Στεγνωτήρες προσρόφησης και ψύξης για την παρασκευή πεπιεσμένου αέρα

Ο ξηραντήρας προσρόφησης αέρα είναι σημαντικό στοιχείο του συστήματος προετοιμασία του πεπιεσμένου αέρα στο σύνολό του και παρέχει τις απαιτούμενες παραμέτρους του αέρα που προέρχεται από τον συμπιεστή στους τελικούς καταναλωτές (εξοπλισμός).

Με τη βοήθεια του στεγνωτήρα προσρόφησης Παίρνετε αποξηραμένο πεπιεσμένο αέρα, με θερμοκρασία σημείου δρόσου Тр από -20 έως -70 ° C, τα οποία ο εξοπλισμός χωρίς «στεγνό» χωρίς συμπύκνωση in-line σωληνώσεων.

Τι είναι ένας αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης;

Το βασικό στοιχείο αυτού του τύπου αποξηραντικά είναι στήλες προσρόφησης, εντός του οποίου βρίσκεται ένα προσροφητικό - υλικό το οποίο απορροφά αμέσως υγρασία που περιέχεται στον εισερχόμενο πεπιεσμένο αέρα στο ξηραντικό, έτσι αυτό αποστράγγιση στην επιθυμητή θερμοκρασία Tochi δρόσου (Tr).

Ο προσροφητής έχει την ικανότητα να αναγεννάται, δηλ. για την αποκατάσταση των ιδιοτήτων τους στην ξήρανση του πεπιεσμένου αέρα. Η διαδικασία αναγέννησης του προσροφητικού στις στήλες (στον σχεδιασμό αφύγρανσης υπάρχουν 2 από αυτές) συμβαίνει μετά από το "καθαρισμό" από τον ήδη αποξηραμένο πεπιεσμένο αέρα.

Αρχή λειτουργίας

Ο πρώτος συμπιεσμένος αέρας εισέρχεται σε μία από τις στήλες του ξηραντικού. όπου καθώς το μήκος της στήλης ταξιδεύει, αλληλεπιδρά με απορροφητικό και έτσι αποστραγγίζονται, στην απαιτούμενη "απόσυρση" από τον πεπιεσμένο αέρα.

Ο ξηρός και ξηρός πεπιεσμένος αέρας τροφοδοτείται στον καταναλωτή (εξοπλισμός), με περίπου 15% του ξηρού πεπιεσμένου αέρα. πριν να τροφοδοτηθεί στον εξοπλισμό, εκτρέπεται προς τη δεύτερη στήλη του ξηραντικού για να πραγματοποιήσει τη διαδικασία αναγέννησης του προσροφητή εκεί.

Σε ένα συγκεκριμένο προγραμματισμένο, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας και τις απαιτούμενες παραμέτρους, η χρονική στιγμή της στήλης "μεταβαίνει" μεταξύ τους.

Έτσι, σε μία από τις στήλες υπάρχει μία διεργασία ξήρανσης του πεπιεσμένου αέρα, και στη δεύτερη στήλη - η διαδικασία αναγέννησης του προσροφητικού μετά τον ήδη διεξαγόμενο σε αυτόν κύκλο αφύγρανσης πεπιεσμένου αέρα.

Τύποι στεγνωτηρίων προσρόφησης και προσροφητικών

Ανάλογα με αυτό που περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό, οι απορροφητήρες προσρόφησης είναι τους ακόλουθους τύπους:

 1. Αφυγραντήρες "ψυχρής αναγέννησης", οι οποίοι αναγεννάνουν τον προσροφητή με ξηρό πεπιεσμένο αέρα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός διανέμεται χωρίς θερμαντήρα: αντί αυτού δημιουργείται μια δεξαμενή που δημιουργεί ένα ρεύμα ξηρού πεπιεσμένου αέρα (η αρχή της λειτουργίας περιγράφεται προηγουμένως).
 2. Στεγνωτήρια «καυτό αναγέννηση» που αναγέννηση του προσροφητικού εκ των προτέρων θερμαινόμενο ατμοσφαιρικό αέρα από το εξωτερικό του ανεμιστήρα εγκατεστημένο στη δομή ξηραντήρα (σε αυτό το είδος της αναγέννησης συμπιεσμένου αέρα καμία απώλεια). Ή λαμβάνει χώρα αναγέννηση του προσροφητικού με θέρμανση σε στήλες με τη βοήθεια των θερμαντικών στοιχείων που είναι εγκατεστημένα στις στήλες (σε αυτόν τον τύπο αναγέννησης, η απώλεια πεπιεσμένου αέρα είναι έως και 7%).

Έτσι, τα προσροφητικά μπορούν να είναι ουσίες όπως μοριακό κόσκινο, πυριτική πηκτή, ζεόλιθος.

Πού να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρες αέρα

Εάν η δραστηριότητά σας σχετίζεται με μία από τις παρακάτω οδηγίες, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε στεγνωτήρες απορρόφησης:

 • φάρμακα και φαρμακευτική
 • βιομηχανία τροφίμων
 • αποθήκες και ψυγεία
 • επιχειρήσεις για την παραγωγή μικροηλεκτρονικής για το χώρο και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα
 • αποθήκευση λιπασμάτων
 • μεταφορά χύδην φορτίου δια θαλάσσης.
 • κάθε παραγωγική διαδικασία που χρησιμοποιεί ακριβά βιομηχανικό εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας.
 • παραγωγή ποτών και αλκοόλ
 • Η διαθεσιμότητα αυτοκινητοδρόμων πεπιεσμένου αέρα που περνούν κατά μήκος του δρόμου.

Γενικά, μπορεί να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση τέτοιων δομών είναι απαραίτητη σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και της μηχανολογίας, καθώς επιτρέπουν την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας στον πεπιεσμένο αέρα.

Αγοράστε στεγνωτήριο προσρόφησης

Για την παραγγελία που απαιτείται από εσάς ξηραντές προσρόφησης για πεπιεσμένο αέρα σε προσιτή τιμή στον ιστότοπό μας - συμπληρώστε τη φόρμα αίτησης και οι ειδικοί μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας στο εγγύς μέλλον.

ADS ξηραντές προσρόφησης για πεπιεσμένο αέρα

Κατά τη συμπίεση, ο συμπιεστής μετατρέπει την υγρασία που περιέχεται στον εισερχόμενο αέρα σε ένα συμπύκνωμα. Αυτό προκαλεί φθορά και διάβρωση του πνευματικού δικτύου και του εξοπλισμού που βρίσκονται μετά τον συμπιεστή. Ως αποτέλεσμα - δαπανηρή διακοπή λειτουργίας, μειωμένη παραγωγικότητα και μειωμένη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Η χρήση στεγνωτηρίων προσρόφησης εμποδίζει αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις.

• Ταχύτητα στους 7 bar (-40 ° C): 114 έως 990 l / min
• Μέγιστη πίεση λειτουργίας: 16 bar
• Περιοχή πίεσης λειτουργίας 4-16 bar
• Σημείο δρόσου: στάνταρ -40 ° C

Αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης: χαρακτηριστικά και εφαρμογή

Ο αφυγραντήρας προσρόφησης αέρα είναι ένα είδος συσκευής που αφαιρεί την περίσσεια υγρασίας στον αέρα, με βάση τις ιδιότητες ορισμένων ουσιών, για την απορρόφηση μεγάλης ποσότητας νερού. Η εγκατάσταση υδροσυλλεκτών που λειτουργούν με βάση αυτή την αρχή αποτελείται από ένα ρότορα που γεμίζει με ένα προσροφητή πάνω σε έναν φορέα από ίνες υάλου. Το σιλικαζέλ χρησιμοποιείται ως προσροφητικό, αλλά για ορισμένους τύπους φυτών χρησιμοποιείται ενεργοποιημένη αλουμίνα και ζεόλιθος, βαθμού NaA.

Σχεδιασμός εγκαταστάσεων ξήρανσης προσρόφησης

Ένας αργόστροφος ρότορας λαμβάνει ροή αέρα. Ο υδρατμός, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε αυτό, απορροφάται από το σίλικα ζελ, μετά τον οποίο τροφοδοτείται και πάλι στο δωμάτιο. Για την απομάκρυνση της υγρασίας από το πιο απορροφητικό υλικό, ένα μικρό κομμάτι αφαιρείται από το κύριο ρεύμα αέρα, το οποίο ονομάζεται αναγέννηση. Περνώντας μέσω του θερμαντικού στοιχείου, η θερμοκρασία του αυξάνεται στους 140 ° C, που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των απορροφητικών ιδιοτήτων του σίλικα ζελ. Η θερμαινόμενη ροή αέρα περνά μέσα από ένα μικρό τμήμα του δρομέα, όπου απελευθερώνει το προσροφητικό από την υγρασία και στη συνέχεια απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια της όλης διαδικασίας.

Ο σχεδιασμός βιομηχανικών στεγνωτηρίων προσρόφησης μοιάζει κάπως διαφορετικός. Αποτελείται από δύο στήλες, οι οποίες είναι γεμάτες με προσροφητικό. Την ίδια στιγμή που μία στήλη αποστραγγίζει τον πεπιεσμένο αέρα, ο δεύτερος περνάει τη διαδικασία αναγέννησης του απορροφητικού υλικού.

Τύποι φυτών προσρόφησης

Πάνω, περιγράψαμε την αρχή της εγκατάστασης ξήρανσης, όπου συμβαίνει η διαδικασία αναγέννησης του προσροφητικού μέρους της ροής ξηρού αέρα. Με τον τρόπο που απομακρύνεται η υγρασία από το ξηραντικό του τύπου προσρόφησης και οι τύποι αυτών των συσκευών διαιρούνται:

 1. Αποξηραντικά φυτά με ψυχρή αναγέννηση.
 2. Αφυγραντήρες με θερμή αναγέννηση του απορροφητικού.

Η θερμή αναγέννηση του προσροφητή περιλαμβάνει την απομάκρυνση ενός μικρού μέρους του ξηρανθέντος αέρα και τη θέρμανση του στους 140 ° C. Κατά τη διαδικασία εμφύσησης του προσροφητικού, δίνει υγρασία στην ατμόσφαιρα και είναι έτοιμη για ένα νέο κύκλο.

Η ψυχρή ανάκτηση του απορροφητικού υλικού διεξάγεται με χτύπημα και εμφύσηση του προσροφητή με ένα μέρος του ξηρού ρεύματος αέρα και στη συνέχεια εκφόρτωσή του στην ατμόσφαιρα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι απώλειες είναι 10% - 15% της συνολικής ροής αέρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πριν από την αποστράγγιση και την αναγέννηση, ο αέρας πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία καθαρισμού από μηχανικές ακαθαρσίες. Η χρήση των φίλτρων εμποδίζει τη μόλυνση του προσροφητικού, πράγμα που επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Τομείς εφαρμογής τέτοιων αφυγραντικών

Οι αφυγραντήρες προσρόφησης αέρα χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε διάφορους κλάδους, στη μηχανολογία και στην εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας σε οικιακούς χώρους. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές είναι πιο αποτελεσματικές:

 • Στην ιατρική και τη βιομηχανία τροφίμων
 • Για συνεχή λειτουργία σε αποθήκες και ψυκτικούς θαλάμους
 • Σε κελάρια, μουσεία, αρχεία κλπ.
 • Κατά την αποθήκευση λιπασμάτων υπό συνθήκες ελεγχόμενης υγρασίας
 • Στην περίπτωση θαλάσσιας μεταφοράς χύδην φορτίου
 • Στις επιχειρήσεις παραγωγής μικροηλεκτρονικής για το χώρο και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα
 • Για αγωγούς μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα σε περιοχές με δείκτες χαμηλής θερμοκρασίας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ξηραντηρίων προσρόφησης

Τα κύρια πλεονεκτήματα των συσκευών προσρόφησης είναι η χαμηλή ενεργειακή τους απόδοση, η δυνατότητα αποτελεσματικής λειτουργίας σε συνθήκες μάλλον χαμηλών θερμοκρασιών, χωρίς τον κίνδυνο πάγωμα της υγρασίας στη συσκευή. Επιπλέον, αυτή η συσκευή είναι σε θέση να αποστραγγίζει τον αέρα χωρίς να το θερμαίνει.

Μειονέκτημα συσκευών αυτού του τύπου μπορεί να θεωρηθεί η ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης του προσροφητικού υλικού, λόγω της μείωσης της αποτελεσματικότητάς του και της ρύπανσης. Επίσης, οι ελλείψεις μπορούν να αποδοθούν στο μάλλον υψηλό κόστος των συσκευών και σε σημαντικό κόστος για τη συντήρησή τους. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αυτή τη συσκευή, μπορείτε πάντα να κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα προσρόφησης μόνοι σας.

Πως να στεγνώσει ο πεπιεσμένος αέρας;

Για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, η ροή αέρα εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου συμπιέζεται. Αλλά οποιοσδήποτε αέρας περιέχει υγρασία σε μία ή άλλη συγκέντρωση. Μετά τη συμπίεση από τον συμπιεστή, ρέει μέσω του συστήματος αγωγών για περαιτέρω διανομή. Βρίσκεται στους σωλήνες και συμβαίνει συμπύκνωση της υγρασίας. Εάν το σύστημα αέρα δεν είναι εφοδιασμένο με ξηραντικό, τότε για μετατόπιση εργασίας, σε υγρασία αέρα 75% και θερμοκρασία 20С περιμένει, συμπυκνώνεται υγρασία περίπου 160 λίτρα. Το συμπύκνωμα οδηγεί σε θλιβερές συνέπειες: διάβρωση και πρόωρη αποτυχία των αυτοκινητοδρόμων και του εξοπλισμού.

Ο πεπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται για πολλές διαδικασίες παραγωγής. Ένας από αυτούς είναι προϊόντα ζωγραφικής, για τα οποία η παρουσία συμπυκνωμάτων στον αγωγό είναι απλώς απαράδεκτη και οδηγεί σε ένα γάμο προϊόντων.

Για να απομακρυνθεί η υγρασία από το σύστημα αεραγωγών, χρησιμοποιούνται στεγνωτήρες απορρόφησης υψηλής απόδοσης πεπιεσμένου αέρα, οι οποίοι είναι πολλών τύπων:

 1. Αφυγραντήρες χωρίς θέρμανση
 2. Συσκευές για την αφυγρανση του αέρα με τη θέρμανση του
 3. Εγκαταστάσεις με εξωτερική θέρμανση αέρα και εξαναγκασμένο εξαερισμό

Υπάρχουν ξηραντικά, τα οποία χρησιμοποιούν τη θερμότητα του πεπιεσμένου αέρα. Ως στοιχείο θέρμανσης, σε ξηραντικά αυτού του τύπου, χρησιμοποιείται θερμότητα από τον συμπιεστή, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί.

Όμως, όπως και με τις οικιακές συσκευές για την αφαίρεση της υγρασίας, κάθε τύπος ξηραντήρα πεπιεσμένου αέρα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Για γνωριμία θα δώσουμε τις σύντομες πληροφορίες για κάθε τύπο αυτού του εξοπλισμού.

 • Χωρίς χρήση θερμικού εξοπλισμού, έχει τα πλεονεκτήματα: επίτευξη εξαιρετικά χαμηλού "σημείου δρόσου", έκρηξης και πυρασφάλειας. Μειονεκτήματα: υψηλό κόστος και αρκετά δαπανηρή συντήρηση, συμπεριλαμβανομένης της περιοδικής αντικατάστασης του απορροφητικού. Η χρήση τέτοιων μονάδων αυξάνει το κόστος του παραγόμενου πεπιεσμένου αέρα κατά ένα τέταρτο.
 • Οι συσκευές θέρμανσης, πεπιεσμένου αέρα έχουν πλεονεκτήματα: μειωμένες απώλειες κατά την αναγέννηση του προσροφητικού, υψηλή απόδοση απορρόφησης υγρασίας. Μειονεκτήματα του εξοπλισμού: πρόσθετες εισροές ενέργειας στο στοιχείο θέρμανσης.
 • Οι εγκαταστάσεις με εξωτερική θέρμανση και εξαναγκασμένο εξαερισμό έχουν τα πλεονεκτήματα: καμία απώλεια κατά την ξήρανση, επίτευξη χαμηλών τιμών "σημείου δρόσου". Μειονεκτήματα συσκευών: η εγκατάσταση απαιτεί αρκετά μεγάλη επιφάνεια, καθώς και υψηλό αρχικό κόστος εξοπλισμού.
 • Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τη θερμότητα του πεπιεσμένου αέρα έχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπορούν να ληφθούν υπόψη τα πλεονεκτήματα των συσκευών: η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και η ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Μειονεκτήματα: τα ξηραντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά με συμπιεστές χωρίς λάδι, καθώς και με συσκευές συμπίεσης αέρα που παράγουν σταθερή υψηλή θερμοκρασία.

Η χρήση στεγνωτηρίων προσρόφησης για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες καθιστά δυνατή την αποτελεσματική απομάκρυνση της υγρασίας από τη ροή του αέρα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας.

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

Η προσρόφηση είναι η διαδικασία απορρόφησης της ύλης από αέριο ή υγρό μέσο από το επιφανειακό στρώμα ενός στερεού (προσροφητικού) που έχει πορώδη δομή και μεγάλη επιφάνεια εσωτερικών επιφανειών. Κατά τη διάρκεια της προσρόφησης, μόρια ύδατος συνδέονται με το προσροφητικό υπό την επίδραση των διεγχειρητικών δυνάμεων έλξης. Κατά κανόνα, ως διογκωτικό χρησιμοποιείται σίλικα ζελ και μοριακό κόσκινο.

Για να αφαιρέσετε την υγρασία από πεπιεσμένο αέρα είναι ξηραντήρες προσρόφησης που παρέχει την θερμοκρασία του σημείου δρόσου των -20 C, -40 C και -70 C. Εφαρμογή ξηραντήρες προσρόφησης - τροφίμου, ιατρικών και ηλεκτρονικών βιομηχανιών.

Οι ξηραντές προσρόφησης διαφέρουν στον τύπο του ενεργού υλικού που χρησιμοποιείται (σίλικα ζελ και μοριακό κόσκινο) και στη μέθοδο αναγέννησης του προσροφητικού. Η αναγέννηση πραγματοποιείται με ζεστό και κρύο ανάκτηση. Θεωρήστε έναν στεγνωτήρα προσρόφησης με μια ψυχρή αναγέννηση του προσροφητή με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του στεγνωτήρα προσρόφησης με ψυχρή αναγέννηση του προσροφητικού

Η βάση του ξηραντηρίου προσρόφησης είναι δύο ταυτόσημες στήλες (δέκτες) γεμισμένες με προσροφητικό υλικό. Μέσω αυτών των στηλών μεταφέρεται εναλλακτικά πεπιεσμένος αέρας.

Κατά τη διέλευση του αέρα διαμέσου της πρώτης στήλης, η υγρασία που περιέχεται σ 'αυτήν απορροφάται από το προσροφητικό. Και στην έξοδο από τη στήλη παίρνουμε ξηρό πεπιεσμένο αέρα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο προσροφητής είναι κορεσμένος με υγρασία και δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει το καθορισμένο σημείο δρόσου. Το σύστημα ελέγχου αφυδάτωσης κατευθύνει τη ροή πεπιεσμένου αέρα μέσω της δεύτερης στήλης. Ενώ ξηραίνεται ο αέρας, η πρώτη στήλη αναγεννά το προσροφητικό. Παρέχει ένα μέρος του ξηρού αέρα που προέρχεται από τη δεύτερη στήλη. Όταν διέρχεται από ένα στρώμα υγρού προσροφητή, ο αέρας απορροφά την υγρασία που περιέχεται σε αυτό και στη συνέχεια εξέρχεται στην ατμόσφαιρα μέσω μιας βαλβίδας εκκένωσης και ενός σιγαστήρα φίλτρου.

Οι χρόνοι μεταγωγής των στηλών και η διάμετρος του ακροφυσίου αναγέννησης (μέσω του οποίου ο ξηρός αέρας διέρχεται στην άλλη στήλη) ρυθμίζονται σύμφωνα με την απαιτούμενη θερμοκρασία σημείου δρόσου.

Έτσι, η διαδικασία προσρόφησης συνεχίζεται συνεχώς: ενώ σε μία στήλη ο προσροφητής απορροφά την υγρασία, σε άλλη στήλη το προσροφητικό υφίσταται αναγέννηση. Η ποσότητα του ξηρού αέρα που πρόκειται να αναγεννηθεί έχει ως εξής:
- 15% σε θερμοκρασία σημείου δρόσου -20 ° C.
- 20-25% σε θερμοκρασία σημείου δρόσου -40 ° C.
- 30% σε θερμοκρασία σημείου δρόσου -70 ° C.

Ο προσροφητής, ο οποίος βρίσκεται στις στήλες, όταν εισέρχεται στο έλαιο που περιέχεται στον πεπιεσμένο αέρα, χάνει τις απορροφητικές του ιδιότητες. Ως εκ τούτου, για την προστασία του προσροφητικού στην είσοδο του συνόλου στεγνωτήρα μικροφίλτρου που καθυστερεί σωματίδια ελαίου (το περιεχόμενο της εξόδου από το φίλτρο δεν είναι μεγαλύτερη από 0,01 mg / m 3) και μικροσωματίδια μεγαλύτερα από 0,01 microns.

Όταν ο επεξεργασμένος αέρας διέρχεται από τον αφυγραντήρα, εισέρχονται στερεά απορροφητικά σωματίδια, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους τελικούς χρήστες πεπιεσμένου αέρα. Για να τα καταγράψετε, τοποθετείται ένα λεπτό φίλτρο στην έξοδο του αφυγραντήρα, το οποίο συγκρατεί σωματίδια μεγαλύτερα από 1 μm.

Η επιλογή και ο υπολογισμός του απορροφητικού προσρόφησης βασίζονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του και λαμβάνοντας υπόψη τους διορθωτικούς συντελεστές (πίνακας 1, πίνακας 2). Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πιστολάκι προσρόφησης χαρακτηριστικό που είναι ήδη μέρος του ξηρού αέρα είναι για την αναγέννηση του προσροφητικού και του πεπιεσμένου αέρα δεν φθάνει στον τελικό χρήστη.

Αφυγραντήρας ξηρού αέρα προσρόφησης ADX 20

Στο στάδιο της προετοιμασίας του πεπιεσμένου αέρα, πριν από την τροφοδοσία στην κύρια γραμμή, ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται για τη μείωση της συγκέντρωσης υγρασίας στον φορέα ενέργειας. Στον εξοπλισμό αυτής της κατηγορίας είναι επίσης ο ξηραντήρας προσρόφησης αέρα ADX 20, που κατασκευάζεται από τη ρωσική εταιρεία Comprag.

Διορισμός

Οι συμπιεστές του πεπιεσμένου αέρα ως πηγής πρώτης ύλης χρησιμοποιούν μείγμα αέρα ατμοσφαιρικής. Στην περίπτωση αυτή, η ροή της ατμοσφαιρικής υγρασίας μπορεί να είναι τόσο εξαιρετικά χαμηλή, π.χ., κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας στη νότια και πολύ υψηλό όπως σε παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια παρατεταμένης βροχής και ούτω καθεξής.

Η χρήση πεπιεσμένου αέρα με υψηλή συγκέντρωση υγρασίας είναι ανεπιθύμητη, αφού η επίδραση αυτού του συστατικού επηρεάζει την κύρια γραμμή και τον ίδιο τον πνευματικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι καταναλωτής της ενέργειας της πνευματικής ροής. Επίσης, υπάρχουν επιχειρήσεις, η διαδικασία παραγωγής των οποίων θέτει υψηλές απαιτήσεις για την περιεκτικότητα σε υγρασία του φορέα ενέργειας, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε αποστράγγιση της ροής του αέρα.

Οι ξηραντές προσρόφησης χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις όπου ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ποιοτική σύνθεση του φορέα ενέργειας, για την επεξεργασία πεπιεσμένου αέρα πριν από τη διατροφή του καταναλωτή. Η πνευματική ροή χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς. Πρόκειται για γραμμές παραγωγής υψηλής ακρίβειας για την παραγωγή μικροηλεκτρονικής, μηχανημάτων και ηλεκτρονικών οργάνων, φαρμακευτικών γραμμών παραγωγής, γραμμών παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού και άλλων επιχειρήσεων.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Αυτό το μοντέλο αφυγραντήρα παρουσιάζεται με τη μορφή δύο στηλών (δεκτών) γεμισμένων με προσροφητικό με τη μορφή κοκκώδους αλουμίνας με συνολικό βάρος 30 kg. Αυτή η σταθερή συσκευή διατηρεί συνεχώς το σημείο δρόσου στους -40 βαθμούς. Η χωρητικότητα της μονάδας είναι 2000 λίτρα ανά λεπτό σε πίεση ροής αέρα 10 ατμοσφαιρών.

Οι βαλβίδες παράκαμψης, καθώς και το σύστημα αυτόματης ξήρανσης και ανάκτησης του προσροφητικού, επιτρέπουν στη συσκευή να πραγματοποιήσει αφύγρανση της πνευματικής ροής με κυκλική διάρκεια 10 λεπτών. Το σύστημα των βαλβίδων διανομής, εκφόρτωσης και παράκαμψης αντιπροσωπεύεται από αξιόπιστο λειτουργικό εξοπλισμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μακρά περίοδο χρήσης.

Η συσκευή καταναλώνει 0,6 kW και λειτουργεί από οικιακή παροχή ρεύματος 220 volt. Η διάρκεια του κύκλου εργασίας προκαλεί χαμηλές απώλειες στην πίεση του πεπιεσμένου αέρα που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της πίεσης λειτουργίας στους δέκτες της συσκευής.

Για τον έλεγχο της μονάδας στο σχεδιασμό της, παρέχεται ένας μικροελεγκτής, ο οποίος παρακολουθεί τις παραμέτρους της λειτουργίας του εξοπλισμού, ξεκινά ορισμένες διαδικασίες, αναγκάζει τις βαλβίδες να κινηθούν.

Αρχή λειτουργίας

Ένας από τους δέκτες βρίσκεται στη λειτουργία ξήρανσης και ο άλλος στη λειτουργία καθαρισμού. Κατά την εισαγωγή στην πίεση ξήρανσης pnevmopotoka δέκτη στο εσωτερικό του δοχείου αυξάνει, η υγρασία που απορροφάται από το προσροφητικό, και ξηραίνεται σε pnevmomagistral pnevmopotok αποστέλλονται μέσω της βαλβίδας ελέγχου επάνω.

Από τη δεξαμενή που λειτουργεί στη λειτουργία καθαρισμού, ο αέρας που εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα μέσω της βαλβίδας εκκένωσης εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, εμπλουτισμένος με υγρασία. Ο αέρας καθαρισμού είναι ένα μικρό μέρος της ξηρής ροής, το οποίο, μέσω μιας ξεχωριστής βαλβίδας παράκαμψης, εισέρχεται σε ένα φουσκωτό δέκτη.

Δέκτες «αλλάζουν ρόλους» κάθε 10 λεπτά: χωρητικότητα εμπλουτισμένο με προσροφητή υγρασία διέρχεται εντός του λειτουργία καθαρισμού, και προηγουμένως καθαρισμένο δέκτη προχωρά στη λειτουργία ξήρανσης.

Η όλη διαδικασία εκτελείται σε αυτόματη λειτουργία.

Συστάσεις για λειτουργία, συντήρηση και επισκευή

Οι ξηραντές προσρόφησης ADX 20 λειτουργούν πλήρως σε θερμοκρασία περιβάλλοντος που δεν υπερβαίνει το εύρος + 5... + 45 μοίρες. Η θερμοκρασία του ρεύματος αέρα που πρόκειται να αποστραγγιστεί δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 50 ° C.

Μην τοποθετείτε ξηραντικό κοντά σε μέρη των δοχείων ανάπτυξης με εκρηκτικές ύλες κοντά σε πηγές θερμού ατμού και άλλα αντικείμενα και διαδικασίες που μπορούν να συμβάλουν σε μια πυρκαγιά.

Κάθε τρία χρόνια, το απορροφητικό υλικό πρέπει να αντικατασταθεί.

Η εταιρεία μας εκτελεί όλα τα είδη συντήρησης και επισκευής των στεγνωτηρίων απορρόφησης και άλλου εξοπλισμού συμπιεστών. Στο τέλος της εργασίας, εκδίδουμε εγγύηση για το αποτέλεσμα και χρησιμοποιούμενα στοιχεία.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να αγοράσετε πιστοποιημένους ξηραντές ADX 20 με την επίσημη εγγύηση της. Διαθέτοντας τη δική μας αποθήκη εξοπλισμού συμπιεστών, θα σας παραδώσουμε αυτή τη μονάδα το συντομότερο δυνατόν.

Για όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την αγορά, τη συντήρηση και την επισκευή του εξοπλισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους αρμόδιους ειδικούς της εταιρείας Compressors της Bezhezky μέσω e-mail [email protected] ή τηλεφωνικά:

8 (800) 350 02 64 - δωρεάν κλήση στη Ρωσική Ομοσπονδία

Στεγνωτήρες προσρόφησης για συμπιεστή με πεπιεσμένο αέρα

Στεγνωτήρας αέρα Mikropor MMD-3

Απόδοση: 80 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Στεγνωτήρας αέρα Mikropor MMD-5

Απόδοση: 170 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Αφυγραντήρας Remeza REDC 06

Ταχύτητα: 100 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Αφυγραντήρας αέρα Remeza REDC 12

Απόδοση: 200 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα DALGAKIRAN DryAir DMD 5

Απόδοση: 170 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Στεγνωτήρας αέρα Mikropor MMD-10

Απόδοση: 330 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Στεγνωτήρας αέρα Dali DLAD-1.2-W

Απόδοση: 1200 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 10 atm

Ξηραντήρας αέρα DALGAKIRAN DryAir DMD 10

Απόδοση: 330 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Αφυγραντήρας αέρα Remeza REDC 24

Απόδοση: 400 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Mikropor MMD-15

Απόδοση: 420 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco CD 1+

Ταχύτητα: 60 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα DALGAKIRAN DryAir DMD 15

Απόδοση: 420 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Αφυγραντήρας Dali DLAD-2.5-W

Ταχύτητα: 2500 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 10 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco CD 1,5+

Ταχύτητα: 90 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco CD 2+

Απόδοση: 120 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Στεγνωτήρας αέρα Mikropor MMD-20

Ταχύτητα: 580 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Αφυγραντήρας Remeza REDC 35

Απόδοση: 600 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Ξηραντήρας αέρα DALGAKIRAN DryAir DMD 20

Ταχύτητα: 580 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 16 atm

Στεγνωτήρας αέρα Atlas Copco 2.5+

Ταχύτητα: 150 λίτρα / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 7 atm

Αφυγραντήρας Dali DLAD-3.6-W

Απόδοση: 3600 l / λεπτό
Τύπος αφυγραντήρα: Προσρόφηση
Πίεση: 10 atm

© 2007-2018 OOO EnergoProf

Για να διευκρινίσετε την έκπτωση, αφήστε τον αριθμό τηλεφώνου σας και θα σας καλέσουμε ξανά

Αφυγραντήρας ξηρού αέρα προσρόφησης ADX 20

Στο στάδιο της προετοιμασίας του πεπιεσμένου αέρα, πριν από την τροφοδοσία στην κύρια γραμμή, ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται για τη μείωση της συγκέντρωσης υγρασίας στον φορέα ενέργειας. Στον εξοπλισμό αυτής της κατηγορίας είναι επίσης ο ξηραντήρας προσρόφησης αέρα ADX 20, που κατασκευάζεται από τη ρωσική εταιρεία Comprag.

Διορισμός

Οι συμπιεστές του πεπιεσμένου αέρα ως πηγής πρώτης ύλης χρησιμοποιούν μείγμα αέρα ατμοσφαιρικής. Στην περίπτωση αυτή, η ροή της ατμοσφαιρικής υγρασίας μπορεί να είναι τόσο εξαιρετικά χαμηλή, π.χ., κατά τη διάρκεια μιας ξηρασίας στη νότια και πολύ υψηλό όπως σε παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια παρατεταμένης βροχής και ούτω καθεξής.

Η χρήση πεπιεσμένου αέρα με υψηλή συγκέντρωση υγρασίας είναι ανεπιθύμητη, αφού η επίδραση αυτού του συστατικού επηρεάζει την κύρια γραμμή και τον ίδιο τον πνευματικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι καταναλωτής της ενέργειας της πνευματικής ροής. Επίσης, υπάρχουν επιχειρήσεις, η διαδικασία παραγωγής των οποίων θέτει υψηλές απαιτήσεις για την περιεκτικότητα σε υγρασία του φορέα ενέργειας, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε αποστράγγιση της ροής του αέρα.

Οι ξηραντές προσρόφησης χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις όπου ένας σημαντικός παράγοντας είναι η ποιοτική σύνθεση του φορέα ενέργειας, για την επεξεργασία πεπιεσμένου αέρα πριν από τη διατροφή του καταναλωτή. Η πνευματική ροή χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς. Πρόκειται για γραμμές παραγωγής υψηλής ακρίβειας για την παραγωγή μικροηλεκτρονικής, μηχανημάτων και ηλεκτρονικών οργάνων, φαρμακευτικών γραμμών παραγωγής, γραμμών παραγωγής ιατρικού εξοπλισμού και άλλων επιχειρήσεων.

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Αυτό το μοντέλο αφυγραντήρα παρουσιάζεται με τη μορφή δύο στηλών (δεκτών) γεμισμένων με προσροφητικό με τη μορφή κοκκώδους αλουμίνας με συνολικό βάρος 30 kg. Αυτή η σταθερή συσκευή διατηρεί συνεχώς το σημείο δρόσου στους -40 βαθμούς. Η χωρητικότητα της μονάδας είναι 2000 λίτρα ανά λεπτό σε πίεση ροής αέρα 10 ατμοσφαιρών.

Οι βαλβίδες παράκαμψης, καθώς και το σύστημα αυτόματης ξήρανσης και ανάκτησης του προσροφητικού, επιτρέπουν στη συσκευή να πραγματοποιήσει αφύγρανση της πνευματικής ροής με κυκλική διάρκεια 10 λεπτών. Το σύστημα των βαλβίδων διανομής, εκφόρτωσης και παράκαμψης αντιπροσωπεύεται από αξιόπιστο λειτουργικό εξοπλισμό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από μακρά περίοδο χρήσης.

Η συσκευή καταναλώνει 0,6 kW και λειτουργεί από οικιακή παροχή ρεύματος 220 volt. Η διάρκεια του κύκλου εργασίας προκαλεί χαμηλές απώλειες στην πίεση του πεπιεσμένου αέρα που είναι απαραίτητες για την αποκατάσταση της πίεσης λειτουργίας στους δέκτες της συσκευής.

Για τον έλεγχο της μονάδας στο σχεδιασμό της, παρέχεται ένας μικροελεγκτής, ο οποίος παρακολουθεί τις παραμέτρους της λειτουργίας του εξοπλισμού, ξεκινά ορισμένες διαδικασίες, αναγκάζει τις βαλβίδες να κινηθούν.

Αρχή λειτουργίας

Ένας από τους δέκτες βρίσκεται στη λειτουργία ξήρανσης και ο άλλος στη λειτουργία καθαρισμού. Κατά την εισαγωγή στην πίεση ξήρανσης pnevmopotoka δέκτη στο εσωτερικό του δοχείου αυξάνει, η υγρασία που απορροφάται από το προσροφητικό, και ξηραίνεται σε pnevmomagistral pnevmopotok αποστέλλονται μέσω της βαλβίδας ελέγχου επάνω.

Από τη δεξαμενή που λειτουργεί στη λειτουργία καθαρισμού, ο αέρας που εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα μέσω της βαλβίδας εκκένωσης εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, εμπλουτισμένος με υγρασία. Ο αέρας καθαρισμού είναι ένα μικρό μέρος της ξηρής ροής, το οποίο, μέσω μιας ξεχωριστής βαλβίδας παράκαμψης, εισέρχεται σε ένα φουσκωτό δέκτη.

Δέκτες «αλλάζουν ρόλους» κάθε 10 λεπτά: χωρητικότητα εμπλουτισμένο με προσροφητή υγρασία διέρχεται εντός του λειτουργία καθαρισμού, και προηγουμένως καθαρισμένο δέκτη προχωρά στη λειτουργία ξήρανσης.

Η όλη διαδικασία εκτελείται σε αυτόματη λειτουργία.

Συστάσεις για λειτουργία, συντήρηση και επισκευή

Οι ξηραντές προσρόφησης ADX 20 λειτουργούν πλήρως σε θερμοκρασία περιβάλλοντος που δεν υπερβαίνει το εύρος + 5... + 45 μοίρες. Η θερμοκρασία του ρεύματος αέρα που πρόκειται να αποστραγγιστεί δεν πρέπει να υπερβαίνει τους + 50 ° C.

Μην τοποθετείτε ξηραντικό κοντά σε μέρη των δοχείων ανάπτυξης με εκρηκτικές ύλες κοντά σε πηγές θερμού ατμού και άλλα αντικείμενα και διαδικασίες που μπορούν να συμβάλουν σε μια πυρκαγιά.

Κάθε τρία χρόνια, το απορροφητικό υλικό πρέπει να αντικατασταθεί.

Η εταιρεία μας εκτελεί όλα τα είδη συντήρησης και επισκευής των στεγνωτηρίων απορρόφησης και άλλου εξοπλισμού συμπιεστών. Στο τέλος της εργασίας, εκδίδουμε εγγύηση για το αποτέλεσμα και χρησιμοποιούμενα στοιχεία.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να αγοράσετε πιστοποιημένους ξηραντές ADX 20 με την επίσημη εγγύηση της. Διαθέτοντας τη δική μας αποθήκη εξοπλισμού συμπιεστών, θα σας παραδώσουμε αυτή τη μονάδα το συντομότερο δυνατόν.

Για όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την αγορά, συντήρηση και επισκευή του εξοπλισμού, ανατρέξτε στις αρμόδιες εμπειρογνώμονες της εταιρείας «BEZhECKIJj συμπιεστές» σε [email protected] e-mail ή τηλεφωνικά:

8 (800) 350 02 64 - δωρεάν κλήση στη Ρωσική Ομοσπονδία

Προσρόφηση για στεγνωτήρες αέρα

Σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και της παραγωγής, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη διασφάλιση της βέλτιστης προστασίας των συστημάτων παραγωγής από την εισροή υγρασίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Η υγρασία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ασφάλεια, την αποδοτικότητα και την αντοχή του ακριβού εξοπλισμού και τα προϊόντα ή το αποτέλεσμα της δραστηριότητας.
Εμείς προσφέρουμε μια λύση στο πρόβλημα αυτό μέσω μιας σειράς εξαιρετική και μοναδική τεχνολογία γέλης εφαρμογές αλουμίνας, απορροφητικά υλικά, μοριακά κόσκινα και προσροφητικά παρασκευάζεται από την BASF Καταλύτες, Donaldson υπερηθμού και Zeochem

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

Η αφυγρανση του πεπιεσμένου αέρος είναι μια σύνθετη διαδικασία βήμα προς βήμα. Ο συμπιεστής συμπιέζει τον ατμοσφαιρικό αέρα, ο οποίος έχει σχετική υγρασία 30 έως 90%, υπό πίεση και υψηλή θερμοκρασία. Ο αέρας στη συνέχεια ψύχεται (εάν ο συμπιεστής δεν διαθέτει σύστημα ψύξης ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει) με τη βοήθεια ψυγείου πεπιεσμένου αέρα. Μετά την ψύξη του πεπιεσμένου αέρα, περιέχει υγρασία, η οποία αφαιρείται μέσω ενός διαχωριστή κυκλώνα με μια παγίδα συμπυκνωμάτων.

Για να μειωθεί η περιεκτικότητα σε υδρατμούς σε πολύ χαμηλό επίπεδο, χρησιμοποιείται στεγνωτήριο ψυγείου. Στα αποξηραντικά αυτού του τύπου, ο πεπιεσμένος αέρας ψύχεται από ένα κλειστό σύστημα με ένα ψυκτικό μέσο και το συμπύκνωμα που έχει εξατμιστεί αποβάλλεται. Χρησιμοποιούνται αποσκληρυντές με σημείο τήξης + 3 ° C, χαμηλότερη τιμή δεν είναι εφικτή, καθώς το συσσωρευμένο συμπύκνωμα παγώνει.

Στεγνωτήρια απορρόφησης για συμπιεσμένο αέρα

Ο συμπιεσμένος αέρας υψηλής ποιότητας και η ελάχιστη απώλεια του επιτυγχάνεται με ένα στεγνωτήριο προσρόφησης. Η αρχή της λειτουργίας, η οποία συνίσταται στην απομάκρυνση ατμών υγρασίας από τον αέρα από απορροφητικό υλικό (προσροφητικό). Μετά από κάθε κύκλο εργασίας ξήρανσης, ο προσροφητής πρέπει να αποκαταστήσει τις ιδιότητές του (αναγέννηση). Η αναγέννηση μπορεί να είναι κρύα ή ζεστά. Οι αφυγραντήρες με ψυχρή αναγέννηση είναι φθηνότερες αλλά δαπανηρές για τη λειτουργία τους. Οι ξηραντές προσρόφησης μπορούν να διατηρούν ένα σημείο δρόσου στους -20 ° C, -40 ° C και -70 ° C, ανάλογα με το μοντέλο του ξηραντικού.

Παραγγελία προσροφητικού για ξηραντικό

Σας προσφέρουμε απορροφητικά υλικά (προσροφητικά) για την αφυδάτωση του πεπιεσμένου αέρα από στεγνωτήρες προσρόφησης.

Τι είναι ένας απορροφητικός τύπος απορρόφησης;

Ο στεγνωτήρας απορρόφησης είναι μια βιομηχανική συσκευή που βοηθά να οργανωθεί το απαιτούμενο επίπεδο παροχής αέρα. Αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, καθώς η διατήρηση της υγρασίας στο απαιτούμενο επίπεδο είναι ένα σημαντικό καθήκον σε πολλές βιομηχανίες. Πώς λειτουργεί;

Τύπος καθαρισμού προσρόφησης

Αρχή λειτουργίας και πεδίο εφαρμογής

Το κύριο στοιχείο του εξοπλισμού είναι ο ρότορας προσρόφησης. Είναι γεμάτο με ένα πολύ αποτελεσματικό προσροφητικό. Ο δρομέας επεξεργάζεται παράλληλα δύο ρεύματα αέρα: ένα εισερχόμενο ρεύμα που πρέπει να αποστραγγιστεί και ένα αναγεννητικό που αφαιρεί την υγρασία που είναι παγιδευμένη στο ρότορα. Ο επεξεργασμένος αέρας διέρχεται από το μέρος του, όπου ψύχεται. Η υγρασία παραμένει στο προσροφητικό του δρομέα, μετά τον οποίο ο αέρας μετακινείται περαιτέρω και φεύγει από τη συσκευή. Ο σκοπός της παράλληλης διαδικασίας είναι να αφαιρέσει την υγρασία που έχει εγκατασταθεί στον ρότορα. Αυτό γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο: ο αέρας θερμαίνεται σε περίπου 140 μοίρες και διέρχεται από το τμήμα του ρότορα, απομακρύνεται η υγρασία μέσω της ροής του αέρα αναγέννησης.

Αρχή λειτουργίας του ρότορα προσρόφησης

Ο εξοπλισμός τύπου προσρόφησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ακόλουθες περιοχές και περιοχές:

 1. ιατρική, ηλεκτρονικά και τρόφιμα ·
 2. περιοχές που χαρακτηρίζονται από χαμηλές θερμοκρασίες χειμώνα: ο πεπιεσμένος αέρας που διέρχεται μέσω εξωτερικών αγωγών ψύχεται κατά τη λειτουργία σε θερμοκρασία χαρακτηριστική του περιβάλλοντος. το σημείο στεγνώματος πρέπει να είναι χαμηλότερο από τη θερμοκρασία του συμπιεσμένου εισερχόμενου αέρα.
 3. μεταφορά χύδην υλικών: ένα ειδικό τζελ είναι ένα αποξηραντικό, το οποίο απορροφά γρήγορα την υγρασία. για κάθε κύκλο εργασίας μετά την ολοκλήρωσή του, πρέπει να αποκατασταθούν οι ιδιότητες αυτού του παράγοντα. Χρησιμοποιούνται δύο δοχεία - ένα για αναγέννηση, ένα για ξήρανση.

Είδη αφυγραντήρων

Η συσκευή τύπου απορρόφησης διαιρείται σύμφωνα με τις μεθόδους αναγέννησης.

 1. Κρύα αναγέννηση. Χρησιμοποιείται πεπιεσμένος αέρας, ο οποίος είναι προ-αποστραγγισμένος. Φυσιοθετείται μέσω του αναγεννημένου προσροφητή, από το οποίο εξάγεται η υγρασία. Αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός, επομένως, λιγότερα υλικά δαπανώνται για την αγορά του. Ωστόσο, αυτή η συσκευή έχει ένα μειονέκτημα: οι απώλειες πεπιεσμένου αέρα εμφανίζονται έως και δεκαπέντε τοις εκατό, μερικές φορές ακόμη περισσότερο. Η χρήση τέτοιου εξοπλισμού δικαιολογείται με μεσαίες και μικρές ποσότητες αέρα που αποστραγγίζονται (100 m³ / min).

Αποξηραμένη κρύα αναγέννηση

Στεγνωτήριο με εξωτερική θερμή αναγέννηση

Το σχήμα λειτουργίας ενός αφυγραντήρα με θερμή αναγέννηση υπό κενό

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες συσκευών τύπου απορρόφησης που εξαρτώνται από το σημείο δρόσου:

 1. +3 μοίρες - επιλογή για το καλοκαίρι.
 2. -20 μοίρες - χειμερινό ευρωπαϊκό ή ήπιο κλίμα.
 3. -40 μοίρες - το συνηθισμένο ηπειρωτικό χειμώνα?
 4. -70 μοίρες - συνθήκες του Άπω Βορρά.

Σχετικά με τα προσροφητικά

Το ποιο απορροφητικό θα χρησιμοποιηθεί για ένα συγκεκριμένο ξηραντικό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, για παράδειγμα, τον τύπο αναγέννησης, την πίεση και τη θερμοκρασία κ.ο.κ. Αλλά συνήθως για ένα κρύο συσκευές αναγέννησης χρησιμοποιούνται μοριακά κόσκινα ή ενεργοποιημένης αλουμίνας, και με ζεστό αναγέννηση - στο κάτω μέρος του ανθεκτικού γέλης προσροφητικό υγρασία, και την κορυφή του συμβατικού πυριτικού οξέος. Η ενεργοποιημένη αλουμίνα χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις όπου το σημείο δρόσου είναι πάνω από μείον σαράντα βαθμούς. Αν απαιτείται τιμή μικρότερη από σαράντα βαθμούς, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ζεόλιθο NaA.

Ενεργοποιημένο διοξείδιο του αργιλίου - απορροφητικό ξηραντικό

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η υγρά απόσταξης καταστρέφει γρήγορα το σίλικα ζελ. Εάν όλα τα ίδια θα χρησιμοποιηθεί, για το κάτω στρώμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στο νερό σίλικα τζελ, και για τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικό.

Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάζεται σωστά ο πεπιεσμένος αέρας, δηλαδή να αποστραγγίζεται. Ο εξοπλισμός τύπου προσρόφησης είναι ευεργετικός σε πολλές βιομηχανίες, έτσι ώστε η τεχνολογική πρόοδος να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερο ρυθμό.

Στεγνωτήρια προσρόφησης για πεπιεσμένο αέρα ADS

Χαρακτηριστικά

Οι χαμηλότερες τιμές ξεκινούν από 110 140 rub.

Οι χαμηλότερες τιμές ξεκινούν από 110 140 rub.

Χρησιμοποιούνται ξηραντές προσρόφησης για πεπιεσμένο αέρα:

Πλεονεκτήματα των ιταλικών στεγνωτηρίων απορρόφησης:


Η πολιτική της Ceccato είναι να παρέχει στους χρήστες του εξοπλισμού της εταιρείας αυτής ασφαλή, αξιόπιστα και αποτελεσματικά λειτουργούντα προϊόντα. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:
- σκοπό και μελλοντική χρήση
προϊόντα, καθώς και τους όρους των ισχυρισμών τους
λειτουργία ·
- τους ισχύοντες κανόνες, κανονισμούς και κώδικες ·
- την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής των προϊόντων
κανόνες υπηρεσίας και συντήρησης.

Η αρχή του ξηραντή προσρόφησης:

Η ποιότητα του πεπιεσμένου αέρα. Συμβουλές από ειδικούς.

Σε αυτό το στάδιο, επιλέγουμε πρόσθετα εξαρτήματα του συστήματος παροχής πεπιεσμένου αέρα, ανάλογα με τις απαιτήσεις για την ποιότητά του.

Μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους είναι η υγρασία του αέρα. Το κύριο πράγμα είναι να αποφευχθεί η συμπύκνωση της υγρασίας στους τοίχους του αγωγού. Για να γίνει αυτό, αρκεί να μειωθεί η θερμοκρασία του σημείου δρόσου πεπιεσμένου αέρα κατά 7 ° C χαμηλότερα σε σχέση με τη θερμοκρασία του αέρα του περιβάλλοντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στο κατάστημα αρκεί η εφαρμογή ξηραντήρα πεπιεσμένου αέρα τύπου ψυγείου με σημείο δρόσου + 3 ° C.

Αλλά τι γίνεται αν ο αγωγός πηγαίνει έξω από το κτίριο;

Εάν τέτοιες θέσεις είναι επαρκώς επεκταθεί αυτή η πραγματοποίηση ουσιαστικά δύο σερβιέτας-ή pnevmomagistrali με «δορυφορικά» (όπως κοντά στη γραμμή θερμότητας) ή εξοπλισμού του συμπιεστή αποξηραντικό συμπιεσμένου αέρα με ένα σημείο δρόσου κάτω από -20oS- προσροφητική αποξηραντικό.

Ορισμένες τεχνολογίες είναι εξαιρετικά απαιτητικές για το περιεχόμενο του πετρελαίου στον πεπιεσμένο αέρα. Είναι απαραίτητο να διατυπωθεί σαφώς η παρουσία των ατμών πετρελαίου και σε ποιες ποσότητες. Εάν οι απαιτήσεις για την παρουσία πετρελαίου -0 ίσως χρειαστεί να εξετάσει τη δυνατότητα εγκατάστασης ενός συμπιεστή χωρίς λάδι. Σε απλούστερες περιπτώσεις, ορίζουμε την εγκατάσταση φίλτρων καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα από λάδι.

Το ίδιο με τα στερεά σωματίδια, το πρόβλημα επιλύεται με την εγκατάσταση πρόσθετων φίλτρων σκόνης.

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας του στεγνωτήρα προσρόφησης;

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου σημείου δρόσου (CD) επεκτείνει τον κύκλο αφυγραντικής λειτουργίας του κύκλου ξήρανσης. Αυτό γίνεται με μέτρηση του σημείου δρόσου του συμπιεσμένου αέρα υπό πίεση στην έξοδο του ξηραντικού και κατά τη μεταγωγή των στηλών μόνο όταν το απορροφητικό υλικό στον ενεργό πύργο είναι κορεσμένο.

Η φάση αναγέννησης στον κύκλο παραμένει αμετάβλητη.
Εφόσον οι περισσότερες φορές ο συμπιεστής και η συσκευή ξήρανσης αέρα λειτουργούν υπό μερικό φορτίο, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σημαντική αύξηση του χρόνου ξήρανσης και μείωση του ρυθμού ροής αέρα καθαρισμού.


Συνήθως, οι πρόσθετες επενδύσεις στο σύστημα ελέγχου των σημείων ροής των αερίων υπό πίεση αποδίδονται σε λίγους μήνες λόγω της μείωσης του κόστους λειτουργίας.