Αρχή λειτουργίας ενός στεγνωτήρα αέρα τύπου προσρόφησης

Ο ξηραντής προσρόφησης αέρα "καθαρίζει" τη ροή τροφοδοσίας ή εξαερισμού από την υγρασία σχεδόν σε μοριακό επίπεδο. Μετά από όλα, τα φίλτρα ενός τέτοιου αφυγραντήρα "απορροφούν" και μικρές σταγόνες, και αεροζόλ, ακόμη και μεγάλα μόρια.

Συνεπώς, με τη βοήθεια μιας τέτοιας συσκευής είναι δυνατόν να ελέγχεται η υγρασία του αέρα παροχής με πρακτική απόδοση 100%.

Η αρχή του αφυγραντήρα αέρα προσρόφησης

Ο ξηραντήρας προσρόφησης του πεπιεσμένου αέρα αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

 • Rotor - ένα τεράστιο τύμπανο γεμάτο με προσροφητικό - μια ουσία που μπορεί να απορροφήσει υγρασία, αιθέρες και αέρια.
 • Ο δίαυλος παροχής, ο οποίος αφαιρεί τον αέρα και προκαλεί ροή μέσω του δρομέα.
 • Ένα κανάλι επεξεργασμένου αέρα που συλλέγει το φιλτραρισμένο ρεύμα πίσω από τον δρομέα.
 • Κλάδος αναγέννησης, αποσύρεται από το κανάλι του επεξεργασμένου μέσου και αποστέλλεται πίσω στο ρότορα.
 • Θερμαντήρας - ένα θερμικό κύκλωμα που αυξάνει τη θερμοκρασία της ροής αναγέννησης.
 • Ένας αγωγός αέρα που αφαιρεί τη ροή αναγέννησης από τον δρομέα.

Το ξηραντικό που συναρμολογείται από τις προαναφερθείσες μονάδες λειτουργεί ως εξής:

 • Ο αγωγός τροφοδοσίας παρέχει αέρα στον περιστρεφόμενο δρομέα.
 • Το προσροφητικό που περιέχεται στον δρομέα αποστραγγίζει τον αέρα τροφοδοσίας. Σε αυτή την περίπτωση, η ουσία βρέχεται.
 • Το κανάλι του επεξεργασμένου ρεύματος συλλαμβάνει τον αποξηραμένο αέρα και το μεταφέρει περαιτέρω - στον προορισμό.
 • Ο κλάδος αναγέννησης "περιτυλίγει" μέρος της επεξεργασμένης ροής και κατευθύνει το κύκλωμα θέρμανσης, πράγμα που αυξάνει τη θερμοκρασία του μέσου στους 140 βαθμούς Κελσίου.
 • Το θερμαινόμενο ρεύμα αναγέννησης περνάει από το τύμπανο του ρότορα, στεγνώνει το προσροφητικό.
 • Το ρεύμα αναγέννησης με αναγέννηση υγρασίας εξέρχεται από την ατμόσφαιρα μέσω ειδικού αγωγού αέρα.

Ένα τέτοιο σύστημα υπόσχεται σχεδόν 100 τοις εκατό αποτελεσματικό στέγνωμα, ωστόσο αποξηραντικό που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για την παραγωγή εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, αλλά και στον τομέα της ιατρικής και της βιομηχανίας τροφίμων και στη φαρμακευτική βιομηχανία, και άλλες «κρίσιμες περιοχές.»

Κατά τη χρήση αυτού αφυγραντήρα μπορεί όχι μόνο να μειώσει το ποσοστό των υδρατμών στη ροή τροφοδοτικού αέρος του συστήματος αερισμού της αποθήκης ή βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλλά και για τη θεραπεία μιας μέσο εργασίας πνευματικών κινητήρων, πιστόλια ψεκασμού και άλλες μονάδες και μηχανισμοί που χρησιμοποιούν ενέργεια συμπιεσμένου αέρα.

Τύποι στεγνωτηρίων προσρόφησης

Ανάλογα με τη διάταξη της δομής, ο ξηραντήρας αέρα τύπου προσρόφησης μπορεί να κατασκευαστεί σε μία από τις ακόλουθες μορφές:

 • Με τη μορφή ενός αφυγραντήρα "ψυχρής αναγέννησης", ο οποίος περιλαμβάνει την επεξεργασία του προσροφητικού μέσα στον δρομέα με ξηρό πεπιεσμένο αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ο θερμαντήρας δεν χρειάζεται - αντικαθίσταται από δεξαμενή που συσσωρεύει ρεύμα ξηρού πεπιεσμένου αέρα που έχει ληφθεί πίσω από τον δρομέα της μονάδας ξήρανσης. Και λόγω της έλλειψης μιας τέτοιας ενεργειακά εντατικής μονάδας, η τιμή ενός "ψυχρού" ξηραντικού θα είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη άλλων φυτών αυτού του τύπου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ξήρανσης, χάνουμε μέχρι 15-20 τοις εκατό του μέσου ξήρανσης, αποβάλλεται στην ατμόσφαιρα μέσω της αναγέννησης του καναλιού καυσαερίων και δεν μπορεί να χειριστεί περισσότερες από 100 κυβικά μέτρα ανά λεπτό εισροής. Ταυτόχρονα, με τη βοήθεια "κρύου" ή στεγνώματος μικρού κύκλου, είναι δυνατή η επεξεργασία ρεύματος με θερμοκρασία -40 βαθμών Κελσίου.
 • Με τη μορφή ενός αφυγραντήρα "θερμή αναγέννηση", υποθέτοντας φυσώντας τον ρότορα εκ των προτέρων με θερμαινόμενο ατμοσφαιρικό αέρα. Οι απώλειες της "αναγεννητικής" ροής σε αυτή την περίπτωση μειώνονται στο 2,5% και δεν υπάρχουν περιορισμοί απόδοσης. Εξάλλου, στην περίπτωση αυτή, η χωρητικότητα της εγκατάστασης περιορίζεται μόνο από τη δύναμη του εξοπλισμού υπό πίεση του καναλιού τροφοδοσίας και αναγέννησης. Ωστόσο, τέτοιες εγκαταστάσεις δεν είναι φθηνές. Ως εκ τούτου, αποκτούνται μόνο όταν είναι απαραίτητο να ξηρανθούν πολύ μεγάλες "μερίδες" αέρα. Επιπλέον, ο "καυτός" αφυγραντήρας μπορεί να χειριστεί εισροές με θερμοκρασίες άνω των -70 βαθμών Κελσίου.

Στην περίπτωση αυτή, ένας "θερμός" αφυγραντήρας υψηλής απόδοσης μπορεί να είναι τόσο συνηθισμένος όσο και κενός. Το τελευταίο περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού υπό πίεση στο κανάλι αναγέννησης πίσω από τον δρομέα του στεγνωτηρίου. Και αυτός ο εξοπλισμός δεν παράγει υπερβολική πίεση, αλλά αραίωση - μια ζώνη ασθενούς (ελαφρώς κάτω από μία ατμόσφαιρα) κενό.

Τύποι προσροφητικών ουσιών

Εκτός από τον τύπο κατασκευής, ένας τύπος προσροφητικού, ο οποίος προσελκύει υγρασία, έχει επίσης σημαντική επίδραση στη διαδικασία ξήρανσης του αέρα, η οποία είναι θαμμένη στην εσωτερική κοιλότητα του δρομέα. Και πιο συχνά σε σύγχρονους "ξηραντές" χρησιμοποιούνται οι ακόλουθοι τύποι προσροφητικών:

 • Μοριακό κόσκινο είναι η ενεργοποιημένη αλουμίνα. Αυτό το προσροφητικό χρησιμοποιείται σε μονάδες ψυχρής αναγέννησης που επεξεργάζονται αέρα στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, σε θερμοκρασίες εισροής τουλάχιστον -40 βαθμών Κελσίου.
 • Σιλικαζέλ - ένα στερεό προσροφητικό, που λαμβάνεται από ένα πολύ πυκνό διάλυμα πυριτικών οξέων, οξινισμένο με αλκαλικά μέταλλα. Τέτοιο προσροφητικό χρησιμοποιείται σε εγκαταστάσεις θερμής ξήρανσης. Ο καλύτερος τύπος προσροφητικού αυτού του τύπου είναι ένα ειδικό ανθεκτικό στην υγρασία πήγμα πυριτίας, το οποίο δεν καταστρέφεται από τη δράση της υγρασίας.
 • Ζεόλιθος - "σφουγγάρι" αργιλιοπυριτικό, που δημιουργείται με βάση το ασβέστιο και το νάτριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ζεόλιθος δίνει ή παίρνει υδρατμούς από τον αέρα, ανάλογα με την τρέχουσα θερμοκρασία και υγρασία, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα και ανταλλάσσοντας ιόντα. Ωστόσο, ένας τέτοιος προσροφητής μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε θερμοκρασία εισροής άνω των -25 βαθμών Κελσίου.

Φυσικά, οι κατασκευαστές φυτών προσρόφησης μπορούν να προσφέρουν στον αγοραστή και ειδικές συνθέσεις "μάρκας", αλλά οι περισσότερες από αυτές δημιουργούνται με βάση τις τριπλές ουσίες που περιγράφονται παραπάνω.

Τι είναι ένας απορροφητικός τύπος απορρόφησης;

Ο στεγνωτήρας απορρόφησης είναι μια βιομηχανική συσκευή που βοηθά να οργανωθεί το απαιτούμενο επίπεδο παροχής αέρα. Αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή, καθώς η διατήρηση της υγρασίας στο απαιτούμενο επίπεδο είναι ένα σημαντικό καθήκον σε πολλές βιομηχανίες. Πώς λειτουργεί;

Τύπος καθαρισμού προσρόφησης

Αρχή λειτουργίας και πεδίο εφαρμογής

Το κύριο στοιχείο του εξοπλισμού είναι ο ρότορας προσρόφησης. Είναι γεμάτο με ένα πολύ αποτελεσματικό προσροφητικό. Ο δρομέας επεξεργάζεται παράλληλα δύο ρεύματα αέρα: ένα εισερχόμενο ρεύμα που πρέπει να αποστραγγιστεί και ένα αναγεννητικό που αφαιρεί την υγρασία που είναι παγιδευμένη στο ρότορα. Ο επεξεργασμένος αέρας διέρχεται από το μέρος του, όπου ψύχεται. Η υγρασία παραμένει στο προσροφητικό του δρομέα, μετά τον οποίο ο αέρας μετακινείται περαιτέρω και φεύγει από τη συσκευή. Ο σκοπός της παράλληλης διαδικασίας είναι να αφαιρέσει την υγρασία που έχει εγκατασταθεί στον ρότορα. Αυτό γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο: ο αέρας θερμαίνεται σε περίπου 140 μοίρες και διέρχεται από το τμήμα του ρότορα, απομακρύνεται η υγρασία μέσω της ροής του αέρα αναγέννησης.

Αρχή λειτουργίας του ρότορα προσρόφησης

Ο εξοπλισμός τύπου προσρόφησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ακόλουθες περιοχές και περιοχές:

 1. ιατρική, ηλεκτρονικά και τρόφιμα ·
 2. περιοχές που χαρακτηρίζονται από χαμηλές θερμοκρασίες χειμώνα: ο πεπιεσμένος αέρας που διέρχεται μέσω εξωτερικών αγωγών ψύχεται κατά τη λειτουργία σε θερμοκρασία χαρακτηριστική του περιβάλλοντος. το σημείο στεγνώματος πρέπει να είναι χαμηλότερο από τη θερμοκρασία του συμπιεσμένου εισερχόμενου αέρα.
 3. μεταφορά χύδην υλικών: ένα ειδικό τζελ είναι ένα αποξηραντικό, το οποίο απορροφά γρήγορα την υγρασία. για κάθε κύκλο εργασίας μετά την ολοκλήρωσή του, πρέπει να αποκατασταθούν οι ιδιότητες αυτού του παράγοντα. Χρησιμοποιούνται δύο δοχεία - ένα για αναγέννηση, ένα για ξήρανση.

Είδη αφυγραντήρων

Η συσκευή τύπου απορρόφησης διαιρείται σύμφωνα με τις μεθόδους αναγέννησης.

 1. Κρύα αναγέννηση. Χρησιμοποιείται πεπιεσμένος αέρας, ο οποίος είναι προ-αποστραγγισμένος. Φυσιοθετείται μέσω του αναγεννημένου προσροφητή, από το οποίο εξάγεται η υγρασία. Αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός, επομένως, λιγότερα υλικά δαπανώνται για την αγορά του. Ωστόσο, αυτή η συσκευή έχει ένα μειονέκτημα: οι απώλειες πεπιεσμένου αέρα εμφανίζονται έως και δεκαπέντε τοις εκατό, μερικές φορές ακόμη περισσότερο. Η χρήση τέτοιου εξοπλισμού δικαιολογείται με μεσαίες και μικρές ποσότητες αέρα που αποστραγγίζονται (100 m³ / min).

Αποξηραμένη κρύα αναγέννηση

Στεγνωτήριο με εξωτερική θερμή αναγέννηση

Το σχήμα λειτουργίας ενός αφυγραντήρα με θερμή αναγέννηση υπό κενό

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες συσκευών τύπου απορρόφησης που εξαρτώνται από το σημείο δρόσου:

 1. +3 μοίρες - επιλογή για το καλοκαίρι.
 2. -20 μοίρες - χειμερινό ευρωπαϊκό ή ήπιο κλίμα.
 3. -40 μοίρες - το συνηθισμένο ηπειρωτικό χειμώνα?
 4. -70 μοίρες - συνθήκες του Άπω Βορρά.

Σχετικά με τα προσροφητικά

Το ποιο απορροφητικό θα χρησιμοποιηθεί για ένα συγκεκριμένο ξηραντικό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, για παράδειγμα, τον τύπο αναγέννησης, την πίεση και τη θερμοκρασία κ.ο.κ. Αλλά συνήθως για ένα κρύο συσκευές αναγέννησης χρησιμοποιούνται μοριακά κόσκινα ή ενεργοποιημένης αλουμίνας, και με ζεστό αναγέννηση - στο κάτω μέρος του ανθεκτικού γέλης προσροφητικό υγρασία, και την κορυφή του συμβατικού πυριτικού οξέος. Η ενεργοποιημένη αλουμίνα χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις όπου το σημείο δρόσου είναι πάνω από μείον σαράντα βαθμούς. Αν απαιτείται τιμή μικρότερη από σαράντα βαθμούς, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ζεόλιθο NaA.

Ενεργοποιημένο διοξείδιο του αργιλίου - απορροφητικό ξηραντικό

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η υγρά απόσταξης καταστρέφει γρήγορα το σίλικα ζελ. Εάν όλα τα ίδια θα χρησιμοποιηθεί, για το κάτω στρώμα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ανθεκτικό στο νερό σίλικα τζελ, και για τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικό.

Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάζεται σωστά ο πεπιεσμένος αέρας, δηλαδή να αποστραγγίζεται. Ο εξοπλισμός τύπου προσρόφησης είναι ευεργετικός σε πολλές βιομηχανίες, έτσι ώστε η τεχνολογική πρόοδος να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερο ρυθμό.

Αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης: χαρακτηριστικά και εφαρμογή

Ο αφυγραντήρας προσρόφησης αέρα είναι ένα είδος συσκευής που αφαιρεί την περίσσεια υγρασίας στον αέρα, με βάση τις ιδιότητες ορισμένων ουσιών, για την απορρόφηση μεγάλης ποσότητας νερού. Η εγκατάσταση υδροσυλλεκτών που λειτουργούν με βάση αυτή την αρχή αποτελείται από ένα ρότορα που γεμίζει με ένα προσροφητή πάνω σε έναν φορέα από ίνες υάλου. Το σιλικαζέλ χρησιμοποιείται ως προσροφητικό, αλλά για ορισμένους τύπους φυτών χρησιμοποιείται ενεργοποιημένη αλουμίνα και ζεόλιθος, βαθμού NaA.

Σχεδιασμός εγκαταστάσεων ξήρανσης προσρόφησης

Ένας αργόστροφος ρότορας λαμβάνει ροή αέρα. Ο υδρατμός, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε αυτό, απορροφάται από το σίλικα ζελ, μετά τον οποίο τροφοδοτείται και πάλι στο δωμάτιο. Για την απομάκρυνση της υγρασίας από το πιο απορροφητικό υλικό, ένα μικρό κομμάτι αφαιρείται από το κύριο ρεύμα αέρα, το οποίο ονομάζεται αναγέννηση. Περνώντας μέσω του θερμαντικού στοιχείου, η θερμοκρασία του αυξάνεται στους 140 ° C, που είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των απορροφητικών ιδιοτήτων του σίλικα ζελ. Η θερμαινόμενη ροή αέρα περνά μέσα από ένα μικρό τμήμα του δρομέα, όπου απελευθερώνει το προσροφητικό από την υγρασία και στη συνέχεια απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα. Έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια της όλης διαδικασίας.

Ο σχεδιασμός βιομηχανικών στεγνωτηρίων προσρόφησης μοιάζει κάπως διαφορετικός. Αποτελείται από δύο στήλες, οι οποίες είναι γεμάτες με προσροφητικό. Την ίδια στιγμή που μία στήλη αποστραγγίζει τον πεπιεσμένο αέρα, ο δεύτερος περνάει τη διαδικασία αναγέννησης του απορροφητικού υλικού.

Τύποι φυτών προσρόφησης

Πάνω, περιγράψαμε την αρχή της εγκατάστασης ξήρανσης, όπου συμβαίνει η διαδικασία αναγέννησης του προσροφητικού μέρους της ροής ξηρού αέρα. Με τον τρόπο που απομακρύνεται η υγρασία από το ξηραντικό του τύπου προσρόφησης και οι τύποι αυτών των συσκευών διαιρούνται:

 1. Αποξηραντικά φυτά με ψυχρή αναγέννηση.
 2. Αφυγραντήρες με θερμή αναγέννηση του απορροφητικού.

Η θερμή αναγέννηση του προσροφητή περιλαμβάνει την απομάκρυνση ενός μικρού μέρους του ξηρανθέντος αέρα και τη θέρμανση του στους 140 ° C. Κατά τη διαδικασία εμφύσησης του προσροφητικού, δίνει υγρασία στην ατμόσφαιρα και είναι έτοιμη για ένα νέο κύκλο.

Η ψυχρή ανάκτηση του απορροφητικού υλικού διεξάγεται με χτύπημα και εμφύσηση του προσροφητή με ένα μέρος του ξηρού ρεύματος αέρα και στη συνέχεια εκφόρτωσή του στην ατμόσφαιρα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ οι απώλειες είναι 10% - 15% της συνολικής ροής αέρα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, πριν από την αποστράγγιση και την αναγέννηση, ο αέρας πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία καθαρισμού από μηχανικές ακαθαρσίες. Η χρήση των φίλτρων εμποδίζει τη μόλυνση του προσροφητικού, πράγμα που επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Τομείς εφαρμογής τέτοιων αφυγραντικών

Οι αφυγραντήρες προσρόφησης αέρα χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε διάφορους κλάδους, στη μηχανολογία και στην εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας σε οικιακούς χώρους. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές είναι πιο αποτελεσματικές:

 • Στην ιατρική και τη βιομηχανία τροφίμων
 • Για συνεχή λειτουργία σε αποθήκες και ψυκτικούς θαλάμους
 • Σε κελάρια, μουσεία, αρχεία κλπ.
 • Κατά την αποθήκευση λιπασμάτων υπό συνθήκες ελεγχόμενης υγρασίας
 • Στην περίπτωση θαλάσσιας μεταφοράς χύδην φορτίου
 • Στις επιχειρήσεις παραγωγής μικροηλεκτρονικής για το χώρο και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα
 • Για αγωγούς μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα σε περιοχές με δείκτες χαμηλής θερμοκρασίας

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ξηραντηρίων προσρόφησης

Τα κύρια πλεονεκτήματα των συσκευών προσρόφησης είναι η χαμηλή ενεργειακή τους απόδοση, η δυνατότητα αποτελεσματικής λειτουργίας σε συνθήκες μάλλον χαμηλών θερμοκρασιών, χωρίς τον κίνδυνο πάγωμα της υγρασίας στη συσκευή. Επιπλέον, αυτή η συσκευή είναι σε θέση να αποστραγγίζει τον αέρα χωρίς να το θερμαίνει.

Μειονέκτημα συσκευών αυτού του τύπου μπορεί να θεωρηθεί η ανάγκη περιοδικής αντικατάστασης του προσροφητικού υλικού, λόγω της μείωσης της αποτελεσματικότητάς του και της ρύπανσης. Επίσης, οι ελλείψεις μπορούν να αποδοθούν στο μάλλον υψηλό κόστος των συσκευών και σε σημαντικό κόστος για τη συντήρησή τους. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε αυτή τη συσκευή, μπορείτε πάντα να κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα προσρόφησης μόνοι σας.

Πως να στεγνώσει ο πεπιεσμένος αέρας;

Για την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, η ροή αέρα εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου συμπιέζεται. Αλλά οποιοσδήποτε αέρας περιέχει υγρασία σε μία ή άλλη συγκέντρωση. Μετά τη συμπίεση από τον συμπιεστή, ρέει μέσω του συστήματος αγωγών για περαιτέρω διανομή. Βρίσκεται στους σωλήνες και συμβαίνει συμπύκνωση της υγρασίας. Εάν το σύστημα αέρα δεν είναι εφοδιασμένο με ξηραντικό, τότε για μετατόπιση εργασίας, σε υγρασία αέρα 75% και θερμοκρασία 20С περιμένει, συμπυκνώνεται υγρασία περίπου 160 λίτρα. Το συμπύκνωμα οδηγεί σε θλιβερές συνέπειες: διάβρωση και πρόωρη αποτυχία των αυτοκινητοδρόμων και του εξοπλισμού.

Ο πεπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται για πολλές διαδικασίες παραγωγής. Ένας από αυτούς είναι προϊόντα ζωγραφικής, για τα οποία η παρουσία συμπυκνωμάτων στον αγωγό είναι απλώς απαράδεκτη και οδηγεί σε ένα γάμο προϊόντων.

Για να απομακρυνθεί η υγρασία από το σύστημα αεραγωγών, χρησιμοποιούνται στεγνωτήρες απορρόφησης υψηλής απόδοσης πεπιεσμένου αέρα, οι οποίοι είναι πολλών τύπων:

 1. Αφυγραντήρες χωρίς θέρμανση
 2. Συσκευές για την αφυγρανση του αέρα με τη θέρμανση του
 3. Εγκαταστάσεις με εξωτερική θέρμανση αέρα και εξαναγκασμένο εξαερισμό

Υπάρχουν ξηραντικά, τα οποία χρησιμοποιούν τη θερμότητα του πεπιεσμένου αέρα. Ως στοιχείο θέρμανσης, σε ξηραντικά αυτού του τύπου, χρησιμοποιείται θερμότητα από τον συμπιεστή, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί.

Όμως, όπως και με τις οικιακές συσκευές για την αφαίρεση της υγρασίας, κάθε τύπος ξηραντήρα πεπιεσμένου αέρα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Για γνωριμία θα δώσουμε τις σύντομες πληροφορίες για κάθε τύπο αυτού του εξοπλισμού.

 • Χωρίς χρήση θερμικού εξοπλισμού, έχει τα πλεονεκτήματα: επίτευξη εξαιρετικά χαμηλού "σημείου δρόσου", έκρηξης και πυρασφάλειας. Μειονεκτήματα: υψηλό κόστος και αρκετά δαπανηρή συντήρηση, συμπεριλαμβανομένης της περιοδικής αντικατάστασης του απορροφητικού. Η χρήση τέτοιων μονάδων αυξάνει το κόστος του παραγόμενου πεπιεσμένου αέρα κατά ένα τέταρτο.
 • Οι συσκευές θέρμανσης, πεπιεσμένου αέρα έχουν πλεονεκτήματα: μειωμένες απώλειες κατά την αναγέννηση του προσροφητικού, υψηλή απόδοση απορρόφησης υγρασίας. Μειονεκτήματα του εξοπλισμού: πρόσθετες εισροές ενέργειας στο στοιχείο θέρμανσης.
 • Οι εγκαταστάσεις με εξωτερική θέρμανση και εξαναγκασμένο εξαερισμό έχουν τα πλεονεκτήματα: καμία απώλεια κατά την ξήρανση, επίτευξη χαμηλών τιμών "σημείου δρόσου". Μειονεκτήματα συσκευών: η εγκατάσταση απαιτεί αρκετά μεγάλη επιφάνεια, καθώς και υψηλό αρχικό κόστος εξοπλισμού.
 • Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τη θερμότητα του πεπιεσμένου αέρα έχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπορούν να ληφθούν υπόψη τα πλεονεκτήματα των συσκευών: η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και η ελάχιστη απαιτούμενη επιφάνεια για την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Μειονεκτήματα: τα ξηραντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά με συμπιεστές χωρίς λάδι, καθώς και με συσκευές συμπίεσης αέρα που παράγουν σταθερή υψηλή θερμοκρασία.

Η χρήση στεγνωτηρίων προσρόφησης για οικιακές και βιομηχανικές ανάγκες καθιστά δυνατή την αποτελεσματική απομάκρυνση της υγρασίας από τη ροή του αέρα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας ενός βιομηχανικού ξηραντή αέρα τύπου προσρόφησης: τύποι προσροφητικών και τα καλύτερα μοντέλα εξοπλισμού

Η αρχή του ξηραντήρα προσρόφησης αέρα μειώνεται στον καθαρισμό της παροχής ή της ροής εξαερισμού από την υγρασία στην πραγματικότητα στο επίπεδο των μορίων. Μετά από όλα, η συσκευή για τον καθαρισμό ενός τέτοιου συστήματος απορροφά μικρές σταγόνες, αερολύματα και ακόμη και μεγάλα μόρια νερού.

Χάρη σε μια τέτοια συσκευή, η υγρασία της ροής αέρα ελέγχεται με απόδοση εκατό τοις εκατό.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας των αφυγραντών αέρα προσρόφησης

Ο ξηραντήρας προσρόφησης για πεπιεσμένο αέρα για τον συμπιεστή είναι επιπλέον εξοπλισμένος με:

 • Ο ρότορας είναι μια πλατφόρμα εργασίας που περιέχει ειδικά μόρια απορρόφησης που απορροφούν την υγρασία και τα αέρια.
 • Ο δίαυλος εισροής, ο οποίος ελέγχει τη ροή του αέρα και προκαλεί την κίνηση του μέσα από το περιστρεφόμενο τμήμα του κινητήρα και της μηχανής εργασίας.
 • Ένα κανάλι καθαρισμού που συλλέγει ροή αέρα πίσω από το περιστρεφόμενο τμήμα του κινητήρα.
 • Ο κλάδος αναγέννησης που εκτρέπεται από το κανάλι της καθορισμένης περιοχής και αποστέλλεται πίσω στο σύστημα.
 • Ο θερμαντήρας είναι ένα θερμικό κύκλωμα, το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία ροής αέρα.
 • Ένας αγωγός αέρα που εκτρέπει μια ελεγχόμενη ροή από ένα σύστημα του οποίου η απόδοση ελέγχεται από τον χειριστή.


Το σύστημα, συναρμολογημένο από τους προαναφερθέντες κόμβους, λειτουργεί ως εξής:

 • Στο κανάλι τροφοδοσίας η ροή αέρα τροφοδοτείται στον στροφείο, ο οποίος περιστρέφεται έντονα.
 • Το απορροφητικό υλικό που περιέχεται στο σύστημα καθιστά τον αέρα όσο το δυνατόν ξηρό, απορροφώντας όλη την περιττή υγρασία. Την ίδια στιγμή, μόρια νερού παραμένουν στο ίδιο το προσροφητικό.
 • Στο κανάλι, το επεξεργασμένο ρεύμα ξηραίνεται περαιτέρω και θερμαίνεται. Αυτό οφείλεται στον κλάδο αναγέννησης του τμήματος "περιτύλιξης" της καθαρισμένης ροής, που κατευθύνεται στο κύκλωμα θέρμανσης, το οποίο αυξάνει τη θερμοκρασία στις καθορισμένες τιμές του χειριστή.
 • Το ρεύμα αναγέννησης θερμού αέρα κατευθύνεται στο περιστροφικό τύμπανο, στεγνώνει τα προσροφητικά σωματίδια.
 • Με το απαραίτητο ποσοστό υγρασίας, ο αέρας εισέρχεται στην ατμόσφαιρα μέσω ενός ειδικού αεραγωγού.

Έτσι, χρησιμοποιώντας το αποξηραντικό δεν μπορεί μόνο να μειώσει το ποσοστό της υγρασίας στη ροή του τροφοδοτικού αέρος που είναι στο σύστημα εξαερισμού, αλλά και καθαρό περιβάλλον εργασίας για τον πνευματικό ενεργοποιητή, το πιστόλι ψεκασμού και διάφορα άλλα συστήματα που λειτουργούν σε ενέργεια συμπιεσμένου αέρα.

Είδη βιομηχανικού εξοπλισμού

Ανάλογα με τη δομή των επιμέρους τμημάτων σε όλο το αντικείμενο, οι αφυγραντήρες αέρα μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με ένα από τα ακόλουθα σχήματα:

 • Αφυγραντήρας "ψυχρή ροή", στην οποία το προσροφητικό καθαρίζει τον αέρα και το καθιστά ξηρό και συμπιεσμένο όσο το δυνατόν.

Σε αυτή τη συσκευή, ο θερμαντήρας δεν παρέχεται - αντικαθίσταται από μια χωρητικότητα, η οποία συσσωρεύει ένα ρεύμα ξηρού πεπιεσμένου αέρα που αφαιρείται από το σύστημα αποστράγγισης.

Όμως, κατά την λειτουργία, χάνεται μέχρι και το είκοσι τοις εκατό του όγκου καθαρισμένου αέρα που εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα μέσω του σιγαστήρα του καναλιού αναγέννησης. Επιπλέον, το σύστημα δεν μπορεί να καθαρίσει περισσότερα από εκατό κυβικά μέτρα αέρα ανά λεπτό. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μια συσκευή "ψυχρού" ή μικρού κύκλου, είναι δυνατόν να καθαριστεί το ρεύμα με μια θερμοκρασία μείον σαράντα βαθμούς.

 • Σύστημα "θερμά φίλτρα", υποτίθεται ότι καθαρίζει τη ροή του αέρα με την πρόσθετη θέρμανση του μέχρι τις καθορισμένες παραμέτρους.

  Ταυτόχρονα, το ποσοστό της "αναγεννητικής" ροής θα μειωθεί κατά αρκετές ποσοστιαίες μονάδες και οι περιορισμοί στην παραγωγή είναι εντελώς απούσα. Μετά από όλα, σε αυτήν τη συσκευή, η απόδοση περιορίζεται αποκλειστικά στην ισχύ του εξοπλισμού υπό πίεση του συστήματος τροφοδοσίας και αναγέννησης.

  Επομένως, μπορούν να αποκτηθούν ορθολογικά μόνο στην περίπτωση μαζικής παραγωγής για τον καθαρισμό και τη θέρμανση μεγάλων αέριων μαζών. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο αφυγραντήρα είναι σε θέση να θερμάνει και να καθαρίσει τη ροή του αέρα με θερμοκρασία πάνω από μείον εβδομήντα βαθμούς Κελσίου.

 • Ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μοντέλο τέτοιας ξήρανσης τροφοδοτείται στην αγορά των συνήθων και κενού.

  Πεδία εφαρμογής και λειτουργίες εγκατάστασης

  Η εφαρμογή της συσκευής που περιγράφεται στο άρθρο χρησιμοποιείται επιτυχώς και ευρέως σε:

  • Διάφορες βιομηχανικές σφαίρες.
  • Μηχανήματα, καθώς και για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο οικιακού ή μη οικιακού τύπου.

  Η συσκευή αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, επομένως χωρίς αυτήν δεν θα κάνει:

  • Ιατρική ή βιομηχανία τροφίμων.
  • Αποθήκες και κελάρια.
  • Μουσεία, διάφορα αρχεία, όπου διατηρούν τα αρχαία χειρόγραφα.

  Εάν ξεχάσετε την επαγγελματική ξήρανση και δεν την χρησιμοποιείτε καθημερινά, σε ένα δωμάτιο όπου εργάζονται άνθρωποι και αποθηκεύονται διάφορα αντικείμενα, το επίπεδο υγρασίας θα αυξηθεί απότομα. Αυτό θα οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των διαφόρων μικροβίων, στον σχηματισμό μύκητα και μούχλα, οι πάσχοντες από αλλεργία μπορεί ακόμη και να αναπτύξουν άσθμα. Η υγρασία επηρεάζει αρνητικά τα διάφορα αντικείμενα, προκαλεί την πρόωρη καταστροφή τους.

  Τύποι απορροφητικών που χρησιμοποιούνται

  Μια σημαντική επίδραση στην ξήρανση του αέρα είναι ο τύπος απορροφητικού που χρησιμοποιείται - μια ουσία που συσσωρεύει την υγρασία, η οποία τοποθετείται στο αποσπασμένο τμήμα της συσκευής. Συχνά σε σύγχρονα μοντέλα χρησιμοποιούνται τέτοιοι τύποι προσροφητικών:

  1. Μοριακό κόσκινο - στη σύνθεση, το οποίο περιλαμβάνει ενεργό οξείδιο του αλουμινίου. Αυτή η ουσία χρησιμοποιείται σε φυτά με ψυχρή αναγέννηση, αντιμετωπίζει τον αέρα στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, σε δεδομένο θερμοκρασιακό καθεστώς (έως -40 μοίρες).

 • Σιλικαζέλ - ένα στερεό απορροφητικό, που παράγεται από ένα διάλυμα πυριτικού οξέος ισχυρής συγκέντρωσης. Η χρησιμοποιούμενη ουσία είναι επιπροσθέτως οξειδωμένη με αλκαλικό μέταλλο. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε μηχανές θερμής ξήρανσης. Είναι καλύτερα να επιλέξετε το ανθεκτικό στην υγρασία πήγμα πυριτίας, το οποίο δεν παραμορφώνεται υπό την επίδραση της υγρασίας.

 • Ζεόλιθος - μια ουσία που περιλαμβάνει αργιλοπυριτικό, αναμεμειγμένο με ασβέστιο και νάτριο. Η εργασία σε δεδομένο ποσοστό θερμοκρασίας και υγρασίας παράλληλα ενεργοποιεί την ανταλλαγή ιόντων. Το απορροφητικό συνιστάται να χρησιμοποιείται σε θερμοκρασία αέρα άνω των -25 βαθμών Κελσίου.
 • Φυσικά, οι εταιρείες που παράγουν επαγγελματικούς αφυγραντήρες αέρα μπορούν να πουλήσουν ειδικά απορροφητικά "επώνυμα", αλλά σχεδόν όλα αυτά δημιουργούνται με βάση τα προαναφερθέντα τρία κεφάλαια.

  Οι καλύτεροι ξηραντές αέρα με απορρόφηση για βιομηχανική χρήση

  1. Στεγνωτήρια απορρόφησης Trotec TTR-500D Γερμανία

   Όλα τα μοντέλα στεγνώματος αέρα αυτής της εταιρείας δημιουργούνται σύμφωνα με τα τελευταία πρότυπα γερμανικής ποιότητας.
  • Λεπτομέρειες ποιότητας και οργανική εργασία του συστήματος.
  • Το μοντέλο αντιστοιχεί στους μελλοντικούς κανόνες των συστημάτων εξαερισμού.
  • Για τον έλεγχο της ανταλλαγής αέρα χρησιμοποιείται ένας ηλεκτρονικός άπειρος μεταβλητός ρυθμιστής.
  • Αρχή Duoventic: Ξεχωριστός βαθμός ελέγχου της υγρασίας και του ρυθμού ροής του χρησιμοποιούμενου θερμαινόμενου ρεύματος.
  • Δύο διαφορετικές λειτουργίες κυκλοφορίας αέρα.
  • Μεγάλο κόστος (χρηματοδότηση και χρόνος) για συντήρηση.
  • Μέση τιμή: 217 600 τρίβει.
 • Βίδα συμπιεστή Comprag ARD-07 με ξηραντικό

  Όλα τα μοντέλα της εταιρείας πληρούν υψηλά πρότυπα γερμανικής ποιότητας.

  • Μοντέρνα συσκευή εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Η βέλτιστη λειτουργία του συμπιεστή μπορεί να επιτευχθεί χάρη στον έλεγχο μικροελεγκτή.
  • Η ευκολότερη εγκατάσταση του εξοπλισμού.
  • Μικρές απώλειες πίεσης σε όλα τα κύρια συστατικά του συμπιεστή επηρεάζουν τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
  • Υψηλή τιμή: από 300 χιλιάδες.
 • Βίδα συμπιεστή BERG BK-75P

  Το προηγμένο μοντέλο του ανεμιστήρα, ο ανταγωνιστής της εγχώριας παραγωγής.

  • Το μοντέλο είναι ικανό να καθαρίζει τον αέρα στις μεγαλύτερες κλίμακες παραγωγής.
  • Επισημαίνει ένα συμπιεστή κοχλία υψηλής τεχνολογίας, ο οποίος καθαρίζει το χώρο της σκόνης και απορροφά την υγρασία.
  • Η εγκατάσταση της εγκατάστασης πραγματοποιείται χωρίς πρόσθετη βάση.

  Μειονεκτήματα σύμφωνα με τις απόψεις των ειδικών:

  • Επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
  • Τιμή: 776 χιλιάδες ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε αφυγραντήρα αέρα προσρόφησης;

  Στη Μόσχα

  1. http://airtechnik.ru 127550, Μόσχα, ul. Pryanishnikova, 23α Γραφείο: 2-3-53.
  2. http://ruclimat.ru Εταιρεία "Pneumotechnics" Γεγονός. διεύθυνση: 127591, Μόσχα, ul. Dubninskaya, 8, τηλ. 8 (495) 645-83-97.
  3. https://pnevmo.com.ru OOO "Pnevmotekhnika" Μόσχα, ul. 4-Πολιτική 41, από. 3 + 7 (495) 215-05-84, 8-800-555-16-84

  Στην Αγία Πετρούπολη

  1. http://abccorp.ru/kontakty.html. OOO ABC Group (ABC Group ΣΙΑ ΕΠΕ). 192171 Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, 57, τηλέφωνο: +7 812 560-00-04.
  2. https://prof07.ru/ OOO "Τεχνολογίες κτιρίων". ul. Fayansovaya, 24, Αγία Πετρούπολη. +7 (800) 707-18-57.
  3. http://antarctis.ru/ AQUA TECHNOLOGIES LLC. Αγία Πετρούπολη, ul. Μάρσαλ Γκοπόροφ, 35, γραφείο 303, τηλ. 8 (812) 309-25-52

  Ο ξηραντής προσρόφησης θα καθαρίσει τον αέρα και θα αποβάλει την υπερβολική υγρασία στο χώρο παραγωγής ή αποθήκευσης μέσω της χρήσης επαγγελματικών συστημάτων προσρόφησης. Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά, ποτέ δεν θα ξέρετε τι υπερβολική υγρασία ή μούχλα είναι.

  ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΕΡΑ

  Η προσρόφηση είναι η διαδικασία απορρόφησης της ύλης από αέριο ή υγρό μέσο από το επιφανειακό στρώμα ενός στερεού (προσροφητικού) που έχει πορώδη δομή και μεγάλη επιφάνεια εσωτερικών επιφανειών. Κατά τη διάρκεια της προσρόφησης, μόρια ύδατος συνδέονται με το προσροφητικό υπό την επίδραση των διεγχειρητικών δυνάμεων έλξης. Κατά κανόνα, ως διογκωτικό χρησιμοποιείται σίλικα ζελ και μοριακό κόσκινο.

  Για να αφαιρέσετε την υγρασία από πεπιεσμένο αέρα είναι ξηραντήρες προσρόφησης που παρέχει την θερμοκρασία του σημείου δρόσου των -20 C, -40 C και -70 C. Εφαρμογή ξηραντήρες προσρόφησης - τροφίμου, ιατρικών και ηλεκτρονικών βιομηχανιών.

  Οι ξηραντές προσρόφησης διαφέρουν στον τύπο του ενεργού υλικού που χρησιμοποιείται (σίλικα ζελ και μοριακό κόσκινο) και στη μέθοδο αναγέννησης του προσροφητικού. Η αναγέννηση πραγματοποιείται με ζεστό και κρύο ανάκτηση. Θεωρήστε έναν στεγνωτήρα προσρόφησης με μια ψυχρή αναγέννηση του προσροφητή με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας του στεγνωτήρα προσρόφησης με ψυχρή αναγέννηση του προσροφητικού

  Η βάση του ξηραντηρίου προσρόφησης είναι δύο ταυτόσημες στήλες (δέκτες) γεμισμένες με προσροφητικό υλικό. Μέσω αυτών των στηλών μεταφέρεται εναλλακτικά πεπιεσμένος αέρας.

  Κατά τη διέλευση του αέρα διαμέσου της πρώτης στήλης, η υγρασία που περιέχεται σ 'αυτήν απορροφάται από το προσροφητικό. Και στην έξοδο από τη στήλη παίρνουμε ξηρό πεπιεσμένο αέρα. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο προσροφητής είναι κορεσμένος με υγρασία και δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει το καθορισμένο σημείο δρόσου. Το σύστημα ελέγχου αφυδάτωσης κατευθύνει τη ροή πεπιεσμένου αέρα μέσω της δεύτερης στήλης. Ενώ ξηραίνεται ο αέρας, η πρώτη στήλη αναγεννά το προσροφητικό. Παρέχει ένα μέρος του ξηρού αέρα που προέρχεται από τη δεύτερη στήλη. Όταν διέρχεται από ένα στρώμα υγρού προσροφητή, ο αέρας απορροφά την υγρασία που περιέχεται σε αυτό και στη συνέχεια εξέρχεται στην ατμόσφαιρα μέσω μιας βαλβίδας εκκένωσης και ενός σιγαστήρα φίλτρου.

  Οι χρόνοι μεταγωγής των στηλών και η διάμετρος του ακροφυσίου αναγέννησης (μέσω του οποίου ο ξηρός αέρας διέρχεται στην άλλη στήλη) ρυθμίζονται σύμφωνα με την απαιτούμενη θερμοκρασία σημείου δρόσου.

  Έτσι, η διαδικασία προσρόφησης συνεχίζεται συνεχώς: ενώ σε μία στήλη ο προσροφητής απορροφά την υγρασία, σε άλλη στήλη το προσροφητικό υφίσταται αναγέννηση. Η ποσότητα του ξηρού αέρα που πρόκειται να αναγεννηθεί έχει ως εξής:
  - 15% σε θερμοκρασία σημείου δρόσου -20 ° C.
  - 20-25% σε θερμοκρασία σημείου δρόσου -40 ° C.
  - 30% σε θερμοκρασία σημείου δρόσου -70 ° C.

  Ο προσροφητής, ο οποίος βρίσκεται στις στήλες, όταν εισέρχεται στο έλαιο που περιέχεται στον πεπιεσμένο αέρα, χάνει τις απορροφητικές του ιδιότητες. Ως εκ τούτου, για την προστασία του προσροφητικού στην είσοδο του συνόλου στεγνωτήρα μικροφίλτρου που καθυστερεί σωματίδια ελαίου (το περιεχόμενο της εξόδου από το φίλτρο δεν είναι μεγαλύτερη από 0,01 mg / m 3) και μικροσωματίδια μεγαλύτερα από 0,01 microns.

  Όταν ο επεξεργασμένος αέρας διέρχεται από τον αφυγραντήρα, εισέρχονται στερεά απορροφητικά σωματίδια, τα οποία μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους τελικούς χρήστες πεπιεσμένου αέρα. Για να τα καταγράψετε, τοποθετείται ένα λεπτό φίλτρο στην έξοδο του αφυγραντήρα, το οποίο συγκρατεί σωματίδια μεγαλύτερα από 1 μm.

  Η επιλογή και ο υπολογισμός του απορροφητικού προσρόφησης βασίζονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του και λαμβάνοντας υπόψη τους διορθωτικούς συντελεστές (πίνακας 1, πίνακας 2). Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πιστολάκι προσρόφησης χαρακτηριστικό που είναι ήδη μέρος του ξηρού αέρα είναι για την αναγέννηση του προσροφητικού και του πεπιεσμένου αέρα δεν φθάνει στον τελικό χρήστη.

  Αφυγραντήρες αέρα προσρόφησης

  Οι βιομηχανικοί αφυγραντήρες SABIEL σειράς ΑΑ χρησιμοποιούνται για την αφυδάτωση του αέρα σε βιομηχανικούς χώρους, σε αποθήκες. Σχεδιασμένο για σταθερή λειτουργία στην περιοχή θερμοκρασιών -20 ° С ÷ + 60 ° С.

  Η αρχή της αφυγραντικής προσρόφησης (περιστροφική):

  Δύο ρεύματα περνούν ταυτόχρονα μέσω του τυμπάνου του ρότορα: το κύριο (ξηραντήρας) και την αναγέννηση (ξηρός, ζεστός αέρας). Το τύμπανο είναι κατασκευασμένο από πορώδες υλικό γεμισμένο με σίλικα ζελ. Καθώς ο ρότορας περιστρέφεται, τα τμήματα ξήρανσης και αναγέννησης μεταβάλλονται διαδοχικά.

  Πλεονεκτήματα των απορρυπαντικών τύπου απορρόφησης

  Τα ξηραντικά του αέρα τύπου προσρόφησης είναι απολύτως απαραίτητα σε συνθήκες υπερβολικής υγρασίας σε αρνητική θερμοκρασία. Απλά δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο έργο, εκτός από τη βοήθεια περιστροφικού αφυγραντήρα αέρα. Ως εκ τούτου, ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων του απορροφητικού απορρόφησης SABIEL ανοίγει το απαραίτητο του σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να χρησιμοποιούνται αυτές οι συσκευές σε κρύες αίθουσες / θαλάμους και εσωτερικά παγοδρόμια.

  Επίσης, η προσροφητική στεγνωτήρα αέρα η ίδια ήταν μια ισχυρή ζήτηση για πολλούς τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, όπου συχνά είναι επιθυμητό επίπεδο υγρασίας είναι κάτω από 30%, και αντίστοιχα μέθοδος ξήρανσης συμπυκνώσεως δεν είναι τόσο αποτελεσματική.

  Με άλλο τύπο στεγνωτήρες πλεονεκτήματα αέρα προσρόφησης είναι η δυνατότητα της ροής αέρα ξηρού αέρα για τον εφοδιασμό της ζώνης εργασίας, καθώς και η περιβαλλοντική συμβατότητα του ελλείψει του ψυκτικού ξήρανσης (φρέον) στο κύκλωμα.

  Οι τιμές για τους ξηραντές προσρόφησης είναι, φυσικά, υψηλότερες από τις τιμές των ξηραντικών τύπου συμπύκνωσης, παρόμοιες με τις επιδόσεις. Ωστόσο, όπως περιγράφεται παραπάνω, οι ξηραντές προσρόφησης είναι συχνά αναντικατάστατοι.

  Πώς να επιλέξετε;

  Είναι πολύ δύσκολο να επιλέξετε μόνο ένα στεγνωτήριο προσρόφησης χωρίς να έχετε κάποια τεχνική γνώση. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού απαιτεί υπολογισμό και βέλτιστη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής. Επομένως, πριν αγοράσετε το στεγνωτήριο απορρόφησης SABIEL, θα πρέπει να επεξεργαστείτε τα αρχικά δεδομένα στην ενότητα "Επιλογή εξοπλισμού", βάσει της οποίας ο εμπειρογνώμονας θα υπολογίσει και θα προσφέρει την καλύτερη επιλογή.

  πιστολάκι Δείτε προσρόφηση SABIEL περιστροφική σε δράση, καθώς και να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τις περιπλοκές της επιλογής και την εξυπηρέτηση, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: Μόσχα, 3rd Street Mytischi, D16, σελίδα 47..

  Αφυγραντήρες αέρα προσρόφησης

  Χαρακτηριστικά των στεγνωτηρίων απορρόφησης

  Πολλοί οικιστικοί και βιομηχανικοί χώροι απαιτούν ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία και να διατηρήσετε τους δείκτες στο επιθυμητό επίπεδο, βοηθούν οι ξηραντές προσρόφησης. Πρόκειται για σύγχρονες τεχνικές συσκευές που βασίζονται στην αρχή της απορρόφησης, δηλ. απορρόφηση υδρατμών από ειδικές ουσίες απορρόφησης υγρασίας. Χρησιμοποιούνται με επιτυχία τόσο στο σπίτι όσο και στις εμπορικές, βιομηχανικές, αποθήκες. Απαραίτητη για τις τεχνολογικές διαδικασίες που σχετίζονται με τη χρήση πεπιεσμένου αέρα.

  Η σύνθεση των περισσότερων κατασκευαστών περιλαμβάνει μοντέλα που παρέχουν λειτουργία σε κανονικές και ακραίες κλιματικές συνθήκες: το καλοκαίρι και το χειμώνα, τις μαλακές συσκευές κλιματισμού ή τη λειτουργία στο Άπω Βορρά.

  Πλεονεκτήματα του στεγνωτήρα προσρόφησης

  Η τιμή του στεγνωτήρα προσρόφησης είναι υψηλότερη από τον εξοπλισμό ψυγείου και αντισταθμίζεται από τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, την απλότητα και την ευκολία λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι η μόνη λύση για την οργάνωση της καταπολέμησης της υψηλής υγρασίας.

  Συσκευή και είδη εξοπλισμού

  Το κύριο στοιχείο της δομής είναι ένας ρότορας με πορώδη δομή, ο οποίος είναι φορτισμένος με προσροφητικό υλικό (ενεργοποιημένη αλουμίνα, μοριακά κόσκινα, ζεόλιθος, πυριτική πηκτή).

  Ο αφυγραντήρας περιλαμβάνει επίσης:

  • ανεμιστήρα, αναρροφήστε αέρα από το δωμάτιο.
  • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
  • τα κανάλια παροχής και εκκένωσης αέρα.

  Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγρασία, ελέγχοντας τους δείκτες υγρασίας από έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα, μέσω του οποίου γίνεται η εξάτμιση της απορροφούμενης υγρασίας.

  Αρχή λειτουργίας:

  1. η ροή περίσσειας ύδατος τροφοδοτείται στο στροφείο όπου απορροφά την υγρασία του προσροφητή.
  2. Μετά από αυτό, καθαρίζεται, διέρχεται από το φίλτρο και στέλνεται πίσω στο δωμάτιο.
  3. Ένα δεύτερο ρεύμα αέρα αποστραγγίζει το συμπύκνωμα έξω από το κτίριο.

  Για να διατηρηθούν οι ιδιότητες λειτουργίας του απορροφητικού, επαναφέρεται περιοδικά. Λόγω της συνεχούς περιστροφής του δρομέα, οι διαδικασίες ξήρανσης και αναγέννησης πραγματοποιούνται συνεχώς.

  Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής, οι ξηραντές προσρόφησης είναι δύο τύπων.

  Νοικοκυριό (για το σπίτι και το γραφείο) - συνιστώνται για αντικείμενα που βρίσκονται κοντά σε υδάτινα σώματα ή σε χώρους όπου υπάρχει συνήθως υπερβολική υγρασία. Είναι κινητά, έχουν συμπαγείς διαστάσεις, μειωμένη στάθμη θορύβου και παραμέτρους απομάκρυνσης υγρασίας 12-20 l / ημέρα.

  Βιομηχανική - μπορεί να αφαιρέσει από τον αέρα την ημέρα σε αρκετές χιλιάδες λίτρα υγρασίας. Για τις μεγάλες βιομηχανίες και τις πνευματικές γραμμές, χρησιμοποιούνται συσσωματώματα που αποτελούνται από δύο στήλες. Σε μία από αυτές, πραγματοποιείται αφύγρανση, σε μια άλλη αναγέννηση του απορροφητικού.

  Επίσης, χωρίζονται σε 3 κύριες ομάδες ανάλογα με τον τύπο αναγέννησης:

  1. κρύο (όταν ο πεπιεσμένος αέρας διέρχεται από τον δρομέα).
  2. ζεστό (χρησιμοποιείται προθέρμανση).
  3. θερμό κενό (υπό πίεση κάτω από την ατμοσφαιρική).

  Πώς να επιλέξετε ένα στεγνωτήριο προσρόφησης

  Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν μπορείτε μόνο να παραλάβετε και να αγοράσετε ένα στεγνωτήριο προσρόφησης με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, αλλά και να πάρετε καλές εκπτώσεις για το χονδρικό και το λιανικό εμπόριο. Επικοινωνήστε με τον διευθυντή μας και μάθετε τις πιο ευνοϊκές συνθήκες για την αγορά, την παράδοση και την εγκατάσταση των αφυγραντήρων. Μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε ερώτηση προκύψει από τον σύμβουλό μας σε απευθείας σύνδεση συνομιλία, τηλεφωνικά ή μέσω ταχυδρομείου. Η εγγραφή και η παράδοση παραγγελιών σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό.

  Στεγνωτήρες προσρόφησης και ψύξης για την παρασκευή πεπιεσμένου αέρα

  • Παραγωγικότητα: από 0,4 έως 197,7 m3 / λεπτό.
  • Πίεση: έως 16 bar
  • Παραγωγικότητα: από 0,6 έως 48,9 m3 / λεπτό.
  • Πίεση: έως 50 bar
  • Παραγωγικότητα: από 0,1 έως 6,7 m3 / λεπτό.
  • Πίεση έως 16 μπαρ
  • Παραγωγικότητα: από 2,2 έως 180,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση μέχρι 10 bar
  • Παραγωγικότητα: από 14,2 έως 180,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση μέχρι 10 bar
  • Παραγωγικότητα: από 0,4 έως 45,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση έως 16 μπαρ
  • Παραγωγικότητα: από 40,0 έως 560,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση: έως 14 bar
  • Παραγωγικότητα: από 1,2 έως 41,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση: έως 50 bar
  • Παραγωγικότητα: από 0,3 έως 37,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση: έως 16 bar
  • Παραγωγικότητα: από 0,4 έως 500,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση: έως 16 bar
  • Παραγωγικότητα: από 1,8 έως 100,0 m3 / λεπτό.
  • Παραγωγικότητα: από 0,4 έως 50,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση: έως 16 bar.
  • Παραγωγικότητα: από 4,3 έως 340,0 m3 / λεπτό.
  • Πίεση έως 14 Bar

  Πλεονεκτήματα της παρασκευής αέρα από το DALGAKIRAN

  • Αξιοπιστία: αντέχει σε ακραίες συνθήκες λειτουργίας, σημείο δρόσου κάτω -70º
  • υψηλή απόδοση: Η χωρητικότητα του ξηραντικού είναι μέχρι 760 m3 / min.
  • γρήγορος χρόνος αποπληρωμής: οικονομία και ευκολία συντήρησης
  • απόδοση: Δεν υπάρχει απώλεια πεπιεσμένου αέρα κατά την ανανέωση της θερμής πίεσης

  Το πεδίο εφαρμογής του εξοπλισμού για την παρασκευή πεπιεσμένου αέρα

  • Διήθηση, αφύγρανση, ψύξη, πεπιεσμένος αέρας και άλλα αέρια
  • Αποστράγγιση και καθαρισμός συμπυκνωμάτων

  Στεγνωτήρια προσρόφησης

  Ο ξηραντήρας προσρόφησης αέρα είναι σημαντικό στοιχείο του συστήματος προετοιμασία του πεπιεσμένου αέρα στο σύνολό του και παρέχει τις απαιτούμενες παραμέτρους του αέρα που προέρχεται από τον συμπιεστή στους τελικούς καταναλωτές (εξοπλισμός).

  Με τη βοήθεια του στεγνωτήρα προσρόφησης Παίρνετε αποξηραμένο πεπιεσμένο αέρα, με θερμοκρασία σημείου δρόσου Тр από -20 έως -70 ° C, τα οποία ο εξοπλισμός χωρίς «στεγνό» χωρίς συμπύκνωση in-line σωληνώσεων.

  Τι είναι ένας αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης;

  Το βασικό στοιχείο αυτού του τύπου αποξηραντικά είναι στήλες προσρόφησης, εντός του οποίου βρίσκεται ένα προσροφητικό - υλικό το οποίο απορροφά αμέσως υγρασία που περιέχεται στον εισερχόμενο πεπιεσμένο αέρα στο ξηραντικό, έτσι αυτό αποστράγγιση στην επιθυμητή θερμοκρασία Tochi δρόσου (Tr).

  Ο προσροφητής έχει την ικανότητα να αναγεννάται, δηλ. για την αποκατάσταση των ιδιοτήτων τους στην ξήρανση του πεπιεσμένου αέρα. Η διαδικασία αναγέννησης του προσροφητικού στις στήλες (στον σχεδιασμό αφύγρανσης υπάρχουν 2 από αυτές) συμβαίνει μετά από το "καθαρισμό" από τον ήδη αποξηραμένο πεπιεσμένο αέρα.

  Αρχή λειτουργίας

  Ο πρώτος συμπιεσμένος αέρας εισέρχεται σε μία από τις στήλες του ξηραντικού. όπου καθώς το μήκος της στήλης ταξιδεύει, αλληλεπιδρά με απορροφητικό και έτσι αποστραγγίζονται, στην απαιτούμενη "απόσυρση" από τον πεπιεσμένο αέρα.

  Ο ξηρός και ξηρός πεπιεσμένος αέρας τροφοδοτείται στον καταναλωτή (εξοπλισμός), με περίπου 15% του ξηρού πεπιεσμένου αέρα. πριν να τροφοδοτηθεί στον εξοπλισμό, εκτρέπεται προς τη δεύτερη στήλη του ξηραντικού για να πραγματοποιήσει τη διαδικασία αναγέννησης του προσροφητή εκεί.

  Σε ένα συγκεκριμένο προγραμματισμένο, ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας και τις απαιτούμενες παραμέτρους, η χρονική στιγμή της στήλης "μεταβαίνει" μεταξύ τους.

  Έτσι, σε μία από τις στήλες υπάρχει μία διεργασία ξήρανσης του πεπιεσμένου αέρα, και στη δεύτερη στήλη - η διαδικασία αναγέννησης του προσροφητικού μετά τον ήδη διεξαγόμενο σε αυτόν κύκλο αφύγρανσης πεπιεσμένου αέρα.

  Τύποι στεγνωτηρίων προσρόφησης και προσροφητικών

  Ανάλογα με αυτό που περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό, οι απορροφητήρες προσρόφησης είναι τους ακόλουθους τύπους:

  1. Αφυγραντήρες "ψυχρής αναγέννησης", οι οποίοι αναγεννάνουν τον προσροφητή με ξηρό πεπιεσμένο αέρα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός διανέμεται χωρίς θερμαντήρα: αντί αυτού δημιουργείται μια δεξαμενή που δημιουργεί ένα ρεύμα ξηρού πεπιεσμένου αέρα (η αρχή της λειτουργίας περιγράφεται προηγουμένως).
  2. Στεγνωτήρια «καυτό αναγέννηση» που αναγέννηση του προσροφητικού εκ των προτέρων θερμαινόμενο ατμοσφαιρικό αέρα από το εξωτερικό του ανεμιστήρα εγκατεστημένο στη δομή ξηραντήρα (σε αυτό το είδος της αναγέννησης συμπιεσμένου αέρα καμία απώλεια). Ή λαμβάνει χώρα αναγέννηση του προσροφητικού με θέρμανση σε στήλες με τη βοήθεια των θερμαντικών στοιχείων που είναι εγκατεστημένα στις στήλες (σε αυτόν τον τύπο αναγέννησης, η απώλεια πεπιεσμένου αέρα είναι έως και 7%).

  Έτσι, τα προσροφητικά μπορούν να είναι ουσίες όπως μοριακό κόσκινο, πυριτική πηκτή, ζεόλιθος.

  Πού να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρες αέρα

  Εάν η δραστηριότητά σας σχετίζεται με μία από τις παρακάτω οδηγίες, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε να αγοράσετε στεγνωτήρες απορρόφησης:

  • φάρμακα και φαρμακευτική
  • βιομηχανία τροφίμων
  • αποθήκες και ψυγεία
  • επιχειρήσεις για την παραγωγή μικροηλεκτρονικής για το χώρο και το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα
  • αποθήκευση λιπασμάτων
  • μεταφορά χύδην φορτίου δια θαλάσσης.
  • κάθε παραγωγική διαδικασία που χρησιμοποιεί ακριβά βιομηχανικό εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας.
  • παραγωγή ποτών και αλκοόλ
  • Η διαθεσιμότητα αυτοκινητοδρόμων πεπιεσμένου αέρα που περνούν κατά μήκος του δρόμου.

  Γενικά, μπορεί να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση τέτοιων δομών είναι απαραίτητη σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας και της μηχανολογίας, καθώς επιτρέπουν την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας στον πεπιεσμένο αέρα.

  Αγοράστε στεγνωτήριο προσρόφησης

  Για την παραγγελία που απαιτείται από εσάς ξηραντές προσρόφησης για πεπιεσμένο αέρα σε προσιτή τιμή στον ιστότοπό μας - συμπληρώστε τη φόρμα αίτησης και οι ειδικοί μας θα επικοινωνήσουν μαζί σας στο εγγύς μέλλον.

  Αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης

  Ο αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να οργανώσει το απαιτούμενο επίπεδο αέρα με σαφώς καθορισμένο περιεχόμενο υγρασίας.

  Πώς λειτουργεί;

  Το κύριο στοιχείο της συσκευής είναι ένας ρότορας προσρόφησης γεμάτος με ένα πολύ αποτελεσματικό προσροφητικό. Επεξεργάζεται άμεσα δύο ροές αέρα:

  1. Ένα πρόσωπο που πρέπει να στραγγίξει.
  2. Αναγέννηση - απομάκρυνση της υγρασίας, συσσώρευση στον ίδιο τον ρότορα.

  Ο αέρας που διέρχεται από τον δρομέα δίδει την υγρασία του στο προσροφητικό, ταυτόχρονα και με ψύξη, συνεχίζοντας την κίνηση του προς τη δεδομένη κατεύθυνση. Η παράλληλη διαδικασία της κίνησης των αέριων μαζών, με θέρμανση τους στους 140 ° C, απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από τη συσκευή.

  Ταξινόμηση των αφυγραντήρων με τη μέθοδο αναγέννησης

  Οι ξηραντές προσρόφησης διακρίνονται βάσει της μεθόδου αναγέννησης σύμφωνα με τους ακόλουθους τύπους:

  Κρύα αναγέννηση. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται προζελατισμένος πεπιεσμένος αέρας, ο οποίος διοχετεύεται μέσω του αναγεννημένου προσροφητή με επακόλουθη εξαγωγή της υγρασίας. Ο περιγραφόμενος σχεδιασμός είναι όσο το δυνατόν πιο απλός και επηρεάζει επίσης την προσιτή τιμή του προϊόντος. Μεταξύ των ελλείψεων υπάρχει μόνο μία: η απώλεια πεπιεσμένου αέρα κατά τη διάρκεια της εργασίας υπερβαίνει το 15%.

  Θερμική εξωτερική αναγέννηση. Στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται ατμοσφαιρικός προθερμαινόμενος αέρας, ο οποίος τροφοδοτείται υπό πίεση από ειδικούς ανεμιστήρες στο αναγεννήσιμο προσροφητή και ψύχεται με χρήση συμπιεσμένου ξηρού αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν επίσης απώλειες αέριων μαζών, αλλά είναι μόνο 2,5%. Η τιμή του είναι αρκετά υψηλή, αλλά δικαιολογείται σε περίπτωση ανάγκης "επεξεργασία μεγάλων εκτάσεων".

  Ζεστό αναγέννηση υπό κενό. Από τους παραπάνω τύπους διαφέρει, παρέχοντας ζεστό αέρα σε πίεση κάτω από την ατμοσφαιρική πίεση. Δομικά, μπορεί να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο προσροφητής να ψύχεται χρησιμοποιώντας ατμοσφαιρικό αέρα. Ο αντιπροσωπευόμενος τύπος αναγέννησης λειτουργεί χωρίς απώλειες.

  Ταξινόμηση των ξηραντικών ουσιών από τη συσκευή προσρόφησης (κατά σημείο δρόσου)

  Όταν επιλέγετε ένα απορροφητικό προσρόφησης, είναι απαραίτητο να βασιστείτε στο σημείο δρόσου, δηλαδή:

  1. Καλοκαιρινή έκδοση - +3°;
  2. Ευρωπαϊκό χειμώνα ή ήπιο κλίμα - -20С°;
  3. Συνήθης ηπειρωτικός χειμώνας - -40°C;
  4. Συνθήκες του Άπω Βορρά - -70°Γ.

  Λίγα λόγια για το προσροφητικό

  Η χρήση ενός ξηραντικού στις μονάδες που θα συζητηθούν θα εξαρτηθεί άμεσα από έναν αριθμό παραγόντων, μεταξύ των οποίων:

  • θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • τον τύπο της αναγέννησης που χρησιμοποιείται,
  • ατμοσφαιρική πίεση.

  Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν συγκεκριμένοι προσροφητές που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες μονάδες με βάση τον τύπο τους:

  • μοριακά κόσκινα ή ενεργή αλουμίνα - χρησιμοποιείται σε συσκευές με αναγέννηση ψυχρού αέρα. Το τελευταίο ισχύει και στην περίπτωση που είναι απαραίτητο να φθάσει το σημείο δρόσου σε συνθήκες άνω των -40°Γ. Σε άλλη περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί NaA ζεόλιθος.
  • ανθεκτικό στην υγρασία πυριτικό πήγμα - χρησιμοποιείται σε αδρανή υλικά με θερμή αναγέννηση.

  Κατά την λειτουργία του αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η παρουσία της ταχείας καταστροφής του πυριτικού πήγματος υπό την επίδραση της υγρασίας που λαμβάνεται από τα ρεύματα αέρα. Επομένως, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να καταφύγετε σε ανθεκτικό στο νερό σίλικα τζελ.

  Οι σημαντικότερες απαιτήσεις

  Σήμερα, ο αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης είναι η πιο επιτυχημένη λύση και επιλογή. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της είναι:

  1. Η ικανότητα να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -20 ° C έως + 40 ° C.
  2. Είναι σε θέση να αποστραγγίζει αποτελεσματικά τις μάζες αέρα με υγρασία 2% και έως 100%.
  3. Η πρόσληψη υγρασίας ακόμα και χωρίς προ-ψύξη της ροής του αέρα.
  4. Υψηλή απόδοση.

  Μαθηματικές ιδιότητες της επιλογής απορρόφησης προσρόφησης

  Σε 90% των περιπτώσεων από το 100%, το κεντρικό σύστημα του συστήματος αέρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, "βρίσκεται στο δρόμο". Κατά τη διέλευση του αέρα διαμέσου αυτού, συσσωρεύεται ανεπιθύμητα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο σύστημα. Για το σκοπό αυτό είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν στεγνωτήρες προσρόφησης οι οποίοι δεν επιτρέπουν το συμπύκνωμα να πέσει μέσα στο σύστημα.

  Μετά ISO ορισμένων δεδομένων, για να εγγυηθούν την απουσία συμπύκνωσης στο σύστημα εξαερισμού του αέρα μπορεί να συμπιέζεται μόνο αέρα στην τάξη 4, το οποίο έχει μια ένδειξη σημείου δρόσου - + 3 ° C. Αυτή η κατηγορία θα είναι επίσης αποδεκτή κατά τη θερινή περίοδο λειτουργίας. Δεν μπορεί να αγνοηθεί, και το γεγονός ότι σε κλιματολογικές συνθήκες μας χειμώνες αφύγρανση στην κατηγορία 3, όταν φτάσει το σημείο δρόσου -20 ° C ο δείκτης δεν είναι επαρκής, δεδομένου ότι είναι προτιμότερο για τη Δυτική Ευρώπη, όπου το κλίμα είναι πιο μαλακό.

  Συνεπώς, στις εκτάσεις της χώρας μας, με βάση τις κλιματικές συνθήκες, η 2η κλάση της αφυγραντικής ατμόσφαιρας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, στην οποία το σημείο δρόσου φτάνει τους -40 ° C ή ακόμα και 1 στους -70 ° C. Από ό, τι έχει ειπωθεί, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι στην περίπτωση της αφύγρανσης αέρα στο επίπεδο 2 της κατηγορίας, η εμφάνιση στο σύστημα συμπυκνωμάτων είναι δυνατή μόνο όταν η θερμοκρασία της ροής αέρα φθάνει τους -40 ° C.

  Λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα αγοράς ξηρού προσρόφησης, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα εξής:

  • ανάγκη για ροή αέρα στα 35μ. cf./min. θα απαιτεί τη χρήση ενός αφυγραντήρα ψυχρού τύπου αναγέννησης.
  • εάν απαιτείται μεγαλύτερος όγκος μάζας αέρα, η χρήση θερμαντικού στεγνωτηρίου θα είναι ενεργειακά δικαιολογημένη.

  Μην ξεχνάτε την εξάρτηση της χωρητικότητας του στεγνωτήρα προσρόφησης από τη θερμοκρασία του παρεχόμενου πεπιεσμένου αέρα. Μετά από όλα, ένα γνωστό γεγονός είναι η μείωση της χωρητικότητας της μονάδας από την αύξηση της θερμοκρασίας του πεπιεσμένου αέρα που χρησιμοποιείται.

  Απώλεια των "τυποποιημένων συνθηκών"

  Στο κυρίαρχο αριθμό των περιπτώσεων, οι πωλητές βασίζονται σε τυποποιημένες συνθήκες λειτουργίας, και συγκεκριμένα:

  1. Η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα είναι εντός + 25 ° C.
  2. Η θερμοκρασία του παρεχόμενου πεπιεσμένου αέρα (στην έξοδο) είναι + 35 ° C.
  3. Η πίεση του πεπιεσμένου αέρα είναι μέσα σε 7 bar.

  Όλες οι συνθήκες που αναφέρονται παραπάνω δεν μπορούν να εγγυηθούν την αποτελεσματική προστασία των αγωγών. Σε τελική ανάλυση, εάν η μονάδα λειτουργεί την άνοιξη-φθινόπωρο, όταν οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και συνεχώς μεταβάλλονται, απλώς θα «πνιγεί». Δηλαδή, σταματά την εκτέλεση των απαιτούμενων λειτουργιών.

  Η υπερφόρτωση θα οφείλεται στο γεγονός ότι όταν:

  • θερμοκρασία περιβάλλοντος + 35 ° C.
  • Θερμοκρασία παροχής αέρα + 40 ° С;
  • πίεση 7 bar (η οποία θα είναι ήδη περιττή)

  Η αφυγρανση θα πραγματοποιηθεί σε όγκο 32,9 κυβικών μέτρων ανά λεπτό. κατά τα απαιτούμενα, τουλάχιστον 40 κυβικά μέτρα ανά λεπτό.

  Ως αποτέλεσμα, στο στεγνωτήριο θα συνεχίσει να συσσωρεύεται υγρασία σε σημαντική υπέρβαση των μέγιστων στοιχεία που όχι μόνο θα πρέπει να αντικαταστήσετε το δοχείο, αλλά και την εγκατάσταση πρόσθετων συστημάτων για την αποστράγγιση του πρώτου.

  Επιλέγουμε σωστά

  Επομένως, όταν επιλέγετε ένα στεγνωτήριο προσρόφησης, είναι απαραίτητο να κάνετε τους υπολογισμούς όσο το δυνατόν πιο σωστά. Επιπλέον, παρέχουν:

  • Θερμομόνωση κολώνων (μόνο με ζεστό τύπο αναγέννησης).
  • εγκατάσταση ενός συνόλου φίλτρων εισόδου και εξόδου κατά τη διέλευση πεπιεσμένου αέρα ·
  • εγκατάσταση συστημάτων προστασίας για το πληρωτικό (προσροφητικό) έναντι πιθανής ζημιάς.

  Όταν καταναλώνεται μεγέθους ευμετάβλητη αφυγραντήρας πεπιεσμένου αέρα, συνιστάται να επιπλέον να εξοπλίσει τη λειτουργία «ECO ελέγχου», που επιτρέπει την περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια της μερικής προσροφητική φορτίο αποξηραντικό και να εκτελέσει το έργο του απ 'ευθείας από το πραγματικό «σημείο δρόσου».