Οι εκτροπείς των πλευρικών παραθύρων - ένα αξεσουάρ για άνετη οδήγηση

Οποιοσδήποτε αυτοκινητιστής γνωρίζει πόσο ενοχλητικό είναι να ανέβει κατά τη διάρκεια του ανέμου, της βροχής ή άλλων δυσάρεστων καιρικών συνθηκών. Οι ανεμόμυλοι, ή όπως αποκαλούνται, εκτροπείς πλευρικών παραθύρων - μια εξαιρετική λύση στο ζήτημα. Ας υπολογίσουμε τι είναι και πώς να επιλέξετε παρμπρίζ αυτοκινήτων.

Η αρχή του εκτροπέα

Αρχικά, στα αγγλικά, ο "εκτροπέας" είναι ένα αποκοπή. Δηλαδή, οι εκτροπείς των παραθύρων του αυτοκινήτου έχουν σχεδιαστεί για να κόβουν τα ρεύματα αέρα, τα οποία μεταφέρουν σκόνη και μικροσωματίδια υγρασίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το κύριο καθήκον τους είναι να παράσχουν μια ορισμένη αεροδυναμική του σώματος, στην οποία ξένα σωματίδια ρύπων δεν εισέρχονται στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου.

Ένας εκτροπέας βρίσκεται στην κορυφή του πλευρικού ανοίγματος και είναι ένα είδος προσωπίδας. Λόγω του γεγονότος ότι έχει ένα εμπρόσθιο τοίχωμα το οποίο αντανακλά μια συγκεκριμένη μορφή, vetroviki όχι μόνο εμποδίζει τη διείσδυση των ρύπων από την κορυφή του χεριού του, αλλά με το μπροστινό μέρος του, όπου γίνεται συνήθως στη σκόνη του οχήματος και τη βρωμιά.

Ένα άλλο αποτέλεσμα, το οποίο συχνά προσελκύει την προσοχή του οδηγού και των επιβατών - η παρουσία του εκτροπέα εξασφαλίζει έναν ομοιόμορφο αερισμό της καμπίνας και εμποδίζει την εμφάνιση ισχυρών ρευμάτων αέρα. Φυσικά, αυτή είναι η παρενέργεια και όχι η κύρια, αλλά συχνά είναι θεμελιώδης όταν επιλέγουμε ένα συγκεκριμένο μοντέλο deflector.

Παράθυρα deflectors - σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Κατά κανόνα, τα αλεξήνεμα συνδέονται στην κορυφή του πλαισίου του γυαλιού που χαμηλώνει. Υπάρχουν δύο τύποι στερέωσης - σε συγκολλητική βάση και συμβατικά, με μηχανική σύνδεση. Η ετικέτα του αλεξήνεμου είναι μια ευκαταφρόνητη εργασία, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βλάβης στη βαφή και το βερνίκι.

Εάν τα ανοίγματα στα παράθυρα του αυτοκινήτου δεν είναι σύμφωνες με την γεωμετρία του ανοίγματος παραθύρου (το οποίο συχνά βρίσκεται σε φθηνή κατασκευαστές ΟΕΜ), η εγκατάστασή τους συνδέεται με ορισμένους κινδύνους. Για παράδειγμα, όταν ένας μεγάλος άνεμος ή την οδήγηση σε υψηλές vetroviki ταχύτητα μπορεί να σχίσει ένα τμήμα του χρώματος, σύμφωνα με την οποία το σώμα θα καταστραφεί και θα πρέπει να εξοικονομήσει πρόσθετη εργασία.

Ως εκ τούτου, η πιο βολική επιλογή όσον αφορά την εγκατάσταση - εκτροπείς των παραθύρων είναι plug-in. Για την τοποθέτησή τους, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρμοί κόλλας που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στη βαφή, οι εκτροπείς αυτοί στερεώνονται αποκλειστικά με μηχανική σύνδεση. Η μόνη εξαίρεση είναι τα αυτοκίνητα στα οποία τα πλευρικά παράθυρα στο πάνω μέρος συνδέονται απευθείας με το σώμα - η εγκατάσταση αλεξήνεμων είναι απλώς αδύνατη. Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αυτού είναι το Subaru Forester στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Πώς να επιλέξετε τους εκτροπείς του δεξιού πλευρικού παραθύρου;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε εκτροπείς είναι η γεωμετρία. Αν η γωνία της καμπής δεν αντιστοιχεί στη γωνία απόκρισης της κάμψης του σώματος, μπορείτε να ξεχάσετε τη μακροζωία. Ένα τέτοιο αλεξήνεμο είναι εύκολο να εγκατασταθεί, αλλά το πλαστικό θα είναι συνεχώς σε τάση και η παραμικρή μηχανική κρούση μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Οι περισσότεροι συνηθισμένοι αμαρτωλοί είναι καθολικά αλεξήνεμα ή αυτά που επιλέγονται χειροκίνητα. Η τοποθέτηση μιας φόρμας ποτέ δεν υπόσχεται τίποτα καλό.

Ένας άλλος παράγοντας στην επιλογή ενός εκτροπέα είναι το σχήμα του μέρους εργασίας του. Ακόμη και αν το κάθισμα επαναλάβει πλήρως την κάμψη του αμαξώματος, η γωνία εκτροπής του επιπέδου του εκτροπέα μπορεί να προκαλέσει πρόσθετη αντίσταση κατά τη διάρκεια της πορείας, ειδικά σε υψηλές ταχύτητες.

Ως αποτέλεσμα - χαλαρά στεγανοποιητικά στεγανοποιητικά, απόσπαση από το σώμα, βλάβη στο βαφή ή αποτυχία του ίδιου του εκτροπέα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στη σωστή επιλογή αυτού του βοηθητικού εξοπλισμού.

Εν ολίγοις, όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός εκτροπέα μπορούν να ρυθμιστούν ως εξής, καθώς η σημασία μειώνεται:

 • Αλληλογραφία της αρχικής γεωμετρίας.
 • Τύπος στερέωσης.
 • Ποιότητα εκτέλεσης.
 • Γεωμετρία της πτέρυγας.
 • Ποιότητα του υλικού.

Η απάντηση στο ερώτημα - ποια είναι η εκτροπής του αυτοκινήτου είναι απλή - είναι ένα προαιρετικό εξάρτημα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η παρουσία αυτών των εξαρτημάτων έχει ως στόχο να παρέχει μια άνετη βόλτα, και δεν κάνουν το αυτοκίνητό σας μοναδικό και αφήστε το να ξεχωρίζουν από το πλήθος. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερα να αγοράσετε στην vetroviki αποδεδειγμένη υπηρεσία, όπου θα είναι σε θέση να εγκαταστήσετε ακόμα και με κάποιο τρόπο να εγγυηθεί την ποιότητα της εγκατάστασης, από ό, τι επιλέξετε το ηλεκτρονικό κατάστημα εκτροπής φωτογραφία που σας αρέσει περισσότερο από άλλους, αλλά θα ήταν ανέφικτο και αναξιόπιστες σε λειτουργία.

Πώς είναι ρυθμισμένος ο εκτροπέας αέρα για να αυξήσει την ώση;

Ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού παρέχει φρέσκο ​​και καθαρό αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Η βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία του είναι η παρουσία έλξης, ωστόσο η σκόνη και τα σκουπίδια που εισέρχονται στο σύστημα μπορεί να διαταράξουν τη λειτουργία του εξοπλισμού. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση ενός εξαερισμού. Θα σας πούμε τι αντιπροσωπεύει αυτή η μονάδα και ποιες λειτουργίες εκτελεί σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι αυτό και τι χρειάζεται για τον εκτροπέα για εξαερισμό;

Αρχή λειτουργίας

Η τοποθέτηση του εκτροπέα στον σωλήνα εξαερισμού επιτρέπει σημαντική αύξηση της ώσης. Η συσκευή εκτρέπει τις ροές αέρα και έτσι σχηματίζει μια ζώνη μειωμένης πίεσης στην έξοδο του άξονα εξαερισμού, οπότε ο αέρας μέσα στον σωλήνα ανεβαίνει και αντισταθμίζει την πίεση.

Παρά την ποικιλία των σχεδίων των εκτροπέων, όλα λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται παραπάνω. Στα περισσότερα σύγχρονα συσσωματώματα υπάρχει μια στένωση του διαύλου, η οποία επιτρέπει την αύξηση της ταχύτητας με την οποία ο αέρας περνά πάνω από την κεφαλή του σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, η ώθηση ενισχύεται, και το αποτέλεσμα ονομάζεται "αρχή airbrush".

Με τη σωστή επιλογή και εφαρμογή του εκτροπέα, είναι δυνατό να επιτευχθεί σημαντική αύξηση στην απόδοση ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού - έως και 20%.

Σημαντικό: Οι πιο αποτελεσματικοί αεραγωγοί εξαερισμού εμφανίζουν κατά την εγκατάσταση σε κανάλια αερισμού με τις μεγάλες οριζόντιες θέσεις και κάμψεις.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης ενός αναπνευστήρα είναι:

 • προστασία των αεραγωγών από τις ακαθαρσίες και τα ιζήματα.
 • αυξημένη πρόσφυση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα οι κατασκευές είναι συχνά εξοπλισμένες με δύο κώνους που συνδέονται με βάσεις, πράγμα που λύνει πλήρως το πρόβλημα που περιγράφηκε παραπάνω.

Συσκευή: από τι αποτελείται

Ο σχεδιασμός του εκτροπέα εξαερισμού συνίσταται, κατά κανόνα, από:

 • μεταλλικά κύπελλα (στην κανονική έκδοση υπάρχουν δύο)?
 • στηρίγματα στερέωσης για αξιόπιστη στερέωση.
 • έναν σωλήνα διακλάδωσης τροφοδοσίας και εκτροπής, ο οποίος στερεώνεται στον σωλήνα μέσω ενός σφιγκτήρα.

Το εξωτερικό περίβλημα της δομής έχει σχήμα που επεκτείνεται προς τα κάτω. Ταυτόχρονα, η γυάλινη βάση είναι απολύτως επίπεδη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι κύλινδροι τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και η κορυφή της δομής στερεώνεται με ένα καπάκι στους στύλους.

Σημαντικό: Προκειμένου να μην εισέλθει ατμοσφαιρική βροχόπτωση στο σύστημα, η διάμετρος του καλύμματος πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο της εξόδου.

Η εγκατάσταση των φωτιστικών γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας από το δρόμο να δημιουργεί πρόσθετη αναρρόφηση μέσω των εσοχών ανάμεσα σε γειτονικούς δακτυλίους - αυτό επιτρέπει μια σημαντική επιτάχυνση της απομάκρυνσης του «βαρέως αέρος» από το σύστημα εξαερισμού.

Προειδοποίηση: Εάν ο άνεμος έχει πλάγια κατεύθυνση, τότε η έξοδος αέρα μεταφέρεται τόσο από κάτω όσο και από πάνω. Η κατακόρυφη κατεύθυνση της ροής συμβάλλει στην εκροή από κάτω.

Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Προς το παρόν, υπάρχουν πολλοί τύποι εκτροπέων εξαερισμού, μεταξύ των οποίων οι κύριοι είναι:

 • εκτροπείς του "TsAGI".
 • εκτροπείς Grigorovich;
 • Συσκευές σχήματος Η.

Σε αυτή την περίπτωση, αρκετά συχνά υπάρχουν ανοικτές κατασκευές, οι οποίες μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με:

 • Φέρουσα μορφή: επίπεδη, ημικυκλική, με ή με άνοιγμα καπάκι.
 • αρχή λειτουργίας: στρόβιλος ή περιστροφική?
 • τύπου weathervane.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τους πιο διαδεδομένους τύπους εκτροπέων εξαερισμού.

Στην καμινάδα

Μία από τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές των εκτροπέων είναι η εγκατάσταση στην καπνοδόχο. Το γεγονός είναι ότι κατά τον υπολογισμό των παραμέτρων της καμινάδας, η κύρια παράμετρος είναι να εξασφαλιστεί ότι η ώση είναι επαρκής για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης. Εκτροπέα ίδιο επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του εξοπλισμού θέρμανσης 20 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει τη βελτιωμένη καύση του καυσίμου, να αυξήσει την μεταφορά θερμότητας και την εξάλειψη των προβλημάτων που σχετίζονται με την εμφάνιση των φλογών και απόσβεσης ανάστροφη ώση.

Επιπλέον, η εγκατάσταση του εκτροπέα στην καμινάδα εμποδίζει την είσοδο ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων και συντριμμιών στην καμινάδα, η οποία επίσης επηρεάζει θετικά την απόδοση του εξοπλισμού.

Για κλιματισμό

Οι εκτροπείς για κλιματιστικά είναι σχέδια που δεν μοιάζουν πολύ με τα παραδοσιακά εκτροπείς. Στην ουσία, τέτοιες συσκευές είναι ειδικοί ανακλαστήρες οθονών, σχεδιασμένοι να αναδιανέμουν τα ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από το κλιματιστικό. Λόγω αυτού του εκτροπέα, οι μάζες του αέρα κατευθύνονται όχι στο άτομο, αλλά παράλληλα με την οροφή ή στο πάτωμα, διαχέοντας σταδιακά και χάνοντας την έντασή τους.

Περιστροφικός (ενεργός) εκτροπέας

Οι περιστρεφόμενοι εκτροπείς είναι σε θέση να αυξήσουν την απόδοση ενός τυποποιημένου συστήματος φυσικού αερισμού εισόδου και εξάτμισης τέσσερις φορές. Την ίδια στιγμή, αυτή η "ενίσχυση" δεν απαιτεί σύνδεση με το τροφοδοτικό.

Weathervane

Το πτερύγιο εκτροπής, είναι μια ειδική διάταξη, το περίβλημα το οποίο περιστρέφεται ταυτόχρονα με καμπύλα γείσα-εκτροπείς είναι συνδεδεμένα, με τη σειρά του, με το συγκρότημα του εδράνου. Στην κορυφή της δομής υπάρχει ένα πτερύγιο για τον καιρό, το οποίο επιτρέπει σε ολόκληρη τη συσκευή να κρατά πάντα "προς τα κάτω". Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής έχει ως εξής: η ροή αέρα περνά μεταξύ των τεντών, επιταχύνει και δημιουργεί έτσι μια ζώνη κενού. Ως αποτέλεσμα, η ώθηση αυξάνεται, το καύσιμο καίει καλά και βελτιώνεται η ανταλλαγή αέρα.

Ιδιαίτερα καλές είναι τέτοιες συσκευές για την αποφυγή του οπίσθιου βυθίσματος, του σπινθήρα και της εξασθένισης της φλόγας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν είναι δύσκολο να κατασκευάσετε μόνοι σας μια τέτοια συσκευή - αρκεί να επισυνάψετε τη δομή στο τμήμα καπνοδόχου με δακτύλιο με συγκρότημα εδράνου.

Πλάκες εκτροπής

Οι πλίνθο εκτροπείς σχεδιαστεί για να αερίζεται το υπόγειο, αφαιρέστε την υγρασία και το ραδόνιο, και επίσης να παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο που βρίσκεται στο υπόγειο. Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα σύστημα φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός του εκτροπέα υπογείου εμποδίζει την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη βρωμιά και τα μικρά ζώα να εισέρχονται στο υπόγειο. Το μήκος του σωλήνα εκτροπής είναι, κατά κανόνα, εύκολα ρυθμιζόμενο - εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να κοπεί ή να παραταθεί με πρόσθετα μήκη για το απαιτούμενο ύψος.

Στα παράθυρα του αυτοκινήτου

Η τοποθέτηση των εκτροπέων πλευρικών παραθύρων είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αυτόματου συντονισμού. Χάρη σε αυτήν τη συσκευή:

 • Το σαλόνι του αυτοκινήτου προστατεύεται εν μέρει από την έκθεση στον ήλιο.
 • όταν το όχημα κινείται, δημιουργείται μια αεροδυναμική ροή, η οποία απομακρύνει τα συντρίμμια, τη σκόνη και τις μικρές οδικές πέτρες.
 • βελτιώνει την αναθεώρηση των κατόπτρων οδήγησης ·
 • Οι δημιουργημένες στροφές αέρα επιτρέπουν τον αερισμό του σαλονιού.
 • σε βροχερό καιρό μπορείτε να πάτε με τα παράθυρα ελαφρώς ανοιχτά.

Εκτροπείς "Cobra"

Η εγχώρια εταιρεία "COBRA TUNING" υπάρχει στην αγορά των αξεσουάρ αυτοκινήτων από το 1997. Οι δραστηριότητες της εταιρείας καλύπτουν όχι μόνο ολόκληρη την επικράτεια της Ρωσίας, αλλά και τις χώρες του πλησίον του εξωτερικού. Η κύρια δραστηριότητα είναι η παραγωγή και πώληση εκτροπέων εναέριων παραθύρων.

Η επιχείρηση διαθέτει τα δικά της κτίρια παραγωγής εξοπλισμένα με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Το τμήμα σχεδιασμού της εταιρείας αναπτύσσει και σχεδιάζει συσκευές λαμβάνοντας υπόψη τις απαραίτητες παραμέτρους για κάθε μοντέλο του αυτοκινήτου. Χάρη στη χρήση του συστήματος σχεδιασμού με υπολογιστή, οι εκτροπείς Cobra είναι κατάλληλοι για το δηλωμένο εμπορικό σήμα και το μοντέλο του αυτοκινήτου και δεν χρειάζεται να τροποποιηθούν. Η υπηρεσία ελέγχου ποιότητας της εταιρείας παρακολουθεί την παραγωγή από το στάδιο της παραλαβής των πρώτων υλών και τελειώνει με την απελευθέρωση των τελικών προϊόντων και την αποθήκευση τους.

Εκτός από την Cobra, οι ακόλουθες εταιρείες είναι πασίγνωστες κατασκευαστές αυτοκινήτων deflectors:

 • Η ClimAair (Γερμανία) - η εταιρεία παράγει εκτροπείς για 66 μάρκες και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους σε αυτόν τον τομέα: η παραγωγή ξεκίνησε σχεδόν 50 χρόνια πριν και τώρα παράγονται περισσότερα από 4 χιλιάδες προϊόντα.
 • "Airplex" (Νέα Ζηλανδία) - προϊόντα αυτού του εμπορικού σήματος είναι υψηλής ποιότητας και ειδικά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Μετά την εγκατάσταση, οι εκτροπείς κυριολεκτικά απωθούν τη ρύπανση, πετούν από το οδόστρωμα. Τα πλαστικά στοιχεία κατασκευάζονται σε τέσσερις παραλλαγές: μαύρο, διαφανές και με δύο μοίρες συσκότισης. Δεν απαιτούνται βελτιώσεις πριν από την εγκατάσταση ενός προϊόντος αυτού του εμπορικού σήματος και ο καθορισμός των εκτροπέων δεν σημαίνει διάτρηση του αμαξώματος του αυτοκινήτου.
 • Heko (Πολωνία) - μία από τις πιο γνωστές εταιρείες στην Ευρώπη, που ειδικεύεται στην παραγωγή εξαρτημάτων για αυτόματη ρύθμιση. Κατασκευάζει και πωλεί εκτροπείς για ένα και μισό χιλιάδες μοντέλα αυτοκινήτων, ενώ η εταιρεία συνεχώς εργάζεται για την επέκταση της σειράς. Το υψηλής ποιότητας πλαστικό υφίσταται ειδική επεξεργασία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια αξιοζήλευτη αντίσταση σε γρατζουνιές. Τα προϊόντα διατίθενται με διάφορες επιλογές τοποθέτησης, οι οποίες επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να επιλέγουν τα καταλληλότερα για τους τρόπους αυτοκινήτων τους.

Εγκατάσταση: βίντεο

Για να εξοικειωθείτε με το βίντεο σχετικά με τη σωστή εγκατάσταση των εκτροπέων, μπορείτε να ακολουθήσετε τους παρακάτω συνδέσμους:

Μέχρι σήμερα, το κόστος των εκτροπέων εξαερισμού ξεκινά από μερικές εκατοντάδες και μπορεί να φθάσει σε αρκετές χιλιάδες ρούβλια. Εξαρτάται από το κόστος των προϊόντων από τον τύπο, το μέγεθος, το σκοπό, το σχήμα του τμήματος και πολλά άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτός είναι ο λόγος για την αποσαφήνιση της τιμής του προϊόντος σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει να είναι απευθείας από τον κατασκευαστή ή πωλητή deflectors.

Πού να αγοράσετε τον εκτροπέα για εξαερισμό;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε εκτροπείς αερισμού με τη βοήθεια των ακόλουθων εταιρειών:

 • "Everest Story Trust":
  • τοποθεσία: http://www.ventland.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 3-y πέρασμα περόχη Περόβα, σπίτι 8, κτίριο 5?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 640-01-67.
 • VentDeflector:
  • site: http://ventdeflektor.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Butlerova, σπίτι 17 ·
  • τηλέφωνο: +7 (968) 710-10-20.
 • SferoPro:
  • site: https://sferapro.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, 1η οδός Frezernaya, σπίτι 2 / 1γ2, χώρος 311;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 374-82-29.
 • «StylePark»:
  • site: https://stilpark.net;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, αυτοκινητόδρομος Kashirskoye, σπίτι 66, κτίριο 2?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 792-05-69.
 • AirWay:
  • site: http://vs-vent.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Batyuninsky ταξίδι, σπίτι 6, γραφείο 221?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 989-66-92.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, μπορείτε να αγοράσετε εκτροπείς για εξαερισμό σε οργανισμούς όπως:

 • VentDeflector:
  • site: http://ventdeflektor.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Zvenigorodskaya, σπίτι 22;
  • τηλέφωνο: +7 (921) 302-59-59.
 • SferoPro:
  • site: https://sferapro.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Severny Prospekt, 4, κτίριο 1, γράμμα Α, αίθουσα 6-Ν, γραφείο 1?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 374-62-22.
 • «Aerotech»:
  • site: http://aerotek.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Kommuny, σπίτι 67, αίθουσα 1-Η;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 985-73-35.
 • Kapitel:
  • site: https://kapitelvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Zastavskaya, σπίτι 7, γραφείο 527;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 600-38-80.
 • "Bastion":
  • site: http://www.spbastion.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Chelieva Lane, 7Α, επιστολή L,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 640-93-00.

Έτσι, η εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να επιλύσει διάφορα προβλήματα, μεταξύ των οποίων: ενίσχυση της πρόσφυσης, αποτροπή εμφάνισης της επίδρασης της αντίστροφης πρόσφυσης και προστασία των αεραγωγών από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση και τη βρωμιά. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά της.

Ποιο είναι ο εκτροπέας αυτοκινήτου; Λειτουργίες, 5 τύποι και συμβουλές εγκατάστασης

Αρχικά, ο εκτροπέας σχεδιάστηκε για να προστατεύει ορισμένα μέρη του αυτοκινήτου από τη μόλυνση και τη μηχανική βλάβη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε περισσότερο ως στοιχείο συντονισμού - μια πρόσθετη διακόσμηση. Στο άρθρο, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τι είναι ο εκτροπέας ενός αυτοκινήτου και ποιες είναι οι παραλλαγές του.

Περιγραφή και αρχή της λειτουργίας

Στην αγγλική γλώσσα, ο "εκτροπέας" σημαίνει "κόπτης". Εξωτερικά μοιάζει με πλαστική προστατευτική ασπίδα ορισμένου σχήματος. Έχει σχεδιαστεί για να αποκόπτει τις αντιρροές του αέρα και να εμποδίζει τη σκόνη και τη βρωμιά να εισέρχονται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή προστατεύει την επιφάνεια του μηχανήματος από τα πετάλια και τα χαλίκια, τα οποία μπορούν να χαράξουν το χρώμα ή να αφήσουν βαθουλώματα.

Οι κύριες ποικιλίες

Οι εκτροπείς διακρίνονται από τον τύπο της εγκατάστασης, της εμφάνισης, της θέσης. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι ροές του αέρα καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το σώμα του αυτοκινήτου και η σκόνη και η βρωμιά που πετούν μαζί τους μπορούν να εισέλθουν από πολλές πλευρές. Κατά συνέπεια, για την προστασία κάθε ευάλωτου χώρου της μηχανής υπάρχουν εκτροπείς.

Αμορτισέρ για πλευρικά παράθυρα

Τα στοιχεία τοποθετούνται στην επάνω άκρη των θυρών του αυτοκινήτου. Οι σωστά επιλεγμένοι εκτροπείς ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό του οχήματος, προσθέτοντας σε αυτόν την παρουσίαση. Αλλά το κύριο πράγμα είναι ότι δεν επιτρέπουν τη διείσδυση διαφόρων συντριμμιών ή βροχοπτώσεων στο σαλόνι κατά τη διάρκεια ενός κακού καιρού:

Επιπλέον, οι εκτροπείς των πλευρικών παραθύρων βελτιστοποιούν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο, αποτρέποντας τη συσσώρευση και τον σχηματισμό συμπύκνωσης. Αποφύγετε τον οδηγό και τους επιβάτες από τη ροή του αέρα στο πρόσωπο, εάν το γυαλί δεν είναι πλήρως κατεβασμένο.

Αποσπώμενο κάλυμμα

Τοποθετείται πάνω από τους προβολείς, καλύπτοντας μερικώς το κάτω μέρος της κουκούλας. Ο αποκαλυπτικός δακτύλιος στους ανθρώπους ονομάζεται επίσης και ένα χτύπημα μύγας. Εκτός από την προστασία του αυτοκινήτου από τη βρωμιά και τις συγκρούσεις βότσαλα, κόβει επίσης τα ιπτάμενα έντομα που δεν απλώνεται πάνω από την επιφάνεια του μηχανήματος.

Έτσι, η καθαρή εμφάνιση διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χάρη στον εκτροπέα, η αντίθετη ροή, και επομένως τα συντρίμμια, κατευθύνεται προς τα πάνω και κάμπτεται ακόμη και το παρμπρίζ.

Η επιλογή του εκτροπέα καπό θα πρέπει να είναι σωστή, όπως κατά την εγκατάσταση μιας συσκευής που δεν ταιριάζει με το συγκεκριμένο όχημα, μπορεί να εκτοξευθεί από τον άνεμο. Επιπλέον, ο σωστά επιλεγμένος εκτροπέας θα μειώσει τη δύναμη σύσφιξης στον μπροστινό άξονα και ταυτόχρονα θα αυξήσει την ανύψωση του πίσω άξονα, η οποία με μεγάλη ταχύτητα θα μειώσει τη σταθερότητα και τη δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Καταπακτή εκτροπής

Τοποθετείται στην οροφή του αυτοκινήτου πάνω από το μπροστινό μέρος της σκάφης. Προσφέρει άνεση και ευκολία στους επιβάτες, ειδικά κατά την οδήγηση εκτός δρόμου: αποκλείει τη σκόνη και τη βρωμιά από το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο εκτροπέας του πίσω γυαλιού

Εκτός από τις τυπικές λειτουργίες προστασίας του πίσω παραθύρου από τη βρωμιά, αυτός ο εκτροπέας διαθέτει επίσης και αεροδυναμική ιδιότητα - σταθεροποιεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε υψηλή ταχύτητα.

Επίσης, αυτή η συσκευή αποκλείει το φως του ήλιου στις λυχνίες σταματήματος που βρίσκονται στο επάνω μέρος της πίσω πόρτας. Μειώνει τη διείσδυση του ηλιακού φωτός στο αυτοκίνητο, αποτρέπει την υπερθέρμανση της καμπίνας, κάνει την θερμοκρασία στο αυτοκίνητο πιο άνετη.

Εκτροπέας προβολέων

Προστατεύει τα παράθυρα των προβολέων αυτοκινήτων από τη ρύπανση, αποκλείει τη φθορά των ιπτάμενων μαχαιριών προς τα κάτω, αλλά το πιο σημαντικό, μειώνει την πιθανότητα θραύσης τους κατά την οδήγηση σε χωματόδρομο. Για να στερεώσετε αυτές τις συσκευές, θα πρέπει να ανοίξετε την κουκούλα, η οποία αποτελεί πρόσθετη εγγύηση για την ασφάλεια της ιδιοκτησίας όταν το μηχάνημα παραμείνει χωρίς επίβλεψη.

Εκτός από τους κύριους σκοπούς, δίνει στο αυτοκίνητο μια πρωτότυπη "επιθετική" ματιά.

Κανόνες για την επιλογή μιας συσκευής

Κατά την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι ο εκτροπέας ταιριάζει στο στυλ με το στυλ, το χρώμα και το σχέδιο. Η συσκευή δεν πρέπει να ξεχωρίζει από το φόντο του αμαξώματος του αυτοκινήτου, αλλά να τονίζει τα χαρακτηριστικά του.

Κύρια κριτήρια επιλογής:

 • η ποιότητα του υλικού και ο τύπος προσάρτησης του στοιχείου ·
 • συμμόρφωση της πτέρυγας του εκτροπέα στις στροφές του σώματος του αυτοκινήτου ·
 • συμμόρφωση της συσκευής και του καθίσματος.

Αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν κυρίως με καθολικές συσκευές, οι οποίες σύμφωνα με τους κατασκευαστές εγκρίνουν σχεδόν οποιοδήποτε αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, οι αμορτισέρ του αυτοκινήτου χωρίζονται σε δύο τύπους: με μηχανική στερέωση και εγκατάσταση με τη βοήθεια κόλλας. Η μηχανική εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών κλιπ σύμφωνα με την αρχή του clothespin.

Μόνο στην περίπτωση αυτή, πρόσθετες βίδες σύσφιξης που ασφαλίζουν τη συσκευή παρέχουν πρόσθετη αξιοπιστία. Η προσγείωση στο συγκολλητικό γίνεται με ειδικό συγκολλητικό πολυμερές ή κολλητική ταινία διπλής όψεως.

Η αποσυναρμολόγηση των διαφραγμάτων με μηχανική εφαρμογή δεν είναι δύσκολη: απλά ξεβιδώστε τις βίδες σύσφιξης και αφαιρέστε τη συσκευή. Χάρη στα ελαστικά παρεμβύσματα, το σώμα του αυτοκινήτου δεν θα υποφέρει.

Κατά την αφαίρεση των ίδιων κολλημένων στοιχείων, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν στεγνωτήρα μαλλιών για την κατασκευή: θερμαίνετε τη συγκολλητική ουσία και μόνο στη συνέχεια αποσυναρμολογήστε τη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, πολυμερή σωματίδια παραμένουν στο σώμα της μηχανής, τα οποία αφαιρούνται με ειδικό διαλύτη.

Deflector στο σωλήνα εξάτμισης - πώς να επιλέξετε να προχωρήσετε από την αρχή της εργασίας, το κάνετε μόνοι σας

Το σύστημα εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού πρέπει να εξασφαλίζει την κανονική λειτουργία του υπό όλες τις συνθήκες. Αυτό είναι απαραίτητο για πολλούς λόγους για να εξασφαλιστεί η επιβίωση των κατοίκων, να εξασφαλιστεί η κανονική καύση των θερμικών μονάδων και να αφαιρεθεί ο αέρας με μειωμένη περιεκτικότητα οξυγόνου από το δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται σύστημα αεραγωγών, το στέμμα του οποίου είναι ο εκτροπέας του σωλήνα εξαγωγής.

Οι εκτροπείς προορίζονται για χρήση φορτίων ανέμου με σκοπό την παροχή ενός τρόπου κανονικού αερισμού των χώρων για οικιακούς, οικονομικούς ή βιομηχανικούς σκοπούς.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι σε ορισμένες κατευθύνσεις και τη δύναμη του ανέμου μπορεί να συμβεί μείωση της ώσης στο σύστημα εξαερισμού, μέχρι την ανατροπή του, δηλαδή μια αλλαγή στην κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.

Περίληψη του άρθρου

Πώς λειτουργεί η εξαεριστική εξάτμιση

Βασίζεται στη δημιουργία αεροδυναμικού καθαρισμού αέρα πάνω από το στόμιο του σωλήνα εξαερισμού, το οποίο διευκολύνει την επιτάχυνση της μετακίνησης του αέρα προς την κατεύθυνση αυτή από κάτω από τη ζώνη αυξημένης πίεσης.

Σημειώστε ότι τα καπάκια των εκτροπέων έχουν ένα πιο κυρτό σχήμα προς τα πάνω. Αυτό σημαίνει ότι όταν το εμπόδιο κάμπτεται γύρω, δημιουργείται ένα κενό στο κάτω μέρος του, από το σχηματισμό ώσης.

Ποιος εκτροπέας είναι καλύτερο για το σχέδιο

Στην αγορά κατασκευής παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων τέτοιων προϊόντων. Όλοι τους έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτουργίας, τα οποία είναι επιθυμητό να γνωρίζουμε κατά την αγορά. Οι πιο δημοφιλείς τύποι είναι:

 1. Περιστροφικές δομές εξαερισμού.
 2. Περιστροφικοί εκτροπείς εξαερισμού.
 3. Οι εκτροπείς Grigorovich.
 4. Μοντέλα για την ανάπτυξη του TsAGI (Κεντρικό Αεροϋδροδυναμικό Ινστιτούτο).
 5. Αποφρακτήρες Volpert.
 6. Σε σχήμα Η.

Ας εξετάσουμε ορισμένες από αυτές με περισσότερες λεπτομέρειες.

Περιστροφικοί στροβίλοι για σύστημα εξάτμισης

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές για το σκοπό αυτό. Σε σύγκριση με άλλα σχέδια, η παραγωγικότητά τους είναι υψηλότερη κατά 20-25%.

Το πλεονέκτημα της χρήσης είναι ότι δεν χρησιμοποιούν καμία πηγή ενέργειας κατά τη λειτουργία.

Περιστρέφοντας πάντα προς μία κατεύθυνση υπό την επίδραση του ανέμου, η κεφαλή του στροβίλου δημιουργεί ένα κενό εντός του σωλήνα εξαερισμού, το οποίο συμβάλλει στην ενεργό διεργασία της κυκλοφορίας του αέρα.

Επιπλέον, κομψά κατασκευασμένο από χάλυβα, εκτελεί επίσης τη λειτουργία της προστασίας του στόματος του σωλήνα από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Το τμήμα κεφαλής είναι κατασκευασμένο από λωρίδες αλουμινίου πάχους έως 0,5 χιλιοστά και η βάση είναι από χαλύβδινο φύλλο, βαμμένο σε χρώματα RAL.

Οι στρόβιλοι στροβίλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε στρογγυλευμένους, τετράγωνους ή ορθογώνιους αγωγούς ή καμινάδες. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συστήματα εξαγωγής καπνού.

Περιστρεφόμενος περιστροφικός εκτροπέας

Παρουσιάζονται στην αγορά από περιστροφικούς εκτροπείς με ανεμιστήρα. Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, χρησιμοποιούνται εδώ ακροφύσια με πτερωτή στο τέλος. Δομικά, αυτές οι συσκευές είναι κάπως πιο περίπλοκες. Η περιστρεφόμενη κεφαλή είναι τοποθετημένη σε κάθετο άξονα και είναι εφοδιασμένη με δύο έδρανα κλειστού τύπου χωρίς συντήρηση.

Στον ίδιο άξονα, εγκαθίσταται επίσης πτερωτή, η οποία παρέχει αέρα μέσω του αγωγού εξαγωγής. Αυτό διευκολύνεται από μια σταθερή κατεύθυνση περιστροφής της κεφαλής της συσκευής ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου.

Το υλικό παραγωγής είναι συνήθως ένα φύλλο αλουμινίου, λιγότερο συχνά φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα με πάχος 0,4 χιλιοστών.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Ένα πλήρες φάσμα μεγεθών αντιπροσωπεύει ολόκληρη την τυποποιημένη σειρά και επιτρέπει τη χρήση σε όλες τις καπνοδόχους ή καμινάδες όλων των προφίλ.

Οι εκτροπείς του Γκιγκόροβιτς

Απλά στο σχεδιασμό, τέτοιες συσκευές αξίζουν προσοχή ως αντικείμενα για να κάνουν τα χέρια τους. Ταυτόχρονα, είναι αρκετά αποτελεσματικά, αυξάνοντας την πρόσφυση στον αγωγό εξαγωγής κατά τουλάχιστον 20%.

Για την κατασκευή των δικών τους χεριών, είναι απαραίτητο να κόψετε ένα κύκλο από τον γαλβανισμένο χάλυβα και να αφαιρέσετε τον τομέα από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ένα κωνικό πώμα, το οποίο είναι ο σκοπός της εργασίας. Για να το στερεώσετε στο τέλος του σωλήνα εξάτμισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρεις δοκούς από ταινίες του ίδιου μετάλλου.

Μαζί με την κύρια λειτουργία, το προϊόν προστατεύει το στόμιο του αγωγού εξαγωγής από τη μόλυνση με συντρίμμια. Για αυτό το πλευρικό τοίχωμα οι διατάξεις καλύπτονται με μεταλλικό πλέγμα με πλέγμα όχι μεγαλύτερο από 5 χιλιοστά.

Αμορτισέρ

Στην καρδιά του σχεδιασμού αυτής της συσκευής είναι η ίδια αρχή - αλλαγή της ταχύτητας ροής αέρα όταν ο διαχύτης κάμπτεται γύρω από αυτό. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται μια λεπτή ζώνη πάνω από το στόμιο του σωλήνα εξαγωγής, διευκολύνοντας την επιτάχυνση της εξαγωγής του αέρα από το σύστημα.

Αλλά αυτές οι συσκευές είναι ο πρόγονος και ο λαμπρός εκπρόσωπος της κατηγορίας των εκτροπέων - flyvarok. Χαρακτηριστικό τους είναι η ικανότητα πλοήγησης στον άνεμο, για την οποία ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί μια ειδική καρίνα.

Ολόκληρη η συσκευή είναι τοποθετημένη σε κάθετο άξονα, αλλά οι απαιτήσεις για αυτήν είναι πολύ χαμηλότερες από ό, τι για τις περιστροφικές συσκευές, καθώς ο άξονας χρησιμοποιείται μόνο για τον προσανατολισμό του προϊόντος στο διάστημα.

Οι μορφές των ράμφων μύγας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, αλλά η αρχή της δράσης δεν αλλάζει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η ποικιλία των σχεδίων συσκευών για την αύξηση της πρόσφυσης είναι άπειρη. Ο συνδυασμός των λειτουργικών παραγόντων και της ανάμιξης δομών είναι τόσο ανεπτυγμένος που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δυνατό να αποδίδεται η συσκευή σε ένα ή άλλο είδος. Ναι, αυτό δεν είναι απαραίτητο - το κυριότερο είναι ότι λειτουργεί σωστά. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η εμφάνιση του προϊόντος.

Επομένως, η επιλογή του εκτροπέα για τον εξαερισμό μειώνεται σε καθαρά αισθητική εργασία με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις. Και, φυσικά, το βάθος της τσέπης έχει σημασία.

Ο εκτροπέας στο σωλήνα εξάτμισης με τα χέρια σας

Παρακολουθήστε το βίντεο

Κάνοντας τον εαυτό σας ένα τέτοιο καθήκον, πρέπει πρώτα απ 'όλα να καθορίσετε το μέγεθός του. Αυτό θα καθορίσει την επιλογή του υλικού και την ανάγκη για αυτό. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα, είναι σημαντικό να ταιριάζει ο λόγος των συνολικών διαστάσεων, που μπορεί να καθοριστεί από έναν ειδικό πίνακα:

Για να κάνετε έναν εκτροπέα στο σωλήνα εξάτμισης με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε ένα σχέδιο. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το σχέδιο που υποβάλατε από τον ιστότοπό μας, αλλά πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το σχεδιασμό του προϊόντος. Επίσης, το σχέδιο δεν μπορεί να γίνει με τα χέρια σας, καθοδηγούμενο από τις οδηγίες στον πίνακα.

Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε κατά τη διαδικασία κατασκευής της συσκευής:

 1. Ψαλίδι για κοπή μετάλλου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εγχειρίδιο, αλλά αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μηχανικά.
 1. Το κιόσκι είναι ξύλινο για την εκτέλεση έργων κασσίτερου.
 2. Ηλεκτρικό τρυπάνι για τη διάνοιξη οπών νήματος κατά τη συναρμολόγηση και την εγκατάσταση του προϊόντος.
 3. Ρίβερ για την τοποθέτηση των πριτσινιών με πριτσίνια.
 1. Kerner - για να υποδείξετε τη θέση των οπών διάτρησης σε ένα μεταλλικό φύλλο.
 2. Σφυρήλατο μεταλλικό έργο.

Για να εκτελέσετε εργασία με κασσίτερο, χρειάζεστε έναν πάγκο εργασίας με χαλί, ο οποίος είναι χαλύβδινη γωνία μεγέθους 50x50 mm, που έχει σταθεροποιηθεί κατά μήκος του άκρου.

Τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή του αυτο-εκτροπέα στο σωλήνα εξάτμισης:

 1. Λαμαρίνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα, χαλκό, αλουμίνιο και άλλους τύπους επιλογής του πλοιάρχου. Το πάχος του υλικού πρέπει να είναι μεταξύ 0,5-1,0 χιλιοστών.
 2. Τα πριτσίνια αλουμινίου έχουν πάχος περίπου τριών χιλιοστών.
 3. Χαρτόνι για την κατασκευή μοτίβων εξαρτημάτων και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου προϊόντος.
 4. Στηρίγματα για την τοποθέτηση εξαρτημάτων από χαρτόνι.
 5. Εργαλεία μέτρησης: χάρακας, ταινία, γόνου ή μοιρογνωμόνιο (αρκετά σχολεία).
 6. Μολύβι ή δείκτης για σήμανση.

Προ-συναρμολόγηση του μοντέλου χαρτοκιβωτίων για την αποφυγή σφαλμάτων στην κατασκευή του κύριου προϊόντος και αποφυγή απώλειας του υλικού βάσης.

Κάνουμε έναν περιστροφικό εκτροπέα με τα χέρια μας

Οι συσκευές αυτού του είδους είναι οι πιο δύσκολες για την κατασκευή, επομένως είναι επιθυμητό να αναπτυχθούν σχέδια πάνω τους ανεξάρτητα. Και για την κατασκευή του προϊόντος σε είδος πρέπει να γνωρίζετε τις δεξιότητες εκτέλεσης κλειδαριάς, τουλάχιστον σε μέσο επίπεδο.

Ένα από τα σύνθετα στοιχεία του σχεδιασμού του περιστροφικού εκτροπέα καυσαερίων είναι τα τμήματα της πλάκας ελασμάτων, στα οποία πραγματοποιείται η ροή ανέμου. Πρέπει να γίνονται ακριβώς τα ίδια, προκειμένου να αποφευχθεί η ανισορροπία ολόκληρου του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια της περιστροφής.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Οι διαστάσεις και το σχήμα των ελασμάτων πρέπει πρώτα να επεξεργαστούν σε μοντέλο χαρτονιού. Το σωστό ποσό κόβεται και, με τη χρήση κράμπας και κόλλας, συναρμολογείται σε μια μακέτα. Συνιστάται η τοποθέτηση σε κατακόρυφο άξονα και η δοκιμή σε θέση εργασίας με ανεμιστήρα ή ηλεκτρική σκούπα.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ελέγχεται η εξισορρόπηση και η λειτουργικότητα της συσκευής. Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας θα πρέπει να είναι η τελειοποίηση του σχήματος των πτερυγίων και η αποτελεσματικότητά τους.

Αλλά το κύριο καθήκον είναι να υπολογίσουμε τις πραγματικές διαστάσεις της βάσης της κεφαλής, ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του αγωγού.

Όπως είναι γνωστό, η βάση για την εγκατάσταση του περιστροφικού ανεμιστήρα είναι το εξωτερικό τμήμα του σωλήνα εξαγωγής.

Αλλά για τους δασκάλους υπάρχουν επίσης καλές προϋποθέσεις. Δεν υπάρχει ανάγκη να χαλάσετε με το περίπλοκο σφαιρικό σχήμα μιας τέτοιας συσκευής. Κάποτε στο στόλο, όπου ο αερισμός του εσωτερικού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, τέτοιες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν μαζικά, αλλά με έναν κυλινδρικό ρότορα. Αυτή η φόρμα σας επιτρέπει να παράγετε εύκολα ένα ποιοτικό περιστρεφόμενο τμήμα.

Η διαδικασία για την κατασκευή ενός περιστροφικού ανεμιστήρα μπορεί να είναι η εξής:

 1. Για την παραγωγή δίσκων υποστήριξης για τον ρότορα κυλινδρικού σχήματος. Το άνω μέρος είναι κατασκευασμένο με τη μορφή δίσκου με οπή για τον άξονα, στο κέντρο, το κάτω μέρος με τη μορφή δακτυλίου.
 2. Κόψτε ορθογώνια λατέλα συγκεκριμένου μεγέθους από μεταλλική ταινία.
 3. Ασφαλίστε τα μεταξύ δύο τμημάτων. Η μέθοδος στερέωσης εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του ρότορα. Αυτό μπορεί να είναι η συγκόλληση για τμήματα χάλυβα και πριτσίνια για δομικά στοιχεία από μη σιδηρούχα μέταλλα.
 4. Κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η τοποθέτηση ενός άξονα στήριξης. Η πολυπλοκότητα μπορεί να είναι η κατασκευή καθισμάτων σε αυτό για την εγκατάσταση εδράνων, καθώς η εφαρμογή τους σε ένα ταχέως περιστρεφόμενο μαζικό τμήμα (ρότορα) είναι υποχρεωτική.
 5. Κάνετε πλατφόρμα προσγείωσης που συνδέει τον δρομέα και τον αγωγό του αεραγωγού. Το σχήμα του εξαρτάται από το σχήμα του εξωτερικού τμήματος και παρέχει στήριξη για το έδρανο κατά μήκος του άξονα.

Η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού είναι η ανάγκη κατασκευής περιστρεφόμενων τμημάτων - των περιβλημάτων άξονα και εδράνων.

Στο νοικοκυριό της στροφής εξοπλισμού, κατά κανόνα, όχι. Η κατασκευή με το χέρι είναι ενοχλητική και δεν εγγυάται ποιότητα. Υπάρχει μόνο μία διέξοδος - να βρείτε τον καλλιτέχνη και να παραγγείλετε τις λεπτομέρειες στο πλάι.

Εργασίες εγκατάστασης

Λοιπόν, εάν θα μπορούσατε να παράγετε μια ποιοτική συσκευή για το σύστημα εξάτμισης. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική πράξη μπροστά - η εγκατάστασή της στον τόπο εφαρμογής. Και είναι πάντα στην κορυφή, γεγονός που επιβάλλει πρόσθετη ευθύνη στον εγκαταστάτη.

Η εγκατάσταση των κεφαλών για τους σωλήνες εξαερισμού γίνεται πάντα στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης της οροφής. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται σκάλες οροφής, τοποθετημένες πάνω από το παλτό τελειώματος. Επιπλέον, προτού εγκαταστήσετε το κάλυμμα γύρω από τον σωλήνα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα στάδιο, στο οποίο θα γίνει η εγκατάσταση.

Για να εγκαταστήσετε το κεφάλι σε έναν σωλήνα από τούβλα, χρησιμοποιούνται βίδες αυτοεπιπεδότητας:

 1. Οι οπές τρυπιούνται σε απόσταση 12-15 εκατοστά μεταξύ τους έτσι ώστε να μην πέσουν στη διασταύρωση μεταξύ των τούβλων. Ανάλογα με το μέγεθος της συσκευής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τρυπάνι με διάμετρο 5-8 χιλιοστών.
 2. Στις οπές τοποθετούνται πλαστικά ένθετα (πείροι).
 3. Το σώμα του εκτροπέα τοποθετείται στο σωλήνα και στερεώνεται με βίδες.

Για τους αγωγούς χρησιμοποιούνται συχνά μεταλλικοί σωλήνες με λεπτό τοίχωμα. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση γίνεται με μεταλλικό σφιγκτήρα, ο οποίος σφίγγεται με βίδα.

Οι εργασίες στο ύψος απαιτούν προσεκτική προετοιμασία και συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες ασφαλείας, οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:

 1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας σε υψηλά επίπεδα, δεν πρέπει να παίρνετε ισχυρά φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν ζάλη.
 2. Απαγορεύεται αυστηρά η κατανάλωση οινοπνεύματος σε οποιαδήποτε ποσότητα.
 3. Πριν αναρριχηθείτε στο ύψος, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σκάλα της στέγης είναι ασφαλισμένη.
 4. Κατά την παραγωγή των έργων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ένα κορδόνι ασφαλείας.
 5. Η τοποθέτηση στο έδαφος απευθείας κάτω από τον αγωγό πρέπει να καθαρίζεται εκ των προτέρων από συντρίμμια, εξοπλισμό και άλλα ξένα αντικείμενα.
 6. Μην εργάζεστε σε υψόμετρο σε ισχυρό αέρα, βροχή ή άλλες βροχοπτώσεις.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά τη δημιουργία ενός ατόμου, ο Κύριος δεν είχε τον κόπο να φτιάξει τα ανταλλακτικά του. Καλή τύχη σε σας!

Τι είναι ένας εκτροπέας; Ποια λειτουργία εκτελεί στο σύστημα εξαερισμού;

Μία από τις συσκευές του συστήματος εξαερισμού αυξάνει το ρεύμα του σωλήνα λόγω του εφέ Bernoulli. Αν είναι πολύ απλή, τότε λόγω του εξωτερικού ανέμου, αναρροφάται από τον αγωγό εξαερισμού. Ο σωστός εκτροπέας δίνει μια αύξηση της ώσης σε είκοσι τοις εκατό. Αυτό είναι το μέγεθος των εκτροπέων για διαφορετικές διαμέτρους σωλήνων.

Υπάρχει εξαναγκασμένος εξαερισμός - με τη βοήθεια των ανεμιστήρων εξαγωγής και υπάρχει φυσικός αερισμός - λόγω ειδικής συσκευής εκτροπής εγκατεστημένης στην οροφή ενός αεριζόμενου αντικειμένου που συνδέεται με το δωμάτιο.

Λόγω της ροής αέρα - αιολικής ενέργειας, ο εκτροπέας δημιουργεί κενό και ως αποτέλεσμα της διαφοράς πίεσης, ρέει αέρας από το δωμάτιο.

Οι διαστάσεις του εκτροπέα υπολογίζονται από την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα δωματίου, μπορούν να εγκατασταθούν σε ποσότητα 2-5 τεμαχίων ανά δωμάτιο.

Ο εκτροπέας αερισμού και οι ποικιλίες του

Η συνεχής ενημέρωση των αέριων μαζών στο δωμάτιο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κανονική ευεξία όλων των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι μια συνεχής ανταλλαγή αέρα είναι σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού, η αποτελεσματικότητα του οποίου εξαρτάται από την εσωτερική έλξη. Ωστόσο, ελλείψει κατάλληλης προστασίας, οι αεραγωγοί μπορούν να φράξουν με σκόνη και σκόνη που πέφτουν από το εξωτερικό, τότε η λειτουργία ολόκληρου του συστήματος μπορεί να διακοπεί και η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί σημαντικά. Ο εκτροπέας εξαερισμού είναι μια αρκετά απλή συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Δεν είναι καινοτομία, αλλά είχε χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για εξοπλισμό καμινάδας.

Οι περιγραφόμενες συσκευές δεν είναι τόσο απλές όσο φαίνεται και τα λειτουργικά τους καθήκοντα δεν περιορίζονται σε προστατευτική λειτουργία. Προτείνουμε να καταλάβουμε τι είναι ο εκτροπέας και ποιος είναι ο ρόλος του σε ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού.

Τα καθήκοντα των εκτροπέων και η λειτουργία τους

Ο άνεμος έχει σημαντική επίδραση στην απόδοση και λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Το καλοκαίρι, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του εξωτερικού περιβάλλοντος, οι δείκτες του συγκρίνονται με το καθεστώς θερμοκρασίας μέσα στο σπίτι. Ταυτόχρονα, το ρεύμα μειώνεται, μειώνεται η κυκλοφορία του αέρα.

Η επίδραση των περιγραφόμενων αρνητικών καιρικών παραγόντων μπορεί να μειωθεί σημαντικά, κατευθύνοντάς τους προς όφελος του συστήματος εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικές αεροδυναμικές διατάξεις - εκτροπείς που λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή Bernoulli. Για την καλύτερη δυνατή απόδοση του σκοπού του - η αύξηση της δύναμης έλξης στο εσωτερικό του συστήματος εξαερισμού με τη χρήση της πίεσης του αέρα, τοποθετούνται στις έξοδοι σωλήνων στο ανώτερο σημείο τους. Τέτοιες προσαρμογές παρατηρούνται στις στέγες δημόσιων και διοικητικών κτιρίων, σπιτιών, γκαράζ, σωλήνων από κελάρια και σοκάκια.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν εκτροπέα; Έχει πολλές βασικές λειτουργίες:

 1. Προστασία των αγωγών αερισμού από τη μόλυνση, καθώς και τα πτηνά από το εξωτερικό. Στους τοίχους των σωλήνων συσσωρεύονται σωματίδια λεπτών συντριμμάτων, λίπους και σκόνης, μειώνοντας την εσωτερική τους διάμετρο, μειώνοντας τη διάρκεια ζωής τους.
 2. Αποτροπή ατμοσφαιρικών κατακρημνίσεων.
 3. Ενεργοποίηση και ενίσχυση της πρόσφυσης. Η περιγραφόμενη συσκευή αυξάνει την απόδοση του συστήματος εξαερισμού κατά 20%.
 4. Sparker. Για να διατηρήσετε την πυρασφάλεια, τοποθετήστε τον εκτροπέα στην καπνοδόχο.

Πώς λειτουργούν;

Όπως και με όλες τις ιδιοφυΐες, η αρχή της λειτουργίας των παρμπρίζ είναι πολύ απλή. Ο αέρας, που χτυπάει το σώμα του, αποκόπτεται από τον διαχύτη, μετά τον οποίο μειώνεται η πίεση μέσα στον κύλινδρο και το ρεύμα του σωλήνα εξάτμισης αυξάνεται.

Επομένως, είναι λογικό να υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της αντίστασης της συσκευής και της ώσης μέσα στα κανάλια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τοποθέτηση των εκτροπέων στην οροφή θα πρέπει να γίνεται με μια μικρή κλίση στην οριζόντια επιφάνεια, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της εργασίας τους.

Η απόδοση των εκτροπέων επηρεάζεται από: τα δομικά χαρακτηριστικά και το σχήμα, τις συνολικές διαστάσεις, το ύψος, πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένη η συσκευή.

Ωστόσο, με όλες τις θετικές πλευρές και τους αεραγωγούς του δεν είναι χωρίς ορισμένα μειονεκτήματα: όταν η κατακόρυφη κατεύθυνση του ανέμου παρουσιάζεται μάζας αέρα επαφή με το άνω τμήμα της συσκευής, ενώ εργαζόταν έξω δεν μπορεί να απορριφθεί πλήρως στο περιβάλλον. Για να αποκλειστούν τέτοια φαινόμενα, είναι συνηθισμένο να χρησιμοποιούνται παραλλαγές με δύο κώνους. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στη διάρκεια του Ψυχρού εκτροπείς σεζόν απαιτούν ειδικούς μηχανισμούς ελέγχου, ο σχεδιασμός τους μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο λόγω της προκύπτουσας πάγο.

Πώς είναι διευθετημένο;

Η διάταξη του εκτροπέα είναι αρκετά συνηθισμένη, κάθε μία από τις ποικιλίες της αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία: ειδικά γυαλιά, συγκρατητήρες για συγκράτηση στην επιφάνεια της οροφής και σωλήνα διακλάδωσης. Σε αυτή την περίπτωση, ο κάτω γυάλινος κύλινδρος έχει ομοιόμορφη δομή και ο εξωτερικός κύλινδρος επεκτείνεται προς τα κάτω. Τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και η κορυφή τοποθετείται στην κορυφή. Το άνω μέρος κάθε κυλίνδρου τελειώνει με φώτα με τη μορφή δακτυλίων που βοηθούν στην αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής του αέρα.

Η εγκατάσταση των φωτιστικών πραγματοποιείται έτσι ώστε οι εξωτερικές ροές αέρα να εκτελούνται μέσω του ελεύθερου χώρου μεταξύ των δακτυλίων και να επιταχύνεται η εξαγωγή του εξαερισμού από τον εξαερισμό.

Χαρακτηριστικά επιλογής

Παρά την απλή δομή και την αρχή της λειτουργίας, στην πράξη χρησιμοποιούνται πολλές ποικιλίες παρμπρίζ. Κατά την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου για τις συνθήκες σας, αξιολογούνται οι ακόλουθοι δείκτες:

 • υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.
 • αρχή της λειτουργίας ·
 • ξεχωριστά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού.

Υλικό κατασκευής

Οι περιγραφόμενες συσκευές είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο χάλυβα, πλαστικό, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και ακόμη και χαλκό. Μπορούν να διαφέρουν στο σχεδιασμό τους. Αν επιλέξετε ένα απλό μοντέλο, δεν θα είναι δύσκολο να φτιάξετε τον εκτροπέα με τα χέρια σας. Από την άποψη της πρακτικότητας και της βέλτιστης σχέσης τιμής / ποιότητας, είναι λογικό να επιλέγονται προϊόντα από γαλβανισμό ή αλουμίνιο. Τα μοντέλα χαλκού στην πραγματική ζωή δεν βρίσκονται συχνά λόγω του σχετικά υψηλού κόστους τους. Το καθαρό πλαστικό, λόγω της ευθραυστότητάς του, δεν είναι ευρέως κατανεμημένο, το πιο συχνά από αυτό το υλικό γίνεται αποφρακτικό σόμπα. Εξαιρετικά χαρακτηριστικά αντοχής και διακοσμητικά ενδιαφέροντα είναι τα μοντέλα μεταλλικών με πλαστική επικάλυψη ή το ανάλογο για το σύστημα εξαερισμού του υπογείου. Ο εκτροπέας στην καπνοδόχο είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από μέταλλο.

Ποικιλίες σύμφωνα με την αρχή της εργασίας

Στατική. Τα απλούστερα και πιο κοινά σχέδια που συλλέγονται συχνά από τους χρήστες με τα χέρια τους. Εγκατασταθεί σε αγωγούς εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια, στέγες μικρών επιχειρήσεων.

Turbo-εκτροπέας για εξαερισμό. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει ένα σύστημα περιστρεφόμενων λεπίδων. Η κεφαλή μιας τέτοιας συσκευής είναι σε ενεργή κατάσταση και η βάση είναι στατική.

Turbo-deflector να κάνει πολύ πιο δύσκολη. Ελλείψει συγκεκριμένων γνώσεων και δεξιοτήτων, είναι προτιμότερο να μην αναλαμβάνουμε κινδύνους, αλλά να αγοράζουμε μια έτοιμη επιλογή.

Στατικό κάλυμμα αιολικής ενέργειας με ανεμιστήρα εκτόξευσης. Ένα παράδειγμα σύγχρονων εξελίξεων περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός στατικού καλύμματος, ακριβώς κάτω από τον οποίο είναι ένας ανεμιστήρας, ο οποίος ενεργοποιείται μόνο όταν ένας ειδικός αισθητήρας ανιχνεύει μια πτώση ώσης.

Εκτροπέας-weathervane. Πάνω από τον άξονα του αγωγού εξαερισμού έχει εγκατασταθεί ένας περιστρεφόμενος καλύπτης - ένα παρμπρίζ που περιστρέφεται προς την κατεύθυνση του ανέμου, το οποίο βοηθάει τα ρεύματα αέρα να βυθίζονται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακόμα και οι εκτροπείς, οι οποίοι είναι ταυτόσημοι κατ 'αρχήν, μπορούν να έχουν διάφορες σχεδιαστικές διαφορές. Παρακάτω περιγράψαμε τα πιο κοινά μοντέλα.

Μερικά δημοφιλή μοντέλα

Πιο συχνά στην πράξη, μπορείτε να βρείτε τις ακόλουθες ποικιλίες εκτροπέων:

 • Grigorovich - η απλούστερη κατασκευή, η οποία είναι ένα ζευγάρι ομπρέλες σε ένα ενιαίο "πιάτο", είναι εγκατεστημένο πάνω από το τοίχωμα του καναλιού γύρω από το κανάλι. Είναι αυτές οι απλούστερες παραλλαγές που συχνά βρίσκονται πάνω από τις στέγες ενός γκαράζ, ένα υπόγειο, ένα μικρό ιδιωτικό σπίτι. Ο εκτροπέας Voltpert-Grigorovich είναι μια πιο πολύπλοκη παραλλαγή της συσκευής που περιγράφηκε προηγουμένως, αποτελείται από ένα συνδυασμό κώνου και κώνου.
 • deflector του TsAGI. Υπονοεί τη χρήση ενός ειδικού ακροφυσίου - ένα καπάκι εξαερισμού που μπορεί να ενισχύσει την πρόσφυση. Λόγω της πολυπλοκότητας του καθαρισμού, το μοντέλο αυτό χρησιμοποιείται συνήθως αποκλειστικά για συστήματα εξαερισμού, δεν είναι κατάλληλο για την απόσυρση προϊόντων καύσης.
 • Astato - σταδοδυναμική εκτροπή, που παράγεται από τη γαλλική εταιρεία με το ίδιο όνομα. Η ώθηση ενισχύεται όχι μόνο από τη δύναμη του ανέμου αλλά και από τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα.
 • Turbobent - περιστροφικός εκτροπέας, που αποτελείται από μια κινητή βάση και κεφαλή, που είναι ένας περιστρεφόμενος στρόβιλος.
 • deflector Khanzhonkov. Είναι ένας πρόσθετος τοίχος, τοποθετημένος γύρω από το σωλήνα, και η κατασκευή συμπληρώνεται από ένα αλεξίπτωτο σε σχήμα πλάκας - μια ομπρέλα εξάτμισης.
 • n-shaped deflector - σχεδιασμός που χρησιμοποιείται κυρίως από βιομηχανικές επιχειρήσεις για τη βελτίωση των ιδιοτήτων των συστημάτων εξαερισμού και εξαγωγής καπνού. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά σχεδιασμού είναι η έλλειψη προστατευτικού καλύμματος.

Συνολικές διαστάσεις

Επιλέγοντας τη συσκευή ανά τύπο υλικού και σχεδιασμού, πρέπει να υπολογίσετε τις διαστάσεις του εκτροπέα, που θα σας ταιριάξει. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα κυριότερα με το ακροφύσιο TsAGI ως παράδειγμα.

Εάν δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους (διάμετρος) του καναλιού εξαερισμού σας, ο υπολογισμός του εκτροπέα εκτελείται σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

 • Πλάτος διαχύτη = 2 * διάμετρος του καναλιού.
 • Μέγεθος της ομπρέλας (πλάτος) = 1,8 * διάμετρος του καναλιού.
 • Συνολικό ύψος της συσκευής = διάμετρος 1,7 * του καναλιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω σχήμα για να υπολογίσετε όλα τα στοιχεία ανάλογα με την επιλεγμένη διάμετρο σωλήνα:

Συνοψίζοντας

Ο εκτροπέας είναι μια χρήσιμη και πολυλειτουργική συσκευή που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του φυσικού αερισμού, διαδρομές διαφυγής καπνού. Ειδικά η χρήση της είναι δικαιολογημένη εάν η μόνιμη κατοικία σας είναι εξοχική κατοικία. Λόγω της απλότητας του σχεδιασμού, είναι εξ ολοκλήρου δυνατή η παραγωγή αυτής της συσκευής από μόνη της.

Deflector

Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια. - Μόσχα: Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια. 1969-1978.

Παρακολουθήστε τι είναι "Deflector" σε άλλα λεξικά:

Deflector - Δ Das Leitblech der Turbinenschaufel Πηγή: GOST 23537 79: λεπίδες αεροπορίας των αξονικών συμπιεστών και στροβίλων. Όροι και ορισμοί πρωτότυπο σε... Λεξικό αναφοράς των όρων του κανονιστικού και τεχνικού φακέλου

Deflector - (. Lat deflecto απορρίψει) την αεροδυναμική συσκευή τοποθετημένη πάνω από τον αγωγό εξαερισμού, μια καμινάδα, ένα παλινδρομικό σύστημα ψύξης του κινητήρα του αεροσκάφους, κλπ Χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την πρόσφυση στο κανάλι λόγω του Bernoulli αποτέλεσμα: λιγότερο από...... Wikipedia.

Deflector - Κουκούλα στον σωλήνα για ρύθμιση της πρόσφυσης. Λεξικό ξένων λέξεων που είναι μέρος της ρωσικής γλώσσας. Chudinov AN, 1910. DEFLECTOR καπάκι κασσίτερου στο σωλήνα για έλεγχο πρόσφυσης. Λεξικό ξένων λέξεων που είναι μέρος της ρωσικής γλώσσας.... Λεξικό ξένων λέξεων της ρωσικής γλώσσας

Deflector - (Deflector), που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των μαγνητικών δυνάμεων που δρουν σε μια κάρτα πυξίδας. Ο εκτροπέας χρησιμοποιείται για να καταστρέψει ή να καθορίσει την απόκλιση της μαγνητικής πυξίδας του πλοίου. Στο στόλο μας χρησιμοποιείται το σύστημα D. de Kolota. Αυτό το D....... Marine Dictionary

deflector - α, μ. Déflecteur m. Συσκευή εξάτμισης εγκατεστημένη σε εξαεριστήρα ή καμινάδα και λειτουργεί υπό την επίδραση του ανέμου. SIS 1985. Deflector για την ενίσχυση του βυθίσματος των σωλήνων. Έκθεση 1870 343. Ποιος καπνίζει φούρνους και ανεμιστήρες λειτουργεί άσχημα,...... Το ιστορικό λεξικό των Γαλικισμών της ρωσικής γλώσσας

Deflector - - μια διάταξη εξατμίσεως εγκατεστημένη στο άκρο του εξωτερικού τμήματος του σωλήνα για την αναρρόφηση του μολυσμένου αέρα από διάφορους χώρους και λιγότερο συχνά για την παροχή αέρα στους χώρους. Εγκατεστημένο στον εκτροπέα καπνοδόχου αυξάνει την πρόσφυση, αναρροφεί αέρια από...... Εγκυκλοπαίδεια όρων, ορισμών και επεξηγήσεων δομικών υλικών

Deflector - (. Lat deflecto απορρίψει otvozhu) 1) διάταξη έλξης στο άκρο του τμήματος εξωτερικού σωλήνα (άξονα) του pomescheniy.2 αέρα αναρρόφησης) Συσκευή για τη μέτρηση και την εξάλειψη της απόκλισης του μαγνητικού kompasa.3) Συσκευή για την αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής...... Collegiate λεξικό

Deflector - βλέπε Reflector. Τεχνικό λεξικό σιδηροδρόμων. M.: Εκδοτικός οίκος κρατικών μεταφορών. NN Vasiliev, O. Isaakyan, Ν O. Roginskii, J. Β Smolyanskii, VA Sokovich, TS Hachaturov. 1941... Τεχνικό σιδηροδρομικό λεξικό

deflector - ανακλαστήρας, εκτροπέας Λεξικό των ρωσικών συνωνύμων... Λεξικό συνωνύμων

Deflector - διάταξη για την εξαγωγή δέσμης σωματιδίων από το θάλαμο ενός κυκλικού επιταχυντή για μεταφορά σε ειδικούς χώρους για τη διεξαγωγή φυσικών πειραμάτων. Όροι πυρηνικής ενέργειας. Rosenergoatom Concern, 2010... Οι όροι της πυρηνικής ενέργειας

Deflector - 1. Μια διάταξη εξαγωγής στο άκρο του εξωτερικού τμήματος του σωλήνα (άξονας) για την αναρρόφηση του μολυσμένου αέρα από τις εγκαταστάσεις. 2. Όργανο μέτρησης και εξάλειψης της απόκλισης της μαγνητικής πυξίδας. 3. Η συσκευή για την αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής των αερίων, των υγρών,...... Η Ρωσική Εγκυκλοπαίδεια της Προστασίας Εργασίας

Ποιος είναι ο εκτροπέας στον εξαερισμό;

Ένα σύγχρονο εξοχικό σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες χωρίς σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας κινδυνεύει να μετατραπεί σε ατμόλουτρο ανά πάσα στιγμή. Ο αποτελεσματικός αερισμός έχει σχεδιαστεί για να λύσει αυτό το πρόβλημα. Το σύστημα αποτελείται από μια ποικιλία οργάνων. Σε αυτό το άρθρο θα καταλάβουμε τι είναι ένας εκτροπέας, γιατί είναι απαραίτητος και πώς να το εγκαταστήσετε σωστά.

Περιεχόμενα

Η αρχή του εκτροπέα και της συσκευής του

Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή με "καπάκι", τοποθετημένη στην κορυφή του σωλήνα εξαγωγής για την προστασία του αγωγού εξαερισμού και παρέχει ένα συνεχές ρεύμα για ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού.

Ποια είναι η φωτογραφία του εκτροπέα

Σήμερα μπορείτε να βρείτε εκτροπείς διαφορετικών σχεδίων. Τα κύρια μέρη της συσκευής:

Ο διαχύτης είναι μέρος ενός σωλήνα που μοιάζει με κόκορα. Αυτό το τμήμα της συσκευής αυξάνει την πίεση του αέρα στην κεφαλή.

Η κουκούλα προστατεύει το σωλήνα από το να πάρει μικρά υπολείμματα και βροχοπτώσεις.

Το εξωτερικό κέλυφος είναι κυλινδρικό, αναλύει τη ροή του αέρα, δημιουργώντας μια περιοχή χαμηλής πίεσης.

Το υλικό κατασκευής μπορεί να είναι χαλκός ή κασσίτερος, επιτρέπεται η κατασκευή ενός εκτροπέα από τον χάλυβα του λέβητα.

Τύποι συσκευών και ο σκοπός τους

Ο εκτροπέας είναι μια συσκευή που μπορεί να έχει διαφορετικό σχεδιασμό και να διαφέρει ως προς το σκοπό:

Με ένα επίπεδο ακροφύσιο. Τέτοιες εκτροπείς θεωρούνται ότι είναι οι απλούστερες, είναι εύκολο να κατασκευαστεί από τον εαυτό σας.

Με το ακροφύσιο ανοίγματος. Αυτός ο τύπος εκτροπής συνιστάται για καμινάδες που χρειάζονται συχνό καθαρισμό.

Με ακροφύσιο gable. Ένας τέτοιος εκτροπέας στην καπνοδόχο παρέχει πιο αξιόπιστη προστασία του συστήματος εξαερισμού από το χιόνι, τον άνεμο και τη βροχή, συνιστούμε την εγκατάσταση σε περιοχές με συχνές χιονοπτώσεις και ισχυρό άνεμο.

Σφαιρικό σχήμα ακροφυσίου. Τα διαφράγματα διαφέρουν σε ενδιαφέρουσα εμφάνιση, ταιριάζουν στο σχεδιασμό οποιουδήποτε σύγχρονου σπιτιού, εξοχικού σπιτιού ή βίλας.

Αυτορυθμιζόμενο εκτροπέα

Πριν προχωρήσετε στην κατασκευή του εκτροπέα του σωλήνα από τα χέρια σας, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι η συσκευή έχει τις παραμέτρους της: ύψος 1,7 από τη διάμετρο του αγωγού εξαερισμού, πλάτος 1,9 από την ίδια εσωτερική διάμετρο.

Σημαντικό: ως υλικό κατασκευής, είναι καλύτερο να επιλέγετε χαλκό, αυτό το υλικό είναι ακριβό, αλλά το ισχυρότερο. Ο εκτροπέας χαλκού στην καμινάδα είναι ανθεκτικός σε οποιαδήποτε ατμοσφαιρικά φαινόμενα και θα διαρκέσει περισσότερο από 30 χρόνια χωρίς την ανάγκη επισκευής.

Διαδικασία κατασκευής της συσκευής:

Δημιουργία σε χαρτί του σχεδίου των βασικών στοιχείων - μια κουκούλα, η θήκη, ένας διαχύτης.

Τα σχέδια πρέπει να μετατοπιστούν στο μέταλλο και να κόψουν τα απαραίτητα εξαρτήματα με ψαλίδι για μέταλλο.

Τα λαμβανόμενα μέρη συνδέονται μεταξύ τους με πριτσίνια ή μπουλόνια. Μπορούν επίσης να συγκολληθούν εξαρτήματα.

Πριν από την εγκατάσταση του εκτροπέα στον σωλήνα, είναι απαραίτητο να το συναρμολογήσετε "στο έδαφος". Στο ύψος παραμένει μόνο η σταθεροποίηση των τμημάτων του εκτροπέα στην καπνοδόχο.

Deflector για μια καμινάδα με τα χέρια σας σχέδιο

Τοποθέτηση

Η εγκατάσταση του εκτροπέα στον σωλήνα εξαερισμού είναι απλή, αλλά απαιτεί ορισμένους κανόνες. Το πρώτο είναι να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα στον σωλήνα, να στερεωθεί με πριτσίνια ή μπουλόνια. Στη συνέχεια, οι κάτω βραχίονες στερεώνονται στο ακροφύσιο και η χοάνη του διαχυτήρα τοποθετείται επάνω τους. Ο διαχύτης στερεώνεται με σφιγκτήρες.

Το ακροφύσιο τοποθετείται στην κορυφή του διαχύτη μέσω των καρφιών.

Σημαντικό: συνιστάται η τοποθέτηση ενός ανοίγματος σε ύψος 1,8-2 m από το επίπεδο στέγης. Αυτή η διάταξη θα βοηθήσει στη βελτίωση του βυθίσματος στο σύστημα εξαερισμού.