Επισκόπηση της εισροής με ένα iFresh θερμαντήρα από το Luftberg

Το μοντέλο iFresh είναι μια ακόμη μονάδα επεξεργασίας αέρα (άλλα ονόματα είναι αναπνευστήρας, αεροσυμπιεστής, αναπνευστήρας) με αναγκαστική τροφοδοσία και θέρμανση αέρα. Προορίζεται για οικιακή χρήση - σπίτι, διαμέρισμα, γραφείο, γκαράζ ή για άλλους σκοπούς με ένα μικρό πλάνο.

Μεταξύ των αναλόγων, μια τέτοια αναπνοή ξεχωρίζει σε μια αρκετά υψηλή τιμή. Είτε δικαιολογείται, πώς είναι διευθετημένο και ποια είναι η δυνατότητα αυτής της συσκευής - βλ. Παρακάτω.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Το Luftberg iFresh (Efresh) είναι μια μονάδα επεξεργασίας αέρα εξοπλισμένη με δύο φίλτρα και έναν θερμαντήρα. Η μέγιστη χωρητικότητα αέρα είναι 120 κύβους ανά ώρα, η οποία είναι αρκετή για 4 ενήλικες στο δωμάτιο. Η συνιστώμενη μέγιστη επιφάνεια είναι 40μ².

Το εγκατεστημένο σύστημα διαθέτει την ακόλουθη συσκευή:

 1. Εξωτερικά: μάσκα εξαερισμού. Σκοπός του είναι να αποφευχθεί η βροχόπτωση, τα σκουπίδια (φύλλα, χνούδι λεύκας) και τα έντομα να εισέλθουν στον αγωγό. Το κιτ δεν περιλαμβάνεται.
 2. Μέσα στον τοίχο (στην οπή που τρυπιέται κατά την εγκατάσταση): ένας πλαστικός σωλήνας μονωμένος από το εξωτερικό. Μέσα από αυτό, ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Το κιτ δεν περιλαμβάνεται.
 3. Μέσα στο δωμάτιο: το σώμα της μονάδας επεξεργασίας αέρα.

Προβολή στο iFresh πλαγίως

Το ίδιο το σώμα είναι κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυπροπυλένιο (EPP), έχει ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένο μπροστινό τοίχο. Είναι στερεωμένο στον τοίχο με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση.

Το πολυπροπυλένιο είναι ένα ελαφρύ υλικό που ταυτόχρονα εκτελεί τόσο τη λειτουργία ενός θερμικού μονωτήρα όσο και σίγαση του θορύβου ενός ανεμιστήρα λειτουργίας. Δεν είναι πολύ άκαμπτο, λόγω του οποίου το σώμα μπορεί να πιεστεί σφιχτά στον τοίχο, έτσι ώστε η σχισμή να μην καεί (με άκαμπτο πλαστικό περίβλημα αυτό δεν θα λειτουργήσει).

Μέσα στο κέλυφος βρίσκονται:

 1. Μονάδα ελέγχου.
 2. Θερμαντήρας PTC, κεραμικό, βαθμιδωτό, δύο επιπέδων ισχύος. Η μέγιστη ισχύς είναι 840 Watt.
 3. Φίλτρο δύο σταδίων (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα δείτε παρακάτω, σε ξεχωριστό τμήμα).
 4. Ανεμιστήρας, βήμα προσαρμογής, τρία στάδια λειτουργίας. Η μέγιστη ισχύς είναι 40W.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λειτουργίες και τις λειτουργίες, ανατρέξτε στην ενότητα που ακολουθεί.

Χαρακτηριστικό της συσκευής: ο ανεμιστήρας στο iFresh βρίσκεται μπροστά από τα φίλτρα (δηλαδή, ο αέρας έρχεται από το δρόμο, διέρχεται από τον ανεμιστήρα και μετά εισέρχεται στα στοιχεία του φίλτρου). Εξαιτίας αυτού, ο θόρυβος του ανεμιστήρα σβήνει όχι μόνο από το περίβλημα, αλλά και εν μέρει από τα φίλτρα.

Οποιαδήποτε μηχανικά κουμπιά στην θήκη απουσιάζουν - απενεργοποιούνται και ο έλεγχος πραγματοποιείται από το τηλεχειριστήριο. Στον μπροστινό τοίχο (αποσπώμενος) υπάρχει ένας πίνακας ενδείξεων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον πίνακα και τον πίνακα εμφανίζονται στις επιμέρους ενότητες παρακάτω.

Το iFresh τροφοδοτείται από μια τυπική πρίζα. Το καλώδιο με το φις δεν είναι αφαιρούμενο (δηλαδή δεν μπορείτε να το αποσυνδέσετε από το περίβλημα).

Η έξοδος αέρα βρίσκεται στην επάνω και πλευρική επιφάνεια του περιβλήματος. Καλύπτονται με μεταλλικές σχάρες με στρογγυλές τρύπες. Κάτω από τις πλευρικές γρίλιες υπάρχουν μικρά μάνδαλα, τα οποία είναι απαραίτητα για το άνοιγμα του μπροστινού πίνακα.

Η οπή εισαγωγής αέρα βρίσκεται στο πίσω μέρος της μονάδας. Πριν εγκατασταθεί ένα χειροκίνητο κλείστρο.

Χειροκίνητος αποσβεστήρας αέρα

Η είσοδος αέρα μπορεί να επικαλύπτεται ( μόνο με το χέρι ) με ένα διαφανές πλαστικό κάλυμμα. Αυτό ισχύει για το χειμώνα, όταν ο θερμαντήρας δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπίσει τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας.

Πλαστικός αποσβεστήρας μπροστά από τον ανεμιστήρα

Το κουμπί βρίσκεται στο κάτω μέρος, στο κέντρο του σώματος.

Εάν είναι κλειστή, τότε η εγκατάσταση δεν θα λειτουργήσει. Αν προσπαθήσετε να ενεργοποιήσετε τον αναπνευστήρα όταν κλείσει ο αποσβεστήρας, η κάτω αριστερή λυχνία LED ανάβει στον πίνακα οθόνης. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή, πρέπει να ανοίξετε πλήρως το κλείστρο.

Σχετικά με τον πίνακα ελέγχου και τον πίνακα οθόνης

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω - για τον έλεγχο του αναπνευστήρα, χρησιμοποιείται το τηλεχειριστήριο και για να ενημερωθείτε σχετικά με τους τρόπους λειτουργίας - τον πίνακα οθόνης.

Εύρος του τηλεχειριστηρίου

Το τηλεχειριστήριο είναι μικρό και μπορεί να λειτουργεί έως και 5 μέτρα από τον αναπνευστήρα. Ισχύς - 1 τύπου μπαταρίας CR 2025.

Εάν υπάρχουν εμπόδια μεταξύ της εγκατάστασης και του πίνακα (επίπλων, τοίχων) - η απόσταση εργασίας μειώνεται. Υπάρχουν 6 μηχανικά κουμπιά στο τηλεχειριστήριο:

Ο πίνακας ενδείξεων διαθέτει 7 έγχρωμες λυχνίες LED, καθένα από τα οποία έχει επεξηγηματικά εικονίδια:

Ολοκληρώστε τη συσκευή

Η εγκατάσταση iFresh περιλαμβάνει:

 1. Το σώμα είναι συναρμολογημένο.
 2. Το τηλεχειριστήριο.
 3. Σετ αντικαταστάσιμων φίλτρων.
 4. Συνδετήρες (4 τεμ.).
 5. Τεκμηρίωση.
 6. Πρότυπο τοποθέτησης.

Σχετικά με το σύστημα φιλτραρίσματος και τη συχνότητα αντικατάστασης του φίλτρου

Στο φρένο iFresh Χρησιμοποιούνται 2 φίλτρα:

 1. F7 - Αντιμετωπίζει τη διήθηση της γύρης, της σκόνης, των αλλεργιογόνων σπόρων.
 2. Το φίλτρο άνθρακα - αντιμετωπίζει μερικώς με μυρωδιές, εξατμίσεις, εξάτμιση.

Τα φίλτρα στερεώνονται με μεταλλικό στήριγμα στο θερμαντήρα (κάτω μέρος). Ειδικές επιδόσεις από αυτές δεν θα πρέπει να αναμένεται - αυτά είναι τα προϊόντα από το απλούστερο. Ωστόσο, κρατούν πραγματικά σκόνη ή πολύ ισχυρή μυρωδιά.

Θερμαντήρας (επάνω) και 2 φίλτρα

Ένα σύνολο νέων φίλτρων κοστίζει 650 ρούβλια. Συνιστάται η αλλαγή τους 1 φορά περίπου σε 3 μήνες (εξαρτάται από τη μόλυνση της περιοχής και τη συχνότητα / ταχύτητα της εισροής).

Το γεγονός ότι ήρθε η ώρα να αλλάξετε το φίλτρο - μπορεί να υποδείξει έναν ειδικό δείκτη στο σώμα του αναπνευστήρα. Θα ανάψει μετά από ένα ορισμένο αριθμό ωρών (στο διαβατήριο της συσκευής αυτό ονομάζεται "διάστημα υπηρεσίας"), το οποίο η εισροή έχει λειτουργήσει. Μπορείτε να επιλέξετε τον αριθμό τον εαυτό σας: 750, 1500 (ο αριθμός αυτός ορίζεται από το εργοστάσιο) ή 3000 ώρες.

Θα συζητήσουμε την ακολουθία αντικατάστασης παρακάτω.

Σχετικά με τον κατασκευαστή

Ο αερομεταφορέας αυτού του μοντέλου αναπτύχθηκε από την τσεχική-ελβετική εταιρεία Luftberg. Η εταιρεία ασχολείται με την παραγωγή συσκευών αυτοματισμού, ανεμιστήρων και συστημάτων εξαερισμού.

Από το 2014, η παραγωγή έχει δημιουργηθεί στην περιφέρεια του Λένινγκραντ.

Χαρακτηριστικά & Τιμές

Η μονάδα αερισμού iFresh είναι διαθέσιμη μόνο στην έκδοση 1. Τα χαρακτηριστικά του αεριωθούμενου έχουν ως εξής:

Χωρητικότητα αέρα, m³ / h

Ενέργεια ανεμιστήρα, W

Ισχύς θερμαντήρα, W

Διαστάσεις του περιβλήματος (LxWxH), mm

160 x 443 x 594

Συνολικά, κατά την εργασία, ο αναπνευστήρας καταναλώνει μέγιστο 840 Watt (δηλαδή 800 W ανά θερμάστρα και 40 W ανά ανεμιστήρα).

Η τιμή του μοντέλου είναι ελαφρώς μικρότερη από 30.000 ρούβλια, το κόστος εγκατάστασης είναι άλλα 4.500. Η εγκατάσταση, ωστόσο, προσφέρεται συχνά ως δώρο. Ή, όταν παραγγείλετε μια προμήθεια και εγκατάσταση, δίνεται μια έκπτωση.

Αναθεώρηση χρήστη (βίντεο)

Σε ποια θερμοκρασία λειτουργεί και σε τι είναι αποτελεσματική;

Η μονάδα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε θερμοκρασία (σε εξωτερικούς χώρους) από -30º έως +4º. Στην πραγματικότητα, η χρήση ενός αναπνευστήρα, ακόμη και όταν ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένος, είναι απίθανο να έρθει περίπου στους -10... -15º. Ο εισερχόμενος αέρας απλά δεν θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί σε μια άνετη θερμοκρασία.

Είναι πιθανό ότι με την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα, και αν το δωμάτιο δεν είναι πολύ μεγάλο, τότε σε -10 ° η εισροή θα είναι ακόμα χρήσιμη. Διαφορετικά - θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επιπλέον θερμαντήρες για να θερμάνετε τον αέρα στο δωμάτιο.

Ανάλογα και σύντομη σύγκριση

Τα τελευταία χρόνια, στην αγορά κυκλοφόρησαν πολλές μονάδες αερισμού "οικιακής χρήσης". Ανάμεσα στα ανάλογα μπορούμε να διακρίνουμε:

 1. Oion O2: μια γραμμή 3 αναπνευστήρες, η τιμή του κορυφαίου μοντέλου είναι 27.000 ρούβλια. Πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το iFresh - πιο αποτελεσματικό σύστημα φιλτραρίσματος τριών σταδίων, κλιματισμό, πιο ισχυρό θερμαντήρα.
 2. Aeropac SN: η τιμή είναι περίπου 19.000 ρούβλια. Πλεονεκτήματα - ένας ισχυρότερος ανεμιστήρας (μέγιστη χωρητικότητα - κύβοι 180 "), ένας χώρος για 3 φίλτρα, η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της ποσότητας ροής αέρα για κάθε πλευρά.
 3. Selenga: η τιμή είναι περίπου 43.000 ρούβλια. Πλεονεκτήματα - Φίλτρο 7 σταδίων, κλιματισμός, πιο ισχυρός ανεμιστήρας (χωρητικότητα έως 155 "κύβους").
 4. Eco-Freshness: ένας κυβερνήτης από διάφορα μοντέλα, η τιμή ενός top-end είναι περίπου 25.000 ρούβλια. Αντί για ένα μεγάλο περίβλημα "δωματίου" - μια μικρή μάσκα εξαερισμού, εγκατεστημένη μέσα (σε αυτό - όλη την αυτοματοποίηση). Μπορεί να εργαστεί για την εισροή, και πώς να εξαγάγετε.

Έτσι, μπορεί να σημειωθεί ότι η τιμή των 30.000 ρούβλια για το iFresh είναι αρκετά υψηλή: στην αγορά υπάρχουν μοντέλα πολύ φθηνότερα και με περίπου τις ίδιες παραμέτρους.

Επισκόπηση και σύγκριση 2 αναλογιών: Thion και Aeropack (βίντεο)

Κανόνες εγκατάστασης και συντήρησης

Κατά την επιλογή της θέσης για στέγαση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

Διαθεσιμότητα μιας ελεύθερης πρίζας. Συνδέστε το iFresh μαζί με άλλους καταναλωτές ισχύος στην ίδια πρίζα - δεν είναι επιθυμητό.

Η παρουσία μιας ελεύθερης απόστασης από τη συσκευή στο πάτωμα (20 cm), οροφή (30 cm), τοίχοι (30 cm), έπιπλα.

Διαθεσιμότητα για υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν εμπόδια για το σήμα κονσόλας (δηλ. Ο αεροδιακόπτης δεν χρειάζεται να τοποθετείται πίσω από το περίβλημα, επειδή ένα τέτοιο φράγμα μπορεί να "εμπλακεί" με το σήμα και να παρεμβληθεί στον έλεγχο).

Η απόσταση από τον αγωγό εξαερισμού μέχρι την κλίση του παραθύρου είναι τουλάχιστον 15-20 εκατοστά.

Στάδια εγκατάστασης (βίντεο)

Στάδια εργασίας

Για την εγκατάσταση του αναπνευστήρα θα χρειαστεί ειδική εξέδρα γεώτρησης διαμαντιών, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο για εξειδικευμένους ειδικούς.

Επομένως, ο αγοραστής δεν θα εγκαταστήσει τη συσκευή με τα χέρια του και θα αναλύσουμε τη διαδικασία μόνο με γενικούς όρους:

Ο τόπος τοποθέτησης της συσκευής επιλέγεται με βάση τις παραπάνω συμβουλές.

Μια τρύπα τρυπιέται στον τοίχο, με την οποία θα στερεωθεί η εξέδρα γεώτρησης.

Με τη βοήθεια ενός προτύπου τοποθέτησης (που περιλαμβάνεται στο κιτ), στον τοίχο εφαρμόζεται μια σήμανση των μελλοντικών οπών.

Μια διάτρηση γεώτρησης διαμαντιών συνδέεται στον τοίχο.

Μια οπή τρυπιέται κάτω από τον αγωγό αέρα.

Τρύπες για συνδετήρες.

Ο μπροστινός πίνακας αφαιρείται από τη συσκευή και η θήκη είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Ο μπροστινός πίνακας είναι στη θέση του.

Ελέγξτε την ποιότητα εγκατάστασης και λειτουργίας της συσκευής

Αφού οι εγκαταστάτες ολοκληρώσουν την εργασία τους, συνιστάται να ελέγξετε την ποιότητά τους:

 1. Στο χώρο εργασίας δεν πρέπει να υπάρχουν ακαθαρσίες και θραύσματα (τουλάχιστον σε μεγάλες ποσότητες - ακριβώς).
 2. Η συσκευή θα πρέπει να κρέμεται ακριβώς στον τοίχο. Μπορείτε να βάλετε ένα επίπεδο στο σώμα για να το μετρήσετε.
 3. Ενεργοποιήστε τη συσκευή με το κουμπί στο τηλεχειριστήριο. Περπατήστε στο δωμάτιο και ελέγξτε αν το iFresh ανιχνεύει τα σήματα από το τηλεχειριστήριο από διαφορετικές αποστάσεις και σε διαφορετικές γωνίες (εντός των ορίων που καθορίζονται στο διαβατήριο της συσκευής).
 4. Ενεργοποιήστε εναλλάξ κάθε λειτουργία ανεμιστήρα και θερμαντήρα. Αφού αλλάξετε τη λειτουργία - κρατήστε εναλλάξ το χέρι σας πάνω από κάθε σχάρα (στις πλευρές και στην κορυφή). Ο αέρας πρέπει να βγαίνει από κάθε σχάρα.
 5. Ελέγξτε ότι το πλαστικό κλείστρο κλείνει και ανοίγει κανονικά.
 6. Απενεργοποιήστε και αποσυνδέστε τη συσκευή και προσπαθήστε να ανοίξετε και να κλείσετε μόνοι σας τον μπροστινό πίνακα (με την παρουσία τεχνικών εγκατάστασης).

Αντικατάσταση του φίλτρου και επανεκκίνηση της μέτρησης (διάστημα λειτουργίας)

Έχει ήδη ειπωθεί ότι συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων περίπου μία φορά κάθε 3 μήνες ή μετά την ανάφλεξη της αντίστοιχης ένδειξης (δεξιά).

Η διαδικασία αντικατάστασης έχει ως εξής:

Απενεργοποιήστε το φουσκωτό κουμπί και τραβήξτε το φις από την πρίζα.

Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα: ταυτόχρονα πιέστε τις ασφάλειες (κάτω από τις πλευρικές γρίλιες) και τραβήξτε το επάνω μέρος του πίνακα προς το μέρος σας. Μετά το άνοιγμα του άνω μέρους - τραβήξτε το πλαίσιο προς τα κάτω για να το αφήσετε να βγει από τις εγκοπές του περιβλήματος.

Τα φίλτρα συνδέονται με τον θερμαντήρα με δύο μεταλλικούς συνδετήρες. Τους αφαιρούμε και αφαιρούμε τα φίλτρα από τη θήκη. Εάν ο θερμαντήρας λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την αντικατάσταση, είτε αφήστε τον να κρυώσει είτε εργάζονται ήπια για να μην το αγγίξετε.

Ο θερμαντήρας μπορεί να κενωθεί.

Παίρνουμε νέα φίλτρα και τα συνδέουμε στον τόπο. Ταυτόχρονα, ένα μαύρο φίλτρο πρέπει να βρίσκεται κάτω, και ένα λευκό φίλτρο στο επάνω μέρος.

Βάζουμε τα κλιπ στη θέση τους.

Με την αντίστροφη σειρά, αντικαταστήστε τον μπροστινό πίνακα.

Συνδέουμε τη συσκευή σε μια πρίζα και την ανάβουμε από την κονσόλα. Αν ο πίνακας δεν είναι τελείως κλειστός, η αριστερή κάτω LED (κόκκινη) θα βρίσκεται στην οθόνη.

Μετά την αντικατάσταση των φίλτρων με νέα, θα πρέπει να επανεκκινήσετε την αναφορά διαστήματος υπηρεσίας (δηλ. Την αναφορά χρόνου εκτέλεσης φίλτρου). Για να το κάνετε αυτό:

 1. Απενεργοποιήστε την εγκατάσταση από την κονσόλα.
 2. Κρατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ON / OFF στο τηλεχειριστήριο για 4 δευτερόλεπτα.
 3. Πατήστε το πλήκτρο FILTER (πάνω αριστερά στο τηλεχειριστήριο). Μετά από αυτό, θα πρέπει να ανάβουν 3 ενδεικτικές λυχνίες στο πάνελ οθόνης.
 4. Πατήστε το κουμπί ON / OFF.

Αφαίρεση μπροστινού πίνακα και αντικατάσταση φίλτρου (βίντεο)

Αλλαγή του διαστήματος σέρβις

Έχει ήδη ειπωθεί παραπάνω ότι η περίοδος αντικατάστασης του φίλτρου που έχει οριστεί από τη μονάδα είναι 1500 ώρες. Μπορεί να αλλάξει σε 750 ή 3000.

 1. Απενεργοποιήστε την εγκατάσταση από την κονσόλα.
 2. Κρατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί ON / OFF στο τηλεχειριστήριο για 4 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, ανάβουν 3 LED.
 3. Το διάστημα σέρβις αλλάζει με τα κουμπιά, τα οποία αλλάζουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Αν το διάστημα δεν έχει αλλάξει (standart 1500 ώρες): πιέστε το πλήκτρο "Κάτω" μία φορά για να ρυθμίσετε 750 ή 1 φορά "Up" για να ορίσετε 3000.
 4. Για να βγείτε από τη λειτουργία ρύθμισης, πατήστε το κουμπί ON / OFF.

Καθαρισμός του σώματος και του αγωγού

Περιοδικά, συνιστάται να καθαρίζετε το σώμα και τον αγωγό της συσκευής. Το καλύτερο για αυτό είναι το καλοκαίρι, όταν ο καιρός είναι ζεστός. Κάντε καθαρισμό μόνο μία φορά το χρόνο.

Εμφάνιση της θήκης στο εσωτερικό

 1. Αποσυνδέστε και αποσυνδέστε τη συσκευή, αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα και τα φίλτρα, όπως περιγράφεται στην ενότητα "Αντικατάσταση των φίλτρων".
 2. Καταργούμε τη συσκευή από τον τοίχο.
 3. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα ή / και βούρτσα καθαρίζουμε τον αγωγό αέρα από μέσα.
 4. Τοποθετήστε την θήκη πίσω στον τοίχο.
 5. Με μια ηλεκτρική σκούπα και / ή μια βούρτσα και διάλυμα σαπουνιού - το σώμα μου από μέσα.

Απαιτείται μόνο η συναρμολόγηση της συσκευής και η ενεργοποίησή της. μετά από πλήρη ξήρανση της υγρασίας.

Πιθανά προβλήματα και λύσεις

Ακολουθεί μια λίστα με τα πιο κοινά προβλήματα και τις αιτίες τους:

Σύστημα εξαερισμού για χώρο διαβίωσης - επιλέγουμε με γνώση

Όλοι γνωρίζουν για τα οφέλη του φρέσκου αέρα, αλλά λίγοι άνθρωποι δίνουν προσοχή στο πόσο λίγο μας φτάνει στα διαμερίσματα. Αλλά για σήμερα η έλλειψή του εκφράζεται από την αύξηση της νοσηρότητας, της κόπωσης και της θνησιμότητας του πληθυσμού. Την τελευταία δεκαετία, ακόμη και οι κάτοικοι μεγαλουπόλεων έχουν αναπτύξει ακόμη και μια μέθοδο θεραπείας, όπως η αεροθεραπεία. Ο σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η οξυγόνωση του ανθρώπινου σώματος, η οποία αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και αντοχή του σώματος.

Ο φρέσκος και καθαρός αέρας και τα παιδιά είναι πολύ χρήσιμοι, για το οποίο είναι ένα καθολικό φάρμακο και ένα ελιξίριο ανάπτυξης. Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο αναπτυσσόμενος οργανισμός, και ειδικά ο εγκέφαλος, το οξυγόνο είναι εξίσου σημαντικό με τη διατροφή.

Για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την υγεία τους, την ευημερία των παιδιών και των αγαπημένων τους, η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει ενδιαφέρουσες συσκευές που μπορούν να βρεθούν κάτω από τα ονόματα ενός αναπνευστήρα, αερόφερτου, αναπνευστήρα. Με αυτές τις έξυπνες συσκευές, θα ήθελα να σας συστήσω σε αυτή τη δημοσίευση.

Οικιακός αναπνευστήρας

Υπάρχουν δύο τρόποι αερισμού ενός σπιτιού:

 1. Ανοίγοντας παράθυρα ή παράθυρα, που οδηγούν στην είσοδο στο χώρο των καυσαερίων, της σκόνης του δρόμου, των ρευμάτων και άλλων προβλημάτων.
 2. Ένας αεραγωγός για ένα διαμέρισμα είναι μια συσκευή που λειτουργεί λόγω της διαφοράς στις πιέσεις και την υγρασία, ανάμεσα στο δρόμο και το δωμάτιο.

Ο αναπνευστήρας δεν διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ, οπότε οι μάζες αέρα μέσα από τη σχισμή της συσκευής «διαρρέουν» στο περίβλημα και δεν δημιουργούν ρεύμα. Λόγω της δυνατότητας χειροκίνητης ρύθμισης, στους ανεμιστήρες είναι δυνατή η ρύθμιση της ροής εισερχόμενου αέρα.

Τι είναι αναπνοή;

Ένας φυσητήρας ονομάζεται συσκευή που παρέχει μια αναγκαστική εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, παράλληλα με αυτό, τον καθαρισμό του με ένα πολυβάθμιο φίλτρο. Η συσκευή απορροφά θόρυβο και θερμαίνει τον εισερχόμενο αέρα από το εξωτερικό. Η αρχή της λειτουργίας ενός συμπαγούς συστήματος εξαερισμού είναι πολύ απλή.

 • Ο ανεμιστήρας, μέσω του μονωμένου αγωγού αέρα, που διέρχεται στον τοίχο, τροφοδοτεί τον εξωτερικό αέρα στη συσκευή.
 • Περνώντας διαμέσου της βαλβίδας αέρα του αεραγωγού, η ροή του αέρα εισέρχεται στο σύστημα φιλτραρίσματος, καθαρίζοντάς τον αποτελεσματικά από ρύπους και αερολύματα, διάφορες οσμές και ουσίες στον αέρα σε αέρια μορφή μεγαλύτερη από 0,3 μικρά.
 • Μετά τον καθαρισμό, ο αέρας εισέρχεται στον ρυθμιζόμενο θερμαντήρα, ο οποίος αυξάνει τη θερμοκρασία του στο επιθυμητό όριο και τροφοδοτείται στο δωμάτιο

Breezer, έχει το δικό του σύστημα ελέγχου, το οποίο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα, ελέγξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της συσκευής.

Πεδίο εφαρμογής και εγκατάσταση της συσκευής

Εφόσον οι αναπνευστήρες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε μικρούς χώρους, μέχρι 50m2, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία εξαερισμού στο σπίτι και τα διαμερίσματα. Πολύ συχνά χρησιμοποιούνται σε χώρους γραφείων όπου δεν υπάρχει κεντρικός αερισμός και δεν είναι σκόπιμο να το εγκαταστήσετε.

Σε αντίθεση με άλλα συστήματα εξαερισμού, οι αναπνευστήρες για το σπίτι διαθέτουν αυτόματο σύστημα θέρμανσης για την εισερχόμενη ροή αέρα και ένα ποιοτικό σύστημα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος.

Τοποθέτηση αυτής της συσκευής είναι αρκετά απλή:

 1. Επιλέξτε το κατάλληλο μέρος για εγκατάσταση
 2. Μια διαμπερής οπή γίνεται στο τοίχωμα στήριξης, με διάμετρο 100-112 mm. Εισάγει την μονωτική επένδυση, η οποία, σε όλα τα άλλα, και μειώνει σημαντικά το επίπεδο θορύβου του δρόμου.
 3. Στη συνέχεια, η ίδια η συσκευή τοποθετείται στον αγωγό αέρα, στον οποίο θα πρέπει να συνδεθεί το καλώδιο τροφοδοσίας. Από έξω, τοποθετείται μια διακοσμητική σχάρα στον αγωγό εισαγωγής αέρα, ο οποίος συγκρατεί μεγάλα συντρίμμια, φύλλα δέντρων

Συμβουλές!
Για να τρυπήσετε τοίχους με διάμετρο τρυπανιού 100-112 mm, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένο εξοπλισμό και ένα τρυπάνι με διαμάντια, το οποίο δεν είναι κατάλληλο να αγοράσετε για τη διάνοιξη μιας τρύπας. Θα είναι ευκολότερη και ταχύτερη η επαφή με τους ειδικούς. Το κόστος εγκατάστασης της συσκευής κυμαίνεται από 3,5 έως 5,5 χιλιάδες ρούβλια.

Aerobuere και αναπνοή: Σημεία επαφής και κύριες διαφορές

Πολλοί θέτουν την ερώτηση, τι είναι ένας αερότροφος και πώς αυτή η συσκευή διαφέρει από την αναπνοή που γνωρίζουμε. Σπεύδουμε να αναστατώσουμε τους ανθρώπους που αμφιβάλλουν για την αγορά και να αποφασίσουν τι είναι καλύτερο. Αυτές οι συσκευές δεν έχουν ουσιαστικά καμία λειτουργική διαφορά. Τι αναπνοή που ένας αερόθερμος τοίχου είναι μια συμπαγής συσκευή για τη δημιουργία ροής αέρα από το εξωτερικό. Η αρχή της εναέριας κοιλότητας δεν διαφέρει από την αρχή της παραπάνω περιγραφείσας συσκευής. Υπάρχουν όμως διαφορές και δεν μπορούν να αγνοηθούν:

 • Αεροβόλοι είναι παράθυρο και τοίχος. Παράθυρο - αυτός είναι ουσιαστικά ένας κανονικός ανεμιστήρας, ο οποίος λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο λόγω αλλαγών στην υγρασία του αέρα στο δωμάτιο. Οι συσκευές τοίχου διαθέτουν σύστημα διήθησης δύο βαθμίδων με τάξη G4
 • Το breezer είναι κατασκευασμένο μόνο από τοίχο. Το σύστημα διήθησης αναπνοής διαθέτει ένα σύστημα διήθησης τριών σταδίων, με υψηλότερη κατηγορία H11.
 • Το Aerogivere είναι ένα κοινό όνομα για συμπαγείς συσκευές που παρέχουν εισροή, καθαρισμό και θέρμανση του αέρα του δρόμου και ένα αναπνευστήρα είναι ένα εμπορικό σήμα που δημιουργήθηκε και τέθηκε σε κυκλοφορία από ρώσους δημιουργούς. Για να καταστεί σαφέστερο, η διαφορά μεταξύ των συσκευών είναι η ίδια όπως και μεταξύ του φωτοαντιγραφικού και του Xerox.

Σημαντικό!
Όλες οι συσκευές που παρέχουν αναγκαστική εισροή αέριων μαζών διαφέρουν ως προς την απόδοση, επομένως η επιλογή συσκευών με βάση τους υπολογισμούς πρέπει να γίνεται από ειδικό.

Τεχνητός εξαερισμός και κλιματισμός

Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται από το γεγονός ότι ο εξαερισμός και ο κλιματισμός δεν είναι οι ίδιοι, παρόλο που ο αέρας διοχετεύεται από τη μία και την άλλη συσκευή. Το θέμα είναι ότι το κλιματιστικό είναι μια κλιματική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια άνετη θερμοκρασία αέρα στο δωμάτιο. Και επειδή τα περισσότερα κλιματιστικά συστήματα λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης, δεν υπάρχει ζήτημα καθαρού αέρα που προέρχεται από αυτό.

Brizer, προμηθεύει φρέσκο, καθαρό αέρα στο δωμάτιο, αλλά για μια άνετη θερμοκρασία, ειδικά το καλοκαίρι, αυτή η έξυπνη συσκευή "δεν σκέφτεται καν". Έτσι τι είναι πραγματικά καλύτερο, η αναπνοή ή ο κλιματισμός; Η απάντηση είναι σαφής: παράλληλα, αυτή η κλιματική τεχνολογία θα δημιουργήσει ένα υπέροχο μικροκλίμα από τον καθαρό αέρα.

Και το όλο θέμα είναι αυτό: το κλιματιστικό μπορεί να λειτουργήσει το καλοκαίρι, μειώνοντας τη θερμοκρασία των μαζών αέρα στο διαμέρισμα. Το χειμώνα, αυτή η τεχνική είναι άχρηστη. Ο Breezer, αντίθετα, το χειμώνα, θερμαίνει τη ροή του αέρα τροφοδοσίας σε μια άνετη θερμοκρασία +25. Το καλοκαίρι και οι δύο συσκευές λειτουργούν έτσι: οι αναπνευστικές παροχές καθαρίζουν τον αέρα από το εξωτερικό και το κλιματιστικό δροσίζει, δημιουργώντας μια άνετη ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα.

Σημαντικό!
Τα breezers και τα κλιματιστικά δεν είναι εναλλάξιμες συσκευές.

Αναπνευστήρας για το διαμέρισμα με τα χέρια σας

Δεν είναι μυστικό ότι τα πλαστικά παράθυρα έχουν από καιρό ενσωματωθεί στη ζωή μας, είναι πολύ άνετα, όμορφα και τεχνολογικά προηγμένα, αλλά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια πλήρη έλλειψη αερισμού του δωματίου. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίγουν κάθε τόσο ώστε ο καθαρός αέρας από το δρόμο να μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο και στη συνέχεια να κλείσει όταν κρυώσει αν συμβεί το χειμώνα. Και πριν πάω για ύπνο, είχα πάντα ένα δίλημμα: ανοίξτε το παράθυρο και παγώστε το πρωί ή ασφυκτικά χωρίς οξυγόνο.

Κοιτώντας προς το μέλλον πρέπει να πω ότι μετά που ζουν με ανεμιστήρες στο διαμέρισμα για σχεδόν 2 χρόνια, μπορείτε να πω το εξής: Έχουμε ένα καλύτερο ύπνο, τον καθαρό αέρα και την καλύτερη αντίκτυπο στην ευημερία μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αύξηση της αποτελεσματικότητας. Στο κρύο, σταματήσαμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε τα παράθυρα, η θερμοκρασία στο διαμέρισμα έγινε πιο σταθερή και ταυτόχρονα υπάρχει περισσότερος για να αναπνεύσει. Δεδομένου ότι μια διέξοδο παράθυρα κλειστά, ο θόρυβος από το δρόμο δεν διεισδύει μέσα στο δωμάτιο, το διαμέρισμα έγινε πιο ήσυχο και πιο αθόρυβα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ήχος από τον αναπνευστήρα ανεμιστήρα αντιληπτή άνετα, και μετά από λίγο όλα έπαψε να ακούσουν.

Αν συγκρίνουμε τη δύναμη του ήχου, διεισδύοντας από το δρόμο όταν το παράθυρο είναι κλειστό, χωρίς τον αναπνευστήρα, όταν το διαμέρισμα πλήρως σφραγισμένο, με τα παράθυρα κλειστά και την υπάρχουσα εξαερισμού, τότε φυσικά υπάρχει μια διαφορά, αλλά είναι τόσο ελάχιστη, καλά, ίσως και με τη δύναμη του 10 τοις εκατό ότι μπορεί να αγνοηθεί, επειδή η ποιότητα του αέρα στο διαμέρισμα καλύπτει αυτή την πενιχρή έλλειψη πολλές φορές.

Αλλά πίσω στην αρχή, πριν από δύο χρόνια, όταν κάναμε επισκευές στο διαμέρισμα, αποφάσισα να λύσω το πρόβλημα με τον αερισμό στο διαμέρισμα. Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο αποκάλυψαν ότι το πρόβλημα με τον εξαερισμό στα διαμερίσματα υπάρχει όχι τόσο μαζικά, πιθανότερο ακόμα και στα σπάργανα, αλλά υπάρχουν κάποιες λύσεις.

Είναι δυνατό να σπάσει η στεγανότητα του ίδιου του πλαστικού παραθύρου. Και ορισμένοι κατασκευαστές πλαστικών παραθύρων διαθέτουν ήδη αεριζόμενα παράθυρα. Αλλά εάν η συνήθης πλαστικό παράθυρο είναι ήδη, τότε αυτό σε αυτό σε μια ειδική θέση διανοίγεται μία σχισμή στο οποίο προσαρτάται ένα ειδικό ρυθμιζόμενο γείσο και έτσι γίνονται εξαερισμού. Το μείον τέτοιων λύσεων είναι η μικρή αγωγιμότητα του αέρα, ο εισερχόμενος καθαρός αέρας απλά δεν θα είναι αρκετός.

Μπορείτε να σπάσετε τη στεγανότητα του τείχους δίπλα στο παράθυρο. Για παράδειγμα, ορισμένοι κατασκευαστές συστημάτων split διαθέτουν ήδη κλιματιστικά με λειτουργία αερισμού. Εάν σχεδιάζεται ένα split σύστημα στο δωμάτιο, τότε θα υπάρχει ακόμα μια τρύπα στον τοίχο στο δρόμο, τότε γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε για αερισμό. Αλλά θα υπάρξει το ίδιο μειονέκτημα - πολύ μικρό εύρος ζώνης.

Για ικανοποιητικό αερισμό, η οπή στον τοίχο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη. Για να γίνει αυτό, μια λεπτή στρογγυλή τρύπα με διάμετρο 100 - 130 mm τρυπιέται στον τοίχο με ένα ειδικό τρυπάνι με διαμάντια. Περαιτέρω, η αγορά προσφέρει διαφορετικές λύσεις: βαλβίδες εισαγωγής, airgiver, αναπνευστήρες, ανακουφιστές κλπ. Με διαφορετικές λειτουργίες και επίσης διαφορετικές τιμές.

Έχοντας μελετήσει τι είναι, συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι:

 • Συμπιεσμένη έγχυση αέρα - δηλαδή ανεμιστήρας
 • Ρύθμιση της ροής αέρα
 • Δυνατότητα πλήρους διακοπής της εισροής αέρα
 • Φιλτράρισμα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Οι περισσότερες από τις λύσεις που προσφέρονται στο Διαδίκτυο φάνηκαν είτε υπερβολικά δυσκίνητες, είτε δεν είχαν τη λειτουργικότητα που χρειαζόταν, ή ήταν πολύ δυνατές.

Στις βαλβίδες τροφοδοσίας δεν υπάρχει ανεμιστήρας και λειτουργούν μόνο λόγω της φυσικής ροής αέρα μεταξύ του δρόμου και του δωματίου, ο οποίος εξαφανίζεται στη ζεστή εποχή.

Οι πιο σύνθετες συσκευές, όπως οι αναπνευστήρες, οι αεροσυμπιεστές και οι ανακουφιστές, είναι ήδη εξοπλισμένα με ανεμιστήρα, καθώς και με θέρμανση αέρα, αλλά είναι συχνά πολύ ογκώδη. Δεν ήμασταν σε θέση να βρούμε το κατάλληλο μέγεθος για εμάς στην υπάρχουσα κατάσταση και να κρίνουμε από τις κριτικές που είναι πολύ θορυβώδεις. Με το κλίμα μας, δεν χρειαζόταν να ζεσταίνουμε τον αέρα το χειμώνα, οπότε έχοντας μελετήσει πολλά σχέδια, αποφάσισα να κάνω μια βαλβίδα παροχής με τον ανεμιστήρα ο ίδιος.
Στο κλίμα της μεγαλύτερης Ρωσίας, η θέρμανση του εισερχόμενου αέρα το χειμώνα θα είναι απαραίτητη. Αν δεν είχα ζήσει στο Κρασνοντάρ, αποφάσισα να έχουν αυτό το πρόβλημα, συμπεριλαμβάνοντας το σχεδιασμό του αναπνευστήρα αυτο-θέρμανση του καλωδίου, το οποίο θα χρονίζεται σπείρες μέσα σε ένα κυκλικό σωλήνα κανάλι.

Έτσι, αρχικά, κάλεσα ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο με τρυπάνι με διαμάντια και αυτός για το ποσό των 2500 ρούβλια. σε δύο αίθουσες διάτρητες οπές 130 mm με κλίση 3-5 βαθμών προς το δρόμο. Η απόσταση από το δάπεδο μέχρι το κέντρο της οπής, επέλεξα τα 160 εκατοστόμετρα, είναι αρκετά υψηλή για την ψύξη του εξωτερικού αέρα αναμειγνύεται με τον αέρα του δωματίου, η οποία, όπως θυμόμαστε από τα μαθήματα φυσικής, όσο υψηλότερο είναι το θερμότερο? και ταυτόχρονα όχι πολύ ψηλά, έτσι ώστε να είναι βολικό να φτάσετε στην τρύπα. Η δουλειά δεν είναι σκονισμένη, γι 'αυτό ξοδέψαμε με την ταπετσαρία που έχει ήδη επικολληθεί. Μία μικρή τρύπα κάτω από την κεντρική τρύπα, έπειτα ξεκλειδώθηκα το αφρώδες μέταλλο και επικολλήθηκα ένα κομμάτι ταπετσαρίας - όλα είναι κρυμμένα πίσω από την κουρτίνα.

Τρύπα στον τοίχο 130 mm

Δεδομένου ότι σχεδιάστηκε η κατασκευή ενός συστήματος με ανεμιστήρα, επέλεξα έναν ήσυχο και παραγωγικό ανεμιστήρα. Αποδείχθηκε ότι η καλύτερη αναλογία θορύβου / απόδοσης είναι οπαδοί για τους υπολογιστές, το πρόβλημα ήταν μόνο ότι είναι ουσιαστικά τετράγωνο σχήμα, αλλά δεν με σταματήσει. Το CSN αγόρασα 2 Fan Cooler Master SickleFlow R4-L2R-20AG-R2 μέγεθος των 120 × 120 mm, με θόρυβο των 19 dB και χωρητικότητα σχεδόν 70 CFM - κυβικά πόδια του αέρα ανά λεπτό, που αντιστοιχεί σε 2 κυβικά μέτρα αέρα ανά λεπτό - αρκετά για εξαερισμό Τα δωμάτια είναι μεσαίου μεγέθους. Δυο ανεμιστήρες για 550 ρούβλια / κομμάτι.

Για να συνδέσω τους ψύκτες στην αγορά ραδιοφώνου, αγόρασα δυο τροφοδοτικά με ρύθμιση τάσης μέχρι 12 V, οι διακόπτες ρύθμισης σάς επιτρέπουν να ελέγχετε την ταχύτητα και ταυτόχρονα τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Δύο τροφοδοτικά για 500 ρούβλια ανά τεμάχιο.

Επίσης στον οργανισμό που πωλεί εξοπλισμό εξαερισμού αγοράστηκε ένα υφασμάτινο φίλτρο PhilTek Standard G3 1 τρέχον μετρητή για 228 ρούβλια. - αυτό είναι το υλικό για φιλτράρισμα αέρα, το μήκος που αγόρασα, θα είναι αρκετό, πιθανώς για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Στη συνέχεια, βασικά στην Leroy Merlin και κάτι στην οικονομική αγορά αγόρασα τα εξής:

 • Το κανάλι είναι στρογγυλό, 125 × 500 mm - 104 ρούβλια. Ήταν αρκετό για δύο ανεμιστήρες, καθώς το πάχος των τοίχων στο σπίτι μας είναι 20 εκατοστά.
 • Θερμομόνωση Vilaterm-Extra, 110h9h1000 mm - 94 ρούβλια. Εισάγεται μέσα στο κυκλικό κανάλι. Αρκεί επίσης για δύο ανεμιστήρες.
 • Αγωγός αλουμινίου. ευέλικτο. D125, 0,75-3 m - 157 ρούβλια. Ή σε ένα απλό βήμα - θα σας πω παρακάτω. Ήταν αρκετό για δύο ανεμιστήρες επίσης.
 • Σφιγκτήρας ERA D110-130 mm - 36 ρούβλια / τεμάχιο. Για να σταθεροποιηθεί η κυματοειδής καμπύλη σε ένα κυκλικό δίαυλο χρειάστηκαν μόνο 4 τεμάχια. για δύο ανεμιστήρες.
 • Οροφή διαχύτη VENTS MB 125 PF, διαμέτρου 125 mm με δίχτυ από έντομα - 123 ρούβλια / τεμάχιο. Αυτή είναι μια σχάρα, η οποία θα είναι ορατή στο δρόμο, τους αγόρασα 2 τεμ. για δύο ανεμιστήρες.
 • Ανεμοστάτης με φλάντζα VENTS A 125 VRF, με διάμετρο 125 mm - 180 ρούβλια / τεμάχιο. Αυτή είναι μια βαλβίδα με ρυθμιζόμενη τρύπα, τους αγόρασα επίσης 2 τεμ. για δύο ανεμιστήρες.
 • Καλώδιο IEK Alekor, 16x16 mm, 2 m, λευκό χρώμα - 27 ρούβλια. Για να αποκρύψετε προσεκτικά το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα, τραβώντας προς την πρίζα.

Συνολικά για γεώτρηση και όλα τα υλικά βγήκε: 5960 ρούβλια. ή 2980 ρούβλια για έναν αναπνευστήρα - στις τιμές του 2015.

Αφού αγόρασα όλα τα υλικά, προχώρησα στην κατασκευή αυτού του σχεδιαστή:

 1. Μέτρησα και με τη βοήθεια ενός αγκίστρου κόβω ένα στρογγυλό πλαστικό κανάλι με το μήκος που ήταν απαραίτητο για μένα.
 2. Μετράει και κόβει τη θερμομόνωση του Vilaterm-Extra με ψαλίδι. Το έβαλε στο εσωτερικό του στρογγυλού καναλιού έτσι ώστε το πορώδες του υλικό να σβήνει τους ήχους από το δρόμο.

Στρογγυλό αγωγό με ηχομόνωση μέσα

Στρογγυλό αγωγό με ενσωματωμένο ανεμιστήρα

 • Έβαλα το σωλήνα στην τρύπα στον τοίχο.

  Ένα κυκλικό κανάλι εισάγεται μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο

 • Από την πλευρά του δρόμου έχουμε μια αεριζόμενη πρόσοψη με πλακάκια γρανίτη, δεν υπήρχε ανάγκη να τρυπήσει μια τρύπα σε αυτό. Με τη βοήθεια μεταλλικού ψαλιδιού στην πόρτα του ανοίγματος του μπαλκονιού, έκοψα μια στρογγυλή τρύπα και έβαλα ένα διαχύτη μέσα σε αυτό. Και έπειτα συνδέσαμε τον κυκλικό δίαυλο με το διαχύτη με τη βοήθεια της αυλάκωσης, στερεώνοντάς τον στους σφιγκτήρες και καλύπτοντας και πάλι με κεραμίδια πρόσοψης.

  Η αυλάκωση είναι στερεωμένη στο κυκλικό κανάλι

  Το άλλο άκρο της αυλάκωσης είναι στερεωμένο στο διαχύτη

  Τύπος αναπνευστήρα από το δρόμο

 • Έβγαλε μια τρύπα στον ανεμοστάτη για να οδηγήσει το καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα στην πρίζα.
 • Κόψτε ένα στρογγυλό τεμάχιο υλικού φίλτρου με μια οπή στη μέση μιας διάμετρος 1 cm μεγαλύτερη από τη διάμετρο του ανεμοστάτη. Ένας κύκλος στριμώχτηκε από ένα καλώδιο σε διάμετρο, έτσι ώστε να ταιριάζει σφιχτά στον αναισθητήρα. Και βάλτε αυτή την κατασκευή στο εσωτερικό του ανομοστατικού, για να φιλτράρει ο αέρας. Σε αυτή την περίπτωση, το καλώδιο επίπεδης τροφοδοσίας περνούσε απότομα κάτω από το καλώδιο.

  Φιλτράρετε υλικό με κύκλο σύρματος

  Το φίλτρο εισάγεται στον αναισθητήρα

 • Έβαλε τον ανεμοστάτη σε κυκλικό κανάλι.

  Είδος ανεμιστήρα στο διαμέρισμα

 • Αφού κόψετε το φις από την τροφοδοσία, συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο καλώδιο τροφοδοσίας του ανεμιστήρα. Κατόπιν έβαλα το καλώδιο στο κανάλι καλωδίων.

  Τροφοδοσία ανεμιστήρα ανεμιστήρα

  Σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν για τη διαφυγή εξωτερικό τραβά τέλεια αέρα από το εξωτερικό λόγω της φυσικής διαφορά πίεσης, και ο ανεμιστήρας μπορεί ακόμη να περιλαμβάνει έναν όγκο εισροής αέρα που προσαρμόζει χαλαρώνοντας ή σφίγγοντας το διαχύτη. Σε αυτή την περίπτωση, ο αναισθητήρας μπορεί να βιδωθεί εντελώς εάν είναι επιθυμητό, ​​εμποδίζοντας έτσι τη ροή του αέρα προς το τέλος.

  Σε θερμοκρασίες πάνω από το μηδέν στο δρόμο ήδη απαιτείται για να συμπεριλάβει τον ανεμιστήρα, έτσι μπορούμε να προσαρμόσει την ταχύτητά του με την αλλαγή της τάσης της παροχής ισχύος: 1.5, 3, 4.5, 6, 7.5, 9 και 12 βολτ. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να ενεργοποιήσετε 9 Volts, και τη νύχτα σε 4,5 ή ακόμα και 3 Volts, οπότε είναι απόλυτα ήσυχο.

  Μετά από 2 μήνες αλλάζουμε το υλικό του φίλτρου στον αναπνευστήρα, στην παρακάτω φωτογραφία είναι ξεκάθαρο ότι κρατά από μόνο του μια αξιοπρεπή ποσότητα σκόνης δρόμου.

  Σκουπίστε στο φίλτρο του αναπνευστήρα

  Σε ένα δωμάτιο που έχουμε είναι μια πλαστική εσωτερική πόρτα που σφραγίζεται σχεδόν σαν ένα πλαστικό παράθυρο, έτσι ώστε το τείχος δίπλα στην πόρτα, ακριβώς πάνω από το δάπεδο, κάναμε ένα γύρο 10 εκατοστών με μάσκα οπή για τη διέλευση του αέρα στο διαμέρισμα, όταν η πόρτα είναι κλειστή.

  Η μάσκα εξαερισμού μεταξύ του δωματίου και του διαδρόμου

  Breezer για το σπίτι. Τιμή για αναπνευστήρες και αεροφωτογραφίες

  Ένας υγιής τρόπος ζωής και μακροζωία είναι αδιανόητοι χωρίς την ικανότητα να αναπνέει καθαρό αέρα. Είναι αλήθεια ότι στον σύγχρονο κόσμο μετατρέπεται σε πραγματική πολυτέλεια. Μετά από όλα, ακόμα και αν αερίζετε τακτικά το δωμάτιο, μέσω του ανοικτού παραθύρου στο δωμάτιο θα διεισδύσει σωματίδια σκόνης, καυσαέρια και γύρη των ανθοφόρων φυτών που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες.

  Εάν ενδιαφέρεστε για την υγεία σας και θέλετε να αναπνεύσετε φρέσκο, καθαρό αέρα, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε μια συσκευή σαν αναπνοή.

  Τι είναι ο αναπνευστήρας και ο αερόφερτος, και ποια προβλήματα μπορούν να λύσουν;

  Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ποτέ ακούσει για το τι είναι αναπνευστήρας ή αερότροπος και ποιες είναι οι κύριες ομοιότητες ή διαφορές τους.

  Είναι δύσκολο να βρεθούν σημαντικές διαφορές μεταξύ του αναπνευστήρα και του αερόφερτου.

  Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το ίδιο πράγμα, μόνο η έννοια του αερογέφυρα είναι πιο γενικευμένη και αντιπροσωπεύει μια παραποταγμένη συσκευή ενός τύπου παραθύρου ή τοίχου, και μια αναπνοή είναι μια καθαρά εγχώρια μάρκα.

  Οι συσκευές αυτές εμφανίστηκαν στη ρωσική αγορά σχετικά πρόσφατα, αλλά ήδη κατάφεραν να κερδίσουν δημοτικότητα. Το Aeroguire είναι ένα σύνολο που επιτρέπει τον αερισμό ενός διαμερίσματος, ενός ιδιωτικού σπιτιού ή ενός γραφείου.

  Ο αέρας εισέρχεται στο διαμέρισμα μέσω ενός αγωγού, διάτρητος στον τοίχο, διερχόμενος από ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος. Οι αεροσυμπιεστές είναι μία από τις απλούστερες επιλογές για τον εξαερισμό του αέρα.

  Τα breezers εφευρέθηκαν εξαιτίας της αυξανόμενης στενότητας των χώρων. Τα πλαστικά παράθυρα σχεδόν δεν περνούν τον αέρα. Φυσικά, αυτό έχει τα πλεονεκτήματά της, για παράδειγμα, το διαμέρισμα προστατεύεται αξιόπιστα από τον θόρυβο του δρόμου και τη σκόνη. Ωστόσο, ταυτόχρονα υπήρχε πρόβλημα έλλειψης καθαρού αέρα. Το Breezer, ωστόσο, σας επιτρέπει να λύσετε γρήγορα αυτό το πρόβλημα.

  Το όνομα της συσκευής προήλθε από την αγγλική λέξη "να αναπνέει" - να αναπνεύσει. Μπορούμε να πούμε ότι ο αναπνευστήρας είναι πράγματι ένα αναπνευστικό σύστημα του δωματίου: με τη βοήθειά του είναι δυνατό να παρέχεται μια ροή 24 ωρών καθαρού και καθαρού αέρα. Τον χειμώνα, ο αναπνευστήρας θερμαίνει ελαφρά τον αέρα, έτσι ώστε η συσκευή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

  Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αναπνευστήρας είναι εφοδιασμένος με ένα ειδικό φίλτρο, το οποίο καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών και το σύστημα θέρμανσης αέρα το χειμώνα. Αυτή είναι η κύρια διαφορά από τους συνηθισμένους εγχώριους οπαδούς.

  Πώς είναι η εγκατάσταση αεριωθουμένων;

  Μια συσκευή είναι εγκατεστημένη στον τοίχο που επικοινωνεί με το δρόμο. Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή: αναφέρει λεπτομερώς πώς γίνεται η εγκατάσταση.

  Στον τοίχο είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια διαμπερής οπή, η διάμετρος της οποίας θα πρέπει να φθάσει τα 100 mm περίπου. Η τρύπα θα πρέπει να τρυπηθεί σε μια ελαφριά γωνία προς το δρόμο. Εάν οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από τούβλο ή σκυρόδεμα, θα χρειαστεί να καταφύγετε σε διάτρηση με διαμάντια. Απαιτείται κλίση για το συμπυκνωμένο υγρό στο breezher να ρέει έξω στο δρόμο και να μην είναι στο δωμάτιο. Ο αναπνευστήρας εγκαθίσταται από την πλευρά του δωματίου, ο κλάδος στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου κλείνει με ένα ειδικό πλέγμα.

  Για να εγκαταστήσετε ένα αναπνευστήρα δεν θα χρειαστούν περισσότερες από δύο ώρες. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο, θα σας βοηθήσει η ομάδα μας, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στην εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού και του σχετικού εξοπλισμού.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός αναπνευστήρα

  Γιατί πρέπει να ρυθμίσετε το διαμέρισμά σας; Υπάρχουν πολλοί κύριοι λόγοι:

  • χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα φίλτρου, ο αναπνευστήρας σας επιτρέπει να απολαμβάνετε το φρέσκο, καθαρό αέρα όλο το χρόνο.
  • Το χειμώνα και το φθινόπωρο, ο αναπνευστήρας πραγματοποιεί θέρμανση του εισερχόμενου αέρα.
  • Η συσκευή κατανέμει ομοιόμορφα καθαρό αέρα σε όλο το δωμάτιο.
  • Ο αναπνευστήρας είναι σχεδόν αόρατος στο εσωτερικό, έχει συμπαγές μέγεθος και ελκυστικό σχεδιασμό.
  • Ο αναπνευστήρας επιτρέπει την επίλυση του κύριου προβλήματος των χώρων στους οποίους εγκαθίστανται πλαστικά παράθυρα: δεν επιτρέπει στον αέρα να παραμείνει στάσιμος.
  • Οι αναπνευστήρες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα τόσο ποιοτικά ώστε συχνά εγκατασταθούν σε νοσοκομεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία.

  Έτσι, στις σύγχρονες συνθήκες ο αερογέγος είναι απολύτως απαραίτητος. Μετά από όλα, αυτή είναι η απλούστερη και πιο προσιτή συσκευή που σας επιτρέπει να αναπνέετε καθαρό αέρα. Ειδικά η πραγματική αγορά αυτής της συσκευής είναι για άτομα που έχουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους συγγενείς. Τέλος, χωρίς αναπνοή, δεν μπορεί κανείς να κάνει με εκείνους που υποφέρουν από αλλεργική ρινίτιδα. Αφού οι αλλεργικοί άνθρωποι γνωρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας, τα φυτά πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε δυσάρεστα συμπτώματα και την ικανότητα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Το σύστημα φίλτρων του αναπνευστήρα θα συγκρατήσει τα μικρότερα σωματίδια γύρης και μπορείτε να ξεχάσετε για πάντα την ασθένειά σας.

  Για να είστε υγιείς, πρέπει να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να πίνετε καθαρό νερό και φυσικά να αναπνέετε μόνο φρέσκο ​​αέρα! Θυμηθείτε: δεν μπορείτε να αγοράσετε υγεία για οποιαδήποτε χρήματα. Αλλά ο καθένας μπορεί να αγοράσει μια αναπνοή!

  Ο εξαερισμός και οι τύποι του σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

  Οι ιδιοκτήτες αστικών διαμερισμάτων προσπαθούν να εξοπλίσουν τα σπίτια τους με τη μέγιστη λειτουργικότητα. Πολλοί καταφεύγουν στην αναδιαμόρφωση των χώρων, λόγω αυτού, μπορεί να υπάρχουν δωμάτια χωρίς παράθυρα που χρειάζονται περισσότερο εξαερισμό από άλλα δωμάτια. Επομένως, η ρύθμιση του εξαερισμού σε ένα απομακρυσμένο δωμάτιο θα πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά στο στάδιο της ανάπλασης.

  Εάν το δωμάτιο στερείται παράθυρα, τότε χρειάζεται ένα σύστημα εξαερισμού

  Τι είναι ο εξαερισμός που απαιτείται;

  Τα σύγχρονα μονωτικά υλικά, που γεμίζουν το χώρο μεταξύ των τοίχων, αποτρέπουν την εξάτμιση της υγρασίας. Η υγρασία από τον αέρα συσσωρεύεται στους τοίχους, όπου αργότερα σχηματίζεται μούχλα και αναπτύσσονται οι μύκητες. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί προκαλούν την ανάπτυξη διαφόρων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, επηρεάζουν αρνητικά ολόκληρο το σώμα ως σύνολο.

  Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι απαραίτητο εάν ενδιαφέρεστε για την υγεία σας.

  Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα έχει συχνά μπάνιο, επομένως ο εξαερισμός γίνεται μέσω αγωγών αερισμού για φυσικό εξαερισμό. Εάν τα ορυχεία είναι γεμάτα από υπολείμματα κατασκευής ή βρωμιά, η έλξη εξαφανίζεται, η πληρότητα και οι δυσάρεστες μυρωδιές γίνονται αισθητές. Ο καθαρισμός των οπών εξαερισμού και η εγκατάσταση διατάξεων εξαναγκασμού εξαερισμού βελτιώνει την κίνηση των μαζών του αέρα.

  Φυσικός αερισμός σε απομακρυσμένο δωμάτιο

  Αν η διαρρύθμιση του διαμερίσματος σχεδιάστηκε αρχικά έτσι ώστε να υπάρχουν δωμάτια χωρίς παράθυρα, τότε οι τοίχοι περιέχουν απαραίτητα αγωγούς εξαερισμού για φυσικό αερισμό, που μοιάζουν με μικρές τρύπες στον τοίχο κάτω από την οροφή, καλυμμένες με σχάρα.

  Αν οι τρύπες στον τοίχο λείπουν ή η θραύση έχει σπάσει, ο αέρας μέσα στο δωμάτιο γίνεται ξεθωριασμένος. Ο φυσικός αερισμός σε τέτοιους χώρους βελτιώνεται εύκολα με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στο άνοιγμα του αγωγού ή με την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων εξαναγκασμένης παροχής αέρα εάν δεν υπάρχουν αγωγοί αέρα στον τοίχο.

  Βελτίωση της κίνησης των αέριων μαζών μπορεί να είναι και μέσω του διαμερισμένου εξαερισμού ολόκληρου του διαμερίσματος. Αλλά μέσω του εξαερισμού κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου είναι γεμάτη με το σχηματισμό της συμπύκνωσης στα παράθυρα και τους τοίχους.

  Pribochnaya εξαερισμό σε ένα κωφό δωμάτιο με τα χέρια τους

  Μερικές φορές ένας φυσικός αερισμός του διαμερίσματος δεν είναι αρκετός για να εξασφαλιστεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα σε όλα τα δωμάτια, ειδικά όπου δεν υπάρχουν παράθυρα. Επομένως, για κανονικό μικροκλίμα σε χώρους χωρίς παράθυρα, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός.

  Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ο πιο συχνά εγκατεστημένος εξαναγκασμένος αερισμός

  Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να κάνουν αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα με τα δικά τους χέρια, αλλά η εγκατάσταση του εξαερισμού δεν απαιτεί ιδιαίτερη γνώση και προσπάθεια. Για την οργάνωση του αερισμού απαιτείται:

  1. Διάταξη για την κατασκευή οπών μεγάλης διαμέτρου στον τοίχο ή σε διάτρητο με ειδικό ακροφύσιο.
  2. Ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.
  3. Στυλό και καθαρό.
  4. Θερμαντήρας.

  Στον τοίχο γίνεται μια τρύπα, στην οποία τοποθετείται ένας θερμαντήρας. Στην κορυφή του θερμαντήρα, ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου εισάγεται μέσα στην οπή. Τα κενά μεταξύ του θερμαντήρα και του σωλήνα γεμίζουν με αφρώδες υλικό.

  Στην πλευρά του δρόμου, ο σωλήνας κλείνει με ένα πλέγμα για να αποτρέψει την είσοδο των συντριμμιών του δρόμου στη βαλβίδα. Στο δωμάτιο, το άνοιγμα κλείνει με ένα ειδικό βύσμα με τη δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα.

  Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, ο εξαερισμός αυτού του τύπου συμβάλλει στη διασφάλιση ενός άνετου μικροκλίματος, αλλά το χειμώνα θα χρειαστεί επιπλέον κόστος για τη θέρμανση του δωματίου.

  Εάν ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να εξοικονομήσει κατά τη θέρμανση του δωματίου το χειμώνα, πρέπει να αγοράσετε ένα έτοιμο σχέδιο που σας επιτρέπει να αερίζετε το δωμάτιο ανά πάσα στιγμή του χρόνου χωρίς επιπλέον κόστος ενέργειας. Τέτοιες έτοιμες κατασκευές μπορούν επίσης να εγκατασταθούν ανεξάρτητα.

  Έτοιμες λύσεις για το σπίτι σας

  Για να απλουστευθεί ο εξαερισμός χώρων χωρίς παράθυρα, εφευρέθηκαν συσκευές για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται αερογέφυρες, είναι εύκολα τοποθετημένες στον τοίχο μέσα στο δωμάτιο. Αν και οι αερογέλες είναι ακριβές και μπορούν να παράσχουν καθαρό αέρα μόνο στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένες, είναι μια εξαιρετική έτοιμη λύση για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα.

  Μια καλή έτοιμη λύση για διαμερίσματα και σπίτια με τυφλά δωμάτια - split συστήματα με δυνατότητα κλιματισμού.

  Αεροβόλοι

  Οι αεροσυμπιεστές αποτελούνται από συσκευές που επιτρέπουν τη ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη, τις επιβλαβείς ακαθαρσίες και τα αλλεργιογόνα. ανακουφιστές και αφυγραντήρες.

  Το αεροσκάφος μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα από μόνο του, γι 'αυτό θα είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να προετοιμάσετε τη συσκευή για να φτιάξετε μια τρύπα στον τοίχο.

  Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών: το δωμάτιο αερίζεται όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά το δωμάτιο δεν αισθάνεται δυσάρεστες οσμές από το δρόμο. Καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο που έχει ήδη θερμανθεί, επειδή οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές είναι εξοπλισμένες με συσκευή ανάκτησης ενέργειας.

  Οι αεροσυμπιεστές με σωστή εγκατάσταση δεν δημιουργούν πρόσθετο θόρυβο στο δωμάτιο, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στον παιδικό σταθμό.

  Κλιματισμός

  Σχεδόν όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουν καθαρό αέρα στο διαμέρισμα από το δρόμο και όχι μόνο να αποστραγγίζουν τον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις. Ως εκ τούτου, τα συστήματα διαχωρισμού με δυνατότητα κλιματισμού είναι μια πλήρης αντικατάσταση του φυσικού αερισμού σε δωμάτια χωρίς παράθυρα.

  Ορισμένα κλιματιστικά μπορούν να εμπλουτίσουν τον αέρα με ιόντα, να τα θερμάνουν και να καθαρίσουν τα αλλεργιογόνα.

  Ωστόσο, τα συστήματα με δυνατότητα κλιματισμού είναι τοποθετημένα από σημείο σε σημείο και δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τη σωστή κίνηση των αέριων μαζών σε όλο το διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, για να εξασφαλιστεί ένα άνετο μικροκλίμα σε όλο το διαμέρισμα θα απαιτήσει την εγκατάσταση του κλιματισμού σε κάθε δωμάτιο.

  Airtighters, airguavers, αναπνευστήρες - εξασφαλίζουν τη φρεσκάδα της ατμόσφαιρας

  24 Ιανουαρίου 2018 // Δημοσιεύθηκε στην Άλλη

  Η έλλειψη καθαρού αέρα σε κλειστούς χώρους είναι σήμερα το πιο πιεστικό πρόβλημα για το οποίο προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία λύσεων. Σήμερα, για να δημιουργηθεί μια υγιεινή ατμόσφαιρα και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν αερισμό, αεροσυμπιεστές και αναπνευστήρες για χρήση. Ένας αεραγωγός που χρησιμοποιείται για την παροχή ατμοσφαιρικού αέρα στο διαμέρισμα εγκαθίσταται σε εσωτερικό χώρο σε έναν τοίχο στον οποίο τρυπάται μια οπή, η οποία είναι κλειστή από έξω από ένα πλέγμα και ένα προστατευτικό κάλυμμα. Η παροχή μάζας καθαρού αέρα διεξάγεται με τη βοήθεια μίνι ανεμιστήρα.

  Ένας τύπος ανεμιστήρα είναι ο αναπνευστήρας, ο οποίος παρέχει εξαναγκασμένη ροή αέρα και καθαρισμό του μέσω ανεμιστήρα και συστήματος πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος, αντίστοιχα. Η συσκευή απορροφά τον θόρυβο του δρόμου, χρησιμοποιώντας έναν εναλλάκτη θερμότητας, θερμαίνει τον καθαρό αέρα, δημιουργώντας ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Η αρχή του αναπνευστήρα είναι να τροφοδοτεί τον αέρα μέσω του εξαερισμού με ανεμιστήρα. Ροή που εισέρχεται στο σύστημα φιλτραρίσματος τριών σταδίων στην οποία ο καθαρισμός πραγματοποιείται η αποτελεσματική μάζα του αέρα όχι μόνο για μεγάλα και μικρά σωματίδια της σκόνης, αλλά επίσης και από τις πτητικές ενώσεις που υπάρχουν στην αέρια κατάσταση. Στη συνέχεια η ροή ακολουθεί έναν εναλλάκτη θερμότητας στον οποίο θερμαίνονται οι μάζες του αέρα, αποκτώντας μια δεδομένη θερμοκρασία και μεταφέρονται απευθείας στο δωμάτιο. Το σύστημα αυτοματισμού ελέγχει τη λειτουργία της συσκευής, ρυθμίζει τη θερμοκρασία θέρμανσης του αέρα τροφοδοσίας, ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Δυνατότητα ρύθμισης των λεπίδων της ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα επιτρέπει για ένα φρέσκο ​​και καθαρό αέρα το διαμέρισμα, ακόμα και αν ένας αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που διαμένουν εκεί αυτή τη στιγμή. Τα breezers ήταν ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν καθαρό αέρα σε διαμερίσματα και μεμονωμένα δωμάτια σπιτιών. Σε χώρους γραφείων όπου δεν υπάρχει κεντρικό σύστημα εξαερισμού, αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να εγκατασταθούν.

  Ο αεριοποιητής Aero είναι κάπως διαφορετικός από τον αναπνευστήρα από ένα σύστημα καθαρισμού. Η Aeroguire χρησιμοποιεί ένα σύστημα διήθησης δύο σταδίων, κατηγορίας G4. Οι αεροσυμπιεστές παρέχουν μια εισροή καθαρού ατμοσφαιρικού αέρα και τη θέρμανση του. Όταν επιλέγετε μια συσκευή, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον όγκο των συντηρημένων χώρων, ο δείκτης αυτός επηρεάζει άμεσα την επιλογή στην απόδοση, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την ποιότητα της ατμόσφαιρας που δημιουργείται στο σπίτι.

  Απαντήσεις σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις

  Πολύ μακριά είναι οι χρόνοι που θα μπορούσατε χωρίς τον φόβο να ανοίξετε ένα παράθυρο για να αερίσετε το δωμάτιο. Σήμερα η κατάσταση με την ατμόσφαιρα των μεγάλων βιομηχανικών πόλεων είναι τέτοια που είναι ασφαλέστερο να μην πιάσει και πάλι τη μύτη σας έξω από το σπίτι. Και αν με αυτό που συμβαίνει στο δρόμο, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τίποτα, τότε ο καθένας πρέπει να φροντίσει για το φιλικό προς το περιβάλλον μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Μια αναπνοή μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το έργο. Τι είδους συσκευή είναι και για ποιο λόγο είναι; Δεν θα ήταν περιττό να γνωρίζουμε τους κατοίκους της πέτρινης ζούγκλας.

  Τι είναι αναπνοή - μονάδα καθαρισμού αέρα;

  Οι οικιακές συσκευές καθαρισμού του αέρα μόλις αρχίζουν να κατακτούν οικιακά διαμερίσματα. Ένας από αυτούς είναι μια αναπνοή - μια μικρή κλιματισμού, παρέχοντας μια εισροή καθαρισμένου και (αν χρειαστεί) ζεστού αέρα.

  Σχεδόν κάθε συσκευή που κυκλοφορεί στην αγορά με αυτό το όνομα έχει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Εισαγωγή αέρα - μια τρύπα στο σωλήνα προς τα έξω. Μέσα από αυτό και έρχεται ο αέρας. Η είσοδος προστατεύεται αξιόπιστα από την ατμοσφαιρική υγρασία και άλλους δυσμενείς παράγοντες.
  • Σωληνικά συσκευασμένος σωλήνας που διέρχεται από το τοίχωμα στήριξης.
  • Aerosamok σε ηλεκτρική μονάδα, σκοπός της οποίας είναι να κλείνει αυτόματα την τροφοδοσία όταν το μηχάνημα είναι απενεργοποιημένο.
  • Άμεση καθαρισμός εγκαταστάσεων.

  Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή προορίζεται για μακροχρόνια χρήση σε οικιακούς χώρους (διαμερίσματα, ιδιωτικές κατοικίες), εάν το επίπεδο MPC των επιβλαβών ουσιών στον ατμοσφαιρικό αέρα υπερβαίνει τους κανονικούς δείκτες κατά 1,5 φορές ή περισσότερο.

  Η διαδικασία εγκατάστασης αναπνευστήρων στο δωμάτιο

  Δεν συνιστάται η διάτρηση των εξωτερικών τοίχων του διαμερίσματος ανεξάρτητα με τα δικά σας χέρια. Αυτό είναι δύσκολο αν δεν υπάρχει ειδικός εξοπλισμός και είναι παράνομος χωρίς την άδεια των αρμόδιων αρχών.

  Ως εκ τούτου, πρέπει να εμπιστεύεστε πλήρως το έργο των επαγγελματιών. Κατά κανόνα, οι πωλητές συσκευών εξαερισμού παρέχουν την υπηρεσία εγκατάστασης έναντι αμοιβής. Η ακολουθία των ενεργειών των εγκαταστάτων θα έχει την εξής μορφή:

  1. Οι ειδικοί θα ρωτήσουν για την επιθυμητή θέση των οπών διάτρησης.
  2. Για τη στερέωση του μανδάλου αγκύρωσης τρυπιέται μια οπή διάτρησης.
  3. Αυτός ο κοχλίας θα είναι ο τόπος για να κρατήσει το τεράστιο τρυπάνι. Είναι εγκατεστημένο με μικρή γωνία έτσι ώστε το διατρυπημένο κανάλι να είναι κεκλιμένο προς τα έξω.
  4. Η προκύπτουσα "σήραγγα" καλύπτεται με θερμότητα και στεγανοποίηση με τη μορφή σωλήνα από διογκωμένο πολυστυρόλιο.
  5. Εγκατάσταση του εξαρτήματος για το μηχάνημα. Συνήθως πρόκειται για πείρους, καθώς το βάρος της συσκευής είναι αρκετά αξιοπρεπές.
  6. Εγκατάσταση του καθαριστή και δοκιμαστική λειτουργία.

  Η εργασία γίνεται με ισχυρές βιομηχανικές ηλεκτρικές σκούπες, έτσι ώστε μετά την εγκατάσταση να μην υπάρχει σκόνη ή ακαθαρσίες.

  Σύστημα φιλτραρίσματος αέρα

  Η καρδιά της συσκευής είναι ένα πολύπλοκο σύστημα καθαρισμού του αέρα, τα συστατικά του οποίου είναι:

  1. Ένα χοντρό φίλτρο, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η συγκράτηση σχετικά μεγάλων σωματιδίων. Χωρίς αυτήν, όλα τα άλλα στάδια καθαρισμού θα καταστούν άχρηστα.
  2. Πολύ αποτελεσματικό φίλτρο συγκράτησης σωματιδίων (HEPA). Κατασκευασμένο από ένα μεγάλο ινώδες πιάτο, με τη μορφή "ακορντεόν". Διατηρεί τα σωματίδια σκόνης που είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι (εκατοστά ενός μικρού). Στους "ανεμιστήρες" χρησιμοποιούνται κλάσεις HEPA 11, οι δείκτες απόδοσης των οποίων είναι περισσότερο από 95% (δηλαδή δεν υπερβαίνουν το 5% των προσμείξεων).
  3. Στο επόμενο στάδιο, υπάρχει ένας λεπτός καθαρισμός από την αέρια φάση με τη βοήθεια ενεργού άνθρακα (εξάτμιση οχήματος, καπνός τύρφης, δυσάρεστες οσμές).

  Μια πλήρης σειρά ανταλλακτικών κασετών είναι αρκετή, κατά κανόνα, για 12 μήνες. Το κόστος της κλήσης είναι περίπου 5 χιλιάδες ρούβλια, το οποίο αυξάνει τη συσκευή στην τάξη του μπόνους.

  Η συσκευή μπορεί να επιδιορθωθεί ανεξάρτητα:

  1. Αφαιρέστε την πλάκα κάλυψης.
  2. Αφαιρέστε την παλιά κασέτα και την αντικαταστήσετε με μια νέα.
  3. Κλείστε το κάλυμμα.

  Μειονεκτήματα του εγχώριου αερισμού

  Ο παραλήπτης της φρεσκάδας του βουνού στο συνηθισμένο διαμέρισμα μπορεί να φανεί σαν μια μηχανή θαύματος, αν κρίνεις μόνο με διαφημιστικά φυλλάδια. Ωστόσο, οι πραγματικοί χρήστες σημειώνουν κάποια ελαττώματα στη μη δαπανηρή μονάδα:

  • Σχετικά μεγάλες διαστάσεις: πλάτος και ύψος περίπου μισού μέτρου. Το ρίξιμο της συσκευής στον τοίχο είναι σχεδόν αδύνατο. Ένα τεράστιο κουτί με αμφίβολο βιομηχανικό σχεδιασμό μπορεί να βγει από το γενικό στυλ του σπιτιού.
  • Δεν υπάρχει ένδειξη της συσκευής. Σε λεπίδες ανεμιστήρα χαμηλής ταχύτητας η λειτουργία είναι σχεδόν αθόρυβη, η οποία μπορεί να είναι παραπλανητική.
  • Ένας μικρός αριθμός τρόπων λειτουργίας. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του ηλεκτροκινητήρα δεν επιτρέπουν την ομαλή ρύθμιση της ταχύτητας της εισερχόμενης ροής.
  • Δεν υπάρχει ρύθμιση της κατεύθυνσης ροής. Δεν είναι πάντα άνετο να βρίσκεστε κοντά στη συσκευή. Είναι ήδη αδύνατο να αλλάξετε το σημείο προσάρτησης μετά την εγκατάσταση, επομένως συνιστάται να συμβουλευτείτε εκ των προτέρων τους ειδικούς.
  • Υψηλό κόστος τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και των αναλωσίμων. Για ένα τέτοιο "ανεμιστήρα" θα πρέπει να δώσει σχεδόν 30 000 ρούβλια ενόψει της εγκατάστασης?
  • Αερισμός μονής κατεύθυνσης - μόνο αέρας τροφοδοσίας. Για να λειτουργήσετε την κουκούλα, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε έναν ανακτητή, ο οποίος βρίσκεται με τον αναπνευστήρα σε μία κατηγορία τιμών.

  Ποιο είναι καλύτερο: Recuperator ή αναπνοή;

  Ο ανακτητής είναι μια τεχνική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομεί ενέργεια στα νοικοκυριά. Η αρχή της λειτουργίας του είναι πολύ απλή: ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο θερμαίνεται με το σχέδιο.

  Μεταξύ των πλεονεκτήματα της κατασκευής αυτής:

  • Μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Συμπαγείς διαστάσεις, οι οποίες καθιστούν την εγκατάσταση αόρατη.
  • Υψηλή αποδοτικότητα.
  • Η απλότητα του σχεδιασμού εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Οικονομικά αποδοτική συντήρηση.

  Αντ 'αυτού, οι αναπνευστήρες έχουν έναν θερμαντήρα αέρα επί του σκάφους, ο οποίος είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε "λειτουργία ύπνου" και παράγει αποτελέσματα μόνο κατά καιρούς. Έτσι, η πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώματος μειώνεται σχεδόν στο μηδέν.

  Όταν το 1929 βγήκε το φανταστικό μυθιστόρημα "Ο πωλητής του αέρα" του Αλεξάντρ Μπέλλαεφ, έδωσε το αποτέλεσμα μιας έκρηξης βόμβας. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι ήταν άγριο να πληρώσουν χρήματα για ό, τι θεώρησαν ότι είναι δικοί τους. Αλλά πέρασαν μερικές δεκαετίες και η ιδέα της πληρωμής για μια καλή ατμόσφαιρα δεν φαίνεται τόσο τρελή. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή καθαρισμού που ονομάζεται αναπνοή. Τι είναι αυτό, πώς δεν είναι μια οικολογική καταστροφή;

  Βίντεο: η αρχή της αναπνοής των νοικοκυριών

  Σε αυτό το βίντεο, ο Αντρέι Matrosov λέει για την αρχή του αναπνευστήρα, ποια είναι η αποστολή του, πού να το εγκαταστήσετε στο διαμέρισμα: