Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα - τρόπους χωρίς έναν υγραντήρα και τη δυνατότητα των συσκευών

Υγρασία του αέρα - ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του μικροκλίματος μιας κατοικίας, από την οποία εξαρτάται η υγεία και η άνεση των ανθρώπων. Πώς να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα για να αποφύγετε σοβαρές ασθένειες και δυσφορία; Πριν από την επιλογή μιας μεθόδου αγώνα, καταλάβετε γιατί είναι απαραίτητο, μελετήστε όλες τις πιθανές επιλογές - από τους οικιακούς υγραντήρες έως τις λαϊκές μεθόδους που δεν απαιτούν κόστος και σύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια.

Γιατί να υγραίνουμε τον αέρα στην κατοικία και γιατί είναι σημαντικό

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η υγρασία του αέρα, διότι η κατάσταση υγείας και η υγεία των ενοικιαστών εξαρτάται άμεσα από αυτόν τον δείκτη.

 • Ο υπερκορεσμένος αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης, η οποία οδηγεί σε δυσφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαταραχή ύπνου τη νύχτα.
 • Ο ζεστός ξηρός αέρας με υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι επικίνδυνος για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τα μικρά παιδιά. Οι επιθέσεις βήχα, ο βρογχόσπασμος, οι επιπλοκές του κρυολογήματος σχετίζονται άμεσα με το μικροκλίμα. Οι γιατροί συμβουλεύουν τα πρώτα σημάδια της νόσου να αερίζουν τα δωμάτια πιο συχνά και να μειώνουν τη θερμοκρασία τους σε 18-20 μοίρες, είναι σε τέτοιες συνθήκες που είναι ευκολότερο να διατηρηθεί η βέλτιστη υγρασία.
 • Φορώντας ένα φακό συχνά προκαλεί το σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο αναπτύσσεται σε ξηρούς και ξηρούς καιρούς, αλλά και το χειμώνα σε χώρους με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τις γυναίκες, ένα σοβαρό επιχείρημα για την εξυγίανση του αέρα μπορεί να είναι το γεγονός ότι σε ένα ξηρό δωμάτιο, το δέρμα του προσώπου στεγνώνει επίσης γρήγορα και χάνει την ελαστικότητά του. Αν στεγνώσει συνεχώς και θαμπό δέρμα, εύθραυστα μαλλιά, σκεφτείτε, ίσως, στο διαμέρισμα είναι ακριβώς πολύ ξηρό αέρα.

Εκτός από τις παραπάνω αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, η υπερβολική ξηρότητα οδηγεί σε ξήρανση και σκίσιμο δαπέδων, θυρών, επίπλων. Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τη δυσάρεστη επίδραση της συσσώρευσης στατικού ηλεκτρισμού, όταν πονάνε ξαφνικά αβλαβή αντικείμενα. Αποδεικνύεται, και αυτό οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας στον αέρα.

Σε τι εξαρτάται η υγρασία και ποιες παράμετροι είναι οι βέλτιστες

Τις περισσότερες φορές, το θέμα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα, συμβαίνει στην κρύα εποχή με την αρχή της περιόδου θέρμανσης. Ωστόσο, αν ζείτε σε μια ζεστή νότια περιοχή, τότε το πρόβλημα της ξηρότητας μπορεί να σας ενοχλεί όλο το χρόνο.

Ποια πρότυπα απαιτούνται για ένα άτομο

Για να εξασφαλιστεί ένα άνετο μικροκλίμα σε μια κατοικία, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι συνιστά μια έννοια όπως η υγρασία του αέρα και ποιοι δείκτες θα είναι οι βέλτιστοι. Υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά - σχετική και απόλυτη υγρασία.

Στην καθημερινή ζωή, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται ο πρώτος ορισμός - η σχετική υγρασία του αέρα. Αυτή η ένδειξη υποδεικνύεται ως ποσοστό που δείχνει την περιεκτικότητα σε υδρατμούς στον αέρα σε ορισμένη θερμοκρασία σε σχέση με τη μέγιστη ποσότητα ατμού που μπορεί να βρίσκεται στον αέρα στην ίδια θερμοκρασία.

Με απλά λόγια, με την ίδια ποσότητα υδρατμού, το θερμότερο στο δωμάτιο, τόσο λιγότερη υγρασία θα έχει. Για παράδειγμα, εάν το διαμέρισμα είναι + 15 μοίρες και η υγρασία είναι 60%, τότε δεν πρέπει να πιστεύετε ότι αυτό το ποσοστό θα παραμείνει όταν η θερμοκρασία αυξηθεί στο +25. Σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία θα μειωθεί και θα είναι περίπου 35%.

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό διαπιστώσει ότι ένα άτομο αισθάνεται καλύτερα όταν η σχετική υγρασία του αέρα είναι μέσα στο 40-70%. Σε αυτό το εύρος παρεμποδίζεται η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και ιών, η συσσώρευση αλλεργιογόνων και σκόνης μειώνεται.

Δεδομένου ότι η υγρασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θερμοκρασία του αέρα, οι πιο άνετοι δείκτες του μικροκλίματος μοιάζουν με αυτό:

 • υπνοδωμάτιο - θερμοκρασία 16-19 μοίρες, υγρασία 50-70%;
 • καθιστικό - θερμοκρασία 19-23 μοίρες, υγρασία 40-60%;
 • παιδιά - θερμοκρασία 18-21 μοίρες, υγρασία 60-70%.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία

Για να προσδιορίσετε την ποσότητα υγρασίας στον αέρα είναι μια συσκευή που ονομάζεται υγρόμετρο. Συχνά μπορείτε να βρείτε μοντέρνα κλιματιστικά και θερμόμετρα χώρου με ενσωματωμένο αισθητήρα. Για να λάβετε αξιόπιστα δεδομένα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το υγρόμετρο μακριά από συσκευές θέρμανσης και οικιακούς υγραντήρες.

Αν δεν έχετε συσκευή μέτρησης, χρησιμοποιήστε τις παλιές μεθόδους. Φυσικά, δεν θα πάρετε ακριβείς αριθμούς, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβετε αν το διαμέρισμα χρειάζεται υγρασία.

Για έναν κατά προσέγγιση προσδιορισμό της υγρασίας:

 1. Ρίξτε ένα μπουκάλι νερό και το βάζετε στο ψυγείο.
 2. Μετά από μερικές ώρες, βγάλτε το μπουκάλι και αφήστε το στο δωμάτιο για 5 λεπτά.
 3. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τοίχοι θα καλύπτονται με σταγονίδια συμπυκνώματος.
 4. Εάν, μετά από πέντε λεπτά, το λεπτό συμπύκνωμα στεγνώνει πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας είναι πολύ ξηρός.
 5. Σε κανονικές σταγόνες υγρασίας, χωρίς να στεγνώσει, θα ολισθήσει προς τα κάτω, και όταν υπερβαίνει κάτω από το μπουκάλι σχηματίζεται μια δεξαμενή συμπυκνωμάτων.

Ένας καλός δείκτης της υγρασίας μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας κανονικός κώνος ελάτης. Και, είναι ερυθρελάτης, και όχι πεύκο - έχει πιο τρυφερές και ευαίσθητες κλίμακες. Εάν οι κλίμακες που βρίσκονται στο δωμάτιο πιέζονται σφιχτά μεταξύ τους ή μόνο ελαφρώς ανθεκτικές, τότε η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι φυσιολογική. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει ότι ο αέρας είναι πολύ στεγνός.

Απλά εργαλεία για την αύξηση της υγρασίας

Δεν είναι πάντα δυνατό να αγοράσετε μια λειτουργική συσκευή για την υγρασία του αέρα, έτσι τίθεται το ερώτημα πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα. Χρησιμοποιήστε απλές αλλά αποτελεσματικές συσκευές.

Φορητοί υγραντήρες ή ψεκασμός

Για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα χώρο κατοικίας ή γραφείου, είναι βολικό να χρησιμοποιείτε φορητούς υγραντήρες, οι οποίοι εισάγονται σε ένα μπουκάλι νερό. Συσκευές περιοδικά ψεκάζουν νερό με τη μορφή μικροφυσαλίδων. Αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια συμπαγή συσκευή που τρέχει από USB με ένα ποτήρι ή ένα μικρό βάζο.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα σπρέι με ένα λεπτό ψεκαστήρα. Αυτή η απλή προσαρμογή είναι βολική για χρήση στην εποχή θέρμανσης και στη ζέστη του καλοκαιριού. Απλά ψεκάστε το νερό γύρω από τον εαυτό σας ή κοντά στον θερμαντήρα και για λίγο ξεχάστε την υπερβολική ξηρότητα.

Για να γεμίσετε το δωμάτιο με ένα ευχάριστο άρωμα, προσθέστε αιθέρια έλαια στο νερό. Με τη βοήθεια ελαίων όχι μόνο θα εξουδετερώσετε την ξηρότητα, αλλά θα δημιουργήσετε και ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα. Για παράδειγμα, το άρωμα της λεβάντας χαλαρώνει, ο ευκάλυπτος και το δέντρο τσαγιού σκοτώνουν τα μικρόβια και το πορτοκάλι μειώνει την όρεξη.

Υγραντήρες αέρα για μπαταρία

Αυτή η απλή εφεύρεση είναι διακοσμητικές κεραμικές φιάλες με ένα άγκιστρο για στερέωση πάνω στην μπαταρία. Η αρχή της λειτουργίας είναι όσο το δυνατόν απλούστερη - το νερό στο δοχείο εξατμίζεται αργά, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία, καταστρέφοντας τις συσκευές θέρμανσης. Τέτοιες συσκευές διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν συνεπάγονται έξοδα. Χάρη σε μια στοχαστική μορφή, μοιάζουν με διακοσμήσεις.

Εάν δεν θέλετε να δαπανήσετε χρήματα, χρησιμοποιήστε κεραμικά μπουκάλια ή ανεπιθύμητα αγγεία στενής μορφής. Κρεμάστε τους έτσι ώστε να μην πιάσουν το μάτι σας και να περιμένετε το αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λάδι αρωμάτων στο νερό.

Εσωτερική βρύση - διακόσμηση με λειτουργίες

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με ζωντανά λουλούδια ή να φροντίσετε το ενυδρείο, μπορείτε απλά να πάρετε ένα σιντριβάνι ή έναν καταρράκτη. Τώρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αυτά τα σχέδια στα καταστήματα, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε ένα μοντέλο για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Το βρωμάτιστο νερό όχι μόνο φέρνει την ειρήνη στο εσωτερικό, αλλά και ενυδατώνει καλά το δωμάτιο.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​ένα μικρό σιντριβάνι είναι εύκολο να κατασκευαστεί από τα χέρια του, λαμβάνοντας ως βάση μια αντλία και ένα κατάλληλο ντεκόρ: πέτρες, κανάτα, κύπελλα τσαγιού. Η μίνι-όαση είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Πόσο γρήγορα ρυθμίζετε την υγρασία με λαϊκές μεθόδους

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε επίσης να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι περισσότερες μέθοδοι έχουν μόνο προσωρινό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά ή να αναζητούν άλλες μακροπρόθεσμες λύσεις.

Τακτικός αερισμός του διαμερίσματος

Εάν δεν ζείτε σε μια καυτή περιοχή νότια, τότε μπορείτε να πείτε με ασφάλεια ότι ο αέρας από το δρόμο περιέχει πολύ περισσότερη υγρασία σε σύγκριση με το διαμέρισμα. Ο τακτικός αερισμός συμβάλλει στην εξομάλυνση του μικροκλίματος στην κατοικία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να το κάνετε αυτό το φθινόπωρο-χειμώνα, όταν λειτουργούν οι συσκευές θέρμανσης.

Δυστυχώς, μερικές φορές ο αερισμός δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, για παράδειγμα, αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν τον απασχολημένο αυτοκινητόδρομο, είναι καλύτερα να τα αφήσετε κλειστά. Το ίδιο συνιστάται για τους κατοίκους των χαμηλότερων ορόφων σε ξηρό καιρό, έτσι ώστε αντί για την επιθυμητή υγρασία στο διαμέρισμα δεν χτύπησε σύννεφα σκόνης.

Ηλεκτρική κουζίνα ή βραστήρα σε ένα νέο ρόλο

Για να υγράνετε γρήγορα τον εσωτερικό αέρα το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ηλεκτρική κουζίνα. Απλά βάλτε ένα ανοιχτό δοχείο νερού και αφήστε το νερό να βράσει. Ο ζεστός ατμός θα κάνει γρήγορα τον αέρα υγρό και ασφαλές. Για πρόσθετο αποτέλεσμα, προσθέστε βότανα ή αρωματικά έλαια στο νερό.

Εάν δεν υπάρχει πλάκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς ανοιχτό βραστήρα, ένα multivark ή άλλη κατάλληλη συσκευή που επιτρέπει βραστό νερό. Συνήθως, αυτή η μέθοδος δίνει ένα πολύ γρήγορο αποτέλεσμα, έτσι δεν μπορείτε να το καταχραστεί, έτσι ώστε να μην βλάψει τα έπιπλα και τις ταπετσαρίες.

Κόλπα με υγρή πετσέτα

Μια υγρή πετσέτα σε μια ζεστή μπαταρία είναι ένας παραδοσιακός λαϊκός τρόπος να αυξηθεί γρήγορα η υγρασία ενός διαμερίσματος. Ως χρόνος στεγνώματος, η πετσέτα υγραίνεται ξανά και επιστρέφει στη μπαταρία.

Μπορείτε να χτίσετε ένα αυτοσχέδιο κρύο υγραντήρα από μια υγρή πετσέτα και ανεμιστήρα. Η πετσέτα ρίχνεται πάνω στην σχάρα και ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος σε χαμηλή ταχύτητα.

Το ίδιο αποτέλεσμα είναι εύκολο να επιτευχθεί, αφήνοντας ακριβώς το υγρό πλυντήριο να στεγνώσει στο διαμέρισμα. Φυσικά, αυτό δεν προσθέτει αισθητική στο δωμάτιο, αλλά θα συμβάλει στην γρήγορη επαναφορά της υγρασίας του αέρα στο φυσιολογικό.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι ή βάζο

Οι ανεμιστήρες μπορούν να κατασκευάσουν ένα αυτοσχέδιο υγραντήρα αέρα από μια πλαστική φιάλη με το χέρι. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα φιαλίδιο χωρητικότητας 0,5 ή 1,0 λίτρου, βιδώστε το καπάκι, μετά το οποίο ολόκληρο το μήκος της φιάλης κόβεται "παράθυρο". Η φιάλη αναρτάται από το σωλήνα θέρμανσης και χύνεται με νερό. Ο υγραντήρας είναι έτοιμος.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα υγρασίας από ένα γυάλινο βάζο και ένα κομμάτι επίδεσμο ή ένα βαμβακερό πανί. Ένα βάζο με νερό τοποθετείται κάτω από την μπαταρία. Ένας επίδεσμος ή ένα πανί είναι τυλιγμένο σε έναν σωλήνα που πηγαίνει στην μπαταρία και το άκρο κατεβαίνει στο βάζο. Το νερό απορροφάται στον ιστό και σταδιακά εξατμίζεται από την επαφή με τον θερμαινόμενο σωλήνα.

Δεξαμενές με νερό και χρωματιστές μπάλες

Ο ευκολότερος τρόπος για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο με τη βοήθεια τοποθετείται σε διαφορετικά μέρη, και ειδικά κοντά σε συσκευές θέρμανσης, δοχεία με νερό. Μην νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι λεκάνες ή τηγάνια, χρησιμοποιήστε όμορφα αγγεία και άλλα ελκυστικά πιάτα. Κάτω από τις μπαταρίες είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν επιμήκη ορθογώνια γλάστρες για λουλούδια.

Η υδρογέλη σε μορφή χρωματιστών σφαιρών, η οποία μεγαλώνει σε δεκάδες φορές το νερό, εξατμίζει σταδιακά την υγρασία, δίνοντάς της αέρα μέσα στο δωμάτιο. Γεμίστε τις μπλε μπλε με διάφορα αγγεία και οργανώστε το από το διαμέρισμα. Μην ξεχνάτε να ρίχνετε νερό περιοδικά, έτσι ώστε να εξατμίζεται. Για την ομορφιά σε vazochku θέσει ζωντανά ή τεχνητά φυτά.

Αρχική mini κήπο για άνετο αέρα

Το μικροκλίμα του διαμερίσματος είναι πολύ καλύτερα αν έχετε χρώματα δωματίου. Με αυτό δεν διακοσμείτε μόνο το εσωτερικό, αλλά και υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα. Τα φυτά θα πρέπει να επιλέγονται υδρόφιλα, απαιτώντας τακτικό ψεκασμό. Καθαρίστε καλά τις φτέρες του αέρα του εσωτερικού χώρου, τα φιστίκια, τις παλάμες, το dracaena, τον ιβίσκο.

Οι γλάστρες συνιστώνται να τοποθετούνται σε παλέτες με βρεγμένα βότσαλα ή διογκωμένο πηλό. Τα περισσότερα χρώματα διαμερίσματος, όσο υψηλότερη είναι η υγρασία του αέρα. Ωστόσο, μην τοποθετείτε τα φυτά κοντά στο σύστημα θέρμανσης, έτσι ώστε να μην τα καταστρέψετε.

Ενυδρείο ως αποτελεσματική ενυδατική κρέμα

Καλή επιρροή στο μικροκλίμα και τον ενθουσιασμό για τον ενυδρείο. Στην πραγματικότητα, ένα ενυδρείο είναι ένα συνηθισμένο δοχείο με νερό, και το νερό έχει την ιδιότητα να εξατμίζεται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μοντέρνα ενυδρεία με τυφλά καλύμματα δεν είναι κατάλληλα για την υγρασία του αέρα, οπότε αξίζει να επιλέξετε ανοιχτά μοντέλα με κρεμαστά φωτιστικά.

Πολύ καλή ως υγραντήρας και ένα παλανάρι - ρηχά ενυδρεία, σχεδιασμένα για την καλλιέργεια φυτών. Συνήθως γίνονται ανοικτά, έτσι εμφανίζεται έντονη εξάτμιση υγρασίας, η οποία απαιτείται για υγρασία.

Σίδερο ή ατμόπλοιο - μη συμβατική προσέγγιση

Ορισμένες επιδέξια νοικοκυρές χρησιμοποιούν ένα σίδερο με ατμό ή ατμό για ρούχα ως οικιακό υγραντήρα. Οι συσκευές απλώς συνδέονται στο δίχτυ και ψεκάζονται με ατμό πάνω από το δωμάτιο όταν αισθάνονται δυσάρεστη ξηρότητα. Οι ειδικοί λένε ότι για μια ώρα αυτής της επεξεργασίας, είναι πραγματικά δυνατό να αυξηθεί η υγρασία από 30 σε 80%.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε περίπτωση σιδερώματος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε την ασφάλεια και τη δυνατότητα εγκαυμάτων, ειδικά αν το σπίτι έχει μικρά παιδιά. Η μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για το χειμώνα. Το καλοκαίρι, είναι ευκολότερο να επιτευχθεί μεγαλύτερη επίδραση με τον υγρό καθαρισμό.

Μπάνιο - μια προσιτή πηγή υγρασίας

Για να ομαλοποιήσετε την υγρασία σε ένα μικρό διαμέρισμα, αρκεί απλά να ανάψετε το νερό στο μπάνιο και να ανοίξετε την πόρτα που οδηγεί εκεί. Η υγρασία θα εξαπλωθεί γρήγορα μέσα στο δωμάτιο και θα ανακουφίσει την ξηρότητα. Με την ευκαιρία, η ανοιχτή πόρτα είναι χρήσιμη όχι μόνο για το μικροκλίμα στο διαμέρισμα, αλλά και για το ίδιο το μπάνιο, όπου η υψηλή υγρασία οδηγεί σε μούχλα και φθορά των υλικών φινιρίσματος.

Όταν σχεδιάζετε ένα μεγάλο σπίτι, δώστε προσοχή στα υπνοδωμάτια με μπανιέρες - αυτή η προσέγγιση είναι αποτελεσματική και πολύ χρήσιμη για την υγεία και τη νεολαία του δέρματος.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Για να υγραίνετε τον αέρα στο διαμέρισμα με το ελάχιστο κόστος, κάντε ένα αποτελεσματικό moisturizer με τα χέρια σας.

Η απλούστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο με κρύο νερό και έναν ανεμιστήρα από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή, ενσωματωμένο στο κάλυμμα. Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιείται ένα φίλτρο ιστών. Ο ρυθμός κατανάλωσης νερού κυμαίνεται από 0,4 έως 1 λίτρο ανά ώρα. Μετά από μισή ώρα εργασίας, η υγρασία φτάνει το 60%.

Το έργο του ψυγείου θα προκαλέσει διακυμάνσεις του νερού, οι οποίες με τη σειρά του θα οδηγήσουν στον σχηματισμό ενός κρύου ατμού, ο οποίος θα εξαπλωθεί αργά μέσα από το δωμάτιο.

Βίντεο: Υγραντήρας προϋπολογισμού για το σπίτι

Ποιοι είναι οι υγραντήρες του αέρα και αν θα τα αγοράσουν

Ο υγραντήρας που λειτουργεί στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι μια μάλλον ασυνήθιστη συσκευή και δεν είναι δυνατόν να τη συναντήσετε σε κάθε σπίτι. Για να καθορίσετε αν αξίζει να ξοδεύετε χρήματα σε αυτό, θα πρέπει να μετρήσετε την υγρασία στο διαμέρισμα αρκετές φορές. Κατά κανόνα, κατά την περίοδο θέρμανσης, αυτό το ποσοστό πέφτει στο 20-30%, αν συμβαίνει αυτό, τότε χρειάζεστε έναν υγραντήρα.

Ταξινόμηση και είδη ηλεκτρικών συσκευών

Τις περισσότερες φορές, ο υγραντήρας αγοράζεται από οικογένειες με μικρά, συχνά άρρωστα παιδιά ή αλλεργίες. Ο υγραντήρας διατηρεί αξιόπιστα την προδιαγραφόμενη υγρασία, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση των παθογόνων παραγόντων της καταρροϊκής νόσου και της σκόνης να μειώνεται στον αέρα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας και επιπλοκών μετά από αυτά.

Όλοι οι υγραντήρες χωρίζονται σε τέσσερις τύπους:

 1. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες είναι τύπου "κρύου".
 2. Ο ατμός είναι "ζεστός".
 3. Υπερηχογράφημα.
 4. Υγραντήρες-καθαριστικά, κλιματικά συγκροτήματα.

Πριν από την αγορά ενός υγραντήρα θα πρέπει να αποφασίσετε ποια περιοχή θα εξυπηρετήσει, ποια είναι η μέγιστη υγρασία που σας ταιριάζει, είτε πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και αν είναι δυνατόν να γεμίσει το μηχάνημα με καθαρό νερό.

Παραδοσιακοί υγραντήρες τύπου "κρύου"

Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι ότι η εξάτμιση της υγρασίας λαμβάνει χώρα φυσικά, χωρίς θέρμανση και άλλες τσιμπήματα. Ο σχεδιασμός του παραδοσιακού υγραντήρα είναι εξαιρετικά απλός και αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: ένα δοχείο με νερό, ένα αντικαταστάσιμο φυσίγγιο εξάτμισης και έναν ανεμιστήρα.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η αυτορρύθμιση, δηλαδή, όταν ο αέρας είναι κορεσμένος με εξάτμιση νερού, η υγρασία απλά δεν θα εξατμιστεί και ο υγραντήρας θα σταματήσει να λειτουργεί. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα για το μετάλλιο - αυτή η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αυξήσει την υγρασία πάνω από 60%, πράγμα που είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ασθένειας του παιδιού.

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης της παρουσίας νερού, αν τελειώσει, η συσκευή δεν θα σπάσει.
 • αυτορύθμιση χωρίς υγρασία.
 • η ανάγκη αλλαγής των φίλτρων ενυδάτωσης, τα οποία μετά από μερικούς μήνες αποτυγχάνουν.
 • Στη δεξαμενή είναι απαραίτητο να ρίχνετε μόνο απαλό, και ακόμα καλύτερα, απεσταγμένο νερό.
 • η μέγιστη υγρασία είναι 60%, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αρκεί.

Ατμού "καυτούς" υγραντήρες

Τέτοιες συσκευές σχηματίζουν ατμό με κανονική θέρμανση του νερού σε βρασμό. Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ατμού, μπορείτε γρήγορα να αυξήσετε την υγρασία στο διαμέρισμα στο απαιτούμενο επίπεδο.

Δεδομένου ότι η δεξαμενή περιέχει βραστό νερό, είναι καλύτερα να επιλέξετε βιώσιμα μοντέλα που δεν είναι εύκολο να στραφούν, ειδικά εάν η οικογένεια έχει μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Για τον ίδιο λόγο, η παρουσία χειρολαβής θα είναι επίσης πιο χρήσιμη, έτσι ώστε, εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή να μπορεί να αναδιαταχθεί από τόπο σε τόπο.

Πλεονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 • υψηλή παραγωγικότητα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την υγρασία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό οποιασδήποτε ακαμψίας.
 • δεν απαιτεί αντικατάσταση φυσιγγίων.
 • τα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιούνται αυτόματα όταν βράζει το νερό.
 • το πιο αντιοικονομικό από όλους τους υγραντήρες, καταναλώνει πολλή ενέργεια.
 • μπορεί να είναι επικίνδυνο για παιδιά και ζώα λόγω ισχυρής θέρμανσης.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Υγραντήρες υπερήχων νέας γενιάς

Μέχρι σήμερα, αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος και προσιτός τύπος υγραντήρα αέρα. Η απελευθέρωση υδρατμών οφείλεται σε υπερβολική δόνηση υψηλής συχνότητας της ειδικής μεμβράνης. Οι ωθήσεις από τη μεμβράνη μεταφέρονται στο νερό, με αποτέλεσμα να βράζει και να σχηματίζεται ατμός.

Όλοι οι υγραντήρες υπερήχων έχουν υψηλές επιδόσεις και συμπαγείς διαστάσεις. Είναι ασφαλείς να λειτουργούν και οικονομικοί από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

 • συμπαγές μέγεθος της συσκευής.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • η δυνατότητα αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο πάνω από 60%.
 • Σε αντικείμενα επίπλων στο δωμάτιο με υγραντήρα, μπορεί να σχηματιστεί μια λευκή μάζα ανόργανου υλικού, εάν χρησιμοποιηθεί σκληρό νερό.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Πολυλειτουργικά κλιματικά συγκροτήματα

Το κλιματικό συγκρότημα συνδυάζει τις λειτουργίες πολλών συσκευών. Παρακολουθεί την υγρασία, τη θερμοκρασία του αέρα, καθαρίζει τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, ιονίζει και αρωματίζει το δωμάτιο.

Κλιματικές ενυδατωτικά πρώτης καθαρότερο χτυπήματα αέρα ή το νερό μέσω των μηχανικά φίλτρα, απελευθερώνοντας το από τη σκόνη, υγραίνεται, και στη συνέχεια ψύχεται ή θερμαίνεται, ανάλογα με την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Στα κλιματικά συγκροτήματα είναι επίσης δυνατή η μεταφορά χωριστών συστημάτων με τους ενσωματωμένους υγραντήρες αέρα. Μαζί, η συμπερίληψη με το θερμαντικό σώμα εξουδετερώνει την ξηρότητα "στον οφθαλμό".

Ποιοι θερμαντήρες είναι ο λιγότερος ξηρός αέρας

Το κύριο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η υγρασία πέφτει κατά τη χρήση οποιωνδήποτε συσκευών θέρμανσης, επειδή όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο χαμηλότερη είναι η υγρασία με το ίδιο περιεχόμενο υδρατμών. Για να μειώσετε την ανάγκη για υγρασία του αέρα, χρησιμοποιήστε θερμαντήρες που δεν καίγουν οξυγόνο και δουλεύουν φειδωλά.

Τουλάχιστον, ο αέρας στεγνώνει και οι τύποι των θερμαντήρων δεν καταστρέφονται από το οξυγόνο:

 • Υπέρυθρες. Δεν θερμαίνουν τον αέρα, αλλά αντικείμενα, οπότε οι αρνητικές επιπτώσεις τους στο μικροκλίμα του δωματίου είναι ελάχιστες.
 • Convector με κλειστό θερμαντικό στοιχείο. Ο θερμαντήρας, που περικλείεται στο περίβλημα, δεν καίει οξυγόνο και η παρουσία φυσικής μεταφοράς δεν συλλέγει σκόνη.
 • Λιπαρό. Ποτέ δεν καίγονται σε κρίσιμες θερμοκρασίες.
 • Κεραμικό. Ακριβώς όπως όλες οι συσκευές θέρμανσης με κλειστό στοιχείο θέρμανσης, μικρή αλληλεπίδραση με υδρατμούς.

Δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τζάκια και θερμαντήρες ανεμιστήρων με ανοικτά στοιχεία θέρμανσης. Θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η υγρασία σε επαρκές επίπεδο σε χώρους με τέτοιους θερμαντήρες.

Εάν έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να διορθωθεί το μικροκλίμα του σπιτιού σας, είναι καιρός να καθοριστεί ώστε να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο για να το πράξουν χωρίς υγραντήρα, ή ακόμα να αγοράσει μια ειδική συσκευή.

11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

Οικογένεια και μαμά

Εκπαίδευση, υγεία, ανάπτυξη παιδιών. Διαχείριση χρόνου για μητέρες

 • Ανοίξτε το μενού blog
 • Αρχική σελίδα
 • Όλα τα άρθρα του blog
 • Σχετικά με τον συγγραφέα και το blog
 • Δωρεάν
 • Ανατροφοδότηση

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον ξηρό αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Στην ψυχρή εποχή, το θέμα του πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι και αν ο ξηρός αέρας μπορεί να γίνει πιο υγρός χωρίς ενυδατική κρέμα, γίνεται επίκαιρος. Και δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή τα προβλήματα υγείας, ειδικά το χειμώνα, μπορούν να προκύψουν εξαιτίας του ξηρού αέρα. Ταυτόχρονα, η ατμόσφαιρα γίνεται λιγότερο άνετη. Και οι πρώτοι που αισθάνονται τα παιδιά. Ως εκ τούτου, το καθήκον των γονέων είναι να βρούμε έναν τρόπο για να υγράνουμε περαιτέρω τον χώρο στο διαμέρισμα. Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται γι 'αυτό, εξάλλου, δεν είναι απαραιτήτως η χρήση ειδικών συσκευών υγρασίας.

Γιατί να βρέξετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Θέλοντας να ζεις πιο άνετα σε ένα διαμέρισμα, μπορείς να κάνεις τα πιο απλά βήματα. Υγραστεύστε τον αέρα το χειμώνα, σε κάθε περίπτωση, αλλά πρέπει να το κάνετε για να μην προκαλέσετε την ανάπτυξη ιών στο διάστημα. Το καθήκον της διατήρησης ενός υγιούς μικροκλίματος στο σπίτι είναι αρκετά εφικτό όταν ελέγχετε τις κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας σε χώρους και επίπεδα υγρασίας. Για το σκοπό αυτό, πολλοί ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες να υγραντούν τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι.

Το καθαρό, δροσερό και υγρό περιβάλλον στο σπίτι επηρεάζει την ευημερία και τη διάθεσή μας. Το χειμώνα, για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη και να προστατέψετε το σώμα σας από λοιμώξεις, δίνεται μεγάλη προσοχή στο μικροκλίμα στα σπίτια μας. Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να έχει πρωταρχική σημασία όταν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι.

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο αέρας έγινε στεγνός, είναι δυνατό το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν έρχεται η περίοδος εποχιακής θέρμανσης στα διαμερίσματα, λόγω του βαθμού μείωσης του βαθμού υγρασίας τους. Ταυτόχρονα, ο αέρας γίνεται απίστευτα άγονος. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα.

Από τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα είναι επικίνδυνο

Πιστεύεται ότι η κανονική κατάσταση της στάθμης υγρασίας φτάνει περίπου το 40-60 τοις εκατό σε μια θερμοκρασία μέσα σε 18-20 βαθμούς θερμότητας το χειμώνα. Ο έλεγχος θερμοκρασίας υπό τις τρέχουσες συνθήκες μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα. Αυτή η παράμετρος είναι προσαρμόσιμη - το καλοκαίρι αρκεί να ανοίξετε ένα παράθυρο για να ρυθμίσετε μια άνετη θερμοκρασία στο σπίτι, και το χειμώνα - για να συμπεριλάβετε έναν επιπλέον θερμαντήρα. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας - και, αν είναι απαραίτητο, - να φέρετε αυτό το ποσοστό στο βέλτιστο επίπεδο.

Η χαμηλή υγρασία στα δωμάτια οδηγεί μερικές φορές σε κακουχία του νοικοκυριού. Αυτό εκδηλώνεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν βήχα, το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει ενεργά, και κάποιος μπορεί να έχει μια επίθεση αλλεργίας. Από αυτή την άποψη, πρέπει να προσέξετε την υγεία σας. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Με ένα ισχυρό ξεφλούδισμα και ξηρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα.

Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τότε αυτή η μέθοδος είναι αναποτελεσματική. Το δέρμα θα στεγνώσει ξανά γρήγορα. Η δίωξη στο λαιμό με χαμηλή υγρασία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια μιας μη άνετης κατάστασης. Παρατηρούνται δυσάρεστες εντυπώσεις λόγω της αποξήρανσης των βλεννογόνων. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν παραβιάσεις κατά την αναπνοή. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας στους πνεύμονες. Ως συνέπεια, μια αλλεργική αντίδραση αναπτύσσεται ή επιδεινώνεται. Οι ασθματικοί δεν συνιστώνται να ζουν υπό τέτοιες συνθήκες. Επιπλέον, το παιδί μπορεί να αναπτύξει ARVI, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για συχνή κρυολογήματα.

Συμπτώματα του ξηρού αέρα στο διαμέρισμα:

 • συχνές αιτίες
 • κακός ύπνος, αϋπνία
 • κόπωση, απάθεια
 • κιτρινισμένα φυτά
 • ξηρό δέρμα
 • ξηρότητα στο λαιμό και τη ρινική κοιλότητα, ειδικά το πρωί μετά το ξύπνημα

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξουμε εάν οι φόβοι για τον ξηρό αέρα θα είναι σωστοί. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε για το πόσο μειώθηκε η υγρασία στο εσωτερικό των χώρων και πόσο διαφορετικό είναι από τον κανόνα. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένα ερευνητικό όργανο - ένα υγρόμετρο. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να καθορίσετε το καθήκον της διόρθωσης της κατάστασης.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλύουν ειδικά προβλήματα στα σπίτια τους και τα διαμερίσματα με ειδικά υγραντήρες αέρα. Τέτοιες εγκαταστάσεις συμβάλλουν στην επίτευξη ενός άνετου περιβάλλοντος στο σπίτι. Για να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή δεν θα είναι δύσκολη. Μπορείτε να ζητήσετε νέα μοντέλα εξοπλισμού σε ένα αποδεδειγμένο κατάστημα οικιακών συσκευών. Αλλά μια καλή ενυδατική κρέμα είναι δαπανηρή. Και όχι για κάθε οικογένεια θα πρέπει να αντέξει οικονομικά. Παραμένει να βρεθούν νέοι τρόποι για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι.

Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι εύκολη. Αρκεί να εφαρμοστούν αρκετές τοπικές μέθοδοι για να υγρανθεί το δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα.

Υγρό καθαρισμό

Είναι συχνά απαραίτητο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό στο σπίτι. Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους και πιο προσβάσιμους τρόπους που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ενός ξηρού μικροκλίματος. Ο υγρός καθαρισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από ένα σημαντικό μέρος μικροβίων και μικροοργανισμών που ζουν σε σκόνη, για παράδειγμα, από κρότωνες. Δεν μπορούν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι, αλλά αυτοί οι μικροοργανισμοί αφθονούν σε χώρους όπου σπάνια διεξάγεται καθαρισμός. Αυτή η μέθοδος επίλυσης του προβλήματος έχει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του.

Πλεονεκτήματα:

 • Λόγω του υγρού καθαρισμού με το πλύσιμο των δαπέδων, συμβαίνει φυσική υγρασία του αέρα.
 • μικροοργανισμοί καταστρέφονται.

Μειονεκτήματα:

 • η πραγματοποίηση υγρό καθαρισμό μπορεί να γίνει σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, η μόνη εξαίρεση είναι μια ειδική επίστρωση των δαπέδων.

Δωμάτιο αερισμού

Είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο πιο συχνά. Αυτό θα πρέπει να εισέλθει στην καθημερινή συνήθεια. Όταν αερίζεις ένα διαμέρισμα, ο αέρας εδώ γίνεται φρέσκο. Επιπλέον, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε ελαφρώς το μικροκλίμα στο σπίτι για όσους δεν ξέρουν πώς να υγραίνουν τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα. Για να αυξήσετε την υγρασία κατά τον αερισμό, επηρεάζει τον καιρό στο δρόμο. Το χειμώνα ή κατά τη διάρκεια της βροχής, το επίπεδο υγρασίας ανεβαίνει όχι μόνο έξω αλλά και μέσα στο σπίτι.

Και εδώ υπάρχουν ισχυρά και αδύναμα σημεία.

Πλεονεκτήματα:

 • Ο καλός καιρός στην ευρωπαϊκή πλευρά της χώρας συχνά αντικαθίσταται από βροχή, ώστε να μπορείτε να αερίζεστε συχνά το δωμάτιο.

Μειονεκτήματα:

 • το καλοκαίρι, ο αερισμός του δωματίου είναι συχνά, αλλά την ίδια στιγμή το σπίτι παίρνει τον ίδιο ξηρό αέρα λόγω της θερμότητας.

Fontanchik

Κρήνη για όσους δεν ξέρουν πώς να υγραίνουν τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα στο σπίτι τους το χειμώνα. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μικρό σιντριβάνι σήμερα δεν είναι δύσκολο. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτός είναι ένας εφικτός τρόπος για να βελτιωθεί ο κλιματισμός στο διαμέρισμα. Αυτό απαιτεί μια ειδική δεξαμενή για το νερό, από την οποία θα κατεβεί καταρράκτες και θα αυξηθεί και πάλι. Τεχνικά μοιάζει με κλειστό κύκλωμα νερού. Εκτός από έναν καθαρά λειτουργικό σκοπό, αυτή η βρύση έχει μια αισθητική λειτουργία. Έτσι, μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε την κατάλληλη στιγμή για να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό και να συνηθίσετε στο συνεχές της μούδιασμα.

Όπως και οι προηγούμενες, αυτός ο τρόπος αύξησης της υγρασίας περιλαμβάνει επίσης τις δυνάμεις και τις αδυναμίες.

Οφέλη

 • πρακτικός και πραγματικός τρόπος ύγρανσης.
 • τη δυνατότητα χρήσης ενός τέτοιου μηχανισμού για χαλάρωση.

Μειονεκτήματα:

 • ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση, ένα τέτοιο μούδιασμα μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό.

Πώς να ενυδατώσετε τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα χρησιμοποιώντας ένα ενυδρείο

Αυτή είναι μια καλή μέθοδος διαβροχής για όλους τους τύπους σπιτιών. Το ενυδρείο μπορεί να αποδοθεί σε φυσικούς υγραντήρες αέρα. Αλλά εδώ είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς η ποσότητα και η ποιότητα του νερού στα ψάρια σε σχέση με την εξάτμιση της υγρασίας. Η εγκατάσταση του ενυδρείου επηρεάζει ευεργετικά τα παιδιά και τους ενήλικες, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ενυδρείο, τόσο πιο χρήσιμο είναι. Μετά από όλα, η εξάτμιση της υγρασίας είναι πιο έντονη.

Και σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της μεθόδου ύγρανσης.

Οφέλη

 • η υγρασία εμφανίζεται φυσικά.
 • τα ψάρια στο ενυδρείο - επίσης ένας καλός δείκτης για ένα υγιές μικροκλίμα.
 • αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για εφησυχασμό.

Μειονεκτήματα:

 • οι ενοικιαστές πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς το ενυδρείο, να δώσει τα τρόφιμα ψαριών, να φροντίσει για την ικανότητα.

Αναπτύσσουμε λουλούδια στο σπίτι

Μίνι-λουλούδια λουλουδιών μπορούν να τοποθετηθούν στο περβάζι σας. Ένας όμορφος κήπος λουλουδιών δεν κοσμεί μόνο το περιβάλλον. Αυτό είναι επίσης ένα καλό κίνητρο για την ενεργό ζωή - ένα miniclub ή γλάστρες με λουλούδια πρέπει να ποτίζονται περιοδικά, να τρέφονται.

Το συχνό πότισμα, ως τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα, αυξάνει σημαντικά την υγρασία. Επιπλέον, τα φωτεινά, πολύχρωμα, ποικίλα άνθη έχουν ευεργετική επίδραση στους άλλους, συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Έτσι, όποιος ζει στο σπίτι, μπορείτε να αναπνεύσετε με ασφάλεια τον αέρα γεμάτο στήθος.

Ακόμα και λουλούδια ορισμένων ποικιλιών βοηθούν στη θεραπεία ασθενειών. Λένε ότι τα ζωντανά φυτά έχουν ωφέλιμη ενέργεια. Στην περίπτωση αυτή, το κύριο πράγμα είναι ότι τα φυτά συμβάλλουν στη διατήρηση ενός άνετου επιπέδου υγρασίας στο σπίτι. Λουλούδια και άλλα φυτά ποτίζονται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλά το ψεκασμό των φύλλων μπορεί να γίνει καθημερινά, το οποίο θα επηρεάσει επίσης την υγρασία στο σπίτι. Με το έδαφος, η υγρασία εξατμίζεται, διατηρώντας έτσι έναν φυσικό κύκλο υγρασίας και εξάτμισης. Τα λουλούδια μπορούν να αγοραστούν ή να αναπτυχθούν μόνοι σας.

Αυτή η μέθοδος διαβροχής έχει πολλές δυνάμεις και αδυναμίες.

Πλεονεκτήματα:

 • Όσο περισσότερο μεγαλώνει ο ανθισμένος κήπος, τόσο πιο έντονη θα είναι η ενυδάτωση.
 • τα φυτά απολυμαίνουν τον αέρα?
 • φυσική ομορφιά βοηθά να χαλαρώσετε και να ανακάμψετε

Μειονεκτήματα:

 • σε ορισμένους τύπους φυτών και λουλουδιών, κάποιος από το νοικοκυριό μπορεί να αναπτύξει αλλεργία.
 • τα λουλούδια θα πρέπει να ξοδεύουν χρήματα και χρόνο.
 • το καθημερινό πότισμα ή ο ψεκασμός δεν σας επιτρέπουν να παραμείνετε έξω από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξηρά ρούχα και ρούχα στο διαμέρισμα

Για το στέγνωμα ρούχων συνήθως παρέχεται στο μπάνιο. Αλλά σε μεγάλες οικογένειες, ειδικά σε εκείνες όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, είναι απαραίτητο να στεγνώνετε τα σεντόνια περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Αυτή η διαδικασία παρέχει σταθερή υγρασία στους χώρους διαβίωσης. Αλλά με ξηρό αέρα είναι ακόμα καλό. Ως εκ τούτου, αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια τέτοια ευκαιρία ως προς μια αποτελεσματική μέθοδο, πώς να υγράνετε τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα.

Για ευκολία, μπορείτε να βάλετε επιπλέον στεγνωτήριο, για παράδειγμα, στο μπαλκόνι. Το πλύσιμο ρούχων είναι μια εξαιρετική πηγή εξάτμισης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας. Αντί για ένα ειδικό στεγνωτήριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν θερμαντικά σώματα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και θα υπάρξουν λιγότερες αναθυμιάσεις

Στις μικρές οικογένειες δεν χρειάζεται να πλένετε καθημερινά. Αλλά αυτή η μέθοδος θα αποδειχθεί επίσης αποτελεσματική. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε μια πετσέτα και να την κρεμάσετε στο πίσω μέρος της καρέκλας, ως εναλλακτική λύση στην εγκατάσταση μιας ανοικτής πλαστικής φιάλης με νερό. Μια μούσκεμα πετσέτα είναι αρκετά προσιτή και εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστή για την ενυδάτωση.

Ωστόσο, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν χρησιμοποιήσετε κάτι, πρέπει να λάβετε υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της μεθόδου, πώς να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Πλεονεκτήματα:

 • σε πολλές οικογένειες, ξηρό πλυντήριο είναι απαραίτητο κάθε μέρα, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος φυσικής υγρασίας του αέρα.
 • σήμερα τα πράγματα μπορούν να πλυθούν με μια ευχάριστη οσμή που θα εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο κατά την εξάτμιση.

Μειονεκτήματα:

 • το μεγάλο πλύσιμο και η μεγαλοπρέπεια ξήρανση είναι σχεδόν ακατάλληλα για ένα μικρό διαμέρισμα.

Υγρανίστε τον αέρα μέσω ψεκασμού

Μια τέτοια συσκευή πωλείται σε πολλά καταστήματα. Για το λόγο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ολόκληρο θερμοκήπιο στο σπίτι. Σε ξηρό αέρα το χειμώνα, αρκεί να ψεκάσετε μερικές φορές την ημέρα με νερό από ένα πιστόλι ψεκασμού σε κουρτίνες ή ελαφρύ τούλι. Μία μικρή εξάτμιση αρκεί για να αυξηθεί ελαφρά η υγρασία εδώ.

Πώς βλέπουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες αυτής της μεθόδου ύγρανσης σε όσους έχουν μάθει μόνο πώς να υγρανίζουν τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα στο σπίτι τους το χειμώνα.

Πλεονεκτήματα:

 • ίσως αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες και πιθανές μεθόδους για την αύξηση της υγρασίας στα διαμερίσματα, όπου δεν απαιτούνται απολύτως κανένα κόστος.

Μειονεκτήματα:

 • λόγω του ύδατος στο ύφασμα, στην επιφάνεια μετά την ξήρανση, μπορεί να υπάρχουν ορατά ίχνη, για παράδειγμα, με τη μορφή διαζυγίου.

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με νερό για να υγρανθεί

Αυτός ο τρόπος φυσικής υγρασίας του δωματίου το χειμώνα συνεπάγεται την εγκατάσταση αρκετών γεμισμένων δεξαμενών στο διαμέρισμα. Μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας. Μπορείτε ακόμη να σκεφτείτε πόσο όμορφο είναι να επιλέξετε κιβώτια για να διακοσμήσετε το εσωτερικό. Θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο γενικό υπόβαθρο του σπιτιού. Αυτά τα δοχεία μπορούν να διακοσμηθούν με διακοσμητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ψάρια, μορφές θάλασσας, κοχύλια.

Μπορείτε να βάλετε μερικές πολύχρωμες κανάτες νερού με νερό, και μέσα τους - βλαστοί των φυτών να υγραντούν τον αέρα στο δωμάτιο. Έτσι, για τους σκοπούς αυτούς, το scindapsus είναι τέλειο, αισθάνεται υπέροχο στο νερό. Παραμένει μόνο η παρακολούθηση της πλήρωσης της δεξαμενής.

Η εξάτμιση θα είναι αρκετή σε ολόκληρο το χειμώνα για να μην υποστούν συνέπειες λόγω του υπερβολικού ξηρού αέρα στο διαμέρισμα. Εάν δεν έχετε ήδη όμορφα δοχεία, τότε μπορείτε να βάλετε μια λεκάνη νερού κάπου σε ένα απομονωμένο μέρος μακριά από τα θερμαντικά σώματα. Είναι αλήθεια ότι η διακόσμηση σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξεχαστεί.

Παρά την απλότητα της λύσης του προβλήματος, αυτή η μέθοδος υγρασίας, όπως και η προηγούμενη, πρέπει να ληφθεί υπόψη λαμβάνοντας υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες.

Πλεονεκτήματα:

 • Εγκαταστήστε ένα δοχείο με νερό δεν είναι δύσκολο, για μια μικρή αύξηση της υγρασίας αυτό θα είναι αρκετό?
 • μπορείτε να βρείτε μια νέα διακόσμηση του δωματίου λόγω των επιλεγμένων δοχείων με νερό.

Μειονεκτήματα:

 • Οι δεξαμενές νερού δεν πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα, αν και η απαίτηση αυτή δεν είναι πάντα εφικτή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω μεθόδους που βοήθησε πολλούς να μάθουν πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι, είναι πλέον εύκολο να βρείτε την πιο κατάλληλη επιλογή για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση του αέρα στα σπίτια, που υπόκεινται σε ειδικούς όρους. Όλες αυτές οι επιλογές δεν απαιτούν ύγρανση σχεδόν κανένα κόστος, που είναι πλήρως προσβάσιμο για την πλειοψηφία των διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών. Γοητευμένος από έναν ή τον άλλο τρόπο τη φυσική αύξηση της υγρασίας στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να σταματήσει την προσοχή τους σε αυτά που θα οδηγήσουν σε γρήγορα αποτελέσματα. Επιπλέον, τώρα υπάρχουν παραδείγματα για τον τρόπο ύγρανσης του αέρα χωρίς ενυδατική κρέμα.

Μερικώς υγρός αέρας - απαραίτητη προϋπόθεση για μια άνετη διαμονή στο σπίτι!

Πώς να κάνετε έναν υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας από ένα μπουκάλι: βίντεο


Αποδείχθηκε χρήσιμο άρθρο "πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο, διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα"; Μοιραστείτε με φίλους χρησιμοποιώντας κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης. Προσθέστε ένα άρθρο στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μην το χάσετε

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.