Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Πώς να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να κρύψετε την αυλάκωση για κουκούλα στην κουζίνα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κλιματισμό για την κουζίνα. Το πιο βολικό, φθηνό και δημοφιλές είναι ο κυματοειδής σωλήνας: αυτός είναι ο τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Τα πλεονεκτήματά του, τα χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης συζητούνται σε αυτό το άρθρο.

Ποιες αυλακώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση του καλύμματος: τύποι υλικών

Κυματοειδής σωλήνας - η γενική ονομασία των σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν στη διάμετρο, το υλικό κατασκευής και το πεδίο εφαρμογής. Στην αγορά κατασκευών υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις αυτών των προϊόντων: από σωλήνες μικρής διαμέτρου από διάφορους τύπους πλαστικών σε μεταλλικά φιδάκια μεγάλου μεγέθους.

Ο πλοίαρχος αρχάριος είναι εύκολο να κάνει ένα λάθος στην επιλογή, προτιμώντας προϊόν κατάλληλο για εσωτερικό χρώμα, μην ξέροντας ότι σκοπός του είναι αρκετά διαφορετική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποια αυλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κουκούλες κουζίνας και ποια όχι.

Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να έχει κυκλικό ή ορθογώνιο τμήμα. Οι ορθογώνιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο συχνά.

Οι αυλακώσεις μπορούν να γίνουν από τα ακόλουθα υλικά:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • χάλυβας, γαλβανισμένο.
 • αλουμίνιο.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής και υψηλής πίεσης.
 • PVC.

Goffer στο ντουλάπι στην κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, τα προϊόντα αλουμινίου με κυκλική διατομή χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Πλεονεκτήματα της αυλάκωσης για τη σύνδεση της κουκούλας

Πλεονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα είναι:

 1. Ο αγωγός αέρα από κυματοειδές σωλήνα είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί τη χρήση γωνιακών στοιχείων, αφού η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει με τη σωστή γωνία.
 2. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συνδέσετε αρκετούς σωλήνες με σφιγκτήρες, οι οποίοι γίνονται γρήγορα και εύκολα. Η όλη δομή είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση, συντήρηση και αποσυναρμολόγηση στο μέλλον.
 3. Ο σωλήνας εκτείνεται και συστέλλεται, και χωρίς πρόσθετα εργαλεία. Μπορεί να δοθεί το βέλτιστο μήκος και να τοποθετηθεί κατά μήκος της επιθυμητής διαδρομής.
 4. Δεν δημιουργεί γωνίες 90 μοιρών, καθιστώντας πιο ομαλές κάμψεις. Αυτό μειώνει τον θόρυβο και απλοποιεί τη λειτουργία της συσκευής (τόσο λιγότερες ορθές γωνίες στον αγωγό, τόσο πιο εύκολο θα περάσει από τον αέρα).
 5. Είναι βολικό για χρήση για κλιματισμό σε περιορισμένο χώρο και κουζίνα με μη τυποποιημένη διάταξη.
 6. Οι αυλακώσεις αλουμινίου κόβονται εύκολα με το συμβατικό ψαλίδι.
 7. Προσιτή τιμή. Το Gofra είναι αρκετές φορές φθηνότερο από ένα μεταλλικό ή πλαστικό σωλήνα για το σχέδιο.
 8. Στην κατασκευαστική αγορά, υπάρχει μια αυλάκωση με διαφορετική διατομή, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο για μια συγκεκριμένη κουκούλα.
 9. Η αυλάκωση δεν μπορεί να αναφλεγεί ή να λειώσει όταν λειτουργεί η συσκευή, αφού έχει σχεδιαστεί για θερμοκρασίες μέχρι 300 μοίρες.

Κύρια μειονεκτήματα

Η αυλάκωση έχει εμφανείς ελλείψεις:

 1. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας του σωλήνα, το λίπος και άλλες βρωμιές συσσωρεύονται ταχύτερα στους τοίχους του (τόσο μέσα όσο και έξω). Πλύνετε όλες τις πτυχές για να ολοκληρώσετε την καθαρότητα είναι πολύ πιο δύσκολο από τον καθαρισμό ενός λείου πλαστικού σωλήνα.
 2. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας, δημιουργείται πολύ περισσότερος θόρυβος απ 'ό, τι στους αεραγωγούς ομαλής τοιχίας.
 3. Η κυματοειδής όψη φαίνεται λιγότερο αισθητικά ευχάριστη από μια συμβατική πλαστική σωλήνα και ταιριάζει χειρότερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Πρέπει είτε να αποδεχτούμε αυτή τη "διακόσμηση", είτε να σκεφτούμε πώς να κλείνουμε τις κυματοειδείς κουκούλες.

Σύγκριση με άκαμπτο πλαστικό αγωγό

Από όλους τους σωλήνες για το σχέδιο, οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς επιλογές είναι οι πτυχώσεις αλουμινίου και ένας λείος πλαστικός σωλήνας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να κατανοήσετε τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ τους:

 1. Ο πλαστικός αγωγός για την εξαγωγή θα κοστίσει περισσότερο από την κυματοειδή αλουμίνιο.
 2. Οι πλαστικοί σωλήνες δεν μπορούν να τεντωθούν, να συμπιεστούν ή να λυγίσουν. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλες τις διαστάσεις του αγωγού, το μήκος από την κουκούλα έως την οπή, τις γωνίες κλπ. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός τέτοιου αγωγού είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση μιας αυλάκωσης.
 3. Ένας πλαστικός αγωγός είναι πολύ πιο δύσκολο να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο, χωρίς επιδείνωση της απόδοσης της συσκευής.
 4. Η πλαστική κουκούλα δεν είναι τόσο μολυσμένη όσο κυματοειδή, και πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί.
 5. Ένας πλαστικός αγωγός ομαλής τοιχώματος, σε αντίθεση με την αυλάκωση, δημιουργεί πολύ λιγότερο θόρυβο (αφού ο αέρας δεν "προσκολλάται" σε μια λεία επιφάνεια).
 6. Το πλαστικό μπορεί να επιλέγεται ανάλογα με το χρώμα της κουζίνας και το στυλ επισκευής, επειδή διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα. Αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να βαφτεί ή να καλυφθεί με κάτι.

Κυματοειδής μπανιέρα στην κουζίνα δεν φαίνεται πολύ ωραία

Ποια είναι καλύτερη επιλογή: κυματοειδές ή πλαστικό; Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς: αισθητική και καθαριότητα (για πλαστικά προϊόντα) ή χαμηλή τιμή και ευκολία εγκατάστασης (στο κυματοειδές σωλήνα).

Διάμετρος της αυλάκωσης για εξαγωγή: πώς να επιλέξετε;

Προκειμένου ο εκχυλιστής να λειτουργεί σωστά και να εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επιλέγετε όχι μόνο το υλικό των αεραγωγών, αλλά και τη διάμετρο του.

Λάθος επιλογή διαμέτρου σωλήνα για να αυξήσει το φορτίο για την κουκούλα, να μειώσει την αποτελεσματικότητα, την αύξηση του επιπέδου του θορύβου καυσαερίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και βλάβη στον εξοπλισμό γρήγορα. Αυτό συμβαίνει όταν επιλέγεται ένας πολύ λεπτός σωλήνας για μια ισχυρή κουκούλα.

Για να καθορίσετε ποια διάμετρο σωλήνα χρειάζεται, πρέπει να μετρήσετε την έξοδο στην ίδια την καλύπτρα. Επίσης, η διάμετρος του αγωγού αναφέρεται πάντοτε στα χαρακτηριστικά (διαβατήριο, περιγραφή) της συσκευής.

Η αυλάκωση της επιθυμητής διαμέτρου μπορεί να επιλέγεται στην περιοχή από 80 έως 300 mm. Για οικιακούς απορροφητήρες κουζίνας χρησιμοποιείται συνήθως ένας σωλήνας διαμέτρου 100, 110, 125 και 150 mm. Σε εμπορικές κουζίνες (σε εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων), όπου υπάρχουν πιο ισχυρό σχέδιο, ο αγωγός μπορεί να είναι 200, 250 και 300 mm σε διάμετρο.

Πώς να επιλέξετε το μήκος της αυλακώσεως για το σχέδιο;

Για να εφαρμόσετε σωστά το μήκος της αυλάκωσης, πρέπει να μετρήσετε τη ρουλέτα "ολόκληρη τη διαδρομή" από την οπή εξαγωγής της κουκούλας προς τον αεραγωγό. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς θα περάσει ο αγωγός (πάνω από τα ερμάρια ή μέσα σε αυτά, ακριβώς κατά μήκος της οροφής, κατά μήκος του τοίχου).

Κατά την επιλογή της "διαδρομής", να έχετε κατά νου: όσο μικρότερες είναι οι γωνίες του αγωγού, τόσο περισσότερο το βαθμό τους - τόσο πιο εύκολο θα είναι να εξαγάγετε.

Μετά από όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει να προσθέσετε στο προκύπτον μήκος άλλο 10-15% του αποθέματος: το σφάλμα μέτρησης. Οι Goffers μπορούν να συρρικνωθούν, έτσι ώστε το επιπλέον μήκος, ακόμη και αν δεν είναι χρήσιμο, δεν βλάπτει.

Πού πωλείται και πόσο κάνει η αυλάκωση για την κουκούλα;

Οι κυματοειδείς αλουμινίου μπορούν να αγοραστούν σε κατασκευαστικές αγορές και σε πολλά καταστήματα κατασκευών και υλικού. Βρίσκεται επίσης σε καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση εξοπλισμού αερίου, θερμότητας, νερού και οικιακών συσκευών.

Το κόστος της αυλάκωσης εξαρτάται από τη διάμετρο του. Οι κατά προσέγγιση τιμές του κυματοειδούς σωλήνα μήκους 3 μέτρων:

 • το κόστος της αυλακώσεων με διάμετρο 100 mm είναι 190 ρούβλια?
 • με διάμετρο 110 mm - 200 ρούβλια.
 • με διάμετρο 120 mm - 215 ρούβλια?
 • 125 mm - 230 ρούβλια.
 • 130 χιλιοστά - 255 ρούβλια.
 • 150 χιλ. - 290 ρούβλια.
 • 200 χιλιοστά - 380 ρούβλια.

Αυτή η λίστα εμφανίζει τις διαμέτρους σωλήνων που χρησιμοποιούνται συχνότερα για κουκούλες κουζίνας.

Οι κύριοι κανόνες για την τοποθέτηση του κυματοειδούς καλύμματος

Με την εργασία για την τοποθέτηση των αυλακώσεων στην κουκούλα μπορεί να χειριστεί και έναν άπειρο οικοδόμο. Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να ξέρετε:

 1. Όσο περισσότερο στρέφεται ο αγωγός, τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο στον κινητήρα εξαγωγής και η μικρότερη απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Στην ιδανική περίπτωση, οι στροφές δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 3.
 2. Η κυματοειδής αυλάκωση είναι επιθυμητή, ώστε να αποφεύγονται οι γωνίες των 90 μοιρών (ή να τους επιτρέπετε όσο το δυνατόν λιγότερο).
 3. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν σωλήνα που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Η μείωση της διαμέτρου θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα και θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.
 4. Όταν αγοράζετε κυματοειδές χαρτί, είναι προτιμότερο να παίρνετε ένα μικρό απόθεμα με ένα σφάλμα στις στροφές και τις στροφές. Αλλά δεν πρέπει να εγκατασταθεί πολύ μακρύς κυματοειδής. Στην ιδανική περίπτωση, το μανίκι πρέπει να τεντωθεί εντελώς, γιατί αλλιώς αυξάνεται η κορυφογραμμή του. Εξαιτίας αυτού, ο ρυθμός της ρύπανσης αυξάνεται, η διαπερατότητα επιδεινώνεται και η διαδικασία καθαρισμού γίνεται πιο περίπλοκη.
 5. Στην ιδανική περίπτωση, το μήκος της αυλάκωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Όσο περισσότερο είναι ο αεραγωγός, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση της κουκούλας (τόσο πιο δύσκολο είναι να οδηγηθεί ο αέρας στη θύρα εξαερισμού).
 6. Εάν το μήκος του σωλήνα δεν είναι αρκετό, μπορείτε να συνδέσετε το κομμάτι που λείπει σε αυτό χρησιμοποιώντας μια ταινία αλουμινίου. Κάθε επιπλέον σύνδεση υποβαθμίζει τη βατότητα του αγωγού, οπότε συνιστάται να μην χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος χωρίς αδικαιολόγητη αναγκαιότητα.
 7. Καλύτερα είναι να συνδέσετε την αυλάκωση στην οπή εξαερισμού μέσω μιας σχάρας στην οποία υπάρχει ένα άνοιγμα για τον αγωγό αέρα ξεχωριστά και ξεχωριστά για τη φυσική απομάκρυνση του αέρα. Έτσι, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερωθεί ανεξάρτητα από το αν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος ή όχι.

Τι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε;

Για να τοποθετήσετε την αυλάκωση σε μια κουκούλα κουζίνας, θα χρειαστείτε:

 • κυματοειδές σωλήνα της απαιτούμενης διαμέτρου και μήκους.
 • σφιγκτήρες για τη στερέωση του χιτωνίου στις φλάντζες της κουκούλας και της σχάρας.
 • μια μάσκα με βαλβίδα ελέγχου για την εξαεριστήρα.
 • Ακουστική ταινία αλουμινίου.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Πλέγμα για τη σύνδεση αυλακώσεων και τρυπών

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αυλάκωση μιας κατάλληλης διαμόρφωσης (για παράδειγμα, η έξοδος από την κουκούλα είναι στρογγυλή και ο σωλήνας είναι τετράγωνος ή η διάμετρος είναι διαφορετική), θα χρειαστείτε επίσης τους αντίστοιχους προσαρμογείς.

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Για να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και να εκτελέσετε τις ενέργειες με αυστηρή σειρά.

Τα στάδια εγκατάστασης του αγωγού είναι τα εξής:

 1. Πρώτα πρέπει να τεντώσετε το κυματοειδές χιτώνιο καθ 'όλο το μήκος. Αν το μανίκι είναι μακρύτερο, πρέπει να αποκοπεί με ένα συνηθισμένο ψαλίδι.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να απλώσετε τον σωλήνα εξόδου της καλύπτρας με στεγανωτικό και να στερεώσετε το ένα άκρο της αυλακώσεως σε αυτό. Οι κυματοειδείς θα πρέπει να φοριούνται τελείως στην άκρη του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.
 3. Αν το τμήμα της αυλάκωσης δεν αντιστοιχεί στο τμήμα του σωλήνα διακλάδωσης, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τον προσαρμογέα στην κουκούλα και να στερεώσετε ήδη τον κυματοειδή σωλήνα σε αυτό.
 4. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το μανίκι στο σωλήνα διακλάδωσης. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το ζυγό και σφίξτε το.
 5. Στη συνέχεια βάζουμε τα σωληνάρια κάθε 1-1,2 μέτρα. Θα επιτρέψουν να συνδέσετε το μανίκι στους τοίχους ή την οροφή.
 6. Αφού τοποθετήσετε τον αγωγό κατά μήκος της επιλεγμένης διαδρομής, μπορείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο - σύνδεση με το πλέγμα εξόδου. Η σχάρα εξαερισμού θα πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη και να συνδεθεί το δεύτερο άκρο του κυματοειδούς σωλήνα.

Ο αγωγός εξαερισμού έχει εγκατασταθεί. Τώρα είναι δυνατό να συνδέσετε τον ίδιο τον καπό με το δίκτυο και να αρχίσετε να ελέγχετε τη λειτουργικότητα του:

 • πάρτε ένα κομμάτι χαρτί?
 • ενεργοποιήστε την κουκούλα σε πλήρη ισχύ.
 • Φέρτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα του φίλτρου στο κάτω μέρος της κουκούλας (όπου αναρροφάται ο αέρας).

Εάν το χαρτί κρατιέται σε μια σχάρα, τότε τα πάντα τοποθετούνται σωστά και ερμητικά.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με κυματοειδές αγωγό αλουμινίου (video)

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα;

Η κουκούλα λειτουργεί, αλλά η αυλάκωση χαλάει όλη την θέα της κουζίνας; Δεν ξέρετε πώς να κλείσετε αυτή την οργή από τα αδιάκριτα μάτια; Ας εξετάσουμε αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα πώς να κρύβουμε την αυλάκωση:

 1. Μπορείτε να καλύψετε το κυματοειδές σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κουτί (που αγοράζεται από καταστήματα οικοδομικών υλικών). Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κιβώτιο γυψοσανίδας - το οποίο είναι πιο δύσκολο και μεγαλύτερο.
 2. Ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί ανοίγοντας μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.
 3. Εάν υπάρχει κενό μεταξύ των κρεμασμένων ντουλαπιών και της οροφής, το χιτώνιο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα ντουλάπια κάτω από τον τοίχο. Στη συνέχεια, από το πάτωμα δεν θα είναι ορατό.
 4. Ένας άλλος τρόπος να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδων ή τεντωμένων οροφών και η έξοδος του αγωγού αέρα πάνω στη δομή. Αυτή η μέθοδος είναι βέλτιστη από την άποψη της αισθητικής, αλλά δεν είναι πρακτική: θα είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί ο αγωγός αέρα χωρίς να αποσυναρμολογηθεί η οροφή.

Τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων σε κιβώτιο γυψοσανίδας

Είναι επιθυμητό να καλύπτεται το κυματοειδές χιτώνιο έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα εάν είναι απαραίτητο (για καθαρισμό ή αντικατάσταση).

Πότε χρειάζομαι αντικατάσταση ή καθαρισμό και πώς;

Υπάρχει μια δυσάρεστη στιγμή: στις πτυχές της αυλάκωσης, σκόνη, βρωμιά, λίπος και αιθάλη συσσωρεύονται ανυπόμονα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Λίγα χρόνια κανονικής εργασίας στα εσωτερικά τοιχώματα του αγωγού συλλέγει μια αρκετά παχιά επίστρωση, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί. Δεδομένου ότι η αυλάκωση είναι αρκετά φτηνή και είναι εύκολα συναρμολογημένη - είναι ευκολότερο και καλύτερο να αντικατασταθεί η μολυσμένη περιοχή.

Για να αποσυναρμολογήσετε την αυλάκωση, είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τους σφιγκτήρες και να αφαιρέσετε το χιτώνιο από την κουκούλα και τις σχάρες εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε τις αρθρώσεις από το στεγανωτικό και να καθαρίσετε τη σχάρα αερισμού (αν το θέλετε, μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε).

Στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε ένα νέο κυματοειδές σωλήνα και να εκτελέσετε όλα τα βήματα εγκατάστασης όπως περιγράφεται παραπάνω.

Κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο για σχεδίαση

Χρησιμοποιώντας κυματοειδές σωλήνα για το σχέδιο - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα σημαντικό στοιχείο της βελτίωσης του χώρου της κουζίνας είναι ο σωλήνας εξαγωγής. Με αυτή τη συσκευή, αιθάλη, ατμός και απόβλητα αέρια εκκενώνονται στο σύστημα εξαερισμού. Η απουσία μιας ειδικής βρύσης οδηγεί σε δηλητηρίαση του αέρα, μόλυνση τοίχων και οροφής. Η συσκευή διαθέτει μια ποικιλία επιλογών, μία από τις οποίες είναι ένας κυματοειδής σωλήνας για το σχέδιο.

Χρησιμοποιημένοι τύποι συστημάτων εξάτμισης

Επί του παρόντος, η βιομηχανία παράγει διάφορους τύπους κουκούλας

 • Αγωγοί από πλαστικό.
 • Κυματοειδείς διαύλους αλουμινίου.
 • Συσκευές από γαλβανισμένο μέταλλο.

Πολύ συχνά χρησιμοποιούνται κυματοειδείς σωλήνες αλουμινίου για την κατασκευή των κουκούλες. Μπορεί να έχει διαφορετική διάμετρο και μήκος. Ο κυματοειδής σωλήνας για την εξάτμιση θεωρείται εξαιρετική επιλογή για την εγκατάσταση ενός καυστήρα αερίων παρουσία στήλης αερίου ή λέβητα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων

Σε σύγκριση με άλλα συστήματα εξάτμισης, ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου έχει ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • Εύκολη εγκατάσταση. Ο σωλήνας μπορεί να λυγίσει σε οποιαδήποτε γωνία χάρη σε ένα λεπτό στρώμα αλουμινίου.
 • Γρήγορη κοπή. Το προϊόν μπορεί να κοπεί χρησιμοποιώντας συμβατικά ψαλίδια οικιακής χρήσης.
 • Βολικό μήκος 1-3 μέτρα. Η διπλωμένη κατάσταση του σωλήνα μοιάζει με ένα ακορντεόν. Για να έχετε το απαιτούμενο μέγεθος, τραβήξτε μόνο τα άκρα του προϊόντος. Εάν η κουκούλα απαιτεί μήκος μεγαλύτερο από 3 μέτρα, τότε είναι δυνατή η σύνδεση των κυματοειδών σωλήνων.
 • Διαφορετική διάμετρος προϊόντα επιτρέπει την επιλογή του σωστού μεγέθους σωλήνων. Αυτή η παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον εξοπλισμό αερίου, διότι εάν τα εξαρτήματα που πρόκειται να συνδεθούν δεν ταιριάζουν, υπάρχει η πιθανότητα να εισέλθει μονοξείδιο του άνθρακα στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει κανένας σωλήνας με το σωστό μέγεθος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σφιγκτήρα σύσφιξης, ο οποίος είναι στερεωμένος γύρω από το σωλήνα διακλάδωσης της συσκευής αερίου.
 • Τοποθέτηση χωρίς πρόσθετους προσαρμογείς. Ο εύκαμπτος σωλήνας για το σχέδιο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα χρησιμοποιώντας δύο κύριους προσαρμογείς: ένα - στη διασταύρωση με τον αερισμό, το άλλο - στο σημείο σύνδεσης με την εξάτμιση ή τη στήλη.
 • Ελαφρύ βάρος. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο είναι ένα αρκετά ελαφρύ προϊόν, επομένως η εγκατάσταση είναι πολύ γρήγορη χωρίς πρόσθετη ενίσχυση σε όλο το μήκος.
 • Μεγάλη περίοδος λειτουργίας. Το αλουμίνιο είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και την υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πρόσθετη προστασία.
 • Χαμηλή τιμή. Ένας κυματοειδής σωλήνας σε ένα σύστημα εξάτμισης μπορεί να αγοραστεί από οποιονδήποτε καταναλωτή ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.
 • Απλή εγκατάσταση. Η συναρμολόγηση της κουκούλας με κυματοειδείς σωλήνες μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε άτομο χωρίς ειδικές δεξιότητες.

Αρνητικές στιγμές

Όπως όλα τα υλικά, ο κυματοειδής σωλήνας χαρακτηρίζεται από αρνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να καλέσετε την απαλότητα του υλικού. Ακόμη και μια μικρή μηχανική πρόσκρουση οδηγεί στο σχηματισμό τσακίσεων. Σε αυτό, σε περίπτωση πλήρους ευθυγράμμισης του σωλήνα, δεν θα είναι δυνατό να του δοθεί η αρχική μορφή. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό επιλύεται με ακριβή εργασία.

Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ο πολύπλοκος καθαρισμός. Οι κυματοειδείς πτυχές είναι δύσκολο να καθαριστούν και απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση του συστήματος από τα ακροφύσια.

Περιοχή εφαρμογής κυματοειδών κουζινών

Ο σωλήνας κυματοειδούς αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται πολύ συχνά για τον εξοπλισμό του συστήματος σε οικιακές συνθήκες. Αυτό μπορεί να είναι μια κουζίνα, μπάνιο ή άλλο δωμάτιο, στο οποίο δεν υπάρχει ειδικός αγωγός εξαερισμού.

Επιπλέον, το υλικό χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση εξαερισμού στο γκαράζ ή στο υπόγειο. Το αλουμίνιο και, κατά συνέπεια, τα προϊόντα που κατασκευάζονται είναι ανθεκτικά στην υψηλή υγρασία. Δεν υπόκειται στη διαδικασία της σήψης και δεν επηρεάζεται από τη σκουριά. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν δυνατή τη χρήση αλουμινίου, παρά βαρέως προϊόντων αμιάντου τσιμέντου, στο συγκρότημα εξαερισμού. Αν και η απαλότητα του υλικού χρησιμεύει ως ένα ορισμένο εμπόδιο κατά τη λειτουργία αυτού του τύπου εξολκέα. Διαβάστε επίσης: "Πώς χρησιμοποιείται ένας κυματοειδής σωλήνας για τον εξαερισμό, τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και των συσκευών".

Κατά την επιλογή ενός εξαερισμού ή συστήματος εξαερισμού, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια των προϊόντων, στην ευκολία χρήσης και στα αισθητικά χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, ένας σωλήνας αλουμινίου για σχέδιο, κρυμμένος κάτω από ένα ειδικό πλαστικό ή gipsokartonnym κουτί, θα φανεί πιο αισθητικά.

Επιλέγουμε την αυλάκωση για σχεδίαση: παραμέτρους, διαστάσεις, τοποθέτηση

Σήμερα το κύριο μέρος όπου χρησιμοποιούνται οι αυλακώσεις είναι, φυσικά, η κουζίνα. Εδώ είναι οι κουκούλες εγκατεστημένες. Τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και θέρμανσης του νερού λειτουργούν κυρίως στο αέριο, το οποίο απαιτεί προσεγμένο και αξιόπιστο αερισμό. Η εξαγωγή του αέρα εξάτμισης εγγυάται μια κουκούλα για την εξαγωγή. Αποτελείται από ισχυρούς χαλύβδινους δακτυλίους με ειδική επίστρωση που απλώνεται πάνω τους. Το κύριο υλικό στην κατασκευή είναι ένα ελασματοποιημένο φύλλο, κατασκευασμένο από διάφορα στρώματα. Ο καλά σχεδιασμένος σχεδιασμός καθιστά εφικτή την τάνυση της καμινάδας μέχρι τρία μέτρα.

Ο κυματοειδής σωλήνας είναι πολύ απαιτητικός, ιδιαίτερα όταν εγκαθιστούν συστήματα εξαερισμού σε δύσκολα σημεία. Λόγω της ευελιξίας του, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από έναν ειδικό οποιασδήποτε δεξιότητας. Η διάμετρος σε κάθε περίπτωση επιλέγεται ξεχωριστά και εξαρτάται άμεσα από τον εξοπλισμό στον οποίο συνδέεται η αυλάκωση. Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει δύο κύριους τύπους κυματοειδών σωλήνων:

Το προϊόν PVC δεν έχει νευρώσεις και είναι ένας λείος σωλήνας με τέλεια επίπεδα τοιχώματα, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα εξαερισμού εντελώς αθόρυβο. Ωστόσο, οι εγκαταστάτες και το κοινό είναι πιο δημοφιλείς στην κατασκευή αλουμινίου. Έχει πολλές θετικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να διακρίνει:

 • υψηλή αντοχή σε οποιαδήποτε διάμετρο του αγωγού.
 • Δεν υπόκειται σε πυρκαγιά, μπορεί να αντέξει εύκολα τις υψηλές θερμοκρασίες.
 • όμορφη αεροδυναμική.

Τεχνικές παραμέτρους

 • Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να λειτουργήσει τέλεια σε υψηλές θερμοκρασίες από -30 έως +250 βαθμούς Κελσίου.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους κουκούλες σε καθιστικά ή σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
 • Οι διαστάσεις επιτρέπουν σε αυτό το σχέδιο να χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε μορφή εξοπλισμού εξαερισμού.

Όταν πρόκειται να αγοράσετε πτυχώσεις, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ποιότητα και η ανθεκτικότητα του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστά επιλεγμένη διάμετρο.

Επί του παρόντος, παράγονται τέσσερα βασικά μεγέθη κυματοειδούς αυλάκωσης, με διάμετρο 10, 12, 12.5; 15 εκατοστά. Σε κάθε οδηγία, περιγράφεται ποια διάμετρος είναι η πλέον κατάλληλη για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Εάν εγκαταστήσετε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει με μεγάλη δύναμη και μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μήκος της αυλάκωσης, όλα εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ του ανεμιστήρα και της οπής για την εξάτμιση του αέρα εξαγωγής. Όταν επιλέγετε κυματισμούς, θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο στροφές κι αν είναι η διαδρομή προς την πρίζα, τόσο λιγότερο παραγωγικό θα είναι το έργο του αερισμού. Με ένα μακρύ σωλήνα, θα πρέπει να εγκατασταθεί μεγαλύτερος ανεμιστήρας για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί καλά.

Τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

Η κουκούλα για την εξόρυξη θεωρείται ιδανική εάν είναι εντελώς κρυμμένη σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Το έργο εκτελείται χωρίς τη χρήση ειδικών προσαρμογέων και πολύπλοκων στοιχείων στερέωσης, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μη διαμονή επιπλέον χρημάτων για εργασία. Η εύκαμπτη κατασκευή με ραβδώσεις στρέφει εύκολα τα εμπόδια, γεγονός που σας επιτρέπει να μην χρησιμοποιείτε πρόσθετες συνδέσεις και εξαρτήματα. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, η αυλάκωση είναι πλήρως τεντωμένη και τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνει τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Διαφορετικά, οι προκύπτουσες πτυχές θα δημιουργήσουν αναγκαστικά μια δόνηση, και το έργο της κουκούλας θα συνοδεύεται από μια αυξημένη κροτάλισμα.

Η αυλάκωση στερεώνεται στον σωλήνα διακλάδωσης του συστήματος εξαερισμού με τη βοήθεια ειδικών μεταλλικών ή πλαστικών σφιγκτήρων. Για να εκτελέσετε σωστά τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να ακολουθήσετε απλούς κανόνες:

 • Αν η οπή αερισμού βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την κουκούλα, ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την οροφή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αιχμηρών γωνιών και θα καταστήσει το σύστημα πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο. Για τους σκοπούς αυτούς είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ψευδοροφές, οι οποίες ιδανικά κρύβουν την κυματοειδή από τα αδιάκριτα μάτια.
 • θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη διάμετρο, δεδομένου ότι ένας στενός αγωγός αέρα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο φορτίο για τον ανεμιστήρα, το οποίο ασφαλώς θα επηρεάσει την απόδοσή του. Αν ο απορροφητήρας έχει κυκλικό άνοιγμα, μην χρησιμοποιείτε ορθογώνιο σωλήνα. Αυτό θα καταστήσει το έργο αναποτελεσματικό, αφού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ειδικούς προσαρμογείς, οι οποίοι θα μειώσουν τη διέλευση του αέρα μέσω του αεραγωγού.

Πώς να εγκαταστήσετε

 1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι εγκατεστημένη μια μάσκα με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της εισροής καθαρού αέρα για τον αερισμό του δωματίου όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.
 2. Με την εγκατάσταση ενός ανεμόμετρου στη βάση του σωλήνα, μπορείτε να καθορίσετε την ποσότητα χωρητικότητας του συστήματος εξαερισμού, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις όγκοι της κουζίνας.
 3. Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε την ύπαρξη ανάστροφης πρόσφυσης για αυτό, τοποθετήστε το φύλλο χαρτιού στη μάσκα της κουκούλας, πρέπει να προσκολληθεί σταθερά στην τρύπα. Η παρουσία της αντίστροφης ώσης μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού.
 4. Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε ότι ο σχεδιασμός είχε όσο το δυνατόν λιγότερες καμπές και στροφές, καθώς μειώνει την παραγωγικότητα της λειτουργίας πολλές φορές.

Η επιλογή του αγωγού γίνεται μετά την αγορά του συστήματος εξαερισμού, αφού η ποιότητα του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από την σωστά επιλεγμένη διάμετρο του φθόνος. Η διάμετρος της εξόδου πρέπει να ταιριάζει με τις παραμέτρους του σωλήνα ακριβώς έτσι ώστε να μπορείτε να επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση.

Συχνά, οι εμπορικοί οργανισμοί μαζί με την κουκούλα προσφέρουν ένα συσσωρευμένο κυματοειδές σωλήνα. Μπορείτε να αρνηθείτε την επιβαλλόμενη υπηρεσία εάν εξοικειωθείτε με τις οδηγίες εγκαίρως και υπολογίσετε την επιθυμητή ποσότητα κυματοειδούς. Στη συνέχεια, θα αγοράσετε το ακριβές ποσό χωρίς να χρεώσετε επιπλέον μετρητά.

Ο ιδανικός τρόπος για να φτιάξετε μια καμινάδα, δεν μπορείτε να φοβάστε να υπερθερμανθεί ο σωλήνας. Είναι εύκολο και εύκολο στη συναρμολόγηση σε οποιοδήποτε είδος αλληλεπικάλυψης. Κατά την εγκατάσταση της θέρμανσης αερίου ή του εξοπλισμού θέρμανσης νερού μπορεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη εκροή των προϊόντων καύσης, δίνοντας την ευκαιρία να εγγυηθεί την αξιοπιστία της λειτουργίας των λεβήτων και των λεβήτων. Το σύστημα τέτοιων σωλήνων αποδείχθηκε καλά εγκατεστημένο σε τζάκια, σόμπες ή άλλα συστήματα θέρμανσης.

Χαλύβδινο εσωτερικό πλαίσιο και ταινία βαρέως τύπου, μην ανησυχείτε για την αντοχή και την αξιοπιστία της λειτουργίας της δομής. Θυμηθείτε ότι όσο πιο υπεύθυνοι είστε στην επιλογή της αυλάκωσης, τόσο καλύτερα και περισσότερο θα λειτουργήσει το σύστημα εξαερισμού σας. Δεν πρέπει να αποθηκεύσετε σε ένα σωλήνα διακλάδωσης, επειδή η ανάμιξη μονοξειδίου του άνθρακα σε ένα διαμέρισμα μπορεί να οδηγήσει σε θλιβερές συνέπειες.

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση.

Εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού: τι είναι και πώς χρησιμοποιείται

Ένα ουσιαστικό μέρος σχεδόν όλων των συστημάτων εξαερισμού είναι οι αεραγωγοί. Είναι σχεδιασμένα για να διανέμουν αέρα ή να τα αφαιρέσουν από τις περιοχές εξυπηρέτησης. Μαζί με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από χάλυβα και πλαστικό, χρησιμοποιείται ευρέως φλάντζα αερισμού.

Αυτό το υλικό έχει πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν τη χρήση εύκαμπτων αγωγών κατάλληλη για πολλές εφαρμογές. Ο εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού είναι ευκολότερος στην εγκατάσταση και όταν το χρησιμοποιείτε, η ανάγκη χρήσης στροφών για αλλαγή της κατεύθυνσης του δικτύου πρακτικά εξαφανίζεται. Αλλά υπάρχουν και αρνητικές πλευρές. Για παράδειγμα, ένας εύκαμπτος αγωγός αέρα δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε ένα μικρό εργαστήριο, από κασσίτερο, και είναι βασικά μόνο κυκλικής διατομής.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι παράγεται από το κυματοειδές σωλήνα, ποιες είναι οι διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης και λειτουργίας του.

Ποιος είναι ο εύκαμπτος σωλήνας για εξαερισμό;

Οι κυματοειδείς σωλήνες για εξαερισμό είναι διαφόρων τύπων και χρησιμοποιούνται αρκετά κατάλληλα υλικά για την κατασκευή τους. Παράγεται κυρίως από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα και πολυμερή υλικά. Κάθε ένα από αυτά τα υποείδη προορίζεται για ορισμένους σκοπούς. Για παράδειγμα, ο κυματοειδής ανοξείδωτος χάλυβας είναι ιδανικός για μια συσκευή για την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης από τον εξοπλισμό του λέβητα. Είναι λιγότερο διαβρωμένο και πιο άκαμπτο από το αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες χωρίζονται κατά κανόνα σε δύο μεγάλες υποομάδες σύμφωνα με τις μηχανικές τους ιδιότητες:

Ο διαχωρισμός βασίζεται στο πόσο κάθε προϊόν υπόκειται σε κάμψη.

Ημι-άκαμπτο, ή όπως ονομάζονται ημι-εύκαμπτοι αγωγοί, είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο. Η κατασκευή πραγματοποιείται με μέθοδο με σπειροειδή επίστρωση από τις προετοιμασμένες ταινίες του απαιτούμενου πλάτους. Για ταινίες χρησιμοποιήστε αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα.

Σε σύγκριση με άλλους τύπους κυματοειδών αγωγών αέρα, οι ημι-εύκαμπτοι σωλήνες δεν μπορούν να τεντωθούν και να λυγίσουν σε ένα ευρύ φάσμα. Στο εργοστάσιο, οι αγωγοί αυτοί παράγονται από τμήματα έως 3 m σε συμπιεσμένη κατάσταση. Κατά την εγκατάσταση, το τμήμα μπορεί να τεντωθεί δύο ή τρεις φορές, αλλά όχι περισσότερο. Μια άλλη διαφορά από τους άλλους τύπους - ένας ημι-εύκαμπτος σωλήνας μετά το τέντωμα δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του θέση χωρίς να προκληθεί βλάβη και μηχανική βλάβη.

Η κύρια εφαρμογή τέτοιων σωλήνων σε οικιακές συνθήκες είναι η οργάνωση της αφαίρεσης καπνού από οικιακούς λέβητες. Τόσο οι ποικιλίες αλουμινίου όσο και χάλυβα χρησιμοποιούνται. Οι αυλακώσεις αλουμινίου χρησιμοποιούνται συχνά για τη σύνδεση των κουζινών κουζίνας και των ανεμιστήρων στα μπάνια.

Οι εξαεριζόμενοι κυματοειδείς σωλήνες αυτού του τύπου διατίθενται σε διάφορους τύπους και ταξινομούνται σύμφωνα με τα μηχανικά χαρακτηριστικά τους και τα χαρακτηριστικά τοποθέτησης. Οι ημι-εύκαμπτοι αγωγοί χωρίζονται σύμφωνα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Εσωτερική διάμετρος. Τώρα παράγεται και χρησιμοποιείται σε ημι-εύκαμπτες σωλήνες με διάμετρο από 50 έως 400 mm. Μια μικρή διάμετρος χρησιμοποιείται συχνά στην αυτοκινητοβιομηχανία για την εκτροπή των προϊόντων καύσης. Σωλήνες μεγάλης διαμέτρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση μερών του δικτύου εξαερισμού.
 • Υλικό - αλουμίνιο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο.
 • Επιτρεπόμενη ακτίνα κάμψης. Υποδεικνύει την ακτίνα, μικρότερη από την οποία τα τμήματα του σωλήνα δεν μπορούν να λυγίσουν. Συχνά υποδεικνύεται σε συνδυασμό με τη διάμετρο. Για παράδειγμα, τουλάχιστον 0,7 διαμέτρου σωλήνων.
 • Όρια θερμοκρασίας στα οποία επιτρέπεται η χρήση. Για παράδειγμα, τα προϊόντα αλουμινίου επιτρέπεται γενικά να χρησιμοποιούν μέχρι 250 μοίρες, από γαλβανισμένο χάλυβα έως 700, από ανοξείδωτο χάλυβα έως 800 μοίρες.

Επίσης, στην περιγραφή κάθε σωλήνα, υποδεικνύεται το πάχος του τοιχώματος, ο αριθμός των στρώσεων των οποίων γίνεται το αντικείμενο, οι μέγιστες ταχύτητες αέρα στο τμήμα και η πίεση του δικτύου.

Ο δεύτερος τύπος κυματοειδών αγωγών αέρα είναι εύκαμπτος. Σε αντίθεση με το ημι-ευέλικτο, αντέχουν μεγαλύτερη κάμψη και τεντώνουν πολλές φορές πιο δυνατά. Επίσης, σε αντίθεση με αυτά, μετά από τέντωμα, μπορούν να επιστρέψουν σε μια συμπιεσμένη θέση χωρίς απώλεια χαρακτηριστικών και ποιότητας.

Οι εύκαμπτες κυματώσεις διαφέρουν στην τεχνολογία της παραγωγής. Αποτελούνται από ένα σπειροειδές πλαίσιο σύρματος, στο οποίο τεντώνεται το κύριο υλικό - ένα φύλλο ή μια μεμβράνη πολυμερών υλικών. Και τα δύο αυτά υλικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα

Οι αγωγοί αυτοί ταξινομούνται επίσης σύμφωνα με τις ίδιες παραμέτρους όπως οι ημι-ευέλικτοι:

 • Διάμετρος από 100 έως 500 mm (4-20 "), μερικές φορές παράγουν μεγαλύτερα.
 • Υλικό: φύλλο αλουμινίου, μεμβράνη από πολυεστέρα ή πολυουρεθάνη, μεμβράνη από PVC.
 • Η ακτίνα κάμψης είναι περίπου 0,5 διαμέτρου.
 • Το εύρος θερμοκρασίας χρήσης είναι πολύ χαμηλότερο: -30-100 μοίρες.

Επίσης, ο εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού χωρίζεται σε δύο ακόμη υποείδη:

Ένας θερμαντήρας χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση του θορύβου. Ως θερμομονωτικό και ηχομονωτικό υλικό, χρησιμοποιείται υαλοβάμβακας ή ορυκτοβάμβακας. Οι μονωμένες αυλακώσεις για συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται επίσης για συστήματα κλιματισμού.

Αρχές εγκατάστασης

Επειδή ένας εύκαμπτος αγωγός δυσκολεύεται να σκληρύνει στη θέση του, απαιτούνται αρκετοί σημαντικοί κανόνες. Επίσης χρησιμοποιούνται για εργασία είναι σφιγκτήρες από μέταλλο ή νάιλον και κολλητική ταινία από αλουμίνιο για στερέωση.

Δεδομένου ότι οι κανόνες εγκατάστασης περιλαμβάνουν:

 • Όταν κρέμεται ένας εύκαμπτος σωλήνας μεταξύ των σημείων στερέωσης, η απόσταση μεταξύ τους στην οριζόντια θέση πρέπει να είναι 1,5-3 m. Στην περίπτωση αυτή, η χαλάρωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 mm / m.
 • Με την κάθετη διάταξη του εύκαμπτου σωλήνα, τα σημεία στερέωσης μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση 1-1,8 m.
 • Δεν μπορείτε να λυγίσετε τους σωλήνες ισχυρότερα από την τιμή διαβατηρίου, αλλιώς είναι κατεστραμμένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο εύκαμπτος αγωγός αέρα είναι στερεωμένος μόνο σε πλήρως εκτεταμένη θέση.
 • Οι μονωμένοι σωλήνες στερεώνονται έτσι ώστε να στερεώνονται και ένα στρώμα θερμαντήρα.
 • Εάν τα καυτά αέρια μεταφέρονται μέσω του δικτύου και των εύκαμπτων αγωγών, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μεταλλικούς σφιγκτήρες, αντί νάιλον.
 • Η κολλητική ταινία είναι σταθερή σε απόσταση 50 mm σε κάθε πλευρά από την άρθρωση.
 • Τα μέρη του σωλήνα στα οποία είναι συνδεδεμένη η ταινία αλουμινίου θα πρέπει να καθαρίζονται από σκόνη και ακαθαρσίες.

Είναι επίσης σημαντικό να συμμορφώνεστε με τη στεγανότητα. Μην αφήνετε τρύπες στο σωλήνα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κολληθούν με κομμάτια αλουμινίου.

Κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός δικτύου εξαερισμού, πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι εύκαμπτοι αγωγοί έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή από τους αγωγούς χάλυβα ή πλαστικού. Ιδιαίτερα αφορά εκείνες τις περιοχές που δεν είναι πλήρως τεντωμένες. Η αντίσταση τους μπορεί να είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από τις κανονικές. Επομένως, εάν το δίκτυο εξαερισμού αποτελείται μόνο από εύκαμπτους αγωγούς και θα είναι μακρύς, πρέπει να επιλεγεί ένας ισχυρότερος ανεμιστήρας. Για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις, οι εύκαμπτοι αεραγωγοί χρησιμοποιούνται κυρίως ως στροφές και μικρές περιοχές. Το κύριο δίκτυο εξαερισμού δημιουργείται από τους ομαλότερους σωλήνες.

Οι εύκαμπτοι σωλήνες χρησιμοποιούνται συχνά σε συστήματα εξαερισμού, κλιματισμού ή θέρμανσης, αλλά κατά την επιλογή του είναι σημαντικό να προσδιοριστεί σωστά ο κατάλληλος τύπος και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Για παράδειγμα, κυματοειδή σωλήνα από αλουμίνιο για εξαερισμό ημι-εύκαμπτο τύπου είναι καλά αποδεδειγμένη στο αέριο εκκενώσεως συστήματα από το λέβητα, ή να δημιουργήσει ένα μικρό σύστημα αερισμού στην κουζίνα ή στο μπάνιο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Οι ευέλικτοι αεραγωγοί μεγάλης διαμέτρου επιτρέπουν τη δημιουργία ενός δικτύου διανομής αέρα σε διαμερίσματα, ακόμη και σε μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Κυματοειδής σωλήνας για σχεδίαση

Όπως είναι γενικά γνωστό, με κάθε περιστροφή του αγωγού κατά 90 μοίρες, ο κλάδος τάνυσης χάνει απόδοση κατά 10%. Επομένως, για να αποφευχθεί η περιστροφή, εφευρέθηκε αυλακώσεις... Αστείο. Στον αυλακωτό σωλήνα, επίσης, η ισχύς πέφτει και δεν είναι κακή, επειδή ο αέρας χύνεται ενάντια στους τοίχους. Από αυτή την άποψη, το λείο μέταλλο ή το πλαστικό είναι πολύ καλύτερο. Και για να μειώσετε την τριβή, επιλέξτε αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από πολυμερή επικαλυμμένα από το εσωτερικό με μια ειδική αντιστατική ένωση. Το γεγονός είναι ότι, λόγω της συσσώρευσης στο εσωτερικό του ηλεκτρικού φορτίου, οι πλαστικοί σωλήνες καθίστανται μαγνήτης σκόνης. Ο κυματοειδής σωλήνας για το σχέδιο συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Οι περισσότεροι οικιακοί απορροφητήρες έχουν μια κυκλική ή τετράγωνη οπή εξόδου για να συνδέουν τους αγωγούς. Υποθέτουμε ότι στην φύση υπάρχουν εξαιρέσεις για πλαστικούς ορθογώνιους σωλήνες, αλλά αυτό είναι σπανιότατα και όχι κανόνας. Επίσης, συναντάμε συχνά την κουκούλα, στην οποία περιλαμβάνονται οι αεραγωγοί. Αυτό είναι βολικό αν μια τέτοια λύση "με το κλειδί στο χέρι" είναι κατάλληλη.

Αλλά αν δεν ταιριάζει, αντικαταστήστε τον αγωγό οποιουδήποτε υλικού με εξαιρετική αυλάκωση αλουμινίου. Όλοι όσοι είδαν τα εμπορεύματα στο κατάστημα ενθουσιάστηκαν στο μικρό μέγεθος, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο μικρός "σωλήνας διακλάδωσης" εκτείνεται σε τουλάχιστον τρία μέτρα. Λειτουργήστε το συμβουλεύεται ακριβώς στο μέγιστο μήκος. Αυτό ελαχιστοποιεί την αντίσταση του διερχόμενου αέρα.

Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι να εγκαταστήσετε την ίδια την κουκούλα. Για αυτό, ένα ξύλινο μπλοκ κατά μήκος του μαγειρέματος είναι στερεωμένο στον τοίχο. Το κυριότερο είναι ότι η κουκούλα κρέμεται στο κέντρο και στα δύο αεροπλάνα:

Επιπλέον, ο εξοπλισμός συνοδεύεται από μια οδηγία με οδηγίες για το πόσο ψηλά πρέπει να κρεμαστεί η κουκούλα σε σχέση με την επιφάνεια της πλάκας. Για σόμπες αερίου τιμή είναι μεγαλύτερη από την άλλη και είναι κατά μέσο όρο 75 εκ. Σε άλλες περιπτώσεις, κουκούλα κρέμεται σε ύψος 60 cm. Μην πάρετε πάρα πολύ απομακρυνθεί από την πύλη του μαγειρέματος, αλλιώς μερικές ουσίες περνούν άνοιγμα, να εγκατασταθούν στο ταβάνι. Και προσπαθούμε να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό.

Κανόνες για την εγκατάσταση κουκούλας

Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι ευέλικτοι και πηγαίνουν με διάφορους τρόπους. Μια σοβαρή περίπτωση είναι η θέση της οπής εξαερισμού κάτω από το ανώτατο όριο της κουζίνας στη γωνία που βρίσκεται απέναντι από την πλάκα. Εάν οδηγείτε την έξοδο με πλαστικούς ή σιδερένιους σωλήνες αυθαίρετης διατομής, θα έχετε τουλάχιστον 3 στροφές. Αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα θα λειτουργήσει κατά 30% λιγότερο αποτελεσματικά. Η κατάσταση θα διορθώσει το τέντωμα οροφής, πάνω από το οποίο θα πάει ένα εύκαμπτο σωλήνα για να τραβήξουμε ευθεία μπροστά όπου χρειάζεται, διασχίζοντας την κουζίνα διαγώνια. Ως αποτέλεσμα, ένας στρέφεται πάνω από τη σόμπα και μια πεπλατυσμένη στροφή κοντά στην είσοδο του συστήματος εξαερισμού.

Επιπλέον, η αντίσταση του κλάδου καθορίζεται από τη διάμετρο του σωλήνα έλξης και τις γραμμικές διαστάσεις. Εδώ είναι απλό - όσο περισσότερο η πορεία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι ο αέρας έξω. Επομένως, για εκχυλίσματα με κυκλική έξοδο, προσπαθούμε να εκτελέσουμε τη διαδρομή χωρίς τη χρήση ορθογώνιων αεραγωγών. Ο προσαρμογέας μεταξύ των δύο τύπων σωλήνων θα τρώει κάποια ενέργεια. Οι αγωγοί ορθογώνιας διατομής είναι διαφόρων μεγεθών και όλα είναι κατώτερα στην περιοχή διατομής κυματοειδών και κυκλικών σωλήνων.

Λάβετε υπόψη ότι η κουκούλα δεν πρέπει να καλύπτει την οπή αερισμού. Ο εξαερισμός και ο εξαερισμός είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Είναι απαράδεκτο να θυσιάσετε φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο για να απαλλαγείτε από την οροφή της κουζίνας από την αιθάλη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να γίνει αυτό, μια ειδική σχάρα με μια βαλβίδα αντεπιστροφής αγοράζεται στην είσοδο του αεραγωγού. Υπάρχουν:

 1. Διάφορα μικρά ανοίγματα για τον εξαερισμό του αέρα της κουζίνας λόγω φυσικών κινήτρων από ρέματα που εισέρχονται σε παράθυρα και πόρτες.
 2. Ένα κεντρικό άνοιγμα για το σύστημα εξαγωγής. Εδώ συνδέονται σωλήνες κυματοειδούς ή PVC για το σχέδιο.

Μόλις σταματήσει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας εξαγωγής, ανοίγει η βαλβίδα αντεπιστροφής και αρχίζει ο εξαερισμός.

Δώστε προσοχή, η απόδοση του εξοπλισμού επιλέγεται ίσα με τρεις όγκους της κουζίνας, αλλά θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η πραγματική τιμή αυτής της παραμέτρου μετά την εγκατάσταση. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο. Συνήθως ενσωματώνεται σε ένα από τα τμήματα του συστήματος αγωγών και μετά τη μέτρηση αποσυναρμολογείται ή αντικαθίσταται το τμήμα που περιέχει το μετρητή.

Έχει ήδη αναφερθεί ότι σε κάθε στροφή η κουκούλα χάνει το 10% της παραγωγής, το κάνετε μόνοι σας. Το αποτέλεσμα της εγκατάστασης του εξοπλισμού μπορεί να είναι μηδέν. Προσπαθήστε να αξιολογήσετε εάν το κανάλι θα λειτουργήσει, ακόμη και πριν από την εγκατάσταση. Δεδομένου ότι ο διακοσμητικός σωλήνας για το σχέδιο εισάγεται στο άνοιγμα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αντίστροφη έλξη. Για να το κάνετε αυτό: στηρίξτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα. Πρέπει να κρεμάσει χωρίς τη βοήθεια των χεριών κατά τη διάρκεια του έτους. Διαφορετικά, η εγκατάσταση του συστήματος θα έχει ελάχιστη επίδραση.

Σε αυτό το σενάριο, συνιστάται να δοθεί προσοχή στις κουκούλες κουζίνας που λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης. Οι μονάδες παίρνουν τον αέρα, περνούν το τζετ μέσα από μια σειρά από φίλτρα και ρίχνουν πίσω στην κουζίνα. Αυτά είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν:

Η αρχή της λειτουργίας εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου που είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του και αυτά τα αφαιρούμενα στοιχεία επιλέγονται ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες. Για παράδειγμα, το ψήσιμο κρέατος και ψαριού θα καθορίσει την ανάγκη να αφαιρεθούν τα σταγονίδια λίπους από τον αέρα. Αλλά η μυρωδιά μπορεί και να φύγει, αν σας αρέσει το σπίτι. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι ο αγωγός αέρα δεν είναι απαραίτητος. Το σύστημα εξάτμισης θα λειτουργεί χωρίς αυτό. Ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι επίπεδος και είναι εγκατεστημένος κάτω από το τμήμα κρέμονται πάνω από την πλάκα. Φυσικά, θα πρέπει να ασχοληθούν με ένα ασφαλή στερέωση των επίπλων: η πτώση στην επαγωγή πλάκα ψησίματος σίγουρα σπάσει πλάκα και πρέπει να αγοράσετε ένα νέο (αντικατάσταση του γυαλιού κεραμική επίστρωση δεν είναι πολύ διαφορετική από τη συνολική αξία του εξοπλισμού).

Απορροφητήρας για λέβητες και φούρνους θέρμανσης

Σήμερα είναι μοντέρνα να χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο για να ζεσταίνουμε το χειμώνα, αλλά όχι όλοι ακούστηκαν πώς η οικογένεια πέθανε τον Φεβρουάριο του 2012, ασφυκτιώνοντας στο δικό τους σπίτι εξοπλισμένο με λέβητα θέρμανσης. Το γεγονός είναι ότι στην καπνοδόχο, στην κορυφή κάτω από την κορυφή σχηματίζεται ένας φελλός πάγου. Ως αποτέλεσμα, το μονοξείδιο του άνθρακα είναι το μέρος για να πάει στην κουκούλα, που κατευθύνεται προς τα καθιστικά. Ακόμη και ζώα πέθαναν.

Εξετάστε μερικά τυπικά λάθη που θα οδηγήσουν σε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτό που προκάλεσε την παραπάνω κατάσταση, δεν αναφέρθηκε επισήμως. Έτσι, το αέριο είναι μια ένωση υδρογονανθράκων, ως αποτέλεσμα της καύσης σχηματίζονται δύο ουσίες:

Είναι θεωρητικά. Και στην πράξη, το μπλε καύσιμο περιέχει ακαθαρσίες θείου. Τι συμβαίνει όταν καίγεται το αέριο. Οξείδιο του θείου, το οποίο, όταν συνδυάζεται με νερό, δίδει οξύ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα, μέρος της βασιλικής βότκας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αδύνατο να εφαρμοστούν τυποποιημένοι χαλύβδινοι σωλήνες και ακόμη και τούβλα για λέβητα αερίου. Αυτό θα οδηγήσει σε αξιοθρήνητες συνέπειες σε σχέση με την κουκούλα. Το τούβλο είναι εμποτισμένο με τα προϊόντα της καύσης, και το θειικό οξύ διαβρώνει εντελώς μέσα σε έναν άγνωστο χρόνο. Ο σωλήνας και η καμινάδα μπορούν απλά να καταρρεύσουν στον ιδιοκτήτη.

Το εκχύλισμα από το εργοστάσιο από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι επίσης δυνατό. Ο χάλυβας διαβρώνεται εύκολα με θειικό οξύ. Για να εξαγάγετε σωστά την κουκούλα, χρησιμοποιήστε μόνο δύο υλικά. Ο σωλήνας για τον λέβητα θέρμανσης είναι κατασκευασμένος από:

 1. Κεραμικά ανθεκτικά στη θερμότητα (συμπεριλαμβανομένου του κλίνκερ και των τερακοτών).
 2. Ειδικό χάλυβα όπως το AISI 321.

Επιπλέον, στο σχεδιασμό του καλύμματος παρέχει μια συσκευή για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Για να μην σχηματιστεί ένας φελλός το χειμώνα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ειδικών τμημάτων.

Αγωγοί εξάτμισης από χάλυβα και κεραμικά

Ειδικό πάχος χάλυβα 6 mm περιβάλλεται από ανθεκτικό στη θερμότητα ορυκτοβάμβακα, εγκλεισμένο σε άλλο στρώμα από ανοξείδωτο χάλυβα. Μαζί, η δομή σχηματίζει ένα σάντουιτς, το οποίο απομονώνει με αξιοπιστία τη θερμότητα της κουκούλας και εμποδίζει το συμπύκνωμα να καθιζάνει στην κορυφή της καμινάδας. Η θερμοκρασία λειτουργίας των στοιχείων είναι 750 ° C, η περιοριστική θερμοκρασία είναι 1000 ° C. Έτσι φαίνεται το εργοστάσιο ηφαίστειο.

Όσον αφορά την κεραμική, το εργοστάσιο Tona προσφέρει δύο επιλογές:

 1. Ο τετράγωνος σωλήνας για κουκούλες με σύνδεση με εγκοπές είναι παρωχημένος σήμερα.
 2. Ένας σύγχρονος απαγωγέας του οποίου η διάμετρος του σωλήνα είναι ισοδύναμη με ένα τετράγωνο τμήμα κατασκευάζεται με βάση τις συνδέσεις φλάντζας.

Τα στοιχεία της κουκούλας είναι στερεωμένα με μια ειδική λύση, η οποία δεν φοβάται καμία θερμότητα. Η οριακή θερμοκρασία των κεραμικών αυξάνεται πάνω από 1000 ° C, και ο κατασκευαστής παρέχει εγγύηση για προϊόντα, τα οποία είναι 30 χρόνια.

Σημαντικό! Κατά την εγκατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε το δικαίωμα σε υπηρεσία. Η εγγύηση παραβιάζεται με αυθαιρεσία. Μην το ξεχάσετε.

Κατά την αγορά εξαρτημάτων, λάβετε υπόψη τον απλό κανόνα: η διάμετρος της κουκούλας πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος της εξαγωγής του λέβητα, του κλιβάνου και άλλων συσκευών θέρμανσης. Σχεδιάστε σωστά τη συσκευή απορροής για το λέβητα - και κανείς δεν θα υποφέρει και το σπίτι θα είναι ζεστό.

Από την επισκόπησή μας είναι σαφές ότι δεν είναι κάθε υλικό κατάλληλο για εφαρμογή οπουδήποτε. Η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη στην κουζίνα και η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην έξοδο γίνεται καλύτερα από πλαστικό. Σε αυτή την περίπτωση είναι ιδανικό αν οι σωλήνες εισόδου είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ακόμα και σχιστόλιθο. Η πύλη έχει μια ειδική ανασκόπηση για τέτοιες λύσεις. Εκεί θα διαβάσετε σχετικά με τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα χρήσιμα πράγματα που είναι βέβαιο ότι θα ταιριάζουν τόσο κατά την κατασκευή του δικού σας αρχοντικού όσο και στα κτίρια διαμερισμάτων.