Κυματοειδής σωλήνας εξάτμισης και τα πλεονεκτήματά του

Η συσκευή εξαερισμού σε ένα κτίριο κατοικιών είναι πολύ σημαντική για την παροχή άνετης διαμονής σε αυτό. Η άνεση, πρώτα απ 'όλα, παρέχει τη σύνθεση αέρα, υγρασίας και σκόνης.

Η σύνθεση του αερίου της ατμόσφαιρας με κανονική περιεκτικότητα σε οξυγόνο για την καύση καυσίμων σε θερμικές μονάδες είναι επίσης σημαντική.

Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι υποχρεωτικός για την κατασκευή μιας κατοικίας. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία τέτοιων συστημάτων είναι οι συσκευές επικοινωνίας με τη μορφή ενός κυματοειδούς σωλήνα για το σχέδιο.

Περίληψη του άρθρου

Είδη αεραγωγών

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και το κύριο λάθος είναι η ανισότητα ισχύος για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και του φρέσκου, που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η απλή αντικατάσταση των παραδοσιακών πλαισίων παραθύρων με ερμητικό πλαστικό οδήγησε σε κακή καύση κλιβάνων και επίπονη αναπνοή των κατοίκων. Και το όλο θέμα είναι ότι παραβιάζεται η ισορροπία εισροής και εκροής αέρα.

Για να οργανωθεί σωστά το σύστημα εξάτμισης, χρησιμοποιούνται διαφορετικά κανάλια:

 • κυματοειδείς πλαστικοί σωλήνες.
 • πλαστικά κουτιά τετράγωνου ή ορθογώνιου τμήματος.
 • Μεταλλικά κουτιά από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • κυματοειδείς μεταλλικοί σωλήνες από αλουμίνιο.

Τι να επιλέξετε; Όλα εξαρτώνται από τη θέση της εγκατάστασης αερισμού. Για παράδειγμα, για τη συσκευή του αγωγού από την κουκούλα κουζίνας, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα. Στις συνθήκες αφαίρεσης των θερμών αερίων, η περίοδος λειτουργίας τους είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα κουτιά από γαλβανισμένο χάλυβα είναι ακριβά και είναι δύσκολο να εγκατασταθούν μόνοι τους, κάτι που απαιτεί τις επαγγελματικές δεξιότητες του καλουπιού.

Και η εμφάνιση ενός τέτοιου αγωγού αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Επί του παρόντος, οι αεραγωγοί από κυματοειδή αλουμίνιο για το σχέδιο είναι δημοφιλείς, οι διαμέτρους των οποίων παράγονται σε ευρεία κλίμακα, γεγονός που επιτρέπει τη συναρμολόγηση καναλιών οποιουδήποτε πολυπλοκότητας. Το υλικό αντέχει θερμοκρασίες μέχρι 300 μοίρες, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται όχι μόνο στον εξαερισμό, αλλά και ως καμινάδες σε στήλες αερίου και λέβητες.

Ποιες είναι οι διαμέτρους της αυλακώσεως για σχεδίαση; Σε τέτοια συστήματα οι σωλήνες χρησιμοποιούνται στα ακόλουθα μεγέθη:

Το πιο δημοφιλές είναι το μέγεθος της αυλακώσεις για κουκούλες στα 120 mm, είναι σχεδόν κατώτερη σε δημοτικότητα με διάμετρο 125 mm. Συχνά, η κατανάλωση απλά δεν κάνει διάκριση μεταξύ αυτών των παραμέτρων, ειδικά επειδή μπορούν να τοποθετηθούν στα ίδια πρόσθετα στοιχεία. Αυτό διευκολύνεται από την πλαστικότητα του υλικού όταν χρησιμοποιούνται ειδικά συνδετικά στοιχεία - σφιγκτήρες.

Η μορφή του κυματοειδούς σωλήνα είναι ένας ξεχωριστός σωλήνας διακλάδωσης, ο οποίος στην κατάσταση διανομής έχει μήκος 65-100 εκατοστά και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι ικανός να εκτείνεται σε τρία μέτρα χωρίς να αλλάζει τη διάμετρο.

Ποια υλικά κατασκευάζονται από κυματοειδείς σωλήνες

Τα κύρια υλικά για τα προϊόντα αυτά είναι τα πλαστικά (PVC), το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας. Έχουμε ήδη αναφέρει την εφαρμογή των δύο πρώτων τύπων, αλλά οι αεραγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται κυρίως για την απομάκρυνση καυσαερίων από θερμικές μονάδες.

Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες - έως και 600 μοίρες. Φυσικά, αυτή η ποιότητα δεν βλάπτει τα συστήματα εξάτμισης, αλλά η τιμή αυτού του αγωγού θα είναι απαράδεκτα υψηλή.

Η διαδικασία κατασκευής κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου οργανώνεται με εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας και σύγχρονες τεχνολογίες. Το υλικό για την παραγωγή τέτοιων προϊόντων είναι μια αλουμινική (ανοξείδωτη) ταινία πάχους 0,12 χιλιοστών. Από την μπομπίνα, τυλίγεται σε έναν ειδικό άξονα της στροφής προς την περιέλιξη και συγκολλάται από ένα λέιζερ. Το αποτέλεσμα είναι ένας σπειροειδής σωλήνας λεπτού τοιχώματος.

Η μεταφορά ενός τέτοιου προϊόντος είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, μεταξύ άλλων εξαιτίας του εύθραυστου σχεδιασμού του. Επομένως, ο σωλήνας διέρχεται από μία ακόμη εγκατάσταση, στην οποία κυματίζει η κυματοειδής αυλάκωση με ένα κυκλικό μαχαίρι. Μετά από αυτό, λαμβάνονται μικρές θηλές που είναι εύκολο να μεταφερθούν. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ένας κυματοειδής σωλήνας 100 mm για εξώθηση κόβεται σε μήκος από 65 εκατοστά, ενώ άλλες διαστάσεις κόβονται με τον ίδιο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το ακροφύσιο μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μέτρα, ενώ η εργασία πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή - οι τοίχοι παραμορφώνονται εύκολα με το σχηματισμό τσακίσεων. Ο σωλήνας, που τεντώνεται στο μέγιστο δυνατό μήκος, είναι πρακτικά ανίκανος να αναδιπλωθεί αντίθετα, αν είναι απαραίτητο.

Ταυτόχρονα, οι υπολειπόμενες αυλακώσεις επηρεάζουν αρνητικά τη βατότητα του μολυσμένου αέρα. Όταν ο αγωγός χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τέτοιοι αγωγοί σχηματίζουν μια εναπόθεση στα εσωτερικά τοιχώματα, τα οποία, λόγω της ανομοιομορφίας των τοίχων, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Θα είναι πιο απλό να τα αντικαταστήσετε με καινούργια, η καλή αξία σας επιτρέπει να το κάνετε χωρίς σημαντικό κόστος.

Πώς να επιλέξετε τις διαστάσεις του κυματοειδούς κουκούλα

Όταν σχεδιάζετε τις κουκούλες στο σπίτι, πρώτα απ 'όλα, η ισχύς του ανεμιστήρα επιλέγεται για την αντικατάσταση του αέρα σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος. Στο διαβατήριο για αυτή τη συσκευή εμφανίζεται το συνιστώμενο μέγεθος του τμήματος αγωγού.

Η κύρια αρχή του αγωγού εξαερισμού είναι η ισότητα των δευτερολέπτων του αέρα που περνά μέσα από αυτό. Συνεπώς, δεν επιτρέπεται η στενότητα του αγωγού αέρα σε συστήματα με ένα κανάλι. Αυτό οδηγεί σε υπερφόρτωση του κινητήρα ανεμιστήρα και αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Υπάρχουν λίγες επιλογές για την επιλογή σωλήνων ανάλογα με το υλικό, αυτό μπορεί να είναι μια πλαστική αυλάκωση για τέντωμα στα 120 mm, ή το ίδιο, αλλά από αλουμίνιο. Η πρώτη επιλογή Κάνει ευκολότερη τη διατήρηση του αεραγωγού, αφαιρώντας τα ιζήματα στους τοίχους. Το δεύτερο πιο τεχνολογικά στην εγκατάσταση. Ο σωλήνας κυματοειδής για 150 χιλιοστά για το σχέδιο χρησιμοποιείται συνήθως σε διακλαδισμένα συστήματα ως κύριο κανάλι.

Πώς να συνδέσετε την αυλάκωση με την κουκούλα

Σε οικιστικά κτίρια διαμερισμάτων, το σύστημα εξαερισμού παρέχεται στο έργο και η εργασία είναι να συνδέσετε τον εσωτερικό αγωγό στην αίθουσα με αυτή τη συσκευή. Πώς να διορθώσετε την αυλάκωση στην κουκούλα στην κουζίνα;

Παρακολουθήστε το βίντεο

Στην ιδανική περίπτωση, όταν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με κουκούλα σε ένα από τα γραφεία, η εργασία περιορίζεται στις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Ελέγξτε την παρουσία έλξης στο κάλυμμα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να φέρετε ένα λεπτό φύλλο (χαρτί εφημερίδας ή τουαλέτας) στην σχάρα εισαγωγής αέρα. Εάν είναι ελκυσμένη σε αυτό, η ώθηση είναι φυσιολογική και μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε.
 2. Πριν στερεώσετε την αυλάκωση στην κουκούλα, πρέπει να τοποθετήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα τοίχου με το επιθυμητό μέγεθος στη σχάρα του συστήματος εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, στο χείλος, δίπλα στον τοίχο, υπάρχουν 4-6 οπές για τις βίδες. Πρέπει να κάνετε μια σήμανση και να τρυπήσετε στον τοίχο τον απαιτούμενο αριθμό τρυπών. Σε αυτά, τοποθετήστε πλαστικά ένθετα (πείροι) και στερεώστε το λαιμό.
 3. Πώς να ντύσετε την αυλάκωση στην κουκούλα; Το ένα άκρο του σωλήνα πρέπει να τοποθετηθεί στο λαιμό και να το ασφαλίσει χρησιμοποιώντας ένα ζυγό. Με τον τρόπο αυτό, είναι απαραίτητο να σκουπιστεί ο τοίχος του προϊόντος και να σφίξετε καλά τη βίδα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά τη λειτουργία ο σωλήνας του σωλήνα δονείται, οπότε η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά δυνατή.
 1. Προσεκτικά, χωρίς να πιέσετε τα τοιχώματα του σωλήνα, πρέπει να τεντώσετε τον σωλήνα στο επιθυμητό μήκος.
 2. Κάνετε κάμψη σύμφωνα με την τροχιά τοποθέτησης του σωλήνα, εισάγετε το στο άνοιγμα του θαλάμου και στερεώστε το δεύτερο άκρο του σωλήνα στο λαιμό του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τον ίδιο σφιγκτήρα. Ευέλικτο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε τροχιά, αποφεύγοντας εμπόδια στο δρόμο του αγωγού.

Η τάνυση του σωλήνα γίνεται καλύτερα με διάφορους τρόπους, δίνοντάς του τη δυνατότητα να χαλαρώσει σε ορισμένες περιοχές. Αν ο σωλήνας δεν τεντωθεί στο μέγιστο μήκος, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι δυνατό να το συμπιέσετε κατά μήκος, προσαρμόζοντας στη θέση του.

Όταν υπάρχει τάση ή αρθρωτή οροφή, το οριζόντιο τμήμα μπορεί να είναι κρυμμένο μέσα σε αυτές τις συσκευές. Από οπτικής απόψεως, ο αγωγός από ένα τέτοιο υλικό φαίνεται αρκετά εμφανής αν γίνει χωρίς σημαντική ζημιά στον αγωγό με τη μορφή τσακίσεων.

Δεδομένης της χαμηλής μηχανικής αντοχής του προϊόντος, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Επομένως, πολλοί χρήστες των διατάξεων εξάτμισης κλείνουν την κουκούλα μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα κιβώτια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται μια ενσωματωμένη κουκούλα και η συσκευή έχει την εμφάνιση μιας αρθρωτής ομπρέλας.

Πριν να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο εκτέλεσης. Αυτό μπορεί να είναι ένα κιβώτιο που συνδέεται απευθείας με τον τοίχο. Ζητώντας την ερώτηση, πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα, μπορείτε να προσφέρετε διάφορες επιλογές για κιβώτια. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να φτιάξετε ένα κουτί με τα χέρια σας.

Το κουτί κατασκευάζεται από διαθέσιμα υλικά φύλλου, όπως γυψοσανίδες, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, πλαστικά και άλλα παρόμοια προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, το μπροστινό τοίχωμα ανοίγει για συντήρηση και επισκευή κατά τη λειτουργία.

Η δεύτερη επιλογή για το πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα είναι ότι το κουτί κατασκευάζεται ξεχωριστά και κρέμεται στον τοίχο.

Πλεονεκτήματα του κρυμμένου αεραγωγού είναι ότι μπορείτε να διακοσμήσετε τις αυλακώσεις από την κουκούλα στην κουζίνα με τον τόνο των επίπλων κουζίνας ή των τοίχων.

Ένα τέτοιο κουτί για την αυλάκωση από την κουκούλα πρέπει επίσης να γίνει με ένα μπροστινό πλαίσιο που ανοίγει.

Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε την κυματοειδή από την κουκούλα στην κουζίνα με άλλους τρόπους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά. Οποιεσδήποτε συσκευές για αυτό δημιουργούν ορισμένες δυσκολίες κατά τη λειτουργία και την επισκευή. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η κουζίνα είναι ένα λειτουργικό δωμάτιο και είναι τόσο απαραίτητο να κρύψετε αυτόν τον αεραγωγό.

Εγκαταστήστε τις αυλακώσεις στην κουκούλα στην κουζίνα σας

Παρακολουθήστε το βίντεο

Όπως φαίνεται από την παραπάνω μέθοδο εγκατάστασης του σωλήνα εξάτμισης, η λειτουργία είναι αρκετά προσιτή για εκτέλεση από τα ίδια τα χέρια. Για εργασία χρειάζεστε ένα εργαλείο:

 1. Δείκτης για τη σήμανση της θέσης των οπών κατά την εγκατάσταση του στομίου του τοίχου.
 2. Ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με τρυπάνια που ταιριάζουν με το υλικό του τοίχου (τούβλο, σκυρόδεμα ή άλλες οικοδομικές πέτρες) εάν η εργασία γίνεται σε ξύλινο σπίτι, δεν απαιτούνται τρυπάνια και τρυπάνια.
 3. Κατσαβίδι για την τοποθέτηση συνδετήρων. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλά από αυτά, μπορεί να είναι αρκετό ένα κατσαβίδι του αντίστοιχου προφίλ.

Και όλο το περιεχόμενο της εργασίας είναι να στερεώσετε το λαιμό και να εγκαταστήσετε δύο σφιγκτήρες. Αυτό συμβαίνει όταν όλα πρέπει να γίνουν από τα χέρια του καθενός.

Κατασκευαστές σωλήνων εξαερισμού

Ένας από τους κύριους προμηθευτές αυτού του προϊόντος στην εγχώρια αγορά είναι Τσελιάμπινσκ Φυσικό Ηλεκτροβάνς. Στην ποικιλία αυτής της επιχείρησης εύκαμπτοι σωλήνες αλουμινίου, θερμικά ανθεκτικά προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς και προϊόντα από πλαστικά.

Οι σωλήνες Electrovent είναι δημοφιλείς με προϊόντα υψηλής ποιότητας και λογικές τιμές. Γενικά, η σειρά προϊόντων της επιχείρησης είναι πολύ διαφορετική και σχετίζεται, κατά κανόνα, με τα συστήματα εξαερισμού.

Η αγορά περιλαμβάνει επίσης προϊόντα Ανοικτή εταιρεία NPO "Λεγεώνα", μια ευρεία γκάμα μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή χαλυβουργικών προϊόντων.

Εταιρεία "Προφίλ SV", μεταξύ άλλων προϊόντων, παράγει σωλήνες εξαερισμού PVC και τις χρησιμοποιεί με επιτυχία για τις δραστηριότητές του. Δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

Επιχείρηση "Ruvinil", Μόσχα εργάζεται στην αγορά συστημάτων εξαερισμού από το 1998. Παράγει κυματοειδείς σωλήνες από πλαστικά με χύτευση με έγχυση.

Η τεχνολογία παραγωγής κυματοειδών σωλήνων οποιουδήποτε είδους είναι πολύ απλή και ο εξοπλισμός είναι προσιτός. Ταυτόχρονα, λόγω της αύξησης του όγκου παραγωγής στην κατασκευαστική βιομηχανία, η ζήτηση για τέτοια προϊόντα αυξάνεται.

Το κίνητρο για τη χρήση κυματοειδούς σωλήνα για συστήματα εξαερισμού είναι μια σχετικά χαμηλή τιμή για αυτά και η δυνατότητα κατασκευής κατά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Πλεονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα είναι προφανή, αλλά πρέπει να επιλέξετε.

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Κυματοειδές χαρτόνι και η εφαρμογή του για την τοποθέτηση της κουκούλας

Η λέξη "κυματοειδής" σημαίνει παράλληλες κυματιστές μικρές πτυχές στην ύλη. Η ομοιότητα του υλικού από το οποίο ο σωλήνας γίνεται με ένα πτυχωτό επιφάνεια με την ύλη που ορίζεται ονομασία αυτών των σωληνώσεων: κυματοειδή σωλήνα, κυματοειδή σωλήνα ή ένα αυλάκωση.

Πεδίο εφαρμογών κυματοειδούς σωλήνα

Οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση διαφόρων μηχανικών συστημάτων, για παράδειγμα:

 • Σε οικιακά συστήματα ύδρευσης - τόσο ψυχρά όσο και ζεστά.
 • Σε συστήματα θέρμανσης των χώρων και για τη συσκευή ενός θερμού δαπέδου.
 • Ως κανάλι για ηλεκτρικά καλώδια και καλώδια επικοινωνίας, τηλεόραση.
 • Για τη διανομή αερίου στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, στα συστήματα πυρόσβεσης και ακόμη σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Αλλά πιο συχνά η αυλάκωση χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση αεραγωγών και αγωγών κλιματισμού. Για αυτό, κυματοειδείς σωλήνες ορθογώνιας, στρογγυλής ή οβάλ διατομής είναι κατασκευασμένοι από μια μεγάλη ποικιλία υλικών, ανάλογα με το πόσο διάστημα σχεδιάζεται να διοχετευθεί στους αεραγωγούς.

Ποιες είναι οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού

Οι κυματοειδείς σωλήνες διακρίνονται ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, από αλουμίνιο, χάλυβα και πολυμερές. Χρησιμοποιούνται κυματοειδές σωληνοειδές προϊόν από φύλλο αλουμινίου και μεμβράνη πολυμερούς καθώς και σωλήνες σάντουιτς. Κάθε είδος διαφέρει ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά εφαρμογής του.

Αλουμίνιο

Οι κατασκευαστές εγκαθιστούν αγωγούς αέρα από αλουμίνιο σε χώρους σύνθετης διαμόρφωσης - εργαστήρια παραγωγής, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, γεωργικές επιχειρήσεις, σπίτια και διαμερίσματα.

Η δημοτικότητα των υλικών αλουμινίου οφείλεται στα μοναδικά φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστικά τους:

 • Καλή αντοχή στη διάβρωση και υπεριώδη ακτινοβολία. Εντός του αγωγού η διάβρωση αποκλείεται.
 • Ευκαιρία λειτουργίας σε θερμοκρασίες από -30 έως +250 C.
 • Η δυνατότητα μιας αξιόπιστης αεροστεγανότητας του συστήματος εξαερισμού.
 • Για την εγκατάσταση των καναλιών εξαερισμού, δεν απαιτούνται κάμψεις, χάρη στην ικανότητα της κυματοειδούς αλουμινίου να κάμπτεται με τη σωστή γωνία, χωρίς να αλλάζει η εσωτερική διάμετρος. Για να συνδέσετε τους σωλήνες μεταξύ τους θα χρειαστούν μόνο συμπλέκτες ή αλουμινένιες ταινίες.
 • Για τη στερέωση στο επίπεδο της οροφής ή του τοίχου, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο ισχύος, αρκετό σφιγκτήρα σε μια βίδα αυτοεπιπεδώματος.
 • Ο αγωγός αλουμινίου δεν απαιτεί γείωση.
 • Εύκολη εγκατάσταση της αυλάκωσης μπορεί να γίνει από ένα άτομο με τις πιο επιφανειακές δεξιότητες των κατασκευαστικών εργασιών.
 • Η επιφάνεια της αυλακώσεως δεν συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό

Δώστε προσοχή! Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου είναι η ελκυστική εμφάνιση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος του εσωτερικού της κουζίνας, του μπάνιου ή άλλων μη οικιστικών χώρων.

Οποιοδήποτε δομικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων των σωλήνων αλουμινίου για τον αερισμό και τον κλιματισμό των χώρων, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα που μπορούν να δικαιολογηθούν από τα φυσικά χαρακτηριστικά τους:

 • Τα προϊόντα από κυματοειδές αλουμίνιο απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ως καμινάδες για συσκευές θέρμανσης, καμινάδες αερίου για ζεστό νερό. Σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το υλικό λιώνει ή καίει.
 • Το χειμώνα, ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο μπορεί να γίνει γέφυρα κρύου λόγω της καλής θερμικής αγωγιμότητας του μετάλλου. Στην επιφάνεια του αγωγού, η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί με τη μορφή σταγονιδίων νερού.

Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, οι κυματοειδείς κατασκευαστές παράγουν τα εξής εξαρτήματα:

 • προσαρμογείς από αγωγούς αλουμινίου σε σωλήνες από μέταλλο ή πολυμερές υλικό.
 • προσαρμογείς από μια διάμετρο σε μεγαλύτερο / μικρότερο.
 • φίλτρα από τη διείσδυση διαφόρων απορριμμάτων, ακαθαρσιών και σκόνης στο σύστημα εξαερισμού.

Αγωγοί χάλυβα

Κυματοειδής σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα - η ευχαρίστηση είναι μάλλον δαπανηρή, επομένως το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε συστήματα θέρμανσης, παροχή ζεστού και κρύου νερού. Στα συστήματα εξαερισμού, οι κυματοειδείς αυλακώσεις μεγάλης διαμέτρου από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι λογικές.

Για εξαερισμό χρησιμοποιούνται γαλβανισμένοι μαύροι μεταλλικοί σωλήνες από λεπτό φύλλο. Είναι κατώτερα από την ευκολία στη συναρμολόγηση κυματοειδούς αλουμινίου και πλαστικών προϊόντων, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικότητα, που επιτρέπει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η ομαλή εσωτερική επιφάνεια παρέχει υψηλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και δεν επιτρέπει τη συσσώρευση σκόνης, αιθάλης και ακαθαρσιών.
 • Αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Αντοχή σε επιθετικά χημικά μέσα.

Δώστε προσοχή! Ο γαλβανισμένος αγωγός λεπτού τοιχώματος, παρά το ελαφρύ βάρος του, έχει χαρακτηριστικά θερμοκρασίας που είναι τυπικά για όλους τους μεταλλικούς σωλήνες. Ο κυματοειδής σωλήνας από χάλυβα προσαρμόστηκε πρόσφατα από ιαπωνικούς μηχανικούς, στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των γαλβανισμένων προϊόντων μαύρου μετάλλου είναι η προσιτή τιμή, η απλή και γρήγορη εγκατάσταση. Η διάβρωση προστατεύει το κυματοειδές στρώμα του ψευδαργύρου, δεν χρειάζεται να βαφτεί.

Κυματοειδείς σωλήνες από πολυμερές

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την ιδανική παραλλαγή της συσκευής των συστημάτων καθαρισμού του αέρα στις κυματοειδείς σωλήνες από PVC.

Τα πολυμερή για την κατασκευή κυματοειδών σωλήνων είναι διαφόρων τύπων, αλλά οι σωλήνες PVC θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Η ζήτηση για αυτά καθορίζεται από τέτοιους παράγοντες:

 • οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες από τους σωλήνες από χάλυβα και αλουμίνιο.
 • Η εγκατάσταση είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερους συνδετήρες και εργαλεία.
 • Οι σωλήνες από PVC παράγονται σε ένα ευρύ φάσμα διαμέτρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη συλλογή συστημάτων εξαερισμού οποιασδήποτε διαμόρφωσης.
 • ανθεκτικότητα σε διαβρωτικά και διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες φαίνονται τακτοποιημένοι και αισθητικά ευχάριστοι, δεν είναι εμφανείς, αν και αν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να κρυφτούν σε ένα κουτί. Τα πλεονεκτήματα των σωλήνων από PVC μπορούν επίσης να αποδοθούν στη δηλωμένη διάρκεια ζωής του κατασκευαστή - όχι λιγότερο από πενήντα χρόνια.

Υπάρχουν πολυμερείς αυλακώσεις και τα μειονεκτήματά τους:

 • Η δύναμη είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των κλασικών λείων σωλήνων. Επομένως, πρέπει να τοποθετήσετε το σύστημα με προσοχή ώστε να διασφαλίσετε ότι είναι εύκολο να αντικαταστήσετε το στοιχείο εάν είναι απαραίτητο.
 • Η διαπερατότητα αέρα είναι μικρότερη από αυτή των λείων σωλήνων.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες για τους αγωγούς αερισμού συλλέγουν ενεργά στατικό ηλεκτρισμό, οπότε ο αγωγός αέρα από PVC δημιουργεί περισσότερο θόρυβο σε σύγκριση με την αυλάκωση αλουμινίου.

Θερμομονωτικοί σωλήνες εξαερισμού

Ένα κανονικό σωλήνα αλουμινίου ή PVC την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα δεν είναι πολύ βολικό για τον αερισμό των χώρων - η υγρασία μπορεί να συμπυκνώνεται πάνω σε αυτό. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε θερμομονωμένους σωλήνες από πλαστικό και αλουμίνιο.

Η βιομηχανία παράγει τους λεγόμενους σάντουιτς σωλήνες, οι οποίοι αποτελούνται από μια συνηθισμένη αυλάκωση τυλιγμένη με ένα λεπτό στρώμα ορυκτοβάμβακα, το οποίο με τη σειρά του καλύπτεται με μια μεμβράνη πολυμερούς.

Οι θετικές ιδιότητες αυτών των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • ικανότητα να μειώνει τις απώλειες θερμότητας.
 • μόνωση του συστήματος εξαερισμού με αλάτι.
 • αποκλείει τον σχηματισμό υγρασίας στην επιφάνεια των σωλήνων.
 • Οι κυματοειδείς σάντουιτς είναι σε θέση να αντέχουν σε υψηλή πίεση στο σύστημα εξαερισμού.

Προϊόντα από φύλλο αλουμινίου και πολυεστέρα

Ένας τέτοιος σωλήνας είναι ένα πλαίσιο σύρματος στο οποίο τυλίγονται 5-6 στρώματα μεμβράνης ή φύλλου καλυμμένου με ψεκασμό αλουμινίου.

Ο κυματοειδής αγωγός αέρα από πολυεστερικό φιλμ αντέχει σε πίεση έως 2500 Pa και είναι σε θέση να λειτουργεί σε θερμοκρασίες αέρα από -25 έως +90 ° C.

Κριτήρια για την επιλογή κυματοειδών αγωγών αέρα

Δυσκολίες στην επιλογή των αυλακώσεων για αερισμό συνίστανται στην ποικιλία των δειγμάτων στην αγορά. Κατά την αγορά, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 • μήκος όλων των αγωγών και τη διάμετρό τους.
 • κυματοειδές υλικό.
 • κατασκευαστής και ποιότητα του εμπορικού σήματος
 • το κόστος.

Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να ταιριάζει με τις δυνατότητες του ανεμιστήρα και να συμμορφώνεται με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Πριν αγοράσετε μια αυλάκωση για το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής αεραγωγών επιλέγεται από τον καταναλωτή, με βάση τις προτιμήσεις του.

Ένα σημαντικό σημείο της επιλογής είναι να ελέγξετε την αυλάκωση για την ικανότητα κάμψης, η καλή ευελιξία θα σας επιτρέψει να βγάλετε τη μικρότερη διαδρομή του αγωγού.

Εάν η τοποθέτηση του αγωγού σχεδιάζεται στον ανοιχτό αέρα στον εξαερισμό τροφοδοσίας στο θερμαινόμενο δωμάτιο, αξίζει να προσέχετε τους αγωγούς αέρα με θερμομόνωση.

Χρώματα για την τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων για το σχέδιο

Η συσκευή επικοινωνιών εξαερισμού από κυματοειδείς σωλήνες δεν είναι περίπλοκη και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, εμπειρία, "πονηρές" συσκευές. Αλλά πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις αποχρώσεις:

 • Οι κυματοειδείς σωλήνες που λειτουργούν σε συστήματα εξαερισμού είναι ελαστικοί, αλλά πολλές στροφές μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη διέλευση του αέρα. Αν το σύστημα είναι γεμάτο με στροφές, είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε μεγαλύτερο ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
 • Σωλήνες μεγέθους που δεν ταιριάζουν με την ισχύ του ανεμιστήρα μειώνουν την ποιότητα ολόκληρου του συστήματος. Από τη μείωση της διαμέτρου με μια μεταβατική φλάντζα είναι καλύτερα να απορρίψετε, διαφορετικά είναι δύσκολο για τον ανεμιστήρα να αντλήσει αέρα.
 • Κατά την αγορά της αυλάκωσης, θα πρέπει να κάνετε κάποιο περιθώριο κατά μήκος, ειδικά αυτό ισχύει όταν το σύστημα έχει πολλές στροφές.

Κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο για σχεδίαση

Χρησιμοποιώντας κυματοειδές σωλήνα για το σχέδιο - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ένα σημαντικό στοιχείο της βελτίωσης του χώρου της κουζίνας είναι ο σωλήνας εξαγωγής. Με αυτή τη συσκευή, αιθάλη, ατμός και απόβλητα αέρια εκκενώνονται στο σύστημα εξαερισμού. Η απουσία μιας ειδικής βρύσης οδηγεί σε δηλητηρίαση του αέρα, μόλυνση τοίχων και οροφής. Η συσκευή διαθέτει μια ποικιλία επιλογών, μία από τις οποίες είναι ένας κυματοειδής σωλήνας για το σχέδιο.

Χρησιμοποιημένοι τύποι συστημάτων εξάτμισης

Επί του παρόντος, η βιομηχανία παράγει διάφορους τύπους κουκούλας

 • Αγωγοί από πλαστικό.
 • Κυματοειδείς διαύλους αλουμινίου.
 • Συσκευές από γαλβανισμένο μέταλλο.

Πολύ συχνά χρησιμοποιούνται κυματοειδείς σωλήνες αλουμινίου για την κατασκευή των κουκούλες. Μπορεί να έχει διαφορετική διάμετρο και μήκος. Ο κυματοειδής σωλήνας για την εξάτμιση θεωρείται εξαιρετική επιλογή για την εγκατάσταση ενός καυστήρα αερίων παρουσία στήλης αερίου ή λέβητα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων

Σε σύγκριση με άλλα συστήματα εξάτμισης, ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου έχει ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • Εύκολη εγκατάσταση. Ο σωλήνας μπορεί να λυγίσει σε οποιαδήποτε γωνία χάρη σε ένα λεπτό στρώμα αλουμινίου.
 • Γρήγορη κοπή. Το προϊόν μπορεί να κοπεί χρησιμοποιώντας συμβατικά ψαλίδια οικιακής χρήσης.
 • Βολικό μήκος 1-3 μέτρα. Η διπλωμένη κατάσταση του σωλήνα μοιάζει με ένα ακορντεόν. Για να έχετε το απαιτούμενο μέγεθος, τραβήξτε μόνο τα άκρα του προϊόντος. Εάν η κουκούλα απαιτεί μήκος μεγαλύτερο από 3 μέτρα, τότε είναι δυνατή η σύνδεση των κυματοειδών σωλήνων.
 • Διαφορετική διάμετρος προϊόντα επιτρέπει την επιλογή του σωστού μεγέθους σωλήνων. Αυτή η παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον εξοπλισμό αερίου, διότι εάν τα εξαρτήματα που πρόκειται να συνδεθούν δεν ταιριάζουν, υπάρχει η πιθανότητα να εισέλθει μονοξείδιο του άνθρακα στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει κανένας σωλήνας με το σωστό μέγεθος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σφιγκτήρα σύσφιξης, ο οποίος είναι στερεωμένος γύρω από το σωλήνα διακλάδωσης της συσκευής αερίου.
 • Τοποθέτηση χωρίς πρόσθετους προσαρμογείς. Ο εύκαμπτος σωλήνας για το σχέδιο σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα χρησιμοποιώντας δύο κύριους προσαρμογείς: ένα - στη διασταύρωση με τον αερισμό, το άλλο - στο σημείο σύνδεσης με την εξάτμιση ή τη στήλη.
 • Ελαφρύ βάρος. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο είναι ένα αρκετά ελαφρύ προϊόν, επομένως η εγκατάσταση είναι πολύ γρήγορη χωρίς πρόσθετη ενίσχυση σε όλο το μήκος.
 • Μεγάλη περίοδος λειτουργίας. Το αλουμίνιο είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και την υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως μπορεί να λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πρόσθετη προστασία.
 • Χαμηλή τιμή. Ένας κυματοειδής σωλήνας σε ένα σύστημα εξάτμισης μπορεί να αγοραστεί από οποιονδήποτε καταναλωτή ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση.
 • Απλή εγκατάσταση. Η συναρμολόγηση της κουκούλας με κυματοειδείς σωλήνες μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε άτομο χωρίς ειδικές δεξιότητες.

Αρνητικές στιγμές

Όπως όλα τα υλικά, ο κυματοειδής σωλήνας χαρακτηρίζεται από αρνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να καλέσετε την απαλότητα του υλικού. Ακόμη και μια μικρή μηχανική πρόσκρουση οδηγεί στο σχηματισμό τσακίσεων. Σε αυτό, σε περίπτωση πλήρους ευθυγράμμισης του σωλήνα, δεν θα είναι δυνατό να του δοθεί η αρχική μορφή. Ωστόσο, το πρόβλημα αυτό επιλύεται με ακριβή εργασία.

Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ο πολύπλοκος καθαρισμός. Οι κυματοειδείς πτυχές είναι δύσκολο να καθαριστούν και απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση του συστήματος από τα ακροφύσια.

Περιοχή εφαρμογής κυματοειδών κουζινών

Ο σωλήνας κυματοειδούς αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται πολύ συχνά για τον εξοπλισμό του συστήματος σε οικιακές συνθήκες. Αυτό μπορεί να είναι μια κουζίνα, μπάνιο ή άλλο δωμάτιο, στο οποίο δεν υπάρχει ειδικός αγωγός εξαερισμού.

Επιπλέον, το υλικό χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση εξαερισμού στο γκαράζ ή στο υπόγειο. Το αλουμίνιο και, κατά συνέπεια, τα προϊόντα που κατασκευάζονται είναι ανθεκτικά στην υψηλή υγρασία. Δεν υπόκειται στη διαδικασία της σήψης και δεν επηρεάζεται από τη σκουριά. Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν δυνατή τη χρήση αλουμινίου, παρά βαρέως προϊόντων αμιάντου τσιμέντου, στο συγκρότημα εξαερισμού. Αν και η απαλότητα του υλικού χρησιμεύει ως ένα ορισμένο εμπόδιο κατά τη λειτουργία αυτού του τύπου εξολκέα. Διαβάστε επίσης: "Πώς χρησιμοποιείται ένας κυματοειδής σωλήνας για τον εξαερισμό, τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και των συσκευών".

Κατά την επιλογή ενός εξαερισμού ή συστήματος εξαερισμού, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια των προϊόντων, στην ευκολία χρήσης και στα αισθητικά χαρακτηριστικά τους. Για παράδειγμα, ένας σωλήνας αλουμινίου για σχέδιο, κρυμμένος κάτω από ένα ειδικό πλαστικό ή gipsokartonnym κουτί, θα φανεί πιο αισθητικά.

Επιλέγουμε την αυλάκωση για σχεδίαση: παραμέτρους, διαστάσεις, τοποθέτηση

Σήμερα το κύριο μέρος όπου χρησιμοποιούνται οι αυλακώσεις είναι, φυσικά, η κουζίνα. Εδώ είναι οι κουκούλες εγκατεστημένες. Τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και θέρμανσης του νερού λειτουργούν κυρίως στο αέριο, το οποίο απαιτεί προσεγμένο και αξιόπιστο αερισμό. Η εξαγωγή του αέρα εξάτμισης εγγυάται μια κουκούλα για την εξαγωγή. Αποτελείται από ισχυρούς χαλύβδινους δακτυλίους με ειδική επίστρωση που απλώνεται πάνω τους. Το κύριο υλικό στην κατασκευή είναι ένα ελασματοποιημένο φύλλο, κατασκευασμένο από διάφορα στρώματα. Ο καλά σχεδιασμένος σχεδιασμός καθιστά εφικτή την τάνυση της καμινάδας μέχρι τρία μέτρα.

Ο κυματοειδής σωλήνας είναι πολύ απαιτητικός, ιδιαίτερα όταν εγκαθιστούν συστήματα εξαερισμού σε δύσκολα σημεία. Λόγω της ευελιξίας του, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από έναν ειδικό οποιασδήποτε δεξιότητας. Η διάμετρος σε κάθε περίπτωση επιλέγεται ξεχωριστά και εξαρτάται άμεσα από τον εξοπλισμό στον οποίο συνδέεται η αυλάκωση. Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει δύο κύριους τύπους κυματοειδών σωλήνων:

Το προϊόν PVC δεν έχει νευρώσεις και είναι ένας λείος σωλήνας με τέλεια επίπεδα τοιχώματα, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα εξαερισμού εντελώς αθόρυβο. Ωστόσο, οι εγκαταστάτες και το κοινό είναι πιο δημοφιλείς στην κατασκευή αλουμινίου. Έχει πολλές θετικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να διακρίνει:

 • υψηλή αντοχή σε οποιαδήποτε διάμετρο του αγωγού.
 • Δεν υπόκειται σε πυρκαγιά, μπορεί να αντέξει εύκολα τις υψηλές θερμοκρασίες.
 • όμορφη αεροδυναμική.

Τεχνικές παραμέτρους

 • Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να λειτουργήσει τέλεια σε υψηλές θερμοκρασίες από -30 έως +250 βαθμούς Κελσίου.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους κουκούλες σε καθιστικά ή σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
 • Οι διαστάσεις επιτρέπουν σε αυτό το σχέδιο να χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε μορφή εξοπλισμού εξαερισμού.

Όταν πρόκειται να αγοράσετε πτυχώσεις, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ποιότητα και η ανθεκτικότητα του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστά επιλεγμένη διάμετρο.

Επί του παρόντος, παράγονται τέσσερα βασικά μεγέθη κυματοειδούς αυλάκωσης, με διάμετρο 10, 12, 12.5; 15 εκατοστά. Σε κάθε οδηγία, περιγράφεται ποια διάμετρος είναι η πλέον κατάλληλη για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Εάν εγκαταστήσετε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει με μεγάλη δύναμη και μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μήκος της αυλάκωσης, όλα εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ του ανεμιστήρα και της οπής για την εξάτμιση του αέρα εξαγωγής. Όταν επιλέγετε κυματισμούς, θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο στροφές κι αν είναι η διαδρομή προς την πρίζα, τόσο λιγότερο παραγωγικό θα είναι το έργο του αερισμού. Με ένα μακρύ σωλήνα, θα πρέπει να εγκατασταθεί μεγαλύτερος ανεμιστήρας για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί καλά.

Τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

Η κουκούλα για την εξόρυξη θεωρείται ιδανική εάν είναι εντελώς κρυμμένη σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Το έργο εκτελείται χωρίς τη χρήση ειδικών προσαρμογέων και πολύπλοκων στοιχείων στερέωσης, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μη διαμονή επιπλέον χρημάτων για εργασία. Η εύκαμπτη κατασκευή με ραβδώσεις στρέφει εύκολα τα εμπόδια, γεγονός που σας επιτρέπει να μην χρησιμοποιείτε πρόσθετες συνδέσεις και εξαρτήματα. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, η αυλάκωση είναι πλήρως τεντωμένη και τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνει τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Διαφορετικά, οι προκύπτουσες πτυχές θα δημιουργήσουν αναγκαστικά μια δόνηση, και το έργο της κουκούλας θα συνοδεύεται από μια αυξημένη κροτάλισμα.

Η αυλάκωση στερεώνεται στον σωλήνα διακλάδωσης του συστήματος εξαερισμού με τη βοήθεια ειδικών μεταλλικών ή πλαστικών σφιγκτήρων. Για να εκτελέσετε σωστά τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να ακολουθήσετε απλούς κανόνες:

 • Αν η οπή αερισμού βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την κουκούλα, ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την οροφή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αιχμηρών γωνιών και θα καταστήσει το σύστημα πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο. Για τους σκοπούς αυτούς είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ψευδοροφές, οι οποίες ιδανικά κρύβουν την κυματοειδή από τα αδιάκριτα μάτια.
 • θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη διάμετρο, δεδομένου ότι ένας στενός αγωγός αέρα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο φορτίο για τον ανεμιστήρα, το οποίο ασφαλώς θα επηρεάσει την απόδοσή του. Αν ο απορροφητήρας έχει κυκλικό άνοιγμα, μην χρησιμοποιείτε ορθογώνιο σωλήνα. Αυτό θα καταστήσει το έργο αναποτελεσματικό, αφού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ειδικούς προσαρμογείς, οι οποίοι θα μειώσουν τη διέλευση του αέρα μέσω του αεραγωγού.

Πώς να εγκαταστήσετε

 1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι εγκατεστημένη μια μάσκα με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της εισροής καθαρού αέρα για τον αερισμό του δωματίου όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.
 2. Με την εγκατάσταση ενός ανεμόμετρου στη βάση του σωλήνα, μπορείτε να καθορίσετε την ποσότητα χωρητικότητας του συστήματος εξαερισμού, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις όγκοι της κουζίνας.
 3. Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε την ύπαρξη ανάστροφης πρόσφυσης για αυτό, τοποθετήστε το φύλλο χαρτιού στη μάσκα της κουκούλας, πρέπει να προσκολληθεί σταθερά στην τρύπα. Η παρουσία της αντίστροφης ώσης μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού.
 4. Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε ότι ο σχεδιασμός είχε όσο το δυνατόν λιγότερες καμπές και στροφές, καθώς μειώνει την παραγωγικότητα της λειτουργίας πολλές φορές.

Η επιλογή του αγωγού γίνεται μετά την αγορά του συστήματος εξαερισμού, αφού η ποιότητα του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από την σωστά επιλεγμένη διάμετρο του φθόνος. Η διάμετρος της εξόδου πρέπει να ταιριάζει με τις παραμέτρους του σωλήνα ακριβώς έτσι ώστε να μπορείτε να επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση.

Συχνά, οι εμπορικοί οργανισμοί μαζί με την κουκούλα προσφέρουν ένα συσσωρευμένο κυματοειδές σωλήνα. Μπορείτε να αρνηθείτε την επιβαλλόμενη υπηρεσία εάν εξοικειωθείτε με τις οδηγίες εγκαίρως και υπολογίσετε την επιθυμητή ποσότητα κυματοειδούς. Στη συνέχεια, θα αγοράσετε το ακριβές ποσό χωρίς να χρεώσετε επιπλέον μετρητά.

Ο ιδανικός τρόπος για να φτιάξετε μια καμινάδα, δεν μπορείτε να φοβάστε να υπερθερμανθεί ο σωλήνας. Είναι εύκολο και εύκολο στη συναρμολόγηση σε οποιοδήποτε είδος αλληλεπικάλυψης. Κατά την εγκατάσταση της θέρμανσης αερίου ή του εξοπλισμού θέρμανσης νερού μπορεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη εκροή των προϊόντων καύσης, δίνοντας την ευκαιρία να εγγυηθεί την αξιοπιστία της λειτουργίας των λεβήτων και των λεβήτων. Το σύστημα τέτοιων σωλήνων αποδείχθηκε καλά εγκατεστημένο σε τζάκια, σόμπες ή άλλα συστήματα θέρμανσης.

Χαλύβδινο εσωτερικό πλαίσιο και ταινία βαρέως τύπου, μην ανησυχείτε για την αντοχή και την αξιοπιστία της λειτουργίας της δομής. Θυμηθείτε ότι όσο πιο υπεύθυνοι είστε στην επιλογή της αυλάκωσης, τόσο καλύτερα και περισσότερο θα λειτουργήσει το σύστημα εξαερισμού σας. Δεν πρέπει να αποθηκεύσετε σε ένα σωλήνα διακλάδωσης, επειδή η ανάμιξη μονοξειδίου του άνθρακα σε ένα διαμέρισμα μπορεί να οδηγήσει σε θλιβερές συνέπειες.

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση.

Εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού: τι είναι και πώς χρησιμοποιείται

Ένα ουσιαστικό μέρος σχεδόν όλων των συστημάτων εξαερισμού είναι οι αεραγωγοί. Είναι σχεδιασμένα για να διανέμουν αέρα ή να τα αφαιρέσουν από τις περιοχές εξυπηρέτησης. Μαζί με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από χάλυβα και πλαστικό, χρησιμοποιείται ευρέως φλάντζα αερισμού.

Αυτό το υλικό έχει πολλά χαρακτηριστικά που κάνουν τη χρήση εύκαμπτων αγωγών κατάλληλη για πολλές εφαρμογές. Ο εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού είναι ευκολότερος στην εγκατάσταση και όταν το χρησιμοποιείτε, η ανάγκη χρήσης στροφών για αλλαγή της κατεύθυνσης του δικτύου πρακτικά εξαφανίζεται. Αλλά υπάρχουν και αρνητικές πλευρές. Για παράδειγμα, ένας εύκαμπτος αγωγός αέρα δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε ένα μικρό εργαστήριο, από κασσίτερο, και είναι βασικά μόνο κυκλικής διατομής.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι παράγεται από το κυματοειδές σωλήνα, ποιες είναι οι διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης και λειτουργίας του.

Ποιος είναι ο εύκαμπτος σωλήνας για εξαερισμό;

Οι κυματοειδείς σωλήνες για εξαερισμό είναι διαφόρων τύπων και χρησιμοποιούνται αρκετά κατάλληλα υλικά για την κατασκευή τους. Παράγεται κυρίως από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα και πολυμερή υλικά. Κάθε ένα από αυτά τα υποείδη προορίζεται για ορισμένους σκοπούς. Για παράδειγμα, ο κυματοειδής ανοξείδωτος χάλυβας είναι ιδανικός για μια συσκευή για την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης από τον εξοπλισμό του λέβητα. Είναι λιγότερο διαβρωμένο και πιο άκαμπτο από το αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες χωρίζονται κατά κανόνα σε δύο μεγάλες υποομάδες σύμφωνα με τις μηχανικές τους ιδιότητες:

Ο διαχωρισμός βασίζεται στο πόσο κάθε προϊόν υπόκειται σε κάμψη.

Ημι-άκαμπτο, ή όπως ονομάζονται ημι-εύκαμπτοι αγωγοί, είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο. Η κατασκευή πραγματοποιείται με μέθοδο με σπειροειδή επίστρωση από τις προετοιμασμένες ταινίες του απαιτούμενου πλάτους. Για ταινίες χρησιμοποιήστε αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα.

Σε σύγκριση με άλλους τύπους κυματοειδών αγωγών αέρα, οι ημι-εύκαμπτοι σωλήνες δεν μπορούν να τεντωθούν και να λυγίσουν σε ένα ευρύ φάσμα. Στο εργοστάσιο, οι αγωγοί αυτοί παράγονται από τμήματα έως 3 m σε συμπιεσμένη κατάσταση. Κατά την εγκατάσταση, το τμήμα μπορεί να τεντωθεί δύο ή τρεις φορές, αλλά όχι περισσότερο. Μια άλλη διαφορά από τους άλλους τύπους - ένας ημι-εύκαμπτος σωλήνας μετά το τέντωμα δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του θέση χωρίς να προκληθεί βλάβη και μηχανική βλάβη.

Η κύρια εφαρμογή τέτοιων σωλήνων σε οικιακές συνθήκες είναι η οργάνωση της αφαίρεσης καπνού από οικιακούς λέβητες. Τόσο οι ποικιλίες αλουμινίου όσο και χάλυβα χρησιμοποιούνται. Οι αυλακώσεις αλουμινίου χρησιμοποιούνται συχνά για τη σύνδεση των κουζινών κουζίνας και των ανεμιστήρων στα μπάνια.

Οι εξαεριζόμενοι κυματοειδείς σωλήνες αυτού του τύπου διατίθενται σε διάφορους τύπους και ταξινομούνται σύμφωνα με τα μηχανικά χαρακτηριστικά τους και τα χαρακτηριστικά τοποθέτησης. Οι ημι-εύκαμπτοι αγωγοί χωρίζονται σύμφωνα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Εσωτερική διάμετρος. Τώρα παράγεται και χρησιμοποιείται σε ημι-εύκαμπτες σωλήνες με διάμετρο από 50 έως 400 mm. Μια μικρή διάμετρος χρησιμοποιείται συχνά στην αυτοκινητοβιομηχανία για την εκτροπή των προϊόντων καύσης. Σωλήνες μεγάλης διαμέτρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση μερών του δικτύου εξαερισμού.
 • Υλικό - αλουμίνιο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο.
 • Επιτρεπόμενη ακτίνα κάμψης. Υποδεικνύει την ακτίνα, μικρότερη από την οποία τα τμήματα του σωλήνα δεν μπορούν να λυγίσουν. Συχνά υποδεικνύεται σε συνδυασμό με τη διάμετρο. Για παράδειγμα, τουλάχιστον 0,7 διαμέτρου σωλήνων.
 • Όρια θερμοκρασίας στα οποία επιτρέπεται η χρήση. Για παράδειγμα, τα προϊόντα αλουμινίου επιτρέπεται γενικά να χρησιμοποιούν μέχρι 250 μοίρες, από γαλβανισμένο χάλυβα έως 700, από ανοξείδωτο χάλυβα έως 800 μοίρες.

Επίσης, στην περιγραφή κάθε σωλήνα, υποδεικνύεται το πάχος του τοιχώματος, ο αριθμός των στρώσεων των οποίων γίνεται το αντικείμενο, οι μέγιστες ταχύτητες αέρα στο τμήμα και η πίεση του δικτύου.

Ο δεύτερος τύπος κυματοειδών αγωγών αέρα είναι εύκαμπτος. Σε αντίθεση με το ημι-ευέλικτο, αντέχουν μεγαλύτερη κάμψη και τεντώνουν πολλές φορές πιο δυνατά. Επίσης, σε αντίθεση με αυτά, μετά από τέντωμα, μπορούν να επιστρέψουν σε μια συμπιεσμένη θέση χωρίς απώλεια χαρακτηριστικών και ποιότητας.

Οι εύκαμπτες κυματώσεις διαφέρουν στην τεχνολογία της παραγωγής. Αποτελούνται από ένα σπειροειδές πλαίσιο σύρματος, στο οποίο τεντώνεται το κύριο υλικό - ένα φύλλο ή μια μεμβράνη πολυμερών υλικών. Και τα δύο αυτά υλικά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα

Οι αγωγοί αυτοί ταξινομούνται επίσης σύμφωνα με τις ίδιες παραμέτρους όπως οι ημι-ευέλικτοι:

 • Διάμετρος από 100 έως 500 mm (4-20 "), μερικές φορές παράγουν μεγαλύτερα.
 • Υλικό: φύλλο αλουμινίου, μεμβράνη από πολυεστέρα ή πολυουρεθάνη, μεμβράνη από PVC.
 • Η ακτίνα κάμψης είναι περίπου 0,5 διαμέτρου.
 • Το εύρος θερμοκρασίας χρήσης είναι πολύ χαμηλότερο: -30-100 μοίρες.

Επίσης, ο εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού χωρίζεται σε δύο ακόμη υποείδη:

Ένας θερμαντήρας χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση του θορύβου. Ως θερμομονωτικό και ηχομονωτικό υλικό, χρησιμοποιείται υαλοβάμβακας ή ορυκτοβάμβακας. Οι μονωμένες αυλακώσεις για συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται επίσης για συστήματα κλιματισμού.

Αρχές εγκατάστασης

Επειδή ένας εύκαμπτος αγωγός δυσκολεύεται να σκληρύνει στη θέση του, απαιτούνται αρκετοί σημαντικοί κανόνες. Επίσης χρησιμοποιούνται για εργασία είναι σφιγκτήρες από μέταλλο ή νάιλον και κολλητική ταινία από αλουμίνιο για στερέωση.

Δεδομένου ότι οι κανόνες εγκατάστασης περιλαμβάνουν:

 • Όταν κρέμεται ένας εύκαμπτος σωλήνας μεταξύ των σημείων στερέωσης, η απόσταση μεταξύ τους στην οριζόντια θέση πρέπει να είναι 1,5-3 m. Στην περίπτωση αυτή, η χαλάρωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50 mm / m.
 • Με την κάθετη διάταξη του εύκαμπτου σωλήνα, τα σημεία στερέωσης μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση 1-1,8 m.
 • Δεν μπορείτε να λυγίσετε τους σωλήνες ισχυρότερα από την τιμή διαβατηρίου, αλλιώς είναι κατεστραμμένα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 • Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο εύκαμπτος αγωγός αέρα είναι στερεωμένος μόνο σε πλήρως εκτεταμένη θέση.
 • Οι μονωμένοι σωλήνες στερεώνονται έτσι ώστε να στερεώνονται και ένα στρώμα θερμαντήρα.
 • Εάν τα καυτά αέρια μεταφέρονται μέσω του δικτύου και των εύκαμπτων αγωγών, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μεταλλικούς σφιγκτήρες, αντί νάιλον.
 • Η κολλητική ταινία είναι σταθερή σε απόσταση 50 mm σε κάθε πλευρά από την άρθρωση.
 • Τα μέρη του σωλήνα στα οποία είναι συνδεδεμένη η ταινία αλουμινίου θα πρέπει να καθαρίζονται από σκόνη και ακαθαρσίες.

Είναι επίσης σημαντικό να συμμορφώνεστε με τη στεγανότητα. Μην αφήνετε τρύπες στο σωλήνα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κολληθούν με κομμάτια αλουμινίου.

Κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση ενός δικτύου εξαερισμού, πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι εύκαμπτοι αγωγοί έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή από τους αγωγούς χάλυβα ή πλαστικού. Ιδιαίτερα αφορά εκείνες τις περιοχές που δεν είναι πλήρως τεντωμένες. Η αντίσταση τους μπορεί να είναι δεκάδες φορές υψηλότερη από τις κανονικές. Επομένως, εάν το δίκτυο εξαερισμού αποτελείται μόνο από εύκαμπτους αγωγούς και θα είναι μακρύς, πρέπει να επιλεγεί ένας ισχυρότερος ανεμιστήρας. Για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις, οι εύκαμπτοι αεραγωγοί χρησιμοποιούνται κυρίως ως στροφές και μικρές περιοχές. Το κύριο δίκτυο εξαερισμού δημιουργείται από τους ομαλότερους σωλήνες.

Οι εύκαμπτοι σωλήνες χρησιμοποιούνται συχνά σε συστήματα εξαερισμού, κλιματισμού ή θέρμανσης, αλλά κατά την επιλογή του είναι σημαντικό να προσδιοριστεί σωστά ο κατάλληλος τύπος και τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Για παράδειγμα, κυματοειδή σωλήνα από αλουμίνιο για εξαερισμό ημι-εύκαμπτο τύπου είναι καλά αποδεδειγμένη στο αέριο εκκενώσεως συστήματα από το λέβητα, ή να δημιουργήσει ένα μικρό σύστημα αερισμού στην κουζίνα ή στο μπάνιο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Οι ευέλικτοι αεραγωγοί μεγάλης διαμέτρου επιτρέπουν τη δημιουργία ενός δικτύου διανομής αέρα σε διαμερίσματα, ακόμη και σε μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Κυματοειδής σωλήνας για σχεδίαση

Όπως είναι γενικά γνωστό, με κάθε περιστροφή του αγωγού κατά 90 μοίρες, ο κλάδος τάνυσης χάνει απόδοση κατά 10%. Επομένως, για να αποφευχθεί η περιστροφή, εφευρέθηκε αυλακώσεις... Αστείο. Στον αυλακωτό σωλήνα, επίσης, η ισχύς πέφτει και δεν είναι κακή, επειδή ο αέρας χύνεται ενάντια στους τοίχους. Από αυτή την άποψη, το λείο μέταλλο ή το πλαστικό είναι πολύ καλύτερο. Και για να μειώσετε την τριβή, επιλέξτε αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από πολυμερή επικαλυμμένα από το εσωτερικό με μια ειδική αντιστατική ένωση. Το γεγονός είναι ότι, λόγω της συσσώρευσης στο εσωτερικό του ηλεκτρικού φορτίου, οι πλαστικοί σωλήνες καθίστανται μαγνήτης σκόνης. Ο κυματοειδής σωλήνας για το σχέδιο συμπεριφέρεται διαφορετικά.

Οι περισσότεροι οικιακοί απορροφητήρες έχουν μια κυκλική ή τετράγωνη οπή εξόδου για να συνδέουν τους αγωγούς. Υποθέτουμε ότι στην φύση υπάρχουν εξαιρέσεις για πλαστικούς ορθογώνιους σωλήνες, αλλά αυτό είναι σπανιότατα και όχι κανόνας. Επίσης, συναντάμε συχνά την κουκούλα, στην οποία περιλαμβάνονται οι αεραγωγοί. Αυτό είναι βολικό αν μια τέτοια λύση "με το κλειδί στο χέρι" είναι κατάλληλη.

Αλλά αν δεν ταιριάζει, αντικαταστήστε τον αγωγό οποιουδήποτε υλικού με εξαιρετική αυλάκωση αλουμινίου. Όλοι όσοι είδαν τα εμπορεύματα στο κατάστημα ενθουσιάστηκαν στο μικρό μέγεθος, αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο μικρός "σωλήνας διακλάδωσης" εκτείνεται σε τουλάχιστον τρία μέτρα. Λειτουργήστε το συμβουλεύεται ακριβώς στο μέγιστο μήκος. Αυτό ελαχιστοποιεί την αντίσταση του διερχόμενου αέρα.

Το πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι να εγκαταστήσετε την ίδια την κουκούλα. Για αυτό, ένα ξύλινο μπλοκ κατά μήκος του μαγειρέματος είναι στερεωμένο στον τοίχο. Το κυριότερο είναι ότι η κουκούλα κρέμεται στο κέντρο και στα δύο αεροπλάνα:

Επιπλέον, ο εξοπλισμός συνοδεύεται από μια οδηγία με οδηγίες για το πόσο ψηλά πρέπει να κρεμαστεί η κουκούλα σε σχέση με την επιφάνεια της πλάκας. Για σόμπες αερίου τιμή είναι μεγαλύτερη από την άλλη και είναι κατά μέσο όρο 75 εκ. Σε άλλες περιπτώσεις, κουκούλα κρέμεται σε ύψος 60 cm. Μην πάρετε πάρα πολύ απομακρυνθεί από την πύλη του μαγειρέματος, αλλιώς μερικές ουσίες περνούν άνοιγμα, να εγκατασταθούν στο ταβάνι. Και προσπαθούμε να μην αφήσουμε να συμβεί αυτό.

Κανόνες για την εγκατάσταση κουκούλας

Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι ευέλικτοι και πηγαίνουν με διάφορους τρόπους. Μια σοβαρή περίπτωση είναι η θέση της οπής εξαερισμού κάτω από το ανώτατο όριο της κουζίνας στη γωνία που βρίσκεται απέναντι από την πλάκα. Εάν οδηγείτε την έξοδο με πλαστικούς ή σιδερένιους σωλήνες αυθαίρετης διατομής, θα έχετε τουλάχιστον 3 στροφές. Αυτό σημαίνει ότι η κουκούλα θα λειτουργήσει κατά 30% λιγότερο αποτελεσματικά. Η κατάσταση θα διορθώσει το τέντωμα οροφής, πάνω από το οποίο θα πάει ένα εύκαμπτο σωλήνα για να τραβήξουμε ευθεία μπροστά όπου χρειάζεται, διασχίζοντας την κουζίνα διαγώνια. Ως αποτέλεσμα, ένας στρέφεται πάνω από τη σόμπα και μια πεπλατυσμένη στροφή κοντά στην είσοδο του συστήματος εξαερισμού.

Επιπλέον, η αντίσταση του κλάδου καθορίζεται από τη διάμετρο του σωλήνα έλξης και τις γραμμικές διαστάσεις. Εδώ είναι απλό - όσο περισσότερο η πορεία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι ο αέρας έξω. Επομένως, για εκχυλίσματα με κυκλική έξοδο, προσπαθούμε να εκτελέσουμε τη διαδρομή χωρίς τη χρήση ορθογώνιων αεραγωγών. Ο προσαρμογέας μεταξύ των δύο τύπων σωλήνων θα τρώει κάποια ενέργεια. Οι αγωγοί ορθογώνιας διατομής είναι διαφόρων μεγεθών και όλα είναι κατώτερα στην περιοχή διατομής κυματοειδών και κυκλικών σωλήνων.

Λάβετε υπόψη ότι η κουκούλα δεν πρέπει να καλύπτει την οπή αερισμού. Ο εξαερισμός και ο εξαερισμός είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα. Είναι απαράδεκτο να θυσιάσετε φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο για να απαλλαγείτε από την οροφή της κουζίνας από την αιθάλη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για να γίνει αυτό, μια ειδική σχάρα με μια βαλβίδα αντεπιστροφής αγοράζεται στην είσοδο του αεραγωγού. Υπάρχουν:

 1. Διάφορα μικρά ανοίγματα για τον εξαερισμό του αέρα της κουζίνας λόγω φυσικών κινήτρων από ρέματα που εισέρχονται σε παράθυρα και πόρτες.
 2. Ένα κεντρικό άνοιγμα για το σύστημα εξαγωγής. Εδώ συνδέονται σωλήνες κυματοειδούς ή PVC για το σχέδιο.

Μόλις σταματήσει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας εξαγωγής, ανοίγει η βαλβίδα αντεπιστροφής και αρχίζει ο εξαερισμός.

Δώστε προσοχή, η απόδοση του εξοπλισμού επιλέγεται ίσα με τρεις όγκους της κουζίνας, αλλά θα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η πραγματική τιμή αυτής της παραμέτρου μετά την εγκατάσταση. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο. Συνήθως ενσωματώνεται σε ένα από τα τμήματα του συστήματος αγωγών και μετά τη μέτρηση αποσυναρμολογείται ή αντικαθίσταται το τμήμα που περιέχει το μετρητή.

Έχει ήδη αναφερθεί ότι σε κάθε στροφή η κουκούλα χάνει το 10% της παραγωγής, το κάνετε μόνοι σας. Το αποτέλεσμα της εγκατάστασης του εξοπλισμού μπορεί να είναι μηδέν. Προσπαθήστε να αξιολογήσετε εάν το κανάλι θα λειτουργήσει, ακόμη και πριν από την εγκατάσταση. Δεδομένου ότι ο διακοσμητικός σωλήνας για το σχέδιο εισάγεται στο άνοιγμα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αντίστροφη έλξη. Για να το κάνετε αυτό: στηρίξτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα. Πρέπει να κρεμάσει χωρίς τη βοήθεια των χεριών κατά τη διάρκεια του έτους. Διαφορετικά, η εγκατάσταση του συστήματος θα έχει ελάχιστη επίδραση.

Σε αυτό το σενάριο, συνιστάται να δοθεί προσοχή στις κουκούλες κουζίνας που λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης. Οι μονάδες παίρνουν τον αέρα, περνούν το τζετ μέσα από μια σειρά από φίλτρα και ρίχνουν πίσω στην κουζίνα. Αυτά είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν:

Η αρχή της λειτουργίας εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου που είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του και αυτά τα αφαιρούμενα στοιχεία επιλέγονται ανάλογα με τις ατομικές ανάγκες. Για παράδειγμα, το ψήσιμο κρέατος και ψαριού θα καθορίσει την ανάγκη να αφαιρεθούν τα σταγονίδια λίπους από τον αέρα. Αλλά η μυρωδιά μπορεί και να φύγει, αν σας αρέσει το σπίτι. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι ο αγωγός αέρα δεν είναι απαραίτητος. Το σύστημα εξάτμισης θα λειτουργεί χωρίς αυτό. Ο ίδιος ο εξοπλισμός είναι επίπεδος και είναι εγκατεστημένος κάτω από το τμήμα κρέμονται πάνω από την πλάκα. Φυσικά, θα πρέπει να ασχοληθούν με ένα ασφαλή στερέωση των επίπλων: η πτώση στην επαγωγή πλάκα ψησίματος σίγουρα σπάσει πλάκα και πρέπει να αγοράσετε ένα νέο (αντικατάσταση του γυαλιού κεραμική επίστρωση δεν είναι πολύ διαφορετική από τη συνολική αξία του εξοπλισμού).

Απορροφητήρας για λέβητες και φούρνους θέρμανσης

Σήμερα είναι μοντέρνα να χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο για να ζεσταίνουμε το χειμώνα, αλλά όχι όλοι ακούστηκαν πώς η οικογένεια πέθανε τον Φεβρουάριο του 2012, ασφυκτιώνοντας στο δικό τους σπίτι εξοπλισμένο με λέβητα θέρμανσης. Το γεγονός είναι ότι στην καπνοδόχο, στην κορυφή κάτω από την κορυφή σχηματίζεται ένας φελλός πάγου. Ως αποτέλεσμα, το μονοξείδιο του άνθρακα είναι το μέρος για να πάει στην κουκούλα, που κατευθύνεται προς τα καθιστικά. Ακόμη και ζώα πέθαναν.

Εξετάστε μερικά τυπικά λάθη που θα οδηγήσουν σε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτό που προκάλεσε την παραπάνω κατάσταση, δεν αναφέρθηκε επισήμως. Έτσι, το αέριο είναι μια ένωση υδρογονανθράκων, ως αποτέλεσμα της καύσης σχηματίζονται δύο ουσίες:

Είναι θεωρητικά. Και στην πράξη, το μπλε καύσιμο περιέχει ακαθαρσίες θείου. Τι συμβαίνει όταν καίγεται το αέριο. Οξείδιο του θείου, το οποίο, όταν συνδυάζεται με νερό, δίδει οξύ. Ένα από τα πιο επικίνδυνα, μέρος της βασιλικής βότκας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι αδύνατο να εφαρμοστούν τυποποιημένοι χαλύβδινοι σωλήνες και ακόμη και τούβλα για λέβητα αερίου. Αυτό θα οδηγήσει σε αξιοθρήνητες συνέπειες σε σχέση με την κουκούλα. Το τούβλο είναι εμποτισμένο με τα προϊόντα της καύσης, και το θειικό οξύ διαβρώνει εντελώς μέσα σε έναν άγνωστο χρόνο. Ο σωλήνας και η καμινάδα μπορούν απλά να καταρρεύσουν στον ιδιοκτήτη.

Το εκχύλισμα από το εργοστάσιο από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι επίσης δυνατό. Ο χάλυβας διαβρώνεται εύκολα με θειικό οξύ. Για να εξαγάγετε σωστά την κουκούλα, χρησιμοποιήστε μόνο δύο υλικά. Ο σωλήνας για τον λέβητα θέρμανσης είναι κατασκευασμένος από:

 1. Κεραμικά ανθεκτικά στη θερμότητα (συμπεριλαμβανομένου του κλίνκερ και των τερακοτών).
 2. Ειδικό χάλυβα όπως το AISI 321.

Επιπλέον, στο σχεδιασμό του καλύμματος παρέχει μια συσκευή για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Για να μην σχηματιστεί ένας φελλός το χειμώνα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια ειδικών τμημάτων.

Αγωγοί εξάτμισης από χάλυβα και κεραμικά

Ειδικό πάχος χάλυβα 6 mm περιβάλλεται από ανθεκτικό στη θερμότητα ορυκτοβάμβακα, εγκλεισμένο σε άλλο στρώμα από ανοξείδωτο χάλυβα. Μαζί, η δομή σχηματίζει ένα σάντουιτς, το οποίο απομονώνει με αξιοπιστία τη θερμότητα της κουκούλας και εμποδίζει το συμπύκνωμα να καθιζάνει στην κορυφή της καμινάδας. Η θερμοκρασία λειτουργίας των στοιχείων είναι 750 ° C, η περιοριστική θερμοκρασία είναι 1000 ° C. Έτσι φαίνεται το εργοστάσιο ηφαίστειο.

Όσον αφορά την κεραμική, το εργοστάσιο Tona προσφέρει δύο επιλογές:

 1. Ο τετράγωνος σωλήνας για κουκούλες με σύνδεση με εγκοπές είναι παρωχημένος σήμερα.
 2. Ένας σύγχρονος απαγωγέας του οποίου η διάμετρος του σωλήνα είναι ισοδύναμη με ένα τετράγωνο τμήμα κατασκευάζεται με βάση τις συνδέσεις φλάντζας.

Τα στοιχεία της κουκούλας είναι στερεωμένα με μια ειδική λύση, η οποία δεν φοβάται καμία θερμότητα. Η οριακή θερμοκρασία των κεραμικών αυξάνεται πάνω από 1000 ° C, και ο κατασκευαστής παρέχει εγγύηση για προϊόντα, τα οποία είναι 30 χρόνια.

Σημαντικό! Κατά την εγκατάσταση, ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χάσετε το δικαίωμα σε υπηρεσία. Η εγγύηση παραβιάζεται με αυθαιρεσία. Μην το ξεχάσετε.

Κατά την αγορά εξαρτημάτων, λάβετε υπόψη τον απλό κανόνα: η διάμετρος της κουκούλας πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος της εξαγωγής του λέβητα, του κλιβάνου και άλλων συσκευών θέρμανσης. Σχεδιάστε σωστά τη συσκευή απορροής για το λέβητα - και κανείς δεν θα υποφέρει και το σπίτι θα είναι ζεστό.

Από την επισκόπησή μας είναι σαφές ότι δεν είναι κάθε υλικό κατάλληλο για εφαρμογή οπουδήποτε. Η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη στην κουζίνα και η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στην έξοδο γίνεται καλύτερα από πλαστικό. Σε αυτή την περίπτωση είναι ιδανικό αν οι σωλήνες εισόδου είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ακόμα και σχιστόλιθο. Η πύλη έχει μια ειδική ανασκόπηση για τέτοιες λύσεις. Εκεί θα διαβάσετε σχετικά με τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα χρήσιμα πράγματα που είναι βέβαιο ότι θα ταιριάζουν τόσο κατά την κατασκευή του δικού σας αρχοντικού όσο και στα κτίρια διαμερισμάτων.