Επιλέξτε ένα φίλτρο για το τέντωμα μεταξύ τους

Με την πάροδο του χρόνου, η κουκούλα γίνεται ένα νόμιμο μέρος των στοιχείων της κουζίνας, γιατί κάθε μέρα όλο και περισσότεροι από τους συμπατριώτες μας αρχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή. Οποιαδήποτε νοικοκυρά θα συμφωνήσει ότι η μυρωδιά των τηγανιτών πατατών στην κρεβατοκάμαρα είναι πολύ ακατάλληλη, όπως και το άρωμα της σούπας στο σαλόνι. Ως εκ τούτου, η κουκούλα έρχεται στη διάσωση. Αλλά απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Τώρα θα περιγράψουμε λεπτομερέστερα ποια είναι η κουκούλα με το φίλτρο, ποια στοιχεία περιλαμβάνει και πώς λειτουργεί. Κατά την αγορά μας δίνουμε πρώτα την προσοχή στη μεταλλική θήκη που προστατεύει όλες τις εσωτερικές λεπτομέρειες της συσκευής.

Το φίλτρο είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της κουκούλας

Συνήθως, ο συνηθισμένος χάλυβας χρησιμοποιείται ως υλικό, αλλά ο υψηλής ποιότητας ανοξείδωτος χάλυβας εγκαθίσταται σε πιο ακριβά μοντέλα. Το σχήμα και οι διαστάσεις των διαφορετικών κουκούλες διαφέρουν, οι διαστάσεις κυμαίνονται από 500 mm έως 800 mm. Φυσικά, αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μεγαλύτερες κουκούλες, αλλά είναι σχεδιασμένες για ειδικές αίθουσες σε εργοστάσια (κυρίως για φαρμακολογική παραγωγή).

Ταυτόχρονα, η εμφάνιση των κουκούλες είναι εξαιρετικά ποικίλη και επομένως μπορείτε να επιλέξετε την κουκούλα που ταιριάζει καλύτερα στο σχεδιασμό της κουζίνας σας, αν θέλετε. Το ίδιο ισχύει και για το χρώμα των κουκούλες. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα χρώματα όπως ματ χάλυβα, χρώμιο, μαύρο ή λευκό (βλ. Φωτογραφία).

Θυμηθείτε ότι το κόστος της κουκούλας ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα που επιλέγετε. Το φθηνότερο είναι ένα χρωματισμένο χάλυβα χρώμα, όλοι οι άλλοι τύποι απαιτούν μεγάλο κόστος υλικού. Αυτό οφείλεται στο κόστος της βαφής και της λείανσης.

Ο κινητήρας είναι η "καρδιά" της κουκούλας, διότι χωρίς αυτό η κουκούλα μετατρέπεται σε άχρηστο κομμάτι μετάλλου. Η κύρια διαφορά μεταξύ των κινητήρων των διαφόρων εκχυλισμάτων είναι η μέγιστη χωρητικότητα που μπορούν να αναπτυχθούν.

Επιλέξτε το σωστό φίλτρο για κουκούλες δεν είναι τόσο απλό

Μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με την χωρητικότητα ανάλογα με την περιοχή της κουζίνας σας. Για να μην κάνετε λάθος, μετρήστε την περιοχή της κουζίνας σας και πολλαπλασιάστε την προκύπτουσα τιμή με το ύψος του δωματίου. Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το τελικό αποτέλεσμα με 10. Τώρα έχετε την κατά προσέγγιση ισχύ που θα πρέπει να έχει η κουκούλα σας.

Θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη την απόχρωση ότι οι κουκούλες με το φίλτρο πρέπει απαραίτητα να είναι πιο ισχυρές από εκείνες που λειτουργούν απευθείας με τον αγωγό. Πρώτα απ 'όλα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ηλεκτρική συσκευή πρέπει να έχει μεγάλη χωρητικότητα για τη λειτουργία βρώμικου αέρα μέσω του φίλτρου.

Πώς να ελέγξετε την κουκούλα;

Ο πιο τέλειος τύπος κουκούλας ελέγχου είναι η χρήση του πίνακα αφής. Είναι πολύ εύκολο να το χρησιμοποιήσετε. Λόγω της απεριόριστης διάρκειας ζωής των κουμπιών αφής, αυτός ο πίνακας είναι ανθεκτικός και ουσιαστικά στερείται οποιωνδήποτε μειονεκτημάτων.

Ένας άλλος τύπος ελέγχου χρησιμοποιεί έναν τυποποιημένο πίνακα. Εδώ θα βρείτε τα συνήθη κουμπιά που ελέγχονται από το σύστημα on-off. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, αλλά επειδή τέτοια πάνελ είναι πολύ δημοφιλή.

Ο πίνακας ολισθητήρα απεικονίζεται με κουμπιά, τα οποία είναι χαρακτηριστικά για τις φθηνότερες συσκευές. Αλλά αυτός είναι ο τελευταίος αιώνας, επειδή η ζήτηση για τέτοια αποσπάσματα είναι μικρή. Αν και ένα τέτοιο πάνελ δεν είναι λιγότερο αξιόπιστο, αλλά μετά από λίγο το ίδιο το ρυθμιστικό μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Μεταλλικό πλέγμα για τη σύλληψη των σταγονιδίων λίπους

Φίλτρα για εκχυλίσματα

Υπάρχουν δύο γνωστοί τύποι φίλτρων και ο καθένας εκτελεί τις μοναδικές λειτουργίες του. Ωστόσο, μόνο με την παρουσία και των δύο φίλτρων το εκχύλισμα κουκούλας αποβάλλει πολύ αποτελεσματικά τις οσμές και τις οσμές από την κουζίνα.

Τα λεγόμενα χοντρά φίλτρα καλούνται επίσης φίλτρα συλλογής λίπους, επειδή συγκρατούν αρκετά λεπτά σωματίδια λίπους και αιθάλης που αναδύονται με τον ατμό. Αυτά τα φίλτρα προστατεύουν τα μέρη από το να πάρουν λίπος και ως εκ τούτου η διάρκεια ζωής του καλύμματος αυξάνεται. Τέτοια φίλτρα χρησιμοποιούνται επίσης σε εκχυλίσματα ροής και κυκλοφορίας.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για τη συντήρηση της κουκούλας, χρησιμοποιήστε μόνο ένα χοντρό φίλτρο. Αλλά αυτό πρέπει να γίνεται μόνο με καλό εξαερισμό. Τα φίλτρα λίπους χωρίζονται επίσης σε δύο τύπους: αναλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Οι απορρίψεις είναι περιορισμένες όσον αφορά τη διάρκεια ζωής, διότι εάν δεν τις αλλάξετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, το φραγμένο φίλτρο θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης του ίδιου του καλύμματος καθώς και στην αποσύνθεση του κινητήρα. Το γεγονός είναι ότι ακόμα και ο κινητήρας σε αυτή την περίπτωση θα είναι φραγμένος με λίπος. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύ περισσότερο.

Τα φίλτρα για κουκούλες είναι δύο τύπων

Για να πλύνετε το φίλτρο, πρέπει να αφαιρεθεί και να υποβληθεί σε επεξεργασία σε ζεστό νερό ή σε πλυντήριο πιάτων και στη συνέχεια να αντικατασταθεί. Οι κουκούλες με ένα φίλτρο μπορούν να έχουν αρκετά μικρά φίλτρα και όχι μόνο ένα μεγάλο φίλτρο. Όσον αφορά τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα φίλτρα, πρέπει να διακριθούν τέσσερις κύριοι:

 1. Ακρυλικό - χρησιμοποιείται για να κάνει επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα, πλένονται κάθε μήνα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συμπιεστούν, οπότε απλώς τους χτυπήστε με ένα πανί και αφήστε να στεγνώσει για μια μέρα.
 2. Μη υφασμένο ύφασμα.
 3. Synthepon.
 4. Αλουμίνιο.

Το μη υφασμένο ύφασμα και η σιντόνη ταξινομούνται ως φίλτρα μίας χρήσης. Επίσης, δεν πρέπει να πλένονται, επειδή το υλικό αυτό θα γίνει αμέσως ακατάλληλο.

Ίσως θα αναρωτηθείτε: "Πώς μπορείτε να καθορίσετε πόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο;" Είναι πολύ απλό. Όταν το φίλτρο είναι βουλωμένο με βρωμιά και γράσο στην επιφάνεια του φίλτρου, θα δείτε ειδικά εικονίδια που εμφανίζονται όταν έρθουν σε επαφή με μια συγκεκριμένη συγκέντρωση λίπους, όπως το αόρατο μελάνι.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα αλουμινίου είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Πρέπει να πλένονται σε διαστήματα δύο έως τριών εβδομάδων, και είναι καλύτερο να το κάνετε σε ένα πλυντήριο πιάτων. Αν δεν διαθέτετε μια τέτοια μηχανή, χρησιμοποιήστε μέσα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Θυμηθείτε ότι μετά το πλύσιμο του φίλτρου, θα αλλάξει χρώμα. Αυτό θα σας δείξει ότι η συσκευή είναι έτοιμη για περαιτέρω χρήση.

Προσέξτε ότι όταν πλένετε το φίλτρο αλουμινίου, μην τον πιέζετε. Το γεγονός είναι ότι ένα τέτοιο φίλτρο υφίσταται εύκολα παραμόρφωση.

Μια άλλη απόχρωση: εάν δεν καθαρίζετε τα φίλτρα ή τα αλλάζετε από καιρό σε καιρό, το φορτίο του κινητήρα θα αυξηθεί και η ποσότητα αέρα που τραβάει η κουκούλα στην κουζίνα θα μειωθεί. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε επισκευή, η οποία θα σας κοστίσει πολύ ακριβό.

Η δομή ενός επαναχρησιμοποιούμενου φίλτρου αλουμινίου

Το φίλτρο μοιάζει με κασέτα και περιλαμβάνει μεταλλικό πλαίσιο και στοιχείο φίλτρου. Το στοιχείο φίλτρου αποτελείται από διάτρητο φύλλο ή πλέγμα. Η διάτρηση μπορεί να είναι συμμετρική ή ασύμμετρη. Οι οπές-κυψελίδες είναι απαραίτητες για να περάσει η ροή του αέρα όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα και επίσης να αλλάξει η διεύθυνση των πιδάκων αέρα κατά μήκος της διαδρομής. Επίσης, τα σωματίδια λίπους θα παραμείνουν και θα εγκατασταθούν στην επιφάνεια του φίλτρου.

Πολύ συχνά τα μεταλλικά φίλτρα είναι κατασκευασμένα από αλουμινόχαρτο ή πλέγμα, αλλά είναι κατασκευασμένα από λεπτά φύλλα από ανοξείδωτο χάλυβα και γαλβανισμένο χάλυβα. Στα εκχυλίσματα της εταιρείας, τα φίλτρα Elica είναι κατασκευασμένα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, στην επιφάνεια του οποίου σχηματίζεται ένα λεπτό παθητικό στρώμα, το οποίο εμποδίζει την οξείδωση.

Η ισπανική εταιρεία SATA σε εκχυλίσματα, τα οποία είναι εφοδιασμένα με φίλτρα λίπους από ανοδιωμένο αλουμίνιο, χρησιμοποιεί φίλτρα έξι στρωμάτων. Αυτό παρέχει όχι μόνο καλύτερη προστασία από το λίπος, αλλά και λιγότερο θόρυβο. Το SATA χρησιμοποιεί δύο φίλτρα κασέτας, τα οποία μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε. Έχουν ένα μανδαλωμένο μανδάλωμα, δηλαδή μια κλειδαριά με το λογότυπο της εταιρείας.

Φίλτρα για κουκούλες από αλουμίνιο

Οι απορροφητήρες ELIKOR έχουν φίλτρα από ανοδιωμένο αλουμίνιο πέντε επιπέδων και αυτό παρέχει πλήρη προστασία κινητήρα από λιπαρά σωματίδια. Ταυτόχρονα, η ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα είναι απεριόριστη.

Πιο συχνά η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με πολλές κασέτες αντί για ένα μεγάλο. Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε αυτές τις κασέτες - μπορούν να αφαιρεθούν ή να μεταφερθούν και επίσης να εγκατασταθούν στη θέση τους. Το πλύσιμο είναι επίσης πολύ πιο άνετο, επειδή είναι μικρό και εύκολα τοποθετείται σε ένα νεροχύτη ή πλυντήριο πιάτων.

Πολλές κασέτες παρέχουν επίσης την ευκαιρία να βρεθούν πρωτότυπες λύσεις σχεδιασμού, για παράδειγμα, όταν η κοίλη ζώνη εισαγωγής αέρα.

Πολλές κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα υπό μορφή επίπεδων ορθογωνίων διαφόρων διαστάσεων. Ακόμη και αυτές οι εξωφρενικές επιχειρήσεις όπως η Elica χρησιμοποιούν ορθογώνια φίλτρα στο σχεδιασμό. Μπορούν να καλύπτονται με έναν κύκλο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί Isola Salina Jetair.

Μειονεκτήματα των φίλτρων αλουμινίου

Στην εποχή μας υπάρχουν αποκαλούμενες "επαγγελματικές" κουκούλες, οι οποίες είναι κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα. Επιπλέον, έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι του αλουμινίου, δηλαδή μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, εύκολη συντήρηση, πιο αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα. Το γεγονός είναι ότι το αλουμίνιο απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, μάλλον περίπλοκη, επιπλέον, με παρατεταμένη χρήση και περιοδικό πλύσιμο και καθαρισμό, όπως μια σκουριά φίλτρου. Όλα σε αυτόν τον κόσμο είναι γνωστά σε σύγκριση, και επομένως σε σύγκριση με τον ανοξείδωτο χάλυβα, το αλουμίνιο είναι λιγότερο ανθεκτικό.

Η ίδια εταιρεία Elica χρησιμοποιεί φίλτρα με τη μορφή ασύμμετρα διατεταγμένων κυττάρων, μέσω των οποίων κινείται ο αέρας. Η κίνηση του μοιάζει με μια περιπλάνηση μέσω του λαβυρίνθου, και αυτό εξασφαλίζει τη μέγιστη ποσότητα σωματιδίων που περιέχουν λίπος που καθιζάνουν σε ανοξείδωτο χάλυβα.

Τέτοιες κουκούλες έχουν μόνο ένα φίλτρο αντί για τρία αλουμινένια σε συμβατικές κουκούλες. Διαστάσεις ενός τέτοιου φίλτρου - 90 cm με πλάτος 60 cm. Ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τρία αλουμίνιο λόγω του βελτιστοποιημένου συστήματος αναρρόφησης. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το αλουμίνιο δεν είναι αρκετά καλό για τα φίλτρα. Αλλά τα μοντέλα αλουμινίου είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τα φίλτρα από ανοξείδωτο χάλυβα και ως εκ τούτου τέτοια φίλτρα σταδιακά καταστούν παρωχημένα

Η επιλογή ενός φίλτρου για σχεδίαση πρέπει να προσεγγίζεται υπεύθυνα

Προς προστασία των φίλτρων από αλουμίνιο, μπορούμε να πούμε ότι το κόστος τους είναι χαμηλότερο από αυτό των φίλτρων από ανοξείδωτο χάλυβα.

Οι τελευταίες εξελίξεις και φίλτρα για κουκούλες

Πρόσφατα, οι τελευταίες εξελίξεις οδήγησαν στο γεγονός ότι τα φίλτρα λίπους απλά δεν χρειάζονταν. Το γεγονός είναι ότι τα καινοτόμα συστήματα περιφερειακής αναρρόφησης και η υψηλή παραγωγικότητα βοηθούν να περάσουν από τη μονάδα αερισμού του ειδικού δομικού συστήματος χωρίς προκαταρκτικό καθαρισμό από τους ρύπους στο φίλτρο λίπους. Έτσι, ο κινητήρας παρέχεται με επιπλέον λίπανση.

Όλο το λίπος αποκαθίσταται στον συλλέκτη, το οποίο μπορεί εύκολα να καθαριστεί. Η απουσία φίλτρου λίπους δίνει πλεονεκτήματα όπως χαμηλό θόρυβο (όχι περισσότερο από 35 ντεσιμπέλ), καθώς και την ανεπιθύμητη πλύση ή την αντικατάσταση του φίλτρου.

Όταν ανακυκλώνεται ο αέρας στα εκχυλίσματα, χρησιμοποιείται ενεργός άνθρακας. Είναι αρκετά αποτελεσματικό απορροφητικό, επειδή απορροφά πολλές βλαβερές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των οσμών. Συνήθως τέτοια φίλτρα δεν περιλαμβάνονται στο κιτ κουκούλας, αλλά μπορείτε πάντα να τα αγοράσετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, η τιμή ενός φίλτρου άνθρακα εξαρτάται από το επίπεδο εξόρυξης και κυμαίνεται από 250 έως 2000 ρούβλια.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να προσθέσω ότι τα φίλτρα αλουμινίου, παρά τα προφανή μειονεκτήματα είναι το κύριο πλεονέκτημα - προσιτή τιμή του, ενώ τα φίλτρα ενεργού άνθρακα δεν είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους των εκχυλισμάτων και μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι πολύ φθηνά. Ως εκ τούτου, στην εποχή μας, τα φίλτρα αλουμινίου επαναχρησιμοποιήσιμα για κουκούλες εξακολουθούν να είναι σε ζήτηση.

Φίλτρα λίπους για το σχέδιο: ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά και τα μειονεκτήματά τους + πώς να επιλέξουν

Οι απορροφητήρες κουζίνας αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα, και πιο συχνά στο δρόμο και, φαίνεται, για ποιο λόγο χρειάζεστε φιλτράρισμα. Εξάλλου, πρόκειται για πρόσθετο κόστος και ενοχλήσεις που συνδέονται με την επιλογή, την αγορά, την αντικατάσταση του εξοπλισμού που είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό.

Όλα αυτά είναι αληθινά, αλλά αξίζει να γνωρίζουμε ότι τα φίλτρα λίπους για τέντωμα είναι ένα υποχρεωτικό μέρος του σχεδιασμού του και να σώσουμε σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο σε βάρος. Και οι απώλειες μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης του εξοπλισμού, της φλεγμονής των σχηματισμένων λιπαρών καταλοίπων.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από το λίπος

Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι σε θέση να λειτουργούν σε δύο δημοφιλείς τρόπους. Το πρώτο είναι η εκτροπή του αέρα έξω από την κουζίνα, δηλαδή στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού. Ο δεύτερος τρόπος είναι η ανακύκλωση, μετά την οποία εισέρχονται στο δωμάτιο οι αέριες μάζες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αλλά καθαριστεί από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Ανάλογα με τη λειτουργία καθαρισμού, τα φίλτρα λίπους εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κατά την απόσυρση, τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, προστατεύονται από την πρόσκρουση μεγάλων σωματιδίων σκόνης (γράσο, αιθάλη) πάνω τους.
 2. Όταν ανακυκλώνεται, καθαρίζεται ο αέρας από τα παραπάνω στοιχεία για τον καθαρισμό του αέρα και χρησιμεύει επίσης για την προστασία του κινητήρα, άλλων τμημάτων του εξοπλισμού εξαερισμού. Επιπλέον, προστατεύετε τον άνθρακα ή οποιοδήποτε άλλο φίλτρο που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οσμών, αερίων, ορισμένων προϊόντων καύσης.

Όπως υποδηλώνουν οι παραπάνω πληροφορίες, είναι απαραίτητο ένα φίλτρο λίπους για κάθε σύγχρονο κουκούλα για την προστασία των δομικών στοιχείων από τις επιδράσεις οποιωνδήποτε μεγάλων σωματιδίων ρύπων.

Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Εάν δεν καθαρίσετε το λίπος, αιθάλη, τότε σε λίγες εβδομάδες, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας και του κινητήρα θα καλύπτονται με ένα πολτό από σωματίδια βρωμιάς που έχουν στρωθεί.

Οι λειαντικές του ιδιότητες θα ενισχύσουν τη μη φιλτραρισμένη σκόνη. Αυτό που θα προκαλέσει σημαντική αύξηση του φορτίου σε όλα τα στοιχεία τριβής της κουκούλας, πρώτα απ 'όλα αφορά ένα ακριβό κινητήρα.

Ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αυξάνεται η φθορά, μετά την οποία θα σημειωθούν πρόωρες αναλύσεις, πράγμα που θα οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Όταν εκτελούνται εργασίες ανακύκλωσης, προστίθεται το φίλτρο λίπους. Και ο κακής ποιότητας καθαρισμός θα έχει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες.

Ο λόγος για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο αέρας που πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί καθαρίζεται όχι μόνο από λίπη, προϊόντα καύσης αλλά και από οσμές.

Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται ένα ακριβό στοιχείο φίλτρου για την απομάκρυνσή τους, το οποίο πρέπει επίσης να προστατεύεται. Αφού καταβυθιστούν τα σωματίδια σκόνης εύκολα και, κυρίως, γρήγορα, οδηγούν σε απώλεια αποτελεσματικότητας του φίλτρου οσμής.

Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό σημαίνει πάλι πρόσθετα οικονομικά έξοδα, βλάβες στην υγεία.

Τύποι φίλτρων λίπους

Η βιομηχανία προμηθεύει μεγάλο αριθμό προϊόντων για τη διήθηση σωματιδίων λίπους, προϊόντων καύσης. Έρχονται σε όλα τα είδη τυποποιημένων μεγεθών, διαφέρουν σε υλικά κατασκευής και αποδοτικότητας.

Βασική ταξινόμηση προϊόντων

Αλλά με όλη την ποικιλία υπάρχουν μόνο 2 κύριοι τύποι φίλτρων λίπους. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν προϊόντα μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα.

Κάθε ποικιλία έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν αγοράζετε μια κουκούλα ή τα ίδια τα φίλτρα.

Φίλτρα μίας χρήσης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλα τα προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποιούνται εφάπαξ, δηλαδή πριν από τη μόλυνση. Από τότε χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και δεν παρέχουν το κατάλληλο επίπεδο καθαρισμού.

Επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα. Τα στοιχεία που ανήκουν σε αυτή την ποικιλία χρησιμοποιούνται μαζί με την κουκούλα για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας φιλτραρίσματος, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από συσσωρευμένο λίπος, προϊόντα καύσης.

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι κατασκευασμένα από συνθετικές και οργανικές μη υφασμένες ίνες ή μέταλλα. Ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής, είναι όλα εύκολο στη χρήση και είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποιότητα καθαρισμού, αλλά αυτό τελειώνει την ομοιότητα.

Φίλτρα λίπους από ίνες

Βασικά, είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά: ακρυλικά, πολυεστερικές ίνες, τα οποία απλά ονομάζονται synthon.

Αλλά συχνά χρησιμοποιούνται και fleece, κατασκευασμένα από κυτταρίνη. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα είναι χαρτί, δηλαδή, οργανικά. Προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή τους, χρησιμοποιείται συχνά το μέγεθος.

Ανεξάρτητα από την προέλευση των ινών, τα φίλτρα που κατασκευάζονται από αυτά είναι πάντοτε διαθέσιμα. Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις - έτσι σήμερα μπορείτε να βρείτε ακρυλικά προϊόντα που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές, αλλά δεν είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα. Δεδομένου ότι μετά από κάθε καθαρισμό η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται, οπότε η διάρκεια ζωής είναι σύντομη.

Επιπλέον, τα αναλώσιμα προϊόντα ανήκουν στο φθηνότερο τμήμα των συσκευών φιλτραρίσματος. Αυτό είναι το μειονέκτημα τους - αν και το κόστος των προϊόντων ινών είναι αρκετές φορές μικρότερο από το μέταλλο, αλλά θα πρέπει να πεταχτούν κάθε λίγους μήνες, γεγονός που οδηγεί σε τακτικά απόβλητα.

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επεκτείνουν τα απλά φίλτρα διάρκειας ζωής, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν κατηγορηματικά. Επειδή μετά από οποιαδήποτε τέτοια επεξεργασία, η δομή των ινών σπάει, μετά από την οποία το προϊόν δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει υψηλής ποιότητας καθαρισμό. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες υπό τη μορφή αυξημένης φθοράς στον εξοπλισμό.

Μεταλλικές παγίδες λίπους

Όλα τα φίλτρα που κατασκευάζονται από μέταλλο είναι πάντοτε επαναχρησιμοποιήσιμα, πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής μπορεί να είναι:

 • φύλλο ·
 • ανοξείδωτου χάλυβα ή γαλβανισμένου χάλυβα
 • αλουμινίου.

Όταν χρησιμοποιείται η πρώτη παραλλαγή, χρησιμοποιούνται διάφορα στρώματα φύλλου για την κατασκευή της συσκευής φίλτρου. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διάτρησης - που γίνεται με τις τρύπες βοήθειας, βοηθούν στην επιτυχή αντιμετώπιση της βρωμιάς. Αυτά τα στοιχεία φίλτρου αντιμετωπίζουν με επιτυχία την εργασία, αλλά οι δείκτες αντοχής και αντοχής τους δεν είναι οι υψηλότεροι.

Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο είναι εγγυημένα ότι εξυπηρετούν όσο το καπό. Έχουν εξαιρετική αντοχή, ασφάλεια, υψηλή απόδοση, καθώς και αντίσταση στη διάβρωση.

Αν και με ακατάλληλη φροντίδα στην επιφάνεια του μετάλλου μπορείτε να δείτε ίχνη σκουριάς. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι το σημαντικό κόστος, εξαιτίας αυτού που μια τέτοια κατηγορία φίλτρων μπορεί να δει μόνο σε κουκούλες κάτω από τη μεσαία τάξη.

Οι συσκευές αλουμινίου είναι επίσης ανθεκτικές, όπως και οι χαλύβδινες. Διακρίνονται από την αποτελεσματικότητα, τη δύναμη, την αντοχή τους. Μερικές φορές η ανοδίωση χρησιμοποιείται για να αυξήσει το τελευταίο χαρακτηριστικό, το οποίο αποκλείει την οξείδωση του υλικού.

Το μερίδιο των προϊόντων θεωρείται υψηλό κόστος. Ιδιαίτερα αφορά τα φίλτρα που έχουν κατασκευαστεί με εφαρμογή ανοδίωση - είναι εγκατεστημένα μόνο σε ακριβά εκχυλίσματα.

Οποιοδήποτε από τα μεταλλικά φίλτρα γράσου είναι μια κασέτα που αποτελείται από ένα εύρωστο πλαίσιο και λεπτά φύλλα από πλέγμα χάλυβα, αλουμινίου, φύλλου. Στην πραγματικότητα, είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό του αέρα της ρύπανσης.

Όλα τα κελιά δικτύου αναπτύσσονται σε μια συγκεκριμένη γωνία, η οποία σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση των ρευμάτων για να συλλαμβάνετε αποτελεσματικά τα σωματίδια βρωμιάς.

Το πλέγμα μπορεί να είναι ασύμμετρο ή ομοιόμορφο. Σαφή πλεονεκτήματα, κανένα από τα είδη των διατρήσεων δεν έχουν, καθώς και τα μειονεκτήματα, έτσι όταν αγοράζουν αυτή τη στιγμή, προσοχή δεν πρέπει να δοθεί προσοχή.

Για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τα στοιχεία φίλτρου μπορούν να αποτελούνται από διάφορα στρώματα διχτυών. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα αλλάξει κατεύθυνση επανειλημμένα, η οποία θα επιτρέψει να πιάσει περισσότερο λίπος, προϊόντα καύσης.

Για ευκολία κατά τη χρήση, οι κατασκευαστές χωρίζουν συχνά ένα φίλτρο σε 2-3 ξεχωριστές κασέτες. Έτσι, είναι πιο βολικό να αποσυναρμολογηθεί, να καθαριστεί και να εγκατασταθεί πίσω.

Διαστάσεις φίλτρων λίπους

Όλα τα είδη επαναχρησιμοποιήσιμων μεταλλικών συσκευών χρησιμοποιούνται συχνότερα καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας, οπότε το ζήτημα της αλλαγής των στοιχείων που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Όμως, εάν υπήρχε η επιθυμία να αντικατασταθεί το παλιό φίλτρο με ένα πιο αποτελεσματικό, τότε δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό. Δεδομένου ότι η βιομηχανία παράγει προϊόντα διαφόρων μεγεθών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε στο συνημμένο διαβατήριο τις ακριβείς διαστάσεις κάθε κασέτας, το φίλτρο ως σύνολο. Εάν οι διαστάσεις είναι μη τυπικές, τότε ακόμα και τότε θα είναι δυνατό να βγούμε από τη θέση. Λόγω του ότι υπάρχει επαρκής αριθμός κατασκευαστών στη χώρα έτοιμοι να κάνουν ένα προϊόν κομμάτι, αλλά το κόστος του θα είναι υψηλότερο.

Πολύ απλά το πρόβλημα μεγέθους επιλύεται με τη χρήση φίλτρων λίπους μίας χρήσης, ακόμη και στα πιο μη τυποποιημένα μεγέθη. Σε αυτή την περίπτωση, απλά αγόρασε ένα προϊόν με μεγαλύτερο μέγεθος και όλη η περίσσεια περικοπεί με ψαλίδι και το συνηθισμένο.

Αυτό είναι εύκολο να γίνει, διότι τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα μόνο από συνθετικές και οργανικές ίνες. Είναι ακόμη οπτικά παρόμοια με τα συνηθισμένα χαλιά, σφουγγάρια, με την επεξεργασία των οποίων δεν προκύπτουν δυσκολίες.

Συντήρηση φίλτρων λίπους

Όλα τα επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα από τα λίπη είναι εύκολο να διατηρηθούν. Αποτελείται κυρίως από την αφαίρεση των προσμείξεων που συσσωρεύονται στα κύτταρα των ματιών.

Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, τα φίλτρα αφαιρούνται από τα καθίσματα. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό - για τη στερέωση τους χρησιμοποιήστε βολικούς συνδετήρες, επιτρέποντας γρήγορα να αντιμετωπίσετε το κλείδωμα / ξεκλείδωμα.

Το φίλτρο τοποθετείται στη συνέχεια σε δοχείο με σαπουνόνερο και επεξεργάζεται με βούρτσα. Ως απορρυπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιείτε συνηθισμένο οικιακό σαπούνι, το οποίο μισό κομμάτι του πρέπει πρώτα να τρίβεται σε οποιοδήποτε μεγάλο τρίφτη και τα τσιπ που προκύπτουν πρέπει να χύνεται με 3 λίτρα μέτρια ζεστού νερού.

Παρά την απλότητα, αυτός είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος, ο οποίος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε γρήγορα από τη βρωμιά.

Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την προετοιμασία μιας σαπουνιού, τότε μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε εξειδικευμένα μέσα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για πλύσιμο πιάτων. Αφού καθαρίσετε το πλέγμα, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Αν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και οι αντίστοιχες διαστάσεις του, η διαδικασία πλύσης μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Αλλά ένα πολύ βρώμικο προϊόν, έτσι ώστε να απομακρύνεται, δεν είναι πάντοτε. Ως εκ τούτου, η κύρια μέθοδος είναι το πλύσιμο των χεριών.

Για να εξαλείψετε τη βρωμιά, μην χρησιμοποιείτε:

 • πούδρα πλύσης - συχνά η χρήση τους οδηγεί σε γρατσουνιές στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • σόδα για τον καθαρισμό αλουμινίου - το προϊόν αυτό συχνά αφήνει καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • αλκαλικά, όξινα παρασκευάσματα για τον καθαρισμό του αλουμινίου - αυτές οι ισχυρές ουσίες θα οδηγήσουν σε σκουρόχρωση του συγκεκριμένου μετάλλου.
 • Λειαντικές βούρτσες - αφήνουν ορατά σημάδια στο μέταλλο.

Εάν το στοιχείο φίλτρου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όταν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Δεδομένου ότι το ζεστό νερό μπορεί να προωθήσει την οξείδωση αυτού του μετάλλου, η οποία θα οδηγήσει στο σκοτάδι του.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού, το προϊόν αφήνεται να στεγνώσει και σε θερμοκρασία δωματίου και μετά από κάθε είδους καθαρισμό. Η μη τήρηση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση.

Η συντήρηση των φίλτρων μίας χρήσης περιορίζεται στην παρακολούθηση της κατάστασής τους και στην αντικατάστασή τους με νέο προϊόν μετά από μόλυνση. Η στιγμή της αντικατάστασης είναι εύκολο να προσδιοριστεί, καθώς εμφανίζονται στην επιφάνεια του προϊόντος ειδικά σύμβολα που δείχνουν το μέγιστο επιτρεπτό περιεχόμενο βρωμιάς στους πόρους του στοιχείου καθαρισμού.

Τι να εστιάσετε κατά την επιλογή;

Αν πρέπει να αγοράσετε έναν συλλέκτη λίπους για την υπάρχουσα κουκούλα, τότε πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθός του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του φίλτρου. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τα φθηνά προϊόντα μίας χρήσης θα είναι μια πρακτική επιλογή μόνο για μικρές κουκούλες ενσωματωμένες σε έπιπλα κουζίνας.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν το δωμάτιο μαγειρεύεται συχνά. Στην περίπτωση αυτή, τα "χαλιά" μιας χρήσης θα εξαντλούν γρήγορα τις δυνατότητές τους, μετά τα οποία θα πρέπει να απορριφθούν.

Η αγορά ενός επαναχρησιμοποιούμενου φύλλου μπορεί να προκληθεί μόνο από την επιθυμία εξοικονόμησης χρημάτων. Δεδομένου ότι είναι πραγματικά πρακτικά φίλτρα χωρίς περιορισμούς, μόνο τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου μπορούν να ληφθούν υπόψη.

Τα τελευταία απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή της οξείδωσης, ακολουθούμενη από μια αλλαγή στο χρώμα, αλλά θεωρούνται πιο ανθεκτικά. Αν και αυτό το πλεονέκτημα είναι υπό όρους, καθώς και τα στοιχεία χάλυβα μπορεί να εξυπηρετήσει εδώ και δεκαετίες.

Εάν θέλετε να επιλέξετε την πιο πρακτική επιλογή, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα προϊόν που αποτελείται από 2-3 κασέτες. Εξάλλου, ένας συλλέκτης λίπους μεγάλης χωρητικότητας είναι πιο δύσκολο να πλύνει, να εκτελέσει άλλους χειρισμούς μαζί του, για παράδειγμα, τοποθέτηση, αποσυναρμολόγηση.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός στρωμάτων του πλέγματος παρέχει καλύτερη ποιότητα καθαρισμού. Αλλά το κόστος θα είναι υψηλότερο.

Μετά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ του πλαισίου φίλτρου και του καπό. Επειδή η παρουσία τους θα οδηγήσει στην είσοδο ακαθαρσιών μέσα στο κύκλωμα εξαερισμού, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τις περισσότερες φορές, οι ιδιοκτήτες των κουκούλες έχουν δυσκολίες μόνο με τον καθαρισμό παγίδων λίπους από τη βρωμιά. Πώς να εκτελέσετε σωστά τη συγκεκριμένη διαδικασία θα προτρέψει το ακόλουθο βίντεο:

Αυτό το βίντεο θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιοκτήτης της κουκούλας θα βγει από την κατάσταση, αν δεν υπάρχει επιλογή λαδιού κατάλληλων διαστάσεων:

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι πρακτικά προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα της ρύπανσης. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα είναι δυνατό μόνο με τη σωστή επιλογή του συλλέκτη λίπους. Αυτό αφορά τις διαστάσεις, το υλικό κατασκευής. Επίσης, δεν μπορείτε να ξεχάσετε την επικαιρότητα του καθαρισμού του φίλτρου που αγοράσατε ή όλη η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί στο μηδέν.

Συμβουλές για την επιλογή φίλτρων για κουκούλες

Φίλτρα για κουκούλες

Η κουκούλα παίζει μεγάλο ρόλο στον καθαρισμό του αέρα σε δωμάτια διαφορετικών τύπων.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία κουκούλες, αλλά όλα χρειάζονται κάποιο συμπλήρωμα - ένα φίλτρο, καθώς προστατεύει από το λίπος, την αιθάλη και άλλα ανεπιθύμητα σωματίδια.

Με ένα φίλτρο, ο εκτοξευτήρας θα σας κρατήσει περισσότερο και οι λειτουργίες του θα λειτουργούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

1 Ποια είναι τα φίλτρα για το σχέδιο και τι είναι καλό φίλτρο άνθρακα;

Οι συσκευές καθαρισμού για κουκούλες είναι άνθρακας, αλουμίνιο και ακρυλικό.

Φίλτρα αλουμινίου που ονομάζεται ακόμα λίπος, επειδή είναι από αυτές τις ουσίες που προστατεύουν την κουκούλα. Ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί να πλυθεί και θα εξυπηρετήσει περαιτέρω. Δηλαδή, είναι επαναχρησιμοποιήσιμη.

Ακρυλικό φίλτρο - προστατεύει επίσης κυρίως από το λίπος. Συγκεκριμένα, εγκαθίσταται για την προστασία του κινητήρα εξαγωγής.

Και οι δύο τύποι αυτών των φίλτρων χρησιμοποιούνται κυρίως για να προστατεύσουν την κουκούλα από ζημιές και να παρατείνουν τη ζωή και την αποτελεσματική λειτουργία. Μερικές φορές μπορεί να έχουν δείκτες που καθιστούν σαφές ότι οι συσκευές καθαρισμού πρέπει να αντικατασταθούν. Αυτό είναι βολικό, καθώς δεν θα ξεχάσουμε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Φίλτρο για την εξαγωγή «κορώνα» τύπου άνθρακα Κ5 προστατεύει τη συσκευή εξαερισμού, όχι μόνο από το λίπος και τη σκόνη της ρύπανσης, αλλά εξουδετερώνει επίσης τις οσμές, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την κουζίνα. Ως εκ τούτου, μπορεί να ονομαστεί ένα καθολικό φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο "Elikor". Λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας, η δραστική ουσία ενεργοποιείται ή καθαρίζεται άνθρακας.

Το φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα Krona έχει πολλά χαρακτηριστικά.

 • Ένα τέτοιο φίλτρο πρέπει να αλλάζει κατά μέσο όρο περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες. Αυτό είναι ακριβό, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει αποτελεσματική εργασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα "Krona kamilla 600" είναι φθηνότερο από άλλα είδη τέτοιων φίλτρων καθαρισμού. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως πλεονέκτημα. Αν και, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι δυνατό να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για κουκούλες "Hansa 20" για 2500 χιλιάδες ρούβλια και ακόμη και για 13 χιλιάδες, η οποία δεν είναι αρκετή. Όλα εξαρτώνται από το εμπορικό σήμα και τον τύπο της συσκευής.
 • Το φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα "Jetair" είναι πολύ καλό στην εξάτμιση και τη ρύπανση, με τα οποία τα φίλτρα άλλων τύπων δεν μπορούν να καταπολεμήσουν πάρα πολύ. Αυτό ακριβώς παίζει μεγάλο ρόλο στην παροχή της φρέσκιας ατμόσφαιρας στην κουζίνα, γιατί αν συσσωρευτούν απόβλητα στον σωλήνα, τότε θα προκαλέσουν μια δυσάρεστη οσμή.
 • Ο ενεργός άνθρακας απορροφά τέλεια την εξάτμιση και ακόμη και το λίπος, ενώ εξουδετερώνει τη μυρωδιά τους. Είναι λόγω των ιδιοτήτων του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ψυγείο, τότε δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες ορμές και μυρωδιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί να συγκρατήσει από μόνο του πέντε φορές περισσότερες ακαθαρσίες από το βάρος.
 • Όταν χρησιμοποιείτε φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα "Hansa ots 625", δεν υπάρχει ανάγκη εξαερισμού του εξωτερικού χώρου, όπως ο αέρας και τέλεια καθαρισμένος, αλλά παραμένει στο δωμάτιο. Αυτό έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα - δεν είναι απαραίτητο να αντλούμε κρύο αέρα στην κουζίνα, διατηρεί τη θερμότητα στο δωμάτιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα.
 • Μια κουκούλα με συσκευή καθαρισμού άνθρακα είναι πολύ εύκολη στη σύνδεση. Για την τοποθέτησή του, δεν χρειάζεται καν να φτιάξετε μια τρύπα στην οροφή.
 • Το φίλτρο άνθρακα για την εξαγωγή του "Jetair 2jet016" είναι πολύ εύκολο να αλλάξει. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και με τα χέρια τους.

2 Τι είδους φίλτρα άνθρακα υπάρχουν για κουκούλες και πώς να τα επιλέγετε σωστά;

Τα φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα "Hansa" είναι ύφασμα και κασέτα. Έχουν διαφορετικό βαθμό επεξεργασίας της περιεκτικότητας σε άνθρακα του φίλτρου.

Επίσης, τα φίλτρα άνθρακα είναι διαφορετικού τύπου, ανάλογα με τους διαφορετικούς τύπους άνθρακα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του. Τα φίλτρα άνθρακα για την εξάτμιση Hansa ΣΑΛ BH 622 μπορεί να δράσει πάνω στην πέτρα, καρύδα, τύρφη, impregmirovannogo άνθρακα και με βάση τον άνθρακα hemsorbentov.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αγορά ενός φίλτρου άνθρακα για την εξαγωγή του Jetair 151 μπορεί να έχει διαφορετικές ιδιότητες για διαφορετικούς τύπους χώρων. Μπορεί να είναι ένα φίλτρο άνθρακα για την εξαγωγή του "Elikor", που προορίζεται για συνήθεις κουζίνες. Αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για τον απορροφητήρα "Jetair", το οποίο θα είναι αποτελεσματικό, που εργάζονται σε ένα καφέ, μπαρ.

Φίλτρο λίπους πριν και μετά τον καθαρισμό.

Υπάρχουν επίσης τύποι συσκευών καθαρισμού άνθρακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το φίλτρο άνθρακα τύπου "Krona" "ku18" είναι απόλυτα οικουμενικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Έχοντας αγοράσει την τελευταία επιλογή, δεν μπορείτε να ασχοληθείτε, σκεπτόμενος εάν έγινε η σωστή επιλογή.

Όταν επιλέγετε ένα φίλτρο άνθρακα για σχεδίαση, προσέξτε το μέγεθός του. Πρέπει να ταιριάζουν με το μέγεθος του ίδιου του συστήματος εξαερισμού, έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης. Τα φίλτρα είναι καλύτερα να εφαρμόζονται σε μια επίπεδη κουκούλα.

Πρόκειται για ένα φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα «κορώνα Καμίλα 500», αλλά μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρότερο μέγεθος, και - φίλτρο άνθρακα για την κατάρτιση «Elikor £ 02«ή φίλτρο άνθρακα για να εξαγάγετε «Elikor £ 05."

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφορετικές συσκευές καθαρισμού άνθρακα διαφέρουν όχι μόνο στις ιδιότητες πλήρωσης και τα μεγέθη, αλλά μπορούν να έχουν διαφορετικό όριο χρήσης. Για παράδειγμα, ένα φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα "Elikor" μπορεί να αλλάξει μία φορά το χρόνο, αλλά υπάρχουν είδη που πρέπει να αντικαθίστανται συχνότερα - κάθε 4-6 μήνες.

Το σύστημα λειτουργίας του λιθάνθρακα με φίλτρο

Και συνιστάται όχι μόνο να αλλάζετε τα πάντα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά να κάνετε αυτό με βάση την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά, εξετάστε πόσο συχνά θέλετε να κάνετε τέτοιους χειρισμούς.

Για να αντικαταστήσετε τη συσκευή λιγότερο συχνά, πρέπει να σκουπίζετε περιοδικά τη μάσκα.

Αγοράστε ένα φίλτρο άνθρακα μπορεί να είναι τουλάχιστον 400 ρούβλια, και στη συνέχεια η τιμή αυξάνεται σταδιακά. Για παράδειγμα, ένα φίλτρο τύπου άνθρακα "Elikor" δεν πωλείται για λιγότερο από 900 ρούβλια.
στο μενού ↑

Φίλτρο λίπους

 • Περιλαμβάνεται στο εξάρτημα εξαγωγής

Το φίλτρο λίπανσης έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα των σωματιδίων λίπους και των προϊόντων καύσης αερίου, εμποδίζοντας έτσι τα σωματίδια ελαίου να εισέλθουν στο εσωτερικό της κουκούλας.

Όλες οι κουκούλες KRONA είναι εξοπλισμένες με επαναχρησιμοποιήσιμα μεταλλικά φίλτρα. Με το περιοδικό πλύσιμο, το εξάρτημα θα σας κρατήσει πολύ καιρό.

Το φίλτρο αλουμινίου περιλαμβάνεται στο καπό.

Δεν υπάρχουν μετοχές για αυτό το προϊόν, όλες οι τρέχουσες μετοχές μπορούν να βρεθούν εδώ.

Φίλτρα λίπους για εξαγωγή - επισκόπηση και αξιολόγηση


Οι απορροφητήρες κουζίνας καθαρίζουν τον αέρα των προϊόντων καύσης, οσμών, καπνών και καπνού που συσσωρεύονται στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όλες οι μοντέρνες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα άνθρακα και λίπους. Προστατεύουν τον κινητήρα από αστοχία και διατηρούν επίσης τις εσωτερικές επιφάνειες του εξοπλισμού από κολλώδη και σκληρά για καθαρισμό σωματίδια λίπους. Απαραίτητο στην περίπτωση που το σύστημα αερισμού λειτουργεί χωρίς εξάτμιση αέρα.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να διατηρήσετε ένα μεταλλικό φίλτρο λίπους.

Ποια είναι τα φίλτρα στην κουκούλα

Τύποι λιπαρών φίλτρων για εκχυλίσματα και την αρχή της λειτουργίας τους

Το φίλτρο λίπους είναι απαραίτητο στην κουκούλα κουζίνας για να καθαρίσετε τη ροή του αέρα που διέρχεται από το κύτος, τα δομικά στοιχεία και τον αεραγωγό από τα προϊόντα καύσης και τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια λίπους.

Επίσης, το φίλτρο γράσου προστατεύει τον κινητήρα εξαγωγής από τη συσσώρευση ρύπων, εξαιτίας της οποίας αρχίζει να λειτουργεί χειρότερα και μπορεί να σπάσει.

Αν αγνοήσουμε την εγκατάσταση ενός φίλτρου αέρα του λίπους, στη συνέχεια, μετά από 20-30 ημέρες, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες του απορροφητήρα με το μοτέρ θα καλύπτονται από ένα στρώμα βερνικιού-όπως ουσία - κολλώδη, trudnoochischaemogo και δύσοσμες.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο και ανάλογα με αυτό είναι κατασκευασμένο από διάφορους τύπους υλικών:

 • Από sintepon, fleece ή ειδικό χαρτί. Εγκαθίστανται σε συσκευές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Διατηρούνται μέχρι να μολυνθεί το συνθετικό ύφασμα, μετά από το οποίο απλώς ρίχνεται έξω. Ο καθαρισμός και η επαναχρησιμοποίηση ενός τέτοιου φίλτρου λίπους δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • Από ακρυλικό. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ενδιάμεσος μεταξύ φίλτρων μιας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων. Αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο μπορεί να πλυθεί για περαιτέρω χρήση, αλλά λόγω της εύθραυστης δομής του θα καταστεί γρήγορα ακατάλληλη.
 • Επαναχρησιμοποιείται φίλτρο γράσου αλουμινίου για σχεδίαση. Χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, την αξιοπιστία και, κυρίως, την ανθεκτικότητα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα μπορούν να λειτουργούν όσο και η ίδια η κουκούλα. Βρίσκονται στις κουκούλες του μεσαίου και υψηλού τμήματος των τιμών. Όταν παρατηρήσετε ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, αρκεί να φτάσετε το φίλτρο και να τον πλύνετε με απορρυπαντικό.

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο λίπους για εξαγωγή - Krona ή Cata;

Η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία λιπαρών στοιχείων από διαφορετικούς κατασκευαστές. Μερικές φορές είναι δύσκολο να κάνετε μια επιλογή και να καταλάβετε πώς ένα στοιχείο διαφέρει από το άλλο.

Καταστρέφουν αποτελεσματικά την εξάτμιση, προστατεύουν τα έπιπλα στην κουζίνα και απομακρύνονται από τη ρύπανση. Σχεδιασμένο για μακροχρόνια χρήση, επιτρέπεται η πλύση σε πλυντήριο πιάτων. Με τακτική και σωστή φροντίδα, τα φίλτρα θα εξασφαλίζουν αξιόπιστο καθαρισμό του αέρα κατά τη διάρκεια πολλών ετών υπηρεσίας.

Ο Ισπανός κατασκευαστής Cata εξοπλίζει τον εξοπλισμό του με στοιχεία από ανοδιωμένο αλουμίνιο με έξι στρώματα.

Επίσης στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε καθολική φίλτρα λίπους για την εξαγωγή. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι κατάλληλα αμέσως για διάφορα μοντέλα κουκούλες από διαφορετικούς κατασκευαστές. Τα εφάπαξ στοιχεία μπορούν να κοπούν στο επιθυμητό μέγεθος μόνοι τους ή να επιλεγούν ανάλογα με το μέγεθος.

Εάν το παλιό σας φίλτρο λίπους έχει υποστεί τελείως φθορά, συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα καθολικό φίλτρο.

Εξετάστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μοντέλα:

 • Κρόνα. Τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και είναι εξοπλισμένα με διάφορα στρώματα πλέγματος διήθησης. Προστατέψτε τα έπιπλα στην κουζίνα, τους τοίχους και τα μέρη της κουκούλας από σωματίδια λίπους. Το λίπος δεν φτάνει στον αγωγό, καθισμένος στα διαμερίσματα του φίλτρου. Καθαρίστε το στοιχείο φίλτρου συνιστάται μία φορά το μήνα. Κατάλληλο για μοντέλα κουκούλας Mara 600, Gala 600 και Hanna 600. Μέγεθος: 333 × 260 mm.
 • JetAir. Αυτοί οι ιταλικοί εκχυλιστές λίπους για τους εκτοξευτήρες JetAir είναι κατάλληλοι για μοντέλα Ατλάντα, Mahila, Ρώμη, Τόκιο, Mifmi, Tevere και Fireze. Το τρίψιμο από αλουμίνιο εμποδίζει την είσοδο λίπους και προϊόντων καύσης στις λεπίδες του κινητήρα και σε άλλα μέρη της κουκούλας. Διαστάσεις: 275 × 370 mm. 258 × 330 mm. 218 × 280 mm. 265 × 40 mm.
 • Gorenje. Τα ιταλικά φίλτρα αλουμινίου συλλογής λίπους είναι κατάλληλα για πολλά μοντέλα κουκούλας Gorenje: DVG955HB, 5723.1060, DKG552-ORA-W, κλπ. Διαστάσεις: 305 × 226 mm. 222 × 247 mm. 320 × 300 mm. 265 × 305 mm. 555 × 410 mm. 400 × 278 mm. 200 × 496 mm.

Πότε πρέπει να αλλάξετε και πώς να καθαρίσετε το λιπαρό φίλτρο κουζίνας

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα λιπαρά φίλτρα αέρα για τα εκχυλίσματα συνιστώνται να συντηρούνται μία φορά το μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το λίπος δεν έχει χρόνο να σκληρύνει και να φράξει τις οπές του φίλτρου. Αυτό θα συμβάλει επίσης στη διατήρηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού. Πριν από τον καθαρισμό του φίλτρου απευθείας από το γράσο, πρέπει να αφαιρεθεί.

Θα το πούμε, πώς γίνεται με ένα παράδειγμα ενός εκχυλίσματος Krona μοντέλο Hanna 600:

 1. Αποσυνδέστε τον απορροφητήρα από την παροχή ρεύματος.
 2. Για να αφαιρέσετε τη σχάρα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, τραβήξτε το μάνδαλο στην κλειδαριά κρατώντας το φίλτρο με το άλλο χέρι.
 3. Αφαιρέστε το φίλτρο.

Ο ευκολότερος τρόπος καθαρισμού του φίλτρου λίπους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο πιάτων.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

 • Ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ.
 • Άκαμπτη βούρτσα.
 • Gel;
 • Πιατάκι.

Προχωράμε στον καθαρισμό:

 1. Να φοράτε γάντια.
 2. Ρίξτε τη γέλη στο πιατάκι.
 3. Βγάζετε τη βούρτσα στο πήκτωμα.
 4. Εφαρμόστε το πήκτωμα με μια βούρτσα ομοιόμορφα και στις δύο επιφάνειες του φίλτρου.
 5. Περιμένετε 15 λεπτά.
 6. Στη συνέχεια καθαρίστε με μια καθαρή βούρτσα και ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά, για παράδειγμα, "Shining Plates" ή "Sano Forte Plus". Ρίξτε ένα εργαλείο στη δεξαμενή νερού και χαμηλώστε τη σχάρα εκεί. Περιμένετε 20 λεπτά, επαναλάβετε τη διαδικασία αν είναι απαραίτητο, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν βοηθήσει, υπάρχει μια πιο ριζοσπαστική μέθοδος - ένα μέσο για τον καθαρισμό των υδρορροών.

Ο καθαρισμός γίνεται ως εξής:

 1. Τοποθετήστε 1-2 cm ζεστού νερού στο τηγάνι.
 2. Τοποθετήστε ένα πλέγμα φίλτρου μέσα σε αυτό.
 3. Στο επάνω μέρος του φίλτρου, προσθέστε ένα καθαριστικό για να καθαρίσετε τις αποστράγγες.
 4. Θα υπάρξει αντίδραση αφρισμού, περιμένετε 10 λεπτά.
 5. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε τη σχάρα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.

Αξίζει να θυμηθείτε ότι αυτό το χημικό είναι επιθετικό και μπορεί να βλάψει τη μεταλλική επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να καταφύγετε σε αυτό μόνο μία φορά. Είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ασφαλέστερα υλικά.

Με σωστή φροντίδα, η κουκούλα θα σας εξυπηρετήσει καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φίλτρα για την εξόρυξη καπνών στη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Τιμή για φίλτρα λίπους για αποσπάσματα στα καταστήματα στη Μόσχα

Στο site μπορείτε να επιλέξετε φίλτρα λίπους για κουκούλες από τα χαρακτηριστικά, δείτε αναλυτικές φωτογραφίες, διαβάστε κριτικές και συγκρίνετε τις τιμές σε online καταστήματα στη Μόσχα. Αγοράστε φίλτρα λίπους για εκχυλίσματα με χαμηλό κόστος (συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης) απλά! Απλά πρέπει να πάτε στην προσφορά σας, να εξοικειωθείτε με τους όρους πληρωμής και να αφήσετε μια αίτηση παράδοσης στη Μόσχα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης και φροντίδας λιπαρών φίλτρων για σχεδίαση

Το φίλτρο λίπους για την εξαγωγή είναι υποχρεωτικό μέρος στη συσκευή που καθαρίζει τον αέρα. Συνήθως, πάνω από τη σόμπα τοποθετείται καθαριστής αέρα. Φανταστείτε την κατάσταση που δεν υπάρχει φίλτρο λίπους στην κουκούλα. Μέσα από αυτά τα σωματίδια λίπους διαλύονται. Το λίπος καίει καλά και μπορεί να καεί από τη φωτιά των καυστήρων. Επιπλέον, η λάσπη πετρελαίου που πέφτει στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας μειώνει τη διάρκεια ζωής. Το πλύσιμο ή η αντικατάσταση του φίλτρου λίπους είναι ευκολότερο από την αφαίρεση όλων των τμημάτων του καλύμματος από το στρώμα λίπους.

Στη φωτογραφία: ένα μεταλλικό φίλτρο λίπους για σχεδίαση

Τεχνικές προδιαγραφές

Το φίλτρο λίπους είναι εγκατεστημένο στο φίλτρο αέρα για να παγιδεύει και να συγκρατεί σωματίδια ελαίου και αιθάλη.

Βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του φίλτρου λίπους:

 • Το μέγεθος των παγιδευμένων σωματιδίων: από 10 μικρά.
 • Κατηγορία καθαρισμού αέρα: από την ΕΕ1 (απόδοση μικρότερη από 65%) έως την ΕΕ4 (απόδοση άνω του 90%).
 • Αρχική αντίσταση: 20 - 35 Pa.
 • Η τελική αντίσταση είναι 140 Pa.
 • Φορτίο αέρα: 5400 - 9000 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Τύποι φίλτρων λίπους για εκχύλιση

Διαθέσιμη. Από χαρτί (χαρτόνι), μη υφαντό ύφασμα ή sintepon. Κατά κανόνα, είναι βαμμένα με ειδικά χρωματιστά σημάδια. Όταν τα σήματα δεν είναι ορατά, το φίλτρο πρέπει να αλλάξει.

Επαναχρησιμοποιήσιμο φίλτρο λίπους για εξαγωγή

Επαναχρησιμοποιείται. Μπορούν να καθαριστούν από μολυσματικούς παράγοντες και να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Με τη σειρά τους, τα επαναχρησιμοποιήσιμα λιπαρά φίλτρα χωρίζονται σε 2 ομάδες:

 1. Ακρυλικό. Μέθοδος καθαρισμού - πλύσιμο μία φορά το μήνα σε ζεστό νερό με σαπούνι. Το πάτημα του υλικού δεν είναι απαραίτητο: μπορεί να το βλάψει.
 2. Μέταλλο (κατασκευασμένο από διάτρητο φύλλο, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο). Συνήθως πρόκειται για κασέτα από μεταλλικό πλέγμα με μικρά κελιά. Η κασέτα είναι γεμάτη με αλουμινόχαρτο, χάλυβα ή αλουμίνιο. Η οξείδωση των μετάλλων δεν εμφανίζεται, επειδή είναι επικαλυμμένα με ένα αντιοξειδωτικό.

Απολιπαντικό λίπους

Όχι μόνο διατηρεί την επιφάνεια, αλλά απορροφά ένα φίλτρο λίπους από συνθετικό υλικό. Στην παραπάνω ταξινόμηση, αυτό το φίλτρο μιας χρήσης και ακρυλικό λίπος. Όλες οι συνθετικές συσκευές για την απορρόφηση σωματιδίων ελαίου μοιάζουν με μικρά χαλιά. Οι περισσότερες επίπεδες κουκούλες τις έχουν στο σχεδιασμό τους.

Στο Διαδίκτυο, υπάρχουν πολλές προτάσεις του φίλτρου απώλειας λίπους Top House. Είναι συμβατό με κουκούλες πλάτους από 50 έως 60 cm. Καθυστερεί την εξάτμιση λίπους, το υλικό είναι πυρίμαχο. Για να αλλάξετε αυτό είναι απαραίτητο σε 3 μήνες εάν ο απορροφητήρας λειτουργεί μέχρι 2 ώρες την ημέρα.

Κρόνα

Στο φίλτρο, πολλά στρώματα αλουμινίου. Παρέχει προστασία επίπλων στην κουζίνα και εσωτερικά μέρη της κουκούλας από τη λιπαρή μόλυνση. Το λίπος κολλά στα διαμερίσματα του φίλτρου και δεν εισέρχεται στον αγωγό. Είναι ένα επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο, μπορεί να πλυθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων.

Φωτογραφία του φίλτρου λίπους για τις κουκούλες του κατασκευαστή Krona

Η συχνότητα του καθαρισμού - μία φορά το μήνα, έτσι ώστε το στρώμα λίπους να μην έχει χρόνο να σκληρύνει, γεγονός που περιπλέκει τον καθαρισμό της συσκευής. Συμβατό με μοντέλα κουκούλας Hana, Mara και Gala με αριθμό 600. Μήκος 33,3 cm, πλάτος 26 cm.

Τα ισπανικά φίλτρα λίπους Cata είναι παρόμοια με παρόμοιες συσκευές Elica. Το υλικό είναι ανοδιωμένο αλουμίνιο. Ο αριθμός των στρώσεων - 5. Για το σχέδιο, χρειάζεστε 2 φίλτρα ταυτόχρονα. Απλώς αφαιρούν και καθαρίζουν. Χάρη στα φίλτρα, το λίπος δεν πέφτει στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας.

Αεριωθούμενος αέρας

Το ιταλικό φίλτρο εξώθησης JetAir με διαστάσεις 27,5 x 37 cm είναι κατάλληλο για εκχυλίσματα όπως οι Ρομά, Ατλάντα και Μαχίλα. Κατά προσέγγιση κόστος - 550 ρούβλια.

Εξάτμιση αεριωθούμενου αέρα με φίλτρο λίπους

 • Το JetAir 25,8 cm με 33 cm αξίζει επίσης 550 ρούβλια.
 • JetAir 21,8 cm σε 28 cm - 350 ρούβλια.
 • Το JetAir, συμβατό με τις κουκούλες Mifmi, Fireze, Tokyo και Tevere, κοστίζει 460 ρούβλια και έχει διαστάσεις 26,5 cm έως 40 cm.

Τα φίλτρα λίπους για την εξαγωγή Teka είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Είναι εύκολο να καθαριστεί σε ένα πλυντήριο πιάτων.

Το φίλτρο λίπους για το σχέδιο Teka με διαστάσεις 25,7 cm έως 37,8 cm κοστίζει περίπου 1000 ρούβλια. Με διαστάσεις 43,6 cm με 27,8 cm (αλουμίνιο) - 900 ρούβλια.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Πριν κάνετε οποιεσδήποτε επεμβάσεις με την κουκούλα, για παράδειγμα, αφαιρώντας ένα φίλτρο από αυτό, πρέπει να την αποσυνδέσετε από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η διαδικασία τοποθέτησης του φίλτρου λίπους στο κουζινάκι

Πού είναι το φίλτρο λίπους στο φούρνο; Στο κάτω μέρος του. Για να αφαιρέσετε το εργαλείο, τραβήξτε το μάνδαλο στην κλειδαριά με το ένα χέρι και το άλλο με το φίλτρο.

Πώς να πλένετε το φίλτρο μιας κουκούλας από το λίπος;

Το επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο λίπους καθαρίζεται μία φορά σε 1 - 2 μήνες. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της συσκευής, αλλά και για σκοπούς πυρασφάλειας.

Ο εξαερισμός της κουζίνας συνδυάζεται συχνά με τον αερισμό του μπάνιου και της τουαλέτας, αν όχι - διαβάστε πώς να φτιάξετε το σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο.

Εάν το φίλτρο είναι πολύ λερωμένο, η κουκούλα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Σωματίδια λίπους και αιθάλης βρίσκονται στην οροφή της κουζίνας, στους τοίχους και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Ένα φίλτρο μίας χρήσης πρέπει να αντικατασταθεί εγκαίρως, να επαναχρησιμοποιηθεί - να καθαριστεί.

Στη φωτογραφία: ένας από τους τρόπους καθαρισμού του φίλτρου από το λίπος

Προσφέρουμε στην προσοχή σας μερικές συμβουλές για τον καθαρισμό του φίλτρου από λίπος:

 • Βάζουμε ένα δοχείο με ζεστό νερό και απορρυπαντικό, αφήνουμε για λίγα λεπτά, βουρτσίζουμε.
 • Βυθίζουμε το φίλτρο σε μια κατσαρόλα με σαπούνι ζεστό νερό με την προσθήκη σόδα (2-3 κουταλιές), μετά από πλύσιμο.
 • Αν η μόλυνση είναι δυνατή, βράστε σε ένα μεγάλο δοχείο για 5 έως 10 λεπτά. Δεν εισέρχεται όλο το φίλτρο - το βράζουμε σε μέρη. Μετά το βρασμό, μπορείτε να βάλετε το φίλτρο σε διάλυμα σαπουνιού-σόδας και να αφήσετε για μερικές ώρες.
 • Αφού βάλετε τα γάντια, βγάζουμε το φίλτρο με καθαριστικό για αποχετεύσεις. Ο παράγοντας μπορεί να χυθεί μέσα στο νερό σε σφραγισμένο νεροχύτη και να τοποθετηθεί ένα φίλτρο εκεί.

Δεν ξέρω πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό στη σάουνα; Διαβάστε το άρθρο μας.

Το κόστος του φίλτρου λίπους για το σχέδιο

Elica - από 800 έως 4299 ρούβλια.

Λιπαρό φίλτρο Top σπίτι - 149 ρούβλια (Eldorado).

Fleece Bosch Siemens (πλάτος της κουκούλας έως 100 cm) - 1200 ρούβλια (3 φύλλα).

Bosch Siemens (το πλάτος της κουκούλας είναι μέχρι 60 cm), 6 κομμάτια - 1000 ρούβλια.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες;

Στη Μόσχα:

 • EuroVentGroup LLC (φίλτρα από ανοξείδωτο χάλυβα), διεύθυνση: ul. Ural, 5, σ. 2, τηλ. +7 495 766 1588.
 • "Eldorado" (φίλτρα μιας χρήσης λίπους), διεύθυνση: Volokolamskoe αυτοκινητόδρομο, ow. 89, σελ. 2, τηλ. 8 800 555 11 11 (δωρεάν)
 • "SKT-Service" (κέντρο εξυπηρέτησης όπου πωλούνται επώνυμα ανταλλακτικά για κουκούλες), διεύθυνση: st. Red Kazanets, 6 σελ. 4, αίθουσα 2, τηλ. (495) 508-79-63.

Στην Αγία Πετρούπολη:

 • Сооктехно.ru, склад, адрес: Shvetsova 41 bldg. 15, τηλ. 924-62-32.
 • "Klimatprof", διεύθυνση: st. Varshavskaya, 2, κτίριο. 1, lit. D, πομ. 12H, τηλ. 8 (800) 550-01-20.
 • Lex, διεύθυνση: st. Verbnaya, σπίτι 27Α, γραφείο 622 (6ος όροφος), τηλ. +7 (812) 42-42-100.

Βίντεο

Το φίλτρο λίπους εμποδίζει τη ρύθμιση των λιπαρών καπνών και της αιθάλης στα έπιπλα κουζίνας, στην οροφή, στους τοίχους. Συλλέγει σωματίδια πετρελαίου και δεν τους επιτρέπει να φτάσουν στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια του συστήματος εξαερισμού του δωματίου και πρέπει να καθαριστεί ή να αντικατασταθεί εγκαίρως.

Φίλτρο για κουκούλες κουζίνας - γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η εξόρυξη στην κουζίνα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν επιτρέπει στις μυρωδιές, ζευγάρια και αιθάλη να εξαπλωθεί γύρω από το διαμέρισμα. Ένα τέτοιο θέμα των οικιακών συσκευών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σήμερα η επιλογή των κουκούλες είναι πολύ μεγάλη. Διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον τύπο των φίλτρων. Είναι το είδος των φίλτρων για οικιακές κουκούλες κουζίνας που είναι υπεύθυνες για την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα. Οι ειδικοί μας θα σας πουν ποια φίλτρα είναι διαθέσιμα για κουκούλες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι είναι καλύτερα να επιλέξετε.

Γιατί χρειάζεστε ένα φίλτρο στην κουκούλα

Εξατμίσεις κουζίνας λειτουργούν από το δίκτυο. Διακρίνονται σε δύο κύριους τύπους:

 1. Αερόφωτο. Έχουν έναν εύκαμπτο σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον άξονα ή ανοίγει στο δρόμο. Ο κινητήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο και βγάζει έξω. Ο σχεδιασμός είναι πιο περίπλοκος στην εγκατάσταση και απαιτεί μια σταθερή εγκατάσταση ακριβώς πάνω από την πλάκα με την έξοδο σωλήνα.
 2. Ανακύκλωση. Δεν έχουν εξαερισμό. Σφίγγουν τον αέρα, καθαρίζουν και το φέρνουν πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση τέτοιων συσκευών είναι ευκολότερη, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το ορυχείο και τα ακραία τοιχώματα. Φαίνεται ότι αυτή η κουκούλα είναι πιο αισθητική. Και εκτός αυτού, έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα χωρίς την ανάγκη για αερισμό του δωματίου.

Όντας πάνω από την εστία, η συσκευή τραβάει από μόνη της διάφορες εξάτμιση, σωματίδια λίπους, πιτσιλιές. Αν δεν υπάρχει φίλτρο στην κουκούλα, όλοι αυτοί οι ρύποι εισέρχονται γρήγορα στον κινητήρα και απενεργοποιούν τον. Οι συσκευές εξαερισμού είναι συχνά τοποθετημένες σε ορυχεία και ο αέρας που αναρροφούν περνάει πάνω από όλους τους ορόφους (όταν το σπίτι είναι πολυώροφο). Εάν το φίλτρο δεν συγκρατεί οσμές και κάποια μόλυνση, οι γείτονες θα υποφέρουν από βρώμικο αέρα πάνω. Άλλωστε, μέσα από τις τρύπες στο ορυχείο, φιλτράρει κατά κάποιο τρόπο σε άλλα διαμερίσματα.

Σε μοντέλα ανακυκλοφορίας, το φίλτρο χρειάζεται όχι μόνο για την προστασία του κινητήρα, αλλά και για τη μεγιστοποίηση του καθαρισμού του αέρα, το οποίο και πάλι πέφτει μέσα στο δωμάτιο.

Έτσι, τα φίλτρα στις κουκούλες κουζίνας εκπληρώνουν ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες:

 1. Προστατέψτε τον κινητήρα από λίπη, καπνούς και άλλους ρύπους.
 2. Παρέχετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μικροκλίμα στα σπίτια.

Τύποι φίλτρων

Στις σύγχρονες συσκευές εξάτμισης χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φίλτρων:

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς κάθε τύπο συστήματος διήθησης.

Λιπαρό

Φίλτρο λίπους - υποχρεωτικό στοιχείο οποιασδήποτε κουκούλας. Καταστρέφει την εξάτμιση, το λίπος και κάθε άλλο σπρέι τροφίμων, εμποδίζοντας την εναπόθεση τους στους εσωτερικούς τοίχους, τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα. Χωρίς αυτό το φίλτρο, μετά από 2-3 μήνες όλα τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας θα γίνουν λιπαρά, κολλώδη και πολύ βρώμικα και ο κινητήρας πιθανότατα θα καεί σύντομα.

Το φίλτρο λίπους είναι διαθέσιμο και επαναχρησιμοποιείται. Εγκαθίσταται σε ένα επίπεδο πάνελ κάτω, μέσω του οποίου αναρροφάται ο αέρας.

Διαθέσιμη

Βρίσκονται κυρίως σε ανέξοδα μοντέλα. Αντιπροσωπεύουν ένα στρώμα από συνθετικό υλικό: sintepona, μη υφασμένο ύφασμα ή ακρυλικό. Η διάρκεια ζωής αυτών των φίλτρων εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης της κουζίνας. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι 1-2 μήνες.

Ο καθαρισμός τέτοιων φίλτρων δεν επιτρέπεται. Καθώς μολύνονται, πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με καινούργια. Σε μερικά μοντέλα κουκούλας περιλαμβάνονται τα "χαλάκια" μίας χρήσης. Σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράζονται χωριστά, γεγονός που προϋποθέτει τακτικές δαπάνες.

Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό: δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο και ενέργεια για τον καθαρισμό.

Επαναχρησιμοποιείται

Ένα επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο είναι ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοιες δομές είναι ανθεκτικές και δεν απαιτούν αντικατάσταση.

Καθώς είναι βρώμικα, πρέπει να αφαιρεθούν και να πλυθούν. Κατά κανόνα, διαθέτουν ειδικές κλειδαριές για εύκολη αφαίρεση και στερέωση.

Τα πιο ποιοτικά είναι τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Δεν οξειδώνονται, δεν παραμορφώνονται. Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της κουκούλας και τις διαστάσεις του, το επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο απορρόφησης λίπους μπορεί να είναι ενιαίο (ενιαίο) ή να αποτελείται από 2-3 ξεχωριστές κασέτες.

Άνθρακας

Τα φίλτρα άνθρακα για κουκούλες κουζίνας είναι ενσωματωμένα σε όλες τις συσκευές ανακυκλοφορίας. Ο κύριος στόχος τους είναι να καθαρίσουν τον αέρα από ακαθαρσίες και οσμές. Οπτικά, πρόκειται για μια πλαστική κασέτα αποτελούμενη από πολλές φυσίγγες γεμισμένες με ενεργό άνθρακα.

Ο αέρας, που διέρχεται από όλα τα διαμερίσματα άνθρακα, καθαρίζεται πλήρως και βγαίνει νωπός και απολυμαντικός. Το φίλτρο ξυλάνθρακα εγκαθίσταται πάντα μετά το λίπος. Αν δεν την προστατεύετε με ένα πλέγμα απορρόφησης λίπους, θα γίνει γρήγορα μη χρησιμοποιήσιμο, φραγμένο με κολλώδη σωματίδια τροφίμων. Καθώς χρησιμοποιούνται οι κασέτες, οι κασέτες γίνονται βρώμικες και χρειάζονται αντικατάσταση. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, έχουν διαφορετικό χρόνο ζωής από 3-4 έως 6-7 μήνες. Αν οι χρήστες μαγειρεύουν σπάνια στη σόμπα, τότε το φίλτρο άνθρακα μπορεί να διαρκέσει για ένα χρόνο.

Σε συμβατικούς απορροφητήρες αέρα, οι κασέτες άνθρακα είναι σπάνια εγκατεστημένες. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φίλτρο χωριστά και να το τοποθετήσετε σε ένα σωλήνα εξαγωγής αέρα.

Εάν το μολυσμένο φίλτρο ξυλάνθρακα δεν αλλάξει έγκαιρα, η ροή αέρα θα περάσει μέσα από αυτό με δυσκολία, γεγονός που θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα.

Universal

Αυτός είναι ένας πιο προηγμένος τύπος φίλτρου, που συνδυάζει μια κασέτα από άνθρακα, προστατευμένη από υλικό απορρόφησης λίπους. Τα καθολικά συστήματα καθαρισμού έχουν σημασία για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης όπου απαιτείται ο αποτελεσματικότερος καθαρισμός του αέρα.

Το πρόσθετο στρώμα συλλογής λίπους του υλικού είναι επίσης διαθέσιμο και μπορεί να απαιτεί αρκετές αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας των κασετών άνθρακα.

Υπάρχουν επίσης καθολικά φίλτρα, στα οποία τα τοιχώματα των ίδιων των φυσίγγων αποτελούνται από ένα ειδικό υλικό, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της διήθησης.

Κατά μέσο όρο, αυτό το σύστημα είναι επαρκές για 6-12 μήνες, μετά από το οποίο απαιτείται αντικατάσταση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε φίλτρου

Οποιαδήποτε συσκευή θα έχει πάντα όχι μόνο πλεονάσματα, αλλά και μειονεκτήματα. Ας δούμε ποιες ιδιότητες έχει κάθε είδος φίλτρου στις κουκούλες της κουζίνας.

Το λίπος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί

 1. Ανθεκτικότητα.
 2. Κανένα κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 3. Προστατεύει καλά το εσωτερικό του εκχυλίσματος από τους ρύπους των τροφίμων.
 4. Εύκολα αφαιρούμενο και τοποθετημένο στη θέση του.
 1. Απαιτείται περιοδικός καθαρισμός.
 2. Εάν το μέταλλο είναι κακής ποιότητας, ο πίνακας μπορεί να παραμορφωθεί με το χρόνο.

Λίπος μία φορά

 1. Υψηλός βαθμός προστασίας από λιπαρές πιτσιλιές και ατμούς.
 2. Δεν χρειάζεται να πλένετε, να πλένετε.
 1. Σταθερό κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 2. Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την καθαριότητα και τον χρόνο αλλαγής των παρεμβυσμάτων, διαφορετικά η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Άνθρακας

 1. Ποιότητα καθαρισμού του αέρα από μικρά σωματίδια βρωμιάς και δυσάρεστη οσμή.
 2. Απλός σχεδιασμός, με εύκολη αφαίρεση και εγκατάσταση.
 1. Γρήγορα λερωμένα.
 2. Απαιτεί έγκαιρη αντικατάσταση.
 3. Η υψηλή τιμή.

Universal

 1. Έχει δύο συστήματα φιλτραρίσματος.
 2. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.
 3. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 1. Απαιτείται αντικατάσταση.
 2. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί στην πώληση.
 3. Υψηλό κόστος.

Πόσα έχουν

Όσον αφορά το πόσο επαρκής είναι αυτό ή το φίλτρο, είναι αδύνατο να δοθεί ακριβής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα χρήσης της εστίας και την ποιότητα της ίδιας της συσκευής. Παρακάτω είναι οι μέσες διάρκειες ζωής των φίλτρων με βάση τον υπολογισμό ότι η πλάκα χρησιμοποιείται καθημερινά τουλάχιστον 1 φορά.

 1. Φίλτρο λιπαρών επαναχρησιμοποιήσιμων - 2-3 μήνες.
 2. Το λίπος μία φορά (μέταλλο) - δεν έχει χρονικά όρια.
 3. Κανονικό φίλτρο άνθρακα - από 5-7 μήνες.
 4. Universal - 8-12 μήνες.

Ποια είναι καλύτερη επιλογή

Έτσι, έχοντας καταλάβει τη συσκευή όλων των τύπων φίλτρων που είναι εγκατεστημένα στις κουκούλες της κουζίνας, φτάνουμε στο κύριο ερώτημα - ποιο είναι το καλύτερο;

Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χρήστη, τα χαρακτηριστικά του χώρου της κουζίνας του, τον προϋπολογισμό που είναι πρόθυμος να δαπανήσει.

Οι πιο δημοφιλείς ήταν και εξακολουθούν να είναι συμβατικές κουκούλες με πρίζες αέρα και φίλτρα επαναχρησιμοποιήσιμου (διαρκούς) συλλογής λίπους. Για να εγκαταστήσετε συστήματα φιλτραρίσματος άνθρακα σε τέτοια σχέδια δεν υπάρχει ανάγκη: βαριά και μολυσμένος αέρας εξακολουθεί να αποστέλλεται στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο απόσπασμα, είναι απαραίτητο να προσέξετε την ισχύ του κινητήρα. Είναι από αυτόν θα καθορίσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Αν λάβουμε υπόψη την ποιότητα των επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων λίπους, τότε η πρώτη θέση είναι από πλέγματα ανοξείδωτου χάλυβα, ο δεύτερος είναι γαλβανισμένος χάλυβας και ο τρίτος είναι κράμα αλουμινίου. Οι κουκούλες με φίλτρα μίας χρήσης είναι καλύτερο να μην λαμβάνουν, αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη συχνότητα και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα είναι κατάλληλα για κουζίνες όπου είναι δύσκολο να κατασκευαστεί εξαερισμός στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Στην επιλογή ενός τέτοιου συστήματος φιλτραρίσματος, η ποιότητα του ίδιου του φίλτρου είναι σημαντική. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερα θα είναι το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αξίζει να προτιμάτε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα, όπως:

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε καθολικά φίλτρα άνθρακα για διάφορες κουκούλες κουζίνας, κατάλληλα για τα περισσότερα μοντέλα με τυποποιημένες παραμέτρους. Για όσους ανησυχούν πολύ για την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους, συνιστάται να λαμβάνετε μόνο αυτά τα είδη φίλτρων.