Δακτυλιωμένο κυματοειδές αλουμίνιο

Εύκαμπτος κυματοειδής αγωγός αέρα (3,0m)

Η εταιρεία RoomKlimat ειδικεύεται στην πώληση ενός ευρέος φάσματος προϊόντων για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού. Η εταιρεία μας πωλεί προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε με ευνοϊκούς όρους, σε προσιτές τιμές στη Μόσχα.

Στην εταιρεία μας καταλόγους ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας αλουμίνιο ημι-άκαμπτο αγωγό (L-3,0 m.) Που προορίζονται να συνδεθούν των πεπερασμένων στοιχείων των συστημάτων αερισμού σε περιορισμένους χώρους, καθώς και η σύνδεση οικιακών μονάδων νοικοκυριού να εξαντλήσει άξονες σε διαμερίσματα, γραφεία, κλπ

Το ηλεκτρονικό κατάστημα RoomKlimat παρουσιάζει ημι-άκαμπτους αεραγωγούς, κατασκευασμένους από αλουμινόχαρτο υψηλής αντοχής πάχους 0,12-0,15 mm. Το πλαίσιο έχει μια σπειροειδής κατασκευή κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, η οποία εξασφαλίζει υψηλή αντοχή στη φθορά του προϊόντος.

Ο αρχικός σχεδιασμός της ημι-άκαμπτης κλειδαριάς του αγωγού αέρα επιτρέπει την πολλαπλή τάνυση και συμπίεση χωρίς να καταστρέφει τη δομή. Αυτός ο εξοπλισμός είναι εύκολος στην εγκατάσταση, ανθεκτικός και οικονομικός. Για να παραγγείλετε αλουμινένιους ημίσκληρους αεραγωγούς L-3,0m (τυποποιημένη συσκευασία) μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Οι διαχειριστές μας είναι έτοιμοι να παρέχουν δωρεάν συμβουλές για τα προϊόντα που παρουσιάζονται στον κατάλογο, τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας των προϊόντων.

Ευέλικτοι αεραγωγοί

Οι εύκαμπτοι αγωγοί, κυματοειδώς κατασκευασμένοι, αποτελούνται από ένα σπειροειδές σκελετό, το οποίο τυλίγεται είτε σε pvc ή πολυεστέρα αλουμινίου, είτε σε κάποιο άλλο ελαστικό υλικό. Για μη κυματοειδή, αλλά ευέλικτα, συμπεριλάβετε πλαστικούς αγωγούς.
Η δημοτικότητα αυτών των προϊόντων στην εποχή μας εξηγείται από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • ευκολία και ευκολία στην εκτέλεση
 • εγκατάσταση,
 • αποσυναρμολόγηση,
 • επισκευής και συντήρησης,
 • μεταφορά και αποθήκευση ·
 • πολύ μικρότερος χρόνος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
 • ελάχιστο βάρος του συστήματος ·
 • ταχύτητα, εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε τη διαμόρφωση της διαδρομής
 • εξοικονομώντας το κόστος των εγκατεστημένων συστημάτων.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Vent-Style.ru μπορείτε να αγοράσετε εύκαμπτα καλώδια και πλαστικά για οποιονδήποτε σκοπό που θα εκτιμήσετε.

Κυματοειδείς αγωγοί και η ποικιλία τους

Οι εύκαμπτοι αγωγοί χρησιμοποιούνται όχι μόνο όταν χρειάζεται να κάμψετε το σωλήνα, αλλά και σε χώρους που έχουν ορισμένες απαιτήσεις. Από εδώ οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα ταξινομούνται σε:

 • θερμικά μονωμένο, το οποίο μπορεί επίσης να είναι πρότυπο και αυξημένη αντοχή, στην οποία τοποθετείται ένα θερμομονωτικό στρώμα μέσα.
 • Ανοξείδωτοι αεραγωγοί, με αυξημένη ή σταθερή αντοχή.
 • ηχομονωτικά, με εσωτερικό διάτρητο αεραγωγό για απορρόφηση ήχου.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Εύκαμπτος κυματοειδής αεραγωγός

Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί μια λίστα των διαθέσιμων παραγγελιών σας για εγγραφή.

2006 - 2018 © VentSystems

Κατασκευή αεραγωγών, μορφοποιημένων προϊόντων και άλλων εξαρτημάτων για συστήματα εξαερισμού από γαλβανισμένο και μαύρο μέταλλο. Χάρτης ιστοτόπου

Διεύθυνση:

142030, Περιφέρεια Μόσχας, Επαρχία Domodedovo, με. Yam, Zapadnaya, 25

Πρόσθετο γραφείο:

127018, Μόσχα, ul. Skladochnaya, 24, σ. 1

Οι αεραγωγοί κυματοειδή COMPACT

Η εταιρεία ROVEN προσφέρει να αγοράσει αγωγούς αέρα κυματοειδές συμπαγές στη Μόσχα σε προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Κυματοειδείς αγωγοί αέρα από αλουμίνιο

Το ελαστικό και υψηλής αντοχής αγωγού κυματοειδές αλουμινίου που χρησιμοποιούνται ευρέως σε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού, με την κατανομή των ρευμάτων αέρα στην επένδυση των καπναγωγών και λεβητοστάσιων, το κλίμα σε πολύπλοκα συστήματα. Το πεδίο εφαρμογής καλύπτει τόσο τις πολιτικές όσο και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η ROVEN προσφέρει σε καταστήματα λιανικής και χονδρικής ένα πλήρες φάσμα αεραγωγών τυπικών διαμέτρων, που σας επιτρέπουν να επιλέξετε το βέλτιστο μέγεθος για οποιοδήποτε εξοπλισμό εξαερισμού και θέρμανσης.

Χαρακτηριστικά των αεραγωγών αλουμινίου

Το υλικό παραγωγής είναι αλουμινόχαρτο και πολυεστέρας, Για την ενίσχυση, το σύρμα είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υψηλής αντοχής. Η τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να δημιουργείτε προϊόντα που δεν έχουν μόνο ελαστικότητα αλλά και την πιθανότητα αξονικής συμπίεσης στο 30% του αρχικού τους μήκους. Τα οφέλη περιλαμβάνουν τις εξής ιδιότητες:

 • αυξημένη αντοχή.
 • υψηλές αεροδυναμικές ιδιότητες.
 • μεγάλη περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας.
 • Εύκολη συναρμολόγηση λόγω χαμηλού βάρους και ελαστικότητας.
 • πυρασφάλεια ·
 • υψηλή αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία και χημικές επιδράσεις,
 • εύκολη μεταφορά και αποθήκευση.
 • λειτουργική αξιοπιστία και ανθεκτικότητα.

Συνθήκες λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Μεταφέρει αέρα, μίγματα αερίου-αέρα, σκόνη, ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες, αντέχει αξιόπιστα στις μέσες τιμές πίεσης.

Λόγω του συνδυασμού ελαστικότητας και αντοχής, ο κυματοειδής αγωγός αέρα μπορεί να κάμπτεται στις απαιτούμενες γωνίες. Αυτή η ιδιότητα καθιστά την καλύτερη επιλογή για την υλοποίηση έργων σε δύσκολες συνθήκες εγκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ότι ένας υπερβολικός αριθμός στροφών σε γωνίες άνω των 90 μοιρών μειώνει την απόδοση του συστήματος.

Οι κυματισμοί στην επιφάνεια επιτρέπουν σε αυτόν τον αγωγό να αντέχει εύκολα στην γραμμική τάση και να αντέχει αποτελεσματικά τις δονητικές επιδράσεις που εμφανίζονται όταν λειτουργούν οι ανεμιστήρες ή άλλα στοιχεία του συστήματος.

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμες στις σελίδες αυτής της ιστοσελίδας. Οι σύμβουλοι είναι έτοιμοι να παράσχουν κάθε επιπλέον πληροφορία. Για να αποσαφηνίσετε τις τιμές των εύκαμπτων κυματοειδών αγωγών αέρα από αλουμίνιο, χρησιμοποιήστε τα στοιχεία επικοινωνίας μας. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, τα υποκαταστήματα της GC ROVEN εργάζονται σχεδόν σε όλες τις ρωσικές περιοχές, καθιστώντας διαθέσιμα δημόσια προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Οι αγωγοί αλουμινίου κατασκευάζονται στις ακόλουθες διαμέτρους (mm):

80, 100, 110, 113, 115, 120, 125, 130, 135, 140, 150, 160, 200, 250, 315.

Κυματοειδής αγωγός αέρα από αλουμίνιο

Δομή και χαρακτηριστικά

Τεχνολογία παραγωγής

Ένα υλικό για την παραγωγή αγωγών αέρα από αλουμίνιο είναι μια ταινία. Πρόκειται για πάχος φύλλου 0,12 mm. Όταν διέρχεται από μια μηχανή που περιελίσσεται με σπείρες, εξοπλισμένη με ένα άκρο σφυρηλασίας του στοιχείου ακαμψίας, λαμβάνεται το τελικό προϊόν. Στα άκρα της κυματοειδούς λαμαρίνας το μηχάνημα δημιουργεί μια σύνδεση ασφάλισης. Μετά την έλαση, ο σωλήνας συμπιέζεται κατά μήκος του άξονα με το χέρι ή με ειδική πρέσα.

Οι νεώτερες τεχνολογίες επιτρέπουν την ελαχιστοποίηση της συμμετοχής ενός ατόμου στη διαδικασία παραγωγής και επίσης την επίτευξη υψηλών ρυθμών ταχύτητας στην απόκτηση ποιοτικών προϊόντων.

Είδη εργαλείων

Η διάμετρος του σωλήνα από κυματοειδές αλουμίνιο κυμαίνεται από 80 έως 310 mm. Υπάρχουν πολλά πρόσθετα στοιχεία τοποθέτησης: προσαρμογείς, σύνδεσμοι, ταινία scotch κ.λπ. Ένας εύκαμπτος αγωγός μπορεί να έχει ένα πλαίσιο από πολυμερές ή χαλύβδινο σύρμα. Η δομή του σωλήνα πλαισίου είναι πολυστρωματική, το σύρμα τοποθετείται μεταξύ των στρωμάτων.

Οι θετικές και αρνητικές πλευρές των αεραγωγών κυματοειδούς αλουμινίου

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των αεραγωγών που εξετάζονται είναι το χαμηλό βάρος. Χάρη στην τελευταία, η εγκατάσταση είναι πολύ απλοποιημένη. Η ευελιξία του προϊόντος καθιστά δυνατή την αποφυγή διαφόρων εμποδίων. Η αυλάκωση είναι αεροστεγής και έχει χαμηλό συντελεστή αεροδυναμικών απωλειών.

Η θερμοκρασία λειτουργίας μπορεί να κυμαίνεται από -30 ° C έως +270 ° C. Το αλουμίνιο δίνει την αντίσταση του σωλήνα σε επιθετική επίθεση, δεν φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία και τη διάβρωση. Δεν αποθηκεύει στατικό ηλεκτρισμό.

Σημαντικό! Το κόστος των στρογγυλών προϊόντων σε σύγκριση με τα ανάλογα ενός ορθογωνίου σχήματος είναι χαμηλότερο, γεγονός που καθιστά τη διευθέτηση του συστήματος εξαερισμού πιο ελκυστική οικονομικά.

Μπορείτε να ταυτοποιήσετε και τα μειονεκτήματα. Μία από αυτές είναι η υψηλή θερμική αγωγιμότητα του υλικού κατασκευής. Αν ο σωλήνας λειτουργεί σε συνθήκες αρνητικής θερμοκρασίας, απαιτείται πρόσθετη θερμομόνωση. Αλλιώς θα σχηματιστεί συμπύκνωμα στα εσωτερικά τοιχώματα του προϊόντος. Η πιθανότητα μηχανικής βλάβης είναι ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο γίνεται αισθητό κατά την εκτέλεση των εργασιών εγκατάστασης.

Για την εγκατάσταση σε ποιους χώρους είναι κατάλληλος ο αγωγός αέρα από κυματοειδές αλουμίνιο;

Το κυματοειδές αλουμίνιο επιτρέπει την οργάνωση ενός συστήματος εξαερισμού όχι μόνο σε ιδιωτικό κτίριο κατοικιών, αλλά και σε μεγάλη βιομηχανική παραγωγή, ορυχεία, ανελκυστήρες και αποθήκες. Οι κουζίνες, οι χώροι σιδερώματος ή στεγνώματος μιας ιδιωτικής κατοικίας μπορούν εύκολα να εξοπλιστούν με εξαερισμό χρησιμοποιώντας αγωγούς αλουμινίου.

Η εμφάνιση του προϊόντος δεν επιτρέπει την ανάγκη για διακοσμητικό φινίρισμα, αλλά μερικές λύσεις σχεδίασης περιλαμβάνουν τη χρήση κουτιών απόκρυψης.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Τρόποι εισαγωγής της συσκευής στο σύστημα εξαερισμού

Η εγκατάσταση της κυματοειδούς επικοινωνίας δεν απαιτεί τη διάταξη ενός πλαισίου ισχύος. Ανάλογα με το μήκος του συστήματος μπορεί να είναι χρήσιμο ειδικά στηρίγματα για την ανάρτηση ή τοποθέτηση σε τοίχο. Εάν ο αγωγός θα συνδέσει τη στήλη αερίου με την εξαερισμού (το οποίο δεν είναι επιθυμητό!), Εκτός από τις κυματώσεις χρειάζεστε περιλαίμια, ταινία αλουμινίου, έναν προσαρμογέα για ένα τετραγωνικό πλέγμα με μία βαλβίδα αντεπιστροφής.

Πιο πολύπλοκα συστήματα μπορεί να απαιτήσουν τη χρήση άκαμπτων συνδετήρων, όπως τσάι. Με τη βοήθεια τους, είναι εύκολο να ξεχωρίσετε την επικοινωνία και να την οδηγήσετε σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Κατάλληλη σύνδεση των κυματοειδών σωλήνων

Οι σωληνώσεις των σωλήνων κατασκευάζονται με δύο τρόπους: μέσω των συνδέσμων και μέσω της σύνδεσης "το ένα με το άλλο". Στην πρώτη παραλλαγή σε μια σύζευξη ελικοειδείς αυλακώσεις που σφίγγονται από περιλαίμια τοποθετούνται επάνω. Η δεύτερη επιλογή αφορά τη χρήση σωλήνων διαφόρων διαμέτρων. Ένας από αυτούς είναι τυλιγμένος στην άλλη με περίπου 50 cm, μετά τον οποίο η άρθρωση είναι στερεωμένη με έναν σφιγκτήρα.

Πιθανές δυσκολίες εγκατάστασης

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να μην επιτρέπεται η μηχανική βλάβη στην αυλάκωση. Διαφορετικά, θα χάσει μερικές από τις αεροδυναμικές του ιδιότητες ή, ακόμα χειρότερα, τη στεγανότητα.

Μπορεί να προκύψουν δυσκολίες όταν το προϊόν εκτείνεται υπερβολικά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το μήκος εργοστασίου δεν αρκεί για να εγκατασταθεί σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. τότε ο σωλήνας είναι ελαφρά τεντωμένος. Αν το παρακάνετε, τότε το συμπιέζετε θα είναι λίγο προβληματικό.

Μια άλλη δυσκολία συνδέεται με το σχηματισμό συμπυκνώματος, το οποίο μπορεί να βλάψει ολόκληρη τη δομή. Στο στάδιο του σχεδιασμού, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το ζήτημα και, εάν είναι απαραίτητο, να διασφαλιστεί η σωστή μόνωση κατά την εγκατάσταση.

Υπό ποιες συνθήκες δεν συνιστάται η εγκατάσταση ενός ημίσκληρου αγωγού αέρα από αλουμίνιο

Όταν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα κλιματισμού με λειτουργία θέρμανσης και ψύξης, οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση συμβατικών αεραγωγών από κυματοειδές αλουμίνιο. Σε σχέση με τη δυνατότητα συμπύκνωσης, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο μονωμένα προϊόντα. Ειδικά εάν μέρος του κλάδου εξαερισμού περνά μέσα από ένα κρύο δωμάτιο ή βρίσκεται στο δρόμο.

Σημαντικό! Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα αλουμινίου ως καμινάδες για σόμπες και τζάκια, καθώς το μέταλλο λιώνει σε υψηλές θερμοκρασίες.

Αλουμινίου Κυματοειδούς Αεραγωγού

Κάθε εγκαταστάτης λύνεται αυτό το πρόβλημα όταν είναι απαραίτητο να παρακάμψει το εμπόδιο ή να γυρίσει το σύστημα εξαερισμού σε μια ορισμένη γωνία. Εδώ έρχεται στη διάσωση αλουμινένιο κυματοειδές αγωγό αέρα, η οποία έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων αγωγών. Πρώτον, είναι τελείως λυγισμένα - μπορούν να κάμπτονται σε οποιαδήποτε κατεύθυνση ή ακόμα και να δέχονται έναν κόμπο, ενώ ο αγωγός όχι μόνο δεν θα σπάσει αλλά και θα διατηρήσει τις ιδιότητές του. Δεύτερον, χάρη στις αυλακώσεις, ο αγωγός αέρα καλύπτει τέλεια τις γραμμικές επεκτάσεις. Και φυσικά, τρίτον, που είναι πολύ σημαντικό, οι κυματοειδείς αγωγοί από αλουμίνιο έχουν χαμηλό βάρος και υψηλή ελαστικότητα, γεγονός που διευκολύνει την εγκατάστασή τους.

Φυσικά, αυτοί οι αγωγοί χρησιμοποιούνται σχεδόν παντού: από την κουζίνα στο διαμέρισμα και τελειώνουν με μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις. Ιδανικό για τρόφιμα, φαρμακευτικές και άλλες βιομηχανίες, όπου χρησιμοποιείται για την άντληση ατμών, πετρελαίου και βενζίνης. Χρησιμοποιούνται τόσο για τον εξαερισμό όσο και για τον εξαερισμό και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα κλιματισμού με πίεση 10 kPa.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Παραγωγή αλουμινένια κυματοειδή κανάλια αέρα από μη εύφλεκτη ταινία αλουμινίου ανθεκτική στη διάβρωση, πάχος τοιχώματος 0,06-0,12 mm. Μόνο οι αγωγοί κυκλικής διατομής παράγονται, λόγω αυτής της μορφής ακαμψίας και σταθερότητας του τμήματος αγωγού διατηρούνται, και λόγω αυτού ο αγωγός αέρα μπορεί να συμπιεσθεί και να τεντωθεί κατά μήκος του διαμήκους άξονά του. Το φάσμα των διαμέτρων θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις. Οι αεραγωγοί παράγονται σε διάμετρο 80, 100, 110, 120, 125, 130, 140, 150, 160, 180, 200, 250, 315 mm. Το κανονικό μήκος είναι 1,0, 3,0 και 6,0 μ., Αλλά μπορείτε να βρείτε αγωγούς αέρα και μήκους 2,0, 2,5 μ.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης κυματοειδών αγωγών αέρα

Παρόλο που οι αγωγοί αέρα από κυματοειδές αλουμίνιο είναι πολύ εύκολα τοποθετημένοι με σφιγκτήρες, συνδετικές ταινίες και εύκαμπτα ένθετα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε αρκετούς κανόνες για την εγκατάστασή τους:

 1. Για να διασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση του συστήματος, ο κυματοειδής αεραγωγός πρέπει να τεντωθεί, διαφορετικά οι πτυχώσεις αλουμινίου θα αυξήσουν την αντίσταση του αγωγού.
 2. Συνιστάται η τοποθέτηση ενός κυματοειδούς αγωγού αέρα με ένα κομμάτι σωλήνα, αν είναι δυνατόν.
 3. Όταν μετακινείτε τον αγωγό μέσω της δομής του τοίχου, χρησιμοποιήστε χαλύβδινα μανίκια.
 4. Η γωνία περιστροφής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο του σωλήνα εξαερισμού. Η ελάχιστη κάμψη του σωλήνα εξαρτάται από τη διάμετρο και είναι 0,7... 0,85 * Δ. 5. Μην αφήνετε τον αγωγό να κρεμάσει.

Λεπτομερέστερη περιγραφή της εγκατάστασης των εύκαμπτων αγωγών Διαβάστε στο άρθρο μας.

Συμπέρασμα

Εκτός από την ευκολία εγκατάστασης, οι παράγοντες που προκαλούν συμπάθεια για τους κυματοειδείς αγωγούς αέρα από αλουμίνιο περιλαμβάνουν την τιμή. Τώρα είναι τόσο απαιτητικά και χρησιμοποιούνται όχι μόνο από επαγγελματίες εγκαταστάτες αλλά και από απλούς ανθρώπους που κάνουν κουκούλες στην κουζίνα τους. Ακολουθεί αυτό κυματοειδείς αγωγούς αέρα από αλουμίνιο έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος των συστημάτων εξαερισμού.

Ευέλικτοι αεραγωγοί

GOFRA αλουμινίου 100 f

Αλουμίνιο GOFRA 110f

Αλουμίνιο GOFRA 115f

Αλουμίνιο GOFRA 120f

Αλουμίνιο κυματοειδές αλουμίνιο 125F

Αλουμίνιο GOFRA 130F

Αλουμίνιο κυματοειδές αλουμίνιο 135F

Αλουμίνιο GOFRA 140f

Αλουμίνιο GOFRA 150F

Αλουμίνιο GOFRA 160f

Αλουμινό κυματοειδές αλουμίνιο 200F

Αλουμίνιο κυματοειδές αλουμίνιο 250F

Αλουμίνιο κυματοειδές αλουμίνιο 315f

GOFRA αλουμινίου 80 f

GOFRA αλουμινίου 90 f

Κυματοειδείς σωλήνες - εύκαμπτοι σωλήνες για εξαερισμό

Οι κυματοειδείς σωλήνες για εξαερισμό χρησιμοποιούνται συχνά σε κατασκευές διαφόρων μεγεθών. Στα συστήματα εξαερισμού, το στοιχείο αυτό χρησιμοποιείται όχι πολύ καιρό πριν, αλλά οι εμπειρογνώμονες έχουν χρόνο να αξιολογήσουν την ευκολία και την ευελιξία τους.

Κατά την τοποθέτηση συστημάτων καθαρισμού του αέρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μονωμένοι και μη μονωμένοι κυματοειδείς σωλήνες. Επιπλέον, αυτός ο εξοπλισμός είναι διαφορετικός σε τύπο υλικού:

 • χάλυβα;
 • αλουμίνιο.
 • πολυβινυλοχλωρίδιο (πλαστικό);
 • αλουμινένιο φύλλο, ενισχυμένο με πλαίσιο.
 • πολυεστερικό σύρμα.

Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από τον τρόπο λειτουργίας και τις τεχνικές απαιτήσεις για το σύστημα εξόδου ή παροχής αέρα. Ωστόσο, όλες οι εξαρτήσεις από το υλικό, η αυλάκωση του σωλήνα καθιστούν δυνατή την απλούστευση της εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού, την εξοικονόμηση του προϋπολογισμού και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξοπλισμού εξαερισμού.

Πλεονεκτήματα των κυματοειδών αγωγών αέρα για τη σύνδεση των σωλήνων

Οι έμπειροι εγκαταστάτες συστημάτων εξαερισμού γνωρίζουν ότι οι πτυχώσεις είναι αναντικατάστατες κατά την τοποθέτηση σωλήνων, όταν απαιτείται να δημιουργηθεί μια σύνθετη δομή. Τα κυματοειδή στοιχεία επιτρέπουν τη λήψη διαφορετικών σχημάτων και την κλίση των γωνιών, χωρίς να παραβιάζεται η ακεραιότητα του στοιχείου. Η χρήση κυματοειδών σωλήνων για αεραγωγούς έχει πολλά προφανή πλεονεκτήματα.

 • Εύκολα λυγίζουν, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια.
 • έχουν μεγάλη αντοχή.
 • Δεν χρειάζονται επιπλέον συνδετήρες, όπως σύνδεσμοι, προσαρμογείς.
 • καλά απομονωμένο από τον θόρυβο.
 • εύκολη εγκατάσταση και αποσυναρμολόγηση.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για εσωτερικές εργασίες, όσο και για εξωτερικά μέρη του συστήματος εξαερισμού.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευελιξία τους. Οι εύκαμπτοι αγωγοί συνδυάζονται εύκολα με ευθύγραμμους και ορθογώνιους σωλήνες χρησιμοποιώντας συμβατικούς προσαρμογείς.

Οι αγορές στο κατάστημά μας είναι απλές και προσιτές.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε ένα κυματοειδές σωλήνα και τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη στερέωση και την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι μας θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή και να αγοράσετε τα προϊόντα. Εγγυόμαστε ότι θα είστε ικανοποιημένοι με την αγορά σας!

Τα προϊόντα που δεν είναι διαθέσιμα παραδίδονται κατόπιν παραγγελίας και με προπληρωμή.

Για συνεργασία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους [email protected]

Μόσχα, λεωφόρος Tikhoretsky, 1, p.2a, TC "Πεδίο Lublin", περίπτερο Β 110
Reutov, Μόσχα-Ν. Νέβγκοροντ, v.19, TC "Vladimirsky Trakt", Hangar 12

Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Τα cookies χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της χρηστικότητας του site, καθώς και για διαφημιστικούς και αναλυτικούς σκοπούς. Συνεχίζοντας τη χρήση του ιστότοπου, συμφωνείτε με τη Συμφωνία σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Κοινοποίηση της συμφωνίας επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η παρούσα ανακοίνωση απορρήτου περιγράφει την προσέγγισή μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στη συλλογή, χρήση και η αποκάλυψη των πληροφοριών σας μέσα από το site //vent-trub.ru, προϊόντα, υπηρεσίες online, λογισμικό, εφαρμογές, εργαλεία, και άλλες υπηρεσίες και λειτουργίες που παρέχουμε, και να δώσει στην ιστοσελίδα μας.

Συμφωνώντας με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σας δώσει μια πλήρως ολοκληρωμένη συμφωνία, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ομοσπονδιακού νόμου της 27 Ιούλη, 2006 № 152-FZ «για τα προσωπικά δεδομένα» στην αυτοματοποιημένη και χωρίς τη χρήση της αυτοματοποίησης, διαχείρισης και χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων, όπως καθώς και την εγγύηση της αξιοπιστίας των παρεχόμενων προσωπικών δεδομένων.

Συμφωνώντας με την Πολιτική Απορρήτου, γνωρίζετε ότι αυτή η Πολιτική ισχύει αποκλειστικά για τον ιστότοπο Vent-Trub. Η διαχείριση του ιστότοπου δεν ελέγχει και δεν φέρει ευθύνη για τις τοποθεσίες τρίτων μερών στις οποίες ο Χρήστης μπορεί να κάνει κλικ στους συνδέσμους που είναι διαθέσιμοι στην Ιστοσελίδα.

Τα προσωπικά σας δεδομένα - σημαίνει κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε σας και ότι σας παρέχουμε τον εαυτό τους κατά την εγγραφή (δημιουργία λογαριασμού) ή μέσω της χρήσης των Υπηρεσιών, καθώς και τα δεδομένα μεταφέρονται αυτόματα στην υπηρεσία κατά τη διάρκεια της χρήσης τους με τη βοήθεια του λογισμικού της συσκευής σας συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, πληροφορίες από το cookie, πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα περιήγησης (ή άλλο πρόγραμμα μέσω του οποίου παρέχεται πρόσβαση στις υπηρεσίες), χρόνο πρόσβασης, διεύθυνση της σελίδας που ζητήθηκε.

Εγγυόμαστε την ασφάλεια του απορρήτου των προσωπικών σας πληροφοριών εκτός και αν παρέχουν εθελοντικά πληροφορίες σχετικά με τον εαυτό τους για την πρόσβαση του κοινού στο κοινό κατά τη χρήση μεμονωμένων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των τρίτων (π.χ. Facebook, Twitter, Vkontakte, κλπ).

Τα προσωπικά σας στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εμάς αποκλειστικά για τους σκοπούς:

 • Η ταυτότητά σας και η πρόσβαση στους εξατομικευμένους πόρους του Δικτυακού Τόπου.
 • Δημιουργία σχολίων από εσάς, αποστολή ειδοποιήσεων, αιτήσεις σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου, υπηρεσίες απόδοσης, επεξεργασία αιτημάτων και εφαρμογών από εσάς.
 • Παροχή αποτελεσματικής υποστήριξης πελατών και τεχνικής υποστήριξης σε περίπτωση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χρήση του Δικτυακού Τόπου.
 • Παρέχοντας ενημερώσεις προϊόντων, ειδικές προωθητικές προσφορές, πληροφορίες τιμών, ενημερωτικά δελτία και άλλες πληροφορίες για λογαριασμό της Vent-Trub με τη συγκατάθεσή σας.
 • Διεξάγετε διαφημιστικές δραστηριότητες με τη συγκατάθεσή σας.
 • Παροχή πρόσβασης στους ιστότοπους ή τις υπηρεσίες των συνεργατών Vent-Trub με σκοπό την απόκτηση προϊόντων, ενημερώσεων και υπηρεσιών.
 • Διεξαγωγή στατιστικής και άλλης έρευνας, καθώς και συλλογή γενικών πληροφοριών σχετικά με τις κινήσεις στους ιστότοπους για βελτιστοποίηση περιεχομένου.

Συμφωνώντας με την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμφωνείτε ότι η διοίκηση του δικτυακού τόπου έχει το δικαίωμα να μεταφέρει τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, ιδίως, οι αντισυμβαλλόμενοι της, υπηρεσίες ταχυμεταφοράς, οι οργανώσεις των ταχυδρομικών υπηρεσιών, φορείς τηλεπικοινωνιών για την παροχή υπηρεσιών σε εσάς.

Τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν επίσης να μεταφερθούν στα εξουσιοδοτημένα κυβερνητικά όργανα της Ρωσικής Ομοσπονδίας μόνο για τους λόγους και με τον τρόπο που ορίζει η νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών από μη εξουσιοδοτημένη ή τυχαία πρόσβαση, καταστροφή, αλλαγή, κλείδωμα, αντιγραφή, διανομή, και άλλες παράνομες ενέργειες τρίτων.

Έχετε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση αλλαγής στα προσωπικά σας δεδομένα, να συμπληρώσετε τις πληροφορίες που μας παρέχετε, τις οποίες αναλαμβάνουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου.

Δεσμευόμαστε να εφαρμόσει το κλείδωμα / διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που αφορούν σε σας μετά τη θεραπεία σας ή το χειρισμό νόμιμο εκπρόσωπο ή το εξουσιοδοτημένο όργανο για την προστασία των δικαιωμάτων των υποκειμένων των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την περίοδο ελέγχου, σε περίπτωση ανίχνευσης πλαστών προσωπικών δεδομένων ή παράπτωμα.

Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την απώλεια ή αποκάλυψη των προσωπικών δεδομένων, αν τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν καταστεί κοινό κτήμα πριν από την απώλεια ή αποκάλυψη έχει ληφθεί από τρίτο μέρος πριν από την παραλαβή της από την ιστοσελίδα διοίκηση, έχει αποκαλυφθεί με τη συγκατάθεσή σας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αλλαγές στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου χωρίς τη συγκατάθεσή σας και να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Κυματοειδείς αγωγοί αέρα για εξαερισμό

Οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο. Τέτοιοι σωλήνες έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα που συνδέονται με την ευκολία εγκατάστασης, την αντοχή και το σχετικά χαμηλό κόστος.

Τύποι κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό

Η παραγωγή του κυματοειδούς σωλήνα προέρχεται από τα μέσα της δεκαετίας του '90, χρησιμοποιούνται σε διάφορους τύπους κτιρίων. Οι περισσότερες φορές βρίσκονται σε βιομηχανικά καταστήματα και αποθήκες, λιγότερο συχνά βρίσκονται σε ιδιωτικές κατοικίες. Οι κυματοειδείς σωλήνες χωρίζονται σύμφωνα με τη μόνωση σε μονωμένα και μη μονωμένα και οι ημι-σωλήνες χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου υλικού:

 • PVC σωλήνες?
 • κυματοειδείς σωλήνες αλουμινίου ·
 • χάλυβες κυματοειδείς σωλήνες.
 • σωλήνες πλαισίου που καλύπτονται με αλουμινόχαρτο.
 • κυματοειδείς σωλήνες πλαισίου που καλύπτονται με μεταλλική ταινία.

Τύποι κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό

Επίσης, οι κυματοειδείς σωλήνες διαιρούνται σύμφωνα με τη διάμετρο, συνήθως παράγονται σωλήνες έως και 50 cm, αλλά μπορούν να παραγγελθούν προϊόντα του απαιτούμενου μεγέθους. Η εγκατάσταση σχεδόν οποιουδήποτε εξαερισμού απαιτεί την παρουσία τμημάτων με κυματοειδείς σωλήνες, καθώς σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την απαραίτητη κάμψη της δομής, για να πραγματοποιήσετε εξαερισμό σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε συνηθισμένους σωλήνες. Συνδέουν ίσια τμήματα σωλήνων, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα για τοποθέτηση εξαερισμού σε επίπεδες περιοχές χωρίς αλλαγές και κάμψεις.

Οι κυματοειδείς σωλήνες απλοποιούν το έργο εγκατάστασης δομών αερισμού, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε όλες τις απαραίτητες ιδιότητες αερισμού. Λόγω της απουσίας αιχμηρών γωνιών και της ομαλής μετάβασης, επιτυγχάνεται η βέλτιστη κίνηση του αέρα μέσα στο σύστημα εξαερισμού. Η χρήση κυματοειδών σωλήνων επίσης αποφεύγει επιπλέον απώλεια χρόνου και χρήματος για την εγκατάσταση εξαερισμού γύρω από τις δοκούς. Λόγω των ιδιοτήτων τους, οι σωλήνες αυτοί καλύπτουν εύκολα το εμπόδιο, επιτρέποντάς τους να μην τους καταστρέφουν. Επίσης, τέτοιοι σωλήνες επιτρέπουν στους αγωγούς εξαερισμού να τοποθετούνται σε στενά μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε άκαμπτες συνδέσεις, έτσι ώστε ο κυματοειδής σωλήνας να μπορεί να έχει σχήμα ωοειδούς.

Παρά τα αυλακωτά τοιχώματα του σωλήνα, η πίεση του αέρα στο εσωτερικό του αερισμού πρακτικά δεν πέφτει όταν περνά μέσα από αυτό. Μερικοί κατασκευαστές συμπληρώνουν το εσωτερικό του σωλήνα με μια ομαλή επένδυση, πρακτικά ισοπέδωση της αντίστασης. Χάρη σε αυτό, η χρήση τέτοιων σωλήνων πρακτικά δεν επηρεάζει την ενέργεια που χρησιμοποιείται από το σύστημα εξαερισμού. Επίσης, η κάμψη του κυματοειδούς σωλήνα επιτρέπει τη χρήση μικρών ανεμιστήρων, καθιστώντας την λειτουργία του συστήματος εξαερισμού πολύ πιο οικονομική.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η μόνωση θορύβου, επιτρέπει σχεδόν εξ ολοκλήρου την εξουδετέρωση του θορύβου από την κίνηση του αέρα. Το μέγιστο αποτέλεσμα σας επιτρέπει να επιτύχετε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου.

Κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα

Οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα είναι λιγότερο εύκαμπτοι από άλλα υλικά, αλλά έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα. Οι δομές αυτών των σωλήνων είναι μάλλον ελαφρές, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και να λειτουργήσουν. Οι κυματοειδείς σωλήνες από μέταλλο ουσιαστικά δεν διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή, διαθέτουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

  1. Μην παραδώστε φωτιά και διατηρήστε αρκετές θερμοκρασίες.
  2. Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία.
  3. Η επισκευή και αντικατάσταση δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και πολύ χρόνο.
  4. Λόγω της απλότητας της αποσυναρμολόγησης, τα τμήματα από τον κυματοειδή σωλήνα επιτρέπουν την εύκολη επιθεώρηση μεμονωμένων τμημάτων του συστήματος εξαερισμού.

Πρέπει να σημειωθούν τα κύρια πλεονεκτήματα των μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων μπροστά από άλλους τύπους:

 • πολύ ελαφρά μέρη?
 • δεν μπορεί να αποθηκευτεί στατικό ηλεκτρισμό, οπότε δεν απαιτείται η εγκατάσταση της γείωσης?
 • αντέχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σωλήνες αλουμινίου περίπου 300 μοίρες, και χάλυβα περισσότερο από 800 μοίρες?
 • επιτρέπουν τη μέγιστη στεγανότητα του συστήματος εξαερισμού.
 • δεν αποκρίνονται στο άμεσο ηλιακό φως.
 • οι μεταλλικοί κυματοειδείς σωλήνες δεν σκουριάζουν, διατηρώντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • καλά υποκύψει στην κάμψη?
 • αυτοί οι σωλήνες εξαερισμού είναι πολύ ευχάριστοι να βλέπουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε χωρίς κάλυψη.

Κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα

Λόγω των ιδιοτήτων τους και των προφανών πλεονεκτημάτων τους, οι κυματοειδείς μεταλλικοί σωλήνες ήταν πολύ δημοφιλείς στην κατασκευαστική αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Η εγκατάσταση τέτοιων σωλήνων είναι αρκετά απλή, γι 'αυτόν χρησιμοποιείται μια ειδική μεταλλική σκούπα, με την οποία στερεώνονται τα εξαρτήματα. Επίσης, αυτοί οι σωλήνες είναι εύκολα τεντωμένοι και συμπιεσμένοι στο επιθυμητό μέγεθος, πράγμα που επιτρέπει στους εγκαταστάτες να μην καταφεύγουν σε κοπή σωλήνων ή προσάρτηση πρόσθετων εξαρτημάτων.

Όμως, παρά τα προφανή πλεονεκτήματα και πλεονεκτήματα, η χρήση τέτοιων μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων δεν είναι πάντοτε δυνατή. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιους σωλήνες σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • Η χρήση αγωγών αλουμινίου δεν είναι δυνατή για την εγκατάσταση αερισμού συστημάτων θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο χαμηλό σημείο τήξης του αλουμινίου, το οποίο, όταν χρησιμοποιείται ως καμινάδα για τζάκια ή λέβητες, μπορεί απλά να λιώσει. Αλλά ακόμα κι αν η θερμοκρασία στον αγωγό είναι χαμηλότερη από το σημείο τήξης του αλουμινίου, μπορεί να εμφανιστούν μικρές οπές ή ρωγμές, μέσω των οποίων το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να γεμίσει το δωμάτιο, απειλώντας τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.
  • Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι το αλουμίνιο πραγματοποιεί τέλεια τη θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες θερμότητας το χειμώνα. Σε τέτοιους σωλήνες το νερό μπορεί να συμπυκνωθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας ή μύκητα. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν μόνωση τέτοιων σωλήνων, γεγονός που καθιστά δυνατή την εξίσωση των αρνητικών χαρακτηριστικών τους.

Για την εγκατάσταση μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων δεν είναι δύσκολη, οι κατασκευαστές συμπληρώνουν τα προϊόντα τους με διάφορα εξαρτήματα. Ο αγοραστής έχει την ευκαιρία να αγοράσει τους απαραίτητους προσαρμογείς, συνδέοντας ευέλικτα και άκαμπτα εξαρτήματα. Υπάρχουν προσαρμογείς για τη σύνδεση πολλών εύκαμπτων κυματοειδών σωλήνων, καθώς και ειδικών ασφαλειών, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη είσοδο σκόνης στο σύστημα εξαερισμού.

Η συλλογή του συστήματος εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά απλή, τα στοιχεία συνδέονται μέσω ειδικών συζεύξεων. Οι σύνδεσμοι παράγονται σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με τη διάμετρο των σωλήνων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται.

Η εγκατάσταση των σωλήνων πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

  • Πρώτα πρέπει να τραβήξετε το κυματοειδές σωλήνα στον σύνδεσμο.
  • Τότε στερεώνονται με δύο βιδωτούς σφιγκτήρες.
  • Στη συνέχεια, το άκρο του άλλου σωλήνα τραβιέται επίσης πάνω από τη σύζευξη.
  • Και, τέλος, υπάρχει μια διαδικασία σύσφιξης των σφιγκτήρων, που σας επιτρέπει να επιτύχετε άκαμπτη πρόσφυση και καλή μόνωση.

Λόγω των ιδιοτήτων του, το αλουμίνιο καθιστά δυνατή την επίτευξη σχεδόν απόλυτης ερμητικής σφράγισης. Η ευκαμψία τέτοιων σωλήνων σας επιτρέπει να ενώσετε στοιχεία διαφόρων διαμέτρων, απλά πρέπει να εισάγετε μικρότερο σωλήνα σε μεγαλύτερο και να σφίξετε την τελική δομή με ζυγό. Το κόστος των σωλήνων από αλουμίνιο είναι αρκετά χαμηλό, γεγονός που επιτρέπει την εξοικονόμηση σημαντικά κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητά του. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μεταλλικούς κυματοειδείς σωλήνες διαφόρων μεγεθών και διαμέτρων, που σας επιτρέπουν να επιλέξετε το απαραίτητο μοντέλο για τον αερισμό σας χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πώς κατασκευάζεται ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο;

Για την παραγωγή κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου χρησιμοποιήστε μια ταινία. Η λωρίδα είναι ένα ειδικό αλουμινόχαρτο με πάχος έως 0,12 mm. Το τελικό προϊόν είναι κατασκευασμένο από μια λωρίδα με τη βοήθεια μιας μηχανής κύλισης, η οποία πιέζει τις νευρώσεις, η οποία ονομάζεται αυλάκωση, και δημιουργεί επίσης κλειδαριές στα άκρα του σωλήνα. Για να δώσει δύναμη στον σωλήνα, η διαμήκης ραφή γίνεται με τριπλή στερέωση, μια τέτοια ασφάλιση καθιστά δυνατή την επίτευξη μέγιστης αντοχής. Μετά από όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις με την μηχανή έλασης, βγαίνει ένας τελειωμένος εύκαμπτος σωλήνας αλουμινίου.

Πώς κατασκευάζεται ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο;

Κυματοειδής σωλήνας από πλαστικό

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής από τους κυματοειδείς σωλήνες μετάλλου που είναι σωλήνες PVC. Οι κυματοειδείς σωλήνες από PVC χρησιμοποιούνται συχνά για την απομάκρυνση σκόνης και αερίων από το δωμάτιο. Είναι ωραία για τα συστήματα εξαερισμού των χημικών εγκαταστάσεων, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι πολύ ανθεκτικά σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Το ανώτατο όριο χρήσης τέτοιων σωλήνων είναι περίπου 65 μοίρες. Τέτοιοι σωλήνες και πολυβινυλοχλωρίδιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • καλή ευελιξία του προϊόντος ·
 • υψηλή αντοχή του τελικού σωλήνα.
 • μικρό βάρος της δομής εξαερισμού.
 • χημική ουδετερότητα ·
 • ελαφρώς καμένα?
 • δεν είναι ευαίσθητα στην υγρασία.

Οι σωληνώσεις από πλαστικά δεν μπορούν πρακτικά να επηρεαστούν από χημικούς αναθυμιάσεις, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για χρήση σε χημικές εγκαταστάσεις. Αντέχουν απόλυτα το επιθετικό περιβάλλον των χημικών ατμών διαφόρων οξέων.

Κυματοειδής σωλήνας από πλαστικό

Για την παραγωγή τέτοιων σωλήνων χρησιμοποιείται όχι μόνο το χλωριούχο πολυβινύλιο, αλλά λειτουργεί μόνο ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία τοίχων, η βάση είναι ο χάλυβας, ο οποίος κατασκευάζεται υπό μορφή σπειροειδούς σύρματος με διάμετρο περίπου 4 mm. Τα τοιχώματα PVC έχουν διάμετρο περίπου 1 mm. Κατασκευάζεται ένας κυματοειδής σωλήνας διαφόρων μεγεθών, η διάμετρος του συνήθως κυμαίνεται από 150 έως 300 χιλιοστά και το μήκος των παραγόμενων εξαρτημάτων μπορεί να φτάσει τα πενήντα μέτρα. Τέτοιοι σωλήνες είναι αρκετά ισχυροί, που διευκολύνεται από ένα χαλύβδινο πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει στον σωλήνα να διατηρεί το σχήμα του και να μην λυγίζει.

Υπάρχουν όμως πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες και μείγματα, το κυριότερο είναι η συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Εξαιτίας αυτού, οι τοίχοι του συστήματος εξαερισμού καθίστανται σκονισμένοι με την πάροδο του χρόνου. Αυτό καθιστά τη διαδικασία αερισμού λιγότερο αποτελεσματική και φορτώνει σημαντικά τους ανεμιστήρες.

Κυματοειδείς σωλήνες φύλλων αλουμινίου και πολυεστέρα

Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι πολύ παρόμοιοι με τους πλαστικούς σωλήνες. Η βάση λειτουργεί επίσης ως σύρμα, η απόσταση μεταξύ των νευρώσεων είναι συνήθως όχι μεγαλύτερη από 4,5 εκ. Έχει τοποθετηθεί ένα φύλλο ή μεμβράνη πάνω στο πλαίσιο, ο αριθμός των οποίων είναι περίπου έξι, γεγονός που δίνει στον σωλήνα πρόσθετη αντοχή. Τέτοιοι σωλήνες ανέχονται τέλεια υψηλή πίεση, πιο ανθεκτικές σε υψηλές και χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις πλαστικές. Η χρήση τους είναι δυνατή στην περιοχή από -30 έως +90 μοίρες. Οι σωληνώσεις είναι σε θέση να λειτουργούν κανονικά σε θερμοκρασίες μέχρι 120 βαθμούς Κελσίου. Η διάμετρος των τελικών προϊόντων ποικίλλει, κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά.

Κυματοειδείς σωλήνες φύλλων αλουμινίου και πολυεστέρα

Θερμομονωτικοί κυματοειδείς σωλήνες

Ο συμβατικός κυματοειδής σωλήνας δεν είναι πολύ κατάλληλος για λειτουργία το χειμώνα, καθώς η υγρασία συμπυκνώνεται σε αυτό, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Γι 'αυτό αξίζει να χρησιμοποιείτε μονωμένους σωλήνες. Η θέρμανση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, αλλά το αποτέλεσμα είναι απίθανο να ικανοποιηθεί. Πολύ συχνά για τη μόνωση χρησιμοποιούνται ειδικά κιβώτια και θερμαντήρες. Αλλά τέτοια σχέδια είναι πάρα πολύ μεγάλα και όχι πάντα αισθητικά.

Θερμομονωτικοί κυματοειδείς σωλήνες

Η μόνωση των σωλήνων βοηθά στην πλήρη εξάλειψη του προβλήματος συμπύκνωσης. Οι τελικοί μονωμένοι σωλήνες αποτελούνται από διάφορα στρώματα, μέσα από τα οποία υπάρχει ένα στρώμα της επιφάνειας του κυματοειδούς σωλήνα, ακολουθούμενο από ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί, το οποίο τυλίγεται με ένα στρώμα φιλμ. Το πάχος της μόνωσης είναι περίπου 3 εκατοστά. Η βάση αυτών των σωλήνων θα πρέπει να είναι χαλύβδινο σύρμα, το οποίο σας επιτρέπει να αντέξετε το επιπλέον βάρος του θερμαντήρα. Επίσης, η έτοιμη μόνωση καλύπτεται με ακρυλική σύνθεση, η οποία συμβάλλει στη μείωση της ευφλεκτότητας της τελικής δομής. Ο μονωμένος κυματοειδής σωλήνας εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Βοηθάει στη μείωση της απώλειας θερμότητας.
 • Χρησιμοποιείται για τη μόνωση των συστημάτων εξαερισμού.
 • εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης στην επιφάνεια των συστημάτων εξαερισμού.

Παρόμοια συστήματα κυματοειδών σωλήνων χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς αερισμού. Οι μονωμένες αυλακώσεις μπορούν να αντέξουν σε υψηλές πιέσεις μέσα στα συστήματα εξαερισμού. Η διάμετρος των μονωμένων σωλήνων κυμαίνεται από 20 έως 40 cm. Το μήκος των τελικών προϊόντων είναι 10 μέτρα. Η διαδικασία τοποθέτησης αυτών των αυλακώσεων απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις, η οδηγία εγκατάστασης συνήθως συνδέεται με το τελικό προϊόν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων

Οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • να λυγίσει πολύ εύκολα, χωρίς να χάσει τις λειτουργικές ιδιότητες.
 • χάρη στις ιδιότητές του, από κυματοειδείς σωλήνες είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια δομή οποιουδήποτε σχήματος.
 • έχουν μεγάλη αντοχή.
 • οι σωλήνες έχουν καλή ηχομόνωση.
 • ορισμένα μοντέλα δεν απαιτούν τη χρήση συνδέσμων για προσάρτηση, μεταβατικές γωνίες και άλλα δευτερεύοντα στοιχεία.
 • είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στη διαδικασία λειτουργίας.
 • καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, έχοντας μια καλή αισθητική εμφάνιση.
 • λόγω του μικρού βάρους και των μικρών διαστάσεων, διευκολύνουν τη μεταφορά.
 • ιδανικά για χρήση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
 • Για να συνδυαστούν οι κυκλικές αυλακώσεις είναι δυνατόν με οποιοδήποτε τύπο σωλήνα εξαερισμού, για παράδειγμα, με τετράγωνο, για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί προσαρμοστές κατάλληλης μορφής.
 • η ευελιξία των κυματοειδών σωλήνων επιτρέπει τη δημιουργία της απαραίτητης μορφής εξαερισμού χωρίς ειδικό εργαλείο, αφού όλες οι απαραίτητες επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με το χέρι.
 • οι κυματοειδείς κάμψεις μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε γωνία, η οποία σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να αντικαταστήσουν εντελώς τα άκαμπτα συστήματα σωλήνων.

Ευελιξία κυματοειδών σωλήνων

Τα κύρια μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων εξαερισμού είναι:

 • η αντοχή αυτών των σωλήνων είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι για τα κλασικά άκαμπτα μοντέλα, επομένως πρέπει να εγκατασταθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η εύκολη αντικατάσταση των απαραίτητων στοιχείων.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι λιγότερο διαπερατοί από τον αέρα από τους λείους σωλήνες, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητα των αέριων μαζών.

Εγκατάσταση εξαερισμού από κυματοειδές σωλήνα από τα χέρια του

Η εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, γι 'αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να έχετε ένα ελάχιστο εργαλείο, για να επιλέξετε το βέλτιστο μέγεθος των σωλήνων και των προσαρμογέων σε περίπτωση ανάγκης. Πριν από την επιλογή του εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος του χώρου, το μελλοντικό φορτίο στο σύστημα εξαερισμού και τους τύπους εξάτμισης. Με βάση αυτό, προσδιορίζεται το μέγεθος του σωλήνα, ο τύπος του υλικού, το πραγματικό μέγεθος και η ισχύς των ανεμιστήρων εξαερισμού.

Το πρώτο βήμα θα είναι η εγκατάσταση ενός θαλάμου εξαερισμού, στον οποίο θα τοποθετηθεί ο απορροφητήρας. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι βιομηχανικές, τέτοια γραφεία μπορεί να είναι αρκετά. Μετά τη διάταξη του μελλοντικού συστήματος σωληνώσεων, εγκαθίστανται λείοι, ίσιοι σωλήνες. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των αυλακώσεων. Οι αυλακώσεις μπορούν να κατασκευαστούν με διάφορους τρόπους, γι 'αυτό, βιδωτούς σφιγκτήρες, ειδικούς προσαρμογείς, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική μεταλλική κόλλα.

Συνήθως, υπάρχει ανεξάρτητη εγκατάσταση εξαερισμού στο σπίτι ή σε μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής. Αλλά αν χρειαστεί να εξοπλίσετε ένα μεγάλο βιομηχανικό κατάστημα και μια αποθήκη, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Οι έμπειροι εργολάβοι είναι σε θέση να υπολογίσουν και να τοποθετήσουν το βέλτιστο σύστημα εξαερισμού για κάθε συγκεκριμένο χώρο. Αυτό θα εγγυάται μακρά περίοδο χρήσης και κανένα σημαντικό πρόβλημα με τον αερισμό κατά τη λειτουργία του.