Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια του: συμβουλές από τον πλοίαρχο

Το κλιματιστικό έχει γίνει πλέον ο πιο διαδεδομένος εκπρόσωπος της κλιματικής τεχνολογίας σε κάθε μέση ρωσική οικογένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή όχι μόνο εξοικονομεί μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας από τη θερινή θερμότητα, αλλά δημιουργεί επίσης ένα βέλτιστο μικροκλίμα στα αστικά διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των εγχώριων διαιρούμενων συστημάτων γνωρίζουν ότι για μια μακρά και απροβλημάτιστη λειτουργία, κάθε συσκευή κλιματισμού χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και τον περιοδικό καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι είναι συχνά τίθεται το ερώτημα: «Χρειάζομαι θεραπεία αντι-βακτηριακή κλιματισμού στην υπηρεσία του» απολύμανση του εξοπλισμού HVAC θα είναι το κύριο θέμα της σημερινής έκδοσης.

Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

Για να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπάρχει απολύμανση πραγματικά σύγχρονο split-σύστημα, αρχικά θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τους όρους λειτουργίας του. Η λειτουργία οποιουδήποτε κίνηση του κλιματιστικού που σχετίζεται με το ίδιο μέσα από τον τεράστιο όγκο του αέρα, η οποία εκτός από την σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων, ζωντανούς μικροοργανισμούς, τα σπόρια των μυκήτων και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η «πολλαπλή» εναποτίθεται επί της εσωτερικής επιφάνειας του εναλλάκτη θερμότητας, πτερύγια του ανεμιστήρα και «βάθη» των στοιχείων φίλτρου.

Γι 'αυτό για την κανονική λειτουργία της συσκευής απαιτείται περιοδικός καθαρισμός ή αντικατάσταση στοιχείων φιλτραρίσματος. Αλλά συνηθισμένο καθαρισμό δεν απαλλάσσει φίλτρου από τα μικρόβια, ακάρεα σκόνης και άλλα παράσιτα: χρειάζονται εκεί απολύμανση μέσω ισχυροί αντιβακτηριακοί παράγοντες για την θεραπεία του κλιματιστικού.

Η λειτουργία της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος συνδέεται με τη συμπύκνωση της υγρασίας και η θερμότητα παράγεται από τα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα του ανεμιστήρα.

Θερμότητας και της υγρασίας - το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για την ζωή και την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών, καθώς και αποικίες μυκήτων και μούχλας, που εγκαταστάθηκαν στην εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος και του εξοπλισμού.

Προχωρώντας από τα παραπάνω - για να μην γίνει πηγή βακτηριακής μόλυνσης του σπιτιού, οποιοδήποτε κλιματιστικό χρειάζεται τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

Περιοδικότητα της απολύμανσης του κοντίσιονερ

Ο καθαρισμός του διαχωρισμένου συστήματος με επακόλουθη αντιβακτηριακή θεραπεία συνιστάται από ειδικούς που πρέπει να παράγονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

 1. Πρώτη φορά, πριν από την εντατική χρήση.
 2. Δεύτερη φορά, όταν το split σύστημα μεταβεί στη λειτουργία θέρμανσης.

Επιπλέον, ο καθαρισμός και η απολύμανση της κλιματικής τεχνολογίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται με την εμφάνιση των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

 • Εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, όλα τα ζωντανά πράγματα στη διάρκεια της ζωής παράγουν αέριο - μεθάνιο, η μυρωδιά του οποίου δείχνει την παρουσία αποικιών βακτηρίων στο κλιματιστικό.
 • Ορατή εκδήλωση μούχλας στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
 • Η εμφάνιση βλέννας στο τηγάνι για τη συλλογή του συστήματος συμπύκνωσης και αποστράγγισης.

Η συχνότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται επίσης από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του κλιματιστικού και από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Μέσα απολύμανσης των διαχωρισμένων συστημάτων

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές οικιακών χημικών ουσιών έχουν κατακτήσει την παραγωγή καθαριστικών και απολυμαντικών για την τεχνολογία του κλίματος. Μπορεί να είναι:

 • απολυμαντικά υγρά που περιέχουν αντιβιοτικά.
 • διάφορα καθαριστικά, η δράση των οποίων βασίζεται στη διάλυση των προσμείξεων ·
 • Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ενός ιατρικού εργαλείου.

Κάθε φάρμακο και επαγγελματικό εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντισηπτικά

Τα πιο δημοφιλή μέσα αυτού του τύπου, μεταξύ των επαγγελματιών, είναι CONDICLEAN. Αυτό το υγρό κοντίσιονερ για αντιβακτηριακή θεραπεία σκοτώνει τα περισσότερα στελέχη των παθογόνων βακτηρίων και ιών, καθώς και επιζήμια για τα σπόρια των μυκήτων, τα οποία είναι μόνιμη «κάτοικοι» μίγματος αέρα στα διαμερίσματα μας. Το κύριο συστατικό της CONDICLEAN είναι διγλυκονικής χλωρεξιδίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως ένα ισχυρό αντισηπτικό.

Το φάρμακο είναι υποαλλεργικό και δεν έχει αντενδείξεις για χρήση. Αλλά κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός και να εμποδίζει την είσοδό του στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Το φάρμακο CONDICLEAN διατίθεται υπό μορφή φιάλης με ψεκασμό 200 mg, φιάλη 1 λίτρου. και κάνιστρα των 5 λίτρων. Συνιστάται για αυτο-χρήση. Παραγωγός της LLC "Fargomed" Ουκρανία.

Μια άλλη κοινή ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών, η οποία ονομάζεται "Sepupet-asset". Το φάρμακο είναι διαθέσιμο υπό μορφή κόκκων, από το οποίο παράγεται ένα διάλυμα εργασίας, το οποίο έχει 100% αποτελεσματικότητα έναντι διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων πολιομυελίτιδας και φυματίωσης. Εκτός από τους ιούς και τα βακτηρίδια, το διάλυμα είναι αποτελεσματικό για την καταστροφή των απλούστερων μυκήτων και όλων των τύπων μούχλας.

Το μειονέκτημα του φαρμάκου "Secupet-asset" είναι ότι προκαλεί τη διάβρωση των μετάλλων. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του ακριβού κλιματικού εξοπλισμού.

Ειδικά καθαριστικά με λειτουργία απολύμανσης

Στις εγκαταστάσεις αυτές, μπορείτε να αποδώσετε με ασφάλεια την προετοιμασία AIRCO-CLEAN δύο συστατικών από τη βελγική εταιρεία Wynn's. Αποτελείται από καθαρότερο AIRCO-CLEAN PRE-WASH και αντισηπτικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC.

Αρχικά, στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας και το κλιματιστικό μηχάνημα που εφαρμόζεται στον παράγοντα καθαρισμού, η οποία αντιμετωπίζει επαρκώς με λιπαρές αποθέσεις, βρωμιά και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με νερό και μετά την ξήρανση εφαρμόζεται μόνο αντισηπτικό για εναλλάκτη απολύμανση.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λύσης είναι η δημιουργία μιας μεμβράνης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία εμποδίζει τη διάβρωση και αντιστέκεται στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της προετοιμασίας είναι ότι μόνο ο εναλλάκτης θερμότητας υποβάλλεται σε επεξεργασία, χωρίς να επηρεάζεται τα φίλτρα και άλλα μέρη της συσκευής.

Τα κεφάλαια εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κιτ και πρέπει να αγοραστεί χωριστά.

Αυτοτελής απολύμανση του κλιματιστικού

Για να μάθετε πώς να κάνετε αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού με τα χέρια σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το τμήμα μέχρι το τέλος της διαδικασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησαν οι ειδικοί μας.

Η οδηγία βασίζεται στη χρήση του AIRCO-CLEAN. Όταν επιλέγετε ένα άλλο μέσο, ​​πρέπει να διεξάγονται όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας, βάσει των οδηγιών προς το φάρμακο.

Η σειρά εκτέλεσης των έργων:

 1. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
 2. Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
 3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη από τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα μέρη του κλιματιστικού.
 4. Αφαιρέστε το χοντρό φίλτρο αέρα και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 5. Η ίδια λειτουργία με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο, εάν παρέχεται από το σχέδιο.

Τα πρόσθετα φίλτρα καθαρίζονται στεγνά ή αντικαθίστανται με νέα.

 • Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα, εφαρμόστε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στα συντρίμμια.
 • Σε 10-15 λεπτά. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας έναν άλλο ψεκαστήρα.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο αέρα (ηλεκτροστατική) στην αρχική του θέση.
 • Ενεργοποιήστε την κλιματιστική μηχανή στη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμίσετε την υγρασία.
 • Ψεκάστε το δεύτερο συστατικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC (περίπου 100mm) χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού στη ζώνη εισαγωγής αέρα της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από 15-30 λεπτά λειτουργίας, η συσκευή θα απολυμανθεί πλήρως. Το τελικό σημείο της διαδικασίας θα πρέπει να είναι η πλήρης αποξήρανση του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων "εσωτερικών" στοιχείων της συσκευής.
 • Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το κοντίσιονερ, που έχει προηγουμένως υποβληθεί σε επεξεργασία με μια ένωση καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το πρόσοψη του κλιματιστικού, των περσίδων κτλ.

  Συνιστάται ο καθαρισμός και η αντιμικροβιακή επεξεργασία του μαλακτικού σε μάσκα προσώπου, αποφεύγοντας την επαφή με την αναπνευστική οδό και τον βλεννογόνο του ματιού. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και να μην χρησιμοποιείται κοντά σε τρόφιμα.

  Καθαρισμός κλιματιστικών

  ΑΠΟ 1500 RUB.

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού είναι υποχρεωτική λειτουργία, η οποία πρέπει να εκτελείται τακτικά. Η εταιρεία LEON GROUP προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών για τη συντήρηση της κλιματικής τεχνολογίας, η οποία περιλαμβάνει αυτή την εκδήλωση.

  Ο καθαρισμός των κλιματιστικών συσκευών περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την αντιβακτηριακή επεξεργασία των κύριων στοιχείων του κλιματικού εξοπλισμού που συμμετέχουν στην ανταλλαγή αέρα. Περιλαμβάνει επίσης το πλύσιμο των φίλτρων και του εναλλάκτη θερμότητας του βρόχου φρέον.

  Συνιστάται να καθαρίζετε το κλιματιστικό με μείωση της απόδοσης, εμφάνιση δυσάρεστων οσμών ή άλλες δυσλειτουργίες. Λαμβάνοντας υπόψη την τεχνική πολυπλοκότητα της επιχείρησης, είναι δυνατή η εμπιστοσύνη της εφαρμογής της αποκλειστικά σε έμπειρους πλοιάρχους - μόνο στην περίπτωση αυτή θα είναι εγγυημένη η λειτουργικότητα και η περαιτέρω αποτελεσματική λειτουργία της κλιματικής τεχνολογίας.

  Τεχνολογικά χαρακτηριστικά καθαρισμού των κλιματιστικών

  Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει διάφορα στάδια:

  • αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού ·
  • απομάκρυνση και πλύση στοιχείων.
  • εγκατάσταση.

  Όταν αυτή η θερμική κατεργασία διεξάγεται (υποθέτοντας ότι το πλύσιμο και τον καθαρισμό της γεννήτριας εναλλάκτη θερμότητας ατμού των σταθερών στοιχείων) και αντιβακτηριακή conditioner καθαρισμού με ειδική απολυμαντικά.

  Για να εξασφαλιστεί μεγάλη διάρκεια ζωής, οι εργασίες αυτές θα πρέπει να εκτελούνται τακτικά. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών θα πρέπει να πραγματοποιείται όχι μόνο όταν υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργία του εξοπλισμού, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχει αναπτύξει ο κατασκευαστής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σφάλματα εκδηλώνονται ήδη στα μεταγενέστερα στάδια, όταν οι συνέπειες για τη συσκευή καθίστανται μη αναστρέψιμες.

  Απολύμανση ενός αυτόματου κλιματιστικού και ενός οικιακού συστήματος split με τα χέρια τους

  Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυγείου, ο οποίος λειτουργεί σε ιδιωτική κατοικία ή αυτοκίνητο, καταστρέφει τη σκόνη και μια ποικιλία βακτηρίων που αναπτύσσονται ενεργά σε ένα υγρό περιβάλλον. Προκειμένου να εξαλειφθεί η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής και να μην αναπνέει η μούχλα, εκτελείται ένας ετήσιος αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού και του οικιακού συστήματος διάσπασης. Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν κυβερνήτη υπηρεσίας ή να παρακολουθήσετε υπηρεσία αυτοκινήτων - είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε και να κάνετε την απολύμανση του συστήματος κλιματισμού με τα δικά σας χέρια.

  Επιλέξτε ένα απολυμαντικό

  Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων υγρών και ψεκασμών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση οικιακών και αυτοκινούμενων συστημάτων κλιματισμού:

  • Υγρά αντιδραστήρια με βάση τα αλκάλια, που πωλούνται σε δοχεία και πλαστικά μπουκάλια με χειροκίνητο ψεκασμό.
  • Καθαριστικά αφρού σε κουτιά αεροζόλ.
  • συχνά οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν διάφορα ιατρικά αντισηπτικά, για παράδειγμα διάλυμα χλωρεξιδίνης, με σκοπό την οικονομία.
  Ενεργοί ψεκασμοί με βάση τα αλκάλια

  Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά διαφέρουν ως προς την τιμή και το σκοπό. Όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους υπερβολικά βρώμικους εναλλάκτες θερμότητας του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί για αρκετά χρόνια, συνιστάται η χρήση αλκαλικού ψεκασμού για λεπτομερή έκπλυση.

  Πώς καθαρίζετε ξεχωριστά και τις δύο μονάδες κλιματιστικού, διαβάστε το λεπτομερές εγχειρίδιο.

  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ετήσια απολύμανση του κλιματιστικού σε διαμέρισμα ή αυτοκίνητο αποτελεί προληπτικό μέτρο. Η συντήρηση περιλαμβάνει μερική αποσυναρμολόγηση και χαμηλό βαθμό μόλυνσης της συσκευής. Ως εκ τούτου, μια σειρά από συμβουλές για την επιλογή ενός απολυμαντικού:

  1. Αν ο εξατμιστής και ο στρόβιλος (πτερωτή) του ανεμιστήρα καλύπτεται από ένα στρώμα από χώμα πριν στοιχείων απολύμανση θάμνοι ισχυρός τύπος σκευάσματος Cond Cleaner, Top Σώμα ή Carlyclean.
  2. Η βέλτιστη επιλογή είναι μια διαπεραστική σύνθεση αφρού στο δοχείο αεροζόλ. Στις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, μετά το πλύσιμο, το αντιδραστήριο αφήνει ένα αντιβακτηριακό φιλμ στα πτερύγια των εναλλάκτη θερμότητας, που διαρκεί αρκετούς μήνες.
  3. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών με ιατρικά αντισηπτικά είναι αποδεκτός, αλλά δεν είναι πολύ βολικός. Σε αντίθεση με τον αφρό, το υγρό διεισδύει ασθενώς σε δύσκαμπτα κανάλια αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη θεραπεία ενός ψύκτη αυτοκινήτου.

  Βοήθεια. Τα αφρώδη μέσα για την απολύμανση των κοντίσιονερ παράγονται από πολλούς κατασκευαστές, είναι αδύνατο να τα απαριθμήσετε. Οι δημοφιλείς μάρκες είναι η Liqui Moly και η Step Up.

  Ο αφρός αεροζόλ εξίσου καλά απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού ιδιωτικών κατοικιών και αυτοκινήτων. Μια προϋπόθεση: για την εξυπηρέτηση του μηχανήματος, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο με έναν μακρύ εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος τοποθετείται στον κύλινδρο (συχνά έρχεται πλήρης).

  Οδηγίες Επεξεργασίας

  Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και τον τύπο του κλιματιστικού, ο καθαρισμός με αντιβακτηριδιακό αφρό γίνεται πάντα με την ίδια σειρά:

  1. Αποσυνδέστε τη μονάδα ψύξης από το δίκτυο. Στο αυτοκίνητο, αρκεί να σφίξετε τον κινητήρα και να σβήσετε την ανάφλεξη.
  2. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας, αφαιρέστε τα φίλτρα. Στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να τραβήξετε έξω το στοιχείο φιλτραρίσματος αέρας σαλόνι.
  3. Ανακινήστε το δοχείο, άφθονη εφαρμόζουν μέσα στα πτερύγια του εξατμιστή και ενδεχομένως - στην πτερωτή (στροβίλου) του ανεμιστήρα. Μην αμελώ και δεν αφήνουν «για αργότερα» μέρος του υγρού, 1 πακέτο έχει σχεδιαστεί για μία θεραπεία.
  4. Περιμένετε 5-15 λεπτά, το ακριβές χρονικό διάστημα καταγράφεται στο μπαλόνι.
  5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για εξαερισμό, η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι η μέγιστη. Αν ο κατασκευαστής αντιδραστηρίων υποδείξει στις οδηγίες, τοποθετήστε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης / ψύξης.
  6. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φίλτρα, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα και μια θεραπεία για την κουζίνα. Μετά το στέγνωμα, επανατοποθετήστε τα στοιχεία και κλείστε το καπάκι.

  Σημείωση: Μετά την απολύμανση και την εκκίνηση του ψυγείου, το αφρώδες υγρό θα στραγγίσει στο ταψί και θα πάει στο δρόμο μέσω της αποχέτευσης.

  Εφαρμογή αφρού στα πτερύγια του εξατμιστήρα

  Στη λίστα μας δεν υπάρχει σημαντικό στάδιο εργασίας - μερική αποσυναρμολόγηση της συσκευής. Προτείνουμε να το εξετάσουμε χωριστά για κάθε τύπο κλιματιστικού.

  Απομάκρυνση των βακτηρίων από το διαχωρισμένο σύστημα

  Η απλούστερη μέθοδος απολύμανσης της εσωτερικής μονάδας δεν απαιτεί πρόσθετη περιγραφή - αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω. Αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις: με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των βακτηρίων από τον στρόβιλο και μετά την εκκίνηση αυτά τα κακά πνεύματα θα είναι και πάλι στον εξατμιστή.

  Σας συνιστούμε να ξοδέψετε επιπλέον 20-30 λεπτά και να φτάσετε στον ανεμιστήρα, με οδηγό βήμα προς βήμα:

  1. Αφαιρέστε τα φίλτρα και το κάλυμμα. Με προσεκτική κάμψη του πλαστικού στη μέση, αφαιρέστε τις περιστροφικές περσίδες. Οι άκρες θα αφήσουν τις φωλιές χωρίς προβλήματα.
  2. Εντοπίστε και ξεβιδώστε όλες τις βίδες που συγκρατούν τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας. Ορισμένοι από τους συνδέσμους είναι κρυμμένοι κάτω από τα καπάκια, ενώ κάτω από το κάλυμμα του διαμερίσματος υπάρχουν και άλλες δύο βίδες με έναν ηλεκτρικό σύνδεσμο (που απεικονίζεται παραπάνω στη φωτογραφία).
  3. Ξεκλειδώστε τα πλαστικά μάνδαλα και αφαιρέστε τελείως το πλαίσιο. Συνήθως τα μάνδαλα βρίσκονται στην κορυφή και τις πλευρές της μονάδας.

  Αποκλείστε τους ηλεκτρολόγους καλύτερα να απομονώνονται από την υγρασία

  Ορισμένα μοντέλα "split" είναι εξοπλισμένα με οθόνη LCD ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Πριν από την αφαίρεση, εντοπίστε τη θύρα οθόνης, αποσυνδέστε την από την υποδοχή.

  Πριν από την εφαρμογή του απολυμαντικού, απομονώστε την ηλεκτρική μονάδα με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο (μπορείτε να την συσκευάσετε). Στη συνέχεια, προσεκτικά zapente εξατμιστή και τουρμπίνα. Πριν ενεργοποιήσετε το σύστημα διαχωρισμού, τοποθετήστε το περίβλημα με την αντίστροφη σειρά. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση και την επεξεργασία του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού με τα δικά τους χέρια, δείτε το βίντεο:

  Καθαρισμός παραθύρων και κινητών ψυγείων

  Ο σχεδιασμός των μονοκόμματοι σας επιτρέπει να φτάσετε σχετικά εύκολα στα φίλτρα και στο μπροστινό μέρος του εξατμιστή - απλά αφαιρέστε το καπάκι και τραβήξτε προς τα έξω το πλέγμα. Είναι δυνατόν να κάνετε έναν εναλλάκτη θερμότητας έξω και να καθίσετε σε αυτό, αλλά πρώτα να σκεφτείτε τι συμβαίνει μέσα στη συσκευή.

  Κοντίσιονερ επιφανείας αντιβακτηριακή θεραπεία δεν δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το στροφείο του αξονικού ανεμιστήρα και του δίσκου εναλλάκτη θερμότητας - πυκνωτή παραμένουν βρώμικα. Τι προτείνεται να κάνει με το μονοπώλιο παραθύρων:

  1. Αποσυνδέστε το μηχάνημα και τραβήξτε το έξω από το άνοιγμα εγκατάστασης. Ένας άλλος τρόπος αφαίρεσης του εξωτερικού περιβλήματος δεν είναι δυνατός.
  2. Τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα μεγάλο τραπέζι και ξεβιδώστε τις βίδες στις πλευρές της θήκης. Αφαιρέστε το κάλυμμα.
  3. Αποσυνδέστε το μπροστινό κάλυμμα (ή ολόκληρο τον πίνακα) και τραβήξτε έξω τα φίλτρα.
  4. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βούρτσα και απορρυπαντικό, καθαρίστε το εσωτερικό της μονάδας - και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας και στις δύο πλευρές, ένα δίσκο συμπυκνωμάτων και μια πτερωτή.
  5. Επεξεργαστείτε τον εξατμιστή και τα εσωτερικά στοιχεία με απολυμαντική χημεία, καλύπτοντας τις ηλεκτρικές επαφές και τον συμπιεστή με μια μεμβράνη. Περαιτέρω εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες.

  Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεβιδώσετε την εσωτερική ψύκτρα και να την σφίξετε ήπια, όσο επιτρέπουν οι χαλκοσωλήνες με φρέον. Μετά το πλύσιμο / ξήρανση των φίλτρων, συναρμολογήστε τη μονάδα παραθύρου και τοποθετήστε την στο άνοιγμα, στη συνέχεια ενεργοποιήστε το και ελέγξτε τη λειτουργικότητα.

  Ο εξατμιστής καθαρίζεται μηχανικά και στη συνέχεια εφαρμόζεται το απορρυπαντικό

  Το κινητό κλιματιστικό δωμάτιο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ευκολότερα - η συσκευή δεν χρειάζεται να τραβηχτεί έξω από το παράθυρο, μόνο για να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πλαϊνά πλαίσια, τα καλύμματα, τα φίλτρα και τον ίδιο καθαρισμό.

  Μετά την τοποθέτηση της τάξης μέσα στο ψυγείο, σίγουρα θα αισθανθείτε το αποτέλεσμα - η μούχλα θα εξαφανιστεί και η αποτελεσματικότητα της εργασίας θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του μονοκόμματος παραθύρου εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

  Συντήρηση αυτοκινήτου

  Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά "split", είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε στον εξατμιστή στο αυτοκίνητο. Μαζί με το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα σαλόνι, ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κρυμμένο στο βάθος της τορπίλης, πίσω από την κεντρική κονσόλα. Η πρόσβαση στον ανεμιστήρα εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του αυτοκινήτου. Σε ορισμένα μοντέλα, ο στρόβιλος μπορεί να δει από τον θάλαμο του κινητήρα κάτω από το φίλτρο, ενώ σε άλλα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ντουλαπάκι.

  Για αυτούς τους λόγους, ο αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου γίνεται χωρίς αποσυναρμολόγηση με την ακόλουθη σειρά:

  1. Αφαιρέστε το φίλτρο σαλονιού. Το στοιχείο μετά την απολύμανση είναι καλύτερο να αλλάξει.
  2. Αναζητήστε το σωλήνα αποστράγγισης που εξέρχεται από τον εξατμιστή. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας, στην πλευρά του συνοδηγού. Ο σωλήνας καλύπτεται με διακοσμητικό πλαστικό περίβλημα.

  Ο πίνακας αφαιρείται από την πλευρά του συνοδηγού

 • Αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο ή τραβήξτε το προς τα μπρος, αποσυνδέστε το σωλήνα από τη σύνδεση αποστράγγισης.
 • Συνδέστε το ακροφύσιο με ένα μακρύ σωλήνα στο μπαλόνι. Σπρώξτε το άκρο του σωλήνα στην υποδοχή μέχρι να σταματήσει. Προσέξτε να μην λυγίζετε τα πτερύγια αλουμινίου του εναλλάκτη θερμότητας.
 • Φυσήξτε τον αφρό στον εξατμιστή, αφαιρώντας σταδιακά τον εύκαμπτο σωλήνα από την ένωση. Στο τέλος, τοποθετήστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε ο αφρός να μην λερώνει το κάλυμμα δαπέδου.
 • Διατηρήστε το υπόλοιπο υγρό μέσα στους αγωγούς από την πλευρά του δρόμου. Περιμένετε για τον απαιτούμενο χρόνο, ξεκινήστε τον κινητήρα και ενεργοποιήστε τον εξαερισμό.
 • Σημαντική απόχρωση. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, crossovers Kia Sportage III, αντί για αποστράγγιση θα βρείτε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εξατμιστή. Αυτό δεν είναι πρόβλημα - τραβήξτε τη συσκευή έξω από την υποδοχή και τοποθετήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα στην οπή, όπως φαίνεται στο βίντεο.

  Βυθίζοντας το σωλήνα του μπαλονιού μέσα στον αεραγωγό, σφραγίστε τα κενά στο εξάρτημα με ένα πανί, διαφορετικά ο αφρός θα βγει στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξήρανσης, ανοίξτε τις μπροστινές πόρτες του μηχανήματος εντελώς, έτσι ώστε οι ατμοί χημικών να εξατμιστούν προς τα έξω.

  Συμπέρασμα

  Όπως δείχνει η πρακτική, το κύριο πρόβλημα του αντιβακτηριδιακού καθαρισμού των κλιματιστικών είναι η απροθυμία πολλών χρηστών να το εκτελέσουν. Η λειτουργία παραμένει απλή έως ότου ο εξατμιστής καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα μούχλας και αρχίζει να "μυρίζει". Στη συνέχεια, ο αφρός από τον κύλινδρο δεν εξοικονομεί - πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη μηχανή και να καθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες.

  Απολύμανση κλιματιστικών

  • Αρχική σελίδα
  • Επισκευή οικιακών συσκευών
  • Κλιματικός εξοπλισμός
  • Κλιματισμός
  • Απολύμανση κλιματιστικών

  Ο ιστότοπός μας θα σας βοηθήσει να βρείτε γρήγορα έναν έμπειρο πλοίαρχο για την παραγγελία οποιασδήποτε υπηρεσίας επισκευής οικιακών συσκευών. Τοποθετήστε την αίτησή σας και οι εμπειρογνώμονες θα σας προσφέρουν τις υπηρεσίες και τις τιμές τους.

  1. Συγκρίνετε τις τιμές και επιλέξτε τις καλύτερες συνθήκες
  2. Ανατροφοδότηση από ενδιαφερόμενους ειδικούς μόνο
  3. Μην χάσετε χρόνο επικοινωνώντας με τους μεσάζοντες

  Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία Yudu για να παραγγείλετε μια υπηρεσία όπως η απολύμανση κλιματιστικών. Η YouDo έχει πιστοποιήσει πιστοποιημένους ειδικούς από τη Μόσχα και τη Μόσχα, οι οποίοι ασχολούνται με την εξυπηρέτηση και επισκευή της κλιματικής τεχνολογίας σε ιδιωτικές κατοικίες, διαμερίσματα και γραφεία.

  Αντιβακτηριδιακή επεξεργασία διαχωρισμένων συστημάτων

  Εάν αισθάνεστε σπασμωδική μυρωδιά στο δωμάτιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό Yuda για επείγουσα απολύμανση. Οι εναλλάκτες θερμότητας, τα φίλτρα και άλλα συστατικά της κλιματικής τεχνολογίας αποτελούν επικίνδυνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη στην υγεία. Ο ερμηνευτής YouDo που φτάνει στην κλήση θα πραγματοποιήσει πλήρη διάγνωση του κλιματιστικού για να αξιολογήσει την κατάσταση των κύριων μονάδων και μονάδων του.

  Ο πλοίαρχος θα καθορίσει την πίεση του Freon στο σύστημα κλιματισμού, ελέγξτε τις συνδέσεις δίπλωσης. Ο εκτελεστής Yudu θα αποσυναρμολογήσει την εσωτερική μονάδα της συσκευής για να πραγματοποιήσει συντήρηση της υπηρεσίας.

  Οι εγγεγραμμένοι στην YouDo πλοίαρχοι εκτελούν ένα ευρύ φάσμα εργασιών για την απολύμανση του κλιματιστικού:

  • καθαρισμού ή αντικατάστασης φίλτρων
  • βακτηριοκτόνο επεξεργασία των εσωτερικών τμημάτων του εξοπλισμού με ατμό υψηλής πίεσης
  • καθαρισμός του εξατμιστή από ακαθαρσίες και χνούδι
  • πλύση του συστήματος αποστράγγισης
  • πλύνετε τον μπροστινό πίνακα

  Ο εκτελεστής Yudu θα ελέγξει τη λειτουργία του ηλεκτρολόγου του κλιματιστικού, θα κάνει μετρήσεις της πίεσης εργασίας. Αν χρειαστεί, ο ειδικός θα ανεφοδιάσει τον κλιματιστικό εξοπλισμό με ψυκτικό μέσο. Η απολύμανση του κλιματικού εξοπλισμού που είναι εγγεγραμμένος στους πλοιάρχους YouDo πραγματοποιείται με τη βοήθεια επαγγελματικών μέσων: αφρός για τον καθαρισμό των εναλλάκτη θερμότητας, των σπρέι και άλλων χημικών ουσιών.

  Για την αντιβακτηριακή θεραπεία του εσωτερικού συγκροτήματος εξοπλισμού, ο εκτελεστής Yudu θα χρησιμοποιήσει ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων που δεν βλάπτουν τις μεταλλικές επιφάνειες. Όταν φροντίζετε τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης που είναι εγγεγραμμένα σε YouDo, οι ειδικοί χρησιμοποιούν χλωρεξιδίνη και άλλα αποδεδειγμένα μέσα.

  Για προληπτικό καθαρισμό του κλιματιστικού, ένας επαγγελματίας επιλέγει κατάλληλα μια αντιβακτηριακή ένωση που δεν βλάπτει την υγεία. Μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού των μικροβίων και της μόλυνσης, ο εκτελεστής Yudu θα ελέγξει τη λειτουργία του split σύστημα στην ψύξη, θέρμανση, ιονισμό του αέρα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ο Master Yudu θα τους απαντήσει.

  Γιατί είναι κερδοφόρο να ψάχνετε έναν ειδικό για το YouDo;

  Στο site Yudu προσφέρει άρτια καταξιωμένους επαγγελματίες από τη Μόσχα και την πλησιέστερη περιοχή της Μόσχας. Καλλιτέχνες YouDo που ασχολούνται με τη συντήρηση διαφόρων τύπων κλιματιστικών (τοίχου, δαπέδου, παράθυρο), τα οποία είναι εγκατεστημένα σε γραφεία, σπίτια και διαμερίσματα.

  Πριν από την αντιβακτηριακή επεξεργασία της κλιματικής τεχνολογίας, ο κύριος επιλεγμένος για την Yuda θα αποσυναρμολογήσει προσεκτικά την εσωτερική μονάδα ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του κατασκευαστή για το κλιματιστικό. Μετά το πλύσιμο του φίλτρου, ο ειδικός θα ελέγξει την κατάσταση του συστήματος αποστράγγισης. Εάν είναι βουλωμένο, το χαλύβδινο καλώδιο καθαρίζεται.

  Με την τοποθέτηση μιας παραγγελίας για την απολύμανση του κλιματιστικού από το YouDo, θα εκτιμήσετε τα παρακάτω οφέλη:

  • υψηλή ποιότητα υπηρεσιών
  • Χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τους τιμοκαταλόγους πολλών επιχειρήσεων της Μόσχας
  • Χρήση ασφαλών αντισηπτικών για τον καθαρισμό των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων του κλιματιστικού

  Εγγραφή σε Yuda δασκάλους που ασχολούνται με την απολύμανση του εξοπλισμού HVAC από διαφορετικούς κατασκευαστές :. Mitsubishi Heavy, Hitachi, η Hyundai, Toshiba, κλπ Για τη διάγνωση, την αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση των συστημάτων κλιματισμού καλλιτέχνες YouDo χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού και εργαλείων.

  Ο επαγγελματίας του οποίου οι υπηρεσίες θα παραγγείλετε για την Yuda, εγγυάται:

  • τον καθαρισμό του κλιματιστικού σύμφωνα με τα καθιερωμένα τεχνικά και υγειονομικά πρότυπα
  • άφιξη στην κλήση κατά τη συμφωνηθείσα ώρα
  • σωστή λειτουργία του κλιματισμού μετά από βακτηριοκτόνο επεξεργασία

  Θα βρείτε την κατά προσέγγιση τιμή για τη συντήρηση του κλιματιστικού εάν επικοινωνήσετε με τον επιλεγμένο εκτελεστή μέσω εσωτερικής συνομιλίας στο YouDo. Οι πλοίαρχοι είναι έτοιμοι να έρθουν σε οποιαδήποτε περιοχή της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας για να παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες.

  Κάθε ερμηνευτής YouDo αξίες φήμη της και θα κάνει τα πάντα για να σας κάνει να ικανοποιημένοι με το κόστος και την ποιότητα της συντήρησης κλιματισμού υπηρεσίας. Χάρη στη μεγάλη εμπειρία, με τη χρήση δοκιμασμένων εργαλείων για τον καθαρισμό, την επαγγελματική προσέγγιση που επιλέγεται σε ειδικό Yuda θα πραγματοποιήσει αντι-βακτηριακή θεραπεία ενός συστήματος διαχωρισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Τιμές για τον καθαρισμό του κλιματικού εξοπλισμού

  Για να βρείτε την πιο αποδοτική προσφορά, συγκρίνετε πόσο είναι η απολύμανση των κλιματιστικών. Οι κατά προσέγγιση τιμές υποδεικνύονται στα προφίλ των εκτελεστών στην Yuda. Το κόστος εργασίας υπολογίζεται μετά την επιθεώρηση του εξοπλισμού, τον προσδιορισμό της μεθόδου και τα μέσα καθαρισμού.

  Το ποσό της πληρωμής για μια παραγγελία εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • μάρκα, μοντέλο κλιματιστικού
  • βαθμό μόλυνσης των μηχανημάτων
  • χρησιμοποιούνται αντιβακτηριακοί παράγοντες

  Η τιμή θα είναι υψηλότερη εάν η εργασία πραγματοποιηθεί σε μεγάλο υψόμετρο. Για να παραγγείλετε μια υπηρεσία "απολύμανση κλιματιστικών στη Μόσχα", κάντε μια αίτηση για Yuda και περιμένετε για ανατροφοδότηση.

  Πώς να αποτρέψετε και να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα δικά σας χέρια;

  Η πρακτική δείχνει ότι μετά την αγορά και την εγκατάσταση κλιματισμού, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη συσκευή, αλλά ξεχνούν την ανάγκη για περιοδική συντήρηση. Το ζήτημα της πρόληψης ή της επισκευής αυξάνεται σε περίπτωση βλάβης ή εμφάνισης δυσάρεστης οσμής.

  Αυτή η προσέγγιση είναι εσφαλμένη, διότι οδηγεί σε μείωση της διάρκειας ζωής του εξοπλισμού, πρόσθετες δαπάνες αποκατάστασης και άλλα προβλήματα.

  Έξοδος από την κατάσταση - την περιοδική πρόληψη του κλιματισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των εμπειρογνωμόνων. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να εκτελέσετε σωστά αυτό το έργο και σε ποια ακολουθία πρέπει να ενεργήσετε.

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο κουμπί στα δεξιά):

  Γιατί αξίζει να κάνουμε πρόληψη;

  Η μακροχρόνια χρήση της συσκευής οδηγεί στη συσσώρευση σκόνης και λίπους στα στοιχεία της. Αυτό ισχύει για τον εναλλάκτη θερμότητας, το συγκρότημα φίλτρου, τον ανεμιστήρα και το εσωτερικό περίβλημα. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μύκητες και τα βακτήρια, τα οποία μαζί με το ρεύμα αέρα μπαίνει στο δωμάτιο, και στη συνέχεια στους ανθρώπινους πνεύμονες, που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία του.

  Η μόλυνση των κόμβων έχει κακή επίδραση στη λειτουργία του. Εάν δεν κάνετε την προφύλαξη, η διαδικασία ενημέρωσης του αέρα στην αίθουσα επιδεινώνεται με το χρόνο, το φορτίο στη συσκευή και το ηλεκτρικό δίκτυο αυξάνεται.

  Επιπλέον, δεν υποφέρει μόνο η εσωτερική, αλλά και η εξωτερική μονάδα της συσκευής. Ένα στρώμα χνούδι εμφανίζεται σε αυτό, λόγω του οποίου διακόπτεται η λειτουργία του εναλλάκτη θερμότητας και η διαδικασία ψύξης του ψυκτικού υγρού επιδεινώνεται. Ως αποτέλεσμα, το κλιματιστικό λειτουργεί με λιγότερη απόδοση.

  Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού και να εξαλείψετε προβλήματα υγείας, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το κλιματιστικό εγκαίρως και να απολυμάνετε τα στοιχεία.

  Η περίοδος πρόληψης

  Η συχνότητα καθαρισμού της συσκευής εξαρτάται από το σκοπό της. Για παράδειγμα, τα φίλτρα των κλιματιστικών για οικιακή χρήση συνιστώνται να καθαρίζονται κάθε έξι μήνες. Όσον αφορά τον εξοπλισμό γραφείου, τη συχνότητα της εργασίας - κάθε τρεις μήνες.

  Εάν το split σύστημα εγκατασταθεί στην καφετέρια, τις εμπορικές εγκαταστάσεις ή σε άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις, ο καθαρισμός πραγματοποιείται μία φορά το μήνα.

  Η ανάγκη πρόληψης προσδιορίζεται εύκολα από τη μυρωδιά που εμφανίζεται μετά την ενεργοποίηση του εξοπλισμού. Ένα δυσάρεστο «άρωμα» υποδεικνύει την εμφάνιση βακτηριδίων εντός των βακτηριδίων και την ανάγκη να τα αφαιρέσετε.

  Οι πλοίαρχοι σημειώνουν ότι στη διαδικασία συντήρησης, βλένουν συχνά βλέννα και διάφορους μύκητες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να μην καθυστερήσετε την επισκευή και να καλέσετε έναν πλοίαρχο για να εκτελέσετε το έργο.

  Σημάδια σοβαρής ρύπανσης

  Το κλιματιστικό, κατά κανόνα, «προτρέπει» τον ιδιοκτήτη για την ανάγκη για προληπτικά έργα. Τα κύρια σημάδια ρύπανσης είναι:

  • Η εμφάνιση διαρροής από την εσωτερική μονάδα.
  • Δυσάρεστη οσμή που προκύπτει μετά την ένταξη (όπως αναφέρεται παραπάνω) ·
  • Αυξημένος θόρυβος, ραγισμένος ή ασταθής ήχος.
  • Χαμηλή ποιότητα ψύξης, αυθόρμητη αλλαγή θερμοκρασίας.

  Οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετό για να αρχίσει η αναθεώρηση της συσκευής και να καθαρίσει τα στοιχεία της. Αν παραλείψετε την ανάγκη προληπτικής συντήρησης, αυξάνεται ο κίνδυνος βλάβης ορισμένων εξαρτημάτων και η αδυναμία χρήσης του εξοπλισμού. Σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς να καλέσει ειδικούς και πρόσθετα έξοδα.

  Η πρακτική δείχνει ότι πολλά θέματα σχετικά με τη συντήρηση του κλιματισμού μπορούν να λυθούν στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται ειδικό εργαλείο.

  Επιπλέον, χρήσιμες πληροφορίες για τη συντήρηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου δίνονται στις οδηγίες. Δείχνει το σχέδιο για την αφαίρεση της εσωτερικής μονάδας, καθώς και τις βασικές αρχές καθαρισμού.

  Τι αξιολογείται κατά τη διάρκεια της εξέτασης;

  Οι πλοίαρχοι που ασχολούνται με τη συντήρηση των κλιματιστικών, συνιστούν την τακτική επιθεώρηση της συσκευής. Όσο πιο συχνά συμβαίνει αυτό, τόσο το καλύτερο.

  Τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί προσοχή είναι:

  • Η στεγανότητα του βρόχου φρέον.
  • Εμφάνιση του λαδιού μέσα στη μονάδα συμπιεστή.

  Όσον αφορά την πρώτη σύσταση, εδώ δίνεται προσοχή σε δύο αποχρώσεις:

  • Παρουσία διαρροής Freon.
  • Απουσία παραβιάσεων περιγράμματος, λόγω της οποίας μπορεί να εισέλθει υγρασία στο εσωτερικό του συστήματος.

  Δώστε προσοχή στην ακεραιότητα των καλωδίων μέσω των οποίων τροφοδοτείται η ισχύς και στην ποιότητα των επαφών που τραβάτε. Σε κάθε περίπτωση, επεκτείνετε όλες τις βίδες στερέωσης. Θυμηθείτε ότι όλες οι εργασίες γίνονται όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο.

  Στάδια καθαρισμού της εσωτερικής μονάδας

  Εάν το κλιματικό σύστημα αγοράζεται, εγκαθίσταται και λειτουργεί συνεχώς, προληπτικά έργα διεξάγονται με περιοδικότητα 30 ημερών. Οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν την έξοδο του ανεμιστήρα και την οθόνη του φίλτρου, καθώς και τον καθαρισμό του εξατμιστή, του ψυγείου και του συστήματος αποστράγγισης.

  Όπως σημειώθηκε παραπάνω, η έλλειψη τέτοιας εργασίας οδηγεί σε συσσώρευση σκόνης, υπερβολική θέρμανση και αυξημένο θόρυβο της συσκευής. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να αποτρέψουμε αυτό.

  Καθαρίστε τους ανεμιστήρες και τα φίλτρα

  Μέσα στο φίλτρο ματιών είναι τοποθετημένο, το οποίο είναι εύκολο να αφαιρεθεί και να εκτελέσει μια αναθεώρηση. Για να αποσυναρμολογηθεί, απαιτείται η αποσύνδεση του εξοπλισμού από το οικιακό δίκτυο και η αποσυναρμολόγηση του μπροστινού καλύμματος ξεβιδώνοντας τις βίδες στερέωσης.

  Τώρα μένει να τραβήξετε το πλέγμα από το κλιματιστικό, να το απορροφήσετε σε σαπουνόνερο ή ένα ειδικό φάρμακο, στη συνέχεια αφήστε το για λίγο.

  Το επόμενο βήμα είναι να ξεπλύνετε τον ανεμιστήρα, ο οποίος εξασφαλίζει την κίνηση του κρύου αέρα. Κατά τη λειτουργία, ένα παχύ στρώμα σκόνης, θραυσμάτων και λίπους συσσωρεύεται στις λεπίδες του προϊόντος.

  Οι ανεμιστήρες είναι δύο τύπων - με δυνατότητα αποσυναρμολόγησης και μη αφαιρούμενο. Στην τελευταία περίπτωση, ο καθαρισμός γίνεται με βούρτσα. Αυτό δεν είναι πολύ βολικό, αλλά σας επιτρέπει να αφαιρέσετε την υπερβολική ρύπανση.

  Για να αποφύγετε έναν αφαιρούμενο ανεμιστήρα, πρέπει να το χαμηλώσετε σε σαπουνόνερο, να τον κρατήσετε για λίγο, στη συνέχεια να τον βγάλετε έξω και να τον τοποθετήσετε στη θέση του.

  Σε περίπτωση δυσάρεστης οσμής, συνιστάται να κάνετε επιπλέον εργασίες - για να απολυμάνετε την επιφάνεια του πλέγματος και του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο. Η βέλτιστη συχνότητα των παραπάνω έργων είναι 1 κάθε τέσσερις εβδομάδες.

  Προφύλαξη του θερμαντικού σώματος και του εναλλάκτη θερμότητας

  Στα περισσότερα μοντέλα, ο εναλλάκτης θερμότητας και το ψυγείο τοποθετούνται στην εσωτερική μονάδα. Για τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό, συνιστάται η αποσυναρμολόγηση και η αποσυναρμολόγηση της μονάδας, και στη συνέχεια οι εργασίες καθαρισμού.

  Πρόκειται για μια δαπανηρή διαδικασία, έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα σε αυτό και να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας.

  Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα:

  • Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα.
  • Αφαιρέστε τα φίλτρα.
  • Χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε τη σκόνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με ένα μακρύ σωρό. Η τελευταία μέθοδος θεωρείται ασφαλέστερη για τις πλάκες εξατμιστήρων (μπορεί να καταστραφούν τυχαία). Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, συνιστάται να μετακινηθείτε από την κορυφή προς τα κάτω.
  • Αφαιρέστε τα φιλμ βρωμιάς με καθαριστή ατμού.
  • Ρυθμίστε το κλιματιστικό στη λειτουργία ανακύκλωσης και ρυθμίστε το χαμηλότερο κατώφλι θερμοκρασίας.
  • Στην περιοχή όπου η συσκευή αντλεί αέρα, ψεκάστε τον αντισηπτικό παράγοντα χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού. Προσέχετε και προσέχετε να μην έχετε το προϊόν στο ψυγείο.

  Για να αποφύγετε τη μόλυνση των πλακών εναλλαγής θερμότητας, συνιστάται να ενεργείτε αμέσως και να καθαρίζετε κάθε 30 ημέρες. Είναι καλύτερο να κάνετε τη δουλειά σε συνδυασμό με το πλύσιμο του φίλτρου.

  Καθαρισμός και απολύμανση αποστράγγισης

  Στο κλιματιστικό υπάρχει ένα σύστημα αποστράγγισης που αποτελείται από 2 μονάδες:

  • Παλέτα - έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει την υπερβολική υγρασία.
  • Σωλήνας - με τη βοήθειά του το νερό εκτρέπεται.

  Η συσσώρευση σκόνης και η αλληλεπίδρασή της με την υγρασία οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας, μυκήτων και βακτηρίων και το κύριο αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής όταν ενεργοποιείται.

  Αφού εισέλθει στο σύστημα αποστράγγισης σκόνη και θραύσματα, αυτά τα στοιχεία μολύνονται. Μετά από λίγο, το κλιματιστικό αρχίζει να στάζει.

  Για την πρόληψη, πρέπει να πετάξετε την παλέτα από την πλάκα και το σωλήνα εκκένωσης και στη συνέχεια να την πάρετε και να την ξεπλύνετε με νερό.

  Ο καθαρισμός του σωλήνα αποστράγγισης γίνεται με συμβατική ηλεκτρική σκούπα ή συμπιεστή στη λειτουργία καθαρισμού. Για να ξεπλυθεί ο δίαυλος, χρησιμοποιείται τρεχούμενο νερό, λουτρό σαπουνιού ή ειδικό καθαριστικό.

  Σε δύσκολες περιπτώσεις, μούχλα και μύκητες έχουν ήδη εξαπλωθεί μέσω του συστήματος, έτσι μια θεραπεία για μούχλα και μύκητες είναι απαραίτητη για την άρση βρωμιά. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επεξεργασία της παλέτας, επειδή συχνά αυτός είναι η κύρια πηγή δυσοσμίας.

  Μέθοδος χρήσης ειδικών μέσων

  Για την αποφυγή του εναλλάκτη θερμότητας χρησιμοποιείται ένας ειδικός αφρός. Για την επεξεργασία της μονάδας, ανακινήστε το δοχείο αρκετές φορές και στη συνέχεια επεξεργαστείτε το ραβδωτό τμήμα του εναλλάκτη θερμότητας.

  Μετά από λίγο, ο αφρός μετατρέπεται σε υγρό και η ρύπανση πηγαίνει στο σύστημα αποστράγγισης. Περαιτέρω απαιτείται να συμπεριληφθεί το κοντίσιονερ για την ξήρανση των επεξεργασμένων λεπτομερειών. Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση του καθαριστικού αφρού εμφανίζονται στο δοχείο ψεκασμού με το προϊόν.

  Εάν χρησιμοποιείτε το προϊόν με τη μορφή ψεκασμού, πρέπει να το ψεκάσετε σε διάφορα στοιχεία - έναν εκτροπέα και έναν εναλλάκτη θερμότητας.

  Στη διαδικασία προληπτικών εργασιών είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή και να την θέσετε σε λειτουργία εξαερισμού. Πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά χρήσης του προϊόντος μπορείτε να βρείτε στη συσκευασία

  Πώς λειτουργεί;

  Η αρχή του καθαριστή αποτελείται άμεσα από τα ενεργά συστατικά που είναι στη σύνθεσή του.

  Κατά κανόνα, τα προϊόντα περιέχουν:

  • Επιφανειοδραστικές ουσίες (επιφανειοδραστικές ουσίες). Ο στόχος τους είναι να καθαρίσουν την επιφάνεια.
  • Γεύσεις και στοιχεία που εξασφαλίζουν τη "συγκόλληση" του απορρυπαντικού στις μονάδες κλιματισμού.
  • Ειδικά πρόσθετα (αλκάλια, οξέα, χλώριο-αλκοόλ).
  • Βιολογικά ενεργά στοιχεία που έχουν σχεδιαστεί για τον έλεγχο παρασίτων μέσα στη συσκευή.

  Στάδια καθαρισμού της εξωτερικής μονάδας

  Σε αντίθεση με την εσωτερική, το εξωτερικό μπλοκ μπορεί να καθαριστεί με μικρότερη συχνότητα - αρκετά δύο φορές το χρόνο. Συλλέγει φυλλώματα από δέντρα, κλαδιά, βρωμιά, χνούδι και πολλά άλλα. Εάν δεν καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα, αυξάνεται ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του ψυγείου και του συμπιεστή, καθώς και η μείωση της διάρκειας ζωής τους.

  Η δυσκολία είναι ότι δεν είναι πάντα δυνατή η πρόσβαση στην ενότητα. Παρά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας κοντά στο παράθυρο ή το μπαλκόνι, δεν είναι πάντα εφικτή η πρόσβαση χωρίς ζώνη ασφαλείας και ειδικό εξοπλισμό.

  Εάν δεν υπάρχει καμία επιθυμία να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας, αξίζει να καλέσετε ειδικούς.

  Εάν δεν υπάρχουν δυσκολίες πρόληψης, κάντε τα εξής:

  • Απενεργοποιήστε τη συσκευή (βγάλτε το φις από το δίκτυο).
  • Αφαιρέστε διάφορες επιμολύνσεις από την επιφάνεια.
  • Αφαιρέστε το προστατευτικό περίβλημα και καθαρίστε το εσωτερικό των θραυσμάτων.
  • Ξεπλύνετε τις λεπίδες του ανεμιστήρα με ένα υγρό πανί.
  • Καθαρίστε το ψυγείο με καθαριστικό ατμού ή με νερό. Προσέξτε να μην έχετε υγρασία στο ηλεκτρικό μέρος της συσκευής.

  Πώς να ελέγξετε τη στεγανότητα του περιβλήματος freon;

  Μία από τις δυσλειτουργίες του κλιματιστικού είναι η απώλεια της στεγανότητας του κυκλώματος με το φρέον. Εάν ληφθούν έγκαιρα προληπτικά μέτρα και εντοπιστεί το πρόβλημα, μπορείτε να αποφύγετε το πρόσθετο κόστος στο μέλλον και να "εξοικονομήσετε" το κλιματικό σύστημα.

  Η πολυπλοκότητα της κατάστασης εξαρτάται από διάφορους παράγοντες - τον όγκο του απελευθερούμενου ψυκτικού μέσου, τη θέση της βλάβης, τον χρόνο από τη στιγμή της διαρροής μέχρι την ανίχνευσή του, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

  Σε γενικές γραμμές, η διαρροή ψυκτικού μέσου οδηγεί σε ορισμένες δυσάρεστες συνέπειες, πρώτα απ 'όλα, στην υπερθέρμανση του συμπιεστή.

  Αυτό το πρόβλημα διαγνωρίζεται από τις ακόλουθες δυνατότητες:

  • Σκούρωση της θερμικής μόνωσης του συμπιεστή.
  • Από καιρό σε καιρό ενεργοποιείται η προστασία υπερθέρμανσης.
  • Μετά από 5 λεπτά μετά την ενεργοποίηση, ο κρύος ή ο θερμός αέρας δεν διαφεύγει (λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργία προεπιλογής).
  • Βλάβη της μόνωσης στη σωλήνωση.
  • Επιδείνωση της κατάστασης του πετρελαίου.
  • Εμφάνιση παγετού στο εξωτερικό του σωλήνα (με παρατεταμένη λειτουργία).

  Εάν εντοπιστεί έγκαιρα η ζημιά στο κύκλωμα και ληφθούν προληπτικά μέτρα, μπορεί να αποφευχθεί σοβαρή διαρροή και θραύση. Κατά κανόνα, η αιτία της διαρροής είναι η μείωση της πυκνότητας των αρθρώσεων των κυλίνδρων. Αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν παρακολουθείτε την κατάσταση του κλιματιστικού.

  Πώς να προσδιορίσετε την εμφάνιση της υγρασίας στο βρόχο φρεόν;

  Για να προσδιοριστεί η εμφάνιση υγρασίας στον βρόχο κυκλοφορίας φρεονίων, αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • Η εμφάνιση μιας πράσινης απόχρωσης στο λάδι και η αυξημένη οξύτητα (επιβεβαιώνεται από τη δοκιμή). Το μειονέκτημα είναι ότι ένα τέτοιο σύμπτωμα εμφανίζεται ήδη όταν το πρόβλημα εκτελείται.
  • Όταν το κλιματικό σύστημα μεταβεί σε λειτουργία θέρμανσης, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή, ενεργοποιείται η θερμική προστασία. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη νερού στο σύστημα, στην κατάψυξη και τοποθέτηση του σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, η πίεση αναρρόφησης μειώνεται και ο συμπιεστής ξαφνικά υπερθερμαίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό και να επικοινωνήσετε με τον επισκευαστή.

  Αναλυτική ανάλυση πετρελαίου

  Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, αλλά στη διαδικασία προφύλαξης μπορεί κανείς να κάνει τη ρητή ανάλυση του ίδιου του πετρελαίου, το οποίο κυκλοφορεί στο κύκλωμα Freon μαζί με το ψυκτικό.

  Εάν εξετάσουμε τη διαδικασία στο σύνολό της, αρχικά λαμβάνεται λίγο λάδι από τον συμπιεστή, τότε ελέγχεται και συγκρίνεται με ένα γνωστό καθαρό λάδι.

  Περαιτέρω, διεξάγεται μία δοκιμή επί της παρουσίας ενός οξέος στη σύνθεση. Για να λάβετε ένα δείγμα, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και περιμένετε 10 ή περισσότερα λεπτά για να επιτρέψετε τη γυάλινη λαμαρίνα από τα τοιχώματα των σωλήνων.
  • Συνδέστε τη σφαιρική βαλβίδα στο "ένα τέταρτο" στην πρίζα.
  • Τοποθετήστε τον ελαστικό σωλήνα στη βαλβίδα, το δεύτερο άκρο του οποίου κατεβαίνει μέσα στο δοχείο.
  • Αποστραγγίστε μια μικρή ποσότητα λαδιού και αφήστε το να καθίσετε μέχρι να φύγει ο αφρός.
  • Ρίξτε τα συλλεγμένα περιεχόμενα σε ένα καθαρό δοχείο.

  Το παραγόμενο λάδι πρέπει να συγκριθεί με ένα γνωστό καθαρό υγρό. Τα κριτήρια σύγκρισης είναι οσμή και σκιά.

  Αν το λάδι έχει σκουρύνει και βυθιστεί, αυτό δείχνει συχνή υπερθέρμανση του συμπιεστή. Ένα τέτοιο υγρό δεν εκπληρώνει πλέον τις λειτουργίες του και απαιτεί αντικατάσταση. Εάν δεν κάνετε την εργασία εγκαίρως, η συσκευή θα αποτύχει.

  Η παρουσία ενός πρασινωπού χρώματος υποδηλώνει την εμφάνιση αλάτων "χαλκού", γεγονός που εξηγείται από την εμφάνιση υγρασίας στο κύκλωμα. Για τη σωστή διάγνωση συνιστάται δοκιμή οξέος.

  Αν επιβεβαιωθεί η "διάγνωση", η συσκευή απαιτεί πρόληψη. Στο σπίτι, αυτό δεν λειτουργεί - πρέπει να πάρετε τη συσκευή στο εργαστήριο.

  Αν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά, το υγρό επιστρέφεται:

  • Ρίξτε το λάδι σε ένα καθαρό γυαλί με ψηλές πλευρές.
  • Σημειώστε το επίπεδο.
  • Χαμηλώστε το ελεύθερο άκρο του σωλήνα μέσα σε αυτό (ήταν συνδεδεμένο νωρίτερα).
  • Ανοίξτε τη βαλβίδα και περιμένετε για λίγο.
  • Προσθέστε όσο το πετρέλαιο υπάρχει στο γυαλί.
  • Ξεκινήστε το κλιματιστικό και εισάγετε τη λειτουργία ψύξης και στη συνέχεια κλείστε τη θύρα υγρού. Μετά από λίγο, η πίεση στο σωλήνα θα μειωθεί.
  • Ανοίξτε τη βρύση της θύρας για να πιείτε το λάδι στο κλιματιστικό. Μόλις φτάσει η στάθμη στο σήμα, απενεργοποιήστε τη βρύση και απενεργοποιήστε το κλιματικό σύστημα. Ταυτόχρονα, ανοίξτε τη θύρα υγρού.

  Προϊόντα καθαρισμού - επισκόπηση, οδηγίες χρήσης

  Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων για την πρόληψη των κλιματιστικών, τα οποία αξίζουν προσοχής και "τελείως" να αντιμετωπίσουν το έργο. Ας ξεχωρίσουμε μερικά από αυτά.

  Απολυμαντικό για την πρόληψη κλιματιστικών και συστημάτων αερισμού με αντιβακτηριακή δράση.

  • Καθαρισμός και απολύμανση.
  • Ο σχηματισμός φιλμ στην επιφάνεια των αεραγωγών (εξατμιστής).
  • Απομάκρυνση βακτηρίων και μυκήτων, που εξαλείφει την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

  Η τακτική χρήση του φαρμάκου μειώνει τον κίνδυνο αλλεργικών παθήσεων και άλλων αναπνευστικών προβλημάτων που οφείλονται σε βακτήρια που εμφανίζονται μέσα.

  Το προϊόν πωλείται σε φυσίγγια χωρητικότητας 0,32 λίτρων. Η σύνθεση περιλαμβάνει νερό, έναν οργανικό διαλύτη, ένα επιφανειοδραστικό (κατιονικά και μη-ιονικά), απορροφητής οσμών, αντιμικροβιακούς συστατικά, αναστολέας διάβρωσης, αρώματα και το προωθητικό αέριο υδρογονάνθρακα.

  Για να εφαρμόσετε το DOMO, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  • Αποσυνδέστε το σύστημα κλιματισμού, ανοίξτε το καπάκι και αποσυναρμολογήστε το φίλτρο.
  • Τραβήξτε το δοχείο και εφαρμόστε τον παράγοντα για 10-15 στον εξατμιστή και μετά από 3-5 λεπτά ενεργοποιήστε το κλιματιστικό.

  Για την πρόληψη συνιστάται να εφαρμόζεται κάθε μέρα.

  Favor Cool

  Favorkul - ένα εργαλείο σχεδιασμένο για την απολύμανση και τον καθαρισμό των συστημάτων εξαερισμού και των κλιματιστικών. Το προϊόν είναι κατάλληλο για την απομάκρυνση μούχλας, μυκήτων, μικροβίων και σκόνης. Η τακτική χρήση βοηθά στην απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής και καθαρίζει τα εσωτερικά στοιχεία από τη μόλυνση.

  Επιπλέον, το Favorkul χρησιμοποιείται για αεραγωγούς και απολύμανση κλιματιστικών σε μηχανές, καθώς και για τον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο.

  Χρησιμοποιείται στο σπίτι και στον βιομηχανικό τομέα. Χωρητικότητα - 0,5 λίτρα. Κρίνοντας από τις αναθεωρήσεις, το προϊόν "τέλεια" αντιμετωπίζει την εργασία.

  TOP House

  Ο καθαριστής TOP House σχεδιάστηκε από Γερμανούς τεχνίτες και παράγεται στη Γερμανία. Σκοπός - πρόληψη εξωτερικών και εσωτερικών μπλοκ. Επίσης, το προϊόν χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση ρύπων σε διαχωρισμένα συστήματα, φίλτρα αέρα, καθώς και τον καθαρισμό των ανεμιστήρων και των οδηγών.

  Το χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η απουσία αρνητικής επίδρασης στο επιφανειακό στρώμα στους σωλήνες του εναλλάκτη θερμότητας. Ο όγκος είναι 0,75 l.

  • Στη διαδικασία παραγωγής, εφαρμόζεται ένας τύπος που αναπτύχθηκε από τους κορυφαίους κατασκευαστές της Ευρώπης.
  • Προστασία κατά της καθίζησης της σκόνης.
  • Ισχυρό αντισηπτικό αποτέλεσμα.
  • Επιφανειακή ανανέωση;
  • Αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα.

  Techpoint

  Ένα από τα πιο ισχυρά μέσα καθαρισμού των κλιματιστικών είναι το Teechpoint. Το προϊόν παράγεται στη Ρωσία και διατίθεται σε πλαστικές φιάλες χωρητικότητας 200 ml.

  Η σύνθεση προορίζεται για την προληπτική επεξεργασία των κλιματιστικών (συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων), των διαχωριστικών συστημάτων, του εξαερισμού. Η κύρια λειτουργία είναι η απολύμανση της επιφάνειας για έως και 8 μήνες.

  Μετά τη θεραπεία, τα βακτηρίδια, οι ιοί και η μούχλα απομακρύνονται, γεγονός που συχνά οδηγεί στην εμφάνιση ασθενειών και έχει δυσάρεστη οσμή.

  Ως μέρος του ύδατος Testpoint, γλυκόλες, επιφανειοδραστικές ουσίες, HR, διαλύτες, ισοπροπανόλη, παράγοντες συμπλοκοποίησης και χρωστική ουσία. Επίσης, προστίθενται τα μυστικά συστατικά της εταιρείας, η γεύση και το χρώμα.

  Απορρυπαντικό καθαρισμού με ψεκασμό (RTU)

  Η σύνθεση του καθαριστικού απολυμαντικού χρησιμοποιείται για την πρόληψη (περιοδική συντήρηση) της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Το προϊόν ψεκάζεται πάνω στο πηνίο από πάνω προς τα κάτω.

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ο ψεκασμός διατηρεί καθαρά τα εσωτερικά συστατικά του κλιματικού συστήματος και απομακρύνει μέχρι και 99,9% των μικροβίων μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

  Συνιστάται να περιμένετε πέντε λεπτά για το καλύτερο αποτέλεσμα μετά την εφαρμογή. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε. Με την τακτική επεξεργασία, η αποτελεσματικότητα του συστήματος αυξάνεται και εξασφαλίζεται η πλήρης υγιεινή καθαριότητα.

  Ο καθαριστής παρέχεται σε ειδικό δοχείο χωρητικότητας 1 λίτρου, το οποίο είναι έτοιμο για χρήση. Παρέχεται χειροκίνητο πιστόλι ψεκασμού. Στην καρδιά του προϊόντος βρίσκεται η αλκαλική σύνθεση.

  Indesit C00093751

  Το Indesit C00093751 είναι σε υψηλή ζήτηση και έχει λάβει θετικές κριτικές από πολλούς χρήστες. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για την απολύμανση των συστημάτων κλιματισμού που είναι εγκατεστημένα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

  Η δράση του αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών, την απομάκρυνση μυκήτων, σκόνης και βρωμιάς που συσσωρεύονται στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής.

  Με τη βοήθεια του Indesit C00093751, μπορείτε να καθαρίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας και χωρίς να στρατολογήσετε ειδικούς. Η σύνθεση πωλείται σε δοχεία χωρητικότητας 150 ml.

  Magic Power MP-028

  Εάν χρειάζεστε ένα αξιόπιστο και αποτελεσματικό μέσο απολύμανσης και αποφυγής κλιματιστικών, το Magic Power MP-028 είναι η καλύτερη επιλογή. Το προϊόν καθαρίζει, απολυμαίνει και αποσυνθέτει την προς επεξεργασία επιφάνεια.

  Χάρη στη στοχαστική σύνθεση, ο ψεκασμός εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των επικίνδυνων μικροοργανισμών, καταστρέφει τη μούχλα, τους μύκητες και τα βακτηρίδια. Μετά την πρόληψη με τη βοήθεια του Magic Power MP-028, αφαιρείται μια δυσάρεστη οσμή.

  Πώς να προετοιμάσετε το σύστημα για το χειμώνα ή το καλοκαίρι;

  Η πρόληψη του κλιματιστικού είναι ο καθαρισμός και η απολύμανση των στοιχείων του. Είναι σημαντικό να συνδέσετε τις ενέργειές σας σε μια συγκεκριμένη εποχή. Ανεξάρτητα από τη διαθεσιμότητα προσαρμογής του συστήματος στη χειμερινή περίοδο, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία λειτουργίας.

  Για παράδειγμα, κάθε κατασκευαστής δηλώνει τη θερμοκρασία, στην οποία δεν συνιστάται η μείωση της συσκευής λόγω της διαρροής και της εμφάνισης πάγου στην εξωτερική μονάδα.

  Πριν από την αρχή του χειμώνα, συνιστάται να καθαρίσετε το κλιματιστικό και να στεγνώσετε το σύστημα. Στα νέα μοντέλα υπάρχει μια επιλογή "FAN", η οποία συχνά έχει διαφορετικό όνομα.

  Κατά την προετοιμασία της κλιματικής τεχνολογίας μέχρι το καλοκαίρι απαιτείται καθαρισμός του εσωτερικού, επειδή κατά τη διάρκεια της εφαρμογής υπάρχει κατ 'ανάγκη πολύ σκόνη που συσσωρεύεται μέσα. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας και τα φίλτρα καθαρίζονται, καθώς και ο εξατμιστής.

  Δώστε προσοχή στο εξωτερικό μπλοκ, γιατί το Μάιο υπάρχει χνουδωτά χνουδωτά, και η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

  Θυμηθείτε ότι η έγκαιρη φροντίδα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής και τη διάρκεια της λειτουργίας της.

  Η πρόληψη του κλιματιστικού είναι ένα σύνολο ενεργειών, πολλά από τα οποία μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα και χωρίς την πρόσκληση ειδικών. Επομένως, ο καθαρισμός και η επεξεργασία της εσωτερικής μονάδας δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα και εκτελείται ήσυχα χωρίς τη χρήση ειδικού εργαλείου. Αλλά υπάρχουν καταστάσεις που δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς κυρίους.

  Για παράδειγμα, όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα με τη χρήση ζωνών ασφαλείας ή να κάνετε ανάλυση του λαδιού στον συμπιεστή.

  Επιπλέον, κάθε χρόνο η ποσότητα ψυκτικού στο σύστημα μειώνεται κατά 7%. Το αποθεματικό πρέπει να αναπληρωθεί και γι 'αυτό θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες.

  Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του διαχωρισμένου συστήματος και να αποφύγετε προβλήματα, είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά τον εαυτό σας και αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, καλέστε τους ειδικούς.

  Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας: ετοιμάζουμε κλιματιστικό εξοπλισμό για την καλοκαιρινή περίοδο

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού γίνεται με τη βοήθεια ειδικών και με τα χέρια τους. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς το εγχειρίδιο οδηγιών. Αλλά πρώτα, ας αναλύσουμε τα σημάδια, σύμφωνα με τα οποία καθίσταται σαφές ότι είναι καιρός να καθαρίσουμε το split σύστημα.

  Τα συμπτώματα της ρύπανσης του κλιματιστικού

  Η συσσώρευση ρύπανσης μειώνει την απόδοση και την ποιότητα του κλιματιστικού. Και το πιο σημαντικό, ο μολυσμένος αέρας επηρεάζει την υγεία σας. Εδώ και μούχλα, μύκητες, ακάρεα σκόνης και ολόκληρες οικογένειες διαφορετικών βακτηρίων στον αέρα που αναπνέουμε. Εξ ου και η αλλεργία, το άσθμα, διάφορες δερματίτιδες και άλλες δερματικές παθήσεις.

  Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση στο διαμέρισμα, πραγματοποιείται εύκολος καθαρισμός των διαχωρισμένων συστημάτων: από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα - ανάλογα με την ένταση χρήσης της συσκευής. Υπάρχουν πολλές προφανείς ενδείξεις ότι το κλιματιστικό σας είναι βρώμικο.

  Τι πρέπει να προσέξω;

    1. Εάν αισθάνεστε μια δυσάρεστη οσμή αμέσως μετά την έναρξη του διαχωρισμένου συστήματος, τότε ξέρετε: αυτό είναι το πιο εμφανές σημάδι ρύπανσης. Είναι πιθανόν ότι η σχάρα του θερμαντήρα έχει σχηματίσει βρωμιά ή έχουν αρχίσει προβλήματα με την αποστράγγιση.
    2. Εάν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει αλλάξει προς μεγάλη κατεύθυνση, και η ισχύς στο μικρότερο - ήρθε η ώρα να ανοίξετε το κλιματιστικό και να ελέγξετε την καθαριότητά του μέσα.
    3. Ο ιδιόμορφος βουητός και η ρωγμή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι ένα σήμα απόφραξης φίλτρου ή στροβίλου. Το χτύπημα μπορεί επίσης να προέλθει από το εξωτερικό κέλυφος, εάν φράξει το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση, οι λεπίδες του ανεμιστήρα δεν θα είναι σε θέση να μετακινηθούν κανονικά και θα αγγίξουν τα τοιχώματα του σώματος ή άλλο αντικείμενο.
    4. Η διαρροή συμπυκνωμάτων είναι ένας άλλος δείκτης της ρύπανσης του κλιματιστικού με σκόνη και ακαθαρσίες.
    5. Στην περίπτωση κακής αποστράγγισης ή απώλειας ψυκτικού μέσου, εμφανίζονται "σφύριγμα" και "γουργούρισμα".

  Αφού παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις ενδείξεις υποβάθμισης του συστήματος, μπορείτε είτε να καλέσετε τους επαγγελματίες να το καθαρίσουν ή να το κάνετε μόνοι σας. Για το τι και πώς να προχωρήσουμε, θα το καταλάβουμε τώρα.