Απολύμανση ενός αυτόματου κλιματιστικού και ενός οικιακού συστήματος split με τα χέρια τους

Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυγείου, ο οποίος λειτουργεί σε ιδιωτική κατοικία ή αυτοκίνητο, καταστρέφει τη σκόνη και μια ποικιλία βακτηρίων που αναπτύσσονται ενεργά σε ένα υγρό περιβάλλον. Προκειμένου να εξαλειφθεί η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής και να μην αναπνέει η μούχλα, εκτελείται ένας ετήσιος αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού και του οικιακού συστήματος διάσπασης. Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν κυβερνήτη υπηρεσίας ή να παρακολουθήσετε υπηρεσία αυτοκινήτων - είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε και να κάνετε την απολύμανση του συστήματος κλιματισμού με τα δικά σας χέρια.

Επιλέξτε ένα απολυμαντικό

Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων υγρών και ψεκασμών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση οικιακών και αυτοκινούμενων συστημάτων κλιματισμού:

 • Υγρά αντιδραστήρια με βάση τα αλκάλια, που πωλούνται σε δοχεία και πλαστικά μπουκάλια με χειροκίνητο ψεκασμό.
 • Καθαριστικά αφρού σε κουτιά αεροζόλ.
 • συχνά οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν διάφορα ιατρικά αντισηπτικά, για παράδειγμα διάλυμα χλωρεξιδίνης, με σκοπό την οικονομία.
Ενεργοί ψεκασμοί με βάση τα αλκάλια

Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά διαφέρουν ως προς την τιμή και το σκοπό. Όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους υπερβολικά βρώμικους εναλλάκτες θερμότητας του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί για αρκετά χρόνια, συνιστάται η χρήση αλκαλικού ψεκασμού για λεπτομερή έκπλυση.

Πώς καθαρίζετε ξεχωριστά και τις δύο μονάδες κλιματιστικού, διαβάστε το λεπτομερές εγχειρίδιο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ετήσια απολύμανση του κλιματιστικού σε διαμέρισμα ή αυτοκίνητο αποτελεί προληπτικό μέτρο. Η συντήρηση περιλαμβάνει μερική αποσυναρμολόγηση και χαμηλό βαθμό μόλυνσης της συσκευής. Ως εκ τούτου, μια σειρά από συμβουλές για την επιλογή ενός απολυμαντικού:

 1. Αν ο εξατμιστής και ο στρόβιλος (πτερωτή) του ανεμιστήρα καλύπτεται από ένα στρώμα από χώμα πριν στοιχείων απολύμανση θάμνοι ισχυρός τύπος σκευάσματος Cond Cleaner, Top Σώμα ή Carlyclean.
 2. Η βέλτιστη επιλογή είναι μια διαπεραστική σύνθεση αφρού στο δοχείο αεροζόλ. Στις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, μετά το πλύσιμο, το αντιδραστήριο αφήνει ένα αντιβακτηριακό φιλμ στα πτερύγια των εναλλάκτη θερμότητας, που διαρκεί αρκετούς μήνες.
 3. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών με ιατρικά αντισηπτικά είναι αποδεκτός, αλλά δεν είναι πολύ βολικός. Σε αντίθεση με τον αφρό, το υγρό διεισδύει ασθενώς σε δύσκαμπτα κανάλια αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη θεραπεία ενός ψύκτη αυτοκινήτου.

Βοήθεια. Τα αφρώδη μέσα για την απολύμανση των κοντίσιονερ παράγονται από πολλούς κατασκευαστές, είναι αδύνατο να τα απαριθμήσετε. Οι δημοφιλείς μάρκες είναι η Liqui Moly και η Step Up.

Ο αφρός αεροζόλ εξίσου καλά απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού ιδιωτικών κατοικιών και αυτοκινήτων. Μια προϋπόθεση: για την εξυπηρέτηση του μηχανήματος, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο με έναν μακρύ εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος τοποθετείται στον κύλινδρο (συχνά έρχεται πλήρης).

Οδηγίες Επεξεργασίας

Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και τον τύπο του κλιματιστικού, ο καθαρισμός με αντιβακτηριδιακό αφρό γίνεται πάντα με την ίδια σειρά:

 1. Αποσυνδέστε τη μονάδα ψύξης από το δίκτυο. Στο αυτοκίνητο, αρκεί να σφίξετε τον κινητήρα και να σβήσετε την ανάφλεξη.
 2. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας, αφαιρέστε τα φίλτρα. Στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να τραβήξετε έξω το στοιχείο φιλτραρίσματος αέρας σαλόνι.
 3. Ανακινήστε το δοχείο, άφθονη εφαρμόζουν μέσα στα πτερύγια του εξατμιστή και ενδεχομένως - στην πτερωτή (στροβίλου) του ανεμιστήρα. Μην αμελώ και δεν αφήνουν «για αργότερα» μέρος του υγρού, 1 πακέτο έχει σχεδιαστεί για μία θεραπεία.
 4. Περιμένετε 5-15 λεπτά, το ακριβές χρονικό διάστημα καταγράφεται στο μπαλόνι.
 5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για εξαερισμό, η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι η μέγιστη. Αν ο κατασκευαστής αντιδραστηρίων υποδείξει στις οδηγίες, τοποθετήστε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης / ψύξης.
 6. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φίλτρα, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα και μια θεραπεία για την κουζίνα. Μετά το στέγνωμα, επανατοποθετήστε τα στοιχεία και κλείστε το καπάκι.

Σημείωση: Μετά την απολύμανση και την εκκίνηση του ψυγείου, το αφρώδες υγρό θα στραγγίσει στο ταψί και θα πάει στο δρόμο μέσω της αποχέτευσης.

Εφαρμογή αφρού στα πτερύγια του εξατμιστήρα

Στη λίστα μας δεν υπάρχει σημαντικό στάδιο εργασίας - μερική αποσυναρμολόγηση της συσκευής. Προτείνουμε να το εξετάσουμε χωριστά για κάθε τύπο κλιματιστικού.

Απομάκρυνση των βακτηρίων από το διαχωρισμένο σύστημα

Η απλούστερη μέθοδος απολύμανσης της εσωτερικής μονάδας δεν απαιτεί πρόσθετη περιγραφή - αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω. Αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις: με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των βακτηρίων από τον στρόβιλο και μετά την εκκίνηση αυτά τα κακά πνεύματα θα είναι και πάλι στον εξατμιστή.

Σας συνιστούμε να ξοδέψετε επιπλέον 20-30 λεπτά και να φτάσετε στον ανεμιστήρα, με οδηγό βήμα προς βήμα:

 1. Αφαιρέστε τα φίλτρα και το κάλυμμα. Με προσεκτική κάμψη του πλαστικού στη μέση, αφαιρέστε τις περιστροφικές περσίδες. Οι άκρες θα αφήσουν τις φωλιές χωρίς προβλήματα.
 2. Εντοπίστε και ξεβιδώστε όλες τις βίδες που συγκρατούν τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας. Ορισμένοι από τους συνδέσμους είναι κρυμμένοι κάτω από τα καπάκια, ενώ κάτω από το κάλυμμα του διαμερίσματος υπάρχουν και άλλες δύο βίδες με έναν ηλεκτρικό σύνδεσμο (που απεικονίζεται παραπάνω στη φωτογραφία).
 3. Ξεκλειδώστε τα πλαστικά μάνδαλα και αφαιρέστε τελείως το πλαίσιο. Συνήθως τα μάνδαλα βρίσκονται στην κορυφή και τις πλευρές της μονάδας.

Αποκλείστε τους ηλεκτρολόγους καλύτερα να απομονώνονται από την υγρασία

Ορισμένα μοντέλα "split" είναι εξοπλισμένα με οθόνη LCD ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Πριν από την αφαίρεση, εντοπίστε τη θύρα οθόνης, αποσυνδέστε την από την υποδοχή.

Πριν από την εφαρμογή του απολυμαντικού, απομονώστε την ηλεκτρική μονάδα με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο (μπορείτε να την συσκευάσετε). Στη συνέχεια, προσεκτικά zapente εξατμιστή και τουρμπίνα. Πριν ενεργοποιήσετε το σύστημα διαχωρισμού, τοποθετήστε το περίβλημα με την αντίστροφη σειρά. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση και την επεξεργασία του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού με τα δικά τους χέρια, δείτε το βίντεο:

Καθαρισμός παραθύρων και κινητών ψυγείων

Ο σχεδιασμός των μονοκόμματοι σας επιτρέπει να φτάσετε σχετικά εύκολα στα φίλτρα και στο μπροστινό μέρος του εξατμιστή - απλά αφαιρέστε το καπάκι και τραβήξτε προς τα έξω το πλέγμα. Είναι δυνατόν να κάνετε έναν εναλλάκτη θερμότητας έξω και να καθίσετε σε αυτό, αλλά πρώτα να σκεφτείτε τι συμβαίνει μέσα στη συσκευή.

Κοντίσιονερ επιφανείας αντιβακτηριακή θεραπεία δεν δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το στροφείο του αξονικού ανεμιστήρα και του δίσκου εναλλάκτη θερμότητας - πυκνωτή παραμένουν βρώμικα. Τι προτείνεται να κάνει με το μονοπώλιο παραθύρων:

 1. Αποσυνδέστε το μηχάνημα και τραβήξτε το έξω από το άνοιγμα εγκατάστασης. Ένας άλλος τρόπος αφαίρεσης του εξωτερικού περιβλήματος δεν είναι δυνατός.
 2. Τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα μεγάλο τραπέζι και ξεβιδώστε τις βίδες στις πλευρές της θήκης. Αφαιρέστε το κάλυμμα.
 3. Αποσυνδέστε το μπροστινό κάλυμμα (ή ολόκληρο τον πίνακα) και τραβήξτε έξω τα φίλτρα.
 4. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βούρτσα και απορρυπαντικό, καθαρίστε το εσωτερικό της μονάδας - και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας και στις δύο πλευρές, ένα δίσκο συμπυκνωμάτων και μια πτερωτή.
 5. Επεξεργαστείτε τον εξατμιστή και τα εσωτερικά στοιχεία με απολυμαντική χημεία, καλύπτοντας τις ηλεκτρικές επαφές και τον συμπιεστή με μια μεμβράνη. Περαιτέρω εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεβιδώσετε την εσωτερική ψύκτρα και να την σφίξετε ήπια, όσο επιτρέπουν οι χαλκοσωλήνες με φρέον. Μετά το πλύσιμο / ξήρανση των φίλτρων, συναρμολογήστε τη μονάδα παραθύρου και τοποθετήστε την στο άνοιγμα, στη συνέχεια ενεργοποιήστε το και ελέγξτε τη λειτουργικότητα.

Ο εξατμιστής καθαρίζεται μηχανικά και στη συνέχεια εφαρμόζεται το απορρυπαντικό

Το κινητό κλιματιστικό δωμάτιο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ευκολότερα - η συσκευή δεν χρειάζεται να τραβηχτεί έξω από το παράθυρο, μόνο για να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πλαϊνά πλαίσια, τα καλύμματα, τα φίλτρα και τον ίδιο καθαρισμό.

Μετά την τοποθέτηση της τάξης μέσα στο ψυγείο, σίγουρα θα αισθανθείτε το αποτέλεσμα - η μούχλα θα εξαφανιστεί και η αποτελεσματικότητα της εργασίας θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του μονοκόμματος παραθύρου εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Συντήρηση αυτοκινήτου

Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά "split", είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε στον εξατμιστή στο αυτοκίνητο. Μαζί με το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα σαλόνι, ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κρυμμένο στο βάθος της τορπίλης, πίσω από την κεντρική κονσόλα. Η πρόσβαση στον ανεμιστήρα εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του αυτοκινήτου. Σε ορισμένα μοντέλα, ο στρόβιλος μπορεί να δει από τον θάλαμο του κινητήρα κάτω από το φίλτρο, ενώ σε άλλα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ντουλαπάκι.

Για αυτούς τους λόγους, ο αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου γίνεται χωρίς αποσυναρμολόγηση με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αφαιρέστε το φίλτρο σαλονιού. Το στοιχείο μετά την απολύμανση είναι καλύτερο να αλλάξει.
 2. Αναζητήστε το σωλήνα αποστράγγισης που εξέρχεται από τον εξατμιστή. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας, στην πλευρά του συνοδηγού. Ο σωλήνας καλύπτεται με διακοσμητικό πλαστικό περίβλημα.

Ο πίνακας αφαιρείται από την πλευρά του συνοδηγού

 • Αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο ή τραβήξτε το προς τα μπρος, αποσυνδέστε το σωλήνα από τη σύνδεση αποστράγγισης.
 • Συνδέστε το ακροφύσιο με ένα μακρύ σωλήνα στο μπαλόνι. Σπρώξτε το άκρο του σωλήνα στην υποδοχή μέχρι να σταματήσει. Προσέξτε να μην λυγίζετε τα πτερύγια αλουμινίου του εναλλάκτη θερμότητας.
 • Φυσήξτε τον αφρό στον εξατμιστή, αφαιρώντας σταδιακά τον εύκαμπτο σωλήνα από την ένωση. Στο τέλος, τοποθετήστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε ο αφρός να μην λερώνει το κάλυμμα δαπέδου.
 • Διατηρήστε το υπόλοιπο υγρό μέσα στους αγωγούς από την πλευρά του δρόμου. Περιμένετε για τον απαιτούμενο χρόνο, ξεκινήστε τον κινητήρα και ενεργοποιήστε τον εξαερισμό.
 • Σημαντική απόχρωση. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, crossovers Kia Sportage III, αντί για αποστράγγιση θα βρείτε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εξατμιστή. Αυτό δεν είναι πρόβλημα - τραβήξτε τη συσκευή έξω από την υποδοχή και τοποθετήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα στην οπή, όπως φαίνεται στο βίντεο.

  Βυθίζοντας το σωλήνα του μπαλονιού μέσα στον αεραγωγό, σφραγίστε τα κενά στο εξάρτημα με ένα πανί, διαφορετικά ο αφρός θα βγει στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξήρανσης, ανοίξτε τις μπροστινές πόρτες του μηχανήματος εντελώς, έτσι ώστε οι ατμοί χημικών να εξατμιστούν προς τα έξω.

  Συμπέρασμα

  Όπως δείχνει η πρακτική, το κύριο πρόβλημα του αντιβακτηριδιακού καθαρισμού των κλιματιστικών είναι η απροθυμία πολλών χρηστών να το εκτελέσουν. Η λειτουργία παραμένει απλή έως ότου ο εξατμιστής καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα μούχλας και αρχίζει να "μυρίζει". Στη συνέχεια, ο αφρός από τον κύλινδρο δεν εξοικονομεί - πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη μηχανή και να καθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του αυτόματου κλιματιστικού

  Ο κλιματισμός του αυτοκινήτου είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που πρέπει να έχει κανείς για κάθε μοντέρνο αυτοκίνητο, και στη ζεστή εποχή γίνεται μια πραγματική διάσωση από τη ζέστη. Ωστόσο, στη διαδικασία χρήσης, λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η συσκευή είναι ικανή να προκαλέσει βλάβη στην υγεία, ελλείψει κατάλληλης συντήρησης. Πώς συμβαίνει αυτό;

  Στη διαδικασία εργασίας στις ψυχρές επιφάνειες του εξατμιστή παίρνει ζεστό εξωτερικό αέρα, ο οποίος είναι πάντα κορεσμένος με υγρασία. Κατά την ψύξη, αυτή η υγρασία συμπυκνώνεται για να σχηματίσει σταγονίδια νερού. Επιπλέον, ο εξωτερικός αέρας περιέχει πάντα σωματίδια σκόνης, βακτήρια, γύρη από φυτά και άλλα που εναποτίθενται στην υγρή επιφάνεια του εξατμιστή. Η μόνιμη υγρασία και η έλλειψη φωτός δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της παθογόνου μικροχλωρίδας, η οποία, όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας, πέφτει αναπόφευκτα στο σαλόνι και έπειτα στους πνεύμονες του ατόμου. Εμφανίζεται στη δυσάρεστη οσμή που εμφανίζεται όταν ενεργοποιείται η κλιματιστική μηχανή. Αλλά αυτή δεν είναι η πιο επικίνδυνη εκδήλωση, εκτός από αυτή υπάρχει μια ασθένεια που ονομάζεται λεγιονέλλωση («νόσο λεγεωνάριων») - ένα είδος ειδικής μορφής βακτηριακής πνευμονίας. Είναι αυτός που συναντά ανθρώπους που περνούν πολύ χρόνο σε ένα αυτοκίνητο με λειτουργικό κλιματικό σύστημα. Στην ομάδα του ειδικού κινδύνου είναι τα άτομα με αλλεργίες. Και στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων φροντίζει πολύ για την καθαριότητα του φίλου σιδήρου, που δεν υποπτεύεται καθόλου, ότι ο αθώος εδαφοβελτιωτής μπορεί να γίνει ο δημιουργός των προβλημάτων.

  Μέθοδοι απολύμανσης

  Στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι συχνά πιθανό να συναντηθούν παρασκευάσματα σε συσκευασίες αεροζόλ για την ανεξάρτητη διεξαγωγή της διαδικασίας απολύμανσης. Δεν είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσουμε ψευδαισθήσεις, διότι τέτοια μέσα κατευθύνονται, κυρίως, στην πρόληψη. Επομένως, εάν τα βακτηρίδια έχουν ήδη εδραιωθεί σταθερά στα βάθη του συστήματος, τότε είναι καλύτερα να προχωρήσουμε στην αντίθετη κατεύθυνση.

  Ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης, υπάρχουν οι ακόλουθες μέθοδοι:

  • Αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του αυτοκινήτου με πλήρη αποσυναρμολόγηση του τελευταίου.
  • επεξεργασία του κλιματιστικού αυτοκινήτου με απολυμαντικό αφρού.
  • απολύμανση του κλιματιστικού αυτοκινήτου με υπερηχητική μέθοδο.

  Η πρώτη μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική, αλλά απαιτεί μεγάλη εργασία, αφού συνδέεται με την αποσυναρμολόγηση του μπροστινού τμήματος του θαλάμου επιβατών και την αφαίρεση του θερμαντικού συγκροτήματος. Ταυτόχρονα, όλοι οι αεραγωγοί, οι εκτροπείς και τα πτερύγια ελέγχου ροής ξεπλένονται. Για αυτό, χρησιμοποιούνται διάφορες ενώσεις καθαρισμού και απολύμανσης. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο, υψηλή ικανότητα του πλοιάρχου και διαθεσιμότητα ειδικών εργαλείων, επομένως χρησιμοποιείται συνήθως σε σχετικά παλιά αυτοκίνητα ή στην περίπτωση σοβαρής μόλυνσης του συστήματος, όταν άλλες μέθοδοι δεν βοηθούν.

  Η αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου χωρίς αποσυναρμολόγηση πραγματοποιείται με τη χρήση απολυμαντικών ουσιών αφρού. Το φάρμακο προστίθεται στη μονάδα μέσω σύνδεσης αποστράγγισης και εκτροπείς σαλονιών με ψεκαστήρα και γεμίζει όλες τις κοιλότητες μέχρι τους αεραγωγούς. Ένας άφθονος αφρός μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και να εξουδετερώσει τη ζωτική δραστηριότητα των βακτηριδίων. Επιπλέον, έχει ιδιότητες καθαρισμού. Σταδιακά διευθετώντας, η σύνθεση συγχωνεύεται μέσω της οπής αποστράγγισης, μεταφέροντας τους ρύπους και την επιβλαβή μικροχλωρίδα. Η επεξεργασία πραγματοποιείται 2-3 φορές, μετά την οποία το κλιματιστικό ενεργοποιείται σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα για 20-30 λεπτά. Αυτό επιτρέπει στα σωματίδια της σύνθεσης να εκτελούν την εργασία τους ακόμη και στις πιο απομονωμένες γωνίες του συστήματος. Στο τέλος της διαδικασίας, το σαλόνι αυτοκινήτου πρέπει να αερίζεται για να εξατμιστούν τα υπολείμματα της χημείας.

  θεραπεία με υπερήχους του αέρα αυτοκινητοβιομηχανίας - η μέθοδος πιο ενημερωμένο ολοκληρωμένων αποτελεσματικότητας απολύμανσης CIP τα οποία μερικές φορές δεν αποφέρει με την πρώτη μέθοδο. Η θεραπεία με αντιβιοτικά του αέρα αυτοκινήτων που πραγματοποιούνται από την ακόλουθη τεχνολογία. Στο χώρο επιβατών τοποθετείται μια ειδική μονάδα, η οποία με τη βοήθεια υπερηχητικών κυμάτων διασπείρεται σύνθεση καθαρισμού, που σχηματίζει ένα είδος ομίχλης από μικροσκοπικά σωματίδια μέσων. Κλιματισμός, ενώ λειτουργεί σε μέγιστη ταχύτητα στη λειτουργία ανακύκλωσης. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά. Το μίγμα αντιβακτηριακές συνθέσεις με αρκετές φορές μέσω όλων των αγωγών που επιτρέπει προκύπτει από επιβλαβείς μικροοργανισμούς, όχι μόνο ολόκληρο το σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού, αλλά επίσης για να σκοτώσει τα βακτηρίδια στο εσωτερικό του οχήματος. Επιπλέον, οι εφαρμοζόμενες χημικές ενώσεις ικανές να σχηματίσουν μια προστατευτική επικάλυψη σε μεταλλικά τμήματα του εξατμιστήρα που αποτρέπει την εκ νέου ανάπτυξη τους. Η διαδικασία είναι μερικές φορές συνοδεύεται από μερική αποσυναρμολόγηση - αφαίρεση των εκτροπείς και παντζούρια. Μετά από αυτή τη θεραπεία, η καμπίνα επιβατών γίνεται η παρθένα τη φρεσκάδα και τον ιδιοκτήτη, εξοικειωμένοι με άσχημες οσμές, παρατηρήσετε αμέσως τη διαφορά.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού αυτοκινήτου - δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα!

  Οποιοσδήποτε οδηγός ελέγχει τακτικά τα επίπεδα των τεχνικών ρευστών του σιδερένιου αλόγου του, παρακολουθεί τη λειτουργικότητα του κινητήρα του και άλλων συστημάτων. Πρέπει να δοθεί η ίδια προσοχή στο κλιματιστικό που είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο. Η περιοδική απολύμανση εξαλείφει τον κίνδυνο δυσάρεστων μυρωδιών και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος ελέγχου του κλίματος.

  1 Γιατί εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο;

  Πολλές σύγχρονες αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν μηχανές με συστήματα κλιματισμού, προσπαθώντας να προσελκύσουν την προσοχή των καταναλωτών στα προϊόντα τους. Ο έλεγχος του κλιματισμού παρέχει τη βέλτιστη θερμοκρασία στην καμπίνα, κάνει το ταξίδι ακόμα και στην πιο ζεστή μέρα πραγματικά άνετο. Συνηθίζετε γρήγορα γρήγορα. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν φαντάζονται πλέον τη ζωή τους χωρίς αυτόματο κλιματιστικό. Αλλά μετά από λίγο, όταν είναι ενεργοποιημένη στο χώρο των επιβατών, αρχίζει να γίνεται αισθητή μια ελαφρώς δυσάρεστη οσμή, η οποία εξαφανίζεται όταν ο ψυγείο αέρα είναι απενεργοποιημένος. Αυτό το φαινόμενο σηματοδοτεί ότι απαιτείται επειγόντως η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού στο αυτοκίνητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα:

  • Μάθετε γιατί το σαλόνι βλάπτει όταν ξεκινάει τον έλεγχο του κλίματος.
  • να εξοικειωθούν με γνωστές παραλλαγές του ανεξάρτητου καθαρισμού του κλιματικού εξοπλισμού αυτοκινήτων.
  • να μελετήσει την τεχνολογία των εργασιών απολύμανσης.
  • εξετάστε μέτρα που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ξανά εμφάνισης ξένων μυρωδιών μετά τον καθαρισμό του κλιματιστικού.

  Πρώτα απ 'όλα, ας μάθουμε τον λόγο της μυρωδιάς στο αυτοκίνητο. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού, ο εξατμιστής του εισέρχεται στον αέρα του δρόμου, ο οποίος περιέχει σωματίδια σκόνης, σκόνης οδοστρώματος, έντομα, μικρά κομμάτια χόρτου και φύλλα. Σε ένα τέτοιο μείγμα υπάρχει αρχικά μια ποικιλία βακτηριδίων. Συσσωρεύονται στους κόμβους του αυτοκράτορα, εγκατασταθούν στους αεραγωγούς.

  Κατά την εκκίνηση, καθώς και την απενεργοποίηση του συστήματος ψύξης αέρα, σχηματίζεται συμπύκνωση στα στοιχεία του. Είναι, αναμειγνύοντας με λάσπη του δρόμου, ένα ιδανικό μέσο για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, πράγμα που τελικά οδηγεί στην εμφάνιση δυσάρεστων αρωμάτων στην καμπίνα. Όσο περισσότερα βακτήρια υπάρχουν στους αεραγωγούς και στον αυτόματο εξατμιστή, τόσο ισχυρότερη είναι η δυσωδία. Ως εκ τούτου, η απολύμανση του κλιματικού συστήματος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως μετά την εμφάνιση ξένων οσμών στο αυτοκίνητο.

  2 Καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου - ποιοι είναι οι τρόποι;

  Η κατάλληλη αντιβιοτική θεραπεία της ψύξης εξοπλισμού Salon όχι μόνο αποσκοπεί στην να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά. Επίσης, σας επιτρέπει να καθαρίσετε όλα τα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας αέρα στάσιμη μάζα της σκόνης που μολύνει τον αέρα στην καμπίνα, και συχνά προκαλεί τον οδηγό και τους επιβάτες των διαφόρων ασθενειών των λοιμωδών και αλλεργικών παθήσεων. Ο καθαρισμός του συστήματος που μας ενδιαφέρει μπορεί να γίνει χημικά ή μηχανικά. Η αυτο-απολύμανση γίνεται πραγματικά και για τις δύο τεχνολογίες.

  Ο μηχανικός καθαρισμός πραγματοποιείται όταν η χημική επεξεργασία δεν έχει δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  Η πιο κατανοητή και αρκετά απλή απολύμανση περιλαμβάνει την τροφοδοσία κάτω από κάποια πίεση στο σύστημα κλιματισμού ατμού. Καθαρίζει όλα τα μέρη και τα μέρη που είναι δύσκολο να φτάσουν στον εξοπλισμό ψύξης. Ο καυτός ατμός εκκενώνει τους σκληρυμένους ρύπους από το ψυγείο, τον εξατμιστή, τις εισόδους αέρα και τα φίλτρα και επίσης καταστρέφει όλα τα βακτηρίδια. Δυστυχώς, αυτή η τεχνική δεν είναι κατάλληλη για κλιματιστικά, τα στοιχεία των οποίων είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Και σχεδόν όλα τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένα από αυτό. Ένα ζεστό ρεύμα ατμού καταστρέφει τα πλαστικά μέρη, πράγμα που προκαλεί την αποσύνθεση του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

  Εξαιρετικά ασφαλής για τα στοιχεία της απολύμανσης της μηχανής παρέχεται με την τεχνική υπερήχων. Για να το εφαρμόσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική εγκατάσταση. Επιτρέπει τον ψεκασμό μιας ειδικής αντισηπτικής δραστικής ουσίας και ταυτόχρονης έκθεσης σε αυτήν με υπερήχους. Αυτή η τεχνολογία καθαρίζει απαλά και ταυτόχρονα ποιοτικά και απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού. Αλλά το κόστος της υπερηχητικής αντιβακτηριδιακής θεραπείας είναι πολύ υψηλό. Δεν είναι κάθε οδηγός έτοιμος να πληρώσει πολλά χρήματα για μια τέτοια διαδικασία.

  Εάν θέλετε να καθαρίσετε το σύστημα ψύξης αέρα από τη βρωμιά και να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, χωρίς να δαπανήσετε υπερβολικούς οικονομικούς πόρους, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε ειδικά αφρώδη ή αερολύματα. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως η χημεία αυτοκινήτων, γνωστή σε όλους τους οδηγούς, για τον καθαρισμό κινητήρων και άλλων εξαρτημάτων του οχήματος. Και το πιο σημαντικό, με τη βοήθεια συνθέσεων αφρού και αεροζόλ, η συντήρηση των αυτόματων κλιματιστικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς τη βοήθεια ειδικών και την ανάγκη για πρόσθετο εξοπλισμό.

  3 Χημική απολύμανση από τα χέρια κάποιου - έργο του μαθητή

  Για να απαλλαγούμε από τα βακτήρια που έχουν εγκατασταθεί στο κλιματιστικό, χρησιμοποιώντας ένα αεροζόλ, οποιοσδήποτε οδηγός μπορεί. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πιο δύσκολη από την αντικατάσταση του αντιψυκτικού. Η σειρά των εργασιών θα είναι η εξής:

  1. Αγοράζουμε το προϊόν που σας άρεσε για αντιβακτηριακή θεραπεία. Μελετάμε τις συστάσεις του κατασκευαστή για τη χρήση του. Οι οδηγίες δείχνουν την κατανάλωση του φαρμάκου και πολλές άλλες σημαντικές αποχρώσεις.
  2. Ξεκινάμε τον κινητήρα του σιδερένιου αλόγου μας.
  3. Αρχίζουμε το αυτόματο κλιματιστικό, ρυθμίζοντας τη μέγιστη δυνατή δυναμικότητα ανακύκλωσης αέρα.
  4. Τοποθετούμε ένα μπαλόνι με αεροζόλ κοντά στο ακροφύσιο, το οποίο παρέχει εισαγωγή αέρα. Ψεκάζουμε το παρασκεύασμα για αντιβακτηριακό καθαρισμό.
  5. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Περιμένουμε να ενεργήσει ο πράκτορας. Ο απαραίτητος χρόνος απολύμανσης, όπως σημειώσαμε παραπάνω, καθορίζεται από τον κατασκευαστή της σύνθεσης καθαρισμού, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.
  6. Απενεργοποιήστε το σύστημα κλιματισμού, ανοίξτε την καμπίνα.

  Αν μετά τη χρήση του σκευάσματος αεροζόλ εμφανιστεί ξανά μια δυσάρεστη οσμή κατά την εκκίνηση του αυτόματου καθαρισμού, καθαρίζουμε το σύστημα με αφρό. Πρέπει να βρούμε ένα φίλτρο σαλονιού πίσω από το ντουλαπάκι (λίγο πάνω από τη σόμπα) και να το αποσυναρμολογήσουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο δοχείο με μια σύνθεση αφρού τον σωλήνα προέκτασης και μέσω αυτού γεμίζουμε το μείγμα καθαρισμού με τον εξατμιστή και τους αεραγωγούς. Δώστε προσοχή! Ορισμένοι τύποι αφρού διοχετεύονται στο σύστημα μέσω οπής αποστράγγισης. Πληροφορίες σχετικά με αυτό αναφέρονται στο εγχειρίδιο για τη χρήση καθαριστικών. Μετά την εφαρμογή του αφρού, κλείνουμε τα παράθυρα και τις πόρτες, θέτουμε σε λειτουργία τον κινητήρα, ξεκινάμε τον κλιματισμό, μεταφέρουμε το κλιματιστικό σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας για 5-15 λεπτά. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το σύστημα και τον κινητήρα και αερίστε καλά το μηχάνημα. Η αντιβακτηριακή θεραπεία ολοκληρώνεται. Δεν θα υπάρχουν ξένες μυρωδιές στο αυτοκίνητο.

  Οι χημικές ουσίες για την απολύμανση του κλίματος δεν είναι φθηνές. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα αντί αυτών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες αυτοσχέδιες συνθέσεις. Οι βιοτέχνες συχνά χρησιμοποιούν λιδοφορμίνη 3000 και χλωραμίνη Β σε μορφή σκόνης, καθώς και ένα υγρό διάλυμα χλωροεξιδίνης. Η παρασκευή της αντιβακτηριακής σύνθεσης για τον καθαρισμό του εξατμιστή από τη σκόνη γίνεται βασικά. Αραιώστε ένα λίτρο καθαρού νερού με μια κουταλιά της σούπας Λυσσοφορμίνη ή Χλωραμίνη. Αναμίξτε καλά το διάλυμα και γεμίστε το με οποιοδήποτε διαθέσιμο στα χέρια ενός δοχείου με ψεκαστήρα. Υγρή χλωροεξιδίνη αραιωμένη με αλκοόλη ένα προς ένα.

  Τα σπιτικά φάρμακα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με αυτό το σχήμα. Ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα, αποσυναρμολογούμε το φίλτρο αέρα, ξεκινάμε τον ανεμιστήρα και το κλιματιστικό. Τώρα ψεκάζουμε όλο το προετοιμασμένο διάλυμα στην οπή κάτω από το αφαιρεθέν στοιχείο φίλτρου και απενεργοποιούμε όλο τον εξοπλισμό που είχε προηγουμένως λειτουργήσει. Απαλάει την καμπίνα για αρκετές ώρες.

  4 Η μηχανική επεξεργασία του κλίματος είναι επίπονη, αλλά αποτελεσματική

  Εάν η χημική απολύμανση δεν έχει βοηθήσει, εφαρμόζουμε μηχανική τεχνολογία καθαρισμού. Ο χρόνος και η εργασία για αυτή τη λειτουργία θα πρέπει να δαπανήσουν πολλά. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται βάσει αυτής της αρχής:

  1. Σβήνουμε τον πίνακα οργάνων. Πρέπει να φτάσουμε στον εξατμιστή του κλιματιστικού αυτοκινήτου.
  2. Αδειάζουμε όλο το ψυκτικό από το κλιματικό σύστημα.
  3. Βγάζουμε τη σόμπα για να έχουμε πρόσβαση στα ακροφύσια του εξατμιστή.
  4. Αφαιρούμε το θερμαντικό σώμα του εναλλάκτη θερμότητας, έχοντας αποσυνδέσει προκαταρκτικά όλους τους σωλήνες και τους αισθητήρες από αυτό.
  5. Κάνουμε μια σαπουνιστική λύση και την επεξεργαζόμαστε με ένα αποσυναρμολογημένο ψυγείο. Η δουλειά δεν είναι εύκολη. Η παλιά βρωμιά θα αφήσει το ψυγείο πολύ απρόθυμα.
  6. Ορίσαμε όλες τις λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται στους επαγγελματίες να αντικαταστήσουν τα παλιά ροδέλες και τα παρεμβύσματα με καινούργια.

  Η αυτο μηχανική επεξεργασία, βεβαίως, είναι πιο έντονη από τη χημική επεξεργασία. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Ρυθμίστε τακτικά τον αντιβακτηριακό καθαρισμό του κλιματιστικού για να απολαύσετε την ποιοτική του δουλειά.

  Αντιβακτηριακός καθαρισμός του κοντίσιονερ

  Καθώς χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο, η ατμόσφαιρα στην καμπίνα σταματά σταδιακά να είναι φρέσκια: σωματίδια μολυσματικών ουσιών, σκόνη, βακτήρια εισέρχονται στο εσωτερικό, καθιζάνουν σε επιφάνειες. Αν το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με κλιματισμό, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο γρήγορη, επειδή ακόμη και ο τακτικός καθαρισμός της καμπίνας δεν εγγυάται την πλήρη απομάκρυνση της σκόνης και των ρύπων που εισέρχονται στα μέρη του κλιματιστικού.

  Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής, μιας αρνητικής επίδρασης στην υγεία του οδηγού και των επιβατών. Για να αποφύγετε τέτοιες συνέπειες, επικοινωνήστε με τους ειδικούς του "Car Wash # 1", οι οποίοι εκτελούν γρήγορα και αποτελεσματικά αντιβακτηριακό καθαρισμό του κλιματιστικού του αυτοκινήτου σας.

  Αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του κλιματιστικού του αυτοκινήτου σας στο Car Wash N1
  ΔΡΑΣΗ! Κατά την παραγγελία της υπηρεσίας "ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με φρέον"
  καθαρισμό του κλιματιστικού με όζον από οσμές και βακτήρια 1 400 τρίψτε. στο ΔΩΡΟ!
  Παρακαλώ!
  Μόσχα: +7 (499) 390 07 54 | | +7 (985) 445 54 54

  Ποια είναι η ουσία του αντιβακτηριακού καθαρισμού και πώς γίνεται αυτό;

  Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον καθαρισμό του κλιματιστικού:

  • η ανάλυση της συσκευής με περαιτέρω μηχανικό καθαρισμό των τμημάτων και επεξεργασία με χημικές ενώσεις.
  • ο καθαρισμός του όζοντος, ο οποίος απομακρύνει τη ρύπανση, σκοτώνει μικροοργανισμούς.

  Τα πλεονεκτήματα του καθαρισμού του όζοντος είναι προφανή: δεν αφήνει καμία πιθανότητα σε βακτηρίδια, μικρόβια, καλούπια ή μύκητες. δεν προκαλεί αλλεργίες και δεν βλάπτει την υγεία του οδηγού · Το όζον καθαρίζει απόλυτα το κλιματιστικό, το οποίο δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί. Η όζονωση δεν προκαλεί δυσάρεστη οσμή, καθαρίζει τον αέρα, τα μύκητα πεθαίνουν και οι ξένες γεύσεις αφαιρούνται. Μια τέτοια επεξεργασία δεν βλάπτει το κλιματιστικό και επιτρέπει τη δημιουργία άνετης ατμόσφαιρας στο σαλόνι αυτοκινήτου.

  Για να βεβαιωθείτε ότι είστε σίγουροι για την ποιότητα της εργασίας, πραγματοποιούμε αντιβακτηριακό καθαρισμό των κλιματιστικών συσκευών υπό έλεγχο βίντεο, που εγγυάται την απόδοση του συνόλου των έργων. Η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο: ο πελάτης μπορεί να περιμένει το τέλος της εργασίας σε ένα άνετο καφενείο σε έναν άνετο καναπέ που παρακολουθεί τα δημοφιλή βίντεο κλιπ.

  Χρησιμοποιούμε σύγχρονο και υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, ο οποίος μας επιτρέπει να εγγυηθούμε τον άμεσο, υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του αποτελέσματος.

  Γιατί χρειάζομαι αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού;

  Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου με το σύστημα κλιματισμού του σαλούν αέρα, κάνει τα ταξίδια πάνω του ακόμη πιο άνετα. Αλλά αυτό είναι ένα σύστημα που απαιτεί επίσης συντήρηση.

  Με την πάροδο του χρόνου, η απόδοση του κλιματιστικού αυτοκινήτου θα πέσει λόγω της απώλειας ψυκτικού μέσου. Αλλά αυτό δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς είναι δυνατόν να αντισταθμιστεί η απώλεια ψυκτικού μέσου. Ένα πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, ένας καινούριος, μάλλον μολυσμένος αέρας αρχίζει να εισέρχεται στο σαλόνι. Ιδιαίτερα δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι μαζί με τον αέρα αυτό, παθογόνα μικρόβια μπαίνουν στο σαλόνι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες.

  Οι αιτίες της μυρωδιάς στην καμπίνα

  Ο λόγος για την εμφάνιση μούχλας στην καμπίνα δεν είναι το ίδιο το κλιματιστικό και τα άλλα στοιχεία του, καθώς αυτό το σύστημα είναι κλειστό και το καλούπι δεν μπορεί να σχηματιστεί μέσα. Ο λόγος βρίσκεται έξω από ένα από τα στοιχεία που απαρτίζουν το σύστημα κλιματισμού, δηλαδή το ψυγείο του εξατμιστή.

  Στο στοιχείο αυτό το ψυκτικό μέσο διέρχεται από την υγρή κατάσταση στην αέρια κατάσταση. Αυτή η μετάβαση συνοδεύεται από την απορρόφηση θερμότητας από τον αέρα που διέρχεται μεταξύ των νευρώσεων του, ο οποίος εισέρχεται στο εσωτερικό.

  Ωστόσο, όταν η θερμότητα απορροφάται από τον αέρα, τα σωματίδια νερού που περιέχονται σε αυτό συμπυκνώνονται, τα οποία εγκαθίστανται στις ίδιες πλευρές. Αυτή η υγρασία αρχίζει να κολλήσει σκόνη, διάφορες λεπτά σωματίδια, με αποτέλεσμα τα πτερύγια του εξατμιστή στο εξωτερικό στρώμα της υγρασίας εμφανίζεται το οποίο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την ανάπτυξη των παθογόνων μυκήτων και μικροβίων μυκήτων. Με την περαιτέρω χρήση του κλιματισμού, ο αέρας που πηγαίνει ανάμεσα στις νευρώσεις θα τραβήξει αυτούς τους μύκητες, τα μικρόβια και θα τα ταΐσει στο εσωτερικό. Εξ ου και η μούχλα μυρωδιά στην καμπίνα, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

  Η αιτία της εμφάνισης μιας δυσάρεστης οσμής στο αυτοκίνητο είναι βρωμιά και υγρασία στους τοίχους του εξατμιστή-ψυγείου

  Για την καταπολέμηση της μύγας μούχλα χρησιμοποιείται αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού αυτοκινήτου. Συνίσταται στη χρήση ειδικών βακτηριοκτόνων απορρυπαντικών, τα οποία καταστρέφουν το καλούπι και πλένουν το στρώμα στο οποίο αναπτύσσονται.

  Είναι καλύτερα να μην περιμένετε, όταν θα υπάρχει μούχλα από το κλιματιστικό, και να εκτελείτε περιοδικά προληπτικά μέτρα. Μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξειδικευμένο πρατήριο καυσίμων, πωλούνται επίσης ειδικά μέσα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αντιβακτηριακή επεξεργασία του κλιματιστικού αυτοκινήτου στο σπίτι.

  Η συχνότητα επεξεργασίας του κλιματιστικού αυτοκινήτου

  Η ακριβής περίοδος κατά την οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή η επεξεργασία δεν είναι πιθανόν να αρκεί μια θεραπεία για ένα έτος, μερικοί από τους οποίους συνιστούν να παραχθεί δύο φορές.

  Βίντεο: Καθαρίστε το κλιματιστικό

  Ο ορισμός της περιόδου επεξεργασίας επηρεάζεται επίσης από τη χρήση του ίδιου του συστήματος κλιματισμού. Ορισμένοι οδηγοί συμβουλεύουν να κλείσουν το κλιματιστικό αρκετά λεπτά πριν φθάσουν στη θέση τους και να σταματήσουν τον κινητήρα, στην περίπτωση αυτή αυτή η μέθοδος μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην αύξηση της περιόδου μεταξύ των αντιβακτηριακών θεραπειών. Και όλα αυτά επειδή όταν απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, θα σταματήσει να ψύχει τον αέρα, και θα μπείτε στο σαλόνι ζεστό. Ταυτόχρονα, περνώντας κατά μήκος των άκρων του ψυγείου, θα στεγνώσει την υγρασία σε αυτό, και ένα υγρό στρώμα δεν θα σχηματιστεί σε αυτό. Αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί μόνο να καθυστερήσει την επεξεργασία, πρέπει ακόμα να γίνει.

  Μέθοδοι αντιβακτηριδιακής επεξεργασίας κλιματισμού, που χρησιμοποιούνται σε SRT

  Η αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου σε έναν εξειδικευμένο σταθμό εξυπηρέτησης πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους, ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης της επιφάνειας του εξατμιστή.

  Με μια μικρή ποσότητα μόλυνσης, έτσι ώστε να μιλάμε για πρόληψη, χρησιμοποιείται υπερηχητικός καθαρισμός. Για να γίνει αυτό, οι ειδικοί χρησιμοποιούν ένα αντισηπτικό και ειδικό εξοπλισμό υπερήχων.

  Αυτός ο εξοπλισμός είναι γεμάτος με αντισηπτικό και τοποθετείται στο σαλόνι αυτοκινήτου. Με αυτόν τον καθαρισμό, το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί, δηλαδή ο καθαρισμός γίνεται με τον κινητήρα σε λειτουργία.

  Ο εξοπλισμός ξεκινά, με αυτόν τον υπέρηχο πραγματοποιείται ο μετασχηματισμός του αντισηπτικού παράγοντα σε ένα διασκορπισμένο κλάσμα λεπτής διασποράς, το οποίο τροφοδοτείται στον αέρα. Το κλάσμα αυτό συλλαμβάνεται με αέρα και, μαζί με αυτό, μέσω του συστήματος ανακύκλωσης περνά πολλές φορές μέσω του συστήματος κλιματισμού και εξαλείφει τις εστίες μούχλας και μυκήτων.

  Με πιο σοβαρή μόλυνση, οι ειδικοί πρέπει να αποσυναρμολογήσουν εν μέρει το αυτοκίνητο. Οι εσωτερικοί αγωγοί αέρα αφαιρούνται, το εσωτερικό περίβλημα του φίλτρου μπορεί να αφαιρεθεί. Όλα αυτά για να εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσβαση στον εξατμιστή. Έπειτα ένας ειδικός καθετήρας ενεργοποιείται απευθείας σε αυτό, μέσω του οποίου εφαρμόζεται ένας αντιβακτηριακός παράγοντας στην επιφάνεια του.

  Ανεξάρτητος καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου

  Στις συνθήκες του γκαράζ, αυτό είναι το πιο σημαντικό, είναι δυνατή η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κοντίσιονερ του αυτοκινήτου με την εφαρμογή των μέσων που γίνονται με τη μορφή αφρού.

  Για να εκτελεστεί αυτή η λειτουργία, χρησιμοποιείται ένας σωλήνας αποστράγγισης, με τον οποίο απομακρύνεται η υγρασία από την επιφάνεια του εξατμιστή. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε σε αυτό.

  Υπάρχει αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης για διαφορετικά αυτοκίνητα σε διαφορετικά μέρη, οπότε είναι καλύτερα να ρωτήσετε πρώτα πού βρίσκεται και πόσο εύκολο είναι να φτάσετε σε αυτό. Ορισμένες αυτόματες προσβάσεις σε αυτό μπορεί να είναι από το πίσω τοίχωμα του χώρου του κινητήρα, και ίσως από το εσωτερικό, αλλά για να έχετε πρόσβαση σε αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα διακοσμητικά καλύμματα.

  Βίντεο: Καθαρίστε τον εξατμιστή αυτοκινήτου με τα χέρια σας (χλωρεξιδίνη)

  Από όλα τα υλικά που χρειάζεται μόνο κλιματιστικά καθαρότερο αφρό, σωλήνα σιλικόνης με διάμετρο που επιτρέπει να το τοποθετήσετε στο σωλήνα αποστράγγισης σφιχτά, και, ίσως, ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε τα πήχεις.

  Ο καθαρισμός γίνεται με αυτό τον τρόπο: ένας σωλήνας σιλικόνης συνδέεται στη σύνδεση αποστράγγισης. Από την άλλη πλευρά, ένα μπαλόνι με αφρό καθαρισμού συνδέεται με αυτό. Στη συνέχεια, ο αφρός τροφοδοτείται από τον κύλινδρο μέσω του σωλήνα αποχέτευσης στον εξατμιστή. Σερβίρεται για 5-10 δευτερόλεπτα, δεν είναι πλέον απαραίτητο, καθώς ο όγκος του αφρού θα αυξηθεί.

  Μετά την τροφοδοσία του αφρού, ο σωλήνας αποσυνδέεται. Στη συνέχεια ο κινητήρας αρχίζει, ο κλιματισμός και το σύστημα κυκλοφορίας αέρα στον θάλαμο επιβατών αρχίζει, τα παράθυρα και οι πόρτες στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι κλειστά.

  Στο χρόνο μετά την πλήρωση όλων αφρού κοιλοτήτων εξατμιστή σταδιακά θα μετατραπεί σε ένα υγρό και ρέει προς τα κάτω το τοίχωμα, το πλύσιμο κάθε ίχνος ρύπανσης, και αντισηπτικές καταστρέψει πρόσθετα στον αφρό και μούχλα μύκητες, τότε το υγρό θα υποδείξει στο σωλήνα αποστράγγισης.

  Αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να πλύνει εντελώς το σύστημα, επομένως συνιστάται η εναλλαγή της ανεξάρτητης αντιβακτηριδιακής θεραπείας με τη θεραπεία που εκτελείται στο εργαστήριο.

  Πώς γίνεται ο αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού;

  Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς εκτελείται ο καθαρισμός και η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού και πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

  Διαυγή βακτήρια από το διαχωρισμένο σύστημα

  Πρώτον, ας εξηγήσουμε πού από τα οικιακά και τα αυτοκίνητα κλιματιστικά υπάρχουν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα ψύχονται ή θερμαίνονται περιβάλλον αέρα του εσωτερικού δωματίου ή το αυτοκίνητο, εκδιώκοντας μέσω του εναλλάκτη θερμότητος της, η ίδια εσωτερικού αέρα.

  Και επειδή κάθε ψυγείο είναι εξοπλισμένο με μια λειτουργία καθαρισμού, η διαδικασία αναπτύσσεται σύμφωνα με αυτόν τον αλγόριθμο:

  • στα φίλτρα και στις λεπτομέρειες των οπαδών κατακρημνίζονται σταδιακά σκόνη, αλλεργιογόνα και σπόρια διαφόρων μυκήτων.
  • Το συμπύκνωμα απελευθερώνεται στα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας - εξατμιστή, αποστραγγίζεται στο λουτρό και στη συνέχεια αποστραγγίζεται προς τα έξω.
  • Η καθαρμένη σκόνη διαβρέχεται και απορροφάται από την κρούστα και το υγρό περιβάλλον προωθεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
  • η συγκέντρωση των μυκήτων φθάνει στο απόγειο της, υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά και σημάδια κακής υγείας στους ανθρώπους.

  Μια κακή μυρωδιά είναι ο τελευταίος βαθμός ρύπανσης, όταν ο καθαρισμός και η απολύμανση ενός κλιματιστικού οικιακού ή αυτοκινήτου πρέπει να γίνει επειγόντως. Μην φέρετε τον εξοπλισμό σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να επισκευάζεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Τα φίλτρα πλένονται μία φορά το μήνα (στην περίπτωση εμφύσησης αυτοκινήτου).

  Είναι σημαντικό. Είναι απαραίτητο να εκτελεστούν και τα δύο μέτρα ταυτόχρονα, η απολύμανση των κλιματιστικών χωρίς προκαταρκτικό καθάρισμα δεν θα δώσει τίποτα, σε 2-4 εβδομάδες η μυρωδιά θα επιστρέψει.

  Για τη διεξαγωγή αντιβακτηριδιακής επεξεργασίας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί. Ο μπροστινός πίνακας του κλιματιστικού αφαιρείται εύκολα, καθώς και τα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από αυτό. Μετά από αυτό, η πρόσβαση στον εξατμιστή και τον στρόβιλο του ανεμιστήρα ανοίγει, είναι επιρρεπείς στο να φράξει το περισσότερο. Καλύπτοντας τα δάπεδα με φιλμ πολυαιθυλενίου, επεξεργαζόμαστε τον εναλλάκτη θερμότητας, τον στρόβιλο και άλλα μέρη με ένα ειδικό απορρυπαντικό από το δοχείο αεροζόλ.

  Συμβούλιο. Πριν από την εργασία απολύμανσης, μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το δίκτυο.

  Αφού διατηρήσατε το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στο δοχείο ψεκασμού με το υγρό, ξεπλένουμε τη βρωμιά με νερό, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μακρύ σωρό. Για την ευκολία της διαδικασίας, συνιστάται η χρήση μιας μεγάλης πλαστικής σακούλας για τη συντήρηση των κλιματιστικών που διατίθενται στην αγορά. Αναρτάται στην εσωτερική μονάδα και το βρώμικο νερό θα στραγγίσει στην τσάντα, όχι στο πάτωμα.

  Ενώ τα ψυκτικά στοιχεία στεγνώνουν, πλένετε καλά τα φίλτρα με τρεχούμενο νερό και απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, πρέπει να συναρμολογήσετε την εσωτερική μονάδα, να την συνδέσετε στο δίκτυο και να την ξεκινήσετε. Η αντιβακτηριακή αγωγή όλων των τμημάτων του κλιματιστικού μηχανήματος γίνεται με ψεκασμό του απολυμαντικού ψεκασμού κοντά στα ανοίγματα για αναρρόφηση αέρα. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το πολυαιθυλένιο και να λειτουργήσετε περαιτέρω το διαχωρισμένο σύστημα.

  Σημείωση: Ο εναλλάκτης θερμότητας και ο ανεμιστήρας μπορούν να ψεκαστούν πριν τη συναρμολόγηση της μονάδας.

  Είναι συχνά πιθανό να ακούσετε συμβουλές ότι μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα τους μολυντές από το εσωτερικό του ψυγείου με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια να εκτελέσετε αμέσως τη θεραπεία. Στην πράξη, η ηλεκτρική σκούπα δεν θα βοηθήσει πολύ, είναι αποτελεσματική μόνο στα αρχικά στάδια της σκόνης.

  Καθαρίστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου

  Σε αντίθεση με τα οικιακά συστήματα διαχωρισμού, το κλιματιστικό του αυτοκινήτου θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται με τον κινητήρα σε λειτουργία. Η θεραπεία των βακτηρίων συνήθως εκτελείται μαζί με έκπλυση, δηλ. Το ίδιο απολυμαντικό. Η σειρά παραγγελίας είναι η εξής:

  • στον πίνακα ελέγχου ρυθμίστε την παροχή αέρα από το εξωτερικό, ανοίξτε την κουκούλα και βρείτε τα ανοίγματα εισαγωγής αέρα. Εάν το στοιχείο φίλτρου είναι εγκατεστημένο στην είσοδο, πρέπει να αφαιρεθεί και να απορριφθεί.
  • Χρησιμοποιώντας τον κινητήρα και τον ανεμιστήρα, ψεκάστε το προϊόν στην τρύπα. Έτσι, το εξωτερικό κανάλι και η πτερωτή του ανεμιστήρα θα καθαριστούν.
  • Συμπεριλάβετε την ανακυκλοφορία και τον κλιματισμό και, στη συνέχεια, καθαρίστε το απορρυπαντικό στο άνοιγμα αναρρόφησης του χώρου επιβατών. Βρίσκεται στα πόδια του συνοδηγού.
  • σταματήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε και απορρίψτε το φίλτρο καμπίνας. Αφού φτάσετε στο ψυγείο του εξατμιστή, κάντε την επεξεργασία του με σπρέι ή αφρό. Εάν δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτό, τότε ο αφρός μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.
  • περιμένετε 15-25 λεπτά μέχρι να ενεργήσει το προϊόν και να στραγγίσετε στο ταψί. Για να βάλετε νέα στοιχεία φιλτραρίσματος.
  • Ξεκινήστε τη μηχανή του αυτοκινήτου και ενεργοποιήστε το φούρνο για να στεγνώσει το σύστημα.

  Σύμφωνα με τους χρήστες, ιδίως, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Ford, ένας παρόμοιος αλγόριθμος καθαρισμού και απολύμανσης δίνει ένα καλό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ένα καλό υγρό ή αφρό για την επεξεργασία του εξατμιστή στον έμπορο αυτοκινήτων, θα συζητηθούν περαιτέρω.

  Μέσα για την απολύμανση του κοντίσιονερ

  Στην αρχή, μερικά λόγια για διαφορετικές "θαυματουργές" και λαϊκές θεραπείες. Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό, ειδικότερα, σχετικά με τη θεραπεία του κλιματιστικού αυτοκινήτου με χλωρεξιδίνη. Ένα άλλο νέο "τσιπ" - ο αποκαλούμενος ελεγκτής καπνού για τον καθαρισμό και την απολύμανση του θαλάμου επιβατών και του εναλλάκτη θερμότητας για τα αυτοκίνητα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν, αλλά δίνουν μόνο ένα βραχύβιο αποτέλεσμα. Μετά από μερικές εβδομάδες, μια μυρωδιά μούχλας επανέρχεται.

  Στην πώληση υπάρχουν 3 τύποι μέσων για την επεξεργασία κλιματιστικών από διαφορετικούς κατασκευαστές:

  Τα αερολύματα είναι πολύ βολικά, επειδή πωλούνται σε μπαλόνια υπό πίεση. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και όλα δεν μπορούν να αναγραφούν, αλλά είναι απαραίτητο να χωριστούν τα χημικά για οικιακά διαχωριστικά συστήματα και ψύκτες αυτοκινήτων. Το ψεκασμό είναι το ίδιο υγρό, πωλείται μόνο σε πλαστικές φιάλες. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αγοράσετε ένα χειροκίνητο ψεκαστήρα. Λοιπόν, οι ταμπλέτες απολύμανσης τοποθετούνται στο λουτρό αποστράγγισης του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού αφού καθαριστεί.

  Σημαντικό! Αντιβακτηριακή θεραπεία του κοντίσιονερ από τα χέρια

  Ο κλιματισμός, όπως κάθε οικιακή συσκευή, χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά το κλιματιστικό στο σπίτι: καθαρίστε το από τη σκόνη, ξεπλύνετε τα φίλτρα, εκτελέστε αντιβακτηριακή, αντιδιαβρωτική επεξεργασία, απολυμάνετε. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού εκτελείται με τα χέρια μας.

  Γιατί πρέπει να επεξεργαστώ το κλιματιστικό;

  Οι πρότυποι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό δύο φορές το χρόνο: πριν από τη θερινή περίοδο, καθώς και το φθινόπωρο για να προετοιμαστούν για τη θέρμανση. Για τι πρέπει να κάνουμε;

  Το χειμώνα, κατά κανόνα, τα περισσότερα κλιματιστικά δεν χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους, δεδομένου ότι δεν είναι δομικά και λειτουργικά σχεδιασμένα για λειτουργία σε μείον εξωτερικές θερμοκρασίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η σκόνη συσσωρεύεται μέσα στο χωριστό μπλοκ (αν και όχι τόσο εντατικά όσο κατά τη διάρκεια της ενεργού εργασίας). Μαζί με τη σκόνη, παραμένουν σωματίδια ζωικής τρίχας, γύρη, σπόρια μύκητες μούχλας, ακάρεα.

  Κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού στο ελατήριο θα διοχετεύονται στο δωμάτιο μαζί με τον ψυχρό αέρα, ακόμη και αν δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή. Στη συνέχεια, η εναπομένουσα σκόνη, η συμπύκνωση σε ένα ζεστό περιβάλλον θα μετατραπεί σε εστία παθογόνων βακτηρίων, μικροοργανισμών.

  Η απόφραξη γίνεται αισθητή:

  1. συγκεκριμένη οσμή στην αρχή του κλιματιστικού.
  2. εξωτερικός θόρυβος κατά την εργασία.
  3. την εμφάνιση μούχλας έξω από τη μονάδα.
  4. η εμφάνιση βλέννας στο ταψί αποστράγγισης.
  5. διαρροή από τη συσκευή.

  Συνέπειες της μόλυνσης του κλιματιστικού

  Εάν δεν καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα, η ακαθαρσία θα συσσωρεύεται συνεχώς. Αυτό δεν θα είναι μόνο επιζήμιο για την υγεία των ανθρώπων. Θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει το ίδιο το σύστημα, μέχρι την αποτυχία του. Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τη μόλυνση, τον πρόωρο καθαρισμό της συσκευής:

  • Παραβίαση της κυκλοφορίας ψυχρού αέρα.
  • Βλάβη του ανεμιστήρα.
  • Βουλωμένο σύστημα αποστράγγισης.
  • Αδυναμία καθαρισμού των φίλτρων αέρα, μόνο αντικατάσταση.
  • Υποβάθμιση της μεταφοράς αέρα γύρω από τον εναλλάκτη θερμότητας.
  • Λανθασμένη λειτουργία.
  • Πιθανή αστοχία του εξοπλισμού.

  Συχνότητα καθαρισμού

  Ο καθαρισμός, αν και δεν είναι πλήρης, πρέπει να πραγματοποιείται περισσότερες από δύο φορές το χρόνο. Ειδικά αυτό ισχύει για χώρους όπου ο αέρας είναι για κάποιο λόγο πιο μολυσμένος (για παράδειγμα, στέγαση κοντά σε αυτοκινητόδρομους με βαριά κυκλοφορία, κτίριο στην αυλή του σπιτιού, μέλη οικογένειας καπνίσματος κλπ.). Θα πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 μήνες για να βρεθούν τα φίλτρα για καθαρισμό καθαρού αέρα, για να ξεπλυθούν υπό τρεχούμενο νερό από τη σκόνη, να παρακολουθήσουν την κατάσταση της δεξαμενής αποστράγγισης, τον ανεμιστήρα, την καθαριότητα των εσωτερικών επιφανειών του εξοπλισμού.

  Μέσα καθαρισμού για οικιακό κλιματιστικό

  Η βιομηχανία τεχνολογίας κλιματισμού προσφέρει ένα ευρύ φάσμα απορρυπαντικών για τον καθαρισμό των συστημάτων κλιματισμού.

  Η επιφανειακή μόλυνση του διαχωρισμένου συστήματος δεν απαιτεί ειδικά προϊόντα φροντίδας. Η σκόνη μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί που έχει υγρανθεί με ένα διάλυμα ήπιας σαπουνιού (εάν είναι απαραίτητο). Για τον καθαρισμό του εσωτερικού εξοπλισμού του εξοπλισμού θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των οικιακών κλιματιστικών.

  Όταν ο καπνός νικοτίνης εισέρχεται στο εσωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος, ατμός κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα μέσα που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ακαθαρσίες που δεν είναι διαλυτές με νερό (HydroKleen, EasyFoam, EasyClean). Για παράδειγμα, το EasyClean είναι ένα αεροζόλ επιλεκτικής δράσης που δεν αλλάζει τα προς καθαρισμό υλικά.

  Ένα ενδιαφέρον υλικό είναι πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Πλήρες σχέδιο δράσεων και συστάσεων.

  Οι συμπυκνωτές, οι εξατμιστές απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της αυξημένης πρόσκρουσης της υγρασίας πάνω τους, των μεταβολών της θερμοκρασίας. Για αυτούς, για παράδειγμα, παράγονται αφρώδη προϊόντα (Domo) τα οποία, μετά την εφαρμογή, μετατρέπονται σταδιακά σε υγρή ουσία, διαλύοντας τη βρωμιά στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Με βάση τον βαθμό μόλυνσης, χρησιμοποιούνται τασιενεργά (Domo), αλκαλικά μέσα (EnviroSoil ή HydroCoil), όξινα σπρέι (SuperClean).

  Μετά τον καθαρισμό του εσωτερικού της μονάδας από τη βρωμιά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αντιβακτηριακά, απολυμαντικά για την πρόληψη, παρεμπόδιση της δράσης μικροοργανισμών, μούχλας (StayClean, RTU, EasyClean, CONDICLEAN). Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία φίλτρων (KORTING K19).

  Για τη δεξαμενή αποστράγγισης παρέχονται βακτηριοκτόνα δισκία που παρέχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα (QwikTreat).

  Επίσης παράγουν καθολικά μέσα, που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα οικιακά συστήματα, αλλά και όταν χρειάζεται αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

  Πώς να κάνετε την αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια σας

  Για να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας, χρειάζεστε:

  • Αποσυνδέστε την από την παροχή ρεύματος
  • Ανοίξτε την πρόσοψη της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
  • Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα ματιών θα πρέπει να απομακρύνονται προσεκτικά, να εμποτίζονται με ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού, και στη συνέχεια να ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.
  • Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα πιθανά τμήματα της εξωτερικής θήκης.
  • Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα ορατά στοιχεία από τη σκόνη και τη βρωμιά.
  • Αν χρησιμοποιείτε σπρέι καθαρισμού, εφαρμόστε το στα σημεία μόλυνσης.
  • Μετά από 15 λεπτά, επεξεργαστείτε το στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας με νερό από άλλο ψεκαστήρα.
  • Καθαρίστε τον ανεμιστήρα εγκατάστασης με διάλυμα σαπουνιού, αεροζόλ, άλλον παράγοντα ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα.
  • Αφαιρέστε τη ρύπανση από τη δεξαμενή αποστράγγισης.
  • Τοποθετήστε τα φίλτρα αέρα στη θέση τους.
  • Ξεκινήστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να αφαιρέσετε την υγρασία από τα μέρη της μονάδας.
  • Αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό σπρέι κοντά στη ζώνη ανάσυρσης αέρα για την παραγωγή ενός πλήρους βακτηριοκτόνου καθαρισμού του συστήματος.

  Συστάσεις

  • Πριν καθαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι αποσυνδεδεμένος από την παροχή ρεύματος.
  • Χειριστείτε με προσοχή όλα τα εσωτερικά μέρη, μέρη του πλαστικού περιβλήματος, προσπαθώντας να μην τα βλάψετε.
  • Ξεπλύνετε τα φίλτρα μία φορά κάθε 2-3 μήνες. Εάν υπάρχουν πρόσθετοι παράγοντες ρύπανσης - μία φορά το μήνα.
  • Αφού πλύνετε τα φίλτρα αέρα κάτω από τρεχούμενο νερό, συνιστάται να τα στεγνώνετε στον ήλιο (η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένα καλό αντισηπτικό).
  • Μετά την αντιβακτηριακή θεραπεία, την απολύμανση του εσωτερικού εξοπλισμού του διαχωρισμένου συστήματος, βακτηριοκτόνα δισκία θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν στη δεξαμενή αποστράγγισης για να εμποδίσουν την εξάπλωση μυκήτων και μικροοργανισμών.
  • Όταν χρησιμοποιείτε χημικά, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.
  • Για να ελαχιστοποιήσετε τη ρύπανση του χώρου γύρω από τη συσκευή κλιματισμού κατά τον καθαρισμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική πλαστική σακούλα (διαθέσιμη).

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Το κύριο πράγμα είναι να το περάσετε προσεκτικά, με ακρίβεια, περιοδικά. Μην επιτρέψετε την ακραία απόφραξη της κλιματικής τεχνολογίας και θα ευχαριστήσει την αποτελεσματική και ποιοτική εργασία της.

  Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

  Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού

  Διεξάγουμε διαγνωστικά και επισκευή των αυτόματων κλιματιστικών σε SZAO, ZAO και SJSC.

  Μεταξύ των πρόσθετων υπηρεσιών που προσφέρονται από τα κέντρα μας είναι η αντιβακτηριακή επεξεργασία και το πλύσιμο των συστημάτων κλιματισμού.

  Τα συμπτώματα της αντιβακτηριακής προετοιμασίας του μαλακτικού

  Ίσως στο σαλόνι του αυτοκινήτου σας με την πάροδο του χρόνου, άρχισες να αισθάνεσαι μια δυσάρεστη μυρωδιά, ή αναπτύξατε αλλεργικές αντιδράσεις;

  Ίσως, με το κλιματιστικό κλιματισμού ενεργοποιημένο, προφανώς δεν αρκεί;

  Αυτά τα φαινόμενα μπορεί να σημαίνουν ότι:

  • Στο αυτοκίνητό σας, το σύστημα κλιματισμού είναι βρώμικο και χρειάζεται καθαρισμό.
  • ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί το φίλτρο καμπίνας.

  Αν ο εξατμιστής είναι φραγμένος, το εσωτερικό φίλτρο δεν έχει τη δυνατότητα καθαρισμού του αέρα - επομένως, όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα. Κατά τη διέλευση διαμέσου του εξατμιστή, ο μολυσμένος αέρας ψύχεται και το συμπύκνωμα συλλέγεται στον εξατμιστή.

  Αυτή η υγρασία προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είναι ασφαλείς για τον άνθρωπο. Αναπόφευκτα πέφτουν στο σαλόνι αυτοκινήτου, προκαλώντας συχνά αλλεργικές κρίσεις.

  Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, προτού εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο, συνιστάται ιδιαίτερα να εκτελέσετε μια ειδική αντιβακτηριακή θεραπεία του εξατμιστή με τη βοήθεια αντισηπτικών.

  Εργαστείτε στο κέντρο αυτοκινήτου μας

  Τα απολυμαντικά TERRACLEAN και TEXA AIR που χρησιμοποιούνται από εμάς είναι ικανά:

  • αποτελεσματικά απολυμάνετε την επιφάνεια των αεραγωγών και τον ίδιο τον εξατμιστή.
  • καταστρέφουν πλήρως τα υπάρχοντα βακτήρια - και επιπλέον: εμποδίζουν τη νέα εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 1 έτος).
  • να εξαλείψουν εντελώς τις δυσάρεστες οσμές.
  • να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της ψύξης της καμπίνας.

  Το χρησιμοποιημένο αρχικό υγρό από τον κατασκευαστή μοναδικών συσκευών, δεν είναι τοξικό, υποαλλεργικό, δεν περιέχει διαλύτες στη σύνθεση του.

  Το σύστημα αυτόματης ρύθμισης απαιτεί τακτικό καθαρισμό του εξατμιστή και των καναλιών αέρα που οδηγούν σε αυτόν, ακόμη και αν υπάρχει φίλτρο καμπίνας. Συνήθως για το γεγονός ότι πρέπει να αντικαθίσταται περιοδικά, να θυμάστε μόνο όταν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές όταν ενεργοποιείτε το κλιματιστικό.

  Σε αυτή την περίπτωση, στο σαλόνι του αυτοκινήτου σας, αντί για καθαρό αέρα, εισέρχονται στη ζωή σας πολλές απολύτως απαραίτητες ακαθαρσίες. Αυτά δεν είναι μόνο προϊόντα ατελούς καύσης καυσίμου, αλλά και αμιάντου από τα μαξιλάρια φρένων, το χειμώνα - αντιδραστήρια κατά του πάγου, στη ζεστή περίοδο - γύρη λουλουδιών κ.λπ.

  Θυμηθείτε το συμπύκνωμα που καθιζάνει στην επιφάνεια του εξατμιστή: ένα υγρό ζεστό περιβάλλον είναι ιδανικό για την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων. Έτσι εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ένα δυσμενές περιβάλλον που προκαλεί την ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων και αναπνευστικών παθήσεων. Για παράδειγμα, μια εξαιρετικά δυσάρεστη "ασθένεια λεγεωνάριων" προκαλείται ακριβώς από τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων στα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

  Για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων, απαιτείται αντιβακτηριακή αγωγή με συχνότητα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει αντικατάσταση του φίλτρου θαλάμου. Το φίλτρο καμπίνας είναι προτιμότερο να επιλέξει σε βάση άνθρακα: δίνει καλύτερο καθαρισμό αέρα και προστατεύει από τις οσμές.

  Στα κομμωτήρια «Cityglush» Προσφέρουμε απολύμανσης (αντιβακτηριακή επεξεργασία) avtokonditsionirovaniya συστήματα που χρησιμοποιούν οι ευρωπαίοι κατασκευαστές εξοπλισμού TEXA, TERRACLEAN και Teroson της Henkel. Σε αυτή τη συσκευή, η απολυμαντική σύνθεση εξατμίζεται με υπερήχους.

  Βήματα απολύμανσης του κλιματιστικού

  • το εσωτερικό φίλτρο αφαιρείται.
  • Η συσκευή τοποθετείται στο σαλόνι αυτοκινήτου, με ακροφύσιο κατευθυνόμενο απευθείας στην εισαγωγή αέρα του θερμαντήρα.
  • ο κινητήρας αρχίζει, ο εσωτερικός θερμαντήρας αρχίζει ταυτόχρονα.
  • Ο θερμαντήρας μεταβαίνει στη λειτουργία "επανακυκλοφορίας".

  Η απολύμανση οφείλεται στο γεγονός ότι ο ατμός του απολυμαντικού αναρροφάται από τον εσωτερικό ανεμιστήρα και ψεκάζεται μέσω όλων των αγωγών αέρα και των εξαρτημάτων αυτόματου καθαρισμού. Ο χρόνος απολύμανσης είναι από 15-20 λεπτά (για το sedan), έως και 30 λεπτά (για οχήματα εκτός δρόμου).

  Το κόστος της απολύμανσης του κοντίσιονερ

  • αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας - 200-1500 ρούβλια (ανάλογα με τη θέση).
  • αντιβακτηριδιακή θεραπεία για sedans - 1500 τρίβει.
  • αντιβακτηριακή θεραπεία για ένα μίνι βαν και ένα τζιπ - 2000 τρίψτε.

  Μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε - παρέχουμε δωρεάν συμβουλές για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάγνωση και επισκευή του αυτοκινήτου σας.

  Προώθηση

  • Διάγνωση (διαπίστωση της αιτίας της διαρροής)
  • Ανεφοδιασμός αυτοκινήτων
  • Πλύσιμο του συστήματος κλιματισμού (ιταλικός εξοπλισμός)
  • Αντιβακτηριακή θεραπεία του σαλονιού

  9000r αντί για 12000r

  * Βιαστείτε. Η προσφορά είναι περιορισμένη.

  Ρωτήστε για τη δράση του πλοιάρχου, εκτός από εμάς.