Γιατί χρειάζομαι αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού;

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου με το σύστημα κλιματισμού του σαλούν αέρα, κάνει τα ταξίδια πάνω του ακόμη πιο άνετα. Αλλά αυτό είναι ένα σύστημα που απαιτεί επίσης συντήρηση.

Με την πάροδο του χρόνου, η απόδοση του κλιματιστικού αυτοκινήτου θα πέσει λόγω της απώλειας ψυκτικού μέσου. Αλλά αυτό δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς είναι δυνατόν να αντισταθμιστεί η απώλεια ψυκτικού μέσου. Ένα πιο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, ένας καινούριος, μάλλον μολυσμένος αέρας αρχίζει να εισέρχεται στο σαλόνι. Ιδιαίτερα δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι μαζί με τον αέρα αυτό, παθογόνα μικρόβια μπαίνουν στο σαλόνι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες.

Οι αιτίες της μυρωδιάς στην καμπίνα

Ο λόγος για την εμφάνιση μούχλας στην καμπίνα δεν είναι το ίδιο το κλιματιστικό και τα άλλα στοιχεία του, καθώς αυτό το σύστημα είναι κλειστό και το καλούπι δεν μπορεί να σχηματιστεί μέσα. Ο λόγος βρίσκεται έξω από ένα από τα στοιχεία που απαρτίζουν το σύστημα κλιματισμού, δηλαδή το ψυγείο του εξατμιστή.

Στο στοιχείο αυτό το ψυκτικό μέσο διέρχεται από την υγρή κατάσταση στην αέρια κατάσταση. Αυτή η μετάβαση συνοδεύεται από την απορρόφηση θερμότητας από τον αέρα που διέρχεται μεταξύ των νευρώσεων του, ο οποίος εισέρχεται στο εσωτερικό.

Ωστόσο, όταν η θερμότητα απορροφάται από τον αέρα, τα σωματίδια νερού που περιέχονται σε αυτό συμπυκνώνονται, τα οποία εγκαθίστανται στις ίδιες πλευρές. Αυτή η υγρασία αρχίζει να κολλήσει σκόνη, διάφορες λεπτά σωματίδια, με αποτέλεσμα τα πτερύγια του εξατμιστή στο εξωτερικό στρώμα της υγρασίας εμφανίζεται το οποίο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την ανάπτυξη των παθογόνων μυκήτων και μικροβίων μυκήτων. Με την περαιτέρω χρήση του κλιματισμού, ο αέρας που πηγαίνει ανάμεσα στις νευρώσεις θα τραβήξει αυτούς τους μύκητες, τα μικρόβια και θα τα ταΐσει στο εσωτερικό. Εξ ου και η μούχλα μυρωδιά στην καμπίνα, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Η αιτία της εμφάνισης μιας δυσάρεστης οσμής στο αυτοκίνητο είναι βρωμιά και υγρασία στους τοίχους του εξατμιστή-ψυγείου

Για την καταπολέμηση της μύγας μούχλα χρησιμοποιείται αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού αυτοκινήτου. Συνίσταται στη χρήση ειδικών βακτηριοκτόνων απορρυπαντικών, τα οποία καταστρέφουν το καλούπι και πλένουν το στρώμα στο οποίο αναπτύσσονται.

Είναι καλύτερα να μην περιμένετε, όταν θα υπάρχει μούχλα από το κλιματιστικό, και να εκτελείτε περιοδικά προληπτικά μέτρα. Μπορούν να πραγματοποιηθούν σε εξειδικευμένο πρατήριο καυσίμων, πωλούνται επίσης ειδικά μέσα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αντιβακτηριακή επεξεργασία του κλιματιστικού αυτοκινήτου στο σπίτι.

Η συχνότητα επεξεργασίας του κλιματιστικού αυτοκινήτου

Η ακριβής περίοδος κατά την οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί αυτή η επεξεργασία δεν είναι πιθανόν να αρκεί μια θεραπεία για ένα έτος, μερικοί από τους οποίους συνιστούν να παραχθεί δύο φορές.

Βίντεο: Καθαρίστε το κλιματιστικό

Ο ορισμός της περιόδου επεξεργασίας επηρεάζεται επίσης από τη χρήση του ίδιου του συστήματος κλιματισμού. Ορισμένοι οδηγοί συμβουλεύουν να κλείσουν το κλιματιστικό αρκετά λεπτά πριν φθάσουν στη θέση τους και να σταματήσουν τον κινητήρα, στην περίπτωση αυτή αυτή η μέθοδος μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην αύξηση της περιόδου μεταξύ των αντιβακτηριακών θεραπειών. Και όλα αυτά επειδή όταν απενεργοποιήσετε το κλιματιστικό, θα σταματήσει να ψύχει τον αέρα, και θα μπείτε στο σαλόνι ζεστό. Ταυτόχρονα, περνώντας κατά μήκος των άκρων του ψυγείου, θα στεγνώσει την υγρασία σε αυτό, και ένα υγρό στρώμα δεν θα σχηματιστεί σε αυτό. Αλλά αυτή η μέθοδος μπορεί μόνο να καθυστερήσει την επεξεργασία, πρέπει ακόμα να γίνει.

Μέθοδοι αντιβακτηριδιακής επεξεργασίας κλιματισμού, που χρησιμοποιούνται σε SRT

Η αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου σε έναν εξειδικευμένο σταθμό εξυπηρέτησης πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους, ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης της επιφάνειας του εξατμιστή.

Με μια μικρή ποσότητα μόλυνσης, έτσι ώστε να μιλάμε για πρόληψη, χρησιμοποιείται υπερηχητικός καθαρισμός. Για να γίνει αυτό, οι ειδικοί χρησιμοποιούν ένα αντισηπτικό και ειδικό εξοπλισμό υπερήχων.

Αυτός ο εξοπλισμός είναι γεμάτος με αντισηπτικό και τοποθετείται στο σαλόνι αυτοκινήτου. Με αυτόν τον καθαρισμό, το κλιματιστικό πρέπει να λειτουργεί, δηλαδή ο καθαρισμός γίνεται με τον κινητήρα σε λειτουργία.

Ο εξοπλισμός ξεκινά, με αυτόν τον υπέρηχο πραγματοποιείται ο μετασχηματισμός του αντισηπτικού παράγοντα σε ένα διασκορπισμένο κλάσμα λεπτής διασποράς, το οποίο τροφοδοτείται στον αέρα. Το κλάσμα αυτό συλλαμβάνεται με αέρα και, μαζί με αυτό, μέσω του συστήματος ανακύκλωσης περνά πολλές φορές μέσω του συστήματος κλιματισμού και εξαλείφει τις εστίες μούχλας και μυκήτων.

Με πιο σοβαρή μόλυνση, οι ειδικοί πρέπει να αποσυναρμολογήσουν εν μέρει το αυτοκίνητο. Οι εσωτερικοί αγωγοί αέρα αφαιρούνται, το εσωτερικό περίβλημα του φίλτρου μπορεί να αφαιρεθεί. Όλα αυτά για να εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσβαση στον εξατμιστή. Έπειτα ένας ειδικός καθετήρας ενεργοποιείται απευθείας σε αυτό, μέσω του οποίου εφαρμόζεται ένας αντιβακτηριακός παράγοντας στην επιφάνεια του.

Ανεξάρτητος καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου

Στις συνθήκες του γκαράζ, αυτό είναι το πιο σημαντικό, είναι δυνατή η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κοντίσιονερ του αυτοκινήτου με την εφαρμογή των μέσων που γίνονται με τη μορφή αφρού.

Για να εκτελεστεί αυτή η λειτουργία, χρησιμοποιείται ένας σωλήνας αποστράγγισης, με τον οποίο απομακρύνεται η υγρασία από την επιφάνεια του εξατμιστή. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε σε αυτό.

Υπάρχει αυτός ο σωλήνας διακλάδωσης για διαφορετικά αυτοκίνητα σε διαφορετικά μέρη, οπότε είναι καλύτερα να ρωτήσετε πρώτα πού βρίσκεται και πόσο εύκολο είναι να φτάσετε σε αυτό. Ορισμένες αυτόματες προσβάσεις σε αυτό μπορεί να είναι από το πίσω τοίχωμα του χώρου του κινητήρα, και ίσως από το εσωτερικό, αλλά για να έχετε πρόσβαση σε αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα διακοσμητικά καλύμματα.

Βίντεο: Καθαρίστε τον εξατμιστή αυτοκινήτου με τα χέρια σας (χλωρεξιδίνη)

Από όλα τα υλικά που χρειάζεται μόνο κλιματιστικά καθαρότερο αφρό, σωλήνα σιλικόνης με διάμετρο που επιτρέπει να το τοποθετήσετε στο σωλήνα αποστράγγισης σφιχτά, και, ίσως, ένα κατσαβίδι για να αφαιρέσετε τα πήχεις.

Ο καθαρισμός γίνεται με αυτό τον τρόπο: ένας σωλήνας σιλικόνης συνδέεται στη σύνδεση αποστράγγισης. Από την άλλη πλευρά, ένα μπαλόνι με αφρό καθαρισμού συνδέεται με αυτό. Στη συνέχεια, ο αφρός τροφοδοτείται από τον κύλινδρο μέσω του σωλήνα αποχέτευσης στον εξατμιστή. Σερβίρεται για 5-10 δευτερόλεπτα, δεν είναι πλέον απαραίτητο, καθώς ο όγκος του αφρού θα αυξηθεί.

Μετά την τροφοδοσία του αφρού, ο σωλήνας αποσυνδέεται. Στη συνέχεια ο κινητήρας αρχίζει, ο κλιματισμός και το σύστημα κυκλοφορίας αέρα στον θάλαμο επιβατών αρχίζει, τα παράθυρα και οι πόρτες στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι κλειστά.

Στο χρόνο μετά την πλήρωση όλων αφρού κοιλοτήτων εξατμιστή σταδιακά θα μετατραπεί σε ένα υγρό και ρέει προς τα κάτω το τοίχωμα, το πλύσιμο κάθε ίχνος ρύπανσης, και αντισηπτικές καταστρέψει πρόσθετα στον αφρό και μούχλα μύκητες, τότε το υγρό θα υποδείξει στο σωλήνα αποστράγγισης.

Αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να πλύνει εντελώς το σύστημα, επομένως συνιστάται η εναλλαγή της ανεξάρτητης αντιβακτηριδιακής θεραπείας με τη θεραπεία που εκτελείται στο εργαστήριο.

Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια του: συμβουλές από τον πλοίαρχο

Το κλιματιστικό έχει γίνει πλέον ο πιο διαδεδομένος εκπρόσωπος της κλιματικής τεχνολογίας σε κάθε μέση ρωσική οικογένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή όχι μόνο εξοικονομεί μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας από τη θερινή θερμότητα, αλλά δημιουργεί επίσης ένα βέλτιστο μικροκλίμα στα αστικά διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των εγχώριων διαιρούμενων συστημάτων γνωρίζουν ότι για μια μακρά και απροβλημάτιστη λειτουργία, κάθε συσκευή κλιματισμού χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και τον περιοδικό καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι είναι συχνά τίθεται το ερώτημα: «Χρειάζομαι θεραπεία αντι-βακτηριακή κλιματισμού στην υπηρεσία του» απολύμανση του εξοπλισμού HVAC θα είναι το κύριο θέμα της σημερινής έκδοσης.

Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

Για να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπάρχει απολύμανση πραγματικά σύγχρονο split-σύστημα, αρχικά θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τους όρους λειτουργίας του. Η λειτουργία οποιουδήποτε κίνηση του κλιματιστικού που σχετίζεται με το ίδιο μέσα από τον τεράστιο όγκο του αέρα, η οποία εκτός από την σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων, ζωντανούς μικροοργανισμούς, τα σπόρια των μυκήτων και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η «πολλαπλή» εναποτίθεται επί της εσωτερικής επιφάνειας του εναλλάκτη θερμότητας, πτερύγια του ανεμιστήρα και «βάθη» των στοιχείων φίλτρου.

Γι 'αυτό για την κανονική λειτουργία της συσκευής απαιτείται περιοδικός καθαρισμός ή αντικατάσταση στοιχείων φιλτραρίσματος. Αλλά συνηθισμένο καθαρισμό δεν απαλλάσσει φίλτρου από τα μικρόβια, ακάρεα σκόνης και άλλα παράσιτα: χρειάζονται εκεί απολύμανση μέσω ισχυροί αντιβακτηριακοί παράγοντες για την θεραπεία του κλιματιστικού.

Η λειτουργία της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος συνδέεται με τη συμπύκνωση της υγρασίας και η θερμότητα παράγεται από τα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα του ανεμιστήρα.

Θερμότητας και της υγρασίας - το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για την ζωή και την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών, καθώς και αποικίες μυκήτων και μούχλας, που εγκαταστάθηκαν στην εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος και του εξοπλισμού.

Προχωρώντας από τα παραπάνω - για να μην γίνει πηγή βακτηριακής μόλυνσης του σπιτιού, οποιοδήποτε κλιματιστικό χρειάζεται τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

Περιοδικότητα της απολύμανσης του κοντίσιονερ

Ο καθαρισμός του διαχωρισμένου συστήματος με επακόλουθη αντιβακτηριακή θεραπεία συνιστάται από ειδικούς που πρέπει να παράγονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

 1. Πρώτη φορά, πριν από την εντατική χρήση.
 2. Δεύτερη φορά, όταν το split σύστημα μεταβεί στη λειτουργία θέρμανσης.

Επιπλέον, ο καθαρισμός και η απολύμανση της κλιματικής τεχνολογίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται με την εμφάνιση των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

 • Εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, όλα τα ζωντανά πράγματα στη διάρκεια της ζωής παράγουν αέριο - μεθάνιο, η μυρωδιά του οποίου δείχνει την παρουσία αποικιών βακτηρίων στο κλιματιστικό.
 • Ορατή εκδήλωση μούχλας στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
 • Η εμφάνιση βλέννας στο τηγάνι για τη συλλογή του συστήματος συμπύκνωσης και αποστράγγισης.

Η συχνότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται επίσης από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του κλιματιστικού και από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Μέσα απολύμανσης των διαχωρισμένων συστημάτων

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές οικιακών χημικών ουσιών έχουν κατακτήσει την παραγωγή καθαριστικών και απολυμαντικών για την τεχνολογία του κλίματος. Μπορεί να είναι:

 • απολυμαντικά υγρά που περιέχουν αντιβιοτικά.
 • διάφορα καθαριστικά, η δράση των οποίων βασίζεται στη διάλυση των προσμείξεων ·
 • Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ενός ιατρικού εργαλείου.

Κάθε φάρμακο και επαγγελματικό εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντισηπτικά

Τα πιο δημοφιλή μέσα αυτού του τύπου, μεταξύ των επαγγελματιών, είναι CONDICLEAN. Αυτό το υγρό κοντίσιονερ για αντιβακτηριακή θεραπεία σκοτώνει τα περισσότερα στελέχη των παθογόνων βακτηρίων και ιών, καθώς και επιζήμια για τα σπόρια των μυκήτων, τα οποία είναι μόνιμη «κάτοικοι» μίγματος αέρα στα διαμερίσματα μας. Το κύριο συστατικό της CONDICLEAN είναι διγλυκονικής χλωρεξιδίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως ένα ισχυρό αντισηπτικό.

Το φάρμακο είναι υποαλλεργικό και δεν έχει αντενδείξεις για χρήση. Αλλά κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός και να εμποδίζει την είσοδό του στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Το φάρμακο CONDICLEAN διατίθεται υπό μορφή φιάλης με ψεκασμό 200 mg, φιάλη 1 λίτρου. και κάνιστρα των 5 λίτρων. Συνιστάται για αυτο-χρήση. Παραγωγός της LLC "Fargomed" Ουκρανία.

Μια άλλη κοινή ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών, η οποία ονομάζεται "Sepupet-asset". Το φάρμακο είναι διαθέσιμο υπό μορφή κόκκων, από το οποίο παράγεται ένα διάλυμα εργασίας, το οποίο έχει 100% αποτελεσματικότητα έναντι διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων πολιομυελίτιδας και φυματίωσης. Εκτός από τους ιούς και τα βακτηρίδια, το διάλυμα είναι αποτελεσματικό για την καταστροφή των απλούστερων μυκήτων και όλων των τύπων μούχλας.

Το μειονέκτημα του φαρμάκου "Secupet-asset" είναι ότι προκαλεί τη διάβρωση των μετάλλων. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του ακριβού κλιματικού εξοπλισμού.

Ειδικά καθαριστικά με λειτουργία απολύμανσης

Στις εγκαταστάσεις αυτές, μπορείτε να αποδώσετε με ασφάλεια την προετοιμασία AIRCO-CLEAN δύο συστατικών από τη βελγική εταιρεία Wynn's. Αποτελείται από καθαρότερο AIRCO-CLEAN PRE-WASH και αντισηπτικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC.

Αρχικά, στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας και το κλιματιστικό μηχάνημα που εφαρμόζεται στον παράγοντα καθαρισμού, η οποία αντιμετωπίζει επαρκώς με λιπαρές αποθέσεις, βρωμιά και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με νερό και μετά την ξήρανση εφαρμόζεται μόνο αντισηπτικό για εναλλάκτη απολύμανση.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λύσης είναι η δημιουργία μιας μεμβράνης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία εμποδίζει τη διάβρωση και αντιστέκεται στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της προετοιμασίας είναι ότι μόνο ο εναλλάκτης θερμότητας υποβάλλεται σε επεξεργασία, χωρίς να επηρεάζεται τα φίλτρα και άλλα μέρη της συσκευής.

Τα κεφάλαια εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κιτ και πρέπει να αγοραστεί χωριστά.

Αυτοτελής απολύμανση του κλιματιστικού

Για να μάθετε πώς να κάνετε αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού με τα χέρια σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το τμήμα μέχρι το τέλος της διαδικασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησαν οι ειδικοί μας.

Η οδηγία βασίζεται στη χρήση του AIRCO-CLEAN. Όταν επιλέγετε ένα άλλο μέσο, ​​πρέπει να διεξάγονται όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας, βάσει των οδηγιών προς το φάρμακο.

Η σειρά εκτέλεσης των έργων:

 1. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
 2. Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
 3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη από τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα μέρη του κλιματιστικού.
 4. Αφαιρέστε το χοντρό φίλτρο αέρα και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 5. Η ίδια λειτουργία με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο, εάν παρέχεται από το σχέδιο.

Τα πρόσθετα φίλτρα καθαρίζονται στεγνά ή αντικαθίστανται με νέα.

 • Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα, εφαρμόστε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στα συντρίμμια.
 • Σε 10-15 λεπτά. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας έναν άλλο ψεκαστήρα.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο αέρα (ηλεκτροστατική) στην αρχική του θέση.
 • Ενεργοποιήστε την κλιματιστική μηχανή στη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμίσετε την υγρασία.
 • Ψεκάστε το δεύτερο συστατικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC (περίπου 100mm) χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού στη ζώνη εισαγωγής αέρα της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από 15-30 λεπτά λειτουργίας, η συσκευή θα απολυμανθεί πλήρως. Το τελικό σημείο της διαδικασίας θα πρέπει να είναι η πλήρης αποξήρανση του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων "εσωτερικών" στοιχείων της συσκευής.
 • Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το κοντίσιονερ, που έχει προηγουμένως υποβληθεί σε επεξεργασία με μια ένωση καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το πρόσοψη του κλιματιστικού, των περσίδων κτλ.

  Συνιστάται ο καθαρισμός και η αντιμικροβιακή επεξεργασία του μαλακτικού σε μάσκα προσώπου, αποφεύγοντας την επαφή με την αναπνευστική οδό και τον βλεννογόνο του ματιού. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και να μην χρησιμοποιείται κοντά σε τρόφιμα.

  Σημαντικό! Αντιβακτηριακή θεραπεία του κοντίσιονερ από τα χέρια

  Ο κλιματισμός, όπως κάθε οικιακή συσκευή, χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά το κλιματιστικό στο σπίτι: καθαρίστε το από τη σκόνη, ξεπλύνετε τα φίλτρα, εκτελέστε αντιβακτηριακή, αντιδιαβρωτική επεξεργασία, απολυμάνετε. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού εκτελείται με τα χέρια μας.

  Γιατί πρέπει να επεξεργαστώ το κλιματιστικό;

  Οι πρότυποι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό δύο φορές το χρόνο: πριν από τη θερινή περίοδο, καθώς και το φθινόπωρο για να προετοιμαστούν για τη θέρμανση. Για τι πρέπει να κάνουμε;

  Το χειμώνα, κατά κανόνα, τα περισσότερα κλιματιστικά δεν χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους, δεδομένου ότι δεν είναι δομικά και λειτουργικά σχεδιασμένα για λειτουργία σε μείον εξωτερικές θερμοκρασίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η σκόνη συσσωρεύεται μέσα στο χωριστό μπλοκ (αν και όχι τόσο εντατικά όσο κατά τη διάρκεια της ενεργού εργασίας). Μαζί με τη σκόνη, παραμένουν σωματίδια ζωικής τρίχας, γύρη, σπόρια μύκητες μούχλας, ακάρεα.

  Κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού στο ελατήριο θα διοχετεύονται στο δωμάτιο μαζί με τον ψυχρό αέρα, ακόμη και αν δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή. Στη συνέχεια, η εναπομένουσα σκόνη, η συμπύκνωση σε ένα ζεστό περιβάλλον θα μετατραπεί σε εστία παθογόνων βακτηρίων, μικροοργανισμών.

  Η απόφραξη γίνεται αισθητή:

  1. συγκεκριμένη οσμή στην αρχή του κλιματιστικού.
  2. εξωτερικός θόρυβος κατά την εργασία.
  3. την εμφάνιση μούχλας έξω από τη μονάδα.
  4. η εμφάνιση βλέννας στο ταψί αποστράγγισης.
  5. διαρροή από τη συσκευή.

  Συνέπειες της μόλυνσης του κλιματιστικού

  Εάν δεν καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα, η ακαθαρσία θα συσσωρεύεται συνεχώς. Αυτό δεν θα είναι μόνο επιζήμιο για την υγεία των ανθρώπων. Θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει το ίδιο το σύστημα, μέχρι την αποτυχία του. Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τη μόλυνση, τον πρόωρο καθαρισμό της συσκευής:

  • Παραβίαση της κυκλοφορίας ψυχρού αέρα.
  • Βλάβη του ανεμιστήρα.
  • Βουλωμένο σύστημα αποστράγγισης.
  • Αδυναμία καθαρισμού των φίλτρων αέρα, μόνο αντικατάσταση.
  • Υποβάθμιση της μεταφοράς αέρα γύρω από τον εναλλάκτη θερμότητας.
  • Λανθασμένη λειτουργία.
  • Πιθανή αστοχία του εξοπλισμού.

  Συχνότητα καθαρισμού

  Ο καθαρισμός, αν και δεν είναι πλήρης, πρέπει να πραγματοποιείται περισσότερες από δύο φορές το χρόνο. Ειδικά αυτό ισχύει για χώρους όπου ο αέρας είναι για κάποιο λόγο πιο μολυσμένος (για παράδειγμα, στέγαση κοντά σε αυτοκινητόδρομους με βαριά κυκλοφορία, κτίριο στην αυλή του σπιτιού, μέλη οικογένειας καπνίσματος κλπ.). Θα πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 μήνες για να βρεθούν τα φίλτρα για καθαρισμό καθαρού αέρα, για να ξεπλυθούν υπό τρεχούμενο νερό από τη σκόνη, να παρακολουθήσουν την κατάσταση της δεξαμενής αποστράγγισης, τον ανεμιστήρα, την καθαριότητα των εσωτερικών επιφανειών του εξοπλισμού.

  Μέσα καθαρισμού για οικιακό κλιματιστικό

  Η βιομηχανία τεχνολογίας κλιματισμού προσφέρει ένα ευρύ φάσμα απορρυπαντικών για τον καθαρισμό των συστημάτων κλιματισμού.

  Η επιφανειακή μόλυνση του διαχωρισμένου συστήματος δεν απαιτεί ειδικά προϊόντα φροντίδας. Η σκόνη μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί που έχει υγρανθεί με ένα διάλυμα ήπιας σαπουνιού (εάν είναι απαραίτητο). Για τον καθαρισμό του εσωτερικού εξοπλισμού του εξοπλισμού θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των οικιακών κλιματιστικών.

  Όταν ο καπνός νικοτίνης εισέρχεται στο εσωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος, ατμός κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα μέσα που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ακαθαρσίες που δεν είναι διαλυτές με νερό (HydroKleen, EasyFoam, EasyClean). Για παράδειγμα, το EasyClean είναι ένα αεροζόλ επιλεκτικής δράσης που δεν αλλάζει τα προς καθαρισμό υλικά.

  Ένα ενδιαφέρον υλικό είναι πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Πλήρες σχέδιο δράσεων και συστάσεων.

  Οι συμπυκνωτές, οι εξατμιστές απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της αυξημένης πρόσκρουσης της υγρασίας πάνω τους, των μεταβολών της θερμοκρασίας. Για αυτούς, για παράδειγμα, παράγονται αφρώδη προϊόντα (Domo) τα οποία, μετά την εφαρμογή, μετατρέπονται σταδιακά σε υγρή ουσία, διαλύοντας τη βρωμιά στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Με βάση τον βαθμό μόλυνσης, χρησιμοποιούνται τασιενεργά (Domo), αλκαλικά μέσα (EnviroSoil ή HydroCoil), όξινα σπρέι (SuperClean).

  Μετά τον καθαρισμό του εσωτερικού της μονάδας από τη βρωμιά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αντιβακτηριακά, απολυμαντικά για την πρόληψη, παρεμπόδιση της δράσης μικροοργανισμών, μούχλας (StayClean, RTU, EasyClean, CONDICLEAN). Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία φίλτρων (KORTING K19).

  Για τη δεξαμενή αποστράγγισης παρέχονται βακτηριοκτόνα δισκία που παρέχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα (QwikTreat).

  Επίσης παράγουν καθολικά μέσα, που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα οικιακά συστήματα, αλλά και όταν χρειάζεται αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

  Πώς να κάνετε την αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια σας

  Για να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας, χρειάζεστε:

  • Αποσυνδέστε την από την παροχή ρεύματος
  • Ανοίξτε την πρόσοψη της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
  • Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα ματιών θα πρέπει να απομακρύνονται προσεκτικά, να εμποτίζονται με ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού, και στη συνέχεια να ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.
  • Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα πιθανά τμήματα της εξωτερικής θήκης.
  • Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα ορατά στοιχεία από τη σκόνη και τη βρωμιά.
  • Αν χρησιμοποιείτε σπρέι καθαρισμού, εφαρμόστε το στα σημεία μόλυνσης.
  • Μετά από 15 λεπτά, επεξεργαστείτε το στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας με νερό από άλλο ψεκαστήρα.
  • Καθαρίστε τον ανεμιστήρα εγκατάστασης με διάλυμα σαπουνιού, αεροζόλ, άλλον παράγοντα ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα.
  • Αφαιρέστε τη ρύπανση από τη δεξαμενή αποστράγγισης.
  • Τοποθετήστε τα φίλτρα αέρα στη θέση τους.
  • Ξεκινήστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να αφαιρέσετε την υγρασία από τα μέρη της μονάδας.
  • Αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό σπρέι κοντά στη ζώνη ανάσυρσης αέρα για την παραγωγή ενός πλήρους βακτηριοκτόνου καθαρισμού του συστήματος.

  Συστάσεις

  • Πριν καθαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι αποσυνδεδεμένος από την παροχή ρεύματος.
  • Χειριστείτε με προσοχή όλα τα εσωτερικά μέρη, μέρη του πλαστικού περιβλήματος, προσπαθώντας να μην τα βλάψετε.
  • Ξεπλύνετε τα φίλτρα μία φορά κάθε 2-3 μήνες. Εάν υπάρχουν πρόσθετοι παράγοντες ρύπανσης - μία φορά το μήνα.
  • Αφού πλύνετε τα φίλτρα αέρα κάτω από τρεχούμενο νερό, συνιστάται να τα στεγνώνετε στον ήλιο (η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένα καλό αντισηπτικό).
  • Μετά την αντιβακτηριακή θεραπεία, την απολύμανση του εσωτερικού εξοπλισμού του διαχωρισμένου συστήματος, βακτηριοκτόνα δισκία θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν στη δεξαμενή αποστράγγισης για να εμποδίσουν την εξάπλωση μυκήτων και μικροοργανισμών.
  • Όταν χρησιμοποιείτε χημικά, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.
  • Για να ελαχιστοποιήσετε τη ρύπανση του χώρου γύρω από τη συσκευή κλιματισμού κατά τον καθαρισμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική πλαστική σακούλα (διαθέσιμη).

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Το κύριο πράγμα είναι να το περάσετε προσεκτικά, με ακρίβεια, περιοδικά. Μην επιτρέψετε την ακραία απόφραξη της κλιματικής τεχνολογίας και θα ευχαριστήσει την αποτελεσματική και ποιοτική εργασία της.

  Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

  Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!

  Απολύμανση ενός αυτόματου κλιματιστικού και ενός οικιακού συστήματος split με τα χέρια τους

  Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυγείου, ο οποίος λειτουργεί σε ιδιωτική κατοικία ή αυτοκίνητο, καταστρέφει τη σκόνη και μια ποικιλία βακτηρίων που αναπτύσσονται ενεργά σε ένα υγρό περιβάλλον. Προκειμένου να εξαλειφθεί η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής και να μην αναπνέει η μούχλα, εκτελείται ένας ετήσιος αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού και του οικιακού συστήματος διάσπασης. Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν κυβερνήτη υπηρεσίας ή να παρακολουθήσετε υπηρεσία αυτοκινήτων - είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε και να κάνετε την απολύμανση του συστήματος κλιματισμού με τα δικά σας χέρια.

  Επιλέξτε ένα απολυμαντικό

  Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων υγρών και ψεκασμών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση οικιακών και αυτοκινούμενων συστημάτων κλιματισμού:

  • Υγρά αντιδραστήρια με βάση τα αλκάλια, που πωλούνται σε δοχεία και πλαστικά μπουκάλια με χειροκίνητο ψεκασμό.
  • Καθαριστικά αφρού σε κουτιά αεροζόλ.
  • συχνά οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν διάφορα ιατρικά αντισηπτικά, για παράδειγμα διάλυμα χλωρεξιδίνης, με σκοπό την οικονομία.
  Ενεργοί ψεκασμοί με βάση τα αλκάλια

  Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά διαφέρουν ως προς την τιμή και το σκοπό. Όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους υπερβολικά βρώμικους εναλλάκτες θερμότητας του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί για αρκετά χρόνια, συνιστάται η χρήση αλκαλικού ψεκασμού για λεπτομερή έκπλυση.

  Πώς καθαρίζετε ξεχωριστά και τις δύο μονάδες κλιματιστικού, διαβάστε το λεπτομερές εγχειρίδιο.

  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ετήσια απολύμανση του κλιματιστικού σε διαμέρισμα ή αυτοκίνητο αποτελεί προληπτικό μέτρο. Η συντήρηση περιλαμβάνει μερική αποσυναρμολόγηση και χαμηλό βαθμό μόλυνσης της συσκευής. Ως εκ τούτου, μια σειρά από συμβουλές για την επιλογή ενός απολυμαντικού:

  1. Αν ο εξατμιστής και ο στρόβιλος (πτερωτή) του ανεμιστήρα καλύπτεται από ένα στρώμα από χώμα πριν στοιχείων απολύμανση θάμνοι ισχυρός τύπος σκευάσματος Cond Cleaner, Top Σώμα ή Carlyclean.
  2. Η βέλτιστη επιλογή είναι μια διαπεραστική σύνθεση αφρού στο δοχείο αεροζόλ. Στις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, μετά το πλύσιμο, το αντιδραστήριο αφήνει ένα αντιβακτηριακό φιλμ στα πτερύγια των εναλλάκτη θερμότητας, που διαρκεί αρκετούς μήνες.
  3. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών με ιατρικά αντισηπτικά είναι αποδεκτός, αλλά δεν είναι πολύ βολικός. Σε αντίθεση με τον αφρό, το υγρό διεισδύει ασθενώς σε δύσκαμπτα κανάλια αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη θεραπεία ενός ψύκτη αυτοκινήτου.

  Βοήθεια. Τα αφρώδη μέσα για την απολύμανση των κοντίσιονερ παράγονται από πολλούς κατασκευαστές, είναι αδύνατο να τα απαριθμήσετε. Οι δημοφιλείς μάρκες είναι η Liqui Moly και η Step Up.

  Ο αφρός αεροζόλ εξίσου καλά απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού ιδιωτικών κατοικιών και αυτοκινήτων. Μια προϋπόθεση: για την εξυπηρέτηση του μηχανήματος, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο με έναν μακρύ εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος τοποθετείται στον κύλινδρο (συχνά έρχεται πλήρης).

  Οδηγίες Επεξεργασίας

  Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και τον τύπο του κλιματιστικού, ο καθαρισμός με αντιβακτηριδιακό αφρό γίνεται πάντα με την ίδια σειρά:

  1. Αποσυνδέστε τη μονάδα ψύξης από το δίκτυο. Στο αυτοκίνητο, αρκεί να σφίξετε τον κινητήρα και να σβήσετε την ανάφλεξη.
  2. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας, αφαιρέστε τα φίλτρα. Στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να τραβήξετε έξω το στοιχείο φιλτραρίσματος αέρας σαλόνι.
  3. Ανακινήστε το δοχείο, άφθονη εφαρμόζουν μέσα στα πτερύγια του εξατμιστή και ενδεχομένως - στην πτερωτή (στροβίλου) του ανεμιστήρα. Μην αμελώ και δεν αφήνουν «για αργότερα» μέρος του υγρού, 1 πακέτο έχει σχεδιαστεί για μία θεραπεία.
  4. Περιμένετε 5-15 λεπτά, το ακριβές χρονικό διάστημα καταγράφεται στο μπαλόνι.
  5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για εξαερισμό, η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι η μέγιστη. Αν ο κατασκευαστής αντιδραστηρίων υποδείξει στις οδηγίες, τοποθετήστε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης / ψύξης.
  6. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φίλτρα, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα και μια θεραπεία για την κουζίνα. Μετά το στέγνωμα, επανατοποθετήστε τα στοιχεία και κλείστε το καπάκι.

  Σημείωση: Μετά την απολύμανση και την εκκίνηση του ψυγείου, το αφρώδες υγρό θα στραγγίσει στο ταψί και θα πάει στο δρόμο μέσω της αποχέτευσης.

  Εφαρμογή αφρού στα πτερύγια του εξατμιστήρα

  Στη λίστα μας δεν υπάρχει σημαντικό στάδιο εργασίας - μερική αποσυναρμολόγηση της συσκευής. Προτείνουμε να το εξετάσουμε χωριστά για κάθε τύπο κλιματιστικού.

  Απομάκρυνση των βακτηρίων από το διαχωρισμένο σύστημα

  Η απλούστερη μέθοδος απολύμανσης της εσωτερικής μονάδας δεν απαιτεί πρόσθετη περιγραφή - αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω. Αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις: με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των βακτηρίων από τον στρόβιλο και μετά την εκκίνηση αυτά τα κακά πνεύματα θα είναι και πάλι στον εξατμιστή.

  Σας συνιστούμε να ξοδέψετε επιπλέον 20-30 λεπτά και να φτάσετε στον ανεμιστήρα, με οδηγό βήμα προς βήμα:

  1. Αφαιρέστε τα φίλτρα και το κάλυμμα. Με προσεκτική κάμψη του πλαστικού στη μέση, αφαιρέστε τις περιστροφικές περσίδες. Οι άκρες θα αφήσουν τις φωλιές χωρίς προβλήματα.
  2. Εντοπίστε και ξεβιδώστε όλες τις βίδες που συγκρατούν τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας. Ορισμένοι από τους συνδέσμους είναι κρυμμένοι κάτω από τα καπάκια, ενώ κάτω από το κάλυμμα του διαμερίσματος υπάρχουν και άλλες δύο βίδες με έναν ηλεκτρικό σύνδεσμο (που απεικονίζεται παραπάνω στη φωτογραφία).
  3. Ξεκλειδώστε τα πλαστικά μάνδαλα και αφαιρέστε τελείως το πλαίσιο. Συνήθως τα μάνδαλα βρίσκονται στην κορυφή και τις πλευρές της μονάδας.

  Αποκλείστε τους ηλεκτρολόγους καλύτερα να απομονώνονται από την υγρασία

  Ορισμένα μοντέλα "split" είναι εξοπλισμένα με οθόνη LCD ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Πριν από την αφαίρεση, εντοπίστε τη θύρα οθόνης, αποσυνδέστε την από την υποδοχή.

  Πριν από την εφαρμογή του απολυμαντικού, απομονώστε την ηλεκτρική μονάδα με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο (μπορείτε να την συσκευάσετε). Στη συνέχεια, προσεκτικά zapente εξατμιστή και τουρμπίνα. Πριν ενεργοποιήσετε το σύστημα διαχωρισμού, τοποθετήστε το περίβλημα με την αντίστροφη σειρά. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση και την επεξεργασία του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού με τα δικά τους χέρια, δείτε το βίντεο:

  Καθαρισμός παραθύρων και κινητών ψυγείων

  Ο σχεδιασμός των μονοκόμματοι σας επιτρέπει να φτάσετε σχετικά εύκολα στα φίλτρα και στο μπροστινό μέρος του εξατμιστή - απλά αφαιρέστε το καπάκι και τραβήξτε προς τα έξω το πλέγμα. Είναι δυνατόν να κάνετε έναν εναλλάκτη θερμότητας έξω και να καθίσετε σε αυτό, αλλά πρώτα να σκεφτείτε τι συμβαίνει μέσα στη συσκευή.

  Κοντίσιονερ επιφανείας αντιβακτηριακή θεραπεία δεν δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το στροφείο του αξονικού ανεμιστήρα και του δίσκου εναλλάκτη θερμότητας - πυκνωτή παραμένουν βρώμικα. Τι προτείνεται να κάνει με το μονοπώλιο παραθύρων:

  1. Αποσυνδέστε το μηχάνημα και τραβήξτε το έξω από το άνοιγμα εγκατάστασης. Ένας άλλος τρόπος αφαίρεσης του εξωτερικού περιβλήματος δεν είναι δυνατός.
  2. Τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα μεγάλο τραπέζι και ξεβιδώστε τις βίδες στις πλευρές της θήκης. Αφαιρέστε το κάλυμμα.
  3. Αποσυνδέστε το μπροστινό κάλυμμα (ή ολόκληρο τον πίνακα) και τραβήξτε έξω τα φίλτρα.
  4. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βούρτσα και απορρυπαντικό, καθαρίστε το εσωτερικό της μονάδας - και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας και στις δύο πλευρές, ένα δίσκο συμπυκνωμάτων και μια πτερωτή.
  5. Επεξεργαστείτε τον εξατμιστή και τα εσωτερικά στοιχεία με απολυμαντική χημεία, καλύπτοντας τις ηλεκτρικές επαφές και τον συμπιεστή με μια μεμβράνη. Περαιτέρω εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες.

  Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεβιδώσετε την εσωτερική ψύκτρα και να την σφίξετε ήπια, όσο επιτρέπουν οι χαλκοσωλήνες με φρέον. Μετά το πλύσιμο / ξήρανση των φίλτρων, συναρμολογήστε τη μονάδα παραθύρου και τοποθετήστε την στο άνοιγμα, στη συνέχεια ενεργοποιήστε το και ελέγξτε τη λειτουργικότητα.

  Ο εξατμιστής καθαρίζεται μηχανικά και στη συνέχεια εφαρμόζεται το απορρυπαντικό

  Το κινητό κλιματιστικό δωμάτιο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ευκολότερα - η συσκευή δεν χρειάζεται να τραβηχτεί έξω από το παράθυρο, μόνο για να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πλαϊνά πλαίσια, τα καλύμματα, τα φίλτρα και τον ίδιο καθαρισμό.

  Μετά την τοποθέτηση της τάξης μέσα στο ψυγείο, σίγουρα θα αισθανθείτε το αποτέλεσμα - η μούχλα θα εξαφανιστεί και η αποτελεσματικότητα της εργασίας θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του μονοκόμματος παραθύρου εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

  Συντήρηση αυτοκινήτου

  Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά "split", είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε στον εξατμιστή στο αυτοκίνητο. Μαζί με το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα σαλόνι, ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κρυμμένο στο βάθος της τορπίλης, πίσω από την κεντρική κονσόλα. Η πρόσβαση στον ανεμιστήρα εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του αυτοκινήτου. Σε ορισμένα μοντέλα, ο στρόβιλος μπορεί να δει από τον θάλαμο του κινητήρα κάτω από το φίλτρο, ενώ σε άλλα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ντουλαπάκι.

  Για αυτούς τους λόγους, ο αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου γίνεται χωρίς αποσυναρμολόγηση με την ακόλουθη σειρά:

  1. Αφαιρέστε το φίλτρο σαλονιού. Το στοιχείο μετά την απολύμανση είναι καλύτερο να αλλάξει.
  2. Αναζητήστε το σωλήνα αποστράγγισης που εξέρχεται από τον εξατμιστή. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας, στην πλευρά του συνοδηγού. Ο σωλήνας καλύπτεται με διακοσμητικό πλαστικό περίβλημα.

  Ο πίνακας αφαιρείται από την πλευρά του συνοδηγού

 • Αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο ή τραβήξτε το προς τα μπρος, αποσυνδέστε το σωλήνα από τη σύνδεση αποστράγγισης.
 • Συνδέστε το ακροφύσιο με ένα μακρύ σωλήνα στο μπαλόνι. Σπρώξτε το άκρο του σωλήνα στην υποδοχή μέχρι να σταματήσει. Προσέξτε να μην λυγίζετε τα πτερύγια αλουμινίου του εναλλάκτη θερμότητας.
 • Φυσήξτε τον αφρό στον εξατμιστή, αφαιρώντας σταδιακά τον εύκαμπτο σωλήνα από την ένωση. Στο τέλος, τοποθετήστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε ο αφρός να μην λερώνει το κάλυμμα δαπέδου.
 • Διατηρήστε το υπόλοιπο υγρό μέσα στους αγωγούς από την πλευρά του δρόμου. Περιμένετε για τον απαιτούμενο χρόνο, ξεκινήστε τον κινητήρα και ενεργοποιήστε τον εξαερισμό.
 • Σημαντική απόχρωση. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, crossovers Kia Sportage III, αντί για αποστράγγιση θα βρείτε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εξατμιστή. Αυτό δεν είναι πρόβλημα - τραβήξτε τη συσκευή έξω από την υποδοχή και τοποθετήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα στην οπή, όπως φαίνεται στο βίντεο.

  Βυθίζοντας το σωλήνα του μπαλονιού μέσα στον αεραγωγό, σφραγίστε τα κενά στο εξάρτημα με ένα πανί, διαφορετικά ο αφρός θα βγει στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξήρανσης, ανοίξτε τις μπροστινές πόρτες του μηχανήματος εντελώς, έτσι ώστε οι ατμοί χημικών να εξατμιστούν προς τα έξω.

  Συμπέρασμα

  Όπως δείχνει η πρακτική, το κύριο πρόβλημα του αντιβακτηριδιακού καθαρισμού των κλιματιστικών είναι η απροθυμία πολλών χρηστών να το εκτελέσουν. Η λειτουργία παραμένει απλή έως ότου ο εξατμιστής καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα μούχλας και αρχίζει να "μυρίζει". Στη συνέχεια, ο αφρός από τον κύλινδρο δεν εξοικονομεί - πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη μηχανή και να καθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες.

  Πώς γίνεται ο αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού;

  Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς εκτελείται ο καθαρισμός και η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού και πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

  Διαυγή βακτήρια από το διαχωρισμένο σύστημα

  Πρώτον, ας εξηγήσουμε πού από τα οικιακά και τα αυτοκίνητα κλιματιστικά υπάρχουν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα ψύχονται ή θερμαίνονται περιβάλλον αέρα του εσωτερικού δωματίου ή το αυτοκίνητο, εκδιώκοντας μέσω του εναλλάκτη θερμότητος της, η ίδια εσωτερικού αέρα.

  Και επειδή κάθε ψυγείο είναι εξοπλισμένο με μια λειτουργία καθαρισμού, η διαδικασία αναπτύσσεται σύμφωνα με αυτόν τον αλγόριθμο:

  • στα φίλτρα και στις λεπτομέρειες των οπαδών κατακρημνίζονται σταδιακά σκόνη, αλλεργιογόνα και σπόρια διαφόρων μυκήτων.
  • Το συμπύκνωμα απελευθερώνεται στα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας - εξατμιστή, αποστραγγίζεται στο λουτρό και στη συνέχεια αποστραγγίζεται προς τα έξω.
  • Η καθαρμένη σκόνη διαβρέχεται και απορροφάται από την κρούστα και το υγρό περιβάλλον προωθεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
  • η συγκέντρωση των μυκήτων φθάνει στο απόγειο της, υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά και σημάδια κακής υγείας στους ανθρώπους.

  Μια κακή μυρωδιά είναι ο τελευταίος βαθμός ρύπανσης, όταν ο καθαρισμός και η απολύμανση ενός κλιματιστικού οικιακού ή αυτοκινήτου πρέπει να γίνει επειγόντως. Μην φέρετε τον εξοπλισμό σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να επισκευάζεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Τα φίλτρα πλένονται μία φορά το μήνα (στην περίπτωση εμφύσησης αυτοκινήτου).

  Είναι σημαντικό. Είναι απαραίτητο να εκτελεστούν και τα δύο μέτρα ταυτόχρονα, η απολύμανση των κλιματιστικών χωρίς προκαταρκτικό καθάρισμα δεν θα δώσει τίποτα, σε 2-4 εβδομάδες η μυρωδιά θα επιστρέψει.

  Για τη διεξαγωγή αντιβακτηριδιακής επεξεργασίας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί. Ο μπροστινός πίνακας του κλιματιστικού αφαιρείται εύκολα, καθώς και τα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από αυτό. Μετά από αυτό, η πρόσβαση στον εξατμιστή και τον στρόβιλο του ανεμιστήρα ανοίγει, είναι επιρρεπείς στο να φράξει το περισσότερο. Καλύπτοντας τα δάπεδα με φιλμ πολυαιθυλενίου, επεξεργαζόμαστε τον εναλλάκτη θερμότητας, τον στρόβιλο και άλλα μέρη με ένα ειδικό απορρυπαντικό από το δοχείο αεροζόλ.

  Συμβούλιο. Πριν από την εργασία απολύμανσης, μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το δίκτυο.

  Αφού διατηρήσατε το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στο δοχείο ψεκασμού με το υγρό, ξεπλένουμε τη βρωμιά με νερό, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μακρύ σωρό. Για την ευκολία της διαδικασίας, συνιστάται η χρήση μιας μεγάλης πλαστικής σακούλας για τη συντήρηση των κλιματιστικών που διατίθενται στην αγορά. Αναρτάται στην εσωτερική μονάδα και το βρώμικο νερό θα στραγγίσει στην τσάντα, όχι στο πάτωμα.

  Ενώ τα ψυκτικά στοιχεία στεγνώνουν, πλένετε καλά τα φίλτρα με τρεχούμενο νερό και απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, πρέπει να συναρμολογήσετε την εσωτερική μονάδα, να την συνδέσετε στο δίκτυο και να την ξεκινήσετε. Η αντιβακτηριακή αγωγή όλων των τμημάτων του κλιματιστικού μηχανήματος γίνεται με ψεκασμό του απολυμαντικού ψεκασμού κοντά στα ανοίγματα για αναρρόφηση αέρα. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το πολυαιθυλένιο και να λειτουργήσετε περαιτέρω το διαχωρισμένο σύστημα.

  Σημείωση: Ο εναλλάκτης θερμότητας και ο ανεμιστήρας μπορούν να ψεκαστούν πριν τη συναρμολόγηση της μονάδας.

  Είναι συχνά πιθανό να ακούσετε συμβουλές ότι μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα τους μολυντές από το εσωτερικό του ψυγείου με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια να εκτελέσετε αμέσως τη θεραπεία. Στην πράξη, η ηλεκτρική σκούπα δεν θα βοηθήσει πολύ, είναι αποτελεσματική μόνο στα αρχικά στάδια της σκόνης.

  Καθαρίστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου

  Σε αντίθεση με τα οικιακά συστήματα διαχωρισμού, το κλιματιστικό του αυτοκινήτου θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται με τον κινητήρα σε λειτουργία. Η θεραπεία των βακτηρίων συνήθως εκτελείται μαζί με έκπλυση, δηλ. Το ίδιο απολυμαντικό. Η σειρά παραγγελίας είναι η εξής:

  • στον πίνακα ελέγχου ρυθμίστε την παροχή αέρα από το εξωτερικό, ανοίξτε την κουκούλα και βρείτε τα ανοίγματα εισαγωγής αέρα. Εάν το στοιχείο φίλτρου είναι εγκατεστημένο στην είσοδο, πρέπει να αφαιρεθεί και να απορριφθεί.
  • Χρησιμοποιώντας τον κινητήρα και τον ανεμιστήρα, ψεκάστε το προϊόν στην τρύπα. Έτσι, το εξωτερικό κανάλι και η πτερωτή του ανεμιστήρα θα καθαριστούν.
  • Συμπεριλάβετε την ανακυκλοφορία και τον κλιματισμό και, στη συνέχεια, καθαρίστε το απορρυπαντικό στο άνοιγμα αναρρόφησης του χώρου επιβατών. Βρίσκεται στα πόδια του συνοδηγού.
  • σταματήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε και απορρίψτε το φίλτρο καμπίνας. Αφού φτάσετε στο ψυγείο του εξατμιστή, κάντε την επεξεργασία του με σπρέι ή αφρό. Εάν δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτό, τότε ο αφρός μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.
  • περιμένετε 15-25 λεπτά μέχρι να ενεργήσει το προϊόν και να στραγγίσετε στο ταψί. Για να βάλετε νέα στοιχεία φιλτραρίσματος.
  • Ξεκινήστε τη μηχανή του αυτοκινήτου και ενεργοποιήστε το φούρνο για να στεγνώσει το σύστημα.

  Σύμφωνα με τους χρήστες, ιδίως, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Ford, ένας παρόμοιος αλγόριθμος καθαρισμού και απολύμανσης δίνει ένα καλό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ένα καλό υγρό ή αφρό για την επεξεργασία του εξατμιστή στον έμπορο αυτοκινήτων, θα συζητηθούν περαιτέρω.

  Μέσα για την απολύμανση του κοντίσιονερ

  Στην αρχή, μερικά λόγια για διαφορετικές "θαυματουργές" και λαϊκές θεραπείες. Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό, ειδικότερα, σχετικά με τη θεραπεία του κλιματιστικού αυτοκινήτου με χλωρεξιδίνη. Ένα άλλο νέο "τσιπ" - ο αποκαλούμενος ελεγκτής καπνού για τον καθαρισμό και την απολύμανση του θαλάμου επιβατών και του εναλλάκτη θερμότητας για τα αυτοκίνητα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν, αλλά δίνουν μόνο ένα βραχύβιο αποτέλεσμα. Μετά από μερικές εβδομάδες, μια μυρωδιά μούχλας επανέρχεται.

  Στην πώληση υπάρχουν 3 τύποι μέσων για την επεξεργασία κλιματιστικών από διαφορετικούς κατασκευαστές:

  Τα αερολύματα είναι πολύ βολικά, επειδή πωλούνται σε μπαλόνια υπό πίεση. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και όλα δεν μπορούν να αναγραφούν, αλλά είναι απαραίτητο να χωριστούν τα χημικά για οικιακά διαχωριστικά συστήματα και ψύκτες αυτοκινήτων. Το ψεκασμό είναι το ίδιο υγρό, πωλείται μόνο σε πλαστικές φιάλες. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αγοράσετε ένα χειροκίνητο ψεκαστήρα. Λοιπόν, οι ταμπλέτες απολύμανσης τοποθετούνται στο λουτρό αποστράγγισης του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού αφού καθαριστεί.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του αυτόματου κλιματιστικού

  Όταν, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων κλιματιστικών, αισθάνεστε μια δυσάρεστη οσμή και μούχλα μυρωδιά, αυτό σημαίνει ότι ο εξατμιστής του conditioner έχει γίνει βρώμικο. Στην πραγματικότητα - πρόκειται για απλή βρωμιά, η οποία πρέπει να αφαιρεθεί για να αποφευχθούν δυσάρεστες βλάβες και προβλήματα υγείας. Η αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται περιοδικά. Όλα χρειάζονται καθαρισμό. Ειδικά αν το αυτοκίνητο λειτουργεί σε μια μεγάλη πόλη, όπου το πρόβλημα της ρύπανσης και της ρύπανσης του αερίου είναι οξύ. Η συντήρηση του κλιματιστικού δεν αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

  Τι μπορεί να συμβεί στην υγεία;

  • Λοιπόν, πρώτον, ο εξατμιστής του κλιματιστικού δροσίζει, σχηματίζοντας έτσι ένα συμπύκνωμα το οποίο προσκολλάται στη διαδικασία βρωμιά και την υγρασία gnieniya.Propitannaya αρχίζει preet βρωμιά και αποσυντίθεται, και σε ένα τέτοιο ευνοϊκό περιβάλλον και αρχίζουν να αναπτύσσουν ταχέως πολλαπλασιασμό βακτηρίδια, παράσιτα και μύκητες, φτάνοντας σε μας στους πνεύμονες.
  • Δεύτερον, ο κίνδυνος ξαφνικής αλλεργικής αντίδρασης προστίθεται στη δυνατότητα «αναπνοής» στα βακτηρίδια.
  • Τρίτον, δεν θα πρέπει να διαγράψουν από το λογαριασμό της μια σπάνια σοβαρή «λεγεωνάριων της νόσου» (νόσος των λεγεωνάριων).Από βαριά ρύπανση εξάτμισης βακτηρίδιο Legionella παράσιτο, ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου, αισθάνεται μεγάλη. (δείτε το άρθρο "Λεγιονέλλωση")
  • Τέταρτον, λοιπόν, γιατί πρέπει να αναπνεύσετε άσχημο και βρώμικο αέρα; Και οι επιβάτες σας;

  Υπάρχουν αυτοκίνητα, για παράδειγμα «Hamer», στα οποία δεν παρέχεται το φίλτρο καμπίνας. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξατμιστής εκτελεί το έργο του και μέσα σε λίγα χρόνια γίνεται παρόμοια με μια αισθητική μπότες και έναν παράδεισο για τα αρτοποιεία. Και σε αυτή την περίπτωση, προκειμένου να καταπολεμηθεί η λοίμωξη, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε, να πλύνετε και να απολυμάνετε τον εξατμιστή. (και μην ξεχάσετε να βάλετε τα πάντα στη θέση σας.-))

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνολογίες. Για την αντιβακτηριακή επεξεργασία κλιματιστικών, χρησιμοποιούνται επίσης διάφορα μέσα. Μέχρι αερολύματα για αυτοκαθαρισμό.

  Η υπηρεσία μας για αντιβακτηριακή θεραπεία χρησιμοποιεί τον επαγγελματικό εξοπλισμό Terosept από την εταιρεία Henkel. Χάρη σε αυτόν τον εξοπλισμό, τα βακτηρίδια καταστρέφονται όχι μόνο στον εξατμιστή του κλιματιστικού, αλλά και σε όλη την καμπίνα του αυτοκινήτου. για την καταστροφή των επιβλαβή ζώα Η διαδικασία διαρκεί 25 λεπτά για το επιβατικά οχήματα και 35 λεπτά για τα SUV και μικρά φορτηγά και λαμβάνει χώρα σε τρία στάδια: 1. Αλλαγή φίλτρου καμπίνας. 2.Terosept τοποθετείται στο πάτωμα του οχήματος, περιλαμβάνεται, και ο εύκαμπτος σωλήνας παρέχεται στον αέρα που περνά αναρρόφησης διαμέσου του εξατμιστή. Ο κινητήρας αρχίζει, η κλιματιστική μηχανή ενεργοποιείται, ο ανεμιστήρας ανεμιστήρα ενεργοποιείται στο μέγιστο. Κλείνουμε τις πόρτες, τα παράθυρα και θρηνούμε για τα πεθαμένα μικρόβια 10 ή 15 λεπτά. 3. Απενεργοποιεί τα πάντα και για 15 ή 20 λεπτά ανοίγει τα παράθυρα ή τις πόρτες.

  Σας εγγυόμαστε ότι επικοινωνώντας με την υπηρεσία μας, θα πάρετε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που το καθαριστικό κλιματιστικό θα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή για την υγεία σας. Αυτό από εμάς θα αφήσετε με καθαρό και δροσερό αέρα στο αυτοκίνητο. Θα καθαρίσουμε και θα ανεφοδιάσουμε το κλιματιστικό για το συντομότερο δυνατό χρόνο για εσάς. Οι ειδικοί μας έχουν πολυετή εμπειρία και γνώση της επιχείρησης, θα φιλικά, καλά οργανωμένη και αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και το προσωπικό θα χαρεί να σας βοηθήσει σε οποιαδήποτε κατάσταση!

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού

  Διεξάγουμε διαγνωστικά και επισκευή των αυτόματων κλιματιστικών σε SZAO, ZAO και SJSC.

  Μεταξύ των πρόσθετων υπηρεσιών που προσφέρονται από τα κέντρα μας είναι η αντιβακτηριακή επεξεργασία και το πλύσιμο των συστημάτων κλιματισμού.

  Τα συμπτώματα της αντιβακτηριακής προετοιμασίας του μαλακτικού

  Ίσως στο σαλόνι του αυτοκινήτου σας με την πάροδο του χρόνου, άρχισες να αισθάνεσαι μια δυσάρεστη μυρωδιά, ή αναπτύξατε αλλεργικές αντιδράσεις;

  Ίσως, με το κλιματιστικό κλιματισμού ενεργοποιημένο, προφανώς δεν αρκεί;

  Αυτά τα φαινόμενα μπορεί να σημαίνουν ότι:

  • Στο αυτοκίνητό σας, το σύστημα κλιματισμού είναι βρώμικο και χρειάζεται καθαρισμό.
  • ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί το φίλτρο καμπίνας.

  Αν ο εξατμιστής είναι φραγμένος, το εσωτερικό φίλτρο δεν έχει τη δυνατότητα καθαρισμού του αέρα - επομένως, όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα. Κατά τη διέλευση διαμέσου του εξατμιστή, ο μολυσμένος αέρας ψύχεται και το συμπύκνωμα συλλέγεται στον εξατμιστή.

  Αυτή η υγρασία προάγει την ανάπτυξη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν είναι ασφαλείς για τον άνθρωπο. Αναπόφευκτα πέφτουν στο σαλόνι αυτοκινήτου, προκαλώντας συχνά αλλεργικές κρίσεις.

  Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, προτού εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο, συνιστάται ιδιαίτερα να εκτελέσετε μια ειδική αντιβακτηριακή θεραπεία του εξατμιστή με τη βοήθεια αντισηπτικών.

  Εργαστείτε στο κέντρο αυτοκινήτου μας

  Τα απολυμαντικά TERRACLEAN και TEXA AIR που χρησιμοποιούνται από εμάς είναι ικανά:

  • αποτελεσματικά απολυμάνετε την επιφάνεια των αεραγωγών και τον ίδιο τον εξατμιστή.
  • καταστρέφουν πλήρως τα υπάρχοντα βακτήρια - και επιπλέον: εμποδίζουν τη νέα εμφάνισή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 1 έτος).
  • να εξαλείψουν εντελώς τις δυσάρεστες οσμές.
  • να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της ψύξης της καμπίνας.

  Το χρησιμοποιημένο αρχικό υγρό από τον κατασκευαστή μοναδικών συσκευών, δεν είναι τοξικό, υποαλλεργικό, δεν περιέχει διαλύτες στη σύνθεση του.

  Το σύστημα αυτόματης ρύθμισης απαιτεί τακτικό καθαρισμό του εξατμιστή και των καναλιών αέρα που οδηγούν σε αυτόν, ακόμη και αν υπάρχει φίλτρο καμπίνας. Συνήθως για το γεγονός ότι πρέπει να αντικαθίσταται περιοδικά, να θυμάστε μόνο όταν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές όταν ενεργοποιείτε το κλιματιστικό.

  Σε αυτή την περίπτωση, στο σαλόνι του αυτοκινήτου σας, αντί για καθαρό αέρα, εισέρχονται στη ζωή σας πολλές απολύτως απαραίτητες ακαθαρσίες. Αυτά δεν είναι μόνο προϊόντα ατελούς καύσης καυσίμου, αλλά και αμιάντου από τα μαξιλάρια φρένων, το χειμώνα - αντιδραστήρια κατά του πάγου, στη ζεστή περίοδο - γύρη λουλουδιών κ.λπ.

  Θυμηθείτε το συμπύκνωμα που καθιζάνει στην επιφάνεια του εξατμιστή: ένα υγρό ζεστό περιβάλλον είναι ιδανικό για την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων. Έτσι εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και ένα δυσμενές περιβάλλον που προκαλεί την ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων και αναπνευστικών παθήσεων. Για παράδειγμα, μια εξαιρετικά δυσάρεστη "ασθένεια λεγεωνάριων" προκαλείται ακριβώς από τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων στα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

  Για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων, απαιτείται αντιβακτηριακή αγωγή με συχνότητα τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει αντικατάσταση του φίλτρου θαλάμου. Το φίλτρο καμπίνας είναι προτιμότερο να επιλέξει σε βάση άνθρακα: δίνει καλύτερο καθαρισμό αέρα και προστατεύει από τις οσμές.

  Στα κομμωτήρια «Cityglush» Προσφέρουμε απολύμανσης (αντιβακτηριακή επεξεργασία) avtokonditsionirovaniya συστήματα που χρησιμοποιούν οι ευρωπαίοι κατασκευαστές εξοπλισμού TEXA, TERRACLEAN και Teroson της Henkel. Σε αυτή τη συσκευή, η απολυμαντική σύνθεση εξατμίζεται με υπερήχους.

  Βήματα απολύμανσης του κλιματιστικού

  • το εσωτερικό φίλτρο αφαιρείται.
  • Η συσκευή τοποθετείται στο σαλόνι αυτοκινήτου, με ακροφύσιο κατευθυνόμενο απευθείας στην εισαγωγή αέρα του θερμαντήρα.
  • ο κινητήρας αρχίζει, ο εσωτερικός θερμαντήρας αρχίζει ταυτόχρονα.
  • Ο θερμαντήρας μεταβαίνει στη λειτουργία "επανακυκλοφορίας".

  Η απολύμανση οφείλεται στο γεγονός ότι ο ατμός του απολυμαντικού αναρροφάται από τον εσωτερικό ανεμιστήρα και ψεκάζεται μέσω όλων των αγωγών αέρα και των εξαρτημάτων αυτόματου καθαρισμού. Ο χρόνος απολύμανσης είναι από 15-20 λεπτά (για το sedan), έως και 30 λεπτά (για οχήματα εκτός δρόμου).

  Το κόστος της απολύμανσης του κοντίσιονερ

  • αντικατάσταση του φίλτρου καμπίνας - 200-1500 ρούβλια (ανάλογα με τη θέση).
  • αντιβακτηριδιακή θεραπεία για sedans - 1500 τρίβει.
  • αντιβακτηριακή θεραπεία για ένα μίνι βαν και ένα τζιπ - 2000 τρίψτε.

  Μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε - παρέχουμε δωρεάν συμβουλές για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διάγνωση και επισκευή του αυτοκινήτου σας.

  Προώθηση

  • Διάγνωση (διαπίστωση της αιτίας της διαρροής)
  • Ανεφοδιασμός αυτοκινήτων
  • Πλύσιμο του συστήματος κλιματισμού (ιταλικός εξοπλισμός)
  • Αντιβακτηριακή θεραπεία του σαλονιού

  9000r αντί για 12000r

  * Βιαστείτε. Η προσφορά είναι περιορισμένη.

  Ρωτήστε για τη δράση του πλοιάρχου, εκτός από εμάς.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικού αυτοκινήτου

  Τα βακτήρια στο κλιματιστικό αυτοκινήτου δεν είναι ασυνήθιστα, αυτό οφείλεται στη συσκευή του κλιματιστικού συστήματος αυτοκινήτων. Ως εκ τούτου, εκτός από τη φροντίδα για την εμφάνιση και το σκούπισμα του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο θα πρέπει επίσης να παρακολουθείται για τον κλιματισμό, επειδή πρόκειται για ένα κλειστό σύστημα που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την αναπαραγωγή μικροσκοπικών οργανισμών.

  Προσφέρουμε επαγγελματική απολύμανση του κλιματιστικού αυτοκινήτου!

  Το κύριο έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτήρια είναι ο εξατμιστής. Είναι αυτό το μέρος που στεγνώνει και δροσίζει τον εξωτερικό αέρα. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εξατμιστής λειτουργεί, σχηματίζεται συμπύκνωμα σε αυτό, το οποίο μαζί με μια υψηλή θερμοκρασία δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα βακτηρίδια.

  Εκτός από τον εξατμιστή, είναι συχνά απαραίτητο να αλλάξετε το φίλτρο αέρα, καθώς αυτό το στοιχείο καθαρίζει πρώτα τον αέρα. Η διαρροή του αυτόματου κλιματιστικού είναι ένας άλλος λόγος για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων. Η απολύμανση του κλιματιστικού αυτοκινήτου γίνεται συχνότερα εάν οδηγείτε συχνά τα παιδιά.

  Χαρακτηριστικά της επεξεργασίας του κλιματιστικού του αυτοκινήτου

  Η αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου συμβαίνει σε εξειδικευμένα κουτιά και δεν μπορεί να παραχθεί στο γκαράζ σας. Αυτή η διαδικασία απαιτεί κολοσσιαία γνώση, εξειδικευμένο εξοπλισμό και επαγγελματικά εργαλεία καθαρισμού.

  Η διαδικασία εμφανίζεται σε διάφορα στάδια και εξαρτάται από την πολυπλοκότητα του συστήματος και το επίπεδο μόλυνσης. Ο ίδιος ο καθαρισμός λαμβάνει χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά εάν το αυτοκίνητο καπνίζει στο αυτοκίνητο, η διαδικασία διαρκεί λίγο περισσότερο.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού αυτοκινήτου - δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες οσμές στην καμπίνα!

  Οποιοσδήποτε οδηγός ελέγχει τακτικά τα επίπεδα των τεχνικών ρευστών του σιδερένιου αλόγου του, παρακολουθεί τη λειτουργικότητα του κινητήρα του και άλλων συστημάτων. Πρέπει να δοθεί η ίδια προσοχή στο κλιματιστικό που είναι εγκατεστημένο στο αυτοκίνητο. Η περιοδική απολύμανση εξαλείφει τον κίνδυνο δυσάρεστων μυρωδιών και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος ελέγχου του κλίματος.

  1 Γιατί εμφανίζονται δυσάρεστες οσμές όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο;

  Πολλές σύγχρονες αυτοκινητοβιομηχανίες εξοπλίζουν μηχανές με συστήματα κλιματισμού, προσπαθώντας να προσελκύσουν την προσοχή των καταναλωτών στα προϊόντα τους. Ο έλεγχος του κλιματισμού παρέχει τη βέλτιστη θερμοκρασία στην καμπίνα, κάνει το ταξίδι ακόμα και στην πιο ζεστή μέρα πραγματικά άνετο. Συνηθίζετε γρήγορα γρήγορα. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν φαντάζονται πλέον τη ζωή τους χωρίς αυτόματο κλιματιστικό. Αλλά μετά από λίγο, όταν είναι ενεργοποιημένη στο χώρο των επιβατών, αρχίζει να γίνεται αισθητή μια ελαφρώς δυσάρεστη οσμή, η οποία εξαφανίζεται όταν ο ψυγείο αέρα είναι απενεργοποιημένος. Αυτό το φαινόμενο σηματοδοτεί ότι απαιτείται επειγόντως η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού στο αυτοκίνητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα:

  • Μάθετε γιατί το σαλόνι βλάπτει όταν ξεκινάει τον έλεγχο του κλίματος.
  • να εξοικειωθούν με γνωστές παραλλαγές του ανεξάρτητου καθαρισμού του κλιματικού εξοπλισμού αυτοκινήτων.
  • να μελετήσει την τεχνολογία των εργασιών απολύμανσης.
  • εξετάστε μέτρα που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο ξανά εμφάνισης ξένων μυρωδιών μετά τον καθαρισμό του κλιματιστικού.

  Πρώτα απ 'όλα, ας μάθουμε τον λόγο της μυρωδιάς στο αυτοκίνητο. Η κατώτατη γραμμή είναι ότι όταν λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού, ο εξατμιστής του εισέρχεται στον αέρα του δρόμου, ο οποίος περιέχει σωματίδια σκόνης, σκόνης οδοστρώματος, έντομα, μικρά κομμάτια χόρτου και φύλλα. Σε ένα τέτοιο μείγμα υπάρχει αρχικά μια ποικιλία βακτηριδίων. Συσσωρεύονται στους κόμβους του αυτοκράτορα, εγκατασταθούν στους αεραγωγούς.

  Κατά την εκκίνηση, καθώς και την απενεργοποίηση του συστήματος ψύξης αέρα, σχηματίζεται συμπύκνωση στα στοιχεία του. Είναι, αναμειγνύοντας με λάσπη του δρόμου, ένα ιδανικό μέσο για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, πράγμα που τελικά οδηγεί στην εμφάνιση δυσάρεστων αρωμάτων στην καμπίνα. Όσο περισσότερα βακτήρια υπάρχουν στους αεραγωγούς και στον αυτόματο εξατμιστή, τόσο ισχυρότερη είναι η δυσωδία. Ως εκ τούτου, η απολύμανση του κλιματικού συστήματος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αμέσως μετά την εμφάνιση ξένων οσμών στο αυτοκίνητο.

  2 Καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου - ποιοι είναι οι τρόποι;

  Η κατάλληλη αντιβιοτική θεραπεία της ψύξης εξοπλισμού Salon όχι μόνο αποσκοπεί στην να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά. Επίσης, σας επιτρέπει να καθαρίσετε όλα τα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας αέρα στάσιμη μάζα της σκόνης που μολύνει τον αέρα στην καμπίνα, και συχνά προκαλεί τον οδηγό και τους επιβάτες των διαφόρων ασθενειών των λοιμωδών και αλλεργικών παθήσεων. Ο καθαρισμός του συστήματος που μας ενδιαφέρει μπορεί να γίνει χημικά ή μηχανικά. Η αυτο-απολύμανση γίνεται πραγματικά και για τις δύο τεχνολογίες.

  Ο μηχανικός καθαρισμός πραγματοποιείται όταν η χημική επεξεργασία δεν έχει δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  Η πιο κατανοητή και αρκετά απλή απολύμανση περιλαμβάνει την τροφοδοσία κάτω από κάποια πίεση στο σύστημα κλιματισμού ατμού. Καθαρίζει όλα τα μέρη και τα μέρη που είναι δύσκολο να φτάσουν στον εξοπλισμό ψύξης. Ο καυτός ατμός εκκενώνει τους σκληρυμένους ρύπους από το ψυγείο, τον εξατμιστή, τις εισόδους αέρα και τα φίλτρα και επίσης καταστρέφει όλα τα βακτηρίδια. Δυστυχώς, αυτή η τεχνική δεν είναι κατάλληλη για κλιματιστικά, τα στοιχεία των οποίων είναι κατασκευασμένα από πλαστικό. Και σχεδόν όλα τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένα από αυτό. Ένα ζεστό ρεύμα ατμού καταστρέφει τα πλαστικά μέρη, πράγμα που προκαλεί την αποσύνθεση του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

  Εξαιρετικά ασφαλής για τα στοιχεία της απολύμανσης της μηχανής παρέχεται με την τεχνική υπερήχων. Για να το εφαρμόσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική εγκατάσταση. Επιτρέπει τον ψεκασμό μιας ειδικής αντισηπτικής δραστικής ουσίας και ταυτόχρονης έκθεσης σε αυτήν με υπερήχους. Αυτή η τεχνολογία καθαρίζει απαλά και ταυτόχρονα ποιοτικά και απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού. Αλλά το κόστος της υπερηχητικής αντιβακτηριδιακής θεραπείας είναι πολύ υψηλό. Δεν είναι κάθε οδηγός έτοιμος να πληρώσει πολλά χρήματα για μια τέτοια διαδικασία.

  Εάν θέλετε να καθαρίσετε το σύστημα ψύξης αέρα από τη βρωμιά και να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, χωρίς να δαπανήσετε υπερβολικούς οικονομικούς πόρους, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε ειδικά αφρώδη ή αερολύματα. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως η χημεία αυτοκινήτων, γνωστή σε όλους τους οδηγούς, για τον καθαρισμό κινητήρων και άλλων εξαρτημάτων του οχήματος. Και το πιο σημαντικό, με τη βοήθεια συνθέσεων αφρού και αεροζόλ, η συντήρηση των αυτόματων κλιματιστικών μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς τη βοήθεια ειδικών και την ανάγκη για πρόσθετο εξοπλισμό.

  3 Χημική απολύμανση από τα χέρια κάποιου - έργο του μαθητή

  Για να απαλλαγούμε από τα βακτήρια που έχουν εγκατασταθεί στο κλιματιστικό, χρησιμοποιώντας ένα αεροζόλ, οποιοσδήποτε οδηγός μπορεί. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πιο δύσκολη από την αντικατάσταση του αντιψυκτικού. Η σειρά των εργασιών θα είναι η εξής:

  1. Αγοράζουμε το προϊόν που σας άρεσε για αντιβακτηριακή θεραπεία. Μελετάμε τις συστάσεις του κατασκευαστή για τη χρήση του. Οι οδηγίες δείχνουν την κατανάλωση του φαρμάκου και πολλές άλλες σημαντικές αποχρώσεις.
  2. Ξεκινάμε τον κινητήρα του σιδερένιου αλόγου μας.
  3. Αρχίζουμε το αυτόματο κλιματιστικό, ρυθμίζοντας τη μέγιστη δυνατή δυναμικότητα ανακύκλωσης αέρα.
  4. Τοποθετούμε ένα μπαλόνι με αεροζόλ κοντά στο ακροφύσιο, το οποίο παρέχει εισαγωγή αέρα. Ψεκάζουμε το παρασκεύασμα για αντιβακτηριακό καθαρισμό.
  5. Κλείνουμε τις πόρτες και τα παράθυρα του αυτοκινήτου. Περιμένουμε να ενεργήσει ο πράκτορας. Ο απαραίτητος χρόνος απολύμανσης, όπως σημειώσαμε παραπάνω, καθορίζεται από τον κατασκευαστή της σύνθεσης καθαρισμού, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.
  6. Απενεργοποιήστε το σύστημα κλιματισμού, ανοίξτε την καμπίνα.

  Αν μετά τη χρήση του σκευάσματος αεροζόλ εμφανιστεί ξανά μια δυσάρεστη οσμή κατά την εκκίνηση του αυτόματου καθαρισμού, καθαρίζουμε το σύστημα με αφρό. Πρέπει να βρούμε ένα φίλτρο σαλονιού πίσω από το ντουλαπάκι (λίγο πάνω από τη σόμπα) και να το αποσυναρμολογήσουμε. Στη συνέχεια, τοποθετούμε στο δοχείο με μια σύνθεση αφρού τον σωλήνα προέκτασης και μέσω αυτού γεμίζουμε το μείγμα καθαρισμού με τον εξατμιστή και τους αεραγωγούς. Δώστε προσοχή! Ορισμένοι τύποι αφρού διοχετεύονται στο σύστημα μέσω οπής αποστράγγισης. Πληροφορίες σχετικά με αυτό αναφέρονται στο εγχειρίδιο για τη χρήση καθαριστικών. Μετά την εφαρμογή του αφρού, κλείνουμε τα παράθυρα και τις πόρτες, θέτουμε σε λειτουργία τον κινητήρα, ξεκινάμε τον κλιματισμό, μεταφέρουμε το κλιματιστικό σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας για 5-15 λεπτά. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το σύστημα και τον κινητήρα και αερίστε καλά το μηχάνημα. Η αντιβακτηριακή θεραπεία ολοκληρώνεται. Δεν θα υπάρχουν ξένες μυρωδιές στο αυτοκίνητο.

  Οι χημικές ουσίες για την απολύμανση του κλίματος δεν είναι φθηνές. Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα αντί αυτών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες αυτοσχέδιες συνθέσεις. Οι βιοτέχνες συχνά χρησιμοποιούν λιδοφορμίνη 3000 και χλωραμίνη Β σε μορφή σκόνης, καθώς και ένα υγρό διάλυμα χλωροεξιδίνης. Η παρασκευή της αντιβακτηριακής σύνθεσης για τον καθαρισμό του εξατμιστή από τη σκόνη γίνεται βασικά. Αραιώστε ένα λίτρο καθαρού νερού με μια κουταλιά της σούπας Λυσσοφορμίνη ή Χλωραμίνη. Αναμίξτε καλά το διάλυμα και γεμίστε το με οποιοδήποτε διαθέσιμο στα χέρια ενός δοχείου με ψεκαστήρα. Υγρή χλωροεξιδίνη αραιωμένη με αλκοόλη ένα προς ένα.

  Τα σπιτικά φάρμακα χρησιμοποιούνται σύμφωνα με αυτό το σχήμα. Ανοίγουμε τις πόρτες και τα παράθυρα, αποσυναρμολογούμε το φίλτρο αέρα, ξεκινάμε τον ανεμιστήρα και το κλιματιστικό. Τώρα ψεκάζουμε όλο το προετοιμασμένο διάλυμα στην οπή κάτω από το αφαιρεθέν στοιχείο φίλτρου και απενεργοποιούμε όλο τον εξοπλισμό που είχε προηγουμένως λειτουργήσει. Απαλάει την καμπίνα για αρκετές ώρες.

  4 Η μηχανική επεξεργασία του κλίματος είναι επίπονη, αλλά αποτελεσματική

  Εάν η χημική απολύμανση δεν έχει βοηθήσει, εφαρμόζουμε μηχανική τεχνολογία καθαρισμού. Ο χρόνος και η εργασία για αυτή τη λειτουργία θα πρέπει να δαπανήσουν πολλά. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται βάσει αυτής της αρχής:

  1. Σβήνουμε τον πίνακα οργάνων. Πρέπει να φτάσουμε στον εξατμιστή του κλιματιστικού αυτοκινήτου.
  2. Αδειάζουμε όλο το ψυκτικό από το κλιματικό σύστημα.
  3. Βγάζουμε τη σόμπα για να έχουμε πρόσβαση στα ακροφύσια του εξατμιστή.
  4. Αφαιρούμε το θερμαντικό σώμα του εναλλάκτη θερμότητας, έχοντας αποσυνδέσει προκαταρκτικά όλους τους σωλήνες και τους αισθητήρες από αυτό.
  5. Κάνουμε μια σαπουνιστική λύση και την επεξεργαζόμαστε με ένα αποσυναρμολογημένο ψυγείο. Η δουλειά δεν είναι εύκολη. Η παλιά βρωμιά θα αφήσει το ψυγείο πολύ απρόθυμα.
  6. Ορίσαμε όλες τις λεπτομέρειες. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται στους επαγγελματίες να αντικαταστήσουν τα παλιά ροδέλες και τα παρεμβύσματα με καινούργια.

  Η αυτο μηχανική επεξεργασία, βεβαίως, είναι πιο έντονη από τη χημική επεξεργασία. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Ρυθμίστε τακτικά τον αντιβακτηριακό καθαρισμό του κλιματιστικού για να απολαύσετε την ποιοτική του δουλειά.