Πώς γίνεται ο αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς εκτελείται ο καθαρισμός και η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού και πώς μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Διαυγή βακτήρια από το διαχωρισμένο σύστημα

Πρώτον, ας εξηγήσουμε πού από τα οικιακά και τα αυτοκίνητα κλιματιστικά υπάρχουν παθογόνοι μικροοργανισμοί. Το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα ψύχονται ή θερμαίνονται περιβάλλον αέρα του εσωτερικού δωματίου ή το αυτοκίνητο, εκδιώκοντας μέσω του εναλλάκτη θερμότητος της, η ίδια εσωτερικού αέρα.

Και επειδή κάθε ψυγείο είναι εξοπλισμένο με μια λειτουργία καθαρισμού, η διαδικασία αναπτύσσεται σύμφωνα με αυτόν τον αλγόριθμο:

 • στα φίλτρα και στις λεπτομέρειες των οπαδών κατακρημνίζονται σταδιακά σκόνη, αλλεργιογόνα και σπόρια διαφόρων μυκήτων.
 • Το συμπύκνωμα απελευθερώνεται στα πτερύγια του εναλλάκτη θερμότητας - εξατμιστή, αποστραγγίζεται στο λουτρό και στη συνέχεια αποστραγγίζεται προς τα έξω.
 • Η καθαρμένη σκόνη διαβρέχεται και απορροφάται από την κρούστα και το υγρό περιβάλλον προωθεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
 • η συγκέντρωση των μυκήτων φθάνει στο απόγειο της, υπάρχει μια άσχημη μυρωδιά και σημάδια κακής υγείας στους ανθρώπους.

Μια κακή μυρωδιά είναι ο τελευταίος βαθμός ρύπανσης, όταν ο καθαρισμός και η απολύμανση ενός κλιματιστικού οικιακού ή αυτοκινήτου πρέπει να γίνει επειγόντως. Μην φέρετε τον εξοπλισμό σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να επισκευάζεται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Τα φίλτρα πλένονται μία φορά το μήνα (στην περίπτωση εμφύσησης αυτοκινήτου).

Είναι σημαντικό. Είναι απαραίτητο να εκτελεστούν και τα δύο μέτρα ταυτόχρονα, η απολύμανση των κλιματιστικών χωρίς προκαταρκτικό καθάρισμα δεν θα δώσει τίποτα, σε 2-4 εβδομάδες η μυρωδιά θα επιστρέψει.

Για τη διεξαγωγή αντιβακτηριδιακής επεξεργασίας της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί. Ο μπροστινός πίνακας του κλιματιστικού αφαιρείται εύκολα, καθώς και τα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από αυτό. Μετά από αυτό, η πρόσβαση στον εξατμιστή και τον στρόβιλο του ανεμιστήρα ανοίγει, είναι επιρρεπείς στο να φράξει το περισσότερο. Καλύπτοντας τα δάπεδα με φιλμ πολυαιθυλενίου, επεξεργαζόμαστε τον εναλλάκτη θερμότητας, τον στρόβιλο και άλλα μέρη με ένα ειδικό απορρυπαντικό από το δοχείο αεροζόλ.

Συμβούλιο. Πριν από την εργασία απολύμανσης, μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το δίκτυο.

Αφού διατηρήσατε το χρονικό διάστημα που αναγράφεται στο δοχείο ψεκασμού με το υγρό, ξεπλένουμε τη βρωμιά με νερό, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με μακρύ σωρό. Για την ευκολία της διαδικασίας, συνιστάται η χρήση μιας μεγάλης πλαστικής σακούλας για τη συντήρηση των κλιματιστικών που διατίθενται στην αγορά. Αναρτάται στην εσωτερική μονάδα και το βρώμικο νερό θα στραγγίσει στην τσάντα, όχι στο πάτωμα.

Ενώ τα ψυκτικά στοιχεία στεγνώνουν, πλένετε καλά τα φίλτρα με τρεχούμενο νερό και απορρυπαντικό. Στη συνέχεια, πρέπει να συναρμολογήσετε την εσωτερική μονάδα, να την συνδέσετε στο δίκτυο και να την ξεκινήσετε. Η αντιβακτηριακή αγωγή όλων των τμημάτων του κλιματιστικού μηχανήματος γίνεται με ψεκασμό του απολυμαντικού ψεκασμού κοντά στα ανοίγματα για αναρρόφηση αέρα. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε το πολυαιθυλένιο και να λειτουργήσετε περαιτέρω το διαχωρισμένο σύστημα.

Σημείωση: Ο εναλλάκτης θερμότητας και ο ανεμιστήρας μπορούν να ψεκαστούν πριν τη συναρμολόγηση της μονάδας.

Είναι συχνά πιθανό να ακούσετε συμβουλές ότι μπορείτε να αφαιρέσετε γρήγορα τους μολυντές από το εσωτερικό του ψυγείου με μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια να εκτελέσετε αμέσως τη θεραπεία. Στην πράξη, η ηλεκτρική σκούπα δεν θα βοηθήσει πολύ, είναι αποτελεσματική μόνο στα αρχικά στάδια της σκόνης.

Καθαρίστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου

Σε αντίθεση με τα οικιακά συστήματα διαχωρισμού, το κλιματιστικό του αυτοκινήτου θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται με τον κινητήρα σε λειτουργία. Η θεραπεία των βακτηρίων συνήθως εκτελείται μαζί με έκπλυση, δηλ. Το ίδιο απολυμαντικό. Η σειρά παραγγελίας είναι η εξής:

 • στον πίνακα ελέγχου ρυθμίστε την παροχή αέρα από το εξωτερικό, ανοίξτε την κουκούλα και βρείτε τα ανοίγματα εισαγωγής αέρα. Εάν το στοιχείο φίλτρου είναι εγκατεστημένο στην είσοδο, πρέπει να αφαιρεθεί και να απορριφθεί.
 • Χρησιμοποιώντας τον κινητήρα και τον ανεμιστήρα, ψεκάστε το προϊόν στην τρύπα. Έτσι, το εξωτερικό κανάλι και η πτερωτή του ανεμιστήρα θα καθαριστούν.
 • Συμπεριλάβετε την ανακυκλοφορία και τον κλιματισμό και, στη συνέχεια, καθαρίστε το απορρυπαντικό στο άνοιγμα αναρρόφησης του χώρου επιβατών. Βρίσκεται στα πόδια του συνοδηγού.
 • σταματήστε τον κινητήρα, αφαιρέστε και απορρίψτε το φίλτρο καμπίνας. Αφού φτάσετε στο ψυγείο του εξατμιστή, κάντε την επεξεργασία του με σπρέι ή αφρό. Εάν δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτό, τότε ο αφρός μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.
 • περιμένετε 15-25 λεπτά μέχρι να ενεργήσει το προϊόν και να στραγγίσετε στο ταψί. Για να βάλετε νέα στοιχεία φιλτραρίσματος.
 • Ξεκινήστε τη μηχανή του αυτοκινήτου και ενεργοποιήστε το φούρνο για να στεγνώσει το σύστημα.

Σύμφωνα με τους χρήστες, ιδίως, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Ford, ένας παρόμοιος αλγόριθμος καθαρισμού και απολύμανσης δίνει ένα καλό αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ένα καλό υγρό ή αφρό για την επεξεργασία του εξατμιστή στον έμπορο αυτοκινήτων, θα συζητηθούν περαιτέρω.

Μέσα για την απολύμανση του κοντίσιονερ

Στην αρχή, μερικά λόγια για διαφορετικές "θαυματουργές" και λαϊκές θεραπείες. Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό, ειδικότερα, σχετικά με τη θεραπεία του κλιματιστικού αυτοκινήτου με χλωρεξιδίνη. Ένα άλλο νέο "τσιπ" - ο αποκαλούμενος ελεγκτής καπνού για τον καθαρισμό και την απολύμανση του θαλάμου επιβατών και του εναλλάκτη θερμότητας για τα αυτοκίνητα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν, αλλά δίνουν μόνο ένα βραχύβιο αποτέλεσμα. Μετά από μερικές εβδομάδες, μια μυρωδιά μούχλας επανέρχεται.

Στην πώληση υπάρχουν 3 τύποι μέσων για την επεξεργασία κλιματιστικών από διαφορετικούς κατασκευαστές:

Τα αερολύματα είναι πολύ βολικά, επειδή πωλούνται σε μπαλόνια υπό πίεση. Η ποικιλία είναι πολύ μεγάλη και όλα δεν μπορούν να αναγραφούν, αλλά είναι απαραίτητο να χωριστούν τα χημικά για οικιακά διαχωριστικά συστήματα και ψύκτες αυτοκινήτων. Το ψεκασμό είναι το ίδιο υγρό, πωλείται μόνο σε πλαστικές φιάλες. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να αγοράσετε ένα χειροκίνητο ψεκαστήρα. Λοιπόν, οι ταμπλέτες απολύμανσης τοποθετούνται στο λουτρό αποστράγγισης του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού αφού καθαριστεί.

Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια του: συμβουλές από τον πλοίαρχο

Το κλιματιστικό έχει γίνει πλέον ο πιο διαδεδομένος εκπρόσωπος της κλιματικής τεχνολογίας σε κάθε μέση ρωσική οικογένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή όχι μόνο εξοικονομεί μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας από τη θερινή θερμότητα, αλλά δημιουργεί επίσης ένα βέλτιστο μικροκλίμα στα αστικά διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των εγχώριων διαιρούμενων συστημάτων γνωρίζουν ότι για μια μακρά και απροβλημάτιστη λειτουργία, κάθε συσκευή κλιματισμού χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και τον περιοδικό καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι είναι συχνά τίθεται το ερώτημα: «Χρειάζομαι θεραπεία αντι-βακτηριακή κλιματισμού στην υπηρεσία του» απολύμανση του εξοπλισμού HVAC θα είναι το κύριο θέμα της σημερινής έκδοσης.

Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

Για να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπάρχει απολύμανση πραγματικά σύγχρονο split-σύστημα, αρχικά θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τους όρους λειτουργίας του. Η λειτουργία οποιουδήποτε κίνηση του κλιματιστικού που σχετίζεται με το ίδιο μέσα από τον τεράστιο όγκο του αέρα, η οποία εκτός από την σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων, ζωντανούς μικροοργανισμούς, τα σπόρια των μυκήτων και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η «πολλαπλή» εναποτίθεται επί της εσωτερικής επιφάνειας του εναλλάκτη θερμότητας, πτερύγια του ανεμιστήρα και «βάθη» των στοιχείων φίλτρου.

Γι 'αυτό για την κανονική λειτουργία της συσκευής απαιτείται περιοδικός καθαρισμός ή αντικατάσταση στοιχείων φιλτραρίσματος. Αλλά συνηθισμένο καθαρισμό δεν απαλλάσσει φίλτρου από τα μικρόβια, ακάρεα σκόνης και άλλα παράσιτα: χρειάζονται εκεί απολύμανση μέσω ισχυροί αντιβακτηριακοί παράγοντες για την θεραπεία του κλιματιστικού.

Η λειτουργία της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος συνδέεται με τη συμπύκνωση της υγρασίας και η θερμότητα παράγεται από τα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα του ανεμιστήρα.

Θερμότητας και της υγρασίας - το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για την ζωή και την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών, καθώς και αποικίες μυκήτων και μούχλας, που εγκαταστάθηκαν στην εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος και του εξοπλισμού.

Προχωρώντας από τα παραπάνω - για να μην γίνει πηγή βακτηριακής μόλυνσης του σπιτιού, οποιοδήποτε κλιματιστικό χρειάζεται τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

Περιοδικότητα της απολύμανσης του κοντίσιονερ

Ο καθαρισμός του διαχωρισμένου συστήματος με επακόλουθη αντιβακτηριακή θεραπεία συνιστάται από ειδικούς που πρέπει να παράγονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

 1. Πρώτη φορά, πριν από την εντατική χρήση.
 2. Δεύτερη φορά, όταν το split σύστημα μεταβεί στη λειτουργία θέρμανσης.

Επιπλέον, ο καθαρισμός και η απολύμανση της κλιματικής τεχνολογίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται με την εμφάνιση των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

 • Εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, όλα τα ζωντανά πράγματα στη διάρκεια της ζωής παράγουν αέριο - μεθάνιο, η μυρωδιά του οποίου δείχνει την παρουσία αποικιών βακτηρίων στο κλιματιστικό.
 • Ορατή εκδήλωση μούχλας στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
 • Η εμφάνιση βλέννας στο τηγάνι για τη συλλογή του συστήματος συμπύκνωσης και αποστράγγισης.

Η συχνότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται επίσης από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του κλιματιστικού και από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Μέσα απολύμανσης των διαχωρισμένων συστημάτων

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές οικιακών χημικών ουσιών έχουν κατακτήσει την παραγωγή καθαριστικών και απολυμαντικών για την τεχνολογία του κλίματος. Μπορεί να είναι:

 • απολυμαντικά υγρά που περιέχουν αντιβιοτικά.
 • διάφορα καθαριστικά, η δράση των οποίων βασίζεται στη διάλυση των προσμείξεων ·
 • Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ενός ιατρικού εργαλείου.

Κάθε φάρμακο και επαγγελματικό εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντισηπτικά

Τα πιο δημοφιλή μέσα αυτού του τύπου, μεταξύ των επαγγελματιών, είναι CONDICLEAN. Αυτό το υγρό κοντίσιονερ για αντιβακτηριακή θεραπεία σκοτώνει τα περισσότερα στελέχη των παθογόνων βακτηρίων και ιών, καθώς και επιζήμια για τα σπόρια των μυκήτων, τα οποία είναι μόνιμη «κάτοικοι» μίγματος αέρα στα διαμερίσματα μας. Το κύριο συστατικό της CONDICLEAN είναι διγλυκονικής χλωρεξιδίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως ένα ισχυρό αντισηπτικό.

Το φάρμακο είναι υποαλλεργικό και δεν έχει αντενδείξεις για χρήση. Αλλά κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός και να εμποδίζει την είσοδό του στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Το φάρμακο CONDICLEAN διατίθεται υπό μορφή φιάλης με ψεκασμό 200 mg, φιάλη 1 λίτρου. και κάνιστρα των 5 λίτρων. Συνιστάται για αυτο-χρήση. Παραγωγός της LLC "Fargomed" Ουκρανία.

Μια άλλη κοινή ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών, η οποία ονομάζεται "Sepupet-asset". Το φάρμακο είναι διαθέσιμο υπό μορφή κόκκων, από το οποίο παράγεται ένα διάλυμα εργασίας, το οποίο έχει 100% αποτελεσματικότητα έναντι διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων πολιομυελίτιδας και φυματίωσης. Εκτός από τους ιούς και τα βακτηρίδια, το διάλυμα είναι αποτελεσματικό για την καταστροφή των απλούστερων μυκήτων και όλων των τύπων μούχλας.

Το μειονέκτημα του φαρμάκου "Secupet-asset" είναι ότι προκαλεί τη διάβρωση των μετάλλων. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του ακριβού κλιματικού εξοπλισμού.

Ειδικά καθαριστικά με λειτουργία απολύμανσης

Στις εγκαταστάσεις αυτές, μπορείτε να αποδώσετε με ασφάλεια την προετοιμασία AIRCO-CLEAN δύο συστατικών από τη βελγική εταιρεία Wynn's. Αποτελείται από καθαρότερο AIRCO-CLEAN PRE-WASH και αντισηπτικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC.

Αρχικά, στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας και το κλιματιστικό μηχάνημα που εφαρμόζεται στον παράγοντα καθαρισμού, η οποία αντιμετωπίζει επαρκώς με λιπαρές αποθέσεις, βρωμιά και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με νερό και μετά την ξήρανση εφαρμόζεται μόνο αντισηπτικό για εναλλάκτη απολύμανση.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λύσης είναι η δημιουργία μιας μεμβράνης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία εμποδίζει τη διάβρωση και αντιστέκεται στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της προετοιμασίας είναι ότι μόνο ο εναλλάκτης θερμότητας υποβάλλεται σε επεξεργασία, χωρίς να επηρεάζεται τα φίλτρα και άλλα μέρη της συσκευής.

Τα κεφάλαια εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κιτ και πρέπει να αγοραστεί χωριστά.

Αυτοτελής απολύμανση του κλιματιστικού

Για να μάθετε πώς να κάνετε αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού με τα χέρια σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το τμήμα μέχρι το τέλος της διαδικασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησαν οι ειδικοί μας.

Η οδηγία βασίζεται στη χρήση του AIRCO-CLEAN. Όταν επιλέγετε ένα άλλο μέσο, ​​πρέπει να διεξάγονται όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας, βάσει των οδηγιών προς το φάρμακο.

Η σειρά εκτέλεσης των έργων:

 1. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
 2. Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
 3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη από τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα μέρη του κλιματιστικού.
 4. Αφαιρέστε το χοντρό φίλτρο αέρα και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 5. Η ίδια λειτουργία με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο, εάν παρέχεται από το σχέδιο.

Τα πρόσθετα φίλτρα καθαρίζονται στεγνά ή αντικαθίστανται με νέα.

 • Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα, εφαρμόστε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στα συντρίμμια.
 • Σε 10-15 λεπτά. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας έναν άλλο ψεκαστήρα.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο αέρα (ηλεκτροστατική) στην αρχική του θέση.
 • Ενεργοποιήστε την κλιματιστική μηχανή στη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμίσετε την υγρασία.
 • Ψεκάστε το δεύτερο συστατικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC (περίπου 100mm) χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού στη ζώνη εισαγωγής αέρα της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από 15-30 λεπτά λειτουργίας, η συσκευή θα απολυμανθεί πλήρως. Το τελικό σημείο της διαδικασίας θα πρέπει να είναι η πλήρης αποξήρανση του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων "εσωτερικών" στοιχείων της συσκευής.
 • Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το κοντίσιονερ, που έχει προηγουμένως υποβληθεί σε επεξεργασία με μια ένωση καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το πρόσοψη του κλιματιστικού, των περσίδων κτλ.

  Συνιστάται ο καθαρισμός και η αντιμικροβιακή επεξεργασία του μαλακτικού σε μάσκα προσώπου, αποφεύγοντας την επαφή με την αναπνευστική οδό και τον βλεννογόνο του ματιού. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και να μην χρησιμοποιείται κοντά σε τρόφιμα.

  Σημαντικό! Αντιβακτηριακή θεραπεία του κοντίσιονερ από τα χέρια

  Ο κλιματισμός, όπως κάθε οικιακή συσκευή, χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά το κλιματιστικό στο σπίτι: καθαρίστε το από τη σκόνη, ξεπλύνετε τα φίλτρα, εκτελέστε αντιβακτηριακή, αντιδιαβρωτική επεξεργασία, απολυμάνετε. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού εκτελείται με τα χέρια μας.

  Γιατί πρέπει να επεξεργαστώ το κλιματιστικό;

  Οι πρότυποι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό δύο φορές το χρόνο: πριν από τη θερινή περίοδο, καθώς και το φθινόπωρο για να προετοιμαστούν για τη θέρμανση. Για τι πρέπει να κάνουμε;

  Το χειμώνα, κατά κανόνα, τα περισσότερα κλιματιστικά δεν χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους, δεδομένου ότι δεν είναι δομικά και λειτουργικά σχεδιασμένα για λειτουργία σε μείον εξωτερικές θερμοκρασίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η σκόνη συσσωρεύεται μέσα στο χωριστό μπλοκ (αν και όχι τόσο εντατικά όσο κατά τη διάρκεια της ενεργού εργασίας). Μαζί με τη σκόνη, παραμένουν σωματίδια ζωικής τρίχας, γύρη, σπόρια μύκητες μούχλας, ακάρεα.

  Κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού στο ελατήριο θα διοχετεύονται στο δωμάτιο μαζί με τον ψυχρό αέρα, ακόμη και αν δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή. Στη συνέχεια, η εναπομένουσα σκόνη, η συμπύκνωση σε ένα ζεστό περιβάλλον θα μετατραπεί σε εστία παθογόνων βακτηρίων, μικροοργανισμών.

  Η απόφραξη γίνεται αισθητή:

  1. συγκεκριμένη οσμή στην αρχή του κλιματιστικού.
  2. εξωτερικός θόρυβος κατά την εργασία.
  3. την εμφάνιση μούχλας έξω από τη μονάδα.
  4. η εμφάνιση βλέννας στο ταψί αποστράγγισης.
  5. διαρροή από τη συσκευή.

  Συνέπειες της μόλυνσης του κλιματιστικού

  Εάν δεν καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα, η ακαθαρσία θα συσσωρεύεται συνεχώς. Αυτό δεν θα είναι μόνο επιζήμιο για την υγεία των ανθρώπων. Θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει το ίδιο το σύστημα, μέχρι την αποτυχία του. Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τη μόλυνση, τον πρόωρο καθαρισμό της συσκευής:

  • Παραβίαση της κυκλοφορίας ψυχρού αέρα.
  • Βλάβη του ανεμιστήρα.
  • Βουλωμένο σύστημα αποστράγγισης.
  • Αδυναμία καθαρισμού των φίλτρων αέρα, μόνο αντικατάσταση.
  • Υποβάθμιση της μεταφοράς αέρα γύρω από τον εναλλάκτη θερμότητας.
  • Λανθασμένη λειτουργία.
  • Πιθανή αστοχία του εξοπλισμού.

  Συχνότητα καθαρισμού

  Ο καθαρισμός, αν και δεν είναι πλήρης, πρέπει να πραγματοποιείται περισσότερες από δύο φορές το χρόνο. Ειδικά αυτό ισχύει για χώρους όπου ο αέρας είναι για κάποιο λόγο πιο μολυσμένος (για παράδειγμα, στέγαση κοντά σε αυτοκινητόδρομους με βαριά κυκλοφορία, κτίριο στην αυλή του σπιτιού, μέλη οικογένειας καπνίσματος κλπ.). Θα πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 μήνες για να βρεθούν τα φίλτρα για καθαρισμό καθαρού αέρα, για να ξεπλυθούν υπό τρεχούμενο νερό από τη σκόνη, να παρακολουθήσουν την κατάσταση της δεξαμενής αποστράγγισης, τον ανεμιστήρα, την καθαριότητα των εσωτερικών επιφανειών του εξοπλισμού.

  Μέσα καθαρισμού για οικιακό κλιματιστικό

  Η βιομηχανία τεχνολογίας κλιματισμού προσφέρει ένα ευρύ φάσμα απορρυπαντικών για τον καθαρισμό των συστημάτων κλιματισμού.

  Η επιφανειακή μόλυνση του διαχωρισμένου συστήματος δεν απαιτεί ειδικά προϊόντα φροντίδας. Η σκόνη μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί που έχει υγρανθεί με ένα διάλυμα ήπιας σαπουνιού (εάν είναι απαραίτητο). Για τον καθαρισμό του εσωτερικού εξοπλισμού του εξοπλισμού θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των οικιακών κλιματιστικών.

  Όταν ο καπνός νικοτίνης εισέρχεται στο εσωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος, ατμός κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα μέσα που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ακαθαρσίες που δεν είναι διαλυτές με νερό (HydroKleen, EasyFoam, EasyClean). Για παράδειγμα, το EasyClean είναι ένα αεροζόλ επιλεκτικής δράσης που δεν αλλάζει τα προς καθαρισμό υλικά.

  Ένα ενδιαφέρον υλικό είναι πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Πλήρες σχέδιο δράσεων και συστάσεων.

  Οι συμπυκνωτές, οι εξατμιστές απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της αυξημένης πρόσκρουσης της υγρασίας πάνω τους, των μεταβολών της θερμοκρασίας. Για αυτούς, για παράδειγμα, παράγονται αφρώδη προϊόντα (Domo) τα οποία, μετά την εφαρμογή, μετατρέπονται σταδιακά σε υγρή ουσία, διαλύοντας τη βρωμιά στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Με βάση τον βαθμό μόλυνσης, χρησιμοποιούνται τασιενεργά (Domo), αλκαλικά μέσα (EnviroSoil ή HydroCoil), όξινα σπρέι (SuperClean).

  Μετά τον καθαρισμό του εσωτερικού της μονάδας από τη βρωμιά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αντιβακτηριακά, απολυμαντικά για την πρόληψη, παρεμπόδιση της δράσης μικροοργανισμών, μούχλας (StayClean, RTU, EasyClean, CONDICLEAN). Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία φίλτρων (KORTING K19).

  Για τη δεξαμενή αποστράγγισης παρέχονται βακτηριοκτόνα δισκία που παρέχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα (QwikTreat).

  Επίσης παράγουν καθολικά μέσα, που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα οικιακά συστήματα, αλλά και όταν χρειάζεται αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

  Πώς να κάνετε την αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια σας

  Για να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας, χρειάζεστε:

  • Αποσυνδέστε την από την παροχή ρεύματος
  • Ανοίξτε την πρόσοψη της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
  • Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα ματιών θα πρέπει να απομακρύνονται προσεκτικά, να εμποτίζονται με ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού, και στη συνέχεια να ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.
  • Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα πιθανά τμήματα της εξωτερικής θήκης.
  • Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα ορατά στοιχεία από τη σκόνη και τη βρωμιά.
  • Αν χρησιμοποιείτε σπρέι καθαρισμού, εφαρμόστε το στα σημεία μόλυνσης.
  • Μετά από 15 λεπτά, επεξεργαστείτε το στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας με νερό από άλλο ψεκαστήρα.
  • Καθαρίστε τον ανεμιστήρα εγκατάστασης με διάλυμα σαπουνιού, αεροζόλ, άλλον παράγοντα ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα.
  • Αφαιρέστε τη ρύπανση από τη δεξαμενή αποστράγγισης.
  • Τοποθετήστε τα φίλτρα αέρα στη θέση τους.
  • Ξεκινήστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να αφαιρέσετε την υγρασία από τα μέρη της μονάδας.
  • Αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό σπρέι κοντά στη ζώνη ανάσυρσης αέρα για την παραγωγή ενός πλήρους βακτηριοκτόνου καθαρισμού του συστήματος.

  Συστάσεις

  • Πριν καθαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι αποσυνδεδεμένος από την παροχή ρεύματος.
  • Χειριστείτε με προσοχή όλα τα εσωτερικά μέρη, μέρη του πλαστικού περιβλήματος, προσπαθώντας να μην τα βλάψετε.
  • Ξεπλύνετε τα φίλτρα μία φορά κάθε 2-3 μήνες. Εάν υπάρχουν πρόσθετοι παράγοντες ρύπανσης - μία φορά το μήνα.
  • Αφού πλύνετε τα φίλτρα αέρα κάτω από τρεχούμενο νερό, συνιστάται να τα στεγνώνετε στον ήλιο (η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένα καλό αντισηπτικό).
  • Μετά την αντιβακτηριακή θεραπεία, την απολύμανση του εσωτερικού εξοπλισμού του διαχωρισμένου συστήματος, βακτηριοκτόνα δισκία θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν στη δεξαμενή αποστράγγισης για να εμποδίσουν την εξάπλωση μυκήτων και μικροοργανισμών.
  • Όταν χρησιμοποιείτε χημικά, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.
  • Για να ελαχιστοποιήσετε τη ρύπανση του χώρου γύρω από τη συσκευή κλιματισμού κατά τον καθαρισμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική πλαστική σακούλα (διαθέσιμη).

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Το κύριο πράγμα είναι να το περάσετε προσεκτικά, με ακρίβεια, περιοδικά. Μην επιτρέψετε την ακραία απόφραξη της κλιματικής τεχνολογίας και θα ευχαριστήσει την αποτελεσματική και ποιοτική εργασία της.

  Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

  Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών

  Η άνεση του κλίματος είναι πολύ σημαντική για κάθε άτομο. Θέλουμε να νιώθουμε άνετα και άνετα τόσο στην κρύα όσο και στην καυτή εποχή. Η καλοκαιρινή περίοδος μας φέρνει πολλά θετικά συναισθήματα: τον ήλιο τη θάλασσα, τα λουλούδια, τη ζεστασιά, αλλά ταυτόχρονα και την εξάντληση της θερμότητας. Για μερικούς ανθρώπους, η ζέστη είναι απλά αναστάτωση και δυσφορία, αλλά υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων για τους οποίους η θερμότητα είναι απλώς μοιραία. Αυτοί είναι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις. Για μια τέτοια κατηγορία, ο κλιματισμός είναι απλώς μια σωτηρία. Το κλιματιστικό είναι μια σύνθετη οικιακή συσκευή που παράγει ροές ψυχρού αέρα και μειώνει τη συνολική θερμοκρασία δωματίου. Η παρουσία κλιματισμού στο σπίτι - αυτό δεν είναι πλέον ένα σημάδι πολυτέλειας. Διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών είναι διαθέσιμα σε όλα σχεδόν τα τμήματα του πληθυσμού. Αν και αυτό δεν είναι μια φτηνή οικιακή συσκευή, αλλά το αποτέλεσμα της χρήσης της αξίζει τον κόπο. Η ευκολία και η πρακτικότητα των σύγχρονων κλιματιστικών μηχανημάτων είναι ότι δεν ψύχουν μόνο τον αέρα, αλλά έχουν και πολλές πρόσθετες λειτουργίες, φιλτράροντας από τον αέρα διάφορους επιβλαβείς οργανισμούς:

  • βακτήρια.
  • ιούς ·
  • μούχλα?
  • σπόρια μυκήτων ·
  • γύρη των φυτών, προκαλώντας την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων κ.λπ.

  Τα φιλτραρισμένα στοιχεία πρέπει να συσσωρεύονται κάπου και να εγκατασταθούν στην εσωτερική επιφάνεια του κλιματιστικού, του εναλλάκτη θερμότητας, των επιφανειών του φίλτρου. Περιοδικά, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να απορρίπτετε φυσικούς και βιολογικούς μολυσματικούς παράγοντες μέσα στο κλιματιστικό με διεξαγωγή απολύμανσης (Εικόνα 1).

  Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

  Με βάση την αρχή του κλιματιστικού, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το ζεστό και υγρό εσωτερικό περιβάλλον που δημιουργείται στο εσωτερικό του κλιματιστικού κατά τη λειτουργία, ευνοεί τη συσσώρευση επιβλαβών για τον άνθρωπο οργανισμούς, σκόνη, μούχλα, τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων. Για να εξοικονομήσετε την οικιακή σας συσκευή από τη συσσώρευση όλων αυτών των επιβλαβών ουσιών, πρέπει να απολυμαίνετε και να καθαρίζετε το κλιματιστικό σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο κατασκευαστής αυτών των οικιακών συσκευών καθορίζει συνήθως στις οδηγίες τη συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού και την απολύμανσή του. Αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν ότι τα προληπτικά μέτρα θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ακριβών οικιακών συσκευών από βλάβες και δυσλειτουργίες. Τότε το γεγονός ότι οι δυσάρεστες βιολογικές διεργασίες εμφανίζονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού μπορεί να δείχνουν:

  • ξένη μυρωδιά, που δεν υπήρχε πριν.
  • την εμφάνιση μη ειδικών ήχων.
  • οπτικός προσδιορισμός της παρουσίας μούχλας,
  • συμφόρηση του βλεννογόνου υγρού στο δίσκο του κλιματιστικού.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να καθαριστεί επειγόντως και να αντιμετωπιστεί με αντιμικροβιακές ιδιότητες το κλιματιστικό.

  Καθαρίστε σωστά το κλιματιστικό

  Εκτελείτε όλα τα μέτρα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κάθε χρήστης μπορεί εύκολα. Αυτό δεν απαιτεί ειδικές ειδικές δεξιότητες. Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει για τη συντήρηση της συσκευής, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό.

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού εκτελείται με την ακόλουθη σειρά. Ο μηχανικός καθαρισμός του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να προηγείται από αντιβακτηριακή αντισηπτική επεξεργασία του κλιματιστικού. Καθαρίστε το κλιματιστικό με τα ακόλουθα βήματα:

  • Αφαιρέστε την πρόσοψη του κλιματιστικού.
  • Αφαιρέστε τα φίλτρα και πλένετε τα με ζεστό νερό με σαπουνόνερο. Για το σκοπό αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απορρυπαντικά πιάτων. Μετά το πλύσιμο, το φίλτρο πρέπει να στεγνώσει προσεκτικά.
  • Αφαιρέστε τη σκόνη σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
  • Καθαρίστε τις λεπίδες του ανεμιστήρα μέσα στη μονάδα.
  • Χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη σε όλα τα μέρη και τα μέρη του κλιματιστικού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πτερωτή του ανεμιστήρα.
  • Καθαρίστε το τηγάνι από συμπύκνωση, μούχλα και βλέννα.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ξήρανσης έτσι ώστε όλα τα στοιχεία κλιματιστικού να στεγνώσουν.

  Αφού εκτελέσετε μηχανικό καθαρισμό, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό και την απολύμανση (Εικόνα 2).

  Για την απολύμανση το κλιματιστικό χρησιμοποιεί ειδικές χημικές ουσίες με την προσθήκη αντιβιοτικών, παράγοντες χλωρίου (το πιο δημοφιλές από αυτά είναι αποτελεσματικά - διγλυκονικής χλωρεξιδίνης) και άλλα συστατικά για την καταστροφή των ιών, τα σπόρια των μυκήτων και μούχλας. Οι χημικές ουσίες για την απολύμανση του κλιματιστικού χωρίζονται σε:

  • αντιβακτηριακό.
  • χλώριο που περιέχει?
  • μέσα για την απομάκρυνση βρωμιάς και γράσου.

  Αποκτήστε το απαραίτητο προϊόν σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει ένα ευρύ φάσμα μέσων για τον καθαρισμό και την απολύμανση του κλιματιστικού. Τέτοια προϊόντα διατίθενται με τη μορφή υγρών και ψεκασμών. Επίσης, όταν εργάζεστε με χημικά, φροντίστε για την ατομική προστασία. Για την απολύμανση του κοντίσιονερ είναι καλύτερο στα γάντια από καουτσούκ, μια μάσκα για την προστασία των ανώτερων αναπνευστικών οδών. Επίσης, προετοιμάστε για εργασία ένα μαλακό πινέλο και ένα κουρέλι με καλή απορροφητικότητα.

  Εάν χρησιμοποιείτε υγρό για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το κλιματιστικό, τοποθετήστε τα γάντια από καουτσούκ, πάρτε ένα μαλακό πανί και εφαρμόστε το φάρμακο σε αυτό. Προειδοποιήστε προσεκτικά το κλιματιστικό στο εσωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε χώρους όπως εναλλάκτη θερμότητας, φίλτρο, δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων. Εάν έχετε επιλέξει έναν παράγοντα με τη μορφή ψεκασμού, εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα, έτσι ώστε τα σωματίδια του προϊόντος να μην εισέρχονται στην αναπνευστική οδό. Ο ψεκασμός πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στην εσωτερική επιφάνεια του κλιματιστικού. Περιμένετε να στεγνώσει το κλιματιστικό.

  Μετά από όλες τις δραστηριότητες, πρέπει να συναρμολογήσετε το συγκρότημα κλιματισμού. Αν όλα γίνονται σωστά, η συσκευή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

  Ειδικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας

  Η ιδιαιτερότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας του κλιματιστικού είναι:

  • στους τύπους των επιλεγμένων κεφαλαίων ·
  • το σχεδιασμό της ίδιας της συσκευής ·
  • Επίσης, οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί αυτό το κλιματιστικό.
  • Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι κατά τη λειτουργία, το απολυμαντικό και η υγρασία δεν φτάνουν στα ηλεκτρικά μέρη του κλιματιστικού, έτσι ώστε η ηλεκτρική μονάδα πρέπει να είναι μονωμένη τοποθετώντας μια πλαστική σακούλα σε αυτήν ή με άλλο προσβάσιμο τρόπο.

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της υγείας όλων των μελών της οικογένειας που ζουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Ένα κλιματιστικό που λειτουργεί σωστά δεν επιτρέπει στις επιβλαβείς ουσίες να εισέλθουν στο περιβάλλον του αέρα. Για να διατηρήσετε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες του κλιματισμού. Χάρη στον έγκαιρο καθαρισμό, ο αέρας στο διαμέρισμά σας θα είναι φρέσκο ​​και καθαρό και αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια.

  Περιοδικότητα των αντιβακτηριακών μέτρων

  Η συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες λειτουργίας του. Με συνήθη χρήση, οι ειδικοί συνιστούν να εκτελούνται προληπτικά μέτρα για τον καθαρισμό και την απολύμανση δύο φορές το χρόνο. Την πρώτη φορά που το κλιματιστικό πρέπει να καθαριστεί πριν από τη λειτουργία και τη δεύτερη φορά μετά το τέλος της περιόδου χρήσης της συσκευής στη λειτουργία κλιματισμού. Κατά τη θερινή περίοδο εργασίας, η συσκευή συσσωρεύει μεγάλο αριθμό βακτηρίων και μικροοργανισμών. Αλλά εάν υπάρχουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τότε η συσκευή μπορεί να καθαριστεί και πιο συχνά, όπως είναι απαραίτητο. Σχετικά με την ανάγκη διεξαγωγής ενεργειών καθαρισμού δηλώνουν δυσάρεστες οσμές, μούχλα, εξωτερικούς ήχους, που εκδίδονται από τη συσκευή. Είναι καλύτερο να μην αγνοήσουμε τέτοιες καταστάσεις και να ξοδέψουμε τον χρόνο καθαρισμού και απολύμανσης.

  Χημικές ουσίες για τον καθαρισμό κλιματιστικών και συστημάτων διάσπασης

  Οι χημικές ουσίες για τον καθαρισμό του κλιματισμού και της απολύμανσης διατίθενται σε ευρεία κλίμακα. Μέσα για τη λήψη μέτρων για την απολύμανση των κλιματιστικών συστημάτων και των διαχωρισμένων συστημάτων παράγονται από πολλούς κατασκευαστές. Ο κύριος στόχος τέτοιων εργαλείων είναι να διαλύσουν τη βρωμιά και το γράσο, να απομακρύνουν και να εξουδετερώσουν τα επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς και επίσης να καταστρέψουν σπόρια μυκήτων, ακάρεων σκόνης, αλλεργιογόνων, καλουπιών. Τα μέσα απολύμανσης διατίθενται σε διάφορες μορφές και σε διαφορετικές δοσολογίες. Μπορείτε να αγοράσετε χημικά προϊόντα με τη μορφή καθαριστικών αφρού, ψεκασμού ή υγρών. Το χρηματικό ποσό μπορεί να κυμαίνεται από 200 γραμμάρια έως 5 λίτρα. Τα παρασκευάσματα δύο συστατικών είναι πολύ δημοφιλή στην αγορά των καθαριστικών για την τεχνολογία του κλίματος, έλαβαν πολλά θετικά σχόλια από τους πελάτες στα καταστήματα. Εκτελούν το ρόλο του καθαρισμού και της απολύμανσης ταυτόχρονα. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν airco καθαρό προπλύματος (εικόνα 3). Το εργαλείο αυτό κατασκευάζεται στο Βέλγιο και έχει άριστη ποιότητα. Το φάρμακο πωλείται ως κιτ, το οποίο περιλαμβάνει τη συσκευασία του καθαριστικού μέσου και τη συσκευασία του απολυμαντικού. Στην αρχή, το πρώτο εξάρτημα εφαρμόζεται στο εσωτερικό του κλιματιστικού. Έχει καλούς δείκτες για τη διάλυση και την αφαίρεση ενός μίγματος σκόνης και σκόνης και λίπους. Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής συμβουλεύει τη χρήση νερού για να καθαρίσει το προϊόν. Μετά την ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας, εφαρμόζεται ένα δεύτερο συστατικό για απολύμανση. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι το γεγονός ότι όταν στεγνώνει σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει τη διάβρωση.

  Συμβουλές για κλιματιστικά

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αν ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες. Είναι καλύτερο να μάθετε πώς να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μόνοι σας για να μπορείτε να βοηθήσετε ανά πάσα στιγμή τη συσκευή κλιματισμού σας και να μην πληρώσετε υπερβολικά για συντήρηση.

  Σημαντικό! Αντιβακτηριακή θεραπεία του κοντίσιονερ από τα χέρια

  Ο κλιματισμός, όπως κάθε οικιακή συσκευή, χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά το κλιματιστικό στο σπίτι: καθαρίστε το από τη σκόνη, ξεπλύνετε τα φίλτρα, εκτελέστε αντιβακτηριακή, αντιδιαβρωτική επεξεργασία, απολυμάνετε. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού εκτελείται με τα χέρια μας.

  Γιατί πρέπει να επεξεργαστώ το κλιματιστικό;

  Οι πρότυποι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό δύο φορές το χρόνο: πριν από τη θερινή περίοδο, καθώς και το φθινόπωρο για να προετοιμαστούν για τη θέρμανση. Για τι πρέπει να κάνουμε;

  Το χειμώνα, κατά κανόνα, τα περισσότερα κλιματιστικά δεν χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους, δεδομένου ότι δεν είναι δομικά και λειτουργικά σχεδιασμένα για λειτουργία σε μείον εξωτερικές θερμοκρασίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η σκόνη συσσωρεύεται μέσα στο χωριστό μπλοκ (αν και όχι τόσο εντατικά όσο κατά τη διάρκεια της ενεργού εργασίας). Μαζί με τη σκόνη, παραμένουν σωματίδια ζωικής τρίχας, γύρη, σπόρια μύκητες μούχλας, ακάρεα.

  Κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού στο ελατήριο θα διοχετεύονται στο δωμάτιο μαζί με τον ψυχρό αέρα, ακόμη και αν δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή. Στη συνέχεια, η εναπομένουσα σκόνη, η συμπύκνωση σε ένα ζεστό περιβάλλον θα μετατραπεί σε εστία παθογόνων βακτηρίων, μικροοργανισμών.

  Η απόφραξη γίνεται αισθητή:

  1. συγκεκριμένη οσμή στην αρχή του κλιματιστικού.
  2. εξωτερικός θόρυβος κατά την εργασία.
  3. την εμφάνιση μούχλας έξω από τη μονάδα.
  4. η εμφάνιση βλέννας στο ταψί αποστράγγισης.
  5. διαρροή από τη συσκευή.

  Συνέπειες της μόλυνσης του κλιματιστικού

  Εάν δεν καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα, η ακαθαρσία θα συσσωρεύεται συνεχώς. Αυτό δεν θα είναι μόνο επιζήμιο για την υγεία των ανθρώπων. Θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει το ίδιο το σύστημα, μέχρι την αποτυχία του. Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τη μόλυνση, τον πρόωρο καθαρισμό της συσκευής:

  • Παραβίαση της κυκλοφορίας ψυχρού αέρα.
  • Βλάβη του ανεμιστήρα.
  • Βουλωμένο σύστημα αποστράγγισης.
  • Αδυναμία καθαρισμού των φίλτρων αέρα, μόνο αντικατάσταση.
  • Υποβάθμιση της μεταφοράς αέρα γύρω από τον εναλλάκτη θερμότητας.
  • Λανθασμένη λειτουργία.
  • Πιθανή αστοχία του εξοπλισμού.

  Συχνότητα καθαρισμού

  Ο καθαρισμός, αν και δεν είναι πλήρης, πρέπει να πραγματοποιείται περισσότερες από δύο φορές το χρόνο. Ειδικά αυτό ισχύει για χώρους όπου ο αέρας είναι για κάποιο λόγο πιο μολυσμένος (για παράδειγμα, στέγαση κοντά σε αυτοκινητόδρομους με βαριά κυκλοφορία, κτίριο στην αυλή του σπιτιού, μέλη οικογένειας καπνίσματος κλπ.). Θα πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 μήνες για να βρεθούν τα φίλτρα για καθαρισμό καθαρού αέρα, για να ξεπλυθούν υπό τρεχούμενο νερό από τη σκόνη, να παρακολουθήσουν την κατάσταση της δεξαμενής αποστράγγισης, τον ανεμιστήρα, την καθαριότητα των εσωτερικών επιφανειών του εξοπλισμού.

  Μέσα καθαρισμού για οικιακό κλιματιστικό

  Η βιομηχανία τεχνολογίας κλιματισμού προσφέρει ένα ευρύ φάσμα απορρυπαντικών για τον καθαρισμό των συστημάτων κλιματισμού.

  Η επιφανειακή μόλυνση του διαχωρισμένου συστήματος δεν απαιτεί ειδικά προϊόντα φροντίδας. Η σκόνη μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί που έχει υγρανθεί με ένα διάλυμα ήπιας σαπουνιού (εάν είναι απαραίτητο). Για τον καθαρισμό του εσωτερικού εξοπλισμού του εξοπλισμού θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των οικιακών κλιματιστικών.

  Όταν ο καπνός νικοτίνης εισέρχεται στο εσωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος, ατμός κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα μέσα που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ακαθαρσίες που δεν είναι διαλυτές με νερό (HydroKleen, EasyFoam, EasyClean). Για παράδειγμα, το EasyClean είναι ένα αεροζόλ επιλεκτικής δράσης που δεν αλλάζει τα προς καθαρισμό υλικά.

  Ένα ενδιαφέρον υλικό είναι πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Πλήρες σχέδιο δράσεων και συστάσεων.

  Οι συμπυκνωτές, οι εξατμιστές απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της αυξημένης πρόσκρουσης της υγρασίας πάνω τους, των μεταβολών της θερμοκρασίας. Για αυτούς, για παράδειγμα, παράγονται αφρώδη προϊόντα (Domo) τα οποία, μετά την εφαρμογή, μετατρέπονται σταδιακά σε υγρή ουσία, διαλύοντας τη βρωμιά στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Με βάση τον βαθμό μόλυνσης, χρησιμοποιούνται τασιενεργά (Domo), αλκαλικά μέσα (EnviroSoil ή HydroCoil), όξινα σπρέι (SuperClean).

  Μετά τον καθαρισμό του εσωτερικού της μονάδας από τη βρωμιά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αντιβακτηριακά, απολυμαντικά για την πρόληψη, παρεμπόδιση της δράσης μικροοργανισμών, μούχλας (StayClean, RTU, EasyClean, CONDICLEAN). Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία φίλτρων (KORTING K19).

  Για τη δεξαμενή αποστράγγισης παρέχονται βακτηριοκτόνα δισκία που παρέχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα (QwikTreat).

  Επίσης παράγουν καθολικά μέσα, που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα οικιακά συστήματα, αλλά και όταν χρειάζεται αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

  Πώς να κάνετε την αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια σας

  Για να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας, χρειάζεστε:

  • Αποσυνδέστε την από την παροχή ρεύματος
  • Ανοίξτε την πρόσοψη της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
  • Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα ματιών θα πρέπει να απομακρύνονται προσεκτικά, να εμποτίζονται με ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού, και στη συνέχεια να ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.
  • Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα πιθανά τμήματα της εξωτερικής θήκης.
  • Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα ορατά στοιχεία από τη σκόνη και τη βρωμιά.
  • Αν χρησιμοποιείτε σπρέι καθαρισμού, εφαρμόστε το στα σημεία μόλυνσης.
  • Μετά από 15 λεπτά, επεξεργαστείτε το στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας με νερό από άλλο ψεκαστήρα.
  • Καθαρίστε τον ανεμιστήρα εγκατάστασης με διάλυμα σαπουνιού, αεροζόλ, άλλον παράγοντα ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα.
  • Αφαιρέστε τη ρύπανση από τη δεξαμενή αποστράγγισης.
  • Τοποθετήστε τα φίλτρα αέρα στη θέση τους.
  • Ξεκινήστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να αφαιρέσετε την υγρασία από τα μέρη της μονάδας.
  • Αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό σπρέι κοντά στη ζώνη ανάσυρσης αέρα για την παραγωγή ενός πλήρους βακτηριοκτόνου καθαρισμού του συστήματος.

  Συστάσεις

  • Πριν καθαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι αποσυνδεδεμένος από την παροχή ρεύματος.
  • Χειριστείτε με προσοχή όλα τα εσωτερικά μέρη, μέρη του πλαστικού περιβλήματος, προσπαθώντας να μην τα βλάψετε.
  • Ξεπλύνετε τα φίλτρα μία φορά κάθε 2-3 μήνες. Εάν υπάρχουν πρόσθετοι παράγοντες ρύπανσης - μία φορά το μήνα.
  • Αφού πλύνετε τα φίλτρα αέρα κάτω από τρεχούμενο νερό, συνιστάται να τα στεγνώνετε στον ήλιο (η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένα καλό αντισηπτικό).
  • Μετά την αντιβακτηριακή θεραπεία, την απολύμανση του εσωτερικού εξοπλισμού του διαχωρισμένου συστήματος, βακτηριοκτόνα δισκία θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν στη δεξαμενή αποστράγγισης για να εμποδίσουν την εξάπλωση μυκήτων και μικροοργανισμών.
  • Όταν χρησιμοποιείτε χημικά, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.
  • Για να ελαχιστοποιήσετε τη ρύπανση του χώρου γύρω από τη συσκευή κλιματισμού κατά τον καθαρισμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική πλαστική σακούλα (διαθέσιμη).

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Το κύριο πράγμα είναι να το περάσετε προσεκτικά, με ακρίβεια, περιοδικά. Μην επιτρέψετε την ακραία απόφραξη της κλιματικής τεχνολογίας και θα ευχαριστήσει την αποτελεσματική και ποιοτική εργασία της.

  Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

  Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματισμού και διαχωριστικών συστημάτων με τα δικά τους χέρια

  Η παρουσία ενός κλιματιστικού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα δεν είναι πλέον σπάνιο, όπως ήταν και πριν. Ο κλιματισμός σήμερα είναι ένας ευρέως διαδεδομένος εκπρόσωπος του κλιματικού εξοπλισμού στις μέσες ρωσικές οικογένειες. Χάρη στη χρήση αυτής της συσκευής, πολλοί συμπατριώτες μας σώζονται από τη ζέστη του καλοκαιριού. Επιπλέον, τα κλιματιστικά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο διαμέρισμα μεταξύ των εποχών.
  Κάθε ιδιοκτήτης ενός μικτού συστήματος οικιακής γνωρίζει ότι για να λειτουργήσει μακροπρόθεσμα και χωρίς προβλήματα για την κλιματική τεχνολογία είναι απαραίτητη για την σωστή φροντίδα για τον καθαρισμό και περιοδικά. Ως εκ τούτου, πολλοί χρήστες συχνά ρωτούν για το αν αντιβακτηριακή κλινική θεραπεία κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

  Περιεχόμενα του άρθρου:

  Γιατί είναι απαραίτητο να κάνετε αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού

  Για να καταστεί σαφές εάν απαιτείται απολύμανση από σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού, θα πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τις συνθήκες λειτουργίας του. Οποιοδήποτε είδος κλιματικού εξοπλισμού λειτουργεί ως εξής: οδηγώντας μέσα από τον εαυτό του τεράστιους όγκους αέρα.

  Όπως όλοι γνωρίζουμε, η σκόνη, το μαλλί των κατοικίδιων ζώων, πολλοί διαφορετικοί μικροοργανισμοί, σπόρια μυκήτων και άλλοι περιέχονται στον αέρα. Όλες αυτές οι ουσίες, μακριά από χρήσιμες, κατακάθονται στις εσωτερικές επιφάνειες των εναλλάκτη θερμότητας, των πτερυγίων ανεμιστήρα και των εντέρων των διατάξεων φιλτραρίσματος.

  Αυτο-καθαρισμός και αντιβακτηριακή επεξεργασία του κλιματιστικού.

  Για το λόγο αυτό, για να λειτουργήσει κανονικά το κλιματικό εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά το εσωτερικό του ή να αντικαθιστάτε πλήρως τα στοιχεία του φίλτρου. Ωστόσο, η εκτέλεση κανονικού καθαρισμού δεν θα απομακρύνει τα μικρόβια, τα ακάρεα σκόνης και άλλους παρασιτικούς μικροοργανισμούς. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να κάνετε απολύμανση, χρησιμοποιώντας ισχυρούς αντιβακτηριακούς παράγοντες, ειδικά σχεδιασμένα για τη θεραπεία κλιματιστικών.

  Κατά τη λειτουργία, η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος συμπυκνώνει την υγρασία, παράγει θερμική ενέργεια μέσω των ηλεκτρονικών και του κινητήρα του ανεμιστήρα.

  Επιβλαβές για την υγεία του ανθρώπου, παθογόνα, μύκητες και μούχλα ζουν και αναπαράγονται στην πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για τον εαυτό τους - στη ζέστη και την υγρασία. Επομένως, συναρμολογούνται μέσα στο περίβλημα κλιματιστικού.

  Για τους λόγους αυτούς, για να μην εκπληρώσει τον ρόλο μιας πηγής βακτηριακής μόλυνσης μιας κατοικίας, κάθε κλιματιστικό πρέπει να υποβληθεί σε τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

  Πόσο συχνά απολυμαίνετε το κλιματιστικό

  Οι ειδικοί στην επισκευή της κλιματικής τεχνολογίας ενθαρρύνονται να εκτελούν καθαρισμό των διαχωρισμένων συστημάτων και επακόλουθη αντιβακτηριακή αγωγή τους τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

  1. Πρώτα γίνεται πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό εντατικά.
  2. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης.

  Εκτελώντας καθαρισμό των φίλτρων του κλιματιστικού.

  Εκτός από αυτό, καθαρισμός και απολύμανση του κλιματικού εξοπλισμού διεξάγεται σε περίπτωση εμφάνισης των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

  1. Αμέσως μετά την ενεργοποίηση της συσκευής εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή. Κάθε ζωντανός άνθρωπος παράγει αέριο-μεθάνιο κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι, στα κλιματιστικά σας βακτηρίδια πολλαπλασιάστηκαν.
  2. Με εμφανή εμφάνιση μούχλας, που βρίσκεται μέσα και έξω από το κλιματιστικό.
  3. Όταν εμφανίζεται βλέννα στη λεκάνη μέσα στην οποία συλλέγεται το συμπύκνωμα και στο σύστημα αποστράγγισης.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία Ο κλιματικός εξοπλισμός μπορεί να δαπανηθεί και πιο συχνά - όλα εξαρτώνται από αυτά που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των μέσων. Επιπλέον, η συχνότητα απολύμανσης επηρεάζεται από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο λειτουργεί το κλιματιστικό.

  Ποια μέσα χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των διαχωρισμένων συστημάτων

  Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές οικιακών χημικών προϊόντων παράγουν πολλά χρήματα για τον καθαρισμό και την απολύμανση του κλιματικού εξοπλισμού, τα οποία μπορούν να είναι:

  1. Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντιβιοτικά.
  2. Διάφορα καθαριστικά που διαλύουν τους ρύπους.
  3. Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

  Καθαριστικά και απολυμαντικά για συστήματα διαχωρισμού.

  Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ιατρικών οργάνων. Όλα τα ναρκωτικά και τα επαγγελματικά προϊόντα λειτουργούν με τον δικό τους τρόπο και έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

  Χρησιμοποιείται για την απολύμανση κλιματιστικών για την απολύμανση υγρών

  Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το CONDICLEAN είναι πιο δημοφιλές για τον καθαρισμό κλιματιστικών. Είναι ένα αντιβακτηριακό υγρό που είναι ικανή να καταστρέψει σχεδόν όλα τα βακτήρια και τους ιούς, τα σπόρια των μυκήτων, βρίσκονται συνεχώς στον αέρα οποιωνδήποτε χώρων. Το κύριο συστατικό του φαρμάκου είναι η διγλυκονική χλωρεξιδίνη. Το φάρμακο χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική και είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό.

  Το CONDICLEAN είναι ένα υποαλλεργικό φάρμακο που δεν έχει αντενδείξεις. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιήστε το προσεκτικά - το φάρμακο είναι επιβλαβές για την αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών.

  Το προϊόν πωλείται σε μπουκάλι σπρέι, σε ποσότητα 200 mg, φιαλίδιο, όγκο 1 λίτρου και κάνιστρο 5 λίτρων. Ο κατασκευαστής των κεφαλαίων είναι LLC "Fargomed" Ουκρανία. Το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του.

  Το προϊόν "Sekupet-asset" είναι ένα άλλο διαδεδομένο ιατρικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του κλιματικού εξοπλισμού. Ο παράγοντας είναι ένας κόκκος από τον οποίο παρασκευάζεται ένα διάλυμα που έχει απόδοση 100%.

  Αφαιρεί διάφορους ιούς, μεταξύ των οποίων πολύ επικίνδυνες που προκαλούν πολιομυελίτιδα και βακτήρια φυματίωσης. Αλλά η λύση καταστρέφει αποτελεσματικά όχι μόνο ιούς και βακτήρια. Καταπολεμά τους απλούστερους μύκητες και όλα τα είδη μούχλας.

  Το "Sepet-asset" έχει ένα μειονέκτημα - συμβάλλει στην εμφάνιση της διάβρωσης του μετάλλου, η οποία συχνά γίνεται η αιτία της καταστροφής των ακριβών εμπορικών σημάτων του κλιματικού εξοπλισμού.

  Εφαρμογή εξειδικευμένων καθαριστικών για απολύμανση

  Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο είναι το ακόλουθο απολυμαντικό με απολύμανση: το βελγικό παρασκεύασμα AIRCO-CLEAN, το οποίο περιέχει μόνο δύο συστατικά:

  1. Καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRE-WASH
  2. Αντισηπτικό αντισηπτικό AIRCO-CLEAN

  Η μέθοδος εφαρμογής είναι απλή. Αρχικά εφαρμόζεται στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας και στην εσωτερική κοιλότητα του κλιματιστικού. Καλά απομακρύνει τις λιπαρές αποθέσεις, τη βρωμιά και άλλες. Στη συνέχεια, κάθε επιφάνεια ξεπλένεται καλά με καθαρό νερό και, όταν στεγνώνει, εφαρμόζεται αντισηπτικό για την απολύμανση του εναλλάκτη θερμότητας.

  Το διάλυμα έχει την ιδιότητα να δημιουργεί μια μεμβράνη στον εναλλάκτη θερμότητας, εμποδίζοντας την ανάπτυξη διεργασιών διάβρωσης και αντέχει στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το φάρμακο έχει ένα μειονέκτημα: μπορεί μόνο να επεξεργαστεί την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας. Η θεραπεία με τα φίλτρα αυτού του φαρμάκου και άλλα μέρη του εξοπλισμού δεν πραγματοποιείται.

  Τα απολυμαντικά εφαρμόζονται με πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται - αγοράζονται ξεχωριστά.

  Πώς να απολυμάνετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό

  Αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, για την οποία είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τις οδηγίες που έχουν αναπτυχθεί από εξειδικευμένους ειδικούς.

  Η οδηγία μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη χρήση του AIRCO-CLEAN. Αν έχετε επιλέξει άλλη θεραπεία, στη συνέχεια, για να χρησιμοποιήσετε όλες τις ενέργειες και τη σειρά των εργασιών, χρησιμοποιήστε τις οδηγίες για τη χρήση του φαρμάκου.

  Οι εργασίες εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

  1. Αρχικά, απενεργοποιήστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
  2. Κατόπιν, αφαιρείται ο μπροστινός πίνακας της εσωτερικής μονάδας.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, ο εναλλάκτης θερμότητας και άλλα μέρη του εξοπλισμού πρέπει να καθαρίζονται από σκόνη.
  4. Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα με τραχύ καθαρισμό και πλύντε καλά με τρεχούμενο νερό.
  5. Αν το σχέδιο έχει ηλεκτροστατικό φίλτρο, το ίδιο πρέπει να γίνει και με αυτό.
  6. Χρησιμοποιώντας το πιστόλι ψεκασμού, είναι απαραίτητο να εφαρμόσετε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στις μολυσμένες περιοχές.
  7. Μετά από 10-15 λεπτά, επεξεργαστείτε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε άλλο ψεκαστήρα.
  8. Κατασκευάστε την εγκατάσταση ενός φίλτρου αέρα (ηλεκτροστατικού) στην αρχική του θέση.
  9. Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ρυθμίστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμιστεί η υγρασία.
  10. Ψεκάστε με πιστόλι ψεκασμού στην περιοχή όπου αναρροφάται ο αέρας στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, 100 mm του δεύτερου συστατικού AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC. Το κλιματιστικό λειτουργεί 15-30 λεπτά, με αποτέλεσμα να απολυμαίνεται ο εξοπλισμός.
  11. Για να κατανοήσετε ότι η διαδικασία καθαρισμού έχει ολοκληρωθεί, είναι δυνατόν να στεγνώσετε τελείως τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα εσωτερικά μέρη του κλιματιστικού.

  Ο καθαρισμός των πρόσθετων φίλτρων γίνεται με ξηρό τρόπο ή αντικαθίστανται με καινούργια.

  Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένα πλήρες συγκρότημα του κλιματιστικού μηχανήματος μετά από προκαταρκτική επεξεργασία με ένα μέσο καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το μπροστινό πάνελ του κλιματιστικού, των περσίδων και άλλων τμημάτων του εξοπλισμού.

  Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και της αντιβακτηριδιακής επεξεργασίας του κλιματιστικού, πρέπει να φοριέται μια προστατευτική μάσκα έτσι ώστε οι χημικές ουσίες να μην εισέρχονται στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Κρύψτε τα χημικά από τα παιδιά και μην τα χρησιμοποιήσετε κοντά στα τρόφιμα.

  Απολύμανση ενός αυτόματου κλιματιστικού και ενός οικιακού συστήματος split με τα χέρια τους

  Ο εναλλάκτης θερμότητας του ψυγείου, ο οποίος λειτουργεί σε ιδιωτική κατοικία ή αυτοκίνητο, καταστρέφει τη σκόνη και μια ποικιλία βακτηρίων που αναπτύσσονται ενεργά σε ένα υγρό περιβάλλον. Προκειμένου να εξαλειφθεί η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής και να μην αναπνέει η μούχλα, εκτελείται ένας ετήσιος αντιβακτηριακός καθαρισμός του κλιματιστικού και του οικιακού συστήματος διάσπασης. Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε έναν κυβερνήτη υπηρεσίας ή να παρακολουθήσετε υπηρεσία αυτοκινήτων - είναι προτιμότερο να αποθηκεύσετε και να κάνετε την απολύμανση του συστήματος κλιματισμού με τα δικά σας χέρια.

  Επιλέξτε ένα απολυμαντικό

  Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διαφόρων υγρών και ψεκασμών που προορίζονται για την εξυπηρέτηση οικιακών και αυτοκινούμενων συστημάτων κλιματισμού:

  • Υγρά αντιδραστήρια με βάση τα αλκάλια, που πωλούνται σε δοχεία και πλαστικά μπουκάλια με χειροκίνητο ψεκασμό.
  • Καθαριστικά αφρού σε κουτιά αεροζόλ.
  • συχνά οικιακοί τεχνίτες χρησιμοποιούν διάφορα ιατρικά αντισηπτικά, για παράδειγμα διάλυμα χλωρεξιδίνης, με σκοπό την οικονομία.
  Ενεργοί ψεκασμοί με βάση τα αλκάλια

  Όλα αυτά τα προϊόντα έχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα, αλλά διαφέρουν ως προς την τιμή και το σκοπό. Όταν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τους υπερβολικά βρώμικους εναλλάκτες θερμότητας του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο δεν έχει συντηρηθεί για αρκετά χρόνια, συνιστάται η χρήση αλκαλικού ψεκασμού για λεπτομερή έκπλυση.

  Πώς καθαρίζετε ξεχωριστά και τις δύο μονάδες κλιματιστικού, διαβάστε το λεπτομερές εγχειρίδιο.

  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ετήσια απολύμανση του κλιματιστικού σε διαμέρισμα ή αυτοκίνητο αποτελεί προληπτικό μέτρο. Η συντήρηση περιλαμβάνει μερική αποσυναρμολόγηση και χαμηλό βαθμό μόλυνσης της συσκευής. Ως εκ τούτου, μια σειρά από συμβουλές για την επιλογή ενός απολυμαντικού:

  1. Αν ο εξατμιστής και ο στρόβιλος (πτερωτή) του ανεμιστήρα καλύπτεται από ένα στρώμα από χώμα πριν στοιχείων απολύμανση θάμνοι ισχυρός τύπος σκευάσματος Cond Cleaner, Top Σώμα ή Carlyclean.
  2. Η βέλτιστη επιλογή είναι μια διαπεραστική σύνθεση αφρού στο δοχείο αεροζόλ. Στις διαβεβαιώσεις των κατασκευαστών, μετά το πλύσιμο, το αντιδραστήριο αφήνει ένα αντιβακτηριακό φιλμ στα πτερύγια των εναλλάκτη θερμότητας, που διαρκεί αρκετούς μήνες.
  3. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών με ιατρικά αντισηπτικά είναι αποδεκτός, αλλά δεν είναι πολύ βολικός. Σε αντίθεση με τον αφρό, το υγρό διεισδύει ασθενώς σε δύσκαμπτα κανάλια αέρα. Αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη θεραπεία ενός ψύκτη αυτοκινήτου.

  Βοήθεια. Τα αφρώδη μέσα για την απολύμανση των κοντίσιονερ παράγονται από πολλούς κατασκευαστές, είναι αδύνατο να τα απαριθμήσετε. Οι δημοφιλείς μάρκες είναι η Liqui Moly και η Step Up.

  Ο αφρός αεροζόλ εξίσου καλά απολυμαίνει τα συστήματα κλιματισμού ιδιωτικών κατοικιών και αυτοκινήτων. Μια προϋπόθεση: για την εξυπηρέτηση του μηχανήματος, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ακροφύσιο με έναν μακρύ εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος τοποθετείται στον κύλινδρο (συχνά έρχεται πλήρης).

  Οδηγίες Επεξεργασίας

  Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και τον τύπο του κλιματιστικού, ο καθαρισμός με αντιβακτηριδιακό αφρό γίνεται πάντα με την ίδια σειρά:

  1. Αποσυνδέστε τη μονάδα ψύξης από το δίκτυο. Στο αυτοκίνητο, αρκεί να σφίξετε τον κινητήρα και να σβήσετε την ανάφλεξη.
  2. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας, αφαιρέστε τα φίλτρα. Στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητο να τραβήξετε έξω το στοιχείο φιλτραρίσματος αέρας σαλόνι.
  3. Ανακινήστε το δοχείο, άφθονη εφαρμόζουν μέσα στα πτερύγια του εξατμιστή και ενδεχομένως - στην πτερωτή (στροβίλου) του ανεμιστήρα. Μην αμελώ και δεν αφήνουν «για αργότερα» μέρος του υγρού, 1 πακέτο έχει σχεδιαστεί για μία θεραπεία.
  4. Περιμένετε 5-15 λεπτά, το ακριβές χρονικό διάστημα καταγράφεται στο μπαλόνι.
  5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή για εξαερισμό, η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι η μέγιστη. Αν ο κατασκευαστής αντιδραστηρίων υποδείξει στις οδηγίες, τοποθετήστε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης / ψύξης.
  6. Αφαιρέστε προσεκτικά τα φίλτρα, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα και μια θεραπεία για την κουζίνα. Μετά το στέγνωμα, επανατοποθετήστε τα στοιχεία και κλείστε το καπάκι.

  Σημείωση: Μετά την απολύμανση και την εκκίνηση του ψυγείου, το αφρώδες υγρό θα στραγγίσει στο ταψί και θα πάει στο δρόμο μέσω της αποχέτευσης.

  Εφαρμογή αφρού στα πτερύγια του εξατμιστήρα

  Στη λίστα μας δεν υπάρχει σημαντικό στάδιο εργασίας - μερική αποσυναρμολόγηση της συσκευής. Προτείνουμε να το εξετάσουμε χωριστά για κάθε τύπο κλιματιστικού.

  Απομάκρυνση των βακτηρίων από το διαχωρισμένο σύστημα

  Η απλούστερη μέθοδος απολύμανσης της εσωτερικής μονάδας δεν απαιτεί πρόσθετη περιγραφή - αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται παραπάνω. Αλλά υπάρχει μια αποχρώσεις: με αυτόν τον τρόπο, δεν θα είναι δυνατή η απομάκρυνση των βακτηρίων από τον στρόβιλο και μετά την εκκίνηση αυτά τα κακά πνεύματα θα είναι και πάλι στον εξατμιστή.

  Σας συνιστούμε να ξοδέψετε επιπλέον 20-30 λεπτά και να φτάσετε στον ανεμιστήρα, με οδηγό βήμα προς βήμα:

  1. Αφαιρέστε τα φίλτρα και το κάλυμμα. Με προσεκτική κάμψη του πλαστικού στη μέση, αφαιρέστε τις περιστροφικές περσίδες. Οι άκρες θα αφήσουν τις φωλιές χωρίς προβλήματα.
  2. Εντοπίστε και ξεβιδώστε όλες τις βίδες που συγκρατούν τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας. Ορισμένοι από τους συνδέσμους είναι κρυμμένοι κάτω από τα καπάκια, ενώ κάτω από το κάλυμμα του διαμερίσματος υπάρχουν και άλλες δύο βίδες με έναν ηλεκτρικό σύνδεσμο (που απεικονίζεται παραπάνω στη φωτογραφία).
  3. Ξεκλειδώστε τα πλαστικά μάνδαλα και αφαιρέστε τελείως το πλαίσιο. Συνήθως τα μάνδαλα βρίσκονται στην κορυφή και τις πλευρές της μονάδας.

  Αποκλείστε τους ηλεκτρολόγους καλύτερα να απομονώνονται από την υγρασία

  Ορισμένα μοντέλα "split" είναι εξοπλισμένα με οθόνη LCD ενσωματωμένη στον μπροστινό πίνακα. Πριν από την αφαίρεση, εντοπίστε τη θύρα οθόνης, αποσυνδέστε την από την υποδοχή.

  Πριν από την εφαρμογή του απολυμαντικού, απομονώστε την ηλεκτρική μονάδα με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο (μπορείτε να την συσκευάσετε). Στη συνέχεια, προσεκτικά zapente εξατμιστή και τουρμπίνα. Πριν ενεργοποιήσετε το σύστημα διαχωρισμού, τοποθετήστε το περίβλημα με την αντίστροφη σειρά. Λεπτομέρειες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση και την επεξεργασία του κλιματιστικού οικιακού εξοπλισμού με τα δικά τους χέρια, δείτε το βίντεο:

  Καθαρισμός παραθύρων και κινητών ψυγείων

  Ο σχεδιασμός των μονοκόμματοι σας επιτρέπει να φτάσετε σχετικά εύκολα στα φίλτρα και στο μπροστινό μέρος του εξατμιστή - απλά αφαιρέστε το καπάκι και τραβήξτε προς τα έξω το πλέγμα. Είναι δυνατόν να κάνετε έναν εναλλάκτη θερμότητας έξω και να καθίσετε σε αυτό, αλλά πρώτα να σκεφτείτε τι συμβαίνει μέσα στη συσκευή.

  Κοντίσιονερ επιφανείας αντιβακτηριακή θεραπεία δεν δίνει ένα τέλειο αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το στροφείο του αξονικού ανεμιστήρα και του δίσκου εναλλάκτη θερμότητας - πυκνωτή παραμένουν βρώμικα. Τι προτείνεται να κάνει με το μονοπώλιο παραθύρων:

  1. Αποσυνδέστε το μηχάνημα και τραβήξτε το έξω από το άνοιγμα εγκατάστασης. Ένας άλλος τρόπος αφαίρεσης του εξωτερικού περιβλήματος δεν είναι δυνατός.
  2. Τοποθετήστε τη συσκευή σε ένα μεγάλο τραπέζι και ξεβιδώστε τις βίδες στις πλευρές της θήκης. Αφαιρέστε το κάλυμμα.
  3. Αποσυνδέστε το μπροστινό κάλυμμα (ή ολόκληρο τον πίνακα) και τραβήξτε έξω τα φίλτρα.
  4. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα, βούρτσα και απορρυπαντικό, καθαρίστε το εσωτερικό της μονάδας - και οι δύο εναλλάκτες θερμότητας και στις δύο πλευρές, ένα δίσκο συμπυκνωμάτων και μια πτερωτή.
  5. Επεξεργαστείτε τον εξατμιστή και τα εσωτερικά στοιχεία με απολυμαντική χημεία, καλύπτοντας τις ηλεκτρικές επαφές και τον συμπιεστή με μια μεμβράνη. Περαιτέρω εργασίες σύμφωνα με τις οδηγίες.

  Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ξεβιδώσετε την εσωτερική ψύκτρα και να την σφίξετε ήπια, όσο επιτρέπουν οι χαλκοσωλήνες με φρέον. Μετά το πλύσιμο / ξήρανση των φίλτρων, συναρμολογήστε τη μονάδα παραθύρου και τοποθετήστε την στο άνοιγμα, στη συνέχεια ενεργοποιήστε το και ελέγξτε τη λειτουργικότητα.

  Ο εξατμιστής καθαρίζεται μηχανικά και στη συνέχεια εφαρμόζεται το απορρυπαντικό

  Το κινητό κλιματιστικό δωμάτιο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί ευκολότερα - η συσκευή δεν χρειάζεται να τραβηχτεί έξω από το παράθυρο, μόνο για να αποσυνδεθεί ο αγωγός αέρα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα πλαϊνά πλαίσια, τα καλύμματα, τα φίλτρα και τον ίδιο καθαρισμό.

  Μετά την τοποθέτηση της τάξης μέσα στο ψυγείο, σίγουρα θα αισθανθείτε το αποτέλεσμα - η μούχλα θα εξαφανιστεί και η αποτελεσματικότητα της εργασίας θα βελτιωθεί. Η διαδικασία αποσυναρμολόγησης του μονοκόμματος παραθύρου εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

  Συντήρηση αυτοκινήτου

  Σε αντίθεση με τα νοικοκυριά "split", είναι πολύ δύσκολο να φτάσετε στον εξατμιστή στο αυτοκίνητο. Μαζί με το θερμαντικό σώμα του θερμαντήρα σαλόνι, ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κρυμμένο στο βάθος της τορπίλης, πίσω από την κεντρική κονσόλα. Η πρόσβαση στον ανεμιστήρα εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του αυτοκινήτου. Σε ορισμένα μοντέλα, ο στρόβιλος μπορεί να δει από τον θάλαμο του κινητήρα κάτω από το φίλτρο, ενώ σε άλλα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το ντουλαπάκι.

  Για αυτούς τους λόγους, ο αντιβακτηριδιακός καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου γίνεται χωρίς αποσυναρμολόγηση με την ακόλουθη σειρά:

  1. Αφαιρέστε το φίλτρο σαλονιού. Το στοιχείο μετά την απολύμανση είναι καλύτερο να αλλάξει.
  2. Αναζητήστε το σωλήνα αποστράγγισης που εξέρχεται από τον εξατμιστή. Στα περισσότερα αυτοκίνητα, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της κεντρικής κονσόλας, στην πλευρά του συνοδηγού. Ο σωλήνας καλύπτεται με διακοσμητικό πλαστικό περίβλημα.

  Ο πίνακας αφαιρείται από την πλευρά του συνοδηγού

 • Αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο ή τραβήξτε το προς τα μπρος, αποσυνδέστε το σωλήνα από τη σύνδεση αποστράγγισης.
 • Συνδέστε το ακροφύσιο με ένα μακρύ σωλήνα στο μπαλόνι. Σπρώξτε το άκρο του σωλήνα στην υποδοχή μέχρι να σταματήσει. Προσέξτε να μην λυγίζετε τα πτερύγια αλουμινίου του εναλλάκτη θερμότητας.
 • Φυσήξτε τον αφρό στον εξατμιστή, αφαιρώντας σταδιακά τον εύκαμπτο σωλήνα από την ένωση. Στο τέλος, τοποθετήστε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε ο αφρός να μην λερώνει το κάλυμμα δαπέδου.
 • Διατηρήστε το υπόλοιπο υγρό μέσα στους αγωγούς από την πλευρά του δρόμου. Περιμένετε για τον απαιτούμενο χρόνο, ξεκινήστε τον κινητήρα και ενεργοποιήστε τον εξαερισμό.
 • Σημαντική απόχρωση. Σε ορισμένα αυτοκίνητα, για παράδειγμα, crossovers Kia Sportage III, αντί για αποστράγγιση θα βρείτε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας εξατμιστή. Αυτό δεν είναι πρόβλημα - τραβήξτε τη συσκευή έξω από την υποδοχή και τοποθετήστε έναν εύκαμπτο σωλήνα στην οπή, όπως φαίνεται στο βίντεο.

  Βυθίζοντας το σωλήνα του μπαλονιού μέσα στον αεραγωγό, σφραγίστε τα κενά στο εξάρτημα με ένα πανί, διαφορετικά ο αφρός θα βγει στο εσωτερικό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ξήρανσης, ανοίξτε τις μπροστινές πόρτες του μηχανήματος εντελώς, έτσι ώστε οι ατμοί χημικών να εξατμιστούν προς τα έξω.

  Συμπέρασμα

  Όπως δείχνει η πρακτική, το κύριο πρόβλημα του αντιβακτηριδιακού καθαρισμού των κλιματιστικών είναι η απροθυμία πολλών χρηστών να το εκτελέσουν. Η λειτουργία παραμένει απλή έως ότου ο εξατμιστής καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα μούχλας και αρχίζει να "μυρίζει". Στη συνέχεια, ο αφρός από τον κύλινδρο δεν εξοικονομεί - πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη μηχανή και να καθαρίσετε όλες τις λεπτομέρειες.