Τα 9 καλύτερα καθαριστικά κλιματιστικών

Καθαριστικό κλιματιστικού αυτοκινήτου - ένα εργαλείο που αποκαθιστά όχι μόνο την αποτελεσματική λειτουργία ενός στοιχείου ελέγχου του κλίματος, αλλά επίσης εξασφαλίζει τον καθαρισμό των εσωτερικών στοιχείων του από τη σκόνη και τη βρωμιά, η οποία, με τη σειρά του, διαδίδονται βακτηρίδια (ίσως ακόμη και μια μυκητιασική λοίμωξη), τα οποία είναι η αιτία της οσμής στην καμπίνα το αυτοκίνητο και την επιδείνωση της ευημερίας των επιβατών.

Ως εκ τούτου, η τακτική χρήση του καθαριστικού κλιματιστικού αυτοκινήτων όχι μόνο θα δημιουργήσει και θα διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία στην καμπίνα, αλλά και θα προστατεύσει τον οδηγό και τους επιβάτες από την εισπνοή επιβλαβών ουσιών. Υπάρχουν και εργαλεία εργοστασίου για τον καθαρισμό κλιματιστικών και συνθέσεις που μπορούν να γίνουν με τα χέρια σας. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι συνήθως το καθαριστικό χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα μέσα που προορίζονται για τον καθαρισμό του εσωτερικού, στοιχεία εξαερισμού και ούτω καθεξής. Και για να κατανοήσουμε, τόσο καλύτερο είναι ο καθαρισμός και ο καθαριστής που ανταποκρίνεται καλύτερα στην εργασία, δημιουργήθηκε μια αξιολόγηση, με βάση τα χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματα μετά από χρήση από πραγματικούς ανθρώπους.

Τύποι και χαρακτηριστικά των καθαριστικών κλιματιστικών

Πριν πάτε απευθείας στην αναθεώρηση των δημοφιλών μέσων για τον καθαρισμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου, αξίζει να εξοικειωθείτε με τους τύπους και τα χαρακτηριστικά εφαρμογής τους. Έτσι, τώρα στα ράφια των καταστημάτων αυτοκινήτων μπορείτε να βρείτε τους παρακάτω τύπους:

Χρησιμοποιώντας καθαριστικό αφρού

 • αφρός ·
 • αεροζόλ.
 • βόμβα καπνού.

Παρά την ποικιλομορφία τους, δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο. Συγκεκριμένα, η δραστική ουσία, ανεξάρτητα από την συσσωρευτική της κατάσταση, τοποθετείται μέσα στο κλιματιστικό (στον εξατμιστή), μετά το οποίο το σύστημα είναι ενεργοποιημένο. Με αυτό, το κλιματιστικό αυτοκινήτου καθαρίζεται από τα βακτήρια, τη σκόνη και τη βρωμιά. Ωστόσο, για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να αποσυναρμολογήσετε τον εξατμιστή και να τον ξεπλύνετε ξεχωριστά. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το φίλτρο σαλόνι συνιστάται να αλλάξει τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο καθαρισμός του κλιματιστικού είναι ένας εξαιρετικός λόγος για μια κατάλληλη αντικατάσταση.

Ίσως το πιο αποτελεσματικό, και επομένως το καλύτερο καθαριστικό για κοντίσιονερ, θεωρείται αφρός. Αυτό επιτυγχάνεται επειδή το παχύ αφρό (σχεδόν οποιοδήποτε μέσο, ​​ανεξάρτητα από τη μάρκα) διεισδύει στο σύστημα σωλήνα και κοιλότητα αυτοκινητοβιομηχανία κλιματισμό, απομακρύνοντας έτσι όλη τη σκόνη, τη βρωμιά και τα μικρόβια. Τα καθαριστικά αεροζόλ είναι λιγότερο αποτελεσματικά, αν και υπάρχουν καλά δείγματα μεταξύ τους.

Αξίζει να σταθούμε στις λεγόμενες βόμβες καπνού. Είναι σχεδιασμένα κυρίως για απολύμανση. Μετά την ενεργοποίηση του ελεγκτή, ο καυτός καπνός που περιέχει χαλαζία αρχίζει να προέρχεται από αυτό. Λάβετε υπόψη ότι ένας τέτοιος καθαρισμός πρέπει να γίνει όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι και / ή ζώα στο σαλόνι! Η διαδικασία καθαρισμού διαρκεί περίπου 8. 10 λεπτά. Μετά από αυτό, το εσωτερικό πρέπει να είναι καλά αεριζόμενο.

Ένα λεπτομερές εγχειρίδιο χρήσης εφαρμόζεται συνήθως στο σώμα της συσκευασίας ή επιπρόσθετα τυπωμένο στο συνημμένο φύλλο. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αλγόριθμος για τη χρήση καθαριστικών κλιματιστικών είναι παρόμοιος και αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • αποσυναρμολογήστε το φίλτρο σαλονιών.
 • στον εξατμιστή του κλιματιστικού, εφαρμόστε ένα καθαριστικό (όσο το δυνατόν προσεκτικά, σε όλες τις πλευρές).
 • κλείστε τα βύσματα του στοιχείου φίλτρου.
 • σηκώστε τα παράθυρα στο αυτοκίνητο και κλείστε τις πόρτες.
 • ενεργοποιήστε τη σόμπα με τη μέγιστη ταχύτητα και το κλιματιστικό δεν ανάβει αλλά ρυθμίστε το σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα.
 • Στην τρύπα αποστράγγισης προσθέστε επίσης ένα καθαριστικό κλιματιστικού, ενώ τα κατάλοιπά του μπορούν να ρέουν έξω.
 • περιμένετε για το χρόνο που καθορίζεται στις οδηγίες (συνήθως μέχρι 10-15 λεπτά).
 • γυρίστε τον θερμαντήρα σε λειτουργία θέρμανσης για να στεγνώσει το εσωτερικό.
 • ανοιχτά παράθυρα ή / και πόρτες αυτοκινήτων για αερισμό.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο σαλονιού (κατά προτίμηση νέο).
 • βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί το κλιματιστικό.

Σε ορισμένες περιπτώσεις (εάν είναι πολύ λερωμένο), μπορείτε να καθαρίσετε το κλιματιστικό δύο φορές. Σε περίπτωση πολύ βαριάς ρύπανσης, όταν τα παραδοσιακά καθαριστικά δεν βοηθούν, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένας μηχανικός καθαρισμός της συσκευής. Για να γίνει αυτό, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με ένα πρατήριο καυσίμων ή μια εξειδικευμένη υπηρεσία αυτοκινήτου.

Αξιολόγηση 9 δημοφιλή καθαριστικά πλυντήριο αυτοκινήτων

Μια φυσική ερώτηση που ενδιαφέρει τους ενθουσιώδες των αυτοκινήτων στο πλαίσιο του υπό συζήτηση θέματος - ποιος καθαριστής αέρα αυτοκινήτων είναι καλύτερος; Αξίζει να σημειωθεί ότι διαφέρουν όχι μόνο από άποψη αποτελεσματικότητας και τιμής, αλλά και από άποψη εφαρμογής. Ειδικότερα, αν ένα τεράστιο ποσό σκουπιδιών μπήκε στο κλιματιστικό και ήταν συμπιεσμένο εκεί, ακόμη και τα καλύτερα μέσα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού δεν μπορούν να σώσουν σε μια τέτοια κατάσταση.

Παρακάτω είναι μια κατάταξη των δημοφιλών καθαριστές, οι οποίοι έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους, κρίνοντας από τις πολυάριθμες αναθεωρήσεις και δοκιμές στο Διαδίκτυο, που διεξήχθησαν από διάφορους οδηγούς. Αν είχατε οποιαδήποτε εμπειρία (τόσο θετική όσο και αρνητική) σχετικά με τη χρήση αυτού του είδους των εργαλείων, θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Βήμα προς τα πάνω

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά καθαριστικά αφρού για κλιματιστικά αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τις οδηγίες, εισάγεται στον σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού και μετά την αντίδραση της δραστικής ουσίας πολύ γρήγορα και εύκολα αφαιρεί τις δυσάρεστες μυρωδιές, καθαρίζει τις θηλές και άλλα στοιχεία του συστήματος κλιματισμού. Έχει μια ευχάριστη οσμή, η οποία δεν παραμένει μετά τη χρήση του προϊόντος στο αυτοκίνητο.

Λάβετε υπόψη ότι στην πώληση υπάρχουν κύλινδροι με ή χωρίς εύκαμπτο σωλήνα επέκτασης. Ο σωλήνας μπορεί να αγοραστεί χωριστά. Η παραλλαγή με έναν εύκαμπτο σωλήνα, σίγουρα, είναι προτιμότερη, καθώς για να δουλέψει με αυτό είναι πιο βολικό. Κατασκευαστής συστήνει μετά τη χρήση του καθαριστικού, χρησιμοποιήστε ένα αποσμητικό κλιματιστικού το ίδιο εμπορικό σήμα, επειδή το εσωτερικό μπορεί να παραμείνει δυσάρεστη οσμή. Ωστόσο, αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Πωλείται σε ένα μπαλόνι των 510 ml. Αριθμός στοιχείου - SP5152. Η τιμή για το καλοκαίρι του 2018 είναι περίπου 500 ρούβλια. Όσον αφορά τον εύκαμπτο σωλήνα επέκτασης, μπορείτε να το αγοράσετε χρησιμοποιώντας το ακόλουθο άρθρο - SP5154K. Κοστίζει 300 ρούβλια.

Liqui Moly Klima-Anlagen-Reiniger

Είναι καθαριστικό αφρού από γνωστό γερμανό κατασκευαστή. Οι αυτοκινητιστές σημειώνουν την υψηλή επίδραση της χρήσης αυτής της σύνθεσης. Όσον αφορά τη χρήση, πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε το φίλτρο σαλονιών. Μετά από αυτό, περίπου τα δύο τρίτα του μπαλονιού πρέπει να εφαρμοστούν στον εξατμιστή του κλιματιστικού και στον υπόλοιπο όγκο - στην οπή αποστράγγισης του συστήματος κλιματισμού.

Μετά την έγχυση του καθαριστικού αφρού Moli Klima στο εσωτερικό του συστήματος, πρέπει να περιμένετε περίπου 10 λεπτά έτσι ώστε η σύνθεση του να αφαιρεί δυσάρεστες οσμές, σκόνη και επίσης να πραγματοποιεί απολύμανση της εσωτερικής κοιλότητας του συστήματος κλιματισμού. Μετά τη χρήση, το εσωτερικό πρέπει να αερίζεται και το φίλτρο σαλόνι θα πρέπει κατά προτίμηση να αντικατασταθεί με ένα νέο.

Πωλείται σε ένα μπαλόνι των 250 ml. Το άρθρο του καθαριστή κλιματιστικού Liqui Moly Klima-Anlagen-Reiniger - 7577. Η τιμή για την παραπάνω περίοδο είναι περίπου 1000 ρούβλια.

Καθαριστικό κλιματισμού Mannol

Η συσκευή καθαρισμού του Mannol Air Conditioner είναι ένα καθαριστικό καθαριστικού αφρού. Η αποτελεσματικότητα του εργαλείου είναι αρκετά υψηλή, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολλές δοκιμές και πρακτικές πραγματικής χρήσης. Η ένταση του κυλίνδρου, ανάλογα με τη μόλυνση του κλιματιστικού, μπορεί να είναι επαρκής και για καθαρισμό ενός και δύο. Σε γενικές γραμμές, η θεραπεία είναι παρόμοια με άλλα καθαριστικά αφρού, η δραστική ουσία στη σύνθεσή της εξαλείφει γρήγορα και ποιοτικά τις δυσάρεστες οσμές και τις ακαθαρσίες από το σύστημα κλιματισμού.

Ο αλγόριθμος χρήσης είναι παρόμοιος με τον παραπάνω. Είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα, να αφαιρέσετε το φίλτρο σαλονιών και στη συνέχεια να εφαρμόσετε μέσα ή έξω (ανάλογα με το σχεδιασμό του οχήματος και την παρουσία του λάκκου επιθεώρησης) τα μέσα στο σύστημα κλιματισμού. Και το κάνετε σε παρτίδες με διαλείμματα για 30 δευτερόλεπτα. Ο χρόνος καθαρισμού είναι συνήθως 10 λεπτά. Μετά από αυτό, είναι καλύτερο να αλλάξετε το φίλτρο σαλόνι σε ένα νέο.

Πωλείται σε μπαλόνια των 520 ml. Η τιμή του άρθρου είναι 9971. Η τιμή για το καλοκαίρι του 2018 είναι περίπου 350 ρούβλια.

Sonax Clima Clean Antibakteriell

Αποτελεσματικό καθαριστικό αφρού αυτοκινήτου, με αντιβακτηριακή δράση. Η υψηλή απόδοσή του σημειώνεται λόγω της υψηλής ποιότητας εκτέλεσης και της χρήσης μιας μοναδικής χημικής σύνθεσης. Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλές θετικές κριτικές σχετικά με αυτό το εργαλείο.

Η μέθοδος εφαρμογής είναι παραδοσιακή. Πρέπει να εφαρμόζεται στον εξατμιστή ή στο σύστημα αποστράγγισης, αφού περιμένει για κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε η ουσία να αντιδρά χημικά με τη μόλυνση. Στη συνέχεια, στεγνώστε το σύστημα με τη σόμπα που περιλαμβάνεται. Μην ξεχάσετε να αερίσετε το σαλόνι! Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αξίζει να σημειωθεί η υψηλή απόδοσή του, καθώς και η απουσία δυσάρεστης οσμής. Το κύριο μειονέκτημα είναι μια σχετικά υψηλή τιμή με μικρό όγκο κυλίνδρων.

Πωλείται σε φιάλη των 100 ml. Το άρθρο της είναι 323100. Η τιμή είναι περίπου 500 ρούβλια.

Διαλυτικό καθαρισμού διαδρόμου διαδρόμου

Η διαφορά αυτού του καθαριστή διαδρόμου από τα παραπάνω είναι ότι είναι αεροζόλ. Επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείται από το εσωτερικό της καμπίνας. Έχει καλές ιδιότητες καθαρισμού και απολύμανσης. Εκτός από τα κλιματιστικά αυτοκινήτου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παρόμοιες οικιακές συσκευές.

Πριν τη χρήση, το δοχείο πρέπει να ανακινείται καλά. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και εκκινήστε τον κινητήρα σε αδράνεια. Με τη βοήθεια ενός υπάρχοντος σωλήνα, τα μέσα πρέπει να ψεκάζονται μέσα στις γρίλιες εισαγωγής της εισαγωγής αέρα και μέσα στο σωλήνα αποστράγγισης του εξατμιστήρα του κλιματιστικού. Στη συνέχεια, κλείστε τον κινητήρα και περιμένετε περίπου 5 λεπτά για να απορροφηθεί το καθαριστικό. Στη συνέχεια ξεκινήστε πάλι τον κινητήρα και αφήστε τον να λειτουργήσει σε αδράνεια για 10 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος εξαερισμού σε πλήρη ισχύ. Λάβετε υπόψη ότι κατά τη διαδικασία καθαρισμού, οι θύρες του σαλονιού πρέπει να παραμένουν ανοιχτές και να μην καλύπτονται μέχρι να αερίζεται καλά ο αέρας. Ένα κάνιστρο είναι σχεδιασμένο για έναν καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα αυτού του καθαριστή είναι το χαμηλό κόστος του.

Πωλείται σε δοχεία των 300 ml. Το άρθρο αναφοράς είναι το RW6122. Η τιμή είναι περίπου 160 ρούβλια.

BON BN-153

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι το γεγονός ότι τοποθετείται ως καθαριστικό όχι αυτοκινήτου, αλλά και οικιακών και βιομηχανικών κλιματιστικών. Ωστόσο, πολλοί αυτοκινητιστές τους χρησιμοποιούν ειδικά για τον καθαρισμό αδρανών αυτοκινήτων, και σημειώνουν την υψηλή αποτελεσματικότητά του. Είναι ένα καθαριστικό αερολύματος που πωλείται στην κατάλληλη συσκευασία με ένα ψεκαστήρα χειρός.

Ο καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται με την αφαίρεση του φίλτρου καμπίνας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε την ανακυκλοφορία του αέρα στην καμπίνα σε πλήρη χωρητικότητα και να ψεκάσετε το προϊόν στον ψυγείο ή στις θέσεις εισαγωγής αέρα (ανάλογα με το σχεδιασμό του αυτοκινήτου). Το αποτέλεσμα είναι να συνεχιστεί έως ότου το βρώμικο υγρό καθαρισμού ρέει από το σωλήνα αποστράγγισης, κατά προτίμηση μέχρι να είναι όσο το δυνατόν καθαρότερο. Συνήθως η διαδικασία διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Μετά τον καθαρισμό, αερίστε το εσωτερικό του μηχανήματος.

Διατίθεται σε σπρέι με χειροκίνητο ψεκαστήρα 500 ml. Η τιμή είναι περίπου 400 ρούβλια για το προαναφερόμενο πακέτο.

Wurth

Ο κατασκευαστής τοποθετείται ως απολυμαντικό και απολυμαντικό για τα κλιματιστικά Wurth. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν, σημειώνεται ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό τόσο στον καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού όσο και στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών. Από τις αδυναμίες, μπορεί να σημειωθεί η μάλλον υψηλή τιμή του με ένα μικρό ποσό δοχείου.

Η μέθοδος εφαρμογής του παράγοντα είναι παρόμοια για καθαριστικά αερολυμάτων. Επομένως, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα της μηχανής, να ενεργοποιήσετε το σύστημα σε λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα (χωρίς κλιματισμό), ανοίξτε τις οπές εξαερισμού. Ενεργοποιήστε την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα και κατευθύνετε τη ροή αέρα προς το μέρος σας. Τοποθετήστε τον κύλινδρο στη μέση του θαλάμου επιβατών (μεταξύ του καθίσματος οδηγού και του καθίσματος συνοδηγού) έτσι ώστε το πιστόλι ψεκασμού να δείχνει κατακόρυφα. Πατήστε το κουμπί μέχρι να ακουμπήσει και να αφήσει το όχημα (οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να είναι κλειστά). Μετά από 5. 10 λεπτά απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και σκουπίστε τον κινητήρα. Αφήστε το σαλόνι να αερίζεται, προσπαθώντας να μην εισπνεύσετε το σπρέι. Προσπαθήστε να αποφύγετε να πάρετε το καθαριστικό στο δέρμα και ακόμα περισσότερο στα μάτια και το στόμα!

Συντελείται σε μικρά δοχεία των 150 ml. Ο καθαριστής του κλιματιστικού Würth είναι 89376455. Η τιμή είναι 400 ρούβλια.

Atas Plak

Ο καθαριστής κοντίσιονερ από την εταιρεία Plak βρέθηκε στην βαθμολογία στην τελευταία θέση. Ο λόγος για αυτό είναι οι πολυάριθμες αρνητικές αναθεωρήσεις των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που χρησιμοποίησαν αυτά τα χρήματα σε διάφορες χρονικές στιγμές. Ειδικότερα, δεν υπάρχει μόνο χαμηλή αποτελεσματικότητά της, αλλά και πολύ απότομη δυσάρεστη οσμή, η οποία μετά τη χρήση είναι πολύ δύσκολο να συναχθεί από το εσωτερικό (σύμφωνα με ορισμένες ιστορίες, μια τέτοια δυσάρεστη οσμή στην καμπίνα μπορεί να κρατήσει από μερικούς μήνες). Ωστόσο, η χαμηλή τιμή είναι το πλεονέκτημα αυτού του καθαριστικού. Αλλά σε σχέση με το προαναφερθέν σημαντικό μειονέκτημα, η απόφαση για το αν θα αγοράσει ένα τέτοιο καθαριστικό κλιματιστικού ή όχι, βρίσκεται αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Η χρήση του καθαριστικού κλιματιστικού Atas Plak MIX είναι στάνταρ. Είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα, να αποσυναρμολογήσετε το φίλτρο καμπίνας και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το σωλήνα για να εφαρμόσετε το προϊόν στις οπές εξαερισμού. Εάν μετά από 10 λεπτά το διαπερατό υγρό είναι μαύρο ή πράσινο, η διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει κατά προτίμηση να επαναλαμβάνεται μέχρι να καθαριστεί το υγρό. Λόγω του γεγονότος ότι ο καθαριστής περιέχει ισχυρή χημική ουσία, δεν πρέπει να επιτρέπετε στο προϊόν να εισέλθει στο δέρμα, πόσο μάλλον τα μάτια ή / και το στόμα!

Πωλείται σε δοχείο των 500 ml. Το άρθρο είναι 30000. Η τιμή είναι 300 ρούβλια.

Καπνός για τον καθαρισμό του κλιματιστικού Carmate

Ξεχωριστά αξίζει να σημειωθεί η δημοτικότητα με τους αυτοκινητιστές βόμβες καπνού για τον καθαρισμό του κλιματιστικού από την ιαπωνική εταιρεία Carmate. Το προϊόν τοποθετείται από τον κατασκευαστή ως αποσμητικό χώρου με βακτηριοκτόνο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας ιόντα αργύρου, είναι άοσμο. Κρίνοντας από τις πολυάριθμες αναθεωρήσεις των αυτοκινητιστών λειτουργεί αποτελεσματικά απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές από την καμπίνα και το κλιματιστικό.

Οι ενέργειες για τη χρήση του ελεγκτή είναι αρκετά απλές. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη λειτουργία της εσωτερικής κυκλοφορίας στο κλιματιστικό και είναι επιθυμητό να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα "στο πρόσωπο". Στη συνέχεια ρυθμίστε τη θερμοκρασία στην ελάχιστη τιμή για το κλιματιστικό και εκκινήστε τον κινητήρα. Αφήστε το κλιματιστικό να λειτουργήσει για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, πάρτε τη βόμβα καπνού, γυρίστε την, κάντε μια τρύπα στο κάτω μέρος σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες (τραβήξτε προς τα πάνω). Πατήστε το κουμπί στη μέση της όχθης με την ένδειξη PUSH. Δώστε προσοχή! 30 δευτερόλεπτα μετά από αυτό, η τράπεζα θα αρχίσει να ζεσταίνεται, οπότε πρέπει να έχετε χρόνο να το εγκαταστήσετε στο πάτωμα μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού, να βγείτε από το αυτοκίνητο και να κλείσετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Ο χρόνος για τη διαδικασία καθαρισμού είναι 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανοίξτε την πόρτα του αυτοκινήτου, σκουπίστε τον κινητήρα, απενεργοποιήστε το κλιματιστικό και αερίστε καλά το εσωτερικό.

Πωλείται σε ειδικό μεταλλικό δοχείο. Αριθμός είδους - D21RU. Η τιμή αυτού του πούλι είναι 600 ρούβλια.

Πώς να κάνετε ένα καθαριστικό με τα χέρια σας

Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να αγοράσετε ένα καθαρότερο κλιματιστικό αυτοκινήτου (ή θέλετε να αποθηκεύσετε, δεν είναι δυνατόν να επισκεφθείτε το κατάστημα), υπάρχουν μερικές απλές συνταγές λαϊκής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παράγουν αρκετά αποτελεσματικό μέσο που μπορεί να ανταγωνιστεί με τις δομές του εργοστασίου. Για παράδειγμα:

Εύκαμπτος σωλήνας για τον καθαρισμό του κλιματιστικού

 • Χλωροεξιδίνη. Πρόκειται για ένα δημοφιλές και φθηνό φάρμακο που πωλείται στα φαρμακεία και χρησιμοποιείται στην ιατρική πρακτική ως αντισηπτικό. Διατίθεται σε διάφορες μορφές, αλλά για να δημιουργήσετε μια σύνθεση καθαρισμού, πρέπει να αγοράσετε μια λύση για εξωτερική χρήση με συγκέντρωση 0,05%. Μετά από αυτό, σε αναλογία 1: 1, η χλωρεξιδίνη θα πρέπει να αναμιγνύεται με ιατρική αλκοόλη. Μια άλλη επιλογή για τη χρήση αυτής της αντιμετώπισης είναι ότι πρέπει να θερμανθεί ελαφρά και να ψεκαστεί στο σύστημα κλιματισμού χωρίς ακαθαρσίες.
 • Χλωραμίνη. Αυτό είναι ένα λιγότερο δημοφιλές και μάλλον σπάνιο υγρό. Ωστόσο, εάν έχετε την ευκαιρία να το πάρετε, τότε θα πρέπει να το διαλύσετε σε αναλογία μιας κουταλιάς σούπας ανά λίτρο νερού.
 • Λυσομορφίνη (ιδιαίτερα Lizomorphin 3000). Αυτό είναι ένα αρκετά ακριβό σύγχρονο φάρμακο που χρησιμοποιείται για την παροχή στειρότητας στις επιφάνειες. Λόγω του υψηλού κόστους της, η χρήση της είναι αμφιλεγόμενη, καθώς υπάρχουν εργοστασιακά μέσα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού, τα οποία είναι πολύ φθηνότερα. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη λυσομορφίνη, τότε θα πρέπει να αραιωθεί σε αναλογία 50 γραμμάρια κεφαλαίων ανά λίτρο νερού.

Καλύτερη προθέρμανση του συστήματος ενεργοποιώντας τον κινητήρα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού για την εφαρμογή λύσεων ανοίγματα αναρρόφησης και ακροφύσια στο σύστημα (είναι επιθυμητό να αποφευχθεί στάζει επί του στροφείου). Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση μέρους του προϊόντος από το θάλαμο επιβατών, προρυθμίστε τη λειτουργία ανακύκλωσης. Στο τέλος της διαδικασίας, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη σόμπα για να στεγνώσει. Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία καθαρισμού είναι παρόμοια με τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Παρακαλώ σημειώστε ότι είναι καλύτερο να καθαρίσετε τη δημοφιλή Χλωροεξιδίνη σε θερμοκρασία πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου, έτσι ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά!

Συμπεράσματα

Θυμηθείτε ότι ο καθαρισμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου, καθώς και η αλλαγή του φίλτρου καμπίνας είναι απαραίτητες σε τακτική βάση! Αυτό όχι μόνο θα παρέχει υψηλή απόδοση, αλλά και να σώσει την υγεία του οδηγού και των επιβατών, όπως χρησιμοποιείται σε αυτό το εργαλείο, όχι μόνο θα ξεπλύνει τη σκόνη και τη βρωμιά από σωλήνες και τα συστήματα κλιματισμού, αλλά και να καταστρέψει τα μικρόβια που προκαλούν ασθένειες που είναι επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Όσον αφορά άμεσα τα κεφάλαια που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό, η επιλογή τους είναι επί του παρόντος αρκετά μεγάλη. Εξαρτάται επίσης από την εφοδιαστική, επομένως διαφορετικές μάρκες μπορούν να εκπροσωπούνται σε διάφορες περιοχές. Τι να επιλέξετε εξαρτάται από εσάς. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε - μπορείτε να κάνετε ένα καθαριστικό κλιματιστικού με τα χέρια σας σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή.

Αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια του: συμβουλές από τον πλοίαρχο

Το κλιματιστικό έχει γίνει πλέον ο πιο διαδεδομένος εκπρόσωπος της κλιματικής τεχνολογίας σε κάθε μέση ρωσική οικογένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή η συσκευή όχι μόνο εξοικονομεί μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας από τη θερινή θερμότητα, αλλά δημιουργεί επίσης ένα βέλτιστο μικροκλίμα στα αστικά διαμερίσματα κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής.

Όλοι οι ιδιοκτήτες των εγχώριων διαιρούμενων συστημάτων γνωρίζουν ότι για μια μακρά και απροβλημάτιστη λειτουργία, κάθε συσκευή κλιματισμού χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και τον περιοδικό καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι είναι συχνά τίθεται το ερώτημα: «Χρειάζομαι θεραπεία αντι-βακτηριακή κλιματισμού στην υπηρεσία του» απολύμανση του εξοπλισμού HVAC θα είναι το κύριο θέμα της σημερινής έκδοσης.

Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

Για να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπάρχει απολύμανση πραγματικά σύγχρονο split-σύστημα, αρχικά θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τους όρους λειτουργίας του. Η λειτουργία οποιουδήποτε κίνηση του κλιματιστικού που σχετίζεται με το ίδιο μέσα από τον τεράστιο όγκο του αέρα, η οποία εκτός από την σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων, ζωντανούς μικροοργανισμούς, τα σπόρια των μυκήτων και ούτω καθεξής. Όλη αυτή η «πολλαπλή» εναποτίθεται επί της εσωτερικής επιφάνειας του εναλλάκτη θερμότητας, πτερύγια του ανεμιστήρα και «βάθη» των στοιχείων φίλτρου.

Γι 'αυτό για την κανονική λειτουργία της συσκευής απαιτείται περιοδικός καθαρισμός ή αντικατάσταση στοιχείων φιλτραρίσματος. Αλλά συνηθισμένο καθαρισμό δεν απαλλάσσει φίλτρου από τα μικρόβια, ακάρεα σκόνης και άλλα παράσιτα: χρειάζονται εκεί απολύμανση μέσω ισχυροί αντιβακτηριακοί παράγοντες για την θεραπεία του κλιματιστικού.

Η λειτουργία της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος συνδέεται με τη συμπύκνωση της υγρασίας και η θερμότητα παράγεται από τα ηλεκτρονικά και τον κινητήρα του ανεμιστήρα.

Θερμότητας και της υγρασίας - το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για την ζωή και την αναπαραγωγή των μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων οργανισμών, καθώς και αποικίες μυκήτων και μούχλας, που εγκαταστάθηκαν στην εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος και του εξοπλισμού.

Προχωρώντας από τα παραπάνω - για να μην γίνει πηγή βακτηριακής μόλυνσης του σπιτιού, οποιοδήποτε κλιματιστικό χρειάζεται τακτική αντιβακτηριακή θεραπεία.

Περιοδικότητα της απολύμανσης του κοντίσιονερ

Ο καθαρισμός του διαχωρισμένου συστήματος με επακόλουθη αντιβακτηριακή θεραπεία συνιστάται από ειδικούς που πρέπει να παράγονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο:

 1. Πρώτη φορά, πριν από την εντατική χρήση.
 2. Δεύτερη φορά, όταν το split σύστημα μεταβεί στη λειτουργία θέρμανσης.

Επιπλέον, ο καθαρισμός και η απολύμανση της κλιματικής τεχνολογίας θα πρέπει να πραγματοποιούνται με την εμφάνιση των ακόλουθων "συμπτωμάτων":

 • Εμφανίζεται μια δυσάρεστη οσμή μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, όλα τα ζωντανά πράγματα στη διάρκεια της ζωής παράγουν αέριο - μεθάνιο, η μυρωδιά του οποίου δείχνει την παρουσία αποικιών βακτηρίων στο κλιματιστικό.
 • Ορατή εκδήλωση μούχλας στις εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
 • Η εμφάνιση βλέννας στο τηγάνι για τη συλλογή του συστήματος συμπύκνωσης και αποστράγγισης.

Η συχνότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας της κλιματικής τεχνολογίας εξαρτάται επίσης από τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του κλιματιστικού και από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού του χώρου στο οποίο είναι εγκατεστημένο.

Μέσα απολύμανσης των διαχωρισμένων συστημάτων

Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές οικιακών χημικών ουσιών έχουν κατακτήσει την παραγωγή καθαριστικών και απολυμαντικών για την τεχνολογία του κλίματος. Μπορεί να είναι:

 • απολυμαντικά υγρά που περιέχουν αντιβιοτικά.
 • διάφορα καθαριστικά, η δράση των οποίων βασίζεται στη διάλυση των προσμείξεων ·
 • Παρασκευάσματα που περιέχουν συστατικά που περιέχουν χλώριο.

Επιπλέον, ορισμένοι τεχνίτες χρησιμοποιούν φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση ενός ιατρικού εργαλείου.

Κάθε φάρμακο και επαγγελματικό εργαλείο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα οποία πρέπει να εξεταστούν λεπτομερέστερα.

Απολύμανση υγρών, τα οποία περιέχουν αντισηπτικά

Τα πιο δημοφιλή μέσα αυτού του τύπου, μεταξύ των επαγγελματιών, είναι CONDICLEAN. Αυτό το υγρό κοντίσιονερ για αντιβακτηριακή θεραπεία σκοτώνει τα περισσότερα στελέχη των παθογόνων βακτηρίων και ιών, καθώς και επιζήμια για τα σπόρια των μυκήτων, τα οποία είναι μόνιμη «κάτοικοι» μίγματος αέρα στα διαμερίσματα μας. Το κύριο συστατικό της CONDICLEAN είναι διγλυκονικής χλωρεξιδίνης, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική ως ένα ισχυρό αντισηπτικό.

Το φάρμακο είναι υποαλλεργικό και δεν έχει αντενδείξεις για χρήση. Αλλά κάποιος πρέπει να είναι προσεκτικός και να εμποδίζει την είσοδό του στην αναπνευστική οδό και τις βλεννώδεις μεμβράνες των ματιών. Το φάρμακο CONDICLEAN διατίθεται υπό μορφή φιάλης με ψεκασμό 200 mg, φιάλη 1 λίτρου. και κάνιστρα των 5 λίτρων. Συνιστάται για αυτο-χρήση. Παραγωγός της LLC "Fargomed" Ουκρανία.

Μια άλλη κοινή ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών, η οποία ονομάζεται "Sepupet-asset". Το φάρμακο είναι διαθέσιμο υπό μορφή κόκκων, από το οποίο παράγεται ένα διάλυμα εργασίας, το οποίο έχει 100% αποτελεσματικότητα έναντι διαφόρων ιών, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων πολιομυελίτιδας και φυματίωσης. Εκτός από τους ιούς και τα βακτηρίδια, το διάλυμα είναι αποτελεσματικό για την καταστροφή των απλούστερων μυκήτων και όλων των τύπων μούχλας.

Το μειονέκτημα του φαρμάκου "Secupet-asset" είναι ότι προκαλεί τη διάβρωση των μετάλλων. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία του ακριβού κλιματικού εξοπλισμού.

Ειδικά καθαριστικά με λειτουργία απολύμανσης

Στις εγκαταστάσεις αυτές, μπορείτε να αποδώσετε με ασφάλεια την προετοιμασία AIRCO-CLEAN δύο συστατικών από τη βελγική εταιρεία Wynn's. Αποτελείται από καθαρότερο AIRCO-CLEAN PRE-WASH και αντισηπτικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC.

Αρχικά, στον εσωτερικό εναλλάκτη θερμότητας και το κλιματιστικό μηχάνημα που εφαρμόζεται στον παράγοντα καθαρισμού, η οποία αντιμετωπίζει επαρκώς με λιπαρές αποθέσεις, βρωμιά και ούτω καθεξής. Στη συνέχεια όλες οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με νερό και μετά την ξήρανση εφαρμόζεται μόνο αντισηπτικό για εναλλάκτη απολύμανση.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της λύσης είναι η δημιουργία μιας μεμβράνης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, η οποία εμποδίζει τη διάβρωση και αντιστέκεται στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Το κύριο μειονέκτημα αυτής της προετοιμασίας είναι ότι μόνο ο εναλλάκτης θερμότητας υποβάλλεται σε επεξεργασία, χωρίς να επηρεάζεται τα φίλτρα και άλλα μέρη της συσκευής.

Τα κεφάλαια εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο κιτ και πρέπει να αγοραστεί χωριστά.

Αυτοτελής απολύμανση του κλιματιστικού

Για να μάθετε πώς να κάνετε αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού με τα χέρια σας, θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το τμήμα μέχρι το τέλος της διαδικασίας σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησαν οι ειδικοί μας.

Η οδηγία βασίζεται στη χρήση του AIRCO-CLEAN. Όταν επιλέγετε ένα άλλο μέσο, ​​πρέπει να διεξάγονται όλες οι ενέργειες και οι διαδικασίες για την εκτέλεση της εργασίας, βάσει των οδηγιών προς το φάρμακο.

Η σειρά εκτέλεσης των έργων:

 1. Αποσυνδέστε το κλιματιστικό από το δίκτυο.
 2. Αφαιρέστε τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
 3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη από τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα μέρη του κλιματιστικού.
 4. Αφαιρέστε το χοντρό φίλτρο αέρα και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 5. Η ίδια λειτουργία με ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο, εάν παρέχεται από το σχέδιο.

Τα πρόσθετα φίλτρα καθαρίζονται στεγνά ή αντικαθίστανται με νέα.

 • Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα, εφαρμόστε το καθαριστικό AIRCO-CLEAN PRI-WASH στα συντρίμμια.
 • Σε 10-15 λεπτά. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας έναν άλλο ψεκαστήρα.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο αέρα (ηλεκτροστατική) στην αρχική του θέση.
 • Ενεργοποιήστε την κλιματιστική μηχανή στη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να εξατμίσετε την υγρασία.
 • Ψεκάστε το δεύτερο συστατικό AIRCO-CLEAN ANTISEPTIC (περίπου 100mm) χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού στη ζώνη εισαγωγής αέρα της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από 15-30 λεπτά λειτουργίας, η συσκευή θα απολυμανθεί πλήρως. Το τελικό σημείο της διαδικασίας θα πρέπει να είναι η πλήρης αποξήρανση του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων "εσωτερικών" στοιχείων της συσκευής.
 • Μετά την απολύμανση, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το κοντίσιονερ, που έχει προηγουμένως υποβληθεί σε επεξεργασία με μια ένωση καθαρισμού και να ξεπλυθεί με νερό το πρόσοψη του κλιματιστικού, των περσίδων κτλ.

  Συνιστάται ο καθαρισμός και η αντιμικροβιακή επεξεργασία του μαλακτικού σε μάσκα προσώπου, αποφεύγοντας την επαφή με την αναπνευστική οδό και τον βλεννογόνο του ματιού. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά και να μην χρησιμοποιείται κοντά σε τρόφιμα.

  Σημαντικό! Αντιβακτηριακή θεραπεία του κοντίσιονερ από τα χέρια

  Ο κλιματισμός, όπως κάθε οικιακή συσκευή, χρειάζεται περιοδική συντήρηση. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται προσεκτικά το κλιματιστικό στο σπίτι: καθαρίστε το από τη σκόνη, ξεπλύνετε τα φίλτρα, εκτελέστε αντιβακτηριακή, αντιδιαβρωτική επεξεργασία, απολυμάνετε. Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς η αντιβακτηριδιακή επεξεργασία του κλιματιστικού εκτελείται με τα χέρια μας.

  Γιατί πρέπει να επεξεργαστώ το κλιματιστικό;

  Οι πρότυποι ειδικοί συστήνουν καθαρισμό δύο φορές το χρόνο: πριν από τη θερινή περίοδο, καθώς και το φθινόπωρο για να προετοιμαστούν για τη θέρμανση. Για τι πρέπει να κάνουμε;

  Το χειμώνα, κατά κανόνα, τα περισσότερα κλιματιστικά δεν χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους, δεδομένου ότι δεν είναι δομικά και λειτουργικά σχεδιασμένα για λειτουργία σε μείον εξωτερικές θερμοκρασίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η σκόνη συσσωρεύεται μέσα στο χωριστό μπλοκ (αν και όχι τόσο εντατικά όσο κατά τη διάρκεια της ενεργού εργασίας). Μαζί με τη σκόνη, παραμένουν σωματίδια ζωικής τρίχας, γύρη, σπόρια μύκητες μούχλας, ακάρεα.

  Κατά την εκκίνηση του κλιματιστικού στο ελατήριο θα διοχετεύονται στο δωμάτιο μαζί με τον ψυχρό αέρα, ακόμη και αν δεν υπάρχει δυσάρεστη οσμή. Στη συνέχεια, η εναπομένουσα σκόνη, η συμπύκνωση σε ένα ζεστό περιβάλλον θα μετατραπεί σε εστία παθογόνων βακτηρίων, μικροοργανισμών.

  Η απόφραξη γίνεται αισθητή:

  1. συγκεκριμένη οσμή στην αρχή του κλιματιστικού.
  2. εξωτερικός θόρυβος κατά την εργασία.
  3. την εμφάνιση μούχλας έξω από τη μονάδα.
  4. η εμφάνιση βλέννας στο ταψί αποστράγγισης.
  5. διαρροή από τη συσκευή.

  Συνέπειες της μόλυνσης του κλιματιστικού

  Εάν δεν καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα, η ακαθαρσία θα συσσωρεύεται συνεχώς. Αυτό δεν θα είναι μόνο επιζήμιο για την υγεία των ανθρώπων. Θα είναι δύσκολο να λειτουργήσει το ίδιο το σύστημα, μέχρι την αποτυχία του. Τα κύρια προβλήματα που προκύπτουν από τη μόλυνση, τον πρόωρο καθαρισμό της συσκευής:

  • Παραβίαση της κυκλοφορίας ψυχρού αέρα.
  • Βλάβη του ανεμιστήρα.
  • Βουλωμένο σύστημα αποστράγγισης.
  • Αδυναμία καθαρισμού των φίλτρων αέρα, μόνο αντικατάσταση.
  • Υποβάθμιση της μεταφοράς αέρα γύρω από τον εναλλάκτη θερμότητας.
  • Λανθασμένη λειτουργία.
  • Πιθανή αστοχία του εξοπλισμού.

  Συχνότητα καθαρισμού

  Ο καθαρισμός, αν και δεν είναι πλήρης, πρέπει να πραγματοποιείται περισσότερες από δύο φορές το χρόνο. Ειδικά αυτό ισχύει για χώρους όπου ο αέρας είναι για κάποιο λόγο πιο μολυσμένος (για παράδειγμα, στέγαση κοντά σε αυτοκινητόδρομους με βαριά κυκλοφορία, κτίριο στην αυλή του σπιτιού, μέλη οικογένειας καπνίσματος κλπ.). Θα πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 μήνες για να βρεθούν τα φίλτρα για καθαρισμό καθαρού αέρα, για να ξεπλυθούν υπό τρεχούμενο νερό από τη σκόνη, να παρακολουθήσουν την κατάσταση της δεξαμενής αποστράγγισης, τον ανεμιστήρα, την καθαριότητα των εσωτερικών επιφανειών του εξοπλισμού.

  Μέσα καθαρισμού για οικιακό κλιματιστικό

  Η βιομηχανία τεχνολογίας κλιματισμού προσφέρει ένα ευρύ φάσμα απορρυπαντικών για τον καθαρισμό των συστημάτων κλιματισμού.

  Η επιφανειακή μόλυνση του διαχωρισμένου συστήματος δεν απαιτεί ειδικά προϊόντα φροντίδας. Η σκόνη μπορεί να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί που έχει υγρανθεί με ένα διάλυμα ήπιας σαπουνιού (εάν είναι απαραίτητο). Για τον καθαρισμό του εσωτερικού εξοπλισμού του εξοπλισμού θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τη φροντίδα των οικιακών κλιματιστικών.

  Όταν ο καπνός νικοτίνης εισέρχεται στο εσωτερικό του διαχωρισμένου συστήματος, ατμός κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα μέσα που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ακαθαρσίες που δεν είναι διαλυτές με νερό (HydroKleen, EasyFoam, EasyClean). Για παράδειγμα, το EasyClean είναι ένα αεροζόλ επιλεκτικής δράσης που δεν αλλάζει τα προς καθαρισμό υλικά.

  Ένα ενδιαφέρον υλικό είναι πώς μπορείτε να ρυθμίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Πλήρες σχέδιο δράσεων και συστάσεων.

  Οι συμπυκνωτές, οι εξατμιστές απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα λόγω της αυξημένης πρόσκρουσης της υγρασίας πάνω τους, των μεταβολών της θερμοκρασίας. Για αυτούς, για παράδειγμα, παράγονται αφρώδη προϊόντα (Domo) τα οποία, μετά την εφαρμογή, μετατρέπονται σταδιακά σε υγρή ουσία, διαλύοντας τη βρωμιά στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Με βάση τον βαθμό μόλυνσης, χρησιμοποιούνται τασιενεργά (Domo), αλκαλικά μέσα (EnviroSoil ή HydroCoil), όξινα σπρέι (SuperClean).

  Μετά τον καθαρισμό του εσωτερικού της μονάδας από τη βρωμιά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν αντιβακτηριακά, απολυμαντικά για την πρόληψη, παρεμπόδιση της δράσης μικροοργανισμών, μούχλας (StayClean, RTU, EasyClean, CONDICLEAN). Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία φίλτρων (KORTING K19).

  Για τη δεξαμενή αποστράγγισης παρέχονται βακτηριοκτόνα δισκία που παρέχουν απολυμαντικό αποτέλεσμα (QwikTreat).

  Επίσης παράγουν καθολικά μέσα, που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για τα οικιακά συστήματα, αλλά και όταν χρειάζεται αντιβακτηριακή αγωγή του κλιματιστικού αυτοκινήτου.

  Πώς να κάνετε την αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού με τα χέρια σας

  Για να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας, χρειάζεστε:

  • Αποσυνδέστε την από την παροχή ρεύματος
  • Ανοίξτε την πρόσοψη της εσωτερικής μονάδας του συστήματος διαχωρισμού.
  • Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα ματιών θα πρέπει να απομακρύνονται προσεκτικά, να εμποτίζονται με ένα ήπιο διάλυμα σαπουνιού, και στη συνέχεια να ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.
  • Επιπλέον, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα πιθανά τμήματα της εξωτερικής θήκης.
  • Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε τα ορατά στοιχεία από τη σκόνη και τη βρωμιά.
  • Αν χρησιμοποιείτε σπρέι καθαρισμού, εφαρμόστε το στα σημεία μόλυνσης.
  • Μετά από 15 λεπτά, επεξεργαστείτε το στοιχείο ανταλλαγής θερμότητας με νερό από άλλο ψεκαστήρα.
  • Καθαρίστε τον ανεμιστήρα εγκατάστασης με διάλυμα σαπουνιού, αεροζόλ, άλλον παράγοντα ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα.
  • Αφαιρέστε τη ρύπανση από τη δεξαμενή αποστράγγισης.
  • Τοποθετήστε τα φίλτρα αέρα στη θέση τους.
  • Ξεκινήστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας για να αφαιρέσετε την υγρασία από τα μέρη της μονάδας.
  • Αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό σπρέι κοντά στη ζώνη ανάσυρσης αέρα για την παραγωγή ενός πλήρους βακτηριοκτόνου καθαρισμού του συστήματος.

  Συστάσεις

  • Πριν καθαρίσετε, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός είναι αποσυνδεδεμένος από την παροχή ρεύματος.
  • Χειριστείτε με προσοχή όλα τα εσωτερικά μέρη, μέρη του πλαστικού περιβλήματος, προσπαθώντας να μην τα βλάψετε.
  • Ξεπλύνετε τα φίλτρα μία φορά κάθε 2-3 μήνες. Εάν υπάρχουν πρόσθετοι παράγοντες ρύπανσης - μία φορά το μήνα.
  • Αφού πλύνετε τα φίλτρα αέρα κάτω από τρεχούμενο νερό, συνιστάται να τα στεγνώνετε στον ήλιο (η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένα καλό αντισηπτικό).
  • Μετά την αντιβακτηριακή θεραπεία, την απολύμανση του εσωτερικού εξοπλισμού του διαχωρισμένου συστήματος, βακτηριοκτόνα δισκία θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν στη δεξαμενή αποστράγγισης για να εμποδίσουν την εξάπλωση μυκήτων και μικροοργανισμών.
  • Όταν χρησιμοποιείτε χημικά, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης τους.
  • Για να ελαχιστοποιήσετε τη ρύπανση του χώρου γύρω από τη συσκευή κλιματισμού κατά τον καθαρισμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική πλαστική σακούλα (διαθέσιμη).

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του μαλακτικού δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Το κύριο πράγμα είναι να το περάσετε προσεκτικά, με ακρίβεια, περιοδικά. Μην επιτρέψετε την ακραία απόφραξη της κλιματικής τεχνολογίας και θα ευχαριστήσει την αποτελεσματική και ποιοτική εργασία της.

  Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

  Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών

  Η άνεση του κλίματος είναι πολύ σημαντική για κάθε άτομο. Θέλουμε να νιώθουμε άνετα και άνετα τόσο στην κρύα όσο και στην καυτή εποχή. Η καλοκαιρινή περίοδος μας φέρνει πολλά θετικά συναισθήματα: τον ήλιο τη θάλασσα, τα λουλούδια, τη ζεστασιά, αλλά ταυτόχρονα και την εξάντληση της θερμότητας. Για μερικούς ανθρώπους, η ζέστη είναι απλά αναστάτωση και δυσφορία, αλλά υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων για τους οποίους η θερμότητα είναι απλώς μοιραία. Αυτοί είναι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις. Για μια τέτοια κατηγορία, ο κλιματισμός είναι απλώς μια σωτηρία. Το κλιματιστικό είναι μια σύνθετη οικιακή συσκευή που παράγει ροές ψυχρού αέρα και μειώνει τη συνολική θερμοκρασία δωματίου. Η παρουσία κλιματισμού στο σπίτι - αυτό δεν είναι πλέον ένα σημάδι πολυτέλειας. Διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών είναι διαθέσιμα σε όλα σχεδόν τα τμήματα του πληθυσμού. Αν και αυτό δεν είναι μια φτηνή οικιακή συσκευή, αλλά το αποτέλεσμα της χρήσης της αξίζει τον κόπο. Η ευκολία και η πρακτικότητα των σύγχρονων κλιματιστικών μηχανημάτων είναι ότι δεν ψύχουν μόνο τον αέρα, αλλά έχουν και πολλές πρόσθετες λειτουργίες, φιλτράροντας από τον αέρα διάφορους επιβλαβείς οργανισμούς:

  • βακτήρια.
  • ιούς ·
  • μούχλα?
  • σπόρια μυκήτων ·
  • γύρη των φυτών, προκαλώντας την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων κ.λπ.

  Τα φιλτραρισμένα στοιχεία πρέπει να συσσωρεύονται κάπου και να εγκατασταθούν στην εσωτερική επιφάνεια του κλιματιστικού, του εναλλάκτη θερμότητας, των επιφανειών του φίλτρου. Περιοδικά, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε και να απορρίπτετε φυσικούς και βιολογικούς μολυσματικούς παράγοντες μέσα στο κλιματιστικό με διεξαγωγή απολύμανσης (Εικόνα 1).

  Ποια είναι η χρήση της αντιβακτηριδιακής θεραπείας;

  Με βάση την αρχή του κλιματιστικού, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το ζεστό και υγρό εσωτερικό περιβάλλον που δημιουργείται στο εσωτερικό του κλιματιστικού κατά τη λειτουργία, ευνοεί τη συσσώρευση επιβλαβών για τον άνθρωπο οργανισμούς, σκόνη, μούχλα, τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων. Για να εξοικονομήσετε την οικιακή σας συσκευή από τη συσσώρευση όλων αυτών των επιβλαβών ουσιών, πρέπει να απολυμαίνετε και να καθαρίζετε το κλιματιστικό σας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Ο κατασκευαστής αυτών των οικιακών συσκευών καθορίζει συνήθως στις οδηγίες τη συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού και την απολύμανσή του. Αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν ότι τα προληπτικά μέτρα θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ακριβών οικιακών συσκευών από βλάβες και δυσλειτουργίες. Τότε το γεγονός ότι οι δυσάρεστες βιολογικές διεργασίες εμφανίζονται στο εσωτερικό του κλιματιστικού μπορεί να δείχνουν:

  • ξένη μυρωδιά, που δεν υπήρχε πριν.
  • την εμφάνιση μη ειδικών ήχων.
  • οπτικός προσδιορισμός της παρουσίας μούχλας,
  • συμφόρηση του βλεννογόνου υγρού στο δίσκο του κλιματιστικού.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να καθαριστεί επειγόντως και να αντιμετωπιστεί με αντιμικροβιακές ιδιότητες το κλιματιστικό.

  Καθαρίστε σωστά το κλιματιστικό

  Εκτελείτε όλα τα μέτρα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού από τον εαυτό σας, κάθε χρήστης μπορεί εύκολα. Αυτό δεν απαιτεί ειδικές ειδικές δεξιότητες. Οι κατασκευαστές έχουν φροντίσει για τη συντήρηση της συσκευής, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό.

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού εκτελείται με την ακόλουθη σειρά. Ο μηχανικός καθαρισμός του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να προηγείται από αντιβακτηριακή αντισηπτική επεξεργασία του κλιματιστικού. Καθαρίστε το κλιματιστικό με τα ακόλουθα βήματα:

  • Αφαιρέστε την πρόσοψη του κλιματιστικού.
  • Αφαιρέστε τα φίλτρα και πλένετε τα με ζεστό νερό με σαπουνόνερο. Για το σκοπό αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απορρυπαντικά πιάτων. Μετά το πλύσιμο, το φίλτρο πρέπει να στεγνώσει προσεκτικά.
  • Αφαιρέστε τη σκόνη σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του κλιματιστικού.
  • Καθαρίστε τις λεπίδες του ανεμιστήρα μέσα στη μονάδα.
  • Χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα, αφαιρέστε τη σκόνη σε όλα τα μέρη και τα μέρη του κλιματιστικού, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πτερωτή του ανεμιστήρα.
  • Καθαρίστε το τηγάνι από συμπύκνωση, μούχλα και βλέννα.
  • Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ξήρανσης έτσι ώστε όλα τα στοιχεία κλιματιστικού να στεγνώσουν.

  Αφού εκτελέσετε μηχανικό καθαρισμό, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό και την απολύμανση (Εικόνα 2).

  Για την απολύμανση το κλιματιστικό χρησιμοποιεί ειδικές χημικές ουσίες με την προσθήκη αντιβιοτικών, παράγοντες χλωρίου (το πιο δημοφιλές από αυτά είναι αποτελεσματικά - διγλυκονικής χλωρεξιδίνης) και άλλα συστατικά για την καταστροφή των ιών, τα σπόρια των μυκήτων και μούχλας. Οι χημικές ουσίες για την απολύμανση του κλιματιστικού χωρίζονται σε:

  • αντιβακτηριακό.
  • χλώριο που περιέχει?
  • μέσα για την απομάκρυνση βρωμιάς και γράσου.

  Αποκτήστε το απαραίτητο προϊόν σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει ένα ευρύ φάσμα μέσων για τον καθαρισμό και την απολύμανση του κλιματιστικού. Τέτοια προϊόντα διατίθενται με τη μορφή υγρών και ψεκασμών. Επίσης, όταν εργάζεστε με χημικά, φροντίστε για την ατομική προστασία. Για την απολύμανση του κοντίσιονερ είναι καλύτερο στα γάντια από καουτσούκ, μια μάσκα για την προστασία των ανώτερων αναπνευστικών οδών. Επίσης, προετοιμάστε για εργασία ένα μαλακό πινέλο και ένα κουρέλι με καλή απορροφητικότητα.

  Εάν χρησιμοποιείτε υγρό για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το κλιματιστικό, τοποθετήστε τα γάντια από καουτσούκ, πάρτε ένα μαλακό πανί και εφαρμόστε το φάρμακο σε αυτό. Προειδοποιήστε προσεκτικά το κλιματιστικό στο εσωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε χώρους όπως εναλλάκτη θερμότητας, φίλτρο, δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων. Εάν έχετε επιλέξει έναν παράγοντα με τη μορφή ψεκασμού, εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα, έτσι ώστε τα σωματίδια του προϊόντος να μην εισέρχονται στην αναπνευστική οδό. Ο ψεκασμός πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω στην εσωτερική επιφάνεια του κλιματιστικού. Περιμένετε να στεγνώσει το κλιματιστικό.

  Μετά από όλες τις δραστηριότητες, πρέπει να συναρμολογήσετε το συγκρότημα κλιματισμού. Αν όλα γίνονται σωστά, η συσκευή μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

  Ειδικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας

  Η ιδιαιτερότητα της αντιβακτηριακής επεξεργασίας του κλιματιστικού είναι:

  • στους τύπους των επιλεγμένων κεφαλαίων ·
  • το σχεδιασμό της ίδιας της συσκευής ·
  • Επίσης, οι συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί αυτό το κλιματιστικό.
  • Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλίσετε ότι κατά τη λειτουργία, το απολυμαντικό και η υγρασία δεν φτάνουν στα ηλεκτρικά μέρη του κλιματιστικού, έτσι ώστε η ηλεκτρική μονάδα πρέπει να είναι μονωμένη τοποθετώντας μια πλαστική σακούλα σε αυτήν ή με άλλο προσβάσιμο τρόπο.

  Η αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της υγείας όλων των μελών της οικογένειας που ζουν στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Ένα κλιματιστικό που λειτουργεί σωστά δεν επιτρέπει στις επιβλαβείς ουσίες να εισέλθουν στο περιβάλλον του αέρα. Για να διατηρήσετε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες του κλιματισμού. Χάρη στον έγκαιρο καθαρισμό, ο αέρας στο διαμέρισμά σας θα είναι φρέσκο ​​και καθαρό και αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια.

  Περιοδικότητα των αντιβακτηριακών μέτρων

  Η συχνότητα καθαρισμού του κλιματιστικού εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες λειτουργίας του. Με συνήθη χρήση, οι ειδικοί συνιστούν να εκτελούνται προληπτικά μέτρα για τον καθαρισμό και την απολύμανση δύο φορές το χρόνο. Την πρώτη φορά που το κλιματιστικό πρέπει να καθαριστεί πριν από τη λειτουργία και τη δεύτερη φορά μετά το τέλος της περιόδου χρήσης της συσκευής στη λειτουργία κλιματισμού. Κατά τη θερινή περίοδο εργασίας, η συσκευή συσσωρεύει μεγάλο αριθμό βακτηρίων και μικροοργανισμών. Αλλά εάν υπάρχουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τότε η συσκευή μπορεί να καθαριστεί και πιο συχνά, όπως είναι απαραίτητο. Σχετικά με την ανάγκη διεξαγωγής ενεργειών καθαρισμού δηλώνουν δυσάρεστες οσμές, μούχλα, εξωτερικούς ήχους, που εκδίδονται από τη συσκευή. Είναι καλύτερο να μην αγνοήσουμε τέτοιες καταστάσεις και να ξοδέψουμε τον χρόνο καθαρισμού και απολύμανσης.

  Χημικές ουσίες για τον καθαρισμό κλιματιστικών και συστημάτων διάσπασης

  Οι χημικές ουσίες για τον καθαρισμό του κλιματισμού και της απολύμανσης διατίθενται σε ευρεία κλίμακα. Μέσα για τη λήψη μέτρων για την απολύμανση των κλιματιστικών συστημάτων και των διαχωρισμένων συστημάτων παράγονται από πολλούς κατασκευαστές. Ο κύριος στόχος τέτοιων εργαλείων είναι να διαλύσουν τη βρωμιά και το γράσο, να απομακρύνουν και να εξουδετερώσουν τα επιβλαβή βακτήρια και τους ιούς και επίσης να καταστρέψουν σπόρια μυκήτων, ακάρεων σκόνης, αλλεργιογόνων, καλουπιών. Τα μέσα απολύμανσης διατίθενται σε διάφορες μορφές και σε διαφορετικές δοσολογίες. Μπορείτε να αγοράσετε χημικά προϊόντα με τη μορφή καθαριστικών αφρού, ψεκασμού ή υγρών. Το χρηματικό ποσό μπορεί να κυμαίνεται από 200 γραμμάρια έως 5 λίτρα. Τα παρασκευάσματα δύο συστατικών είναι πολύ δημοφιλή στην αγορά των καθαριστικών για την τεχνολογία του κλίματος, έλαβαν πολλά θετικά σχόλια από τους πελάτες στα καταστήματα. Εκτελούν το ρόλο του καθαρισμού και της απολύμανσης ταυτόχρονα. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν airco καθαρό προπλύματος (εικόνα 3). Το εργαλείο αυτό κατασκευάζεται στο Βέλγιο και έχει άριστη ποιότητα. Το φάρμακο πωλείται ως κιτ, το οποίο περιλαμβάνει τη συσκευασία του καθαριστικού μέσου και τη συσκευασία του απολυμαντικού. Στην αρχή, το πρώτο εξάρτημα εφαρμόζεται στο εσωτερικό του κλιματιστικού. Έχει καλούς δείκτες για τη διάλυση και την αφαίρεση ενός μίγματος σκόνης και σκόνης και λίπους. Στη συνέχεια, ο κατασκευαστής συμβουλεύει τη χρήση νερού για να καθαρίσει το προϊόν. Μετά την ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας, εφαρμόζεται ένα δεύτερο συστατικό για απολύμανση. Ένα χαρακτηριστικό αυτού του εργαλείου είναι το γεγονός ότι όταν στεγνώνει σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει τη διάβρωση.

  Συμβουλές για κλιματιστικά

  Ο καθαρισμός και η απολύμανση του κλιματιστικού μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αν ακολουθείτε ακριβώς τις οδηγίες. Είναι καλύτερο να μάθετε πώς να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία μόνοι σας για να μπορείτε να βοηθήσετε ανά πάσα στιγμή τη συσκευή κλιματισμού σας και να μην πληρώσετε υπερβολικά για συντήρηση.

  Απολύμανση κλιματιστικών

  Γιατί είναι απαραίτητη η διεξαγωγή απολύμανσης κλιματιστικών; Από πού προέρχονται οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί; Ας καταλάβουμε.

  Η εσωτερική μονάδα του εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος οδηγεί από μόνη της 500 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα ή περισσότερο. Η σκόνη που πετάει στο δωμάτιο, εγκατασταθεί στα φίλτρα και είναι ωραία - το κλιματιστικό καθαρίζει τον αέρα! Αλλά δεν όλα τα βρωμιά παραμένει, κάτι εξακολουθεί να εισέρχεται στο κλιματιστικό. Ειδικά αν δεν καθαρίσετε τα φίλτρα εγκαίρως...

  Ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας είναι υγρός. Το νερό αποχετεύεται στο λουτρό αποστράγγισης, εισέρχεται στο σύστημα αποστράγγισης. Δεν υπάρχει ροή, η οποία θα μπορούσε να απομακρύνει τη σκόνη, η υγρασία εξαντλείται. Η σκόνη, που συσσωρεύεται σε εναλλάκτη θερμότητας και σε λουτρό, απορροφάται, αρχίζει να χυτεύεται. Γίνεται μια εστία μυκήτων και βακτηρίων. Υπάρχει μια μούχλα μυρωδιά, η οποία δείχνει ότι είναι καιρός να απολυμάνετε το κλιματιστικό. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να χύσετε ένα απολυμαντικό χωρίς να καθαρίσετε το κλιματιστικό. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε, να το πλύνετε και στη συνέχεια να το επεξεργαστείτε με ένα μέσο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση των κλιματιστικών.

  Πόσο κοστίζει η απολύμανση του κλιματιστικού;

  Απολυμαντικό για κλιματιστικά

  Για την επεξεργασία εσωτερικών μονάδων διαχωρισμένων συστημάτων χρησιμοποιούμε ένα καλά αποδεδειγμένο εργαλείο Almadez, που παράγεται στη Μόσχα από την εταιρεία "Βασική απολύμανση". Almadez έχει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, το εργαλείο αυτό είναι ενεργό τόσο σε σχέση με βακτήρια και ιούς, και καλούπια. Στο site almadez.ru μπορείτε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των παθογόνων μικροοργανισμών με τους οποίους Almadez αγωνίζεται ανελέητα. Αυτό και σταφυλόκοκκοι, και Ε. Coli, και ο ιός της γρίπης, καθώς και πολλοί άλλοι. Το προϊόν είναι πιστοποιημένο και συνιστάται για χρήση στη θεραπεία κλιματιστικών και εξαερισμού. Επιπλέον, δεν προκαλούν διάβρωση των μετάλλων, και ως εκ τούτου, ο εναλλάκτης θερμότητας κλιματισμού, η οποία αποτελείται από σωλήνες χαλκού και πτερύγια αλουμινίου δεν θα καταστραφεί.

  Το διάλυμα απολυμαντικού εφαρμόζεται μέσω ενός ψεκαστήρα ή ενός υαλοκαθαριστήρα. Το Almadez ανήκει στην 4η τάξη ουσιών χαμηλής επικινδυνότητας και δεν έχει ευαισθητοποιητική δραστηριότητα, δηλαδή, δεν προκαλεί αλλεργίες.

  Στην πρακτική μας υπήρξε μια περίπτωση που μας επέτρεψε να επαληθεύσουμε την αποτελεσματικότητα του Almadez. Με κλιματισμό, τα οποία έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί σε ένα ενιαίο όργανο (Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών), ελήφθησαν δείγματα για την παρουσία παθογόνων παραγόντων της φυματίωσης - όλα αυτά δεν έδειξε παθογόνων.

  Αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών

  Πόσο συχνά πρέπει να πραγματοποιώ αντιβακτηριακή θεραπεία κλιματιστικών; Το κάνουμε αυτό κάθε φορά που καθαρίζουμε το κλιματιστικό και δεν λαμβάνουμε επιπλέον χρέωση. Μην δημιουργείτε μούχλα στο σπίτι ή στο γραφείο. Η αντιβακτηριακή θεραπεία του κλιματιστικού δεν θα είναι περιττή! Ορισμένα θεσμικά όργανα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες πρέπει να το κάνουν τακτικά. Για παράδειγμα, οι πολυκλινικές, τα νοσοκομεία, οι οδοντιατρικές κλινικές. Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια συμφωνία για την αντιβακτηριακή επεξεργασία των κλιματιστικών.

  Αντιβακτηριακός παράγοντας "Octave"

  Από το 2016 η εταιρεία μας έχει αγοράσει το φάρμακο "Octave" για την επεξεργασία κλιματιστικών. Το συν του είναι μια ήρεμη, απείθαρχη μυρωδιά. Επιπλέον, το Octave αφρίζει καλύτερα από το Almadez, επομένως δεν είναι μόνο ένα απολυμαντικό, αλλά και ένα καλό απορρυπαντικό. Η επεξεργασία των αεραγωγών και των κλιματιστικών συσκευών υποδεικνύεται άμεσα από τον κατασκευαστή της εγκατάστασης ως ένα από τα πεδία εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας των εναλλάκτη θερμότητας, των αεραγωγών και των φίλτρων.

  «Octave» έχει αντιμικροβιακή δραστικότητα έναντι Gram-αρνητικών και Gram-θετικών μικροοργανισμών, ιών, παθογόνων και μύκητες: μούχλα, μύκητες Trichophyton και Candida. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή

  Το προϊόν ανήκει στην 4η τάξη ουσιών χαμηλού κινδύνου όταν εφαρμόζεται στο δέρμα και ενίεται στο στομάχι, δεν προκαλεί αλλεργίες.

  Απολύμανση του κλιματιστικού στο διαμέρισμα

  Παρά το γεγονός ότι κάθε κατασκευαστής δηλώνει την περίοδο των προληπτικών μέτρων σε σχέση με το κλιματιστικό, δεν ενοχλεί κάθε χρήστη να τα παρατηρήσει και να τα εκτελέσει μέσα στον καθορισμένο χρόνο. Παρ 'όλα αυτά, αυτό το μέρος επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση της μονάδας, αλλά και τον αέρα που αναπνέει το άτομο στο δωμάτιο.

  Καθαρίστε σωστά το κλιματιστικό

  Το κλιματιστικό δεν ψύχει μόνο το εσωτερικό ζεστό αέρα στο δωμάτιο. Το καθαρίζει επίσης από κάθε είδους ρύπους:

  • σωματίδια σκόνης ·
  • σπόρια μούχλας.
  • βιοενεργά μικροστοιχεία (ιούς).

  Όλες οι ακαθαρσίες που συλλέγονται από τον αέρα καθίστανται στο εξωτερικό των ειδικών φίλτρων. Απορρίπτοντας τον προληπτικό καθαρισμό της συσκευής κλιματισμού, ο άνθρωπος φέρνει σε κίνδυνο σοβαρά προβλήματα, τα οποία συνίστανται στην υποβάθμιση της υγείας.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο το σύστημα καθαρισμού του αέρα θα ενημερώσει τον καταναλωτή σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού. Τέτοιες προειδοποιήσεις μπορούν να εκφραστούν ως:

  1. Ασυνήθιστοι θόρυβοι που προέρχονται από το τμήμα εργασίας του κλιματιστικού.
  2. Παράγονται μυρωδιές που δεν έχουν δει μέχρι τώρα.
  3. Παραλλαγές των παραμέτρων που δηλώνει ο κατασκευαστής.
  4. Σπάνιες ή συχνές εκτομές σβώλων σκόνης, σωματιδίων νερού ή ακαθαρσιών.

  Η συχνότητα καθαρισμού του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτάται άμεσα από την κατάσταση των αέριων μαζών στο δωμάτιο που βρίσκεται σε λειτουργία.

  Ειδικότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας

  Στο κλιματιστικό, όλα τα λειτουργικά μέρη του συστήματος υπόκεινται σε αντιβακτηριακή αγωγή. Είναι ιδιαίτερα αναγκαίο να εξεταστεί:

  • εσωτερικές επιφάνειες του εναλλάκτη θερμότητας.
  • σε βάθος μέρη στοιχείων φίλτρου.
  • λεπίδες ανεμιστήρα.

  Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις αντιβακτηριακής θεραπείας να είναι η χρήση ειδικών αντισηπτικών και αντιμυκητιασικών παραγόντων. Πολύ συχνά περιλαμβάνει πλήρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.

  Περιοδικότητα των αντιβακτηριακών μέτρων

  Οποιοσδήποτε κατασκευαστής συμβουλεύει να διεξάγει αντιμικροβιακή αγωγή του κλιματιστικού μηχανήματος τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο:

  1. Μετά τους πρώτους μήνες εντατικής χρήσης.
  2. Μετά τη μεταφορά του διαχωρισμένου συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης.

  Ο οπτικός έλεγχος θα σας βοηθήσει να καθορίσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την περίοδο συντήρησης του εσωτερικού του κλιματιστικού. Με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τα σήματα:

  • αποικίες μούχλας που βρίσκονται στις εσωτερικές ή εξωτερικές επιφάνειες εργασίας της μονάδας.
  • λάσπη στο δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων.
  • βλεννογόνων σχηματισμών στο σύστημα αποστράγγισης.

  Η συχνότητα της αντιβακτηριακής θεραπείας επηρεάζεται επίσης από:

  1. Η χρήση απολυμαντικών, ή μάλλον η «τοξική» σύνθεση τους.
  2. Κατάσταση του αέρα εργασίας στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται.

  Αντιβακτηριακοί παράγοντες

  Για αντιβακτηριακή θεραπεία, χρησιμοποιούνται σήμερα διάφορα μέσα:

  • ένα απολυμαντικό υγρό με βάση τα αντιβιοτικά.
  • καθαριστικά με τη λειτουργία της διάλυσης μολυσματικών ουσιών.
  • χλωριωμένα παρασκευάσματα.

  Πρόσφατα, η χρήση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται από ιατρικά ιδρύματα για την απολύμανση ιατρικών οργάνων έχει γίνει "μοντέρνα". Σε αυτό το θέμα, είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, δεδομένου ότι ενεργείτε με τον δικό σας φόβο και κίνδυνο.

  Αντισηπτικά απολυμαντικά

  Μια πολύ δημοφιλής σύνθεση ονομάζεται "Condiclean". Τα ενεργά συστατικά του καταστρέφουν:

  • παθογόνα βακτήρια.
  • σπόρια μυκήτων ·
  • ιούς.

  Μια τέτοια ευρεία γκάμα δράσης επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός ισχυρού αντισηπτικού ιατρικής - διγλυκονικής χλωρεξιδίνης. Χάρη σε αυτόν, το 90% των «οικιακών κατοίκων» των ροών των αγωγών αέρα καταστρέφονται. Μορφή απελευθέρωσης αντισηπτικών:

  1. Φιάλη με ψεκαστήρα - 200 mg.
  2. Τακτική φιάλη - 1 λίτρο.
  3. Δοχείο χωρητικότητας 5 λίτρα.

  Μια άλλη ισχυρή αντισηπτική θεραπεία των κλιματιστικών είναι το φάρμακο "Sepupet-asset". Διατίθεται υπό μορφή κόκκων, από τους οποίους παρασκευάζεται ο όγκος εργασίας του διαλύματος. Τα ενεργά συστατικά του επηρεάζουν 100% την καταστροφή:

  • οι αιτιολογικοί παράγοντες της πολιομυελίτιδας.
  • μικροοργανισμοί που προκαλούν φυματίωση.
  • Gram-θετικοί και gram-αρνητικοί ιοί.
  • όλες τις πιθανές αποικίες μυκήτων.
  • οποιοδήποτε τύπο μούχλας.

  Το επόμενο, που αξίζει τον σεβασμό του φαρμάκου, είναι η δραστική ουσία "Airco-Clean". Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας και άλλων στοιχείων που λειτουργούν στο σύστημα κλιματισμού, εκτός από τα φίλτρα. Μετά τη θεραπεία με το συγκεκριμένο σκεύασμα, παραμένει μια λεπτή προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια. Το φάρμακο αφαιρεί άριστα τις αποθέσεις λίπους.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαλείο εφαρμόζεται σε δύο στάδια. Πρώτον, η επιφάνεια επεξεργάζεται με το καθαριστικό "Airo-clean PREwash" και μόνο μετά την πλήρη ξήρανση εφαρμόζεται το αντισηπτικό "Airo-clean Antiseptic".

  Απολυμαίνουμε τον εαυτό μας

  Η σειρά της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα είναι η ακόλουθη:

  1. Αποσυνδέστε το μετασχηματιστή AC.
  2. Ανοίξτε την πρόσοψη του εσωτερικού μέρους του συστήματος διαχωρισμού.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα, καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας και άλλα εσωτερικά μέρη του κλιματιστικού από τη σκόνη.
  4. Μετά την αφαίρεση του φίλτρου αέρα για τον τραχύ καθαρισμό των αέριων μαζών, ξεπλύνετε το με τρεχούμενο νερό.
  5. Αν το μοντέλο σας είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροστατικό φίλτρο, επαναλάβετε τις ίδιες ενέργειες με αυτό.
  6. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε όλα τα φίλτρα με νέα.
  7. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν αντιβακτηριακό παράγοντα στις μολυσμένες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του εναλλάκτη θερμότητας, με ένα ψεκασμό.
  8. Μετά από δέκα ή δεκαπέντε λεπτά, ξεπλύνετε την εφαρμοζόμενη ένωση με καθαρό νερό, χρησιμοποιώντας ένα άλλο σπρέι.
  9. Τοποθετώντας το ηλεκτροστατικό φίλτρο και το φίλτρο αέρα στις κανονικές θέσεις, ξεκινήστε το κλιματιστικό στο πρόγραμμα "Ανακυκλοφορία". Αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο για την εξάτμιση της υγρασίας, συμπυκνωμένο στη συσκευή μετά από αντιβακτηριακή θεραπεία.
  10. Μετά από μια σύντομη περίοδο λειτουργίας, εισάγετε τουλάχιστον 100 mg στη ζώνη αναρρόφησης με ψεκασμό. αντιβακτηριακό παράγοντα. Μετά από 20-30 λεπτά εργασίας, η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος θα απολυμανθεί πλήρως.
  11. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιβακτηριδιακής θεραπείας θα δείξει την απόλυτη ξήρανση του εσωτερικού μέρους του διαχωρισμένου συστήματος.
  12. Το τελευταίο σημείο θα είναι η επεξεργασία όλων των εξωτερικών επιφανειών του κλιματιστικού και των περσίδων του.

  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρησιμοποιούμενα απολυμαντικά είναι «τοξικά» για τους βλεννογόνους του σώματος και τις εκτεθειμένες επιφάνειες. Επομένως, όλες οι εργασίες πρέπει να γίνονται σε προστατευτική μάσκα.