Αντιμυκητιασικός παράγοντας για τοίχους: μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών

Μορφή στους τοίχους δεν είναι ασυνήθιστο σε μοντέρνα σπίτια και διαμερίσματα. Οι σχηματισμοί σπορίων πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και αν δεν ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για την απομάκρυνσή τους, ο μύκητας θα μεταφερθεί στην οροφή, το δάπεδο, τα έπιπλα και τα ρούχα.

Για να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν αποτελεσματικό αντιμυκητιακό παράγοντα για τους τοίχους και να εξαλείψετε τη βασική αιτία της εμφάνισης μικροοργανισμών μούχλας.

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα εξαιρετικά δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να φέρει σε άσχημη την ακριβή επισκευές στο διαμέρισμα.

Ο μυελός όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, επιδεινώνει το μικροκλίμα στο δωμάτιο και βλάπτει την υγεία ενός ατόμου. Η έγκαιρη ανίχνευση του "εχθρού" διευκολύνει σημαντικά την καταπολέμηση του μύκητα.

Η εμφάνιση του μύκητα στο σπίτι υποδεικνύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Παρουσία γκρίζων, μαύρων, σκούρων πράσινων κουκίδων και κηλίδων στους τοίχους ή στην οροφή.
 • η εμφάνιση μιας ωμής, δυσάρεστης οσμής στο δωμάτιο.
 • απολέπιση χρώματος, ταπετσαρίας, απόρριψη γύψου και σκουρόχρωμα ραφών.

Κάποιοι μπορεί να παρατηρήσουν μια επιδείνωση της ευημερίας - η συγκέντρωση της προσοχής μειώνεται, οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνές, υπάρχει μια γρήγορη κόπωση.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καλούπι με πολύπλοκο τρόπο. Η τελική και αμετάκλητη διάθεση του μύκητα μπορεί να επιτευχθεί με την εξάλειψη των αιτιών της εμφάνισής του.

Ωστόσο, οι δείκτες υγρασίας και θερμοκρασίας δεν είναι καθόλου οι μοναδικοί παράγοντες ανάπτυξης βλαβερών μικροοργανισμών. Μεταξύ των σημαντικών λόγων είναι:

 1. Έλλειψη ή ανεπαρκής εξαερισμός. Κατά κανόνα, ο μύκητας αρχίζει να αναπτύσσεται στις γωνίες του δωματίου - σε ένα μέρος όπου σχηματίζεται η στασιμότητα του αέρα. Με επαρκές "χτύπημα", σχηματίζονται δίνες - ο αέρας εκπέμπει σπόρια και η περίσσεια υγρασίας εκκενώνεται στον αγωγό εξαερισμού.
 2. Χαμηλής ποιότητας στεγάνωση του θεμελίου. Ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας κατασκευής, εμφανίζεται μια τριχοειδής αναρρόφηση υγρασίας από ένα υγρό υπόβαθρο - οι τοίχοι του σπιτιού πεθαίνουν.
 3. Μη ικανοποιητική κατάσταση της διαρροής ύδρευσης και αποχέτευσης. Η περιοδική διαβροχή δαπέδων, οροφών, τοίχων και καναλιών μηχανικής δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων.
 4. Λεπτές, τοίχους κατάψυξης. Λόγω της κακής θερμικής μόνωσης, το σημείο δρόσου μετατοπίζεται, η συμπύκνωση εγκαθίσταται στους τοίχους από το εσωτερικό του δωματίου.
 5. Κρύα σοφίτα ή διαρροή οροφής. Αυτός είναι ένας κοινός λόγος για την εμφάνιση μούχλας στους επάνω ορόφους και στα σοκάκια.
 6. Ακατάλληλη χρήση του υγραντήρα αέρα. Κατά τη δημιουργία τροπικών συνθηκών για τα εξωτικά φυτά στα θερμοκήπια, το καλούπι καλουπιού ρυθμίζεται μερικές φορές.

Τα περισσότερα υλικά φινιρίσματος και οικοδομής μπορούν να επηρεαστούν από ένα μύκητα. Σκούρα σημεία εμφανίζονται στην ταπετσαρία, το κεραμίδι, το ξύλο και το γύψο.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - είδη και κανόνες επιλογής

Το Mold είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και, αν δεν ληφθούν αμέσως να ληφθούν δραστικά μέτρα για να καθαρίσει τους τοίχους και την οροφή, που μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις επιφάνειες, να χαλάσει τα υλικά επένδυσης και κάνουν τη ζωή στο σπίτι επικίνδυνο. Σχετικά με το πώς να προστατευθείτε από τον μύκητα και πώς να χειριστείτε το καλούπι που εμφανίστηκε και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Mould στο σπίτι - ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για δαπανηρές επισκευές. Ο μύκητας αλλοιώνει τα οπτικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού και μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση υγείας των ανθρώπων που ζουν σε μολυσμένα δωμάτια.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τοξικά μυκητιακά σπόρια προκάλεσαν αλλεργίες, βρογχίτιδα, άσθμα και ακόμη και φυματίωση, ενώ τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την επίδραση.

Αποτροπή της εμφάνισης μούχλας στο σπίτι επιτρέπει ένα υψηλής ποιότητας αντιμυκητώδη αστάρι, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα στάδια της φινίρισμα των εσωτερικών επιφανειών στα δωμάτια. Αν αυτό δεν γίνει, με την πάροδο του χρόνου στο σπίτι μπορείτε να δείτε τα πρώτα σημάδια μούχλας:

 • γκρίζες, πράσινες ή μαύρες κουκίδες και κηλίδες στους τοίχους.
 • μυρωδιά υγρασίας.
 • σκίαση των ραφών μεταξύ των πλακών.
 • γδαρμένο γύψο?
 • αποχρωματισμένο χρώμα
 • επιδείνωση της ευημερίας των ενοικιαστών, που εκδηλώνεται με μείωση της συγκέντρωσης, των πονοκεφάλων και της ταχείας κόπωσης.

Τα πρώτα σημάδια του καλουπιού είναι γκρίζα, πράσινα ή μαύρα σημεία και κηλίδες στους τοίχους

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της μούχλας στο σπίτι είναι: υψηλή υγρασία και κατάλληλη για την ανάπτυξη των συνθηκών θερμοκρασίας του μύκητα. Αλλά όχι μόνο αυτό επηρεάζει την πιθανότητα μόλυνσης των εσωτερικών χώρων. Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα βλάβης των επιφανειών από τη φόρμα:

 • ανεπαρκής εξαερισμός ή έλλειψη.
 • απουσία στεγανοποίησης εξωτερικών τοίχων.
 • κακή κατάσταση της εσωτερικής ύδρευσης ·
 • κατάψυξη στους χειμερινούς τοίχους του σπιτιού.
 • διαρροές στέγης.
 • σοφίτα χωρίς μόνωση.
 • υπερβολική χρήση ενυδατικών παραγόντων.

Αντιμυκητιακοί παράγοντες για οροφές και τοίχους διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία. Περιέχουν μυκητοκτόνα - ειδικές χημικές και βιολογικές ουσίες που καταστέλλουν την ανάπτυξη μούχλας και εμποδίζουν την εμφάνισή της στις εγκαταστάσεις. Τέτοια δραστικά συστατικά προστίθενται σε διάφορες ενώσεις κατασκευής και προσόψεων.

Με ραντεβού διακρίνονται δύο τύποι μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων:

 1. 1. Μέσα πρόληψης.
 2. 2. Μέσα για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το καλύτερο παράδειγμα μέσων για την πρόληψη της μόλυνσης είναι το αντισηπτικό αστάρι. Χρησιμοποιείται για επισκευή, για την προετοιμασία τοίχων και οροφών πριν από το τελικό φινίρισμα χρησιμοποιώντας τα επιλεγμένα υλικά επίστρωσης. Ένας τέτοιος αντιμυκητιασικός παράγοντας εκτελεί πολλές σημαντικές λειτουργίες ταυτόχρονα. Πρώτον, βελτιώνει την πρόσφυση του φινιρίσματος με την επιφάνεια που πρόκειται να επικαλυφθεί. Δεύτερον, μειώνει το πορώδες του χρησιμοποιηθέντος φινιρίσματος και βάσης. Τρίτον, σκοτώνει μούχλα στην επιφάνεια και εμποδίζει την εμφάνισή της στο μέλλον.

Ένα από τα μέσα για την πρόληψη της λοίμωξης είναι το αντισηπτικό αστάρι

Για το αντιμυκητικό αστάρι για τους τοίχους έδειξαν τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλεγούν σωστά. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι εναρκτήρων:

 1. 1. Σκλήρυνση. Είναι κατασκευασμένο για την επεξεργασία των τοίχων μετά από σοβάτισμα ή στόκος, πριν το τελικό φινίρισμα τους με βαφή ή ταπετσαρία.
 2. 2. Βαθιά διείσδυση. Είναι σχεδιασμένο για φινίρισμα επιφανειών χαμηλού πορώδους, όπως για παράδειγμα σκυροδέματος ή τούβλο. Κατάλληλο για τελικό φινίρισμα τοίχων με βαριές επενδύσεις.
 3. 3. Η καθολική. Κατάλληλο για τις περισσότερες επιφάνειες και υλικά επένδυσης. Έχει αυξημένο κόστος.

Ο δεύτερος τύπος θεραπείας κατά της μόλυνσης είναι φάρμακα για την καταπολέμηση του μύκητα. Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό επιφανειών που έχουν ήδη προσβληθεί από μούχλα. Τέτοια φάρμακα διεισδύουν μέσα στα υλικά επένδυσης και σκοτώνουν τον μύκητα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, καταστρέφουν τις υπάρχουσες λοιμώξεις και αποτρέπουν την επανεμφάνιση τέτοιων προβλημάτων.

Όλα τα υπάρχοντα αντιμυκητιακά φάρμακα μπορούν να χωριστούν σε 3 ομάδες στη βάση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τους:

 1. 1. Λατέξ. Κατασκευασμένα με τη χρήση αλάτων βαρέων μετάλλων, περνούν τον αέρα και επομένως είναι εξαιρετικά για φινίρισμα επιφανειών σε χώρους διαβίωσης.
 2. 2. Ακρυλικό. Μέσα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση λοιμώξεων μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις.
 3. 3. Αλκυδικό. Ιδανικό για εργασία με υλικά από φυσικό ξύλο.

Οι επαγγελματίες στον τομέα της κατασκευής και της επισκευής συστήνουν τη χρήση αστάρι με αντισηπτικό όταν αντιμετωπίζει εσωτερικές επιφάνειες. Αντιμετωπίζουν απόλυτα το καθήκον της βελτίωσης της πρόσφυσης της βάσης με το υλικό επίστρωσης και πρακτικά μηδενικά μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης μύκητα και μούχλα στα δωμάτια.

Μεταξύ των μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονωθεί ο εκκινητής Milkill

Μεταξύ των πιο ποιοτικών και δημοφιλών μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονώσουμε τον εκκινητή Milkill. Αυτό το παρασκεύασμα λατέξ με βιοκτόνο είναι απόλυτα κατάλληλο για την επεξεργασία του σκυροδέματος και τούβλο, είναι σε θέση να σκοτώσει αποτελεσματικά σπόρια μούχλα. Πριν από τη χρήση, το αστάρι πρέπει να αναμειχθεί σχολαστικά, καθώς έχει μια μη ομοιόμορφη σύνθεση. Ο συνολικός ρυθμός ροής για την εφαρμογή 1 στρώματος γαλακτώματος Milkill είναι περίπου 250 g / m2. Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των ειδικών, δύο έως τρία στρώματα αστάρι για την κάλυψη της επιφάνειας που βλέπει για 1 m 2 τοίχων ή οροφής απαιτούν 500 έως 750 g του προϊόντος.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για το φινίρισμα των τοίχων και των οροφών στα δωμάτια, καθώς και για την επεξεργασία του σπιτιού από έξω. Ο χρόνος στεγνώματος μιας επίστρωσης αστάρι είναι 24 ώρες. Μόνο μετά την εκπνοή αυτού του χρόνου, ο επεξεργασμένος τοίχος μπορεί να καλυφθεί με το στρώμα φινιρίσματος του φινιρίσματος. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα αστάρι έναντι του Milkill σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Acryl Grundierung - αστάρι βασισμένο σε ακρυλικό, που χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στη δομή της προς επεξεργασία επιφάνειας. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία θεμελίων σκυροδέματος και τούβλων για το τελικό στόκο ή ζωγραφική. Λόγω του γεγονότος ότι το Acryl Grundierung δημιουργεί εξαιρετική πρόσφυση μεταξύ της βάσης και της επένδυσης, μειώνεται η συνολική κατανάλωση του τελικού φινιρίσματος - χρώματος ή γύψου.

Η κατανάλωση Acryl Grundierung είναι περίπου 1 λίτρο ανά 15 m2 επεξεργασμένης επιφάνειας. Επιτρέπεται η χρήση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 35 μοίρες. Ο χρόνος πλήρους στεγνώματος είναι ακριβώς μία ημέρα.

Αντισηπτικά εδάφη Shimmelstopp Dufa - αυτό είναι ένα πρόσθετο πρόσθετο για την βαφή πρόσοψης και το γύψο. Το προϊόν αυτό είναι ένα ισχυρό συμπύκνωμα που μπορεί να έχει μακρόχρονη αντισηπτική δράση και να προστατεύει το σπίτι από μούχλα και μύκητες. Ένα πακέτο του προϊόντος είναι αρκετό για 10 λίτρα βαφής πρόσοψης ή 20 κιλά γύψου.

Χρησιμοποιήστε σοβά και μπογιά με πρόσθετο Shimmelstopp Dufa μπορεί να είναι μόνο σε θερμοκρασία πάνω από 5 βαθμούς Κελσίου. Η πλήρης ξήρανση σε θερμοκρασία 20 βαθμών και η υγρασία στο 65% συμβαίνει σε 4 ώρες. Μετά την προσθήκη του προσθέτου στο χρώμα ή το γύψο, το μείγμα που προκύπτει θα πρέπει να αναμειγνύεται καλά. Η εφαρμογή επιτρέπεται μόνο σε στεγνό και καθαρό υπόστρωμα.

Αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα Mixonit GR43 Ένας πράκτορας ευρέος φάσματος. Πρόκειται για ένα καθολικό αστάρι, το οποίο είναι κατάλληλο για προετοιμασία για περαιτέρω φινίρισμα οποιωνδήποτε βάσεων. Το προϊόν αυτό δεν έχει δυσάρεστη οσμή, λόγω της οποίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους, έχει καλά χαρακτηριστικά διαπερατότητας ατμών και ικανότητα διείσδυσης στις επεξεργασμένες επιφάνειες σε βάθος 10 cm.

Με μεγάλη ταχύτητα ξήρανσης 4 ωρών, Mixonit GR43 μειώνει σημαντικά την κατανάλωση υλικών βαφής και προστατεύει αξιόπιστα το υπόστρωμα από τη μόλυνση. Ανακουφίζει απόλυτα την κατάψυξη, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του εδάφους έξω από το σπίτι. Προκειμένου να προστατευτούν οι τοίχοι και η οροφή, επαρκούν 1-2 επίπεδα αυτού του αντισηπτικού.

Για να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο Baramon C30 θα πρέπει να αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 6. Κατά την κατεργασία του ξύλου στα δωμάτια, η κατανάλωση γαλακτώματος είναι 200 ​​ml / m2, έξω - 300 ml / m2. Μετά την επεξεργασία του υποστρώματος, πρέπει να προστατεύεται από την καθίζηση για 2-3 ημέρες. Χρησιμοποιήστε το παρασκεύασμα μόνο για την επεξεργασία ξύλου που μπορεί να εμποτιστεί.

Αντιμυκητιασικά μέσα για τοίχους - υποχρεωτική θεραπεία για όλους τους χώρους

Το ζήτημα της αγοράς ενός αντιμυκητιακού μείγματος αυξάνεται από τους καταναλωτές και τους πελάτες της επισκευής κατοικιών μόνο με προφανή ζημιά από μούχλα. Η αντιμυκητιασική θεραπεία των τοίχων είναι επιθυμητή στο 90% των περιπτώσεων για την πρόληψη σε νέες κατοικίες, και σε 100% των περιπτώσεων - στον δευτερογενή τομέα. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της πτώσης στα διαμερίσματα και την αναπαραγωγή του καλουπιού. Οι μύκητες βρίσκονται στον αέρα, αλλά καθίστανται και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες - ζεστασιά και υγρασία. Αυτές οι παράμετροι είναι χαρακτηριστικές για τις εγκαταστάσεις, και η εμφάνιση του καλουπιού παρουσία συνθηκών είναι θέμα χρόνου.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - σκοπός, ιδιότητες και εφαρμογή

Οι παραγωγοί προσέφεραν ένα ευρύ φάσμα προτάσεων κατά των μυκήτων, αλλά κάθε προϊόν έχει τις δικές του παραμέτρους. Λάβετε υπόψη ότι μόνο οι επαγγελματικές επιλογές έχουν σχεδιαστεί για βαθιά απολύμανση των επιφανειών και πλήρη απόρριψη μούχλας. Το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων παρέχει μόνο αποτελεσματική πρόληψη. Αντιμυκητιακός αστάρι για τοίχους, κατά κανόνα, εφαρμόζεται μετά την πλήρη απομάκρυνση του κατεστραμμένου σοβά από την επιφάνεια στήριξης του κτιρίου. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί ένα φράγμα μεταξύ της τοιχοποιίας και μιας νέας στρώσης γύψου - και κατά προτίμηση τσιμέντου-ασβέστη.

Τα δομικά μείγματα συνήθως δεν έχουν σχεδιαστεί για επαναχρησιμοποίηση. Για την επανειλημμένη εφαρμογή, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ο πηλός που έχει υποστεί βλάβη από τον μύκητα και υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί μια λύση που θα γίνει με την προσθήκη ασβέστου. Το ασβέστη και ο πηλός βοηθούν να ξεφορτωθεί το πρόβλημα. Σε περίπτωση εφαρμογής ασβεστοκονιάματος πάνω στην ξύλινη βάση ενός σπιτιού, σκελετού ή ξυλείας, συνιστάται η προεπεξεργασία των επιφανειών με αυτοεπιπεδούμενο, απολυμαντικό υγρό με βάση το θειικό χαλκό.

Όλοι οι αντιμυκητιακοί παράγοντες περιέχουν μυκητοκτόνα και ένα φράγμα που σχηματίζει ένα φράγμα (ακρυλικό, ανόργανο, αλκυδικό, λάτεξ κ.λπ.). Για αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιείται μια σύνθεση απολυμαντικού, η οποία ταυτόχρονα παρέχει αντιβακτηριακή και αντισηπτική προστασία. Η διαφορά μεταξύ των αντισηπτικών και των μυκητοκτόνων είναι ότι οι πρώτες παρέχουν μια βραχυπρόθεσμη αποκατάσταση, το τελευταίο - μια μακροπρόθεσμη αποκατάσταση. Οι ιδιότητες κατά της χύτευσης μιας υγρής επίστρωσης εξαρτώνται από τον όγκο της περιεκτικότητας ορισμένων ουσιών που δρουν ενάντια στον μύκητα και την ικανότητα διεισδύσεώς τους.

Ανάλογα με το σκοπό και τις χρησιμοποιούμενες ουσίες, οι αντιμυκητιασικοί εκκινητές μπορούν να τροποποιηθούν με τον σκοπό, τις ιδιότητες και τη χρήση τους. Για παράδειγμα, ορισμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται για επιφανειακή επεξεργασία σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από μούχλα, άλλες - παρέχουν αξιόπιστη προστασία για ένα νέο στρώμα γύψου. Ανάλογα με το υπόστρωμα που χρησιμοποιείται, μπορούν να αντιμετωπιστούν βάσεις από σκυρόδεμα, τούβλα, πολυστυρένιο, λεπτά πορώδη και μεγάλα πορώδη υλικά.

Είδη αστάρια κατά ενός μύκητα από το σκοπό

Η διάκριση μεταξύ των προϊόντων κατά της μούχλας και των μούχλας βοηθά τους κατασκευαστές να προσφέρουν προϊόντα ανά κατηγορία. Αυτό λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πελατών και τα χαρακτηριστικά της εργασίας που πρέπει να εκτελέσουν. Ο σκοπός συνεπάγεται διαφορετική συγκέντρωση συστατικών κατά της εκμαγείου. Η βάση εξαρτάται από το είδος της εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθεί "πριν" και "μετά" από την αίτηση.

Είναι δυνατή η πώληση υγρών υγιεινής που χρησιμοποιούνται κατά την επισκευή του κεφαλαίου ή των καλλυντικών:

γαλάκτωμα - για να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα απολύμανσης μεταξύ μιας επιφάνειας που μπορεί να επηρεαστεί και ενός νέου στρώματος τελειώματος.

Συμπυκνώματα - για τη "θεραπεία" του μύκητα.

μίγματα πρωινών - για προληπτική θεραπεία.

Ο αρχικός κατά του μύκητα επιλέγεται με βάση το επερχόμενο έργο

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα προϊόντα: Ferozit (με βάση τα ορυκτά), MilKill (Latex), «Acryl Grundierung» (ακρυλικά-based) από τη γερμανική TM Μασσαλία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε:

σε βάθος και αποτέλεσμα διείσδυσης - ανάλογα με τη φύση της αλλοιώσεως των μυκήτων.

με βάση τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της μέγιστης πρόσφυσης.

Οι περισσότερες βάσεις συνδυάζονται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται μόνο λατέξ ή ακρυλικά προϊόντα, η απόδοση βελτιώνεται σημαντικά. Διάφορα αντιβακτηριακά πρόσθετα βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της μήτρας μακροπρόθεσμα.

Για την καταπολέμηση σοβαρών ζημιών από τη φόρμα, χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα και επαγγελματικά συμπυκνώματα Τα πιο δημοφιλή μέσα του μύκητα είναι τα εξής.

CT99 μάρκα Ceresit - συμπύκνωμα για την μυκητοκτόνο αποχέτευση των χώρων, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θεμελίων, κάθετες επιφάνειες. Παρέχει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, και με την τήρηση της τεχνολογίας σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε εντελώς το πρόβλημα.

Olympus Stop Mold για γρήγορη επεξεργασία χωρίς την ανάγκη να αφαιρεθεί το στρώμα που επηρεάζεται από τον μύκητα.

Το NEOMID BIO συμπυκνωμένο σπρέι για τη σάρωση μικρών περιοχών ή για την αποφυγή υγρών θέσεων.

Το FONGIFLUID ALPHA είναι ένα ενεργό μυκητοκτόνο για όλους τους τύπους επιφανειών χωρίς ζημιές. Χρησιμοποιείται μέσα και έξω από το δωμάτιο. Παράγεται σε όγκους για την κατεργασία κατασκευής και ως σπρέι για οικιακή χρήση.

Το BIOTSID - ένα πολύ ισχυρό γερμανικό φάρμακο, η διπλή ζωγραφική παρέχει πλήρη καταστροφή μούχλας και μυκήτων.

Αντισηπτικό DALY για όλους τους τύπους επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων ξύλου και γυψοσανίδας.

Η επιλογή συμπυκνωμάτων και κονιαμάτων από μύκητες γίνεται συνήθως ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, το κόστος, τη φύση της θεραπείας και τους επιδιωκόμενους στόχους.

Το μείγμα του Stop-Mold χρησιμοποιείται για την ρητή θεραπεία της πληγείσας περιοχής

Τύποι εκκινητών με σύνθεση

Με το όνομα των παραπάνω συμπυκνωμάτων από μύκητες, μπορείτε να προσδιορίσετε μερικές από τις ουσίες που αποτελούν τη σύνθεση. Κατά κανόνα, τα συμπυκνώματα βασίζονται σε σύνθεση μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων. Μια εξαίρεση είναι το βιοκτόνο. Κυριολεκτικά το όνομα μεταφράζεται ως "καταστροφή της ζωής", αυτό ισχύει για τους μικροοργανισμούς. Για τον άνθρωπο, ένα φυσικό ή συνθετικό βιοκτόνο σε αποδεκτές δόσεις είναι αβλαβές. Χρησιμοποιείται επίσης για φαρμακευτικούς σκοπούς για να προσδώσει μη ειδικά αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά στα φάρμακα, ως συντηρητικό στη βιομηχανία τροφίμων.

Με την ευρύτερη έννοια για να συμπεριλάβει τα βιοκτόνα φυτοφάρμακα (εντομοκτόνα), περιλαμβανομένης της καταστολής των μυκήτων στα μυκητοκτόνα (μίγμα Bordeaux, φορμαλίνη) και τα ζιζανιοκτόνα (για την καταστολή της βλάστησης, λειχήνες), αντισηπτικά και αντιβιοτικά. Το γερμανικό αντιμυκητιακό συμπύκνωμα Biocide είναι μια πατενταρισμένη σύνθετη φόρμουλα.

Επιλέξτε ένα αστάρι έναντι του μύκητα πρέπει να είναι προσεκτικά

Τα τελικά επικαλυμμένα υγρά επικαλύψεων μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

ανάλογα με την επιλεγμένη βάση, αυτό συζητήθηκε παραπάνω.

Παγκόσμια μίγματα που παρέχουν προστασία από όλους τους τύπους πιθανών μολύνσεων.

Ένα μείγμα κατευθυνόμενης δράσης που βασίζεται σε ένα από τα φάρμακα.

Εξειδικευμένα μυκητοκτόνα παράγονται για επαγγελματική επεξεργασία, τα οποία χρησιμοποιούνται για άμεση εφαρμογή ή παραγωγή υγρού καθαρισμού. Οι αποτελεσματικές διαθέσιμες μέθοδοι περιλαμβάνουν κτηνιατρικό Butox και ανάλογα, θειικό χαλκό (100 g ανά 10 λίτρα), χλωριούχο λευκαντικό "Belizna" (καθαρό ή 1:10 υδατικό διάλυμα). Για την πρόληψη, χρησιμοποιείται επίσης υδροξείδιο του νατρίου (1 κουταλιά σούπας σόδα, 200 γραμμάρια νερού, 2,5 λίτρα σκόνης απορρυπαντικού με φωσφορικά άλατα) και τα βοηθητικά δωμάτια είναι επικαλυμμένα με ασβέστη.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE. Λάβετε υπόψη ότι δεν δημιουργεί ένα φιλμ, δηλαδή δεν είναι ένα συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό αστάρι κατασκευής. Αντιμυκητικό υγρό εφαρμόζεται στο στρώμα αστάρι βαθιάς διείσδυσης. Είναι επίσης δυνατή η παρασκευή του ίδιου του αρχικού υγρού με την προσθήκη ενός έτοιμου διαλύματος Schimmelstopp Dufa, καθώς και ενός γεωργικού μυκητοκτόνου ή κτηνιατρικού παρασιτοκτόνου. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, το Glutex, το Absolute, το αντιμυκητιακό Bicin και άλλοι.

Η ανάλυση περιγράφει αρκετούς από τους πιο αποτελεσματικούς αντιμυκητιακούς παράγοντες για τους τοίχους και αποτελεί μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών που παρουσιάζονται στα καταστήματα. Συμπεριλαμβανομένων, τα προσφερόμενα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανεξάρτητη κατασκευή κονιαμάτων.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE

Αστάρια για την πρόληψη από μούχλα

Σχεδόν όλα τα προϊόντα που προσφέρονται σε καταστήματα κατασκευών έχουν σχεδιαστεί μόνο για την πρόληψη της μυκητιασικής επίθεσης. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του στρώματος τελειωτικού αστάρι μετά από ψεκασμό με μυκητοκτόνα και δεν αντικαθιστούν την "επεξεργασία" των τοίχων.

Όλα τα μίγματα κατά του μύκητα έχουν σχεδιαστεί για πρόληψη

Αντιμυκητιακά μέσα για το ξύλο

Όταν επηρεάζεται από ξύλο μούχλας πιστεύεται ότι είναι ήδη αδύνατο να ξεφορτωθεί εντελώς αυτό το πρόβλημα. Το επηρεασμένο δέντρο συνήθως αντικαθίσταται εντελώς. Ένας ισχυρός τρόπος για να αποκαταστήσετε την υφή του ξύλου είναι τα συμπυκνώματα Biocide και FONGIFUID, αλλά δεν μπορείτε να εγγυηθείτε 100% λύση του προβλήματος. Ως προληπτικό μέτρο χρησιμοποιούνται εμποτισμοί με βάση θειικό χαλκό ή μίγμα έτοιμου προς χρήση Bordeaux. Από τα έτοιμα μίγματα κτιρίων συνιστάται το Dufa-Holzlasur, το Boramon C30, το Pinotex Base για εξωτερική χρήση.

Εάν ένα δέντρο επηρεάζεται από μούχλα, δεν θα είναι δυνατόν να το ξεφορτωθείτε τελείως

Γαλακτώματα για έλεγχο μούχλας

Αντιμυκητικό εκκινητήριο υλικό για τοίχους με τη μορφή γαλακτώματος στη δομή του είναι ένα υγρό γεμάτο με σταγόνες άλλου υγρού. Στον κατασκευαστικό κλάδο, αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι ένα έτοιμο συμπύκνωμα με κατευθυντικό αποτέλεσμα για εσωτερική και εξωτερική αποχέτευση επιφανειών. Στα δημοφιλή μέσα μεταξύ των πλοιάρχων, εκτός από το παραπάνω, εξετάζεται το γαλάκτωμα Mixonit GR43.

Τα γαλακτώματα χρησιμοποιούνται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική επεξεργασία

Εκτέλεση αντιμυκητιασμού

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα. Αυτό γίνεται μηχανικά ή χημικά. Είναι αποδεκτό να καταρρίπτεται το επηρεαζόμενο στρώμα, αν αυτό είναι αδύνατο ή ανεπιθύμητο, τότε η επιφάνεια αντιμετωπίζεται, για παράδειγμα, με ένα καθαρό "Μπελίζε". Ξεπλύνετε τη μηχανικά καθαρισμένη επιφάνεια μπορεί επίσης να είναι 30% υδατικό διάλυμα χλωρίου, αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο στο διάλυμα ή σπόρια τούβλο.

Αντιμυκητιασικό αστάρι για τους τοίχους, εκτός από τις μυκητοκτόνες ιδιότητες που εμποδίζουν τη μούχλα, θα πρέπει να παρέχει τις βασικές λειτουργίες της - τη βελτίωση της πρόσφυσης των υλικών. Επιπλέον εφαρμόζεται βαφή ή διακοσμητικό γύψο. Το πλεονέκτημα του FONGIFLUID είναι η απουσία λεκέδων ή λεκέδων μετά την εφαρμογή.

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα

Κίνδυνος από μύκητες και μούχλα

Αν θέλετε να αγνοήσετε την αντιμυκητιασική θεραπεία, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι η μούχλα μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά ασθενειών:

μυκητιακή λοίμωξη του δέρματος και των εσωτερικών οργάνων, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος.

Η διαβίωση σε χώρους που έχουν προσβληθεί από μύκητες απαγορεύεται από υγειονομικούς και επιδημιολογικούς κανόνες και σε παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σώμα. Το έγκαιρο αντιμυκητιασικό αστάρι πριν τη βαφή θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης σπόρων.

Ο μύκητας στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους περιλαμβάνουν:

υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

προκαταρκτική μόλυνση με σπόρια και ανεπαρκή επεξεργασία χώρου.

κακή εκτέλεση στεγανοποίησης.

ροή στην οροφή και στους τοίχους.

αποτέλεσμα της θερμομόνωσης κατά παράβαση της τεχνολογίας της θέρμανσης κατοικιών.

Μπορεί να εμφανιστεί ο μύκητας στον τοίχο για διάφορους λόγους

Για να σκεφτείτε την πιθανή ζημιά στο μούχλα είναι απαραίτητη εάν έχετε οροφή ή υγρούς τοίχους από το υπόγειο (δεν υπάρχει στεγανωτικό στρώμα μεταξύ της επίστρωσης και των τοιχοποιιών). Μετά την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων και τη μόνωση με παραβίαση της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα. Το καλούπι εκδηλώνεται με τη μορφή σημείων στους τοίχους και την οροφή, πρώτα κιτρινωπό και κόκκινο, στη συνέχεια, καθώς τα σπόρια αναπτύσσονται και εξαπλώνεται ο μύκητας σε μαύρο.

Πώς να επιλέξετε ένα αστάρι έναντι μούχλας και μύκητα;

σπόρια μυκήτων τείνουν να συμβαίνουν σε ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους, ωστόσο, για την αναπαραγωγή τους πρέπει να αποτελούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Για να αποφευχθεί τέτοιο πρόβλημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αντιμυκητικό αστάρι. Χρησιμοποιείται κατά της μούχλας, η οποία μπορεί να χαλάσει τη νέα επισκευή σας.

Κίνδυνος μύκητα και μούχλα

Μαύρα σημεία στην οροφή και στους τοίχους υπάρχουν σε χώρους με υψηλή υγρασία. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας παρασιτικός μύκητας. Η γειτονιά μαζί τους είναι γεμάτη με δυσάρεστες συνέπειες. Η αναισθητική εμφάνιση του δωματίου είναι η μικρότερη από αυτές. Οι διαφορές από μύκητες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, ειδικά σε ένα σώμα ευαίσθητου παιδιού. Τα αναπνευστικά όργανα χρησιμεύουν ως αγωγός για σπόρια στο σώμα. Ο μύκητας είναι ικανός να προκαλέσει διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών.

Οι μυκοτοξίνες είναι επιβλαβείς ουσίες που απελευθερώνονται από μύκητες. Είναι επιβλαβείς για την υγεία, μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ανοσίας, χρόνιας κόπωσης, δηλητηρίαση. Αλλεργικές αντιδράσεις, άσθμα, προδιάθεσης σε παιδιά, ημικρανία, ρινίτιδα, βρογχίτιδα και ακόμη και Ογκολογίας - αυτό είναι ένας ελλιπής κατάλογος των ασθενειών που μπορούν να προκαλέσουν μαύρες κηλίδες στο σαλόνι.

Όπως και από άλλα παράσιτα, η απαλλαγή από τον μύκητα είναι αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα.

Αιτίες του μύκητα

Ο σχηματισμός μούχλας λαμβάνει χώρα ενεργά υπό την προϋπόθεση της σταθερής υγρασίας. Η υψηλή υγρασία είναι ένα σημάδι που θα σας κάνει να προειδοποιήσετε.

Υπάρχουν οι ακόλουθοι λόγοι για την προέλευση των μυκητιακών αποικιών:

 • Η ίδρυση του κτιρίου έχει ελαττώματα στη στεγανοποίηση, η υγρασία από το έδαφος διεισδύει στον τοίχο.
 • Οι παραβιάσεις της στεγάνωσης της πρόσοψης οδηγούν στην κατάψυξη των τοίχων.
 • Αύξηση της υγρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου κατά τη διάρκεια της μόνωσης λόγω μη εκπλήρωσης των συνθηκών διαπερατότητας ατμών.
 • Η χρήση των "μη αναπνευστικών" υλικών στη διακόσμηση των τοίχων, η απουσία κυκλοφορίας αέρα.
 • Διαρροή σωλήνων.
 • Η τοποθέτηση πλαστικών παραθύρων οδηγεί στην εμφάνιση δροσιάς.
 • Διαταραχή του εξαερισμού.

Η ήττα των τοίχων με ένα μύκητα οδηγεί σε επιτάχυνση της καταστροφής τους. Η κατάργηση του υφιστάμενου μύκητα, καθώς και η παρεμπόδιση της εμφάνισής του, είναι έργο προτεραιότητας, για το οποίο υπάρχει ένα οπλοστάσιο μέσων.

Primer - ένα εργαλείο για την καταπολέμηση της μούχλας

Το αντιμυκητιασικό αστάρι έχει μια ειδική σύνθεση, που αναπτύχθηκε από ειδικούς για την εξουδετέρωση των σπορίων μυκήτων, αποτρέποντας την επιστροφή τους.

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί η αντιμυκητιακή σύνθεση της επιφάνειας στο μπάνιο, στην πισίνα, στο μπάνιο, κλπ.

Χρησιμοποιώντας ένα αστάρι με περιεχόμενο μυκητοκτόνων καταστρέφει το καλούπι διεισδύοντας στο πάχος του τοιχώματος, γεμίζοντας τους πόρους της στρώσης του γύψου. Τα αντιμυκητιακά συστατικά, που περιλαμβάνονται στον αστάρι για την καταστροφή των πόρων των καλουπιών, ονομάζονται μυκητοκτόνα.

Το υλικό για εφαρμογή σε αστάρι καθορίζει τη σύνθεσή του. Ο τύπος του τελικού χρώματος λαμβάνεται επίσης υπόψη.

Εξειδικευμένο αστάρι με μυκητοκτόνα στη σύνθεση μπορεί να έχει διαφορετικούς τύπους υποστρωμάτων:

Τα αντισηπτικά χρησιμοποιούνται ως προληπτικά μέτρα για εργασίες επισκευής ή κατασκευής. Όταν καταπολεμούνται οι ήδη υπάρχουσες μυκητιακές αλλοιώσεις των τοιχωμάτων, χρησιμοποιούνται διαλύματα εδάφους με υψηλότερη συγκέντρωση αντισηπτικών ουσιών και δυνατότητα διείσδυσης.

Ποικιλίες αστάρι αντιτριβής

Τα θερμά δωμάτια με υψηλή υγρασία και πορώδη επίστρωση αυξάνουν επανειλημμένα τον κίνδυνο πυρκαγιάς μυκήτων μούχλας. Ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η υγρασία: είναι το θρεπτικό μέσο για σπορία μυκήτων.

Τα αρχικά υλικά για οικοδομικά υλικά παράγουν με τη συμπερίληψη ειδικών ουσιών, που προάγουν το σχηματισμό μιας μεμβράνης στην επιφάνεια εφαρμογής. Ποικιλίες της κόλλας, πίσσας, ελαιώδες μίγμα, ουσίες που προωθούν την ταχεία ξήρανση των προσθέτων επιφάνειας είναι ικανοί να προσδίδουν αντισηπτικές ιδιότητες εναρκτήρας, σχεδιασμένος για να λύσει διάφορα προβλήματα.

Οι κατασκευαστές δημιουργούν λύσεις που έχουν διαφορετικό σκοπό όσον αφορά τον τύπο επιφάνειας που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία: για σκυρόδεμα, ξύλο, τούβλο, γυψοσανίδες.

Διαφορετικές επιφάνειες απαιτούν διαφορετικό τύπο αστάρι. Για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος της απαλλαγής από το καλούπι, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο αντιπλαστήρας προορίζεται για επιφάνειες από σκυρόδεμα. Η χρήση ενός τέτοιου ασταριού για ξύλινες επιφάνειες δεν είναι αποτελεσματική και δεν συνιστάται.

Υπάρχουν διάφορα είδη μυκητοκτόνων σκευασμάτων για την επίδρασή τους στην επιφάνεια:

 • ικανή για βαθιά διείσδυση - ενίσχυση των πορώδους επιφανειών, διείσδυση τους κατά πέντε εκατοστά.
 • Penetriruyuschie - ενίσχυση της σκυροδέματος σύνθεση και στρώμα του σοβά σε βάθος πέντε χιλιοστών?
 • Κολλητική - καλύπτει την επιφάνεια ενός πυκνού φιλμ με συγκολλητικές ιδιότητες.
 • ειδικού σκοπού - διαθέτουν ειδικά χαρακτηριστικά, όπως αντιδιαβρωτικά, ανθεκτικά στους παγετούς κλπ.

Διάφορα αστάρια και στο σκοπό τους. Υπάρχουν συνθέσεις για μεταλλικές, μεταλλικές, βαμμένες ή σοβάδες, με κεραμικά πλακίδια.

Εργαστείτε με αντιμυκητιασικό αστάρι

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας και να απαλλαγούμε από αυτό, απαιτείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η πλήρης εξάλειψη των σπορίων μυκήτων και να καταστραφεί πλήρως η βλάβη:

 • Εξάλειψη των αιτιών υπερβολικής υγρασίας στο δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να βρεθεί μια πηγή μούχλας και να διορθωθούν όλες οι παραβιάσεις στις αρθρώσεις τοίχων, πλακών ή σωλήνων. Εάν δεν το κάνετε αυτό ποιοτικά, ο μύκητας θα επιστρέψει και θα πρέπει να ξεκινήσετε εκ νέου όλο το σύνολο των δραστηριοτήτων.
 • Προσαρμογή της αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η σωστή τοποθέτηση των παραθύρων, να φροντίσετε τον κανονικό αερισμό του δωματίου.
 • Διάλυμα νερού και απορρυπαντικού (π.χ., χλώριο) με ένα πανί πλύνετε μαύρο λεκέ μυκητιακές από την επιφάνεια των τοίχων ή οροφής, οπότε το ύφασμα υποχρεούται να απορρίψει, και κατά προτίμηση
 • να καίνε. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη, ώστε τα σπόρια των μυκήτων να μην εξαπλώνονται σε όλο το δωμάτιο κατά τη διάρκεια περαιτέρω σταδίων εργασίας.
 • Είναι καλό να στεγνώνετε την πλυμένη επιφάνεια με τη βοήθεια συσκευών θέρμανσης ή ισχυρών ρευμάτων.
 • Αφαιρέστε πλήρως τη μολυσμένη περιοχή της επίστρωσης γύψου.
 • Διαδικασία με ένα φυσητήρα ή καυστήρα μια επιφάνεια χωρίς αέρια του γύψου για την ξήρανση και την απολύμανσή του.
 • Ξεκολλήστε την κατεργασμένη επιφάνεια από τις εναποθέσεις άνθρακα και τη σκόνη.
 • Εφαρμόστε ένα ειδικό αντιμυκητικό αστάρι στην επιφάνεια.
 • Μετά από τέσσερις ώρες, η επιφάνεια μπορεί να υποστεί νέο φινίρισμα (σοβάτισμα, επίστρωση ταπετσαρίας, βαφή ή πλακάκια).

Πριν από την εργασία με οποιοδήποτε αντιμυκητιασικό αστάρι, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης του.

Για να εφαρμόσετε μια επίγεια λύση σε μικρές περιοχές, χρησιμοποιείται μια βούρτσα ζωγραφικής, στις περιοχές βλαβερών διαστάσεων - κυλίνδρου, μεγάλων επιφανειών - ψεκασμού. Το στρώμα αστάρι πρέπει να είναι επίπεδο, χωρίς κενά. Για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, το αστάρι εφαρμόζεται περισσότερο από μία φορά για ½ λίτρο σύνθεσης ανά 1 τετραγωνικό μέτρο. Τα στρώματα των εκκινητών ή των αντιβακτηριακών χρωμάτων πρέπει να εφαρμόζονται κάθετα μεταξύ τους για να αποφευχθεί το σχίσιμο. Το τρίψιμο κινήσεις εφαρμόζοντας αντιμυκητιακούς παράγοντες παρέχουν βαθύτερη διείσδυση της σύνθεσης στην επιφάνεια που υφίσταται επεξεργασία.

Εάν προσχωρήσετε με σαφήνεια στον παραπάνω αλγόριθμο, μπορείτε να επιτύχετε ένα καλό αποτέλεσμα για να απαλλαγείτε από τον μύκητα.

Εκτός από την εργασία μέσα στο κτίριο, είναι απαραίτητο να επιθεωρηθεί το εξωτερικό του κτιρίου. Ο αγώνας που πηγαίνει από το εξωτερικό και από το εσωτερικό ταυτόχρονα θα είναι πιο παραγωγικός.

Ένας σημαντικός κανόνας είναι η τήρηση των προφυλάξεων ασφαλείας κατά την εργασία με τους μύκητες. Το καλούπι είναι επικίνδυνο για την υγεία, επομένως, όταν εργάζεστε για να απαλλαγείτε από αυτό, πρέπει να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό ατομικής προστασίας: γάντια από καουτσούκ, γυαλιά τοποθέτησης, αναπνευστήρα, καπέλο, σφιχτά ρούχα.

Αποφύγετε την επαφή με το δέρμα στο εκτεθειμένο δέρμα. Αν αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει - ξεπλύντε τα αμέσως με τρεχούμενο νερό.

Ένας άλλος επιτακτικός κανόνας στην ανίχνευση του μύκητα και την επιθυμία να απαλλαγούμε από αυτό - δεν εφαρμόζουν ένα αστάρι που δεν έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Ένα τέτοιο αστάρι δημιουργεί μια μεμβράνη στην επηρεαζόμενη επιφάνεια, κάτω από την οποία το καλούπι αισθάνεται ελεύθερο και πολλαπλασιάζεται ακόμη πιο ενεργά, διεισδύοντας βαθύτερα.

Προκειμένου να μην υπάρξει ένα σύνθετο πρόβλημα που να σχετίζεται με το σχηματισμό μαύρων κηλίδων στο μέλλον, είναι σκόπιμο να εξασφαλιστεί, στο στάδιο της κατασκευής, η απουσία πηγών σταθερής υγρασίας. Αυτό απαιτεί την οργάνωση της στεγάνωσης με όλους τους κανόνες.

Ένα σπίτι που δεν είναι εξοπλισμένο με τάφρους αποστράγγισης στο εξωτερικό για να εκτρέψει τις βροχοπτώσεις και τα υπόγεια ύδατα βρίσκεται σε κίνδυνο. Ένα θεμέλιο που έχει υποστεί επεξεργασία με βάση εξισορρόπησης με αντιμυκητιασική σύνθεση στο άνω άκρο ή εξ ολοκλήρου, αποτελεί εγγύηση καλής στεγάνωσης.

Είναι απαραίτητο πριν από την έναρξη της τοιχοποιίας στο ίδρυμα να βάλει ruberoid σε δύο στρώματα. Αυτή η προσέγγιση θα αποτρέψει πολλά πιθανά προβλήματα.

Με το κόστος του, το αστάρι έναντι μούχλας και μύκητα διαφέρει από τις απλές συνθέσεις σε μεγαλύτερη κατεύθυνση. Ωστόσο, η χρήση ενός τέτοιου αστάρι είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή σε σύγκριση με τα μέτρα για να απαλλαγούμε από την εμφάνιση κηλίδων καλουπιών. Επομένως, η εξοικονόμηση σε ένα αστάρι μούχλας δεν είναι πρακτικό.

Εκτός από τις αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες, τα αστάρια έχουν προστατευτική επίδραση στους τοίχους. Τα τρωκτικά, οι προνύμφες και άλλα παράσιτα δεν θα καταστρέψουν τις επιφάνειες που καλύπτονται με ειδικές ενώσεις. Μια τέτοια επεξεργασία είναι σημαντική για τις ξύλινες επιφάνειες, καθώς το υλικό αυτό είναι επιρρεπές σε ταχεία καταστροφή υπό δυσμενείς συνθήκες.

Κατασκευαστές εκκινητών

Οι ακόλουθοι κατασκευαστές "δολοφόνων μυκήτων" είναι πάντα δημοφιλείς μεταξύ των ειδικών κατασκευής και επισκευής:

 • Μύλος σκοτώνει. Η σύνθεση είναι ικανή να διεισδύσει στους τοίχους σε βάθος μέχρι τρία εκατοστά. Προωθεί την ενίσχυση της πορώδους και εύθραυστης επιφάνειας. Συνιστάται για περιοχές με υγρασία. Αποτελεσματική σε δύο και τρεις φορές τον αριθμό των στρωμάτων.
 • Κομψό 296. Η σύνθεση έχει μονωτικές ιδιότητες, πράγμα που εμποδίζει την διαβροχή του υποστρώματος. Σχεδιασμένο για όλες τις επιφάνειες. Έχει καλές ιδιότητες κάλυψης μαύρου χρώματος. Δημιουργεί μια μεμβράνη στην επιφάνεια που εμποδίζει την διαβροχή.
 • «Περιοχή-Παράδειγμα». Αστάρι σε ακρυλική βάση, περιέχει μυκητοκτόνα διαφόρων τύπων. Εξαλείφει τα επιβλαβή βακτήρια, τα προστατεύει από την επανενεργοποίηση. Καλά ενισχύει την επιφάνεια εργασίας και είναι άνετα στην εργασία λόγω της απουσίας οξείας οσμής.

Τύποι και ιδιότητες του εκκινητή εναντίον μύκητα και μούχλα

Μια ειδική σύνθεση των αντιμυκητιασικών εκκινητών βοηθά στην καταπολέμηση της μούχλας. Τα σπόρια του μύκητα μπορούν να εξαπλωθούν αρκετά γρήγορα, έτσι ώστε να προβλέψουμε την εμφάνισή τους και να τα καταστρέψουμε πρέπει να προσδιοριστούν και να γίνουν γρήγορα.

Από τον μύκητα και το μούχλα είναι επικίνδυνα

Η διαβίωση σε μολυσμένα δωμάτια συχνά προκαλεί εξασθένιση της γενικής κατάστασης του σώματος. Τα σπόρια του μύκητα είναι πτητικά, διεισδύουν εύκολα μέσα στα αναπνευστικά όργανα του ατόμου, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον, οι μικροοργανισμοί καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής εκπέμπουν τοξίνες.

Η υπερβολική συσσώρευση στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη τέτοιων ασθενειών:

Σημαντικό! Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, μια μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε ανωμαλίες στη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος και βλάβη στα εσωτερικά όργανα.

Εκτός από την πρόκληση βλάβης στην υγεία, η μούχλα έχει αρνητική επίδραση στην κατάσταση των χώρων και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή των επιφανειών. Με το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, ο σοβάς χαλαρώνει και αποκολλάται εύκολα, και τα ξύλινα στοιχεία μετατρέπονται σε σκουπίδια.

Αιτίες εμφάνισης

Το καλούπι μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε χώρο και δεν είναι εύκολο να το αναγνωρίσεις. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει αυτό στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, καθώς οι σπόροι αναπαράγονται μέσα στο υλικό.

Οι κύριες αιτίες εμφάνισης του μύκητα:

 1. Ανεπαρκής προστασία των κτιρίων από την υγρασία.
 2. Αδύναμη προστασία των τοίχων και θεμελίωση του αντικειμένου από το κρύο.
 3. Μη ικανοποιητική ποιότητα των αρμών επεξεργασίας μεταξύ των πλαισίων.
 4. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης της οροφής.
 5. Παγωμένο δωμάτιο σοφίτα.
 6. Χαμηλή ποιότητα εγκατάστασης παραθύρων.
 7. Μη ικανοποιητική λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.
 8. Ακανόνιστος αερισμός του δωματίου.
 9. Η αδυναμία των φύλων (κυρίως ξύλινων) να αντισταθούν στη διείσδυση της υγρασίας.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις η μούχλα παίρνει κατάλληλες συνθήκες για ανάπτυξη. Για την πρόληψη της αντιμυκητιασικής σύνθεσης θα πρέπει να χρησιμοποιείται όχι μόνο στα στάδια της αφαίρεσης, αλλά και στο τελικό στάδιο (κατά την εφαρμογή γύψου και στόκου).

Τύποι εκκινητών σύμφωνα με το σκοπό

Δεδομένου ότι το καλούπι είναι ικανό να καταστρέψει επιφάνειες από διάφορα υλικά, είναι απαραίτητο να επεξεργαστούν δάπεδα και τοίχους από σκυρόδεμα, ξύλο, τούβλο. Το αρχικό υλικό εφαρμόζεται σε γυψοσανίδες ή γύψο. Οι συνθέσεις παράγονται για κάθε τύπο υλικού.

Με βάση το ραντεβού, οι αντιμυκητιασικοί εκκινητές έρχονται με τις ακόλουθες μορφές:

 1. Συνήθης. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη του σχηματισμού μούχλας.
 2. Αντιμυκητιασικό αστάρι βαθιάς διείσδυσης. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία επιφανειών που έχουν προσβληθεί από μύκητες. Αυτός ο εμποτισμός καταστρέφει τα σπόρια που βρίσκονται μέσα στο υλικό και χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη δράση.

Τύποι εκκινητών με σύνθεση

Η σύνθεση των μέσων κατά της μούχλας και των μυκήτων περιλαμβάνει διάφορα συστατικά, ειδικότερα ακρυλικό και αντισηπτικό, νερό και μεταλλικά στοιχεία. Ανάλογα με αυτό, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι:

 1. Ακρυλικό. Μια αρκετά κοινή ομάδα, η οποία περιλαμβάνει ακρυλικές ρητίνες, οι οποίες βελτιώνουν τις ιδιότητες πρόσφυσης των υλικών. Το ακρυλικό αστάρι δεν περιέχει επιβλαβείς ουσίες και στεγνώνει γρήγορα. Χρησιμοποιείται για την επεξεργασία δωματίων που χαρακτηρίζονται από υψηλή υγρασία: μπάνια, κουζίνες, κελάρια και πισίνες. Αυτό το αστάρι εφαρμόζεται στους εξωτερικούς τοίχους των κτιρίων.
 2. Μεταλλικό νερό. Χρησιμοποιείται για την επεξεργασία επιφανειών από σκυρόδεμα και τούβλα, εφαρμοζόμενη στο στρώμα γύψου και πυριτικών υλικών. Η σύνθεση περιέχει γύψο ή τσιμέντο. Περιέχει φυσικές ουσίες, επομένως δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα.
 3. Αλκυδικό. Ένα τέτοιο αστάρι είναι κατάλληλο για την επεξεργασία ξύλινων επιφανειών. Η σύνθεση όχι μόνο εμποδίζει την εξάπλωση του μύκητα, αλλά επίσης αποτρέπει τη διόγκωση του ξύλου. Επιτρέπεται η χρήση αυτού του αστάρι για την προστασία πλακιδίων, χαλύβδινων ή γυάλινων επιφανειών. Είναι δυνατή η χρήση γυψοσανίδας ή γύψου για επεξεργασία, αλλά στην περίπτωση αυτή το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο έντονο.
 4. Χαλαζία. Εφαρμόζεται με βαφή και διακοσμητικό γύψο. Στην σύνθεση υπάρχει άμμος, η οποία προάγει ένα αρκετά υψηλό επίπεδο προσκόλλησης επιφανειών (πρόσφυση). Το τελικό στρώμα είναι τραχύ.

Αστάρια για πρόληψη

Τέτοια φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό επιβλαβών βακτηρίων. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 1. Milkill - επεξεργασία τούβλων και σκυροδέματος. Η σύνθεση του αστάρι καθιστά εύκολο να διεισδύσει βαθιά στην επιφάνεια που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Επιτρέπεται η κάλυψη υλικών που προσβάλλονται από μικροοργανισμούς.
 2. Acryl Grundierung - σύνθεση βαθιάς διείσδυσης σε ακρυλική βάση, που χαρακτηρίζεται από αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και κολλητικές ιδιότητες. Κατάλληλο για μεταποίηση σκυροδέματος ή τοίχων από τούβλα πριν την εφαρμογή στόκου και βαφής.
 3. Το Schimmelstop Dufa είναι ένα μυκητοκτόνο πρόσθετο. Χρησιμοποιείται ως πρόσθετο μέσο για χρώματα και σοβάδες. Εφαρμόζεται μαζί με αυτά στους χώρους όπου έχει εμφανιστεί μούχλα. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη της ανάπτυξης του μύκητα.
 4. Mixonit GR43 - έχει μεγάλη ποικιλία, προστίθεται σε ξηρά οικοδομικά μείγματα. Ένα μέσο βαθιάς διείσδυσης, εφαρμόζεται σε ανόργανες επιστρώσεις, που χαρακτηρίζονται από υψηλή απορροφητική ικανότητα.

Αντιμυκητιακά μέσα για το ξύλο

Το ξύλο θεωρείται το υλικό που είναι πιο ευαίσθητο στη μούχλα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αντιμετωπίζονται με εντομοκτόνα, όχι μία φορά. Συνιστάται να το κάνετε αυτό κάθε χρόνο.

Τα βασικά μέσα για την προστασία των ξύλινων επιφανειών:

 1. Dufa-Holzlasur - γαλάζιο για ξύλο. Λεπτή διακοσμητική σύνθεση για την αποκατάσταση παλαιών και την εξοικονόμηση νέων υλικών. Καλά προστατεύει το ξύλο από τις αρνητικές επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής κατακρημνίσεως, καταστρέφει τα υπάρχοντα σπόρια μούχλας και εμποδίζει την εμφάνιση τακτικών σχηματισμών.
 2. Altax Boramon C30 - μη πλένεται εμποτισμός. Προστατεύει το υλικό από μούχλα και μικρά έντομα, εξαλείφει τους αναπτυσσόμενους μικροοργανισμούς.
 3. Pinotex Base - επεξεργασία εξωτερικών τοίχων. Η σύνθεση σε μια αλκυδική βάση εφαρμόζεται σε φράκτες, προσόψεις, παράθυρα και πόρτες αμέσως πριν τη ζωγραφική.

Γαλακτώματα για έλεγχο μούχλας

Αυτά τα ειδικά φάρμακα μπορούν να εξαλείψουν τις μυκητικές εστίες. Τα πιο δημοφιλή είναι τα εξής:

 1. Το Ceresit CT 99 - χαρακτηρίζεται από μακρά δράση. Οικολογικά ασφαλές συμπύκνωμα, κατάλληλο για επεξεργασία τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών ορυκτών επιφανειών (σκυρόδεμα, τούβλο, γύψος).
 2. ABEDIS 06 - χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της οργανικής πλάκας. Το φάρμακο εφαρμόζεται σε τοίχους από τούβλα, επιφάνειες πλακιδίων, γύψο, μονοπάτια από σκυρόδεμα. Εφαρμογή για την πρόληψη.
 3. Το Νταλί είναι παγκόσμιο αντισηπτικό. Χρησιμοποιείται για προληπτικούς σκοπούς πριν από τη βαφή, για να αφαιρέσετε το υπάρχον καλούπι. Εφαρμόζεται σε βάσεις από σκυρόδεμα, τούβλα και γύψο.
 4. Fongifluid Alpa - "θεραπεία" και πρόληψη. Καταστρέφει τις υπάρχουσες αλλοιώσεις και αποτρέπει την επαναμόλυνση. Το προϊόν επεξεργάζεται με ξύλινες και τούβλο επιφάνειες, γυψοσανίδες και κεραμικά πλακάκια, κεραμίδια και γύψο από τσιμέντο. Το συμπύκνωμα δεν παρεμβαίνει στον αέρα που διεισδύει στα υλικά, γεγονός που επηρεάζει θετικά το μικροκλίμα στο δωμάτιο.

Λαϊκές μέθοδοι κατά του μύκητα μούχλας

Η χρήση αυτοσχέδιων μέσων δικαιολογείται όταν το καλούπι δεν έχει ακόμη εξαπλωθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια. Χρησιμοποιείται κυρίως:

 • λευκαντικό ·
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • μαγειρική σόδα?
 • ξύδι.

Οι θεραπείες στο σπίτι δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσο οι προετοιμασίες για βιομηχανική παραγωγή, αλλά πολύ φθηνότερες.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Πριν αρχίσετε να επεξεργάζεστε υλικά με αντισηπτικό, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει μύκητας. Εάν το καλούπι έχει ήδη εξαπλωθεί στους τοίχους, πρέπει να αφαιρεθεί. Θα βοηθήσει λευκότητα ή χλωρίνη, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα.

Η προετοιμασία μπορεί να γίνει μόνο αφού στεγνώσει εντελώς το διάλυμα απολύμανσης. Πριν από αυτό, το υλικό πρέπει να θερμανθεί με ένα στεγνωτήριο μαλλιών. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέψει στον αντιμυκητιακό παράγοντα να διεισδύσει βαθύτερα στην επιφάνεια και να παρατείνει τη δράση του.

Σημαντικό! Χειριστείτε μόνο στεγνό και καθαρό υλικό που δεν απολέγεται.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, όλα τα εργαλεία εργασίας πρέπει να απολυμαίνονται. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το καλούπι δεν μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές.

Διάταξη εργασίας

Εφαρμόστε το αστάρι με ρολό, ψεκασμό ή βούρτσα. Με τη βοήθεια του πρώτου εργαλείου, αντιμετωπίζεται μια μικρή περιοχή, η δεύτερη είναι κατάλληλη για μεγάλες επιφάνειες, και η τρίτη χρησιμοποιείται για να διεισδύσει σε δύσκολα σημεία.

 • κατανομή του αστάρι πάνω στην επιφάνεια.
 • Επικάλυψη του δεύτερου στρώματος (εάν είναι απαραίτητο και μόνο αφού στεγνώσει το προηγούμενο).
 • Τελειώνοντας.

Σημαντικό! Συνιστάται η εργασία σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πάνω από το μηδέν.

Οι εκκινητές επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση της επιφάνειας. Κατά την επεξεργασία, για παράδειγμα, τοίχων, χρησιμοποιείται μια σύνθεση που προορίζεται αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Τα αντιμυκητιακά αστάρια είναι απαραίτητοι βοηθοί στην καταπολέμηση της μούχλας. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση μυκητιακών αποικιών, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τακτική θεραπεία με τις παραπάνω μεθόδους.

Πώς να απαλλαγείτε και να προστατεύετε από τη φόρμα

Αποδεικνύεται ότι οι μουχλιασμένες αποικίες μπορούν να εγκατασταθούν σε μια επιφάνεια σκυροδέματος. Αυτό συμβαίνει σε υγρά δωμάτια, όπου δημιουργείται ένα ευνοϊκό κλίμα για την ανάπτυξη των εστιών μούχλας. Η βλάβη της στην ανθρώπινη υγεία είναι γνωστή: η εισπνοή σπόρων με την υψηλή συγκέντρωσή τους οδηγεί σε δηλητηρίαση του οργανισμού και προκαλεί αλλεργίες.

Ωστόσο, το σκυρόδεμα παίρνει επίσης: οι μύκητες σχηματίζονται στην επιφάνεια των μικροσυσσωρεύσεων και τα τοξικά προϊόντα ζωτικής σημασίας επηρεάζουν την ποιότητα και την ακεραιότητα της επιφάνειας. Για την αποφυγή τέτοιων προβλημάτων, συνιστάται η κατεργασία των δομών με αντισηπτικά μετά την τοποθέτησή τους και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης και η πρόβλεψή τους

Το καλούπι σε σκυρόδεμα δεν εμφανίζεται αμέσως - στις περισσότερες περιπτώσεις σπόρια παρασιτικής μικροχλωρίδας εγκαθίστανται στην επιφάνεια των εξωτερικών δομών, πιο συχνά σε εσωτερικούς χώρους κατά τη λειτουργία. Η ομάδα κινδύνου περιλαμβάνει:

 • Μπάνια και τουαλέτες.
 • Κουζίνες χωρίς κουκούλες, ειδικά σε κοιτώνες και εστιατόρια χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
 • Τα δωμάτια των οποίων οι τοίχοι εκτείνεται μέχρι την ανώτατη οροφή (οροφή) ή στις εσωτερικές διεπαφές των τοίχων όπου η καθίζηση της βροχόπτωσης είναι κακώς οργανωμένη.
 • Υπόγειο, συχνά μη θερμαινόμενο?
 • Παλαιά και έκτακτα σπίτια, όπου το μικροκλίμα είναι διαταραγμένο και επικρατεί υψηλή υγρασία, ροή τοίχων κλπ.

Δεν είναι πάντα δυνατό να παρατηρήσετε την εμφάνιση μυκήτων - ποτέ δεν ξέρετε πού σχηματίζεται η εστία. Πώς προδίδει τον εαυτό του:

 • Η εμφάνιση χρωματιστών κηλίδων σε υγρές εστίες.
 • Η ταπετσαρία και το χρώμα πέφτουν, ο σοβάς πέφτει.
 • Μετά την επισκευή, μια νέα επένδυση γρήγορα αναχωρεί?
 • Υπάρχει μια χαρακτηριστική μυρωδιά της σήψης.

Η προφανής μυρωδιά του μούχλας και των μαύρων κηλίδων είναι τα πιο επικίνδυνα σημάδια της ανάπτυξης δηλητηριωδών μανιταριών για την ανθρώπινη υγεία. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η εκκαθάριση αμέσως μετά την ανίχνευση των πρωτογενών σημείων μόλυνσης. Θα βοηθήσει σε αυτό το αντισηπτικό για το μπετόν από μούχλα.

Οι κύριοι τύποι αντισηπτικών

Μέσα από μούχλα χωρίζονται σε ομάδες:

 • Χρησιμοποιείται για επεξεργασία σκυροδέματος για δομική συναρμολόγηση.
 • Για τη θεραπεία των υπαρχουσών εστιών με την πρόληψη της υποτροπής.

Εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη καθίζησης, θα είναι αναποτελεσματικά στην απομάκρυνση των μαύρο και κίτρινες κηλίδες, και αντιμυκητιασικών παραγόντων για τη θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μεγάλων περιοχών στην κατασκευή οικονομικά ανέφικτη.

Μπορείτε να διαιρέσετε τα φάρμακα στον τόπο εφαρμογής:

 • Μέσα για επιφανειακό εμποτισμό, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς διείσδυσης.
 • Οι επιφανειακοί παράγοντες από μύκητες και μύκητες εισάγονται συχνά στη σύνθεση πρωτογενών διαλυμάτων για τοίχους, οροφές και δάπεδα.
 • Πρόσθετα-αντισηπτικά, που εισάγονται στη λύση του σκυροδέματος όταν είναι κλειστή.

Οι αντιμυκητιασικοί παράγοντες έχουν διαφορετικές συνθέσεις με διαφορετικές δραστικές ουσίες και τη συγκέντρωσή τους. Τα βασικά των λύσεων διαφέρουν επίσης, συχνά καθοδηγούνται από την επιλογή του φαρμάκου.

Υδατοδιαλυτά μέσα

Διαλύματα ανόργανων αλάτων στην υδατική βάση έχουν το υψηλότερο διεισδυτική δύναμη, αλλά και όλοι υποβάλλονται σε έντονη μεταλλική ενίσχυση διάβρωση, έτσι ώστε η επιφάνεια του σιδήρου και χάλυβα επικαλυμμένο με υδατοδιαλυτά φάρμακα δεν είναι.

Το μειονέκτημα του υλικού είναι ένα - η ουσία ξεπλένεται όσο πιο εύκολα εφαρμόζεται. Για το λόγο αυτό, το αντι-καλούπι με βάση το νερό προστίθεται στα διαλύματα σκυροδέματος και γύψου ως πρόσθετο - σε αυτή τη μορφή ο παράγοντας εξυπηρετεί πολύ περισσότερο.

Τα μέσα με βάση το νερό και τα μέταλλα προορίζονται για εσωτερική χρήση. Είναι κατάλληλα για τη θεραπεία οροφών, χωρισμάτων και τοίχων από μύκητες και εμποδίζουν την εμφάνισή τους σε σαλόνια, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

 • NORTEX-Γιατρός για το σκυρόδεμα (θεραπεία και πρόληψη, η τιμή είναι από 126 ρούβλια / kg),
 • Optio-bio 1, 2,3 (προφύλαξη, η τιμή είναι από 26 ρούβλια ανά λίτρο).

Πόροι για οργανικούς διαλύτες

Τα ισχυρά και αποτελεσματικά παρασκευάσματα από μούχλα και μύκητες είναι κατάλληλα για την επεξεργασία τόσο των τοίχων από σκυρόδεμα, τούβλο και πέτρα. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα, τα οργανικά διαλύματα δεν βλάπτουν το στέλεχος και παραμένουν στην επιφάνεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το πλεονέκτημα του υλικού είναι η υψηλή απόδοση - το προϊόν είναι σε θέση να απολυμάνει ακόμα και την πιο παραμελημένη μορφή μούχλας σε 1-2 θεραπείες. Και αυτό το πλεονέκτημα υπερνικά ορισμένες ελλείψεις:

 • Η τοξικότητα της ουσίας δεν επιτρέπει τη χρήση της σε χώρους διαβίωσης.
 • Στα τσιμεντένια τοιχώματα υπάρχουν λιπαρά καφέ κηλίδες από το φάρμακο, επομένως δεν είναι δυνατή η περαιτέρω φινίρισμα, μόνο η επένδυση αρθρωτών συστημάτων.

Αντιμυκητιασικά σε οργανικούς διαλύτες είναι κατάλληλα για χρήση:

 • Στα γκαράζ?
 • Σε τεχνικούς χώρους.
 • Στο υπόγειο.
 • Fongifluid Alpa (ALPA) περίπου 280-300 ρούβλια / kg.
 • Maviks Bio σε συνδυασμό με υδρόφοβο σιλικόνης (570 ρούβλια / kg).
 • Lakra Αντι-μούχλα για σκυρόδεμα (περίπου 100 ρούβλια / kg).

Συνδυασμένα παρασκευάσματα

Τα συνδυασμένα διαλύματα είναι κατάλληλα για την επεξεργασία τοιχωμάτων από μούχλα μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις. Επιπλέον, σχηματίζουν ένα αδιάβροχο φιλμ και έχουν τις ιδιότητες επιβραδυντικής φλόγας.

 • Δεν υπάρχει οσμή ή είναι μη τοξική.
 • Κατάλληλο για βρεγμένους χώρους.
 • Μην αλλάξετε το χρώμα και τη δομή της επιφάνειας, μπορείτε να κάνετε περαιτέρω διακοσμήσεις?
 • Βαθιά διείσδυση μέχρι 8 εκατοστά.
 • Σχετικά χαμηλή κατανάλωση - περίπου 0,3... 0,5 λίτρα ανά 1 τετραγωνικό μέτρο.
 • Διατηρεί ιδιότητες έως 20 ετών.

Με τη βοήθεια συνδυασμένων μυκητοκτόνων, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα παράσιτα και να αποφύγετε την εμφάνισή τους. Θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τον σκοπό του φαρμάκου όταν επιλέγεται.

 • "Antipresne" (μια παγκόσμια θεραπεία για ριζική διάθεση των αποικιών μανιταριών, η τιμή είναι περίπου 270 ρούβλια ανά χιλιόγραμμο).
 • Παλέτα Macrosept (περίπου 87 rub / kg)?
 • Dali (ένα παγκόσμιο αντισηπτικό, η τιμή είναι από 125 ρούβλια / κιλό).

Πώς να κάνετε μια επιλογή

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Δώστε προσοχή στις κύριες θέσεις:

 • Το πεδίο εφαρμογής των αντισηπτικών παρασκευασμάτων (εξωτερικοί τοίχοι, εσωτερικοί χώροι).
 • Η βάση του φαρμάκου (οι λύσεις στο πετρέλαιο δεν μπορούν να καλυφθούν με το φινίρισμα).
 • Χρόνος χρήσης (επεξεργασία υφιστάμενων αποικιών ή πρόληψη της εμφάνισής τους).
 • Διάρκεια του φαρμάκου.

Για τους τεχνικούς χώρους είναι προτιμότερο να επιλέγετε συνθέσεις σε οργανικούς διαλύτες - δεν προσθέτουν αισθητική αλλά προστατεύουν αξιόπιστα από τις υποτροπές και απομακρύνουν τους πιο σύνθετους και επικίνδυνους τύπους παρασίτων.

Από το να επεξεργάζεστε τοίχους σε σαλόνια: αντισηπτικά στο νερό ή σε συνδυασμένη βάση. Είναι μη τοξικά και δεν μυρίζουν. Υπάρχουν εργαλεία σχεδιασμένα ειδικά για χρήση σε βρεγμένα δωμάτια - μπάνια, πισίνες και σάουνες.

Τρόποι επεξεργασίας

Η εργασία με τα φάρμακα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις οδηγίες και να τηρείται ο χρόνος, οι αναλογίες και οι συστάσεις.

Προκαταρκτική προστασία

Η βέλτιστη επιλογή είναι να γίνει η επιφανειακή επεξεργασία κατασκευών από σκυρόδεμα πριν από την εμφάνιση μυκήτων αμέσως μετά την εγκατάσταση ή κατά την πρώτη και κάθε επόμενη φινίρισμα.

Τα διαλύματα ρυθμίζονται στην απαιτούμενη συγκέντρωση (εάν είναι απαραίτητο, αραιώνονται) και εφαρμόζονται στην επιφάνεια με κυλίνδρους, οι γωνίες επεξεργάζονται με μια βούρτσα. Είναι σημαντικό να απορροφάτε κάθε εκατοστό του υποστρώματος. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν επεξεργάζεστε 2 στρώματα αντισηπτικών.

Συνδυασμός

Ορισμένα προϊόντα είναι κατάλληλα για συνδυασμό με εναρκτήρες ή γύψους ή περιλαμβάνονται ήδη στη σύνθεσή τους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατόν να συνδυαστούν οι αντισηπτικές επιφάνειες και τα στάδια φινιρίσματος. Είναι απαραίτητο να τηρούνται αυστηρά οι αναλογίες της παρασκευής των λύσεων.

Ασφάλεια

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να προστατευθείτε με αναπνευστήρες, γάντια, συνιστούμε τη χρήση πλαστικού αδιάβροχου ή εργασίας, η οποία πρέπει να πλυθεί καλά σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτά τα μέτρα θα βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας (η λήψη σπόρων στο βλεννογόνο και στους αναπνευστικούς τρόπους προκαλεί δηλητηρίαση και αλλεργίες) και ο καθαρισμός των ρούχων θα αποκλείσει τη μεταφορά μανιταριών σε άλλα δωμάτια.

Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια στο μέγιστο - αφαιρέστε τη συσσώρευση και το χαλαρό σκυρόδεμα εάν έχει ήδη μερικώς ξεφλουδιστεί. Ορισμένα φάρμακα εφαρμόζονται απευθείας στην αποικία, διαβάστε τις οδηγίες!

Μετά την παρασκευή, ο παράγοντας εφαρμόζεται στην επιφάνεια από τον μύκητα και ο χρόνος που καθορίζεται στις οδηγίες περιμένει. Ο εμποτισμός πρέπει να πραγματοποιηθεί αρκετές φορές, καθώς πολλά είδη παρασίτων είναι πολύ επιθετικά. Είναι επίσης σημαντικό να εφαρμοστεί το φάρμακο όχι μόνο στην πλήρη εξαφάνιση των μυκήτων, αλλά και σε μια υγιή επιφάνεια για την πρόληψη της υποτροπής.