Αντιμυκητιασικός παράγοντας για τοίχους: μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών

Μορφή στους τοίχους δεν είναι ασυνήθιστο σε μοντέρνα σπίτια και διαμερίσματα. Οι σχηματισμοί σπορίων πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και αν δεν ληφθούν αποφασιστικά μέτρα για την απομάκρυνσή τους, ο μύκητας θα μεταφερθεί στην οροφή, το δάπεδο, τα έπιπλα και τα ρούχα.

Για να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν αποτελεσματικό αντιμυκητιακό παράγοντα για τους τοίχους και να εξαλείψετε τη βασική αιτία της εμφάνισης μικροοργανισμών μούχλας.

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα εξαιρετικά δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να φέρει σε άσχημη την ακριβή επισκευές στο διαμέρισμα.

Ο μυελός όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, επιδεινώνει το μικροκλίμα στο δωμάτιο και βλάπτει την υγεία ενός ατόμου. Η έγκαιρη ανίχνευση του "εχθρού" διευκολύνει σημαντικά την καταπολέμηση του μύκητα.

Η εμφάνιση του μύκητα στο σπίτι υποδεικνύεται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Παρουσία γκρίζων, μαύρων, σκούρων πράσινων κουκίδων και κηλίδων στους τοίχους ή στην οροφή.
 • η εμφάνιση μιας ωμής, δυσάρεστης οσμής στο δωμάτιο.
 • απολέπιση χρώματος, ταπετσαρίας, απόρριψη γύψου και σκουρόχρωμα ραφών.

Κάποιοι μπορεί να παρατηρήσουν μια επιδείνωση της ευημερίας - η συγκέντρωση της προσοχής μειώνεται, οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνές, υπάρχει μια γρήγορη κόπωση.

Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το καλούπι με πολύπλοκο τρόπο. Η τελική και αμετάκλητη διάθεση του μύκητα μπορεί να επιτευχθεί με την εξάλειψη των αιτιών της εμφάνισής του.

Ωστόσο, οι δείκτες υγρασίας και θερμοκρασίας δεν είναι καθόλου οι μοναδικοί παράγοντες ανάπτυξης βλαβερών μικροοργανισμών. Μεταξύ των σημαντικών λόγων είναι:

 1. Έλλειψη ή ανεπαρκής εξαερισμός. Κατά κανόνα, ο μύκητας αρχίζει να αναπτύσσεται στις γωνίες του δωματίου - σε ένα μέρος όπου σχηματίζεται η στασιμότητα του αέρα. Με επαρκές "χτύπημα", σχηματίζονται δίνες - ο αέρας εκπέμπει σπόρια και η περίσσεια υγρασίας εκκενώνεται στον αγωγό εξαερισμού.
 2. Χαμηλής ποιότητας στεγάνωση του θεμελίου. Ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας κατασκευής, εμφανίζεται μια τριχοειδής αναρρόφηση υγρασίας από ένα υγρό υπόβαθρο - οι τοίχοι του σπιτιού πεθαίνουν.
 3. Μη ικανοποιητική κατάσταση της διαρροής ύδρευσης και αποχέτευσης. Η περιοδική διαβροχή δαπέδων, οροφών, τοίχων και καναλιών μηχανικής δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων.
 4. Λεπτές, τοίχους κατάψυξης. Λόγω της κακής θερμικής μόνωσης, το σημείο δρόσου μετατοπίζεται, η συμπύκνωση εγκαθίσταται στους τοίχους από το εσωτερικό του δωματίου.
 5. Κρύα σοφίτα ή διαρροή οροφής. Αυτός είναι ένας κοινός λόγος για την εμφάνιση μούχλας στους επάνω ορόφους και στα σοκάκια.
 6. Ακατάλληλη χρήση του υγραντήρα αέρα. Κατά τη δημιουργία τροπικών συνθηκών για τα εξωτικά φυτά στα θερμοκήπια, το καλούπι καλουπιού ρυθμίζεται μερικές φορές.

Τα περισσότερα υλικά φινιρίσματος και οικοδομής μπορούν να επηρεαστούν από ένα μύκητα. Σκούρα σημεία εμφανίζονται στην ταπετσαρία, το κεραμίδι, το ξύλο και το γύψο.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - είδη και κανόνες επιλογής

Το Mold είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Ο μύκητας μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα και, αν δεν ληφθούν αμέσως να ληφθούν δραστικά μέτρα για να καθαρίσει τους τοίχους και την οροφή, που μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις επιφάνειες, να χαλάσει τα υλικά επένδυσης και κάνουν τη ζωή στο σπίτι επικίνδυνο. Σχετικά με το πώς να προστατευθείτε από τον μύκητα και πώς να χειριστείτε το καλούπι που εμφανίστηκε και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Mould στο σπίτι - ένα πολύ δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για δαπανηρές επισκευές. Ο μύκητας αλλοιώνει τα οπτικά χαρακτηριστικά του εσωτερικού και μπορεί να έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην κατάσταση υγείας των ανθρώπων που ζουν σε μολυσμένα δωμάτια.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τοξικά μυκητιακά σπόρια προκάλεσαν αλλεργίες, βρογχίτιδα, άσθμα και ακόμη και φυματίωση, ενώ τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι επηρεάζονται περισσότερο από αυτή την επίδραση.

Αποτροπή της εμφάνισης μούχλας στο σπίτι επιτρέπει ένα υψηλής ποιότητας αντιμυκητώδη αστάρι, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιείται στα στάδια της φινίρισμα των εσωτερικών επιφανειών στα δωμάτια. Αν αυτό δεν γίνει, με την πάροδο του χρόνου στο σπίτι μπορείτε να δείτε τα πρώτα σημάδια μούχλας:

 • γκρίζες, πράσινες ή μαύρες κουκίδες και κηλίδες στους τοίχους.
 • μυρωδιά υγρασίας.
 • σκίαση των ραφών μεταξύ των πλακών.
 • γδαρμένο γύψο?
 • αποχρωματισμένο χρώμα
 • επιδείνωση της ευημερίας των ενοικιαστών, που εκδηλώνεται με μείωση της συγκέντρωσης, των πονοκεφάλων και της ταχείας κόπωσης.

Τα πρώτα σημάδια του καλουπιού είναι γκρίζα, πράσινα ή μαύρα σημεία και κηλίδες στους τοίχους

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες της μούχλας στο σπίτι είναι: υψηλή υγρασία και κατάλληλη για την ανάπτυξη των συνθηκών θερμοκρασίας του μύκητα. Αλλά όχι μόνο αυτό επηρεάζει την πιθανότητα μόλυνσης των εσωτερικών χώρων. Οι ακόλουθοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα βλάβης των επιφανειών από τη φόρμα:

 • ανεπαρκής εξαερισμός ή έλλειψη.
 • απουσία στεγανοποίησης εξωτερικών τοίχων.
 • κακή κατάσταση της εσωτερικής ύδρευσης ·
 • κατάψυξη στους χειμερινούς τοίχους του σπιτιού.
 • διαρροές στέγης.
 • σοφίτα χωρίς μόνωση.
 • υπερβολική χρήση ενυδατικών παραγόντων.

Αντιμυκητιακοί παράγοντες για οροφές και τοίχους διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία. Περιέχουν μυκητοκτόνα - ειδικές χημικές και βιολογικές ουσίες που καταστέλλουν την ανάπτυξη μούχλας και εμποδίζουν την εμφάνισή της στις εγκαταστάσεις. Τέτοια δραστικά συστατικά προστίθενται σε διάφορες ενώσεις κατασκευής και προσόψεων.

Με ραντεβού διακρίνονται δύο τύποι μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων:

 1. 1. Μέσα πρόληψης.
 2. 2. Μέσα για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Το καλύτερο παράδειγμα μέσων για την πρόληψη της μόλυνσης είναι το αντισηπτικό αστάρι. Χρησιμοποιείται για επισκευή, για την προετοιμασία τοίχων και οροφών πριν από το τελικό φινίρισμα χρησιμοποιώντας τα επιλεγμένα υλικά επίστρωσης. Ένας τέτοιος αντιμυκητιασικός παράγοντας εκτελεί πολλές σημαντικές λειτουργίες ταυτόχρονα. Πρώτον, βελτιώνει την πρόσφυση του φινιρίσματος με την επιφάνεια που πρόκειται να επικαλυφθεί. Δεύτερον, μειώνει το πορώδες του χρησιμοποιηθέντος φινιρίσματος και βάσης. Τρίτον, σκοτώνει μούχλα στην επιφάνεια και εμποδίζει την εμφάνισή της στο μέλλον.

Ένα από τα μέσα για την πρόληψη της λοίμωξης είναι το αντισηπτικό αστάρι

Για το αντιμυκητικό αστάρι για τους τοίχους έδειξαν τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να επιλεγούν σωστά. Υπάρχουν οι ακόλουθοι τύποι εναρκτήρων:

 1. 1. Σκλήρυνση. Είναι κατασκευασμένο για την επεξεργασία των τοίχων μετά από σοβάτισμα ή στόκος, πριν το τελικό φινίρισμα τους με βαφή ή ταπετσαρία.
 2. 2. Βαθιά διείσδυση. Είναι σχεδιασμένο για φινίρισμα επιφανειών χαμηλού πορώδους, όπως για παράδειγμα σκυροδέματος ή τούβλο. Κατάλληλο για τελικό φινίρισμα τοίχων με βαριές επενδύσεις.
 3. 3. Η καθολική. Κατάλληλο για τις περισσότερες επιφάνειες και υλικά επένδυσης. Έχει αυξημένο κόστος.

Ο δεύτερος τύπος θεραπείας κατά της μόλυνσης είναι φάρμακα για την καταπολέμηση του μύκητα. Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό επιφανειών που έχουν ήδη προσβληθεί από μούχλα. Τέτοια φάρμακα διεισδύουν μέσα στα υλικά επένδυσης και σκοτώνουν τον μύκητα. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, καταστρέφουν τις υπάρχουσες λοιμώξεις και αποτρέπουν την επανεμφάνιση τέτοιων προβλημάτων.

Όλα τα υπάρχοντα αντιμυκητιακά φάρμακα μπορούν να χωριστούν σε 3 ομάδες στη βάση που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τους:

 1. 1. Λατέξ. Κατασκευασμένα με τη χρήση αλάτων βαρέων μετάλλων, περνούν τον αέρα και επομένως είναι εξαιρετικά για φινίρισμα επιφανειών σε χώρους διαβίωσης.
 2. 2. Ακρυλικό. Μέσα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση λοιμώξεων μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις.
 3. 3. Αλκυδικό. Ιδανικό για εργασία με υλικά από φυσικό ξύλο.

Οι επαγγελματίες στον τομέα της κατασκευής και της επισκευής συστήνουν τη χρήση αστάρι με αντισηπτικό όταν αντιμετωπίζει εσωτερικές επιφάνειες. Αντιμετωπίζουν απόλυτα το καθήκον της βελτίωσης της πρόσφυσης της βάσης με το υλικό επίστρωσης και πρακτικά μηδενικά μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης μύκητα και μούχλα στα δωμάτια.

Μεταξύ των μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονωθεί ο εκκινητής Milkill

Μεταξύ των πιο ποιοτικών και δημοφιλών μέσων για την πρόληψη λοιμώξεων, είναι δυνατόν να απομονώσουμε τον εκκινητή Milkill. Αυτό το παρασκεύασμα λατέξ με βιοκτόνο είναι απόλυτα κατάλληλο για την επεξεργασία του σκυροδέματος και τούβλο, είναι σε θέση να σκοτώσει αποτελεσματικά σπόρια μούχλα. Πριν από τη χρήση, το αστάρι πρέπει να αναμειχθεί σχολαστικά, καθώς έχει μια μη ομοιόμορφη σύνθεση. Ο συνολικός ρυθμός ροής για την εφαρμογή 1 στρώματος γαλακτώματος Milkill είναι περίπου 250 g / m2. Λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των ειδικών, δύο έως τρία στρώματα αστάρι για την κάλυψη της επιφάνειας που βλέπει για 1 m 2 τοίχων ή οροφής απαιτούν 500 έως 750 g του προϊόντος.

Το προϊόν είναι κατάλληλο για το φινίρισμα των τοίχων και των οροφών στα δωμάτια, καθώς και για την επεξεργασία του σπιτιού από έξω. Ο χρόνος στεγνώματος μιας επίστρωσης αστάρι είναι 24 ώρες. Μόνο μετά την εκπνοή αυτού του χρόνου, ο επεξεργασμένος τοίχος μπορεί να καλυφθεί με το στρώμα φινιρίσματος του φινιρίσματος. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα αστάρι έναντι του Milkill σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Acryl Grundierung - αστάρι βασισμένο σε ακρυλικό, που χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να διεισδύει βαθιά στη δομή της προς επεξεργασία επιφάνειας. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία θεμελίων σκυροδέματος και τούβλων για το τελικό στόκο ή ζωγραφική. Λόγω του γεγονότος ότι το Acryl Grundierung δημιουργεί εξαιρετική πρόσφυση μεταξύ της βάσης και της επένδυσης, μειώνεται η συνολική κατανάλωση του τελικού φινιρίσματος - χρώματος ή γύψου.

Η κατανάλωση Acryl Grundierung είναι περίπου 1 λίτρο ανά 15 m2 επεξεργασμένης επιφάνειας. Επιτρέπεται η χρήση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από 5 έως 35 μοίρες. Ο χρόνος πλήρους στεγνώματος είναι ακριβώς μία ημέρα.

Αντισηπτικά εδάφη Shimmelstopp Dufa - αυτό είναι ένα πρόσθετο πρόσθετο για την βαφή πρόσοψης και το γύψο. Το προϊόν αυτό είναι ένα ισχυρό συμπύκνωμα που μπορεί να έχει μακρόχρονη αντισηπτική δράση και να προστατεύει το σπίτι από μούχλα και μύκητες. Ένα πακέτο του προϊόντος είναι αρκετό για 10 λίτρα βαφής πρόσοψης ή 20 κιλά γύψου.

Χρησιμοποιήστε σοβά και μπογιά με πρόσθετο Shimmelstopp Dufa μπορεί να είναι μόνο σε θερμοκρασία πάνω από 5 βαθμούς Κελσίου. Η πλήρης ξήρανση σε θερμοκρασία 20 βαθμών και η υγρασία στο 65% συμβαίνει σε 4 ώρες. Μετά την προσθήκη του προσθέτου στο χρώμα ή το γύψο, το μείγμα που προκύπτει θα πρέπει να αναμειγνύεται καλά. Η εφαρμογή επιτρέπεται μόνο σε στεγνό και καθαρό υπόστρωμα.

Αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα Mixonit GR43 Ένας πράκτορας ευρέος φάσματος. Πρόκειται για ένα καθολικό αστάρι, το οποίο είναι κατάλληλο για προετοιμασία για περαιτέρω φινίρισμα οποιωνδήποτε βάσεων. Το προϊόν αυτό δεν έχει δυσάρεστη οσμή, λόγω της οποίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσωτερικούς χώρους, έχει καλά χαρακτηριστικά διαπερατότητας ατμών και ικανότητα διείσδυσης στις επεξεργασμένες επιφάνειες σε βάθος 10 cm.

Με μεγάλη ταχύτητα ξήρανσης 4 ωρών, Mixonit GR43 μειώνει σημαντικά την κατανάλωση υλικών βαφής και προστατεύει αξιόπιστα το υπόστρωμα από τη μόλυνση. Ανακουφίζει απόλυτα την κατάψυξη, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του εδάφους έξω από το σπίτι. Προκειμένου να προστατευτούν οι τοίχοι και η οροφή, επαρκούν 1-2 επίπεδα αυτού του αντισηπτικού.

Για να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο Baramon C30 θα πρέπει να αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 6. Κατά την κατεργασία του ξύλου στα δωμάτια, η κατανάλωση γαλακτώματος είναι 200 ​​ml / m2, έξω - 300 ml / m2. Μετά την επεξεργασία του υποστρώματος, πρέπει να προστατεύεται από την καθίζηση για 2-3 ημέρες. Χρησιμοποιήστε το παρασκεύασμα μόνο για την επεξεργασία ξύλου που μπορεί να εμποτιστεί.

Αντιμυκητιασικοί παράγοντες για τη θεραπεία της οροφής

Αν το δωμάτιο αυξάνει συνεχώς την υγρασία και το επίπεδο θερμομόνωσης αφήνει πολύ επιθυμητό, ​​εμφανίζεται αναπόφευκτα ένας μύκητας. Θα χτυπήσει τους τοίχους και την οροφή, τελικά διεισδύοντας ακόμη και στα έπιπλα. Οι σπόροι που παράγονται από τον μύκητα εισέρχονται στους πνεύμονες ενός ατόμου, το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση των παρασίτων πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό. Ποιος αντιμυκητιασικός παράγοντας για την επεξεργασία των τοίχων και των οροφών θα είναι πιο αποτελεσματικός;

Αιτίες μούχλας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η αιτία του μύκητα και του καλουπιού είναι ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Αλλά αυτό είναι μόνο ένας παράγοντας από μια μεγάλη λίστα.

Υπάρχουν μερικά ακόμα:

 1. ελαττωματικό σύστημα εξαερισμού. Εάν ο αέρας κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από το δωμάτιο, ο μύκητας ή το καλούπι στην οροφή του διαμερίσματος δεν θα εμφανιστεί. Αν σταματήσει, με το χρόνο θα δείτε σκούρα σημεία. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται στις γωνίες και μετά εξαπλώνονται σε άλλα μέρη.
 2. παραβιάσεις στη λειτουργία του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης. Αυτό μπορεί να είναι κάθε είδους διαρροές, ανεπαρκώς σφραγισμένες συνδέσεις κλπ.
 3. έλλειψη στεγάνωσης του θεμελίου.
 4. την κατάψυξη των τοίχων, λόγω των οποίων σχηματίζονται συμπυκνώματα,
 5. ελαττωματικά υδρορροές.

Λόγω όλων των βλαβών και βλαβών στα συστήματα, η υγρασία στο διαμέρισμα αυξάνεται και, κατά συνέπεια, εμφανίζεται ένας μύκητας στην οροφή. Πώς μπορώ να το βγάλω έξω;

Χημικά όπλα

Ο μύκητας στην οροφή μπορεί να αφαιρεθεί με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων που έχουν χημική βάση. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Belinka. Μια διακριτική ιδιότητα του φαρμάκου είναι η ταχύτητά του. Επιπλέον, είναι απολύτως ασφαλές για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Κατάλληλο για την επεξεργασία οροφών, τοίχων και εξωτερικών επιφανειών.
 • Baramon C30. Αυτό το εργαλείο, το οποίο παρέχει την πιο βαθιά προστασία. Αγωνίζεται όχι μόνο με τον μύκητα, αλλά και με έντομα και ακόμη με άλγη. Κατάλληλο για τοποθέτηση ξύλινων οροφών / τοίχων.
 • Χιονόμπαλα. Αυτό είναι εμποτισμός, με τον οποίο μπορείτε να απαλλαγείτε από μύκητες, μούχλα, βρύα?
 • Welldone. Το φάρμακο είναι μια νέα γενιά. Έχει καλές απολυμαντικές ιδιότητες. Μετά τη διείσδυση στην επιφάνεια παρέχει δραστική προστασία από μύκητες και μούχλα.
 • Szavo. Αυτό το φάρμακο για τους μύκητες στην οροφή, τους τοίχους και ακόμη και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι εύκολο στη χρήση.
 • Mellerud. Ο μύκητας αφαιρείται ψεκάζοντας την ουσία στα επηρεαζόμενα μέρη της οροφής και σε άλλες επιφάνειες. Βοηθά στην προστασία όχι μόνο των τοίχων και των οροφών, αλλά και των ταπετσαριών, των χρωμάτων, των πλακιδίων κ.λπ.
 • Άτλας Μύκος. Συμπυκνωμένο φάρμακο που καταστρέφει μύκητες, μούχλα, λειχήνες και βρύα.
 • Izohan Grzybostop. Ιδανικό για την επεξεργασία πέτρας και σκυροδέματος.
 • Schimmel Entferner Dufa. Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα με αυτό το εργαλείο; Αρκεί να το ψεκάσετε στην επιφάνεια. Ωστόσο, αξίζει να θυμηθούμε ότι υπάρχει χλώριο στη σύνθεσή του, οπότε συχνά το αεροζόλ χρησιμοποιείται για εργασία έξω από το δωμάτιο. Εάν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί εσωτερική επεξεργασία, πρέπει να παρέχεται καλός αερισμός.
 • Αστενιστής. Κατάλληλο για εργασία με οροφή, τοίχους, πλαγιές και παράθυρα.

Αφού χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα παρασκευάσματα, το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καλά.

Λαϊκές μέθοδοι

Εκτός από τις χημικές ουσίες, υπάρχουν λαϊκές θεραπείες για την καταπολέμηση των μύκητων στην οροφή, όπως η σόδα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου, η αμμωνία κλπ.

Εδώ είναι μερικές συνταγές για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στην οροφή και άλλες επιφάνειες:

 1. 1 κουταλάκι του γλυκού. Συνδυάστε τη σόδα με 250 ml νερού. Ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε σε οροφή ή τοίχο χρησιμοποιώντας σπρέι ή συνηθισμένο σφουγγάρι.
 2. Το συνηθισμένο χλωρίνη για το πλυντήριο βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από την οροφή με αυτό; Είναι απαραίτητο να αναμειχθεί το προϊόν με νερό σε αναλογία 1 έως 10. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια, εκτός από τα έπιπλα.
 3. ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η ουσία είναι απολύτως ασφαλής και δεν έχει οξεία οσμή. Όπως το χλωρίνη, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία όλων των επιφανειών εκτός από τα έπιπλα.
 4. καλά μάχεται με μύκητες και μούχλα ξίδι. Εφαρμόστε το στην οροφή και τα τοιχώματα χρησιμοποιώντας ψεκαστήρα ή σφουγγάρι. Μετά από λίγο μετά τη θεραπεία, η επιφάνεια πρέπει να πλυθεί και ο χώρος να αερίζεται.
 5. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμμωνία. Είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται για την επεξεργασία γυαλιού και πλακιδίων, αλλά για άλλα μέρη είναι επίσης κατάλληλο. Το νιτρικό μίγμα αναμειγνύεται με νερό σε ίσες ποσότητες. Μετά από δύο ώρες, η περιοχή επεξεργασίας πλένεται καλά με καθαρό νερό. Θα πρέπει να θυμάστε για την έντονη μυρωδιά του προϊόντος - είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε καλό αερισμό κατά τη διάρκεια της εργασίας.
 6. ένα εξαιρετικό αντιμυκητιακό φάρμακο - βόρακα, αναμεμειγμένο με νερό (1 κιλό ανά 4 λίτρα ζεστού νερού). Το προϊόν ψεκάζεται στην επιφάνεια και αφήνεται χωρίς ξεπλύματα.

Πείραμα βίντεο για να αφαιρέσετε το καλούπι από λαϊκές θεραπείες

Σχέδιο δράσης

Εάν ο μύκητας βρεθεί στην οροφή, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε επειγόντως. Τι και πώς να κάνετε:

 • αν υπάρχει ταπετσαρία ή οποιοδήποτε άλλο κάλυμμα στην οροφή ή στους τοίχους, πρέπει να αφαιρεθεί.
 • το επόμενο βήμα είναι να καθορίσουμε πόσο βαθιά επηρεάζεται η επιφάνεια.
 • βγάλτε την οροφή / τοίχο με νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην παρεμπόδιση των σπόρων να εισέλθουν στον περιβάλλοντα αέρα και στη συνέχεια στους πνεύμονες.
 • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι στόκου, αφαιρέστε μερικά από τα γύψο με τον μύκητα και το μούχλα.
 • για να καθαρίσετε τα σημεία που επηρεάζονται από γυαλόχαρτο.
 • στεγνώστε καλά την επιφάνεια. Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θερμάστρα ανεμιστήρα.
 • εφαρμόστε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα σε μια στρώση.
 • μετά από περίπου 5 ώρες, επανεπεξεργασία.
 • για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα, συνιστάται η εφαρμογή 4-5 στρώσεων.
 • καλύψτε την οροφή / τοίχο με αντισηπτικό αστάρι.
 • επιχρίστε το διάλυμα, το οποίο περιέχει αντισηπτικό.
 • εάν η οροφή / τοίχος είναι και πάλι καλυμμένη με ταπετσαρία, είναι επίσης απαραίτητο να προσθέσετε αντισηπτικό στην κόλλα.

Μέτρα ασφαλείας

Πολλοί αντιμυκητιασικοί παράγοντες περιέχουν δηλητηριώδεις ουσίες, οπότε μην ξεχάσετε την ασφάλεια όταν εργάζεστε μαζί τους:

 • τα αναπνευστικά όργανα πρέπει απαραίτητα να προστατεύονται από αναπνευστήρα.
 • στα χέρια είναι καλύτερο να φοράτε γάντια.
 • είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί καλός αερισμός στο δωμάτιο.
 • πηγαίνετε στην αίθουσα καλύτερα την ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.
 • τα ζωντανά λουλούδια κατά τη στιγμή της εργασίας πρέπει να αφαιρεθούν, και τα έπιπλα καλύπτονται με μια ταινία.

Εάν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες με ακρίβεια, η επεξεργασία της οροφής που επηρεάζεται από τον μύκητα θα περάσει χωρίς προβλήματα.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε αν υπάρχει μύκητας ή μούχλα στην οροφή, στους τοίχους ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια; Αντιμετωπίστε την προσβεβλημένη περιοχή με μια ειδική αντιμυκητιακή ένωση. Μπορεί να αγοραστεί σε εξειδικευμένο κατάστημα ή να προετοιμαστείτε από αυτοσχέδια μέσα, για παράδειγμα σόδα.

Πυρήνα αντιμυκητιασικά

Μερικές φορές, δυστυχώς, από την υγρασία και την υπερβολική υγρασία του αέρα στην αίθουσα στους τοίχους εμφανίζονται σκοτεινά σημεία. Και ό, τι κι αν κάνετε μαζί τους, ανεξάρτητα από το τι σκουπίζουν, εμφανίζονται ξανά και ξανά, καθιστώντας κάθε δωμάτιο άσχημο και επίσης βλάπτοντας την υγεία όλων των κατοίκων.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν αδύνατο να καταπολεμήσουμε τον μύκητα. Κανένα αυτοσχέδιο μέσο δεν βοήθησε. Όμως, η πρόοδος έχει προχωρήσει πολύ και στην αγορά δομικών υλικών τα τελευταία χρόνια υπήρξαν αξιόλογα κεφάλαια, επηρεάζοντας δυσμενώς τις διαφορές της.

Μεταξύ των υγρών που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη μύκητα και μούχλα στις επιφάνειες, μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

Περιοχή Antifungus-Antiplexen Areal + (όγκος 5 και 10 λίτρα)

Αυτή η βαθιά διείσδυση μέρος της γνωστής μάρκας, η οποία προστατεύει το σκυρόδεμα, τούβλα, ξύλο και γύψο από όλα τα είδη των ειδών μούχλας, τα φύκια και τα έντομα, καθώς και χρωματισμό και να καταστρέψει τους μύκητες επιφάνεια. Κατάλληλο για εξωτερικές και εσωτερικές εφαρμογές. Μπορεί να εφαρμοστεί σε:

Οι θετικές ιδιότητες περιλαμβάνουν τα εξής:

 • δεν πλένονται με νερό και ιζήματα.
 • Το φάρμακο δεν είναι τοξικό.
 • δεν σχηματίζονται είναι υψηλά.
 • εμποδίζει την κόλληση και τη βαφή.

Προστασία από μύκητες και προστασία από μούχλα 10L CBS

Προορίζονται για την εκτέλεση εξωτερικών και εσωτερικών έργων και χρησιμοποιούνται για δένδρα, τούβλο, σκυρόδεμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί μόνο μία εφαρμογή. Αλλά, αν η επιφάνεια απορροφά ισχυρά, μετά από 2 ώρες συνιστάται η εκ νέου προετοιμασία.

Το υγρό όχι μόνο προστατεύει την καθαρή επιφάνεια από μύκητες και μούχλα, αλλά καταστρέφει και τις ήδη εμφανιζόμενες, εμποδίζοντας τους να πολλαπλασιαστούν περαιτέρω. Σε αυτή την περίπτωση, το συμπύκνωμα χρησιμοποιείται σε αδιάλυτη μορφή, ένα λίτρο είναι αρκετό για 5-6 m2 επιφάνειας.

Εάν χρησιμοποιηθεί ως προφύλαξη, το υγρό αραιώνεται 1:10 με χρώματα διασποράς ή κονίαμα. Για την απολύμανση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων, η αναλογία με το νερό είναι επίσης 1:10.

Οι θετικές ιδιότητες περιλαμβάνουν την ασφάλεια έναντι πυρκαγιάς και έκρηξης και την αντοχή στον παγετό. Μετά την απόψυξη, όλες οι ιδιότητες παραμένουν οι ίδιες.

Prosept universal 1L

Εμποτισμός αντισηπτικών με βάση το νερό με βαθιά διείσδυση. Χρησιμοποιείται:

 • ως αστάρι πριν από την εφαρμογή των αντισηπτικών επικάλυψης.
 • για ενισχυμένη προστασία ξύλου από διάφορα είδη μούχλας, μπλε, σήψης και έντομα.
 • Καλά χαρακτηριστικά πρόσφυσης.
 • Ακόμη και σε περίπτωση καταστροφής της επικάλυψης, εξασφαλίζεται αξιόπιστη προστασία έναντι της αποσύνθεσης.
 • Δεν αλλάζει τη δομή και το χρώμα του ξύλου, έτσι δεν παρεμβαίνει στην περαιτέρω κόλληση ή βαφή.
 • Κάνοντας επισκευές στο δωμάτιο, δεν πρέπει ποτέ να περιμένετε ότι εδώ δεν θα ξεκινήσει ποτέ ο μύκητας. Αλλά, αν ναι, σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να διεξάγεται μια προκαταρκτική προφύλαξη από το να καταπολεμήσουμε τις συνέπειές της και να λυπούμε για το γεγονός ότι δεν έγινε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε αντιμυκητιασούς για τοίχους

Μορφή στους τοίχους δεν είναι ασυνήθιστο σε μοντέρνα σπίτια και διαμερίσματα. Για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να επιλέξετε ένα αποτελεσματικό αντιμυκητιακό παράγοντα λεγόμενη μύκητα - μια αποικία των μικροοργανισμών που παράγουν τοξίνες στον αέρα που αναπνέουμε. Αυτές οι αποικίες μπορούν να εγκατασταθούν σε διαφορετικές επιφάνειες: πέτρα, ξύλο, σκυρόδεμα, βαφή. Ορισμένοι τύποι μύκητα είναι επικίνδυνοι όχι μόνο για την υγεία αλλά και για τις επιφάνειες στις οποίες βρίσκεται. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι ο μύκητας για τις ξύλινες επιφάνειες: σε λίγους μήνες μπορεί να καταστρέψει ένα χαρτόνι πάχους 4 εκατοστών. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με τη θεραπεία της μολυσμένης επιφάνειας με ένα ειδικό αντιμυκητιασικό.

Πώς να αφαιρέσετε τους μύκητες από τους τοίχους

Πριν αφαιρέσετε τον μύκητα από τους τοίχους, κατανοήστε τον λόγο εμφάνισής του. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε τον βέλτιστο τρόπο για την εξάλειψη του μύκητα και την αποτροπή της επανεμφάνισής του.

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα εξαιρετικά δυσάρεστο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να αναιρέσει τις δαπανηρές επισκευές στο διαμέρισμα

Αφαιρέστε το μύκητα θα σας βοηθήσει ειδικές χημικές ουσίες, από τα οποία ένα μάλλον δημοφιλές μέσο είναι ένα αστάρι. Είναι κατάλληλη για επιφάνειες από σκυρόδεμα και τούβλα. Εάν ο μύκητας εμφανίζεται στην τουαλέτα ή το ντους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια ένα αντιμυκητικό αστάρι - είναι κατάλληλο για χώρους με υγρασία και, εκτός από τον μύκητα, επίσης παλεύει με μικρόβια.

Όταν αγοράζετε ένα αστάρι για την καταπολέμηση του μύκητα, μην το εφαρμόζετε αμέσως στους τοίχους. Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά πρώτα!

Εκτός από το αστάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό λευκαντικό. Είναι ιδανικό για πλακάκια και γυαλί. Ο λευκαντής μπορεί να χειριστεί όχι μόνο τους τοίχους, αλλά και την οροφή και το πάτωμα. Βεβαιωθείτε όμως ότι έχετε ξεκαθαρίσει τα χαρακτηριστικά της εργασίας αυτής της ουσίας για να αποφύγετε προβλήματα.

Από ότι είναι δυνατόν να πλυθεί μούχλα: λαϊκές θεραπείες και όχι μόνο

Το καλύτερο να πλένεται το καλούπι, εξαρτάται από το είδος του ίδιου του καλουπιού και την επιφάνεια στην οποία εμφανίστηκε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά εργαλεία για την καταπολέμηση της μούχλας, και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές θεραπείες.
Antifungus για την καταπολέμηση της μούχλας:

 • Dali;
 • Eskaro Biotol Spray?
 • Μυκητοκτόνα διαλύματα (Fongifluid, AZOPHOS, ALPA).

Εάν η καταπολέμηση της μύκητας συχνά χρησιμοποιούν έναν εκκινητή, προκειμένου να απομακρυνθεί το καλούπι, είναι ιδανικές λύσεις και σπρέι που εφαρμόζονται στην επιφάνεια του δέρματος χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού.

Λαϊκές θεραπείες ενάντια σε μούχλα:

 • Σόδα?
 • Αλκοόλη με προσθήκη γλυκερίνης.
 • Ξύδι?
 • Υγρό που περιέχει χλώριο.
 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • Οικιακό σαπούνι.

Από τις λαϊκές θεραπείες κατά της μούχλας, το ξίδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Βοηθά στην καταστροφή του 80% των διαφόρων τύπων μυκήτων και μούχλας. Εάν το μπάνιο έχει μαύρες κηλίδες, μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με αποσταγμένο ξίδι. Για να αφαιρέσετε το καλούπι, το ξύδι δεν πρέπει να αραιώνεται. Απλά βάλτε το στον τοίχο και αφήστε το για λίγο (60-100 λεπτά). Στη συνέχεια, πλύνετε και στεγνώστε την επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία.

Πώς να καθαρίσετε τους τοίχους της μούχλας: τι είναι χρήσιμο

Πού είναι το καλούπι, στους τοίχους του δωματίου ή ανάμεσα στις ραφές στο κεραμίδι στο ντους - δεν έχει σημασία. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να αρχίσουν αντιμικροβιακές δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό.

Ο μύκητας όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, επιδεινώνει το μικροκλίμα στο δωμάτιο και βλάπτει την υγεία ενός ατόμου

Εάν το καλούπι εμφανίστηκε στην ταπετσαρία στο δωμάτιο, δεν μπορείτε απλά να το ξεπλύνετε. Όλος ο καθαρισμός μειώνεται στην αφαίρεση των μολυσμένων τμημάτων ταπετσαρίας με σπάτουλα ή ξύστρα.

Για την καταπολέμηση της μούχλας επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση:

 • Τσάντες;
 • Σφουγγάρια;
 • Βούρτσες σιδήρου.
 • Αποξέστες.
 • Γάντια.
 • Ρούχα εργασίας;
 • Αναπνευστήρας.

Αν η μούχλα εμφανίστηκε στην σφραγιστικό για αρμούς πλακιδίων με μια σπάτουλα ξύνεται (ή ξύστρα αν υπάρχει) παλαιά κολλητών και μετά τη θεραπεία οι ραφές χημικά μέσα, επαγγελματική ή δημοφιλείς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, κάποιο μυκητοκτόνο διάλυμα. Αφού στεγνώσει το διάλυμα, εφαρμόστε ένα νέο σφραγιστικό στις ραφές μεταξύ των πλακιδίων.

Τι μοιάζει με το καλούπι: ποια είναι η πιο κοινή;

Εάν έχετε μούχλα στο διαμέρισμά σας, θα το αναγνωρίσετε, πρώτα απ 'όλα, από το χρώμα.

Μορφή συμβαίνει:

Το πιο κοινό είναι το μαύρο μούχλα. Είναι παρόμοιο με ένα σύμπλεγμα από κηλίδες ή εκροές σκούρων αποχρώσεων. Στην αρχή αυτά τα σημεία είναι απαλά και επίπεδα, κατόπιν επεκτείνονται και γίνονται πιο πυκνά και φωτεινότερα. Το μαύρο μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στις γωνίες των τοίχων, στις αρμούς των πλακιδίων στο μπάνιο.

Το μαύρο καλούπι θεωρείται ως το πιο επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, επομένως πρέπει να απορριφθεί το συντομότερο δυνατό.

Τι είναι αντιμυκητιασός για τοίχους (βίντεο)

Έτσι, μύκητες και μούχλα στους τοίχους - αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, το οποίο, ευτυχώς, μπορεί να λυθεί τόσο από επαγγελματικές και λαϊκές θεραπείες. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η επιφάνεια στην οποία εμφανίστηκε ο μύκητας για να επιλέξει την αποτελεσματικότερη μέθοδο καταπολέμησης της μούχλας. Παρατηρώντας τις μεθόδους προσοχής και ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες, μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα και το καλούπι για πάντα.

Αντιμυκητιασικά μέσα για τοίχους - υποχρεωτική θεραπεία για όλους τους χώρους

Το ζήτημα της αγοράς ενός αντιμυκητιακού μείγματος αυξάνεται από τους καταναλωτές και τους πελάτες της επισκευής κατοικιών μόνο με προφανή ζημιά από μούχλα. Η αντιμυκητιασική θεραπεία των τοίχων είναι επιθυμητή στο 90% των περιπτώσεων για την πρόληψη σε νέες κατοικίες, και σε 100% των περιπτώσεων - στον δευτερογενή τομέα. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες της πτώσης στα διαμερίσματα και την αναπαραγωγή του καλουπιού. Οι μύκητες βρίσκονται στον αέρα, αλλά καθίστανται και αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται μόνο υπό ορισμένες συνθήκες - ζεστασιά και υγρασία. Αυτές οι παράμετροι είναι χαρακτηριστικές για τις εγκαταστάσεις, και η εμφάνιση του καλουπιού παρουσία συνθηκών είναι θέμα χρόνου.

Αντιμυκητιασικό αστάρι - σκοπός, ιδιότητες και εφαρμογή

Οι παραγωγοί προσέφεραν ένα ευρύ φάσμα προτάσεων κατά των μυκήτων, αλλά κάθε προϊόν έχει τις δικές του παραμέτρους. Λάβετε υπόψη ότι μόνο οι επαγγελματικές επιλογές έχουν σχεδιαστεί για βαθιά απολύμανση των επιφανειών και πλήρη απόρριψη μούχλας. Το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων παρέχει μόνο αποτελεσματική πρόληψη. Αντιμυκητιακός αστάρι για τοίχους, κατά κανόνα, εφαρμόζεται μετά την πλήρη απομάκρυνση του κατεστραμμένου σοβά από την επιφάνεια στήριξης του κτιρίου. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί ένα φράγμα μεταξύ της τοιχοποιίας και μιας νέας στρώσης γύψου - και κατά προτίμηση τσιμέντου-ασβέστη.

Τα δομικά μείγματα συνήθως δεν έχουν σχεδιαστεί για επαναχρησιμοποίηση. Για την επανειλημμένη εφαρμογή, μπορεί να εφαρμοστεί μόνο ο πηλός που έχει υποστεί βλάβη από τον μύκητα και υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί μια λύση που θα γίνει με την προσθήκη ασβέστου. Το ασβέστη και ο πηλός βοηθούν να ξεφορτωθεί το πρόβλημα. Σε περίπτωση εφαρμογής ασβεστοκονιάματος πάνω στην ξύλινη βάση ενός σπιτιού, σκελετού ή ξυλείας, συνιστάται η προεπεξεργασία των επιφανειών με αυτοεπιπεδούμενο, απολυμαντικό υγρό με βάση το θειικό χαλκό.

Όλοι οι αντιμυκητιακοί παράγοντες περιέχουν μυκητοκτόνα και ένα φράγμα που σχηματίζει ένα φράγμα (ακρυλικό, ανόργανο, αλκυδικό, λάτεξ κ.λπ.). Για αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιείται μια σύνθεση απολυμαντικού, η οποία ταυτόχρονα παρέχει αντιβακτηριακή και αντισηπτική προστασία. Η διαφορά μεταξύ των αντισηπτικών και των μυκητοκτόνων είναι ότι οι πρώτες παρέχουν μια βραχυπρόθεσμη αποκατάσταση, το τελευταίο - μια μακροπρόθεσμη αποκατάσταση. Οι ιδιότητες κατά της χύτευσης μιας υγρής επίστρωσης εξαρτώνται από τον όγκο της περιεκτικότητας ορισμένων ουσιών που δρουν ενάντια στον μύκητα και την ικανότητα διεισδύσεώς τους.

Ανάλογα με το σκοπό και τις χρησιμοποιούμενες ουσίες, οι αντιμυκητιασικοί εκκινητές μπορούν να τροποποιηθούν με τον σκοπό, τις ιδιότητες και τη χρήση τους. Για παράδειγμα, ορισμένα προϊόντα χρησιμοποιούνται για επιφανειακή επεξεργασία σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από μούχλα, άλλες - παρέχουν αξιόπιστη προστασία για ένα νέο στρώμα γύψου. Ανάλογα με το υπόστρωμα που χρησιμοποιείται, μπορούν να αντιμετωπιστούν βάσεις από σκυρόδεμα, τούβλα, πολυστυρένιο, λεπτά πορώδη και μεγάλα πορώδη υλικά.

Είδη αστάρια κατά ενός μύκητα από το σκοπό

Η διάκριση μεταξύ των προϊόντων κατά της μούχλας και των μούχλας βοηθά τους κατασκευαστές να προσφέρουν προϊόντα ανά κατηγορία. Αυτό λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των πελατών και τα χαρακτηριστικά της εργασίας που πρέπει να εκτελέσουν. Ο σκοπός συνεπάγεται διαφορετική συγκέντρωση συστατικών κατά της εκμαγείου. Η βάση εξαρτάται από το είδος της εργασίας που έχει πραγματοποιηθεί ή πρόκειται να πραγματοποιηθεί "πριν" και "μετά" από την αίτηση.

Είναι δυνατή η πώληση υγρών υγιεινής που χρησιμοποιούνται κατά την επισκευή του κεφαλαίου ή των καλλυντικών:

γαλάκτωμα - για να δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα απολύμανσης μεταξύ μιας επιφάνειας που μπορεί να επηρεαστεί και ενός νέου στρώματος τελειώματος.

Συμπυκνώματα - για τη "θεραπεία" του μύκητα.

μίγματα πρωινών - για προληπτική θεραπεία.

Ο αρχικός κατά του μύκητα επιλέγεται με βάση το επερχόμενο έργο

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή είναι τα ακόλουθα προϊόντα: Ferozit (με βάση τα ορυκτά), MilKill (Latex), «Acryl Grundierung» (ακρυλικά-based) από τη γερμανική TM Μασσαλία. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε:

σε βάθος και αποτέλεσμα διείσδυσης - ανάλογα με τη φύση της αλλοιώσεως των μυκήτων.

με βάση τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της μέγιστης πρόσφυσης.

Οι περισσότερες βάσεις συνδυάζονται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιούνται μόνο λατέξ ή ακρυλικά προϊόντα, η απόδοση βελτιώνεται σημαντικά. Διάφορα αντιβακτηριακά πρόσθετα βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος της μήτρας μακροπρόθεσμα.

Για την καταπολέμηση σοβαρών ζημιών από τη φόρμα, χρησιμοποιήστε εξειδικευμένα και επαγγελματικά συμπυκνώματα Τα πιο δημοφιλή μέσα του μύκητα είναι τα εξής.

CT99 μάρκα Ceresit - συμπύκνωμα για την μυκητοκτόνο αποχέτευση των χώρων, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των θεμελίων, κάθετες επιφάνειες. Παρέχει ένα μακροχρόνιο αποτέλεσμα, και με την τήρηση της τεχνολογίας σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε εντελώς το πρόβλημα.

Olympus Stop Mold για γρήγορη επεξεργασία χωρίς την ανάγκη να αφαιρεθεί το στρώμα που επηρεάζεται από τον μύκητα.

Το NEOMID BIO συμπυκνωμένο σπρέι για τη σάρωση μικρών περιοχών ή για την αποφυγή υγρών θέσεων.

Το FONGIFLUID ALPHA είναι ένα ενεργό μυκητοκτόνο για όλους τους τύπους επιφανειών χωρίς ζημιές. Χρησιμοποιείται μέσα και έξω από το δωμάτιο. Παράγεται σε όγκους για την κατεργασία κατασκευής και ως σπρέι για οικιακή χρήση.

Το BIOTSID - ένα πολύ ισχυρό γερμανικό φάρμακο, η διπλή ζωγραφική παρέχει πλήρη καταστροφή μούχλας και μυκήτων.

Αντισηπτικό DALY για όλους τους τύπους επιφανειών, συμπεριλαμβανομένων ξύλου και γυψοσανίδας.

Η επιλογή συμπυκνωμάτων και κονιαμάτων από μύκητες γίνεται συνήθως ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, το κόστος, τη φύση της θεραπείας και τους επιδιωκόμενους στόχους.

Το μείγμα του Stop-Mold χρησιμοποιείται για την ρητή θεραπεία της πληγείσας περιοχής

Τύποι εκκινητών με σύνθεση

Με το όνομα των παραπάνω συμπυκνωμάτων από μύκητες, μπορείτε να προσδιορίσετε μερικές από τις ουσίες που αποτελούν τη σύνθεση. Κατά κανόνα, τα συμπυκνώματα βασίζονται σε σύνθεση μυκητοκτόνων παρασκευασμάτων. Μια εξαίρεση είναι το βιοκτόνο. Κυριολεκτικά το όνομα μεταφράζεται ως "καταστροφή της ζωής", αυτό ισχύει για τους μικροοργανισμούς. Για τον άνθρωπο, ένα φυσικό ή συνθετικό βιοκτόνο σε αποδεκτές δόσεις είναι αβλαβές. Χρησιμοποιείται επίσης για φαρμακευτικούς σκοπούς για να προσδώσει μη ειδικά αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά στα φάρμακα, ως συντηρητικό στη βιομηχανία τροφίμων.

Με την ευρύτερη έννοια για να συμπεριλάβει τα βιοκτόνα φυτοφάρμακα (εντομοκτόνα), περιλαμβανομένης της καταστολής των μυκήτων στα μυκητοκτόνα (μίγμα Bordeaux, φορμαλίνη) και τα ζιζανιοκτόνα (για την καταστολή της βλάστησης, λειχήνες), αντισηπτικά και αντιβιοτικά. Το γερμανικό αντιμυκητιακό συμπύκνωμα Biocide είναι μια πατενταρισμένη σύνθετη φόρμουλα.

Επιλέξτε ένα αστάρι έναντι του μύκητα πρέπει να είναι προσεκτικά

Τα τελικά επικαλυμμένα υγρά επικαλύψεων μπορεί να διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

ανάλογα με την επιλεγμένη βάση, αυτό συζητήθηκε παραπάνω.

Παγκόσμια μίγματα που παρέχουν προστασία από όλους τους τύπους πιθανών μολύνσεων.

Ένα μείγμα κατευθυνόμενης δράσης που βασίζεται σε ένα από τα φάρμακα.

Εξειδικευμένα μυκητοκτόνα παράγονται για επαγγελματική επεξεργασία, τα οποία χρησιμοποιούνται για άμεση εφαρμογή ή παραγωγή υγρού καθαρισμού. Οι αποτελεσματικές διαθέσιμες μέθοδοι περιλαμβάνουν κτηνιατρικό Butox και ανάλογα, θειικό χαλκό (100 g ανά 10 λίτρα), χλωριούχο λευκαντικό "Belizna" (καθαρό ή 1:10 υδατικό διάλυμα). Για την πρόληψη, χρησιμοποιείται επίσης υδροξείδιο του νατρίου (1 κουταλιά σούπας σόδα, 200 γραμμάρια νερού, 2,5 λίτρα σκόνης απορρυπαντικού με φωσφορικά άλατα) και τα βοηθητικά δωμάτια είναι επικαλυμμένα με ασβέστη.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE. Λάβετε υπόψη ότι δεν δημιουργεί ένα φιλμ, δηλαδή δεν είναι ένα συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό αστάρι κατασκευής. Αντιμυκητικό υγρό εφαρμόζεται στο στρώμα αστάρι βαθιάς διείσδυσης. Είναι επίσης δυνατή η παρασκευή του ίδιου του αρχικού υγρού με την προσθήκη ενός έτοιμου διαλύματος Schimmelstopp Dufa, καθώς και ενός γεωργικού μυκητοκτόνου ή κτηνιατρικού παρασιτοκτόνου. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, το Glutex, το Absolute, το αντιμυκητιακό Bicin και άλλοι.

Η ανάλυση περιγράφει αρκετούς από τους πιο αποτελεσματικούς αντιμυκητιακούς παράγοντες για τους τοίχους και αποτελεί μια συγκριτική ανασκόπηση των καλύτερων επιλογών που παρουσιάζονται στα καταστήματα. Συμπεριλαμβανομένων, τα προσφερόμενα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανεξάρτητη κατασκευή κονιαμάτων.

Το καλύτερο τελικό προϊόν, σύμφωνα με κριτικές, είναι το προσιτό ALPHA FONGIFULE

Αστάρια για την πρόληψη από μούχλα

Σχεδόν όλα τα προϊόντα που προσφέρονται σε καταστήματα κατασκευών έχουν σχεδιαστεί μόνο για την πρόληψη της μυκητιασικής επίθεσης. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του στρώματος τελειωτικού αστάρι μετά από ψεκασμό με μυκητοκτόνα και δεν αντικαθιστούν την "επεξεργασία" των τοίχων.

Όλα τα μίγματα κατά του μύκητα έχουν σχεδιαστεί για πρόληψη

Αντιμυκητιακά μέσα για το ξύλο

Όταν επηρεάζεται από ξύλο μούχλας πιστεύεται ότι είναι ήδη αδύνατο να ξεφορτωθεί εντελώς αυτό το πρόβλημα. Το επηρεασμένο δέντρο συνήθως αντικαθίσταται εντελώς. Ένας ισχυρός τρόπος για να αποκαταστήσετε την υφή του ξύλου είναι τα συμπυκνώματα Biocide και FONGIFUID, αλλά δεν μπορείτε να εγγυηθείτε 100% λύση του προβλήματος. Ως προληπτικό μέτρο χρησιμοποιούνται εμποτισμοί με βάση θειικό χαλκό ή μίγμα έτοιμου προς χρήση Bordeaux. Από τα έτοιμα μίγματα κτιρίων συνιστάται το Dufa-Holzlasur, το Boramon C30, το Pinotex Base για εξωτερική χρήση.

Εάν ένα δέντρο επηρεάζεται από μούχλα, δεν θα είναι δυνατόν να το ξεφορτωθείτε τελείως

Γαλακτώματα για έλεγχο μούχλας

Αντιμυκητικό εκκινητήριο υλικό για τοίχους με τη μορφή γαλακτώματος στη δομή του είναι ένα υγρό γεμάτο με σταγόνες άλλου υγρού. Στον κατασκευαστικό κλάδο, αυτός ο τύπος επίστρωσης είναι ένα έτοιμο συμπύκνωμα με κατευθυντικό αποτέλεσμα για εσωτερική και εξωτερική αποχέτευση επιφανειών. Στα δημοφιλή μέσα μεταξύ των πλοιάρχων, εκτός από το παραπάνω, εξετάζεται το γαλάκτωμα Mixonit GR43.

Τα γαλακτώματα χρησιμοποιούνται τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική επεξεργασία

Εκτέλεση αντιμυκητιασμού

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα. Αυτό γίνεται μηχανικά ή χημικά. Είναι αποδεκτό να καταρρίπτεται το επηρεαζόμενο στρώμα, αν αυτό είναι αδύνατο ή ανεπιθύμητο, τότε η επιφάνεια αντιμετωπίζεται, για παράδειγμα, με ένα καθαρό "Μπελίζε". Ξεπλύνετε τη μηχανικά καθαρισμένη επιφάνεια μπορεί επίσης να είναι 30% υδατικό διάλυμα χλωρίου, αυτό θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το υπόλοιπο στο διάλυμα ή σπόρια τούβλο.

Αντιμυκητιασικό αστάρι για τους τοίχους, εκτός από τις μυκητοκτόνες ιδιότητες που εμποδίζουν τη μούχλα, θα πρέπει να παρέχει τις βασικές λειτουργίες της - τη βελτίωση της πρόσφυσης των υλικών. Επιπλέον εφαρμόζεται βαφή ή διακοσμητικό γύψο. Το πλεονέκτημα του FONGIFLUID είναι η απουσία λεκέδων ή λεκέδων μετά την εφαρμογή.

Αντιμυκητιασικό αστάρι εφαρμόζεται στο καθαρισμένο υπόστρωμα

Κίνδυνος από μύκητες και μούχλα

Αν θέλετε να αγνοήσετε την αντιμυκητιασική θεραπεία, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι η μούχλα μπορεί να συμβάλει σε μια σειρά ασθενειών:

μυκητιακή λοίμωξη του δέρματος και των εσωτερικών οργάνων, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος.

Η διαβίωση σε χώρους που έχουν προσβληθεί από μύκητες απαγορεύεται από υγειονομικούς και επιδημιολογικούς κανόνες και σε παιδιά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο σώμα. Το έγκαιρο αντιμυκητιασικό αστάρι πριν τη βαφή θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης σπόρων.

Ο μύκητας στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Σημεία και αιτίες σχηματισμού μυκήτων

Οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους περιλαμβάνουν:

υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

προκαταρκτική μόλυνση με σπόρια και ανεπαρκή επεξεργασία χώρου.

κακή εκτέλεση στεγανοποίησης.

ροή στην οροφή και στους τοίχους.

αποτέλεσμα της θερμομόνωσης κατά παράβαση της τεχνολογίας της θέρμανσης κατοικιών.

Μπορεί να εμφανιστεί ο μύκητας στον τοίχο για διάφορους λόγους

Για να σκεφτείτε την πιθανή ζημιά στο μούχλα είναι απαραίτητη εάν έχετε οροφή ή υγρούς τοίχους από το υπόγειο (δεν υπάρχει στεγανωτικό στρώμα μεταξύ της επίστρωσης και των τοιχοποιιών). Μετά την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων και τη μόνωση με παραβίαση της φυσικής κυκλοφορίας του αέρα. Το καλούπι εκδηλώνεται με τη μορφή σημείων στους τοίχους και την οροφή, πρώτα κιτρινωπό και κόκκινο, στη συνέχεια, καθώς τα σπόρια αναπτύσσονται και εξαπλώνεται ο μύκητας σε μαύρο.

Αντιμυκητιασική επεξεργασία των τοίχων

Αντιμυκητιασική επεξεργασία των τοίχων γίνεται για την πρόληψη του σχηματισμού των μύκητες και μούχλα. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στάδιο του έργου, το οποίο πρέπει να εκτελείται με μεγάλη ευθύνη και συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις των οδηγιών.

Η επιλογή της αντιμυκητιασικής σύνθεσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιότητες των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται οι τοίχοι και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν οι επεξεργασμένες δομές.

Αντιμυκητιασικά Primer για τους τοίχους εφαρμόζεται στην επιφάνεια προς επεξεργασία κατά τη διάρκεια των προπαρασκευαστικών εργασιών και είναι σε θέση όχι μόνο να εξαλείψει μούχλας και μυκήτων στους τοίχους, αλλά και για την πρόληψη της εμφάνισης τους στο μέλλον.

Είδη αντιμυκητιασικών εκκινητών

Για την καταπολέμηση της μούχλας και του μύκητα, χρησιμοποιούνται διάφοροι εκκινητές, που βασίζονται σε μυκητοκτόνες ουσίες που μπορούν να αποτρέψουν το σχηματισμό και την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.

Οι περισσότερες από αυτές τις λύσεις έχουν επίσης αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Ανάλογα με τη σύνθεση, οι αντιμυκητικοί εκκινητές χωρίζονται σε:

 • αλκυλ.
 • ορυκτό ·
 • ακρυλικό.
Ο τοίχος του μύκητα μπορεί να καταστρέψει το παλτό τελειώματος

Κατά την επιλογή ενός αντιμυκητικού παράγοντα είναι απαραίτητο να μελετηθούν προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης, καθώς δεν είναι όλες οι αντισηπτικές εκκινητές είναι σε θέση να εξαλείψει μούχλας και μυκήτων, και πολλοί προορίζονται μόνο για να σκοτώσουν τα παράσιτα και τα βακτηρίδια.

Επιπλέον, πολλά από αυτά συνιστώνται για χρήση με ένα συγκεκριμένο υλικό βάσης και είναι σε θέση να επιτύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούνται για ένα συγκεκριμένο τύπο επεξεργασμένης επιφάνειας.

Οι εκκινητές που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της μούχλας και του μύκητα μπορούν να χωριστούν σε είδη ανάλογα με τον τύπο επίστρωσης επί του οποίου εκτελείται η δεδομένη τεχνολογική λειτουργία για:

 • βάση από σκυρόδεμα.
 • δομές από ξύλο ·
 • τοίχους από τούβλα.
 • επικαλύψεις γυψοσανίδων.
 • επιφάνειες από αφρό και διογκωμένο πολυστυρόλιο.
 • δομές επεξεργασμένες με στόκο και γύψο.
 • τοίχους, δάπεδα και οροφές, καλυμμένες με ενώσεις τσιμέντου.

Όλοι οι αντιμυκητιακοί παράγοντες για τη θεραπεία των τοιχωμάτων είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, έχουν μεγάλη δυνατότητα διείσδυσης και διατηρούν τις ιδιότητές τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, επαρκείς για την προστασία της επεξεργασμένης επιφάνειας.

Εκτέλεση αντιμυκητιασμού

Πριν από την εφαρμογή του εναρκτήρα απευθείας στην επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν προπαρασκευαστικές εργασίες με σκοπό την εξάλειψη των υφιστάμενων μυκητιασικών λοιμώξεων και την πρόληψη της δημιουργίας τους στο μέλλον.

Μην εφαρμόζετε το αντιμυκητιακό διάλυμα απευθείας στο καλούπι ή τον μύκητα, καθώς αυτό δεν θα είναι αποτελεσματικό χωρίς να αφαιρούνται οι περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη και να θεραπεύονται με ειδικές ενώσεις.

Στην καθαρισμένη επιφάνεια, εφαρμόστε το αστάρι σε διάφορα στρώματα

Η ποιοτική εκκίνηση με εμποτισμό μπορεί να γίνει μόνο σε προσεκτικά προετοιμασμένη επιφάνεια. Η προετοιμασία αποτελείται από τις ακόλουθες δραστηριότητες:

 1. Η επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία πρέπει να καθαριστεί. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να πλυθεί με ζεστό νερό. Για την εξάλειψη της μούχλας σε ζεστό σαπουνόνερο προσθέστε διάφορες ενώσεις που συμβάλλουν στην πρόωρη καταστροφή της, για παράδειγμα "Μπελίζε", που θεωρείται η καλύτερη επιλογή για την επεξεργασία των προετοιμασμένων επιφανειών.
 2. Όταν επεξεργάζεστε τούβλα και επιφάνειες με σοβάδες, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα φυσητήρα για να καταστρέψετε τον μύκητα που είναι βαθιά ενσωματωμένος σε αυτά.
 3. Περαιτέρω, διεξάγεται ξήρανση της πλυμένης και καθαρισμένης επιφάνειας. Για την ποιοτική και επιταχυνόμενη απόδοση αυτής της διαδικασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήριο για τα κτίρια ή ένα θερμαντήρα ανεμιστήρα ειδικά σε χώρους με υγρασία.

Κατά τη διεξαγωγή των προπαρασκευαστικών εργασιών, μην ξεχνάτε την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη της πιθανότητας εμφάνισης μούχλας και μύκητας στο μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξάλειψη του μύκητα, δείτε αυτό το βίντεο:

Αφού ληφθούν τα παραπάνω μέτρα, το αστάρι εφαρμόζεται στην προς επεξεργασία επιφάνεια. Αυτή η λειτουργία πραγματοποιείται με βούρτσα, ρολό ή σπρέι με υποχρεωτική χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

Επεξεργασία ξύλινων επιφανειών

Η εφαρμογή αστάρι από μούχλα και μύκητες σε ξύλινες κατασκευές είναι μια ελαφρώς διαφορετική τεχνολογική λειτουργία, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες που συνοδεύουν την εξειδικευμένη σύνθεση.

 • Πρώτα απ 'όλα, μια μεταλλική βούρτσα ή ένα ξύστρα ξύστε το καλούπι και τον μύκητα από τις μολυσμένες περιοχές.
 • Το εργαλείο επεξεργάζεται σχολαστικά με αντισηπτικό μετά την ολοκλήρωση της εργασίας σε κάθε τοποθεσία ή σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μεταξύ των διακοπών εργασίας.
 • το αποκομμένο υλικό συλλέγεται σε μεταλλικά δοχεία και έπειτα καίγεται, εμποδίζοντας έτσι το καλούπι ή τον μύκητα να αποκτήσουν ένα σημείο στήριξης σε ένα νέο μέρος.
 • καθαρισμένες περιοχές από ξύλο πλυμένες καλά με ζεστό νερό με την προσθήκη απορρυπαντικών, υπεροξειδίου του υδρογόνου, θειικού χαλκού, σόδα ή ξύδι.
 • μετά από πλήρη πλύση και ξήρανση της επιφάνειας, υποβάλλεται σε επεξεργασία με ένα αντιμυκητικό εκκινητήριο μόριο.
 • Το ξύλο εμποτίζεται επίσης με αντιβακτηριακά φάρμακα. Σχετικά με την επιλογή αντισηπτικών για επενδύσεις ξύλου, δείτε αυτό το βίντεο:

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται κατά την περίοδο της προετοιμασίας και κατά τη διάρκεια της αντιμυκητιακή επεξεργασία της επιφάνειας, επιβλαβείς για τον άνθρωπο, τόσο κατά τη διάρκεια της εκτέλεση των δραστηριοτήτων αυτών από τους συμμετέχοντες πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτικά γυαλιά, μάσκα για τη σκόνη, λαστιχένια γάντια, αδιάβροχα, μπότες και άλλα προστατευτικά εξοπλισμού που απαιτείται για να εμποδίσουν την είσοδο των επιβλαβών ουσιών στην αναπνευστική οδό, στο δέρμα και σε άλλα μέρη του σώματος και στα όργανα του ανθρώπου.

Ανάλογα με το βαθμό της βλάβης των επεξεργασμένων δομών, το καλούπι και ο μύκητας αντιμυκητιασικό αστάρι για τους τοίχους μπορεί να είναι δύο τύπων:

Αντίστρες για τοίχους

Εάν προκύψουν «ευνοϊκές» συνθήκες, το καλούπι μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους οποιουδήποτε σπιτιού και να προκαλέσει σημαντική δυσφορία στους κατοίκους του. Είναι σημαντικό να μάθετε και να εξαλείφετε εγκαίρως τα αίτια της εμφάνισής του, για να βρείτε ένα αποτελεσματικό μέσο για την επίλυση του προβλήματος. Μια τεράστια επιλογή φαρμάκων κατά των μυκήτων και των μυκήτων μπορεί γρήγορα να βγει από μια δυσάρεστη κατάσταση και να διατηρήσει την υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού.

Ποιοι είναι οι τύποι μυκήτων;

Υπάρχουν τρεις κύριες ποικιλίες μυκήτων που εμφανίζονται σε τοίχους ή οροφή:

 • μύκητες καλούπι?
 • μύκητες σήψη?
 • μύκητες του μπλε.

Μύκητες μύκητας "καθίστανται" πάνω στην πέτρα, το σκυρόδεμα ή το χρώμα. Έχουν τη μορφή καφέ, μαύρων, πρασινωδών σημείων.

Η μυκητίαση είναι ο χειρότερος εχθρός του ξύλου. Αυτή η ποικιλία είναι σε θέση να διεισδύσει στη βαφή και το βερνίκι. Ως αποτέλεσμα, το δέντρο αποκτά γκρίζα-μπλε απόχρωση, καταστρέφεται από το εσωτερικό.

Οι μύκητες της αποσύνθεσης μπορεί να είναι καφέ ή λευκό. Το τελευταίο είδος είναι το πιο επικίνδυνο και είναι ικανό να καταστρέψει ένα ξύλινο πάτωμα πάχους έως και 4 cm μέσα σε ένα μήνα.

Υπάρχουν και άλλες ποικιλίες μούχλας. Ανάμεσά τους είναι ακτινομύκητες, καταλαμβάνοντας μια ενδιάμεση θέση ανάμεσα στους μύκητες και τα άλγη. Αυτή η φόρμα ρυθμίζει επίσης τις δομές από ξύλο, και σταδιακά τους οδηγεί σε χαλάρωση.

Το ανθρώπινο σώμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στις αρνητικές επιπτώσεις της μαύρης μούχλας. Εξάπλωσαν στον αέρα τα σπόρια τους, πέφτοντας κατά τη διάρκεια της αναπνοής μέσα και προκαλώντας τις πιο απρόβλεπτες συνέπειες και επιπλοκές.

Γιατί εμφανίζεται μούχλα στο διαμέρισμα;

Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση μούχλας σε κατοικημένες περιοχές θεωρείται υψηλός βαθμός υγρασίας (περισσότερο από 80%). Μπορεί να αυξηθεί σημαντικά λόγω:

 • άφθονη ανάπτυξη στο σπίτι των φυτών εσωτερικού χώρου?
 • διαταραχή του μικροκλίματος και έλλειψη κατάλληλου εξαερισμού ·
 • ακατάλληλη ξήρανση των τοίχων κατά την επισκευή.
 • Μικρή μόνωση του υπογείου στους κάτω ορόφους.
 • Πολλά υγρά ρούχα στο μπάνιο.
 • διαρροή οροφής, παλαιές επικοινωνίες.
 • άνιση θέρμανση των δωματίων.

Το αποτέλεσμα είναι η συμπύκνωση της υγρασίας στα κρύα μέρη του διαμερίσματος (στους τοίχους του μπάνιου, κάτω από τα παράθυρα, πίσω από τα ντουλάπια). Αυτές οι περιοχές είναι προτιμώμενες για τον οικότοπο και την αναπαραγωγή μυκητιακών μυκήτων.

Στην οροφή εμφανίζεται μούχλα, εάν τρεχούμενο νερό ή αποχέτευση από τους επάνω ορόφους. Η ήττα συμβαίνει και ως αποτέλεσμα της έλλειψης τακτικής επισκευής των σωλήνων, το πάγωμα των τοίχων του σπιτιού.

Ποιος είναι ο κίνδυνος για τον άνθρωπο;

Η είσοδος στο ανθρώπινο σώμα ως αποτέλεσμα της εισπνοής αέρα με σπόρια, ο μύκητας έχει τα ακόλουθα αρνητικά αποτελέσματα:

 1. προάγει την ανάπτυξη ανυπόληπτων δερματικών παθήσεων (μυκητιάσεις, δερματοπάθειες) ·
 2. προκαλεί ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος με τη μορφή μόνιμης ρινικής καταρροής και βήχα.
 3. οδηγεί σε διαταραχές στο έργο του μυοσκελετικού συστήματος.
 4. προκαλεί ημικρανίες, αδυναμία και εξάντληση.

Τα σπόρια του μύκητα προκαλούν επίσης επιπεφυκίτιδα, βρογχικό άσθμα, αναπνευστικές αλλεργίες, επιδεινώσουν την κατάσταση των μαλλιών και των νυχιών.

Τα παιδιά και οι ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζονται περισσότερο. Το πιο επικίνδυνο από μύκητες θεωρείται μαύρο aspergillus - ο αιτιολογικός παράγοντας μιας σπάνιας ασθένειας πνευμονικής ασπεργίλλωσης, που οδηγεί σε θανατηφόρο έκβαση.

Η σύγχρονη ιατρική δεν έχει επαρκείς γνώσεις για ασθένειες που προκαλούνται από μύκητες μούχλας. Γι 'αυτό είναι πολύ δύσκολο να βάλετε τη σωστή διάγνωση και να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία.

Πώς να απαλλαγείτε από έναν επικίνδυνο "γείτονα";

Η επεξεργασία των τοίχων από μύκητες και μύκητες πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

Η σύγχρονη χημική βιομηχανία παράγει ένα μεγάλο αριθμό παρασκευασμάτων για την επεξεργασία κατοικιών από μύκητες μούχλας. Κατά την επιλογή του σωστού προϊόντος, λάβετε υπόψη σας τα εξής:

 • κόστος ·
 • πεδίο εφαρμογής ·
 • μέθοδος εφαρμογής ·
 • σύνθεση της εγκατάστασης.

Για αυτοελέγχους ενάντια σε μούχλα και μύκητες, τα ακόλουθα αντισηπτικά είναι πιο αποτελεσματικά:

 1. Οπτική φόρμα Olympus;
 2. Fongfiyuyid-Alpa;
 3. Dali;
 4. Teflex Antiplosen;
 5. Συμπύκνωμα Αντι-μούχλα.

Οπτική φόρμα Olympus έχει σχεδιαστεί για την επεξεργασία διαμερισμάτων, κελάρια, κελάρια από μούχλα, μύκητες, σήψη, βρύα, λειχήνες. Το προϊόν παρέχει μακροπρόθεσμη προστασία των επιφανειών από βιοαποδόμηση και πρόωρη αποτυχία, δεν έχει τοξικές επιδράσεις στον άνθρωπο και στα ζώα, μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Το κόστος του προϊόντος είναι 100 ρούβλια ανά 1 λίτρο, 360 ρούβλια για 5 λίτρα.

Fongfiyuyid-Alp παρουσιάζει μια έντονη αντιμυκητιασική και αντιμολυσματική δράση, χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το σπίτι μέσα και έξω. Κατάλληλο για την επεξεργασία πλακιδίων στο μπάνιο και την κουζίνα, το χρώμα και άλλες επιφάνειες, δεν βλάπτει το χρώμα και τη στιλπνότητα τους. Η χωρητικότητα με 2 λίτρα του κόστους είναι 550 ρούβλια.

Νταλί - ένα φθηνό αντισηπτικό της εγχώριας παραγωγής, που διακρίνεται από την ευελιξία και τον υψηλό βαθμό αποτελεσματικότητάς του σε διάφορους βιολογικούς σχηματισμούς. Η τιμή των κεφαλαίων είναι μέσα σε 160 ρούβλια για 0,6 λίτρα και 560 για 5 λίτρα.

Teflex Antiplosen Χρησιμοποιείται για την επεξεργασία κατοικιών και βιομηχανικών χώρων, ιατρικών και προληπτικών και παιδικών σταθμών, γεγονός που υποδηλώνει υψηλό βαθμό ασφάλειας. Αποτελεσματική έναντι πολλών τύπων καλουπιών και μυκήτων, εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια που έχει απορροφητική ικανότητα (σκυρόδεμα, τούβλο, ξύλο), είναι οικονομικό στην κατανάλωσή της. Αγοράστε 1 λίτρο χρήματος μπορεί να είναι για 153 ρούβλια.

Αντιπρεσένιο συμπύκνωμα έχει ισχυρή βακτηριοκτόνο δράση σε διάφορους βιολογικούς οργανισμούς, όπως μούχλα, μύκητες, σπόρια, μικρόβια. Είναι οικολογικά και πυρίμαχο, δεν έχει δυσάρεστη οσμή, δεν ερεθίζει το αναπνευστικό σύστημα. Η τιμή είναι περίπου 247 ρούβλια για 480 γρ.

Μέσα από επικίνδυνο μαύρο μούχλα

Επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων του σπιτιού, μαύρο μούχλα, που εμφανίζεται σε τοίχους και σε άλλα μέρη, πρέπει να καταστραφεί κατά την πρώτη ανίχνευση.

Η βοήθεια σε αυτό είναι ικανή:

Τέτοια φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς το ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες, γάντια, ρόμπα) και αφού αφήσετε το δωμάτιο για αρκετές ώρες αφήνοντας τα παράθυρα ανοιχτά.

Θεραπεία της οροφής, των τοίχων και του μπάνιου

Για τη θεραπεία εσωτερικών και εξωτερικών τοιχωμάτων από μούχλα χρησιμοποιούνται:

 1. Atlas Mykos;
 2. Εμποτισμός χιονοστιβάδας;
 3. Μυκητοκτόνο τιτανίου;
 4. Boramon.

Αυτά τα φάρμακα εξαλείφουν αποτελεσματικά αποικίες μυκήτων, μούχλας, φύκια, λειχήνες και βρύα στο εσωτερικό και εξωτερικό τοίχωμα διαφόρων υλικών. Το Μυκητοκτόνο Τιτανίου σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε την αντιμυκητιασική επεξεργασία των τοίχων χωρίς να αφαιρείτε το χρώμα.

Για τον καθαρισμό του εκκινητή σχεδιασμένο οροφής μύκητα αντισηπτικό «Natura Antimantar“”Homeenpoyste«διάλυμα απολύμανσης «Biolavatio», «C-Hydrotex-P«- Καθολική μίγμα σκόνης.

Κατά τον καθαρισμό του μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Isocid" ή το γαλάκτωμα latex "Mil Kill". Και οι δύο παράγοντες είναι αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση των μικροοργανισμών που προτιμούν να εγκατασταθούν σε υγρό περιβάλλον και ταυτόχρονα είναι ασφαλείς για τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα με την εφαρμογή τους είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την εξάλειψη όλων των πηγών υγρασίας στο μπάνιο (διαρροές βαλβίδων, λεκάνης τουαλέτας, σωληνώσεις) και παροχή πλήρους αερισμού.

Κάθε αντιμυκητιασικός παράγοντας συμπληρώνεται με μια σαφή οδηγία, η οποία πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά πριν από την έναρξη της εργασίας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων στο δέρμα, χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ για την πρόληψη χημικών εγκαυμάτων.

Λαϊκές θεραπείες για μούχλα και μύκητες

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να προετοιμάσετε μια αποτελεσματική θεραπεία κατά της μούχλας και των μυκήτων. Για να γίνει αυτό, εφαρμόστε:

 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • υγρή αμμωνία.
 • μαγειρική σόδα?
 • ξύδι?
 • χαλκός βιτριόλη;
 • λάδι δέντρου τσαγιού?
 • βόρακας ·
 • λευκαντικό.

3% υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι κατάλληλο για τη θεραπεία των πληγείστων περιοχών. Μετά τη θεραπεία, πρέπει να ξεπλυθεί με νερό, έτσι ώστε να μην βλάψει την επικάλυψη του τοίχου.

Αλκοόλ αμμωνίας αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 1, ψεκάζεται σε τοίχο ή οροφή, πλένεται σε μια ώρα. Ο παράγοντας είναι αποτελεσματικός, αλλά δεν είναι κατάλληλος για πορώδεις επιφάνειες. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καλά.

Σόδα ψησίματος θεωρείται ως η ασφαλέστερη στον κατάλογο των κεφαλαίων που χρησιμοποιούνται στο σπίτι. Για να απαλλαγούμε από βιολογικούς οργανισμούς, παρασκευάζεται ένα υδατικό διάλυμα (1 κουταλάκι του γλυκού ανά ποτήρι νερό). Ο παράγοντας εφαρμόζεται στον τοίχο, μετά από μια ώρα ξεπλένεται. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αφήσετε ένα μικρό ποσό στην επιφάνεια - σόδα θα βοηθήσει να αποφευχθεί η εμφάνιση του μύκητα στο μέλλον.

Κοινό ξύδι τραπεζιού εφαρμόζεται στις επιθυμητές περιοχές με ένα πιστόλι ψεκασμού. Χρειάζεται μόνο μία ώρα για να λειτουργήσει η θεραπεία. Περαιτέρω επιφάνειες καθαρίζονται με καθαρό υγρό σφουγγάρι και το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο. Σε σοβαρή βλάβη, χρησιμοποιείται ξίδι πολλές φορές την εβδομάδα.

Θειικό χαλκό αραιώνεται με ρυθμό 20-30 g ανά 1 λίτρο ζεστού νερού. Πριν από την εφαρμογή, οι τοίχοι καθαρίζονται, πλένονται με σαπούνι και στεγνώνουν. Η θεραπεία πραγματοποιείται με συχνότητα ανά 3 ώρες, από 2 έως 5 φορές.

Για ψεκασμό, μπορείτε να ετοιμάσετε μια λύση - 2 κουταλιές της σούπας. λάδι δέντρων τσαγιού για 2 φλιτζάνια νερό. Μετά τον ψεκασμό, μια τέτοια σύνθεση σχηματίζει μια λεπτή προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια, η οποία δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί.

Bura - η ισχυρότερη θεραπεία για μύκητες, μούχλα και μαύρους λεκέδες στους τοίχους. Σας επιτρέπει να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά ακόμη και με βαθιά ριζωμένο μυκήλιο. Μια κουταλιά της ουσίας προστίθεται σε 2,5 λίτρα νερού, που εφαρμόζεται στην επιφάνεια με ένα σφουγγάρι ή πανί εμποτισμένο στο διάλυμα. Μετά από αυτό, αφαιρείται η περίσσεια υγρασίας. Όπως το έλαιο δέντρων τσαγιού, το διάλυμα βόρακα δεν απαιτεί υποχρεωτική έκπλυση.

Η συνήθης "Λευκότητα" βοηθά στην ταχεία εξάλειψη των μυκήτων και των σπορίων τους. Καλό για επεξεργασία πλακιδίων. Το λευκαντικό αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1:10. Είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι διαβρωτικές και αποχρωματιστικές ιδιότητες αυτής της ουσίας, καθώς και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα.

Προληπτικά μέτρα

Τα προληπτικά μέτρα για την επανεμφάνιση μυκήτων και μούχλας έχουν ως εξής:

 1. περιοδικό αερισμό, εξασφαλίζοντας σταθερή κυκλοφορία αέρα.
 2. αδιαβροχοποίηση ολόκληρου του δωματίου, εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμαινόμενου πετσετάκι στο μπάνιο,
 3. τη χρήση κλιματιστικών με φίλτρα με μυκητοκτόνο "εμποτισμό".
 4. χρήση αντιμυκητιασικών παραγόντων για τη θεραπεία τοιχωμάτων από γυψοσανίδες (Bagi Anti-Mold, Sepotosan-T).
 5. εξασφαλίζοντας τη σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας (βέλτιστη - 22 °).

Είναι απαραίτητο να απαλλαγείτε από το χυμώδες φαγητό στο χρόνο, για να παρακολουθείτε την κατάσταση της γης σε γλάστρες. Εξίσου σημαντική είναι η προσωπική υγιεινή και το κανονικό πλύσιμο των χεριών. Αυτό βοηθάει λιγότερη εξάπλωση μυκήτων σπορίων. Αποφύγετε την εμφάνιση του μύκητα επιτρέπει την τακτική θεραπεία του σπιτιού με μια λάμπα UV. Εκτελείται 2-3 φορές το χρόνο για 1,5-2 ώρες.

Εφαρμογή αντιμυκητικών εκκινητών

Οι αντιμυκητιασικοί εκκινητές περιέχουν μυκητοκτόνα που σκοτώνουν διάφορους τύπους μούχλας και μύκητες. Η εφαρμογή αυτών των πόρων στους τοίχους κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής προστατεύει αξιόπιστα από βλάβες στο μέλλον. Για καλύτερη προστασία, συνιστάται να τα επεξεργαστείτε και στις δύο πλευρές.

Όταν ένα μούχλα εμφανίζεται στο σπίτι, κάθε ιδιοκτήτης επιλέγει το πιο αποτελεσματικό, κατάλληλο από κάθε άποψη τρόπο για να το εξαλείψει. Προσφέρουμε να μοιραστούμε τη δική μας εμπειρία στην καταπολέμηση του σιωπηλού εχθρού και να μας πείτε για τις επιτυχίες ή τις δυσκολίες μας σε αυτή την επίπονη συνεδρία.