Ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας για τον αέρα: αξιολόγηση με βάση κριτικές

Ο αέρας στο δωμάτιο, ειδικά όταν το άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του, πρέπει να πληροί ορισμένες παραμέτρους που παρέχουν μια αίσθηση άνεσης. Οι κύριοι δείκτες είναι η θερμοκρασία και η υγρασία.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο ένας υγραντήρας;

Από ιατρική άποψη, το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πρέπει να είναι από 40% έως 60%.

Οι λόγοι για χαμηλή υγρασία μπορεί να είναι διάφοροι παράγοντες.

Σε αστικές κατοικίες, ειδικά κατά την περίοδο θέρμανσης, αυτή η παράμετρος κυμαίνεται από 15% έως 20%. Το χειμώνα, ο αέρας στο δρόμο στεγνώνει λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Στο ίδιο δωμάτιο, η υγρασία εξατμίζει τη θερμότητα από τον αέρα. Για να αυξηθεί αυτό το σήμα στη βέλτιστη τιμή, χρησιμοποιούνται υγραντήρες.

Αν το διαμέρισμα σπάνια τροφοδοτείται με φρέσκο ​​αέρα ή κλιματισμό είναι σε αυτό, το επίπεδο υγρασίας πέφτει επίσης γρήγορα.

Αρνητική έκθεση σε αέρα χαμηλής υγρασίας

Αν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα δωμάτιο με ένα μειωμένο επίπεδο υγρασίας, τότε αρχίζουν να στεγνώσει βλεννογόνων του αναπνευστικού συστήματος, και είναι σχεδιασμένα για την πρόληψη διαφόρων μολυσματικών βακτηριδίων εντός του οργανισμού. Έτσι, αυξάνεται η πιθανότητα αλίευσης λοίμωξης υπό μορφή αναπνευστικών ασθενειών ή κρυολογήματος. Επίσης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια αλλεργική αντίδραση. Τα παιδιά είναι τα πιο ευαίσθητα στον εξαερωμένο αέρα.

Επίσης, η χαμηλή στάθμη υγρασίας επηρεάζει τη γύρω περιοχή. Ξεκινά να καταστρέφει το γύψο και να σπάει τα έπιπλα από ξύλο. Αντικείμενα αντικειμένων στο σπίτι μπορεί να επιδεινωθεί και να χάσει την αξία τους.

Μέθοδοι διαβροχής

Ο πιο απλός και προσιτός τρόπος να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο είναι μια υγρή πετσέτα που κρέμεται από τον θερμαντήρα. Η ουσία του έργου είναι ότι το νερό, που εξατμίζεται από τον ιστό, υγραίνει τον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, με την ικανότητα να κάνετε, μπορείτε να βρείτε το δικό σας μοναδικό σχέδιο και να το χρησιμοποιήσετε με επιτυχία.

Η βέλτιστη και αποδοτική επιλογή είναι η αγορά ενός ολοκληρωμένου μοντέλου.

Είδη υγραντήρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι moisturizers:

 • παραδοσιακή?
 • ατμός ·
 • Υπερήχων, που επιπλέον καθαρίζουν τον αέρα.

Κάθε τύπος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα, θα πρέπει πρώτα να μάθετε ποιες είναι οι διαφορές τους.

Παραδοσιακοί υγραντήρες

Αντιπροσωπεύει το σχέδιο, τα κυριότερα στοιχεία του οποίου είναι μια δεξαμενή με νερό, ανεμιστήρα και εξατμιστή. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας που μπορεί να δημιουργήσει μοντέλα παραδοσιακού τύπου είναι 60%.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, υψηλή ασφάλεια και χαμηλό κόστος. Για ανεφοδιασμό καυσίμων, είναι κατάλληλο τόσο το νερό της βρύσης όσο και το καθαρό νερό.

Επίσης, αν μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου στάζουν μέσα στη δεξαμενή, η συσκευή μπορεί να εκτελέσει άλλη λειτουργία γεύσης.

Τα μειονεκτήματα είναι η υψηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής. Ειδικά αισθάνεται τη νύχτα - δεν μπορεί όλοι να κοιμηθούν υπό τέτοιο θόρυβο.

Τα παραδοσιακά μοντέλα εκτελούν εν μέρει τη λειτουργία ενός καθαριστικού.

Τύπος ατμού

Η αρχή της συσκευής είναι η εξάτμιση του θερμαινόμενου υγρού. Στη δεξαμενή υπάρχουν ηλεκτρόδια, μέσω των οποίων ρέει ρεύμα, και το υγρό πτητικό υπό την επίδραση της ηλεκτρικής ενέργειας. Η συσκευή λειτουργεί μέχρι η στάθμη του υγρού στη δεξαμενή να πέσει κάτω από τα ηλεκτρόδια.

Αυτές οι συσκευές παρουσιάζουν υψηλή απόδοση και είναι σε θέση να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας έως και 100%. Η κατά προσέγγιση κατανάλωση ανά ημέρα είναι 17 λίτρα νερού.

Τα πλεονεκτήματα τέτοιων φαρμάκων περιλαμβάνουν το γεγονός ότι η λειτουργία τους δεν απαιτεί πρόσθετα αναλώσιμα και δεν απαιτεί επαναπλήρωση με καθαρισμένο υγρό.

Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη για μια επιπλέον υγρασία. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή χωρίς αυτό, είναι δυνατό να υπερχειλίσετε πάρα πολύ τις εγκαταστάσεις. Επίσης, η λειτουργία του συνοδεύεται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι υγραντήρες ατμού είναι πιο επικίνδυνοι από τους παραδοσιακούς. Επειδή κατά τη λειτουργία θερμαίνει το νερό μέχρι και 80 μοίρες, υπάρχει η δυνατότητα καύσης με το διαφεύγον ατμό. Από αυτή την άποψη, η επιλογή αυτού του τύπου δεν συνιστάται εάν υπάρχουν μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα στο σπίτι.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Τα μοντέλα υπερήχων είναι τα πιο ακριβά από τα παρουσιαζόμενα είδη, αλλά ταυτόχρονα τα πιο σιωπηλά.

Χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αλλά επιπλέον θα πρέπει να ελέγχετε το κόστος καθαρισμένου νερού, καθώς το νερό της βρύσης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η χρήση ακατέργαστου νερού θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη όλων των επιφανειών του χώρου με λευκή επικάλυψη που απελευθερώνεται από το εξατμισμένο υγρό.

Η αρχή της λειτουργίας είναι η υπερήχηση, η οποία ενεργεί στο νερό και την εξατμίζει. Αυτό οφείλεται σε ισχυρούς κραδασμούς, που προκαλούν υπερήχους, με αποτέλεσμα μια διαδικασία εξάτμισης με υψηλή ταχύτητα.

Ορισμένα μοντέλα αυτού του τύπου υγραντήρα μπορούν να λειτουργήσουν ως καθαριστικά. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια ειδική κασέτα, η οποία θα πρέπει να αλλάζει κατά διαστήματα.

Δεδομένου ότι τα υπερηχητικά μοντέλα έχουν τα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, είναι ιδανικά για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια.

Μειονεκτήματα των moisturizers

Οι γενικές αδυναμίες όλων των τύπων περιλαμβάνουν το μικρό εύρος τους, το οποίο είναι 1,5 μέτρα. Δεδομένου ότι η υγρασία ρυθμίζει τη λειτουργία της συσκευής, όταν οι καθορισμένες παράμετροι φτάσουν στον αέρα, θα σβήσει αυτόματα. Αποδεικνύεται ότι σε απόσταση 2 μέτρων από τον υγραντήρα ο αέρας θα παραμείνει ο ίδιος.

Στους χώρους των παιδιών, συνιστάται η τοποθέτηση μιας συσκευής ενυδάτωσης κοντά στον ύπνο του μωρού.

Πλυντήρια αέρα

Η συσκευή, στην οποία συνδυάζονται οι επιλογές για την ύγρανση και τον καθαρισμό του αέρα, ονομάζεται "πλύσιμο αέρα".

Αυτή είναι η συσκευή στην οποία το νερό διέρχεται μέσω των εξατμιστήρων. Στη συνέχεια, μέσω του προκύπτοντος ατμού, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα. Η σκόνη ρυθμίζεται στους δίσκους και στη συνέχεια ξεπλένεται με σταγόνες υγρού.

Μια τέτοια συσκευή είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από τη σκόνη και τα μικρά κομμάτια της γούνας των ζώων συντροφιάς, επίσης από παράγοντες αλλεργίας όπως η γύρη από φυτά και τα προϊόντα αποβλήτων των μικρών κροτώνων που κατοικούν τη σκόνη σπιτιού.
Προκειμένου να γίνει και το "πλύσιμο με αέρα" το άρωμα του δωματίου, αρκεί να προσθέσετε το αρωματικό λάδι στο νερό.

Αυτό το είδος συσκευής συνιστάται για άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργίες και ασθματικούς. Είναι επίσης επιθυμητό να έχουμε ένα τέτοιο καθαρότερο και εκείνα των οποίων τα διαμερίσματα βρίσκονται δίπλα στα απασχολημένα μονοπάτια.

Κλιματικά σύμπλοκα

Αυτές είναι καθολικές συσκευές που εκτελούν τις λειτουργίες του ιονιστή, του υγραντήρα και του καθαριστή αέρα. Ο σχεδιασμός είναι περίπλοκος, αντίστοιχα, το κόστος τέτοιων συμπλεγμάτων είναι υψηλό.

Μερικές φορές είναι πιο συμφέρουσα και φθηνότερη η αγορά όλων αυτών των 3 συσκευών ξεχωριστά, αλλά με αυτή την επιλογή αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι θα πάρουν πολύ χώρο.

Το πλεονέκτημα του κλιματικού συγκροτήματος είναι η εύκολη δυνατότητα ελέγχου, η δυνατότητα ρύθμισης κατάλληλων παραμέτρων και βελτιστοποιημένων παραμέτρων σύνθεσης αέρα.

Κριτήρια για την επιλογή ενός υγραντήρα

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα για το σπίτι ώστε να ταιριάζει στις συνθήκες διαβίωσης και να ικανοποιεί κάθε μέλος της οικογένειας; Επιλέγοντας τη συσκευή, πρέπει να εστιάσετε στις ανάγκες, τις τεχνικές παραμέτρους και τις οικονομικές δυνατότητες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνται: "Ποιος υγραντήρας αέρα είναι καλύτερος από τον υπερηχητικό ή τον ατμό;", Δεδομένου ότι έχουν παρόμοιες παραμέτρους και κόστος. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε τη συσκευή, με βάση την πρακτικότητα και την σκοπιμότητα χρήσης.

Παραγωγικότητα

Η συσκευή πρέπει να εξασφαλίζει επαρκή απόδοση. Για να προσδιορίσετε την επιλογή αυτής της παραμέτρου, πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται η εγκατάσταση της συσκευής.

Για να εξυπηρετείτε μεγαλύτερα δωμάτια, θα πρέπει να αγοράσετε μια πιο ισχυρή μονάδα χωρητικότητας έως και 7 λίτρων.

Τροφοδοσία συσκευής

Η ισχύς της συσκευής είναι διαφορετική για διαφορετικούς τύπους και μοντέλα.
Οι ατμογεννήτριες έχουν ισχύ 300-600 W, αλλά καταναλώνουν πολύ περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Εάν εξετάσουμε το υπερηχητικό, τότε η απόδοσή τους δεν είναι χειρότερη και η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 40 W.

Επίπεδο θορύβου

Μια τέτοια παράμετρος όπως το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι υποτίθεται ότι λειτουργεί όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα. Η βέλτιστη τιμή στην οποία η συσκευή εργασίας δεν θα επηρεάσει τον ύπνο είναι 35-40 dB.

Ασφάλεια

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα στο φυτώριο, θα πρέπει να προτιμάτε συσκευές υπερήχων για την πρόληψη εγκαυμάτων και τραυματισμών στα παιδιά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ανάμεσα στην ποικιλία των μοντέλων υπάρχουν εκείνες στις οποίες παρουσιάζονται επιπλέον λειτουργίες. Αλλά αξίζει να καταλάβουμε ότι όσο πιο λειτουργικό, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος. Έτσι, πριν από την αγορά, αξίζει να σκεφτείτε εάν χρειάζεται μια πρόσθετη επιλογή ή μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

Ως συμπλήρωμα, μπορεί να υπάρχει μια οθόνη στην οποία εμφανίζεται η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο και το επίπεδο υγρασίας.

Επίσης, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακες ελέγχου που σας επιτρέπουν να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη συσκευή από απόσταση.

Συμβουλές φροντίδας

Αφού έχετε λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να μάθετε πώς να το φροντίζετε σωστά για να εξασφαλίσετε μια λειτουργική και μακρά διάρκεια ζωής.

Συστάσεις για τη φροντίδα του υγραντήρα:

 • συχνά αλλάζουν το νερό στη δεξαμενή.
 • για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των αποθέσεων στους τοίχους, αποστραγγίστε μετά το τέλος της εργασίας όλο το υπόλοιπο υγρό?
 • καθαρίστε τακτικά τη συσκευή: ξεπλύνετε τουλάχιστον μια φορά κάθε 3 ημέρες και εκτελέστε έναν πλήρη καθαρισμό 2 φορές το μήνα.
 • Μην κρατάτε τη συσκευή σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, διαφορετικά μπορεί να σχηματιστεί μούχλα και βακτήρια.
 • Πριν αφαιρέσετε τον υγραντήρα για μακροχρόνια αποθήκευση, πλύνετε το και στεγνώστε καλά.
 • Μην χρησιμοποιείτε για τη συσκευή καθαρισμού του αέρα, η οποία έχει φτάσει στο τέλος της ζωής, επειδή διάφορα μέρη των βακτηρίων σχηματίζονται σε φθαρμένα μέρη.

Καθαρισμός του υγραντήρα

Οι υγραντήρες χρειάζονται τακτικό καθαρισμό, καθώς τα βακτήρια αρχίζουν να εμφανίζονται στα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής.

Κατά το πλύσιμο του φίλτρου δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών ουσιών.

Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα:

 • Αφαιρέστε το φίλτρο, πλύντε το με δροσερό τρεχούμενο νερό και στεγνώστε.
 • σκουπίστε το σώμα και τα μέρη του με ένα υγρό πανί που είναι βρεγμένο σε διάλυμα νερού και ξιδιού.
 • καθαρίστε το δοχείο χωρίς να χρησιμοποιήσετε ουσίες με επιβλαβείς ατμούς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου: ρίξτε το μέσα στη δεξαμενή, έτσι ώστε ο πυθμένας και οι τοίχοι να είναι κλειστοί, αφήστε για 60 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Εάν υπάρχουν σκληρυμένες αποθέσεις, που συνοδεύονται από δυσάρεστη οσμή, χρησιμοποιήστε σόδα. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τη δεξαμενή με ξύδι: ρίξτε το σε μια δεξαμενή με ποσότητα 3 φλιτζανιών και αφήστε για 3 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Βαθμολογία

Για να επιλέξετε μια καλή συσκευή, μπορείτε να εξετάσετε τις επιλογές από τα μοντέλα που βρίσκονται στα πέντε καλύτερα από τα καλύτερα moisturizers με βάση την αξιολόγηση και τις κριτικές πελατών:

 • Το μοντέλο ατμού Bionaire CM-1 κατέχει ηγετική θέση. Το πλεονέκτημα είναι η υψηλή ασφάλεια μεταξύ των αναλόγων, καθώς ο ατμός μέσα στη συσκευή αναμιγνύεται με ψυχρό αέρα, εξαλείφοντας έτσι τη δυνατότητα καύσης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. Μια αξιόπιστη συσκευή σε προσιτή τιμή.
 • Υπερηχητική συσκευή Ballu UHB-240Disney - σχεδόν αθόρυβη, λειτουργική, με φωτισμό και δυνατότητα ελέγχου της κατεύθυνσης της υγρασίας και της έντασης της εξάτμισης.
 • Το μοντέλο υπερήχων Atmos 2630 - ελαφρύ, συμπαγές, φθηνό, έχει ένα ενδιαφέρον σχέδιο και έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε μεγάλα δωμάτια. Έχει επίσης χαμηλό επίπεδο θορύβου και είναι εύκολο να λειτουργήσει.
 • Ο παραδοσιακός υγραντήρας Winia AWX-70 έχει ενσωματωμένο υγροστάτη, έχει μεγάλη λειτουργικότητα: καθαρισμός, ιονισμός, δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Δεν δημιουργεί θόρυβο, αλλά έχει μεγάλες διαστάσεις και υψηλό κόστος.
 • Υπερηχητική συσκευή HOME-ELEMENT HE-HF-1701 - αξιόπιστο μοντέλο, αθόρυβη λειτουργία, ωραίο σχέδιο. Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα αέρα που είναι καλύτερο και πιο βέλτιστο, μπορείτε να διαβάσετε κριτικές για άτομα που τα χρησιμοποιούν ήδη και να δουν όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Ποιο είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, σπίτι ή γραφείο

Η βέλτιστη υγρασία στο σπίτι θεωρείται ως εγγύηση άνεσης. Η περιβαλλοντική κατάσταση στις αστικές συνθήκες επιδεινώνεται και η φροντίδα για τον κλιματισμό απαιτεί τη βοήθεια της κλιματικής τεχνολογίας. Για να κάνετε το ιδανικό μικροκλίμα στο διαμέρισμα, επιλέξτε σωστά τον υγραντήρα που χρειάζεστε.

Ποικιλίες

Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα, εξετάστε την περιοχή του χώρου εγκατάστασης και τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα μοντέλα οικιακής χρήσης παρουσιάζονται σε 5 εκδόσεις:

 • παραδοσιακό,
 • ατμού,
 • υπερήχων,
 • πλύση με αέρα,
 • πολυλειτουργικά κλιματικά συγκροτήματα.

Παραδοσιακά

Συσκευές για φυσική υγρασία και υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα. Η συσκευή περιλαμβάνει ένα περίβλημα με τη μορφή δεξαμενής νερού, το οποίο τροφοδοτείται στα φυσίγγια φίλτρου. Με τη βοήθεια ενός συμπαγούς ανεμιστήρα, ο αέρας κατευθύνεται σε ένα υγρό φίλτρο και βγαίνει υγρός. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα με ένα αντιβακτηριακό φίλτρο, το οποίο επιπλέον καθαρίζει τον αέρα της σκόνης και κορεσμένο με ιόντα οξυγόνου.

 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • κατάλληλο για παιδικό δωμάτιο: ο ατμός στη συσκευή δεν είναι σε θέση να καεί?
 • υψηλής ποιότητας ενυδατώνει τον αέρα στο απαιτούμενο επίπεδο.
 • συχνά πρέπει να αλλάξετε φίλτρα.
 • υψηλή τιμή των ανταλλακτικών φίλτρων.

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής ατμού είναι η θέρμανση του νερού με τη βοήθεια ενός ενσωματωμένου ανεμιστήρα ή ηλεκτροδίων. Ο αποστειρωμένος θερμός ατμός βγαίνει και διατηρεί το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

 • γρήγορη ενυδάτωση και ασφάλεια.
 • αντιβακτηριδιακό αποτέλεσμα: με τη βοήθεια της θερμής εξάτμισης, τα μικρόβια καταστρέφονται.
 • δεν χρειάζεται να αγοράσετε φίλτρα αντικατάστασης.
 • υψηλή κατανάλωση νερού.
 • αυξημένο επίπεδο ισχύος.
 • Η πιθανότητα υπερχείλισης του αέρα από 60% έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία.

Υπερηχογράφημα

Ο τύπος περιέχει μια ενσωματωμένη μεμβράνη, η οποία υπό την επίδραση ενός εναλλασσόμενου ρεύματος δημιουργεί υπερηχητικές δονήσεις. Το νερό στη δεξαμενή υπό την επίδραση των κραδασμών υπερήχων χωρίζεται σε μέρη και μετατρέπεται σε ψυχρό ατμό. Οι συσκευές συμπληρώνονται από τη λειτουργία της διαίρεσης των ροών ατμού σε διαφορετικές κατευθύνσεις, επιπλέον παραμέτρους απολύμανσης, αποστείρωσης και ενσωματωμένου υγρομέτρου.

 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • συμπαγές μέγεθος.
 • χρήση καθαρισμένου νερού.
 • μια μικρή περιοχή δράσης.

Πλυντήρια αέρα

Μια πολύπλοκη συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα με τη λειτουργία καθαρισμού από σκόνη και οσμές. Ο βρώμικος και καθαρός αέρας διηθείται και διέρχεται από ένα περιστρεφόμενο τύμπανο δίσκου. Ο αέρας καθαρίζεται και εισέρχεται στο δωμάτιο με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Για αποτελεσματική εργασία, είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό και να πλύνετε τη δεξαμενή μία φορά το μήνα.

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • κινητικότητα ·
 • ευκολία χρήσης.
 • πιθανή αρωματοθεραπεία.
 • κατανάλωση υγρών έως 10 λίτρα την ημέρα.
 • μεγάλο μέγεθος σε σύγκριση με τον υγραντήρα.

Κλιματικά σύμπλοκα

Πολυλειτουργικά κλιματικά συγκροτήματα εκτός από την υγρασία απολυμαίνουν τον αέρα και έχουν τη λειτουργία της αρωματοποίησης. Η συσκευή περιέχει μεγάλο αριθμό αισθητήρων για τη λήψη σκόνης και τον έλεγχο της στάθμης των βακτηρίων στον αέρα.

 • το φως της οθόνης μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.
 • αδικαιολόγητο σύστημα κάλυψης του νερού ·
 • υψηλό κόστος της συσκευής και των αναλωσίμων.
 • μερικά μοντέλα κάνουν πολύ θόρυβο.

Τύποι καταλυμάτων

Οι υγραντήρες χωρίζονται σε 4 τύπους καταλυμάτων:

 • τραπέζι,
 • δάπεδο,
 • τοίχο,
 • φορητό.

Οι επιτραπέζιες συσκευές μικρού μεγέθους τοποθετούνται άνετα σε τραπέζι ή ράφι. Η υγρασία του αέρα συμβαίνει λόγω της κατανομής εμπλουτισμένων σε αέρα μαζών αέρα.

Οι εκδόσεις δαπέδου μεγάλου μεγέθους είναι κατάλληλες για τοποθέτηση στο πάτωμα σε ευρύχωρα δωμάτια

Οι υγραντήρες τοίχου έχουν μικρές διαστάσεις και σύστημα για κρεμάστρα. Οι συσκευές ξεπερνούν άλλες λειτουργίες στις λειτουργίες, διότι κατανέμουν τις μάζες αέρα από κάτω προς τα πάνω. Ένας επιτραπέζιος ή επιτοίχιος υγραντήρας αέρα για το σπίτι και το γραφείο είναι κατάλληλος για μικρά δωμάτια.

Φορητά είναι εγκατεστημένα σε δωμάτια μέχρι 10 m². Μπορούν να λειτουργήσουν ως σταθεροί υγραντήρες και να εμπλουτίσουν τον αέρα με υγρασία σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Το φορητό μοντέλο του υγραντήρα είναι κατάλληλο για γραφείο ή οικιακό γραφείο.

Πώς να επιλέξετε

Πολλά μοντέλα υγραντήρων είναι σε θέση να καθαρίσουν τον αέρα από τη σκόνη και να τον εμπλουτίσουν με χρήσιμα ιόντα. Κατά την επιλογή, εξετάστε τις λειτουργίες που είναι χρήσιμες για εσάς. Οι παράμετροι που δεν θα χρησιμοποιηθούν θα επηρεάσουν αναπόφευκτα το κόστος της συσκευής.

Περιοχή παραγωγικότητας και εξυπηρέτησης

Η παραγωγικότητα υποδεικνύεται στην ποσότητα του νερού που εξατμίζεται ανά ώρα και σε λίτρα την ημέρα. Οι παραδοσιακές συσκευές καταναλώνουν έως και 8 λίτρα την ημέρα, ατμό έως 16 και υπερήχους έως 14. Όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του δωματίου που μπορεί να υγραίνει η συσκευή. Μια συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα δωμάτιο και ακόμη και η πιο ισχυρή δεν θα παρέχει ολόκληρο το διαμέρισμα με υγρό αέρα.

Φίλτρα

Υπάρχουν 5 τύποι φίλτρων στον υγραντήρα για τον καθαρισμό του νερού και του αέρα:

 • Τα φίλτρα προεπεξεργασίας απομακρύνουν μεγάλα σωματίδια μολυσματικών ουσιών, αλλά δεν αντιμετωπίζουν αλλεργιογόνα και βακτήρια.
 • τα ηλεκτροστατικά φίλτρα καθαρίζονται από τη γύρη των χρωμάτων σπιτιών, του καπνού τσιγάρων και της σκόνης, αλλά δεν αντιμετωπίζουν επιβλαβείς οργανικές ουσίες και τοξίνες.
 • τα φίλτρα πλάσματος σε σύντομο χρονικό διάστημα αφαιρούν μια μεγάλη ποσότητα ρύπων και αντιμετωπίζουν αλλεργιογόνα.
 • τα φίλτρα άνθρακα αντιμετωπίζουν τη ρύπανση και τις δυσάρεστες οσμές.
 • τα αντιαλλεργικά φίλτρα καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτηρίδια.

Ικανότητα δεξαμενής

Από την χωρητικότητα της δεξαμενής νερού εξαρτάται η συχνότητα συντήρησης της τεχνολογίας του κλίματος. Εστιάζοντας στην περιοχή, επιλέξτε την ένταση της δεξαμενής νερού. Σε δωμάτια μέχρι 15 m², θα αντιμετωπιστεί ένας υγραντήρας με δεξαμενή όγκου 5 λίτρων, ενώ για χώρους περίπου 40 τ.μ. θα χρειαστούν 7 λίτρα. Για να βρέξετε το δωμάτιο από τα 50 m², επιλέξτε μια συσκευή με όγκο δεξαμενής από 7 έως 9 λίτρα.

Διάρκεια εργασίας και μέγιστη ροή νερού

Η κατανάλωση νερού εξαρτάται από την ισχύ του υγραντήρα και δείχνει την καταναλισκόμενη ένταση για ορισμένο χρόνο. Οι μέσες τιμές των τυποποιημένων συσκευών είναι μέχρι 15 λίτρα την ημέρα.

Η διάρκεια της λειτουργίας καθορίζει τον χρόνο κατανάλωσης της ποσότητας νερού.

Για παράδειγμα, αν ο όγκος είναι περίπου 5 500 ml και η απαιτούμενη ροή νερού ανά ώρα είναι 400 ml, η συσκευή θα χρησιμοποιήσει όλο το υγρό για 13,75 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος, γεμίστε τη δεξαμενή με νερό.

Επίπεδο θορύβου

Το όριο θορύβου των σύγχρονων υγροποιητών για ένα σπίτι είναι από 5 έως 55 dB. Παράμετρος εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα και την ισχύ της συσκευής. Υπάρχουν αθόρυβα μοντέλα για την υγρασία του αέρα τη νύχτα.

Τύπος διαχείρισης

Με τη μέθοδο ελέγχου, είναι δυνατό να διαχωριστούν οι υγραντήρες σε 2 τύπους:

 • Μηχανική με λειτουργία λειτουργίας ρυθμιστή και χρονοδιακόπτη.
 • ηλεκτρονικό με δείκτες, αυτόματες ρυθμίσεις και προγραμματισμό.

Δείκτες

Τα όργανα ενδέχεται να περιέχουν δείκτες που υποδεικνύουν την κατάσταση:

 • ο δείκτης ενεργοποίησης ειδοποιεί ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και σε καλή κατάσταση.
 • χαμηλός δείκτης στάθμης νερού: ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα χωρίς νερό μέσα στη δεξαμενή.
 • ο δείκτης στάθμης υγρασίας υπάρχει όταν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • δείκτης εσωτερικής θερμοκρασίας.
 • Δείκτες που δείχνουν πληροφορίες σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης ή καθαρισμού εξαρτημάτων.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι υγραντήρες συμπληρώνουν 4 χρήσιμες λειτουργίες:

 • αρωματοποίηση,
 • ιονισμού,
 • οζονισμός,
 • υπεριώδη.

Οι υγραντήρες με αρωματισμό είναι εφοδιασμένοι με μια αρωματική κάψουλα για φυσικά έλαια. Ορισμένοι τύποι ελαίων εμπλουτίζουν τον αέρα με ευχάριστο άρωμα και απολυμαίνουν.

Ένας υγραντήρας με ενσωματωμένο ιονιστή κορεσμό ατμούς αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου. Διατηρούν την υγρασία και παρέχουν επαρκές επίπεδο υγρασίας.

Το όζον καταστρέφει επιβλαβή βακτήρια. Η παραλλαγή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη διάρκεια επιδημιών ασθενειών του ιού.

Η υπεριώδης ακτινοβολία εξαλείφει τους μικροοργανισμούς και απολυμαίνει τον αέρα.

Κόστος και κατασκευαστές

Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα, εστιάστε στις κατηγορίες τιμών, τους κατασκευαστές και το μέγεθος του δωματίου.

Επιλέξτε μια συσκευή ποιότητας μεταξύ των ελεγμένων σημάτων.

Από τις εκδόσεις premium των πιο πρόσφατων μοντέλων της Plaston AG. Μεταξύ του προϋπολογισμού: Polaris, Supra, Scarlett, Vitek. Το κόστος εξαρτάται από την απόδοση των συσκευών. Ακόμη και φθηνά σήματα με πρόσθετες λειτουργίες μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα τυποποιημένα μοντέλα.

Χρωματικές αποχρώσεις στην απόκτηση

 • Η συσκευή για το δωμάτιο των παιδιών θα πρέπει να έχει το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Για τους πάσχοντες από αλλεργίες είναι καλύτερο να αγοράσετε μια συσκευή με αντι-αλλεργικές ιδιότητες.
 • Σε μικρά δωμάτια και γραφεία με το καθήκον να αντιμετωπίζουν συσκευές τοίχου ή επιτραπέζιων υπολογιστών και σε μεγάλα δωμάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέλα δαπέδου.

Πριν επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα, αναλύστε τις τυπικές παραμέτρους του. Η διαβούλευση με έναν ειδικό και η ανατροφοδότηση από έμπειρους χρήστες στο δίκτυο θα σας βοηθήσει να βρείτε τη σωστή συσκευή.

Ένας υψηλής ποιότητας υγραντήρας εξοικονομεί αέρα από το στέγνωμα και ρυθμίζει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Για να προσδιορίσετε την ανάγκη αγοράς, μετρήστε το επίπεδο υγρασίας με ένα υγρόμετρο. Η βέλτιστη τιμή του είναι από 40 έως 60%. Οι υγραντήρες μπορούν να αγοραστούν παραδοσιακά ή πολυλειτουργικά, ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης και άλλους δείκτες.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα - τους απλούστερους και πιο οικονομικούς τρόπους

Ένα οξύ πρόβλημα, πώς να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα, δεν χάνει την συνάφεια σε οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Το καλοκαίρι, η θερμότητα διεισδύει στο δωμάτιο και το χειμώνα οι συσκευές θέρμανσης στεγνώνουν την ατμόσφαιρα. Ασφαλίστε το σώμα σας με τη βοήθεια ειδικών συσκευών ή χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα.

Υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα

Οι τιμές άνεσης της υγρασίας για χώρους διαβίωσης θεωρούνται 40% -60%. Η ξηρή ατμόσφαιρα έχει εξαιρετικά δυσμενή επίδραση στο σώμα, οι άνθρωποι έχουν προβλήματα με τους βλεννογόνους, ο κίνδυνος εξάπλωσης λοιμώξεων αυξάνεται. Ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα έπιπλα υποφέρουν από την ξήρανση, αντιδρώντας άσχημα στην επιδείνωση του κλίματος στο σπίτι.

Σημαντικές ανησυχίες είναι το ερώτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα το χειμώνα, όταν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές και η διαρροή του ψυγείου εσωτερικό κλίμα στην καταστροφική απόδοση. Το έργο μπορεί να αντιμετωπίσει με υγρές πετσέτες, σεντόνια ή λεκάνες νερού, αλλά είναι πιο εύκολη και ασφαλής για χρήση σε εσωτερικό των σύγχρονων συσκευών που ελέγχουν την επιθυμητή υγρασία από τους αυτόματους αισθητήρες.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα το χειμώνα;

Ο φθηνότερος τρόπος για τον ύγρανση του αέρα το χειμώνα είναι η εξάτμιση του νερού χρησιμοποιώντας μια μπαταρία θέρμανσης ή μια κρεμαστή δεξαμενή. Για το σκοπό αυτό, κατάλληλες είναι ανοιχτές δεξαμενές με χωρητικότητα 250-450 ml, προσαρμοσμένες απευθείας στο ψυγείο. Για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος του τρόπου υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του δωματίου. Σε ένα μικροσκοπικό υπνοδωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε μια απλή συσκευή και για μια ευρύχωρη αίθουσα θα χρειαστείτε 2-3 ικανότητες.

Τύποι υγροποιητών ανάρτησης για την μπαταρία:

 1. Πλαστικοί υγραντήρες - είναι απλά και φθηνά. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε προϊόντα από θερμοανθεκτικό πλαστικό με πολλά χωρίσματα, ικανά να αντέχουν τη θέρμανση πάνω από 80 °.
 2. Κεραμικά δοχεία - ακριβότερα από τα πλαστικά ανάλογα, αλλά είναι ανθεκτικά και έχουν όμορφη εμφάνιση.
 3. Μεταλλικά φωτιστικά - οι ισχυρότεροι και ταχύτεροι υγραντήρες θέρμανσης, σπάνια βρίσκονται στην πώληση και χαρακτηρίζονται από απλό σχεδιασμό.

Πώς να υγράνετε τον αέρα το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι δεν λειτουργούν θερμαντήρες και μπορείτε να ανοίγετε τα παράθυρα πιο συχνά, αφήνοντας περισσότερο οξυγόνο, χωρίς να καταφύγετε στη βοήθεια του κλιματικού εξοπλισμού. Στην περίπτωση αυτή, πώς να υγραίνει τον αέρα στο σπίτι σε μια ζεστή περίοδο, έχει τις δικές του αποχρώσεις. Ο φθηνότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος είναι ο αερισμός, ο οποίος είναι επιθυμητός να παραχθεί μερικές ώρες μετά το ηλιοβασίλεμα. Βίδα είναι καλύτερο να κανονίσει να κοιμηθεί, και τη νύχτα κλείστε την πόρτα σφιχτά, αφήνοντας τα παράθυρα ανοικτά, έτσι ώστε να μην προκαλέσει την ασθένεια. Με την αυγή, τα ανοίγματα παραθύρων περικλείονται με λαμπερές περσίδες ή κουρτίνες για να διατηρηθεί η δροσιά.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο για μωρά;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο του παιδιού, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε μόνο τις ασφαλέστερες επιλογές. Η χρήση βραστό νερό και υγρών φύλλων θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες και δεν μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις απαιτούμενες κλιματικές παραμέτρους. Σε περίπτωση υπερηχητικών συσκευών υπάρχουν πολλές διαφωνίες, οι εμπειρογνώμονες δεν συμβουλεύουν να συμπεριλάβουν στην αρχή με παιδιά έως 4 ετών αχνά νέα.

Κερδισμένες πολύ καλές κριτικές από την συσκευή ιονιστή, δημιουργώντας μια ευχάριστη εσωτερική ατμόσφαιρα που θυμίζει τον αντίκτυπο του αέρα του βουνού και προκαλεί μια αίσθηση της πρόσφατης καλοκαίρι καταιγίδα. Εξαιρετική επιλογή για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα - αγοράζοντας το κλίμα του συγκροτήματος, το οποίο περιλαμβάνει έναν υγραντήρα, ιονιστή, καθαριστή και κλιματισμό. Η πολυλειτουργική συσκευή κοστίζει περισσότερο, αλλά λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, είναι εύκολο να διατηρηθεί, έχει πολλούς τρόπους συντονισμού.

Πώς να υγράνετε τον αέρα στην κρεβατοκάμαρα;

Το ζήτημα για το πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, χρειάζεστε με έναν ασφαλή τρόπο, έτσι ώστε να μην βλάπτετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της νυχτερινής ανάπαυσης. Προσπαθήστε να αγοράσετε πιστοποιημένα όργανα που έχουν ελεγχθεί και είναι σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής. Δεν είναι επιθυμητό να αγοράσετε θορυβώδεις συσκευές που δημιουργούν αιχμηρές αλλαγές θερμοκρασίας που προκαλούν υποθερμία. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το καθήκον του πώς να υγρανετε αποτελεσματικά τον αέρα στο διαμέρισμα, χωρίς μηχανισμούς, τοποθετώντας στο υπνοδωμάτιο ένα ενυδρείο με αεριστήρα, διακοσμητικό σιντριβάνι, βάζα νερού, πολλά γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου.

Ξηρός αέρας στο διαμέρισμα, πώς να ενυδατώσει;

Εάν υπήρχε ένα πρόβλημα με την ξηρότητα, άρχισε να αισθάνεστε εξαιρετικά άβολα, τότε θα πρέπει να εξετάσετε αμέσως όλες τις επιλογές για τον τρόπο ύγρανσης του αέρα του σπιτιού χωρίς έναν υγραντήρα ή χρησιμοποιώντας σύγχρονες οικιακές συσκευές. Δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσετε ισχυρά συγκροτήματα που απαιτούν λεπτό συντονισμό και σύνθετη συντήρηση. Για ένα μικρό διαμέρισμα είναι αρκετά αρκετό για μια γεννήτρια ατμού χαμηλής κατανάλωσης και απλά αυτοσχέδια μέσα.

Κλιματισμός με υγρασία και καθαρισμό αέρα

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν κάπως σε διαφορετική αρχή από τα κανονικά κλιματιστικά. Ένα υψηλής ποιότητας σύστημα υγρασίας αέρα μπορεί να αλλάξει εντελώς το κλίμα σε ένα δωμάτιο των 25 m 2 σε μερικές ώρες. Είναι εξοπλισμένο με μια εξωτερική δεξαμενή που συλλέγει την υγρασία από την ατμόσφαιρα. Τα καλύτερα αυτοματοποιημένα συστήματα, για παράδειγμα η Daikin, δεν απαιτούν παρακολούθηση και επαναπλήρωση υγρού στη δεξαμενή. Οι μάζες του αέρα εισέρχονται, εμπλουτίζονται με υγρασία και κατανέμονται μέσα στο δωμάτιο. Το μειονέκτημα αυτού του εξοπλισμού είναι μια υψηλή τιμή, φθάνοντας τα 2000 δολάρια.

Πλεονεκτήματα κλιματιστικών με υγραντήρα:

 1. Κλιματισμός συνδυασμένο με υγρασία.
 2. Αυτόματος έλεγχος διεργασιών και βασικές παράμετροι αέρα.
 3. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό στο σύστημα.
 4. Αποτελεσματικός και γρήγορος κλιματισμός δωματίου.

Ψεκαστήρες νερού για υγρασία αέρα

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιλογές για τον τρόπο υγρασίας του αέρα στο σπίτι, μπορείτε να συναντήσετε τη διαφήμιση των συσκευών ψεκασμού - συσκευές που λειτουργούν με την αρχή του ψεκασμού υπό πίεση των μικρότερων σωματιδίων υγρασίας. Διαχωρίζουν το νερό με μια ισχυρή αντλία, πεπιεσμένο αέρα και μπεκ ψεκασμού. Η απόδοση αυτού του εξοπλισμού είναι εντυπωσιακή - μέχρι 250 l / h. Λόγω του υψηλού κόστους, οι ισχυροί ψεκαστήρες χρησιμοποιούνται συχνότερα στη βιομηχανία, στα εμπορικά κέντρα, στις μεγάλες αίθουσες εκθέσεων ή στις ευρύχωρες αίθουσες.

Γεννήτρια ατμού για υγρασία αέρα

Επιλέγοντας την καλύτερη συσκευή για την υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλους τους τύπους γεννητριών ατμού στην αγορά. Τώρα, τρεις τύποι συσκευών είναι δημοφιλείς: υπερήχων, παραδοσιακές (με κρύο ατμό) και συσκευές που παράγουν ζεστό ατμό. Προσπαθήστε να δώσετε συστήματα με αυτόματη ρύθμιση και επιπλέον καθαρισμό της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο από μικρά σωματίδια σκόνης.

Χαρακτηριστικά των σύγχρονων ατμογεννητριών:

 1. Υγραντήρας κρύου ατμού. Η διαδικασία υγροποίησης πραγματοποιείται με τη φυσική εξάτμιση του υγρού χωρίς θέρμανση. Το νερό εμποτίζει τις κασέτες χαρτιού ή καθαρίζει πλαστικούς δίσκους μέσω των οποίων ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα. Η απόδοση αυτών των συσκευών είναι μέχρι 8 λίτρα την ημέρα. Ο αυτόματος έλεγχος σε αυτή την περίπτωση δεν εκτελείται, ο ρυθμός εξάτμισης εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Τα δημοφιλή και υψηλής ποιότητας μοντέλα παράγονται από την ελβετική εταιρεία PLASTON AG και την καναδική εταιρεία Bionaire.
 2. Υγραντήρας ζεστού ατμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού βασίζεται στον αργό βρασμό του υγρού μέσω ηλεκτροδίων. Ο σχεδιασμός τους είναι ασφαλής και διαθέτει προστατευτικούς αισθητήρες απενεργοποίησης σε περίπτωση πλήρους εξάτμισης του νερού στη δεξαμενή. Εκτός από τη βοήθεια με το ζήτημα του πώς να ενυδατώσει τον αέρα στο διαμέρισμα, είναι σε θέση να λειτουργήσει ως ιατρική συσκευή εισπνοής, αλλά αυτό απαιτεί τη χρήση ειδικών ακροφυσίων.
 3. Υγραντήρες υπερήχων. Η διαδικασία εξάτμισης εκτελείται χρησιμοποιώντας μια πλάκα που δονείται σε υψηλή συχνότητα. Διαλύει το νερό στα μικρότερα σταγονίδια, τα οποία συλλέγονται από ένα ρεύμα αέρα και διοχετεύονται στο δωμάτιο από έναν ανεμιστήρα με τη μορφή ατμού. Η ομίχλη που δημιουργείται από τη συσκευή έχει θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40º, οπότε δεν μπορεί να κάψει κατά λάθος ένα παιδί ή έναν ενήλικα. Η ισχύς μιας τυποποιημένης συσκευής δεν υπερβαίνει τα 50 watts.

Ηλεκτρικό τζάκι με υγρασία

Επιλέγοντας τους καλύτερους τρόπους για την υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα, αξίζει να αναφέρουμε τη χρήση των ηλεκτρικών τζάκια, που είναι σε θέση να βελτιώσει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες αλογόνου δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας ανοικτής φλόγας και η γεννήτρια μετατρέπει το νερό σε ατμό, ο οποίος διαχέεται με τη μορφή θολότητας. Εξωτερικά αυτές οι συσκευές φαίνονται εντυπωσιακές, διαθέτουν ελεγκτές υγρασίας και αισθητήρες θερμοκρασίας. Με αυτή τη συσκευή, μπορείτε να ελέγξετε με ακρίβεια τη θέρμανση του αέρα και την ποσότητα ατμού που παράγεται.

Υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα με αυτοσχέδια μέσα

Όταν λύνεται το πρόβλημα της υγρασίας του αέρα με αυτοσχέδια μέσα, είναι δύσκολο να αντέξετε με ακρίβεια το βέλτιστο καθεστώς, επειδή δεν θα έχετε όργανα με ακριβή αυτόματα αισθητήρια κάτω από τα χέρια σας. Έλεγχος της διαδικασίας, με βάση τα συναισθήματά σας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Είναι επιθυμητό να αγοράσετε ένα απλό υγρόμετρο, ώστε να μην μετατρέψετε το δωμάτιο σε ένα υγρό κελάρι με μούχλα.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς ειδικές συσκευές:

 1. Συχνά αερίζετε το διαμέρισμα, ανοίγοντας τελείως τα παράθυρα ή χρησιμοποιώντας το παράθυρο παραθύρου.
 2. Διεξάγετε έναν εξαιρετικό υγρό καθαρισμό.
 3. Αναπτύσσοντας λουλούδια σπίτι ή εσωτερικά δέντρα, αυξάνουμε την υγρασία στο δωμάτιο. Οι καλύτερες ποιότητες είναι σε αυτό το θέμα οι φτέρες, τα φουτσάκια, τα dracaena, τα cyperus, τα fatsia.
 4. Η υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να αυξηθεί με ξήρανση πλυμένων ρούχων μέσα στο δωμάτιο.
 5. Τοποθετήστε λεκάνες με νερό κοντά στα τζάκια και τα θερμαντικά σώματα.
 6. Γρήγορα κορεσμός του δωματίου με ατμούς νερού βραστό νερό σε ένα βραστήρα ή μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
 7. Ψεκάστε λίγο καθαρό υγρό από το πιστόλι ψεκασμού πάνω στο τούλι.
 8. Αφήστε την πόρτα στο μπάνιο ανοιχτή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λήψης νερού.
 9. Οι καλοί εξατμιστές είναι μεγάλα ενυδρεία ή διακοσμητικά σιντριβάνια.

Συμβουλές για την επιλογή ενός καλού υγραντήρα αέρα

Τύποι συσκευών

Πριν δώσετε συμβουλές σχετικά με την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα, είναι απαραίτητο να καταλάβετε τι είδους συσκευές υπάρχουν:

 • Ένας υγραντήρας που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή της φυσικής εξάτμισης. Η συσκευή της συσκευής σε αυτή την περίπτωση είναι εξαιρετικά απλή - η χωρητικότητα νερού με τον ψύκτη, που φυσά το νερό που εξάγει, έτσι, ο ψυχρός ατμός αποκτάται. Αυτό το είδος της χαμηλής απόδοσης και είναι μια κακή επιλογή για ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, επειδή ο αέρας υγραίνεται αρκετά αργά.
 • Ατμός - η υγρασία στο διαμέρισμα έρχεται με τη μορφή ζεστού ατμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου είναι πολύ απλή - η υγρασία πραγματοποιείται με τη θέρμανση του νερού. Ένα σαφές παράδειγμα είναι ένας βραστήρας βρασμού. Ο υγραντήρας ατμού έχει 2 βασικά μειονεκτήματα:
 1. Υψηλή ενεργειακή ένταση. Τα στοιχεία θέρμανσης χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Χαμηλό επίπεδο ασφάλειας, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι ο υγραντής στέκεται σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο σε ένα μικρό παιδί, αφού το μωρό μπορεί να καεί. Και οι ενήλικες πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτού του είδους είναι η ικανότητα συνδυασμού της ενυδάτωσης και της αρωματοποίησης.

 • Υπερήχων τύπου - αρχή λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής βασίζεται στην δόνηση της μεμβράνης, η οποία μετατρέπει το νερό στο μικρότερο αερολύματος. Σκόνη νερού και υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Αυτή η τεχνολογία θεωρείται η πιο αποτελεσματική από την άποψη της υγρασίας, της κατανάλωσης ενέργειας, της ασφάλειας. Πλεονέκτημα είναι επίσης η ταχύτητα, η αύξηση της υγρασίας αρχίζει αμέσως μετά την ενεργοποίηση της συσκευής. Μειονέκτημα - η χρήση νερού με ακαθαρσίες θα οδηγήσει στην εμφάνιση λευκής πλάκας στο διαμέρισμα.
 • Ο καθαρισμός του αέρα είναι η νανοτεχνολογία. Το συγκρότημα, το οποίο δημιουργεί αυτόματα το βέλτιστο μικροκλίμα στο διαμέρισμα: καθαρίζει και ιονίζει τον αέρα. Η επιλογή της συσκευής με τον καθαριστή και τον ιονιστή περιπλέκεται από το υψηλό κόστος. Είναι αρκετές φορές υψηλότερη από την τιμή των παραπάνω τριών ειδών.

Όλες οι ποικιλίες οικιακών υγροποιητών ενώνονται με ένα μόνο χαρακτηριστικό - την απουσία θορύβου. Με τη διευθέτηση των απόψεων, τώρα ας μιλήσουμε για τις λειτουργίες που πρέπει να δώσετε προσοχή, εάν θέλετε να επιλέξετε ένα φθηνό αλλά καλό υγραντήρα αέρα το 2017.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η επιλογή της συσκευής μπορεί να προκληθεί από πρόσθετες λειτουργίες:

 • Οθόνη, η οποία δείχνει τη θερμοκρασία στο επίπεδο του διαμερίσματος, του δωματίου και της υγρασίας. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη και πολύ βολική.
 • Τηλεχειριστήριο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον υγραντήρα με το τηλεχειριστήριο σε απόσταση. Αυτή είναι η λεγόμενη επιλογή για τους τεμπέληδες. Αλλά την ίδια στιγμή, πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η λειτουργία είναι πάρα πολύ και είναι δυνατόν, χωρίς προβλήματα, να λάβετε αρκετά βήματα για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Εδώ, η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις του αγοραστή. Λάβετε υπόψη ότι, όσο περισσότερες επιλογές στο μοντέλο επιλέγετε, τόσο πιο ακριβό θα είναι.

Συνοψίζοντας

Προφανώς, είναι καλύτερο από την άποψη της πρακτικότητας για το σπίτι να επιλέξει έναν υπερηχητικό υγραντήρα. Αλλά η επιλογή εξαρτάται επίσης από το κόστος. Και εδώ η κατάσταση είναι κάπως δύσκολη, καθώς όλες οι ποικιλίες moisturizers έχουν διαφορετικό κόστος. Για παράδειγμα, μια συσκευή που βασίζεται στην αρχή της φυσικής εξάτμισης μπορεί να κοστίσει περισσότερο από το υπερηχογράφημα και το αντίστροφο.

Εδώ ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο κατασκευαστής. Προκειμένου να μην πληρώνεται υπερβολικά για τον τίτλο που δεν έχει συσσωρευτεί, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες. Οι καλύτερες εταιρείες που παράγουν αυτές τις συσκευές είναι η Boneco Air-o-Swiss, η Timberk, η Electrolux, η Sharp, η Philips και η Ballu. Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα ποιότητας και εάν δεν τον πληρώσετε υπερβολικά, σας συνιστούμε να δώσετε προτίμηση σε αυτόν τον κατασκευαστή. Ωστόσο, σημειώστε ότι η τιμή θα είναι υψηλότερη από αυτή των κινέζων ομολόγων. Από φθηνές εγχώριες μάρκες, θα ήθελα να επισημάνω τον Atmos, των οποίων τα προϊόντα κατακτά σταδιακά τη ρωσική αγορά.

Παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον κατασκευαστή, στις περισσότερες περιπτώσεις η επιλογή έχει ως εξής: υπερήχων ή ατμού. Αλλά ποια είναι καλύτερη, αν και οι δύο επιλογές έχουν τις ίδιες παραμέτρους και το ίδιο κόστος; Εδώ έρχεται η πρώτη γραμμή της σκοπιμότητας και της πρακτικότητας.

Ο πρώτος παράγοντας είναι η σωστή επιλογή όσον αφορά την περιοχή. Για το παιδικό δωμάτιο είναι επαρκής ένας υγραντήρας, υπολογιζόμενος για 25μ 2, αλλά αν χρειαστεί να υγρανθεί μια μεγάλη περιοχή, για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα, θα πρέπει να επιλέξετε μια πιο ισχυρή συσκευή. Υπάρχουν μοντέλα που στοχεύουν στην υγρασία του αέρα σε δωμάτιο μέχρι 60m 2.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η ασφάλεια. Για ένα παιδί ηλικίας 2 έως 10 ετών είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα υπερήχων υγραντήρα για να αποφύγετε τραυματισμούς ή εγκαύματα.

Ο τρίτος παράγοντας είναι η πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων ειδών αντιδράσεων, για παράδειγμα, η ξαφνική εμφάνιση βήχα σε ένα παιδί. Αυτός ο παράγοντας είναι ο πιο αμφιλεγόμενος και ελάχιστα διερευνημένος. Εδώ είναι δύσκολο να δώσετε οποιαδήποτε συμβουλή. Μια από τις λύσεις για το πρόβλημα μπορεί να είναι η επιλογή ενός ποιοτικού υγραντήρα που παράγεται από ένα γνωστό εμπορικό σήμα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρεωθείτε υπερβολικά. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής είναι το νερό. Συνιστάται η χρήση του καθαρισμένου, καθώς το υγρό από τη βρύση περιέχει πολλά διαφορετικά στοιχεία, όχι πάντα χρήσιμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν εξετάζετε τις αλλεργίες και την εγκυμοσύνη.

Σημαντικό! Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η υπερήχων ή ο ατμός, καθώς και μια συσκευή που λειτουργεί με βάση την αρχή της φυσικής εξάτμισης, από μόνη της δεν θα λύσει το πρόβλημα από την άποψη της απολύμανσης του αέρα. Ο οικιακός υγραντήρας θα γίνει αποτελεσματικός βοηθός αν εκτελέσετε μια σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν συστηματικό αερισμό και υγρό καθαρισμό. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα επιτευχθεί το μέγιστο όφελος για το νεογέννητο και δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τις αλλεργίες και την εγκυμοσύνη. Επιπλέον, ο κίνδυνος τέτοιων αντιδράσεων θα μειωθεί σημαντικά.

Είναι εξίσου σημαντικό να πραγματοποιείται συστηματική συντήρηση της συσκευής. Καθοδήγηση σχετικά με αυτό περιλαμβάνεται στην τεκμηρίωση που επισυνάπτεται σε αυτήν. Η απόλυτη πλειοψηφία των ανθρώπων αγνοεί την οδηγία ή μελετά μόνο την ενότητα "Διαχείριση". Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό της κανονικής λειτουργίας από την άποψη της αποδοτικότητας (απόδοσης).

Τα φίλτρα συλλέγουν διάφορες ουσίες και παθογόνα βακτήρια, τα οποία περιοδικά πρέπει να αφαιρεθούν αντικαθιστώντας το στοιχείο φίλτρου. Το πιο πρακτικό από την άποψη αυτή είναι το μικροκλιματικό συγκρότημα πλύσης με αέρα. Οι συσκευές αυτής της κατηγορίας είναι εφοδιασμένες με ενδείξεις που σηματοδοτούν την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου και της ράβδου ιονισμού.

Ως εκ τούτου, για να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα ακόλουθοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να βρούμε τον αριθμητικό μέσο όρο:

 • τεχνικά χαρακτηριστικά - επιλογή ανά τύπο, περιοχή, σύνολο επιπρόσθετων λειτουργιών.
 • κόστος - η επιλογή εξαρτάται άμεσα από τις οικονομικές δυνατότητες.
 • η ασφάλεια αφορά τους υγραντήρες ατμού, καθώς και τον κατασκευαστή (αν επιλέξετε ένα ακριβό μοντέλο, τότε υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση για μη απρόβλεπτες αντιδράσεις, για παράδειγμα, αλλεργικές αντιδράσεις).

Μοντέλο βαθμολογία

Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να μιλήσω είναι ποια μοντέλα υγραντήρων αέρα θεωρούνται τα καλύτερα για σήμερα. Εάν δεν γνωρίζετε ποια συσκευή να επιλέξετε με βάση την τιμή και την ποιότητα, μπορείτε να δώσετε με ασφάλεια την προτίμηση στην πιο κατάλληλη επιλογή από τη λίστα που παρέχεται από εμάς.

Οι καλύτεροι υγραντήρες αέρα για παιδικό δωμάτιο, με δημιουργικό σχεδιασμό και τιμή 3000 έως 5000 ρούβλια:

 1. Ballu UHB-270 Μ Winnie Pooh
 2. Scarlett SC-AH986M06
 3. Atmos 2640
 4. Marta ΜΤ-2659
 5. Ballu ΑΡ-105

Εάν χρειάζεστε έναν υγραντήρα για ολόκληρο το διαμέρισμα ή το σπίτι, καλό είναι να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω 5 μοντέλα είναι αρκετά δημοφιλής το 2017:

 1. Panasonic F-VXK70 (σχεδιασμένο για 52 τ.μ.)
 2. Boneco H680 (100 τετραγωνικά μέτρα)
 3. Sharp KC-D51RW (μέχρι 40 τετραγωνικά μέτρα)
 4. Euromate Grace Ηλεκτροστατική (έως 90 τ.μ.)
 5. Winia AWX-70 (50 τ.μ.)

Τέλος, συνιστούμε να παρακολουθείτε βίντεο σχετικά με το ποιοι εμπειρογνώμονες δίνουν τις δικές τους συστάσεις για την επιλογή αυτών των συσκευών:

Έτσι, δώσαμε συμβουλές για την επιλογή μιας συσκευής για την υγρασία του αέρα. Ελπίζουμε ότι οι συμβουλές μας βοήθησαν και τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα και τι είναι καλύτερο για την τιμή και την ποιότητα το 2017!

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Είναι το διαμέρισμά σας πολύ ξηρό; Από την έλλειψη υγρασίας ξεθωριάζει φυτά σπίτι; Είναι επείγον να αναλάβουμε δράση! Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, καθώς οι βλεννογόνες στεγνώνουν και εμφανίζεται απειλή ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο στο διαμέρισμά σας, πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων τέτοιων συσκευών, που δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν, καθώς ο υγραντήρας είναι μια μικρή συσκευή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν αναπαράγει μεγάλο θόρυβο.

Ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι αξιοσημείωτο για αθόρυβη λειτουργία της, και η παρουσία των πρόσθετων λειτουργιών (ιονισμός, αρωματοποίηση, οζονισμός, θερμαινόμενο νερό, τη χρήση αμφοτέρων μια λάμπα και ούτω καθεξής.). Όσο περισσότερες λειτουργίες ενσωματώνονται στον υγραντήρα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Επομένως, πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιες λειτουργίες χρειάζονται και ποιες πρέπει να απορριφθούν.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι κατάλληλος για εκείνους στην οικογένεια που έχουν μικρά παιδιά, επειδή είναι απολύτως ασφαλής. Πολλοί σίγουρα θα ήθελαν τη διαθεσιμότητα αυτού του τύπου συσκευής, επειδή το κόστος ποικίλλει από 700 έως 9000 ρούβλια, όπου ο καθένας θα βρει το σωστό μοντέλο για τον εαυτό του.

Υπάρχουν επίσης δυσάρεστα κόμματα - είναι "φανταστικές" για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, γι 'αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Έγκαιρη αντικατάσταση και καθαρισμός κασετών, φίλτρων, χρήση καθαρού ή απεσταγμένου νερού.

Οι υγραντήρες ατμού καταλαμβάνουν τη μεσαία κατηγορία τιμών, ασχολούνται με την αρχή της "τσαγιού". Δηλαδή, όταν θερμαίνεται το νερό, το νερό βράζει, μετατρέπεται σε ατμό και έτσι υγραίνει το δωμάτιο. Τέτοιοι υγραντήρες δεν είναι ικανοί για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, δεν υπάρχουν φυσίγγια και αντικαταστάσιμα φίλτρα στο σχέδιο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου αντί της συσκευής εισπνοής. Η υγρασία του δωματίου με αυτόν τον τύπο συσκευής μπορεί να φτάσει πάνω από 60%. Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αλλά αυτός ο τύπος υγραντήρα έχει πολλά μειονεκτήματα που σας κάνουν να σκεφτείτε να το αγοράσετε.

Εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, επιλέξτε προσεκτικά ένα μέρος για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, διαφορετικά το παιδί μπορεί να καεί τυχαία τον εαυτό του. Επιπλέον, οι υγραντήρες ατμού είναι πολύ θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από άλλους τύπους υγραντήρων.

Οι τιμές για τους παραδοσιακούς τύπους moisturizers είναι υψηλές και πολλές δεν είναι προσιτές. Η αρχή της λειτουργίας είναι η "ψυχρή" εξάτμιση. Εντός της εγκατάστασης τοποθετούνται παλέτες, τοποθετούνται ειδικές κασέτες πλέγματος, οι οποίες διαβρέχονται με νερό που προέρχεται από ειδικό βαρέλι. Η υγρασία επιτυγχάνεται φυσικά μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας είναι ικανός να υγραίνει δωμάτια μέχρι το πολύ 60%. Η λειτουργία του ενσωματωμένου ανεμιστήρα μπορεί να είναι δυσάρεστη λόγω του χαρακτηριστικού θορύβου κατά τη λειτουργία. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν έναν απλό αλλά αυστηρό σχεδιασμό που δεν προσελκύει την προσοχή μικρών παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους θα παρατηρηθούν από οποιονδήποτε γονέα.

Συμφωνώ, δεν είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε έναν υπερβολικά ισχυρό υγραντήρα αέρα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Επομένως, για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο, βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου στο οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Προσπαθήστε να βρείτε ένα πιο συγκρίσιμο μοντέλο για το μέγεθος της επιλεγμένης περιοχής ενός συγκεκριμένου δωματίου, αντί για ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο.

Η ισχύς εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα. Οι υγραντήρες ατμού διαφέρουν από τους άλλους, καθώς η κατανάλωση ισχύος τους κυμαίνεται από 300 έως 600 Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολλά και επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχει όμως μία χρήσιμη συν - υψηλή παραγωγικότητα (300-360 ml / h), αν και δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αν το σπίτι σας είναι ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο υγραντήρας θα τρέξει πιο συχνά, οπότε μην εκπλαγείτε να beduyuschem όταν λαμβάνετε μια απόδειξη για την ενέργεια. Η χρήση υπερηχητικών μοντέλων είναι ευεργετική. Η μέση δύναμη των υπερήχων υγραντήρες - 30-45 W, αλλά υπάρχουν πιο ισχυρά μοντέλα -. 100-140 βατ Παρά τέτοια δύναμη, στο ύψος της απόδοσης και των μέσων όρων 150-250ml h. υγροσκοπικά ισχύος συμβατικού τύπου μικρά, συνήθως λιγότερο από 40 watts. Αλλά η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από τη δύναμη, αλλά και στο επίπεδο της υγρασίας δωματίου. Ταυτόχρονα, η ροή νερού είναι από 200 έως 500 ml / h.

Αυτές οι παράμετροι είναι αλληλένδετες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συσκευής. Μια μεγάλη δεξαμενή επηρεάζει τις διαστάσεις του υγραντήρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυσιάσετε κάτι. Για ένα δωμάτιο μέχρι 20 m 2, θα ήταν λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα μικρής χωρητικότητας από 200 ml έως 2,5 l. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι από 20 έως 40 m2, τότε είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας χωρητικότητας 2,5 έως 5 λίτρων. Εάν η έκταση των χώρων είναι πάνω από 40 m 2, τότε αξίζει να επιλέξετε υγραντήρες με χωρητικότητα άνω των 5 λίτρων.

Η ροή νερού για κάθε μοντέλο του υγραντήρα είναι διαφορετική. Η παράμετρος είναι υπεύθυνη για το πόσο νερό καταναλώνεται από τον υγραντήρα σε μια ώρα. Η βέλτιστη τιμή είναι 150-300 mg / h. Με αυτή την τιμή και χωρητικότητα της δεξαμενής με νερό περίπου 5 λίτρα, η διάρκεια της εργασίας θα είναι λίγο περισσότερο από μία ημέρα.

Η παρουσία ενός κουμπιού απεικόνισης και ελέγχου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα με μέγιστη άνεση. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μοντέλα με μηχανικά πλήκτρα. Αλλά εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα εξοπλισμένο με οθόνη, κουμπιά αφής ή ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή επιλογή σε οποιοδήποτε εύρος τιμών.

Σχεδόν κάθε υγραντήρας υποστηρίζει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης της εξάτμισης. Βασικά, αυτή η ρύθμιση γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας πλήκτρα αφής ή μηχανικά πλήκτρα. Ωστόσο, είναι δυνατή η κάλυψη μοντέλων με αυτόματη ρύθμιση έντασης, σύμφωνα με τις τιμές που έχουν εισαχθεί. Ο ίδιος ο υγραντήρας επιλέγει για τον εαυτό του ένα άνετο σύστημα ενυδάτωσης.

Η παρουσία του χρονομέτρου σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα τον υγραντήρα σε καθορισμένο χρόνο, για παράδειγμα, πριν πάτε για ύπνο και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας.

Η υγρασία είναι ένας ηλεκτρονόμος που διατηρεί ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας με αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία αυτού του αισθητήρα, διαφορετικά θα έχετε μια συνεχή υπερβολική υγρασία στο σπίτι σας.

Αλλά αν σας άρεσε το μοντέλο του υγραντήρα, που δεν έχει υγρασία, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια διέξοδος! Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος θα δείχνει το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η μέθοδος μέτρησης θα είναι ακόμη πιο ακριβής, καθώς η ενσωματωμένη υγρασία βρίσκεται κοντά στην πηγή υγρασίας, επομένως οι τιμές αποτελούν ένα ορισμένο κλάσμα του σφάλματος.

Ο υγραντήρας αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι χρήσιμος για την υγεία, επειδή τη στιγμή της εργασίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα και το ανθρώπινο αίμα με οξυγόνο. Επιπλέον, απορροφάται σκόνη. Η λειτουργία ιονισμού μπορεί επίσης να εξαλείψει την δυσάρεστη οσμή από το δωμάτιο, για παράδειγμα, καταστέλλει τη μυρωδιά του καπνού του καπνού.

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η λειτουργία ιονισμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακώς, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αρνητικά φορτισμένων ιόντων δεν οδηγεί σε τίποτα καλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με μεγάλη συσσώρευση βαρέων ιόντων αέρα, η σκόνη διατηρείται στην αναπνευστική οδό κατά 40% περισσότερο, και αυτό βλάπτει την υγεία.
2) Τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα και εγκαθίστανται γρήγορα στο έπιπλο.
3) Είναι απαραίτητο να φροντίσετε έγκαιρα το ιονιστικό στοιχείο.

Μερικές φορές θέλετε να ελέγξετε τη συσκευή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι δυνατό. Το κύριο πράγμα είναι ότι το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται στο σετ παράδοσης.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων αέρα έχουν μια λειτουργία αρωματισμού. Με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (κάψουλες για αρωματοθεραπεία), το δωμάτιο δεν είναι μόνο υγρό, αλλά μια σημείωση θυμιάματος εμφανίζεται σε αυτό. Μια τέτοια εφαρμογή επηρεάζει ευνοϊκά το ψυχολογικό επίπεδο, σε ένα τέτοιο υγρό δωμάτιο για να ανακουφίσει το στρες και να χαλαρώσετε θα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε χρειάζεστε αυτήν την επιλογή είτε όχι, είναι θέμα προσωπικής γεύσης.

Για όσους αγαπούν την πολυπλοκότητα και την μοναδικότητα, οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει μοντέλα υγραντήρων αέρα με ειδικό σχεδιασμό. Μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα παιδιών με τη μορφή μικρών ζώων ή τα μοντέλα δεν είναι τυποποιημένο γεωμετρικό σχήμα. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας, στην πώληση υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, τα οποία τη νύχτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νυχτερινή λάμπα.

Το εύρος τιμών για τα μοντέλα προϋπολογισμού των υγραντήρων κυμαίνεται από 700 έως 4000 ρούβλια. Αυτή η κατηγορία τιμών περιλαμβάνει αποκλειστικά τους υγραντήρες αέρα υπερήχων, οι οποίοι διαφέρουν σε μέγεθος, όγκο δεξαμενής, ισχύ και λειτουργικότητα. Μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντα μοντέλα με μοναδικό σχεδιασμό που ταιριάζει τέλεια στο "ειδικό" εσωτερικό του διαμερίσματος. Κατά κανόνα, τα μοντέλα προϋπολογισμού σχεδιάζονται για χώρους με μικρή έκταση.

Στη μέση κατηγορία τιμών (4000-8000 ρούβλια), περιλαμβάνει τόσο υπερήχους όσο και παραδοσιακούς υγραντήρες αέρα. Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και επιλογών επηρεάζει κυρίως την τιμή. Τα μοντέλα αυτών των υγραντήρων είναι πιο κατάλληλα για δωμάτια με μεγαλύτερη έκταση, είναι πιο ισχυρά και το καθένα είναι εξοπλισμένο με οθόνη.

Πάνω από 8.000 ρούβλια είναι διαθέσιμα για την αγορά και των τριών τύπων υγραντήρων αέρα. Ο κύριος σκοπός είναι να υγρανθούν οι χώροι με μια μεγάλη περιοχή. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγροστάτη, λειτουργία αρωματοποίησης και ιονισμού. Αφήστε να ενυδατώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά και καθαρίστε όχι μόνο το μικροκλίμα στο σπίτι, αλλά και οποιοδήποτε χώρο γραφείου.