Πώς να διαχειριστείτε το ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή

Κάθε χρήστης υπολογιστή πρέπει να είναι σε θέση να ρυθμίσει σωστά το σύστημα ψύξης, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση της συσκευής και η πρόωρη βλάβη των εξαρτημάτων στο μέλλον λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ή για να απαλλαγείτε από το ξένο θόρυβο και το buzz. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ψυγείο χρησιμοποιώντας ειδικά προγράμματα ή ρυθμίσεις BIOS, για το οποίο θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Ρυθμίσεις του BIOS

Πολλοί από τους γνωστούς κατασκευαστές notebooks όπως η Asus, η Acer, η HP, η Lenovo, η Samsung έχουν καταστήσει δυνατό τον έλεγχο του ψυγείου notebook από το σύστημα εισόδου-εξόδου ή το "BIOS". Αυτή η μέθοδος είναι καλή επειδή δεν απαιτεί την εγκατάσταση προγραμμάτων τρίτου μέρους, το μόνο που απαιτείται είναι:

 1. Συνδεθείτε στο Bios και ανοίξτε την ενότητα "Ισχύς".
 2. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τις ρυθμίσεις "HW Monitor Configuration", ρυθμίζει τον ανεμιστήρα.
 3. Βρείτε την επιλογή με την τιμή "Ταχύτητα ανεμιστήρα" και επιλέξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αναφέρεται ως ποσοστό.
 4. Στη συνέχεια, αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και αφήστε το BIOS.

Θέλω να επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να έχουν μικρές διαφορές, ανάλογα με την έκδοση του Bios. Μην ανησυχείτε, το όλο σύστημα είναι πανομοιότυπο.

Πρόγραμμα SpeedFan

Ευρέως γνωστή χρησιμότητα, με τη βοήθειά του είναι δυνατό να ελέγχει τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή, να ρυθμίζει τις στροφές υψηλής ταχύτητας σε αυτές ή σε άλλες θερμοκρασίες και να παρακολουθεί μια κατάσταση ενός σκληρού δίσκου. Λίγα περισσότερα λιπαρά πλεονεκτήματα - δωρεάν, απλή και διαισθητική διασύνδεση και υποστήριξη για τη ρωσική γλώσσα, οπότε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε.

Ας αναλύσουμε λεπτομερέστερα πώς να διαμορφώσουμε ένα ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή χρησιμοποιώντας το SpeedFan:

 1. Πρώτα απ 'όλα, κατεβάστε, εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
 2. Μετά την εκκίνηση στην καρτέλα "Αναγνώσεις", στα αριστερά βλέπουμε τις πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα του ανεμιστήρα, η θερμοκρασία των κύριων εξαρτημάτων εμφανίζεται προς τα δεξιά.
 3. Για να ρυθμίσετε το ψυγείο, μεταβείτε στην ενότητα "Ρύθμιση".
 4. Ανοίξτε την καρτέλα "Θερμοκρασίες" και κάντε κλικ στο απαιτούμενο στοιχείο, για παράδειγμα, στην κάρτα γραφικών "GPU".
 5. Στην κάτω σειρά, το «Επιθυμητή» σετ επιλογή εύρος θερμοκρασίας (κατά 40-44 μοίρες) ότι το σύστημα ψύξης πρέπει να διατηρηθεί, και κάντε κλικ στο «OK».

Επίσης στην καρτέλα "Ταχύτητες", μπορείτε να ορίσετε επιπλέον παραμέτρους για την αλλαγή της ταχύτητας των λεπίδων. Εδώ υπάρχουν μόνο δύο επιλογές, αλλάζοντας τους, αλλάζετε εύκολα το κατώτερο και το ανώτερο όριο ταχύτητας.

Πρόγραμμα Riva Tuner

Μια άλλη μικρή, αλλά πολύ βολική εφαρμογή, που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του ανεμιστήρα. Είναι επίσης εντελώς δωρεάν και κατάλληλο για οποιαδήποτε έκδοση των Windows.

Αλλάξτε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου με τη βοήθεια του είναι αρκετά εύκολη, χρειάζεστε:

 1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
 2. Μεταβείτε στις σύνθετες ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Ανεμιστήρας".
 3. Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του ψυγείου μετακινώντας τα ειδικά ρυθμιστικά (επίσης σε ποσοστά).
 4. Μετά την προσαρμογή τους, κάντε κλικ στο "OK" για να εφαρμόσετε τις ρυθμίσεις.

Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας notebook πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί συνεχώς και με την καθορισμένη ταχύτητα.

MSI Afterburner

Επαγγελματική δωρεάν χρησιμότητα, σχεδιασμένη κυρίως για κάρτες overclocking από τη MSI, είναι κατάλληλη τόσο για την AMD όσο και για την Intel. Δεν μας παρέχει μικρές δυνατότητες, από την παρακολούθηση της κατάστασης του πίνακα και την προσαρμογή της τάσης στη GPU μέχρι τον έλεγχο του ψυγείου.

Θέλω να σημειώσω ότι όλες οι ρυθμίσεις είναι στην πρώτη οθόνη, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βολική. Για να αλλάξετε την ταχύτητα του συστήματος ψύξης, πρέπει να μετακινήσετε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά στην ενότητα "Ταχύτητα ανεμιστήρα".

Για αυτόματη ρύθμιση, παρέχεται ένα ξεχωριστό κουμπί "Αυτόματη", μετά την συμπίεση, η ταχύτητα περιστροφής θα ποικίλει ανάλογα με το φορτίο της κάρτας γραφικών του φορητού υπολογιστή.

Λογισμικό AMD OverDrive

Δεν μπορώ να αγνοήσω τη γνωστή χρησιμότητα της AMD, η οποία μας προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταχύτητας των ανεμιστήρων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση ολόκληρου του φορητού υπολογιστή.

Μόνο:

 1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα.
 2. Μετά το άνοιγμα, στο πρώτο παράθυρο μεταβείτε στην ενότητα "Έλεγχος ανεμιστήρα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα "Έλεγχος απόδοσης".
 3. Για να αλλάξετε την ταχύτητα, μετακινήστε τα ρυθμιστικά.
 4. Απομένει μόνο να πατήσετε "OK" για να αποθηκευτούν οι αλλαγές που έχετε κάνει.

Τώρα ξέρετε πώς θα πρέπει να λειτουργεί ο ανεμιστήρας, πώς να το ρυθμίσετε σωστά, να το διαχειριστείτε και να μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

Ένας άλλος τρόπος εξηγείται σε αυτό το βίντεο

Επαγγελματική βοήθεια

Εάν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας,
τότε πιθανότατα, το πρόβλημα έγκειται σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο.
Μπορεί να είναι: μια βλάβη της μητρικής πλακέτας, του τροφοδοτικού,
σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM κ.λπ.

Είναι σημαντικό να διαγνωστεί και να εξαλειφθεί η χρονική κατανομή,
Για να αποτρέψετε την αποτυχία άλλων εξαρτημάτων.

Ο ειδικός μας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Είναι δωρεάν και δεν δεσμεύεται σε τίποτα.
Θα σας καλέσουμε πίσω μέσα σε 30 λεπτά.

Έλεγχος ανεμιστήρα Asus

ASUS Fan Xpert 1.00.13

 • Περιγραφή
 • Λήψη
 • Στιγμιότυπα οθόνης
 • Κριτικές (3)

ASUS Fan Xpert - ένα εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα για μητρικές κάρτες κατασκευασμένες από την ASUS, με τις οποίες δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων ανεμιστήρα χωρίς να εισέλθετε στο BIOS. Αυτό θα επιτύχει τη βέλτιστη θερμοκρασία εντός της μονάδας συστήματος ή του φορητού υπολογιστή με ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Το πρόγραμμα απαιτεί κάποια εμπειρία με παρόμοια εργαλεία, επειδή η ακατάλληλη ρύθμιση του ψυγείου μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και βλάβη των εξαρτημάτων του συστήματος και των εξαρτημάτων του υπολογιστή. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα καθορίζεται χρησιμοποιώντας μια γραφική μονάδα, η οποία δείχνει την εξάρτησή της από τη θερμοκρασία στη μητρική πλακέτα. Έτσι, με διαφορετικό φορτίο στο υλικό, η ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου θα είναι διαφορετική, πράγμα που σημαίνει ότι το επίπεδο θορύβου θα αλλάξει επίσης: σε κατάσταση αναμονής, λιγότερο όταν χρησιμοποιείτε "βαριές" εφαρμογές και παιχνίδια - περισσότερο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο προρυθμισμένες ρυθμίσεις για τον ψύκτη CPU και τον ανεμιστήρα θήκης, ώστε να δημιουργήσετε τη δική σας με προσαρμοσμένες ρυθμίσεις.

SpeedFan 4.35 - ένα βοηθητικό πρόγραμμα για τον έλεγχο των ανεμιστήρων και την παρακολούθηση των εξαρτημάτων υλικού του συστήματος

Το κύριο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με τις συνθήκες (για παράδειγμα, θερμοκρασία CPU), αλλά και πάλι, με υποστήριξη υλικού από την πλευρά του εξοπλισμού. Επιπλέον, μπορεί να συλλέξει στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν και να καταγράψει πληροφορίες σε ένα αρχείο καταγραφής, αντλεί διαγράμματα θερμοκρασίας, τάσης και ταχύτητας ανεμιστήρα.

Σε αυτό το τεύχος έγιναν πολλές σημαντικές αλλαγές και καινοτομίες:

 • πρόσθεσε μια νέα καρτέλα με τίτλο "EXOTICS"
 • Διορθωμένα προβλήματα με διαλόγους όταν χρησιμοποιείτε μεγάλη ανάλυση γραμματοσειράς
 • Το Areca RAID υποστηρίζεται πλέον πλήρως
 • Υποστήριξη συσκευών SCSI
 • πρόσθετη υποστήριξη για το Abit uGuru 3 (uGuru 2005)
 • πρόσθεσε πλήρη υποστήριξη για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας μνήμης του Intel FB-
 • πρόσθετη υποστήριξη για αισθητήρες ITE IT8720F, Andigilog aSC7611, LM96000, Αναλογικές συσκευές ADT7490, SMSC SCH5327, Windbond W83766HG
 • βελτιωμένο σύστημα αναγνώρισης επεξεργαστή
 • εκτεταμένη υποστήριξη για τους αισθητήρες της NUVOTON W83637HF, Asus F8000, SMSC SCH5514, SMSC EMC2300, ΙΤΕ IT8718F, Analog Devices ADP3228, ΙΤΕ IT8512F, Fintek F71872, SMSC LPC47M17
 • πρόσθετη υποστήριξη για τον οδηγό HECI
 • διορθώθηκαν τα προβλήματα με την ανάγνωση της θερμοκρασίας σε επεξεργαστές Intel, που εκτελούνται με τεχνολογία 45 nm
 • Προστέθηκε υποστήριξη για τη λογική του συστήματος bus bus SMBus nVIDIA MCP65, MCP67, MCP73, MCP78S, VIA CX700M, Intel 82801JI
 • η υποστήριξη ορισμένων μητρικών καρτών και η λογική του συστήματος επεκτείνεται
 • πρόσθετη υποστήριξη για ορισμένους φορητούς υπολογιστές της Dell
 • Πολλά άλλα λάθη και ανακρίβειες έχουν διορθωθεί (περισσότερα)

Το μόνο μειονέκτημα είναι ίσως η ανεπαρκής υποστήριξη για κινητές πλατφόρμες ή μάλλον η σχεδόν πλήρης απουσία του.

Κατεβάστε την τελευταία έκδοση όπως πάντα από το αρχείο αρχείων μας:

 • SpeedFan 4,35 (1,7 MB, δωρεάν λογισμικό), καθρέφτης.

Παρακαλούμε δείτε τη λίστα των υποστηριζόμενων αισθητήρες, μητρικές κάρτες, επιτρέποντας να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα, και σκληρούς δίσκους μπορεί να είναι στην επίσημη ιστοσελίδα (αν και δεν περιέχει τα πιο πρόσφατα μοντέλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν θα συνεργαστούμε μαζί τους). Εάν θέλετε, μπορείτε να λάβετε μέρος σε δοκιμές beta και να λάβετε τις πιο πρόσφατες δοκιμαστικές εκδόσεις. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγγραφείτε στην κατάλληλη ενότητα.

Η συζήτηση βρίσκεται σε αυτό το θέμα της διάσκεψης μας.

Αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα για μείωση θορύβου

Μερικές φορές το buzz από τη μονάδα συστήματος δεν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε σιωπή ή συγκέντρωση. Σε αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος για τα Windows XP / 08.07.10, και στο τέλος θα δείξει στο βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες την όλη διαδικασία.

Γιατί οι οπαδοί είναι θορυβώδεις και ποιοι είναι οι τρόποι επίλυσης;

Με την εξαίρεση των ειδικών τροποποιήσεων χωρίς ανεμιστήρα, υπάρχουν δύο ή περισσότερα ψυγεία σε κάθε υπολογιστή: στο τροφοδοτικό, στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών, στην περίπτωση και σε άλλα. Και ο καθένας με τον τρόπο του κάνει θορύβους, και αυτό είναι άσχημα νέα. Πολλοί είναι μόνο συνηθισμένοι στο θόρυβο του systemnik τους και πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να είναι έτσι. Ίσως πρέπει, αλλά δεν είναι απαραίτητο! Σε 99% των περιπτώσεων, ο θόρυβος από τον υπολογιστή μπορεί να μειωθεί κατά 10% -90%, και αυτό είναι καλά νέα.

Όπως καταλαβαίνετε ήδη, η θορυβωδία επιτυγχάνεται με τη μείωση του θορύβου από τους ψύκτες. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση πιο ήπιων, από τη φύση, ψύκτες, ή με τη μείωση της ταχύτητας των υπαρχόντων. Φυσικά, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα σε τιμές που δεν απειλούν την υπερθέρμανση του υπολογιστή! Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται για αυτή τη μέθοδο. Ακόμη περισσότερο μείωση του θορύβου θα βοηθήσει τα προγράμματα να μειώσουν το γάδο από το σκληρό δίσκο.

Έτσι, για να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές:

 1. Πρόγραμμα για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων
 2. "Ευφυές" σύστημα ελέγχου ταχύτητας, συνδεδεμένο στο BIOS
 3. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας, του φορητού υπολογιστή ή της κάρτας γραφικών
 4. Χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα reobas
 5. Για τεχνητή μείωση της τάσης τροφοδοσίας του ανεμιστήρα

Ποιος ελέγχει κανονικά το BIOS, δεν μπορεί να διαβάσει περαιτέρω. Αλλά συχνά το BIOS ρυθμίζει επιφανειακά μόνο την ταχύτητα, χωρίς να τις υποτιμά σε αθόρυβες και ακόμα αποδεκτές τιμές. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή, κατά καιρούς, ο μόνος τρόπος για να επηρεάσει τους οπαδούς, επειδή τα προγράμματα τρίτων συχνά δεν λειτουργούν σε ασυνήθιστες μητρικές και φορητούς υπολογιστές. Θα αναλύσουμε το βέλτιστο - τον πρώτο τρόπο.

Λογισμικό διαχείρισης ψύξης SpeedFan

Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό και εντελώς δωρεάν πρόγραμμα. Υποθέτω ότι θα είμαι λίγο απογοητευμένος αμέσως, λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα δεν λειτουργεί σε όλους τους φορητούς υπολογιστές, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και δεν θα ρυθμίσετε την ταχύτητα αυτών των οπαδών που η μητρική πλακέτα από το BIOS δεν μπορεί να ελέγξει. Για παράδειγμα, από το BIOS μου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση ψύκτη SmartFan μόνο για τη CPU. Αν και μπορείτε να παρακολουθήσετε τους τρέχοντες κύκλους εργασιών για άλλα δύο.

Διαφορετικά, ενδέχεται να προκύψει η ακόλουθη κατάσταση. Όταν φορτώνεται το πρόγραμμα SpeedFan, η τρέχουσα ταχύτητα διαβάζεται και γίνεται αποδεκτή ως μέγιστη. Επομένως, εάν αυτό το BIOS δεν έχει ξεδιαλύνω τον ανεμιστήρα στη μέγιστη ταχύτητα, τότε το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να το κάνει.

Κάποτε έτσι συνέβη ότι στο χρόνο φόρτωσης του προγράμματος του ψυγείου στο περιστρεφόμενο CPU με ταχύτητα 1100 στροφές / λεπτό, και SpeedFan δεν θα οριστεί μεγάλη αξία. Ως αποτέλεσμα, ο επεξεργαστής έχει θερμανθεί μέχρι 86 μοίρες! Και το παρατήρησα τυχαία, όταν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φορτίου δεν περίμενα τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα. Ευτυχώς τίποτα δεν καίγεται, αλλά ο υπολογιστής δεν μπορούσε να ανάψει...

Τρέξιμο και Εμφάνιση του Προγράμματος

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή από τον επίσημο ιστότοπο.

Κατά την πρώτη εκκίνηση θα υπάρχει ένα συνηθισμένο παράθυρο με την προσφορά της βοήθειας για τις λειτουργίες του προγράμματος. Μπορείτε να ελέγξετε αυτό το πλαίσιο ώστε να μην εμφανίζεται πλέον και να το κλείνετε. Στη συνέχεια, η SpeedFan θεωρεί τις παραμέτρους των τσιπ στη μητρική πλακέτα και τις τιμές των αισθητήρων. Μια ένδειξη της επιτυχούς εφαρμογής θα είναι ένας κατάλογος με την τρέχουσα ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις θερμοκρασίες εξαρτημάτων. Αν οι οπαδοί δεν βρεθούν, τότε το πρόγραμμα δεν θα μπορέσετε να βοηθήσετε. Μεταβείτε στην επιλογή "Ρύθμιση -> Επιλογές" και αλλάξτε τη γλώσσα σε "Ρωσικά".

Όπως μπορείτε να δείτε, δείχνει επίσης το φορτίο του επεξεργαστή και τις πληροφορίες από τους αισθητήρες τάσης.

Στο μπλοκ "1" υπάρχει ένας κατάλογος ανιχνευτών ταχύτητας που έχουν ανιχνευθεί με ψύκτες με ονόματα Fan1, Fan2... και ο αριθμός τους μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ό, τι στην πραγματικότητα είναι (όπως στην εικόνα). Δώστε προσοχή στις τιμές, για παράδειγμα ο Fan2 και ο δεύτερος Fan1 έχουν πραγματικές παραμέτρους 2837 και 3358 σ.α.λ. (rpm), ενώ τα υπόλοιπα σε μηδενικά ή με σκουπίδια (στην εικόνα 12 σ.α.λ. τα σκουπίδια). Το περιττό θα καταργήσουμε αργότερα.

Στο μπλοκ "2" εμφανίζονται οι αισθητήρες θερμοκρασίας που εντοπίστηκαν. GPU Είναι ένα chipset γραφικών, HD0 - σκληρό δίσκο, CPU - CPU (αντί για CPU στο Temp3) και το υπόλοιπο είναι σκουπίδια (δεν μπορεί να είναι 17 ή 127 μοίρες). Σε αυτό το μειονέκτημα του προγράμματος, ότι πρέπει να μαντέψετε πού είναι αυτό (αλλά τότε θα μετονομάσουμε τους αισθητήρες οι ίδιοι όπως απαιτείται). Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κατεβάσετε γνωστές διαμορφώσεις στον ιστότοπο, αλλά η διαδικασία δεν είναι απλή και περίπλοκη από τα αγγλικά.

Αν δεν είναι σαφές ποια παράμετρος είναι υπεύθυνος για τι, μπορούμε να δούμε την τιμή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του υπολογιστή και αισθητήρες, όπως AIDA64 και να συγκρίνουν με αυτά που ορίζονται στο πρόγραμμα SpeedFan να γνωρίζουν ακριβώς πού οποιαδήποτε ταχύτητα και η θερμοκρασία ανάγνωση (στο βίντεο κάτω από το άρθρο Θα σας δείξω όλα).

Και στο μπλοκ "3" έχουμε προσαρμογές ταχύτητας Speed01, Speed02... με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής ως ποσοστό (μπορεί να εμφανιστούν ως PWM1, PWM2... διαβάστε περισσότερα δείτε το βίντεο). Προς το παρόν, πρέπει να καθορίσουμε ποιο Speed01-06 επηρεάζει το FanX. Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε τις τιμές καθεμιάς από 100% σε 80-50% και δείτε αν η ταχύτητα οποιουδήποτε ανεμιστήρα έχει αλλάξει. Θυμηθείτε ποια ταχύτητα επηρεάζει τον Fan.

Ρύθμιση του SpeedFan

Έτσι φτάσαμε στις ρυθμίσεις. Πατάμε το πλήκτρο "Ρύθμιση" και πρώτα απ 'όλα θα ονομάσουμε όλους τους αισθητήρες με σαφή ονόματα. Στο παράδειγμά μου, θα διαχειριστώ προγραμματικά τον ψύκτη CPU.

Στο «θερμοκρασίες» να βρει ένα συγκεκριμένο επεξεργαστή στο προηγούμενο βήμα, έναν αισθητήρα θερμοκρασίας (σε Temp3 μου) και κάντε κλικ σε αυτό το πρώτο φορά, στη συνέχεια, μια δεύτερη για μια ακόμη φορά - τώρα μπορείτε να εισάγετε οποιοδήποτε όνομα, για παράδειγμα, «CPU Temp». Στη ρύθμιση εγγράφεται κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία θα διατηρήσει το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα-περιστροφής του ανεμιστήρα, και μία θερμοκρασία συναγερμού στην οποία περιλαμβάνει τη μέγιστη ταχύτητα.

Έβαλα 55 και 65 μοίρες, αντίστοιχα, αλλά για κάθε άτομο, πείραμα. Σε πολύ χαμηλή καθορισμένη θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα γυρίζουν πάντα στις μέγιστες στροφές.

Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τον κλάδο και αφαιρέστε όλα τα checkmarks, εκτός από το Speed0X, το οποίο ρυθμίζει τον επεξεργαστή FanX (το έχουμε ήδη καθορίσει προηγουμένως). Στο παράδειγμά μου, αυτό είναι Speed04. Επίσης, αφαιρέστε το τικ από όλες τις άλλες θερμοκρασίες, τις οποίες δεν θέλουμε να δούμε στο κύριο παράθυρο του προγράμματος.

Στην καρτέλα των οπαδών, βρίσκουμε απλά τους σωστούς οπαδούς, καλέστε τους όπως θέλετε και απενεργοποιήστε τις περιττές.

Προχωρήστε στην καρτέλα "Ταχύτητα". Βρισκόμαστε σε αυτό το Speed0X, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ψύκτη που θέλουμε, το μετονομάζουμε (για παράδειγμα, στην ταχύτητα CPU) και εκθέτουμε τις παραμέτρους:

 • Ελάχιστο - το ελάχιστο ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να εγκαταστήσει το πρόγραμμα
 • Μέγιστο - αντίστοιχα, το μέγιστο ποσοστό.

Έχω τουλάχιστον 55% και το πολύ 80%. Είναι εντάξει ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να ορίσει την τιμή στο 100%, επειδή στην καρτέλα "Θερμοκρασίες", ρυθμίσαμε το κατώφλι συναγερμού στο οποίο αναγκάζεται το 100% των στροφών. Επίσης για τον αυτόματο έλεγχο μην ξεχάσετε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής "Αυτόματη αλλαγή".

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλο. Τώρα μεταβείτε στο κύριο παράθυρο SpeedFan και βάλτε ένα σημάδι «Avtoskorost εξαερισμού-σης» και απολαύστε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής από την πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει βέλτιστα προσαρμόσετε τον εαυτό σας, το πείραμα και αφήστε τις κατάλληλες παραμέτρους, αξίζει τον κόπο!

Περισσότερες επιλογές

Το πρόγραμμα SpeedFan έχει μια δέσμη λειτουργιών και παραμέτρων, αλλά δεν θα πάω σε αυτά, γιατί αυτό είναι το θέμα ενός ξεχωριστού άρθρου. Ας θέσουμε μερικά ακόμη checkmarks στην καρτέλα "Διαμόρφωση -> Επιλογές"

 • Η εκκίνηση κατέρρευσε - για το SpeedFan να τρέχει αμέσως σε καταρρεύσει μορφή. Εάν όχι, τότε όταν ξεκινάτε τα Windows, το κύριο παράθυρο του προγράμματος θα κρεμάσει στην επιφάνεια εργασίας. Αν το πρόγραμμα δεν ξεκινά με τα Windows, απλά προσθέστε τη συντόμευση στην εκκίνηση.
 • Στατικό εικονίδιο - Προτιμώ να ορίσω ότι στο δίσκο συστήματος αντί για ψηφία απλά ένα εικονίδιο προγράμματος
 • Συρρίκνωση κατά το κλείσιμο - Ορίστε ότι όταν κάνετε κλικ στο "σταυρό" το πρόγραμμα δεν είναι κλειστό, και έλασης στο δίσκο συστήματος (κοντά στο ρολόι)
 • Οπαδοί πλήρους ταχύτητας στην έξοδο - αν δεν έχει ρυθμιστεί, τότε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η ψυχρότερη ταχύτητα θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση με εκείνη όταν έκλεισε. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς για να τα διαχειριστεί, ο υπολογιστής μπορεί να υπερθερμανθεί.

Λοιπόν, όλα πήγαν έξω, το πρόγραμμα λειτουργεί, οι στροφές ρυθμίζονται αυτόματα; Ή μήπως χρησιμοποιείτε άλλους τρόπους; Ελπίζω ότι οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για εσάς. Μην είστε τεμπέλης για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, θα σας ευχαριστήσω πολύ!

Και τώρα ένα βίντεο με λεπτομερή διαμόρφωση του SpeedFan. Σημείωση: Υπήρξε μικρή αποτυχία στο βίντεο. Μετά την χειροκίνητη ρύθμιση του ανεμιστήρα του επεξεργαστή Fan1, η τιμή του δεν επέστρεψε στις 3400 σ.α.λ., αλλά για κάποιο λόγο παραμένει στις 2200 σ.α.λ. Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, όλα επανήλθαν στο κανονικό. Στις τελευταίες εκδόσεις του SpeedFan στον υπολογιστή μου αυτό δεν ήταν.

Πακέτο λογισμικού για μητρικές πλακέτες ASUS ASUS AI Suite II

Περιεχόμενο του υλικού

EPU (Μονάδα επεξεργασίας ενέργειας) δεν είναι μόνο ένα τσιπ υλικού, αλλά και ένα βοηθητικό πρόγραμμα διαχείρισης για αυτό το τσιπ.
Το κύριο EPU έργο - την εξοικονόμηση ενέργειας και ως εκ τούτου να μειώσει τον αριθμό των βλαβερών εκπομπών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τα περισσότερα εκ των οποίων εργάζονται σε υδρογονάνθρακες.
Το CO2 είναι το κύριο αέριο που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, είναι η μείωση των εκπομπών και των εκπομπών CO2 EPU.

Κύρια διεπαφή του βοηθητικού προγράμματος:


Η τρέχουσα κατανάλωση ρεύματος του επεξεργαστή εμφανίζεται επίσης εδώ. Από προεπιλογή, η αυτόματη λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία υψηλής απόδοσης:

Ή το καθεστώς της μέγιστης οικονομίας:

Προαιρετικά, κάθε προφίλ μπορεί να ρυθμιστεί.
Αυτόματη λειτουργία:

Επιλογές:
Υποβάθμιση τάσης vCORE
Εξαιρετική - μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
Υψηλή - αυξημένη εξοικονόμηση ενέργειας.
Κανένα - απενεργοποιήστε τη λειτουργία downgrade τάσης vCore.

Υποβάθμιση τάσης chipset
Φως - μέτρια εξοικονόμηση ενέργειας.
Βαρύ - μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.

Απενεργοποιήστε τους σκληρούς δίσκους
Απενεργοποιήστε τους σκληρούς δίσκους μετά από μια ορισμένη περίοδο αδράνειας.

Έλεγχος ανεμιστήρων
Quit - μειωμένη ταχύτητα ανεμιστήρα του ψύκτη CPU και τερματισμό λειτουργίας των ανεμιστήρων του συστήματος.
Διατήρηση ρύθμισης BIOS - ο έλεγχος του ανεμιστήρα έχει εκχωρηθεί στο BIOS.
Αργή - Μειωμένη ταχύτητα ανεμιστήρα του ψύκτη CPU και του συστήματος.

Οθόνη απενεργοποίησης
Απενεργοποιήστε την οθόνη μετά από μια ορισμένη περίοδο αδράνειας.

FAN Xpert

FAN Xpert - Χρησιμότητα για τον έξυπνο έλεγχο των οπαδών:

Πριν ρυθμίσετε τον έλεγχο, πρέπει να βαθμονομήσετε τους ανεμιστήρες:

Ο αριθμός των ανεμιστήρων που διατίθενται για έλεγχο εξαρτάται από την κάρτα και τον αριθμό και τον τύπο των συνδεδεμένων ανεμιστήρων:

Υπάρχουν έξι προκαθορισμένες λειτουργίες και μια χειροκίνητη λειτουργία:


Απενεργοποίηση - ο έλεγχος είναι απενεργοποιημένος.
Standard - στάνταρ τρόπος ελέγχου.
Αθόρυβη - ελάχιστη ταχύτητα ανεμιστήρα για αθόρυβη λειτουργία.
Turbo - οι ανεμιστήρες λειτουργούν με τη μέγιστη ταχύτητα.
Ευφυής - η ταχύτητα του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία των εξαρτημάτων.
Σταθεροί - ανεμιστήρες χαμηλής ταχύτητας πριν φθάσουν σε θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου από οποιοδήποτε από τα εξαρτήματα του συστήματος. Όταν επιτευχθεί το όριο, οι ανεμιστήρες φτάνουν στη μέγιστη ταχύτητα.

Στη χειροκίνητη λειτουργία, μπορείτε να διαμορφώσετε τρία σημεία ελέγχου:

Πώς να διαχειριστείτε ένα ψυγείο laptop

Το πρόβλημα του ισχυρού θορύβου των ανεμιστήρων κατά τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή δεν συνδέεται μερικές φορές με την υπερθέρμανση και παρατηρείται ακόμη και σε νέες συσκευές. Για να απαλλαγείτε από τον δυσάρεστο ήχο του ψυγείου, μπορείτε όχι μόνο να αλλάξετε δραστικά το στοιχείο του συστήματος ψύξης, αλλά και προγραμματιστικά, χρησιμοποιώντας απλές δωρεάν εφαρμογές. Μπορούν επίσης να αυξήσουν την ταχύτητα, αν αισθάνεστε ότι ο κινητός υπολογιστής είναι υπερθέρμανση. Στη συνέχεια, θα σας δείξουμε πώς να ελέγχετε έναν ανεμιστήρα σε φορητό υπολογιστή χρησιμοποιώντας ενσωματωμένη συσκευή και εξειδικευμένο λογισμικό.

Αλλάξτε τη λειτουργία λεπίδων στο BIOS

Μερικοί κατασκευαστές έχουν καταστήσει δυνατό τον έλεγχο του ψυγείου του φορητού υπολογιστή απευθείας από το BIOS. Για να γίνει αυτό, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ειδικές εφαρμογές, όλα όσα χρειάζεστε στο σύστημα είναι ήδη διαθέσιμα:

 1. Πληκτρολογήστε το BIOS του φορητού υπολογιστή, το οποίο συνήθως βρίσκεται στην αρχή της λήψης και πρέπει να πατήσετε το Del.
 2. Βρείτε την ενότητα POWER και στη συνέχεια τη γραμμή διαμόρφωσης HW Monitor. Υπάρχει μια επιλογή με την οποία μπορείτε να διαμορφώσετε τον ανεμιστήρα στο φορητό υπολογιστή. Θα πρέπει να αναζητήσετε τη γραμμή με τη λέξη "Fun" - το ακριβές όνομα της εντολής σε διαφορετικά μοντέλα συσκευών μπορεί να διαφέρει.
 3. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους ψυχρότερους τρόπους, για παράδειγμα τον "Turbo", ο οποίος θα τον ελέγχει με την επιθετική λειτουργία ψύξης, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη, για παράδειγμα, κατά την overclocking του συστήματος.

Αφού αλλάξετε τη διαμόρφωση, πρέπει να αποθηκεύσετε τις νέες ρυθμίσεις συστήματος και να επανεκκινήσετε τη συσκευή.

Εάν το BIOS δεν επιτρέπει τη διαχείριση των ψυγείων notebook, τότε η ίδια εργασία μπορεί να λυθεί με επιτυχία χρησιμοποιώντας απλές και συχνά δωρεάν εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Η ρύθμιση της ταχύτητας με τη βοήθειά τους μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε όριο μέχρι την πλήρη διακοπή του ανεμιστήρα. Επιπλέον, τα βοηθητικά προγράμματα μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως με όλους τους ψυγμένους υπολογιστές που είναι εγκατεστημένοι στο σύστημα.

Εργασία με το πρόγραμμα SpeedFan

Αυτή η χρησιμότητα είναι σήμερα μία από τις πιο απαιτητικές. Η ευρεία διανομή του προωθείται από μια ελεύθερη, απλή διεπαφή, μέσω της οποίας προσαρμόζεται η ταχύτητα ανεμιστήρα του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή, καθώς και η δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο των παραμέτρων της λειτουργίας των εξαρτημάτων του συστήματος.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει σε ένα φορητό υπολογιστή, η ταχύτητα του ανεμιστήρα που ελέγχεται από το BIOS. Συχνά αυτή η τυπική μέθοδος σάς επιτρέπει να αλλάξετε την CPU μόνο για την ταχύτητα CPU, αγνοώντας τα γραφικά. Θα περιγράψουμε περαιτέρω πώς να διαμορφώσετε ένα ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή με το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan:

 1. Εάν η περιστροφή του φορητού υπολογιστή του φορητού υπολογιστή αλλάζει στο BIOS, αυτή η επιλογή πρέπει να απενεργοποιηθεί. Διαφορετικά, σε πρώτο πρόγραμμα εργασίας μπορεί να λάβει τα χαμηλότερα αποτελέσματα για τον προσδιορισμό της μέγιστης ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα, σύμφωνα με την οποία το βοηθητικό πρόγραμμα δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την ταχύτητα του ανεμιστήρα φορητό υπολογιστή σε πλήρη ταχύτητα.
 2. Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή. Στην καρτέλα "Αναγνώσεις" ή "Μετρήσεις", μπορείτε να δείτε τις θερμοκρασίες εξαρτημάτων και την ταχύτητα του επιλεγμένου ανεμιστήρα.
 3. Ο τρόπος αλλαγής της ταχύτητας του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή μπορεί να καθοριστεί με πείραμα, αλλάζοντας τις παραμέτρους των διακοπτών για κάθε ένα από τα στοιχεία του συστήματος ψύξης. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους περιστροφής ανεμιστήρα για να κρυώσει όχι μόνο την CPU, αλλά και τον σκληρό δίσκο, τον επεξεργαστή γραφικών.

Στην καρτέλα "Ταχύτητα", μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις παραμέτρους εντός των οποίων αλλάζει η περιστροφή. Υπάρχουν μόνο δύο διακόπτες, οι οποίοι για κάθε ψυγείο ρυθμίζουν το κατώτερο και το ανώτερο όριο του εύρους περιστροφής των λεπίδων.

Άλλες εφαρμογές για την αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής των λεπίδων ενός φορητού υπολογιστή

Μια μέθοδος που περιγράφει τον τρόπο ρύθμισης παραμέτρων ενός ανεμιστήρα σε φορητό υπολογιστή με το SpeedFan μπορεί, για διάφορους λόγους, να μην είναι κατάλληλος για ορισμένους χρήστες για διάφορους λόγους. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα βοηθητικά προγράμματα:

 1. Το AMD OverDrive, ο κύριος σκοπός του οποίου είναι ο υπερχρονισμός των συστημάτων, όπου ο έλεγχος εκτελείται από επεξεργαστές AMD. Εδώ μία από τις επιλογές είναι ο έλεγχος του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή.
 2. Riva Tuner για την εργασία με μάρκες Intel, η αρχή της οποίας είναι επίσης διαισθητική.

Το κύριο πράγμα για το οποίο δεν πρέπει να ξεχάσετε, με την αυτο-διαχείριση του φορητού υπολογιστή ανεμιστήρα - τον έλεγχο της θερμοκρασίας. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον βοηθητικά προγράμματα, για παράδειγμα CPU-Z και τα παρόμοια. Θυμηθείτε ότι μειώνοντας την ταχύτητα, διατρέχετε τον κίνδυνο υπερθέρμανσης του επεξεργαστή. Αντίθετα, η αύξηση της ταχύτητας αυξάνει την στάθμη θορύβου του συστήματος ψύξης και την κατανάλωση ισχύος, με αποτέλεσμα ο χρόνος λειτουργίας της συσκευής χωρίς επαναφόρτιση να μειώνεται κάπως.

Οδηγός για την οικοδόμηση ενός ήσυχου υπολογιστή Hardwareluxx

Δείκτης άρθρου

Σελίδα 2: Προγραμματικοί τρόποι μείωσης του θορύβου

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ήσυχου υπολογιστή θα είναι αρκετά φθηνό. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το επίπεδο θορύβου του υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το λογισμικό. Κατά κανόνα, οι μητρικές υψηλής ποιότητας διαθέτουν ενσωματωμένο ελεγκτή που σας επιτρέπει να ελέγχετε ευέλικτα τους ανεμιστήρες του CPU και του πλαισίου. Αυτός ο ελεγκτής μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις του BIOS, καθώς και μέσω βοηθητικών προγραμμάτων κάτω από το λειτουργικό σύστημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μητρική πλακέτα μπορεί να πάρει τον έλεγχο των ανεμιστήρων από μόνη της, εξαλείφοντας την ανάγκη αγοράς ενός ξεχωριστού ελεγκτή ανεμιστήρα. Ακόμα και στην περίπτωση μιας κάρτας γραφικών, η διαχείριση μέσω της βοηθητικής μονάδας έχει νόημα. Πολλοί κατασκευαστές καρτών βίντεο προσφέρουν προγράμματα παρακολούθησης και διαχείρισης ανεμιστήρων για τα μοντέλα τους. Μερικές φορές αυτά τα βοηθητικά προγράμματα είναι κατάλληλα για τη διαχείριση των καρτών βίντεο άλλων κατασκευαστών. Για παράδειγμα, το ίδιο MSI Afterburner.

Αυτόματος έλεγχος ανεμιστήρων στο BIOS

Οι περισσότερες μητρικές κάρτες σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε όχι μόνο τον ανεμιστήρα CPU, αλλά και τους οπαδούς του περιβλήματος. Ακόμη και τα φθηνότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αρκετές συνδέσεις για τη σύνδεση των ανεμιστήρων της θήκης. Αλλά οι ρυθμίσεις λεπτών στροφών δεν είναι πάντοτε διαθέσιμες - κατά κανόνα, οι επιλογές περιορίζονται σε πολλά προφίλ. Υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για ακριβές μητρικές πλακέτες.

Στο BIOS της μητρικής πλακέτας ASUS Crosshair V Formula, μπορείτε να επιλέξετε τα προφίλ των ανεμιστήρων και να ρυθμίσετε το όριο ταχύτητας. Για να ρυθμίσετε γρήγορα την ταχύτητα του ανεμιστήρα, το BIOS μπορεί να ονομαστεί το πρώτο βήμα.

Έλεγχος ανεμιστήρων CPU και πλαισίου - ASUS AI Suite II

Πολλές μητρικές πλακέτες ASUS προσφέρουν σύστημα ελέγχου ανεμιστήρων, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου λογισμικού AI Suite. Το θεωρήσαμε ως παράδειγμα, αλλά άλλοι κατασκευαστές προσφέρουν παρόμοιες λύσεις. Οι τελευταίες μητρικές παρουσιάζονται με μια ενημερωμένη έκδοση του AI Suite II, αλλά για το πακέτο AI Suite II του Crosshair V μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο του κατασκευαστή. Το πακέτο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό χρήσιμων λειτουργιών, μας ενδιαφέρει το Fan Xpert για τον έλεγχο των οπαδών. Με αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα μπορείτε να ελέγξετε ξεχωριστά τους ανεμιστήρες της CPU και του πλαισίου.

Υπάρχουν δύο επιλογές. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επιλέξετε ένα προφίλ. Το προφίλ "Quiet" μειώνει άμεσα την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων, μετά την οποία η ταχύτητα περιστροφής αυξάνεται μόνο όταν η θερμοκρασία των εξαρτημάτων αυξάνεται. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε καμπύλη επιδόσεων ανεμιστήρα και με το χέρι. Στο πρόγραμμα, μπορείτε να καθορίσετε από ποιο κατώφλι θερμοκρασίας θα ενεργοποιηθεί η καθορισμένη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Το Fan Xpert προσφέρει σημαντικά περισσότερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τις απλές ρυθμίσεις στο BIOS. Αλλά το λογισμικό έχει τους περιορισμούς του. Δεν μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής λιγότερο από 20% και οι ανεμιστήρες του πλαισίου δεν μπορούν να ρυθμιστούν ξεχωριστά, μόνο μαζί. Για τον πιο ακριβή έλεγχο των ανεμιστήρων, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς ξεχωριστή λύση υλικού, δηλαδή ελεγκτή ανεμιστήρα.

Έλεγχος των ανεμιστήρων κάρτας γραφικών - MSI Afterburner

ASUS SmartDoctor παρέχει ένα βοηθητικό πρόγραμμα για να διαχειριστείτε τους οπαδούς του βίντεο, αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε το βοηθητικό πρόγραμμα MSI Afterburner, το οποίο παρέχει επίσης έναν έλεγχο ανεμιστήρα, αλλά είναι συμβατό με τα προϊόντα των διαφόρων κατασκευαστών.

Όπως και με το πακέτο AI Suite II για ανεμιστήρες CPU και πλαισίου, το Afterburner προσφέρει μια καμπύλη για την ταχύτητα σε σχέση με τη θερμοκρασία. Αλλά οι κατασκευαστές καρτών βίντεο θέτουν ακόμα αυστηρότερους περιορισμούς. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ανεμιστήρα του ASUS Radeon HD 6950 DirectCU II, δεν είχαμε τη δυνατότητα να ρυθμίσουμε την ταχύτητα κάτω από 20 τοις εκατό. Σε έναν υπολογιστή τυχερών παιχνιδιών, ο θόρυβος μιας κάρτας γραφικών δεν προσελκύει την προσοχή στον εαυτό της, αλλά σε ένα ήσυχο σύστημα είναι συχνά το πιο θορυβώδες στοιχείο.

Έχουμε δώσει μερικές λύσεις λογισμικού που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τους ανεμιστήρες σχεδόν δωρεάν, να μειώνετε την ταχύτητά τους και, συνεπώς, να μειώνετε το επίπεδο θορύβου του υπολογιστή. Το αυτόματο σύστημα ελέγχου ανεμιστήρων λειτουργεί πολύ άνετα στο παρασκήνιο. Ωστόσο, ορισμένοι ανεμιστήρες δεν επιβραδύνουν επαρκώς για να κάνουν το επίπεδο θορύβου ελάχιστο - στηρίζουμε τους περιορισμούς λογισμικού ή τα διάφορα όρια του κατασκευαστή της κάρτας γραφικών. Επιπλέον, στη δοκιμαστική μας διαμόρφωση, το λογισμικό δεν μπορούσε να αντισταθμίσει τις ελλείψεις του "υλικού". Για παράδειγμα, σε κατάσταση αναμονής, ο ανεμιστήρας του "boxed" CPU cooler λειτούργησε σιωπηλά. Αλλά υπό φορτίο, ο ανεμιστήρας άρχισε να λειτουργεί σε πολύ υψηλότερη ταχύτητα και επίπεδο θορύβου. Επίσης, το λογισμικό δεν μπορεί να επηρεάσει τέτοιες πηγές θορύβου όπως ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και οι σκληροί δίσκοι.

Στο παρακάτω βίντεο επιδείξαμε τη δουλειά με βοηθητικά προγράμματα λογισμικού. Στην επόμενη σελίδα, στραφούμε προς την επιλογή των ήσυχων εξαρτημάτων.

Ιστολόγιο του Νικολάι Μπόεφκιν

14 σχόλια:

Πολύ χρήσιμο άρθρο. Σας ευχαριστώ για αυτό το επικό έργο! Για να πω την αλήθεια λιγότερο κατανοητή μόνο για NBFC, τώρα εδώ προσπαθώ, problemma στο ότι δεν απολύτως ξύρισμα σε 16 συστήματα και σε εκείνη την παρόμοια κατεβάσει Read Γράψτε τα πάντα, βρέθηκε ΕΚ, υπάρχουν άλμα αξίες και δεν μπορείτε να παρακολουθείτε τα πάντα (, με την ίδια κατά τη διακοπή του ψυγείου σύστημα πιστεύει ότι περιστρέφεται με ταχύτητα 100 rpm, peeped στην AIDA, στο σύστημα 16richnoy είναι σαν ένα είδος 64 - αλλά όχι τέτοιες τιμές δεν παρακολουθούν. Θα σας είμαι ευγνώμων αν εξηγήσετε το noob) [email protected]

An10s
Αυτό που έρχεται αμέσως στο μυαλό - είτε το aida φαίνεται λάθος είτε ο ανεμιστήρας δεν ελέγχεται μέσω ec. Δοκιμάστε να σταματήσετε την έλικα, να αναζητήσετε τις τιμές των 00 ή ff (καλά, ή ποιος άλματα απότομα με αυτό). Δείτε τι γράφουν για την ψύξη του συγκεκριμένου μοντέλου σας. Λοιπόν, και εδώ φαίνεται - http://sdrv.ms/RSl0RJ.

Σας ευχαριστώ για την απάντηση! Η Aida καταγράφει με απόλυτη ακρίβεια τις στροφές - ανεβαίνουν όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και ακούγεται ότι το ψυγείο αρχίζει να λειτουργεί πιο γρήγορα. Αλλά στο RW με αναγκαστική διακοπή του ψύκτη, δυστυχώς, δεν βρίσκω τις τιμές του ff, και στο μηδέν σαν-δεν θα επαναφέρει επίσης τίποτα. Πώς θα καταλάβω ότι στην περίπτωσή μου ελέγχει αυτό το ψυγείο και πού είναι όλα ραμμένα; Υπάρχει ένα αντίγραφο του πίνακα DSDT στο μητρώο. Ακόμα μια ερώτηση, είναι δυνατόν - είτε να αλλάξει σε RWE οποιεσδήποτε αξίες ή συνέπειες cherevato; Φαίνεται σαν ένα επικίνδυνο πράγμα)

Βρήκα όλα τα ίδια επιθυμητά μητρώα κατά τη γνώμη μου - ένα ζευγάρι από τα οποία μηδενίζεται όταν μια αναγκαστική στάση του ψυγείου. δεν βρέθηκαν αμέσως. οι τιμές αλλάζουν με καθυστέρηση λίγων δευτερολέπτων. Προσπάθησα να γράψω αυτές τις τιμές στο NBFC, είναι κάτι σαν να μην λειτουργεί ((ταχύτητα δεν αλλάζει (στην οποία η RWE, αν αλλάξετε τις τιμές, είναι ακριβώς η ίδια έχει αποφορτιστεί, είναι δυνατόν, αν είναι ή να προσπαθήσει να καθορίσει τους ?? Τι άλλο μπορώ να κάνω; Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας!

An10s
Δυστυχώς, δεν μπορώ να ευχαριστήσω τίποτα νέο.
- Δοκιμάστε να ενημερώσετε το BIOS.
- Ψάξτε για εξειδικευμένα προγράμματα για το μοντέλο σας - ανέφερα τη σύνδεση.
- NHC.
- Πειραματιστείτε με τη μείωση της τάσης στον επεξεργαστή, συμβαίνει αυτό να ανακουφίζει το πρόβλημα.
- Αντοχή στη θραύση του κυκλώματος του ανεμιστήρα.
- Επεξεργαστείτε το DSDT / EC στο BIOS (στο ίδιο φόρουμ ixbt).

Το άρθρο είναι χρήσιμο, χωρίς αμφισβήτηση.
Σημειώστε το Asus K50AB, όχι καινούργιο και υπερβολικά θερμαινόμενο. ως αποτέλεσμα, υπήρχε μια τέτοια χρόνια ασθένεια, όπως η συνεχής υπερθέρμανση, και ο ψυγείο μετά την εκκίνηση πηγαίνει στην κανονική λειτουργία και τίποτα από κάτω από τον άξονα δεν ρυθμίζεται. Και όταν θερμαίνεται για 80 tupit και πεθαίνει
εκτός από το γεγονός ότι ο επεξεργαστής έχει περιορίσει τη θέρμανση σε επίπεδο μισής ισχύος, αλλά δεν είναι επίσης ευχάριστο, ο φορητός υπολογιστής καθίσταται εντελώς ελαττωματικός. Και δεν λειτουργεί σωστά και tupit στο CPU και GPU φορτίο (ψύξης που εφαρμόζεται σε έναν ψύκτη θερμότητας)
δοκιμάσαμε τα πάντα, από μια πλήρη αναβοσβήνει και επανεγκαθιστάτε όλα για τα οποία ο προγραμματιστής δεν χρειαζόταν, πριν εγκαταστήσετε ένα διαφορετικό λογισμικό, ανθρώπινο και όχι πολύ.
Σε ένα σύνολο έχει σφυρηλατηθεί με μεθόδους μη βάναυσης και έχει αποσυνδέσει τη διαχείριση του ψυγείου "υλικού".
Σε όλους τους ψύκτες των τεσσάρων ακίδων, ο έλεγχος της ταχύτητας δεν είναι μέσω της τροφοδοσίας, αλλά μέσω του PWM, δηλαδή απομακρύνεται από το κύκλωμα PWM και λαμβάνει MAXIMUM RPMs.
Κατά κανόνα, αυτό είναι ένα μπλέ καλώδιο.
Λίγο θόρυβο)))), αλλά η εργασία έγινε επαρκής. Αν κάποιος δεν είναι τεμπέλης, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα διακόπτη)
Ευχαριστώ για το άρθρο, πολύ χρήσιμο.

είναι σαφές ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για όλους noutom (και δεν ήθελε να διαταράξει τη σφραγίδα), αλλά η αύξηση είναι απαραίτητη, αποσυναρμολόγηση notik ψυγείου και συγκολλούνται σε USB. δεν είναι μυστικό ότι οι παραγωγοί που notikov λιγότερο κρύο από ό, τι χρειάζεστε σε λεπτές όροφο χωρίς διαφορά, αλλά το πολυμέσων και πάνω έχουν ήδη θλιβερή. ναι τοις εκατό και τα τσιπ μπορούν να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες και zdyhaet πάντα το ίδιο πράγμα έπεσε από τη γέφυρα, Βίντιτς τσιπ από την υπερθέρμανση, και αυτό ισχύει για όλα τα notikov τις επιχειρήσεις (αν και δεν λένε για την Panasonic, δεν κατείχε ακόμη για να μην αναφέρουμε την αγορά, το οποίο χρόνο το κόστος σε 10 παραπάνω από άλλους!

Ανώνυμος
Παράξενα συμπέρασμα, για παράδειγμα, με τη βοήθεια των περιγραφέντων προγραμμάτων, κατάφερα να επιλύσω το πρόβλημα και στους τρεις φορητούς υπολογιστές μου, όπου ο ψυγείο ήταν θορυβώδης.

Βοήθησέ με, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, βρήκα τα μητρώα, δεν είναι πλέον σαφές, καθώς δεν περιγράψατε περαιτέρω τη διαδικασία. Αν γεμίσετε το κεφάλι σας με στάχτη, τι δεν λειτουργεί, παρακαλώ με βοηθήστε.

Ανώνυμος
Γιατί δεν περιγράφεται - όλα περιγράφονται αρκετά λεπτομερώς. Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη νέας ρύθμισης παραμέτρων, δημιουργήστε μια νέα διαμόρφωση, πρέπει να οδηγείτε στα εγγεγραμμένα μητρώα. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα - θα πρέπει να τον κατάλογο Διαμορφώσεις να βρούμε κάποια έτοιμα διαμόρφωση και να την αντικαταστήσει UNIQUEID ετικέτες και NotebookModel στο όνομα του μοντέλου, και τις ετικέτες και ReadRegister WriteRegister σε δεκαδικούς αριθμούς για να διαβάζουν και να γράφουν βιβλία, αντίστοιχα. Λοιπόν, τότε όλα στο κείμενο.

Σας ευχαριστώ! Μία από τις βοηθητικές υπηρεσίες βοήθησε.

NBFC - βοήθησε. Σας ευχαριστώ.

μετά από μακρύ μαρτύριο - τα αυτιά μου τελικά στηρίζονται. με τη βοήθεια του άρθρου σας, ήταν δυνατό να «χαλαρώσετε» το ξέφρενο ψυγείο της Sony Vaio! spasibische!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ! Τώρα απολαμβάνω τη σιωπή.
Ευχαριστώ για την άκρη Ανάγνωση Γράψτε τα πάντα και NBFC, σας ευχαριστώ!

Έλεγχος ανεμιστήρα Asus

Η παραγγελία σας στάλθηκε με επιτυχία

OCLab.ru - Εργαστήριο Overclocking, δημιουργήθηκε από Ρώσικους overclockers με παγκόσμια φήμη.

Ποια είναι η λειτουργία του ASUS FanConnect στις κάρτες γραφικών ASUS ROG Strix GTX 1080 και GTX 1070;

08/22/2016 11:21, ενημέρωση 9/21/2017

Τι είναι ο ASUS Fan Connect;

Οι περισσότεροι χρήστες, τουλάχιστον μια φορά που έβλεπαν στη μονάδα συστήματος του υπολογιστή, πιθανότατα είδαν εκεί ανεμιστήρες, και όχι μόνο σε ψύκτες, αλλά και συνδεμένοι με το ίδιο το σώμα. Εάν οι πρώτοι ασχολούνται με την ψύξη ειδικών εξαρτημάτων, κάρτας γραφικών ή επεξεργαστή, οι τελευταίοι είναι υπεύθυνοι για τη διασφάλιση της σωστής θερμοκρασίας μέσα στον ίδιο τον υπολογιστή. Δεν είναι μυστικό ότι οι σύγχρονοι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών έχουν αρκετά ισχυρή διαρροή θερμότητας και μπορούν να ζεσταίνουν πολύ τον αέρα μέσα στην θήκη. Για να αποφευχθεί αυτό, οι μηχανικοί και εφευρέθηκαν για να εξοπλίσουν τα περιβλήματα με τους δικούς τους ανεμιστήρες, που αποβάλλουν ζεστό αέρα έξω από τον υπολογιστή, και φρέσκο, σφίξτε μέσα.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι στη μητρική πλακέτα και ελέγχονται από αυτήν, με βάση τις αναγνώσεις των αισθητήρων. Αλλά υπάρχουν καταστάσεις όταν αναγνώσεις αισθητήρα μητρική πλακέτα στέγαση αποδεκτή θερμοκρασία, δεν είναι η ίδια υπερθερμαίνεται και ανεμιστήρες λειτουργούν σε ελάχιστη ταχύτητα, και μερικά εξωτερικά εξαρτήματα υπό φορτίο θερμαίνεται σημαντικά, π.χ. κάρτα και χρειάζεται φρέσκο ​​αέρα από έξω στέγαση.
Αυτή η κατάσταση παρατηρήθηκε από τους μηχανικούς της ASUS και πρόσφερε τη δική τους εκδοχή της διόρθωσης αυτής της κατάστασης κάτω από το όνομα ASUS FanConnect!

Η λειτουργία αυτή υλοποιείται με τη νέα γενιά καρτών γραφικών από την ASUS, ιδίως, επηρεάζεται εν όψει των νέων προϊόντων ASUSi ROG Strix GTX παιχνιδιών το 1080, και η ASUS ROG Strix GTX 1070 Gaming. Αυτή η λειτουργία υλοποιείται ως εξής.
Στην πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος της κάρτας γραφικών υπάρχουν δύο ακροδέκτες 4 ακίδων για τη σύνδεση ανεμιστήρων, δεν υπάρχουν περιορισμοί, μπορείτε να συνδέσετε τουλάχιστον 80 mm ανεμιστήρα, αν και ανεμιστήρα 140 mm.

Οι συνδεδεμένοι ανεμιστήρες ελέγχονται από την ίδια την κάρτα γραφικών, συγχρονισμένοι με αυτήν και ανάλογα με τη θερμοκρασία της, είτε σε υψηλή ταχύτητα είτε στο ελάχιστο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε τους ανεμιστήρες στο μπροστινό τοίχωμα της θήκης, ώστε να εκραγούν την κάρτα γραφικών με δροσερό κρύο αέρα.
Με το ASUS FanConnect, μπορείτε να δείτε μια πτώση στη θερμοκρασία λειτουργίας της GPU με αξιοπρεπή 4-6 βαθμούς! Και αν η GPU παίρνει λιγότερο ζεστό, τότε μπορεί να overclocked και, ως αποτέλεσμα, να πάρει ένα υψηλότερο επίπεδο FPS στα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Πώς να ρυθμίσετε τη διαχείριση ASUS FanConnect μέσω ιδιόκτητου λογισμικού ASUS GPUTweak II?

 1. Έχετε ήδη συνδέσει στην κάρτα οθόνης τον απαιτούμενο αριθμό οπαδών, έναν ή δύο.
 2. Στη συνέχεια, εκτελέστε το πρόγραμμα ASUS GPUTweak II και μεταβείτε στην επαγγελματική λειτουργία (το κάτω δεξί κουμπί).
 3. Βλέπουμε την επιλογή FanSpeed ​​(%), από προεπιλογή είναι ρυθμισμένη στην αυτόματη λειτουργία, αλλά μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα των ανεμιστήρων, τόσο της κάρτας γραφικών όσο και της πρόσθετης θήκης, στη χειροκίνητη λειτουργία. Απλά ορίστε τον καθορισμένο αριθμό περιστροφών στο% και όλα αρχίζουν να λειτουργούν. Οι ανεμιστήρες θα λειτουργούν πάντα στο καθορισμένο εύρος στροφών.
 4. Αν δεν χρειάζεστε σταθερή υψηλή ταχύτητα, μπορείτε να ρυθμίσετε ξανά τη λειτουργία Αυτόματη και, στη συνέχεια, οι ανεμιστήρες απλά θα σταματήσουν σε κατάσταση αδράνειας και αν έχετε φορτίο, ξετυλίξτε ξανά.
  Για να ρυθμίσετε τα πάντα, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί UserDefine και να μεταβείτε στο κατάλληλο μενού.
 5. Εδώ βλέπουμε μια καμπύλη, αλλάζοντας την οποία είναι δυνατή η ρύθμιση της λειτουργίας των ανεμιστήρων ανάλογα με τη θερμοκρασία της GPU. Από προεπιλογή, οι ανεμιστήρες αρχίζουν να δουλεύουν αφού διασχίσουν το όριο στους 55,38 βαθμούς Κελσίου. Σε χειροκίνητη λειτουργία, αυτό το κατώφλι μπορεί να μετατοπιστεί είτε προς τη μικρότερη είτε προς τη μεγαλύτερη και επίσης να θέσει υψηλότερες ταχύτητες εάν η ψύξη φαίνεται ανεπαρκής.
  Ο κατασκευαστής συνιστά να παρουσιάζει τιμές του ρυθμού ταχύτητας ανεμιστήρα κοντά στο μέγιστο, μετά από το όριο των 60 μοιρών, στην οποία περίπτωση οι κάρτες μπορούν να λειτουργούν σε υψηλότερες συχνότητες (άνω των 2 GHz) και έτσι δεν θα είναι έντονα θερμαίνεται.

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις, πρέπει να πατήσετε το κουμπί "πίσω".

Μήπως ενοχλεί τον θόρυβο του υπολογιστή; BIOS: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

Μήπως ενοχλεί τον θόρυβο του υπολογιστή; BIOS: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες των χρηστών υπολογιστών. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις επιλογές του BIOS για Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα, επιλογή του τύπου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα, και άλλες επιλογές του BIOS Setup για ρυθμίσεις ανεμιστήρων... Μήπως ενοχλεί τον θόρυβο του υπολογιστή; BIOS: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες των χρηστών υπολογιστών. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις επιλογές του BIOS για Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα, επιλογή του τύπου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα, και άλλες επιλογές του BIOS Setup για ρυθμίσεις ανεμιστήρων.

Κύκλος λειτουργίας ανεμιστήρα CHA
Επιλέξτε την ταχύτητα περιστροφής των πρόσθετων ανεμιστήρων ως ποσοστό της μέγιστης τιμής.
Επιλογές:
60%, 70%, 80%, 90%, 100%

Αναλογία ανεμιστήρων πλαισίου
Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής των πρόσθετων ανεμιστήρων όταν η θερμοκρασία μέσα στη μονάδα συστήματος δεν υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές.
Επιλογές:
Αυτόματη αυτόματη ανίχνευση της ταχύτητας του ανεμιστήρα.
60% -90% της μέγιστης τιμής.

Έλεγχος πλαισίου Q-ανεμιστήρα
Αυτή η επιλογή επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας των πρόσθετων ανεμιστήρων της μονάδας συστήματος.
Επιλογές:
Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
Έλεγχος ανεμιστήρα CHA
Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα πλαισίου
Συσκευή παρακολούθησης ταχύτητας ανεμιστήρα SYS
Έλεγχος ανεμιστήρα συστήματος
Έλεγχος έξυπνου ανεμιστήρα συστήματος

CPUFAN2 Tmax
Ρύθμιση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, οπότε ο ανεμιστήρας του ψύκτη του επεξεργαστή θα ξεκινήσει στις μέγιστες στροφές.
Επιλογές:
55 ° C-70 ° C
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
Θερμοκρασία πλήρους φόρτωσης ανεμιστήρων CPU
Αυτόματη λειτουργία ανεμιστήρα Πλήρης ταχύτητα θερμοκρασίας
FAN1 Όριο θερμοκρασίας ° C
Θερμοκρασία πλήρους ταχύτητας (° C)
Q-Fan1 θερμοκρασία πλήρους ταχύτητας

CPU Fan Duty Cucle
Επιλέξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα του ψύκτη ανεμιστήρα CPU ως ποσοστό της μέγιστης τιμής.
Επιλογές:
60%, 70%, 80%, 90%, 100%
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
Χειροκίνητη ταχύτητα ανεμιστήρα,%

Έλεγχος ανεμιστήρων CPU
Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή (με αυξανόμενη απώλεια θερμότητας του επεξεργαστή, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική για μητρικές πλακέτες Biostar.
Επιλογές:
Always On - απενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Smart - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

Αναλογία ανεμιστήρων CPU
Με αυτή την επιλογή, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα ψύξης CPU όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές.
Επιλογές:
Αυτόματα - ανιχνεύει αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα της ψύκτρας CPU σε χαμηλή θερμοκρασία επεξεργαστή.
20% -90% της μέγιστης τιμής.
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
Ελάχιστος κύκλος λειτουργίας FAN

Θερμοκρασία εκκίνησης ανεμιστήρα CPU
Ρύθμιση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, όταν φτάνει στον ανεμιστήρα του ψύκτη CPU με την ελάχιστη ταχύτητα.
Επιλογές:
20 ° C-50 ° C
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
CPUFAN2 Tmin
Λειτουργία Αυτόματης Λειτουργίας Ανεμιστήρα Έναρξη Ταχύτητας Ταχύτητας
FAN1 START Θερμοκρασία ° C
Χαμηλή θερμοκρασία CPU ° C
Q-Fan1 Έναρξη θερμοκρασίας
Θερμοκρασία εκκίνησης (° C)

CPU SmartFAN Θερμοκρασία αδράνειας
Ρυθμίστε την ελάχιστη ταχύτητα ανεμιστήρα.

CPU Smart Fan Target
Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή (με αυξανόμενη απώλεια θερμότητας του επεξεργαστή, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες MSI.
Επιλογές:
Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Η τιμή θερμοκρασίας (από 40 έως 70 σε βήματα των 5), στην οποία θα ενεργοποιηθεί ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα.

CPU Slope PWM
Ρύθμιση του βήματος αύξησης της ταχύτητας του ανεμιστήρα της ψύκτρας CPU όταν η θερμοκρασία της CPU αυξάνεται.
Επιλογές:
0-64
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
Πάγκος ανεμιστήρων CPU (PWM / ° C)
FAN1 Slope Επιλέξτε PWM / ° C
Πλαίσιο PWM
Κλίση Επιλέξτε PWM / ° C

Θερμοκρασία στόχου CPU
Ρύθμιση της θερμοκρασίας της CPU, την οποία θα πρέπει να υποστηρίξει το σύστημα ψύξης αυξάνοντας / μειώνοντας την ταχύτητα του ψύκτη του ανεμιστήρα της CPU.
Επιλογές:
10 ° C-85 ° C
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
Προσαρμογή θερμοκρασίας στόχου Smart Fan CPU
Θερμοκρασία Smart Fan του CPU
Smart Target Fan CPU
Έξυπνη θερμοκρασία CPU
Έξυπνη θερμοκρασία CPUFAN
Έλεγχος έξυπνου ανεμιστήρα CPU
Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή (με αυξανόμενη απώλεια θερμότητας του επεξεργαστή, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες Gigabyte και ECS.
Επιλογές:
Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

Έλεγχος Q-ανεμιστήρα CPU
Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή (με αυξανόμενη απώλεια θερμότητας του επεξεργαστή, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες ASUS.
Επιλογές:
Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

CPU Quiet Fan
Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή (με αυξανόμενη απώλεια θερμότητας του επεξεργαστή, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα και αντίστροφα). Η επιλογή αφορά τις μητρικές πλακέτες ASRock.
Επιλογές:
Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

FAN2 Ξεκινήστε την τιμή PWM
Ρύθμιση της αρχικής ταχύτητας περιστροφής πρόσθετων ανεμιστήρων σε συμβατικές μονάδες.
Επιλογές:
0-127

Κλίμακα FAN2 Επιλέξτε PWM / ° C
Ρύθμιση του βήματος για αύξηση της ταχύτητας περιστροφής των πρόσθετων ανεμιστήρων όταν η θερμοκρασία μέσα στη μονάδα συστήματος αυξηθεί.
Επιλογές:
0-64

FAN2 START Θερμοκρασία ° C
Ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό της μονάδας συστήματος, όταν φτάσει στους πρόσθετους ανεμιστήρες θα λειτουργήσει με την ελάχιστη ταχύτητα.
Επιλογές:
20 ° C έως 50 ° C

Τιμή θερμοκρασίας στόχου μπροστινού ανεμιστήρα
Ρύθμιση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του περιβλήματος, την οποία θα πρέπει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης αυξάνοντας / μειώνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα στην πρόσοψη της μονάδας συστήματος.
Τιμές επιλογής
25 ° C-50 ° C

Χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα
Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα του ψύκτη CPU σε χαμηλή θερμοκρασία CPU.
Επιλογές:
Απενεργοποίηση - σταματήστε τον ανεμιστήρα σε χαμηλή θερμοκρασία CPU.
Αργή - διατηρήστε την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα σε χαμηλές θερμοκρασίες CPU.

Χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα συστήματος
Έλεγχος της ταχύτητας των πρόσθετων ανεμιστήρων σε χαμηλή θερμοκρασία μέσα στη μονάδα συστήματος.
Επιλογές:
Off - σταματά τους ανεμιστήρες.
Αργή - για να διατηρήσετε την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα MCP,%
Επιλογή της ταχύτητας ανεμιστήρα του ψυγείου του ελεγκτή συστήματος του chipset ως ποσοστό της μέγιστης τιμής.
Επιλογές:
0% -100%

Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα Mem,%
Επιλέξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα του ψύκτη του ανεμιστήρα ως ποσοστό της μέγιστης τιμής.
Επιλογές:
0% -100%

Τιμή θερμοκρασίας στόχου οπίσθιου ανεμιστήρα
Ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσα στο περίβλημα, την οποία θα πρέπει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης αυξάνοντας / μειώνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο πίσω πλαίσιο της μονάδας συστήματος.
Τιμές επιλογής
25 ° C-50 ° C

Στόχος ανεμιστήρων Smart NB
Ρύθμιση της θερμοκρασίας του ελεγκτή συστήματος του chipset, την οποία θα πρέπει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης αυξάνοντας / μειώνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τον ελεγκτή του συστήματος ψύξης.
Τιμές επιλογής
25 ° C-50 ° C

Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα SPP,%
Επιλογή της ταχύτητας του ανεμιστήρα του λειτουργικού ελεγκτή του chipset ως ποσοστό της μέγιστης τιμής.
Επιλογές:
0% -100%

Εκκίνηση PWM
Ρυθμίστε την αρχική ταχύτητα ανεμιστήρα του ψύκτη επεξεργαστή σε συμβατικές μονάδες.
Επιλογές:
0-127
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
CPU Fan Ξεκινήστε την τιμή PWM
FAN1 Ξεκινήστε την τιμή PWM
Χαμηλός ανεμιστήρας PWM ανεμιστήρα CPU
StartUp / Stop PWM

Στόχος Ταχύτητα ανεμιστήρα
Επιλογή της λειτουργίας περιστροφής του ανεμιστήρα σε θερμοκρασία κάτω από αποδεκτή.
Επιλογές:
Γρήγορη - ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί γρήγορα.
Μέση - ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με μέτρια ταχύτητα:
Αργή - ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί αργά.

Q-Fan1 Διακοπή θερμοκρασίας
Ρύθμιση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, στην οποία θα σταματήσει η εργασία του ανεμιστήρα του ψύκτη CPU.
Επιλογές:
20 ° C-40 ° C

Q-Fan Control
Αυτή η επιλογή επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή και του chipset.
Επιλογές:
Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

Q-Fan Controller
Η λειτουργία αυτόματου ελέγχου ταχύτητας όλων των ανεμιστήρων που είναι συνδεδεμένοι με τις υποδοχές στη μητρική πλακέτα.
Επιλογές:
Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.
Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:
ASUS Q-FAN Control
Υποστήριξη Q-Fan
Λειτουργία Smart Q-Fan