Πώς να επιλέξετε έναν έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα

Μερικές φορές το buzz από τη μονάδα συστήματος δεν σας επιτρέπει να απολαμβάνετε σιωπή ή συγκέντρωση. Σε αυτό το άρθρο θα σας πει πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με τη βοήθεια ενός ειδικού προγράμματος για τα Windows XP / 08.07.10, και στο τέλος θα δείξει στο βίντεο με περισσότερες λεπτομέρειες την όλη διαδικασία.

Γιατί οι οπαδοί είναι θορυβώδεις και ποιοι είναι οι τρόποι επίλυσης;

Με την εξαίρεση των ειδικών τροποποιήσεων χωρίς ανεμιστήρα, υπάρχουν δύο ή περισσότερα ψυγεία σε κάθε υπολογιστή: στο τροφοδοτικό, στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών, στην περίπτωση και σε άλλα. Και ο καθένας με τον τρόπο του κάνει θορύβους, και αυτό είναι άσχημα νέα. Πολλοί είναι μόνο συνηθισμένοι στο θόρυβο του systemnik τους και πιστεύουν ότι αυτό πρέπει να είναι έτσι. Ίσως πρέπει, αλλά δεν είναι απαραίτητο! Σε 99% των περιπτώσεων, ο θόρυβος από τον υπολογιστή μπορεί να μειωθεί κατά 10% -90%, και αυτό είναι καλά νέα.

Όπως καταλαβαίνετε ήδη, η θορυβωδία επιτυγχάνεται με τη μείωση του θορύβου από τους ψύκτες. Αυτό είναι δυνατό με τη χρήση πιο ήπιων, από τη φύση, ψύκτες, ή με τη μείωση της ταχύτητας των υπαρχόντων. Φυσικά, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα σε τιμές που δεν απειλούν την υπερθέρμανση του υπολογιστή! Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται για αυτή τη μέθοδο. Ακόμη περισσότερο μείωση του θορύβου θα βοηθήσει τα προγράμματα να μειώσουν το γάδο από το σκληρό δίσκο.

Έτσι, για να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις επιλογές:

 1. Πρόγραμμα για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής των ψυγείων
 2. "Ευφυές" σύστημα ελέγχου ταχύτητας, συνδεδεμένο στο BIOS
 3. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας, του φορητού υπολογιστή ή της κάρτας γραφικών
 4. Χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα reobas
 5. Για τεχνητή μείωση της τάσης τροφοδοσίας του ανεμιστήρα

Ποιος ελέγχει κανονικά το BIOS, δεν μπορεί να διαβάσει περαιτέρω. Αλλά συχνά το BIOS ρυθμίζει επιφανειακά μόνο την ταχύτητα, χωρίς να τις υποτιμά σε αθόρυβες και ακόμα αποδεκτές τιμές. Βοηθητικά προγράμματα από τον κατασκευαστή, κατά καιρούς, ο μόνος τρόπος για να επηρεάσει τους οπαδούς, επειδή τα προγράμματα τρίτων συχνά δεν λειτουργούν σε ασυνήθιστες μητρικές και φορητούς υπολογιστές. Θα αναλύσουμε το βέλτιστο - τον πρώτο τρόπο.

Λογισμικό διαχείρισης ψύξης SpeedFan

Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό και εντελώς δωρεάν πρόγραμμα. Υποθέτω ότι θα είμαι λίγο απογοητευμένος αμέσως, λέγοντας ότι αυτό το πρόγραμμα δεν λειτουργεί σε όλους τους φορητούς υπολογιστές, αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε και δεν θα ρυθμίσετε την ταχύτητα αυτών των οπαδών που η μητρική πλακέτα από το BIOS δεν μπορεί να ελέγξει. Για παράδειγμα, από το BIOS μου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη διαχείριση ψύκτη SmartFan μόνο για τη CPU. Αν και μπορείτε να παρακολουθήσετε τους τρέχοντες κύκλους εργασιών για άλλα δύο.

Διαφορετικά, ενδέχεται να προκύψει η ακόλουθη κατάσταση. Όταν φορτώνεται το πρόγραμμα SpeedFan, η τρέχουσα ταχύτητα διαβάζεται και γίνεται αποδεκτή ως μέγιστη. Επομένως, εάν αυτό το BIOS δεν έχει ξεδιαλύνω τον ανεμιστήρα στη μέγιστη ταχύτητα, τότε το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να το κάνει.

Κάποτε έτσι συνέβη ότι στο χρόνο φόρτωσης του προγράμματος του ψυγείου στο περιστρεφόμενο CPU με ταχύτητα 1100 στροφές / λεπτό, και SpeedFan δεν θα οριστεί μεγάλη αξία. Ως αποτέλεσμα, ο επεξεργαστής έχει θερμανθεί μέχρι 86 μοίρες! Και το παρατήρησα τυχαία, όταν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φορτίου δεν περίμενα τον θόρυβο από τον ανεμιστήρα. Ευτυχώς τίποτα δεν καίγεται, αλλά ο υπολογιστής δεν μπορούσε να ανάψει...

Τρέξιμο και Εμφάνιση του Προγράμματος

Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή από τον επίσημο ιστότοπο.

Κατά την πρώτη εκκίνηση θα υπάρχει ένα συνηθισμένο παράθυρο με την προσφορά της βοήθειας για τις λειτουργίες του προγράμματος. Μπορείτε να ελέγξετε αυτό το πλαίσιο ώστε να μην εμφανίζεται πλέον και να το κλείνετε. Στη συνέχεια, η SpeedFan θεωρεί τις παραμέτρους των τσιπ στη μητρική πλακέτα και τις τιμές των αισθητήρων. Μια ένδειξη της επιτυχούς εφαρμογής θα είναι ένας κατάλογος με την τρέχουσα ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις θερμοκρασίες εξαρτημάτων. Αν οι οπαδοί δεν βρεθούν, τότε το πρόγραμμα δεν θα μπορέσετε να βοηθήσετε. Μεταβείτε στην επιλογή "Ρύθμιση -> Επιλογές" και αλλάξτε τη γλώσσα σε "Ρωσικά".

Όπως μπορείτε να δείτε, δείχνει επίσης το φορτίο του επεξεργαστή και τις πληροφορίες από τους αισθητήρες τάσης.

Στο μπλοκ "1" υπάρχει ένας κατάλογος ανιχνευτών ταχύτητας που έχουν ανιχνευθεί με ψύκτες με ονόματα Fan1, Fan2... και ο αριθμός τους μπορεί να είναι μεγαλύτερος από ό, τι στην πραγματικότητα είναι (όπως στην εικόνα). Δώστε προσοχή στις τιμές, για παράδειγμα ο Fan2 και ο δεύτερος Fan1 έχουν πραγματικές παραμέτρους 2837 και 3358 σ.α.λ. (rpm), ενώ τα υπόλοιπα σε μηδενικά ή με σκουπίδια (στην εικόνα 12 σ.α.λ. τα σκουπίδια). Το περιττό θα καταργήσουμε αργότερα.

Στο μπλοκ "2" εμφανίζονται οι αισθητήρες θερμοκρασίας που εντοπίστηκαν. GPU Είναι ένα chipset γραφικών, HD0 - σκληρό δίσκο, CPU - CPU (αντί για CPU στο Temp3) και το υπόλοιπο είναι σκουπίδια (δεν μπορεί να είναι 17 ή 127 μοίρες). Σε αυτό το μειονέκτημα του προγράμματος, ότι πρέπει να μαντέψετε πού είναι αυτό (αλλά τότε θα μετονομάσουμε τους αισθητήρες οι ίδιοι όπως απαιτείται). Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να κατεβάσετε γνωστές διαμορφώσεις στον ιστότοπο, αλλά η διαδικασία δεν είναι απλή και περίπλοκη από τα αγγλικά.

Αν δεν είναι σαφές ποια παράμετρος είναι υπεύθυνος για τι, μπορούμε να δούμε την τιμή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του υπολογιστή και αισθητήρες, όπως AIDA64 και να συγκρίνουν με αυτά που ορίζονται στο πρόγραμμα SpeedFan να γνωρίζουν ακριβώς πού οποιαδήποτε ταχύτητα και η θερμοκρασία ανάγνωση (στο βίντεο κάτω από το άρθρο Θα σας δείξω όλα).

Και στο μπλοκ "3" έχουμε προσαρμογές ταχύτητας Speed01, Speed02... με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής ως ποσοστό (μπορεί να εμφανιστούν ως PWM1, PWM2... διαβάστε περισσότερα δείτε το βίντεο). Προς το παρόν, πρέπει να καθορίσουμε ποιο Speed01-06 επηρεάζει το FanX. Για να το κάνετε αυτό, αλλάξτε τις τιμές καθεμιάς από 100% σε 80-50% και δείτε αν η ταχύτητα οποιουδήποτε ανεμιστήρα έχει αλλάξει. Θυμηθείτε ποια ταχύτητα επηρεάζει τον Fan.

Ρύθμιση του SpeedFan

Έτσι φτάσαμε στις ρυθμίσεις. Πατάμε το πλήκτρο "Ρύθμιση" και πρώτα απ 'όλα θα ονομάσουμε όλους τους αισθητήρες με σαφή ονόματα. Στο παράδειγμά μου, θα διαχειριστώ προγραμματικά τον ψύκτη CPU.

Στο «θερμοκρασίες» να βρει ένα συγκεκριμένο επεξεργαστή στο προηγούμενο βήμα, έναν αισθητήρα θερμοκρασίας (σε Temp3 μου) και κάντε κλικ σε αυτό το πρώτο φορά, στη συνέχεια, μια δεύτερη για μια ακόμη φορά - τώρα μπορείτε να εισάγετε οποιοδήποτε όνομα, για παράδειγμα, «CPU Temp». Στη ρύθμιση εγγράφεται κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία, η οποία θα διατηρήσει το πρόγραμμα με τη χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα-περιστροφής του ανεμιστήρα, και μία θερμοκρασία συναγερμού στην οποία περιλαμβάνει τη μέγιστη ταχύτητα.

Έβαλα 55 και 65 μοίρες, αντίστοιχα, αλλά για κάθε άτομο, πείραμα. Σε πολύ χαμηλή καθορισμένη θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα γυρίζουν πάντα στις μέγιστες στροφές.

Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τον κλάδο και αφαιρέστε όλα τα checkmarks, εκτός από το Speed0X, το οποίο ρυθμίζει τον επεξεργαστή FanX (το έχουμε ήδη καθορίσει προηγουμένως). Στο παράδειγμά μου, αυτό είναι Speed04. Επίσης, αφαιρέστε το τικ από όλες τις άλλες θερμοκρασίες, τις οποίες δεν θέλουμε να δούμε στο κύριο παράθυρο του προγράμματος.

Στην καρτέλα των οπαδών, βρίσκουμε απλά τους σωστούς οπαδούς, καλέστε τους όπως θέλετε και απενεργοποιήστε τις περιττές.

Προχωρήστε στην καρτέλα "Ταχύτητα". Βρισκόμαστε σε αυτό το Speed0X, το οποίο είναι υπεύθυνο για το ψύκτη που θέλουμε, το μετονομάζουμε (για παράδειγμα, στην ταχύτητα CPU) και εκθέτουμε τις παραμέτρους:

 • Ελάχιστο - το ελάχιστο ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να εγκαταστήσει το πρόγραμμα
 • Μέγιστο - αντίστοιχα, το μέγιστο ποσοστό.

Έχω τουλάχιστον 55% και το πολύ 80%. Είναι εντάξει ότι το πρόγραμμα δεν θα είναι σε θέση να ορίσει την τιμή στο 100%, επειδή στην καρτέλα "Θερμοκρασίες", ρυθμίσαμε το κατώφλι συναγερμού στο οποίο αναγκάζεται το 100% των στροφών. Επίσης για τον αυτόματο έλεγχο μην ξεχάσετε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής "Αυτόματη αλλαγή".

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλο. Τώρα μεταβείτε στο κύριο παράθυρο SpeedFan και βάλτε ένα σημάδι «Avtoskorost εξαερισμού-σης» και απολαύστε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής από την πρώτη φορά δεν θα λειτουργήσει βέλτιστα προσαρμόσετε τον εαυτό σας, το πείραμα και αφήστε τις κατάλληλες παραμέτρους, αξίζει τον κόπο!

Περισσότερες επιλογές

Το πρόγραμμα SpeedFan έχει μια δέσμη λειτουργιών και παραμέτρων, αλλά δεν θα πάω σε αυτά, γιατί αυτό είναι το θέμα ενός ξεχωριστού άρθρου. Ας θέσουμε μερικά ακόμη checkmarks στην καρτέλα "Διαμόρφωση -> Επιλογές"

 • Η εκκίνηση κατέρρευσε - για το SpeedFan να τρέχει αμέσως σε καταρρεύσει μορφή. Εάν όχι, τότε όταν ξεκινάτε τα Windows, το κύριο παράθυρο του προγράμματος θα κρεμάσει στην επιφάνεια εργασίας. Αν το πρόγραμμα δεν ξεκινά με τα Windows, απλά προσθέστε τη συντόμευση στην εκκίνηση.
 • Στατικό εικονίδιο - Προτιμώ να ορίσω ότι στο δίσκο συστήματος αντί για ψηφία απλά ένα εικονίδιο προγράμματος
 • Συρρίκνωση κατά το κλείσιμο - Ορίστε ότι όταν κάνετε κλικ στο "σταυρό" το πρόγραμμα δεν είναι κλειστό, και έλασης στο δίσκο συστήματος (κοντά στο ρολόι)
 • Οπαδοί πλήρους ταχύτητας στην έξοδο - αν δεν έχει ρυθμιστεί, τότε μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, η ψυχρότερη ταχύτητα θα παραμείνει στην ίδια κατάσταση με εκείνη όταν έκλεισε. Και δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανείς για να τα διαχειριστεί, ο υπολογιστής μπορεί να υπερθερμανθεί.

Λοιπόν, όλα πήγαν έξω, το πρόγραμμα λειτουργεί, οι στροφές ρυθμίζονται αυτόματα; Ή μήπως χρησιμοποιείτε άλλους τρόπους; Ελπίζω ότι οι πληροφορίες ήταν χρήσιμες για εσάς. Μην είστε τεμπέλης για να το μοιραστείτε με τους φίλους σας, θα σας ευχαριστήσω πολύ!

Και τώρα ένα βίντεο με λεπτομερή διαμόρφωση του SpeedFan. Σημείωση: Υπήρξε μικρή αποτυχία στο βίντεο. Μετά την χειροκίνητη ρύθμιση του ανεμιστήρα του επεξεργαστή Fan1, η τιμή του δεν επέστρεψε στις 3400 σ.α.λ., αλλά για κάποιο λόγο παραμένει στις 2200 σ.α.λ. Μετά την επανεκκίνηση του προγράμματος, όλα επανήλθαν στο κανονικό. Στις τελευταίες εκδόσεις του SpeedFan στον υπολογιστή μου αυτό δεν ήταν.

Άρθρα υπολογιστών, σχόλια, αναλυτικά στοιχεία

Από τον πρώτο υπολογιστή μέχρι το.

Ενότητες

Πρόκειται να απελευθερώσει τα ίδια τα smartphones;

Υπήρχαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Google θα κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους ένα νέο smartphone της δικής της παραγωγής. Ωστόσο, η εταιρεία θα πρέπει να λάβει υπόψη τα διδάγματα του παρελθόντος, διαφορετικά διατρέχει τον κίνδυνο να πέσει θύμα της «επιφανειακής κατάρας».

Επισκόπηση του Nexus 5X smartphone

Τι είναι το Pokemon Go;

Οι φίλοι του Pokémon σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει ένα νέο αντικείμενο λατρείας - το κινητό παιχνίδι Pokemon Go. Οι δρόμοι μεγάλων και όχι πολλών πόλεων ήταν γεμάτοι με κατακλυσμούς Pokemon, που επισκέπτονταν post-pics και αρένες μάχης, χάρη σε smartphones και επαυξημένη πραγματικότητα. Εάν οι παραπάνω λέξεις είναι ακατανόητες για εσάς, διαβάστε παρακάτω.

Toshiba - οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές στη Ρωσία

Γιατί η Toshiba έγινε η πιο δημοφιλής εταιρεία στη Ρωσία κάποια στιγμή; Φορητοί υπολογιστές αυτού του κατασκευαστή στη δεκαετία του '90...

7 λόγοι για να κλείσετε το Facebook φέτος

Φυσικά, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πολλές πραγματικά χρήσιμες εφαρμογές, αλλά προτού εισέλθετε στο Facebook στον υπολογιστή σας σήμερα ή ανοίξετε μια εφαρμογή στο smartphone σας, διαβάστε αυτούς τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εγκαταλείψετε το Facebook φέτος.

Ρυθμίστε τον αυτόματο έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα (SpeedFan)

 • Οκτ. 16
 • συντονισμός, ανεμιστήρας
 • 4823
 • 0

Οι περισσότεροι υπολογιστές διαθέτουν μηχανισμό ελέγχου ταχύτητας εγκατεστημένο στο σύστημα ψύξης ανεμιστήρων. Αυτός ο μηχανισμός είναι ραμμένος στο BIOS της μητρικής πλακέτας και ο χρήστης μπορεί είτε να επιτρέπει στους ανεμιστήρες να περιστρέφονται για μέγιστη ψύξη είτε να χρησιμοποιούν ένα κύκλωμα προσαρμοστικής αλλαγής ταχύτητας. Δηλαδή, καθώς η CPU θερμαίνεται, η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα αυξηθεί, αποτρέποντας έτσι την υπερθέρμανση του τσιπ. Ένας τέτοιος μηχανισμός επιτρέπει επίσης κάπως να μειωθεί ο θόρυβος του συστήματος.

Ωστόσο, οι αλλαγές ταχύτητα του ανεμιστήρα αλγόριθμο δεν λειτουργούν πάντα σωστά ή επιτρέπει στιγμιαία υπερθέρμανση, η οποία μπορεί να είναι απαράδεκτη για τον χρήστη. Σε αυτή την περίπτωση, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό τους ταχύτητες ανεμιστήρα αλλαγή αλγορίθμου ανάλογα με τις ανάγκες τους. Αν θέλετε να μειώσετε το θόρυβο του συστήματος, έτσι αρκεί να οριστεί σε επεξεργαστή χαμηλή ταχύτητα, ας πούμε, 50 βαθμούς Κελσίου, και με μια αύξηση μεγαλύτερη από 60-70 βαθμούς - να δημιουργήσει μια ομαλή μετάβαση στην πιο ψυχρή ρύθμιση. Για όλους αυτούς τους σκοπούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα - SpeedFan.

Για να διαμορφώσετε το πρόγραμμα, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ρύθμιση" στο κύριο παράθυρο του προγράμματος στην καρτέλα "Αναγνώσεις".

Ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ρυθμίζεται στην καρτέλα "Έλεγχος ανεμιστήρα". Κάντε κλικ στο κουμπί "Advanced Fan Control" και κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη" για να δημιουργήσετε ένα νέο σχήμα ελέγχου.

Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "Ελεγχόμενη ταχύτητα" και επιλέξτε τον ανεμιστήρα που θέλετε να ελέγξετε από τη λίστα. Παρακάτω, θα δείτε όλους τους αισθητήρες που παρακολουθούν τη θερμοκρασία του τσιπ (Temperature) / Επιλέξτε οποιονδήποτε αισθητήρα από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη". Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί το γράφημα ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία του αισθητήρα.

Αυτός ο χρήστης του γραφήματος μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί μετακινώντας απλά το διάγραμμα με το ποντίκι. Αν πολλαπλούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της ταχύτητας του ίδιου του ανεμιστήρα, χρησιμοποιήστε «Μέθοδος» επιλογή η οποία καθορίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ των ίδιων των συντονισμένοι κυκλώματα. Για παράδειγμα, η μέθοδος της άθροισης (SUM της ταχύτητας) παράγει ταχύτητες άθροιση και χρονοδιαγράμματα κατά τον καθορισμό δύο καμπύλες στο 30% ως αποτέλεσμα ο ανεμιστήρας θα περιστρέφεται με ταχύτητα 60% της μέγιστης.

Αν μεταβείτε στην καρτέλα "Θερμοκρασίες", μπορείτε να διαμορφώσετε πρόσθετες ρυθμίσεις ελέγχου ανεμιστήρα. Ειδικότερα, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στην οποία ο ανεμιστήρας μεταβαίνει αυτόματα στη μέγιστη ταχύτητα, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις ελέγχου περιστροφής του ανεμιστήρα. Αυτή η θερμοκρασία έχει οριστεί σε "Προειδοποίηση".

Στην καρτέλα "Ταχύτητα" μπορείτε να ρυθμίσετε τη μέγιστη και την ελάχιστη ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου. Αυτή η ρύθμιση έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα έναντι των ρυθμίσεων στην καρτέλα "Έλεγχος ανεμιστήρα". Επομένως, ακόμα και αν ρυθμίσετε τη μετάβαση σε ισχύ ανεμιστήρα 100% όταν επιτευχθεί κάποια θερμοκρασία και η καρτέλα Ταχύτητα περιορίζει την ταχύτητα στο 90%, ο ανεμιστήρας δεν θα περιστρέφεται στη μέγιστη ταχύτητα.

Για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, ελέγξτε το πλαίσιο ελέγχου "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα".

ps Το πρόγραμμα είναι εντελώς δωρεάν και το μπόνους για την παρακολούθηση και ρύθμιση των ανεμιστήρων ο χρήστης του προγράμματος λαμβάνει την παρακολούθηση της κατάστασης των σκληρών δίσκων - S.M.A.R.T.

Μοιραστείτε την εμπειρία σας στα σχόλια, εμπιστεύεστε την προσαρμογή ταχύτητας ανεμιστήρα στο BIOS του υπολογιστή ή χρησιμοποιείτε ένα ειδικό πρόγραμμα;

Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Χρησιμοποιήστε κυρίως το πρόγραμμα SpeedFan για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας των κύριων κόμβων του υπολογιστή και για τη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του ψύκτη CPU και άλλων ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένοι στον υπολογιστή. Αλλά πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα, πρέπει να εγκαταστήσετε τη ρωσική γλώσσα στο πρόγραμμα και να κάνετε ρυθμίσεις για το πρόγραμμα.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε τη γλώσσα

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να διαμορφώσετε τη διεπαφή στο SpeedFan και να την κάνετε στα ρωσικά και για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το πρόγραμμα και κλείστε το πρόσθετο παράθυρο που ονομάζεται Hint κάνοντας κλικ στο κουμπί Close (Κλείσιμο). Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε κλικ στο παράθυρο του ίδιου του προγράμματος στο κουμπί Διαμόρφωση.

Πρόγραμμα ταχύτητας ψυγείου SpeedFan με αγγλικό interface

Θα ανοίξει ένα παράθυρο με το όνομα Ρύθμιση παραμέτρων. Σε αυτό το παράθυρο, μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

SpeedFan Russifier στην καρτέλα Επιλογές

Σε αυτήν την καρτέλα, στο στοιχείο Γλώσσα, επιλέξτε Ρωσικά από την αναδυόμενη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί OK που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος. Μετά από αυτό το παράθυρο που ονομάζεται "Διαμόρφωση" θα κλείσει και η διεπαφή προγράμματος θα εμφανιστεί ήδη στα ρωσικά.

Πώς να ρυθμίσετε το πρόγραμμα SpeedFan

Τώρα πρέπει να ρυθμίσετε σωστά το SpeedFan και γι 'αυτό ανοίξτε ξανά το παράθυρο διαμόρφωσης και μεταβείτε στην καρτέλα Επιλογές.

Συνιστώμενες ρυθμίσεις προγράμματος

Σε αυτήν την καρτέλα, μπορείτε να βάλετε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο της προετοιμασίας ελαχιστοποιούνται τα στοιχεία και Ελαχιστοποίηση κατά το κλείσιμο με το πότε θα ξεκινήσει και όταν κλείνετε το πρόγραμμα, καταρρέει αμέσως και κρύβονται στο δίσκο του συστήματος. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την πλήρη ταχύτητα των ανεμιστήρων στην έξοδο, επειδή όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή, καταναλώνεται περισσότερη ενέργεια και ο υπολογιστής θερμαίνεται περισσότερο. Εάν επιλέξετε το στατικό εικονίδιο, το εικονίδιο του προγράμματος θα εμφανιστεί απλά στο δίσκο αντί για τις μετρήσεις θερμοκρασίας από τους αισθητήρες. Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο OK θα εφαρμοστούν όλες οι ρυθμίσεις.

Στο SpeedFan, πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων σε αυτόματη ή χειροκίνητη λειτουργία. Προκειμένου το πρόγραμμα να ρυθμίσει την ταχύτητα λειτουργίας του ψυγείου σε λειτουργία αυτόματης λειτουργίας, πρέπει πρώτα να ορίσετε τις ελάχιστες και μέγιστες συνθήκες θερμοκρασίας στις οποίες οι ανεμιστήρες θα περιστρέφονται αργά ή σε πλήρη ισχύ.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα SpeedFan

Ανοίξτε το παράθυρο διαμόρφωσης και στην καρτέλα Ταχύτητα θα δείτε πόσοι ανεμιστήρες και σε ποιες συσκευές το πρόγραμμα αυτό μπορεί να ελέγξει την ταχύτητα των οπαδών. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στον ανεμιστήρα που θέλετε και στο κάτω μέρος του παραθύρου ελέγξτε το στοιχείο Autochange. Έτσι κάνετε με αυτούς τους οπαδούς που θέλετε να προσαρμόσετε.

Ρύθμιση των τρόπων θερμοκρασίας για τη λειτουργία των ανεμιστήρων

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Θερμοκρασία και δείτε ότι οι αισθητήρες που δείχνουν τη θερμοκρασία είναι πολλοί αλλά όχι όλες οι συσκευές έχουν ανεμιστήρες εγκατεστημένους. Σε αυτήν την καρτέλα, κάντε κλικ στη συσκευή για την οποία στην καρτέλα Ταχύτητα ρυθμίζετε την Αυτόματη αλλαγή και στο κάτω μέρος του παραθύρου ορίστε τα όρια θερμοκρασίας στα στοιχεία Επιθυμητά και συναγερμού. Εάν η θερμοκρασία είναι μικρότερη από την επιθυμητή θερμοκρασία, οι ανεμιστήρες θα στρέφονται αργά, και εάν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη από την καθορισμένη ειδοποίηση, οι ανεμιστήρες θα αρχίσουν να κινούνται με πλήρη ισχύ. Με αυτόν τον τρόπο, ορίστε τις λειτουργίες θερμοκρασίας για όλους τους ανεμιστήρες που θέλετε να ρυθμίσετε και όταν είναι έτοιμοι όλα, κάντε κλικ στο OK και το παράθυρο διαμόρφωσης κλείνει.

Στο SpeedFan, ο έλεγχος θερμοκρασίας της ταχύτητας του ανεμιστήρα λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία

Για να αρχίσουν να λειτουργούν οι παράμετροι που έχουν οριστεί, στο παράθυρο του προγράμματος, ελέγξτε το στοιχείο Αυτόματη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Βίντεο

Σε αυτό το βίντεο που ονομάζεται SpeedFan, πώς να χρησιμοποιήσετε το βίντεο εξηγεί πώς να αλλάζετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Πώς να αυξήσετε / μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα CPU

Πώς να αυξήσετε / μειώσετε την ταχύτητα του ψύκτη CPU ή αυτό.

Υπάρχουν πολλές πιθανές καταστάσεις όπου μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε την ταχύτητα (αύξηση / μείωση) της περιστροφής των ανεμιστήρων: το υψηλό επίπεδο θορύβου που προκαλείται από τα συστήματα ψύξης. την ανάγκη αντιμετώπισης της υπερθέρμανσης · επιθυμία να υπερκεραστεί το σύστημα κ.λπ.

Προγράμματα ρύθμισης της ταχύτητας του ψυγείου

Ο απλούστερος τρόπος για να ολοκληρώσετε την παραπάνω εργασία με ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις των συστημάτων ψύξης. Στο δίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλά προγράμματα αυτού του είδους - τόσο πληρωμένα όσο και δωρεάν.

Εξετάστε τους καλύτερους από αυτούς παρακάτω.

Ανεμιστήρας ταχύτητας

Αυτή η μικρή εφαρμογή έχει πολλές χρήσιμες λειτουργίες για τον χρήστη.

Σε πραγματικό χρόνο συλλέγει πληροφορίες από τους αισθητήρες θερμοκρασίας, επιτρέποντάς σας να ανιχνεύσετε την υπερθέρμανση, δείχνοντας το φορτίο στον επεξεργαστή και τη συχνότητα των εξαρτημάτων του συστήματος.

Είναι επίσης δυνατή η μείωση της ταχύτητας του ανεμιστήρα της CPU ή η προσθήκη του σε αυτό.

Η ακολουθία των ενεργειών είναι εξαιρετικά απλή:

 1. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα κατεβάζοντας το πακέτο διανομής από τον επίσημο ιστότοπο.
 2. Εκτελέστε το πρόγραμμα ως διαχειριστής (κάντε δεξί κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο και επιλέξτε το στοιχείο με το ίδιο όνομα στην αναπτυσσόμενη λίστα) και μην μεταβείτε από τα αγγλικά στα ρωσικά.

Έτσι θα είστε βέβαιοι ότι όλες οι παράμετροι θα εμφανιστούν σωστά.

 • Περιμένετε λίγο - το πρόγραμμα θα συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το υλικό του υπολογιστή σας.
 • Επιλέξτε μία από τις δύο επιλογές.

  Ο πρώτος τρόπος, αυτό είναι μια αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας ψύξης CPU (ελέγξτε απλώς το στοιχείο "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα" στο κύριο μενού).

  Ο δεύτερος είναι ο χειροκίνητος έλεγχος.

  Μεταβείτε από την κύρια σελίδα στην ενότητα "Ρύθμιση" και από εκεί στην καρτέλα Ελέγχου ανεμιστήρα.

  Η ταχύτητα περιστροφής ορίζεται από την εκατοστιαία τιμή. Επιλέξτε το επιθυμητό και αποθηκεύστε τις αλλαγές πιέζοντας το πλήκτρο "Ok".

  Κέντρο ελέγχου MSI

  Ένα ιδιόκτητο βοηθητικό πρόγραμμα από έναν γνωστό κατασκευαστή μητρικής πλακέτας που σας επιτρέπει να υπερκεφαλαιοποιήσετε τον επεξεργαστή από κάτω από τα Windows, να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του, να συλλέγετε πληροφορίες για άλλα εξαρτήματα.

  Μας ενδιαφέρει η διαχείριση των ψυγείων. Πώς να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στον υπολογιστή με τη βοήθεια του MSI CC, θα περιγραφεί περαιτέρω:

  1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε το πρόγραμμα.
  2. Μεταβείτε στην ενότητα Πράσινη ενέργεια και στη συνέχεια στην καρτέλα Προηγμένη - Μητρική πλακέτα.
  3. Ψάχνουμε για τον υπεύθυνο του ελέγχου των ψυγείων (υπάρχει μόνο ένα, έτσι δεν μπορείτε να κάνετε λάθος).
  4. Αλλάξτε την τιμή σε αυτήν που σας αρέσει και αποθηκεύστε το προφίλ σε ένα αρχείο.

  Το πρόγραμμα έχει δύο μειονεκτήματα. Πρώτον, είναι ενσωματωμένο σε "ανθεκτικό", το οποίο δεν μειώνει την ταχύτητα περιστροφής κατά περισσότερο από 50%.

  Δεύτερον, οι νέες ρυθμίσεις δεν εφαρμόζονται στην αρχή των Windows. Θα πρέπει να ανοίξετε το πρόγραμμα κάθε φορά και να επαναλάβετε τα βήματα 2-4.

  Asus Eeectl

  Το Eeectl είναι ένα πρόγραμμα που ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε εύκολα και εύκολα τις παραμέτρους περιστροφής των λεπίδων στις συσκευές που κατασκευάζει η Asus.

  Εάν έχετε ένα gadget από άλλη εταιρεία, αναζητήστε ένα παρόμοιο λογισμικό στην επίσημη ιστοσελίδα τους.

  Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να ενεργήσετε ως εξής:

  1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή.
  2. Βρείτε το ελαχιστοποιημένο στο εικονίδιο του δίσκου, που βρίσκεται στη δεξιά γωνία του πλήκτρου RUN δίπλα στο ρολόι και κάντε κλικ πάνω του με το δεξί κουμπί του ποντικιού.
  3. Στην αναπτυσσόμενη λίστα, βρείτε το στοιχείο FAN, μεταβείτε σε αυτό και επιλέξτε μία από τις τιμές που εκφράζονται ως ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας.

  Ακόμα περισσότερα προγράμματα για την προσαρμογή της ταχύτητας του ανεμιστήρα που περιγράψαμε στο άρθρο μας "Ο ανεμιστήρας Buzzing στο Laptop Τι να κάνετε"

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου CPU ή να το μειώσετε μέσω του BIOS

  Εάν δεν θέλετε να βάλετε το ίδιο σε έναν υπολογιστή ή ειδικό λογισμικό σε αυτό για κάποιο λόγο δεν λειτουργεί σωστά, μην ανησυχείτε - στη συσκευή, δηλαδή, στο BIOS του, που όλες οι απαραίτητες λειτουργίες για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα protsessora.Nuzhno κάνει μόνο απλή χειρισμούς της αλυσίδας :

  1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και κατά την επανεκκίνηση, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εισόδου στο BIOS (σύμφωνα με το πρότυπο είναι Del, αλλά ορισμένοι κατασκευαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες επιλογές).

  Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στο BIOS, διαβάστε το λεπτομερές άρθρο μας "εδώ"

 • Για να βρείτε την ενότητα "Υγεία PC" ή κάτι παρόμοιο για το σκοπό αυτό και βρείτε τη λειτουργία "Έλεγχος ανεμιστήρα CPU".
 • Επιλέξτε μία από τις παρακάτω επιλογές:

  Ενεργοποιήθηκε (το σύστημα θα μειώσει ή θα αυξήσει αυτόματα την ταχύτητα περιστροφής του ψύκτη της CPU, προσπαθώντας να διατηρήσει τη θερμοκρασία και το επίπεδο θορύβου εντός των ορίων του κανόνα)

  Απενεργοποιημένη (χειροκίνητος έλεγχος, ο ίδιος ο χρήστης καθορίζει την τιμή που εκφράζεται ως ποσοστό της μέγιστης ταχύτητας του ανεμιστήρα).

 • Αποθηκεύστε τις αλλαγές και επανεκκινήστε. Οι νέες εγκαταστάσεις θα πρέπει να λειτουργήσουν.
 • Ρύθμιση της ταχύτητας των ψυγείων με πρόσθετες συσκευές

  Τα ειδικά προγράμματα και οι ρυθμίσεις BIOS δεν είναι οι μοναδικές διαθέσιμες μέθοδοι για να μειώσουν την ταχύτητα των ψυγείων σε φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές.

  Πολλά ακριβά συστήματα ψύξης έχουν χειροκίνητα χειριστήρια που σας επιτρέπουν να μειώσετε τον θόρυβο ή να αυξήσετε την ψύξη της ψύκτρας του επεξεργαστή πιέζοντας το κουμπί ή τη στρέψη του τροχού στον ελεγκτή.

  Αυτά τα συστήματα λειτουργούν πολύ πιο ήσυχα σε ολόκληρο το σετ με αναλόγους του CPU και επιδεικνύουν πολύ μεγαλύτερη απόδοση.

  Ως επιλογή, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την αγορά ενός μηχανικού ελεγκτή "Reobas".

  Εισάγεται στη θήκη μονάδας (που χρειάζεται τα DVD / CD-μονάδες το 2018), είναι συνδεδεμένο με το FAN-βύσμα στη μητρική πλακέτα και επιτρέπει την προσαρμογή της ταχύτητας των πτερυγίων του ανεμιστήρα της CPU και του πλαισίου.

  Συνήθως υπάρχει μια οθόνη στο reobus, η οποία δείχνει σαφώς τις θερμοκρασίες και τις τρέχουσες στροφές των συστημάτων ψύξης - tweaked τις ρυθμίσεις, και δεν υπάρχει ενοχλητικό θόρυβο.

  Το συμπέρασμα. Γενικές συμβουλές για τους χρήστες

  Οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους ρύθμισης ψύξης θα πρέπει να χρησιμοποιείται με σύνεση.

  Ορίζοντας υπερβολικά χαμηλές τιμές, κινδυνεύετε να προκαλέσετε υπερθέρμανση, γεγονός που θα οδηγήσει σε παγίδες, μη προγραμματισμένες επανεκκινήσεις και αποτυχία του υλικού σας.

  Τα προγράμματα δεν διαβάζουν πάντοτε σωστά πληροφορίες από τους αισθητήρες - ο χρήστης μπορεί να σκεφτεί ότι τα πάντα στο σύστημα είναι εντάξει, ενώ ο επεξεργαστής πάσχει από αυξημένες θερμοκρασίες.

  Συνιστάται να καθαρίζετε τακτικά τα ψυγεία και τα ψυγεία από τη σκόνη και να αλλάζετε τη θερμική πάστα - αυτό θα αυξήσει την απορρόφηση θερμότητας και θα μειώσει το επίπεδο θορύβου.

  Εάν, μετά από κάθε χειρισμό, η ταχύτητα περιστροφής ψύξης στον επεξεργαστή δεν αλλάξει, αυτό μπορεί να σημαίνει σταθερή ταχύτητα περιστροφής στο BIOS. Πηγαίνετε εκεί και αλλάξτε τη ρύθμιση ώστε να ταιριάζει.

  Συμβουλές από αυτό το άρθρο ήσαστε χρήσιμος; Στη συνέχεια, μην ξεχάσετε να μοιράζεστε πληροφορίες με άλλους, κάνοντας μια repost σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης. Σας ευχαριστώ πολύ!

  Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ψυγείου της CPU

  Πώς να μειώσετε τον θόρυβο του ανεμιστήρα στον υπολογιστή σας

  Σε έναν υπολογιστή, οι πηγές θορύβου οδηγούν συνήθως σε μέρη. Πρώτα απ 'όλα, είναι ένας ανεμιστήρας στον ψύκτη CPU, μπορεί επίσης να είναι ένας ανεμιστήρας στο ψυγείο του συστήματος ψύξης τσιπ στην κάρτα γραφικών. Ο ανεμιστήρας μπορεί επίσης να κάνει θόρυβο από την τροφοδοτική μονάδα, τον ανεμιστήρα ψύξης της θήκης του υπολογιστή. Λοιπόν, ίσως η πιο πηγή χαμηλού θορύβου με τον υπολογιστή είναι το σκληρό δίσκο, εκτός αν φυσικά δεν μιλάμε για το παλιό υπολογιστή, όπως το «Pentium 166» του.Από όλων των ανωτέρω, η πιο δυνατά και παρεμβατική θόρυβο στο σύγχρονο υπολογιστή είναι ο θόρυβος του ανεμιστήρα του επεξεργαστή. Ο θόρυβος που εκπέμπεται από άλλες συσκευές δεν είναι αρκετά δυνατή για να παλέψουμε γι 'αυτό προσοχή, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν κροτάλισμα άτακτη σώμα (ισχύει και για παλιούς υπολογιστές).

  Οι λόγοι για τον αυξημένο θόρυβο του ανεμιστήρα στη μονάδα συστήματος του υπολογιστή μπορεί να είναι αρκετοί:

  • Φοράτε, εξάτμιση λίπους στα έδρανα του ανεμιστήρα.
  • Σφράγιση, φράξιμο των πλεγμάτων του ψυγείου.
  • Η εσφαλμένη ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι ρυθμισμένη στο μέγιστο.
  • Φτηνές κινέζικο ψυγείο χωρίς όνομα (επιλογή μου από το δρόμο).

  Πώς να μειώσετε το θόρυβο ενός ανεμιστήρα του υπολογιστή;

  Συχνά, οι σύγχρονοι υπολογιστές είναι εξοπλισμένοι με αρκετά θορυβώδεις ψύκτες, οι οποίοι λειτουργούν με ταχύτητα που υπερβαίνει την ελάχιστη απαιτούμενη ταχύτητα για ψύξη του επεξεργαστή του υπολογιστή. Οι υπερβολικά υψηλές ταχύτητες του ανεμιστήρα είναι η κύρια αιτία αύξησης του θορύβου του ανεμιστήρα στον υπολογιστή. Επομένως, για να μειώσετε ή να αφαιρέσετε θόρυβο από τον ψύκτη του υπολογιστή, είναι απαραίτητο να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο ψυγείο. Το πιο σημαντικό για μια κάρτα γραφικών και έναν επεξεργαστή, με τους ανεμιστήρες στο τροφοδοτικό, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί, γιατί με αυτούς ολόκληρος ο υπολογιστής κρυώνει. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον θόρυβο, αφήνοντας ταυτόχρονα την ψύξη του υπολογιστή σε αποδεκτό επίπεδο. Δηλαδή, για να επιλέξετε τη βέλτιστη αναλογία της απόδοσης του συστήματος ψύξης στον εκπεμπόμενο θόρυβο του ψυγείου.

  Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι μείωσης της επιλογής του ψυγείου:

  1. Ενεργοποίηση στο BIOS, λειτουργίες, αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

  Λειτουργεί από την αρχή, τόσο περισσότερο η απόδοση της εφαρμογής (παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο), τόσο πιο γρήγορα ο ανεμιστήρας περιστρέφεται στον ψυγείο. Αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται από πολλές μητρικές πλακέτες: ASUS (Q-Fan control), Gigabyte (Έλεγχος ανεμιστήρα Smart), MSI (Fan Control) και άλλους κατασκευαστές.

  Εξετάστε το παράδειγμα της μητρικής πλακέτας ASUS Q-Fan Control

  Μεταβείτε στο BIOS, φτάνουμε στο τμήμα Main

  Από την ενότητα Κύριο, μεταβείτε στην ενότητα Ισχύς και επιλέξτε τη γραμμή Παρακολούθηση υλικού

  Αλλαγή της τιμής των γραμμών ελέγχου Q-ανεμιστήρα CPU και του πλαισίου Q-ανεμιστήρα του πλαισίου σε Ενεργοποιημένη

  Στη συνέχεια, θα εμφανιστούν πρόσθετες ρυθμίσεις για το προφίλ ανεμιστήρα CPU και το προφίλ ανεμιστήρα πλαισίου. Μπορούν να επιλεγούν τρεις τρόποι λειτουργίας σε αυτές τις γραμμές:

  - Οι άντρες είναι μια παραγωγική λειτουργία.

  - Το Silent είναι η πιο αθόρυβη λειτουργία - το βέλτιστο είναι μια ενδιάμεση λειτουργία μεταξύ παραγωγικής και ήσυχης.

  Περαιτέρω πατάμε [F10], συμφωνούμε με τις αλλαγές [ΝΑΙ] και αφήνουμε από το BIOS.

  Σημαντικό! Ο αυτόματος έλεγχος ανεμιστήρα θα εκτελείται μόνο στις υποδοχές CHA_FAN και CPU_FAN. Και το PWR_FAN δεν ρυθμίζεται από το σύστημα ελέγχου Q-Fan. Παρόμοια συστήματα ελέγχου υπάρχουν σε άλλες μητρικές κάρτες άλλων κατασκευαστών. Εάν η κάρτα σας δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία, θα πρέπει να μειώσετε την ταχύτητα του ψυγείου με τους ακόλουθους τρόπους.

  2. Μειώστε την τάση στον ψυγείο

  Στην καρδιά της μεθόδου είναι η μέθοδος μείωσης της τάσης στο κύκλωμα μεταξύ της πηγής και του ανεμιστήρα. Για να μειωθεί η ταχύτητα του ανεμιστήρα, είναι δυνατό να εφαρμοστεί χαμηλότερη τάση στον ανεμιστήρα. Η ονομαστική τιμή για τον ανεμιστήρα είναι 12 βολτ. Και η συνολική προδιαγραφή (ταχύτητα, στάθμη θορύβου, κατανάλωση ρεύματος κλπ.) Υποδεικνύεται για την ονομαστική τάση. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε τον ανεμιστήρα μας σε άλλες τρεις τάσεις:

  Αυτό γίνεται με τον συνηθισμένο σύνδεσμο Molex, ο οποίος υπάρχει σε επαρκή ποσότητα σε όλες τις σύγχρονες μονάδες ισχύος.

  Πώς να αποσυναρμολογήσετε την υποδοχή MOLEX 4 pin; Το πλαστικό κάλυμμα στερεώνεται μουστάκι 4 μεταλλικές επαφές για να τους πάρει, θα πρέπει να λυγίσει τον αποστάτη (κεραίες) λαβίδα προς τα κάτω και πιέστε το pin. Τραβώντας το καλώδιο, αφαιρέστε προσεκτικά το καλώδιο με τον πείρο, δείτε τη φωτογραφία.

  Ομοίως, πρέπει να αφαιρέσετε τα καλώδια τροφοδοσίας από τον συνδετήρα ανεμιστήρα cpu. Εξάγουμε μόνο τα καλώδια ισχύος, δηλαδή + 12V και γείωση (μείον).

  Τώρα εξάγεται καλώδιο είναι συνδεδεμένο με Molex βύσμα σύμφωνα με το σύστημα από την αρχή μέχρι το «+7» βολτ, αν συνεχίζει να ανατινάξει μακριά, στη συνέχεια, «5» βολτ, για να δούμε δείκτης κύκλου εργασιών - ο θόρυβος ήταν η βέλτιστη. Μην ξεχνάτε την πολικότητα (στο "+" υπάρχει το κίτρινο / κόκκινο σύρμα).

  Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι ένας προσαρμογέας σε + 7V ή + 5V όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

  3) Ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου με τη βοήθεια ενός reobas

  Το Reobas είναι μια συσκευή για τον έλεγχο της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων (ψύκτες). Κατά κανόνα, τα reobas είναι εγκατεστημένα στη θύρα 5.25 ", αλλά είναι δυνατή και η εγκατάσταση στη θύρα 3.5". Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πάνελ αυτού του είδους - με πρόσθετα τερματικά USB, εισόδους ήχου και πρόσθετα εξαρτήματα. Μπορείτε να αγοράσετε επώνυμα reballs ZALMAN, SKYTHE, AeroCOOL και άλλους κατασκευαστές, ή να κάνετε ένα απλό reobas με τα δικά σας χέρια από τα διαθέσιμα ραδιοσυσκευές.

  Επώνυμα πολυλειτουργικά reobas με παρακολούθηση θερμοκρασίας AeroCool Touch 2000

  Οπτικό διάγραμμα μιας σπιτικής μπανάνας

  Για να συναρμολογήσετε ένα σπιτικό reobas θα χρειαστείτε τα παρακάτω ραδιοσυσκευάσματα:

  • Σταθεροποιητής τάσης KR142EN12A, αναλογικό LM7805;
  • Ανθεκτική αντίσταση 320 Ohm;
  • Αντίσταση κοπής 4.7 kOhm;
  • Εναλλασσόμενη αντίσταση 1 kΩ.

  Αυτό το σχέδιο επιτρέπει στη χειροκίνητη λειτουργία να ρυθμίσει την τάση από 1,5 έως 11,8 βολτ. Η τάση κατωφλίου για την εκκίνηση των λεπίδων ανεμιστήρα είναι 3,5 βολτ.

  Στο τέλος του άρθρου προτείνω να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε την αντίσταση για να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα:

  Μήπως ενοχλεί τον θόρυβο του υπολογιστή; BIOS: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

  ⇨ Αρχική σελίδα »Σίδερο» Ενοχλητικός θόρυβος υπολογιστή; BIOS: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

  Μήπως ενοχλεί τον θόρυβο του υπολογιστή; BIOS: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

  Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες των χρηστών υπολογιστών. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις επιλογές για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα BIOS, επιλέξτε τον τύπο της ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα και άλλη επιλογή εγκατάστασης του BIOS για να ρυθμίσετε τον ανεμιστήρα του υπολογιστή... ενοχλητικό θόρυβο; BIOS: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα

  Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες των χρηστών υπολογιστών. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τις επιλογές του BIOS για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα, την επιλογή του τύπου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα και άλλες επιλογές του BIOS Setup για ρύθμιση του ανεμιστήρα.

  Κύκλος λειτουργίας ανεμιστήρα CHA Επιλέγοντας την ταχύτητα περιστροφής των πρόσθετων ανεμιστήρων ως ποσοστό της μέγιστης τιμής Οι επιλογές είναι:

  60%, 70%, 80%, 90%, 100%

  Αναλογίες ανεμιστήρα πλαισίου Αυτή η επιλογή μπορεί να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής του πρόσθετου ανεμιστήρα όταν η θερμοκρασία στο εσωτερικό του συστήματος δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα επιλογές znacheniy.Znacheniya: Auto - αυτόματο προσδιορισμό της ταχύτητας του ανεμιστήρα?

  60% -90% της μέγιστης τιμής.

  επιλογή Σασί Q-Fan ControlDanaya παρέχει την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής του πρόσθετου συστήματος επιλογής τους οπαδούς bloka.Znacheniya: άτομα με ειδικές ανάγκες - απενεργοποιήστε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα? Enabled - για τη δημιουργία αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα επιλογή.Αυτό μπορεί να ανταποκριθεί με τις ακόλουθες ονομασίες:

  Έλεγχος ανεμιστήρα CHA

  Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα πλαισίου Σύστημα ελέγχου ανεμιστήρα ταχύτητας ανεμιστήρα στροφών ανεμιστήρα

  CPUFAN2 TmaxUstanovka τιμές θερμοκρασίας της CPU, κατά την οποία η CPU ψύκτη ανεμιστήρα θα λειτουργήσει namaksimalnyh επιλογές oborotah.Znacheniya: 55 ° C-70 ° επιλογή CDannaya μπορεί επίσης να πληρούν υπό τις ακόλουθες ονομασίες:

  Θερμοκρασία πλήρους φόρτωσης ανεμιστήρων CPU

  Αυτόματη λειτουργία ανεμιστήρων Πλήρης ταχύτητα TempFAN1 Θερμοκρασία ορίου ° Θερμοκρασία ταχύτητας ροής (° C) Q-Fan1 Θερμοκρασία πλήρους ταχύτητας

  CPU Fan Duty Cucleas Επιλέξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα του CPU ως ποσοστό της μέγιστης τιμής. Τιμές επιλογών: 60%, 70%, 80%, 90%, 100% Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:

  Χειροκίνητη ταχύτητα ανεμιστήρα,%

  Έλεγχος ανεμιστήρων CPU Η λειτουργία του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία της CPU (με αυξανόμενη απώλεια θερμότητας της CPU, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες Biostar. Οι επιλογές είναι: Always On - απενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  Smart - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  CPU Fan αναλογίες Αυτή η επιλογή μπορεί να ρυθμιστεί ανεμιστήρα του ψυγείου CPU ταχύτητα όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα επιλογές znacheniy.Znacheniya: Auto - αυτόματο προσδιορισμό της CPU cooler ταχύτητα του ανεμιστήρα σε χαμηλή θερμοκρασία, η CPU 20% -90% της μέγιστης επιλογή znacheniya.Dannaya μπορούν επίσης να συναντηθούν με τα ακόλουθα ονόματα:

  Ελάχιστος κύκλος λειτουργίας FAN

  CPU Fan Έναρξη TemperatureUstanovka τιμές θερμοκρασίας CPU στην οποία η CPU ψύκτη ανεμιστήρας θα λειτουργεί στο ελάχιστο επιλογές oborotah.Znacheniya: 20 ° C-50 ° επιλογή CDannaya μπορεί επίσης να πληρούν υπό τις ακόλουθες ονομασίες:

  Αυτόματη λειτουργία ανεμιστήρων Ταχύτητα εκκίνησης TempFAN1 START Θερμοκρασία ° Κλιματισμός θερμοκρασίας CPU ° CQ-Fan1 Έναρξη Θερμοκρασία Εκκίνηση Θερμοκρασία (° C)

  CPU SmartFAN Θερμοκρασία ρελαντί Ρυθμίστε την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

  Στόχος έξυπνου ανεμιστήρα CPU Η λειτουργία του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της CPU (με την αύξηση της CPU θερμαίνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα αυξάνεται και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες MSI. Οι επιλογές είναι: Απενεργοποιημένες - Απενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  Η τιμή θερμοκρασίας (από 40 έως 70 σε βήματα των 5), στην οποία θα ενεργοποιηθεί ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα.

  CPU Κλίση PWMUstanovka στάδιο της αύξησης της CPU ψύκτη ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα επιλογή protsessora.Znacheniya επιλογές άνοδος της θερμοκρασίας 0-64Dannaya μπορεί επίσης να πληρούν υπό τις ακόλουθες ονομασίες:

  Πάγκος ανεμιστήρων CPU (PWM / ° C)

  Πλάκα FAN1 Επιλέξτε PWM / ° Πλάτος PWMSlope Επιλέξτε PWM / ° C

  CPU Target TemperatureUstanovka θερμοκρασία ανεμιστήρα του επεξεργαστή, η οποία θα πρέπει να αυξηθεί για να διατηρηθούν οι σύστημα ψύξης / επεξεργαστή μείωσης της ταχύτητας επιλογές kulera.Znacheniya: 10 ° C-85 ° επιλογή CDannaya μπορεί επίσης να πληρούν υπό τις ακόλουθες ονομασίες:

  Προσαρμογή θερμοκρασίας στόχου Smart Fan CPU

  CPU Smart Fan TemperatureSmart CPU Fan TargetSmart CPU TemperatureSmart CPUFAN TemperatureCPU Smart Fan ControlFunktsiya αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με την θερμοκρασία του CPU (με αυξανόμενη θερμότητα CPU περιστροφής του ανεμιστήρα αυξάνει η ταχύτητα, και το αντίστροφο). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες Gigabyte και ECS. Οι επιλογές είναι: Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  Έλεγχος Q-ανεμιστήρα CPU Η λειτουργία του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τη θερμοκρασία της CPU (με αυξανόμενη απώλεια θερμότητας της CPU, αυξάνεται η ταχύτητα του ανεμιστήρα του ανεμιστήρα και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες ASUS. Οι επιλογές είναι: Απενεργοποιημένη - Απενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  CPU Quiet Fan Η λειτουργία του αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της CPU (με την αυξανόμενη απώλεια θερμότητας της CPU, την ταχύτητα του ανεμιστήρα ανεμιστήρα αυξάνεται και αντίστροφα). Η επιλογή είναι σχετική με τις μητρικές πλακέτες ASRock. Οι επιλογές είναι: Απενεργοποιημένες - Απενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  FAN2 Εκκίνηση PWM ValueSet αρχική ταχύτητα περιστροφής πρόσθετων ανεμιστήρων σε συμβατικές μονάδες Οι επιλογές είναι:

  FAN2 Slope Επιλέξτε PWM / ° CSet το βήμα της αύξησης της ταχύτητας περιστροφής των επιπρόσθετων ανεμιστήρων όταν αυξάνεται η θερμοκρασία μέσα στη μονάδα συστήματος Επιλογές:

  Fan2 START Θερμ ° τιμές θερμοκρασίας CUstanovka στο εσωτερικό του συστήματος, στην οποία επιπλέον ανεμιστήρες για να κερδίσουν ελάχιστες επιλογές oborotah.Znacheniya:

  Τιμή θερμοκρασίας στόχου μπροστινού ανεμιστήρα Η ρύθμιση θερμοκρασίας στο εσωτερικό του περιβλήματος που θα πρέπει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης αυξάνοντας / μειώνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα στην πρόσοψη της μονάδας συστήματος.

  Χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα Ελέγξτε την ταχύτητα του ανεμιστήρα της ψύκτρας CPU σε χαμηλή θερμοκρασία CPU. Επιλογές: Απενεργοποίηση - σταματήστε τον ανεμιστήρα σε χαμηλή θερμοκρασία επεξεργαστή.

  Αργή - διατηρήστε την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα σε χαμηλές θερμοκρασίες CPU.

  Χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα συστήματος Ελέγξτε την ταχύτητα των πρόσθετων ανεμιστήρων σε χαμηλές θερμοκρασίες μέσα στη μονάδα συστήματος.

  Αργή - για να διατηρήσετε την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα.

  MCP Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα,% Επιλογή ταχύτητας ανεμιστήρα του ανεμιστήρα ψύξης του ελεγκτή συστήματος του chipset ως ποσοστό της μέγιστης τιμής Επιλογές:

  Μετρητής ταχύτητας ανεμιστήρα Mem,% Ταχύτητα ανεμιστήρα ψύξης ανεμιστήρα ως ποσοστό της μέγιστης τιμής.

  Τιμή θερμοκρασίας στόχου οπισθίου ανεμιστήρα Η ρύθμιση θερμοκρασίας στο εσωτερικό του περιβλήματος που πρέπει να υποστηρίξει το σύστημα ψύξης αυξάνοντας / μειώνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο πίσω μέρος της μονάδας συστήματος.

  Έξυπνο στόχος ανεμιστήρων NB Η ρύθμιση θερμοκρασίας του ελεγκτή συστήματος του chipset, την οποία θα πρέπει να υποστηρίξει το σύστημα ψύξης αυξάνοντας / μειώνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα, τον ελεγκτή του συστήματος ψύξης Οι τιμές της επιλογής

  Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα SPP,% Επιλογή ταχύτητας ανεμιστήρα ελεγκτή ως ποσοστό της μέγιστης τιμής.

  Εκκίνηση PWMSet την αρχική ταχύτητα ανεμιστήρα του ψύκτη CPU σε συμβατικές μονάδες. Τιμή επιλογής: 0-127 Αυτή η επιλογή μπορεί επίσης να εμφανιστεί με τα ακόλουθα ονόματα:

  CPU Fan Ξεκινήστε την τιμή PWM

  FAN1 Εκκίνηση PWM ValueWow ανεμιστήρα CPU PWM dutyStartUp / Stop PWM

  Στόχος Ταχύτητα ανεμιστήρα Επιλέγοντας τη λειτουργία περιστροφής του ανεμιστήρα σε θερμοκρασία κάτω από την επιτρεπτή τιμή Οι επιλογές είναι: Γρήγορη - ο ανεμιστήρας περιστρέφεται γρήγορα Μέση - ο ανεμιστήρας περιστρέφεται με μέτρια ταχύτητα:

  Αργή - ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί αργά.

  Q-Fan1 Διακοπή θερμοκρασίαςΕπιβεβαίωση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, όταν φτάσει στο έργο του ανεμιστήρα του ψύκτη CPU Επιλογές:

  Έλεγχος Q-Fan Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον αυτόματο έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή και του chipset. Οι επιλογές είναι: Disabled - απενεργοποίηση του αυτόματου ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

  Ενεργοποίηση - Ρύθμιση του αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα.

  Q-Fan ControllerFunktsiya αυτόματο έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα που συνδέονται με τις υποδοχές στη μητρική πλακέτα επιλογές plate.Znacheniya: άτομα με ειδικές ανάγκες - απενεργοποιήστε την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα? Enabled - για τη δημιουργία αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας περιστροφής επιλογή ventilyatorov.Dannaya μπορεί επίσης να συνεδριάσει με τις ακόλουθες ονομασίες:

  ASUS Q-FAN Control

  Λειτουργία Q-Fan SupportSmart Q-Fan

  Το άρθρο προέρχεται από ανοικτές πηγές: http://userwords.ru/2011/09/bios_3914.html

  Ο έλεγχος του ψύκτη CPU είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον θόρυβο στη μονάδα συστήματος

  Πολύ θορυβώδης μονάδα συστήματος κατά τη λειτουργία. Υποψιάζομαι ότι αυτό είναι ένας ανεμιστήρας στον επεξεργαστή. Πώς μπορείτε να μειώσετε τον θόρυβο του ανεμιστήρα χωρίς να τον αντικαταστήσετε;

  Η υψηλή απόδοση των σύγχρονων υπολογιστών έχει επίσης την αντίθετη πλευρά: αυξημένη διάχυση της θερμότητας από τα τσιπ που είναι εγκατεστημένα στη μητρική πλακέτα, τον προσαρμογέα οθόνης, ακόμα και στην τροφοδοσία ρεύματος. Γι 'αυτό σχεδόν κάθε Η / Υ είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό σύστημα ψύξης. Η πιο φθηνή, απλή και κοινή επιλογή είναι η ψύξη των συσκευών μέσω των θερμαντικών σωμάτων που είναι εγκατεστημένα απευθείας στις μάρκες και ψύχουν τους ανεμιστήρες.

  Αλλά τρεις ή περισσότεροι ανεμιστήρες που έχουν εγκατασταθεί παράγουν αρκετά ισχυρό θόρυβο. Απενεργοποιήστε τα ψυγεία δεν μπορεί, επειδή ο υπολογιστής θα υπερθερμανθεί με όλα τα επακόλουθα προβλήματα. Αλλά πώς μπορούμε τότε να αντιμετωπίσουμε το θόρυβο, το οποίο με την πάροδο του χρόνου γίνεται ισχυρότερο λόγω της φθοράς του μηχανικού μέρους του ανεμιστήρα και της παραγωγής λιπαντικού; Η απάντηση είναι μία: πάρτε τον έλεγχο των ανεμιστήρων του υπολογιστή στα χέρια σας. Σχετικά με τον τρόπο επίτευξης αυτού, και θα είναι η έκδοσή μας.

  Τρόποι επίλυσης του προβλήματος

  Σήμερα, όλα τα motherboards, το chipset, κάρτα γραφικών και CPU, υποχρεωτικά εξοπλισμένα με αισθητήρες θερμοκρασίας, μέσω του οποίου μπορείτε να ελέγχετε τη θερμοκρασία αυτών των στοιχείων με τη βοήθεια του υλικού του υπολογιστή ή του λογισμικού. Μειώνοντας την ταχύτητα των ψυγείων, αποτρέποντας την υπερθέρμανση του επεξεργαστή και του συστήματος στο σύνολό του, μπορείτε να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τον θόρυβο που δημιουργούν οι οπαδοί.

  Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι: να αντικαταστήσετε τους ανεμιστήρες με πιο ήσυχους ή να αναβαθμίσετε ολόκληρο το σύστημα ψύξης του υπολογιστή εγκαθιστώντας τα υπάρχοντα στοιχεία του Peltier. Μπορείτε να αγοράσετε ακριβά ψύξη σε υγρό άζωτο, επενδύοντας σε αυτή την επιχείρηση αρκετά μεγάλο ποσό των σκληρά κερδισμένα. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για την απλούστερη και φθηνότερη μέθοδο - τον έλεγχο της ταχύτητας του ψύκτη CPU και άλλων στοιχείων του υπολογιστή σας.

  Για να ελέγχετε τους οπαδούς του υπολογιστή σας, υπάρχουν διάφορες επιλογές:

  1. Χρησιμοποιήστε ειδικό λογισμικό.
  2. Ρυθμίστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα από το BIOS.
  3. Εφαρμόστε τη συσκευή, με ένα ακατανόητο όνομα "Reobas".
  4. Χαμηλώστε την τάση τροφοδοσίας των ψυκτών με τεχνητά μέσα.

  Ποιοι ανεμιστήρες είναι ρυθμιζόμενοι

  Πριν προχωρήσετε στην επιλογή μιας συγκεκριμένης μεθόδου για τον έλεγχο οπαδούς, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η συσκευή ελέγχου περιστροφής με 2 - σύνδεση καλωδίων, μπορείτε να αλλάξετε μόνο την εξουσία, ωστόσο, να ληφθούν πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα της περιστροφής είναι αδύνατη.

  Οι ψύκτες τριών ακίδων έχουν ανατροφοδότηση στην πλακέτα ελέγχου. Για να λυθεί όμως αυτό το πρόβλημα είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί η συσκευή για να ληφθούν αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με την ταχύτητα περιστροφής του κινητήρα. Είναι σε θέση να κάνει μόνο μερικά μοντέλα ελεγκτών.

  Η 4 - επιπλέον ενσύρματων ανεμιστήρα καλώδια παροχής ρεύματος, ανάδραση και το έδαφος, υπάρχει μια είσοδος PWM που επιτρέπει μια γραμμική διαχείρισης ισχύος ανεμιστήρα, το οποίο επιτρέπει την αλλαγή της ταχύτητας του ανεμιστήρα του CPU, ρύθμιση έως 10% της μέγιστης.

  Ρύθμιση της ταχύτητας των ψυγείων από το BIOS

  • Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και πατήστε το πλήκτρο DEL για να μπείτε στο BIOS.
  • Βρείτε το στοιχείο που είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό των παραμέτρων των ανεμιστήρων. Στις περισσότερες μητρικές πλακέτες, αυτό είναι το στοιχείο Advanced Chipset. Η λειτουργία Always Fan πρέπει να είναι ενεργοποιημένη (Enabled).
  • Επιλέξτε για κάθε διαθέσιμο ψυγείο τις τιμές 50-70% και πιέστε Esk.
  • Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις επιλέγοντας Αποθήκευση Exit Setup (Ρύθμιση εξόδου), και στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK
  • Μετά από μια επανεκκίνηση, ο θόρυβος από τους ψύκτες θα πρέπει να εξαφανιστεί.

  Αφού αλλάξετε τις ρυθμίσεις, παρακολουθήστε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και της μητρικής πλακέτας.

  Ρυθμίστε την περιστροφή του ανεμιστήρα με το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών

  Όλοι όσοι δεν βρήκαν τη σωστή επιλογή στο Bios, αφιέρωσαν ένα τεράστιο ποσό εξειδικευμένου λογισμικού. Σε αυτή τη δημοσίευση θα ήθελα να εξετάσω ένα εντελώς δωρεάν βοηθητικό ανεμιστήρα ταχύτητας. Αυτό το πρόγραμμα ελέγχου ανεμιστήρα υπολογιστή σας επιτρέπει να μειώσετε πολύ γρήγορα την ταχύτητα ορισμένων ψυγείων και εγγυάται ότι θα σας εξοικονομήσει από ενοχλητικό θόρυβο.

  • Συνδεθείτε στον ιστότοπο του προγραμματιστή στη διεύθυνση: www.almico.com
  • Κατεβάστε το πακέτο εγκατάστασης ανεμιστήρα ταχύτητας.
  • Όταν ξεκινάτε το πρόγραμμα, εμφανίζεται ένα παράθυρο στα αγγλικά. Για να αλλάξετε τη γλώσσα στα ρωσικά, ανοίξτε την καρτέλα "Ρύθμιση" μετά από "Επιλογές" και επιλέξτε "Ρωσικά" στο πλαίσιο "Γλώσσα" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.
  • Η ρωσική διεπαφή του βοηθητικού προγράμματος μοιάζει με αυτό:
  • Περιμένετε μέχρι το βοηθητικό πρόγραμμα να καθορίσει τον τύπο της μητρικής πλακέτας σας.
  • Εάν η διαδικασία αυτή δεν ήταν επιτυχής, μεταβείτε στην καρτέλα "Συχνότητες" και επιλέξτε χειροκίνητα τον κατασκευαστή της "μητρικής πλακέτας".

  Σημαντικό! Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, όπως τα περισσότερα παρόμοια για κάποιες μητρικές, είναι άχρηστο. Θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα άλλο πρόγραμμα.

  • Στα παράθυρα που αντικατοπτρίζουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα, ρυθμίστε την τιμή στο 50-60% της μέγιστης τιμής.
  • Μετά από αυτή τη λειτουργία, ο θόρυβος των ψυκτών θα μειωθεί αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών μειώνεται.

  Ελέγχει τους ανεμιστήρες PC με μηχανικά μέσα

  Ως μηχανικός έλεγχος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή που ονομάζεται Reobas, η οποία αναφέρθηκε στην αρχή του άρθρου. Αυτή η μονάδα είναι τοποθετημένη στον μπροστινό πίνακα του υπολογιστή, στο διαμέρισμα για το CDRom. Έχει ένα ή περισσότερα χειριστήρια χειρός στο πάνελ, τα οποία ελέγχουν το ψυγείο του επεξεργαστή και άλλα στοιχεία που είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρες. Εάν είναι απαραίτητο, θα αγοράσουμε και θα εγκαταστήσουμε όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα.

  Συνδέστε αυτή τη συσκευή απευθείας στην υποδοχή PCI. Μια πρόσθετη σύνδεση με την υποδοχή FAN της μητρικής πλακέτας θα επιτρέψει την παρακολούθηση της ταχύτητας των ψυγείων του λειτουργικού τους συστήματος.

  Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Reobas είναι ένα ακριβό παιχνίδι, οπότε προτού να αγοράσετε αυτή τη μονάδα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό το οποίο είναι πιο γρήγορο για εγκατάσταση και πλήρως κατανεμημένο στους προγραμματιστές.

  Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα

  Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα. Η παράμετρος χρησιμοποιείται στις μητρικές πλακέτες ASUS και περιλαμβάνει την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία και το chipset της CPU.

  style = "εμφάνιση: μπλοκ" κείμενο-ευθυγράμμιση: κέντρο " data-ad-format = "ρευστό" data-ad-layout = "στο άρθρο" data-ad-client = "ca-pub-6007240224880862"

  1. Ενεργοποιημένη - η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι ρυθμιζόμενη. Αν επιλεγεί αυτή η τιμή, μπορούν να εμφανιστούν πρόσθετες παράμετροι για την επιλογή του εύρους ή της λειτουργίας ελέγχου.

  2. Απενεργοποιημένο - ο έλεγχος είναι απενεργοποιημένος και ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη μέγιστη ταχύτητα.

  Ορισμένες κάρτες ενδέχεται να έχουν ξεχωριστές παραμέτρους για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα CPU (Έλεγχος ανεμιστήρα Q-CPU) και του ελέγχου πλαισίου Q-ανεμιστήρα.

  Αφού ενεργοποιηθεί ο έλεγχος Q-Fan, ορισμένες παραμέτρους ενδέχεται να είναι διαθέσιμες σε ορισμένες μητρικές πλακέτες για πρόσθετη ρύθμιση της λειτουργίας ελέγχου ανεμιστήρα.

  1. Αναλογία ανεμιστήρων CPU - χρησιμοποιείται για να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή δεν υπερβαίνει τις επιτρεπόμενες τιμές. Αυτή η ταχύτητα μπορεί να ρυθμιστεί σε ποσοστό ή κλάσματα της μέγιστης ταχύτητας.

  2. Θερμοκρασία στόχου CPU - η θερμοκρασία πάνω από την οποία θα αυξηθεί η ταχύτητα του ανεμιστήρα.

  3. CPU Fan Προφίλ - η επιλογή σας επιτρέπει να ορίσετε ένα από τα διαθέσιμα προφίλ έλεγχο της θερμοκρασίας: Silent Mode - ήσυχο, Βέλτιστη - ένα βέλτιστο, Λειτουργία απόδοσης - πιο θορυβώδες, αλλά επιτρέπει καλή συστατικά ψύξης σε υψηλά φορτία.

  CPU Quiet Fan

  Η παράμετρος περιλαμβάνει την αυτόματη ρύθμιση της περιστροφής της ταχύτητας του ανεμιστήρα CPU ανάλογα με τη θερμοκρασία στις μητρικές πλακέτες ASRock.

  1. Ενεργοποιημένη - η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι ρυθμιζόμενη. Όταν επιλεγεί αυτή η τιμή, μπορούν να εμφανιστούν οι ακόλουθες παράμετροι:

  • Στόχος CPU Θερμοκρασία - η θερμοκρασία σε βαθμούς κάτω από την οποία η ταχύτητα ανεμιστήρα θα μειωθεί (μεταξύ 45 ° και 65 °)?
  • Ανοχή - το σφάλμα του συστήματος ελέγχου θερμοκρασίας σε μοίρες σε σχέση με τη θερμοκρασία προορισμού CPU.
  • Στόχος Ταχύτητα ανεμιστήρα - η ταχύτητα του ανεμιστήρα σε θερμοκρασία κάτω από την επιτρεπόμενη θερμοκρασία. Ανάλογα με το μοντέλο του σκάφους, μπορεί να υπάρχουν τρία επίπεδα ταχύτητας: Fast, Middle και Slow ή εννέα επίπεδα που υποδηλώνουν Level 1-Level 9.

  2. Απενεργοποιημένο - ο έλεγχος είναι απενεργοποιημένος και η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα είναι η μέγιστη.

  Έλεγχος Smart FAN της CPU

  Οι παράμετροι είναι παρόμοιες με εκείνες που συζητήθηκαν παραπάνω από το Q-Fan Control και τον CPU Quiet Fan, αλλά χρησιμοποιούνται σε κάρτες Gigabyte, ECS, κλπ. Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, τα ονόματα παραμέτρων ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς.

  1. Ενεργοποίηση - ενεργοποιείται ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα.

  2. Απενεργοποιημένο - ο έλεγχος είναι απενεργοποιημένος και ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη μέγιστη ταχύτητα.

  Ορισμένα μοντέλα καρτών μπορεί να έχουν παραμέτρους για επιπλέον ρύθμιση αυτής της λειτουργίας:

  1. CPU SmartFAN Ful 1-Speed ​​- η θερμοκρασία πάνω από την οποία λειτουργεί ο ανεμιστήρας σε πλήρη ισχύ.

  2. CPU SmartFAN Idle Temp - η ελάχιστη ταχύτητα περιστροφής, η οποία ορίζεται ως ποσοστό του μέγιστου.

  Στις μητρικές πλακέτες Gigabyte, μπορείτε να ρυθμίσετε επιπλέον τη λειτουργία ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα Easy Type στο δίσκο.

  style = "εμφάνιση: μπλοκ" κείμενο-ευθυγράμμιση: κέντρο " data-ad-format = "ρευστό" data-ad-layout = "στο άρθρο" data-ad-client = "ca-pub-6007240224880862"

  Έλεγχος FAN της CPU

  Η παράμετρος βρίσκεται στις σανίδες της Biostar και σε ορισμένους άλλους κατασκευαστές, με την έννοια που μοιάζει με αυτή που συζητήθηκε παραπάνω, αλλά έχει τις ακόλουθες τιμές:

  1. 1Smart - ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας είναι ενεργοποιημένος.

  2. Πάντα ενεργοποιημένο - Ο ανεμιστήρας λειτουργεί πάντα με μέγιστη ταχύτητα στροφών.

  CPU Smart Fan Target

  Η παράμετρος είναι χαρακτηριστική για μητρικές πλακέτες MSI και επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, καθώς και τις παραμέτρους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

  1. Απενεργοποιημένη - ο ανεμιστήρας λειτουργεί πάντα με πλήρη ισχύ.

  2. Από 40 ° έως 70 ° σε βήματα των 5 ° - η θερμοκρασία του συστήματος αυτόματης ρύθμισης. Σε αυτήν την περίπτωση, χρησιμοποιήστε την Ελάχιστη CPU. Η Ταχύτητα ανεμιστήρα μπορεί να ρυθμίσει την ελάχιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα ως ποσοστό του μέγιστου.

  Στις κάρτες MSI, μπορείτε επίσης να ορίσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων του chipset χρησιμοποιώντας τις παραμέτρους ελέγχου SYS FAN1 / 2.

  Λειτουργία Smart FAN της CPU, λειτουργία Q-ανεμιστήρα CPU

  Η παράμετρος ρυθμίζει τη λειτουργία ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα ανάλογα με το σχεδιασμό της και είναι διαθέσιμη μόνο εάν η λειτουργία ελέγχου ταχύτητας είναι ενεργοποιημένη χρησιμοποιώντας μία από τις παραμέτρους που αναφέρθηκαν παραπάνω.

  1. Αυτόματα - ο τύπος ανεμιστήρα επιλέγεται αυτόματα.

  2. Τάση (DC) - ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος χρησιμοποιώντας έναν συνδετήρα τριών ακίδων.

  3. PWM - ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος χρησιμοποιώντας ένα τεσσάρων ακίδων.

  Όταν χρησιμοποιείτε ανεμιστήρες με υποδοχή τριών ακίδων, ορισμένες λειτουργίες αυτόματου ελέγχου ταχύτητας ανεμιστήρα ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες.