Αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου με τα χέρια σας - 5 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι

Η ανθεκτικότητα στις ασθένειες και το επίπεδο των καλλιεργειών εξαρτάται άμεσα από το μικροκλίμα στο θερμοκήπιο. Οι καρποί των τοματών, για παράδειγμα, δεν δένονται σε θερμοκρασία 32 ° C θερμότητας. Κατά τη διάρκεια της θέρμανσης στους 40 ° C, τα περισσότερα φυτά πεθαίνουν. Ο αυτόματος αερισμός του θερμοκηπίου, που δημιουργείται από τα δικά του χέρια, θα παρέχει στις εγκαταστάσεις φρέσκο ​​αέρα, απαραίτητο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος, θα είναι χρήσιμες οι συμβουλές, τα διαγράμματα και οι οδηγίες βήμα προς βήμα από τους ειδικούς.

Τύποι και μέθοδοι εξαερισμού των θερμοκηπίων

Ο εξαερισμός των θερμοκηπίων είναι δύο τύπων: φυσικός και εξαναγκασμένος. Φυσικό περιλαμβάνει αερισμό με τη βοήθεια των παραθύρων, τα καλύμματα, τις πόρτες. Αναγκαστική εργασία με ανεμιστήρες που παρέχουν ροή αέρα και εκροή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του χειροκίνητου αερισμού

Ο ευκολότερος τρόπος για τον αερισμό: ζεστό - άνοιξε τα παράθυρα, κρύο - κλειστό. Το πλεονέκτημα ενός χειροκίνητου συστήματος στην οικονομία του, αλλά εδώ βρίσκεται η απροσδόκητη επιπλοκή. Η Skvoznjak επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των φυτών.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η ανάγκη για συνεχή παρουσία. Και αν ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου έρχεται μόνο για το Σαββατοκύριακο; Η μόνη διέξοδος είναι το αυτόματο σύστημα αερισμού του θερμοκηπίου, το οποίο δημιουργείται από τα δικά του χέρια, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία να φύγετε για επαγγελματικούς λόγους.

Αν το θερμοκήπιο έχει τοποθετήσει σωστά τα παράθυρα, είναι εύκολο να τα "διδάξετε" να ανοίγουν και να κλείνουν χωρίς τη συμμετοχή σας.

Αυτόματος αερισμός και οι τύποι του

Το αυτόματο σύστημα προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Τα παράθυρα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της καθορισμένης αύξησης της θερμοκρασίας και στο επιθυμητό ύψος.
 • για διαφορετικούς πολιτισμούς, μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Όλες οι αυτόματες συσκευές εξαερισμού χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

 1. Υδραυλικοί μηχανισμοί.
 2. Διμεταλλικό σύστημα.
 3. Αυτοματοποιημένα παράθυρα.
 4. Εξαερισμός με ηλεκτρικές συσκευές.

Προσοχή παρακαλώ! Η εισροή αέρα στο δωμάτιο πρέπει να είναι ίση με την εκροή. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε τραβέρσες, που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του θερμοκηπίου, σε διαφορετικές αποστάσεις από το πάτωμα.

Εξάτμιση με υδραυλικό σύστημα

Στο θερμοκήπιο χρησιμοποιείται η κύρια αρχή του υδραυλικού συστήματος: όταν θερμαίνεται, το υγρό επεκτείνεται και, όταν κρυώνει, στενεύει.

Σε συστήματα αυτόματου αερισμού για θερμοκήπια που δημιουργούνται από τα χέρια τους, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αέρα ή νερό, οι οποίοι επεκτείνονται και ωθούν το έμβολο. Αυτός, με τη σειρά του, κινεί τη ράβδο ανυψώνει το τραχύ. Ας εξετάσουμε 2 παραλλαγές αυτοματισμού. Το πρώτο είναι μια θερμική κίνηση από έναν υδραυλικό κύλινδρο που χρησιμοποιεί διαστολή αέρα. Το δεύτερο είναι ένα σύστημα από πλαστικά μπουκάλια ή γυάλινα βάζα με νερό.

Αξιόπιστος αυτοματισμός με πνευματική κίνηση

Ο αυτόματος αερισμός των θερμοκηπίων μπορεί να εξοπλιστεί με τα χέρια τους. Η πιο απλή έκδοση είναι η πνευματική κίνηση από τον υδραυλικό κύλινδρο.

Κατάλογος των απαιτούμενων υλικών

Για την εγκατάσταση θα χρειαστούν μερικές ημέρες, εργαλεία και πολλά εξαρτήματα:

 • κομμάτι πλαστικού σωλήνα με τη μορφή κυλίνδρου μήκους 300-350 mm και διαμέτρου 200 mm ·
 • ένα κομμάτι πλεξιγκλάς πάχους 5 mm.
 • ξύλινο ραβδί για κατασκευή ράβδων?
 • η κάμερα από την μπάλα ποδοσφαίρου?
 • λεπτό μήκος σωλήνα 1,5 - 2 m.

Προσοχή παρακαλώ! Ένας πλαστικός σωλήνας μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε κύλινδρο από αυτοσχέδια υλικά. Για παράδειγμα, από πολυανθρακικό, αριστερά μετά την εγκατάσταση ενός θερμοκηπίου ή ένα θερμοκήπιο.

Προετοιμασία για εγκατάσταση κυλίνδρων

 1. Πάρτε το σωλήνα και να κάνετε για τα δύο σφραγισμένα βύσματα plexiglass. Το πάνω μέρος θα χρησιμεύσει ως οδηγός για το απόθεμα.
 2. Για να φτιάξετε ένα έμβολο από Plexiglas. Θα πρέπει να είναι μικρότερη από την εσωτερική διάμετρο του κυλίνδρου κατά 1-2 mm.
 3. Το στέλεχος είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή κομμάτι πλαστικού σωλήνα (μέγεθος 32). Αν έχετε επιλέξει μια ξύλινη επιλογή, στη συνέχεια κολλήστε ένα μήκος 500 mm και μια διάμετρο 40 mm που πρέπει να άμμο και να καλύψει με αντισηπτικό.
 4. Τρυπήστε τρύπες και στα δύο βύσματα. Στον πυθμένα - με διάμετρο 10 mm. Στην κορυφή - έτσι ώστε να φιλοξενεί το απόθεμα.

Σύστημα πεπιεσμένου κυλίνδρου

 1. Κόψτε το κάτω βύσμα στον κύλινδρο.
 2. Βάλτε το εσωτερικό της κάμερας από τη σφαίρα, σφιχτά συνδεδεμένο με τον εύκαμπτο σωλήνα.
 3. Περάστε τον εύκαμπτο σωλήνα μέσω του βύσματος. Στέλεχος ενισχύεται στο κέντρο του εμβόλου. Τοποθετήστε το έμβολο στον κύλινδρο έτσι ώστε να πιέζει τη σφαίρα.
 4. Τροφοδοτήστε τη ράβδο μέσα από το άνω βύσμα και σφραγίστε την με ασφάλεια στον κύλινδρο.

ΓΤο Συμβούλιο. Εάν καθορίσετε την ταινία καθοδήγησης, μπορεί να αφαιρεθεί και να συντηρηθεί σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο πνευματικός κύλινδρος, που δημιουργείται από τον υδραυλικό κύλινδρο, είναι έτοιμος. Όταν ο αέρας έρθει μέσω του σωλήνα, αντλεί την μπάλα που θα ανυψώσει και θα ωθήσει το έμβολο με τη ράβδο.

Στάδια του έργου εγκατάστασης του δέκτη

Το συναρμολογημένο μέρος είναι μόνο το ήμισυ της αυτόματης οπής. Για τη σωστή λειτουργία του, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον υδραυλικό κύλινδρο στη δεξαμενή με αέρα, δηλαδή στον δέκτη. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δέκτης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση του αέρα που διογκώνει τη σφαίρα.

Ως δοχείο για τον αέρα, είναι κατάλληλο ένα μεγάλο δοχείο ή δοχείο 20 λίτρων. Το κυριότερο είναι ότι είναι ερμητικά σφραγισμένα.

 1. Στο κάτω μέρος του καλά κλειστού δοχείου, πρέπει να εγκαταστήσετε δύο ακροφύσια.
 2. Ένας από αυτούς συνδέεται στενά με τον εύκαμπτο σωλήνα που εισέρχεται στον υδραυλικό κύλινδρο.
 3. Στο δεύτερο τοποθετείται σε ένα κομμάτι μήκους σωλήνα 100-150 mm. Αδειάστε τον αέρα στην αντλία και κλείστε το όταν η ράβδος είναι ελαφρώς εκτεταμένη.

Ο δέκτης είναι έτοιμος! Όταν η πίεση αέρα αυξάνεται, θα ρέει μέσα από το ακροφύσιο στον υδραυλικό κύλινδρο και η ράβδος θα ανοίξει το τραβέρσα, διασφαλίζοντας τον αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα έτοιμο μηχανισμό

Η αυτόματη συσκευή πρέπει να συνδεθεί σε ένα παράθυρο που ανοίγει στον οριζόντιο άξονα. Ο δέκτης είναι σημαντικός για την εγκατάσταση ώστε να μην έχει ηλιακό φως. Είναι καλύτερο να κρεμάστε ένα θερμοκήπιο κάτω από τη στέγη, να καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου ή άλλη προστατευτική οθόνη.

Ο πνευματικός ενεργοποιητής που συνδέεται με τον δέκτη θα πρέπει να εγκατασταθεί δίπλα στο παράθυρο. Η ράβδος που συνδέεται με το παράθυρο θα ανυψώσει το πλαίσιο μόλις ζεσταθεί στο θερμοκήπιο. Και θα το χαμηλώσει σε ένα κρύο snap.

Η εφεύρεση πρέπει να βαθμονομείται με ρύθμιση της πίεσης στο εσωτερικό του συστήματος με ελεύθερο εύκαμπτο σωλήνα. Η βαθμονόμηση σάς επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε το παράθυρο σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Συσκευές Plus: Η μονάδα μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από τα αυτοσχέδια υλικά.

Μείον: Ο υδραυλικός κύλινδρος έχει σχεδιαστεί για ελαφριές οριζόντιες δοκούς

Αυτόματος αερισμός με τραπεζική μέθοδο

Ο αερισμός στο θερμοκήπιο με τα χέρια του είναι εύκολο να γίνει, ακόμη και αν δεν υπάρχουν σωλήνες, ραβδιά και πλεξιγκλάς. Αρκεί μόνο δύο γυάλινα βάζα και το ίδιο το άνοιγμα του παραθύρου.

Υλικά για την κατασκευή αυτοματισμών από κονσέρβες

Συμβούλιο. Ακολουθώντας το παράδειγμα γυάλινα βάζα, μπορείτε να φτιάξετε ένα σύστημα από πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 5 λίτρων. και 800 ml.

Η εγκατάσταση μιας τραπεζικής συσκευής συνεπάγεται τη διαθεσιμότητα αυτοσχέδιων υλικών:

 • 2 γυάλινα βάζα (3 λίτρα και 800 ml).
 • 1 μεταλλικό κάλυμμα.
 • 1 κάλυμμα από πολυαιθυλένιο.
 • έναν ορείχαλκο ή χάλκινο σωλήνα μήκους 300 mm και διάμετρο 5 mm.
 • ένα σωλήνα από ιατρικό σταγονόμετρο μήκους 1 m.
 • Ξύλο αντίβαρο, παρόμοιο με το μέγεθος του πλαισίου.
 • 2 καρφιά των 100 mm.
 • σύρμα.
 • σφραγιστικό.

Εγκατάσταση συστήματος δύο δοχείων

Όταν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε:

 1. Σε ένα βάζο τριών λίτρων, πρέπει να ρίχνετε 800 ml. νερό. Τραβήξτε με μεταλλικό καπάκι.
 2. Τρυπήστε μια οπή στο κάλυμμα και τοποθετήστε ένα σωλήνα ορειχάλκου μέσα σε αυτό, έτσι ώστε να μην φτάνει στο κάτω μέρος του δοχείου για 2-3 mm. Ασφαλίστε τον σωλήνα και κόψτε τον αρμού με στεγανωτικό.
 3. Σε βάζο χωρητικότητας 800 ml. πρέπει να ρίξετε 200 ml. νερό, κλείστε το καπάκι. Κάνετε μια τρύπα στο καπάκι πολυαιθυλενίου και εισάγετε έναν σωλήνα από το σταγονόμετρο μέσα σε αυτό, χωρίς να φτάσει στον πυθμένα κατά 2-3 mm.
 4. Στο κάτω πλαίσιο έξω από το παράθυρο, καρφώστε την ξύλινη δοκό. Στερεώστε το μικρότερο βάζο στο ανώτερο πλαίσιο με ένα νύχι και ένα σύρμα. Ένα μεγάλο βάζο μπορεί να συνδεθεί υψηλότερα ή να τοποθετηθεί σε ένα ράφι πάνω από ένα μικρό βάζο. Η συσκευή είναι έτοιμη!

Τώρα, μόλις ο αέρας στα πιάτα θερμαίνεται, θα μετατοπίσει το νερό από το δοχείο τριών λίτρων στο μικρό. Η μικρότερη χωρητικότητα θα γίνει πιο βαρύ, χαμηλότερη και θα ανοίξει το παράθυρο. Και αντίστροφα.

Plus αυτόματο αερισμό: εύκολο να γίνει, χωρίς κόστος για υλικά.

 • Είναι κατάλληλο μόνο για παράθυρα που ανοίγουν στον οριζόντιο άξονα.
 • πρέπει περιοδικά να προσθέσετε εξατμισμένο νερό.

Διμεταλλικό σύστημα αερισμού σε λειτουργία

Τα μέταλλα, καθώς και τα υγρά, θερμαίνονται, επεκτείνονται. Από αυτά, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού των δαμαλίδων, που εργάζονται για τη διαφορά μεταξύ του συντελεστή διαστολής των δύο μεταλλικών ταινιών. Μια απλή και αποτελεσματική συσκευή - μια αυτόματη συσκευή για τον εξαερισμό των θερμοκηπίων από σανίδες και μέταλλο

Προσοχή παρακαλώ! Οποιαδήποτε αυτοματοποίηση χρειάζεται προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Ο μηχανισμός δεν πρέπει να θερμαίνεται από τον ήλιο, αλλά από τον αέρα.

Για να δημιουργήσετε τη συσκευή που χρειάζεστε:

 • ένα ξύλινο μπαρ.
 • σκάφους ·
 • μεταλλική ταινία?
 • νύχια;
 • το μεντεσέ.
 1. Το μεταλλικό φύλλο και η σανίδα πρέπει να στερεώνονται στο δάπεδο κάθετα.
 2. Μεταξύ αυτών, εισάγετε μια ξύλινη δοκό στη μέση.
 3. Ασφαλίστε ολόκληρη τη δομή.
 4. Συνδέστε τη μεταλλική ταινία στο παράθυρο με τη βοήθεια ενός μεντεσέ. Έγινε!

Το μέταλλο, το οποίο αντιδρά γρήγορα σε αύξηση της θερμοκρασίας, θα κάμψει και θα ανοίξει το πλαίσιο υπό την επίδραση της δύναμης επέκτασης. Όταν το φύλλο έχει κρυώσει, θα επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

Η επιτυχία των αυτοματοποιημένων παραθύρων

Η αυτοματοποίηση, το άνοιγμα και το κλείσιμο του παραθύρου, λειτουργεί με βάση την αρχή της επέκτασης του λαδιού κινητήρα. Αυτοί οι μηχανισμοί εργοστασιακής παραγωγής μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο και σε παραδοσιακά καταστήματα. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημαντικά σημεία:

 1. Η τιμή. Ο μηχανισμός με την προσέγγιση της πόρτας κοστίζει από 1600 έως 3500 χιλιάδες ρούβλια. Χρειάζονται όσα παράθυρα έχετε στο θερμοκήπιο.
 2. Προσδιορίστε το βάρος της μονάδας.
 3. Μάθετε αν το μοντέλο που σας αρέσει μπορεί να ρυθμιστεί σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές.

Εάν δεν θέλετε να αυτοματοποιήσετε τα παράθυρα με τη βοήθεια εργοστασιακών μηχανισμών, τότε οργανώστε το αερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια σας από αυτοσχέδιες συσκευές.

Ανεμιστήρας καπό χώρου αποσκευών

Αυτοματοποιημένο φύλλο παράθυρο - δεν υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει μια οδηγία και μια μικρή ικανότητα. Ως βασικό στοιχείο, η έμφαση για τον κορμό, που λαμβάνεται από το "Moskvich", θα ταιριάζει.

Υδραυλικός κύλινδρος και υδραυλική δεξαμενή από εξαρτήματα αυτοκινήτων

Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε ένα σταθερό μηχανισμό ικανό να αυξήσει ταυτόχρονα αρκετούς τραβέρσες. Θα αποτελείται από δύο μέρη. Η πρώτη είναι η έμφαση για τον κορμό του αυτοκινήτου, επαναφορά για νέες ανάγκες:

 1. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το μπουλόνι που είναι ενσωματωμένο στη στάση. Στο κέντρο, τρυπήστε μια τρύπα και αφήστε τον αέρα από τον κύλινδρο. Τρυπήστε την οπή μέχρι 9 mm.
 2. Σπρώξτε το στέλεχος έτσι ώστε το έμβολο να μην φτάνει στην οπή κατά 30-35 mm.
 3. Απολιπάνετε την κοιλότητα του κυλίνδρου. Ασφαλίστε το σε μια μέγγενη με μια τρύπα επάνω. Ρίξτε λάδι στο έμβολο έτσι ώστε να μην αγγίζει τους τοίχους.
 4. Ρίξτε την κοιλότητα με εποξειδική κόλλα. Μόλις στεγνώσει, πρέπει να τραβήξετε το στέλεχος για να σχίσει το έμβολο μακριά από την κόλλα.
 5. Στην κόλλα, τρυπήστε μια τρύπα 9 mm και κόψτε το σπείρωμα σε αυτό (βήμα 1.25).

Το δεύτερο μέρος της συσκευής είναι μια υδραυλική δεξαμενή. Μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα:

 1. Ο σωλήνας (διάμετρος 40 mm, μήκος - 300) πρέπει να αποσβένεται στη μία πλευρά με συγκολλημένο μεταλλικό βύσμα. Και από την άλλη πλευρά, ένα βύσμα με σπείρωμα για βίδα M10.
 2. Για ένα καπάκι με ένα σπείρωμα, απαιτείται ένα παρέμβυσμα από ανθεκτικό σε λάδι υλικό.
 3. Στο συγκολλημένο βύσμα, τρυπήστε μια οπή 9 mm και κόψτε σε αυτό το σπείρωμα M 10, βήμα 1.25.

Συμπλήρωση και εγκατάσταση μιας αυτόματης συσκευής ανοίγματος

Συνδέοντας τον κύλινδρο και τη δεξαμενή με τον εύκαμπτο σωλήνα φρένων, έχετε ένα ισχυρό ανοιχτήρι. Παραμένει να γεμίσετε τη δεξαμενή με ψυχρό λάδι και να εγκαταστήσετε τον αυτοματισμό:

 1. Συμπληρώνοντας το λάδι στη δεξαμενή, πρέπει να μετακινήσετε τη ράβδο, να την αντλήσετε μέσω ολόκληρου του μηχανισμού. Στη συνέχεια, γεμίστε το γεμάτο δοχείο με ένα βύσμα με ένα σπείρωμα και κλείστε με ένα μπουλόνι με πλυντήριο και παξιμάδι. Βαθμολογήστε τον μηχανισμό με ένα μπουλόνι ρύθμισης.
 2. Τώρα η δεξαμενή - κάτω από την οροφή (με προστατευτική οθόνη, φυσικά), και ο κύλινδρος - κάτω από το παράθυρο. Όταν το πετρέλαιο επεκτείνεται, το στέλεχος εκτείνεται και ανοίγει το παράθυρο.

Συσκευές Plus: Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για μεγάλο βάρος. Σε αυτό είναι δυνατή η σύνδεση αρκετών αεραγωγών με τη βοήθεια αυτο-κατασκευασμένων μοχλών.

Αναγκαστικός εξαερισμός με ανεμιστήρες

Ο αναγκαστικός αερισμός των θερμοκηπίων χρησιμοποιείται σε μεγάλες περιοχές. Αρχή λειτουργίας - αρκετοί ανεμιστήρες για την εισροή και την εκροή αέρα που βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα του θερμοκηπίου. Οι ανεμιστήρες ρυθμίζουν έναν θερμικό κινητήρα μονής καναλιού, δύο καναλιών και τριών καναλιών (μέσω ενός καναλιού για κάθε μηχανισμό).

Αυτόματος εξαερισμός από τα μέρη του υπολογιστή

Συνήθως, οι οπαδοί αγοράζουν, αλλά η εσωτερική master-diy και στη συνέχεια να βρει έναν τρόπο για να χτίσει ένα αυτόματο εξαερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια τους.

Συνθήκες: θερμοκήπιο 3x8 μ. Στις μπροστινές πλευρές - δύο παράθυρα. Ο φυσικός εξαερισμός για ένα θερμοκήπιο αυτού του μεγέθους δεν είναι αρκετό. Η περίπτωση για μικρά - πρέπει να οικοδομήσουμε μια υποχρεωτική.

Για την εργασία απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • 2 παλιά τροφοδοτικά από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή.
 • διμεταλλικό θερμοστάτη.
 • μπαταρία αυτοκινήτου;
 • καλώδια.

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα υπολογιστή

 1. Από τα τροφοδοτικά, τραβήξτε προσεκτικά 2 μεγάλους ανεμιστήρες (ψυγείο).
 2. Εγκαταστήστε τα στο παράθυρο έτσι ώστε κάποιος να εργαστεί στην εισροή, ο δεύτερος - στην κουκούλα.
 3. Δημιουργήστε ένα κοινό σύστημα χρησιμοποιώντας καλώδια. Συνδέστε και τους δύο ανεμιστήρες στο διμεταλλικό ρελέ. Ρυθμίστε το ώστε το ρελέ να δίνει εντολή να ξεκινήσει σε θερμοκρασία 24-25 ° C.
 4. Για να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το σύστημα είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Δεν υπάρχει βύθισμα και ζεστός αέρας διοχετεύεται από τον ανεμιστήρα, συντονισμένος στην κουκούλα.

Plus: δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης με ηλεκτρισμό.

Μείον: Η μπαταρία πρέπει να επαναφορτιστεί.

Για να δημιουργηθεί ένα σοβαρό σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου, οποιοδήποτε από τα παραπάνω σχήματα ή ένας συνδυασμός αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα χέρια του. Ένα θέρετρο για πράσινους φίλους, που δημιουργούνται από τα δικά τους χέρια, θα βοηθήσει στη συλλογή της πολυαναμενόμενης άφθονης συγκομιδής.

Η συσκευή και η εφαρμογή του αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου

Το όνειρο σχεδόν κάθε κατοίκου του καλοκαιριού είναι να έχει ένα θερμοκήπιο που θα είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία αυτόματων συστημάτων. Όλες οι καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια είναι πολύ φανταστικές. Ακόμη και η παραμικρή διακύμανση της ροής ή της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε αυτούς ή ακόμα και να τις σκοτώσει. Εάν το θερμοκήπιο είναι πολύ parko και η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή, τότε είναι απολύτως απαραίτητο να ανοίξετε τα παράθυρα και να αερίσετε το θερμοκήπιο. Αν αυτό δεν γίνει, τα φυτά μπορούν να πεθάνουν από τη ζέστη. Αλλά, δυστυχώς, δεν κάθε κάτοικος του καλοκαιριού έχει την ευκαιρία να ελέγξει τη διαδικασία αερισμού του θερμοκηπίου. Όλοι οι ιδιοκτήτες θερμοσίφωνων σε τέτοιες καταστάσεις θα βοηθήσουν στον αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου.

Τύποι αυτόματου αερισμού

Όλα τα συστήματα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • Αυτοματοποιημένα συστήματα, εξαρτώμενα από τον ηλεκτρισμό.
 • Συστήματα που είναι ανεξάρτητα από τον ηλεκτρισμό, αυτόνομο.

Τα ενεργειακά εξαρτώμενα συστήματα αερισμού των θερμοκηπίων λειτουργούν μέσω ενός ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όταν εξοικονομούν ενέργεια, επειδή εργάζονται σε ηλιακούς συλλέκτες. Το κύριο στοιχείο τέτοιων συστημάτων είναι ο θερμικός ηλεκτρονόμος, ο οποίος έχει προκαθορισμένες παραμέτρους λειτουργίας, χάρη στις οποίες λειτουργούν οι ηλεκτρικοί ανεμιστήρες. Με τη σειρά τους, εργάζονται για την παροχή ανανεωμένου αέρα και, ταυτόχρονα, εκδιώκουν την «παλιά». Ακολουθεί ο τρόπος ρύθμισης του αυτόματου αερισμού ηλεκτρο-εξαρτώμενων συστημάτων.

Οι θετικές πτυχές των πτητικών συστημάτων:

 • Έχει μεγάλη χωρητικότητα και είναι ιδανική για θερμοκήπια διαφόρων μεγεθών.
 • Η εξαερισμός του θερμοκηπίου διεξάγεται σε καθορισμένο χρόνο ή βασίζεται σε αισθητήρες θερμοκρασίας.
 • Τέτοια συστήματα έχουν συμπαγείς διαστάσεις και είναι εξοπλισμένα με υψηλές τεχνολογίες.

Αρνητικές πτυχές των πτητικών συστημάτων:

 • Δεδομένου ότι η τάση μπορεί να αποτύχει, αυτά τα συστήματα χρειάζονται πρόσθετες πηγές ενέργειας. Τέτοιες αποτυχίες είναι γεμάτες με το θάνατο των φυτών.
 • Εάν ένα μέρος του συστήματος γίνει άχρηστο, τότε επισκευάστε το όλα.

Τα αυτόνομα συστήματα εξαερισμού για τα θερμοκήπια δεν απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια. Ένα τέτοιο σύστημα τίθεται σε εφαρμογή μεταβάλλοντας τις διαστάσεις ορισμένων υλικών κατά τη θερμική θέρμανση.

Υπάρχουν τρεις τύποι αυτόνομων συστημάτων:

 • Υδραυλική;
 • Διμεταλλικό;
 • Πνευματικά.

Υδραυλικός εξαερισμός

Αυτός ο εξαερισμός είναι αξιόπιστος και ανθεκτικός και εξαιτίας αυτών των ιδιοτήτων είναι ευρέως κατανεμημένος. Ο υδραυλικός εξαερισμός είναι ένα σύστημα μοχλών που συνδέονται με τα παράθυρα του θερμοκηπίου. Η εργασία ενός τέτοιου συστήματος συνίσταται στην επέκταση του υγρού κατά τη θέρμανση του.

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του εξαερισμού είναι πολύ απλή: χρησιμοποιώντας υψηλές θερμοκρασίες, το υγρό θερμαίνεται και σε χαμηλές θερμοκρασίες συστέλλεται. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, όταν το υγρό επεκτείνεται, οι μοχλοί ανοίγουν τις οπές εξαερισμού και όταν ψύχονται, οι τροχιές κλείνουν.

Το μειονέκτημα του υδραυλικού εξαερισμού των θερμοσίφωνων είναι ότι οι ανεμιστήρες κλείνουν πολύ αργά και ως εκ τούτου, τα φυτά μπορούν να πεθάνουν λόγω μείωσης της θερμοκρασίας.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος της διαδικασίας αερισμού λόγω πολύπλοκων τεχνολογικών διαδικασιών και παραγωγής, αλλά αυτές οι αδυναμίες μπορούν να καλυφθούν με υψηλά πλεονεκτήματα του υδραυλικού συστήματος εξαερισμού των θερμοκηπίων.

Διμεταλλικό εξαερισμό

Αυτός ο τύπος αερισμού λειτουργεί με δύο μεταλλικές πλάκες, οι οποίες υπό την επίδραση των θερμοκρασιών παραμορφώνονται και, ενεργώντας το ένα το άλλο, ανοίγουν το παράθυρο. Όταν οι πλάκες ψύχονται, κλείνει το παράθυρο. Ένα τέτοιο σύστημα είναι εύκολο να καθοριστεί, ωστόσο, δεν απαιτεί μεγάλες οικονομικές επενδύσεις, είναι ανθεκτικό.

Το μειονέκτημα αυτής της τεχνολογίας είναι ότι δεν μπορεί πάντα το μέταλλο να επεκταθεί τόσο πολύ ώστε να ανοίξει το παράθυρο. Επιπλέον, αυτά τα σχέδια μπορούν να έχουν μεγάλες διαστάσεις, γεγονός που περιπλέκει τη θέρμανση τους.

Πνευματικός εξαερισμός

Τέτοιες τραβέρσες μπορούν να αγοραστούν σε κάθε εξειδικευμένο κατάστημα. Τέτοια συστήματα έχουν γίνει πιο δημοφιλείς τον τελευταίο καιρό. Είναι εξοπλισμένα με ωστήρες που λειτουργούν με βάση την αρχή, υπάρχει επίσης ένα έμβολο και ένας κύλινδρος που περιέχει λάδι.

Κατά τη θέρμανση, το πετρέλαιο επεκτείνεται και ωθεί το έμβολο προς τα εμπρός, το οποίο με τη σειρά του ανοίγει το τραβέρσα. Κατά τη διάρκεια της ψύξης του υγρού, το πιστόνι χαμηλώνεται και ο τραβέρσας είναι κλειστός.

Αυτά τα συστήματα είναι χαμηλού κόστους. Μπορείτε εύκολα να τα εγκαταστήσετε μόνοι σας. Απαιτείται μόνο να θυμόμαστε ότι πρέπει να προστατεύονται από την έκθεση στον εξωτερικό αέρα.

Αυτόματη τεχνολογία εξαερισμού

Για την κατασκευή αυτόματου αερισμού θερμοκήπια με τα δικά τους χέρια πρέπει να αγοραστούν:

 1. χωρητικότητα από μέταλλο ή πλαστικό με όγκο 5 λίτρων με σφραγισμένο κάλυμμα.
 2. ένα περιέκτη ενός λίτρου.
 3. λεπτούς σωλήνες από μέταλλο ή πλαστικό - 2 τεμάχια. Το μήκος πρέπει να επιλέγεται έτσι ώστε να μην φθάνει στο κάτω μέρος του δοχείου.
 4. Το υγρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό, λάδι κλπ.

Λαμβάνουμε ένα μεγάλο δοχείο με το επιλεγμένο υγρό και βυθίζουμε το σωλήνα μέσα σε αυτό. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να στεγανοποιήσετε καλά το καπάκι πάνω στο βάζο κάνοντας πρώτα μια τρύπα για το σωλήνα μέσα σε αυτό. Χρησιμοποιώντας ένα φελλό από διογκωμένο πολυστυρένιο, καλύψτε όλα τα στεγανωτικά ή τον αφρό.

Λαμβάνουμε ένα μικρό δοχείο και στερεώστε τον σωλήνα στο καπάκι. Στο ίδιο το καπάκι, πρέπει να κάνετε μια μικρή τρύπα αέρα. Στη συνέχεια γεμίστε το βάζο με το επιλεγμένο υγρό, έτσι ώστε η άκρη του σωλήνα να βυθιστεί σε αυτό κατά περίπου 15 mm.

Δύο συσκευασίες πρέπει να στερεώνονται μαζί με έναν εύκαμπτο σωλήνα. Ένα μεγάλο βάζο πρέπει να συνδεθεί μέσα στο θερμοκήπιο κάτω από το ταβάνι. Το άλλο δοχείο πρέπει να στερεωθεί με ένα καλώδιο μέσω της τροχαλίας με το σημείο ανοίγματος του παραθύρου.

Απαιτήσεις για το τραβέρσα. Θα πρέπει να έχει κέντρο περιστροφής στη μέση του πλαισίου. Για να καταστεί ευκολότερο το κλείσιμο του ποδιού, τοποθετείται φορτίο στο κατώτερο πλαίσιο του. Το άνω μέρος συνδέεται με το μικρό δοχείο με ένα καλώδιο. Το άνω μέρος του τραβέρσα θα πρέπει να είναι ευκολότερο ούτως ή άλλως.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αυτόματου συστήματος εξαερισμού

Πλεονεκτήματα του αυτόματου αερισμού ενός θερμοκηπίου ενεργειακά εξαρτώμενου τύπου:

 • Έχουν υψηλή ισχύ και είναι κατάλληλα για τον αερισμό των θερμοκηπίων διαφόρων μεγεθών.
 • εργάζονται σύμφωνα με τον καθορισμένο τρόπο λειτουργίας, κατά τον καθορισμένο χρόνο με ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 • έχουν συμπαγείς διαστάσεις και χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα, τέτοια συστήματα έχουν επίσης μειονεκτήματα:

 • όταν η τροφοδοσία ρεύματος διακόπτεται ή παρουσιάζει δυσλειτουργία, τα φυτά μπορούν να πεθάνουν σε σχέση με την απότομη πτώση της θερμοκρασίας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε μια πρόσθετη πηγή ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Όταν η επισκευή ενός τέτοιου συστήματος θα πρέπει να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό.

Πλεονεκτήματα του αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου:

 • πρακτικότητα και αξιοπιστία ·
 • ανεξάρτητα από την ηλεκτρική ενέργεια, από αυτή την άποψη, δεν έχουν διακοπές στη δουλειά.
 • αναπτύσσει μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία καθιστά δυνατή τη διαχείριση μεγάλων παραθύρων.
 • έχει ένα στοιχειώδες σχέδιο, καθώς και καλή αναπαραγωγιμότητα.

Μειονεκτήματα του αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου:

 • έχει υψηλή αδράνεια.
 • λόγω των ήπιων και γραμμικών χαρακτηριστικών του, απαιτεί σαφή σχεδιασμό ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού στο θερμοκήπιο.
 • Η θερμοκρασία μπορεί να εντοπιστεί μόνο όταν βρίσκεται το σύστημα.
 • έχει υψηλή τιμή, απαιτεί πολύ χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό για να κατασκευάσει.

Σύστημα εξαερισμού θερμοκηπίου: όλοι οι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος

Ο εξαερισμός σε ένα θερμοκήπιο δεν είναι ένα φόρο τιμής στη μόδα, αλλά μια αναγκαιότητα, επειδή το σωστό καθεστώς θερμοκρασίας παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην επιτυχή καλλιέργεια διαφόρων καλλιεργειών.

Άρδευση, χαλάρωση του εδάφους και έγκαιρη καταστροφή των ζιζανίων δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου που εμφανίζεται όταν θερμαινόμενο υγρό αέρα, μπορεί να καταστρέψει μέσα σε λίγες ώρες ή ανώριμων καλλιεργειών. Ζεστό και υγρό αέρα είναι ένα ιδανικό μικροκλίμα για την ανάπτυξη των πιο μυκητολογικών ασθενειών, καθώς και σας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξει στο έδαφος έναν απεριόριστο αριθμό των παθογόνων μικροοργανισμών.

Για να αποφευχθούν αυτές οι καταστροφικές συνέπειες για τη συγκομιδή, είναι απαραίτητο να αερίζονται έγκαιρα οι εστίες, οι οποίες θα μειώσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα μέσα στη δομή. Επίσης, κατά τον αερισμό παρέχεται καθαρός αέρας, ο οποίος είναι απαραίτητος για την καλή ανάπτυξη των φυτών.

Ο ευκολότερος τρόπος αερισμού των θερμοκηπίων

Ο πιο απλός και φθηνός τρόπος είναι ο χειροκίνητος αερισμός των θερμοκηπίων. Κάθε θερμοκήπιο έχει εποικοδομητικά διαφορετικά παράθυρα και τραβέρσες. Αφού διαπιστώθηκε στην κατασκευή του θερμομέτρου και υγρόμετρο, εσείς ο ίδιος, στηριζόμενη σε μαρτυρίες τους, θα είστε σε θέση να ανοίξετε ή να κλείσετε το υπέρθυρο, δημιουργώντας ένα φυσικό αερισμό στο θερμοκήπιο.

Με την ανεξάρτητη ρύθμιση του αριθμού και της επιφάνειας των ανοιγμάτων, είναι δυνατό να αεριστεί το θερμοκήπιο αρκετά αποτελεσματικά, προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση του ανέμου και της εξωτερικής θερμοκρασίας του αέρα. Όπως και με τα πάντα, ο χειρωνακτικός αερισμός έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η φειδώ της. Οι συσκευές δεν χρειάζεται να αγοραστούν, αλλά μπορείτε να προσανατολιστείτε προς τη δική σας εμπειρία.

Ποιος έχει καλλιεργήσει ποτέ φυτά σε ένα θερμοκήπιο, ξέρει ότι μια μέρα πρέπει να κάνει μια δωδεκάδα φορές άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων. Και εδώ δεν μπορείς να "σπάσεις τον εαυτό σου μακριά" από αυτό το μάθημα. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για να βγούμε έξω.

Αυτόματος αερισμός

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία των οδηγών φορτηγών και τις απλές προσαρμογές, είναι εύκολο να οργανωθεί ο φυσικός αερισμός σε αυτόματο τρόπο. Γιατί είναι η αυτοματοποίηση καλή; Ναι σε όλους: δεν θα δημιουργήσετε εύκολα τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών, αλλά και βεβαιωθείτε ότι ο αερισμός πραγματοποιείται ανάλογα με τον πολιτισμό που θα αναπτυχθεί στο θερμοκήπιο. Και ιδιαίτερα ωραίο ότι το σύστημα δεν χρειάζεται σχεδόν να παρακολουθεί.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τέσσερις τρόποι για την αυτοματοποίηση του εξαερισμού των θερμοκηπίων:

 1. Χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού και συστημάτων εξαερισμού.
 2. Εγκατάσταση υδραυλικών συστημάτων αυτοματισμού για αερισμό στο θερμοκήπιο.
 3. Τοποθέτηση διμεταλλικών συστημάτων αερισμού.
 4. Ενσωμάτωση στο σχεδιασμό των αυτοματοποιημένων παραθύρων του θερμοκηπίου.

Ηλεκτρικές συσκευές αυτόματου αερισμού

Η πιο απλή αυτόματη συσκευή για την τοποθέτηση ενός θερμοκηπίου με φυσικό εξαερισμό είναι ένας θερμοστάτης με έναν ανεμιστήρα συνδεδεμένο σε αυτόν. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του απλού μηχανισμού είναι αυτή: καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, το ρελέ ταξιδεύει και ξεκινά τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Θα δημιουργήσει ένα ελαφρό κενό, και πιπιλίζουν το θερμό αέρα από τα κτίρια, και στη θέση του θα έρθει μια νέα, μέσω της φυσικής χαλαρότητα στην κατασκευή του θερμοκηπίου.

Εάν παρέχετε ένα αυτόματο άνοιγμα του παραθύρου στο αντίθετο άκρο της εστίας όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος, μπορείτε να κάνετε πιο αποτελεσματικό αερισμό τροφοδοσίας. Ο ανεμιστήρας θα οδηγήσει δροσερό αέρα στη δομή και θα μειώσει τη θερμοκρασία και την υγρασία στο θερμοκήπιο πολύ πιο γρήγορα.

Αυτός ο σχεδιασμός αερισμού σας επιτρέπει να ορίσετε με ακρίβεια τις παραμέτρους για την ενεργοποίηση του εξοπλισμού και την απενεργοποίηση του. Με ελαφρώς περίπλοκο σχεδιασμό, μπορείτε να ρυθμίσετε τον ανεμιστήρα για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ροή αέρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία μέσα στο θερμοκήπιο.

Αλλά μια τέτοια απλή και αποτελεσματική σχεδίαση δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Και πάνω απ 'όλα, αυτή η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια. Το δεύτερο μειονέκτημα του ηλεκτρικού εξοπλισμού για συστήματα εξαερισμού είναι μια πολύπλοκη εγκατάσταση ενεργοποιητών για το αυτόματο άνοιγμα ή κλείσιμο των αγωγών εξαερισμού. Πολλοί θα πούμε ότι τέτοια συστήματα είναι αξιόπιστα και όταν εγκαθιστούν εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, εξαφανίζεται η εξάρτηση από την ξαφνική απενεργοποίηση του φωτός.

Θα πει - και θα είναι σωστό, αλλά οι ηλιακοί συλλέκτες, ως εναλλακτική πηγή ενέργειας των δρόμων και έχουν μάλλον χαμηλή απόδοση, και η γεννήτρια ανέμου καταλαμβάνει μεγάλη έκταση, δαπανηρή και απαιτεί την παρουσία ανέμου. Από τα προαναφερθέντα, τέτοιες συσκευές δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου.

Υδραυλικά συστήματα αυτοματισμού για εξαερισμό

Αυτή η έξυπνη εφεύρεση λειτουργεί με βάση την αρχή της επικοινωνίας των δοχείων, μία από τις οποίες βρίσκεται στο θερμοκήπιο και συνδέεται με ένα σύστημα μοχλών και ένα τραχύ. Το δεύτερο δοχείο εγκαθίσταται από το εξωτερικό του θερμοκηπίου και συνδέεται στον πρώτο εύκαμπτο σωλήνα. Αυτό είναι όλο το σχέδιο. Ένα σύστημα σαν αυτό: αύξηση της θερμοκρασίας επηρεάζει το ρευστό μέσα στο δοχείο, το οποίο βρίσκεται στο θερμοκήπιο, διαστέλλεται και μέσω ενός συστήματος μοχλού ανοίγει το παράθυρο. Το δοχείο, που βρίσκεται στο εξωτερικό της δομής, αντισταθμίζει την πίεση, φρενάρει το απότομο άνοιγμα του παραθύρου. Η μείωση της θερμοκρασίας επηρεάζει επίσης το υγρό και όλα συμβαίνουν σε αντίστροφη σειρά.

Αυτή η αυτοματοποίηση του εξαερισμού δημιουργεί έναν αποτελεσματικό φυσικό αερισμό του θερμοκηπίου, ο οποίος είναι επαρκής για τη διατήρηση της επιθυμητής ισορροπίας θερμοκρασίας. Επιπλέον, το πλεονέκτημα του συστήματος είναι η πλήρης ενεργειακή ανεξαρτησία και σχεδόν η πλήρης απουσία της ανάγκης συνεχούς εποπτείας.

Αλλά ακόμη και εδώ υπήρχαν ελλείψεις, το κυριότερο είναι το αργό άνοιγμα και το κλείσιμο του υαλοπίνακα εξαερισμού. Το γεγονός είναι ότι με μια απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, η αδράνεια του μηχανισμού μπορεί να παίξει ένα σκληρό αστείο μαζί σας, που θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση του αέρα και την καταστροφή της καλλιέργειας.

Πώς να επιλέξετε έναν υδραυλικό μηχανισμό για τη ρύθμιση του εξαερισμού

Παραδόξως, παρά τις σοβαρές ελλείψεις των υδραυλικών συστημάτων εξαερισμού, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τους κηπουρούς. Και η ζήτηση δημιουργεί εφοδιασμό, οπότε υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για τέτοιες συσκευές από διάφορους κατασκευαστές. Ποιους παράγοντες πρέπει να προσέξω κατά την επιλογή αυτής της μονάδας;

 • Κατηγορία τιμών. Αποτελεσματικές υδραυλικές συσκευές αξίζουν πολλά. Η τιμή τους κυμαίνεται από 1,5 χιλιάδες ρούβλια. έως 3,5 χιλιάδες ρούβλια. για ένα κομμάτι. Και πρέπει να είναι σε κάθε παράθυρο.
 • Κάθε μονάδα έχει σχεδιαστεί για να άρει παράθυρο του ένα ορισμένο βάρος, τόσο πριν από την αγορά το μοντέλο που σας αρέσει, να ζητήσει από τον πωλητή πόσο μπορεί να σηκώσει και το αν θα είναι αρκετή δύναμη για να άρει τα ανοίγματα του θερμοκηπίου σας.
 • Ο υδραυλικός ανελκυστήρας έχει κάποια μάζα, οπότε προσδιορίστε αμέσως πόσα κιλά θα αντέξει η κατασκευή του θερμοκηπίου σας.
 • Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να καθοριστεί πριν από την αγορά αυτής της συσκευής, είναι δυνατόν να το θέσετε σε λειτουργία σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Εάν προσδιορίσετε αμέσως ποια συσκευή είναι κατάλληλη για εσάς, τότε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της είναι εξασφαλισμένη σε εσάς.

Συμβουλές του πλοιάρχου:
Κάθε υδραυλικό ανοιχτήρι έχει κάποια γωνία ανοίγματος. Κατά την αγορά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.

Διάταξη εξαερισμού με διμεταλλικές διατάξεις

Κάνοντας αερισμό με μια τέτοια συσκευή, είναι πολύ απλό και οικονομικά δεν είναι ακριβό. Ο μηχανισμός ανοίγματος των αεραγωγών αποτελείται από ένα μοχλό και δύο διμεταλλικές πλάκες, οι οποίες έχουν διαφορετικό λόγο διαστολής. Σε μια απλή γλώσσα, αυτό λειτουργεί έτσι: όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, μία από τις πλάκες καμπυλώνει και πιέζοντας το μοχλό ανοίγει τον αναπνευστήρα. Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, η πλάκα επιστρέφει στην αρχική της θέση και το παράθυρο κλείνει.

Απλό, φτηνό, θυμωμένο, αλλά όχι χωρίς ελαττώματα. Σε ένα τέτοιο σύστημα, είναι δύσκολο να υπολογιστεί η αντιστοιχία της πλάκας κάμψης σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Αυτόματοι αεραγωγοί εξαερισμού για τον αερισμό του θερμοκηπίου

Αυτή η νέα τάση στη ρύθμιση του αυτόματου φυσικού αερισμού στα θερμοκήπια. Η αυτόματη αυτόματη μηχανή πώλησης αποτελείται από έναν κύλινδρο λαδιού και ένα έμβολο, το οποίο λειτουργεί ως άξονας προώθησης του τραβέρσα. Όταν θερμαίνεται, το λάδι στον κύλινδρο διευρύνεται και σπρώχνει έξω το έμβολο, το οποίο ανοίγει το τραβέρσα. Με "ακρίβεια αντίθεσης" όλα συμβαίνουν όταν μειώνεται η θερμοκρασία. Δεδομένου ότι από την πορεία της φυσικής γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να συμπιεστεί το λάδι, τότε ο ωθητής ώθησης μπορεί να ανυψώσει ένα μάλλον σοβαρό βάρος.

Μια αξιοσημείωτη και αποτελεσματική εφεύρεση, και το πιο σημαντικό - προσιτή σε τιμές. Μια απλή συσκευή στην εγκατάσταση, θα αντικαταστήσει τέλεια τον κάπως ξεπερασμένο αλλά αποτελεσματικό αυτόματο αερισμό.

Εάν είστε οπαδός της καλλιέργειας νωπών φρέσκων λαχανικών ή λουλουδιών, τότε να είστε σοβαροί για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού στο θερμοκήπιο σας που είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια των περισσότερων καλλιεργειών.

Κάνουμε αερισμό στο θερμοκήπιο: τα χαρακτηριστικά της συσκευής

Για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών στο θερμοκήπιο θα πρέπει να είναι ευνοϊκή για τους θερμοκρασία και υγρασία. Παροχή τέτοιων συνθηκών μπορεί να ρυθμιστεί στον αερισμό του θερμοκηπίου. Σε απλά θερμοκήπια, συνήθως, για αυτό το σκοπό, ανοίξτε την πόρτα το απόγευμα. Σε μεγάλο βαθμό, εγκαθίσταται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Πώς να οργανώσετε τον αερισμό στο θερμοκήπιο - Διαβάστε στο άρθρο μας

Χαρακτηριστικά

 • Το σύστημα εξαερισμού στο θερμοκήπιο αντικαθιστά τον ζεστό αέρα εξαγωγής με φρέσκο ​​δροσερό αέρα.
 • Ο εξαερισμός διατηρεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στον αέρα για τα φυτά.
 • Η ομοιόμορφη κυκλοφορία του αέρα στο θερμοκήπιο οργανώνεται.
 • Βελτιώνει τη σύνθεση του αέρα.

Είδη συστημάτων εξαερισμού σε θερμοκήπια

Με βάση την αρχή του ελέγχου, ο αερισμός στο θερμοκήπιο μπορεί να είναι:

 • μηχανικό (κλείσιμο και άνοιγμα της πόρτας και των παραθύρων χειροκίνητα).
 • αυτόματο.

Στη φωτογραφία: αυτόματο σύστημα εξαερισμού σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες αυτόματων συστημάτων εξαερισμού:

 • Ηλεκτρικά. Είναι φθηνό. Περιλαμβάνει θερμοστάτη και ηλεκτρικό ανεμιστήρα. Η συσκευή ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αυξηθεί πάνω από τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Υδραυλικό. Εξυπηρετεί πολύ, αξιόπιστα. Στην καρδιά του σχεδιασμού του συστήματος είναι οι μοχλοί που συνδέονται με ένα τραβέρσα. Ο ρόλος του θερμοστάτη παίζεται από μια δεξαμενή με ένα υγρό. Όταν θερμαίνεται, το υγρό επεκτείνεται, ψύχεται, μειώνεται η ένταση. Το δοχείο μέσα στο θερμοκήπιο είναι ένα θερμόμετρο, η εξωτερική χωρητικότητα είναι ο αντισταθμιστής. Συνδέονται με υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες.
 • Διμεταλλικό. Βασίζεται στη διαφορά στους συντελεστές επέκτασης των δύο μετάλλων. Θέρμανση, μια πλάκα λυγίζει και ανοίγει το παράθυρο. Το παράθυρο κλείνει όταν η πλάκα δροσιστεί.
 • Ένα παράθυρο που λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία.

Ένα ισχυρό αυτόματο σύστημα εξαερισμού σε θερμοκήπιο βιομηχανικού τύπου

Πολυκαρβονικά θερμοκήπια

Σε έτοιμα θερμοκήπια από πολυανθρακικό, συνήθως, έχουν ήδη παράθυρα. Το άνοιγμά τους και το κλείσιμο τους μπορούν να αυτοματοποιηθούν, και τότε το θερμοκήπιο θα αερίζεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς τη συμμετοχή του οικοδεσπότη.

Στο θερμοκήπιο του χειμώνα

Το χειμώνα, η διάρκεια του αερισμού του θερμοκηπίου πρέπει να είναι μικρή (5 λεπτά). Για το σκοπό αυτό, έχει εγκατασταθεί ανεμιστήρας για την αποφυγή της στασιμότητας του αέρα. Η συσκευή απλώνει κρύο αέρα σε όλο το θερμοκήπιο και ο παγωμένος αέρας δεν βλάπτει τα φυτά. Καλύτερα κάνουν 2 οπαδούς: ο ένας στην οροφή, ο άλλος στον τοίχο.

Εμφάνιση του θερμοκηπίου χειμώνα και του συστήματος εξαερισμού και θέρμανσης

Σκέψη για την οργάνωση του εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ; Διαβάστε το άρθρο μας.

Σε μικρά θερμοκήπια

Ένα μικρό θερμοκηπίου είναι αρκετά συστήματα φυσικού αερισμού για να οργανώσει το είδος του χειροκίνητου ή αυτόματου ελέγχου (υδραυλική ή διμεταλλικός).

Αναγκασμένος

Για τον εξαερισμό του θερμοκηπίου χρησιμοποιείται ανεμιστήρας. Θα πρέπει να προσαρμόζεται στις συνθήκες υψηλής υγρασίας και η δουλειά του, ιδανικά, είναι αυτοματοποιημένη. Έτσι, εκτός από τον ανεμιστήρα, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης πρέπει να είναι ανθεκτικός στην υγρασία.

Τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται συχνά σε υπόγεια και κελάρια ιδιωτικών κατοικιών.

Παροχή αέρα με θέρμανση αέρα

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητη για να τραβήξει καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Είναι φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα και να ζεσταίνει το θερμαντήρα αέρα (ατμό ή ηλεκτρική) προς την βέλτιστη θερμοκρασία για τα φυτά (18 - 20 βαθμούς Κελσίου). Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το σύστημα εξαερισμού εδώ.

Πρωταρχικός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος θέρμανσης του αέρα σε ένα θερμοκήπιο με έναν τύπο αερισμού εξαερισμού

Εξαερισμός βιομηχανικού θερμοκηπίου

Στα βιομηχανικά θερμοκήπια, ο αέρας ανανεώνεται μέσω της οροφής και των περιφράξεων από πάνω. 25 τοις εκατό - η περιοχή των ανοιγμάτων. Το άνοιγμα γίνεται στη προγραμματισμένη λειτουργία ή μετά το πάτημα του κουμπιού. Τα παράθυρα ανοίγουν ταυτόχρονα. Στην κίνηση τους οδηγεί τον μειωτήρα κινητήρα.

Εξαεριστήρες εξαερισμού ενός βιομηχανικού θερμοκηπίου

Για αγγούρια

Όπου υπάρχει έντονο βύθισμα, τα αγγούρια αναπτύσσονται ελάχιστα. Στεγνώνει το χώμα και διοχετεύει διοξείδιο του άνθρακα από το θερμοκήπιο. Χωρίς αρκετό διοξείδιο του άνθρακα, τα λουλούδια των γυναικών αναπτύσσονται ελάχιστα. Από την άλλη πλευρά, απαιτείται ένα μικρό βύθισμα, επειδή προωθεί την επικονίαση των λουλουδιών. Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη, οργανώνοντας τον αερισμό στο θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούνται αγγούρια.

Mitlajdera

Στο θερμοκήπιο Mitlajdera, η οροφή έχει ανομοιόμορφες κλίσεις: η διαφορά μεταξύ τους είναι 45 εκατοστά. Ο εξαερισμός του χώρου λαμβάνει χώρα μέσω ενός διαμήκους ανοίγματος που σχηματίζεται λόγω των διαφορετικών σημείων.

Οικιακός εξαερισμός για θερμοκήπια

Ένα λίτρο νερού χύνεται στο βάζο (όγκος 3 λίτρα). Η τράπεζα τυλίγεται με ένα καπάκι στο οποίο εισάγεται ένας χάλκινος σωλήνας διαμέτρου 5 mm. Η σύνδεση πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, καθιστώντας τη σφραγισμένη. Η απόσταση από τον πυθμένα του δοχείου στον σωλήνα πρέπει να είναι περίπου 5 mm. Συνεχίζουμε τον σωλήνα με έναν εύκαμπτο σωλήνα από PVC ή καουτσούκ. Ο εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με δοχείο από λίτρο κλειστό με καπάκι από πολυαιθυλένιο. Το παράθυρο στερεώνεται στο πλαίσιο στον άξονα (περιστρεφόμενο).

Ένα παράδειγμα αυτοεπιπεδούμενου εξαερισμού σε ένα θερμοκήπιο

Στην κορυφή σε αυτό κρεμάμε ένα βάζο λίτρο, κάτω - ένα μπαρ ως αντίβαρο. Η κατσαρόλα 3 λίτρων πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή του θερμοκηπίου. Το φύλλο ανοίγει όταν το νερό στο μεγάλο βάζο θερμαίνεται και κλείνει όταν πέσει η θερμοκρασία του νερού. Το ρευστό στο σύστημα πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά. Επισκόπηση των τύπων βαλβίδων ελέγχου - στο άρθρο μας.

Από φιάλες

Για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • διαφανή σωλήνα από το σταγονόμετρο.
 • Πλαστικό μπουκάλι 6 λίτρων με καπάκι.
 • Πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρου με καπάκι.
 • νερό.

Ένας τρόπος να οργανωθεί ένα αυτόματο σύστημα εξαερισμού ενός θερμοκηπίου από πολυανθρακικό

Πώς να κάνετε αυτόν τον εξαερισμό στο θερμοκήπιο:

 • Εγκαθίστανται εξαρτήματα φιαλών. Έβαλαν ένα σωλήνα από το σταγονόμετρο.
 • Σε μια φιάλη 6 λίτρων, ρίξτε 1 λίτρο νερού, καλύψτε τη βίδα.
 • Σε μια φιάλη των 1,5 λίτρων, κόψτε μια μικρή τρύπα για την κυκλοφορία του αέρα.
 • Οι φιάλες είναι κρεμασμένες με καπάκια κάτω: το ένα στη θέση μέτρησης της θερμοκρασίας και το άλλο στο πλαίσιο.

Αυτόματο σύστημα εξαερισμού για θερμοκήπια

Το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των αεραγωγών είναι βολικό όταν δεν είναι δυνατόν να αερίζεστε χειροκίνητα ένα θερμοκήπιο καθημερινά.

Συσκευή και υπολογισμός

Σε μεγάλα θερμοκήπια, όπου καλλιεργούνται λαχανικά, τα ανοίγματα για τη φυσική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% του φράχτη του θερμοκηπίου στις βόρειες περιοχές, τουλάχιστον το 20% στην κεντρική και νότια

Πώς να το κάνετε

Τα εργοστάσια θερμοκηπίου από πολυανθρακικό, κατά κανόνα, είναι ήδη εξοπλισμένα με παράθυρα και πόρτες. Ενίσχυση της ανταλλαγής αέρα στο θερμοκήπιο μπορεί να είναι με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα στο σπίτι, αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε μια συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για τον εξαερισμό των υγρών δωματίων.

Στη φωτογραφία: η χρήση αεραγωγών ως σύστημα εξαερισμού για θερμοκήπια

Παράθυρα φύλλα

Οι πόλοι πολυανθρακικού με γαλβανισμένο πλαίσιο πωλούνται επίσης ξεχωριστά, για παράδειγμα, σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Κόστος αυτόματου συστήματος εξαερισμού για θερμοκήπια

Εάν το αγρόκτημα διαθέτει 2 πλαστικά μπουκάλια ή 2 γυάλινα βάζα, το σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου μπορεί να γίνει δωρεάν. Το τελικό σύστημα κοστίζει 350 -2400 ρούβλια (το κόστος εξαρτάται από τα εξαρτήματα και την αρχή της λειτουργίας).

Πού να αγοράσετε αυτόματο σύστημα αερισμού θερμοκηπίου;

Στη Μόσχα:

 • Novogireevo, διεύθυνση: Federated Avenue, 46, bldg. 1, τηλ.: 7- (495) -374-51-51.
 • "Manblan", διεύθυνση: Μόσχα, Vidnoe, Belokamennoe, 10/2, τηλέφωνο: +7 499 755 92 68.
 • «Γυαλί», διεύθυνση: 1 ος Ρήγας σ., 8, τηλ.: + 7 (495) 979-29-69.

Στην Αγία Πετρούπολη:

 • "Τρινιντάντ", διεύθυνση: Ligovsky pr., 178, St. Petersburg, τηλ.: 8 (812) 973-44-64.
 • "Pionerskaya", σημείο αυτοεξαγωγής, διεύθυνση: Λεωφόρος Kolomyazhsky, 20, τηλ.: +7 (812) -313-08-42 και +7 (981) -890-75-59.
 • "Voenstroytorg", διεύθυνση: st. Samoilova, 7, τηλ.: (812) 927-61-50, 8-911-289-89-25, 8-911-224-22-66.
 • "Ο καλύτερος κήπος", διεύθυνση: Zanevsky post ½, τηλ.: 8 (812) 716-12-12.

Βίντεο

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς να κάνουν τον αερισμό του θερμοκηπίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το μέγεθός της, η οποία τα φυτά θα είναι σε αυτό μεγαλώνει και, κατά συνέπεια, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να είναι αναγκαίο, τα χαρακτηριστικά του καιρού της περιοχής και τη δυνατότητα της καθημερινής αερισμό των θερμοκηπίων με το χέρι (αν όχι, θα πρέπει να αυτοματοποιήσει εξαερισμού).

Χαρακτηριστικά του μηχανήματος για τον αερισμό του θερμοκηπίου

Μια τέτοια δομή ως θερμοκήπιο θα πρέπει να παρέχει πλήρως αποδεκτές συνθήκες για τις καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε αυτό. Το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται και αναπτύσσονται τα φυτά σε θερμοκήπια έχει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη συντήρηση της φροντίδας, την άρδευση, το μικροκλίμα, τον εξαερισμό και άλλα. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων καθορίζει την ικανότητά τους να αποδίδουν καρπούς, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για τον αυτόματο αερισμό της εστίας.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Η βασική απαίτηση για τέτοια σχέδια είναι η παρουσία σταθερής εισροής καθαρού αέρα, η οποία θα δημιουργήσει ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας για τα φυτά. Πριν από τους κηπουρούς και τους κηπουρούς, η τακτοποίηση ενός συστήματος ή μιας εγκατάστασης που θα λειτουργήσει σε εσωτερικούς χώρους ως αναπνευστήρας, καθώς η ροή αέρα είναι υπεύθυνη για τη δυνατότητα επικονίασης κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, τίθεται τακτικά. Σήμερα, η αγορά και εγκατάσταση αυτόματων συσκευών αερισμού θα βοηθήσει στην αποτελεσματική επίλυση αυτού του προβλήματος.

Τα μηχανήματα αερισμού έχουν χαρακτηριστικά τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

 • μέγεθος - το μέγιστο μήκος της θερμικής κίνησης είναι 45 cm, το ελάχιστο είναι 33 cm.
 • Η συσκευή μπορεί να αντέξει φορτίο ανέμου μέχρι 100 kg.
 • για να εξασφαλιστεί η παραγωγική εργασία, η ράβδος της συσκευής πρέπει να επεξεργάζεται κάθε χρόνο με λάδι κινητήρα.
 • Η θερμοκρασία στην οποία η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ομαλά κυμαίνεται από +60 έως -40 ° C.
 • ανοίξτε τα παράθυρα σε θερμοκρασία + 24 ° C.
 • κοντά στις 22 ° C.

Η χρήση συστημάτων για τον αερισμό των θερμοκηπίων έχει ορισμένες θετικές ιδιότητες:

 • δυνατότητα αυτόματου αερισμού, δεν υπάρχει ανάγκη για την παρουσία ενός ατόμου.
 • εύκολη εγκατάσταση της συσκευής.
 • οικονομικό κόστος των προϊόντων ·
 • Η απουσία εξάρτησης από την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπτωση εγκατάστασης αυτόνομων συστημάτων εξαερισμού για θερμοκήπια.

Εάν ζείτε κοντά σε ένα θερμοκήπιο, θα είναι αρκετό να ανοίξετε τα παράθυρα κάθε μέρα, αλλά μια περιστασιακή επίσκεψη στο κτίριο απαιτεί την εγκατάσταση ενός συγκεκριμένου συστήματος που θα λειτουργεί ως αυτόματος αναπνευστήρας. Ο αυτοματισμός, συναρμολογημένος σε μια λειτουργούσα συσκευή με τα δικά σας χέρια ή ο μηχανισμός που θα αποκτηθεί θα βοηθήσει στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Τύποι μηχανισμών

Αυτόματες μηχανές αερισμού των θερμοκηπίων, εκπροσωπούμενες από σύγχρονους εγχώριους και ξένους κατασκευαστές, περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά μοντέλα.

Σύμφωνα με το βασικό κριτήριο, το οποίο αφορά τους τρόπους λειτουργίας των συσκευών, μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

 • ομάδα αυτόνομων συστημάτων ·
 • μεταβλητά μοντέλα.

Η αρχή της λειτουργίας ενώνει αυτές τις συσκευές - η θερμική κίνηση λειτουργεί ως βάση για την εξασφάλιση παραγωγικής εργασίας. Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί πρέπει να διαθέτουν πηγή ενέργειας. Στο ρόλο του μπορεί να δράσει ηλεκτρικό ρεύμα ή ηλιακή μπαταρία. Η λειτουργία του ηλεκτρικού ενεργοποιητή ελέγχει τον θερμοστάτη, όπου έχει ρυθμιστεί η επιθυμητή θερμοκρασία, επιτρέποντας στις καλλιέργειες να αναπτυχθούν σωστά στο θερμοκήπιο.

Η αρχή της λειτουργίας μειώνεται στο ακόλουθο σχήμα: ο αισθητήρας, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον ανεμιστήρα, μεταδίδει το σήμα που οδηγεί τον κινητήρα. Μετά από αυτό, οι λεπίδες της συσκευής αρχίζουν να περιστρέφονται, εισάγοντας φρέσκο ​​αέρα, αντικαθιστώντας τις δαπάνες. Αυτή η παραλλαγή αερισμού ονομάζεται υποχρεωτικός αερισμός του χώρου. Είναι πολύ αποτελεσματικό και απλό και χρησιμοποιείται συχνά σε μεγάλα θερμοκήπια, επειδή η ισχύς της κυκλοφορητικής ροής είναι αρκετά σοβαρή. Ο αυτόματος αερισμός είναι ένα τεράστιο όφελος για τις καλλιέργειες.

Μοντέλα συσκευών που χρειάζονται ηλεκτρικό μακιγιάζ έχουν κάποια μειονεκτήματα λόγω των χαρακτηριστικών της μηχανικής συσκευής τους.

 • το υψηλό κόστος των συσκευών, που συνδέονται με την ανάγκη στεγανότητας των εσωτερικών εξαρτημάτων, δεδομένου ότι περιέχουν ηλεκτρονικά στοιχεία.
 • το άχρηστο των συσκευών ως αποτέλεσμα διακοπής ρεύματος στον τομέα ή πλήρης απενεργοποίηση του χώρου. Ωστόσο, η αγορά ενός εφεδρικού ηλεκτρικού μπλοκ θα βοηθήσει στην αποφυγή καταστάσεων που αφορούν διακοπή ρεύματος και λειτουργία συσκευής.
 • Όταν ένα στοιχείο του συστήματος γίνεται άχρηστο, μπορεί να χρειαστεί να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα.

Εκτός από τις ελλείψεις των ηλεκτρικών συστημάτων, μπορούν επίσης να διακριθούν ορισμένα πλεονεκτήματα των μηχανισμών:

 • συσκευές υψηλής ισχύος.
 • εκπλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατόν ·
 • συμπαγεια των συσκευων.
 • προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Οι αυτόνομοι μηχανισμοί χωρίζονται σε διάφορες ομάδες.

Με βάση το σύστημα της συσκευής είναι:

 • υδραυλικές συσκευές.
 • πνευματικές συσκευές.
 • διμεταλλικούς μηχανισμούς αερισμού.

Η λειτουργία των μονάδων πραγματοποιείται μέσω της χρήσης ενός υδραυλικού ενεργοποιητή και θερμικής κίνησης, η οποία, λόγω των ιδιοτήτων διαφόρων ουσιών, επεκτείνεται υπό την επίδραση της θερμοκρασίας. Στο θερμικό ρελέ ρυθμίζονται συγκεκριμένες παράμετροι, βάσει των οποίων λειτουργεί η συσκευή. Μπορούν να είναι απλά ή σύνθετα, να ελέγχονται από έναν υπολογιστή.

Για τη συναρμολόγηση διμεταλλικών συσκευών χρησιμοποιούνται δύο μεταλλικές ταινίες, με διαφορετικό συντελεστή επέκτασης. Είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους καθ 'όλο το μήκος και με τη θερμική δράση (θέρμανση της πρώτης ύλης), ένα αντικείμενο επιμηκύνεται και λυγίζει. Λόγω του εντυπωσιακού μήκους της μεταλλικής ταινίας παρέχει μια καλή προσπάθεια, αρκετή για να ανοίξει το παράθυρο. Όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο μειωθεί, η πλάκα θα κρυώσει και θα γίνει οι αρχικές διαστάσεις, λόγω της οποίας το φύλλο θα κλείσει.

Το μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής για αερισμό είναι η δυσκολία στην επιλογή της κατάλληλης θερμοκρασίας για τον εξαερισμό στο δωμάτιο.

Οι υδραυλικοί μηχανισμοί εκτελούν εξαερισμό με επέκταση του υγρού στον υδραυλικό κύλινδρο, λόγω θερμικής πρόσκρουσης. Όταν θερμαίνεται, το έλαιο αυξάνεται σε όγκο, ωθώντας έτσι το έμβολο, το οποίο στερεώνεται με ένα παράθυρο. Το φαινόμενο αυτό εξασφαλίζει το άνοιγμα του τραβέρσα και τον αερισμό του θερμοκηπίου. Όταν ο αέρας δροσιστεί, το υγρό ψύχεται και το έμβολο ανασύρεται, επιστρέφοντας έτσι το πτερύγιο στην κλειστή θέση.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής περιλαμβάνουν μια ορισμένη αδράνεια του υγρού - αλλάζει αρκετά αργά τη θερμοκρασία και τον όγκο του, πράγμα που οδηγεί σε μια πρόωρη αντίδραση στη μείωση της συνολικής θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε τέτοιες συσκευές για εγκατάσταση σε θερμοκήπια, όπου οι τραβέρσες βρίσκονται στην κορυφή, για παράδειγμα, σε δομές θόλου. Σε αυτές τις δομές, ο θερμαινόμενος αέρας συλλέγεται απευθείας κοντά στις λεκάνες εξαερισμού και ένα πολύ ψυχρό ρεύμα δεν φθάνει γρήγορα στα φυτά, οπότε δεν μπορεί να τους βλάψει. Τέτοιες συσκευές αναγνωρίζουν τον δείκτη θερμοκρασίας μόνο στο άμεσο περιβάλλον τους.

Το υψηλό κόστος της συσκευής αναφέρεται επίσης σε ελλείψεις.

Τα πλεονεκτήματα του αερισμού με υδραυλικά συστήματα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • δυνατότητα εργασίας σε άνετες συνθήκες.
 • απουσία δυσάρεστων οσμών.
 • ανεξαρτησία από τις πηγές ενέργειας ·
 • εύκολη συναρμολόγηση χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.
 • δεν υπάρχει ανάγκη πάντα κοντά σε ένα κτίριο για την παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών.

Εάν επιλέξετε υδραυλικό αυτοματισμό για τον αερισμό του θερμοκηπίου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες:

 • συσκευές της κατηγορίας αυτής θα πρέπει να εγκατασταθούν σε κάθε τραβέρσα στο δωμάτιο.
 • πριν αποκτήσετε μια συγκεκριμένη συσκευή, αξίζει να εξοικειωθείτε με την ικανότητα του ανελκυστήρα αερισμού που παρέχει η προτεινόμενη συσκευή.
 • προκαταρκτικό να καθορίσει το μέγιστο όριο βάρους, το οποίο μπορούν να αντέξουν όλες οι θερμοκηπιακές κατασκευές.

Ο πνευματικός ρυθμιστής εκτελεί την αποστολή του σύμφωνα με μια παρόμοια αρχή με μια συσκευή που λειτουργεί σε έναν υδραυλικό μηχανισμό. Η μόνη διαφορά είναι ότι στον ρόλο μιας ουσίας, η οποία πρέπει να επεκτείνει και να τροφοδοτήσει τη συσκευή, ο ίδιος ο αέρας ενεργεί.

Οι πνευματικές συσκευές έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • αυτονομία από οποιαδήποτε πηγή ενέργειας.
 • χαμηλό κόστος.
 • υψηλή απόδοση.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • εντυπωσιακό μέγεθος.
 • μικρή εργασία;
 • το επίπεδο ισχύος σχετίζεται άμεσα με την πίεση στην ατμόσφαιρα.

Η λειτουργία τέτοιων συσκευών για τον αερισμό των θερμοκηπίων έχει τις δικές της αποχρώσεις:

 • πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο κατασκευαστής θέτει ορισμένους περιορισμούς στη γωνία ανοίγματος του καθίσματος με μηχανισμούς, λαμβανομένου υπόψη του βάρους του ·
 • Οι υδραυλικές συσκευές δεν πρέπει να εγκαθίστανται σε χώρους όπου θα εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως. Δεδομένου ότι η συσκευή θα ανταποκριθεί στη θερμοκρασία θα είναι εφοδιασμένη με επαφή με τον ήλιο και δεν θα - στην εσωτερική θερμοκρασία στο θερμοκήπιο. Αυτό θα συνεπάγεται αναλγητική ρύθμιση του μικροκλίματος, με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται στη δομή να πεθαίνουν.

Πώς να εγκαταστήσετε;

Η τεχνολογία εγκατάστασης εξοπλισμού αερισμού θερμοκηπίων δεν είναι μια περίπλοκη και εξαιρετικά εξειδικευμένη διαδικασία.

Η εργασία εγκατάστασης αποτελείται από διάφορα υποχρεωτικά και διαδοχικά στάδια:

 • Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν ορισμένα προπαρασκευαστικά έργα, τα οποία περιλαμβάνουν προκαταρκτική επιθεώρηση των παραθύρων για εύκολο και ανεμπόδιστο άνοιγμα. Αφού βεβαιωθείτε για τη λειτουργικότητα των κατασκευών παραθύρων, είναι δυνατό να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
 • στην κορυφή της δομής, η εργασία της οποίας θα ρυθμιστεί από τον μηχανισμό, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί και να προσδιοριστεί σωστά ο τόπος στον οποίο θα τοποθετηθεί ο βραχίονας.
 • Το στοιχείο στερέωσης είναι στερεωμένο στο φύλλο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • Ο δεύτερος βραχίονας μπορεί να συνδεθεί με τον τοίχο ή το πλαίσιο του παραθύρου, χρησιμοποιώντας επίσης βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Περαιτέρω, ο θερμικός ενεργοποιητής στερεώνεται στο ελατήριο, πράγμα που εξασφαλίζει τη σύσφιξη του τραβέρσα.

Κατασκευαστές: Ανασκόπηση και ανατροφοδότηση

Με βάση τις περισσότερες κριτικές των ιδιοκτητών δομών θερμοκηπίου, ο πιο δημοφιλής και αποτελεσματικός αυτόματος αερισμός είναι η καθολική μονάδα "Dusya-san". Δουλεύει τέλεια σε κάθε είδους κατασκευή. Η συσκευή λειτουργεί με βάση την αρχή ενός αμορτισέρ αερίου. Ο αισθητήρας βαθμονομείται σε θερμοκρασία από + 16-25 ° C, με βάση τη βέλτιστη συνιστώμενη θερμοκρασία για την παραγωγική ανάπτυξη των περισσότερων καλλιεργειών θερμοκηπίου. Η θέρμανση παρέχει θερμική διαστολή του υλικού, έτσι ώστε το μήκος της συσκευής να μπορεί να αυξηθεί στα 12 cm.

Τεχνικές συνθήκες λειτουργίας της συσκευής Dusya-San:

 • το άνοιγμα του φύλλου είναι 45 cm.
 • η θερμοκρασία στην οποία το έμβολο εκτείνεται σε ένα μέγιστο είναι 30 ° C.
 • 12 μήνες εγγύηση?
 • Το βάρος της δομής που πρόκειται να τραβηχτεί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 7 kg.

Μεταξύ των υδραυλικών συσκευών εξαερισμού, διατίθεται η μονάδα "Ufopar-M". Στην πραγματικότητα, η συσκευή είναι ένας χαλύβδινος κύλινδρος στον οποίο βρίσκεται το πετρέλαιο. Η συσκευή λειτουργεί λόγω της διαφοράς στους συντελεστές θερμικής διαστολής του μετάλλου και της ουσίας. Λόγω της αυξανόμενης θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο, το λάδι θερμαίνεται και διογκώνεται, το οποίο συμπιέζει το έμβολο που ρυθμίζει το φύλλο παραθύρου. Η συσκευή έχει θετική ανάδραση λόγω της δυνατότητας ελέγχου της θερμοκρασίας και του επιπέδου ανοίγματος του φύλλου παραθύρου.