Αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου με τα χέρια σας - 5 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι

Η ανθεκτικότητα στις ασθένειες και το επίπεδο των καλλιεργειών εξαρτάται άμεσα από το μικροκλίμα στο θερμοκήπιο. Οι καρποί των τοματών, για παράδειγμα, δεν δένονται σε θερμοκρασία 32 ° C θερμότητας. Κατά τη διάρκεια της θέρμανσης στους 40 ° C, τα περισσότερα φυτά πεθαίνουν. Ο αυτόματος αερισμός του θερμοκηπίου, που δημιουργείται από τα δικά του χέρια, θα παρέχει στις εγκαταστάσεις φρέσκο ​​αέρα, απαραίτητο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος, θα είναι χρήσιμες οι συμβουλές, τα διαγράμματα και οι οδηγίες βήμα προς βήμα από τους ειδικούς.

Τύποι και μέθοδοι εξαερισμού των θερμοκηπίων

Ο εξαερισμός των θερμοκηπίων είναι δύο τύπων: φυσικός και εξαναγκασμένος. Φυσικό περιλαμβάνει αερισμό με τη βοήθεια των παραθύρων, τα καλύμματα, τις πόρτες. Αναγκαστική εργασία με ανεμιστήρες που παρέχουν ροή αέρα και εκροή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του χειροκίνητου αερισμού

Ο ευκολότερος τρόπος για τον αερισμό: ζεστό - άνοιξε τα παράθυρα, κρύο - κλειστό. Το πλεονέκτημα ενός χειροκίνητου συστήματος στην οικονομία του, αλλά εδώ βρίσκεται η απροσδόκητη επιπλοκή. Η Skvoznjak επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των φυτών.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η ανάγκη για συνεχή παρουσία. Και αν ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου έρχεται μόνο για το Σαββατοκύριακο; Η μόνη διέξοδος είναι το αυτόματο σύστημα αερισμού του θερμοκηπίου, το οποίο δημιουργείται από τα δικά του χέρια, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία να φύγετε για επαγγελματικούς λόγους.

Αν το θερμοκήπιο έχει τοποθετήσει σωστά τα παράθυρα, είναι εύκολο να τα "διδάξετε" να ανοίγουν και να κλείνουν χωρίς τη συμμετοχή σας.

Αυτόματος αερισμός και οι τύποι του

Το αυτόματο σύστημα προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Τα παράθυρα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της καθορισμένης αύξησης της θερμοκρασίας και στο επιθυμητό ύψος.
 • για διαφορετικούς πολιτισμούς, μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Όλες οι αυτόματες συσκευές εξαερισμού χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

 1. Υδραυλικοί μηχανισμοί.
 2. Διμεταλλικό σύστημα.
 3. Αυτοματοποιημένα παράθυρα.
 4. Εξαερισμός με ηλεκτρικές συσκευές.

Προσοχή παρακαλώ! Η εισροή αέρα στο δωμάτιο πρέπει να είναι ίση με την εκροή. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε τραβέρσες, που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του θερμοκηπίου, σε διαφορετικές αποστάσεις από το πάτωμα.

Εξάτμιση με υδραυλικό σύστημα

Στο θερμοκήπιο χρησιμοποιείται η κύρια αρχή του υδραυλικού συστήματος: όταν θερμαίνεται, το υγρό επεκτείνεται και, όταν κρυώνει, στενεύει.

Σε συστήματα αυτόματου αερισμού για θερμοκήπια που δημιουργούνται από τα χέρια τους, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αέρα ή νερό, οι οποίοι επεκτείνονται και ωθούν το έμβολο. Αυτός, με τη σειρά του, κινεί τη ράβδο ανυψώνει το τραχύ. Ας εξετάσουμε 2 παραλλαγές αυτοματισμού. Το πρώτο είναι μια θερμική κίνηση από έναν υδραυλικό κύλινδρο που χρησιμοποιεί διαστολή αέρα. Το δεύτερο είναι ένα σύστημα από πλαστικά μπουκάλια ή γυάλινα βάζα με νερό.

Αξιόπιστος αυτοματισμός με πνευματική κίνηση

Ο αυτόματος αερισμός των θερμοκηπίων μπορεί να εξοπλιστεί με τα χέρια τους. Η πιο απλή έκδοση είναι η πνευματική κίνηση από τον υδραυλικό κύλινδρο.

Κατάλογος των απαιτούμενων υλικών

Για την εγκατάσταση θα χρειαστούν μερικές ημέρες, εργαλεία και πολλά εξαρτήματα:

 • κομμάτι πλαστικού σωλήνα με τη μορφή κυλίνδρου μήκους 300-350 mm και διαμέτρου 200 mm ·
 • ένα κομμάτι πλεξιγκλάς πάχους 5 mm.
 • ξύλινο ραβδί για κατασκευή ράβδων?
 • η κάμερα από την μπάλα ποδοσφαίρου?
 • λεπτό μήκος σωλήνα 1,5 - 2 m.

Προσοχή παρακαλώ! Ένας πλαστικός σωλήνας μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε κύλινδρο από αυτοσχέδια υλικά. Για παράδειγμα, από πολυανθρακικό, αριστερά μετά την εγκατάσταση ενός θερμοκηπίου ή ένα θερμοκήπιο.

Προετοιμασία για εγκατάσταση κυλίνδρων

 1. Πάρτε το σωλήνα και να κάνετε για τα δύο σφραγισμένα βύσματα plexiglass. Το πάνω μέρος θα χρησιμεύσει ως οδηγός για το απόθεμα.
 2. Για να φτιάξετε ένα έμβολο από Plexiglas. Θα πρέπει να είναι μικρότερη από την εσωτερική διάμετρο του κυλίνδρου κατά 1-2 mm.
 3. Το στέλεχος είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή κομμάτι πλαστικού σωλήνα (μέγεθος 32). Αν έχετε επιλέξει μια ξύλινη επιλογή, στη συνέχεια κολλήστε ένα μήκος 500 mm και μια διάμετρο 40 mm που πρέπει να άμμο και να καλύψει με αντισηπτικό.
 4. Τρυπήστε τρύπες και στα δύο βύσματα. Στον πυθμένα - με διάμετρο 10 mm. Στην κορυφή - έτσι ώστε να φιλοξενεί το απόθεμα.

Σύστημα πεπιεσμένου κυλίνδρου

 1. Κόψτε το κάτω βύσμα στον κύλινδρο.
 2. Βάλτε το εσωτερικό της κάμερας από τη σφαίρα, σφιχτά συνδεδεμένο με τον εύκαμπτο σωλήνα.
 3. Περάστε τον εύκαμπτο σωλήνα μέσω του βύσματος. Στέλεχος ενισχύεται στο κέντρο του εμβόλου. Τοποθετήστε το έμβολο στον κύλινδρο έτσι ώστε να πιέζει τη σφαίρα.
 4. Τροφοδοτήστε τη ράβδο μέσα από το άνω βύσμα και σφραγίστε την με ασφάλεια στον κύλινδρο.

ΓΤο Συμβούλιο. Εάν καθορίσετε την ταινία καθοδήγησης, μπορεί να αφαιρεθεί και να συντηρηθεί σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο πνευματικός κύλινδρος, που δημιουργείται από τον υδραυλικό κύλινδρο, είναι έτοιμος. Όταν ο αέρας έρθει μέσω του σωλήνα, αντλεί την μπάλα που θα ανυψώσει και θα ωθήσει το έμβολο με τη ράβδο.

Στάδια του έργου εγκατάστασης του δέκτη

Το συναρμολογημένο μέρος είναι μόνο το ήμισυ της αυτόματης οπής. Για τη σωστή λειτουργία του, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον υδραυλικό κύλινδρο στη δεξαμενή με αέρα, δηλαδή στον δέκτη. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δέκτης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση του αέρα που διογκώνει τη σφαίρα.

Ως δοχείο για τον αέρα, είναι κατάλληλο ένα μεγάλο δοχείο ή δοχείο 20 λίτρων. Το κυριότερο είναι ότι είναι ερμητικά σφραγισμένα.

 1. Στο κάτω μέρος του καλά κλειστού δοχείου, πρέπει να εγκαταστήσετε δύο ακροφύσια.
 2. Ένας από αυτούς συνδέεται στενά με τον εύκαμπτο σωλήνα που εισέρχεται στον υδραυλικό κύλινδρο.
 3. Στο δεύτερο τοποθετείται σε ένα κομμάτι μήκους σωλήνα 100-150 mm. Αδειάστε τον αέρα στην αντλία και κλείστε το όταν η ράβδος είναι ελαφρώς εκτεταμένη.

Ο δέκτης είναι έτοιμος! Όταν η πίεση αέρα αυξάνεται, θα ρέει μέσα από το ακροφύσιο στον υδραυλικό κύλινδρο και η ράβδος θα ανοίξει το τραβέρσα, διασφαλίζοντας τον αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα έτοιμο μηχανισμό

Η αυτόματη συσκευή πρέπει να συνδεθεί σε ένα παράθυρο που ανοίγει στον οριζόντιο άξονα. Ο δέκτης είναι σημαντικός για την εγκατάσταση ώστε να μην έχει ηλιακό φως. Είναι καλύτερο να κρεμάστε ένα θερμοκήπιο κάτω από τη στέγη, να καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου ή άλλη προστατευτική οθόνη.

Ο πνευματικός ενεργοποιητής που συνδέεται με τον δέκτη θα πρέπει να εγκατασταθεί δίπλα στο παράθυρο. Η ράβδος που συνδέεται με το παράθυρο θα ανυψώσει το πλαίσιο μόλις ζεσταθεί στο θερμοκήπιο. Και θα το χαμηλώσει σε ένα κρύο snap.

Η εφεύρεση πρέπει να βαθμονομείται με ρύθμιση της πίεσης στο εσωτερικό του συστήματος με ελεύθερο εύκαμπτο σωλήνα. Η βαθμονόμηση σάς επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε το παράθυρο σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Συσκευές Plus: Η μονάδα μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από τα αυτοσχέδια υλικά.

Μείον: Ο υδραυλικός κύλινδρος έχει σχεδιαστεί για ελαφριές οριζόντιες δοκούς

Αυτόματος αερισμός με τραπεζική μέθοδο

Ο αερισμός στο θερμοκήπιο με τα χέρια του είναι εύκολο να γίνει, ακόμη και αν δεν υπάρχουν σωλήνες, ραβδιά και πλεξιγκλάς. Αρκεί μόνο δύο γυάλινα βάζα και το ίδιο το άνοιγμα του παραθύρου.

Υλικά για την κατασκευή αυτοματισμών από κονσέρβες

Συμβούλιο. Ακολουθώντας το παράδειγμα γυάλινα βάζα, μπορείτε να φτιάξετε ένα σύστημα από πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 5 λίτρων. και 800 ml.

Η εγκατάσταση μιας τραπεζικής συσκευής συνεπάγεται τη διαθεσιμότητα αυτοσχέδιων υλικών:

 • 2 γυάλινα βάζα (3 λίτρα και 800 ml).
 • 1 μεταλλικό κάλυμμα.
 • 1 κάλυμμα από πολυαιθυλένιο.
 • έναν ορείχαλκο ή χάλκινο σωλήνα μήκους 300 mm και διάμετρο 5 mm.
 • ένα σωλήνα από ιατρικό σταγονόμετρο μήκους 1 m.
 • Ξύλο αντίβαρο, παρόμοιο με το μέγεθος του πλαισίου.
 • 2 καρφιά των 100 mm.
 • σύρμα.
 • σφραγιστικό.

Εγκατάσταση συστήματος δύο δοχείων

Όταν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε:

 1. Σε ένα βάζο τριών λίτρων, πρέπει να ρίχνετε 800 ml. νερό. Τραβήξτε με μεταλλικό καπάκι.
 2. Τρυπήστε μια οπή στο κάλυμμα και τοποθετήστε ένα σωλήνα ορειχάλκου μέσα σε αυτό, έτσι ώστε να μην φτάνει στο κάτω μέρος του δοχείου για 2-3 mm. Ασφαλίστε τον σωλήνα και κόψτε τον αρμού με στεγανωτικό.
 3. Σε βάζο χωρητικότητας 800 ml. πρέπει να ρίξετε 200 ml. νερό, κλείστε το καπάκι. Κάνετε μια τρύπα στο καπάκι πολυαιθυλενίου και εισάγετε έναν σωλήνα από το σταγονόμετρο μέσα σε αυτό, χωρίς να φτάσει στον πυθμένα κατά 2-3 mm.
 4. Στο κάτω πλαίσιο έξω από το παράθυρο, καρφώστε την ξύλινη δοκό. Στερεώστε το μικρότερο βάζο στο ανώτερο πλαίσιο με ένα νύχι και ένα σύρμα. Ένα μεγάλο βάζο μπορεί να συνδεθεί υψηλότερα ή να τοποθετηθεί σε ένα ράφι πάνω από ένα μικρό βάζο. Η συσκευή είναι έτοιμη!

Τώρα, μόλις ο αέρας στα πιάτα θερμαίνεται, θα μετατοπίσει το νερό από το δοχείο τριών λίτρων στο μικρό. Η μικρότερη χωρητικότητα θα γίνει πιο βαρύ, χαμηλότερη και θα ανοίξει το παράθυρο. Και αντίστροφα.

Plus αυτόματο αερισμό: εύκολο να γίνει, χωρίς κόστος για υλικά.

 • Είναι κατάλληλο μόνο για παράθυρα που ανοίγουν στον οριζόντιο άξονα.
 • πρέπει περιοδικά να προσθέσετε εξατμισμένο νερό.

Διμεταλλικό σύστημα αερισμού σε λειτουργία

Τα μέταλλα, καθώς και τα υγρά, θερμαίνονται, επεκτείνονται. Από αυτά, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού των δαμαλίδων, που εργάζονται για τη διαφορά μεταξύ του συντελεστή διαστολής των δύο μεταλλικών ταινιών. Μια απλή και αποτελεσματική συσκευή - μια αυτόματη συσκευή για τον εξαερισμό των θερμοκηπίων από σανίδες και μέταλλο

Προσοχή παρακαλώ! Οποιαδήποτε αυτοματοποίηση χρειάζεται προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Ο μηχανισμός δεν πρέπει να θερμαίνεται από τον ήλιο, αλλά από τον αέρα.

Για να δημιουργήσετε τη συσκευή που χρειάζεστε:

 • ένα ξύλινο μπαρ.
 • σκάφους ·
 • μεταλλική ταινία?
 • νύχια;
 • το μεντεσέ.
 1. Το μεταλλικό φύλλο και η σανίδα πρέπει να στερεώνονται στο δάπεδο κάθετα.
 2. Μεταξύ αυτών, εισάγετε μια ξύλινη δοκό στη μέση.
 3. Ασφαλίστε ολόκληρη τη δομή.
 4. Συνδέστε τη μεταλλική ταινία στο παράθυρο με τη βοήθεια ενός μεντεσέ. Έγινε!

Το μέταλλο, το οποίο αντιδρά γρήγορα σε αύξηση της θερμοκρασίας, θα κάμψει και θα ανοίξει το πλαίσιο υπό την επίδραση της δύναμης επέκτασης. Όταν το φύλλο έχει κρυώσει, θα επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

Η επιτυχία των αυτοματοποιημένων παραθύρων

Η αυτοματοποίηση, το άνοιγμα και το κλείσιμο του παραθύρου, λειτουργεί με βάση την αρχή της επέκτασης του λαδιού κινητήρα. Αυτοί οι μηχανισμοί εργοστασιακής παραγωγής μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο και σε παραδοσιακά καταστήματα. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημαντικά σημεία:

 1. Η τιμή. Ο μηχανισμός με την προσέγγιση της πόρτας κοστίζει από 1600 έως 3500 χιλιάδες ρούβλια. Χρειάζονται όσα παράθυρα έχετε στο θερμοκήπιο.
 2. Προσδιορίστε το βάρος της μονάδας.
 3. Μάθετε αν το μοντέλο που σας αρέσει μπορεί να ρυθμιστεί σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές.

Εάν δεν θέλετε να αυτοματοποιήσετε τα παράθυρα με τη βοήθεια εργοστασιακών μηχανισμών, τότε οργανώστε το αερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια σας από αυτοσχέδιες συσκευές.

Ανεμιστήρας καπό χώρου αποσκευών

Αυτοματοποιημένο φύλλο παράθυρο - δεν υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει μια οδηγία και μια μικρή ικανότητα. Ως βασικό στοιχείο, η έμφαση για τον κορμό, που λαμβάνεται από το "Moskvich", θα ταιριάζει.

Υδραυλικός κύλινδρος και υδραυλική δεξαμενή από εξαρτήματα αυτοκινήτων

Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε ένα σταθερό μηχανισμό ικανό να αυξήσει ταυτόχρονα αρκετούς τραβέρσες. Θα αποτελείται από δύο μέρη. Η πρώτη είναι η έμφαση για τον κορμό του αυτοκινήτου, επαναφορά για νέες ανάγκες:

 1. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το μπουλόνι που είναι ενσωματωμένο στη στάση. Στο κέντρο, τρυπήστε μια τρύπα και αφήστε τον αέρα από τον κύλινδρο. Τρυπήστε την οπή μέχρι 9 mm.
 2. Σπρώξτε το στέλεχος έτσι ώστε το έμβολο να μην φτάνει στην οπή κατά 30-35 mm.
 3. Απολιπάνετε την κοιλότητα του κυλίνδρου. Ασφαλίστε το σε μια μέγγενη με μια τρύπα επάνω. Ρίξτε λάδι στο έμβολο έτσι ώστε να μην αγγίζει τους τοίχους.
 4. Ρίξτε την κοιλότητα με εποξειδική κόλλα. Μόλις στεγνώσει, πρέπει να τραβήξετε το στέλεχος για να σχίσει το έμβολο μακριά από την κόλλα.
 5. Στην κόλλα, τρυπήστε μια τρύπα 9 mm και κόψτε το σπείρωμα σε αυτό (βήμα 1.25).

Το δεύτερο μέρος της συσκευής είναι μια υδραυλική δεξαμενή. Μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα:

 1. Ο σωλήνας (διάμετρος 40 mm, μήκος - 300) πρέπει να αποσβένεται στη μία πλευρά με συγκολλημένο μεταλλικό βύσμα. Και από την άλλη πλευρά, ένα βύσμα με σπείρωμα για βίδα M10.
 2. Για ένα καπάκι με ένα σπείρωμα, απαιτείται ένα παρέμβυσμα από ανθεκτικό σε λάδι υλικό.
 3. Στο συγκολλημένο βύσμα, τρυπήστε μια οπή 9 mm και κόψτε σε αυτό το σπείρωμα M 10, βήμα 1.25.

Συμπλήρωση και εγκατάσταση μιας αυτόματης συσκευής ανοίγματος

Συνδέοντας τον κύλινδρο και τη δεξαμενή με τον εύκαμπτο σωλήνα φρένων, έχετε ένα ισχυρό ανοιχτήρι. Παραμένει να γεμίσετε τη δεξαμενή με ψυχρό λάδι και να εγκαταστήσετε τον αυτοματισμό:

 1. Συμπληρώνοντας το λάδι στη δεξαμενή, πρέπει να μετακινήσετε τη ράβδο, να την αντλήσετε μέσω ολόκληρου του μηχανισμού. Στη συνέχεια, γεμίστε το γεμάτο δοχείο με ένα βύσμα με ένα σπείρωμα και κλείστε με ένα μπουλόνι με πλυντήριο και παξιμάδι. Βαθμολογήστε τον μηχανισμό με ένα μπουλόνι ρύθμισης.
 2. Τώρα η δεξαμενή - κάτω από την οροφή (με προστατευτική οθόνη, φυσικά), και ο κύλινδρος - κάτω από το παράθυρο. Όταν το πετρέλαιο επεκτείνεται, το στέλεχος εκτείνεται και ανοίγει το παράθυρο.

Συσκευές Plus: Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για μεγάλο βάρος. Σε αυτό είναι δυνατή η σύνδεση αρκετών αεραγωγών με τη βοήθεια αυτο-κατασκευασμένων μοχλών.

Αναγκαστικός εξαερισμός με ανεμιστήρες

Ο αναγκαστικός αερισμός των θερμοκηπίων χρησιμοποιείται σε μεγάλες περιοχές. Αρχή λειτουργίας - αρκετοί ανεμιστήρες για την εισροή και την εκροή αέρα που βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα του θερμοκηπίου. Οι ανεμιστήρες ρυθμίζουν έναν θερμικό κινητήρα μονής καναλιού, δύο καναλιών και τριών καναλιών (μέσω ενός καναλιού για κάθε μηχανισμό).

Αυτόματος εξαερισμός από τα μέρη του υπολογιστή

Συνήθως, οι οπαδοί αγοράζουν, αλλά η εσωτερική master-diy και στη συνέχεια να βρει έναν τρόπο για να χτίσει ένα αυτόματο εξαερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια τους.

Συνθήκες: θερμοκήπιο 3x8 μ. Στις μπροστινές πλευρές - δύο παράθυρα. Ο φυσικός εξαερισμός για ένα θερμοκήπιο αυτού του μεγέθους δεν είναι αρκετό. Η περίπτωση για μικρά - πρέπει να οικοδομήσουμε μια υποχρεωτική.

Για την εργασία απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • 2 παλιά τροφοδοτικά από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή.
 • διμεταλλικό θερμοστάτη.
 • μπαταρία αυτοκινήτου;
 • καλώδια.

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα υπολογιστή

 1. Από τα τροφοδοτικά, τραβήξτε προσεκτικά 2 μεγάλους ανεμιστήρες (ψυγείο).
 2. Εγκαταστήστε τα στο παράθυρο έτσι ώστε κάποιος να εργαστεί στην εισροή, ο δεύτερος - στην κουκούλα.
 3. Δημιουργήστε ένα κοινό σύστημα χρησιμοποιώντας καλώδια. Συνδέστε και τους δύο ανεμιστήρες στο διμεταλλικό ρελέ. Ρυθμίστε το ώστε το ρελέ να δίνει εντολή να ξεκινήσει σε θερμοκρασία 24-25 ° C.
 4. Για να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το σύστημα είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Δεν υπάρχει βύθισμα και ζεστός αέρας διοχετεύεται από τον ανεμιστήρα, συντονισμένος στην κουκούλα.

Plus: δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης με ηλεκτρισμό.

Μείον: Η μπαταρία πρέπει να επαναφορτιστεί.

Για να δημιουργηθεί ένα σοβαρό σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου, οποιοδήποτε από τα παραπάνω σχήματα ή ένας συνδυασμός αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα χέρια του. Ένα θέρετρο για πράσινους φίλους, που δημιουργούνται από τα δικά τους χέρια, θα βοηθήσει στη συλλογή της πολυαναμενόμενης άφθονης συγκομιδής.

Πώς να κάνετε αερισμό σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό

Ο πλήρης αερισμός των θερμοκηπίων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα, να επιταχύνετε την ωρίμανση των λαχανικών και των φρούτων. Ο πλήρης αερισμός στο θερμοκήπιο από πολυανθρακικό σας επιτρέπει να απομακρύνετε γρήγορα τον αέρα που επεξεργάζεται τα φυτά, δεν επιτρέπει τη συσσώρευση στο έδαφος υπερβολικής υγρασίας.

Είδη εξαερισμού

Εάν το καρποφόρο φυτό δεν συντηρείται σωστά, δεν θα αποφέρει καρπούς, θα χαθεί. Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού τεχνητών κατασκευών:

 • αυτόματη?
 • χειροκίνητο (μηχανικό)

Αυτόματος αερισμός μπορεί να γίνει:

 • διμεταλλικό.
 • ηλεκτρικό?
 • υδραυλικό

Η χειροκίνητη έκδοση του εξαερισμού (εξαερισμός) προϋποθέτει την ύπαρξη διαφορετικού αριθμού παραθύρων, θυρών, είναι απλή και προσβάσιμη.

Πλεονεκτήματα αυτού του εξαερισμού για τα θερμοκήπια:

 1. Απουσία εξόδων για ειδικές συσκευές.
 2. Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μειονέκτημα του χειροκίνητου αερισμού είναι η υποχρεωτική παρουσία του ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου.

Εκείνοι που δεν έχουν την ευκαιρία να φροντίζουν συνεχώς για τα φυτά, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου, που γίνεται από τα χέρια του. Συμβουλές! Δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσετε έναν ειδικό για να δημιουργήσετε αερισμό, είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο μόνος του, χρησιμοποιώντας έναν έτοιμο αλγόριθμο ενεργειών.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του τρόπου αυτόματου αερισμού παρατηρούμε την πιθανότητα να δημιουργηθεί το απαραίτητο κλιματικό καθεστώς για ορισμένα φυτά.

Εξετάστε λεπτομερώς τον αλγόριθμο για τη δημιουργία αυτόματων εγκαταστάσεων εξαερισμού.

Ηλεκτρικός εξαερισμός

Αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή για τον εξαερισμό. Εάν αποφασίσετε να κάνετε τέτοιο αερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα και έναν θερμοστάτη. Είναι το θερμικό ρελέ που θα γίνει το κύριο στοιχείο του κυκλώματος. Επιτρέπει στον πωλητή να προσαρμόζει τη λειτουργία της εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού σε ένα καθορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας, ώστε να δίνει στον ανεμιστήρα ένα σήμα σχετικά με την ανάγκη έναρξης εργασίας. Αμέσως μετά τη λήψη του σήματος, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί, ο αέρας μέσα στο θερμοκήπιο ψύχεται. Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος ψύξης;

 1. Προϋπολογισμός, διαθεσιμότητα συσκευών. Αυτός ο εξαερισμός σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό μπορεί να γίνει με το χέρι.
 2. Ρύθμιση του επιθυμητού αριθμού ανεμιστήρων και ρελέ σε όλο το μήκος του θερμοκηπίου.
 3. Η σωστή εγκατάσταση ενός τέτοιου εξαερισμού του θερμοκηπίου με τα δικά σας χέρια σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την πυκνότητα της ροής του αέρα. Σε περίπτωση σημαντικής υπερθέρμανσης ή απότομης ψύξης του αέρα, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης παράγει ζεστό αέρα όταν δημιουργεί μια ελαφριά απόρριψη προς τα έξω, αντί να ρέει ένα φρέσκο ​​ρεύμα αέρα στο θερμοκήπιο.
 4. Τα θερμικά ρελέ θεωρούνται αξιόπιστες συσκευές που δίνουν σαφείς ενδείξεις. Τα σύγχρονα μοντέλα θερμοστατών αναλαμβάνουν την εγκατάσταση παραμέτρων που τους επιτρέπουν να σβήνουν και να ενεργοποιούνται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μέθοδοι εξαερισμού σε θερμοκήπια

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η δυσκολία παροχής αδιάλειπτης ισχύος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η ανάγκη για ακριβό πρόσθετο εξοπλισμό. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει κατά τη θερινή περίοδο του καλοκαιριού. Αν το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο για 2-3 ώρες, αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου των φυτών.

Υδραυλική εξαερισμός

Είναι αυτή η μέθοδος που μπορεί να θεωρηθεί μια σύγχρονη εφεύρεση της ιδιοφυΐας. Το πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο σύστημα θεωρείται η υδραυλική έκδοση του εξαερισμού των θερμοκηπίων. Ένα τέτοιο σύστημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: μοχλούς που συνδέονται μεταξύ τους με ένα τραβέρσα.

Η ουσία της ρύθμισης και της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος:

 1. Γεμίστε ένα συγκεκριμένο δοχείο με υγρό. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης, εμφανίζεται βαθμιαία επέκταση, με ψύξη, μερική συμπίεση.
 2. Καθώς αυξάνεται ο όγκος του υγρού (με θέρμανση), ανοίγει το παράθυρο. Όταν ο όγκος του νερού μειωθεί, ο αερισμός σταματά. Το θερμόμετρο είναι ένα σκάφος που είναι εγκατεστημένο μέσα στο θερμοκήπιο. Ο αντισταθμιστής είναι ένας περιέκτης τοποθετημένος έξω από τη δομή του θερμοκηπίου. Για να εξασφαλίσετε ότι τα σκάφη μεταδίδουν σκάφη επικοινωνίας, χρησιμοποιήστε υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες (συνδέουν το εξωτερικό και εσωτερικό δοχείο μεταξύ τους). Όταν η πίεση σε οποιοδήποτε δοχείο αυξάνεται, λαμβάνει χώρα μια στιγμιαία αντίδραση - η εξομάλυνση του δείκτη, που οδηγεί στην προς τα πάνω κίνηση του τραβέρσα.
 3. Η αμπαζούρα δεν φθάνει ποτέ στη μέγιστη θέση της, οπότε ο εξαερισμός εκτελείται ομαλά, αργά.

Μειονεκτήματα του υδραυλικού εξαερισμού

 1. Αυτή η διαδικασία είναι αδρανής, δηλαδή, στην περίπτωση σημαντικής μείωσης της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα, το κλείσιμο είναι πολύ αργό. Για φυτά ευαίσθητα στο κρύο, αυτό αρκεί για να τα σκοτώσουν εντελώς.
 2. Σε ένα τέτοιο σύστημα, δεν υποτίθεται ότι έχει ένα φύλλο παραθύρου, το οποίο είναι ενοχλητικό όταν καλλιεργούνται πολλές καλλιέργειες κήπου.

Πλεονεκτήματα του υδραυλικού εξαερισμού

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Αξιοπιστία του συστήματος, αντοχή του.
 3. Λιανική συντήρηση, δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης της διαδικασίας.

Βιομετρικός αερισμός

Αυτή η μέθοδος τοποθέτησης του αυτόματου αερισμού περιλαμβάνει την αύξηση του υλικού σε περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας.

Για τη βάση χρησιμοποιούνται δύο μέταλλα που έχουν διαφορετικούς συντελεστές διαστολής, διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η λειτουργία είναι η εξής: κατά τη διάρκεια ισχυρής θέρμανσης, εμφανίζεται η εκτροπή μίας πλάκας, με αποτέλεσμα να σπρώχνεται το παράθυρο. Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, η πλάκα ψύχεται σταδιακά, ενώ το παράθυρο είναι κλειστό.

Θετικά χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου εξαερισμού

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Μεγάλη περίοδος λειτουργίας.
 3. Το ελάχιστο κόστος του συστήματος.

Μειονεκτήματα του συστήματος

Εάν το μέταλλο ζεσταίνει ανεπαρκώς, η πλάκα δεν θα μπορέσει να ανοίξει το παράθυρο, ο εξαερισμός δεν θα είναι δυνατός. Υπάρχουν φυτά που πεθαίνουν σε περίπτωση υπερθέρμανσης, γι 'αυτά δεν είναι κατάλληλο ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού.

Τύποι φύλλων παραθύρων

Πολυκαρβονικό θερμοκήπιο εξατμίζει τέλεια τις ακτίνες του ήλιου, δεν επιτρέπει την υπερθέρμανση στην κατασκευή του αέρα, έχει μια μακρά περίοδο λειτουργίας, εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης.

 1. Ο αναπνευστήρας βρίσκεται στο πάνω μέρος, οπότε στην περίπτωση αυτή θα ρέει προς τα μέσα μια επαρκής ποσότητα αέρα που ρέει.
 2. Εάν το θερμοκήπιο δεν είναι σωστά εγκατεστημένο, θα υπάρχουν ρέοντα μέσα, τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά τα φυτά.
 3. Είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν συστήματα σε πολυκαρβονικά κτίρια με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ως αποτέλεσμα, οι νέες μάζες αέρα θα ρυθμιστούν άριστα για το επιλεγμένο χρονικό διάστημα, το απαραίτητο μικροκλίμα θα σχηματιστεί στο θερμοκήπιο.
 4. Απαιτείται μια τυπική εξάτμιση για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής.

Επί του παρόντος, σε πολυανθρακικά θερμοκήπια, χρησιμοποιούνται δύο τύποι εξαερισμού: κλασικά και με τη μορφή περσίδων.

Η τυφλή έκδοση έχει ένα περίπλοκο σχέδιο, δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα - εγγυάται τη ροή του αέρα στο θερμοκήπιο, χωρίς να επιτρέπει τα ρεύματα.

Με ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να λάβει υπόψη την κατεύθυνση του ανέμου, να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του αέρα, παίρνει τεράστιο κόστος χρόνου. Αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν πλήρως κατά την εγκατάσταση ενός αυτόματου συστήματος εξαερισμού.

Αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου με τα χέρια σας

Όπως πάντα, οι λαϊκοί τεχνίτες θα βρουν αναγκαστικά τον απλούστερο και πιο οικονομικό τρόπο αερισμού του θερμοκηπίου. Με τη βοήθεια μιας γραμμής αλιείας ή ενός σπάγκου, το παράθυρο εξαερισμού προσαρτάται στη δομή δύο δοχείων με νερό, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Τα σκάφη συνδέονται με ένα λεπτό σωλήνα. Όταν θερμαίνεται αέρας στο θερμοκήπιο θερμαίνεται, και τα σκάφη νερό, να επεκτείνει αυτό ρέει από το ένα δοχείο στο άλλο, και αναπνευστήρα, κατά βάρος της κατώτερης δοχεία ανοικτό νερό. Όταν ο αέρας δροσιστεί, το νερό επιστρέφει πίσω στο παράθυρο εξαερισμού κλείνει

Αυτό είναι τόσο εύκολο να προσαρμόσετε τα δύο δοχεία για να αερίσετε το θερμοκήπιο απουσία των ιδιοκτητών

Συμπέρασμα

Δημιουργώντας σε πολυανθρακική κατασκευή με τη βοήθεια του εξαερισμού το απαραίτητο μικροκλίμα, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη όλες τις αποχρώσεις: υγρασία, θερμοκρασία, ποικιλία φυτών.

Σύστημα εξαερισμού θερμοκηπίου: όλοι οι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος

Ο εξαερισμός σε ένα θερμοκήπιο δεν είναι ένα φόρο τιμής στη μόδα, αλλά μια αναγκαιότητα, επειδή το σωστό καθεστώς θερμοκρασίας παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην επιτυχή καλλιέργεια διαφόρων καλλιεργειών.

Άρδευση, χαλάρωση του εδάφους και έγκαιρη καταστροφή των ζιζανίων δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά το φαινόμενο του θερμοκηπίου που εμφανίζεται όταν θερμαινόμενο υγρό αέρα, μπορεί να καταστρέψει μέσα σε λίγες ώρες ή ανώριμων καλλιεργειών. Ζεστό και υγρό αέρα είναι ένα ιδανικό μικροκλίμα για την ανάπτυξη των πιο μυκητολογικών ασθενειών, καθώς και σας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξει στο έδαφος έναν απεριόριστο αριθμό των παθογόνων μικροοργανισμών.

Για να αποφευχθούν αυτές οι καταστροφικές συνέπειες για τη συγκομιδή, είναι απαραίτητο να αερίζονται έγκαιρα οι εστίες, οι οποίες θα μειώσουν τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα μέσα στη δομή. Επίσης, κατά τον αερισμό παρέχεται καθαρός αέρας, ο οποίος είναι απαραίτητος για την καλή ανάπτυξη των φυτών.

Ο ευκολότερος τρόπος αερισμού των θερμοκηπίων

Ο πιο απλός και φθηνός τρόπος είναι ο χειροκίνητος αερισμός των θερμοκηπίων. Κάθε θερμοκήπιο έχει εποικοδομητικά διαφορετικά παράθυρα και τραβέρσες. Αφού διαπιστώθηκε στην κατασκευή του θερμομέτρου και υγρόμετρο, εσείς ο ίδιος, στηριζόμενη σε μαρτυρίες τους, θα είστε σε θέση να ανοίξετε ή να κλείσετε το υπέρθυρο, δημιουργώντας ένα φυσικό αερισμό στο θερμοκήπιο.

Με την ανεξάρτητη ρύθμιση του αριθμού και της επιφάνειας των ανοιγμάτων, είναι δυνατό να αεριστεί το θερμοκήπιο αρκετά αποτελεσματικά, προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση του ανέμου και της εξωτερικής θερμοκρασίας του αέρα. Όπως και με τα πάντα, ο χειρωνακτικός αερισμός έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η φειδώ της. Οι συσκευές δεν χρειάζεται να αγοραστούν, αλλά μπορείτε να προσανατολιστείτε προς τη δική σας εμπειρία.

Ποιος έχει καλλιεργήσει ποτέ φυτά σε ένα θερμοκήπιο, ξέρει ότι μια μέρα πρέπει να κάνει μια δωδεκάδα φορές άνοιγμα και κλείσιμο των παραθύρων. Και εδώ δεν μπορείς να "σπάσεις τον εαυτό σου μακριά" από αυτό το μάθημα. Και δεν μπορούμε να μιλάμε για να βγούμε έξω.

Αυτόματος αερισμός

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία των οδηγών φορτηγών και τις απλές προσαρμογές, είναι εύκολο να οργανωθεί ο φυσικός αερισμός σε αυτόματο τρόπο. Γιατί είναι η αυτοματοποίηση καλή; Ναι σε όλους: δεν θα δημιουργήσετε εύκολα τις απαραίτητες συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών, αλλά και βεβαιωθείτε ότι ο αερισμός πραγματοποιείται ανάλογα με τον πολιτισμό που θα αναπτυχθεί στο θερμοκήπιο. Και ιδιαίτερα ωραίο ότι το σύστημα δεν χρειάζεται σχεδόν να παρακολουθεί.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν τέσσερις τρόποι για την αυτοματοποίηση του εξαερισμού των θερμοκηπίων:

 1. Χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού και συστημάτων εξαερισμού.
 2. Εγκατάσταση υδραυλικών συστημάτων αυτοματισμού για αερισμό στο θερμοκήπιο.
 3. Τοποθέτηση διμεταλλικών συστημάτων αερισμού.
 4. Ενσωμάτωση στο σχεδιασμό των αυτοματοποιημένων παραθύρων του θερμοκηπίου.

Ηλεκτρικές συσκευές αυτόματου αερισμού

Η πιο απλή αυτόματη συσκευή για την τοποθέτηση ενός θερμοκηπίου με φυσικό εξαερισμό είναι ένας θερμοστάτης με έναν ανεμιστήρα συνδεδεμένο σε αυτόν. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του απλού μηχανισμού είναι αυτή: καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, το ρελέ ταξιδεύει και ξεκινά τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Θα δημιουργήσει ένα ελαφρό κενό, και πιπιλίζουν το θερμό αέρα από τα κτίρια, και στη θέση του θα έρθει μια νέα, μέσω της φυσικής χαλαρότητα στην κατασκευή του θερμοκηπίου.

Εάν παρέχετε ένα αυτόματο άνοιγμα του παραθύρου στο αντίθετο άκρο της εστίας όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος, μπορείτε να κάνετε πιο αποτελεσματικό αερισμό τροφοδοσίας. Ο ανεμιστήρας θα οδηγήσει δροσερό αέρα στη δομή και θα μειώσει τη θερμοκρασία και την υγρασία στο θερμοκήπιο πολύ πιο γρήγορα.

Αυτός ο σχεδιασμός αερισμού σας επιτρέπει να ορίσετε με ακρίβεια τις παραμέτρους για την ενεργοποίηση του εξοπλισμού και την απενεργοποίηση του. Με ελαφρώς περίπλοκο σχεδιασμό, μπορείτε να ρυθμίσετε τον ανεμιστήρα για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ροή αέρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία μέσα στο θερμοκήπιο.

Αλλά μια τέτοια απλή και αποτελεσματική σχεδίαση δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Και πάνω απ 'όλα, αυτή η εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια. Το δεύτερο μειονέκτημα του ηλεκτρικού εξοπλισμού για συστήματα εξαερισμού είναι μια πολύπλοκη εγκατάσταση ενεργοποιητών για το αυτόματο άνοιγμα ή κλείσιμο των αγωγών εξαερισμού. Πολλοί θα πούμε ότι τέτοια συστήματα είναι αξιόπιστα και όταν εγκαθιστούν εναλλακτικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, εξαφανίζεται η εξάρτηση από την ξαφνική απενεργοποίηση του φωτός.

Θα πει - και θα είναι σωστό, αλλά οι ηλιακοί συλλέκτες, ως εναλλακτική πηγή ενέργειας των δρόμων και έχουν μάλλον χαμηλή απόδοση, και η γεννήτρια ανέμου καταλαμβάνει μεγάλη έκταση, δαπανηρή και απαιτεί την παρουσία ανέμου. Από τα προαναφερθέντα, τέτοιες συσκευές δεν μπορούν να θεωρηθούν ως πλήρης αντικατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου.

Υδραυλικά συστήματα αυτοματισμού για εξαερισμό

Αυτή η έξυπνη εφεύρεση λειτουργεί με βάση την αρχή της επικοινωνίας των δοχείων, μία από τις οποίες βρίσκεται στο θερμοκήπιο και συνδέεται με ένα σύστημα μοχλών και ένα τραχύ. Το δεύτερο δοχείο εγκαθίσταται από το εξωτερικό του θερμοκηπίου και συνδέεται στον πρώτο εύκαμπτο σωλήνα. Αυτό είναι όλο το σχέδιο. Ένα σύστημα σαν αυτό: αύξηση της θερμοκρασίας επηρεάζει το ρευστό μέσα στο δοχείο, το οποίο βρίσκεται στο θερμοκήπιο, διαστέλλεται και μέσω ενός συστήματος μοχλού ανοίγει το παράθυρο. Το δοχείο, που βρίσκεται στο εξωτερικό της δομής, αντισταθμίζει την πίεση, φρενάρει το απότομο άνοιγμα του παραθύρου. Η μείωση της θερμοκρασίας επηρεάζει επίσης το υγρό και όλα συμβαίνουν σε αντίστροφη σειρά.

Αυτή η αυτοματοποίηση του εξαερισμού δημιουργεί έναν αποτελεσματικό φυσικό αερισμό του θερμοκηπίου, ο οποίος είναι επαρκής για τη διατήρηση της επιθυμητής ισορροπίας θερμοκρασίας. Επιπλέον, το πλεονέκτημα του συστήματος είναι η πλήρης ενεργειακή ανεξαρτησία και σχεδόν η πλήρης απουσία της ανάγκης συνεχούς εποπτείας.

Αλλά ακόμη και εδώ υπήρχαν ελλείψεις, το κυριότερο είναι το αργό άνοιγμα και το κλείσιμο του υαλοπίνακα εξαερισμού. Το γεγονός είναι ότι με μια απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, η αδράνεια του μηχανισμού μπορεί να παίξει ένα σκληρό αστείο μαζί σας, που θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση του αέρα και την καταστροφή της καλλιέργειας.

Πώς να επιλέξετε έναν υδραυλικό μηχανισμό για τη ρύθμιση του εξαερισμού

Παραδόξως, παρά τις σοβαρές ελλείψεις των υδραυλικών συστημάτων εξαερισμού, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τους κηπουρούς. Και η ζήτηση δημιουργεί εφοδιασμό, οπότε υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για τέτοιες συσκευές από διάφορους κατασκευαστές. Ποιους παράγοντες πρέπει να προσέξω κατά την επιλογή αυτής της μονάδας;

 • Κατηγορία τιμών. Αποτελεσματικές υδραυλικές συσκευές αξίζουν πολλά. Η τιμή τους κυμαίνεται από 1,5 χιλιάδες ρούβλια. έως 3,5 χιλιάδες ρούβλια. για ένα κομμάτι. Και πρέπει να είναι σε κάθε παράθυρο.
 • Κάθε μονάδα έχει σχεδιαστεί για να άρει παράθυρο του ένα ορισμένο βάρος, τόσο πριν από την αγορά το μοντέλο που σας αρέσει, να ζητήσει από τον πωλητή πόσο μπορεί να σηκώσει και το αν θα είναι αρκετή δύναμη για να άρει τα ανοίγματα του θερμοκηπίου σας.
 • Ο υδραυλικός ανελκυστήρας έχει κάποια μάζα, οπότε προσδιορίστε αμέσως πόσα κιλά θα αντέξει η κατασκευή του θερμοκηπίου σας.
 • Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να καθοριστεί πριν από την αγορά αυτής της συσκευής, είναι δυνατόν να το θέσετε σε λειτουργία σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Εάν προσδιορίσετε αμέσως ποια συσκευή είναι κατάλληλη για εσάς, τότε η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της είναι εξασφαλισμένη σε εσάς.

Συμβουλές του πλοιάρχου:
Κάθε υδραυλικό ανοιχτήρι έχει κάποια γωνία ανοίγματος. Κατά την αγορά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.

Διάταξη εξαερισμού με διμεταλλικές διατάξεις

Κάνοντας αερισμό με μια τέτοια συσκευή, είναι πολύ απλό και οικονομικά δεν είναι ακριβό. Ο μηχανισμός ανοίγματος των αεραγωγών αποτελείται από ένα μοχλό και δύο διμεταλλικές πλάκες, οι οποίες έχουν διαφορετικό λόγο διαστολής. Σε μια απλή γλώσσα, αυτό λειτουργεί έτσι: όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, μία από τις πλάκες καμπυλώνει και πιέζοντας το μοχλό ανοίγει τον αναπνευστήρα. Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, η πλάκα επιστρέφει στην αρχική της θέση και το παράθυρο κλείνει.

Απλό, φτηνό, θυμωμένο, αλλά όχι χωρίς ελαττώματα. Σε ένα τέτοιο σύστημα, είναι δύσκολο να υπολογιστεί η αντιστοιχία της πλάκας κάμψης σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Αυτόματοι αεραγωγοί εξαερισμού για τον αερισμό του θερμοκηπίου

Αυτή η νέα τάση στη ρύθμιση του αυτόματου φυσικού αερισμού στα θερμοκήπια. Η αυτόματη αυτόματη μηχανή πώλησης αποτελείται από έναν κύλινδρο λαδιού και ένα έμβολο, το οποίο λειτουργεί ως άξονας προώθησης του τραβέρσα. Όταν θερμαίνεται, το λάδι στον κύλινδρο διευρύνεται και σπρώχνει έξω το έμβολο, το οποίο ανοίγει το τραβέρσα. Με "ακρίβεια αντίθεσης" όλα συμβαίνουν όταν μειώνεται η θερμοκρασία. Δεδομένου ότι από την πορεία της φυσικής γνωρίζουμε ότι είναι αδύνατο να συμπιεστεί το λάδι, τότε ο ωθητής ώθησης μπορεί να ανυψώσει ένα μάλλον σοβαρό βάρος.

Μια αξιοσημείωτη και αποτελεσματική εφεύρεση, και το πιο σημαντικό - προσιτή σε τιμές. Μια απλή συσκευή στην εγκατάσταση, θα αντικαταστήσει τέλεια τον κάπως ξεπερασμένο αλλά αποτελεσματικό αυτόματο αερισμό.

Εάν είστε οπαδός της καλλιέργειας νωπών φρέσκων λαχανικών ή λουλουδιών, τότε να είστε σοβαροί για τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού στο θερμοκήπιο σας που είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια των περισσότερων καλλιεργειών.

Χαρακτηριστικά του μηχανήματος για τον αερισμό του θερμοκηπίου

Μια τέτοια δομή ως θερμοκήπιο θα πρέπει να παρέχει πλήρως αποδεκτές συνθήκες για τις καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε αυτό. Το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται και αναπτύσσονται τα φυτά σε θερμοκήπια έχει ορισμένα ειδικά χαρακτηριστικά που αφορούν τη συντήρηση της φροντίδας, την άρδευση, το μικροκλίμα, τον εξαερισμό και άλλα. Δεδομένου ότι ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων καθορίζει την ικανότητά τους να αποδίδουν καρπούς, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για τον αυτόματο αερισμό της εστίας.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Η βασική απαίτηση για τέτοια σχέδια είναι η παρουσία σταθερής εισροής καθαρού αέρα, η οποία θα δημιουργήσει ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας για τα φυτά. Πριν από τους κηπουρούς και τους κηπουρούς, η τακτοποίηση ενός συστήματος ή μιας εγκατάστασης που θα λειτουργήσει σε εσωτερικούς χώρους ως αναπνευστήρας, καθώς η ροή αέρα είναι υπεύθυνη για τη δυνατότητα επικονίασης κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, τίθεται τακτικά. Σήμερα, η αγορά και εγκατάσταση αυτόματων συσκευών αερισμού θα βοηθήσει στην αποτελεσματική επίλυση αυτού του προβλήματος.

Τα μηχανήματα αερισμού έχουν χαρακτηριστικά τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

 • μέγεθος - το μέγιστο μήκος της θερμικής κίνησης είναι 45 cm, το ελάχιστο είναι 33 cm.
 • Η συσκευή μπορεί να αντέξει φορτίο ανέμου μέχρι 100 kg.
 • για να εξασφαλιστεί η παραγωγική εργασία, η ράβδος της συσκευής πρέπει να επεξεργάζεται κάθε χρόνο με λάδι κινητήρα.
 • Η θερμοκρασία στην οποία η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ομαλά κυμαίνεται από +60 έως -40 ° C.
 • ανοίξτε τα παράθυρα σε θερμοκρασία + 24 ° C.
 • κοντά στις 22 ° C.

Η χρήση συστημάτων για τον αερισμό των θερμοκηπίων έχει ορισμένες θετικές ιδιότητες:

 • δυνατότητα αυτόματου αερισμού, δεν υπάρχει ανάγκη για την παρουσία ενός ατόμου.
 • εύκολη εγκατάσταση της συσκευής.
 • οικονομικό κόστος των προϊόντων ·
 • Η απουσία εξάρτησης από την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περίπτωση εγκατάστασης αυτόνομων συστημάτων εξαερισμού για θερμοκήπια.

Εάν ζείτε κοντά σε ένα θερμοκήπιο, θα είναι αρκετό να ανοίξετε τα παράθυρα κάθε μέρα, αλλά μια περιστασιακή επίσκεψη στο κτίριο απαιτεί την εγκατάσταση ενός συγκεκριμένου συστήματος που θα λειτουργεί ως αυτόματος αναπνευστήρας. Ο αυτοματισμός, συναρμολογημένος σε μια λειτουργούσα συσκευή με τα δικά σας χέρια ή ο μηχανισμός που θα αποκτηθεί θα βοηθήσει στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Τύποι μηχανισμών

Αυτόματες μηχανές αερισμού των θερμοκηπίων, εκπροσωπούμενες από σύγχρονους εγχώριους και ξένους κατασκευαστές, περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά μοντέλα.

Σύμφωνα με το βασικό κριτήριο, το οποίο αφορά τους τρόπους λειτουργίας των συσκευών, μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής:

 • ομάδα αυτόνομων συστημάτων ·
 • μεταβλητά μοντέλα.

Η αρχή της λειτουργίας ενώνει αυτές τις συσκευές - η θερμική κίνηση λειτουργεί ως βάση για την εξασφάλιση παραγωγικής εργασίας. Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους, οι ηλεκτρικοί μηχανισμοί πρέπει να διαθέτουν πηγή ενέργειας. Στο ρόλο του μπορεί να δράσει ηλεκτρικό ρεύμα ή ηλιακή μπαταρία. Η λειτουργία του ηλεκτρικού ενεργοποιητή ελέγχει τον θερμοστάτη, όπου έχει ρυθμιστεί η επιθυμητή θερμοκρασία, επιτρέποντας στις καλλιέργειες να αναπτυχθούν σωστά στο θερμοκήπιο.

Η αρχή της λειτουργίας μειώνεται στο ακόλουθο σχήμα: ο αισθητήρας, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τον ανεμιστήρα, μεταδίδει το σήμα που οδηγεί τον κινητήρα. Μετά από αυτό, οι λεπίδες της συσκευής αρχίζουν να περιστρέφονται, εισάγοντας φρέσκο ​​αέρα, αντικαθιστώντας τις δαπάνες. Αυτή η παραλλαγή αερισμού ονομάζεται υποχρεωτικός αερισμός του χώρου. Είναι πολύ αποτελεσματικό και απλό και χρησιμοποιείται συχνά σε μεγάλα θερμοκήπια, επειδή η ισχύς της κυκλοφορητικής ροής είναι αρκετά σοβαρή. Ο αυτόματος αερισμός είναι ένα τεράστιο όφελος για τις καλλιέργειες.

Μοντέλα συσκευών που χρειάζονται ηλεκτρικό μακιγιάζ έχουν κάποια μειονεκτήματα λόγω των χαρακτηριστικών της μηχανικής συσκευής τους.

 • το υψηλό κόστος των συσκευών, που συνδέονται με την ανάγκη στεγανότητας των εσωτερικών εξαρτημάτων, δεδομένου ότι περιέχουν ηλεκτρονικά στοιχεία.
 • το άχρηστο των συσκευών ως αποτέλεσμα διακοπής ρεύματος στον τομέα ή πλήρης απενεργοποίηση του χώρου. Ωστόσο, η αγορά ενός εφεδρικού ηλεκτρικού μπλοκ θα βοηθήσει στην αποφυγή καταστάσεων που αφορούν διακοπή ρεύματος και λειτουργία συσκευής.
 • Όταν ένα στοιχείο του συστήματος γίνεται άχρηστο, μπορεί να χρειαστεί να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα.

Εκτός από τις ελλείψεις των ηλεκτρικών συστημάτων, μπορούν επίσης να διακριθούν ορισμένα πλεονεκτήματα των μηχανισμών:

 • συσκευές υψηλής ισχύος.
 • εκπλήρωση του έργου το συντομότερο δυνατόν ·
 • συμπαγεια των συσκευων.
 • προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Οι αυτόνομοι μηχανισμοί χωρίζονται σε διάφορες ομάδες.

Με βάση το σύστημα της συσκευής είναι:

 • υδραυλικές συσκευές.
 • πνευματικές συσκευές.
 • διμεταλλικούς μηχανισμούς αερισμού.

Η λειτουργία των μονάδων πραγματοποιείται μέσω της χρήσης ενός υδραυλικού ενεργοποιητή και θερμικής κίνησης, η οποία, λόγω των ιδιοτήτων διαφόρων ουσιών, επεκτείνεται υπό την επίδραση της θερμοκρασίας. Στο θερμικό ρελέ ρυθμίζονται συγκεκριμένες παράμετροι, βάσει των οποίων λειτουργεί η συσκευή. Μπορούν να είναι απλά ή σύνθετα, να ελέγχονται από έναν υπολογιστή.

Για τη συναρμολόγηση διμεταλλικών συσκευών χρησιμοποιούνται δύο μεταλλικές ταινίες, με διαφορετικό συντελεστή επέκτασης. Είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους καθ 'όλο το μήκος και με τη θερμική δράση (θέρμανση της πρώτης ύλης), ένα αντικείμενο επιμηκύνεται και λυγίζει. Λόγω του εντυπωσιακού μήκους της μεταλλικής ταινίας παρέχει μια καλή προσπάθεια, αρκετή για να ανοίξει το παράθυρο. Όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο μειωθεί, η πλάκα θα κρυώσει και θα γίνει οι αρχικές διαστάσεις, λόγω της οποίας το φύλλο θα κλείσει.

Το μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής για αερισμό είναι η δυσκολία στην επιλογή της κατάλληλης θερμοκρασίας για τον εξαερισμό στο δωμάτιο.

Οι υδραυλικοί μηχανισμοί εκτελούν εξαερισμό με επέκταση του υγρού στον υδραυλικό κύλινδρο, λόγω θερμικής πρόσκρουσης. Όταν θερμαίνεται, το έλαιο αυξάνεται σε όγκο, ωθώντας έτσι το έμβολο, το οποίο στερεώνεται με ένα παράθυρο. Το φαινόμενο αυτό εξασφαλίζει το άνοιγμα του τραβέρσα και τον αερισμό του θερμοκηπίου. Όταν ο αέρας δροσιστεί, το υγρό ψύχεται και το έμβολο ανασύρεται, επιστρέφοντας έτσι το πτερύγιο στην κλειστή θέση.

Τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής περιλαμβάνουν μια ορισμένη αδράνεια του υγρού - αλλάζει αρκετά αργά τη θερμοκρασία και τον όγκο του, πράγμα που οδηγεί σε μια πρόωρη αντίδραση στη μείωση της συνολικής θερμοκρασίας στο δωμάτιο. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε τέτοιες συσκευές για εγκατάσταση σε θερμοκήπια, όπου οι τραβέρσες βρίσκονται στην κορυφή, για παράδειγμα, σε δομές θόλου. Σε αυτές τις δομές, ο θερμαινόμενος αέρας συλλέγεται απευθείας κοντά στις λεκάνες εξαερισμού και ένα πολύ ψυχρό ρεύμα δεν φθάνει γρήγορα στα φυτά, οπότε δεν μπορεί να τους βλάψει. Τέτοιες συσκευές αναγνωρίζουν τον δείκτη θερμοκρασίας μόνο στο άμεσο περιβάλλον τους.

Το υψηλό κόστος της συσκευής αναφέρεται επίσης σε ελλείψεις.

Τα πλεονεκτήματα του αερισμού με υδραυλικά συστήματα περιλαμβάνουν τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • δυνατότητα εργασίας σε άνετες συνθήκες.
 • απουσία δυσάρεστων οσμών.
 • ανεξαρτησία από τις πηγές ενέργειας ·
 • εύκολη συναρμολόγηση χωρίς τη συμμετοχή ειδικών.
 • δεν υπάρχει ανάγκη πάντα κοντά σε ένα κτίριο για την παρακολούθηση των κλιματικών συνθηκών.

Εάν επιλέξετε υδραυλικό αυτοματισμό για τον αερισμό του θερμοκηπίου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες:

 • συσκευές της κατηγορίας αυτής θα πρέπει να εγκατασταθούν σε κάθε τραβέρσα στο δωμάτιο.
 • πριν αποκτήσετε μια συγκεκριμένη συσκευή, αξίζει να εξοικειωθείτε με την ικανότητα του ανελκυστήρα αερισμού που παρέχει η προτεινόμενη συσκευή.
 • προκαταρκτικό να καθορίσει το μέγιστο όριο βάρους, το οποίο μπορούν να αντέξουν όλες οι θερμοκηπιακές κατασκευές.

Ο πνευματικός ρυθμιστής εκτελεί την αποστολή του σύμφωνα με μια παρόμοια αρχή με μια συσκευή που λειτουργεί σε έναν υδραυλικό μηχανισμό. Η μόνη διαφορά είναι ότι στον ρόλο μιας ουσίας, η οποία πρέπει να επεκτείνει και να τροφοδοτήσει τη συσκευή, ο ίδιος ο αέρας ενεργεί.

Οι πνευματικές συσκευές έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • αυτονομία από οποιαδήποτε πηγή ενέργειας.
 • χαμηλό κόστος.
 • υψηλή απόδοση.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • εντυπωσιακό μέγεθος.
 • μικρή εργασία;
 • το επίπεδο ισχύος σχετίζεται άμεσα με την πίεση στην ατμόσφαιρα.

Η λειτουργία τέτοιων συσκευών για τον αερισμό των θερμοκηπίων έχει τις δικές της αποχρώσεις:

 • πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο κατασκευαστής θέτει ορισμένους περιορισμούς στη γωνία ανοίγματος του καθίσματος με μηχανισμούς, λαμβανομένου υπόψη του βάρους του ·
 • Οι υδραυλικές συσκευές δεν πρέπει να εγκαθίστανται σε χώρους όπου θα εκτίθενται σε άμεσο ηλιακό φως. Δεδομένου ότι η συσκευή θα ανταποκριθεί στη θερμοκρασία θα είναι εφοδιασμένη με επαφή με τον ήλιο και δεν θα - στην εσωτερική θερμοκρασία στο θερμοκήπιο. Αυτό θα συνεπάγεται αναλγητική ρύθμιση του μικροκλίματος, με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες που αναπτύσσονται στη δομή να πεθαίνουν.

Πώς να εγκαταστήσετε;

Η τεχνολογία εγκατάστασης εξοπλισμού αερισμού θερμοκηπίων δεν είναι μια περίπλοκη και εξαιρετικά εξειδικευμένη διαδικασία.

Η εργασία εγκατάστασης αποτελείται από διάφορα υποχρεωτικά και διαδοχικά στάδια:

 • Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν ορισμένα προπαρασκευαστικά έργα, τα οποία περιλαμβάνουν προκαταρκτική επιθεώρηση των παραθύρων για εύκολο και ανεμπόδιστο άνοιγμα. Αφού βεβαιωθείτε για τη λειτουργικότητα των κατασκευών παραθύρων, είναι δυνατό να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
 • στην κορυφή της δομής, η εργασία της οποίας θα ρυθμιστεί από τον μηχανισμό, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί και να προσδιοριστεί σωστά ο τόπος στον οποίο θα τοποθετηθεί ο βραχίονας.
 • Το στοιχείο στερέωσης είναι στερεωμένο στο φύλλο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • Ο δεύτερος βραχίονας μπορεί να συνδεθεί με τον τοίχο ή το πλαίσιο του παραθύρου, χρησιμοποιώντας επίσης βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 • Περαιτέρω, ο θερμικός ενεργοποιητής στερεώνεται στο ελατήριο, πράγμα που εξασφαλίζει τη σύσφιξη του τραβέρσα.

Κατασκευαστές: Ανασκόπηση και ανατροφοδότηση

Με βάση τις περισσότερες κριτικές των ιδιοκτητών δομών θερμοκηπίου, ο πιο δημοφιλής και αποτελεσματικός αυτόματος αερισμός είναι η καθολική μονάδα "Dusya-san". Δουλεύει τέλεια σε κάθε είδους κατασκευή. Η συσκευή λειτουργεί με βάση την αρχή ενός αμορτισέρ αερίου. Ο αισθητήρας βαθμονομείται σε θερμοκρασία από + 16-25 ° C, με βάση τη βέλτιστη συνιστώμενη θερμοκρασία για την παραγωγική ανάπτυξη των περισσότερων καλλιεργειών θερμοκηπίου. Η θέρμανση παρέχει θερμική διαστολή του υλικού, έτσι ώστε το μήκος της συσκευής να μπορεί να αυξηθεί στα 12 cm.

Τεχνικές συνθήκες λειτουργίας της συσκευής Dusya-San:

 • το άνοιγμα του φύλλου είναι 45 cm.
 • η θερμοκρασία στην οποία το έμβολο εκτείνεται σε ένα μέγιστο είναι 30 ° C.
 • 12 μήνες εγγύηση?
 • Το βάρος της δομής που πρόκειται να τραβηχτεί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 7 kg.

Μεταξύ των υδραυλικών συσκευών εξαερισμού, διατίθεται η μονάδα "Ufopar-M". Στην πραγματικότητα, η συσκευή είναι ένας χαλύβδινος κύλινδρος στον οποίο βρίσκεται το πετρέλαιο. Η συσκευή λειτουργεί λόγω της διαφοράς στους συντελεστές θερμικής διαστολής του μετάλλου και της ουσίας. Λόγω της αυξανόμενης θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο, το λάδι θερμαίνεται και διογκώνεται, το οποίο συμπιέζει το έμβολο που ρυθμίζει το φύλλο παραθύρου. Η συσκευή έχει θετική ανάδραση λόγω της δυνατότητας ελέγχου της θερμοκρασίας και του επιπέδου ανοίγματος του φύλλου παραθύρου.

Αυτόματο αερισμό των θερμοκηπίων με τα χέρια τους

Περιεχόμενο του άρθρου

 • 1 Ποικιλίες συστημάτων
 • 2 Σπιτικές συσκευές
 • 3 Αρχή λειτουργίας και προσαρμογής του συστήματος
 • 4 Βίντεο

Τα φυτά στο θερμοκήπιο προστατεύονται αξιόπιστα από τις αλλαγές στο κρύο και τη θερμοκρασία, το σύστημα άρδευσης παρέχει την απαραίτητη υγρασία για ανάπτυξη. Όμως, αυτοί οι δείκτες πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς για να αποφευχθεί η υπερθέρμανση, στα θερμοκήπια έχουν εγκατασταθεί ανοίγματα για αερισμό. Ο δεύτερος σημαντικός λόγος για τον αερισμό είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί μια κίνηση αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να επικονιάσετε τα φυτά κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας. Όταν μόνιμη κατοικία στην περιοχή όπου το θερμοκήπιο έχει οριστεί, μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα σε καθημερινή βάση, αλλά η περιοδική επίσκεψη στην οικονομία, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ειδικό σύστημα. Ο αυτόματος αερισμός θερμοκηπίων με τα χέρια τους από αυτοσχέδια υλικά θα γίνει μια πρακτική και φθηνή επιλογή.

Ποικιλίες συστημάτων

Η κύρια διαίρεση των συστημάτων εξαερισμού λαμβάνει χώρα σε δύο κατηγορίες:

 • αυτόνομους μηχανισμούς ·
 • πτητικά συστήματα.

Η λειτουργία των συσκευών και στις δύο ομάδες βασίζεται στη δράση της θερμικής κίνησης. Για ένα πτητικό σύστημα, είναι απαραίτητο να υπάρχει πηγή ενέργειας, μπορεί να γίνει ηλεκτρικό ρεύμα ή ηλιακή μπαταρία. Η λειτουργία της συσκευής παρακολουθεί το θερμικό ρελέ με μια καθορισμένη παράμετρο θερμοκρασίας, η οποία είναι βέλτιστη για τα φυτά. Όταν ο αισθητήρας που συνδέεται με το κύκλωμα με τον ανεμιστήρα ενεργοποιείται, ο κινητήρας ενεργοποιείται και οι λεπίδες του κινητήρα αντλούν καθαρό αέρα και αφαιρούν τον αναλωμένο αέρα. Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι αποτελεσματικός και βολικός, έχει υψηλή ισχύ και χρησιμοποιείται σε μεγάλες περιοχές.

Το τεχνολογικό σύστημα δεν είναι χωρίς τις ελλείψεις του:

 • υψηλό κόστος της συσκευής που απαιτεί σφίξιμο και ηλεκτρονικά μέσα.
 • διακοπή λειτουργίας χωρίς αγωγούς.

Οι αυτόνομοι μηχανισμοί χωρίζονται σε τρεις ομάδες: πνευματικές, υδραυλικές και διμεταλλικές. Στη συσκευή του συστήματος η θερμική κίνηση χρησιμοποιεί την ικανότητα των ουσιών να επεκτείνονται με θέρμανση.

Η διμεταλλική συσκευή αποτελείται από δύο μεταλλικές ταινίες με διαφορετικούς συντελεστές διαστολής. Συνδέονται μεταξύ τους καθ 'όλο το μήκος. Όταν θερμαίνεται, μια λωρίδα γίνεται μακρύτερη και στροφές. Το μεγάλο μέγεθος της πλάκας παρέχει σημαντική προσπάθεια. Συνδέοντας το άκρο της διμεταλλικής διάταξης μέσω της δοκού με το τραβέρσα, έχουμε ένα φθηνό αυτόνομο μηχανισμό. Μετά την ψύξη, η πλάκα θα επιστρέψει στην αρχική της θέση και θα κλείσει το παράθυρο.

Η υδραυλική συσκευή αερισμού ενεργεί με την επέκταση του υγρού στον κύλινδρο, καθώς ο όγκος αυξάνεται, ωθεί το έμβολο που συνδέεται με το τραβέρσα και ανοίγει. Όταν το υγρό ψύχεται, το πιστόνι τραβιέται μέσα και ο τραβέρσας είναι κλειστός. Η αδράνεια είναι το κύριο μειονέκτημα του συστήματος, το υγρό αλλάζει αργά τη θερμοκρασία και την ένταση, ώστε να μην ανταποκρίνεται σε κρύο καιρό σε εύθετο χρόνο. Θα πρέπει να τοποθετηθεί για τα παράθυρα στην κορυφή του θερμοκηπίου - ζεστός αέρας βγαίνει από αυτά, και το κρύο δεν παίρνει στο ποσό που μπορεί να βλάψει τα φυτά.

Ο πνευματικός μηχανισμός λειτουργεί κατ 'αναλογία με τον υδραυλικό μηχανισμό, χρησιμοποιείται μόνο ο αέρας. Η χρήση αυτών των συστημάτων έχει τα δικά της χαρακτηριστικά:

 1. Ο υδραυλικός κύλινδρος δεν πρέπει να εκτίθεται σε ηλιακό φως, διαφορετικά δεν θα λειτουργήσει από την εσωτερική θερμοκρασία στο θερμοκήπιο, αλλά από την ηλιακή θέρμανση.
 2. Ο κατασκευαστής θέτει όρια στο πλάτος του ανοίγματος των παραθύρων και στο βάρος τους.

Σπιτικές συσκευές

Η πραγματική οικονομική επίδραση μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός αυτο-κατασκευασμένο μηχανισμό, αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε μια τελική συσκευή, να τη συλλογή από αυτοσχέδια υλικά. Το πιο απλό είναι το σύστημα επικοινωνίας των πλοίων. Για τη συσκευή σας θα χρειαστείτε:

 • Δύο πλαστικά δοχεία διαφόρων μεγεθών, ένας όγκος 5-6 λίτρα, ο δεύτερος - 1.5-2.
 • Ο εύκαμπτος σωλήνας σύνδεσης, με μήκος από την μεγάλη χωρητικότητα έως το τραβέρσα με ελεύθερη χαλάρωση.
 • Μια μεταλλική σύνδεση στη διάμετρο του σωλήνα.
 • Σφραγιστικό.

Ο όγκος των δοχείων πρέπει να επιλεγεί με βάση το βάρος του παραθύρου. Για να ανοίξετε ένα ελαφρύ αντάπτορα πλαστικά μπουκάλια των 5 και 1,5 λίτρων. Κατάλληλος λεπτός σωλήνας από καουτσούκ ή πλαστικός σωλήνας από το σταγονόμετρο. Μεγάλη χωρητικότητα θα γίνει μια δεξαμενή επέκτασης, στο ένα τρίτο του όγκου που χρειάζεστε για να χύσετε νερό και να κλείσετε το καπάκι σφιχτά. Μια οπή κόβεται στο καπάκι, τοποθετείται ένα εξάρτημα στο οποίο τοποθετείται το άκρο του εύκαμπτου σωλήνα.

Σε μικρότερο δοχείο, επίσης χύστε μια μικρή ποσότητα νερού και κλείστε το καπάκι, στο άνοιγμα του οποίου εισάγετε το δεύτερο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα. Όταν γυρίζετε το μπουκάλι ανάποδα, το νερό θα πρέπει να καλύπτει το εισαγόμενο άκρο του σωλήνα. Μετά τη σφράγιση, τα δοχεία επικοινωνίας είναι έτοιμα για εγκατάσταση. Η δεξαμενή επέκτασης είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή του θερμοκηπίου, κοντά στο τραχύ. Μια μικρότερη φιάλη, ως φορτίο, είναι προσαρτημένη στην κορυφή του παραθύρου. Η διάταξη ανοίγματος παραθύρων πρέπει να επιτρέπει στο πλαίσιο να περιστρέφεται κατά μήκος του οριζόντιου άξονα.

Η αρχή λειτουργίας και προσαρμογής του συστήματος

Καθώς η θερμοκρασία στο δοχείο διαστολής στο υψηλότερο σημείο αυξάνεται, ο όγκος του αέρα αυξάνεται και ωθεί μέρος του υγρού. Το νερό μέσω του σωλήνα σύνδεσης ρέει σε μικρότερο δοχείο και αυξάνει το βάρος του. Κάτω από το βάρος της φιάλης, το πλαίσιο πέφτει. Μετά τη ψύξη, η δεξαμενή συστέλλεται και απορροφά το υγρό πίσω. Η φιάλη φως δεν κρατάει το παράθυρο και κλείνει. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία κλεισίματος, ένα αντίβαρο προσαρτάται στο κατώτερο τμήμα του πλαισίου, για παράδειγμα μια ξύλινη ράβδος. Για να περιορίσετε το μέγεθος ανοίγματος του τραβέρσας, εγκαθίστανται οι σταθεροποιητές.

Ένα τέτοιο σύστημα αερισμού ρυθμίζεται με διάφορους τρόπους:

 1. Η θέση της εγκατάστασης της δεξαμενής επέκτασης, η θέση της επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την ένταση της θέρμανσης σε διάφορα μέρη του θερμοκηπίου.
 2. Ο αριθμός των μικρών εμπορευματοκιβωτίων ή η εγκατάσταση πρόσθετου φορτίου επιταχύνοντας το άνοιγμα.
 3. Το πλάτος του οργώματος ρυθμίζεται με τη στερέωση του φορτίου στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Μπορείτε να αλλάξετε ελαφρώς το σχέδιο της συσκευής και να διορθώσετε τη μικρότερη χωρητικότητα όχι στο πλαίσιο αλλά στο καλώδιο που ρίχνεται πάνω στη μονάδα. Το δεύτερο άκρο του καλωδίου συνδέεται στο κάτω μέρος του παραθύρου. Η φιάλη σε αυτή την περίπτωση δεν θα χαμηλώσει το πλαίσιο, αλλά θα το σηκώσετε. Προσθέτοντας ένα φορτίο στο πάνω μέρος του τραβέρσα, μπορείτε να πάρετε μια συσκευή υψηλής ισχύος, η οποία σας επιτρέπει να ανοίξετε ένα βαρύ παράθυρο για αερισμό.

Ένα παρόμοιο σύστημα γίνεται χρησιμοποιώντας γυάλινα βάζα, αλλά η χρήση αξιόπιστου πλαστικού αντί εύθραυστου γυαλιού είναι δικαιολογημένη, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την ασφάλειά του. Εάν είναι απαραίτητο, πειραματιστείτε με το μέγεθος και το υλικό των δεξαμενών, καθώς χρησιμοποιείται ένα δοχείο ως δεξαμενή επέκτασης και ένα δοχείο 5 λίτρων χρησιμεύει ως ικανότητα αποθήκευσης.

Αυτή η απλή συσκευή θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, είναι αξιόπιστη και δεν απαιτεί οικονομικό κόστος. Η μόνη προϋπόθεση - είναι απαραίτητο να προσθέσετε περιοδικά το εξατμισμένο νερό στο σύστημα.

Βίντεο

Αυτό το βίντεο δείχνει πώς ο ρυθμιστής θερμοκρασίας σε ένα θερμοκήπιο λειτουργεί από πλαστικά μπουκάλια:

Κοιτάξτε την έκθεση σχετικά με το αποτέλεσμα των ετήσιων δοκιμών διαφόρων θερμικών κινήσεων: