Αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων ή πώς να φτιάξετε ένα "έξυπνο" θερμοκήπιο

Η απόδοση ενός θερμοκηπίου εξαρτάται από την παροχή των πιο άνετων συνθηκών μέσα σε αυτό για τα φυτά. Το μικροκλίμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο σε όλες τις παραμέτρους, όπως η υγρασία, η σύνθεση του αέρα, η θερμοκρασία.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες παράμετροι, χρησιμοποιείται η αυτοματοποίηση του θερμοκηπίου. Αυτό σας επιτρέπει να απελευθερώσετε στο μέγιστο τον κήπο από την προσκόλληση στον κήπο σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να παρακολουθείτε μόνο παραμέτρους όπως η στάθμη του υγρού στη δεξαμενή τροφοδοσίας ή η παρουσία ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο.

Αυτοματοποίηση διαδικασιών

Δημιουργώντας συστήματα που μπορούν ανεξάρτητα να εκτελούν τις απαραίτητες λειτουργίες για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, η φροντίδα των καλλιεργούμενων φυτών απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό. Τέτοιες βολικές μέθοδοι περιλαμβάνουν:

 • αυτόματο πότισμα του θερμοκηπίου.
 • εγκατάσταση εξαναγκασμένου και φυσικού αερισμού.
 • θέρμανση αέρα και εδάφους ·
 • τεχνητό και φυσικό φωτισμό.

Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να διεξαχθούν χωρίς την παρέμβαση του ιδιοκτήτη ή με ελάχιστη παρέμβαση και έλεγχο. Αυτό απαιτεί μια μικρή επένδυση ή τη χρήση ανέξοδων εργαλείων.

Μέθοδοι αυτοματοποίησης

Κάντε αυτόματα θερμοκήπια στον ιστότοπό σας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ο κύριος ρόλος στην επιλογή διαδραματίζονται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • σχεδιαστικές παραμέτρους ·
 • αναγκαίες συνθήκες για την αποτελεσματική ανάπτυξη και την υψηλή απόδοση των φυτών ·
 • διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας επί τόπου ·
 • διαθέσιμες οικονομικές δυνατότητες.

Τρεις μέθοδοι για την εγκατάσταση αυτοματισμού για θερμοκήπια με τα δικά τους χέρια είναι δημοφιλείς:

 • υδραυλικά?
 • ηλεκτρικό?
 • διμεταλλικό.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συν πληρώματα και μείον. Ένα έξυπνο θερμοκήπιο με ηλεκτρική σύνδεση απαιτεί σωστή και ασφαλή καλωδίωση. Εάν χρησιμοποιείται μπαταρία, πρέπει να φορτίζεται περιοδικά. Η παραλλαγή απαιτεί ακριβότερα εξαρτήματα που δεν μπορούν να παραχθούν ανεξάρτητα. Η θετική ποιότητα είναι η υψηλή ακρίβεια της επεξεργασίας και η δυνατότητα βαθιάς αυτονομίας. Για παράδειγμα, η αυτόματη άρδευση στάγδην είναι ευκολότερη στη ρύθμιση της επιθυμητής ταχύτητας και όγκου παράδοσης.

ΒΙΝΤΕΟ: Τι πρέπει να είναι ένα έξυπνο θερμοκήπιο

Λόγω της υδραυλικής μεθόδου, θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί καλός αερισμός και ένα αυτόματο σύστημα άρδευσης στάγδην. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ηλεκτρική σύνδεση στο δίκτυο. Η εργασία ενός τέτοιου συστήματος συνεπάγεται μεταβολές της πίεσης ή της θερμοκρασίας. Χάρη σε αυτό, αυτόματη άρδευση των θερμοκηπίων.

Ο τρίτος τύπος είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση αυτόνομου εξαερισμού. Με τη βοήθειά του είναι δυνατή η προσαρμογή των εργασιών των αυτόματων παραθύρων για θερμοκήπια. Στην καρδιά του σχεδίου υπάρχει μια διμεταλλική πλάκα. Είναι κατασκευασμένο από δύο υλικά με διαφορετικούς βαθμούς θερμοκρασιακής επέκτασης.

Στις περιπτώσεις που ο αέρας θερμαίνεται περισσότερο από τον απαιτούμενο δείκτη, συμβαίνει παραμόρφωση του κεραμιδιού, λόγω του οποίου ανοίγει το παράθυρο ή η πόρτα. Όταν αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, τα αυτόματα παράθυρα για το θερμοκήπιο από πολυανθρακικό επιστρέφουν στην αρχική κλειστή θέση τους.

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα

Υπάρχουν πολλές πιο κοινές επιλογές για την οργάνωση άρδευσης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και έχουν λάβει πολλές θετικές κριτικές.

Το αυτόματο σύστημα άρδευσης στο θερμοκήπιο χρειάζεται τα ακόλουθα συστατικά στοιχεία:

 • συμπαγής αντλία τυμπάνου.
 • ισχυροί ψεκαστήρες.
 • Σύστημα καλωδίωσης (σκληρός ή μαλακός εύκαμπτος σωλήνας).
 • μεγάλη δεξαμενή σφραγισμένου νερού.

Επιλέγουμε τις διαστάσεις της δεξαμενής από τον υπολογισμό των παραμέτρων του θερμοκηπίου. Επαρκής είναι 20-30 λίτρα υγρού ανά τετραγωνικό μέρα την ημέρα. Κατά συνέπεια, για μια περιοχή περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων, απαιτείται ένα βαρέλι τουλάχιστον 200-300 λίτρα την ημέρα. Για το νερό χύνοντας για μια εβδομάδα, χρειάζεστε μια δεξαμενή κύβου.

Το σύστημα άρδευσης στάσιμου σωλήνα για το θερμοκήπιο πραγματοποιείται στο διάδρομο. Χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα, συνδέστε τον ψεκαστήρα. Η παροχή νερού από τη δεξαμενή περιορίζεται από ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, η οποία τροφοδοτείται από την τροφοδοσία από το δίκτυο σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Ελέγχετε πάντοτε την στάθμη του νερού στο βαρέλι. Για να διατηρηθεί αυτό είναι βολικό για την περιοδική άντληση, η οποία μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί με ένα κύκλωμα πλωτήρα, όπως και στο μπολ τουαλέτας.

VIDEO: Πώς να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες στο θερμοκήπιο

Απλή άρδευση στάγδην

Οι κάτοικοι του καλοκαιριού χρησιμοποιούν το σύστημα Drop Drip, αν και η χρήση συμβατικών ιατρικών droppers θα μειώσει σημαντικά το κόστος της διαδικασίας. Έχει τη μέγιστη απόδοση σε αυτό το σύστημα.

Αρκεί να έχετε ένα μπουκάλι νερό σε 20-30 λίτρα και μερικούς εύκαμπτους σωλήνες με σταγονόμετρα. Το σύστημα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του με μικρό αριθμό φυτών σε θερμοκήπιο ή θερμοκήπιο.

Χρήση βιδών με αυτοκόλλητη τομή

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς επαρκούς αριθμού σταγόνων, τότε θα γίνει η μέθοδος με αυτο-κοψίματα. Στον εύκαμπτο σωλήνα απέναντι από κάθε φυτό, βιδώστε τη βίδα έτσι ώστε να μην τρυπηθεί η δεύτερη πλευρά του σωλήνα.

Αρχίζουμε την άρδευση σε ένα σπιτικό σωλήνα νερού. Ρυθμίζουμε την τροφοδοσία για κάθε μονάδα βιδώνοντας / ξεβιδώνοντας τα σπειρώματα του υλικού. Χρειάζεται ένας μεγάλος χρόνος ρύθμισης, αλλά το κόστος είναι αρκετά χαμηλό.

Πώς να ελέγξετε την υγρασία

Η αυξημένη υγρασία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα φυτά. Από αυτό, οι πολιτισμοί μπορεί να αρρωσταίνουν και να σαπίσουν. Υπάρχουν ορισμένες τιμές κατωφλίου που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Επίσης, η έλλειψη υγρασίας συμβάλλει στην αποξήρανση του εδάφους και των ίδιων των φυτών.

Στην εγχώρια αγορά υπάρχει μια ειδική τεχνική που ρυθμίζει και τις δύο παραμέτρους σε εσωτερικούς χώρους. Όταν υπάρχει έλλειψη υγρασίας στον αέρα, τροφοδοτείται στο έδαφος και όταν αυξάνεται, η παράμετρος μειώνεται έως ότου η υγρασία σταματήσει τελείως.

Η βέλτιστη τιμή υγρασίας για θερμοκήπια και θερμοκήπια με εγχώρια φυτά συνήθως θεωρείται ότι είναι 65-75%. Αυτό είναι αρκετό για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτισμών.

Ο αισθητήρας υγρασίας μπορεί να συνδεθεί με την αυτόματη άρδευση και να εξασφαλίσει την ομαλοποίηση της τιμής, συμπεριλαμβάνοντας ή κλείνοντας τη βρύση νερού.

Φυσικά, είναι αδύνατο να αποκλειστεί εντελώς η παρουσία ενός ατόμου στο θερμοκήπιο, καθώς και να αντικατασταθεί με σύγχρονο εξοπλισμό. Είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η λειτουργικότητα του εξοπλισμού, καθώς και η παρουσία όλων των αρχικών συνθηκών λειτουργίας του, για παράδειγμα, ηλεκτρικής ενέργειας, επαρκούς ποσότητας νερού στη δεξαμενή κ.λπ. Παρόλα αυτά, τέτοια συστήματα διευκολύνουν σημαντικά την εργασία σε ένα θερμοκήπιο ή ένα θερμοκήπιο, ενώ αυξάνουν ποιοτικά το επίπεδο και τον όγκο της καλλιέργειας.

VIDEO: Πώς να κάνετε ακόμα πιο εύκολο το αυτόματο πότισμα στο θερμοκήπιο

"Έξυπνο θερμοκήπιο": αυτοματισμός για θερμοκήπια

Πολλοί υποστηρικτές της οικονομίας στον κήπο, που ασχολούνται με την καλλιέργεια διαφόρων πολιτισμών, αρχίζουν με την κατασκευή ενός συνηθισμένου θερμοκηπίου. Αφού φυτευτούν οι σπόροι, ξεκινούν διάφορες προσπάθειες για τη διατήρηση και διατήρηση των καλλιεργειών. Εάν το θερμοκήπιο είναι μικρό, τότε δεν θα ανησυχεί πάρα πολύ. Αλλά τι γίνεται με εκείνους που έχουν οικοδομήσει μια τεράστια δομή στην περιοχή, η οποία απαιτεί σχεδόν συνεχή επίβλεψη; Το υλικό μας θα αναφέρει τις ιδιαιτερότητες των "έξυπνων θερμοκηπίων", που καθιστούν δυνατή τη σημαντική διευκόλυνση του έργου των αγροτών φορτηγών.

Τι είναι αυτό;

Πολλοί καλλιεργούν λαχανικά θερμοκηπίων για χάρη της διαδικασίας, επειδή είναι ωραίο να αισθανόμαστε ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται σχεδόν από μόνα τους. Κάποιοι ιδιοκτήτες ιστότοπων με μεγάλη ευχαρίστηση θα έκαναν αυτό το ζήτημα ακόμη πιο σοβαρά, αλλά αυτό δεν είναι μόνο η δύναμη, ούτε καιρός γι 'αυτό. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που ελέγχει την άρδευση, τον εξαερισμό και την προμήθεια λιπασμάτων εξακολουθεί να είναι το όριο των ονείρων κάποιων καλοκαιρινών κατοίκων. Στην πραγματικότητα, όλα τα όνειρα ήδη εργάζονται με επιτυχία στην πραγματική ζωή.

Λόγω του ότι η πρόοδος εξελίσσεται συνεχώς, το "έξυπνο θερμοκήπιο" υπάρχει στην πραγματικότητα. Η ανάπτυξη της αγοράς κατασκευών και των σχετικών τεχνολογιών έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι σήμερα μπορεί να ελέγχει αυτόματα όλες τις διαδικασίες.

Πραγματικά, γιατί αυτοματισμού του θερμοκηπίου; Αρκεί να λάβουμε ως παράδειγμα μια συνηθισμένη εστία και να εξετάσουμε ποιες διαδικασίες συμβαίνουν εκεί. Δεδομένου ότι ο έλεγχος του κλίματος διεξάγεται εκεί σωστά, αλλά αυτό γίνεται, ει δυνατόν, αν και καθημερινά.

Με την εμφάνιση των πρώτων ακτίνων του ήλιου, η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αρχίζει να αυξάνεται έντονα. Αυτή είναι μια πολύ ευνοϊκή περίοδος για τα φυτά. Το μόνο πράγμα είναι ότι ταυτόχρονα με αυτό αυξάνεται η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εδάφους και αέρα. Από αυτή την άποψη, οι ρίζες, ενώ παραμένουν κρύες, δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν πλήρως τους βλαστούς με υγρασία. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει πολύ ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη των ωοθηκών.

Με τον εξαερισμό ακόμα χειρότερο. Ο ιδιοκτήτης πηγαίνει συνήθως να αερίζεται το θερμοκήπιο όταν η εσωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει την τιμή των 40 ° C. Με το άνοιγμα των θυρών και των αεραγωγών, ένα βύθισμα με ζεστό αέρα μεταφέρει τα υπολείμματα υγρασίας, σχηματίζοντας ουσιαστικά ένα κλίμα ερήμου. Έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό παρασίτων και ασθενειών.

Το βράδυ, όταν η θερμοκρασία ξαναβρίσκει την ισορροπία, τα φυτά θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Αλλά αν συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της συγκομιδής, τότε θα υπάρχουν περισσότερα λαχανικά από το αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο και θα φαίνονται πολύ πιο όμορφα. Αποδεικνύεται ότι το κύριο καθήκον του "έξυπνου" θερμοκηπίου είναι να παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα για τα φυτά.

Χαρακτηριστικά

Αυτό το έργο τέχνης "κήπου" έχει εμφανιστεί αρκετά και για πολλά χρόνια έχει απολαύσει μια άξιζε δημοτικότητα. Για να περάσετε όλη την ώρα στην προαστιακή περιοχή μπορεί να προσφέρει μόνο τους συνταξιούχους. Οι άλλες κατηγορίες ανθρώπων μπορούν να επισκέπτονται τους κήπους τους μόνο περιοδικά, στο έπακρο των δυνατοτήτων τους.

Το αυτόματο θερμοκήπιο είναι ένας μοναδικός σχεδιασμός, σχεδιασμένος να μεγιστοποιεί την προσπάθεια των αγροτών φορτηγών. Και για να κάνετε "έξυπνη" μπορείτε να έχετε οποιοδήποτε θερμοκήπιο. Όλα εξαρτώνται από τον καταλαβαίνω κηπουρό και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Το "έξυπνο" θερμοκήπιο για την κατοχή του "εύλογου" τίτλου πρέπει κατ 'ανάγκη να ανταποκρίνεται στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η θερμοκρασία στο εσωτερικό της εστίας πρέπει να ελέγχεται αυτόματα από έναν αισθητήρα αέρα.
 • υποχρεωτική διαθεσιμότητα ενός συστήματος στάγδην άρδευσης ·
 • Το χώμα στο θερμοκήπιο πρέπει να αποκατασταθεί χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο να γεμίζει από πάνω προς τα κάτω με νέα προϊόντα σύγχρονων συστημάτων παραγωγής. Ο εξοπλισμός του θερμοκηπίου μπορεί να παραχθεί με ελάχιστο κόστος. Η κύρια πτυχή είναι η συντονισμένη λειτουργικότητα όλων των εγκατεστημένων συστημάτων. Αυτό εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση.

Τύποι και σχέδια

Όλα τα οφέλη από τη δική σας εστία μπορείτε να τα δείτε σε μια εποχή που εμφανίζονται στο τραπέζι φρέσκα και νόστιμα λαχανικά. Και συμβαίνει κάθε μέρα, όχι μόνο στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δεν υπάρχει ανάγκη κονσερβοποίησης και κατάψυξης για μελλοντική χρήση. Το θερμοκήπιο δίνει τα πάντα φρέσκα, φυσικά και δικά του.

Για να επιλέξετε ποιοτικό σχεδιασμό, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους του εδάφους και, φυσικά, να αποφασίσει για την επιλογή της καλλιεργούμενης καλλιέργειας. Είναι δύσκολο να μην χαθεί η ποικιλία των επιλογών που προσφέρονται, διότι σήμερα η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και το ένα είναι καλύτερο από ένα άλλο. Και οι σύγχρονοι τεχνίτες της χώρας προσφέρουν τις δικές τους εφευρέσεις, πολύ πιο τέλειες από μερικά εργοστασιακά σχέδια. Έτσι τι να σταματήσετε την επιλογή σας;

Αρχικά, πρέπει να αποφασίσετε ποιο είναι το θερμοκήπιο:

 • τι θα αναπτυχθεί σε αυτό και σε ποιους όγκους?
 • Ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι ή όλο το χρόνο.
 • διαστάσεις της δομής.
 • τον αριθμό των λαχανικών που καλλιεργούνται (για προσωπική χρήση ή επίσης προς πώληση) ·
 • ο βαθμός αυτοματοποίησης του θερμοκηπίου κλπ.

Αυτοματισμοί για θερμοκήπια

Thermovent (αυτόματος ανεμιστήρας ζεστού αέρα για θερμοκήπια)

Αναπνευστήρας από χάλυβα με επικάλυψη αλουμινίου-ψευδαργύρου για θερμοκήπια, κατασκευαστής της Δανίας.

Πολυουανθρακική εστία με αυτόματο αναπνευστήρα Ufopar (κιτ)

Αυτόματος αερισμός Gigavent για θερμοκήπια

Ένα από τα πιο ανυψωτικά μηχανήματα για θερμοκήπια. Ανοίγει το παράθυρο με βάρος μέχρι 60 kg.

Sesam Spiro (αυτόματο ψεκαστήρα για θερμοκήπια)

Αναπνευστήρας Sesam Spiro Thermovent, αλλά με ενσωματωμένο θερμόμετρο.

Univent (αυτόματος) αυτόματος ανεμιστήρας παραθύρων

Ενισχυμένη κατασκευή με διπλά ελατήρια που παράγονται στη Δανία.

Το θερμοκήπιο των θερμοκηπίων Ντομάτα Signor με δύο πηγές

Θερμική κίνηση με κλείσιμο αερίου (πόρτα)

Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με ένα στήριγμα πόρτας και ελατήρια αερίου, τα οποία επιτρέπουν την εγκατάσταση της θερμικής μονάδας στην πόρτα του θερμοκηπίου.

Περιοριστής του παραθύρου: Αλυσίδα και άνοιξη.

Συνιστάται η τοποθέτηση της αυτόματης συσκευής σας για τον αερισμό του θερμοκηπίου

HYDOT-DF - ανεμιστήρας με εύκαμπτο σωλήνα

Οικιακός αναπνευστήρας για πόρτες και παράθυρα με εύκαμπτο σωλήνα. Παρέχεται δωρεάν είσοδος στο θερμοκήπιο.

Κουλοχέρη UFOOPAR

Υδραυλικός κύλινδρος υψηλής ισχύος: έως 100 kg.

Αυτόματος εξαερισμός πόρτας Ufoopar

Ένα από τα καλύτερα συστήματα εξαερισμού για θερμοκήπια, με δύναμη μέχρι 100 κιλά. Μοναδικός σχεδιασμός, σας επιτρέπει να ανοίξετε ελεύθερα την πόρτα του θερμοκηπίου.

VENT-L 02 αυτόματη με δύναμη μέχρι 60 kg

Η καινοτομία του 2015. Μπορεί να τοποθετηθεί στην πόρτα ή στο παράθυρο.

VENT-L 01 αυτόματη με δύναμη μέχρι 100 kg

Η καινοτομία του 2015. Μπορεί να τοποθετηθεί στην πόρτα ή στο παράθυρο.

Ο ανεμιστήρας VENT-L 03 αυτόματη με δύναμη μέχρι 30 κιλά

Κύλινδρος για το άνοιγμα του παραθύρου

Αυτόματος ανεμιστήρας Megavent (Megavent) για θερμοκήπια

Η δεύτερη από τη φέρουσα ικανότητα του εξαερισμού μετά το Gigavent. Η δύναμη ανοίγματος του Megavent είναι μέχρι 12 κιλά. Παρέχεται με πολύ ισχυρό ελατήριο.

Megavent Storm (Automatic Storm) αυτόματο αερισμό για θερμοκήπια

Η Megavent Storm ανοίγει ένα παράθυρο με βάρος μέχρι 24 κιλά σε απόσταση 40 εκατοστών, ακόμη και με έναν θυελλώδη άνεμο.

Θερμική μονάδα DV για το άνοιγμα της πόρτας ή του παραθύρου

Εξαιρετική πλήρως αυτόματη έξοδος για το φύλλο πόρτας ή παραθύρου του θερμοκηπίου.

Αυτόματο άνοιγμα για ανεμιστήρες

Βέλτιστη επιλογή για τη δημιουργία έξυπνου θερμοκηπίου.

Αυτόματο θερμικό σύστημα εξαερισμού

Απλοποιημένος σχεδιασμός της θερμικής κίνησης, χωρίς κυλίνδρου κλεισίματος. Χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό, κλείνοντας με το δικό του βάρος με μείωση της θερμοκρασίας. Φορτίστε έως 10 kg.

Διεύθυνση καταστήματος:

μ. Perovo
Green Ave, 3Α, TC "Το σπίτι σας"

Θερμική κίνηση για θερμοκήπια

Προϊόντα 1-15 από 21

 • Αναφορά: N4078
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 2618 τεμ.

1650 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N4079
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 4824 τεμ.

900 r. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0275
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 27 τεμ.

2250 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2074
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 279 τεμ.

2550 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0277
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 54 τεμ.

2900 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0393
 • Παραγωγή: Λευκορωσία
 • Διαθεσιμότητα: 107 τεμάχιο σε απόθεμα τεμάχια σε απόθεμα

1650 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0430
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 28 τεμ.

1350 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2073
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 145 τεμ.

2650 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2087
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 49 τεμάχιο σε στοκ.

2300 μ. - από 4 τεμ.

 • Αναφορά: N0924
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 41 τεμ.

2800 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2096
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 106 τεμάχιο σε απόθεμα τεμάχια σε απόθεμα

160 ρούβλια. - από 4 τεμ.

 • Αναφορά: N3917
 • Κατασκευή: Ιρκούτσκ
 • Διαθεσιμότητα: 26 τεμ.

2780 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N5024
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 328 τεμ.

1850 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0395
 • Παραγωγή: Δανία
 • Διαθεσιμότητα: Προς παραγγελία

4490 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αριθμός προϊόντος: N5314
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 38 τεμ.

2350 ρ. - από 2 τεμ.

Τα φυτά θερμοκηπίου απαιτούν προσοχή. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να παρακολουθούν το θερμοκήπιο όλο το καλοκαίρι. Ο αυτοματισμός έρχεται στη διάσωση.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αυτοματισμού θερμοκηπίων - θερμικής κίνησης. Αυτό το μικρό προϊόν μοιάζει με πνευματική στάση, αλλά λειτουργεί με μια ελαφρώς διαφορετική αρχή.

Η θερμική κίνηση του θερμοκηπίου αντιδρά στη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν ο αέρας θερμαίνεται μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο, η ράβδος του προϊόντος θα αρχίσει να αφήνει το περίβλημα και να σπρώχνει την πόρτα ή το παράθυρο που είναι συνδεδεμένο με αυτό. Όταν πέσει η θερμοκρασία, η ράβδος μπορεί να ωθηθεί στο εσωτερικό και το θερμοκήπιο να κλείσει. Επίσης υπάρχουν θερμικοί δίσκοι για θερμοκήπια με κλειστές πόρτες, οι οποίες κλείνουν οι ίδιοι τις πόρτες και τα παράθυρα.

Το Internet-shop "Planet Sadovod" προσφέρει την αγορά θερμικού δίσκου για ένα θερμοκήπιο με παράδοση σε οποιαδήποτε πόλη της Ρωσίας! Εργαζόμαστε με αξιόπιστους προμηθευτές, ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εφοδιαστικής. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ένα θερμικό αυτοκίνητο για ένα θερμοκήπιο στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη ή σε μια άλλη μεγάλη πόλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες των ταχυμεταφορών.


Παράδοση με courier από το Μόσχα
Παράδοση με courier από το Αγία Πετρούπολη
Παράδοση με courier από το Khabarovsk

Αυτοματισμοί για θερμοκήπια: χαρακτηριστικά των ειδών και ιδιομορφίες της κατασκευής από τα χέρια τους

Η αυτοματοποίηση ενός θερμοκηπίου έχει μεγάλη σημασία, διότι χάρη στις αυτόματες συσκευές, τα φυτά λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται εγκαίρως. Πρόκειται για ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης στον τομέα της γεωργίας. Ο έλεγχος του αυτόματου συστήματος θα λύσει πολλά προβλήματα και θα εξοικονομήσει ενέργεια. Μπορούν να εισαχθούν σε συμβατικά θερμοκήπια ή εξοχικές κατοικίες.

Ο αυτοματισμός των θερμοκηπίων αποτελείται από διάφορα συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα θερμοκήπιο:

Περισσότερες πληροφορίες χρειάζονται για κάθε πιθανότητα.

Εξαερισμός θερμοκηπίου

Ο εξαερισμός του δωματίου, διατηρώντας μια ισορροπία σε περίπτωση αλλαγών θερμοκρασίας παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή και την ανάπτυξη των φυτών. Φυσικά, μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε τα πλαίσια μόνοι σας. Αλλά τι γίνεται αν πρέπει να ταξιδέψετε μακριά ή να ελέγξετε το χρόνο; Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να αυτοματοποιήσετε τον εξαερισμό.

Τέτοια συστήματα μπορούν να χωριστούν σε τύπους σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας τους.

 1. Ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου για τον αερισμό στο θερμοκήπιο. Λειτουργεί από θερμοστάτη. Όταν ο ηλεκτρονόμος θερμαίνεται, το ρελέ σβήνει και ενεργοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα του ανεμιστήρα. Η ευκολία είναι ότι υπάρχουν προσαρμογές στην ευαισθησία στη θερμοκρασία του αέρα και στον έλεγχο της ισχύος του συστήματος. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα. Εάν η τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των φυτών. Εάν αποσυνδέσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή γεννήτρια, η οποία θα απαιτήσει επιπλέον συνημμένα.
 2. Διμεταλλικό αυτόματο αερισμό. Η αρχή της λειτουργίας είναι η θέρμανση των πλακών, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να επεκτείνονται υπό την επίδραση των θερμοκρασιών. Όταν θερμαίνονται, αρχίζουν να λυγίζουν, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στο θερμοκήπιο. Κατά την ψύξη των πλακών, συμβαίνει το αντίθετο φαινόμενο. Αλλά αν τα πλαίσια είναι βαριά, τότε αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί πάντα.
 3. Υδραυλικό. Το σύστημα λειτουργεί με τους απλούστερους νόμους της φυσικής. Υπάρχει ένα υγρό στο σύστημα που θερμαίνεται εύκολα και ταυτόχρονα εισέρχεται στο σωλήνα ορείχαλκου. Αυτό, με τη σειρά του, κινείται σταδιακά προς τα εμπρός και ανοίγει το πλαίσιο στο θερμοκήπιο. Στην έκδοση του εργοστασίου, το σύστημα αποτελείται συνήθως από έναν υδραυλικό κύλινδρο και έναν ωστήριο ράβδου. Τα συστήματα είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν, και η ισχύς είναι επαρκής.

Αυτόματο πότισμα

Η επόμενη λειτουργία είναι το αυτόματο πότισμα στο θερμοκήπιο. Η αρχή της εργασίας για μια αγορά και οικιακή συσκευή είναι γενικά η ίδια. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τι θέλετε από αυτήν τη συσκευή και αν μπορείτε ανεξάρτητα να σχεδιάσετε ολόκληρο το σύστημα και να το ρυθμίσετε σωστά.

Πριν αγοράσετε έτοιμο αυτόματο πότισμα, πρέπει να ξέρετε:

 • τύπος συστήματος ·
 • ισχύ της αντλίας.
 • ποιοι αισθητήρες ή βαλβίδες, γερανοί, εξαρτήματα (μηχανικά ή ηλεκτρομαγνητικά) χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο σύστημα.
 • ποια συνοδευτικά μέρη πρέπει να αγοράζονται.
 • την πολυπλοκότητα της αυτόματης συναρμολόγησης και της διαμόρφωσης του συστήματος.

Στο θερμοκήπιο υπάρχουν ρυθμιζόμενοι και μη ρυθμισμένοι σταγονίδια. Με ρυθμιζόμενα στάσιμα, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση νερού.

Η αυτόνομη άρδευση χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

 • άρδευση με ψεκαστήρα ·
 • στάγδην.
 • ενδοδαπέδια άρδευση.

Ο ψεκασμός λειτουργεί με την αρχή του ντους. Ο σωλήνας τροφοδοτείται με νερό υπό πίεση και με τη βοήθεια ακροφυσίων αρδεύεται πάνω από τα φυτά. Μπορείτε να αγοράσετε το σύστημα στο κατάστημα. Για όλους τους τύπους άρδευσης, πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία, την ισχύ της αντλίας και τον τρόπο συναρμολόγησης.

Όταν το νερό άρδευσης εν στάσει εισχωρεί με κάποιο τρόπο (ανάλογα με το είδος της παροχής νερού ή το σύστημα που συλλέγετε) στους σωλήνες που τοποθετούνται κατά μήκος των κλινών. Περαιτέρω υπό πίεση, το νερό μέσω ειδικών ακροφυσίων (ψεκαστήρες ή σταγονόμετρα) βγαίνει από τους σωλήνες και πέφτει στα κρεβάτια ή στο έδαφος κατευθείαν στις ρίζες των φυτών.

Το υπέδαφος είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια πολυετών φυτών και συνίσταται στη χρήση δοχείων ή σωλήνων με οπές που εκσκαφέρονται στο έδαφος δίπλα στο ριζικό σύστημα του φυτού.

Εγκαταστάσεις θέρμανσης και φωτισμού

Το επόμενο σύστημα αυτοματισμού των θερμοκηπίων είναι θέρμανση. Υπάρχουν τρόποι για τη θέρμανση του θερμοκηπίου:

 • με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών,
 • αέριο,
 • χρησιμοποιώντας ένα λέβητα κ.λπ.

Το πιο κερδοφόρο αυτή τη στιγμή είναι η συνηθισμένη θέρμανση, η σόμπα χτίζεται στο προθάλαμο του θερμοκηπίου και η καμινάδα διέρχεται από ολόκληρη την εστία ή ακόμα και από τα κρεβάτια.

Η λειτουργία του αυτοματισμού φωτισμού είναι επίσης πολύ σημαντική. Καλώδια και σύρματα μπορούν να μεταφερθούν στην κορυφή του θερμοκηπίου ή να πλακόστρωναν στο έδαφος. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε λάμπες που δεν παράγουν θερμότητα. Τα φωτιστικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Μια απλή αυτοματοποίηση για θερμοκήπια μπορεί να δημιουργηθεί με τα χέρια τους, αυτό απαιτεί ένα ρελέ χρόνου που τοποθετείται σε ένα κύκλωμα για κάθε ομάδα φωτισμού. Στο χρονοδιακόπτη, ο χρόνος ενεργοποίησης / απενεργοποίησης είναι ρυθμισμένος, μερικοί φωτισμοί ανάβουν, άλλοι απενεργοποιούνται αυτόματα.

Αυτοματισμοί στο θερμοκήπιο (βίντεο)

Δημιουργία αυτόματης αναπαραγωγής από τα χέρια σας

Τώρα που πωλούν διάφορα αυτόματα συστήματα άρδευσης, αλλά η κατασκευή του αυτοματισμού για το θερμοκήπιο με τα χέρια τους είναι διαθέσιμη σε πολλούς. Μπορείτε να φτιάξετε δοχεία με εξωτερικά ακροφύσια, ψεκαστήρες, κουμπιά, ταινίες με ενσωματωμένες σταγόνες στο σωλήνα. Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής που αγοράστηκε και κατασκευάστηκε με το χέρι είναι γενικά η ίδια. Το κύριο πράγμα είναι να καταλάβετε τι θέλετε από αυτήν τη συσκευή, πόσα εργαλεία είναι έτοιμα να επενδύσετε και αν μπορείτε να σχεδιάσετε και να ρυθμίσετε ανεξάρτητα το σύστημα σωστά. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κάνετε αυτόματη πότισμα για το θερμοκήπιο με τα χέρια σας.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσετε από πού θα προέλθει το νερό: πηγάδι, δεξαμενή, δεξαμενή ή από σωλήνα παροχής νερού. Μια δεξαμενή ή ένα βαρέλι μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα ή στην αγορά. Η πηγή πρέπει να βρίσκεται κοντά στον τόπο όπου τοποθετείτε το σύστημα άρδευσης. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η έκταση του αρδευόμενου εδάφους. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο κατάστημα και την αγορά (κατά προτίμηση με τη βοήθεια ενός συμβούλου) σωλήνα ή πλαστικό σωλήνα, σταγονόμετρο, ταφ, αντλία, ελεγκτή ή το χρονόμετρο (αν θέλετε πότισμα έλαβε χώρα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα). Είναι καλύτερα να αγοράσετε φίλτρα καθαρισμού νερού.

Η προετοιμασία του εδάφους για άρδευση, καθώς και η συναρμολόγηση του συστήματος πρέπει να γίνει εκ των προτέρων, πριν από τη φύτευση των σπόρων. Όταν αρχίζουν οι πρώτες άγονες ημέρες, δεν θα έχετε χρόνο να τρέξετε στα καταστήματα για να ψάξετε για σωλήνες και να δημιουργήσετε ένα σύστημα. Τοποθετήστε μια δεξαμενή ή ένα βαρέλι δίπλα στο θερμοκήπιο. Συνιστάται η τοποθέτηση μιας πηγής πάνω από το επίπεδο του εδάφους κατά 1 m. Κάνετε τάφους (εάν οι σωλήνες περάσουν στα ανώτερα στρώματα του εδάφους). Συναρμολογήστε το σύστημα σωληνώσεων στο ίδιο το θερμοκήπιο, συνδέοντας όλες τις αρθρώσεις σύμφωνα με το σχέδιο. Οι σωληνώσεις πρέπει να περνούν καθ 'όλο το μήκος του κρεβατιού. Τοποθετήστε τα βύσματα στα άκρα των σωλήνων. Κάνετε τρύπες στους σωλήνες ή τους εύκαμπτους σωλήνες με μια γραφίδα έτσι ώστε το σταγονόμετρο να εισάγεται μέσα στην τρύπα με δύναμη.

Συνδέστε όλους τους σωλήνες στον κύριο σωλήνα, ο οποίος τροφοδοτείται από την αντλία. Τακτοποιήστε τα σταγονίδια έτσι ώστε να μην είναι πάρα πολλά για μια ομάδα φυτών. Αφαιρέστε όλα τα βύσματα και κάντε την πρώτη εκκίνηση του συστήματος. Ελέγξτε αν υπάρχει αρκετή πίεση, εάν υπάρχει υπερβολική ροή νερού, ρέει νερό από όλα τα σταγονόμετρα. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εκτελείται με χρονοδιακόπτη. Το νερό θα πρέπει να τροφοδοτείται και να επικαλύπτεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλη ροή νερού και υπερχείλιση των φυτών.

Έτσι, η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας για τα φυτά και μια καλή συγκομιδή. Επιπλέον, τα συστήματα αυτοματισμού για τη διαχείριση του θερμοκηπίου είναι διαθέσιμα στους περισσότερους καλοκαιρινούς κατοίκους.

Ποια είναι η ουσία της αυτοματοποίησης του θερμοκηπίου;

Οποιοδήποτε θερμοκήπιο στο οποίο θα ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί ελάχιστη προσπάθεια προκειμένου να παρασχεθούν στις εγκαταστάσεις άνετες συνθήκες καλλιέργειας θα πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • αυτόματα το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας θα πρέπει να διατηρηθεί μέσα στο θερμοκήπιο.
 • το πότισμα των φυτών πρέπει να διεξάγεται εγκαίρως και χωρίς τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα (άρδευση ή στάγδην άρδευση) ·
 • σύνθεση εδάφους - αυτορυθμιζόμενη, χωρίς συχνή αντικατάσταση.

Η κατά προσέγγιση τιμή της αυτοματοποίησης για το θερμοκήπιο είναι 1500 ρούβλια.

Ο εξοπλισμός με ακριβά ηλεκτρονικά δεν απαιτείται καθόλου.

Οι αυτοματισμοί για ένα θερμοκήπιο μπορούν να εγκατασταθούν με τα δικά τους χέρια ή να αγοραστούν σε ένα τοπικό κατάστημα "Garden-garden" με κόστος 1500 ρούβλια.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα παράλογο σε αυτό. Μετά από όλα, τα αυτόματα συστήματα εξαερισμού και το πότισμα των θερμοκηπίων, οι ενεργητικοί τρόποι διατήρησης του οικοσυστήματος του εδάφους δεν έχουν εκπλήξει από καιρό κανένα. Ακριβώς σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο, όλα αυτά λειτουργούν σε ένα σύνθετο και παρουσιάζουν φανταστικά αποτελέσματα. Έτσι τα θερμοκήπια διαφέρουν από το συνηθισμένο θερμοκήπιο και το θερμοκήπιο.

Τύποι αυτοματοποιημένων θερμοκηπίων

Σχέδιο τύπων θερμοκηπίων.

Όλα τα αυτοματοποιημένα θερμοκήπια μπορούν να χωριστούν σε 2 τύπους: αυτόνομες και πτητικές. Σχεδόν τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών λαχανικών είναι σε θέση να δημιουργήσουν ενεργειακά εξαρτώμενα θερμοκήπια, στα οποία όλα τα διαθέσιμα έργα αυτοματισμού από το ηλεκτρικό δίκτυο. Ωστόσο, η εξάρτηση του αυτοματισμού από την ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμων καλλιεργειών στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το χειμώνα, είναι αρκετό για αυτό το 1-2 ώρες. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ πιθανή, καθώς από την αποτυχία στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κανείς δεν είναι άνοσος. Επιπλέον, το κόστος του εξοπλισμού και της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό.

Ο αυτόνομος αυτοματισμός λειτουργεί από θερμική και ηλιακή ενέργεια. Αν και αντιδρά με κάποια καθυστέρηση στην αλλαγή της θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο, είναι κρίσιμη μόνο για ξαφνικές μεταβολές των συνθηκών θερμοκρασίας.

Συστάσεις για όσους κατασκευάζουν τα δικά τους θερμοκήπια

Εξετάστε μια περιγραφή ενός από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα θερμοκηπίων, εξοπλισμένα με αυτοματοποίηση - ένα θερμοκήπιο Malyshevsky.

Σύσταση 1: επιλογή της σωστής θέσης για το θερμοκήπιο με τα χέρια του με αυτοματοποίηση

Η διάταξη του θερμοκηπίου στην περιοχή.

Η επιλογή της θέσης του μελλοντικού αυτοματοποιημένου κτιρίου στον κήπο πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη:

 • προορισμός του θερμοκηπίου ·
 • γεωγραφικό πλάτος του τόπου ·
 • συστήματα αιολικής ενέργειας (τριαντάφυλλα ανέμου) στην περιοχή.

Η αρχή της μέγιστης χρήσης της ηλιακής ενέργειας βρίσκεται στη βάση όλων των μοντέλων των θερμοκηπίων, όχι μόνο με την αυτοματοποίηση. Ωστόσο, ο ήλιος συμπεριφέρεται διαφορετικά σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη. Επιπλέον, μακριά από όλες τις κουλτούρες είναι ηλιόλουστη. Αν, για παράδειγμα, αποφασιστεί η κατασκευή αυτοματοποιημένου θερμοκηπίου για την καλλιέργεια όλων των εποχών βουλγαρικών πιπεριών, αγγουριών και χόρτων, τότε θα πρέπει να βρίσκεται από το νότο έως το βορρά. Με αυτή τη διάταξη το πρωί και το βράδυ, μπορεί να λάβει μια εξίσου μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός και δεν υπερθερμαίνεται στη μεσημβρινή ζέστη. Για τα νότια εποχιακά θερμοκήπια άνοιξη-καλοκαίρι, αυτός ο κανόνας είναι επίσης κατάλληλος. Το θερμοκήπιο, που κατευθύνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά, είναι πιο κατάλληλο για την καλλιέργεια ντομάτας και μελιτζάνας. Έτσι μπορούν τα θερμοκήπια τους να βρίσκονται στη Δυτική Σιβηρία και τις κεντρικές περιοχές της Ρωσίας.

Ο καθένας ξέρει ότι ο πύος των ισχυρών ανέμων είναι κακό σημάδι για όλα τα θερμοκήπια. Ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να επηρεάσει δραματικά το εξωτερικό υπόβαθρο της θερμοκρασίας ή ακόμα και να αποκόψει μια ελαφρώς ενισχυμένη δομή από το έδαφος. Επομένως, η κατεύθυνση των κύριων ανέμων είναι σημαντική όταν επιλέγετε ένα μέρος για ένα μελλοντικό θερμοκήπιο. Εάν απαιτείται, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί πρόσθετη προστασία από τον άνεμο (για παράδειγμα, 10 μέτρα από το κτίριο για να κατασκευαστεί και να εγκατασταθεί ένας φράκτης). Και χρήσιμο και όμορφο.

Σύσταση 2: Τα μεταβατικά φαινόμενα αερισμού πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν ψηλότερα στη δομή του θερμοκηπίου

Το σχέδιο αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου.

Ακόμα και από το σχολικό μάθημα της φυσικής ο καθένας ξέρει ότι ο κρύος αέρας είναι πολύ βαρύτερος από τον θερμό αέρα. Με άλλα λόγια, ο κρύος αέρας είναι πάντα πιο κοντά στο δάπεδο στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα φυτά. Μπορεί να αποδειχθεί για αυτούς ως έντονο άγχος και πλήρη καταστροφή. Η συσκευή στο θερμοκήπιο του συστήματος για τον αερισμό χωρίς ρεύματα είναι μια έξοδος από μια παρόμοια κατάσταση.

Μπορείτε να το λύσετε με διάφορους τρόπους. Τοποθετήστε τα πάνελ εξαερισμού όσο το δυνατόν περισσότερο από το πάτωμα, η ιδανική επιλογή είναι στην οροφή του θερμοκηπίου. Εάν κάνετε τις πόρτες στο θερμοκήπιο σφικτά κλειστές και χωρίς ρωγμές, αυτό θα συμβάλει επίσης στον βέλτιστο αερισμό. Ο ψυχρός αέρας, που διαπερνά τα ψηλά τοποθετημένα παράθυρα, αναμιγνύεται με τον ανώτερο αέρα θερμού θερμοκηπίου. Με αυτόν τον τρόπο, η θερμότητα και η υγρασία ανταλλάσσονται. Και ως αποτέλεσμα, τα φυτά αισθάνονται αρκετά άνετα.

Αψιδωτά ή γκαζόν θερμοκήπια, που έχουν μεγάλες μετατοπίσεις στις στέγες, που ανεβαίνουν στην κορυφή, θα πρέπει να στέκονται σε ένα αρκετά σταθερό και αξιόπιστο θεμέλιο. Το σταθερό θεμέλιο για τέτοια θερμοκήπια δεν εγγυάται την πλήρη σταθερότητα της δομής με ανοικτούς πυλώνες και ισχυρό χτύπημα του ουρανού. Ο σχεδιασμός, που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή J. Mitlajderom, στην περίπτωση αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Σύσταση 3: αν το θερμοκήπιο είναι εφοδιασμένο με φθηνό αλλά αξιόπιστο αυτοματισμό, η συμμετοχή των ιδιοκτητών στη διαδικασία του θερμοκηπίου θα είναι ελάχιστη

Το σχέδιο αυτόματου ανοίγματος του υαλοπίνακα για το θερμοκήπιο.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης και η δημιουργία ενός ιδανικού καθεστώτος θερμοκρασίας για την ωρίμανση των λαχανικών είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου πλήρως αυτοματοποιημένου θερμοκηπίου.

Η σημερινή αγορά είναι γεμάτη με μια μεγάλη ποικιλία αυτόματων συστημάτων, που διαφέρουν τόσο ως προς τη λειτουργικότητα όσο και ως προς την απόδοση. Αυτόματα αυτόματα "ανοίγματα" είναι τα πιο βολικά και πρακτικά συστήματα που λειτουργούν με την αρχή των υδραυλικών κυλίνδρων.

Η αρχή λειτουργίας αυτών των συσκευών είναι αρκετά απλή: το θερμαινόμενο ρευστό εντός του κυλίνδρου κατά τη διάρκεια της εκτόνωσης κινείται το έμβολο, το οποίο ανοίγει τη βρύση, από την οποία το νερό αντλείται προς το σύστημα άρδευσης ή το παράθυρο.

Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, το ψυκτικό υγρό στον κύλινδρο επιστρέφει το στέλεχος στην αρχική του θέση.

Σύσταση 4: οι θερμοσυσσωρευτές θα εξοικονομήσουν θερμότητα μετά το ηλιοβασίλεμα

Μια μεγάλη δωρεάν θερμάστρα είναι ο ήλιος για ένα θερμοκήπιο. Ένα τέτοιο δώρο της φύσης γίνεται δεκτό να χρησιμοποιείται με τη μέγιστη απόδοση σε μεγάλα θερμοκήπια. Μια εξαιρετική χωρητικότητα αποθήκευσης θα είναι μια μεγάλη χωρητικότητα, η οποία χρησιμοποιείται κάτω από το νερό για την στάγδην άρδευση των φυτών. Μπορεί να θερμαίνει το θερμοκήπιο τη νύχτα.

Η ηλιακή θερμότητα, εκτός από την καλή, μπορεί να προκαλέσει πραγματική ζημιά στις καλλιέργειες θερμοκηπίου. Το γεγονός είναι ότι η διαφορά μεταξύ της κανονικής θερμοκρασίας της καλλιέργειας και των ορίων πέρα ​​από την οποία γίνεται καταστροφή για τα φυτά δεν είναι πολύ αισθητή. Για παράδειγμα, για τις τομάτες, ο ιδανικός τρόπος ανάπτυξης είναι μεταξύ 32 και 35 ° C. Αλλά εάν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα αυξηθεί στους + 40 ° C, τα φυτά αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Η τόνωση του γυαλιού του θερμοκηπίου με ένα υδατικό διάλυμα κιμωλίας θα βοηθήσει στην προστασία των φυτών από σοβαρή υπερθέρμανση. Μετά από μια ύφεση, η θερμότητα του θερμοκηπίου συνιστάται να καθαρίζεται με καθαρό νερό. Εάν ζωγραφίζετε με ένα ματ μαύρο χρώμα βαρέως τύπου δεξαμενή νερού, τότε τονίζετε και δεν επηρεάζει τη συσσώρευση θερμότητας.

Σύσταση 5: Σε ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο, ακόμη και το χώμα πρέπει να ανανεώνεται αυτομάτως

Η συσκευή είναι θερμοκήπιο κατασκευασμένο από πολυανθρακικό.

Η φροντίδα του εδάφους στο θερμοκήπιο είναι ένα παραδοσιακό πρόβλημα για πολλούς αγρότες φορτηγών, οι οποίοι ανησυχούν για το μυαλό τους καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν ή ακόμη και όλο το χρόνο. Για εκείνους τους θερμοκήπια, που επιθυμούν μια για πάντα να απαλλαγούν από τη λύση τέτοιων ερωτήσεων, συνιστάται η μέθοδος του Κ. Malyshevsky.

Τι είναι η μέθοδος του Malyshevsky:

 • Το Biohumus χειροποίητης παραγωγής χρησιμεύει ως έδαφος.
 • Ένα οργανικό ή ορυκτό αχυρόστρωμα πάχους έως 10 cm τοποθετείται στην κορυφή της γόνιμης στρώσης.
 • αναγκαστικά στο έδαφος "πλημμυρίζουν" σκουλήκια της Καλιφόρνιας, τα οποία παρέχουν στις καλλιέργειες λαχανικών όλα τα απαραίτητα λιπάσματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ελπίζουμε ότι οι συστάσεις που δίνονται παραπάνω θα χρησιμεύσουν για μελλοντική χρήση για τη δημιουργία του ιδανικού θερμοκηπίου.

Αυτοματισμοί για θερμοκήπια

Η εταιρεία μας ασχολείται με την ανάπτυξη και την εγκατάσταση μέσων αυτοματισμού για θερμοκήπια. Αυτοματισμός ανοίγματος, κλεισίματος θυρών και παραθύρων του θερμοκηπίου ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Στο μονάδα ελέγχου ρυθμίστε, από εσάς, το εύρος θερμοκρασίας και την ηλεκτρική κίνηση - ανοίγει (κλείνει) τα παράθυρα (τις πόρτες) του θερμοκηπίου και τα περιστρέφει. Η μονάδα ελέγχου μπορεί να παράγει πότισμα των φυτών ελέγχοντας την αντλία ή τη σωληνοειδή βαλβίδα.

Εμφάνιση της μονάδας ελέγχου.

Η μονάδα ελέγχου διαθέτει 3 κουμπιά ελέγχου, έναν αισθητήρα θερμοκρασίας 3 μέτρων, μια οθόνη LCD που εμφανίζει τη μετρούμενη θερμοκρασία και τα ανώτερα και κατώτερα όρια, την ένδειξη ημερήσιας ώρας. Το σύστημα αυτοδιάγνωσης και παρακολούθησης της ηλεκτρικής κίνησης. Ο ελεγκτής διαθέτει 5 ανεξάρτητα κανάλια. 4 κανάλια μπορούν να ρυθμιστούν είτε για άρδευση είτε για αερισμό. Ο 5ος δίαυλος είναι η έξοδος ηλεκτρομαγνητικού ηλεκτρονόμου ισχύος 1,5 kW. Αυτός ο δίαυλος μπορεί να διαμορφωθεί τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση. Όλος ο αυτοματισμός τροφοδοτείται από 12 βολτ.

Αποκλεισμός χαρακτηριστικών Έλεγχος μπορείτε να δείτε στο διάγραμμα, κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

Για να καταλάβω τι Αυτόματη επιλογή διαβάστε τον παρακάτω αλγόριθμο, κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση.

Όταν χρησιμοποιείτε τουλάχιστον μία ακτινική κίνηση, το σύστημα απαιτεί τροφοδοσία ισχύος 12 volt 6 amp
Όταν χρησιμοποιείτε μόνο γραμμικές μονάδες, μια μονάδα τροφοδοσίας ισχύος 12 volt 2 amp
Το κανονικό μήκος των συρμάτων οδήγησης κατά την παραγγελία 3 μέτρων ή 10 μέτρων, αλλά μπορείτε να παραγγείλετε διαφορετικό μήκος.
Η μονάδα ελέγχου διαθέτει 4 ανεξάρτητα κανάλια. Για κάθε κανάλι, μπορείτε να εγκαταστήσετε 2 γραμμικές μονάδες δίσκου

ή μία ακτινική κίνηση. Μπορείτε να συνδυάσετε στο 1ο κανάλι μια ακτινική κίνηση στο 2ο κανάλι μία ή δύο γραμμικές μονάδες.

Για να αυτοματοποιήσετε το θερμοκήπιο, πρέπει να καταρτίσετε ένα έργο. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα θερμοκήπιο 6 μέτρων, με 2 άκρα να έχει πόρτες. Θέλουμε να λειτουργήσουμε 2 πόρτες και να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα άρδευσης στάγδην.

Για αυτό πρέπει να αγοράσετε:

 • Μονάδα ελέγχου
 • Μονάδα τροφοδοσίας
 • Οδηγήστε με καλώδιο 3 μέτρων και οδηγείτε με σύρμα 10 μέτρων
 • Βαλβίδα ποτίσματος

Πριν από την είσοδο στο θερμοκήπιο, η μονάδα ελέγχου είναι συνδεδεμένη, μια μονάδα με καλώδιο 3 μέτρων είναι τοποθετημένη στην κοντινή πόρτα και μια μονάδα με ένα καλώδιο 10 μέτρων είναι τοποθετημένη στην μακριά πόρτα. Η βαλβίδα ποτίσματος είναι συνδεδεμένη. Η τροφοδοσία ρεύματος συνδέεται στην πρίζα, παρέχεται τροφοδοσία της μονάδας ελέγχου. Περίπου χρόνος για την εγκατάσταση αυτοματισμού σε ένα τέτοιο θερμοκήπιο 1 ώρα με ένα προετοιμασμένο εργαλείο. Για να εγκαταστήσετε τη μονάδα δίσκου, πρέπει να τρυπήσετε 4 τρύπες με διάμετρο 4 mm. Για να εγκαταστήσετε τη μονάδα ελέγχου 1 οπή. Περάστε τα καλώδια στη μονάδα ελέγχου και συνδέστε τα.

Απαιτούμενα εργαλεία:

 • Τρυπάνι ή κατσαβίδι.
 • Το τρυπάνι έχει διάμετρο 5 mm.
 • Ρουλέτα.
 • Ένα μολύβι.
 • Κατσαβίδι.

Η εμφάνιση της ακτινικής κίνησης.

Ο ηλεκτρομειωτήρας αποτελείται από ένα κινούμενο μοτέρ και τη μετάδοση ενός οδοντωτού τροχού, που παράγει μια πόρτα ταλάντευσης ανοίγοντας 140 μοίρες σε 8 δευτερόλεπτα.

Αυτοματισμοί για θερμοκήπια

Το σύγχρονο επίπεδο λειτουργίας των θερμοκηπίων περιλαμβάνει ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού που παρέχει πότισμα, εξαερισμό, ενυδάτωση, ανάλυση της κατάστασης και άλλες διαδικασίες ζωτικής σημασίας για τα φυτά. Ο εκσυγχρονισμός του θερμοκηπίου είναι οικονομικά δικαιολογημένος και απαραίτητος για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων με ελάχιστο χρόνο και χρήμα. Πολλοί κάτοικοι του καλοκαιριού χρησιμοποιούν αυτήν τη στιγμή αυτόματα για θερμοκήπια, απλοποιώντας έτσι την εργασία τους και κερδίζοντας υψηλότερη απόδοση.

Πού να προμηθευτείτε τα προϊόντα:

 • μ. Νότια - Varshavskoe sh., 125Δ к2 111 αποθήκη.
 • μ. Otradnoe - Altufevskoe εθνική οδό, 37s8
 • Η παραλαβή είναι δυνατή την ημέρα της κράτησης. Προκαταρκτική εντολή πρέπει να εκδοθεί από τον διαχειριστή.
 • Πιθανή παράδοση στη Μόσχα σήμερα (επικοινωνήστε με τον διαχειριστή).

Όλα για το πότισμα 10 κρεβάτια των 10 μέτρων. Το σετ του κιτ περιλαμβάνει: εξαρτήματα, εξαρτήματα για τη σύνδεση της ταινίας απόσταξης, βήμα ταινίας σταγόνας 30 cm.

Είναι σχεδιασμένο για φιλτράρισμα νερού πριν το τροφοδοτήσει στο σύστημα άρδευσης. Τα φίλτρα για την άρδευση με στάγδην άμμο, βρωμιά και μικρά υπολείμματα που μπορούν να εισχωρήσουν στα κανάλια τροφοδοσίας μαζί με το νερό, προστατεύοντας ολόκληρο το σύστημα από τα μπλοκαρίσματα και τις θραύσεις που σχετίζονται με αυτά.

Όλα για το πότισμα 5 κλίνες των 10 μ. Το κιτ περιλαμβάνει: εξαρτήματα, εξαρτήματα για τη σύνδεση της ταινίας ενστάλαξης, βήμα ταινίας στάλαξης 30 cm.

Αυτοματοποιεί το πότισμα των φυτών σας με νερό της βρύσης. Δεδομένου ότι το νερό προέρχεται απευθείας από την παροχή νερού, είναι κατάλληλο μόνο για τα φυτά που μπορούν να ποτιστούν με κρύο νερό. 16 προγράμματα ποτίσματος μπορούν να προγραμματιστούν σε ένα ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν ταυτόχρονα, γεγονός που καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση ευέλικτων ρυθμίσεων για έναν εβδομαδιαίο κύκλο ποτίσματος. Ο προγραμματισμός πραγματοποιείται αμέσως πριν συνδέσετε μια βρύση ή μια κλειστή βρύση. Διάρκεια ενός κύκλου άρδευσης από 1 λεπτό έως 2 ώρες.

Ο χρονοδιακόπτης για το νερό συνδέεται με ένα σωλήνα νερού ή με ένα βαρέλι, ενεργοποιείται και απενεργοποιείται ανεξάρτητα. Νερό τα φυτά όσο χρειάζεται! Η συσκευή είναι μια ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα με προγραμματιζόμενο ελεγκτή, ένα υδατόδρομο που ανοίγει-κλείνει σύμφωνα με ένα καθορισμένο πρόγραμμα.

Χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ταινία να στάζει σωλήνα 1/2 «(PVC, πολυαιθυλένιο, καουτσούκ). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχικό εγκατάσταση γερανού στο τρυπάνι στο σωλήνα ή δεξαμενή μέσω μιας οπής προφίλ παρεμβύσματος.

Ένας εύκαμπτος σωλήνας 4/6 mm για σταγόνες για το AquaDusi χρησιμοποιείται για να επιμηκύνει το σύστημα σταγονόμετρων στο τμήμα των εύκαμπτων σωλήνων που κατευθύνονται κατευθείαν στους σταγονόμετρες. Συνιστάται η χρήση του σε συνδυασμό με σωλήνα AqaDusya 7/9 mm.

Ο τροφοδότης σωλήνων AquaDusya 7/9 mm χρησιμοποιείται για την επέκταση του συστήματος σταχυτήρων των κιτ AquaDusia στο τμήμα του κύριου σωλήνα που τρέχει κατά μήκος του κλάδου των σταγονόμετρων. Συνιστάται η χρήση του σε ζεύγος με σωλήνα AquaDusya 6 / 4mm

Η ζώνη αποστράγγισης "Emmiter" βήμα 30 cm μήκος 30 μ.

Πρόσθετος εύκαμπτος σωλήνας 12/14 από την αντλία για το σύστημα άρδευσης στάγδην AkwaDusia.

Αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων: με τα χέρια τους. Συστήματα αυτοματισμού θερμοκηπίου

Προκειμένου να καλλιεργηθούν διάφορα είδη λαχανικών, μούρα και φρούτα στον κήπο τους, οι κάτοικοι του καλοκαιριού χρησιμοποιούν θερμοκήπια με την εμπειρία. Μέσα σε τέτοιες κατασκευές απαιτείται να διατηρείται ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας. Όχι κάθε κάτοικος του καλοκαιριού έχει την ευκαιρία κάθε μέρα να δώσει τη δέουσα προσοχή στο θερμοκήπιο του. Ως εκ τούτου, οι εστίες είναι εξοπλισμένες με ειδικό εξοπλισμό.

Η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων παρέχει νέες ευκαιρίες στους ιδιοκτήτες της υπαίθρου. Και η εγκατάσταση του εξοπλισμού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Αυτό θα εξοικονομήσει σημαντικά κεφάλαια για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Γιατί χρειαζόμαστε αυτοματοποίηση;

Εάν δεν υπάρχει σύστημα αυτοματισμού του θερμοκηπίου στο θερμοκήπιο, αυτό οδηγεί σε ορισμένες αρνητικές συνέπειες. Θα πρέπει να θυμάστε γι 'αυτά, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσετε όλες τις ενέργειες χειροκίνητα.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτούνται αλλαγές στις συνθήκες εντός της εστίας κάθε ώρα. Όχι κάθε κάτοικος του καλοκαιριού μπορεί να αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο στα φυτά τους. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε ή να κλείσετε το φύλλο παραθύρων με το χέρι, καθώς και την καλλιέργεια των καλλιεργειών εδώ.

Όταν ο ήλιος ανέβει ψηλότερα από τον ορίζοντα, η θερμοκρασία του αέρα μέσα στο θερμοκήπιο αυξάνεται επίσης. Ταυτόχρονα, το έδαφος παραμένει κρύο. Η διαφορά θερμοκρασίας οδηγεί σε εσφαλμένη κυκλοφορία του υγρού μέσα στα φυτά. Επίσης συμβαίνει ότι ο κάτοικος του καλοκαιριού ανοίγει το παράθυρο στο θερμοκήπιο όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει ήδη στους + 40 ° C. Για φυτά, αυτά είναι ακραίες συνθήκες. Ταυτόχρονα χάνουν την υγρασία. Σε τέτοιες συνθήκες, τα παράσιτα αναπτύσσονται καλά. Προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στην καλλιέργεια.

Τι μπορεί να αυτοματοποιηθεί;

Η αυτοματοποίηση του προσωπικού θερμοκηπίου επιτρέπει στον καλοκαιρινό ιδιοκτήτη να αποκτήσει καλή συγκομιδή χωρίς πολύ χρόνο και προσπάθεια. Με αυτή την προσέγγιση, τα φυτά διαθέτουν τις πιο άνετες συνθήκες ανάπτυξης. Με τη χειρωνακτική συντήρηση του θερμοκηπίου, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Ο αυτοματισμός χρησιμοποιείται για πολλά βασικά συστήματα υποστήριξης ζωής για τα φυτά. Αυτό περιλαμβάνει αερισμό, πότισμα, φωτισμό και θέρμανση. Όταν επιλέγετε ένα σύστημα, μπορείτε να παρέχετε αυτοματοποίηση όλων αυτών των διαδικασιών ή μόνο μερικών από αυτές.

Ο εξαερισμός μπορεί να είναι αναγκασμένος ή φυσικός, και το πότισμα μπορεί να γίνει με κρύο ή θερμό νερό.

Ποικιλίες συστημάτων

Υπάρχει ιδιωτικός και βιομηχανικός αυτοματισμός των θερμοκηπίων. Στην πρώτη περίπτωση, ο κάτοικος του καλοκαιριού συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία ενός απλού συστήματος. Κοστίζει λιγότερο. Τα δαπανηρά πολύπλοκα συστήματα χρησιμοποιούνται για τη βιομηχανική καλλιέργεια φυτικών και φρούτων. Η αγορά τέτοιου εξοπλισμού θα τιμολογηθεί.

Όλα τα υπάρχοντα συστήματα αυτοματισμού μπορούν να χωριστούν σε ηλεκτρικά, διμεταλλικά και υδραυλικά. Η πρώτη επιλογή ισχύει για τις γεωργικές επιχειρήσεις. Αυτός είναι ένας δαπανηρός, ακριβής εξοπλισμός, ο οποίος απαιτεί σημαντικό κόστος ενέργειας.

Τα υδραυλικά συστήματα έχουν σχεδιαστεί για την έγκαιρη άρδευση και τον αερισμό. Δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια. Τα διμεταλλικά συστήματα θα βοηθήσουν στην οργάνωση του αερισμού. Ωστόσο, δεν θα λειτουργήσει με το αυτόματο πότισμα.

Εφαρμογή ηλεκτρικού εξοπλισμού

Εάν οι ιδιοκτήτες της υπαίθρου επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα σύστημα ποιότητας που να μπορεί να παρακολουθεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες εντός του θερμοκηπίου, μπορούν να αγοράσουν μια συσκευή με μια ηλεκτρονική κάρτα. Αυτός ο εξοπλισμός πρέπει να είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο ή μπαταρία.

Τα καλύτερα έργα προς αυτή την κατεύθυνση σήμερα είναι τα έργα αυτοματοποίησης του θερμοκηπίου για το "Anduin" (έτσι, με έναν απλό τρόπο οι κάτοικοι του καλοκαιριού αποκαλούν το ένα το άλλο το σύστημα αυτοματισμού Arduino). Αυτό το σύστημα ελέγχεται από μια ηλεκτρονική πλακέτα (ελεγκτή). Συνδέεται με την αντλία για άρδευση, φωτισμό, σέρβο παράθυρο ή ανεμιστήρα. Ανάλογα με τις εργασίες που βρίσκονται μπροστά από τον αυτόματο εξοπλισμό, ο πίνακας μπορεί να έχει πολλά ρελέ. Επίσης σε αυτό μπορεί να υπάρχουν σύνδεσμοι για τη σύνδεση της σερβομηχανής.

Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να έχει αισθητήρες στη σύνθεσή του. Ωστόσο, είναι καλύτερο να τροφοδοτεί το χρονοδιακόπτη. Το κόστος αυτού του εξοπλισμού είναι περίπου 800 ρούβλια. Είναι σχετικά φθηνό. Επομένως, τέτοια συστήματα είναι δημοφιλή στους κατοίκους της περιοχής.

Ένας απλός τρόπος για αυτόματο πότισμα

Δεν είναι πάντα συμφέρουσα η χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται διαφορετική αυτοματοποίηση του θερμοκηπίου. Σε αυτή την περίπτωση, ο ελεγκτής δεν θα απαιτείται. Για να δημιουργήσετε αυτόματη άρδευση, θα χρειαστεί να προετοιμάσετε σωλήνες, βαρέλι, ψεκαστήρες και υποβρύχιες αντλίες. Ο περιέκτης με νερό πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή του θερμοκηπίου. Για παράδειγμα, για μια εστία μεσαίου μεγέθους, μπορεί να χωρέσει ένας 250-γαλόνι.

Στο κάτω μέρος ενός τέτοιου δοχείου κάνει μια τρύπα και τοποθετήστε την ένωση. Συνδέεται με σωλήνες ποτίσματος. Συνδέονται με τους ψεκαστήρες. Οι εύκαμπτοι σωλήνες τοποθετούνται μεταξύ των κλινών. Η παροχή νερού ελέγχεται από ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα. Σε αυτό μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η ηλεκτρική ενέργεια θα τροφοδοτείται από τη μονάδα ελέγχου.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​η διαδικασία πλήρωσης του βαρελιού με νερό μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί. Για να γίνει αυτό, η υποβρύχια αντλία συνδέεται με τον αισθητήρα πλωτήρα μέσω του μικροδιακόπτη. Αποδεικνύεται ένα σύστημα που μοιάζει με δεξαμενή τουαλέτας. Είναι αξιοσημείωτο, αν είναι δυνατή η σύνδεση της δεξαμενής με κεντρική παροχή νερού. Σε αυτή την περίπτωση, η αντλία δεν απαιτείται.

Τύποι άρδευσης στάγδην

Η αυτοματοποίηση του θερμοκηπίου με τα χέρια του μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση διαφόρων υλικών στο χέρι. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια στάγδην άρδευση με έναν απλό τρόπο. Για αυτό πρέπει να πάτε στο φαρμακείο. Υπάρχουν αρκετές συμβατικές ιατρικές αραιώσεις. Κάνουν μικρές τρύπες και βάζουν τις γραμμές μεταξύ των φυτών. Το τέλος κάθε σταγονόμετρου τροφοδοτείται στην παροχή ύδατος.

Για να οργανώσετε αυτό το σύστημα, θα χρειαστείτε και μια χωρητικότητα 15-25 λίτρων. Αυτός ο σχεδιασμός ισχύει εάν το θερμοκήπιο είναι μικρό και υπάρχουν λίγα φυτά σε αυτό. Αντί ενός σταγονόμετρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βίδες και βίδες με αυτοκόλλητη τομή. Επίσης, είναι απαραίτητο να προετοιμαστούν σωλήνες, μια βαλβίδα για την επικάλυψη των γραμμών ύδρευσης.

Αφού τοποθετήσετε εύκαμπτους σωλήνες κοντά σε κάθε κρεβάτι, βιδώνουν βίδες αυτοκαθαρισμού ή βίδες. Ο απέναντι τοίχος δεν μπορεί να τρυπηθεί. Μπορείτε να ρυθμίσετε την κεφαλή ξεβιδώνοντας τη βίδα.

Δημιουργία συστήματος στάγδην άρδευσης

Η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση συστήματος στάγδην άρδευσης. Για να το δημιουργήσετε, πρέπει πρώτα να κάνετε ένα λεπτομερές σχέδιο για το θερμοκήπιο. Ταυτοχρόνως, γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις.

Τα υλικά που παρουσιάζονται παραπάνω αγοράζονται. Η χωρητικότητα πρέπει να ρυθμιστεί σε ύψος 1,5 m πάνω από το έδαφος. Από τον κύριο σωλήνα νερού, τοποθετήστε όλους τους άλλους σωλήνες για άρδευση. Συνιστάται η εγκατάσταση φίλτρων μετά τη δεξαμενή. Μια βαλβίδα διακοπής τοποθετείται σε κάθε γραμμή.

Οι σταγόνες ή οι εύκαμπτοι σωλήνες πρέπει να προσεγγίζουν το δοχείο και τα άκρα τους πρέπει να αποσβέννονται. Μετά από αυτό, συλλέγεται νερό στη δεξαμενή και ελέγχεται η λειτουργικότητα του συναρμολογημένου συστήματος.

Φυσικός εξαερισμός

Ο φυσικός αερισμός δημιουργείται πολύ απλά. Ορισμένοι εξοπλισμός και υλικά σε αυτή την περίπτωση θα απαιτήσουν αυτοματοποίηση του θερμοκηπίου. Οι υδραυλικοί κύλινδροι μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα. Θα χρειαστείτε επίσης ένα τρυπάνι ή ένα κατσαβίδι, καθώς και βίδες με αυτοκόλλητο.

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού είναι το περιοδικό άνοιγμα και κλείσιμο του φύλλου του υαλοπίνακα ή της πόρτας του θερμοκηπίου. Αυτό συμβαίνει όταν ο όγκος του αέρα ή του υγρού μέσα στο σύστημα αλλάζει. Όταν η νύχτα είναι κρύα, η ουσία μειώνεται σε όγκο. Το φύλλο του παραθύρου κλείνει. Το απόγευμα, συμβαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Κατά την εγκατάσταση, ένα κύλινδρο πόδι είναι προσαρτημένο στο φύλλο του παραθύρου, και το άλλο στον τοίχο του θερμοκηπίου. Στη συνέχεια, η συσκευή πρέπει να προσαρμοστεί. Το βράδυ, το παράθυρο πρέπει να είναι κλειστό. Η ράβδος στον υδραυλικό κύλινδρο πρέπει να ρυθμιστεί στην κλειστή θέση. Για να το κάνετε αυτό, σφίξτε τη βίδα ή το περικόχλιο. Όταν η θερμοκρασία της ημέρας καθίσταται υψηλή, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αν το παράθυρο έχει ανοίξει και αν αυτό το κενό είναι επαρκές για τον πλήρη αερισμό της εστίας.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων μπορεί να υποθέσει την παρουσία ανεμιστήρα. Θα λειτουργήσει από τον ηλεκτρισμό. Αυτός ο εξοπλισμός θα απαιτείται για ένα μεγάλο θερμοκήπιο, το οποίο δεν είναι αρκετά φυσικό εξαερισμό.

Εκτός από τον ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να ετοιμάσετε ένα θερμοστάτη, το αντίστοιχο ηλεκτρικό καλώδιο (καλύτερο χαλκό). Επίσης, χρειάζονται πλαστικά μαξιλάρια διανομής, τερματικά, ηλεκτρικός ελεγκτής.

Ο θερμοστάτης πρέπει να εγκατασταθεί μέσα στην εστία σε ένα κατάλληλο μέρος για τη μέτρηση. Θα πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο. Ένας ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος με τους ελεύθερους ακροδέκτες του θερμοστάτη. Η ισχύς των συσκευών πρέπει να είναι εντός των ορίων που ορίζει ο κατασκευαστής.

Στη συνέχεια, ο θερμοστάτης πρέπει να ρυθμιστεί στη θερμοκρασία στην οποία θα ενεργοποιηθεί ο ανεμιστήρας. Μετά από αυτό, μπορείτε να τροφοδοτήσετε ηλεκτρικό ρεύμα στο σύστημα και να ελέγξετε τη λειτουργία του.

Έχοντας εξετάσει πώς διεξάγεται η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων, κάθε ιδιοκτήτης θερινής κατοικίας θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τις πιο άνετες συνθήκες για την ανάπτυξη διαφόρων λαχανικών, φρούτων ή μούρων στο θερμοκήπιο. Ο εξοπλισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Η ακρίβεια του συστήματος μπορεί να επιλεγεί από τον κάτοικο του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα, η παραγωγικότητα θα είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη του χειροκίνητου εξαερισμού και πότισμα.

Αυτοματισμοί για θερμοκήπια

Thermovent (αυτόματος ανεμιστήρας ζεστού αέρα για θερμοκήπια)

Αναπνευστήρας από χάλυβα με επικάλυψη αλουμινίου-ψευδαργύρου για θερμοκήπια, κατασκευαστής της Δανίας.

Πολυουανθρακική εστία με αυτόματο αναπνευστήρα Ufopar (κιτ)

Αυτόματος αερισμός Gigavent για θερμοκήπια

Ένα από τα πιο ανυψωτικά μηχανήματα για θερμοκήπια. Ανοίγει το παράθυρο με βάρος μέχρι 60 kg.

Sesam Spiro (αυτόματο ψεκαστήρα για θερμοκήπια)

Αναπνευστήρας Sesam Spiro Thermovent, αλλά με ενσωματωμένο θερμόμετρο.

Univent (αυτόματος) αυτόματος ανεμιστήρας παραθύρων

Ενισχυμένη κατασκευή με διπλά ελατήρια που παράγονται στη Δανία.

Το θερμοκήπιο των θερμοκηπίων Ντομάτα Signor με δύο πηγές

Θερμική κίνηση με κλείσιμο αερίου (πόρτα)

Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με ένα στήριγμα πόρτας και ελατήρια αερίου, τα οποία επιτρέπουν την εγκατάσταση της θερμικής μονάδας στην πόρτα του θερμοκηπίου.

Περιοριστής του παραθύρου: Αλυσίδα και άνοιξη.

Συνιστάται η τοποθέτηση της αυτόματης συσκευής σας για τον αερισμό του θερμοκηπίου

HYDOT-DF - ανεμιστήρας με εύκαμπτο σωλήνα

Οικιακός αναπνευστήρας για πόρτες και παράθυρα με εύκαμπτο σωλήνα. Παρέχεται δωρεάν είσοδος στο θερμοκήπιο.

Κουλοχέρη UFOOPAR

Υδραυλικός κύλινδρος υψηλής ισχύος: έως 100 kg.

Αυτόματος εξαερισμός πόρτας Ufoopar

Ένα από τα καλύτερα συστήματα εξαερισμού για θερμοκήπια, με δύναμη μέχρι 100 κιλά. Μοναδικός σχεδιασμός, σας επιτρέπει να ανοίξετε ελεύθερα την πόρτα του θερμοκηπίου.

VENT-L 02 αυτόματη με δύναμη μέχρι 60 kg

Η καινοτομία του 2015. Μπορεί να τοποθετηθεί στην πόρτα ή στο παράθυρο.

VENT-L 01 αυτόματη με δύναμη μέχρι 100 kg

Η καινοτομία του 2015. Μπορεί να τοποθετηθεί στην πόρτα ή στο παράθυρο.

Ο ανεμιστήρας VENT-L 03 αυτόματη με δύναμη μέχρι 30 κιλά

Κύλινδρος για το άνοιγμα του παραθύρου

Αυτόματος ανεμιστήρας Megavent (Megavent) για θερμοκήπια

Η δεύτερη από τη φέρουσα ικανότητα του εξαερισμού μετά το Gigavent. Η δύναμη ανοίγματος του Megavent είναι μέχρι 12 κιλά. Παρέχεται με πολύ ισχυρό ελατήριο.

Megavent Storm (Automatic Storm) αυτόματο αερισμό για θερμοκήπια

Η Megavent Storm ανοίγει ένα παράθυρο με βάρος μέχρι 24 κιλά σε απόσταση 40 εκατοστών, ακόμη και με έναν θυελλώδη άνεμο.

Θερμική μονάδα DV για το άνοιγμα της πόρτας ή του παραθύρου

Εξαιρετική πλήρως αυτόματη έξοδος για το φύλλο πόρτας ή παραθύρου του θερμοκηπίου.

Αυτόματο άνοιγμα για ανεμιστήρες

Βέλτιστη επιλογή για τη δημιουργία έξυπνου θερμοκηπίου.

Αυτόματο θερμικό σύστημα εξαερισμού

Απλοποιημένος σχεδιασμός της θερμικής κίνησης, χωρίς κυλίνδρου κλεισίματος. Χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό, κλείνοντας με το δικό του βάρος με μείωση της θερμοκρασίας. Φορτίστε έως 10 kg.

Διεύθυνση καταστήματος:

μ. Perovo
Green Ave, 3Α, TC "Το σπίτι σας"