Αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων ή πώς να φτιάξετε ένα "έξυπνο" θερμοκήπιο

Η απόδοση ενός θερμοκηπίου εξαρτάται από την παροχή των πιο άνετων συνθηκών μέσα σε αυτό για τα φυτά. Το μικροκλίμα θα πρέπει να είναι ισορροπημένο σε όλες τις παραμέτρους, όπως η υγρασία, η σύνθεση του αέρα, η θερμοκρασία.

Προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες παράμετροι, χρησιμοποιείται η αυτοματοποίηση του θερμοκηπίου. Αυτό σας επιτρέπει να απελευθερώσετε στο μέγιστο τον κήπο από την προσκόλληση στον κήπο σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρέπει να παρακολουθείτε μόνο παραμέτρους όπως η στάθμη του υγρού στη δεξαμενή τροφοδοσίας ή η παρουσία ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο.

Αυτοματοποίηση διαδικασιών

Δημιουργώντας συστήματα που μπορούν ανεξάρτητα να εκτελούν τις απαραίτητες λειτουργίες για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, η φροντίδα των καλλιεργούμενων φυτών απλοποιείται σε μεγάλο βαθμό. Τέτοιες βολικές μέθοδοι περιλαμβάνουν:

 • αυτόματο πότισμα του θερμοκηπίου.
 • εγκατάσταση εξαναγκασμένου και φυσικού αερισμού.
 • θέρμανση αέρα και εδάφους ·
 • τεχνητό και φυσικό φωτισμό.

Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να διεξαχθούν χωρίς την παρέμβαση του ιδιοκτήτη ή με ελάχιστη παρέμβαση και έλεγχο. Αυτό απαιτεί μια μικρή επένδυση ή τη χρήση ανέξοδων εργαλείων.

Μέθοδοι αυτοματοποίησης

Κάντε αυτόματα θερμοκήπια στον ιστότοπό σας μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ο κύριος ρόλος στην επιλογή διαδραματίζονται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • σχεδιαστικές παραμέτρους ·
 • αναγκαίες συνθήκες για την αποτελεσματική ανάπτυξη και την υψηλή απόδοση των φυτών ·
 • διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας επί τόπου ·
 • διαθέσιμες οικονομικές δυνατότητες.

Τρεις μέθοδοι για την εγκατάσταση αυτοματισμού για θερμοκήπια με τα δικά τους χέρια είναι δημοφιλείς:

 • υδραυλικά?
 • ηλεκτρικό?
 • διμεταλλικό.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν συν πληρώματα και μείον. Ένα έξυπνο θερμοκήπιο με ηλεκτρική σύνδεση απαιτεί σωστή και ασφαλή καλωδίωση. Εάν χρησιμοποιείται μπαταρία, πρέπει να φορτίζεται περιοδικά. Η παραλλαγή απαιτεί ακριβότερα εξαρτήματα που δεν μπορούν να παραχθούν ανεξάρτητα. Η θετική ποιότητα είναι η υψηλή ακρίβεια της επεξεργασίας και η δυνατότητα βαθιάς αυτονομίας. Για παράδειγμα, η αυτόματη άρδευση στάγδην είναι ευκολότερη στη ρύθμιση της επιθυμητής ταχύτητας και όγκου παράδοσης.

ΒΙΝΤΕΟ: Τι πρέπει να είναι ένα έξυπνο θερμοκήπιο

Λόγω της υδραυλικής μεθόδου, θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί καλός αερισμός και ένα αυτόματο σύστημα άρδευσης στάγδην. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ηλεκτρική σύνδεση στο δίκτυο. Η εργασία ενός τέτοιου συστήματος συνεπάγεται μεταβολές της πίεσης ή της θερμοκρασίας. Χάρη σε αυτό, αυτόματη άρδευση των θερμοκηπίων.

Ο τρίτος τύπος είναι σε ζήτηση για εγκατάσταση αυτόνομου εξαερισμού. Με τη βοήθειά του είναι δυνατή η προσαρμογή των εργασιών των αυτόματων παραθύρων για θερμοκήπια. Στην καρδιά του σχεδίου υπάρχει μια διμεταλλική πλάκα. Είναι κατασκευασμένο από δύο υλικά με διαφορετικούς βαθμούς θερμοκρασιακής επέκτασης.

Στις περιπτώσεις που ο αέρας θερμαίνεται περισσότερο από τον απαιτούμενο δείκτη, συμβαίνει παραμόρφωση του κεραμιδιού, λόγω του οποίου ανοίγει το παράθυρο ή η πόρτα. Όταν αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, τα αυτόματα παράθυρα για το θερμοκήπιο από πολυανθρακικό επιστρέφουν στην αρχική κλειστή θέση τους.

Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα

Υπάρχουν πολλές πιο κοινές επιλογές για την οργάνωση άρδευσης χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και έχουν λάβει πολλές θετικές κριτικές.

Το αυτόματο σύστημα άρδευσης στο θερμοκήπιο χρειάζεται τα ακόλουθα συστατικά στοιχεία:

 • συμπαγής αντλία τυμπάνου.
 • ισχυροί ψεκαστήρες.
 • Σύστημα καλωδίωσης (σκληρός ή μαλακός εύκαμπτος σωλήνας).
 • μεγάλη δεξαμενή σφραγισμένου νερού.

Επιλέγουμε τις διαστάσεις της δεξαμενής από τον υπολογισμό των παραμέτρων του θερμοκηπίου. Επαρκής είναι 20-30 λίτρα υγρού ανά τετραγωνικό μέρα την ημέρα. Κατά συνέπεια, για μια περιοχή περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων, απαιτείται ένα βαρέλι τουλάχιστον 200-300 λίτρα την ημέρα. Για το νερό χύνοντας για μια εβδομάδα, χρειάζεστε μια δεξαμενή κύβου.

Το σύστημα άρδευσης στάσιμου σωλήνα για το θερμοκήπιο πραγματοποιείται στο διάδρομο. Χρησιμοποιώντας τον προσαρμογέα, συνδέστε τον ψεκαστήρα. Η παροχή νερού από τη δεξαμενή περιορίζεται από ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, η οποία τροφοδοτείται από την τροφοδοσία από το δίκτυο σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Ελέγχετε πάντοτε την στάθμη του νερού στο βαρέλι. Για να διατηρηθεί αυτό είναι βολικό για την περιοδική άντληση, η οποία μπορεί επίσης να αυτοματοποιηθεί με ένα κύκλωμα πλωτήρα, όπως και στο μπολ τουαλέτας.

VIDEO: Πώς να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες στο θερμοκήπιο

Απλή άρδευση στάγδην

Οι κάτοικοι του καλοκαιριού χρησιμοποιούν το σύστημα Drop Drip, αν και η χρήση συμβατικών ιατρικών droppers θα μειώσει σημαντικά το κόστος της διαδικασίας. Έχει τη μέγιστη απόδοση σε αυτό το σύστημα.

Αρκεί να έχετε ένα μπουκάλι νερό σε 20-30 λίτρα και μερικούς εύκαμπτους σωλήνες με σταγονόμετρα. Το σύστημα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του με μικρό αριθμό φυτών σε θερμοκήπιο ή θερμοκήπιο.

Χρήση βιδών με αυτοκόλλητη τομή

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς επαρκούς αριθμού σταγόνων, τότε θα γίνει η μέθοδος με αυτο-κοψίματα. Στον εύκαμπτο σωλήνα απέναντι από κάθε φυτό, βιδώστε τη βίδα έτσι ώστε να μην τρυπηθεί η δεύτερη πλευρά του σωλήνα.

Αρχίζουμε την άρδευση σε ένα σπιτικό σωλήνα νερού. Ρυθμίζουμε την τροφοδοσία για κάθε μονάδα βιδώνοντας / ξεβιδώνοντας τα σπειρώματα του υλικού. Χρειάζεται ένας μεγάλος χρόνος ρύθμισης, αλλά το κόστος είναι αρκετά χαμηλό.

Πώς να ελέγξετε την υγρασία

Η αυξημένη υγρασία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα φυτά. Από αυτό, οι πολιτισμοί μπορεί να αρρωσταίνουν και να σαπίσουν. Υπάρχουν ορισμένες τιμές κατωφλίου που δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Επίσης, η έλλειψη υγρασίας συμβάλλει στην αποξήρανση του εδάφους και των ίδιων των φυτών.

Στην εγχώρια αγορά υπάρχει μια ειδική τεχνική που ρυθμίζει και τις δύο παραμέτρους σε εσωτερικούς χώρους. Όταν υπάρχει έλλειψη υγρασίας στον αέρα, τροφοδοτείται στο έδαφος και όταν αυξάνεται, η παράμετρος μειώνεται έως ότου η υγρασία σταματήσει τελείως.

Η βέλτιστη τιμή υγρασίας για θερμοκήπια και θερμοκήπια με εγχώρια φυτά συνήθως θεωρείται ότι είναι 65-75%. Αυτό είναι αρκετό για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτισμών.

Ο αισθητήρας υγρασίας μπορεί να συνδεθεί με την αυτόματη άρδευση και να εξασφαλίσει την ομαλοποίηση της τιμής, συμπεριλαμβάνοντας ή κλείνοντας τη βρύση νερού.

Φυσικά, είναι αδύνατο να αποκλειστεί εντελώς η παρουσία ενός ατόμου στο θερμοκήπιο, καθώς και να αντικατασταθεί με σύγχρονο εξοπλισμό. Είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η λειτουργικότητα του εξοπλισμού, καθώς και η παρουσία όλων των αρχικών συνθηκών λειτουργίας του, για παράδειγμα, ηλεκτρικής ενέργειας, επαρκούς ποσότητας νερού στη δεξαμενή κ.λπ. Παρόλα αυτά, τέτοια συστήματα διευκολύνουν σημαντικά την εργασία σε ένα θερμοκήπιο ή ένα θερμοκήπιο, ενώ αυξάνουν ποιοτικά το επίπεδο και τον όγκο της καλλιέργειας.

VIDEO: Πώς να κάνετε ακόμα πιο εύκολο το αυτόματο πότισμα στο θερμοκήπιο

Ποια είναι η ουσία της αυτοματοποίησης του θερμοκηπίου;

Οποιοδήποτε θερμοκήπιο στο οποίο θα ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί ελάχιστη προσπάθεια προκειμένου να παρασχεθούν στις εγκαταστάσεις άνετες συνθήκες καλλιέργειας θα πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • αυτόματα το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας θα πρέπει να διατηρηθεί μέσα στο θερμοκήπιο.
 • το πότισμα των φυτών πρέπει να διεξάγεται εγκαίρως και χωρίς τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα (άρδευση ή στάγδην άρδευση) ·
 • σύνθεση εδάφους - αυτορυθμιζόμενη, χωρίς συχνή αντικατάσταση.

Η κατά προσέγγιση τιμή της αυτοματοποίησης για το θερμοκήπιο είναι 1500 ρούβλια.

Ο εξοπλισμός με ακριβά ηλεκτρονικά δεν απαιτείται καθόλου.

Οι αυτοματισμοί για ένα θερμοκήπιο μπορούν να εγκατασταθούν με τα δικά τους χέρια ή να αγοραστούν σε ένα τοπικό κατάστημα "Garden-garden" με κόστος 1500 ρούβλια.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα παράλογο σε αυτό. Μετά από όλα, τα αυτόματα συστήματα εξαερισμού και το πότισμα των θερμοκηπίων, οι ενεργητικοί τρόποι διατήρησης του οικοσυστήματος του εδάφους δεν έχουν εκπλήξει από καιρό κανένα. Ακριβώς σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο, όλα αυτά λειτουργούν σε ένα σύνθετο και παρουσιάζουν φανταστικά αποτελέσματα. Έτσι τα θερμοκήπια διαφέρουν από το συνηθισμένο θερμοκήπιο και το θερμοκήπιο.

Τύποι αυτοματοποιημένων θερμοκηπίων

Σχέδιο τύπων θερμοκηπίων.

Όλα τα αυτοματοποιημένα θερμοκήπια μπορούν να χωριστούν σε 2 τύπους: αυτόνομες και πτητικές. Σχεδόν τέλειες συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών λαχανικών είναι σε θέση να δημιουργήσουν ενεργειακά εξαρτώμενα θερμοκήπια, στα οποία όλα τα διαθέσιμα έργα αυτοματισμού από το ηλεκτρικό δίκτυο. Ωστόσο, η εξάρτηση του αυτοματισμού από την ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πολύτιμων καλλιεργειών στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το χειμώνα, είναι αρκετό για αυτό το 1-2 ώρες. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ πιθανή, καθώς από την αποτυχία στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κανείς δεν είναι άνοσος. Επιπλέον, το κόστος του εξοπλισμού και της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό.

Ο αυτόνομος αυτοματισμός λειτουργεί από θερμική και ηλιακή ενέργεια. Αν και αντιδρά με κάποια καθυστέρηση στην αλλαγή της θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο, είναι κρίσιμη μόνο για ξαφνικές μεταβολές των συνθηκών θερμοκρασίας.

Συστάσεις για όσους κατασκευάζουν τα δικά τους θερμοκήπια

Εξετάστε μια περιγραφή ενός από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα θερμοκηπίων, εξοπλισμένα με αυτοματοποίηση - ένα θερμοκήπιο Malyshevsky.

Σύσταση 1: επιλογή της σωστής θέσης για το θερμοκήπιο με τα χέρια του με αυτοματοποίηση

Η διάταξη του θερμοκηπίου στην περιοχή.

Η επιλογή της θέσης του μελλοντικού αυτοματοποιημένου κτιρίου στον κήπο πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη:

 • προορισμός του θερμοκηπίου ·
 • γεωγραφικό πλάτος του τόπου ·
 • συστήματα αιολικής ενέργειας (τριαντάφυλλα ανέμου) στην περιοχή.

Η αρχή της μέγιστης χρήσης της ηλιακής ενέργειας βρίσκεται στη βάση όλων των μοντέλων των θερμοκηπίων, όχι μόνο με την αυτοματοποίηση. Ωστόσο, ο ήλιος συμπεριφέρεται διαφορετικά σε διαφορετικά γεωγραφικά πλάτη. Επιπλέον, μακριά από όλες τις κουλτούρες είναι ηλιόλουστη. Αν, για παράδειγμα, αποφασιστεί η κατασκευή αυτοματοποιημένου θερμοκηπίου για την καλλιέργεια όλων των εποχών βουλγαρικών πιπεριών, αγγουριών και χόρτων, τότε θα πρέπει να βρίσκεται από το νότο έως το βορρά. Με αυτή τη διάταξη το πρωί και το βράδυ, μπορεί να λάβει μια εξίσου μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός και δεν υπερθερμαίνεται στη μεσημβρινή ζέστη. Για τα νότια εποχιακά θερμοκήπια άνοιξη-καλοκαίρι, αυτός ο κανόνας είναι επίσης κατάλληλος. Το θερμοκήπιο, που κατευθύνεται από τα ανατολικά προς τα δυτικά, είναι πιο κατάλληλο για την καλλιέργεια ντομάτας και μελιτζάνας. Έτσι μπορούν τα θερμοκήπια τους να βρίσκονται στη Δυτική Σιβηρία και τις κεντρικές περιοχές της Ρωσίας.

Ο καθένας ξέρει ότι ο πύος των ισχυρών ανέμων είναι κακό σημάδι για όλα τα θερμοκήπια. Ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να επηρεάσει δραματικά το εξωτερικό υπόβαθρο της θερμοκρασίας ή ακόμα και να αποκόψει μια ελαφρώς ενισχυμένη δομή από το έδαφος. Επομένως, η κατεύθυνση των κύριων ανέμων είναι σημαντική όταν επιλέγετε ένα μέρος για ένα μελλοντικό θερμοκήπιο. Εάν απαιτείται, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί πρόσθετη προστασία από τον άνεμο (για παράδειγμα, 10 μέτρα από το κτίριο για να κατασκευαστεί και να εγκατασταθεί ένας φράκτης). Και χρήσιμο και όμορφο.

Σύσταση 2: Τα μεταβατικά φαινόμενα αερισμού πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν ψηλότερα στη δομή του θερμοκηπίου

Το σχέδιο αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου.

Ακόμα και από το σχολικό μάθημα της φυσικής ο καθένας ξέρει ότι ο κρύος αέρας είναι πολύ βαρύτερος από τον θερμό αέρα. Με άλλα λόγια, ο κρύος αέρας είναι πάντα πιο κοντά στο δάπεδο στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα φυτά. Μπορεί να αποδειχθεί για αυτούς ως έντονο άγχος και πλήρη καταστροφή. Η συσκευή στο θερμοκήπιο του συστήματος για τον αερισμό χωρίς ρεύματα είναι μια έξοδος από μια παρόμοια κατάσταση.

Μπορείτε να το λύσετε με διάφορους τρόπους. Τοποθετήστε τα πάνελ εξαερισμού όσο το δυνατόν περισσότερο από το πάτωμα, η ιδανική επιλογή είναι στην οροφή του θερμοκηπίου. Εάν κάνετε τις πόρτες στο θερμοκήπιο σφικτά κλειστές και χωρίς ρωγμές, αυτό θα συμβάλει επίσης στον βέλτιστο αερισμό. Ο ψυχρός αέρας, που διαπερνά τα ψηλά τοποθετημένα παράθυρα, αναμιγνύεται με τον ανώτερο αέρα θερμού θερμοκηπίου. Με αυτόν τον τρόπο, η θερμότητα και η υγρασία ανταλλάσσονται. Και ως αποτέλεσμα, τα φυτά αισθάνονται αρκετά άνετα.

Αψιδωτά ή γκαζόν θερμοκήπια, που έχουν μεγάλες μετατοπίσεις στις στέγες, που ανεβαίνουν στην κορυφή, θα πρέπει να στέκονται σε ένα αρκετά σταθερό και αξιόπιστο θεμέλιο. Το σταθερό θεμέλιο για τέτοια θερμοκήπια δεν εγγυάται την πλήρη σταθερότητα της δομής με ανοικτούς πυλώνες και ισχυρό χτύπημα του ουρανού. Ο σχεδιασμός, που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή J. Mitlajderom, στην περίπτωση αυτή είναι μια καλή επιλογή.

Σύσταση 3: αν το θερμοκήπιο είναι εφοδιασμένο με φθηνό αλλά αξιόπιστο αυτοματισμό, η συμμετοχή των ιδιοκτητών στη διαδικασία του θερμοκηπίου θα είναι ελάχιστη

Το σχέδιο αυτόματου ανοίγματος του υαλοπίνακα για το θερμοκήπιο.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης και η δημιουργία ενός ιδανικού καθεστώτος θερμοκρασίας για την ωρίμανση των λαχανικών είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου πλήρως αυτοματοποιημένου θερμοκηπίου.

Η σημερινή αγορά είναι γεμάτη με μια μεγάλη ποικιλία αυτόματων συστημάτων, που διαφέρουν τόσο ως προς τη λειτουργικότητα όσο και ως προς την απόδοση. Αυτόματα αυτόματα "ανοίγματα" είναι τα πιο βολικά και πρακτικά συστήματα που λειτουργούν με την αρχή των υδραυλικών κυλίνδρων.

Η αρχή λειτουργίας αυτών των συσκευών είναι αρκετά απλή: το θερμαινόμενο ρευστό εντός του κυλίνδρου κατά τη διάρκεια της εκτόνωσης κινείται το έμβολο, το οποίο ανοίγει τη βρύση, από την οποία το νερό αντλείται προς το σύστημα άρδευσης ή το παράθυρο.

Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, το ψυκτικό υγρό στον κύλινδρο επιστρέφει το στέλεχος στην αρχική του θέση.

Σύσταση 4: οι θερμοσυσσωρευτές θα εξοικονομήσουν θερμότητα μετά το ηλιοβασίλεμα

Μια μεγάλη δωρεάν θερμάστρα είναι ο ήλιος για ένα θερμοκήπιο. Ένα τέτοιο δώρο της φύσης γίνεται δεκτό να χρησιμοποιείται με τη μέγιστη απόδοση σε μεγάλα θερμοκήπια. Μια εξαιρετική χωρητικότητα αποθήκευσης θα είναι μια μεγάλη χωρητικότητα, η οποία χρησιμοποιείται κάτω από το νερό για την στάγδην άρδευση των φυτών. Μπορεί να θερμαίνει το θερμοκήπιο τη νύχτα.

Η ηλιακή θερμότητα, εκτός από την καλή, μπορεί να προκαλέσει πραγματική ζημιά στις καλλιέργειες θερμοκηπίου. Το γεγονός είναι ότι η διαφορά μεταξύ της κανονικής θερμοκρασίας της καλλιέργειας και των ορίων πέρα ​​από την οποία γίνεται καταστροφή για τα φυτά δεν είναι πολύ αισθητή. Για παράδειγμα, για τις τομάτες, ο ιδανικός τρόπος ανάπτυξης είναι μεταξύ 32 και 35 ° C. Αλλά εάν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα αυξηθεί στους + 40 ° C, τα φυτά αρρωσταίνουν και πεθαίνουν. Η τόνωση του γυαλιού του θερμοκηπίου με ένα υδατικό διάλυμα κιμωλίας θα βοηθήσει στην προστασία των φυτών από σοβαρή υπερθέρμανση. Μετά από μια ύφεση, η θερμότητα του θερμοκηπίου συνιστάται να καθαρίζεται με καθαρό νερό. Εάν ζωγραφίζετε με ένα ματ μαύρο χρώμα βαρέως τύπου δεξαμενή νερού, τότε τονίζετε και δεν επηρεάζει τη συσσώρευση θερμότητας.

Σύσταση 5: Σε ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο, ακόμη και το χώμα πρέπει να ανανεώνεται αυτομάτως

Η συσκευή είναι θερμοκήπιο κατασκευασμένο από πολυανθρακικό.

Η φροντίδα του εδάφους στο θερμοκήπιο είναι ένα παραδοσιακό πρόβλημα για πολλούς αγρότες φορτηγών, οι οποίοι ανησυχούν για το μυαλό τους καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν ή ακόμη και όλο το χρόνο. Για εκείνους τους θερμοκήπια, που επιθυμούν μια για πάντα να απαλλαγούν από τη λύση τέτοιων ερωτήσεων, συνιστάται η μέθοδος του Κ. Malyshevsky.

Τι είναι η μέθοδος του Malyshevsky:

 • Το Biohumus χειροποίητης παραγωγής χρησιμεύει ως έδαφος.
 • Ένα οργανικό ή ορυκτό αχυρόστρωμα πάχους έως 10 cm τοποθετείται στην κορυφή της γόνιμης στρώσης.
 • αναγκαστικά στο έδαφος "πλημμυρίζουν" σκουλήκια της Καλιφόρνιας, τα οποία παρέχουν στις καλλιέργειες λαχανικών όλα τα απαραίτητα λιπάσματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ελπίζουμε ότι οι συστάσεις που δίνονται παραπάνω θα χρησιμεύσουν για μελλοντική χρήση για τη δημιουργία του ιδανικού θερμοκηπίου.

Έξυπνη θερμοκήπιο: πώς να αυτοματοποιήσετε με ακρίβεια την υγρή νοσοκόμα σας;

Κάποιος μεγαλώνει τα λαχανικά σε ένα θερμοκήπιο περισσότερο για το καλό της ίδιας της διαδικασίας: ωραίο με τα χέρια τους για να δημιουργήσουν κάτι, δείτε πώς να αυξηθεί τις ντομάτες και τις πιπεριές πρώτη, λίπανση, τη θεραπεία, τη συλλογή και να αναδείξουν για τους γείτονες. Ωστόσο, πολλοί θα ήθελαν να κάνουν πίσω στην πλάτη, όπως η οικονομία, μόνο ούτε τη δύναμη ούτε το χρόνο γι 'αυτό. Ήταν μόνο ένα όνειρο προτείνει: Αυτό θα ήταν μια δομή στην οποία όλοι αυξάνεται το ίδιο: ποτίζονται, γονιμοποιηθεί, θερμαίνεται και αερίζεται όταν χρειάζεται να... Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ήδη τέτοιες «έξυπνο» θερμοκηπίων, λόγω της ενεργό ανάπτυξη των τεχνολογιών και της αγοράς των κατασκευών τα πάντα από μια τεχνητή λίμνη με τεράστια συγκροτήματα του θερμοκηπίου, μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Πώς; Ο πιο εύκολος τρόπος - είναι να αγοράσει όλα εκεί ρυθμιστές υγρασίας, τα συστήματα στάγδην άρδευσης, ενδοδαπέδια θέρμανση με αισθητήρα θερμοκρασίας, αυτόματη ανοιχτήρια διέξοδο υπέρ και ένα τηλεχειριστήριο για όλη αυτή την ομορφιά.

Είναι αλήθεια ότι το κόστος τέτοιων συστημάτων μπορεί να μην αποπληρωθεί με φρέσκα λαχανικά ακόμη και για δέκα χρόνια (οι υποστηρικτές της ζωής με το "οικολογικό" στυλ θα υποστήριζαν αμέσως, οδηγώντας πολλά επιχειρήματα για μια υγιεινή και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή). Τότε, όμως, να μην επωφεληθείτε από την εμπειρία των έξυπνων αγροτών που έχουν δικό τους αυτοματισμό για θερμοκήπια και δημιουργούνται αποκλειστικά με αυτοσχέδια μέσα. Πώς; Και τι είναι ακόμα καλύτερο: αγοράζουν ακριβά συστήματα ή μεθόδους στο σπίτι; Τώρα σε όλα αυτά και καταλάβετε. Ας πούμε απλά: κάνοντας ένα θερμοκήπιο "έξυπνο" είναι απαραίτητο με το μυαλό!

Νέα προϊόντα κάθε χρόνο είναι πολύ, αυτό το βίντεο από την τελευταία έκθεση καινοτομιών για να αποδείξει αυτό:

Γιατί αυτοματοποίηση θερμοκηπίων;

Ας δούμε πιο προσεκτικά τι συμβαίνει σε ένα σχέδιο που δεν είναι "έξυπνο". Δηλαδή. η οποία είναι απλά δεν είναι γνωστή η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων και ο έλεγχος του μικροκλίματος της πραγματοποιείται όποτε είναι δυνατόν, αν και σχεδόν κάθε μέρα.

Νωρίς το πρωί, μόλις οι πρώτες ακτίνες του ήλιου εισέλθουν στο θερμοκήπιο, η θερμοκρασία στο τελευταίο αρχίζει να αυξάνεται αρκετά γρήγορα - και όσο υψηλότερο είναι το ύψος, τόσο πιο γρήγορα. Για τα φυτά αυτό είναι καλό. Εδώ υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: η διαφορά θερμοκρασίας αυτή τη στιγμή μεταξύ εδάφους και αέρα φθάνει μερικές φορές διαφορά 30 ° C! Οι ρίζες παραμένουν ακόμα κρύες, ενώ οι κορυφές των φυτών έχουν ήδη θερμανθεί. Και αυτό είναι που συμβαίνει: ένα "κρύο" υπόγειο μέρος ανεπαρκώς παρέχει μια θερμότερη κορυφή των φυτών, η οποία οδηγεί σε ένα στοιχειώδες έλλειμμα υγρασίας. Τι πραγματικά δεν είναι καλό για τα φυτά;

Ακόμα περισσότερο φυτά στρες υποβάλλονται σε θερμότητα σε ένα τέτοιο θερμοκήπιο. Μετά από όλα, συνήθως οι ιδιοκτήτες πάνε μόνοι τους για να ανοίξουν τα παράθυρα και τις πόρτες ήδη όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 40 ° C. Η υγρασία του αέρα πέφτει απότομα, τα φυτά αρχίζουν να υποφέρουν από ξηρασία. Και τι θα συμβεί στη συνέχεια; Ακόμη χειρότερα - οι πόρτες και τα παράθυρα ανοίγουν απότομα και το προκύπτον βύθισμα απομακρύνει τα απομεινάρια της τόσο αδύνατης υγρασίας. Ακριβώς όπως στην έρημο! Οι νεαροί βλαστοί από αυτό χάνουν την περιστροφή - η πίεση μέσα στα κύτταρα, εξασθενεί, και τα λουλούδια και οι ωοθήκες εξαφανίζονται εντελώς. Αλλά τα παράσιτα, ειδικά το ακάρεα αράχνη, αρχίζουν να αισθάνονται καλά από τη θερμότητα και την ξηρότητα.

Το βράδυ τα φυτά, φυσικά, θα αρχίσουν να ανακάμπτουν. Αλλά στο τέλος, η συγκομιδή, δεν μπορείτε να παρατηρήσετε πόσο λιγότερο και λιγότερο από ό, τι έχει ένας γείτονας με ένα μερικώς ή πλήρως αυτόματο θερμοκήπιο. Αυτό είναι το έργο ενός «έξυπνου» του θερμοκηπίου - είναι δυνατόν να διατηρηθεί ένα άνετο κλιματικό καθεστώς για τα φυτά στο θερμοκήπιο: υγρασία, θερμοκρασία, κορεσμού οξυγόνου και της υγρασίας.

Αυτοματοποιημένη από την τελευταία τεχνολογία

Τι μας προσφέρει σήμερα η τελευταία λέξη της τεχνολογίας;

Αυτόματο πότισμα

Έτσι, ένα από τα πιο φθηνά άρδευση συστήματα στάγδην είναι το περίφημο Aquadouse. Πρόκειται για ένα βαρέλι 200 ​​λίτρων, στο οποίο τροφοδοτείται νερό μέσω του βαρελιού αποστράγγισης βαρελιών. Αρκετά από αυτόν τον όγκο υγρού για περίπου 4-5 πότισμα - ιδανικό για όσους βλέπουν το θερμοκήπιο μία φορά την εβδομάδα, έρχονται στη χώρα. Δεν είναι λιγότερο δημοφιλές στη Ρωσία το σύστημα άρδευσης με σταγόνες με Ισραηλινοί στάλακες - υποτίθεται ότι είναι ισχυρότεροι και πιο ανθεκτικοί στην πίεση.

Ανοίγουμε τα παράθυρα με θερμική κίνηση

Δεν είναι τυχαίο ότι οι έμπειροι κηπουροί πιστεύουν ότι η θερμότητα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο κακό για τα φυτά θερμοκηπίου από το κρύο. Επομένως, η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων όσον αφορά τον αερισμό είναι απαραίτητη ακόμη και όταν έχετε την ευκαιρία και την επιθυμία να ελέγχετε την εσωτερική θερμοκρασία του θερμοκηπίου τουλάχιστον καθημερινά.

Αλλά όταν μειώνεται η θερμοκρασία, το λάδι, που ψύχεται, συστέλλεται και το παράθυρο κλείνει με το δικό του βάρος. Και προσαρμόζετε μετά το ανεφοδιασμό της θερμικής σας μονάδας ως εξής:

 1. Ανοίξτε τη βρύση και βεβαιωθείτε ότι η φιάλη στέκεται όρθια - για να αποτρέψετε την είσοδο αέρα στο σύστημα.
 2. Περιμένετε την επιθυμητή θερμοκρασία στο θερμοκήπιο και κλείστε τη βρύση.
 3. Αφήστε τα παραθυρόφυλλα κλειστά έτσι ώστε το σύστημα να μην έχει αέρα.

Όπως μπορείτε να δείτε, τίποτα περίπλοκο!

Αυτορυθμιζόμενη υγρασία - γιατί είναι τόσο σημαντική;

Στην πραγματικότητα, το πλεόνασμα υγρασίας, ακόμη και για φυτά θερμοκηπίου, δεν είναι καλό - αυτό μπορεί να τους προκαλέσει να αρρωστήσουν. Υπάρχει ένα όριο αυτής της τιμής, την οποία θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε διάφορες αυτόματες συσκευές.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μια ποικιλία μοντέλων παρόμοιας τεχνολογίας που μπορούν να ορίσουν τόσο το ανώτερο όσο και το κατώτατο όριο σχετικής υγρασίας σε ένα κλειστό έδαφος. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι απλώς εφαρμόζουν υγρασία στο έδαφος - όταν ο αέρας είναι στεγνός, η τροφοδοσία αυξάνεται και όταν φτάσει στο ανώτερο όριο, σταματά καθόλου. Θυμηθείτε, θεωρητικά ο κανόνας για τα φυτά θερμοκηπίου είναι 65-70%.

Είναι δυνατή η σύνδεση με συστήματα αυτόματης ανίχνευσης και αισθητήρα υγρασίας εδάφους - μόλις κορεστεί, η παροχή νερού θα τερματιστεί αυτόματα. Και εγκαταστήστε αυτόν τον αισθητήρα απευθείας στο έδαφος, δίπλα στα φυτά και το ριζικό σύστημα τους.

Αυτοματοποιημένη με ένα πονηρό και εγχώριο μέσο

Ας δούμε πώς μπορείτε να παρέχετε τις ίδιες εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος με αυτοσχέδια εργαλεία:

Μέθοδος 1. Ηλιακή απόσταξη

Αυτή είναι μια πολύ απλή μέθοδος αυτόματου ποτίσματος, η οποία δίνει αρκετή υγρασία στα φυτά ακόμα και στις πιο καυτές ημέρες. Η ουσία αυτής της αρχής είναι στην ηλιακή απόσταξη - όταν το νερό θερμαίνεται πριν από την απελευθέρωση του ατμού, και αυτός ο ατμός στη συνέχεια συμπυκνώνεται στο νερό.

Έτσι, παίρνουμε δύο πλαστικά μπουκάλια διαφορετικού μεγέθους, σε ένα από αυτά χύνουμε νερό, και το δεύτερο χρησιμοποιούμε ως κουκούλα για αυτό. Όταν το νερό από τον ήλιο εξατμιστεί, ο ατμός θα εγκατασταθεί στους τοίχους της κουκούλας. Αυτό το συμπύκνωμα υγραίνει το χώμα καλά, και όσο περισσότερο ο ήλιος λάμπει, τόσο πιο υγρασία τα φυτά θα πάρουν.

Αριθμός μεθόδου 2. Βάλτε από τη λαβή

Οι πιο απλές και δωρεάν συσκευές άρδευσης στάγδην μπορούν να κατασκευαστούν από συνηθισμένα πλαστικά μπουκάλια και ράβδους από παλιούς στυλογράφοι. Πλύνετε τις ράβδους με βενζίνη από την πάστα και κλείστε το ένα άκρο με ένα ξύλινο ραβδί. Ράψτε μια τρύπα βελόνας για 3-4 mm από το βύσμα. Επίσης, στη φιάλη, τρυπήστε την τρύπα - λίγο μικρότερη από τη ράβδο.

Και βάλτε τη φιάλη έτσι:

 • Επιλογή 1. Κόψτε το κάτω μέρος της φιάλης και δημιουργήστε μια τρύπα για τη ράβδο στο επίπεδο των ώμων. Κλείστε το φελλό με ένα πώμα και βάλτε το μπουκάλι ανάποδα.
 • Επιλογή 2. Κάντε μια τρύπα σε απόσταση 20-25 mm από τον πυθμένα, αφαιρέστε το φελλό και τοποθετήστε τη φιάλη στο κάτω μέρος. Σφραγίστε την τρύπα με πηλό.

Αυτό είναι όλο. Ρίξτε νερό και προσέξτε καθώς στάζει από τη ράβδο - κανονικά για 5 λεπτά πρέπει να εκπέμπει 10 σταγόνες.

Όπως παρατηρήσατε, η αυτόματη άρδευση και ο έλεγχος της υγρασίας για την οργάνωση και η αλήθεια δεν είναι πρόβλημα, αλλά με τον αερισμό θα πρέπει να τσιμπήσουν. Η πιο αξιόπιστη και εύκολη επιλογή είναι να αγοράσετε αυτόματα ανοίγματα για τα παράθυρα. Αλλά, αν θέλετε, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, δείτε τα άρθρα της ιστοσελίδας μας σχετικά με αυτά τα θέματα: πώς να φτιάξετε έναν υδραυλικό κύλινδρο ή έναν θερμικό κινητήρα. Αλλά η ουσία όλων αυτών των σχεδίων είναι η ίδια: το πετρέλαιο ή άλλο είδος υγρού σε αυτά επεκτείνεται από την άνοδο της θερμοκρασίας και ωθεί το έμβολο έξω. Αυτός, με τη σειρά του, ασκεί πίεση στο επόμενο στοιχείο της κατασκευής και το παράθυρο ανοίγει αργά. Μια περίεργη στιγμή: όταν στο "έξυπνο" θερμοκήπιο αρχίζουν να αυξάνονται τα στέμφυλα, οι γείτονες του τυχερού ιδιοκτήτη αρχίζουν επίσης να τρέχουν στα θερμοκήπια τους για να κάνουν αερισμό. Αυτό είναι ένα είδος αισθητήρα για τους άλλους.

Φυσικά, καμία αυτόματη θερμοκήπια δεν θα κάνει για εσάς το 100% της δουλειάς σας, αλλά ακόμα να απαλλαγείτε από τη ρουτίνα και τους "χορούς με ένα τύμπανο", όπως οι Ρώσοι κύριοι θέλουν να πουν σήμερα - είναι ωραίο. Και αυτός ο επιπλέον χρόνος για νέα πειράματα!

Θερμική κίνηση για θερμοκήπια

Προϊόντα 1-15 από 21

 • Αναφορά: N4078
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 2618 τεμ.

1650 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N4079
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 4824 τεμ.

900 r. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0275
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 27 τεμ.

2250 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2074
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 279 τεμ.

2550 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0277
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 54 τεμ.

2900 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0393
 • Παραγωγή: Λευκορωσία
 • Διαθεσιμότητα: 107 τεμάχιο σε απόθεμα τεμάχια σε απόθεμα

1650 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0430
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 28 τεμ.

1350 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2073
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 145 τεμ.

2650 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2087
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 49 τεμάχιο σε στοκ.

2300 μ. - από 4 τεμ.

 • Αναφορά: N0924
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 41 τεμ.

2800 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N2096
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 106 τεμάχιο σε απόθεμα τεμάχια σε απόθεμα

160 ρούβλια. - από 4 τεμ.

 • Αναφορά: N3917
 • Κατασκευή: Ιρκούτσκ
 • Διαθεσιμότητα: 26 τεμ.

2780 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N5024
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 328 τεμ.

1850 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αναφορά: N0395
 • Παραγωγή: Δανία
 • Διαθεσιμότητα: Προς παραγγελία

4490 ρ. - από 2 τεμ.

 • Αριθμός προϊόντος: N5314
 • Κατασκευή: Ρωσία
 • Διαθεσιμότητα: 38 τεμ.

2350 ρ. - από 2 τεμ.

Τα φυτά θερμοκηπίου απαιτούν προσοχή. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να παρακολουθούν το θερμοκήπιο όλο το καλοκαίρι. Ο αυτοματισμός έρχεται στη διάσωση.

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αυτοματισμού θερμοκηπίων - θερμικής κίνησης. Αυτό το μικρό προϊόν μοιάζει με πνευματική στάση, αλλά λειτουργεί με μια ελαφρώς διαφορετική αρχή.

Η θερμική κίνηση του θερμοκηπίου αντιδρά στη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν ο αέρας θερμαίνεται μέχρι ένα ορισμένο επίπεδο, η ράβδος του προϊόντος θα αρχίσει να αφήνει το περίβλημα και να σπρώχνει την πόρτα ή το παράθυρο που είναι συνδεδεμένο με αυτό. Όταν πέσει η θερμοκρασία, η ράβδος μπορεί να ωθηθεί στο εσωτερικό και το θερμοκήπιο να κλείσει. Επίσης υπάρχουν θερμικοί δίσκοι για θερμοκήπια με κλειστές πόρτες, οι οποίες κλείνουν οι ίδιοι τις πόρτες και τα παράθυρα.

Το Internet-shop "Planet Sadovod" προσφέρει την αγορά θερμικού δίσκου για ένα θερμοκήπιο με παράδοση σε οποιαδήποτε πόλη της Ρωσίας! Εργαζόμαστε με αξιόπιστους προμηθευτές, ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εφοδιαστικής. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ένα θερμικό αυτοκίνητο για ένα θερμοκήπιο στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη ή σε μια άλλη μεγάλη πόλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες των ταχυμεταφορών.


Παράδοση με courier από το Μόσχα
Παράδοση με courier από το Αγία Πετρούπολη
Παράδοση με courier από το Khabarovsk

"Έξυπνο θερμοκήπιο": αυτοματισμός για θερμοκήπια

Πολλοί υποστηρικτές της οικονομίας στον κήπο, που ασχολούνται με την καλλιέργεια διαφόρων πολιτισμών, αρχίζουν με την κατασκευή ενός συνηθισμένου θερμοκηπίου. Αφού φυτευτούν οι σπόροι, ξεκινούν διάφορες προσπάθειες για τη διατήρηση και διατήρηση των καλλιεργειών. Εάν το θερμοκήπιο είναι μικρό, τότε δεν θα ανησυχεί πάρα πολύ. Αλλά τι γίνεται με εκείνους που έχουν οικοδομήσει μια τεράστια δομή στην περιοχή, η οποία απαιτεί σχεδόν συνεχή επίβλεψη; Το υλικό μας θα αναφέρει τις ιδιαιτερότητες των "έξυπνων θερμοκηπίων", που καθιστούν δυνατή τη σημαντική διευκόλυνση του έργου των αγροτών φορτηγών.

Τι είναι αυτό;

Πολλοί καλλιεργούν λαχανικά θερμοκηπίων για χάρη της διαδικασίας, επειδή είναι ωραίο να αισθανόμαστε ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται σχεδόν από μόνα τους. Κάποιοι ιδιοκτήτες ιστότοπων με μεγάλη ευχαρίστηση θα έκαναν αυτό το ζήτημα ακόμη πιο σοβαρά, αλλά αυτό δεν είναι μόνο η δύναμη, ούτε καιρός γι 'αυτό. Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που ελέγχει την άρδευση, τον εξαερισμό και την προμήθεια λιπασμάτων εξακολουθεί να είναι το όριο των ονείρων κάποιων καλοκαιρινών κατοίκων. Στην πραγματικότητα, όλα τα όνειρα ήδη εργάζονται με επιτυχία στην πραγματική ζωή.

Λόγω του ότι η πρόοδος εξελίσσεται συνεχώς, το "έξυπνο θερμοκήπιο" υπάρχει στην πραγματικότητα. Η ανάπτυξη της αγοράς κατασκευών και των σχετικών τεχνολογιών έχει οδηγήσει στο γεγονός ότι σήμερα μπορεί να ελέγχει αυτόματα όλες τις διαδικασίες.

Πραγματικά, γιατί αυτοματισμού του θερμοκηπίου; Αρκεί να λάβουμε ως παράδειγμα μια συνηθισμένη εστία και να εξετάσουμε ποιες διαδικασίες συμβαίνουν εκεί. Δεδομένου ότι ο έλεγχος του κλίματος διεξάγεται εκεί σωστά, αλλά αυτό γίνεται, ει δυνατόν, αν και καθημερινά.

Με την εμφάνιση των πρώτων ακτίνων του ήλιου, η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αρχίζει να αυξάνεται έντονα. Αυτή είναι μια πολύ ευνοϊκή περίοδος για τα φυτά. Το μόνο πράγμα είναι ότι ταυτόχρονα με αυτό αυξάνεται η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εδάφους και αέρα. Από αυτή την άποψη, οι ρίζες, ενώ παραμένουν κρύες, δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν πλήρως τους βλαστούς με υγρασία. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει πολύ ευεργετική επίδραση στην ανάπτυξη των ωοθηκών.

Με τον εξαερισμό ακόμα χειρότερο. Ο ιδιοκτήτης πηγαίνει συνήθως να αερίζεται το θερμοκήπιο όταν η εσωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει την τιμή των 40 ° C. Με το άνοιγμα των θυρών και των αεραγωγών, ένα βύθισμα με ζεστό αέρα μεταφέρει τα υπολείμματα υγρασίας, σχηματίζοντας ουσιαστικά ένα κλίμα ερήμου. Έτσι δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό παρασίτων και ασθενειών.

Το βράδυ, όταν η θερμοκρασία ξαναβρίσκει την ισορροπία, τα φυτά θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Αλλά αν συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της συγκομιδής, τότε θα υπάρχουν περισσότερα λαχανικά από το αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο και θα φαίνονται πολύ πιο όμορφα. Αποδεικνύεται ότι το κύριο καθήκον του "έξυπνου" θερμοκηπίου είναι να παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα για τα φυτά.

Χαρακτηριστικά

Αυτό το έργο τέχνης "κήπου" έχει εμφανιστεί αρκετά και για πολλά χρόνια έχει απολαύσει μια άξιζε δημοτικότητα. Για να περάσετε όλη την ώρα στην προαστιακή περιοχή μπορεί να προσφέρει μόνο τους συνταξιούχους. Οι άλλες κατηγορίες ανθρώπων μπορούν να επισκέπτονται τους κήπους τους μόνο περιοδικά, στο έπακρο των δυνατοτήτων τους.

Το αυτόματο θερμοκήπιο είναι ένας μοναδικός σχεδιασμός, σχεδιασμένος να μεγιστοποιεί την προσπάθεια των αγροτών φορτηγών. Και για να κάνετε "έξυπνη" μπορείτε να έχετε οποιοδήποτε θερμοκήπιο. Όλα εξαρτώνται από τον καταλαβαίνω κηπουρό και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Το "έξυπνο" θερμοκήπιο για την κατοχή του "εύλογου" τίτλου πρέπει κατ 'ανάγκη να ανταποκρίνεται στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η θερμοκρασία στο εσωτερικό της εστίας πρέπει να ελέγχεται αυτόματα από έναν αισθητήρα αέρα.
 • υποχρεωτική διαθεσιμότητα ενός συστήματος στάγδην άρδευσης ·
 • Το χώμα στο θερμοκήπιο πρέπει να αποκατασταθεί χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο να γεμίζει από πάνω προς τα κάτω με νέα προϊόντα σύγχρονων συστημάτων παραγωγής. Ο εξοπλισμός του θερμοκηπίου μπορεί να παραχθεί με ελάχιστο κόστος. Η κύρια πτυχή είναι η συντονισμένη λειτουργικότητα όλων των εγκατεστημένων συστημάτων. Αυτό εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση.

Τύποι και σχέδια

Όλα τα οφέλη από τη δική σας εστία μπορείτε να τα δείτε σε μια εποχή που εμφανίζονται στο τραπέζι φρέσκα και νόστιμα λαχανικά. Και συμβαίνει κάθε μέρα, όχι μόνο στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Δεν υπάρχει ανάγκη κονσερβοποίησης και κατάψυξης για μελλοντική χρήση. Το θερμοκήπιο δίνει τα πάντα φρέσκα, φυσικά και δικά του.

Για να επιλέξετε ποιοτικό σχεδιασμό, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους του εδάφους και, φυσικά, να αποφασίσει για την επιλογή της καλλιεργούμενης καλλιέργειας. Είναι δύσκολο να μην χαθεί η ποικιλία των επιλογών που προσφέρονται, διότι σήμερα η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων και το ένα είναι καλύτερο από ένα άλλο. Και οι σύγχρονοι τεχνίτες της χώρας προσφέρουν τις δικές τους εφευρέσεις, πολύ πιο τέλειες από μερικά εργοστασιακά σχέδια. Έτσι τι να σταματήσετε την επιλογή σας;

Αρχικά, πρέπει να αποφασίσετε ποιο είναι το θερμοκήπιο:

 • τι θα αναπτυχθεί σε αυτό και σε ποιους όγκους?
 • Ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι ή όλο το χρόνο.
 • διαστάσεις της δομής.
 • τον αριθμό των λαχανικών που καλλιεργούνται (για προσωπική χρήση ή επίσης προς πώληση) ·
 • ο βαθμός αυτοματοποίησης του θερμοκηπίου κλπ.

"Έξυπνα θερμοκήπια" ή πώς να αυτοματοποιήσουν το θερμοκήπιο με τα χέρια τους: σύγχρονη τεχνολογία

Μέχρι σήμερα, θερμοκήπια με αυτόματο αερισμό και πότισμα όχι ασυνήθιστο. Μετά από όλα, σύμφωνα με τις νέες τεχνολογίες, θερμοκήπιο Αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία να απολαύσετε φυσικά και χρήσιμα δώρα της φύσης όλο το χρόνο.

Συχνά, όταν επιλέγετε ένα σχέδιο και κατάλληλο υλικό για θερμοκήπια, οι κηπουροί-κηπουρική υπενθυμίζουν την έννοια του "Έξυπνο θερμοκήπιο". Αλλά, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και οι διαφορές του από τις συνήθεις μέσες εστίες;

Στο άρθρο θα μιλήσουμε αυτοματισμού για θερμοκήπια με τα χέρια τους, τα οποία είναι προσαρμογές για το θερμοκήπιο και πώς να σωστά αυτοματοποιήστε ένα θερμοκήπιο.

Αυτοματισμός για το θερμοκήπιο: τι πρέπει να ψάξω;

Και έτσι, "Εύλογο θερμοκήπιο" - είναι, πρώτα απ 'όλα, ένα αυτοματοποιημένο σχεδιασμό που σας επιτρέπει να εργάζεστε με το μικρότερο κόστος. Οι πιο αυτόνομες λειτουργίες που θα εκτελέσει το κτίριο, τόσο λιγότερος χρόνος και προσπάθεια για την επεξεργασία και φροντίδα της καλλιέργειας.

Επιλογή ή συναρμολόγηση αυτόματο θερμοκήπιο με τα χέρια τους, πρέπει να καταλάβετε σαφώς τι είδους αποτελέσματα μπορεί να αναμένεται από αυτό το σύστημα.

Υπάρχουν οι ακόλουθες σύγχρονες τεχνολογίες για θερμοκήπια:

 • αυτόματη άρδευση στάγδην ·
 • σύστημα συντήρησης θερμοκρασίας αέρα.
 • αυτοματοποιημένος εξαερισμός και εξαερισμός ·
 • φωτισμός;
 • θερμομόνωση και θέρμανση.
 • σύστημα ομίχλης χαμηλής πίεσης για θερμοκήπια.

Συσσώρευση θερμότητας

Ο πρώτος λόγος για την εγκατάσταση ενός θερμοκηπίου είναι θερμότητας. Διατηρώντας τις βέλτιστες θερμοκρασίες εδάφους και αέρα, οι αποδόσεις μπορούν να επιτευχθούν σε κρύες ή υπερβολικά ζεστές εποχές.

Το κτίριο μπορεί να θερμανθεί χρησιμοποιώντας ηλεκτρικές θερμάστρες.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τον εξοπλίσετε θερμομονωτικό υλικό για καλύτερη συσσώρευση θερμότητας (ταινία με φυσαλίδες αέρα, διπλό γυαλί, θερμικές οθόνες, ξύλο).

Θέρμανση του θερμοκηπίου, μην ξεχνάτε ότι η θερμότητα μπορεί να "γλιστρήσει" μέσα από τα ραγισμένα γυαλιά ή τα ανοίγματα και τα παράθυρα εξαερισμού.

Το θερμοκήπιο, είναι οικονομικά αποδοτικό ηλιακή ενέργεια, λόγω της οποίας είναι δυνατή η επίτευξη επιπλέον θέρμανσης και θέρμανσης.

Η αποθήκευση της θερμικής ενέργειας είναι δυνατή με τη βοήθεια σωλήνων εγκατεστημένων κάτω από την οροφή του θερμοκηπίου, που εργάζονται πάνω πίσω οπαδούς.

Εξαερισμός αέρα και αερισμός

Για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του αέρα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε συστήματα εξαερισμού θερμοκήπια. Πολλά φυτά χρειάζονται όχι μόνο θέρμανση, αλλά επίσης ψύξη και μια τακτική εισροή καθαρού αέρα. Τα αυτόνομα συστήματα μπορούν να εξοπλιστούν με αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των λεκανών εξαερισμού, που λειτουργούν με υδραυλικό κύλινδρο, ηλεκτρικά συστήματα ή θερμική μονάδα.

Υδραυλικά συστήματα δεν χρειάζονται τροφοδοσία ρεύματος και χρησιμοποιούνται συχνά σε μικρά θερμοκήπια. Ανταποκρινόμενη στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, η συσκευή διορθώνει ομαλά την ανάγνωση του θερμόμετρου. Ένα άνετο καθεστώς θερμοκρασίας μπορεί να διατηρηθεί χρησιμοποιώντας που καλύπτει το σύστημα στα θερμοκήπια.

Στη χειμερινή περίοδο, μια τέτοια μηχανή για ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας, και στη θερμότητα προστατεύει την καλλιέργεια από υπερθέρμανση. Πλέγμα για σκίαση βοηθά στον αερισμό του αέρα ενώ ρίχνει τον άχρηστο ζεστό αέρα. Το άνοιγμα και το κλείσιμο του πλέγματος ελέγχονται από ηλεκτρικό κινητήρα.

Θερμικές οθόνες διαιρούνται σύμφωνα με τις τροποποιήσεις:

 • εξοικονόμηση ενέργειας. Παρέχει ασφάλεια θερμοκρασίας. Χρησιμοποιείται σε περιοχές με επικρατούσες κλιματολογικές συνθήκες.
 • σκίαση. Το φύλλο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή δημιουργεί ένα αντανακλαστικό αποτέλεσμα εμποδίζοντας έτσι τη διείσδυση ανεπιθύμητου θερμού αέρα.
 • σε συνδυασμό. Περιλαμβάνει εφέ εξοικονόμησης ενέργειας και σκίασης, που χρησιμοποιείται σε θερμές περιοχές.
 • διακοπή ρεύματος. Χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια σποροπαραγωγικών φυτών, έχει 100% σκιά.
 • αντανακλαστικό. Χρησιμοποιείται σε θερμοκήπια με τεχνητό φωτισμό. Διαθέτει χωρητικότητα θερμότητας και υγρασίας.

Θερμική οθόνη - Ένας άλλος τύπος συστήματος σκίασης. Ρυθμίστε τη θέση της οθόνης χρησιμοποιώντας ένα αυτοματοποιημένο σύστημα μικροκλίματος. Υπάρχουν δύο τύποι σκίασης:

Μηχανισμός σκίασης, λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές συνθήκες που είναι απαραίτητες για τα φυτά. Η κίνηση του μηχανισμού οφείλεται στο γρανάζι ή στα χαλύβδινα καλώδια.

Σύστημα άρδευσης

Το επόμενο σημείο στην αυτοματοποίηση του θερμοκηπίου θα είναι άρδευσης. Η υγρασία και το πότισμα είναι απαραίτητα για τα φυτά όχι λιγότερο από τον αέρα ή τον φωτισμό. Αυτοματοποιήστε την άρδευση με συσκευές που μπορούν να ελέγξουν την ένταση του ήχου, το κεφάλι και το πότισμα. Μέχρι σήμερα, υπάρχει ζήτηση για σύστημα άρδευσης σταγόνων, εντός εδάφους και ομβρίων.

 1. Σύστημα σταγονιδίων Παρέχει νερό στις ρίζες των φυτών, ξοδεύοντας μια ελάχιστη ποσότητα νερού. Με την ευκαιρία, αυτό το σύστημα στάγδην άρδευσης μπορεί να γίνει από τα χέρια του.

 • Σύστημα βρόχινου νερού λειτουργεί με ακροφύσια άρδευσης εξοπλισμένα με θερμοκήπια στην κορυφή. Αυτό είναι το πιο απλό και ομοιόμορφα ενυδατικό σχεδιασμό.
 • Επιλογές φωτισμού

  Το επόμενο πράγμα που χρειάζεστε για ένα αυτόματο πολυανθρακικό θερμοκήπιο είναι Φωτισμός. Μετά από όλα, τα φυτά χρειάζονται πολύ φως, ειδικά σε μια περίοδο έντονης ανάπτυξης, και το καλοκαίρι, αντίθετα, χρειάζεται σκίαση.

  Κατά τον σχεδιασμό της κατασκευής ενός θερμοκηπίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ποικιλία των καλλιεργούμενων καλλιεργειών, για παράδειγμα, τα τροπικά φυτά χρειάζονται πολύ περισσότερο φως και, ως εκ τούτου, μισό θερμοκήπιο. Ο τεχνητός φωτισμός ρυθμίζεται εύκολα και η κουλτούρα μπορεί να επισημανθεί απευθείας στην ακτίνα της καλλιέργειάς του.

  Για φωτισμό, λαμπτήρες φθορισμού, LED, λαμπτήρες εκκένωσης αερίων χρησιμοποιούνται.

  Για τη βλάστηση των δενδρυλλίων, καθώς και πρόσθετο φωτισμό το χειμώνα ή τη νύχτα, χρησιμοποιούνται λαμπτήρες φθορισμού που λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή του φωτός ημέρας.

  Οι λαμπτήρες εκκένωσης αερίων (νάτριο, υδράργυρος, αλογονίδιο μετάλλων) χρησιμοποιούνται σε βιομηχανική κλίμακα γεωργικών θερμοκηπίων.

  Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι η χρήση λαμπτήρων LED, οι οποίες έχουν απεριόριστη διάρκεια ζωής και μέγιστη ασφάλεια. Συμπεριφορά Φωτισμός στο θερμοκήπιο μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.

  Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εύκολο να το κάνετε αυτόματο θερμοκήπιο τα χέρια σας, αρκεί να σκεφτείτε την ιδανική τοποθεσία.

  Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος συνεπάγεται την επαναφόρτιση από ηλεκτρικό πίνακα ή άλλη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, επομένως πρέπει να σκεφτείτε την πιο εύκολη απόσταση από το θερμοκήπιο πηγή ενέργειας, από την οποία θα πραγματοποιηθεί η επαναφόρτιση. Το ίδιο ισχύει και για το σύστημα άρδευσης, το οποίο εξαρτάται άμεσα από την παροχή νερού.

  Τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης

  Χρήση αυτόματο σύστημα για θερμοκήπια παρέχουν την ευκαιρία να διευκολύνουν σημαντικά την εργασία στον κήπο σας και να αυξάνουν τις αποδόσεις έως και αρκετές φορές. Έχοντας εγκαταστήσει μια αυτόματη μηχανή για ένα θερμοκήπιο, είναι δυνατό να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη και ανάπτυξη φυτών χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή.

  Αυτόνομα συστήματα άρδευσης θα επιτρέψουν Εξοικονομήστε χρόνο, που δαπανάται για πότισμα, ειδικά σε προαστιακές περιοχές, όταν το πότισμα απαιτείται ακόμη και τις καθημερινές. Η ποσότητα νερού και λιπασμάτων που καταναλώνονται επίσης μειώνεται σημαντικά. Ο φωτισμός και η θέρμανση επιτρέπουν όλο το χρόνο να καλλιεργούν λαχανικά και βότανα σε θερμοκήπια.

  Τώρα ξέρετε τα πάντα αυτοματισμού θερμοκηπίου δικά σας χέρια. Θέτοντας ένα σύστημα ελέγχου του φαινομένου του θερμοκηπίου, εντάσεως εργασίας μειωμένη αρκετές φορές, πράγμα που σημαίνει ότι ο κήπος - δεν είναι μόνο ένα μέρος για σωματική εργασία, αλλά και ένα μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε τη χαλάρωση και την ενότητα με τη φύση!

  Αυτοματισμοί για θερμοκήπια: χαρακτηριστικά των ειδών και ιδιομορφίες της κατασκευής από τα χέρια τους

  Η αυτοματοποίηση ενός θερμοκηπίου έχει μεγάλη σημασία, διότι χάρη στις αυτόματες συσκευές, τα φυτά λαμβάνουν τη φροντίδα που χρειάζονται εγκαίρως. Πρόκειται για ένα νέο επίπεδο ανάπτυξης στον τομέα της γεωργίας. Ο έλεγχος του αυτόματου συστήματος θα λύσει πολλά προβλήματα και θα εξοικονομήσει ενέργεια. Μπορούν να εισαχθούν σε συμβατικά θερμοκήπια ή εξοχικές κατοικίες.

  Ο αυτοματισμός των θερμοκηπίων αποτελείται από διάφορα συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα θερμοκήπιο:

  Περισσότερες πληροφορίες χρειάζονται για κάθε πιθανότητα.

  Εξαερισμός θερμοκηπίου

  Ο εξαερισμός του δωματίου, διατηρώντας μια ισορροπία σε περίπτωση αλλαγών θερμοκρασίας παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή και την ανάπτυξη των φυτών. Φυσικά, μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε τα πλαίσια μόνοι σας. Αλλά τι γίνεται αν πρέπει να ταξιδέψετε μακριά ή να ελέγξετε το χρόνο; Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να αυτοματοποιήσετε τον εξαερισμό.

  Τέτοια συστήματα μπορούν να χωριστούν σε τύπους σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας τους.

  1. Ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου για τον αερισμό στο θερμοκήπιο. Λειτουργεί από θερμοστάτη. Όταν ο ηλεκτρονόμος θερμαίνεται, το ρελέ σβήνει και ενεργοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα του ανεμιστήρα. Η ευκολία είναι ότι υπάρχουν προσαρμογές στην ευαισθησία στη θερμοκρασία του αέρα και στον έλεγχο της ισχύος του συστήματος. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα. Εάν η τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των φυτών. Εάν αποσυνδέσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή γεννήτρια, η οποία θα απαιτήσει επιπλέον συνημμένα.
  2. Διμεταλλικό αυτόματο αερισμό. Η αρχή της λειτουργίας είναι η θέρμανση των πλακών, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να επεκτείνονται υπό την επίδραση των θερμοκρασιών. Όταν θερμαίνονται, αρχίζουν να λυγίζουν, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στο θερμοκήπιο. Κατά την ψύξη των πλακών, συμβαίνει το αντίθετο φαινόμενο. Αλλά αν τα πλαίσια είναι βαριά, τότε αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί πάντα.
  3. Υδραυλικό. Το σύστημα λειτουργεί με τους απλούστερους νόμους της φυσικής. Υπάρχει ένα υγρό στο σύστημα που θερμαίνεται εύκολα και ταυτόχρονα εισέρχεται στο σωλήνα ορείχαλκου. Αυτό, με τη σειρά του, κινείται σταδιακά προς τα εμπρός και ανοίγει το πλαίσιο στο θερμοκήπιο. Στην έκδοση του εργοστασίου, το σύστημα αποτελείται συνήθως από έναν υδραυλικό κύλινδρο και έναν ωστήριο ράβδου. Τα συστήματα είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν, και η ισχύς είναι επαρκής.

  Αυτόματο πότισμα

  Η επόμενη λειτουργία είναι το αυτόματο πότισμα στο θερμοκήπιο. Η αρχή της εργασίας για μια αγορά και οικιακή συσκευή είναι γενικά η ίδια. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τι θέλετε από αυτήν τη συσκευή και αν μπορείτε ανεξάρτητα να σχεδιάσετε ολόκληρο το σύστημα και να το ρυθμίσετε σωστά.

  Πριν αγοράσετε έτοιμο αυτόματο πότισμα, πρέπει να ξέρετε:

  • τύπος συστήματος ·
  • ισχύ της αντλίας.
  • ποιοι αισθητήρες ή βαλβίδες, γερανοί, εξαρτήματα (μηχανικά ή ηλεκτρομαγνητικά) χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο σύστημα.
  • ποια συνοδευτικά μέρη πρέπει να αγοράζονται.
  • την πολυπλοκότητα της αυτόματης συναρμολόγησης και της διαμόρφωσης του συστήματος.

  Στο θερμοκήπιο υπάρχουν ρυθμιζόμενοι και μη ρυθμισμένοι σταγονίδια. Με ρυθμιζόμενα στάσιμα, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση νερού.

  Η αυτόνομη άρδευση χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

  • άρδευση με ψεκαστήρα ·
  • στάγδην.
  • ενδοδαπέδια άρδευση.

  Ο ψεκασμός λειτουργεί με την αρχή του ντους. Ο σωλήνας τροφοδοτείται με νερό υπό πίεση και με τη βοήθεια ακροφυσίων αρδεύεται πάνω από τα φυτά. Μπορείτε να αγοράσετε το σύστημα στο κατάστημα. Για όλους τους τύπους άρδευσης, πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία, την ισχύ της αντλίας και τον τρόπο συναρμολόγησης.

  Όταν το νερό άρδευσης εν στάσει εισχωρεί με κάποιο τρόπο (ανάλογα με το είδος της παροχής νερού ή το σύστημα που συλλέγετε) στους σωλήνες που τοποθετούνται κατά μήκος των κλινών. Περαιτέρω υπό πίεση, το νερό μέσω ειδικών ακροφυσίων (ψεκαστήρες ή σταγονόμετρα) βγαίνει από τους σωλήνες και πέφτει στα κρεβάτια ή στο έδαφος κατευθείαν στις ρίζες των φυτών.

  Το υπέδαφος είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια πολυετών φυτών και συνίσταται στη χρήση δοχείων ή σωλήνων με οπές που εκσκαφέρονται στο έδαφος δίπλα στο ριζικό σύστημα του φυτού.

  Εγκαταστάσεις θέρμανσης και φωτισμού

  Το επόμενο σύστημα αυτοματισμού των θερμοκηπίων είναι θέρμανση. Υπάρχουν τρόποι για τη θέρμανση του θερμοκηπίου:

  • με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών,
  • αέριο,
  • χρησιμοποιώντας ένα λέβητα κ.λπ.

  Το πιο κερδοφόρο αυτή τη στιγμή είναι η συνηθισμένη θέρμανση, η σόμπα χτίζεται στο προθάλαμο του θερμοκηπίου και η καμινάδα διέρχεται από ολόκληρη την εστία ή ακόμα και από τα κρεβάτια.

  Η λειτουργία του αυτοματισμού φωτισμού είναι επίσης πολύ σημαντική. Καλώδια και σύρματα μπορούν να μεταφερθούν στην κορυφή του θερμοκηπίου ή να πλακόστρωναν στο έδαφος. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε λάμπες που δεν παράγουν θερμότητα. Τα φωτιστικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Μια απλή αυτοματοποίηση για θερμοκήπια μπορεί να δημιουργηθεί με τα χέρια τους, αυτό απαιτεί ένα ρελέ χρόνου που τοποθετείται σε ένα κύκλωμα για κάθε ομάδα φωτισμού. Στο χρονοδιακόπτη, ο χρόνος ενεργοποίησης / απενεργοποίησης είναι ρυθμισμένος, μερικοί φωτισμοί ανάβουν, άλλοι απενεργοποιούνται αυτόματα.

  Αυτοματισμοί στο θερμοκήπιο (βίντεο)

  Δημιουργία αυτόματης αναπαραγωγής από τα χέρια σας

  Τώρα που πωλούν διάφορα αυτόματα συστήματα άρδευσης, αλλά η κατασκευή του αυτοματισμού για το θερμοκήπιο με τα χέρια τους είναι διαθέσιμη σε πολλούς. Μπορείτε να φτιάξετε δοχεία με εξωτερικά ακροφύσια, ψεκαστήρες, κουμπιά, ταινίες με ενσωματωμένες σταγόνες στο σωλήνα. Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής που αγοράστηκε και κατασκευάστηκε με το χέρι είναι γενικά η ίδια. Το κύριο πράγμα είναι να καταλάβετε τι θέλετε από αυτήν τη συσκευή, πόσα εργαλεία είναι έτοιμα να επενδύσετε και αν μπορείτε να σχεδιάσετε και να ρυθμίσετε ανεξάρτητα το σύστημα σωστά. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κάνετε αυτόματη πότισμα για το θερμοκήπιο με τα χέρια σας.

  Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσετε από πού θα προέλθει το νερό: πηγάδι, δεξαμενή, δεξαμενή ή από σωλήνα παροχής νερού. Μια δεξαμενή ή ένα βαρέλι μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα ή στην αγορά. Η πηγή πρέπει να βρίσκεται κοντά στον τόπο όπου τοποθετείτε το σύστημα άρδευσης. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η έκταση του αρδευόμενου εδάφους. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο κατάστημα και την αγορά (κατά προτίμηση με τη βοήθεια ενός συμβούλου) σωλήνα ή πλαστικό σωλήνα, σταγονόμετρο, ταφ, αντλία, ελεγκτή ή το χρονόμετρο (αν θέλετε πότισμα έλαβε χώρα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα). Είναι καλύτερα να αγοράσετε φίλτρα καθαρισμού νερού.

  Η προετοιμασία του εδάφους για άρδευση, καθώς και η συναρμολόγηση του συστήματος πρέπει να γίνει εκ των προτέρων, πριν από τη φύτευση των σπόρων. Όταν αρχίζουν οι πρώτες άγονες ημέρες, δεν θα έχετε χρόνο να τρέξετε στα καταστήματα για να ψάξετε για σωλήνες και να δημιουργήσετε ένα σύστημα. Τοποθετήστε μια δεξαμενή ή ένα βαρέλι δίπλα στο θερμοκήπιο. Συνιστάται η τοποθέτηση μιας πηγής πάνω από το επίπεδο του εδάφους κατά 1 m. Κάνετε τάφους (εάν οι σωλήνες περάσουν στα ανώτερα στρώματα του εδάφους). Συναρμολογήστε το σύστημα σωληνώσεων στο ίδιο το θερμοκήπιο, συνδέοντας όλες τις αρθρώσεις σύμφωνα με το σχέδιο. Οι σωληνώσεις πρέπει να περνούν καθ 'όλο το μήκος του κρεβατιού. Τοποθετήστε τα βύσματα στα άκρα των σωλήνων. Κάνετε τρύπες στους σωλήνες ή τους εύκαμπτους σωλήνες με μια γραφίδα έτσι ώστε το σταγονόμετρο να εισάγεται μέσα στην τρύπα με δύναμη.

  Συνδέστε όλους τους σωλήνες στον κύριο σωλήνα, ο οποίος τροφοδοτείται από την αντλία. Τακτοποιήστε τα σταγονίδια έτσι ώστε να μην είναι πάρα πολλά για μια ομάδα φυτών. Αφαιρέστε όλα τα βύσματα και κάντε την πρώτη εκκίνηση του συστήματος. Ελέγξτε αν υπάρχει αρκετή πίεση, εάν υπάρχει υπερβολική ροή νερού, ρέει νερό από όλα τα σταγονόμετρα. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εκτελείται με χρονοδιακόπτη. Το νερό θα πρέπει να τροφοδοτείται και να επικαλύπτεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλη ροή νερού και υπερχείλιση των φυτών.

  Έτσι, η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας για τα φυτά και μια καλή συγκομιδή. Επιπλέον, τα συστήματα αυτοματισμού για τη διαχείριση του θερμοκηπίου είναι διαθέσιμα στους περισσότερους καλοκαιρινούς κατοίκους.

  Αυτοματισμοί για θερμοκήπια: πώς να αυτοματοποιήσουν τα χέρια τους, τύπους, χαρακτηριστικά, φωτογραφίες, βίντεο

  Ο αυτοματισμός των θερμοκηπίων αποτελείται από διάφορα συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα θερμοκήπιο:

  Περισσότερες πληροφορίες χρειάζονται για κάθε πιθανότητα.

  Εξαερισμός θερμοκηπίου

  Ο εξαερισμός του δωματίου, διατηρώντας μια ισορροπία σε περίπτωση αλλαγών θερμοκρασίας παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή και την ανάπτυξη των φυτών. Φυσικά, μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε τα πλαίσια μόνοι σας. Αλλά τι γίνεται αν πρέπει να ταξιδέψετε μακριά ή να ελέγξετε το χρόνο; Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να αυτοματοποιήσετε τον εξαερισμό.

  Τέτοια συστήματα μπορούν να χωριστούν σε τύπους σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας τους.

 • Ηλεκτρικό σύστημα ελέγχου για τον αερισμό στο θερμοκήπιο. Λειτουργεί από θερμοστάτη. Όταν ο ηλεκτρονόμος θερμαίνεται, το ρελέ σβήνει και ενεργοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα του ανεμιστήρα. Η ευκολία είναι ότι υπάρχουν προσαρμογές στην ευαισθησία στη θερμοκρασία του αέρα και στον έλεγχο της ισχύος του συστήματος. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα. Εάν η τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των φυτών. Εάν αποσυνδέσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ξεχωριστή γεννήτρια, η οποία θα απαιτήσει επιπλέον συνημμένα.
 • Διμεταλλικό αυτόματο αερισμό. Η αρχή της λειτουργίας είναι η θέρμανση των πλακών, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να επεκτείνονται υπό την επίδραση των θερμοκρασιών. Όταν θερμαίνονται, αρχίζουν να λυγίζουν, ανοίγοντας έτσι την πόρτα στο θερμοκήπιο. Κατά την ψύξη των πλακών, συμβαίνει το αντίθετο φαινόμενο. Αλλά αν τα πλαίσια είναι βαριά, τότε αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί πάντα.
 • Υδραυλικό. Το σύστημα λειτουργεί με τους απλούστερους νόμους της φυσικής. Υπάρχει ένα υγρό στο σύστημα που θερμαίνεται εύκολα και ταυτόχρονα εισέρχεται στο σωλήνα ορείχαλκου. Αυτό, με τη σειρά του, κινείται σταδιακά προς τα εμπρός και ανοίγει το πλαίσιο στο θερμοκήπιο. Στην έκδοση του εργοστασίου, το σύστημα αποτελείται συνήθως από έναν υδραυλικό κύλινδρο και έναν ωστήριο ράβδου. Τα συστήματα είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν, και η ισχύς είναι επαρκής.

  Αυτόματο πότισμα

  Η επόμενη λειτουργία είναι το αυτόματο πότισμα στο θερμοκήπιο. Η αρχή της εργασίας για μια αγορά και οικιακή συσκευή είναι γενικά η ίδια. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε τι θέλετε από αυτήν τη συσκευή και αν μπορείτε ανεξάρτητα να σχεδιάσετε ολόκληρο το σύστημα και να το ρυθμίσετε σωστά.

  Πριν αγοράσετε έτοιμο αυτόματο πότισμα, πρέπει να ξέρετε:

  • τύπος συστήματος ·
  • ισχύ της αντλίας.
  • ποιοι αισθητήρες ή βαλβίδες, γερανοί, εξαρτήματα (μηχανικά ή ηλεκτρομαγνητικά) χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο σύστημα.
  • ποια συνοδευτικά μέρη πρέπει να αγοράζονται.
  • την πολυπλοκότητα της αυτόματης συναρμολόγησης και της διαμόρφωσης του συστήματος.

  Στο θερμοκήπιο υπάρχουν ρυθμιζόμενοι και μη ρυθμισμένοι σταγονίδια. Με ρυθμιζόμενα στάσιμα, μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση νερού.

  Η αυτόνομη άρδευση χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

  • άρδευση με ψεκαστήρα ·
  • στάγδην.
  • ενδοδαπέδια άρδευση.

  Ο ψεκασμός λειτουργεί με την αρχή του ντους. Ο σωλήνας τροφοδοτείται με νερό υπό πίεση και με τη βοήθεια ακροφυσίων αρδεύεται πάνω από τα φυτά. Μπορείτε να αγοράσετε το σύστημα στο κατάστημα. Για όλους τους τύπους άρδευσης, πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία, την ισχύ της αντλίας και τον τρόπο συναρμολόγησης.

  Με στάγδην άρδευση, το νερό παίρνει με κάποιο τρόπο (ανάλογα με το είδος της παροχής νερού που κάνετε ή το σύστημα που συλλέγετε) στους σωλήνες που τοποθετούνται κατά μήκος των κλινών. Περαιτέρω υπό πίεση, το νερό μέσω ειδικών ακροφυσίων (ψεκαστήρες ή σταγονόμετρα) βγαίνει από τους σωλήνες και πέφτει στα κρεβάτια ή στο έδαφος κατευθείαν στις ρίζες των φυτών.

  Το υπέδαφος είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια πολυετών φυτών και συνίσταται στη χρήση δοχείων ή σωλήνων με οπές που εκσπλαχίζονται στο έδαφος δίπλα στο ριζικό σύστημα του φυτού.

  Εγκαταστάσεις θέρμανσης και φωτισμού

  Το επόμενο σύστημα αυτοματισμού των θερμοκηπίων είναι θέρμανση. Υπάρχουν τρόποι για τη θέρμανση του θερμοκηπίου:

  • με τη βοήθεια ηλιακών συλλεκτών,
  • αέριο,
  • χρησιμοποιώντας ένα λέβητα κ.λπ.

  Το πιο κερδοφόρο αυτή τη στιγμή είναι η συνηθισμένη θέρμανση, η σόμπα χτίζεται στο προθάλαμο του θερμοκηπίου και η καμινάδα διέρχεται από ολόκληρη την εστία ή ακόμα και από τα κρεβάτια.

  Η λειτουργία του αυτοματισμού φωτισμού είναι επίσης πολύ σημαντική. Καλώδια και σύρματα μπορούν να μεταφερθούν στην κορυφή του θερμοκηπίου ή να πλακόστρωναν στο έδαφος. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε λάμπες που δεν παράγουν θερμότητα. Τα φωτιστικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία. Μια απλή αυτοματοποίηση για θερμοκήπια μπορεί να δημιουργηθεί με τα χέρια τους, αυτό απαιτεί ένα ρελέ χρόνου που τοποθετείται σε ένα κύκλωμα για κάθε ομάδα φωτισμού. Στο χρονοδιακόπτη, ο χρόνος ενεργοποίησης / απενεργοποίησης είναι ρυθμισμένος, μερικοί φωτισμοί ανάβουν, άλλοι απενεργοποιούνται αυτόματα.

  Αυτοματισμοί στο θερμοκήπιο (βίντεο)

  Δημιουργία αυτόματης αναπαραγωγής από τα χέρια σας

  Τώρα που πωλούν διάφορα αυτόματα συστήματα άρδευσης, αλλά η κατασκευή του αυτοματισμού για το θερμοκήπιο με τα χέρια τους είναι διαθέσιμη σε πολλούς. Μπορείτε να φτιάξετε δοχεία με εξωτερικά ακροφύσια, ψεκαστήρες, κουμπιά, ταινίες με ενσωματωμένες σταγόνες στο σωλήνα. Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής που αγοράστηκε και κατασκευάστηκε με το χέρι είναι γενικά η ίδια. Το κύριο πράγμα είναι να καταλάβετε τι θέλετε από αυτήν τη συσκευή, πόσα εργαλεία είναι έτοιμα να επενδύσετε και αν μπορείτε να σχεδιάσετε και να ρυθμίσετε ανεξάρτητα το σύστημα σωστά. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να κάνετε αυτόματη πότισμα για το θερμοκήπιο με τα χέρια σας.

  Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αποφασίσετε από πού θα προέλθει το νερό: πηγάδι, δεξαμενή, δεξαμενή ή από σωλήνα παροχής νερού. Μια δεξαμενή ή ένα βαρέλι μπορεί να αγοραστεί σε ένα κατάστημα ή στην αγορά. Η πηγή πρέπει να βρίσκεται κοντά στον τόπο όπου τοποθετείτε το σύστημα άρδευσης. Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η έκταση του αρδευόμενου εδάφους. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο κατάστημα και την αγορά (κατά προτίμηση με τη βοήθεια ενός συμβούλου) σωλήνα ή πλαστικό σωλήνα, σταγονόμετρο, ταφ, αντλία, ελεγκτή ή το χρονόμετρο (αν θέλετε πότισμα έλαβε χώρα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα). Είναι καλύτερα να αγοράσετε φίλτρα καθαρισμού νερού.

  Η προετοιμασία του εδάφους για άρδευση, καθώς και η συναρμολόγηση του συστήματος πρέπει να γίνει εκ των προτέρων, πριν από τη φύτευση των σπόρων. Όταν αρχίζουν οι πρώτες άγονες ημέρες, δεν θα έχετε χρόνο να τρέξετε στα καταστήματα για να ψάξετε για σωλήνες και να δημιουργήσετε ένα σύστημα. Τοποθετήστε μια δεξαμενή ή ένα βαρέλι δίπλα στο θερμοκήπιο. Συνιστάται η τοποθέτηση μιας πηγής πάνω από το επίπεδο του εδάφους κατά 1 m. Κάνετε τάφους (εάν οι σωλήνες περάσουν στα ανώτερα στρώματα του εδάφους). Συναρμολογήστε το σύστημα σωληνώσεων στο ίδιο το θερμοκήπιο, συνδέοντας όλες τις αρθρώσεις σύμφωνα με το σχέδιο. Οι σωληνώσεις πρέπει να περνούν καθ 'όλο το μήκος του κρεβατιού. Τοποθετήστε τα βύσματα στα άκρα των σωλήνων. Κάνετε τρύπες στους σωλήνες ή τους εύκαμπτους σωλήνες με μια γραφίδα έτσι ώστε το σταγονόμετρο να εισάγεται μέσα στην τρύπα με δύναμη.

  Συνδέστε όλους τους σωλήνες στον κύριο σωλήνα, ο οποίος τροφοδοτείται από την αντλία. Τακτοποιήστε τα σταγονίδια έτσι ώστε να μην είναι πάρα πολλά για μια ομάδα φυτών. Αφαιρέστε όλα τα βύσματα και κάντε την πρώτη εκκίνηση του συστήματος. Ελέγξτε αν υπάρχει αρκετή πίεση, εάν υπάρχει υπερβολική ροή νερού, ρέει νερό από όλα τα σταγονόμετρα. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εκτελείται με χρονοδιακόπτη. Το νερό θα πρέπει να τροφοδοτείται και να επικαλύπτεται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλη ροή νερού και υπερχείλιση των φυτών.

  Έτσι, η αυτοματοποίηση των θερμοκηπίων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας για τα φυτά και μια καλή συγκομιδή. Επιπλέον, τα συστήματα αυτοματισμού για τη διαχείριση του θερμοκηπίου είναι διαθέσιμα στους περισσότερους καλοκαιρινούς κατοίκους.