Βακτηριοκτόνα τμήματα και μονάδες για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού

Η εταιρεία μας προσφέρει την προσφορά βακτηριοκτόνων τμημάτων και ενσωματωμένων μονάδων για απολύμανση με αέρα με υπεριώδη σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Προτεινόμενες τμήμα και ενότητες που αφορούν την υπεριώδη απολύμανση του αέρα σε συστήματα εξαερισμού είναι ασφαλή, έχουν υψηλή απόδοση απολύμανσης και μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγάλη ποικιλία, επιτρέπουν την εγκατάσταση σε υφιστάμενα κανάλια εξαερισμού.

 • 10 μοντέλα χωρητικότητας από 1300 έως 25000 m³ / h
  Lineup βακτηριοκτόνο τμήματα "Megalit" περιλαμβάνει 10 μοντέλα με απόδοση απολύμανσης αέρα με βακτηριοκτόνο αποτελεσματικότητα του 99,9% από 1300 m³ / hr (Megalit-2) έως 25000 m³ / h (Megalit-16).
 • Ενσωματώστε τους αγωγούς αέρα με τη βοήθεια στοιχείων σύνδεσης
  Τα βακτηριοκτόνα τμήματα της σειράς "Megalith" ενσωματώνονται στα υφιστάμενα και προβλεπόμενα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού εξαερισμού στα τμήματα των αεραγωγών.
 • Εύκολη εγκατάσταση στο στάδιο του έργου
  Είναι ευκολότερο να προβλεφθεί η εγκατάσταση του τμήματος "Megalith" στο στάδιο του σχεδιασμού του εξαερισμού, ωστόσο, είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός τμήματος σε ένα ήδη υπάρχον δίκτυο αγωγών, στο οποίο υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.
 • 6 μοντέλα χωρητικότητας από 650 έως 3500 m³ / h
  Lineup ενότητες βακτηριοκτόνο περιλαμβάνει 6 μοντέλα με απολύμανση απόδοση με βακτηριοκτόνο αποτελεσματικότητα 99,9% των 650 m³ / ώρα (Megalit Aero 100-1) έως 3500 m³ / hr (Megalit Aero 400-2).
 • Χωρίς προβλήματα δημιουργούνται σε οποιεσδήποτε θέσεις υφιστάμενων συστημάτων
  Τα βακτηριοκτόνα δομοστοιχεία UV ή τα κύτταρα της σειράς "Megalith Aero" ενσωματώνονται σε υπάρχοντα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού εξαερισμού. Το βακτηριοκτόνο δομοστοιχείο "Megalith Aero" μπορεί να εισαχθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του αεραγωγού του συστήματος εξαερισμού.

Τεκμηρίωση

Σχετικά με τη διήθηση αέρα και τα προβλήματα απολύμανσης στα συστήματα εξαερισμού

Η μικροβιολογική καθαρότητα του αέρα είναι σημαντική όχι μόνο για την υγεία του κάθε ατόμου. Η υγειονομική και επιδημιολογική ευημερία των επιχειρήσεων γεωργικής, τροφικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας εξαρτάται πρωταρχικά από την ποιότητα της απολύμανσης του αέρα και από όλες τις επιφάνειες των βιομηχανιών αυτών. Συμμόρφωση και υγιεινή δεν είναι μόνο υπαγορεύονται από τους κανονισμούς, αλλά η κοινή λογική, γιατί σε κάθε περίπτωση, τα τρόφιμα και τα φάρμακα δεν πρέπει να εκτίθεται σε κίνδυνο μόλυνσης από μικροοργανισμούς.

Δεν θα αναφέρουμε εδώ τέτοια τοπικά μέσα για την απολύμανση του αέρα και των επιφανειών, ως ακτινοβολητές και ανακυκλωτές. Όλες οι επιχειρήσεις της γεωργίας, της βιομηχανίας τροφίμων και της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι εξοπλισμένες με συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού, στα οποία ο αέρας, η εσωτερική εξάτμιση και άλλες ακαθαρσίες σε μεγάλες ποσότητες κινούνται μέσω των αεραγωγών πέρα ​​δώθε.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος δεν απολυμαίνουν τον αέρα

Στα συστήματα εξαερισμού, τα φίλτρα αέρα συλλαμβάνουν τα σωματίδια και τα μικροσωματίδια, αλλά οι μικροοργανισμοί, τα βακτηρίδια και οι λοιμώξεις είναι πέρα ​​από τις δυνατότητες των συστημάτων φίλτρων. Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει, αφού τα φίλτρα αέρα δεν έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν βακτήρια. Οι μικροοργανισμοί που αλιεύονται στους ιστούς των στοιχείων φίλτρου φιλτράρουν γρήγορα τον πολλαπλασιασμό, μειώνοντας σημαντικά την ικανότητα φιλτραρίσματος των φίλτρων. Εάν υπάρχει πολύ υγρασία στο σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού, ολόκληρο το σύστημα μπορεί να γίνει καταφύγιο για αποικίες μούχλας και διάφορους μικροοργανισμούς.

Οι συνήθεις βακτηριοκτόνοι λαμπτήρες δεν είναι αποτελεσματικοί λόγω της χαμηλής ισχύος της ακτινοβολίας UV

Το πρόβλημα της απολύμανσης των αγωγών και των αεραγωγών των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού επιλύεται με συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας που βασίζονται σε βακτηριοκτόνες λάμπες. Ωστόσο, η χρήση τέτοιων συσκευών σε συστήματα ανταλλαγής αέρα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία καθιστούν τις συσκευές απολύμανσης δύσκολες και μειώνουν την αποτελεσματικότητά τους:

 • Συμβατικά βακτηριοκτόνο λάμπες, τα οποία είναι εξοπλισμένα με την απολύμανση συσκευή σε συστήματα εξαερισμού, το λεγόμενο λυχνίες υδραργύρου χαμηλής πίεσης, έχουν χαμηλή ισχύ ακτινοβολίας UV-C, βακτηριοκτόνο ρεύμα δεν υπερβαίνει τα 30 watts (UV-C ισχύς εξόδου ακτινοβολίας) καταναλώνονται σε 100 W ηλεκτρικής ισχύος. Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υψηλή απόδοση, οι καταναλωτές αναγκάζονται να αγοράζουν δύσκαμπτα και δαπανηρά συστήματα UV-απολύμανσης με μεγάλο αριθμό λαμπτήρων.
 • Η επίτευξη των αποδεκτών απόδοσης αυτών των φανών περιορίζει τη χρήση τους σε συστήματα ανταλλαγής αέρα: η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να είναι κάτω από τους + 15 ° C και η ταχύτητα εμφύσησης δεν υπερβαίνει τα 2 m / s.

Φυσικά, οι τιμές της θερμοκρασίας του αέρα και των ρυθμών ροής του αέρα στα συστήματα εξαερισμού είναι πολύ συχνά πέρα ​​από την ικανότητα αποτελεσματικής απολύμανσης συμβατικών βακτηριοκτόνων λαμπτήρων. Για την απολύμανση σε συστήματα εξαερισμού μεγάλου όγκου αέρα απαιτούνται ισχυροί βακτηριοκτόνοι λαμπτήρες με υψηλή ισχύ εξόδου της ακτινοβολίας UV-C.

Ανυπέρβλητη ισχύς της ακτινοβολίας UV-C - η αξιοπρέπεια των λαμπτήρων βακτηριοκτόνου αμαλγάματος

Με βάση τη δική τους έρευνα στο LIT NPO, αναπτύχθηκαν λάμπες αμαλγάματος, η ισχύς ορισμένων μοντέλων φτάνει 1 kW (!). Όταν ίσες ποσότητες αμαλγάματος και συμβατικών λαμπτήρων υδραργύρου χαμηλής πίεσης, υπεριώδη ακτινοβολία εξόδου ενός εκατοστού λαμπτήρα αμάλγαμα είναι πολλές φορές υψηλότερο, η οποία μειώνουν σημαντικά τις συνολικές διαστάσεις των συσκευών για την απολύμανση του αέρα σε συστήματα εξαερισμού.

Τα βακτηριοκτόνα τμήματα "Megalith" και τα δομοστοιχεία "Megalith Aero", τα οποία περιλαμβάνουν ισχυρούς λαμπτήρες αμαλγάματος, είναι πολύ αποτελεσματικά και συμπαγή. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων επιτρέπει την επίλυση σχεδόν κάθε προβλήματος απολύμανσης του αέρα στα συστήματα εξαερισμού.

Για την επιλογή των τμημάτων και των ενοτήτων για την επίτευξη της απαραίτητης αποτελεσματικότητας της απολύμανσης

Για να επιτευχθούν οι απαραίτητες παράμετροι αποδόμησης της απολύμανσης και η μεταφορά της απαιτούμενης δόσης βακτηριοκτόνου UV ακτινοβολίας, τα βακτηριακά τμήματα "Megalith" μπορούν να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού σε σειρά ή παράλληλα.

Για να εξασφαλιστεί η ενδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της απολύμανσης με τα δομοστοιχεία Megalith Aero, επιλέγεται επίσης ένα βακτηριοκτόνο δομοστοιχείο της απαιτούμενης ισχύος ή τοποθετούνται πολλά δομοστοιχεία σε ένα κανάλι.

Μεγάλη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων αμαλγάματος

Η διάρκεια ζωής των ισχυρών λαμπτήρων αμαλγάματος σε βακτηριοκτόνα τμήματα και δομοστοιχεία φθάνει 16000 ώρες, και αυτό είναι σχεδόν 2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας των βακτηριοκτόνων λαμπτήρων αμαλγάματος είναι πάρα πολύ. Στην πραγματικότητα, είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθούν άλλες παραλλαγές των παραγόμενων βακτηριοκτόνων λαμπτήρων, οι οποίες θα έχουν μακρύτερες ώρες εργασίας, καθώς οι συμβατικοί λαμπτήρες υδραργύρου λειτουργούν σχεδόν στο μισό.

Υψηλή ασφάλεια, καθώς ο υδράργυρος βρίσκεται σε δεσμευμένη κατάσταση

Κανείς δεν θα ισχυριστούν ότι υπάρχει, ακόμα και ο παραμικρός κίνδυνος βλάβης του λαμπτήρα συνηθισμένη λάμπα μικροβιοκτόνο με ατμούς υδραργύρου στο σύστημα εξαερισμού θα οδηγήσει άμεσα στη μόλυνση του μεγάλου όγκου του αέρα και του χώρου του κτιρίου, καθώς το σύστημα εξαερισμού κατανέμει γρήγορα αέρα μολυσμένο με υδράργυρο. Αποτελεσματική αέρα - αυτό είναι το καθήκον του συστήματος εξαερισμού, έτσι ώστε η ασφάλεια που χρησιμοποιείται στο σύστημα των στοιχείων εξαερισμού - μια σημαντική προϋπόθεση, διότι σε περίπτωση καταστροφής του βολβού του λαμπτήρα υδραργύρου, η ίδια αερισμού μπορούν να γίνουν όπλα μαζικής καταστροφής.

Δεν υπάρχει υγρός υδράργυρος

Όπως απολύμανση στοιχεία σε αυτά τα τμήματα και βακτηριοκτόνες ενότητες χρησιμοποιεί δυνατές λάμπες υπεριώδους αμάλγαμα των LIT, στις οποίες κανένα υγρό υδράργυρο, η οποία διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία και κανένα κίνδυνο δηλητηρίασης σε περίπτωση βλάβης λαμπτήρα ατμών υδραργύρου.

Το αμάλγαμα είναι ένα σκληρό κράμα

Το αμάλγαμα σε αυτούς τους βακτηριοκτόνους λαμπτήρες είναι ένα κράμα βισμούθιου, ινδίου και υδραργύρου, δηλαδή ο ίδιος ο υδράργυρος βρίσκεται σε δεσμευμένη κατάσταση.

Ασφάλεια και υψηλής λάμπες αμάλγαμα UV δύναμη, και ως εκ τούτου η υψηλή απόδοση της απολύμανσης, η οποία είναι σημαντική στην απολύμανση μεγάλων όγκων αέρα σε υψηλές ταχύτητες φυσώντας σωλήνες, καθιστά τη χρήση του βακτηριοκτόνου τμήματα και ενότητες των LIT στα συστήματα εξαερισμού ουσιαστικά το μόνο δυνατό μέσο για την εκτέλεση απολύμανση αέρα, όλα τα άλλα πράγματα είναι ίσα.

Φίλτρα εξαερισμού

Η εταιρεία παραγωγής «Vent-Συμμαχία» είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες που ειδικεύονται στην προμήθεια και την παραγωγή φίλτρων αέρα για τα συστήματα προσφοράς και της εξάτμισης, κεντρικό κλιματισμό και εξαερισμό.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας βρίσκονται στην περιοχή Kireevsky της περιοχής Tula και το γραφείο και η αποθήκη βρίσκονται στη Μόσχα στην οδό Storozhevoy.

Η δική μας παραγωγή φίλτρων για εξαερισμό και αξεσουάρ μας επιτρέπει να παράγουμε προϊόντα σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους σύμφωνα με την ΤΚ του πελάτη. Οι ειδικοί μας αναπτύσσουν τακτικά και εισάγουν αναλόγους για την αντικατάσταση ξένων συστημάτων φιλτραρίσματος. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να αγοράσετε φίλτρα στην καλύτερη τιμή, σε αντάλλαγμα για τα προϊόντα που παρέχονται με εξοπλισμό από τις χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Φίλτρα για συστήματα εξαερισμού

Ένα αναντικατάστατο μέρος οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού είναι το φίλτρο. Φίλτρο - μια συσκευή σχεδιασμένη να καθαρίζει τον αέρα από διάφορα είδη ακαθαρσιών, σκόνης, ρύπων, γράσων και οσμών. Το σύστημα εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για ευνοϊκό μικροκλίμα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Είναι σημαντικό να εξοπλιστεί το διαμέρισμα με εξαερισμό με διήθηση.

 • να αποτρέψει τη στασιμότητα των αέριων μαζών σε σαλόνια,
 • να αποτρέψει την εξάπλωση της οσμής κουζίνας στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές στην τουαλέτα,
 • αποφύγετε την ταλαιπωρία στο μπάνιο.

Φίλτρο: πριν και μετά τη λειτουργία

Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας μπορεί να είναι εξοπλισμένο τόσο με φιλτράρισμα όσο και με θέρμανση.

Η επιλογή αυτού ή του τύπου φίλτρου για το σύστημα εξαερισμού εξαρτάται από τους ακόλουθους δείκτες:

 • Από την απόδοση του συστήματος εξαερισμού
 • Από τη θερμοκρασία του αέρα που διέρχεται από το φίλτρο
 • Από τον τύπο του αεριζόμενου δωματίου
 • Από τις διαστάσεις των αεραγωγών


Κανονιστικά έγγραφα

Οι απαιτήσεις, η ταξινόμηση και η επισήμανση των φίλτρων παρουσιάζονται στο κανονιστικό έγγραφο GOST R 51251-99

Οι κύριες χαρακτηριστικές παράμετροι οποιουδήποτε φίλτρου για τον εξαερισμό είναι:

 1. Συντελεστής επίτευξης: είναι η αναλογία της συγκέντρωσης σωματιδίων μετά το φίλτρο και η συγκέντρωση σωματιδίων στο φίλτρο (σε εκατοστιαία αναλογία)
 2. Αποτελεσματικότητα - ο λόγος της διαφοράς στις συγκεντρώσεις σωματιδίων πριν και μετά τη συσκευή φίλτρου και η συγκέντρωση σωματιδίων πριν από το φίλτρο (εκφρασμένο ως ποσοστό).
 3. Το μέγεθος των ελάχιστων παγιδευμένων σωματιδίων.
 4. Εξαγωγή σκόνης Φίλτρο - η μέγιστη ποσότητα σκόνης που μπορεί να συσσωρεύσει το φίλτρο προτού αποτύχει.
 5. Παραγωγικότητα - τον όγκο του αέρα που διέρχεται από το φίλτρο ανά μονάδα χρόνου.
 6. Αεροδυναμική αντίσταση - Διαφορική πίεση στη ροή του αέρα πριν και μετά το φίλτρο σε δεδομένη χωρητικότητα.


Ταξινόμηση των φίλτρων αέρα

Όλα τα φίλτρα των συστημάτων εξαερισμού τροφοδοσίας χωρίζονται σε:

 • φίλτρα γενικού σκοπού,
 • φίλτρα που παρέχουν ειδικές απαιτήσεις για καθαρό αέρα στις εγκαταστάσεις.


Ανάλογα με τον βαθμό καθαρισμού τα φίλτρα μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

 • Βαθμός 1 ή ένα εξαιρετικά λεπτό φίλτρο ("απόλυτο" φίλτρο). Τα απόλυτα φίλτρα καθαρισμού διατηρούν λεπτά σωματίδια μεγέθους 0,1 μm. Χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου απαιτούνται υψηλές απαιτήσεις καθαρότητας αέρα: σε ιατρικά, φαρμακευτικά ιδρύματα, σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων κ.λπ. (Διαβάστε επίσης: Εξαερισμός καθαρού χώρου)
 • Βαθμός 2 ή ένα λεπτό φίλτρο. Δεν επιτρέπει σωματίδια μεγαλύτερα από 1 μm. Τα λεπτά φίλτρα κατά κανόνα χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού χώρων και συστημάτων κλιματισμού. Επίσης, η χρήση τους στο δεύτερο στάδιο καθαρισμού του αέρα (μετά την επεξεργασία) ασκείται.
 • Βαθμός 3 ή ένα χοντρό φίλτρο. Αυτός ο τύπος φίλτρου συλλαμβάνει σωματίδια μεγέθους 10 μικρών. Εγκαθίστανται σε χώρους που δεν απαιτούν υψηλό βαθμό καθαρισμού του αέρα (σε εργοστάσια παραγωγής σε συνθήκες υψηλής ρύπανσης και σκονισμένου αέρα εργασίας). Χρησιμοποιούνται επίσης ως προεπεξεργασία στα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Στην περίπτωση αυτή, τα χοντρά και λεπτά φίλτρα ταξινομούνται ως γενικός σκοπός. φίλτρα εξαιρετικά λεπτού καθαρισμού υποστηρίζουν ειδικές απαιτήσεις για καθαρό αέρα στο δωμάτιο.

Τύποι φίλτρων

Τα φίλτρα που είναι εγκατεστημένα στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα εξαερισμού χωρίζονται σε τύπους σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 1. Βακτηριοκτόνα
 2. Κασέτα (κυματοειδές)
 3. Ηλεκτρικό (ηλεκτροστατικό)
 4. Άνθρακας
 5. Φίλτρα HEPA

Βακτηριοκτόνα φίλτρα

Τα βακτηριοκτόνα φίλτρα είναι συσκευές που έχουν αντιμικροβιακή δράση στον αέρα που διέρχεται από αυτά. Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της παροχής και τον κυκλοφορούν αέρα. Αυτός ο τύπος φίλτρων εγκαθίσταται σε χώρους που απαιτούν υψηλό βαθμό καθαρότητας αέρα.

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου φίλτρων βασίζεται στις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας σε διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των οποίων τα μήκη κύματος βρίσκονται μεταξύ του ορατού φάσματος και της ακτινοβολίας ακτίνων Χ. Το κβαντικό της ενέργειας της υπεριώδους ακτινοβολίας, που εισέρχεται σε ένα μόριο ενός βακτηρίου, προκαλεί βλάβη στο DNA του, γεγονός που οδηγεί στον περαιτέρω θάνατό του. Τα βακτηριοκτόνα φίλτρα εγκαθίστανται για αερισμό σε ιατρικά, εκπαιδευτικά, βιομηχανικά και άλλα ιδρύματα με σκοπό τη διεξαγωγή υγειονομικών και επιδημιολογικών προληπτικών μέτρων με στόχο τη μείωση των μολυσματικών μικροοργανισμών στην αίθουσα. Κάθε βακτηριοκτόνο φίλτρο έχει μια ορισμένη ισχύ UV ακτινοβολίας, η οποία επιλέγεται σύμφωνα με την ποσότητα βακτηριοκτόνου όγκου του δωματίου (που καθορίζεται από τον τύπο του δωματίου).

Φίλτρα κασέτας

Ένα φίλτρο κασέτας για εξαερισμό είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους φίλτρων: μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα σχεδόν τα συστήματα καθαρισμού και κλιματισμού. Χρησιμοποιείται σε συστήματα επεξεργασίας ενός σταδίου και πολλαπλών σταδίων, κατά κανόνα, για τον καθαρισμό του ακατέργαστου αέρα. Τα φίλτρα κασέτας έχουν μεγάλη χωρητικότητα σκόνης.

Ο σχεδιασμός του φίλτρου κασέτας είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο (γαλβανισμένος χάλυβας), μέσα στο οποίο τοποθετείται κυματοειδές υλικό φίλτρου - μια χημική ίνα στο πλέγμα στήριξης. Η επιλογή του υλικού φίλτρου και το πάχος του προφίλ φίλτρου κασέτας καθορίζονται από τον απαιτούμενο βαθμό καθαρότητας αέρα στις ανάγκες του δωματίου και της παραγωγής.

Τα φίλτρα αυτά είναι διαθέσιμα: ο ιστός για αυτό το φίλτρο εξαερισμού δεν υπόκειται σε αναγέννηση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φίλτρων κασέτας είναι αβλαβή, επομένως, στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους, το φίλτρο ανακυκλώνεται ως απόβλητα κατασκευής.

Ηλεκτρικά φίλτρα

Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: τα αιωρούμενα σωματίδια (αεροζόλ), που διέρχονται από το ηλεκτροστατικό πεδίο μεταξύ των μεταλλικών πλακών που δημιουργούνται στη μονάδα φόρτισης, αποκτούν φορτίο. Κατόπιν φορτώθηκαν αεροζόλ υπό τη δράση ηλεκτρικών δυνάμεων, κινούνται στο ρεύμα αέρα, εγκαθίστανται σε ένα ηλεκτρόδιο που έχει ένα αντίθετο ηλεκτρικό φορτίο (που βρίσκεται στη μονάδα καταβύθισης).

Τα ηλεκτρικά (ή ηλεκτροστατικά) φίλτρα ταξινομούνται ως εξαιρετικά λεπτά φίλτρα. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν:

 • χαμηλό θόρυβο κατά τη λειτουργία,
 • επαναλαμβανόμενος καθαρισμός (συλλέκτης σκόνης - μεταλλική πλάκα).

Ωστόσο, αυτός ο τύπος φίλτρου έχει επίσης μειονεκτήματα:

 • Πρώτον, δεν εγγυώνται 100% απομάκρυνση των "βρώμικων" σωματιδίων από τον αέρα.
 • Δεύτερον, κατά τη διαδικασία καθαρισμού του αέρα με ηλεκτροστατικό φίλτρο, σχηματίζεται όζον, ο οποίος ακόμη και σε μικρές δόσεις είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία ουσία.


Φίλτρα άνθρακα

Βεβαιωθείτε ότι η καθαριότητα του αέρα στο δωμάτιο μπορεί επίσης να γίνει με φίλτρο από κάρβουνο με οπλισμένο αέρα για εξαερισμό: είναι ικανό όχι μόνο να απομακρύνει επιβλαβείς ακαθαρσίες αλλά και να απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο ενεργός άνθρακας είναι το υλικό φιλτραρίσματος σε αυτό το φίλτρο, το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά προσροφητικά.

Ενεργοποιημένοι κόκκοι άνθρακα

Ο αέρας καθαρισμού περνά διαμέσου μιας διασποράς κυλινδρικών κόκκων ενεργού άνθρακα. Ταυτόχρονα, μια ποικιλία βλαβερών ουσιών και δυσάρεστα ρυπογόνων ενώσεων που αποτελούν μέρος του αέρα απορροφάται από τα απορροφητικά σωματίδια. Το φίλτρο άνθρακα είναι ικανό να καθαρίζει τον αέρα ποιοτικά ακόμη και σε σχετικά χαμηλή πυκνότητα του χύδην υλικού, το οποίο συμβάλλει στην εμφάνιση μικρής αεροδυναμικής έλξης της ροής του αέρα καθώς περνά μέσα από το φίλτρο.

Τα φίλτρα άνθρακα είναι φίλτρα μίας χρήσης, το υλικό φίλτρου δεν έχει αναγεννητική ικανότητα. Καθώς επιτυγχάνεται ο μέγιστος κορεσμός σκόνης, το φίλτρο μπορεί να απορριφθεί ως απόβλητο κατασκευής, καθώς δεν περιέχει τοξικά ή τοξικά υλικά.


Φίλτρα HEPA

Για λεπτό και ιδιαίτερα λεπτό καθαρισμό αέρα, τα φίλτρα HEPA χρησιμοποιούνται ευρέως, τα οποία μπορούν να απομακρύνουν μια ποικιλία μικρών διασκορπισμένων προσμείξεων από τον αέρα.

Μια δημοφιλής παρανόηση μεταξύ των ανθρώπων είναι ότι το HEPA είναι το όνομα μιας συγκεκριμένης επιχείρησης ή μάρκας του κατασκευαστή του φίλτρου. Στην πραγματικότητα, η συντομογραφία HEPA (High Efficiency Particulate Arrestance) αναφέρεται στον τύπο των φίλτρων αέρα υψηλής απόδοσης. Τα φίλτρα HEPA για εξαερισμό παροχής είναι ένα "δίκτυο" τυχαία διατεταγμένων ινών, το πάχος του οποίου κυμαίνεται από 0,5 έως 5 μικρά. Ανακύπτει το ερώτημα: πώς τα φίλτρα HEPA διατηρούν σωματίδια μεγέθους 0,1 μm.

Η αρχή λειτουργίας αυτών των φίλτρων βασίζεται σε τρεις φυσικές διεργασίες: διάχυση, αδράνεια και εμπλοκή.

Το εφέ εμπλοκής.
Αυτή η διαδικασία, με τη σειρά της, βασίζεται σε δύο φαινόμενα: προσκόλληση και αυτοφυία.

Προσκόλληση Είναι μια φυσική διαδικασία που προκαλείται από τη διαμοριακή αλληλεπίδραση σωματιδίων σκόνης και ινών HEPA. Ως εκ τούτου, ένα στίγμα σκόνης, που πετάει μέσα από ένα στρώμα υλικού φιλτραρίσματος, αρκεί να αγγίξει την επιφάνεια των ινών για να συμβεί η πρόσφυση τους.

Αυτοσυγκέντρωση χαρακτηρίζει την ικανότητα των σωματιδίων της ίδιας χημικής φύσης να «κολλήσουν», σχηματίζοντας ισχυρές διαμοριακές ενώσεις, μετατρέποντας έτσι σε συσσωματώματα.

Το φαινόμενο αδράνειας είναι υπεύθυνο για την κατακρήμνιση των αερολυμάτων που διασκορπίζονται με λεπτή διασπορά. Τα σωματίδια που έχουν μικρή μάζα, κατά την κίνηση τους, κάνουν τυχαίες διακυμάνσεις, λόγω των οποίων έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια των ινών. Το φαινόμενο αδράνειας σας επιτρέπει να «πιάσετε» μεγαλύτερα σωματίδια. Λόγω της σχετικά μεγάλης μάζας, αυτά τα σωματίδια δεν είναι ικανά να φουσκώνουν εμπόδια στην πορεία τους και να "κόβουν" τις ίνες HEPA.

Τα φίλτρα HEPA για εξαερισμό μπορούν να είναι αναλώσιμα ή επαναχρησιμοποιήσιμα. Αυτό οφείλεται στο υλικό του φίλτρου. Οι ίνες μιας χρήσης HEPA είναι κατασκευασμένες από χαρτί ή γυαλί, επαναχρησιμοποιήσιμες - από φθοριοπλαστικό (είναι πιο ανθεκτικό και επίσης μπορεί να πλυθεί).

Η υγεία μας εξαρτάται από το τι αναπνέουμε. Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ένα από τα πιο οξέα προβλήματα της σύγχρονης ανθρωπότητας. Δυστυχώς, η εκκαθάριση του αέρα του δρόμου είναι ένα αδιάλυτο καθήκον για εμάς. Ωστόσο, είναι στην εξουσία μας να κάνουμε τον αέρα των χώρων στους οποίους βρισκόμαστε όσο το δυνατόν καθαρότεροι. Σε αυτό το τεύχος, βοηθάμε τον εξαερισμό του εφοδιασμού, εξοπλισμένο με φιλτράρισμα αέρα υψηλής ποιότητας: βοηθά στην εξάλειψη διαφόρων ατμοσφαιρικών ρύπων και σκόνης που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στους πνεύμονές μας.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να προσθέσω ότι το σύνηθες σύστημα φιλτραρίσματος (χωρίς ειδικές απαιτήσεις) για αντικείμενα όπως σπίτια, γραφεία, κατασκευές, αποθήκες κλπ. σε σχέση με το κόστος του συνολικού εξαερισμού του αντικειμένου παίρνει ένα μικρό κλάσμα, αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή μηχανικού για φίλτρα εξαερισμού

Βακτηριοκτόνα φίλτρα FPO για τον καθαρισμό του αέρα

Φίλτρα για βακτηριοκτόνο επεξεργασία αέρα του TSF για συστήματα εξαερισμού

TSF βακτηριοκτόνα φίλτρα που προορίζονται για βακτηριοκτόνο επεξεργασία του εφοδιασμού ή επιστροφής αέρα μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται για είδη υγιεινής και αντι-επιδημίας (προληπτικά) μέτρα για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρότυπα και κανόνες σχετικά με την παραγωγή και τη συντήρηση των χώρων, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.

Πεδίο εφαρμογής φίλτρα βακτηριοκτόνου θεραπείας των TSF - ιατρικά και ιατρικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βιομηχανικοί και δημόσιοι οργανισμοί κλπ. Τα φίλτρα TSF είναι συσκευές καναλιών που είναι εγκατεστημένες σε ορθογώνιο αγωγό και εκτελούν βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα που διέρχεται από αυτό. Έτσι, η βακτηριοκτόνος επεξεργασία αέρα εκτελείται απευθείας στον αγωγό αγωγών και δεν απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους στην αίθουσα.

Διαθέσιμο 2 εκδόσεις των φίλτρων TSF:
- χωρίς μονάδα ένδειξης λαμπτήρων.
- με ένα μπλοκ ενδείξεων για την υγεία των φανών, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της λειτουργικότητας των φανών (με τον χαρακτηρισμό του TSF, A) χωρίς άνοιγμα του τμήματος.

Φίλτρα TSF επιτρέπουν τη βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες των κτιρίων με το απαιτούμενο επίπεδο βακτηριοκτόνο δόσης (σύμφωνα με το εγχειρίδιο ταξινόμησης των χώρων P 3.5.1904-04 «Χρήση της υπεριώδους μικροβιοκτόνο ακτινοβολία για την απολύμανση του αέρα των χώρων» (η επίσημη έκδοση του Υπουργείου Υγείας RF).

Τα φίλτρα FPO (Arctos) για βακτηριοκτόνο επεξεργασία αέρα για στρογγυλά κανάλια

Τα φίλτρα TSF έχουν σχεδιαστεί για βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα τροφοδοσίας ή του αέρα ανακύκλωσης που διέρχεται μέσω αυτού μέσω της έκθεσης στη ρέουσα υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, η βακτηριοκτόνος επεξεργασία αέρα εκτελείται απευθείας στον αγωγό αγωγών και δεν απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους στην αίθουσα.

Υπεριώδης επεξεργασίας αέρα - είναι μια υγιεινής-επιδημιολογικής (προληπτικό) ενέργειας για τη συμβολή της συμμόρφωσης υγειονομικούς κανονισμούς για τη συσκευή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.


Το πεδίο εφαρμογής φίλτρων για την βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα είναι το TSF - ιατρικά και θεραπευτικά και προφυλακτικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα και δημόσιοι οργανισμοί κλπ.


Τα φίλτρα επεξεργασίας υπεριώδους αέρα του TSF επιτρέπουν βακτηριοκτόνο επεξεργασία αέρα για πέντε κύριες κατηγορίες χώρων με το απαιτούμενο επίπεδο βακτηριοκτόνου δόσης. (Κατάταξη των χώρων σύμφωνα με την κατευθυντήρια γραμμή P 3.5.1904-04 (Χρήση της υπεριώδους μικροβιοκτόνου ακτινοβολίας για την απολύμανση του εσωτερικού αέρα) επίσημη δημοσίευση του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.


Τα φίλτρα TSF είναι δύο τύποι συσκευών καναλιών: για τοποθέτηση σε ορθογώνιο αγωγό και για εγκατάσταση σε αεραγωγό κυκλικής διατομής (που παρουσιάζεται στον παρόντα κατάλογο). Το φίλτρο TSF περιέχει λαμπτήρες βακτηριοκτόνου.


Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, το TSF μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μονάδα ελέγχου MKL, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία της λυχνίας χωρίς άνοιγμα του τμήματος (TSF.-A). MCL έχει σχεδιαστεί για χρήση με λαμπτήρες έως 75 W, σε μια ποσότητα έως και 24 κομμάτια, με τη δυνατότητα εξ αποστάσεως on / off και μεταφορά στον υπολογιστή ελέγχου. Η MCL παρέχει ρολόι πραγματικού χρόνου και μη πτητική μνήμη (όταν η εξουσία είναι απενεργοποιημένη, ενώ το ρολόι Αυτόνομη 5 χρόνια), και το λογισμικό παρέχει μια λειτουργία καταγραφής του TSF με την ημερομηνία, την ώρα και την περιγραφή των γεγονότων, όπως ατυχήματα.


Το MCL παρακολουθεί τα παρακάτω όρια για την τάση τροφοδοσίας: όταν μειώνεται η τάση

220V κατά 15% (187V) ή αυξήθηκαν σε

250V, οι λυχνίες του TSF είναι απενεργοποιημένες. Στο MKL παρέχεται ο τρόπος αυτόματης επανεκκίνησης των λαμπτήρων, με μείωση της τάσης τροφοδοσίας κάτω από 187 V.


Το MKL σας επιτρέπει να λάβετε υπόψη την εξέλιξη του τελευταίου και να σημάνετε πότε οι λαμπτήρες φτάνουν στον πόρο που καθορίστηκε προηγουμένως κατά την εγκατάσταση νέων λαμπτήρων. Επιτρέπει επίσης τον έλεγχο της λειτουργίας των λαμπτήρων και των ηλεκτρονικών στραγγαλιστικών πηνίων (ΗΚΓ) που είναι άμεσα υπεύθυνα για τη λειτουργία των βακτηριοκτόνων λαμπτήρων. Το MKL διαθέτει υποδοχή σύνδεσης για τον τερματικό διακόπτη (προαιρετικό). Αυτό το στοιχείο χρησιμεύει για να προστατεύσει τον χρήστη από το τυχαίο άνοιγμα του καλύμματος φίλτρου TSF με τις λυχνίες που λειτουργούν.

Φίλτρο βακτηριοκτόνου επεξεργασίας αέρα Arctos FCF 200-01 (A)

Τιμή: 32 900 ₽

 • Κατασκευαστής: Арктос
 • Μοντέλο: TSF 200-01 (A)
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Το βακτηριοκτόνο φίλτρο για στρογγυλά κανάλια

Φίλτρα βακτηριοκτόνα επεξεργασία του αέρα FBO προορίζονται για τη βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα παροχής ή ανακυκλοφορίας με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται για είδη υγιεινής και αντι-επιδημίας (προληπτικά) μέτρα για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρότυπα και κανόνες σχετικά με την παραγωγή και τη συντήρηση των χώρων, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.

Το πεδίο εφαρμογής των φίλτρων για την βακτηριοκτόνο επεξεργασία των TSF είναι ιατρικά και θεραπευτικά και προληπτικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βιομηχανικοί και δημόσιοι οργανισμοί κλπ. Τα φίλτρα TSF είναι συσκευές καναλιών που είναι εγκατεστημένες σε ορθογώνιο αγωγό και εκτελούν βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα που διέρχεται από αυτό. Έτσι, η βακτηριοκτόνος επεξεργασία αέρα εκτελείται απευθείας στον αγωγό αγωγών και δεν απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους στην αίθουσα.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις φίλτρων:

 • χωρίς μονάδα ένδειξης λαμπτήρων.
 • με ένα μπλοκ ενδείξεων για την υγεία των φανών, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της λειτουργικότητας των φανών (με τον χαρακτηρισμό του TSF, A) χωρίς άνοιγμα του τμήματος.

Τα φίλτρα TSF επιτρέπουν μικροβιοκτόνο επεξεργασίας αέρα για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες των κτιρίων με το απαιτούμενο επίπεδο βακτηριοκτόνο δόσης (σύμφωνα με το εγχειρίδιο ταξινόμησης των χώρων P 3.5.1904-04 «Χρήση της υπεριώδους μικροβιοκτόνο ακτινοβολία για την απολύμανση του αέρα των χώρων» (η επίσημη έκδοση του Υπουργείου RF Υγείας)).

Βακτηριοκτόνα τμήματα και δομοστοιχεία συστημάτων αερισμού BFS.

Η Vent-Alliance Company προμηθεύει βακτηριοκτόνα τμήματα καναλιών του BFS.
Τα βακτηριοκτόνα τμήματα του ορθογωνίου χάρακα είναι σχεδιασμένα για την απολύμανση του αέρα με υπεριώδη ακτινοβολία σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Χρησιμοποιούνται σε ιατρικές, παιδικές, αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις, τα βακτηριοκτόνα δομοστοιχεία αποτελούνται εποικοδομητικά από:

 • Συγκολλημένο σώμα (το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από χαλύβδινο φύλλο 1mm, βαμμένο με λευκή βαφή σε σκόνη ή ανοξείδωτο χάλυβα).
 • Βακτηριοκτόνοι λαμπτήρες τοποθετημένοι μέσα στο κέλυφος. Τα βακτηριοκτόνα τμήματα κατασκευάζονται σε οποιοδήποτε μέγεθος, ανάλογα με την παραγγελία σας.
  Ο αριθμός των λαμπτήρων μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες σας και την τεχνική προδιαγραφή της χωρητικότητας του βακτηριοκτόνου ρεύματος.
 • Το τμήμα μπορεί επιπλέον να είναι εξοπλισμένο με φίλτρα προφίλτρου και HEPA
 • Η φλάντζα σύνδεσης και τοποθέτησης (οι φλάντζες μπορούν να εκτελεστούν, τόσο σε στρογγυλή όσο και ορθογώνια εκτέλεση)
 • Τα τμήματα μας γίνονται στις διαστάσεις σας. Είμαστε ένας άμεσος κατασκευαστής και κατασκευάζουμε καθολικό εξοπλισμό για τις παραμέτρους σας, πράγμα που αυξάνει τη λειτουργικότητα του χάρακα και την ευκολία εγκατάστασης.
 • Ονοματολογία μονάδων φιλτραρίσματος:

  • BFS Α-Β-Ο
  • A- πλάτος του φίλτρου που είναι εγκατεστημένο στη μονάδα
  • B- το ύψος του φίλτρου που είναι εγκατεστημένο στη μονάδα
  • C- μήκος τμήματος, πρότυπο 1440 mm

  Φλάντζα συναρμολόγησης 20 mm

  Ο υπολογισμός του αριθμού των λαμπτήρων πραγματοποιείται σύμφωνα με τον ακόλουθο τύπο:

  N1 = Prv * Hv * Ke / (Phb.k * Kf * 3600)
  Πού
  όπου N είναι ο απαιτούμενος αριθμός λαμπτήρων.
  Prv - ρυθμός ροής αέρα, m3 / h.
  Hv - απαιτούμενη δόση βακτηριοκτόνου όγκου, J / m3;
  Κζ - συντελεστής ασφαλείας, (για τον ανεμιστήρα παροχής και εξαγωγής 1,5).
  Fb.k. - βακτηριοκτόνο ροή του 1ου λαμπτήρα, (25,5 W συνήθως TUV 75W G13 βακτηριακό λαμπτήρα.Philips)?
  Кф - συντελεστής χρήσης βακτηριοκτόνου ροής (για γυμνούς κυλινδρικούς λαμπτήρες 0,9).

  Η απαιτούμενη βακτηριοκτόνος δόση όγκου, ανάλογα με τον τύπο των εγκαταστάσεων

  1. Χειρουργικές, προεγχειρητικές, μητρότητας, αποστειρωμένες ζώνες CSC, παιδικές θαλάμους μητρότητας - 385 J / m3
  2. Αποδυτήρια, θάλαμοι ανάνηψης, χώρους μη στείρων ZSO, βακτηριολογικά και ιολογικά εργαστήρια, φαρμακευτικά καταστήματα - 256 J / m3

  3. Επιμελητήρια, αίθουσες διδασκαλίας και άλλοι χώροι των εγκαταστάσεων υγείας (που δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία) - 167 J / m3
  4. Παιδικές αίθουσες ψυχαγωγίας, σχολικές τάξεις, αίθουσες χρησιμότητας βιομηχανικών και δημόσιων κτιρίων με μεγάλο πληθυσμό ατόμων για μακρά διαμονή - 130 J / m3
  5. Χώροι καπνιστών, δημόσιες τουαλέτες και κλιμακοστάσια εγκαταστάσεων υγείας - 105 J / m3

  Εγγυήσεις:

  Η εταιρία Vent-Alliance προσφέρει τμήματα κατασκευασμένα σύμφωνα με τα τυποποιημένα και μεμονωμένα μεγέθη και παρέχει εγγύηση 12 μηνών για την κατασκευή χωρίς καταστροφή, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες αποθήκευσης.

  Φίλτρα για βακτηριοκτόνο επεξεργασία αέρα

  Η διαθεσιμότητα των υλικών και την τιμή, μπορείτε να ελέγξετε με τους εργαζόμενους της εταιρείας «TERMANIKA» +7 (495) 215-12-10, ή να στείλετε την ερώτησή σας με [email protected] e-mail, ή να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα παραγγελίας επανάκλησης.

  FPT βακτηριοκτόνα φίλτρα επεξεργασίας αέρα

  • Φίλτρα βακτηριοκτόνα επεξεργασία του αέρα FBO προορίζονται για τη βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα παροχής ή ανακυκλοφορίας με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας. Φίλτρα TSF θεραπεία μικροβιοκτόνο αέρα που χρησιμοποιείται για υγειονομικές και επιδημιολογικές δράσεις (προληπτικά) για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς υγιεινής για τα έξοδα συσκευών και συντήρησης και να μειωθεί ο αριθμός των μικροοργανισμών και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.
  • Το πεδίο εφαρμογής των φίλτρων για την βακτηριοκτόνο επεξεργασία των TSF είναι ιατρικά και θεραπευτικά και προληπτικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βιομηχανικοί και δημόσιοι οργανισμοί κλπ. Τα φίλτρα TSF είναι συσκευές καναλιών που είναι εγκατεστημένες σε ορθογώνιο αγωγό και εκτελούν βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα που διέρχεται από αυτό. Έτσι, η βακτηριοκτόνος επεξεργασία αέρα εκτελείται απευθείας στον αγωγό αγωγών και δεν απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους στην αίθουσα.

  Υπάρχουν δύο εκδόσεις φίλτρων:

 • χωρίς μονάδα ένδειξης λαμπτήρων.
 • με ένα μπλοκ ενδείξεων για την υγεία των φανών, το οποίο επιτρέπει, χωρίς το άνοιγμα του τμήματος, την παρακολούθηση της απόδοσης των λαμπτήρων (με την ονομασία TSF... A).
 • Τα φίλτρα TSF επιτρέπουν μικροβιοκτόνο επεξεργασίας αέρα για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες των κτιρίων με το απαιτούμενο επίπεδο βακτηριοκτόνο δόσης (σύμφωνα με το εγχειρίδιο ταξινόμησης των χώρων P 3.5.1904-04 «Χρήση της υπεριώδους μικροβιοκτόνο ακτινοβολία για την απολύμανση του αέρα των χώρων» (η επίσημη έκδοση του Υπουργείου RF Υγείας)).
 • Κατηγορίες χώρων

  Τεχνικές προδιαγραφές

  • Μέθοδος βακτηριοκτόνο επιλογή φίλτρου εκτελείται σύμφωνα με το τμήμα 6.3 Βακτηριοκτόνος εγχειρίδια εγκατάστασης Ρ 3.5.1904-04 «Χρήση ακτινοβολία υπεριώδους μικροβιοκτόνο για την απολύμανση των καπνιστών αέρα
  • Το βακτηριοκτόνο φίλτρο επιλέγεται με βάση την απαιτούμενη ροή αέρα και την απαιτούμενη βακτηριοκτόνο ροή.
  • Η απαιτούμενη βακτηριοκτόνος ροή υπολογίζεται από τον τύπο:

 • όπου Φbk - δύναμη βακτηριοκτόνου ακτινοβολίας (βακτηριοκτόνος ροή), W.
 • L - κατανάλωση αέρα, m 3 / h. Η ροή αέρα μέσω του φίλτρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό.
 • Hv - ογκομετρική βακτηριοκτόνος δόση (έκθεση), J / m 3. Επιλέγεται σύμφωνα με τον πίνακα, ανάλογα με την κατηγορία του δωματίου.
 • - ο συντελεστής του αποθέματος επιτρέπει να λαμβάνεται υπόψη η μείωση της αποτελεσματικότητας των βακτηριοκτόνων φυτών σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας λόγω ορισμένων παραγόντων που επηρεάζουν τις παραμέτρους των βακτηριοκτόνων λαμπτήρων.
  • Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία των βακτηριοκτόνων λαμπτήρων περιλαμβάνουν:

 • Διακυμάνσεις τάσης στο δίκτυο. Οι διακυμάνσεις στην τάση τροφοδοσίας που δεν υπερβαίνουν το ± 10% λαμβάνονται υπόψη με την αύξηση του συντελεστή ασφαλείας επί του K1= 0.15.
 • Ταλάντωση της θερμοκρασίας του αέρα του περιβάλλοντος. Σε θερμοκρασίες κάτω από 10 ° C, η διάρκεια ζωής της λυχνίας μειώνεται. Λαμβάνεται υπόψη με την αύξηση του συντελεστή ασφαλείας επί του K2= 0.15.
 • Μείωση της βακτηριοκτόνου ροής των λαμπτήρων κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό με την αύξηση του συντελεστή ασφαλείας επί του K3= 0.3.
 • Επίδραση της σχετικής υγρασίας και της σκόνης του αέρα. Με σχετική υγρασία άνω του 80%, η βακτηριοκτόνος δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας μειώνεται. Λαμβάνεται υπόψη με την αύξηση του συντελεστή ασφαλείας επί του K4= 0.3.
 • Η σκόνη του λαμπτήρα των λαμπτήρων και του ανακλαστήρα του ακτινοβολητή λαμβάνεται υπόψη με την αύξηση του συντελεστή ασφαλείας επί του K5= 0,1.
  • Παράδειγμα επιλογής τμήματος επεξεργασίας υπεριώδους αέρα

 • Προσδιορίστηκε: L = 2000 m 3 / h, 2η κατηγορία δωματίου (Hv = 256 J / m 3), Kz= 1.5
 • Fbx= (256χ2000) χ1,45 / 3600 = 206,2 W
 • Το φίλτρο επιλέγεται από την τιμή της ισχύος βακτηριοκτόνου ακτινοβολίας Ρbx μεγαλύτερη από την υπολογιζόμενη τιμή. Ταυτόχρονα, η ροή αέρα μέσα από αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τη μέγιστη επιτρεπτή τιμή.

  Επιλέξτε: TSF 500 x 300 - 10.

 • Φίλτρα εξαερισμού: η αρχή της δράσης των εξαντλημένων φίλτρων άνθρακα και αέρα, των υλικών και των κατηγοριών καθαρισμού

  Ο αέρας γύρω μας περιέχει μια συγκεκριμένη συγκέντρωση ρύπων, αερίων και ακαθαρσιών. Σε μεγάλες μεγαλειότητες, το οξυγόνο επιβαρύνεται με τα καυσαέρια αυτοκινήτων, το διοξείδιο του άνθρακα και τα συμπυκνωμένα πτητικά απόβλητα. Λόγω των παραπάνω παραγόντων, ο αέρας είναι κορεσμένος με σκόνη, αερολύματα και αέρια ρύπανση. Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά αυτές τις ουσίες φίλτρα αέρα για εξαερισμό - δημοφιλείς λύσεις για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα.

  Βρώμικου αέρα στο σπίτι ερεθίζει την αναπνευστική οδό, προκαλώντας επώδυνη ημικρανίες, αλλεργικές αντιδράσεις, κνησμός, και σε ορισμένες περιπτώσεις, το άσθμα και ένας αριθμός άλλων δυνητικά μη ασφαλείς συνθήκες.

  Ο αέρας θεωρείται καθαρός, εάν απουσιάζει:

  • γύρη των φυτών.
  • Διοξείδιο του άνθρακα.
  • μικρά σωματίδια λάσπης δρόμου.
  • μύκητες και μούχλα στους τοίχους?
  • κτίριο και σκόνη χώρου.

  Είναι σημαντικό για κάθε ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος να διατηρεί την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι. Για αποτελεσματικό καθαρισμό οξυγόνου, ακόμη και στο στάδιο σχεδιασμού της εγκατάστασης, σχεδιάζεται ένα σύστημα ανταλλαγής αέρα, ένα φίλτρο αέρα είναι προετοιμασμένο για εξαερισμό, ικανό να αντέχει φορτία σχεδιασμού.

  Ο βασικός ρόλος των συστημάτων εξαερισμού είναι ο σχηματισμός ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι, η αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα και η απομάκρυνση ανεπιθύμητης υγρασίας. Οι κατασκευαστές παράγουν ένα ευρύ φάσμα φίλτρων για εξαερισμό. Η επιλογή υπέρ αυτού ή αυτού του μηχανισμού καθαρισμού εξαρτάται από τον επιθυμητό βαθμό καθαρισμού και τη συγκέντρωση ρύπων στον αέρα.

  Τύποι φίλτρων εξαερισμού για τάξεις καθαρισμού

  Για μια μακροχρόνια και χωρίς προβλήματα υπηρεσία, ο κλιματικός εξοπλισμός απαιτεί αξιόπιστες λύσεις καθαρισμού, αφού χωρίς αυτές, φράζει γρήγορα τη σκόνη και σπάει πιο συχνά. Για να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα εξαερισμού και περιοδική πρόληψη αεραγωγών. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την παροχή στέγης με εισροή φρέσκου οξυγόνου και για την αντιστάθμιση του οικονομικού κόστους της αγοράς αναλωσίμων.

  Οι ειδικοί διακρίνουν τρεις κατηγορίες λύσεων που διαφέρουν στον βαθμό καθαρισμού του αέρα.

  • Απόλυτος καθαρισμός (πρώτης κατηγορίας) - πυκνό υλικό συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια με μέγεθος έως 0,1 μικρά.

  Το ύφασμα συγκρατεί από 96 έως 99% των προσμείξεων. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε ιατρικά ιδρύματα, εργαστήρια, επιστημονικά συγκροτήματα, όπου οι απαιτήσεις για στειρότητα των χώρων είναι πολύ υψηλές. Το κύριο υλικό είναι κολλημένες και υπομικροσυνδετικές ίνες.

  • Φίλτρα για λεπτό αερισμό (δεύτερης κατηγορίας) - αποτρέπουν αποτελεσματικά τη διείσδυση σωματιδίων από 1 μm.

  Η αποτελεσματικότητα αυτών των διαλυμάτων κυμαίνεται από 60 έως 95%, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το ύφασμα που χρησιμοποιείται. Πεδίο εφαρμογής - νοσοκομειακοί χώροι, εκπαιδευτικά ιδρύματα, μουσεία - όλες εκείνες οι εγκαταστάσεις που απαιτούν καθαρό οξυγόνο. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα, συμπληρώνονται με μηχανισμούς χονδροειδούς καθαρισμού.

  • Φίλτρα αερισμού αδρομερούς καθαρισμού (τρίτης κατηγορίας) - εξαλείψτε τα μικροσωματίδια από 10 μικρά.

  Χρησιμοποιούνται κυρίως σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση σκόνης, όπου δεν υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις για τον βαθμό καθαρισμού του οξυγόνου.

  Ποικιλίες δομών και τύπων φίλτρων

  Για μονάδες αερισμού τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής χρησιμοποιούνται διάφοροι τύποι λύσεων επεξεργασίας.

  1. Κυλινδρικά φίλτρα. Προϊόντα από πολυεστέρα. Παρέχεται σε ρολά, το πάχος του οποίου είναι ανάλογο με την κατηγορία καθαρισμού του αέρα.
  2. Το φίλτρο καναλιού. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των λύσεων είναι η δυνατότητα εγκατάστασης σε ένα ήδη λειτουργούν σύστημα ανταλλαγής αέρα. Τα φίλτρα άνθρακα για εξαερισμό, εκτός από την εξάλειψη της δυσάρεστης δυσοσμίας και της σκόνης, μπορούν να πνίξουν δυνατούς ήχους.

  Τις περισσότερες φορές συναρμολογούνται μετά τον ανεμιστήρα, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση τους ως σιγαστήρα για ακουστικά κύματα και θόρυβο.

 • Κυτταρικά προϊόντα. Παρουσιάστηκε στην πώληση 2 κατηγοριών προϊόντων:
 • Φίλτρα κασέτας για συστήματα εξαερισμού. Έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα λόγω της ευκολίας εγκατάστασης (μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε αγωγό με ορθογώνια διατομή). Υπάρχουν τόσο σε κτίρια κατοικιών και δημόσιες εγκαταστάσεις, όσο και σε τιμές παραγωγής.

  Φίλτρα υλικά - ένα πλέγμα σε μια μεταλλική βάση, συμπληρωμένο με ένα πανί της κατάλληλης τάξης.

 • Λύσεις υψηλής θερμοκρασίας. Πρόκειται για μια ειδική κατηγορία προϊόντων που εγκαθίστανται σε βιομηχανικούς στεγνωτήρες, λουτρά και σάουνες - δωμάτια όπου επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Η αποτελεσματικότητα των υλικών διατηρείται ακόμη και στους + 300 ° C.
 • Κασέτα φίλτρου λίπους. Συχνά αυτό είναι ένα παγιδεύοντας μικρά σωματίδια αιθάλης και παχιάς υφάσματος στερεωμένα σε γαλβανισμένο πλαίσιο. Διανέμονται ευρέως σε εστιατόρια, κυλικεία, καθώς και σε συγκροτήματα εστιατορίων, όπου οι κουκούλες τοποθετούνται πάνω από τις εστίες. Για τα φίλτρα χρησιμοποιείται ένα πλέγμα 5-8 στρώσεων με μέγεθος κυψελίδας 0,35 x 0,6 cm.

  Τα χαρακτηριστικά των διαλυμάτων που αναφέρονται παραπάνω εξαρτώνται από τα χρησιμοποιούμενα υλικά και υφάσματα.

  Υφάσματα και υλικά σε συστήματα φιλτραρίσματος αέρα

  Η κατηγορία και ο βαθμός καθαρισμού του αέρα εξαρτάται από το ποια υλικά φίλτρου χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο προϊόν. Για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται να συνδυάσετε διάφορες μονάδες καθαρισμού που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες.

  Βέλτιστο υλικό για τον εξαερισμό, αλίευση μεγάλων κλασμάτων:

  • Υφάσματα από μαλλί, λινό ή βαμβάκι.
  • μεταλλικά πλέγματα;
  • fiberglass;
  • τσιμέντο, sintepon και άλλα μη υφασμένα υλικά.
  • χαρτί.

  Η επιλογή υπέρ ενός συγκεκριμένου τύπου ιστού εξαρτάται από το πεδίο και τα χαρακτηριστικά του συστήματος στο οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί.

  Φίλτρα άνθρακα

  Το φίλτρο ξυλάνθρακα για εξαερισμό χρησιμοποιείται κυρίως για την παγίδευση ημι-πτητικών και πτητικών οργανικών ενώσεων. Με απλά λόγια, έχει σχεδιαστεί για να κρατά "βαρύ" μόρια, υγροσκοπικές δομές.

  Η ποσότητα των πόρων στον υλικό προσδιορίζει το βαθμό καθαρισμού του οξυγόνου. Τα περισσότερα από αυτά στο ύφασμα, το καθαρότερο αέρα μετά τον καθαρισμό.

  Η ιδιαιτερότητα του άνθρακα είναι ότι είναι μολυσμένη ταχέως, ως αποτέλεσμα της οποίας ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται ως βασικός προκαταρκτικός μηχανισμός καθαρισμού.

  Ματ από sintepon

  Διαλύματα διήθησης βασισμένα σε συνθετικές ίνες. Τα προϊόντα χαρακτηρίζονται από διαφορετικό βαθμό καθαρισμού αέρα (EU2-EU6) και διαφορετικά πάχη. Ολοκληρωμένο με σύγχρονη τεχνολογία, τα μηχανήματα μπορούν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες έως + 80 ° C χωρίς προβλήματα.

  οι αεραγωγοί αερισμού για χώρους με έντονο φορτίο σκόνης είναι εξοπλισμένοι. Διαθέσιμα προς πώληση είναι ειδικά μανίκια ή έτοιμα τμήματα στερεωμένα στο πλαίσιο.

  Προϊόντα νερού

  Ως φιλτραρισμένο συστατικό χρησιμοποιείται επίσης κοινό νερό. Αυτές οι λύσεις καθαρισμού απαντώνται συχνότερα σε μαλακτήρες και σε άλλες πηγές ανοικτής φλόγας. Εκτός από τον καθαρισμό, ο αέρας ψύχεται σε άνετες τιμές 35-40 ° C.

  Μεταλλικά πλέγματα

  Βοηθούν να απαλλαγούμε από σωματίδια και ακαθαρσίες έως 5 μικρά. Χρησιμοποιούνται κυρίως για ακατέργαστη προεπεξεργασία αέρα. Προκειμένου το μεταλλικό πλέγμα να πιάσει αποτελεσματικότερα τη σκόνη, επεξεργάζεται με ένα στρώμα λαδιού κινητήρα και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς βοήθεια. Καθώς η μόλυνση μεγάλων κλασμάτων απλά πλένεται με ζεστό νερό με απορρυπαντικό.

  Η λιπαρή επικάλυψη παρέχει καθαρισμό στο 90%. Η βέλτιστη χρήση με συγκέντρωση σκόνης στον αέρα δεν είναι μεγαλύτερη από 23-26 mg / m3.

  Πώς να επιλέξετε τα φίλτρα για εξαερισμό

  Η επιλογή του φίλτρου για το σύστημα ανταλλαγής αέρα βασίζεται στον βαθμό μόλυνσης του οξυγόνου. Σε μερικές περιπτώσεις, τα φίλτρα τσέπης για εξαερισμό θα αντιμετωπίσουν το ελάχιστο φορτίο, σε πιο σύνθετες καταστάσεις θα πρέπει να εγκατασταθούν σύνθετες λύσεις βασισμένες σε διάφορα προϊόντα καθαρισμού.

  Συνιστούμε να συμβουλευτείτε προηγουμένως έναν ειδικό, αφού μπορεί να προσανατολίσει σωστά τον ιδιοκτήτη της κατοικίας στην αγορά, να συστήσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για τον καθαρισμό του αέρα σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση.

  Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού: από οικιακές σε βιομηχανικές

  Για συστήματα εξαερισμού, τα φίλτρα αέρα είναι απλά απαραίτητα - εμποδίζουν την είσοδο της σκόνης του δρόμου, μικρά υπολείμματα και πολύ περισσότερο μέσα στο δωμάτιο και στον ίδιο τον εξαερισμό. Τι ακριβώς; Εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής και τον σκοπό της. Για να κατανοήσετε ποιες συσκευές είναι απαραίτητες για το σύστημα εξαερισμού και πώς λειτουργούν, θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για την ταξινόμησή τους.

  Τύποι φίλτρων αέρα

  Ηλεκτροστατικό φίλτρο αέρα

  Ηλεκτροστατική - ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, τον καπνό, την αιθάλη, την αιθάλη και άλλους μολυντές. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και σε εργαστήρια ή καταστήματα όπου μπορεί να σχηματιστούν υψηλές συγκεντρώσεις επιβλαβών για την υγεία ουσιών. Με την ευκαιρία, η ηλεκτροστατική χρησιμοποιείται στον καθαριστή αέρα Tion Clever και ο επαγγελματικός εξοπλισμός μας με ηλεκτροστατική μονάδα τοποθετείται σε ιατρικά ιδρύματα, εστιατόρια και πολλές επιχειρήσεις.

  Στοιχεία διήθησης είναι μεταλλικές πλάκες, καθώς και μεταλλικά νήματα που τεντώνονται μεταξύ τους. Μεταξύ των κλώνων και των πλακών υπάρχει ένα ηλεκτρικό πεδίο, μία εκκένωση και στη συνέχεια ένα ρεύμα ιόντων. Όταν ο αέρας διέρχεται μεταξύ των πλακών, τα σωματίδια σκόνης και άλλων ρύπων αποκτούν το δικό τους φορτίο και υπό την επίδραση ενός ηλεκτρικού πεδίου προσέρχονται στις πλάκες που έχουν ένα αντίθετο φορτίο.

  Η συσκευή καταναλώνει λίγο ηλεκτρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία είναι φθηνή - το κυριότερο είναι να ξεπλένετε τα πιάτα κατά διαστήματα.

  Φίλτρα HEPA για εξαερισμό

  Φίλτρο HEPA Tion

  Η απόδοση του φίλτρου αέρα HEPA φτάνει το 99% - είναι σε θέση να κρατήσει τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, σπόρια μούχλας, γύρη και άλλες μολυσματικές ουσίες. Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται χάρη σε ένα ειδικό ινώδες υλικό, το οποίο αποτελείται από ένα ακορντεόν.

  Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αρχές της λειτουργίας αυτού του φίλτρου, είπαμε σε ένα άλλο άρθρο, οπότε θα σταθούμε μόνο σε μερικές αποχρώσεις. Το φίλτρο HEPA ειδικεύεται ακριβώς σε μικρά και μικρά σωματίδια. Φυσικά, συγκρατεί επίσης μεγάλες μολυσματικές ουσίες, για παράδειγμα, μεγάλη σκόνη και χνούδι, αλλά αν πέσουν τέτοια σωματίδια, οι ίνες του φίλτρου HEPA θα φράξουν γρήγορα. Για να «προστατεύει» το φίλτρο HEPA και να επεκτείνει τη ζωή του, τοποθετείται συνήθως μπροστά του ένα χοντρό φίλτρο, έναντι μεγάλων σωματιδίων. Συνιστούμε να επιλέξετε ακριβώς τον εξοπλισμό αυτό, με δύο φίλτρα.

  Η διάρκεια ζωής του φίλτρου HEPA είναι περιορισμένη: πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τις οδηγίες.

  Υπάρχουν επίσης μοντέλα που μπορούν να πλυθούν, αλλά είναι αδύνατο να τα πλύνετε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε νωρίτερα ή αργότερα θα χρειαστεί ένα νέο φίλτρο.

  Υπάρχουν και άλλοι τύποι φίλτρων αέρα, για παράδειγμα:

  • Φίλτρο λαδιού για αέρα αποτελείται από δακτυλίους ή δίχτυα που υγραίνονται με ορυκτέλαιο. Σωματίδια σκόνης προσκολλώνται στην επιφάνεια του λαδιού. ο αέρας καθαρίζεται. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις σκόνης.
  • Φίλτρο τσεπών για εξαερισμό είναι μια κατασκευή ενός πλαισίου και ενός φίλτρου υπό τη μορφή θυλάκων. Προορίζεται κυρίως

  Καθαρισμός από αέρια

  Φωτοκαταλυτικό φίλτρο

  (1) Λυχνία UV => (2) Φωτοκαταλύτης => (3) Σχηματισμός οξειδωτικών => (4) Οξειδωτικά αντιδρούν με ρύπους => (5)

  Φωτοκαταλυτικά φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα ως εξής: οι επιβλαβείς ακαθαρσίες αποσυντίθενται και οξειδώνονται στην επιφάνεια ενός φωτοκαταλύτη - μια ουσία η οποία, απορροφώντας το φως, επιταχύνει τη δράση μιας χημικής αντίδρασης. Αυτή η διαδικασία υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι τοξικοί ρύποι δεν συσσωρεύονται στον φωτοκαταλύτη, αλλά διασπώνται σε αβλαβείς ουσίες - νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

  Η φωτοκαταλυτική οξείδωση καταστρέφει όχι μόνο τις τοξίνες, αλλά και διάφορους ιούς και βακτηρίδια. Επίσης με τη βοήθεια αυτής της διαδικασίας, οι περισσότερες ξένες οσμές αποσυντίθενται, καθώς πολλές από αυτές είναι οργανικής φύσης.

  Ο καταλύτης δεν σπαταλάται, οπότε το φίλτρο θα σας κρατήσει πολύ καιρό, το κύριο πράγμα είναι να αντικαταστήσετε την υπεριώδη λάμπα εγκαίρως. Λάβετε υπόψη ότι η λάμπα UV είναι μια πρόσθετη πηγή κατανάλωσης ενέργειας. Τα μειονεκτήματα του φίλτρου μπορούν να αποδοθούν στη δυσκολία ανακύκλωσης του λαμπτήρα: μόνο ο ειδικός μπορεί να το κάνει σωστά.

  Δυστυχώς, τα περισσότερα οικιακά φωτοκαταλυτικά φίλτρα έχουν χαμηλές επιδόσεις λόγω της μικρής επιφάνειας του φωτοκαταλύτη και της ανεπαρκούς ισχύος της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επιπλέον, η διαδικασία της οξείδωσης απαιτεί χρόνο: εάν ρύποι είναι πάρα πολύ γρήγορος για να περάσει μέσα από το φίλτρο, η χημική αντίδραση δεν έχει χρόνο για να ολοκληρωθεί και τοξικές ουσίες δεν θα αποσυντίθεται μέχρι το τέλος. Το φίλτρο είναι ανίκανο από στερεά σωματίδια - σκόνη, μαλλί, κάτω, γύρη.