Βακτηριοκτόνα τμήματα και μονάδες για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού

Η εταιρεία μας προσφέρει την προσφορά βακτηριοκτόνων τμημάτων και ενσωματωμένων μονάδων για απολύμανση με αέρα με υπεριώδη σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Προτεινόμενες τμήμα και ενότητες που αφορούν την υπεριώδη απολύμανση του αέρα σε συστήματα εξαερισμού είναι ασφαλή, έχουν υψηλή απόδοση απολύμανσης και μεγάλη διάρκεια ζωής, μεγάλη ποικιλία, επιτρέπουν την εγκατάσταση σε υφιστάμενα κανάλια εξαερισμού.

 • 10 μοντέλα χωρητικότητας από 1300 έως 25000 m³ / h
  Lineup βακτηριοκτόνο τμήματα "Megalit" περιλαμβάνει 10 μοντέλα με απόδοση απολύμανσης αέρα με βακτηριοκτόνο αποτελεσματικότητα του 99,9% από 1300 m³ / hr (Megalit-2) έως 25000 m³ / h (Megalit-16).
 • Ενσωματώστε τους αγωγούς αέρα με τη βοήθεια στοιχείων σύνδεσης
  Τα βακτηριοκτόνα τμήματα της σειράς "Megalith" ενσωματώνονται στα υφιστάμενα και προβλεπόμενα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού εξαερισμού στα τμήματα των αεραγωγών.
 • Εύκολη εγκατάσταση στο στάδιο του έργου
  Είναι ευκολότερο να προβλεφθεί η εγκατάσταση του τμήματος "Megalith" στο στάδιο του σχεδιασμού του εξαερισμού, ωστόσο, είναι δυνατή η τοποθέτηση ενός τμήματος σε ένα ήδη υπάρχον δίκτυο αγωγών, στο οποίο υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.
 • 6 μοντέλα χωρητικότητας από 650 έως 3500 m³ / h
  Lineup ενότητες βακτηριοκτόνο περιλαμβάνει 6 μοντέλα με απολύμανση απόδοση με βακτηριοκτόνο αποτελεσματικότητα 99,9% των 650 m³ / ώρα (Megalit Aero 100-1) έως 3500 m³ / hr (Megalit Aero 400-2).
 • Χωρίς προβλήματα δημιουργούνται σε οποιεσδήποτε θέσεις υφιστάμενων συστημάτων
  Τα βακτηριοκτόνα δομοστοιχεία UV ή τα κύτταρα της σειράς "Megalith Aero" ενσωματώνονται σε υπάρχοντα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού εξαερισμού. Το βακτηριοκτόνο δομοστοιχείο "Megalith Aero" μπορεί να εισαχθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του αεραγωγού του συστήματος εξαερισμού.

Τεκμηρίωση

Σχετικά με τη διήθηση αέρα και τα προβλήματα απολύμανσης στα συστήματα εξαερισμού

Η μικροβιολογική καθαρότητα του αέρα είναι σημαντική όχι μόνο για την υγεία του κάθε ατόμου. Η υγειονομική και επιδημιολογική ευημερία των επιχειρήσεων γεωργικής, τροφικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας εξαρτάται πρωταρχικά από την ποιότητα της απολύμανσης του αέρα και από όλες τις επιφάνειες των βιομηχανιών αυτών. Συμμόρφωση και υγιεινή δεν είναι μόνο υπαγορεύονται από τους κανονισμούς, αλλά η κοινή λογική, γιατί σε κάθε περίπτωση, τα τρόφιμα και τα φάρμακα δεν πρέπει να εκτίθεται σε κίνδυνο μόλυνσης από μικροοργανισμούς.

Δεν θα αναφέρουμε εδώ τέτοια τοπικά μέσα για την απολύμανση του αέρα και των επιφανειών, ως ακτινοβολητές και ανακυκλωτές. Όλες οι επιχειρήσεις της γεωργίας, της βιομηχανίας τροφίμων και της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι εξοπλισμένες με συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού, στα οποία ο αέρας, η εσωτερική εξάτμιση και άλλες ακαθαρσίες σε μεγάλες ποσότητες κινούνται μέσω των αεραγωγών πέρα ​​δώθε.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος δεν απολυμαίνουν τον αέρα

Στα συστήματα εξαερισμού, τα φίλτρα αέρα συλλαμβάνουν τα σωματίδια και τα μικροσωματίδια, αλλά οι μικροοργανισμοί, τα βακτηρίδια και οι λοιμώξεις είναι πέρα ​​από τις δυνατότητες των συστημάτων φίλτρων. Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να γίνει, αφού τα φίλτρα αέρα δεν έχουν σχεδιαστεί για να φιλτράρουν βακτήρια. Οι μικροοργανισμοί που αλιεύονται στους ιστούς των στοιχείων φίλτρου φιλτράρουν γρήγορα τον πολλαπλασιασμό, μειώνοντας σημαντικά την ικανότητα φιλτραρίσματος των φίλτρων. Εάν υπάρχει πολύ υγρασία στο σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού, ολόκληρο το σύστημα μπορεί να γίνει καταφύγιο για αποικίες μούχλας και διάφορους μικροοργανισμούς.

Οι συνήθεις βακτηριοκτόνοι λαμπτήρες δεν είναι αποτελεσματικοί λόγω της χαμηλής ισχύος της ακτινοβολίας UV

Το πρόβλημα της απολύμανσης των αγωγών και των αεραγωγών των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού επιλύεται με συσκευές υπεριώδους ακτινοβολίας που βασίζονται σε βακτηριοκτόνες λάμπες. Ωστόσο, η χρήση τέτοιων συσκευών σε συστήματα ανταλλαγής αέρα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά τα οποία καθιστούν τις συσκευές απολύμανσης δύσκολες και μειώνουν την αποτελεσματικότητά τους:

 • Συμβατικά βακτηριοκτόνο λάμπες, τα οποία είναι εξοπλισμένα με την απολύμανση συσκευή σε συστήματα εξαερισμού, το λεγόμενο λυχνίες υδραργύρου χαμηλής πίεσης, έχουν χαμηλή ισχύ ακτινοβολίας UV-C, βακτηριοκτόνο ρεύμα δεν υπερβαίνει τα 30 watts (UV-C ισχύς εξόδου ακτινοβολίας) καταναλώνονται σε 100 W ηλεκτρικής ισχύος. Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη υψηλή απόδοση, οι καταναλωτές αναγκάζονται να αγοράζουν δύσκαμπτα και δαπανηρά συστήματα UV-απολύμανσης με μεγάλο αριθμό λαμπτήρων.
 • Η επίτευξη των αποδεκτών απόδοσης αυτών των φανών περιορίζει τη χρήση τους σε συστήματα ανταλλαγής αέρα: η θερμοκρασία του αέρα δεν πρέπει να είναι κάτω από τους + 15 ° C και η ταχύτητα εμφύσησης δεν υπερβαίνει τα 2 m / s.

Φυσικά, οι τιμές της θερμοκρασίας του αέρα και των ρυθμών ροής του αέρα στα συστήματα εξαερισμού είναι πολύ συχνά πέρα ​​από την ικανότητα αποτελεσματικής απολύμανσης συμβατικών βακτηριοκτόνων λαμπτήρων. Για την απολύμανση σε συστήματα εξαερισμού μεγάλου όγκου αέρα απαιτούνται ισχυροί βακτηριοκτόνοι λαμπτήρες με υψηλή ισχύ εξόδου της ακτινοβολίας UV-C.

Ανυπέρβλητη ισχύς της ακτινοβολίας UV-C - η αξιοπρέπεια των λαμπτήρων βακτηριοκτόνου αμαλγάματος

Με βάση τη δική τους έρευνα στο LIT NPO, αναπτύχθηκαν λάμπες αμαλγάματος, η ισχύς ορισμένων μοντέλων φτάνει 1 kW (!). Όταν ίσες ποσότητες αμαλγάματος και συμβατικών λαμπτήρων υδραργύρου χαμηλής πίεσης, υπεριώδη ακτινοβολία εξόδου ενός εκατοστού λαμπτήρα αμάλγαμα είναι πολλές φορές υψηλότερο, η οποία μειώνουν σημαντικά τις συνολικές διαστάσεις των συσκευών για την απολύμανση του αέρα σε συστήματα εξαερισμού.

Τα βακτηριοκτόνα τμήματα "Megalith" και τα δομοστοιχεία "Megalith Aero", τα οποία περιλαμβάνουν ισχυρούς λαμπτήρες αμαλγάματος, είναι πολύ αποτελεσματικά και συμπαγή. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων επιτρέπει την επίλυση σχεδόν κάθε προβλήματος απολύμανσης του αέρα στα συστήματα εξαερισμού.

Για την επιλογή των τμημάτων και των ενοτήτων για την επίτευξη της απαραίτητης αποτελεσματικότητας της απολύμανσης

Για να επιτευχθούν οι απαραίτητες παράμετροι αποδόμησης της απολύμανσης και η μεταφορά της απαιτούμενης δόσης βακτηριοκτόνου UV ακτινοβολίας, τα βακτηριακά τμήματα "Megalith" μπορούν να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού σε σειρά ή παράλληλα.

Για να εξασφαλιστεί η ενδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της απολύμανσης με τα δομοστοιχεία Megalith Aero, επιλέγεται επίσης ένα βακτηριοκτόνο δομοστοιχείο της απαιτούμενης ισχύος ή τοποθετούνται πολλά δομοστοιχεία σε ένα κανάλι.

Μεγάλη διάρκεια ζωής των λαμπτήρων αμαλγάματος

Η διάρκεια ζωής των ισχυρών λαμπτήρων αμαλγάματος σε βακτηριοκτόνα τμήματα και δομοστοιχεία φθάνει 16000 ώρες, και αυτό είναι σχεδόν 2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

2 χρόνια συνεχούς λειτουργίας των βακτηριοκτόνων λαμπτήρων αμαλγάματος είναι πάρα πολύ. Στην πραγματικότητα, είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθούν άλλες παραλλαγές των παραγόμενων βακτηριοκτόνων λαμπτήρων, οι οποίες θα έχουν μακρύτερες ώρες εργασίας, καθώς οι συμβατικοί λαμπτήρες υδραργύρου λειτουργούν σχεδόν στο μισό.

Υψηλή ασφάλεια, καθώς ο υδράργυρος βρίσκεται σε δεσμευμένη κατάσταση

Κανείς δεν θα ισχυριστούν ότι υπάρχει, ακόμα και ο παραμικρός κίνδυνος βλάβης του λαμπτήρα συνηθισμένη λάμπα μικροβιοκτόνο με ατμούς υδραργύρου στο σύστημα εξαερισμού θα οδηγήσει άμεσα στη μόλυνση του μεγάλου όγκου του αέρα και του χώρου του κτιρίου, καθώς το σύστημα εξαερισμού κατανέμει γρήγορα αέρα μολυσμένο με υδράργυρο. Αποτελεσματική αέρα - αυτό είναι το καθήκον του συστήματος εξαερισμού, έτσι ώστε η ασφάλεια που χρησιμοποιείται στο σύστημα των στοιχείων εξαερισμού - μια σημαντική προϋπόθεση, διότι σε περίπτωση καταστροφής του βολβού του λαμπτήρα υδραργύρου, η ίδια αερισμού μπορούν να γίνουν όπλα μαζικής καταστροφής.

Δεν υπάρχει υγρός υδράργυρος

Όπως απολύμανση στοιχεία σε αυτά τα τμήματα και βακτηριοκτόνες ενότητες χρησιμοποιεί δυνατές λάμπες υπεριώδους αμάλγαμα των LIT, στις οποίες κανένα υγρό υδράργυρο, η οποία διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία και κανένα κίνδυνο δηλητηρίασης σε περίπτωση βλάβης λαμπτήρα ατμών υδραργύρου.

Το αμάλγαμα είναι ένα σκληρό κράμα

Το αμάλγαμα σε αυτούς τους βακτηριοκτόνους λαμπτήρες είναι ένα κράμα βισμούθιου, ινδίου και υδραργύρου, δηλαδή ο ίδιος ο υδράργυρος βρίσκεται σε δεσμευμένη κατάσταση.

Ασφάλεια και υψηλής λάμπες αμάλγαμα UV δύναμη, και ως εκ τούτου η υψηλή απόδοση της απολύμανσης, η οποία είναι σημαντική στην απολύμανση μεγάλων όγκων αέρα σε υψηλές ταχύτητες φυσώντας σωλήνες, καθιστά τη χρήση του βακτηριοκτόνου τμήματα και ενότητες των LIT στα συστήματα εξαερισμού ουσιαστικά το μόνο δυνατό μέσο για την εκτέλεση απολύμανση αέρα, όλα τα άλλα πράγματα είναι ίσα.

Φίλτρα για συστήματα εξαερισμού

Ένα αναντικατάστατο μέρος οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού είναι το φίλτρο. Φίλτρο - μια συσκευή σχεδιασμένη να καθαρίζει τον αέρα από διάφορα είδη ακαθαρσιών, σκόνης, ρύπων, γράσων και οσμών. Το σύστημα εξαερισμού αποτελεί εγγύηση για ευνοϊκό μικροκλίμα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Είναι σημαντικό να εξοπλιστεί το διαμέρισμα με εξαερισμό με διήθηση.

 • να αποτρέψει τη στασιμότητα των αέριων μαζών σε σαλόνια,
 • να αποτρέψει την εξάπλωση της οσμής κουζίνας στο διαμέρισμα,
 • σας επιτρέπει να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές στην τουαλέτα,
 • αποφύγετε την ταλαιπωρία στο μπάνιο.

Φίλτρο: πριν και μετά τη λειτουργία

Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας μπορεί να είναι εξοπλισμένο τόσο με φιλτράρισμα όσο και με θέρμανση.

Η επιλογή αυτού ή του τύπου φίλτρου για το σύστημα εξαερισμού εξαρτάται από τους ακόλουθους δείκτες:

 • Από την απόδοση του συστήματος εξαερισμού
 • Από τη θερμοκρασία του αέρα που διέρχεται από το φίλτρο
 • Από τον τύπο του αεριζόμενου δωματίου
 • Από τις διαστάσεις των αεραγωγών


Κανονιστικά έγγραφα

Οι απαιτήσεις, η ταξινόμηση και η επισήμανση των φίλτρων παρουσιάζονται στο κανονιστικό έγγραφο GOST R 51251-99

Οι κύριες χαρακτηριστικές παράμετροι οποιουδήποτε φίλτρου για τον εξαερισμό είναι:

 1. Συντελεστής επίτευξης: είναι η αναλογία της συγκέντρωσης σωματιδίων μετά το φίλτρο και η συγκέντρωση σωματιδίων στο φίλτρο (σε εκατοστιαία αναλογία)
 2. Αποτελεσματικότητα - ο λόγος της διαφοράς στις συγκεντρώσεις σωματιδίων πριν και μετά τη συσκευή φίλτρου και η συγκέντρωση σωματιδίων πριν από το φίλτρο (εκφρασμένο ως ποσοστό).
 3. Το μέγεθος των ελάχιστων παγιδευμένων σωματιδίων.
 4. Εξαγωγή σκόνης Φίλτρο - η μέγιστη ποσότητα σκόνης που μπορεί να συσσωρεύσει το φίλτρο προτού αποτύχει.
 5. Παραγωγικότητα - τον όγκο του αέρα που διέρχεται από το φίλτρο ανά μονάδα χρόνου.
 6. Αεροδυναμική αντίσταση - Διαφορική πίεση στη ροή του αέρα πριν και μετά το φίλτρο σε δεδομένη χωρητικότητα.


Ταξινόμηση των φίλτρων αέρα

Όλα τα φίλτρα των συστημάτων εξαερισμού τροφοδοσίας χωρίζονται σε:

 • φίλτρα γενικού σκοπού,
 • φίλτρα που παρέχουν ειδικές απαιτήσεις για καθαρό αέρα στις εγκαταστάσεις.


Ανάλογα με τον βαθμό καθαρισμού τα φίλτρα μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

 • Βαθμός 1 ή ένα εξαιρετικά λεπτό φίλτρο ("απόλυτο" φίλτρο). Τα απόλυτα φίλτρα καθαρισμού διατηρούν λεπτά σωματίδια μεγέθους 0,1 μm. Χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου απαιτούνται υψηλές απαιτήσεις καθαρότητας αέρα: σε ιατρικά, φαρμακευτικά ιδρύματα, σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων κ.λπ. (Διαβάστε επίσης: Εξαερισμός καθαρού χώρου)
 • Βαθμός 2 ή ένα λεπτό φίλτρο. Δεν επιτρέπει σωματίδια μεγαλύτερα από 1 μm. Τα λεπτά φίλτρα κατά κανόνα χρησιμοποιούνται σε συστήματα εξαερισμού χώρων και συστημάτων κλιματισμού. Επίσης, η χρήση τους στο δεύτερο στάδιο καθαρισμού του αέρα (μετά την επεξεργασία) ασκείται.
 • Βαθμός 3 ή ένα χοντρό φίλτρο. Αυτός ο τύπος φίλτρου συλλαμβάνει σωματίδια μεγέθους 10 μικρών. Εγκαθίστανται σε χώρους που δεν απαιτούν υψηλό βαθμό καθαρισμού του αέρα (σε εργοστάσια παραγωγής σε συνθήκες υψηλής ρύπανσης και σκονισμένου αέρα εργασίας). Χρησιμοποιούνται επίσης ως προεπεξεργασία στα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Στην περίπτωση αυτή, τα χοντρά και λεπτά φίλτρα ταξινομούνται ως γενικός σκοπός. φίλτρα εξαιρετικά λεπτού καθαρισμού υποστηρίζουν ειδικές απαιτήσεις για καθαρό αέρα στο δωμάτιο.

Τύποι φίλτρων

Τα φίλτρα που είναι εγκατεστημένα στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής αέρα εξαερισμού χωρίζονται σε τύπους σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους. Τα πιο συνηθισμένα είναι:

 1. Βακτηριοκτόνα
 2. Κασέτα (κυματοειδές)
 3. Ηλεκτρικό (ηλεκτροστατικό)
 4. Άνθρακας
 5. Φίλτρα HEPA

Βακτηριοκτόνα φίλτρα

Τα βακτηριοκτόνα φίλτρα είναι συσκευές που έχουν αντιμικροβιακή δράση στον αέρα που διέρχεται από αυτά. Χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της παροχής και τον κυκλοφορούν αέρα. Αυτός ο τύπος φίλτρων εγκαθίσταται σε χώρους που απαιτούν υψηλό βαθμό καθαρότητας αέρα.

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου φίλτρων βασίζεται στις επιβλαβείς επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας σε διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των οποίων τα μήκη κύματος βρίσκονται μεταξύ του ορατού φάσματος και της ακτινοβολίας ακτίνων Χ. Το κβαντικό της ενέργειας της υπεριώδους ακτινοβολίας, που εισέρχεται σε ένα μόριο ενός βακτηρίου, προκαλεί βλάβη στο DNA του, γεγονός που οδηγεί στον περαιτέρω θάνατό του. Τα βακτηριοκτόνα φίλτρα εγκαθίστανται για αερισμό σε ιατρικά, εκπαιδευτικά, βιομηχανικά και άλλα ιδρύματα με σκοπό τη διεξαγωγή υγειονομικών και επιδημιολογικών προληπτικών μέτρων με στόχο τη μείωση των μολυσματικών μικροοργανισμών στην αίθουσα. Κάθε βακτηριοκτόνο φίλτρο έχει μια ορισμένη ισχύ UV ακτινοβολίας, η οποία επιλέγεται σύμφωνα με την ποσότητα βακτηριοκτόνου όγκου του δωματίου (που καθορίζεται από τον τύπο του δωματίου).

Φίλτρα κασέτας

Ένα φίλτρο κασέτας για εξαερισμό είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους φίλτρων: μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα σχεδόν τα συστήματα καθαρισμού και κλιματισμού. Χρησιμοποιείται σε συστήματα επεξεργασίας ενός σταδίου και πολλαπλών σταδίων, κατά κανόνα, για τον καθαρισμό του ακατέργαστου αέρα. Τα φίλτρα κασέτας έχουν μεγάλη χωρητικότητα σκόνης.

Ο σχεδιασμός του φίλτρου κασέτας είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο (γαλβανισμένος χάλυβας), μέσα στο οποίο τοποθετείται κυματοειδές υλικό φίλτρου - μια χημική ίνα στο πλέγμα στήριξης. Η επιλογή του υλικού φίλτρου και το πάχος του προφίλ φίλτρου κασέτας καθορίζονται από τον απαιτούμενο βαθμό καθαρότητας αέρα στις ανάγκες του δωματίου και της παραγωγής.

Τα φίλτρα αυτά είναι διαθέσιμα: ο ιστός για αυτό το φίλτρο εξαερισμού δεν υπόκειται σε αναγέννηση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή φίλτρων κασέτας είναι αβλαβή, επομένως, στο τέλος της ωφέλιμης ζωής τους, το φίλτρο ανακυκλώνεται ως απόβλητα κατασκευής.

Ηλεκτρικά φίλτρα

Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: τα αιωρούμενα σωματίδια (αεροζόλ), που διέρχονται από το ηλεκτροστατικό πεδίο μεταξύ των μεταλλικών πλακών που δημιουργούνται στη μονάδα φόρτισης, αποκτούν φορτίο. Κατόπιν φορτώθηκαν αεροζόλ υπό τη δράση ηλεκτρικών δυνάμεων, κινούνται στο ρεύμα αέρα, εγκαθίστανται σε ένα ηλεκτρόδιο που έχει ένα αντίθετο ηλεκτρικό φορτίο (που βρίσκεται στη μονάδα καταβύθισης).

Τα ηλεκτρικά (ή ηλεκτροστατικά) φίλτρα ταξινομούνται ως εξαιρετικά λεπτά φίλτρα. Τα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνουν:

 • χαμηλό θόρυβο κατά τη λειτουργία,
 • επαναλαμβανόμενος καθαρισμός (συλλέκτης σκόνης - μεταλλική πλάκα).

Ωστόσο, αυτός ο τύπος φίλτρου έχει επίσης μειονεκτήματα:

 • Πρώτον, δεν εγγυώνται 100% απομάκρυνση των "βρώμικων" σωματιδίων από τον αέρα.
 • Δεύτερον, κατά τη διαδικασία καθαρισμού του αέρα με ηλεκτροστατικό φίλτρο, σχηματίζεται όζον, ο οποίος ακόμη και σε μικρές δόσεις είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία ουσία.


Φίλτρα άνθρακα

Βεβαιωθείτε ότι η καθαριότητα του αέρα στο δωμάτιο μπορεί επίσης να γίνει με φίλτρο από κάρβουνο με οπλισμένο αέρα για εξαερισμό: είναι ικανό όχι μόνο να απομακρύνει επιβλαβείς ακαθαρσίες αλλά και να απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ο ενεργός άνθρακας είναι το υλικό φιλτραρίσματος σε αυτό το φίλτρο, το οποίο, όπως είναι γνωστό, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά προσροφητικά.

Ενεργοποιημένοι κόκκοι άνθρακα

Ο αέρας καθαρισμού περνά διαμέσου μιας διασποράς κυλινδρικών κόκκων ενεργού άνθρακα. Ταυτόχρονα, μια ποικιλία βλαβερών ουσιών και δυσάρεστα ρυπογόνων ενώσεων που αποτελούν μέρος του αέρα απορροφάται από τα απορροφητικά σωματίδια. Το φίλτρο άνθρακα είναι ικανό να καθαρίζει τον αέρα ποιοτικά ακόμη και σε σχετικά χαμηλή πυκνότητα του χύδην υλικού, το οποίο συμβάλλει στην εμφάνιση μικρής αεροδυναμικής έλξης της ροής του αέρα καθώς περνά μέσα από το φίλτρο.

Τα φίλτρα άνθρακα είναι φίλτρα μίας χρήσης, το υλικό φίλτρου δεν έχει αναγεννητική ικανότητα. Καθώς επιτυγχάνεται ο μέγιστος κορεσμός σκόνης, το φίλτρο μπορεί να απορριφθεί ως απόβλητο κατασκευής, καθώς δεν περιέχει τοξικά ή τοξικά υλικά.


Φίλτρα HEPA

Για λεπτό και ιδιαίτερα λεπτό καθαρισμό αέρα, τα φίλτρα HEPA χρησιμοποιούνται ευρέως, τα οποία μπορούν να απομακρύνουν μια ποικιλία μικρών διασκορπισμένων προσμείξεων από τον αέρα.

Μια δημοφιλής παρανόηση μεταξύ των ανθρώπων είναι ότι το HEPA είναι το όνομα μιας συγκεκριμένης επιχείρησης ή μάρκας του κατασκευαστή του φίλτρου. Στην πραγματικότητα, η συντομογραφία HEPA (High Efficiency Particulate Arrestance) αναφέρεται στον τύπο των φίλτρων αέρα υψηλής απόδοσης. Τα φίλτρα HEPA για εξαερισμό παροχής είναι ένα "δίκτυο" τυχαία διατεταγμένων ινών, το πάχος του οποίου κυμαίνεται από 0,5 έως 5 μικρά. Ανακύπτει το ερώτημα: πώς τα φίλτρα HEPA διατηρούν σωματίδια μεγέθους 0,1 μm.

Η αρχή λειτουργίας αυτών των φίλτρων βασίζεται σε τρεις φυσικές διεργασίες: διάχυση, αδράνεια και εμπλοκή.

Το εφέ εμπλοκής.
Αυτή η διαδικασία, με τη σειρά της, βασίζεται σε δύο φαινόμενα: προσκόλληση και αυτοφυία.

Προσκόλληση Είναι μια φυσική διαδικασία που προκαλείται από τη διαμοριακή αλληλεπίδραση σωματιδίων σκόνης και ινών HEPA. Ως εκ τούτου, ένα στίγμα σκόνης, που πετάει μέσα από ένα στρώμα υλικού φιλτραρίσματος, αρκεί να αγγίξει την επιφάνεια των ινών για να συμβεί η πρόσφυση τους.

Αυτοσυγκέντρωση χαρακτηρίζει την ικανότητα των σωματιδίων της ίδιας χημικής φύσης να «κολλήσουν», σχηματίζοντας ισχυρές διαμοριακές ενώσεις, μετατρέποντας έτσι σε συσσωματώματα.

Το φαινόμενο αδράνειας είναι υπεύθυνο για την κατακρήμνιση των αερολυμάτων που διασκορπίζονται με λεπτή διασπορά. Τα σωματίδια που έχουν μικρή μάζα, κατά την κίνηση τους, κάνουν τυχαίες διακυμάνσεις, λόγω των οποίων έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια των ινών. Το φαινόμενο αδράνειας σας επιτρέπει να «πιάσετε» μεγαλύτερα σωματίδια. Λόγω της σχετικά μεγάλης μάζας, αυτά τα σωματίδια δεν είναι ικανά να φουσκώνουν εμπόδια στην πορεία τους και να "κόβουν" τις ίνες HEPA.

Τα φίλτρα HEPA για εξαερισμό μπορούν να είναι αναλώσιμα ή επαναχρησιμοποιήσιμα. Αυτό οφείλεται στο υλικό του φίλτρου. Οι ίνες μιας χρήσης HEPA είναι κατασκευασμένες από χαρτί ή γυαλί, επαναχρησιμοποιήσιμες - από φθοριοπλαστικό (είναι πιο ανθεκτικό και επίσης μπορεί να πλυθεί).

Η υγεία μας εξαρτάται από το τι αναπνέουμε. Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι ένα από τα πιο οξέα προβλήματα της σύγχρονης ανθρωπότητας. Δυστυχώς, η εκκαθάριση του αέρα του δρόμου είναι ένα αδιάλυτο καθήκον για εμάς. Ωστόσο, είναι στην εξουσία μας να κάνουμε τον αέρα των χώρων στους οποίους βρισκόμαστε όσο το δυνατόν καθαρότεροι. Σε αυτό το τεύχος, βοηθάμε τον εξαερισμό του εφοδιασμού, εξοπλισμένο με φιλτράρισμα αέρα υψηλής ποιότητας: βοηθά στην εξάλειψη διαφόρων ατμοσφαιρικών ρύπων και σκόνης που θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στους πνεύμονές μας.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να προσθέσω ότι το σύνηθες σύστημα φιλτραρίσματος (χωρίς ειδικές απαιτήσεις) για αντικείμενα όπως σπίτια, γραφεία, κατασκευές, αποθήκες κλπ. σε σχέση με το κόστος του συνολικού εξαερισμού του αντικειμένου παίρνει ένα μικρό κλάσμα, αλλά είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή μηχανικού για φίλτρα εξαερισμού

Βακτηριοκτόνα φίλτρα FPO για τον καθαρισμό του αέρα

Φίλτρα για βακτηριοκτόνο επεξεργασία αέρα του TSF για συστήματα εξαερισμού

TSF βακτηριοκτόνα φίλτρα που προορίζονται για βακτηριοκτόνο επεξεργασία του εφοδιασμού ή επιστροφής αέρα μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται για είδη υγιεινής και αντι-επιδημίας (προληπτικά) μέτρα για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρότυπα και κανόνες σχετικά με την παραγωγή και τη συντήρηση των χώρων, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.

Πεδίο εφαρμογής φίλτρα βακτηριοκτόνου θεραπείας των TSF - ιατρικά και ιατρικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βιομηχανικοί και δημόσιοι οργανισμοί κλπ. Τα φίλτρα TSF είναι συσκευές καναλιών που είναι εγκατεστημένες σε ορθογώνιο αγωγό και εκτελούν βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα που διέρχεται από αυτό. Έτσι, η βακτηριοκτόνος επεξεργασία αέρα εκτελείται απευθείας στον αγωγό αγωγών και δεν απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους στην αίθουσα.

Διαθέσιμο 2 εκδόσεις των φίλτρων TSF:
- χωρίς μονάδα ένδειξης λαμπτήρων.
- με ένα μπλοκ ενδείξεων για την υγεία των φανών, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της λειτουργικότητας των φανών (με τον χαρακτηρισμό του TSF, A) χωρίς άνοιγμα του τμήματος.

Φίλτρα TSF επιτρέπουν τη βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες των κτιρίων με το απαιτούμενο επίπεδο βακτηριοκτόνο δόσης (σύμφωνα με το εγχειρίδιο ταξινόμησης των χώρων P 3.5.1904-04 «Χρήση της υπεριώδους μικροβιοκτόνο ακτινοβολία για την απολύμανση του αέρα των χώρων» (η επίσημη έκδοση του Υπουργείου Υγείας RF).

Φίλτρα εξαερισμού

Η εταιρεία παραγωγής «Vent-Συμμαχία» είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες που ειδικεύονται στην προμήθεια και την παραγωγή φίλτρων αέρα για τα συστήματα προσφοράς και της εξάτμισης, κεντρικό κλιματισμό και εξαερισμό.

Οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας βρίσκονται στην περιοχή Kireevsky της περιοχής Tula και το γραφείο και η αποθήκη βρίσκονται στη Μόσχα στην οδό Storozhevoy.

Η δική μας παραγωγή φίλτρων για εξαερισμό και αξεσουάρ μας επιτρέπει να παράγουμε προϊόντα σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους σύμφωνα με την ΤΚ του πελάτη. Οι ειδικοί μας αναπτύσσουν τακτικά και εισάγουν αναλόγους για την αντικατάσταση ξένων συστημάτων φιλτραρίσματος. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε και να αγοράσετε φίλτρα στην καλύτερη τιμή, σε αντάλλαγμα για τα προϊόντα που παρέχονται με εξοπλισμό από τις χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Τα φίλτρα FPO (Arctos) για βακτηριοκτόνο επεξεργασία αέρα για στρογγυλά κανάλια

Τα φίλτρα TSF έχουν σχεδιαστεί για βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα τροφοδοσίας ή του αέρα ανακύκλωσης που διέρχεται μέσω αυτού μέσω της έκθεσης στη ρέουσα υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, η βακτηριοκτόνος επεξεργασία αέρα εκτελείται απευθείας στον αγωγό αγωγών και δεν απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους στην αίθουσα.

Υπεριώδης επεξεργασίας αέρα - είναι μια υγιεινής-επιδημιολογικής (προληπτικό) ενέργειας για τη συμβολή της συμμόρφωσης υγειονομικούς κανονισμούς για τη συσκευή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.


Το πεδίο εφαρμογής φίλτρων για την βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα είναι το TSF - ιατρικά και θεραπευτικά και προφυλακτικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα και δημόσιοι οργανισμοί κλπ.


Τα φίλτρα επεξεργασίας υπεριώδους αέρα του TSF επιτρέπουν βακτηριοκτόνο επεξεργασία αέρα για πέντε κύριες κατηγορίες χώρων με το απαιτούμενο επίπεδο βακτηριοκτόνου δόσης. (Κατάταξη των χώρων σύμφωνα με την κατευθυντήρια γραμμή P 3.5.1904-04 (Χρήση της υπεριώδους μικροβιοκτόνου ακτινοβολίας για την απολύμανση του εσωτερικού αέρα) επίσημη δημοσίευση του Υπουργείου Υγείας της Ρωσίας.


Τα φίλτρα TSF είναι δύο τύποι συσκευών καναλιών: για τοποθέτηση σε ορθογώνιο αγωγό και για εγκατάσταση σε αεραγωγό κυκλικής διατομής (που παρουσιάζεται στον παρόντα κατάλογο). Το φίλτρο TSF περιέχει λαμπτήρες βακτηριοκτόνου.


Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, το TSF μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μονάδα ελέγχου MKL, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία της λυχνίας χωρίς άνοιγμα του τμήματος (TSF.-A). MCL έχει σχεδιαστεί για χρήση με λαμπτήρες έως 75 W, σε μια ποσότητα έως και 24 κομμάτια, με τη δυνατότητα εξ αποστάσεως on / off και μεταφορά στον υπολογιστή ελέγχου. Η MCL παρέχει ρολόι πραγματικού χρόνου και μη πτητική μνήμη (όταν η εξουσία είναι απενεργοποιημένη, ενώ το ρολόι Αυτόνομη 5 χρόνια), και το λογισμικό παρέχει μια λειτουργία καταγραφής του TSF με την ημερομηνία, την ώρα και την περιγραφή των γεγονότων, όπως ατυχήματα.


Το MCL παρακολουθεί τα παρακάτω όρια για την τάση τροφοδοσίας: όταν μειώνεται η τάση

220V κατά 15% (187V) ή αυξήθηκαν σε

250V, οι λυχνίες του TSF είναι απενεργοποιημένες. Στο MKL παρέχεται ο τρόπος αυτόματης επανεκκίνησης των λαμπτήρων, με μείωση της τάσης τροφοδοσίας κάτω από 187 V.


Το MKL σας επιτρέπει να λάβετε υπόψη την εξέλιξη του τελευταίου και να σημάνετε πότε οι λαμπτήρες φτάνουν στον πόρο που καθορίστηκε προηγουμένως κατά την εγκατάσταση νέων λαμπτήρων. Επιτρέπει επίσης τον έλεγχο της λειτουργίας των λαμπτήρων και των ηλεκτρονικών στραγγαλιστικών πηνίων (ΗΚΓ) που είναι άμεσα υπεύθυνα για τη λειτουργία των βακτηριοκτόνων λαμπτήρων. Το MKL διαθέτει υποδοχή σύνδεσης για τον τερματικό διακόπτη (προαιρετικό). Αυτό το στοιχείο χρησιμεύει για να προστατεύσει τον χρήστη από το τυχαίο άνοιγμα του καλύμματος φίλτρου TSF με τις λυχνίες που λειτουργούν.

Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού

Η σκόνη, το διοξείδιο του άνθρακα και οι ακαθαρσίες υπάρχουν συνεχώς στον αέρα. Η συγκέντρωση του οξυγόνου στις μεγαθύνσεις είναι ελάχιστη και το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλό. Σε συνδυασμό με τα βιομηχανικά απόβλητα και τις εξατμίσεις αυτοκινήτων, σχηματίζονται μη άνετες και απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, όπου επικρατούν σκόνες αερίου με λεπτή διασπορά. Το μόνο εμπόδιο στις ανεπιθύμητες ουσίες είναι ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για εξαερισμό, ικανό να απορροφήσει δυνητικά επικίνδυνες ενώσεις, να μην τους επιτρέψει να εισέλθουν σε εγκαταστάσεις και στην περίπτωση εργοστασίων και εργοστασίων και να μην τις απελευθερώσουν.

Χρήση φίλτρων εξαερισμού

Για συστήματα εξαερισμού του τύπου παροχής αέρα, έχουν αναπτυχθεί διάφοροι τύποι φίλτρων, μέσω των οποίων ο ατμοσφαιρικός αέρας καθαρίζεται αποτελεσματικά από ακαθαρσίες πριν εισέλθει στο δωμάτιο.

Σε κάθε πόλη σχηματίζεται ένα μοναδικό περιβάλλον και μπορείτε να ονειρεύεστε μόνο για το καθαρό οξυγόνο, επειδή περιέχει:

 • συμπυκνωμένο διοξείδιο του άνθρακα ·
 • δημιουργία σκόνης.
 • γύρη φυτού ·
 • λάσπη δρόμου.
 • smog;
 • εκπομπές των παραγωγών.

Προφανώς, χωρίς φίλτρα για εξαερισμό από αυτούς τους ανεπιθύμητους "επισκέπτες" δεν μπορεί να ξεφορτωθεί. Η διατήρηση της καθαριότητας ενός διαμερίσματος, ενός σπιτιού και άλλων χώρων είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν υπάρχουν αλλεργίες μεταξύ των μελών της οικογένειας. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με τη βοήθεια μονάδων αερισμού, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν στο στάδιο του σχεδιασμού.

Ο βασικός σκοπός των συστημάτων εξάτμισης είναι ο σχηματισμός ενός μικροκλίματος ευνοϊκού για την ανθρώπινη ζωή, η εξασφάλιση της εισροής καθαρού αέρα, η απομάκρυνση των μολυσμένων και η εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας.

Τα ποιοτικά και αποτελεσματικά φίλτρα εξαερισμού χρειάζονται όχι μόνο σε χώρους διαβίωσης αλλά και σε εργοστάσια, εργαστήρια παραγωγής, μεγάλα εργοστάσια και ακόμη και αγροκτήματα. Και αν είναι αρκετό για τα κανάλια παροχής να εγκαταστήσουν το προσροφητικό από τον άνθρακα, τότε για μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, απαιτούνται ήδη εξειδικευμένες λύσεις και πληρωτικά.

Ιδιαίτερα οξύ είναι το ζήτημα της διήθησης αέρα σε εργοστάσια και εργοστάσια, διότι εάν δεν υπάρχει καθαρισμός του αέρα, θα είναι πολύ επιζήμιο για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία φίλτρου σε τέτοιες κατασκευές βρίσκονται τόσο στην εισροή καθαρού αέρα όσο και στην εκροή του αναλωμένου αέρα.

Τρεις κατηγορίες καθαρισμού

Η παραγωγή φίλτρων παραδίδεται "σε συνεχή ροή" και οι εταιρείες παράγουν διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού. Η επιλογή υπέρ αυτού ή του σχεδιασμού αυτού γίνεται με βάση το επιθυμητό επίπεδο καθαρισμού, τον βαθμό μόλυνσης του οξυγόνου. Για να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός λειτουργεί σωστά και δεν είναι φραγμένος, συμπληρώνεται με φίλτρα εξαερισμού.

Ο συνδυασμός λύσεων αυξάνει την αποδοτικότητα της επεξεργασίας και μειώνει το οικονομικό κόστος για την αγορά αναλώσιμων υλικών.

Με τον βαθμό καθαρισμού, διακρίνονται 3 κατηγορίες προϊόντων, τα οποία εξασφαλίζουν:

 • απόλυτο καθαρισμό - Το υλικό φίλτρου εμποδίζει τη διείσδυση σωματιδίων μεγέθους έως 0,1 μικρά. Ο κύριος τομέας της εφαρμογής τους - λειτουργικά, συγκροτήματα παραγωγής, που ειδικεύονται στην παραγωγή εξοπλισμού υψηλής ακρίβειας, στρατιωτικό συγκρότημα?
 • λεπτό καθαρισμό - Διαλύματα που συλλαμβάνουν μικροσωματίδια από 1 έως 10 μικρά. Οι μηχανισμοί φιλτραρίσματος παρέχουν απόδοση έως και 94%. Βρίσκονται στη βιομηχανία τροφίμων, τη φαρμακολογία, τα εργαστήρια,
 • τραχύ καθαρισμό - τα σωματίδια δεν εισχωρούν στο δωμάτιο περισσότερο από 10 μικρά. Τα προϊόντα αυτά καλύπτουν έως και το 90% των προσμείξεων. Ο κύριος τομέας εφαρμογής είναι τα συστήματα προεπεξεργασίας αέρα για αντικείμενα με υψηλή συγκέντρωση σκόνης.

Δώστε προσοχή! Οι αναφερόμενες κατηγορίες φίλτρων αέρα για συστήματα αερισμού στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν αποτελεσματικότερα σε ένα σύνθετο. Η χρήση οποιουδήποτε τύπου είναι γεμάτη με το γρήγορο φράξιμο του φίλτρου και την αποτυχία του.

Εάν είναι απαραίτητο να παρέχετε καθαρό οξυγόνο στο δωμάτιο μέσω λεπτού καθαρισμού, είναι πολύ φθηνότερο να προεπεξεργαστείτε τις μάζες του αέρα με τα παρακάτω ταξικά διαλύματα. Τα φίλτρα κασέτας δεν χρειάζεται να αλλάζουν τόσο συχνά και μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αξιοπρεπές ποσό στα αναλώσιμα.

Τύποι κατασκευών και τύποι φίλτρων

Λαμβάνοντας υπόψη τον απαραίτητο βαθμό καθαρισμού οξυγόνου, αναπτύχθηκαν οι ακόλουθοι τύποι φιλτραρισμένου εξοπλισμού:

Μηχανική (παρέχεται μόνο προεπεξεργασία αέρα). Βρίσκονται σε σχεδόν όλα τα κλιματικά συστήματα. Αποφύγετε τη διείσδυση της μόλυνσης τόσο στο σώμα της συσκευής όσο και στο δωμάτιο. Πιάστε μεγάλη σκόνη, μικρά μαλλιά τετράποδων.

 • Κύλιση. Συνθετικές λύσεις με βάση τον πολυεστέρα. Κατασκευάζονται υπό ορισμένες συνθήκες λειτουργίας, παραδίδονται σε κυλίνδρους, χάρη σε αυτά που πήραν το όνομά τους.
 • Κυψέλη (κασέτα) - Τσέπες και κυματοειδείς κατασκευές. Σήμερα είναι τα πιο συνηθισμένα και αντιπροσωπεύονται σε όλους τους αγωγούς, βιομηχανικούς ή οικιακούς.
 • Τσέπη - να παρέχουν βαθύτερο καθαρισμό σε σύγκριση με τους ακατέργαστους, να εξαλείφουν έως και 95% σκόνη. Διανέμεται ευρέως σε περίπτερα, όπου παράγονται τρόφιμα, σε αποθήκες και υπεραγορές.
 • Ηλεκτροστατικά (ηλεκτρικά) - βοηθήστε να απαλλαγείτε από ομίχλη πετρελαίου, καθώς και αερολύματα στερεάς κατάστασης. Μικρά σωματίδια διατηρούνται με ηλεκτροστατικό αποτέλεσμα. Η απαίτηση για πρόληψη, διότι με μεγάλη συσσώρευση βλαβερών ουσιών είναι πρακτικά άχρηστη.
 • Αυτο-καθαρισμός. Εξειδικευμένα προϊόντα για συγκροτήματα παραγωγής. Η υψηλή παραγωγικότητα οφείλεται στην πνευματική επίδραση στη δομή, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ταχεία απομάκρυνση των ρύπων.
 • Πίνακας. Οι απλούστερες λύσεις από άποψη σχεδιασμού: ένα μεταλλικό σκελετό στο οποίο τεντώνεται το πλέγμα και το υλικό φίλτρου για εξαερισμό.
 • Φίλτρα πρόστιμο HEPA. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς συλλέκτες σωματιδίων (μέχρι 99%). Εξαλείψτε τις εγκαταστάσεις από σπόρια μυκήτων, ιούς, αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένης της γύρης των φυτών. Τα στοιχεία επισημαίνονται με τους χαρακτηρισμούς H10-H14 και U15-U17.
 • Φωτοκαταλυτική. Λόγω του ενσωματωμένου υπεριώδους πομπού, οι επικίνδυνες τοξικές ουσίες διαλύονται και στη συνέχεια η οξείδωση ακολουθείται από απόσυρση. Αυτά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά βακτηριοκτόνα φίλτρα, τα οποία απολυμαίνουν ακόμη και τους ιούς.
 • Υψηλή θερμοκρασία. Στην πραγματικότητα, ένα φίλτρο τσέπης, το σχεδιασμό του οποίου μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό. Εγκαταστήστε στο στεγνωτήριο, τα συγκροτήματα μπάνιου, τις πισίνες και τις σάουνες. Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το καθεστώς θερμοκρασίας μέχρι + 200 - + 300 μοίρες, ενώ η απόδοση δεν μειώνεται.
 • Λιπάνετε. Σε 90% των περιπτώσεων είναι ένα φίλτρο κασέτας για εξαερισμό, το οποίο είναι ένα γαλβανισμένο μεταλλικό πλαίσιο με ένα ύφασμα συγκράτησης. Τοποθετείται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ειδική κουκούλα.

Καθώς το υλικό βάσης που χρησιμοποιείται υλικό που αποτελείται από εκτεταμένο μεταλλικό πλέγμα, κάθε κύτταρο το οποίο έχει μέγεθος 0,35 χ 0,6 εκ. Ο αριθμός των στρώσεων εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας και κυμαίνεται από 5 έως 7. καθαρίζεται με συμβατικά απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Υπάρχει επίσης μια άλλη ταξινόμηση προϊόντων με βάση τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Δεν είναι μυστικό ότι η ποιότητα καθαρισμού εξαρτάται άμεσα από το προσροφητικό.

 • Μεταλλικά πλέγματα, η βάση των υφασμάτων, τα ινώδη υλικά, καθώς και τα διαλύματα με έντονη πορώδη δομή αποβάλλουν τέλεια τα μεγάλα σωματίδια. Οι επαγγελματίες συνιστούν την επεξεργασία της επιφάνειας του πλέγματος με λάδι κινητήρα, η οποία θα συμβάλει στην καλύτερη κατακράτηση σκόνης και ακαθαρσιών. Αυτοί οι μηχανισμοί εξαλείφουν έως και 90% προσμείξεις, σε συγκέντρωση σκόνης που δεν υπερβαίνει τα 20-25 mg / m3.
 • Νερό. Εξειδικευμένες λύσεις για τα εστιατόρια και τα εστιατόρια. Αυτός ο εξοπλισμός τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πηγή σκόνης και άλλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης (μπράιζερ, μπράιζερ). Οι ακαθαρσίες συγκρατούνται και η μάζα αέρα ψύχεται στους 40 βαθμούς, μετά την οποία εκκενώνεται στον περιβάλλοντα χώρο.
 • Άνθρακας. Η καλύτερη επιλογή για τη σύλληψη πτητικών οργανικών ενώσεων. Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα "βαριά" μόρια. Ο βαθμός καθαρότητας του οξυγόνου καθορίζεται από τον αριθμό των μικροσκοπικών πόρων. Τα λεπτά κόκκοι αντέχουν τέλεια τα υψηλά φορτία αέρα. Ο κύριος τομέας εφαρμογής είναι η προεπεξεργασία στον εξαερισμό εισόδου.
 • Συνθετικά χαλιά. Για αντικείμενα στα οποία το φίλτρο διαύλου πρέπει να αντιστέκεται όχι μόνο σε υψηλό φορτίο σκόνης αλλά και σε υγρασία, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τα υποδεικνυόμενα στρώματα (EU2 έως EU6). Χρησιμοποιείται ευρέως στην αυτοκινητοβιομηχανία στο στάδιο της βαφής και βαφής οχημάτων.
 • Υφασμάτινα στρώματα - τη βάση στην οποία βασίζονται σχεδόν όλα τα βακτηριοκτόνα φίλτρα. Παρέχετε καθαρισμό της κλάσης EU2-4. Με βάση τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, την παραγωγή επίπλων, τα συστήματα βαφής. Η επιφάνεια του υλικού επεξεργάζεται με συνθέσεις που καταστρέφουν τους ιούς, τα μικρόβια και ακόμη και τη σκόνη. Δεν υπόκειται στην κατασκευή με τα δικά του χέρια, λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας της τεχνολογικής διαδικασίας.

Κάθε ένα από τα υλικά χρησιμοποιείται για διάφορους τύπους λύσεων και είναι προσανατολισμένο σε ορισμένες συνθήκες λειτουργίας.

Τα πιο κοινά υλικά φίλτρου

Μέχρι σήμερα, οι πιο δημοφιλείς τύποι ινών είναι:

 • γυαλί - ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά, αντιμετωπίζοντας υψηλή θερμοκρασία (έως και 600 μοίρες), αλκαλικό και όξινο μέσο. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να καυχηθεί με μια ελαστική δομή, προδιάθεση για φυσική αλλοίωση.
 • χλώριο - να αντέχει το φορτίο σε μορφή υγρού περιβάλλοντος. Η δομή των ινών είναι αδρανής σε μύκητες, βακτήρια και σπόρια μούχλας. Εάν η θερμοκρασία ξεπεράσει τη ράβδο στους 70 °, η απόδοση καθαρισμού πέφτει. Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται ακόμη και με συνεχή επιρροή των ακτίνων φωτός στη δομή του υλικού.
 • μάλλινα - φυσικές ίνες με ελαστική δομή. Αντιμετωπίζει το φορτίο με τη μορφή ενός μη συμπυκνωμένου οξέος, αλλά όταν εκτίθεται σε αλκάλια, χάνει τα χαρακτηριστικά διήθησης του. Για να αυξηθεί η αντοχή, οι φυσικές ίνες συνδυάζονται με συνθετικές δομές. Το υλικό μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι 90 °.
 • βαμβάκι - κοινές φυσικές ίνες, που χρησιμοποιούνται ενεργά στα φίλτρα αέρα. Το υλικό διατηρεί την ικανότητά του να καθαρίζεται ακόμα και σε ένα ελαφρώς όξινο και αλκαλικό περιβάλλον σε θερμοκρασία έως και 90 μοίρες. Το κύριο πεδίο εφαρμογής είναι η βιομηχανία τροφίμων. Αλλά οι χημικές ενώσεις και το αντίστοιχο υλικό εξάτμισης δεν είναι πλέον σε θέση να κρατήσουν.
 • αμίαντο - ανθεκτικές στη θερμότητα φυσικές ίνες που αντιμετωπίζουν αλκαλικά και όξινα περιβάλλοντα. Ταυτόχρονα, το υλικό αυτό δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή μηχανική απόδοση.
 • πολυεστέρα - ανθεκτικές στις φωτεινές ακτίνες, τη μούχλα και τους μικροοργανισμούς. Μπορεί να λειτουργήσει υπό όξινες συνθήκες. Με τη δράση των αλκαλίων, οι ιδιότητες φιλτραρίσματος ισοπεδώνονται. Τα χαρακτηριστικά των ινών διατηρούνται σε θερμοκρασίες μέχρι 150 °.
 • πολυαμίδιο - συνθετικές δομές που αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα φορτία. Η αποτελεσματικότητα της διήθησης χάνεται όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 90 °. Σε αλκαλικό περιβάλλον, το υλικό καθαρίζει κανονικά τον αέρα.

Πώς να επιλέξετε ένα φίλτρο για το σύστημα εξαερισμού

Δεδομένων των χαρακτηριστικών σχεδιασμού των προϊόντων που περιγράφονται παραπάνω, μπορούμε να συναγάγουμε ορισμένα συμπεράσματα. Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού - η καλύτερη λύση για γραφεία, μεγάλα διαμερίσματα, ιδιωτικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, κατασκευές κλπ. Δεν εμποδίζουν μόνο τη διείσδυση μικρών σωματιδίων βρωμιάς, αλλά εξασφαλίζουν επίσης την κυκλοφορία του «πέμπτου ωκεανού» μέσα στον συγκεκριμένο χώρο. Ο μολυσμένος αέρας απομακρύνεται γρήγορα και στη θέση του έρχεται φρέσκο ​​από το δρόμο.

Συμβουλή! Αυξήστε την απόδοση τέτοιων συστημάτων μπορεί να είναι σε βάρος ενός ανεμιστήρα για την καταναγκαστική συλλογή οξυγόνου και ανακτητή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού, αρκεί να εγκατασταθούν αρκετά χονδροειδή στοιχεία. Μπορούν να συνδυαστούν με λύσεις αραίωσης. Τα προϊόντα λίπους και κασέτας χρησιμοποιήθηκαν ευρέως. Τα πιο σύγχρονα συστήματα είναι εξοπλισμένα με στοιχεία φίλτρων ενός τύπου βημάτων με διαφορετικό επίπεδο καθαρισμού. Εξαλείφουν όχι μόνο τη σκόνη και τη βρωμιά, αλλά και τον καπνό του καπνού, δυσάρεστες μυρωδιές.

Συνιστάται να αναθέτετε αυτά τα φίλτρα σε επαγγελματίες και να ελέγχετε με ποιο τρόπο λειτουργεί η εγκατάσταση. συσκευή, απλά μην ξεχνάτε την έγκαιρη συντήρηση και αντικατάσταση.

Φίλτρο βακτηριοκτόνου επεξεργασίας αέρα Arctos FCF 200-01 (A)

Τιμή: 32 900 ₽

 • Κατασκευαστής: Арктос
 • Μοντέλο: TSF 200-01 (A)
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Το βακτηριοκτόνο φίλτρο για στρογγυλά κανάλια

Φίλτρα βακτηριοκτόνα επεξεργασία του αέρα FBO προορίζονται για τη βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα παροχής ή ανακυκλοφορίας με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας. Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται για είδη υγιεινής και αντι-επιδημίας (προληπτικά) μέτρα για τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης με τα υγειονομικά πρότυπα και κανόνες σχετικά με την παραγωγή και τη συντήρηση των χώρων, με στόχο τη μείωση του αριθμού των μικροοργανισμών και την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών.

Το πεδίο εφαρμογής των φίλτρων για την βακτηριοκτόνο επεξεργασία των TSF είναι ιατρικά και θεραπευτικά και προληπτικά ιδρύματα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, βιομηχανικοί και δημόσιοι οργανισμοί κλπ. Τα φίλτρα TSF είναι συσκευές καναλιών που είναι εγκατεστημένες σε ορθογώνιο αγωγό και εκτελούν βακτηριοκτόνο επεξεργασία του αέρα που διέρχεται από αυτό. Έτσι, η βακτηριοκτόνος επεξεργασία αέρα εκτελείται απευθείας στον αγωγό αγωγών και δεν απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας για τους ανθρώπους στην αίθουσα.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις φίλτρων:

 • χωρίς μονάδα ένδειξης λαμπτήρων.
 • με ένα μπλοκ ενδείξεων για την υγεία των φανών, το οποίο καθιστά δυνατή την παρακολούθηση της λειτουργικότητας των φανών (με τον χαρακτηρισμό του TSF, A) χωρίς άνοιγμα του τμήματος.

Τα φίλτρα TSF επιτρέπουν μικροβιοκτόνο επεξεργασίας αέρα για τις πέντε μεγάλες κατηγορίες των κτιρίων με το απαιτούμενο επίπεδο βακτηριοκτόνο δόσης (σύμφωνα με το εγχειρίδιο ταξινόμησης των χώρων P 3.5.1904-04 «Χρήση της υπεριώδους μικροβιοκτόνο ακτινοβολία για την απολύμανση του αέρα των χώρων» (η επίσημη έκδοση του Υπουργείου RF Υγείας)).

Ποια είναι τα φίλτρα για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού

Ο αέρας περιέχει πάντα ορισμένες ακαθαρσίες και μολυσματικές ουσίες. Στις μεγάλες πόλεις, η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα, εξατμίσεις αυτοκινήτων, βιομηχανικά απόβλητα ξεπερνιέται. Ως αποτέλεσμα, αέρια ρυπαντικά και λεπτά διασκορπισμένα αερολύματα, καθώς και σκόνη, εισέρχονται στον αέρα.

Ο μολυσμένος αέρας στο σπίτι ερεθίζει την αναπνευστική οδό, προκαλεί αλλεργίες, κνησμό, πονοκεφάλους, άσθμα και άλλες δυσάρεστες ασθένειες.

Ο καθαρός αέρας μπορεί να ληφθεί υπόψη μόνο εάν δεν περιέχει:

 • σκόνη δρόμου,
 • γύρη φυτών,
 • χώρου και σκόνης κατασκευής,
 • διοξείδιο του άνθρακα.

Για να διατηρηθεί η καθαριότητα στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της καθαρότητας του αέρα, είναι ζωτικής σημασίας. Προκειμένου να καθαριστεί ο αέρας σε ασφαλή κατάσταση για το άτομο στο στάδιο του σχεδιασμού του έργου, τα κτίρια σχεδιάζουν τη διάταξη των συστημάτων εξαερισμού.

Ο κύριος στόχος των συστημάτων εξαερισμού είναι η δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στο σπίτι, η εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας και η ανταλλαγή στάσιμου αέρα για καθαρό αέρα.

Για να λειτουργούν σωστά τα συστήματα αυτά, χρησιμοποιούνται φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού.

Οι κατασκευαστές προσφέρουν διαφορετικά φίλτρα για συστήματα παροχής αέρα, Επιλέγονται ανάλογα με το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τον απαιτούμενο βαθμό καθαρισμού.

Κατηγορίες καθαρισμού φίλτρων εξαερισμού - πώς να τα διακρίνετε

Η χρήση των φίλτρων εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και μακρά εξυπηρέτηση του εξοπλισμού, η οποία χωρίς αυτές γρήγορα φράζει και σπάει. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε φίλτρα διαφορετικού βαθμού καθαρισμού. Αυτό δεν θα εξασφαλίσει μόνο την καθαρότητα του αέρα, αλλά θα μειώσει επίσης το κόστος αγοράς προμηθειών.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες φίλτρων:

1. Ακαθάριστος καθαρισμός - απομακρύνετε σωματίδια μεγέθους 10 μικρών.

Χρησιμοποιείται σε ιδιαίτερα σκονισμένους χώρους, καθώς και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν αυξημένες απαιτήσεις καθαρότητας αέρα. Ως υλικό φίλτρου χρησιμοποιείται μεταλλικό δίχτυ ή συνθετικό ύφασμα.

2. Λεπτός καθαρισμός - αφαιρέστε σωματίδια μεγέθους 1 μm.

Χρησιμοποιούνται όπου το επίπεδο καθαρότητας του αέρα πρέπει να είναι υψηλό, για παράδειγμα, σε σχολεία, νοσοκομεία, μουσεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλέον με ένα χοντρό φίλτρο. Η αποτελεσματικότητα είναι 60-95%.

Για την κατασκευή λεπτών φίλτρων για αερισμό χρησιμοποιήστε άνθρακα ή υαλοβάμβακα με ειδικό εμποτισμό.

3. Ιδιαίτερα λεπτός καθαρισμός - τα σωματίδια παγιδεύονται μέχρι 0,1 μm.

Απενεργοποιήστε την έξοχη σκόνη κατά 97-99%. Σχεδιασμένο για δωμάτια με ειδικές απαιτήσεις για αποστείρωση, για παράδειγμα, σε χειρουργικές αίθουσες, επιστημονικά εργαστήρια, εξελιγμένες βιομηχανίες υψηλής έντασης.

Χρησιμοποιείται ως πρόσθετο στάδιο καθαρισμού μετά από το προφίλτρο. Είναι κατασκευασμένα από χαρτί από υπομικρές ίνες και κολλημένες ίνες. Τα πιο δημοφιλή είναι οι διπλωμένες και οι επένδυσεις σε καμβά.

Ποιοι είναι οι τύποι σχεδίων και τύπων φίλτρων για τον εξαερισμό του αέρα, πώς και πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για τον εξαερισμό και τον εξαερισμό παρέχονται οι ακόλουθοι τύποι:

1. Προ-καθαρισμός ή μηχανική. Εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε κλιματικό εξοπλισμό. Προστατεύστε από τη ρύπανση όχι μόνο τον αέρα στο δωμάτιο, αλλά και τον εξοπλισμό. Πιάστε μεγάλη μόλυνση, τρίχα ζώων, σκόνη.

2. Ρολλά. Κατασκευασμένο από πολυεστέρα. Το πάχος του υλικού μπορεί να είναι διαφορετικό για διαφορετικές παραλλαγές φίλτρου.

3. Κινητά φίλτρα για εξαερισμό. Παρουσιάζεται από δύο παραλλαγές - κυματοειδή (φίλτρο κασέτας για εξαερισμό) και τσέπη (τσάντα). Το κυματοειδές είναι γενικό και χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα συστήματα εξαερισμού, κατάλληλα για λειτουργία, τόσο σε οικιακά όσο και σε βιομηχανικά κτίρια.

Φίλτρα τσεπών για εξαερισμό Χρησιμοποιείται ως το επόμενο στάδιο καθαρισμού μετά το τραχύ, μειώστε την ποσότητα σκόνης.

4. Ηλεκτροστατική (ηλεκτρική). Αφαιρέστε τα αερολύματα των στερεών και την ομίχλη λαδιού. Υπό την επίδραση της ηλεκτροστατικής, εγκαθίστανται σταθερά πάνω στο φίλτρο και ακόμη και υπό εξωτερική επιρροή κρατιούνται σταθερά. Απαιτείται κανονικός καθαρισμός, διαφορετικά η απόδοση μειώνεται αισθητά.

5. Ο πίνακας. Έχουν απλή κατασκευή μεταλλικού πλαισίου και πλέγματος, καθώς και φίλτρου με την επιθυμητή πυκνότητα.

6. Αυτοκαθαρισμός. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή. Λόγω του καθαρισμού με αέρα, εξασφαλίζεται η συνεχής λειτουργία του εξαερισμού, διατηρώντας παράλληλα την παραγωγικότητα.

Καθαρισμός του αέρα από σκόνη και βακτήρια

7. Φίλτρα HEPA για καθαρό καθαρισμό. Χαρακτηρίζονται από αυξημένη απόδοση, διατηρώντας μέχρι και 99% σωματίδια μεγέθους 0,3 μm. Κάτω από αυτόν τον δείκτη, εισάγετε σπόρια και γύρη φυτών και μυκήτων, καθώς και διάφορα αλλεργιογόνα. Απαιτούν αντικατάσταση έως και τρεις φορές το χρόνο.

Ακόμα πιο αποτελεσματικό από το HEPA είναι τα φίλτρα ULPA. Είναι ικανά να συγκρατούν έως και 99,99% σωματίδια μεγαλύτερα από 0,1 μm.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα HEPA και ULPA δεν θα αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια, οι κατασκευαστές θα τα εμποτίσουν με ειδική σύνθεση.

8. Φωτοκαταλυτική. Αποσυνθέστε και οξειδώστε τις τοξικές ακαθαρσίες με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Οι ακαθαρσίες αποσυντίθενται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Ακόμα και τα βακτήρια και οι ιοί δίνουν τη θέση τους σε αποσύνθεση.

Επιλογές φίλτρων για το χρησιμοποιούμενο υλικό

Το επίπεδο καθαρισμού του αέρα εξαρτάται άμεσα από το χρησιμοποιούμενο υλικό.

Για την καθυστέρηση των μεγάλων σωματιδίων σχεδιάζονται μεταλλικά πλέγματα, ινώδη και πορώδη υλικά, βάση ιστών.

 • Αξίζει να σημειωθούν τα βακτηριοκτόνα συστήματα, τα οποία απολυμαίνουν τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο λόγω της επίδρασης της υπεριώδους ακτινοβολίας.
 • Τα ινώδη υλικά είναι τρόποι καθαρισμού του αέρα ακόμη και από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στις βιομηχανίες.
 • Τα φίλτρα άνθρακα - διανέμονται ευρέως, εξαλείφοντας αποτελεσματικά τους ατμούς και τις αεριώδεις ουσίες.

Η συχνότητα αλλαγής των υλικών φίλτρου εξαρτάται από τις απαιτήσεις για το επίπεδο καθαρότητας του αέρα, καθώς και την αρχική του μόλυνση. Ο ίδιος ο εξοπλισμός πρέπει επίσης να καθαρίζεται περιοδικά από λάδι, σκόνη, αιθάλη, η οποία μπορεί να επηρεάσει τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα.

Κατά μέσο όρο, αυτή η διαδικασία, τόσο για ιστό όσο και για φίλτρα αέρα για εξαερισμό θα πρέπει να διεξάγονται κάθε έξι μήνες, και σε περιοχές με υψηλή ρύπανση συχνότερα.

Φίλτρα εξαερισμού, ποιες είναι οι διαφορές τους

Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης συνιστώνται για εγκατάσταση σε εξοχικές κατοικίες, ευρύχωρα διαμερίσματα, χώρους γραφείων. Παρέχουν υψηλής ποιότητας καθαρό αέρα (θέρμανση, ψύξη, ύγρανση, διήθηση), συνεχή κυκλοφορία του αέρα, η ανάκτηση θερμότητας, την αντικατάσταση του μολυσμένου αέρα στο δίχτυ δρόμο.

Για την σωστή λειτουργία του συστήματος, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση φίλτρων για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής. Συνήθως χρησιμοποιείται ένα στοιχείο χονδροειδούς καθαρισμού και μπορούν επίσης να εγκατασταθούν πρόστιμα φίλτρα.

Στα συστήματα εξαερισμού χρησιμοποιούνται συχνά όχι μόνο παραδοσιακά φίλτρα κασέτας και τσέπης, αλλά και λαβυρίνθιος ανοξείδωτος χάλυβας απορρόφησης λίπους. Αφαιρούν τα σωματίδια λαδιού και γράσου από τον θερμαινόμενο αέρα και επίσης προστατεύουν τους αγωγούς αέρα και τους ανεμιστήρες από τη μόλυνση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ένα φίλτρο λαβυρίνθου του πτυσσόμενου τύπου. Βολικό γιατί κατανοεί τα μέρη που μπορούν να πλυθούν ξεχωριστά μεταξύ τους, ακόμη και στο πλυντήριο πιάτων.

Στα σύγχρονα συστήματα αερισμού χρησιμοποιείται βαθμιαία διήθηση με στοιχεία διαφορετικών σχεδίων και βαθμών καθαρισμού. Έτσι, μπορούν να τοποθετηθούν χοντρά και λεπτά φίλτρα και επιπλέον φίλτρα άνθρακα. Τα πρώτα δύο απομακρύνουν τη σκόνη και τη βρωμιά, και η τελευταία μυρίζει και καπνίζει.

Φίλτρα αέρα

Η εταιρεία "PromElVent" είναι ένας κορυφαίος κατασκευαστής φίλτρων για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού διαφόρων τύπων και βαθμών καθαρισμού. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε φίλτρα για καθαρισμό καθαρού αέρα και καθαρό καθαρισμό, από G3 έως U17, σε περιπτώσεις από μέταλλο, πλαστικό ή MDF. Η εταιρεία μας εφαρμόζει φίλτρα για βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Προσφέρουμε πιστοποιημένα προϊόντα, προσιτές τιμές και παράδοση στη Ρωσία.

Μεταξύ των διαφόρων φίλτρων αέρα που παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα μας, όλοι μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν την κατάλληλη για να εξασφαλίσουν την αξιοπιστία του συστήματος εξαερισμού τους. Επιλέξτε λύσεις οποιουδήποτε τύπου και είδους καθαρισμού στον κατάλογο. Διαθέσιμα προϊόντα:

 • κασέτα, πάνελ, συλλογή λίπους, θήκη, συμπαγής, για πηνία ανεμιστήρων.
 • απόλυτο, λεπτό ή χοντρό καθαρισμό.

Τύποι φίλτρων αέρα και ο σκοπός τους

Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα χωρίζονται σε διάφορες ομάδες:

 • Τα μηχανικά φίλτρα χρησιμοποιούνται συχνά για την προστασία άλλων στοιχείων του συστήματος εξαερισμού.
 • Τα φίλτρα HEPA είναι εξαιρετικά αποδοτικά, καθώς διατηρούν πάνω από το 90% των σωματιδίων.
 • άνθρακα απορροφούν μόρια αερίου, εξαλείφουν το πρόβλημα του δυσάρεστου αέρα?
 • η χημική απορρόφηση περιέχει χημειοαπορρόφηση που αποσυνθέτει πολλές ουσίες, για παράδειγμα, διοξείδιο του αζώτου, άνθρακα κ.λπ.

Οι κοινόχρηστοι χώροι - σε γραφεία, υπεραγορές, εμπορικά κέντρα - ή σε μονάδες παραγωγής εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού δεν είναι μόνο να τα ανταλλάξει για τα νωπά εξαγωγής αέρα, αλλά και να «φρέσκο» αέρα ήταν πραγματικά ασφαλές και καθαρό. Τα συστήματα εξαερισμού φιλτράρουν.

Σε οικιακές συνθήκες, τα φίλτρα αέρα είναι απαραίτητα σε περίπτωση που πάσχουν από αλλεργία. Σκόνη περιλαμβάνει υφαντικές ίνες, μούχλα και τα σπόρια των μυκήτων, τα σωματίδια δέρμα, γύρη, βακτήρια, αιθάλη δρόμο, ακάρεα σαπρόφυτα και των μεταβολικών προϊόντων τους. Οι περισσότερες από αυτές τις ακαθαρσίες στον αέρα και υπάρχουν παθογόνα σοβαρών αλλεργιών.

Αέρια μολυσμένα και ως αποτέλεσμα των διαδικασιών παραγωγής, οι οποίες κατανέμονται σε διάφορες βλαβερές για τις ανθρώπινες ενώσεις αερίου και τις μικρότερες σταγόνες αιθάλης και λίπους, προκαλώντας μια δυσάρεστη οσμή. Ένας άλλος ατμοσφαιρικός ρύπος είναι ο καπνός του καπνού, ο οποίος είναι εξαιρετικά δύσκολος και μακροχρόνιος. Δεδομένου ότι ο αέρας που κυκλοφορεί σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι καθαρός, πρέπει να υγραίνεται και να καθαριστεί. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται φίλτρα αέρα.

Καθαρισμός τάξεων

Συσκευές με φίλτρα προστασίας από σκόνη

Οι σύγχρονες τεχνολογίες παρέχουν την ευκαιρία για αποτελεσματική φροντίδα της ανθρώπινης υγείας και της ποιότητας του περιβάλλοντος, του αέρα. Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα της μόλυνσης των χώρων με σκόνη, αρκεί να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα, συσκευές εξοπλισμένες με φίλτρα. Μπορεί να είναι:

 • Συσκευές με ηλεκτροστατικά φίλτρα. Σε αυτά, η σκόνη προσελκύεται από τη δράση του ηλεκτρικού φορτίου. Επιτρέπεται η πλύση των φίλτρων. Δεν χρειάζεται να αλλάζουν συνεχώς σε ένα νέο, το οποίο είναι το σημαντικό τους πλεονέκτημα. Αλλά οι συσκευές δεν είναι σε θέση να καθαρίσουν πλήρως τον αέρα. Ως εκ τούτου, η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι υψηλή στα διαμερίσματα όπου ζουν οι άνθρωποι που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα.
 • Τα καθαριστικά με φίλτρα NEPA θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλα είδη καθαριστικών. Τα σωματίδια σκόνης, ακόμα και τα μικρότερα, δεν μπορούν να πετάξουν πέρα ​​από το φίλτρο λόγω μιας συνεχούς οθόνης στη διαδρομή του αέρα. Τα φίλτρα NEPA είναι εύκολο στη χρήση, εύκολο στη φροντίδα. Καθαρίστε τα φίλτρα αρκετές μία φορά το μήνα, αλλάξτε - κάθε 6 ή 12 μήνες.
 • Ιονιστές. Η σκόνη συλλέγεται στη συσκευή σε οριζόντιες επιφάνειες. Αφού χρησιμοποιηθεί η συσκευή, πρέπει να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα ή με υγρό πανί. Η ευκολία του ιονιστή είναι ότι δεν χρειάζεται να συντηρείται τακτικά.
 • Καθαριστές-υγραντήρες. Μέσα σε τέτοιες συσκευές είναι καθαρό νερό ή φίλτρο εξάτμισης, το οποίο σας επιτρέπει να συλλέγετε τη σκόνη και να συνθλίβετε τον αέρα με υγρασία. Οι συσκευές αυτού του τύπου πρέπει να επιλέγονται για όσους έχουν αλλεργίες. Σε αυτή την περίπτωση, η απόδοση καθαρισμού φτάνει το 90%.

Πώς να επιλέξετε ένα φίλτρο;

Τα φίλτρα καθαρισμού αέρα είναι ειδικές συσκευές που περνούν αέρα και παγιδεύουν βλαβερές ουσίες. Τα φίλτρα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και τη συσκευή. Ακολουθεί η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, με βάση τις συνθήκες λειτουργίας του και τις τεχνικές ικανότητές του.

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του χώρου όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το φίλτρο. Κάθε προϊόν είναι σε θέση να εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη περιοχή. Εάν τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα πρέπει να λειτουργούν σε διαφορετικούς χώρους, είναι απαραίτητο να εστιάσετε στις διαστάσεις του μεγαλύτερου μεταξύ τους.

Τα όργανα με φίλτρα αναγνωρίζονται ως τα πιο αποτελεσματικά, καθώς βοηθούν στη συλλογή σχεδόν όλης της σκόνης. Έχουν μόνο ένα μειονέκτημα - επιπλέον κόστος για τη συντήρηση. Καθώς τα φίλτρα χρησιμοποιούνται, πρέπει να αλλάξουν. Επιπλέον, η πλειοψηφία των φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα πρέπει να φροντίζεται τακτικά. Στους νεροχύτες θα πρέπει να παρακολουθείτε καθημερινά την στάθμη του νερού, πρέπει να το αλλάζετε κάθε τρεις μέρες. Μια φορά την εβδομάδα, πρέπει να πλένετε τις πλάκες του ηλεκτροστατικού καθαριστικού. Τα πιο κατάλληλα φίλτρα για συντήρηση είναι τα φίλτρα HEPA. Η ρύπανση από αυτές πρέπει να αφαιρείται μία φορά το μήνα.

Τα φίλτρα αέρα διαφέρουν ως προς την ισχύ τους. Για συχνή χρήση προτιμώνται μοντέλα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχουν φίλτρα που προκαλούν θόρυβο κατά τη λειτουργία. Εάν οι ξένοι ήχοι και ο θόρυβος - πρόβλημα για όσους βρίσκονται σε δωμάτιο με φίλτρο, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη αυτός ο παράγοντας.

Γιατί πρέπει να αγοράσετε φίλτρα αέρα από εμάς;

Οι ειδικοί της εταιρείας "PromElVent" μπορούν να παράγουν φίλτρα αέρα για εξαερισμό και για παραγγελία - οποιουδήποτε μεγέθους που χρειάζεστε. Τα προϊόντα μας λειτουργούν ως φράγμα κατά της σκόνης και της βρωμιάς. Βοηθούν στη δημιουργία άνετων και ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.

Δεν προσφέρουμε μόνο αξεσουάρ για συστήματα εξαερισμού, αλλά και την κατασκευή τους στην παραγωγή μας. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε ανταγωνιστικές τιμές για φίλτρα αέρα για τον καθαρισμό του αέρα και για άλλα προϊόντα.

Φίλτρα για εξαερισμό στη Μόσχα μπορούν να βρεθούν εύκολα. Όμως, μεταξύ των κατασκευαστών και των προμηθευτών του εξοπλισμού εξαερισμού στην πρωτεύουσα, η PromElVent επωφελείται από προσιτές τιμές και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. Όσον αφορά σε εμάς, μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε φίλτρο για να επιλύσετε την απαιτούμενη εργασία και να εξοικονομήσετε 10-20% του προϋπολογισμού που διατίθεται για τον εξοπλισμό των συστημάτων εξαερισμού. Η παράδοση των προϊόντων είναι δυνατή σε όλη τη Ρωσία.

Αντικατάσταση φίλτρων

Η διάρκεια λειτουργίας των φίλτρων είναι ξεχωριστή. Εξαρτάται από την τοποθεσία του αντικειμένου, το αιολικό τριαντάφυλλο, την εποχή και άλλους παράγοντες. Η ρύπανση των φίλτρων παρακολουθείται με την παρακολούθηση της πτώσης πίεσης (αντοχή του προϊόντος στη ροή αέρα).
Συνιστάται η αντίσταση στο τέλος:

 • 250 Pa για φίλτρα ακαθάριστου καθαρισμού αέρα.
 • 450 Pa για προϊόντα καθαρισμού με αέρα ·
 • 600 Pa για προϊόντα απόλυτου καθαρισμού αέρα.

Αλλά είναι πιο σωστό και πιο ορθολογικό να αλλάζετε τα φίλτρα σε προγραμματισμένη βάση. Εκτελώντας μια προγραμματισμένη αντικατάσταση προϊόντων, είναι δυνατό να αποκλειστεί η πιθανότητα διάρρηξης του φίλτρου ή ώθηση μέσω της σκόνης υλικού φίλτρου.

Στη Μόσχα συνιστούμε την αντικατάσταση των φίλτρων καθαρισμού αέρα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

 • Καθαρός καθαρισμός - Φίλτρα πάνελ και κασέτας - Το καλοκαίρι 2 φορές το μήνα, το χειμώνα 1 φορά ανά μήνα.
 • προϊόντα τσέπης 4 φορές το χρόνο.
 • λεπτό καθαρισμό αέρα - φίλτρα τσέπης ετησίως 4 φορές.
 • συμπαγή μοντέλα δύο φορές το χρόνο.

Αναγέννηση (καθαρισμός) φίλτρων

Είναι δυνατή η μερική ξηρή αναγέννηση προϊόντων καθαρισμού αδρανούς αέρα (έως 3 φορές). Αλλά πρέπει να θυμόμαστε: ανεξάρτητα από το πώς τα σωματίδια σκόνης εξάγονται από το υλικό φίλτρου, η δομή των ινών είναι κατεστραμμένη. Εξαιτίας αυτού, οι ιδιότητες φιλτραρίσματος γίνονται χειρότερες. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος ζωής του φίλτρου μειώνεται περίπου κατά το ήμισυ.

Για προϊόντα λεπτόκοκκου και ανώτερου επιπέδου, η ανανέωση ΔΕΝ επιτρέπεται, διότι προκαλεί βλάβη στο υλικό του φίλτρου.

Λόγω του γεγονότος ότι η σκόνη συσσωρεύεται στα θερμαντήρες, η αποτελεσματική περιοχή μεταφοράς θερμότητας γίνεται μικρότερο, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται, μειώνει σημαντικά την απόδοση ανταλλαγής θερμότητας, και αυξάνει περαιτέρω την πιθανότητα ότι ο εναλλάκτης θερμότητας μπορεί να πάθει ζημιά. Επίσης, αν καταχρηστικά σκόνη φίλτρου εναποτίθενται στους αγωγούς, μύγες νιφάδες διαχυτήρες οροφή. Επομένως, υπάρχει ανάγκη καθαρισμού αγωγών αέρα, η οποία από μόνη της δεν είναι φτηνή.

Μην αποθηκεύετε τον προϋπολογισμό στα φίλτρα - αλλάξτε τα προϊόντα εγκαίρως. Χρησιμοποιείτε μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας. Μην μεταφέρετε τις συνθήκες λειτουργίας σε ακραίες συνθήκες. Αυτή η προσέγγιση είναι το κλειδί για την εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων και νεύρων.