Επίδεσμοι για τη σύνδεση αεραγωγών.

Η εταιρεία "Siberia" πραγματοποιεί την παραγωγή και την πώληση εξαρτημάτων στερέωσης για αεραγωγούς. Ο επίδεσμος χρησιμοποιείται για τη σύνδεση χωρίς δισκία των συνδέσμων και διαμορφωμένων τμημάτων κυκλικών αγωγών για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού, καθώς και για συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού αέρα.

Η εταιρεία LLC "Siberia" προσφέρει επίδεσμοι χύμα διαφόρων μεγεθών σε ευνοϊκές τιμές. Διάμετρος αεραγωγών που συνδέονται με καλώδια: από 100 έως 2000 mm. Οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε συνδετήρες για διάφορους τύπους αεραγωγών.

Σύντομη περιγραφή του επίδεσμου.

Οι συνδέσεις των αεραγωγών βάτα χρησιμοποιούνται ευρύτατα, γεγονός που εξηγείται από τη μείωση του κόστους εργασίας ανά σύνδεση σε σύγκριση με τη φλάντζα, καθώς και σημαντικές εξοικονομήσεις από μέταλλο. Οι σύνδεσμοι με βάτα των αεραγωγών στρογγυλού αέρα μικρής και μεσαίας διαμέτρου κατασκευάζονται σε επιδέσμους από λεπτό φύλλο χάλυβα, συνήθως γαλβανισμένο.

Ένας επίδεσμος για τους αεραγωγούς τμημάτων Τ είναι φτιαγμένος στον αγωγό με φτερωτά άκρα. Στα άκρα του επιδέσμου συγκολλούνται γωνίες με οπές. Τραβώντας τον επίδεσμο με ένα σφιγκτήρα ή ένα κλειδί στερέωσης, τοποθετούνται μπουλόνια στις οπές των γωνιών και σφίγγονται και στη συνέχεια αφαιρείται ο σφιγκτήρας ή το κλειδί. Για να γίνει η σύνδεση σφιχτή, το πάνω μέρος του επίδεσμου είναι γεμάτο με μαστίχα.

Πίνακας τυποποιημένων μεγεθών και τιμών για επίδεσμο από την εταιρεία "Siberia"

Επίδεσμος για αεραγωγούς

ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΕΣ, ΖΩΝΕΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Πίνακας 51. Φλάντζες για αεραγωγούς στρογγυλού αέρα (GOST 26270-84)

Διάμετρος του αγωγού αέρα, mm

Η διάμετρος των κέντρων οπών και των φλαντζών,

Οβάλ τρύπες στις φλάντζες για μπουλόνια

Ράγα των μπουλονιών, mm

Φύλλο χάλυβα 6 = 3 mm

Χαλύβδινος χάλυβας 4 X 25 mm

Γωνιακό χάλυβα 25 X 25 Χ 3 mm

Γωνιακός χάλυβας 25 X 25 X 4 mm

Γωνιακό χάλυβα 32 X 32 X 4 mm

Διάμετρος του αγωγού αέρα, mm

Διάμετρος κέντρων οπών σε φλάντζες, mm

Τρύπες υποδοχής στις φλάντζες για μπουλόνια

Πίνακας 52. Φλάντζες για ορθογώνια αγωγούς

Απόσταση από τον αγωγό μέχρι το

Οπές οπές μπουλονιών

κέντρο οπών, mm

Γωνία χάλυβα 25 Χ 25 Χ 3 χιλιοστά

Γωνιακό χάλυβα 25 Χ 25Χ 4 χιλ

Γωνία χάλυβα 32 X 32 X 4

Γωνιακό χάλυβα 36 X 36 X 4 mm

Γωνιακός χάλυβας 40 X 40 X 4 mm

Επίδεσμοι για σύνδεση αεραγωγών (TU 36-2050-77) έχουν σχεδιαστεί για τη συναρμολόγηση μερών στρογγυλών αγωγών διαμέτρου από 100 έως 900 mm.

Το Σχ. 48. Επίδεσμοι για τη σύνδεση μερών κυκλικών αγωγών:
α - διάμετρος 100. 180 mm, b - διάμετρος 200. 900 mm, 1 - semibandage, 2 - σφραγιστικό "Buteiprol", 3 - επίδεσμος, 4 - μάτι

Το Σχ. 49. Ευέλικτο παρένθεμα (a) και η δυνατότητα πλαισίωσης του άκρου του ενθέματος για τη σύνδεση επίδεσμου (b):
I - η φλάντζα που συνδέεται με τον ανεμιστήρα, 2 - η θηλή μετάλλου, 3 - η ταινία από την μουσαμά ή άλλο πυκνό υλικό, 4 - ο σφιγκτήρας

Εξάρτημα αερισμού

Ασχολούμαστε με το σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση μεταλλικών κατασκευών από το 2005. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει συγκεντρωθεί η τεράστια εμπειρία μας, έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και εγκατασταθεί χιλιάδες μεταλλικές κατασκευές διαφόρων ειδών!

Αυτό το τμήμα της παραγωγής μας είναι χρήσιμο για οργανισμούς που ασχολούνται με την κατασκευή και την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Η ζώνη εξαερισμού για αγωγούς στρογγυλού αέρα είναι ουσιαστικά ένας σφιγκτήρας εξαερισμού που έχει ένα μαλακό παρέμβλημα σιλικόνης. Εξυπηρετεί για τη σύνδεση (σύνδεση) αεραγωγών από σωλήνα, στρογγυλό τμήμα. Αυτός ο τύπος σύνδεσης είναι απλός, αξιόπιστος και βολικός, ώστε να συγκρίνεται ευνοϊκά με τη σύνδεση μέσω φλαντζών λόγω του μικρότερου αριθμού συνδέσεων με σπείρωμα, βάρους και κόστους. Παράγουμε μια γαλβανισμένη ταινία εξαερισμού για αεραγωγούς με κυκλική διατομή διαφόρων διαμέτρων: το μικρότερο - 100 mm, το μεγαλύτερο - 800 mm.

Γαλβανισμένη ταινία εξαερισμού με διάμετρο 100 mm, 125 mm, 140 mm, 160 mm, 180 mm - σφραγισμένη, οι υπόλοιπες διαμέτρους - συγκολλημένη κατασκευή. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις πιο δημοφιλείς διαμέτρους της γαλβανισμένης ζώνης εξαερισμού, αλλά μπορούμε να παράγουμε έναν επίδεσμο οποιασδήποτε διαμέτρου, με βάση τις ανάγκες του πελάτη.

Το κόστος του γαλβανισμένου επιδέσμου (σφιγκτήρες για τη σύνδεση αγωγών)

Όνομα

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 800 mm (S = 1.0)

Γαλβανισμένος επίδεσμος Ø 710 mm (S = 1.0)

Γαλβανισμένος επίδεσμος Ø 630 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος με επένδυση Ø 560 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 500 mm (S = 1.0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 450 mm (S = 1,0)

Γαλβανισμένος επίδεσμος Ø 400 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 355 mm (S = 1.0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 315 mm (S = 1.0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 280 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 250 mm (S = 1,0)

Γαλβανισμένος επίδεσμος Ø 225 mm (S = 1,0)

Γαλβανισμένος επίδεσμος Ø 200 mm (S = 1,0)

Γαλβανισμένη ταινία Ø 180 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 160 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος με γαλβανισμένο Ø 140 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος με γαλβανισμένο Ø 125 mm (S = 1,0)

Επίδεσμος γαλβανισμένο Ø 100 mm (S = 1,0)

Όταν παραγγέλνετε μεγάλες ποσότητες γαλβανισμένου επίδεσμου αερισμού, υπάρχει ένα σύστημα εκπτώσεων. Κατά την παραγγελία για το ποσό των 30 000 ρούβλια, δωρεάν παράδοση στον πελάτη στη Μόσχα, την περιοχή της Μόσχας ή μια εταιρεία μεταφορών!

Ειδικός γαλβανισμένος επίδεσμος εξαερισμού συγκολλημένος και σφραγισμένος χρησιμοποιείται για τη σύνδεση αγωγών στρογγυλού αέρα με διάμετρο 100 έως 1000 mm κατά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού στις εγκαταστάσεις.

Χαρακτηριστικά ενός επίδεσμου αερισμού.

Μέχρι σήμερα, τέτοιοι σύνδεσμοι είναι πολύ δημοφιλείς για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ λιγότερο χρόνο να εγκατασταθεί και να παραχθεί ένας τέτοιος επίδεσμος παρά να εγκατασταθούν και να παραχθούν άλλοι παρόμοιοι συνδετήρες, για παράδειγμα, με φλάντζες. Επίσης, μια ελάχιστη ποσότητα μετάλλου χρησιμοποιείται για να γίνει ο επίδεσμος, κατά κανόνα, είναι ένα λεπτό φύλλο μετάλλου γαλβανισμένου τύπου.

Μια ειδική ζώνη για τη σύνδεση αγωγών στρογγυλού αέρα τοποθετείται σε ένα από τα στοιχεία του με την παρουσία φλαντζωτών άκρων. Η κατασκευή του περιβλήματος εξασφαλίζει την ύπαρξη ειδικών γωνιών με τρύπες σε αυτές. Η τοποθέτηση αυτής της ταινίας πραγματοποιείται με τη χρήση σφιγκτήρων ή ειδικού κλειδιού στερέωσης. Στη συνέχεια εισάγονται μπουλόνια στις οπές και σφίγγονται προσεκτικά, μετά από αυτό μπορούν να αφαιρεθούν οι σφιγκτήρες και, για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα της άρθρωσης, γεμίστε τον επίδεσμο με ασφαλτική μαστίχη.

Η εταιρεία μας κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και την πώληση του γαλβανισμένο κάλυμμα εξαερισμού συγκολλημένα και σφραγίδα για τη σύνδεση γύρο αγωγούς με διάμετρο 100 mm έως 1000 χιλιοστά, σε ολόκληρη την επικράτεια της αχανούς χώρας μας. Χρησιμοποιούμε μόνο υλικά υψηλής ποιότητας και εισαγόμενο εξοπλισμό για την κατασκευή όλων των προϊόντων της εταιρείας μας.

Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες φάσμα των προϊόντων μας και την αξία τους μπορούν να ληφθούν εύκολα επικοινωνώντας μαζί μας ή αφήνοντας μια αίτηση πληρωμής

Επίδεσμο

Σύνδεση αγωγών και λεπτομέρειες στερέωσης

Οι στρογγυλές φλάντζες χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση τμημάτων αεραγωγών κυκλικής διατομής, καθώς και για την προσάρτηση διαφόρων διαμορφωμένων προϊόντων σε αυτά.

Τελευταία Νέα

Κατάλογος "Εξαερισμός για την κατασκευή κατοικιών"

Αγαπητοί συνεργάτες, σας εφιστούμε την προσοχή σας στον νέο κατάλογο "Αερισμός πρόληψης πυρκαγιάς για κατασκευή κατοικιών".
Ο κατάλογος είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα μας με παραπομπή

Ενημερώθηκαν πιστοποιητικά

Αγαπητοί συνεργάτες, στον ιστότοπό μας στην ενότητα "Πιστοποιητικά" διατίθεται μια ενημερωμένη έκδοση πιστοποιητικών για προϊόντα συστήματος εξαερισμού και για εξασθενητές θορύβου συστημάτων εξαερισμού

Συγχαρητήρια για την Ημέρα του οικοδόμου 2018!

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες!
Συγχαρητήρια για τις επαγγελματικές σας διακοπές - Ημέρα του οικοδόμου!
Σας ευχόμαστε επιτυχημένα έργα, γόνιμη δουλειά, ενδιαφέρουσες ιδέες και επιτυχημένη εισαγωγή. Αφήστε το έργο να είναι πάντα ενδιαφέρον και η συνεργασία μας είναι επιτυχημένη και ελπιδοφόρα.
Σας εύχομαι ευτυχία, υγεία, σταθερότητα και δύναμη για την πραγματοποίηση όλων των επιθυμιών!

Πυροσβεστικές βαλβίδες πιστοποίησης συμμόρφωσης CPVS-4K

Αγαπητοί συνεργάτες, σας ενημερώνουμε ότι η JSC "Vozduhotehnika" έλαβε πιστοποιητικό συμμόρφωσης για τις βαλβίδες πυρόσβεσης KPVS-4K

JSC "Vozduhotekhnika" επισκέφθηκε εκπρόσωποι του τηλεοπτικού καναλιού "Λευκορωσία 1"

Εν αναμονή της έναρξης της από κοινού παραγωγής εξοπλισμού ανελκυστήρα με Mogilev Lift Plant JSC «Mogilevliftmash» εταιρεία AB «του αέρα» σήμερα, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λευκορωσίας τηλεοπτικό κανάλι «Λευκορωσίας 1».

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την JSC "Mogilevliftmash" στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στις 12 Ιουνίου, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στη Μόσχα θα φιλοξενήσει την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της JSC «του αέρα» και JSC «Mogilevliftmash», το οποίο έχει ως στόχο να προσδιορίσει τις βασικές αρχές της συνεργασίας για την υλοποίηση κοινών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, η οποία προβλέπει την επέκταση της παραγωγής εξοπλισμού ανελκυστήρα.

JSC "Vozduhotekhnika" την ημέρα της επιχειρηματικότητας 2018

Στις 30 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε ένα επίσημο γεγονός αφιερωμένο στην Ημέρα της Ρωσικής Επιχειρηματικότητας.

Πιστοποιητικό QMS ISO 9001-2015

Στην τεχνική βιβλιοθήκη υπάρχει ένα ενημερωμένο πιστοποιητικό ISO 9001-2015

Με τις διακοπές της άνοιξης και της εργασίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, το προσωπικό της JSC "Vozduhotekhnika" συγχαίρει όλους για την Άνοιξη και την Ημέρα Εργασίας!

Ενημερωμένοι κατάλογοι προϊόντων 2018

Αγαπητοί πελάτες, ενημερωμένοι κατάλογοι προϊόντων διατίθενται στην ιστοσελίδα μας 2018

Ενημερωμένοι κατάλογοι προϊόντων

Αγαπητοί πελάτες, ενημερωμένοι κατάλογοι προϊόντων διατίθενται στην ιστοσελίδα μας 2018

TD Airborne εξοπλισμό στην έκθεση Κριμαία. Κατασκευαστική βιομηχανία. Άνοιξη-2018

Η TD Aircraft συμμετείχε στην έκθεση Κριμαία. Κατασκευαστική βιομηχανία. Άνοιξη-2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου στο IFC "Gagarinsky" στο δρόμο. Αναχώματα, 75V στη Συμφερούπολη.

TD Air-engineering στο κάτω μέρος του σχεδιαστή στη Μόσχα

23 Μαρτίου 2018, η ετήσια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Ημέρα του Σχεδιαστή Μηχανικών Μηχανικών της Μόσχας στο πλαίσιο του προγράμματος All-Russian Designer Day.

Αγαπητοί κυρίες, σας συγχαίρουμε για τις διακοπές της άνοιξης και της ομορφιάς!

Αγαπητοί κυρίες, σας συγχαίρουμε για τις διακοπές της άνοιξης και της ομορφιάς!

Η έκθεση "Κλίμα Κόσμος 2018"

Η εταιρεία "Vozduhotekhnika" έλαβε μέρος στην 14η διεθνή εξειδικευμένη έκθεση "Climate World 2018", η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου -2 Μαρτίου στο Expocentre Fairgrounds.

JSC "Vozduhotehnika" στην έκθεση "Κόσμος του κλίματος 2018"

Αγαπητοί συνεργάτες!
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην 14η διεθνή εξειδικευμένη έκθεση «Κλιματική World 2018», η οποία θα πραγματοποιηθεί 27η του Φεβρουαρίου Μαρτίου -2 «Expocentre» σε Krasnopresnenskaya ανάχωμα, 14.

Ελήφθη το πιστοποιητικό συμμόρφωσης για τον ανεμιστήρα της αξονικής αφαίρεσης καπνού τύπου VO.DU.

Ελήφθη το πιστοποιητικό συμμόρφωσης για τον ανεμιστήρα της αξονικής αφαίρεσης καπνού τύπου VO.DU.

Ευτυχισμένο το Νέο Έτος και τα Καλά Χριστούγεννα!

Το προσωπικό της JSC "Vozduhtehnika" συγχαίρει όλους τους συνεργάτες για το επόμενο νέο έτος και τα Χριστούγεννα!

Happy Day Engineer 2017

Το προσωπικό της JSC "Vozduhtehnika" συγχαίρει όλους τους ειδικούς της περιοχής για την Ημέρα της Ηλεκτρολογίας! Αποδεχτείτε τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια και τις επιθυμίες για επιτυχία στις επαγγελματικές σας δραστηριότητες.

Ημέρα του σχεδιαστή στο Nizhny Novgorod

8 Δεκεμβρίου 2017 στο Nizhny Novgorod πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση "Ημέρα του σχεδιαστή. Νίζνι Νόβγκοροντ «στα πλαίσια του All-ρωσική Ημέρα του σχεδιαστή, το οποίο η εταιρεία» TD του αέρα »πήραν μέρος στα δικαιώματα του ομορρύθμου εταίρου.

AO "Vozduhotekhnika" απονεμήθηκε με μια ευχαριστήρια επιστολή από το Κέντρο Απασχόλησης Μόσχας

JSC "Vozduhotehnika" απονεμήθηκε από το κρατικό ίδρυμα "Κέντρο για την απασχόληση του πληθυσμού της πόλης της Μόσχας" με ευγνωμοσύνη για την ενεργό συμμετοχή στην εφαρμογή των δραστηριοτήτων για την προώθηση της απασχόλησης

Πιστοποιητικό συμμόρφωσης για ανεμιστήρες με ακτινωτή προστασία από εκρήξεις

JSC "Vozduhotekhnika" έλαβε πιστοποιητικό συμμόρφωσης για ανεμιστήρες ακτινωτά απόδειξη έκρηξη

Ημέρα του σχεδιαστή Rostov-on-Don

Η εταιρεία "Vozduhotekhnika" έγινε ο επίσημος εταίρος της "Ημέρας Designer" στο Rostov-on-Don, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου στο DonExpoCentre

Πώληση εργαλειομηχανών για βιομηχανικό εξοπλισμό

Πώληση εργαλειομηχανών προς πώληση

Πώληση εργαλειομηχανών προς πώληση

Πώληση βιομηχανικού εξοπλισμού μηχανημάτων

Την ημέρα της εθνικής ενότητας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, την Ημέρα Εθνικής Ενότητας, θα ήθελα να ευχηθώ σεβασμό ο ένας στον άλλο και καλοσύνη, κατανόηση, ειλικρινείς σχέσεις και ευημερία.

Πώληση υπολοίπων αποθήκης

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πώληση υπολοίπων αποθήκης!

TD "Vozduhochnika" έλαβε το δίπλωμα του νικητή στο ειδικό διορισμό "Καλύτερη επιχείρηση στον τομέα της υποκατάστασης των εισαγωγών"

Η TD "Vozduhotekhnika" έλαβε το δίπλωμα του νικητή στο ειδικό βραβείο "Η καλύτερη επιχείρηση στον τομέα της υποκατάστασης των εισαγωγών στον τομέα του βιομηχανικού εξαερισμού και του εξοπλισμού".

Ολοκληρώθηκε η αποστολή στο αντικείμενο: Κύριο κτήριο.Sakhalinskaya GRES-2.

Αυτό το μήνα, η αποστολή εξοπλισμού στο κεντρικό κτίριο του Sakhalinskaya GRES-2 ολοκληρώθηκε και τέθηκε πλήρως εκτός λειτουργίας.

Συγχαρητήρια για την Ημέρα της Πόλης.

Φέτος η πρωτεύουσα της Ρωσίας γιορτάζει την επέτειό της - 870 χρόνια.

Σύνδεση αγωγών αεραγωγών στο σύστημα αερισμού

Κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος αερισμού του σπιτιού, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κυκλικούς αγωγούς. Η αεροστεγανότητα τους είναι υψηλότερη από αυτή των δικτύων ορθογωνικών στοιχείων. Το κόστος των σωλήνων με αυτή τη διαμόρφωση είναι κατά 65% μικρότερο λόγω της απλούστερης τεχνολογίας κατασκευής. Αντέχουν μεγαλύτερη πίεση χάρη στο βελτιωμένο σχήμα και ευκολότερη εγκατάσταση.

Τα πιο δημοφιλή και πρακτικά είναι οι κυκλικοί αγωγοί.

Οι κύριοι τύποι συνδέσεων των στρογγυλών αγωγών είναι φλάντζες, φλάντζες και συγκολλήσεις. Τα δισκία χρησιμοποιούνται ευρέως λόγω του μειωμένου κόστους εργασίας κατά την εγκατάστασή τους και τη μείωση της κατανάλωσης συνδετήρων. Στις μεθόδους χωρίς συγκόλληση των συστημάτων αερισμού, θέρμανσης αέρα και κλιματισμού κυκλικής διατομής είναι μια σύνδεση επιδέσμου.

Η αρχή της τοποθέτησης ενός καλύμματος τύπου γκοφρέτας

Συσκευές σύνδεσης αεραγωγών.

Ένας επίδεσμος ως στοιχείο σύνδεσης χρησιμοποιείται όταν συναρμολογούνται αγωγοί αέρα με διάμετρο 100-630 mm με φλάντζα στα άκρα. Ο δακτύλιος για την ένωση του επιδέσμου έχει σχήμα Τ (τριγωνικό) και συγκολλάται στα άκρα των γωνιών με οπές. Κατασκευάζεται ένα συνδετικό στοιχείο από χάλυβα (0,8-1,5 mm). Μετά την κατασκευή το τμήμα καλύπτεται με ένα αστάρι.

Για τη σύνδεση αυτής της μεθόδου χρησιμοποιούνται σωλήνες σε συνδέσμους:

 • διατάξεις στερέωσης: σφιγκτήρας, κλειδί σφιγκτήρα (πένσες).
 • Πτερύγια, κλειδιά καστάνιας;
 • καταστήματα αποθέματος.
 • υλικό στεγανοποίησης.

Οι αεραγωγοί ενώνονται χωρίς να αφαιρείται ο δακτύλιος από τη φλάντζα του πρώτου σωλήνα, αλλά μόνο με την απελευθέρωσή του από τη βιδωτή άρθρωση. Η πλευρά του δεύτερου σωλήνα οδηγεί στο ρεύμα του επιδέσμου.

Ο επίδεσμος είναι τοποθετημένος στις αρθρωτές αρθρώσεις των αρθρωτών αγωγών, τα άκρα του έλκονται μαζί με ένα κλειδί ή σφιγκτήρα κλειδώματος. Στις ευθυγραμμισμένες οπές στα άκρα του επιδέσμου εισάγετε ένα μπουλόνι και περιστρέψτε το περικόχλιο. Ο συγκρατητήρας αφαιρείται μετά τη σύσφιξη του βιδωτού συνδέσμου. Μετά τη συναρμολόγηση των διευρυμένων τομέων, η εγκατάσταση αγωγών αέρα ξεκινά κατά μήκος της προβαλλόμενης γραμμής.

Σχέδιο σύνδεσης αγωγού αέρα.

Τα άκρα των αγωγών αέρα για τη σύνδεση του καλύμματος δεν είναι ενισχυμένα με φλάντζες και απαιτούν προσοχή κατά τη μετακίνηση, την εκφόρτωση και τη στερέωση. Κατά τη μεταφορά των σωλήνων εξαερισμού στη φλάντζα, τα στοιχεία επίδεσμου φοριούνται για να αποφευχθεί παραμόρφωση του ακραίου τμήματος.

Οι δακτύλιοι σύνδεσης ελέγχονται πριν από την εγκατάσταση. Δεν πρέπει να έχουν ρωγμές, καμπυλώσεις, ελαττώματα, τα οποία μειώνουν τη στεγανότητα των αρθρώσεων και την απόδοση. Στα τερματικά τμήματα, στις θέσεις όπου είναι εγκατεστημένα τα ελαστικά, οι διαμήκεις ραφές των σωλήνων θα πρέπει να στερεώνονται με συγκόλληση σημείου. Για αγωγούς διαμέτρου 100-250 mm, χρησιμοποιούνται επίδεσμοι από δύο τμήματα που κατασκευάζονται με σφράγιση.

Η στεγανοποίηση των συνδέσεων επίδεσμου των αγωγών εξαερισμού γίνεται με την τοποθέτηση ειδικού μαστίχας ή άλλου υλικού στεγανοποίησης στην αυλάκωση των δακτυλίων. Για παράδειγμα, χρησιμοποιείται μαστίχα "Buteprol", το οποίο πριν από τη θέρμανση του υδρορροή στους δακτυλίους θερμαίνεται στους 50 ° C για να γίνει το υλικό πιο ιξώδες.

Κατά τη λειτουργία, η σφράγιση διατηρεί τις ιδιότητες σφράγισης σε θερμοκρασία -50 έως +70 ° C. Το υλικό πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός ενός έτους από την παραγωγή. Η κορδέλα "Gerlen" μπορεί να εισαχθεί στο καζανάκι. Από την άκρη της ταινίας αφαιρείται ένα προστατευτικό χαρτί και η λωρίδα είναι κολλημένη στη ραφή των φλαντζών με μια επικάλυψη 2-3 cm.

Εγκατάσταση δικτύων αερισμού με σύνδεση επιδέσμου

Φλάντζες με ραβδωτές συνδέσεις αεραγωγών.

Πριν από την έναρξη των εργασιών συναρμολόγησης, καταρτίζεται κατάλογος συλλογής, ο οποίος υποδεικνύει τον αριθμό και το μήκος των συγκροτημάτων συναρμολόγησης, τα ονόματα και τη σύνθεση των εξαρτημάτων. Τοποθετημένα σκαλωσιά, στύλοι συναρμολόγησης ή ικριώματα. Τοποθετούνται οι ανυψωτικές διατάξεις. Ένας προσεκτικός χαρακτηρισμός της διαδρομής, η προετοιμασία των οπών στις κατασκευές, τα στοιχεία στερέωσης τοποθετούνται.

Εάν ο εξαερισμός στο κτίριο με επίπεδη αρθρώσεις συναρμολογημένα στοιχεία, συνδετήρες για κυκλική παροχής και της εξάτμισης αγωγοί με διάμετρο μικρότερη από 0,4 μέτρα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση ο ένας από τον άλλο όχι περισσότερο από 4 m. Η απόσταση από την άκρη του κυκλικού αγωγού στο τοίχωμα ή τη στήλη θα πρέπει να είναι 50 mm.

Κατά τη στερέωση, η μάζα των συνδέσμων στα δίκτυα των αεραγωγών δεν πρέπει να μεταφέρεται στον εξοπλισμό του αναπνευστήρα.

Μην συνδέετε την ανάρτηση στη σύνδεση του καλύμματος. Ο σφιγκτήρας πρέπει να εφαρμόζει σφιχτά στο περίβλημα του αγωγού αέρα. Οι σφιγκτήρες είναι κατασκευασμένοι από μεταλλική ταινία πλάτους 300 mm.

Για τις αναρτήσεις, χρησιμοποιούνται ράβδοι με διάμετρο 12 mm με μετρικό νήμα. Χρησιμοποιούνται ρυθμιζόμενες αναρτήσεις - αναδέτες. Οι βραχίονες για την τοποθέτηση σωλήνων που συνδέονται με τη χρήση ενός επιδέσμου είναι θάβονται στους τοίχους ή πυροβολούνται με ένα όπλο τοποθέτησης. Μέσα στο κτίριο, τα δίκτυα εξαερισμού εγκαθίστανται στον διακλαδισμένο χώρο, στερεωμένα σε κολώνες, τοίχους. Οι αεραγωγοί μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από την ψευδοροφή.

Κατά την τοποθέτηση των αρθρώσεων των επιδέσμων, η μεταλλική χωρητικότητα της δομής μειώνεται κατά ένα συντελεστή 5 σε σύγκριση με τη χρήση των φλαντζών. Αλλά το κόστος κατασκευής του τελευταίου και, κατά συνέπεια, το κόστος είναι μικρότερο. Η χρήση σύνδεσης τύπου δισκίου σε οικιακές εγκαταστάσεις είναι ακριβότερη. Η μέθοδος σύνδεσης των σωλήνων που συνδέονται με έναν επίδεσμο καθιστά εύκολη την αποσυναρμολόγηση των τμημάτων του δικτύου κατά την ανακατασκευή του συστήματος εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά της σύγχρονης εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού

Α. Β. Busakhin, Γενικός Διευθυντής της LLC "Προετοιμασία της Τρίτης Διαχείρισης Εγκατάστασης" "

Το άρθρο ανοίγει μια σειρά δημοσιεύσεων που εξετάζουν τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού. Σε αυτό το υλικό, η κύρια προσοχή δίνεται στους τύπους αεραγωγών, τους τύπους και τις μεθόδους σύνδεσης τους. Στα ακόλουθα άρθρα θα λαμβάνονται υπόψη οι μέθοδοι στερέωσης, οι μέθοδοι εγκατάστασης σε σειρά, η μέθοδος ατομικής δοκιμής συστημάτων, η θέση σε λειτουργία και η θέση σε λειτουργία.

Σύγχρονα συστήματα σχέδια εξαερισμού και κλιματισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αερισμού και διατήρηση της θερμοκρασίας, και επίσης για τον έλεγχο της υγρασίας, την καθαρότητα του αέρα τροφοδοσίας, ο καθαρισμός και των καυσαερίων ανακύκλωση ακαθαρσίες αέρα έξυπνο σύστημα ελέγχου λειτουργίας, απαιτούν υψηλής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας εγκατάσταση.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της μετάβασης της κατασκευαστικής βιομηχανίας από τη χορήγηση αδειών σε αυτορρύθμιση, οι εγκαταστάτες περιμένουν την εμφάνιση τεχνικών κανονισμών, προτύπων για εργασίες εγκατάστασης. Τα εν λόγω έγγραφα θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της σύγχρονης εγκατάστασης, των νέων υλικών και τεχνολογιών, της παραγωγής, της θέσης σε λειτουργία, της θέσης σε λειτουργία και της συντήρησης μηχανικών συστημάτων για κτίρια και κατασκευές.

Για σήμερα έχουμε ένα ενιαίο έγγραφο, το οποίο ορίζει τις συνθήκες εγκατάστασης, - SNiP 3.05.01-85 "Εσωτερικά Υδραυλικά-Τεχνικά Συστήματα". Αυτό το έγγραφο είναι σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένο, δεν λαμβάνει υπόψη τις σύγχρονες συνθήκες, τα υλικά και τον εξοπλισμό.

Κριτήρια επιλογής για αγωγούς

Ας εξετάσουμε ορισμένα στοιχεία εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Ο κυριότερος είναι ο αγωγός αέρα. Από την ποιότητα κατασκευής και εγκατάστασης αυτού του στοιχείου εξαρτάται η απόδοση του σχεδιαζόμενου συστήματος. Η επιλογή του υλικού αγωγού παραμένει για τους σχεδιαστές. Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή είναι ο σκοπός του συστήματος, οι παράμετροι του μεταφερόμενου μέσου. Τα πιο συνηθισμένα είναι οι μεταλλικοί αγωγοί (ευθύγραμμων και διαμορφωμένων μερών) ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, κατασκευασμένοι σύμφωνα με τους τύπους και την κλίμακα μεγέθους που υιοθετούνται στα ακόλουθα έγγραφα:

 • VSN 353-86 "Σχεδιασμός και εφαρμογή αεραγωγών από ενιαία μέρη".
 • TU-36-736-93 "Μεταλλικοί αγωγοί αέρα".
 • TU-4873-193-04612941-99.

Για μεταφορά αέρα με θερμοκρασία μέχρι 80 ° C και σχετική υγρασία έως 60%, καθώς τα υλικά κατασκευής αεραγωγών χρησιμοποιούν:

 • λεπτό φύλλο ψυχρής έλασης γαλβανισμένο ατσάλι 0,5-1,0 mm πάχος?
 • λεπτό φύλλο θερμής έλασης χάλυβα πάχους 0,5-1,0 mm, GOST 16523-97 "Τυλιγμένο λεπτότοιχο ανθρακούχο χάλυβα υψηλής ποιότητας και συνηθισμένης ποιότητας γενικού σκοπού".

Εάν οι παράμετροι του αέρα υπερβαίνουν αυτά τα όρια, χρησιμοποιείται επίσης ανοξείδωτος χάλυβας και επιπροσθέτως ο ανθρακούχος χάλυβας έχει πάχος 1,5-2,0 mm.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η εν λόγω GOST δίνει μια μεγάλη επιλογή από χάλυβα ολκιμότητα, το τροχαίο μέθοδο, γαλβανισμό και ούτω καθεξής. D. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή του μετάλλου για την παραγωγή του αγωγού.

Με την παρουσία του αέρα στο μείγμα αντιδραστικών αερίων, ατμούς, σκόνες, οι αγωγοί μετάλλου-αέρος είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και τα κράματά του, ανθρακούχο χάλυβα με ένα πάχος 1,5-2,0 mm με μία κατάλληλη προστατευτική επικάλυψη. Στεγανότητα αγωγός παρέχεται σε μια κατηγορία «H» TU 36-736-93 και «Β» στη EVROVENT 2/2 με όριο πίεσης και κενού 750 Pa.

Όλη η ποικιλία των διαμορφώσεων του δικτύου εξαερισμού είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ περιορισμένο φάσμα τμήματα, στα οποία τα ευθύγραμμα τμήματα των αγωγών αέρα, κατά μέσο όρο, περίπου 70% της συνολικής επιφάνειας, το υπόλοιπο πέφτει στους αγκώνες, μειωτήρες, ταφ και σταυρούς, μη τυποποιημένων εξαρτημάτων (fasoninu).

Κατά τη μείωση του κόστους κατασκευής αεραγωγών, ένας μεγάλος ρόλος διαδραματίζει οι μετρητές (μεταγλωττιστές διαγραμμάτων καλωδίωσης και φύλλα παραγγελιών). Από την ικανότητά τους και τις δεξιότητές τους εξαρτάται η ποσότητα της μόδας και κατά συνέπεια η μη παραγωγή αποβλήτων και το κόστος παραγωγής.

Λαμβάνοντας υπόψη τις διάφορες σχεδιαστικές αποφάσεις των σύγχρονων εσωτερικών χώρων, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ανοικτοί αγωγοί οποιουδήποτε σχήματος (τρίγωνο, οκτάγωνο κλπ.). Επίσης, από διακοσμητικά στοιχεία, χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά: χαλκός, πλαστικά και υλικά. Η χρήση υφασμένων αερομεταφερόμενων αεραγωγών επιτρέπει την επίλυση των προβλημάτων ομοιόμορφης κατανομής του αέρα και τη διακόσμηση του σχεδιασμού.

Στα σύγχρονα έργα, οι αγωγοί αέρα σπάνια παραμένουν χωρίς θερμότητα, ηχομόνωση ή επιβράδυνση πυρός, και μερικές φορές απαιτούν και τα δύο. Η ευρωπαϊκή εμπειρία που υπάρχει στον τομέα αυτό είναι ενδιαφέρουσα, η οποία δεν έχει ακόμη λάβει ευρεία διανομή. Υπάρχουν όμως ήδη εταιρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή των επονομαζόμενων αγωγών. Είναι κατασκευασμένα από ινωδογόνο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επικάλυψη για την προστασία μεταλλικών αγωγών και για την κατασκευή αεραγωγών. Αυτές οι πλάκες συλλέγονται σε ειδική πυρίμαχη μαστίχη και στερεώνονται με βίδες. Οι αγωγοί αυτοί αντέχουν φορτία υψηλής θερμοκρασίας και δεν αφήνουν χώρο για την εξάπλωση φωτιάς, τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα. Επιπλέον, εκτελούν τις λειτουργίες της θερμομόνωσης. Το μειονέκτημα αυτών των σχεδίων είναι η τιμή, η οποία είναι υψηλότερη από ό, τι για τους μεταλλικούς αγωγούς, που καλύπτονται με σύνθεση επιβράδυνσης πυρκαγιάς.

Τύποι συνδέσεων μεταλλικών αγωγών

Με τον τύπο του συνδετικού υλικού φύλλου οι μεταλλικοί αγωγοί χωρίζονται σε διπλωμένους και συγκολλημένους. Η συναρμολόγηση χαλύβδινων αγωγών από φύλλο χάλυβα σε 1 mm (σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι 1,5 mm) εκτελείται στην επίστρωση και σε μεγαλύτερο πάχος - στη συγκόλληση. Οι αγωγοί από αλουμίνιο και τα κράματά του με πάχος φύλλου μέχρι 1 mm συναρμολογούνται στις πτυχές και πάνω από 1 mm συγκολλούνται.

Η στεγανότητα και οι σωστές γεωμετρικές διαστάσεις εξαρτώνται από την ποιότητα της σύνδεσης ραφών. Έτσι, για τους ορθογώνιους ορθογώνιους αγωγούς, ένα τυπικό πρόβλημα είναι ένας «κοχλίας» - το αποτέλεσμα μιας μετατόπισης στην κύλιση της έκπτωσης, που οδηγεί σε αξονική κάμψη των αγωγών κατά την εγκατάσταση.

Οι τύποι διπλωμένων και συγκολλημένων αρμών, που χρησιμοποιούνται ευρύτερα στην κατασκευή αεραγωγών, φαίνονται στο Σχ. 1.

Τύποι ραφών και συγκολλημένων αρμών μεταλλικών αγωγών:
1 - σε μια απλή ξαπλωμένη πτυχή? 2 - στην έκπτωση με διπλή αποκοπή. 3 - στην γωνιακή έκπτωση. 4 - στην εγκάρσια έκπτωση, 5 - στην έκπτωση με μια μανδάλωση. 6 - συνδετική ταινία. 7 - στην κορυφογραμμή. 8 - τέλος-άκρο; 9 - άκρο με άκρη με φλάντζα. 10 - επικάλυψη; 11 - γωνιακή

Τρόποι σύνδεσης

Στρογγυλοί αγωγοί

Μέχρι σήμερα, για στρογγυλά αγωγούς, υπάρχουν 3 τύποι σύνδεσης: φλάντζα, επίδεσμος (είναι σπάνιος) και θηλή / σύζευξη (χρησιμοποιείται ευρέως).

Φλάντζες. Όλα όσα σχετίζονται με αυτόν τον τύπο σύνδεσης, διατυπώνονται στο GOST. Ας δώσουμε προσοχή στις υποχρεωτικές στιγμές. Για τους αγωγούς διπλωμένου αέρα, μια φλάντζα από λουρίδα (για μικρές διαμέτρους) ή γωνιακό χάλυβα (για μεγάλες διαμέτρους) πρέπει να στερεωθεί στον αγωγό με φλάντζα. Αυτή είναι η μέθοδος στερέωσης και εξασφάλισης περαιτέρω σφράγισης του αγωγού. Η υποχρεωτική κατάσταση - η φλάντζα δεν πρέπει να επικαλύπτει τις οπές της φλάντζας σύνδεσης.

Επίδεσμο. Αυτή η ένωση είναι πολύ βολική, ειδικά για διάφορες χημικές βιομηχανίες. Ο επίδεσμος φοριέται στον αγωγό με φτερωτά άκρα. Η εσωτερική πλήρωση του επίδεσμου μπορεί να είναι διαφορετική. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε μαστίχα σφράγισης. Στη χημική παραγωγή - χημικά ανθεκτική μαστίχα. Έτσι, ο επίδεσμος εξασφαλίζει τη στεγανότητα του μεταλλικού αγωγού με πολύ φτηνό τρόπο. Δυστυχώς, η παραγωγή των επιδέσμων είναι πολύ πιο ακριβή, επομένως είναι δαπανηρή η χρήση τους σε οικιακά αντικείμενα.

Σύνδεσμος θηλών ή κουτιού. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει έγγραφο που να ρυθμίζει τη χρήση θηλών. Σχετικά μιλώντας, μια θηλή είναι ένα τμήμα ενός αεραγωγού ελαφρώς μικρότερης διαμέτρου, ο οποίος εισάγεται μέσα στον αγωγό, συνδέοντας τα μέρη του. Η σύζευξη είναι η ίδια, ακριβώς έξω από τον αγωγό.

Κατασκευάζεται μεγάλος αριθμός θηλών. Το φθηνότερο από αυτά χωρίς ελαστικό στεγανοποιητικό, το πιο ακριβό έχει ένα ή δύο ελαστικά παρεμβύσματα. Και επειδή δεν υπάρχουν κανονιστικά έγγραφα, η επιλογή της θηλής παραμένει με τον εγκαταστάτη. Εάν χρησιμοποιείται θηλή χωρίς κόμμι, είναι επιτακτική ανάγκη η ίδια η άρθρωση να καλύπτεται με μια ταινία στεγανοποίησης. Μπορεί να είναι είτε αυτοκόλλητη ταινία από αλουμίνιο, είτε διάφορα σκόνες πολυμερούς. Είναι πρακτικό, οικονομικό και, κυρίως, ανθεκτικό; Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι η διάρκεια ζωής της ταινίας αλουμινίου είναι συγκρίσιμη με τη διάρκεια ζωής του αγωγού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να συμφωνήσετε με αυτό, αλλά μόνο αν ο αγωγός είναι σε ένα ζεστό, ξηρό μέρος. Πρώτον, αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, και δεύτερον, οι ίδιοι οι αγωγοί δεν κινούνται πάντα σε ένα ζεστό ξηρό περιβάλλον. Επομένως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στην περίπτωση της μετακίνησης ενός υγρού, αυξημένου περιβάλλοντος θερμοκρασίας, η κόλλα θα καεί πρώτα και η ταινία απλώς θα πέσει. Η κατάσταση είναι παρόμοια με τη σύζευξη.

Το κουδούνι. Αυτή είναι μια πολύ κοινή μέθοδος σύνδεσης, στην οποία ο αγωγός εισέρχεται στον αγωγό. Επιλογή δύο:

 1. Ο ίδιος ο αγωγός είναι κατασκευασμένος από κώνο.
 2. Στα άκρα υπάρχει μια επέκταση ή στένωση για την άρθρωση.

Για τον εξαερισμό, ένας τέτοιος αγωγός δεν διαθέτει την απαραίτητη στεγανότητα. Υπάρχει όμως μια πολύ σημαντική περιοχή εφαρμογής της σύνδεσης καταιωνιστήρων - είναι μια συσκευή για την εξαγωγή φυσικών ρευμάτων για λέβητες και τζάκια.

Ορθογωνικοί αγωγοί

Χρησιμοποιούνται ευρέως δύο συνδέσεις: μια φλάντζα και ένα ελαστικό.

Φλάντζα. Οι συνδέσεις είναι οι ίδιες όπως και για τους στρογγυλεμένους αγωγούς. Ωστόσο, εάν ο γύρος δεν είναι αναγκαίο να καθοριστεί η φλάντζα με τον αγωγό, τότε ένα ορθογώνιο πρέπει να το κάνουμε, γιατί το αεροπλάνο μπορεί χαλάρωση πλευρά και χαλαρά στη φλάντζα. Υπάρχουν πολλοί συνδετήρες. Εάν ο αγωγός είναι γαλβανισμένος, η χειρότερη επιλογή είναι η συγκόλληση σημείων. Δυστυχώς, χρησιμοποιείται συχνά, επειδή αυτός είναι ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος. Από άσχημα - σε μια σημειακή spot συγκόλληση ψευδαργύρου καίει. Συνείδησης κατασκευαστής χρωμάτων θέση συγκόλλησης, αν δεν το κάνετε, μετά από 2-3 χρόνια στο συγκόλλησης θα είναι διάβρωση που θα αποδυναμώσει το συνημμένο. Ως αποτέλεσμα, η πυκνότητα των αεραγωγών έχει χαθεί. Στους αγωγούς που κινούνται με επιθετικά μέσα, η φλάντζα πρέπει να στερεώνεται με ένα πριτσίνι καλυμμένο με ανθεκτικό στο χημικό υλικό υλικό.

Σε ορθογώνιους αγωγούς, συναντάμε ακόμα μια φλάντζα σε συγκολλημένους αγωγούς. Επιτρέπεται να στερεώνεται στη φλάντζα, αλλά δεν πρέπει να επικαλύπτει τις οπές φλάντζας. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι η συγκόλληση της φλάντζας στον αγωγό. Στην περίπτωση μίας βιδωτής σύνδεσης, ένα παρέμβυσμα από φύλλο ή κορδονωτό αμίαντο. οι φλάντζες χωρίς οπές (συγκολλημένες) συγκολλούνται κατά μήκος της φλάντζας φλάντζας.

Λεωφορείο. Για γενικά συστήματα εξαερισμού, για ορθογώνια γαλβανισμένους αεραγωγούς, ο δίαυλος χρησιμοποιείται συχνότερα. Από το προφίλ από γαλβανισμένο χάλυβα, φτιάχνεται "φλάντζα" για ολόκληρη την περίμετρο του αγωγού. Ένα υποχρεωτικό στοιχείο είναι τα γωνιακά ένθετα που συνδέουν κάθε πλευρά. Για πλευρά αγωγού μεγαλύτερη από 200 mm, είναι υποχρεωτική μια κλειδαριά σύσφιξης, εξασφαλίζοντας στενή σύνδεση σε ολόκληρη την πλευρά του ελαστικού.

Τι πρέπει να ψάξω; Είναι απαραίτητο να σφραγίσουμε τις γωνίες. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται στεγανωτικά υλικά, η επιλογή των οποίων πρέπει να λαμβάνει υπόψη την επιθετικότητα του μεταφερόμενου μέσου. Το ελαστικό πρέπει να συνδέεται με το άκρο του αγωγού χρησιμοποιώντας βίδες, πριτσίνια, σημειακή συγκόλληση ή πρέσα (κρύα συγκόλληση). Οι φλάντζες πρέπει να είναι κατασκευασμένες από τα ακόλουθα υλικά: αφρώδες ελαστικό, κορδέλα πορώδες ή μονολιθικό ελαστικό πάχους 4-5 mm ή μαστίχα πολυμερούς μαστίχας (PMZ).

Βαρέων αγωγών

Πολύ συχνά υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με τους "κανονικούς" και "πυκνούς" αγωγούς. SNiP 41-01-2003, σημείο 7.11.7, καθορίζει ότι οι αεραγωγοί των συστημάτων

α) κατηγορίας II (πυκνό) - για το λυκίσκο γενικά συστήματα εξαερισμού και θέρμανσης του αέρα σε στατική πίεση του ανεμιστήρα 600 Ρα για συστήματα hop τοπική εξατμίσεις, αέρα, αέρα οποιωνδήποτε συστημάτων με ελεγχόμενη αντίσταση στη φωτιά, αγωγοί καπνού και καμινάδες, καθώς και Συστήματα που εξυπηρετούν χώρους κατηγορίας Α και Β ανεξάρτητα από την πίεση του ανεμιστήρα.

β) την κατηγορία Η (κανονική) - στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Επίσης, το SNiP 41-01-2003 δίνει πίνακες επιτρεπόμενων απωλειών (χάλια), τύποι για τον υπολογισμό των απωλειών ως συνάρτηση της πίεσης.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των πυκνών αεραγωγών και των κανονικών αγωγών; Δεν υπάρχουν πρακτικά εξωτερικές διαφορές. Θα πυκνό σύστημα (και ως εκ τούτου οι αγωγοί) εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής (πυκνότητα πτυχώσεις, σφράγιση ελαστικά, η ποιότητα της συγκόλλησης) και η ποιότητα στερέωσης (σφράγιση αρμών).

Τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι τα αποτελέσματα των εργασιών που αναφέρουν τον όγκο των διαρροών και της ιλύος ή στα ενδιάμεσα στάδια τα αποτελέσματα των αεροδυναμικών δοκιμών των επιμέρους τμημάτων των αγωγών (ανυψωτής, κύρια γραμμή).

Ταξινόμηση συνδέσεων αεραγωγού

Το σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού αποτελείται κατά κανόνα από αρκετά μεγάλο αριθμό στοιχείων, όπως αγωγοί αέρα, βαλβίδες TUE, ανεμιστήρες, φίλτρα και πολλά άλλα στοιχεία.

Για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη σύνδεση μεταξύ τους. Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αγωγών, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των συνδέσεων, αλλά δεν είναι δυνατό να τα κάνετε χωρίς αυτά καθόλου. Φυσικά, ο βαθμός αξιοπιστίας των συνδέσεων θα καθοριστεί από τις απαιτήσεις που επιβάλλονται σε αυτό το σύστημα αγωγών. Με άλλα λόγια, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την κατηγορία του χώρου και την περιοχή εφαρμογής του συστήματος εξαερισμού, μετά την οποία θα είναι δυνατή η επιλογή της απαιτούμενης τάξης σύνδεσης αγωγού αέρα.

Οι πιο συνηθισμένες μέθοδοι σύνδεσης αεραγωγών είναι η σύνδεση με φλάντζα και δισκία, το δεύτερο όνομα είναι ένας επίδεσμος.

Φλάντζες τάξη οι συνδέσεις έχουν λάβει ένα τέτοιο όνομα λόγω των φλαντζών που βρίσκονται στις άκρες των διαμορφωμένων μερών και αγωγών μέσω των οποίων συνδέονται μεταξύ τους. Οι φλάντζες συνδέονται το ένα με το άλλο με σχισίματα ή με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.

Στην περίπτωση της μεθόδου πριτσίνωσης, η σύνδεση θεωρείται αξιόπιστη, στην οποία τα πριτσίνια βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον είκοσι εκατοστά η μία από την άλλη κατά μήκος της περιμέτρου. Τα ελαστικά παρεμβύσματα χρησιμοποιούνται για στενότερη στερέωση και αφαίρεση ρωγμών. Αυτή η μέθοδος παρέχει την πιο σφραγισμένη σύνδεση, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για αγωγούς σχεδιασμένους να κινούν επιθετικά μέσα. Στην κλάση σύνδεσης με φλάντζα χρησιμοποιείται επίσης συγκόλληση.

Κλάση σύνδεσης χωρίς γκοφρέτα ή επίδεσμο σημαίνει σύνδεση των αεραγωγών με έναν επίδεσμο στη θέση της σύνδεσής τους μεταξύ τους. Αυτή η ταινία αποτελείται από λωρίδα από λεπτό μέταλλο και αρκετές μεταλλικές ράγες. Αυτή η μέθοδος σύνδεσης σε σύγκριση με τη φλάντζα είναι οικονομικά συμφέρουσα λόγω του γεγονότος ότι το μέταλλο καταναλώνεται λιγότερο και η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού των αεραγωγών είναι ταχύτερη.

Μία κατηγορία ενώσεων της θηλής επιτρέπει αγωγοί σύνδεσης διασυνδέονται μέσω θηλές, χρησιμοποιώντας σφραγιστικά και βίδες στερέωσης, το οποίο επιτρέπει την τοποθέτηση των αγωγών αέρα απευθείας ενάντια σε έναν τοίχο.

Συγκολλημένοι αγωγοί και σωληνώσεις από ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο

Συγκολλημένοι αγωγοί και σωληνώσεις από ανοξείδωτο χάλυβα και τιτάνιο

Ευθεία τμήματα

L - Μήκος τοποθέτησης.
Δ - Η διάμετρος.

Βρύσες 30º

Δ - Η διάμετρος.
R - Η κεντρική ακτίνα. Στην τυπική έκδοση, R = 1D.
n - Αριθμός τμημάτων.

Βρύσες 45º

Δ - Η διάμετρος.
R - Η κεντρική ακτίνα. Στην τυπική έκδοση, R = 1D.
n - Αριθμός τμημάτων.

Βρύσες 60º

Δ - Η διάμετρος.
R - Η κεντρική ακτίνα. Στην τυπική έκδοση, R = 1D.
n - Αριθμός τμημάτων.

Βρύσες 90º

Δ - Η διάμετρος.
R - Η κεντρική ακτίνα. Στην τυπική έκδοση, R = 1D.
n - Αριθμός τμημάτων.

Tees equiprobable

Δ - Η διάμετρος.
L - Μήκος τοποθέτησης.
H - Το ύψος του πλαισίου.

Τα δόντια είναι λοξά ισοσκελισμένα

Δ - Η διάμετρος.
L - Μήκος τοποθέτησης.
G - Απόσταση από τη διασταύρωση των κεντρικών αξόνων του αγωγού και του πλαισίου.
Β - Το μήκος του πλαισίου.

Τα Y-Tees είναι ισάριθμα

Δ - Η διάμετρος.
Β - Το μήκος των κλάδων.
Α - Απόσταση από τη διασταύρωση των κεντρικών αξόνων των κλάδων.

Tees άνιση

Δ - Η κύρια διάμετρος.
δ - Διάμετρος ζεύξης
L - Μήκος τοποθέτησης.
H - Το ύψος του πλαισίου.

Τα μπαστούνια είναι ανομοιόμορφα

Δ - Η διάμετρος.
Ε - Η διάμετρος.
F - Η διάμετρος του πλαισίου.
L - Μήκος τοποθέτησης.
G - Απόσταση από τη διασταύρωση των κεντρικών αξόνων του αγωγού και του πλαισίου.
Β - Το μήκος του πλαισίου.
Α - Η γωνία μεταξύ του κεντρικού άξονα του πλαισίου και του κεντρικού άξονα του αγωγού (η γωνία κλίσης του πλαισίου).

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αεραγωγών και αεραγωγών

Σύστημα εξαερισμού - ένα σύστημα που παρέχει κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στην διαδικασία του σχεδιασμού και της εγκατάστασης αερισμού στο δωμάτιο είναι στερέωσή του, πράγμα που συνεπάγεται αγωγοί εγκατάστασης και σχετικός εξοπλισμός εξαερισμού, εξισορρόπηση στον αέρα, διάτρησης.

Εάν απαιτείται εξαερισμός, καλό είναι να συμβουλευτείτε ειδικούς. Στη σύγχρονη αγορά υπηρεσιών, υπάρχουν πολλές εταιρείες έτοιμες να εγκαταστήσουν τον εξαερισμό στο δωμάτιο. Οι τιμές για την εγκατάσταση εξαερισμού καθορίζονται από τον τύπο του συστήματος εξαερισμού, την χωρητικότητα και τη συστοιχία. Αυτό λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των πλεγμάτων, των φίλτρων, των ανεμιστήρων, των θερμαντήρων, των σιγαστήρων, των διαφόρων βαλβίδων και του μήκους του συστήματος αγωγών. Συχνά, η εγκατάσταση ενός πλήρους συστήματος αερισμού είναι φθηνότερη από τη συναρμολόγηση καθενός από τα στοιχεία του χωριστά.

Εκτός από τα βασικά στοιχεία του συστήματος εξαερισμού για την εγκατάσταση του αερισμού απαιτείται ένα σύνολο εξαρτημάτων για συναρμολόγηση. Τα στοιχεία αυτά εξαερισμός είναι φλάντζες τοποθέτησης, προσαρμογείς, εξαρτήματα, σφιγκτήρες, ταινίες στεγανοποίησης, ράγες στήριξης, σφιγκτήρες, παξιμάδια, ροδέλες, βίδες, και πολλά άλλα στοιχεία.

Για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε κανόνες για την εγκατάσταση εξαερισμού. Η εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού μπορεί να γίνει μόνο μετά την ολοκλήρωση της εκτελεστικής τεκμηρίωσης, η οποία σας επιτρέπει να κατανοήσετε όλες τις αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά της διαδικασίας, αποφεύγοντας τα λάθη και τα ελαττώματα στο στάδιο του σχεδιασμού. Ο αναγκαίος κατάλογος εγγράφων περιλαμβάνει ένα σχέδιο για την εγκατάσταση του εξαερισμού, στο οποίο τα ειδικά σύμβολα υποδηλώνουν έναν συγκεκριμένο εξοπλισμό, καθώς και τα εγγενή τεχνικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά του.

Κανονιστικά έγγραφα

Για την εγκατάσταση του εξαερισμού απαιτούνται ορισμένες υγειονομικές και υγειονομικές και τεχνικές απαιτήσεις. Όλοι οι κανόνες για την εγκατάσταση του εξαερισμού καθορίζονται στα κανονιστικά έγγραφα.

 • SNiP 3.05.01-85 "Εσωτερικά Υγειονομικά και Τεχνικά Συστήματα"
 • PPR για εξαερισμό
 • VSN 237-80 "Οδηγία για την ανάπτυξη έργων για την παραγωγή έργων για την εγκατάσταση εσωτερικού υγειονομικού εξοπλισμού"

Στάδια εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού

Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνει τα ακόλουθα ακολουθία ενεργειών:

 1. Διάταξη οπών στους τοίχους
 2. Προετοιμασία εξαρτημάτων και συναρμολόγηση αεραγωγών στο πάτωμα
 3. Η συσκευή θέρμανσης και θορύβου, η πυροπροστασία όπου είναι απαραίτητο στο πλαίσιο του έργου
 4. Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού στην οροφή
 5. Εξοπλισμός συναρμολόγησης και σύνδεσης
 6. Εγκατάσταση σχάρας εξαερισμού
 7. Οι εργασίες εκκίνησης και ρύθμισης


Όλες οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού καθώς και ο ποιοτικός έλεγχος της εγκατάστασης εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιούνται από υπηρεσίες ή υπηρεσίες κατασκευής που διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό ικανό να παρέχει πλήρη και αξιόπιστο έλεγχο.

Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού

Η εγκατάσταση των αεραγωγών αποτελείται από διάφορα διαδοχικά στάδια.

Στάδια εγκατάστασης:

 1. Στο πρώτο βήμα, ανεξάρτητα από τον τύπο του αγωγού, διεξάγεται η θέση (εκτός ή εντός του κτιρίου) και η μέθοδος (οριζόντια, κατακόρυφα, υπό γωνία) της θέσης του συναρμολόγηση μερών αγωγών εξαερισμού σε μικρούς συμπαγείς κόμβους.
 2. Στη συνέχεια, το μόνωση σωλήνων (θερμική μόνωση, μόνωση θορύβου, πυροπροστασία κλπ.). Διάταξη και τοποθέτηση κρεμάστρων, συνδετήρων στους χώρους όπου θα πρέπει να εγκατασταθούν οι αεραγωγοί σύμφωνα με ένα σχέδιο εξαερισμού που είχε προηγουμένως προετοιμαστεί,
 3. Το τελικό στάδιο είναι εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού.

Το πρώτο στάδιο η εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού είναι η συναρμολόγηση των φραγμών από τους αεραγωγούς. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτή τη σύνδεση με δύο τρόπους:

 • φλάντζα
 • επίδεσμος (χωρίς δισκία)

Φωτογραφία. Σύνδεση του κουτιού.

Σύνδεση με φλάντζα

Φλάντζα - ένα κομμάτι που χρησιμεύει για τη σύνδεση ξεχωριστών τμημάτων του αγωγού, καθώς και για τη σύνδεση οποιουδήποτε εξοπλισμού με τον αγωγό.

Σύνδεση με φλάντζα περιλαμβάνει:

 • φλάντζα
 • Συνδετήρες: μπουλόνι, φουρκέτα, παξιμάδι, πλυντήριο
 • φλάντζες

Με σύνδεση με φλάντζα, οι φλάντζες τοποθετούνται στα δύο συνδετικά άκρα των αγωγών, τα οποία στερεώνονται μεταξύ τους. Η στεγανότητα της σύνδεσης εξασφαλίζεται με τη χρήση παρεμβυσμάτων.

Πλεονεκτήματα της σύνδεσης φλάντζας:

 • αξιοπιστία
 • ανθεκτικότητα
 • ανθεκτικότητα
 • δυνατότητα επανειλημμένης συναρμολόγησης / αποσυναρμολόγησης της σύνδεσης
 • ευρύ φάσμα θερμοκρασιών

Σύνδεσμος καλυμμάτων

Ο επίδεσμος είναι ένας δακτύλιος (συνήθως κατασκευασμένος από γαλβανισμένο χάλυβα λεπτού φύλλου). Μια άρθρωση τύπου καβουριού χρησιμοποιείται συχνότερα για αγωγούς κυκλικής διατομής μικρής ή μεσαίας διαμέτρου.

Η σύνδεση των αεραγωγών πραγματοποιείται, ένας επίδεσμος τοποθετείται πάνω από τον τόπο της σύνδεσης τους. Τα άκρα του καλύμματος σφίγγονται με ένα κλειδί ή άλλες διατάξεις στερέωσης. Χρησιμοποιώντας μια βιδωτή σύνδεση, σφίξτε τον επίδεσμο. Στη συνέχεια αφαιρείται η διάταξη στερέωσης.

Πλεονεκτήματα σύνδεσης σύνδεσης:

 • απλότητα
 • οικονομία


Διάταξη αεραγωγών

Ο αγωγός μπορεί να συνδεθεί σε τοίχο ή οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να είναι προσανατολισμένη:

Φωτογραφία. Ο αγωγός αέρα είναι οριζόντιος.

Φωτογραφία. Κάθετοι αεραγωγοί.

 • κλίση (σπάνια χρησιμοποιείται)

Είδη συνδετήρων

Ανάλογα με τον τύπο του αγωγού, τον χωρικό του προσανατολισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι εγκατάστασής τους. Μέθοδοι τοποθέτησης αγωγών:

 • χρησιμοποιώντας το προφίλ σχήματος L και τη φουρκέτα
 • χρησιμοποιώντας ένα προφίλ σχήματος Ζ και μια φουρκέτα
 • με τη βοήθεια ενός ζυγού και μιας φουρκέτας
 • με τη βοήθεια ενός τραβέρσα και μια φουρκέτα
 • με σφιγκτήρα
 • με τη βοήθεια της διάτρητης ταινίας (με ζυγό και χωρίς ζυγό)

Φωτογραφία. Είδη συνδετήρων.

Ο τύπος στερέωσης και ο αριθμός των συνδετήρων καθορίζεται από το βάρος, τις διαστάσεις και τον τύπο του αεραγωγού. Για την αποτροπή των κραδασμών και του κροταλίσματος της κατασκευής χρησιμοποιούνται συνήθως ελαστικά παρεμβύσματα.

Αν θέλετε να στείλετε ένα αγωγό σε μια ορισμένη γωνία, η γραμμή αέρα για να συνδέσετε δύο διαφορετικής διαμέτρου ή την εκτέλεση πτήσεων σύνθετο καμπύλο σχεδιασμό, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση από τις εξόδους αερισμού.

Φωτογραφία. Βρύσες εξαερισμού.

Η τιμή της εγκατάστασης αερισμού αγωγού εξαρτάται από το μήκος του συστήματος των αεραγωγών, τη μέθοδο στερέωσης, το υλικό και τον αριθμό των συνδετήρων.

Θερμομόνωση των αεραγωγών

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των αεραγωγών, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η θερμομόνωση τους. Ο κύριος σκοπός της θερμομόνωσης είναι η αποφυγή σχηματισμού συμπυκνώματος στην εξωτερική επιφάνεια των σωλήνων εξαερισμού λόγω της μόνωσης τους από το εξωτερικό. Η θέρμανση του σωλήνα είναι απαραίτητη όταν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τοιχώματος του αγωγού αερισμού. Δηλαδή, στους σωλήνες τροφοδοσίας, μέσω των οποίων υπάρχει υπαίθριος κρύος αέρας.

Η θέρμανση μπορεί να γίνει με τα ακόλουθα υλικά:

 • Ορυκτοβάμβακας
 • PenoFol
 • Magnflex


Εγκατάσταση σχάρας εξαερισμού

Είναι το τελικό στάδιο εγκατάστασης των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού. Η τοποθέτηση της σχάρας εξαερισμού είναι μια σχετικά απλή διαδικασία. Η εγκατάσταση του πλέγματος εξαερισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τις ακόλουθες μεθόδους:

Ο πιο αξιόπιστος και απλός τρόπος - στερέωση με βίδες (πείροι) στον τοίχο. Το πλαίσιο αερισμού τοποθετείται στον αγωγό αέρα. Για να αποφύγετε τη χρήση γάντζων από καουτσούκ.

Ο δεύτερος τρόπος καθορισμού - στερέωση στη συγκολλητική κόλλα, υγρά καρφιά, σιλικόνη. Για την αξιοπιστία της επαφής, πρέπει πρώτα να απολιπανθεί η επιφάνεια της σχάρας. Μία σημαντική πτυχή της κόλλας κόλλησης είναι επίσης η παροχή στενής επαφής υλικών κατά την αρχική χρονική περίοδο.

Το τρίψιμο μπορεί επίσης να είναι αποστάτες ελατηρίων. Μερικές φορές αυτά τα στοιχεία σύνδεσης έρχονται με μια σχάρα όταν το αγοράζετε. Το πλεονέκτημα αυτής της ένωσης είναι η δυνατότητα επανειλημμένης αφαίρεσης του πλέγματος.

Για οποιαδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η σχάρα ταιριάζει άνετα στον τοίχο. Αν είναι απαραίτητο, πρέπει να χρησιμοποιηθεί σφραγιστικό σιλικόνης για την μόνωση του καναλιού.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού είναι μια υπεύθυνη και σύνθετη διαδικασία. Εάν απαιτείται εγκατάσταση εξαερισμού σε οποιοδήποτε δωμάτιο ή κτίριο, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έμπειρους ειδικευμένους ειδικούς, οι οποίοι μπορούν εύκολα να επιλύσουν όλα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Πραγματοποιήστε δωρεάν διαβούλευση με έναν τεχνικό εγκατάστασης αερισμού

Πώς να εγκαταστήσετε αγωγούς: εγκατάσταση εύκαμπτων και άκαμπτων αεραγωγών

Τα σύγχρονα γραφεία, τα κτίρια κατοικιών, τα βιομηχανικά κτίρια πρέπει να εξασφαλίζουν την κανονική ανταλλαγή αέρα και στη συσκευή πλήρους εξαερισμού. Για να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο σύστημα, εγκαθίστανται αεραγωγοί. Εγκαθίστανται τόσο εντός όσο και εκτός κτιρίων.

Σύνδεση σε μια συγκεκριμένη σειρά, οι αγωγοί σχηματίζουν ένα δίκτυο εξαερισμού.

Η αρχή της ταξινόμησης των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί ονομάζονται σύστημα σωλήνων, προσαρμοσμένοι για να μετακινούν τη ροή του αέρα κατά μήκος του και να διευθετούνται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε σπίτια, οι αγωγοί αέρα σχηματίζουν συστήματα κλιματισμού, συνδέουν κουζίνες και βιομηχανικές κουκούλες, χρησιμοποιούνται σε συστήματα θέρμανσης αέρα.

Με βάση το σχεδιασμό, χωρίζονται σε στρογγυλά και ορθογώνια. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι εργονομικοί, ο αέρας τους μετακινείται σχεδόν αθόρυβα, οι δονήσεις στην εργασία είναι ασήμαντοι. Συνδέστε τα στοιχεία αγωγών στο κυκλικό τμήμα χωρίς να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα στοιχεία.

Η ορθογώνια διατομή του αγωγού είναι προτιμότερη όταν το σύστημα πρέπει να γίνει αόρατο κρύβοντάς το κάτω από την επένδυση. Αυτό και ένα ικανοποιητικό επίπεδο διακίνησης οφείλεται στην επιλογή τους κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού σε κτίρια κατοικιών. Επιπλέον, οι αγωγοί είναι άκαμπτοι και εύκαμπτοι.

Στο πρώτο, το τμήμα μπορεί να είναι είτε κυκλικό είτε ορθογώνιο, και το δεύτερο τμήμα έχει μόνο κύκλο. Η χρήση τους είναι κατάλληλη στα σημεία διακλάδωσης. Οι εύκαμπτοι αγωγοί παράγονται κυρίως από αλουμινόχαρτο, πολυεστέρα, αν και υπάρχουν επίσης προϊόντα από σιλικόνη, υφάσματα, καουτσούκ, ανθεκτικά στην επιθετική χημεία.

Για τους οπαδούς, προμήθεια και εξαγωγή διαχύτες, γρίλιες τους συνδέεται άμεσα, αλλά μερικές φορές να δένουν με ένα αγωγό με το κεντρικό σύστημα, και άλλα σχετικά στοιχεία του συνδετικού συναρμολόγησης. Μέσα στην επιφάνεια των εύκαμπτων αγωγών δεν είναι ιδιαίτερα λεία, συνεπώς η αυξημένη αεροδυναμική αντίσταση δημιουργεί επιπλέον θόρυβο.

Η δομή των εύκαμπτων αγωγών είναι πολλαπλών στρώσεων. Για μεγαλύτερη ακαμψία τοποθετείται ένα χαλύβδινο σύρμα μεταξύ των στρωμάτων. Οι αγωγοί εξαερισμού των οικιστικών κατοικιών είναι συνήθως κατασκευασμένοι από σωλήνες από PVC, οι οποίοι έχουν υψηλά ηχοαπορροφητικά και θερμικά μονωτικά χαρακτηριστικά. Εφαρμόστε κυματοειδείς αυλακώσεις σε εκείνους τους χώρους όπου η ταχύτητα της μάζας αέρα δεν υπερβαίνει τα 30 m / s και η πίεση δεν υπερβαίνει τους 5 τόνους.

Οι αεραγωγοί από το σχεδιασμό μπορούν να ενσωματωθούν, με τη μορφή αγωγών εξαερισμού, και εξωτερικά, που τοποθετούνται σε τοίχους και οροφές. Τα πρώτα βρίσκονται μέσα στους τοίχους. Για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, η εσωτερική τους επιφάνεια θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, τότε ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς να προσκρούσει σε παρεμβολές. Στο κάτω μέρος, ο άξονας έχει μια οπή που επιτρέπει τον καθαρισμό του αγωγού αέρα.

Τα κιβώτια με ανάρτηση και το στήριγμα χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση εξωτερικών αγωγών αέρα. Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από σωλήνες και συνδετήρες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Συνεχίζοντας από ένα τέτοιο σημάδι όπως η παρουσία μόνωσης, οι αεραγωγοί είναι απομονωμένοι και χωρίς μόνωση. Με βάση το σχεδιασμό των χώρων και τα δομικά χαρακτηριστικά της δομής, σταματούν την επιλογή σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο αγωγών.

Η εγκατάσταση του συστήματος πρέπει να προηγείται ενός ποιοτικού αεροδυναμικού υπολογισμού. Θα πρέπει να καθοριστεί η πίεση στο σύστημα, ο όγκος των αέριων μαζών που διέρχονται από τον αγωγό, η διατομή του, ο τύπος της ανταλλαγής αέρα.

Αεροδυναμικός υπολογισμός του αεραγωγού

Για να καθορίσετε το μέγεθος του αγωγού σε μια ενότητα, χρειάζεστε μια έκδοση του σχεδίου του εναέριου δικτύου. Κατ 'αρχάς, υπολογίστε την περιοχή της εγκάρσιας τομής. Για έναν στρογγυλό σωλήνα, η διάμετρος βρίσκεται από τον τύπο:

D = √4S / π

Εάν μια ορθογωνική διατομή με μια περιοχή που βρέθηκαν πολλαπλασιάζοντας το μήκος από το πλάτος πλευρά: S = Α χ Β υπολογισμό τμήμα και χρησιμοποιώντας τον τύπο S = L / 3600V, είναι σε όγκο vozduhozamescheniya mᶾ L / h.

Η ταχύτητα μετακίνησης του αέρα στον αγωγό στην περιοχή της σχάρας τροφοδοσίας συνιστάται να λαμβάνεται εντός των ορίων από 2 έως 2,5 m / s για γραφεία και χώρους στέγασης και από 2,5 έως 6 m / s στην παραγωγή. Στους κύριους αεραγωγούς - από 3.5 σε 6 στην πρώτη περίπτωση, από 3.5 σε 5 - στη δεύτερη και από 6 σε 11 m / s - στην τρίτη. Εάν η ταχύτητα υπερβεί αυτές τις τιμές, το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί πέρα ​​από την κανονιστική τιμή. Ο Συντελεστής 3600 συμφωνεί μεταξύ τους δευτερόλεπτα και ώρες.

Από το τραπέζι, εστιάζοντας στην ταχύτητα ροής του αέρα, μπορείτε να πάρετε και την εκτιμώμενη ροή της μάζας του αέρα.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αγωγού

Ανεξάρτητα από τον τύπο και τις λειτουργίες που εμπίπτουν στο σύστημα εξαερισμού, το κύριο καθήκον, που συνίσταται στη μεταφορά του αέρα, εκτελεί μέσα του κανάλια για τη μεταφορά της ροής του αέρα. Από όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση του συστήματος, η πιο δύσκολη στιγμή είναι η εγκατάσταση αεραγωγών.

Ακόμη και με έναν καλώς υπολογισμένο υπολογισμό, παραβιάζοντας την τεχνολογία, δεν θα είναι ποτέ δυνατό να δημιουργηθεί ένα σύστημα που λειτουργεί χωρίς αποτυχίες. Εκτός από τις κύριες λειτουργίες, ο εξαερισμός μπορεί να εκτελέσει διάφορες πρόσθετες λειτουργίες:

 • ελέγχει την καθαρότητα του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο.
 • να διατηρεί ένα καθορισμένο ποσοστό υγρασίας ·
 • για να αποφύγετε τυχόν ακαθαρσίες ο αέρας που αφαιρείται από το κτίριο.

Στη συσκευή εξαερισμού είναι απαραίτητη μόνο μία γραμμή αέρα. Στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής θα χρειαστεί να εγκατασταθούν δύο ανεξάρτητοι αεραγωγοί για να διασφαλιστεί ότι ένας από αυτούς δέχεται καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο και ο άλλος αφήνει τον χρησιμοποιούμενο αέρα.

Γενικοί κανόνες εγκατάστασης

Υπάρχουν έγγραφα στα οποία ορίζονται οι απαιτήσεις για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των αεραγωγών. Αυτά περιλαμβάνουν τα JV 60.13330 και JV 73.13330.2012. Ο πρώτος ονομάζεται "Θέρμανση, Εξαερισμός και Κλιματισμός" και ο δεύτερος είναι "Εσωτερικά Υδραυλικά και Τεχνικά Συστήματα Κτιρίων". Επιπλέον, οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν αεραγωγούς, δίνουν τις δικές τους οδηγίες.

Απαιτήσεις που πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά περιλαμβάνουν:

 1. Πλήρης τάνυση εύκαμπτων αγωγών κατά την τοποθέτησή τους.
 2. Δεν υπάρχει χαλάρωση για την αποφυγή απώλειας πίεσης.
 3. Υποχρεωτική γείωση. ο αυτοκινητόδρομος έχει τη δυνατότητα να συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό.
 4. Μην σχεδιάζετε την εγκατάσταση εύκαμπτων και ημι-άκαμπτων αγωγών αν το κάθετο τμήμα του συστήματος είναι μια τροχιά που εκτείνεται σε περισσότερους από 2 ορόφους.
 5. Τοποθετήστε εξαιρετικά άκαμπτες σωλήνες στα δάπεδα του υπογείου, στα κελάρια, στις κατασκευές από σκυρόδεμα, σε σημεία επαφής με το έδαφος.
 6. Κατά το στάδιο του σχεδιασμού και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης εύκαμπτων και άλλων αγωγών, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι στο σύστημα αερισμού λειτουργίας η διαδρομή του αέρα είναι μια σπείρα.
 7. Σε στροφές, τοποθετήστε μια ακτίνα ίση με τουλάχιστον δύο διαμέτρους σωλήνων.
 8. Μέσω των τοίχων αγωγών, χρησιμοποιώντας ειδικά μανίκια από μέταλλο και προσαρμογείς.
 9. Ο αγωγός εγκατάστασης που έχει υποστεί ζημιά πρέπει να αντικατασταθεί.

Συχνότερα οι αγωγοί αέρα συνδέονται με τοίχους, οροφή, στο διάστημα μεταξύ των οροφών. Παραμένει αμετάβλητο ότι το κέντρο των αεραγωγών και το επίπεδο των δομών πρέπει να παραμένουν παράλληλα μεταξύ τους. Οι κανονισμοί ρυθμίζουν επίσης την ελάχιστη απόσταση από τον αεραγωγό σε άλλες δομές:

Κατά την τοποθέτηση αεραγωγών, υπάρχουν 2 επιλογές. Πρώτον, οι συνδυασμένοι σωλήνες αποτελούν ένα σύστημα με κοινό σωλήνα εκροής. Δεύτερον - κάθε δωμάτιο διαθέτει μεμονωμένο αεραγωγό.

Τύποι συνδέσεων άκαμπτων αγωγών

Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, συνιστάται να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Συνδυάστε τους αεραγωγούς με μια φλάντζα και το εξάρτημα του καλύμματος. Στην πρώτη περίπτωση, τα διαμορφωμένα στοιχεία και τα άκρα των σωλήνων συμπληρώνονται με φλάντζες, ενώ στη συνέχεια συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, χρησιμοποιώντας πριτσίνια, τοποθετώντας τα κάθε 200 mm ή εφαρμόζοντας συγκόλληση. Ως σφράγιση για φλάντζες, χρησιμοποιήστε ελαστικά παρεμβύσματα.

Φλάντζες κατασκευής - η διαδικασία είναι πολύπλοκη και δεν είναι πολύ κερδοφόρα για τον κατασκευαστή.

Ένας επίδεσμος ή ένας συνδυασμός πλακιδίων είναι πιο επωφελής τόσο στο οικονομικό σχέδιο όσο και στο κόστος του χρόνου. Περιλαμβάνει την επικάλυψη ενός επίδεσμου, ο οποίος είναι μια λεπτή μεταλλική λωρίδα ή λωρίδες. Αυτός ο τύπος σύνδεσης δεν είναι επίσης τέλειος.

Το κύριο πράγμα είναι ότι η στεγανότητα είναι χαμηλή, εξαιτίας των οποίων οι αρθρώσεις γίνονται σημεία διαρροής αέρα, και στη μείξη της θερμοκρασίας συσσωρεύεται συμπύκνωμα εδώ.

Υπάρχει επίσης ένας τρίτος τρόπος σύνδεσης κατά την εγκατάσταση άκαμπτων αγωγών - ένα ελαστικό και μια γωνία. Αυτή η εφεύρεση των μηχανικών από Metz από τη Γερμανία. Τώρα κατακτά με επιτυχία τις θέσεις των δύο πρώτων μεθόδων. Για την κοπή ελαστικών δεν απαιτείται ακριβός εξοπλισμός και μια γωνία γίνεται με σφράγιση.

Μέθοδοι στερέωσης αεραγωγών

Υπάρχουν 4 τρόποι στερέωσης των αεραγωγών:

 • φουρκέτα και προφίλ?
 • βιδώστε και στρίψτε.
 • φουρκέτα συν ζυγό?
 • διάτρητη ταινία.

Η πρώτη από αυτές τις μεθόδους χρησιμοποιείται από επαγγελματίες. Το προφίλ που χρησιμοποιείται έχει σχήμα L ή Ζ. Ο δεύτερος είναι κυρίως σταθεροί αγωγοί βαρέως αέρα. Μειώνει το φορτίο των συνδετήρων και παρέχει πρόσθετη άκαμπτη στήριξη για το γωνιακό κουτί, το οποίο είναι εγκατεστημένο κάτω από την κάτω γωνία. Στη θέση του στερέωσης του προφίλ, τοποθετήστε τις λαστιχένιες σφραγίδες. Είναι απαραίτητα για τη μείωση του θορύβου και την επιβράδυνση των κραδασμών.

Όταν εγκαθίστανται αγωγοί με θερμομόνωση και ηχομόνωση, όπου το πλάτος της γραμμής είναι μεγαλύτερο από 60 cm, χρησιμοποιείται μια δεύτερη μέθοδος προσάρτησης. Το φορτίο από τον ίδιο τον αγωγό βρίσκεται στην τροχιά, και από τις οριζόντιες μετατοπίσεις οι ασφαλιστικές ράβδοι είναι ασφαλισμένες. Για καλύτερη απομόνωση από τον θόρυβο, χρειάζεται επίσης ένα προφίλ ελαστικού. Τοποθετήστε το μεταξύ του αγωγού και της διαδρομής.

Για την εγκατάσταση των στρογγυλών αγωγών - απλή ή απομονωμένη χρήση της τρίτης μεθόδου - stud και clamp. Σε μικρά τμήματα του αγωγού, κατασκευασμένα από εύκαμπτους σωλήνες, μπορείτε να το κάνετε με έναν σφιγκτήρα. Ένας απλός και φθηνός τρόπος - τοποθέτηση με διάτρητη ταινία.

Για έναν κυκλικό αεραγωγό, ένας βρόχος είναι κατασκευασμένος από διάτρητη ταινία, και για έναν ορθογώνιο αγωγό, συνδέεται με τους κοχλίες. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο για συστήματα με διάμετρο όχι μεγαλύτερο από 20 cm, επειδή η δομή δεν έχει αρκετή ακαμψία.Στη πίσω πλευρά, ο αγωγός στερεώνεται απευθείας στις δομές της οροφής με τη βοήθεια μιας σύνδεσης αγκύρωσης ή με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα.

Εγκατάσταση εύκαμπτων σωλήνων

Οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν από τους άκαμπτους. Η τεχνολογία αποτελείται από τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κοπή. Αεραγωγός, για βελτίωση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, τέντωμα, μέτρο και μήκος σχεδίου. Στη συνέχεια, κάντε μια περικοπή στη στροφή.
 2. Συνδέσεις. Ο αγωγός αέρα τοποθετείται στο σωλήνα διακλάδωσης τουλάχιστον 5 cm. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα που έχει επισημανθεί με χρωματική ένδειξη στον εύκαμπτο σωλήνα. Η σωστή εγκατάσταση μειώνει το επίπεδο θορύβου στο σύστημα.
 3. Σφράγιση. Σφραγίστε την άρθρωση χρησιμοποιώντας στεγανοποιητικό ή ειδική ταινία αλουμινίου. Τοποθετήστε τον αγωγό με σφιγκτήρα.

Στην περίπτωση της εγκατάστασης σωληνώσεων με θερμική μόνωση, χρησιμοποιείται η ίδια τεχνολογία, αλλά όταν κόβεται ή συνδέεται ο αγωγός αέρα, το μονωτικό στρώμα είναι προσυσκευασμένο. Το γυμνό πλαίσιο συνδέεται ή κόβεται, η σύνδεση σφραγίζεται και μόνο τότε η μόνωση επιστρέφει στη θέση της. Μετά από αυτό, πρέπει να σταθεροποιηθεί και να μονωθεί.

Τα σημεία στήριξης πρέπει να είναι εντός 1,5 ζώνη - 3 m μεταξύ τους. Αφέθηκε να κρεμάει ανάμεσά τους δεν είναι μεγαλύτερη από 5 cm έως 1 m. Εάν ο αγωγός είναι διατεταγμένος παράλληλα προς και πάνω στις δομές οροφής, η απόσταση μεταξύ των αξόνων των σφιγκτήρων είναι 100 εκατοστά. Όταν ο αγωγός σε κατακόρυφη θέση, η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων αυξάνεται σε ένα μέγιστο των 180 εκατοστών. Σφιγκτήρας κάλυψη αγωγών μπορεί να είναι λιγότερο από ½ της πρώτης διαμέτρου.

Αν χρειάζεται να κάνετε στροφές, χρειάζεστε τη μεγαλύτερη ακτίνα. Καθώς μειώνεται η πίεση, αυτή η παράμετρος μειώνεται. Βέλτιστα, όταν η ακτίνα κάμψης ισούται με 2 διαμέτρους σωλήνων.

Η ακάλυπτη από τις ατμοσφαιρικές επιρροές και ο υπεριώδης εύκαμπτος αγωγός δεν θα διαρκέσει πολύ αν είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικούς χώρους. Ένας εύκαμπτος αγωγός, κατασκευασμένος από ταινία μεταλλικού πολυεστέρα, σε επαφή με τον σωλήνα θέρμανσης, θα αναποδογυρίσει αναπόφευκτα και γρήγορα θα γεμίσει. Μην επιτρέπετε και να έρθετε σε επαφή με αγωγούς αέρα κατασκευασμένους από διαφορετικά μέταλλα - επηρεάζει αρνητικά και τη διάρκεια ζωής τους.

Μια σημαντική ζημιά προκαλεί στατικούς αγωγούς στατικό ηλεκτρισμό. Με μια μεγάλη συσσώρευση και την εμφάνιση μιας εκκένωσης, μπορεί να συμβεί και έκρηξη. Αυτή η κατάσταση είναι δυνατή όταν υπάρχουν ζεύγη φυσικών διαλυτών στον αέρα που κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Σε αυτή την περίπτωση η γείωση θα βοηθήσει. Για το σκοπό αυτό, το καλώδιο γείωσης είναι συνδεδεμένο με το σύρμα που σχηματίζει το πλαίσιο αεραγωγού. Εάν πρόκειται για σύστημα εξάτμισης που βρίσκεται πάνω από τον εξοπλισμό, το σπειροειδές σύρμα οδηγείται στο περίβλημα του.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Εδώ θα δείτε πώς οι ειδικοί εκτελούν την εγκατάσταση αεραγωγών: