Λευκότητα και άλλες λαϊκές θεραπείες ενάντια στους μύκητες στους τοίχους

Εάν, για κάποιο λόγο, η χρήση μυκητοκτόνων (ειδικά μέσα για την καταπολέμηση του καλουπιού) είναι αδύνατη, αξίζει να δοκιμάσετε τις αποδεδειγμένες λαϊκές προσεγγίσεις. Η λευχαιρότητα έναντι του μύκητα στους τοίχους έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να αποδείξει μόνο από την καλύτερη πλευρά. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε το προϊόν, πρέπει να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται μόνο να απαλλαγούμε από μούχλα, αλλά και να μην βλάψει τους ανθρώπους που ζουν στο διαμέρισμα. Εκτός από το διάλυμα που περιέχει χλώριο, άλλες λαϊκές θεραπείες που είναι εξίσου αποτελεσματικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι.

Λευκοί κανόνες εφαρμογής

Διακηρύσσοντας τον πόλεμο στη μούχλα, είναι απαραίτητο πρώτα από όλα να διαπιστώσουμε την αιτία της εμφάνισής της. Εάν απλώς απαλλαγείτε από τα ίχνη παρασιτοποίησης του μύκητα με τακτικό καθαρισμό, δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμη και τα πιο αποτελεσματικά μέσα, των οποίων η δράση στρέφεται κατά της ενεργούς αναπαραγωγής ενός συγκεκριμένου μικροοργανισμού, είναι προσωρινά. Μόνο μετά από αυτό γίνεται σαφές, η οποία είναι ο λόγος που οι τοίχοι φαίνονται χρωματιστά αποικίες, και θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, μπορείτε να αρχίσετε να εξαλείψει τα ίχνη μούχλας, καθώς και τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς της.

Σε περίπτωση που οι αποικίες μυκήτων καλύπτουν μόνο μικρούς χώρους και δεν έχουν ακόμα χρόνο να επηρεάσουν την ποιότητα του γύψου, ταπετσαρίας και άλλων πρώτων υλών, προχωρούμε ως εξής:

 • Εφαρμόζουμε Λευκότητα απευθείας στις πληγείσες περιοχές. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα πινέλο, σφουγγάρι, σπρέι. Προ-αραίωση της σύνθεσης δεν είναι απαραίτητη, το συμπυκνωμένο προϊόν θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Συμβουλή: Εάν πρέπει να ασχοληθείτε με έγχρωμες ταπετσαρίες, είναι καλύτερο να ελέγξετε πρώτα πώς επηρεάζεται το Λευκό χρώμα από το χρώμα τους. Γενικά, το χλωριούχο λευκαντικό χρησιμοποιείται καλύτερα για την κατεργασία σοβάδων, κεραμιδιών, ξύλινων και πέτρινων επιφανειών. Για το ύφασμα και το χαρτί, είναι καλύτερα να επιλέγετε κάτι λιγότερο επιθετικό.

 • Αφήστε τους επεξεργασμένους χώρους στους τοίχους να στεγνώσουν, χωρίς να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρα μαλλιών ή άλλες πηγές τεχνητής θερμότητας για να επιταχύνετε τη διαδικασία.
 • Καθώς το χλώριο στεγνώνει, τα σημεία καλουπιών θα ελαφρύνουν και στη συνέχεια θα εξαφανιστούν εντελώς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πάλη ενάντια στις μυκητιακές αποικίες έχει ολοκληρωθεί.
 • Στη συνέχεια, πάρτε μια πυκνή βούρτσα και αρχίστε να κάνετε μηχανική επεξεργασία των πληγείτων περιοχών, μέχρι να μην μπορείτε να απαλλαγείτε από το παραμικρό ίχνος του παρασίτου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η λευκότητα έχει έντονη οσμή και είναι επιθετική προς τα γύρω αντικείμενα. Συνεπώς, η διαδικασία αφαίρεσης της φόρμας σε τοίχους, οροφή και έπιπλα θα πρέπει να γίνεται με καλό εξαερισμό και μόνο με γάντια από καουτσούκ.

Χαρακτηριστικά χειρισμού σοβαρών αλλοιώσεων

Εάν η κατάσταση είναι τέτοια που είναι απαραίτητο όχι μόνο να ασχοληθεί με ίχνη μούχλας στους τοίχους, και το υλικό που έχει χάσει την αρχική υφή του και πλημμύρισε, η προσέγγιση πρέπει να είναι πιο ριζοσπαστικό:

 • Οι μολυσμένες πρώτες ύλες (σοβά, βαφή, ταπετσαρία, ασβέστη) πρέπει να αφαιρεθούν σε ένα καθαρό στρώμα. Επεξεργαζόμαστε όχι μόνο περιοχές με ίχνη του μύκητα, αλλά και λίγο για ένα καθαρό προϊόν.
 • Κατόπιν στεγνώστε προσεκτικά την περιοχή προβλημάτων. Για το σκοπό αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε θερμαντήρες με ανοιχτή σπείρα, κάνοντας οξυγόνο και μειώνοντας το επίπεδο υγρασίας του αέρα.
 • Στην προετοιμασμένη επιφάνεια βάζουμε τη σύνθεση ενάντια στην αναπαραγωγή της φόρμας. Μπορεί να είναι μια λαϊκή θεραπεία, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα βιομηχανικό μυκητοκτόνο, το οποίο μπορεί να βρεθεί σε πολλά καταστήματα κατασκευών.
 • Στο επόμενο βήμα, ξήρανση ξανά των επεξεργασμένων περιοχών. Ταυτόχρονα, τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της μούχλας δεν πρέπει να ξεπλένονται, πρέπει να παραμένουν στους τοίχους και να απορροφούν καλά.
 • Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, προχωρούμε για να αποκαταστήσουμε την ελκυστικότητα των τοίχων. Εάν χρησιμοποιείται ασβέστη, στόκος ή βαφή, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο απολυμαντικό και στη σύνθεση, αυτό θα εξασφαλίσει μια αξιόπιστη αποτροπή της επιστροφής του καλουπιού.

Περίπου οι ίδιες ενέργειες εμφανίζονται όταν εργάζεστε με ένα δέντρο. Είναι αλήθεια ότι εδώ με τον καθαρισμό της επιφάνειας η κατάσταση θα είναι πιο περίπλοκη. Εάν δεν αποκόψετε τις πληγείσες περιοχές, το πρόβλημα θα επιστρέψει σύντομα.

Άλλες αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες για έλεγχο μούχλας

Αν δεν είναι δυνατή η χρήση λευκού χρώματος ή έτοιμης λύσης για την εξάλειψη του μύκητα, μπορεί να εξεταστεί μία από τις ακόλουθες επιλογές:

 • Χαλκός βιτρίλιο. Για 10 λίτρα νερού λαμβάνουμε 100 γραμμάρια θειικού χαλκού και προετοιμάζουμε το διάλυμα. Με την προκύπτουσα σύνθεση επεξεργαζόμαστε την επιφάνεια, καθώς και χλωρίνη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η επιλογή μπορεί να αφήσει λεκέδες στους τοίχους, οπότε είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε πριν κάνετε καλλυντικές επισκευές.
 • Ξύδι. Οι στερεές επιφάνειες (πέτρα, κεραμίδι) μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με διάλυμα αδιάλυτου επιτραπέζιου ξιδιού. Απλά πρέπει να θυμάστε ότι αυτό το προϊόν αρχίζει να μυρίζει ακόμη περισσότερο αν θερμαίνεται. Επομένως, δεν συνιστάται να στεγνώσετε τους τοίχους που έχουν υποστεί επεξεργασία με τεχνητές πηγές θερμότητας.
 • Σόδα με σκόνη πλυσίματος. Αυτό το μείγμα θα απαλλαγούμε από μούχλα στους χώρους μεταξύ των κεραμιδιών. Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, προσθέστε μια κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδα και 2,5 κουταλιές της σούπας σκόνης πλύσης. Παίρνουμε μια βούρτσα, βουτάμε στη σύνθεση και καθαρίζουμε επιμελώς όλες τις προβληματικές περιοχές. Μετά από αυτό, το προϊόν δεν πρέπει να ξεπλένεται, το κύριο πράγμα είναι να στεγνώσει καλά το δωμάτιο.

Εάν η επιφανειακή ή η βαθιά επεξεργασία δεν έδωσαν πολύ έντονα θετικά αποτελέσματα, αυτό δείχνει τη διείσδυση του καλουπιού στη δομή του υλικού. Μόνο η επισκευή καλλυντικών, η οποία συνεπάγεται την πλήρη αντικατάσταση του τοίχου, θα βοηθήσει εδώ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε λευκότητα από μούχλα στον τοίχο: βήματα και κανόνες επεξεργασίας

Ένας από τους δημοφιλείς τρόπους για να απαλλαγείτε από μούχλα και μύκητες είναι η θεραπεία της λευκότητας. Αντιμετωπίζει καλά παθογόνους μικροοργανισμούς σε διάφορες επιφάνειες.

Από τα σημαντικά πλεονεκτήματα, μπορεί να σημειωθεί ότι αυτός είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της μούχλας, και το εργαλείο είναι σχετικά μικρό. Υπάρχει μια σημαντική αρνητική επίδραση, κατά κανόνα, προσωρινή, και η ίδια η λευκότητα μπορεί να χαλάσει τα τελικά υλικά.

Η λευκότητα βοηθά τη φόρμα και πώς;

Λευκότητα (υποχλωριώδες νάτριο, είναι επίσης "χλωρίνη" στους κοινούς ανθρώπους) έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για την αφαίρεση της μούχλας. Είναι ένα απολυμαντικό που οδηγεί στο θάνατο των παθογόνων μικροοργανισμών.

Όπως και οποιοδήποτε άλλο διάλυμα απολυμαντικού, η λευκότητα μπορεί να είναι εν μέρει μόνο αποτελεσματική. Δηλαδή, μπορεί να καταστρέψει μια μικρή (σε μέγεθος) αποικία μούχλας.

Το χλώριο είναι εξίσου αποτελεσματικό έναντι οποιουδήποτε υποείδους μούχλας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υψηλή απόδοση σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη και σε οποιοδήποτε τύπο χώρου. Ωστόσο, να θυμάστε: το χλωρίνη δεν είναι ένα ειδικό εργαλείο και υπάρχουν φάρμακα πολύ πιο αποτελεσματικά και ασφαλέστερα για ένα άτομο.

Σε ποιες περιπτώσεις το λευκό θα αντιμετωπίσει το καλούπι;

Με λευκότητα, είναι δυνατόν να εξαλειφθεί οποιοσδήποτε υποτύπος μούχλας, πρακτικά σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν εάν το καλούπι καλύπτει αρκετά τετραγωνικά μέτρα - δηλαδή, μεγαλώνει πολύ στην περιοχή.

Εάν οι περιπτώσεις είναι πάρα πολύ παραμελημένες (όταν η περιοχή της βλάβης είναι μεγάλη), πρέπει να γίνει ειδική θεραπεία. Και σε τέτοιες περιπτώσεις, συνήθως είναι απαραίτητο να καλέσετε ειδικούς στην απολύμανση των χώρων.

Εφαρμογή λευκού κατά του μύκητα

Λάβετε υπόψη: δεν είναι αποτελεσματική η χρήση λευκού χρώματος και οποιουδήποτε άλλου μέσου (τόσο εθνικού όσο και ειδικού) σε χώρους όπου μετά την αφαίρεση του καλουπιού δεν τηρούνται οι κανόνες για την πρόληψή του. Δηλαδή, σε ένα υγρό κελάρι είναι εν γένει ακατάλληλο να απολυμανθεί εάν η υγρασία δεν εξαλειφθεί.

Η συχνή χρήση της λευκότητας (κάθε λίγους μήνες, όταν ο μύκητας μεγαλώνει και πάλι) είναι ένας παράλογος τρόπος. Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο, θα "εξαλείψετε το σύμπτωμα", όχι την αιτία.

Ποιες επιφάνειες μπορούν να υποστούν επεξεργασία;

Η λευκότητα χρησιμοποιείται για να εκκρίνει το καλούπι σε οποιεσδήποτε επιφάνειες (σε τοίχους, οροφή ή στο πάτωμα).

Όσον αφορά τα επιφανειακά υλικά - το λευκαντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απογύμνωση:

Σημείωση: Όλοι οι ιστοί δεν ανέχονται κανονικά τις επιδράσεις των διαλυμάτων που περιέχουν χλώριο. Μπορείτε να καταστρέψετε για πάντα το ύφασμα, ειδικά εάν είναι χρωματισμένο.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται χλώριο για την απολύμανση επιφανειών από ξύλο, σκυρόδεμα και τούβλο. Για τα υφασμάτινα υλικά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προφίλ που δεν θα τα χαλάσουν.

Τοποθέτηση σε τοίχο με πιστόλι ψεκασμού

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό για να αφαιρέσετε λεκέδες από την ταπετσαρία. Ωστόσο, προτού επεξεργαστείτε την ταπετσαρία, είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε πρώτα λευκότητα στην περιοχή που είναι κρυμμένη από τα μάτια και να ελέγξετε τον τρόπο αλλαγής του χρώματος.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε έπιπλα, αλλά είναι επιθυμητό μόνο η εξωτερική πλευρά του σώματός του, χωρίς να επηρεάζεται το εσωτερικό (ειδικά εάν υπάρχουν αποθηκευμένα φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα). Αποτελεσματική και η επεξεργασία των πλακών με τη βοήθεια ενός ψεκαστήρα με τον ακόλουθο μηχανικό καθαρισμό των υπολειμμάτων κηλίδων καλουπιών.

Τι λευκότητα χρειάζεται, πού θα το βρούμε και πόσο κοστίζει;

Για να μεταχειριστείτε δωμάτια ή ξεχωριστές επιφάνειες από μούχλα, χρειάζεστε μια κανονική λευκότητα (όχι τη σήμανση "για πλύσιμο"). Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα οικιακών ειδών, προϊόντα καθαρισμού, μερικές φορές σε σούπερ μάρκετ.

Το κόστος είναι διαθέσιμο: ένα μπουκάλι 1 λίτρου θα κοστίσει περίπου 25-40 ρούβλια. Αυτός ο αριθμός επαρκεί για λίγα "τετράγωνα".

Θεραπεία της λευκότητας από τη φόρμα: κανόνες εργασίας

Το κύριο γεγονός ότι πρέπει να καταλάβετε πριν από την εργασία είναι οποιοδήποτε τα μείγματα που περιέχουν χλώριο είναι τοξικά για το ανθρώπινο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι η επεξεργασία οποιωνδήποτε επιφανειών με λευκότητα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας.

Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι χρησιμοποιώντας λευκότητα; Βήμα προς βήμα η διαδικασία επεξεργασίας μοιάζει με αυτό:

 1. Εάν είναι δυνατόν, αφαιρέστε από το δωμάτιο όλα όσα βρίσκονται μέσα. Τα κατεστραμμένα ρούχα, τα προϊόντα και τα διάφορα υφασμάτινα προϊόντα είναι καλύτερα να ρίχνουν έξω.
 2. Παρέχουμε εξαερισμό: ανοίγουμε τα παράθυρα των θυρών, αν υπάρχει - συμπεριλαμβάνουμε κουκούλες και μονάδες επεξεργασίας αέρα.
 3. Εκτιμούμε την κλίμακα της εργασίας: ψάχνουμε προσεκτικά για όλες τις περιοχές που επηρεάζονται από τη μούχλα.
 4. Βάζουμε τα μέσα προστασίας.
 5. Εάν μόνο τοίχοι ή οροφή αντιμετωπίζονται σε μια κατοικία και το δάπεδο δεν επηρεάζεται - είναι επιθυμητό να το καλύψετε με μεμβράνη πολυαιθυλενίου (εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο τα υλικά φινιρίσματος).
 6. Λευκότητα εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές. Η εφαρμογή του παράγοντα γίνεται καλύτερα με ένα πιστόλι ψεκασμού. Εάν δεν υπάρχει - με τη βοήθεια των βούρτσες / σφουγγάρια. Επεξεργασία είναι απαραίτητο όχι μόνο επηρεάζονται περιοχές - αρπαγή και τη ζώνη γύρω τους, τουλάχιστον 30-40 εκατοστά.
 7. Περιμένουμε 5-10 λεπτά.
 8. Χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή / και βούρτσα καθαρίζουμε τις πληγείσες περιοχές. Οι μεγάλες και μακροχρόνιες αποικίες σπορίων θα πρέπει κατά προτίμηση να καθαρίζονται με μεταλλική βούρτσα. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε με μια απλή σκληρή βούρτσα, σφουγγάρι και κουρέλι.
 9. Αφαιρέστε την περίσσεια υγρασίας από την επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία (κουρέλι, σφουγγάρι, χαρτί).
 10. Αφήστε τις επεξεργασμένες περιοχές να στεγνώσουν. Είναι επιθυμητό να ξηρανθούν φυσικά.

Μετά από αυτό, πρέπει να περιμένετε μέχρι η επιφάνεια να είναι εντελώς στεγνή - αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 1-2 ημέρες (ανάλογα με την περιοχή επεξεργασίας και το μικροκλίμα στο δωμάτιο). Στη συνέχεια, αξιολογήστε το αποτέλεσμα της εργασίας. Εάν εξακολουθούν να παραμένουν κάπου οι πληγείσες περιοχές - η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί.

Πώς φαίνεται η επεξεργασία στην πράξη (βίντεο)

Προφυλάξεις ασφαλείας

Δεδομένου του κινδύνου λευκού στο ανθρώπινο σώμα, είναι σημαντικό να τηρείτε τις τεχνικές ασφαλείας όταν το χρησιμοποιείτε μόνοι σας.

Μην αγνοείτε ασφάλεια: επικίνδυνα ατμών ασπράδια (εισπνοή μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα των βλεννογόνων και βρογχόσπασμο), επαφή με το δέρμα (δερματίτιδα μπορεί να αναπτύξουν), και τα μάτια.

Ασφάλεια (τα πιο σημαντικά σημεία):

 • εργασία σε προστασία - σφιχτά παντελόνια, γάντια από καουτσούκ, αναπνευστήρα, γυαλιά, μπουφάν με μακριά μανίκια.
 • η εργασία θα πρέπει να είναι σε καλά αεριζόμενο χώρο, για τον οποίο θα πρέπει να ανοίξετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα για την κατεύθυνση των ατμών της λευκότητας.
 • Αποφύγετε να πάρει τη λύση στο εκτεθειμένο δέρμα και ιδιαίτερα των βλεννογόνων κατά την είσοδό τους λάθος - άμεσα και ξεπλύνετε καλά όλο το νερό σε επαφή με τα λευκά στα μάτια του - μετά το πλύσιμο με νερό σε ένα νοσοκομείο?
 • Χρησιμοποιήστε αξεσουάρ (βούρτσες, σφουγγάρια) για κανένα άλλο λόγο (χρησιμοποιήστε τα καλύτερα εάν είναι απαραίτητο στο μπαλκόνι και χρησιμοποιήστε μόνο για την επόμενη επεξεργασία).

Εάν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας σωστά και χωρίς κίνδυνο - επικοινωνήστε με τους ειδικούς οργανισμούς που διεξάγουν απολύμανση των εγκαταστάσεων.

Μπορεί το καλούπι να αφαιρεθεί με λευκότητα και πώς να το κάνει σωστά;

Η λευκότητα αναφέρεται στα κλασικά μέσα μούχλας και έχει χρησιμοποιηθεί με διαφορετική επιτυχία για αρκετές δεκαετίες. Βοηθά σε όχι πολύ παραμελημένες περιπτώσεις με αρκετά υψηλή αποτελεσματικότητα.

Ένα τεράστιο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η διαθεσιμότητα (όσον αφορά το κόστος και η πανταχού παρούσα πώληση) και η ευκολία χρήσης. Ωστόσο, ακόμη και ένα τέτοιο εύχρηστο εργαλείο θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί σωστά.

Θα βοηθήσει η λευκή λευκότητα και πόσο αποτελεσματική είναι;

Λευκότητα (ή πιο συνηθισμένη ακοή του "χλωρίου") είναι πολύ αποτελεσματική στην καταπολέμηση του μύκητα, αν δεν είχε χρόνο για να εξαπλωθεί και να αναπτυχθεί σοβαρά. Η επεξεργασία της προσβεβλημένης επιφάνειας οδηγεί στο θάνατο μικροοργανισμών, καθώς η λευκότητα δρα ως απολυμαντικό.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν δημιουργεί προληπτικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, πολλά εργαλεία προφίλ δεν σκοτώνουν μόνο έναν μύκητα ή μούχλα, αλλά επίσης εμποδίζουν την εμφάνισή τους ξανά (στο χώρο επεξεργασίας) για λίγο.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το χλωρίνη δεν είναι πρακτικό. Αντιθέτως, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει στις περισσότερες περιπτώσεις και μόνο με την αναποτελεσματικότητά του να κινηθεί σε πιο ισχυρά μέσα.

Η λευκότητα είναι αποτελεσματική ενάντια σε παλιό καλούπι

Λάβετε υπόψη: Το χλώριο δρα ως λευκαντικό, επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το τελείωμα, τότε είναι καλύτερο να δοκιμάσετε μια παραλλαγή με λιγότερο έντονο αποτέλεσμα.

Πότε πρέπει να υποβάλω αίτηση;

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να εργαστείτε με τέτοιες επιφάνειες μέσων, που επηρεάζονται ελαφρώς από το καλούπι. Δηλαδή, αν υπάρχει μια αφή μιας μικρής συνταγής, η οποία δεν είχε χρόνο να μπει στο υλικό και να συλλάβει μια μεγάλη περιοχή.

Εάν οι θύλακες καλουπιού της χρόνιας μύκητα τρώγονται στην επιφάνεια (ειδικά αν είναι ξύλο, και σε αυτό είναι ήδη ορατά σημάδια της σήψης) - λευκό συνήθως αναποτελεσματική. Σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ειδικά αγορασθέντα μέσα. Αποδεικνύεται ότι το χλωρίνη θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από μόνο φρέσκα καλούπια.

Χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε τον μύκητα από τα υφασμάτινα υλικά (ακόμα και εκείνα που ποτέ δεν θα φορεθούν) είναι απολύτως ανέφικτη.

Για ποιους χώρους και επιφάνειες είναι κατάλληλο;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκότητα για να αφαιρέσετε το καλούπι από μια ποικιλία υλικών, όχι μόνο το ξύλο.

Η εργασία με λευκότητα κατά τον καθαρισμό από το καλούπι πρέπει να γίνεται με γάντια από καουτσούκ

Είναι αποτελεσματικό για την αφαίρεση των σπόρων από τους ακόλουθους τύπους επιφανειών:

 • υλικά από ξύλο.
 • σκυρόδεμα και τούβλο (για παράδειγμα, κατά την αφαίρεση των εστιών στους τοίχους).
 • μεταλλικές κατασκευές.
 • κεραμικά (για παράδειγμα, όταν αφαιρείτε εστίες στο μπάνιο)?
 • τα υλικά των ιστών (αν και δεν είναι σκόπιμο να γίνει αυτό, είναι προτιμότερο να τα πετάξετε).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν σε ένα διαμέρισμα, σε ένα υπόγειο, σε μια σοφίτα, σε πισίνες και σάουνες, και γενικά παντού. Αλλά μόνο με την τήρηση των μέτρων ασφάλειας: η λευκότητα μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση όταν εργάζεται χωρίς ειδική προστασία.

Καταστροφή μούχλας στο μπάνιο με λευκότητα (βίντεο)

Πού πωλείται και πόσο είναι;

Αρκεί να αγοράσετε την πιο συνηθισμένη λευκότητα, αλλά όχι το είδος που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των ρούχων (εκεί και υπάρχει ένα σημάδι "για το πλυντήριο"). Τα μέσα πωλούνται στα καταστήματα οικιακών ειδών, συχνά σε σούπερ μάρκετ, αγορές.

Το κόστος του χλωρίου είναι εξαιρετικά μικρό - ένα μπουκάλι λίτρο δεν θα κοστίζει περισσότερα από 50 ρούβλια. Συνήθως 1 λίτρο είναι αρκετό για την αποτελεσματική επεξεργασία αρκετών τετραγωνικών μέτρων επιφάνεια (ανεξάρτητα από τον τύπο του).

Πώς να αραιώσετε την λευκότητα για την αφαίρεση του καλουπιού;

Ένα από τα βασικά ερωτήματα: πώς να φυτέψετε το λευκό για την απομάκρυνση μούχλας και αν αξίζει να το φυτέψετε. Συνήθως, ναι, γίνεται ένα υδατικό διάλυμα: αραιωμένη λευκότητα σε αναλογία 1: 1 με νερό.

Η ασθενέστερη συγκέντρωση δεν έχει νόημα - η θεραπεία θα είναι απλώς λιγότερο αποτελεσματική ενάντια στις αποικίες μούχλας. Μικρές συγκεντρώσεις (π.χ. 1: 5) χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς (για παράδειγμα, για την απολύμανση τουαλετών ή νιπτήρων στα νοσοκομεία).

Απλώστε καθαρό αδιάλυτο χλωρίνη είναι επίσης δυνατή, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μείγμα πυρηνικών και καλύτερα με αυτόν τον τρόπο να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μόνο για τα υπόγεια και σοφίτες (κυρίως λόγω των φινίρισμα υλικά μια τέτοια επίδραση αλλάζουν ακριβώς το χρώμα τους).

Μέτρα ασφαλείας κατά την εργασία

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιείτε σωστά την λευκότητα, δηλαδή να τηρείτε όλα τα προδιαγεγραμμένα μέτρα ασφαλείας.

Οι βασικοί κανόνες είναι:

 • θα πρέπει να εργαστούν σε μια ειδική προστατευτική στολή - χρήση αναπνευστήρα (όχι μια γάζα, είναι αναποτελεσματική), στενό παντελόνι, λαστιχένια γάντια, προστατευτικά γυαλιά (ακόμη και ταιριάζει με το συνηθισμένο, αλλά καλύτερα κατασκευή)?
 • οι εργασίες θα πρέπει να διεξάγονται σε αεριζόμενο χώρο - γι 'αυτό πρέπει να ανοίγετε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, καθώς και να ενεργοποιείτε τα συστήματα εξάτμισης (εάν υπάρχουν).
 • είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην επιτρέπεται το προϊόν να εισέρχεται στις ανοικτές περιοχές του δέρματος και ιδιαίτερα στις βλεννογόνες μεμβράνες - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό έγκαυμα.
 • που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση των εργασιών η βούρτσα είναι απαραίτητη, τότε είτε πετάξει έξω ή να αφήσει τα ακόλουθα έργα με λευκό, αλλά και για κανένα άλλο σκοπό (περισσότερο από ό, τι οποιαδήποτε από τις υποθέσεις τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν).

Οδηγίες χρήσης

Η χρήση λευκού για την καταπολέμηση της μούχλας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά απαιτεί επίσης τη συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες. Ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να διεξαχθεί ακόμη και από εκείνους που προηγουμένως δεν ασχολούνταν με τέτοια θέματα.

Η εργασία με την λευκότητα πρέπει να γίνεται σε προστατευτική στολή και αναγκαστικά με αναπνευστήρα

Βήμα προς βήμα οδηγίες χρήσης:

 1. Πρώτα απ 'όλα, όλα τα πράγματα που μπορούν να εξαχθούν πρέπει να αφαιρεθούν από τις εγκαταστάσεις που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία.
 2. Τα τρόφιμα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που επηρεάζονται από το καλούπι μπορούν να πεταχτούν με ασφάλεια.
 3. Παρέχουμε εξαερισμό του χώρου - ανοίγουμε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες, συμπεριλαμβάνουμε τυχόν διαθέσιμα συστήματα εξάτμισης.
 4. Αφού καθαρίσουμε τα πράγματα, ψάχνουμε για όλες τις εστίες μούχλας που είναι ορατές με γυμνό μάτι: για να επεξεργαστείτε τα πάντα και να μην χάσετε τίποτα.
 5. Φορούμε σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό (αναπνευστήρας και γάντια είναι υποχρεωτικά!).
 6. Εάν επεξεργάζεστε μόνο τοίχους ή οροφή, χωρίς να επεξεργαστείτε το δάπεδο, είναι καλύτερο να το καλύψετε με κάτι (ιδανικά πολυαιθυλένιο).
 7. Παρασκευάζουμε ένα διάλυμα λευκού με νερό, 1: 1, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
 8. Εφαρμόζουμε τη λύση στις πληγείσες περιοχές. Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιήστε ένα πιστόλι ψεκασμού: λειτουργεί πιο γρήγορα και πιο βολικό. Αλλά επίσης θα κάνουν πινέλα ή βούρτσες.
 9. Η θεραπεία πραγματοποιείται όχι μόνο πάνω από την περιοχή που έχει υποστεί βλάβη: είναι απαραίτητο να συλλάβει και μέρος των "υγιεινών" επιφανειών (σε ακτίνα 40-60 εκατοστών γύρω από τη μόλυνση).
 10. Περιμένουμε περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια με σπάτουλα ή βούρτσα εκτελούμε μηχανικό καθαρισμό των επεξεργασμένων περιοχών. Μεταλλική βούρτσα ισχύουν μόνο για σοβαρές μούχλα εστίες, καλούπια για τις μικρές βλάβες (με επικάλυψη απλώς αγγίξτε) επαρκώς σφουγγάρι ή πανί.
 11. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασίας από το κέντρο της επεξεργασίας, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χαρτί ή γάζα.
 12. Ας ξηρανθεί εντελώς η περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία (συνήθως διαρκεί περίπου δύο ημέρες) και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία. Αλλά εάν η δεύτερη φορά τα αποτελέσματα είναι κακά, πρέπει να καταφύγετε σε αγορασθέντα κεφάλαια ή στη βοήθεια ειδικών.

Αν κάτι δεν λειτουργεί για εσάς ή μετά τη διαδικασία καθαρισμού, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί - επικοινωνήστε με τις εξειδικευμένες εταιρείες για την καταστροφή του καλουπιού. Θα κοστίσει πολύ, αλλά το θετικό αποτέλεσμα είναι σχεδόν εγγυημένο.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

Αφαίρεση μούχλας από λευκότητα

Εάν αντιμετωπίζατε ποτέ στη ζωή σας ένα τόσο δυσάρεστο φαινόμενο όπως το μούχλα, πιθανότατα γνωρίζετε ποιο είναι το πρόβλημα. Αν όχι, δεν θα είναι περιττό να μάθετε περισσότερα για αυτό το μύκητα. Οι κηλιδωτές κηλίδες επηρεάζουν μια ποικιλία περιοχών στο σπίτι, στο δρόμο και σε άλλα μέρη όπου υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες αναπαραγωγής μυκήτων. Αλλά για να μάθετε πώς να πολεμάτε τον εχθρό, πρέπει να ξέρετε τα πάντα γι 'αυτόν.

Επίδραση του καλουπιού στο ανθρώπινο σώμα

Το καλούπι προέκυψε πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά η μελέτη αυτού του αρχαίου μικροοργανισμού ξεκίνησε μόνο τον περασμένο αιώνα. Και αποδείχθηκε ότι αυτή η μυκητιακή αποικία δεν είναι τόσο απλή. Παρά την αβλαβή εμφάνιση, μπορεί να είναι ένας τεράστιος κίνδυνος για τον άνθρωπο. Η εισπνοή τη μυρωδιά των προϊόντων του μεταβολισμού μούχλα μπορεί να οδηγήσει μια αρκετά βαριές συνέπειες για τα ανθρώπινα αναπνευστικών οργάνων, μέχρι την εμφάνιση ασθενειών όπως το άσθμα, για να μην αναφέρουμε τις αλλεργίες. Η κατάποση σωματιδίων καλουπιού οδηγεί σε βλάβες του στομάχου. Σε μερικούς ανθρώπους, ο μύκητας προκαλεί σοβαρές μορφές αλλεργίας, οι οποίες οδηγούν σε θάνατο. Το καλούπι είναι η αιτία του λεγόμενου συνδρόμου χρόνιας κόπωσης.

Ακόμη και με την παρουσία αμελητέων, με την πρώτη ματιά, των περιοχών που προσβάλλονται από τον μύκητα, οι συνέπειες για την υγεία μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Μόλις παρατηρήσετε στο διαμέρισμά σας, γκαράζ, κλπ. Εστίες μούχλας, πρέπει να το καταστρέψετε αμέσως. Έτσι θα προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από τις βλαβερές συνέπειές του.

Τα ενδιαιτήματα των μυκητιακών αποικιών

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πού μούχλα μπορεί να εμφανιστεί και πώς να το ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ο μύκητας εμφανίζεται όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και ανεπαρκής αερισμός. Συχνά, αυτά τα μέρη εγκαταλείπονται, για παράδειγμα, παλιά σπίτια με κελάρια, αλλά σε μοντέρνα, καλά διατηρημένα κτίρια, μπορεί να εμφανιστεί μούχλα. Τα πιο συνηθισμένα μέρη σε σπίτια και διαμερίσματα είναι μπάνια, τουαλέτες, πλυντήρια, μη αεριζόμενες περιοχές τοίχων, ψυγείο, κλπ.

Αλλά πώς να ασχοληθεί με τον μύκητα; Φυσικά, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη της εμφάνισής της, αλλά δεδομένου ότι δεν έχει αποφευχθεί, θα αναζητήσουμε αποτελεσματικούς τρόπους για την απομάκρυνση του μύκητα. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα κατά της μούχλας είναι η λευκότητα.

Λευκότητα ως αποτελεσματικό εργαλείο στην καταπολέμηση της μούχλας

Το χλώριο έχει καθιερωθεί από καιρό ως ένα εξαιρετικό απολυμαντικό.

Πλένει τα πατώματα στα νοσοκομεία και τα σπίτια, καθαρίζεται σε μια τουαλέτα εναντίον μικροβίων. Σήμερα στα ράφια υπάρχει μια τεράστια ποικιλία των απολυμαντικών και λευκαντικά, αλλά παρ 'όλα αυτά, η παλιά καλή Λευκό, οι οποίοι απολαμβάνουν περισσότερο γιαγιάδες μας, τα καταφέρνει με το έργο αυτό, εκτός από το κόστος του είναι πολύ φθηνότερη από ό, τι άλλα μέσα. Το λευκό παλεύει καλά εναντίον σπόρων μούχλας, αυτή η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά προτού αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε για να καταστρέψετε το καλούπι μία για πάντα, πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά και να λάβετε όλες τις προφυλάξεις.

Αυτή η λύση έχει μια πικάντικη, συγκεκριμένη οσμή, γι 'αυτό είναι επιθυμητό όταν χειρίζεστε μολυσμένες περιοχές στο δωμάτιο δεν υπάρχουν μέλη του νοικοκυριού και επισκέπτες. Είναι απαραίτητο να αερίζεται καλά το δωμάτιο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Φροντίστε επίσης να προστατέψετε τα χέρια σας από το να αποκτήσετε λευχαιμία, η λύση είναι πολύ επιζήμια για το δέρμα. Βάλτε τα γάντια, ώστε να είναι ασφαλέστερο.

Μολύβια κρέμονται στα ρούχα

Εάν στα ρούχα για κάποιο λόγο υπάρχουν κηλίδες μούχλα, μην βιαστείτε να αναστατωθεί, ίσως, το πράγμα μπορεί ακόμα να σωθεί. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι ιστοί ανθεκτικοί στα υγρά που περιέχουν χλώριο εξίσου καλά.

Ειδικά αφορά τα χρωματιστά και λεπτά υφάσματα. Ως εκ τούτου, ελέγξτε πρώτα σε μια μικρή περιοχή, προκαλώντας ένα κομμάτι των λευκών για λίγο, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και να δούμε αν το ύφασμα είναι κατεστραμμένο, και αν είναι δυνατόν να διεξαχθεί περαιτέρω αφαίρεση του καλουπιού με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου. Αν τα πάντα είναι καλά, και το ύφασμα δεν είναι σκισμένο και το σχέδιο δεν φοριέται, μπορείτε να ξεκινήσετε την προετοιμασία μιας λύσης λεύκανσης. Όμως, κατά κανόνα, χρωματιστά αντικείμενα δεν μπορεί να λευκανθεί λευκό, για αυτό ταιριάζει προϊόντων από το φως αποχρώσεις των υφασμάτων, χωρίς εικόνες, εφαρμογές, και ούτω καθεξής. N.

Μορφή στην ταπετσαρία

Εάν εμφανίστηκε μούχλα στην ταπετσαρία, τότε αξίζει να εξεταστεί όχι μόνο πώς να το αφαιρέσετε, αλλά και γιατί εμφανίστηκε. Πιθανότατα, υπάρχει υψηλό ποσοστό υγρασίας στο δωμάτιο και υπάρχει λίγος ή καθόλου αέρας στους χώρους όπου εμφανίζονται οι μύκητες. Πιθανότατα, τα έπιπλα σε τέτοια σημεία είναι κοντά στην ταπετσαρία, η οποία τους εμποδίζει την πρόσβαση σε αέρα, και αυτό είναι το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή μυκήτων.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθορίσετε το βαθμό της βλάβης στο ταπετσαρία μύκητας. Αν η διαμάχη είναι λίγο, και δεν βλάπτουν την επιφάνεια του τοίχου και το περίβλημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τους οικισμούς τους και αφήστε την ταπετσαρία στη θέση της. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι ψεκασμού, ψεκάστε το διάλυμα στις πληγείσες περιοχές και περιμένετε μέχρι το μαύρο χρώμα να εξαφανιστεί τελείως. Περαιτέρω είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν τα υπολείμματα μούχλας με μηχανικό καθαρισμό.

Σε περίπτωση που το καλούπι έχει επηρεάσει βαθιά την ταπετσαρία στην αίθουσα, θα πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες διαδικασίες για να απαλλαγείτε από τους τοίχους του μύκητα. Πρώτα απ 'όλα, θα προετοιμάσουμε τα εργαλεία που θα είναι χρήσιμα για αυτό - σφουγγάρι, σπάτουλα, γυαλόχαρτο, γάντια, αναπνευστήρα.

Πρώτα θα πρέπει να αφαιρέσουμε εντελώς την ταπετσαρία από τους τοίχους. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα καθαρίζουμε τις περιοχές στις οποίες υπάρχει μούχλα. Αφαίρεση των υπολειμμάτων του σοβά από τους τοίχους. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσουμε όλα τα μολυσμένα μέρη με γυαλόχαρτο. Τώρα εφαρμόζουμε λευκότητα στους τοίχους με τη βοήθεια μιας βούρτσας. Αφήστε να στεγνώσει για λίγο και, στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία για την εφαρμογή λευκού χρώματος. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι έχετε ξεφορτωθεί εντελώς τον μύκητα στους τοίχους. Τώρα μπορείτε να κολλήσετε τη νέα ταπετσαρία και να προσέξετε να μην χυτεύετε πάνω τους.

Μαύρο μυκητιασικό καλούπι στο μπάνιο

Στο μπάνιο, ένα μούχλα μαύρου χρώματος μπορεί να εμφανιστεί στους τοίχους, στην οροφή, ανάμεσα σε κεραμίδια, καθώς και κοντά σε διαρροή σωλήνων και σε σημεία παρατεταμένης συσσώρευσης νερού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από τον ανεπαρκή αερισμό σε αυτά τα δωμάτια, λίγο φωτισμό, και δεν παίρνει το φως του ήλιου, πράγμα που σημαίνει ότι η υπεριώδη δεν μπορεί να σκοτώσει τα σπόρια των μυκήτων. Φαίνεται απαίσιο και μυρίζει δυσάρεστο και πόση βλάβη προκαλεί στην υγεία...

Αφαιρέστε το καλούπι στο μπάνιο και στην τουαλέτα θα επωφεληθούμε επίσης από την λευκότητα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την εργασία για την επίλυση του προβλήματος αμέσως μόλις παρατηρήσετε ότι έχει εμφανιστεί ο μύκητας, διαφορετικά ο πολλαπλασιασμός του θα οδηγήσει σε πρόσθετα προβλήματα και το καλούπι θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Ειδικά αφορά τις αρθρώσεις μεταξύ των πλακιδίων, θα είναι πολύ πιο εύκολο να τις καθαρίσετε αν το καλούπι μόλις αρχίσει να χτυπάει αυτό το site. Για να απομακρύνεται αποτελεσματικά ο μύκητας από τις ραφές του κεραμιδιού, πρέπει να καθαρίζεται μηχανικά, να απομακρύνεται όλα τα σωματίδια των οικισμών και μόνο στη συνέχεια να επεξεργάζεται το Μπελίζ. Εφαρμόστε το διάλυμα αρκετές φορές με ένα πινέλο και αφήστε το να στεγνώσει. Επαναλάβετε τη διαδικασία πολλές φορές. Από την περαιτέρω εμφάνιση μούχλας στις ραφές θα βοηθήσει τη θεραπεία ενός ειδικού αντισηπτικού κατά του μύκητα.

Προληπτικά μέτρα κατά της μούχλας

Πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένες ενέργειες για την απομάκρυνση της μούχλας δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν ότι έχει εγκαταλείψει τον τόπο από τον οποίο προέρχεται. Για να αποφευχθεί η δημιουργία καλουπιών σε άλλα μέρη, θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για την πρόληψη αυτού.

Τα μπάνια και οι τουαλέτες πρέπει να είναι εξοπλισμένα με κουκούλα, να παρακολουθούν την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας.

Για παράδειγμα, αφού κάνετε ένα ντους, μην αφήνετε το πάτωμα και τους τοίχους στο μπάνιο υγρό και τα στρώματα πρέπει να κρεμαστούν για πλήρη ξήρανση τη νύχτα. Αν το μπάνιο σας εξακολουθεί να διατηρεί υπερβολική υγρασία, αφήστε συχνά την πόρτα. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι σωλήνες και οι βρύσες είναι άθικτοι και δεν διαρρέουν. Ο σχηματισμός σταγόνων και λακκούβες επηρεάζει την αλλαγή της υγρασίας. Εάν το ψυγείο δεν λειτουργεί στο μπάνιο σας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό στεγνωτήριο πετσετών. Θα εξαλείψει την υγρασία.

Τα βρώμικα πράγματα στο καλάθι του πλυντηρίου θα πρέπει να διατηρούνται μόνο σε ξηρή κατάσταση, διαφορετικά θα πάρουν ξανά έναν επιβλαβή μύκητα. Μην αφήνετε τα πράγματα για πολύ καιρό σε γκαράζ και υπόγεια, καθώς υπάρχει συχνά υψηλή υγρασία. Μην στεγνώνετε καθαρά αντικείμενα στο μπάνιο. Έτσι, μολύνετε όχι μόνο τα πράγματα, αλλά και το δωμάτιο στο μπάνιο.

Το ψυγείο, όταν αποθηκεύεται ακατάλληλα εκεί, μετατρέπεται επίσης σε μια εστία μανιταριών. Πριν αποστείλετε φαγητό εκεί, ελέγξτε τη φρεσκάδα του. Τα δοχεία τροφίμων πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά. Πλύνετε τακτικά το ψυγείο και, σε κάθε περίπτωση, μην κρατάτε τα αλλοιωμένα προϊόντα, μπορούν να μολύνουν το καλούπι με τα υπόλοιπα, ακόμα υγιή. Μην κόβετε τα χυτά κομμάτια από το ψωμί και τρώτε τα υπόλοιπα: ολόκληρο το προϊόν έχει ήδη μολυνθεί με μικροσωματίδια του μύκητα.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας στην ταπετσαρία στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλίσετε σταθερή πρόσβαση σε κάθε τμήμα των τοίχων και της οροφής. Μην τοποθετείτε τα έπιπλα πολύ κοντά στους τοίχους. Πάρα πολύ πυκνά πλαστικά παράθυρα μπορούν επίσης να προκαλέσουν την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας. Κανονικά αερίστε τα δωμάτια. Και να απαλλαγείτε από όλα τα αντικείμενα και αντικείμενα στα οποία εμφανίστηκε ήδη ο μύκητας, δεν πρέπει να σώσετε την υγεία. Θυμηθείτε τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να οδηγήσουν σε γειτονιά με μούχλα

Λευκότητα και Domestos εναντίον μούχλας στους τοίχους

Μύκητας μυκήτων μπορεί να εμφανιστεί στην επιφάνεια των τοίχων σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Η καταπολέμηση της μούχλας είναι δυνατή με διάφορες μεθόδους: με τη βοήθεια μυκητοκτόνων λύσεων ή λαϊκών θεραπειών. Για παράδειγμα, η λευκότητα κατά του καλουπιού είναι καλή. Και το γνωστό εργαλείο Domestos θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επαγγελματικά παρασκευάσματα από μούχλα στους τοίχους

Συχνά στο δωμάτιο υπάρχουν διάφοροι τύποι μούχλας και μύκητας. Υπάρχει μια λευκή επίστρωση που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της υδάτωσης του εδάφους ή ως αντίδραση στην εφαρμογή ορισμένων λιπασμάτων για λουλούδια. Πράσινη μούχλα μπορεί να δει κανείς στα τρόφιμα, είναι η αιτία των μολύνσεων στον άνθρωπο. Και επίσης ο μύκητας εμφανίζεται μερικές φορές στα δομικά υλικά. Το μαύρο σκασίματα εμφανίζεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, σανίδες, ταπετσαρίες, σκυρόδεμα, μπογιά και γύψο. Μια άλλη επιδρομή είναι μπλε. Βρίσκεται σε ξύλινα προϊόντα, για παράδειγμα, παρκέ, σκελετό ή έπιπλα. Ένας άλλος εχθρός του ξύλου είναι πλάκα από φθορά.

Η αιτία των ειδικών πρόβλημα που ονομάζεται υγρασία, υπερβαίνει το 60%. Ένα καλούπι εμφανίζεται επίσης λόγω ελαττωματικών στεγάνωση ενός ιδρύματος σε ιδιωτικές κατοικίες, κακός αερισμός, πλαστικά παράθυρα υψηλής πυκνότητας, της ανεπαρκούς θέρμανσης ή κατάψυξη τοίχους σε κρύο καιρό.

Ο μύκητας μπορεί να καταπολεμηθεί με τη σύγχρονη χημεία. Τώρα στα οικιακά καταστήματα μπορείτε να βρείτε πολλά αντισηπτικά και άλλα ειδικά μέσα από μούχλα. Ορισμένες λύσεις πωλούνται σε κονσέρβες, άλλες σε κονσέρβες. Το φάρμακο εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό της πλάκας από την επιφάνεια. Στη συνέχεια η επιφάνεια καλύπτεται με αντισηπτικό αστάρι.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των τοιχωμάτων από το καλούπι ονομάζεται "Οπλισμός Stop Mold". Πρόκειται για μια σαφή λύση, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία επιφανειών σε υπόγεια ή διαμερίσματα. Εξοικονομούν τοιχοποιίες, γυψοσανίδες, κεραμικά, πέτρα, ξύλο και τούβλα.

Κορυφαία 5 κονδύλια από τον μύκητα στο διαμέρισμα

Ο ιδανικός τρόπος καταπολέμησης του μύκητα είναι η γενική επισκευή του κιβωτίου εξαερισμού. Χάρη σε αυτή την κατοικία θα αερίζεται κανονικά και η μούχλα δεν θα ξεκινήσει. Εάν δεν υπάρχει χρόνος για επισκευές ή σε ένα διαμέρισμα όλα είναι καλά με αερισμό και θέρμανση, τότε ένα αντισηπτικό φάρμακο θα είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της μούχλας. Ειδικές θεραπείες βοηθούν να απαλλαγούμε από μύκητες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δημοφιλέστερα μυκητοκτόνα διαλύματα:

 1. Dali - αντισηπτικό, παραγωγός - η εταιρεία Rogneda. Το κόστος του φαρμάκου είναι 570 r. για 5 λίτρα και 160 ρούβλια. για 0,7 λίτρα. Το προϊόν μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα ή οικιακά καταστήματα. Το προϊόν εφαρμόζεται στους ακόλουθους τύπους επιφανειών: ταπετσαρία, κοπάδια, υδραυλικά, παράθυρα, βαμμένες και επικαλυμμένες επιφάνειες με βερνίκι, ξύλο και κεραμικά πλακάκια, χαρτόνι ή γυψοσανίδας, ξύλο, σοβά, τούβλα, σκυρόδεμα. Το Dali παρουσιάζει μεγαλύτερο βαθμό αποτελεσματικότητας όταν επηρεάζεται από οποιοδήποτε βιολογικό μύκητα. Αυτό δείχνει την καθολικότητα της θεραπείας, καταστρέφει όχι μόνο μούχλα και μύκητες, αλλά και άλγη.
 2. Biosid. Το προϊόν αντιμετωπίζει καλά τους μύκητες. Παραγωγή Γερμανία, το κόστος των 850 r. για 10 λίτρα. Η κατανάλωση του προϊόντος πραγματοποιείται σε αναλογίες 100 ml ανά τετραγωνικό μέτρο. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για εργασία μέσα και έξω από το κτίριο. Το βιοσίδιο αραιώνεται σε αναλογία 1: 3. Το υγρό έχει ευχάριστη οσμή λόγω των γεύσεων που περιέχονται σε αυτό.
 3. Phongifluid της Άλπα. Πρόκειται για ένα ενεργό μυκητοκτόνο διάλυμα που παράγεται στη Ρωσία. Το κόστος των 560 ρούβλια. για 2 λίτρα, 1300 ρούβλια. για 5 λίτρα και 3300 ρούβλια. για 20 λίτρα. Ο τύπος βασίζεται στα αντιδραστικά και αντιμυκητιακά συστατικά. Η λύση είναι απαραίτητη για την εφαρμογή στην εσωτερική επιφάνεια ενός διαμερίσματος ή σπιτιού, καθώς και για την επεξεργασία εκτός της εγκατάστασης. Μην βλάπτετε το χρώμα της επιφάνειας των πλακιδίων και των χρωμάτων. Πωλείται σε τελική αραιωμένη κατάσταση, έτσι χρησιμοποιείται σε αναλογία 1 λίτρου ανά 5 τετραγωνικά μέτρα του δωματίου. Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, όλες οι τραχείες, χαλαρές και πορώδεις επιφάνειες λειαίνουν και στη συνέχεια ισοπέδονται. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές. Το προϊόν δεν εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες κάτω των + 5 βαθμών Κελσίου. Για εφαρμογή, χρησιμοποιήστε βούρτσα, ρολό ή ειδικό πιστόλι.
 4. Neomid Bio. Η παραγωγή της Ρωσίας παράγεται με τη μορφή συμπυκνωμάτων. Ο όγκος του δοχείου με το διανομέα διανομής είναι 0,5 kg. Η δραστική ουσία είναι ένα σύνολο αντιβακτηριακών και αντιμυκητιακών βιοκτόνων και νερού. Ο παράγοντας εφαρμόζεται στο μη παγωμένο επίπεδο, μετά από 2 ώρες αφαιρείται με σπάτουλα. Η διάρκεια ζωής δεν υπερβαίνει τα 2 χρόνια. Το κόστος της σύνθεσης 480 r.
 5. Η Olympus Stop Mold. Είναι ένα επιθετικό αντισηπτικό κατά των μυκήτων. Σχεδιασμένο κυρίως για θερμοκήπια, κελάρια, κελάρια και μπάνιο. Κλείσιμο κόστους μούχλας 100 r. για 1 λίτρο ή 370 ρούβλια. για 5 λίτρα. Δεν περιέχει πτητικά τοξικά στοιχεία ή ενώσεις χλωρίου. Ασφαλές για ζώα και ανθρώπους. Η σύνθεση χρησιμοποιείται για τούβλα, σκυρόδεμα, βαμμένους τοίχους, γυψοσανίδες, πέτρινες και κεραμικές επιφάνειες. Μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα κατασκευών.

Λευκότητα ενάντια στους μύκητες

Ο καλύτερος τρόπος για να πολεμήσετε είναι η λευκότητα του καλουπιού στους τοίχους. Αυτό είναι ένα προσιτό εργαλείο που χρησιμοποιείται από πολλές νοικοκυρές. Η σύνθεση του προϊόντος εξασφαλίζει την επιτυχή απομάκρυνση του μύκητα και της μούχλας. Το ενεργό συστατικό της λευκότητας είναι το υδροχλωρικό νάτριο. Είναι μια ανόργανη ένωση με αντισηπτική και απολυμαντική ιδιότητα.

Είναι το υδροχλωρικό νάτριο που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία για απολύμανση και λεύκανση. Αυτό το συστατικό χρησιμοποιείται ακόμα και στην ιατρική. Η λευκότητα μπορεί να περιέχει 3 ή 6% της δραστικής ουσίας. Αλλά αυτή είναι μια υψηλή συγκέντρωση, επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Το διάλυμα αντιμετωπίζει τις επιφάνειες που επηρεάζονται από τον μύκητα. Η λευκότητα χρησιμοποιείται επίσης για την πρόληψη. Πώς να προετοιμάσετε μια λύση:

 1. Η λευκότητα κατά της μούχλας δεν χρησιμοποιείται στην καθαρή της μορφή.
 2. Επειδή αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρή βλάβη της βλεννογόνου και του δέρματος ενός ατόμου.
 3. Το παρασκευασμένο διάλυμα αποδεικνύεται ότι είναι "ισχυρό", λαμβάνονται 100 ml απολυμαντικού ανά λίτρο νερού.
 4. Οι εργασίες για την προετοιμασία του υγρού πραγματοποιούνται σε γάντια, παρατηρούνται όλες οι προφυλάξεις.

Όταν συνεργαζόμαστε με το Μπελίζε δίπλα δεν θα πρέπει να υπάρχουν κατοικίδια ζώα και παιδιά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το διάλυμα λευκού χρώματος

Ότι η σύνθεση λειτουργεί αποτελεσματικά, παρατηρούνται όλοι οι κανόνες απολύμανσης. Μπελίζε που έχουν υποστεί κατεργασία με μούχλες, ιδιαίτερη προσοχή δίδεται σε πλίνθους, αρμούς, αποχετεύσεις και ενδοκυτταρικές ραφές. Ο γενικός καθαρισμός πραγματοποιείται με λευκότητα, ταυτόχρονα, οι περιοχές που γειτνιάζουν με το καλούπι κατασχέθηκαν.

Αφού πραγματοποιήσετε υγρό καθαρισμό του Λευκού ενάντια στο καλούπι, τα τοιχώματα πρέπει να στεγνώσουν. Για φυσική ξήρανση, μια πρόσθετη πηγή εγκαθίσταται με τη μορφή θερμαντήρα. Μετά την ξήρανση των τοίχων, θα πρέπει να απαλλαγείτε από τους λεκέδες με ένα πινέλο. Αν ο μύκητας είναι πολύς, τότε η λευκότητα μπορεί να μην είναι αρκετή. Στη συνέχεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μυκητοκτόνα διαλύματα.

Εφαρμογή Domestos από τη ρύπανση

Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι να καθαρίζετε περιοδικά τις προβληματικές περιοχές. Συχνά ο μύκητας είναι αόρατος, επομένως για την πρόληψη, είναι καλύτερο να επεξεργαστούμε τις αρθρώσεις στο μπάνιο και στις εγκαταστάσεις του Domestos. Από το καλούπι στους τοίχους βοηθά τέλεια. Η ουσία της μεθόδου είναι να ξεπλύνετε τα προβλήματα των ραφών. Οι ενέργειες διεξάγονται με περιοδικότητα 2-3 ημερών για 2 εβδομάδες. Ο μύκητας ξεπλένεται με καθαριστικό. Μετά από κάθε καθαρισμό, η βελονιά σκουπίζεται με ένα στεγνό πανί. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό αφού τα οπτικά ίχνη του μύκητα δεν έχουν παραμείνει.

Μερικές φορές ο Domestos ενάντια στον μύκητα στους τοίχους δεν βοηθάει, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών σε ιονισμό και αποχέτευση. Χρησιμοποιούν μια ειδική συσκευή για τη θεραπεία της ζώνης προβλημάτων με ένα κατευθυνόμενο ρεύμα αέρα εμπλουτισμένο με μικροστοιχεία και ιόντα.

Λαϊκές θεραπείες για καθαριότητα

Εκείνοι που δεν ευνοούν τις χημικές ουσίες, φοβούμενοι για την υγεία του, μπορούν να επωφεληθούν από τις λαϊκές θεραπείες. Κάθε νοικοκυρά στην κουζίνα έχει ένα συνηθισμένο ξύδι. Με τη βοήθειά του, τα καλούπια εξαλείφονται. Για να γίνει αυτό, διανέμεται σε μια προετοιμασμένη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια σκουπίζεται με ένα υγρό πανί. Αυτό σας επιτρέπει να σκοτώσετε ένα μεγάλο αριθμό βακτηρίων. Μετά από μια ώρα, πραγματοποιείται υγρός καθαρισμός, ο χώρος αερίζεται. Είναι δυνατόν να πλυθεί το καλούπι με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Διατίθεται σε κάθε φαρμακείο. Αυτή η θεραπεία είναι ακίνδυνη, βοηθά στην απομάκρυνση μούχλας και μύκητα:

 1. Το υπεροξείδιο εφαρμόζεται στην καθαρισμένη επιφάνεια. Είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιείτε σε βαμμένες περιοχές λόγω των ιδιοτήτων λεύκανσης.
 2. Η αμμωνία βοηθά να ξεφύγει από τον μύκητα, όχι μόνο στους τοίχους, αλλά και στα νύχια. Είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση μούχλας σε πλακάκια και γυαλί. Πριν από τη χρήση, το αλκοόλ αναμειγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1, ψεκάζεται στην πληγείσα περιοχή. Μετά από μία ώρα, το διάλυμα εκπλένεται με νερό και ο χώρος αερίζεται. Το αλκοόλ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με το χλωρίνη.
 3. Η σόδα ψησίματος είναι ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία και τα κατοικίδια ζώα. Λαμβάνεται σε αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού ανά ποτήρι νερό. Μολυσμένα μέρη σκουπίζονται με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο με νερό με σόδα. Μετά από μία ώρα, η επιφάνεια πλένεται. Τα υπόλοιπα μικρά ίχνη σόδα θα βοηθήσουν στην προστασία της επιφάνειας από την επανειλημμένη εμφάνιση του μύκητα.
 4. Το φυσικό υλικό είναι βόρακας. Πριν από την εφαρμογή του προϊόντος, η επιφάνεια σκουπίζεται με λεπτό φίλτρο. Ένα ποτήρι βόρακα αραιώνεται σε 2,5 λίτρα νερού. Η σύνθεση εφαρμόζεται με μια σκληρή βούρτσα. Το Borax συνιστάται για τον έλεγχο του ασβέστη.
 5. Το έλαιο δέντρων τσαγιού έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητικές ιδιότητες. Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι λαμβάνεται για ένα ποτήρι νερό. Το μείγμα κατανέμεται στις περιοχές που έχουν υποστεί βλάβη.
 6. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ. Αυτά, εκτός από αντιμυκητιασικές και απολυμαντικές ιδιότητες, έχουν αποσμητικό αποτέλεσμα. 10 σταγόνες εκχυλίσματος λαμβάνονται ανά γυαλί. Μετά την εφαρμογή, με ψεκασμό, αυτό το φάρμακο δεν χρειάζεται να καθαριστεί. Η σύνθεση είναι η πρόληψη του μύκητα.

Το αρωματικό έλαιο δεντρολίβανου και λεβάντας αντιλαμβάνεται τέλεια τις περιοχές με μούχλα. Πρέπει να πάρετε 3 σταγόνες για 1 ποτήρι νερό και να επεξεργαστείτε την επιφάνεια. Το λάδι είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, δεν αφήνει δυσάρεστες οσμές. Η χρήση υπερμαγγανικού καλίου είναι αποδεκτή για την καταπολέμηση της μούχλας και των μυκήτων. Είναι απαραίτητο να αραιώσετε 1 κουταλάκι του γλυκού υπερμαγγανικού καλίου σε 1,2 λίτρα νερού. Η σύνθεση δεν μπορεί να πλυθεί.

Κατά την ανίχνευση των πρώτων ιχνών της καλούπιας αραιών καμφοράς μπάλες και ιωδίου θα βοηθήσει. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα δωμάτιο σε δοχεία. Μια άλλη μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η κόπωση γραφείου. Αραιώνεται με νερό, εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές. Αλλά η κόλλα δεν καταφέρνει με όλα τα είδη μούχλας και μύκητες.

Για την καταπολέμηση της μούχλας χρησιμοποίησα το Domestos. Βοήθησε καλά με το πρόβλημα, το καλούπι συνταξιοδοτήθηκε γρήγορα.

Χρησιμοποιώ χλωρίνη για να απομακρύνω τον δημιουργημένο μύκητα στο σπίτι. Με βοηθά πάντα.

Πρόσφατα, στο σπίτι, βρήκα μούχλα, με αυτό αγωνίζομαι με ξύδι. Αυτή η λαϊκή θεραπεία μου βοήθησε να αντιμετωπίσω το πρόβλημα.

Για την καταπολέμηση της μούχλας χρησιμοποιώ λάδι δέντρων τσαγιού Αυτό είναι ένα θαυμάσιο αντισηπτικό. Το καλό απομακρύνει νέα ίχνη μόλυνσης. Διάλυση 2 κουταλιές αιθέριου ελαίου σε 0,5 λίτρα νερού. Η σύνθεση ψεκάζεται σε σημεία συσσώρευσης μούχλας. Για να επιτευχθεί μεγαλύτερη επίδραση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπάνιο για 12 ώρες. Αλλά η θεραπεία είναι ανίσχυρη πριν από το παλιό καλούπι.

Τείχη

Σχεδόν όλοι στη ζωή του τουλάχιστον μία φορά αντιμετώπισαν μούχλα. Μπορεί να εμφανιστεί σε τοίχους, οροφή ή σε ραφές πλακιδίων. Επιπλέον, ότι καταστρέφει την εμφάνιση των χώρων με άσχημο μαύρο, γκρι ή πρασινωπό σημεία, μούχλα είναι επιβλαβής για την υγεία. Προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτήν μια για πάντα, δεν αρκεί απλώς να επεξεργαστούμε εκείνες τις περιοχές όπου είναι ορατή, απαιτείται ολοκληρωμένη προσέγγιση και σωστή επιλογή των μέσων. Το άρθρο θα ασχοληθεί με το πώς να αφαιρέσετε μούχλα από τον εαυτό σας.

Περιεχόμενα:

Αιτίες μούχλας

Το Mold είναι μια αποικία μικροοργανισμών, των οποίων τα σπόρια είναι παρόντα παντού, ακόμα και στο διάστημα. Και με την εμφάνιση ευνοϊκών συνθηκών για το καλούπι, οι μικροοργανισμοί αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται με τεράστια ταχύτητα, σχηματίζοντας εστίες με τη μορφή κηλίδων. Με υψηλή υγρασία, εμφανίζεται σε οποιοδήποτε υλικό, είτε είναι ξύλο, σκυρόδεμα, έπιπλα, χαρτί, τρόφιμα κ.λπ.

Ως εκ τούτου, δεν αρκεί μόνο για την καταπολέμηση της μούχλας, πρώτα πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε το λόγο για την εμφάνισή του:

 • να μπει στο σπίτι που μπορεί από έξω στη γούνα του ζώου, τα ρούχα ή τα παπούτσια, τα προϊόντα, κλπ.?
 • αξίζει τον κόπο να φτάσουν σε αυτούς τους μικροοργανισμούς σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον, καθώς η αναπαραγωγή αρχίζει με μεγάλη ένταση και σε λίγες μέρες είναι δυνατό να εντοπιστούν οι πρώτες εστίες σε διάφορες επιφάνειες του διαμερίσματος.
 • συνήθως σχηματίζεται σε χώρους με υψηλή (πάνω από 70%) υγρασία και ανεπαρκή αερισμό. Αυτό είναι ένα μπάνιο, τουαλέτα ή κουζίνα. Αλλά, έχοντας εμφανιστεί σε ένα δωμάτιο, στο μέλλον αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλο το διαμέρισμα.
 • Τα πιο εκτεθειμένα καλούπια είναι διαμερίσματα που βρίσκονται στον πρώτο ή τελευταίο όροφο. Στην πρώτη περίπτωση, το υπόγειο είναι η αιτία της υψηλής υγρασίας, και στη δεύτερη - σοφίτα.

Η υψηλή υγρασία προκαλείται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • διαταραγμένο αερισμό του δωματίου.
 • υψηλή υγρασία λόγω του μεγάλου αριθμού φυτών εσωτερικού χώρου και της συνεχούς λειτουργίας του υγραντήρα.
 • σε ιδιωτικές κατοικίες, κακή μόνωση ατμού και στεγανοποίησης.

Συμβουλή: αφαιρώντας τις ορατές εστίες του μύκητα με μια ειδική θεραπεία, αλλά χωρίς να έχει διαπιστωθεί η αιτία της εμφάνισής του, σύντομα θα εμφανιστεί ξανά. Είναι πιθανό ότι θα παραμείνει απρόσιτη για οπτική αναθεώρηση.

Εξάλειψη των αιτιών μούχλας

 • Η στέγη διαρρέει. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την εμφάνιση μούχλας στην οροφή και στους τοίχους.
 • Έλλειψη κατάλληλης ανταλλαγής αέρα. Είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε τη σωστή οργάνωση του αερισμού στο δωμάτιο ή να το επισκευάσετε.
 • Αδύναμος φωτισμός. Οι ακτίνες του ήλιου έχουν επιβλαβή επίδραση στη μούχλα, οπότε, αν είναι δυνατόν, αξίζει να αυξηθεί η ένταση του φωτός σε μια προβληματική αίθουσα.
 • Ακατάλληλο φράγμα ατμού δωματίου. Όταν ζεστός αέρας συναντάται από το εσωτερικό με κρύο που μπορεί να διεισδύσει στους τοίχους, σχηματίζεται αναπόφευκτα συμπύκνωση, γεγονός που οδηγεί στην αναπαραγωγή του καλουπιού. Συνιστάται η τοποθέτηση μιας ειδικής μεμβράνης φραγμού ατμού κάτω από το υλικό επένδυσης.
 • Παρουσία εστιών μόλυνσης στην άλλη πλευρά της επεξεργασμένης επιφάνειας. Για παράδειγμα, αν η φόρμα εμφανίστηκε στην οροφή, η αιτία είναι συχνά μια μεγάλη ποσότητα μούχλας στους γείτονες από την κορυφή ή στη σοφίτα.
 • Εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε ειδικές συσκευές - αφυγραντήρες αέρα. Αφαιρούν την υπερβολική υγρασία, συσσωρεύοντάς την σε ένα δοχείο, το οποίο θα χρειαστεί να χύσετε περιστασιακά. Σε ένα δωμάτιο με ξηρό αέρα, η ανάπτυξη μούχλας είναι απίθανη.

Αν υπάρχει μύκητας στο ντους, μετά τη χρήση, οι πόρτες του παραμένουν ανοικτές και ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος για 20 λεπτά.

Αφαίρεση μούχλας από τα χέρια σας

Η βλάβη από το καλούπι είναι προφανής, επομένως στα πρώτα σημάδια ανίχνευσης αφαιρείται αμέσως. Αυτό θα αποτρέψει τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και την εσωτερική διακόσμηση των χώρων. Επιπλέον, την απομάκρυνση με μικρές αλλοιώσεις, η πιθανότητα επανεμφάνισης είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

 • Η πρόσβαση στην περιοχή που έχει υποστεί αγωγή πρέπει να είναι ελεύθερη. Εάν είναι στο μπάνιο, τότε αφαιρέστε όλη τη γραμμή από ένα μικρό δωμάτιο, αν στην οροφή, τότε θα πρέπει να φροντίσετε για μια σταθερή υποστήριξη.
 • Εάν τα σπόρια βρίσκονται σε υλικό με υψηλό πορώδες, τότε οι μικροοργανισμοί δεν θα αφαιρεθούν εντελώς. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να αντικαταστήσετε εν μέρει το υλικό ή να το πετάξετε (αν πρόκειται για έπιπλα).
 • Είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε το ζωγραφισμένο ή σοβατισμένο τοίχωμα. Η περιοχή με μούχλα πρέπει να καθαριστεί με μια μεταλλική σπάτουλα μαζί με ένα στρώμα βαφής. Δεδομένου ότι η ίδια η εστία μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από διακοσμητική επίστρωση. Σε αυτή την περίπτωση, σπόρια εν μέρει μούχλα θα ριχτούν στον αέρα και θα εγκατασταθούν σε χέρια και ρούχα, έτσι πρέπει να εργαστείτε σε πράγματα που δεν θέλετε να ρίξετε αργότερα.
 • Περαιτέρω, λαμβάνεται οποιοδήποτε προϊόν αφαίρεσης καλουπιού και είναι έτοιμο για λειτουργία (εάν είναι απαραίτητο, αναμιγνύεται και χύνεται μέσα στον εκνεφωτή).

Συμβουλή: Είναι απαραίτητο να εργαστείτε σε ποιοτικό αναπνευστήρα όχι μόνο λόγω της καυστικής μυρωδιάς της αντισηπτικής σύνθεσης αλλά και λόγω της πιθανότητας εισπνοής σπόρων. Και απειλεί ήδη με πιο σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο στο δωμάτιο, ανοίγει και ένας ανεμιστήρας στέλνεται σε αυτό για να εκδιώξει τον αέρα έξω. Οι οπές εξαερισμού είναι κλειστές.

 • Τώρα ψεκάστε μια ομοιόμορφη στρώση σε ολόκληρη την κατεστραμμένη επιφάνεια με ένα μικρό περιθώριο γύρω από τις άκρες. Ο χώρος θα πρέπει να είναι καλά εμποτισμένος. Επιπλέον, ανάλογα με τις συστάσεις του κατασκευαστή, η θεραπεία παραμένει για λίγες ώρες ή αμέσως ξεκινά την απόξεση του καλουπιού με σκληρό σφουγγάρι. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αλλάξει αρκετές φορές, διαφορετικά οι σπόροι θα κολλήσουν πίσω.
 • Ακόμη και αν η οπτική ζώνη φαίνεται να είναι απολύτως καθαρή, η αντισηπτική θεραπεία επαναλαμβάνεται και πάλι. Αλλά δεν το καθαρίζουν, αλλά απλώς το αφήνουν (αν δεν υποτίθεται ότι έρχεται σε επαφή με αυτόν τον ιστότοπο). Αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό να ενεργοποιήσετε τη θερμάστρα ή να ανοίξετε το παράθυρο.

Αφαιρέστε το καλούπι στο υπόγειο του βίντεο

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Αυτά είναι τα μέσα και οι μέθοδοι που έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από μια δεκαετία για την καταπολέμηση της μούχλας σε χώρους διαβίωσης. Αυτές είναι οι πιο προσιτές και φθηνές επιλογές, αλλά όχι πάντα επαρκώς αποτελεσματικές. Επομένως, είναι συχνά απαραίτητο να δοκιμάσετε πολλές επιλογές μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Bleach

 • Αυτή είναι η συνηθισμένη συμπυκνωμένη λευκότητα, η οποία βρίσκεται σε κάθε κατάστημα υλικού. Η σύνθεσή του είναι τόσο ενεργή (υποχλωριώδες νάτριο) που μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν οποιοδήποτε είδος μούχλας στο διαμέρισμα ή στο υπόγειο.
 • Η λευκότητα καταστρέφει εντελώς τα σπόρια της μήτρας και αυξάνει την αντίσταση της επεξεργασμένης επιφάνειας στην επαναλαμβανόμενη αναπαραγωγή του μύκητα πάνω σε αυτήν. Αλλά αυτό ισχύει για λεία υλικά, όπως γυαλί ή κεραμίδια. Από πορώδεις επιφάνειες, για παράδειγμα, OSB, ξύλο ή GCR, το λευκαντικό θα καθαρίσει το καλούπι μόνο από την επιφάνεια χωρίς να διεισδύσει στο εσωτερικό. Έτσι, ένα μέρος των μικροοργανισμών θα παραμείνει ανέπαφο και μετά από λίγο θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται ξανά.
 • Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την επιθετική χημική του σύνθεση, η οποία μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση ή να βλάψει την ποιότητα της επίστρωσης που καθαρίζεται. Και στην εργασία, απελευθερώνεται μια απότομη τοξική οσμή, η οποία, αν εισπνευστεί, μπορεί να προκαλέσει ζάλη. Η εργασία με ένα τέτοιο προϊόν επιτρέπεται μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο.
 • Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες για την αφαίρεση της φόρμας με τα χέρια σας, πρέπει να φοράτε προστατευτικά εργαλεία: γάντια, γυαλιά και αναπνευστήρα. Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης από μούχλα, μπορείτε να αραιώσετε την λευκότητα με νερό σε αναλογία 1: 1. Αλλά οι συνιστώμενες αναλογίες για την επεξεργασία κεραμιδιών στο διαμέρισμα είναι 1 μέρος λευκαντικό σε 10 μέρη νερού. Θα πρέπει να εφαρμόζεται ομοιόμορφα, πιο βολικά με ένα σπρέι ή ψεκασμό, αλλά ένα πλαστικό μπολ με ένα σφουγγάρι θα κάνει. Εάν η επιφάνεια που πρόκειται να καθαριστεί στη συνέχεια δεν έχει άμεση επαφή με τους ανθρώπους (για παράδειγμα, την οροφή), τότε μετά την εφαρμογή, η λύση δεν ξεπλένεται.

Bura

 • Σε αντίθεση με τα λευκαντικά, το τρυπάνι δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες και δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις με επακόλουθους επικίνδυνους ατμούς. Είναι ένα φυσικό προϊόν που αντιμετωπίζει τέλεια την απομάκρυνση μούχλας στα σπίτια. Τις περισσότερες φορές, το τρυπάνι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και την αποσύνθεση των συστημάτων αποστράγγισης. Για εργασία είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα υδατικό διάλυμα βόρακα.
 • Πρώτον, η επιφάνεια του καλουπιού καθαρίζεται μηχανικά για να μειώσει την ποσότητα των σπόρων. Στη συνέχεια, παρασκευάστε το διάλυμα, αναμείξτε τον βόρακα με νερό σε αναλογία 100 ml / 1000 ml. Εφαρμόζεται στο καλούπι και μια βούρτσα με μια σκληρή τρίχα αρχίζει να το ξεφλουδίζει. Η υπερβολική υγρασία αφαιρείται και αφήνεται να στεγνώσει. Μετά από αυτό, το υπόλοιπο καλούπι καθαρίζεται με ένα στεγνό πανί, το ίδιο το διάλυμα βόρακα δεν ξεπλένεται. Θα δημιουργήσει μια προστατευτική μεμβράνη, η οποία θα αποτελέσει εμπόδιο στην αναπαραγωγή του μύκητα σε αυτό το μέρος.

Ξύδι

 • Ακόμα και το συμπυκνωμένο οξικό οξύ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλους τους τύπους καλουπιών. Αλλά αυτό είναι ένα φυσικό χλωρίνη, το οποίο δεν είναι τοξικό και όταν εισπνέεται δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
 • Εφαρμόστε με σπρέι ή σφουγγάρι χωρίς αραίωση με νερό. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μετά τον ψεκασμό μένει για μια ώρα. Κατόπιν ξεπλύνετε με καθαρό νερό και αφήστε να στεγνώσει. Αυτή τη στιγμή, το δωμάτιο είναι επιθυμητό να αερίζεται, αφού η μυρωδιά είναι πολύ καυστική και μπορεί να παραμείνει σε κλειστό χώρο για αρκετές ώρες.
 • Το ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέσο, ​​το οποίο επεξεργάζεται την επιφάνεια κάθε 2 εβδομάδες.

Αλκοόλ αμμωνίας

 • Είναι πιο αποτελεσματικό για την αφαίρεση της φόρμας με λεία επιφάνεια, για παράδειγμα, από γυαλί ή κεραμίδια. Αλλά σε πιο πορώδη υποστρώματα, όπως γυψοσανίδα ή ξύλο, δεν αφαιρεί εντελώς τον μύκητα. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουν ότι η αμμωνία έχει πολύ απότομη και τοξική μυρωδιά.
 • Ακόμα και όταν αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1, οι εκπομπές είναι πολύ ισχυρές και η δουλειά θα λειτουργεί μόνο σε ποιοτικό αναπνευστήρα. Όταν εφαρμόζεται στην κατεργασμένη περιοχή, η σύνθεση αφήνεται για 4-5 ώρες. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε με νερό. Συχνά, τα επαγγελματικά ένδικα μέσα γίνονται με βάση την αμμωνία, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις της συσκευασίας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

 • Στην ουσία του - είναι ένας αντιβακτηριακός και αντιμυκητιακός παράγοντας, οπότε είναι εξαιρετικός για την αφαίρεση της μούχλας. Συχνά χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση έναντι των χλωριωμένων ενώσεων κυρίως επειδή είναι απόλυτα ασφαλής για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος απομάκρυνσης μυκητιακών σχηματισμών από σχεδόν όλες τις επιφάνειες: κεραμίδια, έπιπλα, είδη υγιεινής. Αλλά πριν από τη χρήση, συνιστάται να το δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το υπεροξείδιο δεν αφήνει λεκέδες ή διαζύγια.
 • Στο φαρμακείο πωλούν υπεροξείδιο 3%, δεν χρειάζεται να αραιωθούν με νερό και αμέσως ψεκάζονται σε μούχλα. Ο χώρος εργασίας πρέπει να εμποτιστεί σωστά και να παραμείνει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε όλη τη βρωμιά με μια βούρτσα και ξεπλύνετε με νερό. Για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να αναμίξετε υπεροξείδιο με ξύδι σε αναλογία 1: 1. Αποθηκεύστε το διάλυμα μόνο σε καφέ δοχείο ή σε σκοτεινό μέρος.

Σόδα ψησίματος

 • Αυτό είναι ένα από τα πιο κοινά οικιακά καθαριστικά. Είναι ασφαλές και απολύτως ακίνδυνο, αλλά και κατάλληλο για αφαίρεση μούχλας. Όταν χρησιμοποιούνται ισχυρές εστίες μούχλας, πρέπει να χρησιμοποιούνται μαζί με ξύδι.
 • Σε 250 ml νερού ανακατεύετε μια κουταλιά σόδα και ρίχνετε σε ένα σπρέι. Ψεκάστε επάνω στην πληγείσα περιοχή και αφήστε για λίγο. Με ένα σκληρό σφουγγάρι ή βούρτσα, όλα καθαρίζονται και ξεπλένονται με νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε και πάλι την ίδια σύνθεση με σόδα και αφήστε μέχρι να στεγνώσει τελείως.
 • Μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο εύκολο και να βάζετε μια απαραίτητη ποσότητα ξηρής σόδας σε ένα πανί που βυθίζεται στο νερό και σκουπίστε το καλούπι με αυτό.

Λάδι για τσάι

 • Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό είναι ένα φυσικό και απολύτως ασφαλές φάρμακο για την καταπολέμηση της μούχλας. Είναι αρκετά ακριβό, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να καταργηθεί η διαφορά. Αυτό είναι ένα αιθέριο έλαιο που έχει αντιβακτηριακή και αντιμυκητιασική δράση.
 • Για να δουλέψετε, πρέπει να αραιώσετε μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι δέντρου τσαγιού σε ένα ποτήρι νερό και ένα διάλυμα που προκύπτει για να πασπαλίζετε μια καλούπι επιφάνεια. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία μετά το στέγνωμα, ξεπλύνετε με νερό, η περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία δεν είναι απαραίτητη. Η μυρωδιά είναι δυνατή, αλλά γρήγορα εξαφανίζεται. Το παρασκευασμένο υδατικό διάλυμα μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σκοτεινό μέρος.

Απόσπασμα οστών γκρέιπφρουτ

 • Επίσης ένα ακριβό φάρμακο, αλλά ασφαλές, φυσικό και πολύ αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της μούχλας. Πρώτα απ 'όλα, εκτιμάται για την πλήρη απουσία μιας δυσάρεστης ή έντονης οσμής. Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ καταστρέφει όλους τους μικροοργανισμούς και απολυμαίνει περαιτέρω την κατεργασμένη επιφάνεια.
 • Πωλείται σε πολύ συμπυκνωμένη μορφή, οπότε απαιτούνται μόνο 250 σταγόνες για 250 ml νερού. Μετά την εφαρμογή, η σύνθεση δεν ξεπλένεται. Αν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε προσεκτικά μια μεγάλη εστίαση, ψεκάστε τον ίδιο αριθμό φορές. Το τελικό διάλυμα αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Χημικές συνθέσεις για αφαίρεση καλουπιών

Στα καταστήματα υλικού μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία διορθωτικών μέτρων για την απομάκρυνση μούχλας από τα χέρια σας. Αλλά πριν από την αγορά, συνιστάται να επανεξετάσει τις αναθεωρήσεις. Έτσι, οι χρήστες διατέθηκαν 5 από τα πιο αποτελεσματικά χημικά παρασκευάσματα για την καταπολέμηση του μύκητα.

Νταλί (Νταλί)

 • Αυτό είναι μια καθολική αντισηπτική σύνθεση της εγχώριας παραγωγής, κατάλληλο για οποιαδήποτε επιφάνεια: ξύλο, σκυρόδεμα, τούβλα, πλακάκια, μπογιά, γύψο, χαρτί, χρώματα, κ.λπ. Η τιμή για έναν όγκο 0,6 λίτρων είναι περίπου 150-200 ρούβλια.
 • Καταστρέφει όχι μόνο όλα τα είδη μυκήτων σπόρια και μούχλα, αλλά ακόμη και άλγη και βρύα.
 • Έχει πολύ απότομη και τοξική μυρωδιά, επομένως είναι απαραίτητο να δουλέψουμε όχι μόνο σε γάντια, αλλά και σε μάσκα προσώπου και αναπνευστικό επίδεσμο. Για να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα, η εφάπαξ εφαρμογή δεν αρκεί. Πρέπει να το επαναλάβετε 2-3 φορές μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Αλλά μετά τη χρήση, το καλούπι δεν επανεμφανίζεται.

Alpa (phongifluid alpa)

 • Επίσης ρωσική σύνθεση βασισμένη σε αντιμυκητιασικά και αντι-καλούπια συστατικά. Είναι οικουμενικό τόσο για την εσωτερική επεξεργασία μιας θέσης, όσο και για εξωτερικούς, για παράδειγμα, τοίχους του σπιτιού ή μη θερμαινόμενο κελάρι. Όταν χρησιμοποιείται σε βαμμένες επιφάνειες δεν αλλάζει το χρώμα τους. Αυτό το δραστικό μυκητοκτόνο πωλείται έτοιμο για χρήση και καταναλώνεται με ρυθμό 1L / 5m2. Η τιμή ενός φιαλιδίου των 2 λίτρων είναι 600 ρούβλια.
 • Πριν από την εφαρμογή σε μια πολύ πορώδη επιφάνεια, συνιστάται η προ-λείανση. Αυτό θα εξασφαλίσει μια βαθύτερη και ομοιόμορφη διείσδυση της σύνθεσης. Για εφαρμογή, κατάλληλος είναι τόσο ένας εκνεφωτής όσο και ένας συμβατικός σπόγγος ή κύλινδρος. Μετά την εργασία, θα πρέπει να ξεπλένονται με καθαρό νερό.
 • Είναι δυνατή η εφαρμογή του phongifluid μόνο σε θερμοκρασίες άνω των + 5 ° C.
 • Όταν τα δημοφιλή μέσα δεν βοηθούν, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε πιο ισχυρά. Εφαρμόστε την στην πληγείσα περιοχή και γύρω της, για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Μετά την εφαρμογή το καλούπι θα αυτοκαταστρέφεται για αρκετές ημέρες. Μετά από μια εβδομάδα, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί εάν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιηθεί πλήρως.

OLYMPM Σταματήστε το καλούπι

 • Εξαιρετική θεραπεία για την απομάκρυνση μούχλας στο μπάνιο, στο υπόγειο και ακόμη και στο θερμοκήπιο. Λόγω του ότι δεν περιέχει τοξικές ουσίες, είναι ασφαλές για ανθρώπους και ζώα. Κατάλληλο για όλα τα είδη επιφανειών, από τσιμεντένιους τοίχους μέχρι χωρίσματα γυψοσανίδας.
 • Το προϊόν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και αφήνεται για 2-3 ημέρες. Στη συνέχεια, απλώς σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Συνιστάται να επαναλάβετε αμέσως τη διαδικασία. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς υγρό, τότε για την πρόληψη της επεξεργασίας κάθε 3 μήνες.

Biotol Spray

 • Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί μούχλα στην κουζίνα, τα υπόγεια, τα μπαλκόνια. Και επίσης κατάλληλο για εργασία στο δρόμο. Αυτό το βιολογικό αντισηπτικό είναι ασφαλές, καθώς δεν περιέχει χλώριο. Το κόστος ενός δοχείου 500 ml είναι 250-300 ρούβλια.
 • Πριν από την έναρξη της εργασίας, πρέπει να προετοιμαστεί η μολυσμένη επιφάνεια. Μηχανικά, καθαρίστε τους τοίχους του μούχλας. Είναι πολύ βολικό να το κάνετε αυτό με ένα ξύστρα ή μια στενή σπάτουλα. Αν τρίψετε με ένα πινέλο ή ένα μεταλλικό πλέγμα, τα σπόρια θα πέσουν στον αέρα και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν ξανά. Όλα τα σκεύη, τα οποία δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το δωμάτιο, καλύπτονται με αλουμινόχαρτο.
 • Ο παράγοντας εφαρμόζεται μέσω ενός νεφελοποιητή και αφήνεται για αρκετές ώρες. Μετά από αυτό, σκουπίζεται και πλένεται με νερό.
 • Όταν η καθαρισμένη περιοχή είναι στο δωμάτιο silnovlazhnom και έχει μια μεγάλη βλάβη, όπως ένας τοίχος ή οροφή στο κελάρι, η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 3 φορές. Για προφύλαξη, μπορείτε να εφαρμόσετε τη σύνθεση κάθε 6 μήνες.

Mavix-Bio

 • Πολύ ακριβό αντισηπτικό σύνθετο προετοιμασία, η μέση τιμή για 1 λίτρο - 600 ρούβλια. Αυτό το καθολικό εργαλείο αντιμετωπίζει εξίσου καλά με όλους τους τύπους καλουπιών και μυκήτων.
 • Αποτελείται από τρία εξαρτήματα. Πρώτον, η επιφάνεια επεξεργάζεται με ειδικό εμποτισμό 2 φορές και αφήνεται να στεγνώσει. Πάνω από τον αυτοενεργό αντιμυκητιακό παράγοντα εφαρμόζεται και αφήνεται για τον απαραίτητο χρόνο (είναι ξεχωριστά και αναφέρεται στη συσκευασία). Μετά από αυτό, το καλούπι ξεφλουδίζεται με ένα σφουγγάρι.
 • Το τελικό στάδιο θα είναι ο ψεκασμός του υδατοαπωθητικού. Δεν βελτιώνει μόνο τις ιδιότητες στεγανοποίησης του υλικού, αλλά διατηρεί επίσης τις διαπερατές από τους ατμούς ιδιότητές τους.