Επιλέγουμε μια αθόρυβη κουκούλα: τη βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Υπερβολικά δυνατός εκτοξευτής μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους. Κατά μέσο όρο, τα ηχητικά επίπεδα στα περισσότερα μοντέλα είναι περίπου 55-60 dB, τα οποία είναι αισθητά και είναι δύσκολο ακόμη και να μείνετε στην κουζίνα (για να μην αναφέρουμε την επικοινωνία ή την παρακολούθηση της τηλεόρασης).

Για να μην χαλάσετε τη δική σας άνεση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μοντέλα με το χαμηλότερο επίπεδο ήχου κατά τη λειτουργία. Ο θόρυβος των κουκούλες και οι τρόποι μείωσης του μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά και κάτω - θα μάθουμε ποια μοντέλα είναι τα πιο "ήσυχα".

Ποιο είναι το μέσο επίπεδο θορύβου στην κουκούλα;

Το μέσο επίπεδο, το οποίο δημιουργεί μια κουκούλα μεσαίας ισχύος (περίπου 500-800 m³ / h) - περίπου 50-60 dB. Αν αυτός ο δείκτης στο τεχνικό διαβατήριο είναι υψηλότερος από 60 dB - αυτό δεν είναι επιθυμητό. Λοιπόν, αν το ποσοστό είναι κάτω από 50, αυτό είναι εξαιρετικό.

Απλά πείτε: Η στάθμη ήχου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά λειτουργεί. Και αντίστροφα: οι λιγότερο ισχυροί κουκούλες είναι πολύ πιο θορυβώδεις.

Για παράδειγμα, μεταξύ των μονάδων εξάτμισης χαμηλής ισχύος (μέχρι 300-500 "κύβους" ανά ώρα) μπορείτε να βρείτε ήσυχα μοντέλα - μέχρι 49-50 dB. Εάν το μοντέλο έχει μέση ισχύ (υπό όρους από 500 έως 800 "κύβους" ανά ώρα), τότε σχεδόν σίγουρα θα είναι πιο δυνατά από 52 dB.

Οι πιο ισχυρές εγκαταστάσεις (με χωρητικότητα 800 κύβους και άνω) είναι απίθανο να έχουν επίπεδο θορύβου κάτω από 53-55 dB. Πιθανότατα στη μέγιστη ισχύ θα ακούγονται αρκετά δυνατά, περίπου 57-60 dB, πνίγοντας την τηλεόραση εργασίας.

Οι κατασκευαστές που παράγουν τις πιο ήσυχες κουκούλες

Τα αθόρυβα μοντέλα (στα οποία ο "ήχος" είναι μικρότερος από τον μέσο όρο) βρίσκονται στη γραμμή του κάθε κατασκευαστή. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες σε αυτό το πλαίσιο ξεχωρίζουν επειδή έχουν "πιο ήσυχα" μοντέλα από τα υπόλοιπα.

Κατάλογος κατασκευαστών που έχουν τις πιο "ήσυχες" κουκούλες:

Τεχνολογίες για τη μείωση του θορύβου

Για να εξασφαλίσουν χαμηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και τεχνολογίες:

Εγκαταστήστε δύο ανεμιστήρες αντί για ένα. Κατά συνέπεια, η ταχύτητα του κινητήρα μειώνεται και ακούγεται πιο ήσυχη. Επιπλέον, οι απορροφητήρες δύο ανεμιστήρων διαθέτουν μεγαλύτερο αποθεματικό ισχύος.

Αυξήστε το πάχος των τοιχωμάτων του κελύφους. Εάν ο τοίχος της θήκης είναι πολύ λεπτός - ο ήχος θα είναι ισχυρός. Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα "συγκρατήσει τον εαυτό του", έτσι και ο τοίχος θα αντηχεί. Και αντίστροφα: ένας πυκνός τοίχος "σβήνει" τον ήχο και δεν αντηχεί. Έλλειψη - αυξάνει το βάρος του προϊόντος, έτσι μπορείτε να αυξήσετε το πάχος σε μια ορισμένη τιμή.

Η θέση του ανεμιστήρα απέχει πολύ από την είσοδο αέρα.

Εγκατάσταση ακουστικών "παγίδων" (ηχοαπορροφητών) μέσα στην θήκη.

Ασύρματοι κουκούλες: η βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

Θα συνθέσουμε μια σύντομη αξιολόγηση μοντέλων που λειτουργούν χωρίς θόρυβο (με ένα ελάχιστο επίπεδο) - αυτό θα βοηθήσει τον χρήστη να επιλέξει το "πιο ήπιο" κουκούλα. Τα δεδομένα ισχύουν στο τέλος του 2017.

Σημειώστε ότι όλες οι προδιαγραφές (συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου θορύβου) έχουν ληφθεί από τις περιγραφές των καταστημάτων, επομένως μπορεί να υπάρχουν σφάλματα σε αυτά.

Για ευκολία, θα διανείμουμε τα μοντέλα στην περιοχή ισχύος.

Οι πιο "ήσυχοι" κουκούλες με χωρητικότητα μέχρι 500 "κύβους":

Krona Steel Bella (πλάτος 60 cm): χωρητικότητα έως 390 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 46 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 8500 ρούβλια.

Akpo WK-4 Nero Eco (60 cm): τραβάει μέχρι 420 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 6 500 ρούβλια.

Maunfeld Aire 60 (60 cm): ανέλθει σε 500 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 4 8 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 5000 ρούβλια.

Ardesia Basic-F (5 0 cm): τραβάει μέχρι 190 m³ / h, ακούγεται έως 49 dB. Είναι κατά μέσο όρο 3500 ρούβλια.

Indesit H 161 IX (60 cm): Παραγωγικότητα 230 m³ / h. Ακούγεται έως 50 dB. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι μέχρι 4500 ρούβλια.

Μεταξύ των κουκούλες με παραγωγικότητα από 500 έως 800 "κύβους" ο μικρότερος θόρυβος γίνεται από τέτοια μοντέλα:

Krona Irida Sensor 600: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 500 m³ / h, μέγιστο "ήχο" έως 50-52 dB. Είναι περίπου 15500.

Elikor Ruby S4 (60 cm): εκτείνεται σε 700 m³ / h. Δεν ακούγεται πιο δυνατά από 52 dB. Το κόστος είναι μέχρι 9000.

Maunfeld Aire Fast 50 Inox (50 cm): αντλεί μέχρι 520 m³ / h. Ο μέγιστος θόρυβος είναι μέχρι 48 dB. Κοστίζει περίπου 6000.

Αισθητήρας Shindo Pallada 60 SS / BG 4ETC (60 cm): αντλεί έως 760 m³ / h. Μπορεί να ηχήσει έως και 52 dB. Μπορείτε να αγοράσετε για 23-24 χιλιάδες.

Korting KHC 6957 X (60 cm): παραγωγικότητα μέχρι 750 m³ / h. Το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι μέχρι 52 dB. Υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες.

Hansa OKC 613 RBH (60 cm): αντλεί μέχρι 500 m³ / h. Το όριο έντασης είναι 53 dB. Κοστίζει περίπου 12 χιλιάδες.

Teka DJE 60 inox (60 cm): παραγωγικότητα έως 700 m³ / h. Δαχτυλίδια έως 54 dB. Αξίζει περίπου 15 χιλιάδες.

Τα πιο ισχυρά και "ήσυχα" μοντέλα των νοικοκυριών με χωρητικότητα πάνω από 800 "κύβους":

Το Kuppersberg F 660 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, εκτείνεται σε 900 m³ / h. Ο θόρυβος θα είναι μέχρι 47 dB. Κοστίζει περίπου 22 χιλιάδες.

Maunfeld Retro Quadr 60 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 950 m³ / h. Ακούγεται έως 48 dB. Το κόστος είναι από 26 χιλιάδες.

Kaiser AT 6400 Eco: πλάτος 60 cm, παραγωγικότητα μέχρι 910 m³ / h. Δαχτυλίδια έως και 56 dB. Είναι περίπου 23 χιλιάδες.

Οι πιο χαλαρές κουκούλες για την κουζίνα: τα καλύτερα σχεδόν αθόρυβα μοντέλα, κριτικές και τιμές για αυτά

Συχνά οι άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στο θόρυβο που εκπέμπεται από τις συσκευές που λειτουργούν. Βασικά, οι πιο ευαίσθητοι σε αυτόν είναι γυναίκες. Ξοδεύουν ένα σημαντικό μέρος του χρόνου τους στην κουζίνα, και ο δυνατός εκκεντροφόρος μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσφορία.

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών έλαβαν υπόψη αυτή τη στιγμή και προσφέρουν μια σειρά αθόρυβων μοντέλων που διαφέρουν σε κομψό σχεδιασμό, μοντέρνα διαχείριση και ένα σύνολο επιλογών που διευκολύνουν την ευκολία.

Ποιες είναι οι πιο ήσυχες κουκούλες κουζίνας;

Η κουκούλα για την κουζίνα δεν μπορεί να διακρίνεται από την υψηλή ισχύ. Αλλά οι ικανότητές του είναι αρκετές για να εκπληρώσουν το καθήκον του: αφαιρώντας τον ατμό και τα αέρια από την περιοχή εργασίας.

Στο φάσμα κάθε κατασκευαστή αυτής της τεχνολογίας υπάρχουν μοντέλα με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για να παρέχεται αυτό το αποτέλεσμα, ενώ διατηρούνται οι δυνατότητες της συσκευής, χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι:

 • συμπληρώστε την κουκούλα με έναν ανεμιστήρα εξάτμισης αντί για δύο.
 • χρησιμοποιήστε περιβλήματα με παχύ τοίχωμα.
 • μείωση του επιπέδου των κραδασμών μέσω συνδέσεων υψηλής ποιότητας.
 • εγκαταστήστε διάφορα απορροφητικά ηχοσυστήματα, τα οποία άλλως ονομάζονται "ακουστικές παγίδες".

Είναι το χαμηλό επίπεδο θορύβου της συσκευής σημαντικό;

Ο δυνατός μονοτονικός θόρυβος μπορεί να είναι ένα πραγματικό πρόβλημα για ένα άτομο ευαίσθητο σε τέτοιες διαταραχές. Η τακτική εμπειρία δυσφορίας οδηγεί σε αυξημένη κόπωση, ευερεθιστότητα και νευρικές βλάβες. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί αϋπνία.

Αναπτύσσεται στο πλαίσιο συστηματικής έκθεσης σε δυνατούς ήχους στην ψυχή και την ανθρώπινη φυσιολογία. Αποδεικνύεται ότι οι ήχοι έχουν σημαντική επίδραση στο υποσυνείδητο. Επί του παρόντος, καθορίζονται οι κανόνες του μέγιστου επιτρεπτού επιπέδου θορύβου στην καθημερινή ζωή και στην εργασία.

Οι οικιακές συσκευές που παράγουν παράγουν ακουστικό θόρυβο, μετρούμενο σε ντεσιμπέλ (dB).

Είναι πολύ δυνατός ήχος. Για να είναι πιο σαφής, μπορείτε να συγκρίνετε παρόμοιους δείκτες σε διαφορετικές καταστάσεις:

 • ψιθυριστό, ρολόι - 30 dB.
 • ηρεμία - 40 dB.
 • δυνατή συνομιλία - 60 dB.
 • φωνάζω, γέλιο - 75 dB.
 • rock συναυλία - 105 dB?
 • αλυσοπρίονο εργασίας - 110 dB.
 • αεροσκάφους απογείωσης - 130 dB.

Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει υγιή άνεση στην καθημερινή ζωή. Οι περισσότεροι κατασκευαστές οικιακών συσκευών φροντίζουν για την υγεία του καταναλωτή και προσφέρουν τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη ευκολία λειτουργίας.

Μπορεί ο απορροφητήρας να είναι αθόρυβος: καινοτόμες εξελίξεις

Οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος που εκπέμπεται από την κουκούλα κουζίνας, έχουν αναπτυχθεί συστήματα μείωσης θορύβου. Ένας από αυτούς - η NRS από την ιταλική εταιρεία Falmec. Χάρη σε αυτήν, ήταν δυνατό να παραχθούν ήσυχα και ισχυρά εκχυλίσματα. Δημοσιεύουν 85% λιγότερες πληροφορίες από ό, τι τα αναλογικά χωρίς NRS.

Για τη μείωση του θορύβου, χρησιμοποιούνται επίσης ακουστικές παγίδες σχήματος V κατασκευασμένες από υλικό απορρόφησης ήχου. Βοηθάει στη μείωση της έντασης ήχου που ρυθμίζει τον ανεμιστήρα εξαγωγής στη μέγιστη δυνατή απόσταση από το κανάλι εισαγωγής αέρα.

Κριτικές για τις πιο ήσυχες συσκευές: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σύμφωνα με κριτικές των χρηστών που εγκατέστησαν στην κουζίνα μια σύγχρονη κουκούλα χαμηλού θορύβου, αυτή η τεχνική έχει αρκετά πλεονεκτήματα:

 1. Κομψή σχεδίαση.
 2. Ένα ευρύ φάσμα επιλογών.
 3. Βολική διαχείριση.
 4. Πολλαπλές λειτουργίες παροχής ενέργειας.
 5. Χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Έλλειψη ενός: μια σχετικά υψηλή τιμή.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Όλοι οι κατασκευαστές που ειδικεύονται στην ανάπτυξη και κατασκευή οικιακών συσκευών, προσφέρουν μια σειρά από κουκούλες κουζίνας με χαμηλό θόρυβο.

Dach Santa 60


Μια από τις πιο ήσυχες κουκούλες κουζίνας. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι τέτοιες ώστε να είναι κατάλληλες για εγκατάσταση πάνω από τις πιο σύγχρονες κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας. Το κατώτερο πάνελ της κουκούλας είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό σε κρούση και ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί. Είναι δυνατό να το ανοίξετε, να πλύνετε ή να αντικαταστήσετε το φίλτρο λίπους, αφαιρέστε τη σκόνη. Η επιφάνεια του σώματος είναι εύκολη στην πλύση, ανθεκτική στη διάβρωση και την οξείδωση.

Ο έλεγχος είναι ηλεκτρονικός, ο οποίος πραγματοποιείται μέσω του πίνακα αφής. Οι χρήστες σημειώνουν ισχυρό οπίσθιο φωτισμό, χάρη στο οποίο η πλάκα και η επιφάνεια εργασίας είναι καλά φωτισμένες. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επιπλέον να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα.

 • παραγωγικότητα - 600 m 3 / ώρα.
 • τρεις ταχύτητες.
 • επίπεδο θορύβου - 32 dB.
 • διαστάσεις - 370x620x440 mm.
 • βάρος - 12 κιλά.

Η μέση τιμή των 7069 ρούβλια.

Εκτοξευτή Krona Betty 600


Μοντέλο τύπου τοίχου, σχήμα θόλου. Η θήκη είναι από μέταλλο, είναι δυνατές δύο επιλογές χρωμάτων: μαύρο και χρυσό. Τοποθετείται ανάμεσα σε ντουλάπια κουζίνας, η απαιτούμενη απόσταση είναι 60 εκ. Είναι εξοπλισμένη με φίλτρο λίπους, είναι δυνατό να εγκατασταθεί άνθρακας (λεπτός καθαρισμός).

Θύρα εξάτμισης με βαλβίδα αντεπιστροφής για την αποφυγή εισόδου ξένων οσμών στη στοίβα εξαερισμού. Ο οπίσθιος φωτισμός με μία ισχύ λαμπτήρα 40 watt. Η συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης δεν υπερβαίνει τα 10 m 2.

 • ισχύς - 150 W?
 • παραγωγικότητα - 390 m 3 / ώρα.
 • τρεις ταχύτητες.
 • επίπεδο θορύβου - 34 dB.
 • διαστάσεις - 600χ902х450 mm.
 • βάρος - 6 κιλά.

Μέση τιμή: 9750 τρίβει.

Αισθητήρας Shindo Avior 60


Κομψή καυστήρα τύπου εξαγωγής, εξοπλισμένη με αξιόπιστο χαλύβδινο κινητήρα με γαλβανισμένο πτερωτή. Το κυρίαρχο χρώμα της θήκης είναι μαύρο, τα τελειωτικά στοιχεία είναι χρώμιο. Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση των χρηστών, η κουκούλα είναι ήσυχη μόνο στην πρώτη ταχύτητα. Το δεύτερο και το τρίτο είναι αρκετά θορυβώδη.

Λόγω της υψηλής απόδοσης (800 m 3 / h), απομακρύνει αποτελεσματικά τον ατμό και τις οσμές. Εξοπλισμένο με φίλτρο λίπους. LED οπίσθιο φωτισμό, με δύο λαμπτήρες, το καθένα από τους οποίους είναι 1W.

 • ισχύς κινητήρα - 200 W;
 • παραγωγικότητα - 390 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 56 dB.
 • διαστάσεις - 600х835х546 mm.
 • βάρος - 19,4 kg.

Η μέση τιμή των 20990 ρούβλια.

Αθόρυβη εξάτμιση Cata CN 600


Ένα εντυπωσιακό τζάκι με ένα πρωτότυπο σχέδιο θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση της σύγχρονης κουζίνας. Το σώμα του ανιχνευτή είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί και λαμαρίνα. Το χρώμα του μοντέλου είναι ασημένιο. Η διάμετρος του αγωγού είναι 150 mm.

Η συσκευή είναι ενσωματωμένη, μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρο λίπους και βαλβίδα αντεπιστροφής. Το χειριστήριο είναι μηχανικό, με κουμπί. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι μια λάμπα αλογόνου 40 W.

 • παραγωγικότητα - 583 m 3 / ώρα.
 • το ελάχιστο επίπεδο θορύβου είναι 38 dB.
 • τρεις ταχύτητες.
 • διαστάσεις - 600х576х470 mm.

Μέση τιμή: 6779 τρίβει.

Συσκευή εξαγωγής Lex Mini 500


Το μοντέλο είναι κεκλιμένο, εξαιρετικά σταθερό και χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα συναρμολόγησης. Ο λακωνικός σχεδιασμός σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τη συσκευή σε δωμάτια με οποιαδήποτε λύση στυλ του εσωτερικού χώρου. Χρώμα της θήκης μαύρο, γυαλιστερό. Το εκχύλισμα λειτουργεί σε δύο λειτουργίες: εξαγωγή αέρα και εξαερισμό. Συμπληρώνεται με φίλτρα λίπους και άνθρακα. Ο έλεγχος είναι μηχανικός, πραγματοποιούμενος με διακόπτες ρολογιού. Τρεις ταχύτητες εργασίας.

 • παραγωγικότητα - 420 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 58 dB.
 • διαστάσεις - 496x660x300 mm.

Η μέση τιμή είναι 6559 ρούβλια.

Elikor Integra Glass 60


Η άνετη κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό έχει έναν τρόπο κυκλοφορίας αέρα. Ενσωματωμένο μοντέλο με δύο ταχύτητες λειτουργίας. Εξοπλισμένο με ένα καινοτόμο στρόβιλο που παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για την οργάνωση του φωτισμού που χρησιμοποιείται στους ενσωματωμένους δύο λαμπτήρες αλογόνου, κάθε 20 watts.

 • παραγωγικότητα - 400 m 3 / ώρα.
 • επίπεδο θορύβου - 55 dB.
 • διαστάσεις - 600x175x284 mm.

Η μέση τιμή των 5290 ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα κουζίνας, πρώτα απ 'όλα, δώστε προσοχή στον κατασκευαστή. Τα προϊόντα των εταιρειών Lex, Kuppersberg, Electrolux, Bauknecht, Falmec, Teka, Bosch αποδείχθηκαν πολύ καλά.

Το επίπεδο θορύβου εξαρτάται από την απόδοση του καλύμματος;

Η ένταση του θορύβου που εκπέμπεται από την κουκούλα της κουζίνας εξαρτάται άμεσα από τη δύναμή της. Κατά μέσο όρο, για όργανα με χωρητικότητα 500-800 m³ / h, είναι 50-55 dB.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος του συστήματος εξάτμισης

Η απαιτούμενη χωρητικότητα της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τον τύπο της κουζίνας που είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα. Εξετάζονται τα πρότυπα που ρυθμίζουν τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις μαγειρέματος.

Παράδειγμα υπολογισμού για δωμάτιο με διαστάσεις 3x4 m με ύψος οροφής 2,5 m:

 • βρείτε τον όγκο της κουζίνας, πολλαπλασιάζοντας το μήκος, το πλάτος και το ύψος: 3x4x2.5 = 30 m3;
 • πολλαπλασιάστε την διαπιστωμένη τιμή με την απαιτούμενη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα: 30x12 = 360 m3 / h.

Έτσι, η ελάχιστη ισχύς εξόδου για αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι 360 m 3 / h.

3 καλύτερα μοντέλα

Στη σειρά χαμηλών θορύβων, μπορούν να διακριθούν τα τρία καλύτερα μοντέλα:

 • Αισθητήρας Shindo Avior 60 - 20990 ρούβλια.

 • Dach Santa 60 - 7069 ρούβλια?


  Οι αναφερόμενες συσκευές έχουν αρκετές λειτουργίες ισχύος, διαφέρουν σε θεαματικό σχεδιασμό και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα λίπους. Πιθανή εγκατάσταση άνθρακα.

  Κόστος

  Η μέση τιμή των καλύτερων μοντέλων εκχυλισμάτων χαμηλού θορύβου:

  • Dach Santa 60 - 7069 ρούβλια?
  • Κρόνα Betty 600 - 9750 ρούβλια?
  • Αισθητήρας Shindo Avior 60 - 20990 ρούβλια.
  • Cata CN 600 - 6779 ρούβλια?
  • Lex Mini 500 - 6559 ρούβλια.
  • Elikor Integra Glass 60 - 5290 τρίψτε.

  Το κόστος των συσκευών εξαρτάται από την απόδοσή τους, τον αριθμό των τρόπων λειτουργίας, τη μέθοδο ελέγχου.

  Πού να αγοράσετε μια σχεδόν αθόρυβη κουκούλα για την κουζίνα;

  Στη Μόσχα

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα FABER, +7 (495) 191-37-58.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "RayBT", 8 495 983-59-83.
  3. Κατάστημα "Technokaravan", Pyatnickoe αυτοκινητόδρομο 18, +7 (495) 920-51-00.
  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα «Empire of Techno», +7 (812) 200-49-00.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "Citylink", (812) 332 84 84.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα TORMART.RU, 8 (800) 511-39-90.

  Μια κουκούλα κουζίνας με χαμηλό επίπεδο θορύβου θα σας προσφέρει άνεση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα σας ευχαριστήσει με τον κομψό σχεδιασμό της. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, συνιστάται πρώτα απ 'όλα να δώσετε προσοχή στα προϊόντα των γνωστών κατασκευαστών.

  Οι πιο ήσυχοι κουκούλες του ενσωματωμένου τύπου

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, η καλή κουκούλα μπορεί να είναι ένα πολύ απαραίτητο πράγμα για την κουζίνα. Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να κρύψει όλα τα ίχνη μαγειρέματος και να αφήσει τον αέρα στην κουζίνα καθαρό και φρέσκο. Ένας σημαντικός παράγοντας στη λειτουργία του καλύμματος είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει. Είναι δυσάρεστο να καθίσετε στην παρέα των επισκεπτών κάτω από τη συνεχή βουτιά των οπαδών. Ως εκ τούτου, η βαθμολογία των πιο χαλαρών κουκούλες για την κουζίνα θα βοηθήσει τον χρήστη να αποφασίσει και να κάνει τη σωστή επιλογή.

  Siemens LI 67SA530 IX

  Θεωρείται ένα από τα πιο πρακτικά και υψηλής ποιότητας μοντέλα. Αυτή η συσκευή μπορεί να ονομαστεί χρυσή μέση μεταξύ μιας μέτριας πολιτικής τιμών και μιας μεγάλης διάρκειας ζωής. Η Siemens LI 67SA530 IX είναι εκπρόσωπος ενός γερμανικού κατασκευαστή που παράγει συσκευές και συσκευές που δεν είναι κατώτερες από τη Bosch.

  Υπάρχουν δύο κινητήρες IQDrive, οι οποίοι είναι ένα ποιοτικό αναλογικό του EcoSilenceDrive (κινητήρες της Bosch). Έχουν υψηλή παραγωγικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η εταιρεία παρέχει επίσης μια περίοδο εγγύησης για την εργασία των προϊόντων.

  Δεν έχει touchpad, αλλά η συσκευή ελέγχεται μέσω των κουμπιών. Η κουκούλα είναι αρκετά απλή στη λειτουργία.

  Το μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις βασικές λειτουργίες. Ένας επιπλέον τρόπος παρέχει εντατική κυκλοφορία αέρα. Κατά τη λειτουργία εντατικής λειτουργίας, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα μετά από μια ορισμένη περίοδο λειτουργίας.

  Η ισχύς εξάτμισης είναι μόνο 146 W. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε συνεχώς τη συσκευή, να απολαμβάνετε καθαρό αέρα στην κουζίνα και να μην ανησυχείτε για την υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

  Η περίπτωση του μοντέλου είναι από μέταλλο σε ασημί χρώμα. Επίσης, η συσκευή διαθέτει έναν ανεξέλεγκτο οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος παρέχεται από δύο λυχνίες LED, 3 watts το καθένα.

  Το Siemens LI 67SA530 IX είναι εξοπλισμένο μόνο με τις απαραίτητες λειτουργίες για την απρόσκοπτη λειτουργία. Ταυτόχρονα, η συσκευή ξεπερνά τα διάφορα μοντέλα άλλων εταιρειών. Η τιμή για το Siemens LI 67SA530 IX ξεκινά από 19400 ρούβλια, γεγονός που αποτελεί αποδεκτή επιλογή για τους περισσότερους χρήστες.

  Elikor Integra 60

  Προϋπολογισμός και προσιτή επιλογή από τον ρώσο κατασκευαστή. Διαθέτει όλα όσα χρειάζονται για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας, καθώς και για την κυκλοφορία του αέρα (εάν είναι αδύνατο να συνδεθεί κανείς με ένα θάλαμο εξαερισμού).

  Η λειτουργία ενός κινητήρα αποτελείται από δύο τρόπους, αυτό επιτρέπει την επίτευξη παραγωγικότητας 400 κυβικών μέτρων. m / h. Η κουκούλα είναι σχεδιασμένη για μικρά δωμάτια, ιδανικά για διαμέρισμα ενός δωματίου με μικρή κουζίνα, λειτουργεί αθόρυβα.

  Κουμπί ελέγχου, η συσκευή έχει μόνο την απαραίτητη λειτουργικότητα, χωρίς την παρουσία πρόσθετων διακοσμητικών στοιχείων.

  Ο οπίσθιος φωτισμός, ο οποίος αποτελείται από δύο λαμπτήρες αλογόνου (κάθε ισχύς είναι 20 W), δημιουργεί ένα υψηλής ποιότητας φωτισμό της επιφάνειας εργασίας της συσκευής.

  Η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα όταν η επιφάνεια εργασίας είναι εκτεταμένη. Επίσης, σβήνει αυτόματα μετά την επιστροφή στην αρχική του θέση.

  Ο σχεδιασμός είναι πολύ κομψός, έχει ματ επιφάνεια. Το σώμα είναι από μέταλλο και ο σχεδιασμός δεν έχει επιπλέον στοιχεία.

  Το Elikor Integra 60 είναι πολύ δημοφιλές στην αγορά, καθώς έχει μια θετική τιμολογιακή πολιτική, η οποία ξεκινά από 3.300 ρούβλια. Το επίπεδο θορύβου της συσκευής είναι 55 dB, γεγονός που καθιστά δυνατή την αυτόματη λήψη της κουκούλας στην κατηγορία σχεδόν αθόρυβων μοντέλων. Σε αρνητικές στιγμές, μπορούμε να συμπεριλάβουμε τη δύναμη της συσκευής, η οποία είναι 200 ​​Watt. Για έναν μόνο κινητήρα με δύο τρόπους ταχύτητας, αυτή η ισχύς είναι αρκετά εντατική.

  Kronasteel Kamilla Sensor 600

  Πολύ βολική συσκευή με καλή λειτουργικότητα. Αγοράζεται από πολλούς χρήστες λόγω της διαθεσιμότητας και της πρακτικότητας. Έχει ένα κομψό σχέδιο που ικανοποιεί όλα τα σύγχρονα κριτήρια. Η θήκη και το χείλος, που είναι κατασκευασμένα με μαύρο χρώμα, δίνουν στη συσκευή μια ακριβή εμφάνιση.

  Ο βασικός εξοπλισμός του μοντέλου περιλαμβάνει 2 κινητήρες. Οι ανεμιστήρες έχουν 3 επίπεδα ισχύος, τα οποία σας επιτρέπουν να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας για τον χρήστη. Η χωρητικότητα εξαγωγής είναι 550 m³ / h. Αυτό είναι ιδανικό για μεσαίου μεγέθους δωμάτια. Η συσκευή έχει αρκετή ισχύ, η οποία είναι 200 ​​Watt.

  Η κουκούλα ελέγχεται μέσω του πίνακα αφής. Η παρουσία ενός τέτοιου ηλεκτρονικού στοιχείου είναι μια σπανιότητα για συσκευές με μια τέτοια τιμολογιακή πολιτική.

  Το φίλτρο γράσου έχει έναν ειδικό δείκτη στο σώμα, ο οποίος σας επιτρέπει να καθορίσετε το επίπεδο ρύπανσης του στοιχείου και να το αντικαταστήσετε εγκαίρως. Ο σχεδιασμός του φίλτρου επιτρέπει τον καθαρισμό του.

  Ο οπίσθιος φωτισμός της συσκευής είναι πολύ υψηλής ποιότητας και φωτεινό. Αποτελείται από δύο λαμπτήρες αλογόνου, ο καθένας με ισχύ 50 watt το καθένα. Είναι επίσης δυνατή η ρύθμιση της φωτεινής ροής.

  Τα μοντέλα διαθέτουν έναν πολύ βολικό και εύχρηστο χρονοδιακόπτη που απενεργοποιεί τη συσκευή μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

  Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο με γυάλινη πρόσοψη.

  Ο θόρυβος της συσκευής είναι αρκετά χαμηλός όταν λειτουργεί τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη ταχύτητα.

  Ο αισθητήρας Kronasteel Kamilla Sensor 600 αξίζει ένα μεγάλο αριθμό θετικών αναθεωρήσεων. Όλες οι παραπάνω ευκαιρίες και ιδιότητες συνδυάζονται καλά με προσιτές τιμές, οι οποίες ξεκινούν από 9.000 ρούβλια.

  Bosch DFS 067K50

  Η συσκευή προέρχεται από έναν δημοφιλή γερμανό κατασκευαστή ο οποίος απολαμβάνει σεβασμό και σεβασμό. Χάρη στα γερμανικά εξαρτήματα, η διάρκεια ζωής της κουκούλας είναι αρκετά μεγάλη. Μεγάλη λειτουργικότητα, ωραία εμφάνιση και υψηλή ποιότητα εργασίας καθιστούν αυτό το μοντέλο πολύ δημοφιλές και σε ζήτηση.

  Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ένα πάνελ αφής, μέσω του οποίου η συσκευή ελέγχεται πλήρως. Το υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό στοιχείο σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα και εύκολα την επιθυμητή λειτουργία. Επίσης, η οθόνη αφής προειδοποιεί με μια ένδειξη και ένα ηχητικό σήμα για την πλήρωση των φίλτρων.

  Η παρουσία ειδικού αισθητήρα (EcoSensor), ο οποίος επιλέγει τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας, μετά την ανάλυση της εξάτμισης. Ένα τέτοιο στοιχείο επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της παρουσίας του χρήστη, η συσκευή είναι σε θέση να λειτουργεί ανεξάρτητα.

  Η συσκευή μπορεί να λειτουργεί στη λειτουργία μέγιστης χωρητικότητας, η οποία είναι 700 m³ / h. Η κουκούλα μεταβαίνει αυτόματα σε πιο οικονομικό τρόπο μετά από 6 λεπτά εντατικής λειτουργίας.

  Υπάρχει ένας υπολειπόμενος τρόπος λειτουργίας, ο οποίος εξασφαλίζει τη λειτουργία της συσκευής στην ελάχιστη λειτουργία εντός 10 λεπτών μετά το κλείσιμο.

  Εκτός από την πρόσθετη μόνωση θορύβου, η λειτουργία δύο κινητήρων EcoSilenceDrive δεν είναι σχεδόν ακουστική.

  2 μικρές λυχνίες LED, η κάθε μία με ισχύ 3 W, παρέχουν μια συσκευή φωτισμού υψηλής ποιότητας, η οποία μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Dimm. Η προαιρετική λειτουργία SoftLine σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το επίπεδο φωτεινότητας αυξάνοντας ή μειώνοντας σταδιακά το επίπεδο φωτεινότητας.

  Η θήκη είναι κατασκευασμένη από μέταλλο, η συσκευή έχει αυστηρή και κομψή σχεδίαση.

  Το κύριο μειονέκτημα του Bosch DFS 067K50 είναι ότι πολλοί χρήστες θεωρούν την τιμή του, η οποία ξεκινά από 34.000 ρούβλια. Η πολιτική τιμών υπερεκτιμάται, αλλά η συσκευή δικαιολογεί τα μέσα που επενδύονται σε αυτήν. Η αδιάλειπτη εργασία και η προηγμένη λειτουργικότητα επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν συνεχώς την ευχάριστη ατμόσφαιρα στην κουζίνα.

  KORTING KHI 9751Χ

  Η συσκευή έχει ένα ασυνήθιστο πλάτος εγκατάστασης, το οποίο είναι 90 εκατοστά. Τέτοιες διαστάσεις επιτρέπουν να αερίζεται ποιοτικά ο αέρας στο δωμάτιο, χωρίς να αφήνει δυσάρεστη οσμή ή καπνό.

  Ο αξιόπιστος έλεγχος με κουμπιά σας επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Η συσκευή διαθέτει ένα υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό στοιχείο, το οποίο επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί συνεχώς και χωρίς διακοπή.

  Μεταξύ των κουζινών κουζίνας, αυτό το μοντέλο έχει την καλύτερη δυνατή απόδοση, η οποία είναι 750 κυβικά μέτρα. m / h. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε δωμάτια με μέση επιφάνεια.

  Ο φωτισμός παρέχεται από δύο λαμπτήρες αλογόνου, ο καθένας 20 W το καθένα.

  Η μεταλλική θήκη διαθέτει πρακτικό σχεδιασμό που σας επιτρέπει να πλένετε γρήγορα τη συσκευή.

  Στο κύριο πλαίσιο υπάρχει ένδειξη μόλυνσης του φίλτρου λίπους.

  KORTING Το KHI 9751 X έχει μάλλον μεγάλες διαστάσεις και βάρος, που είναι 12 κιλά. 4 τρόποι λειτουργίας εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας κυκλοφορία αέρα και εξαερισμό. Σε μειωμένες ταχύτητες, το μοντέλο δεν δημιουργεί ροή θορύβου. Στη μέγιστη απόδοση, η συσκευή λειτουργεί σε επίπεδο θορύβου 51 dB. Η τιμολογιακή πολιτική του σχεδίου αρχίζει από 14900 ρούβλια.

  PERFELLI TL 6102 Ι

  Μια απλή κουκούλα που σχεδιάζεται για να κυκλοφορεί και να αερίζεται τον αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο (συνιστάται να χρησιμοποιείται σε μια περιοχή από 16,5 έως 20,5 m2). Απλός σχεδιασμός κατάλληλος για κουζίνες με οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

  Η συσκευή ελέγχεται από τα πλήκτρα που βρίσκονται στον μπροστινό πίνακα. Δεν έχει εκτεταμένη λειτουργικότητα.

  Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: κυκλοφορία και εξαερισμό. Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο χάρη σε ένα σχέδιο που προϋποθέτει την ενσωμάτωση.

  Το επίπεδο θορύβου είναι χαμηλό, με όλες τις επιλογές 53 dB.

  2 λαμπτήρες, 20 W το καθένα, δημιουργούν μια ομοιόμορφη φωτεινή ροή που φωτίζει τον πίνακα εργασίας της συσκευής.

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, το PERFELLI TL 6102 I είναι μια συσκευή που έχει ιδανική σχέση τιμής-απόδοσης. Η πολιτική τιμών του μοντέλου ξεκινάει από 4000 ρούβλια.

  PYRAMIDA WH 22-60

  Μια συσκευή σχεδιασμένη για συνεχή και υψηλής ποιότητας εργασία. Πολύ συχνά αγοράζονται από τους χρήστες και έχει έναν καλό αριθμό πωλήσεων. Σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τα πιο τολμηρά μαγειρικά πειράματα.

  Τα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν με τρεις ταχύτητες. Στην τελευταία ταχύτητα, το εύρος θορύβου φθάνει τα 58 dB, το οποίο δεν θεωρείται ο καλύτερος δείκτης.

  Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα εάν είναι απαραίτητο. Υπάρχει επίσης ένα γυάλινο προστατευτικό κάλυμμα που μπορεί να πεταχτεί.

  Ο σχεδιασμός είναι απλός, κατάλληλο για κάθε κουζίνα. Η κουκούλα δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

  Επιλέξτε μια αθόρυβη κουκούλα στην κουζίνα

  Κάθε νοικοκυρά γνωρίζει ότι είναι δύσκολο στην κουζίνα να απαλλαγεί από ξένες οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ως εκ τούτου, σε πολλά σαλόνια σε αυτά τα δωμάτια έχουν εγκατασταθεί ειδικές κουκούλες κουζίνας που λύουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένας άλλος - θόρυβος από την εργασία αυτής της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε κουκούλες, το εύρος των οποίων στην αγορά είναι πολύ μεγάλο, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο επίπεδο του θορύβου κατά τη λειτουργία. Για το σκοπό αυτό, γράφτηκε αυτή η αναθεώρηση, η οποία θα σας πει πώς να επιλέξετε μια αθόρυβη κουκούλα για την κουζίνα.

  Απόδοση και θόρυβος

  Δεν είναι μυστικό ότι το έργο των κουζινών κουζίνας συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο θόρυβο, το οποίο συνδέεται με το έργο του ηλεκτροκινητήρα, τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα: δεν υπάρχουν εντελώς σιωπηλά συστήματα εξάτμισης στην αγορά ακόμα.
  Οι ακόλουθες παράμετροι επηρεάζουν την παραγωγή θορύβου:

  1. Η απόδοση είναι το κύριο χαρακτηριστικό που δείχνει πόσες κουκούλες επιτρέπουν μέσω κυβικών μέτρων αέρα μέσα από τον εαυτό της κατά τη διάρκεια 60 λεπτών λειτουργίας.
  2. Περιοχή της κουζίνας.
  3. Η ισχύς του συστήματος εξάτμισης εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου.

  Από όλα περιγράφονται μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι παράμετροι αυτές σχετίζονται μεταξύ τους, και μπορούν να υπολογίζεται με τον τύπο: το ύψος και το εμβαδόν του δαπέδου πολλαπλασιάζεται με 12. Το αποτέλεσμα θα δείξει τον αριθμό των φορών που πρέπει να ενημερωθεί στην κουζίνα όταν μαγειρεύετε σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα του αέρα.
  Αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, τότε το αποτέλεσμα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 1,3 λαμβάνοντας υπόψη το μήκος του κανονικού αγωγού, το βάθος του ορυχείου και τον αριθμό των ορόφων στο κτίριο.
  Οι περισσότεροι αγοραστές αναρωτιούνται γιατί τέτοιοι υπολογισμοί είναι απαραίτητοι. Σκοπός τους είναι να επιλέξετε το σωστό καπό για το δωμάτιό σας. Κατά την αγορά ενός τέτοιου συστήματος, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την απαιτούμενη απόδοση και στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία.
  Κατά την αγορά, πρέπει να ξέρετε ότι όταν επιλέγετε μια νέα κουκούλα, πρέπει να πάρετε την απόδοση ελαφρώς υψηλότερη από την απαραίτητη, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αέρα να είναι κανονική.

  Πρότυπο στάθμης θορύβου

  Οι κατασκευαστές εργάζονται όλο και περισσότερο για να δημιουργούν αθόρυβους απορροφητήρες για να κάνουν το μαγείρεμα ακόμα πιο ευχάριστο. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν ήδη ειδικές εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση: δημιουργούνται ανεμιστήρες με κινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν ήσυχα. Ο άνθρωπος σχεδόν δεν πιάζει θόρυβο από τη λειτουργία ενός τέτοιου συνόλου.
  Κάθε μέρα ένα άτομο αντιμετωπίζει διαφορετικό θόρυβο και για να κατανοήσει τη δύναμή του, εξετάστε τα ακόλουθα παραδείγματα:

  • Συνομιλία ψιθυρίζοντας σε απόσταση ενός μέτρου - 20 dB.
  • Οι φωνές των ατόμων στην αίθουσα δεν υπερβαίνουν τα 30 dB. Σημειώστε ότι αυτό το επίπεδο θορύβου είναι το μέγιστο για πολυώροφα σπίτια τη νύχτα.
  • Η αθόρυβη συνομιλία δημιουργεί ένα επίπεδο θορύβου στο επίπεδο των - 40 dB - αυτό είναι το όριο για τις κατοικίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Επικοινωνία σε υψηλές αποχρώσεις - 60 dB. Σημειώστε ότι για την Ευρώπη το ποσοστό αυτό θεωρείται αποδεκτό για γραφεία.
  • Η μεταφορά εμπορευμάτων μετακινείται με θόρυβο 80 dB.
  • Οι κύλινδροι βροντών χαρακτηρίζονται από στάθμη θορύβου 100 dB. Σημειώστε ότι σε αυτό το επίπεδο μπορείτε να ακούτε μουσική μέσω ακουστικών υψηλής ποιότητας.
  • Ο ήχος ενός σφυριού εργασίας δημιουργεί θόρυβο στην περιοχή των 120 dB.

  Το άτομο αρχίζει να αισθάνεται πόνο με θόρυβο 120-140 ντεσιμπέλ και ο εξολκέας εργασίας λειτουργεί με θόρυβο μέχρι 65 ντεσιμπέλ, επομένως δεν υπάρχει ισχυρή επίδραση στα όργανα ακοής.

  Πόσο υψηλή είναι η στάθμη θορύβου της κουκούλας

  Πριν αγοράσετε την κουκούλα, πρέπει να συμβουλευτείτε τη δύναμη και τις επιδόσεις της και το επίπεδο θορύβου που παράγει με τη μέγιστη ταχύτητα. Αυτές οι πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο οδηγιών που συνοδεύει τη συσκευή. Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές κατασκευάζουν περιβλήματα συστημάτων εξάτμισης από υλικά απορρόφησης ήχου, τα οποία μειώνουν σημαντικά το επίπεδο θορύβου σε αποδεκτές παραμέτρους.
  Και επίσης μην ξεχάσετε τον ανθρώπινο παράγοντα: για ένα 55 dB μπορεί να είναι αρκετά αποδεκτό, αλλά για ένα άλλο - πολύ δυνατά.
  Εάν θέλετε να αγοράσετε κουκούλα κουζίνας με ελάχιστο θόρυβο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Μην αγοράζετε καπό με μεγάλη χωρητικότητα.
  2. Η απόκτηση συστημάτων εξάτμισης είναι απαραίτητη με έναν ρυθμιστή ενός τρόπου λειτουργίας. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι σε μέγιστες συνθήκες λειτουργίας λειτουργούν πολύ σπάνια.

  Και επίσης είναι απαραίτητο να εκτελείτε πάντα την συντήρηση εγκαίρως, να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των φίλτρων και των αγωγών. Στο μπλοκάρισμα τους ο θόρυβος ενισχύεται σημαντικά.

  Καινοτόμες εξελίξεις

  Όταν αγοράζετε μια αθόρυβη κουκούλα, μια γυναίκα μπορεί να κατακτηθεί με ελκυστικό σχεδιασμό, καλή δύναμη και απόδοση. Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, αυτά τα συστήματα δεν θα επηρεάσουν την φωνή τους: μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή, να μιλήσετε στο τηλέφωνο και ακόμη και να μαγειρέψετε όταν κοιμούνται μικρά παιδιά. Τέτοιες κουκούλες είναι ιδανικές για δωμάτια όπου το σαλόνι και η κουζίνα συνδυάζονται σε ένα δωμάτιο.
  Η Falmec, μια ιταλική μάρκα, δημιούργησε ένα σύστημα καταστολής θορύβου της NRS το οποίο κυριολεκτικά μαγεύει την καινοτομία και την ποιότητα κατασκευής. Τα αποσπάσματα αυτής της σειράς λειτουργούν κατά 85% πιο ήσυχα από συγκρίσιμα συστήματα άλλων κατασκευαστών. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατάφεραν σχεδόν αδύνατο: αύξησαν την αποτελεσματικότητά τους και ταυτόχρονα μείωσαν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
  Κατά τη δημιουργία του κύτους και των εξαρτημάτων χρησιμοποιήθηκαν υλικά απορρόφησης ήχου. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει αυτά τα αποσπάσματα, απολαμβάνουν την προετοιμασία των τροφίμων.
  Κατά τη δημιουργία συστημάτων εξάτμισης, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τις ακόλουθες ασυνήθιστες λύσεις:

  • Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από την είσοδο αέρα.
  • Πάχους τοίχους του σώματος, έτσι ώστε να απορροφούν τον ήχο.
  • Οι παγίδες με τη μορφή του γράμματος V είναι κατασκευασμένες από ακουστικό υλικό και επομένως η κουκούλα λειτουργεί ήσυχα.

  Τα αποσπάσματα από την ιταλική εταιρεία δημιουργούν ένα επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 30 ντεσιμπέλ, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία αυτού του συστήματος είναι αόρατη σε σχέση με άλλους ήχους του διαμερίσματος.

  Αξιολόγηση των πιο ήσυχων κουκούλες

  Elica Oretta Wh / Α / 60

  Αυτή η κουκούλα από την ιταλική μάρκα είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Τα χαρακτηριστικά του:

  1. Η παραγωγικότητα στον τρόπο ρύπανσης είναι 900 m³ / h, κατά την περίοδο κυκλοφορίας - 650 m³ / h.
  2. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 32 dB.
  3. Ο σχεδιασμός είναι πολύ κομψός, ο φωτισμός γίνεται από δύο λαμπτήρες αλογόνου των 25 watts το καθένα.
  4. Ο έλεγχος ταχύτητας είναι στάνταρ.
  5. Ο καθαρισμός του αέρα από τη ρύπανση οφείλεται σε φίλτρα άνθρακα υψηλής ποιότητας.

  Το μέγιστο κόστος για αυτή τη συσκευή είναι 35 χιλιάδες ρούβλια

  Ardesia Basic-F 50 W

  Αυτό το μοντέλο κοστίζει όχι περισσότερο από $ 55 και όπως αποδείχθηκε, δεν είναι μόνο ο πιο προϋπολογιστικός αλλά και ο πιο αθόρυβος.
  Η έξοδος της κουκούλας είναι 190 m³ / h, ώστε να ταιριάζει καλά στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας. Το σύστημα αυτό είναι μικρό σε μέγεθος και πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Η εργασία πραγματοποιείται ήσυχα, όπως αποδεικνύεται από την ανατροφοδότηση πολλών αγοραστών.
  Indesit Η 161 IX
  Δεν είναι κακή κουκούλα, για να γίνει ο ιδιοκτήτης του οποίου μπορεί να είναι για $ 60. Προδιαγραφές προϊόντων:

  • Ισχύς - 200 Watt.
  • Παραγωγικότητα - 250 m³ / h.
  • Το επίπεδο θορύβου είναι έως και 50 dB στην υψηλότερη ισχύ.

  Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να εντοπιστεί η έλλειψη ενός φίλτρου άνθρακα.

  Candy CCE 16 Χ

  Η κατά προσέγγιση τιμή αυτού του συστήματος εξάτμισης είναι $ 130. Το μοντέλο αυτό είναι τζάκι και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα. Ιδιότητες:

  1. Ισχύς - 150 Watt.
  2. Η χωρητικότητα είναι 450 m³ / h.
  3. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 50 dB, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα σχόλια των χρηστών.
  4. Αξιοπιστία - μπορεί να εργάζεται χωρίς επισκευή για 4-5 χρόνια.

  Παρά το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο είναι παρωχημένο, εξακολουθεί να είναι σε ζήτηση και επομένως μπορεί να αγοραστεί στην πώληση οικιακών συσκευών.

  Ardesia CN 60 CR

  Αυτό το σύστημα εξάτμισης τζάκι τζαμιού πραγματοποιείται σε $ 150 και χαρακτηρίζεται από υψηλή χωρητικότητα και είναι σε θέση να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Προορίζεται για κουζίνα με μεγάλη έκταση. Προδιαγραφές προϊόντων:

  • Η παραγωγικότητα είναι 400 m³ / h.
  • Η διαχείριση είναι ηλεκτρονική.
  • Ο θόρυβος είναι 50 dB στη μέγιστη ισχύ.
  • Ποιοτική συναρμολόγηση.
  • Ευκολία συντήρησης.
  • Ελκυστική εμφάνιση.

  Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε πλήρως το θέμα των διαφόρων συστημάτων εξάτμισης, περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο χαλαρή κουκούλα για την κουζίνα.

  Ήσυχο κουκούλες κουζίνας

  Χαρακτηριστικά & Οφέλη

  Οι κουκούλες για την κουζίνα είναι σύγχρονες οικιακές συσκευές που βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο. Επιλέγοντας μια κουκούλα για την κουζίνα, πολλοί δίνουν προσοχή, πρώτα απ 'όλα, στο σχεδιασμό, το μέγεθος, το σχήμα, την δύναμη, το χρώμα, το υλικό, αλλά και τον πιο σημαντικό παράγοντα - τον θόρυβο του.

  Για πολλούς, είναι επίσης σημαντικό να έχουμε μια λειτουργία φωτισμού, την παρουσία αισθητήρων που ανταποκρίνονται στην υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας και την παρουσία πίνακα ή συσκευής τηλεχειρισμού. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η τιμή αυτής της συσκευής.

  Αλλά όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του θορύβου, αφού ένα τέτοιο απόσπασμα θα κάνει τη διαμονή στην κουζίνα ευχάριστη για κάθε ερωμένη.

  Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει όχι μόνο να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα οσμές, αλλά και να δώσει την ευκαιρία χωρίς περιττά εμπόδια για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική στην κουζίνα, βλέποντας τηλεόραση ή απλά να μιλούν μεταξύ τους ή στο τηλέφωνο, η φωνή του αυξάνεται. Επιπλέον, η οικοδέσποινα, ο οποίος έχει ένα μωρό στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει μια σιωπηλή κουκούλα, χωρίς να ανησυχείτε ότι ο ήχος της ξυπνήσει το μωρό κοιμάται, ώστε να μπορείτε με ασφάλεια να μαγειρέψουν το γεύμα ή το δείπνο, ενώ το μωρό κοιμάται. Επιπλέον, μια ήσυχη κουκούλα - μια εξαιρετική λύση για την κουζίνα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο σαλόνι. Οι υπερβολικές μυρωδιές δεν θα πέσουν σε ένα τέτοιο σαλόνι και τα μέλη της οικογένειας ή οι φιλοξενούμενοι που είναι παρόντες δεν θα ενοχλούνται από το θόρυβο μιας τέτοιας κουκούλας.

  Για τη σωστή επιλογή κουκούλας, πρέπει να έχετε πληροφορίες σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Γνωρίζοντας τους, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό το είδος κουκούλας, το οποίο είναι κατάλληλο για εσάς και θα είναι λιγότερο θορυβώδες. Με βάση το κριτήριο της αρχής της εργασίας, εξάγονται αποσπάσματα που απομακρύνουν πλήρως τον εξαγόμενο αέρα, ρίχνοντάς τον έξω από την κουζίνα. Αυτό το μοντέλο εξόρυξης ονομάζεται βρύση. Ο αγωγός αέρα αυτού του σχεδιασμού κατευθύνεται προς τον κοινό χώρο αερισμού του σπιτιού ή προς το δρόμο μέσω του τοίχου του σπιτιού.

  Ο δεύτερος τύπος καλύμματος με βάση την αρχή λειτουργίας είναι ένας απορροφητήρας ανακύκλωσης. Αυτή η συσκευή δεν αφαιρεί τον αέρα από το δωμάτιο, αλλά, αντίθετα, το απορροφά μέσα, όπου ο αέρας διέρχεται από δύο επίπεδα διήθησης και έχει ήδη επιστραφεί στην κουζίνα σε καθαρισμένη μορφή χωρίς περιττές οσμές. Ένα τέτοιο εκχύλισμα ονομάζεται διήθηση.

  Οι θόρυβοι της κουζίνας είναι επίσης διαφορετικοί στους τύπους της στερέωσης τους. Έτσι, η πιο κλασική μορφή αυτών των αποσπασμάτων είναι καμινάδα κουκούλες, που έλαβε το όνομά της οφείλεται στο γεγονός ότι νωρίτερα είχαν χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση του καπνού καμινάδα, αλλά τώρα είναι πολύ δημοφιλής για τις σύγχρονες κουζίνες και κουζίνα είναι ξεχωριστές συσκευές. Οι κουκούλες τζάκι για την κουζίνα, ανάλογα με τον μηχανισμό, μπορούν να είναι πολύ ήσυχοι και, κατά κανόνα, έχουν τη μορφή ενός κόλουρου κώνου. Με άλλα λόγια, ονομάζονται θολωτά, είναι αρκετά μεγάλα και, λόγω αυτού, αυτός ο τύπος κουκούλας απαιτεί ένα ειδικό μέρος και έναν αξιόπιστο τρόπο για τον καθορισμό τους.

  Ένας άλλος τύπος είναι οι κρέμονται κουκούλες. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα των σιωπηλών κουκούλες, είναι πιο συμπαγή, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτή η κουκούλα μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας ή να αναρτηθεί κάτω από ένα ντουλάπι κουζίνας. Μια τέτοια σιωπηρή κουκούλα έχει ένα μικρό μέγεθος και μια πιο δημοκρατική τιμή, είναι ιδανική για ακόμη και τη μικρότερη κουζίνα και θα προσφέρει καλή μόνωση θορύβου. Επιπλέον, αυτές οι ήσυχες κουκούλες είναι επίσης αρκετά αόρατες στην κουζίνα και καταλαμβάνουν το ελάχιστο ποσό χώρου.

  Ένας άλλος τύπος αθόρυβης κουκούλας κουζίνας είναι οι κουκούλες των νησιών, οι οποίες είναι μια τεχνική με τη μορφή ενός πίνακα - ενός νησιού. Αυτή η επιλογή είναι καλύτερη για μια μεγάλη, ευρύχωρη κουζίνα. Εκτός από το σχήμα του τραπέζι, οι κουκούλες μπορούν να έχουν μια μεγάλη ποικιλία εμφάνιση, μπορούν ακόμη και να ενσωματωθούν στην οροφή.

  Από αυτό το στοιχείο της κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο και είναι ακόμα δύσκολο να κρύψει, πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα με διάφορα σχέδια και στοιχεία, τα εν λόγω αποσπάσματα έχουν διακόσμηση κάτω στο παλαιό σχεδιασμό, έτσι ώστε αυτή η κουκούλα μπορεί να γίνει ανεξάρτητη και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του εσωτερικού. Αυτές οι κουκούλες είναι αρκετά ακριβές, αλλά πολύ ισχυρές, καθαρίζουν απόλυτα τον αέρα και δεν κάνουν πολύ θόρυβο.

  Ανάλογα με τη θέση των κουζινών κουζίνας, διακρίνονται τα μετωπικά και τα γωνιακά σχέδια. Οι γωνιακοί κουκούλες είναι πιο κατάλληλοι για κουζίνες με μικρό χώρο, καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και είναι ιδανικοί για δωμάτια στα οποία η σόμπα ή η επιφάνεια μαγειρέματος έχουν γωνιακή διάταξη. Επιπλέον, η γωνιακή τοποθέτηση θα βοηθήσει να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος και να γίνει πιο ήσυχο. Η γωνιακή αθόρυβη κουκούλα λόγω της συμπαγούς λειτουργίας της θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την απόδοση της χρήσης της κουζίνας, η οποία είναι πολύ βολική και λειτουργική.

  Όταν επιλέγετε μια κουκούλα κουζίνας χωρίς θόρυβο, δώστε προσοχή και στο μέγεθός της, θα πρέπει να είναι ανάλογη με το μέγεθος της πλάκας. Η υπερβολικά μεγάλη κουκούλα θα φανεί γελοία και θα μοιάζει με γείσο πάνω από την εστία, ώστε να μπορεί να χαλάσει το σχέδιο της κουζίνας. Πολλοί κατασκευαστές παράγουν κουζίνες χωρίς θόρυβο, κατάλληλες για ένα συγκεκριμένο μοντέλο και μέγεθος της πλάκας, οπότε τώρα η επιλογή μιας τέτοιας συσκευής είναι πολύ απλή.

  Από τι εξαρτάται ο θόρυβος;

  Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό της κουκούλας εξαρτάται κυρίως από τη δύναμή της. Δηλαδή, όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου. Ο θόρυβος επηρεάζεται επίσης από την απόδοση της κουκούλας κουζίνας.

  Η απόδοση είναι ένας δείκτης που καθορίζει τον όγκο του αέρα σε κυβικά μέτρα που η συσκευή αυτή θα περάσει μέσα από τον εαυτό του και το φίλτρο σε ωριαία ώρα. Η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμουλα, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την κουκούλα με την οποία ο δείκτης απόδοσης είναι κατάλληλος για την κουζίνα σας. Λάβετε υπόψη ότι για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια κουκούλα με μεγάλη χωρητικότητα, αφού είναι αρκετή και μικρή, ειδικά επειδή ένα τέτοιο απόσπασμα θα είναι θορυβώδες.

  Πρέπει να κάνετε τον ακόλουθο υπολογισμό: πολλαπλασιάστε τις παραμέτρους του μήκους, του πλάτους και του ύψους του δωματίου, ο όγκος που προκύπτει πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί δώδεκα. Ο λαμβανόμενος δείκτης χαρακτηρίζει την ποσότητα αέρα που περνά μέσα από την κουκούλα ανά ώρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στην κουζίνα σας.

  Ο τύπος εκτροπής της κουκούλας μπορεί να επιλεγεί με παρόμοιο υπολογισμό, πολλαπλασιάζοντας μόνο τον αριθμό κατά 1,3, πράγμα που είναι απαραίτητο για να ληφθεί υπόψη το μήκος του εξαερισμού και του άξονα εξαερισμού. Έτσι, μπορείτε να προσδιορίσετε την απόδοση της κουκούλας, η οποία επηρεάζει άμεσα τον θόρυβο. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εξάτμισης, ο θόρυβος προέρχεται από τον κινητήρα του, επομένως όσο υψηλότερη είναι η ισχύς της καπό, τόσο πιο ισχυρό είναι ο κινητήρας που διαθέτει και ο ισχυρότερος κινητήρας με τη σειρά του παράγει υψηλότερο επίπεδο θορύβου.

  Το πιο ήσυχο

  Οι κατασκευαστές προσπαθούν να δημιουργήσουν την πιο σιωπηρή κουκούλα, γι 'αυτό χρησιμοποιούν πολύ ήσυχους οπαδούς που δεν αντιλαμβάνονται καθόλου τα αυτιά ενός συνηθισμένου ατόμου. Οι πιο ήσυχοι κουκούλες είναι συσκευές εξοπλισμένες με ειδικά ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά. Για τους κατασκευαστές απομόνωσης θορύβου χρησιμοποιούν πάνελ περίπτωσης, τα οποία σχεδόν δεν μεταδίδουν ήχο. Αυτά τα εκχυλίσματα είναι πιο άνετα για την ανθρώπινη αντίληψη.

  Μια άλλη τακτική των κατασκευαστών κουκούλες για την απομόνωση θορύβου του μηχανισμού τους είναι η χρήση παρεμβυσμάτων με αντι-δονητική δράση.

  Πολλοί κατασκευαστές στη δημιουργία αυτής της συσκευής προτιμούν μόνο τα πιο σύγχρονα και υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία επηρεάζουν την τιμή αυτών των κουζινών κουζίνας και, κατά συνέπεια, τέτοιες συσκευές είναι πιο ήσυχες. Ένας άλλος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος της κουκούλας είναι να εγκατασταθούν δύο ανεμιστήρες ταυτόχρονα, καθώς η κοινή τους λειτουργία μειώνει την ταχύτητα του κινητήρα και, στη συνέχεια, μειώνεται το επίπεδο θορύβου του συνολικού σχεδιασμού της κουκούλας κουζίνας. Οι κατασκευαστές προσελκύονται να δουλεύουν σε αυτές τις συσκευές από τους επιστήμονες-aerohydrodynamics, οι οποίοι υπολογίζουν τη δύναμη και το θόρυβο των καυσαερίων βελτιστοποιώντας τις ροές αέρα. Αυτές οι μέθοδοι καθιστούν τη χρήση κουκούλας κουζίνας πιο ήσυχη και επομένως άνετη.

  Μύθος ή πραγματικότητα;

  Πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι κουκούλες τους είναι απόλυτα σιωπηλή, αλλά είναι απλά ένα διαφημιστικό κόλπο, σαν να μάθετε σχόλια αυτού του χρήστες συσκευών, είναι της μόδας να συμπεράνουμε ότι εντελώς αθόρυβο κουκούλες δεν συμβαίνει. Όλες οι ποικιλίες κουκούλες παράγουν έναν ήχο, θόρυβο, τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών κουκούλες μόνο σε πόσο ισχυρό θόρυβο. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τα επίπεδα θορύβου με διάφορους τρόπους, αλλά δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτό εντελώς.

  Τώρα, σχεδόν κάθε είδος οικιακών συσκευών που παράγει θόρυβο, δείχνει έναν δείκτη που χαρακτηρίζει το επίπεδό του. Αλλά κάθε άτομο με τον δικό του τρόπο είναι δεκτικό σε αυτόν τον δείκτη, έτσι μια κουκούλα για κάποιον θα φαίνεται πολύ ήσυχη, αλλά για ένα άλλο αρκετά θορυβώδες. Όταν βρίσκεστε στην κουζίνα σας ή στο σαλόνι όπου είναι εγκατεστημένη η κουκούλα, υπάρχει απόλυτη σιωπή, δηλαδή όλες οι τεχνικές συσκευές είναι απενεργοποιημένες, τότε το επίπεδο θορύβου έχει ακόμα μια θέση. Ειδικά για τους κατοίκους της πόλης, κατά κανόνα, το ηχητικό υπόβαθρο ενός τυπικού διαμερίσματος πόλης είναι περίπου τριάντα ντεσιμπέλ. Το κρίσιμο επίπεδο θορύβου, το οποίο προκαλεί δυσφορία σε κάθε άτομο, είναι το επίπεδο θορύβου περίπου εκατόν είκοσι ντεσιμπέλ.

  Τώρα, οι εταιρείες που παράγουν κουκούλες χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους και τεχνολογίες, έτσι ώστε το επίπεδο θορύβου των κουκούλες να είναι χαμηλότερο. Η κουκούλα θεωρείται η πιο ήσυχη, η μηχανή της οποίας τοποθετείται σε ειδική θήκη, η οποία εξασφαλίζει την ηχομόνωση της. Σε ορισμένα μοντέλα κουζινών κουζίνας υπάρχει ένας πίνακας με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία θορύβου αυτής της συσκευής. Έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε την απαιτούμενη μετριοφροσύνη αυτής της συσκευής, η οποία σας ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και, κατά συνέπεια, μπορείτε να μειώσετε τον θόρυβο της κουκούλας. Όταν δεν χρειάζεστε κουκούλα υψηλής ισχύος, μπορείτε να το μειώσετε, μειώνοντας έτσι τον θόρυβο.

  Κανόνες επιλογής

  Για να επιλέξετε την κουκούλα, η οποία εκδίδει το ελάχιστο επίπεδο θορύβου, θα πρέπει να ακολουθήσετε αρκετές σημαντικές συμβουλές. Μην αγοράζετε υπερβολικά ισχυρή κουκούλα, ειδικά αν δεν απαιτεί το μέγεθος της κουζίνας σας, θα είναι όμως αποτελεσματική, αλλά πολύ θορυβώδης για μικρό όγκο δωματίου. Το πιο βέλτιστο για το αυτί ενός ατόμου είναι ένα επίπεδο θορύβου περίπου σαράντα ντεσιμπέλ, οπότε προσπαθήστε να αγοράσετε ένα κάλυμμα του οποίου το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει αυτό το ποσοστό. Προσπαθήστε να αγοράσετε μια κουκούλα που θα διαθέτει ένα τηλεχειριστήριο ή ένα πίνακα ελέγχου, με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας, να ρυθμίσετε την ισχύ και, συνεπώς, το επίπεδο θορύβου αυτής της οικιακής συσκευής.

  Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ένταση ήχου του καλύμματος είναι το επίπεδο μόλυνσής του. Τα φιλτραρισμένα στοιχεία φίλτρου αυτής της συσκευής λειτουργούν αρκετές φορές πιο δυνατά από τα καθαρισμένα. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις εξόδους αέρα, επειδή η μόλυνση τους μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση του θορύβου της κουκούλας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά την αγορά αυτής της συσκευής, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικά προϊόντα και συσκευές καθαρισμού μαζί με αυτό. Όταν επιλέγετε μια κουκούλα κουζίνας, θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν αθόρυβες κουκούλες, κάθε τέτοια συσκευή κάνει ήχους, οπότε προτιμήστε τη συσκευή με το πιο άνετο άτομο για σας επίπεδο θορύβου.

  Ήσυχη κουκούλα κουζίνας: επισκόπηση των πιο ήσυχων μοντέλων

  Επιλέγουμε μια αθόρυβη κουκούλα: τη βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

  Υπερβολικά δυνατός εκτοξευτής μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους. Κατά μέσο όρο, τα ηχητικά επίπεδα στα περισσότερα μοντέλα είναι περίπου 55-60 dB, τα οποία είναι αισθητά και είναι δύσκολο ακόμη και να μείνετε στην κουζίνα (για να μην αναφέρουμε την επικοινωνία ή την παρακολούθηση της τηλεόρασης).

  Για να μην χαλάσετε τη δική σας άνεση, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μοντέλα με το χαμηλότερο επίπεδο ήχου κατά τη λειτουργία. Ο θόρυβος των κουκούλες και οι τρόποι μείωσης του μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά και κάτω - θα μάθουμε ποια μοντέλα είναι τα πιο "ήσυχα".

  Ποιο είναι το μέσο επίπεδο θορύβου στην κουκούλα;

  Το μέσο επίπεδο, το οποίο δημιουργεί μια κουκούλα με μέση ισχύ (περίπου 500-800 m³ / h) - περίπου 50-60 dB. Αν αυτός ο δείκτης στο τεχνικό διαβατήριο είναι υψηλότερος από 60 dB - αυτό δεν είναι επιθυμητό. Λοιπόν, αν το ποσοστό είναι κάτω από 50, αυτό είναι εξαιρετικό.

  Απλά πείτε: Η στάθμη ήχου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ. Όσο πιο ισχυρή είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά λειτουργεί. Και αντίστροφα: οι λιγότερο ισχυροί κουκούλες είναι πολύ πιο θορυβώδεις.

  Για παράδειγμα, μεταξύ των μονάδων εξάτμισης χαμηλής ισχύος (μέχρι 300-500 "κύβους" ανά ώρα) μπορείτε να βρείτε ήσυχα μοντέλα - μέχρι 49-50 dB. Εάν το μοντέλο έχει μέση ισχύ (υπό όρους από 500 έως 800 "κύβους" ανά ώρα), τότε σχεδόν σίγουρα θα είναι πιο δυνατά από 52 dB.

  Οι πιο ισχυρές εγκαταστάσεις (με χωρητικότητα 800 κύβους και άνω) είναι απίθανο να έχουν επίπεδο θορύβου κάτω από 53-55 dB. Πιθανότατα στη μέγιστη ισχύ θα ακούγονται αρκετά δυνατά, περίπου 57-60 dB, πνίγοντας την τηλεόραση εργασίας.

  Οι κατασκευαστές που παράγουν τις πιο ήσυχες κουκούλες

  Τα αθόρυβα μοντέλα (στα οποία ο "ήχος" είναι μικρότερος από τον μέσο όρο) βρίσκονται στη γραμμή του κάθε κατασκευαστή. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες σε αυτό το πλαίσιο ξεχωρίζουν επειδή έχουν "πιο ήσυχα" μοντέλα από τα υπόλοιπα.

  Κατάλογος κατασκευαστών που έχουν τις πιο "ήσυχες" κουκούλες:

  Τεχνολογίες για τη μείωση του θορύβου

  Για να εξασφαλίσουν χαμηλό επίπεδο θορύβου στην εργασία, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους και τεχνολογίες:

  Εγκαταστήστε δύο ανεμιστήρες αντί για ένα. Κατά συνέπεια, η ταχύτητα του κινητήρα μειώνεται και ακούγεται πιο ήσυχη. Επιπλέον, οι απορροφητήρες δύο ανεμιστήρων διαθέτουν μεγαλύτερο αποθεματικό ισχύος.

  Αυξήστε το πάχος των τοιχωμάτων του κελύφους. Εάν ο τοίχος της θήκης είναι πολύ λεπτός - ο ήχος θα είναι ισχυρός. Εκτός από το γεγονός ότι δεν θα "συγκρατήσει τον εαυτό του", έτσι και ο τοίχος θα αντηχεί. Και αντίστροφα: ένας πυκνός τοίχος "σβήνει" τον ήχο και δεν αντηχεί. Έλλειψη - αυξάνει το βάρος του προϊόντος, έτσι μπορείτε να αυξήσετε το πάχος σε μια ορισμένη τιμή.

  Η θέση του ανεμιστήρα απέχει πολύ από την είσοδο αέρα.

  Εγκατάσταση ακουστικών "παγίδων" (ηχοαπορροφητών) μέσα στην θήκη.

  Ασύρματοι κουκούλες: η βαθμολογία των πιο ήσυχων μοντέλων

  Θα συνθέσουμε μια σύντομη αξιολόγηση μοντέλων που λειτουργούν χωρίς θόρυβο (με ένα ελάχιστο επίπεδο) - αυτό θα βοηθήσει τον χρήστη να επιλέξει το "πιο ήπιο" κουκούλα. Τα δεδομένα ισχύουν στο τέλος του 2017.

  Για ευκολία, θα διανείμουμε τα μοντέλα στην περιοχή ισχύος.

  Οι πιο "ήσυχοι" κουκούλες με χωρητικότητα μέχρι 500 "κύβους":

  Krona Steel Bella (πλάτος 60 cm): παραγωγικότητα μέχρι 390 m³ / h, μέγιστο επίπεδο θορύβου - 46 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 8500 ρούβλια.

  Akpo WK-4 Nero Eco (60 cm): τραβάει μέχρι 420 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 48 dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 6500 ρούβλια.

  Maunfeld Aire 60 (60 cm) τραβήξτε έως 500 m³ / h, το μέγιστο επίπεδο θορύβου της - 48dB. Το μέσο κόστος είναι περίπου 5000 ρούβλια.

  Ardesia Basic-F (50 cm): ανέρχεται σε 190 m³ / h, ακούγεται έως 49 dB. Είναι κατά μέσο όρο 3500 ρούβλια.

  Indesit H 161 IX (60 cm): χωρητικότητα 230 m³ / h. Ακούγεται έως 50 dB. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι μέχρι 4500 ρούβλια.

  Μεταξύ των κουκούλες με παραγωγικότητα από 500 έως 800 "κύβους" ο μικρότερος θόρυβος γίνεται από τέτοια μοντέλα:

  Κορώνα Irida αισθητήρας 600: πλάτος 60 cm, χωρητικότητα μέχρι 500 m³ / h, η μέγιστη "ήχο" σε 50-52 dB. Είναι περίπου 15500.

  Elikor Ruby S4 (60 cm): αντλεί μέχρι 700 m³ / h. Δεν ακούγεται πιο δυνατά από 52 dB. Το κόστος είναι μέχρι 9000.

  Maunfeld Aire Fast 50 Inox (50 cm): αντλεί μέχρι 520 m³ / h. Ο μέγιστος θόρυβος είναι μέχρι 48 dB. Κοστίζει περίπου 6000.

  Αισθητήρας Shindo Pallada 60 SS / BG 4ETC (60 cm): αντλεί έως 760 m³ / h. Μπορεί να ηχήσει έως και 52 dB. Μπορείτε να αγοράσετε για 23-24 χιλιάδες.

  Korting KHC 6957 X (60 cm): παραγωγικότητα μέχρι 750 m³ / h. Το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι μέχρι 52 dB. Υπάρχουν περίπου 15 χιλιάδες.

  Hansa OKC 613 RBH (60 cm): αντλεί μέχρι 500 m³ / h. Το όριο έντασης είναι 53 dB. Κοστίζει περίπου 12 χιλιάδες.

  Teka DJE 60 inox (60 cm): παραγωγικότητα έως 700 m³ / h. Δαχτυλίδια έως 54 dB. Αξίζει περίπου 15 χιλιάδες.

  Τα πιο ισχυρά και "ήσυχα" μοντέλα των νοικοκυριών με χωρητικότητα πάνω από 800 "κύβους":

  Το Kuppersberg F 660 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, εκτείνεται σε 900 m³ / h. Ο θόρυβος θα είναι μέχρι 47 dB. Κοστίζει περίπου 22 χιλιάδες.

  Maunfeld Retro Quadr 60 (κεκλιμένο): πλάτος 60 cm, χωρητικότητα μέχρι 950 m³ / h. Ακούγεται έως 48 dB. Το κόστος είναι από 26 χιλιάδες.

  Kaiser AT 6400 Eco: πλάτος 60 cm, χωρητικότητα μέχρι 910 m³ / h. Δαχτυλίδια έως και 56 dB. Είναι περίπου 23 χιλιάδες.

  Παράδειγμα ενός ήσυχου μοντέλου (βίντεο)

  Ήσυχη κουκούλα κουζίνας: μια αναθεώρηση μοντέλων, προδιαγραφών και τύπων

  Στην κουζίνα και στο μπάνιο, ένα απόσπασμα είναι υποχρεωτικό. Είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα της ρύπανσης, να αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία και να κάνει το μικροκλίμα καθαρό και φρέσκο. Ωστόσο, οι συσκευές που έχουν υψηλή ισχύ, μερικές φορές είναι πολύ δυνατές. Το ήσυχο τέντωμα είναι το όνειρο πολλών νοικοκυρών. Η αναθεώρηση αυτών των μοντέλων θα κάνει τη σωστή επιλογή.

  Αρχή λειτουργίας

  Κατά την εκτέλεση οικιακών συσκευών υπάρχει χαρακτηριστικός θόρυβος. Αυτό οφείλεται στη λειτουργία του κινητήρα και του ανεμιστήρα. Απόλυτα θορυβώδης μονάδα δεν έχει ακόμη εφευρεθεί, αλλά υπάρχουν μοντέλα που μπορούν να λειτουργούν αρκετά ήσυχα.

  Η δημιουργία θορύβου επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες:

  1. Απόδοση - μια παράμετρος που είναι θεμελιώδης όταν επιλέγετε μια κουκούλα. Δείχνει την ποσότητα αέρα που περνάει μέσα από τη συσκευή. Εκφράζεται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα.
  2. Ισχύς - η ισχύς της εισαγωγής μολυσμένου αέρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να λειτουργεί ο κινητήρας και συνεπώς δημιουργεί θόρυβο.

  Οι κατασκευαστές προσπαθούν, χωρίς μείωση της ισχύος, να μειώσουν τον όγκο του εξοπλισμού.

  Πλεονεκτήματα των ήσυχων μοντέλων

  Για τη δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος στην κουζίνα, το επίπεδο θορύβου των οικιακών συσκευών είναι σημαντικό. Ως εκ τούτου, πολλοί καταναλωτές άρχισαν να πληρώνουν σε αυτή την παράμετρο όχι λιγότερη προσοχή από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα ήσυχα δείγματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • η αθόρυβη κουκούλα σας επιτρέπει να παρακολουθείτε άνετα την τηλεόραση ενώ μαγειρεύετε ή μιλάτε.
  • σε κουζίνες-σαλόνια ή μικρά διαμερίσματα τέτοιου είδους τεχνική επιτρέπει στα μικρά παιδιά να κοιμούνται εύκολα ή ενήλικες για να ξεκουραστούν.

  Ο θορυβώδης απορροφητήρας πρέπει να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα, αλλά δεν παρεμβαίνει στο μαγείρεμα και την επικοινωνία.

  Φορτίο θορύβου

  Το ελάχιστο επίπεδο έντασης έχει ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Έχει αποδειχθεί από καιρό ότι ο έντονος θόρυβος μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την υγεία του ατόμου και τη γενική ευημερία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους κατοίκους μεγάλων μεγαλουπόλεων, όπου το επίπεδο των ντεσιμπέλ πέφτει μερικές φορές από την κλίμακα.

  Προκειμένου η συσκευή να λειτουργεί με μεγαλύτερη απόδοση, εγκαθίστανται ισχυροί ανεμιστήρες για σχεδίαση. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο έχουν μια ελαφρώς διαφορετική αρχή. Για να εξασφαλιστεί η ήσυχη εργασία, οι κατασκευαστές μειώνουν τον αριθμό και τη θέση τους. Την ίδια στιγμή, η ισχύς παραμένει στο ίδιο επίπεδο.

  Οι ανεμιστήρες για την αφαίρεση θορύβου τοποθετούνται εκτός του εξοπλισμού. Επομένως, δεν αποτελούν πρόσθετο φραγμό για τη διέλευση του αέρα. Ως εκ τούτου, ο κινητήρας αυξάνει τις αεροδυναμικές ιδιότητες και συνεπώς ο θόρυβος μειώνεται.

  Τύποι σιωπηλών κουκούλες

  Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, οι κουκούλες μπορεί να είναι διαφορετικές. Εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη με υπάρχοντα σωλήνα αερισμού, τότε αυτός ο τύπος ονομάζεται τύπος καναλιού. Ο αέρας που διέρχεται από τον αγωγό δημιουργεί υπερβολική δόνηση.

  Οι αγωγοί καναλιών είναι πολύ σιωπηλοί. Μια τέτοια περίπτωση είναι ικανή να μειώνει την ένταση του ήχου αρκετές φορές. Η έδραση είναι επίσης ένα μεγάλο πρόβλημα. Οι ανεμιστήρες σε αθόρυβες παραλλαγές τροφοδοτούνται με στοιχεία υψηλής ακρίβειας, τα οποία εμποδίζουν το κτύπημα του άξονα του κινητήρα.

  Το μπάνιο είναι συνεχώς υψηλή υγρασία. Για να διατηρείτε το δωμάτιο σωστά, χρειάζεστε συνεχή αερισμό και ένταση αέρα. Σε αυτή την περίπτωση συνιστώνται μοντέλα με βαλβίδα αντεπιστροφής. Βρείτε μια πολύ ήσυχη επιλογή είναι αδύνατη. Αλλά οι ήχοι που δημοσιεύει το σύγχρονο ανεμιστήρα για την εξάτμιση (σιωπηλή) με βαλβίδα ελέγχου, δεν δημιουργούν δυσφορία για όλα τα μέλη της οικογένειας.

  Η ουσία της λειτουργίας της βαλβίδας ελέγχου κατά το ότι εμποδίζει την είσοδο του αέρα μέσα αποβλήτων και των οσμών από τους γείτονες. Ανεμιστήρες για εξάτμισης στο μπάνιο σιωπηλή βοήθεια διατήρηση της απαραίτητης μικροκλίμα και άνετη διαμονή στο μπάνιο, ενώ εργάζονται.

  Εάν χρειάζεστε ένα μοντέλο που κρυφά κρυφά στην κουζίνα και καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο, μπορείτε να εξετάσετε τα ενσωματωμένα μοντέλα. Μπορούν να στερεωθούν με ασφάλεια σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας ή να αναρτηθούν κάτω από το ντουλάπι.

  Η θορυβώδης ενσωματωμένη κουκούλα δεν παρέχει μόνο μια άνετη διαμονή στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, αλλά είναι εντελώς αόρατη.

  Απόχρωση της επιλογής

  Για να επιλέξετε το βέλτιστο μοντέλο της κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλές παραμέτρους. Οι καταναλωτές ενδέχεται να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά οι σημαντικοί παράγοντες είναι οι εξής:

  • τύπος συσκευής.
  • ισχύ και απόδοση ·
  • συνολικές διαστάσεις.
  • τον τύπο του σώματος και τη λύση χρώματος.

  Εάν κατανοήσετε αυτά τα χαρακτηριστικά, τότε το επόμενο κριτήριο είναι το επίπεδο θορύβου. Για να διασφαλιστεί ότι η ένταση της συσκευής πληροί τις απαιτήσεις των απαιτητικών οικογενειών, η κουκούλα πρέπει να έχει επίπεδο θορύβου μικρότερο από 50 ντεσιμπέλ.

  Αξίζει να δίνετε προσοχή στον αριθμό των ταχυτήτων. Είναι με τη μείωση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά την ένταση. Μην τραβάτε τη συσκευή με την υψηλότερη ισχύ. Αυτός θα είναι a priori άσκοπα θορυβώδης.

  Για να διατηρήσετε τη μονάδα σωστή και να απολαύσετε ήχους ήχους, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε έγκαιρα τη συντήρηση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καθαρίζετε εγκαίρως τα φίλτρα και το σύστημα αγωγών.

  Καινοτόμες τεχνολογίες

  Οι θορυβώδεις κουκούλες για την κουζίνα παράγονται από πολλούς γνωστούς κατασκευαστές. Προκειμένου να γίνουν αθόρυβα, εφαρμόζονται τεχνικές εξελίξεις. Ο βασικός είναι ο ανεμιστήρας. Από το έργο του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ένταση του έργου των οικιακών συσκευών.

  Για την παραγωγή αθόρυβων μοντέλων χρησιμοποιούνται ειδικοί ηλεκτρικοί κινητήρες, οι οποίοι έχουν ομαλή λειτουργία. Επιπλέον, χρησιμοποιείται μόνωση θορύβου. Γι 'αυτό, τα πάνελ καλύμματος χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κουκούλες, που κρατούν τους ήχους μέσα και δεν αφήνουν από το εξωτερικό. Τέτοιες συσκευές δεν είναι μόνο άνετες από την άποψη του θορύβου, αλλά και φαίνονται αρκετά αισθητικές.

  Μια άλλη πονηριά στην κατασκευή τέτοιων συσκευών είναι η χρήση αντι-δονητικών μαξιλαριών. Βλέπουν αισθητά την ταλάντωση των εσωτερικών τμημάτων και μειώνουν την ένταση του κινητήρα. Χρησιμοποιώντας μόνο δύο ανεμιστήρες μειώνει το φορτίο του κινητήρα, έτσι λειτουργεί πιο αθόρυβα.

  Οι πιο διάσημοι κατασκευαστές για την ανάπτυξη οικιακών συσκευών προσέλκυσαν τους αεροδυναμικούς μηχανικούς. Με τη βοήθεια υπολογισμών, καθορίζουν τη βέλτιστη ισχύ και μειώνουν τον θόρυβο όταν βελτιστοποιούν τις ροές αέρα.

  Διαφήμιση Stunt

  Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν κουκούλες και εξασφαλίζουν την απόλυτη αθόρυβη λειτουργία τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να πιστεύουμε τέτοιες αναφορές. Οποιαδήποτε οικιακή συσκευή εκπέμπει ήχο. Αυτό χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα του έργου του. Μια σιωπηρή κουκούλα έχει ένα ελαχιστοποιημένο επίπεδο έντασης, αλλά είναι αδύνατο να το ξεφορτωθείτε εντελώς.

  Τα πιο ήσυχα μοντέλα είναι εκείνα που κατασκευάζονται σε ειδική θήκη που παρέχει ηχομόνωση. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτείται ένα πάνελ, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την ισχύ και την ένταση. Αν δεν χρειάζεστε υψηλή απόδοση, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το επίπεδο θορύβου.

  Επισκόπηση των ήσυχων κουζινών κουζίνας

  Τώρα πολλοί καταναλωτές προσπαθούν να επιλέξουν οικιακές συσκευές, οι οποίες παράγουν το λιγότερο δυσάρεστο θόρυβο. Με τη βοήθειά της μπορείτε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού χωρίς να ενοχλείτε τον ύπνο των παιδιών ή τους κουρασμένους συγγενείς.

  Cata TF 2003 Duralum

  Η κινεζική οικιακή συσκευή έχει δύο λειτουργίες ταχύτητας που αλλάζουν με συμβατικά κουμπιά. Οι ήσυχοι κουζίνες (60 cm) είναι πολύ δημοφιλείς επιλογές, οπότε το μοντέλο είναι αρκετά δημοφιλές. Οι διαστάσεις του: 60,0 x 47,3 x 14,0 εκ. Η στάθμη θορύβου δεν υπερβαίνει τα 44 ντεσιμπέλ.

  Ο αποσυνφητής αναφέρεται στην επιλογή προϋπολογισμού, δεν διαθέτει οθόνη αφής, ο έλεγχος είναι εντελώς μηχανικός. Ωστόσο, το μοντέλο είναι αρκετά ήσυχο, έτσι βρήκα τον πελάτη μου.

  Krona χάλυβα Bella 600

  Η γερμανική οικιακή συσκευή διακρίνεται από την ποιότητα και τον κομψό σχεδιασμό της. Περιλαμβάνεται φίλτρο λίπους. Υπάρχει ένα μέρος για την εγκατάσταση άνθρακα, αλλά θα πρέπει να αγοραστεί επιπλέον.

  Ο έλεγχος είναι επίσης μηχανικός, υπάρχουν τρεις ταχύτητες. Το επίπεδο θορύβου εξαρτάται από τη λειτουργία του κινητήρα και κυμαίνεται από 39 έως 46 decibel. Για ευκολία εργασίας παρέχεται ο φωτισμός. Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, κάνει εξαιρετική δουλειά στην αφαίρεση δυσάρεστων οσμών.

  Για να απορροφήσετε αποτελεσματικά την κουκούλα και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κυκλοφορίας, συνιστάται η εγκατάσταση φίλτρου ξυλάνθρακα. Σε κάθε περίπτωση, η συσκευή είναι αρκετά παραγωγική και ισχυρή, αλλά λειτουργεί ήσυχα.

  Indesit Η 161,2 ΒΚ

  Ένα δημοφιλές εμπορικό σήμα, αλλά όχι το πιο ήσυχο. Αλλά το κόστος της επιτρέπει στους καταναλωτές να σταματήσουν την επιλογή τους σε αυτό το μοντέλο. Η χωρητικότητα είναι μέχρι 250 m3 / h. Ταυτόχρονα, το επίπεδο έντασης δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ με την υψηλότερη ισχύ.

  Elica Oretta Wh / Α / 60

  Ιταλική εξάτμιση, η οποία είναι ο ηγέτης μεταξύ των αθόρυβων μοντέλων. Μόνο η τιμή του εμποδίζει ορισμένους από την αγορά. Ωστόσο, το επίπεδο θορύβου με χωρητικότητα μέχρι 900 m3 / h, δεν υπερβαίνει τα 32 decibel.

  Η κουκούλα διαθέτει λαμπτήρες αλογόνου για φωτισμό. Ο τρόπος ελέγχου είναι μηχανικός. Υπάρχει ένας τρόπος κυκλοφορίας, ο οποίος παρέχεται από το ενσωματωμένο φίλτρο άνθρακα.

  Μεταξύ όλων των επιλογών που εξετάστηκαν, η ιταλική συσκευή είναι η πιο ήσυχη. Όμως, με βάση τις απαιτήσεις και τις διαστάσεις των χώρων, κάθε καταναλωτής θα είναι σε θέση να επιλέξει την πιο αποδεκτή επιλογή για ποιότητα και τιμή.

  Κουκούλες μπάνιου

  Το μπάνιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς καλό εξαερισμό. Η θορυβώδης κουκούλα για το μπάνιο προσφέρει μια άνετη διαμονή και αποδεκτές συνθήκες για τους γείτονες. Η επιλογή πρέπει να βασίζεται στην περιοχή του δωματίου, στην ένταση της χρήσης και στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του.

  Soler Palau SILENT-100 CHZ

  Το πιο καθολικό μοντέλο, το οποίο διαθέτει επίσης αισθητήρα υγρασίας. Ενεργοποιείται ανεξάρτητα εάν έχει ξεπεραστεί ο δείκτης ρυθμού. Η απόδοση είναι μάλλον μικρή - 95 cu. m / ώρα. Μια τέτοια συσκευή είναι κατάλληλη για μικρά μπάνια μέχρι 5 τετραγωνικά μέτρα. m. Ωστόσο, ο ανεμιστήρας είναι πολύ ήσυχος. Το επίπεδο θορύβου είναι συγκρίσιμο με το ψίθυρο και είναι 26 ντεσιμπέλ.

  «VENTS 100 Kwait»

  Έξυπνος, αλλά έξυπνος ανεμιστήρας. Είναι σε θέση να οδηγήσει μέσα σε μια ώρα σε 97 cu. m αέρα. Το μοντέλο μπορεί να συνδεθεί στον αγωγό ή να εγκατασταθεί απευθείας στον άξονα.

  Η συσκευή απαιτεί υποχρεωτική ενεργοποίηση. Αλλά είναι δυνατό να τεθεί σε αυτόματο τρόπο εάν αγοράσετε πρόσθετο εξοπλισμό. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η υψηλή ισχύς και το χαμηλό επίπεδο θορύβου, μέχρι 25 ντεσιμπέλ. Η συσκευή προστατεύεται από υπερθέρμανση και υπερβολική υγρασία. Η χαμηλή τιμή καθιστά το μοντέλο δημοφιλές.

  Electrolux EAF-150

  Η καλύτερη επιλογή για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Το μοντέλο μπορεί να οδηγήσει έως και 320 cu. m αέρα ανά ώρα. Η συσκευή διαθέτει αποκλειστική πρόσοψη που την ξεχωρίζει από τους συνηθισμένους οπαδούς. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με ένα άλλο. Είναι ακόμη δυνατό να αλλάξετε το χρώμα της συσκευής.

  Μεταξύ των πλεονεκτημάτων είναι η δυνατότητα να τοποθετείτε οπουδήποτε. Η μονάδα είναι εγκατεστημένη σε αγωγό αέρα, σε οροφή ή σε τοίχο. Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στο έργο.

  Το επίπεδο θορύβου για μια τέτοια μεγάλη απόδοση είναι αποδεκτό, είναι 35 ντεσιμπέλ. Η απλότητα εξυπηρέτησης, η ευκολία εγκατάστασης και η τιμή προϋπολογισμού καθιστούν την επιλογή σε ζήτηση.

  Οι ανεμιστήρες για την εξαγωγή στο μπάνιο είναι αθόρυβοι και είναι μια χρήσιμη και φθηνή εξαγορά. Ανακουφίζουν την υγρασία και δεν παρεμβαίνουν στην άνετη διαμονή σε εσωτερικούς χώρους.

  Ήσυχο κουκούλες κουζίνας

  Κουκούλες για την κουζίνα - είναι σύγχρονες συσκευές που σας βοηθά να λύσει το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο. Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα, πολλοί επισημαίνουν, πρώτα απ 'όλα, σχετικά με το σχεδιασμό, το μέγεθος, το σχήμα, την ικανότητα, το χρώμα, το υλικό, καθώς και ο πιο σημαντικός παράγοντας - ο θόρυβος του.

  Για πολλούς, είναι επίσης σημαντικό να έχουμε μια λειτουργία φωτισμού, την παρουσία αισθητήρων που ανταποκρίνονται στην υγρασία, τις αλλαγές θερμοκρασίας και την παρουσία πίνακα ή συσκευής τηλεχειρισμού. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η τιμή αυτής της συσκευής.

  Αλλά όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του θορύβου, αφού ένα τέτοιο απόσπασμα θα κάνει τη διαμονή στην κουζίνα ευχάριστη για κάθε ερωμένη.

  Αυτό το χαρακτηριστικό σας επιτρέπει όχι μόνο να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα οσμές, αλλά και να δώσει την ευκαιρία χωρίς περιττά εμπόδια για να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική στην κουζίνα, βλέποντας τηλεόραση ή απλά να μιλούν μεταξύ τους ή στο τηλέφωνο, η φωνή του αυξάνεται.

  Επιπλέον, η οικοδέσποινα, ο οποίος έχει ένα μωρό στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει μια σιωπηλή κουκούλα, χωρίς να ανησυχείτε ότι ο ήχος της ξυπνήσει το μωρό κοιμάται, ώστε να μπορείτε με ασφάλεια να μαγειρέψουν το γεύμα ή το δείπνο, ενώ το μωρό κοιμάται. Επιπλέον, μια ήσυχη κουκούλα - μια εξαιρετική λύση για την κουζίνα, η οποία είναι ενσωματωμένη στο σαλόνι.

  Οι υπερβολικές μυρωδιές δεν θα πέσουν σε ένα τέτοιο σαλόνι και τα μέλη της οικογένειας ή οι φιλοξενούμενοι που είναι παρόντες δεν θα ενοχλούνται από το θόρυβο μιας τέτοιας κουκούλας.

  Για τη σωστή επιλογή κουκούλας, πρέπει να έχετε πληροφορίες σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Γνωρίζοντας τους, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αυτό το είδος κουκούλας, το οποίο είναι κατάλληλο για εσάς και θα είναι λιγότερο θορυβώδες.

  Με βάση το κριτήριο της αρχής της εργασίας, εξάγονται αποσπάσματα που απομακρύνουν πλήρως τον εξαγόμενο αέρα, ρίχνοντάς τον έξω από την κουζίνα. Αυτό το μοντέλο εξόρυξης ονομάζεται βρύση.

  Ο αγωγός αέρα αυτού του σχεδιασμού κατευθύνεται προς τον κοινό χώρο αερισμού του σπιτιού ή προς το δρόμο μέσω του τοίχου του σπιτιού.

  Ο δεύτερος τύπος καλύμματος με βάση την αρχή λειτουργίας είναι ένας απορροφητήρας ανακύκλωσης. Αυτή η συσκευή δεν αφαιρεί τον αέρα από το δωμάτιο, αλλά, αντίθετα, το απορροφά μέσα, όπου ο αέρας διέρχεται από δύο επίπεδα διήθησης και έχει ήδη επιστραφεί στην κουζίνα σε καθαρισμένη μορφή χωρίς περιττές οσμές. Ένα τέτοιο εκχύλισμα ονομάζεται διήθηση.

  Οι θόρυβοι της κουζίνας είναι επίσης διαφορετικοί στους τύπους της στερέωσης τους.

  Έτσι, η πιο κλασική μορφή αυτών των αποσπασμάτων είναι καμινάδα κουκούλες, που έλαβε το όνομά της οφείλεται στο γεγονός ότι νωρίτερα είχαν χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση του καπνού καμινάδα, αλλά τώρα είναι πολύ δημοφιλής για τις σύγχρονες κουζίνες και κουζίνα είναι ξεχωριστές συσκευές.

  Οι κουκούλες τζάκι για την κουζίνα, ανάλογα με τον μηχανισμό, μπορούν να είναι πολύ ήσυχοι και, κατά κανόνα, έχουν τη μορφή ενός κόλουρου κώνου. Με άλλα λόγια, ονομάζονται θολωτά, είναι αρκετά μεγάλα και, λόγω αυτού, αυτός ο τύπος κουκούλας απαιτεί ένα ειδικό μέρος και έναν αξιόπιστο τρόπο για τον καθορισμό τους.

  Ένας άλλος τύπος είναι οι κρέμονται κουκούλες. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα των σιωπηλών κουκούλες, είναι πιο συμπαγή, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικά. Αυτή η κουκούλα μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας ή να αναρτηθεί κάτω από ένα ντουλάπι κουζίνας.

  Μια τέτοια σιωπηρή κουκούλα έχει ένα μικρό μέγεθος και μια πιο δημοκρατική τιμή, είναι ιδανική για ακόμη και τη μικρότερη κουζίνα και θα προσφέρει καλή μόνωση θορύβου.

  Επιπλέον, αυτές οι ήσυχες κουκούλες είναι επίσης αρκετά αόρατες στην κουζίνα και καταλαμβάνουν το ελάχιστο ποσό χώρου.

  Ένας άλλος τύπος αθόρυβης κουκούλας κουζίνας είναι οι κουκούλες των νησιών, οι οποίες είναι μια τεχνική με τη μορφή ενός πίνακα - ενός νησιού. Αυτή η επιλογή είναι καλύτερη για μια μεγάλη, ευρύχωρη κουζίνα. Εκτός από το σχήμα του τραπέζι, οι κουκούλες μπορούν να έχουν μια μεγάλη ποικιλία εμφάνιση, μπορούν ακόμη και να ενσωματωθούν στην οροφή.

  Από αυτό το στοιχείο της κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο και είναι ακόμα δύσκολο να κρύψει, πολλά από αυτά είναι διακοσμημένα με διάφορα σχέδια και στοιχεία, τα εν λόγω αποσπάσματα έχουν διακόσμηση κάτω στο παλαιό σχεδιασμό, έτσι ώστε αυτή η κουκούλα μπορεί να γίνει ανεξάρτητη και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο του εσωτερικού. Αυτές οι κουκούλες είναι αρκετά ακριβές, αλλά πολύ ισχυρές, καθαρίζουν απόλυτα τον αέρα και δεν κάνουν πολύ θόρυβο.

  Ανάλογα με τη θέση των κουζινών κουζίνας, διακρίνονται τα μετωπικά και τα γωνιακά σχέδια.

  Οι γωνιακοί κουκούλες είναι πιο κατάλληλοι για κουζίνες με μικρό χώρο, καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο και είναι ιδανικοί για δωμάτια στα οποία η σόμπα ή η επιφάνεια μαγειρέματος έχουν γωνιακή διάταξη.

  Επιπλέον, η γωνιακή τοποθέτηση θα βοηθήσει να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος και να γίνει πιο ήσυχο. Η γωνιακή αθόρυβη κουκούλα λόγω της συμπαγούς λειτουργίας της θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την απόδοση της χρήσης της κουζίνας, η οποία είναι πολύ βολική και λειτουργική.

  Όταν επιλέγετε μια κουκούλα κουζίνας χωρίς θόρυβο, δώστε προσοχή και στο μέγεθός της, θα πρέπει να είναι ανάλογη με το μέγεθος της πλάκας.

  Η υπερβολικά μεγάλη κουκούλα θα φανεί γελοία και θα μοιάζει με γείσο πάνω από την εστία, ώστε να μπορεί να χαλάσει το σχέδιο της κουζίνας.

  Πολλοί κατασκευαστές παράγουν κουζίνες χωρίς θόρυβο, κατάλληλες για ένα συγκεκριμένο μοντέλο και μέγεθος της πλάκας, οπότε τώρα η επιλογή μιας τέτοιας συσκευής είναι πολύ απλή.

  Αυτό το σημαντικό χαρακτηριστικό της κουκούλας εξαρτάται κυρίως από τη δύναμή της. Δηλαδή, όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου. Ο θόρυβος επηρεάζεται επίσης από την απόδοση της κουκούλας κουζίνας.

  Η απόδοση είναι ένας δείκτης που καθορίζει τον όγκο του αέρα σε κυβικά μέτρα που η συσκευή αυτή θα περάσει μέσα από τον εαυτό του και το φίλτρο σε ωριαία ώρα.

  Η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμουλα, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την κουκούλα με την οποία ο δείκτης απόδοσης είναι κατάλληλος για την κουζίνα σας.

  Λάβετε υπόψη ότι για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια κουκούλα με μεγάλη χωρητικότητα, αφού είναι αρκετή και μικρή, ειδικά επειδή ένα τέτοιο απόσπασμα θα είναι θορυβώδες.

  Ο τύπος εκτροπής της κουκούλας μπορεί να επιλεγεί με παρόμοιο υπολογισμό, πολλαπλασιάζοντας μόνο τον αριθμό κατά 1,3, πράγμα που είναι απαραίτητο για να ληφθεί υπόψη το μήκος του εξαερισμού και του άξονα εξαερισμού.

  Έτσι, μπορείτε να προσδιορίσετε την απόδοση της κουκούλας, η οποία επηρεάζει άμεσα τον θόρυβο.

  Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της εξάτμισης, ο θόρυβος προέρχεται από τον κινητήρα του, επομένως όσο υψηλότερη είναι η ισχύς της καπό, τόσο πιο ισχυρό είναι ο κινητήρας που διαθέτει και ο ισχυρότερος κινητήρας με τη σειρά του παράγει υψηλότερο επίπεδο θορύβου.

  Οι κατασκευαστές προσπαθούν να δημιουργήσουν την πιο σιωπηρή κουκούλα, γι 'αυτό χρησιμοποιούν πολύ ήσυχους οπαδούς που δεν αντιλαμβάνονται καθόλου τα αυτιά ενός συνηθισμένου ατόμου.

  Οι πιο ήσυχοι κουκούλες είναι συσκευές εξοπλισμένες με ειδικά ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά. Για τους κατασκευαστές απομόνωσης θορύβου χρησιμοποιούν πάνελ περίπτωσης, τα οποία σχεδόν δεν μεταδίδουν ήχο.

  Αυτά τα εκχυλίσματα είναι πιο άνετα για την ανθρώπινη αντίληψη.

  Πολλοί κατασκευαστές στη δημιουργία αυτής της συσκευής προτιμούν μόνο τα πιο σύγχρονα και υψηλής ποιότητας υλικά, τα οποία επηρεάζουν την τιμή αυτών των κουζινών κουζίνας και, κατά συνέπεια, τέτοιες συσκευές είναι πιο ήσυχες.

  Ένας άλλος τρόπος για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος της κουκούλας είναι να εγκατασταθούν δύο ανεμιστήρες ταυτόχρονα, καθώς η κοινή τους λειτουργία μειώνει την ταχύτητα του κινητήρα και, στη συνέχεια, μειώνεται το επίπεδο θορύβου του συνολικού σχεδιασμού της κουκούλας κουζίνας.

  Οι κατασκευαστές προσελκύονται να δουλεύουν σε αυτές τις συσκευές από τους επιστήμονες-aerohydrodynamics, οι οποίοι υπολογίζουν τη δύναμη και το θόρυβο των καυσαερίων βελτιστοποιώντας τις ροές αέρα. Αυτές οι μέθοδοι καθιστούν τη χρήση κουκούλας κουζίνας πιο ήσυχη και επομένως άνετη.

  Πολλοί κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι οι κουκούλες τους είναι απόλυτα σιωπηλή, αλλά είναι απλά ένα διαφημιστικό κόλπο, σαν να μάθετε σχόλια αυτού του χρήστες συσκευών, είναι της μόδας να συμπεράνουμε ότι εντελώς αθόρυβο κουκούλες δεν συμβαίνει. Όλες οι ποικιλίες κουκούλες παράγουν έναν ήχο, θόρυβο, τη διαφορά μεταξύ διαφορετικών κουκούλες μόνο σε πόσο ισχυρό θόρυβο. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τα επίπεδα θορύβου με διάφορους τρόπους, αλλά δεν μπορούν να απαλλαγούν από αυτό εντελώς.

  Τώρα, σχεδόν κάθε είδος οικιακών συσκευών που παράγει θόρυβο, δείχνει έναν δείκτη που χαρακτηρίζει το επίπεδό του. Αλλά κάθε άτομο με τον δικό του τρόπο είναι δεκτικό σε αυτόν τον δείκτη, έτσι μια κουκούλα για κάποιον θα φαίνεται πολύ ήσυχη, αλλά για ένα άλλο αρκετά θορυβώδες.

  Όταν βρίσκεστε στην κουζίνα σας ή στο σαλόνι όπου είναι εγκατεστημένη η κουκούλα, υπάρχει απόλυτη σιωπή, δηλαδή όλες οι τεχνικές συσκευές είναι απενεργοποιημένες, τότε το επίπεδο θορύβου έχει ακόμα μια θέση. Ειδικά για τους κατοίκους της πόλης, κατά κανόνα, το ηχητικό υπόβαθρο ενός τυπικού διαμερίσματος πόλης είναι περίπου τριάντα ντεσιμπέλ.

  Το κρίσιμο επίπεδο θορύβου, το οποίο προκαλεί δυσφορία σε κάθε άτομο, είναι το επίπεδο θορύβου περίπου εκατόν είκοσι ντεσιμπέλ.

  Τώρα, οι εταιρείες που παράγουν κουκούλες χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους και τεχνολογίες, έτσι ώστε το επίπεδο θορύβου των κουκούλες να είναι χαμηλότερο. Η κουκούλα θεωρείται η πιο ήσυχη, η μηχανή της οποίας τοποθετείται σε ειδική θήκη, η οποία εξασφαλίζει την ηχομόνωση της.

  Σε ορισμένα μοντέλα κουζινών κουζίνας υπάρχει ένας πίνακας με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία θορύβου αυτής της συσκευής. Έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε την απαιτούμενη μετριοφροσύνη αυτής της συσκευής, η οποία σας ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και, κατά συνέπεια, μπορείτε να μειώσετε τον θόρυβο της κουκούλας.

  Όταν δεν χρειάζεστε κουκούλα υψηλής ισχύος, μπορείτε να το μειώσετε, μειώνοντας έτσι τον θόρυβο.

  Για να επιλέξετε την κουκούλα, η οποία εκδίδει το ελάχιστο επίπεδο θορύβου, θα πρέπει να ακολουθήσετε αρκετές σημαντικές συμβουλές. Μην αγοράζετε υπερβολικά ισχυρή κουκούλα, ειδικά αν δεν απαιτεί το μέγεθος της κουζίνας σας, θα είναι όμως αποτελεσματική, αλλά πολύ θορυβώδης για μικρό όγκο δωματίου.

  Το πιο βέλτιστο για το αυτί ενός ατόμου είναι ένα επίπεδο θορύβου περίπου σαράντα ντεσιμπέλ, οπότε προσπαθήστε να αγοράσετε ένα κάλυμμα του οποίου το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει αυτό το ποσοστό.

  Προσπαθήστε να αγοράσετε μια κουκούλα που θα διαθέτει ένα τηλεχειριστήριο ή ένα πίνακα ελέγχου, με το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο τρόπο λειτουργίας, να ρυθμίσετε την ισχύ και, συνεπώς, το επίπεδο θορύβου αυτής της οικιακής συσκευής.

  Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την ένταση ήχου του καλύμματος είναι το επίπεδο μόλυνσής του. Τα φιλτραρισμένα στοιχεία φίλτρου αυτής της συσκευής λειτουργούν αρκετές φορές πιο δυνατά από τα καθαρισμένα. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις εξόδους αέρα, επειδή η μόλυνση τους μπορεί επίσης να προκαλέσει αύξηση του θορύβου της κουκούλας.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, κατά την αγορά αυτής της συσκευής, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικά προϊόντα και συσκευές καθαρισμού μαζί με αυτό. Όταν επιλέγετε μια κουκούλα κουζίνας, θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν αθόρυβες κουκούλες, κάθε τέτοια συσκευή κάνει ήχους, οπότε προτιμήστε τη συσκευή με το πιο άνετο άτομο για σας επίπεδο θορύβου.

  Επιλέξτε μια αθόρυβη κουκούλα στην κουζίνα

  Κάθε νοικοκυρά γνωρίζει ότι είναι δύσκολο στην κουζίνα να απαλλαγεί από ξένες οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ως εκ τούτου, σε πολλά σαλόνια σε αυτά τα δωμάτια έχουν εγκατασταθεί ειδικές κουκούλες κουζίνας που λύουν αυτό το πρόβλημα.

  Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένας άλλος - θόρυβος από την εργασία αυτής της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε κουκούλες, το εύρος των οποίων στην αγορά είναι πολύ μεγάλο, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο επίπεδο του θορύβου κατά τη λειτουργία.

  Για το σκοπό αυτό, γράφτηκε αυτή η αναθεώρηση, η οποία θα σας πει πώς να επιλέξετε μια αθόρυβη κουκούλα για την κουζίνα.

  Απόδοση και θόρυβος

  Δεν είναι μυστικό ότι το έργο των κουζινών κουζίνας συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο θόρυβο, το οποίο συνδέεται με το έργο του ηλεκτροκινητήρα, τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα: δεν υπάρχουν εντελώς σιωπηλά συστήματα εξάτμισης στην αγορά ακόμα.
  Οι ακόλουθες παράμετροι επηρεάζουν την παραγωγή θορύβου:

  1. Η απόδοση είναι το κύριο χαρακτηριστικό που δείχνει πόσες κουκούλες επιτρέπουν μέσω κυβικών μέτρων αέρα μέσα από τον εαυτό της κατά τη διάρκεια 60 λεπτών λειτουργίας.
  2. Περιοχή της κουζίνας.
  3. Η ισχύς του συστήματος εξάτμισης εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου.

  Από όλα περιγράφονται μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι παράμετροι αυτές σχετίζονται μεταξύ τους, και μπορούν να υπολογίζεται με τον τύπο: το ύψος και το εμβαδόν του δαπέδου πολλαπλασιάζεται με 12. Το αποτέλεσμα θα δείξει τον αριθμό των φορών που πρέπει να ενημερωθεί στην κουζίνα όταν μαγειρεύετε σύμφωνα με τα ρωσικά πρότυπα του αέρα.

  Αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, τότε το αποτέλεσμα πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 1,3 λαμβάνοντας υπόψη το μήκος του κανονικού αγωγού, το βάθος του ορυχείου και τον αριθμό των ορόφων στο κτίριο. Οι περισσότεροι αγοραστές αναρωτιούνται γιατί τέτοιοι υπολογισμοί είναι απαραίτητοι. Σκοπός τους είναι να επιλέξετε το σωστό καπό για το δωμάτιό σας.

  Κατά την αγορά ενός τέτοιου συστήματος, πρέπει να λαμβάνετε υπόψη την απαιτούμενη απόδοση και στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία.

  Κατά την αγορά, πρέπει να ξέρετε ότι όταν επιλέγετε μια νέα κουκούλα, πρέπει να πάρετε την απόδοση ελαφρώς υψηλότερη από την απαραίτητη, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αέρα να είναι κανονική.

  Πρότυπο στάθμης θορύβου

  Οι κατασκευαστές εργάζονται όλο και περισσότερο για να δημιουργούν αθόρυβους απορροφητήρες για να κάνουν το μαγείρεμα ακόμα πιο ευχάριστο.

  Μέχρι σήμερα, υπάρχουν ήδη ειδικές εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση: δημιουργούνται ανεμιστήρες με κινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν ήσυχα. Ο άνθρωπος σχεδόν δεν πιάζει θόρυβο από τη λειτουργία ενός τέτοιου συνόλου.

  Κάθε μέρα ένα άτομο αντιμετωπίζει διαφορετικό θόρυβο και για να κατανοήσει τη δύναμή του, εξετάστε τα ακόλουθα παραδείγματα:

  • Συνομιλία ψιθυρίζοντας σε απόσταση ενός μέτρου - 20 dB.
  • Οι φωνές των ατόμων στην αίθουσα δεν υπερβαίνουν τα 30 dB. Σημειώστε ότι αυτό το επίπεδο θορύβου είναι το μέγιστο για πολυώροφα σπίτια τη νύχτα.
  • Η αθόρυβη συνομιλία δημιουργεί ένα επίπεδο θορύβου στο επίπεδο των - 40 dB - αυτό είναι το όριο για τις κατοικίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Επικοινωνία σε υψηλές αποχρώσεις - 60 dB. Σημειώστε ότι για την Ευρώπη το ποσοστό αυτό θεωρείται αποδεκτό για γραφεία.
  • Η μεταφορά εμπορευμάτων μετακινείται με θόρυβο 80 dB.
  • Οι κύλινδροι βροντών χαρακτηρίζονται από στάθμη θορύβου 100 dB. Σημειώστε ότι σε αυτό το επίπεδο μπορείτε να ακούτε μουσική μέσω ακουστικών υψηλής ποιότητας.
  • Ο ήχος ενός σφυριού εργασίας δημιουργεί θόρυβο στην περιοχή των 120 dB.

  Το άτομο αρχίζει να αισθάνεται πόνο με θόρυβο 120-140 ντεσιμπέλ και ο εξολκέας εργασίας λειτουργεί με θόρυβο μέχρι 65 ντεσιμπέλ, επομένως δεν υπάρχει ισχυρή επίδραση στα όργανα ακοής.

  Πόσο υψηλή είναι η στάθμη θορύβου της κουκούλας

  Πριν αγοράσετε την κουκούλα, πρέπει να συμβουλευτείτε τη δύναμη και τις επιδόσεις της και το επίπεδο θορύβου που παράγει με τη μέγιστη ταχύτητα. Αυτές οι πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο εγχειρίδιο οδηγιών που συνοδεύει τη συσκευή.

  Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι κατασκευαστές κατασκευάζουν περιβλήματα συστημάτων εξάτμισης από υλικά απορρόφησης ήχου, τα οποία μειώνουν σημαντικά το επίπεδο θορύβου σε αποδεκτές παραμέτρους.

  Και επίσης μην ξεχάσετε τον ανθρώπινο παράγοντα: για ένα 55 dB μπορεί να είναι αρκετά αποδεκτό, αλλά για ένα άλλο - πολύ δυνατά.

  Εάν θέλετε να αγοράσετε κουκούλα κουζίνας με ελάχιστο θόρυβο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Μην αγοράζετε καπό με μεγάλη χωρητικότητα.
  2. Η απόκτηση συστημάτων εξάτμισης είναι απαραίτητη με έναν ρυθμιστή ενός τρόπου λειτουργίας. Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι σε μέγιστες συνθήκες λειτουργίας λειτουργούν πολύ σπάνια.

  Και επίσης είναι απαραίτητο να εκτελείτε πάντα την συντήρηση εγκαίρως, να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό των φίλτρων και των αγωγών. Στο μπλοκάρισμα τους ο θόρυβος ενισχύεται σημαντικά.

  Καινοτόμες εξελίξεις

  Όταν αγοράζετε μια αθόρυβη κουκούλα, μια γυναίκα μπορεί να κατακτηθεί με ελκυστικό σχεδιασμό, καλή δύναμη και απόδοση. Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, αυτά τα συστήματα δεν θα επηρεάσουν την φωνή τους: μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή, να μιλήσετε στο τηλέφωνο και ακόμη και να μαγειρέψετε όταν κοιμούνται μικρά παιδιά.

  Τέτοιες κουκούλες είναι ιδανικές για δωμάτια όπου το σαλόνι και η κουζίνα συνδυάζονται σε ένα δωμάτιο. Η Falmec, μια ιταλική μάρκα, δημιούργησε ένα σύστημα καταστολής θορύβου της NRS το οποίο κυριολεκτικά μαγεύει την καινοτομία και την ποιότητα κατασκευής.

  Τα αποσπάσματα αυτής της σειράς λειτουργούν κατά 85% πιο ήσυχα από συγκρίσιμα συστήματα άλλων κατασκευαστών. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατάφεραν σχεδόν αδύνατο: αύξησαν την αποτελεσματικότητά τους και ταυτόχρονα μείωσαν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

  Κατά τη δημιουργία του κύτους και των εξαρτημάτων χρησιμοποιήθηκαν υλικά απορρόφησης ήχου. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι που έχουν ήδη αποκτήσει αυτά τα αποσπάσματα, απολαμβάνουν την προετοιμασία των τροφίμων.

  Κατά τη δημιουργία συστημάτων εξάτμισης, οι μηχανικοί χρησιμοποίησαν τις ακόλουθες ασυνήθιστες λύσεις:

  • Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται στη μεγαλύτερη απόσταση από την είσοδο αέρα.
  • Πάχους τοίχους του σώματος, έτσι ώστε να απορροφούν τον ήχο.
  • Οι παγίδες με τη μορφή του γράμματος V είναι κατασκευασμένες από ακουστικό υλικό και επομένως η κουκούλα λειτουργεί ήσυχα.

  Τα αποσπάσματα από την ιταλική εταιρεία δημιουργούν ένα επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 30 ντεσιμπέλ, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία αυτού του συστήματος είναι αόρατη σε σχέση με άλλους ήχους του διαμερίσματος.

  τις πιο χαλαρές κουκούλες

  Elica Oretta Wh / Α / 60

  Αυτή η κουκούλα από την ιταλική μάρκα είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης. Τα χαρακτηριστικά του:

  1. Η παραγωγικότητα στον τρόπο ρύπανσης είναι 900 m³ / h, κατά την περίοδο κυκλοφορίας - 650 m³ / h.
  2. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 32 dB.
  3. Ο σχεδιασμός είναι πολύ κομψός, ο φωτισμός γίνεται από δύο λαμπτήρες αλογόνου των 25 watts το καθένα.
  4. Ο έλεγχος ταχύτητας είναι στάνταρ.
  5. Ο καθαρισμός του αέρα από τη ρύπανση οφείλεται σε φίλτρα άνθρακα υψηλής ποιότητας.

  Το μέγιστο κόστος για αυτή τη συσκευή είναι 35 χιλιάδες ρούβλια

  Ardesia Basic-F 50 W

  Αυτό το μοντέλο κοστίζει όχι περισσότερο από $ 55 και όπως αποδείχθηκε, δεν είναι μόνο ο πιο προϋπολογιστικός αλλά και ο πιο αθόρυβος. Η έξοδος της κουκούλας είναι 190 m³ / h, ώστε να ταιριάζει καλά στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας. Το σύστημα αυτό είναι μικρό σε μέγεθος και πολύ εύκολο στην εγκατάσταση. Η εργασία πραγματοποιείται ήσυχα, όπως αποδεικνύεται από την ανατροφοδότηση πολλών αγοραστών. Indesit Η 161 IX

  Δεν είναι κακή κουκούλα, για να γίνει ο ιδιοκτήτης του οποίου μπορεί να είναι για $ 60. Προδιαγραφές προϊόντων:

  • Ισχύς - 200 Watt.
  • Παραγωγικότητα - 250 m³ / h.
  • Το επίπεδο θορύβου είναι έως και 50 dB στην υψηλότερη ισχύ.

  Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να εντοπιστεί η έλλειψη ενός φίλτρου άνθρακα.

  Candy CCE 16 Χ

  Η κατά προσέγγιση τιμή αυτού του συστήματος εξάτμισης είναι $ 130. Το μοντέλο αυτό είναι τζάκι και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας και εξαγωγής αέρα. Ιδιότητες:

  1. Ισχύς - 150 Watt.
  2. Η χωρητικότητα είναι 450 m³ / h.
  3. Το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 50 dB, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα σχόλια των χρηστών.
  4. Αξιοπιστία - μπορεί να εργάζεται χωρίς επισκευή για 4-5 χρόνια.

  Παρά το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο είναι παρωχημένο, εξακολουθεί να είναι σε ζήτηση και επομένως μπορεί να αγοραστεί στην πώληση οικιακών συσκευών.

  Ardesia CN 60 CR

  Αυτό το σύστημα εξάτμισης τζάκι τζαμιού πραγματοποιείται σε $ 150 και χαρακτηρίζεται από υψηλή χωρητικότητα και είναι σε θέση να λειτουργήσει σε δύο τρόπους: εξαγωγή αέρα και κυκλοφορία. Προορίζεται για κουζίνα με μεγάλη έκταση. Προδιαγραφές προϊόντων:

  • Η παραγωγικότητα είναι 400 m³ / h.
  • Η διαχείριση είναι ηλεκτρονική.
  • Ο θόρυβος είναι 50 dB στη μέγιστη ισχύ.
  • Ποιοτική συναρμολόγηση.
  • Ευκολία συντήρησης.
  • Ελκυστική εμφάνιση.

  Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να ανοίξουμε πλήρως το θέμα των διαφόρων συστημάτων εξάτμισης, περιγράφοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ελπίζουμε ότι αυτό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο χαλαρή κουκούλα για την κουζίνα.

  Τα πιο ήσυχα κουκούλα κουζίνας: μια αναθεώρηση των μοντέλων

  Για τον αερισμό στις κουζίνες, είναι εγκατεστημένος ειδικός εξοπλισμός - κουκούλα για την κουζίνα. Πλεονεκτήματα τέτοιων συσκευών είναι πολλές, καθώς και διαφορές - αλλά ένας από τους κύριους είναι ο αριθμός θορύβου. Μια ήσυχη κουκούλα κουζίνας θα προσφέρει όχι μόνο καθαρισμό ή αφαίρεση οσμών, αλλά και άνετες συνθήκες σε αυτό το δωμάτιο και στα γειτονικά δωμάτια.

  Για τον εξαερισμό, η κουζίνα διαθέτει κουκούλα

  Πλεονεκτήματα των ήσυχων κουκούλες

  Ο όγκος του ανεμιστήρα του συστήματος εξάτμισης και ανακύκλωσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία άνεσης για όλη την οικογένεια. Και αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να δώσει προσοχή όχι λιγότερο από την απόδοση του μοντέλου.

  Πλεονεκτήματα που έχουν αθόρυβες κουκούλες στην κουζίνα είναι:

  • η δυνατότητα μαγειρέματος ή φαγητού και μια άλλη επιλογή για το πέρασμα του χρόνου (συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης της τηλεόρασης, επίσης εγκατεστημένης στην κουζίνα) στο χώρο της κουζίνας χωρίς παρεμβολές από το buzz του συστήματος εξαερισμού.
  • έναν ήσυχο ύπνο των ενηλίκων και, ιδιαίτερα, των μικρών παιδιών, οι οποίοι δεν εμποδίζονται ακόμη και με την προσωρινή ενεργοποίηση μιας δυνατής κουκούλας.

  Η επιλογή με ήσυχη κουκούλα είναι κατάλληλη για μια συνδυασμένη κουζίνα και σαλόνι - κουζίνα-στούντιο. Ή για μια μικρή κατοικία, όπου το μαγείρεμα είναι στο σαλόνι.

  Αρχή λειτουργίας

  Για καλύτερη κατανόηση της σημασίας ενός χαμηλού επιπέδου θορύβου, αξίζει να εξεταστούν οι παράμετροι των κύριων τρόπων λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κανονική τιμή βάσης των χαρακτηριστικών θορύβου είναι 40 dB, για ύπνο - 30 dB, για δημιουργική δραστηριότητα - 50 dB.

  Και η διαφορά μεταξύ του θορύβου στην κουζίνα και στους άλλους χώρους, ανάλογα με την απόσταση, τις κατασκευές και τη θέση των θυρών, κυμαίνεται από 10-30 dB. Αποδεικνύεται ότι 60 dB στην κουζίνα θα οδηγήσει σε φόντο στο υπνοδωμάτιο περίπου 40 dB.

  Αθόρυβη κουκούλα Kuppersberg T 969 BOR

  Παράμετροι κουκούλας:

  • αδρανειακός εξοπλισμός - 30 dB.
  • ανεμιστήρας, λειτουργεί με ελάχιστη ισχύ - 35 dB.
  • ήσυχη συσκευή σε κανονική λειτουργία - από 40 έως 45 dB.
  • το μέσο επίπεδο θορύβου της κουκούλας είναι 50 dB.
  • βασικός εξοπλισμός σε πλήρη ισχύ - έως και 72 dB.

  Με βάση αυτές τις πληροφορίες, το συμπέρασμα είναι ότι το ελάχιστο επίπεδο θορύβου της κουκούλας θα εξασφαλίσει μια πιο άνετη διαμονή στην κουζίνα και στο διαμέρισμα. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχνάτε ότι το φορτίο θορύβου εξαρτάται από την ισχύ, οπότε ο εξοπλισμός υψηλής απόδοσης δεν μπορεί να λειτουργήσει ήσυχα. Και, προσπαθώντας να αυξήσουν τους ισχυρούς ανεμιστήρες για το σχέδιο, θα πρέπει να θυσιάσουν την ηχητική τους άνεση.

  Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν το επίπεδο θορύβου, αλλάζοντας τη διάταξη και τον αριθμό των ανεμιστήρων. Και, επιλέγοντας ποιος κινητήρας είναι καλύτερος για τέντωμα, προτιμήστε καινοτόμες λύσεις. Για παράδειγμα, εγκατάσταση του κινητήρα σε κουτί ηχομονωτικού υλικού.

  Έχοντας εγκαταστήσει περισσότερες από μία εξάτμιση ανεμιστήρα και δύο, επιλύσετε διάφορες εργασίες:

  1. Αύξηση της κατανάλωσης αέρα εξάτμισης.
  2. Παρέχει έντονη ψύξη των κινητήρων, μειώνοντας το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από αυτά.

  Η τρίτη επιλογή, που χρησιμοποιείται σε ήσυχους κουκούλες - ένας ανεμιστήρας για σχεδίαση με κινητήρα έξω από τη συσκευή. Δεν αποτελεί πρόσθετο εμπόδιο στον αέρα, ο ηλεκτρικός κινητήρας αυξάνει τις αεροδυναμικές ιδιότητες του αγωγού και μειώνει τον θόρυβο.

  Χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

  Ισχυρή κουκούλα με δύο κινητήρες BEST SP 2196

  Δεδομένου του τύπου κουκούλας στην αγορά, είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Αλλά εάν γνωρίζετε ήδη τις προτιμήσεις όσον αφορά το χρώμα, το μέγεθος, τη λειτουργικότητα, τον τύπο και την απόδοση, συνιστάται να προσέχετε τις παραμέτρους του θορύβου.

  Η επιλογή είναι η εξής:

  • το μοντέλο θα πρέπει να έχει επίπεδο θορύβου όχι μεγαλύτερο από 50 dB.
  • Μην βασίζεστε στην απόδοση της κουκούλας με περιθώριο - τόσο μικρότερη είναι, τόσο πιο ήσυχη είναι η συσκευή.
  • ο αριθμός των λειτουργιών δεν είναι μικρότερος από 3, γεγονός που θα μειώσει τον θόρυβο, μειώνοντας την ισχύ εξόδου αέρα.

  Προτεινόμενες επιλογές

  Η αγορά του εξοπλισμού εξαερισμού προσφέρει πολλές συσκευές διαφορετικής απόδοσης, τύπου και σχεδίασης. Αλλά, εάν επιλέξετε μια κατάλληλη κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη και τον θόρυβο, οι καλύτερες επιλογές μπορεί να είναι μερικές από τις ακόλουθες μάρκες και μοντέλα.

  Ardesia

  Ο φτηνός εκτοξευτής Ardesia Basic-F 50 W με ισχύ 200 W κοστίζει σε 4-5 χιλιάδες ρούβλια, αντιπροσωπεύοντας μια φθηνή επιλογή απομάκρυνσης του αέρα από μια μικρή κουζίνα. Η χωρητικότητα του εξοπλισμού είναι 190 κυβικά μέτρα ανά ώρα, η οποία αντιστοιχεί σε έκταση έως 8 τετραγωνικών μέτρων. m. Η συμπαγής συσκευή δεν είναι μόνο φθηνή, αλλά έχει επίσης έναν καλό ήχο, όχι περισσότερο από 50 dB.

  Indesit

  Δημοφιλή μάρκα οικιακών συσκευών Indesit-extract Indesit H 161.2 BK:

  Το δημοφιλές εμπορικό σήμα των οικιακών συσκευών Indesit διαθέτει επίσης μοντέλα που πληρούν τις απαιτήσεις των καταναλωτών όσον αφορά τα χαρακτηριστικά θορύβου. Η εκχύλιση H 161 IX κοστίζει μέχρι 5000 ρούβλια.

  και ισχύ 0,2 kW ανά ώρα έως 250 κυβικά μέτρα αέρα. Σύμφωνα με το διαβατήριο της συσκευής, το επίπεδο θορύβου που παράγεται από αυτό είναι εντός των 50 dB για την πιο ισχυρή λειτουργία. Εάν ορίσετε χαμηλότερη απόδοση, η κουκούλα θα μειώσει τον θόρυβο.

  Maunfeld

  Η εταιρεία Maunfeld προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού εξάτμισης ποιότητας με πλάτος από 50 έως 90 εκ. Ανάμεσά τους υπάρχουν μοντέλα με δύο κινητήρες που λειτουργούν πιο αθόρυβα από ό, τι απαιτείται σε οποιονδήποτε τρόπο λειτουργίας. Κάθε συσκευή παρουσιάζεται σε μεταλλικά, λευκά και καφέ χρώματα.

  Ένα από τα μοντέλα, κουκούλα στην κουζίνα maunfeld Manchester 90 έχει ελκυστική εμφάνιση και μικρό μέγεθος. Με χωρητικότητα 1050 cu. m / h εξυπηρετεί έκταση έως 40 τετραγωνικών μέτρων. m και δημιουργεί θόρυβο μόλις 46,5 dB στην τρίτη ταχύτητα. Μεταξύ όλων των θεωρούμενων παραλλαγών, αυτή είναι η πιο χαλαρή κουκούλα για την κουζίνα.

  Χάρη στα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, το μοντέλο εξοικονομεί χώρο στην κουζίνα. Η κεκλιμένη κουκούλα τοποθετείται σε γωνία με τον τοίχο και σε πλάτος 90 cm καταλαμβάνει χώρους όχι περισσότερο από άλλους, όχι τόσο μεγάλες συσκευές. Ο αισθητήρας ελέγχου και η ενσωμάτωση δύο φίλτρων άνθρακα προσθέτουν πλεονεκτήματα στην τεχνική. Ένα μειονέκτημα είναι μόνο ένα - υψηλή ποιότητα αντιστοιχεί στην ίδια τιμή, από 30 χιλιάδες ρούβλια.

  Αποχυμωτής κουζίνας Maunfeld PRIMA Plus 900mm: ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

  Φθηνότερο για να τεντώσει το απόσπασμα Maunfeld Gretta Novas 90 - οι τιμές ξεκινούν από 20 χιλιάδες ρούβλια. Ο κλασικός σχεδιασμός, το χρώμα από ελεφαντόδοντο και τα διακοσμητικά ξύλινα στοιχεία συμπληρώνονται από τον εύκολο έλεγχο της ταχύτητας εργασίας. Με μέγιστη χωρητικότητα 650 m3 / h, η κουκούλα παράγει θόρυβο εντός 50-52 dB.

  Κρόνα

  Η γερμανική μάρκα KRONAsteel προσφέρει στους καταναλωτές ενσωματωμένες κουκούλες για κουζίνες διαφορετικής χωρητικότητας, λειτουργικότητας και πλάτους (από 45 έως 60 cm). Η επιλογή της τελευταίας παραμέτρου γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις της πλάκας. Η διάταξη εξάτμισης πρέπει να είναι μεγαλύτερη κατά 100-150 mm.

  Το μοντέλο "Crown Camilla 600" με πλάτος 600 mm και χωρητικότητα μέχρι 550 κυβικά μέτρα ανά ώρα διαθέτει κουμπί με κουμπιά και θωρακισμένο μπλοκ κινητήρα. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, για ένα σχετικά μικρό ποσό (5000 ρούβλια.), Ο αγοραστής λαμβάνει ένα επίπεδο θορύβου μέχρι 50 dB.

  Ακόμη και σε μια μεγάλη κουζίνα αξίζει να εξοικονομείτε χώρο. Και, εγκαθιστώντας μια συμπαγή πλάκα, επιλέγεται ένας εξοπλισμός εκχύλισης παρομοίως μεγέθους. 40-εκατοστά ενσωματωμένη κουκούλα krona Pamella παίρνει από το δωμάτιο μέχρι 900 cu. m ανά ώρα. Για την ευκολία πρέπει να πληρώσετε - η τιμή της συσκευής είναι από 27 χιλιάδες ρούβλια.

  Candy

  Βέλτιστη επιλογή, κατάλληλη τόσο για την τιμή, την απόδοση και το επίπεδο θορύβου, είναι η Candy CCE 16 X. Με κόστος περίπου 7000 ρούβλια. η εξάτμιση αντλεί μέχρι 450 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα και λειτουργεί για τουλάχιστον 5 χρόνια. Η υψηλή αξιοπιστία της συσκευής συμπληρώνεται με σιωπηλή λειτουργία. Μια ήσυχη κουκούλα στην κουζίνα δημιουργεί θόρυβο στο δωμάτιο όχι πάνω από 50 dB.

  Falmec

  Η ιταλική μάρκα "Falmek" τοποθετεί τον εξοπλισμό της ως το πιο ήσυχο. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα συστήματα αναπτύσσονται χρησιμοποιώντας υπολογισμούς υπολογιστών και καινοτόμες λύσεις στον τομέα της αεροδυναμικής, οι οποίες δεν επηρεάζουν την απόδοση των κουκούλες.

  Ο μέσος όγκος αέρα ανά ώρα που αφαιρείται από το όργανο Falmec φθάνει τα 800 κυβικά μέτρα. Και το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 50 dB στην τέταρτη ταχύτητα λειτουργίας.

  Το μοντέλο του τύπου τζακιού Falmec Plane 90 με πλάτος 900 mm αντιστοιχεί σε όλες αυτές τις παραμέτρους - ωστόσο, κοστίζει μεταξύ 50-60.000 ρούβλια.