Ομαλός ανεμιστήρας στο μπάνιο: χαρακτηριστικά επιλογής, με βαλβίδα ελέγχου, αγωγό, παραδείγματα εγκατάστασης

Στο μπάνιο ένα ειδικό μικροκλίμα: το πιο δύσκολο να επιτευχθεί η κανονική υγρασία. Λόγω της υγρασίας, οι μύκητες και οι μύκητες πολλαπλασιάζονται. Οι μικροοργανισμοί δεν είναι μόνο σε θέση να καταστρέψουν τη διακόσμηση των χώρων, αλλά και να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες των αναπνευστικών οργάνων στους κατοίκους του σπιτιού. Για να αποφευχθούν όλα αυτά τα προβλήματα, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ποιοτικός αερισμός. Η ιδανική επιλογή είναι να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο στο μπάνιο.

Για να ελέγξετε πόσο αποτελεσματικό είναι ο αερισμός, απλώς φέρετε έναν αναμμένο ταιριάζει στην τρύπα εξάτμισης. Εάν βγαίνει ή η φλόγα σκύβει, όλα είναι καλά. Αν όχι, είναι καιρός να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα λόγω πρόσθετων συσκευών.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή ανεμιστήρα

Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει να ακολουθούνται κατά την αγορά ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο.

Τα συμπτώματα της περίσσειας υγρασίας είναι προφανείς: η συμπύκνωση επί των κατόπτρων και τα κεραμίδια, αργή ξήρανση του πετσέτες και τα υφάσματα, λεκέδες στους τοίχους και τα έπιπλα. Παρόλο που σχεδόν κάθε διαμέρισμα και ιδιωτικό σπίτι έχει κουκούλα, η δύναμή του συχνά δεν είναι αρκετή, επειδή Με την πάροδο του χρόνου, οι άξονες εξαερισμού καθίστανται φραγμένοι και δεν εκτελούν σωστά τις λειτουργίες τους.

Κατά την επιλογή του καλύτερου ανεμιστήρα, φροντίστε να εξετάσετε:

 • Διαστάσεις. Το μοντέλο επιλέγεται από τη διάμετρο του εξαερισμού.
 • Παραγωγικότητα. Αυτός είναι ο όγκος του αέρα (σε κυβικά μέτρα) που η συσκευή μπορεί να αντλήσει ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Η απόδοση υπολογίζεται με βάση τον όγκο του δωματίου και τον αριθμό των ατόμων που ζουν σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Το απαιτούμενο απόθεμα ισχύος είναι 15%.
 • Θορυβώδης. Δεν υπάρχουν οπαδοί που λειτουργούν απολύτως σιωπηλά, αλλά υπάρχουν μοντέλα με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι κάθε ήχος άνω των 35 ντεσιμπέλ συνήθως προσελκύει την προσοχή και ερεθίζει.
 • Κατασκευή. Αυτές οι παράμετροι του οργάνου, όπως οι διαστάσεις, η μέθοδος εγκατάστασης, η απόδοση, εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των μοντέλων, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο ανεμιστήρα.
 • Κατηγορία ηλεκτρικής ασφάλειας. Ένας πολύ σημαντικός δείκτης, επειδή ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Επιλέξτε μοντέλα που ανήκουν στην κλάση ηλεκτρικής ασφάλειας τουλάχιστον IP45. Το περίβλημα της συσκευής πρέπει να προστατεύεται από πιτσιλιές.
 • Βαλβίδα ελέγχου. Ο ανεμιστήρας δεν πρέπει μόνο να απομακρύνει αποτελεσματικά τον αέρα από το μπάνιο, αλλά επίσης να αποτρέψει το να έρχεται από έξω - από το δρόμο, από τους γείτονες, από τον άξονα εξαερισμού.
 • Φήμη του κατασκευαστή. Κατά την επιλογή οποιασδήποτε τεχνικής, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο εμπορικό σήμα. Είναι καλύτερο να πληρώνομαι για μια αξιόπιστη συσκευή μάρκας παρά να αγοράσετε μια κινεζική ημέρα, η οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί σε λίγους μήνες.
 • Πρόσθετες λειτουργίες. Πολλά σύγχρονα όργανα είναι εξοπλισμένα με χρονόμετρα, αισθητήρες υγρασίας ή κίνησης. Αυτά τα μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά επιτρέπουν την ορθολογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή όταν υπάρχει πραγματικά ανάγκη για τέντωμα.

Προσφέρουμε ένα βίντεο, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τις αποχρώσεις της επιλογής ανεμιστήρα, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μοντέλων με βαλβίδα αντεπιστροφής:

Οι θόρυβοι και οι επιδόσεις σχετίζονται;

Πολύ συχνά μπορεί κανείς να ακούσει τη γνώμη ότι οι αθόρυβοι ανεμιστήρες είναι λιγότερο αποτελεσματικοί από αυτούς που κάνουν περισσότερο θόρυβο. Αυτό δεν ισχύει. Η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα μέρη, καθώς και από τη διαθεσιμότητα ειδικής ηχομονωτικής επίστρωσης.

Ο θόρυβος προκύπτει από την περιστροφή των λεπίδων. Η κίνηση του αέρα κατά μήκος του καναλιού εξαερισμού συνοδεύεται επίσης από ήχους. Στο σχεδιασμό αθόρυβων μοντέλων παρέχονται στοιχεία απόσβεσης κραδασμών. Μειώνουν το επίπεδο θορύβου, αλλά δεν επηρεάζουν την απόδοση των συσκευών.

Αν επιλέξετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο για το μπάνιο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα ταυτόχρονα. Το δωμάτιο θα έχει ένα άνετο μικροκλίμα, σκόνη, υγρασία, οσμές δεν θα ρέουν από τον άξονα εξαερισμού, και η συσκευή θα κάνει θόρυβο 30-33 dB. Το ανθρώπινο αυτί παγιδεύει ήχους τέτοιας έντασης, αλλά δεν ερεθίζουν ούτε προσελκύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Εξαιρετική επιλογή - αξονικό ή φυγοκεντρικό μοντέλο από SolerPalau, Elicent, Maico ή άλλο εμπορικό σήμα με καλή φήμη. Επιπλέον, η σωστή εγκατάσταση της συσκευής θα σας βοηθήσει να μειώσετε το επίπεδο θορύβου. Όσο πιο πυκνός θα συνδεθεί στον τοίχο, τόσο λιγότερο θα δονείται κατά τη λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι το buzz θα είναι σχεδόν ακούσιο.

Είδη και σχέδια συσκευών

Οι κατασκευαστές παράγουν για το μπάνιο δύο κύριους τύπους ανεμιστήρων - εναέρια και κανάλι. Επιλέξτε πρέπει να βασίζεται στην ένταση του δωματίου. Για ένα μικρό μπάνιο, κατάλληλο μοντέλο είναι τοποθετημένο μπροστά από την οπή εξαερισμού. Και για ένα ευρύχωρο δωμάτιο είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα αγωγών, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον αγωγό. Τα μοντέλα αυτού του τύπου είναι ακόμη πιο θορυβώδεις αν τοποθετηθούν βαθιά μέσα στους αγωγούς.

Ο ανεμιστήρας είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Είναι εύκολο να το τοποθετήσετε στην έξοδο του αγωγού εξαερισμού και να το συνδέσετε στο δίκτυο. Σε ιδιωτικές κατοικίες είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν αεραγωγοί και σε διαμερίσματα συνήθως παρέχονται εκ των προτέρων, επομένως η εγκατάσταση της συσκευής διαρκεί αρκετά λεπτά.

Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί. Θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς μέσα στον αγωγό εξαερισμού και να συνθέτει μαζί του σχεδόν ένα ενιαίο σύνολο. Αυτό το μοντέλο είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί για καθαρισμό και όταν το δουλεύει παράγει ισχυρότερο ήχο, tk. οι αεραγωγοί αντηχούν. Για να μειώσετε το θόρυβο, χρησιμοποιήστε σιγαστήρες, ειδικά ελαστικά ένθετα, ηχομονωτικά υλικά για φινίρισμα των αεραγωγών.

Οι ανεμιστήρες διαφέρουν στο σχέδιο και κάθε είδος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Τύπος # 1 - αξονικά μοντέλα

Οι αξονικοί ανεμιστήρες ονομάζονται επίσης αξονικοί ανεμιστήρες. όταν λειτουργούν, ο αέρας κινείται κατά μήκος ενός άξονα με την επιφάνεια της πτερωτής εργασίας. Αυτά τα μοντέλα είναι δημοφιλή, είναι συχνά εγκατεστημένα στα συστήματα παροχής και εξαερισμού. Είναι οικονομικά και είναι σε θέση να εργάζονται συνεχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα αξονικά μοντέλα έχουν υψηλή απόδοση, καλή απόδοση, αλλά τα χαρακτηριστικά πίεσης συχνά αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Ο σχεδιασμός των αξονικών ανεμιστήρων είναι απλός, επομένως είναι αξιόπιστος και ανθεκτικός. Αυτός ο τύπος οργάνου είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε συστήματα εξαερισμού μπάνιου, ωστόσο ορισμένα μοντέλα μπορούν να παράγουν θόρυβο από 30 έως 50 dB κατά τη λειτουργία.

Τύπος # 2 - ακτινικοί ανεμιστήρες

Αυτά είναι μοντέλα που είναι ένα φτυάρι σε σπειροειδές περίβλημα. Μεταβαίνοντας μεταξύ των λεπίδων, ο αέρας κινείται κατά την ακτινική κατεύθυνση, συμπιέζεται, εισέρχεται στο περίβλημα και έπειτα στην οπή εκκένωσης.

Τα μοντέλα Radial μπορούν να είναι αναρρόφηση μονής και διπλής όψης. Οι λεπίδες μπορούν να κάμπτονται τόσο προς τα πίσω όσο και προς τα εμπρός. Τα μοντέλα του πρώτου τύπου είναι πιο οικονομικά: καταναλώνουν 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Τύπος # 3 - φυγοκεντρικές δομές

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες καναλιών είναι βολικοί, εύχρηστοι και ιδανικοί για εγκατάσταση σε μικρά μπάνια (μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα). Είναι ισχυρά, αλλά με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών κινητήρων παράγουν σχετικά μικρό θόρυβο.

Οι συσκευές παράγονται με κυκλική και ορθογώνια διατομή. Συνήθως εγκαθίστανται είτε μπροστά από την εισαγωγή αέρα είτε στη μέση του άκαμπτου αγωγού. Και οι δύο επιλογές έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να αγοράσετε ένα πιο ισχυρό μοντέλο, και στη δεύτερη - για να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα έναν ανεμοστάτη για να αποφύγετε την είσοδο συμπυκνωμάτων στο σύστημα εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα τοποθετούνται συχνά κάτω από την οροφή και καλύπτονται πίσω από το φινίρισμα των γυψοσανίδων.

Υπάρχουν επίσης ανεμιστήρες οροφής που τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών. Συνήθως, αυτά είναι ισχυρά αξονικά ή ακτινικά μοντέλα που εξασφαλίζουν τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας των κτιρίων.

Ποιο μοντέλο θα επιλέξετε για μπάνιο;

Ποια μάρκα και μοντέλο θα προτιμούσα; Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις προτεραιότητες του ιδιοκτήτη του δωματίου. Θεμελιωδώς σημαντικό μπορεί να είναι αρκετές αποχρώσεις: απόδοση, λειτουργικότητα, τιμή, επίπεδο θορύβου, σχεδιασμός. Μπορείτε να προτείνετε διάφορα μοντέλα, καθένα από τα οποία είναι καλής ποιότητας.

Εάν ο αγοραστής αναζητά ένα αξιόπιστο μοντέλο με πρόσθετα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να προσέξετε το SolerPalau SILENT-100 CHZ. Αυτό είναι μια ακριβή ευχαρίστηση: ο ανεμιστήρας κοστίζει πάνω από 5000 ρούβλια, αλλά το κόστος αποπληρώνεται λόγω της αντοχής και της ευκολίας χρήσης. Το μοντέλο είναι κατάλληλο για μια περιοχή μπάνιου περίπου 4 τετραγωνικών μέτρων, είναι εξοπλισμένο με ένα χρονόμετρο με καθυστέρηση ενεργοποίησης, έναν αισθητήρα υγρασίας.

Η συσκευή χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση, καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρικό ρεύμα, είναι εξαιρετικά ανθεκτική και δεν παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία (μέγιστο επίπεδο είναι 26,5 dB). Η αυξημένη διάρκεια ζωής επιτυγχάνεται λόγω της παρουσίας ρουλεμάν με σφαιρίδια στο σχεδιασμό του ηλεκτροκινητήρα.

Από τους ανεμιστήρες καναλιών χαμηλού κόστους για εξάντληση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το VENTS 100 Kwait με ένα μικρότερο ακροφύσιο. Το ίδιο το κόστος κοστίζει λίγο περισσότερο από 1600 ρούβλια, αλλά είναι πολύ αξιόπιστο, παραγωγικό και οικονομικό. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί, επειδή το μήκος του ακροφυσίου είναι μόνο 81 mm.

Το επίπεδο θορύβου είναι 25 dB. Ο ανεμιστήρας είναι ασφαλής: είναι εξοπλισμένος με σύστημα προστασίας από υπερθέρμανση και υψηλή υγρασία. Ωστόσο, οι αγοραστές σημειώνουν ένα σοβαρό μειονέκτημα του μοντέλου - μια χαλαρή βαλβίδα ελέγχου. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν η συσκευή έχει επιλεγεί για ένα διαμέρισμα σε πολυώροφο κτίριο.

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα για τους ιδιοκτήτες ευρύχωρων λουτρών. Μια καλή λύση είναι η Electrolux EAF-150. Το μοντέλο θα κοστίσει περίπου 2100-2200 ρούβλια, αλλά θα παρέχει ένα πλήρες κουκούλα σε ένα μεγάλο δωμάτιο, tk. αντλώντας 320 κυβικά μέτρα. αέρα σε 1 ώρα. Ένα άλλο ωραίο επίδομα από τον κατασκευαστή είναι η ευκολία εγκατάστασης: η συσκευή μπορεί να στερεωθεί χωρίς προβλήματα οπουδήποτε (στον τοίχο, στην οροφή, στον αγωγό).

Το μοντέλο έχει ένα πρωτότυπο σχέδιο και χάρη στο διακοσμητικό πάνελ δεν μοιάζει με ανεμιστήρα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο πίνακας μπορεί να αφαιρεθεί. Η συσκευή είναι εύκολη στην εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση, αλλά δεν είναι ιδανική: παράγει περίπου 35 dB θορύβου κατά τη λειτουργία.

Προσφέρουμε ένα βίντεο με μια γενική εικόνα των χαρακτηριστικών του μοντέλου Electrolux EAF-150:

Εάν η πιο σημαντική απαίτηση κατά την επιλογή ανεμιστήρα είναι η αθόρυβη λειτουργία, αξίζει να αγοράσετε το SolerPalau SILENT-100 CZ. Το κόστος της συσκευής είναι περίπου 2000 ρούβλια. Εκτός από την αρχική μέγιστη προστασία από τον θόρυβο, ο κατασκευαστής παρέχει στοιχεία που καταστέλλουν τους κραδασμούς.

Το μοντέλο ενεργοποιείται χειροκίνητα. Είναι αξιόπιστο, ανθεκτικό, εξοπλισμένο με σύστημα προστασίας από την υγρασία. Στα μείοντα, οι πελάτες θεωρούν την ανεπιθύμητη συντήρηση του ανεμιστήρα: είναι δύσκολο να καθαριστεί. Δεν υπάρχει αισθητήρας υγρασίας.

Πολλοί αγοραστές αναζητούν ποιοτικά λειτουργικά μοντέλα, κατασκευασμένα σε μη φυσικά χρώματα. Για 2700 ρούβλια μπορείτε να αγοράσετε την Electrolux EAFR 100. Η εταιρεία παράγει αυτό το μοντέλο σε 10 χρώματα.

Ο ανεμιστήρας διαθέτει καλό σχεδιασμό, υψηλή απόδοση και αποδεκτό επίπεδο θορύβου (30 dB). Το μόνο μειονέκτημα - είναι δυσάρεστο να καθαρίσετε. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται μόνο δύο φορές το χρόνο.

Ένα άλλο επιτυχημένο μοντέλο σχεδιασμού - SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Το κόστος του είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το προηγούμενο και είναι περίπου 2000 ρούβλια. Οι ανεμιστήρες είναι διαθέσιμοι σε 5 διαφορετικά χρώματα, εκτός από το καθένα από αυτά είναι προσαρτημένα μεταβλητές χρωματιστές λωρίδες.

Στην τεχνική τεκμηρίωση, ο κατασκευαστής δηλώνει χαμηλό επίπεδο θορύβου 26 dB. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εγκατάστασης της συσκευής.

Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του ανεμιστήρα για εξαγωγή

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο αέρας μπορεί να εισρεύσει. Η συσκευή το τραβά, αλλά δεν την αντικαθιστά. Για την πρόσβαση σε αέρα, αρκεί να αφήνετε ένα διάκενο κάτω από την πόρτα τουλάχιστον 2 cm. Επίσης, πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αγωγό αερισμού.

Συχνά η διάμετρος του καναλιού είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο του καλύμματος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να γίνουν τα ίδια εγκαθιστώντας μια αυλάκωση ή ένα κομμάτι σωλήνα της επιθυμητής διαμέτρου με τη βοήθεια ενός αφρού στερεώσεως. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε έναν σωλήνα πυκνού υλικού, επειδή ο αφρός επεκτείνεται και μπορεί να παραμορφώσει τη δομή. Αφού το υλικό στεγνώσει, η περίσσεια του αποκόπτεται.

Επιλογές καλωδίωσης

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη σύνδεση του ανεμιστήρα στο δίκτυο:

 1. Ο διακόπτης στη θήκη. Αυτό είναι συνήθως ένα κουμπί ή κορδόνι στο σώμα της συσκευής.
 2. Κοινός διακόπτης με λάμπα. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται / απενεργοποιείται ταυτόχρονα με τη συσκευή φωτισμού. Έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μείον. Από τη μία πλευρά, δεν είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί χωριστά, από την άλλη πλευρά - η εξαγωγή δεν είναι πάντα απαραίτητη όταν ανάβει το φως.
 3. Ξεχωριστός διακόπτης. Εάν εγκαταστήσετε ένα διακόπτη δύο κουμπιών, τότε ένα κουμπί μπορεί να ανάψει το φως και το δεύτερο - ένα ανεμιστήρα. Αυτό είναι βολικό και σας επιτρέπει να καταναλώνετε ορθολογικά ηλεκτρική ενέργεια.
 4. Αυτόματη ενεργοποίηση. Ο ανεμιστήρας μπορεί να ανάψει όταν ενεργοποιηθούν οι αισθητήρες - κίνηση ή υγρασία, και απενεργοποίηση - στον χρονοδιακόπτη.

Εγκαταστήστε μόνοι σας τη συσκευή

Κάθε μοντέλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σχεδίασης, οπότε πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, ώστε να μην καταστρέψετε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της φάσης εγκατάστασης.

Η γενική διάταξη της εργασίας είναι περίπου η ίδια για όλους τους οπαδούς:

 • Το μπροστινό κάλυμμα του ανεμιστήρα αφαιρείται όπως περιγράφεται στις οδηγίες.
 • Οι θέσεις στον τοίχο, οι οποίες θα είναι δίπλα στο σώμα της συσκευής, θα υποστούν επεξεργασία με σφραγιστικό σιλικόνης ή με αξιόπιστη κόλλα πολυμερούς.
 • Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην τρύπα, ωθώντας το στο μέγιστο στο εσωτερικό του. Η συσκευή κρατιέται για αρκετά λεπτά, πιέζοντας σταθερά στον τοίχο, έτσι ώστε να κόβεται η κόλλα. Ένας ακριβέστερος χρόνος παραμονής αναφέρεται στη συσκευασία με συγκολλητική σύνθεση.
 • Βάλτε το δίχτυ κουνουπιών στη θέση του και, στη συνέχεια, στερεώστε το μπροστινό κάλυμμα. Συνήθως τοποθετείται στις βίδες που έρχονται με αυτό. Οι ειδικοί συστήνουν την απομόνωση των ανεμιστήρων καναλιών από τους αεραγωγούς. Για το σκοπό αυτό, το κυματοειδές καουτσούκ είναι κατάλληλο, το οποίο τοποθετείται και στις δύο πλευρές της συσκευής.
 • Το τελευταίο στάδιο είναι η σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Εκτελείται με διακοπτόμενη ηλεκτρική ενέργεια. Τα καλώδια συνδέονται με μπλοκ ακροδεκτών.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, η ηλεκτρική ενέργεια επανασυνδέεται και ελέγχεται ο ανεμιστήρας. Εάν όλα είναι σωστά, είναι έτοιμα για λειτουργία.

Προσφέρουμε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει έναν απλό τρόπο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο:

Με την εγκατάσταση ανεμιστήρα στην κουκούλα, δεν υπάρχουν συνήθως δυσκολίες. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει από σχεδόν οποιοδήποτε άτομο που μπορεί να χειριστεί παραδοσιακά εργαλεία. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα είναι πραγματικά δύσκολο να εγκατασταθούν, υπάρχουν επίσης προβλήματα με την τοποθέτηση και την κάλυψη του καλωδίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η βοήθεια ειδικών δεν θα είναι περιττή.

Ήσυχοι ανεμιστήρες για μπάνιο

Για να επιτευχθεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο μπάνιο είναι αρκετά δύσκολο. Λόγω της υπερβολικής υγρασίας, μπορεί να εμφανιστεί μύκητας και μούχλα. Στο μέλλον, οι μικροοργανισμοί μπορούν να χαλάσουν όχι μόνο τη διακόσμηση του δωματίου, αλλά και να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, πολλοί ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα. Οι πιο βέλτιστες επιλογές είναι σιωπηλοί ανεμιστήρες για το μπάνιο.

Η στάθμη θορύβου στους ανεμιστήρες χωρίς θόρυβο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 dB.

Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι στη διαδικασία της εργασίας δεν κάνουν σχεδόν πάρα πολύ θόρυβο. Σε αυτή την περίπτωση, οι συσκευές εκτελούν το έργο τους ποιοτικά.

Γιατί χρειάζεστε αερισμό λουτρών;

Πολλοί άνθρωποι σήμερα απλά υποτιμούν τις δυνατότητες των ανεμιστήρων του μπάνιου και εμπιστεύονται τα φυσικά κανάλια εξαερισμού που κατασκευάστηκαν κατά την κατασκευή του σπιτιού. Ως αποτέλεσμα, ο χώρος εκτίθεται συνεχώς σε αυξημένη υγρασία, η οποία προκαλεί μούχλα και μύκητες. Εάν η απόδοση του παλιού εξαερισμού απλά δεν είναι αρκετή τότε πρέπει να καθαρίσετε τον άξονα εξαερισμού ή απλά να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο με μια σιωπηλή βαλβίδα.

Κριτήρια επιλογής

Όταν αγοράζετε έναν συγκεκριμένο ανεμιστήρα, πρέπει να καθοδηγείτε από διάφορους σημαντικούς παράγοντες.

Ο υπερβολικός θόρυβος του ανεμιστήρα μπορεί να προκαλέσει κόπωση και ερεθισμό.

Για να επιλέξετε τον πραγματικά αθόρυβο ανεμιστήρα για την κουκούλα στο μπάνιο, πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες πτυχές:

 1. Διαστάσεις. Το μοντέλο θα πρέπει να ταιριάζει ιδανικά για την είσοδο.
 2. Παραγωγικότητα. Για να υπολογίσετε αυτό το μέγεθος, θα πρέπει να υπολογίσετε τον αριθμό των κυβικών μέτρων του δωματίου.
 3. Σχήμα θορύβου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν μοντέλα που λειτουργούν εντελώς χωρίς θόρυβο. Κατά την επιλογή, λάβετε υπόψη ότι το επίπεδο θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 ντεσιμπέλ.
 4. Κατασκευή. Οι διαστάσεις, η μέθοδος εγκατάστασης και η απόδοση εξαρτώνται από το σχεδιασμό της οικιακής συσκευής.
 5. Διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ασφάλειας. Ένας αθόρυβος ανεμιστήρας εξαγωγής για μπάνιο είναι μια συσκευή που λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας. Επομένως, η κατηγορία ηλεκτρικής ασφαλείας πρέπει να είναι τουλάχιστον IP 45.
 6. Βαλβίδα ελέγχου. Για να αποφύγετε ξανά την είσοδο δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, στη συσκευή πρέπει να υπάρχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής.
 7. Φήμη του κατασκευαστή. Δεν έχει σημασία ποιες οικιακές συσκευές σχεδιάζετε να επιλέξετε. Η φήμη του κατασκευαστή μπορεί να εμφανιστεί στην ποιότητα του προϊόντος.
 8. Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών. Πολλά μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες. Το κόστος αυτών των μοντέλων είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά επιτρέπουν την πιο ορθολογική χρήση της συσκευής.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αποχρώσεις της επιλογής ανεμιστήρα εξάτμισης, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Ο θόρυβος επηρεάζει την απόδοση;

Τώρα υπάρχει μια άποψη ότι οι σιωπηλοί ανεμιστήρες είναι αναποτελεσματικοί. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν είναι αληθινός. Η στάθμη θορύβου του ανεμιστήρα κατά τη λειτουργία εξαρτάται από τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκαν τα μέρη και την παρουσία ειδικής ηχομονωτικής επίστρωσης. Ο θόρυβος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της κίνησης των λεπίδων. Η κίνηση του αέρα μέσω του αεραγωγού μπορεί επίσης να συνοδεύεται από περιττό θόρυβο. Στο σχεδιασμό ανεμιστήρων χωρίς θόρυβο παρέχονται ειδικά στοιχεία απόσβεσης κραδασμών. Μειώνουν το επίπεδο θορύβου και αυτό δεν επηρεάζει την απόδοση. Αν σας ενδιαφέρει τότε μπορείτε να διαβάσετε για την ανεξάρτητη εγκατάσταση του ντους.

Σχεδιασμός ανεμιστήρα θορύβου

Εάν επιλέξετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο με μια βαλβίδα ελέγχου, τότε από το πρόβλημα του αυξημένου θορύβου μπορεί γρήγορα να απαλλαγούμε από. Τα όργανα αυτά παράγουν θόρυβο περίπου 30-33 dB. Το ανθρώπινο αυτί δεν αντιδρά σε τέτοιους θορύβους.

Οι ειδικοί λένε ότι μια μεγάλη επιλογή είναι ένας σιωπηλός ανεμιστήρας για το σιωπηλό μπάνιο. Αυτό το μοντέλο ανεμιστήρα έχει καλή φήμη και θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Επίσης δημοφιλές είναι το αξονικό ή φυγοκεντρικό μοντέλο από SolerPalau, Elicent ή Maico. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι σταθερά συνδεδεμένος στον τοίχο. Αυτό θα αποτρέψει πρόσθετους κραδασμούς.

Ποιο μοντέλο θα επιλέξετε για μπάνιο

Η επιλογή του κατασκευαστή ανεμιστήρα στις περισσότερες περιπτώσεις εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις προτεραιότητες του ιδιοκτήτη. Εάν ο αγοραστής αναζητά ένα ποιοτικό μοντέλο με πρόσθετες λειτουργίες, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον ανεμιστήρα SolerPalau SILENT-100 CHZ. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά ακριβό, αφού ο ανεμιστήρας κοστίζει περίπου 5000 ρούβλια. Το μοντέλο είναι ιδανικό για μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων. μετρητή.

SolerPalau SILENT-100 CHZ

Η συσκευή χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια. Η μέγιστη στάθμη θορύβου κατά την εργασία είναι 26,5 dB. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ρουλεμάν, τα οποία αυξάνουν τη διάρκεια ζωής.

Για ανέξοδα μοντέλα είναι δυνατόν να μεταφέρετε τον ανεμιστήρα VENTS 100 Κύττα με τον κοίλο σωλήνα διακλάδωσης. Το κόστος του μοντέλου είναι περίπου 1600 ρούβλια. Η εγκατάσταση δεν προκαλεί προβλήματα, καθώς το μήκος του σωλήνα διακλάδωσης είναι 81 mm.

VENTS 100 Kwait

Το επίπεδο θορύβου αυτού του μοντέλου είναι μόνο 25 dB. Ο ανεμιστήρας μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ασφαλής, καθώς περιέχει προστασία από υψηλή υγρασία και υπερθέρμανση. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι μια χαλαρή βαλβίδα ελέγχου.

Το πιο δύσκολο είναι να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για ευρύχωρα μπάνια. Μια καλή λύση μπορεί να είναι το Electrolux EAF-150. Το κόστος της είναι περίπου 2100-2200 ρούβλια.

Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι αυτό το μοντέλο είναι ικανό να αντλεί έως και 320 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Ένα άλλο απλό επίδομα είναι η ευκολία εγκατάστασης. Η στάθμη θορύβου αυτού του μοντέλου δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

Αν επιλέγετε μόνο την αθόρυβη λειτουργία κατά την επιλογή ενός μοντέλου, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο SolerPalau SILENT 100 CZ. Το κόστος αυτής της συσκευής είναι περίπου 2000 ρούβλια. Επιπλέον, ο μέγιστος κατασκευαστής προστασίας από θόρυβο παρείχε επίσης στοιχεία που σβήνουν τους κραδασμούς. Το μοντέλο ενεργοποιείται χειροκίνητα.

SolerPalau SILENT 100 CZ

Είναι αξιόπιστο και μακροχρόνιο. Στους δευτερεύοντες, οι αγοραστές αναφέρονται στην ανεπιθύμητη συντήρηση του ανεμιστήρα.

Μέχρι σήμερα, πολλοί αγοραστές αναζητούν ποιοτικά λειτουργικά μοντέλα που κατασκευάζονται σε διαφορετικά χρώματα. Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι ο ανεμιστήρας Electrolux EAFR 100. Η εταιρεία παράγει αυτό το μοντέλο σε 10 χρωματικές παραλλαγές.

Electrolux EAFR 100

Το πλεονέκτημα του ανεμιστήρα είναι ένας καλός σχεδιασμός και ένα αποδεκτό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι 30 dB.

Σε ένα άλλο επιτυχημένο μοντέλο ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο είναι το SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Το κόστος της είναι περίπου 2000 ρούβλια. Αυτή τη στιγμή οι ανεμιστήρες παράγονται σε 5 διαφορετικά χρώματα και εκτός από κάθε συσκευή ο κατασκευαστής προσφέρει αντικαταστάσιμες έγχρωμες ταινίες.

SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C

Στην τεχνική τεκμηρίωση, ο κατασκευαστής δηλώνει επίπεδο θορύβου 26 dB. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της εγκατάστασης που εκτελείται. Αν είναι ενδιαφέρον, τότε διαβάστε για τα καλύτερα μοντέλα γεννητριών ατμού.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν σιωπηλό ανεμιστήρα

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα είναι μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, απαιτείται η παρουσία ορισμένων γνώσεων στον τομέα της ηλεκτρικής εγκατάστασης και κατασκευής. Η σειρά εγκατάστασης εξαρτάται από το μοντέλο που επιλέξατε:

 1. Τα εναέρια μοντέλα θα πρέπει να εγκατασταθούν πριν την οπή του διαύλου αεραγωγών στον τοίχο ή την οροφή.
 2. Όταν επιλέγετε ανεμιστήρα με αθόρυβο κανάλι, το περίβλημα του πρέπει να "πνιγεί" μέσα στον αγωγό αγωγών. Με μια βαθιά εγκατάσταση του ανεμιστήρα, θα δημιουργηθεί πολύ λιγότερος θόρυβος.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ο ηλεκτρισμός θα πρέπει να συνδεθεί στον ανεμιστήρα. Χρησιμοποιήστε ανοικτή καλωδίωση στο μπάνιο απαγορεύεται. Επομένως, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το καλώδιο στον ανεμιστήρα σε ειδικό κανάλι.

Αν θέλετε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο στο μπάνιο τότε θα πρέπει να πάτε σε εξειδικευμένα καταστήματα. Η γκάμα των μοντέλων είναι πραγματικά μεγάλη, οπότε κάνοντας τη σωστή επιλογή είναι μερικές φορές αρκετά δύσκολη. Είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που θα προτείνουν ποιο μοντέλο θα λειτουργήσει καλύτερα.

Σιωπηλοί Εξαεριστήρες - Κατάταξη 2018

40/30 ντεσιμπέλ - αυτό το επίπεδο θορύβου υποβάθρου καθορίζεται από υγειονομικούς κανόνες για προϊόντα συνεχούς ροής λειτουργίας, όπως ανεμιστήρες, κλιματιστικά, μονάδες ανταλλαγής αέρα. Η πρώτη τιμή είναι για την ημέρα της ημέρας, η δεύτερη για τη νύχτα. Η βέλτιστη τιμή είναι 20 ντεσιμπέλ (με τέτοια ένταση το φυλλώδες φλοιό). Σε σιωπηλά μοντέλα οπαδών, που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά, ο αριθμός θορύβου κυμαίνεται από 21 έως 26 ντεσιμπέλ.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο και του συνηθισμένου;

Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Εξίσου σημαντική είναι και η ειδική σχεδίαση του πτερυγίου και του πτερυγίου του ανεμιστήρα - συμβάλλει στη μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Αντί των απλών ρουλεμάν σε μοντέλα ανεμιστήρων με μειωμένα επίπεδα θορύβου, γενικά εγκαθίστανται έδρανα κύλισης. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο

Επιλέξαμε 5 μοντέλα οπαδών, τα οποία κατά τη γνώμη μας αξίζουν περισσότερη προσοχή.

Ο ταχύτερος ανεμιστήρας για μπάνιο

..Πώς είναι ο πιο ήσυχος ανεμιστήρας (dB); Απαιτείται για εγκατάσταση στο μπάνιο.

Επεξεργασμένο: πριν από 5 μήνες

Για μένα στο Halloween the Silent οπαδοί έδειξαν, από τον ήχο αυτά είναι τα πιο ήσυχα, έχουν κάτι να συγκρίνουν. Εγώ ο ίδιος θα τα βάλω στη συνέχεια, αλλά μέχρι τα χέρια δεν φτάσουν.
Κοιτάξτε την ιστοσελίδα τους.

Ο Remont_Forever έγραψε:
Μου έδειξαν στους φιλάθλους Blagovest Silent

Αγόρασα 2 από αυτούς στο Blagovest στο Lublin, το μοντέλο Silent 1000 (ή 100, δεν θυμάμαι ακριβώς). Ο πωλητής τους επαίνεσε επίσης, ισχυρίστηκε ότι είναι οι μόνοι που φέρουν. Έχει συμπεριληφθεί, πραγματικά πολύ σιωπηλός, επομένως έχει αγοράσει ή αγοράσει σε ένα μπάνιο και μια τουαλέτα. Δεν ξέρω πώς θα είναι ο πόρος, αλλά καθαρίζονται εύκολα, σκέφτηκα.

alexkit έγραψε:
Ο πωλητής τους επαίνεσε επίσης, ισχυρίστηκε ότι είναι οι μόνοι που φέρουν.

Για μένα, αυτοί οι διευθυντές.

Systemair KV100M Μοντέλο 100 ροής αγωγού 195m3 h, το επίπεδο πίεσης του ήχου σε μία απόσταση 3metra - 34db.Dlya συγκρίνοντας τα επίπεδα της καλής εσωτερικής μονάδας koonditsionera 34dB.Αυτό πολύ ήσυχο.

Το Silent δεν ακούγεται σχεδόν. Το κατάστημα λέει 26dB.

Ο Vladdy έγραψε:
Το Silent δεν ακούγεται σχεδόν. Το κατάστημα λέει 26dB.

lomaster έγραψε:
Μοντέλο SYSTEMAIR KV100M ανά 100 κατανάλωση αγωγού αέρα 195m3 / h, η στάθμη ηχητικής πίεσης σε απόσταση 3 μέτρων - 34db.

Δεν το έδειξα σε έναν ανεμιστήρα καναλιών.
Συγκρίσιμο επίπεδο θορύβου (γραμμένο στον κατάλογο τουλάχιστον) με Silent Silavent είναι αισθητή μόνο ενσωματωμένο χρονόμετρο και έναν αισθητήρα υγρασίας (χρόνος πήξης -25 λεπτά -50% υγρασία).

10 καλύτερους οπαδούς για το μπάνιο

Η αυξημένη υγρασία και οι συχνές αλλαγές θερμοκρασίας είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση του φέρετρου, του καλουπιού και της αναπαραγωγής μικροβίων. Όλα αυτά μπορούν να εμφανιστούν, αν δεν παρέχουν το απαιτούμενο επίπεδο και την ποιότητα του εξαερισμού του δωματίου.

Για να είναι ευκολότερο να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο, θα παρέχουμε κορυφαία μοντέλα. Κατά την κατάρτιση της αξιολόγησης, δώσαμε προσοχή στα σημαντικά χαρακτηριστικά: ισχύς, επίπεδο θορύβου, λειτουργικότητα, τύπος και σχεδιασμό. Και επίσης βασίστηκε σε σχόλια πελατών και συμβουλές εμπειρογνωμόνων.

Silent-100 CHZ

Ανοίγει τη βαθμολογία του μοντέλου από τον δημοφιλή ισπανικό κατασκευαστή. Ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με σύστημα αισθητήρων και είναι σε θέση να αποφασίζει ανεξάρτητα από το πότε το μπάνιο σας χρειάζεται αερισμό. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σας εξυπηρετεί πιστά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό θα συμβάλει στη διαθεσιμότητα ρουλεμάν και σιωπηρών μπλοκ, τα οποία μειώνουν τη μετάδοση κραδασμών στο σώμα.

Το μοντέλο έχει πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου, μόνο 27 dB. Επομένως, η εγκατάσταση της συσκευής δεν θα σας κάνει να υποφέρετε από την ταλαιπωρία που σχετίζεται με την παρουσία εξωτερικών ήχων. Ο μοναδικός σχεδιασμός της συσκευής δεν αφήνει τον μολυσμένο αέρα πίσω στο δωμάτιο. Το πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία τιμών του.

 • Έξυπνη συσκευή.
 • την παρουσία ενός χρονόμετρου και ενός αισθητήρα υγρασίας.
 • τη διάρκεια της εργασίας ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • απλότητα εγκατάστασης και λειτουργίας
 • εξαιρετική απόδοση.
 • πολυλειτουργικότητα ·
 • οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • αποδεδειγμένη ποιότητα κατασκευής.
 • κομψό σχεδιασμό.
 • δεν υπάρχει πρόσοψη.
 • είναι δύσκολο να καθαρίσετε τον εαυτό σας
 • είναι αρκετά ακριβό.

Elicent E-Style 100 PRO

Οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο. Η εταιρεία είναι διάσημη για τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό της και το βέλτιστο σύνολο λειτουργιών. Αυτή η συσκευή δημιουργήθηκε ακριβώς ως μοντέλο για το μπάνιο. Εξοπλισμένο με σύστημα προστασίας από πιτσίλισμα, το οποίο αυξάνει την αντοχή και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Η απλότητα της φροντίδας παρέχεται από αφαιρούμενο μπροστινό πίνακα, το οποίο δεν επιτρέπει στη συσκευή να λερώνεται γρήγορα.

Ο ανεμιστήρας είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας να είναι σε θέση να παρέχει την τελική απόδοση της λειτουργίας - μια ισχυρή εκροή υγρού αέρα.

 • δύναμη;
 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • προστατευτικό μπροστινό πλαίσιο
 • ισχυρό και αξιόπιστο περίβλημα.
 • ωραία εμφάνιση.
 • Βαλβίδα ελέγχου ποιότητας.
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • μέτρια τιμή.
 • απαιτεί προσεκτική εγκατάσταση, με παραμορφώσεις μπορεί να είναι πολύ θορυβώδη.

Εξαεριστήρες 100 Αθόρυβη

Ένας άλλος αρκετά φθηνός και υψηλής ποιότητας ανεμιστήρας εξαγωγής για το μπάνιο. Μπορεί να εγκατασταθεί στον αγωγό εξαερισμού ή στον αγωγό. Αυτό διευκολύνεται από έναν ειδικά σχεδιασμένο βραχύ σωλήνα. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου είναι 25 dB, σχεδόν ακούγεται όταν λειτουργεί.

"Vents Kweit" θα σας κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα - όχι λιγότερο από 40.000 ώρες. Η μεγάλη διάρκεια ζωής εξασφαλίζεται με ειδικά έδρανα στον κινητήρα και προστασία από υπερθέρμανση.

 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • εξαιρετική ισχύς?
 • προστασία από την υγρασία.
 • διαθεσιμότητα ειδικών "μακράς διαρκείας" ρουλεμάν.
 • αξιοπιστία ·
 • αεροδυναμική σχεδίαση του πτερυγίου ·
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • δημοκρατική αξία.
 • η βαλβίδα ελέγχου δεν ταιριάζει πολύ σφιχτά.

Electrolux EAF-150

Συνεχίζει την κορυφή του ισχυρού μοντέλου από τον σουηδικό κατασκευαστή. Η συσκευή έχει υψηλή ισχύ 25 watts. Λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμη και σε ένα πολύ υγρό δωμάτιο. Αποτελεσματικά επεξεργάζεται έως και 320 cu. m / ώρα.

Το αδιάβροχο περίβλημα εξασφαλίζει μακρά και παραγωγική λειτουργία της συσκευής. Οι πελάτες προτιμούν επίσης την εμφάνιση του προϊόντος. Υπάρχουν πολλές λύσεις χρώματος για τον μπροστινό πίνακα. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα του εσωτερικού.

 • δύναμη;
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • κομψό σχέδιο?
 • αρκετές έγχρωμες λύσεις του μπροστινού πίνακα.
 • αξιοπιστία ·
 • μπορεί να λειτουργήσει σε μεγάλες περιοχές.
 • ελαφρώς πιο θορυβώδη από άλλα μοντέλα.
 • έλλειψη χρονοδιακόπτη.

Cata CB-100 Plus

Αν δεν αποφασίσετε ποιος είναι ο καλύτερος για το μπάνιο, δώστε προσοχή σε αυτό το μοντέλο. Ένας μικρός αλλά ισχυρός ανεμιστήρας θα δημιουργήσει γρήγορα το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Εξοπλισμένο με υψηλής ποιότητας προστασία από υπερθέρμανση, που σημαίνει ότι θα διαρκέσει αρκετά.

Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό, μπορεί να συνδεθεί σε έναν αγωγό διαφόρων βαθμών. Η απόδοση από αυτό θα αλλάξει ελαφρώς. Η σύνδεση πραγματοποιείται μέσω ενός ξεχωριστού διακόπτη ή σε ένα κοινό δίκτυο με το σύστημα φωτισμού.

 • συμπαγές μέγεθος.
 • εξαιρετική απόδοση.
 • προστασία από υπερθέρμανση ·
 • διάφορες μέθοδοι τοποθέτησης.
 • απλή εγκατάσταση?
 • λογικό κόστος.

ERA AURA 5

Μοντέλο προϋπολογισμού. Αυτό εξηγείται απλά - είναι της εγχώριας παραγωγής. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εξαιρετικά. Παρόλα αυτά, είναι ιδανικά για τα πιο τυπικά μπάνια: η ισχύς της συσκευής είναι 10 W, και σε μία ώρα είναι σε θέση να επεξεργαστεί 180 cu. m / ώρα. Τέτοια χαρακτηριστικά καθιστούν δυνατή τη διατήρηση ενός βέλτιστου επιπέδου υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς δυσκολία.

Απλός αλλά αξιόπιστος σχεδιασμός. Ενσωματωμένη προστασία από υπερθέρμανση. Ο ανεμιστήρας είναι ελαφρύς, συμπαγής και έχει αποδεκτούς δείκτες "θορύβου". Το επίπεδο θορύβου αυτής της συσκευής είναι 30 dB, το οποίο είναι αρκετά καλό λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή απόδοση.

 • αποδεκτό κόστος.
 • ποιότητα εργασίας ·
 • ανθεκτικό υλικό στέγασης.
 • πολλά θετικά σχόλια?
 • ένας σύγχρονος κινητήρας με αρκετή ισχύ.
 • την αξιοπιστία της εργασίας ·
 • μέση τιμή θορύβου.
 • μακράς περιόδου εγγύησης.

Κινητήρες mm-100

Ο πιο ήσυχος ανεμιστήρας στην κριτική. Το έργο του θα είναι όχι μόνο αποτελεσματικό, αλλά και δεν θα ερεθίσει τους ενοικιαστές με υπερβολικό θόρυβο, το μέγιστο των οποίων είναι μόνο 24 dB. Ο κατασκευαστής από τη Βουλγαρία, αν και δεν είναι πολύ γνωστός, έχει από καιρό αποδειχθεί στην αγορά.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του ανεμιστήρα είναι η δυνατότητα να εργάζεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, μέχρι +100 μοίρες. Μπορεί να εγκατασταθεί σε ατμό, ιαματικά λουτρά και πισίνες, σάουνες σπιτιού και άλλα δωμάτια με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία.

 • πολύ ήσυχο?
 • μπορεί να λειτουργήσει σε υψηλή θερμοκρασία?
 • απλή εγκατάσταση?
 • έχει συμπαγείς διαστάσεις.
 • χαριτωμένη εμφάνιση?
 • ποιότητας.
 • όχι πολύ υψηλή παραγωγικότητα, μόνο 60 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Maico ECA 100 iPro

Αυτή η συσκευή με την πρώτη ματιά, γενικά λίγο σαν ανεμιστήρας. Στο μπροστινό της πλαίσιο δεν υπάρχουν γρίλιες, οι λεπίδες του ανεμιστήρα δεν είναι επίσης ορατές. Με την πρώτη ματιά - είναι απλά ένα μικρό, αδιάφορο, επίπεδο και ομαλό πάνελ, που δεν προσελκύει μεγάλη προσοχή. Αρχικά, ο μπροστινός πίνακας είναι λευκός, αλλά αν είναι επιθυμητός, μπορεί εύκολα να ξαναβαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα, αφαιρείται εύκολα.

Η συσκευή διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Παρέχει προστασία κατά της εκτόξευσης και προγραμματιζόμενα ηλεκτρονικά. Τα ρουλεμάν ποιότητας αυξάνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής. Με όλα τα πλεονεκτήματα, αυτός ο ανεμιστήρας "τρώει" από το δίκτυο μόνο 6-8 Watt.

 • εξαιρετική ισχύς?
 • τη θρυλική γερμανική ποιότητα.
 • κομψό σχέδιο?
 • η δυνατότητα εύκολης αλλαγής του χρωματικού σχεδίου.
 • αθωότητα στο εσωτερικό.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • καλά μελετημένο σύστημα προστασίας.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • ήσυχη δουλειά.
 • αξιοπιστία ·
 • μακράς περιόδου εγγύησης.

Blauberg Quatro 100

Ο ανεμιστήρας συνεχίζει να ελέγχεται, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των "προηγμένων" μοντέλων. Είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα χρονισμού και υγρασίας, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, είναι εξοπλισμένο με διπλό σύστημα μόνωσης. Ο κινητήρας διαθέτει πτερωτή που παρέχει μειωμένο επίπεδο θορύβου.

Η εγκατάσταση της συσκευής μπορεί να είναι τόσο οροφή όσο και τοίχος. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής αποτρέπει την είσοδο του αέρα εξαγωγής στο δωμάτιο. Επίσης, αποκλείεται η αντίστροφη εμφύσηση ψυχρού αέρα από τον αγωγό εξαερισμού. Παρεμπιπτόντως, όπως και το προηγούμενο μοντέλο, αυτός ο ανεμιστήρας διαθέτει επίσης ένα "κωφό" μπροστινό πίνακα, το οποίο παρέχει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιασμό.

 • καλή δύναμη;
 • ήσυχη δουλειά.
 • σφιχτή βαλβίδα ελέγχου.
 • Σύστημα μεταβλητής εγκατάστασης.
 • πολλές επιλογές για τον μπροστινό πίνακα.
 • ενεργειακή απόδοση ·
 • ασφάλεια εργασίας ·
 • Ευρωπαϊκή συνέλευση.

Πρότυπο 4ETF

Ολοκληρώνει την ανασκόπηση ενός πολύ ενδιαφέροντος μοντέλου με αυτόματο σύστημα λειτουργίας. Αυτή είναι μια αρκετά παραγωγική συσκευή. Σε μια ώρα καταφέρνει να χάσει περίπου 100 κυβικά μέτρα αέρα. Ενεργοποιείται χάρη στο ενσωματωμένο φωτοκύτταρο ευαίσθητο στο φως. Είναι ενδιαφέρον ότι η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε μία από τις δύο λειτουργίες: "μπάνιο" και "τουαλέτα". Για να επιλέξετε το επιθυμητό, ​​απλώς επανεγκαταστήστε τον βραχυκυκλωτήρα που βρίσκεται στην πλακέτα χρονοδιακόπτη.

Η λειτουργία "μπάνιο" αναλαμβάνει την αυτόματη ενεργοποίηση της συσκευής αμέσως μετά το σβήσιμο του φωτισμού στο δωμάτιο. Ο δεύτερος τρόπος, αντίθετα, περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα μόλις κάποιος εισέλθει και ανάψει το φως στο μπάνιο. Η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα μετά από το χρόνο που έχει οριστεί από το χρονοδιακόπτη. Δηλαδή, έχοντας ρυθμίσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις μια φορά, δεν θα πρέπει ποτέ να ανησυχείτε για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της συσκευής.

 • Αυτόματος έλεγχος μέσω ενός φωτοευαίσθητου στοιχείου.
 • πολυλειτουργικότητα ·
 • καλή απόδοση.
 • Χρονοδιακόπτης
 • δύο ταχύτητες λειτουργίας.
 • ωραία εμφάνιση.
 • μεγάλη αξία.
 • η εγκατάσταση ενδέχεται να απαιτεί ειδική βοήθεια.

Συμπέρασμα

Για να επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα εξαγωγής, πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές παραμέτρους: το μέγεθος του μπάνιου, τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο διαμέρισμα, την ύπαρξη μιας καμπίνας ντους ανοιχτού ή κλειστού τύπου και άλλα.

Ελπίζουμε ότι οι κορυφαίοι θαυμαστές του μπάνιου TOP-10 θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή και το σπίτι σας θα έχει πάντα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Επιτυχής αγορά!

Αθόρυβος ανεμιστήρας στο μπάνιο για εξαγωγή - με αισθητήρα κίνησης και υγρασίας, βαλβίδα ελέγχου, πώς να συνδεθεί με το διακόπτη

Ένας σιωπηλός ανεμιστήρας στο μπάνιο βοηθά στην αποφυγή προβλημάτων με υψηλή υγρασία. Η ήσυχη λειτουργία του παρέχεται από ένα χαρακτηριστικό σχεδιασμού. Το σημερινό υλικό είναι αφιερωμένο σε μια πλήρη αναθεώρηση τέτοιων συσκευών, θα μάθετε:

 • για την οποία απαιτείται ανεμιστήρας και εάν η αθόρυβη λειτουργία επηρεάζει την απόδοσή του.
 • αρχή της λειτουργίας και της ταξινόμησης των προϊόντων ·
 • χαρακτηριστικά επιλογής και σύνδεσης
 • ποια επιπλέον χαρακτηριστικά διαθέτει η συσκευή.
Τοποθετήστε το συμπυκνωμένο ανεμιστήρα και την υψηλή υγρασία!

Περιεχόμενα

Ο σκοπός των οπαδών για μπάνια σε διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του μπάνιου, παρέχεται αναγκαστικά σύστημα εξαερισμού, αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες, ενώ κάνουν επισκευές, το κλείνουν απλά. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Εάν λειτουργεί σε μια φυσική εισροή αέρα, μετά από λίγο οι αεραγωγοί θα φράξουν και η απόδοση της εργασίας θα μειωθεί. Για να μην συμβεί αυτό, οι ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση του υποχρεωτικού εξαερισμού, που περιλαμβάνει ανεμιστήρα.

Πρέπει να εγκατασταθεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • υψηλή υγρασία, ως αποτέλεσμα της οποίας σχηματίζονται μούχλα και μύκητες.
 • επιθυμία να απαλλαγούμε από τις ανεπιθύμητες οσμές.
 • για να αποφύγετε μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας.

Η αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο επηρεάζει την απόδοσή του;

Ο ήχος ενός συνηθισμένου ανεμιστήρα προσελκύει την προσοχή, γεγονός που το καθιστά άβολο. οδηγεί στην εμφάνιση ευερεθιστότητας, αυξημένης πίεσης και κόπωσης του νευρικού συστήματος.

Ένας κανονικός ανεμιστήρας εξαγωγής στο μπάνιο κατά τη λειτουργία δημιουργεί θόρυβο περίπου 40 ντεσιμπέλ, που αντιστοιχεί στη συνομιλία με χαμηλή φωνή.

Ένας σιωπηλός ανεμιστήρας στο μπάνιο κατά τη λειτουργία δημιουργεί μια ηχητική ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 25 ντεσιμπέλ. Για να το ακούσουμε, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε σχεδόν στενά.

Ο βέλτιστος δείκτης στις σύγχρονες συσκευές επιτυγχάνεται χάρη σε τέτοιες βελτιώσεις:

 • εξάλειψη των κραδασμών ·
 • Τα πλέγματα είναι αεροδυναμικά διαμορφωμένα.
 • Για να στερεώσετε τον κινητήρα στο σώμα, χρησιμοποιήστε ελαστικούς δακτυλίους.
 • το σώμα είναι κατασκευασμένο από παχύ πλαστικό.
 • έχουν τοποθετηθεί διαβαθμισμένα ρουλεμάν.
 • χρησιμοποιείται ένα σύγχρονο λιπαντικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αξιόπιστη και αθόρυβη λειτουργία της συσκευής, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση του εξοπλισμού και η ισχύς του.

Ήσυχοι ανεμιστήρες για απορροφητήρες στο μπάνιο - ταξινόμηση προϊόντων

Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα αθόρυβων ανεμιστήρων για το σχέδιο στο μπάνιο, μεταξύ τους διαφέρουν σε διαφορετικά χαρακτηριστικά, για παράδειγμα με τη μορφή της θήκης:

 • Τα προϊόντα στρογγυλά είναι σχεδιασμένα για τοποθέτηση σε αγωγούς κατάλληλου σχήματος.
 • οι συσκευές ορθογωνικής μορφής χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά, συνήθως πρόκειται για βιομηχανικά μοντέλα.
 • τετράγωνες συσκευές ισχύουν για εγκατάσταση σε ορυχεία με τετράγωνο σχήμα, έχουν υψηλή ισχύ και δεν χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή.

Οι ανεμιστήρες χωρίς θόρυβο διαφέρουν στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τους.

Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

Αγωγός

Ο τύπος αγωγού προορίζεται για εγκατάσταση σε αγωγούς αεραγωγών. Έχει πολλά πλεονεκτήματα πριν από άλλα μοντέλα:

 • απλά τοποθετήστε το, τοποθετήστε το στον αγωγό αέρα σε οποιονδήποτε κύριο στο σπίτι.
 • ο ανεμιστήρας καναλιών έχει τοίχους πολλαπλών στρώσεων, πράγμα που εξασφαλίζει μια ήρεμη λειτουργία.
 • Το μικρό μέγεθος σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά το χώρο του μπάνιου.
 • επιτρέπει τη διατήρηση της ιδανικής υγρασίας στο δωμάτιο.
 • απλή και βολική λειτουργία.

Αξονική

Το σώμα των αξονικών τροποποιήσεων του ανεμιστήρα μοιάζει με έναν κύλινδρο, μέσα του υπάρχει ένας κινητήρας με λεπίδες τοποθετημένες στον άξονά του. Ο αέρας περνάει κατά μήκος του άξονα της συσκευής και στην έξοδο του είναι εγκατεστημένος ένας συλλέκτης, ο οποίος μειώνει τον θόρυβο του εξερχόμενου αέρα και αυξάνει τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά.

Τα αξονικά μοντέλα έχουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου.

Οι συσκευές είναι εξαιρετικά αποδοτικές και μπορούν να μεταφέρουν 100 ή περισσότερα κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Απλά τοποθετημένο: απλά τοποθετήστε το στο άνοιγμα.

Radial

Ο αέρας σε αυτούς τους ανεμιστήρες κινείται ακτινικά. Οι λεπίδες προορίζονται τόσο προς τα πίσω όσο και προς τα εμπρός, αλλά όταν είναι προς τα πίσω, αυτό μειώνει τον θόρυβο και αυξάνει την απόδοση του εξοπλισμού.

Το σώμα έχει τη μορφή σπειροειδούς, τοποθετημένο μέσα στον τροχό της λεπίδας.

Με την παρουσία λεπίδων προς τα εμπρός, η ισχύς αυξάνεται, αλλά ο θόρυβος αυξάνεται επίσης. Τα μοντέλα είναι μικρού μεγέθους, εγκατεστημένα σε κάθε αεραγωγό.

Αρχή της λειτουργίας ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο στο μπάνιο

Η συσκευή είναι αρκετά απλή, η δομή περιλαμβάνει τον κινητήρα, την θήκη και τα έδρανα. Επηρεάζουν το επίπεδο θορύβου. Η ποιοτική κατασκευή αυτών των στοιχείων εξασφαλίζει μια ήρεμη λειτουργία της συσκευής.

Η αρχή λειτουργίας ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο στο μπάνιο είναι απλή: ο ηλεκτρικός κινητήρας περιστρέφει τις λεπίδες που μεταδίδουν τη ροή του αέρα στην απαιτούμενη κατεύθυνση. Για να κατανοήσετε καλύτερα πώς λειτουργεί η συσκευή, βασική διάταξη στοιχείων:

 1. Στέγαση. Ένα κομμάτι, που χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στην κατασκευή. Κατασκευασμένο από ποιοτικό πλαστικό. Αυτό σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε τις δονήσεις που εμφανίζονται κατά τη λειτουργία και να μειώσετε το θόρυβο.
 2. Ηλεκτροκινητήρας. Χρησιμοποιείται ο ίδιος κινητήρας όπως συμβαίνει με τα συμβατικά μοντέλα, το σώμα είναι στερεωμένο με ελαστικά δαχτυλίδια. Εάν η στερέωση πραγματοποιηθεί άσχημα, τότε θα υπάρξει δόνηση, οι τοίχοι θα αρχίσουν να αντηχούν και θα υπάρχει εξωτερικός θόρυβος.
 3. Ρουλεμάν. Για σιωπηλή λειτουργία, χρησιμοποιούνται ρουλεμάν ποιότητας. Διαφέρουν από εκείνες που χρησιμοποιούνται σε συμβατικές συσκευές με υψηλότερη ποιότητα κατασκευής.
 4. Λιπάνετε. Ένα σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει την ήρεμη λειτουργία. Η ποιότητα λίπανσης όχι μόνο μειώνει τον θόρυβο, αλλά και επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής.

Πριν από την αποστολή από το εργοστάσιο, ο ανεμιστήρας περνά τον ποιοτικό έλεγχο. Αν δεν συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές της σειράς ήχου και άλλα δηλωμένα χαρακτηριστικά, δεν θα κυκλοφορήσει.

Βίντεο - πώς λειτουργεί ο φυσικός αερισμός στα σαλόνια

Πώς να μην κάνετε λάθος στην επιλογή

Για να διασφαλίσετε ότι οι σιωπηλοί ανεμιστήρες για την εξαγωγή στο μπάνιο εκπληρώνουν ποιοτικά το σκοπό τους για να αφαιρέσουν τον εξαγόμενο αέρα, επιλέξτε σωστά το μοντέλο που αντιστοιχεί στις παραμέτρους του δωματίου. Εξετάστε ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά, επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα της συσκευής. Μεταξύ αυτών:

Διάμετρος του αγωγού αέρα, mm

Με βάση τον τύπο των ανεμιστήρων, οι κατασκευαστές δείχνουν είτε το μέγεθος του αγωγού εξαγωγής για τον οποίο υπολογίζεται ο συγκεκριμένος εξοπλισμός είτε το μέγεθος του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής. Σε διαμερίσματα και ιδιωτικές κατοικίες για την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού χρησιμοποιούνται σωλήνες διαμέτρου 100 και 125 mm, όταν επιλέγετε το μοντέλο που σας αρέσει, δείτε το μέγεθος του.

Η διάμετρος του αγωγού δεν πρέπει να είναι μικρή, διαφορετικά θα δημιουργηθούν "βύσματα" αέρα και η υπερβολικά μεγάλη διάμετρος θα οδηγήσει σε επιπλέον κόστος για την αγορά ενός πιο ισχυρού ανεμιστήρα.

Παραγωγικότητα, m3 / ώρα

Το χαρακτηριστικό υπολογίζεται με ειδική φόρμουλα λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο του δωματίου και την ποσότητα της ανταλλαγής αέρα ανά ώρα. Για να καθορίσετε την ισχύ ή την απόδοση, πολλαπλασιάστε την ένταση του μπάνιου με το ποσό της ανταλλαγής αέρα.

Για μπάνιο και μπάνιο η συχνότητα αλλαγής του αέρα είναι η κανονικοποιημένη τιμή και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι είναι 6-10, παίρνουν μια μέση τιμή. Κατά την επιλογή της ισχύος του ανεμιστήρα, η ληφθείσα τιμή λαμβάνεται με περιθώριο 15-20% και ήδη από αυτόν τον δείκτη επιλέγεται ο εξοπλισμός. Για επαρκή χωρητικότητα περίπου 100 m3 / h.

Επίπεδο θορύβου, dB

Για να περιστρέψετε τον ανεμιστήρα, χρησιμοποιείται ηλεκτρικός κινητήρας, τόσο αεραδικός όσο και μηχανικός θόρυβος. Ο μηχανικός θόρυβος δημιουργείται από τη δόνηση της συσκευής και από τον αεροδυναμικό θόρυβο λόγω της κίνησης του αέρα.

Ο θόρυβος που υπερβαίνει τα 35 dB έχει αρνητική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή, έτσι ώστε τα αθόρυβα μοντέλα να λειτουργούν δημιουργώντας θόρυβο που δεν υπερβαίνει τα 25 dB. Αυτός ο αριθμός θα ανακαλυφθεί στα δεδομένα διαβατηρίου του προϊόντος που αγοράσατε.

Κατά την επιλογή, αναζητήστε μια σημείωση σχετικά με το βαθμό προστασίας από την υγρασία.

Οικονομικό

Για να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα, σχεδόν όλοι οι ανεμιστήρες διαθέτουν ένα χρονοδιακόπτη ή έναν ειδικό διακόπτη, ο οποίος σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη συσκευή όταν είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν μοντέλα ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο, με αυτόματο τρόπο λειτουργίας, εξοπλισμένα με αισθητήρα κίνησης και εργασία όταν κάποιος είναι στο δωμάτιο. Υπάρχουν και άλλες πρόσθετες λειτουργίες που επιτρέπουν την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, πρέπει να δοθεί προσοχή.

Μάρκα

Όταν καθορίζεται η χώρα του κατασκευαστή, αναφέρεται η χώρα προέλευσης του εμπορικού σήματος, η οποία δεν συμπίπτει πάντοτε με τον τόπο κατασκευής της συσκευής. Οι ειδικοί συστήνουν να δούμε όχι τη χώρα-παραγωγός και το εμπορικό σήμα, αλλά και τις κριτικές πελατών. Οι πιο δημοφιλείς μάρκες των οπαδών: SolerPalau, Maico, Elicent.VENTS, Colibri και άλλοι.

 • τεχνικά χαρακτηριστικά ·
 • φήμη του κατασκευαστή ·
 • Διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών συσκευών (αισθητήρες υγρασίας, χρονοδιακόπτης).
Συνιστούμε να εξετάσουμε τη διαθεσιμότητα πιστοποιητικών ποιότητας, κουπονιού εγγύησης.

Το κόστος των οπαδών κυμαίνεται από 10 έως 100 δολάρια, εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά και το μέγεθος του εξοπλισμού. Όχι πάντα υψηλό κόστος εγγυάται την ίδια υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα της συσκευής.

Πώς να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο στον εαυτό σας με τον διακόπτη - βήμα προς βήμα οδηγίες και διάγραμμα

Με το ερώτημα πώς να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο με το διακόπτη, δεν πρέπει να προκύψουν προβλήματα. Εγκαταστήστε τη συσκευή στον εαυτό σας με τη δύναμη του κάθε αρχηγού σπίτι, αρκεί να έχετε βασικές δεξιότητες για να εργάζεστε με ηλεκτρισμό και στον τομέα της κατασκευής.

Η σύνδεση του ανεμιστήρα στο μπάνιο μέσω του διακόπτη εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Αν πρόκειται για φορτωτική, είναι στερεωμένη στον τοίχο ή στην οροφή στην είσοδο του αεραγωγού. Τα μοντέλα καναλιών εγκαθίστανται απευθείας στον αγωγό, μετά την εγκατάσταση, η τρύπα καλύπτεται με διακοσμητικό πλέγμα.

Όσο πιο βαθιά τοποθετείται η συσκευή στον αγωγό, τόσο λιγότερο θόρυβος θα δημιουργήσει.

Στο μπάνιο υπάρχει μια κρυφή καλωδίωση, οπότε το καλώδιο τροφοδοσίας πρέπει να κρύβεται κάτω από τον σοβά ή πίσω από την ψευδοροφή. Το καλώδιο τροφοδοτείται στο κιβώτιο διακλάδωσης και στη συσκευή, δεν προκύπτουν προβλήματα κατά τη σύνδεσή του. Είναι δυνατή η σύνδεση του ανεμιστήρα παράλληλα με τον διακόπτη φωτισμού, αλλά είναι καλύτερο να το εγκαταστήσετε διπλό διακόπτη.

Βίντεο - μοντάρετε τον εαυτό σας

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Κατά την αγορά της συσκευής, συνιστούμε να εξετάσετε πρόσθετες λειτουργίες:

 • αισθητήρα υγρασίας;
 • Χρονοδιακόπτης ύπνου.
 • αισθητήρας κίνησης ·
 • με τεχνολογία βαλβίδων ελέγχου.

Το κόστος κατασκευής από αυτές τις λειτουργίες αυξάνεται.

Ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας

Η παρουσία αισθητήρα υγρασίας είναι σημαντική. Αν η τιμή αυξηθεί σε μια ορισμένη τιμή, ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και θα αρχίσει να αφαιρεί αέρα. Αφού φτάσετε στη βέλτιστη ένδειξη, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα. Αυτό το πρόσθετο μπορεί να αγοραστεί και να εγκατασταθεί ξεχωριστά.

Ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη

Ο ανεμιστήρας με τον χρονοδιακόπτη καθυστέρησης, αφού πατήσετε το διακόπτη, συνεχίζει να λειτουργεί για αρκετό καιρό. Αυτό είναι βολικό όταν ο φωτισμός και η συσκευή είναι ενεργοποιημένα και απενεργοποιημένα ταυτόχρονα. Θα ρυθμίσετε μόνοι σας τον χρόνο τερματισμού. Η ταλαιπωρία της χρήσης οφείλεται στο γεγονός ότι μετά το πλύσιμο και τη λήψη του μπάνιου, η συσκευή θα λειτουργεί την ίδια στιγμή, αλλά η υγρασία του αέρα από αυτές τις διαδικασίες αυξάνεται με διαφορετικούς τρόπους.

Με αισθητήρα κίνησης

Βολική πρόσθετη λειτουργία. Αν υπάρχει όταν εμφανίζεται ένας αισθητήρας ανθρώπου στο οπτικό πεδίο, ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα και λειτουργεί για 2-30 λεπτά, ανάλογα με τη ρύθμιση.

Αθόρυβος ανεμιστήρας μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Στους ανεμιστήρες τοποθετήστε βαλβίδες ελέγχου πολλών τύπων:

 • Βαλβίδα ελεγχόμενου τύπου. Η ενέργεια γίνεται χειροκίνητα ή από ηλεκτρισμό.
 • Αυτο-κλείσιμο. Όταν δημιουργεί μια ροή αέρα, διασπάται μακριά, και μετά τον τερματισμό, κλείνει, ενεργοποιείται μέσω ενός ελατηρίου.
 • Παθητικός τύπος. Η βαλβίδα ανοίγει υπό την επίδραση της ροής του αέρα και κλείνει κάτω από τη δράση του δικού της βάρους και βαρύτητας.

Ένας αθόρυβος ανεμιστήρας για μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί αποτελεσματικά να αφαιρέσει τον αέρα, αλλά δεν επιτρέπει στο οξυγόνο στους αεραγωγούς να εισέλθει στο δωμάτιο.

Κορυφαία 4 σφάλματα κατά την επιλογή και την εγκατάσταση

Τιμή και βαθμολόγηση 10 διαφορετικές επιλογές

Με βάση την πολυετή εμπειρία και την ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές, έχουμε συντάξει μια βαθμολογία από τους πιο δημοφιλείς οπαδούς.

 1. Maico ECA 100 iPro (Γερμανία). Δεν έχει πλέγμα, έτσι δεν προσελκύει την προσοχή. Ο μέγιστος θόρυβος είναι 32 dB, σε κανονική λειτουργία είναι 27 dB. Προστασία από πιτσιλιές, 4 τρόποι προγραμματισμού, παραγωγικότητα 78 / 92m³ / ώρα, κατανάλωση ισχύος 6-8W. Maico ECA 100 iPro
 2. Maico ER 60-100 (Γερμανία).Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, χωρητικότητα 62/101 m3 / h, προστασία κατά της υγρασίας IPx5, αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση υπερθέρμανσης, παρουσία βαλβίδας αντεπιστροφής. Maico ER 60-100
 3. SOLER PALAU ECOAIR (Ισπανία).Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες κατηγορίας premium, ήσυχη λειτουργία, η δυνατότητα μέγιστης απόδοσης, σας επιτρέπει να αλλάζετε γρήγορα τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Καθαρός αέρας 15/60 m³ / h, θόρυβος 20/32 dB, η δυνατότητα ομαλού ελέγχου ταχύτητας. SOLER PALAU ECOAIR
 4. SolerPalau Silent-100 Design CZ (Ισπανία).Η πτερωτή έχει ένα ειδικό σχήμα, δεν αφήνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, ο κινητήρας είναι σε ένα γυαλί ανθεκτικό στις δονήσεις, 85 m³ / h, υψηλή ποιότητα και λογική τιμή, επίπεδο θορύβου 26,5 dB. SolerPalau Silent-100 Σχεδιασμός CZ
 5. Blauberg Quatro 100 (Ουκρανία).Η συσκευή διαθέτει 4 επιλογές σχεδιασμού, θόρυβο 33 dB, τάξη προστασίας IP34, διπλή μόνωση, κατανάλωση 88 m³ / h, μία ταχύτητα. Blauberg Quatro 100
 6. Vortice ME 100/4 (Ιταλία).Χαμηλός θόρυβος, δύο ταχύτητες, λεπτό μπροστινό πλαίσιο, εγγύηση 30000 ωρών χωρίς προβλήματα λειτουργίας, κατανάλωση αέρα, 65/95 m³ / h, θόρυβος 20,8 dB, μία ταχύτητα. Εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Vortice ME 100/4
 7. Maico AWB 100 C (Γερμανία).Οικονομικός κινητήρας, προστασία από υπερθέρμανση, βαλβίδα ελέγχου, προσιτό κόστος, θόρυβος 35 dB, κατανάλωση 70 m³ / h. Maico AWB 100 C
 8. Εξαεριστήρες 100 Kwait (Ουκρανία). Η συσκευή είναι αξονικού τύπου, χαμηλού επιπέδου θορύβου, κλάσης προστασίας IP 45, ροής αέρα, 97 m³ / h, θορύβου 25 dB, μιας ταχύτητας. Εξαεριστήρες 100 Kwait
 9. SolerPalau Silent-100 CZ (Ισπανία).Βαλβίδα αντεπιστροφής, δακτύλιοι από καουτσούκ-μέταλλο, κατάλληλο για χώρους μέχρι 15 m2, προσιτή τιμή, κατανάλωση αέρα, 95m³ / h, μία ταχύτητα, θόρυβο 26.5 dB SolerPalau Silent-100 CZ
 10. Homeent 100 C (Ουκρανία).Απλό και οικονομικό ανεμιστήρα, προστασία από υπερθέρμανση, κατανάλωση, 94 m³ / h, θόρυβος 39 dB, μία ταχύτητα. Homeent 100 С