Οικιακοί θόρυβοι εξαγωγής καυσαερίων

Ο θόρυβος από το σύστημα αερισμού λειτουργίας αποτελεί βασικό μειονέκτημα της μονάδας εξαγωγής, η οποία εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Με παρατεταμένη έκθεση, όχι μόνο ερεθίζει, αλλά και προκαλεί ακουστική δυσφορία, ευερεθιστότητα, χρόνια κόπωση. Ο ανεπιθύμητος θόρυβος προκαλείται συχνά από ακατάλληλο εξοπλισμό ή τη χρήση συσκευών που δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία υπό τις συνθήκες στις οποίες χρησιμοποιούνται. Δυσκολίες προκύπτουν κατά την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού σε περιορισμένο χώρο.

Για να εξουδετερώσετε τα παραπάνω μειονεκτήματα, θα βοηθήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής χωρίς θόρυβο. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική συσκευή, την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Ποια είναι η αίσθηση μιας αθόρυβης επιλογής

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο "ήσυχες" μονάδες ανταλλαγής αέρα παράγουν ένα συγκεκριμένο θόρυβο κατά τη λειτουργία. Αν μιλάμε για τις ελάχιστες τιμές του ήχου, τότε ο μέσος όρος είναι στο επίπεδο των 35 dB. Για το ανθρώπινο αυτί αυτό είναι ανάλογο με έναν ψίθυρο. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι οικιακές συσκευές με παρατεταμένη έκθεση προκαλούν ερεθισμό.

Εάν εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο αντί για τον συνηθισμένο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για το ανθρώπινο αυτί. Η ένταση των συσκευών αυτών είναι 20-25 dB, η οποία είναι ανάλογη με πολύ χαμηλό ψίθυρο. Σε απόσταση 1,5 μ. Από τη μονάδα λειτουργίας, η κίνηση των λεπίδων είναι σχεδόν αδιαίρετη.

Πώς είναι ο σιωπηλός ανεμιστήρας

Συσκευές τύπου θορύβου λειτουργούν μερικές φορές πιο ήσυχο τα ανάλογα τους για διάφορους λόγους, το κυριότερο από τα οποία είναι δομικά χαρακτηριστικά. Η συσκευή αποτελείται από 3 κύρια λειτουργικά στοιχεία, τα οποία καθιστούν δυνατή τη μείωση του ηχητικού εφέ σε ένα άνετο 25 dB.

Η συσκευή αποτελείται από:

 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • το περίβλημα της συσκευής.
 • ρουλεμάν.

Προκειμένου να διαμορφωθεί μια γενική ιδέα για το πώς σχεδιάζονται και λειτουργούν οι προπέλες των καυσαερίων, πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα η διάταξή τους.

Ηλεκτροκινητήρας. Οι συσκευές χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένες με τους ίδιους κινητήρες με τις παραδοσιακές συσκευές. Οι διαφορές μειώνονται κυρίως στη μέθοδο σταθεροποίησης. Μια αξιόπιστη στερέωση ελαχιστοποιεί τον θόρυβο που παράγεται από τους κραδασμούς. Για λόγους δικαιοσύνης αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικές συσκευές κακής ποιότητας είναι γεμάτες δονήσεις.

Σώμα συσκευής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι μάλλον λεπτός. Τα λεπτά τοιχώματα συμβάλλουν στην εμφάνιση κραδασμών, συνοδευόμενα από δυσάρεστους ήχους. Όσο για τη σιωπηλή μονάδα, μπορεί να διαθέτει ένα συμπαγές και ολοκληρωμένο σχέδιο (ανάλογα με την επιλογή ενός ποιοτικού προϊόντος). Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, είναι δυνατό να αντιμετωπίσετε οποιουσδήποτε κραδασμούς.

Ρουλεμάν. Η ομαλή λειτουργία κάθε μέρους του κινητήρα παρέχεται από έδρανα υψηλής ποιότητας. Στις συνηθισμένες μονάδες χρησιμοποιούνται συνήθεις λύσεις.

Δώστε προσοχή! Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη λίπανση, χάρη στην οποία κάθε επίπεδο θορύβου, λείανσης. Αυτή η συνεκτικότητα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής κατά καιρούς.

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες για την εξαγωγή αθόρυβων καναλιών χαρακτηρίζονται από άψογη ποιότητα απόδοσης. Το τελικό προϊόν υποβάλλεται σε διάφορα στάδια δοκιμής προτού τεθεί σε πώληση. Και αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του εύρους του ήχου, ο ανεμιστήρας δεν περάσει τη δοκιμή. Σημαντικός θόρυβος μπορεί επίσης να συμβεί εάν η μονάδα δεν είναι σωστά ισορροπημένη.

Τι είδους σιωπηλοί θαυμαστές υπάρχουν;

Οι συσκευές εξάτμισης του νοικοκυριού μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές όσον αφορά τη συσκευή. Κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας. Τα μοντέλα οικιακών συσκευών χωρίζονται σε 4 τύπους:

Αγωγός. Τοποθετείται στη βάση του αγωγού. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν στοιχεία από καουτσούκ, ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για επιπλέον δονήσεις και θόρυβο κατά τη λειτουργία. Παρ 'όλα αυτά, είναι πολύ πιο αποδοτικές από τους συμβατικούς ανεμιστήρες.

Σύντομη επισκόπηση βίντεο της συσκευής τύπου καναλιού

Αξονική. Περάστε τις ροές του αέρα στην κατεύθυνση στην οποία κινείται ο ρότορας του κινητήρα. Ο θόρυβος καταστέλλεται στην περίπτωση της συσκευής κατά 80%, η πλήρης απουσία ηχητικών κυμάτων δεν μπορεί να ειπωθεί.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο της συσκευής του αξονικού τύπου

Radial. Ο κύριος σκοπός αυτού του τύπου εξοπλισμού είναι η εξάλειψη του θορύβου σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις. Για οικιακούς χώρους χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μια ξεχωριστή συσκευή τοποθετείται κάτω από κάθε αγωγό εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες δημιουργούν ένα ελάχιστο ηχητικό υπόβαθρο, αλλά χαρακτηρίζονται από τεράστιες διαστάσεις (αλλά αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια συναρμολόγηση μικρού μεγέθους), γεγονός που περιπλέκει την εγκατάσταση τους σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο μιας συσκευής ακτινικού τύπου

Επικάλυψη. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα στα διαμερίσματα. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην έξοδο του αγωγού αερισμού, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Μια σύντομη επισκόπηση βίντεο για ένα μηχάνημα εναέριας κυκλοφορίας

Στην πώληση υπάρχουν επίσης εξειδικευμένες λύσεις, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικές για τον μέσο ιδιοκτήτη κατοικιών και συχνά είναι εξειδικευμένες. Ωστόσο, ο ίδιος ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου αξίζει σίγουρα προσοχή. Τα συγκεκριμένα μοντέλα διαφέρουν ονομαστικά, σύμφωνα με ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες.

Σε ποιες παραμέτρους και λειτουργίες του ανεμιστήρα πρέπει να προσέχετε

Πριν από την αγορά της συσκευής για την κατάρτιση, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, να λάβει υπόψη μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους.

 1. Παραγωγικότητα. Η βέλτιστη τιμή καθορίζεται από έναν απλό τύπο: ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα. Η τελευταία παράμετρος για 3 άτομα αντιστοιχεί σε 6, για μια τουαλέτα - 10, για ένα μπάνιο - 6.
 1. Επίπεδο θορύβου, που παράγονται κατά τη λειτουργία. Το χρυσό πρότυπο των σύγχρονων οργάνων είναι 25 dB. Πίσω από τη βάση της θήκης, μπορείτε να τοποθετήσετε υλικό απορρόφησης ήχου, το οποίο θα μειώσει την τελική τιμή κατά λίγα ντεσιμπέλ.
 2. Προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων από τη σκόνη και την υγρασία. Αυτή η παράμετρος έχει σημασία πρώτα απ 'όλα για τους ανεμιστήρες καναλιών. Προφανώς, η υγρασία ή το λίπος στο σώμα της συσκευής μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αρχικά, είναι απαραίτητο να προτιμάτε τα μοντέλα που προστατεύονται από το νερό.
 3. Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί είτε στην κανονική λειτουργία είτε στην αυτόματη λειτουργία. Σε ορισμένα μοντέλα, η ενεργοποίηση της μονάδας παρέχεται αμέσως μετά την ενεργοποίηση του φωτός. Εξαιρετικά αποδεδειγμένες λύσεις με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, καθώς και λειτουργία σταθερού αερισμού.

Συμβουλή! Επιλέγοντας ένα ήσυχο ανεμιστήρα, θα πρέπει να προτιμάτε μονάδες με δείκτες 15% υψηλότερες από τις απαιτούμενες, που υπολογίζονται.

Τα μοντέλα των αυτόματων συσκευών μπορούν να εξοπλιστούν με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος είναι εξαιρετικά βολικός. Το κόστος των αξονικών προϊόντων είναι υψηλότερο από το κανονικό, ενώ ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν συσκευές με τάξη προστασίας IP34.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την επιλογή της συσκευής

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός στο δωμάτιο λειτουργεί σωστά. Σχετικά με αυτό, πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό γράψαμε ήδη νωρίτερα. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να τοποθετήσετε την έλικα εξαγωγής κάτω από το ανώτατο όριο, επειδή σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής είναι προς τα πάνω και οι μάζες του θερμού αέρα αυξάνονται.

Συμβουλή! Κατά την επιλογή μιας συσκευής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση εγκατάστασης, αφού όλα τα μοντέλα δεν μπορούν εξίσου καλά να τοποθετηθούν υπό γωνία, οριζόντια ή σε ήδη υπάρχον εξαερισμό.

Γενικές συστάσεις για την εγκατάσταση κουκούλας:

 • κάθε εργασία εγκατάστασης είναι πιο αποτελεσματική για τη διεξαγωγή παράλληλα επισκευή στο διαμέρισμα?
 • η καλωδίωση είναι κρυμμένη σε ξεχωριστό κουτί.
 • για την τουαλέτα συνιστάται να συνδυάσετε το διακόπτη του φωτός και του ανεμιστήρα.
 • Μπορείτε να ισιώσετε τους κραδασμούς με ένα πλαστικό σωλήνα σταθεροποιημένο με τσιμέντο, στεγανωτικό ή αφρό στήριξης.
 • για την τουαλέτα είναι κατάλληλοι ανεμιστήρες που βρίσκονται κοντά στην οροφή ακριβώς πάνω από την τουαλέτα?
 • Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που έχει κάθε συσκευή.

Διαδικασία:

1. Εισαγάγετε τον ανεμιστήρα στην τρύπα στον τοίχο και εάν η οπή είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος του αγωγού, τότε χρειαζόμαστε έναν αφρό για την στερέωση των κενών γύρω από τον αγωγό.

2. Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τον ανεμιστήρα για κάποιο λόγο, τότε το πάρτε αφού στερεωθεί με αφρό είναι αρκετά προβληματική, επομένως, συνιστάται να αγοράσετε και να στερεώσετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα στο μέγεθος του αγωγού. Μετά από αυτό, εισάγετε ήδη τον ανεμιστήρα στον σταθερό και πλαστικοποιημένο πλαστικό σωλήνα. Έτσι, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε εύκολα να αποσυναρμολογήσετε τον ανεμιστήρα.

Μην ξεχάσετε να εμφανίσετε την καλωδίωση για τη σύνδεση της συσκευής.

3. Αν μετά την εισαγωγή του ανεμιστήρα στον σωλήνα κρεμάει, τότε μπορείτε να βάλετε σε αυτό ένα ζευγάρι ταινιών από καουτσούκ για σφράγιση. Με τη βοήθειά τους, η συσκευή όχι μόνο θα καθίσει σφιχτά, αλλά και οι δονήσεις θα μειωθούν. Με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να αποφύγετε τη στερέωση με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, δηλαδή, δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τοίχο. Αλλά, αν ακόμα δεν σας αρέσει αυτή η επιλογή, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε βίδες στερέωσης.

4. Πλήρως εγκατεστημένη συσκευή.

Σχέδιο σύνδεσης για ταυτόχρονη εναλλαγή του ανεμιστήρα και του φωτός

Επισκόπηση ορισμένων κατασκευαστών ανεμιστήρων

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, που παράγουν σιωπηλές εγκαταστάσεις για αεραγωγούς, είναι:

 • Μάικο - ένας από τους καλύτερους αντιπροσώπους της γερμανικής τεχνολογίας του κλίματος. Αρχικά, οι υπάλληλοι της εταιρείας έθεσαν τον κύριο στόχο - τη δημιουργία ενός εύχρηστου και άψογου εξοπλισμού ποιότητας. Για σήμερα, στην ποικιλία παραγωγής, ανέρχονται σε περισσότερα από 1500 ονόματα παραγωγής.
 • SolerPalau - ένας κατασκευαστής από την Ισπανία, ο οποίος κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Ειδικεύεται στην απελευθέρωση λύσεων χαμηλού θορύβου εξαερισμού. Κάθε χρόνο εφαρμόζονται όλο και περισσότερες καινοτόμες λύσεις. Κάθε τεχνική της εταιρείας αυτής μπορεί να καυχηθεί με άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ένα μοντέλο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή Soler Palau SILENT-100 DESIGN 3C. Αυτή η συσκευή έχει πολλές αποχρώσεις. Η ισχύς του ανεμιστήρα είναι 8 W, με μέση απόδοση 95 κυβικών μέτρων. Κατά τη λειτουργία, το μέγιστο επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 26 dB.

 • Εταιρεία Elicent - Αντιπρόσωπος του Ιταλού κατασκευαστή Maico. Η εταιρεία βασίζεται στην άψογη λειτουργικότητα των προϊόντων της. Μια θαυμάσια τεχνική χωρίς αξίωση για κομψότητα και οργή. Κάθε προϊόν συνδυάζει τέλεια την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και την λογική τιμή. Η εταιρεία ανταγωνίζεται με κορυφαίες μάρκες στον κόσμο που ειδικεύονται στην παραγωγή τεχνολογίας εξαερισμού.
 • Αεραγωγοί - ένας εγχώριος κατασκευαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο τμήμα του εξοπλισμού εξαερισμού σχετικά πρόσφατα - περίπου 25 χρόνια πριν. Λόγω της ισχυρής παραγωγικής και επιστημονικής βάσης της εταιρείας, ήταν δυνατή η ταχεία προσαρμογή των τελευταίων εξελίξεων στην πραγματικότητα της εγχώριας λειτουργίας. Απολύτως όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και το κόστος τους είναι χαμηλότερο από τα πλησιέστερα ανάλογα.
 • Η ιταλική εταιρεία Vortice. Τα προϊόντα του γνωστού κατασκευαστή μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική ασφάλεια, υψηλή αξιοπιστία και ελκυστικό σχεδιασμό. Η εταιρεία εισάγει συνεχώς επιστημονικά και τεχνικά επιτεύγματα στα προϊόντα της. Διαφορετικά μοντέλα συνθηκών για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας παράγονται.

Για να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό στο δωμάτιο, είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε μια σιωπηρή συσκευή. Οι παράμετροί του πρέπει να αντιστοιχούν στις ανάγκες και οι διαστάσεις να αντιστοιχούν στον αγωγό. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα μέσα στο περίβλημα.

Ανεμιστήρες οικιακό δάπεδο - το πιο σιωπηλό - οι τιμές

Εξωτερική οι ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από μεγάλες λεπίδες, καθώς συνήθως χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος σε μεγάλους χώρους κατοικίας ή γραφείων. Τα σώματα τους είναι εξοπλισμένα με τηλεσκοπικά σκέλη και ειδικά στηρίγματα, τα οποία βοηθούν τη συσκευή εργασίας να διατηρεί σταθερή θέση. Συχνά, οι ανεμιστήρες μπορούν να περιστρέφονται γύρω από τον άξονά τους και να καλύπτουν τη μέγιστη επιφάνεια του δωματίου. Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών είναι καλύτερο σε χώρους όπου υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος. Συνδέονται σε μια τυπική πρίζα.

Βάση ανεμιστήρα Rolsen RSF-3106RT

10 καλύτεροι οπαδοί για το σπίτι

Η αγορά ενός ανεμιστήρα το καλοκαίρι είναι μια πολύ σημαντική και μάλλον ενοχλητική επιχείρηση. Ωστόσο, αν γνωρίζετε ποια κριτήρια αξίζει να δώσετε προσοχή και ποια μοντέλα είναι καλύτερα αφημένα, η επιλογή δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο και θα είναι δικαιολογημένη.

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε;

 • Παραγωγικότητα (ισχύς) του ανεμιστήρα πρέπει να γίνει ο κύριος καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή του. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του δωματίου, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της συσκευής. Ωστόσο, αυτή η παράμετρος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή μόνο όταν αγοράζει μια έκδοση δαπέδου ή τοίχου, ενώ σε έναν ανεμιστήρα επιφάνειας εργασίας, το μέγεθος των λεπίδων θα είναι πιο καθοριστικό.
 • Επίπεδο θορύβου θα επηρεάσει τον βαθμό άνεσης της συσκευής, ειδικά τη νύχτα. Αυτή η παράμετρος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 dB, οπωσδήποτε συνταγογραφείται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα. Και για δωμάτια παιδιών ή υπνοδωματίων είναι επιθυμητό να προτιμάτε ακόμη και 30 dB.
 • Μοτέρ ανεμιστήρα μπορεί να βασίζεται σε ρουλεμάν ή κουζινέτα, η πρώτη επιλογή είναι πιο παραγωγική και δημιουργεί λιγότερο θόρυβο.
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά συσκευή, όπως οπίσθιο φωτισμό, χρονοδιακόπτη, οθόνη και ακόμη και ionizer, φυσικά, δεν είναι τόσο απαραίτητα, αλλά αρκετά άνετα. Φυσικά, η τιμή θα είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη.

Ποιοι οπαδοί δεν αξίζει να αγοράσουν

Κάθε εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή οικιακών συσκευών, παράγει και οπαδούς, έτσι σε ένα τόσο ευρύ φάσμα απλών και σύγχρονων. Ας προσπαθήσουμε να καθορίσουμε τη λεγόμενη αρνητική βαθμολογία - ποιες συσκευές δεν πρέπει να προσέχετε:

 • Περιττό να πούμε ότι οι ανεμιστήρες είναι ανεπιθύμητοι λόγω της αστάθειας τους κατά τη λειτουργία σε υψηλή ισχύ. Αν και για την έκδοση τοίχου αυτός ο παράγοντας δεν είναι θεμελιώδης.
 • Με προσοχή, πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους οπαδούς των άγνωστων ή ελάχιστα γνωστών κινεζικών εμπορικών σημάτων που πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Αν εξακολουθείτε να χρειάζεστε τη φθηνότερη επιλογή, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε για τη σωστή λειτουργία μιας συγκεκριμένης παρουσίας, για την απουσία εξωγενούς θορύβου και για να ελέγξετε προσεκτικά τον εξοπλισμό. Αυτοί οι ανεμιστήρες παρέχονται συνήθως σε πολλά κομμάτια σε ένα κουτί και η σύγχυση των εξαρτημάτων (για παράδειγμα, οι σανίδες βάσης) είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Σιωπηλοί Εξαεριστήρες - Κατάταξη 2018

40/30 ντεσιμπέλ - αυτό το επίπεδο θορύβου υποβάθρου καθορίζεται από υγειονομικούς κανόνες για προϊόντα συνεχούς ροής λειτουργίας, όπως ανεμιστήρες, κλιματιστικά, μονάδες ανταλλαγής αέρα. Η πρώτη τιμή είναι για την ημέρα της ημέρας, η δεύτερη για τη νύχτα. Η βέλτιστη τιμή είναι 20 ντεσιμπέλ (με τέτοια ένταση το φυλλώδες φλοιό). Σε σιωπηλά μοντέλα οπαδών, που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά, ο αριθμός θορύβου κυμαίνεται από 21 έως 26 ντεσιμπέλ.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο και του συνηθισμένου;

Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Εξίσου σημαντική είναι και η ειδική σχεδίαση του πτερυγίου και του πτερυγίου του ανεμιστήρα - συμβάλλει στη μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Αντί των απλών ρουλεμάν σε μοντέλα ανεμιστήρων με μειωμένα επίπεδα θορύβου, γενικά εγκαθίστανται έδρανα κύλισης. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο

Επιλέξαμε 5 μοντέλα οπαδών, τα οποία κατά τη γνώμη μας αξίζουν περισσότερη προσοχή.

Ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες χαμηλού θορύβου βοηθούν στη ζωή και στην αναπνοή του φρέσκου αέρα

Οι ανεμιστήρες της σειράς Silent, οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν τόσο στον τοίχο όσο και στην οροφή. Οι κινητήρες τους είναι σταθεροί με λάστιχα από καουτσούκ-μέταλλο. Κρύβουν και οι δύο τη δόνηση και είναι αρκετά αθόρυβες. Ο εξαερισμός του καλύμματος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα ελέγχου, η οποία εμποδίζει την επιστροφή του αέρα όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός. Τα ρουλεμάν του κινητήρα παρέχουν αξιόπιστη και μακροχρόνια λειτουργία χωρίς συντήρηση.

 • C - μοντέλο με βαλβίδα ελέγχου.
 • Z - με ρουλεμάν ·
 • R - με χρονοδιακόπτη.
 • Η - με υγρασία ·
 • D - με αισθητήρα κίνησης.


Ο απορροφητήρας για τη σειρά μπάνιου Silent έχει τάξη σφιξίματος II, προστασία IP45 και λειτουργεί σε θερμοκρασία ακόμη και 40 μοίρες.


SilentDesign - οικιακοί ανεμιστήρες χαμηλού θορύβου. Χρησιμοποιείται σε βρεγμένους χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης. Απελευθερώνονται με αισθητήρες υγρασίας και εγκαθίστανται στους αεραγωγούς. Μπορούν επίσης να είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες CO (για παράδειγμα, σε δωμάτια καπνιστών). Silent Design με αισθητήρες παρουσίας είναι οικονομικοί, καθώς περιλαμβάνονται μόνο στην παρουσία ενός ατόμου. Οι αισθητήρες θερμοκρασίας εγκαθίστανται σε χώρους με υψηλές θερμοκρασίες (κουζίνες, είδη ζαχαροπλαστικής κλπ.).


Ανεμιστήρες Décor από την ισπανική εταιρεία Soler Palau είναι αρκετά ανεπιτήδευτο και αξιόπιστο, εκτός από ότι έχουν χαμηλές τιμές. Καλό για κουζίνες. Με τους αισθητήρες υγρασίας (χαρακτηρισμός H) χρησιμοποιούνται στα μπάνια. Οι οριζόντιοι ανεμιστήρες Decor είναι εξοπλισμένοι με αντίστροφη βαλβίδα (μοντέλο C) ή αισθητήρα υπέρυθρης κίνησης (μοντέλο D). Η σειρά TDM είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με προστασία από πιτσίλισμα νερού, που χρησιμοποιείται σε κουζίνες, μπάνια και μπάνια, καθώς και σε γραφεία και κτίρια κατοικιών.

Τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας;

Για συχνά δεν αποδίδουν καμία ιδιαίτερη σημασία, και στην πραγματικότητα είναι ανάλογη με τους πνεύμονές μας, καθώς μεταφέρουν αέρα σε οξυγόνο, το διοξείδιο του άνθρακα από τις εγκαταστάσεις, καθώς και τους πνεύμονές μας από το σώμα. Για ένα υγιεινό τρόπο ζωής απλά πρέπει να έχουν καθαρό αέρα και τη χώρα σπίτια δεν αποτελούν εξαίρεση, η Veld με πλαστικά παράθυρα, έχουμε σχεδόν οι ίδιοι στερούνται του φυσικού διείσδυση του αέρα μέσα στο δωμάτιο.


Φίλοι του αγωγού - εγκατασταθεί απευθείας στους αγωγούς εξαερισμού, κατά κανόνα, έχουν υψηλή παραγωγικότητα και πίεση στο κανάλι. Χρησιμοποιούνται για την οργάνωση του εξαερισμού σε μεγάλα δωμάτια, γραφεία, σπίτια, εμπορικούς χώρους. Οι ανεμιστήρες ομαλού καναλιού Soler Οι σειρές Palau Silent (σιωπηλοί) είναι οι πιο ήσυχοι ανεμιστήρες του καναλιού στον κόσμο. Και αυτό είναι μόνο ένα μέρος των πλεονεκτημάτων της σειράς Silent, το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα στερέωσης, πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία προϊόντων. Έχουν διαφορετικές εκδόσεις με ή χωρίς χρονοδιακόπτη. Τα πιο πωλούμενα μοντέλα είναι τα td500 / 150-160 silent και td1000 / 200 Silent.


Οι οπαδοί από πάνω - εξακολουθούν να ονομάζουν τοίχους, εδώ η βασική διαφορά είναι η διάμετρος προσγείωσης 100, 120,150 mm, σχεδίαση και λειτουργικότητα. Οι ανεμιστήρες αναρρόφησης για μπάνια συνήθως εγκαθίστανται με αισθητήρα υγρασίας, είναι πολύ βολικό, η συμπερίληψη γίνεται μόνο όταν αυξάνεται και η διακοπή από τον προγραμματισμένο χρονοδιακόπτη. Ο ανεμιστήρας για τα μπάνια είναι βέλτιστος με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, σας επιτρέπει να συνεχίσετε να σχεδιάζετε αφού σβήσετε το φως για ένα προκαθορισμένο χρόνο.


Μαζί με μια μεγάλη ποικιλία που διατίθεται στην αγορά, θα ήθελα να επισημάνω το μοντέλο Silent 100 CZ και Silent 100CZ Σχεδιασμός, έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών της, χαμηλά έδρανα θορύβου για μακροπρόθεσμη εργασία, και φυσικά μια διαφορετική σχεδίαση.


Πίνακες και ανεμιστήρες δαπέδου Soler Palau - απλά δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την εξασθενητική ζέστη, τόσο κοινή στις ασιατικές χώρες, άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην περιοχή μας. Τα μοντέλα τοίχου και οροφής χρησιμοποιούνται σε υπαίθριες καφετέριες και εστιατόρια, ήσυχα και αξιόπιστα, αλλάζουν τέλεια το έργο τους.


Ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής, έχουν διπλό σκοπό, εισροή και εξαγωγή αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, οι ανεμιστήρες εξαγωγής έχουν πολύ συμπαγείς διαστάσεις και τοποθετούνται σε παράθυρο ή παράθυρο. Μια εξαιρετική επιλογή όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης κλιματισμού, ή για την κατασκευή αεραγωγών.


Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας και ανθεκτικότητας στη θερμότητα - εκπροσωπούνται από την εταιρεία Mmotors, που παράγεται στη Βουλγαρία. Ένα αξιόπιστο ευρωπαϊκό σήμα, ειδικεύεται στην κατασκευή ανεμιστήρων για μπάνια, σάουνες και τζάκια. Η συλλογή τους έχει κλασικά και σχεδιαστικά μοντέλα ανεμιστήρων, για χώρους γενικής χρήσης, κουζίνες, μπάνια και κυλικεία.

Φούρνοι αγωγών, αθόρυβοι για εξαγωγή

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 830-1040 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 45-52 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,076-0,108 kW.

Ισχύς - 0,07 kW.
Παραγωγικότητα - 880 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 270 Pa.
Επίπεδο θορύβου - 19 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2780 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος - 380/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 2350 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 380 Pa.
Κατανάλωση ισχύος - 0,87 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Current - 0,19-0,22 A;
Παραγωγικότητα - 430-560 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 37-46 dB (A).

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Ισχύς - 1.700 kW.
Παραγωγικότητα - 3500 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 58 dB (A).

Τροφοδοσία ρεύματος - 380/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 4200 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 82-87 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 2,2 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 1880 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 54 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,296 kW.

Παραγωγικότητα - 1700 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 580 Pa.
Το επίπεδο θορύβου είναι 53-70 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,210 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2450 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 1530-1950 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 36-40 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0.213-0.313 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 405-520 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 33-44 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,03-0,06 kW.

Ισχύς - 0,05 kW.
Παραγωγικότητα - 580 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 280 Pa.
Επίπεδο θορύβου - 22 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2500 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 3740 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 57 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 1.560 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 415-565 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 37-46 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,042-0,05 kW.

Παραγωγικότητα - 7500 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 640 Pa.
Το επίπεδο θορύβου είναι 75-82 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 3,5 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 930 σ.α.λ.

Παραγωγικότητα - 1200 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 400 Pa.
Το επίπεδο θορύβου είναι 53-69 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0.120 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2180 σ.α.λ.

Ισχύς - 0,03 kW.
Παραγωγικότητα - 360 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 138 Pa.
Επίπεδο θορύβου - 20 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2250 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος - 380/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 5600 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 80-86 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 3,5 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Current - 0,10-0,11 A;
Παραγωγικότητα - 170-220 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 27-32 dB (A).

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 7610 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 59 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 2.790 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 2350 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 56 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0.855 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 555 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 47 dB (A).
Κατανάλωση ρεύματος - 0,98 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 230-340 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 23-28 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,25-0,30 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 1570-2050 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 49-58 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,23-0,32 kW.

Παραγωγικότητα - 860 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 370 Ρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 54-70 dB (A).
Κατανάλωση ρεύματος - 0,100 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2500 σ.α.λ.

Ισχύς - 0,07 kW.
Παραγωγικότητα - 880 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 19 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2780 σ.α.λ.

Ένας αθόρυβος ανεμιστήρας καναλιών είναι σχεδιασμένος για χρήση σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι κατάλληλο για χώρους όπου υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για επίπεδα θορύβου, καθώς και περιορισμένο χώρο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε εξοπλισμό εξαερισμού.

Συγκρότημα ανεμιστήρων αεραγωγών

Η συσκευή διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα με εξωτερικό ρότορα. Όταν είναι ενεργοποιημένη, ο δρομέας κινείται γύρω από το μίζα, καθιστώντας τον κινητήρα οικονομικό και συμπαγές σε μέγεθος. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η ακρίβεια και η ισορροπία στο συγκρότημα.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη θερμική προστασία της μονάδας. Είναι ενσωματωμένο στο σύστημα. Ο ανεμιστήρας οικιακού καναλιού διαθέτει ρελέ θερμικής επαφής, ο οποίος εξασφαλίζει αξιοπιστία. Η επανεκκίνηση είναι αυτόματη, αποτρέποντας έτσι τις δυσλειτουργίες και προστατεύοντας τη συσκευή από πιθανή υπερθέρμανση.

Στον κατάλογό μας υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα ανεμιστήρων με διαφορετικά περιβλήματα. Έρχονται με στρογγυλό πλαστικό ή με ορθογώνιο μεταλλικό περίβλημα.

Τοποθέτηση

Οι οδοστρωτήρες είναι εύκολα εγκατεστημένοι στο δίκτυο εξαερισμού. Χάρη σε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών αξεσουάρ και αξεσουάρ, ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο και αυτό θα ικανοποιεί όλα τα απαραίτητα πρότυπα και απαιτήσεις σχεδιασμού.

Η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιθυμητή θέση. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η υψηλή ισχύς με τις πιο συμπαγείς διαστάσεις. Είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε στενούς χώρους. Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με ελεγκτές ή μετασχηματιστές όγκου για να διευκολύνουν τον έλεγχο του εξαερισμού του χώρου.

Κύρια πλεονεκτήματα:

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Μικρή, ελαφριά κατασκευή
 • Η συσκευή είναι βολική και εύκολη στη συναρμολόγηση και την τοποθέτηση
 • Ο κινητήρας και η πτερωτή βρίσκονται ταυτόχρονα
 • Η ισχύς εξαερισμού ελέγχεται
 • Κατά την εκκίνηση, το ενεργειακό κόστος μειώνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα την αποταμίευση

Θέλετε να αγοράσετε οπαδούς καναλιών; Η τιμή που προσφέρουμε, είναι απόλυτα συσχετισμένη με την ποιότητα των προϊόντων. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μόνο υψηλής ποιότητας προϊόντα από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο.

Ο ταχύτερος ανεμιστήρας για μπάνιο

..Πώς είναι ο πιο ήσυχος ανεμιστήρας (dB); Απαιτείται για εγκατάσταση στο μπάνιο.

Επεξεργασμένο: πριν από 5 μήνες

Για μένα στο Halloween the Silent οπαδοί έδειξαν, από τον ήχο αυτά είναι τα πιο ήσυχα, έχουν κάτι να συγκρίνουν. Εγώ ο ίδιος θα τα βάλω στη συνέχεια, αλλά μέχρι τα χέρια δεν φτάσουν.
Κοιτάξτε την ιστοσελίδα τους.

Ο Remont_Forever έγραψε:
Μου έδειξαν στους φιλάθλους Blagovest Silent

Αγόρασα 2 από αυτούς στο Blagovest στο Lublin, το μοντέλο Silent 1000 (ή 100, δεν θυμάμαι ακριβώς). Ο πωλητής τους επαίνεσε επίσης, ισχυρίστηκε ότι είναι οι μόνοι που φέρουν. Έχει συμπεριληφθεί, πραγματικά πολύ σιωπηλός, επομένως έχει αγοράσει ή αγοράσει σε ένα μπάνιο και μια τουαλέτα. Δεν ξέρω πώς θα είναι ο πόρος, αλλά καθαρίζονται εύκολα, σκέφτηκα.

alexkit έγραψε:
Ο πωλητής τους επαίνεσε επίσης, ισχυρίστηκε ότι είναι οι μόνοι που φέρουν.

Για μένα, αυτοί οι διευθυντές.

Systemair KV100M Μοντέλο 100 ροής αγωγού 195m3 h, το επίπεδο πίεσης του ήχου σε μία απόσταση 3metra - 34db.Dlya συγκρίνοντας τα επίπεδα της καλής εσωτερικής μονάδας koonditsionera 34dB.Αυτό πολύ ήσυχο.

Το Silent δεν ακούγεται σχεδόν. Το κατάστημα λέει 26dB.

Ο Vladdy έγραψε:
Το Silent δεν ακούγεται σχεδόν. Το κατάστημα λέει 26dB.

lomaster έγραψε:
Μοντέλο SYSTEMAIR KV100M ανά 100 κατανάλωση αγωγού αέρα 195m3 / h, η στάθμη ηχητικής πίεσης σε απόσταση 3 μέτρων - 34db.

Δεν το έδειξα σε έναν ανεμιστήρα καναλιών.
Συγκρίσιμο επίπεδο θορύβου (γραμμένο στον κατάλογο τουλάχιστον) με Silent Silavent είναι αισθητή μόνο ενσωματωμένο χρονόμετρο και έναν αισθητήρα υγρασίας (χρόνος πήξης -25 λεπτά -50% υγρασία).

Ισχυροί και αθόρυβοι ανεμιστήρες δαπέδου για διαμέρισμα και σπίτι: ανασκόπηση των καλύτερων μοντέλων, των χαρακτηριστικών τους και των αναθεωρήσεων

Ο ανεμιστήρας δαπέδου είναι η πιο φθηνή και δημοφιλής συσκευή για τις αίθουσες ψύξης. Η ποικιλία των μοντέλων είναι τόσο μεγάλη που δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική συσκευή. Η επίλυση του προβλήματος θα βοηθήσει πληροφορίες σχετικά με τους τύπους των ανεμιστήρων δαπέδου του σπιτιού και θα εξετάσει τα καλύτερα από αυτά.

Ποιες είναι οι οπαδοί του ορόφου;

Ανεμιστήρας - τεχνολογία κλιματισμού, σχεδιασμένο να δημιουργεί αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Η διαδικασία διεξάγεται με περιστροφή των λεπίδων, ο αριθμός και το σχήμα των οποίων μπορεί να είναι διαφορετικό.

Πώς λειτουργεί: η γενική αρχή λειτουργίας και η συσκευή


Ένας ανεμιστήρας οικιακού δαπέδου μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει στροβιλισμούς αέρα, αλλά και να ενυδατώσει, να καθαρίσει και να ιονίσει. Αυτές είναι πρόσθετες λειτουργίες και τα όργανα που είναι εξοπλισμένα μαζί τους έχουν τα αντίστοιχα ονόματα:

 • ανεμιστήρες με υγραντήρα.
 • με έναν υγραντήρα και έναν ιονιστή.


Κάθε ανεμιστήρας αποτελείται από πολλά βασικά στοιχεία:

 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • έναν περιστρεφόμενο άξονα.
 • λεπίδες ·
 • στέγαση ·
 • προστατευτικό πλέγμα.

Η αρχή της λειτουργίας συνίσταται στην αναγκαστική περιστροφή των λεπίδων, μέσω των οποίων δημιουργείται ροή αέρα. Ο κύκλος λειτουργίας εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της συσκευής, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της.

Υφιστάμενα είδη

Στο δίκτυο λιανικής πώλησης υπάρχουν δύο τύποι ανεμιστήρων δαπέδου: με αξονική και ακτινική. Διαφέρουν στη συσκευή και στην αρχή της λειτουργίας. Η αξονική γραμμή δημιουργεί μια ροή αέρα γύρω από τον άξονά της. Αυτός ο τύπος οργάνου είναι ο πιο συνηθισμένος. Χαρακτηρίζονται από την αποτελεσματικότητα και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Χρησιμοποιούνται σε πιο ισχυρές οικιακές και βιομηχανικές συσκευές. Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών έχει ως εξής:

 • εισάγεται στον ρότορα ο αέρας.
 • εδώ είναι μια δίνη με τη βοήθεια των λεπίδων.
 • υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, ο αέρας εκκενώνεται μέσω του ανοίγματος του περιβλήματος.

Η ιδιαιτερότητα της λειτουργίας των εργαλείων φυγοκεντρικού τύπου είναι ότι η ροή εισερχόμενου αέρα είναι πάντα ορθή γωνία προς την έξοδο.

Πρόσθετες λειτουργίες οργάνων

Τα περισσότερα σύγχρονα όργανα, εκτός από τη λειτουργία της αναγκαστικής στροβιλισμού του αέρα, εκτελούνται από άλλους:

 • καθαρίστε το με ενσωματωμένα και αντικαταστάσιμα φίλτρα.
 • ιονίζουμε και ταυτόχρονα απολυμαίνουμε.
 • υγρασία του αέρα?
 • έχουν τη λειτουργία της καθυστέρησης της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης μέσω ενός χρονομέτρου.
 • εξοπλισμένο με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • μπορεί να απενεργοποιήσει αυτόματα την τροφοδοσία ρεύματος κατά την ανατροπή.
 • έχουν προστασία από την υπερθέρμανση.
 • έχουν τη δυνατότητα αυτόματης περιστροφής και κλίσης προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Κριτικές των οπαδών οπαδών: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Οι ανεμιστήρες δαπέδου είναι μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές για τη δημιουργία δροσιάς. Για δεκαετίες πανταχού παρούσης εκμετάλλευσης, έχουν δείξει όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

 • αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • δυνατότητα εγκατάστασης σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.
 • ευκολία συντήρησης.
 • κομψό σχεδιασμό.
 • ορισμένες συσκευές έχουν υψηλό επίπεδο θορύβου.
 • τα παρωχημένα μοντέλα λειτουργούν με την ίδια ταχύτητα.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Επιλέγοντας τον οικιακό και κλιματικό εξοπλισμό, είναι λογικό να δώσουμε προσοχή όχι μόνο στα προϊόντα γνωστών εμπορικών σημάτων. Οι μικρές αναπτυσσόμενες εταιρείες προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους.

Τυπική αξονική

 1. Scarlett SC-1370

  Ένας συμπαγής ανεμιστήρας με μηχανικό έλεγχο και έλεγχο ταχύτητας μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στο δάπεδο αλλά και σε άλλες επιφάνειες. Σύμφωνα με τις κριτικές των καταναλωτών, η συσκευή χαρακτηρίζεται από επαρκή ισχύ φουσκώματος και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Τα μειονεκτήματα αυτής της τεχνικής δεν βρέθηκαν.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία περιστροφής 180 ° με γωνία κλίσης 30 °. Για το μοντέλο προϋπολογισμού έχει ένα ικανοποιητικό σύνολο χαρακτηριστικών που εξασφαλίζουν ευκολία στη χρήση. Τα κύρια χρώματα είναι λευκά και γκρι.

 • ισχύς - 35 W;
 • 3 ταχύτητες ανεμιστήρα.
 • ο στύλος στήριξης είναι ρυθμιζόμενος στο ύψος.
 • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 40 dB.
 • διαστάσεις - 35χ100χ210 εκ.
 • βάρος - 1,95 kg.

Η μέση τιμή είναι 1299 ρούβλια.

Stadler φόρμα Charly ανεμιστήρα Όροφος C-008 / C-009R

Πολυλειτουργικός ανεμιστήρας δαπέδου από τον ελβετικό κατασκευαστή - η καλύτερη επιλογή για το σπίτι και τη βίλα. Η συσκευή είναι ισχυρή (μέχρι 60 W), με το κατάλληλο επίπεδο θορύβου στην τρίτη ταχύτητα - 70 dB. Η ρύθμιση της ταχύτητας είναι βηματική, μηχανικός έλεγχος. Η μεγάλη διάμετρος των λεπίδων (40 cm) παρέχει μια ευρεία ζώνη έκρηξης και ένα ισχυρό πίδακα αέρα.

Ο ανεμιστήρας έχει λειτουργία αυτόματης περιστροφής κατά 90 ° προς τις δύο κατευθύνσεις με γωνία κλίσης 30 °. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό της τεχνικής είναι η έλλειψη ενός υψηλού στύλου υποστήριξης.

 • Η παραγωγικότητα είναι 2000 m 3 / h.
 • διαστάσεις - 460h500h230 mm.
 • βάρος - 4,1 kg.

Η μέση τιμή είναι 4499 ρούβλια.

 • Μυστήριο MSF-2402

  Ένας από τους καλύτερους ανεμιστήρες δαπέδου με τηλεχειριστήριο. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, ο κατασκευαστής προσφέρει δύο χρώματα: μπλε και άσπρο. Η θήκη και η βάση στήριξης βρίσκονται σε στήριξη σε σχήμα σταυρού, η οποία παρέχει τη σταθερότητα της συσκευής. Οι τρεις ταχύτητες του ανεμιστήρα σας επιτρέπουν να επιλέξετε την πιο άνετη λειτουργία εμφύσησης.

  • η μέγιστη ισχύς είναι 45 W.
  • αυτόματη περιστροφή κατά 180 °.
  • η διαχείριση είναι ηλεκτρονική.
  • διαστάσεις - 530х530х130 mm.
  • βάρος - 3,1 kg.

  Η μέση τιμή είναι 1199 ρούβλια.

 • VITEK VT-1909 CH

  Ένας ισχυρός ανεμιστήρας δαπέδου με εντυπωσιακό μοντέρνο σχεδιασμό εξασφαλίζει έναν καλό αερισμό του δωματίου. Η συσκευή διαθέτει ηλεκτρονικό χειριστήριο, το οποίο υλοποιείται με τα κουμπιά που βρίσκονται στην κορυφή της στήλης υποστήριξης. Πλήρης με τηλεχειριστήριο. Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτής της τεχνικής είναι ένα επαρκές μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας - 200 cm.

  • διάμετρος του χείλους - 43 cm.
  • 3 πλατύ λοβούς σε σχήμα λοβού.
  • η μέγιστη ισχύς είναι 60 W.
  • λειτουργία αυτόματης περιστροφής.
  • διαστάσεις - 139h62h62 cm.
  • βάρος - 3,5 kg.

  Η μέση τιμή των 2555 ρούβλια.

 • Μορφή Stadler Lilly L-102R

  Ένας συμπαγής αλλά ισχυρός ανεμιστήρας με πρωτότυπο σχεδιασμό θα διακοσμήσει το εσωτερικό, που θα εκτελείται σε οποιοδήποτε στυλ. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με μπλε αποχρώσεις, στο πάνω μέρος υπάρχουν κουμπιά για τον έλεγχο της συσκευής. Η στρογγυλή υποστήριξη παρέχει στον ανεμιστήρα μέγιστη σταθερότητα. Οι χρήστες σημειώνουν ένα άνετο επίπεδο θορύβου ακόμα και στην υψηλότερη ταχύτητα - έως και 55 dB.

  • η μέγιστη ισχύς είναι 40 W.
  • ρυθμιζόμενη κλίση και στροφή.
  • μηχανικός έλεγχος.
  • διαστάσεις - 333х363х148 mm.
  • βάρος - 3,4 kg.

  Η μέση τιμή των 2274 ρούβλια.

 • Radial

  1. AEG T-VL 5537

   Ο εξωτερικός ανεμιστήρας με κομψό σχεδιασμό κατασκευάζεται με τη μορφή μιας κάθετης στάσης σε μαύρο και ασημί χρώμα. Ο κατασκευαστής φροντίζει για το χαμηλό επίπεδο θορύβου, την ευκολία διαχείρισης και λειτουργίας. Αυτό το μοντέλο λαμβάνει υπόψη όλες τις αποχρώσεις του έργου της τεχνολογίας του οικιακού κλίματος. Χώρα προέλευσης - Γερμανία. Η συσκευή ελέγχεται ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου και του επάνω πλαισίου. Τα πτερύγια προστατεύονται από μεταλλικό πλέγμα.
  • διαστάσεις - 760х220х170 mm.
  • 3 ταχύτητες.
  • Χρονοδιακόπτης
  • τρόπους περιστροφής και κλίσης.
  • βάρος - 3 κιλά.

  Η μέση τιμή των 2549 ρούβλια.

  Tefal VF6670F0

  Ένας κομψός ακτινικός ανεμιστήρας δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, έχει την δυνατότητα αυτόματης επανατύλιξης του καλωδίου τροφοδοσίας. Στην περίπτωση που υπάρχει χώρος αποθήκευσης του τηλεχειριστηρίου. Μια ευρεία γωνία περιστροφής μέχρι 180 ° επιτρέπει την εξασφάλιση ομοιόμορφης ροής αέρα στο δωμάτιο. Η θήκη γίνεται σε μαύρο και γκρι χρώμα.

  • ταχύτητες μεταγωγής ·
  • ρύθμιση του χρονοδιακόπτη με καθυστέρηση στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του μηχανήματος.
  • Περιστροφή των λεπίδων στο οριζόντιο επίπεδο.
  • φούσκωμα κατά 180 °.
  • για να επιλέξετε αυτόματα την ένταση του ανεμιστήρα.
  • ισχύς - 40 W;
  • μήκος καλωδίου ρεύματος - 1,5 m.
  • βάρος - 4 κιλά.

  Η μέση τιμή είναι 6990 ρούβλια.

 • Πρώτα 5560-2

  Ένας άλλος υψηλών επιδόσεων ανεμιστήρας δαπέδου τύπου στήλης είναι ο πρώτος 5560-2. Η θήκη γίνεται σε μαύρο χρώμα, στην επάνω πλευρά υπάρχουν κουμπιά ελέγχου. Το κιτ περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με χρονόμετρο με μέγιστο χρονικό διάστημα 7 ωρών. Η συσκευή έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας με βήμα-βήμα προσαρμογή. Υπάρχει λειτουργία αυτόματης περιστροφής, χωρίς κλίση.

  • ισχύς - 60 W;
  • βάρος - 5,6 kg.
  • γωνία περιστροφής - 65 °.

  Η μέση τιμή είναι 4490 ρούβλια.

 • AEG T-VL 5531

  Η στήλη ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένη σε λακωνικό σχεδιασμό, ιδανική για εσωτερικούς χώρους σε αρ νουβό στιλ. Χώρα προέλευσης - Κίνα. Το χαρακτηριστικό γνώρισμα του μοντέλου είναι μια σταθερή περιστρεφόμενη βάση. Η μονάδα έχει λειτουργία περιστροφής 90 °. Ο έλεγχος είναι μηχανικός, υπάρχει χρονοδιακόπτης για 60 λεπτά.

  • ισχύς - 50 W.
  • τρεις ταχύτητες.
  • διαστάσεις - 255x750x260 mm.
  • βάρος - 2,6 kg.
  • το μήκος του καλωδίου τροφοδοσίας είναι 1,8 μ.

  Η μέση τιμή είναι 3099 ρούβλια.

 • Mystery MSF-2432

  Ένας φτηνός ανεμιστήρας τύπου κολόνας με περιστρεφόμενο σύστημα θα παρέχει δροσιά στα δωμάτια μέχρι 22 m 2. Η συσκευή έχει ένα μικρό σύνολο λειτουργιών, αλλά εκτελεί το κύριο καθήκον της - να παρέχει ροή αέρα. Ο έλεγχος είναι μηχανικός με μια περιστροφική λαβή στην επάνω πλάκα του πλαστικού περιβλήματος.

  Η μέση τιμή είναι 1620 ρούβλια.

 • Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

  Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές ανεμιστήρων δαπέδων VITEK, Stadler, AEG, Tefal. Πρόκειται για γνωστές μάρκες των οποίων τα προϊόντα αποδείχθηκαν θετικά.

  Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε μια συσκευή;

  Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα δαπέδου, εξετάστε πρώτα τον τύπο της συσκευής. Τα αξονικά είναι τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα. Αλλά τα radials διαφέρουν σε κομψό και συνοπτικό σχεδιασμό, είναι η τεχνολογία της τελευταίας γενιάς. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν ηλεκτρονικό έλεγχο. Κατά την επιλογή, λάβετε υπόψη τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών:

  • τρόπους περιστροφής και κλίσης.
  • αριθμός ταχυτήτων.
  • Χρονοδιακόπτης
  • μέθοδος ελέγχου.

  3 καλύτερα μοντέλα

  Μεταξύ των καταγεγραμμένων υπάρχουν τρία καλύτερα μοντέλα:

  • Πρώτα 5560-2.
  • Mystery MSF-2402;
  • Stadler φόρμα Charly ανεμιστήρα Όροφος C-008 / C-009R.

  Κόστος

  Μεταξύ των καλύτερων μοντέλων υπαίθριων οπαδών είναι οικονομικοί και σχετικά ακριβοί:

  • Scarlett SC-1370 - 1299 ρούβλια.
  • Stadler φόρμα Charly ανεμιστήρα ορόφου C-008 / C-009R - 4499 ρούβλια?
  • Μυστικό MSF-2402 - 1199 ρούβλια?
  • VITEK VT-1909 CH - 2555 ρούβλια?
  • Stadler φόρμα Lilly L-102R - 2274 ρούβλια?
  • AEG T-VL 5537 - 2549 ρούβλια.
  • Tefal VF6670F0 - 6990 ρούβλια.
  • Πρώτα 5560-2 - 4490 ρούβλια.
  • AEG T-VL 5531 - 3099 ρούβλια.
  • Mystery MSF-2432 - 1620 τρίψτε.

  Οι καθοριστικοί παράγοντες στη διαμόρφωση των τιμών είναι η ισχύς και η ποιότητα της συσκευής. Επίσης, το κόστος επηρεάζεται από πρόσθετες επιλογές και διαθεσιμότητα διαφορετικών τρόπων λειτουργίας.

  Πού να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα δαπέδου για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι;

  Στη Μόσχα

  1. Διαδικτυακό κατάστημα "Iceberg", 8-800-555-23-24.
  2. Διαδικτυακό κατάστημα "M.Video", 8-800-200-777-5.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα "TECHPORT", 8 (495) 228-66-69.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  1. Ηλεκτρονικό κατάστημα MirCli, 8 800 775-22-19.
  2. Ηλεκτρονικό κατάστημα "Eldorado", 8 800 250 25 25.
  3. Ηλεκτρονικό κατάστημα AeroSTANDART, (812) 490-76-95.

  Ο ανεμιστήρας δαπέδου δεν αποτελεί βασική ανάγκη, αλλά θα βοηθήσει στη θερινή ώρα σε οποιοδήποτε μέρος: στη χώρα, στο διαμέρισμα και στο γραφείο. Το κόστος αυτής της τεχνολογίας είναι διαθέσιμο σε όλους τους καταναλωτές.

  Οικιακοί ανεμιστήρες

  Κορυφαίες πωλήσεις

  Πληροφορίες

  Ο οικιακός ανεμιστήρας εξάτμισης χρησιμοποιείται για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο σπίτι. Ο εξοπλισμός χαρακτηρίζεται από μια μικρή χωρητικότητα, επαρκή για χώρους 6-20 m2, χαμηλό θόρυβο και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

  Οι περισσότεροι οικιακοί ανεμιστήρες εγκαταστήσουν

  Ο φυσικός αερισμός συνήθως δεν αντιμετωπίζει τον καθαρισμό του αέρα εξαιτίας της δυσάρεστης θέσης του εξαερισμού. Και στα σπίτια του παλαιού ταμείου λόγω της μόλυνσης και των απορριμμάτων αεραγωγών και ορυχείων. Ο πρόσθετος εξαερισμός παρέχει γρήγορη και υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα, απομακρύνει την υπερβολική υγρασία και τις δυσάρεστες οσμές.

  Οι οικιακοί ανεμιστήρες παράγουν διαφορετικούς τύπους και τροποποιήσεις. Μπορούν να χωριστούν σε:

  • τύπος κατασκευής (αξονική, φυγοκεντρική).
  • θέση και τύπος εγκατάστασης (εναέρια, ενσωματωμένη, τοίχος, οροφή, κανάλι).
  • ανά τύπο αερισμού (εξάτμιση, παροχή).
  • ανά τύπο εκτέλεσης (βασικά μοντέλα, με πρόσθετες λειτουργίες).

  Αξονικοί και φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες

  Δομικά, οι οικιακοί ανεμιστήρες εξάτμισης χωρίζονται σε αξονικά, χωρίς να δημιουργούν πρόσθετη πίεση και φυγοκεντρικοί, με αυξανόμενη πίεση στη ροή του αέρα.

  Αξονικός ανεμιστήρας

  Μετακινεί τον αέρα κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής κατά μήκος του άξονα στον οποίο βρίσκονται οι λεπίδες του. Λειτουργεί καλά σε αγωγούς άμεσου εξαερισμού 1,5-2 m όταν είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα του άξονα. Κατάλληλο για τους επάνω ορόφους των κτιρίων.

  Στα διαμερίσματα στον κάτω και στον μεσαίο όροφο, ακόμη και ένας ισχυρός αξονικός ανεμιστήρας δεν θα "δώσει" περισσότερο από 10-15% της πραγματικής χωρητικότητας. Αυτό οφείλεται στην υψηλή αεροδυναμική αντίσταση του αέρα και στο μεγάλο μήκος του κάθετου άξονα εξαερισμού.

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται στις εκδόσεις εναέριου και καναλιού. Με φορτωτικές είναι ανεμιστήρες οροφής και τοίχου.

  Φυγοκεντρικός (ακτινικός) ανεμιστήρας

  "Περιστρέφει" τη ροή του αέρα και δημιουργεί πρόσθετη πίεση. Ιδανικό για καμπύλες αγωγούς (μέχρι 15 m), για μακριούς διαύλους και άξονες. Η κεφαλή, η οποία δημιουργεί έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα, παρέχει τον καθαρισμό του αέρα σε πλήρη όγκο, ακόμα και με σημαντική αεροδυναμική αντίσταση. Για παράδειγμα, στη διάταξη των κουκούλες σε διαμερίσματα στους κάτω ορόφους των σπιτιών.

  Ο ακτινικός ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο διάκενο αγωγού (έκδοση αγωγού) όσο και στην έξοδο (τοίχο ή οροφή).

  Ποιος ανεμιστήρας για την κουζίνα ή το μπάνιο είναι καλύτερο να επιλέξει

  Εάν αποφασίσετε τι είδους ανεμιστήρα νοικοκυριού να αγοράσετε, εστιάστε στην ένταση του δωματίου, τον τύπο του και χρειάζεστε ενέργεια. Τα υγειονομικά πρότυπα απαιτούν ανταλλαγή αέρα για το μπάνιο τουλάχιστον οκτώ όγκους ανά ώρα, στην κουζίνα τουλάχιστον δέκα. Έξι δωμάτια είναι αρκετά για τα νοικοκυριά και τα κυλικεία.

  Για να καθορίσετε την ένταση, πολλαπλασιάστε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος της οροφής. Τότε πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό κατά 6 - για ένα ντουλάπι, για 8 - για μπάνιο ή για 10 - για κουζίνα. Θα πάρετε την απαιτούμενη συναλλαγματική ισοτιμία αέρα ανά ώρα. Ο ανεμιστήρας για εξαγωγή πρέπει να έχει ισχύ ίση ή ελαφρώς υψηλότερη.

  Για παράδειγμα, αν λάβατε έναν υπολογισμό 90 m 3 / ώρα, πάρτε έναν ανεμιστήρα 100 m 3. Αν έχετε 225 κυβικά μέτρα, θα χρειαστείτε μια συσκευή χωρητικότητας 250 m 3 / ώρα.

  Τώρα μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία εγκατάστασης και τον τύπο του ανεμιστήρα. Ο εξωτερικός ανεμιστήρας οικιακής χρήσης είναι κατάλληλος για τοποθέτηση σε τοίχο και για τοποθέτηση σε οροφή. Συνδυάζεται με τον αγωγό εξόδου ή με μια οπή εξαερισμού στον άξονα. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι τοποθετημένος απευθείας στον αυλό της διόδου αέρα.

  Εάν έχετε ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο και η κουκούλα τοποθετείται απευθείας στην οπή ή σε ένα μικρό ευθύ αγωγό - επιλέξτε έναν αξονικό τοίχο ή ανεμιστήρα αγωγών.

  Για έναν μακρύ ή καμπύλο αεραγωγό, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο ντουλάπι, είναι προτιμότερο να τραβήξετε έναν φυγοκεντρικό τύπο εναέριου καναλιού ή ανεμιστήρα καναλιού.

  Ο θόρυβος παίζει ρόλο: αθόρυβους οπαδούς των σπιτιών

  Σχεδόν. Το επίπεδο θορύβου των οικιακών ανεμιστήρων είναι από 22 έως 47 dB. Αυτό αντιστοιχεί σε μεγάλο βαθμό στην ήρεμη ομιλία δύο συνομιλητών. Όσο πιο δυνατός είναι ο ανεμιστήρας, τόσο περισσότερο θόρυβος εκπέμπει. Η "σίγαση" κατά τη λειτουργία παρέχεται από σιωπηλά σιωπηλά μπλοκ και "γυαλιά" για κινητήρες. Και επίσης αεριωθούμενες αερόσακους.

  Ταυτόχρονα, η παραγωγικότητα των αξονικών μοντέλων είναι 95-330 κυβικά μέτρα ανά ώρα και φυγοκεντρικά 42-250 κυβικά μέτρα. Πολλά μοντέλα είναι καθολικά και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για εγκατάσταση σε συστήματα κλιματισμού, για τη λήψη καθαρού αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο.

  Όσον αφορά τα εμπορικά σήματα, τα πιο σιωπηλά, άλλα ισότιμα, είναι οι Ισπανοί ανεμιστήρες Soler Palau, αλλά η διαφορά σε μερικά dB στο αυτί σας δεν θα αισθανθεί. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα, επικεντρωθείτε κυρίως σε άλλες παραμέτρους (τιμή, τύπος κ.λπ.).

  Βασικά μοντέλα και οικιακοί ανεμιστήρες με πρόσθετες λειτουργίες

  Οι κατασκευαστές παράγουν, συχνά, μια ολόκληρη σειρά οπαδών διαφόρων δυνατοτήτων, η οποία περιλαμβάνει βασικά μοντέλα και εξοπλισμό με πρόσθετη λειτουργικότητα.

  Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο που έχει βαλβίδα αντεπιστροφής. Προστατεύει το δωμάτιο και τον ίδιο τον ανεμιστήρα από την εισερχόμενη ροή αέρα από το ορυχείο, με αποτέλεσμα η σκόνη και η βρωμιά από το δρόμο να μην φτάνουν στο διαμέρισμά σας. Ο σχεδιασμός της βαλβίδας εξαρτάται από τη μάρκα του ανεμιστήρα.

  Τα μοντέλα με πρόσθετες λειτουργίες είναι εξοπλισμένα με διάφορους αισθητήρες, δείκτες και μηχανικό διακόπτη. Οι αισθητήρες σας επιτρέπουν να ελέγχετε τον χρόνο διακοπής του ανεμιστήρα, να ρυθμίζετε το επίπεδο υγρασίας και τη θερμοκρασία χώρου. Ο αισθητήρας κίνησης είναι υπεύθυνος για την αυτόματη ενεργοποίηση του εξαερισμού κατά τη διέλευση από την περιοχή κάλυψης. Ομοίως, ο αισθητήρας φωτός, ο οποίος εκκινεί τον ανεμιστήρα όταν ο φωτισμός είναι ενεργοποιημένος, λειτουργεί.

  Το κατάστημα Internet 220pro.ru προσφέρει να αγοράσει οικιακούς θόρυβους ανεμιστήρες για την κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα, μπάνιο και άλλους χώρους

  Ο κατάλογος παρουσιάζει μοντέλα εξοπλισμού εξαερισμού εισαγόμενης και εγχώριας παραγωγής με χωρητικότητα από 42 έως 330 κυβικά μέτρα ανά ώρα:

  Όλος ο εξοπλισμός διαθέτει εγγύηση, πιστοποιητικά ποιότητας, υψηλό βαθμό προστασίας από σκόνη και υγρασία (IP40-45) και διπλή μόνωση. Αυτό εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής σε χώρους με υγρασία και υψηλή θερμοκρασία αέρα.

  Οι διαχειριστές των καταστημάτων επιλέγουν γρήγορα και με τον κατάλληλο τρόπο τον απαραίτητο εξοπλισμό εξαερισμού, καθώς και πρόσθετα προϊόντα (αεραγωγοί, συνδετήρες, σύνδεσμοι, αξεσουάρ). Όλοι οι αγοραστές μπορούν να λάβουν δωρεάν συμβουλές σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

  Ήσυχοι ανεμιστήρες για μπάνιο

  Για να επιτευχθεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο μπάνιο είναι αρκετά δύσκολο. Λόγω της υπερβολικής υγρασίας, μπορεί να εμφανιστεί μύκητας και μούχλα. Στο μέλλον, οι μικροοργανισμοί μπορούν να χαλάσουν όχι μόνο τη διακόσμηση του δωματίου, αλλά και να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, πολλοί ειδικοί συστήνουν την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα. Οι πιο βέλτιστες επιλογές είναι σιωπηλοί ανεμιστήρες για το μπάνιο.

  Η στάθμη θορύβου στους ανεμιστήρες χωρίς θόρυβο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 dB.

  Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι στη διαδικασία της εργασίας δεν κάνουν σχεδόν πάρα πολύ θόρυβο. Σε αυτή την περίπτωση, οι συσκευές εκτελούν το έργο τους ποιοτικά.

  Γιατί χρειάζεστε αερισμό λουτρών;

  Πολλοί άνθρωποι σήμερα απλά υποτιμούν τις δυνατότητες των ανεμιστήρων του μπάνιου και εμπιστεύονται τα φυσικά κανάλια εξαερισμού που κατασκευάστηκαν κατά την κατασκευή του σπιτιού. Ως αποτέλεσμα, ο χώρος εκτίθεται συνεχώς σε αυξημένη υγρασία, η οποία προκαλεί μούχλα και μύκητες. Εάν η απόδοση του παλιού εξαερισμού απλά δεν είναι αρκετή τότε πρέπει να καθαρίσετε τον άξονα εξαερισμού ή απλά να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο με μια σιωπηλή βαλβίδα.

  Κριτήρια επιλογής

  Όταν αγοράζετε έναν συγκεκριμένο ανεμιστήρα, πρέπει να καθοδηγείτε από διάφορους σημαντικούς παράγοντες.

  Ο υπερβολικός θόρυβος του ανεμιστήρα μπορεί να προκαλέσει κόπωση και ερεθισμό.

  Για να επιλέξετε τον πραγματικά αθόρυβο ανεμιστήρα για την κουκούλα στο μπάνιο, πρέπει να δώσετε προσοχή στις ακόλουθες πτυχές:

  1. Διαστάσεις. Το μοντέλο θα πρέπει να ταιριάζει ιδανικά για την είσοδο.
  2. Παραγωγικότητα. Για να υπολογίσετε αυτό το μέγεθος, θα πρέπει να υπολογίσετε τον αριθμό των κυβικών μέτρων του δωματίου.
  3. Σχήμα θορύβου. Προς το παρόν δεν υπάρχουν μοντέλα που λειτουργούν εντελώς χωρίς θόρυβο. Κατά την επιλογή, λάβετε υπόψη ότι το επίπεδο θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 ντεσιμπέλ.
  4. Κατασκευή. Οι διαστάσεις, η μέθοδος εγκατάστασης και η απόδοση εξαρτώνται από το σχεδιασμό της οικιακής συσκευής.
  5. Διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ασφάλειας. Ένας αθόρυβος ανεμιστήρας εξαγωγής για μπάνιο είναι μια συσκευή που λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας. Επομένως, η κατηγορία ηλεκτρικής ασφαλείας πρέπει να είναι τουλάχιστον IP 45.
  6. Βαλβίδα ελέγχου. Για να αποφύγετε ξανά την είσοδο δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο, στη συσκευή πρέπει να υπάρχει μια βαλβίδα αντεπιστροφής.
  7. Φήμη του κατασκευαστή. Δεν έχει σημασία ποιες οικιακές συσκευές σχεδιάζετε να επιλέξετε. Η φήμη του κατασκευαστή μπορεί να εμφανιστεί στην ποιότητα του προϊόντος.
  8. Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών. Πολλά μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες. Το κόστος αυτών των μοντέλων είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά επιτρέπουν την πιο ορθολογική χρήση της συσκευής.

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αποχρώσεις της επιλογής ανεμιστήρα εξάτμισης, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Ο θόρυβος επηρεάζει την απόδοση;

  Τώρα υπάρχει μια άποψη ότι οι σιωπηλοί ανεμιστήρες είναι αναποτελεσματικοί. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν είναι αληθινός. Η στάθμη θορύβου του ανεμιστήρα κατά τη λειτουργία εξαρτάται από τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκαν τα μέρη και την παρουσία ειδικής ηχομονωτικής επίστρωσης. Ο θόρυβος εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της κίνησης των λεπίδων. Η κίνηση του αέρα μέσω του αεραγωγού μπορεί επίσης να συνοδεύεται από περιττό θόρυβο. Στο σχεδιασμό ανεμιστήρων χωρίς θόρυβο παρέχονται ειδικά στοιχεία απόσβεσης κραδασμών. Μειώνουν το επίπεδο θορύβου και αυτό δεν επηρεάζει την απόδοση. Αν σας ενδιαφέρει τότε μπορείτε να διαβάσετε για την ανεξάρτητη εγκατάσταση του ντους.

  Σχεδιασμός ανεμιστήρα θορύβου

  Εάν επιλέξετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο με μια βαλβίδα ελέγχου, τότε από το πρόβλημα του αυξημένου θορύβου μπορεί γρήγορα να απαλλαγούμε από. Τα όργανα αυτά παράγουν θόρυβο περίπου 30-33 dB. Το ανθρώπινο αυτί δεν αντιδρά σε τέτοιους θορύβους.

  Οι ειδικοί λένε ότι μια μεγάλη επιλογή είναι ένας σιωπηλός ανεμιστήρας για το σιωπηλό μπάνιο. Αυτό το μοντέλο ανεμιστήρα έχει καλή φήμη και θα διαρκέσει πολύ καιρό.

  Επίσης δημοφιλές είναι το αξονικό ή φυγοκεντρικό μοντέλο από SolerPalau, Elicent ή Maico. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι σταθερά συνδεδεμένος στον τοίχο. Αυτό θα αποτρέψει πρόσθετους κραδασμούς.

  Ποιο μοντέλο θα επιλέξετε για μπάνιο

  Η επιλογή του κατασκευαστή ανεμιστήρα στις περισσότερες περιπτώσεις εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις προτεραιότητες του ιδιοκτήτη. Εάν ο αγοραστής αναζητά ένα ποιοτικό μοντέλο με πρόσθετες λειτουργίες, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον ανεμιστήρα SolerPalau SILENT-100 CHZ. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετά ακριβό, αφού ο ανεμιστήρας κοστίζει περίπου 5000 ρούβλια. Το μοντέλο είναι ιδανικό για μπάνιο 4 τετραγωνικών μέτρων. μετρητή.

  SolerPalau SILENT-100 CHZ

  Η συσκευή χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια. Η μέγιστη στάθμη θορύβου κατά την εργασία είναι 26,5 dB. Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ρουλεμάν, τα οποία αυξάνουν τη διάρκεια ζωής.

  Για ανέξοδα μοντέλα είναι δυνατόν να μεταφέρετε τον ανεμιστήρα VENTS 100 Κύττα με τον κοίλο σωλήνα διακλάδωσης. Το κόστος του μοντέλου είναι περίπου 1600 ρούβλια. Η εγκατάσταση δεν προκαλεί προβλήματα, καθώς το μήκος του σωλήνα διακλάδωσης είναι 81 mm.

  VENTS 100 Kwait

  Το επίπεδο θορύβου αυτού του μοντέλου είναι μόνο 25 dB. Ο ανεμιστήρας μπορεί να θεωρηθεί απολύτως ασφαλής, καθώς περιέχει προστασία από υψηλή υγρασία και υπερθέρμανση. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι μια χαλαρή βαλβίδα ελέγχου.

  Το πιο δύσκολο είναι να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για ευρύχωρα μπάνια. Μια καλή λύση μπορεί να είναι το Electrolux EAF-150. Το κόστος της είναι περίπου 2100-2200 ρούβλια.

  Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι αυτό το μοντέλο είναι ικανό να αντλεί έως και 320 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Ένα άλλο απλό επίδομα είναι η ευκολία εγκατάστασης. Η στάθμη θορύβου αυτού του μοντέλου δεν υπερβαίνει τα 35 dB.

  Αν επιλέγετε μόνο την αθόρυβη λειτουργία κατά την επιλογή ενός μοντέλου, τότε μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο SolerPalau SILENT 100 CZ. Το κόστος αυτής της συσκευής είναι περίπου 2000 ρούβλια. Επιπλέον, ο μέγιστος κατασκευαστής προστασίας από θόρυβο παρείχε επίσης στοιχεία που σβήνουν τους κραδασμούς. Το μοντέλο ενεργοποιείται χειροκίνητα.

  SolerPalau SILENT 100 CZ

  Είναι αξιόπιστο και μακροχρόνιο. Στους δευτερεύοντες, οι αγοραστές αναφέρονται στην ανεπιθύμητη συντήρηση του ανεμιστήρα.

  Μέχρι σήμερα, πολλοί αγοραστές αναζητούν ποιοτικά λειτουργικά μοντέλα που κατασκευάζονται σε διαφορετικά χρώματα. Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι ο ανεμιστήρας Electrolux EAFR 100. Η εταιρεία παράγει αυτό το μοντέλο σε 10 χρωματικές παραλλαγές.

  Electrolux EAFR 100

  Το πλεονέκτημα του ανεμιστήρα είναι ένας καλός σχεδιασμός και ένα αποδεκτό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι 30 dB.

  Σε ένα άλλο επιτυχημένο μοντέλο ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο είναι το SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Το κόστος της είναι περίπου 2000 ρούβλια. Αυτή τη στιγμή οι ανεμιστήρες παράγονται σε 5 διαφορετικά χρώματα και εκτός από κάθε συσκευή ο κατασκευαστής προσφέρει αντικαταστάσιμες έγχρωμες ταινίες.

  SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C

  Στην τεχνική τεκμηρίωση, ο κατασκευαστής δηλώνει επίπεδο θορύβου 26 dB. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της εγκατάστασης που εκτελείται. Αν είναι ενδιαφέρον, τότε διαβάστε για τα καλύτερα μοντέλα γεννητριών ατμού.

  Πώς να εγκαταστήσετε έναν σιωπηλό ανεμιστήρα

  Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα είναι μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, απαιτείται η παρουσία ορισμένων γνώσεων στον τομέα της ηλεκτρικής εγκατάστασης και κατασκευής. Η σειρά εγκατάστασης εξαρτάται από το μοντέλο που επιλέξατε:

  1. Τα εναέρια μοντέλα θα πρέπει να εγκατασταθούν πριν την οπή του διαύλου αεραγωγών στον τοίχο ή την οροφή.
  2. Όταν επιλέγετε ανεμιστήρα με αθόρυβο κανάλι, το περίβλημα του πρέπει να "πνιγεί" μέσα στον αγωγό αγωγών. Με μια βαθιά εγκατάσταση του ανεμιστήρα, θα δημιουργηθεί πολύ λιγότερος θόρυβος.

  Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, ο ηλεκτρισμός θα πρέπει να συνδεθεί στον ανεμιστήρα. Χρησιμοποιήστε ανοικτή καλωδίωση στο μπάνιο απαγορεύεται. Επομένως, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το καλώδιο στον ανεμιστήρα σε ειδικό κανάλι.

  Αν θέλετε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο στο μπάνιο τότε θα πρέπει να πάτε σε εξειδικευμένα καταστήματα. Η γκάμα των μοντέλων είναι πραγματικά μεγάλη, οπότε κάνοντας τη σωστή επιλογή είναι μερικές φορές αρκετά δύσκολη. Είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες που θα προτείνουν ποιο μοντέλο θα λειτουργήσει καλύτερα.