Οικιακοί θόρυβοι εξαγωγής καυσαερίων

Ο θόρυβος από το σύστημα αερισμού λειτουργίας αποτελεί βασικό μειονέκτημα της μονάδας εξαγωγής, η οποία εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Με παρατεταμένη έκθεση, όχι μόνο ερεθίζει, αλλά και προκαλεί ακουστική δυσφορία, ευερεθιστότητα, χρόνια κόπωση. Ο ανεπιθύμητος θόρυβος προκαλείται συχνά από ακατάλληλο εξοπλισμό ή τη χρήση συσκευών που δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία υπό τις συνθήκες στις οποίες χρησιμοποιούνται. Δυσκολίες προκύπτουν κατά την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού σε περιορισμένο χώρο.

Για να εξουδετερώσετε τα παραπάνω μειονεκτήματα, θα βοηθήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής χωρίς θόρυβο. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική συσκευή, την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Ποια είναι η αίσθηση μιας αθόρυβης επιλογής

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο "ήσυχες" μονάδες ανταλλαγής αέρα παράγουν ένα συγκεκριμένο θόρυβο κατά τη λειτουργία. Αν μιλάμε για τις ελάχιστες τιμές του ήχου, τότε ο μέσος όρος είναι στο επίπεδο των 35 dB. Για το ανθρώπινο αυτί αυτό είναι ανάλογο με έναν ψίθυρο. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι οικιακές συσκευές με παρατεταμένη έκθεση προκαλούν ερεθισμό.

Εάν εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο αντί για τον συνηθισμένο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για το ανθρώπινο αυτί. Η ένταση των συσκευών αυτών είναι 20-25 dB, η οποία είναι ανάλογη με πολύ χαμηλό ψίθυρο. Σε απόσταση 1,5 μ. Από τη μονάδα λειτουργίας, η κίνηση των λεπίδων είναι σχεδόν αδιαίρετη.

Πώς είναι ο σιωπηλός ανεμιστήρας

Συσκευές τύπου θορύβου λειτουργούν μερικές φορές πιο ήσυχο τα ανάλογα τους για διάφορους λόγους, το κυριότερο από τα οποία είναι δομικά χαρακτηριστικά. Η συσκευή αποτελείται από 3 κύρια λειτουργικά στοιχεία, τα οποία καθιστούν δυνατή τη μείωση του ηχητικού εφέ σε ένα άνετο 25 dB.

Η συσκευή αποτελείται από:

 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • το περίβλημα της συσκευής.
 • ρουλεμάν.

Προκειμένου να διαμορφωθεί μια γενική ιδέα για το πώς σχεδιάζονται και λειτουργούν οι προπέλες των καυσαερίων, πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα η διάταξή τους.

Ηλεκτροκινητήρας. Οι συσκευές χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένες με τους ίδιους κινητήρες με τις παραδοσιακές συσκευές. Οι διαφορές μειώνονται κυρίως στη μέθοδο σταθεροποίησης. Μια αξιόπιστη στερέωση ελαχιστοποιεί τον θόρυβο που παράγεται από τους κραδασμούς. Για λόγους δικαιοσύνης αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικές συσκευές κακής ποιότητας είναι γεμάτες δονήσεις.

Σώμα συσκευής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι μάλλον λεπτός. Τα λεπτά τοιχώματα συμβάλλουν στην εμφάνιση κραδασμών, συνοδευόμενα από δυσάρεστους ήχους. Όσο για τη σιωπηλή μονάδα, μπορεί να διαθέτει ένα συμπαγές και ολοκληρωμένο σχέδιο (ανάλογα με την επιλογή ενός ποιοτικού προϊόντος). Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, είναι δυνατό να αντιμετωπίσετε οποιουσδήποτε κραδασμούς.

Ρουλεμάν. Η ομαλή λειτουργία κάθε μέρους του κινητήρα παρέχεται από έδρανα υψηλής ποιότητας. Στις συνηθισμένες μονάδες χρησιμοποιούνται συνήθεις λύσεις.

Δώστε προσοχή! Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη λίπανση, χάρη στην οποία κάθε επίπεδο θορύβου, λείανσης. Αυτή η συνεκτικότητα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής κατά καιρούς.

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες για την εξαγωγή αθόρυβων καναλιών χαρακτηρίζονται από άψογη ποιότητα απόδοσης. Το τελικό προϊόν υποβάλλεται σε διάφορα στάδια δοκιμής προτού τεθεί σε πώληση. Και αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του εύρους του ήχου, ο ανεμιστήρας δεν περάσει τη δοκιμή. Σημαντικός θόρυβος μπορεί επίσης να συμβεί εάν η μονάδα δεν είναι σωστά ισορροπημένη.

Τι είδους σιωπηλοί θαυμαστές υπάρχουν;

Οι συσκευές εξάτμισης του νοικοκυριού μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές όσον αφορά τη συσκευή. Κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας. Τα μοντέλα οικιακών συσκευών χωρίζονται σε 4 τύπους:

Αγωγός. Τοποθετείται στη βάση του αγωγού. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν στοιχεία από καουτσούκ, ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για επιπλέον δονήσεις και θόρυβο κατά τη λειτουργία. Παρ 'όλα αυτά, είναι πολύ πιο αποδοτικές από τους συμβατικούς ανεμιστήρες.

Σύντομη επισκόπηση βίντεο της συσκευής τύπου καναλιού

Αξονική. Περάστε τις ροές του αέρα στην κατεύθυνση στην οποία κινείται ο ρότορας του κινητήρα. Ο θόρυβος καταστέλλεται στην περίπτωση της συσκευής κατά 80%, η πλήρης απουσία ηχητικών κυμάτων δεν μπορεί να ειπωθεί.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο της συσκευής του αξονικού τύπου

Radial. Ο κύριος σκοπός αυτού του τύπου εξοπλισμού είναι η εξάλειψη του θορύβου σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις. Για οικιακούς χώρους χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μια ξεχωριστή συσκευή τοποθετείται κάτω από κάθε αγωγό εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες δημιουργούν ένα ελάχιστο ηχητικό υπόβαθρο, αλλά χαρακτηρίζονται από τεράστιες διαστάσεις (αλλά αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια συναρμολόγηση μικρού μεγέθους), γεγονός που περιπλέκει την εγκατάσταση τους σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο μιας συσκευής ακτινικού τύπου

Επικάλυψη. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα στα διαμερίσματα. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην έξοδο του αγωγού αερισμού, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Μια σύντομη επισκόπηση βίντεο για ένα μηχάνημα εναέριας κυκλοφορίας

Στην πώληση υπάρχουν επίσης εξειδικευμένες λύσεις, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικές για τον μέσο ιδιοκτήτη κατοικιών και συχνά είναι εξειδικευμένες. Ωστόσο, ο ίδιος ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου αξίζει σίγουρα προσοχή. Τα συγκεκριμένα μοντέλα διαφέρουν ονομαστικά, σύμφωνα με ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες.

Σε ποιες παραμέτρους και λειτουργίες του ανεμιστήρα πρέπει να προσέχετε

Πριν από την αγορά της συσκευής για την κατάρτιση, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, να λάβει υπόψη μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους.

 1. Παραγωγικότητα. Η βέλτιστη τιμή καθορίζεται από έναν απλό τύπο: ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα. Η τελευταία παράμετρος για 3 άτομα αντιστοιχεί σε 6, για μια τουαλέτα - 10, για ένα μπάνιο - 6.
 1. Επίπεδο θορύβου, που παράγονται κατά τη λειτουργία. Το χρυσό πρότυπο των σύγχρονων οργάνων είναι 25 dB. Πίσω από τη βάση της θήκης, μπορείτε να τοποθετήσετε υλικό απορρόφησης ήχου, το οποίο θα μειώσει την τελική τιμή κατά λίγα ντεσιμπέλ.
 2. Προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων από τη σκόνη και την υγρασία. Αυτή η παράμετρος έχει σημασία πρώτα απ 'όλα για τους ανεμιστήρες καναλιών. Προφανώς, η υγρασία ή το λίπος στο σώμα της συσκευής μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αρχικά, είναι απαραίτητο να προτιμάτε τα μοντέλα που προστατεύονται από το νερό.
 3. Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί είτε στην κανονική λειτουργία είτε στην αυτόματη λειτουργία. Σε ορισμένα μοντέλα, η ενεργοποίηση της μονάδας παρέχεται αμέσως μετά την ενεργοποίηση του φωτός. Εξαιρετικά αποδεδειγμένες λύσεις με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, καθώς και λειτουργία σταθερού αερισμού.

Συμβουλή! Επιλέγοντας ένα ήσυχο ανεμιστήρα, θα πρέπει να προτιμάτε μονάδες με δείκτες 15% υψηλότερες από τις απαιτούμενες, που υπολογίζονται.

Τα μοντέλα των αυτόματων συσκευών μπορούν να εξοπλιστούν με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος είναι εξαιρετικά βολικός. Το κόστος των αξονικών προϊόντων είναι υψηλότερο από το κανονικό, ενώ ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν συσκευές με τάξη προστασίας IP34.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την επιλογή της συσκευής

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός στο δωμάτιο λειτουργεί σωστά. Σχετικά με αυτό, πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό γράψαμε ήδη νωρίτερα. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να τοποθετήσετε την έλικα εξαγωγής κάτω από το ανώτατο όριο, επειδή σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής είναι προς τα πάνω και οι μάζες του θερμού αέρα αυξάνονται.

Συμβουλή! Κατά την επιλογή μιας συσκευής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση εγκατάστασης, αφού όλα τα μοντέλα δεν μπορούν εξίσου καλά να τοποθετηθούν υπό γωνία, οριζόντια ή σε ήδη υπάρχον εξαερισμό.

Γενικές συστάσεις για την εγκατάσταση κουκούλας:

 • κάθε εργασία εγκατάστασης είναι πιο αποτελεσματική για τη διεξαγωγή παράλληλα επισκευή στο διαμέρισμα?
 • η καλωδίωση είναι κρυμμένη σε ξεχωριστό κουτί.
 • για την τουαλέτα συνιστάται να συνδυάσετε το διακόπτη του φωτός και του ανεμιστήρα.
 • Μπορείτε να ισιώσετε τους κραδασμούς με ένα πλαστικό σωλήνα σταθεροποιημένο με τσιμέντο, στεγανωτικό ή αφρό στήριξης.
 • για την τουαλέτα είναι κατάλληλοι ανεμιστήρες που βρίσκονται κοντά στην οροφή ακριβώς πάνω από την τουαλέτα?
 • Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που έχει κάθε συσκευή.

Διαδικασία:

1. Εισαγάγετε τον ανεμιστήρα στην τρύπα στον τοίχο και εάν η οπή είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος του αγωγού, τότε χρειαζόμαστε έναν αφρό για την στερέωση των κενών γύρω από τον αγωγό.

2. Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τον ανεμιστήρα για κάποιο λόγο, τότε το πάρτε αφού στερεωθεί με αφρό είναι αρκετά προβληματική, επομένως, συνιστάται να αγοράσετε και να στερεώσετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα στο μέγεθος του αγωγού. Μετά από αυτό, εισάγετε ήδη τον ανεμιστήρα στον σταθερό και πλαστικοποιημένο πλαστικό σωλήνα. Έτσι, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε εύκολα να αποσυναρμολογήσετε τον ανεμιστήρα.

Μην ξεχάσετε να εμφανίσετε την καλωδίωση για τη σύνδεση της συσκευής.

3. Αν μετά την εισαγωγή του ανεμιστήρα στον σωλήνα κρεμάει, τότε μπορείτε να βάλετε σε αυτό ένα ζευγάρι ταινιών από καουτσούκ για σφράγιση. Με τη βοήθειά τους, η συσκευή όχι μόνο θα καθίσει σφιχτά, αλλά και οι δονήσεις θα μειωθούν. Με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να αποφύγετε τη στερέωση με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, δηλαδή, δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τοίχο. Αλλά, αν ακόμα δεν σας αρέσει αυτή η επιλογή, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε βίδες στερέωσης.

4. Πλήρως εγκατεστημένη συσκευή.

Σχέδιο σύνδεσης για ταυτόχρονη εναλλαγή του ανεμιστήρα και του φωτός

Επισκόπηση ορισμένων κατασκευαστών ανεμιστήρων

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, που παράγουν σιωπηλές εγκαταστάσεις για αεραγωγούς, είναι:

 • Μάικο - ένας από τους καλύτερους αντιπροσώπους της γερμανικής τεχνολογίας του κλίματος. Αρχικά, οι υπάλληλοι της εταιρείας έθεσαν τον κύριο στόχο - τη δημιουργία ενός εύχρηστου και άψογου εξοπλισμού ποιότητας. Για σήμερα, στην ποικιλία παραγωγής, ανέρχονται σε περισσότερα από 1500 ονόματα παραγωγής.
 • SolerPalau - ένας κατασκευαστής από την Ισπανία, ο οποίος κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Ειδικεύεται στην απελευθέρωση λύσεων χαμηλού θορύβου εξαερισμού. Κάθε χρόνο εφαρμόζονται όλο και περισσότερες καινοτόμες λύσεις. Κάθε τεχνική της εταιρείας αυτής μπορεί να καυχηθεί με άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ένα μοντέλο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή Soler Palau SILENT-100 DESIGN 3C. Αυτή η συσκευή έχει πολλές αποχρώσεις. Η ισχύς του ανεμιστήρα είναι 8 W, με μέση απόδοση 95 κυβικών μέτρων. Κατά τη λειτουργία, το μέγιστο επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 26 dB.

 • Εταιρεία Elicent - Αντιπρόσωπος του Ιταλού κατασκευαστή Maico. Η εταιρεία βασίζεται στην άψογη λειτουργικότητα των προϊόντων της. Μια θαυμάσια τεχνική χωρίς αξίωση για κομψότητα και οργή. Κάθε προϊόν συνδυάζει τέλεια την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και την λογική τιμή. Η εταιρεία ανταγωνίζεται με κορυφαίες μάρκες στον κόσμο που ειδικεύονται στην παραγωγή τεχνολογίας εξαερισμού.
 • Αεραγωγοί - ένας εγχώριος κατασκευαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο τμήμα του εξοπλισμού εξαερισμού σχετικά πρόσφατα - περίπου 25 χρόνια πριν. Λόγω της ισχυρής παραγωγικής και επιστημονικής βάσης της εταιρείας, ήταν δυνατή η ταχεία προσαρμογή των τελευταίων εξελίξεων στην πραγματικότητα της εγχώριας λειτουργίας. Απολύτως όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και το κόστος τους είναι χαμηλότερο από τα πλησιέστερα ανάλογα.
 • Η ιταλική εταιρεία Vortice. Τα προϊόντα του γνωστού κατασκευαστή μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική ασφάλεια, υψηλή αξιοπιστία και ελκυστικό σχεδιασμό. Η εταιρεία εισάγει συνεχώς επιστημονικά και τεχνικά επιτεύγματα στα προϊόντα της. Διαφορετικά μοντέλα συνθηκών για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας παράγονται.

Για να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό στο δωμάτιο, είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε μια σιωπηρή συσκευή. Οι παράμετροί του πρέπει να αντιστοιχούν στις ανάγκες και οι διαστάσεις να αντιστοιχούν στον αγωγό. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα μέσα στο περίβλημα.

Σιωπηλοί Εξαεριστήρες - Κατάταξη 2018

40/30 ντεσιμπέλ - αυτό το επίπεδο θορύβου υποβάθρου καθορίζεται από υγειονομικούς κανόνες για προϊόντα συνεχούς ροής λειτουργίας, όπως ανεμιστήρες, κλιματιστικά, μονάδες ανταλλαγής αέρα. Η πρώτη τιμή είναι για την ημέρα της ημέρας, η δεύτερη για τη νύχτα. Η βέλτιστη τιμή είναι 20 ντεσιμπέλ (με τέτοια ένταση το φυλλώδες φλοιό). Σε σιωπηλά μοντέλα οπαδών, που παρουσιάζονται στη σύγχρονη αγορά, ο αριθμός θορύβου κυμαίνεται από 21 έως 26 ντεσιμπέλ.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του σχεδιασμού ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο και του συνηθισμένου;

Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Εξίσου σημαντική είναι και η ειδική σχεδίαση του πτερυγίου και του πτερυγίου του ανεμιστήρα - συμβάλλει στη μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Αντί των απλών ρουλεμάν σε μοντέλα ανεμιστήρων με μειωμένα επίπεδα θορύβου, γενικά εγκαθίστανται έδρανα κύλισης. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο

Επιλέξαμε 5 μοντέλα οπαδών, τα οποία κατά τη γνώμη μας αξίζουν περισσότερη προσοχή.

Φούρνοι αγωγών, αθόρυβοι για εξαγωγή

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 830-1040 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 45-52 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,076-0,108 kW.

Ισχύς - 0,07 kW.
Παραγωγικότητα - 880 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 270 Pa.
Επίπεδο θορύβου - 19 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2780 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος - 380/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 2350 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 380 Pa.
Κατανάλωση ισχύος - 0,87 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Current - 0,19-0,22 A;
Παραγωγικότητα - 430-560 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 37-46 dB (A).

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Ισχύς - 1.700 kW.
Παραγωγικότητα - 3500 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 58 dB (A).

Τροφοδοσία ρεύματος - 380/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 4200 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 82-87 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 2,2 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 1880 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 54 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,296 kW.

Παραγωγικότητα - 1700 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 580 Pa.
Το επίπεδο θορύβου είναι 53-70 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,210 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2450 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 1530-1950 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 36-40 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0.213-0.313 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 405-520 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 33-44 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,03-0,06 kW.

Ισχύς - 0,05 kW.
Παραγωγικότητα - 580 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 280 Pa.
Επίπεδο θορύβου - 22 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2500 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 3740 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 57 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 1.560 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 415-565 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 37-46 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,042-0,05 kW.

Παραγωγικότητα - 7500 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 640 Pa.
Το επίπεδο θορύβου είναι 75-82 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 3,5 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 930 σ.α.λ.

Παραγωγικότητα - 1200 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 400 Pa.
Το επίπεδο θορύβου είναι 53-69 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0.120 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2180 σ.α.λ.

Ισχύς - 0,03 kW.
Παραγωγικότητα - 360 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 138 Pa.
Επίπεδο θορύβου - 20 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2250 σ.α.λ.

Τροφοδοσία ρεύματος - 380/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 5600 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 80-86 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 3,5 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Current - 0,10-0,11 A;
Παραγωγικότητα - 170-220 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 27-32 dB (A).

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 7610 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 59 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 2.790 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος - 400/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 2350 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 56 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0.855 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230/50 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 555 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 47 dB (A).
Κατανάλωση ρεύματος - 0,98 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 230-340 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 23-28 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,25-0,30 kW.

Τροφοδοσία ρεύματος 230 / 50-60 V / Hz;
Παραγωγικότητα - 1570-2050 m3 / ώρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 49-58 dB (A).
Κατανάλωση ισχύος - 0,23-0,32 kW.

Παραγωγικότητα - 860 m3 / ώρα.
Η συνολική πίεση είναι 370 Ρα.
Το επίπεδο θορύβου είναι 54-70 dB (A).
Κατανάλωση ρεύματος - 0,100 kW.
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2500 σ.α.λ.

Ισχύς - 0,07 kW.
Παραγωγικότητα - 880 m3 / ώρα.
Επίπεδο θορύβου - 19 dB (A).
Οι στροφές του κινητήρα είναι 2780 σ.α.λ.

Ένας αθόρυβος ανεμιστήρας καναλιών είναι σχεδιασμένος για χρήση σε συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι κατάλληλο για χώρους όπου υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για επίπεδα θορύβου, καθώς και περιορισμένο χώρο όπου μπορείτε να τοποθετήσετε εξοπλισμό εξαερισμού.

Συγκρότημα ανεμιστήρων αεραγωγών

Η συσκευή διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα με εξωτερικό ρότορα. Όταν είναι ενεργοποιημένη, ο δρομέας κινείται γύρω από το μίζα, καθιστώντας τον κινητήρα οικονομικό και συμπαγές σε μέγεθος. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η ακρίβεια και η ισορροπία στο συγκρότημα.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη θερμική προστασία της μονάδας. Είναι ενσωματωμένο στο σύστημα. Ο ανεμιστήρας οικιακού καναλιού διαθέτει ρελέ θερμικής επαφής, ο οποίος εξασφαλίζει αξιοπιστία. Η επανεκκίνηση είναι αυτόματη, αποτρέποντας έτσι τις δυσλειτουργίες και προστατεύοντας τη συσκευή από πιθανή υπερθέρμανση.

Στον κατάλογό μας υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα ανεμιστήρων με διαφορετικά περιβλήματα. Έρχονται με στρογγυλό πλαστικό ή με ορθογώνιο μεταλλικό περίβλημα.

Τοποθέτηση

Οι οδοστρωτήρες είναι εύκολα εγκατεστημένοι στο δίκτυο εξαερισμού. Χάρη σε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών αξεσουάρ και αξεσουάρ, ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε δωμάτιο και αυτό θα ικανοποιεί όλα τα απαραίτητα πρότυπα και απαιτήσεις σχεδιασμού.

Η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επιθυμητή θέση. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η υψηλή ισχύς με τις πιο συμπαγείς διαστάσεις. Είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε στενούς χώρους. Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τα προϊόντα τους με ελεγκτές ή μετασχηματιστές όγκου για να διευκολύνουν τον έλεγχο του εξαερισμού του χώρου.

Κύρια πλεονεκτήματα:

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής
 • Μικρή, ελαφριά κατασκευή
 • Η συσκευή είναι βολική και εύκολη στη συναρμολόγηση και την τοποθέτηση
 • Ο κινητήρας και η πτερωτή βρίσκονται ταυτόχρονα
 • Η ισχύς εξαερισμού ελέγχεται
 • Κατά την εκκίνηση, το ενεργειακό κόστος μειώνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα την αποταμίευση

Θέλετε να αγοράσετε οπαδούς καναλιών; Η τιμή που προσφέρουμε, είναι απόλυτα συσχετισμένη με την ποιότητα των προϊόντων. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μόνο υψηλής ποιότητας προϊόντα από τους κορυφαίους κατασκευαστές στον κόσμο.

Ποιες είναι οι οπαδοί εισόδου;

Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι μία από τις πιο συνηθισμένες συσκευές μεταξύ του κλιματικού εξοπλισμού. Μια τέτοια προσαρμογή χρησίμευσε για τη δημιουργία ενός άνετου κλίματος σε σπίτια, γραφεία και επιχειρήσεις. Με την έλευση όλων των τύπων κλιματιστικών, ξέχαμε για τους οπαδούς.

Και αυτό είναι εντελώς μάταιο. Πρόσφατα, από έναν θορυβώδη οικιακό ανεμιστήρα με έλικα, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας μετατράπηκε σε μια συμπαγή συσκευή χωρίς θόρυβο και έγινε πρακτικά απαραίτητος στην καθημερινή ζωή.

Οι μονάδες διαχείρισης αέρα είναι εξοπλισμός που χρησιμεύει για την παροχή φρέσκου και καθαρού αέρα από το δρόμο προς τα κτίρια. Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας χρησιμοποιούνται: σε οικιακά, γραφικά και βιομηχανικά κτίρια, τα οποία μπορούν να εκτελούν πρόσθετες λειτουργίες όπως: θέρμανση, καθαρισμός, ψύξη και υγρασία.

Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας συνιστάται σε ένα δωμάτιο με μεγάλο πληθυσμό ανθρώπων. Σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες του χώρου, η μάζα του αέρα πρέπει να ενημερώνεται κάθε ώρα. Εάν έχετε έναν σωστό και επαγγελματικά εγκατεστημένο εξαερισμό, η μάζα αέρα κατανέμεται ομοιόμορφα στο δωμάτιο.

Κάθε μοντέρνο σύστημα εξαερισμού βασίζεται στην αρχή του εξαερισμού, ο οποίος συνδυάζεται με το σύστημα εξάτμισης. Αυτό το σύστημα αφαιρεί βρώμικο αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο. Μετά από αυτό, με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα τροφοδοσίας, παρέχει φρέσκο ​​και καθαρό αέρα κορεσμένο με οξυγόνο.

1 πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το πλεονέκτημα του ανεμιστήρα παροχής αέρα είναι ότι είναι ασφαλές για τον άνθρωπο, οικονομικό και συμπαγές σε μέγεθος. Κατά τη λειτουργία δεν παράγει ατμοσφαιρική ρύπανση και δημιουργεί μια άνετη ατμόσφαιρα στα δωμάτια.

Συγκρότημα ανεμιστήρα τροφοδοσίας αέρα

Τα μειονεκτήματα του ανεμιστήρα τροφοδοσίας περιλαμβάνουν:

 • Το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον ανεμιστήρα του αέρα τροφοδοσίας. Δεν είναι δυνατή η εξουδετέρωση του ήχου του ανεμιστήρα παροχής αέρα, αλλά είναι δυνατό να μειωθεί το επίπεδο θορύβου με ειδικό κιβώτιο ή σιγαστήρα.
 • Το χειμώνα, η απαραίτητη διήθηση και θέρμανση του αέρα, και αυτό θα οδηγήσει σε περιττές απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Η υψηλή τιμή του κλιματιστικού εξοπλισμού (ανταλλακτικά ανεμιστήρων)

2 Τύποι, οι διαφορές τους - οι τιμές

Για να εξασφαλίσετε ότι στο σπίτι ή στο γραφείο σας υπάρχει πάντα ένα άνετο μικροκλίμα και καθαρός αέρας, τότε υπάρχει ένας αξονικός ανεμιστήρας εισόδου για αυτό. Αυτός ο ανεμιστήρας χωρίζεται στους παρακάτω τύπους:

 • Ανεμιστήρας οροφής - χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένα: στις στέγες των καφετεριών, των εστιατορίων, των γκαράζ και άλλων εγκαταστάσεων παραγωγής. Ο ανεμιστήρας οροφής χρησιμεύει για την απομάκρυνση αέρα από το δωμάτιο απευθείας από την οροφή. Δεδομένου ότι οι ανεμιστήρες οροφής είναι εγκατεστημένοι στις στέγες των κτιρίων, πρέπει να προστατεύονται από το περιβάλλον όσο το δυνατόν περισσότερο: βροχή, χιόνι, υγρασία και υγρασία.
 • Παράθυρο ανεμιστήρα - εγκαθίσταται στο τμήμα του ανοίγματος παραθύρου σε ένα δωμάτιο με αυξημένη υγρασία. Αυτός ο αναπνευστήρας έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο (χωρίς αγωγούς αέρα). Το πλεονέκτημα του ανεμιστήρα είναι η συμπαγεια και η ευκολία συντήρησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο αξονικός ανεμιστήρας παράθυρου είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας πλαστικούς μπεζ και λευκούς τόνους. Όταν ο αξονικός ανεμιστήρας λειτουργεί, ο κραδασμός δεν εξαπλώνεται στα παράθυρα, καθώς το μοντέλο αυτό είναι εξοπλισμένο με ένα αντι-δονητικό ταμπόν.
 • Εμπρόςαναπνευστήρα - εγκατεστημένο στο παράθυρο, σχεδιασμένο να βελτιώνει το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με αυτόματα ρολά.
 • Τοπικός ανεμιστήρας - που συνήθως εγκαθίστανται στην κουζίνα, το μπάνιο και το γραφείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοίχου είναι στερεωμένοι στις οπές των φρεατίων εξαερισμού σε ψευδοροφές.

Ανεμιστήρας παροχής αέρα στο μπάνιο

Σε κάθε σύγχρονο κτίριο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες πρέπει να παρέχεται καθαρός και καθαρός αέρας. Για το σκοπό αυτό, εγκαθίσταται ανεμιστήρας παροχής αέρα με φίλτρο. Μέχρι σήμερα, οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένοι με συστήματα φιλτραρίσματος που μπορούν να καθαρίσουν τον εισερχόμενο αέρα από: σκόνη, σκόνη, μικρά έντομα και οσμές.

Αγοράστε τώρα ανεμιστήρες εφοδιασμού μπορείτε να ακολουθήσετε στις παρακάτω τιμές:

 • Ανεξάρτητος τοίχος ανεμιστήρα τύπου «FE031-4DQ-OC-A7», η τιμή είναι από 11 481 ρούβλια?
 • Αξονική ανεμιστήρα τοίχου "FE050-SDQ-4F-A7", η τιμή είναι από 14 814 ρούβλια?
 • Ανεμιστήρας οροφής "TFSR 160" ΕΚ, η τιμή είναι από 16 232 ρούβλια?
 • Ανεμιστήρας οροφής "DVN 355DV", η τιμή είναι από 49 177 ρούβλια?
 • Ο ανεμιστήρας είναι ένα τοίχο-τοποθετημένο αξονικό παράθυρο "Dospel EF 200AS", η τιμή είναι από 2 800 ρούβλια?
 • Ανεμιστήρας τοίχου με υγραντήρα αέρα "AOX Mist Fan MF 095H", η τιμή του είναι από 22 000 ρούβλια.
 • Αξονικός ανεμιστήρας καναλιών "FE050-VDF-4I-V7", η τιμή του είναι από 177 77 ρούβλια.

2.1 Υπολογισμός, εγκατάσταση και τιμές

Για να επιλέξετε σωστά και να υπολογίσετε ένα σύστημα εξαερισμού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε διάφορες βασικές πτυχές:

 1. Γνωρίστε τη συνολική απόδοση του συστήματος εξαερισμού.
 2. Γνωρίστε τη μέγιστη ισχύ ανεμιστήρα που δημιουργεί πίεση στο σύστημα.
 3. Ταχύτητα τροφοδοσίας μάζας αέρα μέσω αγωγών και επιτρεπτό επίπεδο θορύβου.
 4. Γνωρίστε τη δύναμη του θερμαντήρα αέρα.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα τροφοδοσίας αέρα

Στάδια εγκατάστασης του ανεμιστήρα παροχής αέρα (συστήματος):

 1. Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, όλοι οι θάλαμοι εξαερισμού στο χώρο όπου είναι εγκατεστημένος ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας πρέπει να ελέγχονται για τη δυνατότητα συντήρησης.
 2. Αφού σημειωθεί το τοίχωμα, ανοίγουν τα ανοίγματα στους αγωγούς.
 3. Έξω από το σπίτι είναι στερεωμένο ένα ειδικό πλαίσιο, στο οποίο είναι εγκατεστημένος ο εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού.
 4. Αφού ο εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού στερεωθεί στον τοίχο, οι αγωγοί αέρα συνδέονται με αυτό.
 5. Ο εξοπλισμός μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο.

Εάν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας δεν έχει εκτελεστεί σωστά, ενδέχεται να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα:

 • Υπάρχει έντονος θόρυβος στον αγωγό και το σύστημα είναι πολύ δονητικό.
 • Η εισχώρηση ξένων αντικειμένων στο σύστημα εξαερισμού.
 • Απουσία εισροής αέρα.
 • Χτυπήστε κρύο αέρα το χειμώνα.

Σύστημα εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα

Τιμές για την εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού:

 • Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού εφοδιασμού έως 500 m³ / h από 28 00 ρούβλια.
 • Εγκατάσταση συστήματος παροχής αέρα αερισμού 20000 m³ / h - 50000 m³ / h από 102 000 ρούβλια.
 • Εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής 20000 m³ / h - 50000 m³ / h από 184 000 ρούβλια.
 • Εγκατάσταση ακτινωτού ανεμιστήρα 20000 m³ / h - 50000 m³ / h από 23 000 ρούβλια.
 • Εγκατάσταση καναλιού / αξονικού ανεμιστήρα 20000 m³ / h - 50000 m³ / h από 28 000 ρούβλια.

Ανεμιστήρας σπιτιού χωρίς θόρυβο (ανεμιστήρας KIV-125 +)

Θέλω να παρουσιάσω στη γνώμη σας την ιδέα ενός φθηνού, συμπαγούς και σιωπηλού συστήματος εξαερισμού για ένα δωμάτιο ενός διαμερίσματος.

Ξαναδιαβάσω πολλά θέματα σε αυτό και σε άλλα φόρουμ προφίλ, διαβάστε τα υλικά στον ιστότοπο, μίλησε με τους ειδικούς των εταιρειών εξαερισμού.

Όλα όσα είναι στην αγορά μου, ειλικρινά, δεν ταιριάζουν (στις συνθήκες του διαμερίσματός μου).

Εγκαθιστούμε την παθητική βαλβίδα αέρα παροχής KIV-125 + εγκαθιστώντας τον ανεμιστήρα ανατίναξης.

Πιο συγκεκριμένα, για έναν χειμώνα, ο ανεμιστήρας συχνά δεν χρειάζεται καν και μπορεί να αφαιρεθεί ή να μην συμπεριληφθεί. Επειδή το χειμώνα π.χ. προσωπικά έχω μια πολύ ισχυρή ώθηση μέσα από τους αεραγωγούς (κουκούλα λειτουργεί κανονικά) και KIV-125 θα λειτουργήσει τέλεια και εντελώς αθόρυβο. Επίσης, δεν χρειάζεται να θερμαίνω, γιατί Με ένα καλό θερμαντικό σώμα, ο αέρας μπορεί να ζεσταθεί. Το μισό-κλειστό παράθυρο το έδειξε τέλεια για μένα.

Το καλοκαίρι στο KIV-125 εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας χαμηλού θορύβου. Για παράδειγμα, το SP Silent 100 έχει μόνο θόρυβο 26,5 dB (συγκρίνετε με τα 37-40 dB) με εισροή 95 κύβων.

Ο ανεμιστήρας εγκαθίσταται μακριά στο σωλήνα γνέφει μητρική απομόνωση του θορύβου του (από ένα δρόμο τρίψιμο) και τη διάμετρο του περιτυλίγματος izolona / αφρού για να αποφευχθεί η μετάδοση δονήσεων (αν και είναι τόσο μικρή). Παραμένει στο θόρυβο από τον αέρα και τον κινητήρα - θα σβήσει ιδανικό νεύματα ηχομόνωση (αναφέρεται 39 dB). Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να καλύψετε το CIV με μια τεράστια κουρτίνα. Και τέλος, λίγο χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα σε μισή έως δύο φορές. Νομίζω ότι ακόμη και 50-60 κύβοι θα είναι περισσότερο από αρκετό για ένα δωμάτιο. Δεδομένου ότι τα φίλτρα Kiva δεν έχουν στην πραγματικότητα (μόνο setkopodobny και φυσητό φίλτρο στην έξοδο), ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η απώλεια ενέργειας θα είναι 40-50 κυβικά μέτρα.

Πραγματοποίησα το πείραμα. Αγόρασα αυτόν τον ανεμιστήρα, βρήκα ένα πλαστικό σωλήνα, τον οποίο μονωμένα από μέσα με καουτσούκ αφρού. Η οπή εξόδου καλύφθηκε με ένα σφιχτά διπλωμένο ύφασμα (αφήνοντας τις πλευρικές σχισμές σε ένα εκατοστό). Και από την άλλη έβαλα ένα μαξιλάρι στον ανεμιστήρα (αφήνοντας χώρο για την εισαγωγή αέρα) για να προσομοιώσουν τις πραγματικές συνθήκες, γιατί το άλλο άκρο του KIV θα βρίσκεται στους δρόμους και αυτός ο θόρυβος δεν είναι πια σημαντικός.

Έτσι με την πλήρη ισχύ του ανεμιστήρα ακούγεται μόνο ένας ελαφρός αεροδυναμικός θόρυβος του εξερχόμενου αέρα. Με τη μισή ταχύτητα γενικά, τίποτα δεν ακούγεται ακόμη και σε πλήρη σιωπή! Ταυτόχρονα, η ροή του αέρα είναι πολύ αξιοπρεπής. Εάν λειτουργεί έτσι σε ένα πραγματικό KIV-125, θα είναι θαυμάσιο. Έχω εξαιρετικά ήσυχο κλιματιστικό Mitsubishi-Electric GE25VA και λειτουργεί θορυβώδη. Νομίζω ότι οι συμπαγείς εισροές λειτουργούν πιο θορυβώδεις, επειδή ο ανεμιστήρας τους, παρά την περίπτωση της συσκευής, είναι ακόμα στο διαμέρισμα. Και έχω ένας ανεμιστήρας κρυμμένο βαθιά στο τοίχωμα (πάχους 70 cm), δόνηση-απομονώθηκε και ήχος μονωμένα ισχυρό νεύματα teploshumoizolyatsiey + βαριές κουρτίνες.

Από την άποψη της ασφάλειας, ο ανεμιστήρας θα βρίσκεται εντός του σωλήνα 5-10 cm από το δρόμο και θα προστατεύεται από τη βροχή από μια γρίλια με κορυφές. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας αυτός έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να λειτουργεί σε υγρό περιβάλλον, όπως μπάνιο.

Αλλά υπάρχει ένα πράγμα. Με πλήρη ισχύ, ο ανεμιστήρας δημιουργεί πίεση 30 Pa. Ας υποθέσουμε ότι το ενεργοποιώ το βράδυ και κανονικά φυσάει. Τη νύχτα, ο άνεμος μπορεί να αλλάξει και να αρχίσει να φυσάει από άλλο δωμάτιο, όπου το παράθυρο είναι ανοιχτό. Την άνοιξη, υπάρχουν συχνά τόσο ισχυροί άνεμοι που αξίζει τον σφυρίχτρα. Πιστεύω λοιπόν ότι ο άνεμος μπορεί να δημιουργήσει πίεση και 40 πύκλες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Φοβάμαι ότι σε αυτή την περίπτωση ο ανεμιστήρας θα καεί. Είναι ασφαλές από την άποψη της πυρκαγιάς;

Πώς θα βαθμολογούσατε αυτό το σύστημα;

Μου φαίνεται σχεδόν τέλειο. Compact (είναι σχεδόν μη ορατό), ήσυχο, φθηνό και είναι πολύ σημαντικό για μένα - που μπορεί να εξυπηρετήσει τον εαυτό σας - νεύματα σωλήνα και ανεμιστήρα μπορεί να καθαριστεί και να καθαρίζονται από τη σκόνη.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Ο εξαερισμός με θέρμανση και φιλτράρισμα είναι μια αποτελεσματική και οικονομική λύση για άφιξη στο δωμάτιο φρέσκο, καθαρό αέρα άνεση θερμοκρασία χωρίς το άνοιγμα των παραθύρων. Ο εξοπλισμός ενός δωματίου από το σύστημα εξαερισμού θα κοστίσει κατά μέσο όρο από 8000 έως 35000 ρούβλια, ανάλογα με την επιλεγμένη συσκευή. Υπάρχουν τα ακόλουθα υποείδη των συστημάτων εισαγωγής αέρα:

 • Ο αναπνευστήρας είναι ένας αεραγωγός παροχής αέρα, ο οποίος είναι μια συσκευή με ανεμιστήρα και φίλτρο. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας εξοπλισμού είναι η έλλειψη θερμαντήρα.
 • Το Aerogivere - μια ευρεία κατηγορία συσκευών εξαερισμού σχεδιασμένες να τροφοδοτούν φρέσκο, καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο.
  Εξοπλισμένο με θερμάστρα και κλιματισμό. Ο βαθμός καθαρισμού του αέρα από την αεροθαλάμη δεν είναι υψηλότερος από το H11 (E11).
 • Breezer - εκτός από τη λειτουργικότητα της μηχανής, η ξυριστική μηχανή είναι εξοπλισμένη με λεπτό φίλτρο HEPA (E11), το οποίο συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια ρύπων.
 • Η βαλβίδα είναι μια τοποθέτηση σε τοίχο η οποία τροφοδοτεί τον αέρα παθητικά, χωρίς ανεμιστήρα και θερμαντήρα. Δεν έχει υψηλό επίπεδο διήθησης.
 • Το κεντρικό σύστημα είναι ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας που τροφοδοτεί αέρα σε αρκετούς χώρους μέσω αγωγών αερισμού ταυτόχρονα.

Ο συμπαγής αερισμός του αέρα στο διαμέρισμα συνιστάται για οικογένειες όπου υπάρχει αλλεργίες και μικρά παιδιά, και εκείνοι που έχουν τα παράθυρα έχουν θέα στο δρόμο, υπάρχει παραγωγή κοντά στο παράθυρο ή έξω από το παράθυρο δυσμενείς οικολογία. Στα δωμάτια συνήθως εγκαθίστανται αναπνευστήρες και αερόσακοι, στην κουζίνα - ανεμιστήρες ή βαλβίδες τροφοδοσίας. Όλες αυτές οι συσκευές είναι κρεμασμένες στον τοίχο χωρίς να τοποθετούνται αγωγοί εξαερισμού. Η εγκατάσταση είναι δυνατή τόσο για το φινίρισμα όσο και για τη διαδικασία επισκευής.


Στο δημόσιους χώρους - γραφεία, καταστήματα, σχολεία και νηπιαγωγεία, νοσοκομεία, εστιατόρια - εκτός από ανεμιστήρες και ανάσες συχνά καθορίζονται από το κεντρικό σύστημα εξαερισμού, σχεδιασμένο για ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων, και να τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.


Ο εξαερισμός τροφοδοσίας λειτουργεί μαζί με το σύστημα εξάτμισης. Αν δεν έχετε εξαερισμό ή δεν λειτουργεί, μπορείτε να οργανώσετε μια εναλλακτική κουκούλα ή να εγκαταστήσετε έναν εξαερισμό με εξαναγκασμένο αέρα και εξαγωγή.


Από το 2012 η εταιρεία μας ασχολείται με την πώληση και την επαγγελματική εγκατάσταση εξαερισμού προσφοράς στη Μόσχα και την περιοχή. Θα επιλέξουμε την καλύτερη επιλογή για κάθε προϋπολογισμό!

Ανεμιστήρες θορύβου για τον απορροφητήρα στο μπάνιο: χαρακτηριστικά επιλογής

Το σύστημα εξαερισμού κατέχει ιδιαίτερη θέση στη βελτίωση των χώρων διαβίωσης. Ένα εκχύλισμα σε ένα μπάνιο ή ένα μπάνιο με ενσωματωμένο σιωπηλό ανεμιστήρα είναι μια συμπαγής, πολυλειτουργική και ενεργειακά εντατική συσκευή. Ωστόσο, λόγω μιας ευρείας ποικιλίας προϊόντων, ο καταναλωτής αντιμετωπίζει συχνά δυσκολίες στη λήψη της σωστής επιλογής. Σκεφτείτε τα χαρακτηριστικά των αθόρυβων οπαδών που θα σας βοηθήσουν να λάβετε τη σωστή απόφαση κατά την αγορά.

Χαρακτηριστικά & Οφέλη

Κάθε μπάνιο διαθέτει σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, πολλοί, ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία επισκευής, προτιμούν να το κλείσουν στο στάδιο των εργασιών φινιρίσματος. Σε κάθε περίπτωση δεν συνιστάται. Υπό την προϋπόθεση ότι το σύστημα εξαερισμού για τις λειτουργίες τουαλέτα για την φυσική ροή του αέρα μέσα από ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα θα συναντήσετε το γεγονός ότι ο αγωγός απλά φραγμένο και παύουν να εκτελέσει τον προορισμό του. Για να αποφύγετε τέτοιες δυσκολίες, συνιστάται η εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού, το πλήρες σύνολο των οποίων αποτελείται από ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο.

Μετά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα θα έχετε πολλά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, να απαλλαγούμε από το πρόβλημα με την εμφάνιση του καλουπιού και των μυκήτων, που συνδέονται με την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Η ανάγκη να πολεμήσουμε με δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν, καθώς υπάρχει μια συνεχής αντικατάσταση του αέρα. Στο δωμάτιο δεν θα υπάρξουν αιφνίδιες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας εάν υπάρχουν εγχώριες καυσαερίων.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν αρκετοί βασικοί τύποι σιωπηλών ανεμιστήρων, σχεδιασμένοι για τον σχεδιασμό καυσαερίων στο μπάνιο. Όλα τα μοντέλα διαφέρουν ως προς τις ιδιότητες και την εμφάνισή τους.

Με δεδομένο το σχήμα, οι ηχητικοί ανεμιστήρες χωρίζονται σε:

 • στρογγυλή - σχεδιασμένη για εγκατάσταση σε κανάλι με το ίδιο σχήμα.
 • ορθογώνιο - χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια, κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους.
 • τετράγωνο - πιο συχνά μπορεί να δει κανείς στο ορυχείο, το οποίο έχει τετράγωνο σχήμα, έχει δείκτες υψηλής απόδοσης, σε κατοικημένες περιοχές δεν χρησιμοποιείται καθόλου.

Αν μιλάμε για τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο, διακρίνονται τρία μοντέλα: κανάλι, αξονική και ακτινική. Το μοντέλο καναλιού προορίζεται για εγκατάσταση σε αγωγούς αεραγωγών.

Έχει έναν κατάλογο θετικών πλευρών στο φόντο άλλων μοντέλων:

 • εύκολη και απλή εγκατάσταση - η εγκατάσταση σε κανάλι αεραγωγού δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και γνώσεις.
 • το μοντέλο καναλιού έχει τοίχους πολλαπλών στρωμάτων, που επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί με πλήρη ισχύ, χωρίς να δημιουργεί ενοχλητικό θόρυβο.
 • η συμπαγία του ανεμιστήρα καναλιών δεν απαιτεί μεγάλο χώρο για εγκατάσταση, θα ταιριάζει απόλυτα ακόμη και στο μικρότερο μπάνιο.
 • παρέχει την ικανότητα να διατηρεί την ιδανική υγρασία σε μια κατοικημένη περιοχή.
 • άνεση κατά τη λειτουργία.

Το μοντέλο αξονικού ανεμιστήρα έχει κυλινδρικό σχήμα. Στο πλήρες σετ περιλαμβάνει τον κινητήρα, οι οποίες λεπίδες βρίσκονται στον άξονά του. Και επίσης να εγκαταστήσετε έναν συλλέκτη. Με τη βοήθειά του, αυξάνει τις αεροδυναμικές ιδιότητες και καταστέλλει το θόρυβο που προέρχεται από τις ροές αέρα. Αυτό το μοντέλο είναι μια συσκευή υψηλής απόδοσης και μέσα σε μια ώρα μπορεί να αντέξει οικονομικά να μετακινήσει μέχρι εκατό κυβικά μέτρα ροής αέρα. Όπως και στο πρώτο μοντέλο, ο αξονικός ανεμιστήρας δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση - πρέπει να συνδεθεί με τον αεραγωγό και να στερεωθεί.

Το ακτινικό μοντέλο σε βάση αιολικής ενέργειας προϋποθέτει την κίνηση των ρευμάτων αέρα, που συμπίπτουν με την κατεύθυνση της ακτίνας. Με άλλα λόγια, τα πτερύγια του ανεμιστήρα βρίσκονται και στις δύο κατευθύνσεις. Αλλά με τη διάταξη των λεπίδων, ο παραγόμενος θόρυβος μειώνεται σημαντικά, πράγμα που καθιστά δυνατή την αύξηση της παραγωγικότητας των λεπίδων του. Αν τα πτερύγια βρίσκονται προς τα εμπρός, αντίστοιχα, υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά ο θόρυβος που προκύπτει θα είναι αρκετός χρόνος πιο δυνατός. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα είναι μικρός σε μέγεθος, κατάλληλο για εγκατάσταση σε αεραγωγό οποιουδήποτε σχήματος.

Η ηλεκτρική εξάτμιση πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει ένα χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης. Η καθυστέρηση στο διακόπτη μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις.

Ο σχεδιασμός μπορεί να συνδεθεί με έναν λαμπτήρα, με έναν διακόπτη φωτισμού ή με μπαταρίες. Η αυτοματοποίηση σε ασύρματη βάση θεωρείται πιο βολική.

Αξεσουάρ

Για τη σωστή εγκατάσταση των κατασκευαστών οροφής και των αξονικών ανεμιστήρων παράγουν εξειδικευμένες κατασκευές, που ονομάζονται κύπελλα τοποθέτησης. Στο σχεδιασμό του περιλαμβάνει ένα εύρωστο πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει σύστημα εξαερισμού με τετράγωνα τμήματα των βαλβίδων.

Για ασφαλή λειτουργία, καθώς και για τη συλλογή και την περαιτέρω απομάκρυνση συμπυκνωμάτων, πολλοί κατασκευαστές προσθέτουν ένα ειδικό δίσκο στο κιτ του ανεμιστήρα. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν τα υπολείμματα συμπύκνωσης. Ο σχηματισμός τους συμβαίνει στην περιοχή των στοιχείων υάλου και ψύξης στο σύστημα αερισμού. Η στερέωση πραγματοποιείται στο κάτω μέρος του γυαλιού με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή.

Μεταξύ άλλων, μπορεί να συναντήσετε ένα εξάρτημα, όπως έναν απομονωτή κραδασμών. Χρησιμοποιείται για τη μείωση των δυναμικών ταλαντώσεων που μεταδίδονται από τα μοντέλα των ακτινικών ανεμιστήρων.

Διαστάσεις

Πριν αγοράσετε το μοντέλο που χρειάζεστε, μετρήστε το σύστημα εξαερισμού, δηλαδή: τη διάμετρο του. Κατά την επιλογή του μεγέθους του ανεμιστήρα, ανεξάρτητα από το μοντέλο, η βασική απαίτηση είναι ο ανεμιστήρας να ταιριάζει στο μέγεθος του συστήματος εξαερισμού. Με άλλα λόγια - η διάμετρος ενός ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο πρέπει να συμπίπτει αυστηρά με τη διάμετρο του αγωγού. Όλοι οι κατασκευαστές παράγουν μία έκδοση του μοντέλου με διαφορετικές διαμέτρους.

Οι περισσότεροι από τους αθόρυβους ανεμιστήρες έχουν τυπικά μεγέθη δέκα, δεκαπέντε, είκοσι πέντε και τριάντα εκατοστά. Η διάμετρος τους είναι κατά κανόνα 80, 100, 150 mm. Αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα: κυκλικό κανάλι, ακτινικό και ορθογώνιο. Στην πόλη τα διαμερίσματα για το μπάνιο χαρακτηρίζονται από συστήματα εξαερισμού καναλιών όχι περισσότερο από δεκαπέντε εκατοστά. Ένας ανεμιστήρας με διάμετρο μεγαλύτερη από δεκαέξι εκατοστά είναι χαρακτηριστικός για μεγάλα συστήματα εξαερισμού.

Κατανάλωση ισχύος

Η αποτελεσματικότητα των ανεμιστήρων είναι μια από τις κύριες ιδιότητες, η οποία πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την αγορά και την περαιτέρω εγκατάσταση.

Η παραγωγικότητα (ή η ισχύς) μπορεί να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας μια ειδικά σχεδιασμένη φόρμουλα, η οποία λαμβάνει υπόψη ολόκληρη την περιοχή των εγκαταστάσεων και τον ποσοτικό δείκτη των διοχετευόμενων ροών αέρα σε εξήντα λεπτά. Για να αποκτήσετε μια συγκεκριμένη ποσότητα παραγωγικότητας της επιλεγμένης συσκευής, είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε την περιοχή του δωματίου με τον ποσοτικό δείκτη ανταλλαγής αέρα.

Για τα μπάνια υπάρχει κανονικοποιημένος δείκτης για τον προσδιορισμό της ανταλλαγής αεραγωγών, λαμβάνοντας υπόψη πόσα άτομα ζουν (από έξι έως δέκα), λαμβάνεται η μέση τιμή. Όταν αγοράζεται ο ανεμιστήρας, η ισχύς επιλέγεται με βάση την ληφθείσα ένδειξη, στην οποία προστίθεται επιπλέον δεκαπέντε έως είκοσι τοις εκατό για το απόθεμα. Και μόνο μετά από όλους τους υπολογισμούς πάρτε μια κατάλληλη συσκευή.

Προκειμένου ο ανεμιστήρας να λειτουργήσει παραγωγικά και αποτελεσματικά, ο αριθμός των εκατό κυβικών μέτρων ανά ώρα θα είναι αρκετά αποδεκτός. Η ισχύς είναι βασικά 12 βολτ.

Βαθμολογία των παραγωγών

Για αστικά μπάνια και μπάνια με τυπικές παραμέτρους δωματίων, το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι ένας ανεμιστήρας εξαγωγής με χωρητικότητα έως και εκατό κυβικά μέτρα ανά ώρα. Με βάση αυτόν τον δείκτη, μπορείτε να αξιολογήσετε τους κατασκευαστές μάρκας.

Αν θέλετε να αγοράσετε έναν αξονικό ανεμιστήρα αποστολής, ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο εμπορικό σήμα Soler Palau και Blauberg. Στην πρώτη περίπτωση, η απόδοση του ανεμιστήρα είναι από εξήντα πέντε έως ενενήντα πέντε κυβικά μέτρα (ανάλογα με το επιλεγμένο μοντέλο). Το επίπεδο θορύβου σε όλα τα μοντέλα δεν υπερβαίνει τα τριάντα ντεσιμπέλ.

Βασικό μοντέλο Αθόρυβο είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα ελέγχου και ρουλεμάν με ήσυχη διαδρομή. Τα υπόλοιπα μοντέλα προϋποθέτουν την προσθήκη μιας επιλογής χρονοδιακόπτη, ενός αισθητήρα σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο και ενός καλωδιακού διακόπτη.

Αθόρυβη εξαερισμός

Ανεφοδιασμός χωρίς θόρυβο. Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου δημιουργώντας σχεδόν αθόρυβο αερισμό. Πάρτε την πιο συνηθισμένη περίπτωση, ο ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο. Κατά κανόνα, ένας ανεμιστήρας εναλλάσσεται εδώ απέναντι από τη θύρα εξαερισμού. Φυσικά, μια τέτοια εγκατάσταση είναι αρκετά λογική και θα σας επιτρέψει να επιτύχετε μέγιστη απόδοση ανεμιστήρα, καθώς δεν υπάρχει απώλεια ισχύος στους αεραγωγούς, αλλά ο ίδιος ο ανεμιστήρας είναι πολύ καλός ακουστικός, ειδικά αν είναι φτηνός.
Ένα οικείο πρόβλημα, σωστά;
Έτσι, αρνήθηκα αυτήν την πρακτική και συμβουλεύω όλους τους πελάτες μου να χρησιμοποιήσουν έναν καλό ανεμιστήρα καναλιών (για παράδειγμα, πήρα το αγγλικό Greenwood, πωλείται στο Maxidome), ραμμένο κάτω από ένα πτυσσόμενο ψευδοροφή (rack ή ένταση)

Οπίσθιος ανεμιστήρας Greenwood μοντέλο SR 100-TR ανεμιστήρας χρονοδιακόπτη

μετατροπή ανεμιστήρα εναέριας κυκλοφορίας σε ανεμιστήρα καναλιού

Μπορεί να είναι σιωπηλή!

28 Μαρτίου 2016 / Σχόλια Εκτός / Igor Kruglov

Πώς να κάνετε τον εξαναγκασμένο αερισμό χωρίς θόρυβο

Δυστυχώς, για να κάνει τον ανεμιστήρα του ενσωματωμένου συστήματος εξαερισμού απόλυτα αθόρυβο, δυστυχώς, δεν θα λειτουργήσει. Αλλά για να εγκαταστήσετε σωστά μια νέα συσκευή χαμηλού θορύβου είναι κάτι παραπάνω από πραγματικό. Η ανάπτυξη του έργου αερισμού πρέπει να γίνεται από ειδικό με μεγάλη εμπειρία.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού δεν θα πρέπει να προσελκύει φθηνή εργασία χαμηλής ειδίκευσης. Ο πελάτης πρέπει να παρακολουθεί προσωπικά κάθε στάδιο της εργασίας από την ανάπτυξη του έργου έως την εγκατάσταση.

Στο άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να σχεδιάσετε ένα ήσυχο σύστημα εξαερισμού, να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε σωστά έναν σιωπηλό ανεμιστήρα.

Επιλέγουμε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο

Συνήθως, ο ίδιος ο σχεδιαστής επιλέγει τον πιο αθόρυβο ανεμιστήρα με βάση τη γνώση των προτύπων και της αγοράς. Ωστόσο, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών που πωλούνται στη ρωσική αγορά ενδέχεται να μην συμπίπτουν με τον δηλωμένο κατασκευαστή. Αυτή η κατάσταση παρουσιάζεται όταν ένα γνωστό μοντέλο ανεμιστήρα αντιγράφεται εσφαλμένα. Αντίγραφα της πιο συχνά εκδίδονται χωρίς έρευνα - μελέτες σχετικά με τις δυνατότητες μιας νέας συσκευής - και στην περιγραφή και φυλλάδια τοποθετούνται πρωτότυπο χαρακτηριστικά. Φυσικά, ο σχεδιαστής, επιλέγοντας ένα μοντέλο αντίγραφο, μπερδεύεται σημαντικά με τα χαρακτηριστικά του.

Κατά κανόνα, τα ελαττώματα της αντιγραφείσας συσκευής εμφανίζονται αμέσως μετά την εκκίνηση. Μερικές φορές ο θόρυβος από αυτούς ακούγεται ακόμη και από τους γείτονες. Ωστόσο, ο σχεδιαστής δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για το λάθος του, καθώς όλα γίνονται τυπικά σωστά. Ως εκ τούτου, για να εντοπίσετε τα ελαττώματα του ανεμιστήρα θα πρέπει να είναι στο στάδιο της αγοράς.

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο, όσο τριχοειδής μπορεί να ακούγεται, πρέπει να το ακούσετε. Άπειροι αγοραστή πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να διακρίνει ένα πλαστό από την αρχική, επειδή είναι στις εξωτερικές λόγους, κατά κανόνα, είναι απολύτως όμοια. Προκειμένου να εξοικονομηθεί η αντικατάσταση, εκτίθενται τα στοιχεία που επηρεάζουν την ακουστική, τα οποία είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Πρώτον, πρέπει να κοιτάξετε τον κινητήρα της συσκευής. Οι σιωπηλοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούν ρουλεμάν. Εάν αντικατασταθούν από φθοροπολικούς σωλήνες, η συσκευή είναι πιθανότατα ένα αντίγραφο. Ο ανεμιστήρας στη συσκευή της προηγούμενης τεχνικής πρέπει να έχει επιπλέον προστασία, δεδομένου ότι υπό την επίδραση της υγρασίας και συναρμολόγησης εδράνου σκόνη διαταράσσεται που υποβαθμίζει σημαντικά τα χαρακτηριστικά θορύβου.

Στους σιωπηρούς ανεμιστήρες, ο κινητήρας συνδέεται με το σώμα της συσκευής με ελαστικούς αποσβεστήρες κραδασμών (silentbloks). Το σιλικό μπλοκ πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ελαστικό ελαστικό, διαφορετικά οι κραδασμοί δεν θα απορροφηθούν.

Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να απορρίπτεται αν υπάρχουν ορατά ελαττώματα στην επιφάνεια του: εγκάρσια σκασίματα, σχισμένα άκρα σφραγίδων, περίσσεια υλικού και σκασίματα. Οποιαδήποτε τραχύτητα θα οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων θορύβου.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλούστερο τρόπο - για να δείτε την αντιστοιχία του μοντέλου με τη χώρα παραγωγής και τη δηλωμένη τιμή. Έτσι, στα κινεζικά αντίγραφα των ευρωπαϊκών συσκευών το επίπεδο θορύβου είναι κατά μέσο όρο 15 ντεσιμπέλ περισσότερο. Ωστόσο, πραγματικά αθόρυβοι ανεμιστήρες, σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας ειδικούς από ποιοτικές πρώτες ύλες, δεν μπορούν να είναι φθηνοί. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να εγκαταλείψει αμέσως τη συσκευή, η τιμή της οποίας είναι χαμηλότερη από τον μέσο όρο της αγοράς.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν σιωπηλό ανεμιστήρα

Η επιλογή της θέσης του ανεμιστήρα πρέπει να αναλυθεί προσεκτικά από τον πελάτη. Εάν έχει σχεδιαστεί ο σχεδιασμός της επικεφαλής συσκευής, τότε μπορεί να εγκατασταθεί μόνο στον γενικό αγωγό αέρα ή μέσω της οπής στον τοίχο. Η επιλογή των θέσεων για την εγκατάσταση ανεμιστήρων αγωγών είναι πολύ ευρύτερη.

Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα των αγωγών όσο το δυνατόν περισσότερο από τους χώρους ανάπαυσης ή τη μόνιμη κατοικία: υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, αίθουσα, κλπ. Μην τοποθετείτε τη συσκευή στις γωνίες, ειδικά αν η κατοικία είναι κατασκευασμένη από πάνελ ή μονολιθικό σκυρόδεμα. Σε στερεές δομές σκυροδέματος, ο θόρυβος θα ενισχυθεί με ηχώ από τους τοίχους. Το επίπεδο θορύβου κάτω από τέτοιες συνθήκες μπορεί να αυξηθεί κατά 9 ή περισσότερα ντεσιμπέλ.

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα από το εξωτερικό, θα πρέπει να τοποθετείται μακριά από τα παράθυρα, το μπαλκόνι και τις πόρτες. Αν το επίπεδο θορύβου από τον ανεμιστήρα υπερβεί τον κανόνα, οι γείτονες μπορούν να υποβάλουν ένα παράπονο και η συσκευή θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

Για να μειώσετε τους κραδασμούς, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σε ελαστικά ή ελαστικά μονωτικά. Τα σημεία σύνδεσης του ανεμιστήρα με έναν άκαμπτο αγωγό τοποθετούνται με ένα εύκαμπτο παρένθεμα, υαλοβάμβακα ή μουσαμά. Αυτές οι στιγμές είναι καλύτερο να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό.

Προγραμματισμός κανόνων για ένα σιωπηλό σύστημα εξαερισμού

Εάν για εμάς η αθόρυβη λειτουργία του συστήματος είναι σημαντική, τότε πρέπει να δοθεί η κύρια προσοχή στη μείωση της ταχύτητας κίνησης του αέρα στα κανάλια και στην ελαχιστοποίηση της αεροδυναμικής έλξης. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια διατομής του αγωγού και όσο υψηλότερη είναι η εξομάλυνση των επιπρόσθετων στοιχείων, τόσο πιο αθόρυβος αερισμός θα λειτουργήσει. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε απορροφητές ήχου καναλιών. Αυτοί οι σιγαστήρες πρέπει να εγκατασταθούν πριν και μετά τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Για να απομονώσετε τα δωμάτια μεταξύ τους, οι εξασθενητές ήχου πρέπει να τοποθετούνται πίσω από κάθε είσοδο αέρα και διανομέα αέρα. Διαφορετικά, οι άνθρωποι που μιλάνε στο ίδιο δωμάτιο θα ακουστούν καλά στην άλλη.

Για μέγιστη απορρόφηση θορύβου, οι αεραγωγοί μπορούν να καλύπτονται με ηχομονωτικό υλικό φύλλων. Το πάχος της επικάλυψης πρέπει να είναι περίπου 25 mm και πυκνότητα περίπου 31-33 kg / m3. Το υλικό είναι μονωμένο από τη ροή του αέρα με μια προστατευτική μεμβράνη.

Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευέλικτοι ηχομονωτικοί αγωγοί. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μέθοδος αυτή οδηγεί σε αύξηση του δείκτη θορύβου. Όλα, επειδή στους εύκαμπτους αγωγούς, σε σύγκριση με την άκαμπτη, πολύ μεγαλύτερη απώλεια πίεσης. Κατά συνέπεια, ο σχεδιαστής θα πρέπει να επιλέξει μια συσκευή με υψηλότερη πίεση. Αυτοί οι ανεμιστήρες καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και κάνουν περισσότερο θόρυβο.

Παρακολούθηση της εγκατάστασης ενός σιωπηλού ανεμιστήρα

Ορισμένοι τεχνίτες εγκατάστασης χαμηλού επιπέδου δεν γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν την τεκμηρίωση του έργου. Τα σφάλματα εγκατάστασης οδηγούν στην καλύτερη περίπτωση στην αύξηση του επιπέδου θορύβου, στη χειρότερη περίπτωση - σε μια βλάβη του συστήματος. Παρόλα αυτά, είναι απίθανο να αναγκαστούν να απαντήσουν σε τέτοιες ερωτήσεις από το νόμο. Επομένως, θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε προσεκτικά την πρόοδο των εργασιών.

Μετά την τελική εγκατάσταση και την αποσφαλμάτωση, ο πελάτης πρέπει να ελέγξει προσωπικά το σύστημα σε διαφορετικές λειτουργίες. Ο έλεγχος γίνεται καλύτερα νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ, όταν δεν παρεμβαίνουν ξένοι ήχοι. Όλα τα στοιχεία του συστήματος πρέπει να σταθεροποιούνται όπως υποδεικνύεται στο σχέδιο. Διαφορετικά, λόγω των κραδασμών, οι βίδες θα χαλαρώσουν και ο σχεδιασμός θα αρχίσει να χτυπάει. Αρκεί απλώς να προσπαθήσετε να πετάξετε την εγκατάσταση με λίγη προσπάθεια για να αξιολογήσετε την ποιότητα της εργασίας.

Οι κανάλια κασσίτερου ορθογώνιου σχήματος στερεώνονται στη βάση με προφίλ L και Z. Τα προφίλ πρέπει να έχουν ελαστικά παρεμβύσματα που καταστέλλουν τους κραδασμούς. Αν απαιτείται η στερέωση ενός στρογγυλού άκαμπτου αγωγού στην ανάρτηση, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σφιγκτήρες με ελαστικά παρεμβύσματα.

Οι μεταλλικοί αγωγοί βαρέως αέρος δεν πρέπει να συνδέονται με την οροφή με μία μόνο ταινία. Το δίκτυο χαλαρώνει γρήγορα και ο θόρυβος αυξάνεται. Η ταινία διάτρησης μπορεί να στερεώσει μόνο εύκαμπτους αγωγούς. Ωστόσο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν παραμορφώνονται οπουδήποτε, διαφορετικά η αποτελεσματικότητα του συστήματος θα μειωθεί σημαντικά και το επίπεδο θορύβου θα αυξηθεί πολλές φορές.

Οι αρθρώσεις των καναλιών και του εξοπλισμού δεν θα πρέπει να έχουν ρωγμές, διαφορετικά οι άνεμοι θα ακουστούν σε όλο το σπίτι. Ελέγξτε τη στεγανότητα του συστήματος χρησιμοποιώντας λεπτές λωρίδες χαρτιού. Αν οι λωρίδες αρχίσουν να δονείται όταν ο αερισμός είναι ενεργοποιημένος, υπάρχει ένα κενό.

Οι είσοδοι αέρα και οι διανομείς αέρα πρέπει να εγκατασταθούν και να στερεωθούν προς τη μία κατεύθυνση με τον αγωγό αερισμού. Η ασυνεπής τοποθέτηση αυξάνει το επίπεδο θορύβου κατά περισσότερο από 10-12 ντεσιμπέλ. Η ευθυγράμμιση ελέγχεται από ένα επίπεδο ή επίπεδο.

Η τελευταία προϋπόθεση είναι ότι η ταχύτητα ροής του αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στη σχεδίαση. Διαφορετικά, η αύξηση του ρυθμού ροής θα αυξήσει το επίπεδο θορύβου. Η ταχύτητα της ροής του αέρα μετράται με ένα ανεμόμετρο πτερυγίων, το οποίο πρέπει να είναι σε κάθε εγκαταστάτη αγωγών. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο αγωγός εξαερισμού είναι εξοπλισμένος με καταπακτές.

Όλες οι μετρήσεις ελέγχου πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την παρουσία του πελάτη. Ένας σαφής έλεγχος σε όλα τα στάδια της εγκατάστασης θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων και νεύρων και θα βοηθήσει τον ανεμιστήρα να λειτουργήσει όσο πιο ήσυχος γίνεται.