Διπολικός ιονιστής αέρα για το σπίτι: χαρακτηριστικά και λειτουργία λειτουργίας

Δεν είναι μυστικό ότι στη βιομηχανική μας εποχή, ακόμη και ο αέρας χάνει σταδιακά τις φυσικές του ιδιότητες. Είναι γεμάτο με αξεπέραστα αέρια και ενώσεις για τη σύνθεσή του, τα οποία όχι μόνο δεν ωφελούν το σώμα, αλλά συχνά προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη σε αυτό. Σήμερα, επιστήμονες και μηχανικοί καταλήγουν σε διάφορες έξυπνες συσκευές που, όταν χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο, πρέπει να βελτιώσουν τον αέρα στις πόλεις και να φέρουν την ποιότητα της ζωής ενός ατόμου σε ένα νέο επίπεδο. Μία από αυτές τις συσκευές ήταν ο οικιακός ιονιστής αέρα.

Unipolar ionizer: χαρακτηριστικά και αρχή λειτουργίας

Στα μέσα του περασμένου αιώνα, ο διάσημος επιστήμονας AL Chizhevsky ήρθε με μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα με αρνητικές aeroions, η οποία δεν ονομάζεται τίποτα άλλο παρά "βιταμίνες αέρα".

Τα αέρια είναι μόρια οξυγόνου που φέρουν θετικό ή αρνητικό φορτίο. Οι επιστήμονες έχουν δείξει θετικές ιδιότητες αρνητικά φορτισμένων μορίων οξυγόνου στο ανθρώπινο σώμα.

Ο πρώτος ιονιστής αέρα προς τιμήν του επιστήμονα ονομάστηκε "λαμπτήρας Chizhevsky". Αυτή η συσκευή ήταν μονοπολική, δηλ. παράγει μόνο πολύ χρήσιμα, αρνητικά ιόντα αέρα. Σχεδόν όλοι οι οικιακοί ιονιστές αέρα, οι οποίοι σε μια τεράστια ποικιλία εμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων μας, αναπτύχθηκαν στη βάση τους.

Παρά την ευρύτερη ποικιλία τέτοιων συσκευών, δεν έγιναν πολύ δημοφιλείς, καθώς κατά την λειτουργία της συσκευής υπήρξε δευτερογενής απελευθέρωση επικίνδυνων βιολογικά ενεργών αερίων. Οι σύγχρονες μονοπολικές εγκαταστάσεις έχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Όταν υπάρχει φορτίο κορόνα, το όζον απελευθερώνεται στον αέρα. Αυτό το αέριο είναι αρκετά επικίνδυνο σε μεγάλη συγκέντρωση, οπότε ο χρόνος χρήσης μιας τέτοιας συσκευής πρέπει να περιοριστεί.
 • Οι μονοπολικές συσκευές παράγουν μόνο χρήσιμα, αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη, αλλά σχηματίζουν ένα αρκετά ισχυρό ηλεκτροστατικό υπόβαθρο στο δωμάτιο. Το ηλεκτρικό φορτίο αποκτάται από τα συνθετικά πράγματα και από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Μετά από λίγο, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει αρνητικά φορτισμένα ιόντα αέρα, καθώς απωθητικά σωματίδια στη φύση απωθεί.

Χαρακτηριστικά του διπολικού ιονιστή

Αυτή η συσκευή στερείται τέτοιων αδυναμιών του μονοπολικού συναδέλφου της. Μια τέτοια συσκευή παράγει όχι μόνο χρήσιμα, αλλά και "άχρηστα" ιόντα αέρα. Και τότε ποιο είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα ενός τέτοιου ιονιστή, ρωτάτε; Το θέμα είναι ότι στη φύση των θετικών aeroions στη σύνθεση των μαζών αέρα, 20% περισσότερο από τις αρνητικές. Οι διπολικοί ιονιστές αέρα για το σπίτι απομονώνονται κατά 27% 30 ως περισσότερο χρήσιμα σωματίδια, ενώ δεν επιτρέπουν την αύξηση του ηλεκτροστατικού υποβάθρου στο δωμάτιο.

Χάρη στην ανάπτυξη των προσεκτικά βαθμονομημένη ποσότητες φωτός αρνητικά και θετικά φορτισμένα ιόντα SanPiN, μια τέτοια συσκευή μπορεί να διορθώσει το φυσικό ανισορροπία και θα πλύνει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα στην αίθουσα, η οποία με τη σύνθεση και τις ιδιότητες του πληροί όλες τις προδιαγραφές 2.2.4.1294-03.

Παρά το θαύμα του διπολικού ιονιστή, αυτή η συσκευή δεν αποτελεί ελάττωμα, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για την απόκτηση της. Το θέμα είναι ότι εποικοδομητικά, αυτές οι συσκευές δεν μπορούν ταυτόχρονα να παράγουν αρνητικά και θετικά ιόντα: η παραγωγή σωματιδίων συμβαίνει σε μερίδες, τα αρνητικά είναι θετικά. Η συσσώρευση σωματιδίων στις μάζες του αέρα μπορεί να αναπαρασταθεί ως σύννεφα στον ουρανό: μερικά αποτελούνται από αρνητικά σωματίδια και άλλα μόνο από θετικά, παρά το αντίθετο φορτίο τους.

Στη φύση, όλα τα σωματίδια αναμιγνύονται στις μάζες του αέρα, καθώς βρίσκονται σε συνεχή κίνηση. Στο δωμάτιο αυτό δεν συμβαίνει. Επιπλέον, όλες οι συσκευές αυτού του τύπου διανέμουν τα ιόντα μόνο στην περιοχή του πίδακα αέρα του ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος στη συσκευή. Και επειδή ο ανεμιστήρας στη συσκευή είναι πολύ μικρός, η συσσώρευση χρήσιμων σωματιδίων βρίσκεται αποκλειστικά στο άμεσο περιβάλλον του ιονιστή.

Γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σύγχρονων συσκευών για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, μπορούμε με βεβαιότητα να απαντήσει στην ερώτηση, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας: «Αυτό το ιονιστή αέρα καλύτερα μονοπολική ή διπολική» Βελτίωση της διπολικής, αλλά η καλή κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο σε ποιοτικά οργανωμένη εισροή και φυσικό εκχύλισμα εργασίας, με άλλα λόγια, εξαερισμό του διαμερίσματος. Χάρη σε αυτή τη φυσική ανάμιξη, η ισορροπία των ιόντων εδράζεται στον αέρα.

Ionizer με τα χέρια μου

Αυτή η συσκευή είναι ένας μετατροπέας υψηλής τάσης που αποτελείται από γεννήτρια, μετασχηματιστή υψηλής τάσης, πολλαπλασιαστή τάσης και παροχή ρεύματος.

Υπάρχουν πολλά σχέδια για την αυτο-δημιουργία μιας τέτοιας συσκευής και οποιοσδήποτε ραδιοερασιτέχνης θα είναι σε θέση να το συναρμολογήσει χωρίς προβλήματα. Αλλά η εργασία της συσκευής συνδέεται με υψηλή τάση: για την εκκένωση μιας εκφόρτισης απαιτείται απαγωγή των 6,8 kW, γι αυτό συνιστάται να μην δημιουργείτε οι ίδιοι οι συσκευές αυτές, για να αποφύγετε ηλεκτροπληξία και πιθανότητα πυρκαγιάς.

Εάν ακόμα αποφασίσετε να συγκεντρώσετε το διπολικό ιονιστή των δικών σας χεριών, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κιτ για αυτοσυναρμολόγηση, το οποίο κυκλοφορεί με τη μορφή σχεδιαστή. Το μοντέλο αυτού του σχεδιαστή NK 292 από την εταιρία Master-Kit. Είναι ελεύθερα διαθέσιμο για αγορά σε εξειδικευμένα καταστήματα λιανικής πώλησης ή στο Διαδίκτυο. Το κόστος ενός συνόλου σπάνια υπερβαίνει τα 1500 ρούβλια.

5 καλύτερα μοντέλα ιοντισμού για το διαμέρισμα, καθώς και χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα της δουλειάς τους

Δεν είναι μυστικό ότι στα διαμερίσματα μας η ποιότητα του αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ταπετσαρίες, πλαστικά, έπιπλα από μοριοσανίδες - όλα αυτά υπογραμμίζουν τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις που αναπνέουμε. Συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές, η ταλαιπωρία και ο ζεστός αέρας δεν εξαφανίζονται ακόμα και μετά τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τον παρατεταμένο αερισμό.

Στην περίπτωση αυτή, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να βοηθήσουν τις νοικοκυρές. Ο ιονιστής του αέρα για ένα διαμέρισμα - τι είναι αυτό και πώς αυξάνει τον όγκο του "ζωντανού" αέρα στο δωμάτιο;

Τι είναι ο ιονισμός και η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα

Από τη φυσική του σχολείου ξέρετε για την ύπαρξη ιόντων και ηλεκτρονίων. Αυτά είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία αποτελούν συστατικά μέρη του ατόμου. Και τα μόρια αποτελούνται από άτομα.

Τι είναι ο ιονισμός με απλά λόγια; Αν ένα ηλεκτρόνιο "σπάσει" ένα ηλεκτρόνιο, τότε σχηματίζονται δύο διαφορετικά φορτισμένα σωματίδια, ιόντα. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζουν είτε θετικά φορτισμένες συνδέσεις είτε αρνητικές. Ονομάζονται αεροπλάνα και μπορεί να είναι βαρύς, μέτριος ή ελαφρός. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους στον αέρα που αναπνέουμε, η κατάσταση της ανθρώπινης υγείας αλλάζει.

Η θάλασσα, ο βουνός ή ο αέρας από κωνοφόρα δάση έχει επηρεάσει πάντα τον οργανισμό λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε ιονισμένα σωματίδια. Τα σανατόρια και τα φαρμακεία δεν προσπαθούν μάταια να βρεθούν στα βουνά, στην ακτή ή στα κωνοφόρα δάση. Αυτή η περιοχή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Στον καθαρό αέρα υπάρχουν πάντα θετικά ή αρνητικά ιόντα, τόσο λιγότερα από αυτά, τόσο πιο "νεκρά" ο αέρας γίνεται. Στο δωμάτιο, η παρουσία ιόντων αέρα μειώνεται σημαντικά και έχουν επινοηθεί ειδικές συσκευές για την «αναζωογόνηση» των ιονιστών αέρα, οι οποίοι δρουν σε μόρια οξυγόνου και αζώτου, αυξάνουν το επίπεδο των φορτισμένων ιόντων.

Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν επιβλαβείς ουσίες, μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και σκόνη, φορτώνοντάς τα. Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν στους τοίχους, έπιπλα, οροφή. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται ο αέρας.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος ή το διαμέρισμα κατοικείται από μια μεγάλη οικογένεια, τότε δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα φως αρνητικά ιόντα στον αέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά ιόντα. Τα ελαφριά αεροσκάφη "ζουν" για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος. Κατά την εκπνοή σχηματίζονται βαριά ιόντα και η συγκέντρωσή τους στον αέρα είναι τόσο μεγάλη.

Τα σύγχρονα διαμερίσματα απλά γεμίζουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες, όταν δουλεύουν, εξουδετερώνουν το φορτίο ιόντων, ειδικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διάσημοι. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, καθώς στεγνώνει και η σκόνη που σχηματίζεται είναι πηγή βαρέων ιόντων. Η υπερβολική υγρασία συμβάλλει επίσης στην απώλεια αρνητικών φορτίων από τα ιόντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιονιστές αέρα είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ελαφρών, αρνητικά φορτισμένων αερίων, τα οποία βελτιώνουν τη δομή των μορίων οξυγόνου, και τα επιβλαβή σωματίδια μεταδίδουν το φορτίο τους και εγκαθίστανται στις επιφάνειες. Ο υγρός καθαρισμός αμέσως μετά τη συνεδρία ιοντισμού είναι απλά απαραίτητος. Αν δεν γίνει, τότε σε ξηρό αέρα οι επιβλαβείς ουσίες θα αποκτήσουν και πάλι θετικό φορτίο και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

Οφέλη και βλάβες των ιονιστών αέρα

Ο ιονισμός του αέρα στις εγκαταστάσεις έχει από καιρό διαφημιστεί ευρέως, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες, τουλάχιστον το φάρμακο δεν δίνει συγκεκριμένες συστάσεις. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, βλάπτει ή επωφελείται από την εφαρμογή του - δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξετάστε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του ιονιστή

 1. Τα αέρια επηρεάζουν θετικά την εργασία των ερυθροκυττάρων, αυξάνουν την ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες κατά 10%.
 2. Ένας υγιής, ποιοτικός ύπνος που φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 3. Βελτίωση της απόδοσης, της συγκέντρωσης, της μνήμης.
 4. Ο καλός ύπνος και η οξυγόνωση συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στη βελτίωση της ασυλίας.
 5. Κανονική ψυχική υγεία, εξαφάνιση της κατάθλιψης και της νεύρωσης.
 6. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, το πρόσωπο φαίνεται ζωηρό και υγιέστερο.

Φαίνεται, συμπαγές πλεονέκτημα, αλλά κάθε μετάλλιο έχει την αντίθετη πλευρά. Πολλά εξαρτώνται από την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, όπου ιονίζεται ο αέρας.

Μειονεκτήματα ιόντων αέρος

 1. Εάν ο αέρας είναι ένας ιός που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα εκδήλωσης μολυσματικής νόσου αυξάνεται εκθετικά.
 2. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή που έχει πυρετό. Ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός οδηγεί μόνο σε αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να έχει κακή υποχώρηση. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός επηρεάζει δυσμενώς τις χρόνιες ασθένειες, επιταχύνοντας την πορεία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση. Ιδιαίτερα αφορά τις ογκολογικές παθήσεις.
 3. Μια μεγάλη συγκέντρωση αερίων οδηγεί σε ένα επιπλέον φορτίο του αναπνευστικού συστήματος των ασθματικών.
 4. Πολλοί άνθρωποι έχουν ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, επομένως πριν αγοράσετε τη συσκευή είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο άνετα θα είναι για εσάς να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 5. Τα μωρά έως ένα έτος και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να αναπνέουν περισσότερο "συνηθισμένο" αέρα αντί για υπερφορτωμένα ιόντα.
 6. Εάν ένα άτομο έχει διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, ο ιονιστής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.
 7. Όταν ιονίζεις τον αέρα, είναι καλύτερο να μην είσαι στο δωμάτιο αυτή τη στιγμή. Τα φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν στις επιφάνειες πολύ πιο έντονα, από το ουδέτερο, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού στους βλεννογόνους.
 8. Κάθε ιονιστής δημιουργεί όζον, ο οποίος είναι οξειδωτικός. Με τον κακό αερισμό, μπορεί να υπερβεί τη συγκέντρωσή του και να προκαλέσει βλάβη τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία.
 9. Ο ιονιστής δεν δίνει άμεση θετική επίδραση. Το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μήνες κανονικής χρήσης.
 10. Γύρω από τον ιονιστή, σχηματίζονται πάντα κύκλοι σκόνης. Επιπλέον, όλες οι επιβλαβείς ουσίες κατακάθονται σε επιφάνειες, οπότε το δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή σε ένα διαμέρισμα

Ιονιστές αέρα συνιστώνται για:

 • αναπνευστικές ασθένειες;
 • πνευμονία.
 • φυματίωση;
 • υπέρταση;
 • ρευματισμούς;
 • μακράς διάρκειας μη θεραπευτικά εγκαύματα, τραύματα.
 • διαταραχή του νευρικού συστήματος.
 • προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.
 • γυναικολογικές παθήσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ενός ιονιστή με:

 • ογκολογικές ασθένειες ·
 • ενεργό μορφή ιογενών λοιμώξεων.
 • βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις.
 • καρδιακή ανεπάρκεια.
 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • σοβαρή εξάντληση.
 • καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • ατομική μισαλλοδοξία ·
 • μετεγχειρητική περίοδο.

Ionizer των χαρακτηριστικών της συσκευής αέρα

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους ιονιστές είναι και ποια είναι η αρχή λειτουργίας τους.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Μέσα στον ιονιστή υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια, μεταξύ των οποίων δημιουργείται υψηλή τάση. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης κορώνα, τα αρνητικά φορτισμένα ελεύθερα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται στον αέρα και συγκρούονται με ουδέτερα μόρια οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρνητικό αεροπλάνο (ένα ιόν οξυγόνου) λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και σχηματίζουν ένα πεδίο αεροπλάνου, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στους ζώντες οργανισμούς.

Σχεδιασμός συσκευής

Τα κύρια συστατικά του ιονιστή είναι ο ανορθωτής του ρεύματος και ο μετατροπέας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Το σύστημα δίοδος ρυθμίζει και διατηρεί την επιθυμητή τάση και ρεύμα. Η συσκευή ιονισμού είναι μια λεπτή βελόνα, μεταξύ της οποίας υπάρχει η εκκένωση.

Επιπλέον στοιχεία μπορεί να είναι:

 • Δίοδοι ή υπεριώδης λυχνία για την ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.
 • ανεμιστήρες για τη δημιουργία "άνεμος ιόντων"?
 • φίλτρα που περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνός, νέφος, σκόνη και άλλα).

Ποικιλίες της συσκευής

Οι ιονιστές μπορούν να διαφέρουν ως προς τη μορφή και την αρχή της δράσης.

Ενεργό και παθητικό

Ο ενεργός ιονιστής είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα, ο οποίος κατανέμει τα ιόντα αέρα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ο θόρυβος κατά την εργασία.

Μονοπολική και διπολική

Οι ιονιστές χωρίζονται σε δύο τύπους.

 1. Μόνο τα αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη δημιουργούν μονοπολικά. Ωστόσο, παράγουν πολύ όζον στη διαδικασία της εργασίας, η οποία δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνική και τους οργανισμούς των ζωντανών όντων. Τέτοιοι ιονιστές ήταν συνήθεις τον περασμένο αιώνα, όταν πιστεύεται ότι τα θετικά φορτισμένα ιόντα είναι ήδη αρκετά στον αέρα και το άτομο χρειάζεται ιόντα με αρνητικό φορτίο.
 2. Το διπολικό σύστημα δημιουργεί αεροδυναμικά φορτία δύο θετικών και αρνητικών φορτίων, είναι το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούνται, ο σχηματισμός όζοντος και του ηλεκτροστατικού πεδίου μειώνεται και επίσης δεν σχηματίζονται τα ιόντα της ένωσης αζώτου.

Υγραντήρες αέρα

Αυτή η συσκευή συνδυάζει δύο λειτουργίες: υγροποίηση και ιονισμό. Παρόλο που πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι αμφιλεγόμενη. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και ο ιονιστής βοηθάει να τα διαδώσετε γύρω από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απολύμανση του αέρα.

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υγραντήρες όχι μόνο με ιονιστές, αλλά επίσης εξοπλίζουν τους με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη συσκευή, δώστε προσοχή σε παρόμοια μοντέλα.

Καθαριστές αέρα

Μια συνδυασμένη συσκευή στην οποία ο ιονισμός πρέπει κατ 'ανάγκη να λειτουργεί ως ανεξάρτητη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό η παραγωγή αερίων να πραγματοποιείται ξεχωριστά από τον καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα, πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό καθαρισμού και να συγκρατούν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με επακόλουθη απολύμανση.

Διαφορετικά, όταν ενεργοποιείτε τον ιονιστή, όλες οι βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο φίλτρο, θα λάβουν ένα φορτίο και θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο βιοφυσικός Αλέξανδρος Chizhevsky δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία ενός πολυέλαιου. Πήρε ακριβώς την αρχή του ιονισμού, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο έργο της συσκευής που φέρει το όνομά του. Η ουσία του έργου είναι να σχηματίσει ένα ρεύμα σωματιδίων με τα οποία συγκρούονται τα μόρια του αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου λαμβάνει χώρα ο ιονισμός.

Κανόνες για την επιλογή συσκευών για οικιακή χρήση

Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικού υγιεινής. Πρέπει να επιβεβαιώσει την παρουσία της διεργασίας ιονισμού και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ατόμου.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, βρείτε στην περιγραφή της πληροφορίες για τα παραγόμενα ιόντα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Εάν η ποσότητα υπερβαίνει τα 50 000, τότε ο ιονιστής πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση όζοντος είναι 0,1 mg / m3. Επιλέξτε μια συσκευή με MAC κάτω από το πρότυπο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το μέγεθος του ιονισμένου δωματίου, επιλέξτε τη συσκευή με το βέλτιστο εύρος. Η περιεκτικότητα των θετικών ιόντων στον αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 1500-3000 ιόντων / cm3 και αρνητική - 3000-5000 ιόντα / cm3. Η πολικότητα είναι από -0,5 έως 0. Αυτές οι τιμές είναι πιο συνεπείς με καθαρό ορεινό ή θαλάσσιο αέρα.

Top-5 καλύτερους ιονιστές για ένα διαμέρισμα

Οι ιονιστές του αέρα είναι αρκετά ακριβοί, επομένως, πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά. Σε ποια μοντέλα θα πρέπει να προσέχετε;

 1. Winia AWX-70. Κατασκευαστής: Νότια Κορέα, η μέση τιμή - 24 000 ρούβλια. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για λειτουργικότητα και κόστος. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για επιφάνεια 50 m2, κατανάλωση ρεύματος 24 W.
 2. PanasonicF-VXD50R-S. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει μια τριπλή δράση: υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα. Σχεδιασμένο για δωμάτιο 40 τ.μ. Το μόνο πράγμα που φοβίζει τους αγοραστές είναι το υψηλό κόστος, 33.000 ρούβλια.
 3. Sharp KC-A51 RW / RB. Προϋπολογισμός ιαπωνικό μοντέλο, η μέση τιμή είναι 21 000 ρούβλια. Σχεδιασμένο για 38 μ2. Ένα ειδικό φίλτρο καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και το καθαριστικό άνθρακα απορροφά οσμές.
 4. Termica ΑΡ-300. Ο καλύτερος υπεριώδης ιονιστής, η παραγωγή της Κίνας, το μέσο κόστος των 6 500 ρούβλια. Καθαρίζει τον αέρα σε χώρο τουλάχιστον 50 m2. Ο ιονιστής είναι εξοπλισμένος με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία καταστρέφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έχει ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος, λειτουργεί ήσυχα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.
 5. Amber-5A. Ο καλύτερος εγχώριος διπολικός ιονιστής, η μέση τιμή - 4.200 ρούβλια. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και το φορτίζει με ιόντα αέρα. Γύρω από αυτό δεν συσσωρεύεται σκόνη, και ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τα φορτισμένα ιόντα γύρω από το δωμάτιο. Ισχύστε μόνο 6 watt.

Ionizer κανόνες και συμβουλές

 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για ιονισμό.
 3. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στο δωμάτιο όταν λειτουργεί η συσκευή.
 4. Μετά από κάθε συνεδρία στην αίθουσα πρέπει να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό.
 5. Μην ενεργοποιείτε το ιονιστή αν η υγρασία είναι κάτω από 45% ή περισσότερο από 75%.
 6. Αν υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, τότε πιθανότατα στην αίθουσα να αυξάνεται η συγκέντρωση του όζοντος, να αερίζεται καλά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της ευημερίας και της βλάβης του εξοπλισμού.
 7. Μη χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε σκονισμένο χώρο.
 8. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διαφορετικά η νικοτίνη και η πίσσα θα εγκατασταθούν στους πνεύμονές σας.
 9. Για ομοιόμορφη κατανομή αερίων, τοποθετήστε το ιονιστή σε απόσταση περίπου 1 μ. Από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη επιφάνεια (ξύλο, πλαστικό ή γυαλί).
 10. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα κλιματιστικά και τις συσκευές θέρμανσης.
 11. Κάθε λίγους μήνες, ο ιονιστής πρέπει να καθαρίζεται καλά από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

Συμπέρασμα

Έτσι, εξετάσαμε την ερώτηση, τον ιονιστή του αέρα τι είναι. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μεμονωμένα. Εάν ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις και οι κανόνες, θα υπάρξει σημαντικό όφελος για το άτομο. Πριν αγοράσετε αναγκαστικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του σπιτιού σας και την κατάσταση της υγείας του νοικοκυριού.

Top 10 ιονιστές αέρα

Χαρακτηριστικά στην αξιολόγηση

Το ευνοϊκό μικροκλίμα των εγκαταστάσεων είναι η εγγύηση της υγείας των κατοίκων της. Εξαρτάται όχι μόνο από την καθαριότητα, τη θερμοκρασία και την υγρασία, αλλά και από την ποιότητα του αέρα. Σήμερα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός συσκευών που καθαρίζουν και υγρανίζουν τον εσωτερικό αέρα, για παράδειγμα, κλιματιστικά και διάφορα πλυντήρια. Μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές είναι ένας ιονιστής - μια μικρή ηλεκτρική συσκευή που κορεάζει το μίγμα αέρα με αρνητικά ιόντα απαραίτητα για την κανονική αναπνοή ενός ατόμου. Επιπλέον, "φορτίζει" τα σωματίδια σκόνης, λόγω του τι σταματούν να πετούν και να καθίστανται στο πάτωμα.

Στην βαθμολογία συγκεντρώσαμε τα καλύτερα μοντέλα ιοντιστών αέρα διαφορετικού σχεδιασμού και σκοπού.

Οι καλύτεροι ιονιστές αέρα στο σπίτι

Σύγχρονοι ιονιστές αέρα για οικιακές συσκευές μικρού μεγέθους που χρησιμοποιούν πολλά επίπεδα καθαρισμού για να επιτύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Οι συσκευές καταπολεμούν αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές και εμπλουτίζουν τον αέρα με χρήσιμα αεροσκάφη, τα οποία επηρεάζουν θετικά την υγεία του ατόμου.

3 Sharp KC-A51 RW / RB

Το μοντέλο προϋπολογισμού Sharp KC-A51 RW / RB κλείνει τους τρεις καλύτερους ιονιστές για το σπίτι. Πρόκειται για μια συμπαγή συσκευή σχεδιασμένη για τον καθαρισμό του αέρα σε δωμάτια που δεν υπερβαίνουν τα 38 τετραγωνικά μέτρα. m. Ο ενσωματωμένος υγραντήρας αναλύει αυτόματα την υγρασία του οξυγόνου και ενεργοποιεί τον ιονιστή όταν είναι απαραίτητο. Η δεξαμενή νερού είναι μικρή - μόνο 3,6 λίτρα, αλλά με ρυθμό ροής 600 ml / h σε εντατική λειτουργία, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για 6 ώρες χωρίς να σταματήσει.

Ένα ειδικό φίλτρο HEPA καθαρίζει αποτελεσματικά τον εισερχόμενο αέρα από το μίγμα σκόνης και το καθαριστικό άνθρακα, χάρη στο αποτέλεσμα προσρόφησης, απορροφά γρήγορα τις δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο σύστημα επιτρέπει στο ιονιστή να "κινεί" περίπου 306 m / ώρα. Στα πλεονεκτήματα της συσκευής στις αναθεωρήσεις των χρηστών περιλαμβάνεται υψηλής ποιότητας πλαστικό σώμα, προσεγμένη σχεδίαση και απλή διαχείριση. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η έλλειψη προσαρμογής του επιπέδου υγρασίας και η ανάγκη για συχνό καθαρισμό του φίλτρου υγρασίας.

2 Panasonic F-VXH50

Ο υγραντήρας Ionizer Panasonic F-VXH50 είναι στη δεύτερη θέση στην αξιολόγηση των καλύτερων μοντέλων για το σπίτι. Αυτή η μονάδα θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο οικονομικά, οι οποίες είναι επί του παρόντος διαθέσιμα στην αγορά - στην εντατική λειτουργία της κατανάλωσης νερού είναι μόνο 500 ml / ώρα. Η παρουσία ενός προφίλτρου μειώνει σημαντικά το μηχανικό φορτίο στα καθαριστικά άνθρακα, γεγονός που αυξάνει τους χρόνους των πόρων. Το ιονιστικό σύστημα τροφοδοτείται από το δίκτυο και η κατανάλωση είναι μόνο 43 W.

Η συσκευή διαθέτει ηλεκτρονικό έλεγχο, μέσω του οποίου ρυθμίζεται η ένταση της περιστροφής του ανεμιστήρα. Μια κατάλληλη ένδειξη φωτός αντικαθιστά εντελώς την οθόνη. Η συσκευή είναι η πιο συμπαγής από όλες, παρουσιάζεται στο TOP-3 - με τα δηλωμένα χαρακτηριστικά, η μάζα της είναι μόνο 8,3 κιλά. Σε πολλές θετικές κριτικές, οι αγοραστές μιλούν για ποιοτική δουλειά, ευχάριστο σχεδιασμό και χαμηλό επίπεδο θορύβου, όπως για τα πλεονεκτήματα του ιονιστή. Οι ελλείψεις περιλαμβάνουν την ταχεία φθορά του φίλτρου νερού και την πολυπλοκότητα της συντήρησης.

Ιονιστές αέρα - καλό ή κακό;

Περνώντας μέσω του ιονιστή, ο αέρας εμπλουτίζεται με aeroions, τα οποία επηρεάζουν ευνοϊκά την ανθρώπινη κατάσταση. Η παρουσία τέτοιων σωματιδίων στο μείγμα οξυγόνου αυξάνει την αποτελεσματικότητα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη γενική κατάσταση. Επιπλέον, ο ιονισμός συνιστάται για άτομα που υποφέρουν από αϋπνία. Τα ιόντα φωτός "συνδέονται" με σωματίδια σκόνης, αλλεργιογόνα και καθιζάνουν τα κάτω, καθαρίζοντας σημαντικά τον αέρα.

Ωστόσο, οι ιονιστές έχουν τα μειονεκτήματά τους. Ακολουθούν από την ίδια την αρχή της συσκευής. Λόγω του γεγονότος ότι όλα τα σωματίδια που διέρχονται από τον ιονιστή αποκτούν ένα φορτίο, αρχίζουν να προσελκύονται από διάφορα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του ιματισμού. Για το λόγο αυτό, συνιστάται να πραγματοποιείται τακτικά καθαρισμός σε χώρους όπου είναι εγκατεστημένη η συσκευή για να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης. Δεν συνιστάται επίσης να χρησιμοποιείτε ιονιστές όταν υπάρχει ένα άτομο στο σπίτι με μια ασθένεια που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια - αυτό αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης υγειών ανθρώπων.

1 Winia AWX-70

Winia AWX-70 παίρνει την πρώτη θέση στην αξιολόγηση των καλύτερων ιονιστών για το σπίτι. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για τον λόγο κόστους και λειτουργικότητας. Η συσκευή είναι σε θέση να εξυπηρετήσει ένα δωμάτιο έως 50 τετραγωνικών μέτρων. m, η οποία με κατανάλωση ρεύματος 24 watts αποτελεί καλό δείκτη. Το υγροστάτη που είναι εγκατεστημένο στον ιονιστή αναλύει την υγρασία του αέρα και ρυθμίζει ανεξάρτητα τη λειτουργία της συσκευής.

Χάρη σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού 9 λίτρων, δεν χρειάζεται να συμπληρώνετε συχνά το υγρό. Ο ρυθμός εξάτμισης ρυθμίζεται και οι παράμετροι λειτουργίας εξέρχονται σε μια μικρή οθόνη LCD. Όλοι οι απαραίτητοι δείκτες τοποθετούνται στον μπροστινό πίνακα του ιονιστή. Με σχετικά μεγάλη ισχύ, η συσκευή διαθέτει ελάχιστο επίπεδο θορύβου μόνο 32 dB. Οι διαστάσεις της συσκευής σάς επιτρέπουν να το τοποθετήσετε χωρίς να υποβαθμίσετε τον ελεύθερο χώρο.

Οι καλύτεροι ιονιστές αέρα με υπεριώδη ακτινοβολία

Ιονιστές εξοπλισμένοι με μια υπεριώδη λάμπα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί για την καταπολέμηση παθογόνων παραγόντων και διάφορων ιών. Αυτός είναι ο μόνος τύπος τέτοιων συσκευών, ο οποίος συνιστάται να εγκατασταθεί σε δωμάτιο με άρρωστα άτομα. Οι ιονιστές UV όχι μόνο καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα, αλλά και απολυμαίνουν.

3 AIC GH-2172

Ο φορητός καθαριστής αέρα AIC GH-2172 παίρνει τη δεύτερη θέση κατάταξη των καλύτερων μοντέλων με μια υπεριώδη λάμπα. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή χαμηλής ισχύος, σχεδιασμένη για τον καθαρισμό και την απολύμανση του αέρα σε χώρους μέχρι 40 τετραγωνικών μέτρων. m. Στην συσκευή είναι εγκατεστημένο ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, το οποίο αφαιρεί τον αέρα από τους παθογόνους οργανισμούς και τους ιούς.

Το βάρος του ιονιστή είναι μόνο 1 κιλό, καθιστώντας εύκολη τη μετακίνηση από το ένα μέρος στο άλλο για να βελτιωθεί η απόδοση καθαρισμού. Η συσκευή είναι οικονομική και καταναλώνει μόνο 8 watts ηλεκτρικής ενέργειας. Ο υπεριώδης λαμπτήρας όχι μόνο απολυμαίνει τον αέρα, αλλά και χάρη στην παραγωγή όζοντος εξουδετερώνει δυσάρεστες οσμές.

2 Maxion DL-140

Η δεύτερη θέση στην κατάταξη των καλύτερων ιονιστών με υπεριώδη λαμπτήρα καταλαμβάνεται από το Maxion DL-140. Αυτή η παραγωγική συσκευή είναι ιδανική για μεγάλα δωμάτια μέχρι 50 τετραγωνικών μέτρων. m. Η παρουσία φίλτρου HEPA αυξάνει την απόδοση καθαρισμού αέρα από τη σκόνη στο 99% και το φωτοκαταλυτικό στοιχείο αφαιρεί όλους τους ιούς και τα παθογόνα βακτήρια. Ο υπεριώδης λαμπτήρας προάγει την απολύμανση του οξυγόνου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν υπάρχουν ασθενείς στην αίθουσα.

Ο κατασκευαστής προσπάθησε και έκανε τον αρχικό σχεδιασμό του μπροστινού πίνακα του ιονιστή, ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Η οθόνη λείπει, αλλά η συσκευή είναι εφοδιασμένη με μια κατάλληλη ένδειξη φωτός. Το Ionizer τροφοδοτείται από την πρίζα και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι μόνο 15 Watt.

1 Thermica ΑΡ-300

Ο ηγέτης της βαθμολόγησης των καλύτερων υπεριωδών ιοντιστών είναι η Thermica AP-300. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα σε δωμάτια που δεν υπερβαίνουν τα 50 τετραγωνικά μέτρα. m. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 300 m / h, η οποία είναι η καλύτερη ένδειξη στην κατηγορία. Ο ιονιστής είναι εφοδιασμένος με μια επιπλέον υπεριώδη λάμπα, η οποία εξουδετερώνει όλες τις βλαβερές ουσίες στον αέρα.

Η συσκευή διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα φιλτραρίσματος: Το φίλτρο HEPA έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τη σκόνη και το στοιχείο άνθρακα εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές. Ένα φωτοκαταλυτικό καθαριστικό απομακρύνει τους ιούς και τα βακτηρίδια. Για βολική λειτουργία της συσκευής υπάρχει τηλεχειριστήριο. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του Thermica AP-300 είναι η αθόρυβη λειτουργία. Στη λειτουργία παραγωγής, το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 30 dB.

Οι καλύτεροι διπολικοί ιονιστές αέρα

Τα διπολικά μοντέλα είναι ελαφρώς διαφορετικά από τους συμβατικούς ιονιστές αέρα. Ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος που εκπέμπουν όχι μόνο αρνητικά, αλλά και θετικά ιόντα. Εξαιτίας αυτού, διατηρούν ανεξάρτητα το απαιτούμενο επίπεδο ιόντων αέρα στο δωμάτιο και μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο με τις σωστές ρυθμίσεις. Ωστόσο, οι διπολικοί ιονιστές είναι κάπως ακριβότεροι από τα μονοπολικά τους ανάλογα.

2 Γραφείο Fanline Hippocrates "IV-2"

Ο πολυλειτουργικός εξαγνιστής αέρα Fanline Hippocrates "Office" IV-2 βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην κατάταξη των καλύτερων διπολικών συσκευών. Η συσκευή κατασκευάζεται από το 2000 και έχει υποστεί πολλές αλλαγές, λόγω των οποίων η απόδοση καθαρισμού αυξήθηκε στο 99%. Ο ιονιστής έχει ένα θερμαντικό σώμα υπεριώδους διόδου, το οποίο απολυμαίνει τον αέρα και εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές.

Ο βασικός εξοπλισμός της συσκευής αναλαμβάνει την παρουσία 5 διαφορετικών φίλτρων, τα οποία, αν είναι απαραίτητο, αντικαθίστανται εύκολα. Η συσκευή δεν απαιτεί πολύ προσοχή - η απουσία στατικής τάσης δεν επιτρέπει τη συσσώρευση σκόνης στο ψυγείο. Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (όχι μεγαλύτερη από 10 W) παρέχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ακόμη και με χρήση ρολογιού κάθε φορά.

1 Yantar-5Α

Ο εγχώριος ιονιστής Yantar-5A παίρνει την πρώτη θέση στην κατάταξη των καλύτερων διπολικών μοντέλων. Η συσκευή καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από τη σκόνη και τις δυσάρεστες οσμές και το κορεσμεί με θετικά και αρνητικά ιόντα αέρα. Λόγω της απουσίας ηλεκτροστατικού πεδίου γύρω από τον ιονιστή, η σκόνη δεν συσσωρεύεται και ένας ανεμιστήρας με θόρυβο χωρητικότητας 80 m / h κατανέμει ομοιόμορφα τα ιόντα μέσα από το δωμάτιο.

Το εύρος της συντήρησης της συσκευής είναι μέχρι 4 θέσεις εργασίας, με συγκέντρωση όζοντος που δεν υπερβαίνει τα 0,01 mg / m, η οποία δεν υπερβαίνει το MPC. Ακόμη και με 24ωρη λειτουργία, ο ιονιστής δεν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας - η ισχύς του είναι μόνο 6 Watt. Οι συμπαγείς διαστάσεις καθιστούν δυνατή τη θέση της συσκευής οπουδήποτε στο δωμάτιο.

Οι καλύτεροι ιονιστές αέρα αυτοκινήτων

Οι ιονιστές αυτοκινήτων είναι ένας συμπαγής τρόπος για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Συνδέονται με τον αναπτήρα (πρίζα 12V) και χρησιμοποιούν ένα ειδικό σύστημα φίλτρων για να απομακρύνουν γρήγορα τις δυσάρεστες οσμές και άλλα επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα.

2 Οικολογία-Plus Super-Plus-Ion-Auto

Η δεύτερη θέση στην κατάταξη των καλύτερων ιονιστών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο Ecology Plus Plus-Ion-Auto. Αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή στην αγορά για συμπαγή καθαριστικά αέρα, αλλά παρόλα αυτά η συσκευή παρέχει απόδοση καθαρισμού έως 4 m / h. Η συσκευή, χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις (βάρος μόνο 350 γρ.) Μπορεί να εγκατασταθεί στη τορπίλη.

Το car kit περιλαμβάνει προσαρμογέα αυτοκινήτου και τροφοδοτικό 220 V, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του ιονιστή όχι μόνο στο αυτοκίνητο. Η ισχύς της συσκευής είναι μόνο 3 watts - η κατανάλωση ενέργειας είναι σχεδόν ασήμαντη. Η περίπτωση της συσκευής είναι κατασκευασμένη από ειδικό πλαστικό ανθεκτικό στις κρούσεις, το οποίο θα αντέξει εύκολα την πτώση.

1 Atmos Vent-801

Ο καλύτερος ιονιστής αυτοκινήτων είναι το μοντέλο Atmos Vent-801. Η συσκευή με ισχύ 4 W είναι εξοπλισμένη με ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές και εξαλείφει τα επιβλαβή σωματίδια. Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει ένα υπεριώδες ακτινοβολείο, το οποίο απολυμαίνει τον αέρα, εξουδετερώνει τους ιούς και τα βακτηρίδια. Η συσκευή μπορεί να τροφοδοτηθεί είτε από ένα τυποποιημένο δίκτυο είτε από μια πρίζα αυτοκινήτου στα 12V.

Το ηλεκτροστατικό φίλτρο καταπολεμά αποτελεσματικά τη σκόνη, λόγω του οποίου μειώνεται αισθητά η ποσότητα του στο θάλαμο επιβατών. Η χαμηλή στάθμη θορύβου (25 dB) δεν δημιουργεί δυσφορία και όταν ο κινητήρας λειτουργεί, ο ιονιστής δεν ακούγεται καθόλου. Σε θετικές απαντήσεις, οι αγοραστές διαθέτουν μικρές διαστάσεις, αποτελεσματικό καθαρισμό και ποιότητα συναρμολόγησης μεταξύ των ισχυρών. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η χαμηλή παραγωγικότητα και η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση του φίλτρου άνθρακα.

10 καλύτερους ιονιστές αέρα για το σπίτι. Διπολικοί καθαριστές και υγραντήρες τοίχου και επιφανειών

Γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα στο σπίτι;

Ο ιονιστής του αέρα δεν είναι τόσο άχρηστο όσο φαίνεται. Η επίδραση των αρνητικών ιόντων μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η συσκευή που βοηθά να είναι πιο ευτυχισμένη. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επίδρασή του το χειμώνα, όταν θέρμανσης, θολότητας, φωτισμού φθορισμού τρώνε όλα τα αρνητικά ιόντα που περιέχονται στον αέρα.

Πριν αγοράσετε, αξιολογήστε για ποιο δωμάτιο προορίζεται η συσκευή. Οποιοδήποτε μοντέλο θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με ένα πλήρες πακέτο τεκμηρίωσης και πιστοποιητικών. Η τελευταία ερώτηση δεν είναι η λειτουργικότητα, όπως η υγρασία, η απολύμανση, ο καθαρισμός του αέρα.

Επιλογή χωρητικότητας ανά περιοχή του δωματίου

Ο ιονιστής αέρας για το διαμέρισμα σχεδιάζεται πάντα για μια συγκεκριμένη περιοχή. Αν αγνοήσετε αυτό το σημείο, η τεχνική θα παράγει περισσότερα ή λιγότερα ιόντα από αυτά που απαιτούνται.

Κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να βασιστείτε σε αυτές τις παραμέτρους:

 • σύμφωνα με τους κανόνες, η περιεκτικότητα των αρνητικών ιόντων πρέπει να είναι 400-5000 ανά 1 cm3.
 • η οριακή συγκέντρωση δεν υπερβαίνει τα 0,1 mg ανά κύβο.
 • μια συσκευή που λειτουργεί σε ένα διαμέρισμα ή γραφείο πρέπει να παρέχει τάση 20-30 W.
 • αν η τάση είναι μικρότερη, το gadget θα είναι άχρηστο, αν είναι περισσότερο - ο αέρας θα είναι υπερκορεσμένος με το όζον.

Άνεση σε λειτουργία

Πρώτα απ 'όλα, ο ήχος τον επηρεάζει. Αυτά τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρες, είναι σε θέση να δημιουργήσουν ένα ορισμένο επίπεδο θορύβου. Αλλά, την ίδια στιγμή, η μυρωδιά του όζοντος δεν αισθάνεται στο δωμάτιο. Τα συστήματα αυτά που λειτουργούν με βάση την αρχή του ιονικού ανέμου θεωρούνται τα πιο σιωπηλά, αλλά απελευθερώνουν περισσότερα ιόντα.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι ο τρόπος καθαρισμού. Οι ιονιστές με φίλτρο HEPA απαιτούν καθαρισμό μία φορά το μήνα. Η πλήρης αντικατάσταση του φίλτρου χρειάζεται περίπου κάθε έξι μήνες. Ανάλογα με ηλεκτροστατικά φίλτρα μπορούν να πλυθούν με τρεχούμενο νερό. Μετά το πλύσιμο, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Χαρακτηριστικά των οζονιστών με υγραντήρα

Ο υγραντήρας με ιονιστή μπορεί να βελτιστοποιήσει την υγρασία και να κορεστεί ο αέρας με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Η επιλογή αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ ευρεία, κυμαινόμενη από τους απλούς υπαλλήλους του προϋπολογισμού, καταλήγοντας σε ολόκληρα κλιματικά συγκροτήματα. Ψάξτε για δροσερά μοντέλα από την Sharp. Σημειώνω ότι η συσκευή με υγρασία απαιτεί παρακολούθηση της στάθμης του νερού.

Τι είναι καθαριστής - ιονιστής

Ο καθαριστής-ιονιστής αέρα κορεσμεί τον χώρο με ιόντα αέρα, αφαιρεί οσμές, σκόνη, αλλεργιογόνα. Αυτό είναι καλό για τη συνολική βελτίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο και το άτομο λαμβάνει τον μέγιστο κορεσμό του αίματος από οξυγόνο.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με φίλτρο δείκτη ρύπανσηςμια τεχνολογία ιόντων-ανέμου. Η ασφάλεια του gadget πρέπει να επιβεβαιώνεται από πρότυπα και πιστοποιητικά. Τα καλά δείγματα παράγονται με την επωνυμία Ecology.

Οζονιστήρας αέρα Ionizer για το σπίτι

Παρόμοια μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν σε δύο τρόπους: οζονισμό και ιονισμό. Ο χρήστης φέρνει πολλές τέτοιες ευκολίες, όπως απολύμανση με αέρα, εξάλειψη δυσάρεστων οσμών, τοξικές ουσίες, καπνός. Η σκόνη επίσης δεν ενοχλεί - θα εγκατασταθεί σε ένα ειδικό φίλτρο. Το όζον θα αποσυνθέσει όλες τις επιβλαβείς πτητικές ουσίες, τους ιούς και τα βακτηρίδια. Σε γενικές γραμμές, ο ιονιστής-οζονιστής είναι χρήσιμος σε εκείνους που είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι στην ποιότητα του αέρα στο σπίτι.

Οι κατασκευαστές που πήραν την κορυφαία βαθμολογία, άξιζαν μια καλή φήμη:

 • Sharp - το διάσημο ιαπωνικό εμπορικό σήμα, το οποίο παράγει μια ποικιλία οικιακών συσκευών. Η εταιρεία κατασκευάζει ιονιστές αέρα για παραγγελίες ΚΑΕ στην Κίνα. Η διαδικασία είναι καλά εδραιωμένη, η ποιότητα είναι πάνω από το μέσο όρο.
 • Ballu - Το εμπορικό σήμα ανήκει στη ρωσική εταιρεία Rusklimat. Ασχολείται με την κατασκευή μιας ευρείας ποικιλίας βιομηχανικού και οικιακού εξοπλισμού κλιματισμού. Οι ιονιστές κατασκευάζονται σε μεγάλα εργοστάσια στην Κίνα, εξ ου και η μέση ποιότητα.
 • Οικολογία - Συν - Η ρωσική μάρκα λειτουργεί στην αγορά από τη δεκαετία του '90. Η εξειδίκευσή του είναι στην παραγωγή καθαριστών αέρα και ιοντιστών.
 • Boneco Είναι ήδη μια ελβετική μάρκα καθαριστικά και υγραντήρες αέρα. Η εταιρεία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες σε αυτόν τον τομέα και προσφέρει εξαιρετικά υψηλή ποιότητα. Όλη η παραγωγή ιονιστών είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.
 • Panasonic - Οι Ιάπωνες έστειλαν επίσης παραγωγή στην Κίνα. Αυτό δεν επηρέασε την ποιότητα του προϊόντος, οι συσκευές εξυπηρετούν πιστά και ειλικρινά.
 • SITITEK - Ο εγχώριος κατασκευαστής γεμίζει την αγορά με καινοτόμα προϊόντα για οικιακούς και ειδικούς σκοπούς. Ιονιστές, όπως και τα περισσότερα αναλόγων από την αξιολόγησή μας, παράγονται στη ΛΔΚ. Ωστόσο, η προσεκτική επίβλεψη σας επιτρέπει να σκεφτείτε μια σταθερή ποιότητα, αλλά χωρίς θαύματα.
 • Fanline - η εταιρεία ενεργεί ως επίσημος αντιπρόσωπος της PPEB Energia, η οποία παράγει υψηλής ποιότητας ιονιστές, υγραντήρες, κατοίκους χωρών και ούτω καθεξής. Ρωσικό προϊόν σε δίκαιη τιμή και με αξιοπρεπή ρωσική συνέλευση.

Οικιακοί ιονιστές αέρα για το σπίτι

Ionizer - φίλτρο αέρα οικιακής χρήσης Sharp KC - G61RW

Οι Ιάπωνες εφευρέθηκαν μια μοναδική τεχνολογία για τον καθαρισμό και τον ιονισμό του αέρα Plasmacluster. Με απλά λόγια, αλλεργιογόνα, ιούς, βακτήρια, μύκητες μούχλας και όλα τα άλλα κακά πνεύματα στον αέρα απενεργοποιούνται "-" και "+" φορτισμένα ιόντα. Επιπλέον, η τεχνική διατηρεί μια ιδανική φυσική ισορροπία ιόντων. Η λειτουργία "βροχή ιόντων" συνδέει επιπλέον την υγρασία, η οποία λειτουργεί για να απαλλαγούμε από οικιακή σκόνη, στατικό ηλεκτρισμό, δυσάρεστες οσμές.

Η αρχή του ιονιστή είναι παραδοσιακή - είναι ψυχρή εξάτμιση. Ο αέρας δεν είναι υπερκορεσμένος με υγρασία, στα φυτά και στα έπιπλα δεν υπάρχει καθίζηση. Η τεχνολογία διαμορφώνεται αυτόματα για να λειτουργεί με ένα σύστημα αισθητήρων (υγρασία, θερμοκρασία, οσμή, σκόνη). Όλες οι πληροφορίες εμφανίζονται από την ένδειξη χρώματος. Η τιμή είναι 31,2 τρ.

Πλεονεκτήματα:

 • καθαρισμός + υγρασία + ιονισμός ·
 • ήσυχο?
 • ο ιονισμός λαμβάνει χώρα στον αέρα και όχι στο σώμα.
 • σε έκταση έως 50 m2.
 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • Έλεγχος μετατροπέα
 • πλένεται φίλτρο αποσμητικό, φίλτρο HEPA, προ-φίλτρο, φίλτρο νερού?
 • σύστημα αισθητήρων.
 • 5 τρόποι λειτουργίας + προστασία από παιδιά.

Εάν χρησιμοποιηθεί σωστά μείον το προϊόν δεν φέρει.

Διπολικό ιονιστή αέρα σε 38 τετραγωνικά μέτρα. Sharp KC - G51RW

Ένα άλλο κλιματικό συγκρότημα από το ιαπωνικό σκουπίδια έχει σχεδιαστεί για μια πιο μέτρια έκταση 38 τετραγωνικών μέτρων. Είναι ένας καθαριστής αέρα υψηλής ποιότητας με προηγμένο σύστημα ιονισμού και φιλτραρίσματος. Επιπλέον, η συσκευή πραγματοποιεί υγρασία σύμφωνα με την αρχή του "πλυσίματος αέρα".

Υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα φίλτρα στο σύστημα. Προ-φίλτρο φροντίζει χονδρικά καθαρισμένο (μεγάλα σωματίδια σκόνης, τα μαλλιά), μικρο-ίνες - δίνοντας πρόστιμο καθαρισμού (καθυστερήσεις οτιδήποτε άλλο), άρωμα - εξαλείφει καπνό τσιγάρου, αλλεργιογόνα, τα καυσαέρια και άλλες πτητικές οσμές. Και, τέλος, το νερό - "πλένει" τον αέρα, καθαρίζοντας και ενυδατώντας.

Ο διπολικός ιονιστής του αέρα κοστίζει από 34 tr.

Πλεονεκτήματα:

 • πολύ απλό, βολικό ηλεκτρονικό έλεγχο.
 • συμπαγής;
 • κομψό σχέδιο, όπως ένα μικρό ρομπότ?
 • τέσσερα φίλτρα με εγγύηση 10 ετών.
 • αποτελεσματικό καθαρισμό και ενυδάτωση.
 • κατάλληλο τόσο για το σπίτι όσο και για το μικρό γραφείο.
 • ιδιαίτερα χρήσιμη για παιδιά και αλλεργικούς ασθενείς.
 • ήσυχο.

Δεν βρέθηκαν κενά.

Καθαριστικά ιονιστών αέρα

Καθαριστικό - ιονιστή αέρα για 10 τετραγωνικά μέτρα. Ballu ΑΡ-105

Αυτή η συσκευή έχει ωραίο κυλινδρικό σχήμα και παράγει καθαρισμό αέρα τριών σταδίων. Ο πρώτος είναι ο προ-φίλτρο PRE-άνθρακας. Αποκλείει τα μεγαλύτερα σωματίδια σκόνης και ρύπων. Έπειτα ένας λεπτός καθαρισμός με φίλτρο Hepa, ο οποίος εξαλείφει τα μικρότερα βακτήρια και αλλεργιογόνα. Τέλος, αρχίζει ο ιονισμός του αέρα.

Αυτός ο πολύπλοκος καθαρισμός αφαιρεί τον αέρα από τα αλλεργιογόνα, τη σκόνη, τη γύρη, τους ιούς και τα βακτηρίδια. Η συσκευή αφαιρεί όλους τους ρύπους 0,3 μm. Η απόδοση είναι μικρή, μόνο 48 κύβους ανά ώρα, αλλά αυτό είναι αρκετό για ένα μικρό δωμάτιο. Είναι δυνατή η εργασία από μια θύρα USB και ένα τυποποιημένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ιονιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρωματισμό. Για αυτό, αιθέρια έλαια προστίθενται στην κάψουλα άρωμα και ο αέρας γεμίζει με αυτή την οσμή. Η τιμή είναι από 2,5 τρ.

Πλεονεκτήματα:

 • σύστημα καθαρισμού τριών σταδίων (αφαίρεση αλλεργιογόνων, γύρης, σκόνης, μαλλιού).
 • αποτελεσματικό σε διαμέρισμα, γραφείο, αρχοντικό, στη χώρα ή σε εξοχική κατοικία.
 • προσιτό κόστος ·
 • χαριτωμένη εμφάνιση, υπάρχει ένας οπίσθιος φωτισμός?
 • Αντιμετωπίζει την αποστολή του.
 • λειτουργεί παράλληλα με αιθέρια έλαια.

Μειονεκτήματα:

 • θορυβώδης στη δεύτερη ταχύτητα?
 • hlipkovaty πλαστικό.

Καθαριστικό - Ionizer 8 W Οικολογία - Plus Super - Plus - Eco - C

Σε σύγκριση με τους Ιάπωνες, αυτό η συσκευή φαίνεται κάπως αδέξια. Δημιουργείται με βάση δύο μέρη: μια κασέτα και μια θήκη, αλλά αυτό δεν παραβιάζει τη λειτουργικότητα. Σε αυτό το ιδανικό προϋπολογισμό λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα, θα πει πότε πρέπει να ξεπλύνετε την κασέτα αναβοσβήνοντας την ένδειξη και να σβήσετε.

Η λειτουργία της τεχνικής βασίζεται στην αρχή του ιόντος. Ο αέρας αντλείται μέσω της κασέτας και ιονίζεται, εμπλουτισμένος με όζον. Η συγκέντρωση του όζοντος είναι κάτω από τα μέγιστα επιτρεπτά πρότυπα, αλλά αυτό αρκεί για την εξάλειψη μούχλας, μυκήτων, μικροβίων, βακτηρίων, δυσάρεστων οσμών. Ο ιονισμός πληροί όλες τις απαιτήσεις των υγειονομικών και υγειονομικών προτύπων. Η τιμή είναι από 3 τρίβει.

Πλεονεκτήματα:

 • συλλαμβάνει σωματίδια 0,3-100 μm.
 • λειτουργεί χωρίς αντικαταστάσιμα φίλτρα.
 • περιοχή - μέχρι 70 τετράγωνα?
 • ιονίζει πλήρως τον αέρα.
 • Αντιμετωπίζει δυσάρεστες οσμές.
 • τρεις τρόπους λειτουργίας.
 • επαναχρησιμοποιήσιμη αποσπώμενη κασέτα.
 • υπάρχει ένας έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα.
 • εύκολο να διατηρηθεί.

Μειονεκτήματα:

Ιονιστής αέρα επιφάνειας εργασίας με ρύθμιση οικολογίας - Plus Super - Plus - Turbo

Πρόκειται για ένα βελτιωμένο μοντέλο με μια νέα μονάδα ελέγχου. Το Ionizer παρέχει 4 τρόπους λειτουργίας, Η διαφορά μεταξύ τους είναι μόνο στα διαστήματα μεταξύ δραστηριότητας και ανάπαυσης. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εργασίας στις εγκαταστάσεις των διαφορετικών κινηματογραφικών ταινιών. Παρέχεται επίσης σύστημα παρακολούθησης κασέτας, θα σας ενημερώσει ότι το καθαριστικό αέρα πρέπει να καθαριστεί.

Δομικά, ο ιονιστής αποτελείται από δύο μέρη. Αυτό είναι το ίδιο το σώμα και η κασέτα. Όλα είναι πολύ απλά και βολικά, υπάρχουν ενδείξεις για τους τρόπους λειτουργίας, το κουμπί λειτουργίας, την ένδειξη της αναγκαστικής λειτουργίας και το κλειδί ενεργοποίησης. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, η αρχή του «ιόντος» λειτουργεί εδώ. Όλα τα επιβλαβή σωματίδια εγκαθίστανται στην κασέτα. Ο αέρας καθαρίζεται, κορεσμένο με όζον, ιονίζεται. Η τιμή είναι από 3,6 τρ.

Πλεονεκτήματα:

 • λειτουργεί ακόμα και σε μεγάλους χώρους. Η έκταση είναι έως 100 τ.μ.
 • ανιχνεύει αποτελεσματικά όλες τις μολύνσεις, τους ιούς, τους μύκητες και τα βακτήρια.
 • τέσσερις τρόπους λειτουργίας.
 • υπάρχει ένα επιταχυνόμενο καθεστώς - εμποδίζει την εξάπλωση των μολύνσεων που μεταδίδονται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια.
 • πολύ απλό και εύκολο στη λειτουργία?
 • απολύτως αξιόπιστο.
 • προσιτό κόστος ·
 • εύκολο να καθαρίσετε την κασέτα.

Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα σε αυτό το μοντέλο.

Υγραντήρες αέρα με ιονιστή

Ιονιστής αερίου τοίχου με ένδειξη ρύπανσης από φίλτρο Ecology - Plus Super-Plus - Bio LCD

Αυτό Το μοντέλο συνδυάζει την ευκολία συντήρησης και την εξαιρετική ισχύ turbo. Ο κατασκευαστής δεν παγιδεύτηκε πάνω στην κατασκευή και έκανε έναν ιονιστή από δύο μέρη: το περίβλημα και την κασέτα. Το μοντέλο εγκαθίσταται μόνο στην κατακόρυφη θέση. Εδώ ενεργοποιείται η γνωστή αρχή του "ιόντος" ανέμου.

Είναι αρκετά αποτελεσματικό και λειτουργεί στην καθαρότητα, την οζονίωση και τον ιονισμό του αέρα. Με αυτό το πράγμα το δωμάτιο θα καθαριστεί από μούχλα, μικρόβια, αλλεργιογόνα, ιούς και δυσάρεστες οσμές. Η κατάσταση της κασέτας ελέγχεται από ένα ηλεκτρονικό σύστημα, θα πει πότε θα έρθει η ώρα για καθαρισμό.

Αν μιλάμε για λειτουργικότητα, το μοντέλο προβλέπει πέντε λειτουργίες λειτουργίας. Διαφέρουν ανάλογα με τις περιόδους εργασίας και ανάπαυσης. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Πιστεύεται ότι αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητα του ιονισμού σε χώρους διαφορετικών περιοχών. Η τιμή είναι από 4,4 τρ.

Πλεονεκτήματα:

 • πολύ απλό σχεδιασμό μέσω της οθόνης.
 • εξαλείφει εντελώς τις δυσάρεστες οσμές.
 • αποτελεσματικό ιονισμό σε μικρούς και μεγάλους χώρους.
 • Εξαιρετική αξία για τα χρήματα.
 • συμπαγής;
 • Μην ψάχνετε για ένα φίλτρο αντικατάστασης.
 • οικονομικό στην κατανάλωση ενέργειας.

Μειονεκτήματα:

Υγραντήρας-ιονιστής χωρητικότητας 7 λίτρων Boneco W2055D

Ο κατασκευαστής προσφέρει μια συσκευή με πατενταρισμένο σύστημα καθαρισμού και υγρασίας. Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το πράγμα σε ένα δωμάτιο μέχρι 50 τ.μ. Όλες οι διαδικασίες διαχείρισης είναι αυτοματοποιημένες. Στην πραγματικότητα, ο υγραντήρας ελέγχεται από ένα έξυπνο σύστημα.

Η ίδια η τεχνική θα σας ενημερώσει για τον καθαρισμό και την αναπλήρωση νερού. Εάν δεν υπάρχει αρκετό νερό στη δεξαμενή, θα σβήσει αυτόματα. Επιπλέον, Το μηχάνημα μπορεί να επιλέξει αυτόματα τη βέλτιστη ένταση εργασίας με την εκτίμηση του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο.

Το μοντέλο εκτελείται πολύ καλά σε ένα εποικοδομητικό σχέδιο. Μου αρέσει η αφαιρούμενη δεξαμενή νερού, οπότε είναι πολύ πιο εύκολο να το ξεπλύνετε. Ο υγραντήρας δεν απαιτεί αναλώσιμα και αντικαταστάσιμα φίλτρα. Είναι ασφαλές για παιδιά, ζώα και λειτουργεί πολύ ήσυχα ακόμα και τη νύχτα. Ένα υψηλό αποτέλεσμα της εργασίας παρέχεται από την τεχνολογία της φυσικής έκπλυσης του αέρα. Υπάρχουν δύο τρόποι λειτουργίας, ένας από τους οποίους είναι νυχτερινός. Η τιμή είναι 23 tr.

Πλεονεκτήματα:

 • μη δυσλειτουργική ψηφιακή οθόνη με ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • εργάζεται σε χώρους μέχρι 50 m2.
 • ήσυχο?
 • Εξαιρετική ενυδάτωση.
 • Υπάρχει η δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα.
 • ράβδο ιονισμού ιονισμού ISS.

Δεν υπάρχουν μείγματα.

Υγραντήρας-ιονιστής υψηλής ισχύος Panasonic F-VXH50

Οι Ιάπωνες προσφέρουν επίσης έναν πολύ ενδιαφέροντα νεροχύτη. Αυτή είναι μια τεχνική για τον σύνθετο καθαρισμό σε περιοχές μέχρι 40 τετράγωνα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία Nanoe. Αυτή είναι μια μοναδική ανάπτυξη του εμπορικού σήματος, η οποία deodorizes, δίνει φρεσκάδα και καθαριότητα του δωματίου, αφαιρεί ιούς, βακτήρια, τα αλλεργιογόνα.

Υπάρχει φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος λειτουργίας, δηλαδή, το μοντέλο θα είναι πολύ οικονομικό σε λειτουργία. Η συσκευή θα ξεκινήσει μόνο τη στιγμή που είναι πραγματικά απαραίτητο. Χάρη στην επιτυχή εκτέλεση του καθαρισμού απορροφά αποτελεσματικά τον αέρα, και σε απόσταση 30 cm από το δάπεδο, που είναι όπου τα παιδιά συνήθως παίζουν. Η τιμή είναι από 20 TR.

Πλεονεκτήματα:

 • υψηλή κατηγορία καθαρισμού του αέρα?
 • λόγω της υψηλής παραγωγικότητας, παράγει ένα γρήγορο αποτέλεσμα.
 • χρήσιμο για τους πάσχοντες από αλλεργίες.
 • πολύ ανεπιτήδευτο σε λειτουργία?
 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • υπάρχει μια νυχτερινή λειτουργία.
 • Το σύστημα αισθητήρων αντιδρά ευαίσθητα στην εμφάνιση οσμών και ρύπων.

Μειονεκτήματα:

 • στη μέγιστη απόδοση είναι θορυβώδες.
 • μια μικρή δεξαμενή νερού - θα πρέπει να χύνεται καθημερινά.

Ιονιστές οζονιστήρων αέρα

Ionizer - οζονιστήρας αέρα με χρονοδιακόπτη Ozonator GL - 3188 SITITEK

Είναι πολύ συμπαγής, αλλά από αυτή την όχι λιγότερο αποτελεσματική συσκευή. Ιονίζει, οζονίζει τον αέρα, καθαρίζει τις ακαθαρσίες, τα μικρόβια, τις οσμές - γενικά, ένα πλήρες σετ. Το μπόνους μπορεί να είναι οζονισμένο νερό, για το οποίο εξαρτήματα-διαχυτήρες και αεραγωγούς (μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτό, μπορείτε να το πιείτε).

Αυτή η συσκευή διακρίνεται για την απλούστερη χρήση της, υπάρχει χρονοδιακόπτης και ενσωματωμένος δείκτης. Δεν μπορείτε να σημειώσετε το χρόνο εργασίας και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή χειροκίνητα. Πρέπει να σημειωθεί καλή απόδοση - μέχρι 200 ​​mg όζοντος ανά ώρα. Η τιμή είναι από 4,4 τρ.

Πλεονεκτήματα:

 • ιονίζει πλήρως τον αέρα.
 • βελτιωμένη λειτουργικότητα - είναι δυνατό να εμπλουτιστεί το όζον με αέρα και νερό.
 • συμπαγής;
 • εργασία από το δίκτυο.
 • πολύ απλή στη διαχείριση, υπάρχει μια μικρή οθόνη?
 • χρονοδιακόπτη.

Μειονεκτήματα:

 • πουθενά δεν δηλώνεται ως χώρος εργασίας.

Ionizer-ozonizer με την εργασία από το δίκτυο Fanline VE-1

Αυτό είναι ίσως το πιο συμπαγές δείγμα της βαθμολογίας μας. Το μοντέλο μοιάζει πολύ απλό και φυτεύεται με έλεγχο με κουμπιά. Εάν ενεργοποιήσετε τη λειτουργία "πράσινη", η σκόνη θα συγκεντρωθεί στο ηλεκτροστατικό φίλτρο. Plus σε αυτή τη λειτουργία Μικροβόρες του όζοντος που καταστρέφουν τα βακτηρίδια, τους ιούς, τα πτητικά.

Εάν ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ βρώμικο και κορεσμένο με έντονη οσμή, ή κάποιος πιο κρύο, το κόκκινο είναι χρήσιμη λειτουργία. Για μια λεπτομερή καθαρισμό απαιτείται για να κλείσει όλα τα παράθυρα και τις πόρτες και να βγει από εκεί για 2-3 ώρες, μετά την οποία είναι απαραίτητο να περιμένουμε για άλλη μισή ώρα με το όζον μετασχηματίζεται σε οξυγόνο. Η τιμή είναι από 2,4 τρ

Πλεονεκτήματα:

 • η τεχνολογία γίνεται στη χώρα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις "πραγματικότητες" μας.
 • πολύ συμπαγής?
 • απομακρύνει τη σκόνη, τον καπνό του τσιγάρου, τις τοξικές ουσίες, τους ιούς, τα βακτήρια, το μούχλα.
 • οζονισμός θα απομακρύνει τα μικρόβια.
 • ήσυχο?
 • δεν χρειάζονται αναλώσιμα.
 • εύκολο να καθαριστεί, ενώ το πλαστικό δεν καταρρέει.
 • χώρος εργασίας - 16 τ.μ.

Δεν υπάρχουν μείγματα.

Η ανασκόπηση των ιοντιστών και η βοήθεια στην επιλογή τους περιγράφονται στο βίντεο: