Μονάδα προετοιμασίας αέρα για θάλαμο ψεκασμού

Ο αέρας τροφοδοσίας είναι ένα από τα σημαντικότερα συστατικά για την επίτευξη υψηλής ποιότητας επίστρωσης προϊόντων, αφού με τον ποιοτικό καθαρισμό του εισερχόμενου αέρα και τη θέρμανση στην επιθυμητή θερμοκρασία δημιουργείται το απαραίτητο μικροκλίμα στην περιοχή ζωγραφικής.

Στη ζώνη πορφυρού, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε αέρα με υπερβολική πίεση, για σωστή κυκλοφορία. Η εισαγωγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το δρόμο ή το διπλανό δωμάτιο. Ο εισερχόμενος αέρας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους έχει διαφορετικές θερμοκρασίες. Για να αποκτήσετε επίστρωση υψηλής ποιότητας στην περιοχή βαφής, είναι απαραίτητη μια σταθερή και σωστή θερμοκρασία για να εξασφαλιστεί ότι το υλικό τοποθετείται σωστά και απλώνεται στο προϊόν. Λειτουργικά, η μονάδα τροφοδοσίας αέρα παρέχει τις απαιτούμενες παραμέτρους.

Λειτουργίες της μονάδας επεξεργασίας αέρα:

1. Καθαρισμός εισερχόμενου αέρα - προφίλτρα

2. Θέρμανση στην επιθυμητή θερμοκρασία

3. Παροχή αέρα με τη σωστή ένταση (τροφοδοσία υπό πίεση)

Από τη μονάδα τροφοδοσίας, θερμαινόμενος καθαρός αέρας τροφοδοτείται στη ζώνη βαφής ή ξήρανσης. Συνιστάται ο αγωγός αέρα από την τροφοδοσία να είναι συνδεδεμένος στην δεξαμενή τροφοδοσίας για να εξισορροπηθεί η ροή αέρα σωλήνα και επιπλέον να διηθηθεί μέσω ενός φίλτρου οροφής κατηγορίας καθαρισμού F5.

Παροχή αέρα:

1. Μπροστινός πίνακας με βαλβίδα

2. Αποκλεισμός με φίλτρα (εκτελεί καθαρισμό αέρα)

3. Μονάδα θέρμανσης αέρα - πλάκα

5. Πίνακας ελέγχου (σύνολο αυτοματισμού)

Η θέρμανση του εισερχόμενου αέρα πραγματοποιείται μέσω ζεστού νερού, το οποίο πρέπει να τροφοδοτείται υπό πίεση σε μια μονάδα θέρμανσης αέρα τύπου πλάκας.

Η θερμοκρασία στο σύστημα θέρμανσης πρέπει να είναι μέσα σε 95 μοίρες για να επιτρέψει τη θέρμανση σε ένα δέλτα των 50 βαθμών (σε -25 στο δρόμο +25 εσωτερικά).

Είναι επίσης απαραίτητο να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία αυτού του νερού στο σύστημα μέσω μιας μονάδας τροφοδοσίας, μιας ελεύθερης κεφαλής 300 ΡΑ.

Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά ο όγκος του εισερχόμενου αέρα μέσα στο δωμάτιο του θαλάμου βαφής και ξήρανσης για να δημιουργηθεί μια υπερπίεση. Σε αυτή την περίπτωση, ο όγκος του εισερχόμενου αέρα πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τον όγκο που αφαιρείται από το θάλαμο βαφής κατά 15-20%.

Η μονάδα αερισμού εισέρχεται στο υπάρχον σύστημα θέρμανσης στο εργοστάσιο, απαιτεί θετική συντήρηση και πρέπει να βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους.

Μπλοκ προετοιμασίας αέρα για κάμερες βαφής

Μπλοκ προετοιμασίας αέρα για κάμερες βαφής

Συνδυασμένη μονάδα καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα για επαγγελματικά πιστόλια ψεκασμού: - 1 βήμα..

Συνδυασμένη μονάδα καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα για επαγγελματικά πιστόλια ψεκασμού: - 1 βήμα..

Συνδυασμένη μονάδα καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα για επαγγελματικά πιστόλια ψεκασμού: - 1 βήμα..

Επαγγελματική μονάδα καθαρισμού αέρα πριν από τη δοσολογία στο πιστόλι ψεκασμού. Καθαρισμός τριών σταδίων 100..

Σχετικά με την καθαρότητα του πεπιεσμένου αέρα για έργα ζωγραφικής

Το να πούμε ότι η εμφάνιση της λιπαρής εξάνθημα στο φρεσκοβαμμένο επιφάνεια προκαλεί ζωγράφος βαθύ αισθητικό σοκ (ειδικά αν αυτός έχει την ευάλωτη φύση του καλλιτέχνη) - για να μην πούμε τίποτα. Αυτό και μερικά άλλα ελαττώματα, ιδιαίτερα τα "υδατογραφήματα" και τα ζιζάνια, είναι το αποτέλεσμα της παρουσίας υγρασίας πεπιεσμένου αέρα, ιχνών ελαίου συμπιεστή και σωματιδίων σκόνης.

Μερικές φορές, εάν η "σοβαρότητα" του ελαττώματος είναι ασήμαντη, είναι δυνατόν να περάσετε με λίγο αίμα - να γυαλίσετε το πάνω στρώμα και να γυαλίσετε την επιφάνεια. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει επίσης να υποφέρετε πολλά. Αλλά πιο συχνά δεν μπορεί να γίνει, και έπειτα μόνο ένα παραμένει, ένας ριζοσπαστικός τρόπος - βάψιμο της επιφάνειας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προετοιμασία του αέρα για έργα ζωγραφικής είναι τόσο σημαντική.

Ωστόσο, η ποιότητα του πεπιεσμένου αέρα επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα του χρώματος. Η διάρκεια ζωής του πνευματικού εργαλείου εξαρτάται επίσης άμεσα από αυτό. Όπως δείχνει η παγκόσμια πρακτική των πνευματικών συστημάτων, το 80% των δυσλειτουργιών των οργάνων που λειτουργούν στον πεπιεσμένο αέρα οφείλεται στον ανεπαρκή καθαρισμό του.

Προετοιμασία αέρα - η εργασία δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά, αλλά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Εάν πλησιάσετε το ζήτημα με τη δέουσα ευθύνη, τότε μπορείτε να κανονίσετε ένα πνευμονίνιο στο γκαράζ σας καθώς και σε κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων. Και μια σειρά άρθρων σχετικά με τον κλιματισμό έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει με αυτό. Σήμερα είναι η πρώτη, η εισαγωγική.

Σήμερα θα μάθετε

Από πού προέρχεται αυτό. Πηγές και σύνθεση των μολυσμένων μολυσμένων αερίων

Ξεκινώντας μια συζήτηση σχετικά με την προετοιμασία του πεπιεσμένου αέρα, θα είναι χρήσιμο να υπενθυμίσουμε τον τρόπο με τον οποίο περνάει πριν από την εκπλήρωση της εργασίας. Έτσι, στην αρχή, ο ατμοσφαιρικός αέρας αναρροφάται μέσα στον συμπιεστή, συμπιέζεται εκεί και έπειτα με την πνευματική γραμμή φτάνει στο ίδιο το όργανο.

Ο αέρας μολύνεται σε κάθε ένα από αυτά τα στάδια. Και οι κύριοι ρύποι με τους οποίους πρέπει να πολεμήσουμε κατά μήκος αυτής της πορείας είναι στερεά σωματίδια, νερό και λάδι.

Σωματίδια

Ο ίδιος ο ατμοσφαιρικός αέρας περιέχει ήδη ακαθαρσίες με τη μορφή στερεών σωματιδίων. Σύμφωνα με εταιρείες που παράγουν φίλτρα αέρα, ο αέρας που αναρροφάται από τον συμπιεστή από την ατμόσφαιρα ενός τυπικού χώρου παραγωγής μπορεί να περιέχει μέχρι 180 εκατομμύρια σωματίδια σκόνης σε ένα κυβικό μέτρο. Τα περισσότερα από αυτά τα σωματίδια (80%) έχουν μέγεθος μικρότερο από 2 μικρά, έτσι περνούν με ασφάλεια μέσω των φίλτρων εισόδου των συμπιεστών και διαχέονται στο σύστημα αέρα.

Όταν συμπιέζεται, η συγκέντρωση των ρύπων στον αέρα αυξάνεται απότομα. Έτσι, αν ο αέρας είναι συμπιεσμένος, ας πούμε, στα 10 bar, η συγκέντρωση των ρύπων σε αυτό θα αυξηθεί 11 φορές. Δηλαδή, στην έξοδο του συμπιεστή, ένα κυβικό μέτρο πεπιεσμένου αέρα θα περιέχει περίπου 2 δισεκατομμύρια (!) Μικροσωματίδια.

Ωστόσο, η ατμοσφαιρική σκόνη δεν τελειώνει εκεί. Εκτός από αυτό στον πεπιεσμένο αέρα μπορεί να είναι παρόντες και ορισμένοι άλλοι τύποι στερεών μολυσματικών ουσιών, μεταλλικές ακαθαρσίες δηλαδή προέλευσης (chips, κλίμακα, σκουριά), και οργανικές ακαθαρσίες (χρώματα, βερνίκια, ρητίνες, αιθάλη, αιθάλη).

Οι ακαθαρσίες μετάλλων είναι κυρίως προϊόντα φθοράς κινούμενων μερών του πνευματικού εξοπλισμού και η σκουριά είναι το αποτέλεσμα της έκθεσης σε υγρασία, οξέα και αλκάλια στα υλικά των πνευματικών συσκευών και γραμμών. Οργανικές ακαθαρσίες είναι τα προϊόντα φθοράς των φώτων, τριβής των σωλήνων, υλικά φίλτρων.

Ο λόγος για την επιπόλαιη στάση απέναντι στον καθαρισμό του πεπιεσμένου αέρα είναι συχνά το γεγονός ότι πολλές από τις ακαθαρσίες είναι αόρατες στο άοπλο ανθρώπινο μάτι. Ποιο, φαίνεται, να φοβάσαι; Μετά από όλα, 3-5 μικρά είναι μια "αδύναμη" ποσότητα. Ναι, αλλά, πρώτα, τα σταγονίδια χρώματος στον πυρσό έχουν συγκρίσιμα μεγέθη - 10-40 μικρά. Δεύτερον, αν ένας κύλινδρος 5-micron κλίμακας σε υψηλή ταχύτητα συντρίβεται στο χρώμα, σχηματίζεται ένας κρατήρας, ο οποίος είναι ήδη πολύ ορατός στα μάτια μας.

Τι μπορούμε να πούμε σχετικά με τα σταγονίδια νερού των 50 μικρών συμπυκνώματος νερού, που πετούν κατευθείαν από το ακροφύσιο του πιστολιού ψεκασμού μαζί με το χρώμα.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο ατμοσφαιρικός αέρας είναι σχεδόν 100% οξυγόνο και άζωτο. Τα μόρια αυτών των αερίων βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους λόγω της σταθερής ταλάντωσης, έτσι ώστε τα μόρια άλλων ουσιών στην αέρια κατάσταση να μπορούν να περιέχονται στα διαστήματα μεταξύ τους. Και δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές ανοικτές επιφάνειες νερού στον πλανήτη μας - τις θάλασσες, τους ωκεανούς, τα ποτάμια και τις λίμνες, λόγω της εξάτμισης από αυτές τις τεράστιες περιοχές, υπάρχει πάντα μια ορισμένη μάζα νερού στον αέρα με τη μορφή υδρατμών. Με άλλα λόγια, ο αέρας έχει πάντα κάποια υγρασία.

Μιλώντας εικαστικά, ο αέρας μπορεί να συγκριθεί με ένα είδος σφουγγαριού που απορροφά την υγρασία. Αλλά όπως και κάθε άλλο "σφουγγάρι", ο αέρας δεν μπορεί να κορεστεί με υγρασία επ 'αόριστον, αλλά σε κάποιο βαθμό. Η ποσότητα του υδρατμού που μπορεί να απορροφήσει ο αέρας εξαρτάται από τη θερμοκρασία.

Όταν ο αέρας θερμαίνεται, τα μόρια γίνονται πιο κινητά, η ένταση της δόνησης τους αυξάνεται και αρχίζουν να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο. Κατά συνέπεια, σε μεγαλύτερα διαστήματα, μπορούν πλέον να χωρέσουν περισσότερα μόρια νερού.

Κατά την ψύξη γίνεται η αντίστροφη διαδικασία. Εάν ο θερμός αέρας αρχίσει να κρυώνει, η απόσταση μεταξύ των μορίων μειώνεται, όπως και ο χώρος για την ελεύθερη παρουσία μορίων νερού στην αέρια κατάσταση. Καθώς ο αέρας δροσίζεται, τα μόρια του νερού γίνονται όλο και πιο κοντά και όταν υπάρχουν περισσότερα από αυτά μέσα στα κενά, αρχίζει ο πλήρης κορεσμός με ατμό (100% υγρασία). Σε αυτή την κατάσταση, ο αέρας δεν μπορεί πλέον να περιέχει τόσο μεγάλη ποσότητα νερού σε μια κατάσταση που μοιάζει με αέριο - τα μόρια δεν μπορούν πλέον να χωρέσουν. Προσπαθώντας να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο, συγχωνεύονται και περνούν από την κατάσταση του ατμού σε υγρή κατάσταση. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται συμπύκνωση και η θερμοκρασία από την οποία το νερό διέρχεται από την ατμόσφαιρα στην υγρή μορφή ονομάζεται σημείο δρόσου (ο όρος "σημείο δρόσου υπό πίεση" χρησιμοποιείται για πεπιεσμένο αέρα).

Στην καθημερινή ζωή είναι γεμάτη από παραδείγματα από τις εκδηλώσεις αυτής της διαδικασίας: η ομίχλη συμπύκνωσης το πρωί, «θάμπωμα» μπουκάλι κρύο νερό, ατμό από βραστήρα βρασμού ή την αναπνοή στην οδό σε ψυχρό καιρό, συμπύκνωση στους τοίχους του μπάνιου όταν κάνετε ντους, κλπ Τι συμβαίνει σε όλες αυτές τις περιπτώσεις; Ο ατμοσφαιρικός αέρας ψύχεται και καθίσταται ανίκανος να συγκρατεί την υγρασία. Και χρειάζεται κάτι για να πάει κάπου, εδώ αρχίζει να πέφτει με τη μορφή σταγόνων συμπυκνωμάτων.

Ακριβώς οι ίδιες διαδικασίες συμπύκνωσης συμβαίνουν όταν ο συμπιεστής συμπιέζει τον αέρα. Επιπλέον, η κατάσταση αυτή επιδεινώνει μόνο την κατάσταση, καθώς, όπως γνωρίζουμε, η συγκέντρωση των ρύπων αυξάνεται στην παραγωγή του συμπιεστή σε αναλογία προς τον λόγο συμπίεσης και η συγκέντρωση υδρατμών δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αρχικά, ο συμπιεστής, ο αναρροφητικός αέρας, μαζί με αυτό είναι χάλια και μια ορισμένη ποσότητα υδρατμών. Στη συνέχεια, καθώς συστέλλεται, η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται σημαντικά, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη κορεσμό του αέρα με υδρατμούς (στην έξοδο του συμπιεστή ο συμπιεσμένος αέρας έχει πάντα υγρασία 100%). Μετά τη συμπίεση, ο αέρας εξέρχεται από τον συμπιεστή και καθώς κινείται κατά μήκος του αεραγωγού, η θερμοκρασία πέφτει, με αποτέλεσμα ο συμπυκνωμένος υδρατμός να συμπυκνώνεται εντατικά και να μετατρέπεται σε σταγονίδια υγρασίας. Και όσο μεγαλύτερη είναι η πίεση συμπίεσης, τόσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του συμπυκνώματος.

Η ποσότητα του νερού που παράγεται από το συμπιεστή μπορεί να είναι εντυπωσιακές. Για παράδειγμα, ένας συμπιεστής με χωρητικότητα 250 m3 / h, πίεση 8 bar δημιουργεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + 20 ° C και 70% σχετική υγρασία για οκτώ ωρών ημέρας εργασίας, θα εκδώσει στη γραμμή πεπιεσμένου αέρα 70 λίτρα νερού.

Η κύρια ποσότητα συμπυκνώματος πέφτει στο δρόμο από τον συμπιεστή στον δέκτη και στον ίδιο τον δέκτη. Εάν ο αέρας δεν έχει αρκετό χρόνο για να κρυώσει, το συμπύκνωμα θα πέσει "κάπου" στον πνευματικό αυτοκινητόδρομο. Όλοι γνωρίζουν την κατάσταση: όταν δουλεύουν με ένα όπλο εκτόξευσης από το ακροφύσιο του, τα σωματίδια συμπυκνωμένης υγρασίας με τη μορφή "ομίχλης" πετούν έξω. Η εξήγηση είναι η ίδια: ο συμπιεσμένος αέρας ψύχεται κατά τη διάρκεια της διαστολής και ο ατμός μετατρέπεται σε συμπύκνωμα.

Έτσι, ο συμπιεστής, που παράγει συμπιεσμένο αέρα μαζί με αυτό, θα παράγει αναπόφευκτα νερό. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι 'αυτό.

Το νερό συνθέτει το μεγαλύτερο μέρος της μόλυνσης από το πεπιεσμένο αέρα με τα υγρά κλάσματα, αλλά επιπλέον, ο πεπιεσμένος αέρας μπορεί να περιέχει μια ακόμη δυσάρεστη ουσία για την ελαιογραφία.

Λάδι

Η πηγή της είναι η ίδια η μονάδα συμπιεστή (φυσικά για τα μοντέλα λαδιού). Μέσα στο λάδι συστάδες που είναι χρήσιμο όπου χρησιμεύει ως ένα μέσο για τη σφράγιση, την ψύξη και λίπανση, ωστόσο, ένα ορισμένο μέρος με τη μορφή αερολυμάτων και ατμού εισέρχεται αναπόφευκτα το πνευματικό σύστημα με τη ροή του αέρα. Ομοίως με το νερό, το λάδι περνά από τη φάση ατμού στο υγρό καθώς ο αέρας ψύχεται.

Η ποσότητα του πετρελαίου συμπιεστή στον πεπιεσμένο αέρα εξαρτάται κυρίως από το σχεδιασμό του συμπιεστή. Έτσι, στην έξοδο ενός σύγχρονου κοχλιοφόρου συμπιεστή, η συγκέντρωση λαδιού στον αέρα είναι 3

5 mg / m 3 και στο έμβολο μπορεί να φτάσει τα 50 mg / m 3.

Εξίσου σημαντική είναι η τεχνική κατάσταση του συμπιεστή, διότι δεν έχει σημασία πόσο καινούργια και ποιοτική είναι ο συμπιεστής, είναι επιρρεπής σε φθορά και ζημιά σε περίπτωση λανθασμένης λειτουργίας. Επομένως, καθώς η φθορά, ειδικά στην περίπτωση των δακτυλίων εμβόλων ελαφρού ελαίου, θα αυξηθεί η ποσότητα ελαίου που έρχεται μαζί με τον αέρα στο πνευματικό δίκτυο.

Ακόμη και σε χωρίς λάδι συμπιεστές, μόλυνση λαδιού του πεπιεσμένου αέρα μπορεί να συμβεί, όπως στον αέρα, που αναρροφάται από το συμπιεστή, μεταξύ άλλων, περιέχει έλαιο και - με τη μορφή των άκαυστων υδρογονανθράκων.

Έχουμε λοιπόν την ακόλουθη εικόνα. Στον ατμοσφαιρικό αέρα, διάφορες ακαθαρσίες και εγκλείσματα αναρροφώνται στον συμπιεστή, όπως σκόνη, υδρατμούς, προϊόντα καύσης του καυσίμου κ.λπ.

Επιπλέον, όλες αυτές οι ακαθαρσίες συμμετέχουν στη διαδικασία συμπίεσης. Όταν συμπιεσμένος αέρας θερμαίνεται, και η επακόλουθη επέκταση και ψύξης εκεί μέσα νερό και το λάδι ατμούς αρχίζουν να συμπυκνωθεί. Όταν αναμιγνύεται με τα σχηματισμένα συμπύκνωμα νερό σταγονίδια ελαίου του νερού-σε-έλαιο γαλάκτωμα, το οποίο πέφτει καθώς η διεύρυνση εγκαθίσταται εν μέρει στα τοιχώματα του σωλήνα και μερικώς υπό τη μορφή λεπτών σταγονιδίων συνεχίζει να κινείται μαζί με τον πεπιεσμένο αέρα για τον καταναλωτή. Σε συμφωνία με αυτές τις προσμείξεις μπορούν να προστεθούν σε τρόφιμα και δέκτη σωληνώσεις διάβρωση, ξέσματα του συμπιεστή εμβόλου, τα σωματίδια της κλίμακας και άλλες ακαθαρσίες.

Όλες αυτές οι προσμείξεις αναμιγνύονται σε pnevmomagistrali, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά επιθετική λειαντικό γαλάκτωμα, το οποίο ενέχει πραγματικό κίνδυνο για πνευματικού εξοπλισμού, καθώς και για την επαφή με τον αέρα χρώμα. Είναι τρομακτικό; Για μένα ναι...

Απαιτήσεις για την ποιότητα του πεπιεσμένου αέρα

Παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία του αέρα είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη, οι απαιτήσεις για την ποιότητά του μπορεί να είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, για να δουλέψουμε ένα πνευματικό εργαλείο λείανσης, χρειαζόμαστε αέρα με μία παράμετρο και για υψηλής ποιότητας βαφή - πολύ καθαρότερο. Και αντίστροφα - για πολλές εργασίες δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείτε πολύ καθαρό αέρα - στον πόρο του εργαλείου και στην ποιότητα της εργασίας που δεν θα επηρεάσει αυτό, αλλά θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στο πάχος του πορτοφολιού.

Ως εκ τούτου, μια αρμόδια προσέγγιση για την προετοιμασία του αέρα είναι να ταιριάζει με την ποιότητα του αέρα σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Για την ταξινόμηση του πεπιεσμένου αέρα από τον βαθμό μόλυνσης, πληρούν δύο πρότυπα: διεθνή - ISO 8573-1 και ρωσικά - GOST 17433-80. Αυτά τα πρότυπα ρυθμίζουν την υπολειμματική υγρασία, το έλαιο και τα σωματίδια στον αέρα, το μέγιστο μέγεθος τους, καθώς και τη θερμοκρασία σημείου δρόσου του πεπιεσμένου αέρα, δηλ. νερού σε κατάσταση ατμών.

Το πρότυπο GOST 17433-80 παρέχει 15 κατηγορίες ατμοσφαιρικής ρύπανσης (από 0 έως 14). Σύμφωνα με το πρότυπο αυτό, για την εκτέλεση εργασιών ζωγραφικής υψηλής ποιότητας σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων, καθώς και στη βιομηχανική βαφή απαιτείται πεπιεσμένος αέρας της πρώτης τάξης καθαρότητας. Αυτό σημαίνει ότι ο πεπιεσμένος αέρας δεν πρέπει να περιέχει στερεά σωματίδια μεγαλύτερα από 5 μm σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από 1 mg / m 3, σταγονίδια συμπυκνωμένου νερού και έλαιο, το σημείο δρόσου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους -10 ° C.

Η περιεκτικότητα σε ατμούς πετρελαίου δεν ρυθμίζεται από τον παρόντα GOST, αλλά αυτή η παράμετρος λαμβάνεται υπόψη στο DIN ISO 8573-1. Το πρότυπο αυτό προβλέπει χωριστή ταξινόμηση για καθέναν από τους τρεις δείκτες: στερεά σωματίδια, υγρασία και λάδι.

Σύμφωνα με το πρότυπο αυτό, η βαφή υψηλής ποιότητας απαιτεί αέρα κλάσης 1.4.1 (κλάση 1 για σωματίδια, κλάση 4 για υγρασία και κλάση 1 για πετρέλαιο).

Έτσι, όταν σχεδιάζετε την προετοιμασία του πεπιεσμένου αέρα και επιλέγετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορείτε και πρέπει να καθοδηγείτε από τις αποδεκτές τιμές της περιεκτικότητας σε ακαθαρσίες που καθορίζονται στα πρότυπα αυτά.

Μην ξεχνάτε τις συστάσεις του κατασκευαστή - στην τεκμηρίωση για αυτό ή εκείνο το πνευματικό εργαλείο ή τον εξοπλισμό μπορείτε πάντα να βρείτε την απαιτούμενη κατηγορία καθαρισμού. Και, πάλι, στο ίδιο όργανο, οι κλάσεις μπορούν να είναι διαφορετικές σε διαφορετικές παραμέτρους: μία για τα στερεά σωματίδια, η άλλη για την υγρασία και η τρίτη για το πετρέλαιο.

Όμως, καθώς ο εξοπλισμός για την προετοιμασία του αέρα μπορεί να συναρμολογηθεί από ξεχωριστά δομοστοιχεία ή τεμάχια, καθένα από τα οποία είναι υπεύθυνο για τη "ακαθαρσία" του, δεν είναι δύσκολο να βρεθούν τα απαραίτητα στοιχεία. Είναι πιο σημαντικό, σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, οι τάξεις καθαρισμού που συνιστώνται για το όργανο να αντιστοιχούν στις δυνατότητες του εξοπλισμού για την προετοιμασία του αέρα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικά τραπέζια, τα οποία συχνά προσφέρονται από τους κατασκευαστές για να διευκολύνουν την επιλογή του απαραίτητου εξοπλισμού. Ακολουθεί ένα παράδειγμα ενός από αυτούς τους πίνακες (εξοπλισμός Schneider airsystems).

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον πίνακα, μπορείτε να αναφέρετε την επιθυμητή ποιότητα αέρα σε μία από τις αναφερόμενες στον πίνακα και να επιλέξετε το συνιστώμενο σύνολο εξοπλισμού.

Ωστόσο, δεν θα προχωρήσουμε, διότι αυτό είναι ήδη το θέμα των ακόλουθων δημοσιεύσεων.

Χρησιμοποιούνται θάλαμοι ψεκασμού βαφής

Saico ηλεκτρικό θάλαμο ψεκασμού

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 6,6 x 3,85 x 2,7
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας: 2760
Τύπος καυσίμου: ηλεκτρικό ρεύμα
Βιομηχανία: Ιταλία
Αναφορά: 20180703001-Κ

Σαλόνι ψεκασμού Saico

Ο θάλαμος ψεκασμού Usi στο βάθρο

Χρώμα ψεκασμού Metron

Ο θάλαμος ψεκασμού Nordberg Standart της μέγιστης διαμόρφωσης με σύστημα ανάρτησης εξαρτημάτων

Χρώμα βαφής 5 έως 5 m b

Εσωτερικό μέγεθος, m: 5 x 5 x 3
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 2560
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Χρώμα ψεκασμού Blowtherm

Ζωγραφική αίθουσα Guangli GL b u

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 6,9 x 3,9 x 2,7
Εγκαθίσταται: στο βάθρο
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 900
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Κίνα
Άρθρο: Στο

Ζωγραφική αίθουσα Wolf Taifuno

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 7,0 × 4,0 × 2,95
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας: 6410
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Παραγωγή: Γερμανία
Άρθρο: MO

Κάδος βαφής SIMA Jupiter G26

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 8,4 × 4,1 × 3,0
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 5150
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Ιταλία
Θέση: Ε

Ο θάλαμος βαφής 6 στα 6 mb

Εσωτερικό μέγεθος, m: 6 x 6 x 3
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 2560
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Ο θάλαμος βαφής 8 για 5 mb

Εσωτερικό μέγεθος, m: 8 x 5 x 3
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 2560
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Ο θάλαμος χρώματος 10 για 4 mb

Εσωτερικό μέγεθος, m: 10 x 4,5 x 3,5
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 2560
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Βιομηχανικός θάλαμος βαφής με κινητήρα 7,3 m 3

Εσωτερικό μέγεθος, m: 7,3 x 7,0 x 6,0
Είναι εγκατεστημένο: στο πάτωμα / επίπεδο δάπεδο
Χρόνος λειτουργίας, ώρες εργασίας: 6720
Τύπος καυσίμου: ντίζελ αερίου / επιλογής
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Ο θάλαμος βαφής 8 στα 8 m b

Εσωτερικό μέγεθος, m: 8 x 8 x 3
Εγκατεστημένο: στο λάκκο
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 2560
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Βιομηχανικός θάλαμος ψεκασμού 10m b

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 10,0 × 5,0 × 5,0
Είναι εγκατεστημένο: στο πάτωμα / επίπεδο δάπεδο
Χρόνος λειτουργίας, ώρες εργασίας: 6720
Τύπος καυσίμου: ντίζελ αερίου / επιλογής
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Βιομηχανικός χώρος βαφής 10 μ

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 10,0 × 7,0 × 6,0
Είναι εγκατεστημένο: στο πάτωμα / επίπεδο δάπεδο
Χρόνος λειτουργίας, ώρες εργασίας: 6720
Τύπος καυσίμου: ντίζελ αερίου / επιλογής
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Βαφή θάλαμος Sima Industrial b

Εσωτερικό μέγεθος, m: 10 x 6 x 4
Εγκατασταθεί: στην κοιλότητα / στο πλάι
Ώρες εργασίας, ώρες εργασίας: 300
Τύπος καυσίμου: Ηλεκτρισμός / Αερίου / Ντίζελ
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Βιομηχανικός χώρος ψεκασμού 15 m μεγάλος

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 15,0 × 7,0 × 6,0
Είναι εγκατεστημένο: στο πάτωμα / επίπεδο δάπεδο
Χρόνος λειτουργίας, ώρες εργασίας: 6720
Τύπος καυσίμου: ντίζελ αερίου / επιλογής
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Θάλαμος βαφής Guangli GL-14 β

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 13,9 x 3,9 x 3,7
Είναι εγκατεστημένο: σε επίπεδο πάτωμα
Ώρες χρήσης: 4300
Τύπος καυσίμου: Ντίζελ
Βιομηχανία: Κίνα
Άρθρο: Στο

Βιομηχανικός χώρος ψεκασμού μεγάλος κινητήρας 20 m 3 b στο

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 20,0 × 7,0 × 6,0
Είναι εγκατεστημένο: στο πάτωμα / επίπεδο δάπεδο
Χρόνος λειτουργίας, ώρες εργασίας: 6720
Τύπος καυσίμου: ντίζελ αερίου / επιλογής
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Βιομηχανικός θάλαμος βαφής 20 μ. Μεγάλο

Το εσωτερικό μέγεθος, m: 20,0 × 7,0 × 6,0
Είναι εγκατεστημένο: στο πάτωμα / επίπεδο δάπεδο
Χρόνος λειτουργίας, ώρες εργασίας: 6720
Τύπος καυσίμου: ντίζελ αερίου / επιλογής
Βιομηχανία: Ιταλία
Άρθρο: Στο

Αποξηραντικό φίλτρου για βαφή σε θάλαμο ψεκασμού και διαχωριστή λαδιού

Η ποιότητα των φίλτρων αφυγραντήρα ελέγχεται σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Κάθε στεγνωτήριο φίλτρου για βαφή στο θάλαμο βαφής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής περνάει από ένα πλήρες σύνολο υποχρεωτικών δοκιμών και ποιοτικού ελέγχου.

Ltd. Η Techno προσφέρει ποιοτικές και φθηνές λύσεις για υψηλής ποιότητας προετοιμασία του πεπιεσμένου αέρα!

Πρόσκληση προκειμένου, πολύ καλές μονάδες καθαρίζει την υγρασία και τη ζωγραφική του πετρελαίου θα είναι χωρίς κρατήρες και άλλα αποθέματα !! Μπορεί να δείτε το βίντεο στο YouTube διαχωριστή υγρασίας»για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου. Ο βαθμός καθαρισμού μικρότερη από 1 micron για την υγρασία και το λάδι για να καθαρίσει 99.098%. Η διάρκεια ζωής των στοιχείων του φίλτρου 5.000 ώρες λειτουργίας.

Καθαρισμός του πεπιεσμένου αέρα για την εξυπηρέτηση αυτοκινήτων

Το νερό που εισέρχεται στο πιστόλι ψεκασμού είναι ένας από τους κύριους εχθρούς υψηλής ποιότητας χρώματος και βερνικιού. Η υγρασία αφήνει κρατήρες στο βερνίκι, φυσαλίδες σε περίπτωση που το νερό πέσει κάτω από το χρώμα. Ως εκ τούτου, απαιτείται να ξανασχεδιάσει το επισκευασμένο μέρος ξανά, πράγμα που οδηγεί σε απρόβλεπτα έξοδα χρήματος και χρόνου. Επομένως, κάθε εργαστήριο βαφής, για να μην αναφέρουμε τα μεγάλα κέντρα φροντίδας αυτοκινήτων, χρειάζεται ένα σύστημα προετοιμασίας του χρησιμοποιημένου αέρα.

Η στήλη πυριτικής πηκτής είναι το κύριο στοιχείο του συστήματος καθαρισμού του αέρα

Το κύριο στοιχείο του τελικού καθαρισμού του αέρα είναι το ξηραντικό με διοξείδιο του πυριτίου. Εγκαθίσταται μετά από ένα φυγοκεντρικό χοντρό φίλτρο με βαθμό καθαρισμού 25 μm. Τέτοια συστήματα καθαρισμού του αέρα παρέχονται από πολλές γνωστές επιχειρήσεις, για παράδειγμα Walcom ESR, που κοστίζει 28570 ρούβλια.

Τι εξηγεί αυτό, για να το θέσω ήπια, υψηλή τιμή;

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη συσκευή του αφυγραντήρα και την αρχή λειτουργίας του. Το ξηραντικό είναι μια στήλη στην οποία τοποθετούνται τα σφαιρίδια πυριτικής πηκτής. Αέρα διαμέσου τοποθέτηση Καταρρέει τη στήλη, διέρχεται από ολόκληρο τον όγκο του πληρωτικού υλικού, κατόπιν διέρχεται από λεπτό φίλτρο από σίλικα ζελ και στη συνέχεια εξέρχεται από το εξάρτημα για να συνδέσει τον εύκαμπτο σωλήνα με το πιστόλι ψεκασμού.

Υπόμνημα:

1 - πλαστικό περίβλημα ανθεκτικό στις κρούσεις
2 - κόκκοι πληρωτικού πυριτικού πήγματος 1,5 kg
3 - φίλτρο καθαρισμού από σιλικαζέλ
4 - σωλήνας αλουμινίου

τύπος σύνδεσης: "Αμερικάνικο" 3/4 "

Τοποθέτηση: βραχίονας

μέγιστη πίεση: 10 bar

Παραγωγικότητα: 1500 l / λεπτό

αποξηραντικό στήλης πυριτικής πηκτής που κατασκευάζονται από ένα ισχυρό πλαστικό που μπορεί να αντέξει σε πιέσεις μέχρι 10 atm, υπάρχουν σβώλοι γέλης πυριτίου (περίπου 1,5-2kg). Η ροή του αέρα μέσα από το εξάρτημα με σπείρωμα 3/4. «πτώση κάτω από την στήλη διαμέσου ολόκληρου του όγκου του πληρωτικού, ο αέρας πρώτα στραγγίζεται, και στη συνέχεια περνά μέσα από το λεπτό φίλτρο (5 m), αυτό καθαρίζεται από τυχόν υπολειμματική υγρασία και τη σκόνη πυριτίας. Φαίνεται απολύτως ξηρό αέρα διαμέσου του κεντρικού σωλήνα από αλουμίνιο με τοποθέτηση με σπείρωμα 3/4 ".

Ο ρωσικός αφυγραντήρας είναι η καλύτερη επιλογή

Όπως μπορείτε να δείτε το σχέδιο είναι απλό και αξιόπιστο. Ως εκ τούτου, προκειμένου να μην πληρώνει υπερβολικά για κομψό σχεδιασμό και ένα γνωστό εμπορικό σήμα, η εταιρεία Avtoemali SPECTR προσφέρει μια πιο βέλτιστη επιλογή - είναι ένα αποξηραντικό της παραγωγής Voronezh. Η έκδοση ενός μοντέλου στη συλλογή για τις 21.11.2016 κοστίζει μόνο 3570 ρούβλια. Αυτός ο αφυγραντήρας φίλτρου έχει δείξει τέλεια κατά τη διάρκεια δοκιμών σε εργαστήρια επιλογής σμάλτων και σε θαλάμους ξήρανσης χρωμάτων πολλών κέντρων φροντίδας αυτοκινήτων.

Η μέγιστη χωρητικότητα του φίλτρου-στεγνωτήρα είναι 1500 l / min. Εγγυημένος καθαρισμός υγρασίας 100 τοις εκατό. Το φίλτρο δεν απαιτεί αντικατάσταση και πολύπλοκη συντήρηση, το κόστος των αναλωσίμων, δηλ. πήκτωμα-σίλικα ζελ 300 ρούβλια. Η αντικατάσταση γίνεται κάθε έξι μήνες.

Εξαερισμός του θαλάμου ψεκασμού

Για τη βαφή προϊόντων από μέταλλο (ιδιαίτερα αυτοκινήτων), χρησιμοποιούνται ειδικά εξοπλισμένοι θάλαμοι ψεκασμού. Ορισμένες ειδικές τεχνικές απαιτήσεις υποβάλλονται σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Ο σωστά οργανωμένος αερισμός στο χρώμα - ένας από τους κύριους δείκτες, χωρίς τους οποίους δεν είναι δυνατή η κανονική λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Λειτουργίες του συστήματος εξαερισμού

Προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα της ζωγραφικής να είναι ποιοτικό, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, ώστε να ελέγχεται η καθαρότητα και η ένταση της ροής του αέρα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Ο προσεκτικός αερισμός στο θάλαμο βαφής εκτελεί τρεις κύριες λειτουργίες:

 1. Εκκαθάριση των εγκαταστάσεων των τοξικών αναθυμιάσεων, οι οποίες αναπόφευκτα ξεχωρίζουν στη διαδικασία. Αυτός ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για την ασφάλεια του χειριστή, καθώς οι συσσωρευμένοι ατμοί δεν είναι μόνο επιβλαβείς για την υγεία, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν πυρκαγιά ή έκρηξη.
 2. Συνεχής κυκλοφορία, χωρίς την οποία δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα - σκόνη και διάφορα λεπτά σωματίδια θα εγκατασταθούν σε φρέσκια βαφή και θα παραμείνουν με τη μορφή διαζυγίων, shagreen και άλλων ελαττωμάτων.
 3. Έλεγχος θερμοκρασίας και υγρασίας για διαφορετικές τεχνολογικές διαδικασίες.

Η συσκευή σχεδίασης του θαλάμου βαφής ή του γκαράζ, αν το έργο γίνεται σε αυτό, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια σχεδιασμού.

Βασικές απαιτήσεις


Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες υπό τις οποίες η χωρητικότητα του θαλάμου ψεκασμού θα μεγιστοποιηθεί:

 1. Θερμοκρασία. Οι περισσότεροι κατασκευαστές χρωμάτων προσανατολίζονται σε θερμοκρασία δωματίου - 22-24 ° C. Σύμφωνα με το σχέδιο εξαερισμού, ο αέρας αντλείται έντονα από το δρόμο στο θάλαμο βαφής, οπότε είναι απαραίτητο να σκεφτούμε το σύστημα θέρμανσης.
 2. Κατευθυντική και ομοιόμορφη κίνηση των ρευμάτων αέρα. Είναι αυτό που παρέχει επαρκή αερισμό του θαλάμου βαφής. Με αυτή την κίνηση, ο πίνακας θα είναι υψηλής ποιότητας, χωρίς ζημιές και απόρριψη.
 3. Η υγρασία κυμαίνεται μεταξύ 50 και 70%. Ο υπερβολικά ξηρός αέρας θα προκαλέσει ξηρότητα του χρώματος πολύ γρήγορα.
 4. Τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση συστήματος κατακόρυφης ανανέωσης αέρα για τον θάλαμο ψεκασμού. Ένα τέτοιο σύστημα αναλαμβάνει την παροχή καθαρού αέρα μέσω της οροφής και την απομάκρυνσή του μέσω των πλέγματος στο πάτωμα. Ωστόσο, σε συνθήκες μη βιομηχανικής παραγωγής, είναι προβληματικό να οργανωθεί ένα τέτοιο σύστημα. Η λύση είναι να τοποθετήσετε την κουκούλα στο επίπεδο του δαπέδου και τοποθετήστε την παροχή καθαρού αέρα πίσω από την πλάτη του χειριστή.
 5. Υπολογισμός της πολλαπλότητας ανταλλαγής αέρα - ο λόγος του όγκου του αφαιρούμενου / εγχυμένου αέρα και του όγκου του χώρου. Δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας στο κουτί μπογιάς θα ανανεωθεί εντελώς. Οι απαιτήσεις για τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος του προς βαφή προϊόντος. Όσο περισσότερο το αντικείμενο είναι βαμμένο, τόσο υψηλότερο θα είναι ο ρυθμός ανανέωσης του αέρα.

Η τήρηση όλων αυτών των συνθηκών θα έχει ευνοϊκή επίδραση στην ποιότητα του χρώματος.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στον θάλαμο ζωγραφικής

Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού των κιβωτίων για ζωγραφική. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Η δυνατότητα ελέγχου του εξαερισμού των θαλάμων βαφής σύμφωνα με την τρέχουσα τεχνολογική διαδικασία - ένας τρόπος είναι απαραίτητος για τη βαφή και για την ξήρανση είναι άλλος.
 2. Η καλύτερη επιλογή για τον αερισμό των θαλάμων βαφής είναι η χρήση ενός τηλεφωνικού συστήματος (εισροή και καυσαέρια αραιώνονται) παρά ένα ολοκληρωμένο μονοσύστημα.
 3. Σε μικρούς χώρους, είναι απολύτως επιτρεπτό να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με φυσικό ρεύμα και εξαναγκασμένο εξαερισμό με μηχανικό κίνητρο. Έτσι, είναι δυνατό να γίνει αερισμός σε ένα μικρό κουτί ή γκαράζ, το οποίο θα λειτουργεί τέλεια και θα ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.
 4. Εγκατάσταση εξαερισμού έτσι ώστε οι ροές του αέρα να κινούνται κάθετα - η εισροή φρέσκου αέρα από πάνω και η απόσυρση αποβλήτων - από κάτω.

Όλες αυτές οι παράμετροι είναι οι ίδιες για την εργασία με μικρά εξαρτήματα και για τη βαφή του αυτοκινήτου στο γκαράζ.

Τι πρέπει να εξετάσω κατά το σχεδιασμό;

Στην ιδανική περίπτωση, το κουτί είναι ένα καθαρό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο με ένα σταθερό μικροκλίμα. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να δοθεί η μέγιστη προσοχή στην επιλογή και την εγκατάσταση αερισμού του κιβωτίου.

Κατά τη διάρκεια της βαφής, απελευθερώνεται στον αέρα μια μεγάλη ποσότητα ουσιών: λεπτά σωματίδια χρωμάτων και διαλύτες, σκόνη και άλλα αιωρήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα καλό σύστημα φίλτρων. Σημαντικό σημείο: τα φίλτρα θα πρέπει να είναι προσβάσιμα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα αλλάξετε καθώς φθείρετε.

Ακόμη και αν το σύστημα φιλτραρίσματος υψηλότερης ποιότητας είναι εγκατεστημένο στο κιβώτιο χρωμάτων, δεν πρέπει να αγνοηθεί η προσωπική αναπνευστική προστασία.

Από την ακρίβεια των υπολογισμών εξαρτάται όχι μόνο το αποτέλεσμα της εργασίας, αλλά και η ασφάλεια των ζωγράφων. Μην επιτρέπετε την εμφάνιση ζωνών όπου οι ροές του αέρα δεν κυκλοφορούν και δεν σταματούν. Εάν μια τέτοια ζώνη σχηματίζεται στο επίπεδο του αεραγωγού, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση του χειριστή.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού και σύγκριση τους


Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι συστημάτων εξαερισμού: μονοκινητήριο, με διπλό κινητήρα και εισαγωγής-εξάτμισης.

Το σύστημα εξαερισμού ενός μοτέρ οργανώνεται ως εξής: ο αέρας αντλείται στο δωμάτιο από ψηλά και μειώνεται η ομίχλη βαφής και όλα τα βαριά σωματίδια κάτω. Εγκαθίστανται φίλτρα στο πάτωμα, τα οποία συλλαμβάνουν όλους τους ρύπους και τα αφαιρούν. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος θα δικαιολογείται σε κιβώτια μικρής χωρητικότητας.

Σε αντίθεση με ένα σύστημα εξαερισμού με δύο κινητήρες, έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες του συστήματος εξαερισμού των κιβωτίων για ζωγραφική. Ένας επιπλέον κινητήρας αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής προς τα έξω. Αυτό το σύστημα έχει πολύ υψηλότερες επιδόσεις, αλλά η τοποθέτησή του θα κοστίσει ένα αξιοπρεπές ποσό

Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής του θαλάμου βαφής παρέχει διάφορους τρόπους εναλλαγής αέρα. Αυτός είναι ο πιο βέλτιστος τύπος εξαερισμού για μεγάλους όγκους εργασίας.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής

Αυτό το σύστημα αερισμού απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος "νεκρών ζωνών" - χώρων όπου δεν υπάρχει αρκετή κυκλοφορία αέρα. Η αποδοχή της εμφάνισής τους δεν είναι καθόλου αδύνατη. Ο υπολογισμός είναι επίσης απαραίτητος για να εξασφαλιστεί ότι, υπό διαφορετικούς τρόπους ανταλλαγής αέρα, ο εξοπλισμός βαφής λειτουργεί σωστά.

Τρεις τρόποι λειτουργίας:

 • Η κυκλοφορία του αέρα για τον καθαρισμό και την προετοιμασία για εργασία.
 • Διατηρήστε τη θερμοκρασία δωματίου στο ίδιο επίπεδο.
 • Ξήρανση του τελικού προϊόντος.


Σημαντικό! Η αναλογία του ανεμιστήρα τροφοδοσίας και του απορροφητήρα πρέπει να είναι 3: 1.

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής για το θάλαμο βαφής συνιστάται για τοποθέτηση σε κουτιά με μεγάλη ροή παραγγελιών.

Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα αερισμού σε ένα θάλαμο ψεκασμού με τα χέρια σας

Το κουτί ζωγραφικής μπορεί να αγοραστεί σε τελική μορφή, αλλά δεν είναι φτηνό. Περισσότερη δημοσιονομική επιλογή - να εξοπλίσει μια τέτοια κάμερα στο γκαράζ με τα δικά της χέρια.

Οι τοίχοι του χώρου εργασίας για ζωγραφική θα πρέπει να είναι πυρίμαχοι για να αποφεύγεται η πυρκαγιά. Στην αρχή της εργασίας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί επαρκής φωτισμός. Είναι επιθυμητό οι πηγές φωτός να βρίσκονται γύρω από την περίμετρο του χώρου - έτσι θα είναι ευκολότερο να εργαστεί ο ζωγράφος. Η επιφάνεια των λαμπτήρων πρέπει επίσης να προστατεύεται από πυκνό υλικό που αντέχει τις επιπτώσεις των τοξικών ουσιών (χρώματα, διαλύτες) και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο εξοπλισμός δαπέδου παίζει τεράστιο ρόλο. Είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν τάφροι, οι οποίες θα αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής και θα τους καλύπτουν με ειδικά πλέγματα. Ως μεταλλική επικάλυψη κατάλληλου ενισχυτικού πλέγματος, το οποίο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

Το επόμενο στάδιο είναι η εγκατάσταση του εξαερισμού. Το κύριο πράγμα είναι να υπολογίσετε σωστά την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα. Για τους φίλους του θαλάμου ζωγραφικής, απαιτούνται υψηλές απαιτήσεις - πρέπει να ελέγχονται συνεχώς για τη λειτουργικότητα και τη σωστή λειτουργία.

Οι ανεμιστήρες που θα εκκενώσουν τον μολυσμένο αέρα τοποθετούνται κάτω, σε ειδικές τάφρους κάτω από την σχάρα. Η παροχή αέρα πρέπει να μεταφέρεται από πάνω. Επίσης, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπλέον την προστασία του αεραγωγού από μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Εάν υπάρχει μια τέτοια ευκαιρία, αξίζει να αγοράσετε υπέρυθρες λυχνίες για την ξήρανση του τελικού έργου. Τέτοιοι λαμπτήρες συντομεύουν τον χρόνο στεγνώματος αρκετές φορές και όλα τα λεπτά σωματίδια και η ομίχλη ψεκασμού αφαιρούνται με εξαερισμό.

Ο αερισμός στο εργαστήριο βαφών θα πρέπει να είναι ασφαλής για τον χειριστή.

Υπολογισμός

Ο σωστός υπολογισμός είναι απαραίτητος για την επιλογή των βέλτιστων παραμέτρων του συστήματος εξαερισμού. Εάν η παροχή αέρα είναι πολύ έντονη, οι τεχνολογικές διεργασίες θα διαταραχθούν, με ανεπαρκή αερισμό, οι χειριστές της ελονοσίας θα διατρέξουν κίνδυνο.

Για να γίνει ο υπολογισμός της απόδοσης αερισμού θαλάμου ζωγραφική, είναι απαραίτητη η χρήση του τύπου Ρ = V × T × 0,36, όπου Τ - διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του παρεχόμενου αέρα και το οποίο απαιτείται στο θάλαμο ψεκασμού, V - ο όγκος του αέρα μέσα και 0,36 - ο συντελεστής πολλαπλότητα.

Γνωρίζοντας αυτή την παράμετρο, είναι εύκολο να ρυθμίσετε την απαιτούμενη λειτουργία εναλλαγής αέρα. Ο υπολογισμός της βέλτιστης εναλλαγής αέρα πραγματοποιείται ως εξής: ο όγκος του χώρου εργασίας πολλαπλασιάζεται με τον μέσο δείκτη της πολλαπλότητας κίνησης του αέρα.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα του υπολογισμού, είναι δυνατόν να καταλάβουμε ποιος τύπος αερισμού είναι κατάλληλος σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Με την τήρηση όλων των κανόνων εγκατάστασης, ο θάλαμος βαφής θα είναι όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός και ασφαλής.

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Σε αυτή την ενότητα δημοσιεύουμε απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την τεχνολογία της επίστρωσης με σκόνη και σχετικά με τον εξοπλισμό για βαφή σε σκόνη.

Ερωτήσεις σχετικά με την επικάλυψη με σκόνη:

Πώς συμβαίνει η αλλαγή χρώματος;

Κατά την αλλαγή του χρώματος, πρέπει να καθαριστεί με εμφύσηση ψεκαστήρα/ /εγκατάσταση, το θάλαμο ψεκασμού και την αλλαγή φίλτρων (σε κάθε χρώμα θα πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο φίλτρων).

Είναι δυνατόν να αγοράσετε πρώτα μια ηλεκτρική κουζίνα και στη συνέχεια να την μεταφέρετε σε αέριο;

Αυτή η επιλογή είναι δυνατή. Θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το θερμικό μπλοκ και να ολοκληρώσετε τον κλίβανο με καυστήρα.

Ποια μηχανή είναι καλύτερη για ψεκασμό: οι τοίχοι και η οροφή του θαλάμου, που είναι κατασκευασμένοι από διαφανές πολυανθρακικό ή μέταλλο;

Το πολυανθρακικό είναι πλαστικό και το πλαστικό είναι στατικό, οπότε το χρώμα θα εγκατασταθεί στους τοίχους του θαλάμου. Το μεταλλικό πλαίσιο του θαλάμου ψεκασμού καλύπτεται με γυαλιστερό χρώμα βαφής, το οποίο είναι μονωτικό και εμποδίζει τη ρύθμιση του μελανιού. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο πάχος του τοίχου της κάμερας από πολυανθρακικό, tk. σε αυτό εξαρτάται η ισχύς της κάμερας, και, κατά συνέπεια, η διάρκεια ζωής της. Επειδή εργάζεστε με μέταλλο, η δύναμη των υλικών που χρησιμοποιούνται στον εξοπλισμό έχει μεγάλη σημασία.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Cyclone και του Scrubber;

Και οι δύο μονάδες έχουν σχεδιαστεί για την απόρριψη αέρα σε βιομηχανικούς χώρους. Ο κυκλώνας χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο καθαρισμού; και σε αυτό ρυθμίζει ένα μεγάλο κλάσμα της σκόνης. Ο απορροφητήρας χρησιμοποιείται ως τελικό στάδιο καθαρισμού. Σε αυτή την περίπτωση, τα σωματίδια σκόνης απομακρύνονται από τη ροή του αέρα και ο καθαρισμένος αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο.

Είναι δυνατή η προετοιμασία ενός προφίλ αλουμινίου με μια γεννήτρια ατμού;

Ατμογεννήτρια Καθαρίζει καλά από τους λιπαρούς λιπαρούς λεκέδες, μπορεί να απομακρύνει και να σκουριάσει, αλλά σε λαμαρίνα. Στην επιφάνεια του προϊόντος από αλουμίνιο εμφανίζεται φιλμ οξειδίου, το οποίο την προστατεύει από την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και την προστασία από τη διάβρωση. Η παρουσία ενός φιλμ οξειδίου περιπλέκει τη διαδικασία βαφής και εμποδίζει σημαντικά την πρόσφυση της επιφάνειας, επομένως η βαφή σε σκόνη χάνει γρήγορα τις προστατευτικές και διακοσμητικές της ιδιότητες. Είναι επιθυμητό να επεξεργαστεί ένα προφίλ αλουμινίου με μια μη χρωματική σύνθεση, μόνο κατάλληλος εξοπλισμός θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις. Ως εκ τούτου, μπορούμε να προσφέρουμε μια επιλογή χαμηλού κόστους: διαμόρφωση επιφάνειας, καθαρισμός αέρα, απολίπανση.

Θέλουμε να παραγγείλετε έναν φούρνο πολυμερισμού μήκους 5 μ. Υπάρχει ένας διάδρομος μπροστά από το εργαστήριο, οπότε θα πρέπει να περάσετε από 2 ανοίγματα. Πώς να είναι;

Στην περίπτωσή σας, μπορούμε να προσφέρουμε να κατασκευάσουμε μια πτυσσόμενη κάμινο, δηλ. και τα τοιχώματα και ο πυθμένας θα αποτελούνται από ξεχωριστά τμήματα που θα στερεώνονται στις αρθρωτές συνδέσεις.

Η βαφή σε σκόνη απαιτεί έναν ζωγράφο υψηλής ποιότητας;

Σε αντίθεση με τα υγρά χρώματα, πότε επίστρωση σκόνης δεν απαιτείται να "γεμίσει το χέρι σας" για να αποκτήσει υψηλής ποιότητας ομοιόμορφη επίστρωση χωρίς ραβδώσεις και άλλα ελαττώματα. Το βασικό κριτήριο επιλογής είναι η κατάσταση της υγείας του μελλοντικού εργαζομένου, καθώς η πιο δύσκολη εργασία είναι η προετοιμασία του προϊόντος για βαφή και φόρτωση και εκφόρτωση.

Πώς συνδέονται τα ράφια του συστήματος μεταφοράς με το πάτωμα; Στο επίπεδο του καταστήματος υπό γωνία, αν πρέπει να ισοπεδωθεί;

Οι σχάρες στερεώνονται με άγκυρες. Το γεγονός ότι το δάπεδο σε μια γωνία - δεν είναι κρίσιμη. Αυτό είναι επένδυση. Το κυριότερο είναι ότι το δάπεδο πρέπει να είναι απαλλαγμένο από προσκρούσεις, εξογκώματα και άλλες ανωμαλίες.

Είναι δυνατή η χρήση μιας γεννήτριας ατμού για τον καθαρισμό των λεκέδων λίπους από βραχίονες μεγέθους 360x120x25 mm;

Η ατμογεννήτρια λειτουργεί καλύτερα σε λαμαρίνα, μπορούμε να προσφέρουμε βυρσοδέψια για αγκύλες. Πρέπει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία της επιφάνειας απαιτεί σχεδόν ταυτόσημες επενδύσεις σε σύγκριση με τον χρωματισμό, επειδή Είναι επίσης απαραίτητο να αγοράσετε ένα φούρνο για ξήρανση των προϊόντων.

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα θάλαμο επιμετάλλωσης με δύο καταιωνιστήρες (δύο όπλα και μία εγκατάσταση "TESLA 111");

Χρησιμοποιήστε 1 εγκατάσταση του "TESLA 111" με δύο όπλα, αλλά σε τιμή αυτό θα ισοδυναμεί με την αγορά 2 μονάδων. Συνιστούμε να παραμείνετε στην επιλογή 2 της εγκατάστασης για 1 όπλο, επειδή Σε περίπτωση θραύσης ενός από αυτά, η εργασία χρωματισμού δεν θα σταματήσει.

Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα θάλαμο ψεκασμού στο εργαστήριο με αμμοβολή;

Μπορείτε, αλλά η αμμοβολή πρέπει να είναι κλειστή.

Είναι δυνατόν να αγοράσετε από εσάς έναν καθαριστή ξεχωριστά; Και πόσο κοστίζει;

Η εγκατάσταση "καθαρισμού" καθαρού καθαρισμού αέρα, παρέχεται συνήθως με "Cyclone". Η ξεχωριστή παράδοση είναι δυνατή. Ρωτήστε τους διαχειριστές μας σχετικά με την τιμή τηλεφωνικά.

Με ποια μορφή θα έρθει ο εξοπλισμός μετά την κατασκευή;

Για ευκολία φόρτωσης μεταφοράς και θάλαμο διασκορπισμού θα είναι κατασκευασμένα από ξεχωριστά μέρη (απαιτείται πρόσθετη συναρμολόγηση στη θέση τους). Ο θάλαμος πολυμερισμού θα συναρμολογηθεί εάν οι διαστάσεις του επιτρέπουν τη μεταφορά και εκφόρτωση της μηχανής στο κατάστημα.

Είναι δυνατόν να λυγίσετε το μέταλλο αν είναι βαμμένο πρώτα με βαφή εποξειδικού πολυεστέρα;

Με προϊόντα ζωγραφισμένα βαφή σε σκόνη, Μπορείτε να εκτελέσετε εργασίες συναρμολόγησης, κάμψης και χύτευσης χωρίς να επηρεάσετε την επικάλυψη.

Είναι δυνατή η ρύθμιση της θερμοκρασίας στο θάλαμο πολυμερισμού σε 50-60 μοίρες για την ξήρανση των προϊόντων;

Ναι. Η θερμοκρασία στο θάλαμο πολυμερισμού ρυθμίζεται στις ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου.

Είναι δυνατή η προετοιμασία της επιφάνειας για το χρωματισμό της σκόνης με αμμοβολή;

Ναι, είναι. Όταν γίνεται αμμοβολή, η προσκόλληση της επικάλυψης αυξάνεται, η σκουριά και η κλίμακα απομακρύνονται σε ένα καθαρό μέταλλο.

Θα ήθελα να μάθω τα τεχνικά χαρακτηριστικά της γραμμής δακτυλιοειδούς γραμμής, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να υπολογιστούν ορισμένοι οικονομικοί δείκτες (παραγωγικότητα γραμμής).

Για να υπολογίσουμε τις επιδόσεις της γραμμής, πρέπει να γνωρίζουμε τα μεγέθη τύπου των προϊόντων για βαφή (για προϊόντα, διαστάσεις).

Κάνετε τον εξοπλισμό Cyclone με απορροφητήρα από ανοξείδωτο χάλυβα (ας πούμε, σε αυτή την περίπτωση η σκόνη στον εξοπλισμό αποκαθίσταται λιγότερο);

Ο ανοξείδωτος χάλυβας έχει αντιστατικές ιδιότητες και θα εγκατασταθεί πραγματικά για λιγότερη σκόνη. Αλλά το μέταλλο που χρησιμοποιείται στον εξοπλισμό μας έχει μια επίστρωση πολυμερούς σε σκόνη, η οποία επίσης μειώνει την ποσότητα της σκόνης που καθιζάνει. Η σκόνη είναι αντιστατική. Επομένως, δεν έχει νόημα να κατασκευάζουμε εξοπλισμό από ανοξείδωτο χάλυβα, επιδιώκοντας αυτόν τον στόχο. Επιπλέον, αυτό οδηγεί σε αύξηση της τιμής 2,5 φορές. Μπορεί να γίνει κυκλώνας με απορροφητήρα από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ποια είναι η κάλυψη (κατανάλωση) βαφής σε σκόνη, ποιοι τύποι είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν;

Τα χρώματα χωρίζονται σε εποξικό πολυεστέρα (ατμοσφαιρικό) ή εποξικό (εσωτερικό). Η κατανάλωση βαφής εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα (γυαλιστερό, shagreen, αντίκες) - 150-250 g / m2. Οι τιμές από 150 rbl.

Πώς είναι η ανάκτηση της σκόνης;

Η ανάκτηση της σκόνης πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια ειδική μονάδα ανάκτησης, σε συνδυασμό με οποιοδήποτε τύπο θάλαμο ψεκασμού. Branch (διαχωρισμού) των σωματιδίων βαφής από τον αέρα, τα οποία είναι υπό μορφήν αεροζόλης, μεταφέρονται φίλτρα φυσίγγιο ή κυκλώνες, τα οποία είναι τοποθετημένα στο περίβλημα recuperator. τη λειτουργία της μονάδας, η οποία διεξάγει τη διαδικασία ανάκτησης είναι ως ακολούθως: συλλέγει χρώμα, δεν καταβυθίστηκε με το προϊόν και κοσκινίζει αυτό, επιτρέποντάς σας να επαναχρησιμοποίηση διαδικασία βαφής σε σκόνη.

Είμαστε μια επιχείρηση επισκευής αυτοκινήτων και δεν σχεδιάζουμε να ζωγραφίζουμε περισσότερους από 4 αυτόνομους δίσκους (12 από τους οποίους είναι πάρα πολλοί). Είναι δυνατόν να μειωθεί ο όγκος του θαλάμου πολυμερισμού (προτάθηκε ένας κλίβανος με διαστάσεις 1,3 x 1,3 x 1,3 m);

Η ένταση της κάμερας μπορεί να μειωθεί, αλλά η τιμή αυτού δεν θα αλλάξει. Μπορούμε να προσφέρουμε ένα φούρνο με εσωτερικές διαστάσεις 1 x 1x 1 m.

Τι είναι ένας ανακτητής για βαφή σε σκόνη;

Ο ανακτητής συλλαμβάνει μια σκόνη που δεν εναποτίθεται στο προϊόν που πρόκειται να βαφτεί, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του ξανά. Το σύστημα ανάκτησης είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο εμποδίζει τη δημιουργία μιας εκρηκτικής συγκέντρωσης βαφής σε σκόνη.

Τι πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ζωγραφικής, υπό την προϋπόθεση ότι τα χρώματα αλλάζουν συχνά;

Πρέπει να καθαρίζετε τον εξοπλισμό. Επειδή, ως αποτέλεσμα της κακής ποιότητας καθαρισμού, μπορεί να υπάρχουν εγκλείσματα βαφής σε σκόνη, η οποία χρησιμοποιήθηκε πριν. Για κάθε χρησιμοποιούμενο χρώμα απαιτείται ανταλλακτικό φίλτρο για τον θάλαμο ψεκασμού.

Ποιο είναι το πρότυπο της κατανάλωσης βαφής σε σκόνη ανά 1 m 2 του προϊόντος;

Ο συντελεστής κατανάλωσης για τα περισσότερα χρώματα είναι 1 m 2:

Shagren - 70 - 200 gr / m 2.

Αντίκες - 70 - 200 g / m 2.

Γυαλιστερό - 60 - 100 gr / m 2.

Οι ρυθμοί κατανάλωσης μελάνης επηρεάζονται από την ικανότητα ανάκτησης της βαφής, την πυκνότητα, το σχήμα σωματιδίων και την κατανομή μεγέθους σωματιδίων.

Πώς να προστατεύσετε από τις θέσεις βαφής σκόνης που δεν μπορούν να βαφτούν;

Protect ορισμένα τμήματα των προϊόντων, συγκάλυψης: με σπείρωμα τμήματα μπορεί να είναι τυλιγμένο με το συνηθισμένο χαρτοταινία, οι οπές καλύπτονται με βύσματα από ελαστικό σιλικόνης ανθεκτικό στη θερμότητα (είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και βαφή σε αυτούς δεν κατέχει).

Ποιες είναι οι εξουσίες ενός θαλάμου επιμετάλλωσης συνεχούς τύπου με δύο σταθμούς με σύστημα καθαρισμού αέρα κασέτας και ένα ανώτερο σύστημα μεταφοράς για μια γραμμική περιοχή επικάλυψης σκόνης;

Η ισχύς του θαλάμου διπλού ψεκασμού είναι 5 kW.

Κατασκευάζετε εξοπλισμό για τη βαφή εξαρτημάτων στη ρευστοποιημένη κλίνη;

Όχι, η εταιρεία μας ειδικεύεται στην ανάπτυξη, κατασκευή και υλοποίηση εξοπλισμού για την επίστρωση πολυμερών σε σκόνη με ηλεκτροστατικό ψεκασμό.

Πώς είναι καλύτερη η εγκατάσταση καθαρισμού αέρα Cyclone από τα φίλτρα κασέτας στο θάλαμο εξάτμισης;

Και οι δύο παραλλαγές χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση του αέρα στις εγκαταστάσεις εφαρμογής επιχρίσματα σε σκόνη. Όλοι τους έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

 • Κυκλώνα: "+" - αποτελεσματικότητα (η συλλεγμένη σκόνη δεν διασκορπίζεται σε κανένα σημείο γύρω από το κατάστημα, συλλέγεται σε ειδικό δοχείο). "-" - υψηλό κόστος, πολυπλοκότητα καθαρισμού κατά την αλλαγή χρώματος.
 • Φίλτρα κασέτας: "+" φθηνή, απλή και γρήγορη αλλαγή των φίλτρων κατά την αλλαγή των χρωμάτων, αν τα χρώματα είναι μέχρι 3 (κάθε χρώμα πρέπει να έχει το δικό του σύνολο φίλτρων). "-" καθαρισμός της σταθερής σκόνης από το δάπεδο του θαλάμου ψεκασμού.

Ποιες είναι οι συνέπειες της ανεπαρκούς προετοιμασίας της επιφάνειας;

Οι συνέπειες μπορεί να είναι διαφορετικές:

 • ανεπαρκής πιάσιμο με την επιφάνεια (το χρώμα αφήνει την επιφάνεια με κομμάτια, ειδικά σε γαλβανισμό)?
 • σε χώρους όπου έχει βγει το χρώμα, είναι δυνατή η ταχεία ανάπτυξη της σκουριάς (διάβρωση).
 • το σχηματισμό κρατήρων (στην επιφάνεια του μετάλλου παρέμεινε λάδι, σκουπίδια ή χημικά).
 • ο σχηματισμός κηλίδων (στην επιφάνεια υπήρχε μια χημική ουσία).

Γιατί να καθαρίσετε την επιφάνεια;

Βάφεται άρθρο πρέπει να καθαριστεί για να αφαιρεθούν ακαθαρσίες από την επιφάνεια του μετάλλου (λάδι, σκουριά, σκόνη, και μεταλλικά σωματίδια) και να αυξηθεί η πρόσφυση των βαφών, το οποίο με τη σειρά του επιβραδύνει (αποτρέπει) η εξάπλωση της σκουριάς.

Είναι δυνατόν να πάρει ή να παράγει εξοπλισμό για επικάλυψη σκόνης (φούρνο πολυμερισμού, θάλαμος επιχρίσματος πούδρας και ούτω καθεξής.) Για τα άρθρα με διαστάσεις 2000h2000h2500 mm έτσι ώστε ο χρόνος του κύκλου της γραμμής δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά;

Μπορούμε να κατασκευάσουμε έναν θάλαμο πολυμερισμού σε τέτοιες διαστάσεις. Ο χρόνος που αφιερώνεται σε έναν κύκλο εξαρτάται από: τον τύπο της προετοιμασίας των μερών για τη βαφή, τον χρόνο πολυμερισμού της βαφής σε σκόνη, τον βαθμό τεχνολογικής απόδοσης της διαδικασίας βαφής. Κατά μέσο όρο, 1 κύκλος χρώσης λαμβάνει χώρα σε 1 ώρα.

Είναι δυνατή η αγορά εξοπλισμού για την επίχριση σε σκόνη με μίσθωση και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Η εταιρεία μας δεν ασχολείται με τη μίσθωση. Εργαζόμαστε σύμφωνα με αυτό το σύστημα: 70% προπληρωμή, 30% μπορείτε να πληρώσετε εντός τριών εργάσιμων ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης πελάτη σχετικά με τη διαθεσιμότητα εξοπλισμού για αποστολή.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη μέθοδο βαφής πούδρας για επισκευασμένα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που έχουν στόκους στις επιφάνειές τους ή είναι αυτή η μέθοδος μόνο για τη βαφή νέων εξαρτημάτων;

Μπορείτε. Ωστόσο, συνιστούμε τη χρήση ειδικού στόκου, καθώς για την επίστρωση με σκόνη απαιτείται μια αγώγιμη επιφάνεια.

Μπορώ να τοποθετήσω 2 τοποθεσίες για ζωγραφική με χρώματα σε υγρή και σκόνη σε ένα κατάστημα;

Κατά τον έλεγχο την πυροσβεστική υπηρεσία ή με την ευκαιρία θα περιβαλλοντολόγων διαμαρτύρονται λόγω της υγρής βαφής διαλύτες περιλαμβάνουν, αλλά κατά την διάρκεια εναπόθεσης η συγκέντρωση του πολυμερούς πούδρας στον ψεκαστήρα μπορεί να φτάσει 45-50 g / m 3, η οποία καθιστά την παραγωγή της εκρηκτικής ύλης όταν συμβαίνει ο σπινθήρας. Ως εκ τούτου, οι περιοχές εφαρμογής των υγρών και των βαφών σκόνης θα πρέπει να διαχωρίζονται μεταξύ τους.

Είναι δυνατή η εγκατάσταση γεννήτριας ατμού για την προετοιμασία της επιφάνειας στον ίδιο χώρο με τη γραμμή επικάλυψης σκόνης;

Μπορείτε. Ο ατμός είναι κορεσμένος και δεν θα επηρεάσει την υγρασία.

Ποια είναι η ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος που επιτρέπεται για την επικάλυψη σε σκόνη;

Η ελάχιστη θερμοκρασία στο δωμάτιο για βαφή σε σκόνη πρέπει να είναι +5 0 С. Συνιστούμε τη διαδικασία εφαρμογής της σύνθεσης πολυμερούς σε σκόνη σε κλειστό χώρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 15-20 ° C και σχετική υγρασία όχι μεγαλύτερη από 80%.

Ποιος αερισμός πρέπει να εξοπλιστεί για τη βαφή σε σκόνη;

Η προϋπόθεση για τη βαφή σε σκόνη θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με μηχανικό σύστημα εξαερισμού και εξαερισμού. Ο εξαερισμός πρέπει να είναι τοπικός. Η μέση ταχύτητα αναρρόφησης αέρα στα ανοίγματα των θαλάμων βαφής είναι 0,4-0,5 m / s. Εκτός από το τοπικό εξαερισμό είναι αναγκαίο να προβλεφθεί μια αναρρόφηση ανταλλαγή όγκου αέρα σε μία μόνο ώρα από την άνω επίπεδη ζώνη (απευθείας από κάτω από τη στέγη) είναι κατά προτίμηση πάνω από τις πηγές θερμότητας (θάλαμοι ξήρανσης). Ο συνολικός όγκος του αέρα τροφοδοσίας καθορίζεται από τις συνθήκες για την απόδοση του εξοπλισμού και τον όγκο του χώρου.

Πόσο συχνά είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα φίλτρα που είναι εγκατεστημένα στο θάλαμο εξάτμισης;

Η αντικατάσταση των φίλτρων στο θάλαμο διασκορπισμού κοστίζει περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες - ένα χρόνο. Πρέπει να σημειωθεί ότι η συχνότητα αλλαγής φίλτρου εξαρτάται από το φόρτο εργασίας της γραμμής επικάλυψης σκόνης.

Πώς λειτουργεί η προετοιμασία του αέρα;


Ο εξοπλισμός μας είναι εξοπλισμένος με εξοπλισμό προετοιμασίας πεπιεσμένου αέρα (φίλτρο, διαχωριστικό υγραερίου). Η μονάδα προετοιμασίας αέρα είναι σχεδιασμένη για τον καθαρισμό του πεπιεσμένου αέρα από την υγρασία και τα στερεά σωματίδια, απομακρύνοντας το συμπύκνωμα και διατηρώντας αυτόματα την πίεση σε ένα δεδομένο επίπεδο στους πνευματικούς δίσκους και στα συστήματα βιομηχανικού εξοπλισμού. Αυτό το σύστημα καθαρισμού του αέρα είναι αρκετό για την κανονική λειτουργία του εξοπλισμού βαφής σε σκόνη.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία τοποθέτησης εξοπλισμού βαφής σε σκόνη;


Στη διαδικασία εγκατάστασης εξοπλισμού για την επίστρωση με σκόνη είναι το σύνολο του συγκροτήματος για τη συναρμολόγηση, την εγκατάσταση, την επαλήθευση και την εκκίνηση του αγορασθέντος εξοπλισμού, το οποίο παράγεται εξ ολοκλήρου από τον προμηθευτή, δηλ. ειδικούς της Αντάντας.

Ποια είναι η θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού βαφής σε σκόνη;


Η θέση σε λειτουργία είναι ένα σύνολο έργων για τη δοκιμή και την εκτόξευση εξοπλισμού βαφής σε σκόνη. Η θέση σε λειτουργία πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου και εξ ολοκλήρου από τον προμηθευτή εξοπλισμού. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη θέση σε λειτουργία οι υπάλληλοι της εταιρείας του Πελάτη είναι παρόντες μόνο ως παρατηρητές τρίτων, ενώ ο ειδικός της εταιρίας Antanta συνδέει ανεξάρτητα, ελέγχει, ξεκινά και ελέγχει όλο τον εξοπλισμό που θα τεθεί σε λειτουργία. Επιπλέον, σύμφωνα με τη σύμβαση παράδοσης για την εκκίνηση του εξοπλισμού, ο Πελάτης αναλαμβάνει να προετοιμάσει όλες τις απαραίτητες επικοινωνίες.

Ποια είναι η κύρια εγκατάσταση του εξοπλισμού βαφής σε σκόνη;

Η επίβλεψη περιλαμβάνει τη διαχείριση της συναρμολόγησης εξοπλισμού στην τοποθεσία και την εκπαίδευση των υπαλλήλων του Πελάτη. Ταυτόχρονα, ο Πελάτης παρέχει έναν συμφωνημένο αριθμό εργαζομένων.

Ποια τάση θα πρέπει να υπάρχει στο δίκτυο για τη λειτουργία του εξοπλισμού βαφής σε σκόνη;

Η τάση στο δίκτυο για τον κλίβανο πολυμερισμού και τον θάλαμο εξάτμισης (εφόσον χρησιμοποιείται βιομηχανικός κινητήρας) πρέπει να είναι 380 V.

Ποια είναι η χωρητικότητα του ελκυστήρα του ανώτερου συστήματος μεταφοράς;

Το επιτρεπόμενο φορτίο ανά φορέα (οδηγός) του άνω συστήματος μεταφοράς είναι μέχρι 100 kg, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να αυξηθεί.

Ποια είναι τα μεγέθους σωματιδίων βαφή σε σκόνη;


Το μέγεθος σωματιδίων της τελικής βαφής σε σκόνη είναι από 10 έως 100 μm.


Ποιες βαφές σκόνης είναι κατάλληλες για τη λειτουργία βαμμένων προϊόντων στο δρόμο;


Από τους τρεις τύπους χρωμάτων σκόνης που χρησιμοποιούνται σήμερα, μόνο το POLYESTERAL μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους μετά τον πολυμερισμό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων τύπων βαφών σε σκόνη;


Εποξειδικές πολυαιθέρα και εποξειδική σκόνη επικαλύψεις είναι επιδεκτικές σε βλάψουν συστατικό utrafioletovym του ηλιακού φάσματος - λάμψη χάνεται γρήγορα, υπάρχει μια αλλαγή του χρώματος, η επιφάνεια καθίσταται λευκωπό. Ταυτόχρονα, είναι πολύ ανθεκτικά στην τριβή.
Οι βαφές πολυεστέρα σε σκόνη δεν είναι ευαίσθητες σε υπεριώδη ακτινοβολία και αλκαλικό μέσο, ​​αλλά η αντίσταση στην τριβή που υποφέρουν.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια επικάλυψη σε σκόνη χωρίς να το ψήσω σε φούρνο πολυμερισμού και να την αναμείξω με διαλύτη;


Ο θάλαμος πολυμερισμού είναι απαραίτητος για την επίτευξη μιας υψηλής ποιότητας, μακράς διαρκείας επίστρωσης. Σε θερμοκρασία 180-200 ° C για 10-15 λεπτά, το ψήσιμο χρώμα λαμβάνει χώρα, δηλαδή το σχηματισμό ισχυρών χημικοί δεσμοί μεταξύ των μορίων του να γεμίζει τους πόρους του μετάλλου - λαμβάνει χώρα μία ουσιαστικά μεταλλική-σχηματισμό.
Σε καμία περίπτωση δεν είναι ο διαλύτης ικανός να αντικαταστήσει τη διαδικασία πολυμερισμού.

Πόσο καιρό χρειάζεται ο θάλαμος εφαρμογής στην περιοχή επίστρωσης σκόνης;

 1. Προστασία του προσωπικού από την έκθεση σε βαφή ψεκασμού
 2. Επιτρέπει τη διεξαγωγή της διαδικασίας ψεκασμού χρωμάτων στο προϊόν σε σχετικά μικρό όγκο, το οποίο μπορεί εύκολα να καθαριστεί κατά την αλλαγή των χρωμάτων.
 3. Ο ανακτητής του θαλάμου εφαρμογής συλλέγει το χρώμα που δεν έχει πέσει πάνω στο προϊόν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά.

Ποια μέθοδος εφαρμογής βαφής σε σκόνη είναι καλύτερη - ηλεκτροστατική ή τριβοστατική;


Και οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούνται ευρέως. Η μέθοδος της ηλεκτροστατικού ψεκασμού σκόνης είναι ότι το μελάνι αναχωρεί από το πέρασμα ψεκασμού από το ηλεκτρόδιο αποφόρτισης, οι οποίες δημιουργούν υψηλή τάση που παράγει το εκκένωση κορώνας.
Πλεονεκτήματα: υψηλή παραγωγικότητα, ανεξαρτησία από τον τύπο του υλικού βαφής, ανυπαρξία στην υγρασία του αέρα, ανθεκτικότητα του εξοπλισμού. Η μέθοδος τριβοστατικής φόρτισης βασίζεται στην τριβή των σωματιδίων βαφής στη ροή του αέρα γύρω από τα εσωτερικά τοιχώματα του ψεκαστήρα, καλυμμένα με ειδικό υλικό (συνήθως Teflon).

Πλεονεκτήματα: δυνατότητα εφαρμογής πιο ομοιόμορφης επίστρωσης σε σύνθετα τμήματα σχήματος, χαμηλή τάση επικάλυψης για σχηματισμό κρατήρα.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ηλεκτρική σκούπα στην περιοχή επίστρωσης σκόνης;


Μια ηλεκτρική σκούπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είναι πολύ βολικό για τον καθαρισμό και για τον καθαρισμό του θαλάμου ψεκασμού με μια αλλαγή χρώματος, αλλά καθαρότερα τα συνήθη οικιακά σκούπα βγαίνει σχεδόν αμέσως ξεχώρισαν για μπογιά που πέφτουν στο συλλέκτη του κινητήρα, όπου τήκεται και δημιουργεί ένα ηλεκτρικά μονωτικό στρώμα. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ειδικές βιομηχανικές ηλεκτρικές ή πνευματικές ηλεκτρικές σκούπες.

Είναι δυνατή η κατασκευή κινητού εξοπλισμού για βαφή σε σκόνη;

Εάν εννοείτε την κίνηση του εξοπλισμού στο εργαστήριο, είναι δυνατόν. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του εξοπλισμού. Εάν απαιτείται η κατασκευή μη τυποποιημένου εξοπλισμού για βαφή σε σκόνη, προτείνουμε να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο στην ιστοσελίδα μας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ανοδίωση και επικάλυψη σκόνης;

Η επικάλυψη ανοδικού οξειδίου των προϊόντων είναι η παραγωγή μιας συνεχούς κρυσταλλικής επικάλυψης χωρίς ελαττώματα σε ένα προϊόν αλουμινίου με διάφορες ηλεκτροχημικές μεθόδους.

Αυτή τη στιγμή, αυτή είναι ίσως η καλύτερη επίστρωση μετατροπής (5 μm) για την επακόλουθη βαφή του προϊόντος. Εάν η επικάλυψη είναι περίπου 20 μικρά, τότε είναι μια έτοιμη αυτο-επικαλυμμένη επικάλυψη και προστατεύει το προϊόν αλουμινίου για πολλά χρόνια (περισσότερο από 10 χρόνια).


Η επίστρωση μετατροπής χρωμίου του προϊόντος ως σύνολο δεν είναι κατώτερη από την επικάλυψη ανοδικού οξειδίου, επομένως είναι πρακτικά ισοδύναμες. Θα ήθελα να σημειώσω ότι το μειονέκτημα της επικάλυψης ανοδικού οξειδίου είναι η έλλειψη επαρκώς ευρείας περιοχής χρωμάτων και η μη αναπαραγωγιμότητα του χρώματος της επικάλυψης. Η επίστρωση με σκόνη σάς επιτρέπει να επιλέξετε διάφορες λύσεις χρώματος και υφής, καθώς και την δυνατότητα επαναλήψεων χρωμάτων. Ο εξοπλισμός για την επίστρωση με σκόνη είναι φθηνότερος από τον εξοπλισμό ανοδιώσεως.

Υπάρχει κάποια κανονιστική και τεχνική τεκμηρίωση για την επικάλυψη με σκόνη;

Υπάρχει κανονιστική και τεχνική τεκμηρίωση για τις επικαλύψεις σε σκόνη. Αυτό είναι GOST 9.032-74 "Επίστρωση για χρώματα και βερνίκια. Ομάδες, τεχνικές απαιτήσεις και ονομασίες για επιχρίσματα οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένης της επίστρωσης σε σκόνη. Σχόλια 222333-2001 «κράμα εξώθηση αλουμινίου για ημιδιαφανή κατασκευές», η οποία καθορίζει τις απαιτήσεις για επιχρίσματα σε σκόνη, καθώς και μέθοδοι για τον έλεγχο της ποιότητας τους. Επίσης υπάρχει GOST 9.410-88 "Polymer Powder Coatings" που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας σε πλήρη έκδοση.

Μπορείτε να μας ρωτήσετε την ερώτησή σας σχετικά με το χρωματισμό σε σκόνη, χρησιμοποιώντας τη φόρμα για να αφήσετε σχόλια.

 • Eugene (Krasnoyarsk Territory g, Achinsk) 10/20/13 17:07 Απάντηση

Γεια σας.. Θα ανοίξω ένα μικρό κατάστημα για την αποκατάσταση των ζαντών των τροχών. Πείτε μου αν είναι δυνατό να αγοράσετε μια σόμπα και να εγκαταστήσετε ένα λεκέ χωρίς μια φωτογραφική μηχανή βαφής; και έχετε κάποιο εξοπλισμό για τον καθαρισμό και την προετοιμασία δίσκων για ζωγραφική; και πώς κατάλαβα το χρώμα βαφής μπορεί να αγοραστεί από εσάς το ίδιο;

 • Ο διαχειριστής 24.10.13 09:44 Απάντηση Μετάφραση

Καλησπέρα!
Ναι, είναι δυνατόν να αγοράσουμε μια σόμπα και μια μονάδα ζωγραφικής χωρίς θάλαμο ψεκασμού. Δεν ασχολούμαστε με τον εξοπλισμό καθαρισμού δίσκων, αλλά μπορούμε να προτείνουμε τους κατασκευαστές. Η βαφή επίσης δεν πωλείται, μπορεί να αγοραστεί εύκολα σε οποιαδήποτε περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε: 8 (8352) 37-86-80 ή [email protected]

Είναι δυνατόν να φτιάξετε μόνοι σας ένα θάλαμο βαφής σε σκόνη;

 • Administrator 24.10.13 09:52 Απάντηση Μετάφραση

Σε περίπτωση αυτοπαραγωγής του κλιβάνου πολυμερισμού, ενημερώνουμε ότι ορισμένοι από τους πελάτες μας έχουν αυτήν την εμπειρία και είναι πολύ λυπηρό όσον αφορά το χρόνο και τα χρήματα που δαπανώνται. Δεν αμφιβάλλουμε για τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας, αλλά αυτή η εμπειρία έχει δείξει ότι ακόμα και με τα σχέδια για την κατασκευή και τη συναρμολόγηση του εξοπλισμού - το αποτέλεσμα, δυστυχώς, δεν είναι το πιο αναμενόμενο. Έχουμε πολυετή εμπειρία στην κατασκευή αυτού του εξοπλισμού, επομένως είναι καλύτερο να αναθέσουμε σε μας την παραγωγή του κλιβάνου, εξοικονομώντας έτσι χρόνο, χρήμα και αποκτώντας μια ικανή τεχνολογική διαδικασία για την παροχή εγγύησης.

Δεν είναι ξεκάθαρο από το ερώτημά σας αν πρόκειται για θάλαμο επιμετάλλωσης (όπου εφαρμόζεται βαφή) ή φούρνος πολυμερισμού (όπου ψήνεται το χρώμα);

Το μεταλλικό φύλλο ήταν βαμμένο με πολυμερή ματ βαφή. Μετά το χτύπημα σε μια μικρή περιοχή αυτού του φύλλου βιομηχανικού διαλύτη σε αυτό το σημείο, το χρώμα άλλαξε το χρώμα του σε ελαφρύτερο τόνο. Ο σχεδιασμός συλλέγεται και ξαναγεμίζει πλήρως Μπορώ να αφαιρέσω με οποιονδήποτε τρόπο αυτό το λεκέ ή να βαφή εν μέρει χωρίς θερμική επεξεργασία με την ίδια βαφή σε σκόνη;

Κατά τη συναρμολόγηση υπήρξε ελαφρά παραβίαση της ακεραιότητας της επικάλυψης στα βαμμένα και βερνικωμένα μέρη. Πώς και τι μπορώ να ζωγραφίσω χωρίς να θέσω σε κίνδυνο την εμφάνιση του συναρμολογημένου προϊόντος; (εξαιρείται η θέρμανση)

Το χρώμα προέρχεται από το προφίλ αλουμινίου μαζί με την προστατευτική μεμβράνη. Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο δεν καταλαβαίνω στην κακή λειτουργία ή στον κλίβανο πολυμερισμού, έναν φούρνο με δοκούς χωρίς ανεμιστήρες.

Γεια σας, μπορώ να χρησιμοποιήσω ξανά βαφή σε σκόνη. εάν μπορείτε τότε πώς.

Καλησπέρα!
Ο βαθμός στιλπνότητας καθορίζεται από το εμπορικό σήμα του χρώματος. Συνεχώς χρησιμοποιούμε και χρησιμοποιούμε έναν τύπο χρώματος. Κατά τη βαφή του προφίλ αλουμινίου, εμφανίστηκε ένα ελάττωμα, με τη μορφή διαφορετικών βαθμών γυαλάδας. Με τι μπορεί να συνδεθεί;