Επισκευάζουμε τον υγραντήρα τους εαυτούς μας - τις συμβουλές του πλοιάρχου

Ο υπερηχητικός υγραντήρας έχει μια αρκετά απλή αρχή λειτουργίας, αλλά ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο, όπως και κάθε τεχνική, μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν κάποια είδη "προβλημάτων" που μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα, χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια δαπανηρών ειδικών. Και μπορείτε να πάτε πιο απλά με το να μην αγοράσετε ένα ενυδατικό, αλλά να το κάνει από αυτοσχέδια μέσα.

Συσκευή τεχνολογίας κλιματισμού υπερήχων

 • Στέγαση (άνω μέρος). Σε αυτό, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένα υγρόμετρο, μία ένδειξη LED και πολλά άλλα ηλεκτρονικά που φέρουν μόνο βοηθητικές ιδιότητες και δεν συνδέονται με την άμεση λειτουργία του υγραντήρα. Μπορεί επίσης να υπάρχει δεξαμενή νερού.

Τα κύρια συστατικά του υγραντήρα

Όλοι οι ηλεκτρολόγοι υγραντήρα στο κάτω μέρος

Η πλακέτα ισχύος δημιουργεί μια ορισμένη τάση που τροφοδοτείται στη γεννήτρια. Από τη γεννήτρια, οι παλμοί τροφοδοτούνται στον ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία υπερηχητικών δονήσεων του ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τίποτα περίπλοκο, εκτός από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ηλεκτρονικού κυκλώματος, ενισχυτή και γεννήτρια ακτινοβολίας. Αλλά αυτά τα συστατικά χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις:

 • Εισροή νερού στο κύκλωμα ελέγχου τάσης.
 • Μηχανική βλάβη (πτώση) της συσκευής.
 • Προσπάθειες καθαρισμού της συσκευής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις για αυτό.

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να αφήσετε τον υγραντήρα σε κατάσταση λειτουργίας που διαβάζεται στο άρθρο: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας χωρίς να καλέσετε κάποιον ειδικό.

Η τάση πέφτει στο δίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και λύσεις

Εάν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το διάφραγμα του ψυγείου είναι κατεστραμμένο, η γεννήτρια αποτυγχάνει ή ο στρόβιλος της συσκευής δεν λειτουργεί.

 • Εκπομπή. Η απόδοση του ψυγείου μπορεί να προσδιοριστεί από το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα". Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην πλακέτα ισχύος και την ίδια την γεννήτρια.

Παράδειγμα φίλτρου για τον υγραντήρα

Από τον υγραντήρα υπάρχει μια σάπια μυρωδιά

Αρκεί να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη συσκευή και η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως. Για να λειτουργεί η συσκευή "σαν ένα ρολόι" κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε εντελώς το νερό στη συσκευή, κάθε εβδομάδα για να το καθαρίσετε και όχι λιγότερο από μία φορά το μήνα για να το απολυμάνετε.

Αν μια δυσάρεστη οσμή μούχλας εξαπλώνεται από τον υγραντήρα σας, τότε γνωρίζετε ότι η κλιματική σας συσκευή δεν είναι υπερηχητική, αφού ο υπερηχογράφος απολυμαίνει με τη θανάτωση μυκήτων και μούχλας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα καθαριστικά πισίνας.

Επίσης, πρόσφατα έσπασα τον υγραντήρα, χωρίς την οποία δεν μπορώ να υπάρξει κανονικά καθόλου. Το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο εισαγωγής αέρα, ήταν σφυρήλατο. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο, επειδή κοστίζει πολύ φτηνά, το εγκατέστησε σε έναν υγραντήρα. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα τα δούλεψαν ξανά. Ειλικρινά, εγώ μέχρι το τέλος πίστευε ότι το πρόβλημα στην αποτυχία του καλοριφέρ, αλλά αφού διάβασα το άρθρο, βρήκα αμέσως την αιτία της αποτυχίας.

Έχω ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών. Πρόσφατα έσπασε. Αρχικά ήθελα να τον πάρω στην επισκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να καταλάβω τι ήταν λάθος. Ο πομπός εργάστηκε, υπήρχε ένα χαρακτηριστικό "γουργούρισμα", η γεννήτρια αισθάνθηκε, ήταν ζεστή. Έλεγξα επίσης το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Λειτουργούσε επίσης κανονικά. Αλλά το ζευγάρι για κάποιο λόγο δεν ήταν. Μετά ήμουν μπερδεμένος, καθώς ο ανεμιστήρας του υγραντήρα δούλεψε σωστά. Το φίλτρο εισαγωγής αέρα ήταν φραγμένο. Έδωσα ένα νέο φίλτρο. Αντικαταστάθηκε, τώρα όλα λειτουργούν.

Δεν έχω σπάσει ακόμα τον υγραντήρα, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και εγώ. Νομίζω ότι θα το κάνει.

Έχω χρησιμοποιήσει το ενυδατικό μου για περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που το καθαρίζω τακτικά, αλλάζω και το νερό σε αυτό, αλλά για τώρα, ευχαριστώ τον Θεό και κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στο γραφείο το χειμώνα ζεσταίνουμε τους ανεμιστήρες και "στεγνώνουμε" όλο τον αέρα, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τον υγραντήρα αέρα. Εργάζεται για όλη την ημέρα και συνεπώς καταρρέει με την πάροδο του χρόνου. Μετά από δαπανηρές επισκευές, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επιδιορθώσω. Μετά από μακρά αποσυναρμολόγηση και έλεγχο της απόδοσης όλων των λεπτομερειών έγινε σαφές ότι η αποτυχία ήταν στο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Το διέταξα στο Διαδίκτυο και το αντικατέστησα. Έκανα τα πάντα μόνος μου, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος. Την επόμενη φορά θα το έδωσα καλύτερα στο εργαστήριο, θα είναι ακριβότερο αλλά πολύ γρηγορότερο. Αν και, αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείτε να pokolupat και τον εαυτό σας.

Στον υγραντήρα μου η εξάτμιση αρχικά εξασθενούσε, δεν μου έδινε σημασία, μετά από μερικές ημέρες ο ατμός έπαψε να πηγαίνει καθόλου. Genirator σκέψης, των ελέγχων, που έχουν γράψει για τη θέρμανση καλοριφέρ, δόξα τω Θεώ ήταν εκεί.. Το αποτέλεσμα έχει καθοριστεί ότι είναι ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, η μονάδα άνοιξε, φωτογραφήθηκε σύρμα και να καταγράφεται η θέση τους. Τώρα στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι - για να βρουν ένα ανταλλακτικό σε... Radio Shack δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, η αγορά σιδήρου δεν βρεθεί, μάλλον θα πρέπει να δούμε πραγματικά για online καταστήματα, αν δεν θέλετε να περιμένετε καθόλου, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε καθημερινή βάση.

Και εγώ καθόλου πριν από τη βίδα αφαιρεθεί υπερηχητικός υγραντήρας του. Έλεγξα κάθε λεπτομέρεια με την ίδια σειρά που έκανα. Μην πιστεύετε ότι έκανε τα πάντα, αλλά ελέγξτε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου (((. αντέδρασε στο κέντρο εξυπηρέτησης, όπου έχω κάνει σε μια μέρα. Πρόσφατα, η σύζυγός του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της σήψης από τον υγραντήρα. Αγόρασα ένα νέο, το παλιό δεν στοίχημα μέχρι στιγμής συναντήσει μέχρι σήμερα σχετικά με το Όπως λέει η παροιμία: "Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί." Τώρα έχουμε δύο υπερηχητικούς υγραντήρες, ας είναι πιο υγιείς :)

αλλά ο υγραντήρας μου λειτουργεί με διακοπές, στη συνέχεια απαλά βουίζει σκληρά. ότι μαζί με το xs είναι απαραίτητο να μετρήσουμε την τάση επί του στοιχείου.

Οδηγίες: Καθαρισμός και επισκευή υπερηχητικού υγραντήρα Supra HDS-111

Καλησπέρα! Σήμερα θα πω και θα σας δείξω ως μια οδηγία πώς να επισκευάσετε το υπερηχητικό υγραντήρα Supra HDS-111 με τα δικά σας χέρια. Ξέρετε πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Ακόμα οι γιαγιάδες και οι μητέρες μας το έκαναν με λεκάνες ζεστού νερού και υγρές πετσέτες με μπαταρίες.

Από μόνη μου, βρήκα πολλούς τρόπους για να ενυδατώσω ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα σε ένα παιδικό δωμάτιο - οι λεκάνες καταλαμβάνουν πολύ χώρο και ενεργούν όσο το νερό είναι ζεστό, δηλαδή περίπου μισή ώρα. Μια λεκάνη με ζεστό νερό καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Οι υγρές πετσέτες στην μπαταρία μαλακώνουν το σπίτι μακρύτερα - κάπου για μια ώρα ή δύο, αν πετάξετε μια άκρη της πετσέτας σε μια κοντινή δεξαμενή νερού - και στη συνέχεια αρκετά για λίγες ώρες. Φτηνές και θυμωμένες - η μέθοδος των ανθρώπων - ωστόσο, όλοι αυτοί οι υγροί χοροί παίρνουν πολλά. Έτσι αποφάσισα να επιλέξω τον καλύτερο υγραντήρα υπερήχων για την οικογένειά μου και να το βάλω στο παιδικό δωμάτιο όταν ενεργοποιούν τη θέρμανση. Αποδεικνύεται ότι όλοι οι παιδίατροι θα επιβεβαιώσουν ότι ο υγρός δροσερός αέρας είναι ο ασφαλέστερος στην εξάπλωση των κρύων χειμώνα - η βλεννογόνος μεμβράνη δεν στεγνώνει και το φράγμα από τα βακτήρια παραμένει.

Για πολύ καιρό έχω επιλέξει και τελικά, κατά τη γνώμη μου, έλαβε το βέλτιστο μοντέλο για την αναλογία της ποιότητας-ποιότητας-αισθητικής. Σε γενικές γραμμές, αγόρασα υγραντήρα υπερήχων Supra HDS-111 σε λευκό σώμα - το είδος του σχήμα αυγού πράγμα με οπίσθιο φωτισμό. Εκτός από την εμφάνιση και τις διαστάσεις άρεσε ιδιαίτερα ρυθμιζόμενο κυκλοφορία οδηγός ατμού - όχι επάνω, αλλά σε μια γωνία, και ακόμη και εκτόξευση ατμού σχηματίζεται επαρκώς ισχυρό και υψηλή. Καθώς ο ατμός αφήνει την ψύχθηκε, αμέσως τείνει να πέσει κάτω από το ζεστό αέρα, έτσι ώστε ο υγραντήρας στο δωμάτιο πρέπει να ρυθμιστεί όσο το δυνατόν υψηλότερη - έχω στέκεται στην ψύκτη νερού - στο ύψος του στήθους και στα beats οροφής και καλές αποδόσεις της ατμόλουτρο. Πρόσφατα βουίξει στον ανεμιστήρα υγραντήρα - έπρεπε να επισκευαστεί.

Έτσι σήμερα θα πω και θα δείξω ως μια οδηγία πώς να αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε υπερηχητικός υγραντήρας Supra HDS-111. Αρχικά αφαιρέστε το δοχείο με νερό και επιθεωρήστε προσεκτικά τη δεξαμενή νερού με υπερηχητικό ψυγείο. Παρά το γεγονός ότι έριξα μόνο καθαρό νερό στον υγραντήρα, μετά από μισό χρόνο χρήσης στις εσωτερικές επιφάνειες εμφανίστηκε κάποια σκοτεινή πλάκα. Φαίνεται ότι κάποια σκόνη με αέρα από το δωμάτιο εγκαταστάθηκε στα εσωτερικά του ψυγείου και προκάλεσε την εμφάνιση αυτής της πλάκας, και σε λευκό πλαστικό είναι ορατή. Αυτό το μοντέλο έχει μερικές εγκοπές στο τηγάνι, ώστε να μπορεί να καθαριστεί καλά με μια οδοντόβουρτσα ή ένα κουρέλι.

Για να αποσυναρμολογήσετε το κάτω μέρος του υγραντήρα

πρέπει να στραγγίξετε και να καθαρίσετε καλά το νερό, γυρίστε το σώμα και ξεβιδώστε τις τέσσερις βίδες, τρεις κάτω από το κατσαβίδι Phillips και το ένα με ένα έξυπνο καπέλο - κάτω από τον αστερίσκο με μια αυλάκωση.

Θέλω να πω ότι αυτή η πονηρή βελόνα είναι εύκολα στριμμένη από ένα συνηθισμένο αστέρι χωρίς να εμβαθύνει. Το κύριο πράγμα είναι να έχουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι για να φτάσουμε στο καπέλο της βίδας.

Στη συνέχεια, ανασηκώστε απαλά και σιγά-σιγά το πάνω μέρος της βάσης του υγραντήρα, ώστε να μην αποκόψετε τα καλώδια.

Μέσα στον υγραντήρα

βλέπουμε δύο σανίδες και έναν ακτινικό ανεμιστήρα, ο οποίος οδηγεί τον αέρα από κάτω προς τα πάνω. Αποδεικνύεται ότι ο υγραντήρας δεν μπορεί να τεθεί σε μια μαλακή και εμποδίζουν την παροχή αέρα. Και τόσο περισσότερο πρέπει να παρακολουθείτε την καθαριότητα της επιφάνειας στην οποία στέκεται ο υγραντήρας, ώστε να μην αφήσετε υπερβολική σκόνη ή ακαθαρσίες στον υγροποιημένο αέρα. Η φωτογραφία δείχνει πόση σκόνη έχουν συγκεντρώσει τα πτερύγια του ανεμιστήρα - αυτό οδηγεί μερικές φορές σε ανισορροπία της πτερωτής και αυξημένη φθορά των εδράνων.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από τους υγραντήρες είναι κατασκευασμένοι ακριβώς πάνω σε αυτή την αρχή, οπότε η μόνη διέξοδος είναι να τοποθετηθεί ένα φίλτρο φωτός μπροστά από τον ανεμιστήρα.

Εκτός από τον ανεμιστήρα στο περίβλημα του υγραντήρα, υπάρχουν δύο πίνακες - μια τροφοδοσία ρεύματος και μια πλακέτα ελέγχου. Και τι μπορείτε να ελέγξετε στον υγραντήρα που ρωτάτε; Και μπορείτε να τον ελέγξετε με τη δύναμη των ταλαντώσεων του πιεζο-ψυγείου, αναβοσβήνει φωτισμό LED, ταχύτητα ανεμιστήρα και παρακολούθηση των αισθητήρων στάθμης νερού και του αισθητήρα θερμικής προστασίας. Για να αφαιρέσετε τους πίνακες ελέγχου και διαχείρισης ενέργειας, πρέπει να ξεβιδώσετε μερικές βίδες που φαίνονται στη φωτογραφία.

Κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης, το σαγόνι μου έπεσε μόλις από την ποσότητα της λευκής επίστρωσης στο χαρτόνι και γύρω από τις επαφές του ισχυρού τρανζίστορ της μονάδας ισχύος. Αυτό μοιάζει περισσότερο με το σχηματισμό αλατιού ή σκόνης, το οποίο σχηματίζεται σε χώρους με τον μεγαλύτερο ιονισμό του αέρα. Φυσικά, ο βαθμός ιονισμού από το σχέδιο λειτουργίας είναι ελάχιστος, αλλά αρκεί να αρχίσουμε να καλλιεργούμε κοιτάσματα αλάτων. Είναι επικίνδυνα βραχυκύκλωμα με καύση των στοιχείων του πίνακα.

Αυτές οι καταθέσεις δεν ήταν μόνο στις επαφές των μικροκυκλωμάτων, αλλά και απευθείας στον πίνακα.

Οι πίνακες υγραντήρα καλύπτονται προσεκτικά με βερνίκι από τους Κινέζους, ίσως προστατεύει επίσης από τα προγράμματα εξουθένωσης, αλλά η κάλυψη είναι πολύ άνιση.

Οι εναποθέσεις άλατος έχουν ανέβει ακόμη και στα ίδια τα ραδιοσυστήματα - όλα αυτά πρέπει να καθαρίζονται απαραιτήτως.

Ιδιαίτερα ελέγχουμε τις επαφές της μονάδας ελέγχου υγραντήρα αέρα - πρέπει να είναι καλά σφραγισμένες, χωρίς μικροσκοπικές ρωγμές και πλάκες.

Αφού αφαιρέσετε τις κάρτες, πρέπει να βεβαιωθείτε ακεραιότητα των επαφών και την επιφάνεια του υπερηχητικού καλοριφέρ - το πιο σημαντικό στοιχείο του υγραντήρα αέρα. Αφού αφαιρέσετε τις δύο βίδες, αφαιρέστε το μεταλλικό κάλυμμα του πιεζο-ψυγείου.

Επιθεωρούμε την επιφάνεια του πιεζο-καλοριφέρ - δεν θα πρέπει να έχουν μικροσκοπικές ρωγμές, αν υπάρχουν μικρές ρωγμές, τότε ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την αγορά ενός νέου θερμαντικού σώματος, κατάλληλο σε μέγεθος.

Επίσης ελέγξτε τις συγκολλημένες επαφές πιεζο-εκπομπούς για την απουσία λευκής επίστρωσης ή μικροσυστοιχιών στη συγκόλληση.

Το κάθισμα του πιεζοηλεκτρικού θερμαντικού σώματος δεν πρέπει να έχει αποθέσεις ή ανωμαλίες για την αποφυγή διαρροής νερού μετά την επιστροφή του υγραντήρα.

Για να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα υγραντήρα,

Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε το σώμα ως κέλυφος. Για να γίνει αυτό, απελευθερώστε τα τρία μάνδαλα κατά μήκος της περιμέτρου του περιβλήματος του ανεμιστήρα.

Στην πτερωτή έχει συγκεντρωθεί πολλή σκόνη - μερικές φορές αυτή η σκόνη σε υψηλές ταχύτητες μπορεί να διαταράξει την ισορροπία της πτερωτής.

Αποδείχθηκε υγραντήρα ανεμιστήρα Το Supra HDS-111 δεν αναδιπλώνεται, δηλαδή διαθέτει ένα πλαστικό περιβλήμα στροφείου στον άξονα του πτερωτή. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μερικές φορές η πτερωτή μπορεί να αφαιρεθεί με το χέρι, αλλά δεν λειτούργησε με αυτόν τον ανεμιστήρα - έπρεπε να προχωρήσω προσεκτικά στη θέση σφράγισης.

Βγάζουμε μέχρι να βρεθούμε στον άξονα της πτερωτής και να αφαιρούμε συνεχώς τα ροκανίδια, έτσι ώστε να μην κοιμηθεί στο εσωτερικό.

Κατ 'αρχήν, μπορείτε να τρυπήσετε εντελώς μια τρύπα για να αφαιρέσετε την πλαστική ροδέλα και να απελευθερώσετε τον άξονα της πτερωτής. Δούλεψα διαφορετικά - έβαζα το αλκοόλ στο άνοιγμα, το γύρισα, το στεγνώρωσα, έβαλα τη βελόνα και στύπησα το γράσο από τη σύριγγα. Ενεργοποίησα τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε το λιπαντικό να κατανέμεται ομοιόμορφα κατά μήκος του άξονα και να σφραγίζει το άνοιγμα με αυτοκόλλητο εργοστασίου. Θέλω να πω αμέσως - αυτή η διαδικασία δεν βοήθησε πολύ καλά - φαίνεται ότι το λιπαντικό έχει πάει κακό, έτσι την επόμενη φορά θα αποσυναρμολογήσω σχολαστικά αυτόν τον ανεμιστήρα. Κατά την επανασυναρμολόγηση, ο ανεμιστήρας πρέπει να κολληθεί με συγκολλητική ύλη θερμής τήξης, καθώς εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο.

Μετά τον ανεμιστήρα, πρέπει να καθαρίσουμε τις σανίδες λευκής πλάκας - είναι προτιμότερο να πλένουμε τις πλάκες υγραντήρων με αλκοόλη και να καλύπτουμε με ένα πρόσθετο στρώμα βερνικιού, προκειμένου να αυξήσουμε την αξιοπιστία και την προστασία από βραχυκύκλωμα.

Κατά τη διαδικασία αφαίρεσης του πίνακα ελέγχου, έπρεπε να αφαιρέσει το τρανζίστορ ισχύος και ένα ψυγείο τρανζίστορ termoperdohranitel. Αυτή η θερμική ασφάλεια αποσυνδέει το κύκλωμα ρεύμα όταν θερμαίνεται στους 92 βαθμούς Κελσίου και σε ρεύμα 2 Α Δεν είναι πολύ βολικό, αλλά στη σωστή θέση, έτσι ώστε να πρέπει να επιστρέψει στον τόπο για θερμοπολτό όπως απεικονίζεται.

Τρανζίστορ για πιεζοηλεκτρικές αντλίες πιο υγραντήρες (Boneco, Polaris, Royal Clima, Philips, Vitek, Bort, Electrolux et αϊ.) έχει οριστεί ένα μοντέλο BU406 αυτό μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ανάλογο BU407, BU104, BU124, 2SC2335, 2SC2502, 2SC3039, 2SD1163, 2SD823, KT858A, KT8124A αλλά είναι καλύτερο να θέσει το ίδιο, έτσι ώστε να μην πάρει και πάλι τη λειτουργία του τρανζίστορ.

Συλλέξτε τον υγραντήρα με την αντίστροφη σειρά, ρίξτε το νερό και ανοίξτε το - αν ο υγραντήρας είναι σωστά συναρμολογημένος, τότε όλα λειτουργούν!

Σε αυτό τελειώσω μου οδηγίες επισκευής υπερηχητικός υγραντήρας Supra HDS-111. Περιμένω για επισκευές στα σχόλια και στο φόρουμ.

Τι πρέπει να κάνετε εάν ο υγραντήρας δεν λειτουργεί: πώς να διορθώσετε τα κύρια προβλήματα;

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα στην αίθουσα έχει αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στην κατάσταση των γύρω αντικειμένων αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό. Την ίδια στιγμή κατά τη χειμερινή περίοδο, η κατάσταση μπορεί να γίνει κρίσιμη, επειδή το έργο των συσκευών θέρμανσης ακόμα περισσότερο αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να έχετε έναν υγραντήρα στο σπίτι και να παρακολουθείτε τη λειτουργικότητά του.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να κάνουμε αν ο υγραντήρας αέρα δεν λειτουργεί και σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να επισκευάσετε τον εαυτό σας τον εαυτό σας.

Τι πρέπει να ξέρετε: πώς είναι ο υγραντήρας του αέρα και η αρχή της λειτουργίας του

Παραδοσιακά

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία των παραδοσιακών υγραντήρων αέρα είναι ο απλούστερος από τους υπάρχοντες. Ο μηχανισμός λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται στη φυσική εξάτμιση της υγρασίας:

 • νερό, γεμάτο στη δεξαμενή, ρέει μέσα στην παλέτα και ανεβαίνει μέσω του εξατμιστή.
 • ο αέρας μετακινείται μέσα στη συσκευή λόγω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα, ταυτόχρονα κορεσμένο με υγρασία και καθαρισμένο καθώς διέρχεται από τα φίλτρα.

Στους συμβατικούς τύπου υγραντήρες, τα στοιχεία εξάτμισης είναι κασέτες κατασκευασμένες από πολυστρωματικό χαρτί με αντιβακτηριακό εμποτισμό. Η διάρκεια ζωής τους είναι μόνο 2-3 μήνες, επομένως σε πιο ακριβά μοντέλα χρησιμοποιούνται σπογγώδεις φυσίγγια ή πλαστικοί δίσκοι με πολλές κοιλότητες.

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας των υγραντοποιητών ατμού συχνά συγκρίνεται με την εργασία ενός ηλεκτρικού βραστήρα. Η κύρια διαφορά είναι μόνο ότι στον υγραντήρα αέρα, το νερό εισέρχεται στον θερμαντήρα σε μικρή ποσότητα, και το υπόλοιπο υγρό παραμένει κρύο.

Ο υγραντήρας ατμού κορεσμεί τον αέρα με υγρασία λόγω της συνεχούς θέρμανσης του νερού στην κατάσταση του ατμού. Το σχέδιο λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής έχει ως εξής:

 • Το νερό χύνεται σε ειδική δεξαμενή υψηλής αντοχής ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό.
 • καλύψτε τη δεξαμενή ερμητικά κλειστή και ενεργοποιήστε τη συσκευή.
 • το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το υγρό σε θερμοκρασία 80 μοίρες.
 • Ο ατμός που παράγεται από τη θέρμανση αφήνει μέσα από ειδικά αεριζόμενες οπές και υγραίνει τον αέρα.

Η εμφάνιση μπορεί να διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, αλλά η εσωτερική διάταξη υγραντήρων ατμού είναι πάντα η ίδια και περιλαμβάνει:

 • ψύκτη για τη συλλογή αέριων μαζών.
 • μονάδα διαχείρισης ·
 • στοιχείο θέρμανσης.
 • ενσωματωμένη γεννήτρια.

Υπερηχογράφημα

Η αρχή της λειτουργίας των υπερηχητικών υγροποιητών βασίζεται σε ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας μιας ειδικής μεμβράνης:

 • Ρίξτε καλά καθαρισμένο νερό σε δοχείο.
 • από τη δεξαμενή, το νερό εισέρχεται στο θάλαμο εξάτμισης.
 • οι δονήσεις υψηλής συχνότητας της μεμβράνης προκαλούν τη διάλυση των μικρότερων σταγονιδίων νερού από την επιφάνεια και σχηματίζουν έναν "κρύο" ατμό.
 • Λόγω της λειτουργίας του ανεμιστήρα, ο ατμός ανεβαίνει στα ακροφύσια ψεκασμού και αφήνει τη συσκευή.


Η υπερηχητική συσκευή περιλαμβάνει:

 • ηλεκτρονική συνιστώσα.
 • μονάδα ενίσχυσης.
 • μπαταρία;
 • κεραμικό καλοριφέρ;
 • σύστημα εξαερισμού.


Τα ακριβότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με:

 • φυσίγγια για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση του νερού.
 • υπεριώδη λαμπτήρα για βακτηριοκτόνο επεξεργασία ατμού.

Μερικά μοντέλα υγροσκοπικά συνδυασμένα συστήματα φίλτρων (νερό, φωτοκαταλυτική και αντιβακτηριακή εμποτισμός) για την απολύμανση του αέρα.

Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα των υγραντήρων υπερήχων περιγράφονται λεπτομερώς εδώ:

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα;

Γιατί δεν επιπλέει, αν και λειτουργεί;

Ο λόγος για την απουσία ατμού κατά την λειτουργία του υγραντήρα μπορεί να είναι:

 • αδυναμία γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών.
 • η έξοδος του ανεμιστήρα είναι εκτός λειτουργίας.
 • βλάβη στη μεμβράνη (σε συσκευές υπερήχων)

Πώς να το διορθώσετε;

Για να εξαλειφθεί το πρόβλημα, είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να διαπιστωθεί η αιτία. Ορισμένοι κύριοι συνιστούν να ακούτε τη συσκευή κατά τη λειτουργία της - αν δεν υπάρχει χαρακτηριστικό "γαργάλισμα", τότε το πρόβλημα βρίσκεται στην πλακέτα ισχύος ή στη γεννήτρια.

Για να καταλάβετε αν λειτουργεί η γεννήτρια, χρειάζεστε:

 • αφαιρέστε το κάλυμμα από τη συσκευή.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή για δύο λεπτά χωρίς να αγγίξετε τα εσωτερικά μέρη.
 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο.
 • αγγίξτε το ψυγείο σε ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εάν το "γαργάλημα" είναι, και η μεμβράνη λειτουργεί, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στον ανεμιστήρα. Για να το ξέρετε σίγουρα, πρέπει να μετρήσετε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου. Αν είναι και τα πτερύγια δεν περιστρέφονται, ο ανεμιστήρας πρέπει να αντικατασταθεί. Εάν δεν υπάρχει τάση, τότε ο λόγος είναι στην πλακέτα ισχύος.

Αν η μεμβράνη και ο ανεμιστήρας λειτουργούν και ο ατμός δεν είναι ακόμα εκεί, τότε πρέπει να ελέγξετε το φίλτρο εισαγωγής αέρα.

Εάν ο υγραντήρας αέρα δεν ανάβει και δεν λειτουργεί: λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Εάν ο υγραντήρας του αέρα έχει σταματήσει να ανάβει, το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσει ο έλεγχος με τη λειτουργικότητα της πρίζας, συμπεριλαμβανομένου άλλου εξοπλισμού εργασίας. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με την πρίζα, τότε ως επόμενο βήμα πρέπει να επιθεωρήσετε τη συσκευή για μηχανικές βλάβες.

Αφού δεν υπάρχει αμφιβολία για την ακεραιότητα της θήκης, πρέπει να πάτε στο ηλεκτρικό μέρος - την ασφάλεια στο φις και τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας στη συσκευή. Εάν κάποιο από τα στοιχεία που αναφέρονται παραλείπει, αντικαταστήστε το.

Αν ο μόλυβδος και συγχωνεύονται όλα είναι καλά, τότε το επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος του πίνακα ελέγχου της συσκευής - πρέπει να υπάρχει συσκότιση των τμημάτων και κακώς συγκολλημένες στοιχεία. Αν βρεθούν δεδομένα, τα μέρη που καίγονται πρέπει να αντικατασταθούν και τα κατεστραμμένα μέρη πρέπει να ξαναγεμιστούν.

Για παράδειγμα επισκευής ενός υγραντήρα αέρα, δείτε παρακάτω:

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά;

Η δυσάρεστη οσμή από τον υγραντήρα αέρα δείχνει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων ή την άνθηση του νερού. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, το μηχάνημα πρέπει να καθαρίζεται από μούχλα.

Μπορείτε να το κάνετε ως εξής:

 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο.
 • ρίξτε έξω το νερό.
 • γεμίστε τη δεξαμενή και το κάτω μέρος της συσκευής με υπεροξείδιο του υδρογόνου ή με διάλυμα ξιδιού.
 • Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πινέλο, καθαρίστε το δοχείο και αφήστε το διαμέρισμα για δύο ώρες.
 • Ξεπλύνετε τα εξαρτήματα με νερό και συναρμολογήστε τη συσκευή.

Αποφύγετε την εμφάνιση δυσάρεστων οσμών από τον υγραντήρα μπορεί να είναι μέσω της τακτικής απολύμανσης. Ο αλγόριθμος πρέπει να είναι ο ακόλουθος:

 • Ξεπλύνετε τη συσκευή με αυτόν τον τρόπο.
 • ρίξτε το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου στη δεξαμενή.
 • ενεργοποιήστε το μηχάνημα και κλείστε το όταν η λύση αρχίζει να εξατμίζεται.
 • ρίξτε το υπόλοιπο υγρό, ξεπλύνετε το δοχείο με νερό.
 • προσθέστε καθαρό νερό στη δεξαμενή, ενεργοποιήστε το μηχάνημα για τρία λεπτά.
 • Ρίξτε νερό από τον υγραντήρα και ξεπλύνετε τη δεξαμενή.

Ο τρόπος καθαρισμού της συσκευής περιγράφεται εδώ:

Γιατί ο υγραντήρας δεν υγραίνει - αυξάνει την υγρασία;

Πολύ συχνά υπάρχουν καταστάσεις όπου η συνεχής χρήση του υγραντήρα δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και η υγρασία στο δωμάτιο παραμένει πρακτικά στο ίδιο επίπεδο.

Επεξηγήσεις για αυτό μπορεί να οριστεί:

 • αναντιστοιχία της χωρητικότητας της συσκευής με την περιοχή του χώρου εξυπηρέτησης (όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα του υγραντήρα).
 • ακατάλληλη λειτουργία του προϊόντος (έλλειψη τακτικού καθαρισμού της συσκευής και, ως εκ τούτου, πτώση της απόδοσης της λειτουργίας της) ·
 • άκαιρη προσθήκη νερού (χωρίς νερό - χωρίς υγρασία).
 • υπερβολική ξηρότητα του αέρα στο δωμάτιο (στις πρώτες 5-10 ημέρες από τα στοιχεία εσωτερικού της συσκευής απορροφούν την υγρασία από μόνα τους).

Επιπλέον, η αιτία της αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να είναι ένα ανοιχτό παράθυρο ή άλλες αιτίες βύθισης, αφού στην περίπτωση αυτή ο υγροποιημένος αέρας θα μεταφερθεί τακτικά από το δωμάτιο.

Από αυτό που υπάρχει πολλή λευκή επιδρομή;

Η κύρια προϋπόθεση για τη λειτουργία των υγραντήρων με υπερήχους είναι η χρήση του καθαρισμένου (ή καλύτερα, απεσταγμένου) νερού. Το θέμα είναι ότι η αρχή της λειτουργίας μίας τέτοιας συσκευής συνίσταται στον ψεκασμό ομίχλη της υγρασίας, και στην περίπτωση της χρήσης ακαθαρσιών νερού της βρύσης που περιέχονται σε αυτήν στον αέρα και στη συνέχεια αποτίθενται επί γύρω αντικείμενα ενυδατωτικό.

Επίσης, η αιτία της εμφάνισης μιας λευκής επικάλυψης μπορεί να είναι η πρόωρη αλλαγή φυσίγγων και φίλτρων που προορίζονται για τον καθαρισμό του νερού.

Αξίζει να το επισκευάσετε και ποια εργαλεία θα χρειαστείτε;

Για να πραγματοποιήσετε ανεξάρτητη διάγνωση και επισκευή του υγραντήρα, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν μόνο εάν υπάρχουν:

 • εμπειρία στην εργασία με παρόμοιο εξοπλισμό ·
 • αρχική γνώση της συγκόλλησης.
 • τα απαραίτητα εργαλεία και την εμπειρία τους.

Διαφορετικά, η αποκατάσταση της συσκευής θα πρέπει να ανατεθεί σε επαγγελματίες, επειδή το παραμικρό λάθος κατά την εργασία με τα ηλεκτρονικά της συσκευής μπορεί να οδηγήσει σε απόλυτη αποτυχία της.

Πού πρέπει να δώσω τον υγραντήρα για επισκευές;

Κέντρα εξυπηρέτησης για εγγύηση: τι πρέπει να ξέρετε;

Μία από τις επιλογές που προσφέρει ο νόμος "Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών" σε περίπτωση ελαττωμάτων του προϊόντος είναι η άμεση και δωρεάν εξάλειψη των ελαττωμάτων - επισκευή εγγύησης. Ο νόμος ορίζει ότι οι επισκευές αυτές πρέπει να είναι εντελώς δωρεάν για τον καταναλωτή - δηλαδή για να πληρώσουν για επισκευές, για τις λεπτομέρειες που ο αγοραστής δεν θα έπρεπε. Η επισκευή των υγραντήρων αέρα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι δυνατό να υποβληθεί αξίωση για δωρεάν επισκευή εγγύησης όχι μόνο στο κέντρο εξυπηρέτησης αλλά και στο κατάστημα. Ταυτόχρονα, το δικαίωμα επιλογής μιας βολικής επιλογής παραμένει αποκλειστικά στον αγοραστή.

Κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου, το κέντρο εξυπηρέτησης (ή το κατάστημα) υποχρεούται όχι μόνο να εντοπίσει την αιτία της βλάβης αλλά και να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Εάν δεν έχει παραληφθεί 45 ημέρες μετά την κοινοποίηση της ετοιμότητας των εμπορευμάτων μετά την επισκευή, τότε ο καταναλωτής έχει το δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή χρημάτων ή ανταλλαγή για νέο προϊόν. Ταυτόχρονα, για κάθε ημέρα καθυστέρησης, μπορείτε να ζητήσετε ποινή με επιτόκιο 1% του κόστους του προϊόντος.

Η παράδοση εξοπλισμού για επισκευή τεκμηριώνεται. Με άλλα λόγια, το κέντρο εξυπηρέτησης είναι υποχρεωμένο να εκδίδει στον καταναλωτή αίτηση για την παραλαβή των εμπορευμάτων για επισκευή ή κατάλληλη απόδειξη που αναφέρει:

 • στοιχεία του οργανισμού υποδοχής ·
 • δεδομένα πελατών ·
 • το ονοματεπώνυμο και τον αύξοντα αριθμό των εμπορευμάτων ·
 • τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης των προϊόντων (ελαττώματα) ·
 • την πληρότητα των προϊόντων (υγραντήρας, καλώδιο, κιβώτιο κλπ.) ·
 • το σκοπό της παραλαβής των αγαθών (επισκευή εγγύησης ή ποιοτικός έλεγχος) ·
 • την πραγματική ημερομηνία παράδοσης.
 • ελαττώματα που πρέπει να ελεγχθούν ή να εξαλειφθούν.

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την παράδοση των αγαθών για επισκευή βάσει εγγύησης είναι η ύπαρξη ελέγχου μετρητών ή εμπορευμάτων για την αγορά εξοπλισμού καθώς και το κουπόνι εγγύησης.

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος επισκευής του υγραντήρα εξαρτάται από την αιτία της βλάβης του. Σε σχέση με αυτό, η επισκευή της συσκευής μπορεί να κοστίσει έως και αρκετές εκατοντάδες ρούβλια και αρκετές χιλιάδες.

Επισκευή υγραντήρα στη Μόσχα

Στη Μόσχα οι ακόλουθοι οργανισμοί ασχολούνται με την επισκευή των υγραντήρων αέρα:

 • "Επισκευή υγραντήρα":
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://remont-uvlazhnitelya.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Izmailovo shosse, 69Α, κτίριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (495) 150-31-38.
 • Demal Υπηρεσία:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://www.demal-cartridge.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 1 οδός Vladimirskaya, 34, κτίριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (495) 565-31-65.
 • TechProfix:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://tehprofix.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Zelenodolskaya, σπίτι 2/40;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 532-57-50.

Επισκευή υγραντήρα στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, ο υγραντήρας μπορεί να επισκευαστεί σε εταιρείες όπως:

 • «Εισαγωγή-Υπηρεσία»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://import-service.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Gorokhovaya street, house 21;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 702-33-33.
 • Master Plus:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.masterplusremont.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Syzranskaya street, 16;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 369-20-40.
 • Εμπειρογνώμονας:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.expert-master.com;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Parashutyna street, σπίτι 23, κτίριο 1?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-72-60.

Έτσι, η επισκευή του υγραντήρα αέρα δεν είναι δύσκολο έργο για όσους έχουν εμπειρία με μια τέτοια τεχνική. Ωστόσο, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς, καθώς ακόμη και ένα μικρό σφάλμα στη λειτουργία μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία αποκατάστασης της συσκευής.

Το Bu406 δεν λειτουργεί με υγραντήρα

Ή συνδεθείτε με αυτές τις υπηρεσίες

 • Νέα θέματα φόρουμ
 • Όλες οι δραστηριότητες
 • Αρχική σελίδα
 • Ερώτηση-απάντηση. Για αρχάριους
 • Sandbox (QA)
 • Υπερθέρμανση Bu406 - Τι να αλλάξετε;

Αγγελίες

Διαβάστε πριν δημιουργήσετε ένα θέμα! 10/26/2016

Συντάκτης Guest Oleg, 15 Μαρτίου 2012

16 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

Η δημοσίευσή σας πρέπει να επιβεβαιωθεί από τον συντονιστή

Επισκευάζουμε τον υγραντήρα τους εαυτούς μας - τις συμβουλές του πλοιάρχου

Ο υπερηχητικός υγραντήρας έχει μια αρκετά απλή αρχή λειτουργίας, αλλά ένα πολύπλοκο σχέδιο, το οποίο, όπως και κάθε τεχνική, μπορεί να καταστεί άχρηστο.

Αλλά υπάρχουν κάποια είδη "προβλημάτων" που μπορούν να λυθούν ανεξάρτητα, χωρίς να καταφύγουμε στη βοήθεια δαπανηρών ειδικών. Και μπορείτε να πάτε πιο απλά με το να μην αγοράσετε ένα ενυδατικό, αλλά να το κάνει από αυτοσχέδια μέσα.

Συσκευή τεχνολογίας κλιματισμού υπερήχων

 • Στέγαση (άνω μέρος). Σε αυτό, ανάλογα με το μοντέλο, υπάρχει ένα υγρόμετρο, μία ένδειξη LED και πολλά άλλα ηλεκτρονικά που φέρουν μόνο βοηθητικές ιδιότητες και δεν συνδέονται με την άμεση λειτουργία του υγραντήρα. Μπορεί επίσης να υπάρχει δεξαμενή νερού.

Τα κύρια συστατικά του υγραντήρα

Όλοι οι ηλεκτρολόγοι υγραντήρα στο κάτω μέρος

Η πλακέτα ισχύος δημιουργεί μια ορισμένη τάση που τροφοδοτείται στη γεννήτρια. Από τη γεννήτρια, οι παλμοί τροφοδοτούνται στον ενισχυτή, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία υπερηχητικών δονήσεων του ψυγείου. Σε γενικές γραμμές, τίποτα περίπλοκο, εκτός από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ηλεκτρονικού κυκλώματος, ενισχυτή και γεννήτρια ακτινοβολίας. Αλλά αυτά τα συστατικά χωρίζονται σε τρεις περιπτώσεις:

 • Εισροή νερού στο κύκλωμα ελέγχου τάσης.
 • Μηχανική βλάβη (πτώση) της συσκευής.
 • Προσπάθειες καθαρισμού της συσκευής, χωρίς να έχουν επαρκείς γνώσεις για αυτό.

Πώς να καθαρίσετε σωστά και να αφήσετε τον υγραντήρα σε κατάσταση λειτουργίας που διαβάζεται στο άρθρο: Πώς να καθαρίσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας χωρίς να καλέσετε κάποιον ειδικό.

Η τάση πέφτει στο δίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων και λύσεις

Εάν δεν υπάρχει ατμός από τον υγραντήρα, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το διάφραγμα του ψυγείου είναι κατεστραμμένο, η γεννήτρια αποτυγχάνει ή ο στρόβιλος της συσκευής δεν λειτουργεί.

 • Εκπομπή. Η απόδοση του ψυγείου μπορεί να προσδιοριστεί από το χαρακτηριστικό "γαργάλισμα". Εάν δεν είναι, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε την αιτία στην πλακέτα ισχύος και την ίδια την γεννήτρια.

Παράδειγμα φίλτρου για τον υγραντήρα

Από τον υγραντήρα υπάρχει μια σάπια μυρωδιά

Αρκεί να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τη συσκευή και η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως. Για να λειτουργεί η συσκευή "σαν ένα ρολόι" κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αντικαθιστάτε εντελώς το νερό στη συσκευή, κάθε εβδομάδα για να το καθαρίσετε και όχι λιγότερο από μία φορά το μήνα για να το απολυμάνετε.

Αν μια δυσάρεστη οσμή μούχλας εξαπλώνεται από τον υγραντήρα σας, τότε γνωρίζετε ότι η κλιματική σας συσκευή δεν είναι υπερηχητική, αφού ο υπερηχογράφος απολυμαίνει με τη θανάτωση μυκήτων και μούχλας. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, έχουν κατασκευαστεί τα περισσότερα καθαριστικά πισίνας.

Επίσης, πρόσφατα έσπασα τον υγραντήρα, χωρίς την οποία δεν μπορώ να υπάρξει κανονικά καθόλου. Το πρόβλημα ήταν στο φίλτρο εισαγωγής αέρα, ήταν σφυρήλατο. Αποφάσισα να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο, επειδή κοστίζει πολύ φτηνά, το εγκατέστησε σε έναν υγραντήρα. Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν όλα τα δούλεψαν ξανά. Ειλικρινά, εγώ μέχρι το τέλος πίστευε ότι το πρόβλημα στην αποτυχία του καλοριφέρ, αλλά αφού διάβασα το άρθρο, βρήκα αμέσως την αιτία της αποτυχίας.

Έχω ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών. Πρόσφατα έσπασε. Αρχικά ήθελα να τον πάρω στην επισκευή, αλλά στη συνέχεια αποφάσισα να καταλάβω τι ήταν λάθος. Ο πομπός εργάστηκε, υπήρχε ένα χαρακτηριστικό "γουργούρισμα", η γεννήτρια αισθάνθηκε, ήταν ζεστή. Έλεγξα επίσης το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Λειτουργούσε επίσης κανονικά. Αλλά το ζευγάρι για κάποιο λόγο δεν ήταν. Μετά ήμουν μπερδεμένος, καθώς ο ανεμιστήρας του υγραντήρα δούλεψε σωστά. Το φίλτρο εισαγωγής αέρα ήταν φραγμένο. Έδωσα ένα νέο φίλτρο. Αντικαταστάθηκε, τώρα όλα λειτουργούν.

Δεν έχω σπάσει ακόμα τον υγραντήρα, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, θα προσπαθήσω να το επισκευάσω και εγώ. Νομίζω ότι θα το κάνει.

Έχω χρησιμοποιήσει το ενυδατικό μου για περίπου ένα χρόνο τώρα, αλλά από τη στιγμή που το καθαρίζω τακτικά, αλλάζω και το νερό σε αυτό, αλλά για τώρα, ευχαριστώ τον Θεό και κανένα πρόβλημα με αυτό.

Στο γραφείο το χειμώνα ζεσταίνουμε τους ανεμιστήρες και "στεγνώνουμε" όλο τον αέρα, γι 'αυτό χρησιμοποιούμε πάντα τον υγραντήρα αέρα. Εργάζεται για όλη την ημέρα και συνεπώς καταρρέει με την πάροδο του χρόνου. Μετά από δαπανηρές επισκευές, αποφάσισα να προσπαθήσω να το επιδιορθώσω. Μετά από μακρά αποσυναρμολόγηση και έλεγχο της απόδοσης όλων των λεπτομερειών έγινε σαφές ότι η αποτυχία ήταν στο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Το διέταξα στο Διαδίκτυο και το αντικατέστησα. Έκανα τα πάντα μόνος μου, αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος. Την επόμενη φορά θα το έδωσα καλύτερα στο εργαστήριο, θα είναι ακριβότερο αλλά πολύ γρηγορότερο. Αν και, αν κάποιος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, τότε μπορείτε να pokolupat και τον εαυτό σας.

Στον υγραντήρα μου η εξάτμιση αρχικά εξασθενούσε, δεν μου έδινε σημασία, μετά από μερικές ημέρες ο ατμός έπαψε να πηγαίνει καθόλου. Genirator σκέψης, των ελέγχων, που έχουν γράψει για τη θέρμανση καλοριφέρ, δόξα τω Θεώ ήταν εκεί.. Το αποτέλεσμα έχει καθοριστεί ότι είναι ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, η μονάδα άνοιξε, φωτογραφήθηκε σύρμα και να καταγράφεται η θέση τους. Τώρα στην πραγματικότητα το πιο δύσκολο κομμάτι - για να βρουν ένα ανταλλακτικό σε... Radio Shack δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στην πόλη μας, η αγορά σιδήρου δεν βρεθεί, μάλλον θα πρέπει να δούμε πραγματικά για online καταστήματα, αν δεν θέλετε να περιμένετε καθόλου, χρησιμοποιήστε τη συσκευή σε καθημερινή βάση.

Και εγώ καθόλου πριν από τη βίδα αφαιρεθεί υπερηχητικός υγραντήρας του. Έλεγξα κάθε λεπτομέρεια με την ίδια σειρά που έκανα. Μην πιστεύετε ότι έκανε τα πάντα, αλλά ελέγξτε την τάση στις περιελίξεις του στροβίλου (((. αντέδρασε στο κέντρο εξυπηρέτησης, όπου έχω κάνει σε μια μέρα. Πρόσφατα, η σύζυγός του άρχισαν να διαμαρτύρονται για τη μυρωδιά της σήψης από τον υγραντήρα. Αγόρασα ένα νέο, το παλιό δεν στοίχημα μέχρι στιγμής συναντήσει μέχρι σήμερα σχετικά με το Όπως λέει η παροιμία: "Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί." Τώρα έχουμε δύο υπερηχητικούς υγραντήρες, ας είναι πιο υγιείς :)

αλλά ο υγραντήρας μου λειτουργεί με διακοπές, στη συνέχεια απαλά βουίζει σκληρά. ότι μαζί με το xs είναι απαραίτητο να μετρήσουμε την τάση επί του στοιχείου.

Το Bu406 δεν λειτουργεί με υγραντήρα

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους δεν θεωρούν ότι είναι ειδικοί στην επισκευή οικιακών συσκευών και δεν έχουν βαθιά γνώση της ηλεκτρικής και ραδιομηχανικής, αλλά θέλουν να επισκευάσουν τον υγραντήρα υπερήχων.
Όπως γνωρίζετε, η κατανομή των οικιακών συσκευών είναι απλή και σύνθετη. Το πιο απλό είναι η αντικατάσταση του ηλεκτρικού βύσματος ή ολόκληρου του καλωδίου τροφοδοσίας, η αντικατάσταση της ασφάλειας, η αντικατάσταση των ηλεκτρικών βούρτσες του ηλεκτροκινητήρα κλπ. Μια από τις απλές καταστροφές ενός υπερηχητικού υγραντήρα αέρα μπορεί να αποδοθεί αντικατάσταση της υπερηχητικής μεμβράνης. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτό το άρθρο.
Για μια καλύτερη κατανόηση, σκεφτείτε την αρχή του υγραντήρα υπερήχων.

Η συσκευή ενός συγκεκριμένου υγραντήρα μπορεί να διαφέρει από το παραπάνω σχήμα, αλλά τα κύρια στοιχεία του θα υπάρχουν σε μία ή την άλλη μορφή.


Μονάδα ελέγχου (1) αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, το οποίο περιλαμβάνει έναν μικροελεγκτή με τα στοιχεία που εξασφαλίζουν τη λειτουργία του. Η μονάδα ελέγχου μπορεί να κατασκευαστεί ως ξεχωριστή συσκευή ή να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μονάδας στην οποία είναι τοποθετημένη η ένδειξη και το πληκτρολόγιο. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η μονάδα ελέγχει τη λειτουργία ολόκληρης της συσκευής. Κατά την εντολή του, εμφανίζεται η κατάσταση του υγραντήρα και οι τρόποι λειτουργίας του ρυθμίζονται με το πληκτρολόγιο. Η μονάδα ελέγχου παρακολουθεί την κατάσταση των αισθητήρων και, ανάλογα με την κατάστασή τους, αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής. Για παράδειγμα, όταν επιτευχθεί η απαραίτητη υγρασία και όταν το νερό στη δεξαμενή είναι ανεπαρκές, η παραγωγή ομίχλης θα σταματήσει. Σε απλούς υγραντήρες η μονάδα μπορεί να απουσιάζει και οι αισθητήρες μπορούν να συνδεθούν απευθείας με τη γεννήτρια ή άλλες συσκευές. Στο σχήμα, τέτοιες συνδέσεις εμφανίζονται με διακεκομμένες γραμμές.

Γεννήτρια (2) αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που σχηματίζει το ηλεκτρικό σήμα που απαιτείται για τη λειτουργία του υπερηχητικού ψυγείου (3). Η γεννήτρια αποτελείται από την πραγματική γεννήτρια, η οποία ρυθμίζει τις ηλεκτρικές ταλαντώσεις της απαιτούμενης συχνότητας και του ενισχυτή, οι οποίες εκτελούνται συνήθως σε ένα τρανζίστορ και ενισχύουν αυτές τις ταλαντώσεις πριν τροφοδοτήσουν την υπερηχητική μεμβράνη (3). Συχνά, η αιτία θραύσης του υγραντήρα μπορεί να είναι η βλάβη αυτού του τρανζίστορ ή / και στοιχείων που εξασφαλίζουν τη λειτουργία του. Γενικά, η γεννήτρια είναι σχεδιασμένη ως ξεχωριστή μονάδα.

Συσκευή υπερήχων (3) Πρόκειται για μια πιεζοηλεκτρική συσκευή που δονείται στη συχνότητα υπερήχων υπό την επίδραση ενός ηλεκτρικού ρεύματος. Ο υπερηχογράφος αναφέρεται σε τέτοια ηχητικά κύματα, τα οποία λόγω της υψηλής συχνότητάς τους δεν ακούγονται στο ανθρώπινο αυτί. Συνήθως υποτίθεται ότι ένα άτομο δεν ακούει έναν ήχο άνω των 20 kHz (20 χιλιάδες δονήσεις ανά δευτερόλεπτο). Πολλοί υπερηχητικοί υγραντήρες λειτουργούν με συχνότητα 1,7 MHz (1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες δονήσεις ανά δευτερόλεπτο), φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ακούσει αυτόν τον ήχο.
Υπό την επίδραση τέτοιων ηχητικών κυμάτων, το νερό μετατρέπεται μηχανικά σε ομίχλη - τα μικρότερα σωματίδια νερού, που έχουν σχεδόν θερμοκρασία δωματίου. Στον υπερηχητικό υγραντήρα δεν υπάρχει βρασμός νερού, ο ατμός που αφήνει ατμό δεν είναι.
Πολύ συχνά αυτή η ομίχλη απλώνεται μέσα από το δωμάτιο με ένα μικρό ανεμιστήρα (7) ενσωματωμένο στον υγραντήρα.

Αισθητήρας στάθμης νερού (4) Συνήθως γίνεται με τη μορφή ενός πλωτήρα. Με την πάροδο του χρόνου, η κινητικότητα του πλωτήρα μπορεί να μειωθεί λόγω συσσώρευσης βρωμιάς, πλάκας κ.λπ. Εάν ο πλωτήρας δεν επιπλέει με νερό, ο υγραντήρας δεν θα παράγει ομίχλη, υποθέτοντας ότι δεν υπάρχει νερό. Επαναφέρετε την κινητικότητα του πλωτήρα και η συσκευή θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Τροφοδοτικό (5) είναι ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα σχεδιασμένο για να λαμβάνει τις τάσεις που απαιτούνται για την τροφοδοσία όλων των συσκευών του υγραντήρα. Είναι συνήθως μια ξεχωριστή μονάδα.

Αισθητήρας υγρασίας (6). Αν υπάρχει αυτός ο αισθητήρας, ο υγραντήρας μπορεί να ανάβει και να απενεργοποιείται ανεξάρτητα, διατηρώντας την καθορισμένη υγρασία στο δωμάτιο.

Ανεμιστήρας (7) εξασφαλίζει την εξάπλωση της ομίχλης πάνω από το υγροποιημένο δωμάτιο.


Πληκτρολόγιο και Ένδειξη εκτελούνται συνήθως με τη μορφή μίας και μόνης μονάδας και χρησιμεύουν για τον καθορισμό και την απεικόνιση των παραμέτρων λειτουργίας του υγραντήρα υπερήχων.


Αισθητήρες. Ο αριθμός και ο αριθμός των αισθητήρων μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του υγραντήρα. Οι πιο συνηθισμένοι αισθητήρες είναι ένας αισθητήρας για την παρουσία νερού στο δοχείο (4), την υγρασία (6) και τη θερμοκρασία. Συχνά ο αισθητήρας για την παρουσία (στάθμη) νερού συνδέεται με τη γεννήτρια και σε περίπτωση ανεπαρκούς ύδατος, η γεννήτρια σταματά να λειτουργεί και ως εκ τούτου ο σχηματισμός ομίχλης.

Η επισκευή της μονάδας ελέγχου, της μονάδας τροφοδοσίας και της γεννήτριας από έναν ερασιτέχνη είναι πολύ δύσκολη. Είναι δυνατή μόνο η πλήρης αντικατάσταση αυτών των μπλοκ και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να γίνει σωστή διάγνωση της βλάβης.
Ίσως στα επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε, με μια ορισμένη πιθανότητα, να καταλάβετε ποιες από τις μονάδες του υγραντήρα έχουν αποτύχει και ότι πρέπει να αντικατασταθούν.

Σημάδια της αποτυχίας ενός υπερηχητικού πιεζοηλεκτρικού στοιχείου σε έναν υγραντήρα αέρα

Είναι δυνατόν να μιλήσουμε με σιγουριά για την έξοδο ενός πιεζοηλεκτρικού στοιχείου εάν υπάρχει ρωγμή πάνω του ή τουλάχιστον ένα σύρμα είναι συγκολλημένο στο ψυγείο.

Επιδιόρθωση του υγραντήρα αέρα και βασικές δυσλειτουργίες

Ο υγραντήρας σας πιθανότατα εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη διατήρηση μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες ή πλήρης διακοπή της συσκευής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις. Ωστόσο, πολλά προβλήματα μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Μάθαμε τι είδους δυσλειτουργίες είναι χαρακτηριστικές για την τεχνολογία του κλίματος, ποιος είναι ο λόγος αυτών των αποτυχιών και πώς μπορείτε να επισκευάσετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας.

Αλλά πρώτα θα θυμηθούμε πώς κατασκευάζεται η συσκευή και πώς διαφέρουν τα διαφορετικά σχέδια.

Τύποι υγραντήρων αέρα και η αρχή της λειτουργίας

Ανάλογα με τη μέθοδο απόκτησης ατμού, οι υγραντήρες χωρίζονται σε:

 1. Ατμός.
 2. Παραδοσιακό (κλασικό ή κρύο ατμό).
 3. Υπερηχογράφημα.

Στη μονάδα ατμού πραγματοποιείται θερμή εξάτμιση.

Το νερό θερμαίνεται από ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο και η θερμαινόμενη ομίχλη ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ψυγείου.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει θέρμανση.

Στις συμβατικές συσκευές, αναρροφάται αέρας από το δωμάτιο και η δύναμη που παράγεται από τον ανεμιστήρα περνά μέσα από το υγρό φίλτρο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας είναι κορεσμένος με μόρια νερού και καθαρίζεται από ακαθαρσίες.

Ο υπερηχογράφος συμβάλλει στη διάσπαση μεγάλων σωματιδίων υγρασίας σε μικρότερα. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των ταλαντώσεων που δημιουργούνται από τη μεμβράνη. Η προκύπτουσα ομίχλη εισέρχεται επίσης στο δωμάτιο, που εκτοξεύεται από το ψυγείο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Ατμοσυστήματος ατμού

Το σώμα των υγραντήρων ατμού μπορεί να έχει διαφορετικά σχήματα, αλλά τα βασικά στοιχεία είναι τα ίδια. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής με νερό (μπορεί να είναι στο πλάι). Κάτω από αυτό είναι ένα πλαστικό διαμέρισμα με ηλεκτρονικά:

 1. Ένα ψυγείο που αναρροφά αέρα μέσω της σχάρας του πυθμένα.
 2. Στρογγυλό επίπεδο πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (θερμαντήρας).
 3. Μονάδα ελέγχου.
 4. Η γεννήτρια.

Πριν αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα, συνιστάται να μελετήσετε όλες τις επιλογές των συσκευών. Υγραντήρας - το οποίο είναι καλύτερο, θα το πούμε στο άρθρο.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο να επιλέξει στο νηπιαγωγείο; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας.

Δεν είστε έτοιμοι να περάσετε σε έναν ηλεκτρικό υγραντήρα; Εξετάστε την επιλογή ενός υγραντήρα της μπαταρίας - είναι φθηνή και αποτελεσματική. Κάτω από τη σύνδεση http://microklimat.pro/sistemy-ventilyacii/uvlazhnitel-vozduxa-na-batareyu.html θα βρείτε μια επισκόπηση των μοντέλων αυτού του τύπου οργάνου.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Στην περίπτωση της συσκευής είναι:

 • ηλεκτρονικό μέρος.
 • πίνακας ισχύος?
 • ενισχυτή;
 • πομπό σε κεραμική βάση (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων).
 • ανεμιστήρα.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Κοινά προβλήματα στην εργασία

Οι υγραντήρες είναι αρκετά απλή και αξιόπιστη τεχνική. Οι περισσότερες φορές αποτυγχάνουν όταν:

 • χτυπώντας το κύτος.
 • αναλυτική προσπάθεια καθαρισμού ή συντήρησης.
 • πηδά στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Φτάνοντας στο σώμα της υγρασίας - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο. Αυτό μπορεί να συμβεί από τη βαθμιαία διείσδυση των μικροσωματιδίων του ατμού, και όταν η συσκευή χρησιμοποιείται κατά λάθος. Ορισμένα μοντέλα έχουν μια οπή για την έξοδο ατμού στο πάνω μέρος της δεξαμενής και το άνοιγμα πλήρωσης βρίσκεται κάτω από τη δεξαμενή.

Για να το φτάσετε δεν είναι πάντα βολικό, μερικές φορές απαιτείται η κατάργηση της χωρητικότητας. Ως εκ τούτου, κάποιος κατά λάθος αποφασίζει να ρίχνει νερό μέσω του διαχωριστή ατμού. Ως αποτέλεσμα, το νερό μπορεί να εισέλθει στο περίβλημα, για παράδειγμα, μέσω της οπής από την οποία διοχετεύεται η ροή από τον ανεμιστήρα.

Η συσκευή σε αποσυναρμολογημένη μορφή

Είναι δυνατόν να αγωνιστούμε για την επισκευή ενός υγραντήρα εάν υπάρχουν βασικές γνώσεις ηλεκτρολόγων, δοκιμαστών ή πολυμέτρων, καθώς και δεξιότητες συγκόλλησης.

Εξετάστε τους κύριους τύπους δυσλειτουργιών στην τεχνολογία του κλίματος και πώς να τις εξαλείψετε.

Δεν υπάρχει ατμός

Ο λόγος για την απουσία ατμού μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών της πλακέτας.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη στη μεμβράνη (για υπερήχους).

Συχνά, η συσκευή ανάβει και ακόμη και ο ατμός μπορεί να παραμείνει για λίγο και να σταματήσει μετά από ένα έως δύο λεπτά.

Το νερό δεν καταναλώνεται

Σχετικά με την κανονική λειτουργία της μεμβράνης σε συσκευές υπερήχων λέει το γαργάλισμα του νερού.

Αν δεν υπάρχει ή είναι πολύ αδύναμη, ο εκπομπός πιθανόν να αντικατασταθεί. Οι καταστροφές συμβαίνουν για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, αν υπήρχε ένα πρόβλημα με τον αισθητήρα επίπεδο, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει (αισθητήρα στάθμης μπορούσε να σπάσει, ή εσκεμμένα έχουν κλείσει, και στη συνέχεια ξέχασε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή κατά το χρόνο).

Μια μούχλα μυρωδιά

Εάν εμφανιστεί μούχλα μυρωδιού, απολυμαίνεται. Η διαδικασία είναι διαφορετική από την απλή αντικατάσταση του νερού στη δεξαμενή. Η οσμή προκαλεί αποικίες βακτηρίων για τα οποία είναι κατάλληλο ένα υγρό περιβάλλον. Επιπλέον, το νερό μπορεί να ανθίσει, μερικές φορές φιλοξενεί μύκητες. Συχνά ο τόπος συσσώρευσης οργανισμών γίνεται φίλτρα.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής

Εάν εμφανιστεί ένα σπρέι αλατιού στις λεπτομέρειες και στους τοίχους, δεν μπορείτε να το βουρτσίζετε. Η κλίμακα επηρεάζει δυσμενώς την τεχνική, μειώνει την απόδοσή της και μειώνει τον πόρο του προϊόντος.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Αποσυναρμολόγηση

Πρώτα απ 'όλα, η συσκευή είναι αποσυναρμολογημένη έτσι ώστε να μπορείτε να κοιτάξετε μέσα και να μάθετε ακριβώς την αιτία της βλάβης. Η συσκευή είναι απενεργοποιημένη, η δεξαμενή αφαιρείται (είναι προτιμότερο να ετοιμάσετε ένα φλιτζάνι, όπου τοποθετείται το δοχείο υγρού). Με ένα στεγνό πανί, σκουπίστε τα υπολείμματα υγρασίας στο τηγάνι.

Στρέφοντας το υπόλοιπο τμήμα του σώματος, μπορείτε να βρείτε από 3 έως 5 μπουλόνια, τα οποία πρέπει να ξεβιδωθούν και να αφαιρέσετε προσεκτικά το κάτω κάλυμμα.

Αποσυναρμολόγηση του Boneco υγραντήρα

Διαγνωστικά

Πιθανές αιτίες θραύσης πρέπει να αποκλείονται, καθώς εκτελούνται απλές δοκιμές με αποσυναρμολογημένη συσκευή:

 1. Συνδέστε το βύσμα και ελέγξτε αν ο ανεμιστήρας (ή ο ψυγείο) λειτουργεί.
 2. Μετά από 1 - 2 λεπτά λειτουργίας (και σβήνοντας από την πρίζα), ελέγξτε την αίσθηση της θερμοκρασίας του ψυγείου του τρανζίστορ - ένα ψυχρό ψυγείο δηλώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στη γεννήτρια.
 3. Η απουσία σημείων ζωής και ήχων από τη μεμβράνη υποδεικνύει ότι το ψυγείο έχει σπάσει. Πρέπει να αντικατασταθεί.
 4. Όλες οι επαφές του πίνακα πρέπει να καλούνται.

Καθαρισμός

Τα μοντέλα και τα σχέδια μπορεί να διαφέρουν, και συνεπώς και οι διαδικασίες καθαρισμού.

Κλίμακα μπορεί να εμφανιστεί στα εσωτερικά μέρη των συσκευών ατμού. Οι ίδιες μέθοδοι που βοηθούν να απαλλαγούμε από αυτό σε τσαγιέρες ισχύουν επίσης για ενυδατικές κρέμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε νερό με κιτρικό οξύ.

Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί βασικό στάδιο των εργασιών υγιεινής με έναν υγραντήρα.

Το δοχείο πλένεται με τρεχούμενο νερό και σκουπίζεται από μέσα με ένα μαλακό πανί ή με μια μαλακή βούρτσα.

Μη χρησιμοποιείτε υγρά πλύσης, καθαριστικά τουαλέτας και άλλα επιθετικά χημικά κατά τον καθαρισμό. Τόσο τα στοιχεία της συσκευής όσο και οι άνθρωποι μπορούν να υποφέρουν, αφού τα απομακρυσμένα μικροσκοπικά στοιχεία της ύλης που έχουν εγκατασταθεί στους τοίχους μπορούν να φτάσουν στον αέρα την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει η τεχνολογία.

Η απολύμανση δεν είναι μόνο ένας καθαρισμός, αλλά ήδη η απομάκρυνση των μικροοργανισμών που συσσωρεύονται σε ένα δοχείο. Για απολύμανση εφαρμόστε:

 • Χλωριούχο λευκαντικό.
 • οξικό οξύ.
 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Λευκαντικό αραιωμένο με συνταγή νερού. Το οξικό οξύ ρυθμίζεται σε συγκέντρωση 10 έως 20%. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δεν αραιώνεται.

Ρίξτε αυτό το μείγμα στον υγραντήρα και κρατήστε για αρκετές ώρες.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπλύνετε προσεκτικά τη συσκευή μετά τη διαδικασία, διαφορετικά, η επακόλουθη χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία.

Στη συνέχεια, σκουπίστε με ένα μαλακό πανί.

Επισκευή στο ηλεκτρονικό μέρος

Ακόμα και μια οπτική επιθεώρηση του σκάφους μπορεί να το πει πολλά γι 'αυτό. "Υγιή", είναι ομοιόμορφα χρωματισμένο. Δεν έχει κηλίδες και ραβδώσεις.

Όλες οι επαφές αποσυνδέονται, χτυπάει, δεν εκτοξεύονται μεμονωμένα στοιχεία. Οι αντιστάτες δεν πρέπει να καίγονται (εάν καούν, γίνεται σκοτεινό).

Ελέγξτε αν υπάρχει βλάβη στις λωρίδες του πίνακα.

Ένα βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της συσκευής απενεργοποιεί τις ασφάλειες που πρέπει να επισκευαστούν.

Ο εισερχόμενος υδρατμός οδηγεί σε οξείδωση των επαφών.

Προσεκτικά απομακρύνεται η κάρτα από την υποδοχή (αυτή είναι συνήθως θέμα πολλών βιδών). Η επιφάνεια καθαρίζεται με μια μικρή μαλακή βούρτσα με αλκοόλ.

Υπερηχητική μεμβράνη

Με την αγορά μιας νέας μεμβράνης, δεν είναι δύσκολο να αντικατασταθεί μια αποτυχημένη. Ξεβιδώστε τα μπουλόνια στερέωσης. Ο κεραμικός δακτύλιος αφαιρείται μαζί με ένα τμήμα της σανίδας. Ένα μικρό στρογγυλό διάφραγμα συνδέεται με το καλώδιο με δύο καλώδια, τα οποία εξατμίζονται προσεκτικά. Οι αρθρώσεις αποσυντίθενται. Μετά από αυτό, τα καλώδια του νέου στοιχείου είναι συγκολλημένα (μην ξεχνάτε να θυμάστε το σύρμα σε ποιο χρώμα βρίσκεται).

Αφού τοποθετήσετε το μέρος στη σωστή θέση, τα πάντα συναρμολογούνται με την αντίστροφη σειρά.

Ασφάλεια

Τέλος, μερικές συμβουλές που θα προστατεύσουν τον εξοπλισμό από τη θραύση και εσείς από τα προβλήματα:

 1. Ρίξτε νερό μόνο στην οπή που συνιστά ο κατασκευαστής.
 2. Μην ακουμπάτε πάνω από το ακροφύσιο του ατμού για να κάνετε εισπνοές, όπως γίνεται πάνω από το δοχείο με αφέψημα βοτάνων.
 3. Είναι καλύτερα να δουλεύετε με ξύδι στον ανοιχτό αέρα, για να αποφύγετε το κάψιμο της βλεννογόνου αναπνευστικής οδού.
 4. Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν.
 5. Μην αγγίζετε τα εσωτερικά μέρη με τα χέρια σας κατά την επιθεώρηση των δομικών στοιχείων έως ότου αποσυνδεθεί το δίκτυο.
 6. Απορρίψτε τα κατεστραμμένα μέρη με τον τρόπο που συνιστά ο κατασκευαστής και τους κανόνες ασφαλείας.
 7. Μην καλύπτετε τη συσκευή με τίποτα από ψηλά, τοποθετήστε την έτσι ώστε να μην εμποδίζει την πρόσβαση του οξυγόνου στο κάτω μέρος όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 8. Μην αγγίζετε το ντουλάπι με βρεγμένα χέρια.

Συμπέρασμα

Επισκευή του υγραντήρα είναι δυνατή με τα χέρια τους. Είναι πιο δύσκολο να βρεθεί η πραγματική αιτία της κατανομής. Χωρίς ειδικά μέσα, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Αλλά συχνά, η αρμόδια λειτουργία, η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων και ο καθαρισμός, θα βοηθήσουν στην αποφυγή σοβαρών επισκευών.

Εάν το διαμέρισμα γρήγορα σχηματίζει σκόνη, και τα νοικοκυριά αισθάνονται ξηρά στη μύτη, τότε το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό αέρα. Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το σπίτι - τα βασικά κριτήρια θα εξεταστούν λεπτομερώς.

Το σπίτι έχει υψηλή υγρασία; Μια επισκόπηση των μεθόδων για τον έλεγχο της υγρασίας μπορεί να βρεθεί σε αυτό το υλικό.

Επιλογές επισκευής υγραντήρα

Ο υγραντήρας αέρα, όπως και κάθε συσκευή, μπορεί να σπάσει ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται καλύτερα επικοινωνώντας με ένα κέντρο εξυπηρέτησης, όπου εντοπίζουν γρήγορα την αιτία, σωστά και με εγγύηση, θα διορθώσουν το πρόβλημα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλάβετε τον εαυτό σας, ειδικά εάν η αποτυχία δεν ήταν σημαντική. Τότε θα εξοικονομηθούν χρήματα και χρόνος.

Ο υγραντήρας μπορεί να επισκευαστεί με το χέρι, πράγμα που θα εξοικονομήσει χρήματα

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας των υγραντήρων

Οι υγραντήρες, ανάλογα με τη μέθοδο του κορεσμού με την υγρασία του αέρα, χωρίζονται σε διάφορους βασικούς τύπους:

 1. Κλασικό (κρύο ατμό).
 2. Ατμός.
 3. Υπερηχογράφημα.

Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Τα όργανα του κλασσικού τύπου αποτελούνται από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • ανεμιστήρα και ηλεκτροκινητήρα.
 • ένα δίσκο υγρού.
 • δίσκοι υγρασίας.
 • αισθητήρας στάθμης υγρασίας.
 • πιθανά πρόσθετα στοιχεία - κάψουλα αρώματος, φίλτρο, ιονιστική ράβδος με ασήμι στο τηγάνι.

Το σχέδιο της συσκευής του κλασικού υγραντήρα

Ο υγραντήρας ατμού αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • δοχείο υγρού με δείκτη στάθμης.
 • φίλτρο;
 • ένα δοχείο νερού?
 • στοιχείο θέρμανσης.
 • θάλαμος ατμών ·
 • αισθητήρα υγρασίας;
 • πιθανά πρόσθετα στοιχεία: αντικαταστάσιμη αρωματική κάψουλα στο νεφελοποιητή.

Διάγραμμα της συσκευής υγραντήρα ατμού

Το νερό από τη δεξαμενή δοσολογείται μέσω του φίλτρου στο δίσκο απόσταξης. Από εκεί, εκκενώνεται στη μονάδα παραγωγής ατμού, όπου υποβάλλεται σε αέρια κατάσταση υπό την επίδραση υψηλής θερμοκρασίας από το στοιχείο θέρμανσης. Αυτό καθιστά δυνατό τον κορεσμό του αέρα, που είναι εδώ, με την υγρασία.

Ο υγραντήρας υπερήχων έχει το ακόλουθο διάγραμμα των τμημάτων της συσκευής:

 • το περίβλημα και τον πίνακα ελέγχου.
 • μια δεξαμενή για ένα υγρό.
 • φυσίγγιο με φίλτρο που περιέχει ιόντα αργύρου.
 • ανεμιστήρας με ηλεκτρικό κινητήρα.
 • θάλαμος ατμών ·
 • αισθητήρα υγρασίας;
 • υπερηχητική μεμβράνη (παρόμοια με συμβατικό ηχείο, λειτουργεί μόνο στην περιοχή των υπερήχων). γεννήτρια?
 • πιεζοηλεκτρικό στοιχείο (μετατροπέας ηλεκτρικής ενέργειας σε μηχανικό).
 • αισθητήρα για την παρακολούθηση της στάθμης του νερού στο θάλαμο εξάτμισης.
 • περιστροφικός ψεκαστήρας.
 • Πιθανά πρόσθετα στοιχεία: ένα λαμπτήρα υπεριώδους ακτινοβολίας στην περιοχή μεταξύ του θαλάμου ατμού και την απέκκριση του καναλιού ατμού στη μονάδα ψεκαστήρα της παστερίωσης (θέρμανση) πριν από το θάλαμο ατμού.

Σχέδιο της συσκευής του υπερηχητικού υγραντήρα

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας; Ο αέρας με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εισέρχεται στο θάλαμο σχηματισμού αερίου. Εδώ είναι κορεσμένο με υγρούς ατμούς που σχηματίζονται από την εξάτμιση του νερού υπό την επίδραση των υπερηχητικών κυμάτων από τη μεμβράνη.

Το νερό, που μετακινείται στη μονάδα εξατμίσεως, διέρχεται μέσω του φίλτρου. Ο υγροποιημένος αέρας, που ανεβαίνει στον νεφελοποιητή, επεξεργάζεται με υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, πραγματοποιείται διπλή επεξεργασία του μέσου πριν το τοποθετήσετε στο δωμάτιο.

Δυσλειτουργίες: σημάδια και αιτίες

Εάν ο υγραντήρας είναι σπασμένος, πρέπει να μάθετε την αιτία της βλάβης, τη φύση της. Στην υγραντήρα μπορεί να παρουσιαστούν τα ακόλουθα σφάλματα:

 1. Δεν υπάρχει εξαερισμός, αλλά η ίδια η συσκευή λειτουργεί.
 2. Η συσκευή δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 3. Ο υγραντήρας δεν ανάβει.
 4. Η δεξαμενή για το υγρό ρέει.

Η συσκευή μπορεί να σπάσει υπό την επίδραση πολλών παραγόντων. Τα πιο κοινά αίτια των αναλύσεων είναι τα εξής:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής, φθορά εξαρτημάτων,
 • την υγρασία στην πλακέτα ελέγχου της συσκευής.
 • παρουσία διαρροών ρευστού.
 • χρήση μολυσμένου νερού ·
 • σχηματισμός πλάκας και κλίμακας.
 • ζημιά στα ηλεκτρικά δίκτυα, υπερβολικές τάσεις ·
 • απόφραξη των εξαρτημάτων.
 • παραβίαση των κανόνων λειτουργίας (απεργίες, πτώσεις) ·
 • θραύση του υγρού δείκτη και λειτουργία της συσκευής σε ξηρό τρόπο λειτουργίας (η υπερηχητική μεμβράνη αποτυγχάνει).
 • Η συσκευή μπορεί να είναι θορυβώδης λόγω δυσλειτουργίας του ανεμιστήρα ή του θερμαντικού στοιχείου.

Επιδιορθώστε με τα χέρια σας

Εάν δεν υπάρχει εμπειρία συγκόλλησης και εργασίας με ηλεκτρικά δίκτυα, δεν υπάρχουν απαραίτητα εργαλεία και εργαλεία, είναι αδύνατον να επισκευαστεί ο ίδιος ο υγραντήρας αέρα μετά από μια σημαντική βλάβη. Μπορείτε να διορθώσετε μόνο μικρά προβλήματα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη υπηρεσία, όπου η συσκευή θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη ζωή σε επαγγελματικό επίπεδο. Αν η εμπειρία της συγκόλλησης και της εργασίας με έναν ηλεκτρολόγο είναι διαθέσιμη, μπορείτε να επισκευάσετε τους υγραντήρες με θραύση οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Η αποσυναρμολόγηση και η επισκευή του υγραντήρα υπερήχων πραγματοποιείται μόνο όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη από το δίκτυο. Το βύσμα είναι συνδεδεμένο στην πρίζα μόνο εάν είναι απαραίτητο να το ελέγξετε και να το δοκιμάσετε κατά τη διάρκεια της αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ποιες συσκευές θα απαιτηθούν για πλήρη επισκευή:

 1. Κατσαβίδια.
 2. Πένσες, τσιμπιδάκια.
 3. Σίδερο συγκόλλησης.
 4. Tester ή πολύμετρο.

Για την πλήρη επισκευή του υγραντήρα θα χρειαστείτε ένα συγκολλητικό σίδερο

Γιατί δεν ενεργοποιείται ο υγραντήρας; Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την καθαρότητα του φίλτρου, αν χρειάζεται αντικαταστήστε ή καθαρίστε το. Το όργανο δεν ενεργοποιείται εάν το φίλτρο δεν μπορεί να περάσει από υγρασία. Η αντικατάσταση του φίλτρου θα διορθώσει την κατάσταση.

Η συσκευή δεν θα ενεργοποιηθεί ακόμη και σε περίπτωση προβλημάτων με τα ηλεκτρικά καλώδια, τις τροφοδοτικές πινακίδες και τη μονάδα ελέγχου. Εάν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των καλωδίων, θα απομακρυνθεί από τους ακροδέκτες για κυκλώματα και καλώδια έχουν σκούρο χρώμα, πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά με τον δοκιμαστή (πολύμετρο), ένα κολλητήρι.

Η απόδοση του ανεμιστήρα, αν η συσκευή δεν ανάβει, ελέγχεται με έναν ελεγκτή. Για το σκοπό αυτό μετράται η τάση στις περιελίξεις του ηλεκτροκινητήρα. Εάν υπάρχει απαραίτητο επίπεδο τάσης, ο ανεμιστήρας πρέπει να αντικατασταθεί, το πρόβλημα είναι μέσα του. Ελλείψει τάσης, το πρόβλημα είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Τι πρέπει να κάνω εάν ο ατμός δεν λειτουργεί όταν λειτουργεί ο υγραντήρας; Αυτό συμβαίνει σε περίπτωση βλάβης του πιεζο-ψυγείου, οξείδωση των επαφών της σανίδας θερμαντικού στοιχείου, αστοχία του ανεμιστήρα, γεννήτρια ή λεπτομέρειες της ακτινοβολίας υπερήχων κύματος.

Αν ακούτε την ενεργή απελευθέρωση φυσαλίδων από το νερό, η υπερηχητική μεμβράνη και η γεννήτρια λειτουργούν σωστά. Εάν δεν υπάρχει "βρασμός", μία από τις συσκευές είναι εκτός λειτουργίας.

Μπορείτε να ελέγξετε την απόδοση της γεννήτριας ως εξής. Αφαιρέστε το κατώτερο κάλυμμα του περιβλήματος, ενεργοποιήστε τη συσκευή για 2-3 λεπτά. Φροντίστε να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα και αγγίξτε τα δάχτυλα στο ψυγείο. Εάν δεν έχει θερμανθεί, το τμήμα έχει αποτύχει, η αντικατάστασή του απαιτείται.

Για να επισκευάσετε τη συσκευή σε περίπτωση υπερβολικού θορύβου, είναι απαραίτητο να ανοίξετε το περίβλημα, να το αφαιρέσετε, να καθαρίσετε και να λιπάνετε τον ανεμιστήρα. Με ένα θερμαντήρα αέρα, εάν δεν λειτουργεί, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη. Θα πρέπει να αντικατασταθεί αν υπάρχουν παρατυπίες στην εργασία.

Πώς να διορθώσετε τον υγραντήρα εάν διαρρέει; Είναι απαραίτητο να ανοίξετε την θήκη και να ρίξετε νερό μέσα στη δεξαμενή. Ελέγξτε τη στεγανότητα του δοχείου, των σωλήνων, της παλέτας. Εάν υπάρχει διαρροή, το ελαττωματικό στοιχείο πρέπει να ελέγχεται για αξιοπιστία. Αν ένα τέτοιο μέτρο δεν σας βοηθήσει, αντικαταστήστε το τμήμα.