Γιατί μπορεί το κλιματιστικό να γαργαλάει, τι είναι επικίνδυνο και τι πρέπει να κάνω;

Όταν η τεχνική παράγει ασυνήθιστους και μη χαρακτηριστικούς ήχους - ειδοποιεί αμέσως οποιονδήποτε πλοίαρχο. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το πρώτο σημάδι ότι η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά. Όσο νωρίτερα ο ιδιοκτήτης θα το παρατηρήσει - τόσο πιο εύκολο και φθηνότερο θα είναι να πραγματοποιήσει επισκευές, εάν είναι απαραίτητο.

Ασυνήθιστα "ηχητικά" μπορεί και κλιματιστικά: όταν δουλεύουν μπορούν να κάνουν ήχους που μοιάζουν με το γαργάλισμα του νερού.

Πώς ακούγεται, πού και πότε μπορείτε να το ακούσετε;

Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, ένα σύγχρονο κλιματιστικό δεν κάνει σχεδόν θόρυβο - βουίζει ήσυχα και ομοιόμορφα. Επομένως, κάθε ξένος ήχος - και ακόμη πιο γαργαλιστικός (ο οποίος δεν είναι χαρακτηριστικός για το διαχωρισμένο σύστημα) - είναι εύκολο να δει κανείς. Ειδικά αν επαναλαμβάνει.

Ακούγεται σαν μια "συνηθισμένη" γαργάλια του νερού σε ένα μπολ (μια κατσαρόλα για παράδειγμα), εάν χύσει νερό από ένα φλιτζάνι ή κατευθύνει ένα τζετ από τη βρύση.

Πιο συχνά το μαλακτικό "γκρίνια" (squish) μία φορά, με σχισμένα διαλείμματα και διαφορετική ένταση. Δηλαδή, ο ήχος δεν είναι μονότονος και δεν είναι σταθερός: μπορεί συχνά να συμβεί, μπορεί σπάνια να γλύφει μία φορά, στη συνέχεια μερικές φορές στη σειρά μετά από 1 ώρα και στη συνέχεια 1 φορά ήδη την επόμενη μέρα.

Σχεδόν πάντα ακούγεται όταν η συσκευή λειτουργεί (σε διαφορετικές λειτουργίες: τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση). Αλλά μπορεί να "γουργουρίσει" και να χωρίσει το σύστημα στην κατάσταση εκτός (και αν δεν έχει ενεργοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα).

Με αυτή τη θέση του σωλήνα, ο άνεμος μπορεί να φυσήξει μέσα του (ειδικά αν το δάπεδο είναι ψηλό και η πλευρά του σπιτιού είναι ανοιχτή στον άνεμο)

Δεδομένου ότι η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο - ακόμη και ένας δυνατός θόρυβος από αυτό δεν ακούγεται πάντα. Επομένως, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ο ήχος προέρχεται από την εσωτερική περίπτωση.

Πιθανές αιτίες γλεψίματος κλιματιστικού (+ βίντεο)

Πιθανές αιτίες μπορεί να είναι:

 1. Ο αέρας φυσάει στο σωλήνα αποστράγγισης και το νερό (συμπύκνωμα) μέσω αυτού δεν έχει ακόμη καταφέρει να συγχωνευθεί στο τέλος. Ακούγεται σαν μια βουτιά του νερού σε ένα ποτήρι, αν βάλεις το τηλέφωνο κάτω και το χτύπησες. Το πρόβλημα συμβαίνει συχνότερα σε ένα κλιματιστικό που έχει απενεργοποιηθεί πρόσφατα.
 2. Μια ισχυρή κάμψη του σωλήνα αποστράγγισης μεταξύ των μπλοκ (εσωτερική και εξωτερική). Στα καμπύλα τμήματα μπορεί να παραμείνει νερό. Ο αέρας, που φυσάει στην αποχέτευση, θα προκαλέσει γουργούρισμα.
 3. Ο αέρας εισέρχεται στη γραμμή freon. Το πιο συχνά αυτό το πρόβλημα προκύπτει από ισχυρό αέρα.
 4. Αν ο σωλήνας αποστράγγισης εκκενωθεί στο σύστημα αποχέτευσης, μπορεί να μεταδοθεί από εκεί (από τον αγωγό αποχέτευσης ή από υδραυλική σφράγιση). Ο ήχος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ακουστεί τόσο όταν λειτουργεί το κλιματιστικό όσο και όταν είναι απενεργοποιημένο.
 5. Εάν τα έντομα (μέλισσες, μύγες ή άλλοι) έχουν εγκατασταθεί μέσα στο κέλυφος - το buzz τους μπορεί να συγχέεται με το γαργάλισμα του νερού. Μπορείτε να το ακούσετε ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας και τον καιρό. Το buzz είναι εύκολο να διακρίνεται αν ακούτε τον ήχο δίπλα στο κλιματιστικό.

Η πιο συχνή αιτία γουργουρίσματος είναι τα λάθη στη συναρμολόγηση του σωλήνα αποστράγγισης.

Αν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για θέρμανση, μπορεί να ακουστεί και η γουργούρισμα. Πιθανους λόγους:

 1. Η εξωτερική μονάδα είναι αποψυγμένη. Η λειτουργία του κλιματισμού περιοδικά ενεργοποιεί τη λειτουργία απόψυξης - για να λιώσει ο πάγος στην εξωτερική μονάδα. Σε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να ακούσετε buzz, crackling και γουργούρισμα. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
 2. Ο Freon συμπυκνώνεται στην εξωτερική μονάδα με το κλιματιστικό απενεργοποιημένο. Είναι δυνατό το χειμώνα με σοβαρό παγετό. Δεν είναι δυσλειτουργία.
 3. Βλάβη (στρέψη) ενός χάλκινου σωλήνα. Εξαιτίας αυτού, το υγρό Freon μπορεί να επιστρέψει στην εξωτερική μονάδα (αντί να πάει εκεί στην αέρια κατάσταση).

Από ότι είναι επικίνδυνο;

Το Hubble είναι σπάνια ένα "σύμπτωμα" σοβαρών προβλημάτων. Η πιο δυσάρεστη περίπτωση είναι η ζημιά στον χάλκινο σωλήνα (εξαιτίας του γεγονότος ότι η συσκευή μπορεί να γουργουρίσει όταν εργάζεται για τη θέρμανση). Αλλά αυτό το πρόβλημα είναι φθηνό και γρήγορα διορθωμένο (αν και, θα πρέπει να γίνει από ειδικούς).

Τι πρέπει να κάνω εάν το κλιματιστικό λειτουργεί με φυσαλίδες;

Γιατί η τεχνική μπορεί να ξαφνιάσει - βγήκε. Τώρα για το τι πρέπει να κάνουμε.

Αν η συσκευή εκπέμπει ήχους γαλακτοπαραγωγής - προτού καλέσετε τον κύριο πρώτο πράγμα που χρειάζεστε:

 1. Προσέξτε πότε ακούγεται ο ήχος. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη; Όταν εργάζεστε σε θέρμανση ή ψύξη; Σε περίπτωση ισχυρού ανέμου ή παγετού;
 2. Προσπαθήστε να βρείτε έναν τόπο όπου ακούγεται η γουργουπιά. Η εσωτερική μονάδα; Εξωτερική μονάδα; Ένας σωλήνας μεταξύ τους;

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, χωρίς να καλέσετε τον πλοίαρχο.

Καθώς ο περισσότερος κλιματισμός εξαερίζει λόγω κακής εγκατάστασης σωλήνα αποστράγγισης - ένας ειδικός θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί του. Μπορεί είτε να δημιουργηθεί, είτε να ισιωθεί (εάν υπήρχε μια κάμψη) ή να λυγίσει - έτσι ώστε ο αέρας να μην σβήσει.

Αν το πρόβλημα είναι freon - η επιδιόρθωση πραγματοποιείται ξεχωριστά, ανάλογα με το μοντέλο και την ακριβή αιτία.

Ο κλιματισμός μαγειρεύει το χειμώνα, τι πρέπει να κάνω;

Πρόσφατα, οι συσκευές κλιματισμού χρησιμοποιήθηκαν συχνά κατά την κρύα εποχή για να λειτουργήσουν στη θέρμανση. Αυτό οφείλεται στην οικονομία και την άνεση τους κατά τη χρήση. Αλλά όχι πάντα η συσκευή λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Μερικές φορές το split σύστημα σταματάει τη θέρμανση ή όταν επεξεργάζεται παράξενους ήχους. Μεταξύ των προβλημάτων υπάρχουν επίσης ακατανόητοι ήχοι γουργουρίσματος, ακουστικοί τόσο στην εργασία όσο και στη μονάδα απενεργοποίησης. Τι πρέπει να κάνετε όταν το κλιματιστικό γκρεμίζει το χειμώνα και γιατί συμβαίνει αυτό;

Γιατί υπάρχει θόρυβος

Όταν λειτουργεί το κλιματιστικό σύστημα, καθώς και όταν είναι απενεργοποιημένο, εμφανίζονται διάφοροι ήχοι, οι οποίοι μπορεί να υποδεικνύουν δυσλειτουργία. Αυτός ο γαργαλισμός, το κτύπημα, το κροτάλισμα. Τι πρέπει να κάνετε όταν το κλιματιστικό εκπέμπει ήχους γαλακτοπαραγωγής; Πρώτα να καταλάβετε το λόγο. Οι λόγοι για την εμφάνισή τους περιλαμβάνουν:

 1. Τις περισσότερες φορές το γαργάλισμα μπορεί να κάνει το νερό στο δίκτυο αποστράγγισης.
 2. Ο δεύτερος λόγος για το γαργάλισμα στο κλιματιστικό είναι ότι οι ήχοι παράγουν φρέον σε υγρή κατάσταση.

Ας εξετάσουμε και τις δύο παραλλαγές λεπτομερέστερα.

Θόρυβος στην αποστράγγιση

Η αιτία θορύβου στην αποστράγγιση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένας ισχυρός άνεμος. Φυσίζει στο σωλήνα και θέτει σε κίνηση το νερό. Αλλά ένα τέτοιο πρόβλημα είναι αδύνατο εάν ο σωλήνας αποστράγγισης είναι σωστά τοποθετημένος, με την απαραίτητη κλίση. Στη συνέχεια, όλο το συμπύκνωμα, χωρίς καθυστέρηση, ρέει κάτω από το δρόμο. Αλλά αν υπάρχουν υπερβολές ή ο εύκαμπτος σωλήνας είναι τοποθετημένος με λάθος προκατάληψη, τότε σταματάει εκεί.

Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει εάν ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης εισέλθει στον αγωγό αποχέτευσης. Το Hubble σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μεταδοθεί από τον αγωγό αποχέτευσης ή από τη στεγανοποίηση νερού, μέσω της οποίας η αποχέτευση συνδέεται με το σύστημα αποστράγγισης. Ο ήχος συμβαίνει τόσο στην εργασία όσο και στο σύστημα στην αποσυνδεδεμένη κατάσταση.

Αλλά όλοι οι λόγοι από αυτό το σημείο το χειμώνα είναι σπάνιοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υγρασία συμπυκνώνεται κατά την ψύξη, ενώ κατά την κρύα περίοδο η λειτουργία αυτή χρησιμοποιείται μόνο σε αίθουσες εξυπηρετητών.

Θόρυβος στον βρόχο φρέον

Όταν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για θέρμανση στην εσωτερική μονάδα, συμβαίνει συμπύκνωση Freon. Έρχεται μέσω του σωλήνα από την πλευρά της εξωτερικής μονάδας σε αέρια κατάσταση και όταν εισέλθει στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, συμπυκνώνεται.

Το υγρό freon επιστρέφει στην εξωτερική μονάδα. Είναι αυτό το υγρό που μπορεί να κάνει θόρυβο, παρόμοιο με το γαργάλημα. Σε ένα λειτουργικό σύστημα, αυτό δεν πρέπει να συμβεί, αλλά είναι πιθανό εάν, κατά την εγκατάσταση, ο χάλκινος αγωγός υπέστη βλάβη και αποδείχθηκε ότι είναι πτυχές.

Πολύ σπάνια, ο κύριος παράγοντας της δυσλειτουργίας είναι η απουσία εκκένωσης κατά την εγκατάσταση, λόγω της οποίας η υγρασία στο σύστημα από τον αέρα πάγωσε στους σωλήνες και προκαλεί προβλήματα και θορύβους.

Ο θόρυβος εμφανίζεται επίσης όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο. Σε περίπτωση ακραίων παγετώνων, ο Freon μπορεί να συμπυκνώνεται μόνος του στην εξωτερική μονάδα και να εκπέμπει ασυνήθιστους θορύβους στην υγρή κατάσταση.

Ένας άλλος λόγος για τον θόρυβο στο κλιματιστικό κατά τη διάρκεια της θέρμανσης είναι η απόψυξη της εξωτερικής μονάδας. Από καιρό σε καιρό, το κλιματιστικό εισέρχεται στη λειτουργία απόψυξης, όταν ο εναλλάκτης θερμότητας της εξωτερικής μονάδας θερμαίνεται έτσι ώστε ο πάγος να λιώσει πάνω του. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα βουητό, κροτάλισμα, και μερικές φορές γαργαλίζει.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Έχουμε καταλάβει γιατί το κλιματιστικό είναι bubbling, αλλά πώς να καθορίσει την κατάσταση; Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εξαλείψετε το πρόβλημα στην αποστράγγιση. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε αν ο σωλήνας αποστράγγισης είναι σπασμένος στο δρόμο, αν δεν υπάρχει αντίστροφη προκατάληψη στο εσωτερικό του. Αν είναι απαραίτητο, μπορεί να κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να κρέμεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα και ο άνεμος να μην εισέρχεται σε αυτό. Επίσης, πρέπει να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα του συστήματος διαχωρισμού και τη λεκάνη αποστράγγισης, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ήχος.
 2. Αν εκτελέστηκαν όλες οι περιγραφείσες ενέργειες, αλλά ο ήχος δεν εξαφανίστηκε, τότε το πρόβλημα είναι στο βρόχο freon. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καλέσετε ειδικούς, διότι δεν είναι δυνατόν να το εξαλείψετε ανεξάρτητα.

Κατ 'αρχήν, σε κάθε περίπτωση είναι επιθυμητό να καλέσετε ειδικούς.

Συμπεράσματα

Εάν έχετε αρχίσει να φυσαλίδες κλιματιστικό το χειμώνα, τότε το πρόβλημα είναι είτε στο σύστημα αποστράγγισης ή στο κύκλωμα freon. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να καλέσετε πρώτα έναν ειδικό. Λοιπόν, αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να ελέγξετε ανεξάρτητα το δίκτυο αποστράγγισης σχετικά με το θέμα των ρωγμών, καμπής και άλλων αιτιών της στασιμότητας του νερού σε αυτό. Σε ισχυρούς ανέμους, ο σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην ρέει αέρας μέσα σε αυτόν. Εάν το πρόβλημα βρίσκεται στο κύκλωμα κυκλοφορίας freon, δεν μπορεί να εξαλειφθεί από μόνο του.

σε μια διάσπαση σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες, κάτι γουργουρίζει

Έχετε μια ωραία μέρα!

Έχω την εξής ερώτηση:
Στο διαμέρισμά μου πριν από ενάμισι χρόνο, εγκαταστάθηκε ένα split Panasonic (με μετατροπέα), ο σωλήνας αποστράγγισης τραβιόταν έξω.
Για το έργο των ερωτήσεων προς τον ίδιο δεν ήταν.
Με την έναρξη του περασμένου φθινοπώρου, τα κρυολογήματα δεν τα χρησιμοποιούν πλέον φυσικά, δηλ. Ο διαχωρισμός ήταν αδρανής για περισσότερο από 4 μήνες.
Τώρα, με το θυελλώδες καιρό στην εσωτερική μονάδα της διαίρεσης του ρελαντί, κάτι ξεκινάει με φούσκα και μερικές φορές είναι σαν να φυσάει ο άνεμος ελαφρώς.
Πες μου τι είναι; κάτι με βαλβίδα ή ο άνεμος φυσάει μέσα από τους σωλήνες;

Γιατί το κλιματιστικό δημιουργεί ήχους γαλακτοπαραγωγής

Το κοντίσιονερ φουσκώνει - ένα φαινόμενο που προκαλεί τόσο σύγχυση, γέλιο, ακόμη και οργή στους ιδιοκτήτες ψυγείων. Μια απλή, αλλά ακριβή μονάδα για το σπίτι ή το γραφείο μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικούς, πολύ δυνατούς ήχους σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Τι να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; Το Hubble στο κλιματιστικό είναι πάντα ένα ανησυχητικό σημάδι, για να αγνοήσουμε αυτήν την πολυτέλεια, διότι οι δαπανηρές επισκευές θα κοστίζουν διπλάσια από την έγκαιρη διάγνωση ολόκληρης της συσκευής κλιματισμού. Ο χαρακτηριστικός ήχος είναι δύσκολο να συγχέεται με τέτοια άτυπα για το θόρυβο κλιματισμό, αλλά ένα άπειρο πρόσωπο εξακολουθεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η πραγματική εκτροπή στον ψύκτη (μόνο μια φήμη). Εάν το κλιματιστικό θα μαλακώσει και η κλήση του πλοιάρχου για διάφορους λόγους είναι αδύνατη, τότε ο ιδιοκτήτης της συσκευής πρέπει να καταλάβει τις πιθανές αιτίες του προβλήματος.

Το Hubble στο κλιματιστικό σύστημα - ένα σήμα δυσλειτουργίας

Εξωτερικός άτυπος θόρυβος του οικιακού κλιματιστικού

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του συστήματος, ο οποίος μπορεί να επιθεωρηθεί οπτικά (για την ανίχνευση της παρουσίας εμφανών θραυσμάτων) δημιουργεί κυριολεκτικά έναν δυσάρεστο θόρυβο και αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Η μη αναμενόμενη δυσλειτουργία έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη συντήρηση της συσκευής, την εσφαλμένη λειτουργία της και την παραμέληση των γενικών τεχνικών ασφαλείας.

Κοινά προβλήματα που οδηγούν στη δημιουργία ενοχλητικού θορύβου:

 • κατανομή των αυτόματων συστημάτων ·
 • λανθασμένη λειτουργία του σωλήνα αποστράγγισης.
 • σκουπίδια που εισέρχονται στον αγωγό ·
 • χαμηλό επίπεδο φρεονίου (ψυκτικό μέσο).
 • την εμφάνιση της συμφόρησης του αέρα.

Ένα μικρό φαινόμενο θορύβου δημιουργείται ακόμη και κατά την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού (μεγάλο φορτίο στο περίβλημα). Βασικά, η "φούσκωμα" του ψυγείου σηματοδοτεί μια δυσλειτουργία. Πριν προχωρήσετε στη διάγνωση της συσκευής, θα πρέπει να ελέγξετε την εξωτερική μονάδα (καθαρίστε τα πάνελ των συντριμμιών, πιστεψτε τη σύνδεση όλων των εξαρτημάτων).

Το κλιματιστικό στο σπίτι σβήνει συνεχώς

Ο αγωγός αποστράγγισης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εμφύσηση αέρα στο ψυγείο, εκτίθεται στο περιβάλλον όλο το εικοσιτετράωρο. Η στάσιμη συμπύκνωση μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστους ήχους γουργουρίσματος. Ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο σωλήνας αποστράγγισης βρίσκεται στην φυσική του θέση. Το ψυκτικό υγρό υπόκειται επίσης σε έλεγχο, μετά από όλα, όταν το φρέον αντικαθίσταται με αέρα, το κλιματιστικό αρχίζει να κάνει θόρυβο. Η διόρθωση μιας τέτοιας βλάβης είναι δυνατή μόνο από έναν έμπειρο πλοίαρχο και υπό μία μόνη προϋπόθεση - υλικά υψηλής ποιότητας θα χρησιμοποιηθούν για επισκευές.

Έντομα, που συχνά πέφτουν μέσα στη δομή, μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτό και να ζήσουν πλήρως μέσα στα μεμονωμένα μέρη. Το βόμβο των ανεπιθύμητων γειτόνων μοιάζει με το μούδιασμα του νερού, προκαλώντας έτσι σύγχυση με δύο διαφορετικούς θορύβους προέλευσης.

Οι μέλισσες μπορούν να εγκατασταθούν στο κλιματιστικό και να ακούσουν τους ήχους

Επίλυση του προβλήματος με το γαργάλισμα του κλιματιστικού

Υπάρχουν δύο τρόποι επίλυσης του πιεστικού προβλήματος που σχετίζεται με την εσφαλμένη λειτουργία του ψυγείου. Αν το κλιματιστικό είναι θορυβώδες και οι ενοχλητικοί ήχοι δεν σταματούν, ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να λύσει το πρόβλημα μόνος του. Πρώτον, θα πρέπει να επιθεωρήσει το σώμα και να ελέγξει το σωλήνα αποστράγγισης. Τα προβλήματα που προκαλούνται από την ακατάλληλη εισαγωγή αέρα εξαφανίζονται γρήγορα μόλις ο σωλήνας ευθυγραμμιστεί με την αρχική του θέση. Το σιφόνι για κλιματισμό είναι μια γενική συσκευή που σας επιτρέπει να αποστραγγίζετε περιττό συμπύκνωμα. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, η ανατίναξη του αέρα σταματά.

Η κλήση του πλοιάρχου θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο από την ανεξάρτητη αναζήτηση για θραύση. Ένας έμπειρος ειδικός μπορεί εύκολα να προσδιορίσει την αιτία του θορύβου που παρεμβαίνει στο νοικοκυριό. Οι αποτυχίες στη λειτουργία του αυτοματισμού είναι οι πιο σοβαρές και πολύπλοκες, επομένως για την εξάλειψή τους απαιτούνται ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Η τιμή της καθυστερημένης εξάλειψης των αναλύσεων

Η εσωτερική μονάδα που χτυπάει χρειάζεται επείγουσες εργασίες επισκευής. Λόγω συστηματικών βλαβών, τα επισκευάσιμα εξαρτήματα υπόκεινται σε αυξημένο φορτίο. καθυστέρηση τιμή ίση με το κόστος της επισκευής, και όσο μεγαλύτερη είναι η ιδιοκτήτρια του κλιματιστικού ισοπαλίες σε σχέση με τον πλοίαρχο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ποσότητα των νέων στοιχείων για το ψυγείο.

Το κλιματιστικό σύστημα παράγει θόρυβο σε περίπτωση λανθασμένου ανέμου (κατεύθυνση), όταν μια σύνθετη κατασκευή δεν έγινε σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες. Μια παρόμοια κατάσταση συμβαίνει όταν ανειδίκευτοι άνθρωποι ασχολούνται με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Η τιμή του σφάλματος δεν είναι άμεσα ορατή, αλλά μόνο με την πάροδο του χρόνου - η μονάδα (εξωτερική ή μέρος του εσωτερικού) ψύκτη δεν αντέχει την επίδραση του περιβάλλοντος.

Ο ψυγείο που έχει απενεργοποιηθεί κάνει ένα θόρυβο για καλό λόγο, αφού βρίσκεται σε κατάσταση "ύπνου", η συσκευή παραμένει συνδεδεμένη στο δίκτυο. Η προγραμματισμένη επιθεώρηση της κλιματικής μονάδας, ακόμη και χωρίς προφανείς αιτίες δυσλειτουργιών, θα αποτρέψει πολλές αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία του κλιματιστικού.

Οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο κλιματιστικό, εάν δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά

Πώς και πότε να διεξάγετε την αυτοδιάγνωση του κλιματιστικού

Αυτο-διάγνωση, η οποία κατέφυγε σε Thrifty ιδιοκτήτες ψυγείου, έκανε τρεις φορές το χρόνο, και στη θερμή περίοδο, όταν το κλιματιστικό πρέπει να εργαστεί πολύ περισσότερο, ο αριθμός των ελέγχων αυξάνεται σε ένα μήνα. Η αντικατάσταση εξαρτημάτων που επηρεάζονται από υπερτάσεις τάσης εκτελείται μόνο από έμπειρους ειδικούς.

Ο θόρυβος του κλιματιστικού όχι μόνο προκαλεί ενοχλητικά, αλλά και φοβίζει τον ιδιοκτήτη του ψυγείου. Μια καλή κλιματική μονάδα δεν μπορεί να παράγει αξιοσημείωτους ήχους.

Ο θόρυβος, ειδικά ο γαργαλισμός, που μοιάζει με τον ήχο μιας ανοιχτής βρύσης κουζίνας, αποτελεί σήμα για την άμεση αντίδραση του ιδιοκτήτη. Η καλύτερη επιλογή είναι να καλέσετε τον πλοίαρχο για μια ολοκληρωμένη διάγνωση του κλιματιστικού. Οι λόγοι για τις βλάβες, οι οποίοι γίνονται γνωστοί λόγω της γαργάλωσης της εξωτερικής μονάδας της συσκευής, δεν μπορούν να περάσουν ανεξάρτητα. Η σωστή φροντίδα του κλιματιστικού μηχανήματος δείχνει τη φροντίδα του ιδιοκτήτη του για την υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού.

Γιατί το κλιματιστικό σύστημα εκπέμπει ήχους γουργούρισμα;

Το φαινόμενο, το οποίο χαρακτηρίζεται εν συντομία μόνο από δύο λέξεις "μαλακωτικό μαλακτικό", είναι αρκετά συνηθισμένο. Αλλά είναι σωστά καθορισμένη, αυτός ο ήχος; Μετά από όλα, για ένα άπειρο άτομο, κάθε ανομοιογενής ή άνισος θόρυβος και βουητό των κλιματιστικών μπορεί να γουργουρίζει. Πρώτον, θα πρέπει να καθορίσετε τη φύση του ήχου, όπως και οι πλοίαρχοι για την επισκευή των κλιματιστικών, μετά από μια τέτοια διάγνωση, "ορίστε τη θεραπεία".

Ένα σύγχρονο σύστημα θραύσης χαμηλού θορύβου

Ασυνήθιστοι ήχοι από το κλιματιστικό

 • Ανυπόστατη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας. Αυτό συμβαίνει συχνά εάν αγνοήσετε τη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο. Δεν έχει σημασία ποιο πάτωμα - τελικά, ο άνεμος μπορεί να εξαπλωθεί μηχανικά μικρά σωματίδια σχεδόν σε οποιοδήποτε ύψος. Ξηρά φύλλα ή υπολείμματα, αράχνες αράχνης, χνούδι λεύκας, σκόνη - όλα αυτά μπορούν να μπουν μέσα και να μπουν μέσα στην εξωτερική μονάδα. Καθώς εγκατασταθείτε στο εσωτερικό, η εργασία του ανεμιστήρα διακόπτεται. Για παράδειγμα, τα πτερύγια σκόνης στις λεπίδες του ανεμιστήρα καθίστανται άνισα. Τα πτερύγια δεν είναι ισορροπημένα και παρέχεται το χαρακτηριστικό βούρτσισμα. Είναι ανομοιογενής ή διακεκομμένη - αυτό μπορεί να προσδιοριστεί εξετάζοντας λεπτομερέστερα την αιτία της διατάραξης της λειτουργίας της εξωτερικής μονάδας. Επίσης, αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μία λεπίδα ανεμιστήρα έχει υποστεί ζημιά εν όλω ή εν μέρει. Τότε ο ήχος θα είναι ισχυρός, μερικές φορές ακόμη και υπερβολικός.
 • Ήχος που χτυπάει. Μπορεί να είναι είτε αυτόματη λειτουργία είτε λανθασμένη λειτουργία. Συνήθως θα πρέπει να καθοριστεί: εάν το κλιματιστικό ελέγχει αν λειτουργεί σωστά, εκτελώντας τη λειτουργία του. Εάν το σύστημα δεν τροφοδοτείται με αέρα ή θερμαίνεται, υπάρχει βλάβη. Ορίστε ότι μπορεί να κυριαρχήσει.
 • Ένας θόρυβος ήχος. Οι ήχοι που βλάπτουν δεν υποδεικνύουν πάντοτε ότι συνέβη μια βλάβη, αλλά δεν μπορεί κανείς να παραμελήσει έναν τέτοιο ήχο. Για παράδειγμα, μπορεί να διοχετεύει αέρα στον σωλήνα αποστράγγισης και το μη συγχωνευμένο συμπύκνωμα παράγει έναν παρόμοιο χαρακτηριστικό ήχο. Τότε αρκεί να ισιώσει ο σωλήνας αποστράγγισης με τη σωστή γωνία. Επίσης, παρόμοιοι ήχοι συμβαίνουν όταν το σύστημα είναι αερομεταφερόμενο, όταν η στάθμη του φρεονιού μειώνεται και η θέση του καταλαμβάνεται από τον αέρα. Αντλώντας μέσω του συστήματος των σωλήνων, τα φις αέρα φαίνεται να σπάσει μέσω Freon και γι 'αυτό υπάρχει ένας ήχος. Ανεξάρτητα, μια τέτοια αιτία δεν μπορεί να λυθεί - μόνο ένας έμπειρος setuper κλιματιστικό θα βοηθήσει.
 • Σβήσιμο ήχου. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία απόψυξης, εμφανίζεται ο ήχος των σταγόνων πτώσης. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Οι καιρικές συνθήκες συχνά επηρεάζουν την εμφάνιση των ήχων και τον χαρακτήρα τους. Ο άνεμος φυσά μέσα στην εξωτερική μονάδα και αμέσως αλλάζει ο ήχος όταν λειτουργεί το σύστημα.

Επίσης, δεν πρέπει να αποκλείουμε τη δυνατότητα εγκατάστασης μέσα σε ένα εξωτερικό μπλοκ εντόμων. Δεν μιλάμε για έναν και μόνο χαρακτήρα, αλλά μάζα, όταν σκουπίδια, σφήκες ή άλλοι τύποι εντόμων εγκαθίστανται σε αποικίες.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εξέλιξης δεν αξίζει θαύμα θάρρος και αφοβία των εντόμων - συνηθίζουν σε κάθε θόρυβο, και σύντομα δεν θα αντέξουν ξαφνική και δυσάρεστη οσμή τους από το drone.

Μη χαρακτηριστικό για το κλιματιστικό είναι οποιοσδήποτε δυνατός, διακεκομμένος και μη περιοδικός θόρυβος

Αντιμετώπιση προβλημάτων

 1. Ανεξάρτητα. Ορισμένες δυσλειτουργίες, που δίνουν τον εαυτό τους ως χαρακτηριστικούς ήχους, μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους. Για παράδειγμα, η "γουργούρισμα" εξαλείφεται από την κάμψη του σωλήνα αποστράγγισης ή χρησιμοποιώντας ένα σιφόνι για το κλιματιστικό. Το σιφόνι επιτρέπει την αποστράγγιση του συμπυκνώματος στο σύστημα αποχέτευσης, οπότε η εμφύσηση αέρα εξαλείφεται κατά 99%.
 2. Με τη βοήθεια ειδικού. Πρέπει πρώτα να καθοριστούν τυχόν δυσλειτουργίες που οδηγούν σε μεταβολή του θορύβου κατά τη λειτουργία. Εάν η αστοχία σχετίζεται με τη λειτουργία του αυτοματισμού ή τον ανεφοδιασμό του ψυκτικού μέσου, τότε είναι δύσκολο να εξαλειφθεί η αιτία και η αστοχία ανεξάρτητα.

Και αν παραμελήσετε

Οποιαδήποτε παραμέληση οδηγεί πάντοτε σε επιδείνωση της κατανομής. Οι κατανομές των κλιματιστικών μπορούν να συγκριθούν με την ανθρώπινη ασθένεια: αν καθυστερήσετε τη διαδικασία θεραπείας και ταυτόχρονα γνωρίζετε ότι είστε άρρωστος, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες. Η τακτική συντήρηση επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση ενός σφάλματος και σε ορισμένες περιπτώσεις το προειδοποιείτε.

Ορισμένοι τύποι συντήρησης μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα, εάν υπάρχει χρόνος και η επιθυμία για εξοικονόμηση. Για παράδειγμα, μπορεί να καθαρίζει τα φίλτρα. Αλλά αν πρόκειται για ένα εξωτερικό μπλοκ, το οποίο βρίσκεται ψηλά, τότε δεν πρέπει να παίρνετε κινδύνους. Οποιοσδήποτε χαρακτηριστικός ήχος, ο οποίος είναι ασυνήθιστος για τη λειτουργία του κλιματιστικού και προέρχεται από την εξωτερική μονάδα, πρέπει να ειδοποιεί και ο ιδιοκτήτης πρέπει να καλέσει επειγόντως τον πλοίαρχο.

Γιατί υπάρχουν ήχοι και από πού προέρχονται - αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο δυνατό. Μόνο μια έγκαιρη έκκληση προς τον πλοίαρχο θα βοηθήσει στην αποφυγή της οικονομικής υπερανάληψης, για παράδειγμα, να μην αγοράσει ένα νέο κλιματιστικό.

Γιατί το κλιματιστικό είναι θορυβώδες, γαργαλάει και βουίζει στην αδρανή κατάσταση

Ένα καλό κλιματιστικό θα πρέπει να παράγει μόνο ομοιόμορφο θόρυβο. Ανάλογα με την ποιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου, αυτός ο θόρυβος μπορεί να είναι ελαφρώς περισσότερο ή λιγότερο αισθητός σε άλλους. Κατά την ακρόαση αυτό γίνεται αντιληπτός ως ένας ήρεμος ψίθυρος, στον οποίο αργότερα ένα άτομο δεν δίνει προσοχή.

Κλιματισμός, που αποτελείται από 2 μπλοκ: εξωτερικό και εσωτερικό (split-system)

Αλλά μερικές φορές το κλιματιστικό γουργουρίζει, αρχίζει να βουίζει ή να κάνει άτυπους ήχους γι 'αυτό. Δεν σημαίνει πάντοτε μια σοβαρή βλάβη των εσωτερικών εξαρτημάτων. Αλλά είναι πολύ ενοχλητικό και ενοχλητικό για όσους βρίσκονται στο δωμάτιο.

Ασυνήθιστοι ήχοι κλιματισμού

Ο κλιματισμός δεν μπορεί κατ 'αρχήν να είναι απολύτως ήχος, όπως υποσχέθηκαν οι έμποροι. Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη (έδρανα, κινητήρες και περιστροφικοί μηχανισμοί) που προκαλούν θόρυβο και είναι σχεδόν αδύνατο να τα καλύψουν με φίλτρα ή φίλτρα ήχου.

Και παρόλο που οι περισσότεροι από τους μη περιοδικούς διαλείποντες ήχους δεν λένε τίποτα καλό, κάποιοι από αυτούς είναι αρκετά ασφαλείς και μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Δυνατή στην κατάσταση εκτός λειτουργίας

Η κύρια αιτία της γαργάλωσης μέσα στο κλιματιστικό είναι η περιέλιξη της διαδρομής με φρέον. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κακής εγκατάστασης του συστήματος, όταν ο ειδικός δεν ξόδεψε ολόκληρη την εργασία.

Η διαδικασία εκκένωσης της γραμμής φρεονιού

Η κενή λειτουργία, ο ανεφοδιασμός με φρέον, η ανεπαρκώς τοποθετημένη τροχιά freon δεν έγιναν. Το ανεπαρκές μήκος των σωλήνων ή ο σχηματισμός ισχυρών στροφών που εμποδίζουν τη μετακίνηση του υγρού. Στη συνέχεια σχηματίζονται αγωγοί αέρα στην τροχιά, και όταν διαπερνούνται με φρέον, εμφανίζεται ένας ήχος γαργαλίσματος. Επίσης, η αποσυμπίεση μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου.

Δεν συνιστάται να αδειάζετε τον σωλήνα και να συμπληρώσετε μόνοι σας το υγρό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό και εμπειρία στη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων.

Λίγο με τον άνεμο

Εάν η ακτινοβολία ακούγεται μόνο κατά τη διάρκεια του ανέμου, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας που κατευθύνεται από το δρόμο φτάνει τις δεξαμενές στο λουτρό συμπύκνωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζεται ένας ήχος, παρόμοιος με το γαργάλισμα του νερού σε ένα ποτήρι, όταν ο αέρας διοχετεύεται εκεί με τη βοήθεια ενός σωλήνα.

Αφαιρέστε την έξοδο του σωλήνα έξω

Για να το διορθώσετε αρκεί να λυγίζετε τον εξωτερικό σωλήνα αποστράγγισης (σβήνει) έτσι ώστε ο άνεμος να σταματά να φυσάει στο σύστημα. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα ένα σιφόνι για το κλιματιστικό, το οποίο θα απομακρύνει την περίσσεια υγρού στο δίκτυο αποχέτευσης. Στη συνέχεια, η γουργούρισμα κατά τη διάρκεια του ανέμου έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Ένας άλλος λόγος είναι η ισχυρή συστροφή του σωλήνα αποστράγγισης μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού μπλοκ. Το νερό συσσωρεύεται στις πτυχές, και όταν ο άνεμος φυσάει από το δρόμο, ο ίδιος ήχος αναδύεται.

Χτύπημα και θόρυβος

Μερικές φορές το κλιματιστικό κατά τη λειτουργία για κάποιο λόγο μερικές φορές βλάπτει. Αυτό ισχύει για την εξωτερική μονάδα (που βρίσκεται στο δρόμο) και την εσωτερική μονάδα (που βρίσκεται στο δωμάτιο).

Κάνετε θόρυβο μπορεί να αυτο-καθαρισμού σύστημα, το οποίο απενεργοποιήθηκε. Αυτός ο ήχος είναι ο κανόνας.

Περιστασιακά, το πρόγραμμα αποτυγχάνει, το οποίο ελέγχει την αλληλεπίδραση των μονάδων διαχωρισμένου συστήματος. Στη συνέχεια, μία από τις μονάδες μπορεί να αρχίσει ξαφνικά να λειτουργεί σε κατάσταση εκτός λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό πρέπει να επαναπρογραμματιστεί έτσι ώστε η εσωτερική μονάδα να μπορεί να συγχρονιστεί ξανά με τον εξωτερικό.

Ωστόσο, οι συχνότερες αιτίες του βουητού είναι σοβαρή μόλυνση ανεμιστήρων, σκόνης, χνουδιών ή εντόμων (μέλισσες, σφήκες). Σε τέτοιες συνθήκες, οι λεπίδες του ανεμιστήρα αρχίζουν να δίνουν διαφορετικό φορτίο στον πυρήνα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Ως αποτέλεσμα, οι εσωτερικές δομές είναι μη ισορροπημένες, οι κραδασμοί και η συσκευή αρχίζει να κάνει πολύ θόρυβο.

Η διαδικασία καθαρισμού του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος

Λιγότερο πιθανό είναι μια μηχανική βλάβη:

 • Το έδρανο δεν λιπαίνεται επαρκώς και στη συνέχεια αποτυγχάνει.
 • Ένα ξένο αντικείμενο ή σκόνη έχει εισέλθει στο μηχάνημα.
 • Buzz κατά την εκκίνηση - ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να μην έχει αρκετή τάση από το δίκτυο για να ξεκινήσει. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την καλωδίωση στο δωμάτιο για λειτουργικότητα και την παρουσία μόνωσης.
 • Βλάβη ή φθορά των εσωτερικών τμημάτων του κλιματιστικού μηχανήματος (π.χ. παραμόρφωση μιας λεπίδας του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά του συμπιεστή).

Τρέφεται και ο ήχος των πτώσεων πέφτει

Ο ήχος των σταγόνων που πέφτουν ή η αναρρόφηση υγρών όταν ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος δεν σημαίνει σχεδόν σοβαρή βλάβη. Στην πρώτη περίπτωση, σχηματίζεται συμπύκνωση κατά τη λειτουργία του τρόπου απόψυξης. Στη δεύτερη - ο ήχος του ψυκτικού που ρέει στο κατώτερο σημείο της διαδρομής.

Κτυπήστε και κάντε κλικ στην κατάσταση εκτός λειτουργίας

Εάν η περίπτωση του κλιματιστικού ήταν κατασκευασμένη από πλαστικό κακής ποιότητας, ενδέχεται να εμφανιστούν αιχμηρά κουμπιά πριν και μετά την ενεργοποίηση. Αυτή είναι μια αντίδραση στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Μπορείτε να το διορθώσετε μόνο με την αγορά ενός άλλου μοντέλου από ένα split σύστημα με ένα καλύτερο πλαστικό, όπου δεν θα παραμορφωθεί τόσο κατά τη λειτουργία μεταγωγής.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Προκειμένου ο εξοπλισμός να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος. Η συχνότητα των ελέγχων εξαρτάται άμεσα από τη συχνότητα χρήσης του κλιματιστικού, καθώς και από τη σκόνη του χώρου και του περιβάλλοντος στο οποίο τοποθετείται το διαχωριστικό σύστημα.

Αυτόματος καθαρισμός του κλιματιστικού από μόλυνση

Για ένα μέσο διαμέρισμα αρκεί να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα σκόνης και βρωμιάς τουλάχιστον μία φορά μερικές εβδομάδες. Εξωτερικό - μερικές φορές το χρόνο. Ένα άλλο μήνυμα ότι είναι καιρός να ξεπλύνετε τα εσωτερικά μέρη από τη βρωμιά - η συσκευή έχει σταματήσει να κλιματίζει πλήρως τον χώρο.

Με τα χέρια σας

Στο σπίτι, η συντήρηση του κλιματιστικού μειώνεται στον καθαρισμό του από τη σκόνη και τη βρωμιά. Πιο πολύπλοκη δουλειά είναι καλύτερα να αφεθεί στους επαγγελματίες.

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνημμένες οδηγίες. Αν και το συνολικό σχεδιασμό όλων των κλιματιστικών είναι το ίδιο, όλα τα ίδια σε μικρά πράγματα μπορεί να διαφέρουν. Και πριν την αποσυναρμολόγηση είναι καλύτερο να μαθαίνετε για αυτά αμέσως.

Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε την παροχή ρεύματος και μετά την εκτέλεση καθαρισμού, περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν την ενεργοποιήσετε.

Ο καθαρισμός των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας πραγματοποιείται με τον πιο συνηθισμένο τρόπο - τοποθετούνται σε ρεύμα ζεστού καθαρού νερού. Μην προσθέτετε απορρυπαντικά. Συνιστάται η διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χειροκίνητη ηλεκτρική σκούπα, ενώ είστε πολύ προσεκτικοί: το φίλτρο μπορεί να σκιστεί ή να λυγίσει.

Αφαίρεση των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να καθαρίζεται ανεξάρτητα, εκτός εάν είναι στερεωμένη στον τοίχο του κτιρίου σε χαμηλό υψόμετρο. Η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να διεξάγεται τόσο συχνά: μόνο 1-2 φορές το χρόνο. Συνήθως, για τέτοιες εργασίες καλούνται οι πλοίαρχοι, οι οποίοι μπορούν να καθαριστούν με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού όσο το δυνατόν ποιοτικά.

Ο εναλλάκτης θερμότητας αέρα μπορεί επίσης να καθαριστεί μόνος σας (ηλεκτρική σκούπα ή ατμός). Συχνά βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάλυμμα του κλιματιστικού.

Γιατί πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις

Φυσικά, δεν συνιστάται η επισκευή εσωτερικών εξαρτημάτων. Το ίδιο ισχύει και για το ανεφοδιασμό ψυκτικού μέσου και τον καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.

Πριν ξεκινήσετε τη συντήρηση ή την επισκευή, ένας εκπρόσωπος του κέντρου εξυπηρέτησης θα ακούσει τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη. Στη βάση τους θα διεξάγει δικά τους διαγνωστικά της συσκευής. Στη συνέχεια θα εκτελεστεί πλήρης σειρά έργων:

 • Καθαρισμός των φίλτρων αέρα της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας
 • Ξεπλένετε το σύστημα αποστράγγισης
 • Σκούπισμα σωλήνων και ανεφοδιασμός με φρέον
 • Λίπανση εξαρτημάτων
 • Μικρές επισκευές, εάν απαιτείται

Ωστόσο, εάν ο συμπιεστής σπάσει, η επισκευή του ενδέχεται να υπερβεί το κόστος του κλιματιστικού. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα νέο.

Αν ακούτε ασυνήθιστους ήχους για τη συσκευή, πρέπει να μάθετε την αιτία το συντομότερο δυνατόν, διαφορετικά το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί μέχρι την πλήρη διακοπή. Για την πρόληψη απαιτείται τακτική συντήρηση.

Γιατί να εξαπολύσει το σύστημα διάσπασης;

Ένας άπειρος χρήστης του split σύστημα μπορεί να φαίνεται και κανονικός ήχος επικίνδυνος. Πρώτα πρέπει να καθορίσετε πότε και ποιο ήχο το κλιματιστικό εκπέμπει, καθώς και πού. Το χτύπημα ακούγεται διαφορετικοί άνθρωποι που μπορούν να ορίσουν διαφορετικά, και εδώ είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πώς ακριβώς γουργουρίζει. Αξίζει επίσης να ακούσετε άλλους ήχους. για παράδειγμα, σε ένα κλικ. Ναι, και κάντε κλικ στο κλιματιστικό μπορεί να είναι διαφορετική. Παρεμπιπτόντως, το σύστημα split είναι ακόμα "ικανό να βουηθεί".

Αποδεκτοί ήχοι.

Ας ξεκινήσουμε με τάξη, με γαργάλημα.

Κάποιοι χρήστες καλούν ένα γουργούρισμα ήχο συμπύκνωσης από το ψυγείο έως το λουτρό αποστράγγισης. Είναι εντάξει, είναι μια φυσική διαδικασία: όταν αλλάζει ξαφνικά η θερμοκρασία του αέρα, σχηματίζεται πάντα συμπύκνωση. Η στάγδην συμπύκνωση είναι δυνατή με κακή ποιότητα (εργοστάσιο) συναρμολόγηση ή εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος.

Εντελώς επιτρεπτοί ήχοι που μοιάζουν με φούσκα μπορούν να εκπέμπουν ένα σύστημα αποστράγγισης κατά τη διάρκεια του ανέμου. Αυτό σημαίνει ότι ο σωλήνας της βρύσης δεν είναι σωστά τοποθετημένος ή λυγισμένος με την πάροδο του χρόνου. Ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να περάσει από όλες τις στροφές του αποχετευτικού συστήματος και να σπρώξει το νερό, δημιουργώντας δυσάρεστους ήχους.

Μερικοί "κύριοι" λένε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, κάποιος συμβουλεύει απλώς να συνδέσει το άκρο του σωλήνα αποστράγγισης με ένα κουρέλι, αλλά ας αναλύσουμε την αιτία και το αποτέλεσμα. Στο άρθρο οι κανόνες για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας συστημάτων κλιματισμού, το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος αποστράγγισης αγγίζει και λέγεται ότι ο σωλήνας απελευθέρωσης υγρασίας πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το νερό να ρέει ελεύθερα προς τα έξω. Και αυτό δεν είναι μάταιο - το στάσιμο νερό στο σωλήνα αποστράγγισης είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και μούχλα, που μπορεί να το φράξουν και να μπουν μέσα στο σύστημα, στους τοίχους του δωματίου. Από ένα τέτοιο καλούπι είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να "θεραπεύσουμε" τα τοιχώματα του δωματίου, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας μπορεί να αποτύχει, το ψυγείο που καλύπτεται με τέτοια λάσπη δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά. Μην ξεχάσετε την υγεία σας.

Κάνοντας κλικ.

Το σώμα από οποιοδήποτε κλιματιστικό από διαφορά θερμοκρασίας, αυτό συμβαίνει συχνά με φθηνότερα. Τίποτα δεν είναι κάτι περισσότερο από φυσικό, με θέρμανση / ψύξη όλα τα σώματα αναπτύσσονται / συστέλλονται, το φθηνότερο πλαστικό είναι πιο παραμορφωμένο.

Λιγότερο συχνά μπορείτε να ακούσετε κλικ ρελέ αισθητήρα, αυτό μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην περίπτωση που ο ήχος εκδοθεί μία ή δύο φορές και εξαφανιστεί.

Buzzing

Buzzing, καθώς και οι ήχοι παρόμοιοι με το γαργαλισμό μπορούν να δημοσιεύουν έντομα εγκαταστάθηκαν στο σύστημα κλιματισμού. Μόνο όχι ένα ή δύο έντομα, αλλά αποικίες. Προσαρμόστηκαν στη ζωή με τους ανθρώπους, και εκτός από τις μυρωδιές, δεν μπορούν να τρομάξουν τίποτα, ακόμα και τον θόρυβο του κλιματιστικού.

Αυτοί οι ήχοι μπορούν να κληθούν αποδεκτοί μόνο στην περίπτωση που μπορείτε να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από το σύστημα εντόμων χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.

Επικίνδυνοι ήχοι και η εξάλειψή τους.

Hubble, κλοτσιπικό σύστημα split.

Πάνω από αυτό λέγεται για τη διοχέτευση του συστήματος αποστράγγισης. Αυτό το σημείο μπορεί να αποδοθεί σε επικίνδυνους ήχους σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα εξάλειψης στασιμότητα του νερού στο σύστημα αποστράγγισης και φροντίζετε για την υγεία σας, την υγεία του δωματίου και του κλιματιστικού, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν πλοίαρχο να καθαρίσει το σύστημα αποστράγγισης, το οποίο ταυτόχρονα θα καθαρίσει ολόκληρο το σύστημα διαχωρισμού (εάν είναι απαραίτητο) και θα διεξάγει διαγνωστικά.

Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε φλυαρία οι ήχοι ρέοντος ρευστού στους σωλήνες, συχνά εκφράζονται. αυτό σημαίνει ότι στο split σύστημα χτύπησε τον αέρα κατά την εγκατάσταση ή κατά την αποτυχία οποιωνδήποτε λεπτομερειών ή συγκόλλησης των στοιχείων. Αυτός ο αέρας φράζει το δρόμο για το φρέον, μπορεί επίσης να δακτύλιο στο δρόμο του μέσα από τον αέρα. Ένας πλοίαρχος με τα κατάλληλα προσόντα θα εντοπίσει εύκολα την αιτία εισροής αέρα στο σύστημα και θα το διορθώσει. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί ένα από τα θερμαντικά σώματα ή ένας συμπιεστής που είναι δαπανηρός για επισκευή.

Κάνοντας κλικ στο κλιματιστικό.

Όταν γίνεται κλικ κανονικά, συχνά συνοδεύεται από αλλαγή τόνου σύστημα θορύβου, καλέστε επειγόντως τον πλοίαρχο. Πιθανότατα βγήκε από τη μόνιμη ηλεκτρονική. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία σε κάποιον ειδικό παρά να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, με κίνδυνο να χάσετε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού.

Κάνοντας κλικ στο εξωτερικό μπλοκ δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο. Μπορεί να συμβεί όταν ένα μεγάλο ποσό σκόνη και άλλες βρωμιές στη λεπίδα ανεμιστήρα ή παραμορφώνοντας μία από τις λεπίδες. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ ρουλεμάν ανεμιστήρα εξωτερική μονάδα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καλέσετε τον οδηγό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Περιστροφή του κλιματιστικού.

Το buzz του κλιματιστικού είναι δυνατό όταν χαμηλής ποιότητας συναρμολόγηση ή εγκατάσταση μπλοκ του συστήματος, καθώς και έντομα. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα πρέπει να εξαλειφθεί. Όταν μπλοκ είναι συνδεδεμένο με ασφάλεια και με δόνηση κατά τη λειτουργία προκαλώντας έναν βόμβο, κουδουνίστρα μπορούν να χαλαρώσουν εσωτερικά στοιχεία στερέωσης μπλοκ χαλάρωση των ηλεκτρικών επαφών και διαταράσσουν το όλο σύστημα μέχρι την αποτυχία.

Βόμβα προκαλούμενη από έντομα είναι επίσης επικίνδυνο για την "υγεία" του διαχωρισμένου συστήματος. Πιθανή απόφραξη του συστήματος αποστράγγισης, με τις συνέπειες που περιγράφονται παραπάνω, ανισορροπία με επακόλουθη αστοχία του ανεμιστήρα οποιασδήποτε μονάδας, βλάβη οποιουδήποτε συστήματος καλοριφέρ. Είναι καλύτερο να καλέσετε έναν ειδικό πιο γρήγορα.

Ο βραστήρας βρασμού.

Συμβαίνει ότι μπορείτε να ακούσετε έναν ήχο που μοιάζει με τη φωνή βραστήρα όταν ενεργοποιείτε τον συμπιεστή του διαχωρισμένου συστήματος. Ένας από τους λόγους - ακανόνιστη κάμψη των σωλήνων γραμμής φρέον. Όταν ο χάλκινος σωλήνας είναι υπερβολικά λυγισμένος, η διατομή σ'αυτό στενεύει, εμποδίζοντας την ελεύθερη διέλευση του φρέον, δημιουργώντας μια πτώση πίεσης και κάνοντας τέτοιο θόρυβο κατά τη διάρκεια της διέλευσης του φρέον. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να δώσετε προσοχή, δεδομένου ότι είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει ότι κάποια σκουπίδια χτυπούν το σωλήνα σε αυτό το μέρος. Φυσικά, αυτό το είδος ήχου μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος.

συστήματα θορύβου διάσπαση δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ισχυρή για να είναι μονότονη, χωρίς συχνές κλικ, ραγισμένα, δεν πρέπει να βράζει, φίμωση, κρώζοντας και τυχόν άλλους ήχους. Σχεδόν κάθε θόρυβο, εκτός από το θόρυβο, είναι επιθυμητό να εξαλειφθούν αέρα στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ή δεν μπορείτε να χάσετε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, καθώς και ένα σημαντικό μέρος.

Κλιματισμός κλιματισμού το χειμώνα. Γιατί;

Γιατί κλιματισμό ?

Μερικές φορές μας ρωτάνε: "Γιατί το ζήτημα του κοντίσιονερ ακούγεται ήχος; Γιατί το κλιματιστικό χειμώνα το χειμώνα ?"Παράξενο φαινόμενο." Ας δούμε τους λόγους για αυτούς τους ήχους.

Ο κλιματισμός εξαερίζει από τον άνεμο

Συχνά η αιτία των γαργαλιστικών ήχων είναι ο άνεμος που φυσάει στο σωλήνα αποστράγγισης, ο οποίος βγαίνει στο δρόμο. Το συμπύκνωμα που δεν συγχωνεύεται μπορεί να κάνει τέτοιους ήχους. Για την εξάλειψη αυτών των ήχων αρκεί να αλλάξετε τη γωνία του σωλήνα αποστράγγισης στο δρόμο. Αποφύγετε τους εξωτερικούς ήχους γουργουρίσματος που θα σας βοηθήσουν να αποστραγγίσετε την αποστράγγιση από την εσωτερική μονάδα στο σωλήνα του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας ένα σιφόνι. Η αποστράγγιση κατανέμεται σε αυτή την περίπτωση στο μπάνιο και αποκλείεται ο ήχος που προκαλεί ζάλη στο κλιματιστικό. Αυτό είναι δυνατό στο στάδιο της τοποθέτησης των διαδρομών, κατά τη διάρκεια της επισκευής.

Κλινοσκεπάσματα κλιματισμού το χειμώνα

Ένας από τους λόγους, όταν το κλιματιστικό κάνει γουργούρισμα ήχους το χειμώνα, μπορεί να είναι το εναέριο σύστημα. Για παράδειγμα, λόγω διαρροής, η ποσότητα Freon στο σύστημα μειώνεται και η θέση του είναι κατεχόμενη από τον αέρα. Ανοίγοντας το σύστημα των σωλήνων, τα μπουκάλια αέρα φαίνεται να σπάσουν το φρέον και από αυτό, μπορεί να υπάρχει ένας παράξενος ήχος του κλιματιστικού. Είναι δύσκολο να λύσουμε αυτό το πρόβλημα ανεξάρτητα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη εταιρεία. Εδώ προσπαθήσαμε να διατυπώσουμε τους βασικούς λόγους κλιματισμό.

Γιατί στον ισχυρό άνεμο γουργουρίζει στο κλιματιστικό;

Γιατί ακούτε ένα γαργάλισμα στο κλιματιστικό με ισχυρό άνεμο δρόμου;

Όταν εγκατασταθεί σωστά, δεν γουργούρισμα dolzhno.V εσωτερική μονάδα, που βρίσκεται κάτω από το δίσκο ανεμιστήρα για το συμπύκνωμα που συλλέγονται κατά τη λειτουργία της λουτρό σε konditsionera.Iz αυτός ο σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων συγχωνεύεται σε ulitsu.Esli κατά την τοποθέτηση μπλοκ δεν υπολογίζεται σωστά προκατάληψη το συμπύκνωμα παραμένει στο λουτρό και δυνατό και στις πιο trubke.Pri ισχυροί άνεμοι φυσούν αέρα μέσα στο σωλήνα και να πάρετε τον εαυτό σας ένα «τζακούζι».

Απαλλαγείτε από την ανάδευση μπορεί να συνδεθεί το χειμώνα σωλήνα από το δρόμο ή να αποσυναρμολογηθεί μονάδες να βρέχουμε με ένα πανί ή σφουγγάρι για να μείνει εκεί kondensat.Letom η υγρασία μπορεί να βρωμάει, και όταν εργάζονται για την γεύση θέρμανσης δεν θα μεταδοθούν.

Εξωτικούς ήχους κλιματιστικών

Τα σύγχρονα κλιματιστικά χαρακτηρίζονται από χαμηλό θόρυβο και υψηλό επίπεδο άνεσης κατά τη χρήση. Η παρουσία του εξωγενούς θορύβου δεν είναι τυπική για την τεχνική αυτής της κατηγορίας, οπότε αγνοούν τους δεν αξίζει τον κόπο. Εξετάστε το πιο χαρακτηριστικό θόρυβο που μπορεί να συμβεί στο κλιματιστικό.

Hubble

Το Hubble, προφανώς, συνδέεται με το υγρό. Συνεπώς, αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα:

 1. αποχετευτικό σύστημα, το οποίο εξάγει το συμπύκνωμα.
 2. ή απευθείας το κύκλωμα ψύξης (όπου κυκλοφορεί το Freon).

Αν το κλιματιστικό εξαερίζει όταν είναι απενεργοποιημένο, τότε ο λόγος βρίσκεται στο σύστημα αποστράγγισης. Θα μπορούσε να σχηματίσει ένα φελλό αέρα, ή ένας άνεμος φυσά έξω από το δρόμο. Και στην πρώτη και τη δεύτερη περίπτωση, το συμπύκνωμα δεν συγχωνεύεται με μια ομαλή ροή, αλλά με τα ρήγματα, τα οποία οδηγούν σε γαργαλισμό. Εξουδετερώστε το πρόβλημα με φυσώντας την αποστράγγιση ή προστατεύοντας τον αγωγό από τον άνεμο.

Όταν το γαργάλισμα ακούγεται στο ενσωματωμένο κλιματιστικό και σαφώς μέσα στη συσκευή, και όχι κατά μήκος της διαδρομής της αποστράγγισης - ο λόγος στο κύκλωμα ψύξης. Ή μάλλον, ότι έχετε ένα ανεπαρκές επίπεδο Freon στο σύστημα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους:

 • Σφάλματα εγκατάστασης (διαρροές).
 • Μηχανική ζημιά στο σύστημα.
 • Αρχικά ανεπαρκής πλήρωση με φρέον.

Σε κάθε περίπτωση, δεν συνιστάται να μάθετε ανεξάρτητα την συγκεκριμένη αιτία (και ακόμη περισσότερο να την εξαλείψετε).

Ανυπόστατη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας

Εδώ έχουμε έναν ανεμιστήρα που, κατά την κανονική λειτουργία, βουίζει σταθερά και σταθερά. Ωστόσο, η λειτουργία του μπορεί να διαταραχθεί εξισορροπώντας τις λεπίδες, η οποία προκαλείται από:

 • φύλλα ·
 • σκόνη.
 • έντομα (υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις σχηματισμού ολόκληρων αποικιών).
 • άλλα μικρά και μεγάλα σωματίδια που έπεσαν στο εξωτερικό μπλοκ.

Όταν παραβιάζεται η ισορροπία των πτερυγίων του ανεμιστήρα, ο θόρυβός του γίνεται ανομοιογενής. Επιπλέον, η αποδοτικότητα της λειτουργίας του επιδεινώνεται (για να διασφαλιστεί η ίδια ροή αέρα, το σύστημα αναγκάζεται να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια) και η φθορά αυξάνεται.

Αν ο ανεξάρτητος καθαρισμός επιφάνειας της εξωτερικής μονάδας δεν έχει οδηγήσει σε αποτέλεσμα (ή είναι αδύνατον λόγω της θέσης της εξωτερικής μονάδας), είναι απαραίτητο να καλέσετε ειδικούς.

Ο ήχος της λειτουργίας της εξωτερικής μονάδας μπορεί επίσης να αλλάξει με ένα άμεσο φούσκωμα του ανέμου, το οποίο δεν απειλεί ειδικά προβλήματα. Αυτός ο θόρυβος είναι σχετικά εύκολος να γίνει διάκριτος, καθώς οι μεταβολές της τονικότητας συμπίπτουν με τις ριπές του ανέμου.

Κάντε κλικ και κάντε κλικ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό οφείλεται στην αλλαγή του συστήματος αυτοματισμού. Εάν οι ήχοι δεν είναι συχνές και δεν παρατηρήσετε την υποβάθμιση της λειτουργίας του κλιματιστικού (διακοπή θέρμανσης ή ψύξη του αέρα), τότε δεν γίνεται τίποτα τρομερό. Διαφορετικά, πρέπει να καλέσετε τον οδηγό.

Ο ήχος των σταγονιδίων όταν είναι ενεργοποιημένος

Πιθανότατα, αυτή είναι η λειτουργία της λειτουργίας απόψυξης, η οποία ενεργοποιείται όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Βοηθά στην εξάλειψη του κέικ πάγου στα στοιχεία του εξωτερικού μπλοκ, γεγονός που αυξάνει την απόδοση της λειτουργίας και εμποδίζει την αυξημένη φθορά του εξοπλισμού.

Εάν το νερό δεν ρίχνει από τα πιο απροσδόκητα μέρη, τότε δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείς.