Το κλιματιστικό εκπέμπει ήχους γουργούρισμα - αιτίες και μεθόδους εξάλειψης ήχων

Γιατί το κλιματιστικό γουργουρίζει; Έχουμε αρκετές απαντήσεις στην ερώτηση που σας ενδιαφέρει.

Πρώτον, επειδή μπορεί να έχει καταρρεύσει. Δεύτερον, επειδή πιθανότατα αποψύχεται - ακούτε τον ήχο ενός στάγματος.

Και, τρίτον, επειδή το αποχετευτικό του σύστημα ήταν φραγμένο. Με μια λέξη, αυτό το soundtrack μπορεί να σηματοδοτήσει τόσο μια μικρή δυσλειτουργία στο έργο, και μια σοβαρή βλάβη.

Ως εκ τούτου, σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να ταξινομήσει όλους τους θορύβους κόμμα στο κλιματιστικό, ταυτόχρονα περιγράφουν και τους τρόπους για την εξάλειψη των βλαβών, η οποία σηματοδοτεί την «συναυλία» στα συστήματα αποχέτευσης ή ψύξης, το σύστημα κλιματισμού.

Ταξινόμηση θορύβου και βλάβες

Το κλιματιστικό σας μπορεί να κάνει συριγμό, να γκρινιάζει, να γαργαλάει και ακόμα και να κάνει κλικ. Εξάλλου, στα εσωτερικά του μέρη τοποθετείται ένα αρκετά διακλαδισμένο σύστημα ψύξης και ένα εξίσου μακρύ σύστημα αποστράγγισης ξεφεύγει από το κύτος του συστήματος κλιματισμού.

Επομένως, ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού σε μία "τέλεια στιγμή" μπορεί να ακούσει το εξής σύνολο ήχων:

 • Αλλάξτε τον τόνο του φυσικού θορύβου της εγκατάστασης. Ο ήχος φαίνεται να διακόπτεται ή να χτυπάει ομοιόμορφα, στη συνέχεια να ενισχύεται και στη συνέχεια να εξαφανίζεται. Το ακούτε αυτό; Τότε είμαστε αναγκασμένοι να πούμε ότι το εξωτερικό μέρος του κλιματικού σας συστήματος είναι φραγμένο με σκόνη, φύλλα ή άλλα συντρίμμια. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας μπορεί να έχει καταστρέψει τη λεπίδα (ή ολόκληρη την πτερωτή).
 • Σαφώς ακουστικά κλικ. Αυτοί οι ήχοι είναι πιθανό να παράγονται από ένα ρελέ συσκευών ελέγχου που ρυθμίζουν τη λειτουργία θερμοκρασίας και άλλες λειτουργικές παραμέτρους. Εάν ακούτε συχνές κλικ - συσκευές ελέγχου, κατά πάσα πιθανότητα, έχουν σπάσει. Μετά από όλα, σε μια λειτουργική μορφή δουλεύουν (κάντε κλικ) κυριολεκτικά μερικές φορές την ημέρα.
 • Ο ήχος μιας ντρίμπλα, "τύμπανο" πάνω από πλαστικό ή μέταλλο. Εδώ, τίποτα δεν σας απειλεί, καθώς οι σταγόνες είναι ένας φυσικός θόρυβος περιβάλλοντος που συνοδεύει την απόψυξη της γρίλιας του συστήματος ψύξης. Ναι, είναι δυσάρεστο - "το τύμπανο" για το δίσκο στάγδην μπορεί να "πλένουν τα νεύρα" του ιδιοκτήτη του κλιματιστικού, αλλά τίποτα περισσότερο.
 • Προφανώς ακούγεται "γουργουρίζει". Αυτός ο ήχος μπορεί να προκαλέσει τόσο το σύστημα αποστράγγισης όσο και το κύκλωμα ψύξης. Και αν το κλιματιστικό είναι γουργούρισμα, το κύκλωμα ψυγείου είναι ένα προβληματικό μέρος - ένας φελλός αέρα εμφανίστηκε στο δρόμο προς το ψυκτικό. Αν οι ήχοι γαλακτοπαραγωγής συνεχίσουν ακόμα και μετά την απενεργοποίηση του κλιματιστικού (και, κατά συνέπεια, η κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου σταματά), τότε η πηγή του προβλήματος είναι το σύστημα αποστράγγισης στο οποίο έχει σχηματιστεί ένας φελλός αέρα.

Με μια λέξη, κάποιος πρέπει να ακούει το κλιματικό σύστημα, τουλάχιστον κατά καιρούς. Μετά από όλα, οι απροσδόκητοι ήχοι είναι ο καλύτερος δείκτης της βλάβης.

Πώς καθορίζουν τις βλάβες του κλιματιστικού;

Οποιοσδήποτε ήχος στο κλιματιστικό είναι σοβαρός λόγος ανησυχίας. Προσπαθείτε να διορθώσετε την κατάσταση μόνοι σας ή απλά να καλέσετε τον πλοίαρχο. Το κυριότερο είναι να μην αναβληθεί η απόφαση "για αργότερα". Μετά από όλα, το πρόβλημα που αναβάλλεται δεν περνά από μόνο του, αλλά μεταβάλλεται μόνο σε μια σοβαρή βλάβη, η οποία απαιτεί δαπανηρές επισκευές για την εξάλειψη.

Εν ολίγοις, ακούσατε μια πράξη θορύβου. Και αν θέλετε να διορθώσετε τον εαυτό σας τον εαυτό σας, προχωρήστε ως εξής:

 • Άκουσε άνιση καρδιακή λειτουργία - κοιτάξτε την εξωτερική μονάδα. Ανοίξτε το, βουρτσίστε την κοιλότητα με πεπιεσμένο αέρα ή βούρτσα και συλλέξτε το. Δεν μπορείτε - να καλέσετε τους κυρίους, ίσως - τους βιομηχανικούς ορειβάτες. Αναβάλλετε "για αργότερα" - αγοράστε μια νέα εξωτερική μονάδα ή ολόκληρη την εγκατάσταση κλιματισμού, μερικές δεκάδες χιλιάδες ρούβλια. Συμφωνώ - αυτή είναι μια πολύ υψηλή τιμή για μια χούφτα φύλλα, που δεν αφαιρούνται στο χρόνο, ή μια λυγισμένη λεπίδα ανεμιστήρα.
 • Σταθερά κλικ - καλέστε τον οδηγό. Ο λαϊκός δεν μπορεί να προσδιορίσει τον τύπο μπλοκ προβλήματος. Για αυτό χρειάζεστε έναν ειδικό ελεγκτή. Ωστόσο, μπορείτε να "κάνετε κλικ" στα κουμπιά, μεταφέροντας το κλιματιστικό για λειτουργίες λειτουργίας. Ακούστηκε κλικ σε ένα από αυτά - συγχαρητήρια, εντοπίσατε το πρόβλημα. Αλλά για την εξάλειψή του, απαιτείται ακόμα ένας κύριος εξοικειωμένος με το ηλεκτρικό κύκλωμα του κλιματιστικού.
 • Ο ήχος της πτώσης αγνοείται απλά. Αντέχουμε τα πάντα.
 • Το κλιματιστικό εκπέμπει ήχους γαλακτοπαραγωγής - ανακατεύετε το σωλήνα αποστράγγισης, χτυπήστε το σιφόνι, αντικαταστήστε τα φίλτρα συμπιεστή αποστράγγισης. Δεν βοηθά; Στη συνέχεια, κλείστε την κύρια - ανεξάρτητη επισκευή του συστήματος ψύξης - αυτή δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Ωστόσο, η γαλακτοποίηση στο σύστημα ψύξης μπορεί μόνο να σας προκαλέσει ηθική δυστυχία. Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί και συνεχίζει να ψύχει το δωμάτιο, τότε με την εξάλειψη αυτού του ελαττώματος μπορείτε και περιμένετε. Αλλά εάν έχετε προφανή προβλήματα με την ψύξη - ο κύριος πρέπει να καλείται χωρίς καθυστέρηση, μετά την απενεργοποίηση του κλιματιστικού ή μέσω της αλλαγής του κλιματιστικού στη λειτουργία "ανεμιστήρα".

Εδώ, στην πραγματικότητα, και όλες τις συνταγές. Ακούστε το κλιματιστικό σας πιο συχνά, μην σπαταλάτε τη συντήρηση και το κλιματιστικό σας θα διαρκέσει για πολλά χρόνια!

Γιατί να εξαπολύσει το σύστημα διάσπασης;

Ένας άπειρος χρήστης του split σύστημα μπορεί να φαίνεται και κανονικός ήχος επικίνδυνος. Πρώτα πρέπει να καθορίσετε πότε και ποιο ήχο το κλιματιστικό εκπέμπει, καθώς και πού. Το χτύπημα ακούγεται διαφορετικοί άνθρωποι που μπορούν να ορίσουν διαφορετικά, και εδώ είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πώς ακριβώς γουργουρίζει. Αξίζει επίσης να ακούσετε άλλους ήχους. για παράδειγμα, σε ένα κλικ. Ναι, και κάντε κλικ στο κλιματιστικό μπορεί να είναι διαφορετική. Παρεμπιπτόντως, το σύστημα split είναι ακόμα "ικανό να βουηθεί".

Αποδεκτοί ήχοι.

Ας ξεκινήσουμε με τάξη, με γαργάλημα.

Κάποιοι χρήστες καλούν ένα γουργούρισμα ήχο συμπύκνωσης από το ψυγείο έως το λουτρό αποστράγγισης. Είναι εντάξει, είναι μια φυσική διαδικασία: όταν αλλάζει ξαφνικά η θερμοκρασία του αέρα, σχηματίζεται πάντα συμπύκνωση. Η στάγδην συμπύκνωση είναι δυνατή με κακή ποιότητα (εργοστάσιο) συναρμολόγηση ή εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος.

Εντελώς επιτρεπτοί ήχοι που μοιάζουν με φούσκα μπορούν να εκπέμπουν ένα σύστημα αποστράγγισης κατά τη διάρκεια του ανέμου. Αυτό σημαίνει ότι ο σωλήνας της βρύσης δεν είναι σωστά τοποθετημένος ή λυγισμένος με την πάροδο του χρόνου. Ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να περάσει από όλες τις στροφές του αποχετευτικού συστήματος και να σπρώξει το νερό, δημιουργώντας δυσάρεστους ήχους.

Μερικοί "κύριοι" λένε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, κάποιος συμβουλεύει απλώς να συνδέσει το άκρο του σωλήνα αποστράγγισης με ένα κουρέλι, αλλά ας αναλύσουμε την αιτία και το αποτέλεσμα. Στο άρθρο οι κανόνες για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας συστημάτων κλιματισμού, το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος αποστράγγισης αγγίζει και λέγεται ότι ο σωλήνας απελευθέρωσης υγρασίας πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το νερό να ρέει ελεύθερα προς τα έξω. Και αυτό δεν είναι μάταιο - το στάσιμο νερό στο σωλήνα αποστράγγισης είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και μούχλα, που μπορεί να το φράξουν και να μπουν μέσα στο σύστημα, στους τοίχους του δωματίου. Από ένα τέτοιο καλούπι είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να "θεραπεύσουμε" τα τοιχώματα του δωματίου, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας μπορεί να αποτύχει, το ψυγείο που καλύπτεται με τέτοια λάσπη δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά. Μην ξεχάσετε την υγεία σας.

Κάνοντας κλικ.

Το σώμα από οποιοδήποτε κλιματιστικό από διαφορά θερμοκρασίας, αυτό συμβαίνει συχνά με φθηνότερα. Τίποτα δεν είναι κάτι περισσότερο από φυσικό, με θέρμανση / ψύξη όλα τα σώματα αναπτύσσονται / συστέλλονται, το φθηνότερο πλαστικό είναι πιο παραμορφωμένο.

Λιγότερο συχνά μπορείτε να ακούσετε κλικ ρελέ αισθητήρα, αυτό μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην περίπτωση που ο ήχος εκδοθεί μία ή δύο φορές και εξαφανιστεί.

Buzzing

Buzzing, καθώς και οι ήχοι παρόμοιοι με το γαργαλισμό μπορούν να δημοσιεύουν έντομα εγκαταστάθηκαν στο σύστημα κλιματισμού. Μόνο όχι ένα ή δύο έντομα, αλλά αποικίες. Προσαρμόστηκαν στη ζωή με τους ανθρώπους, και εκτός από τις μυρωδιές, δεν μπορούν να τρομάξουν τίποτα, ακόμα και τον θόρυβο του κλιματιστικού.

Αυτοί οι ήχοι μπορούν να κληθούν αποδεκτοί μόνο στην περίπτωση που μπορείτε να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από το σύστημα εντόμων χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.

Επικίνδυνοι ήχοι και η εξάλειψή τους.

Hubble, κλοτσιπικό σύστημα split.

Πάνω από αυτό λέγεται για τη διοχέτευση του συστήματος αποστράγγισης. Αυτό το σημείο μπορεί να αποδοθεί σε επικίνδυνους ήχους σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα εξάλειψης στασιμότητα του νερού στο σύστημα αποστράγγισης και φροντίζετε για την υγεία σας, την υγεία του δωματίου και του κλιματιστικού, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν πλοίαρχο να καθαρίσει το σύστημα αποστράγγισης, το οποίο ταυτόχρονα θα καθαρίσει ολόκληρο το σύστημα διαχωρισμού (εάν είναι απαραίτητο) και θα διεξάγει διαγνωστικά.

Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε φλυαρία οι ήχοι ρέοντος ρευστού στους σωλήνες, συχνά εκφράζονται. αυτό σημαίνει ότι στο split σύστημα χτύπησε τον αέρα κατά την εγκατάσταση ή κατά την αποτυχία οποιωνδήποτε λεπτομερειών ή συγκόλλησης των στοιχείων. Αυτός ο αέρας φράζει το δρόμο για το φρέον, μπορεί επίσης να δακτύλιο στο δρόμο του μέσα από τον αέρα. Ένας πλοίαρχος με τα κατάλληλα προσόντα θα εντοπίσει εύκολα την αιτία εισροής αέρα στο σύστημα και θα το διορθώσει. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί ένα από τα θερμαντικά σώματα ή ένας συμπιεστής που είναι δαπανηρός για επισκευή.

Κάνοντας κλικ στο κλιματιστικό.

Όταν γίνεται κλικ κανονικά, συχνά συνοδεύεται από αλλαγή τόνου σύστημα θορύβου, καλέστε επειγόντως τον πλοίαρχο. Πιθανότατα βγήκε από τη μόνιμη ηλεκτρονική. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία σε κάποιον ειδικό παρά να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, με κίνδυνο να χάσετε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού.

Κάνοντας κλικ στο εξωτερικό μπλοκ δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο. Μπορεί να συμβεί όταν ένα μεγάλο ποσό σκόνη και άλλες βρωμιές στη λεπίδα ανεμιστήρα ή παραμορφώνοντας μία από τις λεπίδες. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ ρουλεμάν ανεμιστήρα εξωτερική μονάδα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καλέσετε τον οδηγό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Περιστροφή του κλιματιστικού.

Το buzz του κλιματιστικού είναι δυνατό όταν χαμηλής ποιότητας συναρμολόγηση ή εγκατάσταση μπλοκ του συστήματος, καθώς και έντομα. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα πρέπει να εξαλειφθεί. Όταν μπλοκ είναι συνδεδεμένο με ασφάλεια και με δόνηση κατά τη λειτουργία προκαλώντας έναν βόμβο, κουδουνίστρα μπορούν να χαλαρώσουν εσωτερικά στοιχεία στερέωσης μπλοκ χαλάρωση των ηλεκτρικών επαφών και διαταράσσουν το όλο σύστημα μέχρι την αποτυχία.

Βόμβα προκαλούμενη από έντομα είναι επίσης επικίνδυνο για την "υγεία" του διαχωρισμένου συστήματος. Πιθανή απόφραξη του συστήματος αποστράγγισης, με τις συνέπειες που περιγράφονται παραπάνω, ανισορροπία με επακόλουθη αστοχία του ανεμιστήρα οποιασδήποτε μονάδας, βλάβη οποιουδήποτε συστήματος καλοριφέρ. Είναι καλύτερο να καλέσετε έναν ειδικό πιο γρήγορα.

Ο βραστήρας βρασμού.

Συμβαίνει ότι μπορείτε να ακούσετε έναν ήχο που μοιάζει με τη φωνή βραστήρα όταν ενεργοποιείτε τον συμπιεστή του διαχωρισμένου συστήματος. Ένας από τους λόγους - ακανόνιστη κάμψη των σωλήνων γραμμής φρέον. Όταν ο χάλκινος σωλήνας είναι υπερβολικά λυγισμένος, η διατομή σ'αυτό στενεύει, εμποδίζοντας την ελεύθερη διέλευση του φρέον, δημιουργώντας μια πτώση πίεσης και κάνοντας τέτοιο θόρυβο κατά τη διάρκεια της διέλευσης του φρέον. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να δώσετε προσοχή, δεδομένου ότι είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει ότι κάποια σκουπίδια χτυπούν το σωλήνα σε αυτό το μέρος. Φυσικά, αυτό το είδος ήχου μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος.

συστήματα θορύβου διάσπαση δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ισχυρή για να είναι μονότονη, χωρίς συχνές κλικ, ραγισμένα, δεν πρέπει να βράζει, φίμωση, κρώζοντας και τυχόν άλλους ήχους. Σχεδόν κάθε θόρυβο, εκτός από το θόρυβο, είναι επιθυμητό να εξαλειφθούν αέρα στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ή δεν μπορείτε να χάσετε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, καθώς και ένα σημαντικό μέρος.

Θόρυβος Hubbub στο κλιματιστικό

Μερικές φορές υπάρχει ένα φαινόμενο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως η εμφάνιση ενός ήχου γουργουρίσματος σε ένα ρομπότ κλιματισμού. Μην πανικοβάλλεστε και επισκευάστε αμέσως. Πρώτα πρέπει να καταλάβετε σαφώς τα χαρακτηριστικά του ήχου. Η εμφάνιση οποιουδήποτε θορύβου στο κλιματιστικό ρομπότ, μπορεί να φανεί σε κάθε λαϊκό γουργουρητή, όταν στην πραγματικότητα είναι ένας τελείως διαφορετικός ήχος. Προσδιορίστε με ακρίβεια τον ήχο - αυτό είναι ήδη το ήμισυ της ακριβούς αιτίας της εμφάνισής του.

Εάν εξακολουθείτε να πίνετε πραγματικά το κλιματιστικό, πρέπει να λάβετε επειγόντως μέτρα για να αποθηκεύσετε τη συσκευή. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν έναν τέτοιο ήχο. Επομένως, είναι απαραίτητο να καθορίσετε με τη σειρά του την αιτία και να διορθώσετε την κατάσταση. Ορισμένοι λόγοι μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους. Μόνο ένας εξειδικευμένος ειδικός μπορεί να αντιμετωπίσει τους άλλους. Αυτό το άρθρο θα αφιερωθεί σε όλα τα προβλήματα που περιγράφονται παραπάνω.

Ο θόρυβος που προκύπτει από την αποστράγγιση

Όταν το κλιματιστικό είναι θορυβώδες, προκαλεί πάντα δυσφορία. Κατά κανόνα, κάθε ξένος θόρυβος δίνει ένα σήμα σχετικά με την αποτυχία. Οι πιο συνηθισμένοι ήχοι που πρέπει να φοβούνται σχετίζονται με γαργάλισμα, κροτάλισμα και κροτάλισμα. Επικεντρωνόμαστε στη γαλακτοποίηση. Υπάρχουν δύο πιο συνηθισμένοι λόγοι για αυτόν τον θόρυβο.

 1. Ένας ήχος βουίζει δημιουργείται στην αποχέτευση.
 2. Ο δεύτερος λόγος είναι ο freon.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο θόρυβο του ήχου στο κλιματιστικό που είναι συνδεδεμένο στο σύστημα αποστράγγισης.

Ο πιο συχνός λόγος για μια τέτοια ενέργεια είναι το έργο ενός ισχυρού ανέμου που πνέει αέρα στον σωλήνα και επηρεάζει την κίνηση του νερού. Κατ 'αρχήν, με ένα σωστά εγκατεστημένο σύστημα αποστράγγισης, η εμφάνιση μιας τέτοιας κατάστασης είναι αδύνατη. Όμως, εάν η εγκατάσταση γίνεται με λανθασμένη γωνία κλίσης ή ο σωλήνας είναι στριμμένος, παίρνουμε ένα γαργάλισμα στο κλιματιστικό.

Η επόμενη εκδοχή της κατάστασης, όταν το κλιματιστικό σύστημα αναβλύζει, ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένο, είναι η περίπτωση της αποστράγγισης στο σύστημα αποχέτευσης. Η διαδικασία της γαργάλωσης σε αυτή την περίπτωση προκαλείται από ελαττωματικά λύματα.

Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ένα τέτοιο φαινόμενο δεν παρατηρείται σχεδόν στην ψυχρή περίοδο.

Ο θόρυβος που δημιουργείται στον βρόχο φρέον του κλιματιστικού

Εξετάστε το δεύτερο λόγο για την εμφάνιση ενός τέτοιου φαινομένου, όπως το γαργάλισμα στο κλιματιστικό, που σχετίζεται με τη δράση του φρέον. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό δεν προκαλείται από ισχυρό αέρα. Οι λόγοι είναι διαφορετικοί.

Όπως είναι γνωστό, στην περίπτωση που συμπεριλαμβάνεται ένας τρόπος θέρμανσης του χώρου, το φρέον συμπυκνώνεται στην εσωτερική μονάδα ανεξάρτητα από την κατάσταση. Μετακινείται κατά μήκος της εθνικής οδού από την εξωτερική μονάδα με τη μορφή αερίου. Με τη βοήθεια του εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, πραγματοποιείται η διαδικασία συμπύκνωσης. Στην υγρή κατάσταση, εμφανίζεται μια επιστροφή στο εξωτερικό στοιχείο. Τότε μπορεί να συμβεί ένα γαργάλημα. Αλλά, και πάλι, ένα σαφώς καθορισμένο σύστημα δεν θα επιτρέψει αυτό. Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να συμβεί μόνο εάν ο χάλκινος σωλήνας είναι κατεστραμμένος.

Μερικές φορές, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ένας τέτοιος ήχος θα αποκτήσει ένα κλιματιστικό, αν δεν εκτελείται κενό κατά την εγκατάσταση.

Εικόνα 1. Δομή κλιματιστικού

Το κράτος με ειδικές ανάγκες δεν εγγυάται την απουσία τέτοιου ήχου. Εάν υπάρχει έντονος παγετός στο δρόμο, το φρέον στο σύστημα μπορεί να συμπυκνώνεται απευθείας στην εξωτερική μονάδα. Υπάρχει περιγραφόμενος θόρυβος.

Εάν η λειτουργία θέρμανσης είναι ενεργοποιημένη το χειμώνα, η διαδικασία απόψυξης της εξωτερικής μονάδας προκαλεί την εμφάνιση γαλακτώματος.

Οι κύριες αιτίες του γαργαλίσματος του ήχου

Θα αναλύσουμε όλους τους λόγους για τους οποίους το κλιματιστικό είναι γεμάτο με φυσαλίδες.

 1. Η εμφύσηση του αέρα στην αποστράγγιση με την παρουσία ισχυρού ανέμου θα προκαλέσει την εμφάνιση δυσάρεστου γαργαλίσματος. Κατ 'αρχήν, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το συμπύκνωμα δεν είχε χρόνο να συγχωνευθεί. Η κατάσταση εκτός λειτουργίας χρησιμεύει ως συντελεστής συσσώρευσης συμπυκνωμάτων. Δεν είναι δύσκολο να διορθώσετε τα πάντα. Βρείτε την επιθυμητή γωνία του σωλήνα αποστράγγισης.
 2. Κλιματισμός έχει συμβεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του Freon αραιωμένο με αέρα, η οποία προκάλεσε μια δυσάρεστη γαργάλημα. Η διαδικασία είναι χαρακτηριστική για την κρύα εποχή όταν συμβαίνουν έντονες ανέμους ανέμου.
 3. Μερικές φορές ένας ήχος γουργουρίσματος ακούγεται παρόμοια με ένα μούδιασμα. Αυτό δεν είναι πλέον αστείο. Έτσι, μια ολόκληρη αποικία εντόμων έχει εγκατασταθεί στο σύστημα, το οποίο πρέπει να εκδιωχθεί από εκεί.

Όχι κάθε παραλλαγή του γαργαλίσματος σημαίνει μια βλάβη ταυτόχρονα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου υπάρχουν αρκετές προληπτικές ενέργειες για την εξάλειψη αυτού του θορύβου.

Πώς να διορθώσετε το πρόβλημα

Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές.

 • Λειτουργούμε ανεξάρτητα. Υπάρχουν δυσλειτουργίες στις οποίες τα πάντα μπορούν να διορθωθούν με το χέρι. Όπως περιγράφεται παραπάνω, μπορείτε απλά να λυγίζετε την αποστράγγιση στην επιθυμητή γωνία και να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό με ασφάλεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σιφόνι, το οποίο θα αφαιρέσει το συσσωρευμένο συμπύκνωμα.

Φωτογραφία 2. Λειτουργούμε ανεξάρτητα.

 • Καλούμε έναν επαγγελματία κύριο. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πρέπει να ενεργεί ένας ειδικός με συγκεκριμένες γνώσεις, δεξιότητες και, κυρίως, με ένα συγκεκριμένο εργαλείο.

Αν βάλουμε την κατανομή στην κατηγορία εκείνων που αγνοούν, αυτό θα επιδεινώσει μόνο την αρνητική κατάσταση και θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές δαπάνες για επισκευές. Μην ξεχνάτε την τακτική πρόληψη του κλιματιστικού σας.

Γιατί το κλιματιστικό σύστημα εκπέμπει ήχους γουργούρισμα;

Το φαινόμενο, το οποίο χαρακτηρίζεται εν συντομία μόνο από δύο λέξεις "μαλακωτικό μαλακτικό", είναι αρκετά συνηθισμένο. Αλλά είναι σωστά καθορισμένη, αυτός ο ήχος; Μετά από όλα, για ένα άπειρο άτομο, κάθε ανομοιογενής ή άνισος θόρυβος και βουητό των κλιματιστικών μπορεί να γουργουρίζει. Πρώτον, θα πρέπει να καθορίσετε τη φύση του ήχου, όπως και οι πλοίαρχοι για την επισκευή των κλιματιστικών, μετά από μια τέτοια διάγνωση, "ορίστε τη θεραπεία".

Ένα σύγχρονο σύστημα θραύσης χαμηλού θορύβου

Ασυνήθιστοι ήχοι από το κλιματιστικό

 • Ανυπόστατη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας. Αυτό συμβαίνει συχνά εάν αγνοήσετε τη συντήρηση του συστήματος κλιματισμού. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο. Δεν έχει σημασία ποιο πάτωμα - τελικά, ο άνεμος μπορεί να εξαπλωθεί μηχανικά μικρά σωματίδια σχεδόν σε οποιοδήποτε ύψος. Ξηρά φύλλα ή υπολείμματα, αράχνες αράχνης, χνούδι λεύκας, σκόνη - όλα αυτά μπορούν να μπουν μέσα και να μπουν μέσα στην εξωτερική μονάδα. Καθώς εγκατασταθείτε στο εσωτερικό, η εργασία του ανεμιστήρα διακόπτεται. Για παράδειγμα, τα πτερύγια σκόνης στις λεπίδες του ανεμιστήρα καθίστανται άνισα. Τα πτερύγια δεν είναι ισορροπημένα και παρέχεται το χαρακτηριστικό βούρτσισμα. Είναι ανομοιογενής ή διακεκομμένη - αυτό μπορεί να προσδιοριστεί εξετάζοντας λεπτομερέστερα την αιτία της διατάραξης της λειτουργίας της εξωτερικής μονάδας. Επίσης, αυτό το φαινόμενο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μία λεπίδα ανεμιστήρα έχει υποστεί ζημιά εν όλω ή εν μέρει. Τότε ο ήχος θα είναι ισχυρός, μερικές φορές ακόμη και υπερβολικός.
 • Ήχος που χτυπάει. Μπορεί να είναι είτε αυτόματη λειτουργία είτε λανθασμένη λειτουργία. Συνήθως θα πρέπει να καθοριστεί: εάν το κλιματιστικό ελέγχει αν λειτουργεί σωστά, εκτελώντας τη λειτουργία του. Εάν το σύστημα δεν τροφοδοτείται με αέρα ή θερμαίνεται, υπάρχει βλάβη. Ορίστε ότι μπορεί να κυριαρχήσει.
 • Ένας θόρυβος ήχος. Οι ήχοι που βλάπτουν δεν υποδεικνύουν πάντοτε ότι συνέβη μια βλάβη, αλλά δεν μπορεί κανείς να παραμελήσει έναν τέτοιο ήχο. Για παράδειγμα, μπορεί να διοχετεύει αέρα στον σωλήνα αποστράγγισης και το μη συγχωνευμένο συμπύκνωμα παράγει έναν παρόμοιο χαρακτηριστικό ήχο. Τότε αρκεί να ισιώσει ο σωλήνας αποστράγγισης με τη σωστή γωνία. Επίσης, παρόμοιοι ήχοι συμβαίνουν όταν το σύστημα είναι αερομεταφερόμενο, όταν η στάθμη του φρεονιού μειώνεται και η θέση του καταλαμβάνεται από τον αέρα. Αντλώντας μέσω του συστήματος των σωλήνων, τα φις αέρα φαίνεται να σπάσει μέσω Freon και γι 'αυτό υπάρχει ένας ήχος. Ανεξάρτητα, μια τέτοια αιτία δεν μπορεί να λυθεί - μόνο ένας έμπειρος setuper κλιματιστικό θα βοηθήσει.
 • Σβήσιμο ήχου. Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία απόψυξης, εμφανίζεται ο ήχος των σταγόνων πτώσης. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να ανησυχείτε.

Οι καιρικές συνθήκες συχνά επηρεάζουν την εμφάνιση των ήχων και τον χαρακτήρα τους. Ο άνεμος φυσά μέσα στην εξωτερική μονάδα και αμέσως αλλάζει ο ήχος όταν λειτουργεί το σύστημα.

Επίσης, δεν πρέπει να αποκλείουμε τη δυνατότητα εγκατάστασης μέσα σε ένα εξωτερικό μπλοκ εντόμων. Δεν μιλάμε για έναν και μόνο χαρακτήρα, αλλά μάζα, όταν σκουπίδια, σφήκες ή άλλοι τύποι εντόμων εγκαθίστανται σε αποικίες.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εξέλιξης δεν αξίζει θαύμα θάρρος και αφοβία των εντόμων - συνηθίζουν σε κάθε θόρυβο, και σύντομα δεν θα αντέξουν ξαφνική και δυσάρεστη οσμή τους από το drone.

Μη χαρακτηριστικό για το κλιματιστικό είναι οποιοσδήποτε δυνατός, διακεκομμένος και μη περιοδικός θόρυβος

Αντιμετώπιση προβλημάτων

 1. Ανεξάρτητα. Ορισμένες δυσλειτουργίες, που δίνουν τον εαυτό τους ως χαρακτηριστικούς ήχους, μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους. Για παράδειγμα, η "γουργούρισμα" εξαλείφεται από την κάμψη του σωλήνα αποστράγγισης ή χρησιμοποιώντας ένα σιφόνι για το κλιματιστικό. Το σιφόνι επιτρέπει την αποστράγγιση του συμπυκνώματος στο σύστημα αποχέτευσης, οπότε η εμφύσηση αέρα εξαλείφεται κατά 99%.
 2. Με τη βοήθεια ειδικού. Πρέπει πρώτα να καθοριστούν τυχόν δυσλειτουργίες που οδηγούν σε μεταβολή του θορύβου κατά τη λειτουργία. Εάν η αστοχία σχετίζεται με τη λειτουργία του αυτοματισμού ή τον ανεφοδιασμό του ψυκτικού μέσου, τότε είναι δύσκολο να εξαλειφθεί η αιτία και η αστοχία ανεξάρτητα.

Και αν παραμελήσετε

Οποιαδήποτε παραμέληση οδηγεί πάντοτε σε επιδείνωση της κατανομής. Οι κατανομές των κλιματιστικών μπορούν να συγκριθούν με την ανθρώπινη ασθένεια: αν καθυστερήσετε τη διαδικασία θεραπείας και ταυτόχρονα γνωρίζετε ότι είστε άρρωστος, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες. Η τακτική συντήρηση επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση ενός σφάλματος και σε ορισμένες περιπτώσεις το προειδοποιείτε.

Ορισμένοι τύποι συντήρησης μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα, εάν υπάρχει χρόνος και η επιθυμία για εξοικονόμηση. Για παράδειγμα, μπορεί να καθαρίζει τα φίλτρα. Αλλά αν πρόκειται για ένα εξωτερικό μπλοκ, το οποίο βρίσκεται ψηλά, τότε δεν πρέπει να παίρνετε κινδύνους. Οποιοσδήποτε χαρακτηριστικός ήχος, ο οποίος είναι ασυνήθιστος για τη λειτουργία του κλιματιστικού και προέρχεται από την εξωτερική μονάδα, πρέπει να ειδοποιεί και ο ιδιοκτήτης πρέπει να καλέσει επειγόντως τον πλοίαρχο.

Γιατί υπάρχουν ήχοι και από πού προέρχονται - αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν το συντομότερο δυνατό. Μόνο μια έγκαιρη έκκληση προς τον πλοίαρχο θα βοηθήσει στην αποφυγή της οικονομικής υπερανάληψης, για παράδειγμα, να μην αγοράσει ένα νέο κλιματιστικό.

Γιατί μπορεί το κλιματιστικό να γαργαλάει, τι είναι επικίνδυνο και τι πρέπει να κάνω;

Όταν η τεχνική παράγει ασυνήθιστους και μη χαρακτηριστικούς ήχους - ειδοποιεί αμέσως οποιονδήποτε πλοίαρχο. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το πρώτο σημάδι ότι η συσκευή δεν λειτουργεί σωστά. Όσο νωρίτερα ο ιδιοκτήτης θα το παρατηρήσει - τόσο πιο εύκολο και φθηνότερο θα είναι να πραγματοποιήσει επισκευές, εάν είναι απαραίτητο.

Ασυνήθιστα "ηχητικά" μπορεί και κλιματιστικά: όταν δουλεύουν μπορούν να κάνουν ήχους που μοιάζουν με το γαργάλισμα του νερού.

Πώς ακούγεται, πού και πότε μπορείτε να το ακούσετε;

Κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας, ένα σύγχρονο κλιματιστικό δεν κάνει σχεδόν θόρυβο - βουίζει ήσυχα και ομοιόμορφα. Επομένως, κάθε ξένος ήχος - και ακόμη πιο γαργαλιστικός (ο οποίος δεν είναι χαρακτηριστικός για το διαχωρισμένο σύστημα) - είναι εύκολο να δει κανείς. Ειδικά αν επαναλαμβάνει.

Ακούγεται σαν μια "συνηθισμένη" γαργάλια του νερού σε ένα μπολ (μια κατσαρόλα για παράδειγμα), εάν χύσει νερό από ένα φλιτζάνι ή κατευθύνει ένα τζετ από τη βρύση.

Πιο συχνά το μαλακτικό "γκρίνια" (squish) μία φορά, με σχισμένα διαλείμματα και διαφορετική ένταση. Δηλαδή, ο ήχος δεν είναι μονότονος και δεν είναι σταθερός: μπορεί συχνά να συμβεί, μπορεί σπάνια να γλύφει μία φορά, στη συνέχεια μερικές φορές στη σειρά μετά από 1 ώρα και στη συνέχεια 1 φορά ήδη την επόμενη μέρα.

Σχεδόν πάντα ακούγεται όταν η συσκευή λειτουργεί (σε διαφορετικές λειτουργίες: τόσο για ψύξη όσο και για θέρμανση). Αλλά μπορεί να "γουργουρίσει" και να χωρίσει το σύστημα στην κατάσταση εκτός (και αν δεν έχει ενεργοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα).

Με αυτή τη θέση του σωλήνα, ο άνεμος μπορεί να φυσήξει μέσα του (ειδικά αν το δάπεδο είναι ψηλό και η πλευρά του σπιτιού είναι ανοιχτή στον άνεμο)

Δεδομένου ότι η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο - ακόμη και ένας δυνατός θόρυβος από αυτό δεν ακούγεται πάντα. Επομένως, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, ο ήχος προέρχεται από την εσωτερική περίπτωση.

Πιθανές αιτίες γλεψίματος κλιματιστικού (+ βίντεο)

Πιθανές αιτίες μπορεί να είναι:

 1. Ο αέρας φυσάει στο σωλήνα αποστράγγισης και το νερό (συμπύκνωμα) μέσω αυτού δεν έχει ακόμη καταφέρει να συγχωνευθεί στο τέλος. Ακούγεται σαν μια βουτιά του νερού σε ένα ποτήρι, αν βάλεις το τηλέφωνο κάτω και το χτύπησες. Το πρόβλημα συμβαίνει συχνότερα σε ένα κλιματιστικό που έχει απενεργοποιηθεί πρόσφατα.
 2. Μια ισχυρή κάμψη του σωλήνα αποστράγγισης μεταξύ των μπλοκ (εσωτερική και εξωτερική). Στα καμπύλα τμήματα μπορεί να παραμείνει νερό. Ο αέρας, που φυσάει στην αποχέτευση, θα προκαλέσει γουργούρισμα.
 3. Ο αέρας εισέρχεται στη γραμμή freon. Το πιο συχνά αυτό το πρόβλημα προκύπτει από ισχυρό αέρα.
 4. Αν ο σωλήνας αποστράγγισης εκκενωθεί στο σύστημα αποχέτευσης, μπορεί να μεταδοθεί από εκεί (από τον αγωγό αποχέτευσης ή από υδραυλική σφράγιση). Ο ήχος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ακουστεί τόσο όταν λειτουργεί το κλιματιστικό όσο και όταν είναι απενεργοποιημένο.
 5. Εάν τα έντομα (μέλισσες, μύγες ή άλλοι) έχουν εγκατασταθεί μέσα στο κέλυφος - το buzz τους μπορεί να συγχέεται με το γαργάλισμα του νερού. Μπορείτε να το ακούσετε ανεξάρτητα από τον τρόπο λειτουργίας και τον καιρό. Το buzz είναι εύκολο να διακρίνεται αν ακούτε τον ήχο δίπλα στο κλιματιστικό.

Η πιο συχνή αιτία γουργουρίσματος είναι τα λάθη στη συναρμολόγηση του σωλήνα αποστράγγισης.

Αν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για θέρμανση, μπορεί να ακουστεί και η γουργούρισμα. Πιθανους λόγους:

 1. Η εξωτερική μονάδα είναι αποψυγμένη. Η λειτουργία του κλιματισμού περιοδικά ενεργοποιεί τη λειτουργία απόψυξης - για να λιώσει ο πάγος στην εξωτερική μονάδα. Σε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να ακούσετε buzz, crackling και γουργούρισμα. Αυτό δεν είναι επικίνδυνο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
 2. Ο Freon συμπυκνώνεται στην εξωτερική μονάδα με το κλιματιστικό απενεργοποιημένο. Είναι δυνατό το χειμώνα με σοβαρό παγετό. Δεν είναι δυσλειτουργία.
 3. Βλάβη (στρέψη) ενός χάλκινου σωλήνα. Εξαιτίας αυτού, το υγρό Freon μπορεί να επιστρέψει στην εξωτερική μονάδα (αντί να πάει εκεί στην αέρια κατάσταση).

Από ότι είναι επικίνδυνο;

Το Hubble είναι σπάνια ένα "σύμπτωμα" σοβαρών προβλημάτων. Η πιο δυσάρεστη περίπτωση είναι η ζημιά στον χάλκινο σωλήνα (εξαιτίας του γεγονότος ότι η συσκευή μπορεί να γουργουρίσει όταν εργάζεται για τη θέρμανση). Αλλά αυτό το πρόβλημα είναι φθηνό και γρήγορα διορθωμένο (αν και, θα πρέπει να γίνει από ειδικούς).

Τι πρέπει να κάνω εάν το κλιματιστικό λειτουργεί με φυσαλίδες;

Γιατί η τεχνική μπορεί να ξαφνιάσει - βγήκε. Τώρα για το τι πρέπει να κάνουμε.

Αν η συσκευή εκπέμπει ήχους γαλακτοπαραγωγής - προτού καλέσετε τον κύριο πρώτο πράγμα που χρειάζεστε:

 1. Προσέξτε πότε ακούγεται ο ήχος. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη; Όταν εργάζεστε σε θέρμανση ή ψύξη; Σε περίπτωση ισχυρού ανέμου ή παγετού;
 2. Προσπαθήστε να βρείτε έναν τόπο όπου ακούγεται η γουργουπιά. Η εσωτερική μονάδα; Εξωτερική μονάδα; Ένας σωλήνας μεταξύ τους;

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι το μόνο που μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, χωρίς να καλέσετε τον πλοίαρχο.

Καθώς ο περισσότερος κλιματισμός εξαερίζει λόγω κακής εγκατάστασης σωλήνα αποστράγγισης - ένας ειδικός θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί του. Μπορεί είτε να δημιουργηθεί, είτε να ισιωθεί (εάν υπήρχε μια κάμψη) ή να λυγίσει - έτσι ώστε ο αέρας να μην σβήσει.

Αν το πρόβλημα είναι freon - η επιδιόρθωση πραγματοποιείται ξεχωριστά, ανάλογα με το μοντέλο και την ακριβή αιτία.

Ασυνήθιστοι ήχοι στο κλιματιστικό: διαγνωστικά και λύσεις

Το έργο οποιασδήποτε τεχνολογίας του κλίματος συνδέεται με τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου θορύβου. Ακούγεται ιδιαίτερα καλά στην αρχή μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού. Σταδιακά, κάθε άτομο συνηθίζει να τρέχει με την τεχνολογία και απλώς παύει να το παρατηρεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιδρούν τόσο έντονα στην εμφάνιση εξωτερικών ήχων στο κλιματιστικό. Αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος "μιλάει" στον ιδιοκτήτη της κλιματικής τεχνολογίας θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Επικίνδυνες και ασφαλείς ήχοι

Αν έχετε δει ασυνήθιστους ήχους για την κανονική λειτουργία των ήχων κλιματισμού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μην πανικοβληθείτε και να προσδιορίσετε σε ποια κατηγορία ανήκουν: επικίνδυνη ή ασφαλής. Για την ασφάλεια είναι δυνατή η μεταφορά:

 • Εύκολη στρίψιμο στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Αυτή η τραγούδι εμφανίζεται, συνήθως, όταν αλλάζει η θερμοκρασία στο δωμάτιο και προκαλείται από τη διαστολή ή τη συρρίκνωση του πλαστικού σώματος. Ιδιαίτερα συχνά το σκασίρισμα της υπόθεσης συμβαίνει σε μοντέλα χαμηλού κόστους, το σώμα των οποίων αποτελείται από φτηνό τεχνικό πλαστικό.
 • Εκτόξευση τρεχούμενου νερού αμέσως μετά την απενεργοποίηση του κλιματιστικού. Αυτό το υπόβαθρο εμφανίζεται όταν το ψυκτικό ρέει στο κατώτερο σημείο του ίχνους του φρέον.

Εάν αντιμετωπίζετε τέτοιο θόρυβο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Ασφαλείς ήχοι, συνήθως, δεν χαρακτηρίζουν την κατανομή του εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος.

Ήχοι που πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή

Υπάρχουν θόρυβοι που μπορούν να είναι ασφαλείς, αλλά μπορούν να χαρακτηρίσουν την κατανομή της κλιματικής τεχνολογίας. Σε τέτοιους ήχους είναι δυνατή η μεταφορά:

 • Το κλιματιστικό ακούγεται σαν κλικ. Τις περισσότερες φορές, αυτό το κλικ συμβαίνει όταν ο συμπιεστής, ο ανεμιστήρας και ο αυτοματισμός είναι ενεργοποιημένοι και απενεργοποιημένοι και η κανονική λειτουργία του ρελέ είναι ο λόγος. Εάν εμφανιστούν δυνατά κλικ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και συνοδεύονται από αλλαγή στον τόνο του εξοπλισμού, τότε καλέστε αμέσως το κέντρο σέρβις.
 • Για να είναι ασφαλή, πιο συχνά, είναι δυνατό να μεταφέρετε έναν ήχο από το νερό που στάζει. Το κλιματιστικό μπορεί να δημιουργήσει τέτοιες εκρήξεις όταν αποψυχθεί ο εναλλάκτης θερμότητας, ειδικά αν βρίσκεται σε λειτουργία απόψυξης. Είναι καλύτερο να επιθεωρήσετε προσεκτικά τη συσκευή για να αποκλείσετε την αποτυχία της αντλίας αποστράγγισης ή του φραγμένου συστήματος αποστράγγισης.
 • Η αλλαγή του ήχου της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος σε καιρικές συνθήκες αλλάζει τον θόρυβο του κλιματικού εξοπλισμού στο σύνολό του. Αλλά εάν ένα τέτοιο φαινόμενο εμφανίστηκε σε ήρεμους καιρούς και διαρκεί αρκετές ημέρες, μπορεί να προκληθεί από την είσοδο σκουπιδιών στην εξωτερική μονάδα, γεγονός που εμποδίζει την περιστροφή των πτερυγίων του ανεμιστήρα.
 • Το κλιματιστικό κάνει "γουργούρισμα ήχους". Συνήθως, αυτός ο ήχος εμφανίζεται όταν εισέρχεται αέρας στο λουτρό αποστράγγισης με ισχυρό αέρα. Ο ισχυρός άνεμος μπορεί να ξεπεράσει όλες τις κάμψεις του σωλήνα αποστράγγισης και να εισχωρήσει στο δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων. Το "Hubble" μπορεί να είναι συνέπεια της κάμψης του αγωγού αποστράγγισης και μπορεί επίσης να υποδεικνύει σοβαρότερα προβλήματα - ο αέρας που εισέρχεται στο κύκλωμα ψύξης του διαχωρισμένου συστήματος μειώνοντας ταυτόχρονα την ποσότητα του ψυκτικού μέσου.

Η εμπειρία δείχνει ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα που προκαλούνται από την εμφάνιση τέτοιων ήχων δεν πρέπει να αγνοούνται. Για τη δική σας ειρήνη, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης για διαγνωστικές δραστηριότητες.

Επικίνδυνοι ήχοι και θόρυβοι

Οι επικίνδυνοι ήχοι υποδεικνύουν μια βλάβη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε βλάβη του συνόλου του εξοπλισμού. Ο πιο επικίνδυνος ήχος που απαιτεί διακοπή της λειτουργίας της κλιματικής τεχνολογίας και η άμεση συμμετοχή ενός ειδικού είναι μια ρωγμή στο εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος, υποδεικνύοντας μια βλάβη του συμπιεστή ή ένα ανεπαρκές έδρανο ανεμιστήρα.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η κλιμακτηριακή τεχνική που λειτουργεί σε κανονική λειτουργία χαρακτηρίζεται από ένα ομοιόμορφο βουητό. Οποιοσδήποτε διακεκομμένος ήχος όταν ενεργοποιείτε το κλιματιστικό, καθώς και αλλαγή της τονικότητας απαιτεί επείγουσα κλήση στους ειδικούς του κέντρου εξυπηρέτησης.

Τρόποι επίλυσης προβλημάτων

Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για την επίλυση των προβλημάτων εμφάνισης μη χαρακτηριστικών θορύβων στην λειτουργία της κλιματικής τεχνολογίας:

 • Ανεξάρτητα. Φτηνές, αλλά με δικό σας κίνδυνο.
 • Καλέστε έναν ειδικό για να διαγνώσετε και να διορθώσετε προβλήματα. Είναι αρκετά ακριβό, αλλά με εγγύηση για την ποιότητα της εργασίας.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων: Μπορείτε να αλλάξετε και να καθαρίσετε ανεξάρτητα τα φίλτρα διαχωρισμένου συστήματος και επίσης να πλύνετε τον εναλλάκτη θερμότητας. Εξαλείψτε την πιθανή γουργούρισμα κάνοντας ελαφρά κάμψη του εύκαμπτου σωλήνα αποστράγγισης ή τοποθετώντας ένα σιφόνι για να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα στο σύστημα αποχέτευσης. Όλες οι άλλες εργασίες για τη διάγνωση της κλιματικής τεχνολογίας και την εξάλειψη των αιτιών των ασυνήθιστων ήχων ανατίθενται καλύτερα στους επαγγελματίες.

Γιατί το κλιματιστικό δημιουργεί ήχους γαλακτοπαραγωγής

Το κοντίσιονερ φουσκώνει - ένα φαινόμενο που προκαλεί τόσο σύγχυση, γέλιο, ακόμη και οργή στους ιδιοκτήτες ψυγείων. Μια απλή, αλλά ακριβή μονάδα για το σπίτι ή το γραφείο μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικούς, πολύ δυνατούς ήχους σε περίπτωση δυσλειτουργίας. Τι να κάνετε σε τέτοιες περιπτώσεις; Το Hubble στο κλιματιστικό είναι πάντα ένα ανησυχητικό σημάδι, για να αγνοήσουμε αυτήν την πολυτέλεια, διότι οι δαπανηρές επισκευές θα κοστίζουν διπλάσια από την έγκαιρη διάγνωση ολόκληρης της συσκευής κλιματισμού. Ο χαρακτηριστικός ήχος είναι δύσκολο να συγχέεται με τέτοια άτυπα για το θόρυβο κλιματισμό, αλλά ένα άπειρο πρόσωπο εξακολουθεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η πραγματική εκτροπή στον ψύκτη (μόνο μια φήμη). Εάν το κλιματιστικό θα μαλακώσει και η κλήση του πλοιάρχου για διάφορους λόγους είναι αδύνατη, τότε ο ιδιοκτήτης της συσκευής πρέπει να καταλάβει τις πιθανές αιτίες του προβλήματος.

Το Hubble στο κλιματιστικό σύστημα - ένα σήμα δυσλειτουργίας

Εξωτερικός άτυπος θόρυβος του οικιακού κλιματιστικού

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του συστήματος, ο οποίος μπορεί να επιθεωρηθεί οπτικά (για την ανίχνευση της παρουσίας εμφανών θραυσμάτων) δημιουργεί κυριολεκτικά έναν δυσάρεστο θόρυβο και αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά. Η μη αναμενόμενη δυσλειτουργία έχει ως αποτέλεσμα την ακατάλληλη συντήρηση της συσκευής, την εσφαλμένη λειτουργία της και την παραμέληση των γενικών τεχνικών ασφαλείας.

Κοινά προβλήματα που οδηγούν στη δημιουργία ενοχλητικού θορύβου:

 • κατανομή των αυτόματων συστημάτων ·
 • λανθασμένη λειτουργία του σωλήνα αποστράγγισης.
 • σκουπίδια που εισέρχονται στον αγωγό ·
 • χαμηλό επίπεδο φρεονίου (ψυκτικό μέσο).
 • την εμφάνιση της συμφόρησης του αέρα.

Ένα μικρό φαινόμενο θορύβου δημιουργείται ακόμη και κατά την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού (μεγάλο φορτίο στο περίβλημα). Βασικά, η "φούσκωμα" του ψυγείου σηματοδοτεί μια δυσλειτουργία. Πριν προχωρήσετε στη διάγνωση της συσκευής, θα πρέπει να ελέγξετε την εξωτερική μονάδα (καθαρίστε τα πάνελ των συντριμμιών, πιστεψτε τη σύνδεση όλων των εξαρτημάτων).

Το κλιματιστικό στο σπίτι σβήνει συνεχώς

Ο αγωγός αποστράγγισης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εμφύσηση αέρα στο ψυγείο, εκτίθεται στο περιβάλλον όλο το εικοσιτετράωρο. Η στάσιμη συμπύκνωση μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστους ήχους γουργουρίσματος. Ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο σωλήνας αποστράγγισης βρίσκεται στην φυσική του θέση. Το ψυκτικό υγρό υπόκειται επίσης σε έλεγχο, μετά από όλα, όταν το φρέον αντικαθίσταται με αέρα, το κλιματιστικό αρχίζει να κάνει θόρυβο. Η διόρθωση μιας τέτοιας βλάβης είναι δυνατή μόνο από έναν έμπειρο πλοίαρχο και υπό μία μόνη προϋπόθεση - υλικά υψηλής ποιότητας θα χρησιμοποιηθούν για επισκευές.

Έντομα, που συχνά πέφτουν μέσα στη δομή, μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτό και να ζήσουν πλήρως μέσα στα μεμονωμένα μέρη. Το βόμβο των ανεπιθύμητων γειτόνων μοιάζει με το μούδιασμα του νερού, προκαλώντας έτσι σύγχυση με δύο διαφορετικούς θορύβους προέλευσης.

Οι μέλισσες μπορούν να εγκατασταθούν στο κλιματιστικό και να ακούσουν τους ήχους

Επίλυση του προβλήματος με το γαργάλισμα του κλιματιστικού

Υπάρχουν δύο τρόποι επίλυσης του πιεστικού προβλήματος που σχετίζεται με την εσφαλμένη λειτουργία του ψυγείου. Αν το κλιματιστικό είναι θορυβώδες και οι ενοχλητικοί ήχοι δεν σταματούν, ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να λύσει το πρόβλημα μόνος του. Πρώτον, θα πρέπει να επιθεωρήσει το σώμα και να ελέγξει το σωλήνα αποστράγγισης. Τα προβλήματα που προκαλούνται από την ακατάλληλη εισαγωγή αέρα εξαφανίζονται γρήγορα μόλις ο σωλήνας ευθυγραμμιστεί με την αρχική του θέση. Το σιφόνι για κλιματισμό είναι μια γενική συσκευή που σας επιτρέπει να αποστραγγίζετε περιττό συμπύκνωμα. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, η ανατίναξη του αέρα σταματά.

Η κλήση του πλοιάρχου θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο από την ανεξάρτητη αναζήτηση για θραύση. Ένας έμπειρος ειδικός μπορεί εύκολα να προσδιορίσει την αιτία του θορύβου που παρεμβαίνει στο νοικοκυριό. Οι αποτυχίες στη λειτουργία του αυτοματισμού είναι οι πιο σοβαρές και πολύπλοκες, επομένως για την εξάλειψή τους απαιτούνται ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Η τιμή της καθυστερημένης εξάλειψης των αναλύσεων

Η εσωτερική μονάδα που χτυπάει χρειάζεται επείγουσες εργασίες επισκευής. Λόγω συστηματικών βλαβών, τα επισκευάσιμα εξαρτήματα υπόκεινται σε αυξημένο φορτίο. καθυστέρηση τιμή ίση με το κόστος της επισκευής, και όσο μεγαλύτερη είναι η ιδιοκτήτρια του κλιματιστικού ισοπαλίες σε σχέση με τον πλοίαρχο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ποσότητα των νέων στοιχείων για το ψυγείο.

Το κλιματιστικό σύστημα παράγει θόρυβο σε περίπτωση λανθασμένου ανέμου (κατεύθυνση), όταν μια σύνθετη κατασκευή δεν έγινε σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες. Μια παρόμοια κατάσταση συμβαίνει όταν ανειδίκευτοι άνθρωποι ασχολούνται με την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Η τιμή του σφάλματος δεν είναι άμεσα ορατή, αλλά μόνο με την πάροδο του χρόνου - η μονάδα (εξωτερική ή μέρος του εσωτερικού) ψύκτη δεν αντέχει την επίδραση του περιβάλλοντος.

Ο ψυγείο που έχει απενεργοποιηθεί κάνει ένα θόρυβο για καλό λόγο, αφού βρίσκεται σε κατάσταση "ύπνου", η συσκευή παραμένει συνδεδεμένη στο δίκτυο. Η προγραμματισμένη επιθεώρηση της κλιματικής μονάδας, ακόμη και χωρίς προφανείς αιτίες δυσλειτουργιών, θα αποτρέψει πολλές αρνητικές αλλαγές στη λειτουργία του κλιματιστικού.

Οι ισχυροί άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο κλιματιστικό, εάν δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά

Πώς και πότε να διεξάγετε την αυτοδιάγνωση του κλιματιστικού

Αυτο-διάγνωση, η οποία κατέφυγε σε Thrifty ιδιοκτήτες ψυγείου, έκανε τρεις φορές το χρόνο, και στη θερμή περίοδο, όταν το κλιματιστικό πρέπει να εργαστεί πολύ περισσότερο, ο αριθμός των ελέγχων αυξάνεται σε ένα μήνα. Η αντικατάσταση εξαρτημάτων που επηρεάζονται από υπερτάσεις τάσης εκτελείται μόνο από έμπειρους ειδικούς.

Ο θόρυβος του κλιματιστικού όχι μόνο προκαλεί ενοχλητικά, αλλά και φοβίζει τον ιδιοκτήτη του ψυγείου. Μια καλή κλιματική μονάδα δεν μπορεί να παράγει αξιοσημείωτους ήχους.

Ο θόρυβος, ειδικά ο γαργαλισμός, που μοιάζει με τον ήχο μιας ανοιχτής βρύσης κουζίνας, αποτελεί σήμα για την άμεση αντίδραση του ιδιοκτήτη. Η καλύτερη επιλογή είναι να καλέσετε τον πλοίαρχο για μια ολοκληρωμένη διάγνωση του κλιματιστικού. Οι λόγοι για τις βλάβες, οι οποίοι γίνονται γνωστοί λόγω της γαργάλωσης της εξωτερικής μονάδας της συσκευής, δεν μπορούν να περάσουν ανεξάρτητα. Η σωστή φροντίδα του κλιματιστικού μηχανήματος δείχνει τη φροντίδα του ιδιοκτήτη του για την υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού.

Γιατί το κλιματιστικό είναι θορυβώδες, γαργαλάει και βουίζει στην αδρανή κατάσταση

Ένα καλό κλιματιστικό θα πρέπει να παράγει μόνο ομοιόμορφο θόρυβο. Ανάλογα με την ποιότητα του συγκεκριμένου μοντέλου, αυτός ο θόρυβος μπορεί να είναι ελαφρώς περισσότερο ή λιγότερο αισθητός σε άλλους. Κατά την ακρόαση αυτό γίνεται αντιληπτός ως ένας ήρεμος ψίθυρος, στον οποίο αργότερα ένα άτομο δεν δίνει προσοχή.

Κλιματισμός, που αποτελείται από 2 μπλοκ: εξωτερικό και εσωτερικό (split-system)

Αλλά μερικές φορές το κλιματιστικό γουργουρίζει, αρχίζει να βουίζει ή να κάνει άτυπους ήχους γι 'αυτό. Δεν σημαίνει πάντοτε μια σοβαρή βλάβη των εσωτερικών εξαρτημάτων. Αλλά είναι πολύ ενοχλητικό και ενοχλητικό για όσους βρίσκονται στο δωμάτιο.

Ασυνήθιστοι ήχοι κλιματισμού

Ο κλιματισμός δεν μπορεί κατ 'αρχήν να είναι απολύτως ήχος, όπως υποσχέθηκαν οι έμποροι. Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη (έδρανα, κινητήρες και περιστροφικοί μηχανισμοί) που προκαλούν θόρυβο και είναι σχεδόν αδύνατο να τα καλύψουν με φίλτρα ή φίλτρα ήχου.

Και παρόλο που οι περισσότεροι από τους μη περιοδικούς διαλείποντες ήχους δεν λένε τίποτα καλό, κάποιοι από αυτούς είναι αρκετά ασφαλείς και μπορούν να εξαλειφθούν μόνοι τους.

Δυνατή στην κατάσταση εκτός λειτουργίας

Η κύρια αιτία της γαργάλωσης μέσα στο κλιματιστικό είναι η περιέλιξη της διαδρομής με φρέον. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κακής εγκατάστασης του συστήματος, όταν ο ειδικός δεν ξόδεψε ολόκληρη την εργασία.

Η διαδικασία εκκένωσης της γραμμής φρεονιού

Η κενή λειτουργία, ο ανεφοδιασμός με φρέον, η ανεπαρκώς τοποθετημένη τροχιά freon δεν έγιναν. Το ανεπαρκές μήκος των σωλήνων ή ο σχηματισμός ισχυρών στροφών που εμποδίζουν τη μετακίνηση του υγρού. Στη συνέχεια σχηματίζονται αγωγοί αέρα στην τροχιά, και όταν διαπερνούνται με φρέον, εμφανίζεται ένας ήχος γαργαλίσματος. Επίσης, η αποσυμπίεση μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου.

Δεν συνιστάται να αδειάζετε τον σωλήνα και να συμπληρώσετε μόνοι σας το υγρό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό και εμπειρία στη διεξαγωγή τέτοιων επιχειρήσεων.

Λίγο με τον άνεμο

Εάν η ακτινοβολία ακούγεται μόνο κατά τη διάρκεια του ανέμου, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας που κατευθύνεται από το δρόμο φτάνει τις δεξαμενές στο λουτρό συμπύκνωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, εμφανίζεται ένας ήχος, παρόμοιος με το γαργάλισμα του νερού σε ένα ποτήρι, όταν ο αέρας διοχετεύεται εκεί με τη βοήθεια ενός σωλήνα.

Αφαιρέστε την έξοδο του σωλήνα έξω

Για να το διορθώσετε αρκεί να λυγίζετε τον εξωτερικό σωλήνα αποστράγγισης (σβήνει) έτσι ώστε ο άνεμος να σταματά να φυσάει στο σύστημα. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα ένα σιφόνι για το κλιματιστικό, το οποίο θα απομακρύνει την περίσσεια υγρού στο δίκτυο αποχέτευσης. Στη συνέχεια, η γουργούρισμα κατά τη διάρκεια του ανέμου έχει σχεδόν εξαλειφθεί.

Ένας άλλος λόγος είναι η ισχυρή συστροφή του σωλήνα αποστράγγισης μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού μπλοκ. Το νερό συσσωρεύεται στις πτυχές, και όταν ο άνεμος φυσάει από το δρόμο, ο ίδιος ήχος αναδύεται.

Χτύπημα και θόρυβος

Μερικές φορές το κλιματιστικό κατά τη λειτουργία για κάποιο λόγο μερικές φορές βλάπτει. Αυτό ισχύει για την εξωτερική μονάδα (που βρίσκεται στο δρόμο) και την εσωτερική μονάδα (που βρίσκεται στο δωμάτιο).

Κάνετε θόρυβο μπορεί να αυτο-καθαρισμού σύστημα, το οποίο απενεργοποιήθηκε. Αυτός ο ήχος είναι ο κανόνας.

Περιστασιακά, το πρόγραμμα αποτυγχάνει, το οποίο ελέγχει την αλληλεπίδραση των μονάδων διαχωρισμένου συστήματος. Στη συνέχεια, μία από τις μονάδες μπορεί να αρχίσει ξαφνικά να λειτουργεί σε κατάσταση εκτός λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό πρέπει να επαναπρογραμματιστεί έτσι ώστε η εσωτερική μονάδα να μπορεί να συγχρονιστεί ξανά με τον εξωτερικό.

Ωστόσο, οι συχνότερες αιτίες του βουητού είναι σοβαρή μόλυνση ανεμιστήρων, σκόνης, χνουδιών ή εντόμων (μέλισσες, σφήκες). Σε τέτοιες συνθήκες, οι λεπίδες του ανεμιστήρα αρχίζουν να δίνουν διαφορετικό φορτίο στον πυρήνα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Ως αποτέλεσμα, οι εσωτερικές δομές είναι μη ισορροπημένες, οι κραδασμοί και η συσκευή αρχίζει να κάνει πολύ θόρυβο.

Η διαδικασία καθαρισμού του εξωτερικού μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος

Λιγότερο πιθανό είναι μια μηχανική βλάβη:

 • Το έδρανο δεν λιπαίνεται επαρκώς και στη συνέχεια αποτυγχάνει.
 • Ένα ξένο αντικείμενο ή σκόνη έχει εισέλθει στο μηχάνημα.
 • Buzz κατά την εκκίνηση - ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να μην έχει αρκετή τάση από το δίκτυο για να ξεκινήσει. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την καλωδίωση στο δωμάτιο για λειτουργικότητα και την παρουσία μόνωσης.
 • Βλάβη ή φθορά των εσωτερικών τμημάτων του κλιματιστικού μηχανήματος (π.χ. παραμόρφωση μιας λεπίδας του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά του συμπιεστή).

Τρέφεται και ο ήχος των πτώσεων πέφτει

Ο ήχος των σταγόνων που πέφτουν ή η αναρρόφηση υγρών όταν ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος δεν σημαίνει σχεδόν σοβαρή βλάβη. Στην πρώτη περίπτωση, σχηματίζεται συμπύκνωση κατά τη λειτουργία του τρόπου απόψυξης. Στη δεύτερη - ο ήχος του ψυκτικού που ρέει στο κατώτερο σημείο της διαδρομής.

Κτυπήστε και κάντε κλικ στην κατάσταση εκτός λειτουργίας

Εάν η περίπτωση του κλιματιστικού ήταν κατασκευασμένη από πλαστικό κακής ποιότητας, ενδέχεται να εμφανιστούν αιχμηρά κουμπιά πριν και μετά την ενεργοποίηση. Αυτή είναι μια αντίδραση στις αλλαγές της θερμοκρασίας. Μπορείτε να το διορθώσετε μόνο με την αγορά ενός άλλου μοντέλου από ένα split σύστημα με ένα καλύτερο πλαστικό, όπου δεν θα παραμορφωθεί τόσο κατά τη λειτουργία μεταγωγής.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Προκειμένου ο εξοπλισμός να διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος. Η συχνότητα των ελέγχων εξαρτάται άμεσα από τη συχνότητα χρήσης του κλιματιστικού, καθώς και από τη σκόνη του χώρου και του περιβάλλοντος στο οποίο τοποθετείται το διαχωριστικό σύστημα.

Αυτόματος καθαρισμός του κλιματιστικού από μόλυνση

Για ένα μέσο διαμέρισμα αρκεί να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα σκόνης και βρωμιάς τουλάχιστον μία φορά μερικές εβδομάδες. Εξωτερικό - μερικές φορές το χρόνο. Ένα άλλο μήνυμα ότι είναι καιρός να ξεπλύνετε τα εσωτερικά μέρη από τη βρωμιά - η συσκευή έχει σταματήσει να κλιματίζει πλήρως τον χώρο.

Με τα χέρια σας

Στο σπίτι, η συντήρηση του κλιματιστικού μειώνεται στον καθαρισμό του από τη σκόνη και τη βρωμιά. Πιο πολύπλοκη δουλειά είναι καλύτερα να αφεθεί στους επαγγελματίες.

Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις συνημμένες οδηγίες. Αν και το συνολικό σχεδιασμό όλων των κλιματιστικών είναι το ίδιο, όλα τα ίδια σε μικρά πράγματα μπορεί να διαφέρουν. Και πριν την αποσυναρμολόγηση είναι καλύτερο να μαθαίνετε για αυτά αμέσως.

Μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε την παροχή ρεύματος και μετά την εκτέλεση καθαρισμού, περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα πριν την ενεργοποιήσετε.

Ο καθαρισμός των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας πραγματοποιείται με τον πιο συνηθισμένο τρόπο - τοποθετούνται σε ρεύμα ζεστού καθαρού νερού. Μην προσθέτετε απορρυπαντικά. Συνιστάται η διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια χειροκίνητη ηλεκτρική σκούπα, ενώ είστε πολύ προσεκτικοί: το φίλτρο μπορεί να σκιστεί ή να λυγίσει.

Αφαίρεση των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να καθαρίζεται ανεξάρτητα, εκτός εάν είναι στερεωμένη στον τοίχο του κτιρίου σε χαμηλό υψόμετρο. Η διαδικασία αυτή δεν πρέπει να διεξάγεται τόσο συχνά: μόνο 1-2 φορές το χρόνο. Συνήθως, για τέτοιες εργασίες καλούνται οι πλοίαρχοι, οι οποίοι μπορούν να καθαριστούν με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού όσο το δυνατόν ποιοτικά.

Ο εναλλάκτης θερμότητας αέρα μπορεί επίσης να καθαριστεί μόνος σας (ηλεκτρική σκούπα ή ατμός). Συχνά βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάλυμμα του κλιματιστικού.

Γιατί πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο σέρβις

Φυσικά, δεν συνιστάται η επισκευή εσωτερικών εξαρτημάτων. Το ίδιο ισχύει και για το ανεφοδιασμό ψυκτικού μέσου και τον καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.

Πριν ξεκινήσετε τη συντήρηση ή την επισκευή, ένας εκπρόσωπος του κέντρου εξυπηρέτησης θα ακούσει τις καταγγελίες του ιδιοκτήτη. Στη βάση τους θα διεξάγει δικά τους διαγνωστικά της συσκευής. Στη συνέχεια θα εκτελεστεί πλήρης σειρά έργων:

 • Καθαρισμός των φίλτρων αέρα της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας
 • Ξεπλένετε το σύστημα αποστράγγισης
 • Σκούπισμα σωλήνων και ανεφοδιασμός με φρέον
 • Λίπανση εξαρτημάτων
 • Μικρές επισκευές, εάν απαιτείται

Ωστόσο, εάν ο συμπιεστής σπάσει, η επισκευή του ενδέχεται να υπερβεί το κόστος του κλιματιστικού. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα νέο.

Αν ακούτε ασυνήθιστους ήχους για τη συσκευή, πρέπει να μάθετε την αιτία το συντομότερο δυνατόν, διαφορετικά το πρόβλημα μπορεί να ενταθεί μέχρι την πλήρη διακοπή. Για την πρόληψη απαιτείται τακτική συντήρηση.

Γιατί να εξαπολύσει το σύστημα διάσπασης;

Ένας άπειρος χρήστης του split σύστημα μπορεί να φαίνεται και κανονικός ήχος επικίνδυνος. Πρώτα πρέπει να καθορίσετε πότε και ποιο ήχο το κλιματιστικό εκπέμπει, καθώς και πού. Το χτύπημα ακούγεται διαφορετικοί άνθρωποι που μπορούν να ορίσουν διαφορετικά, και εδώ είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πώς ακριβώς γουργουρίζει. Αξίζει επίσης να ακούσετε άλλους ήχους. για παράδειγμα, σε ένα κλικ. Ναι, και κάντε κλικ στο κλιματιστικό μπορεί να είναι διαφορετική. Παρεμπιπτόντως, το σύστημα split είναι ακόμα "ικανό να βουηθεί".

Αποδεκτοί ήχοι.

Ας ξεκινήσουμε με τάξη, με γαργάλημα.

Κάποιοι χρήστες καλούν ένα γουργούρισμα ήχο συμπύκνωσης από το ψυγείο έως το λουτρό αποστράγγισης. Είναι εντάξει, είναι μια φυσική διαδικασία: όταν αλλάζει ξαφνικά η θερμοκρασία του αέρα, σχηματίζεται πάντα συμπύκνωση. Η στάγδην συμπύκνωση είναι δυνατή με κακή ποιότητα (εργοστάσιο) συναρμολόγηση ή εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος.

Εντελώς επιτρεπτοί ήχοι που μοιάζουν με φούσκα μπορούν να εκπέμπουν ένα σύστημα αποστράγγισης κατά τη διάρκεια του ανέμου. Αυτό σημαίνει ότι ο σωλήνας της βρύσης δεν είναι σωστά τοποθετημένος ή λυγισμένος με την πάροδο του χρόνου. Ένας ισχυρός άνεμος μπορεί να περάσει από όλες τις στροφές του αποχετευτικού συστήματος και να σπρώξει το νερό, δημιουργώντας δυσάρεστους ήχους.

Μερικοί "κύριοι" λένε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, κάποιος συμβουλεύει απλώς να συνδέσει το άκρο του σωλήνα αποστράγγισης με ένα κουρέλι, αλλά ας αναλύσουμε την αιτία και το αποτέλεσμα. Στο άρθρο οι κανόνες για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας συστημάτων κλιματισμού, το θέμα της εγκατάστασης του συστήματος αποστράγγισης αγγίζει και λέγεται ότι ο σωλήνας απελευθέρωσης υγρασίας πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το νερό να ρέει ελεύθερα προς τα έξω. Και αυτό δεν είναι μάταιο - το στάσιμο νερό στο σωλήνα αποστράγγισης είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και μούχλα, που μπορεί να το φράξουν και να μπουν μέσα στο σύστημα, στους τοίχους του δωματίου. Από ένα τέτοιο καλούπι είναι μερικές φορές πολύ δύσκολο να "θεραπεύσουμε" τα τοιχώματα του δωματίου, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας μπορεί να αποτύχει, το ψυγείο που καλύπτεται με τέτοια λάσπη δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά. Μην ξεχάσετε την υγεία σας.

Κάνοντας κλικ.

Το σώμα από οποιοδήποτε κλιματιστικό από διαφορά θερμοκρασίας, αυτό συμβαίνει συχνά με φθηνότερα. Τίποτα δεν είναι κάτι περισσότερο από φυσικό, με θέρμανση / ψύξη όλα τα σώματα αναπτύσσονται / συστέλλονται, το φθηνότερο πλαστικό είναι πιο παραμορφωμένο.

Λιγότερο συχνά μπορείτε να ακούσετε κλικ ρελέ αισθητήρα, αυτό μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην περίπτωση που ο ήχος εκδοθεί μία ή δύο φορές και εξαφανιστεί.

Buzzing

Buzzing, καθώς και οι ήχοι παρόμοιοι με το γαργαλισμό μπορούν να δημοσιεύουν έντομα εγκαταστάθηκαν στο σύστημα κλιματισμού. Μόνο όχι ένα ή δύο έντομα, αλλά αποικίες. Προσαρμόστηκαν στη ζωή με τους ανθρώπους, και εκτός από τις μυρωδιές, δεν μπορούν να τρομάξουν τίποτα, ακόμα και τον θόρυβο του κλιματιστικού.

Αυτοί οι ήχοι μπορούν να κληθούν αποδεκτοί μόνο στην περίπτωση που μπορείτε να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από το σύστημα εντόμων χωρίς να διακινδυνεύσετε την υγεία σας.

Επικίνδυνοι ήχοι και η εξάλειψή τους.

Hubble, κλοτσιπικό σύστημα split.

Πάνω από αυτό λέγεται για τη διοχέτευση του συστήματος αποστράγγισης. Αυτό το σημείο μπορεί να αποδοθεί σε επικίνδυνους ήχους σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα εξάλειψης στασιμότητα του νερού στο σύστημα αποστράγγισης και φροντίζετε για την υγεία σας, την υγεία του δωματίου και του κλιματιστικού, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν πλοίαρχο να καθαρίσει το σύστημα αποστράγγισης, το οποίο ταυτόχρονα θα καθαρίσει ολόκληρο το σύστημα διαχωρισμού (εάν είναι απαραίτητο) και θα διεξάγει διαγνωστικά.

Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε φλυαρία οι ήχοι ρέοντος ρευστού στους σωλήνες, συχνά εκφράζονται. αυτό σημαίνει ότι στο split σύστημα χτύπησε τον αέρα κατά την εγκατάσταση ή κατά την αποτυχία οποιωνδήποτε λεπτομερειών ή συγκόλλησης των στοιχείων. Αυτός ο αέρας φράζει το δρόμο για το φρέον, μπορεί επίσης να δακτύλιο στο δρόμο του μέσα από τον αέρα. Ένας πλοίαρχος με τα κατάλληλα προσόντα θα εντοπίσει εύκολα την αιτία εισροής αέρα στο σύστημα και θα το διορθώσει. Διαφορετικά, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί ένα από τα θερμαντικά σώματα ή ένας συμπιεστής που είναι δαπανηρός για επισκευή.

Κάνοντας κλικ στο κλιματιστικό.

Όταν γίνεται κλικ κανονικά, συχνά συνοδεύεται από αλλαγή τόνου σύστημα θορύβου, καλέστε επειγόντως τον πλοίαρχο. Πιθανότατα βγήκε από τη μόνιμη ηλεκτρονική. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία σε κάποιον ειδικό παρά να προσπαθήσετε να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας, με κίνδυνο να χάσετε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού.

Κάνοντας κλικ στο εξωτερικό μπλοκ δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο. Μπορεί να συμβεί όταν ένα μεγάλο ποσό σκόνη και άλλες βρωμιές στη λεπίδα ανεμιστήρα ή παραμορφώνοντας μία από τις λεπίδες. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ ρουλεμάν ανεμιστήρα εξωτερική μονάδα.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καλέσετε τον οδηγό για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Περιστροφή του κλιματιστικού.

Το buzz του κλιματιστικού είναι δυνατό όταν χαμηλής ποιότητας συναρμολόγηση ή εγκατάσταση μπλοκ του συστήματος, καθώς και έντομα. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα πρέπει να εξαλειφθεί. Όταν μπλοκ είναι συνδεδεμένο με ασφάλεια και με δόνηση κατά τη λειτουργία προκαλώντας έναν βόμβο, κουδουνίστρα μπορούν να χαλαρώσουν εσωτερικά στοιχεία στερέωσης μπλοκ χαλάρωση των ηλεκτρικών επαφών και διαταράσσουν το όλο σύστημα μέχρι την αποτυχία.

Βόμβα προκαλούμενη από έντομα είναι επίσης επικίνδυνο για την "υγεία" του διαχωρισμένου συστήματος. Πιθανή απόφραξη του συστήματος αποστράγγισης, με τις συνέπειες που περιγράφονται παραπάνω, ανισορροπία με επακόλουθη αστοχία του ανεμιστήρα οποιασδήποτε μονάδας, βλάβη οποιουδήποτε συστήματος καλοριφέρ. Είναι καλύτερο να καλέσετε έναν ειδικό πιο γρήγορα.

Ο βραστήρας βρασμού.

Συμβαίνει ότι μπορείτε να ακούσετε έναν ήχο που μοιάζει με τη φωνή βραστήρα όταν ενεργοποιείτε τον συμπιεστή του διαχωρισμένου συστήματος. Ένας από τους λόγους - ακανόνιστη κάμψη των σωλήνων γραμμής φρέον. Όταν ο χάλκινος σωλήνας είναι υπερβολικά λυγισμένος, η διατομή σ'αυτό στενεύει, εμποδίζοντας την ελεύθερη διέλευση του φρέον, δημιουργώντας μια πτώση πίεσης και κάνοντας τέτοιο θόρυβο κατά τη διάρκεια της διέλευσης του φρέον. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να δώσετε προσοχή, δεδομένου ότι είναι σπάνιο, αλλά συμβαίνει ότι κάποια σκουπίδια χτυπούν το σωλήνα σε αυτό το μέρος. Φυσικά, αυτό το είδος ήχου μπορεί να επηρεάσει την απόδοση του συστήματος.

συστήματα θορύβου διάσπαση δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ ισχυρή για να είναι μονότονη, χωρίς συχνές κλικ, ραγισμένα, δεν πρέπει να βράζει, φίμωση, κρώζοντας και τυχόν άλλους ήχους. Σχεδόν κάθε θόρυβο, εκτός από το θόρυβο, είναι επιθυμητό να εξαλειφθούν αέρα στο συντομότερο δυνατό χρόνο, ή δεν μπορείτε να χάσετε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, καθώς και ένα σημαντικό μέρος.