Ionizer αγορά αέρα στη Μόσχα, τιμή, για ένα διαμέρισμα, σπίτι, εγκαταστάσεις, παράδοση - Medtekhnika Μόσχα

Κάτοικοι πόλεων αναπνέουν τον αέρα, χωρίς φρεσκάδα και φυσική καθαρότητα. Σε διαμερίσματα, είναι συχνά ακόμη χειρότερα από ό, τι δρόμο και αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων. Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα στο σπίτι, οι άνθρωποι αγοράζουν διάφορες οικιακές συσκευές - ιονιστές, καθαριστές αέρα, υγραντήρες.

Οι κατασκευαστές ιονιστών προωθούν ενεργά τα προϊόντα τους, αλλά δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με τη χρησιμότητα της χρήσης τους. Εξετάστε τι είδους ιοντιστές είναι, γιατί αυτή η συσκευή είναι απαραίτητη, ποια είναι η αρχή της λειτουργίας της, είτε ωφελεί ή βλάπτει τον χρήστη.

Αρχή της λειτουργίας και του σκοπού

Ο ιονιστής οικιακής χρήσης είναι μια συσκευή για τη λήψη ιόντων που είναι χρήσιμα σε ένα άτομο. Τα ιόντα που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα ονομάζονται ιόντα αέρα. Ο φυσικός αέρας στις ορεινές περιοχές, στην ακτή της θάλασσας, στο πευκοδάσος έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα, αυξάνει την ανοσία, βελτιώνει τους πνεύμονες και τα αναπνευστικά όργανα. Είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κορεσμένο με αρνητικά ιόντα και χρησιμοποιείται με επιτυχία για ιατρικούς σκοπούς.

Η χρήση ενός ιονιστή είναι μια προσπάθεια να βελτιωθεί ο αέρας σε ένα κλειστό χώρο και να κορεστεί με αρνητικές aeroions, οι οποίες είναι 10-15 φορές μικρότερη από ό, τι απαιτείται από τα πρότυπα υγιεινής. Ο αέρας που εισπνέουμε μολύνεται με μικρόβια, σκόνη και επιβλαβείς ακαθαρσίες. Επιπλέον, είναι "νεκρό", αφού δεν έχει αρνητικά ιόντα απαραίτητα για καλή υγεία.

 • ωραία οικιακή σκόνη.
 • διάφορα επιβλαβή βακτήρια.
 • μύκητες ·
 • καπνός τσιγάρων ·
 • γύρη των φυτών.
 • δυσάρεστες οσμές.

Τα αέρια δεν έχουν ούτε γεύση ούτε μυρωδιά, επομένως είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η παρουσία τους στον αέρα. Εάν, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ιονιστή, αισθανθεί μια ιδιόμορφη "μυρωδιά φρεσκάδας", αυτό δείχνει το σχηματισμό όζοντος και οξειδίων του αζώτου κατά την διάρκεια του ιονισμού. Αυτά τα αέρια έχουν χαρακτηριστικές οσμές που μπορούν εύκολα να πιάσουν τις αισθήσεις μας. Η παρουσία τέτοιων ουσιών είναι ανεπιθύμητη, αλλά οι περισσότεροι από τους ιονιστές δεν μπορούν να ξεφύγουν από την εμφάνισή τους.

Η αρχή της λειτουργίας των ιονιστών στην εκκένωση κορώνας, που χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή, βασίζεται στο σχηματισμό ιόντων που λαμβάνονται ως αποτέλεσμα της εκφόρτισης στα ηλεκτρόδια. Παρέχονται με υψηλή τάση - εναλλασσόμενη ή σταθερή, παράγεται απαλλαγή και παράγονται ελεύθερα ηλεκτρόνια. Τα όργανα αυτού του είδους είναι δύο τύπων.

Σε μερικούς, είναι δυνατόν να ρυθμίσουμε τη ροή του σχηματισμού ιόντων μεταβάλλοντας την τάση στα ηλεκτρόδια, σε άλλες συσκευές η ποσότητα των λαμβανομένων ιόντων δεν μπορεί να επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο. Προκειμένου ο ιονισμένος αέρας να εξαπλωθεί σε κάποια απόσταση από τις συσκευές, παρέχονται με φυσητήρες.

Δημοφιλή μοντέλα

Λάμπες Chizhevskogo

Ένας από τους πρώτους ιονιστές είναι ο πολυεστέρας του Chizhevsky. Ο εξαιρετικός βιοφυσικός A.L. Ο Chizhevsky εφευρέθηκε ιατρική συσκευή για να κορεστεί το σώμα με αρνητικές aeroions, το οποίο ονόμασε "πολυέλαιος Chizhevsky του." Είναι τοποθετημένο στην οροφή και το σχήμα κάπως μοιάζει με πολυέλαιο. Για 10-15 λεπτά λειτουργίας της συσκευής, ο αέρας στο δωμάτιο είναι κορεσμένος με θεραπευτικές αεροδυναμίες.

Η χρήση του Chizhevsky πολυέλαιος δίνει θετικό αποτέλεσμα όταν εφαρμόζεται σωστά υπό την επίβλεψη ενός γιατρού. Εάν δεν υπάρχουν άτομα, η συσκευή μπορεί να ενεργοποιηθεί πολλές φορές την ημέρα. Οι προληπτικές ιατρικές διαδικασίες - η αεροθεραπεία, ξεκινούν με 20 λεπτά, αυξάνοντας με σιγά-σιγά το χρόνο της συνεδρίας.

Τέτοιες συσκευές, κατά κανόνα, είναι φορητές, συμπαγείς. Οι εγχώριοι ιονιστές έχουν λεπτομερείς οδηγίες με θεραπευτικές και προληπτικές μεθόδους για την επίτευξη φυσιοθεραπευτικού αποτελέσματος στο σπίτι.

Ovion-C

Πρόσφατα, εμφανίστηκαν πολλά μοντέλα εγχώριων και ξένων συσκευών που συνδυάζουν δύο λειτουργίες - τον καθαρισμό και τον ιονισμό του αέρα. "Ovion-S" - ανάπτυξη της εταιρείας Αγίας Πετρούπολης "ZAO" Pulteks ". Ο κατασκευαστής υπόσχεται μια θετική επίδραση σχετικά με τη χρήση του μέσου: τον εμπλουτισμό των αρνητικών ιόντων αέρα, τον καθαρισμό από τη σκόνη, ιούς, βακτήρια και δυσάρεστες οσμές.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, βακτηριοκτόνων ιδιοτήτων παρέχει μια μικρή ποσότητα όζοντος που απελευθερώνεται από τον ιονιστή. Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού πειράματος με τη χρήση συσκευής μέτρησης του όζοντος, λήφθηκαν 30 μετρήσεις. Διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση όζοντος στο δωμάτιο όπου διεξήχθησαν οι δοκιμές είναι αρκετές φορές υψηλότερη από τον κανονικό.

Στο σπίτι είναι δύσκολο για τον μέσο καταναλωτή να ελέγξει τη συγκέντρωση του όζοντος και τον αριθμό των ιόντων. Για να μετρήσετε, χρειάζεστε ακριβό όργανο - ένα όζονόμετρο και έναν μετρητή ιόντων αέρος. Έτσι, για να είστε σίγουροι ότι το καθαριστικό ιονιστή δεν προκαλεί βλάβη στην υγεία, θα πρέπει επίσης να αγοράσετε όργανα μέτρησης; Στην πράξη, κανείς δεν το κάνει αυτό.

Σύμφωνα με την GOST, το όζον ανήκει σε μια κατηγορία επικίνδυνων ουσιών που απαιτούν έλεγχο του περιεχομένου στον αέρα. Μπορεί να προκαλέσει:

 • κόπωση;
 • κεφαλαλγία ·
 • ναυτία;
 • χρόνια βρογχίτιδα.
 • κρίσεις άσθματος.
 • ερεθισμό του δέρματος.

Cleaner-Ionizer Super-Plus-Turbo

Η συσκευή, που αναπτύχθηκε με τη σύσταση του Ινστιτούτου Ανοσολογίας της Μόσχας, σχεδιάστηκε επίσης για τον καθαρισμό του αέρα στις αίθουσες και την εξομάλυνση της αεροηλεκτρικής σύνθεσης. Ο κατασκευαστής εγγυάται την απομάκρυνση έως και 95% της λεπτόκοκκου σκόνης από το δωμάτιο και συνιστά τη χρήση αυτού του καθαριστικού για την πρόληψη ασθενειών όπως το άσθμα, οι αλλεργίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συσκευή ρυθμίζει την ποσότητα απελευθερούμενου όζοντος και το βέλτιστο επίπεδο ιονισμού.

Από την ανατροφοδότηση των καταναλωτών, στην πράξη βιώνεται ένας ιονιστής, μαθαίνουμε ότι η τιμή είναι προσιτή. Υπάρχει μια κασέτα, οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φίλτρο. Υπάρχουν μειονεκτήματα. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι απελευθερώνεται υπερβολικό όζον, το κεφάλι πονάει από τη μυρωδιά, επιμένει στο λαιμό, αρχίζει ο βήχας. Το ορατό φίλτρο σκόνης δεν καθυστερεί. Ο αριθμός των ιόντων δεν δοσολογείται με κανέναν τρόπο.

Προκειμένου η συσκευή να δώσει καλά αποτελέσματα, πρέπει να διαβάσετε την οδηγία και να την ακολουθήσετε. Όπου υποδεικνύεται, επί της οποίας επιφάνειας δαπέδου υπολογίζονται μοντέλο το οποίο λειτουργία περιλαμβάνουν.. μπορεί να προκύψει αυξημένη εκπομπή όζοντος οφείλεται στο γεγονός ότι οι πλάκες είναι κατάφυτος με σκόνη. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τις πλάκες, να παράγετε υγρό καθαρισμό, να αερίζετε το δωμάτιο πιο συχνά και στη συνέχεια το καθαριστικό ιονιστή θα είναι χρήσιμο, όχι βλαβερό.

Διπολικοί ιονιστές

Μαζί με τις συσκευές που παράγουν αρνητικά ιόντα, Στην πώληση υπάρχουν διπολικοί ιονιστές, οι οποίοι παράγουν τόσο αρνητικά όσο και θετικά ιόντα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν την ανάγκη για διπολικό ιονισμό. Στη ζωντανή φύση, ο λόγος θετικά και αρνητικά φορτισμένων αερίων είναι σε αναλογία 2: 3. Στην καθημερινή ζωή, μια τέτοια αναλογία είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί.

Σε οποιοδήποτε διαμέρισμα υπάρχουν πολλές οικιακές συσκευές που φορτίζουν τον ατμοσφαιρικό αέρα με θετικά ιόντα. Εάν τα ίδια ιόντα παράγουν ιονιστές, θα δηλητηριάσουν τη ζωή των ανθρώπων. Είναι λογικό να εγκαταστήσετε μια διπολική συσκευή στο δωμάτιο των παιδιών, το υπνοδωμάτιο - όπου υπάρχει ελάχιστος εξοπλισμός.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για χρήση

Κατά κανόνα, οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι ή ανησυχούν για την υγεία των αγαπημένων τους, σκέφτονται να αγοράσουν μια συσκευή.

Ποιος είναι χρήσιμος

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες έχουν αρνητικά ιόντα σηματοδότησης. Η επίδραση στο σώμα των θετικών ιόντων είναι ελάχιστα κατανοητή. Σε φυσικές συνθήκες, ο διπολικός ιονισμός έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα, αλλά είναι δύσκολο να επιτευχθεί ο απαραίτητος λόγος θετικών και αρνητικών ιόντων με τεχνητά μέσα.

Σημαντική είναι η δόση των aeroions που επηρεάζουν το σώμα. Ανεπαρκείς ποσότητες δεν έχουν αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, πάρα πολύ - προκαλούν ανεπιθύμητες συνέπειες. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν χρησιμοποιούνται στη συσκευή προληπτικής συντήρησης άτομα με αλλεργικές διαταραχές, με βρογχικές και νευρικές ασθένειες.

Ενδείξεις χρήσης

 • Ασθένειες της αναπνευστικής οδού (λαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα, ρινική καταρροή).
 • Βρογχικό άσθμα. Οι βελτιώσεις είναι πιο συχνές σε αλλεργικούς ασθενείς.
 • Το αρχικό στάδιο της υπέρτασης.
 • Τραύματα και εγκαύματα (για επιτάχυνση της επούλωσης).
 • Neuroses;
 • Ο κοκκύτης στα παιδιά.

Ποιος είναι επιβλαβής

Η χρήση ενός ιονιστή στην καθημερινή ζωή μπορεί όχι μόνο να ωφελήσει, αλλά και να βλάψει. Αντενδείκνυται σε ορισμένες κατηγορίες ατόμων με διάφορες ασθένειες.

 1. Βρογχικό άσθμα με καρδιακή ανεπάρκεια.
 2. Υπερτασική ασθένεια, συνοδευόμενη από καρδιακή νόσο, νεφρική ανεπάρκεια.
 3. Σκλήρυνση και σπασμοί των αγγείων του εγκεφάλου και της καρδιάς.
 4. Γενική εξάντληση του σώματος.
 5. Ozena.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων για την επιλογή

Επιλέγοντας τη συσκευή, πολλοί φοβούνται ότι σχηματίζεται όζον κατά τη διαδικασία ιονισμού. Οι ειδικοί λένε ότι το όζον απελευθερώνεται από μοντέλα που λειτουργούν χωρίς ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας την αρχή του «ιόντος ιόντων». Ένας άλλος τύπος ιονιστήρων που παράγουν όζον συνδυάζει στο σχεδιασμό ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο πλύσης και πείρους ιονισμού. Αυτές οι καρφίτσες μπορούν να προβληθούν μέσα στη συσκευή, αφού αφαιρεθεί το ηλεκτροστατικό φίλτρο από αυτό.

Πριν αγοράσετε ένα ιονιστή, θα πρέπει να καθορίσετε για ποιους σκοπούς το χρειάζεστε. Προχωρήστε από αυτό και επιλέξτε ένα μοντέλο.

 1. Για να αποκαταστήσετε τη φρεσκάδα στο δωμάτιο και να βελτιώσετε την ευημερία, οι ειδικοί συμβουλεύουν την αγορά ενός κανονικού ιονιστή. Η συσκευή θα πρέπει να έχει σχεδιαστεί για δωμάτιο μικρότερη από τη δική σας, τότε η οσμή του όζοντος δεν θα γίνει αισθητή. Ιδιαίτερα ευαίσθητοι άνθρωποι, παιδιά, αλλεργίες και ασθματικοί θα πρέπει να αγοράσουν ένα λαμπτήρα αλατιού, ο οποίος είναι ένας φυσικός μαλακός ιονιστής που δεν εκπέμπει όζον.

Πώς να χρησιμοποιήσετε

Το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καλά. Αποφύγετε τη σκόνη. Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση της συσκευής σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Για την κανονική λειτουργία της συσκευής πρέπει να προσέχετε προσεκτικά: το ηλεκτροστατικό φίλτρο πρέπει να πλένεται εβδομαδιαίως στο ντους, το φίλτρο Nera πρέπει να καθαρίζεται με κενό μετά από 1-2 μήνες και να αλλάζεται μία φορά το χρόνο.

Η γενική αρχή κατά τη χρήση ενός ιονιστή είναι: Όσο πλησιέστερο είναι το άτομο στη συσκευή, τόσο μικρότερο πρέπει να είναι.

Δείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τους ιονιστές του αέρα περαιτέρω.

5 καλύτερα μοντέλα ιοντισμού για το διαμέρισμα, καθώς και χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα της δουλειάς τους

Δεν είναι μυστικό ότι στα διαμερίσματα μας η ποιότητα του αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ταπετσαρίες, πλαστικά, έπιπλα από μοριοσανίδες - όλα αυτά υπογραμμίζουν τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις που αναπνέουμε. Συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές, η ταλαιπωρία και ο ζεστός αέρας δεν εξαφανίζονται ακόμα και μετά τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τον παρατεταμένο αερισμό.

Στην περίπτωση αυτή, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να βοηθήσουν τις νοικοκυρές. Ο ιονιστής του αέρα για ένα διαμέρισμα - τι είναι αυτό και πώς αυξάνει τον όγκο του "ζωντανού" αέρα στο δωμάτιο;

Τι είναι ο ιονισμός και η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα

Από τη φυσική του σχολείου ξέρετε για την ύπαρξη ιόντων και ηλεκτρονίων. Αυτά είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία αποτελούν συστατικά μέρη του ατόμου. Και τα μόρια αποτελούνται από άτομα.

Τι είναι ο ιονισμός με απλά λόγια; Αν ένα ηλεκτρόνιο "σπάσει" ένα ηλεκτρόνιο, τότε σχηματίζονται δύο διαφορετικά φορτισμένα σωματίδια, ιόντα. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζουν είτε θετικά φορτισμένες συνδέσεις είτε αρνητικές. Ονομάζονται αεροπλάνα και μπορεί να είναι βαρύς, μέτριος ή ελαφρός. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους στον αέρα που αναπνέουμε, η κατάσταση της ανθρώπινης υγείας αλλάζει.

Η θάλασσα, ο βουνός ή ο αέρας από κωνοφόρα δάση έχει επηρεάσει πάντα τον οργανισμό λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε ιονισμένα σωματίδια. Τα σανατόρια και τα φαρμακεία δεν προσπαθούν μάταια να βρεθούν στα βουνά, στην ακτή ή στα κωνοφόρα δάση. Αυτή η περιοχή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Στον καθαρό αέρα υπάρχουν πάντα θετικά ή αρνητικά ιόντα, τόσο λιγότερα από αυτά, τόσο πιο "νεκρά" ο αέρας γίνεται. Στο δωμάτιο, η παρουσία ιόντων αέρα μειώνεται σημαντικά και έχουν επινοηθεί ειδικές συσκευές για την «αναζωογόνηση» των ιονιστών αέρα, οι οποίοι δρουν σε μόρια οξυγόνου και αζώτου, αυξάνουν το επίπεδο των φορτισμένων ιόντων.

Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν επιβλαβείς ουσίες, μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και σκόνη, φορτώνοντάς τα. Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν στους τοίχους, έπιπλα, οροφή. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται ο αέρας.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος ή το διαμέρισμα κατοικείται από μια μεγάλη οικογένεια, τότε δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα φως αρνητικά ιόντα στον αέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά ιόντα. Τα ελαφριά αεροσκάφη "ζουν" για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος. Κατά την εκπνοή σχηματίζονται βαριά ιόντα και η συγκέντρωσή τους στον αέρα είναι τόσο μεγάλη.

Τα σύγχρονα διαμερίσματα απλά γεμίζουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες, όταν δουλεύουν, εξουδετερώνουν το φορτίο ιόντων, ειδικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διάσημοι. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, καθώς στεγνώνει και η σκόνη που σχηματίζεται είναι πηγή βαρέων ιόντων. Η υπερβολική υγρασία συμβάλλει επίσης στην απώλεια αρνητικών φορτίων από τα ιόντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιονιστές αέρα είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ελαφρών, αρνητικά φορτισμένων αερίων, τα οποία βελτιώνουν τη δομή των μορίων οξυγόνου, και τα επιβλαβή σωματίδια μεταδίδουν το φορτίο τους και εγκαθίστανται στις επιφάνειες. Ο υγρός καθαρισμός αμέσως μετά τη συνεδρία ιοντισμού είναι απλά απαραίτητος. Αν δεν γίνει, τότε σε ξηρό αέρα οι επιβλαβείς ουσίες θα αποκτήσουν και πάλι θετικό φορτίο και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

Οφέλη και βλάβες των ιονιστών αέρα

Ο ιονισμός του αέρα στις εγκαταστάσεις έχει από καιρό διαφημιστεί ευρέως, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες, τουλάχιστον το φάρμακο δεν δίνει συγκεκριμένες συστάσεις. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, βλάπτει ή επωφελείται από την εφαρμογή του - δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξετάστε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του ιονιστή

 1. Τα αέρια επηρεάζουν θετικά την εργασία των ερυθροκυττάρων, αυξάνουν την ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες κατά 10%.
 2. Ένας υγιής, ποιοτικός ύπνος που φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 3. Βελτίωση της απόδοσης, της συγκέντρωσης, της μνήμης.
 4. Ο καλός ύπνος και η οξυγόνωση συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στη βελτίωση της ασυλίας.
 5. Κανονική ψυχική υγεία, εξαφάνιση της κατάθλιψης και της νεύρωσης.
 6. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, το πρόσωπο φαίνεται ζωηρό και υγιέστερο.

Φαίνεται, συμπαγές πλεονέκτημα, αλλά κάθε μετάλλιο έχει την αντίθετη πλευρά. Πολλά εξαρτώνται από την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, όπου ιονίζεται ο αέρας.

Μειονεκτήματα ιόντων αέρος

 1. Εάν ο αέρας είναι ένας ιός που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα εκδήλωσης μολυσματικής νόσου αυξάνεται εκθετικά.
 2. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή που έχει πυρετό. Ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός οδηγεί μόνο σε αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να έχει κακή υποχώρηση. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός επηρεάζει δυσμενώς τις χρόνιες ασθένειες, επιταχύνοντας την πορεία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση. Ιδιαίτερα αφορά τις ογκολογικές παθήσεις.
 3. Μια μεγάλη συγκέντρωση αερίων οδηγεί σε ένα επιπλέον φορτίο του αναπνευστικού συστήματος των ασθματικών.
 4. Πολλοί άνθρωποι έχουν ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, επομένως πριν αγοράσετε τη συσκευή είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο άνετα θα είναι για εσάς να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 5. Τα μωρά έως ένα έτος και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να αναπνέουν περισσότερο "συνηθισμένο" αέρα αντί για υπερφορτωμένα ιόντα.
 6. Εάν ένα άτομο έχει διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, ο ιονιστής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.
 7. Όταν ιονίζεις τον αέρα, είναι καλύτερο να μην είσαι στο δωμάτιο αυτή τη στιγμή. Τα φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν στις επιφάνειες πολύ πιο έντονα, από το ουδέτερο, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού στους βλεννογόνους.
 8. Κάθε ιονιστής δημιουργεί όζον, ο οποίος είναι οξειδωτικός. Με τον κακό αερισμό, μπορεί να υπερβεί τη συγκέντρωσή του και να προκαλέσει βλάβη τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία.
 9. Ο ιονιστής δεν δίνει άμεση θετική επίδραση. Το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μήνες κανονικής χρήσης.
 10. Γύρω από τον ιονιστή, σχηματίζονται πάντα κύκλοι σκόνης. Επιπλέον, όλες οι επιβλαβείς ουσίες κατακάθονται σε επιφάνειες, οπότε το δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή σε ένα διαμέρισμα

Ιονιστές αέρα συνιστώνται για:

 • αναπνευστικές ασθένειες;
 • πνευμονία.
 • φυματίωση;
 • υπέρταση;
 • ρευματισμούς;
 • μακράς διάρκειας μη θεραπευτικά εγκαύματα, τραύματα.
 • διαταραχή του νευρικού συστήματος.
 • προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.
 • γυναικολογικές παθήσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ενός ιονιστή με:

 • ογκολογικές ασθένειες ·
 • ενεργό μορφή ιογενών λοιμώξεων.
 • βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις.
 • καρδιακή ανεπάρκεια.
 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • σοβαρή εξάντληση.
 • καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • ατομική μισαλλοδοξία ·
 • μετεγχειρητική περίοδο.

Ionizer των χαρακτηριστικών της συσκευής αέρα

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους ιονιστές είναι και ποια είναι η αρχή λειτουργίας τους.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Μέσα στον ιονιστή υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια, μεταξύ των οποίων δημιουργείται υψηλή τάση. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης κορώνα, τα αρνητικά φορτισμένα ελεύθερα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται στον αέρα και συγκρούονται με ουδέτερα μόρια οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρνητικό αεροπλάνο (ένα ιόν οξυγόνου) λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και σχηματίζουν ένα πεδίο αεροπλάνου, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στους ζώντες οργανισμούς.

Σχεδιασμός συσκευής

Τα κύρια συστατικά του ιονιστή είναι ο ανορθωτής του ρεύματος και ο μετατροπέας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Το σύστημα δίοδος ρυθμίζει και διατηρεί την επιθυμητή τάση και ρεύμα. Η συσκευή ιονισμού είναι μια λεπτή βελόνα, μεταξύ της οποίας υπάρχει η εκκένωση.

Επιπλέον στοιχεία μπορεί να είναι:

 • Δίοδοι ή υπεριώδης λυχνία για την ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.
 • ανεμιστήρες για τη δημιουργία "άνεμος ιόντων"?
 • φίλτρα που περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνός, νέφος, σκόνη και άλλα).

Ποικιλίες της συσκευής

Οι ιονιστές μπορούν να διαφέρουν ως προς τη μορφή και την αρχή της δράσης.

Ενεργό και παθητικό

Ο ενεργός ιονιστής είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα, ο οποίος κατανέμει τα ιόντα αέρα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ο θόρυβος κατά την εργασία.

Μονοπολική και διπολική

Οι ιονιστές χωρίζονται σε δύο τύπους.

 1. Μόνο τα αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη δημιουργούν μονοπολικά. Ωστόσο, παράγουν πολύ όζον στη διαδικασία της εργασίας, η οποία δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνική και τους οργανισμούς των ζωντανών όντων. Τέτοιοι ιονιστές ήταν συνήθεις τον περασμένο αιώνα, όταν πιστεύεται ότι τα θετικά φορτισμένα ιόντα είναι ήδη αρκετά στον αέρα και το άτομο χρειάζεται ιόντα με αρνητικό φορτίο.
 2. Το διπολικό σύστημα δημιουργεί αεροδυναμικά φορτία δύο θετικών και αρνητικών φορτίων, είναι το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούνται, ο σχηματισμός όζοντος και του ηλεκτροστατικού πεδίου μειώνεται και επίσης δεν σχηματίζονται τα ιόντα της ένωσης αζώτου.

Υγραντήρες αέρα

Αυτή η συσκευή συνδυάζει δύο λειτουργίες: υγροποίηση και ιονισμό. Παρόλο που πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι αμφιλεγόμενη. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και ο ιονιστής βοηθάει να τα διαδώσετε γύρω από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απολύμανση του αέρα.

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υγραντήρες όχι μόνο με ιονιστές, αλλά επίσης εξοπλίζουν τους με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη συσκευή, δώστε προσοχή σε παρόμοια μοντέλα.

Καθαριστές αέρα

Μια συνδυασμένη συσκευή στην οποία ο ιονισμός πρέπει κατ 'ανάγκη να λειτουργεί ως ανεξάρτητη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό η παραγωγή αερίων να πραγματοποιείται ξεχωριστά από τον καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα, πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό καθαρισμού και να συγκρατούν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με επακόλουθη απολύμανση.

Διαφορετικά, όταν ενεργοποιείτε τον ιονιστή, όλες οι βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο φίλτρο, θα λάβουν ένα φορτίο και θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο βιοφυσικός Αλέξανδρος Chizhevsky δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία ενός πολυέλαιου. Πήρε ακριβώς την αρχή του ιονισμού, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο έργο της συσκευής που φέρει το όνομά του. Η ουσία του έργου είναι να σχηματίσει ένα ρεύμα σωματιδίων με τα οποία συγκρούονται τα μόρια του αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου λαμβάνει χώρα ο ιονισμός.

Κανόνες για την επιλογή συσκευών για οικιακή χρήση

Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικού υγιεινής. Πρέπει να επιβεβαιώσει την παρουσία της διεργασίας ιονισμού και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ατόμου.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, βρείτε στην περιγραφή της πληροφορίες για τα παραγόμενα ιόντα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Εάν η ποσότητα υπερβαίνει τα 50 000, τότε ο ιονιστής πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση όζοντος είναι 0,1 mg / m3. Επιλέξτε μια συσκευή με MAC κάτω από το πρότυπο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το μέγεθος του ιονισμένου δωματίου, επιλέξτε τη συσκευή με το βέλτιστο εύρος. Η περιεκτικότητα των θετικών ιόντων στον αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 1500-3000 ιόντων / cm3 και αρνητική - 3000-5000 ιόντα / cm3. Η πολικότητα είναι από -0,5 έως 0. Αυτές οι τιμές είναι πιο συνεπείς με καθαρό ορεινό ή θαλάσσιο αέρα.

Top-5 καλύτερους ιονιστές για ένα διαμέρισμα

Οι ιονιστές του αέρα είναι αρκετά ακριβοί, επομένως, πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά. Σε ποια μοντέλα θα πρέπει να προσέχετε;

 1. Winia AWX-70. Κατασκευαστής: Νότια Κορέα, η μέση τιμή - 24 000 ρούβλια. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για λειτουργικότητα και κόστος. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για επιφάνεια 50 m2, κατανάλωση ρεύματος 24 W.
 2. PanasonicF-VXD50R-S. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει μια τριπλή δράση: υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα. Σχεδιασμένο για δωμάτιο 40 τ.μ. Το μόνο πράγμα που φοβίζει τους αγοραστές είναι το υψηλό κόστος, 33.000 ρούβλια.
 3. Sharp KC-A51 RW / RB. Προϋπολογισμός ιαπωνικό μοντέλο, η μέση τιμή είναι 21 000 ρούβλια. Σχεδιασμένο για 38 μ2. Ένα ειδικό φίλτρο καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και το καθαριστικό άνθρακα απορροφά οσμές.
 4. Termica ΑΡ-300. Ο καλύτερος υπεριώδης ιονιστής, η παραγωγή της Κίνας, το μέσο κόστος των 6 500 ρούβλια. Καθαρίζει τον αέρα σε χώρο τουλάχιστον 50 m2. Ο ιονιστής είναι εξοπλισμένος με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία καταστρέφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έχει ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος, λειτουργεί ήσυχα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.
 5. Amber-5A. Ο καλύτερος εγχώριος διπολικός ιονιστής, η μέση τιμή - 4.200 ρούβλια. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και το φορτίζει με ιόντα αέρα. Γύρω από αυτό δεν συσσωρεύεται σκόνη, και ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τα φορτισμένα ιόντα γύρω από το δωμάτιο. Ισχύστε μόνο 6 watt.

Ionizer κανόνες και συμβουλές

 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για ιονισμό.
 3. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στο δωμάτιο όταν λειτουργεί η συσκευή.
 4. Μετά από κάθε συνεδρία στην αίθουσα πρέπει να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό.
 5. Μην ενεργοποιείτε το ιονιστή αν η υγρασία είναι κάτω από 45% ή περισσότερο από 75%.
 6. Αν υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, τότε πιθανότατα στην αίθουσα να αυξάνεται η συγκέντρωση του όζοντος, να αερίζεται καλά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της ευημερίας και της βλάβης του εξοπλισμού.
 7. Μη χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε σκονισμένο χώρο.
 8. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διαφορετικά η νικοτίνη και η πίσσα θα εγκατασταθούν στους πνεύμονές σας.
 9. Για ομοιόμορφη κατανομή αερίων, τοποθετήστε το ιονιστή σε απόσταση περίπου 1 μ. Από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη επιφάνεια (ξύλο, πλαστικό ή γυαλί).
 10. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα κλιματιστικά και τις συσκευές θέρμανσης.
 11. Κάθε λίγους μήνες, ο ιονιστής πρέπει να καθαρίζεται καλά από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

Συμπέρασμα

Έτσι, εξετάσαμε την ερώτηση, τον ιονιστή του αέρα τι είναι. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μεμονωμένα. Εάν ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις και οι κανόνες, θα υπάρξει σημαντικό όφελος για το άτομο. Πριν αγοράσετε αναγκαστικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του σπιτιού σας και την κατάσταση της υγείας του νοικοκυριού.

Οικιακοί ιονιστές αέρα

Πώς να επιλέξετε ένα οικιακό ιονιστή αέρα;

Συμβουλές για την επιλογή

Υγεία, πρώτα από όλα!

Τεχνητός και φυσικός ιονισμός

Συστάσεις για την επιλογή του οικιακού ιονιστή

Πλεονεκτήματα της χρήσης ιονιστήρων οικιακής χρήσης

Υγεία, πρώτα από όλα!


Πόσο συχνά παρατηρείτε μείωση της ικανότητας εργασίας, υπνηλία, λήθαργο, απάθεια ή, για παράδειγμα, τη βαρύτητα της αναπνοής; Δυστυχώς, είναι σε μια τέτοια τιμή που κάποιος πρέπει να πληρώσει για τη ζωή στις σύγχρονες μεγαλειότητες. Δεδομένου ότι στις πόλεις τα δύο πιο σημαντικά συστατικά της ζωής μας είναι: ο αέρας και το νερό απέχουν πολύ από το ιδανικό. Αλλά αυτά τα συστατικά καθορίζουν βασικά την υγεία μας! Οικιακός ιονιστής αέρα μπορεί να είναι μια ιδανική λύση σε αυτό το πρόβλημα.


Οικιακός ιονιστής αέρα φαίνεται στους περισσότερους ανθρώπους, ως συσκευή από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας. Παρ 'όλα αυτά, έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό πειράματα στον κορεσμό του αέρα με ελαφρά αρνητικά ιόντα και τα αποτελέσματα σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ εντυπωσιακά. Ο ανακαλύπτης στη μελέτη των αεροδρομίων ήταν ο Αλεξάντερ Λεοντοβιτς Τσιζέφσκι. Σίγουρα έχετε ακούσει συχνά για το πολυέλαιο του Chizhevsky.


Εάν δεν πηγαίνετε στην πολύπλοκη θεωρία της διαδικασίας ιονισμού του αέρα, τότε μπορούμε να το πούμε οικιακού ιονιστή αέρα βοηθά τον σχηματισμό αρνητικών και θετικών ιόντων, καθώς και ελεύθερα ηλεκτρόνια από τα προηγουμένως ουδέτερα φορτισμένα σωματίδια. Γιατί οι χρεώσεις αεροδρομίων είναι παρόμοιες με αυτόν τον τρόπο; Το θέμα είναι ότι το ανεπαρκές περιεχόμενο τους στον αέρα επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν επαρκεί ιονισμού του αέρα υπάρχουν συμπτώματα κόπωσης και μειωμένη απόδοση. Θυμηθείτε πως ο καθένας μας, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας, γιόρτασε την υπέροχη ποιότητα του αέρα στο χωριό, στη θάλασσα, στο δάσος και ακόμα περισσότερο στα βουνά. Αρχικά, αυτός ο αέρας προκαλεί ζάλη στον κάτοικο της πόλης, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα το σώμα του εκτέθηκε σε πραγματική «πείνα αέρα». Γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να σκέφτονται πώς να αγοράζουν οι ίδιοι οικιακού ιονιστή αέρα, η οποία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του αστικού αέρα!

Τεχνητός και φυσικός ιονισμός


Σε φυσικές συνθήκες, όπως ιονιστές αέρα υπάρχουν διαδικασίες όπως οι φωτοσυνθετικές αντιδράσεις, η υπεριώδης ακτινοβολία, οι εκρήξεις βροντών κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης είναι ιδιαιτέρως έντονη στα κωνοφόρα δέντρα, γι 'αυτό και η ξεκούραση στα "δάση" θέρετρα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την υγεία. Επίσης χρήσιμα για την υγεία είναι τα "ορεινά" θέρετρα, αφού στα βουνά το στρώμα της ατμόσφαιρας είναι λεπτότερο και η ισχυρότερη υπεριώδη ακτινοβολία συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του βαθμού ιονισμού του αέρα. Θυμηθείτε, ακριβώς όπως η αναπνοή κοντά στη θάλασσα ή κοντά σε έναν καταρράκτη! Το πράγμα είναι ότι όταν πιτσίλισμα σταγόνες νερού χρεώνονται αρνητικά, μετά την οποία δίνουν την επιβάρυνσή τους στον αέρα - αυτή η διαδικασία είναι φυσική ιονισμού αέρα!


Επίπεδο ιονισμού του αέρα μετρούμενη στον αριθμό των ιόντων ανά κυβικό εκατοστό. Σε φυσικές συνθήκες, ο δείκτης αυτός είναι περίπου: από 15000 (βουνά), 2000 (θέρετρα), 1000 (μεσαία ζώνη). Η αναγέννηση του αέρα στο φυσικό περιβάλλον είναι συνεχής και η χρήση του οικιακού ιονιστή αέρα σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι κατάλληλη. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι μπορούν να καυχηθούν ότι ζει σε τέτοιες ιδανικές συνθήκες. Στις μεγαλουπόλεις, η φυσική αναγέννηση του αέρα είναι μια αποτυχία - αυτό οφείλεται σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων και επιβλαβείς βιομηχανίες. Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν δύσκολο τον καθαρισμό και ιονισμού αέρα, και ο αριθμός των αρνητικά φορτισμένων αεροσκαφών σπανίως υπερβαίνει τα 10-20 ανά cm3. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ανάγκη για επιπλέον ιονισμού του αέρα, και όσο το δυνατόν αντιμετωπίζει αυτό το καθήκον οικιακού ιονιστή αέρα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο αέρας πλούσιο σε αρνητικά ιόντα, όχι μόνο έχει βακτηριοκτόνο δράση, αλλά συμβάλλει επίσης στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, να βελτιώσει τη συνολική υγεία και απόδοση.

Συστάσεις για την επιλογή του οικιακού ιονιστή


Για οικιακή χρήση, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε μόνο ιονιστές που λειτουργούν σε βάση κορώνας. Πρέπει να σημειωθεί ότι η χωρητικότητα του οικιακού ιονιστή αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 kV. Ο οικιακός ιονιστής αέρα, κατά κανόνα, συνδυάζεται με ένα καθαριστικό ή υγραντήρα. Σχεδόν κάθε μάρκα που παράγει κλιματιστικό εξοπλισμό, μπορείτε να βρείτε ιονιστές αέρα οικιακής χρήσης στην περιοχή τιμών από μέχρι και. Για την ίδια τιμή, είναι δυνατό να αγοράσετε μια επιλογή αυτοκινήτου. Εταιρείες όπως η AirOSwiss, Boneco, Daikin και Plaston δημιουργία μοντέλων με πολλές επιλογές - το εύρος τιμών για τα μοντέλα κυμαίνεται από 0 έως 0. Μια ευχάριστη έκπληξη για τον αγοραστή θα είναι η παρουσία στην αγορά της ιονιστές οικιακών αέρα εγχώριες μάρκες, όπως τα ιόντα του αέρα 25, Super plus Eco, Amber. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ποιότητα της συνέλευσης δεν είναι κατώτερη από τις ευρωπαϊκές αντίστοιχες. Το κόστος των οικιακών ιοντιστών οικιακού αέρα κυμαίνεται στην περιοχή.


Κατά την επιλογή ενός οικιακού ιονιστή αέρα, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

- Σύμφωνα με τα πρότυπα της υγιεινής βέλτιστη συγκέντρωση ιόντων πρέπει να είναι στο πέρασμα των 400 έως 50.000 ανά cm3. Τυπικά, οι κατασκευαστές δηλώνουν την τιμή αυτή ως εξής 1x100 / cm3 το οποίο σημαίνει ότι ο ιονιστή νοικοκυριό αέρα θα παράγει μέχρι 100.000 ιόντα ανά κυβικό εκατοστό του αέρα.

- Μια σημαντική παράμετρος στη λειτουργία ενός ιονιστή αέρα οικιακής χρήσης είναι η περιοχή του χώρου που εξυπηρετείται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζεται η ένταση του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, αν ορίσετε έναν τόμο, μπορείτε απλά να διαιρέσει την ένταση του ήχου σε υψηλά επίπεδα, και μπορείτε να πάρετε μια επίπεδη επιφάνεια. Κατά την επιλογή ενός οικιακού ιονιστή αέρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αυτήν την παράμετρο! Σε αυτή την περίπτωση, αν έχετε αγοράσει ένα πιο ισχυρό αέρα ιονιστή από ό, τι απαιτείται στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι δυσάρεστη, όπως η συγκέντρωση των μορίων όζοντος εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου.

- Πολλοί κατασκευαστές γράφουν ότι μπορείτε να βάλετε ένα οικιακό ιονιστή αέρα στο κομοδίνο. Ωστόσο, χωρίς να διεξάγετε όλες τις εξετάσεις, την ακριβή έρευνα και τις μετρήσεις, δεν συνιστούμε να το κάνετε αυτό. Εάν είναι δυνατόν, εγκαταστήστε έναν ιονιστή αέρα οικιακής χρήσης στη δηλωμένη απόσταση του κατασκευαστή μεταξύ του ατόμου και της συσκευής. Κατά κανόνα, η συνιστώμενη απόσταση από έναν οικιακό ιονιστή αέρα σε ένα άτομο υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή σε εκατοστά.

- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό όπως ο συνιστώμενος χρόνος λειτουργίας ενός ιονιστή αέρα οικιακής χρήσης. Αυτός είναι ο χρόνος λειτουργίας του ιονιστή αέρα από τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένος και μέχρι να σβήσει. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου ο οικιακός ιονιστής αέρα καθαρίζει και ανανεώνει τον αέρα στον όγκο στον οποίο σχεδιάστηκε.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ιονιστήρων οικιακής χρήσης


Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα ενός οικιακού ιονιστή αέρα είναι ότι όταν χρησιμοποιείται, ο αέρας γίνεται καθαρότερος και καλύτερος! Η σκόνη συλλέγεται από τον αέρα, απορροφάται τα παθογόνα βακτήρια, αφαιρούνται τα αλλεργιογόνα και τα μικρόβια. Επιπλέον, οι δυσάρεστες οσμές και οι ακαθαρσίες αερίων εξαφανίζονται. Επιπλέον, δεν υπάρχει ανάγκη για αντικαταστάσιμα φίλτρα! Οι οικιακοί ιονιστές αέρα είναι οικονομικοί και εύκολοι στη συντήρηση, ενώ έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι πρακτικά αδιαίρετο!

Αξιολόγηση οζονιστή 2018

Το όζον ακούσει ακόμα και σε σχολικά μαθήματα της χημείας και της φυσικής: Το στρώμα του όζοντος προστατεύει τη Γη από την καταστροφική κοσμική ακτινοβολία απολυμαίνει το νερό και τον αέρα, και είναι εύκολο να αισθάνονται την μυρωδιά μετά από μια σοβαρή καταιγίδα. Πρόσφατα, μαζί με τους υγραντήρες και τις "ροδέλες" του αέρα, οι κατασκευαστές άρχισαν να προσφέρουν οζονιστές στο σπίτι. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί χρειάζεστε μια πηγή όζοντος στο σπίτι και πώς να έχετε το μέγιστο όφελος από αυτό.

Τύποι οζονιστήρων

Πριν εξετάσουμε τη συσκευή ενός οζονιστήρα και σχεδιάσουμε μια αγορά, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την ίδια την αρχή της συσκευής και τις ιδιότητες της ουσίας που παράγει. Εξάλλου, πρώτα απ 'όλα το όζον είναι ένα πολύ τοξικό αέριο, στη ρωσική ταξινόμηση επιβλαβών ουσιών του αποδίδεται ο πρώτος βαθμός κινδύνου.

Παραδόξως, το απαλό μπλε αέριο είναι επικίνδυνο, όπως είναι χρήσιμο - υψηλές οξειδωτικές ιδιότητες, υπερβαίνοντας το συνηθισμένο οξυγόνο. Αυτό οφείλεται στην ίδια τη σύνθεση: το μόριο του όζοντος αποτελείται από τρία άτομα οξυγόνου και έχει τον τύπο Ο3.

Για να αποκτήσετε όζον, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, στους οζονιστήρες, εφαρμόζοντας συχνότερα την αρχή που επαναλαμβάνει τη φυσική οδό. Καθώς κατά τη διάρκεια καταιγίδας οζονιστήρα αέρα εργάζεται περνά μέσα από μια ηλεκτρική εκκένωση υψηλής τάσεως ως αποτέλεσμα του οξυγόνου είναι μόρια διαχωρίζονται, και η «συλλέγονται» ήδη στην triatomic μορφή - στο μόριο του όζοντος.

Όλοι οι σύγχρονοι οζονιστές μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 3 τύπους, διαφορετικούς σκοπούς χρήσης:

Οι οικιακοί ή οικιακοί οζονιστές, σε αντίθεση με τους βιομηχανικούς, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να εργάζονται σε ένα μικρό δωμάτιο και να λαμβάνουν αυστηρά την ποσότητα του παραγόμενου αερίου. Συχνά εγκαθίστανται σε υγραντήρες ή σε συνδυασμό με ιονιστές - οι τελευταίοι ονομάζονται συχνά "ανιονικοί οζονιστές". Ωστόσο, ο οζονιστής και ο ιονιστής δεν πρέπει να συγχέονται, είναι εντελώς διαφορετικές συσκευές.

Γιατί χρειάζεστε έναν οζονιστή

Αλλά αν το όζον είναι τόσο επικίνδυνο, γιατί να το αφήσουμε στο σπίτι; Όπως και με πολλές άλλες ουσίες, το ζήτημα της βλάβης και του οφέλους καθορίζεται από τη σωστή δοσολογία.

Υπάρχουν κανόνες της MPC - η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση αερίου (καθορίζονται από την GOST 12.1.005-76). Για το όζον, το όριο συγκέντρωσης δεν υπερβαίνει τα 0,1 χιλιοστόγραμμα ανά κυβικό μέτρο. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κανείς να μιλήσει για τα οφέλη του οζονισμένου αέρα.

 1. Λόγω επιθετικών ιδιοτήτων, το όζον δεν αφήνει την ευκαιρία όχι μόνο σε βακτήρια, αλλά και σε ιούς. Ως απολυμαντικό, είναι 50% πιο αποτελεσματικό από το χλώριο.
 2. Οζονιστής θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ακάρεων μούχλας, μυκήτων και σκόνης. Εάν ένα μαύρο καλούπι εμφανίστηκε κάποτε στο διαμέρισμα, είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθεί τελείως αυτό εξαιτίας των μικρών, ανθεκτικών σπορίων που μπορούν να καταστρέψουν το όζον. Αυτό ισχύει και για τα ακάρεα σκόνης - ένας από τους πιο συνηθισμένους ενόχους αλλεργιών.
 3. Οζονισμένος αέρας απαλλάσσεται από δυσάρεστες οσμές. Εάν ο αέρας έχει καταστεί παγωμένος από την υγρασία ή το δωμάτιο έχει μολυνθεί με τη μυρωδιά της καύσης, δεν μπορεί κανείς να το κάνει χωρίς αερισμό, αλλά ο οζονιστής μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
 4. Μετά την απολύμανση, το όζον δεν αφήνει τοξικά υπολείμματα, σε αντίθεση με το ίδιο χλώριο: το οζοποιημένο νερό μπορεί να πιει με ασφάλεια.

Πώς να επιλέξετε έναν οζονιστή

Επομένως, εάν παρατηρήσετε το MPC, το όζον δεν είναι μόνο ακίνδυνο, αλλά και χρήσιμο για τον άνθρωπο. Για να βεβαιωθείτε για την ασφάλεια, πριν αγοράσετε αξίζει να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά της συσκευής.

Ελέγξτε τα πιστοποιητικά

Μελετήστε τις τεχνικές προδιαγραφές

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον όγκο του παραγόμενου αερίου: η παραγωγικότητα της συσκευής πρέπει να αντιστοιχεί στην επιφάνεια του δωματίου. Με τον υπολογισμό είναι απαραίτητο να καθορίζονται οι κατασκευαστές ως μικρογραμμάρια (ml) και σε μικρογραμμάρια (mkg). Οι γενικοί κανόνες είναι οι ακόλουθοι:

 • Για δωμάτια έως 15 μ², είναι κατάλληλο οζονιστήρας χωρητικότητας μέχρι 8 μg / m³.
 • μια έκταση 30-50 m² απαιτεί έναν οζονιστή με απόδοση 10-12 μg / m³.
 • σε εγκαταστάσεις από 50-60 m ², είναι βέλτιστο να εγκαταστήσετε έναν οζονιστή με χωρητικότητα μέχρι 20 mkg / m³.

Αν η έξοδος δεν καθορίζεται καθόλου, είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Διαβάστε τη λίστα των προφυλάξεων

Οι οδηγίες στη συσκευή πρέπει να υποδεικνύουν το συνιστώμενο και το μέγιστο χρόνο λειτουργίας, καθώς και έναν κατάλογο με τις συνθήκες που δεν επιτρέπουν την ενεργοποίηση της συσκευής. Πρώτα απ 'όλα, περιλαμβάνουν την παρουσία εκρηκτικών αερίων, υψηλή (πάνω από 95%) υγρασία και την παρουσία αγώγιμης σκόνης.

Συνεχής χρόνος λειτουργίας

Και πάλι, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε από την περιοχή των εγκαταστάσεων: κατά μέσο όρο, για ένα λεπτό εργασίας, ο οζονιστής καταφέρνει να επεξεργαστεί ένα τετραγωνικό μέτρο της περιοχής. Για να μην εισέλθετε στην αίθουσα με ένα όργανο εργασίας, προτιμάτε να προτιμάτε τα μοντέλα με χρονικό περιορισμό και τη δυνατότητα αυτόματου τερματισμού λειτουργίας.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η συγκέντρωση του όζοντος, και επομένως ο χρόνος λειτουργίας του οζονιστή, ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το σκοπό. Χρειάζονται 5 λεπτά για την επεξεργασία ρούχων ή νερού και μπορεί να χρειαστεί έως και μισή ώρα για να καθαρίσετε το δωμάτιο μετά από επισκευή, γι 'αυτό πρέπει να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε όχι μόνο έναν οζονιστή, αλλά έναν υγραντήρα, είναι πιο λογικό να αγοράσετε μια συνδυασμένη συσκευή. Επιπλέον, σε τέτοιες συσκευές, ο οζονιστής επιπλέον επεξεργάζεται νερό που χύνεται μέσα στη δεξαμενή και ο υγροσκοπικός παράγοντας εκπέμπει τον ατμό καθαρισμένο από τα βακτηρίδια.

Αξιολόγηση των καλύτερων οζονιστήρων οικιακής χρήσης 2018

5 θέση: οζονιστής οικιακής χρήσης Ecozon WA2

Συμπαγές και ανέξοδη οζονιστήρα είναι κατάλληλη για την επεξεργασία ενός ενιαίου δωμάτιο ή ένα ολόκληρο σπίτι με υψηλή παραγωγή όζοντος. Με τη συσκευή αυτή είναι δυνατόν όχι μόνο να καθαρίζει τον αέρα από βακτήρια, αλλά και να εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές από τα υφάσματα και ταπετσαρίες: Ecozon WA2 αντιμετωπίσει ακόμα και με χρώμα και έντονη οσμή μυρωδιά των κουρτινών καπνό του τσιγάρου.

 • κόστος από 3450 ρούβλια?
 • παραγωγή όζοντος 500 mg ανά ώρα ·
 • βοηθά στην απομάκρυνση της οσμής του καπνού του καπνού.
 • συμπαγείς διαστάσεις και βάρος (λιγότερο από 1,5 kg).
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20 W).
 • αυτόνομη εργασία έως 30 λεπτά.

4 θέση: ιονιστής και οζονιστήρας αέρα Atmos LIFE

Η τέταρτη θέση καταλήφθηκε από ένα υβρίδιο ενός ιονιστή και ενός οζονιστήρα - μια ισχυρή και χωρίς συντήρηση συσκευή που θα ήταν κατάλληλη για τον σύνθετο καθαρισμό του αέρα σε ευρύχωρα δωμάτια. Η Atmos Life κορεσμεί ταυτόχρονα τον αέρα με αρνητικά ιόντα και οζονίζει, βοηθώντας να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές και να δεσμεύετε λεπτή σκόνη.

 • κόστος από 5 960 ρούβλια?
 • υποστηρίζει τον ιονισμό και την οζονίωση.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άρωμα (πακέτα αρωμάτων στο κιτ).
 • δύο τρόπους λειτουργίας.
 • καθαρίζει τον αέρα της σκόνης (που συλλέγεται σε αφαιρούμενα φίλτρα).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • κατάλληλο για συντήρηση χώρων 90 m³.
 • έντονη ένδειξη ήχου κατά την αλλαγή των λειτουργιών.
 • η λεπτή σκόνη συσσωρεύεται όχι μόνο στα φίλτρα, αλλά και μέσα στην θήκη.

3 θέση: οζονιστής οικιακής χρήσης αέρα και νερού "Millom M700" με λειτουργία ιονισμού

Το TOP-3 από δεξιά ανοίγει έναν ανιοντικό οζονιστή ρωσικής παραγωγής. Η συσκευή κατασκευάζεται στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και διαθέτει σχετικά πιστοποιητικά ποιότητας. Το Millonda M700 είναι σε θέση να επεξεργάζεται επιφάνεια μεγαλύτερη των 100 τετραγωνικών μέτρων σε λίγα λεπτά, οπότε η συσκευή είναι κατάλληλη για χώρους γραφείων. Το κιτ περιλαμβάνει επίσης ειδικούς σωλήνες στο κιτ, επιτρέποντάς σας να καθαρίζετε όχι μόνο το νερό και τον αέρα, αλλά και τα τρόφιμα.

 • συνδυάζει οζονιστήρα και ιονιστή ·
 • παραγωγή όζοντος 700 mg ανά ώρα ·
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οζονίωση του νερού και των προϊόντων.
 • δυνατότητα ενεργοποίησης χρονοδιακόπτη.
 • κατάλληλο για χώρους μέχρι 170 m².
 • ενσωματωμένοι τρόποι λειτουργίας, έλεγχος αφής.
 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας (10 W) ·
 • λεπτομερείς οδηγίες με την ένδειξη του χρόνου.
 • πολύ ελαφρύ και συμπαγές (940 g).
 • ένας πόρος εργασίας 10 000 ωρών.
 • η οθόνη δεν σβήνει.
 • αισθητός θόρυβος κατά τη λειτουργία.
 • Το κόστος 8.800 ρούβλια.

2 θέση: καθαριστής αέρα Super-Plus Bio

Το καθαριστικό λειτουργεί με βάση την αρχή του ιονικού ανέμου, η οποία προκαλείται από ηλεκτρική εκφόρτιση με κορώνα: διέρχεται από κασέτα φίλτρου, η ροή αέρα καθαρίζεται από λεπτή σκόνη και αλλεργιογόνα. Ταυτόχρονα, ο αέρας επεξεργάζεται με όζον, ο οποίος εμφανίζεται στη ζώνη εκκένωσης. Έτσι, ο αέρας όχι μόνο απαλλάσσεται από βλαβερά λεπτά αιωρούμενα στερεά, αλλά απολυμαίνεται επίσης, αποκτώντας ένα ευχάριστο φρέσκο ​​άρωμα.

 • που παράγονται και πιστοποιούνται στη Ρωσία.
 • κοστίζει από 3 500 ρούβλια.
 • Ιονισμός και οζονίωση.
 • ένα σύνολο για αρωματοθεραπεία.
 • 5 ενσωματωμένες λειτουργίες λειτουργίας.
 • απλή λειτουργία, ψηφιακή οθόνη και οθόνη.
 • λεπτομερείς οδηγίες.
 • αρκετά βαριά (1,8 kg)?
 • οι τρόποι λειτουργίας είναι δύσκολο να αλλάξουν, μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα την αναγκαστική λειτουργία.

1 θέση: Αεροσυμπιεστής GROZA

Η κορυφαία γραμμή κατέλαβε ο πολυλειτουργικός οζονιστής "Groza". Το πακέτο επεκταμένης παράδοσης έχει όλα όσα χρειάζεστε για την οζονισμό του νερού, του αέρα, των φρούτων, των λαχανικών και ακόμη και των δημητριακών: αρκεί να φορτώσετε το ακροφύσιο σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό και να ενεργοποιήσετε τη συσκευή. Μια λεπτομερής οδηγία με την ένδειξη του χρόνου για κάθε τρόπο λειτουργίας δεν θα κάνει λάθος και θα εγγυηθεί την ασφάλεια χρήσης.

 • κόστος από 5 980 ρούβλια?
 • Δύο σωλήνες σιλικόνης και ακροφύσια διάχυσης πέτρας στο κιτ.
 • Ανθεκτική, εγγυημένη διάρκεια ζωής 8 ετών.
 • βολικός έλεγχος, οθόνη LCD.
 • κατάλληλο για οζονισμό νερού και αέρα.
 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποσμητική και λεύκανση ρούχων.
 • αίθουσα επεξεργασίας μέχρι 60 m².
 • ελαφρύ και συμπαγές (600 γραμμάρια).
 • παραγωγή όζοντος έως 300 mg / h ·

Αποτελέσματα

Η αγορά ενός οζονιστή μπορεί να είναι μια πραγματικά πολύτιμη επένδυση στη ζωή και το βιοτικό επίπεδο. Καθαρισμένο από παθογόνους οργανισμούς, ο αέρας θα εξοικονομήσει νοικοκυριά από μόνιμα ORZ και ODS, θα απαλλαγεί από τα πιο ανθεκτικά υπολείμματα μούχλας και θα βοηθήσει ακόμη και στο πλύσιμο. Ο ανιονικός οζονιστής είναι μοναδικά χρήσιμος μετά την επισκευή, χωρίς να αφήνει δυσάρεστες οσμές στο σπίτι και επικίνδυνη σκόνη.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η συσκευή οικιακής χρήσης, όπως καμία άλλη δεν απαιτεί εξαιρετικά αυστηρή τήρηση των οδηγιών, δεν επιτρέπει την ερασιτεχνική απόδοση. Οι τοξικές επιδράσεις του όζοντος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες σε παιδιά και κατοικίδια ζώα, οπότε ο οζονιστής πρέπει να χρησιμοποιείται σε δόσεις και να διατηρεί απρόσιτες θέσεις.