Πώς να επιλέξετε ένα αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα: τιμές, κριτικές, τεχνικές πτυχές

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υπάρχουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε τη ζωή σας πιο άνετη. Με πολλούς τρόπους, η φυσική μας κατάσταση και η διάθεσή μας εξαρτώνται από ένα άνετο μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Αποτελείται από: θερμοκρασία, υγρασία και κινητικότητα του αέρα. Και αν η θερμοκρασία υποστηρίζει τη θέρμανση και η υπερβολική κινητικότητα μπορεί να αποφευχθεί με την εξάλειψη των ρευμάτων, τότε η υγρασία είναι πιο περίπλοκη. Για να διατηρήσετε τη βέλτιστη τιμή του, χρειάζεστε έναν στεγνωτήρα αέρα για το διαμέρισμα. Οι τιμές, οι κριτικές, οι δημοφιλείς κατασκευαστές, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, θα συζητήσουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Διαβάστε στο άρθρο:

Αιτίες και συνέπειες της υψηλής υγρασίας

Για τους ανθρώπους, η βέλτιστη υγρασία είναι 40 έως 60%, αλλά αυτή η τιμή συχνά υπερβαίνει για διάφορους λόγους:

 1. Λανθασμένος λειτουργικός εξαερισμός φυσικού αερισμού (ενδεχομένως με απόφραξη των αξόνων εξαγωγής ή αποκλεισμός των ανοιγμάτων εξαερισμού).

Έλεγχος της ικανότητας εργασίας των φυσικών απορροφητών

 • Ανεπαρκής αέρας τροφοδοσίας (εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων χωρίς βαλβίδες εξαερισμού).
 • Βρίσκοντας σε ένα από τα δωμάτια ένα διακοσμητικό σιντριβάνι ή ένα μεγάλο ενυδρείο.

  Διακοσμητικό σιντριβάνι

 • Παρουσία ενός χειμερινό κήπο (συχνά οι άνθρωποι υπερβολικά ζωντανή όταν δημιουργούν άνετες συνθήκες για τα φυτά, αυξάνοντας έτσι την υγρασία στο διαμέρισμα σε ένα κρίσιμο επίπεδο).

  Χειμερινό κήπο στο διαμέρισμα

 • Σε διαμερίσματα που βρίσκονται στους πρώτους ορόφους, μπορεί να υπάρχει αυξημένη υγρασία λόγω της κακής ή στεγανής στεγάνωσης του υπογείου.
 • Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα. Οι σύγχρονοι υγραντήρες κοστίζουν πολλά χρήματα, τόσα πολλά αναρωτιούνται: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι, τους οποίους θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

  Η υπέρβαση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας κατά τουλάχιστον 10% επηρεάζει δυσμενώς την ευημερία του ατόμου και το εσωτερικό του. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότεροι μύκητες μούχλας αναπαράγονται πιο ενεργά. Στο πρώτο στάδιο, υπάρχουν μαύρες κουκίδες στην οροφή, πατίνα στους τοίχους και ιδιαίτερη οσμή. Αργότερα, υπάρχουν σπόρια που επηρεάζουν δυσμενώς τους αεραγωγούς (πιθανώς την εμφάνιση αλλεργιών ή άσθματος). Επιπλέον, εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας, σχηματίζεται ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση μικροοργανισμών στην βλεννογόνο μεμβράνη του οφθαλμού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της λοίμωξης.

  Η γενική κατάσταση του χώρου αντικατοπτρίζει επίσης την αυξημένη υγρασία. Νέες ταπετσαρίες μπορούν να αποσυνδεθούν, οι πόρτες δεν μπορούν πλέον να κλείσουν (λόγω διόγκωσης του ξύλου υπό την επίδραση του νερού), σκουριασμένα μεταλλικά μέρη του εσωτερικού καλύπτονται.

  Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν διατηρώντας την κανονική υγρασία στο διαμέρισμα. Αλλά συχνά απλοί κανόνες (για να αερίσετε μια προϋπόθεση, για να παρακολουθήσετε εργασία με φυσικό αερισμό, κλπ.) Για να μην διαχειριστεί, και υπάρχει μια ανάγκη για την ειδική συσκευή, ικανή να αποστραγγίσει αέρα σε ένα διαμέρισμα.

  Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

  Οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα για το σπίτι (ή τους εξαερωτήρες) είναι σε θέση όχι μόνο να αφαιρέσουν την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας από το δωμάτιο, αλλά και να διατηρήσουν τη βέλτιστη υγρασία. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι δύο τύπων: αφυγραντές αέρα συμπύκνωσης και προσρόφησης.

  Στεγνωτήρια προσρόφησης

  Στο έργο αυτών των συσκευών, χρησιμοποιείται η δυνατότητα ορισμένων υλικών (σε αυτή την περίπτωση προσροφητικών) να απορροφούν την υγρασία. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό πρέπει να ξηρανθεί ή να αντικατασταθεί.

  Ένα σύγχρονο παράδειγμα αυτού του τύπου είναι ένα αποξηραντικό προσρόφησης με ρότορα πυριτικής πηκτής. Κατά την περιστροφή, το προσροφητικό αναμειγνύεται. Μέσα από ένα μεγάλο μέρος του δίσκου, εισέρχεται αέρα στη συσκευή, το νερό συμπυκνώνεται και ο ξηρός και θερμός αέρας εξέρχεται μέσω ενός μικρότερου τμήματος (ξήρανση του πήγματος πυριτίου) στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των στεγνωτηρίων προσρόφησης:

  1. Δεν υπάρχει θόρυβος.
  2. Ελάχιστο (ή απουσιάζει) κόστος ενέργειας.

  Το μόνο μειονέκτημα είναι η χαμηλή απόδοση σε σύγκριση με τον ξηραντήρα συμπύκνωσης.

  Ξηραντήρια συμπυκνωμάτων

  Ένα πιο σύγχρονο είδος αφυγραντήρα, που είναι σε θέση να επιτύχει γρήγορα τις απαραίτητες παραμέτρους του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Η αρχή της λειτουργίας της συνίσταται στη συμπύκνωση υδρατμών στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστή. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή, ψύχεται στο σημείο δρόσου, ο ατμός συμπυκνώνεται και ο ξηρός αέρας θερμαίνεται και επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Στεγνωτήρας συμπύκνωσης: αρχή λειτουργίας

  Όπως και στο κλιματιστικό στο στεγνωτήριο συμπυκνωμάτων, ο αέρας ψύχεται μέσω ενός κυκλοφορητικού ψυκτικού μέσου. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ο υπερθερμασμένος αέρας δεν αφαιρείται στο δρόμο, αλλά επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των ξηραντήρων συμπύκνωσης:

  1. Υψηλή απόδοση.
  2. Η δυνατότητα να στεγνώσει γρήγορα ολόκληρη την ένταση του δωματίου.
  1. Υψηλό επίπεδο θορύβου (σε σύγκριση με την προσρόφηση).
  2. Είναι δυνατή η θέρμανση του αέρα στους 4-6 ° C, η οποία δεν είναι κρίσιμη για ένα μεγάλο δωμάτιο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία σε ένα μικρό δωμάτιο.
  3. Η επισκευή αυτού του τύπου αφυγραντήρα κοστίζει πολλά χρήματα.

  Πώς να φτιάξετε έναν οικιακό αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια σας;

  Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία στο διαμέρισμα, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η συμπύκνωση είναι μια σύνθετη συσκευή, η κατασκευή της οποίας απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Επομένως, θα επικεντρωθούμε σε μια απλή συσκευή προσρόφησης.

  1. Πλαστική φιάλη με όγκο 1,5-2 λίτρων.
  2. Scotch.
  3. Προσροφητικό (ιδανικό - silica gel).
  4. Σίλο.
  5. Γάζα.

  Αρχικά, είναι απαραίτητο να κόψετε τη φιάλη και να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες στο κάτω μέρος (χρησιμοποιώντας ένα τρυπητήρι).

  Στη συνέχεια, τυλίξτε το λαιμό της γάζας με γάζα, γεμίστε αυτό το μέρος με πήγμα πυριτίας και χαμηλώστε το στο κάτω μέρος, στερεώνοντας με κολλητική ταινία. Δίπλα στη συσκευή είναι επιθυμητή η τοποθέτηση ενός εγχώριου ανεμιστήρα (μπορείτε να το τροφοδοτήσετε από έναν υπολογιστή), τότε η διαδικασία της αφυγραντικής ενέργειας θα είναι πιο έντονη.

  Ένας απλός αφυγραντήρας από ένα μπουκάλι με τα χέρια σας

  Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα;

  Πρώτα απ 'όλα, όταν επιλέγετε έναν ξηραντήρα αέρα, πρέπει να καθορίσετε τον τύπο (προσρόφηση ή συμπύκνωση). Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στις παραμέτρους του:

  • Η παραγωγικότητα είναι η ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρεθεί σε μια χρονική περίοδο. Αυτή η παράμετρος είναι η πιο σημαντική. Έτσι, όταν αγοράζετε μια ανεπαρκή συσκευή ισχύος, οι επιθυμητές παράμετροι αέρα δεν θα επιτευχθούν και μπορεί να καταρρεύσει αρκετά γρήγορα λόγω της εργασίας στο όριο των δυνατοτήτων.

  Αν αγοράσετε μια πολύ ισχυρή συσκευή, θα καταναλώσει πολλή ενέργεια και θα δημιουργήσει πολύ θόρυβο. Ναι, θα αποστραγγίσει τον αέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν είναι σκόπιμο.

  • Ανταλλαγή αέρα - πόση ποσότητα αέρα αφύγρανεται ανά ώρα. Αν η ανταλλαγή αέρα δεν είναι αρκετή, η συσκευή θα εξατμιστεί μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, αλλά η περιεκτικότητα σε υγρασία θα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι παράμετροι του μικροκλίματος θα βελτιωθούν ελαφρώς.

  Οι κατασκευαστές συνήθως υποδεικνύουν τον όγκο του χώρου στον οποίο έχει σχεδιαστεί ο ξηραντήρας, το ίδιο μπορεί να καθοδηγηθεί από μια βέλτιστη εναλλαγή αέρα που αντιστοιχεί σε όγκους 3-4 δωματίων. Σε αυτή τη λειτουργία, η συσκευή θα φτάσει γρήγορα στη βέλτιστη υγρασία και η συντήρησή της θα απαιτεί ελάχιστο ρεύμα.

  • Επίπεδο θορύβου (είναι επιθυμητό να επιλέξετε τα αδρανή με θόρυβο μέχρι 40 dB).
  • Κατανάλωση ισχύος.

  Εδώ όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή και την αποτελεσματικότητα του αφυγραντήρα του. Συμβαίνει ότι η συσκευή με μεγαλύτερη χωρητικότητα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

  Η δυνατότητα πλύσης του φίλτρου του αφυγραντήρα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

  Επιλέγοντας έναν αφυγραντήρα αέρα

  Παρατηρήσαμε ότι η υγρασία επικρατεί στο σπίτι, εμφανίστηκαν μύκητες και μούχλα και τα μεταλλικά προϊόντα καλύπτονται από σκουριά, τότε μπορείτε να μιλήσετε με σιγουριά για αυξημένη υγρασία. Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση μεταβαίνοντας σε άλλη περιοχή ή αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα αέρα.

  Ας μην βιαστείτε και να αγοράσετε εισιτήρια, αλλά θα καταλάβουμε τι χρειάζεται και ποια προβλήματα αποφασίζει ο ξηραντής αέρα.

  Σκοπός και λειτουργίες

  Οι αφυγραντές του συμπιεστή που λειτουργούν με συμπύκνωση υδρατμών είναι δημοφιλείς. Η υγρασία που εισέρχεται στην ψυχρή επιφάνεια της συσκευής συμπυκνώνεται και στη συνέχεια ρέει σε ειδικό δοχείο, από το οποίο πρέπει να αφαιρείται περιοδικά το νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα. Ορισμένα μοντέλα αφυγραντήρων συμπιεστών διαθέτουν ειδική έξοδο για τη σύνδεση ενός σωλήνα για την αποστράγγιση του νερού, για παράδειγμα, στο σύστημα αποχέτευσης.

  Οι συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή της συμπύκνωσης, έχουν μεγάλη απόδοση, αλλά στη διαδικασία δημιουργούν ένα συγκεκριμένο θόρυβο.
  Ανάλογα με το σκοπό, οι αφυγραντήρες μπορούν να είναι:

  • νοικοκυριό ·
  • βιομηχανική.

  Η βασική διαφορά έγκειται στην απόδοσή τους. Για παράδειγμα, οι οικιακές συσκευές μπορούν να απορροφήσουν έως και 50 λίτρα την ημέρα, ενώ καθαρίζοντας τον αέρα της σκόνης, και οι βιομηχανικές "βγάζουν" το νερό σε μεγάλες ποσότητες - χιλιάδες λίτρα την ημέρα.

  Πολλά μοντέλα επιτρέπουν αφυγραντήρες διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία στο δωμάτιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είναι μια τέχνη και αντίκες, καθώς και την ανάγκη να δημιουργήσει ένα ειδικό μικροκλίμα για την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενειών.
  Υπάρχουν δύο είδη αφυγραντήρων:

  • Κινητό. Έχουν τροχούς και μπορούν να μεταφερθούν χωρίς προβλήματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
  • Σταθερό. Τοποθετούνται σε τοίχους ή οροφή.

  Ανάλογα με τον κατασκευαστή, οι συσκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, γεγονός που καθιστά εύκολη την τοποθέτηση της συσκευής σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

  Κατανάλωση ενέργειας

  Ένταση αφύγρανσης

  Συσκευές με υπερβολική ισχύ αποστράγγιση του δωματίου γρήγορα, και με ευκολία θα διατηρήσει το απαραίτητο μικροκλίμα σε αυτό. Αλλά η αντίστροφη πλευρά του κέρματος είναι ότι με την αύξηση της ισχύος, το επίπεδο θορύβου επίσης αυξάνεται.

  Για έναν υπολογισμό κατά προσέγγιση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

  Ανταλλαγή αέρα

  Για αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

  Επίπεδο θορύβου

  Τύπος διαχείρισης

  Το κύριο πλεονέκτημα των συσκευών με μηχανικό έλεγχο είναι η τιμή. Οι συσκευές με ένα ηλεκτρονικό σύστημα είναι κάπως ακριβότερες, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα.
  Είναι εύκολο να λειτουργούν και επιτρέπουν:

  • όσο το δυνατόν ακριβέστερα ρυθμίστε τη συσκευή και ρυθμίστε την απαραίτητη υγρασία.
  • αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ξήρανσης, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της συσκευής.
  • Επιλέξτε γρήγορα και ενεργοποιήστε πρόσθετες λειτουργίες του αφυγραντήρα.

  Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα

  Αρωματικοποίηση του αέρα

  Ιονισμός του αέρα

  Πολλοί κατασκευαστές παράγουν αφυγραντήρες με λειτουργία ιονισμού του αέρα. Αυτή η επιλογή επιτρέπει την τεχνητή δημιουργία μιας αυξημένης συγκέντρωσης αρνητικών ιόντων αέρα στο δωμάτιο, τα οποία συχνά ονομάζονται «βιταμίνες του αέρα». Στη φύση, βρίσκονται σε δασικές και ορεινές περιοχές, όπου η αναπνοή είναι εύκολη και ευχάριστη. Το σύστημα ιονισμού καθιστά τον αέρα μέσα στο δωμάτιο φρέσκο ​​και ευχάριστο και όταν χρησιμοποιείται συστηματικά η λειτουργία ιονισμού, παρατηρείται έντονη επίδραση στην υγεία.

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Ορισμένοι αφυγραντήρες διαθέτουν υδροστάτη, γεγονός που καθιστά τις συσκευές όχι μόνο βολικές κατά τη λειτουργία, αλλά και οικονομικές. Η κύρια λειτουργία του υδροσταθμού είναι ο έλεγχος της λειτουργίας της συσκευής, ανάλογα με την υγρασία στα δωμάτια. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τη βέλτιστη τιμή, αποφεύγοντας έτσι την ξήρανση του αέρα. Αυτό καθιστά δυνατή τη σημαντική εξοικονόμηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή, ανάλογα με την προγραμματισμένη υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή δεν λειτουργεί καθόλου.

  Ορισμένες συσκευές έχουν αυτόματη επανεκκίνηση. Αυτή η λειτουργία είναι βολική στην περίπτωση που το σπίτι είναι συχνά αποκοπεί ηλεκτρική ενέργεια ή υπάρχουν πτώσεις τάσης. Όταν το δίκτυο έχει αποκατασταθεί, ο αφυγραντήρας ενεργοποιείται αυτόματα και συνεχίζει να λειτουργεί στην καθιερωμένη λειτουργία.

  Οικιακοί αφυγραντήρες

  Το μέγεθος (ВхДхШ): 243х400х310 mm.
  Υγρασία: 10 l / ημέρα.
  Βάρος: 12 κιλά.
  Επίπεδο ηχητικής πίεσης 38 dB.
  Έλεγχος μικροεπεξεργαστή.
  Προγραμματιζόμενος χρόνος εργασίας.
  Ιταλία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Μέγεθος (Π x Υ x Β): 250x388x230 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 15 l / ημέρα.
  Η κατανάλωση αέρα είναι 51 m3 / h.
  Ένδειξη υγρασίας και θερμοκρασίας.
  Αισθητήρας ελέγχου.
  Όγκος για τη συλλογή συμπυκνωμάτων 2 λίτρων.
  Ρωσία. Εγγύηση 1 έτος.

  Το μέγεθος (ВхДхШ): 580х250x510 mm.
  Υγρασία: 9 l / ημέρα.
  Εργασία t: +1 - +35 С.
  Συστήστε. η περιοχή είναι 10-15 m2.
  Εύκολος πίνακας ελέγχου.
  Απουσία ψυκτικού μέσου.
  Πολωνία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Διαστάσεις (Υ x Υ x Β): 372x586x247 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 30 λίτρα / ημέρα.
  Κατανάλωση αέρα: 180 m3 / h.
  Ισχύς: 540 Watt.
  Επίπεδο θορύβου: 46 dB.
  Χώρα προέλευσης: Ρωσία.
  Εγγύηση: 3 έτη.

  Διαστάσεις (VxDxH): 500χ260χ386 mm.
  Υγρασία: 28,5 l / ημέρα.
  Κατανάλωση αέρα: 210 m3 / h.
  Κατανάλωση ισχύος: 0,46 kW.
  Συστήστε. μέγεθος δωματίου: 230 m3.
  Εύρος t: 3-35 ºC.
  Γερμανία. Εγγύηση 1 έτος.

  Το μέγεθος (ВхДхШ): 628х286х390 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 40 λίτρα / ημέρα.
  Βάρος: 22 κιλά.
  Επίπεδο ηχητικής πίεσης 48 dB.
  Έλεγχος μικροεπεξεργαστή.
  Προγραμματιζόμενος χρόνος εργασίας.
  Ιταλία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Διαστάσεις: (ΠxΠxΠ) 575x380x225 mm.
  Αφυδάτωση: 18 λίτρα / ημέρα.
  Παραγωγικότητα: 180 m3 / h.
  Συστήστε. η έκταση είναι 11-25 m2.
  Βολική διαχείριση. Βάρος 13 κιλά.
  Εύρος t: 5-35 ° C.
  Δανία. Εγγύηση 1 έτος.

  Μέγεθος (Υ x Υ x Β): 383x593x308 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 40 λίτρα / ημέρα.
  Αέρα. ροή: 306 m3 / h.
  Εργασία t: από +10 s.
  Αισθητήρας ελέγχου.
  Χωρητικότητα συμπυκνώματος.
  Ρωσία. Εγγύηση 1 έτος.

  Το μέγεθος (ВхДхШ): 340х250x545 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 30 λίτρα / ημέρα.
  Εργασία t: +5 - +35 С.
  Συστήστε. η περιοχή είναι 20-35 m2.
  Έλεγχος μικροεπεξεργαστή.
  Δοχείο συμπυκνωμάτων 4,5 l.
  Ιταλία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Το μέγεθος (ВхДхШ): 392х515х332 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 30 λίτρα / ημέρα.
  Κατανάλωση ισχύος: 620 Watt.
  Εργασία t: +5 - +35 С.
  Συστήστε. η περιοχή είναι 15-35 m2
  Δοχείο συμπυκνωμάτων 5 l.
  Γερμανία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 589х384х217 mm.
  Παραγωγικότητα: 20 λίτρα / ημέρα.
  Κατανάλωση αέρα: 210 m3 / h.
  Θερμοκρασία λειτουργίας: +1 - +35 C0.
  Συνιστώμενη περιοχή: 15-25 m2.
  Όγκος δεξαμενής: 4,5 λίτρα.
  Ιαπωνία. Εγγύηση 1 έτος.

  Το μέγεθος (ВхДхШ): 345х250х525 mm.
  Αφυγρανση: 20 λίτρα / ημέρα.
  Κατανάλωση ισχύος: 380W.
  Εργασία t: +5 - +35 С.
  Συστήστε. η περιοχή είναι 15-35 m2
  Δοχείο συμπυκνωμάτων 5 l.
  Γερμανία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Μέγεθος (Π x Υ x Β): 390x612x274 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 25 λίτρα / ημέρα.
  Η κατανάλωση αέρα είναι 210 m3 / h.
  Η συνιστώμενη έκταση είναι 20-35 m2.
  Αισθητήρας ελέγχου.
  Ο όγκος συλλογής συμπυκνωμάτων είναι 6,5 λίτρα.
  Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 386x230x230 mm.
  Υγρασία: 12 λίτρα / ημέρα.
  Κατανάλωση αέρα: 50 m3 / h.
  Κατανάλωση ισχύος: 0,2 kW.
  Συστήστε. μέγεθος δωματίου: 37 m3.
  Εύρος t: 5-35 ºC.
  Γερμανία. Εγγύηση 1 έτος.

  Μέγεθος (Π x Υ x Β): 315x380x580 mm.
  Υγρασία: 35 l / ημέρα.
  Η κατανάλωση αέρα είναι 280 m3 / h.
  Εργασία t: +5 - +35 С.
  Η συνιστώμενη έκταση είναι 25-35 m2.
  Αισθητήρας ελέγχου. Αποχέτευση.
  Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 496x225x353 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 14 λίτρα / ημέρα.
  Κατανάλωση αέρα: 100 m3 / h.
  Κατανάλωση ισχύος: 0,34 kW.
  Συστήστε. μέγεθος δωματίου: 63 m3.
  Εύρος t: 5-35 ºC.
  Γερμανία. Εγγύηση 1 έτος.

  Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 628h385h290 mm.
  Αφαίρεση υγρασίας: 25 λίτρα / ημέρα.
  Κατανάλωση αέρα: 250 m3 / h.
  Η χωρητικότητα της δεξαμενής: 6,5 l.
  Το επίπεδο θορύβου είναι 42-44 dB.
  Εύκολος πίνακας ελέγχου.
  Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Μέγεθος (Π x Υ x Β): 336x210x569 mm.
  Αφυγρανση: 20 λίτρα / ημέρα.
  Αέρα. ροή: 150 m3 / h.
  Εργασία t: +5 - +32 С.
  Η συνιστώμενη έκταση είναι 50 τ.μ.
  Hygrostat. Αποχέτευση.
  Πολωνία / Κίνα. Εγγύηση 1 έτος.

  Πλεονεκτήματα των αφυγραντικών

  Ο αφυγραντήρας οικιακού αέρα είναι μια αποτελεσματική συσκευή για ένα διαμέρισμα ή σπίτι, εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με το καθεστώς υγρασίας στον τόπο όπου ζουν άμεσα οι άνθρωποι. Μια συμπαγής οικιακή συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την αποστράγγιση κελαριού, κελάρι, γκαράζ, μικρή αποθήκη ή γραφείο.

  Οι μαρτυρίες πελατών δείχνουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα των αφυγραντήρων αέρα:

  • επεκτείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των δομών κατασκευής.
  • Προστατεύστε από τα παράθυρα και τις οροφές από γυαλί.
  • αποφυγή ζημιών σε έπιπλα, εξοπλισμό, βιβλία, φωτογραφίες, μουσικά όργανα και άλλα τιμαλφή ·
  • να αυξήσει τη διάρκεια αποθήκευσης χύδην προϊόντων, φαρμάκων, δομικών υλικών,
  • με τη βοήθειά τους, οι συνέπειες των πλημμυρών εξαλείφονται, τα αποξηραμένα ρούχα και τα παπούτσια στεγνώνουν.
  • είναι απαραίτητα όχι μόνο για υγρά, αλλά και για ανεπαρκώς αεριζόμενο χώρο: μπάνιο, ντουλάπα, γκαρνταρόμπα.
  • εξοπλισμένο με λειτουργίες καθαρισμού αέρα, προστασία από συμπυκνωτή, πρόληψη διαρροής νερού και το μοντέλο Aerotek AHM 24, για παράδειγμα, έχει ένα έξυπνο σύστημα απόψυξης.
  • είναι βολικό στη μετακίνηση και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο?
  • να μειώσει σημαντικά το κόστος της θέρμανσης, επειδή Ο ξηρός αέρας θερμαίνεται γρηγορότερα μετά την αφαίρεση της υγρασίας.
  • υψηλής καθαρότητας καθαρισμό του αέρα, και παρουσία κατάλληλων επιλογών - ιονισμού, απολύμανσης, αρωματοποίησης.
  • η δυνατότητα χρήσης όχι μόνο σε ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι, αλλά και σε μικρά γραφεία, σαλόνια σπα, χώρους ευεξίας των κέντρων γυμναστικής.

  Ο εξοπλισμός στεγνώματος οικιακού αέρα λειτουργεί αποτελεσματικά σε δωμάτια με συνεχώς υψηλό επίπεδο υγρασίας (μικρή πισίνα, πλυντήριο, σάουνα ή σάουνα). Για τέτοιες εγκαταστάσεις, τα συμπαγή ξηραντικά για πισίνες, σχεδιασμένα για πιο εντατική απομάκρυνση υγρασίας, ταιριάζουν επίσης τέλεια.

  Ταξινόμηση του εξοπλισμού

  Ένας οικιακός αφυγραντήρας μπορεί να χρησιμοποιήσει τόσο την αρχή συμπύκνωσης όσο και την απορρόφηση της λειτουργίας.

  Ξηραντήρια συμπυκνωμάτων περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των συσκευών με ψύξη freon:

  • εξατμιστή και συμπυκνωτή.
  • συμπιεστής για έγχυση αέρα.
  • ένα τριχοειδές σωλήνα.
  • αποστράγγισης.

  Τα μοντέλα είναι διαθέσιμα, εξοπλισμένα με ανεμιστήρα και χωρίς αυτό. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και άλλες συσκευές συμπύκνωσης, για παράδειγμα, βιομηχανικές αφυγραντήρες.

  Στεγνωτήρια προσρόφησης για το σπίτι μπορεί να είναι περιστροφική αποστράγγιση, αλλά πιο συχνά μικρές συσκευές αυτού του τύπου χρησιμοποιούνται που δεν απαιτούν ηλεκτρική σύνδεση. Μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα ντουλάπι, ένα καλάθι πλυντηρίου ή απλά να τοποθετηθούν σε ένα ράφι. Με την εμφάνιση - πρόκειται για μικρούς περιέκτες με φυσίγγιο γεμάτο με προσροφητικό υλικό (πήγμα πυριτίας ή ζεόλιθος).

  Ο τύπος εγκατάστασης των αφυγραντήρων οικιακής χρήσης είναι:

  • τοίχο?
  • δάπεδο?
  • επιφάνεια εργασίας
  • κρυφή εγκατάσταση (κανάλι).

  Η επιλογή σύμφωνα με αυτό το κριτήριο πραγματοποιείται σύμφωνα με τις δυνατότητες τοποθέτησης και τις απαραίτητες παραμέτρους απομάκρυνσης υγρασίας. Οι συσκευές δαπέδου και καναλιών έχουν περισσότερη απόδοση από μια επιτραπέζια ή μια τοίχο.

  Εγκατάσταση αφυγραντήρων

  Ο αφυγραντήρας οικιακής χρήσης δεν απαιτεί πολύπλοκη εγκατάσταση και σύνδεση. Για συμπύκνωση και προσρόφηση (περιστροφική) απαιτείται η σωστή σύνδεση της τροφοδοσίας και η διευθέτηση της αποστράγγισης του συμπυκνώματος. Όλες οι άλλες προβολές τοποθετούνται απλά στην επιλεγμένη τοποθεσία χωρίς να συνδέονται οι επικοινωνίες. Εάν υπάρχουν δυσκολίες - παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία μας - θα σας συμβουλέψουμε για όλα τα θέματα και θα κάνουμε την εγκατάσταση του στεγνωτήρα αέρα στην εγκατάσταση σας φθηνά και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για το σπίτι σας

  Η επιλογή της τεχνικής αποστράγγισης είναι πολύ μεγάλη σήμερα. Τέτοιες συσκευές παράγονται από πολλούς κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων τόσο δαπανηρών όσο και δημοσιονομικών μοντέλων, για παράδειγμα, η ανησυχία Baloo. Επομένως, δεν πρόκειται τόσο για το πού να αγοράσει τέτοιες συσκευές όσο και για το τι είναι η τιμή τους, αλλά πώς να επιλέξουν το σωστό μοντέλο. Πότε επιλογή από είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε τέτοιες στιγμές:

  1. Το κύριο κριτήριο - Παραγωγικότητα συσκευή. Είναι καλύτερα αν είναι κάπως περισσότερο από το απαραίτητο. Σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, μια αδύναμη συσκευή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διακοπή, γεγονός που θα οδηγήσει σε ταχεία επιδείνωση και υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρισμού.
  2. Ο ρυθμός ροής του αέρα πρέπει να είναι αρκετές φορές υψηλότερος από τον όγκο του δωματίου, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η ολοκλήρωση της αφυγραντικής διαδικασίας.
  3. Επιλέγοντας τα προϊόντα των διάσημων εμπορικών σημάτων, λαμβάνετε εγγύηση ποιότητας και αξιοπιστίας, δοκιμασμένο με το χρόνο. Η αγορά μιας φτηνότερης συσκευής από έναν άγνωστο κατασκευαστή μπορεί να οδηγήσει σε σπατάλη δαπανών.
  4. Σταθερά μοντέλα είναι λιγότερο βολικά, αλλά πιο παραγωγικά από τα κινητά. Ο σχεδιασμός, οι πρόσθετες επιλογές και το μέγεθος της δεξαμενής συμπυκνωμάτων μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Έτσι, στο Euronord Air Master 30 ο όγκος της δεξαμενής είναι 5 λίτρα και στο Ballu BDH 25L αυξάνεται στα 6,5 λίτρα.
  Κατά την επιλογή λαμβάνουν επίσης υπόψη:
  • Συνιστώμενος χώρος δωματίου και μέθοδος εγκατάστασης.
  • απαιτούνται παραμέτρους (ροή αέρα, βέλτιστη υγρασία κ.λπ.) ·
  • προτεινόμενες επιλογές (ενσωματωμένο υγραντήρα, δεξαμενή με ένδειξη πλήρωσης, τύπους φίλτρων, λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης κλπ.).

  Γιατί πρέπει να αγοράσετε από εμάς

  Φωτογραφίες από αντικείμενα

  Διαβούλευση με βίντεο

  Ενδιαφέρουσες πληροφορίες

  Η μέση ισχύς των οικιακών μοντέλων των αφυγραντήρων είναι 400-500 W (για χώρους 35-45 m2), το επιτρεπτό επίπεδο θορύβου για οικιακές εγκαταστάσεις είναι 40-50 dB (A).

  Κανονικά, το ανθρώπινο σώμα δαπανά περίπου 900 γραμμάρια διαδικασιών ζωής. νερό ανά ημέρα. Με υπερβολική υγρασία στον αέρα, αρχίζει να το απορροφά σε μεγάλους όγκους, γεγονός που οδηγεί σε κατακράτηση υγρών, οίδημα και αύξηση του φορτίου σε όλα τα εσωτερικά όργανα και συστήματα.

  Αφυγραντήρες οικιακού αέρα

  Με μεταλλικό περίβλημα

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κίνα
  • Περιοχή, m² 18
  • Αφυδάτωση, l / s 15
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 2,0

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κορέα
  • Περιοχή, m² 20
  • Ξήρανση, l / s 20
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 3,0

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κίνα
  • Έκταση, m² 24
  • Ξήρανση, l / s 20
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 2,3

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Ιταλία
  • Περιοχή, m² 20
  • Ξήρανση, l / s 20
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 5.5

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κορέα
  • Αφυδάτωση, l / s 30
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 4.7
  • Power, W 605

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Ελβετία
  • Περιοχή, m² 30
  • Αφυδάτωση, l / s 10
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 2,0

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κίνα
  • Περιοχή, m² 50
  • Αφυδάτωση, l / s 30
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 5,0

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Γερμανία
  • Περιοχή, m² 90
  • Αφυδάτωση, l / s 30
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 3,0

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Ελλάδα
  • Περιοχή, m² 32
  • Ξήρανση, l / s 40
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 2.7

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κίνα
  • Περιοχή, м² 66
  • Ξήρανση, l / s 50
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 7.7

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κίνα
  • Αφυδάτωση, l / s 25
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 3,8

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Δανία
  • Αφυδάτωση, l / s 18
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 4,5
  • Ισχύς, W 340

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κίνα
  • Περιοχή, m² 50
  • Αφυδάτωση, l / s 25
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 6.5

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Κίνα
  • Αφυδάτωση, l / s 35
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 3,8

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Ιταλία
  • Περιοχή, m² 10-15
  • Ξήρανση, l / s 20
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 4.7

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Ελβετία
  • Περιοχή, m² 60
  • Ξήρανση, l / s 20
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 4.6

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Σουηδία
  • Περιοχή, m² 16
  • Αφυδάτωση, l / s 10
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 1,3

  Αφυγραντήρας οικιακού αέρα

  • Χώρα Σουηδία
  • Περιοχή, m² 55
  • Ξήρανση, l / s 50
  • Ικανότητα δεξαμενής, l 6.0

  Περισσότερα για τους αφυγραντήρες οικιακού αέρα

  Πολλοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υγρασίας στα σπίτια τους και ακόμη και στα διαμερίσματα. Η ίδια η υγρασία δεν μπορεί να αποτελέσει κρίσιμη απειλή, αλλά η δυνατότητα ανάπτυξης μιας παθολογικής χλωρίδας, η δημιουργία μούχλας και η γενική ατμόσφαιρα μιας τέτοιας πρώτης στέγης δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Μερικές φορές συμβαίνει ότι η υγρασία έχει τοπική κατανομή - ας πούμε, μπάνιο ή κουζίνα. Σε κάθε περίπτωση, έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αφυγραντήρας οικιακού αέρα επίπεδο νοικοκυριού.

  Όλοι οι ξηραντές αέρα μπορούν να χωριστούν σε οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους. Αφυγραντήρες οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται σε διαμερίσματα, σπίτια, εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες.

  Ας σταματήσουμε και εξετάσουμε το λυοφιλοποιητή του οικιακού αέρα. Ο σχεδιασμός, οι διαστάσεις και η λειτουργία αυτού του στεγνωτήρα αέρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Ο στεγνωτήρας αέρα είναι κινητός, τοίχος ή δάπεδο. Για την απομάκρυνση της υγρασίας, της ψύξης του αέρα, του υγροσκοπικού υλικού, της θέρμανσης ή άλλων εξίσου ενδιαφέρουσες μεθόδους εξάχνωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Το ερώτημα είναι, τι είδους επίδραση θέλετε και με ποια υγρασία θα πρέπει να αντιμετωπίσετε μια συγκεκριμένη συσκευή. Το κύριο πράγμα που αξίζει να θυμάστε είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα λυοφιλοποιητή ανά πάσα στιγμή.

  Η επιλογή του σχεδιασμού θα πρέπει να γίνεται βάσει πρακτικών όρων. Εάν έχετε γενικά υψηλό επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα, τότε η ιδανική επιλογή είναι αφυγραντήρας οικιακού αέρα. Εάν η υγρασία εξαπλώνεται από ένα συγκεκριμένο δωμάτιο ή ακόμα και από μια γωνία, τότε είναι πιο λογικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή ακριβώς εκεί για να αποτρέψετε την εξάπλωση του προβλήματος κατ 'αρχήν.

  Τα απολυμαντικά (στεγνωτήρια) θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας στο σπίτι σας. Χάρη σε αυτή τη μέτρια συσκευή, το μικροκλίμα της στέγασης θα γίνει πιο υγιεινό και πιο ευχάριστο.

  4 κατασκευαστές αφυγραντήρων αέρα: πώς να επιλέξετε το καλύτερο από άποψη "τιμής-ποιότητας"

  Η υπερβολική υγρασία στο σπίτι προκαλεί πολλές ενόχληση, με τη μορφή υγρών ρούχων, βουτηγμένων και "κλασσικών" παραθύρων, κατεστραμμένων επίπλων και βιβλίων. Ταλαιπωρία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την, αλλά με υψηλή υγρασία, συχνά μια δυσάρεστη οσμή στο επίπεδο καλούπι, το οποίο είναι μια πραγματική πηγή κινδύνου για την υγεία σας. Με τέτοιες εκδηλώσεις, δεν μπορείτε να συμφιλιωθείτε και για να αποκαταστήσετε το φυσιολογικό μικροκλίμα, πρέπει να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα.

  Μέχρι σήμερα, η επιλογή του στεγνωτήρα αέρα δεν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα λόγω της ποικιλίας των μοντέλων που παρουσιάζονται από διάφορους κατασκευαστές κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά για να κάνετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες παραμέτρους και χαρακτηριστικά θα πρέπει να διαθέτει αυτή η συσκευή. Σχετικά με αυτό και πολλά άλλα, θα μιλήσουμε για αυτό το άρθρο.

  Κατά την επιλογή μιας εγκατάστασης ξήρανσης για το σπίτι σας, πρέπει να δώσετε προσοχή σε χαρακτηριστικά όπως η απόδοση της συσκευής, η ισχύς της ή η ανταλλαγή αέρα. Επίσης, μην ξεχάσετε το επίπεδο του θορύβου που εκδίδεται από αυτόν, τις διαστάσεις και την τιμή.

  Αυτή η παράμετρος δείχνει πόσο ο αφυγραντής είναι σε θέση να αφαιρέσει την υγρασία από τον περιβάλλοντα αέρα. Μετρήθηκε σε l / h ή l / ημέρα. Αλλά για αυτό, πρέπει να ξέρετε πόση υγρασία απελευθερώνεται στο δωμάτιό σας. Οι ειδικοί συνιστούν να υπολογίζεται η κατά προσέγγιση τιμή ως εξής: πολλαπλασιάστε την περιοχή της αναμενόμενης αφύγρανσης κατά συντελεστή 0,7. Η ληφθείσα τιμή θα προωθήσει, με ποια παραγωγικότητα σε μια μέρα είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη συσκευή.

  Σημαντικό!
  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικούς αριθμομηχανές που εξετάζουν την απόδοση, αλλά σχεδόν όλοι αυτοί υπολογίζουν την αξία σε δύο παραμέτρους: τον όγκο του δωματίου και τον σκοπό του. Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η υγρασία του αέρα επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του και από την τοποθεσία του δωματίου και από την ύπαρξη πηγών υψηλής υγρασίας κοντά σε αυτό.

  Αυτό είναι το δεύτερο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της επιλεγμένης συσκευής. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι για την αποτελεσματική απομάκρυνση της υγρασίας, είναι απαραίτητο το ξηραντικό για μια ώρα, να εξαερωθεί ο αέρας μέσα από τον εαυτό του 3-4 φορές. Συνεπώς, εάν ο όγκος του χώρου προς αποστράγγιση είναι 50 m3, τότε η συσκευή πρέπει να ανταλλάσσεται με αέρα, τουλάχιστον 150-200 m3 / h.

  Σημαντικό!
  Ο όγκος του δωματίου μπορεί να υπολογιστεί εάν η περιοχή πολλαπλασιαστεί με το ύψος των οροφών. Παράδειγμα: η επιφάνεια του δωματίου είναι 20m2, το ύψος της οροφής είναι 2.5m, τότε ο όγκος του δωματίου θα είναι 50m3.

  1. Η στάθμη θορύβου του ξηραντικού. Το ποσοστό αυτό, στην πράξη, είναι ένα από τα πιο σημαντικά, δεδομένου ότι είναι μόνο με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι «... όσο η υγρασία αφαιρείται», και όπως δείχνει η πρακτική, συσκευές, με τα επίπεδα θορύβου άνω των 45 dB - σε πρώτη απλά δεν επιτρέπεται να τον ύπνο, και μετά - αποτρέπουν τη ζωή.
  2. Ισχύς. Όσο περισσότερη απόδοση τόσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση ενέργειας. Αλλά μερικοί καλοί κατασκευαστές φροντίζουν το πορτοφόλι μας και χρησιμοποιούν διάφορες καινοτόμες λύσεις για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος, κάτι που δεν τους εμποδίζει να φτιάξουν ένα τίμημα για τις συσκευές τους, υψηλότερο από τους άλλους κατασκευαστές κλιματικής τεχνολογίας.
  3. Βάρος και διαστάσεις. Οι εγκαταστάσεις στεγνώματος των νοικοκυριών είναι τοίχοι, δάπεδα και σταθεροί. Όσο περισσότερη δύναμη - τόσο πιο σοβαρές είναι οι διαστάσεις της, αυτή είναι μια τέτοια άμεση εξάρτηση. Όλα εξαρτώνται από το πού και πώς σκοπεύετε να εντοπίσετε τη συσκευή. Λέμε αμέσως: Σταθερά κλιματικά συγκροτήματα είναι εγκατεστημένα στο κέντρο της κατοικίας, οπότε δεν θα πρέπει να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή αν η περιοχή του δωματίου είναι μικρή. Το σύνολο είναι αρκετά μεγάλο, και μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι μόνος στον κατανεμημένο χώρο, το υπόλοιπο απλά δεν θα ταιριάζει.

  Σημαντικό!
  Ακριβώς αποφασίστε εάν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε με υπερπληρωμή για κάποια επιπλέον "μάρκες" σε αυτή τη συσκευή.

  Αυτά ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των συσκευών που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε. Επίσης, ο αφυγραντήρας μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Τώρα θα στραφούμε στην αναθεώρηση των αφυγραντήρων αέρα, τα πιο δημοφιλή σήμερα, και πρακτικές συστάσεις για την αγορά τους.

  Εμπορικό σήμα Ballu

  Αφυγραντήρας Ballu ΒΟΗ-25L - ένα πολύ δημοφιλές μοντέλο μέχρι σήμερα, η οποία έχει σχεδιαστεί για την αποτελεσματική εργασία στο σπίτι, ένα χώρο 50m2, και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές: ισχύς - 25 l / ημέρα, η κυκλοφορία του αέρα 210m3 / h. Αυτή η συσκευή μπορεί να αλλάξει την υγρασία του δωματίου κατά 20% μέσα σε 24 ώρες, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικό δείκτη. Επιπλέον, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια δεξαμενή για τη συλλογή συμπυκνωμένου νερού, όγκος 6, 5 λίτρα. Αφυγραντήρας Ballu ΒΟΗ-25L είναι εξοπλισμένο με ένα χρονοδιακόπτη για απενεργοποίηση, τη λειτουργία ελέγχου της υγρασίας, και ένας δείκτης πλήρωσης της δεξαμενής για τη συλλογή συμπυκνώματος.

  Αξίζει όμως να δοθεί προσοχή στη μικρή χωρητικότητα της δεξαμενής: με χωρητικότητα 25 l / ημέρα, θα πρέπει να αδειάσει τουλάχιστον 3 φορές ένα δοχείο συλλογής συμπυκνωμάτων. Επιπλέον, η συσκευή έχει μέσο επίπεδο θορύβου, δηλαδή 45 dB. Η τιμή για αυτό το μοντέλο σε διάφορα καταστήματα κυμαίνεται από $ 230 έως $ 280.

  Η κλιματική εγκατάσταση ballu BDH-35L πρακτικά δεν διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο, εκτός από την υψηλή ισχύ και ορισμένες προσθήκες που αυξάνουν τη λειτουργικότητα της συσκευής και, κατά συνέπεια, το κόστος της. Είναι σχεδιασμένο για χρήση σε σπίτια και διαμερίσματα, μέχρι 100 m2 και μπορεί να αντλήσει έως και 280 m3 αέρα ανά ώρα. Σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 30 ° C και 80% υγρασία, αφαιρεί μέχρι 35 λίτρα. της υγρασίας ανά ημέρα. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με ένα φίλτρο αέρα που πλένεται και ένα πίνακα ελέγχου αφής, το οποίο είναι σημαντικό για βολική χρήση. Αυξήθηκε, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, και μια δεξαμενή για συλλογή συμπυκνωμάτων μέχρι 8 λίτρων.

  Τα μειονεκτήματα αυτής της συσκευής παρέμειναν τα ίδια όπως στο προηγούμενο μοντέλο της επισκόπησής μας. Το επίπεδο θορύβου αυτής της συσκευής είναι 48 dB. Το κόστος είναι από 280 δολάρια. μέχρι 350 USD.

  BDM-30L ballu αφυγραντήρας αέρα. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για δωμάτια μέχρι 70 m2 και ανταλλαγή αέρα μέχρι 180 m3 / h. Η συσκευή είναι σε θέση να απομακρύνει την υγρασία από το περιβάλλον μέχρι και 30 λίτρα / ημέρα. Αλλά αυτός ο αφυγραντήρας είναι εξοπλισμένος με ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων λειτουργιών:

  • Αυτόματη συντήρηση της καθιερωμένης υγρασίας του αέρα με ιονισμό, αρωματισμό και καθαρισμό.
  • Λειτουργία "Ξήρανση πλυντηρίου", η οποία προκαλεί τη λειτουργία της συσκευής συνεχώς και με πλήρη ισχύ, μέχρι το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας. Μετά από αυτό, η δουλειά του επιβραδύνεται.
  • Η λειτουργία "Autorestart" είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την εργασία σε διαμερίσματα, όπου υπάρχουν διακοπές με ισχύ.

  Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να παρατηρηθεί μια σχετικά μικρή δεξαμενή για τη συλλογή συμπυκνωμάτων στα 5 λίτρα και ένα επίπεδο θορύβου 46 dB. Το κόστος στην εγχώρια αγορά της τεχνολογίας του κλίματος είναι περίπου 320 cu.

  Το συμπέρασμά μας:
  Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων μοντέλων της εταιρείας, η ομάδα μας έχει επιλέξει για ρεύμα αέρα Ballu BDM-30L, το οποίο είναι σε χαμηλή τιμή η επεκτασιμότητα αυτών των συσκευών έχει τις καλύτερες ευκαιρίες.

  Το εμπορικό σήμα TIMBERK

  Ο ξηραντήρας ξυλείας DH TIM 20 E1B είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό έλεγχο υγρασίας - SWC Sensomatic. Λόγω της χρήσης του υλικού εναλλαγής θερμότητας χαλκού-αλουμινίου - τεχνολογίας ALLUCOP, η μονάδα αυτή έχει αυξημένη ισχύ, σε σύγκριση με τα ανάλογα. Η ανταλλαγή αέρα είναι 135 m3 / h, ενώ είναι σε θέση να αφαιρέσει μέχρι και 20 λίτρα υγρασίας την ημέρα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με υψηλής ποιότητας συμπιεστή και υδροστατική από την TECO, καθώς και ένα χρονοδιακόπτη και έναν σωλήνα αποστράγγισης λόγω του οποίου μπορεί να αντληθεί συμπύκνωμα. Το μοντέλο έχει μέσο επίπεδο θορύβου 44 dB.

  Μέσος αφυγραντήρας για διαμερίσματα, μέχρι 45 m2, με μικρή χωρητικότητα δεξαμενής για τη συλλογή συμπυκνωμάτων σε 2,5 λίτρα, και μέσους δείκτες τιμών, περίπου $ 300.

  Ξυλεία ξηρού αέρα DH TIM 20 E2W. Τα χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι σχεδόν πανομοιότυπα με τα προηγούμενα, αλλά ενσωματώνεται επιπλέον ένας ιονιστής και ένας καθαριστής σε αυτή τη συσκευή. Σε γενικές γραμμές: για 10 χιλιάδες ρούβλια. μπορείτε να πάρετε μια απολύτως αποδεκτή συσκευή 3 σε 1.

  Κλιματική τεχνολογία του ξύλου NAUTILUS. Αυτή η μονάδα είναι μεγαλύτερη από ό, τι οι "συγγενείς" της: σε διαστάσεις, σε βάρος - 20,3 kg, σε ισχύ - 70 l / ημέρα. ανταλλαγή αέρα - 350 m3 / h, καθώς και σε επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι 55 dB, στο ίδιο επίπεδο ηχομόνωσης. Σε αυτό το μοντέλο, ακόμα περισσότερη δεξαμενή για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, μέχρι και 4,6 λίτρα (τρομακτικό να σκεφτείς). Επιπλέον, αυτό το μοντέλο έχει αυξηθεί αρκετά και η τιμή. Στα καταστήματα λιανικής πώλησης, είναι περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια.

  Συμπέρασμα:
  Από τα τρία εξεταζόμενα μοντέλα, το πιο λειτουργικό και φθηνό μοντέλο, η ομάδα μας επέλεξε τον ξηραντήρα ξυλείας DH TIM 20 E2W. Με μια σχετικά μικρή τιμή των 10 χιλιάδων ρούβλια, ο αφυγραντήρας θα είναι μια εξαιρετική επιλογή αγοράς για ένα μικρό δωμάτιο.

  Κλιματικά προϊόντα υπό την επωνυμία Master

  Αφυγραντήρας master DH 716. Αυτή η απλή οικιακή συσκευή έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε μικρά διαμερίσματα και τεχνικούς χώρους, μπανιέρες, κελάρια και καμπίνες, μέχρι 40 m2. Εξοπλισμένο με τα πιο απαραίτητα: ενσωματωμένη υδροστατική ένδειξη και ένδειξη πλήρωσης δεξαμενής. Ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με φίλτρο άνθρακα για να καταστρέψει αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές.

  Το ξηραντικό έχει μια μικρή χωρητικότητα 16 l / ημέρα, και την ανταλλαγή αέρα - 215 m3 ανά ώρα λειτουργίας. Το μέσο επίπεδο του θορύβου του, περίπου 46 dB. Παρά τις μικρές διαστάσεις της, η εγκατάσταση είναι εφοδιασμένη με μια αρκετά μεγάλη δεξαμενή για τη συλλογή συμπυκνωμάτων στα 5,5 λίτρα. Το κόστος ποικίλλει από 260 USD. έως 300 USD.

  Το Master Drying Device DH 731 διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο με αυξημένη ισχύ. Η μονάδα έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα, μέχρι 100 m2. Η παραγωγικότητα είναι 30 λίτρα / ημέρα, και η ανταλλαγή αέρα - 200 m3 ανά ώρα. Χρησιμοποιείται όχι μόνο για οικιακούς σκοπούς: η εγκατάσταση αντιμετωπίζει καλά τις συνέπειες των υπόγειων υπογείων και των γκαράζ και μπορεί να είναι χρήσιμη για εργασίες επισκευής και κατασκευής.

  Σύμφωνα με τα σχόλια των αγοραστών, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα φθηνό αποξηραντικό, το οποίο έδειξε καλά αποτελέσματα με μακροπρόθεσμη λειτουργία. Η τιμή στα καταστήματα λιανικής είναι περίπου 500 δολάρια.

  Αφυγραντήρας Master 745. Αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός εκτός από το σχήμα του σώματος και την ισχύ του δεν διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο. Η χωρητικότητά του είναι 45 λίτρα / ημέρα, η ανταλλαγή αερίων είναι 300 m3, γεγονός που του επιτρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά σε ένα μεγάλο διαμέρισμα με επιφάνεια μέχρι 150m2.

  Αυτή η μονάδα είναι εξοπλισμένη με ένα υδροστατικό φίλτρο και ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο καθαρίζει τον αέρα και σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας και μύκητα. Το μοντέλο μπορεί να αγοραστεί σε διάφορα καταστήματα, από $ 500 έως $ 550.

  Το συμπέρασμά μας:
  Ο κύριος αφυγραντήρας αέρα DH 716, από την άποψη της σχέσης τιμής-ποιότητας -λειτουργικότητας-ανταλλαγής αέρα, έχει γίνει η πιο περιζήτητη μεταξύ της πλειοψηφίας των αγοραστών και της ομάδας μας.

  Προϊόντα DanVex

  Αφυγραντήρας danvex DEH-300p. Ποιος, αν όχι οι Φινλανδοί, είναι καλύτερος γνωστός στις σάουνες και πώς να τους στραγγίξει. Ο φινλανδικός αφυγραντήρας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε δωμάτιο μέχρι 70m2, έχει μεγάλη χωρητικότητα 30 λίτρων / ώρα και ροή αέρα 250 m3. Εξοπλισμένο με ενσωματωμένο υδροστάτη και θερμόμετρο και μπορεί να λειτουργήσει πλήρως σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

  Η αρνητική πλευρά της συσκευής μπορεί να θεωρηθεί μάλλον μεγάλη στάθμη θορύβου 55 dB. και η τιμή των 650 USD. Αν και η φινλανδική ποιότητα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο και αξίζει αυτά τα χρήματα.

  Ο αφυγραντήρας danvex DEH-600p - έχει μια εντελώς πανομοιότυπη διαμόρφωση και απλώς τερατώδη ισχύ. Η μονάδα είναι σε θέση να εργάζεται σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα με επιφάνεια μέχρι 150m2 και να οδηγεί σε 420m3 αέρα ανά ώρα, εξάγοντας μέχρι 60 λίτρα νερού την ημέρα από αυτήν. Η εγκατάσταση είναι όσο το δυνατόν πιο απλή και πλήρως αυτοματοποιημένη. Όταν γεμίζεται το δοχείο των 7 λίτρων με συμπύκνωμα, αυτή η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό όταν το όργανο χρησιμοποιείται συνεχώς. Αλλά η τιμή αυτής της συσκευής είναι επίσης σημαντική: Για φινλανδική ποιότητα και σοβαρή δύναμη θα πρέπει να πληρώσετε από 1000 u. ε.

  Αφυγραντήρας danvex DEH-1700p - σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε πισίνες, σάουνες, ντους, κλπ., Μέχρι 40m2, με εξαιρετικά υψηλή υγρασία. Η τεράστια χωρητικότητά του 163 l / h, με ανταλλαγή αέρα 1100 m3 την ημέρα, σας επιτρέπει να εκτελέσετε εύκολα τις εργασίες του σε αυτόματο τρόπο λειτουργίας. Ο σχεδιασμός του αφυγραντήρα είναι απλός και κατάλληλος για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Με αυτήν την ισχύ, ο εξοπλισμός έχει μέσο επίπεδο θορύβου 48 dB. Το κόστος για σήμερα ποικίλλει μεταξύ των επιπέδων των 2.000 cu. και 2,5 χιλιάδες.

  Συμπέρασμα:
  Αφυγραντήρας danvex 300 p αν και ένα από τα φθηνότερα στη γραμμή αυτού του κατασκευαστή, αλλά το πιο ελκυστικό από την άποψη της τιμής-ποιότητας-απόδοσης. Η ομάδα μας ψήφισε ομόφωνα για αυτή τη συσκευή.

  Ως αποτέλεσμα της αναθεώρησής μας, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για οικιακές ανάγκες, το πιο σημαντικό είναι η δύναμη της εγκατάστασης και η σιωπή της λειτουργίας της. Είναι επίσης πολύ καλό, αν δεν μπορείτε να κοιτάξετε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα και ένα παιδί να το διαχειριστεί. Βάσει των συμπερασμάτων η καλύτερη οικιακή εγκατάσταση, η οποία μπορεί να αγοραστεί στο δίκτυο λιανικής πώλησης και στο Διαδίκτυο, είναι η φινλανδική μονάδα ξήρανσης danvex DEH-300p, που σε μια μικρή τιμή είναι η πιο λειτουργική και εύκολη στη συντήρηση.

  Αφυγραντήρες οικιακού αέρα

  Σηκώστε

  Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε για τους αφυγραντήρες οικιακού αέρα

  Η δυσκολία της ανταλλαγής αέρα σε σύγχρονα σπίτια συνδέεται με τη μεγάλη δημοτικότητα των αεροστεγμένων παραθύρων και θυρών από PVC και τη χαμηλή απόδοση του φυσικού αερισμού. Ως αποτέλεσμα, το διαμέρισμα είναι υπερβολική υγρασία, και με αυτό - δυσάρεστες οσμές, μύκητες και μούχλα. Τοπικές περιοχές υψηλής υγρασίας είναι κουζίνες, μπάνια, μπάνια, αποθήκες, ντουλάπες και οικιακές βιβλιοθήκες. Η προσωρινή ανάγκη για ξήρανση του αέρα μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής ή την εμφάνιση απρόβλεπτων καταστάσεων - σπάσιμο των αγωγών, πλημμύρισμα του διαμερίσματος με γείτονες κ.λπ.

  Δημιουργήστε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας και διατηρήστε το σε ένα σταθερό επίπεδο θα σας βοηθήσει αφυγραντήρας οικιακού αέρα. Οι τεχνικές παράμετροι επιλέγονται ανάλογα με την περιοχή του δωματίου και την αρχική στάθμη υγρασίας. Η χωρητικότητα του αφυγραντήρα καθορίζεται από την ποσότητα νερού (σε λίτρα) που μπορεί να αφαιρέσει η συσκευή από τον αέρα. Κατά κανόνα, για έναν οικιακό αφυγραντήρα, επαρκεί χωρητικότητα 20-25 λίτρα την ημέρα.

  Κύρια πλεονεκτήματα οικιακού αφυγραντήρα:

  • εργονομικός σχεδιασμός.
  • μικρό μέγεθος και βάρος.
  • απλή διαχείριση και λειτουργία.
  • ήσυχη δουλειά.
  • αξιοπιστία ·
  • προσιτή τιμή ·
  • ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

  Το ηλεκτρονικό κατάστημα ZIWO παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα αφυγραντήρες οικιακού αέρα, που μπορείτε να αγοράσετε με την πιο συμφέρουσα τιμή στο RuNet. Στον κατάλογο του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θα βρείτε τα καλύτερα μοντέλα γνωστών εμπορικών σημάτων όπως Ballu, Neoclima, Danvex, Vectra και πολλά άλλα.

  Αφυγραντήρες οικιακού αέρα

  Αποφασίσατε να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα οικιακού αέρα για ένα διαμέρισμα, ένα σπίτι, ένα κελάρι ή άλλο δωμάτιο, υπό κατασκευή; Έτσι, αυτό το πρόβλημα της αυξημένης υγρασίας δεν είναι ξένο προς εσάς. Η υγρασία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του αέρα, επομένως οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα σχεδιάστηκαν ειδικά για να το ρυθμίσουν ή μάλλον να το μειώσουν.

  Πού χρησιμοποιούνται οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης;

  Ανάλογα με τις τεχνικές δυνατότητες αυτών των μονάδων χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, στην παραγωγή, στις αποθήκες και ακόμη και στις πισίνες.

  Ο οικιακός ξηραντήρας αέρα για ένα σπίτι χαρακτηρίζεται από μη σημαντική αποστράγγιση. Η βασική προϋπόθεση για αυτές τις συσκευές είναι οι μικρές συνολικές διαστάσεις και η κινητικότητα. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλες οι φορητές συσκευές τύπου δαπέδου που δεν χρειάζονται εγκατάσταση. Η τιμή των αφυγραντήρων οικιακού αέρα για ένα διαμέρισμα εξαρτάται από την απόδοση, τον εξοπλισμό και τον κατασκευαστή της συσκευής.

  Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις διαφέρουν στις συνολικές διαστάσεις, στη μέθοδο εγκατάστασης και στην υψηλή απόδοση. Μπορούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αφαιρέσουν μια τεράστια ποσότητα νερού από το δωμάτιο.

  Με τη βοήθεια των αφυγραντικών, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα παράθυρα ομίχλης, τη ζημιά στα έπιπλα, να αυξήσετε την απόδοση του συστήματος εξαερισμού και επίσης να εκτελέσετε εργασίες φινιρίσματος με γρήγορο στέγνωμα επιφανειών.

  Η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής είναι η μέθοδος συμπύκνωσης. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα, ο υπερβολικά κορεσμένος αέρας εισέρχεται στον εξατμιστή, όπου σχηματίζεται συμπύκνωμα, ο οποίος εισέρχεται στη δεξαμενή υποδοχής. Ο ψυχρός αέρας στη συνέχεια θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου και εκκενώνεται μέσω ειδικής οπής προς τα έξω.

  Ένας οικιακός ξηραντής αέρα, η τιμή του οποίου είναι χαμηλή και πολύ γρήγορα δικαιολογεί την αγορά, μια απαραίτητη μονάδα για κάθε σπίτι. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Asama μπορείτε να αγοράσετε αφυγραντήρες οικιακού αέρα από κατασκευαστές όπως DanVex, Neoclima, Master, EURONORD, TROTEΣ, Ballu. Για να πραγματοποιήσετε μια παραγγελία, καλέστε: 8-495-744-66-10 ή αφήστε ένα αίτημα για μια κλήση πίσω.

  Επισκόπηση των καλύτερων αφυγραντήρων οικιακού αέρα: η αρχή της λειτουργίας της συσκευής, τα κριτήρια επιλογής και τα αποδεδειγμένα μοντέλα

  Οι σύγχρονες συσκευές προσφέρουν άνεση και ζεστασιά στο σπίτι. Τα συστήματα που συμβάλλουν στη δημιουργία της άνεσης είναι έξυπνα συστήματα. Στη διαμέρισμα, στη χώρα, στο κελάρι, στο κελάρι χρησιμοποιούνται αξιόπιστες και απαραίτητες κλιματικές συσκευές:

  • Αυξήστε την άνεση του μικροκλίματος.
  • Αποφύγετε τη συμπύκνωση ατμού.
  • Προστατεύεται από το πάγωμα και τη διάβρωση.
  • Βελτίωση της ποιότητας των εργασιών επισκευής και κατασκευής.
  • Τα χύδην υλικά δεν σκονίζονται και δεν πιέζονται.
  • Επέκταση ζωής σε κατασκευές από μέταλλο και ξύλο.
  • Εφαρμόζονται σε τεχνολογικές διαδικασίες διαφορετικού είδους.
  • Προστατέψτε το δωμάτιο από τη μυκητιάση και την ανάπτυξη βακτηριδίων.

  Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας του αφυγραντήρα οικιακού αέρα

  Η υπερβολική υγρασία προκαλεί ορισμένες ανεπιθύμητες συνέπειες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την καταπολέμηση της ξηρότητας. Το πρώτο είναι η θέρμανση και ο εξαερισμός. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικές και όχι πολύ οικονομικές επιλογές αποστράγγισης. Είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιείτε ειδικά συστήματα.

  Μέθοδοι προσρόφησης και απορρόφησης

  Μία από τις αποτελεσματικές μεθόδους είναι όταν η υγρασία απορροφάται ή αφαιρείται. Οι ξηραντές προσρόφησης χρησιμοποιούνται κυρίως στην παραγωγή. Λειτουργεί σε αρνητικές θερμοκρασίες. Ο αέρας διέρχεται από ένα ειδικό τύμπανο με ένα προσροφητικό υλικό σε έναν φορέα από ίνες υάλου.

  • Ο αργά περιστρεφόμενος ρότορας διεγείρει την ανταλλαγή αέρα.
  • Ο ατμός απορροφάται και τροφοδοτείται στο δωμάτιο.
  • Περνώντας διαμέσου του θερμαντικού στοιχείου, η θερμοκρασία αυξάνεται για να αποκατασταθούν οι απορροφητικές ιδιότητες του υλικού.
  • Η θερμαινόμενη ροή αέρα περνά μέσα από ένα μικρό τμήμα του δρομέα.
  • Το απορροφητικό υλικό απελευθερώνεται από την υγρασία και εκκενώνεται στην ατμόσφαιρα.
  • Η διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου.

  Στον ξηραντήρα απορρόφησης, σταγόνες νερού απορροφούν το πληρωτικό. Πάρτε το αλάτι σε αναλογία 1 kg ανά 13 kg που συσσωρεύεται στην επιφάνεια του νερού. Ανανεώστε τα τακτικά, παρακολουθείτε συνεχώς την ποσότητα. Αντί για αλάτι, μερικές φορές χρησιμοποιείται γλυκερίνη ή θειικό οξύ. Λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης, η μέθοδος απορρόφησης χρησιμοποιείται σε σπάνιες περιπτώσεις.

  Συμπύκνωση

  Ιδανικό για ένα διαμέρισμα. Εργαστείτε σε θερμοκρασίες "συν", χρησιμοποιήστε την αρχή συμπύκνωσης της υγρασίας. Ως αποτέλεσμα της ξήρανσης, οι υδρατμοί από τον αέρα συμπυκνώνονται με ψύξη. Σταγόνες υγρής μορφής σε οποιαδήποτε ψυχρή επιφάνεια, όταν έρθει σε επαφή με θερμό αέρα. Όσο πιο ψυχρή είναι η επιφάνεια όσο και η υγρασία του θερμού αέρα, τόσο πιο υγρό σχηματίζεται:

  • Η συμπύκνωση συλλέγεται μέσα στη συσκευή, σε ειδικό δίσκο. Ή είναι εξόδου μέσω ενός ειδικού σωλήνα?
  • Ο ψυχρός και ξηρός αέρας διέρχεται μέσω του συμπυκνωτή, όπου λαμβάνει χώρα η θέρμανση.
  • Αυτό οδηγεί σε μείωση της σχετικής υγρασίας του αέρα.
  • Μετά από αυτό, ο αέρας βγαίνει.

  Η θερμοκρασία του ξηρού αέρα είναι 3-8 βαθμοί υψηλότερη από την αρχική τιμή. Η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να αυξήσει την εξάτμιση του νερού από τα παράθυρα και τους τοίχους του δωματίου, επιταχύνοντας τη διαδικασία ξήρανσης.

  Η αφυγραντική συμπύκνωση λειτουργεί καλά, ενώ θεωρείται οικονομικότερη από τον εξαερισμό και τη θέρμανση, κυρίως λόγω της εσωτερικής κυκλοφορίας. Θα πρέπει να επιλέγονται για να ελέγχουν τα επίπεδα υγρασίας σε ιδιωτικά σπίτια και πολυώροφα κτίρια.

  Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω μια συσκευή;

  Για να επιλέξετε, καταρχάς, πρέπει να δώσετε προσοχή στις παραμέτρους της δεξαμενής νερού. Θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες εάν η συσκευή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε σάουνα ή μπάνιο.

  Απόδοση και ανταλλαγή αέρα

  Η παραγωγικότητα δείχνει την ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρέσει η μονάδα την ημέρα, επιλέγεται ανάλογα με την περιοχή και τον σκοπό του αντικειμένου.

  • Από τις συνθήκες στις οποίες χρησιμοποιούνται οι συσκευές.
  • Τύπος συσκευής, μέγεθος, ισχύς.
  • Ποια είναι η θερμοκρασία και η υγρασία.

  Η υψηλότερη παραγωγικότητα παρατηρείται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και σχετική υγρασία. Ο υπολογισμός για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο γίνεται σύμφωνα με τον τύπο:

  • S είναι η περιοχή του δωματίου.
  • 0,7 - παράγοντας

  Η κατανάλωση του ξηραντικού θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου. Αν το βίντεο είναι μικρό - η συσκευή χρησιμοποιείται με μη παραγωγικό τρόπο. Σε ένα μεγάλο δωμάτιο, η σπατάλη ενέργειας σπαταλιέται.

  Επίπεδο θορύβου

  Για την τεχνολογία δεν παρεμβαίνει στην ανάπαυση ή κάνει τις δουλειές του σπιτιού, το σύστημα ταιριάζει καλύτερα σε 30-40 dB. Μεταξύ των τύπων συμπύκνωσης παράγεται επαρκής αριθμός αθόρυβων μοντέλων.

  Χαρακτηριστικά υπηρεσιών


  Η ασφαλέστερη και πιο παραγωγική αποστράγγιση ενός δωματίου με συσκευές που απαιτούν το μικρότερο χρονικό διάστημα για τη φροντίδα και τη διατήρηση της εμφάνισης. Με την τακτική εφαρμογή, ελέγχετε την καθαρότητα του φίλτρου και ολόκληρου του οργάνου στο σύνολό του. Τα βρώμικα μέρη εμποδίζουν τη ροή του αέρα. Η συσκευή μόλις αρχίζει να αντιμετωπίζει τα καθήκοντα.

  Πρέπει να το πάρω για επισκευή, πιο συχνά προληπτική συντήρηση. Ο έγκαιρος καθαρισμός κάτω από μικρή πίεση νερού ή με ηλεκτρική σκούπα, θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής. Για κάθε μοντέλο, ο κατασκευαστής στο διαβατήριο καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι όλα πρότυπα και δεν απαιτούν τη χρήση της προσπάθειας και του χρόνου.

  Επιπλέον λειτουργικότητα

  Κατά την επιλογή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε χρήσιμες λειτουργίες:

  • Το Hygrostat βοηθά στη διατήρηση σταθερού επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο.
  • Το αντιβακτηριακό φίλτρο καθαρίζει τον αέρα των βακτηρίων, των αλλεργιογόνων και της σκόνης.
  • Η ένδειξη της πλήρωσης της δεξαμενής νερού δείχνει τη συμπλήρωση του χρόνου.

  Τα καλύτερα μοντέλα αφυγραντήρων οικιακού αέρα για το σπίτι


  Ο αφυγραντήρας είναι μια απαραίτητη συσκευή, ειδικά στην εκτός εποχής, όταν είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από την υπερβολική υγρασία. Οι συσκευές δαπέδου είναι εγκατεστημένες σε χώρους όπου είναι απαραίτητο να εξομαλύνεται το φόντο ή να στεγνώνει γρήγορα το δωμάτιο.

  Duracraft

  Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο σε ωραίο σχέδιο, υπάρχουν βολικές λαβές στις πλευρές για τη μεταφορά. Το σύστημα οδηγεί τον αέρα μέσα από τον εαυτό του και απομακρύνει την υπερβολική υγρασία. Έχει μια απλή αρχή εργασίας σε ένα ψυγείο ή σύστημα κλιματισμού. Σε ένα ειδικό δοχείο, συσσωρεύεται ανεπιθύμητη υγρασία. Στην κορυφή βρίσκονται οι γρίλιες εξαερισμού. Μέσω αυτών έρχεται ξηρός αέρας.

  Στο πίσω τοίχωμα είναι ενσωματωμένες οι γρίλιες για την εισαγωγή αέρα. Το βάρος είναι περίπου 15 κιλά. Παρακάτω είναι στερεωμένοι τροχοί για κίνηση προς τα εμπρός, προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς τα πίσω. Ξεχωριστά συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα για την αποστράγγιση του νερού.

  Το αφαιρούμενο φίλτρο καθαρίζεται εύκολα και απομακρύνεται από τη σκόνη, καθαρίζεται, τοποθετείται πίσω. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι εξοπλισμένες με ενσωματωμένο ηχείο. Ο συναγερμός δείχνει ότι το νερό είναι γεμάτο. Η τεχνολογία διατηρείται τακτικά, μακρά και αποτελεσματικά. Το πρόβλημα του αέρα επιλύεται τέλεια.

  • Το κουμπί ανεμιστήρα λειτουργεί σε δύο λειτουργίες: πιο ήσυχο και πιο δυνατό.
  • Κατά την ενεργοποίηση του χρονοδιακόπτη με την ένδειξη της υγρασίας μιας θέσης ανάβει?
  • Στη μέση του περιβλήματος υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας, ο οποίος καθορίζει την ποιότητα του αέρα.
  • Η παραγωγικότητα στο ημερήσιο καθεστώς είναι μεγαλύτερη, το δωμάτιο στεγνώνει γρήγορα.
  • Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θέση, την πιο παραγωγική, όταν φυσήξει στην οροφή.


  Το μειονέκτημα, σύμφωνα με κριτικές: θα ήταν καλύτερα να δούλευε λίγο πιο ήσυχα.
  Κόστος: 3 000 - 15 000 ρούβλια.

  Ballu

  Έχει μικρές διαστάσεις, είναι το πιο κινητό μεταξύ των ανταγωνιστών. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας πλαστικό, έχει ελκυστική εμφάνιση. Χρησιμοποιείται σε κάθε χώρο. Στην κορυφή υπάρχει μια χωνευτή λαβή στην θήκη, αποσύρεται όταν απαιτείται μεταφορά.

  Ο αέρας απορροφάται στον πίσω πίνακα, ο εκτοξευτήρας εκτοξεύεται από τις άνω και πλευρικές γρίλιες. Το σύστημα βοηθά στην επίτευξη εξαιρετικής κυκλοφορίας. Μέσα στο περίβλημα τοποθετείται μια δεξαμενή νερού. Στο μπροστινό πίνακα - μια κλίμακα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το περιεχόμενο νερού. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια οθόνη για το φιλτράρισμα του εξερχόμενου αέρα από τη σκόνη.

  Όταν είναι απαραίτητο να αντλήσετε μεγάλη ποσότητα νερού, αλλά δεν είναι δυνατό να αδειάσετε μόνιμα τη δεξαμενή, υπάρχει μια οπή στο πίσω μέρος της συσκευής για συνεχή αποστράγγιση του υγρού. Η συσκευή μπορεί να στεγνώσει μέχρι 15 λίτρα νερού ανά ημέρα.

  Ο πίνακας ελέγχου είναι λακωνικός και απλός:

  • Υπάρχουν κουμπιά για την ενεργοποίηση και τη ρύθμιση της στάθμης υγρασίας.
  • Εάν αυξηθεί η ποσότητα υγρασίας, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα.
  • Όταν η υγρασία πέσει στην επιθυμητή τιμή, ο τεχνικός εισέρχεται στην κατάσταση αναμονής.


  Οι ενδεικτικές λυχνίες δείχνουν τη δυνατότητα πλήρωσης της δεξαμενής, χαμηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Εάν το θερμόμετρο δείχνει κάτω από + 12C ή ο εξατμιστής καλύπτεται από παγετό, η λειτουργία προστασίας θα ενεργοποιηθεί.

  Μειονέκτημα: ο θόρυβος κατά τη λειτουργία, είναι συχνά απαραίτητο να προσαρμοστεί, έχει ένα μικρό καλώδιο για την υποδοχή.
  Κόστος: 4 000-12 000 ρούβλια.

  Dry Master

  Κομψά μοντέλα με διαφορετικές χωρητικότητες: 10-50 λίτρα την ημέρα. Πάνω από τον ενσωματωμένο πίνακα ελέγχου. Οι τροχοί στερεώνονται παρακάτω για εύκολη κίνηση.

  Μια δεξαμενή είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα της συσκευής, στην οποία συλλέγεται το υγρό. Για την παρακολούθηση του βαθμού πλήρωσης νερού, ένα ειδικό ένθετο είναι κατασκευασμένο από διαφανές πλαστικό. Τεχνική εξοπλισμένη με ηλεκτρονικά, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τον δείκτη υγρασίας κατά 35-85%.

  • Η οθόνη σας ενημερώνει για την τρέχουσα κατάσταση υγρασίας.
  • Ο χρονοδιακόπτης θέτει τον χρόνο μετά τον οποίο το σύστημα απενεργοποιείται.
  • Επιλέξτε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας: στάνταρ, αυτόματο, συνέχεια.
  • Είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα και της λειτουργίας ιονισμού.


  Μειονέκτημα: η τεχνική πρέπει να αναζητηθεί σε εξειδικευμένα καταστήματα. Δεν είναι όλα τα εμπορικά κέντρα έτοιμα να προσφέρουν αυτό το μοντέλο στον καταναλωτή.

  Κόστος: 10 000 - 15 000 ρούβλια.

  Winix


  Μια δεξαμενή για τη συλλογή του νερού είναι ενσωματωμένη από το κάτω μέρος του μπροστινού πίνακα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα φίλτρο, όπου αναρροφάται ο αέρας. Στο εσωτερικό υπάρχει αφύγρανση. Ο ξηρός καθαρός αέρας εκπέμπεται από πάνω. Στη δεξαμενή μπορείτε να παρακολουθήσετε την ποσότητα νερού που συλλέχθηκε. Όταν είναι γεμάτος, ο αισθητήρας ανάβει από την κορυφή και, στη συνέχεια, εμφανίζεται η αυτόματη διακοπή λειτουργίας.

  • Ο πίνακας ελέγχου είναι εφοδιασμένος με πρόσθετη λειτουργία καθαρισμού του αέρα.
  • Στην οθόνη εμφανίζεται ο χρόνος, μετά τη λήξη του ο σχεδιασμός είναι απενεργοποιημένος.
  • Το κουμπί αυτόματης λειτουργίας μετατρέπει την ταχύτητα.
  • Τοποθέτηση turbo και εξοικονόμηση λειτουργίας λειτουργίας?
  • Όταν ο αέρας είναι καθαρός, το μηχάνημα είναι απενεργοποιημένο.


  Μπορείτε να συνδέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα. Το χρησιμοποιημένο νερό θα εκπέμπεται αμέσως προς τα έξω. Δεν χρειάζεται να αδειάζετε την εσωτερική δεξαμενή. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα πρόσθετο στοιχείο για την ξήρανση παπουτσιών. Μπορεί να τεθεί σε σιωπηλή λειτουργία.

  Δεν εντοπίστηκαν ελλείψεις. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους αφυγραντήρες οικιακού αέρα.

  Κόστος: 10 000 - 30 000 ρούβλια.

  Τα συστήματα με βασικό σύνολο λειτουργιών δεν διαθέτουν χρονοδιακόπτη, κάτι που είναι απαραίτητο εάν παραμείνει χωρίς επίβλεψη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, με συμπαγείς διαστάσεις, τα συστήματα έχουν καλή απόδοση. Ένα μικρό βάρος και η δυνατότητα μιας συνεχούς αποστράγγισης νερού το καθιστούν ιδανικό για το σπίτι, το γκαράζ, τη βίλα. Αν υπάρχει πρόβλημα με υψηλή υγρασία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές εγκαταστάσεις. Οι ξηραντές οικιακού αέρα μεσαίου μεγέθους συμβάλλουν στην απομάκρυνση της υγρασίας, της μούχλας και της υπερβολικής υγρασίας. Η έξυπνη τεχνολογία θα δημιουργήσει γρήγορα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι.