Αθόρυβος ανεμιστήρας μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Ο εξαερισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραμεληθεί κατά την κατασκευή ενός μπάνιου. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι χρειάζεται μόνο να αφαιρέσουν δυσάρεστες οσμές. Επομένως, συμβαίνει συχνά οι οπές εξαερισμού να είναι κλειστές κατά την επισκευή και με δυσάρεστες οσμές να καταπολεμούνται με τη βοήθεια των αποσμητικών χώρου.

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία εξαερισμού είναι πολύ ευρύτερη. Θα πρέπει να εξασφαλίζει την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, διατηρώντας ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, μούχλας, μύκητων και εντόμων στο μπάνιο.

Συχνά οι άνθρωποι αρνούνται έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο επειδή παράγει πολύ θόρυβο. Απλά δεν γνωρίζουν όλοι για την ύπαρξη μοντέλων χαμηλού θορύβου και αθόρυβης λειτουργίας που δεν παραβιάζουν καθόλου την ειρήνη του νοικοκυριού. Θα σας ενημερώσουμε για αυτές τις χρήσιμες και βολικές συσκευές στο σημερινό άρθρο.

Συσκευή

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ανεμιστήρες εξοπλισμένους με βαλβίδα αντεπιστροφής. Είναι ένας μικρός και πολύ απλός μηχανισμός που εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στον αγωγό αερισμού πίσω στο δωμάτιο. Οι βαλβίδες ελέγχου είναι συνήθως κατασκευασμένες από πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αποτελούνται από τρία βασικά στοιχεία - ένα πλαίσιο, δύο παντζούρια, φράγματα και μια καρφίτσα, στην οποία προσαρμόζονται οι πόρτες.

Εκτός από τη βαλβίδα αντεπιστροφής, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο: πλέγμα εισαγωγής αέρα, αεροδυναμική πτερωτή, ένθετα απόσβεσης κραδασμών και κινητήρα.

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής, ανεξάρτητα από το πού είναι εγκατεστημένη - στον αγωγό εξαερισμού ή στον αγωγό αποχέτευσης - θα είναι η ίδια. Σχεδιάστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κίνηση του αέρα (ή του νερού) να μπορεί να συμβεί μόνο προς μία κατεύθυνση. Αν προσπαθήσετε να μετακινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο αέρας θα φτάσει σε ένα φράγμα από ερμητικά κλειστά πτερύγια.

Οι βαλβίδες ενεργοποιούνται από την κίνηση του αέρα, η οποία με τη σειρά της λαμβάνει χώρα όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος. Έτσι, ο αέρας αναρροφάται μέχρι να σβήσει ο ανεμιστήρας. Μετά την αποσύνδεση, οι πόρτες κλείνουν, εμποδίζοντας τον αέρα πίσω.

Λόγω του τι είναι σιωπηλός ο ανεμιστήρας;

Ένας θόρυβος ανεμιστήρας για ένα μπάνιο γίνεται, χάρη σε ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, τα οποία περιγράφουμε συνοπτικά.

 • Πρώτον, στη διάταξη του κινητήρα υπάρχουν ειδικά στοιχεία που απομονώνουν τα κραδασμικά στοιχεία που απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου.
 • Δεύτερον, οι κατασκευαστές εξετάζουν προσεκτικά την εξωτερική εμφάνιση του ανεμιστήρα. Η μάσκα εισαγωγής αέρα έχει ένα ειδικό, εξορθολογισμένο σχήμα. Επιπλέον, η επιλογή του πλέγματος διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο - η αντίσταση του αέρα εξαρτάται από αυτό.
 • Τρίτον, η σιωπηρή λειτουργία επιτυγχάνεται μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου ρουλεμάν. Εκτός από τις ιδιότητες απορρόφησης του θορύβου, έχουν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και δεν απαιτούν πρόσθετη συντήρηση (ειδικότερα λίπανση).

Οι κατασκευαστές οικιακού εξοπλισμού εξαερισμού προσφέρουν τρεις ποικιλίες ανεμιστήρων που είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση στο μπάνιο:

 • ακτινική - μεγάλης κλίμακας μοντέλα με σπειροειδή σχάρα, τα οποία σήμερα προτιμούν να εγκαθίστανται κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους ·
 • αξονική - είναι εξοικειωμένοι με κάθε συσκευή, η οποία φέρνει τον αέρα σε κίνηση με τη βοήθεια περιστρεφόμενων λεπίδων. τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν να παρέχουν εισροή αέρα και εξάτμιση.
 • κανάλι - την πιο ήσυχη από όλες τις ποικιλίες που παρουσιάζονται, καθώς δεν είναι τοποθετημένες στον τοίχο, αλλά απευθείας στον αγωγό εξαερισμού. Έτσι, ο θόρυβος του ανεμιστήρα λειτουργίας απλά δεν μας φτάνει, αφού η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση.

Είδη από την αρχή της δράσης

Στους σιωπηρούς ανεμιστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι βαλβίδων αντεπιστροφής. Ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται τρεις τύποι αυτών των συσκευών:

 • μια βαλβίδα αντεπιστροφής ελεγχόμενου τύπου - λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια ή ενεργοποιείται χειροκίνητα.
 • βαλβίδα αντεπιστροφής που ενεργοποιείται με τάνυση ή χαλάρωση του ελατηρίου.
 • βαλβίδα ελέγχου παθητικού τύπου - λειτουργεί υπό την επίδραση της βαρύτητας, ανοίγει μόνο προς τη ροή του αέρα.

Επισκόπηση των μοντέλων και των τιμών

Σας προσφέρουμε μια επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων σιωπηλών ανεμιστήρων για το μπάνιο εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής:

Το μοντέλο

Ισχύς, W

Ανταλλαγή αέρα, m3 / ώρα

Επίπεδο θορύβου, dB

Χαρακτηριστικά

Μέση τιμή, τρίψτε.

VENTS 100 Kwait

Soler Palau SILENT-100 CZ ΣΧΕΔΙΟ 3C

- ένα σύνολο χρωματιστών εναλλάξιμων λωρίδων για τη θήκη

Soler Palau SILENT-100 CMZ

- ρουλεμάν με σφαιρίδια, χωρίς συντήρηση

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

VENTS 100 Kwait Τ

VENTS 100 Kwait TN

VENTS 100 QUATT TR

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

- ένα σύνολο χρωματιστών εναλλάξιμων λωρίδων για τη θήκη

ΦΟΥΡΝΟΙ 100 Quint-STYLE

- ασυνήθιστο σχεδιασμό αμαξώματος.

VENTS 100 Κλείστε το WTN

- αισθητήρα στάθμης υγρασίας

Συμβουλές για την επιλογή

 • Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αρκετές σημαντικές παράμετροι, όπως η ισχύς, η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα και το επίπεδο θορύβου. Οι θόρυβοι είναι συσκευές με ισχύ έως και 26 dB.
 • Η συναλλαγματική ισοτιμία του ανεμιστήρα καθορίζεται από την περιοχή του δωματίου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα βρίσκονται στο άρθρο μας "Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι. Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο μπάνιο.
 • Για χρήση σε δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας (που περιλαμβάνουν την τουαλέτα και το μπάνιο), πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο ανεμιστήρα αδιάβροχο.
 • Προσέξτε επίσης τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών. Έτσι, οι ανεμιστήρες είναι πολύ βολικοί, εξοπλισμένοι με ένα αυτόματο χρονόμετρο ενεργοποίησης, έναν αισθητήρα κίνησης (παρουσία) και έναν αισθητήρα υγρασίας.

Εγκατάσταση

Αυτοσυναρμολόγηση του ανεμιστήρα - το έργο είναι αρκετά εφικτό, ακόμη και για όσους έχουν ελάχιστη εμπειρία σε εργασίες επισκευής. Είναι απαραίτητο μόνο να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα εργαλεία και την υπομονή.

Ο ευκολότερος τρόπος για την εγκατάσταση συμβατικών ανεμιστήρων άνωθεν αξονικού τύπου - χρησιμοποιούνται συχνότερα σε μπάνια. Τοποθετούνται πάνω από τον αεραγωγό με ένα σύνολο συνδετήρων. Σε αυτή την περίπτωση, η διατομή της σχάρας εισαγωγής αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του ανοίγματος αερισμού.

Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το καλώδιο από το πλησιέστερο κιβώτιο διακλάδωσης σε αυτό (αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε αυτό το δωμάτιο για πρώτη φορά). Μην ξεχνάτε ότι η καλωδίωση πρέπει να προστατεύεται πλήρως από την υγρασία - τα καλώδια μπορούν να τοποθετηθούν σε στροβοσκόπια, να κρυφτούν σε ειδικά κανάλια, να κρυφτούν κάτω από μια ψευδοροφή ή σε ψευδο τοίχο γυψοσανίδας.

Στο επόμενο βίντεο στο κανάλι του Youtube, μπορείτε να δείτε πώς να τοποθετήσετε τον εαυτό σας έναν αθόρυβο ανεμιστήρα στο μπάνιο.

Εάν το μπάνιο είναι εξοπλισμένο με παράθυρο, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο τον εαυτό σας. Ένας αυτόματα κατασκευασμένος ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο παράθυρο. Μπορεί να δουλέψει για να φυσάει και να φυσάει. Στην εργασία, αυτός ο ανεμιστήρας ουσιαστικά δεν κάνει ήχους.

Οικιακοί ανεμιστήρες με βαλβίδα ελέγχου - το πιο ήσυχο

Οι ανεμιστήρες οροφής που είναι εγκατεστημένοι στους αγωγούς των κουζινών, των λουτρών και άλλων λειτουργικών χώρων είναι συχνά εξοπλισμένοι βαλβίδες ελέγχου. Αυτές οι συσκευές εμποδίζουν τη διείσδυση μολυσμένου αέρα στο δωμάτιο, βοηθούν στην αποτελεσματική εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και της υπερβολικής υγρασίας. Η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να είναι ένα δομικό μέρος ενός αξονικού ή ακτινικού ανεμιστήρα.

ταξινόμηση είδος. από προεπιλογή

στο 2 Ηλεκτρονικά καταστήματα:

Ανεμιστήρας τοίχου Vortice PUNTO EVO FLEXO MEX 100/4 LL 1S

Με βαλβίδα ελέγχου. Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Επίπεδο θορύβου 27 dB. Ο αριθμός των ταχυτήτων περιστροφής των λεπίδων είναι 1. Τύπος - τιμολόγιο. Ισχύς 9 W. Υλικό στέγασης - πλαστικό. Βάρος: 0,6 kg. Οι διαστάσεις είναι 17x17x13 εκ.

αγοράστε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ziwo.ru

Τοίχου Fan Soler palau SILENT-100CMZ DESIGN-3C

Ο έλεγχος είναι μηχανικός. Τύπος - τιμολόγιο. Ελέγξτε την βαλβίδα. Υλικό στέγασης - πλαστικό. Με επίπεδο θορύβου 27 dB. Με ισχύ 8 βατ. Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Με πλάτος: 19 εκ. Με ύψος: 19 εκ. Με βάρος: 0,7 χλγρ.

αγοράστε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ziwo.ru

Τοίχου Fan Soler παλάου SILENT-100CZ SILVER ECOWATT

Τύπος - τιμολόγιο. Επίπεδο θορύβου 27 dB. Με αδιάβροχο περίβλημα. Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Διάμετρος τοποθέτησης 99 mm. Με βαλβίδα ελέγχου. Ο έλεγχος είναι μηχανικός. Ισχύς 8 watt. Ο αριθμός των ταχυτήτων περιστροφής των λεπίδων είναι 1. Το υλικό του σώματος είναι πλαστικό. Ανταλλαγή αέρα 95 m3 / h. Βάρος: 0,6 kg. Οι διαστάσεις είναι 16x16x9 cm.

αγοράστε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ziwo.ru

Τοίχου Fan Soler palau SILENT-100CRZ SILVER ECOWATT

Υλικό στέγασης - πλαστικό. Αδιάβροχο περίβλημα. Τύπος - τιμολόγιο. Ο έλεγχος είναι μηχανικός. Με ισχύ 8 βατ. Με επίπεδο θορύβου 27 dB. Ελέγξτε την βαλβίδα. Το χρονόμετρο. Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Με πλάτος: 16 εκ. Με ύψος: 16 εκ. Με βάρος: 0,6 κιλά.

στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ziwo.ru

Τοίχου Fan Soler palau SILENT-100CHZ SILVER ECOWATT

Με αισθητήρα υγρασίας. Με αδιάβροχο περίβλημα. Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Με χρονοδιακόπτη. Με βαλβίδα ελέγχου. Επίπεδο θορύβου 27 dB. Υλικό στέγασης - πλαστικό. Ο έλεγχος είναι μηχανικός. Ισχύς 8 watt. Τύπος - τιμολόγιο. Με ύψος: 16 εκ. Με πλάτος: 16 εκ. Με βάρος: 0,6 χλγρ.

στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ziwo.ru

Ανεμιστήρας τοίχου Vortice PUNTO EVO ME 100/4 ES

Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Υλικό στέγασης - πλαστικό. Με τον αριθμό των ταχυτήτων περιστροφής των λεπίδων 2. Ελέγξτε την βαλβίδα. Με επίπεδο θορύβου 27 dB. Με ισχύ 9 watt. Τύπος - τιμολόγιο. Πλάτος: 16 εκ. Βάθος: 12 εκ. Ύψος: 16 εκ. Βάρος: 0,6 χλγρ.

στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ziwo.ru

Τοίχου Fan Soler palau SILENT-100 CHZ CHAMPAGNE DESIGN-4C

Με αισθητήρα υγρασίας. Με βαλβίδα ελέγχου. Με αδιάβροχο περίβλημα. Ο αριθμός των ταχυτήτων περιστροφής των λεπίδων είναι 1. Ο έλεγχος είναι μηχανικός. Με χρονοδιακόπτη. Ισχύς 8 watt. Ανταλλαγή αέρα 85 m3 / h. Τύπος - τιμολόγιο. Επίπεδο θορύβου 27 dB. Υλικό στέγασης - πλαστικό. Διάμετρος τοποθέτησης 99 mm. Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Με ύψος: 19 εκ. Με βάθος: 8 εκ. Με πλάτος: 19 εκ. Με βάρος: 0,6 χλγρ.

στο ηλεκτρονικό κατάστημα Ziwo.ru

Τοίχου Fan Soler palau SILENT-100CHZ ΓΚΡΙ ΣΧΕΔΙΟ-4C

Με τον αριθμό των ταχυτήτων περιστροφής των λεπίδων 1. Με επίπεδο θορύβου 27 dB. Με ισχύ 8 βατ. Με διάμετρο εγκατάστασης 99 mm. Ο μηχανισμός λειτουργίας είναι αξονικός. Το χρονόμετρο. Τύπος - τιμολόγιο. Ο έλεγχος είναι μηχανικός. Ελέγξτε την βαλβίδα. Με εναλλάκτη αέρα 85 m3 / h. Αδιάβροχο περίβλημα. Αισθητήρας υγρασίας. Υλικό στέγασης - πλαστικό. Με βάθος: 8 εκ. Με ύψος: 19 εκ. Με πλάτος: 19 εκ. Με βάρος: 0,6 κιλά.

Ανεμιστήρες χωρίς θόρυβο με βαλβίδα ελέγχου

Κορυφαίες πωλήσεις

Πληροφορίες

Ο φυσικός αερισμός είναι διαθέσιμος σε όλα τα διαμερίσματα και σπίτια. Αλλά για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα σε πολλά δωμάτια πρέπει να εγκαταστήσετε επιπλέον. Ένας οικιακός ανεμιστήρας με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στην τουαλέτα ή στο ντουλάπι.

Οι οικιακοί ανεμιστήρες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και κατασκευάζονται από πολλές εταιρείες. Στην περίπτωση αυτή, σχεδόν όλα τα μοντέλα διαθέτουν ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Είναι μέρος του βασικού ανεμιστήρα εξαγωγής.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής λειτουργεί ως βαλβίδα διακοπής για την αντίστροφη ροή αέρα. Δηλαδή, σταματά το στρόβιλο επιστροφής από τον άξονα εξαερισμού στο διαμέρισμα. Ο αέρας στο ορυχείο είναι μολυσμένος με σκόνη, συντρίμμια, συχνά έχει μια δυσάρεστη οσμή. Η βαλβίδα ελέγχου δεν επιτρέπει όλο αυτό το "μπουκέτο" στο διαμέρισμα.

Αρχή λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής

Η λειτουργία της βαλβίδας αντεπιστροφής σχετίζεται με τη ροή αέρα στον ανεμιστήρα. Όταν ο κινητήρας λειτουργεί, δημιουργείται μια κεφαλή και η βαλβίδα της βαλβίδας ελέγχου βρίσκεται στην ανοικτή θέση. Όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος, η πίεση αέρα στη βαλβίδα εξαφανίζεται και το πτερύγιο κλείνει. Το κλείστρο μπορεί να χαμηλωθεί υπό τη δράση του ίδιου του βάρους, και με τη βοήθεια ενός ελατηρίου επιστροφής.

Τύποι βαλβίδων ελέγχου

Ένας ανεμιστήρας εξαγωγής με μια βαλβίδα αντεπιστροφής για την κουζίνα, τουαλέτα ή μπάνιο μπορεί να έχει ένα στοιχείο ασφάλισης διαφορετικού σχεδιασμού.

Οι βαλβίδες χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους ελέγχου:

 • παθητική (βαρυτική);
 • αυτόματη επιστροφή;
 • εύχρηστο.

Η παθητική βαλβίδα δεν διαθέτει ένα εξαναγκασμένο στοιχείο ή μηχανισμό και αλλάζει τη θέση του υπό την επίδραση του ρεύματος αέρα. Ελλείψει πίεσης, η βαλβίδα κλείνει, όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα ανοίγει κάτω από την κεφαλή του πίδακα.

Η βαλβίδα αυτο-επιστροφής έχει ένα φύλλο με ένα ελατήριο, το οποίο συμπιέζεται όταν το φύλλο ανοίγει υπό πίεση αέρα. Στη συνέχεια επιστρέφει τη βαλβίδα στην κλειστή θέση της όταν η πίεση εξασθενεί και εξαφανίζεται.

Η ελεγχόμενη βαλβίδα ανοίγει και κλείνει το φύλλο κάτω από τη δράση του μηχανισμού. Ο ηλεκτρικός έλεγχος χρησιμοποιείται συχνότερα. Αλλά στα μοντέλα των παραθύρων, των τοίχων και άλλων ανεμιστήρων, που έχουν πρόσβαση και από τις δύο πλευρές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χειροκίνητο κλείσιμο της βαλβίδας ελέγχου.

Σχεδιασμός της βαλβίδας ελέγχου

Ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο με βαλβίδα ελέγχου μπορεί να έχει στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα και την ίδια έξοδο για τον αγωγό. Επομένως, η βαλβίδα ελέγχου μπορεί επίσης να είναι κυκλική ή τετράγωνη.

Με τη σχεδίαση, οι βαλβίδες μπορούν να χωριστούν σε:

 • μονόφυλλο (ένα φύλλο στον άξονα, περιστρεφόμενο κατά 90 μοίρες).
 • δύο φτερά (2 φύλλα, περιστρεφόμενα κατά 90 gr, ξεχωριστοί άξονες, ένας ή και οι δύο μπορούν να ανοίξουν ταυτόχρονα).
 • Πέταλο (φύλλα με τη μορφή των πλακών κλεισίματος-πέταλα)?
 • αδρανειακά σχάρες (βαλβίδα τύπου "Tulip", παθητικό τύπου πολλαπλών λεπίδων).

Το Internet-shop 220pro.ru προσφέρει αθόρυβους ανεμιστήρες με βαλβίδα αντεπιστροφής για την κουζίνα, το μπάνιο και κάθε άλλο οικιακό χώρο

Ο κατάλογος παρουσιάζει τον εξοπλισμό παραγωγής

Μπορείτε να επιλέξετε τον εαυτό σας με τον ανεμιστήρα ή να επικοινωνήσετε με τον διαχειριστή καταστήματος για συμβουλές. Ο ειδικός θα υπολογίσει την ισχύ και θα επιλέξει το σωστό μοντέλο, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες σας για την τιμή και το σχεδιασμό. Προσφέρουμε επίσης πλήρη εξοπλισμό εξαερισμού με το κλειδί στο χέρι, με την επιλογή όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων, από τον ανεμιστήρα μέχρι τα εξαρτήματα.

Ανεμιστήρες με βαλβίδα ελέγχου - τύποι και χαρακτηριστικά

Η ζωή των σύγχρονων ανθρώπων γίνεται κυρίως στις εγκαταστάσεις. Οκτώ ώρες εργασίας και σχεδόν όλος ο χρόνος στο σπίτι. Ο δρόμος διαρκεί μόνο μία ή δύο ώρες. Και το αυτοκίνητο πρέπει επίσης να εξομοιωθεί με τις εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων (και ακόμη περισσότερο) των μέσων μαζικής μεταφοράς και των καταστημάτων. Χωρίς καθαρισμό του αέρα με εξαερισμό είναι απαραίτητη, αν και συνήθως είναι κρυμμένη από τα μάτια. Για το σκοπό αυτό, ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος ανεμιστήρας οικιακής χρήσης με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου

Ανάγκη εξαερισμού

Εάν δεν αλλάζετε τον αέρα στο δωμάτιο με ανθρώπους, τότε η συγκέντρωση οξυγόνου μειώνεται και γίνεται δύσκολο να αναπνεύσει και στο μέλλον η απειλή για την υγεία και η ίδια η ζωή μεγαλώνει. Αυτό είναι γνωστό στους υποβρυχολόγους και σε εκείνους που δούλευαν στα πηγάδια. Σε συνηθισμένα δωμάτια, αυτό δεν είναι τόσο αισθητό, κυρίως επειδή εξακολουθούν να έχουν εξαερισμό. Στην απλούστερη περίπτωση, ανοίγουν τα παράθυρα και οι πόρτες. Στα μεγάλα σπίτια, επιπλέον, υπάρχει παθητικός εξαερισμός με τη μορφή ενός άξονα που ανοίγει στην οροφή του κτιρίου. Ο αέρας σε αυτό πρέπει να κινηθεί λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και του ανέμου, που ελαφρώς αυξάνει την ώση.

Ωστόσο, ένας τέτοιος εξαερισμός σχεδόν ποτέ δεν εξυπηρετείται, με τον χρόνο να φράσσεται με σκόνη, καπνούς κουζίνας, χνούδι φυτών, έντομα και αράχνες αράχνης. Επιπλέον, το χειμώνα, μπορεί να μεταφέρει μια σημαντική ποσότητα θερμότητας από το κτίριο. Προηγουμένως, αυτό δεν δόθηκε πολύ μεγάλη σημασία, αλλά στο χρόνο εξοικονόμησης ενέργειας αυτό είναι σημαντικό.

Η κακή λειτουργία του εξαερισμού αφήνει πολύ υγρασία στα μπάνια. Αυτό οδηγεί σε υλικές απώλειες: πέτρες πέφτουν, βαφή, στεγνά ρούχα ξηρά, μπορεί να εμφανιστεί μούχλα. Υγεία για τους ανθρώπους μια τέτοια κατάσταση, επίσης, προφανώς δεν προσθέτει. Ο κίνδυνος λοιμώξεων αυξάνεται.

Οι ανεμιστήρες σχεδιάζονται με το αυτοκίνητο

Οι μηχανικοί ανεμιστήρες εμφανίστηκαν στα θαλάσσια πλοία, προκειμένου να ενισχυθεί η ώθηση στους φούρνους λέβητα και με την έλευση των ηλεκτρικών κινητήρων μεταπήδησαν αμέσως στην παραγωγή και πολύ σύντομα εμφανίστηκαν στην καθημερινή ζωή. Ο αναγκαστικός εξαερισμός λύνει πολύ αποτελεσματικά το πρόβλημα της ανταλλαγής αερίου σε χαμηλές πιέσεις. Σε αυτή την περίπτωση, αναφέρεται μόνο στον αέρα σε ατμοσφαιρική πίεση.

Οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε δύο κύριους τύπους:

Ο πρώτος τύπος αναφέρεται σε ισχυρές συσκευές, ο ανεμιστήρας μιας δομής δρόμου απαιτεί έναν κινητήρα με υψηλή ροπή στρέψης. Στην περίπτωση χαμηλής ισχύος, τέτοιοι ανεμιστήρες λειτουργούν σε χαμηλές στροφές και παράγουν πολύ λίγο θόρυβο, αλλά ένα μειονέκτημα είναι το μάλλον μεγάλο μέγεθος τους. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση ολόκληρης της ομάδας κουκούλας ή ως ανεμιστήρας τροφοδοσίας.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι σχεδιασμένοι απλούστεροι, έχουν μικρές διαστάσεις και ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης μπορούν να ονομάζονται κανάλια. Ο αγωγός είναι κατασκευασμένος ως ένθετο στον αγωγό. Η αποστολή του είναι να διατηρήσει την πίεση του αέρα, να αποσυντεθεί σε έναν μακρύ αεραγωγό. ειδικά λόγω των στροφών. Η αιτία των απωλειών είναι η αντίσταση των τοιχωμάτων των καναλιών αέρα και η εσωτερική τριβή του αέρα στις στροφές των αγωγών αέρα.

Μην νομίζετε ότι ο ανεμιστήρας αγωγών είναι πάντα αξονικός. Μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι τύπος σαλιγκαριού. Οι ανεμιστήρες οικιακών καναλιών συνήθως κατασκευάζονται αξονικά, μικρού μεγέθους κάτω από τις διαμέτρους των τυποποιημένων αγωγών.

Ελέγξτε την βαλβίδα

Ο ανεμιστήρας δημιουργεί μια κατευθυντική κίνηση του αέρα στον αγωγό του αγωγού, βοηθώντας το φυσικό βύθισμα, ή μερικές φορές να εργάζεται εναντίον του. Όσο δεν λειτουργεί, υπάρχει συχνά η ανάγκη να παρεμποδιστεί η κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για αυτό, υπάρχει μια συσκευή που ονομάζεται βαλβίδα ελέγχου. Η βαλβίδα αντεπιστροφής έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την κίνηση του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Στην πρόσθια κατεύθυνση, ανοίγει από τη δύναμη της πίεσης του αέρα, και όταν είναι κλειστή, κλείνει και εμποδίζει τη ροή του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση.

Βαλβίδα ελέγχου με βαρύτητα

Μια τέτοια βαλβίδα μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες αρχές για να επιστρέψει στην αρχική της κατάσταση:

 • βαρύτητα (το παράδειγμα στο παραπάνω σχήμα).
 • ελατήρια ·
 • αντοχή του υλικού στην κάμψη (βαλβίδα-μεμβράνη)?
 • μονάδα ισχύος.

Με τη κινηματική και τη σχεδίασή του, η βαλβίδα μπορεί να κατασκευαστεί:

 • ημικυκλικά πέταλα (στο σχήμα παραπάνω)?
 • blinds;
 • περιστρεφόμενο πτερύγιο.
 • κινητό πτερύγιο (πύλη);
 • το διάφραγμα των πετάλων.
 • Τύπος εμφρακτήρα (επικαλυπτόμενα παραθυρόφυλλα).

Οι βαλβίδες που μπορούν να ελέγχονται μόνο με πίεση αέρα είναι πέταλα, μεμβράνες, γρίλιες και πτερύγια ταλάντωσης με αντίβαρο. Όλοι οι άλλοι μπορούν να είναι μόνο με σερβο.

Οικιακοί ανεμιστήρες με βαλβίδα ελέγχου

Στην καθημερινή ζωή είναι σημαντικό να έχετε άνεση, οι άνθρωποι θέλουν να χαλαρώσουν μετά την εργασία. Μία από τις απαιτήσεις για τους οπαδούς του σπιτιού είναι η ήρεμη λειτουργία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους λάτρεις των μπάνιων και των κουζινών. Σε αυτή την περίπτωση, ο θόρυβος παραμένει στο δωμάτιο. Για τη μείωση του θορύβου, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν απορροφητές κραδασμών διαφόρων σχεδίων, ισορροπημένα κινούμενα μέρη και ρουλεμάν. Η κύρια πηγή θορύβου είναι πάντα οι μηχανικές δονήσεις του ανεμιστήρα που μεταδίδονται μέσω των στηριγμάτων στους τοίχους. Οι αεραγωγές, οι οποίες είναι πάντα παρούσες όταν λειτουργεί ένας ανεμιστήρας λεπίδων, είναι πολύ θορυβώδεις. Ο θόρυβος επιτυγχάνεται επίσης από το γεγονός ότι οι λεπίδες κάμπτονται προς τα μέσα στην κατεύθυνση της ροής. Αυτό ισχύει, η απόδοση του ανεμιστήρα μειώνεται επίσης.

Για να μειώσετε τον θόρυβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ισχύ στον κινητήρα, αλλά στην περίπτωση αυτή, ο συντελεστής εναλλαγής αέρα μειώνεται επίσης. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι η ιδέα χρήσης ενός ανεμιστήρα αγωγών εξοπλισμένου με ένθετα απορρόφησης ήχου. Αλλά δεν είναι κατάλληλο για μικρά διαμερίσματα, όπου υπάρχει απλά πουθενά να βάλει τον αγωγό αέρα. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε την αξονική. Εγκαθίσταται σε παράθυρο, σε τοίχο ή σε εξαεριστικό εξαεριστήρα φυσικού αερισμού ενός κτιρίου.

Αξονική για κουζίνα με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής σε αυτούς τους ανεμιστήρες είναι εφοδιασμένη με κάθετες κουρτίνες. Έτσι μπορεί να ρυθμιστεί ένας ανεμιστήρας για το μπάνιο, χωρίς θόρυβο και με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Τα φύλλα κουρτινών επιστρέφονται στην απέναντι θέση από μικρά ελατήρια και ανοίγουν με πίεση αέρα όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας. Αυτό μπορεί να εγκατασταθεί στην κουκούλα του αερισμού του σπιτιού, στο παράθυρο. Για κεφαλές τοίχου, θα πρέπει να κάνετε περισσότερη δουλειά και το κανάλι του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκές για να περάσει από τον τοίχο. Αξονική κουζίνα με βαλβίδα αντεπιστροφής

Είναι πολύ πιο δύσκολο να εγκαταστήσετε μια οικιακή συσκευή σε μια μονάδα διπλού υαλοπίνακα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την πλήρη αντικατάσταση των παράθυρων διπλού υαλοπίνακα με ένα ειδικά κατασκευασμένο. Υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες.

Μαζί με τους ανεμιστήρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ανακτητής, αυτή η συσκευή για εναλλαγή θερμότητας μεταξύ εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Ο εισερχόμενος κρύος αέρας θερμαίνεται από την εξερχόμενη θερμότητα με τη βοήθεια ενός εναλλάκτη θερμότητας με ανεπτυγμένη επιφάνεια. Το προκύπτον συμπύκνωμα αποβάλλεται μέσω του σωλήνα. Ταυτόχρονα, το κόστος θέρμανσης μειώνεται σε κάποιο βαθμό. Για αερισμό, είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί η μεγαλύτερη αντίσταση σε αυτή τη συσκευή. Αυτός ο εξαερισμός είναι πιο δύσκολος στη συσκευή και συνήθως πραγματοποιείται χωρίς βαλβίδα αντεπιστροφής, καθώς ο αέρας δεν φέρει κρύο και χωρίς τη λειτουργία του ανεμιστήρα, ο ανακτητής σχεδόν δεν διέρχεται αέρα.

Αναστρέψιμοι ανεμιστήρες και ανεμιστήρες

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να μην εκδιωχθεί ο αέρας έξω, αλλά, αντίθετα, να το δανειστεί από το δρόμο. Αυτή η ανάγκη προκύπτει λόγω της ευρείας διάδοσης των πλαστικών παραθύρων, τα οποία κλείνουν πολύ στενά την πρόσβαση του αέρα από το δρόμο. Εξαιτίας αυτού, ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς ή σχεδόν δεν λειτουργεί. Ο καθαρός αέρας μπορεί να φιλτραριστεί από τη σκόνη του δρόμου, την αιθάλη και τα σκουπίδια φυτικής προέλευσης (γύρη, κάτω).

Όπως και η καυσαερίων, ο αέρας τροφοδοσίας έχει επίσης συχνά μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Ο αέρας μπορεί να θερμανθεί περαιτέρω σε κρύο ή ιονισμένο για απολύμανση. Σε αυτό το θέμα υπάρχει ένα καλό βίντεο:

Υπάρχει ένα σύστημα τροφοδοσίας χωρίς ανεμιστήρα. Βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα:

Αναστρέψιμη έχει έναν κινητήρα που μπορεί να περιστραφεί όχι μόνο προς μία κατεύθυνση. Συνεπώς, μπορεί να λειτουργήσει τόσο ως αέρας τροφοδοσίας όσο και ως εξάτμιση, γεγονός που το καθιστά πολύ ευπροσάρμοστο. (Το σαλιγκάρι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά ως αναστρέψιμος ανεμιστήρας.) Η ιδιότητα αναστρεψιμότητας δεν επιτρέπει πλέον στους απλούς ανεμιστήρες να χρησιμοποιούν απλές βαλβίδες ελέγχου σε αυτούς τους ανεμιστήρες. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούνται περσίδες με ηλεκτρομηχανική κίνηση, πράγμα που οδηγεί σε αισθητή αύξηση του κόστους της συσκευής.

Ο ανεμιστήρας στην κουκούλα της κουζίνας, αν δεν είναι εξοπλισμένος με δικό του ανεμιστήρα, συνιστάται να αγοράσετε έναν τύπο καναλιού και να τον τοποθετήσετε στη μέση του αγωγού που πηγαίνει από την ομπρέλα (εξάτμιση) στη συσκευή εξόδου. Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι με την πάροδο του χρόνου θα λερωθεί καλά με αιθάλη και λάδι, πράγμα που σημαίνει ότι η κατασκευή του πρέπει να είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθεί και να καθαριστεί.

Τοποθέτηση και ασφαλής χρήση ανεμιστήρων

Προκειμένου η συσκευή να εκτελεί αξιόπιστα και σωστά τις λειτουργίες της, πρέπει να είναι σωστά εγκατεστημένη και ασφαλισμένη. Για το σκοπό αυτό, μαζί με τον ανεμιστήρα στο πακέτο πωλήσεων περιλαμβάνουν διάφορα κατόχους, προστατευτικές γρίλιες, σφραγίδες και συνδετήρες. Οι καταναλωτές θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση, εάν το κάνουν μόνοι τους χωρίς να συμβουλευτούν τους ειδικούς.

Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε ότι ένας ανεμιστήρας μπορεί να γίνει πηγή πολύ έντονου κρύου, ειδικά στη ζέστη του καλοκαιριού. Μην βρίσκεστε μπροστά του για μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε μια θέση γι 'αυτόν.

Επιλογή ανεμιστήρα

Ορισμένα μοντέλα και οι τιμές τους παρατίθενται στον πίνακα.

Αθόρυβος ανεμιστήρας μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Ο εξαερισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραμεληθεί κατά την κατασκευή ενός μπάνιου. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι χρειάζεται μόνο να αφαιρέσουν δυσάρεστες οσμές. Επομένως, συμβαίνει συχνά οι οπές εξαερισμού να είναι κλειστές κατά την επισκευή και με δυσάρεστες οσμές να καταπολεμούνται με τη βοήθεια των αποσμητικών χώρου.

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία εξαερισμού είναι πολύ ευρύτερη. Θα πρέπει να εξασφαλίζει την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, διατηρώντας ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, μούχλας, μύκητων και εντόμων στο μπάνιο.

Συχνά οι άνθρωποι αρνούνται έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο επειδή παράγει πολύ θόρυβο. Απλά δεν γνωρίζουν όλοι για την ύπαρξη μοντέλων χαμηλού θορύβου και αθόρυβης λειτουργίας που δεν παραβιάζουν καθόλου την ειρήνη του νοικοκυριού. Θα σας ενημερώσουμε για αυτές τις χρήσιμες και βολικές συσκευές στο σημερινό άρθρο.

Συσκευή

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ανεμιστήρες εξοπλισμένους με βαλβίδα αντεπιστροφής. Είναι ένας μικρός και πολύ απλός μηχανισμός που εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στον αγωγό αερισμού πίσω στο δωμάτιο. Οι βαλβίδες ελέγχου είναι συνήθως κατασκευασμένες από πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αποτελούνται από τρία βασικά στοιχεία - ένα πλαίσιο, δύο παντζούρια, φράγματα και μια καρφίτσα, στην οποία προσαρμόζονται οι πόρτες.

Εκτός από τη βαλβίδα αντεπιστροφής, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο: πλέγμα εισαγωγής αέρα, αεροδυναμική πτερωτή, ένθετα απόσβεσης κραδασμών και κινητήρα.

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής, ανεξάρτητα από το πού είναι εγκατεστημένη - στον αγωγό εξαερισμού ή στον αγωγό αποχέτευσης - θα είναι η ίδια. Σχεδιάστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κίνηση του αέρα (ή του νερού) να μπορεί να συμβεί μόνο προς μία κατεύθυνση. Αν προσπαθήσετε να μετακινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο αέρας θα φτάσει σε ένα φράγμα από ερμητικά κλειστά πτερύγια.

Οι βαλβίδες ενεργοποιούνται από την κίνηση του αέρα, η οποία με τη σειρά της λαμβάνει χώρα όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος. Έτσι, ο αέρας αναρροφάται μέχρι να σβήσει ο ανεμιστήρας. Μετά την αποσύνδεση, οι πόρτες κλείνουν, εμποδίζοντας τον αέρα πίσω.

Λόγω του τι είναι σιωπηλός ο ανεμιστήρας;

Ένας θόρυβος ανεμιστήρας για ένα μπάνιο γίνεται, χάρη σε ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, τα οποία περιγράφουμε συνοπτικά.

 • Πρώτον, στη διάταξη του κινητήρα υπάρχουν ειδικά στοιχεία που απομονώνουν τα κραδασμικά στοιχεία που απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου.
 • Δεύτερον, οι κατασκευαστές εξετάζουν προσεκτικά την εξωτερική εμφάνιση του ανεμιστήρα. Η μάσκα εισαγωγής αέρα έχει ένα ειδικό, εξορθολογισμένο σχήμα. Επιπλέον, η επιλογή του πλέγματος διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο - η αντίσταση του αέρα εξαρτάται από αυτό.
 • Τρίτον, η σιωπηρή λειτουργία επιτυγχάνεται μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου ρουλεμάν. Εκτός από τις ιδιότητες απορρόφησης του θορύβου, έχουν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και δεν απαιτούν πρόσθετη συντήρηση (ειδικότερα λίπανση).

Οι κατασκευαστές οικιακού εξοπλισμού εξαερισμού προσφέρουν τρεις ποικιλίες ανεμιστήρων που είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση στο μπάνιο:

 • ακτινική - μεγάλης κλίμακας μοντέλα με σπειροειδή σχάρα, τα οποία σήμερα προτιμούν να εγκαθίστανται κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους ·
 • αξονική - είναι εξοικειωμένοι με κάθε συσκευή, η οποία φέρνει τον αέρα σε κίνηση με τη βοήθεια περιστρεφόμενων λεπίδων. τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν να παρέχουν εισροή αέρα και εξάτμιση.
 • κανάλι - την πιο ήσυχη από όλες τις ποικιλίες που παρουσιάζονται, καθώς δεν είναι τοποθετημένες στον τοίχο, αλλά απευθείας στον αγωγό εξαερισμού. Έτσι, ο θόρυβος του ανεμιστήρα λειτουργίας απλά δεν μας φτάνει, αφού η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση.

Είδη από την αρχή της δράσης

Στους σιωπηρούς ανεμιστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι βαλβίδων αντεπιστροφής. Ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται τρεις τύποι αυτών των συσκευών:

 • μια βαλβίδα αντεπιστροφής ελεγχόμενου τύπου - λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια ή ενεργοποιείται χειροκίνητα.
 • βαλβίδα αντεπιστροφής που ενεργοποιείται με τάνυση ή χαλάρωση του ελατηρίου.
 • βαλβίδα ελέγχου παθητικού τύπου - λειτουργεί υπό την επίδραση της βαρύτητας, ανοίγει μόνο προς τη ροή του αέρα.

Επισκόπηση των μοντέλων και των τιμών

Σας προσφέρουμε μια επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων σιωπηλών ανεμιστήρων για το μπάνιο εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής:

Το μοντέλο

Ισχύς, W

Ανταλλαγή αέρα, m3 / ώρα

Επίπεδο θορύβου, dB

Χαρακτηριστικά

Μέση τιμή, τρίψτε.

VENTS 100 Kwait

Soler Palau SILENT-100 CZ ΣΧΕΔΙΟ 3C

- ένα σύνολο χρωματιστών εναλλάξιμων λωρίδων για τη θήκη

Soler Palau SILENT-100 CMZ

- ρουλεμάν με σφαιρίδια, χωρίς συντήρηση

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

VENTS 100 Kwait Τ

VENTS 100 Kwait TN

VENTS 100 QUATT TR

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

- ένα σύνολο χρωματιστών εναλλάξιμων λωρίδων για τη θήκη

ΦΟΥΡΝΟΙ 100 Quint-STYLE

- ασυνήθιστο σχεδιασμό αμαξώματος.

VENTS 100 Κλείστε το WTN

- αισθητήρα στάθμης υγρασίας

Συμβουλές για την επιλογή

 • Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αρκετές σημαντικές παράμετροι, όπως η ισχύς, η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα και το επίπεδο θορύβου. Οι θόρυβοι είναι συσκευές με ισχύ έως και 26 dB.
 • Η συναλλαγματική ισοτιμία του ανεμιστήρα καθορίζεται από την περιοχή του δωματίου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα βρίσκονται στο άρθρο μας "Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι. Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο μπάνιο.
 • Για χρήση σε δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας (που περιλαμβάνουν την τουαλέτα και το μπάνιο), πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο ανεμιστήρα αδιάβροχο.
 • Προσέξτε επίσης τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών. Έτσι, οι ανεμιστήρες είναι πολύ βολικοί, εξοπλισμένοι με ένα αυτόματο χρονόμετρο ενεργοποίησης, έναν αισθητήρα κίνησης (παρουσία) και έναν αισθητήρα υγρασίας.

Εγκατάσταση

Αυτοσυναρμολόγηση του ανεμιστήρα - το έργο είναι αρκετά εφικτό, ακόμη και για όσους έχουν ελάχιστη εμπειρία σε εργασίες επισκευής. Είναι απαραίτητο μόνο να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα εργαλεία και την υπομονή.

Ο ευκολότερος τρόπος για την εγκατάσταση συμβατικών ανεμιστήρων άνωθεν αξονικού τύπου - χρησιμοποιούνται συχνότερα σε μπάνια. Τοποθετούνται πάνω από τον αεραγωγό με ένα σύνολο συνδετήρων. Σε αυτή την περίπτωση, η διατομή της σχάρας εισαγωγής αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του ανοίγματος αερισμού.

Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το καλώδιο από το πλησιέστερο κιβώτιο διακλάδωσης σε αυτό (αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε αυτό το δωμάτιο για πρώτη φορά). Μην ξεχνάτε ότι η καλωδίωση πρέπει να προστατεύεται πλήρως από την υγρασία - τα καλώδια μπορούν να τοποθετηθούν σε στροβοσκόπια, να κρυφτούν σε ειδικά κανάλια, να κρυφτούν κάτω από μια ψευδοροφή ή σε ψευδο τοίχο γυψοσανίδας.

Στο επόμενο βίντεο στο κανάλι του Youtube, μπορείτε να δείτε πώς να τοποθετήσετε τον εαυτό σας έναν αθόρυβο ανεμιστήρα στο μπάνιο.

Εάν το μπάνιο είναι εξοπλισμένο με παράθυρο, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο τον εαυτό σας. Ένας αυτόματα κατασκευασμένος ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο παράθυρο. Μπορεί να δουλέψει για να φυσάει και να φυσάει. Στην εργασία, αυτός ο ανεμιστήρας ουσιαστικά δεν κάνει ήχους.

Ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου

Για να αποφύγετε τη ρίψη αέρα στο διαμέρισμα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση «ξένων» οσμών στο σπίτι σας. Κάθετα διαρρυθμισμένα συστήματα εξάτμισης των πολυώροφων κτιρίων χαρακτηρίζονται από ένα σημαντικό μειονέκτημα - την επιστροφή του αέρα εξαγωγής στις εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί επίσης να διεισδύσει σε σκόνη, μικρά συντρίμμια και ακόμη και έντομα.

Ένας σωστά τοποθετημένος ανεμιστήρας εξαερισμού εμποδίζει την είσοδο αέρα από τον άξονα εξαερισμού, οπότε δεν χρειάζεται να μαντέψετε ποια τσιγάρα το γείτονα από τον τρίτο όροφο καπνίζει και τι οι γείτονες μαγειρεύουν για δείπνο κάτω από σας. Μια απλή και αξιόπιστη συσκευή θα προστατεύσει τέλεια το διαμέρισμά σας από τη διείσδυση ξένων μυρωδιών, υγρασίας και ζεστού αέρα.

Ανεμιστήρες καυσαερίων χωρίς θόρυβο με βαλβίδα αντεπιστροφής για τουαλέτες

Μια ειδική απαίτηση είναι ο ανεμιστήρας εξαγωγής, ο οποίος λειτουργεί σε αθόρυβη λειτουργία. Τέτοιες συσκευές παρέχουν στους κατοίκους μια άνετη διαμονή σε μπάνια και τουαλέτες, ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δυσκολία στην ακουστική λειτουργία της συσκευής δεν προκαλεί ερεθισμό, ενώ εξασφαλίζεται η απομάκρυνση του υγρού αέρα από το δωμάτιο.

Οι ανεμιστήρες για μπάνια μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους - αξονικά και κανάλι, το έργο του οποίου έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο αξονικός ανεμιστήρας προτιμάται να εγκατασταθεί σε μικρά μπάνια μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα και με απευθείας έξοδο στον κεντρικό άξονα. Η συσκευή είναι μια μικρή έλικα με λεπίδες, εξασφαλίζει σταθερή εκκένωση αέρα και χαμηλό κόστος.

Οι ανεμιστήρες καναλιών εγκαθίστανται στα συνδυασμένα μπάνια άνω των 15 τετραγωνικών μέτρων. Η συσκευή αερίζεται γρήγορα και ποιοτικά το δωμάτιο ακόμα και με φραγμένα κανάλια φυσικού αερισμού. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη λειτουργία ενός στροφείου με σαλιγκάρι. Οι συσκευές τύπου καναλιού είναι σχεδόν αθόρυβες και διαθέτουν υψηλή απόδοση. Σε σύγκριση με τις αξονικές συσκευές, παρατηρούμε χαμηλότερο επίπεδο θορύβου και υψηλότερο κόστος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν απολύτως αθόρυβοι ανεμιστήρες.

Βασικά χαρακτηριστικά, αρχή λειτουργίας και τύποι βαλβίδων ελέγχου

Η αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας ελέγχου είναι αρκετά απλή - όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί είναι ανοιχτός, μετά το κλείσιμο - αμέσως πέφτει και κλείνει την εισαγωγή αέρα. Οι οριακές προεξοχές καθορίζουν τη γωνία κινήσεως του φύλλου 90 °. Το τυποποιημένο σχήμα της βαλβίδας είναι στρογγυλό.

Υπάρχουν τρεις τύποι βαλβίδων ελέγχου:

 • Αυτο-ασφάλιση κάτω από τη δράση ενός ελατηρίου. Ένας ανεμιστήρας οικιακής χρήσης με βαλβίδα αντεπιστροφής αυτής της κατηγορίας συνιστάται για χρήση σε τουαλέτες, μπάνια, κουζίνες. Η βαλβίδα κλείνει αμέσως μετά την απενεργοποίηση του ανεμιστήρα.
 • Διαχειρίζεται. Χρησιμοποιείται για τη συσκευή εξαερισμού βιομηχανικών αντικειμένων και αντικειμένων αποθήκης μιας μεγάλης περιοχής. Η εγκατάσταση αισθητήρων για τη γωνιακή θέση του πτερυγίου σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θέση της βαλβίδας. Ο εξοπλισμός προστατεύει αξιόπιστα από την εμφάνιση της υγρασίας, την εμφάνιση του καλουπιού, καθώς και τη διείσδυση οσμών και υγρασίας. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής, οι βαλβίδες ελέγχου εμποδίζουν την πτώση της βροχής και του χιονιού από το δρόμο, συμβάλλοντας στη δημιουργία συμπυκνωμάτων.
 • Παθητική - αλλαγή της θέσης τους απευθείας υπό την επίδραση της ροής του αέρα. Η βάση είναι η χρήση των βαρυτικών ιδιοτήτων της συσκευής, τα πτερύγια χτυπηθούν κάτω από τη δράση της βαρύτητας.

Οι βαλβίδες ελέγχου οποιασδήποτε μορφής δεν παρέχουν απόλυτη στεγανότητα του συστήματος εξαερισμού, αλλά προστατεύουν αξιόπιστα από τη διείσδυση ξένων οσμών και υγρασίας.

Η συσκευή της βαλβίδας επιστροφής

Ο κύριος όγκος των βαλβίδων ελέγχου για οικιακούς ανεμιστήρες είναι από πλαστικό και έχουν κυκλικό σχήμα που επιτρέπει τη μέγιστη ροή αέρα.

Όλες οι συσκευές έχουν την ίδια δομή και αποτελούνται από:

 • το οποίο μοιάζει με ένα στρογγυλό κομμάτι σωλήνα?
 • Το φύλλο, που κινείται γύρω από έναν άξονα λίγο πάνω από τη διαμετρική γραμμή.
 • περιορίζοντας τις προεξοχές με τη μορφή ημικυκλίου, που βρίσκεται στο κατώτερο και το πάνω μέρος του ανεμιστήρα.
 • ένα ελατήριο στρέψης επιστροφής, το οποίο θέτει το πτερύγιο στην αρχική, κλειστή θέση.

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλός και αποτελεσματικός για χρήση σε οικιακές συσκευές. Στην ανοικτή θέση το φύλλο βρίσκεται κατά μήκος του σώματος του αγωγού αέρα και δεν παρεμβαίνει στην κίνηση του αέρα. Όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, το φύλλο ανεβαίνει στο σύστημα και αποκλείει εντελώς τη μονάδα. Οι οριακές προεξοχές παρέχουν γωνία κινήσεως 90 °.

Σε βιομηχανικά μοντέλα, η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να αποτελείται από δύο ημικύκλια, καθένα από τα οποία επιστρέφει στην κλειστή θέση από το ελατήριο. Όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας, τα πτερύγια τοποθετούνται κοντά ο ένας στον άλλο κατά μήκος του άξονα του αγωγού και δεν παρεμβαίνουν στην ελεύθερη δίοδο αέρα.

Ένας άλλος κοινός τύπος βαλβίδας - πέταλο, που αντιπροσωπεύει μια «πύλη», ενσωματωμένο στο σώμα του αγωγού. Η κύρια χρήση τους είναι στις τιμές παραγωγής, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων και υγρασίας στο δωμάτιο.

Κανόνες για την επιλογή του σωστού μοντέλου


Πρέπει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής - στην περίπτωση αυτή η κουκούλα γίνεται πιο αποτελεσματική και αποτελεσματική, μετά την απενεργοποίηση της συσκευής ο αέρας στο μπάνιο αντιστοιχεί στα καθιερωμένα πρότυπα κατασκευής. Κατά την επιλογή, ακολουθήστε τους γενικούς κανόνες.

Η πιο σημαντική παράμετρος είναι η αθόρυβη λειτουργία. Οι σύγχρονες συσκευές παράγουν θόρυβο που κυμαίνεται από 26 έως 35 dB. Για σύγκριση - φανταστείτε ότι κάποιος ψιθυρίζει στο αυτί σας. Ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει ακόμη πιο αθόρυβα. Στη διαδικασία κατασκευής χρησιμοποιούνται απορροφητικά υλικά και το ειδικό σχήμα των πτερυγίων και των λεπίδων του εξοπλισμού συμβάλλει στη μείωση του επιπέδου θορύβου.

Η ισχύς του ανεμιστήρα πρέπει να αντιστοιχεί στον όγκο του δωματίου, στον αριθμό των ανθρώπων που ζουν και στο σκοπό του δωματίου - μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα. Το περίβλημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχα υλικά για την αποφυγή βραχυκυκλώματος.

Μοντέλο SILENT-300 CHZ

Εάν δεν είναι εφικτή η εγκατάσταση της συσκευής βαθιά μέσα στον αγωγό εξαερισμού, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα. Με τη λειτουργικότητα, δεν διαφέρουν από τον συμβατικό εξοπλισμό εξάτμισης και ένας επιτυχημένος σχεδιασμός σάς επιτρέπει να κάνετε τις συσκευές όσο πιο διαυγές στον τοίχο. Το κάλυμμα κλείνει τελείως την θέση και ταιριάζει με κάθε σχέδιο.

Οι κατασκευαστές εγγυώνται τη δυνατότητα συντήρησης της συσκευής εντός 30.000 ωρών συνεχούς λειτουργίας.

Τι είναι μια κουκούλα με μια βαλβίδα ελέγχου και πού χρησιμοποιείται;

Ποια είναι η ουσία του συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο; Κύριο καθήκον του είναι η εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών, του υγρού αέρα, του καπνού και του ατμού από το μαγείρεμα και η αντικατάσταση είναι καθαρή. Σε παλαιά σπίτια ο φυσικός εξαερισμός επικράτησε νωρίτερα, αλλά η μόδα για μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, τεντωμένες οροφές και τοίχους από γυψοσανίδες έφερε την αποτελεσματικότητά του σε «όχι».

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου εξασφαλίζει πλήρη κυκλοφορία αέρα

Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής

Διακρίνετε τους ανεμιστήρες με βαλβίδα αντεπιστροφής, κανάλι, παροχή, εξάτμιση. Όλοι χρησιμοποιούνται για την ομαλή αντικατάσταση του ζεστού αέρα στο δωμάτιο με φρέσκο. Η πρωταρχική διαφορά μεταξύ οποιουδήποτε εξαερισμού και κλιματισμού είναι ότι η τελευταία λειτουργεί με υπάρχουσες αέριες μάζες. Τα εκχυλίσματα εγγυώνται την αντικατάσταση του αέρα με τα κάτω, τα βακτηρίδια, τους σκνίπες και τα διαφορετικά αλλεργιογόνα φρέσκα αν έχει τοποθετηθεί στον ανεμιστήρα μια βαλβίδα εισαγωγής και εξαγωγής.

Απορροφητικός ανεμιστήρας αυτού του τύπου είναι πολύ δημοφιλής στους κατοίκους πολυκατοικιών και ιδιωτικών κατοικιών. Αυτός ο τύπος κουκούλας χρησιμοποιείται:

 • για το μπάνιο και την τουαλέτα.
 • στις κουζίνες.
 • στο ατμόλουτρο.
 • σε δωμάτια για κάπνισμα.
 • στα κελάρια και στα κελάρια.
 • στα ρούχα?
 • σε γραφεία και καταστήματα.
 • σε χώρους υγιεινής κ.λπ.

Η κουκούλα με τη βαλβίδα έχει μια αρκετά απλή συσκευή, αλλά σπάνια περιγράφεται η αρχή της λειτουργίας της. Παρά το γεγονός αυτό, ο αγοραστής πρέπει να γνωρίζει ότι χωρίζονται σε τρεις τύπους:

 • άνοιξη ή αυτο-κλείσιμο?
 • ελέγχεται από ηλεκτρισμό ή με το χέρι.
 • παθητικό - το καπάκι είναι κλειστό και ανοίγει υπό την επίδραση των ροών αέρα (απευθείας και αντίστροφα).

Για ένα καλό παράδειγμα, ας αναλύσουμε μια άνοιξη ή έναν βαρβατικό οικιακό ανεμιστήρα, εγκατεστημένο σε ένα μπάνιο, στην κουζίνα ή σε ένα ατμόλουτρο. Ενώ ο κινητήρας λειτουργεί, το καπάκι βρίσκεται στην ανοικτή θέση. Όταν δεν υπάρχει ανάγκη εξαερισμού, οι λεπίδες της συσκευής σταματούν και το κάλυμμα χτυπάει κάτω από τη δράση του ελατηρίου. Απόλυτη σφράγιση από αυτό δεν αναμένεται, αλλά η μυρωδιά από τον άξονα εξαερισμού (ιδιαίτερα σημαντική για τα σπίτια με σκουπίδια), παρεμβαίνει καλά.

Σύστημα εξάτμισης με βαλβίδα ελέγχου κατάλληλο για μεγάλα γραφεία

Τα παθητικά συστήματα εξαερισμού είναι τα λιγότερο δημοφιλή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κουκούλες κουζίνας, αλλά αρκετά σπάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαλβίδα αντεπιστροφής για το σχέδιο μπορεί να θερμανθεί (εμποδίζει τη συσσώρευση συμπυκνώματος και τον σχηματισμό πάγου στο κάλυμμα το χειμώνα) και χωρίς θέρμανση. Η πρώτη επιλογή είναι πιο κατάλληλη όταν ο ανεμιστήρας βγαίνει έξω. Η δεύτερη επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για εσωτερική εγκατάσταση (πολυκατοικία).

Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για το σπίτι σας

Οι ανεμιστήρες καυσαερίων για μπάνια και τουαλέτες, κουζίνες και κελάρια πωλούνται σε διάφορα μεγέθη και τροποποιήσεις, με λεπίδες διαφορετικών σχημάτων. Ορισμένοι έχουν αδρανειακή μάσκα, η οποία, όπως και τα παραθυρόφυλλα, κλείνει μόλις κλείσει ο κινητήρας. Πωλημένα και οικονομικά μοντέλα με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη. Σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ώρα της συσκευής.

Κατά την επιλογή, συνιστάται να προσέχετε τη δυνατότητα ρύθμισης της ισχύος της κουκούλας και της χειροκίνητης απενεργοποίησης. Αίθουσα ατμού, μικρό ντους, μπάνιο με τζακούζι - για παρόμοιες εγκαταστάσεις εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν να επιλέξουν μοντέλα με έναν ρυθμιστή υγρασίας. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα αν η στάθμη ατμού στο δωμάτιο φτάσει στο επίπεδο που καθορίζεται στη συσκευή.

Εάν έχετε αποφασίσει για τη διαμόρφωση του εξαερισμού, είναι ακόμα σημαντικό να λάβετε υπόψη τρεις παράγοντες κατά την αγορά:

 • την περιοχή του αεριζόμενου δωματίου.
 • τύπος δωματίου (εξαρτάται από την απόδοση).
 • αριθμός ατόμων που ζουν στο σπίτι.

Η συσκευή πρέπει να έχει επαρκή ισχύ για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις ενός αεριζόμενου χώρου.

Ανεμιστήρας καυσαερίων για κουζίνα

Χρειάζομαι βαλβίδα ελέγχου για την κουκούλα; Στο μαγειρικό σκεύος, μαγειρική μαγεία συμβαίνει καθημερινά: κάτι είναι τηγανητό, βρασμένο, στιφάδο, ψημένο, μαρμελάδες και τουρσιά τυλίγονται. Στη διαδικασία δημιουργίας του επόμενου μαγειρικού αριστουργήματος, το λίπος, ο ατμός, η αιθάλη και ο καπνός ανεβαίνουν στην οροφή. Όλα αυτά παραμένουν στους τοίχους, τις κουρτίνες, το ασβέστιο, και η σχάρα ενός φυσικού, μακρόχρονου, μη λειτουργικού εξαερισμού αυξάνεται σταδιακά "βρύα". Για να αποφύγετε καταφανείς ζημιές στην ιδιοκτησία σας, να απαλλαγείτε από υπερβολικές οσμές και υγρασία, πρέπει να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Ο ευκολότερος τρόπος να το βάλετε πάνω από τη σόμπα στο άνοιγμα του ορυχείου για φυσικό εξαερισμό. Εάν τα παράθυρα είναι παλιά, με ξύλινο πλαίσιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα απευθείας στο παράθυρο. Αν το έργο πραγματοποιείται σε ιδιωτικό σπίτι, το συμπέρασμα γίνεται από το δρόμο, μέσα από τον τοίχο.

Μια σημαντική παράμετρος για την κουκούλα κουζίνας (καθώς και για οποιαδήποτε άλλη) ήταν και υπάρχει μια παράσταση. Δηλαδή, ο όγκος του αέρα που υποβλήθηκε σε επεξεργασία σε μία ώρα. Για να επιλέξετε σωστά μια συσκευή, θα πρέπει να υπολογίσετε το μέγεθος της κουζίνας: το ύψος των οροφών, πολλαπλασιασμένο με την περιοχή. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, για κάθε δωμάτιο δημιουργείται η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα (ο αριθμός κύκλων πλήρους ανανέωσης αέρα). Για την κουζίνα, ο αριθμός αυτός είναι 8-12. Για κτίρια πολυκατοικιών, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο ελάχιστος συντελεστής αποθεμάτων (αντιστάθμιση ζημιών στην έξοδο αέρα λόγω ορισμένων προβλημάτων στα ορυχεία). Ο μέσος συντελεστής είναι 1,3. Για να πάρετε την απόδοση ενός ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής ή απλά μια κουκούλα για την κουζίνα, πολλαπλασιάζουμε την κυβική ισχύ, τον ρυθμό ανταλλαγής αέρα και τον αναφερθέντα συντελεστή.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής αποτρέπει τον βρώμικο και κρύο αέρα

Σημαντικό! Η βαλβίδα αντεπιστροφής στον εξαερισμό δεν επιτρέπει στον ψυχρό ή βρώμικο αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο, αλλά αφαιρεί μόνο τη χρησιμοποιημένη από αυτή. Όταν ο αερισμός είναι ενεργοποιημένος, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια ροή αέρα στην κουζίνα.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου. Υπολογίζεται σε ντεσιμπέλ. Ο θόρυβος δημιουργεί ένα άνοιγμα εργασίας, το οποίο οδηγεί τις λεπίδες. Η συσκευή είναι καλύτερη όσο λιγότερος θόρυβος παράγει.

Και μην ξεχάσετε τη δύναμη. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο καλύτερη είναι η πρόσληψη αέριου αέρα και η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στα "αρώματα" να επιστρέψουν στην κουζίνα. Αλλά θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ένας ισχυρός ανεμιστήρας κοστίζει μια τάξη μεγέθους περισσότερο, μερικές φορές σε σύγκριση με μια κουκούλα της μεσαίας τάξης.

Αερισμός με βαλβίδα από τα χέρια του

Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα για μπάνιο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή για εσάς; Μην απελπίζεστε, επειδή ο σχεδιασμός της συσκευής δεν είναι τόσο περίπλοκος. Αν μελετήσετε την αρχή της εργασίας εκ των προτέρων και κάνετε λίγη προσπάθεια, μπορείτε να φτιάξετε μια πλήρης βαλβίδα ελέγχου για τον αερισμό από τον εαυτό σας.

Πιο συχνά στους ανεμιστήρες εγκαθιστά μια αξονική βαλβίδα αντεπιστροφής. Μπορεί να έχει τη μορφή μιας "πεταλούδας", ενός τετράγωνου καπακιού ή ενός στρογγυλού δισκόφρενου, ενός πλέγματος τυφλών. Οι διαστάσεις για οικιακούς απορροφητήρες κυμαίνονται από 100 έως 315 mm. Αλλά δεν μπορούν όλοι να το κάνουν με τα χέρια τους. Θα εξετάσουμε την παραλλαγή ευκολότερα.

Για να φτιάξετε ανεμιστήρα με βαλβίδα ελέγχου, είναι απαραίτητο:

 • τελολίτωμα ή πυκνό πλαστικό με πάχος όχι μεγαλύτερο από 4 mm.
 • ιδανικά λείο πυκνό πολυαιθυλένιο πάχους 0,1 mm.
 • ελαστικά παρεμβύσματα ·
 • αυτοκόλλητο λεπτό αφρό.
 • αυτοκινούμενες βίδες και μπουλόνια.
 • χαρτικά μαχαίρι?
 • συγκολλητική ταινία σε βάση υφάσματος.

Για να δημιουργήσετε αερισμό με βαλβίδα, χρειάζεστε μια κολλητική ταινία με βάση τον ιστό

 1. Μια πλάκα κόβεται από το πλαστικό. Το επιθυμητό μέγεθος ελαφρώς επικαλύπτει την έξοδο του αγωγού φυσικού βυθίσματος. Οι οπές για στερέωση στον τοίχο διατρυπάται στις γωνίες της πλάκας.
 2. Ένα άνοιγμα που αντιστοιχεί στη διάμετρο του ανεμιστήρα προβάλλεται στο κέντρο της πλάκας. Θα πρέπει να είναι με ένα πλέγμα (όσο μεγαλύτερο είναι το κελί, τόσο πιο πυκνό είναι το υλικό ασπίδας). Κόψτε το άνοιγμα με τη γρίλια για την εισαγωγή αέρα.
 3. Γύρω από την τελική εισαγωγή αέρα πρέπει να φτιάξετε 4 τρύπες για συνδετήρες, με τους οποίους το τεμάχιο εργασίας σας θα συνδεθεί στον ανεμιστήρα.
 4. Για να διασφαλιστεί ότι μικρά συντρίμματα και έντομα δεν διεισδύουν στο διαμέρισμα ή το σπίτι μέσω εξαερισμού, ένα λεπτό πλέγμα ή νάιλον απλώνεται πάνω στο πλέγμα. Το τελευταίο είναι εύκολο να αντικατασταθεί εάν είναι απαραίτητο.
 5. Συνδέουμε τη βάση με τον ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας βίδες και αμορτισέρ, τοποθετώντας προκαταρκτικά το ελαστικό παρέμβυσμα μεταξύ των στοιχείων. Αυτό είναι για να αποφευχθεί το "περπάτημα" του αέρα.
 6. Το τέλεια απαλό πολυαιθυλένιο κολλά στο υπόστρωμα με τη βοήθεια μιας κολλητικής ταινίας και μόνο τότε κόβεται. Χρησιμοποιήστε ένα απότομο κοπτικό μαχαίρι. Παρακολουθήστε την κατάσταση της ταινίας. Εάν υπάρχει η παραμικρή κυματισμό ή ρυτίδες, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Η ανομοιογενής επιφάνεια οδηγεί σε αποσυμπίεση της βαλβίδας και επιστροφή βυθίσματος από τον άξονα αερισμού προς το δωμάτιο.
 7. Όταν κόβεται το φύλλο, κόβεται στο μισό. Αυτό πρέπει να γίνει στο τέλος, έτσι ώστε η ταινία να παραμείνει αναπόσπαστη και ακίνητη όσο το δυνατόν περισσότερο.
 8. Όταν εγκαθιστάτε έναν αυτόνομο ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής στο ατμόλουτρο, στην κουζίνα ή στο μπάνιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει έναν αυτοκόλλητο αφρό μεταξύ του τοίχου και του πλαστικού πτερυγίου για μεγαλύτερη σφράγιση της συσκευής.

Ο ανεμιστήρας σας με βαλβίδα αντεπιστροφής πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά και να αντικαθίσταται με πλαστικό πλέγμα, ειδικά εάν είναι εγκατεστημένος σε ατμόλουτρο. Σε αυτή την περίπτωση, θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, και θα εξοικονομήσετε για την αγορά.

Τώρα ξέρετε πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας από υγρασία, αιθάλη, δυσάρεστες οσμές μέσα και έξω. Εγκαταστήστε ένα οικιακό ανεμιστήρα εξαγωγής με μια βαλβίδα ελέγχου στην κουζίνα, στην τουαλέτα, στο ατμόλουτρο, στο γραφείο ή στο κατάστημα και σας παρέχεται καθαρός αέρας.

Αθόρυβος ανεμιστήρας μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Όλοι γνωρίζουν εξοπλισμό όπως οπαδοί. Πιο πρόσφατα, μόνο με αυτούς ήταν δυνατή η επίτευξη άνετων συνθηκών στις εγκαταστάσεις σε ζεστό καιρό. Στον σύγχρονο κόσμο, όπου ο συστημικός κλιματισμός είναι τοποθετημένος παντού, αυτές οι συσκευές δεν είναι τόσο δημοφιλείς.

Ανεμιστήρας για μονάδες υγιεινής χωρίς θόρυβο

Η συσκευή είναι ιδανική για τη διευθέτηση του εξαερισμού στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμερίσματος. Η σημερινή ποικιλία προϊόντων δεν δημιουργεί τόσο μεγάλο θόρυβο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες τροποποιήσεις.

Οι σημερινοί ανεμιστήρες για το μπάνιο λειτουργούν πραγματικά πραγματικά ήσυχοι.

Για τη διαδικασία της διευθέτησης του εξαερισμού σε ένα ψηλό κτίριο, όπου οι θάλαμοι καυσαερίων χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με πολλά διαμερίσματα, εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση συσκευών για μπάνια με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Η βαλβίδα δεν επιτρέπει στον αέρα να μετακινηθεί από το διαμέρισμα εξαερισμού πίσω στο δωμάτιο. Η συσκευή θα γίνει μια αξιόπιστη προστασία από τη διείσδυση σκόνης, χνουδιού λεύκας και άλλων μικρών σκουπιδιών από το δρόμο.

Μεταξύ άλλων, ο ανεμιστήρας για το μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν θα χάσει την ξένη μυρωδιά από τους γείτονες μέσα στο αεριζόμενο δωμάτιο. Οι κάτοικοι των πολυώροφων σπιτιών γνωρίζουν καλά ότι αν οι γείτονες καπνίζουν στα δικά τους μπάνια, τότε τα διαμερίσματα πάνω από το δάπεδο μυρίζουν καπνό του τσιγάρου.

Μεταξύ των εννοιών της «βαλβίδας ελέγχου» και της «επιστροφής ώσης» υπάρχει μια στενή σχέση. Κατά την τοποθέτηση της κουκούλας πίσω στο δρόμο, το χειμώνα, όταν αποσυνδεθεί, υπάρχει μια σημαντική αντίστροφη ώση. Κάποιος πρέπει να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο, ώστε να μην αφήσει παγωμένο αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου είναι εξαιρετικός σε άλλες περιπτώσεις. Συχνά στο υπόγειο είναι εξοπλισμένα με γυμναστήρια, αρτοποιεία και ακόμη και τμήματα βιβλίων. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας στις εγκαταστάσεις αυτές αποκλείεται, αν και σχηματίζεται.

Η πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα λύση σε αυτή την κατάσταση θα είναι η παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Είναι απαραίτητο μόνο να κάνετε μια τρύπα κάτω από το ανώτατο όριο του δωματίου και να το φέρετε έξω.

Αρχή λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ο μηχανισμός της βαλβίδας ελέγχου είναι τόσο απλός που η συγκεκριμένη αρχή της δράσης δεν περιγράφεται οπουδήποτε. Και μάταια. Η ιδιαιτερότητα της λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής του ανεμιστήρα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία. Οι προεξοχές συγκράτησης εγγυώνται μια γωνία κίνησης 90 ° του φύλλου, έτσι ώστε να μην κινείται με κανένα άλλο τρόπο παρά μεταξύ των δύο υποδεικνυόμενων θέσεων. Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, το σύστημα ανοίγει, όταν οι λεπίδες είναι κλειστές, η δίοδος εμποδίζεται από το ελατήριο ενός τύπου επιστροφής.

Το κόστος μιας βαλβίδας αντεπιστροφής των 125 mm δεν είναι μικρό και μερικές φορές φτάνει τα 250 ρούβλια. Αυτό, φυσικά, είναι ακριβό για μια ελαφριά πλαστική κατασκευή.

Ο περιορισμός ροής οφείλεται στον άξονα, ο οποίος δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του σωλήνα διακλάδωσης. Μερικές φορές η συναρμολόγηση του στοιχείου λαμβάνει χώρα στην πίσω πλευρά.

Παραλλαγές και τύποι βαλβίδων ελέγχου

Λόγω ορισμένων ιδιοτήτων στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε στρογγυλές βαλβίδες ελέγχου. Οι τροποποιήσεις του νοικοκυριού είναι κατασκευασμένες κυρίως από πλαστικό και έχουν την ακόλουθη κατασκευή:

 • το περίβλημα του αγωγού με τη μορφή ενός κυκλικού τμήματος.
 • Το φύλλο, κάνοντας στροφές στον άξονα, το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από τη διάμετρο.
 • Περιορισμός των προεξοχών που τοποθετούνται από ένα ημικύκλιο από το κάτω και το πάνω μέρος.
 • Όταν ο ανεμιστήρας σταματήσει, ενεργοποιείται ένα ελατήριο στρέψης, το οποίο διασφαλίζει ότι το σύστημα επιστρέφει στην αρχική του θέση. Αυτό το τμήμα είναι προαιρετικό.

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο, το φύλλο είναι τοποθετημένο σε δύο θέσεις:

 1. Στη χαραγμένη μορφή. Σε αυτή τη θέση, το φύλλο είναι κάθετο στο ακροφύσιο και εμποδίζει την κίνηση του αέρα.
 2. Στην ανοιχτή θέση. Στη θέση αυτή, το φύλλο είναι παράλληλο με το ακροφύσιο και πρακτικά δεν παρεμβαίνει στη ροή του αέρα.

Ποικιλία βαλβίδων σύμφωνα με την αρχή της δράσης

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τύποι βαλβίδων:

 1. Διαχειρίζεται (χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια ή σε χειροκίνητη λειτουργία).
 2. Αυτο-κλείσιμο (χρησιμοποιώντας ένα ελατήριο).
 3. Παθητικός τύπος (αλλάζοντας τη θέση τους ανάλογα με την κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω).

Στο σχέδιο οικιακής χρήσης, ο ανεμιστήρας εξάτμισης για ένα μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής με αυτοκόλλητο χρησιμοποιείται συχνότερα.

Κατά το άνοιγμα του μηχανισμού, ο ανεμιστήρας ξοδεύει ενέργεια, επομένως η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Ωστόσο, μόλις ενεργοποιηθεί ο πώμα στα πτερύγια, χάρη στη δράση του ελατηρίου, κλείνει η βαλβίδα ελέγχου. Αυτό εξασφαλίζει τέλεια στεγανοποίηση. Ωστόσο, δυσάρεστες μυρωδιές από τους γείτονες δεν θα διεισδύσουν στο διαμέρισμα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μηχανισμός αυξάνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Η απόδοση του κάθε κινητήρα είναι πιο δυνατή με την αύξηση της αντίστασης.

Και κάποιες πληροφορίες για άλλους τύπους βαλβίδων. Οι μηχανισμοί βαλβίδων που ελέγχονται από τον ηλεκτρισμό είναι μια εξαιρετική διέξοδος εάν απαιτείται πλήρης αυτοματοποίηση ενός μεγάλου κτιρίου. Σε αυτόν τον τύπο μηχανισμού μπορεί να εξοπλιστεί με δείκτες γωνιά πτερύγια τους κατάσταση και σε μια απόσταση για να παρακολουθήσετε τις απομακρυσμένες θέσεις εργοστάσιο ή την αποθήκη. Αυτή η επιλογή είναι η πλέον κατάλληλη για την παρακολούθηση της στάθμης της υγρασίας, της μούχλας ή της μούχλας. Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της βροχής έξω, το δωμάτιο δεν είναι γεμάτη με ένα κρύο, η οποία σίγουρα θα συνέβαλαν στη διαμόρφωση της συμπύκνωσης.

Σε χώρους όπου βασίζεται η βαρύτητα εδάφους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τρίτο είδος παθητικού τύπου βαλβίδων αντεπιστροφής. Οι ιδιότητες βαρύτητας συμβάλλουν στην κατάρρευση των φυλλαδίων. Παρόμοια σχέδια είναι επίσης κατάλληλα για εγκαταστάσεις κουζίνας, αλλά όχι τόσο δημοφιλή.

Μια τέτοια συσκευή χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή.

Έτσι, οι βιομηχανικές τροποποιήσεις των ανεμιστήρων της RSK της εταιρείας Shuft είναι εξοπλισμένες με δύο πόρτες με ελατήριο, η διάταξη των οποίων είναι προσανατολισμένη στον άξονα διαμέτρου.

Κάθε φύλλο είναι ημικυκλικό με κοινή άκρη. Με τη βοήθεια ενός ελατηρίου, το σύστημα επιστρέφει στην κλειστή θέση με τον ανεμιστήρα απενεργοποιημένο. Στην ανοιχτή τους μορφή, τα δύο πτερύγια βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο, σε ένα παράλληλο με τον άξονα του αγωγού. Στις σελίδες του Διαδικτύου των κατασκευαστών δεν υπάρχουν μεγέθη, ωστόσο η συσκευή είναι μάλλον ογκώδης. Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή είναι γαλβανισμένος σίδηρος.

Η πιο ασυνήθιστη εμφάνιση των βαλβίδων καναλιού πτερυγίων, που είναι η πύλη, ενσωματωμένο στον αγωγό χάλυβα. Εφαρμόζεται σε χώρους παραγωγής για να αποφευχθεί η βροχή και το κρύο.

Η πέταλα βαλβίδα της τουλίπας ονομάζεται επίσης αδρανειακό τρίψιμο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν συναντήσει κάτι παρόμοιο στην κουζίνα μας.

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου είναι στρογγυλός και ορθογώνιος σε διατομή. Ένα ευρέως γνωστό είδος είναι η στρογγυλή βαλβίδα πεταλούδας. Σε εμφάνιση μοιάζουν με δύο πέταλα, στον άξονα του οποίου το τμήμα της βαλβίδας διαιρείται στο μισό. Λόγω των πετάλων, ο αέρας μπορεί να κινηθεί μόνο προς μία κατεύθυνση. Τα πέταλα κλείνουν όταν η ροή αέρα αρχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δομή της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ένα ορθογώνιο πλαίσιο πάνω στο οποίο διατάσσονται οι λεπίδες οριζόντια. Ανοίγουν από την κίνηση του αέρα στον ανεμιστήρα και όταν η παροχή αέρα σταματά, καλύπτονται υπό τη δράση της δικής τους μάζας. Λόγω αυτού, αυτές οι βαλβίδες πέτου ονομάζονται βαλβίδες βαρύτητας. Ένας παρόμοιος ανεμιστήρας θα λειτουργήσει επίσης στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά θα πρέπει να έχει πολλή δύναμη.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου ανεμιστήρα, προτιμάται ο προτιμώμενος κατασκευαστής. Ειδικότερα, αξίζει να δείξει ενδιαφέρον για τους οπαδούς του μπάνιου από την εταιρεία Vents.

Σε αυτή την τροποποίηση παρέχονται οι ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Οι ανεμιστήρες θορύβου για το μπάνιο είναι σχεδιασμένοι για μικρά δωμάτια.
 2. Η εγκατάσταση των μοντέλων είναι δυνατή με το κανονικό μέγεθος του αγωγού.
 3. Μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.
 4. Το σώμα της δομής είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ABS, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή.
 5. Οι ανεμιστήρες έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 6. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί η μηχανή με δείκτες κίνησης και υγρασίας, καθώς και χρονοδιακόπτη.

Με το εμπορικό σήμα VENTS παράγουν ανεμιστήρες για το μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με βολικούς διακόπτες στο καλώδιο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με κινητήρες χαμηλής τάσης (περίπου 12 V), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε κτίρια με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Μερικά ειδικά χαρακτηριστικά κατά τη συναρμολόγηση

Σε κάθε μπάνιο υπάρχει ένας εξαερισμός, πριν από την τοποθέτηση ο ανεμιστήρας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατάστασή του. Με μπλοκαρισμένο άνοιγμα εξαερισμού, ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί κανονικά. Μην μειώσετε σημαντικά τη διάμετρο του τμήματος του εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται επίσης πάνω από τη σόμπα. Οι ατμοί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα αφαιρεθούν από το δωμάτιο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εργασίας, η βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει την κίνηση του αέρα επιστροφής στο σύστημα εξαερισμού. Αφού απενεργοποιήσετε τον απορροφητήρα, ο αέρας από το δρόμο δεν πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο.

Ειδικά το χειμώνα. Η επιστροφή αέρα με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν είναι δυνατή και, επιπλέον, είναι μια αξιόπιστη προστασία από την εισροή σκόνης, χνούδι και έντομα. Συχνά στα διαμερίσματα των πολυώροφων κτιρίων υπάρχουν ξένες μυρωδιές από γείτονες από κάτω. Αυτό το γεγονός είναι εύκολο να εξηγηθεί από τον κάθετα κοινό αερισμό. Μην τοποθετείτε τον ανεμιστήρα του μπάνιου για το μπάνιο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, μπορείτε να μυρίζετε από καιρό σε καιρό στο μπάνιο σας.

Με τον εγχώριο ανεμιστήρα της βαλβίδας ελέγχου, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η διείσδυση ξένων οσμών τόσο στις λειτουργίες ενεργοποίησης όσο και εκτός λειτουργίας. Μπορείτε να αγοράσετε αυτούς τους οπαδούς στα τμήματα του κτιρίου ή στο Διαδίκτυο. Από ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών μπορείτε να επιλέξετε τον εαυτό σας έναν κατάλληλο ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια της διαδικασίας αναγκαστικής εναλλαγής αέρα, το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας επιλύεται αρκετά γρήγορα. Όταν εγκαθιστάτε ανεμιστήρες εξοπλισμένους με δείκτες για μπάνια, μην ανησυχείτε για την εξοικονόμηση ενέργειας, επειδή η συσκευή θα λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο.