Φυσητήρες εξαερισμού - βασικές απαιτήσεις, χαρακτηριστικά, τύποι

Ο αποτελεσματικός αερισμός είναι η πιο σημαντική συνθήκη για την υγεία και την άνεση στην καθημερινή ζωή. Οι βασικές απαιτήσεις που πρέπει να τηρούνται από τους σύγχρονους ανεμιστήρες εξάτμισης περιλαμβάνουν:

 • μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.
 • χαμηλό θόρυβο.
 • αισθητικός σχεδιασμός.
 • ευκολία και ευκολία εγκατάστασης.
 • αξιοπιστία χρήσης ·
 • αποδοτικότητα της εργασίας ·
 • απλότητα λειτουργίας.

Η κύρια λειτουργία τους είναι η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα, ο οποίος επιτρέπει την εξασφάλιση της άνεσης των συνθηκών στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η εισροή καθαρού αέρα παράγεται με φυσικό τρόπο.

Τύποι ανεμιστήρων οικιακών καυσαερίων

Πιο συχνά ο ανεμιστήρας του οικιακού καυσαερίου ανήκει στον αξονικό τύπο, ο οποίος έχει:

 • συμπαγής;
 • την απλότητα του σχεδιασμού και κατά συνέπεια τη χαμηλή τιμή και την αυξημένη αξιοπιστία.
 • υψηλή αποδοτικότητα.
 • αντιστρεψιμότητα.
 • τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας.

Σε οικιακές συνθήκες, το κύριο μειονέκτημα τους - μια χαμηλή τιμή πίεσης - δεν είναι συνήθως ένας σημαντικός παράγοντας.

Τα μοντέλα οικιακών ανεμιστήρων φυγοκεντρικού τύπου πρέπει να χρησιμοποιούνται για ένα σημαντικό μήκος αγωγών εξαερισμού με υψηλή αντίσταση.

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, διακρίνεται ένας εγχώριος ανεμιστήρας για εξαγωγή:

 • με εγκατάσταση καναλιού.
 • τοποθέτηση σε τοίχο?
 • ανώτατο όριο.
 • παράθυρο.

Χρησιμοποιήστε επίσης τους οπαδούς των σπιτιών για σχεδίαση

 • αθόρυβος τύπος;
 • μοντέλα με οπίσθιο φωτισμό LED.
 • με βαλβίδα ελέγχου που διακόπτει τη δυνατότητα ροής αέρα.
 • μοντέλα με αυτόματη ενεργοποίηση χρονοδιακόπτη ή αισθητήρα υγρασίας.
 • ειδικοί ανεμιστήρες κουζίνας, προστατευμένοι από υγρασία και γράσο.
 • με έλεγχο ταχύτητας.
 • Μοντέλα σχεδιασμού με ειδικά διαμορφωμένη κομψή μάσκα.

Σχεδιασμός οικιακού ανεμιστήρα εξαγωγής

Τα σύγχρονα προηγμένα μοντέλα μπορούν να εφαρμόσουν αλγόριθμους ευφυούς ελέγχου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται:

 • Αυτόματη προγραμματισμένη ενεργοποίηση του χρόνου.
 • εργασίες που σχετίζονται με τη συμπερίληψη φωτός για κάποιο χρονικό διάστημα, ρυθμιζόμενες από ένα χρονοδιακόπτη, για παράδειγμα, για ανεμιστήρα τουαλέτας.
 • Ενσωμάτωση ή αλλαγή της απόδοσης που υπερβαίνει την υγρασία.

Ένας κοινός σχεδιασμός των οικιακών μοντέλων περιλαμβάνει:

 • πτερωτή που παρέχει εξαγωγή αέρα.
 • Ανθεκτικό σώμα, που συνδυάζει δομικά στοιχεία.
 • Ο κινητήρας βρίσκεται στον άξονα της πτερωτής.
 • ηλεκτρικό εξοπλισμό.

Σε ορισμένα νέα μοντέλα, η πτερωτή απουσιάζει και η κίνηση του αέρα εκτελείται από τον στρόβιλο. Η παρουσία ηλεκτρονικών μονάδων ελέγχου διευρύνει τις δυνατότητες, επιτρέπει την εφαρμογή σύνθετων προγραμμάτων εργασίας.

Οικιακοί ανεμιστήρες για εξαγωγή: τα χαρακτηριστικά επιλογής

Το πρώτο βήμα είναι να προσδιοριστεί η απόδοση, που συνήθως υπολογίζεται ως το προϊόν του όγκου του δωματίου από τον συντελεστή πολλαπλασιασμού που αντιστοιχεί στον τύπο του δωματίου. Για σαλόνια, συνιστάται περίπου 3 κυβικά μέτρα ανά ώρα ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά όχι λιγότερο από τριάντα κυβικά μέτρα ανά ώρα για κάθε άτομο.

Για την επιλογή της αναλογίας χρήση αναπνευστήρα κουζίνα των 10... 15 ή να λάβει 60 CBM / h για ηλεκτρικές κουζίνες και 90 m³ / h σε κουζίνα αερίου chetyrehkomforochnoy.

Μπάνιο και ατομικές τουαλέτες συνήθως συνταγογραφείται ελάχιστο ποσοστό του 25 κυβικά μέτρα / ώρα, και για το σπάνιο, αλλά υπάρχουν κοινόχρηστα μπάνια περίπου 50 κυβικά μέτρα / ώρα.

Είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη το επίπεδο θορύβου, συνήθως λαμβάνεται κάτω των 35 dB.

Εγκατάσταση οικιακών ανεμιστήρων στην κουκούλα

Πρέπει να προβλεφθεί ότι οι διαστάσεις του μοντέλου αντιστοιχούν στις διαστάσεις του αγωγού εξαερισμού στον οποίο θα γίνει η σύνδεση.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη και οι πρόσθετες δυνατότητες του εξοπλισμού και των απαιτήσεων που απαιτούνται για τις λειτουργίες σύνδεσης:

 • Έλεγχος της απόδοσης του αισθητήρα υγρασίας - επιθυμητή για το μπάνιο.
 • αυξημένη αντοχή σε υγρασία και λίπος μοντέλων κουζίνας.
 • Συνδυασμός της ένταξης με τον διακόπτη φώτων με το χρονοδιακόπτη και άλλα.

Είναι απαραίτητο να καθορίσετε τη μέθοδο εγκατάστασης και να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο ανεμιστήρα. Με μεγάλο μήκος του δικτύου εξαερισμού, οι ανεμιστήρες οικιακών αγωγών χρησιμοποιούνται απευθείας, τοποθετημένοι στο σώμα του εξαερισμού. Είναι συμπαγή, αποτελεσματικά και πρέπει να ταιριάζουν με τις διαστάσεις του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούνται με πλαστικούς αεραγωγούς. Για να εργαστείτε σε κανάλια με υψηλή αντίσταση, επιλέγονται φυγοκεντρικά μοντέλα.

Η απλή και βολική εγκατάσταση επιτρέπει στους ανεμιστήρες παραθύρων να εξάγουν οικιακά, με χαμηλό βάρος, συμπαγή, οικονομία, χαμηλό θόρυβο. Τα τελευταία μοντέλα τους σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε την ταχύτητα των λεπίδων, συχνά εξοπλισμένων με τηλεχειριστήριο. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται συνήθως στο παράθυρο ή στο άνοιγμα του παραθύρου.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει προπαρασκευαστικές εργασίες, παροχή ρεύματος, άμεση εγκατάσταση, σύνδεση και επιθεώρηση. Η ενεργοποίηση του ανεμιστήρα πραγματοποιείται συχνά από αισθητήρα φωτός ή διακόπτη φωτισμού, αισθητήρες υγρασίας. Στο σχήμα ένταξης, συχνά εισάγεται ένας χρονοδιακόπτης με ρύθμιση του χρόνου εξαερισμού. Συνήθως γίνεται σύνδεση με την είσοδο του αγωγού εξαερισμού ή με το παράθυρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται ειδικοί αεραγωγοί, ο χώρος της ψευδοροφής.

Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

Εάν το λουτρό είναι συνεχώς σκονισμένο πάνω σε καθρέφτες και τοίχους, ο αέρας είναι μούχλα, και στις γωνίες από καιρό υπάρχει μούχλα, σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο του. Λύστε ένα τόσο απλό πρόβλημα - πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Η επιλογή των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης είναι πολύ μεγάλη - από τα πιο απλά έως αθόρυβα μοντέλα με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες. Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να γνωρίζετε ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγονται από τους οπαδούς και πώς να τα εγκαταστήσετε σωστά.

Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι αρκετά απλός: ένα περίβλημα, ένας κινητήρας, μια πτερωτή με λεπίδες. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την είσοδο ξένων οσμών σε άλλους χώρους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για πολυώροφα κτίρια.

Ανεμιστήρας για το μπάνιο

Ο αγωγός αέρα της διάταξης εξαγωγής συνδέεται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού ή εξέρχεται ξεχωριστά από τον τοίχο προς το εξωτερικό. Με τη μέθοδο σταθεροποίησης όλων των ανεμιστήρων εξαγωγής χωρίζονται σε οροφή και τοίχο, καθώς και ενσωματωμένο και overhead.

Ανεμιστήρας οροφής για μπάνιο

Η οροφή είναι λιγότερο απαιτητική, αν και χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και απλή εγκατάσταση. Αυτός ο ανεμιστήρας είναι σε θέση να κυκλοφορεί ενεργά έναν μεγάλο όγκο αέρα, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ευρύχωρα μπάνια. Αλλά οι περισσότεροι καταναλωτές εξακολουθούν να επιλέγουν μοντέλα τοίχων, τόσο ενσωματωμένα όσο και εναέρια. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση, εύκολο να καθαριστεί και να αντικατασταθεί. Λόγω του συμπαγούς μεγέθους και του μοντέρνου σχεδιασμού της θήκης, φαίνονται αρκετά αισθητικά, ταιριάζουν τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Στη φωτογραφία ο αξονικός ανεμιστήρας για το μπάνιο

Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε:

 • ηλεκτρικό - απλά μοντέλα με ενσωματωμένο ή εξωτερικό διακόπτη. Δηλαδή, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος πρέπει να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν ανεξάρτητα τη συσκευή ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι πολύ συνηθισμένο ότι ένας τέτοιος ανεμιστήρας συνδέεται με έναν κοινό διακόπτη στο μπάνιο και στη συνέχεια το καπό είναι ενεργοποιημένο ταυτόχρονα με τους λαμπτήρες. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία δεν καταφέρνει πάντοτε να εξέρχεται τελείως από τον αερισμό, αλλά η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται.
 • αυτόματο - διατάξεις εξάτμισης εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες. Τα μοντέλα με αισθητήρες υγρασίας ενεργοποιούνται μόλις ο βαθμός υγρασίας υπερβεί τον κανόνα και σβήνει όταν το συμπύκνωμα εξατμιστεί πλήρως. Μοντέλα με αισθητήρες κίνησης ανάβουν όταν εμφανίζεται ένα άτομο και σβήνουν όταν το δωμάτιο είναι άδειο. Επίσης υπάρχουν αυτόματα ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτες που λειτουργούν μόνο για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Κρυφό ανεμιστήρα για μπάνιο

Στην εικόνα, ο ανεμιστήρας εξαγωγής με φωτισμό

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης ταξινομούνται επίσης ανά τύπο κατασκευής. Στην εγχώρια σφαίρα, οι πιο δημοφιλείς είναι οι αξονικές και κανάλι συσκευές που είναι κατάλληλες για πολυώροφα και ιδιωτικά σπίτια.

Αξονικοί ανεμιστήρες

Στους αξονικούς ανεμιστήρες, η κίνηση του αέρα συμβαίνει κατά μήκος του άξονα περιστροφής των λεπίδων, πράγμα που είναι ο λόγος γι 'αυτό το όνομα. Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός: σώμα (συνήθως κυλινδρικό), πτερωτή με λεπίδες, ηλεκτρικό μοτέρ. Πολλά μοντέλα έχουν έναν συλλέκτη μπροστά τοποθετημένο για να βελτιώσει τις αεροδυναμικές ιδιότητες. Η δομή των λεπίδων μειώνει την αντίσταση στη ροή του αέρα, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να έχει υψηλή απόδοση. Με τον τύπο εγκατάστασης, οι συσκευές αυτές μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο τοίχωμα όσο και στην οροφή.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι αξονικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο θόρυβο, σε αντίθεση με τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς. Μπορούν να δουλέψουν πολύ χωρίς να σταματούν, καθαρίζονται εύκολα, έχουν ελκυστικό σχεδιασμό. Για να είναι αποτελεσματικές αυτές οι συσκευές, το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μ. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του μπάνιου - όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η κουκούλα.

Φίλοι του αγωγού

Για τα μπάνια μεγάλες περιοχές είναι ιδανικά κατάλληλες κανάλι, ή φυγοκεντρικές, ανεμιστήρες. Ο σχεδιασμός τους διαφέρει σημαντικά από τις αξονικές συσκευές: μέσα στο κυλινδρικό σώμα υπάρχει ένα τύμπανο με πολλές στενές καμπύλες λεπίδες. Με τη βοήθεια της φυγόκεντρης δύναμης που παράγεται από τις λεπίδες κατά τη διάρκεια της περιστροφής, εισάγεται και κατευθύνεται προς τον αγωγό αερισμού.

Φίλτρα CATA για εγκατάσταση καναλιών

Οι ανεμιστήρες λειτουργούν αποτελεσματικά με αγωγούς αέρα μήκους 4 μέτρων, εγκατεστημένους τόσο στην οροφή όσο και στον τοίχο (ανάλογα με την τροποποίηση). Το εκχύλισμα μπορεί να διεξαχθεί συνεχώς, αλλά συνήθως η συσκευή συνδέεται με το διακόπτη στο μπάνιο ή στο υγραστ. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη οικονομική κατανάλωση ενέργειας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα. Πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για ομαλή τοποθέτηση και είναι σχετικά ήσυχα, έτσι ώστε στο μπάνιο να είναι σχεδόν αόρατα.

Διαχύτης καυσαερίων στο μπάνιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τη σκοπιμότητα εγκατάστασης τέτοιων ανεμιστήρων στο μπάνιο, θα είναι περιττό να εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματα των συσκευών εξαγωγής:

 • στους τοίχους και άλλες επιφάνειες θα παύσει να συσσωρεύεται συμπύκνωμα, η υγρασία από το δωμάτιο θα φύγει?

Χωρίς ανεμιστήρα στο μπάνιο είναι πολύ υγρό, μούχλα μπορεί να εμφανιστεί

Η κουκούλα στην οροφή του μπάνιου ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό

Ανεμιστήρας εξαγωγής με πλέγμα

Ο εκτοξευτήρας εγκαθίσταται εύκολα με τα χέρια σας

Όσον αφορά τις ελλείψεις, υπάρχουν ελάχιστες από αυτές:

 • οι οπαδοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν απολύτως αθόρυβα και ορισμένοι καταναλωτές μπορεί να ενοχλούνται από το buzz τους.
 • αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, αν και ασήμαντη.
 • Η συσκευή απαιτεί τακτικά καθαρισμό και λίπανση για κανονική λειτουργία.

Εάν η κουκούλα δεν καθαριστεί, θα σταματήσει να λειτουργεί

Εξαρτάται επίσης από την ορθότητα της εγκατάστασης: αν ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος λανθασμένα, η κυκλοφορία του αέρα είναι διαταραγμένη και δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για την ποιοτική εξάτμιση.

Ελέγξτε τον εξαερισμό με έναν αναπτήρα. Η φλόγα δεν αποκλίνει, γεγονός που δείχνει την έλλειψη έλξης

Κανόνες επιλογής ανεμιστήρα εξαγωγής

Έτσι, εάν η απόφαση για αγορά ενός ανεμιστήρα γίνει δεκτή, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, έτσι ώστε να μην απογοητευτείτε αργότερα. Πρέπει να επιλέξετε ταυτόχρονα αρκετές παραμέτρους - την απόδοση, την ασφάλεια, το επίπεδο θορύβου και, φυσικά, την αναλογία ποιότητας-τιμής.

Παραγωγικότητα

Αυτό το κριτήριο είναι το κύριο, διότι εξαρτάται από αυτό την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ισχύ της συσκευής σε σχέση με την περιοχή, καθώς ο ίδιος ανεμιστήρας παράγει διαφορετικά αποτελέσματα σε ένα μικρό και μεγάλο μπάνιο. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η συναλλαγματική ισοτιμία για το μπάνιο είναι 6-8 μονάδες, δηλαδή για μια ώρα ολόκληρος ο όγκος αέρα στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξει από 6 σε 8 φορές. Κατά κανόνα, αν ένα λουτρό χρησιμοποιεί όχι περισσότερα από τρία άτομα, επιλέξτε την πολλαπλότητα των 6, αν περισσότερο από τρεις - φορές 8. Ο υπολογισμός γίνεται, δεν είναι δύσκολο: είναι απαραίτητο να βρεθεί ο όγκος του δωματίου και να πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των αλλαγών του αέρα.

Για παράδειγμα: υπάρχει ένα μπάνιο με διαστάσεις 1,9x1,7 m και ύψος 2,65 m, χρησιμοποιείται από 3 άτομα. Υπολογίστε την ένταση της αίθουσας - 1,9χ1,7χ2,65 = 8,56 μ. Στρογγυλεύουμε σε 9 και πολλαπλασιάζουμε με πολλαπλότητα - 9χ6 = 54 m3.

Αποδεικνύεται ότι για ένα τέτοιο μπάνιο, η βέλτιστη επιλογή θα είναι μια συσκευή με χωρητικότητα 54 m3 / h. Φυσικά, δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί ένα μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις παραμέτρους σχεδιασμού, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα με μικρό περιθώριο απόδοσης.

Το ποσοστό της ανταλλαγής αέρα για διαφορετικούς χώρους

Συνήθως, η απόδοση των ανεμιστήρων για μπάνια είναι 95 - 100 m3 / h

Ασφάλεια

Για μπάνια και τουαλέτες οι ανεμιστήρες παράγονται με πρόσθετη προστασία των ηλεκτρικών επαφών από την υγρασία, η οποία πρέπει να αναφέρεται στις οδηγίες και στη συσκευασία. Εάν βάζετε ένα συμβατικό μοντέλο και το νερό εισχωρεί σε αυτό, μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και ακόμη και πυρκαγιά, ώστε να μην μπορείτε να διακινδυνεύσετε σε καμία περίπτωση.

Τώρα μπορείτε να βρείτε συσκευές εξάτμισης χαμηλής τάσης, ειδικά σχεδιασμένες για μπάνια και σάουνες. Έχουν υγρασία και θερμική προστασία και μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά με υγρασία 100% και υψηλές θερμοκρασίες. Είναι αλήθεια ότι το κόστος αυτών των ανεμιστήρων είναι υψηλότερο και δεν μπορούν να συνδεθούν με το συνηθισμένο ηλεκτρικό δίκτυο, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετο κόστος, αλλά αξίζει τον κόπο η ασφάλεια των ενοικιαστών.

Ψάξτε για τους φίλους των καταστημάτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μπάνιο

Επίπεδο θορύβου

Ο θόρυβος που παράγεται από τον ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 dB, διαφορετικά θα είναι ενοχλητικός για το νοικοκυριό. Αν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για τη νύχτα, επιλέξτε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου μέχρι 25 dB. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η ένδειξη, τόσο πιο άνετα θα βρίσκεστε στο μπάνιο με την κουκούλα ενεργοποιημένη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν ανεμιστήρα που λειτουργεί συνεχώς.

Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 dB, στον ανθρώπινο ψυχισμό είναι ερεθιστικός

Όσο για την ποιότητα των οπαδών, είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε σε γνωστά εμπορικά σήματα, τα προϊόντα των οποίων έχουν ήδη δοκιμαστεί με το χρόνο. Για παράδειγμα, πολλά θετικά σχόλια έχουν οπαδοί του σπιτιού της μάρκας Soler Palau (Ισπανία), VENTS (Ουκρανία), Electrolux (Σουηδία).

Ο ανεμιστήρας Soler Palau

Έγχρωμη ποικιλία ανεμιστήρων εξαγωγής Electrolux EAFR

Οι εταιρείες αυτές εκτιμούν τη φήμη τους, επομένως τα προϊόντα τους χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και ανθεκτικότητα. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ανεμιστήρες σε εξειδικευμένα καταστήματα όπου τα εμπορεύματα μπορούν να προσκομιστούν με το κατάλληλο πιστοποιητικό και θα γράψουν την κάρτα εγγύησης. Έτσι, αποφεύγετε τον κίνδυνο να αγοράσετε φτηνό, μη εμπορικό εξοπλισμό.

Συστήματα εξαερισμού οικιακής χρήσης

Ο εξαερισμός έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ανταλλαγή αέρα μεταξύ του δωματίου και του περιβάλλοντος χώρου. Η διαδικασία μπορεί να περιοριστεί μόνο με την αντικατάσταση του εσωτερικού αέρα με έναν εξωτερικό και επίσης συνοδεύεται από διήθηση, θέρμανση, ψύξη και υγρασία του αέρα. Τα σύγχρονα συστήματα επιτρέπουν κλιματισμό με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Ανάγκη εφαρμογής

Ο εξαερισμός των χώρων είναι απαραίτητος για την τήρηση των υγειονομικών και υγειονομικών συνθηκών. Ακόμη και στο εγχώριο περιβάλλον, υπάρχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες, υπερβολική υγρασία και διοξείδιο του άνθρακα, σκόνη, επιβλαβείς μικροοργανισμοί και μύκητες στον αέρα. Αναπνοή ενός τέτοιου «ζωμού», ένα άτομο μπορεί να αισθανθεί κακουχία, κεφαλαλγία, ναυτία. Σε βιομηχανικούς χώρους, η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών είναι αρκετές φορές υψηλότερη. Ανάλογα με τη διαδικασία, διάφορα αέρια, σωματίδια μετάλλων και επικίνδυνα μικρόβια μπορούν να εισέλθουν στον αέρα. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε εγκαίρως τον αέρα για να αποφύγετε δηλητηρίαση και να συμμορφώνεστε με τις απαιτήσεις των προτύπων υγιεινής.

Ιστορικό υπόβαθρο

Η αρχή της ανάπτυξης των συστημάτων εξαερισμού τοποθετήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο. Κατά την κατασκευή των πυραμίδων σχεδιάστηκε ένα πολύπλοκο σύστημα αεραγωγών. Οι άξονες εξαερισμού πέρασαν από το πάχος των τοιχογραφιών και βγήκαν έξω. Ο πρόγονος του σύγχρονου αερισμού του σπιτιού προέρχεται από την αρχαία Ρώμη. Κατά τη θέρμανση των κτιρίων, οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν τον καπνό των καυσαερίων, ο οποίος μέσω ειδικών διαύλων διήλθε από όλα τα δωμάτια του σπιτιού και τα θερμαίνει. Ο αέρας στα δωμάτια παρέμεινε φρέσκος και οι πέτρινοι τοίχοι θερμάνθηκαν παρέχοντας άνεση.

Κατά τον Μεσαίωνα ήρθε η συνειδητοποίηση της επίδρασης του αέρα στην ανθρώπινη υγεία. Πολλοί φτωχοί άνθρωποι, που θερμαίνουν τα σπίτια τους "μαύρο", χάθηκαν από το μονοξείδιο του άνθρακα. Στη συνέχεια, υπήρχαν κανόνες στην κατασκευή κατοικιών, απαγορεύοντας το ύψος της οροφής κάτω από 3 μέτρα, καθορίζοντας τον απαιτούμενο αριθμό ανοιγμάτων παραθύρων και το ύψος και το πλάτος τους. Αυτό αύξησε τον εναέριο χώρο των κατοικιών και αύξησε την ανταλλαγή αέρα.

Όλα αυτά τα γεγονότα δείχνουν ένα μακρύ δρόμο ανάπτυξης του εξαερισμού.

Ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού

Ταξινόμηση ανά πεδίο εφαρμογής

Ο εξαερισμός είναι οικιακός και η παραγωγή. Οικιακός εξαερισμός. Η απαιτούμενη χωρητικότητα του συστήματος θα πρέπει να εξασφαλίζει την άνετη και ασφαλή παρουσία του ατόμου στο δωμάτιο. Το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα. Είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί εξοπλισμός για κλιματισμό, ιονισμό και υγρασία.

Ο εξαερισμός του νοικοκυριού εγκαθίσταται σε δύο τύπους εγκαταστάσεων:

 • ακίνητα - πολυκατοικίες, εξοχικές κατοικίες, δημόσια κτίρια, διοικητικά κτίρια.
 • κινητά - βοηθητικά δωμάτια σε επιχειρήσεις, ρυμουλκούμενα κτλ.

Παραγωγή αερισμού. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος επιλέγονται σύμφωνα με τις παραμέτρους του χώρου, το επίπεδο του αναγκαίου καθαρισμού του αέρα, τη φύση των προσμείξεων, τα χαρακτηριστικά της τεχνολογικής διαδικασίας. Ο εξαερισμός πρέπει να αντιμετωπίσει τα κύρια καθήκοντα: απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας, θερμότητας, επιβλαβών ακαθαρσιών, απομάκρυνση οσμών. Ο αέρας σε βιομηχανικούς χώρους πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα υγιεινής.

Ταξινόμηση του εξαερισμού σύμφωνα με τους σκοπούς

Σχέδιο λειτουργίας του συστήματος εξάτμισης

Με τον διορισμό ο εξαερισμός μπορεί να είναι: εξάτμιση, τροφοδοσία και τροφοδοσία και εξάτμιση.

Εξαερισμός εξαγωγής. Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τον ατμοσφαιρικό αέρα από το δωμάτιο. Η συσκευή είναι απλή και μειώνει την παρουσία ανεμιστήρα ή φυσικού απορροφητήρα.

Τα κύρια συστατικά του εξαερισμού:

 • Ομάδα ανεμιστήρων. Αποτελείται από ανεμιστήρα εξάτμισης και ηλεκτρικό μοτέρ.
 • Πλαίσιο με αμορτισέρ. Για να εγκαταστήσετε μια ομάδα ανεμιστήρων και να μειώσετε τους κραδασμούς.

Ανεμιστήρας τροφοδοσίας. Παρέχει αέρα στο δωμάτιο, μετά τη διαδικασία προετοιμασίας: υγρασία, καθαρισμός, κλπ. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών συσκευών.

Οι κύριες μονάδες αερισμού προσφοράς:

 • Η βαλβίδα αέρα. Αποτρέπει τα σχέδια.
 • Το φίλτρο αέρα. Προστατεύει από μηχανικές αναρτήσεις.
 • Calorifer. Παρέχει θέρμανση αέρα.
 • Ο ανεμιστήρας. Ο όγκος του επεξεργασμένου αέρα εξαρτάται από την παραγωγικότητά του.
 • Ηχοαπορροφητής. Μειώνει τον θόρυβο σε αποδεκτό επίπεδο.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής. Παρέχει ανταλλαγή αέρα προς τις δύο κατευθύνσεις: μέσα και έξω από το δωμάτιο. Η βασική απαίτηση είναι η σύμπτωση των χαρακτηριστικών του συστήματος εξάτμισης και παροχής.

Ταξινόμηση με τη μέθοδο της μετακίνησης των αέριων μαζών

Με αυτή την ταξινόμηση, αυτό το σύστημα μπορεί να χωριστεί σε μηχανικό και φυσικό.

Μηχανικός αερισμός. Λόγω της χρήσης διαφόρων μέσων. Ο κύριος εξοπλισμός αυτών των συστημάτων είναι: ηλεκτροκινητήρας, ανεμιστήρας, διάφορα αυτοματισμοί. Συνοδευτικός εξοπλισμός: ιονιστές, συλλέκτες σκόνης, θερμαντήρες αέρα. Το σύστημα δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες, η ποσότητα του επεξεργασμένου αέρα εξαρτάται από την ικανότητα του συστήματος και τη διακίνηση των αεραγωγών.

Φυσικός εξαερισμός. Η βάση είναι η διαφορά θερμοκρασίας. Ένα τέτοιο σύστημα εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες: τη θερμοκρασία στο δρόμο και στο δωμάτιο, τη δύναμη του ανέμου, τη θέση των παραθύρων και τους αεραγωγούς που τοποθετούνται στους τοίχους. Το σύστημα χρησιμοποιείται σε κατοικημένες περιοχές, είναι εύκολο να λειτουργήσει, δεν απαιτεί πηγή ενέργειας.

Ταξινόμηση ανά περιοχή εξυπηρέτησης

Για την περιοχή εξυπηρέτησης, ο εξαερισμός μπορεί να χωριστεί σε γενικές, τοπικές και συνδυασμένες.

Γενικός αερισμός. Εξαερισμό ολόκληρου του δωματίου. Μπορεί να είναι τόσο τροφοδοσία όσο και εξάτμιση. Αφαιρεί και παρέχει αέρα σχεδόν ομοιόμορφα σε ολόκληρη την περιοχή εξυπηρέτησης.

Τοπικός αερισμός. Πάρτε αέρα στην πηγή μόλυνσης με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής. Ένα παράδειγμα είναι η κουκούλα στην κουζίνα, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα.

Συνδυασμένο σύστημα. Ένα σύνολο τοπικών συστημάτων εξάτμισης και γενικής ανταλλαγής.

Τύποι σχεδιασμού συστήματος

Σύστημα χωρίς κανάλια. Δεν έχει αγωγούς αέρα, είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Ένα τέτοιο σύστημα εγκαθίσταται σε άνοιγμα παραθύρου, σε τοίχο ή σε στέγη. Το κόστος ενέργειας είναι ελάχιστο.

Το σύστημα καναλιών. Έχει ένα δίκτυο αεραγωγών. Μπορεί να είναι μηχανικό ή φυσικό. Επιτρέπει την ανταλλαγή αέρα σε όλο το κτίριο.

Οικιακός εξαερισμός

Η ανταλλαγή αέρα των οικιακών χώρων είναι μια σημαντική διαδικασία. Είναι απαραίτητο για τη δημιουργία κανονικών συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, επομένως, η πρόβλεψή του θα πρέπει να προσεγγίζεται με τον κατάλληλο τρόπο.

Εάν το σύστημα εξαερισμού είναι αναξιόπιστο ή αδυνατεί να εκτελέσει την εργασία του, αυτό οδηγεί σε δυσφορία ή υποβάθμιση της ευημερίας.

Επιλογή εξοπλισμού εξαερισμού

 • Ο ανεμιστήρας. Τα κύρια κριτήρια επιλογής: διαστάσεις, τύπος, απόδοση, επίπεδο θορύβου, διαθεσιμότητα βαλβίδας αντεπιστροφής.

Κατά την επιλογή της τροφοδοσίας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο όγκος του αέρα στο δωμάτιο. Το μοντέλο πρέπει να επιλέγεται με ελάχιστο επίπεδο θορύβου ή να χρησιμοποιεί απορροφητές θορύβου. Η απουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής οδηγεί σε ξένες οσμές από τους άξονες. Η λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης μπορεί να εξοικονομήσει ηλεκτρική ενέργεια. Η χρήση ρουλεμάν αντί για κόμβο στον κινητήρα του ανεμιστήρα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

 • Αεραγωγός. Σύμφωνα με το υλικό, οι αεραγωγοί χωρίζονται σε: πλαστικό, ύφασμα, μέταλλο.

Οι πλαστικοί αγωγοί έχουν διαφορετική μορφή διατομής και χωρητικότητας, είναι ανθεκτικοί και εύκολοι στην εγκατάσταση. Είναι περιβαλλοντικά ασφαλείς, δεν διαβρώνονται, δεν έχουν υψηλή τιμή. Οι στρογγυλοί αγωγοί χρησιμοποιούνται για ένα εκτεταμένο σύστημα εξαερισμού. Ορθογώνια - είναι ευρέως εφαρμόσιμα για την τοποθέτηση του συστήματος εξάτμισης στα διαμερίσματα. Συνδυάζονται εύκολα με τέντες.

Ο μεταλλικός αγωγός μπορεί να είναι γαλβανισμένος ή ανοξείδωτος. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λειτουργίας. Γαλβανισμένο - χρησιμεύει σε ζεστά και υγρά δωμάτια. Είναι μικρού βάρους, εύκολο να συναρμολογηθεί.

Οι αγωγοί αερίου ιστών είναι ελαφρύι και εύκολοι στη μεταφορά. Δεν σχηματίζουν συμπύκνωση.

Οι βασικές απαιτήσεις για αγωγούς:

 • επαρκή επιφάνεια διατομής.
 • τήρηση των υγειονομικών κανόνων ·
 • συμμόρφωση με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας.

Τύποι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης

Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι οπαδών:

 1. Αξονική. Έχει καλή απόδοση. Χρησιμοποιείται τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και στη βιομηχανία. Αλλά είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με την προϋπόθεση: ένα ευθύ αγωγό αγωγών. Κάθε εμπόδιο μειώνει τον ρυθμό ροής και μειώνεται η απόδοση.
 2. Radial. Αποτελείται από έναν τροχό πτερυγίου στο περίβλημα. Ο αέρας, που μεταφέρεται μεταξύ των λεπίδων του τροχού, κινείται κατά την ακτινική κατεύθυνση, δημιουργώντας μια ροή αέρα με υψηλή πίεση. Χρησιμοποιείται για ένα διακλαδισμένο δίκτυο αγωγών.
 3. Το κανάλι. Η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται στον αεραγωγό, ο οποίος εξασφαλίζει ροή αέρα μέσω του καναλιού. Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί έχουν διαφορετική διατομή, είναι συνηθισμένο να διαθέτουν τους ανεμιστήρες καναλιών για στρογγυλά και ορθογώνια κανάλια. Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία.

Εγκατάσταση οικιακού ανεμιστήρα

Σχέδιο της δομής του κινητήρα εξαερισμού

Η τοποθέτηση συνδυάζεται κατά προτίμηση με την επισκευή του δωματίου. Η εγκατάσταση γίνεται σε οριζόντια ή κάθετη μορφή. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στην τοποθεσία εγκατάστασης. Η σύνδεση γίνεται με χάλκινο καλώδιο με γείωση. Η γείωση είναι απαραίτητη, ειδικά σε χώρους με υψηλή υγρασία. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ηλεκτροπληξίας. Επίσης, όταν τοποθετείτε σε δωμάτιο με υψηλή υγρασία, δεν πρέπει να εισχωρήσετε μέσα στη συσκευή πιτσίλισμα νερού. Η οπή εξαερισμού πρέπει να τοποθετείται σε επαρκή απόσταση από το δάπεδο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε τους υπάρχοντες αισθητήρες (κίνηση ή υγρασία) και να ρυθμίσετε το χρονοδιακόπτη.

Φροντίδα του συστήματος εξαερισμού

Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά το σύστημα. Τα φίλτρα καθαρισμού ελέγχονται για ακαθαρσίες που εμποδίζουν τη λειτουργία τους. Εάν είναι απαραίτητο, το φίλτρο αλλάζει. Ο αγωγός αέρα ελέγχεται για τη στεγανότητα των αρθρώσεων και τη μόλυνση των εσωτερικών τοιχωμάτων. Λόγω των λιπαρών καταλοίπων και της συσσώρευσης σκόνης, εμφανίζονται εμπόδια που επιβραδύνουν τη ροή του αέρα. Συνεπώς, η ανταλλαγή αέρα επιδεινώνεται με το χρόνο, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα του περιβάλλοντος στο δωμάτιο. Και η σχηματισμένη λάσπη είναι ένα θρεπτικό μέσο για βακτήρια και παθογόνους οργανισμούς. Οι σχηματισμένες εμπλοκές εξαλείφονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανική ή χημική μέθοδο. Η εξάλειψη των ρύπων συμβάλλει στην τήρηση των κανονισμών ασφαλείας. Η συσσωρευμένη σκόνη αναφλέγεται εύκολα.

Ο εξαερισμός παρέχει ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον σε εσωτερικούς χώρους. Από την κατάσταση και την υγεία του εξαρτάται άμεσα από την ευημερία του ατόμου. Επομένως, οι μονάδες αερισμού δεν μπορούν να μείνουν χωρίς προσοχή. Η τακτική παρακολούθηση δεν απαιτεί πολύ χρόνο και η φροντίδα είναι αρκετά απλή.

Οικιακοί θόρυβοι εξαγωγής καυσαερίων

Ο θόρυβος από το σύστημα αερισμού λειτουργίας αποτελεί βασικό μειονέκτημα της μονάδας εξαγωγής, η οποία εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Με παρατεταμένη έκθεση, όχι μόνο ερεθίζει, αλλά και προκαλεί ακουστική δυσφορία, ευερεθιστότητα, χρόνια κόπωση. Ο ανεπιθύμητος θόρυβος προκαλείται συχνά από ακατάλληλο εξοπλισμό ή τη χρήση συσκευών που δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία υπό τις συνθήκες στις οποίες χρησιμοποιούνται. Δυσκολίες προκύπτουν κατά την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού σε περιορισμένο χώρο.

Για να εξουδετερώσετε τα παραπάνω μειονεκτήματα, θα βοηθήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής χωρίς θόρυβο. Πρόκειται για μια μικρή ηλεκτρική συσκευή, την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Ποια είναι η αίσθηση μιας αθόρυβης επιλογής

Δεν είναι μυστικό το γεγονός ότι ακόμη και οι πιο "ήσυχες" μονάδες ανταλλαγής αέρα παράγουν ένα συγκεκριμένο θόρυβο κατά τη λειτουργία. Αν μιλάμε για τις ελάχιστες τιμές του ήχου, τότε ο μέσος όρος είναι στο επίπεδο των 35 dB. Για το ανθρώπινο αυτί αυτό είναι ανάλογο με έναν ψίθυρο. Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι οικιακές συσκευές με παρατεταμένη έκθεση προκαλούν ερεθισμό.

Εάν εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο αντί για τον συνηθισμένο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για το ανθρώπινο αυτί. Η ένταση των συσκευών αυτών είναι 20-25 dB, η οποία είναι ανάλογη με πολύ χαμηλό ψίθυρο. Σε απόσταση 1,5 μ. Από τη μονάδα λειτουργίας, η κίνηση των λεπίδων είναι σχεδόν αδιαίρετη.

Πώς είναι ο σιωπηλός ανεμιστήρας

Συσκευές τύπου θορύβου λειτουργούν μερικές φορές πιο ήσυχο τα ανάλογα τους για διάφορους λόγους, το κυριότερο από τα οποία είναι δομικά χαρακτηριστικά. Η συσκευή αποτελείται από 3 κύρια λειτουργικά στοιχεία, τα οποία καθιστούν δυνατή τη μείωση του ηχητικού εφέ σε ένα άνετο 25 dB.

Η συσκευή αποτελείται από:

 • του ηλεκτροκινητήρα.
 • το περίβλημα της συσκευής.
 • ρουλεμάν.

Προκειμένου να διαμορφωθεί μια γενική ιδέα για το πώς σχεδιάζονται και λειτουργούν οι προπέλες των καυσαερίων, πρέπει να εξεταστεί λεπτομερέστερα η διάταξή τους.

Ηλεκτροκινητήρας. Οι συσκευές χωρίς θόρυβο είναι εξοπλισμένες με τους ίδιους κινητήρες με τις παραδοσιακές συσκευές. Οι διαφορές μειώνονται κυρίως στη μέθοδο σταθεροποίησης. Μια αξιόπιστη στερέωση ελαχιστοποιεί τον θόρυβο που παράγεται από τους κραδασμούς. Για λόγους δικαιοσύνης αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρικές συσκευές κακής ποιότητας είναι γεμάτες δονήσεις.

Σώμα συσκευής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός του αμαξώματος είναι μάλλον λεπτός. Τα λεπτά τοιχώματα συμβάλλουν στην εμφάνιση κραδασμών, συνοδευόμενα από δυσάρεστους ήχους. Όσο για τη σιωπηλή μονάδα, μπορεί να διαθέτει ένα συμπαγές και ολοκληρωμένο σχέδιο (ανάλογα με την επιλογή ενός ποιοτικού προϊόντος). Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, είναι δυνατό να αντιμετωπίσετε οποιουσδήποτε κραδασμούς.

Ρουλεμάν. Η ομαλή λειτουργία κάθε μέρους του κινητήρα παρέχεται από έδρανα υψηλής ποιότητας. Στις συνηθισμένες μονάδες χρησιμοποιούνται συνήθεις λύσεις.

Δώστε προσοχή! Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη λίπανση, χάρη στην οποία κάθε επίπεδο θορύβου, λείανσης. Αυτή η συνεκτικότητα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής κατά καιρούς.

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες για την εξαγωγή αθόρυβων καναλιών χαρακτηρίζονται από άψογη ποιότητα απόδοσης. Το τελικό προϊόν υποβάλλεται σε διάφορα στάδια δοκιμής προτού τεθεί σε πώληση. Και αν δεν πληρούνται οι προδιαγραφές του εύρους του ήχου, ο ανεμιστήρας δεν περάσει τη δοκιμή. Σημαντικός θόρυβος μπορεί επίσης να συμβεί εάν η μονάδα δεν είναι σωστά ισορροπημένη.

Τι είδους σιωπηλοί θαυμαστές υπάρχουν;

Οι συσκευές εξάτμισης του νοικοκυριού μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές όσον αφορά τη συσκευή. Κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας. Τα μοντέλα οικιακών συσκευών χωρίζονται σε 4 τύπους:

Αγωγός. Τοποθετείται στη βάση του αγωγού. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν στοιχεία από καουτσούκ, ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για επιπλέον δονήσεις και θόρυβο κατά τη λειτουργία. Παρ 'όλα αυτά, είναι πολύ πιο αποδοτικές από τους συμβατικούς ανεμιστήρες.

Σύντομη επισκόπηση βίντεο της συσκευής τύπου καναλιού

Αξονική. Περάστε τις ροές του αέρα στην κατεύθυνση στην οποία κινείται ο ρότορας του κινητήρα. Ο θόρυβος καταστέλλεται στην περίπτωση της συσκευής κατά 80%, η πλήρης απουσία ηχητικών κυμάτων δεν μπορεί να ειπωθεί.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο της συσκευής του αξονικού τύπου

Radial. Ο κύριος σκοπός αυτού του τύπου εξοπλισμού είναι η εξάλειψη του θορύβου σε μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις. Για οικιακούς χώρους χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μια ξεχωριστή συσκευή τοποθετείται κάτω από κάθε αγωγό εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες δημιουργούν ένα ελάχιστο ηχητικό υπόβαθρο, αλλά χαρακτηρίζονται από τεράστιες διαστάσεις (αλλά αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια συναρμολόγηση μικρού μεγέθους), γεγονός που περιπλέκει την εγκατάσταση τους σε πολυκατοικίες και διαμερίσματα.

Σύντομη ανασκόπηση βίντεο μιας συσκευής ακτινικού τύπου

Επικάλυψη. Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα στα διαμερίσματα. Η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην έξοδο του αγωγού αερισμού, γεγονός που απλοποιεί σημαντικά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Μια σύντομη επισκόπηση βίντεο για ένα μηχάνημα εναέριας κυκλοφορίας

Στην πώληση υπάρχουν επίσης εξειδικευμένες λύσεις, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικές για τον μέσο ιδιοκτήτη κατοικιών και συχνά είναι εξειδικευμένες. Ωστόσο, ο ίδιος ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου αξίζει σίγουρα προσοχή. Τα συγκεκριμένα μοντέλα διαφέρουν ονομαστικά, σύμφωνα με ορισμένες πρόσθετες δυνατότητες.

Σε ποιες παραμέτρους και λειτουργίες του ανεμιστήρα πρέπει να προσέχετε

Πριν από την αγορά της συσκευής για την κατάρτιση, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, να λάβει υπόψη μια σειρά από σημαντικές παραμέτρους.

 1. Παραγωγικότητα. Η βέλτιστη τιμή καθορίζεται από έναν απλό τύπο: ο όγκος του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα. Η τελευταία παράμετρος για 3 άτομα αντιστοιχεί σε 6, για μια τουαλέτα - 10, για ένα μπάνιο - 6.
 1. Επίπεδο θορύβου, που παράγονται κατά τη λειτουργία. Το χρυσό πρότυπο των σύγχρονων οργάνων είναι 25 dB. Πίσω από τη βάση της θήκης, μπορείτε να τοποθετήσετε υλικό απορρόφησης ήχου, το οποίο θα μειώσει την τελική τιμή κατά λίγα ντεσιμπέλ.
 2. Προστασία των εσωτερικών εξαρτημάτων από τη σκόνη και την υγρασία. Αυτή η παράμετρος έχει σημασία πρώτα απ 'όλα για τους ανεμιστήρες καναλιών. Προφανώς, η υγρασία ή το λίπος στο σώμα της συσκευής μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Αρχικά, είναι απαραίτητο να προτιμάτε τα μοντέλα που προστατεύονται από το νερό.
 3. Πρόσθετα χαρακτηριστικά. Ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί είτε στην κανονική λειτουργία είτε στην αυτόματη λειτουργία. Σε ορισμένα μοντέλα, η ενεργοποίηση της μονάδας παρέχεται αμέσως μετά την ενεργοποίηση του φωτός. Εξαιρετικά αποδεδειγμένες λύσεις με ενσωματωμένο χρονοδιακόπτη, καθώς και λειτουργία σταθερού αερισμού.

Συμβουλή! Επιλέγοντας ένα ήσυχο ανεμιστήρα, θα πρέπει να προτιμάτε μονάδες με δείκτες 15% υψηλότερες από τις απαιτούμενες, που υπολογίζονται.

Τα μοντέλα των αυτόματων συσκευών μπορούν να εξοπλιστούν με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος είναι εξαιρετικά βολικός. Το κόστος των αξονικών προϊόντων είναι υψηλότερο από το κανονικό, ενώ ταυτόχρονα η αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν συσκευές με τάξη προστασίας IP34.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την επιλογή της συσκευής

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός στο δωμάτιο λειτουργεί σωστά. Σχετικά με αυτό, πώς να ελέγξετε τον εξαερισμό γράψαμε ήδη νωρίτερα. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο μέρος για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να τοποθετήσετε την έλικα εξαγωγής κάτω από το ανώτατο όριο, επειδή σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής είναι προς τα πάνω και οι μάζες του θερμού αέρα αυξάνονται.

Συμβουλή! Κατά την επιλογή μιας συσκευής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση εγκατάστασης, αφού όλα τα μοντέλα δεν μπορούν εξίσου καλά να τοποθετηθούν υπό γωνία, οριζόντια ή σε ήδη υπάρχον εξαερισμό.

Γενικές συστάσεις για την εγκατάσταση κουκούλας:

 • κάθε εργασία εγκατάστασης είναι πιο αποτελεσματική για τη διεξαγωγή παράλληλα επισκευή στο διαμέρισμα?
 • η καλωδίωση είναι κρυμμένη σε ξεχωριστό κουτί.
 • για την τουαλέτα συνιστάται να συνδυάσετε το διακόπτη του φωτός και του ανεμιστήρα.
 • Μπορείτε να ισιώσετε τους κραδασμούς με ένα πλαστικό σωλήνα σταθεροποιημένο με τσιμέντο, στεγανωτικό ή αφρό στήριξης.
 • για την τουαλέτα είναι κατάλληλοι ανεμιστήρες που βρίσκονται κοντά στην οροφή ακριβώς πάνω από την τουαλέτα?
 • Είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες που έχει κάθε συσκευή.

Διαδικασία:

1. Εισαγάγετε τον ανεμιστήρα στην τρύπα στον τοίχο και εάν η οπή είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθος του αγωγού, τότε χρειαζόμαστε έναν αφρό για την στερέωση των κενών γύρω από τον αγωγό.

2. Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τον ανεμιστήρα για κάποιο λόγο, τότε το πάρτε αφού στερεωθεί με αφρό είναι αρκετά προβληματική, επομένως, συνιστάται να αγοράσετε και να στερεώσετε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα στο μέγεθος του αγωγού. Μετά από αυτό, εισάγετε ήδη τον ανεμιστήρα στον σταθερό και πλαστικοποιημένο πλαστικό σωλήνα. Έτσι, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε εύκολα να αποσυναρμολογήσετε τον ανεμιστήρα.

Μην ξεχάσετε να εμφανίσετε την καλωδίωση για τη σύνδεση της συσκευής.

3. Αν μετά την εισαγωγή του ανεμιστήρα στον σωλήνα κρεμάει, τότε μπορείτε να βάλετε σε αυτό ένα ζευγάρι ταινιών από καουτσούκ για σφράγιση. Με τη βοήθειά τους, η συσκευή όχι μόνο θα καθίσει σφιχτά, αλλά και οι δονήσεις θα μειωθούν. Με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να αποφύγετε τη στερέωση με βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση, δηλαδή, δεν χρειάζεται να τρυπήσετε τοίχο. Αλλά, αν ακόμα δεν σας αρέσει αυτή η επιλογή, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε βίδες στερέωσης.

4. Πλήρως εγκατεστημένη συσκευή.

Σχέδιο σύνδεσης για ταυτόχρονη εναλλαγή του ανεμιστήρα και του φωτός

Επισκόπηση ορισμένων κατασκευαστών ανεμιστήρων

Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές, που παράγουν σιωπηλές εγκαταστάσεις για αεραγωγούς, είναι:

 • Μάικο - ένας από τους καλύτερους αντιπροσώπους της γερμανικής τεχνολογίας του κλίματος. Αρχικά, οι υπάλληλοι της εταιρείας έθεσαν τον κύριο στόχο - τη δημιουργία ενός εύχρηστου και άψογου εξοπλισμού ποιότητας. Για σήμερα, στην ποικιλία παραγωγής, ανέρχονται σε περισσότερα από 1500 ονόματα παραγωγής.
 • SolerPalau - ένας κατασκευαστής από την Ισπανία, ο οποίος κατέχει σήμερα ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Ειδικεύεται στην απελευθέρωση λύσεων χαμηλού θορύβου εξαερισμού. Κάθε χρόνο εφαρμόζονται όλο και περισσότερες καινοτόμες λύσεις. Κάθε τεχνική της εταιρείας αυτής μπορεί να καυχηθεί με άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Ένα μοντέλο αξίζει ιδιαίτερη προσοχή Soler Palau SILENT-100 DESIGN 3C. Αυτή η συσκευή έχει πολλές αποχρώσεις. Η ισχύς του ανεμιστήρα είναι 8 W, με μέση απόδοση 95 κυβικών μέτρων. Κατά τη λειτουργία, το μέγιστο επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 26 dB.

 • Εταιρεία Elicent - Αντιπρόσωπος του Ιταλού κατασκευαστή Maico. Η εταιρεία βασίζεται στην άψογη λειτουργικότητα των προϊόντων της. Μια θαυμάσια τεχνική χωρίς αξίωση για κομψότητα και οργή. Κάθε προϊόν συνδυάζει τέλεια την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και την λογική τιμή. Η εταιρεία ανταγωνίζεται με κορυφαίες μάρκες στον κόσμο που ειδικεύονται στην παραγωγή τεχνολογίας εξαερισμού.
 • Αεραγωγοί - ένας εγχώριος κατασκευαστής, ο οποίος εκπροσωπήθηκε στο τμήμα του εξοπλισμού εξαερισμού σχετικά πρόσφατα - περίπου 25 χρόνια πριν. Λόγω της ισχυρής παραγωγικής και επιστημονικής βάσης της εταιρείας, ήταν δυνατή η ταχεία προσαρμογή των τελευταίων εξελίξεων στην πραγματικότητα της εγχώριας λειτουργίας. Απολύτως όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και το κόστος τους είναι χαμηλότερο από τα πλησιέστερα ανάλογα.
 • Η ιταλική εταιρεία Vortice. Τα προϊόντα του γνωστού κατασκευαστή μπορούν να διαθέτουν εξαιρετική ασφάλεια, υψηλή αξιοπιστία και ελκυστικό σχεδιασμό. Η εταιρεία εισάγει συνεχώς επιστημονικά και τεχνικά επιτεύγματα στα προϊόντα της. Διαφορετικά μοντέλα συνθηκών για διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας παράγονται.

Για να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό στο δωμάτιο, είναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε μια σιωπηρή συσκευή. Οι παράμετροί του πρέπει να αντιστοιχούν στις ανάγκες και οι διαστάσεις να αντιστοιχούν στον αγωγό. Χάρη σε αυτό, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα μέσα στο περίβλημα.

Τύποι ανεμιστήρων για εξαγωγή και ποιος παραγωγός επιλέγει: επισκόπηση και σύγκριση

Δεν είναι μυστικό ότι σε καμία κατοικείται μόνιμα επίπεδη, ως αποτέλεσμα των ζωτικών διεργασιών των κατοίκων της, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό οσμές ή υγρασία, που μπορεί να κάνει την διαμονή στο δωμάτιο δεν είναι το πιο άνετο. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων αναπτύχθηκαν ανεμιστήρες εξάτμισης. Σχετικά με το τι είναι ο ανεμιστήρας για τέντωμα και τι είδους είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Ο ανεμιστήρας καυσαερίων είναι μια ηλεκτρική συσκευή σχεδιασμένη για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών και υγρού αέρα από το δωμάτιο. Συνήθως, αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Αρχή λειτουργίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικιακοί ανεμιστήρες εξάτμισης παράγονται με τη μορφή αξονικών μοντέλων - ο τροχός με λεπίδες βρίσκεται στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Ο αέρας στη συνέχεια τραβιέται μέσα στη συσκευή μέσω μιας σχάρας εφοδιασμένης με περσίδες, οι οποίες εμποδίζουν το ρεύμα επιστροφής, στη συνέχεια διέρχεται από τη συσκευή και εκκενώνεται προς τα έξω. Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε παράθυρα, και με την παρουσία ενός επιπλέον μικρού αγωγού, ορισμένα μοντέλα συσκευών μπορούν να κατασκευαστούν απευθείας στον τοίχο.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίσταση των μερικά από τα μακράς ανεμιστήρες αγωγού κατασκευάζονται ως φυγόκεντρες μοτίβα - σε αυτήν την περίπτωση, η πτερωτή κατευθύνει τον αέρα προς τις πλευρές σε ορθή γωνία ως προς τον άξονα του κινητήρα.

Ταυτόχρονα, τα βιομηχανικά αντικείμενα χρησιμοποιούν συχνότερα ακτινικά μοντέλα.

Στις κουζίνες, οι περισσότεροι ανεμιστήρες εξάτμισης συνδέονται με μια συσκευή σύνδεσης εξοπλισμένη με μια ασφάλεια. Στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί με μια είσοδο καλωδίου συνδεδεμένη με τη σειρά του σε μια συσκευή σύνδεσης με μια ασφάλεια από το εξωτερικό. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί στο κύκλωμα φωτισμού και να ελέγχεται από ένα διακόπτη καλωδίου οροφής.

Υπολογισμός ισχύος

Για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε ανεμιστήρα εξάτμισης απαιτείται ένας κατάλληλος υπολογισμός της ισχύος του. Διαφορετικά, η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα από το χώρο που πρόκειται να επισκευαστεί και η αποτελεσματικότητα του ανεμιστήρα θα τείνει στο μηδέν.

Προκειμένου να υπολογιστεί το ελάχιστο απαιτούμενο χωρητικότητα του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει πρώτα να υπολογιστεί ο όγκος του σερβίρεται δωματίου (ύψος χ πλάτος χ μήκος) και να πολλαπλασιάζεται με τη συνιστώμενη αριθμό αλλαγών αέρα ανά ώρα.

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η θέση του ανεμιστήρα. Το θέμα είναι ότι ο αέρας που εξαλείφεται από το δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​αέρα - συνήθως μέσω της πόρτας ή άλλων τμημάτων της κατοικίας. Εάν ο ανεμιστήρας είναι πολύ κοντά σε μια πηγή καθαρού αέρα, δημιουργεί μόνο τοπικό αερισμό και δεν έχει σημαντική επίδραση στον υπόλοιπο αέρα του δωματίου. Μια ιδανική τοποθεσία είναι η θέση απέναντι από την πηγή του αέρα αντικατάστασης, αλλά ταυτόχρονα αρκετά υψηλή για να αντλήσει θερμό αέρα.

Προειδοποίηση: Στην κουζίνα, πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης δίπλα στη σόμπα - αυτό θα επιτρέψει στη συσκευή να αφαιρέσει εύκολα ξένες οσμές που προκύπτουν από το μαγείρεμα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με τη σωστή θέση της συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό - μηχανικό θέρμανσης.

Δημοφιλείς κατασκευαστές οικιακών ανεμιστήρων για κουκούλες

Μέχρι σήμερα, οι πιο δημοφιλείς μάρκες οικιακών ανεμιστήρων είναι:

 • Ανεμιστήρες:
  • παραγωγή: Ουκρανία;
  • ανεμιστήρας 100 m3 με ορθογώνια μπροστινή μάσκα.
  • πτερωτή με επτά πέταλα.
  • εγκατάσταση: σε οροφή ή τοίχο.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Electrolux:
  • παραγωγή: Σουηδία.
  • αισθητήρα υγρασίας;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • υλικό του αμαξώματος και αντικαταστάσιμα πλαίσια: πλαστικό ABS,
  • Χρονοδιακόπτης
  • κόστος: περίπου 2.500 ρούβλια.
 • «SILENT»:
  • παραγωγή: Ισπανία ·
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • βαλβίδα αναστροφής πτερυγίου
  • λειτουργεί σε θερμοκρασία έως και +40 βαθμούς.
  • κόστος: περίπου 5 000 ρούβλια.
 • «Ballu»:
  • παραγωγή: Ρωσία ·
  • διάμετρος των καναλιών: 100, 120 και 150 χιλιοστόμετρα.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • ασφάλειες.
  • πτερωτής υψηλής απόδοσης.
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Marley:
  • παραγωγή: Γερμανία.
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Έλεγχος αφής
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 9 500 ρούβλια.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Κανάλι χωρίς θόρυβο

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η τοποθέτησή τους απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, που τους επιτρέπει να κρυφτούν από τα μάτια. Οι ανεμιστήρες καναλιών παρέχουν ασφαλή και ήσυχη λειτουργία.

Εγκαταστήστε μια τέτοια συσκευή απευθείας στον τοίχο και η υπόλοιπη τρύπα καλύπτεται με ένα ειδικό πλέγμα. Αυτό αγωγοί έναρξη της, που περνούν μάζας αέρα από τον σερβίρεται χώρο στο σύστημα φιλτραρίσματος, όπου ο αέρας καθαρίζεται και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο μέσω των διανομέων.

Οι ανεμιστήρες του καναλιού είναι εύκολο να εγκατασταθούν στο χώρο μεταξύ της αρθρωτής οροφής - αυτός ο ελιγμός σας επιτρέπει να επεκτείνετε σημαντικά τις δυνατότητες του εσωτερικού.

Αξονική

Στους αξονικούς ανεμιστήρες εξάτμισης, ο αέρας κινείται όχι μόνο με φυγοκέντρηση, αλλά παράλληλα με τον άξονα περιστροφής των λεπίδων. Από άλλες τροποποιήσεις συσκευών διακρίνονται από σχετικά απλό σχεδιασμό και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.

Κατά κανόνα, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται ως συμπλήρωμα στο κύριο σύστημα εξαερισμού.

Οι ειδικοί διακρίνουν δύο τύπους αξονικών ανεμιστήρων: οικιακών και βιομηχανικών.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται σε αστικά και βιομηχανικά κτίρια όπου κυκλοφορούν αρκετά επιθετικά και εκρηκτικά αέρια.

Για τη συντήρηση χώρων με καθαρό αέρα χωρίς πρόσμειξη ινών, τσιμέντου και άλλων ξένων ουσιών, χρησιμοποιούνται οικιακοί αξονικοί ανεμιστήρες.

Φυγόκεντρο

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται σε οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια είναι ο φυγοκεντρικός τύπος συσκευών.

Προειδοποίηση: Ο βιομηχανικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δεν είναι εγκατεστημένος όταν υπάρχουν σωματίδια ινώδους και κολλώδους στον αέρα.

Λόγω των σχεδίων με χύτευση σε στερεά μορφή, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή.

Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -40 ή στους +40 βαθμούς.

Το έργο των φυγοκεντρικών οικιακών ανεμιστήρων βασίζεται στη διάθλαση των μαζών αέρα κατά 90 μοίρες και στη διέλευσή τους μέσω ενός σπειροειδούς τροχού. Αυτός ο τύπος συσκευής απαιτεί την εγκατάσταση ενός σιγαστήρα, ο οποίος θα εξομαλύνει το θόρυβο που εκπέμπεται από αυτά.

Με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια ειδική λεπίδα με διάμετρο που μπορεί να μπλοκάρει εντελώς τη μονάδα εργασίας από πίσω. Είναι στερεωμένο ένα τέτοιο κορμό απευθείας στον άξονα του ανεμιστήρα.

Η βαλβίδα είναι διατεταγμένη έτσι ώστε να μην μεταδίδει μία ανάστροφη ζεύξη (αέρας προηγουμένως έλκεται προς τα έξω από το δωμάτιο) ή της ροής του αέρα (από το κανάλι εξαερισμού ή στο δρόμο), μαζί με άλλες ακαθαρσίες.

Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ανοίγει η βαλβίδα ελέγχου και όταν αυτή είναι απενεργοποιημένη, κλείνει.

Με τον τρόπο που γίνεται η εργασία, η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να είναι αυτόματη (συνήθως χρησιμοποιείται σε οικιακούς χώρους) ή να είναι παθητική - δηλαδή να λειτουργεί υπό την επίδραση της ροής αέρα (χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά).

Επιπλέον, η βαλβίδα αντεπιστροφής ταξινομείται και από άλλες παραμέτρους:

 • ανά τύπο εγκατάστασης: κάθετη και οριζόντια.
 • ανά τύπο κατασκευής: πλαστικό, σιλικόνη και μέταλλο,
 • σε σχήμα: ορθογώνιο, στρογγυλό και σε μορφή τυφλών.
 • σχετικά με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού: αξονική και φυγοκεντρική.

Έξοδος ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη

Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με χρονοδιακόπτη αρχίζει να λειτουργεί αφού το άτομο εισέλθει στο δωμάτιο και ανάψει το φως. Μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας η συσκευή λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στη λειτουργία της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί σε ευρεία κλίμακα. Οι οπαδοί αυτοί χρησιμοποιούνται τόσο σε οικιστικά όσο και σε δημόσια κτίρια.

Οι τρόποι λειτουργίας για τους χρονοδιακόπτες για τους ανεμιστήρες εξαγωγής είναι δύο:

 1. Η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί όταν εμφανίζεται ένα σήμα ελέγχου στο τερματικό, αλλά σβήνει αφού ο χρονοδιακόπτης μετρήσει το χρονικό διάστημα που έχει καθορίσει ο χρήστης μετά την απενεργοποίηση του σήματος ελέγχου.
 2. Η συσκευή λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος μετά την αφαίρεση του σήματος ελέγχου από το τερματικό, με την προϋπόθεση ότι η διάρκεια του είναι πάνω από 90 δευτερόλεπτα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη μέθοδος είναι πιο οικονομική, καθώς επιτρέπει τη μείωση της συχνότητας εμφύσησης των ανεμιστήρων χωρίς την εμφάνιση ειδικής ανάγκης.

Συνδέστε τη συσκευή σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

Radial

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες διαφέρουν από τις άλλες τροποποιήσεις στο σπειροειδές σχήμα του περιβλήματος, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο τροχός λεπίδας. Όταν περιστρέφεται ο τροχός, οι μάζες του αέρα κινούνται ακτινικά, συμπιέζονται με φυγοκεντρική δύναμη και εξέρχονται από το περίβλημα.

Οι συμπαγείς διαστάσεις των ακτινικών μοντέλων επιτρέπουν την τοποθέτηση της συσκευής σε σχεδόν οποιοδήποτε αγωγό αέρα.

"Σαλιγκάρι"

Τα αποκαλούμενα εκχυλίσματα σαλιγκαριών είναι διαφορετικά από τους τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες με μικρές ειδικές λεπίδες.

Η ταχύτητα και η ισχύς λειτουργίας τέτοιων συσκευών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και των παραμέτρων του κινητήρα.

Με σκοπό: ποιος τύπος ανεμιστήρα και ποιος κατασκευαστής πρέπει να επιλέξω;

Στο μπάνιο

Η βέλτιστη λύση για την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο θα είναι η αγορά συσκευής με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το SILENT-100 CHZ από την Soler Palau. "

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι:

 • Χρονοδιακόπτης με αναβολή ενεργοποίησης.
 • κατανάλωση ενέργειας: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 26,5 dB (συγκρίσιμο με τον ψίθυρο ενός ατόμου).

Ωστόσο, για ένα μεγάλο μπάνιο (με επιφάνεια μεγαλύτερη από 4 m 2), θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που είναι πιο ισχυρό. Για παράδειγμα, το EAF-150 από την Electrolux. Διαφέρει από τις άλλες συσκευές με αυτόν τον ανεμιστήρα από τις ακόλουθες παραμέτρους

 • παραγωγικότητα: 320 m 3 / ώρα.
 • ισχύς: 25 W;
 • επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 35 dB.

Κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα αρκετά ισχυρό μοντέλο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, αλλά θα είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να παράγει πολύ θόρυβο.

Ένα από τα πιο κατάλληλα μοντέλα ανεμιστήρων για κουκούλες κουζίνας είναι το Wolter KA KATD 225-4 Stb, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • παραγωγικότητα: 2.800 m 3 / h;
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 59 dB.
 • ισχύς: 75 W;
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 120 μοίρες.

Στην τουαλέτα

Ως ανεμιστήρας εξάτμισης, μοντέλο χαμηλού θορύβου SILENT-100 CZ από την προαναφερθείσα εταιρεία Soler Palau. " Αυτή η συσκευή έχει τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • ισχύς: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • μη αυτόματη ένταξη.

Στο γκαράζ

Για το γκαράζ, μια εξαιρετική έκδοση του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι το μοντέλο STELS 150, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύς: 126 W.
 • Παραγωγικότητα: 432 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 58 dB.
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 40 μοίρες.

Εγκατάσταση: πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Η όλη διαδικασία τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξάτμισης μπορεί να χωριστεί σε πέντε στάδια:

 • προπαρασκευαστικές ενέργειες ·
 • σύνδεση καλωδίων.
 • θέση των αεραγωγών?
 • εγκατάσταση της δομής ·
 • ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Κατά την εγκατάσταση της συσκευής, πρέπει να θυμάστε ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι υψηλότερη εάν υπάρχουν σχισμές στην πόρτα ή υπάρχει μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του κατωφλίου.
 • Ο άξονας του αέρα πρέπει να ελέγχεται για την απόφραξη του.
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο αφού η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.
 • Η δομή θα πρέπει να τοποθετείται στην τρύπα που προορίζεται για αυτό σφιχτά - εάν είναι απαραίτητο, η οπή πρέπει να διευρυνθεί ή να στενεύσει με αφρό συναρμολόγησης.

Διαβάστε τις οδηγίες βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα:

Το κόστος των ανεμιστήρων εξάτμισης εξαρτάται από το σκοπό της συσκευής, την ισχύ, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Η πρακτική δείχνει ότι η μέση τιμή για τα μοντέλα των νοικοκυριών κυμαίνεται γύρω στα δύο ή τρία χιλιάδες ρούβλια. Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής χρήσης είναι, φυσικά, πολύ πιο ακριβοί.

Πού να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης σε οργανισμούς όπως:

 • LLC "MARLEY-RUS":
  • τοποθεσία: http://www.marley-rus.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Leninsky Prospekt, 15, γραφείο 101?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 648-09-20.
 • GC "Rusklimat":
  • site: http://www.rusklimat.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Narvskaya street, house 21;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 777-19-77.
 • First Passage LLC:
  • site: http://mypassage.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Skladochnaya street, 6, κτίριο 4, γραφείο 507;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 707-88-11.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των ανεμιστήρων εξαγωγής:

 • Διαδικτυακό κατάστημα INTERSTROYVENT:
  • τοποθεσία: http://www.isvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Piskarevsky Prospekt, 2, κτίριο 2, γραφείο 215,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 633-30-33.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12, γραφείο 406,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.
 • Ολοκληρωμένα συστήματα LLC:
  • site: https://klimatweb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Gromova Street, σπίτι?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-83-71.

Έτσι, κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες παράμετροι του χώρου και οι συνθήκες λειτουργίας της συσκευής. Διαφορετικά, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να είναι εντελώς άχρηστη.