Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Πετρελαίου και Αερίου

Η ταχύτητα ενός σύγχρονου υπολογιστή επιτυγχάνεται σε μια αρκετά υψηλή τιμή - η μονάδα τροφοδοσίας, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών απαιτούν συχνά εντατική ψύξη. Τα εξειδικευμένα συστήματα ψύξης είναι ακριβά, επομένως ένας οικιακός υπολογιστής είναι συνήθως εξοπλισμένος με αρκετούς ανεμιστήρες και ψυγεία (καλοριφέρ με ανεμιστήρες που είναι προσαρτημένοι σε αυτά).

Το σχέδιο ενός ψυγείου υπολογιστή.

Αποδεικνύεται ένα αποτελεσματικό και φθηνό, αλλά συχνά θορυβώδες σύστημα ψύξης. Για να μειώσετε το επίπεδο θορύβου (αν διατηρείται η απόδοση), απαιτείται σύστημα ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Όλα τα είδη εξωτικών συστημάτων ψύξης δεν θα ληφθούν υπόψη. Είναι απαραίτητο να εξεταστούν τα πιο κοινά συστήματα ψύξης αέρα.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος όταν λειτουργούν οι ανεμιστήρες χωρίς να μειώνεται η απόδοση ψύξης, συνιστάται να τηρείτε τις ακόλουθες αρχές:

 1. Οι ανεμιστήρες μεγάλης διαμέτρου λειτουργούν πιο αποτελεσματικά από τους μικρούς.
 2. Η μέγιστη απόδοση ψύξης παρατηρείται στους ψυκτήρες με σωλήνες θερμότητας.
 3. Οι ανεμιστήρες τεσσάρων επαφών προτιμούν τους ανεμιστήρες με τρεις επαφές.

Πίνακας που συγκρίνει την ψύξη με αέρα.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει υπερβολικός θόρυβος του ανεμιστήρα, μπορεί να υπάρχουν μόνο δύο:

 1. Κακή λίπανση των εδράνων. Απομακρύνεται με καθαρισμό και νέο γράσο.
 2. Ο κινητήρας περιστρέφεται πολύ γρήγορα. Αν είναι δυνατόν να μειωθεί αυτή η ταχύτητα διατηρώντας το επιτρεπτό επίπεδο έντασης ψύξης, τότε αυτό πρέπει να γίνει. Στη συνέχεια, εξετάζονται οι πιο οικονομικοί και οικονομικοί τρόποι ελέγχου της ταχύτητας περιστροφής.

Μέθοδοι για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα

Ο πρώτος τρόπος: ενεργοποίηση της λειτουργίας BIOS που ρυθμίζει τη λειτουργία των ανεμιστήρων

Λειτουργίες Ο έλεγχος Q-Fan, ο έξυπνος έλεγχος ανεμιστήρων κλπ. Που υποστηρίζονται από ένα τμήμα της μητρικής πλακέτας, αυξάνουν την ταχύτητα των ανεμιστήρων όταν το φορτίο αυξάνεται και μειώνεται όταν πέφτει. Είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στη μέθοδο ελέγχου της ταχύτητας του ανεμιστήρα από το παράδειγμα του ελέγχου Q-Fan. Είναι απαραίτητο να εκτελεστεί η ακολουθία των ενεργειών:

 1. Συνδεθείτε στο BIOS. Τις περισσότερες φορές για αυτό πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο "Διαγραφή" πριν φορτώσετε τον υπολογιστή. Εάν σας ζητηθεί να πατήσετε άλλο πλήκτρο αντί για "Πατήστε Del για να εισέλθετε στο πρόγραμμα εγκατάστασης" πριν πατήσετε στο κάτω μέρος της οθόνης, κάντε το.
 2. Ανοίξτε την ενότητα "Ισχύς".
 3. Μεταβείτε στη γραμμή "Παρακολούθηση υλικού".
 4. Αντικαταστήστε την τιμή "Ενεργοποιημένη" με τις λειτουργίες της μονάδας επεξεργασίας CP-Fan και το χειριστήριο Q-Fan πλαισίου στη δεξιά πλευρά της οθόνης.
 5. Στις εμφανιζόμενες γραμμές, το Προφίλ ανεμιστήρα CPU και Chassis Fan επιλέγει ένα από τα τρία επίπεδα απόδοσης: βελτιωμένο (Perfomans), σιωπηλό (Silent) και βέλτιστο (βέλτιστο).
 6. Πατήστε F10 για να αποθηκεύσετε την επιλεγμένη ρύθμιση.

Ο δεύτερος τρόπος: Έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα με τη μέθοδο εναλλαγής

Εικόνα 1. Κατανομή τάσεων στις επαφές.

Για τους περισσότερους ανεμιστήρες, η ονομαστική τάση είναι 12 V. Όταν μειώνεται αυτή η τάση, ο αριθμός των στροφών ανά μονάδα χρόνου μειώνεται - ο ανεμιστήρας περιστρέφεται πιο αργά και μειώνει τον θόρυβο. Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό, αλλάζοντας τον ανεμιστήρα σε διάφορες τιμές τάσης χρησιμοποιώντας μια συνηθισμένη υποδοχή Molex.

Η κατανομή των τάσεων στις επαφές αυτού του συνδετήρα φαίνεται στο Σχ. La. Αποδεικνύεται ότι τρεις διαφορετικές τιμές τάσης μπορούν να αφαιρεθούν από αυτό: 5 V, 7 V και 12 V.

Για να δώσετε αυτήν τη μέθοδο αλλαγής της ταχύτητας του ανεμιστήρα, χρειάζεστε:

 1. Αφού ανοίξετε τη θήκη ενός υπολογιστή που έχει απενεργοποιηθεί, αφαιρέστε τη φίσα ανεμιστήρα από την υποδοχή. Τα σύρματα που οδηγούν στον ανεμιστήρα της πηγή ενέργειας είναι πιο εύκολο να αφαιρεθούν από το διοικητικό συμβούλιο ή απλώς σνακ.
 2. Χρησιμοποιώντας μια βελόνα ή ένα ρολό, απελευθερώστε τα αντίστοιχα πόδια (το πιο συχνά ένα κόκκινο καλώδιο είναι ένα συν και ένα μαύρο είναι ένα μείον) από το συνδετήρα.
 3. Συνδέστε τα καλώδια του ανεμιστήρα στους ακροδέκτες του συνδετήρα Molex για την απαιτούμενη τάση (βλ. Σχήμα 1β).

Ο κινητήρας με ονομαστική ταχύτητα 2000 σ.α.λ. με τάση 7 V θα δώσει ένα λεπτό 1300, σε τάση 5 V - 900 στροφών. Ο κινητήρας των 3500 σ.α.λ. είναι 2200 και 1600 στροφές, αντίστοιχα.

Σχήμα 2. Διάγραμμα σύνδεσης σειράς δύο ταυτόσημων ανεμιστήρων.

Μια ειδική περίπτωση αυτής της μεθόδου είναι η διαδοχική σύνδεση δύο ταυτόσημων ανεμιστήρων με συνδετήρες τριών ακίδων. Καθένα από αυτά έχει το ήμισυ της τάσης εργασίας, και οι δύο περιστρέφονται πιο αργά και λιγότερο θόρυβο.

Το διάγραμμα αυτής της σύνδεσης φαίνεται στο Σχ. 2. Ο αριστερός σύνδεσμος ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένος στη μητρική πλακέτα ως συνήθως.

Ένας βραχυκυκλωτήρας εγκαθίσταται στον δεξιό σύνδεσμο, ο οποίος είναι στερεωμένος με μονωτική ταινία ή ταινία.

Η τρίτη μέθοδος: ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα με αλλαγή της τιμής του ρεύματος τροφοδοσίας

Για να περιορίσετε την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα, είναι δυνατό να συμπεριλαμβάνονται σταθερά μόνιμες ή μεταβλητές αντιστάσεις στο κύκλωμα της τροφοδοσίας του. Οι τελευταίες επιτρέπουν επίσης μια ομαλή αλλαγή στην ταχύτητα περιστροφής. Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο σχέδιο, μην ξεχνάτε τα μειονεκτήματά του:

 1. Οι αντιστάσεις θερμαίνονται, καταναλώνουν άχρηστα ηλεκτρική ενέργεια και συμβάλλουν στη διαδικασία θέρμανσης ολόκληρης της δομής.
 2. Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτροκινητήρα σε διαφορετικούς τρόπους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά, για κάθε ένα από αυτά, χρειάζονται αντιστάσεις με διαφορετικές παραμέτρους.
 3. Η ισχύς διανομής των αντιστάσεων πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη.

Σχήμα 3. Έλεγχος ταχύτητας ηλεκτρονικού κυκλώματος.

Είναι πιο λογικό να εφαρμόζεται ηλεκτρονικός έλεγχος ταχύτητας. Η απλή έκδοση του παρουσιάζεται στο Σχ. 3. Αυτό το κύκλωμα είναι ένας σταθεροποιητής με δυνατότητα ρύθμισης της τάσης εξόδου. Η είσοδος του τσιπ DA1 (KR142EN5A) τροφοδοτείται με τάση 12 V. Η ενισχυμένη έξοδος του τρανζίστορ VT1 σηματοδοτείται από την έξοδο του. Το επίπεδο αυτού του σήματος μπορεί να ελέγχεται από μια μεταβλητή αντίσταση R2. Ως R1 είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια αντίσταση κοπής.

Εάν το ρεύμα φορτίου δεν είναι μεγαλύτερο από 0,2 A (ένας ανεμιστήρας), το τσιπ KR142EN5A μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ψύκτρα. Με την παρουσία του, το ρεύμα εξόδου μπορεί να φθάσει σε τιμή 3 Α. Στην είσοδο του κυκλώματος είναι επιθυμητό να συμπεριληφθεί ένας κεραμικός πυκνωτής μικρής χωρητικότητας.

Τέταρτη μέθοδος: έλεγχος ταχύτητας ανεμιστήρα με τη βοήθεια ενός reobas

Το Reobas είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που σας επιτρέπει να αλλάξετε ομαλά την τάση που εφαρμόζεται στους ανεμιστήρες.

Ως αποτέλεσμα, η ταχύτητα περιστροφής τους ποικίλει ομαλά. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε ένα έτοιμο reobas. Συνήθως εισάγεται στην περιοχή 5.25 ". Το μειονέκτημα είναι ίσως μόνο ένα: η συσκευή είναι δαπανηρή.

Οι συσκευές που περιγράφονται στην προηγούμενη ενότητα είναι πραγματικά ανακατασκευές, επιτρέποντας μόνο τον χειροκίνητο έλεγχο. Επιπλέον, εάν χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής ένας αντιστάτης, ο κινητήρας μπορεί να μην αρχίσει, επειδή η τρέχουσα τιμή κατά την εκκίνηση είναι περιορισμένη. Στην ιδανική περίπτωση, ένα πλήρες reobas θα πρέπει να παρέχει:

 1. Αδιάλειπτη εκκίνηση κινητήρων.
 2. Έλεγχος της ταχύτητας του δρομέα όχι μόνο σε χειροκίνητη αλλά και σε αυτόματη λειτουργία. Όταν η θερμοκρασία της ψυχρής συσκευής αυξάνεται, η ταχύτητα περιστροφής πρέπει να αυξηθεί και αντίστροφα.

Ένα σχετικά απλό σχέδιο που αντιστοιχεί σε αυτές τις συνθήκες φαίνεται στο Σχ. 4. Διαθέτοντας τις κατάλληλες δεξιότητες, είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας.

Η αλλαγή τάσης τροφοδοσίας των ανεμιστήρων πραγματοποιείται σε παλμική λειτουργία. Η εναλλαγή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ισχυρών τρανζίστορ με φαινόμενα πεδίου, η αντίσταση των καναλιών στην ανοιχτή κατάσταση είναι κοντά στο μηδέν. Ως εκ τούτου, η εκκίνηση των κινητήρων πραγματοποιείται χωρίς δυσκολίες. Η υψηλότερη ταχύτητα δεν θα περιοριστεί.

Το προτεινόμενο σχήμα λειτουργεί ως εξής: Στην αρχική στιγμή ο ψύκτης, ο οποίος εκτελεί την ψύξη του επεξεργαστή, λειτουργεί με την ελάχιστη ταχύτητα και όταν θερμαίνεται σε κάποια μέγιστη επιτρεπτή θερμοκρασία, μεταβαίνει στον περιοριστικό τρόπο ψύξης. Όταν η θερμοκρασία της CPU μειωθεί, το reobas μετακινεί πάλι το ψυγείο στην ελάχιστη ταχύτητα. Οι υπόλοιποι ανεμιστήρες υποστηρίζουν τη λειτουργία χειροκίνητης λειτουργίας.

Σχήμα 4. Σχέδιο προσαρμογής με τη βοήθεια ενός reobas.

Η βάση του κόμβου που διαχειρίζεται τη λειτουργία των ανεμιστήρων του υπολογιστή, του ενσωματωμένου χρονιστή DA3 και του τρανζίστορ πεδίου VT3 πεδίου. Με βάση το χρονόμετρο, συναρμολογείται γεννήτρια παλμών με ρυθμό επανάληψης 10-15 Hz. Ο τετραγωνισμός αυτών των παλμών μπορεί να αλλάξει χρησιμοποιώντας το trimmer R5, το οποίο είναι μέρος της χρονοβόρας αλυσίδας RC R5-C2. Λόγω αυτού, είναι δυνατό να αλλάξετε ομαλά την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων διατηρώντας παράλληλα το απαιτούμενο ρεύμα κατά τη στιγμή της εκκίνησης.

Ο πυκνωτής C6 εκτελεί εξομάλυνση των παλμών, έτσι ώστε οι ρότορες των κινητήρων να περιστρέφονται μαλακότερα χωρίς να προκαλούν κλικ. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι στην έξοδο του XP2.

Η βάση μιας παρόμοιας μονάδας ελέγχου για τον ψύκτη CPU είναι το τσιπ DA2 και το τρανζίστορ φαινομένου πεδίου VT2. Η μόνη διαφορά είναι ότι όταν ο ενισχυτής τάσης DA1 εμφανίζεται στην έξοδο, εφαρμόζεται, χάρη στις διόδους VD5 και VD6, στην τάση εξόδου του χρονομέτρου DA2. Ως αποτέλεσμα, το VT2 ανοίγει πλήρως και ο ανεμιστήρας του ψυγείου αρχίζει να περιστρέφεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Καθώς ο αισθητήρας θερμοκρασίας του επεξεργαστή χρησιμοποιεί ένα τρανζίστορ πυριτίου VT1, το οποίο είναι κολλημένο στην ψήκτρα επεξεργαστή. Ο λειτουργικός ενισχυτής DA1 λειτουργεί σε κατάσταση ενεργοποίησης. Η εναλλαγή πραγματοποιείται με ένα σήμα που λαμβάνεται από τον συλλέκτη VT1. Το σημείο μεταγωγής ρυθμίζεται από τη μεταβλητή αντίσταση R7.

VT1 μπορούν να αντικατασταθούν από τρανζίστορ λεπτής n-ρ-η που βασίζεται στο πυρίτιο που έχει μία απολαβή άνω των 100. αντικατάσταση για VT2 και VT3 μπορεί να χρησιμεύσει IRF640 ή IRF644 τρανζίστορ. Συμπυκνωτής C3 - μεμβράνη, το υπόλοιπο - ηλεκτρολυτικό. Οι δίοδοι είναι τυχόν παρορμήσεις χαμηλής ισχύος.

Η διαμόρφωση των συλλεγόμενων reobas πραγματοποιείται στην ακόλουθη σειρά:

 1. Οι ολισθητήρες των αντιστάσεων R7, R4 και R5 περιστρέφονται δεξιόστροφα μέχρι να σταματήσουν, οι ψύκτες συνδέονται στους συνδετήρες XP1 και XP2.
 2. Ο συνδετήρας XP1 τροφοδοτείται με τάση 12 V. Εάν όλα είναι εντάξει, όλοι οι ανεμιστήρες αρχίζουν να περιστρέφονται με τη μέγιστη ταχύτητα.
 3. Η αργή περιστροφή των ολισθητήρων των αντιστάσεων R4 και R5 επιλέγει μια τέτοια ταχύτητα, όταν εξαφανιστεί η φωνή και παραμένει μόνο ο ήχος του κινούμενου αέρα.
 4. Το τρανζίστορ VT1 θερμαίνεται σε περίπου 40-45 ° C, και η αντίσταση R7 περιστρέφεται προς τα αριστερά έως ότου ο κινητήρας μέχρι ο ψύκτης δεν είναι ενεργοποιημένο με τη μέγιστη ταχύτητα. Μετά από περίπου ένα λεπτό μετά το τέλος της θέρμανσης, η ταχύτητα πρέπει να πέσει στην αρχική της τιμή.

Η συναρμολογημένη και διαμορφωμένη επανασχηματιστή εγκαθίσταται στη μονάδα συστήματος, οι ψύκτες και ένας αισθητήρας θερμοκρασίας VT1 είναι συνδεδεμένοι σε αυτήν. Τουλάχιστον την πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση, είναι επιθυμητό να παρακολουθείται περιοδικά η θερμοκρασία των κόμβων του υπολογιστή. Τα προγράμματα για αυτό (συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν) δεν αποτελούν πρόβλημα.

Ελπίζεται ότι μεταξύ των περιγραφόμενων τρόπων μείωσης του θορύβου ενός συστήματος ψύξης του υπολογιστή, κάθε χρήστης θα είναι σε θέση να βρει το πιο κατάλληλο για τον εαυτό του.

Πώς να επιλέξετε έναν έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα

Γιατί χρειάζομαι ρυθμιστή ταχύτητας ανεμιστήρα (reobas);

Δεν είναι μυστικό ότι οι συσκευές μικροεπεξεργαστών υψηλής απόδοσης θερμαίνονται κατά τη λειτουργία: όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο, τόσο ισχυρότερο. Για πολλά στοιχεία μιας σύγχρονης εγκατάστασης υπολογιστή στο "τσιπ" ενός συμβατικού καλοριφέρ δεν είναι αρκετό - απαιτεί ενεργή αφαίρεση θερμότητας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να το εφαρμόσετε με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα (ψυγείου): κανείς δεν εκπλήσσεται από τα μπλοκ του συστήματος με συνολικό αριθμό ψυγείων 8-10 τεμ. Μερικές φορές στη μητρική πλακέτα δεν υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι για τη σύνδεση πρόσθετων ανεμιστήρων και η σύνδεση γίνεται μέσω ενός διαχωριστή ισχύος ή μιας νέας σφαίρας.

Ένα μόνο ψυγείο κάνει λίγο θόρυβο και καταναλώνει μικρή ισχύ. Αλλά εάν υπάρχουν δώδεκα από αυτές στην περίπτωση, ο θόρυβος γίνεται άβολα και η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξάνεται σε πολύ αισθητές τιμές.

Τις περισσότερες φορές, η ανάγκη αλλαγής της ταχύτητας περιστροφής των ανεμιστήρων οφείλεται ακριβώς στο υπερβολικό θόρυβο της μονάδας συστήματος. Εάν η απόδοση ψύξης της μονάδας συστήματος είναι αρκετά υψηλή και δεν υπάρχει υπερθέρμανση οποιουδήποτε στοιχείου υπολογιστή ακόμα και στα υψηλότερα φορτία, μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής ορισμένων ανεμιστήρων.

Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι η μόνη. Οι περισσότερες σύγχρονες μητρικές είναι σε θέση να ρυθμίσουν την ταχύτητα περιστροφής των συνδεδεμένων ανεμιστήρων. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό - η απαραίτητη λειτουργία είναι ενσωματωμένη στο BIOS.

Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα, βεβαιωθείτε πρώτα ότι η λειτουργία αυτή είναι ενεργοποιημένη: Η παράμετρος Έλεγχος ανεμιστήρα Q (ή ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα) πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Σε αυτή την περίπτωση, οι παράμετροι για την τελειοποίηση του ανεμιστήρα γίνονται διαθέσιμες - σε ορισμένα BIOS υπάρχουν πολλά, σε άλλα λιγότερο. Συνήθως ο απλούστερος τρόπος για τη μείωση του θορύβου (ή, αντιστρόφως, για τη βελτίωση της ψύξης) είναι η αλλαγή προφίλ (προφίλ Q-Fan). Για να μειώσετε το θόρυβο, εγκαταστήστε το σε Silent, για να αυξήσετε την απόδοση ψύξης - στην απόδοση ή το Turbo.

Αφού αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και επανεκκινήσετε το σύστημα, βεβαιωθείτε ότι ο διαμορφωμένος ψύκτης περιστρέφεται και ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση του συστήματος, διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψετε τις παλιές ρυθμίσεις του BIOS.

Εάν ούτε ο ανεμιστήρας ταχύτητας ούτε άλλα παρόμοια προγράμματα "είδαν" τους ανεμιστήρες, ή αν οι ανεμιστήρες δεν είναι συνδεδεμένοι στη μητρική πλακέτα καθόλου - τότε θα χρειαστείτε μια νέα μπάλα για να ρυθμίσετε την ταχύτητά τους.

Χαρακτηριστικά των ρυθμιστών ταχύτητας των ανεμιστήρων.

Τύπος διαχείρισης η ταχύτητα περιστροφής μπορεί να είναι χειροκίνητη ή αυτόματη.

Πότε χειροκίνητο έλεγχο Η ταχύτητα περιστροφής ρυθμίζεται χειροκίνητα από τον χειριστή - χρησιμοποιώντας τα κουμπιά, το περιστροφικό κουμπί ή την οθόνη αφής. Παρά την απλότητα αυτής της μεθόδου ελέγχου, θα είναι βολική μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που δεν απαιτείται να αλλάζει η ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων ενώ ο υπολογιστής λειτουργεί. Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων της γάστρας, αυτή η μέθοδος θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά για να ελέγξετε την ταχύτητα περιστροφής του ψύκτη της CPU, δεν υπάρχει πλέον.

Αυτόματη ο τύπος ελέγχου που αλλάζει αυτόματα την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, ανάλογα με τον αισθητήρα θερμοκρασίας, είναι πολύ πιο βολικό να λειτουργεί και παρέχει καλύτερες συνθήκες λειτουργίας για τον εξοπλισμό. Για να ελέγξετε τους ψύκτες των στοιχείων, τα οποία αλλάζουν έντονα τη θερμοκρασία ανάλογα με το φορτίο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον αυτόματο τύπο ελέγχου.
Ο αριθμός των συνδεδεμένων ανεμιστήρων καθορίζει ποιο μέγιστος αριθμός ανεμιστήρων μπορεί να συνδεθεί στο reobas. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι καθώς ο αριθμός των συνδεδεμένων ανεμιστήρων αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με την ισχύ που καταναλώνεται από τη συσκευή. η τροφοδοσία του υπολογιστή πρέπει να έχει επαρκές εφεδρικό φορτίο.

υποδοχή τροφοδοσίας ελέγχου του ανεμιστήρα του υπολογιστή μπορεί να είναι 3-pin (σε αυτή την περίπτωση ο ελεγκτής ταχύτητας είναι συνδεδεμένος με μία από τις διαθέσιμες υποδοχές μητρική πλακέτα 3-pin) 4-pin Molex (ισχύς λαμβάνεται από μία από τις επαφές τροφοδοσίας), και SATA (ισχύς που λαμβάνεται από την υποδοχή μητρική πλακέτα SATA ).

Συχνότητα, ανίχνευση και περιστροφή του ανεμιστήρα

Οι ανεμιστήρες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των συστημάτων εξαερισμού, κλιματισμού και θέρμανσης. Χρησιμοποιούνται τόσο σε βιομηχανικούς χώρους όσο και σε πολυκατοικίες για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα ή την εξαγωγή του.

Παράδειγμα ανεμιστήρα που χρησιμοποιείται σε βιομηχανικούς χώρους

Αυτή η συσκευή είναι μια συσκευή που αποτελείται από μια έλικα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που τα οδηγεί. Ανά τύπο εγκατάστασης, χωρίζονται σε εσωτερικούς χώρους και σε οροφή. Πώς να καθορίσετε τον τρόπο περιστροφής των λεπίδων; Πώς να αλλάξετε την πλευρά της περιστροφής; Πώς να καθορίσετε τη συχνότητα των παραγόμενων στροφών; Αυτό ακριβώς θα συζητηθεί στη συνέχεια.

Προσδιορισμός της πλευράς περιστροφής

Προσδιορίστε την κατεύθυνση της κίνησης της πτερωτής είναι πολύ απλή. Συχνά η κατεύθυνση περιστροφής σημειώνεται με τη μορφή βέλους. Το βέλος υποδεικνύει την πλευρά στην οποία περιστρέφεται η πτερωτή. Αν για κάποιο λόγο λείπει ο προσδιορισμός της κατεύθυνσης κίνησης, τότε ο ορισμός της δεξιάς πλευράς δεν θα είναι δύσκολος χωρίς αυτό.

Παράδειγμα του δείκτη κατεύθυνσης της κίνησης του "σαλιγκαριού"

Για να προσδιοριστεί η κατεύθυνση των λεπίδων, είναι απαραίτητο να κοιτάξετε τη δομή από την πλευρά της οπής μέσω της οποίας αναρροφάται ο αέρας. Εάν η πτερωτή στρέφεται δεξιόστροφα και το σαλιγκάρι στρέφεται δεξιόστροφα, η κίνηση είναι σωστή. Αν η ταχύτητα των λεπίδων κινείται αριστερόστροφα αριστερόστροφα.

Πώς να καθορίσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα;

Η συχνότητα των στροφών δείχνει την απόδοση της εγκατάστασης. Για τον υπολογισμό της συχνότητας κίνησης της πτερωτής χρησιμοποιείται μια συσκευή που ονομάζεται στροφόμετρο. Για πιο ακριβή ορισμό, συνιστάται η χρήση ταχομέτρων τάξης ακρίβειας 0,5 ή 1.

Τα ταχομετρητές διαφέρουν στον τόπο εγκατάστασης και χωρίζονται σε:

Επίσης τα ταχομετρητές διαφέρουν στην αρχή της δράσης. Είναι μηχανικά, μαγνητικά, μαγνητικά επαγωγικά και ηλεκτρονικά.

Σύγχρονο ηλεκτρονικό ταχομετρητή σε δράση

Εξετάστε το παράδειγμα που φαίνεται στην εικόνα. Με τη βοήθεια μιας δέσμης λέιζερ που κατευθύνεται στον τροχό, πραγματοποιείται μέτρηση ταχύτητας (rpm). Όλα τα δεδομένα εμφανίζονται σε μια μικρή οθόνη.

Πώς να αλλάξετε την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας;

Μερικές φορές υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση περιστροφής των λεπίδων. Οι αναστρέψιμοι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για τέτοιους σκοπούς. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι ο αναστρέψιμος ανεμιστήρας είναι σχεδιασμένος για πιθανές αλλαγές κατεύθυνσης και ο συνηθισμένος δεν είναι.

Τα αναστρέψιμα μοντέλα χρησιμοποιούνται ευρέως στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις. Χρησιμεύουν τόσο για παροχή αέρα όσο και για σχέδιο.

Αναστρέψιμα αξονικά μοντέλα που χρησιμοποιούνται στα ορυχεία

Η αλλαγή της πλευράς κίνησης των αξονικών μοντέλων πραγματοποιείται με δύο βασικούς τρόπους:

 • Χωρίς αλλαγή της κατεύθυνσης περιστροφής.
 • Με αλλαγή κατεύθυνσης περιστροφής.

Όταν χρησιμοποιείτε τη δεύτερη μέθοδο χωρίς να αλλάζετε τη θέση των λεπίδων, το σύστημα δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Ο τροχός λειτουργεί προς τα εμπρός μπροστά, λόγω της οποίας πέφτει η απόδοση. Για να έχετε απόδοση 100% κατά την αντιστροφή, πρέπει να αλλάξετε τη θέση των λεπίδων.

Για να αλλάξετε την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τον κινητήρα και να αλλάξετε τις φάσεις:

 • Σε μονοφασικό μοτέρ στην έξοδο, έχουμε 4 καλώδια. 2 καλώδια στην αρχή της περιέλιξης και 2 από το τέλος. Για αντιστροφή, είναι απαραίτητο να μεταφέρετε τη φάση και το μηδέν από την αρχή της περιέλιξης στο τέλος.
 • Στην περίπτωση ενός τριφασικού κινητήρα στην έξοδο, έχουμε 6 καλώδια. 3 στην αρχή της περιέλιξης και 3 στο τέλος της. Για την αναστροφή σε ένα τριφασικό δίκτυο, πρέπει να ανταλλάξουμε οποιαδήποτε δύο καλώδια στην είσοδο.
 • Για να αντιστραφεί η τριφασικός κινητήρας με μονοφασική σύνδεση με το δίκτυο μέσω του πυκνωτή εκκίνησης, είναι αναγκαίο να ανταλλάξουν το καλώδιο που προέρχεται από τον πυκνωτή εισόδου σε ένα καλώδιο το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο με αυτό.

Για να αλλάξετε την κατεύθυνση της έλικας του καλύμματος καυσαερίων (κουκούλα), υπάρχουν δύο μέθοδοι λειτουργίας:

 1. Εάν έχει τοποθετηθεί ασύγχρονος κινητήρας στο σχεδιασμό του καλύμματος, η αλλαγή γίνεται με την περιστροφή των καλωδίων (η μέθοδος περιγράφεται παραπάνω).
 2. Στην περίπτωση ενός πυκνωτή μετατόπισης φάσης, η αλλαγή γίνεται μέσω της μετάθεσης του. Για τη σωστή εκτέλεση αυτής της μεθόδου συνιστάται να στραφείτε στις υπηρεσίες ενός έμπειρου ηλεκτρολόγου.

Ας συνοψίσουμε. Η κατεύθυνση της διαδρομής του τροχού καθορίζεται είτε από το βέλος που τραβιέται πάνω στο σώμα ή την πτερωτή, είτε από την όψη από την πλευρά.

Για να μετρήσετε την ταχύτητα των λεπίδων, χρησιμοποιείται μια συσκευή που ονομάζεται στροφόμετρο. Είναι παλιές τόσο μηχανικές όσο και σύγχρονες, διαβάζοντας πληροφορίες χρησιμοποιώντας δέσμη λέιζερ.

Για να αλλάξετε την κατεύθυνση περιστροφής των λεπίδων, πρέπει απλά να αλλάξουμε τις απαραίτητες επαφές στον ηλεκτροκινητήρα. Εάν, μετά την αλλαγή της κατεύθυνσης της κατεύθυνσης, δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της θέσης των λεπίδων, τότε η απόδοση και η παραγωγικότητά της θα μειωθούν κατά περίπου 30% της κανονικής (ανάλογα με τον τύπο).

Όλες αυτές οι διαδικασίες μπορούν να γίνουν χωρίς μεγάλη προσπάθεια και με τα χέρια τους.

Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια Πετρελαίου και Αερίου

Συχνότητα - περιστροφή - ανεμιστήρας

Η ταχύτητα του ανεμιστήρα πρέπει να είναι σταθερή κατά τη διάρκεια των δοκιμών και να μετράται τόσο πριν από την έναρξη της ρύθμισης όσο και μετά το τέλος. [1]

Οι ταχύτητες του ανεμιστήρα ρυθμίζονται στη μέγιστη λειτουργία τροφοδοσίας και στη συνέχεια διατηρούνται σε αυτά τα επίπεδα χρησιμοποιώντας ρεοστάτες. [2]

Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να ρυθμιστεί αλλάζοντας την τάση που εφαρμόζεται στον ανεμιστήρα, η οποία μπορεί να αλλάξει σε σταθερά βήματα με έναν μετασχηματιστή πέντε σταδίων ή ομαλά με ένα θυρίστορ. [4]

Η ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα ή του κινητήρα καθορίζεται μέσω μετρητή στροφών ή ταχομέτρων. Για να συνεργαστείτε με τον μετρητή χρειάζεστε ένα χρονόμετρο, τις μετρήσεις που παράγονται στο. Γνωρίζοντας την αρχική μέτρηση και μέτρηση μετά την παρέλευση του χρόνου μέτρησης, ένας ειδικός τύπος υπολογίζει την ταχύτητα περιστροφής. Με τη βοήθεια ενός ταχομέτρου, καθορίζεται αμέσως η ταχύτητα περιστροφής, με την τοποθέτηση του ταχομέτρου στον άξονα περιστροφής του ηλεκτροκινητήρα ή του ανεμιστήρα. [5]

Εάν η ταχύτητα του ανεμιστήρα και του κινητήρα δεν ταιριάζει, χρησιμοποιούνται μονάδες ιμάντα με σφήνα ή επίπεδες ζώνες. [7]

Εάν η ταχύτητα του ανεμιστήρα και του κινητήρα δεν ταιριάζει, χρησιμοποιούνται μονάδες ιμάντα με σφήνα ή επίπεδες ζώνες. Το κιβώτιο ταχυτήτων, σε αντίθεση με τον οριζόντιο ιμάντα, εξασφαλίζει καλύτερη πρόσφυση του ιμάντα με την τροχαλία, λειτουργεί χωρίς θόρυβο και χωρίς τσιμπήματα. Με το κιβώτιο ταχυτήτων V, η απόσταση μεταξύ των τροχαλιών του ηλεκτροκινητήρα και του ανεμιστήρα μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από την περίπτωση ενός επίπεδου ιμάντα. Επί του παρόντος, οι επίπεδες ζώνες σχεδόν δεν χρησιμοποιούνται. [9]

Η ταχύτητα του ανεμιστήρα ελέγχεται με την αλλαγή της μαγνητικής σύζευξης του ρότορα σύζευξης στον στάτορα αλλάζοντας το ρεύμα διέγερσης. [10]

Η ταχύτητα του ανεμιστήρα ελέγχεται με την αλλαγή της μαγνητικής σύζευξης του ρότορα σύζευξης στον στάτορα αλλάζοντας το ρεύμα διέγερσης. Όταν αλλάζει το ρεύμα διέγερσης, το μέγεθος της μαγνητικής ροής που συνδέει τον ρότορα και τον στάτορα ζεύξης μεταβάλλεται, η ολίσθηση του ρότορα σε σχέση με τον στάτορα αλλάζει με τον ίδιο τρόπο όπως και στους ασύγχρονους κινητήρες. Η μείωση του ρεύματος διέγερσης του συμπλέκτη έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, αν και η ταχύτητα του κινητήρα παραμένει ονομαστική. [11]

Κατά τον καθορισμό της ταχύτητας περιστροφής του ανεμιστήρα ή του ηλεκτροκινητήρα, ο ταχύμετρος στην κλίμακα του διαβάζει αμέσως αυτή την τιμή. Αυτό είναι το πλεονέκτημα του ταχομέτρου σε σύγκριση με τους μετρητές ταχύτητας. Ο μετρητής μέτρησης ή ο ταχύμετρος παράγεται τουλάχιστον δύο φορές. Εάν η ανάγνωση είναι διαφορετική, οι μετρήσεις επαναλαμβάνονται για μια ακόμη φορά. [13]

Όταν αλλάζει η ταχύτητα του ανεμιστήρα, η μεταβαλλόμενη πίεση και η μεταβολή της χωρητικότητας, και κατά συνέπεια η ισχύς. [15]

Πώς να μειώσετε την ταχύτητα των ψυγείων

Ένας τρόπος για να κάνετε τον υπολογιστή λιγότερο θορυβώδη είναι να μειώσετε την ταχύτητα των ανεμιστήρων (ψύκτες) μέσα στη μονάδα συστήματος.

Αυτή η εργασία μπορεί να επιλυθεί μέσω της χρήσης ειδικών προγραμμάτων, της εγκατάστασης συσκευών στον υπολογιστή που μειώνουν την ταχύτητα των ψυγείων ή συνδυασμού των δύο μεθόδων.

Ταυτόχρονα, το ζήτημα της μείωσης του θορύβου πρέπει να προσεγγιστεί με σύνεση, καθώς η μείωση της έντασης περιστροφής των ανεμιστήρων προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας των εσωτερικών συσκευών του υπολογιστή. Αυτό μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση και τη διάρκεια ζωής τους. Είναι σημαντικό να βρείτε μια ισορροπία μεταξύ του επιπέδου θορύβου άνεσης και του επιτρεπόμενου καθεστώτος θερμοκρασίας του υπολογιστή.

Προετοιμασία του

Εάν ο υπολογιστής χρησιμοποιείται για να εργάζεται ήσυχα και μόνο πρόσφατα άρχισε να δημιουργεί πολύ θόρυβο, είναι πιθανό ότι μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα απλώς καθαρίζοντας τη μονάδα συστήματος από τη σκόνη. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να λιπάνετε τα ψυγεία. Σχετικά με αυτό διαβάστε εδώ.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να βελτιωθεί η ψύξη του επεξεργαστή και να μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος του ανεμιστήρα του αντικαθιστώντας τον θερμικό πάστα.

Σε περίπτωση που οι παραπάνω ενέργειες δεν λύσουν το πρόβλημα, μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα περιστροφής ενός, του πιο "θορυβώδους" ή πολλών ανεμιστήρων στη μονάδα συστήματος.

Αλλά πριν από αυτό είναι απαραίτητο:

1. Εγκαταστήστε στον υπολογιστή σας προγράμματα που σας επιτρέπουν να ελέγχετε τη θερμοκρασία των κύριων συσκευών "θέρμανσης", δηλαδή:

• Ανεμιστήρας ταχύτητας - ένα πρόγραμμα που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία όλων των συσκευών στον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο.

• Prime 95 - Ένα πρόγραμμα που δημιουργεί υψηλό φορτίο στο CPU. Σας επιτρέπει να ελέγχετε τη σταθερότητα του επεξεργαστή και την απόδοση του συστήματος ψύξης του σε ακραίες συνθήκες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δοκιμή του επεξεργαστή χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα, διαβάστε εδώ.

• FurMark - πρόγραμμα δοκιμής του γραφικού συστήματος του υπολογιστή. Δημιουργεί αυξημένο φορτίο στην κάρτα γραφικών, ενώ ελέγχει τη θερμοκρασία και τη σταθερότητα της λειτουργίας.

2. Χρησιμοποιώντας αυτά τα προγράμματα, ελέγξτε τη λειτουργία θερμοκρασίας του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών, του σκληρού δίσκου και του chipset της μητρικής πλακέτας του υπολογιστή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτω από το μέγιστο φορτίο, η θερμοκρασία του σκληρού δίσκου δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 45 βαθμούς C, ο επεξεργαστής και το chipset της μητρικής κάρτας - 60 βαθμοί C, η κάρτα γραφικών - 85 βαθμούς C.

Μπορείτε να φορτώσετε τον σκληρό δίσκο χωρίς ειδικά προγράμματα, για παράδειγμα, εκτελώντας τη διαδικασία αρχειοθέτησης ή αντιγραφής ενός μεγάλου αρχείου σε αυτό (ταινία, εικόνα δίσκου, κ.λπ.).

Αν η θερμοκρασία μιας συσκευής αποδειχθεί ότι είναι κοντά στις παραπάνω παραμέτρους, δεν είναι απαραίτητο να μειώσετε την ταχύτητα του ψύκτη ψύξης.

Στην περίπτωση όπου οι μέγιστες τιμές είναι ακόμη πολύ μακριά, η ένταση της περιστροφής των ανεμιστήρων μπορεί να μειωθεί χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που περιγράφονται παρακάτω.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Αφού μειώσετε την ταχύτητα, μην ξεχάσετε να ελέγξετε τη θερμοκρασία των ψυχρών συσκευών. Μην τους επιτρέπετε να υπερθερμανθούν. Θυμηθείτε ότι η παρατεταμένη λειτουργία του υπολογιστή σε δυσμενείς συνθήκες θερμοκρασίας μειώνει την αντοχή του.

Μειωμένη ταχύτητα ψυγείου μέσω του BIOS

(με αυτόν τον τρόπο είναι πιο συχνά δυνατό να μειωθεί μόνο η ταχύτητα του ψύκτη CPU)

Η διαδικασία είναι η εξής:

1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις BIOS του υπολογιστή.

Σχετικά με το τι είναι το BIOS και πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του, διαβάστε εδώ.

2. Εντοπίστε την παράμετρο "Ταχύτητα ανεμιστήρα CPU" ή με ένα άλλο παρόμοιο όνομα. Συνήθως βρίσκεται στο τμήμα "Παρακολούθηση υλικού" ή "Ενέργεια".

3. Ρυθμίστε την παράμετρο "Ταχύτητα ανεμιστήρα CPU" στην κατάλληλη τιμή. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές είναι:

• "Turbo" - αναλαμβάνει βελτιωμένη ψύξη λόγω της μέγιστης ταχύτητας του ανεμιστήρα.

• "Standart" - κανονική λειτουργία ψύξης.

• "Αθόρυβο" - η ελάχιστη δυνατή ταχύτητα ανεμιστήρα.

Επιλέξτε την τελευταία επιλογή. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές, πατήστε το πλήκτρο "Esc", στη συνέχεια "F10", στη συνέχεια "Enter".

Μείωση της ταχύτητας των ψυκτών με τη βοήθεια προγραμμάτων

(η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους ψύκτες του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών, σε ορισμένες περιπτώσεις για τον ψύκτη του πλαισίου της μονάδας συστήματος)

Ένα καθολικό εργαλείο είναι το πρόγραμμα Ανεμιστήρας ταχύτητας. Ένας σύνδεσμος προς τη σελίδα λήψης διατίθεται στην ενότητα "Προετοιμασία" παραπάνω. Επιτρέπει την αλλαγή της ταχύτητας περιστροφής των περισσότερων ανεμιστήρων της μονάδας συστήματος, εάν αυτή η δυνατότητα υποστηρίζεται από τη μητρική πλακέτα.

Για υπολογιστές με μητρική πλακέτα ASUS το πρόγραμμα ASUS AI Σουίτα (μπορείτε να το κατεβάσετε στον επίσημο ιστότοπο της ASUS). Σας επιτρέπει να καθορίσετε την εξάρτηση της ταχύτητας του ανεμιστήρα από τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλων συσκευών.

Για τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce, μπορείτε να προτείνετε το πρόγραμμα Επιθεωρητής nVidia.

Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση. Αφού το ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο "Show Overclocking", κάντε κλικ στο "OK" στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται. Ανοίγει ο πίνακας για την αλλαγή των παραμέτρων της κάρτας γραφικών.

Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου, πάνω από το πλήκτρο "Ρύθμιση ανεμιστήρα", καταργήστε την επιλογή "Auto" και στη συνέχεια επιλέξτε την επιθυμητή τιμή μετακινώντας το κάθετο ρυθμιστικό δίπλα του. Μπορείτε να ρυθμίσετε οποιαδήποτε ένταση του ανεμιστήρα στην περιοχή από 25% έως 100%. Για να ισχύσουν οι νέες τιμές, πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Ρύθμιση ανεμιστήρα".

Υπάρχουν άλλα παρόμοια προγράμματα που δεν είναι δύσκολο να βρεθούν στο Διαδίκτυο.

Ταυτόχρονα, πολλοί υπολογιστές δεν υποστηρίζουν τον προγραμματισμό της ταχύτητας ελέγχου των ψύκτες, ή μια τέτοια δυνατότητα είναι πολύ περιορισμένη σε αυτά. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το πρόβλημα επιλύεται αγοράζοντας και εγκαθιστώντας στις μονάδες του συστήματος συσκευές που αλλάζουν την τάση τροφοδοσίας των ανεμιστήρων.

Μείωση της ταχύτητας των ψυγείων
με τη βοήθεια ειδικών συσκευών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών που μειώνουν την ένταση περιστροφής των ψυγείων:

1. Προσθέστε πρόσθετη αντίσταση χωρίς τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας. Πρόκειται για συμβατικό αντιστάτη συγκολλημένο στο κύκλωμα παροχής ψυγείου.

2. Αντίσταση με δυνατότητα ρύθμισης. Σε αντίθεση με τη συσκευή του πρώτου τύπου, επιτρέπει τη "χειροκίνητη" αλλαγή της ταχύτητας του ανεμιστήρα που συνδέεται μέσω αυτού (υπάρχει ένας ειδικός ρυθμιστής σε αυτό).

Αυτή η συσκευή είναι τοποθετημένη μέσα στη μονάδα συστήματος, η οποία δεν είναι πολύ βολική, επειδή κάθε φορά που χρειάζεται να ανοίξετε τη θήκη του υπολογιστή για να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

3. Reobas, η οποία είναι μια βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης συσκευής.

Το Reobas σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ένταση 3 ή περισσότερων ανεμιστήρων (ανάλογα με το μοντέλο). Είναι εγκατεστημένο στην θήκη του υπολογιστή με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να είναι συνεχώς ικανός να αλλάζει την ταχύτητα των ψυκτών που συνδέονται με αυτό (συνήθως στο μπροστινό μέρος της μονάδας συστήματος, στο κελί για DVD-drives).

Συσκευές που μειώνουν την ταχύτητα των ψυγείων - ένα εργαλείο πιο οικουμενικό και αξιόπιστο από τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή και για οπαδούς.

Το κύριο μειονέκτημα τους είναι η ανάγκη να δαπανήσουν χρήματα για την απόκτηση τους. Ταυτόχρονα, αυτά τα χρήματα δεν είναι τόσο μεγάλα. Για παράδειγμα, το πιο φθηνό reobas θα κοστίσει $ 20-25. ΗΠΑ. Το κόστος των συσκευών των δύο πρώτων τύπων είναι πολύ χαμηλότερο.

Ψύκτες για επεξεργαστές: θεωρία

Ανεμιστήρες

Ένα μοντέρνο ψυγείο για έναν επεξεργαστή δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς ανεμιστήρα. Η εταιρεία VIA ως διαφημιστική καμπάνια ισχυρίστηκε ότι οι επεξεργαστές C3 της δουλεύουν αθόρυβα, ψύχονται με παθητικούς ψύκτες (χωρίς ανεμιστήρα). Ωστόσο, όταν οι επεξεργαστές C3 ήρθαν στη συχνότητα 1000 MHz, χρειάστηκαν πιο σοβαρή ψύξη και ο ανεμιστήρας εγκαταστάθηκε. Οι κύριοι δείκτες που χαρακτηρίζουν τον ανεμιστήρα είναι η ταχύτητα ροής αέρα, ο όγκος του αέρα που κινείται ανά λεπτό, η κατανάλωση ενέργειας, η ταχύτητα των λεπίδων και το επίπεδο θορύβου. Η ταχύτητα ροής αέρα μετράται σε γραμμικά πόδια ανά λεπτό (LFM, Γραμμικά πόδια ανά λεπτό). Συχνά, ο ρυθμός ροής αντικαθίσταται από τον δείκτη πίεσης αέρα στην έξοδο του ανεμιστήρα. Η τιμή αυτή μετράται σε χιλιοστόμετρα υγρού (mm.H2Ο). Οι δύο αυτοί δείκτες, ρυθμός ροής και η πίεση, συχνά δεν παρουσιάζουν την απόδοση του ανεμιστήρα, ενώ ένα πιο συμβατικό ρυθμό, ο όγκος του αέρα που αποστάζεται, να αξιολογήσει πλήρως αποτελεσματικότητα. Ο αριθμός αυτός μετράται σε κυβικά πόδια ανά λεπτό (CFM - Κυβικά πόδια ανά λεπτό). Ένα κυβικό πόδι ισούται περίπου με 28,3 λίτρα ή 0,028 κυβικά μέτρα, οπότε αν θέλετε, μπορείτε να μεταφράσετε αυτήν την τιμή σε ένα μετρικό σύστημα. Δεδομένου ότι η απόδοση της ψύξης του δραστικού ψύκτη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό ακριβώς από τον όγκο του αέρα που διέρχεται από το ψυγείο, ο CFM μπορεί να θεωρηθεί μία από τις βασικές αξίες που αξίζει να στηρίζονται ως κατά την επιλογή του ανεμιστήρα ξεχωριστά για έναν υπολογιστή, έτσι ώστε κατά την επιλογή ενός ψύκτη σε γενικές γραμμές. Οι σύγχρονοι ψύκτες χρησιμοποιούν ανεμιστήρες που κυμαίνονται από μερικές έως αρκετές δεκάδες κυβικά πόδια ανά λεπτό.

Η κατανάλωση ισχύος καθορίζεται από τον κινητήρα εγκατεστημένο στα ψυγεία και ισούται με το ρεύμα που καταναλώνεται πολλαπλασιαζόμενο με την τάση λειτουργίας του ανεμιστήρα. Τώρα η συντριπτική πλειοψηφία των ανεμιστήρων για ψύκτες υπολογιστών λειτουργούν με τάση 12 βολτ. Στο παρελθόν, οι ψύκτες για κάρτες γραφικών χρησιμοποιούσαν ανεμιστήρες που τρέχουν από 7 Volts και 5 Volts, αλλά τώρα, με το ρυθμό ανάπτυξης video chips, αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Συνήθως, η τάση λειτουργίας του ανεμιστήρα είναι διαφορετική από την τάση εκκίνησης. Δηλαδή, ο κινητήρας του ανεμιστήρα μπορεί να "ξεκινήσει" και σε τάση 7 V ή 9 V και να λειτουργεί - σε τάση από 6 V έως 15 V. Αυτή η διασπορά τάσης είναι πολύ σημαντική για τους ανεμιστήρες που έχουν ρύθμιση της ταχύτητας των λεπίδων.

Η συχνότητα περιστροφής των λεπίδων είναι επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρος. Αυτό καθορίζεται από το σχεδιασμό του ανεμιστήρα, την ισχύ και τη δύναμη του κινητήρα. Αυτή η τιμή μετριέται σε περιστροφές ανά λεπτό (RPM ή RMP - Περιστροφή ανά λεπτό). Επί του παρόντος, πολλοί παρατηρητές μετρούν την ταχύτητα του ανεμιστήρα RPM. Αυτό δεν ισχύει, επειδή η ταχύτητα συνήθως μετριέται σε ακτινίδια ανά δευτερόλεπτο ή σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο και οι στροφές ανά δευτερόλεπτο χαρακτηρίζουν με ακρίβεια την ταχύτητα περιστροφής. Όσο ταχύτερα περιστρέφονται τα πτερύγια ανεμιστήρα, τόσο περισσότερες επιδόσεις θα έχουν. Δυστυχώς, το επίπεδο του θορύβου της κυμαίνεται ανάλογα με την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Τι είναι ο θόρυβος, νομίζω, κανείς δεν χρειάζεται να εξηγήσει. Η στάθμη θορύβου μετριέται σε ντεσιμπέλ και συνήθως υποδηλώνεται ως dB ή dB. Θα πω μόνο ότι τώρα οι ψύκτες θεωρούνται "αθόρυβοι", διαθέτοντας περίπου 23 dB. Ένα ψυγείο που λειτουργεί σε ένταση 30 dB μπορεί ήδη να τραβήξει τον πιο ασθενή χρήστη έξω από τον εαυτό του. Οι ανεμιστήρες σύγχρονων ψυγείων έχουν ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων από 2.000 έως 8.000 σ.α.λ. Ήδη στις 7000 RPM ανεμιστήρα είναι πάρα πολύ δυνατά και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο χρήστη και άλλοι, έτσι τώρα οι κατασκευαστές των ψυκτών με όλα τα μέσα προσπαθούν να αυξήσουν την απόδοση του ψύκτη, μείωση του επιπέδου του θορύβου. Ο όγκος του αέρα εξαρτάται όχι μόνο από την ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων αλλά και από τις διαστάσεις του ανεμιστήρα. Από αυτά τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα, η παραγωγικότητα θα είναι υψηλότερη. Ως εκ τούτου αντικαθίσταται πρόσφατα με ταχεία ψύκτες 60 ανεμιστήρες χιλιοστού που έχει μία ταχύτητα λεπίδας 6000 - 7000 rpm (30-38 CFM, η στάθμη θορύβου του - 46,5 dB) άφιξη 80 χιλιοστών και 90 χιλιοστών πτερύγια ανεμιστήρα που φτάνουν από ενάμισι έως τρεις χιλιάδες περιστροφές ανά λεπτό. Η απόδοση αυτών των ανεμιστήρων είναι από 22 έως 50 CFM και το επίπεδο θορύβου είναι από 17 έως 35 dB.

Ο άξονας της έλικας στον ανεμιστήρα μπορεί να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας ρουλεμάν ή έδρανα με μανίκια. Το πρώτο είναι σαν ένα μαξιλάρι από συρόμενα υλικά και λάδι. Τέτοια ρουλεμάν είναι λιγότερο ανθεκτικά, φθείρονται αρκετά γρήγορα, μετά τα οποία ο ανεμιστήρας αρχίζει να "κλαίει". Μπορεί να λιπαίνεται, αλλά είναι καλύτερα να το αντικαταστήσετε. Τα ρουλεμάν ολίσθησης επίσης, λόγω της χαμηλής αξιοπιστίας τους, δεν χρησιμοποιούνται σε ανεμιστήρες με υψηλή ταχύτητα περιστροφής των λεπίδων. Το μόνο πλεονέκτημά τους είναι το χαμηλό κόστος. Τα έδρανα κύλισης είναι έδρανα με τη μορφή που έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε, με δύο ακτινικούς δακτυλίους, μεταξύ των οποίων είναι μικρές μπάλες. Αυτά τα έδρανα είναι πιο αξιόπιστα και συχνά χρησιμοποιούνται σε μοντέρνους ψύκτες. Σε ορισμένους ανεμιστήρες, ένα ρουλεμάν και ένα ολισθαίνον ρουλεμάν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Το κύριο χαρακτηριστικό που είναι διαθέσιμο για αναστολή ανεμιστήρα είναι ο χρόνος μεταξύ των βλαβών, MTBF (Μέσος χρόνος πριν την αποτυχία). Δεδομένου ότι τα έδρανα είναι το πιο αναξιόπιστο μέρος του ανεμιστήρα, είναι αυτοί που καθορίζουν πόσα να εργαστούν στον υπολογιστή. Για τα έδρανα ολίσθησης, αυτή η τιμή είναι 30 000 ώρες, για τα έδρανα κύλισης - 50 000 ώρες. Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούν και τους δύο τύπους εδράνων έχουν μέσο χρόνο μεταξύ αποτυχιών 40.000 ωρών. Τώρα άρχισαν να εμφανίζονται οι ψύκτες με κεραμικά έδρανα, που υπόσχονται να λειτουργούν από 300.000 έως 500.000 ώρες. Και παρόλο που μπορεί να φανεί ότι αυτός είναι ένας αρκετά μεγάλος χρόνος, δεν είναι ακόμα εγγυημένος από τον κατασκευαστή και ο ανεμιστήρας μπορεί να αποτύχει μόνο την ημέρα μετά την αγορά.

Οι ανεμιστήρες είναι δύο τύπων: ακτινικοί και αξονικοί. Το άξονα χρησιμοποιείται ευρέως λόγω του μικρού μεγέθους του και της καλής σχέσης απόδοσης / θορύβου. Ένας συμβατικός ανεμιστήρας, με έλικα, είναι ένας αξονικός ανεμιστήρας, στον οποίο η ροή αέρα κατευθύνεται κατά μήκος του άξονα περιστροφής.

Οι ακτινοβολούντες οπαδοί ονομάζονταν "blobs" (από την Αγγλική Blow - για να φυσήσουν). Στην άνθηση, η ροή του αέρα κατευθύνεται σε γωνία 90 μοίρες προς τον άξονα του κινητήρα. Αντί για μια έλικα με λεπίδες σε ακτινικούς ανεμιστήρες, τύμπανα χρησιμοποιούνται, ή όπως συνήθως ονομάζονται, στροφεία. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρων απαιτεί την εγκατάσταση κινητήρων με μεγαλύτερη ισχύ, οι μίξερ έχουν μεγάλες φυσικές διαστάσεις και μεγάλο κόστος. Αλλά παρά τα φαινομενικά μειονεκτήματα, οι ακτινικοί ανεμιστήρες έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτα απ 'όλα, η ροή αέρα σε αυτά έχει λιγότερη αναταραχή, μεγαλύτερη ταχύτητα και επιπλέον - οι ακτινικοί ανεμιστήρες στερούνται μιας «νεκράς ζώνης».

Ας μιλήσουμε για τη "νεκρή ζώνη". Σε συνηθισμένους, αξονικούς, ανεμιστήρες, ο κινητήρας βρίσκεται στο κέντρο. Μερικές φορές ο κινητήρας του κινητήρα καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος της "ενεργής" περιοχής του ανεμιστήρα, της περιοχής που σχηματίζεται από την περιφέρεια της έλικας. Κάτω από τον κινητήρα, η ταχύτητα του αέρα είναι ασύγκριτα χαμηλότερη από κάτω από τις λεπίδες. Ήδη σε κάποια απόσταση η ταχύτητα του αέρα κάτω από τον ανεμιστήρα ισοπεδώνεται σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά αυτή η απόσταση μπορεί ήδη να βρίσκεται έξω από τη βάση του ψυγείου. Δυστυχώς, κατά κανόνα, η "νεκρή ζώνη" βρίσκεται πάνω από το κέντρο του ψυγείου, στον τόπο όπου βρίσκεται ο πυρήνας του επεξεργαστή. Φυσικά, αυτή η "νεκρή ζώνη" έχει αρνητική επίδραση στην ψύξη.

Οι κατασκευαστές ψύκτες προσπάθησαν επανειλημμένα να λύσουν το πρόβλημα της "νεκράς ζώνης". Το GlacialTech και το Global Win σε μερικά από τα ψυγεία τους είχαν έναν ανεμιστήρα όχι στο κέντρο του ψυγείου αλλά με μια μικρή μετατόπιση έτσι ώστε οι λεπίδες του ανεμιστήρα να βρίσκονται πάνω από τη βάση του ψυγείου όπου βρίσκεται ο πυρήνας του επεξεργαστή. Άλλοι κατασκευαστές άλλαξαν το σχεδιασμό του ανεμιστήρα, σαν να διανέμουν τον κινητήρα από το κέντρο του ανεμιστήρα κατά μήκος της περιμέτρου. Σε αυτούς τους τύπους ανεμιστήρων βρίσκονται τέσσερις περιελίξεις στις γωνίες του σώματος και γύρω από τις λεπίδες είναι ένας δακτύλιος με μόνιμο μαγνήτη. Έτσι, μόνο ο άξονας είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της έλικας και η περιοχή της "νεκράς ζώνης" μειώνεται αρκετές φορές. Όλα αυτά ισχύουν για τους αξονικούς ανεμιστήρες. Σε ακτινική, την ίδια ροή, η απόδοση είναι σχεδόν ομοιόμορφη, με την ίδια πίεση και ταχύτητα. Ο πιο γνωστός ψύκτης με ακτινικούς ανεμιστήρες είναι η σειρά AERO της CoolerMaster.

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες, ως επί το πλείστον, συνδέονται με μητρικές με συνδετήρες Molex με τρεις ακίδες. Αυτές οι δύο βύσματα που χρησιμοποιούνται για επαφή με τρόφιμα, και ένα άλλο - για να μεταφέρετε δεδομένα από το ενσωματωμένο ανεμιστήρα στροφόμετρο μητρική πλακέτα. Αλλά μητρικές έχουν περιορισμούς ισχύος, που μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έναν ανεμιστήρα, και εάν συνδέσετε στην πλακέτα συστήματος ισχυρό ψυγείου, μπορεί εύκολα να καεί. Όταν προέκυψε το πρόβλημα αυτό, οι παραγωγοί των ακριβών ισχυρό ψυγείου (με κατανάλωση ισχύος άνω των 4 watt) άρχισε να πουλήσει ψυγεία της με ανεμιστήρες έχουν chetyrohkontaktnye PCPlug υποδοχή τροφοδοσίας (όπως μια μονάδα σκληρού δίσκου ή CD-ROM). Έτσι, ο ανεμιστήρας συνδέθηκε απευθείας με το τροφοδοτικό και δεν παρουσίαζε κίνδυνο για τη μητρική πλακέτα. Αλλά πολλές μητρικές και υπολογιστές γενικά προστατεύονται από την υπερθέρμανση των επεξεργαστών, ακόμη και από τη στάση του ανεμιστήρα. Σύνδεση PCPlug κατέστησε αδύνατο να αναφέρουν τη μητρική πλακέτα πληροφορίες σχετικά με τη συχνότητα περιστροφής των πτερυγίων, και η δύναμη των ισχυρών ψυγείου στη μητρική πλακέτα είναι επικίνδυνο για το ίδιο το διοικητικό συμβούλιο. Σήμερα, πολλοί κατασκευαστές κατασκευάζουν συνδυασμένο τροφοδοτικό - δύο βύσματα Molex και ένα βύσμα PCPlug. Η τροφοδοσία παρέχεται μέσω ενός από τους συνδετήρες - από τη μητρική πλακέτα ή από την παροχή ρεύματος. Στη δεύτερη περίπτωση, μια υποδοχή Molex συνδέεται στη μητρική πλακέτα με μία μόνο καλωδίωση, μέσω της οποίας διαβιβάζονται τα δεδομένα της ταχύτητας της έλικας. Ως αποτέλεσμα, ο ψυγείο μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τον κίνδυνο βλάβης του πίνακα και ο συναγερμός παρακολούθησης υλικού παραμένει ενεργός.

Πώς να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα εξαγωγής

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά της ετικέτας:

Volage -220v
Ισχύς - 25w
Ηλεκτρική συχνότητα - 50Hz

Τι μπορείτε να σκεφτείτε; Μπορώ να βάλω ένα διακόπτη φώτων με ρυθμιστή στο κύκλωμα;

Αν ο κινητήρας είναι ασύγχρονος, τότε χαμηλώστε την τάση. Ο μετασχηματιστής μείωσης, LATR.
Ο ελεγκτής triac μπορεί να προκαλέσει βουητό (το ρεύμα δεν είναι ημιτονοειδές), είναι απαραίτητο να ελέγξετε.
Οι ρυθμιστές φωτός λειτουργούν από 0 έως 220V και έχουν βασικά ένα χαρακτηριστικό γραμμικό έλεγχο μιας μεταβλητής αντιστάσεως. Ο διακόπτης είναι από 0V.
Ο ανεμιστήρας από 110-220v, ο διακόπτης από 220v στον ανεμιστήρα ξεκίνησε από τη μέγιστη ροπή και το λογαριθμικό χαρακτηριστικό της μεταβλητής αντιστάσεως (η αντίσταση είναι 2 φορές ή περισσότερο χαμηλότερη).
Δεδομένου ότι πολλοί asinhronniki δεν ξεκινούν από 140-150v δώσει το ψαλίδι για τη συγκεκριμένη τάση εκκίνησης ventilyatora.I συμβαίνει βασική ρύθμιση στην περιοχή 160-200v, οπότε η προσαρμογή αυτή πρέπει να τεντωθεί τμήμα.

Έτσι, για να ξανακάνετε τον τουρκικό dimmer σε έναν ελεγκτή ανεμιστήρα είναι αρκετά πιθανό για έναν ραδιοερασιτέχνη.

Οι ρυθμιστές φωτός δεν μπορούν να ρυθμιστούν.
Ο ελεγκτής triac μπορεί να αγοραστεί για 1500-2000rub - η καλύτερη επιλογή κατά τη γνώμη μου.
τύπου MTY 1.5
Αλλά υπάρχει μια δυσάρεστη στιγμή - σε χαμηλές ταχύτητες ο ανεμιστήρας αρχίζει να φωνάζει, γιατί Το triac κόβει το ημιτονοειδές του ρεύματος.
Όσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα, τόσο περισσότερο το buzzing είναι ισχυρότερο.

Ένας συμπυκνωτής μεταλλικού χαρτιού στη ρήξη καλωδίων ξέχασε να προσφέρει; Το ερώτημα είναι γενικά δεκάρα.
Το κυριότερο είναι ότι σχεδιάστηκαν για 400 βολτ. Η χωρητικότητα είναι 0,5 έως 2 μF.

Έβαλα σε σειρά ένα ζεύγος 1 uF ανά 250 βολτ. Σε παλιές τσέχικες τηλεφωνικές υποδοχές ήταν.
Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε 0.5 uF 500 volts. Βοήθησε.

Και τώρα τέθηκε μια τέτοια ερώτηση. Ο τουρκικός dimmer προσπάθησε - η ταχύτητα μειώνεται, αλλά, πράγματι, υπάρχει μια βουίζει. Και έκαψε μετά από 3 λεπτά εργασίας. Μου άρεσε η ιδέα με έναν πυκνωτή - τι, στην πραγματικότητα, όλα είναι τόσο απλά; Σας ευχαριστούμε, πρέπει να προσπαθήσουμε!

Vadim Μ. Είπα ότι ο συνηθισμένος ρυθμιστής δεν μπορεί να τεθεί)))

Ο Βαντίμ Μ έγραψε:
Ο τουρκικός dimmer προσπάθησε - η ταχύτητα μειώνεται, αλλά, πράγματι, υπάρχει μια βουίζει. Και έκαψε μετά από 3 λεπτά εργασίας.

Και έχω επανεξετάσει για 5 χρόνια λειτουργίας.Τι είναι εκεί για να καεί;

Εάν το τριακ είναι για 16 αμπέρ και ο ανεμιστήρας καταναλώνει milliamps και δεν είναι απαραίτητο το καλοριφέρ Bu-ha-ha.
Dinistoru; Μόνο αν είναι ελαττωματικό.
Το buzz πηγαίνει και από τον ιδιοκτήτη ρυθμιστή triac ανεμιστήρα, το οποίο είναι τρεις φορές πιο ακριβό, έχω και eto.Printsip εργασία είναι απολύτως το ίδιο-ρεύμα εξόδου δεν είναι ημιτονοειδή.

Με τον συμπυκνωτή είναι απλό αλλά δεν υπάρχει ομαλή ρύθμιση. Παρόλο που βάζετε τη συσκευασία.

Ω ναι, υπάρχει ένα αρχαίο αρχαίο σχέδιο dimmers με το οποίο το φορτίο επαγωγής του τύπου ασύγχρονου και συλλεκτήρα dv δεν λειτουργεί.
Αλλά στα σύγχρονα σχήματα δεν χρησιμοποιείται - υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες.

gotman έγραψε:
Είπα ότι ο συνηθισμένος ρυθμιστής δεν μπορεί να τεθεί)))

Μη λέτε ανοησίες! Κοιτάξτε το σχέδιο!
Ο γάμος, η αριστερά και η πλάτη δεν ακυρώθηκαν.

Popadopulos έγραψε:
Με έναν πυκνωτή, απλά δεν υπάρχει ομαλή ρύθμιση.

Ομαλή και δεν χρειάζεται. Την πήρα έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να μην ουρλιάζει και ναι, καλά.

FAV1976 έγραψε:
Ομαλή και δεν χρειάζεται. Την πήρα έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να μην ουρλιάζει και ναι, καλά.

Στο, αυτό ακριβώς χρειάζομαι.

Και οι δύο να κρεμαστούν στο μηδέν;

Ποιο από αυτά "> είναι σωστό για τον ανεμιστήρα μου;
Googled, γράφουν ότι - Όχι με κανένα τρόπο ΜΗ χρησιμοποιείτε ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές.

Και οι δύο ή το πόσο, όπως σηκώνετε. Σε μηδέν ή σε φάση pofigu.
Ψάχνετε για πυκνωτές MB. Δεν είναι πολικές.
Ταχύτερη από τις σανίδες από τις οθόνες και τηλέφωνα nadergaesh.
Και στη συνέχεια με τη μέθοδο της σειράς παράλληλης σύνδεσης των πυκνωτών θα βρείτε αυτό που χρειάζεστε.

FAV1976, θα μπορούσατε να γράψετε για τους άγνοια, τι είδους πυκνωτές σήμανσης θα έπρεπε να πάρω; Για να είναι σε θέση να έρθει στο ραδιόφωνο της αγοράς Mitino και να πει, «Δώσε μου ένα τέτοιο πυκνωτή για 1 microfarads 400 βολτ.» Και οι παλιές τηλεοράσεις και οθόνες δεν είναι πλέον στο χέρι, και οι Τσεχοσλοβακίας τηλεφωνικές πρίζες για τελευταία φορά ως παιδί (και ότι, κατά τη γνώμη μου, ήταν Πολωνίας και της Βουλγαρίας) Σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!
PS: παρεμπιπτόντως, και δεν υπάρχουν τέτοιοι πυκνωτές;

Το τσιπ αναφέρει εδώ:
">
Μόνο στο απόθεμα δεν υπάρχει.
Και εδώ υπάρχουν πολλές εικόνες:
">
Υπάρχουν επίσης τέτοια.
Δείτε την χωρητικότητα και την τάση.

FAV1976 έγραψε:
Ψάχνετε για πυκνωτές MB. Δεν είναι πολικές.

Από την ταινία δεν παρακαλώ: ">;

Θα χρησιμοποιούσα καλύτερα τον αυτομετασχηματιστή ειδικά σχεδιασμένο για αυτό το σκοπό: ">

Σχεδιαστής; Ένα μοτέρ βουίζει, όπως με ένα dimmer δεν θα είναι;

Σχεδιαστής, Θα προσφέρει αμέσως trance από τη μηχανή συγκόλλησης.

Vadim M. Σε όλες τις κουκούλες κουζίνας για βήμα-βήμα προσαρμογή ταχύτητας ανεμιστήρα, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν πυκνωτές.
Ο Mitinsky εργάζεται σήμερα. Πριν το δείπνο, όλα θα γίνουν.

Ο Βαντίμ Μ έγραψε:
Ένα μοτέρ βουίζει, όπως με ένα dimmer δεν θα είναι;

FAV1976 έγραψε:
Σχεδιαστής, Θα προσφέρει αμέσως trance από τη μηχανή συγκόλλησης.

Αλλά δώστε σχεδόν δωρεάν

FAV1976 έγραψε:
Σε όλες τις κουκούλες κουζίνας για βαθμιαία ρύθμιση των κατασκευαστών ταχύτητας ανεμιστήρα χρησιμοποιούν ακριβώς πυκνωτές.

Ναι και έχω Fox έχει έναν κανονικό ασύγχρονο κινητήρα με 3 μεταγωγές περιελίξεις.
Ακόμη και ένας κακός κινεζικός ανεμιστήρας για $ 6 έχει 3 περιελίξεις για να αλλάξει την ταχύτητα.

Ο Βαντίμ Μ έγραψε:
και δεν υπάρχουν τέτοιοι πυκνωτές;

Οποιοσδήποτε μη πολικός πυκνωτής είναι κατάλληλος, λέτε για τον ασύγχρονο κινητήρα και οι παράμετροι θα κατανοηθούν εκεί.

Συλλογικοί αγρότες με συμπυκνωτές! Ειδικά σχεδιασμένες ρυθμιστικές αρχές κανείς δεν μαντέψει δεν μαντέψει; ">

andrewkhv έγραψε:
Συλλογικοί αγρότες με συμπυκνωτές.

Εάν μπορείτε να μειώσετε την ταχύτητα με τους πυκνωτές χωρίς να καταστρέψετε τον κινητήρα, τότε γιατί να μην «σκιστείτε». Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια στο νόμο, όπως στο Mitino για τους πυκνωτές θα βγουν έξω, σίγουρα θα αναφέρω το αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού της θορυβώδους μονάδας του.

Ο Scoop εξακολουθεί να κυβερνά την μπάλα, ακόμα και στη Μόσχα

Ο Βαντίμ Μ έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, όπως στο Mitino για τους πυκνωτές που θα βγουν έξω

Το κύμα δεν είναι μικρότερο από 400V. Καλύτερη από 660V. Και ποια ικανότητα θα πάρετε;

andrewkhv έγραψε:
Ειδικά σχεδιασμένες ρυθμιστικές αρχές κανείς δεν μαντέψει δεν μαντέψει;

Πρόκειται για θυροσκόπια - ζουν σε μερικά καθεστώτα όχι ανάλογα με την κατάσταση. Ένας φίλος πρέπει να συνθλίψει την έξοδο. ακριβώς λόγω του θορύβου.
Ακόμη και όταν δεν υπάρχουν πολλά dB - τρομερά ενοχλούνται, επειδή το φάσμα μόλις πέφτει στο άσχημο φάσμα συχνοτήτων.

Ο Vladimir_Vas έγραψε:
Πρόκειται για θυροσκόπια - ζουν σε μερικά καθεστώτα όχι ανάλογα με την κατάσταση.

Και από αυτό είναι κακό; ">

tsv; Πρώτα απ 'όλα, η τιμή.

andrewkhv έγραψε:
προσωπικά άκουσε;

Ναι, ένας ασύγχρονος κινητήρας βουίζει, άλλοι δεν είναι πάρα πολύ, εξαρτάται από το σχέδιο, άλλοι άνθρωποι δεν θέλουν να γυρίσουν.

"Στον κατάλογο Vents υπάρχουν δύο μοντέλα ρυθμιστών ταχύτητας ανεμιστήρα, με την εγκατάσταση σε ένα τυποποιημένο woofer:">
Ερώτηση: Πώς αυτοί οι ρυθμιστές διαφέρουν από τους συμβατικούς ρυθμιστές; "
Σε τι διαφέρουν από την τουρκική dimmer που περιέγραψα πιο πάνω, και προσωπικά ξανάγραψε τουρκική dimmer πρότυπο Ventsa (triac, dynistor, 2 πυκνωτές, 4 αντιστάσεις, μεταβλητή αντίσταση, διακόπτη, χλοοτάπητα, ασφάλεια, και πυκνωτή ή βαρίστορ).Bu-χα-χα τίποτα από το ρυθμιστή δεν διαφέρει πρακτικά.
Το σχήμα του ημιτονοειδούς κύματος από το ρυθμιστή δεν διαφέρει.

Δεν είναι ιδανικό ημιτονοειδή ρυθμιστή συχνότητας τάσης ή ρυθμίζεται LATR Laboratory αυτομετασχηματιστή (υπάρχουν μικρές).Pozvolyaet πάρετε εξόδου 250V και ακόμη και μια μικρή αύξηση της ταχύτητας του ανεμιστήρα ασύγχρονη συχνότητα της ονομαστικής.

Για κάποιους αδύναμους, η συχνότητα περιστροφής του ανεμιστήρα με ένα ασυνόρδον εξαρτάται από την αντίσταση και τη ροπή στρέψης του άξονα και η στιγμή εξαρτάται. εσείς ο ίδιος θα βρείτε.
¶ ¶Έτσι, ναι, είναι διάλυση.