7 απλές συμβουλές για τον καθαρισμό των κουζινών στο σπίτι

Ο απορροφητήρας κουζίνας περιέχει συχνά μια μεγάλη ποσότητα παλαιού και καλά αποξηραμένου λίπους, οπότε το ζήτημα του πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα, οι περισσότερες νοικοκυρές ζητούνται. Πολλοί συνιστούν το πλύσιμο της κουκούλας αμέσως μετά το μαγείρεμα και να μην περιμένετε μέχρι να φράξει. Εφόσον στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί να καταβάλλετε πολύ περισσότερη προσπάθεια και να αφιερώσετε πολύ χρόνο για αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κουκούλα είναι ένα σημαντικό θέμα των επίπλων κουζίνας, το οποίο επιτρέπει στον καπνό και τον καπνό να διαφύγουν μέσω του συστήματος εξαερισμού. Τα καύσιμα αντικείμενα, αφήνοντάς τα, εμποδίζουν το φίλτρο καυσαερίων με άκαυστο γράσο και πολλά άλλα μολυσματικά υλικά.

Για να μην διαταραχθεί η κανονική λειτουργία της κουκούλας που είναι εγκατεστημένη πάνω από τη σόμπα αερίου, θα πρέπει να εκτελείται κανονική εργασία σχετικά με τον καθαρισμό της.

Πώς να προετοιμάσετε την κουκούλα για καθαρισμό;

Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα της κουζίνας, πρέπει να κατανοήσετε την ακολουθία των ενεργειών για τον εαυτό σας. Όλες οι κύριες συστάσεις που σας επιτρέπουν να διαχειριστείτε με επιτυχία όλα τα ίχνη λίπους από τις επιφάνειες σας δίνονται στις κατάλληλες οδηγίες για αυτό το προϊόν.

Θα υπάρξει ένα διάγραμμα της συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης της δομής, αφού τα βασικά μέτρα για την αφαίρεση του ηλικιωμένου λίπους στο σπίτι θα γίνουν με ακρίβεια μέσα σε αυτήν τη συσκευή.

 • Για να καθαρίσετε το πλέγμα στην κουκούλα, πρέπει πρώτα να ασφαλίσετε τον εαυτό σας, αποσυνδέστε τη δομή από το τροφοδοτικό. Διαφορετικά, απαγορεύεται αυστηρά η αποσυναρμολόγηση, τόσο περισσότερο δεν πρέπει να αγγίζετε τον κινητήρα και να κάνετε τον υγρό καθαρισμό του.
 • Ακριβώς στην ίδια την κουκούλα θα πρέπει να υπάρχει κύκλωμα, πώς να αφαιρέσετε τη σχάρα από την κουκούλα. Συνήθως στηρίζεται σε κουμπωτά κλειδαριές. Το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα συνήθως κρύβεται πίσω από αυτή τη σχάρα. Κατά κανόνα, συσσωρεύεται το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Για να μην σκεφτεί κανείς πόσο γρήγορα μπορεί να καθαρίσει από τη βρωμιά, ένα τέτοιο φίλτρο μπορεί απλά να αντικατασταθεί - τέτοια προϊόντα δεν είναι πάρα πολύ ακριβά.
 • Όταν καθαρίζετε την κουκούλα από τη βρωμιά, πρέπει να θυμάστε ότι είναι συνδεδεμένο με τον αεραγωγό εξαερισμού μέσω ενός προφίλ, στρογγυλού ή κυματοειδούς σωλήνα. Συσσωρεύει επίσης μια ορισμένη ποσότητα αιθάλης και λίπους στη διαδικασία άμεσης λειτουργίας. Είναι πολύ βολικό να πλένετε το σωλήνα προφίλ, εάν δεν είναι πολύ μακρύς. Η μακρύτερη κατασκευή θα πρέπει να είναι κυκλική σε τομή - αυτό θα επιτρέψει όχι μόνο να διευκολύνει τον καθαρισμό της, αλλά και να επιβραδύνει τη συσσώρευση λίπους.
 • Καθαρίστε το φίλτρο της κουκούλας από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά θα πρέπει να αφαιρεθεί. Για να γίνει αυτό δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, και αν γνωρίζετε ορισμένα κόλπα, τότε η διαδικασία καθαρισμού θα είναι αρκετά απλή και θα πάρει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.
 • Το σώμα της δομής συνήθως δεν αφαιρείται, πλένεται τόσο έξω όσο και μέσα.
 • Στο τελευταίο στάδιο, πρέπει να συναρμολογήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα και να την συνδέσετε στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Μερικές απλές συμβουλές για τον καθαρισμό της κουκούλας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός καθαριστικών. Εάν λάβετε υπόψη ορισμένες αποχρώσεις και λεπτές αποχρώσεις, τότε να απαλλαγείτε από το λίπος στην κουκούλα κουζίνας δεν θα είναι πολύ προβληματική.

Για να καθαρίσετε τη σχάρα της κουκούλας από το λίπος, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές σκόνες, οι οποίες δεν πρέπει να περιέχουν λειαντικά υλικά, διαφορετικά η επιφάνεια θα χαράζεται και θα χάσει μια ελκυστική εμφάνιση. Ένα άλλο μειονέκτημα της χρήσης τέτοιων εργαλείων είναι η εμφάνιση επί της επιφανείας μιας επιπρόσθετης ανακούφισης, στην οποία θα συσσωρεύεται επιπλέον λίπος και τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί από εκεί.

Επιλογές για να απαλλαγούμε από το λίπος από την κουκούλα στην κουζίνα ή στο μπάνιο είναι αρκετά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τον καθαριστικό για τοίχους και κουκούλες στην κουζίνα μόνος σας, μπορείτε να πάτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα οικιακών χημικών και συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

 1. Εάν η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, τότε μπορεί να σωθεί από συσσώρευση λίπους με συνηθισμένη σόδα για κατανάλωση. Διαλύεται σε μικρή ποσότητα νερού και περνά αυτό το διάλυμα πάνω από μολυσμένες επιφάνειες.
 2. Πολύ μεγάλος αριθμός αλκαλικών στοιχείων που μπορούν να χωρίσουν λίπος, ακόμη και σε εκχυλίσματα όπως το turboair, περιέχονται στο πιο συνηθισμένο οικιακό σαπούνι.
 3. Το εκχύλισμα από το λίπος στο σπίτι μπορεί να καθαριστεί ποιοτικά με τη βοήθεια συνήθων απορρυπαντικών πιάτων. Όσο ισχυρότερη είναι η επίδρασή τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σύντομα να καταφύγουν στη χρήση τους.
 4. Μια κουκούλα στην κουζίνα από το γράσο θα καθαριστεί καλά με επαγγελματικά μέσα που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ρύπων από την επιφάνεια των σόμπων αερίου.

Απλοί τρόποι καθαρισμού του φίλτρου

Όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού του φίλτρου, υπάρχουν αρκετές απλές συμβουλές. Είναι δυνατό να αφαιρέσετε κάθε είδους ρύπανση από την επιφάνεια αυτών των μικρών σχάρων με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα, οι καθαριστικοί παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ξυλάνθρακα.

Αυτά τα φάρμακα περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποσότητα αλκαλικών ουσιών που θα διαλύσουν τις αποθέσεις λίπους και θα καθαρίσουν το πλέγμα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν ακόμη και να επεξεργαστούν τον κινητήρα του ανεμιστήρα και τον ίδιο τον ανεμιστήρα. Αν το τελευταίο μπορεί να απαλλαγεί από λιπαρές αποθέσεις, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να αφαιρεθούν τα προϊόντα καύσης και τις δυσάρεστες μυρωδιές, αφήνοντας μόνο φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα.

Πολλές όχι πολύ έμπειρες νοικοκυρές αναρωτιούνται πώς να καθαρίσουν την κουκούλα από το λίπος, αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να πάρει πάρα πολύ βρώμικο. Πρώτα απ 'όλα, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο βαθμός μόλυνσης.

Εύκολος βαθμός

Ο βαθμός φωτός υποδηλώνεται από ελαφρά σταγονίδια λίπους που δεν έχουν ακόμη καταψυχθεί, έτσι ώστε το πλέγμα από την κουκούλα σε αυτή την περίπτωση να είναι πολύ ευκολότερο να καθαριστεί.

Με φίλτρα και εδώ, δεν θα προκύψουν ειδικές δυσκολίες. Η τεχνική για τον καθαρισμό της σχάρας περιλαμβάνει διάφορες ενέργειες.

 • Πάρτε την κατάλληλη χωρητικότητα, γεμίστε το με πολύ ζεστό νερό με την προσθήκη σόδας ψησίματος ή άλλων μέσων για πλύσιμο. Τα φίλτρα είναι βυθισμένα, προσπαθώντας να τα βγάλουν εντελώς κάτω από το νερό.
 • Η χωρητικότητα αφήνεται για περίπου μία ώρα ή δύο, έτσι ώστε το φίλτρο να καθαρίζεται ανεξάρτητα χωρίς περιττές φυσικές επιδράσεις.
 • Όταν το γράσο εγκαταλείπει την επιφάνεια των φίλτρων, θα πρέπει να ξεπλένετε το υπόλοιπο νερό με απορρυπαντικό. Πρώτα γίνεται με τη βοήθεια ζεστού νερού, μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του. Αυτή η διαδικασία πρέπει να διεξαχθεί αρκετά ποιοτικά, έτσι ώστε να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος απορρυπαντικού στην επιφάνεια του φίλτρου ή της ίδιας της κουκούλας. Τελικά, αυτό μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία ολόκληρης της δομής.

Βαθύ βαθμό

Εάν το λίπος έχει σκούρο καφέ χρώμα, αυτό σημαίνει ότι έχει καταφέρει να σκληρύνει. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια τέτοια λαϊκή θεραπεία ως πέψη.

Ρίξτε νερό μέσα στο δοχείο έτσι ώστε όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας να είναι κάτω από αυτό, το βάζετε στη φωτιά και κόβετε εκεί περίπου το μισό κομμάτι φτηνού οικιακού σαπουνιού. Με την ίδια ιδιότητα, καλύπτονται δύο κουταλιές σόδας ψησίματος. Το νερό φέρεται σε βράση και βράζει για περίπου μισή ώρα. Εάν είναι απαραίτητο, θα είναι απαραίτητο να προσθέσετε νερό, εάν εξατμιστεί, και κάποια στοιχεία του καλύμματος θα εμφανιστούν πάνω από την επιφάνεια του.

Εάν ο απορροφητήρας καθαριστεί σωστά, θα λειτουργήσει αξιόπιστα. Με την υποστήριξη ενός καθαρού κράτους, ο καθαρισμός κεφαλαίου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μία φορά σε έξι μήνες.

Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει και να καθαρίσει οτιδήποτε από το αποξηραμένο και παλιό λίπος, αυτό δεν είναι κάτι που δεν είναι απλό, και μερικές φορές ακόμη και φαινομενικά εξωπραγματικό. Επειδή κάθε καλή οικοδέσποινα ξέρει απ 'έξω που η κουκούλα στην κουζίνα σας θα πρέπει να πλένονται αμέσως, όπως η ρύπανση, γιατί τότε πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη προσπάθεια. Και αξίζει να πω ότι είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι πιο έμπειρος και έμπειρους νοικοκυρές, τους ξυπνήσει στη μέση της νύχτας όμως, μόνο να πω τι και πώς να πλένουν τα λίπη από απορροφητήρες κουζίνας στην κουζίνα άστραφτε καθαρό και τακτοποιημένο.

Μελετάμε τα βασικά, χωρίς να φτάσουμε στο ίδιο το πλύσιμο: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Οι επαγγελματίες μάγειρες ή οι νοικοκυρές, που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στην κουζίνα, γνωρίζουν ακριβώς πόσο γρήγορα η κουκούλα λερώνεται πάνω από την κουκούλα αερίου και πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Φαίνεται ότι, λοιπόν, τι υπάρχει, ας είναι, μέχρι να γίνει εντελώς βρώμικο, αλλά δεν αξίζει καθόλου. Πρώτον, η κουκούλα προστατεύει το σπίτι από όλες τις αναθυμιάσεις και τον καπνό που αναπόφευκτα συμβαίνουν κατά το μαγείρεμα και, δεύτερον, η παραλαβή του κατεψυγμένου λίπους απλά δεν θα είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καθυστερήσει και να καθυστερήσει τη διαδικασία στο μακρύ κιβώτιο, και θα είναι βέλτιστο να πλένετε συχνά την κουκούλα, αλλά με ένα μερίδιο της ελαφρότητας και μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Επιπλέον, όταν η κουκούλα φραγμένο και βρώμικο, απλά παύει να επιτελεί το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε είναι απαραίτητο, και όλα αυτά λόγω του γεγονότος ότι τα φίλτρα είναι απλά κατάφυτη με στρώματα κολλώδη και άσχημη λίπους που δεν θέλει εκεί για να βγούμε και ξύστε δεν θα είναι μόνο. Δεδομένου ότι για να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα, για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, καπνούς και gary, καθώς και δυσάρεστες οσμές. Και θα πρέπει να πούμε ότι δεν είναι ακόμη και ένα εστιατόριο ή καφέ, και, όπως σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η κουκούλα θα πρέπει να καθαρίζονται περίπου δύο φορές το μήνα, ως έσχατη λύση, μία φορά σε τριάντα ημέρες, αλλά όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά μαγειρεύετε.

Η προετοιμασία είναι μια υπεύθυνη διαδικασία: από το να πλύνετε το λίπος από την κουκούλα πάνω από τη σόμπα

Είναι σαφές ότι μπορείτε να πλύνετε και να καθαρίσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα στην κουζίνα μόνο όταν φανταστείτε σαφώς τι να κάνετε. Πρώτα απ 'όλα αξίζει να καταλάβετε ότι χωρίς οδηγίες, που θα εξηγούσαν λεπτομερώς τα σημεία, είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί για πρώτη φορά και το μέγιστο που θα πάρετε είναι να εξαλείψετε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες. Είναι σαφές να κατανοήσουμε πώς να καθαρίσετε την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος, Καταρχήν, θα είναι έτοιμη, για παράδειγμα, να μελετήσει το σχεδιασμό του, καθώς το gadget θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί.

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κουκούλα πρέπει να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα αποσυναρμολογηθεί. Παρόλο που, αν είστε οπαδός κινδύνου και ακραίων, και επιπλέον, έχετε μια υπερ-ικανότητα να ελέγχετε μια ηλεκτροπληξία και, στη συνέχεια, να το αποσυναρμολογείτε με έντονο τρόπο, ενώ το φις είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.
 • Περαιτέρω στην ίδια την κουκούλα, σύμφωνα με τις οδηγίες, οι οποίες πρέπει απαραίτητα να έχουν ένα ειδικό κύκλωμα, σπάστε τα μάνδαλα και αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα.
 • Αναλύοντας πόσο καθαρό ο απορροφητήρας του πετρελαίου, θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι ο σωλήνας που το συνδέει με μία έξοδο εξαερισμού, χρειάζεται επίσης καθαρισμού και πλύσης, όπως ένα σκληρό και ενοχλητικό λίπος κατάφερε να συσσωρεύονται εκεί. Ορισμένοι λαϊκοί τεχνίτες καταφέρνουν να αλλάζουν απλά το κυματοειδές έργο μία φορά το μήνα, εξαλείφοντας έτσι εντελώς την υπερβολική εργασία στο πλύσιμο τους. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθεί ότι τέτοιοι αριθμοί δεν περνούν με κάθε κουκούλα, και ακόμη και ένας σωλήνας πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αφαιρέσετε το φίλτρο αέρα, το οποίο αφαιρείται εύκολα. Και πώς να πλύνετε το φίλτρο της κουκούλας, θα μιλήσουμε λίγο αργότερα, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα και κόλπα.
 • Είναι σαφές ότι η ίδια η κουκούλα, η οποία είναι συνδεδεμένη στον τοίχο, κανείς δεν θα πυροβολήσει, αν και όλα αυτά είναι επιθυμητό. Θα είναι αρκετό μόνο να το πλύνετε μέσα και έξω, και να ξεκινήσετε άλλες επιχειρήσεις, χωρίς καμία ασάφεια συνείδησης.

Αν νομίζετε ότι όλα τα φίλτρα στις κουκούλες υπόκεινται σε υποχρεωτικό καθαρισμό και πλύση, τότε είστε πολύ λάθος. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα που μπορούν να αλλάξουν μόνο και απλά δεν είναι δυνατή η πλύση τέτοιων φίλτρων. Επομένως, αυτές οι πληροφορίες πρέπει πρώτα να προέρχονται από την ίδια παλιά καλή οδηγία, την οποία συχνά αρχίζουμε να διαβάζουμε μόνο όταν το «αντικείμενο της μελέτης» έχει ήδη σπάσει.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες και οικιακές χημικές ουσίες: αρκετοί απλοί τρόποι

Όταν όλα αποσυναρμολογηθεί, και τα απαραίτητα στοιχεία για το πλύσιμο συλλέγονται σε ένα μέρος, είναι απαραίτητο να προχωρήσει, και συγκεκριμένα με το θέμα από το να πλύνετε το καπό ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, το οποίο είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο προσκολλάται στα τοιχώματα του. Στην πραγματικότητα, εάν ξέρετε πτυχές, λεπτές αποχρώσεις και αποχρώσεις που κάνουν το όλο θέμα είναι αρκετά απλή, αλλά η προσπάθεια θα πρέπει να κάνει αρκετά για να φέρει την υπόθεση στη λογική της κατάληξη. Στη συνέχεια, θα αποφασίσει τελικά τι να καθαρίσετε το φίλτρο του απορροφητήρα από το λίπος, και η ενίσχυση μπορεί να έρθει απόλυτα οικεία σε μας μέσα από μια σειρά οικιακών χημικών ουσιών κάθε νοικοκυρά - καθαρισμό σε σκόνη για σόμπες και φούρνους, αλλά υπάρχει επίσης καλή παλιά, δοκιμασμένη όλα αυτά τα χρόνια, τα κεφάλαια.

Οικιακά καθαριστικά: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα κουζίνας από το λίπος

Φωτογραφία από την τοποθεσία: moemchistim.com

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά μόνο μερικές. Και για να διαλέξετε, βέβαια, είσαι ο εαυτός σου, και συμβουλές πρέπει να δώσει στο προσωπικό των οικιακών χημικών ουσιών κατάστημα το οποίο είναι συνήθως καλά εξοικειωμένος με τη δική γκάμα των προϊόντων της, καθώς και τις αποχρώσεις της εφαρμογής μιας ποικιλίας μέσων.

 • Σχετικά με το πώς να πλύνετε την κουκούλα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος, υπάρχει η απλούστερη απάντηση - η συνηθισμένη σόδα ψησίματος.
 • Ένα εξαιρετικό εργαλείο για μερικούς ανθρώπους που ονομάζεται σαπούνι πλυντηρίου.
 • Καθαριστικά και απορρυπαντικά για πιάτα που είναι διαθέσιμα σε σχεδόν οποιοδήποτε σπίτι, μπορούν επίσης να θεωρηθούν πολύ χρήσιμα στην περίπτωση αυτή.
 • Επαγγελματικά μέσα, για παράδειγμα, "Shine for plates" ή Sano Forte Plus.
 • Καταφέρνει με τη σοβαρή ρύπανση της διαφορετικής φύσης των καθαρότερων πλάκες λίπους, που ονομάζεται Isesclean, και πολλά άλλα.

Είναι σαφές ότι η επιλογή από το να πλύνετε το κάλυμμα από ανοξείδωτο χάλυβα από το λίπος εξαρτάται από την ποικιλία του καταστήματος στο οποίο θα συγκεντρώνονται για την απόκτηση επαγγελματικών ή οικιακών καθαριστικών. Και αξίζει να καταλάβετε ότι ένα ποιοτικό και πραγματικά αποτελεσματικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ φθηνό, έτσι προετοιμαστείτε να περάσετε έξω.

Αρχίζουμε με τις πιο δύσκολες: πώς να καθαρίσετε το φίλτρο στην κουκούλα της κουζίνας απλές μεθόδους

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: youtube.com

Ότι φίλτρα και φράγματα κουκούλα, τα οποία συχνά είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι τα κύρια εμπόδια που σταματούν τη βρωμιά, τα λίπη, σκόνη και ατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα των τροφίμων. Ωστόσο, τα μικρά σχάρες είναι πολύ εύκολα φραγμένα με το ίδιο λίπος, μετά από τα οποία μειώνεται σημαντικά η απόδοση του απορροφητήρα. Αποσυναρμολόγηση την κουκούλα και τα πάντα για να το καθαρίσετε γίνεται αμέσως σαφές ότι το πιο δύσκολο θέμα θα είναι πώς να καθαρίσετε το σχέδιο πλέγμα του λίπους, ειδικά αν αυτός έχει καλά στεγνώσει. Για να αποφασίσετε αν θα στραφούν αμέσως σε καρδιακά μέτρα αντίκτυπου, ή μπορείτε να τα κάνετε χωρίς αυτά, δεν είναι απαραίτητο να τρέξετε στους ειδικούς, θα είναι αρκετό και οπτική επιθεώρηση.

Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, αν δεν είναι πολύ λερωμένο

Έτσι, αν οι σταγονιδίων λίπους στην επιφάνεια του ματιού αρκετά φωτεινά, έτσι δεν είχαν το χρόνο να σκληρύνει και ως εκ τούτου είναι δυνατόν για το περίπλοκο ζήτημα του πώς να πλύνετε το κάλυμμα στην κουζίνα του λίπους πρέπει να ξεγλιστρήσουν «λίγο αίμα.» Η πρώτη και απλή μέθοδος είναι πολύ απλή, οπότε ακόμη και εκείνοι που μπορούν να δουν αυτό το εκπληκτικό πράγμα για πρώτη φορά θα είναι σε θέση να το καταλάβουν.

 • Επιλέξτε ένα δοχείο στο οποίο μπορούν να βυθιστούν πλήρως τα φίλτρα και τοποθετήστε τα προσεκτικά με ζεστό νερό.
 • Εφαρμόζοντας απορρυπαντικό οποιοδήποτε σχέδιο, για παράδειγμα, για τον καθαρισμό πλακών και φούρνοι, και σε μία ακραία περίπτωση, ένα υγρό πιάτων και μια σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το λάδι από το φίλτρο ή τρίψιμο.
 • Αφήστε το δοχείο με φίλτρα για μισή ώρα ή ακόμα και μία ώρα, ώστε να πλυθούν ακόμα καλύτερα.
 • Στη συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία έκπλυσης. Γιατί είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το πρώτο ζεστό νερό και στη συνέχεια το κρύο. Τα υπολείμματα διαλύματος σαπουνιού στις επιφάνειες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε καμία περίπτωση, καθώς αυτό θα βλάψει το ποιοτικό έργο της κουκούλας στο σύνολό της.

Η δεύτερη μέθοδος: πέψη ή πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από λίπος με λαϊκές θεραπείες

Φωτογραφίες από την τοποθεσία: kitchendecorium.ru

Εάν το λίπος για διάφορους λόγους, είχε ήδη χρόνο για να στερεοποιηθεί, έγινε σκούρο καφέ, και ο συνήθης καθαρισμός δεν φέρνει κανένα φρούτο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο καρδιακή μέσα για την καταπολέμηση βρωμιά. Στην προκειμένη περίπτωση, το ζήτημα του πώς να καθαρίσει τη σχάρα κουκούλα του λίπους, γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, και προσφέρουμε την παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος που έχει χρησιμοποιηθεί από τις γιαγιάδες μας, για να πλύνετε τα παλιά τηγάνια και κατσαρόλες από τα ερείπια του προσκολλημένο λίπος - δηλαδή την πέψη.

 • Για να καταλάβετε πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από την κουκούλα της κουζίνας με την πέψη, πρέπει πρώτα να βρείτε το κατάλληλο δοχείο για αυτό. Είναι σαφές ότι πρέπει να επιλέξετε ένα τέτοιο σκάφος, όπου μπορείτε να βυθίσετε εντελώς το πλέγμα ή τα φίλτρα ή τουλάχιστον το μισό.
 • Τρίψτε σε ένα τρίφτη ή ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι μισό κομμάτι, οικείο σε όλους από την παιδική ηλικία, καφέ σαπούνι.
 • Βάλτε τα ίδια δύο κουταλιές της σούπας, κατά προτίμηση με την κορυφή της συνηθισμένης σόδας ψησίματος, και τοποθετήστε το δοχείο στη φωτιά.
 • Τώρα τίθεται το ερώτημα, πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το λίπος, και η απάντηση είναι απλή - βράστε το βραστό σας για μισή ώρα.
 • Απομένει μόνο να τραβήξετε τα δίχτυα, τις σχάρες ή τα φίλτρα από το δοχείο και να ξεπλύνετε καλά κάτω από τη βρύση, δηλαδή στο τρεχούμενο νερό.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι τα φίλτρα πλυσίματος, καθώς και πώς να καθαρίσετε το πλέγμα από το καπό, δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν και είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία, η οποία θα απαιτήσει πολλή προσπάθεια και προσοχή, διότι η ανάγκη να πειραματιζόμαστε με ζεστό νερό και μια ποικιλία από χημικά ενεργών αντιδραστηρίων.

Εάν μετά από βρασμό παρατηρήσατε στην επιφάνεια του φίλτρου υπολείμματα λίπους, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ή απλά να επεκταθεί. Και τα ριζοσπαστικά μέτρα με τη μορφή καθαρισμού αλκαλίων θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποκλειστικά ως έσχατη λύση, επειδή από τη συχνή χρήση του μετάλλου μπορεί απλά να καταρρεύσει.

Καρδινάλια μέτρα: πώς να καθαρίσετε την κουκούλα από το λίπος, που δεν πλένεται για τίποτα

Φωτογραφία από την τοποθεσία: hozobzor.ru

Όταν τα χέρια είναι κάτω, και όλες οι μέθοδοι, όπως κουκούλα πλύσης στην κουζίνα και μόλις «ανώδυνη» εξαντληθεί ο χρόνος έρχεται σε δραστικά μέτρα. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού δεν μπορεί συχνά, επειδή αυτή η διαδικασία μπορεί να βλάψει τα πλέγματα και τα φίλτρα, κάτι που δεν είναι επιθυμητό. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να μην φέρετε τον εξοπλισμό της κουζίνας σας σε μια τέτοια θλιβερή κατάσταση. Ωστόσο, για να μιλήσουμε γι 'αυτό, αν όλα τα άλλα αποτύχουν, είναι ανόητο, αλλά το μέλλον αξίζει να κάνετε ένα σημάδι στο πρόγραμμά του και να κάνει χρόνο για την έγκαιρη κουκούλες καθαρισμού και άλλα μαγειρικά σκεύη.

 • Για να μάθετε πώς να πλένετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να γίνετε λίγος τεχνίτης και λίγο υδραυλικός. Δηλαδή, θα πρέπει να αγοράσετε ένα επαγγελματικό εργαλείο για τον καθαρισμό της ρύπανσης των σωλήνων. Είναι υγρά, κονιώδη και επίσης κοκκοποιημένα. Επιλέξτε έναν σύμβουλο για να βοηθήσετε στο κατάστημα, συνήθως ξέρουν πώς και τι να κάνουν.
 • Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για το προϊόν που έχετε επιλέξει και επίσης αποθηκεύστε γάντια ποιότητας για να εργαστείτε με χημικά επιθετικά μέσα.
 • Βυθίστε το τρίψιμο στο νεροχύτη ή δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα, και γεμίστε το απέκτησε λύση, τότε το ερώτημα για το πώς να καθαρίσετε το κάλυμμα στην κουζίνα, θα γίνει απλή και κατανοητή.
 • Αν έχετε σκόνη ή κόκκους, γεμίστε τις με μια σχάρα και ρίξτε μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

Φωτογραφία από την τοποθεσία: jkuhnya.ru

Αφήστε τις γρίλιες για περίπου πέντε έως επτά λεπτά, και μετά από όλα, απλά ξεπλύνετε με μεγάλη ποσότητα κρύου νερού. Στη συνέχεια, τα πάντα είναι απλή, ένα μεγάλο μέρος του ξηρού εκχυλίσματος, συλλέγουν συνολικά και με ασφάλεια χρησιμοποιήσετε, το σημαντικότερο, δεν επιτρέπουν πλέον βαριά βρωμιά, το πλύσιμο μακριά το χρόνο κουκούλα από την καύση του λίπους.

Βίντεο "Πώς να καθαρίσετε τον απορροφητήρα από το λίπος"

Καθαρίζουμε την κουκούλα από το λίπος - γρήγορα, απλά, αποτελεσματικά

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε κάτω από τον θόλο της κουκούλας και έλεγξα το φίλτρο της; Αν ήταν πριν από λίγους μήνες, ή ποτέ δεν το κάνατε, επιτρέψτε μου να σας προειδοποιήσω: η εμφάνισή της θα είναι πολύ φοβερή. Ο σκοπός του φίλτρου εκχύλισης είναι να συλλέγει οσμές, καπνούς και λίπος, οπότε αν κάνει τη δουλειά του σωστά, όλα θα χρωματίζονται με συσσωρευμένο και παγωμένο στρώμα ακαθαρσιών.

Με τον καιρό, το φίλτρο μπορεί να γίνει τόσο μολυσμένο ώστε να χάσει την αποτελεσματικότητά του, γι 'αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα. Ευτυχώς, ο καθαρισμός των φίλτρων από το λίπος δεν είναι τόσο δύσκολο!

Πόσο συχνά πρέπει να πλύνω τον βοηθό της κουζίνας μου; Προσπαθήστε να μην ξεχάσετε να το φροντίσετε τουλάχιστον μία φορά το ένα τέταρτο. Ωστόσο, εάν μαγειρεύετε συχνά, ο καθαρισμός των φίλτρων από το λίπος πρέπει να πραγματοποιείται μία φορά το μήνα.

Προετοιμασία του

Ο καθαρισμός της κουκούλας αρχίζει με προετοιμασία, δηλαδή με το κλείσιμο και την αποσυναρμολόγηση. Πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να διαβάσετε τις οδηγίες στη συσκευή.

Πριν καθαρίσετε την κουκούλα στο διαμέρισμα, πρέπει να απενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, η προπαρασκευαστική εργασία πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αφαιρέστε το κάλυμμα της κουκούλας που βρίσκεται πάνω από την εστία. Για να γίνει αυτό, οι μάνδαλοι σπάζουν και το καπάκι τραβιέται έξω από τις αυλακώσεις.
 2. Το φίλτρο αφαιρείται.
 3. Ο σωλήνας που πηγαίνει από την κουκούλα προς τον εξαερισμό αφαιρείται - πρέπει επίσης να καθαριστεί από το λίπος.
 4. Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
 5. Η κουκούλα ελέγχεται επίσης για ρύπανση.

Κάθε στάδιο της εργασίας συνοδεύεται από πλύσιμο των απαραίτητων στοιχείων. Τα φίλτρα λίπους και ο σωλήνας μπορούν να πλυθούν στο μπάνιο, μετά από μούσκεμα σε διάλυμα απολιπαντικού καθαριστικού.

Συμβουλές! Όσο για το φίλτρο αέρα, δεν πρέπει όλα να καθαριστούν - οι σχετικές πληροφορίες θα πρέπει να εξετάζονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

Και μην ξεχνάτε ότι η επιφάνεια του καλύμματος πρέπει επίσης να καθαριστεί από λίπος. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο: χρησιμοποιούνται ένα τυπικό απορρυπαντικό και ένα σφουγγάρι κουζίνας. Το προϊόν αραιώνεται σε νερό (σε αναλογία 1: 4), στην οποία το σφουγγάρι είναι εμποτισμένο, μετά το οποίο όλες οι απαραίτητες επιφάνειες σκουπίζονται με ένα σφουγγάρι. Στο τέλος του καθαρισμού, η επιφάνεια σκουπίζεται ξηρά - έτσι ώστε να μην υπάρχουν λεκέδες. Αλλά με τον καθαρισμό του φίλτρου μπορείτε να πειραματιστείτε! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το καθαρίσετε.

Επιλέξτε τη μέθοδο και ξεκινήστε τον καθαρισμό

Ο καθαρισμός του καλύμματος προκαλεί δυσκολίες στην επιλογή των εργαλείων που χρησιμοποιούνται. Τι θα χρειαστεί για την αποτελεσματική πλύση του λίπους; Εξετάστε τα πιο δημοφιλή:

 1. Χρησιμοποιούμε τον συνήθη παράγοντα διάλυσης λιπών στο πλυντήριο πιάτων. Για να γίνει αυτό, το φίλτρο είναι εμποτισμένο, τρίβεται με σφουγγάρι ή βούρτσα, μετά από το οποίο κατανέμεται με βραστό νερό. Λάβετε υπόψη ότι το αποτέλεσμα θα είναι μόνο εάν η μόλυνση είναι νέα.
 2. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το φίλτρο με διάλυμα σόδας. Ίσως αυτό να είναι το απλούστερο, αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο εργαλείο.
 • Πάρτε το μεγαλύτερο δοχείο που έχετε στη διάθεσή σας και βράζετε νερό σε αυτό.
 • Τώρα χρειάζεστε σόδα: 1 φλιτζάνι είναι αρκετό για μια μεγάλη κατσαρόλα, μισό ποτήρι για ένα μέτριο δοχείο.
 • Στη συνέχεια σιγά-σιγά και σταδιακά με μια κουταλιά της σούπας αρχίζουν να χύνεται η σόδα.
 • Όταν διαλύεται όλη η σόδα, τοποθετήστε το πλέγμα φίλτρου στο τηγάνι και βράστε το μέχρι μισή ώρα, έως ότου οι μολυντές "κατέβουν". Εάν η χωρητικότητα δεν είναι μεγάλη, τότε η διαδικασία εκτελείται εναλλάξ και στις δύο πλευρές, γυρίζοντας το φίλτρο. Λοιπόν, αυτό είναι όλο, μένει μόνο να πλύνετε το ίδιο το δοχείο!
 1. Για να καθαρίσετε τα φίλτρα λίπους, είναι επίσης κατάλληλη η συνταγή με σαπούνι.

Συμβουλές! Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το παλιό καφετί 72% σαπούνι "εγγενές στην ΕΣΣΔ".

Έτσι, πάρτε 0,5 κομμάτι σαπουνιού πλυντηρίου, τρίφτης και 2,5 λίτρα ζεστού νερού. Τρεις λεπτώς σαπουνάδα - έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να διαλυθεί σε ζεστό νερό. Στο προκύπτον προϊόν, βγάζετε το σφουγγάρι και σκουπίζετε όλη την επιφάνεια του καλύμματος και του ίδιου του φίλτρου. Για παλιές μολύνσεις απαιτείται μεταλλική ξύστρα.

 1. Μια κουκούλα στο διαμέρισμα μπορεί επίσης να καθαριστεί με ένα ξίδι με βάση τη θεραπεία.

Σημειώστε ότι το διάλυμα εργασίας παρασκευάζεται με βάση το καυστικό οξικό οξύ, το οποίο δεν είναι ασφαλές. Επομένως, χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ για να την προστατεύσετε. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται ως εξής: ένα πανί εμποτισμένο με οξύ και σκουπίζοντας το με όλα τα λερωμένα μέρη, διαβρώνοντας άφθονα την επιφάνεια. Το ξύδι διατηρείται για 7 λεπτά (με έντονη λείανση μέχρι 12 λεπτά). Για παλιές βρωμιές συνιστάται να χρησιμοποιείτε μη αραιωμένο οξύ και για πρόσφατα εμφανιζόμενες κηλίδες είναι κατάλληλο ένα διάλυμα με νερό σε αναλογία 1: 2.

 1. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού.

Για αυτό, λαμβάνονται 1-2 έμβρυα, αποφλοιωμένα και κομμένα στο μισό. Αφαιρέστε την επιφάνεια της κουκούλας με σάρκα. Η επιφάνεια που καλύπτεται με χυμό λεμονιού πρέπει να σταθεί για περίπου 5-10 λεπτά, μετά από την οποία τα πάντα σκουπίζονται με ένα υγρό μαλακό πανί. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, η όλη διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί 2-3 φορές.

 1. Υπάρχει επίσης ένας ριζοσπαστικός τρόπος για τον καθαρισμό της κουκούλας στην κουζίνα, αλλά οι ειδικοί δεν συνιστούν να το χρησιμοποιείτε συχνά (μέγιστο 1-2 φορές για όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας). Αλλά εάν το φίλτρο δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το λίπος έχει καταψυχθεί και οι τρύπες του φίλτρου είναι διάτρητες, τότε αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να βγείτε έξω. Αυτό θα απαιτήσει εργαλεία για τον καθαρισμό των αποχετευτικών αγωγών και ενός δοχείου (νεροχύτη) από ανοξείδωτο χάλυβα.

Το παρασκεύασμα παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες, χύνεται σε κλειστό νεροχύτη, τοποθετούμε γάντια και τοποθετούμε το φίλτρο στο εργαλείο. Αμέσως αρχίζει η αντίδραση, μετά την οποία το δίχτυ πλένεται πολλές φορές με τρεχούμενο νερό. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί ένα αλκάλι, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά επιθετικό στα μεταλλικά στοιχεία.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν. Θυμηθείτε, δεν είναι τόσο σημαντικό το σκεπτικισμό του εσωτερικού σχεδιασμού και τη διαθεσιμότητα της τελευταίας τεχνολογίας, πόση καθαριότητα και την τάξη της κουζίνας. Αφήστε το σπίτι σας να είναι πάντα καλλωπισμένο, όμορφο και ζεστό!

Πώς να πλένετε το απορροφητήρα κουζίνας και το φίλτρο από το λιπαντικό

Ένα εκχύλισμα στην κουζίνα είναι μια ευκαιρία για να σώσει το δωμάτιο από λιπαρούς ατμούς και οσμές που μπορούν να απολαύσουν ολόκληρο το διαμέρισμα. Αλλά αργά ή γρήγορα θα πρέπει να το καθαρίσετε. Φυσικά, υπάρχουν ειδικά χημικά που έχουν σχεδιαστεί για αυτούς τους σκοπούς. Αλλά ακόμα πιο συχνά οι ερωμένες αναρωτιούνται πώς να πλύνουν την κουκούλα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες. Υπάρχουν πολλές επιλογές!

Πώς να ξεπλύνετε την κουκούλα από το λίπος

Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αυτό. Συνεπώς, το χρειάζεστε:

Η ανάλυση του εκχυλιστή για την πλύση του πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • Αφαιρέστε πρώτα το κάλυμμα της κουκούλας, το οποίο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ανοίξετε τα μάνδαλα και το καπάκι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί από τις αυλακώσεις.
 • Μόνο τότε το φίλτρο αφαιρείται προσεκτικά.
 • Στη συνέχεια, αφαιρέστε τον σωλήνα, ο οποίος επίσης απαιτεί καθαρισμό.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα.
 • Εξωτερικά, πρέπει να επιθεωρήσετε το σώμα της κουκούλας, έτσι ώστε να μην έχει καμία προσμείξεις.

Η κουκούλα είναι εύκολο να καθαριστεί. Για να γίνει αυτό, οποιοδήποτε εργαλείο είναι κατάλληλο. Μπορείτε ακόμη και να αραιώσετε το απορρυπαντικό σε σκόνη, σαπούνι ή πιάτο στο νερό και ένα σφουγγάρι για να ξεπλύνετε τα ίχνη λίπους. Μετά από αυτό το καθαρό πανί σκουπίζεται όλη η επιφάνεια. Αλλά πώς να πλύνετε το συρτάρι ματιών από το λίπος είναι ένα άλλο θέμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι.

Από το να ξεπλύνετε ένα απόσπασμα στην κουζίνα από το λίπος

Μέθοδοι καθαρισμού λιπαρών και βρώμικων λεκέδων από την κουκούλα και τη μάζα του φίλτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγορασθέντα μέσα, τα οποία στη σύνθεσή τους έχουν ποικίλα χημικά στοιχεία. Μεταξύ των διαθέσιμων καταστημάτων:

 • Comet;
 • καθαριστικά από την AmWay.
 • Sano Forte Plus;
 • Isesclean;
 • Ακτινοβολία για πλάκες.
 • και πολλά άλλα.

Και κάποιος δοκιμάζει τα πιο ποικίλα διαθέσιμα δημοφιλή μέσα, αποδεδειγμένα από το χρόνο:

Και, φυσικά, στην καταπολέμηση του λίπους στην κουκούλα δεν μπορεί να κάνει χωρίς βούρτσες, κουρέλια, σφουγγάρια.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με λαϊκές θεραπείες: σαπουνάδα

Πολλές νοικοκυρές συμφωνούν ότι το σαπούνι πλυντηρίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πλύνετε τη σχάρα μιας κουκούλας από το λίπος. Ταυτόχρονα, η περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα σε ένα τέτοιο σαπούνι πρέπει να είναι τουλάχιστον 72% (αυτό το γράμμα είναι συνήθως γραμμένο απευθείας στη μπάρα).

Προετοιμάστε το διάλυμα καθαρισμού με αυτόν τον τρόπο:

 1. 0,5 ένα κομμάτι σαπουνιού τρίβεται σε ένα τρίφτη?
 2. Τα προκύπτοντα σαπουνάδα διαλύονται σε 2,5 λίτρα ζεστού νερού.
 3. Τώρα, είτε βυθίστε το πλέγμα και φιλτράρετε στο υγρό, είτε μαλακώστε προσεκτικά τις προβληματικές περιοχές.
 4. Μετά από 10-15 λεπτά, οι επιφάνειες θα πρέπει να καθαρίζονται από συντρίμμια με ένα κουρέλι ή σφουγγάρι μετάλλου.

Εάν ξαφνικά από την πρώτη φορά η μόλυνση δεν έχει εξαφανιστεί, η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί ξανά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι για να αφαιρέσετε το λίπος από την κουκούλα

Αφαιρέστε το φρέσκο ​​λίπος από την κουκούλα θα βοηθήσει μια αναντικατάστατη θεραπεία - λεμόνι, ή μάλλον το χυμό του. Για να γίνει αυτό, αρκεί να τρίψετε επιμελώς όλες τις λιπαρές επιφάνειες του εκχυλίσματος με τον πολτό του. Σ 'αυτή τη φόρμα παραμένουν για 10 λεπτά. Μετά - όλα σκουπίζονται με κανονική σερβιέτα. Αυτό το εργαλείο δεν βοηθά πάντοτε την πρώτη φορά. Επομένως, πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές πριν τον τελικό καθαρισμό της κουκούλας.

Πώς να πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος με ξύδι

Πολύ δύσκολη ερώτηση, από το να πλύνετε την κουκούλα της κουζίνας από το λίπος, το οποίο έχει ήδη παγιδευτεί. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οξύ. Το πιο προσβάσιμο για μας είναι το ξίδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε συμπυκνωμένη, όχι αραιωμένη μορφή, όσο και σε μορφή ασθενέστερου υδατικού διαλύματος.

Αρκεί να αραιωθούν 2 μέρη οξικού οξέος σε 1 μέρος νερού. Αυτή η λύση σκουπίζει όλες τις απαραίτητες επιφάνειες σχεδίασης και αφήνεται για 12-15 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα, τα σφουγγάρια και το καθαρό νερό αφαιρούν όλα τα συντρίμμια.

Πώς να καθαρίσετε σόδα λιπαρών

Ένας πολύ λερωμένος απορροφητήρας μπορεί να απομακρυνθεί από λιπαρούς λεκέδες χρησιμοποιώντας συνηθισμένη μαγειρική σόδα. Για μια τέτοια εθνική συνταγή θα χρειαστείτε:

 • Ρίξτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
 • Προσθέστε σε αυτό ένα μικρό τεμαχισμένο σαπούνι για πλύσιμο.
 • Για να κοιμηθεί μια χούφτα σόδα?
 • Ανακατέψτε τα πάντα.
 • Στο εργαλείο αυτό τα βρώμικα εξαρτήματα εξάτμισης χαμηλώνουν.
 • Το τηγάνι τοποθετείται στη σόμπα.
 • Τα πάντα βράζουν για 20 λεπτά.
 • Μετά από αυτό, η φωτιά είναι απενεργοποιημένη και τα βρώμικα μέρη της κουκούλας αφήνονται στη λύση.
 • Στη συνέχεια, η σχάρα απλά πρέπει να ξεπλυθεί σε ζεστό καθαρό νερό.

Το αποτέλεσμα είναι η κρυστάλλινη λάμψη και η καθαριότητα της κουκούλας!

Πώς να αφαιρέσετε γρήγορα την κουκούλα από το λίπος: ένα μέσο για την αφαίρεση των φραγμών

Εάν ο εκχυλιστής είναι σε μια εντελώς παραμελημένη κατάσταση, όταν ούτε η σόδα ούτε το ξίδι βοηθούν, πόσο γρήγορα θα πλύνετε το εκχύλισμα από το λίπος; Υπάρχει η ευκαιρία να διορθωθεί η κατάσταση με τη βοήθεια επιθετικών μέσων καθαρισμού των σωληνώσεων. Μπορεί να είναι ένα κοκκώδες παρασκεύασμα, μια σκόνη, ένα υγρό ή μια κρέμα.

Η σχάρα τοποθετείται σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα. Από πάνω, χύνεται προσεκτικά ή καλύπτεται με ένα αγορασμένο προϊόν για να απομακρυνθούν οι φραγμοί στους σωλήνες. Τώρα πρέπει να χύσετε ήπια ζεστό νερό στην κορυφή. Μετά από 10 λεπτά, όταν η σχάρα έχει ήδη βρεθεί, το λίπος θα αρχίσει να ξεχειλίζει, το διάλυμα θα αποστραγγιστεί και το φίλτρο θα πλυθεί με ζεστό τρεχούμενο νερό.

Αγοράστε προϊόντα για την καταπολέμηση του αποξηραμένου λίπους στο απορροφητήρα

Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία διαφορετικών προϊόντων που δημιουργούνται ειδικά για την καταπολέμηση της λιπαρής παλιάς ρύπανσης στην κουκούλα. Αρκεί να αγοράσετε ένα από αυτά (εγχώρια ή ξένη παραγωγή) και να το χρησιμοποιήσετε.

Για το σκοπό αυτό, το πλέγμα, στο οποίο συσσωρεύεται το λίπος, πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα μεγάλο δοχείο. Πάνω, η επιφάνεια της χύνεται με ειδικό καθαριστικό. Τα πλέγματα μπορούν να τοποθετηθούν σε στρώματα, επίσης επεξεργασμένα και μέσα. Σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να διατηρούνται για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στη συνέχεια πλένονται καλά στο νερό.

Αν το φάρμακο δεν αντιμετωπίσει πλήρως το αποξηραμένο λίπος στην κουκούλα, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Αρκεί να επαναλάβετε ξανά τη διαδικασία καθαρισμού.

Κάθε οικοδέσποινα μπορεί να επιλέξει το καταλληλότερο μέσο για τον εαυτό της, παρά να πλύνει την κουκούλα στην κουζίνα από το λίπος. Απλά πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές επιλογές. Αλλά μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις σκληρές χημικές ουσίες συχνά. Καλύτερα - μία φορά το μήνα ή ακόμα και λιγότερο. Διαφορετικά, μπορείτε απλά να καταστρέψετε την κουκούλα.

Συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αποφυγής ισχυρών ρύπων στο καπό

Αντιμέτωποι με σοβαρές παλιές λιπαρές κηλίδες στην κουκούλα, οι γκαλερί ονειρεύονται να διευκολύνουν τη διαδικασία του ξεπλύματος τους. Αλλά είναι πραγματικά τόσο απλό;

 • Συνιστάται να καθαρίζετε την κουκούλα κάθε 1 μήνα. Στη συνέχεια, στην κουζίνα θα είναι πάντα καθαρό, αλλά μπορείτε να ξεχάσετε λιπαρά σημεία?
 • Όταν ο εκχυλιστήρας πλένεται και ξηραίνεται. Πρέπει να είναι απαραιτήτως αναπηρία. Στη συνέχεια, η οικοδέσποινα, και η ίδια η μονάδα, θα είναι ασφαλείς.
 • Μην θερμαίνετε την κουκούλα. Πριν από το βρασμό (εάν συνταγογραφείται από τη συνταγή για τον καθαρισμό), πρέπει να ελέγξετε το τμήμα για την παρουσία πλαστικών στοιχείων. Μετά από όλα, μπορούν να λιώσουν?
 • Από τη ρύπανση είναι καλύτερα να ξεφορτωθείτε όταν είναι ακόμα φρέσκα. Θα είναι αρκετό ακόμη και για ένα απλό διάλυμα σαπουνιού, το οποίο οι απλοί λεκέδες μπορούν εύκολα να τριφτούν. Επομένως, μην καθυστερείτε με τον καθαρισμό. Καλύτερα μια φορά την εβδομάδα για λίγο και εύκολο να πλύνετε την κουκούλα.
 • Είναι απαραίτητο να φροντίζετε τακτικά την κουκούλα σας. Τότε θα λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά. Ναι, και το ζήτημα του πώς να πλύνετε την κουκούλα από το λίπος δεν θα ανακύπτει πλέον. Δεν θα απαιτηθούν πρόσθετες δαπάνες για επαγγελματικά εργαλεία.

Βίντεο: πώς να πλένετε την κουκούλα από το λίπος

Μια πολύ αποτελεσματική συνταγή για τον καθαρισμό του φίλτρου από το λίπος της κουζίνας παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε τα φίλτρα καυσαερίων

Οι κουκούλες κουζίνας αποτελούν τον «πονοκέφαλο» κάθε νοικοκυράς, η οποία λόγω της απασχόλησής της δεν έχει την ευκαιρία να πλένει τακτικά αυτό τον οικιακό εξοπλισμό. Και το πλύσιμο είναι απαραίτητο. Και όχι μόνο επειδή η κουκούλα που συλλέγει γράσο από τη σόμπα φαίνεται ακατάστατη, αλλά μάλλον επειδή το μαγείρεμα των τροφίμων κάτω από βρώμικες οικιακές συσκευές είναι απλά επικίνδυνο.

Ο καθαρισμός της κουκούλας δεν μπορεί να είναι μια απολαυστική εμπειρία, αλλά είναι δυνατόν να απλοποιήσετε αυτή τη διαδικασία και να διευκολύνετε τον εαυτό σας αν επιλέξετε τα κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού.

Περιεχόμενα του άρθρου:

Το καλύτερο να πλένετε την κουκούλα και το φίλτρο - 12 καλύτερα εργαλεία για το σπίτι και το κατάστημα

Το πιο βρώμικο μέρος της κουκούλας, όπως γνωρίζετε, είναι το φίλτρο. Είναι γι 'αυτόν ότι το μερίδιο του λιονταριού όλων των λιπαρών, καπνών, οσμών και ούτω καθεξής είναι.

Όσο λιγότερο συχνά τα φίλτρα καθαρίζονται, τόσο πιο δύσκολο είναι να τα πλένετε.

Επιπλέον, τα μολυσμένα φίλτρα επιδεινώνουν τη λειτουργία του ίδιου του εξοπλισμού και αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, το κανονικό πλύσιμο των φίλτρων εξοικονομεί τόσο δύναμη όσο και χρήμα.

Όσο για το ίδιο το κύτος, είναι πολύ πιο εύκολο να το πλύνετε. Εάν, βεβαίως, το κάνετε αυτό περισσότερο από μία φορά το χρόνο "στις διακοπές".

Βίντεο: Πώς καθαρίζω την κουκούλα στην κουζίνα;

Η προσοχή σας - τα καλύτερα εργαλεία καθαρισμού των φίλτρων και της κουκούλας, κατά τη γνώμη των νοικοκυρών.

Αρχική διορθωτικά μέτρα (χρησιμοποιούμε όλα όσα υπάρχουν):

 1. Ξύδι. Με ένα σοβαρό στρώμα λίπους και αιθάλης, το παραδοσιακό ξύδι 9 τοις εκατό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, οπότε η ιδανική επιλογή είναι το οξικό οξύ (περίπου 70 τοις εκατό). Χρησιμοποιείται σε αδιάλυτη μορφή και με ανοιχτά παράθυρα (ο παράγοντας έχει πικρή μυρωδιά). Φυσικά, όλες οι εργασίες θα πρέπει να γίνονται σε ειδικά γάντια (για αυτό και όλα τα άλλα μέσα). Βρέξτε το σφουγγάρι στο ξύδι και σκουπίστε το με βρώμικες επιφάνειες. Τα φίλτρα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ίδιο ξύδι και μετά από 7-12 λεπτά βγάζουμε έξω. Το υπόλοιπο της πλάκας αφαιρείται με μια ειδική βούρτσα. Απομένει μόνο να πλύνετε τα φίλτρα με ζεστό νερό και να τα στεγνώσετε. Για να αφαιρέσετε φρέσκους λιπαρούς λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό τσάι ξίδι ή αραιό οξικό οξύ 70% με νερό.
 2. Οικιακό σαπούνι 72%. Η μέθοδος είναι απλή, ασφαλής, φθηνή. Τρίπτουμε το σαπούνι σε ένα τρίφτη για μερικές χούφτες ροκανίδια. Στη συνέχεια, διαλύστε τα ροκανίδια σε βραστό νερό, ανακατέψτε, ρίξτε το διάλυμα σε ένα δίσκο ψησίματος και προσθέστε το φίλτρο της κουκούλας για μισή ώρα. Υπάρχει μια κατάλληλη ικανότητα να "βράσουν" τα φίλτρα, στη συνέχεια μην αφαιρέσετε το δοχείο από τη φωτιά - χαμηλώστε το φίλτρο σε αυτό και "μαγειρέψτε" σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Τα υπόλοιπα λίπους αφαιρέστε τη βούρτσα, στη συνέχεια ξεπλύνετε τα στοιχεία της κουκούλας και στεγνώστε τα.
 3. Κιτρικό οξύ. Φέτες οξέων ή λεμονιών χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία εκχυλισμάτων και φίλτρων. Η μέθοδος είναι καλή για τον τακτικό καθαρισμό της κουκούλας - ένα παχύ στρώμα λίπους λεμόνι δεν είναι σε ισχύ. Αραιώστε το οξύ σε ένα λίτρο ζεστού νερού (3 st / l) και γεμίστε το φίλτρο, κατεβαίνοντας στο δοχείο. Μετά από 15 λεπτά, βουρτσίστε. Οι ισχυρές αποθέσεις λίπους απαιτούν αρκετές διαδικασίες.
 4. Αλκοόλ αμμωνίας. Πολύ αποτελεσματικό για παλιές και νωπές λιπαρές ουσίες. Θυμηθείτε ότι η αμμωνία δεν είναι γεύση και απαιτεί προσεκτική χρήση και ανοιχτά παράθυρα. Ζεσταίνουμε το νερό σε 50 μοίρες, προσθέτουμε αμμωνία (σημειώστε - ½ φλιτζάνι για 4 λίτρα), χαμηλώνουμε τα βρώμικα μέρη στο δοχείο για 4 ώρες. Επιπλέον, παραμένει εύκολο να περπατήσετε μέσα από το σφουγγάρι, να ξεπλύνετε και να στεγνώσετε.
 5. Μουστάρδα. Ένας άλλος βοηθός κουζίνας από μια σειρά συμβουλών της γιαγιάς. Ασφαλής μέθοδος, αλλά τα παράθυρα εξακολουθούν να συνιστώνται να ανοίγουν. Σε κρύο νερό αποδοτικότητα μουστάρδα μειώνεται σημαντικά, οπότε καλό είναι να διαλυθεί η σκόνη στο ζεστό, σχεδόν ζεστό νερό: 4 ν / l της μουστάρδας σε σκόνη - 2 h / l Fey, 2 κουταλιές / l νερού και 2 ν / λίτρο ξύδι. Διανέμουμε το καλαμάρι στα μέρη και μέσα σε αυτό "τυλίγουμε" την κουκούλα. Μετά από 30 λεπτά, το υπόλοιπο λίπος πλένεται με βούρτσα, ξεπλένεται με ζεστό νερό και ξηραίνεται.
 6. Βράζει. Δεν μπορείτε να βάλετε την κουκούλα σε ένα δοχείο, οπότε η μέθοδος είναι καλή μόνο για λεπτομέρειες - για παράδειγμα, για φίλτρα που χρειάζονται τον πιο ισχυρό καθαρισμό. Σε ένα δοχείο που σας επιτρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρο το φίλτρο σε αυτό (για παράδειγμα, ένα ορθογώνιο ταψί), ρίξτε νερό, προσθέστε "στη γεύση" - σαπουνάδα, σκόνη, φερί ή σόδα με αλάτι. Και είναι καλύτερα όλα με τη μία. Στη συνέχεια, μειώνουμε τα φίλτρα και τα χωνεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να γίνει κίτρινο-καφέ. Εάν το πλέγμα είναι ακόμα βρώμικο, τότε αποστραγγίστε το νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία. Ελλείψει της σωστής συσκευασίας, μπορείτε να αφομοιώσετε τα φίλτρα κατά το ήμισυ - παραλείποντας, για παράδειγμα, τηγάνι.

Κατάστημα προϊόντα, γρήγορα διαλύει το λίπος:

 • Απορριμμάτων Grease Sanita. Γρήγορη δράση, περιέχει ενεργά συστατικά: αμέσως "διαβρώνει" ακόμη και τα παλιά αποθέματα λίπους και το υπόλοιπο της βρωμιάς. Το πιο δημοφιλές είναι ένα ρητό σπρέι, το οποίο μπορεί να πλυθεί και κεραμίδι πάνω από τη σόμπα, και η ίδια η πλάκα. Εύκολα χειρίζεται ακόμη και με μαύρο άνθρακα στους δίσκους ψησίματος και στις πλάκες ψησίματος. Το κόστος είναι περίπου 200 ρούβλια.
 • Σταχτοπούτα Σπρέι Αντι-λιπαρά. Soda «Vodicka» ψεκαστήρα, μόλις εμφανίστηκε, γρήγορα εγκαταστάθηκαν στα διαμερίσματα των ερωμένες. Επειδή είναι αποτελεσματική, φθηνή (περίπου 80 ρούβλια.) Και αβίαστη. Εργαλείο βασίζονται σε φυσικές σόδα και ενώ δεν ενεργούν τόσο γρήγορα όσο το βαρύ πυροβολικό του χημικού, αλλά λειτουργεί για την 5-plus, το πλύσιμο μακριά εύκολα από το λίπος και την κουκούλα και σόμπας, και άλλες επιφάνειες.
 • Cif Spray Anti-Fat. Το Sif είναι γνωστό για την αποτελεσματικότητα και την απαλή πρόσκρουσή του. Αμέσως διαλύοντας το λίπος, δεν αφήνει γρατζουνιές στις επιφάνειες, καταστρέφει τις δυσάρεστες μυρωδιές και μετά τη χρήση αυτού του φαρμάκου παραμένει η ιδανική καθαριότητα, η φρεσκάδα και η λάμψη των ανανεωμένων επιφανειών. Η τιμή για την ευχαρίστηση είναι περίπου 200 ρούβλια.
 • Gel Spray Ασφαλές και εξαιρετικά αποτελεσματικό Sodium-based Synergetic Είναι επίσης ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο. Αυτός ο ψεκασμός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει την κουκούλα, φούρνο μικροκυμάτων, σόμπα, κεραμίδι και ούτω καθεξής. Η τιμή είναι περίπου 300 ρούβλια. (λίγο ακριβό, αλλά πληρώνουμε επιπλέον για την ασφάλεια των μέσων για την υγεία και την έλλειψη ισχυρής χημείας στη σύνθεση).
 • Αντικολλητική γέλη πινέλου Cilit Bang. Το κόστος είναι περίπου 230 ρούβλια. Αυτό το πολωνικό "ψήγμα" από το τμήμα οικιακών χημικών προϊόντων κατασκευάζεται με βάση μαλακές επιφανειοδραστικές ουσίες και χωρίς λειαντικά. Με λίπος, ελαφρύ οπτάνθρακα και βρωμιά, αντιμετωπίζει τέλεια, αλλά κατά την παλιά σκουριά είναι σχεδόν ανίσχυρος.
 • Γέλη / Σπρέι Shumanit Bagi. Ο ισχυρός, σχεδόν "σθεναρός" Shumanit έτρωγε τα πάντα που μπορούν να πλυθούν. Και μερικές φορές ακόμα και αυτά που δεν χρειάζονταν να πλύνετε. Επομένως, δεν συνιστάται η χρήση αυτού του ισραηλινού εργαλείου σε επιφάνειες που δεν προορίζονται. Η τιμή των χρημάτων είναι περίπου 300 ρούβλια, αλλά είναι απολύτως δικαιολογημένη, δεδομένου ότι ο Shumanit μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα ακόμα και το παλαιότερο nagar - να λάμψει και να χτυπήσει! Επιπλέον, δεν έχει λειαντικά, καταστρέφει τα βακτήρια οικονομικά και ενεργεί ακριβώς αμέσως μετά την εφαρμογή. Αποθηκεύστε με γάντια και αναπνευστήρα - η θεραπεία δεν μυρίζει λεβάντα.

Προετοιμασία της κουκούλας για καθαρισμό και πλύσιμο - τι είναι σημαντικό;

Δεδομένου ότι η κουκούλα δεν είναι μια κατσαρόλα, αλλά οι οικιακές συσκευές, που δεν μπορούν απλά να βρεθούν σε νεροχύτη και να πλυθούν, πρώτα απ 'όλα μελετάμε τις οδηγίες.

 1. Αποσυνδέουμε τον εξοπλισμό από το δίκτυο.
 2. Εμείς αποσυναρμολογούμε τι, σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορεί να αποσυναρμολογηθεί.
 3. Αφαιρούμε την προστατευτική επιφάνεια του εξοπλισμού.
 4. Βγάζουμε το φίλτρο.
 5. Βγάλτε όλα τα αποσπώμενα μέρη.
 6. Βγάζουμε ταυτόχρονα και ένα σωλήνα που απορροφά μέσω ενός εκχυλίσματος βρώμικο αέρα περαιτέρω στον εξαερισμό. Απαιτεί επίσης καθαρισμό!
 7. Ελέγξτε το σώμα της κουκούλας για ακαθαρσίες.

Σημαντικό:

Εάν χρησιμοποιείτε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα σας, πρέπει να αντικατασταθούν (!), Και να μην καθαριστούν, σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά κανόνα - κάθε έξι μήνες.

Βίντεο: Πώς να καθαρίσετε μια κουκούλα κουζίνας από το λίπος χωρίς χημικά;

Η κουκούλα μου μέσα και έξω είναι σωστή - οδηγίες βήμα προς βήμα

Κατ 'αρχήν, το σώμα της κουκούλας δεν απαιτεί έντονες προσπάθειες καθαρισμού, σε αντίθεση με τα ίδια φίλτρα. Πολλοί απλώς πλένουν το σώμα με ένα σφουγγάρι κάθε βράδυ.

Υπάρχουν και αυτές οι ερωμένες που πλένουν την κουκούλα μία φορά το μήνα ή δύο, χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό σφουγγάρι. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι γρατζουνίζει την επιφάνεια, και με την πάροδο του χρόνου η κουκούλα σας δεν θα πάρει την πιο ελκυστική εμφάνιση.

Επομένως, το πρόγραμμα πλύσης συνιστάται ως εξής:

 1. Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό από το δίκτυο, τραβήξτε έξω το φίλτρο και άλλα αφαιρούμενα εξαρτήματα, ξεπλύνετε το ίδιο το περίβλημα. Κατ 'αρχάς, το βγάζετε με ζεστό νερό χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι.
 2. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε έναν μαλακό αλλά ισχυρό παράγοντα στην επιφάνεια της κουκούλας. Για παράδειγμα, ο Sif.
 3. Εάν η κουκούλα είναι τρούλο και ο θόλος είναι αφαιρούμενος - και μέσα σε αυτό πρέπει να πλυθεί. Δηλαδή, εφαρμόζουμε και ένα εργαλείο από το εσωτερικό.
 4. Μετά από 15 λεπτά, η σκληρή πλευρά του συνηθισμένου σφουγγαριού πλένεται στις επιφάνειες, χωρίς να ξεχνάει το πάνελ με κουμπιά και πλευρικές λεπτομέρειες.
 5. Χρησιμοποιήστε ένα κουρέλι για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του προϊόντος.
 6. Σκουπίστε στεγνά από όλες τις πλευρές.

Πώς και τι να καθαρίσετε το φίλτρο μιας κουκούλας από το λίπος και τη ρύπανση;

Εάν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι κατάλληλη για εσάς, τότε η προσοχή σας - μερικές ακόμα επιλογές για τον καθαρισμό της κουκούλας και των φίλτρων από το λίπος:

 • Πρώτα απ 'όλα, θέλω να σημειώσω τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων σε αυτήν την επιχείρηση. Εύκολα λερωμένα φίλτρα είναι πολύ βολικά πλυμένα σε αυτό. Ισχυρό λίπος με απόθεση άνθρακα είναι πέρα ​​από την ισχύ του, αλλά για τακτικό πλύσιμο των εξαρτημάτων που θα κάνει.
 • Βαρύ χημικό πυροβολικό. Αν τα φίλτρα από την κουκούλα σας δεν παίρνουν ούτε Schumanit (κάτι που είναι απίθανο, συνήθως είναι αρκετό), χρησιμοποιήστε ένα φάρμακο (ένα από τα οποία στα καταστήματα υπάρχουν πολλά) για να καθαρίσετε τους σωλήνες νερού. Για παράδειγμα, Mole, Selena και Sanford, Chirton και Sanoks, Pothan, Tiret και άλλοι. Μείον - τα σχάρες των φίλτρων μπορεί να σκουρύνουν. Επιπλέον, τα χρήματα είναι πολύ «δηλητηριώδη» - δουλεύουν σε γάντια, αναπνευστήρα και με ανοιχτά παράθυρα.
 • Καθαρισμός ατμού. Εάν ακόμα δεν έχετε γεννήτρια ατμού - αυτή είναι η παράλειψή σας. Με τη βοήθειά του μπορείτε να λύσετε πολλά καθημερινά προβλήματα. Αυτή η μονάδα καθιστά εύκολο τον καθαρισμό οποιασδήποτε επιφάνειας και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτεί πρόσθετη χρήση χημικών ουσιών. Επιπλέον, η συσκευή παρέχει επίσης απολύμανση των επιφανειών και το λίπος υπό την επίδραση της θερμοκρασίας περισσότερο από 150 μοίρες αφήνει τα φίλτρα και γίνεται αβίαστα για λεπτά.

Βίντεο: Πώς να καθαρίσετε το πλέγμα των καλυμμάτων - 3 καλύτερους τρόπους

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω την κουκούλα και τα πλέγματα;

Η απάντηση στην ερώτηση «Πόσο συχνά πλένεται...» αυτό ή ότι οικιακές συσκευές - εξαρτάται από κάθε συγκεκριμένη οικοδέσποινα.

Συνήθως διαβάζουμε τις οδηγίες στην τεχνική μόνο όταν τεθεί σε λειτουργία και αν καταρρεύσει. Ως εκ τούτου, εστιάζουμε στην ταχύτητα της ρύπανσης - και στον ελεύθερο χρόνο τους. Στο τέλος, υπάρχουν οικογένειες στις οποίες μαγειρεύουν καθόλου μόνο τις διακοπές και ο εβδομαδιαίος καθαρισμός της κουκούλας είναι απλώς άχρηστος.

Σε γενικές γραμμές, συνιστάται να καθαρίζετε τον καθαρισμό και τον καθαρισμό μία φορά το ένα τέταρτο, αλλά πλένετε τα φίλτρα μηνιαία.

Ωστόσο, εάν τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα, η διαδικασία θα περάσει γρήγορα και χωρίς νεύρα.

Σώστε την κουκούλα κουζίνας από λίπη και αιθάλη

Η κουκούλα κουζίνας, αναλαμβάνοντας τον κύριο αντίκτυπο στην καταπολέμηση του λίπους και της αιθάλης, μας βοηθά να διατηρήσουμε την καθαριότητα και το φρέσκο ​​άρωμα. Αλλά ταυτόχρονα, η εξάτμιση λίπους που εγκαθίσταται στο εσωτερικό και στην επιφάνεια μπορεί να δυσκολευτεί να λειτουργήσει τέλεια. Και ερωτικές για να προσθέσετε πρόβλημα στον καθαρισμό των οικιακών συσκευών. Για να παραφράσω μια πασίγνωστη παροιμία: αγαπάτε να μαγειρεύετε - σας αρέσει να πλένετε και να εξαγάγετε.

Ώρα να πλύνετε την κουκούλα

Η διατήρηση της καθαριότητας στην κουζίνα είναι μια διαδικασία, η συχνότητα της οποίας κάθε ιδιοκτήτρια επιλέγει τον εαυτό της. Κάποιος πλένει τα πάντα "από και προς" καθημερινά, και κάποιος περιορίζεται σε καθημερινά πιάτα πλύσης, και ο γενικός καθαρισμός πραγματοποιείται μία φορά το ένα τέταρτο.

Πράγματι, δεν είναι όλα τα πράγματα στην κουζίνα απαιτούν καθημερινή καθαριότητα, και κουκούλες είναι μεταξύ τους. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να καταλάβετε πότε είναι ώρα να πλύνετε την κουκούλα και με ποια κανονικότητα θα πρέπει να κάνετε, στη συνέχεια, να μην περάσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια για να καθαρίσετε την παλιά βρωμιά:

 • εάν μαγειρεύετε συχνά χρησιμοποιώντας την κουκούλα, τότε το φίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.
 • εάν η ένταση του μαγειρέματος δεν είναι πολύ υψηλή, τότε αρκεί να το καθαρίσετε μία φορά το μήνα.

Εάν υπάρχουν ορατά ίχνη ακαθαρσίας από το εξωτερικό της επιφάνειας καυσαερίων, το φίλτρο καλύπτεται με λίπος πριν από το χρόνο και οι οσμές έχουν ξεπεραστεί άσχημα από την κουζίνα, έπειτα είναι ώρα να ξεκινήσετε τον καθαρισμό χωρίς να περιμένετε τον διαθέσιμο χρόνο.

Όχι όλα τα πράγματα στην κουζίνα απαιτούν καθημερινή καθαριότητα

Αλλά σε κάθε περίπτωση οι τελικές κουκούλες τον καθαρισμό μην ξεχάσετε να κάνετε τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο, το πλύσιμο όλων των συστατικών μερών του.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από τον καθαρισμό

Ανάλογα με τον σχεδιασμό και τη μέθοδο σύνδεσης, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι κουκούλας:

 • ενσωματωμένο - ενσωματωμένο στο ντουλάπι της κουζίνας, καταλαμβάνει λίγο χώρο και συνδυάζεται αρμονικά μέσα στο χώρο. Εξωτερικά είναι λιγότερο μολυσμένο, αφού είναι κρυμμένο σε ένα γραφείο.
 • (οριζόντια και κάθετη) - η πιο δημοκρατική επιλογή για την τιμή, χαρακτηρίζεται από τον απλό σχεδιασμό και τη στερέωση στον τοίχο ή την οροφή.
 • νησί - εμφανίζεται σε μεγάλους χώρους κουζίνας, όταν η περιοχή σας επιτρέπει να τοποθετήσετε την εστία του τραπεζιού στη μέση του δωματίου και πάνω από αυτό για να συναρμολογήσετε την κουκούλα?
 • Θόλος (τζάκι) - ένας κοινός τύπος κουκούλας, ο οποίος μοιάζει με αλεξήλιο οροφής με σωλήνα. Το πιο δύσκολο να το φροντίσετε, καθώς η σκόνη και η βρωμιά εγκαθίστανται τόσο στο προστατευτικό κάλυμμα όσο και στον αγωγό του αγωγού.

Γκαλερί φωτογραφιών: τύποι κουκούλας κουζίνας

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διαχωρίστε:

 • αναρροφητήρες - παρέχουν καθαρισμό του αέρα λόγω του συστήματος διήθησης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επαναχρησιμοποιήσιμα και φίλτρα μίας χρήσης, τα οποία υπόκεινται σε περιοδική αντικατάσταση.
 • Ρέοντας - καθαρίστε τον αέρα και αφαιρέστε τον μέσω του αγωγού αέρα. Σε αντίθεση με ανακυκλοφορία καλύτερη εξαλείψει τις οσμές, αλλά είναι πιο δύσκολο για τη φροντίδα, τ. Κ Απαιτούν περιοδικό καθαρισμό όχι μόνο το φίλτρο, αλλά και του αγωγού.

Οι ενσωματωμένοι και αναστολείς κουκούλες, κατά κανόνα, έχουν λειτουργία ανακυκλοφορίας. Η κύρια διαφορά είναι ότι τα ανασταλμένα έχουν επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα προϋπολογισμού και τα ενσωματωμένα αυτά είναι εξοπλισμένα με μονάδες παραγωγής άνθρακα.

Το νησί και ο θόλος μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο τόσο αερισμού ροής όσο και ανακύκλωσης. Αλλά για να χρησιμοποιήσετε την πρώτη λειτουργία, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένας αγωγός αέρα.

Βήμα-βήμα οδηγίες για τον καθαρισμό

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με την οδηγία, έχοντας μελετήσει το σχεδιασμό της κουκούλας, τους κανόνες αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης.

Ανεξάρτητα από τον τύπο κουκούλας, η διαδικασία προετοιμασίας για τακτικό καθαρισμό του φίλτρου περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Αποσυνδέστε το από το δίκτυο - η συσκευή είναι ηλεκτρική συσκευή, επομένως είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας. Είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε την κουκούλα για να αποφύγετε ηλεκτροπληξία
 2. Ξεβιδώστε την κλειδαριά του διακοσμητικού πλαισίου (εάν υπάρχει) και αφαιρέστε το φίλτρο λίπους (πλέγμα). Φίλτρο λίπους - το πιο βρώμικο μέρος στη συσκευή
 3. Αφαιρέστε το φίλτρο αέρα ή το φίλτρο ξυλάνθρακα (εάν υπάρχει). Η άκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα μειώνει την αποδοτικότητα της κουκούλας κουζίνας
 4. Αντικαταστήστε τα φίλτρα άνθρακα με νέα. Τα φίλτρα άνθρακα και αέρα μπορούν να έχουν πολύ διαφορετικές διαμορφώσεις
 5. Συλλέξτε τα εξαρτήματα με αντίστροφη σειρά αφού το πλέγμα και η σχάρα πλυθούν και το φίλτρο αντικατασταθεί.

Για γενικό καθαρισμό θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το απόσπασμα όσο το δυνατόν περισσότερο:

 1. Τα τρία πρώτα στοιχεία είναι παρόμοια με εκείνα που υποδεικνύονται για τον τακτικό καθαρισμό των φίλτρων.
 2. Σε περίπτωση που η διαμόρφωση του καλύμματος προβλέπει την ύπαρξη αεραγωγού και μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, ο σωλήνας αφαιρείται - πρέπει επίσης να καθαριστεί.
 3. Για διευκόλυνση της ανάλυσης, είναι προτιμότερο να αφαιρέσετε την κουκούλα από τα εξαρτήματα στο ντουλάπι, στον τοίχο ή στην οροφή.
 4. Αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα της κουκούλας (αν υπάρχει) ξεβιδώνοντας τα μπουλόνια για να φτάσετε στα εσωτερικά μέρη της συσκευής.
 5. Αφαιρέστε το κάλυμμα του ανεμιστήρα, ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης.
 6. Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, πρέπει να φτάσετε στον κινητήρα - χρειάζεται επίσης πρόληψη.
 7. Συλλέξτε τα μέρη αφού καθαριστούν και στεγνώσουν.

Φωτοθήκη: ανάλυση της κουκούλας για γενικό καθαρισμό (στάδια 2-6)

Σημαντικό! Ακολουθήστε τις υποδείξεις για αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση που περιγράφονται στις οδηγίες λειτουργίας του εξοπλισμού.

Βίντεο: Καθαρισμός της κουκούλας με πλήρη αποσυναρμολόγηση

Χαρακτηριστικά πλύσης διαφορετικών υλικών

Τα κύρια εξαρτήματα της κουκούλας:

 • το επάνω κάλυμμα ή το κάλυμμα,
 • αγωγός αέρα,
 • ανεμιστήρα,
 • φίλτρα λίπους,
 • κινητήρα,
 • σώμα.

Στην κορυφή της κουκούλας, καθιζάνουν μεγάλη ποσότητα γράσου και βρωμιάς, έτσι ώστε η επιφάνεια να επεξεργάζεται με ένα από τα μέσα για την αφαίρεση λίπους από την πλάκα και να καθαρίζεται με σφουγγάρι. Για να εξασφαλίσετε ότι δεν υπάρχουν λεκέδες, καθαρίστε την επιφάνεια για να την σκουπίσετε. Ο ανοξείδωτος χάλυβας πρέπει να σκουπιστεί κατά μήκος έτσι ώστε να μην υπάρχουν λωρίδες.

Ο αγωγός αέρα είναι ένας κυματοειδής σωλήνας, ο οποίος συνήθως κατασκευάζεται από αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικό. Το πλαστικό είναι ευκολότερο να καθαριστεί επειδή υπάρχει λιγότερη βρωμιά στην επιφάνεια και το λίπος δεν συσσωρεύεται στις αυλακώσεις. Για να καθαρίσετε τον αγωγό αέρα, πρέπει να πλυθεί με νερό, προ-εμποτισμένο σε διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα μέσο απολίπανσης.

Οι απολιπαντικοί παράγοντες είναι κατάλληλοι για τον καθαρισμό του αεραγωγού

Στο κάλυμμα του ανεμιστήρα συσσωρεύονται επίσης σωματίδια βρωμιάς, οπότε πρέπει να αφαιρεθεί και να πλυθεί, εάν είναι απαραίτητο, να απορροφηθεί σε σαπουνόνερο.

Η κουκούλα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί. Μικρή βρωμιά μπορεί να αφαιρεθεί με απορρυπαντικό πιάτων, στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σκουπίστε.

Ο κινητήρας είναι η καρδιά της κουκούλας, οπότε πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Είναι καλύτερα ότι το κάνει ένας ειδικός, αλλά μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε όλα τα αφαιρούμενα εξαρτήματα και να τα σκουπίσετε με ένα πανί που έχει υγρανθεί με αλκοόλ. Στη συνέχεια, λιπάνετε το εσωτερικό έδρανο με λάδι μηχανής.

Ο κύριος αμυντικός στην καταπολέμηση του λίπους και της αιθάλης είναι ένα φίλτρο. Παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης. Αλλά για να καθαρίσετε δεν είναι τόσο δύσκολο, αν γνωρίζετε μερικά κόλπα και κόλπα.

Σημαντικό! Όχι όλα τα φίλτρα υπόκεινται σε καθαρισμό - στις οδηγίες για την εξαγωγή μπορείτε να βρείτε τις σχετικές πληροφορίες.

Στα μοντέρνα εκχυλίσματα χρησιμοποιούνται τα παρακάτω είδη αυτών των αξεσουάρ:

 • φίλτρο λίπους (mesh και μάσκα), η οποία καθαρίζει τα σταγονίδια λίπους και άλλες ρυπαντικές ουσίες, συχνά ένα μέταλλο, ωστόσο βολικό για τον καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων πλυντήρια πιάτων. Ωστόσο, υπάρχουν και μοντέλα μίας χρήσης που είναι κατασκευασμένα από συνθετικό ύφασμα, δεν απαιτούν καθαρισμό και υπόκεινται σε τακτική αντικατάσταση (περίπου κάθε 2-3 μήνες). Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα λίπους για το σχέδιο μπορούν να πλυθούν
 • φίλτρο άνθρακα, το οποίο καθαρίζει από δυσάρεστες οσμές. Η βάση είναι ενεργός άνθρακας με τη μορφή λεπτόκοκκης σκόνης. Ένα αναπόσπαστο μέρος των κουκούλες τύπου ανακύκλωσης, δεν χρειάζεται να καθαριστεί, αλλά απαιτεί την έγκαιρη αντικατάσταση σε 3-12 μήνες (ανάλογα με την περίοδο που ορίζει ο κατασκευαστής). Τα φίλτρα άνθρακα για τα εκχυλίσματα υπόκεινται σε τακτική αντικατάσταση

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε το πλέγμα και την σχάρα είναι να βυθίσετε το φίλτρο σε ένα δοχείο και να ρίξετε ζεστό αλατισμένο νερό, αφήνοντας για μισή ώρα. Μια άλλη επιλογή είναι να εφαρμόσετε ένα απορρυπαντικό που διαλύει το λίπος και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να καθαρίσετε τη σχάρα και τα πλέγματα. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι είναι αποτελεσματικές στην περίπτωση μικρών μολυσματικών ουσιών και είναι πιο κατάλληλες για κανονική χρήση.

Βίντεο: τρεις τρόποι καθαρισμού του απορροφητήρα

Όταν όλα τα μέρη καθαρίζονται, πρέπει να ξεπλυθούν καλά και να στεγνώσουν.

Τρόποι απομάκρυνσης βρωμιάς και λίπους

Στο κατάστημα υλικού μπορείτε να βρείτε τα μέσα για την αφαίρεση λίπους και αιθάλης σε οποιαδήποτε κατηγορία τιμών.

Χημικές συνθέσεις

Οι πιο αποτελεσματικές - Σταχτοπούτα «αντι-λιπαρά» και καθαρότερο Synergetic, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιαδήποτε επιφάνεια, δεδομένου ότι δεν περιέχουν στη σύνθεσή πτητικές χημικές ουσίες του.

Επίσης, το καθολικό μέσο για την απομάκρυνση των λεκέδων λίπους από οποιεσδήποτε επιφάνειες είναι το σπρέι Domestos, το φάρμακο Econom-Santri και το Cif remedy για την κουζίνα, ωστόσο, οι πολύ παλιές λεκέδες λίπους και αιθάλης δεν μπορούν να καθαριστούν.

Το Spray Cilit Bang Anti-fat χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό επιφανειών από πλαστικό, γυαλί, κεραμικό και σμάλτο. Ένα παρόμοιο σπρέι Mr. Muscle για την κουζίνα είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει τα βαμμένα, αλουμινένια, λακαρισμένα και ξύλινα αντικείμενα.

Η διαδικασία εφαρμογής για όλα αυτά τα μέσα είναι παρόμοια: εφαρμόζονται σε μια μολυσμένη επιφάνεια, στη συνέχεια πλένονται με νερό. Η διαφορά είναι μόνο στον χρόνο έκθεσης: από 5 έως 20 λεπτά ανάλογα με την αποτελεσματικότητα. Όπως όλα τα οικιακά χημικά προϊόντα, απαιτούν τη χρήση γαντιών για την προστασία του δέρματος των χεριών.

Λαϊκές συνταγές

Εάν πλύνετε τις κουκούλες για πρώτη φορά για μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής και το κολλημένο λίπος δεν θέλει να παραμείνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συνταγές:

 • με βάση την σόδα - βράσει το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι (έτσι ώστε δεν υπήρχε τοποθετηθεί ένα πλέγμα φίλτρου), προσθέστε βραδέως σε μισό ποτήρι σόδα της, ήπια ανάδευση μέχρι την πλήρη διάλυση, στη συνέχεια, τοποθετήστε το πλέγμα φίλτρου και βράζουμε για 30 λεπτά έως ότου όλα τα βρωμιά δεν κατεβαίνουν. Εάν η χωρητικότητα είναι μικρή και δεν χωράει όλο το δίκτυο, είναι απαραίτητο να μετατρέψει εναλλάξ το φίλτρο έτσι ώστε όλα τα μέρη ήταν σε διάλυμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό?
 • με βάση το σαπούνι οικιακής χρήσης - για 2,5 λίτρα ζεστού νερού θα πρέπει να τρίψετε 0,5 τεμάχια σαπουνιού και να διαλύσετε στο νερό. Με αυτή τη λύση, σκουπίστε όλες τις λεπτομέρειες. Ή μπορείτε να προσθέσετε δυο κουταλιές σόδας στο διάλυμα που προκύπτει και να βράσετε τα συστατικά μέρη της κουκούλας για πέντε λεπτά, στη συνέχεια αφήστε να απολαύσετε για δύο ώρες. Χρησιμοποιώντας μία ή περισσότερες μεθόδους ταυτόχρονα, θα επιτύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα
 • με βάση το ξύδι - αναμίξτε το ξύδι με νερό σε αναλογία 1: 2, το διάλυμα που προκύπτει για να βρέξετε το πανί και σκουπίστε όλες τις βρώμικες περιοχές, αφήστε το για 7-10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό. Το οξικό οξύ είναι πολύ διαβρωτικό, χρησιμοποιεί πάντα γάντια από καουτσούκ.
 • με βάση το χυμό λεμονιού - ένα ζευγάρι από φλούδα λεμονιού και το κόβουμε στη μέση, τρίψτε τον πολτό λιπαρά περιοχές, αφήνουμε για 5-10 λεπτά και ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί, επαναλάβετε τη διαδικασία, εάν είναι απαραίτητο? Σε κάθε οικοδέσποινα τα απλά υλικά είναι πάντα κοντά σας
 • με βάση τη χημεία - ένα εργαλείο για τον καθαρισμό των αγωγών ρίξτε σε ένα κλειστό νεροχύτη ή δοχείο (μόνο από ανοξείδωτο χάλυβα), βάλτε ελαστικά γάντια στο εργαλείο, μετά την αντίδραση, ξεπλύνετε με νερό. Αυτή η μέθοδος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα μέταλλα, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στις πιο παραμελημένες περιπτώσεις, όχι περισσότερο από 1-2 φορές κατά τη διάρκεια ολόκληρης της λειτουργίας της συσκευής.

Βίντεο: σύγκριση δύο προϊόντων καθαρισμού

Απαγορευμένες δεξιώσεις

Μην ξεχνάτε ότι δεν μπορείτε να καθαρίσετε την κουκούλα που περιλαμβάνεται στο ρεύμα. Αυτό είναι κυρίως επικίνδυνο για εσάς, αλλά η συσκευή μπορεί επίσης να αποτύχει.

Μελετήστε προσεκτικά την οδηγία: εάν ο κατασκευαστής δεν έχει δηλώσει ότι είναι δυνατόν να πλύνετε τα στοιχεία της κουκούλας σε ένα πλυντήριο πιάτων, τότε είναι προτιμότερο να μην το κάνετε αυτό.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο υλικό αποτελείται από τις λεπτομέρειες της κουκούλας. Οι επιθετικές χημικές ουσίες μπορούν να βλάψουν το αλουμίνιο, ως αποτέλεσμα του πλέγματος και του πλέγματος οξειδώνονται και σκουραίνονται.

Το προσκολλημένο λίπος και οι ακαθαρσίες μπορούν να αφαιρεθούν από τον αποξεστήρα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για το σκοπό αυτό ένα πλαστικό, δεδομένου ότι η μεταλλική στιλπνότητα μπορεί να βλάψει το επίστρωμα ή σμάλτο επιφάνειες. Για τον ίδιο λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταλλικές βούρτσες και λειαντικά σφουγγάρια.

Για να καθαρίσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε ένα ξύστρα με ένα καουτσούκ ή πλαστικό ακροφύσιο

Κριτικές

Ο κύριος κανόνας - δεν πλένουν το πλέγμα Shumanitom και άλλους επιθετικούς, ισχυρούς καθαριστές - χαλάστε αμέσως. Η μάσκα θα σκουραίνει.

Μιχαήλ Κλινέρ

https://vk.com/topic-51233819_29276642

βράζοντας σε σαπουνόνερο με τη βοήθεια σόδας. Πάνω από ένα χρόνο δεν καθαρίζουν τις γρίλιες στην κουκούλα. και ίσως δύο. Η αλήθεια για την πλήρη επιτυχία 2 φορές πήρε μια διαδικασία.

lena

http://ostirke.ru/tehnika/kak-pochistit-vyityazhku-ot-zhira.html

Συνεχώς βασανίζεται με το πλύσιμο λίπους από το δίχτυ στην κουκούλα. Σήμερα ανέβηκα στο Διαδίκτυο και από το σύνολο των συνταγών επέλεξε το βέλτιστο. Από net-παγίδα λιπών ήταν πολύ βρώμικο, βάλτε το πλέγμα στο βαθύ τηγάνι με τη συνήθη πρότυπο του φούρνου, τρίβεται γενναιόδωρα Gostovskaya καφέ, σαπούνι πλυντηρίου απευθείας στο πλέγμα με 2-πλευρές, πλημμυρισμένο με ζεστό νερό έτσι ώστε το πλέγμα καλύφθηκε εντελώς, προσθέτοντας ανθρακικό νάτριο 4-5 κουταλιές της σούπας και το ψεκάστε σε όλη τη σχάρα. Βράζει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό δικτύου με porolonchik και όπου άσχημα τρίβονται, πήρε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίβονται. Και....ο ΜΑΡΑΚΛΗΣ. Το πλέγμα ως νέο. Συμβουλεύω όλους. Ειλικρινά, δεν περίμενα ένα τέτοιο αποτέλεσμα - Νομίζω ότι πρέπει να υποφέρουν λίγο περισσότερο.

Γκίνα Κορνέλουουκ

https://vk.com/topic-51233819_29276642

Μην περιμένετε να μετατραπεί το λίπος και η βρωμιά σε παλιές καλλιέργειες. Ο βασικός κανόνας είναι η τακτική φροντίδα. Όποια και αν είναι η σχεδίαση της κουκούλας, δεν είναι απλώς μια εσωτερική διακόσμηση, αλλά ένας απαραίτητος βοηθός κουζίνας.