Split σύστημα ή κλιματιστικό που είναι πιο αποτελεσματική;

Ο κλιματικός εξοπλισμός των τελευταίων ετών έχει εξελιχθεί σημαντικά σε τεχνολογία. Οι σύγχρονες μονάδες κλιματισμού διαθέτουν λειτουργικότητα, υψηλή απόδοση και άνετα χειριστήρια. Είναι αλήθεια ότι στον τομέα υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ διαφορετικών σχεδίων. Μεταξύ των καταναλωτών, το πιο συναφές ερώτημα είναι, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κλιματιστικού και ενός διαχωρισμένου συστήματος; Η διαφορά έγκειται στην τεχνική συσκευή, η οποία ταυτόχρονα καθορίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των συστημάτων.

Σύγκριση της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας

Το κλασικό κλιματιστικό είναι ένα μονοκόμματο κέλυφος με τη μορφή θήκης μονομπλόκ. Δεδομένου ότι το κύριο καθήκον του αερισμού είναι η λειτουργία της μονάδας συμπιεστή στην ίδια μονάδα, είναι αναπόφευκτο να ακούσει ο χρήστης τον θόρυβο του εξοπλισμού. Αυτό το μειονέκτημα είναι αμαρτία όλων των κλιματιστικών τοίχων. Τα συστήματα διαίρεσης, με τη σειρά τους, περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό του κύριου κόμβου εργασίας και της λεγόμενης μονάδας εξάτμισης. Η πρώτη βγαίνει στο δρόμο, στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται το σχετικά δυνατό έργο και η δεύτερη μονάδα εγκαθίσταται σε κλειστό χώρο. Με μια γενική σύγκριση, το προφανές πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων μπορεί να φαίνεται. Αλλά όχι όλοι τόσο αδιαμφισβήτητα. Το γεγονός είναι ότι ο διαιρούμενος σχεδιασμός προϋποθέτει τη δημιουργία στον τοίχο ενός ειδικού καναλιού για την τοποθέτηση της διαδρομής σύνδεσης. Αυτό το πέρασμα απαιτείται για τη σύνδεση επικοινωνίας δύο μονάδων.

Έτσι, τι είναι καλύτερο από την άποψη του δομικού σχεδιασμού: split σύστημα ή κλιματιστικό; Η πρώτη επιλογή είναι πιο προβληματική κατά τη συναρμολόγηση και η δεύτερη είναι ευκολότερη, αλλά στο μέλλον είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί για δυσάρεστες αποχρώσεις με τη μορφή λειτουργίας θορυβώδους συμπιεστή.

Σύγκριση όσον αφορά τη λειτουργικότητα και την απόδοση

Πριν από μερικά χρόνια, δύο εκπρόσωποι του κλιματικού εξοπλισμού συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους όσον αφορά την ικανότητα και το επίπεδο απόδοσης της προαιρετικής πλήρωσης. Ωστόσο, σήμερα το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο το κλιματιστικό σύστημα διαφέρει από το σύστημα διάσπασης από πλευράς λειτουργικότητας και απόδοσης δεν είναι τόσο ξεκάθαρο. Όσον αφορά την πρώτη επιλογή, η ανάγκη να τοποθετηθούν τα τεχνικά πράγματα σε ένα μπλοκ εξακολουθεί να παρεμποδίζει τους μηχανικούς, δεν τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα στοιχεία ισχύος.

Από τον περιορισμό αυτό, εξαλείφονται οι κατασκευές δύο μπλοκ, οι οποίες επωφελούνται επίσης από την άποψη της λειτουργικής παροχής. Όταν αποφασίζετε τι είναι καλύτερο στην απόδοση ενός συστήματος split ή κλιματισμού, είναι επιθυμητό να συγκρίνετε τις δυνατότητες ενός συγκεκριμένου μοντέλου με τα αιτήματα των χρηστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια εγκατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα κάνει, αλλά σε άλλες είναι πιο σκόπιμο να εγκαταστήσετε ένα πολυσυστατικό πολυσύστημα.

Κριτικές για τα παραδοσιακά κλιματιστικά

Οι χρήστες εκτιμούν τον κλασικό παράγοντα μορφής κυρίως για ευκολία εγκατάστασης. Η άρση των δύσκολων εργασιακών ρυθμίσεων ωθεί συχνά τους καταναλωτές να επιλέξουν αυτά τα κλιματιστικά. Διαχωρισμένα συστήματα, οι αναθεωρήσεις των οποίων σημαίνουν την ανάγκη για στύψιμο τοίχους, αντίθετα, απωθούν τους πιθανούς αγοραστές. Όσο για τα μειονεκτήματα ενός σχεδιασμού μονόκλωνου, τότε, εκτός από το θόρυβο, σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνουν.

Κριτικές για συστήματα διαχωρισμού

Κατά τον εξοπλισμό διαμερισμάτων ή ιδιωτικών κατοικιών, τέτοιες εγκαταστάσεις δεν δείχνουν πρακτικά τις κύριες θετικές πτυχές τους. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι η έννοια της κατανομής σε μπλοκ συνεπάγεται την εργασία με μεγάλες περιοχές. Στο ζήτημα του τι είναι καλύτερο split σύστημα ή κλιματισμού, δεν μπορείτε να πάρετε γύρω από την ευκολία του παράγοντα χρήσης. Έτσι, οι ιδιοκτήτες μονάδων διπλής μονάδας σημειώνουν την τεχνολογική υπεροχή τους. Αυτό αποδεικνύεται από την προηγμένη ηλεκτρονική γέμιση με πίνακες ελέγχου, εργαλεία ασύρματης επικοινωνίας κ.λπ.

Κατασκευαστές και τιμές

Η ποικιλία των μοντέλων μπορεί να διαγράψει εντελώς όλα τα όρια μεταξύ των εκπροσώπων των δύο τάξεων. Οι ηγετικές θέσεις στο γενικό τμήμα του κλιματικού εξοπλισμού καταλαμβάνουν τα μοντέλα Daikin, Mitsubishi, LG και άλλα κλιματιστικά. Το σύστημα διαχωρισμού LG, για παράδειγμα, χαρακτηρίζεται από την δυνατότητα ομαλής ρύθμισης των παραμέτρων του μικροκλίματος και της δυνατότητας εξυπηρέτησης μεγάλων δωματίων μέχρι 90 m 2. Το κόστος αυτών των μοντέλων είναι περίπου 50-60.000 ρούβλια.

Στον τομέα του προϋπολογισμού, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους κατασκευαστές των Hyundai, Dantex και Toshiba. Παρά τις προσιτές ετικέτες τιμών, κάτω από αυτές τις μάρκες παράγονται κλιματιστικά υψηλής ποιότητας με παραδοσιακά και διπλά μπλοκ. Διαχωρισμένα συστήματα, η τιμή των οποίων στην κατηγορία αυτή είναι 25-35 χιλιάδες ρούβλια, είναι αρκετά κατάλληλο για χρήση σε χώρους των 30 m 2.

Ποιο σύστημα προτιμάτε;

Εξαρτάται από την ανάγκη ρύθμισης των παραμέτρων του μικροκλίματος. Για παράδειγμα, για ένα μικρό διαμέρισμα είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να εξετάσουμε την παραλλαγή ενός ενιαίου συστήματος. Αυτό μπορεί να είναι μια φθηνή λύση που θα απαιτήσει ελάχιστη προσπάθεια εγκατάστασης. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί για την αδύναμη λειτουργία του απομονωτή θορύβου. Από την άλλη πλευρά, η εγκατάσταση κλιματιστικών, split συστημάτων και άλλου κλιματικού εξοπλισμού μπορεί να περιλαμβάνει την κάλυψη αρκετών δωματίων. Στα δημόσια και βιομηχανικά κτίρια, παρέχοντας γραφεία, για παράδειγμα, είναι λογικό να αναπτυχθεί ένα σχέδιο για ένα πολυσύστημα. Τέτοιες εγκαταστάσεις μοιάζουν με το συνηθισμένο σύστημα διαχωρισμού, αλλά επεκτείνονται λόγω επιπλέον μονάδων εξάτμισης. Δηλαδή, ανάλογα με τον αριθμό των δωματίων, επιλέγεται επίσης ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων.

Συμπέρασμα

Η επιπλοκή του σχεδιασμού και της πλήρωσης των κλιματιστικών μηχανημάτων προκαλεί μια ευρύτερη κατανομή του τμήματος ανά είδος. Συγκεκριμένα, σήμερα υπάρχουν περίπου δώδεκα μορφές παραγόντων και πολλά είδη συστημάτων που διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο εγκαθίστανται. Παρ 'όλα αυτά, το ζήτημα του τι είναι καλύτερο σύστημα διαχωρισμού ή κλιματισμού παραμένει για πολλούς αρχές. Η ίδια η έννοια, που περιλαμβάνει τον διαχωρισμό του εξοπλισμού σε μπλοκ με διαφορετικές λειτουργίες, φαίνεται πιο συμφέρουσα και ελπιδοφόρα. Αυτή η επιλογή είναι επίσης προτιμότερη από πλευράς απόδοσης, καθώς οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας είναι σχεδόν απεριόριστες. Από την άλλη πλευρά, το candybar δικαιολογείται από την αγάπη των πρακτικών χρηστών για ευκολία συντήρησης και απλή εγκατάσταση, η οποία επίσης εξοικονομεί χρηματοοικονομικά έξοδα. Αυτή η επιλογή είναι πραγματικά η καλύτερη, όταν πρόκειται για εγκατάσταση σε ένα μικρό διαμέρισμα, όπου δεν υπάρχει ανάγκη για υψηλή ισχύ. Ταυτόχρονα, από μια συμπαγή συσκευή και ο θόρυβος θα είναι αμελητέος. Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού καθορίζεται μόνο λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες εγκατάστασης και λειτουργίας.

Σύστημα διαχωρισμού και κλιματισμού: ποια είναι η διαφορά;

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, η οποία υπάρχει στην αγορά, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία της. Απαγορευτικό αγοραστή είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα μοντέλα και τους τύπους του.

Βασικά, με την τεχνολογία του κλίματος νοούνται συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Τόσο τα κλιματιστικά όσο και τα split συστήματα εκτελούν αυτή τη λειτουργία. Αλλά, ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ αυτών των φαινομενικά παρόμοιων συσκευών; Και υπάρχουν καθόλου;

Τι είναι ένα split σύστημα;

Για να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση είναι απαραίτητο να κατανοήσετε πλήρως τι είναι το split σύστημα και ο συνήθης κλιματισμός.

Τα συστήματα διαχωρισμού έχουν πολλά στερεά πλεονεκτήματα. Μεταξύ των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα.
 • Δυνατότητα δωρεάν διαμονής.

Ταξινόμηση των κλιματιστικών

Τα κλιματιστικά συνήθως χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Δεδομένου ότι ο βιομηχανικός τύπος κλιματιστικών, στο συγκεκριμένο πρόβλημα δεν είναι ενδιαφέρον, εξετάζουμε λεπτομερέστερα τα οικιακά συστήματα κλιματισμού.

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών χαρακτηρίζεται από ισχύ από 3 έως 9 kW και είναι ικανός να επεξεργάζεται αέρα σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m². Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η βέλτιστη λύση για ένα σπίτι, διαμέρισμα ή βίλα, οπότε ο κατασκευαστής επικεντρώνεται στο μοντέρνο σχεδιασμό, στην αθόρυβη λειτουργία, στην εργονομία και στη συμπαγή.

 • Κινητό τηλέφωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι εγκατεστημένες στο πάτωμα, όχι μακριά από το παράθυρο, όπου συγκρατείται ένας ειδικός σωλήνας συμπυκνωτή. Αυτά τα κλιματιστικά είναι πολύ θορυβώδη, αλλά είναι κατάλληλα για μικρά διαμερίσματα.

Διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Από τα παραπάνω, μπορείτε να δείτε ότι τα split συστήματα και τα κλιματιστικά δεν είναι πολύ διαφορετικά και είναι ένα είδος κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά, αυτή η παρουσίαση είναι λίγο λάθος. Οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν, και εδώ είναι μερικές από αυτές:

 • Σχεδιασμός. Μόνο συστήματα ύπνου στη σύγχρονη αγορά δεν είναι μόνο μονότονα λευκά μπλοκ (όπως τα συμβατικά κλιματιστικά), αλλά ειδικά σχεδιασμένες συσκευές που μπορούν να στηρίξουν το εσωτερικό του δωματίου.

Έτσι, έχοντας κατανοήσει την τυπολογία και τον τελικό προορισμό των κλιματικών συσκευών, μπορεί να υποστηριχθεί ότι τα διαχωρισμένα συστήματα είναι ένας τύπος συστήματος κλιματισμού, αλλά έχουν ορισμένες διαφορές από αυτές.

Διαχωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά: διακριτικά χαρακτηριστικά

Ο σύγχρονος χώρος κατοικιών ή γραφείων είναι πλέον δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς κλιματισμό ή σύστημα split, το οποίο δημιουργεί και διατηρεί άνετες συνθήκες για ένα άτομο. Πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού στο διαμέρισμα πρέπει να καταλάβετε τι διαφέρει από το σύστημα split.

Σύστημα Split - μια δημοφιλής λύση για το σπίτι και το γραφείο

Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού

Αυτές οι τεχνικές συσκευές αποτελούν μέρος μιας μεγάλης ομάδας κλιματικών συστημάτων. Εκπροσωπείται στην αγορά από διάφορα μοντέλα και τύπους, που εργάζονται για τη διατήρηση της καθορισμένης θερμοκρασίας, της υγρασίας και της καθαριότητας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο split σύστημα και το κλιματιστικό που περιγράφεται παρακάτω.

 • Διαχωριστικό σύστημα - ένας τεχνικός σχεδιασμός για τη μείωση και την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Είναι μια ενιαία μονάδα που αποτελείται από έναν εξωτερικό συμπιεστή-συμπυκνωτή και μια εσωτερική μονάδα εξαερισμού. Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα μπορεί να μετακινεί αέρα. Χαμηλό θόρυβο, δωρεάν τοποθέτηση, υψηλή απόδοση είναι τα πλεονεκτήματα αυτού του σχεδιασμού. Αυτή η μονάδα είναι εγκατεστημένη στους τοίχους.
 • Κλιματιστικό - ένα μονοκόμματο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα του χώρου στο ρυθμισμένο. Αποτελείται από ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και έναν ανεμιστήρα. Συνήθως αυτά τα τεχνικά σχέδια χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Με ισχύ από 3 έως 9 kW, οι οικιακές συσκευές μπορούν να ψύξουν αέρα σε περιοχές μέχρι 100 m2. Τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για εξοχικές κατοικίες ή διαμερίσματα.

Πρόβλημα επιλογής

Πριν από την εγκατάσταση κλιματικών συστημάτων, ο ιδιοκτήτης κατοικιών πρέπει να επιλέξει τον εξοπλισμό σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

 • κόστος εξοπλισμού ·
 • κόστος εγκατάστασης.
 • δύναμη;
 • αρμονία με το εσωτερικό?
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • ευκολία στη λειτουργία.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ποιες συσκευές είναι πιο κατάλληλες για τα συγκεκριμένα κριτήρια, υπάρχει μια πρόσθετη διαφορά μεταξύ τους.

Είδη κλιματιστικών

Κινητή επιλογή

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, κοντά στο παράθυρο, μέσω του οποίου αφαιρείται ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Είναι πολύ βολικό για την ψύξη του αέρα σε μικρούς χώρους, αλλά δεν κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία. Μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε εάν είναι απαραίτητο. Το εύρος τιμών κυμαίνεται μεταξύ 10-25 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 2 έως 3,8 kW. Στην αγορά οικιακών συσκευών εμφανίστηκαν σύγχρονα μοντέλα μη κλιμακωτών κλιματιστικών αυτού του τύπου. Σε αντίθεση με τις περισσότερες συσκευές, το επίπεδο θορύβου είναι πολύ χαμηλό και ο ηλεκτρισμός καταναλώνεται φειδωλά.

Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες για αφυγρανση, εξαερισμό και θέρμανση. Η παρουσία του τηλεχειριστηρίου στη συσκευή δημιουργεί πρόσθετη ευκολία κατά τη λειτουργία.

Έκδοση παραθύρου

Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κτίσματα, ιδιωτικά σπίτια και στη χώρα. Το εύρος τιμών κυμαίνεται από 9,5 έως 39 χιλιάδες ρούβλια. Ισχύς από 1,5 έως 3,5 kW. Τα ακριβά προϊόντα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες: ξήρανση, εξαερισμό και θέρμανση.

Είδη χωρισμένων συστημάτων

Αυτός ο τύπος εξοπλισμού κατακτά με αυτοπεποίθηση την αγορά οικιακών συσκευών. Είναι δάπεδο, τοίχος, οροφή, κανάλι και κασέτα.

Οι εκδόσεις δαπέδου και οροφής είναι σχεδιασμένες για ψύξη και θέρμανση των επιμήκων δωματίων.

Οι προβολές καναλιού εγκαθίστανται πίσω από ψευδοροφή. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μέσω των ενσωματωμένων αγωγών για την αφαίρεση μάζας αέρα.

Ο εξοπλισμός κασέτας εγκαθίσταται σε μεγάλα δωμάτια με ψευδοροφές. Αυτό απαιτεί ένα ελεύθερο χώρο μέχρι 25 εκ. Μόνο το πλέγμα παραμένει στην θέα, που ταιριάζει αρμονικά στο διακοσμητικό κάλυμμα της οροφής. Η ροή αέρα κατευθύνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις.

Σε διαχωρισμένα συστήματα εγκατεστημένα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις, το εύρος τιμών κυμαίνεται από 11,5 έως 70 χιλιάδες ρούβλια, ισχύ από 2,5 έως 3 kW. Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, έχουν ένα ειδικό σχέδιο, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτοί οι τεχνικοί σχεδιασμοί έχουν υψηλής ποιότητας φίλτρα και πυκνωτές για να εξασφαλίσουν την καθαρότητα του αέρα. Λόγω των χαρακτηριστικών σχεδιασμού είναι αθόρυβες, πολυλειτουργικές, παρέχουν ψύξη, θέρμανση, καθαρισμό, αερισμό και ιονισμό αέρα.

Σε μια συγκριτική ανάλυση, γίνεται σαφές ότι τα διαχωρισμένα συστήματα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, ευθυγραμμίζονται περισσότερο με τα αναφερόμενα κριτήρια. Αυτή είναι η κύρια διαφορά που υπάρχει μεταξύ αυτών των δύο τύπων συσκευών. Τα συστήματα διαχωρισμού είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών εσωτερικών μονάδων σε μία εξωτερική μονάδα. Το δημιουργημένο δίκτυο πολλαπλών ζωνών εξυπηρετεί ταυτόχρονα πολλά δωμάτια.

Ένα πτυσσόμενο κλιματιστικό είναι τοποθετημένο πίσω από μια ψευδοροφή

Συμπέρασμα

Το split σύστημα και ο κλιματισμός είναι κλιματικές συσκευές που λειτουργούν σύμφωνα με μια γενική αρχή, αλλά υπάρχει κάποια διαφορά.

Το διαχωριστικό σύστημα ανταποκρίνεται περισσότερο στα κριτήρια, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα διακρίνονται από πιο δημοκρατικές τιμές.

Η εγκατάσταση και η συντήρηση της πρώτης έκδοσης της κατασκευής θα φέρει περισσότερα οικονομικά έξοδα σε σύγκριση με το δεύτερο.

Η επιλογή αυτών των συσκευών εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος του δωματίου, τις δυνατότητες του σχεδιαγράμματος και τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή. Οποιαδήποτε συσκευή θα βελτιώσει το μικροκλίμα στο σπίτι σας. Ωστόσο, πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Σήμερα στην αγορά των οικιακών συσκευών υπάρχει ένας τεράστιος όγκος κλιματικού εξοπλισμού, η επιλογή των οποίων μπορεί να χαθεί στα χαρακτηριστικά. Γνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ του κλιματιστικού και μιας παρόμοιας συσκευής κλιματισμού από το split σύστημα, μπορείτε να επιλέξετε και να αγοράσετε ανεξάρτητα από την άποψη της λειτουργικότητας και της μονάδας ισχύος.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ του σύγχρονου κλιματικού εξοπλισμού είναι η λειτουργικότητα των συσκευών και η ευκολία λειτουργίας τους.

Split - κλιματισμού, το σύστημα κλιματισμού (SLE), που αποτελείται από δύο μέρη: ένα εξωτερικό (μονάδα συμπύκνωσης) και εσωτερική (εξατμιστικές). Με απλά λόγια, ένα split σύστημα είναι ένα είδος κλιματιστικού.

Η αρχή του split σύστημα βασίζεται στην αφαίρεση της θερμότητας από το κλιματιζόμενο δωμάτιο και τη μεταφορά του στο δρόμο

Αυτή η τεχνική έχει αποδειχθεί σε συνθήκες ιδιωτικών νοικοκυριών, διαμερισμάτων και γραφείων.

Ωστόσο, τα ενσωματωμένα ή κινητά παραδοσιακά κλιματιστικά είναι ένα απλούστερο σχέδιο από την πρωτεύουσα και τα σύγχρονα συστήματα split.

Τα απεριόριστα πλεονεκτήματα των διαχωριστικών συστημάτων είναι χαμηλό επίπεδο θορύβου, δείκτες υψηλής ισχύος και παραγωγικότητας, καθώς και δυνατότητα δωρεάν εγκατάστασης. Μεταξύ άλλων, συγκρίνετε τα παραδοσιακά κλιματιστικά με διαχωρισμένα συστήματα βοηθούμε από τον παρακάτω πίνακα.

Ομοιότητες και διαφορές στον κλιματισμό και στα συστήματα διάσπασης

Γεια σας, αγαπητοί αναγνώστες του ιστολογίου μου! Έξω από το παράθυρο υπάρχουν ακόμα παγετοί και ο ήλιος μόλις αρχίζει να ζεσταίνει την άνοιξη και πολλοί επιμελείς οικιστές σκέφτονται ήδη για τη θερμότητα των 40 μοιρών και τον τρόπο δημιουργίας άνετων συνθηκών στο διαμέρισμά τους το καλοκαίρι. Αλλά τι να επιλέξω; Ο κλιματισμός αντικαταστάθηκε από ένα σύστημα split, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από το μοντέρνο όρο, λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν. Θα καταλάβουμε πώς το κλιματιστικό σύστημα διαφέρει από το σύστημα διάσπασης και ποια τεχνική πρέπει να προτιμάτε σε αυτές ή σε άλλες περιστάσεις.

Τι είναι ένα κλιματιστικό και οι τύποι του

Το κλιματιστικό στην απλούστερη του έκδοση είναι ένα μονοκόμματο με ένα κύκλωμα ψύξης, έναν συμπιεστή και ανεμιστήρες. Ο κύριος στόχος του είναι να ψύχει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο στην επιθυμητή θερμοκρασία. Ανάλογα με τη μέθοδο εγκατάστασης, διακρίνονται τα κλιματιστικά παραθύρων και κινητά. Παράθυρο τοποθετηθεί στο άνοιγμα του παραθύρου, και το κινητό δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση, δεδομένου ότι ο αέρας κυκλοφορεί μέσα από το στηθαίο ασφαλείας, συνάγεται το παράθυρο ή το ανοιχτό παράθυρο, το monoblock έτσι μπορεί να τοποθετηθεί στο δάπεδο ή σε ένα περβάζι παραθύρου. Τα κινητά κλιματιστικά είναι κατάλληλα για να μετακινηθείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο και να τα πάρετε μαζί σας στο εξοχικό σπίτι.

Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος τύπος δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί, αλλά έχουν χαμηλό κόστος. Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράθυρα μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τον μηχανικό καθαρισμό, την υγρασία και τη θέρμανση. Χάρη σε ένα απλό σχεδιασμό, τέτοιες συσκευές λειτουργούν πολύ χωρίς συντήρηση. Από τα μεγάλα μειονεκτήματα, αξίζει να σημειωθεί το υψηλό επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι άμεσα αναλογικό με τη δύναμη της συσκευής, και τη μείωση του φωτισμού στο δωμάτιο. Η αναγκαιότητα της αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού για το χειμώνα καθιστά τη λειτουργία του εξαιρετικά άβολη. Επιπλέον, στα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια, υπάρχει δυνατότητα εγκατάστασης ενός παραθύρου εκ των προτέρων.

Τώρα ας αναλύσουμε την αρχή λειτουργίας του split σύστημα και να μάθετε ποια είναι η κύρια διαφορά του από το κλιματιστικό.

Τι είναι ένα σύστημα διαίρεσης

Στην πραγματικότητα, είναι το ίδιο κλιματιστικό, μόνο μια πιο προηγμένη έκδοση του. Η κύρια διαφορά είναι ότι το split σύστημα διαθέτει μια εξωτερική μονάδα και δύο ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο και διαθέτει τις πιο θορυβώδεις μονάδες (συμπιεστή, ανεμιστήρες) και η εσωτερική μονάδα είναι σταθερή στο διαμέρισμα και έχει κομψό σχεδιασμό, αρμονικά αναμειγνύοντας στο εσωτερικό. Αυτός ο σχεδιασμός καθιστά τη διαδικασία ψύξης του διαμερίσματος σχεδόν αθόρυβη, αλλά απαιτεί μια επαγγελματική εγκατάσταση.

Η διαφορά επεκτείνεται στη λειτουργικότητα. Τα συστήματα διαχωρισμού δεν ρυθμίζουν μόνο τη θερμοκρασία στο δωμάτιο - δημιουργούν ένα άνετο μικροκλίμα: δροσίζουν ή ζεστάνουν τον αέρα, καθαρίζουν από τη σκόνη και τα βακτήρια, ενυδατώνουν ή αποστραγγίζονται.

Στη μέθοδο της στερέωσης των εσωτερικών χωρίζει μονάδα χωρίζεται σε: τοίχο (καλύτερη πώληση εγχώριο μοντέλο), όροφος (Πύργος), τοίχου, οροφής (πιθανόν δύο τρόπους τοποθέτησης: στην οροφή ή στον τοίχο κοντά στο πάτωμα), οροφής και κασέτα (που βρίσκεται στο εσωτερικό της ψευδοροφής). Επιπλέον, παράγονται μοντέλα καναλιών τα οποία, μέσω ενός δικτύου σωλήνων εξαερισμού, μπορούν να πάρουν αέρα από το δρόμο, εξαερίζοντας το δωμάτιο.

Αν συγκρίνετε τη σχεδίαση ενός απλού κλιματιστικού και διαιρέσετε το σύστημα, τότε καταλαβαίνετε τι είναι πολύ απλή η διαφορά. Το σύστημα διαχωρισμού είναι μέρος του εσωτερικού χώρου, έτσι τα μοντέλα έχουν ένα μοντέρνο κομψό σχέδιο και διατίθενται σε πολλές παραλλαγές. Είναι εύκολο να επιλέξετε ένα μοντέλο όχι μόνο για γεύση, αλλά και για την απαιτούμενη ισχύ. Σχεδόν όλα τα συστήματα διαχωρισμού διαθέτουν ηλεκτρονικό έλεγχο με τηλεχειριστήριο και οθόνη.

Τα μοντέλα με έλεγχο inverter είναι σε θέση να δημιουργήσουν αυτόματα τις βέλτιστες παραμέτρους του αέρα στο διαμέρισμα χωρίς σταθερή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Και η τελευταία σημαντική διαφορά - μόνο διάσπαση συστήματα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθεί με μια μόνο εξωτερική μονάδα πολλαπλές εσωτερικές μονάδες με διαφορετική δύναμη, δημιουργώντας έτσι, πολλαπλών ζωνών κλιματισμός σε όλα τα δωμάτια του ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Ομοιότητα απλή και διάσπαση κλιματιστικό σύστημα είναι ότι είναι κλιματολογικές συσκευές και έχουν το ίδιο σύνολο των συστατικών και τη γενική αρχή της λειτουργίας (μια τεχνητή κυκλοφορία αέρα με τη δράση του συμπιεστή και την ψύξη του σε επαφή με τους σωλήνες ψυκτικού). Γενικά, έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Εάν αναρωτιέστε τι είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κλιματιστικό ή ένα split σύστημα, τότε πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να καθοριστούν οι συνθήκες και η περιοδικότητα της λειτουργίας. Το κινητό κλιματιστικό είναι καλό σε αυτές τις περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει ανάγκη για ρύθμιση της θερμοκρασίας του αέρα κατά τη διάρκεια του έτους. Είναι βολικό για το δόσιμο και ένα εξοχικό σπίτι, ή σε ένα μικρό διαμέρισμα για την εξοικονόμηση από τη θερμότητα κατά τη διάρκεια ενός θερμού μήνα. Όταν πρόκειται για την ανάγκη διατήρησης ενός άνετου περιβάλλοντος διαβίωσης όλο το εικοσιτετράωρο και ανεξάρτητα από την εποχή, είναι προτιμότερο να σκεφτούμε την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος. Το μειονέκτημα της είναι η υψηλή τιμή, τόσο για τη συσκευή όσο και για τις υπηρεσίες εγκατάστασης. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές συχνά απαιτούν συντήρηση ή επισκευή.

Πολύ συχνά η τελική απόφαση εξαρτάται από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό. Ωστόσο, μερικές φορές η αγορά μιας φτηνότερης συσκευής ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες του αγοραστή. Αυτό συμβαίνει όταν είναι καλύτερο να μην αγοράζετε τίποτα από "αυτό είναι απλό, αλλά φθηνό". Εκτός αυτού, αξίζει να μιλάμε για άνεση, αν η δροσιά στο διαμέρισμα δίνεται από την τιμή μιας πρόσθετης πηγής θορύβου από τον συμπιεστή; Ωστόσο, για μια συνεχή λειτουργία σε μια κατοικημένη περιοχή, ένα διαχωρισμένο σύστημα είναι πιο κατάλληλο.

Άρχισα την ανάλυση των συστημάτων κλιματισμού και θα συνεχίσω αυτό το θέμα στις ακόλουθες δημοσιεύσεις, ώστε να εγγραφείτε σε ενημερώσεις και να μάθετε τα πιο ενδιαφέροντα μεταξύ των πρώτων. Με την ευκαιρία, εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με τις αρχές της επιλογής ενός συστήματος split, ανάλογα με την περιοχή του δωματίου.

Αν θέλετε να γνωρίζετε, είμαι σε instagram, όπου δημοσιεύω νέα άρθρα που εμφανίζονται στον ιστότοπο.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Μέχρι μια νέα συνάντηση στις σελίδες του ιστολογίου μου. Με εκτίμηση, Rostislav Kuzmin.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του συστήματος split και του κλιματιστικού

Κατά την επιλογή συσκευών για ψύξη με αέρα, οι χρήστες έχουν συχνά μια ερώτηση - πώς διαφέρει το κλιματιστικό σύστημα από το split σύστημα; Σε αυτό το πρόβλημα είναι δύσκολο να καταλάβουμε - ορισμένοι κατασκευαστές δεν κάνουν διάκριση μεταξύ αυτών των ψύκτες, άλλοι τους παρουσιάζουν ως θεμελιωδώς διαφορετικές συσκευές. Σε αυτό το υλικό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα split σύστημα, και ποια επιλογή είναι πιο αποτελεσματική για την ψύξη του αέρα στο σπίτι.

Διαφορές μεταξύ του συστήματος διαχωρισμού και άλλων κλιματιστικών

Τα συστήματα ψύξης αέρα μπορούν να έχουν παραγωγικό και οικιακό σκοπό. Οι εγκαταστάσεις του πρώτου τύπου έχουν πολύπλοκο σχεδιασμό και είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία σε όλο το κτίριο. Στο σπίτι εγκαθίστανται συνηθισμένα οικιακά κλιματιστικά. Αυτές περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους συσκευών:

 • Διαχωρισμένα συστήματα.
 • Μονόκλειστα παραθύρων.
 • Κινητοί ψύκτες.

Το σύστημα διαχωρισμού είναι ένας από τους τύπους κλιματιστικών και μπορεί να χαρακτηριστεί από αυτόν τον όρο μαζί με άλλους ψύκτες. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σχεδίασης και λειτουργίας. Επομένως, για να κατανοήσουμε τη διαφορά μεταξύ των κλιματιστικών συστημάτων και των συστημάτων διάσχισης, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε μια γραμμή μεταξύ των μονολιθικών και των ψυκτικών συγκροτημάτων δύο μπλοκ.

Είδη μονομπλόκ

Κάτω από τον όρο "κλιματισμός", οι χρήστες καταλαβαίνουν συχνότερα τις συσκευές monoblock. Είναι σχεδιασμένα για να ψύχουν τον αέρα στον χώρο σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτές οι συσκευές χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι όλα τα στοιχεία του σχεδιασμού τους βρίσκονται σε μια ενιαία μονάδα.

Τα οικιακά κλιματιστικά μπλοκ μπορούν να είναι δύο τύπων:

Οι συσκευές του πρώτου τύπου ονομάζονται έτσι επειδή είναι εγκατεστημένες στο διάφραγμα του παραθύρου. Τέτοια κλιματιστικά μπορούν να παράγουν όχι μόνο την ψύξη του αέρα, αλλά και τη διήθηση, τον ύγρανση και τη θέρμανση. Παρά το φθηνό κόστος και την καλή απόδοση, τα μοντέλα παραθύρων έχουν χάσει τη δημοτικότητά τους λόγω του ότι εγκαθιστούν παντού υαλοστάσια. Σήμερα, για τη σωστή τοποθέτηση μιας τέτοιας συσκευής, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο παραθύρου.

Τα κινητά κλιματιστικά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρησιμοποιούν το ψυγείο μόνο κατά τη ζεστή εποχή και δεν θέλουν να το "φτιάξουν" για ένα από τα δωμάτια. Τέτοιες συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις όπου υπάρχουν παράθυρα, επειδή τοποθετούν έναν εύκαμπτο σωλήνα για τη ροή του αέρα στη συσκευή. Κινητές συσκευές μπορούν να ληφθούν μαζί σας σε ταξίδια στη ντάκα ή να τεθούν σε μεγάλα διαμερίσματα, όπου δεν υπάρχει αρκετή ψύξη από το split σύστημα. Βασικά μειονεκτήματα αυτού του τύπου κλιματιστικών είναι οι υψηλοί δείκτες θορύβου τους και η χαμηλή παραγωγικότητα.

Μονάδα συστήματος διαχωρισμού

Σε αντίθεση με το κλιματιστικό τύπου μονομπλόκ, το σύστημα διάσπασης έχει δύο συνιστώσες, διασυνδεδεμένες:

 • Εξωτερική μονάδα - περιλαμβάνει συμπυκνωτή, συμπιεστή και ανεμιστήρα. Για μια σταθερή εισροή αέρα τοποθετείται στον τοίχο από το εξωτερικό του σπιτιού.
 • Εσωτερική μονάδα - περιέχει φίλτρα, στοιχεία για ψύξη και θέρμανση αέρα. Αυτό το τμήμα του κλιματιστικού είναι τοποθετημένο στον τοίχο μέσα στο δωμάτιο.

Τέτοια εξαρτήματα συνδέονται με θερμικά μονωμένους χάλκινους σωλήνες. Ο χρήστης δεν τους βλέπει επειδή οι σωλήνες είναι κρυμμένοι πίσω από ψευδοροφές, διακοσμητικά κουτιά ή αφαιρούνται όταν τοποθετούνται μέσα στον τοίχο.

Τα μοντέρνα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων χαρακτηρίζονται από λακωνικό σχεδιασμό και ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε διαμερίσματος. Εσωτερικά και συνδετικά μέρη της συσκευής τοποθετούνται στην επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής. Η υψηλή απόδοση τέτοιων συσκευών δημιουργεί αέρα ψύξης σε όλο το διαμέρισμα. Ένας άλλος θετικός παράγοντας είναι η αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.

Το κλιματικό σύστημα χαρακτηρίζει επίσης την παρουσία των ακόλουθων λειτουργιών:

 • Ρύθμιση της απαιτούμενης θερμοκρασίας σε βαθμούς Κελσίου.
 • Ο βαθύς καθαρισμός του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
 • Θέρμανση του δωματίου με μάζες θερμού αέρα.
 • Τηλεχειριστήριο με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου.
 • Αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.

Ομοιότητες και διαφορές μεταξύ κλιματιστικών συστημάτων και συστημάτων διάσχισης

Τα οικιακά μονοκόμματα και τα κλιματικά συστήματα έχουν παρόμοιο σκοπό και εμπλέκονται στην προετοιμασία των μικρών δωματίων. Έχουν επίσης ένα ενιαίο σύνολο τμημάτων και μια γενική αρχή λειτουργίας. Η ψύξη, και στις δύο περιπτώσεις, γίνεται με τεχνητή κυκλοφορία αέρα κάτω από τη δράση του συμπιεστή και μείωση της θερμοκρασίας όταν έρχεται σε επαφή με σωλήνες φρέον. Διαφορετικά, οι συσκευές έχουν σημαντικές διαφορές στον σχεδιασμό.

Τα μονοκόμματα και οι κινητές συσκευές είναι πιο κατάλληλες για την εποχιακή ρύθμιση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Αυτά τα κλιματιστικά αγοράζονται για δροσερό αέρα το καλοκαίρι σε ένα διαμέρισμα ή στη χώρα.

Σε αντίθεση με ένα κινητό κλιματιστικό μηχάνημα, είναι εγκατεστημένο ένα χωριστό σύστημα στον τοίχο, χωρίς να καταλαμβάνει το χώρο του παραθύρου. Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ανά πάσα στιγμή του έτους και να πραγματοποιήσει ανεξάρτητα τον έλεγχο του κλιματισμού στο δωμάτιο.

Ένα μοναδικό κλιματιστικό σύστημα χωρίς εξωτερική μονάδα: ένας ανταγωνιστής σε ένα split σύστημα ή μια αναβάθμιση στο παράθυρο;

Το άρθρο δεν θα ασχοληθεί με όλα τα κλιματιστικά μονομπλόκ, τα οποία, εξ ορισμού, δεν έχουν εξωτερικές μονάδες, δηλαδή είναι κλιματιστικά χωρίς εξωτερική μονάδα. Πρόκειται για ένα ευρύ τμήμα κλιματικού εξοπλισμού (παράθυρα, στέγες, κινητά και ακίνητα μονοπλάκα) καθώς και όλα τα κλιματιστικά, τα οποία εξυπηρετούν τη διατήρηση του μικροκλίματος στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα ενός σταθερού κλιματιστικού μονομπλόκ

Και έχει την αξιοπρέπεια:

 • Δεν υπάρχει εξωτερικό μπλοκ στον τοίχο του κτιρίου.
 • Για την εγκατάσταση τους, δεν χρειάζεται να λάβετε άδεια εγκατάστασης εξωτερικής μονάδας. Μερικές φορές αυτό δεν είναι δυνατό.
 • Η απουσία γραμμών Freon και η ανάγκη για κυλιόμενες συνδέσεις. Με κακή ποιότητα κύλισης, είναι δυνατή η διαρροή Freon. Η εξάρτηση της ποιότητας της εγκατάστασης από την εξειδίκευση των εγκαταστάτων εξαλείφεται.
 • Απλή εγκατάσταση, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να χαλάσει.
 • Μοντέρνο σχέδιο. Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων του μπλοκ.
 • Υπάρχουν μοντέλα με εισροή εξωτερικού αέρα. Η εισροή ενός σταθερού μονοπώλου είναι εξοπλισμένη με συστήματα φιλτραρίσματος, ανάκτηση και θέρμανση του εξωτερικού αέρα. Αλλά ο όγκος του παρεχόμενου αέρα είναι μικρός (μέχρι 30 m 3 / h).

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εγκατάστασης

Η εγκατάσταση κλιματιστικού χωρίς τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας είναι πραγματικά απλή και δεν απαιτεί υψηλά προσόντα εγκαταστάτη. Πρέπει να δημιουργήσετε μια τρύπα στον τοίχο για να στερεώσετε την πλάκα του κλιματιστικού και να κόψετε δύο τρύπες με διάμετρο 160 mm. Τοποθετήστε δύο κανάλια αέρα μέσα τους. Τοποθετήστε τις εξωτερικές γρίλιες.

Τα κανάλια, τα μοτίβα και οι γρίλιες περιλαμβάνονται στο πλήρες σετ μονόκλινων κλιματιστικών χωρίς εξωτερική μονάδα. Αξιοσημείωτο σύστημα τοποθέτησης σχάρων που δεν απαιτεί εργασία υψηλού υψομέτρου. Οι σχάρες απλά γίνονται ευέλικτες. Είναι ωθούμενα προς τα έξω προς τα έξω, και στη συνέχεια ξεσπάει, κλείνοντας την τρύπα. Ειδικό καλώδιο προσαρτημένο στο σώμα του κλιματιστικού και στερεώνει την ανοικτή σχάρα

Η απλή εγκατάσταση διαφημίζεται ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα σε εργασίες εγκατάστασης. Απλότητα - ναι, αλλά εξοικονόμηση χρημάτων - όχι!

Στα ανακαινισμένα δωμάτια, για να μην χαλάσει το εσωτερικό, οι εξωτερικές τρύπες κόβονται με την τεχνολογία της ξηρής διάτρησης διαμαντιών (το τρυπάνι δεν ψύχεται από το νερό). Το νερό είναι απαράδεκτο. Θα χρειαστεί να χαλάσει το φινίρισμα. Το κόστος δύο τέτοιων οπών (ανάλογα με το πάχος και το υλικό του τοίχου) είναι ελαφρώς μικρότερο σε σχέση με το κόστος εγκατάστασης του διαχωρισμένου συστήματος. Ναι, και η εκτέλεση του έργου εντελώς καθαρά δεν θα λειτουργήσει. Η σκόνη εξακολουθεί να πέφτει στο δωμάτιο, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η ηλεκτρική σκούπα καθαρισμού.

Σχετικά με τη στεγανότητα του τοίχου monoblock

Το κύκλωμα ψυκτικού του κλιματιστικού χωρίς την εξωτερική μονάδα έχει εκκενωθεί και ξαναγεμίσει στο εργοστάσιο. Το κύκλωμα σφραγίζεται και σφραγίζεται, μια διαρροή Freon δεν είναι δυνατή. Το σύστημα δεν απαιτεί συντήρηση. Αυτό δηλώνεται ως ένα από τα πλεονεκτήματα.

Στην πραγματικότητα, μια διαρροή φρέον θα εξακολουθεί να εμφανίζεται. Ο Freon είναι πολύ ασταθής. Πηγαίνει έξω σε οποιαδήποτε μικροκονιά. Και αν δεν υπήρχε εργοστασιακό ελάττωμα, αυτές οι ρωγμές σχηματίζονται μετά από αρκετά χρόνια υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, το κλιματιστικό πρέπει να επαναφορτιστεί. Αλλά δεν υπάρχουν βαλβίδες για ανεφοδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, οι χάλκινες σωλήνες κόβονται και προσθέστε φρέον στο κύκλωμα. Η ποιότητα αυτής της εργασίας εξαρτάται από την εξειδίκευση του ειδικού.

Εξοικονόμηση χρημάτων στη συντήρηση

Η δήλωση ότι τα σταθερά μονοκόμματα δεν απαιτούν συντήρηση είναι λανθασμένη. Η συντήρηση δεν αφορά μόνο τον έλεγχο της ποσότητας του Freon. Απαιτείται καθαρισμός και έλεγχος της χρηστικότητας των εναλλάκτη θερμότητας και των ανεμιστήρων. Καθαρίστε το σύστημα αποστράγγισης. Ελέγξτε τη θερμοκρασία, τις ηλεκτρικές συνδέσεις.

Σύστημα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων (σύστημα αποστράγγισης)

Το συμπύκνωμα πρέπει να αποστραγγιστεί μέσω του αγωγού αέρα του κλιματιστικού χωρίς μια εξωτερική μονάδα. Κάποια από τα συμπυκνώματα εξατμίζονται. Αυτό που δεν έχει εξατμιστεί, ρίχνει τη σχάρα έξω και μπορεί να χαλάσει το φινίρισμα του τείχους. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία αφαίρεσης της αποστράγγισης δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει λυθεί.

Εδώ (καθώς και η διάσπαση), πρέπει να σκεφτείτε τη μέθοδο αποστράγγισης αποστράγγισης και να μην σπάσετε το φινίρισμα τοίχου από το εξωτερικό. Γι 'αυτό στο πλήρες σετ του κλιματιστικού χωρίς το εξωτερικό μπλοκ υπάρχουν σωλήνες αποστράγγισης, και στην κατασκευή του υπάρχει μια τρύπα για την αποστράγγιση της αποστράγγισης.

Ασύμμετρη εργασία;

Τα χαρακτηριστικά θορύβου των μονόκλωνων τοιχωμάτων είναι από 32 dB έως 42 dB. Για μια μονάδα που είναι εγκατεστημένη μέσα στο δωμάτιο, είναι θορυβώδης. Σύγχρονα συστήματα υπαίθριων μονάδων με παρόμοια ισχύ λειτουργούν με τέτοιες ακουστικές παραμέτρους. Αλλά η διάσπαση έχει αυτό το κομμάτι που βγήκε στο δρόμο. Επομένως, για κλιματιστικά χωρίς εξωτερική μονάδα, το εύρος του μοντέλου περιορίζεται σε ισχύ ψύξης 3,5 kW.

Ο θόρυβος από ένα μοντέλο με υψηλότερη ψυκτική ισχύ δεν θα επέτρεπε τη χρήση τους σε οικιακούς χώρους. Ωστόσο, ο κατασκευαστής λέει ότι ο σχεδιασμός του κλιματιστικού αλλάζει, εμφανίζονται τα ήσυχα μοντέλα.

Η τιμή των στατικών μονοπωλίων

Πόσο είναι το κλιματιστικό χωρίς μια εξωτερική μονάδα. Η τιμή του εξοπλισμού είναι ακόμα υψηλή.

Ακολουθούν παραδείγματα τιμών μοντέλων αναστροφέων:

Για αυτά τα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε μερικά πολύ καλά διαχωρισμένα συστήματα.

Αποδεικνύεται σταθερές monoblock, συχνά δίνοντας μια διάσπαση του συστήματος κλιματισμού και άλλα είδη προδιαγραφών, είναι μια καλή συμβιβαστική λύση στην περίπτωση που δεν υπάρχει άδεια για να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα, είναι αδύνατο να το τοποθετήσετε ή δεν μπορείτε να trubotrassu διασχίζουν την εγκατάσταση λοιπού εξοπλισμού.

Η διαφορά μεταξύ ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κλιματιστικού

Χαιρετισμούς σε όλους τους επισκέπτες και τους αναγνώστες του ιστότοπου! Αφού διάβασα μερικά άρθρα στο Διαδίκτυο, έγινα πεπεισμένος ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι τη διαφορά μεταξύ ενός συστήματος split και ενός κλιματιστικού. Για να διακρίνουμε αυτές τις έννοιες, κανείς δεν χρειάζεται καν να εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας αυτών των συσκευών. Όλα είναι πολύ πιο εύκολα από ό, τι φαίνεται!

Σε μετάφραση από το αγγλικό split - "ξεχωριστό". Και οι μονάδες κλιματισμού διαιρέθηκαν για να εξασφαλίσουν την πιο αποτελεσματική εναλλαγή θερμότητας. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται στο δρόμο για απελευθέρωση θερμότητας και η εσωτερική μονάδα είναι για ψυχρή ανάκρουση. Φυσικά, όταν οι μονάδες αυτές είναι χωρισμένες μεταξύ τους, η απόδοση ψύξης του δωματίου είναι υψηλότερη. Επιπλέον, ο διαχωρισμός των κόμβων επέτρεψε την πιο θορυβώδη μονάδα (συμπιεστή) να βρίσκεται στο δρόμο. Χάρη σε αυτά τα σημαντικά πλεονεκτήματα, το διαχωριστικό σύστημα κερδίζει δημοτικότητα από έτος σε έτος.

Η διαφορά μεταξύ ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κλιματιστικού

Για να καταλάβετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό και ένα σύστημα split, πρέπει να γνωρίζετε μόνο ένα πράγμα. Το μαλακτικό είναι το γενικευμένο όνομα της οικιακής συσκευής. Ένα split σύστημα είναι κάθε είδους κλιματιστικό, το οποίο αποτελείται από δύο μπλοκ, ένα από τα οποία (εξωτερικό) βρίσκεται στο δρόμο, και το δεύτερο (εσωτερικό) βρίσκεται στο δωμάτιο.

Όλα τα κλιματιστικά χωρίζονται σε διάφορους τύπους: παράθυρο, κινητό, τοίχο, κασέτα, δάπεδο-οροφή, στήλη, κανάλι. Στην πραγματικότητα, μόνο κλιματιστικά παράθυρα και κινητά δεν μπορούν να αποδοθούν σε χωριστά συστήματα, επειδή αντιπροσωπεύουν μια ενιαία μονάδα. Και όλοι οι άλλοι τύποι κλιματιστικών έχουν δύο μονάδες και είναι split συστήματα.

Αν θέλουμε να το θέσουμε με τεχνικούς όρους, το κοντίσιονερ είναι μια συσκευή που μεταφέρει θερμική ενέργεια και αποτελείται από δύο κύριους κόμβους:

 1. Συμπυκνωτής (εξωτερική μονάδα καλοριφέρ) και συμπιεστή.
 2. Εξατμιστής (ψυγείο εσωτερικής μονάδας).

Ένα διαχωριστικό σύστημα είναι ένα κλιματιστικό, στο οποίο οι δύο αυτές μονάδες βρίσκονται σε χωριστά τετράγωνα. Το μόνο που θα ορίσω είναι ότι όταν εργάζεστε στη θερμότητα ο εξατμιστής θα έχει ήδη ένα ψυγείο της εξωτερικής μονάδας και ο συμπυκνωτής είναι το ψυγείο της εσωτερικής μονάδας.

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού κινητού και παραθύρου συνήθως δεν απαιτεί πολύπλοκες λειτουργίες, αφού αυτές οι συσκευές είναι έτοιμες για χρήση σχεδόν μετά τη στιγμή της αγοράς. Τα χωριστά τμήματα του διαχωρισμένου συστήματος δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκτός εάν συνδέονται με κατάλληλες επικοινωνίες (σωλήνες, σύρματα κλπ.), Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει τη δυνατότητα επιλογής της θέσης των μπλοκ. Αυτό, αναμφίβολα, αυξάνει την άνεση στο δωμάτιο, αφού δεν θα είναι πλέον απαραίτητο να τοποθετείτε το κλιματιστικό στο πάτωμα ή στα παράθυρα.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι το split σύστημα είναι όλα κλιματιστικά που έχουν δύο μονάδες - εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μόνο τα κινητά και τα κλιματιστικά παραθύρων δεν είναι χωρισμένα συστήματα!

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα κλιματιστικό σύστημα και σε ένα split σύστημα

Κλιματιστικά

Το κλιματιστικό είναι μια συσκευή ψύξης ή θέρμανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο. Ανάλογα με την απόδοση, την εφαρμογή και τη λειτουργικότητα, διακρίνονται διάφοροι τύποι κλιματιστικών. Το θέμα του κλιματισμού μπορεί να λυθεί με διάφορους τρόπους. Είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη το είδος του δωματίου όπου είναι εγκατεστημένο το κλιματιστικό, την περιοχή και την οροφή ύψος, τον αριθμό των ατόμων που διαμένουν στο δωμάτιο, η παρουσία του εξοπλισμού των καυσίμων, το μέγεθος των παραθύρων και τον προσανατολισμό τους προς τα σημεία του ορίζοντα, και πολλά άλλα. Για παράδειγμα, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό παράθυρο. Εάν υπάρχουν δύο δωμάτια στο διαμέρισμα, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα split split με διαφορετική ή ίδια χωρητικότητα εσωτερικών μονάδων. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του απαιτούμενου τύπου κλιματιστικού είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες.

Σύστημα διαχωρισμού

Το σύστημα Split είναι ένα κλιματιστικό που αποτελείται από εξωτερικές μονάδες (συμπιεστή-συμπυκνωτή) και εσωτερικές (εξατμιστικές) μονάδες. Το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος είναι συνήθως τοποθετημένο στην πρόσοψη των κτιρίων, η εσωτερική μονάδα βρίσκεται μέσα στο κτίριο. Η εσωτερική μονάδα του split σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε, όχι μόνο στον τοίχο: οι εσωτερικές μονάδες, εκτός από τις τοίχους, μπορούν να είναι δαπέδου, οροφής, στήλης και ενσωματωμένες στην κασέτα ή στην κασέτα. Αυτά τα μπλοκ συνδέονται με δύο λεπτούς χάλκινους σωλήνες σε θερμομόνωση. Το πιο θορυβώδες τμήμα του κλιματιστικού είναι ο συμπιεστής. Σε χωριστά συστήματα, μεταφέρεται στο εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου, γεγονός που επέτρεψε να επιτευχθεί υπερσύγχρονη εργασία.

Πολύ συχνά όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό υπάρχει μια τέτοια ερώτηση - πώς διαφέρει το κλιματιστικό από το σύστημα split; Κατ 'αρχήν, εάν εξετάσουμε γενικά, τότε μπορούμε να πούμε ότι το κλιματιστικό είναι, γενικά, μια γενικευμένη έννοια της τεχνολογίας του κλίματος. Το κλιματιστικό μπορεί να αντιπροσωπεύεται όχι μόνο υπό τη μορφή ενός συστήματος διαχωρισμού, αλλά και σε άλλες διαφορετικές παραλλαγές, εκ των οποίων η εκτέλεση είναι η μορφή ενός κινητού ή ενός μονοπατιού παραθύρου. Έτσι τι διαφέρει αυτό το κλιματιστικό από τα συστήματα split;

Αυτά τα κλιματιστικά που κατασκευάζονται με τη μορφή ενός αποκαλούμενου συστήματος split έχουν τουλάχιστον δύο μονάδες - μία εξωτερική και μία εσωτερική. Μια τέτοια τεχνική λύση καθιστά δυνατή τη λήψη όλων των θορυβώδεις διαδικασίες στο δρόμο, γεγονός που εξασφαλίζει χαμηλό επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, που βρίσκεται πάντα στο δρόμο, περιλαμβάνει συμπιεστή, συμπυκνωτή και ανεμιστήρα. Και ήδη η εσωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, περιλαμβάνει απλά έναν ανεμιστήρα με έναν εξατμιστή ψυκτικού μέσου, χάρη στον οποίο είτε ο θάλαμος ψύχεται είτε ο αέρας θερμαίνεται χρησιμοποιώντας ένα split σύστημα. Η εξωτερική μονάδα με την εσωτερική μονάδα στο split σύστημα συνδέεται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες που προορίζονται για ψυκτικό μέσο, ​​καθώς και με ηλεκτρικά καλώδια. Επίσης, η εσωτερική μονάδα σε διάφορα μοντέλα διαχωρισμένων συστημάτων μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετική διάταξη φίλτρων, αισθητήρων, αυτοματισμού ελέγχου. Η χρήση διαχωρισμένων συστημάτων είναι μεγάλη σε γραφεία και σπίτια, πιο συγκεκριμένα σε σχετικά μικρά δωμάτια.

3 τρόποι υποβολής αίτησης:

Κλήση μέσω τηλεφώνου: 99-33-57

Το κλίμα

Τα κλιματιστικά έχουν μακρά και σταθερή θέση σχεδόν σε κάθε σπίτι. Αλλά, πριν από εκείνους που δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποκτήσουν αυτό το θαύμα της τεχνολογίας, το ζήτημα της επιλογής ενός μοντέλου και ενός κατασκευαστή γίνεται. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις θεμελιώδεις διαφορές στη διαμόρφωση και τις δυνατότητες των κλιματιστικών διαφόρων τύπων και θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη επιλογή για τον λόγο τιμής και ποιότητας.

Πίνακας Περιεχομένων

Είδη κλιματιστικών

Υπάρχουν διάφορες ομάδες κλιματικού εξοπλισμού, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής:

 • οικιακά κλιματιστικά (συστήματα διαχωρισμού τοίχων, συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού, παράθυρα μονόμυλων και κινητά κλιματιστικά) με ισχύ από 1,5 έως 8 kW.
 • εμπορικά κλιματιστικά (κλιματιστικά καναλιών και κασετών, κλιματιστικά στήλης και οροφής) με ισχύ από 5 έως 30 kW,
 • βιομηχανικά συστήματα (πολυζωνικές και κεντρικές κλιματιστικές συσκευές, μοντέλα καταψυκτών και στέγης) με ισχύ από 5 έως 5000 kW.

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης είναι η πιο συχνά αγορασμένη κατηγορία, χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν το απαραίτητο μικροκλίμα εντός των χώρων μέχρι 100 m2. Η κύρια προσοχή που οι κατασκευαστές πληρώνουν στα προϊόντα είναι να δίνουν στα κλιματιστικά μηχανήματα χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία, καθώς και τον εξωτερικό αισθητικό σχεδιασμό τους. Επιπλέον, τα ακριβά μοντέλα οικιακών κλιματιστικών συσκευών έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύ φάσμα πρόσθετων χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα ιονισμού και υγρασίας του αέρα.

Τα εμπορικά συστήματα αντιπροσωπεύουν μια μέση λύση μεταξύ του οικιακού και του βιομηχανικού κλιματικού εξοπλισμού και είναι τα πλέον κατάλληλα για τον εξοπλισμό σε χώρους δημόσιων και οικιακών χρήσεων. Κατά κανόνα, έχουν το ίδιο εύρος λειτουργιών που προσφέρονται, αλλά σε αντίθεση με τις οικιακές συσκευές, τα εμπορικά συστήματα έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Τα βιομηχανικά συστήματα σχεδιάζονται κατά κύριο λόγο για έναν ετήσιο και αδιάκοπο κύκλο χρήσης σε κτίρια ή εγκαταστάσεις με χώρο άνω των 300 m2. Τα συγκροτήματα αυτά διακρίνονται από την αντοχή τους, αλλά και από την πολυπλοκότητα της λειτουργίας τους, καθώς και από τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Σε κάθε ομάδα υπάρχουν αρκετοί τυπικοί εκπρόσωποι, αλλά θα σταθούμε λεπτομερώς μόνο στον βασικό τύπο συστημάτων κλιματισμού.

Οικιακά κλιματιστικά

Το κοντίσιονερ μονόμπουκ. Αγοράστε μια τέτοια συναρμολόγηση, παρά το χαμηλό κόστος, θα είναι ένα λάθος, καθώς είναι πολύ κατώτερο από τα πιο σύγχρονα ανάλογα. αέρα Παράθυρο (μονομπλόκ) σταδιακά απαρχαιωμένη την ηλικία του λόγω πρακτική και πολλές δυσκολίες στη λειτουργία, όπως η χαμηλή απόδοση, την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης (ειδικά σε πλαστικά πλαίσια) και σημαντική θόρυβο κατά τη λειτουργία. Κινητό κλιματιστικά των οποίων οι τιμές είναι πολύ λογικές, επιτρέπουν εύκολα να δημιουργήσει ένα κατάλληλο μικροκλίμα σε διάφορους τομείς (ελεύθερα ανταλλαχθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο). Οι μονάδες αυτού του τύπου δεν απαιτούν την εγκατάσταση πρόσθετων μονάδων και είναι άμεσα έτοιμες για λειτουργία. Επιπλέον, έχουν περισσότερη λειτουργικότητα από τα συστήματα διαχωρισμού του προϋπολογισμού.

Τα συστήματα Split αποτελούνται από δύο μέρη: ένα εξωτερικό, διεξαγωγή εισαγωγής αέρα και να εξάγει τα υγρά απόβλητα που προκύπτουν από τη διαφορά θερμοκρασίας και την εσωτερική μονάδα, η οποία μπορεί να είναι από μία ποικιλία τοιχώματος, το κανάλι, διασποράς και άλλα μπλοκ.

 • Το κλιματιστικό τοίχου έχει γίνει πιο συνηθισμένο στην οικιακή χρήση. Διαφέρει κατά το μεγαλύτερο μέρος σε προσιτή τιμή (εκτός από τα μοντέλα της ελίτ τάξης) και επαρκή απόδοση. Αυτός ο τύπος κλιματιστικών συσκευών είναι βέλτιστος για χώρους κατοικίας έως 70 m2.
 • Ένα αγωγό κλιματισμού χρησιμοποιείται για την ψύξη του αέρα μέσα σε γραφεία ή άλλους δημόσιους χώρους, αφού ένα τέτοιο σύστημα εγκαθίσταται πίσω από μια ψευδοροφή. Τα κλιματιστικά είναι εφοδιασμένα με εξόδους αέρα που κατευθύνονται σε διαφορετικά σημεία, γεγονός που καθιστά δυνατή την ταυτόχρονη ψύξη του αέρα σε αρκετούς μη συνδεόμενους χώρους. Η επισκευή κλιματιστικών αυτού του τύπου μπορεί να παρεμποδιστεί κάπως από την περιορισμένη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της δομής.
 • Το κλιματιστικό κασετών είναι μια άλλη αποτελεσματική λύση για την εργασία μέσα σε δημόσιους χώρους. Βρίσκεται επίσης κάτω από την οροφή, αλλά σε αντίθεση με το κανάλι, η μάσκα του κλιματιστικού βλέπει έξω. Μια τέτοια συσκευή καθιστά δυνατή την ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα σε όλες τις κατευθύνσεις, η οποία θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για χώρους με μεγάλη έκταση,
 • Το κλιματιστικό οροφής διαφέρει σε μικρό βάθος και σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα, δεν απαιτεί εγκατάσταση κάτω από ψευδοροφή. Το μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι η ορατότητα της, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μονάδα θα επιτρέψει να κατανείμει ομοιόμορφα τον ψυχρό αέρα μέσα σε εκείνους τους χώρους που δεν έχουν ψευδοροφές.
 • Ο κλιματισμός της στήλης χρησιμοποιείται σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για τον βαθμό ψύξης, με αποτέλεσμα την αισθητική να θυσιάζεται η αποτελεσματικότητα. Λόγω του σημαντικού τους βάρους και μεγέθους, τέτοιες εγκαταστάσεις τοποθετούνται μόνο στο πάτωμα και σε εμφάνιση μοιάζουν περισσότερο με ψυγείο.

Το Multi split είναι ένα πιο διακλαδισμένο σύστημα. Στην πραγματικότητα, η κύρια διαφορά είναι η ανάγκη να φέρουμε όλες τις εσωτερικές μονάδες σε ένα μόνο εξωτερικό, αντί σε κάθε εσωτερικό, σε ένα ξεχωριστό εξωτερικό, όπως σε ένα απλό σύστημα διαχωρισμού. Ένα τέτοιο σχέδιο θα εξοικονομήσει χώρο στον τοίχο από το εξωτερικό και θα αυξήσει το επίπεδο αισθητικής, αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι σε περίπτωση βλάβης της εξωτερικής μονάδας, όλες οι εσωτερικές μονάδες θα είναι επίσης ανενεργές. Επιπλέον, το συνολικό κόστος του πλήρους σετ και το κόστος εγκατάστασής του δεν είναι κατώτερο από την εγκατάσταση ξεχωριστών διαχωριστικών συστημάτων. Αυτά τα κλιματιστικά, με την εγκατάσταση των οποίων η ύπαρξη μεγάλου αριθμού δυσκολιών είναι επιτρεπτή, σπανίως χρησιμοποιούνται σε οικιακές εφαρμογές.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των διαφόρων τύπων κλιματιστικών

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αποφασίσει ότι η ώρα του ραντεβού και η έκταση του επιθυμητού αποτελέσματος είναι περισσότερο ή λιγότερο το ίδιο με αυτό του τόσο τον προϋπολογισμό, και ακριβά μοντέλα - δεν έχει νόημα να πληρώνω πάρα πολύ για ένα καλύτερο συσκευασία ή ένα διάσημο εμπορικό σήμα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει. Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι σημαντικές και δεν θα είναι σωστές οι βασικές αρχές της εργασίας.

 • Το επίπεδο θορύβου υποβάθρου που παράγεται από τον εξοπλισμό λειτουργίας. Τα ακριβά μοντέλα των κλιματιστικών συσκευών χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας και καλά λειτουργούντα εξαρτήματα που μπορούν να λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά. Αυτό είναι μια αξιοσημείωτη διαφορά, δεδομένου ότι τα κλιματιστικά, οι τιμές των οποίων είναι χαμηλά, κατά κανόνα, είναι αρκετά θορυβώδη,
 • Αποτελεσματική συντήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο. Αρκετά συχνά τα φθηνότερα μοντέλα των κλιματιστικών δεν είναι σε θέση να κρατήσει το καθορισμένο επίπεδο ψύξης, εξαιτίας των οποίων υπάρχει μια αρκετά αξιοσημείωτες διαφορές θερμοκρασίας ακόμη και μέσα σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου οι θερμοκρασιακές ζώνες διαφέρουν μεταξύ τους κατά μερικούς βαθμούς. Μια τέτοια διαφορά είναι αρκετή για να αισθανθεί κάποιος κάποια δυσφορία.
 • Η δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης του ψυχρού αέρα. Τα οικονομικά κλιματιστικά, σε αντίθεση με τα αποτελεσματικά συστήματα διαχωρισμού, συχνά δεν μπορούν να δώσουν στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να ρυθμίσει την κατεύθυνση ροής, με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού και την επιλογή θέσης για τη λειτουργία του.
 • Αξιοπιστία και ανθεκτικότητα. Για προφανείς λόγους, δεν πρέπει να περιμένουμε την αιώνια και αδιάκοπη εργασία που αγοράσαμε από το μικρό κλιματιστικό, η ποιότητα αξίζει τα χρήματα.
 • Παρουσία πακέτου προστατευτικών λειτουργιών και πρόσθετων ρυθμίσεων. Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας, την αντιπαγετική προστασία όταν χρησιμοποιείτε λειτουργίες χαμηλής θερμοκρασίας και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά που σας επιτρέπουν να αυξήσετε το επίπεδο άνεσης.
 • Όσο περίεργο μπορεί να είναι, συχνά δεν σκέφτονται την εμφάνιση. Τα μοντέλα προϋπολογισμού δεν διαφέρουν από κομψό και ελκυστικό σχεδιασμό.
 • Προστασία από αστοχίες και πτώση τάσης. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο σημαντικό για τους κατοίκους των τυποποιημένων διαμερισμάτων. Μια ξαφνική αύξηση της τάσης έχει αρνητική επίδραση στα φθηνά κλιματιστικά, μέχρι την καύση των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων τους. Τα ακριβά μοντέλα έχουν καλή προστασία και επιπλέον μπορούν να δουλεύουν κάτω από μειωμένη τάση.

Αυτές οι διαφορές είναι οι κύριες, αλλά μακριά από την πλήρη λίστα των χαρακτηριστικών που πρέπει να δώσετε προσοχή πριν αγοράσετε ένα κλιματιστικό.

Επισκόπηση κατασκευαστών κλιματιστικών

Μεταξύ των εταιρειών που παράγουν τα πιο προηγμένα και υψηλής ποιότητας μοντέλα κλιματιστικών, οι ηγετικές θέσεις για πολλά χρόνια είναι:

Οι τέσσερις ηγέτες από την Ιαπωνία ακολουθούνται από λιγότερο γνωστές μάρκες:

Όλα τα μοντέλα αυτών των κατασκευαστών είναι υψηλής ποιότητας, μόνο ελαφρώς κατώτερα από τους ηγέτες όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των συστημάτων προστασίας και τη διάρκεια ζωής.

Θα είναι λογικό να επιλέξουμε ένα κλιματικό προϊόν από τους κατασκευαστές LG, Samsung, Hyundai και κινεζικά εμπορικά σήματα, τα οποία κατέχουν ισχυρές θέσεις στην αγορά.

Αλλά τι είδους κλιματιστικό να επιλέξει και ποια μοντέλα για να χτίσει μακριά. Για να γίνει αυτό, διαιρούμε ολόκληρη τη γραμμή μοντέλου σε τρεις υποκατηγορίες και καλούμε τα αγαπημένα αγαπημένα.

 • Τα κλιματιστικά Elite, τα σχόλια για τα οποία είναι πάντα θετικά, είναι η Mitsubishi. Η καλύτερη επιλογή είναι το μοντέλο HEAVY SRK20HG-S. Με μέσο κόστος $ 600, αυτό το μοντέλο έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:
  • επίπεδο θορύβου στην εργασία - μόνο 26 dB (το οποίο είναι πιο ήσυχο από το ανθρώπινο ψίθυρο),
  • διήθηση ψυχρού αέρα μέσω των συστημάτων τεσσάρων φίλτρων,
  • αυτόματη ρύθμιση της κατεύθυνσης της ροής ψυχρού αέρα οριζόντια και κατακόρυφα με τη βοήθεια των περσίδων,
  • η μέγιστη απόδοση επιτυγχάνεται σε μόλις 15 λεπτά.
 • Μεταξύ των κλιματιστικών μεσαίων διαστάσεων, η καλύτερη επιλογή είναι η συσκευή HHF 009-N11 από τον ελάχιστα γνωστό κατασκευαστή Airwell. Παρά την έλλειψη μιας μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας, αυτό το μοντέλο έχει αποδειχθεί λόγω των χαρακτηριστικών του. Σε τιμή 400 δολαρίων, το κλιματιστικό σύστημα διαθέτει σύστημα διήθησης δύο επιπέδων, που περιλαμβάνει ακόμα και αντιβακτηριακή προστασία. Μια πρόσθετη ενότητα αυτοδιάγνωσης και αυτοκαθαρισμού θα αποτελέσει ένα σημαντικό πρόσθετο πλεονέκτημα στην επιλογή αυτού του μοντέλου.
 • Ο παγκοσμίως γνωστός κατασκευαστής LG έχει κυκλοφορήσει μια σειρά χαμηλού κόστους μοντέλα κλιματισμού, τα οποία ωστόσο έχουν τα πλεονεκτήματα των ακριβότερων κλιματικών συστημάτων. Το μοντέλο G07LHS της LG χρησιμοποιεί φρέον ασφαλές με όζον, αυτόματη λειτουργία σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, αντιβακτηριακή προστασία και τριπλό φίλτρο καθαρισμού αέρα. Η μέση τιμή αυτού του μοντέλου είναι $ 360.

Συμβουλές για τη χρήση του κλιματιστικού

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ακόμη και το πιο αξιόπιστο και ακριβό κλιματιστικό μπορεί να αποτύχει λόγω ακατάλληλου χειρισμού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη:

 • Δεν συνιστάται η χρήση των μέγιστων ρυθμίσεων ψύξης (ειδικά για οικιακά κλιματιστικά τοίχου),
 • Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού μηχανήματος πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν τελειώσει τελείως το ψυκτικό μέσο,
 • Κρατήστε όλα τα παράθυρα κλειστά έτσι ώστε να μην πάρει αέρα από το δρόμο. Αυτό θα μειώσει το φορτίο του συμπιεστή και θα αυξήσει τη συνολική απόδοση,
 • τα φίλτρα διαχωρισμένα συστήματα απαιτούν συνεχή καθαρισμό, τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Αρκεί να πλένετε το πλέγμα φίλτρου με ζεστό νερό ή κενό,
 • το κλιματικό σύστημα πρέπει να έχει άμεση ισχύ ή σύνδεση από καλώδια τροφοδοσίας, χωρίς τη χρήση μεταφοράς,
 • αποφύγετε την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως στα εξωτερικά εξαρτήματα του κλιματιστικού (πιο συγκεκριμένα στην εσωτερική μονάδα των συστημάτων),
 • κλιματιστικά οποιουδήποτε τύπου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χώρους με υψηλό βαθμό υγρασίας,
 • Πριν τη χρήση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε σωστά τις διαδικασίες εγκατάστασης και εκκίνησης.