Εξαερισμός της σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι: το κάνουμε σωστά

Ο αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή είναι απαραίτητος για να δημιουργηθεί ένα ισορροπημένο μικροκλίμα κάτω από την οροφή. Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη σωστή και μακροχρόνια χρήση ολόκληρης της κατασκευής στέγης. Σήμερα, υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά του εξαερισμού. Οι πιο αποτελεσματικοί και συνηθισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό συζητούνται εδώ.

Γιατί είναι απαραίτητο να ανοίξει μια σοφίτα

Είναι κατάλληλα εξοπλισμένα με τα δικά τους χέρια, ώστε να μπορείτε να εξουδετερώσετε τη συμπύκνωση στα στοιχεία του κέικ στέγης. Κατά τον εξαερισμό, παρέχεται παροχή αέρα, η οποία απλώς εξαλείφει την παραμένουσα υγρασία. Λόγω της απομάκρυνσης αυτής της υγρασίας, αυξάνεται η διάρκεια ζωής όλων των ξύλινων κατασκευών, με τις οποίες η πάστα της στέγης είναι πολύ πλούσια.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ακόμα εποχιακά χαρακτηριστικά κατά τον αερισμό:

 1. Τον χειμώνα, ο σωστά οργανωμένος αερισμός μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το naledami, ειδικά πάνω στα γείσα. Το Naledi μπορεί να εμφανιστεί λόγω ανεπαρκούς αερισμού, ως αποτέλεσμα, η υπερβολική θερμότητα θα μετατραπεί σε συμπύκνωμα, και, με τη σειρά του, σε εκρήξεις πάγου.
 2. Το καλοκαίρι, η ροή του κινούμενου αέρα θα προωθήσει κάποια ψύξη υλικών στέγης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα υλικά που περιέχουν πίσσα.

Τρόποι δημιουργίας εξαερισμού στο πάτωμα

Πρώτα απ 'όλα, η ροή αέρα παρέχεται, κατά κανόνα, στο τμήμα γείσο της οροφής. Για να κάνετε τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια σας, στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε προβολείς με διατρήσεις. Εγκαθίστανται στο κάτω μέρος του γείσου της στέγης και η διάτρηση επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα, αλλά καθυστερεί την πιθανή είσοδο διαφόρων εντόμων.

Οι Sofitas συνδυάζουν την κατάλληλη διακοσμητικότητα και λειτουργικότητα, γεγονός που τους έκανε τη δημοφιλέστερη λύση για ροή αέρα στη σοφίτα.

Ο εξαερισμός της σοφίτας σε μια ιδιωτική κατοικία χρειάζεται επίσης μια εκροή αέρα. Γι 'αυτό, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία:

 • αεριζόμενο χόμπι?
 • αδρανειακοί ανεμογεννήτριες.
 • ηλεκτρικοί ανεμιστήρες;
 • ανεμιστήρες στέγης.

Η οροφή σε ολόκληρη την περίμετρο πρέπει να έχει κενό εξαερισμού τουλάχιστον 40-50 mm. Αυτή η απόσταση συχνά παρέχει το πλάτος των σιδηροτροχιών του κιβωτίου, που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα κάτω από την οροφή. Αυτή η μέθοδος, για παράδειγμα, είναι κατάλληλη για στέγες από μέταλλο, προφίλ ή ονδουλίνη. Το σχήμα αυτών των υλικών στέγης καθιστά δυνατή την εύκολη διέλευση του αέρα κάτω από αυτά και την παροχή εξαερισμού.

Η περιοχή των αεραγωγών πρέπει να είναι 0,2% της συνολικής επιφάνειας του αεριζόμενου χώρου.

Όταν χρησιμοποιείτε μαλακά υλικά για τη στέγη, η σχάρα δεν είναι συνεχής, αλλά με ρήξη. Αυτό σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον αέρα τις πιο προβληματικές και σύνθετες περιοχές της υπερκατασκευής πίτας.

Στα πιο προβληματικά σημεία της οροφής, για παράδειγμα, για την κοιλάδα ή το ισχίο, είναι απαραίτητο να γίνει αερισμός του σημείου, ο οποίος παρέχεται από αεριστήρες ή στρόβιλους.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας

Ο εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας μπορεί να γίνει εύκολα από τον εαυτό σας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε γνώση μιας μικρής θεωρίας και κάποιων πρακτικών δεξιοτήτων. Η επαρκής εξαερισμός στην κρύα σοφίτα δεν θα προκαλέσει ειδικές δυσκολίες λόγω της μεγάλης ποσότητας αέρα και της απουσίας εμποδίων για την κανονική κυκλοφορία του αέρα. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της προεξοχής του γείσου, της κορυφογραμμής και της κορυφογραμμής της οροφής, καθώς και των παραθύρων και των πλεγμάτων.

Για τις κεκλιμένες στέγες, ο εξαερισμός των κρύων σοφών γίνεται είτε μέσω των κεφαλών, είτε μέσω ενός χαλαρά προσκολλημένου ξύλινου συνδετικού φύλλου. Εάν τα αετώματα είναι φτιαγμένα από πέτρα, τότε μπορούν να γίνουν οπές για τα παράθυρα των κλινοσκεπασμάτων με σχάρες εξαερισμού.

Τα παράθυρα Dormer θα πρέπει να τοποθετούνται σε αντίθετες πλευρές για να εξασφαλίζεται ο κατάλληλος αερισμός της σοφίτας.

Υπάρχει επίσης μια εναλλακτική, πιο οικονομική επιλογή. Για το σκοπό αυτό, εγκαταστήστε τυποποιημένες σχάρες εξαερισμού (αεραγωγοί), ένα από τα οποία είναι ρυθμιζόμενο και το άλλο περιστρέφεται προς τα κάτω. Για την προστασία από τα έντομα, αυτό το πλέγμα είναι εξοπλισμένο με ένα προστατευτικό κουνουπιέρικο.

Οι οροφές ισχίου δεν έχουν αετώματα λόγω του ιδιαίτερου σχήματος της κατασκευής τους, οπότε υπάρχει και μια άλλη επιλογή για να παρέχουν αερισμό στη σοφίτα - με τη βοήθεια στεφανών. Η εισροή αέρα θα πραγματοποιηθεί μέσω της τοποθέτησης της οροφής και η έξοδος της θα είναι στην κορυφή της κορυφογραμμής. Εάν ο φάκελος είναι κατασκευασμένος από ξύλο με τα χέρια του, τότε ανάμεσα στις ράβδους αφήνουν μικρά κενά για να επιτρέπεται η διέλευση του αέρα. Όταν το γείσο είναι πλαστικοποιημένο με πλαστικά πλακάκια, αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη, λόγω της παρουσίας στα στοιχεία των προκατασκευασμένων οπών - διατρήσεων.

Η έξοδος αέρα είναι κατασκευασμένη από πάνω, μέσα από την κορυφογραμμή της οροφής. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξαρτώνται από τον τύπο του υλικού στεγών που χρησιμοποιείται. Κατά κανόνα, κάθε κατασκευαστής υλικών στεγών έχει τις δικές του έτοιμες και πρακτικές λύσεις!

Endovy (razzhelobki) ένα από τα προβληματικά και σύνθετα σημεία της οροφής. Για να κάνετε κανονικό αερισμό του αττικού χώρου κατά μήκος της διόδου των αεριστήρων ρύθμισης της κοιλάδας. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αποδεκτή για στέγες με κλίση κλίσης από 45 ° και άνω. Στις ήπιες στέγες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συσσώρευσης χιονιού στην περιοχή της κοιλάδας και επομένως ο αερισμός αυτός καθίσταται αναποτελεσματικός το χειμώνα. Είναι δυνατό να καταπολεμηθεί αυτό με την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού - αδρανειακών στροβίλων, ανεμιστήρων οροφής ή με τη χρήση υψηλών ακροφυσίων που δεν θα καλύπτονται με χιόνι.

Διάταξη εξαερισμού μιας ζεστής σοφίτας

Πιο δύσκολο είναι ο εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας (σοφίτα). Τα στρώματα εξαερισμού περνούν μεταξύ των δοκών. Ο χώρος αερισμού μεταξύ της κάτω επιφάνειας του στεγανοποιητικού και του θερμομονωτικού υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-30 mm.

Αν η θερμομόνωση χρησιμοποιείται πετροβάμβακας, είναι απαραίτητο να εξεταστεί το μέλλον αύξηση της στον όγκο των 10-30% της αρχικής κατάστασης.

Εάν το βάθος των δοκών δεν επαρκεί για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη απόσταση μεταξύ του θερμομονωτικού και του στεγανοποιητικού, τότε το ύψος τους αυξάνεται με τη βοήθεια σανίδων ή ράβδων. Αλλά, όπως γνωρίζετε, αυτός ο τρόπος αερισμού είναι δύσκολο να εκτελεστεί για στέγες με σύνθετα σχήματα. Επομένως, πρόσφατα, οι ειδικοί προτιμούν τις μεμβράνες διάχυσης (διαπερατές από ατμούς), οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στον θερμαντήρα και να επιτρέψουν την υγρασία να ρέει μόνο σε μία κατεύθυνση.

Ο χώρος για τον αερισμό δημιουργείται με την εγκατάσταση ενός κιβωτίου, το πάχος του οποίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 40-50 mm. Ο αέρας για εξαερισμό λαμβάνεται μέσω σκελετών ή άλλων στοιχείων στο γείσο της στέγης και η φυσική του απόδοση είναι μέσω της κορυφογραμμής της οροφής.

Συστάσεις του σύγχρονου κεραμοσκεπή για τον εξαερισμό της σοφίτας

Για να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στη σοφίτα με τα δικά σας χέρια, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για έμπειρους στερολόγους:

 • σε οποιοδήποτε τμήμα της οροφής η περιοχή των καναλιών εξαερισμού πρέπει να είναι 400-500 cm 2 / m. Αυτό αντιστοιχεί ακριβώς στο ύψος του διακένου 40-50 mm.
 • η σκόνη, η οποία διοχετεύεται στο κενό εξαερισμού, έχει μια ορισμένη υγροσκοπικότητα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως λόγος ύγρανσης του θερμαντήρα.
 • οι εξαερισμοί αερισμού στις κοιλάδες, τα πατίνια, το γείσο και οι κορυφογραμμές πρέπει να προστατεύονται από το να πέφτουν σε αυτά φύλλωμα, έντομα και πουλιά. Με αυτό, ειδικά στοιχεία εξαερισμού που είναι διαθέσιμα στο φάσμα των κατασκευαστών στέγης επιτρέπουν την καταπολέμηση?
 • η στένωση των αεριζόμενων διαύλων ή των δομικών εμποδίων μπορεί να συμβάλει στον ανεπαρκή αερισμό και στον σχηματισμό συμπυκνωμάτων.
 • αν το μήκος του καλύμματος στέγης υπερβαίνει τα 10 μέτρα, συνιστάται η χρήση βοηθητικών στοιχείων για τη βελτίωση της ποιότητας του εξαερισμού.
 • Μια σημαντική αύξηση στο ύψος αποφυγής δεν βελτιώνει τον εξαερισμό. Αντίθετα, λόγω της αναδυόμενης αναταραχής, η αντίσταση στη ροή αέρα αυξάνεται, πράγμα που οδηγεί σε μείωση της ανταλλαγής αέρα κάτω από την οροφή.

Συμπερασματικά, σημειώνουμε ότι ο εξαερισμός του αττικού χώρου είναι ένας από τους σημαντικότερους και βασικούς παράγοντες. Με τη διευθέτηση του με τα χέρια σας, πάρτε με κάθε σοβαρότητα για να αποφύγετε τα τυπικά λάθη και τις αποτυχίες.

Εγκατάσταση εξαερισμού μόνωσης στέγης

Κατά την οικοδόμηση ιδιωτικών κατοικιών, δίνεται μεγάλη προσοχή στην προστασία της οροφής από εξωτερικούς παράγοντες. Η οροφή είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε βροχοπτώσεις, ριπές ανέμου και επίσης θέρμανση από τις ακτίνες του ήλιου. Κίνδυνος και συμπύκνωση. Ο σωστά διαρρυθμισμένος αερισμός οροφής λύνει όλα αυτά τα προβλήματα, και δεν έχει σημασία, υπάρχει μια σοφίτα ή μια κοινή σοφίτα κάτω από αυτό.

Η οροφή απαιτεί καλό εξαερισμό

Η υγρασία που συσσωρεύεται κάτω από την οροφή ενός ιδιωτικού σπιτιού, επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση των ξύλινων δοκών και οροφών. Η ζημιά τους επιδεινώνει όχι μόνο τη δύναμη, αλλά και τις θερμομονωτικές ιδιότητες των επίπεδων και των κεκλιμένων οροφών.

Η σημασία του εξαερισμού οροφής υψηλής ποιότητας

Ο εξαερισμός της οροφής εκτελεί πολλές εργασίες. Όλα αυτά επιτρέπουν την παράταση της διάρκειας ζωής της στέγης και την αξιοπιστία των ξύλινων στοιχείων που βρίσκονται κάτω από αυτήν. Οι ιδιοκτήτες ιδιοκτήτες σπίτια γνωρίζουν ότι για να εξασφαλιστεί η πιο άνετη μικροκλιματικές συνθήκες σε ένα κτίριο κατοικιών, πρέπει να μονώσετε την οροφή. Αλλά, μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η αποτελεσματικότητα της χρήσης ενός θερμαντήρα μειώνεται όταν είναι εκτεθειμένη στην υγρασία. Για το λόγο αυτό πρέπει να εγκατασταθεί αερισμός. Η απουσία της είναι επίσης επιζήμια για άλλα οικοδομικά υλικά.

Συχνά, ο εξαερισμός της στέγης σε ένα ιδιωτικό σπίτι σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το ξύλινο υπόβαθρο για την οροφή από την σήψη. Επιπλέον, η ίδια η κατάσταση των επιφανειών οροφής υποφέρει. Το υλικό στέγης είναι ευαίσθητο σε παραμόρφωση και διάβρωση. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός ρωγμών, κενών και οπών. Κάθε παραβίαση της μονολιθικής στέγης οδηγεί στο γεγονός ότι αρχίζει να διαρρέει. Η επακόλουθη πρόσκρουση καταστρέφει τα δομικά υλικά που βρίσκονται κάτω από αυτήν και καθιστά την οροφή ασταθής σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Η έλλειψη μόνωσης ή η παραβίαση του επηρεάζει το μικροκλίμα του οικιστικού τμήματος των χώρων. Ιδιαίτερα αισθητά είναι τέτοια προβλήματα το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Στέγες εργασίες - ένα από τα πιο δύσκολα και σημαντικά στάδια κατασκευής οικιστικής κατοικίας. Τα υλικά για την οροφή πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις όχι μόνο για την εγκατάστασή τους αλλά και για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της μακρόχρονης διάρκειας ζωής τους. Δεν είναι λιγότερο σημαντικό και η επιλογή της μόνωσης, η οποία σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε το σχηματισμό της συμπύκνωσης στις επιφάνειες κάτω από την οροφή.

Ποια υλικά χρησιμοποιούνται για την μόνωση της στέγης;

Για τη διάταξη μιας θερμής οροφής, είναι σημαντικό το μονωτικό υλικό να συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες και τα πρότυπα που είναι αποδεκτά για εργασίες στέγης. Συχνά, για τους σκοπούς αυτούς χρησιμοποιούνται:

 • Ορυκτοβάμβακας σε ψάθες ή ρολά.
 • πλάκες αφρού πολυουρεθάνης ·
 • πλακίδια διογκωμένης πολυστερίνης.

Για τις στέγες, είναι κατάλληλο τα υλικά με οδηγίες για τη σήμανση των ιδιοτήτων της θερμικής αγωγιμότητας. Εκφράζεται συχνότερα στις τιμές W / (m-K). Για τις μονωμένες στέγες, είναι σημαντικό το θερμομονωτικό υλικό να τοποθετείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τα πρότυπα των κατασκευαστικών εργασιών. Αυτό θα διασφαλίσει την ποιότητα της απομόνωσης από την επίδραση των καιρικών παραγόντων.

Οι οικοδόμοι συνιστούν να προτιμούν τη μόνωση στέγης με θερμική αγωγιμότητα 0,35 ή 0,40 W / (m-K). Επιπλέον, το πάχος του μονωμένου στρώματος μπορεί να είναι διαφορετικό. Η επιλογή του απαιτούμενου μεγέθους καθορίζεται από τη χρήση ορισμένων τύπων στέγης, καθώς και από το σχεδιασμό του ξύλινου σκελετού.

Παραλλαγές θερμομονωτικών έργων

Υπάρχουν 3 επιλογές για την τροφοδοσία της οροφής με θερμομονωτικό υλικό, κάτω από το οποίο παρέχεται υψηλής ποιότητας θερμομονωτική προστασία των χώρων:

 • μόνωση μεταξύ δοκών.
 • την τοποθέτηση ενός θερμαντήρα κάτω από τα δοκάρια,
 • την εφαρμογή θερμαντήρα στα δοκάρια.

Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, καθώς και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για μια στέγη χωρίς σοφίτα σε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ευκολότερο τρόπο - μεταξύ των δοκών. Έχει τα δικά του χαρακτηριστικά:

 • Η οροφή πρέπει να είναι καλά μονωμένη, χωρίς κενά και κενά.
 • σε όλη την μόνωση, η απόσταση μεταξύ του θερμαντήρα και της οροφής είναι τουλάχιστον 2 cm.
 • Στην εσωτερική πλευρά του θερμαντήρα υπάρχει μια ταινία στεγανή σε ατμούς.

Όταν επιλέγετε θερμάστρες, μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα υλικό, από την μία πλευρά του οποίου υπάρχει ήδη ένα στρώμα φραγμού υδρατμών. Η χρήση αυτού του υλικού σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε το διάκενο οροφής (μεταξύ της οροφής και της μόνωσης).

Εξίσου σημαντική είναι η επισκευή της παλιάς οροφής ή η κατασκευή ενός νέου. Πριν από τη μόνωση, θα πρέπει να ελέγξετε την ποιότητα όλων των ξύλινων δοκών και οροφών - του σκελετού της οροφής. Τα χαλασμένα και χαλασμένα στοιχεία πρέπει να αντικαθίστανται και να καλύπτονται με ειδικές επιχρίσματα προστασίας από την υγρασία.

Πλεονεκτήματα του εξαερισμού σε μονωμένες στέγες

Το σωστό σύστημα εξαερισμού κάτω από την οροφή του σπιτιού επιτρέπει:

 • εξασφαλίζει τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.
 • δημιουργία βέλτιστων συνθηκών μικροκλίματος στη σοφίτα.
 • διατήρηση της ποιότητας της θερμομόνωσης.
 • εμποδίστε την εμφάνιση μούχλας σε οικοδομικά υλικά.

Μεταξύ των ελλείψεων, η σοβαρότερη είναι η δυσκολία εκτέλεσης ενός συνόλου όλων των έργων. Μετά από όλα, είναι σημαντικό όχι μόνο να εγκαταστήσετε τον ίδιο τον εξαερισμό στην οροφή, αλλά και να φροντίσετε για την εγκατάσταση της θερμομόνωσης.

Επιπλέον, αν μια σοφίτα έχει προγραμματιστεί κάτω από την οροφή - η ποιότητα του έργου είναι πιο σημαντική. Για ένα ζεστό σπίτι είναι σημαντικό να είναι στεγνό και άνετο όλη την ώρα.

Ο αερισμός δεν είναι τόσο απλός. Εξετάστε έναν μεγάλο αριθμό παραγόντων, όπως: το σχήμα της οροφής, το ύψος της, την ύπαρξη καμινάδων και τον τύπο των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση. Για να δώσετε προτίμηση σε αυτό ή ότι το σύστημα εξαερισμού είναι πολύ δύσκολο. Επομένως, ο σχεδιασμός του πραγματοποιείται πριν από την ίδια την κατασκευή.

Ο εξαερισμός τοποθετείται κατά τη φάση κατασκευής της οροφής

Πιθανά στοιχεία εξαερισμού

Τα στοιχεία του εξαερισμού στέγης επιλέγονται ανάλογα με τον τύπο και το σχήμα της οροφής, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτό. Κάτω από την οροφή, επιτυγχάνεται η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα με διάφορους τρόπους. Ο ποιοτικός αερισμός παρέχει:

 • πατινάζ μεταξύ δύο πατίνια.
 • cornices;
 • ανεμιστήρες εξαγωγής ·
 • Ειδικά παράθυρα εξαερισμού.
 • κενά που σχεδιάστηκαν στο σχεδιασμό της οροφής.
 • παραθυρόφυλλα.

Η εγκατάσταση ενός στοιχείου, καθώς και η λειτουργία του, εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά του κτιρίου, τη θέση των σωλήνων εξαερισμού και άλλων στοιχείων και εξοπλισμού στην οροφή. Στις στέγες, για τον ποιοτικό αερισμό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ένα, δύο ή περισσότερα κυκλώματα εξαερισμού.

Τα υλικά στέγης, τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλα τα στάδια κατασκευής, πρέπει να υπολογίζονται εκ των προτέρων σύμφωνα με τα διαθέσιμα σχέδια. Η έλλειψη υλικού ή η εξοικονόμηση μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη θερμική αγωγιμότητα και την αντοχή στην υγρασία της δομής.

Dormer παράθυρα - ένα στοιχείο που διευκολύνει τον αερισμό

Εξαερισμός της μαλακής οροφής

Ο εξαερισμός μιας μαλακής οροφής απαιτεί κάποια απόδοση ορισμένων κανόνων για την εγκατάσταση της ίδιας της στέγης. Η φυσική κίνηση του αέρα είναι δυνατή μόνο με την καθιερωμένη απόσταση μεταξύ των δομικών υλικών - πλακιδίων. Ο εξαερισμός της στέγης απαιτεί επίσης:

 1. Η εγκατάσταση του στρώματος αέρα εξαερισμού μεταξύ της οροφής και του θερμαντήρα δεν είναι μικρότερη από 50 mm. Εισάγεται ξύλινη ράβδος.
 2. Αφήστε κενά στο κάτω μέρος των ράμπων στην οροφή. Πρέπει να καλύπτονται με δίχτυα ή διακοσμητικές ράβδους.
 3. Τοποθέτηση ειδικών εξαεριστήρων ή εκτοξεύσεων για την απομάκρυνση του υγρού αέρα και των δυσάρεστων οσμών.

Για μια μαλακή οροφή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχήματα αερισμού με ένα ή δύο κυκλώματα.

Η ανάγκη εφαρμογής αυτής ή αυτής της μεθόδου καθορίζεται από ειδικούς. Τα πιο αποτελεσματικά για την οροφή των κατασκευαστών μαλακής οροφής θεωρούν ένα μοντέλο δύο κυκλωμάτων τύπου εξαερισμού.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αερισμός μαλακού υλικού μπορεί να είναι φυσικός και αναγκασμένος. Επομένως, για τις μαλακές στέγες, συχνά εγκαθίστανται ειδικές συσκευές - αεριστήρες. Στην κοιλότητα της, η ατμοσφαιρική πίεση μειώνεται. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι δεν έχει σημασία τι ζεστό καιρό στο δρόμο, το σχέδιο θα είναι πάντα ισχυρό.

Εάν η στέγη είναι κατασκευασμένη από κυματοειδές χαρτόνι

Ο εξαερισμός της οροφής από την κυματοειδή σανίδα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός. Εξάλλου, το υλικό αυτό είναι περισσότερο επιρρεπές στην επιβλαβή επίδραση του συμπυκνώματος. Ως εκ τούτου, οικοδόμοι συχνά καθιστούν πολυεπίπεδη. Οι στέγες, οι οποίες δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους κατοίκους, αρκεί μόνο μία στεγάνωση κάτω από το προφίλ. Αλλά, εάν η στέγη πρέπει να δημιουργηθεί για τη σοφίτα, πρέπει να οργανωθούν περισσότερα στρώματα. Το σπίτι θα είναι ζεστό και στεγνό, εάν για μια στέγη από κυματοειδές χαρτόνι εφαρμόστε μια ενδιάμεση στρώση:

 • φράγμα ατμών ·
 • στεγανοποίηση;
 • αέρα, που ελέγχεται από μια ακτίνα.

Η κάλυψη της οροφής ακολουθεί τους ίδιους κανόνες και κανονισμούς που χρησιμοποιούνται για στέγες με εύκαμπτα πλακάκια. Για αυτό, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κενά εξαερισμού μεταξύ του κάτω μέρους των παγοπέδιλων, των αεριστών και των γείσων.

Οι αεριστήρες είναι οι πιο αποτελεσματικές συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση του αέρα. Αλλά, πρέπει να ξέρετε ότι για να τα εγκαταστήσετε θα πρέπει να κάνετε τρύπες στην οροφή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη στεγανοποίηση. Κατά την τοποθέτηση του ίδιου του καλύμματος, το προκύπτον χάσμα μεταξύ αυτού και της οροφής θα πρέπει να λερωθεί με στεγανωτικό.

Η οροφή από κυματοειδές χαρτόνι απαιτεί ειδική στρώση

Εξαερισμός της κατασκευής ισχίου

Ο εξαερισμός της οροφής ισχίου διαφέρει ελάχιστα από άλλες επιλογές στέγης. Οι πλάκες βαλβίδων εγκαθίστανται σε διάφορα επίπεδα, σχηματίζοντας μια βαθμιδωτή ράμπα. Το φαινόμενο εξαερισμού επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ειδικού δαπέδου στο χώρο κάτω από την οροφή, καθώς και με έναν αεριστήρα ή άλλους τύπους κουκούλας.

Η άρθρωση της στέγης πρέπει να ράβεται με ξύλο. Όμως, πρέπει να γίνει έτσι ώστε να υπάρχουν κενά μεταξύ των συμβουλίων.

Η επένδυση των γείσων μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια προβολέων. Τέτοια υλικά έχουν ήδη ειδικές υποδοχές για την κίνηση του αέρα. Επιπλέον, ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού μπορεί να συμπληρωθεί με γρίλιες τύπου παροχής αέρα.

Η οροφή αερίζεται με ειδικές μαρκίζες

Αερισμός επίπεδης οροφής

Ο εξαερισμός μιας επίπεδης οροφής έχει επίσης τα δικά του χαρακτηριστικά. Επιπλέον, είναι αποδεκτές για ένα κτίριο διαμερισμάτων. Για την εφαρμογή του, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα "κέικ" τέτοιων υλικών:

 • Βάση της οροφής (επίπεδη μεταλλικά φύλλα, με σύνδεση φλάντζας κ.λπ.).
 • φράγμα ατμών ·
 • ορυκτό μαλλί.
 • σκυρόδεμα.
 • μαστίχα πολυουρεθάνης.
 • οικοδομικά υλικά για εσωτερική διακόσμηση.

Για τον αερισμό μιας επίπεδης οροφής, χρησιμοποιούνται εκτροπείς, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στο θερμομονωτικό στρώμα. Αυτή η μέθοδος ατμοσφαιρικής σοφίτας σας επιτρέπει να προστατεύετε με ακρίβεια τον οικιστικό ή μη οικιστικό χώρο από τις επιπτώσεις της υγρασίας. Επιπλέον, για μια επίπεδη οροφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν υλικά χύδην ή ψεκασμένου τύπου. Επιτρέπουν την καλύτερη απομόνωση από εξωτερικούς παράγοντες.

Εάν χρησιμοποιείται επιφάνεια με ραφή, ο σχεδιασμός του κέικ μπορεί να είναι διαφορετικός. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται μόνο η ίδια η οροφή, καθώς και η θερμομονωτική και ανθεκτική στην υγρασία στρώση.

Για την προστασία των οπών εξαερισμού της στέγης ραφών από τα έντομα, καθώς και τα πουλιά και τα τρωκτικά, ενδέχεται να χρειαστούν κουνουπιέρες. Οι οικοδόμοι συστήνουν σε αυτά τα σπίτια μόνο τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ο φυσικός τύπος είναι κατάλληλος μόνο για την έκταση της οροφής που δεν υπερβαίνει τα 12 τετραγωνικά μέτρα.

Εκκένωσης αποχέτευσης αποχέτευσης

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο εξαερισμός μιας σέλλας σέλας γίνεται σωστά, οι ιδιοκτήτες σπιτιών που θέλουν να κάνουν σαλόνι ή σοφίτα από τη σοφίτα ενδιαφέρονται συχνά. Η χρήση ειδικών πατίνων και αεριστών σε τέτοιες κατασκευές είναι ακατάλληλη και εσφαλμένη. Ως εκ τούτου, δημιουργούνται μονοκόμματες οροφές με ένα διάκενο μεταξύ της μόνωσης - του κυκλώματος αέρα. Καθώς η εισροή αέρα χρησιμοποιεί ένα διάκενο στο κάτω μέρος της ράμπας. Είναι κλειστό με σχάρα ή φώτα.

Αλλά, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο εξαερισμός θα είναι αποτελεσματικός μόνο εάν η μονόχωρη οροφή είναι υπό γωνία όχι μικρότερη από 5 μοίρες.

Υπάρχει επίσης ένα ανώτερο όριο κλίσης. Για μονόχωρες στέγες, σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, επιτρέπεται να "γεμίσουν" τη στέγη με όχι περισσότερο από 20 μοίρες. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, αυτή η έκδοση της στέγης αναφέρεται στις πιο απλές και φθηνότερες. Προκειμένου να κατασκευαστεί μια μονοκατοικία με καλό εξαερισμό αρκεί να κατασκευαστεί ένα κύκλωμα αέρα στην μόνωση. Εάν δεν είναι αρκετό, μπορείτε να εγκαταστήσετε σωλήνες εξαερισμού.

Εξαερισμός της οροφής: το κάνετε μόνοι σας

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εξασφαλίζουν μακρά εξυπηρέτηση και αξιοπιστία της οροφής και της όλης δομής είναι ο ποιοτικός αερισμός της οροφής. Ο αποτελεσματικός αερισμός μπορεί να αποτρέψει την πρόωρη βλάβη των φέροντων στοιχείων υπό την επίδραση της υψηλής υγρασίας και της υψηλής θερμοκρασίας.

Σχέδιο αερισμού στέγης.

Η ανάγκη για σύστημα αερισμού

Στο εσωτερικό του σπιτιού, διαμορφώνεται συνεχώς ζεστός αέρας και ατμός. Αυτό διευκολύνεται από το μαγείρεμα, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό για πλύσιμο πιάτων, μπάνιο και άλλα πράγματα. Οι θερμές μάζες συσσωρεύονται κάτω από τη στέγη και ο θερμός αέρας μπορεί να διεισδύσει στο χώρο κάτω από την οροφή από το δρόμο το καλοκαίρι. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να οργανωθεί αποτελεσματικός αερισμός στο δωμάτιο. Αυτό θα επεκτείνει τη ζωή όλων των στοιχείων της οροφής και του ίδιου του σπιτιού.

Εξαερισμός σε στέγες διαφόρων τύπων.

Εάν αρνηθείτε να εξοπλίσετε ένα σύστημα προϊόντων ή δεν παρέχει αποτελεσματικό αερισμό, τότε τα στοιχεία της οροφής θα είναι κάτω από την αρνητική επίδραση.

Οι συνέπειες του ανεπαρκούς αερισμού ή της πλήρους απουσίας του μπορεί να είναι:

 1. Η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, προκαλώντας βλάβη στα στοιχεία στα οποία κρατάει η οροφή, μούχλα και μύκητες.
 2. Σχηματισμός διάβρωσης σε μεταλλικά μέρη της δομής και πρόωρη αποτυχία σκυροδέματος.
 3. Η εμφάνιση ενός στρώματος πάγου στην οροφή, εξαιτίας της οποίας το υλικό στέγης θα καταστραφεί και τα στοιχεία του συστήματος αποστράγγισης θα υποστούν βλάβη. Ως αποτέλεσμα, κάτω από την επίστρωση στέγης, η υγρασία μπορεί να διεισδύσει από το εξωτερικό.
 4. Βαφή μόνωσης, η οποία οδηγεί σε μείωση των ιδιοτήτων θερμομόνωσης.
 5. Η υπερθέρμανση της στέγης σε ζεστό καιρό, λόγω της οποίας γίνεται βουλωμένη μέσα στο σπίτι.

Πλεονεκτήματα του εξαερισμού

Σχέδιο εξαερισμού του χώρου κάτω από την οροφή.

Ο αποτελεσματικός αερισμός κάτω από την οροφή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους ιδιοκτήτες του σπιτιού:

 • Ο χώρος μέσα στο σπίτι και κάτω από την οροφή αερίζεται φυσικά.
 • στην ατμόσφαιρα στη σοφίτα διατηρείται η κανονική θερμοκρασία και η υγρασία.
 • τα δομικά στοιχεία και η μόνωση δεν βραχύνουν.
 • η σήψη και το καλούπι δεν σχηματίζονται.

Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε οροφής. Για την τοποθέτησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα στοιχεία:

 • προϊόντα γείωσης ή κορυφογραμμής.
 • ανεμιστήρας οροφής?
 • οπές εξαερισμού στην οροφή.
 • παγοπέδιλα αερισμού
 • διάταξη 1 ή 2 κενών εξαερισμού κατά την κατασκευή της οροφής.
 • παράθυρο υπνοδωμάτιο?
 • αγωγός εξαερισμού ·
 • πρόσθετα στοιχεία.

Παραλλαγές εγκατάστασης αερισμού

Παρέχετε αερισμό της οροφής με διάφορους τρόπους.

Για το σκοπό αυτό, είναι δυνατό να παρέχονται κουκούλες εξάτμισης πάνω ή κοντά στην κορυφογραμμή. Τέτοιες εξόδους ονομάζονται αεριστήρες στέγης. Μπορούν να τοποθετηθούν κατά σημείο ή να κατασκευαστούν από αυτά μια συνεχής γούρνα. Η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εξασφαλίζεται στην περίπτωση που θα τοποθετηθούν κατά μήκος ολόκληρης της άκρης της οροφής. Οι αεριστήρες στέγης μπορούν να συνδυαστούν με το γενικό σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

Οι αεριστήρες στέγης δεν θα χαλάσουν την εμφάνιση του σπιτιού, καθώς βρίσκονται στο κύριο κάλυμμα. Κατά την κατασκευή αυτού του τύπου εξαερισμού, δεν είναι δυνατή η στεγανοποίηση με τη χρήση αφρού ή ειδικών ταινιών. Αυτό θα εμποδίσει την πρόσβαση στον αέρα, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη φυσική στέγη. Για να δημιουργήσετε μια οροφή με 2 κενά, είναι απαραίτητο να κόψετε τις τρύπες στο φιλμ, καθώς θα εμποδίζει επίσης την πρόσβαση του αέρα από το εξωτερικό.

Πρακτικά για κάθε κάλυψη στέγης υπάρχουν λειτουργικά στοιχεία, με τα οποία μπορείτε να κάνετε αερισμό. Τέτοια στοιχεία περιλαμβάνουν:

 • πλάκες με κανάλια αέρα.
 • Aeroelements;
 • ρολά αερισμού.

Με τη βοήθεια αυτών των στοιχείων στέγης, είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός της οροφής του σπιτιού. Η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα παρέχεται από ένα αεριζόμενο σύστημα skate που δημιουργείται με τη βοήθεια αυτών των στοιχείων και όχι με την τοποθέτησή τους χωριστά.

Η τοποθέτηση αεριζόμενου γείσου είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί μια περιοχή διείσδυσης στον αέρα, επαρκή για τον αποτελεσματικό αερισμό της οροφής. Ο εξαερισμός των κεραιών μπορεί να είναι πολλών τύπων:

 • Το Soffit, το οποίο είναι τα κενά μεταξύ του τοίχου του κτιρίου και της σανίδας.
 • με τη μορφή πτερυγίων αερισμού ενσωματωμένων σε σοφίτες.
 • με τη χρήση ειδικού υλικού, το οποίο προβλέπει την εκτόξευση ελαφρώς πάνω από το επίπεδο της προεξοχής του γείσου.

Για να μην αποκλείεται η πρόσβαση στον αέρα, είναι απαραίτητο να αποφύγετε την τοποθέτηση θερμομονωτικού υλικού στο γείσο ή την τοποθέτηση φυτειών πάνω σε αυτό. Είναι δυνατή η αποτελεσματική προστασία των αγωγών εξαερισμού που βρίσκονται στις ακμές:

 • Ειδικά σχάρες και αεροσκάφη.
 • θέση κάτω από την οροφή των στοιχείων του συστήματος αποστράγγισης.
 • εγκατάσταση αλυσίδων χιονιού.

Σχέδιο εξαερισμού της σοφίτας μέσα από τα παράθυρα των παραθύρων.

Endova ή razlozhelok οροφής - αυτή είναι μια πιο περίπλοκη έκδοση της εξαγωγής αερισμού. Εάν η προεξοχή γείσου είναι πολύ μικρή και υπάρχουν 2 κενά εξαερισμού στην οροφή (ή μακρά razozhelobki), τότε μπορεί να υπάρχουν κάποιες δυσκολίες με την έξοδο αερισμού.

Παροχή αερισμού της οροφής μπορεί να είναι, αν κάνετε ανοίγματα αερισμού στο φιλμ σε κάθε άνοιγμα του συστήματος δοκών. Αντί για το άνοιγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνεχές κανάλι για αερισμό κατά μήκος της υδρορροής.

Σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις είναι δυνατή η τοποθέτηση κατά μήκος των στοιχείων αερισμού της κοιλάδας. Είναι πολύ βολικό στις στέγες, η κλίση των οποίων είναι 45 °. Αν η οροφή είναι επίπεδη, ο εξαερισμός αυτός δεν θα είναι αποτελεσματικός. Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή - ανεμιστήρες οροφής, που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, μεγάλα ακροφύσια αερισμού, αδρανειακές στροβίλων κλπ. Ωστόσο, το κόστος αυτού του εξαερισμού είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι με τη ρύθμιση του αερισμού με φυσικά μέσα.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργήσετε αερισμό είναι να εκτελέσετε ένα παραθυρόφυλλο. Αυτό το στοιχείο φέρει όχι μόνο ένα λειτουργικό, αλλά και ένα διακοσμητικό φορτίο. Η οροφή με το παραθυρόφυλλο φαίνεται πολύ ελκυστική. Μπορείτε να κάνετε μια τρύπα κάτω από το παράθυρο υπνοδωμάτιο με διάφορα σχήματα.

Ένα μόνο κανάλι αυτιού είναι εγκατεστημένο σε οποιαδήποτε στέγη. Η βάση του στύλου πρέπει να είναι στέγη από μέταλλο ή μαλακή επένδυση. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε επίσης να εξοπλίσετε τα παράθυρα με πιο περίπλοκη κατασκευή.

Έτσι, ο εξαερισμός στέγης είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο που χρησιμεύει για την απομάκρυνση του ζεστού και υγρού αέρα από το σπίτι. Με τη βοήθεια ενός συστήματος εκρήξεων, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η σήψη και η εμφάνιση του καλουπιού στις δοκούς και τα στηρίγματα στέγης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να οργανωθεί ο εξαερισμός στην οροφή. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματική, ανάλογα με το σχεδιασμό της οροφής. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητο να συμπεριληφθούν στο σύστημα εξαερισμού ειδικές συσκευές που λειτουργούν από το ηλεκτρικό δίκτυο. Αυτό θα κάνει τον αερισμό πιο αποτελεσματικό, αλλά θα αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας. Συνιστάται να καταφύγετε σε αυτή τη μέθοδο εξαερισμού μόνο στις περιπτώσεις όπου η δομή της οροφής εμποδίζει τον φυσικό αερισμό.

Ανεμιστήρας οροφής κάτω από την οροφή: σκοπός και συσκευή

Οι δείκτες της αντοχής, της αξιοπιστίας και της ανθεκτικότητας της στέγης και της κατασκευής προσδιορίζονται από μια ποικιλία διαφορετικών στοιχείων. Ένα τόσο σημαντικό συστατικό, όπως ο εξαερισμός στον χώρο κάτω από την οροφή, δίνεται συχνά η ανεπαρκής προσοχή. Από το πόσο προσεκτικά και προσεκτικά προστατεύεται ο χώρος κάτω από την οροφή από την υγρασία και τα φαινόμενα της ατμόσφαιρας εξαρτάται πλήρως από τη ζωή της δομής και την άνεση της ζωής.

Η ανάγκη για αερισμό κάτω από την οροφή

Οι κατασκευές στέγης των κεκλιμένων οροφών απαιτούν υποχρεωτικό αερισμό. Η εφαρμογή ανταλλαγής αέρα υψηλής ποιότητας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των ξύλινων στοιχείων της δομής πλαισίου στήριξης, που αποτελείται από ένα πηχάκι και δοκούς.

Η χρήση ακόμη και του ισχυρότερου αντισηπτικού δεν μπορεί να προστατεύσει πλήρως το ξύλο από τη βιολογική βλάβη κατά τη συστηματική υγρασία. Επιπλέον, με υψηλό επίπεδο υγρασίας, το ίδιο το στρώμα μόνωσης και το υλικό στέγης υποφέρουν.

Η ισχυρή υγρασία της μόνωσης μειώνει σημαντικά την απόδοση θερμομόνωσης και μειώνει τη διάρκεια λειτουργίας της οροφής. Ο ανεπαρκής αερισμός του χώρου κάτω από την οροφή προκαλεί τη συσσώρευση υγρασίας σε μεγάλες ποσότητες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σχηματισμό ραβδώσεων και καλούπι στην επιφάνεια της οροφής.

Η οργάνωση του αερισμού του χώρου κάτω από τη στέγη απαιτεί την οργάνωση ειδικών ανοιγμάτων και κενών, τα οποία είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τους κανόνες και την τεχνολογία και δεν επιτρέπουν τη διείσδυση των βροχοπτώσεων.

Δομή της πίτας στέγης

Η πίτα στέγης είναι ένα σημαντικό δομικό στοιχείο όταν συναρμολογείτε σχεδόν οποιαδήποτε στέγη.

Κρύα στέγη

Η συσκευή αερισμού μιας ψυχρής οροφής (σοφίτα)

Οι κρύες στέγες χαρακτηρίζονται από μια πολύ απλή κατασκευή, η οποία δεν απαιτεί τη χρήση θερμαντήρα, φράγματος υδρατμών και συσκευής φινιρίσματος.

Η σύνθεση της πίτας στέγης για κρύες στέγες περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

Η χρήση μικροδιατρημένων μεμβρανών εμποδίζει την είσοδο υγρασίας από το εξωτερικό, αλλά δεν καθυστερεί τη διαφυγή υδρατμών. Η μόνωση ατμού δεν απαιτείται σε αυτή την περίπτωση και ο υδρατμός αφαιρείται από τις ροές του αέρα.

Ο εξαερισμός παρέχεται κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του κενού με μια αντίθετη σχάρα και οι ροές του αέρα εισέρχονται στο χώρο κάτω από την οροφή διαμέσου της προεξοχής του γείσο με την επακόλουθη έξοδο μέσω του κελύφους στέγης.

Μία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συναρμολόγηση μιας αντιπαράθεσης, που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα κενό ανάμεσα στην ταινία και τα δέρματα, το οποίο διευκολύνει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα. Για έναν καλό εξαερισμό του κρύου χώρου, χρησιμοποιούνται συμβατικά παράθυρα για τα παραθυρόφυλλα.

Ο πρόσθετος αερισμός απαιτεί την εγκατάσταση ενός στάνταρ συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ζεστή στέγη

Η συσκευή μιας θερμής οροφής

Για να αποφευχθεί η διαρροή στην οροφή μπορεί να εξαλειφθεί η διείσδυση υγρασίας στη δομή. Η χρήση μόνωσης από υαλοβάμβακα χαρακτηρίζεται από την υγροσκοπικότητα του υλικού, γεγονός που καθιστά αναγκαία την κατασκευή αξιόπιστων στρωμάτων ατμού και στεγανοποίησης.

Το ορυκτό μαλλί είναι ανθεκτικό στο νερό, αλλά απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετου προστατευτικού στρώματος υδρατμών. Ο υψηλότερος βαθμός αντοχής στην υγρασία σε αφρώδες πλαστικό πολυστερίνης.

Για την προστασία της μόνωσης από την υγρασία που πέφτει στη στέγη, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα φράγμα υδρατμών των συμβατικών διαπερατό από υδρατμούς ή «αναπνέει» ταινίες. Το πρώτο είναι εγκατεστημένο με ένα κενό, και το δεύτερο μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στο στρώμα μόνωσης. Ο ποιοτικός φραγμός ατμού χαρακτηρίζεται από στεγανότητα και καμία ζημιά.

Σε κανονικές συνθήκες, το διάκενο εξαερισμού ρυθμίζεται από το υλικό στέγης στη στεγανοποίηση. Για το σκοπό αυτό, συσκευάζεται ένα πλέγμα πάχους πέντε εκατοστών. Από πάνω, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα συμπαγές δάπεδο ή μια βήμα-βήμα επένδυση. Η έλλειψη ή το ανεπαρκές πάχος της οθόνης εμποδίζει τον εξαερισμό της οροφής.

Από στεγάνωσης στρώμα προς το κατώτερο θερμαντήρα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με ένα αεριζόμενο επιλογή διάκενο για τον ατμό που υψώνεται από τη σοφίτα χώρο. Το πλάτος του άνω διακένου είναι περίπου πέντε εκατοστά.

Στοιχεία αερισμού κάτω από την οροφή

Η χρήση στοιχείων υψηλής ποιότητας αερισμού κάτω από την οροφή επιτρέπει την παράταση της ανθεκτικότητας της οροφής και σημαντική εξοικονόμηση στην επισκευή της επιφάνειας στεγών.

Προϊόντα κεραμιδιών

Μέσω αυτού του στοιχείου, οι μάζες του αέρα πέφτουν κάτω από την οροφή, περνούν προς τα πάνω και εξέρχονται στην ατμόσφαιρα. Αυτός ο τύπος καθαρισμού του αέρα είναι διατεταγμένος σε όλες τις προεξοχές γείσο:

 • ασφάλειες διακένου, οι οποίες είναι ένα κενό με πλάτος έως 2,5 cm και βρίσκονται μεταξύ των τοίχων και της οροφής.
 • που εκτελούνται με κλίση οροφής άνω των 15 μοιρών με διάμετρο μέχρι 1 εκ. Σε περίπτωση κλίσης μικρότερης των 15 μοιρών, οι τυπικές παράμετροι εμφύσησης είναι 2,5 εκατοστά.

Μονάδα εξαερισμού στέγης

Η προεξοχή της οροφής στη διάταξη του αέρα σε σχήμα σχισμής καλύπτεται με προβολείς, πλέγματα σημείων. Για να αποφύγετε το φούσκωμα του χιονιού πάνω από την σχισμή εξαερισμού, έχει εγκατασταθεί ένα καζανάκι, το οποίο επιτρέπει στο κενό να παραμείνει απαλλαγμένο ακόμα και σε συνθήκες ισχυρού ξεπάγωμα.

Προϊόντα Ridge

Μια τέτοια παραλλαγή εμφυσήσεως λαμβάνει μέρος στον εξαερισμό της στέγης και επιτρέπει στις μάζες του αέρα να διαφύγουν προς τα έξω. Η εκκένωση τύπου ράχης μπορεί να έχει συνεχή εκτέλεση με πλάτος πέντε εκατοστών ή να εκτελείται με τη μορφή συχνών οπών.

Υποδήματα αερισμού για εύκαμπτο βότσαλο

Ανεμιστήρες στέγης

Χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση ατμών από τον χώρο κάτω από την οροφή. Αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιούνται με οποιοδήποτε τύπο επίστρωσης, ανεξάρτητα από το σχήμα και την κλίση της οροφής. Το κύριο λειτουργικό φορτίο είναι να στεγνώσει η μόνωση, να αφαιρεθεί το συμπύκνωμα και να αποφευχθεί η σήψη και οι διαρροές.

Οι αεριστήρες στέγης μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο κατά τη διαδικασία της ανέγερσης της οροφής, αλλά και στην τελική επιφάνεια της οροφής. Ο αριθμός των αεριστών στέγης εξαρτάται άμεσα από το σχήμα και την περιοχή της στέγης, καθώς και από το χρησιμοποιούμενο υλικό και το σκοπό του σοφίτα.

Αεριστήρας για εύκαμπτα πλακάκια

Χαρακτηριστικά της συσκευής του συστήματος εξαερισμού οροφής

Η τεχνολογία του αερισμού κάτω από την οροφή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο της στέγης.

Για μαλακές ή εύκαμπτες οροφές

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των οροφών, διατεταγμένα με μαλακή επίστρωση, είναι ένα πρήξιμο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διαρροές. Το νερό που διεισδύει στο χώρο κάτω από τη στέγη, συμβάλλει στη σταδιακή καταστροφή της οροφής. Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις, συνιστάται η χρήση αεριστήρων στέγης, οι οποίες όχι μόνο αποστρέφουν την υγρασία αλλά και συμβάλλουν στη διατήρηση της ακεραιότητας της οροφής.

Επιπλέον, για την εκτέλεση ποιοτικών σκεπασμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξαερισμός:

 • εξαερισμένα στοιχεία εξαερισμού.
 • Βαλβίδες για στέγες.
 • τύπος εξόδων κεραίας.
 • καταπακτές στέγης και σφραγίδες για στέγες.

Για την τοποθέτηση κεραμοσκεπών οροφής, δημιουργείται η παραγωγή ειδικών τεμαχίων με χτυπήματα, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν μέσω της σειράς μετά την εγκατεστημένη πατινάζ.

Εάν χρησιμοποιείτε μαλακό βότσαλο ως υλικό κατασκευής σκεπής, συνιστάται η χρήση πλαστικής και μεταλλικής μορφής του προφίλ για τον εξαερισμό της στέγης ή ο σχηματισμός αεριζόμενου τύπου κορυφογραμμής από υλικό στέγης.

Για μέταλλο

Το ανώτερο άνοιγμα για τον εξαερισμό του χώρου κάτω από την οροφή σε μεταλλικές οροφές πρέπει να είναι κανονικού μεγέθους. Οποιαδήποτε λάθη συμβάλλουν στην εμφάνιση τυρβώδους ροής, η οποία διαταράσσει την κατεύθυνση της κίνησης των αέριων μαζών και αυξάνει την αντίσταση των ρευμάτων αέρα.

Σύστημα εξαερισμού για μονωμένες και μη μονωμένες στέγες

Ορισμένες δυσκολίες παραβιαστεί κάτω από τα κεραμίδια μέταλλο αερισμό, προκύπτουν στην περίπτωση της συσκευής προσόψεων πράσινο αμπέλια ή εκτελεί εξωτερική μόνωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δυνατή η μερική επικάλυψη των ανοιγμάτων ροής αέρα. Ένας αποτελεσματικός τρόπος είναι η χρήση μιας ταινίας εξαερισμού και αεροπορικών στοιχείων της προεξοχής με διακοσμητικό πλέγμα.

Συσκευή εξαερισμού μέσω της οροφής

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τυχόν παραβιάσεις στην κατασκευή της στέγης, μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τη λειτουργία του αέρα. Τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι τα εξής:

 • χρήση ειδικών συγκολλητικών ταινιών χωρίς διάκενα.
 • πλήρωση των σχισμών οροφής με αφρό συναρμολόγησης.
 • περιτυλίγοντας μεμβράνη υποστρώματος χωρίς διάκενα εξαερισμού.

Για μια οροφή, η οποία είναι τοποθετημένη πάνω από το σοφίτα, απαιτείται η τοποθέτηση ενός προϊόντος συνεχούς ράχης, ανεξάρτητα από το υλικό στεγών που χρησιμοποιείται.

Διάταξη του περάσματος αερισμού μέσω της οροφής

Η σύγχρονη αγορά υλικών στέγης προσφέρει διάφορους τύπους συστημάτων εξαερισμού για εξαερισμό μέσω της οροφής:

 • βαλβίδες και παραλλαγές χωρίς βαλβίδες.
 • θερμομονωμένες και θερμικά μονωμένες εκδόσεις ·
 • με την παρουσία ελεγκτή, ο οποίος ρυθμίζει τις βαλβίδες για άνοιγμα / κλείσιμο.

Συνοψίζοντας

Η παροχή της στέγης του κτιρίου με ανθεκτικότητα και αντοχή εξαρτάται από τον σωστά προσαρμοσμένο εξαερισμό κάτω από την οροφή σε συνδυασμό με ποιοτικό κόμβο του περάσματος εξαερισμού μέσω της επιφάνειας της οροφής. Κατά την τακτοποίηση, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την τεχνολογία της εργασίας και τα χαρακτηριστικά χρήσης διαφορετικών στοιχείων αερισμού.

Εξαερισμός χώρου στέγης για ζεστή και κρύα οροφή

Η αξιοπιστία, η διάρκεια ζωής της στέγης καθώς και η σχέση κόστους / αποτελεσματικότητας καθορίζονται από τα συστατικά στοιχεία της δομής, είτε είναι τα στρώματα του κέικ στέγης, η επικάλυψη ή η δομή στήριξης. Οποιαδήποτε από τα σφάλματα σχεδιασμού ή παραβίαση της τεχνολογίας είναι γεμάτη με παραμόρφωση της οροφής και ολόκληρης της δομής.

Κάποιος μπορεί μόνο να καλωσορίσει την προσοχή που καταβάλλουν οι προγραμματιστές στη συσκευή θερμότητας, στεγανοποίησης και προστασία από τον άνεμο. Δυστυχώς, με τον τρόπο αυτό, συχνά δεν δίνουν τη δέουσα σημασία σε ένα τόσο σημαντικό στοιχείο όπως ο εξαερισμός του χώρου κάτω από την οροφή.

Φαίνεται ότι είναι τόσο απαραίτητο; Με την πρώτη ματιά, ειδικά από τη σκοπιά ενός απλού φιλικίστα, τίποτα. Πράγματι, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάτω από την οροφή ενός στεγνού μόνο ανεγερμένου ή ανακαινισμένου σπιτιού, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία. Επιπλέον, υπήρξε μια εποχή κατά την οποία ο εξαερισμός της στέγης πραγματοποιήθηκε πρακτικά σε βάρος των θυρών παραθύρων. Και στην προαστιακή κατασκευή μέχρι την τελευταία φορά, δεν υπήρχε καμία ιδιαίτερη ανάγκη γι 'αυτό, καθώς, αντίθετα από τα σύγχρονα σφραγισμένα σπίτια, ο αέρας κυκλοφόρησε ελεύθερα μέσα από τις ρωγμές στο κέικ στέγης και στους τοίχους του.

κάτω από φωτογραφία εξαερισμού στέγη

Αυτό που απειλεί την έλλειψη αερισμού κάτω από την οροφή ↑

Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ο ζεστός αέρας ανεβαίνει μέχρι τη σοφίτα ή το mansard και συγκεντρώνεται στην ίδια την κορυφή της δομής - κάτω από την οροφή. Έτσι, στις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, το χιόνι που έχει εγκατασταθεί στα θερμά τμήματα της οροφής τήκεται. Ως αποτέλεσμα, συμβαίνουν οι ακόλουθες διαδικασίες:

 • διαρροή μέσω αρμών στέγης που προκαλείται από την απόψυξη του νερού.
 • ανοργάνωτη αποστράγγιση, λόγω της οποίας η πρόσοψη υγραίνεται και μολύνεται.
 • σχηματίζονται αλεξίπτωτα, η δεξαμενή φράζει με πάγο, καθώς το νερό τήξης που ρέει κάτω από την οροφή, κοντά στα γείσα, δηλαδή σε ψυχρές περιοχές, παγώνει.

Όταν η στήλη του θερμομέτρου πέσει κάτω από το μηδέν, τα προβλήματα ξεκινούν από μέσα - λόγω της διαφοράς μεταξύ των εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, η υγρασία που περιέχεται στον αέρα συμπυκνώνεται στην ψυχρή επιφάνεια. Η σχηματισμένη υγρασία ρέει στο κέικ στέγης, στις δομές ενίσχυσης, καθώς και στις δοκούς. Οι εναλλασσόμενοι κύκλοι "ψύξης-απόψυξης" τους καταστρέφουν σταδιακά, μειώνουν την απόδοση της θερμομόνωσης, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για το σχηματισμό μύκητα μυκήτων.

Η έλλειψη εξαερισμού κάτω από το χώρο στέγης της μεταλλικής οροφής προκαλεί διάβρωση της οροφής. Πρώτα απ 'όλα, διαβρώστε περιοχές όπου η επίστρωση του εργοστασίου έχει καταστραφεί κατά την εγκατάσταση ή τη λειτουργία.

περίοδο Summer επίσης σχετίζεται με αρνητικά αποτελέσματα, για παράδειγμα, υπερθέρμανση της οροφής, η οποία μειώνει τη διάρκεια ζωής της στέγης σε συνδυασμό με υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ η χρήση ενός σοφίτα χώρος γίνεται προβληματική.

Η παραδοσιακή χρήση ενός κλιμακοστασίου για τον εξαερισμό του αέρα είναι ως επί το πλείστον αναποτελεσματική. Όσο για τον εξαερισμό του χώρου κάτω από την οροφή της σοφίτας, αυτή η λύση γενικά δεν ισχύει.

Οι συνέπειες του ανεπαρκούς αερισμού ενδέχεται να εμφανιστούν αρκετά νωρίς σε περίπου 5-6 μήνες, με τη μορφή αντιαισθητικών διαζυγίων και κηλίδων που εμφανίζονται στο φινίρισμα από μέσα.

Σημαντικότερες Λειτουργίες ↑

Ο σύγχρονος αερισμός οργανώνεται με βάση τις ακόλουθες διατάξεις:

 • Η πρόσβαση του κρύου αέρα πρέπει να είναι από κάτω, αλλά πρέπει να βγαίνει από πάνω.
 • Η μέγιστη απόδοση παρέχει κίνηση του αέρα σε ολόκληρο τον χώρο κάτω από την οροφή.

Στόχος του είναι τα εξής:

 • αφαιρέστε τον εναπομένοντα ατμό, ο οποίος διεισδύει στην οροφή από τα κάτω καθιστικά.
 • σταθεροποιούν τη θερμοκρασία σε όλη την έκταση της οροφής, έτσι ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητες συνέπειες όπως ο πάγος και οι αλεξίσφαιροι που σχηματίζονται γύρω από τα γείσα και τις προεξοχές.
 • εμποδίζει το σχηματισμό συμπύκνωσης από το εσωτερικό της οροφής.
 • μειώνει την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στην επικάλυψη στέγης της στέγης, με άλλα λόγια, μειώνεται η θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις, μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος του κλιματισμού στο σπίτι.

Device ↑

Με κρύα στέγη

Αυτή είναι η απλούστερη περίπτωση επίλυσης του προβλήματος, αφού ο χώρος της σοφίτας επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση μεγάλων όγκων αέρα. Οι αεραγωγοί που βρίσκονται κάτω από τις μαρκίζες, κάτω από τη ράβδο ράχης, στα φράγματα επιτρέπουν στις μάζες του αέρα να κυκλοφορούν λόγω της φυσικής μεταφοράς:

 • Ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στον αττικό χώρο από έξω μέσω του ανοίγματος της γείσο.
 • Ο ζεστός αέρας ανεβαίνει από την οροφή του καθιστικού πάνω κάτω από την οροφή και βγαίνει από τα ανοίγματα εξαγωγής της κορυφογραμμής.

Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατο να εξισορροπηθεί πλήρως η διαφορά θερμοκρασίας της επιφάνειας στέγης από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά, ωστόσο, συνήθως δεν αρκεί να σχηματιστεί συμπύκνωμα από το εσωτερικό της σοφίτας.

Κατά κανόνα, ο αριθμός των αεραγωγών που βρίσκονται στην κορυφή και στο κάτω μέρος της κλίσης των κεκλιμένων οροφών μιας απλής διαμόρφωσης είναι η ίδια. Η μόνη προϋπόθεση υπό την οποία εξασφαλίζεται η κανονική κυκλοφορία της ροής αέρα είναι ότι η συνολική επιφάνεια των αεραγωγών θα πρέπει να είναι της τάξης του 0,33% ή του ⅟300 της περιοχής κλίσης.

Για μια ζεστή οροφή

Ο εξαερισμός της σοφίτας είναι κάπως πιο περίπλοκος. Σε αυτό το σχέδιο, ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, καθώς είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου καταλαμβανόμενος από σοφίτες.

Η κυκλοφορία του αέρα σε μια κατοικημένη σοφίτα που βρίσκεται στο χώρο κάτω από την οροφή παρέχει μια μεταφορική ροή κατευθυνόμενη από τις μαρκίζες προς την κορυφογραμμή. Για να περάσει αυτό τον τρόπο χωρίς εμπόδια, στο κέικ στεγών ανάμεσα στα στρώματα της θερμικής και της στεγανοποίησης δημιουργούν επιπλέον χώρο, χρησιμοποιώντας τον έλεγχο του πλέγματος και του κιβωτίου. Η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 εκ. Ύψος.

Στη συνέχεια, στο χώρο κάτω από τη στέγη, σχηματίζεται αερισμένο κύκλωμα, δηλαδή εξασφαλίζει τη ροή του αέρα καθώς και την έξοδο του με ατμούς:

 • εισροή: προεξοχή γείσου στο κάτω μέρος της οροφής, τότε, τα παράθυρα της σοφίτας (πάνω τους), κοιλάδες ή άλλα, όπου το περίγραμμα διακόπτεται.
 • έξοδος: skate, παράθυρα mansard (κάτω από αυτά), σημεία των κόμβων, δηλαδή, όπου πρέπει να γίνουν ειδικά.

Πώς να διασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα και η συνέχεια του αερισμένου κυκλώματος ↑

Η αγορά υλικών για στέγες προσφέρει στους κατασκευαστές ειδικά στοιχεία που αυξάνουν την αποδοτικότητα του συστήματος. Μερικά από αυτά αυξάνουν την ένταση της ροής του αέρα, ενώ άλλα σχηματίζουν μια είσοδο / έξοδο γι 'αυτό. Ονομάζονται αεριστήρες ή στοιχεία αεροπλάνου.

Τύποι αερολυμάτων ↑

Πινέζοι εξαεριστήρες, οι οποίοι εγκαθίστανται σε μεμονωμένα τμήματα της ράμπας (σε στάση) ή σε πατινάζ (ράχη).

 • Διάνοιξη:
 • σε περιοχές όπου απαιτείται η αύξηση της ροής του αέρα. Κατά κανόνα, είναι endova ή ridges σε μεγάλες ή δομικά πολύπλοκες πλαγιές?
 • για να αποκαταστήσετε τη ροή του αέρα σε περιοχές όπου το περίγραμμα διακόπτεται, ας πούμε, στην περιοχή του σοφίτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τοποθετήστε δύο αεριστήρες: ένα πριν τη ρήξη, το άλλο μετά. Ο αριθμός τους υπολογίζεται ανάλογα με την περιοχή και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού αυτής της στέγης.
 • Ridge - σύνολο, όπως προκύπτει από το όνομά τους στο παγοπέδιλο. Λειτουργικά, παίζουν τον ίδιο ρόλο με τους κυματισμούς, δηλαδή δημιουργούν ή εντείνουν τη ροή του αέρα.

Ένα από τα καλύτερα προϊόντα αυτού του τύπου, για παράδειγμα, είναι η βίλα του φινλανδού κατασκευαστή SK TUOTE. Με τη βοήθεια ενός τέτοιου προϊόντος είναι δυνατή η εξαερισμός περίπου 50 τ.μ. Είναι κατάλληλα για κάθε τύπο επίστρωσης, δηλαδή, με τη βοήθειά τους, ο εξαερισμός κάτω από την οροφή χρησιμοποιείται για μέταλλα, μαλακά, φυσικά πλακάκια κλπ.

Οι αεριστήρες διαφέρουν μόνο στα στοιχεία διέλευσής τους. Όταν κατασκευάζονται, χρησιμοποιείται πολυπροπυλένιο με μεγάλη πρόσκρουση, το οποίο έχει υψηλές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, είναι σε θέση να αντέξει το βάρος ενός ατόμου. Μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων, αποχρώσεων και μεγεθών επιτρέπει την εγγραφή αυτών των προϊόντων στη σχεδίαση της στέγης.

Οι συνεχείς αεριστήρες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν συνεχή αερισμό σε όλο το μήκος της κορυφογραμμής. Είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει διάκριση στην οροφή, αφού οι αεριστήρες από πάνω καλύπτονται με υλικό επικάλυψης στέγης. Τα προϊόντα αυτά είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα φίλτρα, πλέγματα για τον εξαερισμό του χώρου κάτω από την οροφή, τα οποία προστατεύουν τη δομή από τα έντομα, τη βροχή, ακόμη και με έναν άνεμο τυφώνα.

Εξαερισμός του χώρου κάτω από την οροφή: πότε και ποιες μέθοδοι χρειάζονται

Χάρη στον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή εξασφαλίζεται η μακροχρόνια λειτουργία της οροφής και παρέχεται ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες συχνά ανακαλύπτουν τη λάθος στέγη της στέγης με μεγάλη καθυστέρηση, μόνο από τα κρουστά στην οροφή και την υγρασία στη σοφίτα. Αυτά είναι δείκτες κακής εξαερισμού στέγης, αλλά δεν είναι οι πιο αρνητικοί.

Ελλείψει εξαερισμού, συλλέγεται συμπύκνωμα κάτω από την οροφή, το οποίο οδηγεί σε σήψη των υλικών και σε κρυοπαγήματα το χειμώνα

Γιατί Εξαερισμός χώρου στέγης

Η σοφίτα του κτιρίου μπορεί να μετατραπεί σε ένα άνετο επιπλέον πάτωμα. Η σοφίτα μπορεί να μετατραπεί σε μια άνετη μελέτη, ένα άνετο υπνοδωμάτιο, ένα εργαστήριο τέχνης με την αρχική εκτέλεση τοίχων και οροφής. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί ιδιοκτήτες δεν τολμούν να οργανώσουν τον αερισμό εκεί, υποδηλώνοντας ότι εξοικονομούν χρήματα σε αυτό.

Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι ο εξαερισμός είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό και κόστος.

Πράγματι, πολλά παλιά σπίτια χωρίς εξαερισμό φαίνονται αρκετά καλά μέχρι τώρα. Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένας τέλεια οργανωμένος φυσικός αερισμός του αττικού χώρου. Στη σοφίτα υπάρχουν παράθυρα παραθύρων, πρόσθετα κενά και ανοίγματα για την κυκλοφορία εισερχόμενης και εξερχόμενης ροής αέρα.

Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός στη σοφίτα ή με την αδρανή του κατάσταση, σύντομα όλοι οι άνθρωποι που ζουν εκεί θα το νιώσουν.

Λάθος αερισμός και κακή ποιότητα θέρμανσης

Η έλλειψη εξαερισμού στην σοφίτα οδηγεί στα ακόλουθα προβλήματα:

δυσάρεστη μυρωδιά σήψη ·

μούχλα εμφάνιση στην οροφή και στους τοίχους της σοφίτας.

σάπια στοιχεία στεγών?

κερασάκι και τα κρύσταλλα το χειμώνα.

Λόγω του δυσμενούς μικροκλίματος, το σαλόνι, εκτός από μια δυσάρεστη οσμή, είναι γεμάτο από βακτήρια και μούχλα.

Δεν είναι η τελευταία απογοήτευση, γιατί σύντομα θα χρειαστεί να επισκευάσουμε την οροφή με σάπια ξύλινα σκεύη, μια μόνωση που αποσβένει και την απρόσιτη ατμόσφαιρα για τον άμεσο σκοπό της.

Για να αποφευχθεί το περιττό κόστος στο μέλλον, ο εξαερισμός γίνεται αμέσως μετά τον εξοπλισμό του σοφίτα. Αυτό θα αποτρέψει πιθανή βλάβη στην υγεία των μελών της οικογένειας και θα μειώσει τα οικογενειακά έξοδα. Λοιπόν, ακόμη και αν υπάρχει ξαφνική κατάρρευση της οροφής.

Τι είναι ο εξαερισμός της σοφίτας

Δεδομένης της σοφίτας της σοφίτας στις κατοικίες, τότε η διευθέτηση αυτού του χώρου σοφίτα θα πρέπει να είναι κατάλληλη. Το δωμάτιο θα πρέπει να είναι ασφαλές και η μόνωση πρέπει να πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη το χρόνο ζωής.

Πρόγραμμα εξαερισμού του σοφίτα

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα και άνετες συνθήκες διαμονής, ο αερισμός του αττικού χώρου της σοφίτας πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Είναι απαραίτητο να αερίζετε όχι μόνο τα δωμάτια, αλλά και την ίδια τη στέγη για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των στοιχείων στέγης στην κατάλληλη κατάσταση.

Ο εξαερισμός του σοφίτας μπορεί να είναι:

Φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται φυσικό βύθισμα, διαμορφωμένο με τη σωστή διάταξη καναλιών και οπών εξαερισμού. Αυτή είναι η λιγότερο δαπανηρή επιλογή όλων. Είναι εξοπλισμένο με πλέγματα, αεριστήρες, σοφίτες, σωλήνες εξαερισμού και άλλα στοιχεία.

Αναγκασμένος. Λαμβάνει χώρα μέσω της μηχανικής δράσης χρησιμοποιώντας ένα ανεμιστήρα για την εισροή και την εκροή, πρόσθετες συσκευές θερμάνει τον ψυχρό αέρα από το εξωτερικό. Αυτός είναι ο πιο ακριβός τρόπος αερισμού της σοφίτας χώρου, ιδιαίτερα κατά τη χρήση του εξοπλισμού HVAC με υψηλή λειτουργικότητα (θερμοκρασία, υγρασία, την υγρασία, ιονισμού, θερμαινόμενη).

Μικτή. Υπάρχει μόνο μία μηχανική διαδικασία (εισροή ή εκροή αέρα). Συχνότερα χρησιμοποιείται μηχανική εξάτμιση με την εκτόξευση καθαρού αέρα υπό μορφή βαρύτητας.

Εργασίες αερισμού του μικτού τύπου Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε επαφές των κατασκευαστικών εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες επισκευής και τοποθέτησης στέγης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εκπροσώπους με την επίσκεψη στην έκθεση των σπιτιών "Low-Rise Country".

Συσκευή εξαερισμού

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες διαρρύθμισης του χώρου κάτω από την οροφή και για κάθε μία από αυτές η ίδια η τεχνολογία εξαερισμού είναι πιο κατάλληλη.

Για κρύες στέγες

Αυτή είναι μια ευκολότερη επιλογή, επειδή η σοφίτα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών. Τα ανοίγματα κάτω από τις μαρκίζες, κάτω από τον ιμάντα της κορυφογραμμής, βοηθούν στην κίνηση του αέρα με φυσικό τρόπο:

Οι μάζες του ψυχρού αέρα έλκονται στη σοφίτα από το δρόμο μέσω του ανοίγματος της γείσο.

Οι μάζες του θερμού αέρα ανεβαίνουν από την οροφή του σπιτιού μέχρι την οροφή και βγαίνουν στο δρόμο μέσω του ανοίγματος της κορυφογραμμής.

Συνήθως ο αριθμός των οπών αερισμού στο πάνω και στο κάτω μέρος της κλίσης της οροφής είναι ο ίδιος. Για μια κανονική κυκλοφορία αέριων μαζών, η συνολική επιφάνεια του εξαερισμού πρέπει να είναι 1/300 της περιοχής κλίσης.

Με μια ζεστή οροφή

Σε αυτή την εκδοχή, ο εξαερισμός στο σοφίτα είναι λίγο πιο περίπλοκος. Ένας τέτοιος σχεδιασμός δεν παρέχει ελεύθερη κυκλοφορία των ροών του αέρα.

Η κυκλοφορία των αέριων μαζών του χώρου κάτω από την οροφή πραγματοποιείται με μια ροή μεταφοράς που κατευθύνεται από τις στεφάνες στην κορυφογραμμή. Για την απρόσκοπτη διέλευσή του στο κέικ στέγης μεταξύ των θερμομονωτικών και στεγανοποιητικών στρωμάτων, δημιουργείται πρόσθετος χώρος με τη χρήση ενός ελαστικού και ενός περιβλήματος. Το ύψος εκκαθάρισης πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 cm.

Ο πρόσθετος χώρος ανάμεσα στο περίγραμμα του σοφίτας και απευθείας στο κάλυμμα στέγης παρέχει σταθερή εισροή και εκροή αέρα

Στη συνέχεια σχηματίζεται ο χώρος κάτω από την οροφή αερισμένο κύκλωμα (εξασφαλίζοντας την εισροή και την εκροή αέριων μαζών):

εισροή παρέχεται στους χώρους της προεξοχής του γείσου στο κάτω μέρος της οροφής, πάνω από τα παράθυρα της σοφίτας, στην περιοχή της κοιλάδας και σε άλλα τμήματα της διακοπής του περιγράμματος.

εκροής διεξάγεται στον τομέα των πατίνων, κάτω από τα παράθυρα του σοφίτα, χώρους των κόμβων, όπου απαιτείται ειδική τοποθέτηση.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κυκλώματος, προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός «στάσιμων θέσεων», ευνοϊκές ζώνες για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων.

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με το είδος της οροφής που είναι καλύτερο για ένα ιδιωτικό σπίτι.

Πλέγμα οροφής εξαερισμού

Οι κεκλιμένες στέγες, εκτός από τη σωστή εναλλαγή αέρα, θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με πλέγματα για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή και την προστασία από έντομα. Σφήκες, αγκάθια, μικρά πουλιά μπορούν να κολλήσουν φωλιές στο χώρο κάτω από την οροφή, η οποία, εκτός από την ταλαιπωρία για τους κατοίκους, μπορεί ακόμη να βλάψει το φυσικό εξαερισμό στέγης.

Είναι καλύτερα να αναγνωρίσετε ένα πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα, είναι πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό, αν και ακριβότερο από άλλα.

Τα χαλύβδινα μάτια είναι επιρρεπή σε διάβρωση, σήψη, σκουριά.

Περιγραφή βίντεο

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν εξοπλίζετε τον εξαερισμό της οροφής περιγράφεται στο βίντεο:

Οι λεπτότητες του σχεδιασμού εξαερισμού στη σοφίτα

Πριν από την εγκατάσταση αεριστών ή μηχανικών κουκούλες στη σοφίτα, θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά και να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή. Η περιοχή λαμβάνεται υπόψη, ο σκοπός της.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός είναι υψίστης σημασίας για τη ρύθμιση του εξαερισμού. Εκτελείται ακόμη και κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής, προκειμένου να αποφευχθεί το πρόσθετο κόστος. Ακόμη και αν η κατασκευή έχει ήδη ολοκληρωθεί και ο αερισμός δεν έχει γίνει, είναι προτιμότερο να τον εξοπλίσει αμέσως, ώστε να μην περιμένει μελλοντικά προβλήματα, όταν η σοφίτα θα καταστεί άχρηστη.

Ανεξάρτητα από τη θέση της εισόδου στη σοφίτα, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του κτιρίου, απαιτείται εξαερισμός σε κάθε περίπτωση.

Πώς να σχεδιάσετε σωστά τον εξαερισμό

Πρώτα απ 'όλα, υπάρχουν ευκαιρίες για καθαρό αέρα. Αυτό επηρεάζεται από τη σωστή κατασκευή της οροφής για τη συσκευή ενός ενιαίου κενού αερισμού, που παρέχεται από το πλέγμα ελέγχου. Μερικές φορές χρησιμοποιείται όχι σταθερή, αλλά διακεκομμένη (ξεχωριστά τμήματα).

Έτσι φαίνεται σαν ένα ξύλινο τρίψιμο

Τα επόμενα στοιχεία μιας σταθερής εισροής φρέσκου αέρα είναι οι σκελετοί κάτω από την προεξοχή του παραπετάσματος. Σε αυτή την περίπτωση, η μεμβράνη διάχυσης ή μικροπερατότητας δεν φθάνει στην άκρη των στεγών, καταλήγει αμέσως πίσω από τον τοίχο για ελεύθερη διέλευση μάζας φρέσκου αέρα.

Ένας άλλος τρόπος εισροής φρέσκου αέρα είναι η απόσταση μεταξύ της στεγανοποίησης και της ίδιας της στέγης σε όλη την περίμετρο της οροφής. Η τιμή του διαστήματος 3-5 cm θα πρέπει να τηρείται σε όλο το μήκος, καθώς και στην είσοδο και την έξοδο. Αυτός ο κανόνας παρατηρείται με μονωμένα συστήματα στέγης και χωρίς μόνωση.

Σχεδιάζοντας τη ροή του αέρα, την ανάπτυξη ενός βέλτιστου εκροής:

κορυφή στέγης εξοπλισμένο με αγωγούς εξαερισμού, αεριστήρες αερισμού, αεριοστρόβιλοι που λειτουργούν με τη μικρότερη ένταση ανέμου,

ταινία στεγανοποίησης κατά μήκος της διαδρομής της κορυφογραμμής, και να εκτελέσετε μια ρήξη για εύκολη εκροή αέρα από κάτω από την οροφή.

εάν μακρύς τρώγων (εσωτερική γωνία), τότε η παροχή αέρα παρέχεται κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής στο κενό εξαερισμού, διευθετώντας μια συνεχή σύνδεση εξαερισμού

οργανώνεται επίσης συνεχής αερισμός τα πατίνια (στοιχεία σύνδεσης της κλίσης της στέγης) και οι κορυφογραμμές (διασταυρώσεις δύο κλίσεων στέγης).

Πέρασμα αέρα μέσω του αλόγου

Υπολογίστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία αερισμού, τον αριθμό τους, μπορείτε μόνο ανάλογα με την περιοχή της σοφίτας σας. Όλοι οι υπολογισμοί είναι ατομικοί, διότι όλα τα κτίρια έχουν διαφορετική μορφή στέγης, η οποία έχει μεγάλη σημασία για το σχεδιασμό του εξαερισμού του σοφίτα.

Οδηγίες εγκατάστασης συστημάτων εξαερισμού

Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού σοφίτα από μια επαγγελματική ομάδα, μπορούν να πουν σχετικά με τις προτιμήσεις τους και να ελέγξουν το έργο που έχει γίνει. Παραμένει να δούμε αν υπάρχει επαρκής εισροή και εκροή αέρα.

Ο αποτελεσματικός αέρας εισάγεται στη σοφίτα με τη βοήθεια βαλβίδων ενσωματωμένων στις δομές παραθύρων. Η συσκευή τους σας επιτρέπει να κάνετε εξαερισμό, ακόμα και όταν το παράθυρο είναι κλειστό. Υπάρχουν βαλβίδες στις κατακόρυφες και κεκλιμένες (μανσάρδα) παράθυρα.

Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τους τύπους στέγης.

Μέθοδοι για τη συσκευή του εξαερισμού οροφής

Για κυκλοφορία αέρα του χώρου κάτω από την οροφή ισχύουν:

εξόδους στέγης εξαερισμός ·

κάλυμμα στέγης με εξαεριστήρες.

διάκενο εξαερισμού σκεπή κάλυψης?

Τώρα υπάρχουν πολλές εξόδους στέγης και αερισμός εξαερισμού συνεχούς και τύπου σημείου.

Αεριστήρες για συνεχή αερισμό της οροφής

Οι συνεχείς αεριστήρες περιλαμβάνουν προϊόντα κορυφογραμμής και γείσο, ο συνδυασμός τους προσφέρει μέγιστη απόδοση.

Το έργο αυτού του σχεδίου είναι στα αιολικά και θερμικά κεφάλια. Εάν ο εξαερισμός της οροφής εκτελεστεί σωστά για μια ώρα, η ροή του αέρα διέρχεται δύο φορές από ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής.

Στην κορυφή, τα χτυπήματα εφαρμόζονται με το υλικό στέγης, έτσι ώστε να μην χαλάσουν την εμφάνιση και να μην αφήσουν την καθίζηση να περάσει.

Από πού προέρχεται η υγρασία;

Ο θερμαντήρας μπορεί να υγραίνεται για δύο λόγους:

Λόγω της διείσδυσης μεταξύ των στρωμάτων υγρασία από το δρόμο (καθίζηση, ομίχλη, αυξημένη υγρασία) μέσω ελαττωμάτων στο χαλί οροφής.

Λόγω του σχηματισμού υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους (ζεύγη συμπύκνωσης του χώρου κάτω από την οροφή) μέσα από τα σημεία βλάβης στο στρώμα φραγμού ατμού.

Ο θερμός αέρας περιέχει πολύ περισσότερη υγρασία από το κρύο, οπότε το χειμώνα οι υδρατμοί διαμέσου των στρωμάτων της δομής βγαίνουν από το εσωτερικό δωμάτιο στο εξωτερικό.

Γενικά, οι χώροι διαβίωσης είναι κορεσμένοι με ατμούς που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, του πλυσίματος, του καθαρισμού και της λουτρού.

Περιγραφή βίντεο

Στη σωστή θέση των στρώσεων οροφής και του συστήματος εξαερισμού στο παρακάτω βίντεο:

Συμπέρασμα

Η εγκατάσταση αερισμού κάτω από την οροφή είναι μια εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη διαδικασία που απαιτεί προσοχή και ευθύνη και ότι η στέγη του σπιτιού "δεν κλαίνε" είναι υποχρεωτική συμμόρφωση με όλους τους κανόνες και κανονισμούς.