Τείχη

Παρά το γεγονός ότι ένα από τα μεταβατικά στάδια στην ανάπτυξη της ιατρικής σχετίζεται με την ανακάλυψη της μούχλας, δεν έχει γίνει ποτέ "δημοφιλές φαβορί". Το πιο πιθανό, αυτό οφείλεται στην πανταχού παρουσία του πανταχού παρούσα μύκητα και την ικανότητά της να μην χαλάσει μόνο την κατασκευή και το φινίρισμα υλικών, αλλά και να έχουν ένα παθογόνο επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, και ιδιαίτερα για τα άτομα με μειωμένη ανοσία, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες. Όπως γνωρίζετε, η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μούχλα και μύκητες, που όχι μόνο καταστρέφουν την εμφάνιση των τοίχων αλλά και βλάπτουν την υγεία. Συχνά οι άνθρωποι υποφέρουν από ανεξήγητες αλλεργίες, άσθμα και πολλές άλλες ασθένειες του γαστρεντερικού σωλήνα και του αναπνευστικού συστήματος. Οι έμπειροι επαγγελματίες σε περίπτωση που έχετε τέτοιες ασθένειες, καλό είναι στην πρώτη θέση, να δώσουν προσοχή στην κατάσταση των τοίχων στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας, και μετά την ανίχνευση της μούχλας ξεκινήσει αμέσως δράση για την καταπολέμησή της. Ο αποτελεσματικός αγώνας ενάντια στο μούχλα δεν είναι εφικτός χωρίς τη θεωρητική γνώση γι 'αυτό και τις προϋποθέσεις ευνοϊκής ανάπτυξής του. Από βιολογική άποψη, το καλούπι είναι ένας μικροσκοπικός μύκητας, ο οποίος από μόνο του δεν αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο. Η μεγαλύτερη βλάβη σε ένα πρόσωπο που μεταφέρει κατά τη στιγμή της αναπαραγωγής, όταν τα σπόρια του αρχίζουν να εκκρίνουν μια τοξίνη που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Πολλοί κύριο αρχάριος για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το καλούπι σε ένα διαμέρισμα, ρωτήστε, «Πώς να αφαιρέσετε το μύκητα από τα τείχη γρήγορα και πιο αποτελεσματικά;», Και το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μόνος αληθινός τρόπος για να κρατήσει το δωμάτιο από τις αρνητικές επιπτώσεις της μούχλας, είναι η αφαίρεση του. Σε αυτό το άρθρο θα σας το αποδείξουμε αυτό.

Περιεχόμενα

Μορφή: Ξέρετε τον εχθρό αυτοπροσώπως;

Παρατηρείτε για πρώτη φορά τον αποχρωματισμό των επιφανειών, για παράδειγμα, πράσινο ή μπλε; Βρήκαν μαύρες νιφάδες κάτω από την οροφή ή αποφλοιωμένους τοίχους; Αντιμετωπίζοντας την εμφάνιση κρούστας ή χαλαρής επίστρωσης σκόνης σε προϊόντα; Γνωρίστε τον εχθρό σας - μούχλα.

Μύκητας ή μούχλα - αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιείται σε καλούπια νοικοκυριό, το διακριτικό γνώρισμα της οποίας αναπτύσσεται μυκήλιο (μυκήλιο) διεισδύει βαθιά μέσα στο μέσο καλλιέργειας, που ονομάζεται το υπόστρωμα. Επιπλέον, οι μύκητες μούχλας έχουν ελαφρά ορατά καρποφόρα σώματα που βρίσκονται στην επιφάνεια του υποστρώματος. Συνήθως τα βλέπουμε και τα αποκαλούμε μούχλα. Δεν είναι σε θέση να αναπαράγουν θρεπτικά συστατικά και απορροφούν μόνο το έτοιμο, απελευθερώνοντας στο περιβάλλον διοξείδιο του άνθρακα, αιθέρια έλαια και τοξικά προϊόντα της ζωτικής τους δραστηριότητας. Στη συνέχεια, εξετάστε τις κύριες ποικιλίες μύκητες μούχλας.

Ποικιλίες μύκητες μούχλας: μια σύντομη περιγραφή

Όλοι οι υπάρχοντες μύκητες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας αρχάριος ή έμπειρος πλοίαρχος στον κατασκευαστικό κλάδο μπορούν να χωριστούν σε τρία υποείδη:

Μύκητες μούχλας ή παραδοσιακό καλούπι - τα πιο συνηθισμένα υποείδη των μύκητων μούχλας, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν στην καθημερινή ζωή. Αναπτύσσονται σε σκυρόδεμα, πέτρες, ταπετσαρίες και ακόμη και υλικά βαφής. Στην αρχική περίοδο της ανάπτυξής τους είναι πράσινες, μπλε, καφέ ή μαύρες κουκίδες, οι οποίες στη συνέχεια επεκτείνονται, σχηματίζοντας λεκέδες σημαντικού μεγέθους. Με τη μακροχρόνια έκθεση των καλουπιών στα δομικά υλικά, μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο σχεδόν στο πλήρες βάθος.

Μύκητας του μπλε, η οποία κατά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ζωτικής δραστηριότητάς της επηρεάζει την ίνα ξύλου. Μπορεί να διακρίνεται από τις άλλες ποικιλίες από τα αντιαισθητικά γκρίζα-μπλε κηλίδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια του ξύλου. Μπλε, διεισδύοντας μέσα από τα χρώματα φιλμ, σχηματίζει ένα διακριτικό κινήσεις ξυλείας ή σωλήνες νερού, μέσω των οποίων το νερό εισχωρεί στο εσωτερικό του ξύλου, και ως εκ τούτου αύξηση της περιεκτικότητας σε υγρασία του. Η υψηλή υγρασία είναι γνωστό ότι είναι μια ευνοϊκή προϋπόθεση για την ανάπτυξη μούχλας. Τις περισσότερες φορές σε έναν τέτοιο κλειστό κύκλο μυκητιακής βλάβης είναι ένα πεύκο?

Μυκητιακή αποσύνθεση επηρεάζουν μόνο το ξύλο. Διακεκριμένος λευκό, καφέ και βακτηριακή αποσύνθεση. Η βακτηριακή σήψη διαβρώνει το εσωτερικό του ξύλου, γεγονός που συμβάλλει στην εσωτερική αποσύνθεση της κυτταρίνης. Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό χάνει τα χαρακτηριστικά αντοχής του, σκουραίνει ή γίνεται γκρίζο. Όταν το ξύλο καταστρέφεται από την άσπρη σήψη, ουσιαστικά δεν αλλάζει το χρώμα του, καθώς η αποσύνθεση καταστρέφει όχι μόνο το ξύλο αλλά και τη λιγνίνη που περιλαμβάνεται στη σύνθεσή του. Ένα άλλο είδος σάπια μύκητα είναι καφέ σήψη, μπορεί να είναι τόσο ξηρό όσο και υγρό. Όταν επιτεθεί το τελευταίο, οι ρίγες και τα μπαλώματα κίτρινου, καφέ και μαύρου χρώματος εμφανίζονται σταδιακά στο ξύλο, στον τόπο του οποίου εμφανίζονται αργότερα ρωγμές. Όταν το ξύλο καταστρέφεται από την ξηρά σήψη, οι πληγείσες περιοχές αποκτούν καφέ χρώμα, συμπιέζονται, μετά από τις οποίες διασπώνται κατά μήκος και κατά μήκος των ινών.

Ο πιο επικίνδυνος εχθρός για ένα άτομο και το σπίτι του είναι λευκό μανιτάρι σπιτιού. Για να μπορέσετε να αξιολογήσετε την κλίμακα του κινδύνου, σημειώνουμε ότι για ένα μήνα, ένας λευκός μύκητας μπορεί να χτυπήσει εντελώς το πάτωμα των σανίδων δρυός με πάχος 40 mm. Επομένως, στην αρχαιότητα, για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα, τα σπίτια που υπέστησαν βλάβη από το ξύλο καίγονται.

Εκτός από τους προαναφερθέντες μυκητιακούς μικροοργανισμούς, υπάρχει ένας άλλος τύπος μικροοργανισμού, παράλληλα με τον παραδοσιακό μύκητα. Πρόκειται για ψηλά, Βλάβη σκυροδέματος, τούβλο, σοβάτισμα ή αντιμετωπίζουν μαρμάρινες προσόψεις. Πρόκειται για μια αλκαλική ή υδροχλωρική επικάλυψη που σχηματίζεται σε αυτές τις επιφάνειες σε ξηρό καιρό, όπου βρίσκονται αδιάλυτα θειικά, ανθρακικά ή πυριτικά άλατα.

Οι κύριες αιτίες του μύκητα και μούχλα στους τοίχους

Ο λόγος για την εμφάνιση της μούχλας - υπερβολική υγρασία, η οποία σχηματίζεται όχι μόνο στα δωμάτια, αλλά και στην οικοδόμηση χωρίσματα, λόγω σφαλμάτων κατά τη διαδικασία τοποθέτησης της μόνωσης των οριζόντιων και κάθετων θεμέλια. Επιπλέον, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργίες στα συστήματα εξαερισμού. Το παράδοξο έγκειται στο γεγονός ότι οι κατασκευαστές τοποθέτηση νέων παραθύρων ως σύστημα υψηλής πυκνότητας, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα που συνδέονται με την αναποτελεσματική εξαερισμού και εσωτερικό κλίμα. Η δεύτερη αιτία του μύκητα είναι η κατάψυξη των τοίχων.

Μούχλα και μύκητες μπορεί να εξαπλωθεί στην επιφάνεια, όχι μόνο το ξύλο, αλλά και οι τοίχοι από τούβλα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το μέγεθος του προβλήματος δεν είναι τόσο πλήρης ώστε να απαλλαγούμε από αυτό, ίσα-ίσα για να αφαιρέσετε το μύκητα από την επιφάνεια του τοίχου. Σε περίπτωση ζημιάς στο ξύλο, η μόνη πραγματική θεραπεία για μούχλα στους τοίχους είναι η αφαίρεση της προσβεβλημένης περιοχής ξύλου και η καύση του. Λόγω του γεγονότος ότι τα ποσοστά αναπαραγωγής μύκητας είναι αρκετά υψηλό, και για το έτος που θα μπορούσε να πλήξει το ξύλο στο 70%, είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τις επιφάνειες και τα δομικά στοιχεία του κτιρίου, αλλά και για τα έπιπλα.

Σημαντικό! Για να διεξαγάγουν αποτελεσματική καταπολέμηση μυκήτων και σωστά να απαντήσει στο ερώτημα: «Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στους τοίχους,» είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε την αιτία της εμφάνισής της, η οποία θα επιλέξει το σύνολο των αποτελεσματικών μέτρων για την καταπολέμησή της και να είναι σίγουροι για την αξιοπιστία και την αντοχή τους.

Οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του μύκητα:

Κατάψυξη εξωτερικών τοίχων - Εάν στις άκρες και στις γωνίες των τοίχων έχετε ανακαλύψει μια σκοτεινή πλάκα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ο λόγος για την εμφάνισή της είναι η κατάψυξη των τοίχων. Για να εξαλειφθεί το καλούπι στους τοίχους, είναι απαραίτητο να στεγνώσει και να ελέγξει την πρόσφυση του γύψου.

Υγρασία από το έδαφος, στην παρουσία του οποίου μπορείτε να βεβαιωθείτε αν ανιχνεύσετε ραβδώσεις στη διασταύρωση του δαπέδου του πρώτου ορόφου ή του υπογείου και των τοίχων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να επαληθευτεί η αποτελεσματικότητα της οριζόντιας μόνωσης των τοίχων θεμελίωσης. Σε περίπτωση ζημιάς, είναι απαραίτητο να το επισκευάσετε, αφού στεγνώσετε τους τοίχους. Εάν το δάπεδο είναι επίσης υγρό, είναι πιθανό ότι η επισκευή της μόνωσης δεν θα είναι δυνατή χωρίς την αφαίρεση της θεμελίωσης.

Λανθασμένη παροχή νερού, η οποία μπορεί να υποδεικνύει την εμφάνιση υγρασίας κατά μήκος των σωλήνων νερού. Ένα άλλο σήμα αποτυχίας της παροχής νερού μπορεί να είναι βρεγμένα σημάδια στον τοίχο στο ύψος της άκρης της μπανιέρας κοντά στο μπάνιο. Κατά κανόνα, η αφυγρανση συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, αλλά σε περίπτωση καθυστερημένης ανίχνευσης αυτών των σημάτων μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανομή του μύκητα και στην αδυναμία γρήγορης καταστροφής του.

Τρέξιμο υδρορροή και υδρορροές, κατά κανόνα, μπορεί να βρεθεί μόνο από το εξωτερικό, σε περίπτωση εμφάνισης ραβδώσεων στο γύψο. Σε βροχερό καιρό, όταν η υγρασία υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπόμενα πρότυπα, μπορεί να εμφανιστούν ρέματα στο κέντρο. Οι συχνά άπειροι δάσκαλοι δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το πρόβλημα, θεωρώντας το ως φυσικό, μέχρι να φτάσει σε συγκεκριμένες κλίμακες. Ωστόσο, οι διαρροές που αφήνονται χωρίς επίβλεψη μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικό πρόβλημα μόνο το χειμώνα, όταν θα υπάρξει πάγωμα νερού στο γύψο.

Δυσλειτουργία των συστημάτων εξαερισμού μπάνιου ή κουζίνας - Ένας άλλος λόγος για την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους, καθώς οι χώροι αυτοί χαρακτηρίζονται από σχετικά υψηλή υγρασία, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία ανάπτυξη του μύκητα. Όσον αφορά τις περιοχές που είναι πιο ευαίσθητες στην εμφάνιση του μύκητα, είναι κακώς αεριζόμενοι χώροι, δηλαδή οι γωνίες των τοίχων. Τα περισσότερα από αυτά ισχύουν για νέα κτίρια, στα οποία οι τοίχοι είναι ακόμα αρκετά πυκνοί. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στους αίθουσες αερισμού ή στην εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού.

Πριν απαντήσω στην ερώτηση: "Πώς να αφαιρέσετε μούχλα στους τοίχους;", Συνοψίζουμε τα παραπάνω και τονίζουμε τις κύριες αιτίες του σχηματισμού των μυκήτων:

 • Χρήση δομικών υλικών που χαρακτηρίζονται από υψηλό επίπεδο υπολειμματικής υγρασίας.
 • Ανεπαρκής στεγανοποίηση των συνδέσεων μεταξύ των πλακών.
 • Χαμηλής ποιότητας στεγανοποίηση θεμελίων.
 • Υπερβολικά υψηλή ερμητικότητα των χώρων στους οποίους εγκαθίστανται πλαστικά παράθυρα και ανεπαρκώς αποτελεσματικός φυσικός αερισμός των χώρων.
 • Διαταραγμένη ισορροπία θέρμανσης του διαμερίσματος, η οποία εκδηλώνεται με τη μορφή της άνισης θέρμανσης των χώρων με υψηλή υγρασία έξω?
 • Η εμφάνιση ελαττωμάτων στην οροφή και η διαβροχή των τοίχων σε λοξή βροχή.
 • Υπερβολική κατανάλωση φυτών εσωτερικού χώρου, συχνή πλύση, σε συνδυασμό με ανεπαρκή αερισμό.

Προληπτικά μέτρα και εξάλειψη των αιτιών εμφάνισης των μυκήτων

Πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία των τοιχωμάτων της μήτρας, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις αιτίες που το προκαλούν, το οποίο έχουμε εξετάσει παραπάνω. Λόγω του γεγονότος ότι ο μύκητας εμφανίζεται σε υγρές περιοχές με ανεπαρκή εξαερισμό, τα προληπτικά μέτρα που στοχεύουν στην ισοπέδωση της θερμοκρασίας και της υγρασίας, η οποία μετά από ενδελεχή ξήρανση είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει τις πόρτες σφιχτό κλείσιμο. Εάν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός του χώρου, υπάρχει ένας ανεμιστήρας στον αεραγωγό.

Θεραπεία των τοιχωμάτων από μύκητες και μούχλα: οδηγός βήμα προς βήμα

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο μύκητας επηρεάζει το στρώμα του γύψου, το οποίο στη συνέχεια επεξεργάζεται. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε την επεξεργασία των τοίχων από μύκητες και μούχλα, θα πρέπει να ελέγξετε την πρόσφυση του στρώματος γύψου στην επιφάνεια του τοίχου. Για να το κάνετε αυτό, αγγίξτε το σφυρί σε ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου. Σε περίπτωση εμφάνισης κωφού ήχου, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο σοβάς έχει υποστεί βλάβη και διαχωρίζεται από τον τοίχο. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι υπόκειται σε απομάκρυνση και επακόλουθη αντικατάσταση. Εάν η πρόσφυση του επιχρίσματος στην επιφάνεια του τοίχου είναι αξιόπιστη, η επιφάνεια του τοίχου πρέπει να επεξεργαστεί με ένα εξειδικευμένο αντισηπτικό για τοίχους ενάντια στο καλούπι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις οδηγίες που παρέχει ο κατασκευαστής του αντισηπτικού παρασκευάσματος.

Πριν ξεκινήσετε, η επιφάνεια του τοιχώματος που πρόκειται να υποβληθεί σε επεξεργασία θα πρέπει να υγραίνεται καλά με νερό για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα μέσα στο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα ή σπάτουλα, καθαρίστε την πληγείσα περιοχή από μούχλα και άλλα είδη μύκητων, αφαιρώντας εντελώς το χαλαρό στρώμα γύψου. Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτού του μέτρου, επεξεργαστείτε τους τοίχους από σκυρόδεμα με ένα ειδικό διάλυμα καθαρισμού που βοηθά στη διάνοιξη των πόρων του τσιμεντοπολτού.

Σημαντικό! Κατά τη διαδικασία της αφαίρεσης της μύκητας είναι απαραίτητη η χρήση ειδικού προστατευτικού εξοπλισμού - μάσκες, αναπνευστήρες και γάντια, καθώς και για να διασφαλιστεί αποτελεσματικός αερισμός του δωματίου, καθώς η εισπνοή των σωματιδίων της μούχλας και σπόρια των μυκήτων είναι γεμάτη με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία. Επιπλέον, παρέχοντας τις απαραίτητες συνθήκες, εμποδίζετε την εξάπλωση του μύκητα σε ανεπαίσθητες περιοχές. Αν σκοπεύετε να λειτουργήσει το διάστημα αμέσως μετά τη θεραπεία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση 48 ωρών μετά την εφαρμογή.

Αφού αφαιρέσετε τις πληγείσες περιοχές, είναι απαραίτητο να καψετε μολυσμένα θραύσματα γύψου.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την καθαρισμένη επιφάνεια με ένα ειδικό αντισηπτικό διάλυμα. Μετά από προκαταρκτική αραίωση του διαλύματος με νερό, εφαρμόστε το διάλυμα στην πληγείσα περιοχή του τοίχου με περιθώριο 1 μέτρου σε κάθε πλευρά, για να αποφευχθεί η εμφάνιση των αποικιών. Για να εφαρμόσετε ένα αντισηπτικό σκεύασμα, χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή πιστόλι ψεκασμού.

Σημαντικό! Οι κατασκευαστές προσφέρουν να δώσουν προσοχή στα μυκητοκτόνα (αντιμυκητιασικά φάρμακα) που πωλούνται ως σπρέι σε ειδικά δοχεία ψεκασμού. Λόγω του γεγονότος ότι σε αυτή την περίπτωση ο όγκος του ψεκαστήρα θα είναι μικρός (περίπου 0,5 λίτρα), η λύση αυτή είναι κατάλληλη για χώρους με μικρή έκταση. Η σύνθεση αυτή εφαρμόζεται σε δύο ή τρία στρώματα, με κάθε επόμενο στρώμα να εφαρμόζεται αφού στεγνώσει το προηγούμενο.

Στη συνέχεια, η αστάρωση των τοιχωμάτων πραγματοποιείται με ένα εκκινητή βαθιάς διείσδυσης που έχει αντισηπτικές ή μυκητοκτόνες ιδιότητες. Αφού στεγνώσει τελείως η επιφάνεια, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί ξανά το αστάρι. Στο τέλος, παράγονται στόκος, γύψος και φινίρισμα των τοίχων.

Αν είστε αντιμέτωποι με πολύ προχωρημένες περιπτώσεις, και ο μύκητας έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που κατάφερε να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα των υλικών φινιρίσματος (ιδιαίτερα πορώδες) για να σχηματιστεί μέσα τους το μυκήλιο, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς, από την οποία μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η επιφανειακή επεξεργασία δεν φέρει την κατάλληλη αποτελέσματα, αλλά μόνο για λίγο θα κρύψουν τα εξωτερικά ίχνη της ήττας. Σε αυτή την περίπτωση, εάν έχετε την ευκαιρία να αντικαταστήσετε πλήρως το θραυσμένο κομμάτι των υλικών φινιρίσματος, μην το παραμελήσετε και ακολουθήστε τις συμβουλές ειδικών.

Τότε για να επεξεργαστούν οι τοίχοι από ένα καλούπι; Επιλέγοντας ένα αποτελεσματικό αντισηπτικό

Η αγορά προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό των φαρμάκων που αγωνίζονται αποτελεσματικά φόρμα και το ωίδιο στους τοίχους, και να κάνετε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τις συνοδευτικές οδηγίες για το φάρμακο και συμβουλευτείτε τον πωλητή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φάρμακα που εξαλείφουν αποτελεσματικά έναν τύπο μύκητα μπορεί να μην είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση ενός άλλου είδους αυτού του μικροοργανισμού. Ωστόσο, υπάρχουν και καθολικά παρασκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και για την επεξεργασία προσόψεων κτιρίων. Στην αγορά μπορείτε να δείτε τις συνθέσεις που πωλούνται σε τελική μορφή και ξηρά μείγματα που πρέπει να αραιωθούν. Ως διαλύτης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί λευκό ποτό, νερό ή τερεβινθέλαιο. Εξετάστε τα πιο κοινά αντισηπτικά και μυκητοκτόνα σκευάσματα:

 • Άτλας Μύκος - μια θεραπεία που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση όχι μόνο μούχλα, αλλά και λειχήνες, βρύα ή άλγη. Διατίθεται με τη μορφή συμπυκνώματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εγκαταστάσεις με υψηλή υγρασία, καθώς και για την επεξεργασία προσόψεων κτιρίων. Πριν από τη χρήση, αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1: 2, και στην περίπτωση επεξεργασίας ορυκτών επιφανειών, αυτή η αναλογία είναι 1: 5.
 • Μυκητοκτόνο Spectrum - ένα φάρμακο που καταστρέφει αποτελεσματικά έναν μύκητα σε ξύλινες επιφάνειες, επιχρισμένο και βαμμένο με υλικά βερνικιού και βαφής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε εσωτερικούς χώρους, που εκτίθενται σε υψηλή υγρασία.
 • Ξυλόλινο - ένα αποτελεσματικό εργαλείο που καταστρέφει τη δομή του καλουπιού και μετατοπίζεται μοριακά στην ενδομοριακή δομή οποιουδήποτε οικοδομικού υλικού, για παράδειγμα ξύλο, τούβλο, σκυρόδεμα και άλλα.
 • Teflex - ένα ισχυρό φάρμακο που αφαιρεί μούχλα και μύκητες, που χαρακτηρίζονται από περιβαλλοντική ασφάλεια και αντοχή, επομένως, είναι ασφαλές για τους ανθρώπους και τα ζώα.
 • FILASMUFFY - ένα προϊόν που πωλείται ως σπρέι και απομακρύνει αποτελεσματικά το καλούπι από την επιφάνεια ταπετσαρίας, γύψου, σκυροδέματος ή τούβλο.
 • Εμποτισμός χιονοστιβάδας - είναι ένας αποτελεσματικός αντιμυκητιακός παράγοντας που όχι μόνο αφαιρεί το καλούπι και μύκητες, αλλά επίσης φύκια, λειχήνες και βρύα επιφάνεια πλινθοδομή, γύψο και χρώμα παλτά. Χρησιμοποιείται τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Λαϊκές θεραπείες αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της μούχλας

Για μεγάλο χρονικό διάστημα για την καταπολέμηση των καλουπιών, έχουν χρησιμοποιηθεί λαϊκές θεραπείες, η αποτελεσματικότητα των οποίων μπορεί μερικές φορές να ξεπεράσει τα νεοσυσταθέντα παρασκευάσματα. Εξετάστε τις πιο γνωστές και αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες:

1.Ksoimi μυκητοκτόνα ιδιότητες έχουν από καιρό φημίζεται για το κρεόσωτο, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία επιφανειών που προσβάλλονται από μύκητες και μούχλα.

2. Επιπλέον, για την αποτελεσματική καταπολέμηση της μούχλας, χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες λύσεις, οι οποίες σε 10 λίτρα νερού περιέχουν τα παρακάτω συστατικά:

 • 2 λίτρα οξικής ουσίας και 500 γραμμάρια θειικού χαλκού έναντι μούχλας.
 • 1,5 kg φθοριούχου νατρίου, 500 g θειικού χαλκού και η ίδια ποσότητα σιδήρου βιτριόλης.
 • 900 g βόρακα, 400 g βορικού οξέος και 1, 4 l ξίδι 6%.

Πριν από τη χρήση, τα διαλύματα αυτών των ενώσεων πρέπει να θερμαίνονται στους 60-70 μοίρες, στη συνέχεια με τη χρήση κυλίνδρου ή βούρτσας, να εφαρμόζονται στην πληγείσα περιοχή και να αφήνονται μέχρι την τελική ξήρανση. Η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε ένα μήνα.

3. Για τη θεραπεία τοίχων από τούβλα, υπάρχουν και λαϊκές μέθοδοι που υποδηλώνουν τη χρήση:

 • Βιομηχανικό υπεροξείδιο του υδρογόνου 70%.
 • Σόδα, αραιωμένο σε μια κατάσταση που μοιάζει με κακιά?
 • Μείγματα βρώσιμου ξιδιού με νερό.
 • Μείγμα ιατρικής αλκοόλης και γλυκερίνης σε αναλογία 1: 1.
 • Άλατα ή λευκαντικά.

Μορφή στον τοίχο στο διαμέρισμα: τι να κάνω; Πώς και τι να εξαλείψει

Τα μούχλα μανιτάρια είναι μια βλαβερή αποικία μονοκύτταρων οργανισμών για τον άνθρωπο και τους κύριους συμμετέχοντες στη διάβρωση υλικών κατασκευής και φινιρίσματος. Κατά την εμφάνισή τους είναι απαραίτητο να επιλυθεί επειγόντως πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από τους τοίχους του διαμερίσματος. Θα το πω στο άρθρο, και θα περιγράψω τα πιο αποτελεσματικά εθνικά μέσα και επαγγελματικά.

Αιτίες σχηματισμού μούχλας

Το καλούπι είναι η πιο διαρκή μορφή ζωής στον πλανήτη. Αυτός ο μαύρος, λευκός ή γκρίζος μύκητας στους τοίχους έχει διακλαδώσεις μυκήλια. Ως εκ τούτου, πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε υψηλή υγρασία, ειδικά αν δεν υπάρχει εξαερισμός.

Η κύρια κατάσταση για την ανάπτυξη μυκήτων είναι η σταθερή υγρασία. Ως εκ τούτου, η πλήρης απομάκρυνση του καλουπιού εξασφαλίζεται μόνο με ριζοσπαστικά μέτρα.

Εξετάστε τους τόπους σχηματισμού των μυκήτων.

Τα αίτια της εμφάνισης της φόρμας:

 1. Ολοκλήρωση τοίχων με ειδικά υλικά, ειδικά γυψοσανίδες. Προάγει την αναπαραγωγή του μύκητα.
 2. Η υγρασία σε τουαλέτες και λουτρά, εξοπλισμένη με ασθενές εξαερισμό, προκαλεί επίσης ανάπτυξη μούχλας στους τοίχους. Στα δωμάτια δεν πρέπει να καλλιεργείτε λουλούδια που απαιτούν συχνό πότισμα. Μην ενεργοποιείτε τον υγραντήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα: η ομίχλη στο δωμάτιο είναι επιβλαβής!
Χρησιμοποιούμε υγραντήρες ατμού μόνο με ρυθμιστή υγρασίας και σύμφωνα με την περιοχή του δωματίου.
 1. Ο μύκητας μεγαλώνει στις γωνίες, εδώ η αιτία είναι οι ραφές μεταξύ των φύλλων.
 2. Ο ατελής αερισμός των χώρων προωθεί την ανάπτυξη αυτών των οργανισμών. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την κουκούλα, και ακόμη και το χειμώνα του έτους για να αερίσετε το δωμάτιο συχνά και τακτικά. Μετά από όλα, η υγρασία συμπυκνώνεται στο κρύο γυαλί. Παράγει μυκητικές εστίες στο στεγανωτικό των πλαγιών και των διπλών υαλοπινάκων. Έτσι, διεφθαρμένα ακριβά πλαστικά παράθυρα.
Το καλούπι οδηγεί σε βιοαποικοδόμηση των παραθύρων και των πλαγιών του PVC.
 1. Συχνά αυτό το πρόβλημα προκύπτει στους κάποτε χαρούμενους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος, οι οποίοι έχουν κακά εγκατεστημένα παράθυρα από PVC. Συγκεκριμένα: έσωσαν στη στεγανοποίηση, κακώς εγκατεστημένο χαμηλό ρεύμα, ανοιχτά ανοίγματα παραθύρων ή οι κατασκευαστές έκαναν κατασκευαστικά λάθη.

Τι να κάνετε με μικρές αλλοιώσεις

Σκεφτείτε πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από τον τοίχο στο διαμέρισμα. Εάν χτυπήσει μια μικρή περιοχή, οι λαϊκές μέθοδοι θα βοηθήσουν. Αυτά τα κεφάλαια είναι κατάλληλα για την κατάργηση του προβλήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 1. Πριν από τον καθαρισμό, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαλακώσει την επιφάνεια με διάλυμα λευκού 1: 1. Βυθίζουν τις πληγείσες περιοχές και δίπλα τους (δεν καλύπτονται από μύκητες). Καθώς οι ξηροί πόροι των μυκήτων αποκόπτονται κατά τον καθαρισμό, το καλούπι στο διαμέρισμα θα βρει πολλά νέα μέρη.
Το φάρμακο θα μειώσει δραματικά τον αριθμό των μυκητιακών οργανισμών.
 1. Παρακολούθηση: μετά από 20 λεπτά αφαιρέστε μηχανικά την εναπόθεση του καλουπιού.
Δουλεύουμε με μια βούρτσα από νάιλον.
 1. Η επανεπεξεργασία είναι η καταστροφή του μυκηλίου. Η λευκότητα με χλώριο θα κάψει τις εστίες μυκήτων και θα σταματήσει την ανάπτυξή τους. Στην καθαρή του μορφή, υγραίνουμε το σφουγγάρι και βυθίζουμε τον τοίχο.

Όταν επεξεργάζεστε με διάλυμα χλωρίου, σιγουρευτείτε ότι προστατεύετε τα χέρια σας με γάντια και εξασφαλίζετε αερισμό!

Οι τρόποι απελευθέρωσης των ανθρώπων

Προσφέρω λύσεις που είναι εύκολο να γίνουν στο σπίτι. Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι τα μέσα καταπολέμησης των μυκήτων για την υγεία είναι πολύ επικίνδυνα. Χρησιμοποιήστε αναπνευστήρα, θα προστατεύσει τους βρόγχους.

Παραδοσιακά μέσα - επεξεργασία με ασβέστη.

 1. Το ασβέστιο αραιώνεται με νερό. Μετά το βρασμό του, βρεγνύουμε το ύφασμα και σκουπίζουμε το καλούπι στον τοίχο του διαμερίσματος. Αλλά πρώτα θα πρέπει να το ξεσκονίζετε ή να το ξεπλύνετε με σαπουνόνερο.
Το υπεροξείδιο ενεργοποιεί τη βλάβη των μονοκύτταρων μυκήτων ως αποτέλεσμα της οξείδωσης.
 1. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (διάλυμα 5%) είναι μια λιγότερο επικίνδυνη εναλλακτική λύση από τον ασβέστη. Θα πρέπει να εφαρμόζεται με ψεκασμό σε ξηρό, αλλά καθαρισμένο από την επιφάνεια του μύκητα.
Με τα χέρια μας, καθαρίζουμε την επιφάνεια με αμμωνία - πάντα με γάντια.
 1. Η αμμωνία (αμμωνία) μπορεί επίσης να υποστεί επεξεργασία με τοίχους. Στη συνέχεια, μετά από 3 ώρες πλένεται με νερό.
Αβλαβή μέσα - αιθέριο έλαιο του τσαγιού.
 1. Το έλαιο δέντρων τσαγιού συν το ξίδι είναι αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για μούχλα. Ωστόσο, πρώτα πρέπει να καθαρίσετε την πληγείσα περιοχή και να αφήσετε να στεγνώσει. Μόνο μετά από ξύσιμο, σκουπίστε τους τοίχους με 5% ξύδι, και το δάπεδο - αραιωμένο με λάδι δέντρου τσαγιού (πτώση σε ένα ποτήρι νερό).
Το Furacil καταστρέφει επίσης το μούχλα και τους μύκητες.
 1. Το φαρμακολογικό διάλυμα της furacilin είναι ασθενές, η επιθυμητή συγκέντρωση μπορεί να ληφθεί από δισκία. Τους αυξήσαμε σε διάλυμα φουρασιλίνης ή σε νερό (10 δισκία ανά γυαλί). Ο σφουγγάρι πλένεται ήδη αποξεσμένες επιφάνειες, αλλά αφού στεγνώσουν, ψεκάστε εκ νέου την πληγείσα περιοχή από το πιστόλι ψεκασμού.

Για προληπτικό μηνιαίο τρίψιμο των επιφανειών, χρησιμοποιούμε 1 δισκίο furacilin ανά 2 λίτρα νερού.

Ο θειικός χαλκός είναι ένας δημοφιλής μαχητής με μυκητιασική επίθεση σε δωμάτια με υψηλή υγρασία.

 1. 100 γραμμάρια βιτριόλης διαλύονται με δέκα λίτρα νερού. Και πλένουμε τη μυκητιακή μόλυνση. Αν και οι τοίχοι θα αποκτήσουν γαλάζιο, αλλά για ένα χρόνο το ζήτημα της επίθεσης των μυκήτων στους τοίχους του διαμερίσματος θα κλείσει.

Ριζικοί τρόποι για την καταπολέμηση της μούχλας

Είναι απαραίτητο να μάθετε την αιτία της λοίμωξης. Μετά από όλα, αυτά τα κεφάλαια από μούχλα μόνο προσωρινά εξουδετερώνουν τα μικρά σημεία, και η ουσία της εκπαίδευσης τους δεν εξαλείφεται.

Είναι απαραίτητο να μονώσει το εξωτερικό του διαμερίσματος, να κανονίσει τη στεγάνωση, να παρέχει αερισμό. Ή οι κουκούλες θα σφραγίζουν όλες τις εξωτερικές ρωγμές. Και στον πρώτο όροφο συνιστάται η τοποθέτηση ενός θερμού δαπέδου.

Αφαιρούμε ό, τι περιορίζει την πρόσβαση στο μυκήλιο για να το καταστρέψει.

Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε την οροφή, για να σπάσετε την ταπετσαρία. Εκτεταμένη βρωμιά στην επίστρωση gipsokartonnoy αφαιρεθεί με γύψο χαρτόνι.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από τον τοίχο; Μια σπάτουλα ή μια σκληρή βούρτσα

Η ορατή απόθεση καλουπιού πρέπει να αποξηραίνεται πλήρως. Και στη συνέχεια "Μπελίζε" πλένουν την καθαρισμένη επιφάνεια. Η τοξικότητά του είναι αποτελεσματική μόνο σε επίπεδες επιφάνειες, Επειδή σε βαθιές ρωγμές δεν θα διεισδύσουν.

Θα πρέπει να είναι δύο φορές επικαλυμμένο με αντιμυκητιασικό αστάρι.

Ένα ειδικό αστάρι με την ένδειξη "Anti-mold" εφαρμόζεται δύο φορές (κατά προτίμηση με μια βούρτσα) πριν από την επίχριση. Το χαλκό βιτρίλιο προστίθεται στο στόκο και εξαλείφει τις ρωγμές.

Μέχρι την πλήρη καταστροφή του μαύρου καλουπιού, οι περαιτέρω επισκευές είναι αδύνατες. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε πιο επιθετικά μακροπρόθεσμα μέτρα.

Το φάρμακο με περίοδο προστασίας για 12 χρόνια.

Κορυφαία κεφάλαια από μύκητες στους τοίχους

Μετά την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας στο διαμέρισμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμηση των μυκήτων. Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από τους τοίχους στο διαμέρισμα τώρα για πάντα; Προτείνω να εξοικειωθώ με σύγχρονες επαγγελματικές συνθέσεις.

Η επίδραση της εφαρμογής του "Dali" διαρκεί περισσότερο από ένα έτος.

Το Dali (Dali) είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο αντισηπτικό της ρωσικής εταιρείας Rogneda. Η τιμή του είναι 600 ρούβλια. για 5 λίτρα και 150 ρούβλια. για 0,6 λίτρα.

Αυτό το αντισηπτικό εφαρμόζεται σε:

 • τούβλο?
 • σκυρόδεμα ·
 • κεραμικά και κεραμίδια.
 • γύψο?
 • ξύλο ·
 • ταπετσαρία?
 • γυψοσανίδα και χαρτόνι?
 • υδραυλικά?
 • βαμμένες ή λακαρισμένες σανίδες.

Το "Dali" θα εξαλείψει ακόμη και τα βρύα και τα φύκια - η οδηγία υποδηλώνει την κατάλληλη συγκέντρωση. Αναπνευστήρας, γυαλιά, γάντια είναι υποχρεωτικά. Επιπλέον, σε 2 εβδομάδες είναι απαραίτητη η επεξεργασία της επιφάνειας μέχρι 6 φορές.

Μυκητοκτόνα (από τα λατινικά "σκοτώνουν το μανιτάρι") στη σύνθεση απαλλαγμένη από την επεξεργασμένη επιφάνεια.

Phongifluid της ρωσικής εταιρείας (Alpa) Alpa - ενεργό υγρό μυκητοκτόνο σε τιμή 550 ρούβλια. για 2 λίτρα:

 • Είναι αβλαβές για πλακάκια και βαφές.
 • ήδη σε 4 ημέρες το καλούπι θα εξαφανιστεί μέσα στο διαμέρισμα.
 • ο ρυθμός ροής είναι 1 l / 4 m kV στην επιφάνεια που είχε προηγουμένως υποστεί λείανση.
 • μια σοβαρή βλάβη θα απαιτήσει αμέσως επανεπεξεργασία με ρολό ή δομικό όπλο. Αλλά σε ένα χρόνο, τα σποτ δεν θα εμφανιστούν.
Το φάρμακο είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε θερμοκήπια και κελάρια.

1 λίτρο "Olympus" Σταματήστε το καλούπι 100 ρούβλια, δεν περιέχει χλώριο και πτητικές τοξίνες, δηλ. είναι απολύτως ασφαλές. Το φάρμακο είναι επίσης άχρωμο, οπότε δεν καταστρέφει τη στιλπνότητα του βερνικιού, του κεραμικού, του χρώματος. Οι παραγωγοί υποστηρίζουν ότι μετά από διπλή κάλυψη, το πρόβλημα εξαλείφεται αποτελεσματικά.

Χρησιμοποιείται ακόμη και στα πλυντήρια.

Το σπρέι Biotol είναι ένα παγκόσμιο βιολογικό αντισηπτικό χωρίς χλώριο και άλλα δηλητήρια. Ένα μισό λίτρο κοστίζει 300 ρούβλια.

 1. Πρώτα πρέπει να ξύνετε το μολυσμένο στρώμα με μια μαλακή βούρτσα.
 2. Στη συνέχεια, ψεκάστε το προϊόν στον τοίχο.
 3. Μετά το στέγνωμα, ξεπλύνετε την περιοχή, προετοιμάζοντας για περαιτέρω φινίρισμα.
 4. Τρεις φορές η θεραπεία είναι αρκετή ακόμη και για ένα υγρό κελάρι.

Καθορισμός του αποτελέσματος σε νέο φινίρισμα

Μόνο επικαλύψεις ανθεκτικές στην υγρασία στους τοίχους θα αποτρέψουν την εμφάνιση μούχλας. Ταπετσαρία κολλημένη μόνο με κόλλα ανθεκτική στην υγρασία με υποχρεωτικά αντιβακτηριακά πρόσθετα. Για την κατεργασία βαμμένων γυψοσανίδων και γύψου είναι κατάλληλο ένας υδρόφοβος.

Ο εμποτισμός απορροφά την υγρασία και παρέχει τοίχους εναλλαγής αέρα.

Τα αντιδραστήρια νερού με σιλικόργανο νερό δεν επιτρέπουν την διείσδυση υγρασίας στην επιφάνεια που επεξεργάζεται.

Στη φωτογραφία υπάρχει τεχνητή πέτρα που καλύπτεται με υδρόφιλο. Profilux antipresen - προστατεύει το δέντρο, με αυτό είναι αδύνατη η επανειλημμένη εμφάνιση μούχλας.

Τα πάνελ από ξύλο επίσης δεν αφήνουν χωρίς απολύμανση. Profilux (Profilux) είναι ένα αντισηπτικό για το ξύλο. Απορροφάται βαθιά και καταστρέφει τις μυκητικές εστίες. Ωστόσο, μετά την επεξεργασία, οι ξύλινες κατασκευές αλλάζουν ελαφρώς τη σκιά.

Τέλος, η τελευταία επαφή: εξαλείψτε τη σάπια μυρωδιά του μούχλας.

Το δισανθρακικό νάτριο θα βοηθήσει από μια κακή οσμή.

Ορισμένες ακόμη και μη μολυσμένες επιφάνειες απορροφούν την δυσάρεστη μυρωδιά της υγρασίας και του μύκητα. Είναι εύκολα εξαλειφθεί από τα μέσα των ανθρώπων. Για παράδειγμα, μπορείτε να λιπάνετε τον τοίχο με μια κουταλιά σόδα ψησίματος, η οποία πρέπει να σκουπιστεί με ηλεκτρική σκούπα μετά από 2 ώρες. Επίσης χρήσιμα είναι τα φίλτρα άνθρακα που χρησιμοποιούνται για τον κανονικό καθαρισμό του αέρα.

Συμπέρασμα

Μετά την ανάγνωση αυτού του υλικού, καθορίσατε πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από τους τοίχους του διαμερίσματος. Και όταν βρεθεί λύση, μπορείτε να προχωρήσετε σε δράση! Απλά διαβάστε περισσότερα για το βίντεο σε αυτό το άρθρο. Και να ρωτήσετε μια ερώτηση και να πάρετε συμβουλές, μπορείτε να γράψετε στα σχόλια.

Από το να επεξεργαστεί ένα καλούπι σε έναν τοίχο σε ένα διαμέρισμα - αποτελεσματικές προετοιμασίες

Καλησπέρα, αγαπητοί αναγνώστες! Πριν από δύο χρόνια, οι γονείς της συζύγου μου αντιμετώπισαν ένα τέτοιο πρόβλημα - όπως το καλούπι στους τοίχους της κουζίνας. Έκαναν καλλυντικές επισκευές, και με την εμφάνιση του φθινοπώρου, εμφανίστηκαν μαύρες κηλίδες στην ταπετσαρία. Η αιτία εμφάνισης του μύκητα δεν αποκαταστάθηκε αμέσως, γεγονός που επηρέασε σημαντικά την εξάλειψή του.

Την επόμενη πτώση απολάμβαναν μια ξηρή και καθαρή κουζίνα, χωρίς ενδείξεις μούχλας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε: τι να επεξεργαστεί το καλούπι στον τοίχο στο διαμέρισμα, ποια βήματα πρέπει να εκτελεστούν, σε ποιες περιπτώσεις να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες.

Πώς να μεταχειριστεί μούχλα στον τοίχο στο διαμέρισμα - τα κύρια χαρακτηριστικά

Μύκητας στους τοίχους μπορεί να επιβιώσει πολύ. Σε μερικά διαμερίσματα, με τακτικές διαδικασίες, τρομοκρατεί τους ενοικιαστές εδώ και χρόνια. Και δεν πρόκειται για λάθος επιλογή μέσων ή για διαδικασίες καθαρισμού - σε αυτή την περίπτωση ακόμη και η συνηθισμένη φουρασιλίνη θα βοηθήσει. Οι διαμάχες κρύβονται σε μακρινές ρωγμές και στη συνέχεια χαλαρώνουν όταν δεν μπορούν να πλυθούν.

Πώς να μεταχειριστεί μούχλα στον τοίχο στο διαμέρισμα

Τις περισσότερες φορές, κάποιος πρέπει να ενδιαφέρεται για το πώς να απαλλαγείτε από το μαύρο μούχλα, λιγότερο συχνά υπάρχουν και άλλες ποικιλίες. Γιατί; Το πρόβλημα είναι στο μικροκλίμα της στέγασης. Μέχρις ότου η υγρασία γίνει σταθερή χαμηλή, το θετικό αποτέλεσμα της εργασίας μπορεί να είναι μόνο προσωρινό.

Είναι απαραίτητο να εκτελέσετε έναν αριθμό χειρισμών:

 • Ελέγξτε το σύστημα αερισμού και τη θερμομόνωση.
 • ελέγξτε ξεχωριστά την υγρασία στην κουζίνα και το μπάνιο, την αντιμετώπιση προβλημάτων των υδραυλικών εγκαταστάσεων,
 • Εγκαταστήστε ένα ηλεκτρικό σύστημα αφυγραντή.
 • εάν υπάρχουν σημεία όπου το χρώμα έχει προσβληθεί, αφαιρέστε το, επεξεργαστείτε την επιφάνεια με αντισηπτικό για να αφαιρέσετε το καλούπι και βαφή με ένα νέο στρώμα.
 • απορρυπαντικά σε οξεική βάση για να καταστρέψουν τα σπόρια στις ρωγμές και τις ρωγμές.
 • δεν στεγνώνουν τα πράγματα στο διαμέρισμα, ισιώνουν τις κουρτίνες ντους, αγοράζουν πετσέτα ξήρανση στο μπάνιο.

Εάν όλα γίνονται σωστά, τότε μετά την εκπλήρωση αυτών των στοιχειωδών κανόνων, τα μέσα μούχλας στους τοίχους θα φέρουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, και λέτε αντίο στον επιβλαβή επισκέπτη.

Κατεύθυνση αγώνα

Πρώτα απ 'όλα, ο μύκητας στους τοίχους πρέπει να καθαρίζεται μηχανικά. Η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται με επένδυση δαπέδου, οροφή και έπιπλα, τα οποία επίσης χτυπήθηκαν. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι μέρος της πλευράς ενός υγρού τοίχου ή στις γωνίες. Το ζήτημα του πώς να απαλλαγούμε από μούχλα στο σπίτι, εδώ και καιρό ενοχλεί κατασκευαστικές εταιρείες.

Χημικά εργαστήρια παράγονται στα εργαστήριά τους, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι μόνο από προσβεβλημένες επιφάνειες, αλλά και από κοντινά. Ωστόσο, εξακολουθεί να αξίζει τον αγώνα με τα μαλακότερα, λαϊκά, αντισηπτικά.

Μην μετανιώσετε να ρίχνετε πράγματα που έχουν πληγεί από μούχλα. Εξαερώστε σχολαστικά το δωμάτιο από τη μυρωδιά των μυκήτων και των χημικών ουσιών. Παρακολουθήστε την υγρασία στο δωμάτιο, εγκαίρως για να εξαλείψετε τις πηγές. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να επιτευχθεί σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

Στάδια επεξεργασίας τοίχων από μούχλα

 1. Στη συνέχεια στις καθαρισμένες περιοχές εφαρμόζουμε ένα μέσο μούχλας στους τοίχους.

Πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν το δημοφιλές Domestos για αυτό, αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε ειδικές προετοιμασίες για το κτίριο - Fongifluid (ALPA), Senezh Effo ή Homeenposto (TIKKURILA). Εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 65% και η θερμοκρασία είναι 20 ° C, θα στεγνώσει σε περίπου 4-5 ώρες.

 • Οι κατεργασμένες επιφάνειες περιέχουν τα προϊόντα αποσύνθεσης των οργανικών και των μικροοργανισμών, γι 'αυτό περνάμε με ένα πινέλο (μόνο στεγνό!), Δεν λείπει το παραμικρό έμπλαστρο.
 • Οι τοίχοι πρέπει να πλυθούν καλά με ζεστό νερό και να στεγνώσουν.
 • Εάν το καλούπι στον τοίχο στο διαμέρισμα ήταν ισχυρό, η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί και πάλι σε λίγες μέρες. Κατά την επεξεργασία είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το πορώδες της επιφάνειας.
 • Μια μέρα μετά τη θεραπεία με ένα αντισηπτικό, μπορεί να εφαρμοστεί ένας πριμοδότης βαθιάς διείσδυσης, όπως για παράδειγμα το Euro Primer (TIKKURILA), το Tiefgrund LF (DUFA) ή το Universal from Arm Mix.

  Το αστάρι απαιτείται για να διατηρηθεί η διαπερατότητα των τοίχων, για να ενισχυθούν και να βελτιωθεί η πρόσφυση με τα ακόλουθα στρώματα φινιρίσματος.

  Το Primer αναφέρεται επίσης στα μέσα για την αφαίρεση του καλουπιού, εάν περιέχει συστατικά που θανατώνουν μούχλα και μύκητες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται χωρίς αραίωση για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

 • Στη συνέχεια γυάλουμε, και πάλι περνάμε από το αστάρι και εφαρμόζουμε νέα ταπετσαρία.

  Η συγκόλληση της ταπετσαρίας μετά την απομάκρυνση του καλουπιού από τους τοίχους, έχει επίσης συγκεκριμένες στιγμές. Η κόλλα πρέπει να αγοράζεται μόνο ανθεκτική στην υγρασία, με αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Καλοφτιαγμένο - Quelyd Special Flizeline και Kelid Special Vinyl.

 • Αυτά τα χρώματα έχουν απόδοση 100% - οι βαμμένες επιφάνειες θα παραμείνουν στεγνές, καθώς δεν θα σχηματιστεί συμπύκνωση. Εάν δεν υπάρχει υγρασία, τότε δεν θα υπάρχει ποτέ ένας μύκητας!

  Τι γίνεται αν το καλούπι εμφανίζεται λόγω κακής στεγανοποίησης, όταν λόγω της παραμικρής βροχής οι τοίχοι γίνονται υγροί; Στην ιδανική περίπτωση, το διαμέρισμα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία από έξω, αλλά εάν βρίσκεται κάπου στον δέκατο όροφο, τότε αυτό θα είναι προβληματικό.

  Σε αυτή την περίπτωση, τα τοιχώματα που βλέπουν στο δρόμο από το εσωτερικό πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με το πολυφθορίδιο του εμπορικού σήματος ALPA.

  Δώστε προσοχή! Το πιο αποτελεσματικό μέσο μούχλας στους τοίχους θα είναι ανίκανο εάν το σύνολο των έργων δεν θα εκτελεστεί εντελώς, αν κάποιο στάδιο δεν γίνει πολύ υψηλής ποιότητας, μην ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης.

  Γενικές λαϊκές θεραπείες

  Μπορείτε να δοκιμάσετε να απαλλαγείτε από μούχλα στο δωμάτιο με προσιτά και σχετικά αβλαβή λαϊκά αντισηπτικά. Ακόμη και γνωστά από την παιδική ηλικία φουρασιλίνη και υπεροξείδιο θα είναι αξιόπιστοι βοηθοί. Είναι εύκολο να παρασκευάσετε αντιμυκητιακές λύσεις από αυτές, πρέπει να ξοδέψετε ελάχιστα κεφάλαια και μπορείτε να κάνετε καθαρισμό σε ένα ειδικά ντυμένο φόρεμα και γάντια από καουτσούκ.

  Εδώ είναι μερικές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών χωρίς βλάβη για να απαλλαγείτε από μούχλα.

  4 κουταλιές της σούπας. l. βόρακα, μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε σε ομοιόμορφη σύσταση και ψεκάστε το σπρέι με ένα διάλυμα της επιφάνειας του διαμερίσματος.

  • Επιλογή 2

  Τα ίδια 4 φλιτζάνια νερό - μισό ποτήρι χλωρίνης. Όλα αναμιγνύονται επιμελώς και εφαρμόζονται σε βαμμένους τοίχους και άλλες λεπτές επιφάνειες, όπως πλακάκια ή επένδυση. Σκουπίστε, εφαρμόστε ξανά για 5-10 λεπτά και σκουπίστε ξανά.

  Σκουπίστε το ξύδι της επιφάνειας αρκετές φορές με ένα διάστημα 1 ώρας.

  Το υπεροξείδιο του υδρογόνου στην έκδοση 3% είναι εξαιρετικό για τον μύκητα και πωλείται σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Συμβουλή: Το αντισηπτικό έχει ιδιότητες λεύκανσης, αξίζει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εφαρμογή.

  Σε αντίθεση με προηγούμενες αντιμυκητιακές συνταγές λαϊκής τέχνης, αυτή η λύση συνιστάται να μην προσπαθήσετε να ξεπλύνετε τελείως την επιφάνεια. Και αυτό είναι απολύτως ασφαλές, αφού περιλαμβάνει μόνο νερό (1 ποτήρι) και σόδα (1 κουταλάκι του γλυκού).

  Παραμένοντας στους τοίχους, σόδα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αγωνιστεί με μούχλα.

  Επιλογή 6 Μια λύση της furacilin, αν γίνει μόνος, θα βοηθήσει να μην επιδεινωθεί ο μύκητας. Είναι απαραίτητο να αλέθετε 10 δισκία φαρμακοβιομηχανίας και να διαλύσετε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Στη συνέχεια, σκουπίστε προσεκτικά τις προσβεβλημένες επιφάνειες με υγρό.

  Συμβούλιο Λαϊκές θεραπείες δεν εγγυώνται την απομάκρυνση του καλουπιού, αλλά η πιθανότητα ενός θετικού αποτελέσματος είναι μεγάλη. Είναι προτιμότερο να αφιερώνετε επιπλέον χρόνο στην εργασία με τέτοιες ακίνδυνες ουσίες όπως σόδα ή φουρασιλίνη παρά να αναπνέετε επιθετικά χημικά παρασκευάσματα.

  Χαρακτηριστικά της εργασίας ανάλογα με τον τύπο της επιφάνειας

  Πριν να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους, ζωγραφισμένο με βαφή, θα πρέπει να αφαιρέσετε το στρώμα σε μέρη όπου η ζωγραφική έχει σπάσει και κακομαθηθεί. Διαφορετικά, οι διαφορές που είναι μοναδικά κρυμμένες εκεί σύντομα θα εμφανιστούν ξανά στην επιφάνεια.

  Εάν οι καθολικές συνταγές δεν δίνουν αποτέλεσμα και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ή επιθυμία να εφαρμοστούν στους ειδικούς, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσουμε το εκπληκτικό μέρος με ένα ασήμαντο. Ταπετσαρίες οποιασδήποτε ποιότητας είναι συχνά κατάφυτα από μύκητες λόγω ακατάλληλων εργασιών επισκευής.

  Δεν θα είναι δυνατό να καθαριστεί, η ταπετσαρία θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς και να υποβληθεί σε επεξεργασία κάτω από αυτά από ένα πορώδες τοίχο. Ο πορώδης τοίχος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι ένα νόστιμο κομμάτι για τους μύκητες.

  Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους αρχίζει με τον καθαρισμό της επιφάνειας από τη σπάτουλα από τον μύκητα και το χαλαρό γύψο, όπου μπορούν να εισέλθουν σπόρια.

  Επιπλέον, ολόκληρη η επιφάνεια καθαρίζεται με γυαλόχαρτο, συμπεριλαμβανομένων των προηγουμένως καθαρισμένων περιοχών, και αρχίζει η επεξεργασία με διάλυμα φουρασιλίνης. Αυτό πρέπει να γίνεται επανειλημμένα, 5-6 φορές. Και μόνο μετά από αυτό, χρησιμοποιούνται αντισηπτικά και γύψο.

  Εργασία με ειδικά εργαλεία

  Δεδομένου ότι το καλούπι είναι ανθεκτικό σε πολλά αντισηπτικά, η ανάπτυξη ενός μυκητοκτόνου για τους χημικούς είναι μάλλον αδίστακτη για το ανθρώπινο σώμα. Η εργασία μαζί τους είναι απαραίτητη, ακολουθώντας προσεκτικά όλους τους κανόνες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του αναπνευστήρα κατασκευής.

  Από την επιφανειακή ύλη εξαρτάται, από ό, τι για τη θεραπεία των τοίχων από μούχλα. Επιπλέον, οι ποικιλίες του μύκητα αντιμετωπίζονται με διαφορετικές χημικές ουσίες. Έτσι, προτού αφαιρέσετε το μυκητοκτόνο, μελετήστε προσεκτικά τις συστάσεις για τη χρήση του και τους τοίχους σας.

  Φυσικά, στο σπίτι, μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, αλλά η στροφή σε επαγγελματίες θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και ενέργεια και θα σώσει την υγεία σας. Οι διαφορές που πετούν στον αέρα είναι τοξικές και η σκόνη της επισκευής δεν θα προσθέσει στην υγεία σας. Οι επαγγελματίες μπορούν να καθαρίσουν το καλούπι χρησιμοποιώντας προστατευτικό εξοπλισμό, εκτελώντας όλα τα στάδια της εργασίας σωστά και με γρήγορο ρυθμό.
  Πηγή: "mschistota.ru; idealnijdom.ru"

  Κοινές μέθοδοι καταπολέμησης του καλουπιού

  Μπορείτε να πολεμήσετε με καλούπια τόσο με ειδικά μέσα, τα οποία πωλούνται σε επαρκή απόσταση στα ράφια των καταστημάτων, και με δημοφιλείς τρόπους. Το δεύτερο θα είναι λιγότερο επιβλαβές για το άτομο, φθηνότερο, και από την άποψη της απόδοσης, δεν είναι πάντοτε κατώτεροι από τους επαγγελματίες ομολόγους τους.

  Αυτή είναι η πιο αποδεδειγμένη μέθοδος, η οποία σίγουρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του μύκητα. Στα καταστήματα κτιρίων τα προϊόντα αυτά εκπροσωπούνται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων: Fongifluid Alpa, Dali, μούχλα Stop-Olympus, σπρέι Biotol, κ.λπ.

  Η εφαρμογή τους στην μολυσμένη επιφάνεια βοηθά όχι μόνο να απαλλαγούμε από τον μύκητα αλλά και να εμποδίσουμε την εμφάνισή του στο μέλλον.

  Είναι πολύ απλό να εργαστείτε με μια τέτοια λύση: πωλείται είτε σε τελική μορφή είτε χρειάζεται την προσθήκη σαφώς καθορισμένης ποσότητας νερού, όπως αναφέρεται στις οδηγίες. Στη συνέχεια, απλώς βάλτε την προκύπτουσα σύνθεση στην απαιτούμενη επιφάνεια και όλα είναι έτοιμα.

  Σημαντικό: Η ανάγκη να εφαρμόσει ένα αντισηπτικό αστάρι μόνο σε καλά καθαρισμένη επιφάνεια, έτσι ώστε όλο το υλικό που επηρεάζονται από ένα μύκητα, θα πρέπει να αφαιρούνται προσεκτικά και αν είναι βαθιά ριζωμένη, θα πρέπει να καταργήσετε όλα τα επίπεδα μέχρι το τούβλο ή πλάκες από σκυρόδεμα.

  Όταν το στρώμα προστασίας στεγνώσει, μπορείτε να προχωρήσετε στο τέλος: κόλλα ταπετσαρίας, βαφή στους τοίχους, γύψο, κλπ.

  Bleach είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από μούχλα στο σπίτι, μια άξια αντικατάσταση για επαγγελματικά εργαλεία. Η δομή ενός συμβατικού λευκαντικού περιλαμβάνει υποχλωριώδες νάτριο (αυτό είναι παρόν σε πολλά ειδικά μέσα ως δραστική ουσία), η οποία είναι βλαπτική επίδραση επί του καλουπιού και τα σπόρια του, ως εκ τούτου ένας αξιόπιστος τρόπος για να εξαλειφθεί από σχεδόν όλους τους τύπους μούχλας.

  Αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη σε όλες τις επιφάνειες, καθώς μπορούν να εξασθενίσουν, να επιδεινωθούν κλπ. Το Bleach είναι εξαιρετικό για γυαλί, πλακάκια, μπανιέρα, άλλα μη πορώδη υλικά, αλλά είναι ανίκανο για γυψοσανίδα, ξύλο κ.α.

  Το γεγονός είναι ότι η δραστική ουσία, το χλώριο, στην περίπτωση αυτή δεν διεισδύει στο υλικό όπου τα σωματίδια του καλούπι είναι, αλλά δρα μόνο στην επιφάνεια.

  Και το νερό που αποτελεί μέρος ενός τέτοιου διαλύματος απορροφάται από πορώδη υλικά, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη μούχλας. Είναι δύσκολο να το ονομάσετε ασφαλές για να δουλέψετε με το χλωρίνη, καθώς μπορεί να κάψει το δέρμα των χεριών σας, να προκαλέσει δηλητηρίαση από τοξικούς ατμούς.

  Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο και σε προστατευτικά γάντια από καουτσούκ. Το διάλυμα παρασκευάζεται από λευκαντικό και νερό σε αναλογία 1:10, εφαρμόζεται με βούρτσα και περιμένει για πλήρη ξήρανση. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, η επιφάνεια που έχει υποστεί ζημιά πρέπει να καθαριστεί.

  Το συνηθισμένο ξίδι που έχει ο καθένας στην κουζίνα είναι ένα αδύναμο οξύ, το οποίο είναι δηλητήριο για πολλά είδη μούχλας. Επιπλέον, δεν εκπέμπει κανένα επικίνδυνο καπνό, γι 'αυτό είναι απολύτως ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε.

  Σε ιδιαίτερα κατεστραμμένα τμήματα μιας τέτοιας διαδικασίας είναι καλύτερα να δαπανήσει αρκετές φορές σε διαστήματα μίας εβδομάδας.

  Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα άλλο δηλητήριο για τους περισσότερους τύπους καλουπιών. Αγοράστε ένα διάλυμα 3% υπεροξειδίου μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε φαρμακείο, για ένα άτομο τη μυρωδιά του δεν είναι τόσο επιβλαβής, έτσι είναι περισσότερο ή λιγότερο βολικό να συνεργαστεί με αυτό.

  Πρέπει να εφαρμόζεται στην καθαρισμένη επιφάνεια του καλουπιού που παρασκευάζεται, αλλά όπως το υπεροξείδιο έχει επίσης μια επίδραση λεύκανσης στην βαμμένη επιφάνεια, είναι καλύτερα να μην εφαρμόζεται, και να επιλέξει έναν άλλο τρόπο.

  Η αλκοόλη αμμωνίας με δράση είναι παρόμοια με το λευκαντικό: αντιμετωπίζει τέλεια το καλούπι σε σκληρές μη πορώδεις επιφάνειες, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικό στα πορώδη υλικά. Κάνει τη δουλειά του καλά όταν το καλούπι σχηματίζεται, για παράδειγμα, σε ένα κεραμίδι ή ένα γυαλί.

  Η αλκοόλη αμμωνίας πρέπει να αναμιγνύεται με νερό σε αναλογία 1: 1 και να ψεκάζεται στην μολυσμένη επιφάνεια και μετά από μία ώρα ξεπλύνετε το διάλυμα με νερό και αερίστε καλά το δωμάτιο.

  Είναι απαραίτητο να δουλέψετε πολύ καλά με ένα αμμωνιακό άλας, καθώς η πικάντικη μυρωδιά του μπορεί να προκαλέσει ζάλη, πονοκεφάλους κλπ. Προσέξτε, και μην προσπαθήσετε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με το χλωρίνη, καθώς η αντίδραση μεταξύ τους οδηγεί στην απελευθέρωση τοξικών αερίων.

  Η σόδα είναι ένας από τους απλούστερους και ασφαλέστερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τη μούχλα και δεν βλάπτει ούτε τον άνθρωπο ούτε τα κατοικίδια ζώα. Αρκεί να προετοιμαστεί ένα διάλυμα σόδα - ένα κουταλάκι του γλυκού διαλύεται σε ένα ποτήρι νερό - και η προκύπτουσα σύνθεση για να πασπαλίσουν την επιφάνεια, επηρεάζονται από μούχλα.

  Στο τέλος της ώρας, η επιφάνεια πρέπει να ξεπλυθεί με νερό, αλλά δεν συνιστάται να πλένεται τελείως το διάλυμα σόδας από αυτό: η σόδα δεν είναι ικανή να βλάψει το υλικό, αλλά προστατεύει τέλεια από επανειλημμένες εμφανίσεις του μύκητα.

  Το Bura είναι φυσικό υλικό, επομένως δεν μπορεί να βλάψει την υγεία ενός ατόμου. Συχνά χρησιμοποιείται στην απολύμανση τουαλετών και αποχετεύσεων, ενεργεί ως αποτελεσματικό μυκητοκτόνο, εντομοκτόνο και ζιζανιοκτόνο, γενικά, είναι ένας αναστολέας της ανάπτυξης μούχλας και τοξίνη για αυτό.

  Συνιστάται πρώτα να κάνετε κενό στην επιφάνεια με ένα λεπτό φίλτρο πριν αρχίσετε να καθαρίζετε το καλούπι, προκειμένου να πετάξετε στον αέρα όσο το δυνατόν λιγότερο και να μπείτε στο αναπνευστικό σύστημα.

  Το διάλυμα εργασίας παρασκευάζεται ως εξής: 1 φλιτζάνι βοράξ αραιώνεται σε 2,5 λίτρα νερού. Το βόρακα διάλυμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα, ενώ παράλληλα καθαρίζεται ο μύκητας από τους τοίχους, τα αντικείμενα, το δάπεδο κλπ. συνιστάται να περπατάτε στην επιφάνεια με μια τέτοια λύση αρκετές φορές, δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε τίποτα, αφού αργότερα το τρυπάνι γίνεται αξιόπιστο προστατευτικό έναντι του καλουπιού.

  Το έλαιο τσαγιού είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά φάρμακα που είναι απολύτως ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Αν και αυτό το πετρέλαιο είναι δαπανηρό, αλλά θα πάρει αρκετά από αυτό, έχει ισχυρούς αντιμικροβιακούς και αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

  Αυτό το μείγμα προστίθεται στον εκνεφωτή και εφαρμόζεται στην κατεστραμμένη επιφάνεια ή χρησιμοποιείται για εφαρμογή στον σπόγγο, δεν θα είναι απαραίτητο να το πλένετε, καθώς αυτό το διάλυμα θα προστατεύει αξιόπιστα από την πιθανή επανειλημμένη εμφάνιση του μύκητα.

  Το δέντρο τσαγιού έχει τη δική του ιδιαίτερη οσμή, αλλά είναι αβλαβές και μετά από λίγο θα εξαφανιστεί. Με την ευκαιρία, μια προετοιμασμένη λύση για την καταπολέμηση της μούχλας, μπορεί να αποθηκευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς με την πάροδο του χρόνου δεν χάνει τη δύναμή της και δεν υποβαθμίζεται.

  • Απόσπασμα οστών γκρέιπφρουτ

  Αυτή η θεραπεία για τη δράση μοιάζει με λάδι δέντρου τσαγιού, είναι επίσης δαπανηρή, αλλά διαφέρει όταν δεν υπάρχει οσμή, απολυμαντικό και αποσμητικό αποτέλεσμα.

  Το διάλυμα παρασκευάζεται πολύ απλά: ένα ποτήρι νερό απαιτεί μόνο 10 σταγόνες εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ.

  Και πάλι, το χρησιμοποιούν για να εφαρμόσετε το σπρέι, και μετά από αίτηση δεν ξεπλύνετε τη λύση, δεδομένου ότι η πλέον θα είναι σε επαφή με ένα κατεστραμμένο επιφάνεια, τόσο το καλύτερο, αλλά και στο μέλλον, αυτή η λύση θα προστατεύσει τους τοίχους και τα πατώματα του εμφάνιση νέων λεκέδες ωίδιο.

  Το συνηθισμένο υπερμαγγανικό κάλιο έχει επίσης βλαβερή επίδραση στη μούχλα. Κατεστραμμένα επιφάνεια μπορεί να κατεργαστεί με ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου: 1 λίτρο νερό προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού υπερμαγγανικού καλίου, και το λαμβανόμενο σύνθεση για ψεκασμό ή σκουπίστε κατεστραμμένων περιοχών.

  • Λεβάντα και δεντρολίβανο αρωματικό λάδι

  Αυτά τα έλαια περιέχουν ουσίες που είναι ικανές να ανταγωνίζονται την ανάπτυξη και μούχλα της ζωής, έτσι απλά προσθέστε μερικές αρωματικό σταγόνες ελαίου σε ένα ποτήρι νερό, στη συνέχεια επεξεργασία της επιφάνειας: η δυσάρεστη οσμή των χημικών ουσιών δεν είναι για τον άνθρωπο, αυτά τα έλαια είναι μη τοξικά, και τα περισσότερα είδη μούχλας είναι εξαιρετικοί kill.

  Πολλοί βιοτέχνες απαλλάσσονται από το καλούπι με τη βοήθεια της κόλλας γραφείου, η οποία εκτρέφεται ένα προς ένα με νερό.

  Η μέθοδος είναι αποτελεσματική σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά δεν αντιμετωπίζει όλους τους τύπους καλουπιών και εάν η περιοχή της βλάβης δεν είναι πολύ μεγάλη.

  • Διάλυμα ιωδίου και μπάλες καμφοράς

  Το διάλυμα ιωδίου και οι μπάλες καμφοράς θα βοηθήσουν μόνο αν μόλις ανακαλύψετε μικρά ίχνη μούχλας και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιο επιθετικά μέσα αγώνων. Επομένως, σε ένα μολυσμένο δωμάτιο, μπορείτε να τοποθετήσετε δοχεία με διάλυμα ιωδίου ή να αποσυνθέσετε τις μπάλες καμφοράς.

  Για την καταπολέμηση του μύκητα, το κιτρικό οξύ ή ο χυμός λεμονιού, που έχουν τις ίδιες ιδιότητες με το ξύδι, είναι ένα ασθενές οργανικό οξύ που επηρεάζει δυσμενώς την ανάπτυξη του μύκητα.

  • Υπεροξείδιο του υδρογόνου, ξίδι, βορικό οξύ

  Όλα αυτά τα συστατικά είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στο καλούπι στο υψηλότερο επίπεδο, και όλα αυτά μαζί δίνουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το νερό πρέπει να αναμιγνύεται με υπεροξείδιο, ξύδι και βορικό οξύ σε αναλογία 4: 2: 2: 1, και στη συνέχεια να ψεκάζεται στην επιφάνεια ή να το σκουπίζετε.

  Ακόμη και αν συμμορφώνεστε με όλες τις οδηγίες για την καταπολέμηση του καλουπιού, δεν υπάρχει ακόμα καμία εγγύηση ότι δεν θα εμφανιστεί ξανά.

  Είναι σημαντικό όχι μόνο να αφαιρεθεί ο μύκητας που έχει ήδη εμφανιστεί, αλλά και να εξαλειφθούν όλοι οι πιθανοί λόγοι για την επανεμφάνισή του. Γι 'αυτό χρειάζεστε:

  1. Είναι ασφαλές να μονώσετε το διαμέρισμα ή το σπίτι.
  2. Επισκευάστε ή αντικαταστήστε το σύστημα θέρμανσης.
  3. Εγκαταστήστε το κλιματιστικό για να στεγνώσετε τον αέρα.
  4. Ρυθμίστε το σύστημα αερισμού.
  5. Ξηρά ρούχα όχι στο δωμάτιο, αλλά στο μπαλκόνι ή να αγοράσετε ένα πλυντήριο ρούχων με λειτουργία ξήρανσης?
  6. Χρησιμοποιήστε την κουκούλα όταν μαγειρεύετε.
  7. Εξαερώστε καλά όλα τα δωμάτια.
  8. Εξάλειψη της διαρροής της οροφής, βρύσες κλπ.
  9. Γεράνι και βιολέτες - ένας εξαιρετικός χώρος για την αναπαραγωγή μούχλας, οπότε η παρουσία τους στο διαμέρισμα θα πρέπει να περιοριστεί.
  10. Τα πιο επικίνδυνα μέρη από την άποψη της εμφάνισης της μούχλας σκουπίζουν τακτικά, εκτοξεύουν μέσα από τον μύκητα.

  Πώς να αφαιρέσετε μύκητα από χαρτί ταπετσαρίες και ξύλινους τοίχους

  Δεν είναι τόσο απλό με ταπετσαρία ξύλου και χαρτιού - η πορώδης επιφάνεια είναι ένα θρεπτικό υπόστρωμα για μούχλα, με αποτέλεσμα το μυκήλιο του να διεισδύει γρήγορα και βαθιά στον τοίχο. Έτσι πρέπει να αρθούν όλα τα ταπετσαρία, συμπεριλαμβανομένων καθαρά με την πρώτη ματιά, ιστοσελίδες, και στη συνέχεια να επεξεργαστεί τον τοίχο με μια σκληρή βούρτσα και μια σπάτουλα, αφαιρώντας χαλαρά γύψο, χρώμα ή γύψο.

  Στη συνέχεια, προχωρήστε στην εξουδετέρωση του μύκητα με ένα αντισηπτικό και επεξεργαστείτε το ξύλο με μια προστατευτική ένωση που πρέπει να είναι μη τοξική και να εμποτίζει καλά το υλικό. Λόγω της ισχυρής διαβρωτικής επίδρασης της εφαρμογής χλωρίου σημαίνει είναι πολύ ανεπιθύμητο - σπάζουν τη χημική σύνθεση της ξυλείας, αυξάνοντας έτσι τον βαθμό της απορρόφησης νερού και της πρόσφυσης του επιχρίσματος χειροτερεύει.

  Ως εκ τούτου, σπίτι διορθωτικά μέτρα για τη φόρμα και το χαρτί ταπετσαρίας και την επεξεργασία του ξύλου δεν είναι απαραίτητο, και ως αντισηπτικό πάρει χρώμα, σμάλτο και λεκέδες με βάση το νερό (που θεωρείται το ασφαλέστερο για εσωτερική εργασία).

  Αποτελεσματική μάχη με μύκητα στο μπάνιο

  Η πιο φειδωλή θεραπεία μπορεί να γίνει εάν ανακοινώσατε μια ανεπιθύμητη μονομαχία αλληλεγγύης πολύ πριν αρχίσει να ριζώνει στο μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση, οι κηλίδες καλουπιών εντοπίζονται σε κεραμικές επιφάνειες και ξεπλένονται εύκολα με νερό, ωστόσο, την επόμενη μέρα ή δύο εμφανίζονται και πάλι.

  Για να απαλλαγούμε από το καλούπι, εάν όχι εντελώς, τότε τουλάχιστον για την περίοδο που απαιτείται για να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, οι παρακάτω ουσίες θα βοηθήσουν:

  • Σόδα είναι το ασφαλέστερο σπίτι θεραπεία για μούχλα, είναι βολικό για αυτούς να καθαρίσετε υδραυλικά και πλακάκια?
  • Λευκότητα - 100 g του λευκαντικού χλωρίου ρίχνουμε σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποιώντας ένα κανονικό σπρέι ή να εφαρμόζουν ένα σφουγγάρι κεραμίδι, τότε πλύνετε σαπούνι?
  • Αλκοόλ αμμωνίας - υγρό αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1: 1, ψεκάστε το στα σωστά σημεία και ξεπλύνετε το.
  • Χαλκός βιτρίλιο - μια λαμπρή μπλε σκόνη (100 g) αραιώνεται σε επαρκή ποσότητα του νερού, και ανάδευση, φέρνουν τον όγκο του υγρού σε 10 λίτρα? Συνδυάστε το μείγμα στην επιφάνεια του λουτρού και στη συνέχεια αφαιρέστε προσεκτικά.

  Ορισμένα από αυτά τα εργαλεία έχουν σημαντικά μειονεκτήματα:

  1. Πρώτον, είναι πολύ δηλητηριώδη και επιτρέπεται να δουλεύουν μαζί τους μόνο με γάντια και αναπνευστήρα, μετά την αφαίρεση παιδιών και την οργάνωση με εξαερισμό ολόκληρου του διαμερίσματος.
  2. Δεύτερον, κινδυνεύετε να αλλάξετε το χρώμα των επιφανειών, αφού λάβετε το κεραμίδι σε ελαφριά ή απαλά μπλε τμήματα μετά τη θεραπεία.
  3. Και, τέλος, η δράση τους είναι μάλλον περιορισμένη στο χρόνο.

  Πώς να καταστρέψει έναν μύκητα στις ραφές του κεραμιδιού

  Εάν το κεραμίδι μπορεί να πλυθεί, τότε να απαλλαγούμε από μούχλα στους τοίχους ή το δάπεδο στις ραφές του κεραμιδιού είναι πιο δύσκολη. Είναι πιο αξιόπιστο να ενεργείτε μηχανικά:

  • Με ένα αιχμηρό αντικείμενο - ένα κατσαβίδι, μια πυκνή βελόνα πλεξίματος ή κάτι άλλο, αφαιρέστε απαλά όλα τα φθαρμένα ενέματα.
  • Αντιμετωπίστε τις καθαρισμένες ραφές με ένα έτοιμο προϊόν από τον μύκητα ή το ξίδι.
  • Προετοιμάστε ένα νέο ενέματα και δημιουργήστε μια επίστρωση.
  • Μετά την ξήρανση, εφαρμόστε ένα ειδικό αστάρι με αντιμυκητιακή προστασία στην περιοχή άρθρωσης.

  Μπορείτε επίσης να αγοράσετε άμεσα ενέματα με πρόσθετα κατά του καλουπιού.

  Βιομηχανικές ενώσεις και επαγγελματική βοήθεια

  Για μια πλήρη ανάκαμψη του διαμερίσματος κατ 'αναλογία, είναι απαραίτητη μια πολύπλοκη προσέγγιση: αντισηπτική επεξεργασία επιφανειών και ταυτόχρονη εξάλειψη της πηγής μόλυνσης. Οι συνθέσεις από μούχλα είναι δύο τύπων: καταστρέφει έναν μύκητα και ο δεύτερος - προειδοποιεί την εμφάνισή του.

  Επαγγελματικά βιοκτόνα - μια επισκόπηση των επιλογών

  Τα εξειδικευμένα μέσα αγορών δεν έχουν μείγματα αυτοεξυπηρέτησης. Αντιμυκητιασικών παραγόντων, που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή τους, είναι συνήθως ακίνδυνη για τον άνθρωπο, δεν έχει ουσιαστικά πικάντικη μυρωδιά, έχουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ώστε να καταστεί δυνατή για μεγάλο χρονικό διάστημα για να περιορίσει επαναστατική μούχλα, πεισματικά αρνείται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά σας.

  Ως παράδειγμα των πιο προσιτών και αποδεδειγμένων στην πράξη λύσεων είναι απαραίτητο να αναφέρουμε:

  1. "Antipresen Express" ("Teflex", Ρωσία)

  Inexpensive μέσα με τα οποία γίνεται επεξεργασία πλαστικών, τούβλα, σκυρόδεμα και άλλες πορώδεις επιφάνειες είναι επίσης κατάλληλα για προσθήκη σε κονιάματα και υδατοδιαλυτό μελάνι.

 • "Antifungus" ("Areal +", Ρωσία)

  Η μη τοξική σύνθεση μπορεί εξίσου καλά να εφαρμοστεί σε διαφορετικά υλικά, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου. μετά την επεξεργασία, η επιφάνειά του αποκτά μια όμορφη φιστικιά-καφέ απόχρωση.

 • Grzybostop (Izohan, Πολωνία)

  Ο καθολικός απολυμαντής βαθιάς διείσδυσης, καταστρέφοντας το καλούπι, το οποίο έχει εδώ και καιρό καταναλώσει στον τοίχο, και ισχύει τόσο για την πρόσοψη όσο και για το εσωτερικό.

 • Schimmel entferner (Dufa, Γερμανία)

  Μυκητοκτόνο, το οποίο, εκτός από την κύρια λειτουργία, αντιμετωπίζει καλά τον καθαρισμό μπανιέρων, νεροχύτες, λεκάνες τουαλέτας και πλαστικά προϊόντα από υπολείμματα σαπουνιού. για την αποτελεσματική έκθεση απαιτείται συνεχής χρήση (τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα).

 • Homeenpoisto (Τικκουρίλα, Φινλανδία)

  Η λύση αφαιρεί αποτελεσματικά τον μύκητα και το μπλε από τοίχους από ξύλο, σοβά και σκυρόδεμα. δεν μπορεί να αναμιχθεί με άλλα φάρμακα.

 • Τα προϊόντα των διάσημων εμπορικών σημάτων είναι αρκετά ακριβά και, για να αποφασίσετε πώς να καθαρίσετε το καλούπι στο μπάνιο με τον πιο ορθολογικό τρόπο, θυμηθείτε πόσο χρόνο πέρασε από την εμφάνισή του. Εάν ο μύκητας ζει μαζί σας για περισσότερο από έξι μήνες και έχει ήδη εμφανιστεί στο ενέματα ή απορροφηθεί βαθιά στον τοίχο, τότε, κατά κανόνα, χρειάζονται τα πιο ποιοτικά προϊόντα εδώ.

  Όταν χρειάζονται επαγγελματίες

  Μερικές φορές η χρήση ακόμη και των πιο σύγχρονων απολυμαντικών δίνει μόνο ένα μικρό αποτέλεσμα. Τι θα συμβεί αν η μούχλα εμφανιστεί στον τοίχο του διαμερίσματος και είναι αδύνατο να το βγάλετε μόνος; Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, υπάρχει μια μυρωδιά, και ο μύκητας μολύνει τα ρούχα, τις οικιακές συσκευές, τα έπιπλα.

  Αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί επειγόντως, για την οποία συνιστάται να προσκαλέσετε υπαλλήλους του SES ή να επικοινωνήσετε με μια εξειδικευμένη υπηρεσία καθαρισμού.

  Αστική υγιεινής-επιδημιολογικές σταθμό έχει να προσφέρει υπηρεσία που καταβάλλονται για μυκητολογική ανάλυση της μούχλας που απαιτούνται για τον προσδιορισμό των ειδών και για τον εντοπισμό εστιών μόλυνσης. Ωστόσο, συνήθως δεν ασχολούνται με την εξάλειψη μούχλας.

  Οι ιδιωτικές εταιρείες συχνά αναλαμβάνουν αυτό το έργο, αλλά δεν είναι όλοι τους ικανοί να το εκπληρώσουν στο απαιτούμενο ποσό. Τι συνιστάται να προσέχετε όταν επιλέγετε έναν καλλιτέχνη; Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επιτρέπουν τον εντοπισμό πραγματικών εμπειρογνωμόνων:

  • διαθεσιμότητα εξειδικευμένου εξοπλισμού - θερμικές απεικονίσεις, θερμικά όπλα, εργαλεία κατασκευής για διάφορους τύπους και περιοχές επιφανειών,
  • η πιθανότητα μυκολογικής εξέτασης με την ανίχνευση των αιτιών της βλάβης από τη φόρμα, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των αντισηπτικών και των δομικών υλικών που χρησιμοποιούνται,
  • παροχή υπηρεσιών για εργασίες φινιρίσματος, θέρμανση και στεγάνωση των χώρων, επιθεώρηση του συστήματος εξαερισμού και αποκατάσταση του.

  Μια εταιρεία που δεν διαθέτει επαρκή τεχνική βάση είναι πιθανό να είναι σε θέση να σας προσφέρουμε μόνο τον καθαρισμό των επιφανειών επιθετική μυκητοκτόνο που δεν είναι πολύ διαφορετική από την αυτο-κατάργηση της μούχλας.
  Πηγή: "3ladies.su; remstroiblog.ru"

  Χύτευση στους τοίχους - τι είναι επικίνδυνο, γιατί συμβαίνει

  Στην αρχή, εντοπίζεται μόνο μία μικρή μαύρη κουκίδα, αλλά ο μύκητας σε κατάλληλη κατάσταση αρχίζει να πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Πολύ σύντομα θα παρατηρήσετε έναν μεγαλύτερο αριθμό ακόμη κηλίδων που δεν είναι πολύ τρομακτικές. Χρειαζόμαστε μια επείγουσα μάχη κατά της μούχλας στους τοίχους του διαμερίσματος;

  Πολλοί ενοικιαστές δεν παρουσιάζουν άγχος, περιμένετε να αφαιρέσει μούχλα από την ταπετσαρία ή πλακάκια κάποια στιγμή αργότερα, όταν θα υπάρχει χρόνος και χρήμα, αλλά η καθυστέρηση είναι γεμάτη με τα σοβαρά προβλήματα υγείας. Μαύρος μύκητας μπορεί να αναπτυχθεί:

  1. Άσθμα, αλλεργίες;
  2. Επιθέσεις ασφυξίας.
  3. Χρόνια ρινική συμφόρηση.
  4. Έκζεμα, δερματίτιδα;
  5. Επιπεφυκίτιδα, στοματίτιδα.
  6. Βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα και άλλες παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

  Καμία λύση για το μούχλα στους τοίχους δεν θα βοηθήσει, εκτός από τις ακριβείς αιτίες της υγρασίας στο διαμέρισμά σας, και αυτό μπορεί να είναι:

  • δυσλειτουργία του αερισμού ή πλήρης απουσία του.
  • έλλειψη κυκλοφορίας αέρα
  • ανεπαρκής στεγάνωση των εξωτερικών τοίχων και αρμών μεταξύ των φύλλων ·
  • υπολειπόμενη υγρασία μετά την επισκευή.

  Πόσο γρήγορα αφαιρείτε το καλούπι από τους τοίχους του διαμερίσματος; Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθιερωθεί ένας συνεχής αερισμός των κατοικιών. Για να βελτιωθεί η κυκλοφορία του αέρα, θα πρέπει να μεταφέρετε όλα τα έπιπλα μακριά από τις πληγείσες περιοχές. Μπάνιο - η κύρια εστίαση του προβλήματος, γι 'αυτό είναι επιθυμητό να διατηρηθεί η πόρτα ανοιχτή για καλύτερο αερισμό.

  Αυτά τα μέτρα θα σταματήσουν την περαιτέρω ανάπτυξη του μύκητα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διαμάχες του υπάρχουν ήδη στους τοίχους και μέσα τους, οπότε θα πρέπει να αγωνιστείτε μαζί του.

  Είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί οι τοίχοι στο διαμέρισμα συχνά καλύπτονται με γκριζωπό ή κιτρινωπό πράσινο, με καφέ απόχρωση, πλάκα. Μούχλα είναι ένα τοξικό μύκητα, ενεργά εγκαθιστώντας σε πέτρα, τούβλα, γύψο, σκυρόδεμα, ξύλινες επιφάνειες.

  Μολυσμένη πλάκα δείχνει ένα διαταραγμένο μικροκλίμα: το δωμάτιο είναι πολύ υγρό, ο εξαερισμός δεν πληροί τα πρότυπα υγιεινής. Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία στο διαμέρισμα σε υψηλή υγρασία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης μούχλας.

  1. Μανιτάρια μανιτάρια. Αναπαραγωγή σε βαμμένες επιφάνειες, σκυρόδεμα, πέτρα.
  2. Μύκητες αποδυνάμωσης. Η καστανή σήψη διαβρώνει το δέντρο, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
  3. Οι επικίνδυνες μύκητες του μπλε χρώματος είναι πιο συχνά ενεργοί σε ξύλινες επιφάνειες. Αυτό το είδος σήψης προτιμά το πεύκο.

  Οι κύριες αιτίες της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο:

  • εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων χωρίς επαρκές επίπεδο ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα ή το σπίτι.
  • κατάψυξη ανεπαρκώς μονωμένων τοίχων ·
  • χαμηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα?
  • πλινθοδομή κακής ποιότητας.
  • δυσλειτουργία, απουσία ή εσφαλμένη εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.
  • η υγρασία στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι μεγαλύτερη από 60%.
  • μια κακή συνήθεια είναι σχεδόν πάντα να κρατήσει τα παράθυρα κλειστά?
  • διαρροή αποστράγγισης προκαλώντας υπερβολική υγρασία.
  • λανθασμένη εγκατάσταση μόνωσης μεταξύ κάθετης και οριζόντιας θεμελίωσης

  Προσοχή! Όλοι οι ενοικιαστές δεν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνες είναι οι αποικίες των καλουπιών για την υγεία. Οι μικροοργανισμοί στεγνώνουν, μετατρέπονται σε σκόνη, πέφτουν στο πάτωμα ή αναμιγνύονται με αέρα, εισέρχονται στους πνεύμονες.

  Οι ασθενείς που πάσχουν από βρογχίτιδα, άσθμα, φυματίωση, αλλεργική ρινίτιδα, κοινά κρυολογήματα, παρατήρησε αυξημένο βήχα, ενώ σε ένα υγρό δωμάτιο. Οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα, αποδυναμώνουν το σώμα.

  Ποιο είναι το χρώμα του σημείου καλουπιού;

  Πριν αφαιρέσετε το καλούπι από τον τοίχο του διαμερίσματος, να το μελετήσετε προσεκτικά και προσεκτικά - η σκιά του σημείου θα βοηθήσει στον προσδιορισμό του στελέχους του μικροοργανισμού και όσο το δυνατόν ακριβέστερα να προσδιοριστούν οι μέθοδοι καταπολέμησής του. Έτσι, τα μαύρα και σκούρα λαχανάκια δίνουν τα ακόλουθα είδη μυκήτων: Ulocladium - σπόρια αποικιών είναι κοινά παντού.

  Μόνο στη Ρωσία υπάρχουν 8 συγκεκριμένοι τύποι, και μερικοί από αυτούς έχουν τα χρώματα από πορτοκαλί-μαύρο έως γκρι-καφέ. Συχνά απαντώνται και σε σκονισμένα σπίτια.

  Το Cladosporium - αρχικά άχρωμο, μη απαιτητικό για την υγρασία cladosporia μανιτάρι πολύ γρήγορα μεγαλώνει σε μια αποικία και αλλάζει το χρώμα σε μαύρο? που συχνά βρίσκονται σε άπλυτα ψυγεία, παράσιτα σε φυτά, αρέσει να αναπαράγεται σε χαρτί ταπετσαρία.

  Aspergillus - συνήθως επηρεάζει τα αμυλούχα τρόφιμα, τα φρούτα και τα λαχανικά. ορισμένες ασπεργίλλες μπορούν να ζήσουν σε συνθήκες εντελώς απαλλαγμένες από θρεπτικά συστατικά, για παράδειγμα, σε σκυρόδεμα και τούβλα. Το Alternaria είναι ένα καλούπι που αγαπάει την υγρασία και επομένως είναι πιο κοινό στο μπάνιο και στην κουζίνα. Η πηγή της εμφάνισής του στο διαμέρισμα μπορεί να μολυνθεί φρούτα, λαχανικά και σπόροι.

  Ωστόσο, οι ξύλινες επιφάνειες από αυτό πρέπει να φυλάσσονται προσεκτικά και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτιρίων κορμών θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως μόλις έχουν δει ύποπτες λευκές κουκίδες. Το ξύλο θα πρέπει επίσης να προστατεύεται από άλλο παράσιτο - μπλε μύκητας.

  Αυτό, σε αντίθεση με το συνηθισμένο καλούπι, δεν σχηματίζει μια επιφανειακή πλάκα, αλλά διεισδύει βαθιά βαθιά μέσα στο υλικό. Διαφορές στο διαμέρισμα μπορεί να φέρει ένα σχέδιο ή ένα έντομο, αλλά για την επιτυχή εξάπλωση του μπλε αρκετά 10-15 ημέρες που δαπανάται σε ευνοϊκές συνθήκες.

  Παράγοντες εμφάνισης απρόσκλητων ενοικιαστών

  Εάν υπάρχουν σπόρια μούχλας παντού, τότε, γιατί, ρωτάτε, η επίθεση αυτή επιδιώκει μακριά από όλα τα σπίτια και τα διαμερίσματα; Όλο το θέμα με τις συνθήκες σε κάθε ιδιαίτερη λάβει χώρα - για την προσωπική τους ανθρώπους άνεση σας πρέπει να πληρώσουν γειτνίαση με τους μύκητες, τα οποία είναι επίσης της αρεσκείας της μέσης θερμοκρασίας και υγρασίας (20-25 βαθμούς και 50-60%, αντίστοιχα).

  Το πιο υγρό στο σπίτι σας, τόσο πιο πιθανό είναι ότι μύκητας θα εισαχθεί σύντομα σε αυτό. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλά σπίτια στα οποία η υγρασία διατηρείται τακτικά, αλλά δεν υπάρχει ποτέ καμιά φόρμα.

  Βασικά, αυτό ισχύει για κτίρια που έχουν ανακατασκευαστεί ή κατασκευαστεί σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, με ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού.

  Δυστυχώς, συμβαίνει συχνά όταν στο νέο κτίριο, κυριολεκτικά λίγες εβδομάδες μετά την άφιξη των πρώτων εποίκων, εμφανίζονται ολόκληρες φυτείες μικροοργανισμών μούχλας. Αυτό - μια παραβίαση των τεχνολογιών κατασκευής, για παράδειγμα, λανθασμένα τοποθετείται πίτα στέγης, που φθηνά φράγμα υδρατμών, κακώς ρυθμιζόμενο αερισμό.

  Έτσι, οι κύριοι ενόχοντες για την εμφάνιση του καλουπιού θα πρέπει να ληφθούν υπόψη:

  1. Έλλειψη τακτικού εντατικού αερισμού μαζί με υπερβολική υγρασία.
  2. Ανεφάρμοστη θέρμανση, κατάψυξη τοίχων και κακή στεγανοποίηση.
  3. Ανεπαρκής διαπερατότητα ατμών των υλικών φινιρίσματος και κατασκευής πλαισίων.

  Σπάζοντας το κεφάλι σας πάνω στο ερώτημα πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στον τοίχο ενός διαμερίσματος, προσπαθήστε πρώτα απ 'όλα να καταλάβετε ποια από τα παραπάνω προβλήματα προκάλεσαν το μυκήλιο στο σπίτι σας. Και ταυτόχρονα και προσπαθήστε να εκτιμήσετε με ακρίβεια το επίπεδο του κινδύνου που απορρέει από αυτό.

  Κίνδυνος μούχλας

  Η παθογένεια των μύκητων μούχλας γράφεται σε εφημερίδες και περιοδικά, αφαιρεί τρομακτικές ντοκιμαντέρ και μιλά σε φόρουμ για νοικοκυρές και οικοδόμους. Εάν πιστεύετε ότι όλες οι πληροφορίες που δίνονται στα μέσα ενημέρωσης, τα συμπεράσματα είναι πολύ δραματικά: τα εισπνεόμενα σπόρια ανθρώπινης μούχλας επηρεάζουν κάθε είδους ασθένειες - από αλλεργίες και άσθμα μέχρι εξάντληση και ακόμη και θάνατο.

  Ευτυχώς, πολλά από αυτά τα αποτελέσματα της επαφής με τον μύκητα είναι σχεδόν ιατρικά σκιάχτρα. Για παράδειγμα, ο ισχυρισμός ότι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να είναι από το εσωτερικό που καταβροχθίζεται από μούχλα, είναι ψευδές: η είσοδος στο σώμα, δεν αντέχει μια προστατευτική ανοσοαπόκριση και πεθαίνει.

  Καθώς ο κόσμος καταγράφεται αύξηση του αριθμού των αλλεργικών παθήσεων (σύμφωνα με την ΠΟΥ πάσχουν περίπου το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού), το καλούπι για αυτή την κατηγορία των ανθρώπων είναι ένα ισχυρό αλλεργιογόνο προκαλεί mikogennuyu αλλεργία.

  Ενδέχεται να εκτεθεί σε δευτερογενείς λοιμώξεις από μύκητες (μυκητιακές βλάβες του σώματος, έχοντας ήδη μια σοβαρή πρωτογενή νόσο), τα άτομα που πάσχουν από διάφορες μορφές ανοσοανεπάρκειας (AIDS, του καρκίνου, την έκθεση σε ακτινοβολία, εγκαύματα).

  Αυτοί οι ασθενείς μπορεί να απειληθούν με ασπεργίλλωση, μια ασθένεια που προκαλείται από τον επώνυμο μύκητα, η οποία συχνά έχει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του φυσιολογικού SARS.

  Ο αληθινός τύπος κινδύνου είναι για οικοδομικά υλικά, τα οποία καταστρέφει εντελώς και έτσι συμβάλλει σε σημαντική επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και έμμεσα στη σωματική και ψυχολογική ευημερία. Έτσι δεν είναι απαραίτητο να πανικοβληθείτε όταν βλέπετε μούχλα στο σπίτι, αλλά να κάνετε και να εφαρμόσετε ένα σχέδιο για τη γρήγορη εξάλειψή του αξίζει σίγουρα!
  Πηγή: "idealnijdom.ru; 3ladies.su; parazitam-stop.com"

  Προληπτική συντήρηση - βελτίωση του μικροκλίματος ενός διαμερίσματος

  Οι επεξεργασμένες επιφάνειες είναι αφρώδεις και δεν υπάρχει καμία υπενθύμιση του μύκητα; Χαλαρώστε και γιορτάστε τη νίκη νωρίς - έχετε άλλο, όχι λιγότερο δύσκολο έργο. Μιλάμε για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος εντός διαμερίσματος σύμφωνα με τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών:

  • Επιθεωρήστε το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού και προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό: κλιματισμό, ανεμιστήρες εξάτμισης στο μπάνιο και στην κουζίνα, βαλβίδες εξαερισμού σε δωμάτια με παράθυρα με διπλά τζάμια.
  • Ελέγξτε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες για ραφές και διαρροή θερμότητας, παγώστε έξω τους τοίχους του πάγου, εξασφαλίστε ομαλή θέρμανση.
  • Εξερευνήστε την κατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, αντικαταστήστε τους σωλήνες, εξαλείψτε τις διαρροές.
  • Αναλύστε την κατάσταση στο υπόγειο (αν ζείτε στον πρώτο όροφο) ή στην οροφή (για τους κατοίκους των άνω ορόφων). Εάν είναι απαραίτητο, οργανώστε αξιόπιστη υδροπροστασία του δαπέδου ή / και της οροφής του διαμερίσματος.

  Το μαύρο καλούπι φοβάται χαμηλές θερμοκρασίες και επεκτείνεται εκθετικά σε θερμοκρασίες πάνω από +20 μοίρες. Αυτό σημαίνει ότι ως προληπτικό μέτρο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, συνιστάται να αερίζετε τα δωμάτια καθημερινά. Το χειμώνα, τα δωμάτια πρέπει να διατηρούνται ζεστά, επειδή λόγω χαμηλών θερμοκρασιών οι τοίχοι στεγνώνουν πιο αργά.

  Κατά τη διενέργεια επισκευών συνιστάται η χρήση υλικών που χαρακτηρίζονται από αντισηπτικές ιδιότητες και δεν δημιουργούν εμπόδιο στη διείσδυση του αέρα. Ο έλεγχος της στάθμης υγρασίας σε ένα διαμέρισμα είναι πολύ πιο εύκολος αν μειώσετε τον αριθμό των φυτών.