Θεραπεία των τοίχων ενάντια σε μούχλα πριν την ταπετσαρία

Δυστυχώς, το καλούπι και ο μύκητας στους τοίχους δεν είναι τόσο σπάνιο στα σπίτια και τα διαμερίσματα μας. Μούχλα και μύκητες σχηματίζονται συχνότερα σε χώρους όπου για την ανάπτυξή τους υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες - υγρασία και θερμότητα. Πολύ συχνά αναπτύσσονται σε τοίχους καλυμμένους με ταπετσαρία, καταστρέφοντας ολόκληρο το εσωτερικό με την εμφάνιση τους.

Η εμφάνισή τους - πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα, γιατί για να απαλλαγούμε από αυτά τα ανεπιθύμητα γείτονες είναι πολύ δύσκολο, οπότε το ερώτημα του πώς να αντιμετωπίζουν τους τοίχους του φόρμα και το ωίδιο πριν την επικόλληση ταπετσαρίας, δεν είναι απολύτως αδρανής.

Μικρή αισθητική και όχι μόνο

Διεισδύοντας βαθιά στα δομικά υλικά, αρχίζουν την καταστρεπτική τους δραστηριότητα. Σκοτεινές κηλίδες στην ταπετσαρία, γκρίζες-πράσινες κηλίδες στους τοίχους, δυσάρεστη γλοιώδη ή γούνινη επιφάνεια των επηρεαζόμενων χώρων είναι απίθανο να προσθέσουν αισθητική στο εσωτερικό σας.

Ωστόσο, η γειτονιά με τέτοιους εκπροσώπους επίσης δεν αποτελεί καλό σημείο για την υγεία των επιβατών του διαμερίσματος - αλλεργίες, άσθμα και άλλες ασθένειες μπορεί να προκληθούν από αυτούς τους μικρότερους ζώντες οργανισμούς.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η αναπαραγωγή σπορίων. Διαδίδοντας με τη σκόνη γύρω από το σπίτι, αυτοί οι σπόροι γεμίζουν όλες τις γωνίες του. Παίρνοντας στο δέρμα, τον βλεννογόνο ή στην αναπνευστική οδό, γίνονται πηγή αλλεργιογόνων και τοξινών.

Ως αποτέλεσμα, μετά την εμφάνιση μούχλας και μύκητας στο σπίτι, όλοι οι κάτοικοί του, αργά ή γρήγορα, μπορούν να γίνουν ασθενείς αλλεργιολόγος, δερματολόγου ή ΟΝT.

Αιτίες του μύκητα

Μούχλα και μύκητες, που συχνά επηρεάζουν τα σπίτια μας, είναι στενοί συγγενείς των κοινών δασικών μανιταριών που πολλοί από εμάς αγαπούν να συλλέγουν.

Το ίδιο το μυκήλιο βρίσκεται στο βάθος του θρεπτικού στρώματος και αυτό που βλέπουμε από έξω είναι μόνο τα καρποφόρα σώματα που εμφανίζονται κατά την ωρίμανση - για να διαδώσει τα σπόρια.

Εάν το έδαφος για το δασικό μυκήλιο είναι θρεπτική βάση, τότε τα δομικά υλικά χρησιμοποιούνται για τους "μύκητες του σπιτιού" σε αυτό το ρόλο.

Και ο μύκητας είναι εξαιρετικά ανεπιτήδευτος και με την ίδια επιτυχία μπορεί να αναπτυχθεί σε ξύλο, τούβλο, σκυρόδεμα, γυψοσανίδες, κλπ.

Η μόνη απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του μυκηλίου είναι η αυξημένη υγρασία και συν η θερμοκρασία.

Και η υγρασία με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι υψηλότερη, τόσο καλύτερες είναι οι συνθήκες για την ταχεία ανάπτυξη των μικροσκοπικών μυκήτων.

Πριν αρχίσετε να τους πολεμάτε, θα πρέπει να μάθετε και να εξαλείψετε την αιτία της υπερβολικής υγρασίας. Χωρίς αυτό, κάθε προσπάθεια να απαλλαγούμε από τους ανεπιθύμητους γείτονες θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την ανάπτυξη μούχλας σε ταπετσαρία μπορεί για διάφορους λόγους:

Λανθασμένη λειτουργία των συστημάτων εξαερισμού

Για να ελέγξετε αν λειτουργούν καθόλου, απλά φέρετε μια ανάμικτη μάσκα ή ένα κερί στη σχάρα εξαερισμού.

Με τη διακύμανση της φλόγας, θα είναι δυνατό να προσδιοριστεί αμέσως αν υπάρχει ένα ρεύμα αέρα στο σύστημα, καθώς και η έντασή του. Εάν δεν υπάρχει κίνηση αέρα, τότε πιθανότατα το σύστημα είναι σφυρήλατο ή μπλοκαρισμένο κάπου.

Πλαστικά παράθυρα χαμηλής ποιότητας

Συχνά ο λόγος για τη συσσώρευση στο δωμάτιο συμπυκνωμάτων είναι πλαστικά παράθυρα χαμηλής ποιότητας. Επιδιώκοντας εξοικονόμηση, οι ιδιοκτήτες σπιτιού αγοράζουν παράθυρα οικονομικής θέσης κατασκευασμένα από ένα φτηνό προφίλ, στο οποίο δεν παρέχονται ειδικές βαλβίδες για ανταλλαγή αερίων στο δωμάτιο.

Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο είναι απλά σφραγισμένο: η συσσώρευση υγρασίας δεν έχει πουθενά να πάει, και εγκαθίσταται στις εσωτερικές επιφάνειες με τη μορφή ενός μικρού συμπυκνώματος.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από το ανεπαρκώς ισχυρό σύστημα εξαερισμού και τους τοίχους από υγρά ανθεκτικά υλικά.

Διείσδυση της υγρασίας από τη στέγη ή το υπόγειο

Η υγρασία μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από έξω. Για παράδειγμα, με διαρροή οροφής ή ανεπαρκή στεγάνωση των δαπέδων μεταξύ του καθιστικού και του υπογείου.

Συσσωρεύοντας κάτω από την ταπετσαρία, η υγρασία γίνεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα.

Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να επισκευάσετε τη στέγη ή να βελτιώσετε τη στεγάνωση του δαπέδου. Υπάρχουν τρόποι για να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία.

Μη συμμόρφωση με την τεχνολογία κατασκευών

Για να προκληθεί η υγρασία των τοίχων, μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη ποικιλία παραβιάσεων των κανονισμών οικοδόμησης. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερικά υλικά φινιρίσματος τοίχων με ιδιότητες στεγανοποίησης, καθώς και:

 1. Επικόλληση τοίχων με υλικά που απορροφούν το νερό, όπως χαρτί στεγών ή φιλμ πολυαιθυλενίου.
 2. Χρήση ως θερμαντικό υλικό από ατμούς - αφρός, αφρός αφρού, penopolix, κλπ.
 3. Επικόλληση τοίχων με ταπετσαρία σε μη υφασμένη βάση.

Αφού εξαλειφθούν όλες οι άμεσες αιτίες εμφάνισης μούχλας, μπορείτε να αρχίσετε να παλείνετε τον μύκητα.

Προϊόντα επεξεργασίας τοίχων

Για την καταπολέμηση των μυκητιακών βλαβών των δομικών επιφανειών, έχουν αναπτυχθεί ορισμένα ειδικά παρασκευάσματα. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές σπιτικές συνταγές που επιτρέπουν τον καθαρισμό του τοίχου από μούχλα και μύκητες.

 1. Λεμόνι κονιάματος. Λαμβάνουμε ασβέστιο χλωρίου και το ανακατεύουμε με νερό σε αναλογία 1 έως 5. Το προκύπτον διάλυμα διεξάγεται αντιμυκητιασική επεξεργασία των τοίχων.
 2. Απολυμαντικό λευκαντικό "Λευκότητα" μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καταστρέψει τον μύκητα και τα σπόρια του.
 3. Μυκητοκτόνο, αραιωμένο στο νερό, θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από μούχλα στους τοίχους.
 4. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να καταστρέψει μικρά σπόρια, εμποδίζοντας την εξάπλωση του μύκητα.
 5. Ένα διάλυμα θειικού χαλκού με νερό σε αναλογία 1: 100 είναι ένα καθολικό εργαλείο που καταστρέφει τόσο μούχλα και μύκητες, όσο και σκουλήκια αυγών.

Στα κτιριακά σούπερ μάρκετ μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ φάσμα εργοστασιακών αντισηπτικών και βακτηριοκτόνων παραγόντων που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των μυκητιακών βλαβών των οικοδομικών δομών.

Ο πίνακας περιλαμβάνει τα πιο κοινά φάρμακα εγχώριας και εισαγόμενης παραγωγής.

Θεραπεία των τοιχωμάτων με αντισηπτικά

Τα φάρμακα που απαριθμούνται παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για την καταπολέμηση της ήδη υπάρχουσας εστίασης της διάδοσης του μούχλας όσο και ως προληπτικό μέτρο. Όλες οι αντιμυκητιασικές επεξεργασίες των τοίχων πραγματοποιούνται σε διάφορα στάδια.

Προετοιμασία της επιφάνειας

Πριν από την εφαρμογή αντισηπτικού στον τοίχο, θα πρέπει να προετοιμαστεί σωστά. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφαιρέσετε από τα επηρεαζόμενα μέρη όλη τη διακόσμηση - παλιά ταπετσαρία, γύψο, στόκος μέχρι το γυμνό τοίχο.

Το παλιό υλικό φινιρίσματος, μολυσμένο με μύκητα, πρέπει να απορρίπτεται σε ένα δοχείο απορριμμάτων και να το συναρμολογεί προσεκτικά. Το γεγονός είναι ότι τα σπόρια του μύκητα είναι πολύ ανθεκτικά και, με την ακατάλληλη διάθεση των συντριμμιών στην κατασκευή, μπορούν και πάλι να χρησιμεύσουν ως λόγος για την ανάπτυξή του.

Όλες οι επικαλύψεις πρέπει να αφαιρεθούν πριν από την επεξεργασία

Για να αφαιρέσετε το παλιό φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: μια σπάτουλα, ένα σφυρί, μια καλέμι, ένα παλιό κασκόλ κλπ. Για την παλιά ταπετσαρία πιο εύκολο να περπατήσει μακριά, θα πρέπει να υγραίνεται καλά με ζεστό νερό και να αφήσει για μισή ώρα.

Ο χρωματισμός με γύψο μυκηλίου είναι επίσης τελείως αποσυναρμολογημένος και χρησιμοποιημένος. Αφού ο τοίχος ελευθερωθεί εντελώς από το εσωτερικό, θα πρέπει να τον επιθεωρήσετε προσεκτικά. Εάν είναι βρεγμένο στην αφή, θα πρέπει να το στεγνώσετε καλά με ένα πιστόλι ή ένα στεγνωτήριο μαλλιών.

Θεραπεία των τοιχωμάτων με αντισηπτικά

Μετά από αυτό, το αντιμετωπίζουμε με αντισηπτικές λύσεις. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα συνηθισμένο πινέλο, σφουγγάρι ή ρολό. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η διαδικασία αυτή θα πρέπει να διεξαχθεί δύο φορές - η δεύτερη στρώση εφαρμόζεται μετά την πλήρη ξήρανση του πρώτου.

Αφού η βάση στήριξης υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία με αντιμυκητιακό διάλυμα, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του διακοσμητικού φινιρίσματος. Ο τοίχος είναι γεμάτος και επιχρισμένος, με ιδιαίτερη προσοχή στις αρμούς του παλαιού σοβά με το νέο.

Πρέπει να καθαρίζονται εκ των προτέρων από τη σκόνη και τα χαλαρά σωματίδια. Επίσης, η άκρη του παλαιού κονιάματος πρέπει να εμποτιστεί καλά με ένα αστάρι για καλύτερη πρόσφυση σε νέο κονίαμα. Για οδηγίες για να απαλλαγείτε από μύκητες, δείτε αυτό το βίντεο:

Μετά την εφαρμογή του προσφάτως εφαρμοσμένου σοβά ώστε να στεγνώσει, η επιφάνειά του πρέπει να αντιμετωπιστεί δύο φορές με αντισηπτικά για να αποφευχθεί η "υποτροπή". Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να επικολλάτε νέα ταπετσαρία.

Τοποθέτηση ταπετσαρίας

Αν έχετε αφαιρέσει το παλιό χρώμα σε μία μόνο χώρα που δοκιμάζεται από τον μύκητα, μπορείτε να επαναφέρετε το διακοσμητικό τελική επίστρωση θα πρέπει να αποκτήσει ένα παρόμοιο μοτίβο ταπετσαρίας και αγώνα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τέτοιου είδους εργασίες αποκατάστασης δεν εγγυώνται καθόλου επιτυχία.

Τα φρεσκοκομμένα ταπετσαρία θα παραμείνουν στο φόντο των παλαιότερων πιο κορεσμένων και φωτεινών χρωμάτων. Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό αν η επισκευασμένη περιοχή συνήθως κρύβεται πίσω από τεράστια έπιπλα - ένα ντουλάπι ή ένα "τοίχο". Αλλά στην περίπτωση αυτή, η ασυμφωνία μεταξύ των παλαιών και των νέων ταπετσαρία δεν είναι απαραίτητη μόνο για όσο χρονικό διάστημα μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια μετάθεση στο δωμάτιο, έτσι ώστε η επισκευή των κατεστραμμένων τμημάτων των τοίχων ενός μύκητα, συνιστάται να καταργήσετε εντελώς την παλιά ταπετσαρία και την αντικατάστασή τους με νέες.

Πριν να κολλήσετε νέα ταπετσαρία, ολόκληρος ο καθαρισμένος τοίχος, εκμεταλλευόμενος την περίπτωση, πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Για να πούμε "για να αποφύγουμε" - για προληπτικούς σκοπούς, δεδομένου ότι τα σπόρια μούχλας και μύκητες μπορούν να επιβιώσουν για πολλά χρόνια.

Για την κόλληση ταπετσαρίας, μπορείτε να επιλέξετε κόλλα με την προσθήκη μυκητοκτόνων

Μόνο μετά την πολλαπλών σταδίων, πολύ χρονοβόρες διαδικασίες μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά όχι βεβαιότητα 100% για να απαλλαγούμε από μύκητα, έτσι θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο μύκητας είναι πολύ πιο εύκολο να αποτρέψει από το να το καταστρέψουν.

Κατά την κατασκευή και την τελική εργασία, τηρήστε τις απαιτήσεις των κανονισμών κατασκευής. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τόσο σοβαρά φαινόμενα όπως η σημερινή στέγη, οι υγροί τοίχοι, ο μη λειτουργικός εξαερισμός και η εξάλειψή τους στο χρόνο.

Συμβουλές, παρά να αντιμετωπίζετε τον τοίχο και τον μύκητα από την ταπετσαρία ή τον γύψο πριν από την ταπετσαρία

Το άρθρο περιγράφει τις αρχές της εφαρμογής μέτρων για την εξάλειψη της μούχλας και των μυκήτων πριν από την τοποθέτηση σε ταπετσαρία. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια απάντηση στο ερώτημα πώς να κάνετε χωρίς επισκευή, αν η αποικία των παθογόνων μικροοργανισμών έχει επιλέξει μια μικρή επιφάνεια της επιφάνειας. Επιπλέον, λέγεται πώς πρέπει να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε οι δυσάρεστοι μισθωτές, που έχουν σοβαρή απειλή για την υγεία, να μην εμφανίζονται πλέον.

Πώς να εξαλείψει μόνιμα τον μύκητα και τη μούχλα;

Η παρουσία μούχλας και μύκητες σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα δεν είναι μόνο μια αισθητικά δυσάρεστη εικόνα, είναι επίσης μια σοβαρή απειλή για την υγεία των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν. Η πρόληψη της εμφάνισης των παθογόνων παραγόντων είναι πολύ ευκολότερη από το να τα αποσύρουν. Ως εκ τούτου, προτού κολλήσετε την ταπετσαρία, συνιστάται η τοποθέτηση των τοίχων με αντιμυκητιακούς παράγοντες, ειδικά σε υγρά και υγρά δωμάτια.

Είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν οι τοίχοι από τον μύκητα πριν από την επισκευή;

Στο ζήτημα της ανάγκης για θεραπεία με μυκητοκτόνα, οι περισσότεροι ειδικοί δίνουν μια θετική απάντηση. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός και σε χώρους με δυσμενείς συνθήκες για τη ζωή μικροσκοπικών επιθετών. Η υγρασία μπορεί να σχηματιστεί, για παράδειγμα, όταν πλημμυρίσει από γείτονες, όταν οι μπαταρίες τρέχουν, ανακριβές πότισμα των φυτών εσωτερικού χώρου.

Χιλιάδες παθογόνα διεισδύουν καθημερινά σε διαμερίσματα και σπίτια - στη σόλα των παπουτσιών, με ριπές ανέμου από παράθυρα και παράθυρα, σε κατοικίδια ζώα, οπότε ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκηλίου είναι υψηλός. Στην περίπτωση που οι διαδικασίες της ζωής των μυκήτων εμφανίζονται κάτω από την ταπετσαρία, για μεγάλο χρονικό διάστημα το πρόβλημα δεν παρατηρείται, και για την ανίχνευση απαιτεί σοβαρές προσπάθειες για την εξάλειψη.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους τοίχους από μύκητες και μούχλα πριν από την ταπετσαρία

Η ουσία της επεξεργασίας των τοίχων πριν από την ταπετσαρία είναι να τα καλύψουν με ειδικές συνθέσεις που έχουν αντισηπτικές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες και περνούν σε διάφορα στάδια.

 1. Προετοιμασία της επιφάνειας και απομάκρυνση μολυσμένων υλικών.
 2. Εφαρμογή της σύνθεσης.
 3. Ξήρανση των τοίχων.

Πόσο σωστά εφαρμόζονται τα φάρμακα

Τα αντιμυκητιακά μίγματα τοποθετούνται στον τοίχο με βούρτσες βαφής, σφουγγάρι ή ρολό. Όλη η επιφάνεια επεξεργάζεται τελείως, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να επεξεργαστούν οι γωνίες και οι πλίνθοι, δεδομένου ότι μέσα τους μπορεί να υπάρχουν ομάδες σπορίων.

Πόσες φορές χρειάζεται να επεξεργαστείτε

Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, η θεραπεία διεξάγεται δύο ή τρεις φορές, η επανειλημμένη εφαρμογή του φαρμάκου είναι δυνατή μετά από πλήρη ξήρανση από την προηγούμενη.

Πόσο καιρό χρειάζεται για να στεγνώσει τελείως η επιφάνεια;

Ο χρόνος για πλήρη ξήρανση εξαρτάται από τον τύπο του παρασκευάσματος, το υλικό των τοίχων, καθώς και από τις καιρικές συνθήκες. Χρειάζεται μία έως τέσσερις ημέρες για να στεγνώσει τελείως η επιφάνεια. Είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί εντελώς η υπολειμματική υγρασία, έτσι ώστε η ιδανική επιλογή - ξήρανση των τοίχων. Είναι επίσης επιθυμητό να γίνει αντιμυκητιασική θεραπεία το καλοκαίρι ή τις αρχές του φθινοπώρου, κατά τη διάρκεια ξηρού καιρού.

Πότε μπορώ να κολλήσω;

Οι νέες ταπετσαρίες μπορούν να κολληθούν μετά την πλήρη εφαρμογή των παραπάνω μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν στεγνώσει οι τοίχοι.

Επεξεργαζόμαστε τον τοίχο που έχει προσβληθεί από μύκητες: μια λίστα δημοφιλών φαρμάκων

Οι μύκητες και οι μύκητες είναι ένα κοινό φαινόμενο σε σπίτια και διαμερίσματα, οπότε η ανθρωπότητα έχει βρει πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσει τους απρόσκλητους «καταθέτες». Ταυτόχρονα, ορισμένα από τα δημοφιλή μέσα διαφέρουν ως προς την προσβασιμότητα και τη σύνθεση:

 • Ξίδι μηλίτη μήλου.
 • Μια λύση λευκαντικού ή "Domestos".
 • Απολυμαντική λύση "Belizna".
 • Διάλυμα θειικού χαλκού.
 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Χρησιμοποιούνται επίσης ειδικά αντισηπτικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα κτιρίων. Είναι πολύ πιο εύκολο να τα χρησιμοποιήσετε. Επίσης έτοιμα μίγματα για την προετοιμασία επιφανειών με αντιμυκητιακά συστατικά στη σύνθεση.

Πώς να καταστρέψει το καλούπι κάτω από την ταπετσαρία;

Αν βρεθεί μια πηγή μούχλας, τα καλούπια λαμβάνουν "τοπικά" μέτρα, χωρίς να επανασυνδέουν ολόκληρο το δωμάτιο. Η αρχή της λειτουργίας είναι η ίδια με την επεξεργασία ολόκληρου του δωματίου. Ταπετσαρία προσεκτικά ξεφλουδίζει, η περιοχή καθαρίζεται από τον μύκητα, αντιμετωπίζεται με μυκητοκτόνα φάρμακα. Μετά από αυτό, η ταπετσαρία είναι κολλημένη πίσω.

Η επίλυση του προβλήματος της εμφάνισης μούχλας και μύκητες μπορεί να ολοκληρώσει μόνο την εξάλειψη των ευνοϊκών συνθηκών γι 'αυτούς: θερμότητα και υγρασία. Αν χρειάζεστε θερμότητα και ανθρώπους που ζουν σε ένα διαμέρισμα, τότε με υγρασία θα πρέπει να πολεμήσετε ριζικά. Τα απαραίτητα μέτρα περιλαμβάνουν:

 • εξωτερική μόνωση τοίχων.
 • λειτουργικό εξαερισμό.
 • συχνά αερισμό.

Η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία στην καταπολέμηση της μούχλας και των μυκήτων είναι η υπομονή και η συνέπεια. Μην εξοικονομήσετε χρόνο. Η ποιοτική διαχείριση των χώρων αποτελεί εγγύηση ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιήσετε τη δύναμη, το χρόνο και τα χρήματά σας.

Από το να επεξεργαστούν οι τοίχοι από ένα καλούπι πριν από μια ταπετσαρία: δημοφιλείς αντιμυκητιασικούς παράγοντες

Ο μύκητας στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες δεν καταστρέφει μόνο την εμφάνιση του δωματίου, αλλά θέτει επίσης σε κίνδυνο την υγεία για τους ενοικιαστές. Ιδιαίτερα είναι επιβλαβές για τα παιδιά, συνεπώς, απαιτείται έγκαιρη απομάκρυνση και εφαρμογή προληπτικών μέτρων. Πριν από την επεξεργασία των τοίχων από μούχλα πριν την τοποθέτηση σε ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να μάθετε τους κύριους λόγους για την εμφάνιση ενός τέτοιου προβλήματος.

Συμπτώματα μούχλας

Η παρουσία μύκητα υποδεικνύεται από τα ακόλουθα:

 • το σχηματισμό μαύρων, πράσινων ή γκρίζων κουκίδων το ένα δίπλα στο άλλο.
 • μυρωδιά υγρασίας και μούχλας.
 • αλλαγή του χρώματος των αρμών διασύνδεσης, απόρριψη και αποφλοίωση του φινιρίσματος.

Όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία, τα κύρια συμπτώματα είναι: μειωμένη συγκέντρωση, κόπωση, τακτικοί πονοκέφαλοι, κόπωση.

Αιτίες εμφάνισης

Για να αφαιρέσετε το καλούπι, αρκεί η κατεργασία των τοιχωμάτων με μυκητοκτόνα, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι δεν θα εμφανιστεί ξανά. Η τελική λύση στο πρόβλημα είναι δυνατή μόνο αν εξαλειφθούν οι αιτίες:

 1. Κακή ή καθόλου αερισμός. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μύκητες αναπτύσσονται όπου ο αέρας σταματάει, για παράδειγμα, στις γωνίες. Εάν ο εξαερισμός είναι διατεταγμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλες οι επιφάνειες να εμφυσήσουν, τότε η υγρασία θα εγκαταλείψει έγκαιρα το σύστημα και σε ένα τέτοιο περιβάλλον το καλούπι κάτω από την ταπετσαρία δεν μπορεί να αναπτυχθεί.

Τα σφάλματα στη διάταξη του εξαερισμού οδηγούν στον σχηματισμό στασιμότητας του αέρα στο δωμάτιο, γεγονός που δίνει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη βλαβερής μικροχλωρίδας

 • Απουσία στεγανοποίησης της βάσης. Αν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού το θεμέλιο δεν έχει υποστεί επεξεργασία με ειδικό απωθητικό νερού, θα είναι μόνιμα υγρό. Κατά συνέπεια, η υγρασία θα διεισδύσει στις εγκαταστάσεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον για το σχηματισμό των μυκήτων.
 • Κακή κατάσταση των υδροφορέων και υπονόμων. Οι κανονικές διαρροές αυτών των συστημάτων συμβάλλουν στην εμφάνιση υψηλής υγρασίας.
 • Απουσία ή ανεπαρκές επίπεδο θερμομόνωσης. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να συμβεί μετατόπιση σημείου δρόσου και το συμπύκνωμα θα καθιζάνει στις εσωτερικές επιφάνειες.

  Στην ιδανική περίπτωση, το σημείο δρόσου πρέπει να βρίσκεται μέσα στην εξωτερική μόνωση του σπιτιού ή στο πρώτο τρίτο του μονόλιθου του τοίχου, αν υπολογίζεται από το δρόμο

 • Μια κακή απομονωμένη σοφίτα είναι επίσης η αιτία της εσωτερικής υγρασίας.
 • Μη σωστά τοποθετημένα θερμοκήπια. Όταν δημιουργείτε τροπικές συνθήκες για λουλούδια, είναι σημαντικό να θυμάστε τη μόνωση και τον εξαερισμό, διαφορετικά ο μύκητας καταλαμβάνει γρήγορα τους τοίχους στα γειτονικά δωμάτια.
 • Αστάρια για ορυκτές επιφάνειες

  Οποιοδήποτε πρόβλημα είναι ευκολότερο να αποφευχθεί, επομένως η αντιμυκητιασική επεξεργασία των τοίχων είναι μια υποχρεωτική διαδικασία, η οποία διεξάγεται στο προπαρασκευαστικό στάδιο του φινιρίσματος. Υπάρχουν αρκετές συνθέσεις που έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των οικιακών χρηστών.

  Milkill

  Είναι ένα γαλάκτωμα με βάση το λατέξ. Το ενεργό συστατικό είναι βιοκτόνο, το οποίο καταστρέφει αποτελεσματικά τους περισσότερους τύπους μούχλας και μυκήτων. Χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέσο πριν από το φινίρισμα σκυροδέματος, τούβλων και άλλων παρόμοιων επιφανειών.

  Το αντιμυκητικό αστάρι σε πολυμερή βάση δίνει ένα καλό, και το σημαντικότερο - ένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα

  • Ο απαιτούμενος αριθμός στρώσεων είναι 2-3.
  • Το βάθος διείσδυσης είναι έως 5 mm.
  • Χρόνος στεγνώματος - 1 ημέρα.
  • Χρώμα - άσπρο.
  • Υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, η οποία εξαφανίζεται μετά την ξήρανση.
  • Η κατανάλωση ανά 1 στρώμα είναι 250 γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο.

  Η εργασία με την ουσία μπορεί να είναι μόνο σε θερμοκρασία από 5 έως 30 μοίρες. Το υλικό είναι επιρρεπές σε αποκόλληση, επομένως πρέπει να αναμειχθεί καλά πριν ξεκινήσετε την εργασία.

  Acryl Grundierung

  Αυτός ο αντιμυκητιασικός παράγοντας είναι ένας ακρυλικός εκκινητής βαθιάς διείσδυσης. Εκτός από την αντισηπτική λειτουργία, αυξάνει επίσης την πρόσφυση στο εφαρμοζόμενο υλικό φινιρίσματος. Κατάλληλο για την επεξεργασία λίθινων επιφανειών για βαφή, σοβάτισμα και ούτω καθεξής.

  Τα αντισηπτικά σε ακρυλική βάση έχουν τη βέλτιστη ισοτιμία της τιμής-ποιότητας

  • Κατανάλωση - 1 λίτρο ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.
  • Χρόνος στεγνώματος - 1 ημέρα.
  • Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 5-35 μοίρες.
  1. Στο στρώμα αντιμυκητιασικού παράγοντα για τους τοίχους, είναι δυνατόν να εφαρμοστούν όλοι οι τύποι χρωμάτων με βάση το νερό.
  2. Το Primer μειώνει σημαντικά την κατανάλωση υλικών φινιρίσματος, μειώνοντας το επίπεδο απορροφητικότητας της επιφάνειας.
  3. Απαγορεύεται η αποστράγγιση υγρών αυτού του τύπου στο σύστημα αποχέτευσης.

  Shimmelstopp Dufa

  Αυτό το αστάρι είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα. Τέτοια μέσα για την επεξεργασία τοιχωμάτων χρησιμοποιούνται ως πρόσθετο στα μίγματα βαφής ή γύψου. Η σύνθεση παρέχει μακρόχρονη προστασία της επιφάνειας από την εμφάνιση μυκήτων, μούχλας και άλγης.

  • Ένα πακέτο είναι αρκετό για 10 λίτρα βαφής διασποράς νερού και 25 κιλά σοβά.
  • Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 5-30 μοίρες.
  • Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από το υλικό τελικής επεξεργασίας.

  Μετά την προσθήκη του παράγοντα, ανακατέψτε καλά το διάλυμα. Απλώστε το μόνο σε στεγνή και καθαρισμένη επιφάνεια.

  Το εμπορικό σήμα "Dufa" παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών προστατευτικών ενώσεων για διάφορες επιφάνειες

  Mixonit GR43

  Η σύνθεση αυτή χρησιμοποιείται επίσης ως πρόσθετο, αλλά μόνο σε ξηρά οικοδομικά μείγματα. Εξαιρετική για την επεξεργασία ορυκτών επιφανειών με καλή απορρόφηση υγρών.

  • Το βάθος διείσδυσης είναι 10 cm.
  • Η μυρωδιά απουσιάζει.
  • Υψηλή διαπερατότητα ατμών.
  • Αριθμός στρώσεων - 1-2.
  Πρόσθετο για ξηρά μείγματα "Mixonit GR43" παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας από μύκητες καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του υλικού επένδυσης

  1. Μετά την ξήρανση, σχηματίζεται μια επικάλυψη η οποία μπορεί να φέρει πολλαπλή κατάψυξη.
  2. Μην χρησιμοποιείτε σε μη απορροφητικές επιφάνειες.
  3. Μειώνει την κατανάλωση βαφής, αλλά το χρώμα παράγεται μόνο μετά την ξήρανση του τελικού υλικού.

  Αντιμυκητιακά μέσα για το ξύλο

  Το δέντρο είναι περισσότερο επιρρεπές στον σχηματισμό καλούπι, έτσι αντιμυκητιασικοί παράγοντες χρησιμοποιούνται αναγκαστικά για τη θεραπεία του. Η παραβίαση αυτού του σκευάσματος μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο ξύλο.

  Dufa-Holzlasur

  Αυτό το υλικό είναι ένα λούστρο που χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση παλαιών και προστασία νέων προϊόντων ξύλου. Η επικάλυψη δεν περνάει νερό, το οποίο είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη μυκήτων.

  • Βάση - αλκυδική ρητίνη.
  • Χρόνος στεγνώματος - 4 ώρες για κάθε στρώση.
  • Η μυρωδιά είναι απότομη και δυσάρεστη.
  Το Azure «Dufa-Holzlasur» είναι υψηλής ποιότητας, αλλά λόγω της παρουσίας επιβλαβών ακαθαρσιών χρησιμοποιείται μόνο για υπαίθρια έργα

  1. Η κατανάλωση υλικού είναι δύσκολο να υπολογιστεί εκ των προτέρων, όλα εξαρτώνται από τις ιδιότητες επιφάνειας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  2. Χρησιμοποιείται μόνο για υπαίθρια έργα.
  3. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για αποχρώσεις απόχρωσης.

  Baramon C30

  Αυτή η σύνθεση εφαρμόζεται σε ξύλινη επιφάνεια και αφήνεται να στεγνώσει. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, ο παράγοντας κρυσταλλώνει και γίνεται ανεξίτηλος. Αυτό σημαίνει ότι οι ξύλινες επιφάνειες θα προστατεύονται από την υγρασία καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της εγκατάστασης και το καλούπι κάτω από την ταπετσαρία δεν θα εμφανιστεί ποτέ.

  • Κατανάλωση - 0,2 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο για εσωτερικές επιφάνειες και 0,3 λίτρα - για εξωτερικούς χώρους.
  • Ο χρόνος στεγνώματος είναι 48 ώρες.
  • Η μυρωδιά απουσιάζει.
  Τα κύρια πλεονεκτήματα του μυκητοκτόνου "Boramon C30" είναι η τιμή του και η έλλειψη οσμής, αλλά η σύνθεση διαρκεί αρκετό καιρό

  1. Ο εμποτισμός παρέχεται με τη μορφή συμπυκνώματος, οπότε πρέπει να αραιωθεί με νερό σε αναλογίες 1: 6.
  2. Κατά τη διάρκεια της ξήρανσης, η επιφάνεια πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία.
  3. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία δέντρου που δεν έχει εμποτιστεί, για παράδειγμα, με βελανιδιά.
  4. Η ουσία δεν αλλάζει την κλάση ευφλεκτότητας του ξύλου.
  5. Τέτοια μυκητοκτόνα σκευάσματα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα.

  Pinotex Base

  Πρόκειται για ένα αντισηπτικό που βασίζεται σε αλκυδικά. Χρησιμοποιείται για το φινίρισμα προσόψεων, εσωτερικών τοίχων, φράχτων και άλλων ξύλινων προϊόντων πριν από τη βαφή ή τοποθέτηση ταπετσαρίας.

  • Κατανάλωση - από 4 έως 8 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με το υλικό.
  • Χρόνος στεγνώματος - 1 ημέρα.
  • Το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας είναι 5-25 μοίρες.
  Τα προϊόντα της εταιρείας "Pinotex" είναι υψηλής ποιότητας, αλλά όταν επιλέγετε ένα αντισηπτικό για ταπετσαρία, βεβαιωθείτε ότι η σύνθεση αυτή επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίες κατοικίας

  1. Πριν από τη χρήση είναι σημαντικό να γνωρίζετε την περιεκτικότητα σε υγρασία του ξύλου, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20%.
  2. Δεν απαιτεί αναπαραγωγή.
  3. Βελτιώνει την πρόσφυση της επιφάνειας στα χρώματα και τις κόλλες.

  Λαϊκές θεραπείες

  Τα υλικά εργοστασιακής παραγωγής είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, αλλά υπάρχουν και αρκετές εθνικές συνταγές αντιμυκητιασικών παραγόντων:

  • Ρίξτε 250 ml νερό μέσα στο δοχείο, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα, ανακατέψτε καλά και επεξεργαστείτε τις επιφάνειες με σπρέι ή σφουγγάρι.
  • Αραιώστε το λευκαντικό για πλύσιμο με νερό σε αναλογίες 1:10 και εφαρμόστε το σκεύασμα αρκετές φορές.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου σε αδιάλυτη μορφή για την επεξεργασία τοίχων και οροφών, αλλά είναι σημαντικό να μην χτυπήσετε τα έπιπλα.
  • Κοινή λύση οξικού οξέος. Το συμπύκνωμα πρέπει να αραιωθεί με νερό. Μετά τη χρήση, η επιφάνεια πρέπει να ξεπλυθεί και να αερίζεται.
  • Αλκοόλη αμμωνίας αραιώστε με νερό 1: 2 και επεξεργαστείτε την επίστρωση. Μετά από μερικές ώρες, η επιφάνεια πρέπει να πλυθεί καλά με ζεστό νερό. Λόγω της έντονης οσμής, αυτό το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους.
  • 1 κιλό βόρακα αραιώνεται σε 4 λίτρα ζεστού νερού. Η ένωση αυτή επιτρέπεται να μην εκπλυθεί.
  Από τις λαϊκές θεραπείες για μακροχρόνια προστασία των τοίχων από επιβλαβή μικροχλωρίδα, τα πιο αποτελεσματικά είναι τα «Bura» και «το θειικό χαλκό», όλες οι άλλες ενώσεις είναι καλές μόνο όταν καθαρίζονται μολυσμένες επιφάνειες

  Κανόνες εφαρμογής

  Υπάρχουν συστάσεις, από τις οποίες μπορεί κανείς να επιτύχει ποιοτικό αποτέλεσμα:

  1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να πλύνετε την επιφάνεια. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και λευκότητας. Το καλούπι πρέπει να ξεπλένεται και να στεγνώνεται προσεκτικά.
  2. Εάν ο μύκητας διεισδύσει στη στρώση γύψου, δεν αρκεί μόνο να αφαιρέσετε τις μαύρες κουκίδες, είναι καλύτερα είτε να αφαιρέσετε εντελώς την επικάλυψη είτε να την επεξεργαστείτε με ένα φυσητήρα.

  Θεραπεία του τοιχώματος έναντι μούχλας και μύκητα

 • Συνιστάται η χρήση ανεμιστήρων και θερμαντήρων για καλύτερη ξήρανση.
 • Ορισμένες ενώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία, οπότε είναι καλύτερο να αντιμετωπίζετε τους τοίχους το καλοκαίρι, όταν μπορείτε να οργανώσετε έναν παρατεταμένο αερισμό. Χρησιμοποιήστε επίσης προστατευτικό εξοπλισμό: αναπνευστήρα, γυαλιά και γάντια.
 • Λειτουργήστε καλύτερα με ένα πινέλο, ώστε να μπορείτε να φτάσετε σε κάθε πόρο. Το ρολό και το πιστόλι ψεκασμού εξοικονομούν χρόνο
 • Κατά την επιλογή ενός μέσου για την απομάκρυνση μυκήτων και μούχλας, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον πωλητή. Είναι απαραίτητο να του πούμε για τον τύπο κάλυψης και την ένταση της ήττας, μόνο έτσι ένας άπειρος θα είναι σε θέση να αποκτήσει μια κατάλληλη σύνθεση.

  Θεραπεία τοίχων από μύκητες και μούχλα πριν την τοποθέτηση σε ταπετσαρία

  Το Mold είναι μια συλλογή μικροσκοπικών μυκήτων. Τους πλήττει στους τοίχους με μαύρα, ανοιχτό πράσινο, γκρι, καφέ χρώματα, τα οποία εμφανίζονται μέσα από την ταπετσαρία και δημιουργούν μια αισθητικά ανόητη εμφάνιση. Αυτό συνοδεύεται από μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλα, εκτός από, τα σπόρια των μυκήτων είναι πολύ τοξικά για τον άνθρωπο και τα ζώα, έχουν αστάθεια, είναι συνεχώς στον αέρα. Τείνουν να δηλητηριάσει το σώμα, μειώνουν την ανοσία, προκαλώντας την εμφάνιση πολλών ασθενειών όπως το άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, δερματίτιδα, λαρυγγίτιδα, παθολογίες της γαστρεντερικής οδού, και άλλα. Ως εκ τούτου, πριν από την κόλληση ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται οι τοίχοι από μύκητες και μούχλα, καθώς και να δημιουργηθούν συνθήκες που δεν εμφανίζονται στο μέλλον. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν όχι μόνο οι λαϊκές μέθοδοι, αλλά και οι αποτελεσματικοί αντιμυκητιασικοί παράγοντες.

  Αν ένας μύκητας βρίσκεται στους τοίχους, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την επιφάνεια ή το βαθύ βάθος. Για ασήμαντο βαθμό ήττας είναι χαρακτηριστικές οι ακόλουθες ενδείξεις:

  • Μούχλα έχει μικρές κηλίδες, χλωμό χρώμα?
  • βρίσκεται στην επιφάνεια, δεν διεισδύει στο βάθος του οικοδομικού υλικού - σοβά, πλάκα σκυροδέματος, γυψοσανίδες?
  • με μηχανική επίδραση, καθαρίζεται εύκολα με βούρτσα ή υγρό σφουγγάρι.

  Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απαραίτητο να καταφύγετε σε επιθετικές μεθόδους έκθεσης σε ακριβά επαγγελματικά φάρμακα, αρκεί να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδιες λαϊκές θεραπείες. Είναι καλά αποδεδειγμένα με ένα μικρό βαθμό μυκητιασικής επίθεσης. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Λευκαντικά ή απορρυπαντικά που περιέχουν χλώριο (Λευκότητα, Κομήτης, Δομέστος). Το υποχλωριώδες νάτριο που εισέρχεται σε αυτά είναι καταστροφικό για μυκήλιο και σπόρια μούχλας. Η λευκότητα χρησιμοποιείται χωρίς αραίωση, ενώ οι Komet και Domestos αραιώνονται με νερό σε αναλογία 1:10.
  • Το Bura είναι μια λευκή κρυσταλλική σκόνη που περιέχει βόριο. Μπορεί να αγοραστεί σε φαρμακεία, χημικούς παράγοντες, ηλεκτρονικά καταστήματα. Χρησιμοποιείται με τη μορφή διαλύματος σε αναλογία 150 γραμμαρίων ανά λίτρο νερού.
  • Υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%. Η καλή απόδοση σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα, τη φθηνότητα και την ασφάλεια της χρήσης το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα. Χρησιμοποιείται στην καθαρή του μορφή.
  • Το ξίδι τσαγιού 9% επίσης επιτυχώς νικήσει τον μύκητα. Μην αραιώνετε το νερό.
  • Χαλκός βιτρίλιο. Χρησιμοποιήστε μια λύση, η οποία γίνεται από τον υπολογισμό των 10 γραμμάρια ανά λίτρο νερού. Αυτό το εργαλείο είναι πολύ δημοφιλές, αλλά έχει ένα μειονέκτημα: μετά την ξήρανση, υπάρχει ένα γαλαζωπό ίχνος που μπορεί να δει μέσα από λεπτή ταπετσαρία φωτός.
  • Το έλαιο τσαγιού αναμειγνύεται με νερό σε αναλογία 1:50. Καλύπτει καλά με μικρές κηλίδες, εξαλείφει την κακή οσμή.

  Η μέθοδος εφαρμογής σημαίνει το ίδιο: η ουσία εφαρμόζεται άφθονα στην επιφάνεια που μολύνεται με τον μύκητα με ρολό, βούρτσα, σφουγγάρι, ψεκασμό, μετά από 20-30 λεπτά ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2 φορές, προ-ξήρανση της επεξεργασμένης περιοχής.

  Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι

  Καταχωρήθηκε στο: admin στο Home προβλήματα 07/31/2018 Σχόλια σχετικά με την είσοδο Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι είναι απενεργοποιημένα 11 Εμφανίσεις

  Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι;

  Η υγρασία, οι μαύρες κηλίδες στους τοίχους και στις γωνίες, η σάπια μυρωδιά επηρεάζει δυσμενώς τη συνολική αισθητική του δωματίου και μειώνει σημαντικά την υγεία. Οι κάτοικοι των σπιτιών που χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, συχνά παραπονιούνται για την εμφάνιση μούχλας στα διαμερίσματά τους. Δυστυχώς, ο αγώνας κατά των μικροοργανισμών που έχουν εγκατασταθεί σε ανεπαρκώς αεριζόμενους, υγρούς χώρους, συχνά σέρνει για πολλά χρόνια. Κάποιος προσπαθεί απλώς να ζωγραφίσει πάνω σε αυτούς τους λεκέδες ή να σκουπίσει από τον τοίχο μια μαύρη επιδρομή, αλλά αυτό είναι λάθος, γιατί πρέπει να ενεργήσετε διαφορετικά. Σήμερα θα καταλάβουμε πώς να απαλλαγούμε από μούχλα στο διαμέρισμα στους τοίχους στο σπίτι, να το ξεχνάμε για πάντα και να προστατεύουμε το σώμα σας.

  Πριν να επιλέξετε τι να αφαιρέσετε το καλούπι από τους τοίχους του διαμερίσματος, θα πρέπει να βρείτε την πηγή της εμφάνισής του, διαφορετικά - όλη η εργασία που αποσκοπεί στην εξάλειψή της μπορεί να είναι άχρηστη. Είναι σημαντικό να μάθετε γιατί οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με κίτρινο-πράσινο, γκρίζο-μαύρο, καφέ επίχρισμα.

  Σημαντικό! Το μούχλα είναι τοξικό μύκητα που κατοικεί ενεργά σε τούβλα, πέτρες, σκυρόδεμα, γύψο, ξύλινες επιφάνειες. Η εμφάνιση μιας τέτοιας πλάκας δείχνει ότι το μικροκλίμα διαταράσσεται στο σπίτι, ο εξαερισμός είναι πολύ υγρός ή οι υγειονομικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στους υγειονομικούς κανόνες.

  • Μανιτάρια μανιτάρια. Τις περισσότερες φορές αναπαράγονται σε συγκεκριμένες, βαμμένες επιφάνειες, πέτρα.
  • Επικίνδυνα μπλε μανιτάρια. Εμφανίζονται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες.
  • Στερεά μανιτάρια. Μια τέτοια καστανή σήψη μπορεί να φάνε μακριά ένα δέντρο, είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθεί.

  Οι λόγοι για την αύξηση της υγρασίας στο σπίτι και, κατά συνέπεια, η εμφάνιση του καλουπιού:

  1. Εγκατάσταση σε σπίτι ή διαμέρισμα με χαμηλό επίπεδο ανταλλαγής αέρα από μεταλλικά πλαστικά παράθυρα.
  2. Ψύξη των τοίχων που δεν είναι επαρκώς μονωμένοι.
  3. Χαμηλή θερμοκρασία για πολλά χρόνια.
  4. Κακή εκτέλεση πλίνθων.
  5. Απουσία, δυσλειτουργία ή λανθασμένη εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού.
  6. Υψηλό επίπεδο υγρασίας, περισσότερο από 60%.
  7. Συνεχώς κλειστά παράθυρα σε εσωτερικούς χώρους.
  8. Διαρροή σωλήνων αποχέτευσης, προκαλώντας υπερβολική υγρασία.
  9. Εσφαλμένη τοποθέτηση μεταξύ της οριζόντιας και κατακόρυφης θεμελίωσης του μονωτικού υλικού.

  Σημαντικό! Όλοι δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πόσο επικίνδυνες αποικίες καλούπι είναι για την υγεία. Οι μικροοργανισμοί στεγνώνουν, μετατρέπονται σε σκόνη, πέφτουν στο πάτωμα ή αναμειγνύονται με αέρα, εισέρχονται στους πνεύμονες. Αυτά τα σωματίδια είναι πολύ επικίνδυνα, καθώς προκαλούν διάφορες ασθένειες των πνευμόνων.

  Ιδανικές συνθήκες για την εμφάνιση του μύκητα είναι η υγρασία, ένας συνδυασμός χαμηλής θερμοκρασίας και έλλειψης επαρκούς καθαρού αέρα. Υπάρχει μούχλα στον τοίχο στο διαμέρισμα όχι μόνο στα δωμάτια, μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε. Πολύ πιο συχνά, επηρεάζει τις ζώνες που δεν αερίζονται καλά ή τις περιοχές όπου πολλές ερωμένες δεν εμπλέκονται στη διαδικασία απολύμανσης και καθαρισμού.

  Τοποθεσίες εντοπισμού μυκήτων:

  • Τείχη από το εσωτερικό. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη μόνωσης ή μη συμμόρφωσης με την τεχνολογία θέρμανσης του σπιτιού.
  • Γωνίες.
  • Σύνδεσμοι πάνελ.
  • Πλαγιές.
  • Παράθυρα-περβάζια.
  • Ξύλινα κουφώματα.
  • Οι ραφές στο μπάνιο μεταξύ των πλακιδίων.
  • Οι σωλήνες νερού, στις οποίες εμφανίζεται σταθερά το συμπύκνωμα.

  Πώς να αφαιρέσετε μύκητες και μούχλα στους τοίχους για πάντα; Η επεξεργασία μολυσμένων επιφανειών με διάφορα χημικά ή σκευάσματα με φυσικά συστατικά, η απολύμανση είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο μόνο εάν η αιτία του μικροκλίματος είναι σωστά προσδιορισμένη. Παρακαλώ σημειώστε ότι ακόμη και ένας αρνητικός παράγοντας μπορεί να αναιρέσει όλες τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της μούχλας.

  Χρήσιμες συμβουλές εμπειρογνωμόνων θα βοηθήσουν στην αποφυγή αυτού του προβλήματος στο μέλλον:

  • Ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός. Αν το σύστημα εξάτμισης είναι αδύναμο, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρα.
  • Βελτιώστε την ανταλλαγή αέρα μεταξύ του δρόμου και του διαμερίσματος. Όταν αγοράζετε πλαστικά παράθυρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει αν υπάρχουν βαλβίδες παραθύρου παροχής και κλιματισμού στο σύστημα.
  • Το διαμέρισμα συνιστάται να είναι καλά μονωμένο. Η μέγιστη έμφαση εμπειρογνώμονες συμβουλεύουν την κατασκευή στην επένδυση ειδικών μονωτικών επιφανειών των εξωτερικών τοίχων, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
  • Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ποιότητα των αρμών μεταξύ των πλαισίων. Για να εξαλείψετε οποιοδήποτε ελάττωμα σε αυτήν την περιοχή, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν ειδικό.
  • Συνιστάται να αερίζεται το δωμάτιο περιοδικά (δύο φορές την ημέρα), εάν το νωρίτερα το κάνατε λιγότερο συχνά.
  • Απορρίψτε τα στεγνά ρούχα μέσα στο δωμάτιο. Η υπερβολική εξάτμιση της υγρασίας σε μεγάλους όγκους επηρεάζει δυσμενώς το εσωτερικό μικροκλίμα του σπιτιού.
  • Παρέχετε μια εισροή ηλιακού φωτός. Συχνότερα οι μαύρες περιοχές εμφανίζονται στα πιο αθόρυβα, σκοτεινότερα και πιο κρύα δωμάτια που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά.
  • Κατά το μαγείρεμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον απορροφητήρα για να αφαιρέσετε τις ξένες μυρωδιές, την υπερβολική υγρασία, που συμβαίνει όταν σβήνετε ή μαγειρεύετε.
  • Δώστε προσοχή στα φυτά εσωτερικού χώρου. Μερικά από αυτά προκαλούν την εμφάνιση μύκητα και μούχλα.

  Σημαντικό! Για να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας, αρκεί να αγοράσετε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα για τοίχους και δάπεδα, για να τα μεταχειριστείτε δύο φορές το μήνα όλες τις επιφάνειες.

  Θυμηθείτε, όσο περισσότερο προκαλούν παράγοντες, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχουν οι τοίχοι σας να γίνουν κατ 'οίκον στην ανάπτυξη αποικιών μυκητιακών μικροοργανισμών. Εάν τα σκούρα σημεία έχουν ήδη εμφανιστεί, μην περιμένετε έως ότου αυξάνονται αρκετές φορές, αντιμετωπίστε αμέσως την κατάργησή τους. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν διεισδύουν στην πέτρα ή το σκυρόδεμα, γιατί τότε θα είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε.

  Τώρα θα εξετάσουμε λεπτομερώς πώς να αφαιρέσετε μούχλα και μύκητες από τους τοίχους σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα από μόνοι τους. Διορθώστε αυτό το πρόβλημα ως εξής:

  1. Προσδιορίστε όλες τις περιοχές που είναι γεμάτες με μύκητες.
  2. Προετοιμάστε χημικά ή φυσικά σκευάσματα για έλεγχο μούχλας.
  3. Φορέστε ειδικά ρούχα με μακριά μανίκια, μάσκα ή αναπνευστήρα, γάντια.
  4. Ανοίξτε το παράθυρο ή το παράθυρο έτσι ώστε ο καθαρός αέρας να εισέρχεται πάντα στο διαμέρισμα κατά την αφαίρεση του μύκητα.
  5. Εάν υπάρχουν wallpapers στον τοίχο, αφαιρέστε τα προσεκτικά.
  6. Με μια μεταλλική βούρτσα, αφαιρέστε την εναπόθεση μύκητας, αποξέστε προσεκτικά το παλιό φινίρισμα, αφαιρέστε το στρώμα παλαιού γύψου. Για να αφαιρέσετε όλα τα σπόρια, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια σε μπλοκ, τούβλα ή σκυρόδεμα.
  7. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα νέο στρώμα στεγανοποίησης, περιμένετε λίγο για να στεγνώσει η επιφάνεια.
  8. Εφαρμόστε στεγανωτικό σε όλες τις κοιλότητες και τις ρωγμές.
  9. Ξαναγεμίστε τους τοίχους με ένα στρώμα στεγανοποίησης.
  10. Αν ο τοίχος δεν παρατηρείται πλέον η παρουσία του μύκητα, τη θεραπεία με μυκητοκτόνο.
  11. Στη συνέχεια, καλύψτε όλες τις επιφάνειες με ένα αστάρι με αντιμυκητιασικό και αντιβακτηριακό αποτέλεσμα για να αποτρέψετε την εμφάνιση κιτρινοπράσινων και μαύρων κηλίδων.

  Η εύρεση του τι πρέπει να επεξεργαστεί ένας τοίχος από ένα μύκητα και ένα καλούπι είναι απλή, όπως οι βιομηχανικές ενώσεις που πωλούνται σε καταστήματα υλικού, που κατασκευάζουν σούπερ μάρκετ, στην αγορά. Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

  Όταν επιλέγετε ένα εργαλείο ποιότητας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη αυτές τις στιγμές:

  • Υλικό και κατάσταση των τοίχων.
  • Ο τομέας της προτεινόμενης θεραπείας.
  • Ο βαθμός μόλυνσης από μύκητες και μούχλα.
  • Είδος μούχλας.
  • Η αποτελεσματικότητα άλλων ενώσεων που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως για απολύμανση, αλλά για κάποιο λόγο δεν ταιριάζουν με τους ξενιστές.

  Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα για την αφαίρεση της μούχλας είναι:

  • Αντι μύκητα.
  • Biostop.
  • Phongifluid των Άλπεων.
  • Neomid Bio.
  • Σπρέι βιοτόπων.
  • Capatox.
  • Η μούχλα της Olympus σταματά.
  • Νταλί.
  • Βιολογική επισκευή.

  Σημαντικό! Η ιδανική μορφή της σύνθεσης για την καταπολέμηση του μύκητα είναι ένα σπρέι σε ένα κουτί. Αλλά αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για περιοχές που δεν είναι πολύ μολυσμένες. Είναι καλύτερα να χειρίζεστε μεγαλύτερες προβληματικές περιοχές με λύσεις.

  Εφαρμόστε το επιλεγμένο προϊόν τουλάχιστον τρεις φορές με ένα πρέκι ή μια βούρτσα. Η εκκαθάριση της επιφάνειας των τοίχων από τα σκοτεινά σημεία βοηθείται επίσης από το πιο οικείο σε όλους στο σπίτι:

  • Βορικό οξύ.
  • Χαλκός βιτρίλιο.
  • Αλκοόλ αμμωνίας.
  • Κρεοζώτη.
  • Διαλύματα με φθοριούχο νάτριο.
  • Λευκαντικά.
  • Μαγγάνιο.
  • Συνθέσεις που περιέχουν χλώριο.

  Σε αυτό το τμήμα, θα σας πούμε πώς να αφαιρέσετε μούχλα από τον τοίχο σε ένα διαμέρισμα με λαϊκές θεραπείες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι είναι κατάλληλα μόνο για περιοχές με μικρές ζημιές, πέτρες και επιφάνειες από σκυρόδεμα, μερικώς πυκνοκατοικημένες με μύκητες. Φυσικά, τα βιομηχανικά μείγματα λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, αλλά μερικές φορές ακόμη και οι απλούστερες σπιτικές ενώσεις μπορούν να επιτύχουν ένα κομψό αποτέλεσμα.

  Οι καλύτερες λαϊκές θεραπείες για την απομάκρυνση μούχλας:

  1. Λάδι για τσάι. Αρκεί να προσθέσετε 10 σταγόνες αυτού του αιθέρα σε 500 ml ζεστού νερού. Αν αρκετές φορές να εφαρμόσετε αυτό το φυσικό αντισηπτικό στους τοίχους, το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά αισθητό. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε μια τέτοια θεραπεία.
  2. Επιτραπέζιο ξύδι. Είναι απαραίτητο να χύσετε το αραιωμένο προϊόν σε ένα πιστόλι ψεκασμού, να επεξεργαστείτε τους τοίχους αρκετές φορές.
  3. Τρία τοις εκατό υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτή η σύνθεση μπορεί να χειριστεί μόνο μικρές περιοχές. Αρκεί να σκουπίσετε μερικές φορές περιοχές με μούχλα και στη συνέχεια να ξεπλύνετε τη σύνθεση.
  4. Διάλυμα σόδας. Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού δισανθρακικό νάτριο σε 500 ml νερού και επεξεργαστείτε τον τοίχο. Μετά από 15 λεπτά, πρέπει να ξύνεται με μια μεταλλική βούρτσα, στη συνέχεια τρίβεται με ένα washcloth, στη συνέχεια, στεγνώσει το τείχος.

  Συμφωνείτε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αποτρέψετε την ανάπτυξη επικίνδυνων μυκήτων στις γωνίες και στους τοίχους, αντί να προσπαθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα αφαιρέσετε. Το πιο σημαντικό είναι να εξαλειφθεί η αιτία του σχηματισμού σκοτεινών κηλίδων, δηλαδή, πηγή υψηλής υγρασίας.

  Για να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στο σπίτι σας, ακολουθήστε τους ακόλουθους κανόνες πρόληψης:

  • Να αερίζεστε τακτικά τους χώρους διαβίωσης και οικίας.
  • Φροντίστε να στεγανοποιήσετε τις προβληματικές περιοχές του δωματίου.
  • Ελέγξτε την κατάσταση των σωλήνων.
  • Ζεσταίνετε τους τοίχους.
  • Ελέγξτε πόσο καλά λειτουργεί ο εξαερισμός.
  • Για να αποφύγετε την υγρασία, αποφύγετε τη σκίαση του δωματίου.
  • Χρησιμοποιήστε μέτρια ποσότητα φυτών.
  • Ξηρά ρούχα μόνο στο δρόμο ή στο μπαλκόνι.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την κουκούλα κουζίνας.

  Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιήσατε μία από τις παρακάτω συνταγές για πρόληψη:

  • Γαλάκτωμα λατέξ Γάλα άρρωστο.
  • Σύνθεση βαθιάς διείσδυσης του Acryl Grundierung.
  • Το ευρύ φάσμα δράσης του Mixonit GR 43.
  • Μυκητοκτόνο πρόσθετο Schimmelstopp Dufa.
  • Ένα μακροχρόνιο μείγμα Ceresit CT 99.
  • Αμπέις.
  • Γενικό αντισηπτικό Dali.
  • Ένα φάρμακο για τη θεραπεία και την πρόληψη της Fongifluid Alpa.

  Τώρα γνωρίζετε ποιες συνθέσεις και πώς αντιμετωπίζονται οι τοίχοι από μούχλα και μύκητες στο διαμέρισμα, ποια προληπτικά μέτρα συνιστώνται να τηρούνται, ώστε να μην αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα. Θυμηθείτε ότι η πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας σε διάφορες επιφάνειες είναι η καλύτερη δυνατή για τη βελτιστοποίηση των θερμικών και αέρος συνθηκών.

  5 καλύτερες θεραπείες για μούχλα και μύκητες στους τοίχους

  Mold - είναι μανιτάρια που πολλαπλασιάζονται στους τοίχους. Αυτό είναι πολύ επιβλαβές για το σώμα, αφού η εισπνοή σπόρων μούχλας μπορεί να φέρει σοβαρές ασθένειες.

  Για παράδειγμα:

  • αλλεργία;
  • βρογχίτιδα και τραχειίτιδα.
  • δερματίτιδα και στοματίτιδα.
  • τσίχλα και επιπεφυκίτιδα.
  • βρογχικό άσθμα.
  • ασθένειες ρευματικής και αρθρικής φύσης.

  Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε επειγόντως το χώρο της υγρασίας και να το θεραπεύσετε με ειδικά μέσα. Κατά την εμφάνιση του καλουπιού, είναι απαραίτητο τουλάχιστον να το επεξεργαστείτε με αυτο-κατασκευασμένα μέσα. Επειδή, όσο μεγαλύτερος είναι ο μύκητας στους τοίχους, τόσο πιο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί. Συχνά πρέπει να αφαιρέσετε την επιφάνεια του τοίχου για να απαλλαγείτε εντελώς από το πρόβλημα.

  Οι αιτίες του μύκητα και το μούχλα στους τοίχους:

  1. Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση μούχλας και μύκητας στους τοίχους είναι η υγρασία και η ζέστη.
  2. Σε παλαιότερα κτίρια, αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται σε κακή μόνωση των αρθρώσεων μεταξύ των πλαισίων.
  3. Μπορεί να υπάρχουν κηλίδες τοίχων κατά τη διάρκεια λοξής βροχής.
  4. Έλλειψη χώρων θέρμανσης.
  5. Υπήρξαν παραβιάσεις της ξήρανσης των τοίχων κατά την επισκευή.
  6. Παραδόξως, αλλά ο λόγος μπορεί να είναι και πλαστικά παράθυρα.

  Όλα αυτά οδηγούν στη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στους τοίχους και, κατά συνέπεια, στην εμφάνιση μαύρων, πράσινων, γκρίζων σημείων. Δεδομένου ότι η διαβίωση σε ένα τέτοιο δωμάτιο είναι επιβλαβής, είναι απαραίτητο να μάθετε την αιτία της εμφάνισης, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  Τα καλύτερα παρασκευάσματα από μούχλα και μύκητες

  Μέσα από μούχλα ονομάζονται αντισηπτικά και πωλούνται σε οποιοδήποτε από τα καταστήματα.

  Για παράδειγμα:

  • "Metas - BIO";
  • «NANO-FIX»;
  • «SCHIMMEL-ENTFERNER»;
  • "NEOMID Bio" και άλλα μέσα?

  Ορισμένα από αυτά παρουσιάζονται σε δοχεία, άλλα σε κάνιστρα. Πριν από τη χρήση τους, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ασφαλείας, να φοράτε ρούχα εργασίας, προστατευτικά γυαλιά, ένα καπάκι ή ένα μαντίλι στο κεφάλι.

  Για παράδειγμα, για τη θεραπεία των τοίχων, οι επιφάνειες, το συμπύκνωμα είναι χρήσιμο. Με τον εργαζόμενο σύμφωνα με τις οδηγίες, οι περισσότεροι ψεκάζονται στους τοίχους και καθαρίζονται αργότερα με μούχλα.

  Μέσα "Μούχλα στάσης Olympus"

  κατάλληλα για τη θεραπεία διαμερισμάτων, κελάρια. Άχρωμο διάλυμα, ασφαλές για τα ζώα.

  Μπορείτε να επεξεργαστείτε επιφάνειες:

  • από τούβλα.
  • τοίχους καλυμμένες με χρώμα και γύψο.
  • από πέτρα, ξύλο, κεραμικά και γυψοσανίδες.

  Κόστος: 1 λίτρο - 100 ρούβλια, 5 λίτρα 360 ρούβλια. Πολύ καλό φάρμακο, αντιμετωπίζοντας γρήγορα το πρόβλημα.

  "Abedis 06"

  Το φάρμακο κατά του μύκητα στους τοίχους. Διαλυμένο σε αναλογία 1: 2. Περιέχει χλώριο, οπότε πρέπει να είστε προσεκτικοί στην εφαρμογή.

  Εφαρμόζεται με βούρτσα στις πληγείσες περιοχές, μετά από την οποία αφήνεται για 24 ώρες και ξεπλένεται με νερό.

  Κόστος της εγκατάστασης: 85 ρούβλια για ½ λίτρα.

  Fongfluide Alp

  Βοηθά με μούχλα και μύκητες, ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο. Κατάλληλο για εργασία τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι. Ήδη διαζευγμένος, ώστε να μπορείτε να επεξεργαστείτε αμέσως τους τοίχους στον υπολογισμό του 1 λίτρου ανά 5 τετραγωνικά. m.

  Κόστος: για 2 λίτρα 550 ρούβλια.

  "Βιοκτόνα - S."

  Κόστος: για 10 λίτρα 840 ρούβλια. Κατανάλωση 100 ml ανά 1 τετραγωνικό μέτρο μετρητή. Είναι απαραίτητο να αραιωθεί ο παράγοντας 1: 3.

  Γενικό αντισηπτικό. Κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες. Ένα πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό φάρμακο.

  Κόστος: 550 ρούβλια - 6 λίτρα, 150 ρούβλια για 0,6 λίτρα

  Λαϊκές θεραπείες

  Για την καταπολέμηση της μούχλας χρησιμοποιούνται συχνά τα λαϊκά φάρμακα και οι χημικές συνθέσεις:

  • χλώριο.
  • βόρακας ·
  • υγρή αμμωνία.
  • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
  • κρεόσωτο ·

  Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες

  1. Χλώριο κατάλληλο για την επεξεργασία πλακιδίων, ξύλου, γυαλιού, μπάνιου. Είναι απαραίτητο να αραιωθεί σε αναλογία 1:10. Πριν από τη χρήση, ρίξτε μέσα σε ένα πιστόλι ψεκασμού και δουλέψτε σε γάντια και αναπνευστήρα. Μετά τη θεραπεία, μην ξεπλύνετε. Το χλώριο μπορεί να λευκανθεί στην επιφάνεια, γι 'αυτό είναι πιο κομψό με ακριβά πράγματα.
  2. Bleach καταστρέφει όλα τα είδη μυκήτων και σπόρια μούχλας.
  3. Buru βάζουμε στην επιφάνεια σε αναλογία 1 γυαλιού σε 2, 5 νερό. Κατάλληλο για εφαρμογή στους τοίχους.
  4. Ξύδι - καταστρέφει όλα τα είδη μούχλας. Το βάζουμε σε ψεκαστήρα, το βάζουμε στην επιφάνεια. Είναι απαραίτητο να φύγετε για μια ώρα, στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε.
  5. Υπεροξείδιο - χρήσιμο διάλυμα 3%, το οποίο μπορεί να ψεκαστεί μέχρι να εμποτιστούν πλήρως τα τοιχώματα. Αφήστε για 10 λεπτά, στη συνέχεια καθαρίστε με μούχλα και ξεπλύνετε.
  6. Αμμωνία - αραιώνεται σε αναλογία 1: 1 με νερό. Ψεκάστε, καθαρίστε με μούχλα.
  7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι δέντρων τσαγιού. Θα πάρει 1 μέρος κουταλιά λάδι για ένα ποτήρι νερό. Βάζουμε το καλούπι και το αφήνουμε.
  8. Σπιτική λύση: φωσφορικό τρινάτριο 3. κουτάλι και 100 ml. λευκαντικό, όλα αυτά θα πρέπει να αραιώνονται σε 4 λίτρα νερού ή 2 κουταλιές της σούπας οξικό οξύ ανά 10 λίτρα νερού και μισό κιλό θειικού χαλκού.

  Πώς να αποφύγετε;

  Για να αποφύγετε την εμφάνιση του μύκητα, χρειάζεστε:

  1. Καθορίστε εάν το σπίτι είναι σωστά θερμαίνεται και αερίζεται.
  2. Εξαερώστε το υγρό δωμάτιο, αφήνοντας την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή.
  3. Με υγρασία στο υπόγειο για να πραγματοποιήσετε στεγανοποίηση.
  4. Αφαιρέστε τα λουλούδια: μοβ και γεράνι, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν μούχλα.
  5. Αντιμετωπίστε τους τοίχους με έναν ειδικό παράγοντα κατά της μούχλας.

  Απαίτηση για διαμονή

  Για να αποφύγετε την ανησυχία του καλουπιού, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις απαραίτητες εργασίες για να απομονώσετε τις αρμούς του υπογείου ή του πίνακα. Επιπλέον, για να αλλάξετε τα πλαστικά παράθυρα σε μοντέλα αιώρησης, θεωρούνται η καλύτερη επιλογή.

  Συνιστάται να υπάρχει πρόσθετος αερισμός, αν είναι δυνατόν.

  Προληπτική επεξεργασία των χώρων από μούχλα και μύκητες:

  1. Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε προβληματικούς χώρους με ξίδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.
  2. Είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο πιο συχνά.
  3. Αν υπάρχει υπόγειο, τότε είναι απαραίτητο να ελέγξετε το επίπεδο των αποψυχθέντων και υπογείων υδάτων, για να διασφαλίσετε ότι η υγρασία δεν μπορεί να φτάσει σε αυτά από το δωμάτιο.
  4. Τοποθετήστε τα ταλαντευόμενα παράθυρα.
  5. Επιτρέψτε στους υγρούς χώρους να στεγνώσουν όλη τη νύχτα.

  Τι γίνεται αν έχω έναν μύκητα ή μούχλα στους τοίχους;

  Εάν το ξίδι και το υπεροξείδιο δεν βοηθούν να απαλλαγείτε από τη φόρμα, τότε είναι καλύτερα να ψεκάσετε τους τοίχους με σπρέι βιοτόλης ή αντισηπτικό Dali.

  Στην κουζίνα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό. Σκουπίστε τους τοίχους και τα δάπεδα με αντιμυκητιακό διάλυμα, σπιτικό ή έτοιμο.

  Τι πρέπει να κάνετε πρώτα:

  1. Εκτελέστε μηχανικό καθαρισμό των χώρων όπου εμφανίστηκε ο μύκητας.
  2. Επιφανειακή επεξεργασία από αγαθά που έχουν αγοραστεί ή αυτοπαραχθεί.
  3. Πετάξτε τα πράγματα που αποδείχθηκε ότι έχουν πληγεί από έναν μύκητα.
  4. Εξαερώστε καλά στο δωμάτιο.
  5. Εξαλείψτε όλες τις πηγές υγρασίας ή εξαερώστε.

  Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την εξάλειψη των αιτιών και την προετοιμασία της επιφάνειας για επεξεργασία:

  1. Αφαιρέστε την ταπετσαρία και καθαρίστε τους τοίχους.
  2. Στις απελευθερωμένες περιοχές, ο παράγοντας εφαρμόζεται από το καλούπι και αφήνεται να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.
  3. Μετά από αυτό, οι τοίχοι επεξεργάζονται με μια στεγνή βούρτσα.
  4. Πλύνετε τους τοίχους με νερό και ξήρανστε ξανά.
  5. Εφαρμόζουμε ένα αστάρι βαθιάς διείσδυσης.
  6. Γύψος και στεγνώστε την επιφάνεια.
  7. Ανοίγοντας τοίχους και αυτοκόλλητο των νέων ταπετσαριών. Η κόλλα είναι απαραίτητη όταν οι αντιμυκητιακές ιδιότητες είναι ανθεκτικές στην υγρασία.

  Συμβουλές και κόλπα

  Είναι καλύτερα να επιλέξετε προϊόντα καλύτερης ποιότητας, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβότερα. Για παράδειγμα, η θεραπεία "Dali" βοηθά άμεσα με διάφορα είδη μούχλας και μύκητες. Δεν απαιτεί έξαψη. Ας το κόστος για την επεξεργασία ενός διαμερίσματος ενός δωματίου θα προέρχεται από ένα και μισό χιλιάδες ρούβλια, αλλά μπορείτε να αφαιρέσετε αμέσως όλους τους επιβλαβείς μύκητες, μούχλα και ακόμη και βρύα.

  Όταν εργάζεστε με οποιοδήποτε μέσο, ​​πρέπει να προστατεύσετε προσεκτικά τον εαυτό σας από το να τα βγάλετε στο δέρμα και την αναπνευστική οδό και επίσης εάν πρέπει να αραιώσετε το προϊόν στη σωστή συγκέντρωση.

  Πριν από την επεξεργασία τοίχων και άλλων επιφανειών, μερικές φορές πρέπει να τα καθαρίσετε.

  Όσο γρηγορότερα και πιο προσεκτικά επεξεργάζονται, τόσο πιο αδύναμο το καλούπι θα εξαφανιστεί. Με μεγάλη ποσότητα μύκητα, χρησιμοποιείται πλήρης απολύμανση του δωματίου. Αυτό το έργο είναι καλύτερο να ανατεθεί σε επαγγελματίες.

  Φυσικά, ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει ένα καλούπι, χρησιμοποιώντας ένα λευκό ή Domestos, αλλά είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα πιο επαγγελματικά εργαλεία, όπως την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος και να καταστρέψει το μύκητα για πάντα.

  Επεξεργασία καλούπι από μούχλα

  Όπως λένε οι επιστήμονες, το καλούπι μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε και είναι "παμφάγο". Από τη μία πλευρά, χάρη σε αυτήν έχουμε πενικιλίνη, νόστιμα ευγενή είδη τυριών. Αλλά αυτό το όφελος δεν θυμάται καθόλου όταν αυτή η «μορφή ζωής» έχει επιλέξει ένα σπίτι. Υπάρχει προστασία από μύκητες μούχλας που εμφανίζονται σε τσιμεντένιους τοίχους, πώς μπορεί κάποιος να απαλλαγεί από αυτή τη γειτονιά, παρά να θεραπεύσει τον προσβεβλημένο τοίχο;

  Τι είναι μούχλα;

  Μούχλα που ονομάζεται μικροσκοπικοί μύκητες, εμφανίζονται και εξαπλώνονται στα οργανικά (έτσι, το δέντρο προσβάλλεται από το λεγόμενο μπλε, σήψη). Τα συνήθη ίδια καλούπια "καταλαμβάνουν" και ανόργανα, πολλαπλασιάζοντας σε σκυρόδεμα, βαφή. Για να καταλάβετε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε να ανιχνεύσετε σημεία, τα σημεία - μαύρο, καφέ, μπλε, πράσινο.

  Αιτίες εμφάνισης

  Στους τοίχους των σπιτιών μας, η μούχλα μεγαλώνει όταν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για αυτό. Περιλαμβάνουν:

  • ανεπαρκής αερισμός των χώρων.
  • υψηλή υγρασία (αυτό είναι τυπικό για κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες σε κανονικές και ιδιωτικές κατοικίες).
  • διαρροή λυμάτων ή δικτύων ύδρευσης ·
  • αύξηση της τριχοειδούς υγρασίας από το θεμέλιο στους τοίχους.
  • απώλεια θερμότητας από τις γωνίες του δωματίου, πάγωμα τοίχων έξω,
  • υγρασία από το έδαφος (ταυτόχρονα υπάρχουν ραβδώσεις στη διασταύρωση του τοίχου και του δαπέδου του πρώτου ορόφου, στο υπόγειο) εξαιτίας της κακής στεγάνωσης της βάσης του κτιρίου.
  • να ρέει στην οροφή.

  Σημείωση: Ιδανικό για την εμφάνιση των λουλουδιών στο δωμάτιο είναι η θερμοκρασία 24 - 35 ° C.

  Ποιος είναι ο κίνδυνος;

  Με την φαινομενική αβλαβότητα του καλουπιού, μπορεί να βλάψει σοβαρά το σκυρόδεμα, καταστρέφοντας τελικά ένα ισχυρό δομικό υλικό. Οι μικροσκοπικοί οργανισμοί διαβρώνουν την επιφάνεια και μετά από περίπου δέκα έως δώδεκα μήνες είναι σε θέση να "περάσουν" τον σοβά, φθάνοντας στο σκυρόδεμα.

  Αντιπροσωπεύουν επίσης έναν συγκεκριμένο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεκριμένα, οι σπόροι των μυκήτων τοιχώματος μπορούν να "ξεπεράσουν" μέσα στο σώμα μέσω:

  • δέρμα σε άμεση επαφή με την επικάλυψη.
  • αναπνευστικά όργανα, κυκλοφορικό σύστημα.

  Τα σπόρια (ειδικά κύτταρα μυκήτων, που χρησιμεύουν για την αναπαραγωγή, τη διανομή τους) είναι αρκετά τοξικά. Μπορούν να προκαλέσουν ποικίλες αλλεργικές παθήσεις, ρινική καταρροή, βήχα, άσθμα και πνευμονία, ρευματισμούς, διαταραχές της γαστρεντερίας, συνεχή κεφαλαλγία. Ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτό το φαινόμενο είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, αυτοί που για έναν ή τον άλλο λόγο (λήψη αντιβακτηριακών φαρμάκων, πρόσφατα μεταφερθεί σοβαρές ασθένειες κ.λπ.) αποδυνάμωσαν την ασυλία. Επομένως, αυτό δεν είναι τόσο ασήμαντο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.

  Πρόληψη του προβλήματος

  Απλά μέτρα

  Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας στους τοίχους, οι ειδικοί προτείνουν:

  • για τη διεξαγωγή της εξωτερικής και εσωτερικής μόνωσης τους.
  • φροντίστε για την κανονική λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε όλους τους χώρους, εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε θερμαντήρες.
  • φροντίστε να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό, ελέγξτε τον εξαερισμό.
  • δεν στεγνώνουν τα ρούχα στο σπίτι (είναι καλύτερα να το κρεμάσετε στο μπαλκόνι, να αγοράσετε ένα πλυντήριο ρούχων με την αντίστοιχη λειτουργία)?
  • χρησιμοποιήστε την κουκούλα κατά το μαγείρεμα.
  Επιστροφή στα περιεχόμενα

  Ειδικά εργαλεία

  Η αποτελεσματική προστασία από τη φόρμα είναι ένα ειδικό μέσο, ​​το οποίο χρησιμοποιείται ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής, της επισκευής. Έτσι, στην αγορά είναι δυνατό να βρεθούν αντιμυκητιακά πρόσθετα σε τσιμεντοκονιάματα, τα οποία αναμιγνύονται στο στάδιο της παρασκευής του μείγματος. Αυτό αυξάνει την "ανοσία" των επιφανειών σε σχέση με το καλούπι.

  Οι εμποτισμοί είναι επίσης καλές "προστατεύουν" το σκυρόδεμα από τη διείσδυσή του. Στα κτίρια και τα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, πραγματοποιούνται αντιμυκητιασικοί εκκινητές. Η βάση τους μπορεί να είναι ορυκτός, αλκυδικός, ακρυλικός, αλλά η σύνθεση περιέχει απαραιτήτως μυκητοκτόνα. Οι γενικοί τύποι εκκινητών είναι κατάλληλοι όχι μόνο για σκυρόδεμα, αλλά και για τούβλα, ξύλο, γυψοσανίδες, διογκωμένο πολυστυρένιο, παρέχοντας προστασία των υλικών.

  Κατανοήστε το πρόβλημα

  Προκαταρκτικό στάδιο

  Για να αφαιρέσετε μόνιμα ή τουλάχιστον μόνιμα τα λουλούδια στους τοίχους, πρέπει να κάνετε τον προκαταρκτικό καθαρισμό τους.

  • Εάν τα καλούπια επηρεάζονται από ταπετσαρία, αφαιρέστε τα χαλασμένα πινακίδες, τα φύλλα είναι κοντά.
  • Βρέξτε την επιφάνεια με νερό - έτσι τα σπόρια δεν θα εξαπλωθούν στον αέρα.
  • Αφαιρέστε το γύψο στον τόπο που «ανθίζει».
  • Αφαιρέστε την πλάκα χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα ή ξύστρα.
  • Προσεκτικά, συλλέξτε απαλά τη σκόνη με μια σκούπα.
  • Ξήρανση των τοίχων.

  Αφού ολοκληρώσετε αυτή τη βήμα προς βήμα οδηγίες, μπορείτε να επεξεργαστείτε τοίχους με ειδικές προετοιμασίες.

  Μέσα - αντισηπτικά

  Χρησιμοποιούνται όταν το καλούπι έχει ήδη επιτεθεί στην επιφάνεια και απαιτείται να το ξεφορτωθεί επειγόντως. Η προστασία αυτή συμβαίνει:

  • υδατοδιαλυτό ·
  • σε οργανικούς διαλύτες.
  • σε πετρελαϊκή βάση.
  • συνδυασμένα, με τη μορφή συμπυκνώματος (το αραιωμένο διάλυμα χρησιμοποιείται για προφύλαξη, καθαρό - για την εξάλειψη "κηλίδων").

  Για να απαλλαγούμε από το καλούπι, το αντισηπτικό εφαρμόζεται με ένα ρολό, μια μεγάλη βούρτσα, έναν ψεκαστήρα. Για να επεξεργαστείς τον απαραίτητο χώρο είναι απαραίτητος ο χρόνος ή δύο, ανάλογα με τον βαθμό της ήττας.

  Μέτρα ασφαλείας

  Ενώ αντιμετωπίζετε τα τοιχώματα με μυκητοκτόνο χημεία, μην ξεχνάτε τη δική σας ασφάλεια, αφού αυτά τα φάρμακα απέχουν πολύ από την αβλαβία. Στη δουλειά είναι απαραίτητο:

  • παρέχουν προστασία για το πρόσωπο, τα χέρια - χρησιμοποιήστε μάσκα και γάντια.
  • φορέστε κλειστά ρούχα έτσι ώστε οι ενώσεις να μην πέσουν στο δέρμα.
  • πριν από τη διαδικασία λήψης λουλουδιών, κομμάτια επίπλων που μπορούν να μετακινηθούν (τα υπόλοιπα πρέπει να καλύπτονται με ένα πανί, μια ταινία).
  • Το δωμάτιο στο οποίο είναι απαραίτητο να ψεκαστεί η αντισηπτική προστασίας ή να επιχριστεί στους τοίχους πρέπει να αερίζεται καλά.

  Σημείωση: Re-"ζωντανή" το δωμάτιο που αντιμετωπίζεται επιτρέπεται μόνο μετά από μια ημέρα - όχι λιγότερο.

  Συμπέρασμα

  Προστασία από τον μύκητα - αυτό έχει σημασία. Το μούχλα είναι εξίσου εύκολο να ξεκινήσει τόσο σε ιδιωτικά σπίτια όσο και σε πολυώροφα κτίρια. Σε ποιο στάδιο θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα - ήδη κατά τη διάρκεια της κατασκευής, επισκευής ή λήψης μέτρων, όταν εμφανιστούν οι κηλίδες - εναπόκειται στον ιδιοκτήτη του σπιτιού να αποφασίσει. Αλλά ακόμα κι αν η ταπετσαρία, γύψο ξαφνικά "ανθίσει", θα πρέπει να απαλλαγούμε από μύκητες το συντομότερο δυνατό.