Μέθοδοι ψύξης αέρα

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή αφόρητης θερμότητας που μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή μας, την παραγωγικότητα, να επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας, ειδικά για τους ηλικιωμένους. Αυτή τη στιγμή, θέλετε να κρύψετε στο σπίτι, ειδικά εάν έχει μια ειδική συσκευή ψύξης. Αλλά πώς να είναι αυτός που δεν το έχει, πώς να δροσίσει ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό; Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε το πρόβλημά σας. Ας εξετάσουμε το καθένα λεπτομερέστερα.

Ανοιχτά παράθυρα - ένας τρόπος για να δροσίσετε το δωμάτιο

Παράθυρα που ανοίγουν

Όλοι αγαπούν να ανοίξει τα παράθυρα για να επιτρέψει φρέσκο ​​αέρα να μπει στο σπίτι, αλλά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς - δεν είναι η καλύτερη λύση, διότι το δικαίωμα της θερμότητας μέσα από το παράθυρο και παίρνει μέσα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να εξαπατήσουν λίγο και να ανοίξουν τα παράθυρα μόνο όταν υπάρχει μια σκιά. Αλλά δεν μπορείτε να το ονομάσουμε η σωστή απόφαση, καθώς η θερμοκρασία είναι ακριβώς η ίδια με την ενεργό ανταλλαγή αέρα. Η πιο ενδεδειγμένη λύση θα ήταν να είναι λίγο αερισμό, το οποίο θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την αποπνικτική και μπαγιάτικο αέρα.

Ο αερισμός είναι καλύτερο να γίνεται τη νύχτα, ή όταν είναι συννεφιασμένος ή δροσερός. Ο τελικός αερισμός είναι καλύτερο πριν εμφανιστούν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου.

Μια άλλη σημαντική απόχρωση στην καταπολέμηση της θερμότητας θα είναι τα παράθυρα με κουρτίνα. Δεδομένου ότι υπό την επίδραση των άμεσων ακτίνων του ήλιου, περίπου το 90% της θερμότητας εισέρχεται στο δωμάτιο. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κλείσετε τα blinds, ή κουρτίνα όλα τα παράθυρα. Οι κουρτίνες από πυκνό υλικό θα αντιμετωπίσουν τέλεια τις υπεριώδεις ακτίνες και θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε λίγο δροσιά στο σπίτι σας. Ένα άλλο αποτελεσματικό εργαλείο για να διατηρείται δροσερό στο δωμάτιο είναι μια αντανακλαστική ταινία. Και αν σκεφτήκατε για τη δροσιά το καλοκαίρι εκ των προτέρων, τότε κατά τη φάση κατασκευής μπορείτε να εγκαταστήσετε ειδικά παράθυρα με πολωμένη επίστρωση. Θα ανταπεξέλθουν τέλεια με τη θερμότητα το καλοκαίρι και το κρύο το χειμώνα και θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το σπίτι σε μια κατάλληλη θερμοκρασία.

Οι κουρτίνες στα παράθυρα θα σταματήσουν τις ακτίνες του ήλιου

Υγρασία

Ο υγρός αέρας αντιλαμβάνεται τέλεια τον πυρετό και την ταλαιπωρία στο σπίτι. Η ξηρότητα και η ακαθαρσία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική συσκευή για την ύγρανση του αέρα, τα οποία θα αφορούν τόσο το καλοκαίρι και το χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η σκόνη είναι πολύ κινητό, μπορεί να ανταποκριθεί στις κάτω επιφάνειες, ράφια και μέρη όπου είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ακόμη και παρά το γεγονός ότι η εβδομαδιαία πραγματοποιείται υγρό καθαρισμού. Η σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη επειδή μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, οπότε το καλοκαίρι δεν είναι ο ασφαλέστερος χρόνος σε αυτή την περίπτωση. Προκειμένου να μαλακώσετε ελαφρώς τον αέρα και την επίδραση της σκόνης - είναι απαραίτητο να κάνετε υγρασία. Στον κόσμο των τελευταίων τεχνικών εξελίξεων υπάρχει μια ειδική συσκευή ικανή να πλύνει τον αέρα. Υπάρχουν δύο κύριες λειτουργίες της συσκευής.

 • Ενυδατική. Εκτελείται μέσω μεμβράνης υπερήχων. Μπορεί να ενυδατώσει σχετικά μεγάλη ποσότητα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι η αποτελεσματική ενυδάτωση θα πραγματοποιηθεί μόνο στα δωμάτια όπου αυτό είναι απαραίτητο.
 • Καθαρισμός του αέρα της σκόνης και των διαφόρων μυκήτων και βακτηρίων. Το καλοκαίρι, η σκόνη είναι σε αναρτημένη κατάσταση, μετακινώντας συνεχώς γύρω από το δωμάτιο, ο καθαρισμός του αέρα είναι εξαιρετικά σημαντικός. Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται με τη βοήθεια μηχανικών φίλτρων και φίλτρων νερού, χάρη στην οποία ο αέρας γίνεται πολύ πιο καθαρός και πιο υγρός.

Και όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια παρόμοια συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο απλές μεθόδους.

 • Ψεκαστήρας - ένα εξαιρετικό εργαλείο για την υγρασία του δωματίου. Μπορείτε να ψεκάσετε περιοδικά νερό γύρω από το σπίτι, λόγω της οποίας η θερμοκρασία θα μειωθεί. Όμως, δεν πρέπει να παρασυρθούμε με αυτό, καθώς με μια μεγάλη ποσότητα νερού το δωμάτιο μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικό ατμόλουτρο. Η βέλτιστη συχνότητα για αυτή τη διαδικασία είναι περίπου μία φορά την ώρα. Μπορείτε να αγοράσετε έναν αυτόματο ψεκαστήρα (υγραντήρα), για μεγαλύτερη απόδοση, ο πάγος μπορεί να προστεθεί στο δοχείο με υγρό.
 • Υγρές πετσέτες. Διάσημος δρόμος της παλιάς γιαγιάς. Είναι αναγκαίο να απολαύσετε κάποια πετσέτες στο νερό και κρεμάστε τους γύρω από το δωμάτιο, να δούμε δεν είναι πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά να μειώσει τη θερμοκρασία σίγουρα να βοηθήσει, να ελέγχεται από τους προγόνους μας.

Επιπλέον, μπορείτε να παίρνετε κατά διαστήματα ένα δροσερό ντους ή να βγάζετε το κεφάλι σας. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο από αυτό δεν θα μειωθεί, αλλά η υγεία σας θα είναι πολύ καλύτερη, ειδικά όταν είναι αφόρητα ζεστό έξω. Ως άλλη μέθοδος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρύα υγρανθείσα πετσέτα, τοποθετώντας την στο λαιμό σας, το οποίο επίσης θα βοηθήσει να διευκολυνθεί η κατάσταση για λίγο.

Οι υγρές πετσέτες είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κρυώσουν

Κάτω με τις οικιακές συσκευές

Οι οικιακές συσκευές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και παράγουν θερμότητα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το καλοκαίρι, όταν είναι ήδη ζεστό στο δρόμο, οπότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αναπνέουμε στο σπίτι. Πάρτε ένα συνηθισμένο ψυγείο, μέσα σε αυτό δροσίζει, και έξω δίνει μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας, η οποία παραμένει στο δωμάτιο.

Κανείς δεν λέει να απενεργοποιήσει το ψυγείο, αλλά η χρήση άλλων λιγότερο σημαντικών συσκευών μπορεί να ελαχιστοποιηθεί. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της σύστασης αναφέρεται στην κουζίνα, όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι συνήθως κάπως υψηλότερη από ό, τι σε άλλους χώρους.

Το μαγείρεμα κατά τη θερινή περίοδο επηρεάζει επίσης τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, καθώς ο ζεστός αέρας εξαπλώνεται αρκετά γρήγορα σε όλη την επικράτεια. Κατά συνέπεια, κατά τη διαδικασία μαγειρέματος είναι απαραίτητο να κλείνετε τις πόρτες σφιχτά και να ανοίγετε τα παράθυρα. Αξίζει επίσης να δοθεί προσοχή στους θερμαντήρες πετσετών, οι οποίοι όχι μόνο εκτελούν τη βασική τους λειτουργία, αλλά και θερμαίνουν τον αέρα. Οποιαδήποτε συσκευή που λειτουργεί με ηλεκτρισμό παράγει μια ορισμένη ποσότητα θερμότητας, έτσι στη θερμότητα αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό.

Λάθος γνώμη

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται όταν σκέφτονται ότι ο ανεμιστήρας μπορεί να δροσίσει τον αέρα, επειδή αυτή η συσκευή το αντίθετα θερμαίνει. Δημιουργεί μόνο μια αίσθηση δροσιάς, δημιουργώντας επιπλέον αερισμό. Οι ιδρώτες του ανθρώπινου σώματος παράγουν ένα υγρό (ιδρώτα) που εξατμίζεται. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εξώθερμη και προάγει την ψύξη του σώματός μας. Όσο για τον ανεμιστήρα, δεν ψύχει το ίδιο το δωμάτιο, αλλά αν βρίσκεται κοντά στο χώρο εργασίας, θα διευκολύνει πολύ την κατάσταση κατά τη διάρκεια της ζέστης. Η αποτελεσματική χρήση του ανεμιστήρα είναι όταν βρίσκεται στο παράθυρο ή στην πόρτα. Η αποστολή του είναι να μετακινήσει τις μάζες του θερμού αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για δωμάτια που βρίσκονται στην ηλιόλουστη πλευρά και υπερθερμαίνονται. Εάν η υγρασία είναι πάρα πολύ, τότε αυτό δεν είναι επίσης καλό. Συχνά οι άνθρωποι κρέμονται γύρω από το σπίτι υγρές πράγματα, κουρτίνες και πράγματα, που κάνει το δωμάτιο πολύ πιο δροσερό. Αλλά, μην ξεχνάτε ότι μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε βαρύτητα και ταλαιπωρία.

Ο ανεμιστήρας δεν ψύχει τον αέρα, αλλά το μετακινεί

Σπιτικό κλιματιστικό

Όταν δεν υπάρχει κλιματιστικό στο σπίτι, και θέλετε δροσιά, ένα κλιματιστικό από σπιτική παραγωγή θα έρθει στη διάσωση. Γι 'αυτό χρειαζόμαστε:

 • δοχείο με κρύο νερό.
 • πάγος ·
 • ανεμιστήρα.

Εάν πάρετε μόνο ένα ανεμιστήρα, δεν διενεργούν τον αέρα ψύξης σε όλο το δωμάτιο, θα δημιουργήσει μόνο μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, αυξάνοντας τη ροή του αέρα και συμβάλλουν στην ταχεία εξάτμιση του ιδρώτα από το σώμα σας. Όμως, η δροσισμένη συσκευή δεν θα σας εξοικονομήσει στη θερμότητα του καλοκαιριού. Προκειμένου να βελτιωθεί το αποτέλεσμα, θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα δοχείο νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα και να τοποθετήσετε πάγο εκεί. Οι ατμοί ψυχρού πάγου σε συνδυασμό με τον αέρα θα εξαπλωθούν σε όλο το δωμάτιο, εξαιτίας των οποίων η θερμοκρασία θα μειωθεί και ο αέρας θα γίνει πιο υγρός.

Εάν στο σπίτι σας δεν υπάρχει ηλεκτρικός ανεμιστήρας, τότε μπορείτε απλά να πάρετε ένα δοχείο νερού και πάγου και να το τοποθετήσετε κοντά. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο έντονο, αλλά θα διευκολύνετε τον εαυτό σας να παραμείνει σε ένα ζεστό μέρος για λίγο.

Το σπιτικό κλιματιστικό δροσίζει και υγραίνει τον αέρα

Γενικές συστάσεις

Σε ζεστό καιρό, είναι απαραίτητο να πίνετε περισσότερο κρύο υγρό, αυτό θα σας επιτρέψει να ψύξετε το σώμα όχι από το εξωτερικό, αλλά από το εσωτερικό. Μην πίνετε πολύ γρήγορα, επειδή μπορεί να αρρωστήσετε, αργά, σε μικρές μερίδες. Υπάρχει η άποψη ότι το ζεστό τσάι είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό, καθώς βοηθάει τον οργανισμό να αυτο-ψύχεται. Προσπαθήστε να φοράτε εσωτερικά ελαφρύτερα ρούχα από φυσικά υλικά, δωρεάν. Τα πράγματα είναι ωραία από βαμβακερό ύφασμα. Αν η νύχτα είναι ζεστή και αποπνικτική για ύπνο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε ένα μαξιλάρι μέσα στο οποίο υπάρχει φαγόπυρο. Οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σε μια καυτή περίοδο, αφού δεν κρατάει ζεστό.

 • Δώστε προσοχή στη συμπεριφορά των κατοικίδιων ζώων σας. Όταν είναι ζεστό, γίνονται αδρανείς, κοιμούνται περισσότερο, όλοι το κάνουν αργά και αργά. Ο σύγχρονος ρυθμός της ζωής δεν μας επιτρέπει να κάνουμε τίποτα όλη την ημέρα, αλλά όποτε είναι δυνατόν στη ζέστη του καλοκαιριού, συνιστώνται λιγότερες κινήσεις και ο χρόνος περνάει σε οριζόντια θέση.
 • Αφαιρέστε το τάπητα. Το καλοκαίρι θα επιδεινώσουν την κατάσταση και θα πάρουν σκόνη.
 • Καλύψτε τα έπιπλα με ένα σωρό από ελαφρύ πανί. Το ύφασμα θα αντικατοπτρίζει τη θερμότητα, σε αντίθεση με μια μαλακή επιφάνεια.
 • Χρησιμοποιήστε μπουκάλια, μέσα από τις οποίες πάγου μπορεί να είναι σαν να βάλει δίπλα στο κρεβάτι, και να θέσει στο κρεβάτι εκ των προτέρων, προτού να είστε έτοιμοι για ύπνο.
 • Μπορείτε να φυτέψετε ένα δέντρο από την καυτή πλευρά του σπιτιού. Τα δέντρα - μια εξαιρετική λύση το καλοκαίρι, μπορούν να κλείσουν το δωμάτιο από τον καυτό ήλιο, διατηρώντας έτσι ένα κομμάτι δροσιάς.
 • Τα τείχη και η οροφή του σπιτιού μπορούν να βαφτούν λευκά. Αυτό είναι ριζικό, αλλά σε περιοχές με ζεστό κλίμα είναι δημοφιλές.

Εάν το σπίτι σας είναι ακόμη υπό κατασκευή, είναι καλύτερα να προβλέψετε όλες τις αποχρώσεις εκ των προτέρων. Θερμομόνωση - μια εξαιρετική λύση στα προβλήματά σας: το καλοκαίρι - είναι δροσερό, και το χειμώνα είναι ζεστό.

Επιπλέον, δώστε προσοχή στα υλικά, τούβλο - ένα καθολικό πράγμα, κατάλληλο για οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας. Το καλοκαίρι δεν θερμαίνεται, και τη χειμερινή περίοδο - διατηρεί τη θερμότητα. Η οροφή είναι καλύτερα κατασκευασμένη από υλικά με ανακλαστικές ιδιότητες.

Η οροφή του σκούρου χρώματος θα προσελκύσει τις ακτίνες του ήλιου, θα είναι ζεστή και βουλωμένη στο σπίτι σας το καλοκαίρι. Συνοψίζοντας, αναγνωρίζουμε ότι χωρίς το κλιματιστικό, μπορείτε πραγματικά να διαχειριστείτε ακόμα και στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αλλά, γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να θυμόμαστε πολλά και να το εφαρμόζουμε στην πράξη. Είναι πιο εύκολο να τρέξετε στο κατάστημα και να αγοράσετε ένα θαύμα που μπορεί να κρατήσει δροσερό όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά δεν έχουν όλοι την ευκαιρία. Ναι, και τα κλιματιστικά δεν έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία, και δεν κοστίζουν μικρά χρήματα. Εκτός από την ψύξη του δωματίου, μην ξεχάσουμε την ψύξη του οργανισμού: πολλά υγρά, ντους, μπάνιο, όλο αυτό συμβάλλει επίσης στην ψύξη και την ευημερία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε σε θέση να προσαρμόσετε τον εαυτό σας, γιατί οι πρόγονοί μας ζούσαν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και ήταν σε θέση να συνυπάρξουν σε αρμονία με τη φύση. Θα πρέπει να διατηρήσετε τη φυσική σας μορφή, να οδηγήσετε έναν ενεργό υγιεινό τρόπο ζωής και στη συνέχεια θα είναι ωραία να υπομείνετε και τους καλοκαιρινούς θερμότερους και τους χειμερινούς σοβαρούς παγετούς.

Κινητό κλιματισμό - ψύξη του προϋπολογισμού του διαμερίσματος και εξοχικών κατοικιών

Μπορεί ένα κινητό κλιματιστικό να αντικαταστήσει ένα ακριβό σύστημα διαχωρισμού; Αξίζει να αγοράσετε και πώς να εγκαταστήσετε, πείτε στους χρήστες FORUMHOUSE

Η άνεση είναι απαραίτητη σε όλους. Ειδικά όταν το παράθυρο είναι ζεστό.

Σε τέτοιους καιρούς είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα χωρίς κλιματιστικό.

Οι αναγνώστες του FORUMHOUSE γνωρίζουν καλά τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων συστημάτων split που αποτελούνται από δύο μπλοκ - εσωτερικά και εξωτερικά.

Ωστόσο, τα κλιματιστικά αυτού του τύπου είναι ακριβά και η τοποθέτησή τους μπορεί να πετάξει σε μια αρκετά πεντάδα.

Πώς να είναι, αν χρειάζεστε κλιματισμό, και τα μέσα για να αγοράσει δεν είναι αρκετό; Ξεχάστε την άνεση;

Καθόλου, η διέξοδος μπορεί να είναι η εγκατάσταση ενός λεγόμενου κινητού κλιματιστικού.

Και παρόλο που αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός έχει μια σειρά ελαττωμάτων, γίνεται συχνά η καλύτερη επιλογή για τους καλοκαιρινούς κατοίκους ή τους ανθρώπους που νοικιάζουν ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα.

Τι είναι ένα κινητό κλιματιστικό;

Κινητό κλιματιστικό είναι μια συσκευή monoblock, παρόμοια με όλους μας, το γνωστό κλιματιστικό παράθυρο.

Η κύρια διαφορά είναι η κάθετη διάταξη των μονάδων στο κινητό κλιματιστικό.

Στο άνω διαμέρισμα της θήκης υπάρχει ένας εξατμιστήρας και μια μονάδα εξαερισμού, και κάτω από αυτά, στο κάτω τμήμα - ένας συμπιεστής, ένας συμπυκνωτής και ένας ανεμιστήρας που εκτρέπεται από αυτό.

Η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού κινητών αέρα είναι ως εξής: ο αέρας στο δωμάτιο μέσω της εισαγωγής αέρα εγχέεται μέσα στο άνω μέρος του σώματος, όπου φιλτράρεται, ψύχεται και επανα-εκπέμπονται μέσα στο δωμάτιο μέσω της οπής, που καλύπτεται με περσίδες.

Ο αέρας ψύχεται ως εξής: ο συμπιεστής "συμπιέζει" το ψυκτικό μέσο και αφαιρεί τη θερμότητα που έλαβε το ψυκτικό από τον αέρα.

Ο συμπιεστής είναι επίσης ψύχεται με αέρα ο οποίος περνά μέσα από το ψυγείο συμπυκνωτή, θερμαίνεται και εκτινάσσονται προς τα έξω του εύκαμπτου αγωγού (παρόμοιο με το καθαριστικό gofroshlang κενό) με διάμετρο 150 mm και μήκος 1,5 μέτρων.

Κατανόηση των γενικών αρχών του κινητού κλιματιστικού, μπορείτε να καταλάβετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Serko:

- Μεταξύ των μειονεκτημάτων του κινητού κλιματισμού μπορεί να εντοπιστεί:

 • αυξημένο θόρυβο κατά την εργασία, που σχετίζεται με τη λειτουργία του συμπιεστή και του ανεμιστήρα.
 • Μέσω των διαρροών και των εγκοπών της τρύπας για τον εύκαμπτο σωλήνα, μπορεί να αναρροφηθεί ο αέρας του δρόμου.
 • λιγότερη αποτελεσματικότητα από τα συστήματα διάσπασης.
 • καταλαμβάνει χώρο στο πάτωμα.

Strekoza:

- Στη ζέστη του καλοκαιριού του 2010, σκέφτηκα να αγοράσω ένα κινητό κλιματιστικό, αλλά, έχοντας ζυγίσει όλα τα υπέρ και τα κατά, αρνήθηκε. Κατά τη γνώμη μου, λειτουργεί πολύ δυνατά, ο σωλήνας εκκενώνοντας αέρα, κατά τη διάρκεια της εργασίας θερμαίνεται και, κατά συνέπεια, αυξάνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Για να σφραγίσετε σωστά τον εύκαμπτο σωλήνα, θα πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Ναι, και οι διαστάσεις του κινητού κλιματιστικού είναι αρκετά μεγάλες, γι 'αυτό είναι εύκολο να το κρύψετε στο διαμέρισμά σας. Και για να το χρησιμοποιήσετε μόνο 3 μήνες το χρόνο, στη θερμότητα, θεωρώ ασύμφορη.

Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα που, εκτός από την ψύξη, θερμαίνουν επίσης το δωμάτιο. Αυτά τα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με θερμαντικά στοιχεία. Επιπλέον, πιο ακριβά μοντέλα μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο αντλίας θερμότητας, παίρνοντας κρύο αέρα έξω από το δωμάτιο και την αντικατάστασή του με ένα ζεστό.

Ametistov:

- Αν και ένα σύστημα διαίρεσης μπορεί επίσης να λειτουργήσει για τη θέρμανση δωματίων σε μία χαμηλή θερμοκρασία, π.χ. -25 ° C, που δεν λειτουργούν, αλλά το κινητό κλιματισμό, εξοπλισμένο με ένα απλό πηνίο θέρμανσης θα αντιμετωπίσει το έργο, τον τρόπο θερμάστρα δωμάτιο θέρμανσης. Έτσι το κινητό κλιματιστικό μπορεί να βοηθήσει τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Τα πλεονεκτήματα ενός κινητού κλιματιστικού περιλαμβάνουν:

 • χαμηλό κόστος.
 • απλή εγκατάσταση - όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα.
 • δεν χρειάζεται να επικοινωνούν μέσω του τοίχου και, κατά συνέπεια, πληρώνουν επιπλέον για την εγκατάσταση του κλιματισμού, όπως ένα split σύστημα?
 • η πρόσοψη του σπιτιού δεν βλάπτει την εξωτερική μονάδα, όπως στο split σύστημα.
 • κινητικότητα - το κλιματιστικό μπορεί να μεταφερθεί στη ντάκα ή να μετακινηθεί σε τροχούς στους χώρους.
 • τα κινητά κλιματιστικά μπορούν να φιλτράρουν, να αφύγρανουν αέρα, χώρους θέρμανσης και να λειτουργούν σε λειτουργία αερισμού.

Ξένος:

- Κινητό κλιματιστικό κλιματισμό εύκολα και γρήγορα το δωμάτιο 20-40 τετραγωνικών μέτρων. m σε άνετο 20-22 ° C.

Μπορείτε να το βάλετε μόνο το καλοκαίρι, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Το σύστημα split κρέμεται στον τοίχο όλο το χρόνο και η εξωτερική μονάδα μπορεί να αναγκαστεί να απογειωθεί. Το κύριο μειονέκτημα ενός κινητού κλιματιστικού είναι ο υψηλός θόρυβος.

Συχνά, ο κινητός κλιματισμός επιλέγεται για την εποχική εγκατάσταση στη ντάχα, επειδή δεν είναι ορατό, δεν θα προσελκύσει την προσοχή των κλεφτών, οι οποίοι παρατηρούν αμέσως το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος που κρέμεται στον τοίχο.

Και παρόλο που το κινητό κλιματιστικό έχει πολλά πλεονεκτήματα, ένα από τα σημαντικά μειονεκτήματά του είναι η παρουσία συμπυκνώματος, το οποίο πρέπει να αποστραγγίζεται μόνιμα. Το συμπύκνωμα συλλέγεται σε ειδικό δοχείο που βρίσκεται στον πυθμένα του μονοκόμματος. Η μέση χωρητικότητα είναι 5 λίτρα. Εάν το υγρό δεν αφαιρεθεί εγκαίρως, το κλιματιστικό θα σταματήσει.

Swel:

- Σε ακριβά μοντέλα το συμπύκνωμα αντλείται από αντλίες αποστράγγισης. Η απόσυρση υγρού μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα παράθυρο ή ένα παράθυρο. Οι χωρητικότητες, κατά μέσο όρο, διαρκούν για 7-9 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κινητό κλιματιστικό;

Η μέγιστη επιφάνεια που μπορεί να λειτουργήσει ένα κλιματιστικό, εμφανίζεται στο διαβατήριο του προϊόντος. Με βάση την πρακτική εμπειρία, μπορούμε να πούμε ότι η εξουσία είναι καλύτερο να ληφθεί με κάποιο περιθώριο.

Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό δεν λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη λειτουργία του, γεγονός που θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του και θα μειώσει το επίπεδο θορύβου.

Ξένος:

- Είναι καλύτερα να επιλέξετε το πιο ισχυρό κινητό κλιματιστικό. Θα δροσιστεί το δωμάτιο γρηγορότερα. Και όλοι κάνουν θόρυβο όχι λιγότερο έντονα.

Επιπλέον, πρέπει να θυμάστε μερικές τυπικές απαιτήσεις:

 • Ο ζεστός αέρας πρέπει να εκτοξευθεί μέσα από μια ειδικά τρυπημένη οπή στον τοίχο ή μέσα από ένα ειδικά προετοιμασμένο άνοιγμα παραθύρου.
 • Αν απλά ρίχνετε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ανοιχτό παράθυρο, τότε ολόκληρη η λειτουργία του κλιματιστικού, λόγω του εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό, θα μειωθεί στο "όχι".
 • Μην κλείνετε τα ανοίγματα εισαγωγής αέρα.
 • Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κλιματιστική μηχανή μετά από 2 ώρες.

Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την εγκατάσταση ενός κινητού κλιματιστικού είναι το πού και πώς να αφαιρέσετε τον εύκαμπτο σωλήνα ζεστού αέρα.

Ξένος:

"Νομίζω ότι είναι καλύτερο να τρυπώ μια τρύπα στον τοίχο." Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν μεταβατική ράβδο με στρογγυλό σωλήνα σε επίπεδη μπάρα. Η σανίδα εισάγεται στην υποδοχή του ελαφρώς ανοιγμένου παραθύρου.

Ορισμένοι κατασκευαστές συμπληρώνουν το κινητό κιτ κλιματισμού με ειδικό βύσμα παράθυρου με μια οπή κοπής για τον αγωγό αέρα.

Leowka:

- Έχω ένα κινητό κλιματιστικό κοντά στην πόρτα της loggia. Στην πόρτα έκοψα μια τρύπα όπου έβαλα την πλαστική πόρτα, η οποία έρχεται πλήρης με το κλιματιστικό. Δεν υπάρχουν σχέδια. Ο κλιματισμός δροσίζει την επιφάνεια των 15 τετραγωνικών μέτρων. m. Για 5 ώρες λειτουργίας η θερμοκρασία πέφτει από + 35 ° C έως + 26 ° С. Αλλά κάνει θορυβώδες με αυτό, είναι αδύνατο να κοιμηθείς.

Μπορείτε επίσης να τρυπήσετε μια τρύπα σε τοίχο από τούβλα με στέμμα και να βγάλετε τον αγωγό αέρα μέσα από ένα επίπεδο σωλήνα 200x60 mm.

Serko:

- Ένας επίπεδης σωλήνας περνά καλά κάτω από την παλίρροια του παραθύρου και δεν παρεμβαίνει.

Ένας ενδιαφέροντος τρόπος για να εγκαταστήσετε ένα κινητό κλιματιστικό, πρότεινε forumchaninom Μιχαήλ Κουπρίκοφ:

- Κατά κανόνα, ο κλιματισμός χρειάζεται μόνο για μια μικρή θερινή περίοδο. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιώ μια μέθοδο που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς διάτρηση των τοίχων.

Χρησιμοποιείται μια στέρεη μόνωση, για παράδειγμα, εξωθημένος αφρός πολυστερίνης, και γίνεται μια οπή αέρα. Στη συνέχεια ανοίγει το παράθυρο, η μόνωση κόβεται ακριβώς κάτω από το άνοιγμα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές και η οπή για τον εύκαμπτο σωλήνα βρίσκεται μπροστά από την οπή εξόδου του θερμαντήρα. Ο κλιματισμός τοποθετείται στο περβάζι, πίσω στο παράθυρο με θερμάστρα. Οι οπές συνδέονται ακριβώς μεταξύ τους. Εάν το περβάζι είναι στενό, τότε μπορείτε να κάνετε στάση κάτω από το κλιματιστικό. Μετά το τέλος της σεζόν, ο θερμαντήρας αφαιρείται, το κλιματιστικό αφαιρείται μέχρι το επόμενο καλοκαίρι και το παράθυρο είναι κλειστό.

Στην περίπτωση αυτή, το κινητό κλιματιστικό λειτουργεί σαν κανονικό παράθυρο.

RoMZzeSS:

- Είμαι σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα για να μην boravit τοίχους, έβαλα τη βαλβίδα κλιματισμού στο σάντουιτς πόρτα μπαλκόνι. Περνάει το περίγραμμα σε ένα κύκλο με ένα μολύβι και κόβει την τρύπα. Η βαλβίδα απλώθηκε με κόλλα και εισήχθη μέσα στην οπή, προσφέροντας επιπλέον όλες τις βίδες. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και η αντικατάσταση του σάντουιτς θα κοστίσει μια δεκάρα.

Έτσι, μερικές φορές ο κινητός κλιματισμός μπορεί να ανταγωνιστεί ένα ακριβό σύστημα split και να γίνει μια πλήρης εγκατάσταση κλιματισμού στη χώρα ή στο διαμέρισμα.

Σε αυτό το θέμα, οι χρήστες του FORUMHOUSE συζητούν τα κλιματιστικά. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του κινητού κλιματιστικού συλλέγονται εδώ. Ground conditioner - τι είναι αυτό; Η απάντηση στην ερώτηση μπορεί να βρεθεί σε αυτόν τον σύνδεσμο. Οι προσαρμογές που απαιτούνται για την ανύψωση του εξωτερικού μπλοκ περιγράφονται εδώ. Θέλετε να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας, αλλά δεν ξέρετε πώς; Μελετήστε αυτό το θέμα. Και έχοντας εξοικειωθεί με αυτό το βίντεο, θα μάθετε για το σύστημα θέρμανσης αέρα.

Πώς να κρυώσει ένα δωμάτιο χωρίς κλιματισμό: ξεφύγετε από τη ζέστη του καλοκαιριού

Στο ζεστό καλοκαίρι, το θερμόμετρο σβήνει την κλίμακα και η όλη κατάσταση στο διαμέρισμα λιώνει. Αν το δωμάτιο είναι κλιματιζόμενο, τότε σε λίγα λεπτά μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία σε ένα άνετο επίπεδο. Ωστόσο, η τεχνολογία ψύξης απέχει πολύ από όλους, οπότε σήμερα μιλάμε για το πώς να ψύξετε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό σε συνθήκες ζέστης.

Συστηματικός αερισμός του δωματίου

Η δημιουργία μίας σταθερής ροής αέρα μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Θυμηθείτε κάποια σημεία:

 • Η χαμηλότερη θερμοκρασία καθορίζεται στο χρονικό διάστημα από 4 έως 7 π.μ. Είναι αυτή τη στιγμή είναι να κορεστεί το δωμάτιο με φρεσκάδα και δροσιά. Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς μπορείτε να ξυπνήσετε τόσο νωρίς, ανοίξτε τα παράθυρα το βράδυ πριν από τις 22.00-22.30.
 • Ο αερισμός είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κρυώσει, αν όχι να διαταράξει το πρόγραμμα.
 • Εάν ανοίξετε τα παράθυρα σε 12-16 ώρες, θα επιδεινώσετε μόνο την κατάσταση, επειδή το δωμάτιο θα γεμίσει με ζεστό αέρα.

Συστηματική υγρασία του διαμερίσματος

 • Για να ψύξετε το δωμάτιο στη θερμότητα κατά 2-5 μοίρες, ενυδατώνετε τακτικά τον αέρα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα συνηθισμένο ψεκασμό.
 • Η θερμότητα παρατηρείται ακόμη περισσότερο εάν υπάρχει χαμηλή υγρασία στο σπίτι, αλλά η ανυψωμένη υγρασία δεν είναι επίσης αποδεκτή. Το κύριο πράγμα είναι η σωστή ισορροπία.
 • Για να το ψύξετε, μπορείτε να κρεμάσετε βρεγμένα ρούχα γύρω από το δωμάτιο ή να ψεκάσετε νερό από το σπρέι στις κουρτίνες.
 • Τοποθετήστε την περίμετρο του δοχείου με νερό και, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να το γεύση με μερικές σταγόνες αρωματικών ελαίων από εσπεριδοειδή, μέντα ή λεβάντα.
 • Σας συνιστούμε να γεμίζετε το δοχείο από κάτω από το υγρό πιάτων με τρεχούμενο νερό. Κάθε ώρα, ψεκάστε το υγρό σε ολόκληρη την περιοχή του διαμερίσματος. Και για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ψεκάστε λίγο υγρό στον εαυτό σας. Με την εξάτμιση, το σώμα θα ψυχθεί αισθητά.

Χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο για να κρυώσει το δωμάτιο

Παραδόξως, το υλικό αυτό αντιμετωπίζει τέλεια τις υψηλές θερμοκρασίες.

 • Αγοράστε κυλίνδρους 5 και πλέον μέτρων.
 • Αυτό το υλικό πρέπει να κολληθεί σε τοίχους ή παράθυρα και στις δύο πλευρές. Για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα, καλύψτε πλήρως την περιοχή του γυαλιού.
 • Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα των οποίων τα παράθυρα βλέπουν νοτιοδυτικά και νότια. Είναι εκεί που η ένταση των ακτίνων του ήλιου είναι υψηλή.
 • Είναι επίσης δυνατή η ψύξη του σπιτιού σε ζεστό καιρό με αλουμινόχαρτο, επειδή το υλικό αποτρέπει τη διείσδυση του ήλιου σε χαλιά, έπιπλα και άλλα στοιχεία του εσωτερικού χώρου, από την θέρμανση του οποίου αυξάνεται η θερμοκρασία.
 • Έρευνες επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι κάθε θερμότητα θερμαίνεται όχι απλώς από τον αέρα και από τα αντικείμενα στα οποία πέφτουν οι ακτίνες. Τα θερμαινόμενα αντικείμενα μπαίνουν στην ανταλλαγή θερμότητας με τον αέρα, γι 'αυτό και δημιουργείται η ασφυκτική θερμότητα στο σπίτι.
 • Το μόνο μείον είναι το αισθητικό στοιχείο. Το φύλλο κολλημένο σε τοίχους και γυαλί δεν προσθέτει ομορφιά στο εσωτερικό.

Βαριά κουρτίνες

Οι πυκνές κουρτίνες όχι μόνο δίνουν στο δωμάτιο μια ζεστασιά και ομορφιά, αλλά και βοηθούν στην προσαρμογή της θερμοκρασίας του αέρα.

 • Ξεκινώντας από τις 8.00 ή ακόμα και νωρίτερα, κλείστε τις κουρτίνες έτσι ώστε οι ακτίνες του ήλιου να μην διεισδύσουν μέσα.
 • Πάρτε βαριά βαριά κουρτίνες, και κρεμάστε τα παράθυρα προς τα νότια.

Ενδιαφέρουσες! Οι κουρτίνες θεωρούνται αδιαπέραστες, αν μέσω του εκτεταμένου υφάσματος δεν έπληξε καμία ακτίνα.

 • Μην αγοράζετε προϊόντα από συνθετικά υλικά, διότι όταν θερμαίνονται θα επιδεινώσουν τη θερμότητα.

Σκουρόχρωση των παραθύρων

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους κατοίκους των νότιων διαμερισμάτων.

 • Ένα ειδικό φιλμ σκίασης είναι κολλημένο σε ολόκληρη την επιφάνεια του παραθύρου για προστασία. Είναι συνήθως μια πρασινωπή και γαλαζωπή χροιά και η δράση της αποσκοπεί στην αποτροπή της διείσδυσης του ηλιακού φωτός.
 • Μείον αυτή τη μέθοδο, τα φυσικά χρώματα πίσω από τα παράθυρα χάνονται.

Blinds για ψύξη

Αν δεν έχετε την επιθυμία να κολλήσετε το παράθυρο με φύλλα, μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε τα blind τους.

 • Λεπτές λωρίδες, κλειστές όλη την ημέρα, καθυστερούν μέχρι και το 90% του ηλιακού φωτός.
 • Αποφασίστε για το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστούν οι ταινίες. Για μέγιστη απορρόφηση του ήλιου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ξύλινα.
 • Πλένετε αποτελεσματικά τα περσίδες πρέπει να είναι τουλάχιστον μερικές φορές το χρόνο.
 • Για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα, επιλέξτε υφασμάτινες κάθετες ρωμαϊκές κουρτίνες.

Απαλλαγούμε από περιττά πράγματα

Παρατήρησα ότι το καλοκαίρι θα περπατούσατε γύρω από το γυμνό δροσερό ημι-ευχαρίστηση;

 • Η λύση στο πρόβλημα θα είναι η απαλλαγή από το παλάτι και η αποστολή του στον καθαρισμό. Είναι αυτός που γίνεται ένας αντανακλαστήρας, εμποδίζοντας τη διείσδυση της δροσιάς από το πάτωμα στο δωμάτιο.
 • Αν είστε ιδιοκτήτης των χαλιών τοίχου, είναι επίσης καλύτερο να τα αφαιρέσετε και να τα καθαρίσετε.
 • Κατά την αφαίρεση του δαπέδου, ελέγξτε την κατάσταση του δαπέδου. Εάν είναι πολύ υγρό, μπορεί να εμφανιστεί ένας μύκητας στην επιφάνεια. Αφαιρέστε το καλούπι και επεξεργαστείτε τις επιφάνειες με αστάρι.

Χρήση πάγου ψύξης

Ψύξτε το διαμέρισμα χωρίς split σύστημα χρησιμοποιώντας απλό πάγο θα είναι μερικοί βαθμοί. Για να γίνει αυτό, παγώστε τα καλούπια με νερό στην κατάψυξη και, αφού έχουν καταψυχθεί, ρίξτε μερικά κύβους στο πιάτο.

Χρησιμοποιώντας την κουζίνα

 • Για να ψύξετε τον αέρα το καλοκαίρι, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τις εργασίες στην κουζίνα.
 • Ένας φούρνος ή φούρνος εργασίας αυξάνει σημαντικά τη θερμοκρασία του δωματίου. Μετά από μια ώρα εργασίας τα πιάτα είναι στην κουζίνα απλά εξωπραγματικά.
 • Σημειώστε ότι η θέρμανση συμβαίνει τόσο από το αναφλεγόμενο αέριο όσο και από την αμαξοστοιχία.

Υγρό καθαρισμό

 • Το καλοκαίρι και νωρίς την άνοιξη είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται υγρός καθαρισμός όσο το δυνατόν συχνότερα.
 • Με τον υγρό καθαρισμό εννοούμε σκούπισμα παραθύρων, ράφια, πόρτες, πλύσιμο δαπέδων και αλλαγή κλινοσκεπασμάτων.
 • Αυτή η μέθοδος θα μειώσει γρήγορα τη θερμότητα και η εξάτμιση της υγρασίας εξομαλύνει τις διαδικασίες ανταλλαγής θερμότητας.

Ηλεκτρονικές συσκευές

 • Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση οικιακών συσκευών και άλλων ηλεκτρονικών κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Πρόκειται για σίδερα, ηλεκτρικές σκούπες, υπολογιστές, τηλεοράσεις ή εκτυπωτές.
 • Αυτή η μέθοδος θα συμβάλει επίσης στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
 • Στο μπάνιο αποσυνδέστε την πετσέτα, γιατί το καλοκαίρι είναι καλύτερα να στεγνώνετε τα πράγματα στο μπαλκόνι.

Υγρά φύλλα

Μια άλλη συμβουλή για την ψύξη του δωματίου στη ζέστη χωρίς κλιματισμό.

 • Θα χρειαστείτε λεκάνες με νερό και φύλλα.
 • Τοποθετήστε τη λεκάνη κοντά στην πόρτα και κρεμάστε το φύλλο στην πόρτα, έτσι ώστε οι άκρες της να αγγίζουν το υγρό. Το πανί, απορροφώντας σταδιακά το νερό, θα δώσει το δωμάτιο δροσερό.
 • Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε ένα φύλλο περισσότερο.

Σπιτικό κλιματιστικό

Είναι δυνατόν να ψύξετε το δωμάτιο με ανεμιστήρα, γι 'αυτό θα χρειαστείτε λίγα λίτρα τρεχούμενου νερού στο φορτίο.

 1. Γεμίστε τα μπουκάλια ή τα μπολ με νερό, τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
 2. Μετά την προσθήκη νερού μετατρέπεται σε πάγο, το αφαιρέσετε από τον καταψύκτη και τοποθετήστε το γύρω από τον ανεμιστήρα, έτσι ώστε οι ροές αέρα που εμφυσάται από τις λεπίδες πάγο.
 3. Οι ανεμιστήρες που ψύχουν το δωμάτιο θα βοηθήσουν μετά από μόλις 5 λεπτά λειτουργίας.
 4. Για να παρατείνετε το αποτέλεσμα, αλλάξτε περιοδικά τις δεξαμενές τήξης σε νέο πάγο.

Ενδιαφέρουσες! Συσκευές εξαερισμού που ψύχουν αέρα, λειτουργούν με τον τύπο της κίνησης του αέρα από τη μία πλευρά στην άλλη και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ο κινητήρας γίνεται πολύ ζεστός. Χρησιμοποιήστε τα μόνο όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο.

Μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση

Κρύο χωρίς κλιματισμό και ανεμιστήρα είναι δύσκολο, αλλά υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Μπορείτε να το δείτε στη βραζιλιάνικη τηλεοπτική σειρά. Η συσκευή ονομάζεται ανεμιστήρας οροφής. Αυτή η ακριβή ευχαρίστηση (η τιμή είναι περίπου 4000 ρούβλια) είναι απολύτως αθόρυβη, δεν δημιουργεί ρεύματα και δεν θερμαίνει το δωμάτιο με τον κινητήρα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τέλειος καιρός. Χρησιμοποιώντας τις προτεινόμενες μεθόδους, μπορείτε να ψύξετε τα καθιστικά και να βελτιώσετε το επίπεδο άνεσης το καλοκαίρι.

Θερμό, φύγε! 4 καλύτερους τρόπους για να δροσίσετε ένα διαμέρισμα χωρίς κλιματισμό

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του ήρθαν να ρωσικές πόλεις και θερμότητας, από την οποία διαφυγής είναι καλύτερα στο δικό σας διαμέρισμα, που είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό. Αλλά τι εάν δεν έχετε αυτό το καλό του πολιτισμού;

Ήδη στα τέλη Μαΐου, οι κάτοικοι της Ρωσίας θεώρησαν ότι έρχονται οι καυτές ημέρες. Το πρωί ξεκινήσαμε να ξυπνήσει νωρίς, αλλά όχι επειδή πριν πάτε για ύπνο, και από το τηγάνισμα ηλιακή ακτινοβολία θερμαίνει το δωμάτιο μας, με τον ιδρώτα να ρέει το χαλάζι... Σε γενικές γραμμές, τα πάντα μιλά για την προσέγγιση του καλοκαιριού και τη ζέστη, τα οποία όλα έχουν να περιμένουν, και η οποία σύντομα όλοι θα είμαστε τόσο απελπισμένοι για να σώσουμε τον εαυτό μας.

Η καλύτερη λύση για τη θερμότητα είναι ο κλιματισμός. Όλο και περισσότερα ρωσικά διαμερίσματα μπορούν να καυχηθούν για αυτό το όφελος του πολιτισμού. Αλλά τι εάν δεν υπάρχει κλιματιστικό στο διαμέρισμα; Πώς να ξεφύγετε από τη φωτιά; Μην δώσετε στο έλεός της.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε μια τεράστια ποικιλία επιλογών. Η AiF.ru τα μελέτησε και επέλεξε τους τέσσερις πιο αποτελεσματικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε χωρίς κλιματιστικό ακόμα και στην πιο έντονη θερμότητα.

Κλείστε τα παράθυρα

Η θερμότητα που διεισδύει στα διαμερίσματά μας, έρχεται ως επί το πλείστον σε εμάς μέσω των παραθύρων. Από εκεί, οι ακτίνες του ήλιου μπαίνουν στο δωμάτιο, από όπου αρχίζουμε να νιώθουμε σαν σε φούρνο μικροκυμάτων. Από εκεί, ο θερμός αέρας διεισδύει στα σπίτια, τα οποία στη συνέχεια δεν μπορούν να κτυπούν έξω από το διαμέρισμα με οποιονδήποτε τρόπο.

Πώς να το αντιμετωπίσετε αυτό; Όλοι οι έξυπνοι είναι απλοί - πρέπει να κλείσετε όλα τα παράθυρα όσο το δυνατόν περισσότερο. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για την οικεία έννοια αυτής της λέξης - για να κλείσει τις πόρτες. Είναι γενικά απαραίτητο να καλύπτετε κάθε μήνυμα του διαμερίσματος με το δρόμο μέσα από τα παράθυρα.

Είναι καλύτερο για αυτή την κατάλληλη σφιχτή κουρτίνες, η οποία δεν θα επιτρέψει τις ακτίνες του ήλιου να διεισδύσουν στο διαμέρισμα. Αν τους κλείσετε πάλι το βράδυ, τότε το πρωί μπορείτε να αισθανθείτε τη διαφορά σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα - το διαμέρισμα θα γίνει αισθητά πιο δροσερό.

Υπάρχει άλλη επιλογή. Είναι ιδανικό εάν δεν θέλετε να ζήσετε όλο το καλοκαίρι σαν σκωληκοειδείς στην τρύπα σας, χωρίς ηλιακό φως. Αυτή είναι μια κάτοψη καθρέφτη, η οποία πολλά κόλλα στα παράθυρα. Χάνει ένα κομμάτι του φωτός και σας επιτρέπει να δούμε μέσα από το παράθυρο, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ηλιακού φωτός που αντανακλά, δεν επιτρέπει η θερμότητα να διεισδύσει μέσα στο δωμάτιο.

Και βεβαίως, δεν είναι απαραίτητο να οδηγηθείτε σε συμβουλές για να ανοίξετε παράθυρα σε θερμότητα. Εάν δεν έχετε την ευκαιρία να χτίσετε ένα βύθισμα, αυτό θα αφήσει μόνο στον ζεστό καλοκαιρινό αέρα, ακόμα και με σκόνη και μυρωδιές από το δρόμο.

Ενυδατώστε

Η διαφυγή από τη θερμότητα επιτρέπει και την υγρασία. Και υπάρχουν πολλές δυνατότητες χρήσης νερού για την ψύξη των χώρων.

Μπορείτε να ξεκινήσετε, ίσως, με ένα σπρέι. Περιοδικά ψεκάζοντας από αυτήν υγρασία στο διαμέρισμα, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία. Η παράκαμψη αυτής της περίπτωσης επίσης δεν ακολουθεί, αν δεν θέλετε να μετατρέψετε το δωμάτιο σε ατμόλουτρο. Θα αρκεί να πασπαλίζουμε το νερό μία φορά την ώρα - ενάμισι.

Αντικαταστήστε την αναστάτωση με έναν ψεκαστήρα μπορεί να είναι ένας αυτόματος υγραντήρας αέρα. Θα κάνει όλη τη δουλειά για σας. Για την περαιτέρω ψύξη το διαμέρισμα μπορεί να σας συμβουλεύσει να προσθέσετε στο δοχείο με νερό, το οποίο ψεκάζεται στο διαμέρισμα, το συνηθισμένο πάγο.

Ο επόμενος τρόπος είναι τόσο μεγάλος όσο ο κόσμος - να απολαύσετε τις πετσέτες σε κρύο νερό και να τους κρεμάστε γύρω από το διαμέρισμα. Θα είναι τουλάχιστον παράξενο να κοιτάξουμε, αλλά η μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο θα βοηθήσει ακόμα - ελέγχεται από γενιές των προγόνων μας.

Η υγρασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να κρυώσει το διαμέρισμα, αλλά και για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ξεφύγει από τη φωτιά. Μπορεί να είναι όπως η συνήθης διαβροχή της κεφαλής σε δροσερό νερό, και η περιοδική αποδοχή ενός πλήρους δροσερού ντους. Το διαμέρισμα δεν θα πάρει πιο κρύο, αλλά μπορείτε να ξεχάσετε για τη θερμότητα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να συνδυάσετε τους δύο τελευταίους τρόπους για να καταπολεμήσετε τη θερμότητα - κρεμάστε μια υγρή κρύα πετσέτα γύρω από το λαιμό σας, όπως κάνουν οι αθλητές.

Απενεργοποιήστε τα πάντα

Δεν είναι μυστικό ότι όλες οι οικιακές συσκευές ακτινοβολούν θερμότητα κατά τη λειτουργία. Ακόμα και το ίδιο ψυγείο, το οποίο πρέπει να κρυώσει, το κάνει μόνο μέσα του. Έξω δίνει ένα τεράστιο ποσό θερμότητας, που παραμένει στο διαμέρισμά σας. Απενεργοποίηση του ψυγείου, φυσικά, ένα ακραίο μέτρο, αλλά για ελαχιστοποίηση της χρήσης κάθε είδους ηλεκτρικές σκούπες, πιστολάκι για τα μαλλιά, ploek, σίδερα, υπολογιστές και ακόμη και τηλεοράσεις να σκεφτείτε.

Ειδικά αυτή η συμβουλή ισχύει για την κουζίνα, στην οποία, κατά κανόνα, η θερμοκρασία του αέρα είναι αρκετά βαθμούς υψηλότερα από ό, τι στο υπόλοιπο του διαμερίσματος. Σε μια θερμότητα είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί λιγότερο στη φωτιά - επηρεάζει έντονα μια θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε κάτι άλλο στο διαμέρισμά σας. Είναι μια θερμαινόμενη πετσέτα στο μπάνιο. Κατά κανόνα, συνδέεται με ένα σωλήνα με ζεστό νερό και, εκτός από την κύρια λειτουργία του, χρησιμεύει επίσης για τη θέρμανση του μπάνιου. Αλλά με το κλείσιμο της κεντρικής θέρμανσης, δεν σβήνει και συνεχίζει να λειτουργεί όλο το χρόνο. Συνήθως μπορεί να απενεργοποιηθεί κλείνοντας δύο βαλβίδες που οδηγούν από τον ανυψωτήρα στην θερμαινόμενη πετσέτα. Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες βαλβίδες στην περίπτωσή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να το τυλίξετε με αλουμινόχαρτο. Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει τη διείσδυση της θερμότητας από το θερμαντήρα πετσετών στο διαμέρισμα.

Κλιματισμό με δικά του χέρια

Εάν δεν έχετε κλιματιστικό στο διαμέρισμά σας και για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, τίποτα δεν μας εμποδίζει να κατασκευάσουμε ένα πρωτόγονο κλιματιστικό με τα χέρια μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια λεκάνη με κρύο νερό, ένα μικρό πάγο και ένα ηλεκτρικό ανεμιστήρα.

Ένας ανεμιστήρας για να κρυώσει ο αέρας στο διαμέρισμα δεν θα είναι αρκετό. Δημιουργεί μόνο την ψευδαίσθηση της δροσιάς, αυξάνοντας την κίνηση του αέρα έτσι ώστε ο ιδρώτας από το σώμα σας να εξατμίζεται πιο γρήγορα. Αυτό βοηθά λίγο, αλλά δεν σώζει σε μια σοβαρή ζέστη.

Για να διορθώσουμε την κατάσταση, αρκεί απλώς να βάλουμε στο δρόμο του αέρα από τον ανεμιστήρα μια λεκάνη με νερό και πάγο. Οι κρύοι ατμοί από τη λεκάνη θα αναμειχθούν με ρεύματα αέρα και θα εξαπλωθούν σε όλο το διαμέρισμα. Αυτό αμέσως υγραίνει τον αέρα και μειώνει τη θερμοκρασία.

Εάν δεν υπάρχει ανεμιστήρας, τότε μια λεκάνη με πάγο και νερό θα είναι επίσης χρήσιμη. Μόλις το τοποθετήσετε κοντά σας, μπορείτε να κάνετε τη διαμονή σας σε ένα ζεστό διαμέρισμα λίγο πιο άνετα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα "εφέ κλιματισμού" στο δωμάτιο: 15 επιλογές ψύξης

Καλοκαιρινές ημέρες όλοι προσβλέπουμε με μεγάλη πρόβλεψη, αλλά όταν τα θερμόμετρα δείχνουν περισσότερο από 35 μοίρες, ονειρεύεστε ήδη τη δροσιά. Φυσικά, η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα κλιματιστικό. Και τι εάν αυτό δεν είναι δυνατό, και είναι δύσκολο να αναπνεύσει στο σπίτι από τη ζέστη; Η απελπισία δεν είναι απαραίτητη, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κρυώσει το δωμάτιο και χωρίς τη βοήθεια ενός συστήματος κλιματισμού.

Αερισμός

Φαίνεται ότι αυτό είναι απλό, αλλά ο αερισμός πρέπει να γίνει με το μυαλό.

Κρύβοντας το σπίτι από τον ήλιο

Αλλά όταν ο ήλιος είναι ήδη στον ουρανό, πρέπει να κλείσετε προσεκτικά όχι μόνο τα παράθυρα και τις πόρτες, καθώς και κουρτίνες (ειδικά αν τα παράθυρα βλέπουν προς τα νότια). Οι λευκές κουβέρτες λευκού χρώματος αντικατοπτρίζουν απόλυτα το ηλιακό φως.

Υγρασία του αέρα

Η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει γρήγορα την υγρασία και η αναπνοή στο δωμάτιο γίνεται πιο δύσκολη.

 1. Επομένως, πρέπει είτε να αγοράσετε ειδικά σπρέι ενυδάτωσης στο κατάστημα είτε να τα φτιάξετε μόνοι σας: ρίξτε καθαρό νερό στο πιστόλι ψεκασμού, βυθίστε τα με αέρα κάθε ώρα.
 2. Μπορείτε επίσης να βρέξετε τις κουρτίνες, οι οποίες, όταν στεγνώσουν, θα δώσουν μακριά την υγρασία τους.
 3. Επιπλέον, σε κάθε δωμάτιο τοποθετούνται τα δοχεία με νερό, προσθέτοντας σε αυτά αναζωογονητικά αρωματικά έλαια: λεβάντα, μέντα ή εσπεριδοειδή.

Αλλά ακόμη και με ενυδατική, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αγωνιστείτε με μούχλα μετά.

Μέθοδοι ψύξης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματισμό

Ο ξηρός αέρας και η υψηλή θερμοκρασία επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα εργασίας, τη διάθεση και την υγεία ενός ατόμου. Τα άτομα με εξασθενημένη ασυλία ή ηλικιωμένοι πολίτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτό το καθεστώς θερμοκρασίας. Το κλιματιστικό μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν λόγω της υψηλής τιμής. Για να απαλλαγείτε από τη θερμότητα, μπορείτε και με άλλους διαθέσιμους τρόπους, πώς να δροσίσετε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό θα ειδοποιηθεί αργότερα.

Το κλιματιστικό σύστημα είναι σε θέση να μειώσει τη θερμοκρασία του αέρα με τη βοήθεια εκείνων των φυσικών διεργασιών που συμβαίνουν σε αυτό και την πλήρη προσομοίωση του στο σπίτι δεν θα λειτουργήσει. Όλες οι μέθοδοι που αναφέρονται παρακάτω θα βοηθήσουν στην επίτευξη μόνο βραχυπρόθεσμου αποτελέσματος, προκειμένου να μεταφερθεί η θερμότητα ήταν πιο άνετη.

Δωμάτιο αερισμού

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το ίδιο λάθος κατά τη διάρκεια της ζέστης, ανοίγουν όλα τα παράθυρα. Κάτι τέτοιο αποθαρρύνεται ιδιαίτερα, ειδικά εάν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο είναι πάνω από +35 ° C. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κλιματισμός στο σπίτι, οι συνθήκες μικροκλίματος θα είναι πολύ πιο άνετες σε αυτό από το εξωτερικό. Αν ανοίξετε τα παράθυρα κατά τη θερινή θερμότητα, τότε η ίδια θερμοκρασία στο δωμάτιο και στο δρόμο, η ευημερία του ατόμου μπορεί να επιδεινωθεί.

Το ίδιο ισχύει και για τα παράθυρα που βρίσκονται στη σκιά. Μερικές φορές οι άνθρωποι προσπαθούν να επιτύχουν δροσιά στο σπίτι λόγω του γεγονότος ότι στην ηλιόλουστη πλευρά όλα τα παράθυρα είναι κλειστά και στη σκιά είναι ανοιχτά. Στην πραγματικότητα, το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτό τον τρόπο δεν θα επιτευχθεί, διότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει μια ανταλλαγή αέρα και δεν είναι σημαντικό από την ηλιόλουστη ή σκιερή πλευρά που μπήκε στην κατοικία.

Από τον αερισμό στην περίοδο θερμότητας είναι καλύτερο να αρνηθεί, έτσι μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση της τακτοποίησης, ψυχρός αέρας ταυτόχρονα δεν μπορεί να βγει. Συνιστάται να αερίζεστε τη νύχτα ή νωρίς το πρωί, στις 9:00 π.μ. υπάρχει ήδη θερμότητα.

Καταργήστε το άμεσο ηλιακό φως

Εάν οι κουρτίνες στα παράθυρα είναι διαφανείς και εξακολουθούν να περνούν φως, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο ή μια ειδική ανακλαστική ταινία. Είναι κολλημένα στα παράθυρα, προστατεύοντας έτσι το δωμάτιο από το άμεσο φως. Η αντιμετώπιση της υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί επίσης να οφείλεται στη συγκόλληση των φίλτρων φωτισμού. Αντικαταστήστε το κλιματιστικό μπορεί επίσης ενεργειακά αποδοτικά παράθυρα, έχουν μια πολωμένη επίστρωση, έτσι ώστε το χειμώνα να παρέχουν θερμότητα, και το καλοκαίρι δροσερό. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όσους αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν σημαντικές επισκευές ή απλά να αντικαταστήσουν τις δομές παραθύρων.

Ρυθμίστε την υγρασία

Για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ασθματικούς, θα ωφεληθεί και ο υγρός αέρας, καθώς καρφώνει όλα τα σωματίδια σκόνης στο πάτωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιδείνωση της νόσου μπορεί να αποφευχθεί. Μια άλλη κατάλληλη συσκευή για το σκοπό αυτό είναι το πλύσιμο με αέρα, αυτή η συσκευή εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • υγραίνει οποιοδήποτε δωμάτιο?
 • καθαρίζει τον αέρα της σκόνης, όλα τα είδη των ιών και των μυκήτων?
 • ιονίζει τον αέρα.
 • μπορεί να γεμίσει το δωμάτιο με οποιαδήποτε επιλεγμένη γεύση.

Κατά την αγορά οποιασδήποτε από τις παραπάνω συσκευές, είναι ακόμα απαραίτητο να πραγματοποιείτε τακτικά υγρό καθαρισμό, να πλένετε τα πατώματα και να φροντίζετε τα έπιπλα.

Συσκευές θέρμανσης

Για να αισθάνεστε άνετα στο σπίτι σας, είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε όσο το δυνατόν τις συσκευές που παράγουν θερμότητα. Διαφορετικά, εκτός από τη φυσική υψηλή θερμοκρασία του αέρα στην κατοικία, θα υπάρξει επιπλέον θέρμανση. Αποσυνδέστε όχι μόνο τις μπαταρίες, αλλά και τις ράγες πετσετών. Μπορούν να λειτουργούν από ηλεκτρισμό ή με παροχή ζεστού νερού. Κάθε συσκευή θέρμανσης ή θέρμανσης μπορεί να παράγει θερμότητα έως 400 W, αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να θερμάνει ένα μικρό λουτρό, οπότε είναι καλύτερο κατά τη διάρκεια της θερμότητας να τα εγκαταλείψει.

Η θερμότητα είναι επίσης σε θέση να παράγει ηλεκτρικές συσκευές, αν και σε αρκετά μικρό αριθμό. Επομένως, συνιστάται η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με εξοικονόμηση ενέργειας. Μια τέτοια αλλαγή θα συνεπάγεται σημαντικές αλλαγές, καθώς μόνο 5 από αυτούς τους λαμπτήρες μπορούν να συγκριθούν με τη δημιουργία θερμότητας από ένα μικρό μικρό ψυγείο. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως όχι μόνο προκαλούν ενόχληση στη θερμότητα αλλά καταναλώνουν επίσης πολύ ηλεκτρισμό, οπότε η αντικατάστασή τους θα είναι μια εξαιρετική λύση.

Ο ζεστός αέρας εξαπλώνεται στο σπίτι πολύ πιο γρήγορα από το κρύο. Ως εκ τούτου, κατά το μαγείρεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλύτερα να κλείσετε την πόρτα στην κουζίνα. Αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φούρνο ή βραστήρα κατά την περίοδο της ασυνήθιστα υψηλής θερμοκρασίας, είναι προτιμότερο να μαγειρεύετε τα τρόφιμα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Βασικές παρανοήσεις

Ο ανεμιστήρας δεν μπορεί να ψύξει τον αέρα στο διαμέρισμα, αλλά αν το τοποθετήσετε κοντά σε ένα χώρο εργασίας ή σε ένα κρεβάτι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφέρετε μια ζεστή περίοδο. Μπορείτε να επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα εάν τοποθετήσετε τη συσκευή σε διαμέρισμα κοντά σε παράθυρο ή πόρτα. Ιδιαίτερα σχετική αυτή η μέθοδος θα είναι για εκείνους που έχουν ένα σπίτι στην ηλιόλουστη πλευρά, δεδομένου ότι θα υπάρξει μια μεταφορά ζεστού αέρα από το διαμέρισμα στο δρόμο.

Χρησιμοποιήστε τον υγραντήρα αέρα και άλλες μεθόδους πρέπει επίσης να είναι μέσα σε λόγο. Μερικές φορές, για το σκοπό αυτό, οι άνθρωποι κρέμονται γύρω από το σπίτι πολλές υγρές πετσέτες και υγρό τις κουρτίνες. Κάθε κουρτίνα μπορεί να περιέχει περίπου 5 λίτρα νερού, υπό την επίδραση άμεσου ηλιακού φωτός θα στεγνώσει πολύ γρήγορα. Η υγρασία του αέρα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ υψηλή και θα υπάρξει ένα μικροκλίμα που αισθάνεται πολύ σαν τους τροπικούς. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, η αναπνοή μπορεί να γίνει δύσκολη και θα εμφανισθεί άφθονος εφίδρωση, ο οποίος θα εξατμιστεί πολύ αργά λόγω της υψηλής υγρασίας.

Για να διευκολύνετε τη μεταφορά θερμότητας, συνιστάται επίσης να αφαιρέσετε όλα τα περιττά αντικείμενα από το σπίτι, για παράδειγμα, για να απαλλαγείτε από τα χαλιά. Πολύ καλύτερο και πιο άνετο το καλοκαίρι για να περπατήσετε σε λινέλαιο ή παρκέ. Στο βαθμό που μπορείτε να υγρανετε τον αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα εάν τοποθετήσετε υγρά μαντηλάκια σε αυτό ή βάζετε παγωμένο νερό σε μπουκάλια μπροστά του, έτσι ώστε να εμφανιστεί ένα δροσερό αποτέλεσμα.

Όπως σημειώνουν οι προβλέψεις καιρού, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η αφόρητη θερμότητα διαρκεί συνήθως όχι περισσότερο από ένα μήνα. Μπορείτε να κρατήσετε έξω σε αυτή την περίοδο χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω, για να επιτύχετε τη μέγιστη άνεση, θα πρέπει να αγοράσετε ένα κλιματιστικό.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά σε καμία περίπτωση.

© 2003-2018 INTEH-CLIMATE - Εξαερισμός και κλιματισμός. Επικοινωνήστε μαζί μας

Ψύξη με αέρα

Όλο το χρόνο ονειρευόμαστε τη στιγμή που τελικά ηλιόλουστο, θερμό καλοκαίρι θα έρθει. Αυτή είναι μια υπέροχη εποχή του χρόνου, η οποία δυστυχώς έχει μια δυσάρεστη παρενέργεια με τη μορφή μιας αφόρητης, εξαντλητικής ζέστης. Είναι η θερινή θερμότητα που κάνει τη ζωή μας το καλοκαίρι πιο δύσκολη. Η θερμότητα δεν σας επιτρέπει να χαλαρώσετε πλήρως μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας, παρεμβαίνοντας με τον ύπνο της νύχτας, προκαλώντας επιδείνωση των καρδιαγγειακών παθήσεων, κακουχία. Για αυτούς τους ανθρώπους, η ζέστη είναι απλώς επικίνδυνη. Για να νιώσετε άνετα, το δωμάτιο πρέπει να κρυώσει. Το πιο αποτελεσματικό από την άποψη αυτή είναι ο κλιματισμός του δωματίου. Αλλά αυτή η οικιακή συσκευή δεν είναι φθηνή και δεν μπορεί ο καθένας να αντέξει μια τέτοια ευχαρίστηση. Για να ψύξουμε τον αέρα χωρίς κλιματιστικό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία του πληθυσμού, που αποκτήθηκε ως αποτέλεσμα των ετών πάλης ενάντια στη θερμότητα (Εικ. 1).

Ανάγκη για ψύξη του αέρα στο δωμάτιο

Η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο είναι απλά απαραίτητη όχι μόνο για την άνεση, αλλά και για τη διατήρηση της υγείας. Τι να κάνετε αν το κλιματιστικό δεν είναι διαθέσιμο και δεν είναι δυνατό να το αποκτήσετε στο εγγύς μέλλον. Υπάρχουν άλλοι τρόποι να κρυώσει ο αέρας στο δωμάτιο. Κατ 'αρχάς, πραγματοποιήστε μια επιθεώρηση του σπιτιού σας, απαλλαγείτε από περιττά πράγματα που γεμίζουν χώρο και παρεμποδίζουν την καθημερινή βρεγμένο καθαρισμό στο διαμέρισμα. Είναι σημαντικό να μην επιτρέπεται η συσσώρευση σκόνης, η οποία μόνο επιδεινώνει την κατάσταση, επιδεινώνοντας την ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα.

Είναι απαραίτητο να εξαιρούνται πηγές που συμβάλλουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες μέσα στο διαμέρισμα:

 • Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν υπερβολική θερμότητα, χωρίς τις οποίες μπορείτε να το κάνετε χωρίς. Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους επηρεάζουν αρνητικά τη θερμοκρασία του σπιτιού.
 • Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τις κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας στην κουζίνα όσο το δυνατόν λιγότερο. Στη ζεστή εποχή, η χρήση των κουζινών οδηγεί σε μια σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας στο διαμέρισμα?
 • Η πηγή υπερβολικής θερμότητας είναι το ψυγείο. Δεν μπορείτε να αρνηθείτε τη συσκευή, αλλά θα πρέπει να περιορίσετε τα υπόλοιπα δωμάτια από την κουζίνα.
 • Κλείστε τα παράθυρα με χοντρές κουρτίνες, φιλμ καθρέφτη?
 • Εξαερώστε το δωμάτιο, ρυθμίζοντας τις ροές του αέρα.

Για την ψύξη με αέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι ακόλουθες μέθοδοι:

 • συσκευές ψύξης με συμπίεση ατμών.
 • χρησιμοποιήστε τους ανεμιστήρες (Εικόνα 2). Σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα των οπαδών ψύξης της νέας γενιάς: δάπεδο, τοίχος, bezlopastnye?
 • συσκευές ψύξης με εξάτμιση.
 • αέρα ένα δωμάτιο το πρωί, όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι η χαμηλότερη για την ημέρα?
 • Αυξήστε την υγρασία με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων.
 • Χρησιμοποιήστε ψύκτες αέρα.

Η σωστή οργάνωση της καθημερινής ρουτίνας και της διατροφής θα βοηθήσει στην επιβίωση της θερμότητας, διατηρώντας την υγεία και την ομορφιά (Εικόνα 3). Τα τρόφιμα πρέπει να είναι εύκολα εύπεπτα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε λαχανικά σαλάτες, φρούτα, τρόφιμα χαμηλών θερμίδων. Εξαλείψτε λιπαρά, πικάντικα, πικάντικα τρόφιμα, ζεστές σούπες, γλυκά ανθρακούχα ποτά. Πίνετε πράσινο τσάι, συνηθισμένο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Όπως αποδεικνύουν οι ειδικοί, αυτό το νερό καταστέλλει καλύτερα τη δίψα και απορροφάται από τα κύτταρα του σώματος.

Σπιτικό κλιματιστικό

Ο κλιματισμός ή το split σύστημα στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι το όνειρο του καθενός. Αλλά αν δεν έχετε αποκτήσει ακόμη αυτό το θαύμα της κλιματικής τεχνολογίας, μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα διαφορετικά. Εφαρμόζοντας φαντασία και στοιχειώδη γνώση της φυσικής, μπορείτε, αν είναι απαραίτητο, να σχεδιάσετε τον κλιματισμό μόνοι σας (Εικόνα 4, 5). Οι πόροι του Διαδικτύου προσφέρουν μια ποικιλία από αυτόνομα κατασκευασμένα κλιματιστικά. Αυτό ασφαλώς δεν είναι ένα πραγματικό κλιματιστικό, αλλά μπορεί εύκολα να φέρει ανακούφιση στη ζέστη. Οι κατασκευές αυτών των κλιματιστικών μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά τα συστατικά και η αρχή της λειτουργίας είναι τα ίδια:

Ως δοχείο για πάγο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλαστική φιάλη, μπολ ή άλλα δοχεία. Ο πάγος στη δεξαμενή ψύχει τον ζεστό αέρα και ο ανεμιστήρας απλώνει τις ψυχρές ροές αέρα γύρω από το δωμάτιο. Εάν δεν έχετε ανεμιστήρα, ένα δοχείο πάγου που βρίσκεται δίπλα του θα σας βοηθήσει επίσης.

Παράθυρα που ανοίγουν

Μπορείτε να ψήσετε το δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό με τη βοήθεια ανοιχτών παραθύρων. Ανοίξτε τα παράθυρα - αυτή είναι η πρώτη σκέψη που εμφανίζεται σε ζεστό καιρό. Αλλά όχι πάντα αυτή η μέθοδος λειτουργεί, γιατί αν η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο είναι πάνω από 30 μοίρες, η θερμοκρασία στο δωμάτιο θα γίνει η ίδια. Είναι πιο λογικό να ανοίγετε τα παράθυρα τη νύχτα. Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα είναι ο αερισμός των χώρων το πρωί.

Υγρασία

Για να καταπολεμήσετε τη θερινή θερμότητα, μπορείτε να εφαρμόσετε υγρασία αέρα. Ο υπερβολικά ξηρός αέρας είναι δυσμενής για τον άνθρωπο. Προκαλεί προβλήματα υγείας, δυσφορία, και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη σε υπερβολικά ξηρό αέρα είναι επικίνδυνο για τους ανθρώπους με αλλεργίες και το άσθμα. Για να αυξήσετε την υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές οικιακές συσκευές - υγραντήρες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Δεδομένου ότι το χειμώνα η κεντρική θέρμανση στεγνώνει τον αέρα καθώς και τη ζέστη του καλοκαιριού. Σύγχρονη υγραντήρες αέρα μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο από βακτηρίδια, σπόρια μυκήτων και μικροοργανισμών χρησιμοποιώντας ένα ειδικό φίλτρο για το μηχανικό καθαρισμό, τότε ο αέρας διέρχεται διαμέσου ενός φίλτρου νερού και ενός υπερηχητικού μεμβράνη χρησιμοποιώντας εξατμίσεως απ 'ευθείας αέρα ψύξης. Εάν δεν είστε σε θέση να εκμεταλλευτούν που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτήν τη συσκευή, μπορείτε να δοκιμάσετε τις μεθόδους σπίτι με τη μορφή του σπρέι - σπρέι μπουκάλι ή ένα υγρό πανί. Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα, να έχετε κατά νου ότι η περίσσεια του νερού είναι επίσης ανεπιθύμητη, καθώς και η έλλειψη της, έτσι έλεγχος έξω την υγρασία στο κράτος καταγωγής σας. Μήπως θα βοηθήσει μια συσκευή για τη μέτρηση της υγρασίας - υγρόμετρο, ή τη δική τους αίσθηση της άνεσης. Να μειωθεί η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι και υγροποίησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το σπρέι παγωμένου νερού. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε ελαφρώς τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Φύλλο

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η θέρμανση του αέρα μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμα οφείλεται στο άμεσο ηλιακό φως μέσα από τα παράθυρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του παραθύρου, τόσο πιο θερμό είναι στο δωμάτιο. Εάν περιορίσετε την πρόσβαση στο ηλιακό φως, μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία στο σπίτι. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα φύλλο με την ιδιότητα να αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου, παρέχοντας στο σπίτι μια επιθυμητή δροσιά. Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει ειδικά φύλλα αντηλιακού φύλλου, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε όλα τα καταστήματα υλικού και τα σούπερ μάρκετ. Ένα τέτοιο φύλλο συνδέεται με το πλαίσιο του παραθύρου με τη βοήθεια ειδικής συγκολλητικής ταινίας που παρέχεται από τους κατασκευαστές, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα αντανάκλασης των ακτίνων (Εικόνα 6).

Κουρτίνες

Βοηθήστε να αντιμετωπίσετε τη θερινή ζέστη του σπιτιού και τις σφιχτές κουρτίνες. Τα περσικά παράθυρα εμποδίζουν τη διείσδυση του ηλιακού φωτός μέσα στο δωμάτιο και χρησιμοποιούνται ως θερμομόνωση. Η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο με κουρτίνα θα είναι πολύ μικρότερη από ό, τι στο δωμάτιο με τα παράθυρα ανοιχτά.

Έτσι, στην καυτή εποχή, όταν ο δρόμος είναι δυσάρεστη θερμοκρασία, είναι δυνατό να διευκολυνθεί η ύπαρξή σας χωρίς το σύστημα κλιματισμού, χρησιμοποιώντας μεθόδους που έχουν δοκιμαστεί από το χρόνο για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο διαμέρισμα. Η τήρηση απλών συστάσεων, λίγο πνεύμα και φαντασία θα σας βοηθήσει να επιβιώσετε από μια εξουθενωτική θερινή θερμότητα.

Πώς να μειώσετε τη θερμοκρασία του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς κλιματιστικό

Εάν έχετε ανεμιστήρα, μπορείτε γρήγορα να απαλλαγείτε από τη θερμότητα τοποθετώντας δύο πλαστικά μπουκάλια παγωμένου νερού μπροστά του. Κατευθύνετε τις λεπίδες σε αυτά - και σε 5-10 λεπτά το δωμάτιο θα γίνει πολύ πιο δροσερό.

Εάν δεν υπάρχει ανεμιστήρας, τοποθετήστε αρκετά ανοιχτά δοχεία πάγου γύρω από το δωμάτιο. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα κατά λίγους βαθμούς - ωστόσο, όχι τόσο γρήγορα όσο στην πρώτη περίπτωση.

Υγρασία

Αυτή η μέθοδος έχει βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να φέρει μια αίσθηση ανακούφισης όταν οι θερινές θερμοκρασίες αρχίζουν ήδη να ξεπερνούν την κλίμακα. Ρίξτε πολύ κρύο νερό στο πιστόλι ψεκασμού και ψεκάστε περιοδικά στο δωμάτιο που θέλετε να ψύξετε.

Προσοχή: μην το παρακάνετε με ενυδατική, έτσι ώστε αργότερα δεν χρειάζεται να πολεμάτε με μούχλα!

Ένα παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας έναν αυτόματο υγραντήρα αέρα ή έναν νεφελοποιητή που παράγει κρύο ατμό.

Κουρτίνες

Πυκνές κουρτίνες που δεν αφήνουν φως, βοηθούν στο κλείσιμο του δωματίου από το άμεσο ηλιακό φως και αποτρέπουν την υπερθέρμανση του δωματίου. Και αν είναι επίσης μούσκεμα με κρύο νερό, θα δώσουν μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς σε ένα βουλωμένο δωμάτιο.

Εάν κυριολεκτικά "λιώνετε" από τη ζέστη, χρησιμοποιήστε μια μικρή πονηριά που θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Ελαφρώς αγγίξτε το δέρμα στα χέρια σας με τα δάκτυλά σας, προκαλώντας συριγμούς. Αισθάνεσαι το κύμα κρύου που τρέχει μέσα σου;

Ψυγείο

Τι μπορεί να ψύξει τον αέρα καλύτερα από την ψυχρή τεχνική; Φυσικά, δεν μπορείτε να κρατήσετε το ψυγείο ανοιχτό για πολύ, αλλά θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε σε μια ζεστή κουζίνα (ειδικά αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε κάτι).

Υφάσματα

Καταψύξτε τα σεντόνια ή τις πετσέτες στο ψυγείο και κρεμάστε γύρω από το διαμέρισμα. Μπορείτε να διατηρήσετε όλη την ημέρα δροσερό στο διαμέρισμα, αλλάζοντας τα "ζεστά" κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για ψύξη.

Υγρό καθαρισμό

Στην καυτή περίοδο, κάνετε τον υγρό καθαρισμό όσο πιο συχνά γίνεται. Σκουπίστε τα πατώματα, τα παράθυρα, τα ράφια, τις πόρτες - θα δείτε, η αναπνοή θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Αρωματοθεραπεία

Προσπαθήστε να εξαπατήσετε το σώμα με αιθέρια έλαια, δίνοντας μια αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας. Τοποθετήστε ένα δοχείο νερού γύρω από το δωμάτιο, ρίχνοντας 2-3 σταγόνες μέλι πετρελαίου, λεβάντα, γιασεμί ή πορτοκαλί λουλούδια σε αυτά.

Ηλεκτρονικά

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο η τεχνική εργασίας θερμαίνει τον αέρα στον εσωτερικό χώρο! Τους καλοκαιρινούς μήνες, προσπαθήστε να αποσυνδέσετε τον περιττό εξοπλισμό από το δίκτυο - η θερμοκρασία στο διαμέρισμα θα είναι πολύ πιο άνετη.

Ηλεκτρικοί λαμπτήρες

Αντικαταστήστε τους συνηθισμένους λαμπτήρες με εξοικονόμηση ενέργειας. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως θερμαίνονται έντονα, δίνοντας 95% της θερμότητας της, πράγμα που σημαίνει ότι μια ώρα της εργασίας μια λάμπα 100-watt είναι ικανό να αυξάνει τη θερμοκρασία σε ένα μικρό χώρο για περισσότερο από 1 μοίρα.

Σχέδιο

Overclock το στάσιμο ζεστό αέρα στο διαμέρισμα με ένα σχέδιο, ανοίγοντας όσο το δυνατόν περισσότερα παράθυρα. Και αν εγκαταστήσετε δύο ανεμιστήρες στο δωμάτιο, δείχνοντας τους ο ένας στον άλλο, η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο θα πέσει κατά αρκετούς βαθμούς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.