Γιατί μούχλα και μύκητες είναι επικίνδυνα στο διαμέρισμα;

Πολλοί μετά την ανακάλυψη του μύκητα αναρωτιούνται ακούσια: είναι επικίνδυνο; Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το καλούπι στο διαμέρισμα και αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εμφάνισή του. Αλλά λίγοι άνθρωποι δίνουν αυτή την προσοχή και απλά αγνοούν τα σκοτεινά σημεία στους τοίχους ως κοινό πράγμα, το οποίο είναι ριζικά λανθασμένο.

Πράσινο, λευκό και μαύρο μούχλα στο διαμέρισμα

Τα καλούπια είναι διαφορετικά, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι το μαύρο, το πράσινο και το λευκό. Αυτά τα τρία είδη διαφέρουν κάπως μεταξύ τους και έχουν διαφορετικές επιδράσεις τόσο στο ανθρώπινο σώμα όσο και στο δωμάτιο.

Το πιο επικίνδυνο θεωρείται ότι είναι μούχλα μαύρο στο διαμέρισμα. Είναι πολύ δύσκολο να πολεμήσουμε, γι 'αυτό είναι καλύτερο να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται στους τοίχους και στις γωνίες των επίπλων, όπου είναι ζεστό και υγρό. Ένα αγαπημένο μέρος είναι ένα μπάνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται κάτω από το ντους, ανάμεσα στους τοίχους και τις πλευρές του μπάνιου, καθώς και στις γωνίες στην οροφή. Επίσης, αυτό το είδος μούχλας επηρεάζει τους τοίχους και τα γραφεία στα διαμερίσματα, όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του τύπου είναι:

 • Υψηλή υγρασία στο σπίτι.
 • Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Σπάνια αερισμός.
 • Η παρουσία μεγάλης ποσότητας ατμού.

Το δεύτερο θεωρείται ότι είναι πράσινο μούχλα στο διαμέρισμα. Ο αγώνας είναι σχετικά εύκολος, παρόλο που είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι λόγοι για την εμφάνισή του στο δωμάτιο είναι οι ίδιοι με τους λόγους για την εμφάνιση του μαύρου μούχλας. Επιπλέον, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας αποθήκευσης τροφίμων (για παράδειγμα, προϊόντων αλεύρου). Ιδιαίτερα επιβλαβές μούχλα σκούρο πράσινο στο σπίτι.

Το άσπρο καλούπι προκαλεί επίσης βλάβη στην υγεία και προκαλεί ασθένειες εάν δεν εξαλειφθεί εγκαίρως. Η διαφορά της από άλλες ποικιλίες είναι ότι μοιάζει με χνούδι. Εξαιτίας αυτού, οι μικροοργανισμοί διασκορπίζονται πολύ εύκολα μέσω του αέρα μόνο με εύκολη επαφή. Καταπολεμήστε την αμέσως, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσετε την επαφή, καθώς η διαμάχη της μπορεί να είναι μακροχρόνια στον αέρα, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις στο νοικοκυριό. Το λευκό καλούπι, καθώς και το πράσινο καλούπι, εμφανίζονται συχνά ως αποτέλεσμα της αλλοίωσης των τροφίμων.

Μαύρο μούχλα - ο πιο επικίνδυνος εχθρός του διαμερίσματος

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι; Πρώτα απ 'όλα, σκοτώνει την ασυλία, ειδικά στα παιδιά. Δεδομένου ότι το σώμα των παιδιών εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό στα μικρόβια, η επαφή με αυτό το είδος μύκητα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του παιδιού, προκαλώντας την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών στην ενηλικίωση.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το αγαπημένο βιότοπο για αυτόν τον μύκητα είναι το μπάνιο, όπου ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο. Σε αυτό, τα νοικοκυριά παρακολουθούν την υγιεινή τους, οπότε όταν έχουν μύκητα, πρέπει να έρχονται σε επαφή με βακτήρια με γυμνό δέρμα. Ως αποτέλεσμα, οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν μόνο να εγκατασταθούν στο σώμα, αλλά επίσης να επηρεάσουν τα εσωτερικά όργανα.

Με ένα μαύρο καλούπι στο σπίτι είναι δύσκολο, επειδή ακόμη και η προσεκτική επιφανειακή επεξεργασία δεν δίνει πάντα ένα απτό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά. Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζετε την πληγείσα περιοχή αρκετές φορές για να εξαλείψετε εντελώς τη σκοτεινή επιδρομή, η οποία, σαν φάρδος, σηματοδοτεί μια απειλή.

Βλάβη στο καλούπι για την ανθρώπινη υγεία

Το καλούπι στο δωμάτιο προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς το ζήτημα του τι είναι ένας μύκητας επικίνδυνος για ένα άτομο.

 • Κατά κανόνα, τα παθογόνα εξαπλώνονται σε όλα τα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αναπνεύσουν. Κάποιος εδώ και πολύ καιρό το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κάποιος αρχίσει αμέσως τα συμπτώματα των αλλεργικών παθήσεων των βλαβών του αναπνευστικού συστήματος: κοκκινίζουν τα μάτια, φαγούρα στη μύτη, συχνά ένα άτομο αρχίζει να φτερνιστεί, βήχα και ρινική καταρροή. Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν αγγειοοίδημα.
 • Καθιστώντας στο ανθρώπινο δέρμα, οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις. Συχνά το πλύσιμο στο μπάνιο, όπου υπάρχει μούχλα, καταλήγει στην ανάπτυξη μυκήσεως και δερματίτιδας.
 • Το χειρότερο από όλα, όταν οι σπόροι επηρεάζουν καταστροφικά τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας τις τροποποιήσεις τους σε καρκινικές. Τις περισσότερες φορές αυτό το φαινόμενο προκαλείται από μια μεγάλη συσσώρευση σκοτεινού καλουπιού. Καθιστώντας στα εσωτερικά όργανα, οι επιβλαβείς αντιπαραθέσεις μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων.
 • Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να βιώνει συνεχώς υπνηλία και αδυναμία, πόνο στις αρθρώσεις, ενώ δεν κατανοεί την πραγματική αιτία των παθήσεων. Η ευθύνη για τα πάντα μπορεί επίσης να είναι ένας δυσάρεστος μύκητας σε ένα διαμέρισμα, αποδυναμώνοντας την ασυλία.

Όλα τα παραπάνω - το αποτέλεσμα της ανάπτυξης του μύκητα στο διαμέρισμα, έτσι είναι καλύτερα να μην φέρει την κατάσταση στο απώτερο και να απαλλαγούμε από αυτό σε εύθετο χρόνο.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μούχλας στους τοίχους του διαμερίσματος;

Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι η ήττα του διαμερίσματος είναι ένας σοβαρός λόγος για να σκεφτείς την επισκευή. Έτσι, αν τα σπόρια έχουν χτυπήσει τις ζωγραφισμένες επιφάνειες, τότε αρκεί να τα ξεπλύνετε προσεκτικά με ειδικά διαλύματα και να τα επεξεργαστείτε με ειδικές συνθέσεις. Αν πρόκειται για χαλαρό τοίχο, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη: οι σπόροι μπορούν να παραμείνουν στους πόρους.

Το χειρότερο από όλα, όταν η μαυρίλα χτυπά στους τοίχους, καλύπτεται με ταπετσαρία. Δεν υπάρχει τίποτα που να βοηθάει εδώ - μένει μόνο να σχισθεί από την ταπετσαρία, το στόκο, να γεμίσει τους τοίχους και να ξαναπεσταθεί ξανά.

Μορφή στους τοίχους είναι επίσης επιβλαβής επειδή μπορεί εύκολα να μεταβείτε σε κομμάτια των επίπλων. Ιδιαίτερα κακό όταν χτυπά τα ξύλινα μέρη, αρκετά χαλάει την εμφάνισή τους. Όσο πιο επικίνδυνος ο μύκητας είναι πλέον καθαρός, τόσο πιο συχνά η εμφάνισή του είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ηλιακού φωτός και υγρασίας, επομένως συνιστάται να αερίζονται συχνότερα τα ελαφρώς αναμμένα υπνοδωμάτια και, αν είναι δυνατόν, να θερμαίνονται.

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με πολλούς τρόπους, πολλά εξαρτάται από το πόσο χτύπησε το δωμάτιο. Οι μέθοδοι των ανθρώπων - μια αποτελεσματική επιλογή αν επικοινωνήσετε μαζί τους εγκαίρως.

 • Καλό αποτέλεσμα δίνει θεραπεία χλωρίνη, η οποία καταστρέφει όλες τις μορφές των μικροοργανισμών. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αισθητή μόνο σε λείες υλικά, το ξύλο και χαλαρά επιφάνεια θα εξακολουθούν να έχουν μολυνθεί λόγω του υψηλού βαθμού πορώδους?
 • Ένα καλό αποτέλεσμα στις λείες επιφάνειες παρέχεται από την αμμωνία, που αναμιγνύεται με ζεστό νερό σε αναλογία 1: 1. Απαγορεύεται αυστηρά να αναμειγνύεται με λευκαντικό λόγω της υψηλής τοξικότητας του λαμβανόμενου μείγματος.
 • Μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα με τη βοήθεια ασφαλούς μαγειρικής σόδα. Είναι αναμιγνύεται με νερό για να σχηματιστεί ένας πολτός που πρέπει να εφαρμοστεί στις μολυσμένες θέσεις για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια τρίβονται με μια βούρτσα και ξέπλυμα. Η σόδα είναι κατάλληλη για σχεδόν όλα τα υλικά, χωρίς να αλλάζει την αρχική της εμφάνιση.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δίνει επίσης καλά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά σε έγχρωμες επιφάνειες. Διεισδύει επίσης στη δομή του υλικού και των πόρων, σκοτώνοντας όλα τα είδη των μικροβίων. Με αυτό το σύστημα επεξεργασίας δεν απαιτείται εξαερισμός και πλήρης έκπλυση του διαλύματος.

Οι αναμνησμένες περιγραφόμενες λαϊκές θεραπείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις αγορασμένες ενώσεις. Αλλά έχετε κατά νου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κάποια τοξικότητα, οπότε πρέπει να κάνετε τη δουλειά, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις.

Το καλούπι είναι ευκολότερο να αποφευχθεί παρά να καταστραφεί εντελώς. Επομένως, παρακολουθήστε την καθαριότητα του σπιτιού, αερίζετε τα δωμάτια πιο συχνά και μην επιτρέπετε υψηλή υγρασία - και τότε το πρόβλημα δεν θα σας αφορά!

Είδη μυκήτων που επηρεάζουν τους τοίχους ενός σπιτιού

Η εμφάνιση του μύκητα στους τοίχους - ένα από τα μηνύματα ότι το μικροκλίμα στο σπίτι δεν είναι εντάξει. Η κύρια αιτία εμφάνισης μούχλας και μύκητα είναι η υψηλή υγρασία. Για να αρχίσει να αγωνίζεται με αυτή την ατυχία είναι απαραίτητη αμέσως, καθώς ο μύκητας είναι επικίνδυνος όχι μόνο για το σπίτι, αλλά και για την υγεία των κατοίκων του.

Μούχλας και μυκήτων στους τοίχους του σπιτιού είναι μια αποικία των πρωτόζωων, πιθανότατα λόγω του μεγάλου αριθμού τους. Χάρη στη ζωντάνια της, χωρίς να χρειάζεται το φως του ήλιου και τη δυνατότητα να καταναλώνουν απαραίτητα για την ανάπτυξη της οργανικής ύλης από το νερό, ακόμα και στον αέρα, ο μύκητας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, και ο αγώνας γίνεται όλο και πιο δύσκολο γι 'αυτόν.

Η κύρια προϋπόθεση για την εμφάνιση και την αναπαραγωγή του καλουπιού είναι η παρουσία νερού. Ως εκ τούτου, εάν το σπίτι είναι υγρό, τότε υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των διαφόρων τύπων μύκητα. Σε ένα σπίτι μπορεί να εμφανιστούν διάφορες ποικιλίες μούχλας.

Μύκητες μούχλας μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορες επιφάνειες: ξύλο, σκυρόδεμα, πέτρα, υφάσματα, βαφή. Μεταξύ των πολυάριθμων μυκήτων που επηρεάζουν τους τοίχους και άλλες επιφάνειες του διαμερίσματος, το πιο διάσημο:

 • Μαύρο μούχλα,
 • Μανιτάρι λευκού σπιτιού,
 • Λευκό καλούπι,
 • Ο μύκητας είναι μπλε,
 • Μύκητες σήψη,
 • Ακτινομύκητες.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα είδη αυτών των μυκήτων:

 1. Μανιτάρι λευκού σπιτιού - ένας τρομερός εχθρός από ξύλινα σπίτια. Με γρήγορη ανάπτυξη, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στις ξύλινες κατασκευές του σπιτιού. Είναι δύσκολο να πολεμήσεις μαζί του. Προηγουμένως, στα χωριά προτίμησε να κάψει τις καλύβες που επηρεάστηκαν από αυτόν τον μύκητα για να αποφευχθεί η εξάπλωση.
 2. Μύκητες του μπλε φλόγα ξύλου, ζωγραφική σε γκρίζο-μπλε χρώμα. Είναι επικίνδυνο επειδή μπορεί να καταστρέψει το στρώμα βαφής στην επιφάνεια των ξύλινων στοιχείων, ανοίγοντας το δρόμο για την υγρασία μέσα.
 3. Η σήψη των μύκητων εμφανίζεται μόνο σε ξύλο. Το Rot είναι λευκό, καφέ, βακτηριακό. Όλα αυτά επηρεάζουν τη δομή του δέντρου, οδηγώντας σε καταστροφή, αποχρωματισμό. Το σκουριά μπορεί να είναι ξηρό ή υγρό. Το ξύλο, που επηρεάζεται από την ξηρά σήψη, αποκτά καφέ χρώμα, καθώς συστέλλεται και αρχίζει να χωρίζεται. Από την υγρή σήψη στις ξύλινες κατασκευές, εμφανίζονται πρώτα σκοτεινές ζώνες και στη συνέχεια ρωγμές.
 4. Οι ακτινομύκητες προκαλούν μαλάκυνση του ξύλου και βαθμιαία καταστροφή του. Αυτός ο μύκητας είναι υβρίδιο με φύκια.
 5. Το λευκό καλούπι μπορεί να σχηματιστεί σε διαφορετικούς τύπους υλικών και απλώνεται πολύ γρήγορα.
 6. Το πιο επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία είναι το μαύρο μούχλα. Όπως το λευκό, εξαπλώνεται γρήγορα και γεμίζει τον αέρα στις εγκαταστάσεις με έναν τεράστιο αριθμό σπορίων. Μαύρος μύκητας στους τοίχους εκδηλώνεται με τη μορφή σκούρων κηλίδων διαφορετικών χρωμάτων - μαύρο, καφέ, πράσινο. Οι μύκητες μούχλας μπορούν να εισχωρήσουν βαθιά στη δομή του υλικού και να τον προκαλέσουν σημαντική βλάβη.

Μύκητας στους τοίχους - τι είναι επικίνδυνο για το σπίτι και τον άνθρωπο

Ο κύριος κίνδυνος της μούχλας στους τοίχους του σπιτιού - μια απειλή για την υγεία των κατοίκων. Τα μικροσκοπικά σπόρια μούχλας που δημιουργεί σχεδόν αδιάκοπα, εξαπλώθηκε σε όλους τους χώρους του σπιτιού, στους πνεύμονες και εναποτίθενται στο δέρμα των ανθρώπων.

Η επαφή με σπόρια μούχλας μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες στους ανθρώπους που προκαλούνται από τοξικές ουσίες που περιέχονται στους μύκητες Ο κατάλογος των ασθενειών και των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τους μύκητες και τους μύκητες στους τοίχους είναι αρκετά εκτεταμένος. Αυτές περιλαμβάνουν αλλεργικές ασθένειες, άσθμα, ρινική καταρροή, βήχα, πονοκέφαλο, ναυτία. Η παρατεταμένη έκθεση σε καλούπι μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ασθενειών που απειλούν τη ζωή. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς και εκείνοι που έχουν εξασθενήσει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο να καλουπωθούν.

Η επίδραση του μύκητα στην κατάσταση του σπιτιού είναι επίσης επιζήμια. Διεισδύοντας βαθιά μέσα στο υλικό από το οποίο είναι χτισμένο το σπίτι, στα τελειώματα, σχηματίζοντας απωθητικά σημεία, όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση των επιφανειών αλλά και τους καταστρέφει από μέσα.

Πώς να καταπολεμήσετε τον μύκητα

Καταπολέμηση του μύκητα στους τοίχους που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αλλά πρώτα πρέπει να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής του. Οι κύριες αιτίες που δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ταχεία ανάπτυξη της μούχλας είναι η υψηλή υγρασία, η ανομοιογενής θέρμανση ολόκληρης της επιφάνειας του σπιτιού, ο ανεπαρκής αερισμός. Η παραβίαση της κατασκευαστικής τεχνολογίας και η ανεπαρκώς κατασκευασμένη υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση συμβάλλουν στη διείσδυση ή την εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι.

Για να απαλλαγείτε από τον μύκητα στους τοίχους, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε μια σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην απομάκρυνση ιχνών μούχλας και στην εξάλειψη των συνθηκών για την επανεμφάνιση του μύκητα.

 1. Οι περιοχές που επηρεάζονται από τον μύκητα πρέπει να υγραίνονται με νερό για να μειωθεί η εξάπλωση των σπόρων.
 2. Εφαρμόστε μια ειδική θεραπεία για τους μύκητες, η οποία μειώνει την τοξικότητα του καλουπιού και μειώνει τη δραστηριότητα αναπαραγωγής. Αντιμετωπίστε την επιφάνεια αρκετές φορές, αρπάζοντας την επιφάνεια γύρω από ένα μέτρο, ώστε να μην χάσετε τα μολυσμένα, αλλά αόρατα στα μάτια. Το προηγούμενο στρώμα του παράγοντα πρέπει να στεγνώσει.
 3. Χρησιμοποιώντας μεταλλική βούρτσα, ξύστρα ή σπάτουλα, αφαιρέστε τον μύκητα από τους τοίχους. Θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Εάν ο μύκητας διείσδυσε βαθιά μέσα στο υλικό, ενδέχεται να μην επαρκεί η αποκόλληση των επιφανειών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κάνετε βαθύ καθαρισμό ή ακόμα και να αντικαταστήσετε κάποιο μέρος της επιφάνειας. Οι απομακρυσμένες τοποθεσίες πρέπει να καούν για να αποφευχθεί η διάδοση της διαφοράς.
 4. Εφαρμόστε προστατευτικό παράγοντα στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία. Δημιουργεί μια επικάλυψη που προστατεύει την επιφάνεια από επαναλαμβανόμενη μόλυνση.

Τι χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του μύκητα

Για την πώληση υπάρχουν διάφορα μέσα για την επεξεργασία τοίχων από μύκητες - μυκητοκτόνα, καθολικά ή προορίζονται για ένα συγκεκριμένο τύπο μούχλας και μύκητας. Επιπλέον, παράγονται χρώματα, τα οποία έχουν στη σύνθεση τους τα μέσα από τον μύκητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εσωτερικές θεραπείες κατά του μύκητα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένο οικιακό λευκαντικό, το οποίο περιλαμβάνει υποχλωριώδες νάτριο, σκοτώνει μύκητες, σόδα, ξύδι, αμμωνία, υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Μία αποτελεσματική μέθοδος απαλλαγής από τον μύκητα θεωρείται ότι είναι ένα συμπυκνωμένο διάλυμα φουρακιλίνης (5-10 δισκία ανά ποτήρι νερό). Η χρήση φουρασιλίνης από τον μύκητα μπορεί να απελευθερώσει μόνιμα το σπίτι αυτής της μάστιγας.

Για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στους τοίχους, είναι απαραίτητο να καταβάλουμε προσπάθειες και να χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά μέσα. Αυτό πρέπει να γίνει για να κρατήσει το σπίτι και να μην θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.

Βίντεο - Πώς να απαλλαγείτε από τους μύκητες στους τοίχους

 • Σπίτια ξυλείας και πυροπροστασίας ::

Το ξύλο είναι ένα τέλειο, υψηλής ποιότητας δομικό υλικό, εξαιρετικά σημαντικό στην εποχή μας. Κτίρια.

Η προστασία της ιδιοκτησίας σπιτιού είναι πολύ σημαντική για την ήσυχη διαβίωση σε αυτήν όλων των μελών της οικογένειας. Από ό, τι είναι δυνατό.

Τα τρωκτικά είναι αρκετά κοινά σε ιδιωτικές κατοικίες. Πώς να απαλλαγείτε από το να μην ρωτάτε.

 • Ζωγραφίζοντας ένα ξύλινο σπίτι μέσα - φροντίζοντας για την ομορφιά του ξύλου::

Το ξύλο είναι ένα καθαρό φυσικό υλικό, "αναπνέει" και εκπέμπει χρήσιμο στον αέρα.

Η υγρασία στο σπίτι είναι μια τραγωδία όχι μόνο για τους κατοίκους της, αλλά και για το ίδιο το κτίριο. Λόγοι εμφάνισης.

Οι πόρτες είναι ένα από τα πιο εκμεταλλευόμενα στοιχεία σε κάθε σπίτι. Η σωστή φροντίδα των θυρών.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι για το ανθρώπινο σώμα και πώς να το ξεφορτωθείτε

Πρόκειται να κόψετε το ψωμί και να δείτε τα μαύρα κηλίδες βελούδου που σχηματίζονται από το καλούπι πολλαπλασιασμού; Ή ξαφνικά άρχισαν να υποφέρουν από αλλεργίες, αν και δεν το είδαν κάτι τέτοιο πριν;

Η ευθύνη είναι όλα μαύρα μούχλα μούχλα, τα οποία από καιρό σε καιρό πρέπει να αντιμετωπίσετε στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Συμφωνώ, δεν είναι πάρα πολύ ευχάριστο να σκεφτόμαστε τα μαύρα παχιά μούχλας σε προϊόντα, η ύπαρξη των οποίων για κάποιο λόγο ξεχάστηκε ή στους τοίχους στο μπάνιο, ή και χειρότερα - στην ταπετσαρία στο φυτώριο.

Θα σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε έναν τέτοιο ανεπιθύμητο γείτονα. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το καταστρέψουμε, είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσετε. Για να βρούμε έναν τρόπο για να απαλλαγούμε από τη μάστιγα του παρόντος άρθρου, ας μιλήσουμε για το τι είναι επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, το οποίο είδος της μπορούν να εγκατασταθούν σε περιοχές και ποιες είναι οι επιλογές για να απαλλαγούμε από αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτού του τρομερού εχθρού, πήραμε επίσης οπτικά βιντεοπαιχνίδια για να καταστρέψουμε τον μύκητα και συμβουλές για την αποτροπή της εμφάνισής του.

Είδη μαύρης πλάκας

Αν δεν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να φανεί ότι το μαύρο καλούπι είναι μόνο μούχλα, που μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η μαύρη επίστρωση καλούπι είναι μια εξωτερική εκδήλωση μιας αποικίας μικροσκοπικών μυκήτων. Επιπλέον, αυτές οι αποικίες μπορούν να αποτελέσουν μανιτάρια διαφορετικών ειδών. Τις περισσότερες φορές στα σπίτια μας υπάρχουν οι ποικιλίες που αναφέρονται παρακάτω.

Μύκητας # 1 - Aspergillus μαύρο

Aspergillus μαύρο (Aspergillus niger) Είναι ένα saprophyte που έχει επιλέξει δωμάτια με υψηλή υγρασία για τον εαυτό του: κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες ή συνδυασμένα μπάνια, πισίνες.

Οι αποικίες αυτού του μύκητα σχηματίζονται συχνά σε υγραντήρες αέρα, σε πλυντήρια ρούχων και ακόμη και σε κλιματιστικά.

Συχνά, αυτό το μαύρο καλούπι καλύπτει υγρά οροφές και τοίχους, καλύμματα παλαιών βιβλίων, βάζα για φυτά εσωτερικού χώρου. Όταν στο μπάνιο ή στις αρθρώσεις πλακιδίων μπάνιου μαυρίσει, τότε, πιθανότατα, μπορούν επίσης να καταστήσουν κατοικήσιμη αποικίες επιφάνεια Aspergillus niger.

Στη φωτογραφία αυτός ο μύκητας φαίνεται αρκετά ωραίος, αλλά η παρουσία του δεν είναι καθόλου αβλαβής.

Ακόμη και από μια μικρή κίνηση αέρα, τα σπόρια αυτού του παρασίτου εξαπλώθηκαν σε όλο το δωμάτιο, διεισδύσουν στην αναπνευστική οδό ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, εγκαταστάθηκαν στα τρόφιμα, εγκαταστάθηκαν στα πράγματα μας.

Λόγω αυτών, μπορεί να προκύψουν απολύτως μη βλαπτικές ασθένειες:

 • μηνιγγίτιδα;
 • μυοαρθρίτιδα.
 • βρογχικό άσθμα ή ακόμα και πνευμονία.
 • ρινίτιδα.

Η παρουσία σπορίων αυτού του μύκητα μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό των θηλωμάτων και ακόμη και των καρκινικών κυττάρων.

Αν κάποιος αμέσως εισπνεύσει μεγάλο αριθμό σπόρων, μπορεί να αναπτύξει δηλητηρίαση του σώματος. Με εξασθενημένη ανοσία, η οποία δεν είναι ασυνήθιστη στην εποχή μας, υπάρχει κίνδυνος θανάτου.

Είναι ο Aspergillus niger που μπορεί να προκαλέσει ασπεργίλωμα των πνευμόνων. Πτητικές σπόρια μυκήτων μπορούν εύκολα να διαπεράσουν μέσω των ρινικών διόδων μέσα στην τραχεία, και στη συνέχεια χτύπησε στους βρόγχους, βρογχιόλια και τις κυψελίδες. Σταθερά, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα.

Οι τοξίνες που απελευθερώνονται από την αποικία συμβάλλουν στο σχηματισμό εστιών νέκρωσης. Ως συνέπεια, ο παρεγχυματικός ιστός των πνευμόνων παύει να λειτουργεί, πνιγμού και θανάτου συμβαίνουν.

Μύκητας # 2 - Καπνός Aspergillus

Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου είναι ότι επιμένει επίμονα μια αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος από 12 έως και 53 μοίρες.

Σπόρια μανιταριών Aspergill Fuming (Aspergillus fumigates) είναι πολύ μικρές: μόνο 2-3,5 μικρά, έτσι ώστε να διεισδύουν εύκολα στους πνεύμονες των ζώων και των ανθρώπων. Οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν αρκετές εκατοντάδες σπόρια ενός τέτοιου μύκητα χωρίς συνέπειες.

Αλλά σε ένα άτομο με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ο κίνδυνος ασπεργίλλωσης αυξάνεται πολλές φορές.

Όταν βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές, όπου μπορούν να διατηρηθούν ασθενείς με μειωμένη ανοσία, εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης, ο κίνδυνος μόλυνσης των ασθενών αυξάνεται δραματικά.

Σε τέτοιες καταστάσεις θεωρείται απαραίτητο να διεξάγεται παρακολούθηση του αέρα για την ανίχνευση περιπτώσεων υψηλής συγκέντρωσης σπορίων που προκαλούν ασθένεια.

Τις περισσότερες φορές το Aspergillus fumigates επηρεάζει τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν υποστεί μηχανική βλάβη.

Εάν οι μύκητες χτυπήσουν το σιτάρι, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται ψημένα αγαθά, τότε στο ψήσιμο σχηματίστηκαν γρήγορα μαύρα αφράτα κηλίδες ή αποθέσεις φορμών.

Το κάπνισμα Aspergill είναι επικίνδυνο επειδή οι τοξίνες που συνοδεύουν τη ζωτική του δραστηριότητα είναι αλλεργιογόνα. Είναι σε θέση να καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια που σχηματίζουν το αίμα. Επιπλέον, οι τοξίνες αυτού του μύκητα μπορούν να καταστείλουν την παραγωγή της ανοσίας.

Μύκητας # 3 - Εναλλακτική εναλλακτική λύση

Ένας άλλος τύπος μυκήτων που σχηματίζουν σπόρια είναι Εναλλακτική εναλλακτική λύση (Alternaria tenuis).

Η εμφάνιση αποικιών αυτού του μύκητα εξαρτάται από το θρεπτικό μέσο στο οποίο σχηματίζονται. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι σκούρες γκρίζες, σχεδόν μαύρες, κηλίδες. Αλλά μπορούν να έχουν μια πράσινη σκιά ελιάς.

Αυτό το μανιτάρι κατοικεί στο θάνατο του φυτού. Οι αποικίες του μπορούν να βρεθούν στα φύλλα του φθινοπώρου, φρέσκα φρούτα και ακόμη και στην επιφάνεια του εδάφους.

Αυτό το καλούπι μπορεί να ριζώσει στα προϊόντα διατροφής, όπως για παράδειγμα το χοιρινό, καθώς και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τοξίνες των φυτών προσβολής από μύκητες, δηλητήριο δημητριακών.

Όχι μόνο τα σπόρια του μύκητα, αλλά και τα θραύσματά του μπορούν να είναι τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και μέσα στο σπίτι, συγκεντρώνοντας τη σκόνη στο σπίτι. Ο κίνδυνος αποικιών της Alternaria tenuis είναι υψηλότερος σε σπίτια με υγρή ατμόσφαιρα.

Σε ξύλινα κτίρια αυτό το καλούπι εξαπλώνεται ταχύτερα από ό, Η εξάπλωση των σπόρων της εμφανίζεται σε ηλιόλουστες ημέρες με χαμηλή υγρασία.

Εκτός από την άμεση μόλυνση, η οποία συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο έρχεται απευθείας σε επαφή με Alternaria tenuis, μπορεί να συμβεί δηλητηρίαση αυτού του καλουπιού.

Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν επίθεση του βρογχικού άσθματος, την εμφάνιση δερματίτιδας. Επιπλέον, αυτό το καλούπι είναι επικίνδυνο και η εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην εναλλακτική λύση της εναλλακτικής.

Τι προωθεί την εξάπλωση του μύκητα;

Έτσι, ανακαλύψαμε τι ακριβώς το καλούπι είναι επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα. Είναι προφανές ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η είσοδος στο σπίτι.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο αυτή η λοίμωξη διεισδύει στην κατοικία, ώστε με τη λήψη προληπτικών μέτρων να μην επιτρέπεται να εμφανιστεί.

Θερμότητα και υγρασία - αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων μούχλας. Οι βέλτιστες παράμετροι για την ύπαρξή τους είναι η υγρασία 70% και η θερμοκρασία από +18 έως +25 μοίρες.

Αν το δωμάτιο εξακολουθεί να μην είναι αεριζόμενο, τότε είναι προφανείς όλες οι δυνατότητες σχηματισμού αποικιών μούχλας.

Είναι σαφές ότι δεν θα απαιτηθεί σημαντικό κόστος υλικών για την εξάλειψη αυτών των παραγόντων. Εξαερώστε το δωμάτιο δεν είναι τόσο δύσκολο.

Αλλά, εκτός από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την εμφάνιση και ανάπτυξη μούχλας. Οι άνθρωποι συνήθως δεν τους υποπτεύονται. Η εμφάνιση του καλουπιού μπορεί να αποτελέσει παρενέργεια της ανάπτυξης της κατασκευαστικής βιομηχανίας και της εμφάνισης καινοτόμων τεχνολογιών κτιρίου.

Λόγος # 1 - Πόρτες και παράθυρα από πλαστικό

Όσοι έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον ένα πλαστικό παράθυρο στο σπίτι τους έχουν ήδη καταφέρει να εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Τέτοια παράθυρα έχουν αξιοσημείωτες ιδιότητες ηχομόνωσης.

Συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμότητας. Είναι εύκολο να το φροντίσετε. Επιπλέον, τα πλαστικά προϊόντα είναι ανθεκτικά και επισκευάσιμα. Αλλά αν καταστρατηγηθούν, μπορούν να προκαλέσουν μούχλα.

Τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες κλείνουν σχεδόν ερμητικά. Δηλαδή, η κυκλοφορία των αέριων μαζών, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια της ύπαρξης πλαισίων ξύλου "αναπνοής", έχει πλέον σπάσει.

Εάν το ποσό του γυαλιού στο παράθυρο που θα επιλεγεί σωστά, το ίδιο το προϊόν δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας και η εγκατάσταση είναι σε παραβιάσεις των υφιστάμενων κανόνων, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στην επιφάνεια του γυαλιού.

Αποδεικνύεται ότι τα πλαστικά προϊόντα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την αύξηση της υγρασίας στην κατοικία. Γνωρίζοντας αυτόν τον κίνδυνο, οι κατασκευαστές παραθύρων προσπάθησαν να παράσχουν όλες τις δυνατότητες για γρήγορο αερισμό των χώρων.

Είναι η τακτική αερισμός των δωματίων, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου, συμβάλλει στην αποφυγή του σχηματισμού αποικιών μούχλας στο σπίτι.

Λόγος # 2 - ένα αγαπημένο γυψοσανίδας

Και πώς να μην αγαπάτε αυτό το οικοδομικό υλικό, αν με τη βοήθειά του τόσο εύκολα και γρήγορα είναι δυνατόν να ευθυγραμμίσετε οποιαδήποτε οριζόντια ή κατακόρυφη επιφάνεια. Είναι γυψοσανίδας επιτρέπει το συντομότερο δυνατό για την κατασκευή διαμερισμάτων οποιασδήποτε διαμόρφωσης.

Αυτό το πολύ φθηνό υλικό είναι πραγματικά βολικό για χρήση τόσο στις επισκευές όσο και στις κατασκευές, οπότε απολαμβάνει άξιζε δημοτικότητα.

Αλλά αυτό το υλικό έχει επίσης ένα σημαντικό ελάττωμα: το γυψοσανίδα απορροφά την υγρασία, επιτρέποντάς του να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα.

Για να αποφύγετε την παγίδευση σε μαύρο μούχλα όταν χρησιμοποιείτε γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά την τεχνολογία εγκατάστασης, να θυμάστε ότι τα μίγματα θα πρέπει να έχουν χρόνο να στεγνώσουν.

Σε ένα δωμάτιο με γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αντιμυκητιακό μικροκλίμα.

Σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό γυψοσανίδα, σχεδιασμένο για παρόμοιες συνθήκες λειτουργίας. Επιπλέον, πρέπει να προστεθούν αντιμυκητιακοί παράγοντες στα διαλύματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Λόγος # 3 - ανεπαρκής αερισμός

Το παράθυρο στο μπάνιο είναι μια πραγματική σπανιότητα. Κατά κανόνα, η διάταξη των διαμερισμάτων μας δεν περιλαμβάνει όχι μόνο τα παράθυρα στα μπάνια, αλλά και ένα επαρκώς αποτελεσματικό αερισμό.

Εν τω μεταξύ, στα μπάνια μπορεί να υπάρχει πολύ υγρός αέρας ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ρούχων ή των διαδικασιών ύδατος για τα οποία προορίζεται αυτό το δωμάτιο. Οι φυσικοί αγωγοί εξαγωγής είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Μία από τις μεθόδους επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Χάρη σε αυτό το μέτρο, το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας θα λυθεί και ταυτόχρονα δεν θα προκύψουν συνθήκες για την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας μούχλας.

Λόγος # 4 - υγρά κελάρια και υγροί τοίχοι

Πολύ συχνά, οι λανθασμένες εκτιμήσεις στο σχεδιασμό μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων ή των γωνιακών τμημάτων των κτιρίων βρέχονται και στο ψυχρό μέρος του έτους παγώνουν.

Το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν σωληνώσεις αποστράγγισης ή όταν είναι φραγμένες. Εάν δεν το προσέχετε, τότε με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να σχηματιστεί αποικία μούχλας στους τοίχους.

Σταδιακά, ο μύκητας αναπτύσσεται μέσα από τα τούβλα ή τα πάνελ και βρίσκεται ήδη μέσα στο δωμάτιο. Η εισβολή θα συμβεί ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να υποτεθεί εάν οι τοίχοι έχουν ρωγμές ή οι αρμοί των πάνελ δεν είναι αρκετά στεγανοποιημένοι.

Η πηγή του μούχλα μπορεί να βρεθεί σε ένα υγρό κελάρι. Σε αυτό, οι αποικίες μπορούν να σχηματίσουν και να πολλαπλασιαστούν, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αγωγούς εξαερισμού, θα εξαπλωθούν σε όλο το σπίτι. Τα ελαττωματικά λύματα και η παροχή νερού δημιουργούν επίσης συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων.

Μπορούμε να φέρουμε μαύρο μούχλα στο σπίτι μας, χωρίς να το θέλουμε. Αρκεί να αγοράσετε στο κατάστημα ψητά προϊόντα, ψημένα από μολυσμένους κόκκους.

Αυτό το ψωμί θα καλύψει γρήγορα με πλάκα, και μετά με μούχλα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατο: είναι επικίνδυνο για την υγεία. Δεν είναι επίσης κατάλληλο για ζωοτροφές.

Θα πρέπει να συσκευάζεται σε πλαστική σακούλα και στη συνέχεια να στέλνεται σε δεξαμενή σκουπιδιών σε εξωτερικούς χώρους.

Οι λεπτότητα της μάχης μαύρη μούχλα

Εάν βρείτε ένα μαύρο καλούπι στο διαμέρισμά σας, τότε με αυτή τη γειτονιά θα πρέπει να ισιώσει, όχι επαχθές. Όσο πιο μακριά θα βρεθεί η αποικία στη στέγαση σας, τόσο μεγαλύτερη βλάβη μπορεί να προκαλέσει, και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιβιώσει.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μια κράτηση αμέσως Η χρήση βακτηριοκτόνων στην καταπολέμηση της μούχλας δεν βοηθάει. Αυτά τα φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα βακτήρια, όχι μύκητες.

Θα αντιμετωπίσετε μια μάχη με παράσιτα μούχλας, για τα οποία χρειάζονται ειδικά αντιμυκητιακά φάρμακα.

Ένας εξαιρετικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το καλούπι είναι να αντιμετωπίζετε το δωμάτιο Λάμπες UV. Υπό την επίδραση των υπεριωδών ακτίνων, οι σπόροι πεθαίνουν.

Κατά τη χρήση αυτού του λαμπτήρα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένα μέτρα ασφαλείας: αφαιρέστε τα κατοικίδια ζώα από το δωμάτιο που έχει υποστεί αγωγή, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών και των ψαριών ενυδρείου και αφαιρέστε από το δωμάτιο όλα τα φρέσκα λουλούδια.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των καλουπιών:

 1. Εάν οι αποικίες μούχλας βρίσκονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα που μπορούν να αφαιρεθούν, πρέπει να αφαιρεθούν από το περίβλημα. Στείλτε στην κάβα παλιά ταπετσαρία, μούχλα υφάσματα ή μολυσμένο στόκος.
 2. Σε όλα τα μίγματα κατασκευής και φινιρίσματος που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας ή όταν επισκευάζετε το διαμέρισμά σας, πρέπει να προσθέσετε ειδικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες και αντισηπτικά. Συχνά το καλούπι παίρνει ρίζα στις διασταυρωμένες ραφές στην κουζίνα και στο μπάνιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ρευστοκονίαμα.
 3. Οι επηρεαζόμενες περιοχές μπορούν να αντιμετωπίζονται με μανιτάρια και ειδικά βιομηχανικά προϊόντα. Στην περίπτωση της απουσίας τους, χρησιμοποιούν τα μέσα που έχει κάθε ιδιοκτήτης.

Εάν τα σημεία καλουπιών εμφανίζονται σε μη πορώδεις επιφάνειες, που περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, κεραμίδι ή καθρέφτη, τότε για την εξάλειψή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δημοφιλείς ουσίες: λευκαντικό "Λευκότητα", αμμωνία, βόρακα διάλυμα ή ξύδι.

Μπορεί να εφαρμοστεί στην πληγείσα επιφάνεια υπεροξείδιο του υδρογόνου, Μετά από 15 λεπτά, ξεπλύνετε την περιοχή με νερό. Καλά αποδεδειγμένη και μαγειρική σόδα.

Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη όταν εμφανίζονται αποικίες σε γύψο: ολόκληρο το επηρεασμένο τμήμα πρέπει να αφαιρεθεί μηχανικά. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με μια μεταλλική βούρτσα.

Η απογύμνωση πραγματοποιείται σε όλο το βάθος διείσδυσης του καλουπιού. Τα ράμματα παρεμβολής καθαρίζονται επίσης με ένα κοφτερό εργαλείο.

Συνιστάται να στεγνώσετε την καθαρισμένη επιφάνεια με ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών και να επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί όχι μόνο την περιοχή από την οποία αφαιρείται το καλούπι, αλλά και τις γειτονικές επιφάνειες.

Όποια από τις παραπάνω μεθόδους δεν επιλέξατε, είναι σημαντικό το μούχτι να καταστραφεί ή, στη χειρότερη περίπτωση, να απομακρυνθεί από το διαμέρισμα. Αγνοήστε την εμφάνισή του δεν μπορεί να είναι. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο μια γειτονιά, η οποία πρέπει να απορριφθεί με οποιοδήποτε μέσο.

Απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Δεδομένου ότι η ίδια μούχλα και τις τοξίνες διαφορών σωματίδιο που εκπέμπει μπορεί να διανεμηθεί στο ρεύμα του αέρα, που προτίθενται να αγωνιστεί με τις αποικίες των μυκήτων, είναι αναγκαίο να προστατευθεί αναπνευστική οδό και το δέρμα τους από ανεπιθύμητη επαφή:

 • Μην παραβλέπετε τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας όπως αναπνευστήρα, αδιάβροχα γάντια και γυαλιά.
 • Για τις διαφορές που έχουν αφαιρεθεί από τη μία επιφάνεια, δεν είναι εξοικειωμένοι με την άλλη επιφάνεια των επίπλων και το δάπεδο θα πρέπει να καλύπτονται με μουσαμά, τα οποία δεν είναι συγγνώμη, τότε πετάξτε ή πλαστικό περιτύλιγμα.
 • Ό, τι μπορεί να αφαιρεθεί από τις εγκαταστάσεις κατά τη στιγμή της συγκομιδής, είναι καλύτερα να τα αφαιρέσετε. Στο μπάνιο, αυτά μπορούν να είναι, για παράδειγμα, πετσέτες, βούρτσες, πετσέτες και κουρτίνες.
 • Εάν η κατάσταση είναι σοβαρή και το καλούπι έχει καταφέρει να συλλάβει μεγάλες περιοχές του δωματίου, όλα τα αντικείμενα που μπορούν να πάρουν μυκήρια σπόρια θα πρέπει να τυλιγμένα σε ταινία. Επιλέξτε ένα παχύτερο φιλμ έτσι ώστε η προστασία να είναι αξιόπιστη. Από τη δική τους υγεία, δεν είναι σκόπιμο να αποθηκεύσετε: τότε περισσότερα θα δαπανηθούν για τα φάρμακα.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον ανεμιστήρα κατά τον καθαρισμό. Τα σπόρια των καλουπιών μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε όλο το δωμάτιο και στη συνέχεια απλά δεν θα σωθούν: μπορούν να εμφανιστούν απροσδόκητα και στα πιο ακατάλληλα μέρη.
 • Μην χρησιμοποιείτε οικιακές ηλεκτρικές σκούπες για την απομάκρυνση των αποικιών μυκήτων. Η εσωτερική επιφάνεια αυτής της οικιακής συσκευής μπορεί να πάρει σπόρια ή τοξίνες. Οι διαφορές στην ηλεκτρική σκούπα δεν ξεχνούν, αλλά απλώς περιμένουν τον χρόνο τους και τις κατάλληλες συνθήκες για την αναβίωση των αποικιών.
 • Αλλά ο αφυγραντήρας, αν υπάρχει μια τέτοια συσκευή στο σπίτι, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Ο ξηρός αέρας θα στερήσει τους μικροοργανισμούς από την πιθανότητα συνέχισης της ύπαρξής τους.
 • Μετά τον καθαρισμό των μολυσμένων χώρων, πρέπει να ρίχνονται όλα τα κουρέλια, τα πινέλα, τα γάντια και τα φιλμ μαζί με τον αναπνευστήρα.

Καταπολέμηση μούχλα είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός σε περίπτωση που μούχλα έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά είναι πολύ καλύτερα να μην αναγνωρίσουμε την εμφάνισή του, χωρίς να δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων.

Μύκητας στους τοίχους - ποιο εργαλείο είναι το πιο αποτελεσματικό;

Μούχλα ή μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται απροσδόκητα και καλύπτει γρήγορα μεγάλες περιοχές. Εμφανίζεται λόγω της υψηλής υγρασίας, του ανεπαρκούς αερισμού, της κατάψυξης των δαπέδων, των ακατάλληλων εργασιών φινιρίσματος. Για να απαλλαγείτε από τη μούχλα, είναι απαραίτητο να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής της και στη συνέχεια να αφαιρέσετε την μυκητιακή πλάκα με μια αποτελεσματική θεραπεία.

Τι μοιάζει με τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος;

Το καλούπι είναι ένας ζωντανός μικροοργανισμός που αναπτύσσεται με τη μορφή ενός μυκηλίου διακλάδωσης. μικροσκοπικοί σπόροι τους είναι ύπουλη - είναι στον αέρα, να εγκατασταθούν στην επιφάνεια και στο υγρό εκκίνησης να πολλαπλασιάζονται ενεργά. Μύκητας στους τοίχους στο διαμέρισμα φαίνεται άσχημο - φαίνεται απολέπιση, μαύρο και πράσινο λεκέδες που μπορούν να συλλέγονται με τεράστια λεκέδες ή γκρι τελείες στην επιφάνεια, ένα τέτοιο θέαμα επιδεινώνει την εξωτερική αντίληψη του χώρου.

Είδη μυκήτων στους τοίχους

Ένας μη ελκυστικός μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται στην πέτρα, στο τούβλο και στο δέντρο. Στην τελευταία περίπτωση, για να απαλλαγούμε από αυτό, είναι απαραίτητο να κόψουμε όλη την μολυσμένη επιφάνεια. Μήτρου επηρεάζει την κατασκευή και τα υλικά φινιρίσματος στη βάση, συμβαίνει με διάφορες μορφές:

 1. Μανιτάρια μανιτάρια. Αναπτύξτε το χρώμα, τις πέτρες και τις κατασκευές από σκυρόδεμα σε μορφή κηλίδων ή σημείων μαύρου, πράσινου, καφέ ή μπλε.
 2. Τα μανιτάρια είναι μπλε. Ζουν σε ξύλινες επιφάνειες και τους καταστρέφουν. Το ξύλο υπό την επιρροή του αποκτά γκρίζο-μπλε χρώμα, χάνει αισθητική εμφάνιση, σχηματίζονται μικρά κανάλια μέσα του, μέσα στα οποία συσσωρεύεται υγρασία.
 3. Μανιτάρια σήψη. Είναι εκτεθειμένα στο ξύλο. Η σπηλιά βρίσκεται καφέ, λευκή και βακτηριακή, σταδιακά διασπά το δέντρο. Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους πραγματοποιείται με μέσα σχεδιασμένα για να απαλλαγούν από ορισμένους από τους τύπους:
 • Υγρασία (εκδηλωμένες λωρίδες από κιτρινωπό σε μαύρο).
 • ξηρό (το δέντρο αποκτά έναν καφέ τόνο).

Ο μύκητας στους τοίχους είναι επιβλαβής για την υγεία;

Ένας άσχημος μύκητας ή μούχλα στους τοίχους δεν είναι απλώς ένα δυσάρεστο σημείο εμφάνισης, είναι πολύ τοξικό, αποπνέει απωστική μυρωδιά. Τα επιχειρήματά του βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο, διεισδύουν εύκολα στο ανθρώπινο σώμα, καταστρέφοντάς το σταδιακά και, αν αποδυναμωθεί η ασυλία (ειδικά στα παιδιά), προκαλούν επικίνδυνες μορφές διαφόρων ασθενειών. Το καλούπι γίνεται η αιτία του εμετού, της ναυτίας, της αίσθησης κόπωσης, βλάπτει ανεπαίσθητα και σίγουρα τους ανθρώπους. Μύκητας στους τοίχους, τι είναι επικίνδυνο για την υγεία - πιθανές ασθένειες:

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος - άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία, τραχείτιδα.
 2. Δημιουργείται αλλεργία.
 3. Παρατηρούνται σταθεροί πονοκέφαλοι.
 4. Υπάρχουν προβλήματα με το δέρμα - δερματίτιδα, τσίχλα, έκζεμα.
 5. Υπάρχει επιπεφυκίτιδα.

Μύκητας στον τοίχο - πώς να φέρει έξω τις λαϊκές θεραπείες;

Εξαλείψτε γρήγορα το καλούπι, καθώς σύντομα σχηματίζει νέα σπόρια και απλώνεται σε μεγαλύτερες περιοχές. Εάν η εξωτερική άρδευση επιφανειών με αντισηπτικά δεν δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πλήρης απομάκρυνση του μύκητα στους τοίχους μπορεί να επιτευχθεί με την εκτέλεση σύνθετων έργων για την καταπολέμησή του, τα οποία περιλαμβάνουν:

 1. Εξάλειψη της υγρασίας - τακτική αερισμό του δωματίου.
 2. Η απομάκρυνση των μυκήτων και των μούχλας από τους τοίχους ξεκινά με την απαλλαγή από την παλιά επίστρωση - πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα ταπετσαρία, το χρώμα, το στόκο, να περπατήσετε ολόκληρη την επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να προστατεύονται τα αναπνευστικά όργανα από σπόρια με επίδεσμο γάζας.
 3. Θεραπεία των προσβεβλημένων επιφανειών με αντισηπτικό κατά των μυκήτων.
 4. Στεγανοποίηση, στεγανοποίηση ραφών.
 5. Οι τοίχοι shpatlyuyut, που καλύπτεται με ένα αστάρι της βαθιάς διαπερατότητας, στη συνέχεια να κολλήσει τη νέα ταπετσαρία, χρώμα ή άλλο τελείωμα τελειώματα.

Μην πηγαίνετε απαραίτητα σε ένα οικιακό χημικό κατάστημα για να αφαιρέσετε τον μύκητα στους τοίχους. Ορισμένα αποτελεσματικά αντισηπτικά φάρμακα, τα οποία έχουν αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση, μπορούν να είναι στο σπίτι δεξιά. Η πρακτική έχει δείξει ότι πολλά φάρμακα που προορίζονται για διαφορετικούς οικονομικούς σκοπούς μπορούν να αντιμετωπίσουν μια καλούπι επικάλυψη. Είναι μη τοξικά και αυτό έχει ευεργετική επίδραση σε άλλους.

Χαλκός βιτρίλιο από τον μύκητα στους τοίχους

Το θειικό χαλκό αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τον έλεγχο της μήτρας. Πριν αφαιρέσετε τον μύκητα στον τοίχο του διαμερίσματος, πρέπει να αραιωθεί σωστά. Το παρασκεύασμα έχει τη μορφή σκόνης ή κόκκων χρώματος μπλε. Για την επεξεργασία των τοιχωμάτων, είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα διάλυμα εργασίας διαλύοντας 20-30 g θειικού χαλκού σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Πριν από τη χρήση, η σύνθεση πρέπει να αναμιχθεί καλά για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του παράγοντα σε αυτό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. l. ξύδι.

Λευκότητα ενάντια στον μύκητα στους τοίχους

Σχετικά με το αν το χλώριο σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους, οι έμπειρες νοικοκυρές δίνουν μια θετική απάντηση. Υγρό διάλυμα λευκότητας μεταξύ των ανθρώπων έχει χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να αποδείξει από την καλύτερη πλευρά. Η σύνθεση που περιέχει χλώριο εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ψεκασμό. Δεν είναι απαραίτητο να αραιωθεί εκ των προτέρων, η συμπυκνωμένη λευκότητα θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να καθαρίσει την επιφάνεια από γυαλί, κεραμίδια, σκυρόδεμα ή άλλα υλικά στους τοίχους ή το δάπεδο. Κατά τη χρήση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο παράγοντας - λεύκανση και πολλά τιμολόγια κατά την επεξεργασία μπορεί να αποχρωματιστούν και να υποβαθμιστούν. Μετά την εφαρμογή, το λευκαντικό παραμένει στον τοίχο για να στεγνώσει. Η εργασία πρέπει να γίνεται σε γάντια και το δωμάτιο να αερίζεται καλά, επειδή η λευκότητα έχει έντονη οσμή.

Furacilin από τον μύκητα στους τοίχους

Αποτελεσματική και φθηνή θεραπεία για τους μύκητες στους τοίχους λαμβάνεται από τα συνηθισμένα φαρμακεία φουρασιλίνα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα - 20 δισκία του φαρμάκου διαλύονται σε ένα ποτήρι θερμό νερό. Οι επηρεαζόμενες περιοχές πρέπει να πλυθούν με την προκύπτουσα σύνθεση, εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές, αφού τα τοιχώματα αφήνονται να στεγνώσουν. Η αντισηπτική furacilin αναστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων και δεν εμφανίζεται ο σχηματισμός νέων αποικιών.

Ξύδι έναντι μούχλας και μύκητας στους τοίχους

Αποφασίζοντας πώς να αντιμετωπίζονται τα τείχη από μύκητες και μούχλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο τραπέζι ξίδι, το οποίο είναι σε κάθε κουζίνα. Είναι ένα αδύναμο οξύ, εκκρίνει μια έντονη οσμή, αλλά δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες, είναι μη τοξικό. Το ξίδι εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ένα πανί εμποτισμένο με διάλυμα ή ψεκασμό. Οι επιφάνειες μπορούν να είναι βρεγμένες πολλές φορές με ένα διάστημα 1 ώρας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε. Το ξίδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη, το ποτιστικό τοίχο περιοδικά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους;

Πριν την καταπολέμηση του μύκητα στους τοίχους με τη βοήθεια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τι είναι πραγματικά το φως καταστρέφει το DNA στα κύτταρα των μυκήτων και καταστρέφει, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω αναπαραγωγή και την ανάπτυξη. Αλλά οι ακτίνες έχουν μικρή διεισδυτική, ρωγμές, εξογκώματα, και άλλα μέρη του σοβά στο οποίο ζουν τα μανιτάρια, με τη βοήθειά τους είναι δύσκολο να χειριστεί. Ως εκ τούτου, μετά την υπεριώδη ακτινοβολία μουχλιασμένα τσέπες μπορεί αρχικά να εξαφανιστούν από την εξωτερική πλευρά του τοίχου, και μετά από ένα χρόνο, επανεμφανίζονται. Δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να παραμείνουν στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στους μύκητες στους τοίχους

Για να βγάλετε τον μύκητα στους τοίχους θα βοηθήσει και υπεροξείδιο του υδρογόνου, επειδή είναι μια αντιβακτηριακή ένωση. Το προϊόν δεν έχει οξεία οσμή και δεν είναι τοξικό. Η επεξεργασία των τοίχων από μύκητες και μύκητες γίνεται με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3%, το οποίο διατίθεται σε κάθε φαρμακείο. Η σύνθεση θα βοηθήσει στην καταστροφή παθογόνων σπορίων από οποιοδήποτε υλικό, αλλά έχει ως αποτέλεσμα τη λεύκανση, έτσι ώστε σε βαμμένες επιφάνειες πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά.

Παρασκευάσματα από μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Η χημική βιομηχανία προσφέρει τα μέσα της για την καταπολέμηση όλων των τύπων μυκήτων - αντισηπτικών. Διεισδύουν βαθιά σε διαφορετικές επιφάνειες προς επεξεργασία και καταστρέφονται τα μανιτάρια. Παρασκευάσματα κατά μορφοποίησης:

 1. Alpe Phongifluid Μυκητοκτόνο - κονίαμα για την καταστροφή βρύων, μούχλας, λειχήνων. Μπορεί να χειριστεί όλες τις επιφάνειες: σκυρόδεμα, γύψο, γυψοσανίδα, τούβλο, πέτρα, κεραμίδι, ξύλο, κεραμίδια. Το προϊόν δεν περιέχει χλώριο και δεν έχει οξεία οσμή, κατάλληλο για εσωτερική ή εξωτερική χρήση.
 2. Η μούχλα της Olympus σταματά - η σύνθεση είναι ιδανική για δωμάτια με υψηλή υγρασία (διαμέρισμα, κελάρι, μπάνιο, κελάρι, θερμοκήπιο). Χρησιμοποιείται για τούβλα, βαμμένες, επιχρισμένες επιφάνειες, ξύλο, κεραμικά, γυψοσανίδες.
 3. Νταλί - ένα ισχυρό καθολικό παρασκεύασμα από μούχλα, κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες.
 4. Abedis 06 - αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα και μύκητες, περιέχει χλώριο. Εφαρμόζεται με βούρτσα για 24 ώρες, μετά ξεπλένεται με νερό.

Βαφή ενάντια σε μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος θα πρέπει να έχει πολύπλοκο χαρακτήρα. Οι ειδικοί μετά το καθάρισμα του καλουπιού και η επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικά συστήνουν να καλύπτονται με ένα καλό χρώμα, σχεδιασμένο για βρεγμένους χώρους. Μετά την ξήρανση δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει το πέρασμα του νερού. Τα χρώματα από το καλούπι είναι 100% αποτελεσματικά - οι επεξεργασμένες επιφάνειες θα παραμείνουν στεγνές, δεν θα σχηματίζουν συμπύκνωση, επομένως δεν θα υπάρχει υψηλή υγρασία και μύκητες.

Συχνά, τα κεφάλαια παράγονται με βάση το νερό, δεν έχουν οξεία οσμή και δεν είναι τοξικά. Το χρώμα εφαρμόζεται στις καθαρισμένες επιφάνειες, συνιστάται η κάλυψη της επιφάνειας με αντιμικροβιακό πληρωτικό και αστάρι πριν το φινίρισμα του τοίχου. Το φινίρισμα είναι κατάλληλο για οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους, έχει υψηλή απορρυπαντικότητα, είναι αποδεκτό για όλους τους τύπους επιφανειών.

Είτε το μαύρο καλούπι είναι επικίνδυνο στο σπίτι και τι

Σύγχρονα διαμερίσματα - μια νέα οικολογική θέση για τους παθογόνους μύκητες. Ενεργή ανάπτυξη mikromitcetov εμφανίζεται ως ένα λεπτό καπλαμά των διαφορετικών - γκρι, πράσινο, κίτρινο - χρώματα στην οροφή (οι τοίχοι) εγκαταστάσεις, προκαλώντας υλικές ζημιές για τους ιδιοκτήτες και αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι ιδιότητες είναι mycobiota τοξικογόνες είδη από την επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, καθώς και ο πλήρης κατάλογος των αιτιών των επιβλαβών παραγόντων - στον παρακάτω υλικό.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τα μικρομύκητα

Οι παθογόνοι μύκητες είναι ευρέως διαδεδομένοι στο περιβάλλον. Στη βάση του φυτικού σώματος των μικροσκοπικών οργανισμών είναι το μυκήλιο που μοιάζει οπτικά με ένα σύστημα λεπτών διακλαδώσεων υφών (νημάτων).

Τα σπόρια επικίνδυνων παραγόντων μεταφέρονται από τον άνεμο και είναι αόρατα για τον άνθρωπο. Αν φτάσουν σε δωμάτια με ευνοϊκές συνθήκες, βλασταίνουν και σχηματίζουν νέες αποικίες μυκήτων. Η τοποθέτηση του τελευταίου μπορεί να αναγνωριστεί από την παρουσία σημείων διαφορετικών χρωμάτων στα τοιχώματα ή στην οροφή, τα οποία αργότερα συγχωνεύονται στα σημεία.

Η βάση των κορυφών είναι αδιάλυτα ανθρακικά, πυριτικά, θειικά. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία, εμφανίζεται επιδρομή στην επηρεαζόμενη επιφάνεια, η πυκνότητα της οποίας ποικίλλει.

Ο εκτεταμένος μύκητας στον τοίχο (οροφή) αρχίζει να παρουσιάζει καταστροφική δραστηριότητα σε σχέση με τα οικοδομικά υλικά. Καταστρέφει:

 • γύψο?
 • γυψοσανίδας ·
 • ξύλο ·
 • τοίχους από μπετόν
 • τούβλο?
 • ζωγραφισμένες επιφάνειες.

Η μεταγενέστερη ανίχνευση της παρουσίας μικροκυμάτων οδηγεί σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στην κατασκευή του κτιρίου, οι οποίες μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με την αποσυναρμολόγηση και την ανέγερση νέων διαχωριστικών (στέγες).

Η συγκέντρωση της μυκητιακής χλωρίδας στον αέρα μιας κατοικίας άνω των 1500 cfu / m3 (5% ζημιά στη συνολική επιφάνεια ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού) είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

Είδη παθογόνων μυκήτων

Το χρώμα του καλουπιού ποικίλει ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης του mycobiota, την ποικιλία και τη δομή του προσβεβλημένου υλικού. Οι κύριοι τύποι μικροοργανισμών που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

Συχνά στις εγκαταστάσεις μπορεί να βρεθεί μια γκρίζα επίστρωση, η εμφάνιση της οποίας προκαλείται από το saprophyte microfungi. Αυτό το είδος μούχλας θεωρείται όχι λιγότερο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα από τα στελέχη του Aspergillus niger, fumigatus, flavus.

Πολύ σπάνια στα διαμερίσματα υπάρχει μια μυκοβιώτα, οι αποικίες της οποίας είναι ζωγραφισμένες σε ανοιχτό ροζ σκιά. Εμφανίζεται λόγω της ανάπτυξης σπορίων τριχοκετών (κυρίως σε υπολείμματα τροφίμων) και αναφέρεται σε χαμηλού βαθμού τοξικούς μικροοργανισμούς.

Τα αίτια της ανάπτυξης μυκοβιώτων στις εγκαταστάσεις

Οι πειραματικές μελέτες έχουν καταστήσει δυνατή την καθιέρωση μιας άμεσης σχέσης μεταξύ του επιπέδου μόλυνσης με μύκητες και της σύνθεσης των τελικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε κτίρια κατοικιών. Στις εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα με πολυμερή πρόσθετα, ο συντελεστής μούχλας στον αέρα είναι τάξη μεγέθους υψηλότερος από εκείνον των διαμερισμάτων που επισκευάστηκαν χωρίς τη χρήση των εν λόγω προϊόντων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιγραφόμενες συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη αποικιών παθογόνων στελεχών Aspergillus flavus, fumigatus.

Επιπλέον, η φόρμα στο διαμέρισμα εμφανίζεται όταν δεν τηρούνται οι κανόνες κατασκευής και οι κανόνες. Μεταξύ των παραβιάσεων που προκαλούν την εμφάνιση μυκήτων:

 • ακατάλληλη ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού (συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του στα μπάνια, τις κουζίνες) ·
 • έλλειψη απαραίτητης θερμότητας, στεγανοποίηση.
 • κακή ποιότητα εγκατάσταση αποχέτευσης, παροχή νερού (διαρροές σωλήνες)?
 • Καταχρηστικά διεξαγόμενες εργασίες εγκατάστασης παράθυρων με διπλά τζάμια, πλαστικών θυρών, κατασκευών γυψοσανίδων.
 • Αλλαγή δωματίων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο διαθέσιμος εξαερισμός.

Συχνά, οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της διαφοράς στα δωμάτια (85% υγρασία και θερμοκρασίες άνω των 20ºC) δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, μη έγκαιρη διεξαγωγή μικροεπισκευές (επισκευές των διαρροών, ρωγμές, σφράγιση ραφών) στέγες και τοίχους.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, ο μύκητας στους τοίχους μέσα σε κτίρια κατοικιών μπορεί να προκληθεί από:

 • παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα εξαιτίας εσφαλμένων τοποθετημένων (όσο πιο κοντά στα διαχωριστικά)
 • έλλειψη τακτικού αερισμού των χώρων.
 • συχνή στέγνωμα ρούχων, υγρό ρούχο στα δωμάτια.

Η χρήση του κλιματιστικού δεν αποτελεί πανάκεια για την επίλυση του προβλήματος: τα επίκαιρα, μη καθαρισμένα, φίλτρα που χρησιμοποιούνται μακράν της συσκευής μπορούν να γίνουν μια επιπλέον πηγή εισροής σπόρων μούχλας.

Επίδραση των υπό εξέταση μικροοργανισμών στην ευημερία

Ο συντελεστής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σπόρων μυκήτων σε ένα διαμέρισμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 cfu / m³. Μία αύξηση στον δείκτη σηματοδοτεί την ενεργοποίηση παθογόνων παραγόντων.

Η αυξημένη συγκέντρωση των μυκηλιακών στοιχείων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν σε μια κατοικία (διαμέρισμα) που έχει υποστεί ζημιά: διαπερνώντας το ανθρώπινο σώμα, η μυκοβιότα προκαλεί την ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Στην ομάδα κινδύνου είναι παιδιά, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών.

Μύκητας στο διαμέρισμα μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη:

 • γενική εξάντληση.
 • πονοκεφάλους;
 • ρινική αιμορραγία.
 • επιπεφυκίτιδα.
 • αποτυχίες στην εργασία του πεπτικού συστήματος (επιθέσεις της ναυτίας, εμέτου) ·
 • ασθένειες της αναπνευστικής οδού (βρογχικό άσθμα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, ρινοκολπίτιδα).
 • αλλεργίες;
 • βλάβες του δέρματος (δερματοπάθειες).
 • ρευματικές ασθένειες.

Οι ειδικοί εντοπίζουν 3 τρόπους εισαγωγής σπόρων στο σώμα: αερομεταφερόμενο, μέσω του δέρματος, στο στόμα (με τη χρήση μολυσμένων προϊόντων).

Λεπτομέρειες ασθενειών που προκαλούνται από μεμονωμένα στελέχη

Σημαντικές επιπτώσεις στην εμφάνιση παθολογιών, εκτός από το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και την έκταση της έκθεσης σε μικροοργανισμούς ανά άτομο. Η παρατεταμένη διαμονή σε μολυσμένο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε εμφύσημα, εξασθενημένη νεφρική λειτουργία, συκώτι, κακοήθη νεοπλάσματα, θανατηφόρο έκβαση.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του Aspergillus, το οποίο παράγει μια θανατηφόρα οργανική ένωση, αφλοτοξίνη. Διεισδύοντας στα εσωτερικά όργανα των ζώων ή των ανθρώπων, ο μύκητας προκαλεί επίσης ασπεργίλλωση - μια ασθένεια που επηρεάζει το οπτικό, το βρογχοπνευμονικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα στελέχη του Penicillium μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη της οτομυκησίας - παθολογικών καταστάσεων μεμβρανών τυμπάνου, δέρματος ακουστικών καναλιών.

Επιβλαβείς μούχλα αυτά τα είδη και για τα νύχια: εισχωρεί στον τελευταίο δομή, τα παθογόνα προκαλούν την εμφάνιση oniholizisa - ασθένεια, που συνοδεύεται από πλάκες της απόσπασης από τον ιστό δάχτυλο.

Σπόρια Alternaria spp., Πτώση στο δέρμα - ένας παράγοντας που προκαλεί φαιογιαφομυκητίαση (ειδικά σε ασθενείς με HIV λοίμωξη). Με τη συνεχή εισπνοή των μυκηλιακών στοιχείων αυτού του τύπου, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει αλλεργική ρινίτιδα, μια δυνητικά θανατηφόρα σοβαρή μορφή βρογχικού άσθματος.

Στα παιδιά που βρίσκονται σε μολυσμένες εγκαταστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν: επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων, γενική εξασθένιση του σώματος, απόκλιση από τους κανόνες της Ig (ανοσοσφαιρίνη) Ε.

Για να αξιολογήσει τη μικροβιολογική σύνθεση του αέρα στο διαμέρισμα θα βοηθήσει ειδικές συσκευές. Εάν υπάρχει παρουσία επιβλαβών σπόρων, καθαρίστε αμέσως τα προσβεβλημένα αντικείμενα και αποφύγετε πιθανές πηγές κινδύνου.

Η ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης παθολογιών και η διατήρηση της υγείας τους θα επιτρέψει έγκαιρα προληπτικά μέτρα: τον αερισμό και τον τακτικό καθαρισμό των χώρων, την τήρηση των βέλτιστων τιμών σχετικής υγρασίας στο διαμέρισμα.

Από την εμφάνιση ενός καλουπιού και ενός μύκητα σε τοίχους σε ένα διαμέρισμα για την υγεία είναι επικίνδυνα

Παρατηρήστε την εμφάνιση σκούρων κηλίδων και λεκέδων στους τοίχους του διαμερίσματος; Αυτή είναι η πανταχού παρούσα φόρμα. Είναι παρούσα παντού και μπορεί να βλαστήσει όχι μόνο στα τρόφιμα, αλλά και σε τούβλα, σκυρόδεμα, ταπετσαρία. Γιατί είναι επικίνδυνο το μούχλα στο διαμέρισμα και από πού προέρχεται;

Αιτίες μούχλας

Οι μύκητες μούχλας είναι ένας περίπλοκος και ταυτόχρονα πολύ προσαρμοσμένος οργανισμός. Χαρακτηριστικά της δομής του καλουπιού είναι τέτοια ώστε να μπορεί να επιβιώσει σε οποιεσδήποτε ακραίες συνθήκες, και υπό την επίδραση της ακτινοβολίας και της ακτινοβολίας καθίσταται πιο επιθετική.

Για την ανάπτυξη της μούχλας στο διαμέρισμα δεν χρειάζεται ειδικές συνθήκες. Αρκεί μόνο μια ορισμένη ποσότητα υγρασίας (από 70% και άνω) και μέτρια θερμή θερμοκρασία (από +18 έως +25 ° C). Για να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός επικίνδυνου μύκητα κακή εξαερισμό, συμπύκνωση, διακοπή της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο. Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει ένα επικίνδυνο καλούπι στο σπίτι:

 • η ακατάλληλη εγκατάσταση πλαστικών θυρών και παραθύρων διαταράσσει τη φυσική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο και προάγει την εμφάνιση συμπύκνωσης και μούχλας.
 • χρησιμοποιήστε ως τελικό υλικό φύλλα gipsokartonnyh. Παραβιάζοντας την τεχνολογία, απορροφούν ενεργά την υγρασία και δεν στεγνώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας.
 • διάφορες τροποποιήσεις και επανασχεδιασμό των χώρων, χωρίς αερισμό.
 • η κακή θερμομόνωση και η στεγανοποίηση των εξωτερικών τοίχων και γωνιών οδηγούν στο σχηματισμό υγρού συμπυκνώματος κατά την περίοδο των εποχιακών μεταβολών της θερμοκρασίας, στην ανώμαλη θέρμανση του δωματίου.
 • παλιές επικοινωνίες, ξύλινες κατασκευές, υαλοπετάσματα, η σημερινή οροφή.
 • κεραμικά δοχεία με φυτά μπορούν να γίνουν πηγή διαφόρων επικίνδυνων τύπων καλουπιών.
 • μύκητας στους τοίχους προκύπτει από τη συνήθεια της ξήρανσης ρούχα που πλένονται στο δωμάτιο?
 • ρωγμές έξω από το κτίριο, συχνά καθιζάνουν μούχλα, η οποία σταδιακά βλασταίνει προς τα μέσα.

Όλα αυτά συμβάλλουν στην εμφάνιση στο διαμέρισμα μεγάλου αριθμού ειδών, το πιο επικίνδυνο από τα οποία είναι Aspergillus niger. Τι είναι τόσο επιβλαβής μούχλα για την ανθρώπινη υγεία;

Κίνδυνος για τον άνθρωπο

Ας υπολογίσουμε πόσο βλαβερό μούχλα είναι ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Αναπτύσσοντας, είναι σε θέση να εξασφαλίσει χιλιάδες σπόρια που επιπλέουν στον αέρα και μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες, τους βρόγχους, τον βλεννογόνο ρινοφάρυγγα, το δέρμα. Το καλούπι επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία ως εξής:

 • η ανάπτυξη του μύκητα συνεπάγεται μόνιμη απόρριψη σπόρων, τα οποία είναι τα ισχυρότερα αλλεργιογόνα για τον οργανισμό. Κατά την κατάποση, προκαλούν ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα, συμπτώματα πνευμονίας, βρογχίτιδα, ασθματικές επιθέσεις.
 • η ανθρώπινη ανοσία, που εκτίθεται σε μια σταθερή έκθεση σε μούχλα, σιγά σιγά αλλά σίγουρα εξασθενεί.
 • ο μύκητας μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες του δέρματος, οι οποίες εκφράζονται με τη μορφή δερματίτιδας και άλλων φλεγμονωδών διεργασιών.
 • όλα τα είδη που αναπτύσσονται σε ένα διαμέρισμα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, καθώς τα προϊόντα του μεταβολισμού τους είναι τα ισχυρότερα δηλητήρια που μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση, ανάπτυξη καρκίνου του ήπατος και των πνευμόνων, καρδιαγγειακή παθολογία και βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Ο μύκητας, που επηρεάζει ένα άτομο με τη δική του τοξίνη, μπορεί να προκαλέσει οίδημα στον εγκέφαλο.
 • βλάστηση στο εσωτερικό του σώματος, το καλούπι μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη τοξικότητα των τοξικών ιστών. Αυτές οι ασθένειες, υπό τη γενική ονομασία της ασπεργίλλωσης, επηρεάζουν τους βρόγχους, τους πνεύμονες, άλλα εσωτερικά όργανα και για το αποδυναμωμένο άτομο γίνονται θανάσιμα. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, οι μύκητες μούχλας αντιλαμβάνονται έναν οργανισμό με σοβαρά εξασθενημένη ανοσία, ως υπόστρωμα, και με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθούν να την κυριαρχήσουν, γεγονός που οδηγεί σε ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Η εμφάνιση επικίνδυνων κηλίδων στις υγρές επιφάνειες των τοίχων στα δωμάτια, στο μπάνιο, στην τουαλέτα, στην κουζίνα, οδηγεί στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι αρχίζουν απρόθυμα να έρχονται σε επαφή με το καλούπι. Οι διαφορές σε αυτήν την περίπτωση θα είναι παντού: σε οδοντόβουρτσες, πετσέτες, σφουγγάρια για πλύσιμο πιάτων, πετσέτες και άλλα οικιακά αντικείμενα.

Πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση

Ο αγώνας κατά των επικίνδυνων καλουπιών στο διαμέρισμα μπορεί να τραβήξει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μορφή απρόθυμα αποδίδει στις θέσεις που κέρδισε. Ως εκ τούτου, η εμφάνισή του είναι καλύτερα να αποφευχθεί, και γι 'αυτό είναι απαραίτητο:

 • να εξαλείψει όλες τις πηγές υγρασίας στο διαμέρισμα ή το σπίτι: διαρροές βρύσες, παλιά, επικαλυμμένα σωλήνες, αντικαθιστώντας τα με πλαστικά?
 • Μην στεγνώνετε τα ρούχα στο εσωτερικό, ακόμα κι αν είναι παιδικές πάνες. Εξατμίζεται μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, η οποία εγκαθίσταται στους τοίχους.
 • ελέγξτε το γενικό εξαερισμό και επισκευάστε το εάν είναι απαραίτητο, εγκαταστήστε τις κουκούλες των ανεπαρκώς αεριζόμενων δωματίων.
 • να πετάξει ή να επεξεργαστεί προσεκτικά όλα τα πράγματα για τα οποία έχει εμφανιστεί μια συγκεκριμένη "ακατέργαστη" οσμή.
 • μειώστε τον αριθμό των παλαιών δοχείων και των λουλουδιών στο θερμοκήπιο του σπιτιού.
 • οι γενικές οπές εξαερισμού μπορούν να καθαριστούν με μια ειδική συσκευή, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να συνδεθούν οι εργαζόμενοι του γραφείου στέγασης?
 • καλύψτε προσεκτικά όλες τις ρωγμές και τις τρύπες σε υγρές περιοχές με μια ειδική πάστα σιλικόνης με αντιμυκητιασικά πρόσθετα.
 • να απομακρύνουν όλα τα έπιπλα από τους τοίχους, δημιουργώντας συνθήκες ελεύθερης κυκλοφορίας του αέρα.
 • να εξαλείψει όλες τις εξωτερικές ρωγμές στο κτίριο, καθώς ένα επικίνδυνο καλούπι μπορεί εύκολα να βλαστήσει μέσα, καταστρέφοντας το τούβλο και το σκυρόδεμα.
 • Καθαρίστε τις εξωτερικές αποστράγγες και επισκευάστε τα σημερινά τμήματα της οροφής.
 • στεγνώστε το δωμάτιο με θερμαντήρες ανεμιστήρα, μειώνοντας τη συνολική υγρασία στο 50 - 55%.
 • Αν το δωμάτιο έχει κρύους τοίχους ή γωνίες, οι οποίες κανονικά είναι υγρές, είναι απαραίτητο να τις μονώσετε και να κάνετε μια καλή στεγανοποίηση.

Εξαιρετική προληπτικό μέτρο κατά των επικίνδυνων μυκήτων στο διαμέρισμα είναι μια τακτική θεραπεία του λαμπτήρα UV, πρέπει να γίνεται 2-3 φορές το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του μέσου 1,5 έως 2 ώρες. Ένας καλός τρόπος για την πρόληψη των χημικών λεκέδες σε οποιαδήποτε επιφανειακή επεξεργασία είναι υπεροξείδιο του υδρογόνου 3%, 6% ξύδι, χλώριο οικιακής χλωρίνης αραιωμένο 1:10 με νερό, αμμωνία, αραιώνεται με νερό 1: 1.

Για τους ίδιους σκοπούς, κατά τη διάρκεια της επιδιόρθωσης, εφαρμόζονται διάφορα αντιμυκητιακά σκευάσματα και εναρκτήρες επάνω από το γύψο, τα οποία μπορούν να παρασκευαστούν ανεξάρτητα, για παράδειγμα 1% διάλυμα θειικού χαλκού. Το δέντρο αντιμετωπίζεται επίσης, ακόμη πιο προσεκτικά, καθώς καταστρέφεται πιο έντονα από τη δράση του μύκητα.

Όλες οι παραπάνω μέθοδοι θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την εμφάνιση του μύκητα, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να καταπολεμηθεί. Για να αφαιρέσετε το καλούπι στους τοίχους, πρέπει να αφαιρέσετε το στρώμα γύψου, γυψοσανίδας και λαβή με ισχυρούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες ή να τα κάψετε.

Η εμφάνιση μούχλας στο διαμέρισμα είναι πολύ επικίνδυνη για ένα άτομο, προκαλεί διάφορες ασθένειες, μπορεί να εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό την ασυλία και να οδηγήσει στην ανάπτυξη της ογκολογίας και του θανάτου. Επομένως, προσπαθήστε να μην επιτρέψετε υπερβολική υγρασία και υγρασία στο σαλόνι.