Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι για το ανθρώπινο σώμα και πώς να το ξεφορτωθείτε

Πρόκειται να κόψετε το ψωμί και να δείτε τα μαύρα κηλίδες βελούδου που σχηματίζονται από το καλούπι πολλαπλασιασμού; Ή ξαφνικά άρχισαν να υποφέρουν από αλλεργίες, αν και δεν το είδαν κάτι τέτοιο πριν;

Η ευθύνη είναι όλα μαύρα μούχλα μούχλα, τα οποία από καιρό σε καιρό πρέπει να αντιμετωπίσετε στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Συμφωνώ, δεν είναι πάρα πολύ ευχάριστο να σκεφτόμαστε τα μαύρα παχιά μούχλας σε προϊόντα, η ύπαρξη των οποίων για κάποιο λόγο ξεχάστηκε ή στους τοίχους στο μπάνιο, ή και χειρότερα - στην ταπετσαρία στο φυτώριο.

Θα σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε έναν τέτοιο ανεπιθύμητο γείτονα. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το καταστρέψουμε, είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσετε. Για να βρούμε έναν τρόπο για να απαλλαγούμε από τη μάστιγα του παρόντος άρθρου, ας μιλήσουμε για το τι είναι επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, το οποίο είδος της μπορούν να εγκατασταθούν σε περιοχές και ποιες είναι οι επιλογές για να απαλλαγούμε από αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτού του τρομερού εχθρού, πήραμε επίσης οπτικά βιντεοπαιχνίδια για να καταστρέψουμε τον μύκητα και συμβουλές για την αποτροπή της εμφάνισής του.

Είδη μαύρης πλάκας

Αν δεν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να φανεί ότι το μαύρο καλούπι είναι μόνο μούχλα, που μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η μαύρη επίστρωση καλούπι είναι μια εξωτερική εκδήλωση μιας αποικίας μικροσκοπικών μυκήτων. Επιπλέον, αυτές οι αποικίες μπορούν να αποτελέσουν μανιτάρια διαφορετικών ειδών. Τις περισσότερες φορές στα σπίτια μας υπάρχουν οι ποικιλίες που αναφέρονται παρακάτω.

Μύκητας # 1 - Aspergillus μαύρο

Aspergillus μαύρο (Aspergillus niger) Είναι ένα saprophyte που έχει επιλέξει δωμάτια με υψηλή υγρασία για τον εαυτό του: κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες ή συνδυασμένα μπάνια, πισίνες.

Οι αποικίες αυτού του μύκητα σχηματίζονται συχνά σε υγραντήρες αέρα, σε πλυντήρια ρούχων και ακόμη και σε κλιματιστικά.

Συχνά, αυτό το μαύρο καλούπι καλύπτει υγρά οροφές και τοίχους, καλύμματα παλαιών βιβλίων, βάζα για φυτά εσωτερικού χώρου. Όταν στο μπάνιο ή στις αρθρώσεις πλακιδίων μπάνιου μαυρίσει, τότε, πιθανότατα, μπορούν επίσης να καταστήσουν κατοικήσιμη αποικίες επιφάνεια Aspergillus niger.

Στη φωτογραφία αυτός ο μύκητας φαίνεται αρκετά ωραίος, αλλά η παρουσία του δεν είναι καθόλου αβλαβής.

Ακόμη και από μια μικρή κίνηση αέρα, τα σπόρια αυτού του παρασίτου εξαπλώθηκαν σε όλο το δωμάτιο, διεισδύσουν στην αναπνευστική οδό ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, εγκαταστάθηκαν στα τρόφιμα, εγκαταστάθηκαν στα πράγματα μας.

Λόγω αυτών, μπορεί να προκύψουν απολύτως μη βλαπτικές ασθένειες:

 • μηνιγγίτιδα;
 • μυοαρθρίτιδα.
 • βρογχικό άσθμα ή ακόμα και πνευμονία.
 • ρινίτιδα.

Η παρουσία σπορίων αυτού του μύκητα μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό των θηλωμάτων και ακόμη και των καρκινικών κυττάρων.

Αν κάποιος αμέσως εισπνεύσει μεγάλο αριθμό σπόρων, μπορεί να αναπτύξει δηλητηρίαση του σώματος. Με εξασθενημένη ανοσία, η οποία δεν είναι ασυνήθιστη στην εποχή μας, υπάρχει κίνδυνος θανάτου.

Είναι ο Aspergillus niger που μπορεί να προκαλέσει ασπεργίλωμα των πνευμόνων. Πτητικές σπόρια μυκήτων μπορούν εύκολα να διαπεράσουν μέσω των ρινικών διόδων μέσα στην τραχεία, και στη συνέχεια χτύπησε στους βρόγχους, βρογχιόλια και τις κυψελίδες. Σταθερά, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα.

Οι τοξίνες που απελευθερώνονται από την αποικία συμβάλλουν στο σχηματισμό εστιών νέκρωσης. Ως συνέπεια, ο παρεγχυματικός ιστός των πνευμόνων παύει να λειτουργεί, πνιγμού και θανάτου συμβαίνουν.

Μύκητας # 2 - Καπνός Aspergillus

Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου είναι ότι επιμένει επίμονα μια αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος από 12 έως και 53 μοίρες.

Σπόρια μανιταριών Aspergill Fuming (Aspergillus fumigates) είναι πολύ μικρές: μόνο 2-3,5 μικρά, έτσι ώστε να διεισδύουν εύκολα στους πνεύμονες των ζώων και των ανθρώπων. Οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν αρκετές εκατοντάδες σπόρια ενός τέτοιου μύκητα χωρίς συνέπειες.

Αλλά σε ένα άτομο με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ο κίνδυνος ασπεργίλλωσης αυξάνεται πολλές φορές.

Όταν βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές, όπου μπορούν να διατηρηθούν ασθενείς με μειωμένη ανοσία, εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης, ο κίνδυνος μόλυνσης των ασθενών αυξάνεται δραματικά.

Σε τέτοιες καταστάσεις θεωρείται απαραίτητο να διεξάγεται παρακολούθηση του αέρα για την ανίχνευση περιπτώσεων υψηλής συγκέντρωσης σπορίων που προκαλούν ασθένεια.

Τις περισσότερες φορές το Aspergillus fumigates επηρεάζει τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν υποστεί μηχανική βλάβη.

Εάν οι μύκητες χτυπήσουν το σιτάρι, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται ψημένα αγαθά, τότε στο ψήσιμο σχηματίστηκαν γρήγορα μαύρα αφράτα κηλίδες ή αποθέσεις φορμών.

Το κάπνισμα Aspergill είναι επικίνδυνο επειδή οι τοξίνες που συνοδεύουν τη ζωτική του δραστηριότητα είναι αλλεργιογόνα. Είναι σε θέση να καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια που σχηματίζουν το αίμα. Επιπλέον, οι τοξίνες αυτού του μύκητα μπορούν να καταστείλουν την παραγωγή της ανοσίας.

Μύκητας # 3 - Εναλλακτική εναλλακτική λύση

Ένας άλλος τύπος μυκήτων που σχηματίζουν σπόρια είναι Εναλλακτική εναλλακτική λύση (Alternaria tenuis).

Η εμφάνιση αποικιών αυτού του μύκητα εξαρτάται από το θρεπτικό μέσο στο οποίο σχηματίζονται. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι σκούρες γκρίζες, σχεδόν μαύρες, κηλίδες. Αλλά μπορούν να έχουν μια πράσινη σκιά ελιάς.

Αυτό το μανιτάρι κατοικεί στο θάνατο του φυτού. Οι αποικίες του μπορούν να βρεθούν στα φύλλα του φθινοπώρου, φρέσκα φρούτα και ακόμη και στην επιφάνεια του εδάφους.

Αυτό το καλούπι μπορεί να ριζώσει στα προϊόντα διατροφής, όπως για παράδειγμα το χοιρινό, καθώς και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τοξίνες των φυτών προσβολής από μύκητες, δηλητήριο δημητριακών.

Όχι μόνο τα σπόρια του μύκητα, αλλά και τα θραύσματά του μπορούν να είναι τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και μέσα στο σπίτι, συγκεντρώνοντας τη σκόνη στο σπίτι. Ο κίνδυνος αποικιών της Alternaria tenuis είναι υψηλότερος σε σπίτια με υγρή ατμόσφαιρα.

Σε ξύλινα κτίρια αυτό το καλούπι εξαπλώνεται ταχύτερα από ό, Η εξάπλωση των σπόρων της εμφανίζεται σε ηλιόλουστες ημέρες με χαμηλή υγρασία.

Εκτός από την άμεση μόλυνση, η οποία συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο έρχεται απευθείας σε επαφή με Alternaria tenuis, μπορεί να συμβεί δηλητηρίαση αυτού του καλουπιού.

Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν επίθεση του βρογχικού άσθματος, την εμφάνιση δερματίτιδας. Επιπλέον, αυτό το καλούπι είναι επικίνδυνο και η εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην εναλλακτική λύση της εναλλακτικής.

Τι προωθεί την εξάπλωση του μύκητα;

Έτσι, ανακαλύψαμε τι ακριβώς το καλούπι είναι επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα. Είναι προφανές ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η είσοδος στο σπίτι.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο αυτή η λοίμωξη διεισδύει στην κατοικία, ώστε με τη λήψη προληπτικών μέτρων να μην επιτρέπεται να εμφανιστεί.

Θερμότητα και υγρασία - αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων μούχλας. Οι βέλτιστες παράμετροι για την ύπαρξή τους είναι η υγρασία 70% και η θερμοκρασία από +18 έως +25 μοίρες.

Αν το δωμάτιο εξακολουθεί να μην είναι αεριζόμενο, τότε είναι προφανείς όλες οι δυνατότητες σχηματισμού αποικιών μούχλας.

Είναι σαφές ότι δεν θα απαιτηθεί σημαντικό κόστος υλικών για την εξάλειψη αυτών των παραγόντων. Εξαερώστε το δωμάτιο δεν είναι τόσο δύσκολο.

Αλλά, εκτός από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την εμφάνιση και ανάπτυξη μούχλας. Οι άνθρωποι συνήθως δεν τους υποπτεύονται. Η εμφάνιση του καλουπιού μπορεί να αποτελέσει παρενέργεια της ανάπτυξης της κατασκευαστικής βιομηχανίας και της εμφάνισης καινοτόμων τεχνολογιών κτιρίου.

Λόγος # 1 - Πόρτες και παράθυρα από πλαστικό

Όσοι έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον ένα πλαστικό παράθυρο στο σπίτι τους έχουν ήδη καταφέρει να εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Τέτοια παράθυρα έχουν αξιοσημείωτες ιδιότητες ηχομόνωσης.

Συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμότητας. Είναι εύκολο να το φροντίσετε. Επιπλέον, τα πλαστικά προϊόντα είναι ανθεκτικά και επισκευάσιμα. Αλλά αν καταστρατηγηθούν, μπορούν να προκαλέσουν μούχλα.

Τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες κλείνουν σχεδόν ερμητικά. Δηλαδή, η κυκλοφορία των αέριων μαζών, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια της ύπαρξης πλαισίων ξύλου "αναπνοής", έχει πλέον σπάσει.

Εάν το ποσό του γυαλιού στο παράθυρο που θα επιλεγεί σωστά, το ίδιο το προϊόν δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας και η εγκατάσταση είναι σε παραβιάσεις των υφιστάμενων κανόνων, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στην επιφάνεια του γυαλιού.

Αποδεικνύεται ότι τα πλαστικά προϊόντα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την αύξηση της υγρασίας στην κατοικία. Γνωρίζοντας αυτόν τον κίνδυνο, οι κατασκευαστές παραθύρων προσπάθησαν να παράσχουν όλες τις δυνατότητες για γρήγορο αερισμό των χώρων.

Είναι η τακτική αερισμός των δωματίων, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου, συμβάλλει στην αποφυγή του σχηματισμού αποικιών μούχλας στο σπίτι.

Λόγος # 2 - ένα αγαπημένο γυψοσανίδας

Και πώς να μην αγαπάτε αυτό το οικοδομικό υλικό, αν με τη βοήθειά του τόσο εύκολα και γρήγορα είναι δυνατόν να ευθυγραμμίσετε οποιαδήποτε οριζόντια ή κατακόρυφη επιφάνεια. Είναι γυψοσανίδας επιτρέπει το συντομότερο δυνατό για την κατασκευή διαμερισμάτων οποιασδήποτε διαμόρφωσης.

Αυτό το πολύ φθηνό υλικό είναι πραγματικά βολικό για χρήση τόσο στις επισκευές όσο και στις κατασκευές, οπότε απολαμβάνει άξιζε δημοτικότητα.

Αλλά αυτό το υλικό έχει επίσης ένα σημαντικό ελάττωμα: το γυψοσανίδα απορροφά την υγρασία, επιτρέποντάς του να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα.

Για να αποφύγετε την παγίδευση σε μαύρο μούχλα όταν χρησιμοποιείτε γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά την τεχνολογία εγκατάστασης, να θυμάστε ότι τα μίγματα θα πρέπει να έχουν χρόνο να στεγνώσουν.

Σε ένα δωμάτιο με γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αντιμυκητιακό μικροκλίμα.

Σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό γυψοσανίδα, σχεδιασμένο για παρόμοιες συνθήκες λειτουργίας. Επιπλέον, πρέπει να προστεθούν αντιμυκητιακοί παράγοντες στα διαλύματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Λόγος # 3 - ανεπαρκής αερισμός

Το παράθυρο στο μπάνιο είναι μια πραγματική σπανιότητα. Κατά κανόνα, η διάταξη των διαμερισμάτων μας δεν περιλαμβάνει όχι μόνο τα παράθυρα στα μπάνια, αλλά και ένα επαρκώς αποτελεσματικό αερισμό.

Εν τω μεταξύ, στα μπάνια μπορεί να υπάρχει πολύ υγρός αέρας ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ρούχων ή των διαδικασιών ύδατος για τα οποία προορίζεται αυτό το δωμάτιο. Οι φυσικοί αγωγοί εξαγωγής είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Μία από τις μεθόδους επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Χάρη σε αυτό το μέτρο, το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας θα λυθεί και ταυτόχρονα δεν θα προκύψουν συνθήκες για την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας μούχλας.

Λόγος # 4 - υγρά κελάρια και υγροί τοίχοι

Πολύ συχνά, οι λανθασμένες εκτιμήσεις στο σχεδιασμό μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων ή των γωνιακών τμημάτων των κτιρίων βρέχονται και στο ψυχρό μέρος του έτους παγώνουν.

Το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν σωληνώσεις αποστράγγισης ή όταν είναι φραγμένες. Εάν δεν το προσέχετε, τότε με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να σχηματιστεί αποικία μούχλας στους τοίχους.

Σταδιακά, ο μύκητας αναπτύσσεται μέσα από τα τούβλα ή τα πάνελ και βρίσκεται ήδη μέσα στο δωμάτιο. Η εισβολή θα συμβεί ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να υποτεθεί εάν οι τοίχοι έχουν ρωγμές ή οι αρμοί των πάνελ δεν είναι αρκετά στεγανοποιημένοι.

Η πηγή του μούχλα μπορεί να βρεθεί σε ένα υγρό κελάρι. Σε αυτό, οι αποικίες μπορούν να σχηματίσουν και να πολλαπλασιαστούν, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αγωγούς εξαερισμού, θα εξαπλωθούν σε όλο το σπίτι. Τα ελαττωματικά λύματα και η παροχή νερού δημιουργούν επίσης συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων.

Μπορούμε να φέρουμε μαύρο μούχλα στο σπίτι μας, χωρίς να το θέλουμε. Αρκεί να αγοράσετε στο κατάστημα ψητά προϊόντα, ψημένα από μολυσμένους κόκκους.

Αυτό το ψωμί θα καλύψει γρήγορα με πλάκα, και μετά με μούχλα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατο: είναι επικίνδυνο για την υγεία. Δεν είναι επίσης κατάλληλο για ζωοτροφές.

Θα πρέπει να συσκευάζεται σε πλαστική σακούλα και στη συνέχεια να στέλνεται σε δεξαμενή σκουπιδιών σε εξωτερικούς χώρους.

Οι λεπτότητα της μάχης μαύρη μούχλα

Εάν βρείτε ένα μαύρο καλούπι στο διαμέρισμά σας, τότε με αυτή τη γειτονιά θα πρέπει να ισιώσει, όχι επαχθές. Όσο πιο μακριά θα βρεθεί η αποικία στη στέγαση σας, τόσο μεγαλύτερη βλάβη μπορεί να προκαλέσει, και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιβιώσει.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μια κράτηση αμέσως Η χρήση βακτηριοκτόνων στην καταπολέμηση της μούχλας δεν βοηθάει. Αυτά τα φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα βακτήρια, όχι μύκητες.

Θα αντιμετωπίσετε μια μάχη με παράσιτα μούχλας, για τα οποία χρειάζονται ειδικά αντιμυκητιακά φάρμακα.

Ένας εξαιρετικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το καλούπι είναι να αντιμετωπίζετε το δωμάτιο Λάμπες UV. Υπό την επίδραση των υπεριωδών ακτίνων, οι σπόροι πεθαίνουν.

Κατά τη χρήση αυτού του λαμπτήρα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένα μέτρα ασφαλείας: αφαιρέστε τα κατοικίδια ζώα από το δωμάτιο που έχει υποστεί αγωγή, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών και των ψαριών ενυδρείου και αφαιρέστε από το δωμάτιο όλα τα φρέσκα λουλούδια.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των καλουπιών:

 1. Εάν οι αποικίες μούχλας βρίσκονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα που μπορούν να αφαιρεθούν, πρέπει να αφαιρεθούν από το περίβλημα. Στείλτε στην κάβα παλιά ταπετσαρία, μούχλα υφάσματα ή μολυσμένο στόκος.
 2. Σε όλα τα μίγματα κατασκευής και φινιρίσματος που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας ή όταν επισκευάζετε το διαμέρισμά σας, πρέπει να προσθέσετε ειδικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες και αντισηπτικά. Συχνά το καλούπι παίρνει ρίζα στις διασταυρωμένες ραφές στην κουζίνα και στο μπάνιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ρευστοκονίαμα.
 3. Οι επηρεαζόμενες περιοχές μπορούν να αντιμετωπίζονται με μανιτάρια και ειδικά βιομηχανικά προϊόντα. Στην περίπτωση της απουσίας τους, χρησιμοποιούν τα μέσα που έχει κάθε ιδιοκτήτης.

Εάν τα σημεία καλουπιών εμφανίζονται σε μη πορώδεις επιφάνειες, που περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, κεραμίδι ή καθρέφτη, τότε για την εξάλειψή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δημοφιλείς ουσίες: λευκαντικό "Λευκότητα", αμμωνία, βόρακα διάλυμα ή ξύδι.

Μπορεί να εφαρμοστεί στην πληγείσα επιφάνεια υπεροξείδιο του υδρογόνου, Μετά από 15 λεπτά, ξεπλύνετε την περιοχή με νερό. Καλά αποδεδειγμένη και μαγειρική σόδα.

Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη όταν εμφανίζονται αποικίες σε γύψο: ολόκληρο το επηρεασμένο τμήμα πρέπει να αφαιρεθεί μηχανικά. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με μια μεταλλική βούρτσα.

Η απογύμνωση πραγματοποιείται σε όλο το βάθος διείσδυσης του καλουπιού. Τα ράμματα παρεμβολής καθαρίζονται επίσης με ένα κοφτερό εργαλείο.

Συνιστάται να στεγνώσετε την καθαρισμένη επιφάνεια με ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών και να επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί όχι μόνο την περιοχή από την οποία αφαιρείται το καλούπι, αλλά και τις γειτονικές επιφάνειες.

Όποια από τις παραπάνω μεθόδους δεν επιλέξατε, είναι σημαντικό το μούχτι να καταστραφεί ή, στη χειρότερη περίπτωση, να απομακρυνθεί από το διαμέρισμα. Αγνοήστε την εμφάνισή του δεν μπορεί να είναι. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο μια γειτονιά, η οποία πρέπει να απορριφθεί με οποιοδήποτε μέσο.

Απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Δεδομένου ότι η ίδια μούχλα και τις τοξίνες διαφορών σωματίδιο που εκπέμπει μπορεί να διανεμηθεί στο ρεύμα του αέρα, που προτίθενται να αγωνιστεί με τις αποικίες των μυκήτων, είναι αναγκαίο να προστατευθεί αναπνευστική οδό και το δέρμα τους από ανεπιθύμητη επαφή:

 • Μην παραβλέπετε τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας όπως αναπνευστήρα, αδιάβροχα γάντια και γυαλιά.
 • Για τις διαφορές που έχουν αφαιρεθεί από τη μία επιφάνεια, δεν είναι εξοικειωμένοι με την άλλη επιφάνεια των επίπλων και το δάπεδο θα πρέπει να καλύπτονται με μουσαμά, τα οποία δεν είναι συγγνώμη, τότε πετάξτε ή πλαστικό περιτύλιγμα.
 • Ό, τι μπορεί να αφαιρεθεί από τις εγκαταστάσεις κατά τη στιγμή της συγκομιδής, είναι καλύτερα να τα αφαιρέσετε. Στο μπάνιο, αυτά μπορούν να είναι, για παράδειγμα, πετσέτες, βούρτσες, πετσέτες και κουρτίνες.
 • Εάν η κατάσταση είναι σοβαρή και το καλούπι έχει καταφέρει να συλλάβει μεγάλες περιοχές του δωματίου, όλα τα αντικείμενα που μπορούν να πάρουν μυκήρια σπόρια θα πρέπει να τυλιγμένα σε ταινία. Επιλέξτε ένα παχύτερο φιλμ έτσι ώστε η προστασία να είναι αξιόπιστη. Από τη δική τους υγεία, δεν είναι σκόπιμο να αποθηκεύσετε: τότε περισσότερα θα δαπανηθούν για τα φάρμακα.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον ανεμιστήρα κατά τον καθαρισμό. Τα σπόρια των καλουπιών μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε όλο το δωμάτιο και στη συνέχεια απλά δεν θα σωθούν: μπορούν να εμφανιστούν απροσδόκητα και στα πιο ακατάλληλα μέρη.
 • Μην χρησιμοποιείτε οικιακές ηλεκτρικές σκούπες για την απομάκρυνση των αποικιών μυκήτων. Η εσωτερική επιφάνεια αυτής της οικιακής συσκευής μπορεί να πάρει σπόρια ή τοξίνες. Οι διαφορές στην ηλεκτρική σκούπα δεν ξεχνούν, αλλά απλώς περιμένουν τον χρόνο τους και τις κατάλληλες συνθήκες για την αναβίωση των αποικιών.
 • Αλλά ο αφυγραντήρας, αν υπάρχει μια τέτοια συσκευή στο σπίτι, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Ο ξηρός αέρας θα στερήσει τους μικροοργανισμούς από την πιθανότητα συνέχισης της ύπαρξής τους.
 • Μετά τον καθαρισμό των μολυσμένων χώρων, πρέπει να ρίχνονται όλα τα κουρέλια, τα πινέλα, τα γάντια και τα φιλμ μαζί με τον αναπνευστήρα.

Καταπολέμηση μούχλα είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός σε περίπτωση που μούχλα έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά είναι πολύ καλύτερα να μην αναγνωρίσουμε την εμφάνισή του, χωρίς να δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων.

Μορφή στο διαμέρισμα από ό, τι επικίνδυνο

Μήκος στο διαμέρισμα, τι είναι επικίνδυνο; Καταστρέφει τους τοίχους, τα έπιπλα, τις ξύλινες κατασκευές, τα ξύλινα προϊόντα καταστρέφονται ταχύτερα από όλα και συχνά καλύπτονται με μπλε χρώμα, ειδικά τα πεύκα είναι εκτεθειμένα, ακόμη και τα ίδια τα κτίρια εκκαθαρίζονται. Χάρη στα σπόρια των μυκήτων μούχλας, που πετούν στον αέρα και φτάνουν στο υγρό έδαφος αρχίζουν να αναπτύσσονται. Είναι προτιμότερο να αναλάβουμε αμέσως άμεση δράση για την επίλυση αυτού του παγκόσμιου προβλήματος.

Τι είναι επικίνδυνο για έναν άνδρα σε ένα διαμέρισμα για έναν άνδρα

Σχετικά με το πόσο επικίνδυνο μούχλα στο διαμέρισμα είναι για ένα άτομο, μπορείτε να μιλήσετε πολλά, γιατί κάθε μεμονωμένα συμπτώματα των συνεπειών του εκδηλώνονται. Επιπλέον, οι μύκητες μπορούν να είναι σε τρόφιμα, πράγμα που οδηγεί σε πιο σοβαρή υπονόμευση της υγείας: διαταραχή των νεφρών και του ήπατος, ενεργοποίηση των ογκογόνων. Κατά την πρώτη εμφάνιση μούχλας σε προϊόντα, μην διακινδυνεύετε να τα τρώτε, ακόμα και μετά από το κόψιμο του καλουπιού.

Είναι μούχλα επικίνδυνη στους τοίχους στο διαμέρισμα;

Χειριστείτε καλύτερα σε επαγγελματίες που μπορούν να σας προστατεύσουν και τον εαυτό σας, έτσι ώστε αν δεν χειρίζεστε χημικά μείγματα μόνοι σας. Ελπίζουμε ότι μετά την ανάγνωση του άρθρου, θα συνειδητοποιήσετε πόσο επικίνδυνη είναι ένα τέτοιο πρόβλημα, και αν το καλούπι μπορεί, η οποία εμφανίστηκε στους τοίχους του διαμερίσματος, να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το καλούπι στους τοίχους του διαμερίσματος

Όπως είπε ο Σοβιετικός ηθοποιός Γιούρι Νικουλίν, «Ακόμη και μετά από ένα μικρό χαμόγελο στο σώμα, ένα μικρό μικρόβιο πεθαίνει».

Μύκητας μούχλα στο διαμέρισμα: πόσο επικίνδυνο και πώς να αγωνιστεί;

Μούχλα κηλίδες στις γωνίες του μπάνιου, μυκητιακές αυξήσεις στην οροφή, ταπετσαρία που έχει βγει από τους τοίχους και επισκευή που έχει καταστραφεί... Αλλά εκτός από την αισθητική πλευρά του προβλήματος, υπάρχει και ιατρική. Εδώ είναι οι ερωτήσεις που ζητούν οι συμπολίτες μας, ανακαλύπτοντας τον μύκητα στο διαμέρισμα: το πιο επικίνδυνο και επικίνδυνο είναι καθόλου, πώς να καταστρέψει τη μούχλα και μπορεί να εμποδιστεί;

Η κρυμμένη απειλή

Το πρώτο ερώτημα είναι: Πόσο επικίνδυνος είναι ένας μύκητας σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι; Η εμφάνιση μυκήτων μούχλας, όπως λένε, είναι γεμάτη. Το πρόβλημα της εμφάνισής τους δεν είναι μόνο αισθητικό. Το γεγονός είναι ότι ο μυκολογικός σχηματισμός, ο οποίος επηρεάζει τις οικοδομικές δομές (αυτό είναι το όνομα του μύκητα στην επιστήμη), αποτελείται από τις μικρότερες διαφορές. Μπορείτε να δείτε αυτές τις διαφωνίες μόνο κάτω από ένα μικροσκόπιο. Σίγουρα συναντήσατε πολύχρωμες μακροφωτογραφίες στις οποίες αποτυπώνονται εκπληκτικά όμορφες "πικραλίδες" και "κοράλλια".

Οι μύκητες πολλαπλασιάζονται πολύ έντονα - οι αποικίες εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, το μυκήλιο διεισδύει βαθύτερα στους τοίχους... Η πέτρα, το ξύλο ή το σκυρόδεμα δεν μπορούν να το σταματήσουν. Α τροφοδοτεί τον μύκητα στην υγρασία. Σε υγρό περιβάλλον, ανθίζει και ανθίζει, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία των ανθρώπων. Ποια είναι τα καλούπια στο διαμέρισμα που είναι επικίνδυνα; Ακολουθεί μια λίστα με τις ασθένειες που προκαλούν:

 • Το άσθμα και η αλλεργική δερματοπάθεια - εδώ υποφέρουν κυρίως από αλλεργίες. Οι αλλεργικοί άνθρωποι αντενδείκνυνται να βρίσκονται σε ένα δωμάτιο με μούχλα.
 • Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Λαρυγγίτιδα και τραχειίτιδα, βρογχίτιδα και πνευμονία - όλες αυτές οι ασθένειες μπορούν να προκληθούν από μύκητες.
 • Οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας συχνά προκαλούνται από δυσμενή μυκητολογική κατάσταση.
 • Ασθένειες των ηλικιωμένων. Οι μικροσπόροι που εισέρχονται στο σώμα έχουν εξαιρετικά αρνητική επίδραση στους οργανισμούς των παππούδων μας, υπονομεύοντας την υγεία και καταστέλλοντας την ασυλία.

Το ερώτημα είναι φυσικό: πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι; Και για να το αντιμετωπίσει, η γνώση ορισμένων θεωρητικών θέσεων θα βοηθήσει.

Καταπολέμηση και αναζήτηση

Πριν θέσετε την ερώτηση "πώς να αφαιρέσετε μύκητες και μούχλα στο διαμέρισμα", θα πρέπει να βρείτε μια πηγή (ή πηγές) με υψηλή υγρασία. Η μυκολογία συμβαίνει για τους ακόλουθους λόγους:

 • Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Αν η υπερβολική υγρασία δεν διαρρεύσει μέσω του εξαεριστήρα ή του εξαερισμού, εγκαθίσταται μέσα.
 • Υπερβολική στεγανότητα των παραθύρων και των θυρών. Τα πλαστικά παράθυρα είναι καλά για όλους, αλλά δεν μπορούν να παρέχουν αποτελεσματικό αερισμό. Το ίδιο ισχύει και για τυφλές πόρτες που δεν έχουν διάκενο στο κάτω μέρος της δομής.
 • Παραβιάσεις των τεχνολογιών κατασκευής. Στα σπίτια των πάνελ, το καλούπι συχνά καταλήγει σε ραφές μεταξύ των πάνελ. Η αιτία των μυκοβακτηριδίων σε αυτή την περίπτωση είναι η υψηλή υπολειμματική υγρασία των στεγανωτικών υλικών.

Τώρα για το πώς να καταστρέψει έναν μύκητα σε ένα διαμέρισμα - το πιο επικίνδυνο είναι, ξέρετε ήδη. Υπάρχουν οι παρακάτω τρόποι για την καταπολέμηση του mikoobrazovaniyami:

 • Μηχανικός καθαρισμός των επηρεαζόμενων περιοχών. Εάν το καλούπι στους τοίχους ή στα διακλαδισμένα διαστήματα εμφανίζεται ως μικρά σημεία, μπορεί να αφαιρεθεί σκουπίζοντας τις βλάβες με ξίδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Με πιο εκτεταμένες αναπτύξεις, ο μύκητας θα πρέπει να αποξέεται. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, θα πρέπει να ξύσετε το τμήμα τοίχου, να αφαιρέσετε ένα κομμάτι ταπετσαρίας ή να κόψετε μια τρύπα στο γυψοσανίδας.
 • Χρήση ειδικού εξοπλισμού. Η πληγείσα περιοχή μπορεί να αντιμετωπιστεί με μυκητοκτόνο ευρέος φάσματος.
 • Στεγανοποίηση των χώρων. Αν οι εύκολοι τρόποι για την καταπολέμηση της μούχλας δεν βοηθά την απομάκρυνση του μύκητα στο διαμέρισμα - το πιο επικίνδυνο είναι, έτσι είναι η ικανότητα να διεισδύουν μέσα από τον τοίχο, - θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το «βαρύ πυροβολικό» με τη μορφή μιας σύνθεσης επικάλυψης για την μόνωση τοίχων με επακόλουθη την επισκευή του διαμερίσματος.

Είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εμφάνιση του μύκητα στο διαμέρισμα και πού να πάει όταν βρεθεί;

Η επαγρύπνηση είναι το όπλο μας

Όσον αφορά τους τρόπους για την αποφυγή εμφάνισης μούχλας, υπάρχουν τρεις. Εδώ είναι:

 • Διατηρώντας τη βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο.
 • Τακτικός έλεγχος του εξαερισμού.
 • Η χρήση της αντισηπτικής προληπτικής δράσης.

Εάν η ανάπτυξη της μούχλας στο διαμέρισμα προκαλείται από την παραβίαση των κατασκευαστικών τεχνολογιών, τότε η απόφαση του προβλήματος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στους ειδικούς του τμήματος στέγασης. Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση "Υπήρχε ένας μύκητας στο διαμέρισμα - πού να πάει αν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά.

Μύκητας στους τοίχους - ποιο εργαλείο είναι το πιο αποτελεσματικό;

Μούχλα ή μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται απροσδόκητα και καλύπτει γρήγορα μεγάλες περιοχές. Εμφανίζεται λόγω της υψηλής υγρασίας, του ανεπαρκούς αερισμού, της κατάψυξης των δαπέδων, των ακατάλληλων εργασιών φινιρίσματος. Για να απαλλαγείτε από τη μούχλα, είναι απαραίτητο να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής της και στη συνέχεια να αφαιρέσετε την μυκητιακή πλάκα με μια αποτελεσματική θεραπεία.

Τι μοιάζει με τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος;

Το καλούπι είναι ένας ζωντανός μικροοργανισμός που αναπτύσσεται με τη μορφή ενός μυκηλίου διακλάδωσης. μικροσκοπικοί σπόροι τους είναι ύπουλη - είναι στον αέρα, να εγκατασταθούν στην επιφάνεια και στο υγρό εκκίνησης να πολλαπλασιάζονται ενεργά. Μύκητας στους τοίχους στο διαμέρισμα φαίνεται άσχημο - φαίνεται απολέπιση, μαύρο και πράσινο λεκέδες που μπορούν να συλλέγονται με τεράστια λεκέδες ή γκρι τελείες στην επιφάνεια, ένα τέτοιο θέαμα επιδεινώνει την εξωτερική αντίληψη του χώρου.

Είδη μυκήτων στους τοίχους

Ένας μη ελκυστικός μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται στην πέτρα, στο τούβλο και στο δέντρο. Στην τελευταία περίπτωση, για να απαλλαγούμε από αυτό, είναι απαραίτητο να κόψουμε όλη την μολυσμένη επιφάνεια. Μήτρου επηρεάζει την κατασκευή και τα υλικά φινιρίσματος στη βάση, συμβαίνει με διάφορες μορφές:

 1. Μανιτάρια μανιτάρια. Αναπτύξτε το χρώμα, τις πέτρες και τις κατασκευές από σκυρόδεμα σε μορφή κηλίδων ή σημείων μαύρου, πράσινου, καφέ ή μπλε.
 2. Τα μανιτάρια είναι μπλε. Ζουν σε ξύλινες επιφάνειες και τους καταστρέφουν. Το ξύλο υπό την επιρροή του αποκτά γκρίζο-μπλε χρώμα, χάνει αισθητική εμφάνιση, σχηματίζονται μικρά κανάλια μέσα του, μέσα στα οποία συσσωρεύεται υγρασία.
 3. Μανιτάρια σήψη. Είναι εκτεθειμένα στο ξύλο. Η σπηλιά βρίσκεται καφέ, λευκή και βακτηριακή, σταδιακά διασπά το δέντρο. Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους πραγματοποιείται με μέσα σχεδιασμένα για να απαλλαγούν από ορισμένους από τους τύπους:
 • Υγρασία (εκδηλωμένες λωρίδες από κιτρινωπό σε μαύρο).
 • ξηρό (το δέντρο αποκτά έναν καφέ τόνο).

Ο μύκητας στους τοίχους είναι επιβλαβής για την υγεία;

Ένας άσχημος μύκητας ή μούχλα στους τοίχους δεν είναι απλώς ένα δυσάρεστο σημείο εμφάνισης, είναι πολύ τοξικό, αποπνέει απωστική μυρωδιά. Τα επιχειρήματά του βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο, διεισδύουν εύκολα στο ανθρώπινο σώμα, καταστρέφοντάς το σταδιακά και, αν αποδυναμωθεί η ασυλία (ειδικά στα παιδιά), προκαλούν επικίνδυνες μορφές διαφόρων ασθενειών. Το καλούπι γίνεται η αιτία του εμετού, της ναυτίας, της αίσθησης κόπωσης, βλάπτει ανεπαίσθητα και σίγουρα τους ανθρώπους. Μύκητας στους τοίχους, τι είναι επικίνδυνο για την υγεία - πιθανές ασθένειες:

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος - άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία, τραχείτιδα.
 2. Δημιουργείται αλλεργία.
 3. Παρατηρούνται σταθεροί πονοκέφαλοι.
 4. Υπάρχουν προβλήματα με το δέρμα - δερματίτιδα, τσίχλα, έκζεμα.
 5. Υπάρχει επιπεφυκίτιδα.

Μύκητας στον τοίχο - πώς να φέρει έξω τις λαϊκές θεραπείες;

Εξαλείψτε γρήγορα το καλούπι, καθώς σύντομα σχηματίζει νέα σπόρια και απλώνεται σε μεγαλύτερες περιοχές. Εάν η εξωτερική άρδευση επιφανειών με αντισηπτικά δεν δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πλήρης απομάκρυνση του μύκητα στους τοίχους μπορεί να επιτευχθεί με την εκτέλεση σύνθετων έργων για την καταπολέμησή του, τα οποία περιλαμβάνουν:

 1. Εξάλειψη της υγρασίας - τακτική αερισμό του δωματίου.
 2. Η απομάκρυνση των μυκήτων και των μούχλας από τους τοίχους ξεκινά με την απαλλαγή από την παλιά επίστρωση - πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα ταπετσαρία, το χρώμα, το στόκο, να περπατήσετε ολόκληρη την επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να προστατεύονται τα αναπνευστικά όργανα από σπόρια με επίδεσμο γάζας.
 3. Θεραπεία των προσβεβλημένων επιφανειών με αντισηπτικό κατά των μυκήτων.
 4. Στεγανοποίηση, στεγανοποίηση ραφών.
 5. Οι τοίχοι shpatlyuyut, που καλύπτεται με ένα αστάρι της βαθιάς διαπερατότητας, στη συνέχεια να κολλήσει τη νέα ταπετσαρία, χρώμα ή άλλο τελείωμα τελειώματα.

Μην πηγαίνετε απαραίτητα σε ένα οικιακό χημικό κατάστημα για να αφαιρέσετε τον μύκητα στους τοίχους. Ορισμένα αποτελεσματικά αντισηπτικά φάρμακα, τα οποία έχουν αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση, μπορούν να είναι στο σπίτι δεξιά. Η πρακτική έχει δείξει ότι πολλά φάρμακα που προορίζονται για διαφορετικούς οικονομικούς σκοπούς μπορούν να αντιμετωπίσουν μια καλούπι επικάλυψη. Είναι μη τοξικά και αυτό έχει ευεργετική επίδραση σε άλλους.

Χαλκός βιτρίλιο από τον μύκητα στους τοίχους

Το θειικό χαλκό αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τον έλεγχο της μήτρας. Πριν αφαιρέσετε τον μύκητα στον τοίχο του διαμερίσματος, πρέπει να αραιωθεί σωστά. Το παρασκεύασμα έχει τη μορφή σκόνης ή κόκκων χρώματος μπλε. Για την επεξεργασία των τοιχωμάτων, είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα διάλυμα εργασίας διαλύοντας 20-30 g θειικού χαλκού σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Πριν από τη χρήση, η σύνθεση πρέπει να αναμιχθεί καλά για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του παράγοντα σε αυτό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. l. ξύδι.

Λευκότητα ενάντια στον μύκητα στους τοίχους

Σχετικά με το αν το χλώριο σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους, οι έμπειρες νοικοκυρές δίνουν μια θετική απάντηση. Υγρό διάλυμα λευκότητας μεταξύ των ανθρώπων έχει χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να αποδείξει από την καλύτερη πλευρά. Η σύνθεση που περιέχει χλώριο εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ψεκασμό. Δεν είναι απαραίτητο να αραιωθεί εκ των προτέρων, η συμπυκνωμένη λευκότητα θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να καθαρίσει την επιφάνεια από γυαλί, κεραμίδια, σκυρόδεμα ή άλλα υλικά στους τοίχους ή το δάπεδο. Κατά τη χρήση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο παράγοντας - λεύκανση και πολλά τιμολόγια κατά την επεξεργασία μπορεί να αποχρωματιστούν και να υποβαθμιστούν. Μετά την εφαρμογή, το λευκαντικό παραμένει στον τοίχο για να στεγνώσει. Η εργασία πρέπει να γίνεται σε γάντια και το δωμάτιο να αερίζεται καλά, επειδή η λευκότητα έχει έντονη οσμή.

Furacilin από τον μύκητα στους τοίχους

Αποτελεσματική και φθηνή θεραπεία για τους μύκητες στους τοίχους λαμβάνεται από τα συνηθισμένα φαρμακεία φουρασιλίνα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα - 20 δισκία του φαρμάκου διαλύονται σε ένα ποτήρι θερμό νερό. Οι επηρεαζόμενες περιοχές πρέπει να πλυθούν με την προκύπτουσα σύνθεση, εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές, αφού τα τοιχώματα αφήνονται να στεγνώσουν. Η αντισηπτική furacilin αναστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων και δεν εμφανίζεται ο σχηματισμός νέων αποικιών.

Ξύδι έναντι μούχλας και μύκητας στους τοίχους

Αποφασίζοντας πώς να αντιμετωπίζονται τα τείχη από μύκητες και μούχλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο τραπέζι ξίδι, το οποίο είναι σε κάθε κουζίνα. Είναι ένα αδύναμο οξύ, εκκρίνει μια έντονη οσμή, αλλά δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες, είναι μη τοξικό. Το ξίδι εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ένα πανί εμποτισμένο με διάλυμα ή ψεκασμό. Οι επιφάνειες μπορούν να είναι βρεγμένες πολλές φορές με ένα διάστημα 1 ώρας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε. Το ξίδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη, το ποτιστικό τοίχο περιοδικά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους;

Πριν την καταπολέμηση του μύκητα στους τοίχους με τη βοήθεια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τι είναι πραγματικά το φως καταστρέφει το DNA στα κύτταρα των μυκήτων και καταστρέφει, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω αναπαραγωγή και την ανάπτυξη. Αλλά οι ακτίνες έχουν μικρή διεισδυτική, ρωγμές, εξογκώματα, και άλλα μέρη του σοβά στο οποίο ζουν τα μανιτάρια, με τη βοήθειά τους είναι δύσκολο να χειριστεί. Ως εκ τούτου, μετά την υπεριώδη ακτινοβολία μουχλιασμένα τσέπες μπορεί αρχικά να εξαφανιστούν από την εξωτερική πλευρά του τοίχου, και μετά από ένα χρόνο, επανεμφανίζονται. Δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να παραμείνουν στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στους μύκητες στους τοίχους

Για να βγάλετε τον μύκητα στους τοίχους θα βοηθήσει και υπεροξείδιο του υδρογόνου, επειδή είναι μια αντιβακτηριακή ένωση. Το προϊόν δεν έχει οξεία οσμή και δεν είναι τοξικό. Η επεξεργασία των τοίχων από μύκητες και μύκητες γίνεται με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3%, το οποίο διατίθεται σε κάθε φαρμακείο. Η σύνθεση θα βοηθήσει στην καταστροφή παθογόνων σπορίων από οποιοδήποτε υλικό, αλλά έχει ως αποτέλεσμα τη λεύκανση, έτσι ώστε σε βαμμένες επιφάνειες πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά.

Παρασκευάσματα από μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Η χημική βιομηχανία προσφέρει τα μέσα της για την καταπολέμηση όλων των τύπων μυκήτων - αντισηπτικών. Διεισδύουν βαθιά σε διαφορετικές επιφάνειες προς επεξεργασία και καταστρέφονται τα μανιτάρια. Παρασκευάσματα κατά μορφοποίησης:

 1. Alpe Phongifluid Μυκητοκτόνο - κονίαμα για την καταστροφή βρύων, μούχλας, λειχήνων. Μπορεί να χειριστεί όλες τις επιφάνειες: σκυρόδεμα, γύψο, γυψοσανίδα, τούβλο, πέτρα, κεραμίδι, ξύλο, κεραμίδια. Το προϊόν δεν περιέχει χλώριο και δεν έχει οξεία οσμή, κατάλληλο για εσωτερική ή εξωτερική χρήση.
 2. Η μούχλα της Olympus σταματά - η σύνθεση είναι ιδανική για δωμάτια με υψηλή υγρασία (διαμέρισμα, κελάρι, μπάνιο, κελάρι, θερμοκήπιο). Χρησιμοποιείται για τούβλα, βαμμένες, επιχρισμένες επιφάνειες, ξύλο, κεραμικά, γυψοσανίδες.
 3. Νταλί - ένα ισχυρό καθολικό παρασκεύασμα από μούχλα, κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες.
 4. Abedis 06 - αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα και μύκητες, περιέχει χλώριο. Εφαρμόζεται με βούρτσα για 24 ώρες, μετά ξεπλένεται με νερό.

Βαφή ενάντια σε μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος θα πρέπει να έχει πολύπλοκο χαρακτήρα. Οι ειδικοί μετά το καθάρισμα του καλουπιού και η επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικά συστήνουν να καλύπτονται με ένα καλό χρώμα, σχεδιασμένο για βρεγμένους χώρους. Μετά την ξήρανση δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει το πέρασμα του νερού. Τα χρώματα από το καλούπι είναι 100% αποτελεσματικά - οι επεξεργασμένες επιφάνειες θα παραμείνουν στεγνές, δεν θα σχηματίζουν συμπύκνωση, επομένως δεν θα υπάρχει υψηλή υγρασία και μύκητες.

Συχνά, τα κεφάλαια παράγονται με βάση το νερό, δεν έχουν οξεία οσμή και δεν είναι τοξικά. Το χρώμα εφαρμόζεται στις καθαρισμένες επιφάνειες, συνιστάται η κάλυψη της επιφάνειας με αντιμικροβιακό πληρωτικό και αστάρι πριν το φινίρισμα του τοίχου. Το φινίρισμα είναι κατάλληλο για οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους, έχει υψηλή απορρυπαντικότητα, είναι αποδεκτό για όλους τους τύπους επιφανειών.

Είτε το μαύρο καλούπι είναι επικίνδυνο στο σπίτι και τι

Σύγχρονα διαμερίσματα - μια νέα οικολογική θέση για τους παθογόνους μύκητες. Ενεργή ανάπτυξη mikromitcetov εμφανίζεται ως ένα λεπτό καπλαμά των διαφορετικών - γκρι, πράσινο, κίτρινο - χρώματα στην οροφή (οι τοίχοι) εγκαταστάσεις, προκαλώντας υλικές ζημιές για τους ιδιοκτήτες και αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι ιδιότητες είναι mycobiota τοξικογόνες είδη από την επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, καθώς και ο πλήρης κατάλογος των αιτιών των επιβλαβών παραγόντων - στον παρακάτω υλικό.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τα μικρομύκητα

Οι παθογόνοι μύκητες είναι ευρέως διαδεδομένοι στο περιβάλλον. Στη βάση του φυτικού σώματος των μικροσκοπικών οργανισμών είναι το μυκήλιο που μοιάζει οπτικά με ένα σύστημα λεπτών διακλαδώσεων υφών (νημάτων).

Τα σπόρια επικίνδυνων παραγόντων μεταφέρονται από τον άνεμο και είναι αόρατα για τον άνθρωπο. Αν φτάσουν σε δωμάτια με ευνοϊκές συνθήκες, βλασταίνουν και σχηματίζουν νέες αποικίες μυκήτων. Η τοποθέτηση του τελευταίου μπορεί να αναγνωριστεί από την παρουσία σημείων διαφορετικών χρωμάτων στα τοιχώματα ή στην οροφή, τα οποία αργότερα συγχωνεύονται στα σημεία.

Η βάση των κορυφών είναι αδιάλυτα ανθρακικά, πυριτικά, θειικά. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία, εμφανίζεται επιδρομή στην επηρεαζόμενη επιφάνεια, η πυκνότητα της οποίας ποικίλλει.

Ο εκτεταμένος μύκητας στον τοίχο (οροφή) αρχίζει να παρουσιάζει καταστροφική δραστηριότητα σε σχέση με τα οικοδομικά υλικά. Καταστρέφει:

 • γύψο?
 • γυψοσανίδας ·
 • ξύλο ·
 • τοίχους από μπετόν
 • τούβλο?
 • ζωγραφισμένες επιφάνειες.

Η μεταγενέστερη ανίχνευση της παρουσίας μικροκυμάτων οδηγεί σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στην κατασκευή του κτιρίου, οι οποίες μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με την αποσυναρμολόγηση και την ανέγερση νέων διαχωριστικών (στέγες).

Η συγκέντρωση της μυκητιακής χλωρίδας στον αέρα μιας κατοικίας άνω των 1500 cfu / m3 (5% ζημιά στη συνολική επιφάνεια ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού) είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

Είδη παθογόνων μυκήτων

Το χρώμα του καλουπιού ποικίλει ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης του mycobiota, την ποικιλία και τη δομή του προσβεβλημένου υλικού. Οι κύριοι τύποι μικροοργανισμών που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

Συχνά στις εγκαταστάσεις μπορεί να βρεθεί μια γκρίζα επίστρωση, η εμφάνιση της οποίας προκαλείται από το saprophyte microfungi. Αυτό το είδος μούχλας θεωρείται όχι λιγότερο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα από τα στελέχη του Aspergillus niger, fumigatus, flavus.

Πολύ σπάνια στα διαμερίσματα υπάρχει μια μυκοβιώτα, οι αποικίες της οποίας είναι ζωγραφισμένες σε ανοιχτό ροζ σκιά. Εμφανίζεται λόγω της ανάπτυξης σπορίων τριχοκετών (κυρίως σε υπολείμματα τροφίμων) και αναφέρεται σε χαμηλού βαθμού τοξικούς μικροοργανισμούς.

Τα αίτια της ανάπτυξης μυκοβιώτων στις εγκαταστάσεις

Οι πειραματικές μελέτες έχουν καταστήσει δυνατή την καθιέρωση μιας άμεσης σχέσης μεταξύ του επιπέδου μόλυνσης με μύκητες και της σύνθεσης των τελικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε κτίρια κατοικιών. Στις εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα με πολυμερή πρόσθετα, ο συντελεστής μούχλας στον αέρα είναι τάξη μεγέθους υψηλότερος από εκείνον των διαμερισμάτων που επισκευάστηκαν χωρίς τη χρήση των εν λόγω προϊόντων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιγραφόμενες συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη αποικιών παθογόνων στελεχών Aspergillus flavus, fumigatus.

Επιπλέον, η φόρμα στο διαμέρισμα εμφανίζεται όταν δεν τηρούνται οι κανόνες κατασκευής και οι κανόνες. Μεταξύ των παραβιάσεων που προκαλούν την εμφάνιση μυκήτων:

 • ακατάλληλη ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού (συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του στα μπάνια, τις κουζίνες) ·
 • έλλειψη απαραίτητης θερμότητας, στεγανοποίηση.
 • κακή ποιότητα εγκατάσταση αποχέτευσης, παροχή νερού (διαρροές σωλήνες)?
 • Καταχρηστικά διεξαγόμενες εργασίες εγκατάστασης παράθυρων με διπλά τζάμια, πλαστικών θυρών, κατασκευών γυψοσανίδων.
 • Αλλαγή δωματίων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο διαθέσιμος εξαερισμός.

Συχνά, οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της διαφοράς στα δωμάτια (85% υγρασία και θερμοκρασίες άνω των 20ºC) δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, μη έγκαιρη διεξαγωγή μικροεπισκευές (επισκευές των διαρροών, ρωγμές, σφράγιση ραφών) στέγες και τοίχους.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, ο μύκητας στους τοίχους μέσα σε κτίρια κατοικιών μπορεί να προκληθεί από:

 • παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα εξαιτίας εσφαλμένων τοποθετημένων (όσο πιο κοντά στα διαχωριστικά)
 • έλλειψη τακτικού αερισμού των χώρων.
 • συχνή στέγνωμα ρούχων, υγρό ρούχο στα δωμάτια.

Η χρήση του κλιματιστικού δεν αποτελεί πανάκεια για την επίλυση του προβλήματος: τα επίκαιρα, μη καθαρισμένα, φίλτρα που χρησιμοποιούνται μακράν της συσκευής μπορούν να γίνουν μια επιπλέον πηγή εισροής σπόρων μούχλας.

Επίδραση των υπό εξέταση μικροοργανισμών στην ευημερία

Ο συντελεστής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σπόρων μυκήτων σε ένα διαμέρισμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 cfu / m³. Μία αύξηση στον δείκτη σηματοδοτεί την ενεργοποίηση παθογόνων παραγόντων.

Η αυξημένη συγκέντρωση των μυκηλιακών στοιχείων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν σε μια κατοικία (διαμέρισμα) που έχει υποστεί ζημιά: διαπερνώντας το ανθρώπινο σώμα, η μυκοβιότα προκαλεί την ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Στην ομάδα κινδύνου είναι παιδιά, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών.

Μύκητας στο διαμέρισμα μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη:

 • γενική εξάντληση.
 • πονοκεφάλους;
 • ρινική αιμορραγία.
 • επιπεφυκίτιδα.
 • αποτυχίες στην εργασία του πεπτικού συστήματος (επιθέσεις της ναυτίας, εμέτου) ·
 • ασθένειες της αναπνευστικής οδού (βρογχικό άσθμα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, ρινοκολπίτιδα).
 • αλλεργίες;
 • βλάβες του δέρματος (δερματοπάθειες).
 • ρευματικές ασθένειες.

Οι ειδικοί εντοπίζουν 3 τρόπους εισαγωγής σπόρων στο σώμα: αερομεταφερόμενο, μέσω του δέρματος, στο στόμα (με τη χρήση μολυσμένων προϊόντων).

Λεπτομέρειες ασθενειών που προκαλούνται από μεμονωμένα στελέχη

Σημαντικές επιπτώσεις στην εμφάνιση παθολογιών, εκτός από το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και την έκταση της έκθεσης σε μικροοργανισμούς ανά άτομο. Η παρατεταμένη διαμονή σε μολυσμένο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε εμφύσημα, εξασθενημένη νεφρική λειτουργία, συκώτι, κακοήθη νεοπλάσματα, θανατηφόρο έκβαση.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του Aspergillus, το οποίο παράγει μια θανατηφόρα οργανική ένωση, αφλοτοξίνη. Διεισδύοντας στα εσωτερικά όργανα των ζώων ή των ανθρώπων, ο μύκητας προκαλεί επίσης ασπεργίλλωση - μια ασθένεια που επηρεάζει το οπτικό, το βρογχοπνευμονικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα στελέχη του Penicillium μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη της οτομυκησίας - παθολογικών καταστάσεων μεμβρανών τυμπάνου, δέρματος ακουστικών καναλιών.

Επιβλαβείς μούχλα αυτά τα είδη και για τα νύχια: εισχωρεί στον τελευταίο δομή, τα παθογόνα προκαλούν την εμφάνιση oniholizisa - ασθένεια, που συνοδεύεται από πλάκες της απόσπασης από τον ιστό δάχτυλο.

Σπόρια Alternaria spp., Πτώση στο δέρμα - ένας παράγοντας που προκαλεί φαιογιαφομυκητίαση (ειδικά σε ασθενείς με HIV λοίμωξη). Με τη συνεχή εισπνοή των μυκηλιακών στοιχείων αυτού του τύπου, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει αλλεργική ρινίτιδα, μια δυνητικά θανατηφόρα σοβαρή μορφή βρογχικού άσθματος.

Στα παιδιά που βρίσκονται σε μολυσμένες εγκαταστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν: επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων, γενική εξασθένιση του σώματος, απόκλιση από τους κανόνες της Ig (ανοσοσφαιρίνη) Ε.

Για να αξιολογήσει τη μικροβιολογική σύνθεση του αέρα στο διαμέρισμα θα βοηθήσει ειδικές συσκευές. Εάν υπάρχει παρουσία επιβλαβών σπόρων, καθαρίστε αμέσως τα προσβεβλημένα αντικείμενα και αποφύγετε πιθανές πηγές κινδύνου.

Η ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης παθολογιών και η διατήρηση της υγείας τους θα επιτρέψει έγκαιρα προληπτικά μέτρα: τον αερισμό και τον τακτικό καθαρισμό των χώρων, την τήρηση των βέλτιστων τιμών σχετικής υγρασίας στο διαμέρισμα.

Τι είναι επικίνδυνο μύκητα και μούχλα στους τοίχους;

Ο μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται σε διαμερίσματα και σπίτια όχι τόσο συχνά. Εάν υπάρχει σταθερή υγρασία στα δωμάτια, η στάθμη εξαερισμού είναι χαμηλή ή δεν υπάρχει και τα τοιχώματα της πρόσοψης είναι πάντοτε υγρά, τότε ένας τέτοιος "απρόκλητος επισκέπτης" μπορεί να εμφανιστεί συνεχώς.

Μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει υψηλή υγρασία και δεν υπάρχει εξαερισμός.

Μύκητας όχι μόνο έχει μια δυσάρεστη οσμή, αλλά επίσης επηρεάζει δυσμενώς την εμφάνιση των οικοδομικών υλικών, τη γενική κατάσταση της υγείας. Το αναδυόμενο καλούπι στους τοίχους μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες.

Μαύρος μύκητας και λευκός στους τοίχους του δωματίου

Το μαύρο καλούπι μπορεί να εμφανιστεί παντού και να επηρεάσει αρνητικά το σώμα σας.

Το μαύρο καλούπι περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στελέχη, αλλά όλα είναι επικίνδυνα για την υγεία. Μπορεί να επηρεάσει τα τρόφιμα, τα φυτά, τα ρούχα. Μία από τις ποικιλίες αυτού του μύκητα ονομάζεται καλούπι κηροζίνης. Η συχνότητα εμφάνισης είναι μία από τις πρώτες θέσεις. Απελευθερώνει ακόμη και το πετρέλαιο κίνησης. Υπάρχει ένας μύκητας που επηρεάζει μόνο λαχανικά ή φρούτα, είναι επικίνδυνο για το πεπτικό σύστημα, γενική υγεία.

Το λευκό καλούπι στους τοίχους δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο. Εμφανίζεται σε γλάστρες, στο έδαφος κοντά σε λουλούδια, στα ίδια τα φυτά. Καταπληκτικές λευκές αφράτες επίστρωση και σωλήνες, επιφάνειες σε μπάνια, κουζίνες. Αυτός ο μύκητας είναι μαλακός, θερμαίνεται στα χέρια. Η μυρωδιά από αυτόν προέρχεται δυσάρεστη. Ο μύκητας είναι επικίνδυνος για το δέρμα, το αναπνευστικό σύστημα. Αν βρεθεί, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσετε προσεκτικά όλες τις επιφάνειες στο σπίτι, προσέξτε το επίπεδο υγρασίας και θερμοκρασίας. Αφαιρέστε το καλούπι είναι απλό: πλένεται εύκολα με κιτρικό οξύ, αλλά θα πρέπει να εργάζεστε με γάντια. Σε αυτό το καλούπι δεν πρέπει να αγγίζετε τα χέρια, καθώς η ήττα μπορεί να είναι βαθιά και αρκετά επικίνδυνη.

Sineva και ακτινομύκητες

Το Sineva εμφανίζεται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες και έχει ένα γαλαζωπό χρώμα.

Το Sineva είναι καλούπι σε τοίχους σε σαλόνια, εκτείνεται κυρίως σε ξύλινες επιφάνειες. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα γαλαζωπή ή πρασινωπή σημεία έχουν καθαρό καλλυντικό ελάττωμα. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση: το καλούπι διεισδύει εύκολα ακόμη και μέσω στρώσεων βαφής, καταστρέφοντας σοβαρά τοίχους και άλλες κατασκευές. Το δωμάτιο γίνεται υγρό, υπάρχουν αποικίες μυκήτων άλλου τύπου. Οι πονοκέφαλοι αρχίζουν, αλλεργικές αντιδράσεις που δεν συμβαίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση της υγείας όλων των κατοίκων επιδεινώνεται. Προσδιορίστε ότι αυτός είναι ο μύκητας, μπορείτε από τη μυρωδιά της μούχλας και της υγρασίας. Είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση να εξετάσει όλες τις ξύλινες επιφάνειες για την ανίχνευση των χαρακτηριστικών μπλε κηλίδες, είναι αισθητά αρκετά καλά. Συμβαίνει το καλούπι να διεισδύει βαθιά και είναι απαραίτητο να κόψει εντελώς ένα μέρος του ξύλου για την απομάκρυνσή του.

Το έμβλημα εμφανίζεται με τη μορφή καφέ, λευκού και βακτηριακού. Κίνδυνος εμφύσησης βακτηριακών τοιχωμάτων, επειδή η σήψη επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα, το δέρμα, τους βλεννογόνους. Για να απαλλαγούμε από αυτό συχνά απαιτεί μια αρκετά σοβαρή θεραπεία με αντιβιοτικά και είναι δύσκολο να εντοπιστεί μια τέτοια ασθένεια. Συχνά διαγνωσθεί ως άσθμα, πνευμονικό οίδημα, αλλά στην πραγματικότητα οι πνεύμονες επηρεάζονται από σπόρια μούχλας.

Ασυνήθιστος μύκητας στους τοίχους υπό μορφή ακτινομυκητών είναι ένας σχηματισμός παρόμοιος με άλγη και μύκητες. Αυτοί οι μύκητες επηρεάζουν το υλικό του τοίχου, διεισδύουν βαθιά, και είναι σχεδόν αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτά. Τις περισσότερες φορές χτυπούν ξύλινους τοίχους, που κυριολεκτικά μαλακώνουν τη δομή τους.

Το καλούπι εξαπλώνεται γρήγορα, και είναι αδύνατο να καταπολεμηθεί με παράγοντες ξηρής σήψης, εν πάση περιπτώσει, αφού το κέντρο των αλλοιώσεων θα αυξηθεί μόνο.

Οι ακτινομύκητες είναι άλγη που εξαπλώνονται γρήγορα και διεισδύουν βαθιά.

Το καλούπι στα τοιχώματα απλώνεται γρήγορα. Επιδρά γρήγορα στις οργανικές ουσίες, το χαρτί, σε οποιοδήποτε είδος ξύλου. Μπορεί να επηρεάσει το δέρμα, επηρεάζει αρνητικά τη γενική ευεξία. Εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα διαταράσσεται από αδιάκριτες αλλεργικές αντιδράσεις, και το δωμάτιο είναι υγρό, μια ακατανόητη πλάκα σε ξύλινες επιφάνειες, είναι καλύτερο να δούμε αμέσως έναν γιατρό για μια έρευνα.

Ο μύκητας στους τοίχους μπορεί να πάρει τη μορφή υψηλών επιπέδων, δηλαδή, λευκού ή άλλου χρώματος επίθεσης που βασίζεται σε πυριτικά άλατα, ανθρακικά άλατα και τα παρόμοια. Το Vyslo σχηματίζεται όταν μετακινείται νερό μέσα στους τοίχους, και σε ξηρούς καιρούς, αυτά τα άλατα βγαίνουν, σχηματίζοντας κηλίδες. Τις περισσότερες φορές επηρεάζονται τούβλο, τοίχους από μπετόν, μάρμαρο, γύψο. Από μόνα τους, οι κορόιδοι για την υγεία δεν είναι επικίνδυνες εάν η περιοχή τους είναι μικρή. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, το καλούπι σχηματίζεται γρήγορα στους τοίχους και είναι ήδη αρκετά επικίνδυνο για τη γενική κατάσταση όσων ζουν στο σπίτι. Επιπλέον, τα δομικά υλικά αρχίζουν να επιδεινώνονται.

Συνέπειες της εμφάνισης του μύκητα

Τι είναι επικίνδυνο για μούχλα; Τα σπόρια που σχηματίζονται όταν εμφανίζονται στους τοίχους επηρεάζουν το άτομο με αυτόν τον τρόπο:

 • απευθείας μέσα από το δέρμα.
 • όταν τρώτε τρόφιμα που είναι μολυσμένα με μύκητες?
 • μέσω του κυκλοφορικού και του αναπνευστικού συστήματος.

Ο μύκητας μπορεί να εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος.

Όταν ο μύκητας εισέλθει στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά ασθενειών μάλλον επικίνδυνων συνεπειών. Αυτό ισχύει για το αναπνευστικό σύστημα, ο μύκητας για τους πνεύμονες είναι επίσης επικίνδυνος, προκαλεί οίδημα, ένα σύμπτωμα που μοιάζει έντονα με το άσθμα.

Τι είναι ακόμη επικίνδυνο για τον μύκητα; Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε τις ακόλουθες ασθένειες:

 • μυκητιάσεις, δερματώσεις, μύκητες του δέρματος, αλλεργικές αντιδράσεις,
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Αυτό είναι ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα, βήχας, ρινική καταρροή, ρινίτιδα, πνευμονία και ούτω καθεξής.
 • ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος.
 • Ρευματικός πόνος στις αρθρώσεις.
 • διαταραχές του στομάχου, σοβαροί πονοκέφαλοι.
 • εξάντληση.

Εάν δεν μπορείτε να αρχίσετε να απαλλαγούμε από τα μέτρα μύκητα σπίτι και τη θεραπεία της νόσου εντοπίστηκαν, εύκολο στη μούχλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εσωτερική αιμορραγία, εμφύσημα, βλάβη στα νεφρά, το συκώτι και άλλα εσωτερικά όργανα.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας;

Το καλούπι δεν σχηματίζεται μόνο έτσι, υπάρχουν πάντα λόγοι για αυτό. Συνήθως, ο μύκητας αρχίζει να χτυπάει τους τοίχους, όταν πληρούνται 3 τέτοιες συνθήκες:

Σχέδιο σχηματισμού μούχλας.

 1. Στον αέρα υπάρχουν σπόρια μούχλας που μπορούν να μπουν στο σπίτι μαζί με τη ροή του αέρα, στα ρούχα, στα παπούτσια. Εάν οι συνθήκες είναι δυσμενείς, οι σπόροι πεθαίνουν, αλλά με υγρασία και κρύο, αρχίζουν να αναπτύσσονται ενεργά.
 2. Εξαιρετική για αναπαραγωγή καλούπι κατάλληλο δέντρο, οργανικά, σκυρόδεμα, δοχεία τύρφης για σπορόφυτα, φυτά σε γλάστρες, βρωμιά, υγρές πετσέτες και κουρέλια.
 3. Στην αίθουσα θα πρέπει να παρατηρείται ένα κατάλληλο μικροκλίμα, το οποίο θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία, ενώ το καλούπι δεν θα αναπτυχθεί. Η θερμοκρασία ενός ατόμου είναι περίπου 20 ° C. Αλλά ο αέρας πρέπει να είναι στεγνός, διαφορετικά το καλούπι αρχίζει να αναπτύσσεται ενεργά. Αν η θέρμανση είναι ζεστή, το δωμάτιο είναι κακό και δεν υπάρχει φυσικός εξαερισμός, ο μύκητας θα εμφανιστεί εντελώς στους τοίχους.

Μπορούν να εντοπιστούν οι κύριοι λόγοι:

 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • έλλειψη κανονικού εξαερισμού για το μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα?
 • κακή κατάσταση ύδρευσης και αποχέτευσης, διαρροές σωλήνων.
 • τριχοειδής αναρρόφηση που πηγαίνει από την ίδρυση του κτιρίου.
 • πολύ υψηλή θερμική αγωγιμότητα γωνιών σε διαμερίσματα σε τμήματα προσώπου ενός κτιρίου.
 • εξωτερικό τοίχωμα πάγωμα, το οποίο δείχνει κακή θέρμανση?
 • Εάν οι υδρορροές και τα υδρορροές διαρρεύσουν.
 • αν η υγρασία απορροφάται από το έδαφος, δεν υπάρχει στεγανοποίηση ή δεν εκτελείται σωστά.

Ο μυελός στους τοίχους δεν είναι μόνο πηγή δυσάρεστης οσμής, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία. Επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του δέρματος, του αναπνευστικού συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μούχλα πρέπει να απορριφθεί αμέσως, να λάβει μέτρα για να αποφευχθεί η εμφάνισή της.

Επικίνδυνες θέσεις στο διαμέρισμα: τι πρέπει να ξέρετε για την ασφάλεια στο σπίτι

Ποιες είναι οι επικίνδυνες θέσεις στο διαμέρισμα - ένα ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες με παιδιά. Οι μοντέρνες κατοικίες, παρά τη διαθεσιμότητα ειδικών έξυπνων συστημάτων, αποτελούν πραγματική απειλή για τη ζωή. Πύλη "Real EstateMsk.ru" συγκέντρωσε τους κύριους κινδύνους των διαμερισμάτων.

Ποια είναι τα επικίνδυνα μέρη στο διαμέρισμα και στο σπίτι;

Υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία στο σπίτι. Ειδικά αν υπάρχει παιδί. Ο κατάλογος των δυνητικά επικίνδυνων θέσεων έχει ως εξής:

 • Ηλεκτρικά.
 • Κρυφές γωνίες.
 • Υγρασία και μούσμουλα στο δωμάτιο, καθώς και μούχλα.
 • Μυκητιασικές λοιμώξεις.

Ποιες είναι οι επικίνδυνες θέσεις στο διαμέρισμα και το σπίτι, αξίζει να εξερευνήσετε εκ των προτέρων. Η επαγρύπνηση θα συμβάλει στη διατήρηση της υγείας όλων των μελών της οικογένειας.

Ηλεκτρικά

Όταν ρωτήθηκαν ποιες είναι οι επικίνδυνες θέσεις στο διαμέρισμα ή το σπίτι, στην πρώτη εννοούμε ροζέτες. Το παιδί ωθεί εύκολα τα δάχτυλά του ή διάφορα αντικείμενα. Αυτή η συμπεριφορά προκαλεί προβλήματα υγείας, θανάτους.

Αν το σπίτι είναι παλιό, η καλωδίωση δεν έχει αλλάξει ποτέ, ο κίνδυνος βραχυκυκλώματος αυξάνεται. Είναι αδύνατο να το προβλέψουμε - μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων είναι γεμάτη από πυρκαγιά, την πλήρη καταστροφή του διαμερίσματος.

Κρυφές γωνίες

Τι άλλο είναι επικίνδυνο στο διαμέρισμα - διαφορετικές κρυφές γωνίες. Δεν μπορείτε να παρατηρήσετε, πετάτε στον τοίχο, σπάζοντας το μέτωπό του. Τα παιδιά περπατούν αβίαστα, σκόνταψαν στους τοίχους, χτυπώντας μώλωπες, μώλωπες, εκδορές. Όλα πρέπει να μελετηθούν και να επισημανθούν. Η βέλτιστη λύση θα είναι η ανέγερση φραγμών που θα επιτρέπουν στο παιδί να κυκλώνει ομαλά γύρω από επικίνδυνες περιοχές.

Πρώτες και μουσειακές αίθουσες

Τι άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο για το παιδί στο διαμέρισμα; Οι ειδικοί λένε: μούχλα, μούχλα αέρα. Η πυκνότητα είναι ζεστός αέρας, όπου συσσωρεύονται βακτήρια. Αυτά πέφτουν στην ανθρώπινη αναπνευστική οδό, επιδρούν επιθετικά στις βλεννογόνες μεμβράνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα επίμονο πρόβλημα με τους πνεύμονες, συχνά αναπνευστικά προβλήματα. Άπειρη υπερβολική υγρασία είναι η αιτία των φλεγμονωδών διεργασιών. Κάποια πνευμονία είναι γεμάτη με θανατηφόρα αποτελέσματα.

Ο αχρήστος αέρας εμποδίζει την αναπνοή, έχει μια δυσάρεστη οσμή. Ένα άτομο αρχίζει να αναπνέει λιγότερο συχνά, πιο συχνά, το οποίο επηρεάζει αρνητικά το έργο των εσωτερικών οργάνων που δεν λαμβάνουν οξυγόνο. Αποτυχίες του πεπτικού συστήματος, του νευρικού συστήματος, του καρδιαγγειακού συστήματος αρχίζουν.

Οι κάτοικοι ενός τέτοιου σπιτιού αρχίζουν να πονάνε ενεργά, είναι δύσκολο να ανεχθούν διάφορους ιούς, έχουν σημαντικά μειωμένη ανοσία.

Μούχλα και μύκητες

Εάν το μύκητα διαμέρισμα, η κατάσταση γίνεται απειλητική για την υγεία. Συχνά μουχλιασμένη συστατικό συγκεντρώνονται σε περιοχές επιρρεπείς σε αυτό -.. μπάνια, χώρους γύρω από το νεροχύτη της κουζίνας, κάτω από τα παράθυρα (σημαντικό για τους «κλάμα»), κ.α. Σε περιοχές με υψηλή υγρασία ο μύκητας αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι ο μύκητας στο διαμέρισμα, δεν το γνωρίζουν όλοι. Η απειλή από αυτόν είναι πολύ πραγματική. Μύκητες και μούχλα στο διαμέρισμα, επικίνδυνο για την υγεία, μπορεί να εισέλθει γρήγορα στο ανθρώπινο σώμα. Το κύριο μειονέκτημα τους είναι η ταχεία εξάπλωση της διαφοράς. Πηγαίνοντας στην κυκλοφορία του αίματος, τα σπόρια εξαπλώνονται σε όλο το σώμα, οδηγώντας σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος και της καρδιάς.

Όταν ρωτούν οι γιατροί: το πιο επικίνδυνο καλούπι σε ένα διαμέρισμα είναι για ένα άτομο, απαντούν: ο καθένας. Συσσωρεύει το σώμα. Τα διαμερίσματα συνήθως έχουν μαύρο μούχλα, το οποίο θεωρείται ότι είναι το πιο επικίνδυνο για όλα τα ζωντανά αντικείμενα. Το μαύρο καλούπι είναι ένας μύκητας. Δεν αποσύρεται - ούτε από το δωμάτιο ούτε από το σώμα. Για να απαλλαγείτε από το μαύρο καλούπι, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε πλήρως τους τοίχους, για να εκτελέσετε την κατάλληλη επεξεργασία, έτσι ώστε το στοιχείο καλουπιού να εξαλειφθεί εντελώς. Αφού στεγνώσει καλά ο τοίχος. Μόνο ένα σύνολο μέτρων μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή διάθεση του προβλήματος.

Μαύρο μούχλα, μύκητες εκτρέφονται σε υγρές περιοχές, όπου είναι συνεχώς υγρό. Ως εκ τούτου, τα σπίτια με υγρό αέρα και μουστάρδα θεωρούνται ανεπιτυχείς.

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Ποια επικίνδυνα μέρη στο διαμέρισμα μπορούν να εξασφαλιστούν; Πρακτικά όλα. Το κύριο πράγμα είναι να ανησυχείτε για την πρόληψη εγκαίρως. Αν είναι δυνατόν, αντικαταστήστε την καλωδίωση με μια νέα. Εάν υπάρχουν παιδιά, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε χώρους που είναι επιβλαβείς - εγκαίρως για να τοποθετήσετε τα βύσματα στις υποδοχές, φροντίστε να εξομαλύνετε τις γωνίες.

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την ασφάλεια είναι η εξάλειψη επιβλαβών στοιχείων, όπως μούχλα και μύκητες - γι 'αυτό αρκεί να γίνουν επισκευές και να διεξαχθεί εξειδικευμένη αντισηπτική επεξεργασία των τοίχων. Επίσης, αξίζει να ανησυχείτε για ένα αξιόπιστο σύστημα αερισμού που θα εξασφαλίζει καθαρό αέρα στο σπίτι.