Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι για το ανθρώπινο σώμα και πώς να το ξεφορτωθείτε

Πρόκειται να κόψετε το ψωμί και να δείτε τα μαύρα κηλίδες βελούδου που σχηματίζονται από το καλούπι πολλαπλασιασμού; Ή ξαφνικά άρχισαν να υποφέρουν από αλλεργίες, αν και δεν το είδαν κάτι τέτοιο πριν;

Η ευθύνη είναι όλα μαύρα μούχλα μούχλα, τα οποία από καιρό σε καιρό πρέπει να αντιμετωπίσετε στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας. Συμφωνώ, δεν είναι πάρα πολύ ευχάριστο να σκεφτόμαστε τα μαύρα παχιά μούχλας σε προϊόντα, η ύπαρξη των οποίων για κάποιο λόγο ξεχάστηκε ή στους τοίχους στο μπάνιο, ή και χειρότερα - στην ταπετσαρία στο φυτώριο.

Θα σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε έναν τέτοιο ανεπιθύμητο γείτονα. Αν και δεν είναι τόσο εύκολο να το καταστρέψουμε, είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσετε. Για να βρούμε έναν τρόπο για να απαλλαγούμε από τη μάστιγα του παρόντος άρθρου, ας μιλήσουμε για το τι είναι επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, το οποίο είδος της μπορούν να εγκατασταθούν σε περιοχές και ποιες είναι οι επιλογές για να απαλλαγούμε από αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτού του τρομερού εχθρού, πήραμε επίσης οπτικά βιντεοπαιχνίδια για να καταστρέψουμε τον μύκητα και συμβουλές για την αποτροπή της εμφάνισής του.

Είδη μαύρης πλάκας

Αν δεν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορεί να φανεί ότι το μαύρο καλούπι είναι μόνο μούχλα, που μπορεί εύκολα να απορριφθεί. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η μαύρη επίστρωση καλούπι είναι μια εξωτερική εκδήλωση μιας αποικίας μικροσκοπικών μυκήτων. Επιπλέον, αυτές οι αποικίες μπορούν να αποτελέσουν μανιτάρια διαφορετικών ειδών. Τις περισσότερες φορές στα σπίτια μας υπάρχουν οι ποικιλίες που αναφέρονται παρακάτω.

Μύκητας # 1 - Aspergillus μαύρο

Aspergillus μαύρο (Aspergillus niger) Είναι ένα saprophyte που έχει επιλέξει δωμάτια με υψηλή υγρασία για τον εαυτό του: κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες ή συνδυασμένα μπάνια, πισίνες.

Οι αποικίες αυτού του μύκητα σχηματίζονται συχνά σε υγραντήρες αέρα, σε πλυντήρια ρούχων και ακόμη και σε κλιματιστικά.

Συχνά, αυτό το μαύρο καλούπι καλύπτει υγρά οροφές και τοίχους, καλύμματα παλαιών βιβλίων, βάζα για φυτά εσωτερικού χώρου. Όταν στο μπάνιο ή στις αρθρώσεις πλακιδίων μπάνιου μαυρίσει, τότε, πιθανότατα, μπορούν επίσης να καταστήσουν κατοικήσιμη αποικίες επιφάνεια Aspergillus niger.

Στη φωτογραφία αυτός ο μύκητας φαίνεται αρκετά ωραίος, αλλά η παρουσία του δεν είναι καθόλου αβλαβής.

Ακόμη και από μια μικρή κίνηση αέρα, τα σπόρια αυτού του παρασίτου εξαπλώθηκαν σε όλο το δωμάτιο, διεισδύσουν στην αναπνευστική οδό ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, εγκαταστάθηκαν στα τρόφιμα, εγκαταστάθηκαν στα πράγματα μας.

Λόγω αυτών, μπορεί να προκύψουν απολύτως μη βλαπτικές ασθένειες:

 • μηνιγγίτιδα;
 • μυοαρθρίτιδα.
 • βρογχικό άσθμα ή ακόμα και πνευμονία.
 • ρινίτιδα.

Η παρουσία σπορίων αυτού του μύκητα μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό των θηλωμάτων και ακόμη και των καρκινικών κυττάρων.

Αν κάποιος αμέσως εισπνεύσει μεγάλο αριθμό σπόρων, μπορεί να αναπτύξει δηλητηρίαση του σώματος. Με εξασθενημένη ανοσία, η οποία δεν είναι ασυνήθιστη στην εποχή μας, υπάρχει κίνδυνος θανάτου.

Είναι ο Aspergillus niger που μπορεί να προκαλέσει ασπεργίλωμα των πνευμόνων. Πτητικές σπόρια μυκήτων μπορούν εύκολα να διαπεράσουν μέσω των ρινικών διόδων μέσα στην τραχεία, και στη συνέχεια χτύπησε στους βρόγχους, βρογχιόλια και τις κυψελίδες. Σταθερά, αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα.

Οι τοξίνες που απελευθερώνονται από την αποικία συμβάλλουν στο σχηματισμό εστιών νέκρωσης. Ως συνέπεια, ο παρεγχυματικός ιστός των πνευμόνων παύει να λειτουργεί, πνιγμού και θανάτου συμβαίνουν.

Μύκητας # 2 - Καπνός Aspergillus

Η ιδιαιτερότητα αυτού του τύπου είναι ότι επιμένει επίμονα μια αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος από 12 έως και 53 μοίρες.

Σπόρια μανιταριών Aspergill Fuming (Aspergillus fumigates) είναι πολύ μικρές: μόνο 2-3,5 μικρά, έτσι ώστε να διεισδύουν εύκολα στους πνεύμονες των ζώων και των ανθρώπων. Οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να εισπνεύσουν αρκετές εκατοντάδες σπόρια ενός τέτοιου μύκητα χωρίς συνέπειες.

Αλλά σε ένα άτομο με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ο κίνδυνος ασπεργίλλωσης αυξάνεται πολλές φορές.

Όταν βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές, όπου μπορούν να διατηρηθούν ασθενείς με μειωμένη ανοσία, εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης, ο κίνδυνος μόλυνσης των ασθενών αυξάνεται δραματικά.

Σε τέτοιες καταστάσεις θεωρείται απαραίτητο να διεξάγεται παρακολούθηση του αέρα για την ανίχνευση περιπτώσεων υψηλής συγκέντρωσης σπορίων που προκαλούν ασθένεια.

Τις περισσότερες φορές το Aspergillus fumigates επηρεάζει τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν υποστεί μηχανική βλάβη.

Εάν οι μύκητες χτυπήσουν το σιτάρι, το οποίο στη συνέχεια ψήνεται ψημένα αγαθά, τότε στο ψήσιμο σχηματίστηκαν γρήγορα μαύρα αφράτα κηλίδες ή αποθέσεις φορμών.

Το κάπνισμα Aspergill είναι επικίνδυνο επειδή οι τοξίνες που συνοδεύουν τη ζωτική του δραστηριότητα είναι αλλεργιογόνα. Είναι σε θέση να καταστρέψουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια που σχηματίζουν το αίμα. Επιπλέον, οι τοξίνες αυτού του μύκητα μπορούν να καταστείλουν την παραγωγή της ανοσίας.

Μύκητας # 3 - Εναλλακτική εναλλακτική λύση

Ένας άλλος τύπος μυκήτων που σχηματίζουν σπόρια είναι Εναλλακτική εναλλακτική λύση (Alternaria tenuis).

Η εμφάνιση αποικιών αυτού του μύκητα εξαρτάται από το θρεπτικό μέσο στο οποίο σχηματίζονται. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι σκούρες γκρίζες, σχεδόν μαύρες, κηλίδες. Αλλά μπορούν να έχουν μια πράσινη σκιά ελιάς.

Αυτό το μανιτάρι κατοικεί στο θάνατο του φυτού. Οι αποικίες του μπορούν να βρεθούν στα φύλλα του φθινοπώρου, φρέσκα φρούτα και ακόμη και στην επιφάνεια του εδάφους.

Αυτό το καλούπι μπορεί να ριζώσει στα προϊόντα διατροφής, όπως για παράδειγμα το χοιρινό, καθώς και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τοξίνες των φυτών προσβολής από μύκητες, δηλητήριο δημητριακών.

Όχι μόνο τα σπόρια του μύκητα, αλλά και τα θραύσματά του μπορούν να είναι τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και μέσα στο σπίτι, συγκεντρώνοντας τη σκόνη στο σπίτι. Ο κίνδυνος αποικιών της Alternaria tenuis είναι υψηλότερος σε σπίτια με υγρή ατμόσφαιρα.

Σε ξύλινα κτίρια αυτό το καλούπι εξαπλώνεται ταχύτερα από ό, Η εξάπλωση των σπόρων της εμφανίζεται σε ηλιόλουστες ημέρες με χαμηλή υγρασία.

Εκτός από την άμεση μόλυνση, η οποία συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο έρχεται απευθείας σε επαφή με Alternaria tenuis, μπορεί να συμβεί δηλητηρίαση αυτού του καλουπιού.

Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν επίθεση του βρογχικού άσθματος, την εμφάνιση δερματίτιδας. Επιπλέον, αυτό το καλούπι είναι επικίνδυνο και η εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων σε άτομα που είναι ευαίσθητα στην εναλλακτική λύση της εναλλακτικής.

Τι προωθεί την εξάπλωση του μύκητα;

Έτσι, ανακαλύψαμε τι ακριβώς το καλούπι είναι επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα. Είναι προφανές ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η είσοδος στο σπίτι.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε με ποιον τρόπο αυτή η λοίμωξη διεισδύει στην κατοικία, ώστε με τη λήψη προληπτικών μέτρων να μην επιτρέπεται να εμφανιστεί.

Θερμότητα και υγρασία - αυτές είναι οι δύο πιο σημαντικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων μούχλας. Οι βέλτιστες παράμετροι για την ύπαρξή τους είναι η υγρασία 70% και η θερμοκρασία από +18 έως +25 μοίρες.

Αν το δωμάτιο εξακολουθεί να μην είναι αεριζόμενο, τότε είναι προφανείς όλες οι δυνατότητες σχηματισμού αποικιών μούχλας.

Είναι σαφές ότι δεν θα απαιτηθεί σημαντικό κόστος υλικών για την εξάλειψη αυτών των παραγόντων. Εξαερώστε το δωμάτιο δεν είναι τόσο δύσκολο.

Αλλά, εκτός από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την εμφάνιση και ανάπτυξη μούχλας. Οι άνθρωποι συνήθως δεν τους υποπτεύονται. Η εμφάνιση του καλουπιού μπορεί να αποτελέσει παρενέργεια της ανάπτυξης της κατασκευαστικής βιομηχανίας και της εμφάνισης καινοτόμων τεχνολογιών κτιρίου.

Λόγος # 1 - Πόρτες και παράθυρα από πλαστικό

Όσοι έχουν εγκαταστήσει τουλάχιστον ένα πλαστικό παράθυρο στο σπίτι τους έχουν ήδη καταφέρει να εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Τέτοια παράθυρα έχουν αξιοσημείωτες ιδιότητες ηχομόνωσης.

Συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμότητας. Είναι εύκολο να το φροντίσετε. Επιπλέον, τα πλαστικά προϊόντα είναι ανθεκτικά και επισκευάσιμα. Αλλά αν καταστρατηγηθούν, μπορούν να προκαλέσουν μούχλα.

Τα πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες κλείνουν σχεδόν ερμητικά. Δηλαδή, η κυκλοφορία των αέριων μαζών, η οποία συνέβη κατά τη διάρκεια της ύπαρξης πλαισίων ξύλου "αναπνοής", έχει πλέον σπάσει.

Εάν το ποσό του γυαλιού στο παράθυρο που θα επιλεγεί σωστά, το ίδιο το προϊόν δεν πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας και η εγκατάσταση είναι σε παραβιάσεις των υφιστάμενων κανόνων, μπορεί να σχηματιστεί υγρασία στην επιφάνεια του γυαλιού.

Αποδεικνύεται ότι τα πλαστικά προϊόντα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την αύξηση της υγρασίας στην κατοικία. Γνωρίζοντας αυτόν τον κίνδυνο, οι κατασκευαστές παραθύρων προσπάθησαν να παράσχουν όλες τις δυνατότητες για γρήγορο αερισμό των χώρων.

Είναι η τακτική αερισμός των δωματίων, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου, συμβάλλει στην αποφυγή του σχηματισμού αποικιών μούχλας στο σπίτι.

Λόγος # 2 - ένα αγαπημένο γυψοσανίδας

Και πώς να μην αγαπάτε αυτό το οικοδομικό υλικό, αν με τη βοήθειά του τόσο εύκολα και γρήγορα είναι δυνατόν να ευθυγραμμίσετε οποιαδήποτε οριζόντια ή κατακόρυφη επιφάνεια. Είναι γυψοσανίδας επιτρέπει το συντομότερο δυνατό για την κατασκευή διαμερισμάτων οποιασδήποτε διαμόρφωσης.

Αυτό το πολύ φθηνό υλικό είναι πραγματικά βολικό για χρήση τόσο στις επισκευές όσο και στις κατασκευές, οπότε απολαμβάνει άξιζε δημοτικότητα.

Αλλά αυτό το υλικό έχει επίσης ένα σημαντικό ελάττωμα: το γυψοσανίδα απορροφά την υγρασία, επιτρέποντάς του να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα.

Για να αποφύγετε την παγίδευση σε μαύρο μούχλα όταν χρησιμοποιείτε γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά την τεχνολογία εγκατάστασης, να θυμάστε ότι τα μίγματα θα πρέπει να έχουν χρόνο να στεγνώσουν.

Σε ένα δωμάτιο με γυψοσανίδες είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα αντιμυκητιακό μικροκλίμα.

Σε χώρους με υψηλό επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικό γυψοσανίδα, σχεδιασμένο για παρόμοιες συνθήκες λειτουργίας. Επιπλέον, πρέπει να προστεθούν αντιμυκητιακοί παράγοντες στα διαλύματα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Λόγος # 3 - ανεπαρκής αερισμός

Το παράθυρο στο μπάνιο είναι μια πραγματική σπανιότητα. Κατά κανόνα, η διάταξη των διαμερισμάτων μας δεν περιλαμβάνει όχι μόνο τα παράθυρα στα μπάνια, αλλά και ένα επαρκώς αποτελεσματικό αερισμό.

Εν τω μεταξύ, στα μπάνια μπορεί να υπάρχει πολύ υγρός αέρας ως αποτέλεσμα της ξήρανσης των ρούχων ή των διαδικασιών ύδατος για τα οποία προορίζεται αυτό το δωμάτιο. Οι φυσικοί αγωγοί εξαγωγής είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Μία από τις μεθόδους επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Χάρη σε αυτό το μέτρο, το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας θα λυθεί και ταυτόχρονα δεν θα προκύψουν συνθήκες για την ανάπτυξη της μικροχλωρίδας μούχλας.

Λόγος # 4 - υγρά κελάρια και υγροί τοίχοι

Πολύ συχνά, οι λανθασμένες εκτιμήσεις στο σχεδιασμό μπορούν να οδηγήσουν στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων ή των γωνιακών τμημάτων των κτιρίων βρέχονται και στο ψυχρό μέρος του έτους παγώνουν.

Το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει όταν δεν υπάρχουν σωληνώσεις αποστράγγισης ή όταν είναι φραγμένες. Εάν δεν το προσέχετε, τότε με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να σχηματιστεί αποικία μούχλας στους τοίχους.

Σταδιακά, ο μύκητας αναπτύσσεται μέσα από τα τούβλα ή τα πάνελ και βρίσκεται ήδη μέσα στο δωμάτιο. Η εισβολή θα συμβεί ακόμα πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να υποτεθεί εάν οι τοίχοι έχουν ρωγμές ή οι αρμοί των πάνελ δεν είναι αρκετά στεγανοποιημένοι.

Η πηγή του μούχλα μπορεί να βρεθεί σε ένα υγρό κελάρι. Σε αυτό, οι αποικίες μπορούν να σχηματίσουν και να πολλαπλασιαστούν, και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αγωγούς εξαερισμού, θα εξαπλωθούν σε όλο το σπίτι. Τα ελαττωματικά λύματα και η παροχή νερού δημιουργούν επίσης συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων.

Μπορούμε να φέρουμε μαύρο μούχλα στο σπίτι μας, χωρίς να το θέλουμε. Αρκεί να αγοράσετε στο κατάστημα ψητά προϊόντα, ψημένα από μολυσμένους κόκκους.

Αυτό το ψωμί θα καλύψει γρήγορα με πλάκα, και μετά με μούχλα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατο: είναι επικίνδυνο για την υγεία. Δεν είναι επίσης κατάλληλο για ζωοτροφές.

Θα πρέπει να συσκευάζεται σε πλαστική σακούλα και στη συνέχεια να στέλνεται σε δεξαμενή σκουπιδιών σε εξωτερικούς χώρους.

Οι λεπτότητα της μάχης μαύρη μούχλα

Εάν βρείτε ένα μαύρο καλούπι στο διαμέρισμά σας, τότε με αυτή τη γειτονιά θα πρέπει να ισιώσει, όχι επαχθές. Όσο πιο μακριά θα βρεθεί η αποικία στη στέγαση σας, τόσο μεγαλύτερη βλάβη μπορεί να προκαλέσει, και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιβιώσει.

Είναι απαραίτητο να κάνετε μια κράτηση αμέσως Η χρήση βακτηριοκτόνων στην καταπολέμηση της μούχλας δεν βοηθάει. Αυτά τα φάρμακα έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώνουν τα βακτήρια, όχι μύκητες.

Θα αντιμετωπίσετε μια μάχη με παράσιτα μούχλας, για τα οποία χρειάζονται ειδικά αντιμυκητιακά φάρμακα.

Ένας εξαιρετικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το καλούπι είναι να αντιμετωπίζετε το δωμάτιο Λάμπες UV. Υπό την επίδραση των υπεριωδών ακτίνων, οι σπόροι πεθαίνουν.

Κατά τη χρήση αυτού του λαμπτήρα, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένα μέτρα ασφαλείας: αφαιρέστε τα κατοικίδια ζώα από το δωμάτιο που έχει υποστεί αγωγή, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών και των ψαριών ενυδρείου και αφαιρέστε από το δωμάτιο όλα τα φρέσκα λουλούδια.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι αντιμετώπισης των καλουπιών:

 1. Εάν οι αποικίες μούχλας βρίσκονται σε συγκεκριμένα αντικείμενα που μπορούν να αφαιρεθούν, πρέπει να αφαιρεθούν από το περίβλημα. Στείλτε στην κάβα παλιά ταπετσαρία, μούχλα υφάσματα ή μολυσμένο στόκος.
 2. Σε όλα τα μίγματα κατασκευής και φινιρίσματος που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας ή όταν επισκευάζετε το διαμέρισμά σας, πρέπει να προσθέσετε ειδικούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες και αντισηπτικά. Συχνά το καλούπι παίρνει ρίζα στις διασταυρωμένες ραφές στην κουζίνα και στο μπάνιο. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ρευστοκονίαμα.
 3. Οι επηρεαζόμενες περιοχές μπορούν να αντιμετωπίζονται με μανιτάρια και ειδικά βιομηχανικά προϊόντα. Στην περίπτωση της απουσίας τους, χρησιμοποιούν τα μέσα που έχει κάθε ιδιοκτήτης.

Εάν τα σημεία καλουπιών εμφανίζονται σε μη πορώδεις επιφάνειες, που περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, κεραμίδι ή καθρέφτη, τότε για την εξάλειψή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις δημοφιλείς ουσίες: λευκαντικό "Λευκότητα", αμμωνία, βόρακα διάλυμα ή ξύδι.

Μπορεί να εφαρμοστεί στην πληγείσα επιφάνεια υπεροξείδιο του υδρογόνου, Μετά από 15 λεπτά, ξεπλύνετε την περιοχή με νερό. Καλά αποδεδειγμένη και μαγειρική σόδα.

Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη όταν εμφανίζονται αποικίες σε γύψο: ολόκληρο το επηρεασμένο τμήμα πρέπει να αφαιρεθεί μηχανικά. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με μια μεταλλική βούρτσα.

Η απογύμνωση πραγματοποιείται σε όλο το βάθος διείσδυσης του καλουπιού. Τα ράμματα παρεμβολής καθαρίζονται επίσης με ένα κοφτερό εργαλείο.

Συνιστάται να στεγνώσετε την καθαρισμένη επιφάνεια με ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών και να επεξεργαστείτε με αντισηπτικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να επεξεργαστεί όχι μόνο την περιοχή από την οποία αφαιρείται το καλούπι, αλλά και τις γειτονικές επιφάνειες.

Όποια από τις παραπάνω μεθόδους δεν επιλέξατε, είναι σημαντικό το μούχτι να καταστραφεί ή, στη χειρότερη περίπτωση, να απομακρυνθεί από το διαμέρισμα. Αγνοήστε την εμφάνισή του δεν μπορεί να είναι. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο μια γειτονιά, η οποία πρέπει να απορριφθεί με οποιοδήποτε μέσο.

Απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

Δεδομένου ότι η ίδια μούχλα και τις τοξίνες διαφορών σωματίδιο που εκπέμπει μπορεί να διανεμηθεί στο ρεύμα του αέρα, που προτίθενται να αγωνιστεί με τις αποικίες των μυκήτων, είναι αναγκαίο να προστατευθεί αναπνευστική οδό και το δέρμα τους από ανεπιθύμητη επαφή:

 • Μην παραβλέπετε τον εξοπλισμό ατομικής προστασίας όπως αναπνευστήρα, αδιάβροχα γάντια και γυαλιά.
 • Για τις διαφορές που έχουν αφαιρεθεί από τη μία επιφάνεια, δεν είναι εξοικειωμένοι με την άλλη επιφάνεια των επίπλων και το δάπεδο θα πρέπει να καλύπτονται με μουσαμά, τα οποία δεν είναι συγγνώμη, τότε πετάξτε ή πλαστικό περιτύλιγμα.
 • Ό, τι μπορεί να αφαιρεθεί από τις εγκαταστάσεις κατά τη στιγμή της συγκομιδής, είναι καλύτερα να τα αφαιρέσετε. Στο μπάνιο, αυτά μπορούν να είναι, για παράδειγμα, πετσέτες, βούρτσες, πετσέτες και κουρτίνες.
 • Εάν η κατάσταση είναι σοβαρή και το καλούπι έχει καταφέρει να συλλάβει μεγάλες περιοχές του δωματίου, όλα τα αντικείμενα που μπορούν να πάρουν μυκήρια σπόρια θα πρέπει να τυλιγμένα σε ταινία. Επιλέξτε ένα παχύτερο φιλμ έτσι ώστε η προστασία να είναι αξιόπιστη. Από τη δική τους υγεία, δεν είναι σκόπιμο να αποθηκεύσετε: τότε περισσότερα θα δαπανηθούν για τα φάρμακα.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τον ανεμιστήρα κατά τον καθαρισμό. Τα σπόρια των καλουπιών μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε όλο το δωμάτιο και στη συνέχεια απλά δεν θα σωθούν: μπορούν να εμφανιστούν απροσδόκητα και στα πιο ακατάλληλα μέρη.
 • Μην χρησιμοποιείτε οικιακές ηλεκτρικές σκούπες για την απομάκρυνση των αποικιών μυκήτων. Η εσωτερική επιφάνεια αυτής της οικιακής συσκευής μπορεί να πάρει σπόρια ή τοξίνες. Οι διαφορές στην ηλεκτρική σκούπα δεν ξεχνούν, αλλά απλώς περιμένουν τον χρόνο τους και τις κατάλληλες συνθήκες για την αναβίωση των αποικιών.
 • Αλλά ο αφυγραντήρας, αν υπάρχει μια τέτοια συσκευή στο σπίτι, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Ο ξηρός αέρας θα στερήσει τους μικροοργανισμούς από την πιθανότητα συνέχισης της ύπαρξής τους.
 • Μετά τον καθαρισμό των μολυσμένων χώρων, πρέπει να ρίχνονται όλα τα κουρέλια, τα πινέλα, τα γάντια και τα φιλμ μαζί με τον αναπνευστήρα.

Καταπολέμηση μούχλα είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός σε περίπτωση που μούχλα έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά είναι πολύ καλύτερα να μην αναγνωρίσουμε την εμφάνισή του, χωρίς να δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων.

Υγρασία στο σπίτι - απειλή για την υγεία

Εντελώς ξηρά κελάρια, δυστυχώς, είναι σπάνια, και είναι απαραίτητο να λυθεί το πρόβλημα των αφύγραντων υπογείων. Η συνεχής υγρασία είναι επιζήμια για συγκεκριμένες δομές κτιρίων και πώς επηρεάζει την υγεία των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν; Μιλάμε γι 'αυτό με Η Irina Vitalievna Ivanova, ο επικεφαλής του θεραπευτικού τμήματος του κλινικού νοσοκομείου της πόλης Νο 11 στο Novokuznetsk.

- Τι είναι επικίνδυνο πλημμυρισμένο υπόγειο;

- Τα πλημμυρισμένα κελάρια είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα περισσότερα πολυκατοικίες και στις κατοικίες. Η ζωή σε ένα σύγχρονο σπίτι είναι άνετη, αλλά η συνεχής υγρασία στην κατοικία δημιουργεί μη ικανοποιητικές μικροκλιματικές συνθήκες. Η υγρασία στο σπίτι είναι ο λόγος για την καταστροφή του. Επιπλέον, ένα υγρό κελάρι είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία και τη γενική ευημερία γενικά. Είναι η αιτία της εμφάνισης και ανάπτυξης σοβαρών ασθενειών, όπως διαφόρων ειδών αλλεργιών, άσθματος, ρευματισμών κ.λπ.

- Σε ποιον έχει υψηλή επιβάρυνση η υψηλή υγρασία;

- Υψηλή σχετική υγρασία (πάνω από 70%) προκαλεί αυξημένη απώλεια θερμότητας από το σώμα (δημιουργεί αίσθημα ψυχρότητας), μείωση της επιστροφής νερού στο δέρμα και τους πνεύμονες. Η υγρασία επηρεάζει ιδιαίτερα την κατάσταση των πνευμονικών ασθενών με φυματίωση, συμβάλλοντας στην επιδείνωση και την πρόοδο της διαδικασίας. Επιπλέον, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, οι μικροοργανισμοί επιβιώνουν καλύτερα. Η ποιότητα του αέρα σε υγρούς χώρους επηρεάζεται από μύκητες και. μούχλα, τα οποία αναπτύσσονται έντονα στους τοίχους (στις γωνίες), τα έπιπλα. Τα τρόφιμα υπό την επίδραση της υγρασίας ενυδατώνουν και γρήγορα υποβαθμίζονται.

- Γιατί είναι μύκητες και μούχλα τόσο επικίνδυνοι;

- Απελευθερώνουν τοξίνες που δεν είναι ιδιαίτερα θανατηφόρες, αλλά μπορεί μακροπρόθεσμα να αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας. Οι αλλεργίες στο σπίτι μπορεί να είναι οτιδήποτε - καουτσούκ, οικιακή σκόνη, μούχλα στους τοίχους στην είσοδο της μπροστινής πόρτας. Νομίζετε ότι μόλις το καλούπι είναι εκεί και είστε στον τέταρτο όροφο, είστε εντελώς ασφαλείς; Τίποτα τέτοιου είδους! Πρώτον, περνάτε από μια καλουπωμένη περιοχή καθημερινά και πάνω από μία φορά, και δεύτερον, σπόρια ελαφρών καλουπιών μεταφέρονται απολύτως σε όλα τα διαμερίσματα της βεράντας ή στο σπίτι, αν το καλούπι έχει εγκατασταθεί στο υπόγειο. Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ζάλη, λήθαργο και πολλές άλλες νευρολογικές ασθένειες. Πολύ επικίνδυνο είναι η παρουσία μούχλας για μικρά παιδιά των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο. Έτσι, για παράδειγμα, η μούχλα προκαλεί την ανάπτυξη του παιδικού άσθματος. Οι Σουηδοί γιατροί απέδειξαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και αναγκάστηκαν να περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, κυρίως σε κλειστά, υγρά δωμάτια, είναι πολύ πιο ευαίσθητα στα αλλεργιογόνα. Συγκεκριμένα, έχουν άσθμα πολύ συχνότερα από τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι και ξοδεύουν πολύ χρόνο στον καθαρό αέρα.

- Ποια άλλα προβλήματα προκύπτουν όταν το υπόγειο δεν είναι στραγγισμένο;

- Τα δωμάτια κελαριού συμβάλλουν στην αναπαραγωγή διαφόρων τύπων εντόμων, τα τσιμπήματα των οποίων μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της αλλεργικής δερματίτιδας. Η θεραπεία του μπορεί να τραβήξει για μήνες. Το επόμενο πρόβλημα είναι η παρουσία τρωκτικών στα σάπια υπόγεια, κυρίως σε αρουραίους. Όλα τα τρωκτικά είναι φορείς μιας ποικιλίας ασθενειών, όπως μυκητιασικές λοιμώξεις, κροταφογναθικές λοιμώξεις, ταλαρεμία, ψευδοτριβουρία. Επιπλέον, τα έντομα ζουν σε τρωκτικά - ψύλλοι, διάφορα είδη ακάρεων, που είναι επίσης φορείς διαφόρων μολυσματικών ασθενειών. Μόνο με την προστασία των χώρων του υπόγειου χώρου από την υγρασία, θα σώσετε την υγεία και την υγεία των παιδιών σας.

Είτε το μαύρο καλούπι είναι επικίνδυνο στο σπίτι και τι

Σύγχρονα διαμερίσματα - μια νέα οικολογική θέση για τους παθογόνους μύκητες. Ενεργή ανάπτυξη mikromitcetov εμφανίζεται ως ένα λεπτό καπλαμά των διαφορετικών - γκρι, πράσινο, κίτρινο - χρώματα στην οροφή (οι τοίχοι) εγκαταστάσεις, προκαλώντας υλικές ζημιές για τους ιδιοκτήτες και αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τι ιδιότητες είναι mycobiota τοξικογόνες είδη από την επικίνδυνη μαύρη μούχλα στο σπίτι, καθώς και ο πλήρης κατάλογος των αιτιών των επιβλαβών παραγόντων - στον παρακάτω υλικό.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τα μικρομύκητα

Οι παθογόνοι μύκητες είναι ευρέως διαδεδομένοι στο περιβάλλον. Στη βάση του φυτικού σώματος των μικροσκοπικών οργανισμών είναι το μυκήλιο που μοιάζει οπτικά με ένα σύστημα λεπτών διακλαδώσεων υφών (νημάτων).

Τα σπόρια επικίνδυνων παραγόντων μεταφέρονται από τον άνεμο και είναι αόρατα για τον άνθρωπο. Αν φτάσουν σε δωμάτια με ευνοϊκές συνθήκες, βλασταίνουν και σχηματίζουν νέες αποικίες μυκήτων. Η τοποθέτηση του τελευταίου μπορεί να αναγνωριστεί από την παρουσία σημείων διαφορετικών χρωμάτων στα τοιχώματα ή στην οροφή, τα οποία αργότερα συγχωνεύονται στα σημεία.

Η βάση των κορυφών είναι αδιάλυτα ανθρακικά, πυριτικά, θειικά. Όταν ξεκινήσει η διαδικασία, εμφανίζεται επιδρομή στην επηρεαζόμενη επιφάνεια, η πυκνότητα της οποίας ποικίλλει.

Ο εκτεταμένος μύκητας στον τοίχο (οροφή) αρχίζει να παρουσιάζει καταστροφική δραστηριότητα σε σχέση με τα οικοδομικά υλικά. Καταστρέφει:

 • γύψο?
 • γυψοσανίδας ·
 • ξύλο ·
 • τοίχους από μπετόν
 • τούβλο?
 • ζωγραφισμένες επιφάνειες.

Η μεταγενέστερη ανίχνευση της παρουσίας μικροκυμάτων οδηγεί σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στην κατασκευή του κτιρίου, οι οποίες μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με την αποσυναρμολόγηση και την ανέγερση νέων διαχωριστικών (στέγες).

Η συγκέντρωση της μυκητιακής χλωρίδας στον αέρα μιας κατοικίας άνω των 1500 cfu / m3 (5% ζημιά στη συνολική επιφάνεια ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού) είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

Είδη παθογόνων μυκήτων

Το χρώμα του καλουπιού ποικίλει ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης του mycobiota, την ποικιλία και τη δομή του προσβεβλημένου υλικού. Οι κύριοι τύποι μικροοργανισμών που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα.

Συχνά στις εγκαταστάσεις μπορεί να βρεθεί μια γκρίζα επίστρωση, η εμφάνιση της οποίας προκαλείται από το saprophyte microfungi. Αυτό το είδος μούχλας θεωρείται όχι λιγότερο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα από τα στελέχη του Aspergillus niger, fumigatus, flavus.

Πολύ σπάνια στα διαμερίσματα υπάρχει μια μυκοβιώτα, οι αποικίες της οποίας είναι ζωγραφισμένες σε ανοιχτό ροζ σκιά. Εμφανίζεται λόγω της ανάπτυξης σπορίων τριχοκετών (κυρίως σε υπολείμματα τροφίμων) και αναφέρεται σε χαμηλού βαθμού τοξικούς μικροοργανισμούς.

Τα αίτια της ανάπτυξης μυκοβιώτων στις εγκαταστάσεις

Οι πειραματικές μελέτες έχουν καταστήσει δυνατή την καθιέρωση μιας άμεσης σχέσης μεταξύ του επιπέδου μόλυνσης με μύκητες και της σύνθεσης των τελικών υλικών που χρησιμοποιούνται σε κτίρια κατοικιών. Στις εγκαταστάσεις όπου χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα με πολυμερή πρόσθετα, ο συντελεστής μούχλας στον αέρα είναι τάξη μεγέθους υψηλότερος από εκείνον των διαμερισμάτων που επισκευάστηκαν χωρίς τη χρήση των εν λόγω προϊόντων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιγραφόμενες συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη αποικιών παθογόνων στελεχών Aspergillus flavus, fumigatus.

Επιπλέον, η φόρμα στο διαμέρισμα εμφανίζεται όταν δεν τηρούνται οι κανόνες κατασκευής και οι κανόνες. Μεταξύ των παραβιάσεων που προκαλούν την εμφάνιση μυκήτων:

 • ακατάλληλη ρύθμιση του συστήματος κλιματισμού (συμπεριλαμβανομένης της απουσίας του στα μπάνια, τις κουζίνες) ·
 • έλλειψη απαραίτητης θερμότητας, στεγανοποίηση.
 • κακή ποιότητα εγκατάσταση αποχέτευσης, παροχή νερού (διαρροές σωλήνες)?
 • Καταχρηστικά διεξαγόμενες εργασίες εγκατάστασης παράθυρων με διπλά τζάμια, πλαστικών θυρών, κατασκευών γυψοσανίδων.
 • Αλλαγή δωματίων χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο διαθέσιμος εξαερισμός.

Συχνά, οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της διαφοράς στα δωμάτια (85% υγρασία και θερμοκρασίες άνω των 20ºC) δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, μη έγκαιρη διεξαγωγή μικροεπισκευές (επισκευές των διαρροών, ρωγμές, σφράγιση ραφών) στέγες και τοίχους.

Εκτός από τους παραπάνω λόγους, ο μύκητας στους τοίχους μέσα σε κτίρια κατοικιών μπορεί να προκληθεί από:

 • παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα εξαιτίας εσφαλμένων τοποθετημένων (όσο πιο κοντά στα διαχωριστικά)
 • έλλειψη τακτικού αερισμού των χώρων.
 • συχνή στέγνωμα ρούχων, υγρό ρούχο στα δωμάτια.

Η χρήση του κλιματιστικού δεν αποτελεί πανάκεια για την επίλυση του προβλήματος: τα επίκαιρα, μη καθαρισμένα, φίλτρα που χρησιμοποιούνται μακράν της συσκευής μπορούν να γίνουν μια επιπλέον πηγή εισροής σπόρων μούχλας.

Επίδραση των υπό εξέταση μικροοργανισμών στην ευημερία

Ο συντελεστής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σπόρων μυκήτων σε ένα διαμέρισμα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 500 cfu / m³. Μία αύξηση στον δείκτη σηματοδοτεί την ενεργοποίηση παθογόνων παραγόντων.

Η αυξημένη συγκέντρωση των μυκηλιακών στοιχείων αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τους ανθρώπους που ζουν σε μια κατοικία (διαμέρισμα) που έχει υποστεί ζημιά: διαπερνώντας το ανθρώπινο σώμα, η μυκοβιότα προκαλεί την ανάπτυξη πολλών ασθενειών. Στην ομάδα κινδύνου είναι παιδιά, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, γυναίκες και άνδρες άνω των 60 ετών.

Μύκητας στο διαμέρισμα μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη:

 • γενική εξάντληση.
 • πονοκεφάλους;
 • ρινική αιμορραγία.
 • επιπεφυκίτιδα.
 • αποτυχίες στην εργασία του πεπτικού συστήματος (επιθέσεις της ναυτίας, εμέτου) ·
 • ασθένειες της αναπνευστικής οδού (βρογχικό άσθμα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, ρινοκολπίτιδα).
 • αλλεργίες;
 • βλάβες του δέρματος (δερματοπάθειες).
 • ρευματικές ασθένειες.

Οι ειδικοί εντοπίζουν 3 τρόπους εισαγωγής σπόρων στο σώμα: αερομεταφερόμενο, μέσω του δέρματος, στο στόμα (με τη χρήση μολυσμένων προϊόντων).

Λεπτομέρειες ασθενειών που προκαλούνται από μεμονωμένα στελέχη

Σημαντικές επιπτώσεις στην εμφάνιση παθολογιών, εκτός από το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και την έκταση της έκθεσης σε μικροοργανισμούς ανά άτομο. Η παρατεταμένη διαμονή σε μολυσμένο δωμάτιο μπορεί να οδηγήσει σε εμφύσημα, εξασθενημένη νεφρική λειτουργία, συκώτι, κακοήθη νεοπλάσματα, θανατηφόρο έκβαση.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία του Aspergillus, το οποίο παράγει μια θανατηφόρα οργανική ένωση, αφλοτοξίνη. Διεισδύοντας στα εσωτερικά όργανα των ζώων ή των ανθρώπων, ο μύκητας προκαλεί επίσης ασπεργίλλωση - μια ασθένεια που επηρεάζει το οπτικό, το βρογχοπνευμονικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα στελέχη του Penicillium μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη της οτομυκησίας - παθολογικών καταστάσεων μεμβρανών τυμπάνου, δέρματος ακουστικών καναλιών.

Επιβλαβείς μούχλα αυτά τα είδη και για τα νύχια: εισχωρεί στον τελευταίο δομή, τα παθογόνα προκαλούν την εμφάνιση oniholizisa - ασθένεια, που συνοδεύεται από πλάκες της απόσπασης από τον ιστό δάχτυλο.

Σπόρια Alternaria spp., Πτώση στο δέρμα - ένας παράγοντας που προκαλεί φαιογιαφομυκητίαση (ειδικά σε ασθενείς με HIV λοίμωξη). Με τη συνεχή εισπνοή των μυκηλιακών στοιχείων αυτού του τύπου, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει αλλεργική ρινίτιδα, μια δυνητικά θανατηφόρα σοβαρή μορφή βρογχικού άσθματος.

Στα παιδιά που βρίσκονται σε μολυσμένες εγκαταστάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχουν: επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων, γενική εξασθένιση του σώματος, απόκλιση από τους κανόνες της Ig (ανοσοσφαιρίνη) Ε.

Για να αξιολογήσει τη μικροβιολογική σύνθεση του αέρα στο διαμέρισμα θα βοηθήσει ειδικές συσκευές. Εάν υπάρχει παρουσία επιβλαβών σπόρων, καθαρίστε αμέσως τα προσβεβλημένα αντικείμενα και αποφύγετε πιθανές πηγές κινδύνου.

Η ελαχιστοποίηση του κινδύνου εμφάνισης παθολογιών και η διατήρηση της υγείας τους θα επιτρέψει έγκαιρα προληπτικά μέτρα: τον αερισμό και τον τακτικό καθαρισμό των χώρων, την τήρηση των βέλτιστων τιμών σχετικής υγρασίας στο διαμέρισμα.

Τι είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία στο σπίτι;

Συχνά σε σπίτια με υψηλή υγρασία στην οροφή και στους τοίχους μπορεί να εμφανιστούν μαύρες κηλίδες, ειδικά στο μπάνιο, οι οποίες είναι πολύ δύσκολες και μερικές φορές αδύνατο να απομακρυνθούν με απλούς τρόπους. Αυτό το μαύρο καλούπι είναι ένα είδος μύκητα που ζει κυρίως σε ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον. Ο μύκητας μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο, αλλά εκεί δεν δημιουργεί ιδιαίτερο κίνδυνο.

Το μούχλα στο σπίτι όχι μόνο καταστρέφει την εμφάνιση, αλλά έχει και ουσίες επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Αλλά αν ο μύκητας εμφανιστεί σε μια κατοικημένη περιοχή, τότε η συνεχής επαφή με αυτό μπορεί να βλάψει σε μεγάλο βαθμό τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Ανόμοια με την πρώτη ματιά, το καλούπι μπορεί να καταστρέψει σταδιακά τους τοίχους και να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες, που κυμαίνονται από απλή ρινίτιδα έως και μια φοβερή ογκολογία.

Αιτίες της νόσου

Το καλούπι εμφανίζεται λόγω υγρασίας, κρύου και έλλειψης εξαερισμού.

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστά περίπου 300 είδη μυκητιακών μυκήτων. Mold είναι ένα διαφορετικό χρώμα: μαύρο, γκρι, μπλε και πράσινο, αλλά η πιο επικίνδυνη για το ανθρώπινο σώμα θεωρείται ότι είναι κίτρινη καλούπι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη θανατηφόρα ασθένεια, που συνοδεύεται από πόνο στο στήθος και συνεχείς επιθέσεις της δύσπνοιας.

Μούχλα έχει μια πολύ κακή ιδιοκτησία - να πολλαπλασιάσει γρήγορα. Το μπάνιο στο σπίτι είναι το πιο ευνοϊκό δωμάτιο για μούχλα. Οι καλύτερες συνθήκες αναπαραγωγής είναι θερμοκρασίες 20 βαθμών Κελσίου και υγρασία περίπου 80 τοις εκατό. Ειδικά συχνά εμφανίζεται μούχλα στο μπάνιο, στην κουζίνα και στην τουαλέτα, σε χώρους όπου συλλέγεται η συμπύκνωση. Στο μπάνιο, το καλούπι εμφανίζεται πιο συχνά, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την εμφάνισή του: ο ατμός, το συμπύκνωμα και οι υγρές πετσέτες συμβάλλουν στην αναπαραγωγή του. Πλένετε τα ρούχα επίσης καλύτερα να μην στεγνώνετε στο μπάνιο, και στο μπαλκόνι ή το λότζια. Αν ακολουθείτε σταθερά για καλή υγειονομική μηχανική, εγκαταστήστε καλό αερισμό και πετσέτα θερμότερο, τότε μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνιση αυτού του επιβλαβούς μύκητα.

Εάν το καλούπι εμφανιστεί στην κουζίνα, τότε αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, επειδή μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να απορρίπτονται αμέσως, διαφορετικά, αν τυχαία καταναλωθούν εξ αμελείας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακές συνέπειες, η ανθρώπινη υγεία θα διακινδυνεύσει. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να έχετε μια ιδανική τάξη στην κουζίνα, ώστε να μην εκθέτετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας σε μολύνσεις από μύκητες.

Πίνακας μέσων για την καταπολέμηση της μούχλας.

Αν προσπαθήσετε να κάνετε μια απλή καλλυντική επισκευή, το καλούπι θα εμφανιστεί ακόμα στο χρόνο στους τοίχους ή στην οροφή. Επίσης, η μούχλα εμφανίζεται σε υγρά υπόγεια, όπου βρίσκεται ο αγωγός, στο πάτωμα των πρώτων ορόφων κτιρίων. Αν αυτά τα κτίρια παρέχουν καλό εξαερισμό και θέρμανση, το καλούπι δεν θα εμφανιστεί.

Η υγρασία και το καλούπι μπορεί να εμφανιστούν στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, αν υπάρχει κακή θερμομόνωση και στεγάνωση, ειδικά αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής. Για να εξαλείψουμε αυτό το κενό, πρέπει να απομονώσουμε αμέσως την κατοικία μας για να αποτρέψουμε την αργή καταστροφή της. Μεγάλα ενυδρεία και πολλά εσωτερικά λουλούδια μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αύξηση της υγρασίας και της μούχλας. Το καλούπι μπορεί επίσης να εμφανίζεται σε ξύλινα πατώματα ιδιωτικών κατοικιών και ξύλινων επίπλων. Για να μην τρώει το δέντρο, πρέπει να καταπολεμήσουμε τις διαμάχες της. Στο μπάνιο γι 'αυτό συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά έπιπλα, αλλά μέταλλο ή πλαστικό.

Κίνδυνος για τον άνθρωπο

Ποιος είναι ο κίνδυνος μούχλας στο σπίτι; Η κύρια βλάβη από τον μύκητα είναι στα σπόρια του, τα οποία εξαπλώνονται στον αέρα και είναι σε θέση να εγκατασταθούν στο δέρμα ενός ατόμου και όταν η αναπνοή μπορεί να εισέλθει στο σώμα μας. Αυτό θα συνεπάγεται πολλά προβλήματα για την υγεία των ανθρώπων, προκαλώντας πάσης φύσεως ασθένειες.

Εισπνοή σπόρων και επαφή με το δέρμα

Τα σπόρια της μήτρας μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση και κρύο.

Για να πάρει στο ανθρώπινο δέρμα, σπόρια μύκητα μπορεί να προκαλέσει διάφορα δερματικά εξανθήματα, έκζεμα και δερματίτιδα, τα οποία είναι δύσκολο να διαγνώσουν τους γιατρούς. Να πάρει στα μαλλιά και τα νύχια, σπόρια μπορεί να προκαλέσει και την ήττα τους. Η γενική κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί, ένα άτομο αρχίζει να αισθάνεται αδύναμο, το σώμα εξαντλείται, συχνά εμφανίζονται επιθέσεις ημικρανίας.

Εισπνοή σπόρια μούχλα, τα οποία είναι ένα ισχυρό αλλεργιογόνο, ένα άτομο κινδυνεύει να πάρει χρόνιο κρυολόγημα, βήχα, επιπεφυκίτιδα. Διαμάχες πολύ γρήγορα μπορούν να διεισδύσουν στην αναπνευστική οδό μας και να προκαλέσουν αλλεργικές παθήσεις, συχνά προκαλούν ακόμη και μια ασθένεια όπως το βρογχικό άσθμα. Εκτός από τη διαμάχη, το αλλεργιογόνο μπορεί να είναι πτητικά συστατικά με μια μάλλον κακή μυρωδιά, η οποία μπορεί να διεισδύσει γρήγορα στο αίμα μας μέσω της αναπνοής και να προκαλέσει τη δηλητηρίαση του σώματος. Η κατάσταση ενός ατόμου επιδεινώνεται απότομα, μπορεί να έχει έναν απαράδεκτο πονοκέφαλο, ζάλη, που συχνά συνοδεύεται από ναυτία και έμετο.

Η μεγάλη διαβίωση δίπλα στο καλούπι μπορεί συχνά να προκαλέσει προβλήματα με το μυοσκελετικό σύστημα, να οδηγήσει σε αρθρώσεις και ρευματικούς πόνους. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο στομάχι, είναι δυνατόν οι αλλοιώσεις του ήπατος και των νεφρών, σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί εσωτερική αιμορραγία.

Η μεγαλύτερη βλάβη

Το πιο επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία είναι το κίτρινο καλούπι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει τροφική αλλεργία.

Το πιο επικίνδυνο κίτρινο καλούπι για την ανθρώπινη υγεία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τα ψάρια, το συκώτι, το γάλα και τα προϊόντα του, καθώς και το ρύζι και τα φιστίκια. Συχνά οι άνθρωποι, αντί να ρίχνουν μακριά τέτοια προϊόντα χωρίς οίκτο, αφαιρούν τα επηρεασμένα μέρη των προϊόντων και έτσι εκτίθενται σε θανάσιμο κίνδυνο. Πηγαίνοντας στο στομάχι, τέτοια μούχλα μπορεί να προκαλέσει τροφική αλλεργία. Το δηλητήριο θα συσσωρευτεί στο σώμα και τελικά θα αρχίσει να επηρεάζει το συκώτι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κίρρωση. Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να φάτε τρόφιμα που έχουν μούχλα πάνω τους ή να αποκόψετε ένα μικρό μέρος από το μολυσμένο ψωμί ή τα φρούτα και τα λαχανικά και στη συνέχεια υπάρχουν τέτοια προϊόντα. Θα πρέπει να εκτοξεύονται μόνο, χωρίς να εκτίθενται σε μόλυνση με το ισχυρότερο δηλητήριο.

Κίνδυνος όλων των καλουπιών για την υγεία των παιδιών, ειδικά με μειωμένη ανοσία, οι εύθραυστα αναπτυσσόμενοι οργανισμοί τους επηρεάζονται περισσότερο από σπόρια μούχλας. Και αν το παιδί είναι σε συνεχή επαφή με το καλούπι, μπορεί να αρρωστήσει για τη ζωή. Εάν το παιδί παρουσιάζει σημάδια αλλεργίας, δεν μπορείτε να κάνετε αυτό-φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο, πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό το συντομότερο δυνατό. Ο γιατρός θα σας στείλει στις απαραίτητες εξετάσεις, θα καθορίσει την αιτία και θα συνταγογραφήσει τη θεραπεία. Εάν αποδειχθεί ότι η αιτία της αλλεργίας είναι μούχλα, είναι σημαντικό να προστατεύεται το παιδί από την επαφή μαζί του μέχρι να καταστραφεί εντελώς.

Πολλές ασθένειες που προκαλούνται από τον μύκητα μούχλας, εξακολουθούν να είναι ελάχιστα κατανοητές, αυτό προκαλεί δυσκολίες στον καθορισμό της σωστής διάγνωσης. Συχνά, λόγω παρόμοιων συμπτωμάτων, οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίζονται για μια εντελώς διαφορετική ασθένεια και οι επικίνδυνες συνέπειες από τις βλαβερές συνέπειες της μούχλας παραμένουν χωρίς τη δέουσα προσοχή και κατάλληλη θεραπεία.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να μάθετε αμέσως την προέλευση του καλουπιού και να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξάλειψή του.

4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι

Αν ξαφνικά δείτε ότι στον τοίχο του σπιτιού υπήρχαν μικροί λεκέδες, τότε πρέπει να ακούσετε τον συναγερμό. Ίσως, η άμεση βλάβη από αυτή την υγρασία δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι, αλλά είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι η μούχλα έχει ήδη αρχίσει να μεγαλώνει. Μέσα σε 24-28 ώρες, τα βακτηρίδια θα έχουν χρόνο να πολλαπλασιάσουν αρκετά για να κάνουν αυτό το καλούπι να αναπτυχθεί και να γίνει αισθητό. Κατά κανόνα, είναι η υγρασία και η μούχλα στο σπίτι που προκαλούν πολλές αναπνευστικές νόσους, και όχι μόνο.

"Έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα ότι η υγρασία στα σπίτια είναι η αιτία όχι μόνο ασθενειών που σχετίζονται με την αναπνευστική οδό, αλλά και άλλων προβλημάτων υγείας, - λέει ο γιατρός Richard Shaugnessy, Ο επικεφαλής του ειδικού προγράμματος "Clean Air" από το Πανεπιστήμιο της Tulsa (Πανεπιστήμιο Tulsa), ΗΠΑ, Οκλαχόμα. - Όπου υπάρχει υγρασία, υπάρχουν βακτήρια. Η υγρασία είναι το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή βακτηρίων στο σπίτι ". Shognessi τόνισε επίσης ότι λόγω της υψηλής υγρασίας, σε αυτές τις κατοικίες υπάρχει μεγάλη συσσώρευση αιωρούμενων σκόνης με βιολογικούς ρύπους. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην επιδείνωση του παθογόνου αποτελέσματος της υγρασίας στο σώμα μας. Οι ειδικοί διακρίνουν τους ακόλουθους τέσσερις κύριους λόγους για τους οποίους πρέπει να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι σας το συντομότερο δυνατό.

Η υγρασία είναι απλώς ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια. Δυστυχώς, καμία τεράστια ποσότητα αντιβακτηριακών φαρμάκων δεν θα βοηθήσει να αντιμετωπίσει πλήρως τα βακτηρίδια εάν το σπίτι είναι πάντα υγρό. Οι βακτηριακές αποικίες αισθάνονται υπέροχα σε τόσο υγρές επιφάνειες όπως ο σοβάς, οι πλάκες, τα παρκέ ή τα πατώματα.

Ο γιατρός Ο Patrick Breise (Patrick Breysse), επικεφαλής ενός ειδικού προγράμματος υγιεινής από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins), Βαλτιμόρη, ΗΠΑ, δήλωσε: "Όπου υπάρχει πιθανότητα συσσώρευσης υγρασίας στο σπίτι, υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα συσσώρευσης παρασίτων που είναι δίπλα σε αρουραίους και κατσαρίδες. Τέτοιες κατοικίες είναι επικίνδυνες ακόμη και για ένα υγιές άτομο, για να μην αναφέρουμε, για παράδειγμα, τα παιδιά που πάσχουν από άσθμα και τους ηλικιωμένους ". Ο Breeze τόνισε ότι τα παράσιτα που συνοδεύουν συστάδες αρουραίων και κατσαρίδων ευδοκιμούν καλά σε υγρές συνθήκες και από μόνα τους είναι η αιτία του άσθματος.

Τα αιωρούμενα σωματίδια βιολογικών ρύπων

Εάν έχετε αλλεργία στη σκόνη, τότε πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με το φαινόμενο των συνεχών υδαρών ματιών, της μύτης που τρέχει, των αναπνευστικών προβλημάτων και ακόμη και των συμπτωμάτων άσθματος. Τα αιωρούμενα σωματίδια βιολογικών ρύπων ευδοκιμούν σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον. Σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα (Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα), αυτά τα σωματίδια ευδοκιμούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος περίπου 26 βαθμούς Κελσίου και σχετική υγρασία 60 τοις εκατό. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η υγρασία του σπιτιού σας σε επίπεδο 50 τοις εκατό, η οποία δεν θα επιτρέψει τον σχηματισμό αιωρούμενων σωματιδίων βιολογικών ρύπων και τα αποκαλούμενα ακάρεα σκόνης. Ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο μπορεί να είναι ο κανονικός αερισμός των χώρων, δεδομένου ότι το μέτρο αυτό συγχρόνως δροσίζει και αφαιρεί τον αέρα.

Ο γιατρός Χάριετ Αμάν, καθηγητής και τοξικολόγος από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον Είμαι βέβαιος ότι το πρόβλημα της ασθενούς δημόσιας υγείας γενικά μπορεί να εξηγηθεί σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα μέλη της ζουν σε υγρές εγκαταστάσεις. Σχεδόν όλες οι συνηθέστερες ασθένειες, σύμφωνα με τον καθηγητή, μπορούν να εξηγηθούν από την παρουσία υγρασίας στο σαλόνι. Ελέγξτε αν είναι ή όχι είναι πολύ απλή. Εάν υπάρχει οπτική εκδήλωση μούχλας, ή αν το μυρίσετε καθόλου, τότε υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι είναι έτσι. Το καλούπι δεν είναι μόνο η αιτία πολλών αναπνευστικών λοιμώξεων, αλλά οδηγεί επίσης σε αλλεργικές ασθένειες. Είναι η ίδια ο άμεσος ένοχος των ασθενειών μας ή η παρουσία της μπορεί να υποδηλώνει την παρουσία τέτοιων ασθενειών που δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί.

Πολύ συχνά ψάχνουμε για τον ταχύτερο και ευκολότερο τρόπο να απαλλαγούμε από την υγρασία στο σπίτι. Αλλά αποδεικνύεται ότι μερικές φορές δεν είναι τόσο απλό. Αν έχετε δει ότι στο σπίτι μούχλα άρχισαν να εμφανίζονται λόγω της υγρασίας, τότε είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το συντομότερο δυνατό την πηγή αυτής της υγρασίας και μούχλας. Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε την υγρασία είναι να αποφύγετε τη συμπύκνωση. Συχνά αερίζετε το μπάνιο και την κουζίνα σας. Αν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού, κρατήστε τα παράθυρα ανοιχτά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μέχρι να εξαφανιστεί ο ατμός. Εάν έχετε δει ότι το νερό αρχίζει να βγαίνει από τον τοίχο ή την οροφή, προσπαθήστε να καταλάβετε αμέσως την αιτία της διαρροής και να την εξαλείψετε. Εάν συμμορφώνεστε με τέτοια απλά προληπτικά μέτρα, μπορείτε να αποφύγετε πολλά προβλήματα που απειλούν τη δική σας υγεία και την υγεία της οικογένειας και των φίλων σας.

Υγρασία στο σπίτι - απειλή για την υγεία

- Τι είναι επικίνδυνο πλημμυρισμένο υπόγειο;

- Τα πλημμυρισμένα κελάρια είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα περισσότερα πολυκατοικίες και στις κατοικίες. Η ζωή σε ένα σύγχρονο σπίτι είναι άνετη, αλλά η συνεχής υγρασία στην κατοικία δημιουργεί μη ικανοποιητικές μικροκλιματικές συνθήκες. Η υγρασία στο σπίτι είναι ο λόγος για την καταστροφή του. Επιπλέον, ένα υγρό κελάρι είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία και τη γενική ευημερία γενικά. Είναι η αιτία της εμφάνισης και ανάπτυξης σοβαρών ασθενειών, όπως διαφόρων ειδών αλλεργιών, άσθματος, ρευματισμών κ.λπ.

- Σε ποιον έχει υψηλή επιβάρυνση η υψηλή υγρασία;

- Υψηλή σχετική υγρασία (πάνω από 70%) προκαλεί αυξημένη απώλεια θερμότητας από το σώμα (δημιουργεί αίσθημα ψυχρότητας), μείωση της επιστροφής νερού στο δέρμα και τους πνεύμονες. Η υγρασία επηρεάζει ιδιαίτερα την κατάσταση των πνευμονικών ασθενών με φυματίωση, συμβάλλοντας στην επιδείνωση και την πρόοδο της διαδικασίας. Επιπλέον, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, οι μικροοργανισμοί επιβιώνουν καλύτερα. Η ποιότητα του αέρα σε υγρούς χώρους επηρεάζεται από μύκητες και. μούχλα, τα οποία αναπτύσσονται έντονα στους τοίχους (στις γωνίες), τα έπιπλα. Τα τρόφιμα υπό την επίδραση της υγρασίας ενυδατώνουν και γρήγορα υποβαθμίζονται.

- Γιατί είναι μύκητες και μούχλα τόσο επικίνδυνοι;

- Απελευθερώνουν τοξίνες που δεν είναι ιδιαίτερα θανατηφόρες, αλλά μπορεί μακροπρόθεσμα να αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας. Οι αλλεργίες στο σπίτι μπορεί να είναι οτιδήποτε - καουτσούκ, οικιακή σκόνη, μούχλα στους τοίχους στην είσοδο της μπροστινής πόρτας. Νομίζετε ότι μόλις το καλούπι είναι εκεί και είστε στον τέταρτο όροφο, είστε εντελώς ασφαλείς; Τίποτα τέτοιου είδους! Πρώτον, περνάτε από μια καλουπωμένη περιοχή καθημερινά και πάνω από μία φορά, και δεύτερον, σπόρια ελαφρών καλουπιών μεταφέρονται απολύτως σε όλα τα διαμερίσματα της βεράντας ή στο σπίτι, αν το καλούπι έχει εγκατασταθεί στο υπόγειο. Οι τοξίνες μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ζάλη, λήθαργο και πολλές άλλες νευρολογικές ασθένειες. Πολύ επικίνδυνο είναι η παρουσία μούχλας για μικρά παιδιά των οποίων το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο. Έτσι, για παράδειγμα, η μούχλα προκαλεί την ανάπτυξη του παιδικού άσθματος. Οι Σουηδοί γιατροί απέδειξαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και αναγκάστηκαν να περάσουν τους πρώτους μήνες της ζωής τους, κυρίως σε κλειστά, υγρά δωμάτια, είναι πολύ πιο ευαίσθητα στα αλλεργιογόνα. Συγκεκριμένα, έχουν άσθμα πολύ συχνότερα από τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι και ξοδεύουν πολύ χρόνο στον καθαρό αέρα.

- Ποια άλλα προβλήματα προκύπτουν όταν το υπόγειο δεν είναι στραγγισμένο;

- Τα δωμάτια κελαριού συμβάλλουν στην αναπαραγωγή διαφόρων τύπων εντόμων, τα τσιμπήματα των οποίων μπορούν επίσης να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της αλλεργικής δερματίτιδας. Η θεραπεία του μπορεί να τραβήξει για μήνες. Το επόμενο πρόβλημα είναι η παρουσία τρωκτικών στα σάπια υπόγεια, κυρίως σε αρουραίους. Όλα τα τρωκτικά είναι φορείς μιας ποικιλίας ασθενειών, όπως μυκητιασικές λοιμώξεις, κροταφογναθικές λοιμώξεις, ταλαρεμία, ψευδοτριβουρία. Επιπλέον, τα έντομα ζουν σε τρωκτικά - ψύλλοι, διάφορα είδη ακάρεων, που είναι επίσης φορείς διαφόρων μολυσματικών ασθενειών. Μόνο με την προστασία των χώρων του υπόγειου χώρου από την υγρασία, θα σώσετε την υγεία και την υγεία των παιδιών σας.


Φιλοξενείται από OOO Penetron-Kuzbass [04.04.2012]

Γιατί μούχλα και μύκητες είναι επικίνδυνα στο διαμέρισμα;

Πολλοί μετά την ανακάλυψη του μύκητα αναρωτιούνται ακούσια: είναι επικίνδυνο; Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι το καλούπι στο διαμέρισμα και αν είναι δυνατόν να αποφευχθεί η εμφάνισή του. Αλλά λίγοι άνθρωποι δίνουν αυτή την προσοχή και απλά αγνοούν τα σκοτεινά σημεία στους τοίχους ως κοινό πράγμα, το οποίο είναι ριζικά λανθασμένο.

Πράσινο, λευκό και μαύρο μούχλα στο διαμέρισμα

Τα καλούπια είναι διαφορετικά, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι το μαύρο, το πράσινο και το λευκό. Αυτά τα τρία είδη διαφέρουν κάπως μεταξύ τους και έχουν διαφορετικές επιδράσεις τόσο στο ανθρώπινο σώμα όσο και στο δωμάτιο.

Το πιο επικίνδυνο θεωρείται ότι είναι μούχλα μαύρο στο διαμέρισμα. Είναι πολύ δύσκολο να πολεμήσουμε, γι 'αυτό είναι καλύτερο να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο. Τις περισσότερες φορές εμφανίζεται στους τοίχους και στις γωνίες των επίπλων, όπου είναι ζεστό και υγρό. Ένα αγαπημένο μέρος είναι ένα μπάνιο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται κάτω από το ντους, ανάμεσα στους τοίχους και τις πλευρές του μπάνιου, καθώς και στις γωνίες στην οροφή. Επίσης, αυτό το είδος μούχλας επηρεάζει τους τοίχους και τα γραφεία στα διαμερίσματα, όπου υπάρχουν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας. Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση αυτού του τύπου είναι:

 • Υψηλή υγρασία στο σπίτι.
 • Ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας.
 • Σπάνια αερισμός.
 • Η παρουσία μεγάλης ποσότητας ατμού.

Το δεύτερο θεωρείται ότι είναι πράσινο μούχλα στο διαμέρισμα. Ο αγώνας είναι σχετικά εύκολος, παρόλο που είναι πολύ επιβλαβής για την υγεία. Οι λόγοι για την εμφάνισή του στο δωμάτιο είναι οι ίδιοι με τους λόγους για την εμφάνιση του μαύρου μούχλας. Επιπλέον, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μακροχρόνιας αποθήκευσης τροφίμων (για παράδειγμα, προϊόντων αλεύρου). Ιδιαίτερα επιβλαβές μούχλα σκούρο πράσινο στο σπίτι.

Το άσπρο καλούπι προκαλεί επίσης βλάβη στην υγεία και προκαλεί ασθένειες εάν δεν εξαλειφθεί εγκαίρως. Η διαφορά της από άλλες ποικιλίες είναι ότι μοιάζει με χνούδι. Εξαιτίας αυτού, οι μικροοργανισμοί διασκορπίζονται πολύ εύκολα μέσω του αέρα μόνο με εύκολη επαφή. Καταπολεμήστε την αμέσως, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσετε την επαφή, καθώς η διαμάχη της μπορεί να είναι μακροχρόνια στον αέρα, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις στο νοικοκυριό. Το λευκό καλούπι, καθώς και το πράσινο καλούπι, εμφανίζονται συχνά ως αποτέλεσμα της αλλοίωσης των τροφίμων.

Μαύρο μούχλα - ο πιο επικίνδυνος εχθρός του διαμερίσματος

Ποιος είναι ο κίνδυνος μαύρης μούχλας στο σπίτι; Πρώτα απ 'όλα, σκοτώνει την ασυλία, ειδικά στα παιδιά. Δεδομένου ότι το σώμα των παιδιών εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό στα μικρόβια, η επαφή με αυτό το είδος μύκητα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία του παιδιού, προκαλώντας την ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών στην ενηλικίωση.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το αγαπημένο βιότοπο για αυτόν τον μύκητα είναι το μπάνιο, όπου ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο. Σε αυτό, τα νοικοκυριά παρακολουθούν την υγιεινή τους, οπότε όταν έχουν μύκητα, πρέπει να έρχονται σε επαφή με βακτήρια με γυμνό δέρμα. Ως αποτέλεσμα, οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν μόνο να εγκατασταθούν στο σώμα, αλλά επίσης να επηρεάσουν τα εσωτερικά όργανα.

Με ένα μαύρο καλούπι στο σπίτι είναι δύσκολο, επειδή ακόμη και η προσεκτική επιφανειακή επεξεργασία δεν δίνει πάντα ένα απτό αποτέλεσμα από την πρώτη φορά. Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίζετε την πληγείσα περιοχή αρκετές φορές για να εξαλείψετε εντελώς τη σκοτεινή επιδρομή, η οποία, σαν φάρδος, σηματοδοτεί μια απειλή.

Βλάβη στο καλούπι για την ανθρώπινη υγεία

Το καλούπι στο δωμάτιο προκαλεί σοβαρή βλάβη στην υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς το ζήτημα του τι είναι ένας μύκητας επικίνδυνος για ένα άτομο.

 • Κατά κανόνα, τα παθογόνα εξαπλώνονται σε όλα τα δωμάτια. Ως αποτέλεσμα, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να αναπνεύσουν. Κάποιος εδώ και πολύ καιρό το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, κάποιος αρχίσει αμέσως τα συμπτώματα των αλλεργικών παθήσεων των βλαβών του αναπνευστικού συστήματος: κοκκινίζουν τα μάτια, φαγούρα στη μύτη, συχνά ένα άτομο αρχίζει να φτερνιστεί, βήχα και ρινική καταρροή. Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν αγγειοοίδημα.
 • Καθιστώντας στο ανθρώπινο δέρμα, οι μικροοργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις. Συχνά το πλύσιμο στο μπάνιο, όπου υπάρχει μούχλα, καταλήγει στην ανάπτυξη μυκήσεως και δερματίτιδας.
 • Το χειρότερο από όλα, όταν οι σπόροι επηρεάζουν καταστροφικά τα κύτταρα του σώματος, προκαλώντας τις τροποποιήσεις τους σε καρκινικές. Τις περισσότερες φορές αυτό το φαινόμενο προκαλείται από μια μεγάλη συσσώρευση σκοτεινού καλουπιού. Καθιστώντας στα εσωτερικά όργανα, οι επιβλαβείς αντιπαραθέσεις μπορούν να προκαλέσουν την ανάπτυξη κακοήθων νεοπλασμάτων.
 • Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να βιώνει συνεχώς υπνηλία και αδυναμία, πόνο στις αρθρώσεις, ενώ δεν κατανοεί την πραγματική αιτία των παθήσεων. Η ευθύνη για τα πάντα μπορεί επίσης να είναι ένας δυσάρεστος μύκητας σε ένα διαμέρισμα, αποδυναμώνοντας την ασυλία.

Όλα τα παραπάνω - το αποτέλεσμα της ανάπτυξης του μύκητα στο διαμέρισμα, έτσι είναι καλύτερα να μην φέρει την κατάσταση στο απώτερο και να απαλλαγούμε από αυτό σε εύθετο χρόνο.

Ποιος είναι ο κίνδυνος μούχλας στους τοίχους του διαμερίσματος;

Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι η ήττα του διαμερίσματος είναι ένας σοβαρός λόγος για να σκεφτείς την επισκευή. Έτσι, αν τα σπόρια έχουν χτυπήσει τις ζωγραφισμένες επιφάνειες, τότε αρκεί να τα ξεπλύνετε προσεκτικά με ειδικά διαλύματα και να τα επεξεργαστείτε με ειδικές συνθέσεις. Αν πρόκειται για χαλαρό τοίχο, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη: οι σπόροι μπορούν να παραμείνουν στους πόρους.

Το χειρότερο από όλα, όταν η μαυρίλα χτυπά στους τοίχους, καλύπτεται με ταπετσαρία. Δεν υπάρχει τίποτα που να βοηθάει εδώ - μένει μόνο να σχισθεί από την ταπετσαρία, το στόκο, να γεμίσει τους τοίχους και να ξαναπεσταθεί ξανά.

Μορφή στους τοίχους είναι επίσης επιβλαβής επειδή μπορεί εύκολα να μεταβείτε σε κομμάτια των επίπλων. Ιδιαίτερα κακό όταν χτυπά τα ξύλινα μέρη, αρκετά χαλάει την εμφάνισή τους. Όσο πιο επικίνδυνος ο μύκητας είναι πλέον καθαρός, τόσο πιο συχνά η εμφάνισή του είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ηλιακού φωτός και υγρασίας, επομένως συνιστάται να αερίζονται συχνότερα τα ελαφρώς αναμμένα υπνοδωμάτια και, αν είναι δυνατόν, να θερμαίνονται.

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με πολλούς τρόπους, πολλά εξαρτάται από το πόσο χτύπησε το δωμάτιο. Οι μέθοδοι των ανθρώπων - μια αποτελεσματική επιλογή αν επικοινωνήσετε μαζί τους εγκαίρως.

 • Καλό αποτέλεσμα δίνει θεραπεία χλωρίνη, η οποία καταστρέφει όλες τις μορφές των μικροοργανισμών. Αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αισθητή μόνο σε λείες υλικά, το ξύλο και χαλαρά επιφάνεια θα εξακολουθούν να έχουν μολυνθεί λόγω του υψηλού βαθμού πορώδους?
 • Ένα καλό αποτέλεσμα στις λείες επιφάνειες παρέχεται από την αμμωνία, που αναμιγνύεται με ζεστό νερό σε αναλογία 1: 1. Απαγορεύεται αυστηρά να αναμειγνύεται με λευκαντικό λόγω της υψηλής τοξικότητας του λαμβανόμενου μείγματος.
 • Μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα με τη βοήθεια ασφαλούς μαγειρικής σόδα. Είναι αναμιγνύεται με νερό για να σχηματιστεί ένας πολτός που πρέπει να εφαρμοστεί στις μολυσμένες θέσεις για αρκετά λεπτά, στη συνέχεια τρίβονται με μια βούρτσα και ξέπλυμα. Η σόδα είναι κατάλληλη για σχεδόν όλα τα υλικά, χωρίς να αλλάζει την αρχική της εμφάνιση.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου δίνει επίσης καλά αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται προσεκτικά σε έγχρωμες επιφάνειες. Διεισδύει επίσης στη δομή του υλικού και των πόρων, σκοτώνοντας όλα τα είδη των μικροβίων. Με αυτό το σύστημα επεξεργασίας δεν απαιτείται εξαερισμός και πλήρης έκπλυση του διαλύματος.

Οι αναμνησμένες περιγραφόμενες λαϊκές θεραπείες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις αγορασμένες ενώσεις. Αλλά έχετε κατά νου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν κάποια τοξικότητα, οπότε πρέπει να κάνετε τη δουλειά, τηρώντας όλες τις προφυλάξεις.

Το καλούπι είναι ευκολότερο να αποφευχθεί παρά να καταστραφεί εντελώς. Επομένως, παρακολουθήστε την καθαριότητα του σπιτιού, αερίζετε τα δωμάτια πιο συχνά και μην επιτρέπετε υψηλή υγρασία - και τότε το πρόβλημα δεν θα σας αφορά!